Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλει Βούτση και Πανούση : Απραξία της κυβέρνησης έναντι κουκουλοφόρων και καταληψιών


"Βαρύτατες ευθύνες", υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί Νίκος Βούτσης και Γιάννης Πανούσης "για την επί έξι ημέρες κατάληψη της Νομικής (ανεξάρτητα αν έληξε σήμερα), του Πολυτεχνείου και τις εγκληματικές επιθέσεις κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας κατά των γραφείων κομμάτων - όπως του ΠΑΣΟΚ που παραλίγο να στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές - και τους βανδαλισμούς κατά της περιουσίας πολιτών".

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει επίσης στη σχετική ανακοίνωσή του ότι "η Ελλάδα, η Αθήνα δεν μπορεί να μετατραπούν σε ζούγκλα λόγω της απραξίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η νομιμότητα δεν τίθεται σε «διαπραγμάτευση»". Ακόμη αναφέρει ότι "είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών επιθέσεων παρά τις παραγγελίες του αρμόδιου Εισαγγελέα, ενώ ενεργοποιείται αυτομάτως και προχωρεί σε συλλήψεις μόνο όταν απειλείται το Μέγαρο Μαξίμου".

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει, απαιτεί από τη κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς "να προστατεύσουν την ανεμπόδιστη λειτουργία των Πανεπιστημίων, να διαφυλάξουν τα γραφεία των κομμάτων και τις περιουσίες των πολιτών από τυφλές εγκληματικές επιθέσεις".
Επιστολή Βενιζέλου προς Βούτση και Πανούση
Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα σημερινή επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στην επιστολή του (που κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτριο Τσακνάκη), ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι στις 9 Φεβρουαρίου ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Πανούση, ζητώντας να μην αποσυρθεί η φύλαξη των κεντρικών γραφείων του Κινήματος, τα οποία έχουν δεχθεί πολλές επιθέσεις στο παρελθόν.
Απευθύνει έκκληση να λάβουν σοβαρά υπόψη οι συναρμόδιοι υπουργοί "ότι πίσω από την διαλυμένη πόρτα της χθεσινής εγκληματικής επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν εργαζόμενοι και ανθρώπινες ζωές".

"Είμαι βέβαιος", συνεχίζει, "ότι έχετε πλήρη αίσθηση της θεσμικής σας ευθύνης για την ασφάλεια των εργαζομένων και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως και των περιοίκων και ζητώ να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα".


Πηγή : ethnos.gr


Αλλάζει τα φώτα η Opel



Την επόμενη ημέρα στα φώτα των αυτοκινήτων παρουσιάζει η Opel, με τη δέσμη τους να καθοδηγείται από τα… μάτια του οδηγού.

Οι μηχανικοί της Opel ασχολούνται με την εξέλιξη ενός μελλοντικού συστήματος φωτισμού για το αυτοκίνητο, με τεχνολογία παρακολούθησης ματιού, που ονομάζουν Opel Eye Tracking.  «Εδώ και δύο χρόνια περίπου ασχολούμαστε με την τεχνολογία ελέγχου κατεύθυνσης και έντασης φωτισμού μέσω παρακολούθησης ματιού του οδηγού», αναφέρει ο Ingolf Schneider, Διευθυντής Τεχνολογίας Φωτισμού της Opel. Στην προσπάθεια αυτή το  Διεθνές  Κέντρο Τεχνικής Εξέλιξης της Opel συνεργάζεται με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Darmstadt.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος κατάλληλου για χρήση σε οχήματα παραγωγής. Η επανάσταση στην εξέλιξη ήρθε με τη  βελτιστοποίηση των παραμέτρων λειτουργίας της κάμερας και η προσαρμογή του αλγορίθμου παρακολούθησης ματιού. Η κάμερα εφοδιάζεται τώρα με περιφερειακούς αισθητήρες υπερύθρων και κεντρικές φωτοδιόδους μέσω των οποίων μπορεί να «σαρώνει» την κίνηση των ματιών του οδηγού πάνω από 50 φορές το δευτερόλεπτο στο ημίφως και στο σκοτάδι. Με πολύ ταχύτερη επεξεργασία και μετάδοση δεδομένων, οι προβολείς αντιδρούν άμεσα, εκτελώντας οριζόντιες και κάθετες ρυθμίσεις.

Στην πράξη, τα μάτια του οδηγού απόλυτα φυσικά και ασυναίσθητα εστιάζουν από το ένα σημείο στο άλλο. Επομένως, εάν οι προβολείς ήταν ελεύθεροι να ακολουθούν με ακρίβεια αυτή την κίνηση, η δέσμη θα κινούνταν σπασμωδικά. «Για να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα, δημιουργήσαμε έναν προηγμένο αλγόριθμο καθυστέρησης που διασφαλίζει ομαλή κίνηση της δέσμης,» δήλωσε ο Schneider. «Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι ο ανιχνευτής κίνησης ματιού δεν χρειάζεται να ρυθμιστεί ξεχωριστά για κάθε οδηγό. Το σύστημα λειτουργεί τέλεια με οποιονδήποτε βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, ανεξαρτήτως διαστάσεων.»

Το Opel Eye Tracking θα αντικαταστήσει στο μέλλον τα υπάρχοντα συστήματα αυτόματου φωτισμού της Opel, τα AFL και Led Matrix, τα οποία ήδη εξασφαλίζουν εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας καθώς προσαρμόζουν την ένταση των προβολέων αυτόματα στις συνθήκες φωτισμού, χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να ασχολείται με τη μεσαία ή τη μεγάλη σκάλα ή να ανησυχεί για τα αντίθετα ερχόμενα αυτοκίνητα.



Πηγή :  gazzetta.gr 


Με προσωπικές βολές της Κωνσταντοπούλου στον Μητσοτάκη που υποβάθμισαν το κοινοβούλιο και έκαναν χειρότερη την εικόνα της προέδρου συνεχίστηκε η αντιπαράθεση



Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τα πήρε από τη Siemens. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αρνήθηκε την κατηγορία, καλώντας την πρόεδρο της Βουλής να ανακαλέσει.

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν σε βάρος της, επεχείρησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την απόφασή της να υιοθετήσει την πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία επί τους νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση και στην συνέχεια να την ανακαλέσει.

Κατεβαίνοντας από την έδρα του προεδρείου και μιλώντας ως απλός βουλευτής, η κ. Κωνσταντοπούλου πήρε το λόγο επιχειρώντας να απαντήσει σε όλα όσα της καταλογίστηκαν από το μεσημέρι για την στάση που κρατάει έναντι της Χρυσής Αυγής και προσπαθώντας να αιτιολογήσει τη θέση της για την ονομαστική ψηφοφορία, έβαλε «στο κάδρο» ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό υπενθυμίζοντας ότι στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «τα πρώτα μας νομοσχέδια θα τα φέρουμε εμείς με ονομαστική ψηφοφορία» .

Επίσης η Πρόεδρος της Βουλής θέλοντας να αποποιηθεί τις κατηγορίες ότι με τις συμπεριφορές της «κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή» υπενθύμισε ότι πολλές φορές έχει συγκρουστεί με το ακροδεξιό κόμμα ενώ γνωστοποίησε ότι πρόσφατα μάλιστα υπήρξε αντίδικος με τον Ηλία Κασσιδιάρη.

Η ανταπάντηση δε του κ. Μητσοτάκη στην τοποθέτηση Κωνσταντοπούλου ότι «δεν πρέπει να της είναι ευχάριστο να την αδειάζει η ίδια της η κυβέρνηση» και οι βολές του περί ακραίων τοποθετήσεων της Προέδρου της Βουλής οδήγησαν την αντιπαράθεση σε προσωπικό επίπεδο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επετέθη στον κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι « τα πήρε από τη SIEMENS» ότι του «έκανε δώρο τηλεφωνικό κέντρο για το γραφείο του», ότι «κουβαλούσε ή εισέπραττε μαύρα χρήματα και εν συνεχεία να ψήφιζε συμβιβασμούς επονείδιστους και καταχρεώνοντας το λαό» είπε η Πρόεδρος της Βουλής προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση του κ. Μητσοτάκη που την κάλεσε να ανακαλέσει.

«Λυπάμαι που πέσατε τόσο χαμηλά να καταφεύγετε σε τέτοιου είδους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και επιβεβαιώνετε όλα αυτά που σας είπα πριν. Αρνούμαι κατηγορηματικά κατηγορίες ότι τα έχω πάρει από τον οποιονδήποτε και να το πάρετε πίσω τώρα» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου άνοιξε εκ νέου και τα θέμα των γραφείων της Βουλής που καταλαμβάνονται από πρώην πρωθυπουργούς αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη ότι χρησιμοποιούν το γραφείο του πατέρα τους – πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- στη Βουλής.

Σε μια αποστροφή της ανέφερε χαρακτηριστικά « με τη Χρυσή Αυγή έχω συγκρουσθεί από θέση ευθύνης, έχω συγκρουσθεί όχι από την άνεση κανενός υπουργικού ή πρωθυπουργικού γραφείου του οποίου κάνω χρήση κατά κατάχρηση της Βουλής». Ανακοίνωσε δε, ότι στην επιστολή της προς τους πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Σημίτη, Παπανδρέου και Μητσοτάκη για να αποχωρήσουν από τα γραφεία που καταλαμβάνουν στο κεντρικό κτήριο της Βουλής, ο κ. Σημίτης υπενθύμισε στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι «υπήρξε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης και την έθεσε προ των ευθυνών της», ο κ. Παπανδρέου δέχτηκε να αποχωρήσει αρκεί να του υποδειχθεί που θα μετακομίσει ενώ ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε την κοινοβουλευτική του ιστορία ζητώντας από την Πρόεδρο της Βουλής να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την Πρόεδρο της Βουλής να είναι προσεχτική όταν μιλάει για προνόμια και την κατηγόρησε ότι δείχνει «εμπάθεια και μικρότητα» και «εν πάση περιπτώσει σε αυτή την αίθουσα δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη και αλλάξτε τον κανονισμό» ενώ ο κ Μητσοτάκης εξέφρασε τη λύπη του γιατί «για άλλη μια φορά πέσατε τόσο χαμηλά και επιβεβαιώσατε τη μεγάλη επιφύλαξη που σας αντιμετωπίζει συνολικά η Βουλή».


Πηγή: skai.gr




Κ. Καραγκούνης: Η συμπεριφορά της Ζ. Κωνσταντοπούλου, ευτελίζει το Κοινοβούλιο


Κριτική στην πρόεδρο της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, άσκησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, σχετικά με το θέμα για την ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία τελικά αποσύρθηκε μετά τη θύελλα αντιδράσεων.
Ο κ. Καραγκούνης κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής ότι «η συμπεριφορά της προκαλεί τους πάντες και ευτελίζει το Κοινοβούλιο», χαρακτηρίζοντας την πρωταγωνίστρια στη μετατροπή της Βουλής σε θέατρο του παραλόγου.

«Γίναμε και πάλι μάρτυρες ενός συνεχούς φλερτ και μιας συστηματικής υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής από την κ. Κωνσταντοπούλου», πρόσθεσε ο κ. Καραγκούνης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ άσκησε κριτική και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας το λόγο του διχαστικό. «Έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί επίσημα κείμενα του ΟΟΣΑ, επιχειρώντας να συκοφαντήσει τη Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά στην εργαλειοθήκη. Η ανευθυνότητα και η ασυναρτησία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πια όρια», είπε.

Νωρίτερα, ο κ. Καραγκούνης είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία η ΝΔ επέκρινε την κυβέρνηση με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα αλλά και το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση κρατουμένων με αναπηρία και προβλήματα υγείας. Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι «στο μόνο που είναι συνεπής η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, είναι στις δεσμεύσεις της προς τους κουκουλοφόρους που καίνε, λεηλατούν και βεβηλώνουν ανενόχλητοι, να απελευθερώσει τρομοκράτες-δολοφόνους και μάλιστα με φωτογραφικά νομοσχέδια». Επίσης, έκανε λόγο για «μάσκες που έχουν πέσει εδώ και καιρό» και έχουν αντικατασταθεί από «κουκούλες που πανηγυρίζουν για την απελευθέρωση του δολοφόνου Ξηρού καίγοντας την Αθήνα».


Πηγή : eklogika.gr


ΕΚΤΑΚΤΟ : Ένταση και ΜΑΤ αυτή την ώρα στη Γαλακτοκομική Σχολή



Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, έχουν συγκεντρωθεί πολίτες έξω από τη Σχολή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον της σχολικής βίας και του εκφοβισμού έσπασαν το λουκέτο της καγκελόπορτας και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε παρακείμενη περιοχή παρατάχθηκαν απέναντι από τους διαδηλωτές οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα εναντίον των σπουδαστών και παραμένουν στους χώρους της σχολής.




Εκρηξη Γιούνκερ προς Αθήνα και Βρυξέλλες: «Είμαι ανήσυχος για την Ελλάδα - να συμμαζευτούν όλες οι πλευρές»


«Συνεχίζω να είμαι ανήσυχος, δεν είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

Μάλιστα, σε αυστηρό τόνο, προειδοποίησε τόσο την Αθήνα όσο και τις Βρυξέλλες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να συμμαζευτούν»,

Ο Γιούνκερ πρόσθεσε ότι ανησυχεί για τον ρυθμό με το οποίο προχωρά η διαδικασία για τη διευθέτηση του ελληνικού ζητήματος.

Νωρίτερα, σε μια απόδειξη ότι η Αθήνα έχει απολέσει και αυτά τα λίγα ερείσματα που είχε στις Βρυξέλλες τα τελευταία 24ωρα, ο γάλλος Επίτροπος για τις Οικονομικές Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ως τώρα κρατούσε μια πιο φιλική στάση, προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση ότι το Eurogroup δεν θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε κόστος.

Επιβεβαιώνοντας το χάσμα που έχει επέλθει στις σχέσεις Ελλάδας- πιστωτών ο Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ανέφερε πως ενώ το Eurogroup έχει ισχυρή βούληση να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη δεν θα το κάνει με κάθε κόστος.

«Χρηματοοικονομικά ατυχήματα μπορούν να συμβούν. Καθήκον μας όμως, δεν είναι να το οργανώσουμε αυτό, αλλά να το αποτρέψουμε», δήλωσε.

Αν και ο Πιερ Μοσκοβισί προειδοποίησε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα θα επιφέρει μεγάλες πολιτικές ζημίες, ωστόσο ξεκαθάρισε τα εξής: «Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε κόστος, αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις οι οποίες είναι αποδεκτές και για τις δύο πλευρές».

Εν τω μεταξύ, ικανοποιείται τελικά το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για συζήτηση του ελληνικού ζητήματος στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες. Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η εξαμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί όπως αναφέρουν πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, στις 9 μ.μ. την Πέμπτη.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκτός από τον Πρωθυπουργό, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Οι επαφές θα γίνουν υπό το αρνητικό κλίμα που έχει καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο για την Ελλάδα και λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Βερολίνο.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε πως θα θέσει το θέμα της ρευστότητας στις συναντήσεις που θα έχει με ανώτατους αξιωματούχους της ΕΕ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.



Πηγή : tanea.gr


Καταλήψεις, γκράφιτι, καταστροφές στην Αθήνα και στο βάθος ο Σάββας Ξηρός


Την ώρα που η Ελλάδα αναμένεται να δώσει μία από τις πιο δύσκολες μάχες στο πεδίο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, στο εσωτερικό της χώρας φωτιές ανάβουν οι στάσεις και οι θέσεις των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Η κατάληψη της Νομικής, η παρέλαση «καταστροφής» των αντιεξουσιαστών από το κέντρο της Αθήνας με καμμένα ΙΧ, γκράφιτι σε ιστορικά σημεία του κέντρου της πόλης και οι πολλές καταστροφές σε συνδυασμό με την απαθή στάση της Αστυνομίας προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης, αλλά και του Δήμου Αθηναίων.
Μάλιστα η... ανοχή της ΕΛ.ΑΣ επέτρεψε στους αντιεξουσιαστές να ξεθαρρέψουν και να φτάσουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, όπου το μεσημέρι οκτώ άτομα ανήρτησαν πανό που ζητούσε την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ΄. Τελικά και οι οκτώ προσήχθησαν για εξακρίβωση των στοιχείων τους.


Υπενθυμίζεται πως και η κατάληψη στη Νομική -η οποία έληξε σήμερα- και οι πορείες διαμαρτυρίας των αντιεξουσιαστών, μεταξύ άλλων αιτημάτων έχουν την αποφυλάκιση του Ξηρού αλλά και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', κάτι που δεν αποκλείεται να ανάψει φωτιές και στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

ΝΔ:  Συνεπής η κυβέρνηση είναι στις δεσμεύσεις της προς τους κουκουλοφόρους

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η ΝΔ με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα αλλά και το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση κρατουμένων με αναπηρία και προβλήματα υγείας.
Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης τονίζει πως «στο μόνο που είναι συνεπής η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, είναι στις δεσμεύσεις της προς τους κουκουλοφόρους που καίνε, λεηλατούν και βεβηλώνουν ανενόχλητοι, να απελευθερώσει τρομοκράτες-δολοφόνους και μάλιστα με φωτογραφικά νομοσχέδια».
Με δηλώσεις του κατά την προσέλευσή του στην συνεδρίαση της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, ο Νίκος Δένδιας κάλεσε την κυβέρνηση να επιληφθεί της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο.
«Με ιδιαίτερη λύπη είδαμε χθες το Κέντρο της Αθήνας να επιστρέφει στην προ του Ιουνίου του 2012 κατάσταση», δήλωσε

Το υπ.Δικαιοσύνης κλείνει τις φυλακές Γ΄ Τύπου και αφήνει ελεύθερο τον Σάββα Ξηρό

Παράλληλα εντονότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση το υπουργείου Δικαιοσύνης που ανοίγει παράθυρο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, καταδικασμένου ως μέλους της 17Ν. Μάλιστα η απόφαση αυτή αναμένεται να λάβει και ενδοκυβερνητικές διαστάσεις, καθώς θα έχει ενδιαφέρον η στάση των ΑΝΕΛ. Υπενθυμίζεται πως ιο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης όσα αυτά ήταν ελεύθερα.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το λουκέτο στις φυλακές Τύπου Γ' περιλαμβάνονται ευεργετικές διατάξεις που προβλέπουν αποφυλάκιση για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ έχουν υψηλά ποσοστά αναπηρίας.

Ειδικά αναφέρεται πώς τα ευεργετήματα αυτά ισχύουν και «σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης» και τότε «η απόλυση χορηγείται μόνο εφόσον ο κρατούμενος έχει εκτίσει πραγματικά πέντε έτη και διαθέτει ποσοστό αναπηρίας 80% ή παραπάνω». Υπενθυμίζεται πως ο Σάββας Ξηρός κρατείται από τον Ιούνιο του 2001 και σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις η αναπηρία του είναι πάνω από 80%.

Κουίκ: Δεν θα ανάγω σε πρωταγωνιστές τα καθάρματα της 17Ν που σκότωσαν ανθρώπους

Μιλώντας για την τρομοκρατία, με αφορμή τη διάταξη που περίεχεται σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η οποία αφήνει παράθυρο για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, τόνισε πως έχει εκφράσει ήδη την άποψη του και πρόσθεσε:«Δεν θέλω να ανάγω σε πρωταγωνιστή των όποιων δηλώσεων μου αυτά τα καθάρματα της 17 Νοέμβρη που δολοφόνησαν ανθρώπους». Οσον αφορά για τη στάση των ΑΝΕΛ όταν έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο, ο υπουργός Επικρατείας είπε: «Δεν ξέρω τι θα κάνει το κόμμα. Εγώ σας μιλώ ως Έλληνας πολίτης. Εγώ δεν είμαι στην Βουλή για να την ψηφίσω. Να ρωτήσετε το γενικό γραμματέα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας

Φωτιές, καταστροφές, βανδαλισμοί με τη Αστυνομία σε ρόλο θεατή

Χθες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι γύρω στις 6 το απόγευμα και μετά τις 7 πραγματοποίησαν πορεία η οποία πέρασε από την κάτω πλευρά του Συντάγματος και στη συνέχεια διασπάστηκε σε δύο τμήματα, εκ των οποίων το ένα κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια και διαλύθηκε ενώ ο κύριος όγκος κατευθύνθηκε στην πλατεία Εξαρχείων.

Εβαλαν φωτιές αρχικά σε κάδους απορριμάτων στη Σόλωνος και στη συνέχεια σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Σκουφά. Προξένησε επίσης φθορές και στη τζαμαρία των γραφείων του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη. Οι αντιεξουσιαστές μετέβησαν στο Πολυτεχνείο και έριξαν τις σκαλωσιές που είχαν στηθεί προκειμένου να σβηστούν τα γκράφιτι στο κτίριο, ενώ έσπασαν και το παμπριζ από ένα τρόλεϊ. Μάλιστα, μία ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Εξαλλος ο Καμίνης με τον Πανούση

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργοις Καμίνης πήρε θέση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση αφήνοντας σαφέστατες αιχμές γαι αδράνεια των αρχών.

«Η ανοχή των πολιτών, των φορέων της πόλης και του Δήμου Αθηναίων εξαντλείται. Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας δεν επιτρέπεται πια, να παραμένουν αδρανή». Αυτό τονίζεται από τον Δήμο Αθηναίων με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρεται από τον Δήμο Αθηναίων, «μία πορεία διαμαρτυρίας μερικών δεκάδων ατόμων εξελίχθηκε σε πορεία αισθητικού βανδαλισμού κτιρίων και μνημείων της πόλης.

Ανενόχλητοι έγραψαν συνθήματα στην εκκλησία της Καπνικαρέας, στο δημαρχείο της Αθήνας, σε κτίρια της οδού Αθηνάς και της πλατείας Μοναστηρακίου, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί συνεργεία της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, καθάρισαν συνθήματα που γράφτηκαν στον τοίχο του Μεγάρου της Βουλής, αλλά και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, που ούτε αυτό γλίτωσε από την αισθητική βεβήλωση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Δικαιοσύνη «αδειάζει» τον Πανούση για τη Νομική

Την ώρα που η Νομική συνεχίζει να βρίσκεται στα χέρια καταληψιών, ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στη Δικαιοσύνη και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με την Εισαγγελία να κάνει λόγο για αδράνεια της Αστυνομίας.

Μπορεί κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. και ΜΑΤ να έχουν κυκλώσει τη Νομική, ωστόσο η Αστυνομία δεν επεμβαίνει για να βάλει τέλος στην κατάληψη. Μάλιστα, η Εισαγγελία έχει ζητήσει από την Κυριακή από τις αστυνομικές αρχές την ανακάλυψη και τη σύλληψη των δραστών στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Στο δελτίου Τύπου της Εισαγγελίας αναφέρεται ακόμα πως στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία «συσχετίστηκε και η μήνυση των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής κατά των καταληψιών».

Υπενθυμίζεται πως για να μπορέσει η Αστυνομία να επέμβει στη Νομική και να προχωρήσει σε συλλήψεις θα πρέπει να λάβει το «πράσινο φως» από την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.



Πηγή: iefimerida.gr 


Αυτός είναι ο 67χρονος που συνελήφθη για αποπλάνηση ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη



Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την αστυνομία τα στοχεία ταυτότητα και τη φωτογραφία 67χρονου, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της αποπλάνησης, κατ΄εξακολούθηση, παιδιών.
Πρόεκειται για τον Νικόλαο Δημ. Φλαμουρόπουλο, ο οποίος συνελήφθη στις 12-03-2015, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης του 1ου Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης για «Αποπλάνηση παιδιών κατ' εξακολούθηση».


Είχε προηγηθεί καταγγελία ανήλικου κοριτσιού, σύμφωνα με την οποία, ο 67χρονος, κατά την τελευταία 5ετία, προέβαινε επανειλημμένως σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.


«Ο Διώτης είπε πολλά ψέματα - δεν υπάρχουν αποδείξεις ενοχής του Παπακωνσταντίνου», υποστηρίζει η υπεράσπιση



Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου συνεχίζεται η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Πρώτος αγόρευσε ο Παναγιώτης Κουρελέας, ενώ θα ακολουθήσουν οι Τάκης Βασιλακόπουλος και Βασίλης Δημακόπουλος.

Αμέσως μετά το τέλος των αγορεύσεων, οι ανώτατοι δικαστές θα αποσυρθούν για διάσκεψη προκειμένου να εκδώσουν την απόφασή τους για την ενοχή ή μη του κατηγορουμένου.

Η ετυμηγορία αναμένεται να εκδοθεί στο τέλος της εβδομάδας ή στην αρχή της επόμενης.

«Οι ενδείξεις που απαιτούνται για την παραπομπή του κατηγορουμένου δεν μπορούν να γίνουν αποδείξεις», είπε ο κ. Κουρελέας.

«Αν υπήρχε το πρωτότυπο στικάκι, θα αθώωνε αυτομάτως τον κατηγορούμενο. Ο Διώτης έχει πει κατά καιρούς πάρα, μα πάρα πολλά ψέματα. Ο Διώτης αποκαλύπτει την ύπαρξη και τρίτου USB. Και αυτό που θα μπορούσε να μιλήσει, δεν το παραδίδει ο Διώτης στη διαδικασία την ποινική. Σκοντάφτουμε σε ακόμη πιο περίεργα πράγματα. Ο Διώτης λέει ψέματα ως προς τον χρόνο που κράτησε το στικάκι» πρόσθεσε ο κ. Κουρελέας.

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μια ταινία που είδε το βράδυ της Κυριακής, που δεν έχει καμία σχέση - όπως είπε - με την υπόθεση, αλλά «μου έδωσε ερεθίσματα για το πώς πρέπει να σκέφτεται ένας δικαστής».

Και συνέχισε: «Είναι μια ταινία του 1957, με τίτλο "Δώδεκα θυμωμένοι άνδρες", που είναι δώδεκα θυμωμένοι ένορκοι, οι οποίοι καλούνται να κρίνουν μια υπόθεση που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη. Ο δικαστής τους είπε ότι "αν έχετε αμφιβολίες, οφείλετε να αθωώσετε τον κατηγορούμενο". Στην ταινία, οι ένορκοι, που ήταν θυμωμένοι πριν την έναρξη της διαδικασίας, είπαν: "να τελειώνουμε γρήγορα για να γυρίσουμε στις δουλειές μας". Και τότε, ένας από αυτούς, είπε ότι δεν ήταν έτοιμος να αποφασίσει για την τύχη ενός ανθρώπου και να επιβάλει ποινή χωρίς να έχει συζητήσει με τους συναδέλφους του, γιατί έχει κενά».

«Με αυτή την αναπαράσταση», πρόσθεσε ο κ. Κουρελέας, «θα προσπαθήσω να γίνω ένας από εσάς, αν και ξέρω πως καθ' ολη τη διάρκεια της αγόρευσής μου θα με ακούτε καχύποπτα γιατί είμαι υπερασπιστής. Προσβλέπω να καταλήξουμε σε συναίνεση. Θα πατήσω με το ένα πόδι στις ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου και με το άλλο στις ενδείξεις αθωότητας».

«Είναι αλήθεια ότι φαίνεται πως ο κατηγορούμενος είναι ο δράστης γιατί τα τρία ονόματα που λείπουν είναι οι συγγενείς του. Μην κρυβόμαστε στο πίσω μέρος του καθενός εξ υμών. Και εμένα αυτή η ιδέα γαργαλούσε πάντα τη σκέψη μου. "Δεν είναι έτσι", λέει ο κατηγορούμενος. "Είναι μια υπόθεση στημένη στο πρόσωπό μου", λέει ο κατηγορούμενος.

» Σκέφτομαι, "μα είναι τόσο αφελής να σβήσει μόνο τους συγγενείς του και να πέσουν όλα τα βέλη πάνω του;". Όσο ασφαλής κι αν είναι θα σκεφτεί πως η πράξη του μπορεί να αποκαλυφθεί από τα ηλεκτρονικά ίχνη. Ο δράστης της πλαστογραφίας κοιτά να φυλά τα νώτα του. Ξέρει ότι το CD αυτό υπάρχει και στα χέρια άλλου, όπως σε αυτού του εγκληματία Φαλτσιανί, ο οποίος μπορεί να το χρησιμοποιήσει κατά βούληση. Το περιεχόμενο του CD υπάρχει και αλλού. Πώς το ρισκάρει αυτό ο κατηγορούμενος;».

«Ενώ στο λήμμα Παπανδρέου, όπως προέκυψε και από το πείραμα που κάναμε εδώ, προέκυψαν 13 αρχεία, αλλά εκείνος άνοιξε μόνο τα τρία από αυτά. Αυτή είναι η στοχευμένη έρευνα; Και ενώ πληκτρολογεί το όνομα papaconstantin ανοίγει μόνο το ένα από τα δύο θεωρώντας πως το άλλο δεν τον αφορά.

» Ειπώθηκε χθες ότι το σύνολο των καταθέσεων ήταν τέσσερα δισ. δολάρια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, γιατί υπάρχουν διπλές και τριπλές εγγραφές με τα ίδια ποσά μέχρι το τελευταίο δεκαδικό ψηφίο. Το υπεράνω πάσης υποψίας ΣΔΟΕ είχε υπολογίσει δύο και τρεις φορές το ίδιο ποσό. Μόνο στις πρώτες σελίδες αν κάνει τη σύγκριση θα δει ότι πρέπει να αφαιρέσει γύρω στο 1,5 δισ. δολάρια.

» Του χρεώνουν ότι δεν πρωτοκόλλησε το CD. Γιατί, το πρωτοκόλλησαν οι Γάλλοι; Είναι χαζοί που δεν το πρωτοκολλούν; Γιατί; Γιατί με αυτό διαβιβάζονται παράνομα κλαπέντα αποδεικτικά στοιχεία. Τη δεύτερη φορά που ήρθαν πρωτοκολλημένα, είχε βουήξει ο τόπος και το CD αποτελούσε αντικείμενο ποινικής δικογραφίας.

» Προσπαθήσαμε να καταλήξουμε σε ενοχή κατηγορουμένου από τις ενδείξεις. Δεν μπορείτε να έχετε αξίωση από τον κατηγορούμενο να σας πει ποιος το έκανε. Δεν μπορεί να ξέρει ούτε να σας πει τι φαντάζεται. Δεν ξέρουμε ποιος το έχει κάνει. Μακάρι να ξέραμε. Δεν μιλάμε για τυχαίο πρόσωπο αλλά για σύμβολο της κυβέρνησης εκείνης της περιόδου.

» Καλώς ή κακώς, αυτοί οι κύριοι προσπαθούν να σώσουν τη χώρα. Το πρόγραμμά του είναι εξοντωτικό και το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι αν θα πρωτοκολλήσει το CD. Η πληροφορία τον ενδιαφέρει. Την έχει και τη μοιράζει όπου πρέπει. Μιλάμε για έναν υπουργό, ο οποίος μάλλον δεν πρέπει να κοιμάται εκείνη την περίοδο.

» Και μου λέτε ότι το πρώτο που έπρεπε να κάνει είναι να πρωτοκολληθεί μια λίστα που ήταν κλεμμένη και ο κ. Νικολούδης του λέει ότι δεν είναι νόμιμο αποδεικτικό μέσο. Ας αισθανθούμε λίγο τις συνθήκες και τις περιστάσεις. Δεν είναι η προτεραιότητά του η λίστα. Και είδα μετά από χρόνια τι έχει αποφέρει η λίστα αυτή. Το πιο εύκολο ήταν να τη δώσει δεξιά κι αριστερά και να τους πει ‘’τρέξτε’’, αλλά και πάλι δεν θα είχε γίνει τίποτα. Δεν σας χρειάζεται το CD, αλλά το στικάκι που λείπει, το στικάκι που παρέδωσε στον Διώτη», κατέληξε ο κ. Κουρελέας.


Πηγή : tanea.gr


Επίθεση Τσίπρα σε Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Κοστέλλο! «Δεν κάνουμε πίσω σε τίποτα από όσα έχουμε εξαγγείλει!»



Τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ αλλά και τον επικεφαλής της Κομισιόν στα τεχνικά κλιμάκια, Ντέκλαν Κοστέλο φωτογράφισε ο πρωθυουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας έστειλε και μήνυμα στους ανώτατους ευρωπαϊκούς θεμσούς λέγοντας ότι δεν θα κάνει πίσω σε τίποτα από όσα είχε εξαγγείλει προεκλογικά.

Ο πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του λέγοντας ότι για πρώτη φορά ψηφίζεται από την Βουλή τα τελευταία 4 χρόνια ένα σχέδιο νόμου το οποίο δεν μεταφράστηκε αλλά γράφτηκε στα ελληνικά.
Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση αρχίζει να υλοποιεί αυτό για το οποίο δεσμεύθηκε στις προγραμματικές της δηλώσεις.
«Δεσμευθήκαμε ακόμα και να ματώσουμε για να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει κι άλλο. Συνεχίζουμε την Πέμπτη και την Παρασκευη με το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: «Ολα τα νομοσχέδια θα γραφτούν εδω. Δεν κάνουμε πίσω από όσα έχουμε εξαγγείλει και όσα θεωρούμε απαραίτητα. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και διάλογο απ' όπου κι αν προέρχονται».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι γνώριζε για την επιχείρηση οικονομικής ασφυξίας που θα γινόταν. «Τώρα, όμως μας γνωρίζουν καλά και οι εταίροι μας», είπε. Και πρόσθεσε: «Προσήλθαμε σε αυτή την διαπραγμάτευση χωρίς μυστική διπλωματία. Δεν κρύψαμε τίποτα. Δεν ζητήσαμε ειδική μεταχείριση. Ζητήσαμε ισότιμη μεταχείριση. Ούτε απομονωθήκαμε ούτε χωρίς συμμαχους βρεθήκαμε. Ετσι φτάσαμε στο αποτέλεσμα της 20ης Φλεβάρη».

«Για πρώτη φορά η Ευρωπη παραδέχθηκε», είπε ο πρωθυπουργός «ότι υπάρχει στην Ελλάδα μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση η οποία προκλήθηκε από τις λάθος πολιτικές. Για πρώτη φορά επίσης δέχθηκε η Ευρώπη ότι μπορεί να υπάρξουν κυβερνήσεις που πάνε κόντρα στο νεοφιλελευθερο δογματισμό. Στο Eurogroup περύχαμε μια συμφωνία και βαλαμε τις βάσεις για μια διαπραγμάτευση που ξέρουμε ότι θα κρατήσει καιρό και θα είναι σκληρή».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι με την συμφωνία η κυβέρνηση πέτυχε μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Είπε επίσης ότι δεν θα ανεχθεί τα φαινόμενα του παρελθόντος με τις ανακρίσεις υπουργών από τους τροικανούς.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση υπεβαλλε στο Eurogroup το δικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Είπε ακόμα ότι η κυβέρνησή του δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει το δρόμο των προηγουμενων. «Δεν θα δεχόμαστε τεχνοκράτες και δεν θα νομοθετούμε με βάση email», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν κάποιοι που είναι τροικανότεροι των τροικανών.

Ο κ. Τσίπρας τους κατηγόρησε ότι προσπάθησαν να υπονομεύσουν την συμφωνία και να αποδομήσουν στελέχη της κυβέρνησης. «Εμείς απαντάμε όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Στην Βουλή υψωνουμε τείχος κυριαρχίας και αξιοπρέπειας. Απαντάμε ψηφίζοντας το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Απαντάμε με απόλυτη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», είπε.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η συμπεριφορά ορισμένων εκ των εταίρων μας και ειδικά των τεχνοκρατών το μόνο που κατορθώνει είναι να επιβεβαιώνει τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς.

«Εκθέτουν την Ευρώπη. Κάποιοι έχουν το θράσος να γράφουν σε χαρτί και να στέλνουν email ότι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι μονομερής ενέργεια», είπε και απευθυνόμενος στην Ευρώπη ρώτησε: «Αυτή την Ευρώπη οραματιστήκαμε; Αυτή που δημιουργεί ανθρωπιστική κρίση σε έναν λαό μετά το παραδέχεται και μετά θεωρεί το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης μονομερή ενέργεια;»

«Πενήντα μέρες δεχόμαστε τις ίδιες και τις ίδιες απειλές», είπε ο πρωθυπουργός φωτογραφίζοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Και αποδεικνύεται ότι είναι κενές περιεχομένου», πρόσθεσε.

«Η ΕΕ δεν είναι ιδιοκτησία των τεχνοκρατών», είπε ο κ. Τσίπρας. Και συνέχισε: «Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει κατά γράμμα την συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας μια σκληρή διαπραγμάτευση, που έχει να κάνει με την σύγκρουση διαφορετικών πολιτικών στρατηγικών για την Ευρώπη. Η Ελλάδα έγινε για 5 χρόνια οικονομικό πειραματόζωο, τώρα θέλουν να γίνει και πολιτικό. Για να σταματήσουν εν τη γεννέσει τη την πολιτική αλλαγή που συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα των μνημονίων και της λιτότητας είναι παρελθόν. Αυτοί που θέλουν να υπονομεύσουν την διαπραγμάτευση δεν θα τα καταφέρουν. Η Ευρώπη του αυταρχισμού και της τιμωρίας θα είναι και πάλι παρελθόν αν καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα: «Κάποιοι θέλουν να υπονομεύσουν την διαπραγμάτευση για φοβουνται ότι δεν θα τα βγάλουν πέρα. Δεν θα τα καταφέρουν. Ας σταματήσουν αυτοί τις μονομερείες ενέργειες τηρώντας τις συμφωνίες που υπέγραψαν. Καταθέσαμε έναν αναλυτικό κατάλογο μεταρρυθμίσεων. Αυτές είναι πραγματικές και αναγκαίες».

Και συνέχισε: «Θέλω να προκαλέσω όλους όσοι κόπτονται για μεταρρυθμίσεις να μας πει μια όλα αυτά τα χρόνια του Μνημονίου που πέτυχε. Πείτε μου αλήθεια», είπε ο κ. Τσίπρας, «πότε χτύπησε το χέρι στο τραπέζι στην τρόικα για να πει ότι αν δεν προχωρήσει αυτή η διοικητική μεταρρύθμιση δεν θα εκταμιευθεί η δόση. Ποτέ! Διαρκώς οι εκβιασμοί ήταν ότι αν δεν γίνουν απολύσεις και μειώσεις δεν θα δοθεί η δόση».

Η ομιλία του πρωθυπουργού διακόπηκε από φωνές όταν αναφέρθηκε στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. «Κατανοώ την ανησυχία αλλά αφήστε με να ολοκληρώσω», είπε ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξαρτήσεις από οικονομικά συμφέροντα. Θα υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις όχι γιατί μας το ζητούν αλλά γιατί το θέλουμε. Επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνησή του θα υλοποιήσει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Αναφέρθηκε και πάλι στον γερμανό υπουργό Οικονομικών λέγοντας να κρατήσει τις απειλές για τον εαυτό του. «Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τον λαό και το δίκιο του, το μέλλον και τις επόμενες γενιές. Σας καλώ σε όποια πτέρυγα και αν ανήκετε να υπερψηφίσετε το πρώτο νομοσχέδιο κοινωνικής σωτηρίας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.


Πηγή : newsit.gr


Έληξε η κατάληψη στη Νομική αφήνοντας πίσω καταστροφή και λεηλασίες!


Αποχώρησαν από το κτίριο της Νομικής Σχολής Αθήνας οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποιούσαν κατάληψη από την περασμένη Παρασκευή, ενώ και οι δυνάμεις των ΜΑΤ που από το πρωί είχαν περικυκλώσει τη σχολή έχουν απομακρυνθεί από το σημείο.

Η λύση δόθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ και των φοιτητικών συλλόγων με τους αντιεξουσιαστές και τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε επέμβαση.
Λίγη ώρα μετά, περί τους 30-40 αλληλέγγυους στην κατάληψη έφτασαν στο σημείο και οι καταληψίες αποχώρησαν από τη Μασσαλίας προς τα Εξάρχεια.
Οι αντεξουσιαστές αποχώρησαν λίγο πριν τις 14:00 κι ενώ νωρίτερα οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ είχαν εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλούσαν τους εμπλεκόμενους φορείς να πράξουν τα δέοντα ώστε να τερματιστεί μια απαράδεκτη κατάσταση.
Στην ανακοίνωσή της η πρυτανεία επισήμαινε ότι πρώτον είχε γίνει εκτενής και εξαντλητική επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις αρμόδιες Αρχές προς επίλυση του προβλήματος και δεύτερον ότι έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες και υπάρχει αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση για κακουργηματικές πράξεις.


«Με βάση τα ανωτέρω, και επειδή δεν μπορεί να τεθεί πλέον ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά το θέμα ασύλου, αναμένουμε οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς να πράξουν τα δέοντα ώστε να τερματιστεί μία απαράδεκτη κατάσταση» κατέληγε η ανακοίνωση.
Η πολυήμερη κατάληψη της Σχολής προκάλεσε νωρίτερα την εκ νέου παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία σε ανακοίνωσή της ζητούσε λήψη δράσης από την ΕΛΑΣ για την αποτροπή νέων επεισοδίων, ενώ ήδη έχει προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης κατ' αγνώστων.


Το χρονικό διάστημα που διήρκεσε η κατάληψη της Νομικής σημειώθηκαν ζημιές στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται κοντά, ενώ αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές στα αγάλματα που βρίσκονται στον πεζόδρομο της Μασσαλίας.
Μετά την κατάληψη θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης του κτιρίου ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ζημιές.
Υπενθυμίζεται, ότι οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν και έθεσαν υπό κατάληψη το κτίριο της Νομικής Σχολής το πρωί της περασμένης Παρασκευής, με αιτήματα.την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών κρατουμένων της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, αλλά και των φυλακών τύπου Γ'.


Οκτώ προσαγωγές έξω από το Μαξίμου
Επίσης, λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν και οκτώ προσαγωγές ατόμων, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Στο σημείο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από αναρχικούς, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας, έγκλειστους των φυλακών για συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις.
Οι διαδηλωτές ανήρτησαν πανό, μπροστά στο Μαξίμου, με το σύνθημα «Μνημόνια- Γέφυρες- Αυτοκτονίες- εξαθλίωση- Φυλακές κολαστήρια και τύπου Γ΄- πολιτικοί κρατούμενοι και κυνήγι μαγισσών- στο πλευρό των απεργών πείνας μέχρι ΤΕΛΟΥΣ», το οποίο υπογράφουν ως «αναρχικοί, αυτόνομοι, αλληλέγγυοι».
Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.


Πηγή : ethnos.gr


«Πόλεμος» από όλα τα κόμματα στη Βουλή κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Χρυσής Αυγής !



Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Βουλή εξαιτίας των πρωτοβουλιών της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα έβαλε «φωτιά» σε ένα κατά τα άλλα ήρεμο κλίμα στη συνεδρίαση για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης με αφορμή αίτημα Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία.

Το αίτημα κατατέθηκε χθες με τη λογική ότι ο εισαγγελέας θα έδινε το δικαίωμα στους προφυλακισμένους βουλευτές να προσέλθουν για να ψηφίσουν, ενώ ο κ. Ματθαιόπουλος είπε στην πρόεδρο της Βουλής ότι εκείνη τους έδωσε το δικαίωμα όταν δεσμεύτηκε ότι θα εγγυηθεί τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διάβασε το μεσημέρι το αίτημα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής χωρίς όμως την παρουσία τους καθώς ο εισαγγελέας δεν έδωσε άδεια για να παραβρεθούν.

Αν και απόντες, η πρόεδρος είπε ότι θα κάνει την ονομαστική ψηφοφορία επικαλούμενη άρθρο που το προβλέπει μέσω προεδρικής πρωτοβουλίας ακόμα και όταν δεν είναι παρόντες οι βουλευτές.
Αυτό εξόργισε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ με τον κ. Καραθανασόπουλο να τονίζει ότι η στάση της κας Κωνσταντοπούλου καλλιεργεί κλίμα ανοχής υπέρ της Χρυσής Αυγής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αντέδρασε επίσης έντονα φωνάζοντας στην κ. Κωνσταντοπούλου και η συνεδρίαση διακόπηκε με το ΚΚΕ να λέει ότι θα απέχει από την ψηφοφορία, κάτι που εξέταζε και η ΝΔ. Προκλήθηκε πανικός, έγινε κυβερνητική σύσκεψη, απουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία τελικά υποχώρησε για πρώτη φορά από την αρχική της απόφαση σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και ειδοποίησε τα κόμματα ότι η ψηφοφορία θα γινόταν με τον συνηθισμένο για νομοσχέδια τρόπο.

Η αναδίπλωση της Προέδρου της Βουλής με παρασκηνιακή παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ωστόσο δεν χαμήλωσε τους τόνους με βουλευτές να παίρνουν το λόγο και να κατακεραυνώνουν την κ. Κωνσταντοπούλου.

Πάντως, χαρακτηριστικό του χάους στην αίθουσα ήταν η αντιπαράθεση της Προέδρου με τον Ευ. Βενιζέλο.

Καταπέλτης εναντίον της ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Δυναμιτίζετε την κοινοβουλευτική διαδικασία με την θέλησή σας να συμπλέετε με την Χρυσή Αυγή, είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

Εχετε κάνει τη Βουλή προσωπικό τιμάριο, προσβάλλετε την διαδικασία και παράδοση με τον νέο θεσμό των συνεντεύξεων, νομίζετε ότι μπορείτε να έχετε προσωπικές φιλοδοξίες εκτός του Μεγάρου Μαξίμου.

Πρόκειται για θεσμική γελοιοποίηση. Δεν σέβεστε απολύτως τίποτα, ούτε το Σύνταγμα, ούτε τον κανονισμό. Σας καλώ να συνετιστείτε πραγματικά, στην ηλικία σας να είστε πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είναι μια ευκαιρία για σας να αφήσετε αποτύπωμα θετικό και όχι να λειτουργείτε ως παράγοντας εντάσεων».

Νομίζω ότι υπονομεύετε και τον λόγο της κυβέρνησης. Εσείς έρχεστε και ρίχνετε το φως στη μιζέρια των διαδικασιών και στους σκοτεινούς διαδρόμους με τη Χρυσή Αυγή.
Σας ψηφίσαμε για να αντιληφθείτε ότι είστε πρόεδρος όλης της Βουλής. Ούτε το εκτιμήσατε ούτε το συνυπολογίσατε».

«Αν θέλετε να ηγηθείτε της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αυτό δεν θα το υποστεί η Βουλή» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση της Ζωής

Είσασταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που είχε γενικό γραμματέα τον κ. Μπαλτάκο.
Αποφασίστε αν σας ενοχλεί που η ΠτΒ περιφρουρεί την κοινοβουλευτική διαδικασία και αποτελεί χρηστή εφαρμογή του κανονισμού να είναι και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην ολομέλεια.
Θα περιφρουρώ το δικαίωμά σας να ελφράζεστε ελεύθερα, αλλά αν προσδοκάτε να εξασφαλίσετε καλή μεταχείριση, κακώς το προσδοκάτε».

Η ανταπάντηση

«Ζήτησα την αποπομπή Μπαλτάκου. Δεν ζήτησα τη δική σας αποπομπή. Σεβαστείτε το ρόλο σας»
Οι περισσότεροι από τους βουλευτές της ΧΑ που είχαν καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας δεν πήραν άδεια από τον εισαγγελέα φυλακών και δεν ήταν παρόντες στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται πάντως πως το ΚΚΕ είχε ανακοινώσει πως θα απέχει από ενδεχόμενη ονομαστική ψηφοφορία αν η κα Κωνσταντοπούλου αποφασίσει «υπέρ» της Χρυσής Αυγής, αφού έτσι θα δίνει στρώνει το χαλί στη Χρυσή Αυγή για να καλλιεργήσει κλίμα ανοχής υπέρ της.



Πηγή : imerisia.gr


Στάση εργασίας την Πέμπτη σε Μετρό και Ηλεκτρικό


Ακινητοποιημένοι θα είναι την Πέμπτη, για τρεις ώρες, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, μετά την απόφαση των εργαζομένων να πραγματοποιήσουν προειδοποιητική στάση εργασίας, από 11:00 έως 14:00.

Αίτημα των εργαζομένων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι η απόσυρση των καινούργιων συρμών 3ης σειράς του μετρό της Αθήνας, που παρουσιάζουν προβλήματα τα οποία πέραν της αναστάτωσης των δρομολογίων, θέτουν σε κίνδυνο αυτό που λέγεται «Ασφάλεια Σιδηροδρόμου» (προσωπικό, επιβάτες, εξοπλισμός).

Όπως επίσης, τεράστια δυσλειτουργία παρουσιάζουν και οι οθόνες ελέγχου αποβίβασης- επιβίβασης επιβατών στις καμπίνες ηλεκτροδήγησης στους συρμούς του.

Τέλος, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν: «Παρά τις όποιες οχλήσεις μας, η Διοίκηση της Εταιρείας δείχνει μία περίεργη στάση, δείχνοντάς μας ότι ή δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα ή ότι τα θεωρεί μικρής σημασίας».

Επίσης, καλούν «τη ΣΤΑ.ΣΥ. και τους εμπλεκόμενους πολιτικούς προϊστάμενους, αφού δώσουν επαρκείς εξηγήσεις, να λάβουν κάθε μέριμνα, ώστε να αποφευχθούν "παρατράγουδα" που θα θίξουν τη σωματική ακεραιότητα προσωπικού ή επιβατών».


Πηγή



ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου


ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
Η.... ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΣΟΒΑΡΑ !
MARK TWAIN .

Δεν ξέρω πως να χαριτολογήσω αγάπες μου γιατί τα γεγονότα είναι
τόσα πολλά που ένα πονοκέφαλο τον έχω !
Είναι η έκλειψη που γίνεται την Πέμπτη ; Η....η έκλειψη , γενικά που
δέρνει την Ελλαδίτσα μας  .
Στα κόκκινα οι σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας .
Η Α.Μέρκελ πήρε τηλέφωνο τον Α. Τσίπρα και κανόνισαν να συναντηθούν
στις 23 Μαρτίου .Θα τον δείρει ; Ένα ..Μπούλινγκ  το ζούμε από την Γερμανία και
τους Εταίρους ! Την Πέμπτη έχουμε και τη σύνοδο κορυφής .Τι θα γίνει ;
Ας ελπίσουμε πως θα κάνουμε Πάσχα !
Κατά τ' άλλα η Γερμανική Bild μας στολίζει...και μας ειρωνεύεται συνέχεια !
Ο Γ. Βαρουφάκης φωτογραφίζεται μετά της συζύγου του στο σπίτι τους
στην ακρόπολη ! Το τι άκουσε από τις τηλεοπτικές εκπομπές και το
διαδίκτυο δεν λέγεται !Ο Α. Γεωργιάδης μια ζήλεια την έχει .
Του έκλεψε την πρωτιά ο Γ.Βαρουφάκης  στις συνεντεύξεις , και στις
τηλεοπτικές εμφανίσεις . Μπορώ να πω ότι έχει φύγει πολύ μπροστά
με τις selfie που βγάζει πότε στη λίμνη Κόμο στην Ιταλία , και πότε με όλους τους
εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA που έδωσε συνέντευξη .
Οι συνταξιούχοι έχουν γεμίσει τα φαρμακεία..παίρνουν χάπια για την πίεση
γιατί , μια τρομάρα την έχουν αν θα πάρουν την σύνταξη στο τέλος του μήνα !
Οι μαμάδες τώρα πια λένε στα παιδάκια τους : <<Φάε το φαγητό σου μη στο πάρει η Μέρκελ >>.
Οι μετανάστες έχουν γεμίσει την Αθήνα ,είμαστε ...μια χαρούμενη ατμόσφαιρα..!
Αλλά οι βουλευτές πήραν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα .
<<Τι του λείπει του ψωριάρη ; << Φούντα με μαργαριτάρι >> !

Είδαμε , Ακούσαμε , Κουτσομπολεύουμε !
Πάμε να χαριτολογήσουμε να δούμε τι έγινε στο μικρό μας το χωριό
την Αθήνα μας αγάπες μου .Έτσι μάθαμε περπατώντας , και ρωτώντας .
Η Μ . Μπεκατώρου θα ξεκινήσει καινούργια εκπομπή στον ΑΝΤ1 τα σαββατοκύριακα .
Θα είναι απέναντι από την Κ.Καραβάτου και την Κ.Σπυροπούλου  .
Ε ! Ρε μαχαίρια που θα βγούνε από τα θηκάρια !
Ο Δ. Ουγγαρέζος στο Mega θα κάνει  το Ούγγα Channel .
Μια μεταμεσονύχτια εκπομπή με αποσπάσματα από το πρωινό στο Mega
και με κάποιες έξτρα πινελιές .Τώρα τι ενδιαφέρον έχει να βλέπουμε
τους επώνυμους καλεσμένους , να τυλίγουν σουβλάκια .να κάνουν διάφορους ήχους ...
και να καθαρίζουν φακή δεν καταλαβαίνω ! Περί ορέξεως ...

Η Ν. Μπουλέ ξεκινάει στον ΑΝΤ1 εκπομπή κάτι σαν το << κάτσε καλά >> που έκανε
ο Φ. Σεργουλόπουλος και η Μ. Μπακοδήμου .
Με λίγα λόγια ...άλλη μια εκπομπή Life Style . Να είχαμε να λέγαμε ....
Δουλεία για να υπάρχει ! ....
Η Ν.Παπαδημητρίου  μαζί με τον Σ.Μπούμπουρα  και τον Σ.Καλυβάτση .
Ξεκινάνε και αυτοί στο Mega καινούργια εκπομπή .
Ένα παιχνίδι γνώσεων που έχει να κάνει με πόσο καλά γνωρίζουν  την  Ελλάδα οι επώνυμοι
καλεσμένοι  που θα παίρνουν μέρος .Πιστεύω ότι θα έχει αρκετό ενδιαφέρον
μαζί με το απίστευτο χιούμορ των παρουσιαστών .
΄
Το Tip της εβδομάδας !
Ήρθε ο καιρός να ξεσκαρτάρετε την ντουλάπα σας .
Ρούχα που δεν φοράτε μπορείτε να τα δώσετε .
Κάνετε χώρο για τα καινούργια που θα πάρετε .
Ανοίξτε τα παράθυρα να μπει  το φως  και κάθε τι καινούργιο στη ζωής σας !
Γιατί η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα  την άλλη
εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Τέλος στην αιματηρή ομηρία στο μουσείο Μπάρντο, εισέβαλε η αστυνομία -19 νεκροί [εικόνες & βίντεο]



Με εισβολή της αστυνομίας τερματίστηκε η αιματηρή ομηρία στο μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας, με τον απολογισμό να είναι τουλάχιστον 19 νεκροί, ανάμεσά τους και οι δύο δράστες.

Οι ένοπλοι είχαν εισβάλει μερικές ώρες νωρίτερα στο μουσείο, ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Τυνησίας, την ώρα που εκεί βρίσκονταν τουλάχιστον 200 τουρίστες. Καταλαμβάνοντας το μουσείο, οι δράστες σκότωσαν αρχικά επτά τουρίστες και μία Τυνήσια, που εργαζόταν εκεί.

Μετά από μερικές ώρες ομηρίας, με την αστυνομία και το στρατό να έχει συγκεντρωθεί έξω από το μουσείο, τελικά οι αρχές εισέβαλλαν στο κτίριο. Από την ανταλλαγή πυρών κατά την είσοδο σκοτώθηκαν οι δύο δράστες και τουλάχιστον ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 19, ενώ οι αρχές θεωρούν ότι οι δύο δράστες είχαν και συνεργούς, για αυτό και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες στις οποίες διακρίνονται δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι αλλοδαποί και ένας άνδρας που κρατάει ένα παιδί, να τρέχουν για να βρουν καταφύγιο ενώ την ίδια ώρα οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβολούσαν στον αέρα για να καλύψουν τη διαφυγή τους. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Wataniya 1 διαβεβαίωσε ότι όλοι οι επισκέπτες του μουσείου έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το χώρο.












Πηγή : iefimerida.gr




ΝΒΑ: Πολύ καλός ο Αντετοκούνμπο παρά την ήττα των Μπακς


Εντυπωσιακός για ακόμη μία φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που παρά το γεγονός ότι είχε «γεμάτα» στατιστικά, δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα των Μιλγουόκι Μπακς από την Νέα Ορλεάνη με 85-84. Η αναμέτρηση ήταν εξαιρετικά αμφίρροπη και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον 20χρονο άσο σε 36 λεπτά συμμετοχής, να σημειώνει 15 πόντους, να μαζεύει εννέα ριμπάουντ και να μοιράζει πέντε ασίστ.

Παράλληλα, οι Ντιτρόιτ Πίστονς επικράτησαν 105-95 των Μέμφις Γκρίζλις, με πρωταγωνιστή τον Ρέτζι Τζάκσον που πέτυχε 23 πόντους. Για τους ηττημένους, ο Νικ Καλάθης αγωνίσθηκε 18 λεπτά με τέσσερις πόντους, τρεις ασίστ και δύο ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Κουφός έπαιξε 16 λεπτά με δύο πόντους, ισάριθμες ασίστ κι έξι ριμπάουντ.

Ο Κώστας Παπανικολάου έμεινε ξανά εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού, στην άνετη νίκη των Χιούστον Ρόκετς επί των Ορλάντο Μάτζικ με 107-94.

Tα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Χιούστον-Ορλάντο 107-94

Νέα Ορλεάνη-Μιλγουόκι 85-84

Ντιτρόιτ-Μέμφις 105-95

Νέα Υόρκη-Σαν Αντόνιο 104-100 (παρ.)

ΛΑ Κλίπερς-Σάρλοτ 99-92



Πηγή 


Φάκελος με υδροκυάνιο εστάλη στον Λευκό Οίκο;


Πιθανόν θετικός" σε κυάνιο, ήταν ένας φάκελος που στάλθηκε, τη Δευτέρα, στον Λευκό Οίκο, ενώ θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω εξετάσεις για να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου.

Όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση της Μυστικής Υπηρεσίας, ο φάκελος απεστάλη στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα, και οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι δεν περιείχε επικίνδυνες ουσίες.

Στη συνέχεια, ωστόσο, και βάσει περαιτέρω εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι περιείχε υδροκυάνιο.

Η υπηρεσία αρνήθηκε να δώσει οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες, επικαλούμενη την εν εξελίξει έρευνα.

Σύμφωνα με αναφορές αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, κανένας άνθρωπος δεν υπέστη δηλητηρίαση εξαιτίας του υδροκυανίου που περιείχε ο φάκελος.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Intercept, που πρώτος ανέφερε το περιστατικό, ο φάκελος περιείχε μια γαλακτώδη ουσία και ήταν τοποθετημένος σε δοχείο τυλιγμένο σε πλαστική σακούλα.


Πηγή : pathfinder.gr


Ν.Δ.: Έλαμψαν δια της απουσίας τους Καραμανλής, Ντόρα, Στυλιανίδης



Ποιο έλαβαν θέσεις στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο

Αρκετές και σημαντικές ήταν οι απουσίες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης. Στη διάρκειά της ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή των οργάνων του κόμματος.

Απόντες ήταν ο Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Γιώργος Βλάχος, ο Κώστας Τζαβάρας, ο Γιώργος Κασαπίδης και ο Αλέξης Κοντός.

Τις τέσσερις αιρετές θέσεις των μελών του άτυπου πολιτικού συμβουλίου παίρνουν οι ισάριθμοι υποψήφιοι Όλγα Κεφαλογιάννη, Μάκης Βορίδης, Θανάσης Μπούρας και Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Επίσης, αναλαμβάνουν συντονιστές κοινοβουλευτικών τομέων οι εξής:


Χρήστος Σταϊκούρας, Οικονομικών
Σίμος Κεδίκογλου, Δημόσιας Διοίκησης
Σταύρος Καλαφάτης, Παραγωγής και Εμπορίου
Σοφία Βούλτεψη, Μορφωτικών Υποθέσεων
Κώστας Τασούλας, Εξωτερικών και Άμυνας
Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κοινωνικών Υποθέσεων
Υπεύθυνοι τομέων αναλαμβάνουν οι:

Υποδομών, Λευτέρης Αυγενάκης
Ναυτιλίας, Νότης Μηταράκης
Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας
Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας
Περιβάλλοντος, Βαγγέλης Μπασιάκος
Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή
Εργασίας, Βασίλης Οικονόμου
Υγείας, Χρήστος Κέλλας
Πολιτισμού, Έλενα Ράπτη
Παιδείας και Θρησκευμάτων, Θεόδωρος Φορτσάκης
Αθλητισμού, Κώστας Κουκοδήμος
Έρευνας, Τιμολέων Κοψαχείλης
Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος
Δημοσιονομικής Πολιτικής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Φορολογικής Πολιτικής, Αποστόλης Βεσιρόγλου
Εσωτερικών, Γιώργος Γεωργαντάς
Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Νίκη Κεραμέως
Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Κυριαζίδης
Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου
Μακεδονίας Θράκης, Αναστάσιος Δημοσχάκης

Στον τομέα Άμυνας, οι υποψήφιοι ήταν δυο και εξελέγη ο Γιάννης Κεφαλογιάννης με 41 ψήφους έναντι 18 ψήφων του Στέφανου Γκίκα, ενώ υπήρξαν και 9 λευκά.



Πηγή 


Reuters: Η Ελλάδα εξόργισε τους εταίρους της



Δεν ενημέρωσε για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων για τις μεταρρυθμίσεις, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Τη δυσφορία των εταίρων στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης μεταφέρει σε τηλεγράφημά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters: «Η Ελλάδα απογοήτευσε τους πιστωτές της την Τρίτη, αρνούμενη να ενημερώσει τους εταίρους της στην Ευρωζώνη σχετικά με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη και επιμένοντας ότι οι συζητήσεις θα πρέπει να κλιμακωθούν στη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη», αναφέρει χαρακτηριστικά και μεταφέρει δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου, σύμφωνα με την οποία «η τηλεδιάσκεψη ήταν η τελευταία σταγόνα...».

Στόχος την τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group ήταν να ενημερώσει η Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις που θα αποτρέψουν πιθανή πτώχευση. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, από ελληνικής πλευράς δηλώθηκε ότι τα θέματα αυτά θα συζητηθούν από τον πρωθυπουργό με τους ηγέτες της Ευρώπης στη σύνοδο των Βρυξελλών.

«Οι ηγέτες της ΕΕ δεν μπορούν να προσφέρουν στον Αλέξη Τσίπρα τίποτα περισσότερο απ’ ό,τι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης», τόνιζαν πηγές της Ευρώπης και επιβεβαίωσαν την «οργή» των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.


Πηγή : thetoc.gr


Με βιομετρική αναγνώριση προσώπου αντί για password η είσοδος στα Windows 10




Η Apple και η Samsung έχουν ήδη αρχίσει να ενσωματώνουν βιομετρικούς αισθητήρες στα smartphones τους

Το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 10 της Microsoft θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες για πρώτη φορά να «μπαίνουν» στον υπολογιστή τους ή σε όποια άλλη συσκευή, χωρίς την χρήση κωδικού πρόσβασης (password), αλλά με βιομετρικό τρόπο, όπως την αναγνώριση του προσώπου, της ίριδας του ματιού ή και των δαχτυλικών αποτυπωμάτων τους.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε ότι το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο Internet Explorer θα καταλήξει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και θα αντικατασταθεί από ένα νέο πρόγραμμα, που προς το παρόν φέρει το όνομα Spartan (Σπαρτιάτης).

Οι δοκιμές των Windows 10 -τα οποία θα είναι κοινά τόσο για τους παραδοσιακούς επιτραπέζιους υπολογιστές, όσο και για τις νεότερες φορητές συσκευές όπως ταμπλέτες και «έξυπνα» κινητά- έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά ακόμη παραμένει άγνωστη η ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Η Microsoft έκανε γνωστό, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι η νέα δυνατότητα Windows Hello των Windows 10 θα υποστηρίζει τη βιομετρική ταυτοποίηση του χρήστη, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειωθεί η χρήση κωδικών πρόσβασης διεθνώς και έτσι να γίνει πιο δύσκολη η δουλειά των χάκερ, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν βρει τρόπους να τα «σπάνε» (ενώ υπάρχει και το πρόβλημα ότι συχνά οι χρήστες ξεχνάνε τα passwords τους).

Η Apple και η Samsung έχουν ήδη αρχίσει να ενσωματώνουν βιομετρικούς αισθητήρες στα smartphones τους, που αναγνωρίζουν το πρόσωπο και τα δακτυλικά αποτυπώματα των ιδιοκτητών τους. Αν η συσκευή του χρήστη διαθέτει τέτοιο βιομετρικό σύστημα, τότε το βιομετρικό σύστημα Windows Hello θα είναι συμβατό με το αντίστοιχο σύστημα της συσκευής.

Παράλληλα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα ανάλογο σύστημα βιομετρικής ταυτοποίησης για να το ενσωματώνουν στις ιστοσελίδες ή εφαρμογές (apps) που ζητούν αναγνώριση της ταυτότητας του χρήστη, έτσι ώστε ο τελευταίος πάλι δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιεί κωδικούς πρόσβασης.

Όσον αφορά το «τέλος εποχής» για τον Internet Explorer, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε το 1995, η Microsoft δήλωσε αποφασισμένη να του αλλάξει όνομα και περιεχόμενο, δημιουργώντας ένα νέο πρόγραμμα (browser), πιο λιτό και πιο γρήγορο (εξ ου και η προσωρινή ονομασία Spartan), το οποίο πλέον θα συνοδεύει τα μελλοντικά Windows.

Μερικές εκδόσεις των Windows 10 πάντως θα συνεχίσουν να ενσωματώνουν και τον Internet Explorer, για να διασφαλίζεται ο χρήστης ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με παλαιότερες ιστοσελίδες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Το οριστικό νέο όνομα του διαδόχου προγράμματος δεν έχει ακόμη αποφασιστεί από την Microsoft. Είναι πιθανό ότι η ανακοίνωσή του θα γίνει μαζί με την ανακοίνωση για την ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 10.



Πηγή : protothema.gr



Υπάρχουν κάποιοι ικανοί που σέβονται τους πολίτες : Αυστηρή προειδοποίηση του προϊστάμενου της εισαγγελίας Αθηνών κ. Ζαγοραίου για την κατάληψη της Νομικής



Αυστηρή προειδοποίηση προς την αστυνομία απευθύνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, διαπιστώνοντας «αδράνεια» σχετικά με τη συνεχιζόμενη κατάληψη της Νομικής.

Αυστηρή προειδοποίηση, τη δεύτερη κατά σειρά, απευθύνει προς την αστυνομία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, για την "αδράνεια" που προφανώς διαπιστώνει σχετικά με τη συνεχιζόμενη κατάληψη της Νομικής από αντιεξουσιαστές και τα νέα χθεσινοβραδινά επεισόδια.

Η κίνηση του εισαγγελέα, προδίδει έντονη δυσαρέσκεια από μέρους της Δικαιοσύνης, αλλά δεν είναι σαφές αν αποτελεί και σαφή εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας για άμεση παρέμβαση εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Προφανώς δηλαδή βρισκόμαστε ενώπιον ενός "πινγκ-πονγκ" μεταξύ των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης. Η ανακοίνωση του κ. Ζαγοραίου αναφέρει:

«Με αφορμή τα νεότερα επεισόδια που εκτυλίσσονται με επίκεντρο την κατάληψη της Νομικής , επαναλαμβάνουμε ότι η εισαγγελία Πρωτοδικών ενήργησε ήδη από την Κυριακή 15/,3 ζητώντας το σχηματισμό δικογραφίας και ασκώντας τη δέουσα ποινική δίωξη. Ζητήθηκε δε από τις αστυνομικές αρχές, αφενός η αποκάλυψη και η σύλληψη των δραστών στα πλαίσια του αυτοφώρου , αφετέρου η λήψη μέριμνας από τις αστυνομικές αρχές για την αποτροπή νέων επεισοδίων. Σημειώνεται ότι στην ως άνω σχηματισθείσα, από την Εισαγγελία, δικογραφία συσχετίστηκε και η μήνυση των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής κατά των καταληψιών».


Πηγή: skai.gr


ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ : Επεισόδια και 350 συλλήψεις στα γραφεία της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη



Στη σύλληψη 350 ατόμων έχει προχωρήσει η αστυνομία έπειτα από τις ταραχές στο κέντρο της Φρανκφούρτης κατά τις οποίες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά της πολιτικής λιτότητας με την ευκαιρία των σημερινών εγκαινίων της νέας έδρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 1,3 δισεκ. ευρώ, έκαψαν περιπολικά της αστυνομίας, επετέθησαν κατά δημαρχείου περιοχής της πόλης και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις αφού πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και λάστιχα.

Η αστυνομία της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε τις συλλήψεις με μήνυμά της στο Twitter. Οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πέτρες και 80 δέχθηκαν επίθεση με σπρέι, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φρανκφούρτης.
Κλοιός ασφαλείας έχει σχηματιστεί γύρω από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το δημαρχείο της πόλης έγινε στόχος επιθέσεων των διαδηλωτών που πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια στο ισόγειο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν λάστιχα στους γύρω δρόμους και η πυροσβεστική επενέβη για να σβήσει τις φωτιές.
Στην περιοχή της παλιάς όπερας της Φρανκφούρτης, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, ένας από τους οποίους τραυματίσθηκε, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). Κάδοι απορριμμάτων και αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας.


To κίνημα του Blockupy επέρριψε την ευθύνη των επεισοδίων στην αστυνομία, καταλογίζοντάς της ανάπτυξη δυνάμεων «με σενάριο εμφυλίου πολέμου, το οποίο γίνεται αντιληπτό ως πρόκληση». Από την πλευρά της, η αστυνομία είχε ήδη από νωρίς μιλήσει για «πολύ επιθετικό κλίμα» απέναντί της.


Κατόπιν πρόσκλησης του αντικαπιταλιστικού Blockupy, δεκάδες διαδηλωτές κατευθύνονταν νωρίς το πρωί προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα εγκαίνια της νέας έδρας της ΕΚΤ είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στις 11.00 (τοπική ώρα).


Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της Ευρωπαϊκής Πολιτικής και της Πολιτικής της Λιτότητας αναμένεται ότι θα εξακολουθήσουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς εκτός από τα λεωφορεία που ήδη έχουν καταφτάσει στην Φραγκφούρτη από αρκετές πόλεις της γερμανικής επικράτειας αναμένονται να καταφτάσουν ακόμη 40 λεωφορεία από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας περιμένουν τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές, ανάμεσά τους 800 αναμένονται από το Βερολίνο με ειδικά ναυλωμένο τρένο. Εξήντα λεωφορεία προερχόμενα από 39 ευρωπαϊκές πόλεις κατευθύνονται προς την Φρανκφούρτη.
Η αστυνομία της πόλης έχει κινητοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς, υδροφόρες και ελικόπτερα για να αντιμετωπίσει την διαδήλωση κατά της λιτότητας.

Εκτός από Γερμανούς, το «παρών» έχουν δώσει υποστηρικτές του κινήματος και από άλλες χώρες, κυρίως από την Ιταλία.


Πηγή : ethnos.gr


Μισό εκατομμύριο βρέφη πεθαίνουν κάθε χρόνο σε βρώμικα νοσοκομεία



Καταδικασμένα σε θάνατο είναι κάθε χρόνο μισό εκατομμύριο βρέφη που γεννιούνται σε νοσοκομεία όπου επικρατούν ανθυγιεινές συνθήκες στις αναπτυσσόμενες χώρες, βάσει των στοιχείων-σοκ έκθεσης που διενεργήθηκε υπό την αιγίδα του ΠΟΥ. Πάνω από το ένα τρίτο των νοσοκομείων και κλινικών στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν διαθέτουν κανέναν χώρο όπου μπορούν να πλυθούν με σαπούνι ασθενείς και προσωπικό, ενώ σχεδόν το 40% δεν διαθέτουν ούτε νερό.

Η έκθεση, την οποία συνέταξε η φιλανθρωπική οργάνωση WaterAid σε συνεργασία με τον ΠΟΥ, αναφέρει ότι κάθε χρόνο 500.000 βρέφη πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν ένα μήνα ζωής εξαιτίας της έλλειψης καθαρού νερού και βασικών συνθηκών υγιεινής.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι ένα στα πέντε από αυτά τα βρέφη θα βρισκόταν στη ζωή αρκεί να είχε πλυθεί με καθαρό νερό ή να είχε λάβει περίθαλψη σε καθαρό και ασφαλές περιβάλλον από ανθρώπους που είχαν πλύνει τα χέρια τους με σαπούνι.

«Η δυνατότητα διατήρησης της υγιεινής ενός νοσοκομείου ή μίας κλινικής είναι τόσο θεμελιώδης και [συνιστά τόσο] βασική προϋπόθεση για την υγειονομική φροντίδα ώστε να αναρωτιέται κανείς αν εγκαταστάσεις που δεν διαθέτουν καθαρό νερό ή δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής είναι σε θέση να φροντίσουν επαρκώς τους ασθενείς τους» δήλωσε η επικεφαλής της WaterAid Μπάρμπαρα Φροστ.

«Τόσο πολλά βρέφη γεννιούνται σε συνθήκες ανθυγιεινές ώστε να καταδικάζονται σε έναν τραγικά πρώιμο θάνατο που θα μπορούσε να αποφευχθεί» ανέφερε.

Η Μαρία Νέιρα, εμπειρογνώμων του ΠΟΥ σε θέματα δημόσιας, κοινωνικής και περιβαλλοντικής υγείας, δήλωσε ότι τα ευρήματα της έκθεσης -της πρώτης αξιολόγησης του είδους που περιλαμβάνει 54 αναπτυσσόμενες χώρες- είναι ακόμη πιο σοκαριστικά αν σκεφτεί κανείς ότι και σε κλινικές που υποτίθεται ότι έχουν πρόσβαση σε νερό, η παροχή συχνά βρίσκεται σε απόσταση μισού χιλιομέτρου αντί στο σημείο όπου θα έπρεπε.

«Οι έγκυες την ώρα του τοκετού εξαρτώνται από ένα περιβάλλον το οποίο, το λιγότερο που κάνει είναι να μην θέτει σε κίνδυνο τις ίδιες ή το μωρό τους και δεν αναφέρουν την ανάγκη για πόσιμο νερό ή το ότι χρειάζεται να φύγουν από τις εγκαταστάσεις για να αναζητήσουν τουαλέτα» αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωση.

Εκτός του ότι στοιχίζουν τη ζωή σε νεογέννητα, οι ίδιες ανθυγιεινές συνθήκες προκαλούν επιδημίες όπως συνέβη με την χολέρα στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Αϊτή, το Μαλάουι, την Τανζανία και το Νότιο Σουδάν, διαπιστώνει η έκθεση.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


Υποψίες για παρακολούθηση του τηλεφώνου του Αντώνη Σαμαρά


Υποκλοπές στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Αντώνη Σαμαρά υποψιάζονται στη ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Αντέννα, ο οποίος μετέδωσε απόψε σχετικό ρεπορτάζ. Τις υποψίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εγείρουν οι παρεμβολές με τη μορφή περίεργων ήχων στο κινητό τηλέφωνο, είτε οι ξαφνικές απώλειες σήματος που φέρεται να έχει εντοπίσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ανάλογα περιστατικά είχαν διαπιστωθεί και όταν ο κ. Σαμαράς ήταν ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η ασφάλεια στις κλήσεις του ίδιου και των συνεργατών του.
Σε περίπτωση που ευσταθεί το ρεπορτάζ, ο κ. Σαμαράς είναι υποχρεωμένος να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να διαλευκανθούν αρμοδίως οι αιτιάσεις του, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για ρεπορτάζ του Αντέννα.


Πηγή


Η πρόταση της εισαγγελέως φέρνει τον Παπακωνσταντίνου αντιμέτωπο με ισόβια



Αντιμετωπίζει δύο  κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος - Εάν το δικαστήριο δεχθεί τις κατηγορίες, οι ποινές προσαυξάνονται αισθητά και εισέρχονται στην σφαίρα της ισοβίου κάθειρξης εφόσον δεν του αναγνωριστούν ελαφρυντικά - Προσπάθειες από τους δικηγόρους του να αντιστρέψουν το κλίμα

Με κάθε τρόπο θα επιχειρήσουν οι τρεις συνήγοροι του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου να τον βγάλουν από την γωνία πού το έβαλε χθες το απόγευμα η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου  Ξένη Δημητρίου κατά την  αγόρευση της, η οποία όχι μόνο έσβησε παντελώς τα επιχειρήματα του κατηγορούμενου, αλλά ζήτησε την ενοχή του και για τα δύο κακουργήματα που έχει στην πλάτη του.

Η εισαγγελική  λειτουργός κατά την 5ωρη αγόρευση της ήταν καταπέλτης σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών και δεν άφησε αναπάντητο κανένα επιχειρήματα του.

Δεν παρέλειψε να τονίσει η εισαγγελέας της έδρας «ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι έκανε το έκανε μόνος του», ενώ εξέφρασε και την απογοήτευση της στο πρόσωπο του κατηγορουμένου.

Η κυρία Δημητρίου επισήμανε ότι  ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες έχει παραπεμφθεί, αλλά και η στάση του με απογοήτευσε, γιατί ήταν ένας άνδρας με προσόντα με μια  αξιοπρεπή  οικογένεια και έπρεπε να είναι ειλικρινής και προσέθεσε: «Η Δικαιοσύνη δεν εξοντώνει αλλά προσπαθεί με γνώμονα την επιείκεια να δείχνει όλη την μεγαλοσύνη που πρέπει».

Απευθυνόμενη  προς τα 13 μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου η εισαγγελέας της έδρας τους επισήμανε ότι ο μόνος που είχε συμφέρον να διαγράψει τα αρχεία από την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ ήταν ο κύριος  κατηγορούμενος είτε για να ωφελήσει τους συγγενείς του είτε για να προστατεύσει το δικό του όνομα στη πολιτική και να μη φανεί ότι τρεις συγγενείς του ελέγχονται για φοροδιαφυγή.

Σε άλλο σημείο της αγόρευσης της η εισαγγελέας ανέφερε ότι σταματάει η μνήμη του κατηγορούμενου και δεν θυμάται  σε ποια από τις 7 γραμματείς του  έδωσε το CD για φύλαξη, ούτε όμως θυμάται τι έγινε το συνοδευτικό έγγραφο -διαβιβαστικό του CD που στάλθηκε από την Γαλλία.

Ακόμη, η κυρία Δημητρίου αναφερόμενη στον πρώην υπουργό Οικονομικών  τόνισε ότι  «μιλάει για σκευωρούς  που «φύτευσε» ανοίγματα στους υπολογιστές για να τον ενοχοποιήσουν και δεν παραδέχεται ότι είναι ο ίδιος που άνοιξε τον υπολογιστή με τον συγκεκριμένο κωδικό».

Σε μια αποστροφή της αγόρευσής της η εισαγγελέας ανέφερε ότι εάν ο κάποιος ήθελε να βλάψει τον κ. Παπακωσταντίνου θα ήταν προτιμότερο να αφήσει τα ονόματα στη λίστα και να διαδώσει ότι πρόκειται για συγγενείς του υπουργού, παρά να τα διαγράψει.

Όλα ήταν προφάσεις από την  πλευρά του κατηγορουμένου, είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε ότι  καταρρέει κάθε επιχείρημα του κατηγορούμενου.

Αόριστα κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Διώτη, ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, ενώ  ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει στα χέρια του τις πραγματογνωμοσύνες των ειδικών εμπειρογνωμόνων.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, δύο  κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, κάτι που σημαίνει ότι εάν το δικαστήριο δεχθεί τις κατηγορίες, οι ποινές προσαυξάνονται αισθητά και εισέρχονται στην χειρότερη περίπτωση- στην σφαίρα της ισοβίου κάθειρξης εφόσον δεν του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Τα κακουργήματα  τα οποία αντιμετωπίζει είναι: 1) της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και 2)  της απόπειρας  απιστίας.

Πάντως, οι συνήγοροι του πρώην υπουργού Οικονομικών Τάκης  Βασιλακόπουλος, Βασίλης Δημακόπουλος και Παναγιώτης Κουρελέας θα επιχειρήσουν σήμερα να μεταστρέψουν το αρνητικό κλίμα που επικρατεί μέσα  στην δικαστική αίθουσα μετά την χθεσινή αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.


Πηγή : protothema.gr


Με ευνοϊκή διάταξη ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον Σάββα Ξηρό



Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον Σάββα Ξηρό, αφού στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού, προβλέπεται ευνοϊκή διάταξη λόγω αναπηρίας.

Παράλληλα, προβλέπεται και η αποσυμφόρηση των φυλακών από πολύ μεγάλο αριθμό κρατουμένων που εκτίουν ποινές ακόμα και κάθειρξης άνω των 10 ετών.
Ο Σάββας Ξηρός έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» και έχει υψηλό ποσοστό αναπηρίας (93%), λόγω του τραυματισμού από έκρηξη βόμβας στα χέρια του.
Σύμφωνα με το εν λόγω νομοσχέδιο, πλέον της κατάργησης των φυλακών ασφαλείας Δομικού (τύπου Γ) παρέχεται η δυνατότητα αποφυλάκισης μεγάλου αριθμού κρατουμένων και ειδικά εκείνων που έχουν μεγάλο ποσοστό αναπηρίας, χωρίς να αποκλείεται μέσα σ' αυτούς να περιλαμβάνεται και ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη και έχει υψηλό ποσοστό αναπηρίας (93%), λόγω του τραυματισμού από έκρηξη βόμβας στα χέρια του.
Παράλληλα, υπάρχει ειδική διάταξη για το μπούλινγκ που προβλέπει: «Πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά. Αν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση όποιος με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας.
Αν το θύμα δεν συμπλήρωσε ακόμη το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του ή δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και ο δράστης το έχει στην επιμέλεια ή στην προστασία του ή ανήκει στο σπίτι του δράστη ή έχει μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας ή που του το έχει αφήσει στην εξουσία του ο υπόχρεος για την επιμέλειά του, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με κακόβουλη παραμέληση των υποχρεώσεών του προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνεται αιτία να πάθουν σωματική κάκωση ή βλάβη της σωματικής ή ψυχικής τους υγείας».
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η αποφυλάκιση των κρατουμένων μακροχρόνια ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και σε άλλα νοσοκομεία ή ιατρεία φυλακών, αλλά προβλέπεται και η αποσυμφόρηση των φυλακών με πολύ μεγάλο αριθμό κρατουμένων που εκτίουν ποινές ακόμα και κάθειρξης άνω των 10 ετών.
Συγκεκριμένα, το επίμαχο νομοσχέδιο περιλαμβάνει ευνοϊκές διατάξεις για τους κρατούμενους που έχουν αναπηρία άνω του 67% αλλά και όσοι έχουν αναπηρία 50% και άνω εφόσον «κρίνεται ότι η παραμονή τους σε κατάστημα κράτησης καθίσταται ιδιαίτερα επαχθής λόγω της αναπηρίας τους».
Αναλυτικότερα, το επίμαχο νομοσχέδιο μεταξύ των άλλων προβλέπει ως προς την αποφυλάκιση των κρατουμένων με υψηλό ποσοστό αναπηρίας:
«Η απόλυση υπό όρο χορηγείται ανεξαρτήτως της συνδρομής των προϋποθέσεων των άρθρων 105 και 106, εφόσον ο κατάδικος νοσεί από σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας, από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και υποβάλλεται σε τακτική αιμοκάθαρση, από ανθεκτική φυματίωση ή είναι τετραπληγικός, καθώς και από κίρρωση του ήπατος με αναπηρία άνω του εξήντα επτά τοις εκατό (67%) ή από γεροντική άνοια έχοντας υπερβεί το ογδοηκοστό έτος της ηλικίας ή από κακοήθη νεοπλάσματα, ή έχει υποστεί μεταμόσχευση ήπατος, μυελού και καρδιάς.
Η απόλυση χορηγείται, ανεξαρτήτως της συνδρομής των προϋποθέσεων των άρθρων 105 και 106 και στις πιο κάτω ειδικές περιπτώσεις:
α) στους καταδίκους με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω,
β) στους καταδίκους με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω εφόσον διακριβωθεί με τη διαδικασία της ειδικής πραγματογνωμοσύνης της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου ότι η παραμονή τους στο κατάστημα κράτησης καθίσταται ιδιαίτερα επαχθής λόγω της κατάστασης της υγείας τους.
Σε περίπτωση πρόσκαιρης κάθειρξης, απαιτείται να έχει εκτεθεί πραγματικά το ένα πέμπτο της ποινής. Σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης η απόλυση χορηγείται μόνο εφόσον ο κρατούμενος έχει εκτίσει πραγματικά πέντε έτη και διαθέτει ποσοστό αναπηρίας 80% ή παραπάνω».
Ακόμη προβλέπονται μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών. Ειδικότερα, αποφυλακίζονται όσοι κρατούμενοι εκτίουν ποινή κάθειρξης που δεν υπερβαίνει τα 10 χρόνια εφόσον έχουν εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής τους και όσοι κρατούμενοι εκτίουν ποινή κάθειρξης άνω των 10 ετών αποφυλακίζονται εφόσον έχουν εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής που τους έχει επιβληθεί.
Προβλέπεται, επίσης, ότι σε όσους απολυθούν να επιβληθεί η υποχρέωση να εμφανίζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους κ.λπ.
Επίσης, όσοι έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης μέχρι 5 χρόνια η ποινή τους μπορεί να μετατραπεί σε χρηματική.
Εξάλλου, σε περίπτωση επιβολής προσωρινής κράτησης για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ο κατηγορούμενος μπορεί να δηλώσει ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης σε θεραπευτικό κατάστημα κράτησης.
Τα εξαρτημένα άτομα που έχουν καταδικαστεί μπορεί να δηλώνον ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε θεραπευτικό πρόγραμμα και να εισαχθούν σε θεραπευτικό ή ειδικό κατάστημα κράτησης.
Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη ότι θα εκτίουν την ποινή τους ή το υπόλοιπο της ποινής τους στο σπίτι τους όσοι έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ή κάθειρξης έως δέκα έτη και έχουν υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας τους.
Εξαίρεση θα αποτελούν όσοι κριθούν ότι πρέπει να εκτίσουν την ποινή τους για να μη διαπράξουν ξανά τα ίδια αδικήματα.
Αναφορικά με τους αλλοδαπούς, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι το δικαστήριο μπορεί να διατάξει την απέλαση αλλοδαπού που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη αν κρίνει ότι η παραμονή του στη χώρα δεν συμβιβάζεται προς τους όρους κοινωνικής συμβίωσης, όπως επίσης προβλέπει ότι το δικαστήριο που αποφασίζει απέλαση αλλοδαπού επιβάλει σ' αυτόν απαγόρευση επανεισόδου στη χώρα για 10 έτη.

Πηγή : ethnos.gr