Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Δώρισε το νεφρό στο αφεντικό της και απολύθηκε


«Νιώθω προδομένη, πήρε το δώρο μου και το πέταξε»

Μια «ευγενική και γενναιόδωρη», όπως τη χαρακτηρίζουν, γυναίκα από το Λονγκ Άιλαντ δώρισε το νεφρό της στο αφεντικό της και αντί για «ευχαριστώ», έλαβε την απόλυσή της...

Όπως αναφέρει η New York Post, η 47χρονη Debbie Stevens εργαζόταν στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Atlantic Automotive Group και είχε για αφεντικό την Jackie Brucia, 61 ετών.

«Αποφάσισα να γίνω δότρια νεφρού στο αφεντικό μου και εκείνη μου πήρε την καρδιά», αναφέρει η ίδια στην εφημερίδα, «Νιώθω προδομένη. Αυτή ήταν μια τρομερή και απαίσια εμπειρία για μένα. Πήρε το δώρο μου και το πέταξε», σημειώνει η ίδια.


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η 47χρονη αφού ενημερώθηκε από το αφεντικό της για την κατάσταση της υγείας της, αποφάσισε να γίνει εκείνη η δότρια. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε η Stevens δεν ήταν τελικά συμβατή. Έτσι, οι γιατροί συμφώνησαν να επιτρέψουν στην Stevens να δωρίσει το αριστερό της νεφρό σε κάποιον άλλο στην ομάδα μεταμόσχευσης, έτσι ώστε η Brucia να μπορούσε να κερδίσει θέση στη λίστα αναμονής και να πάρει όργανο από κάποιον άλλο.

Μετά την εγχείρηση η Stevens, πονούσε, ένιωθε δυσφορία και άρχισαν τα προβλήματα στο πεπτικό της σύστημα. Για το λόγο αυτό, δεν αισθανόταν έτοιμη να επιστρέψει στη δουλειά της ενώ ταυτόχρονα και η 61χρονη ανάρρωνε στο σπίτι της. Όταν τελικά επέστρεψε στην εργασία της, αξίωσε τριήμερη άδεια προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που είχαν παρουσιαστεί.

Η 61χρονη Jackie Brucia


Όταν ενημέρωσε την 61χρονη για την πρόθεσή της, εκείνη της απάντησε ως εξής: «Δεν μπορείς να έρχεσαι στη δουλειά όποτε σε ευχαριστεί. Οι υπόλοιποι θα θεωρήσουν ότι έχεις ειδική μεταχείριση». Έπειτα από ένα σύντομο διάστημα, η 47χρονη απολύθηκε. Πλέον η υπόθεση έχει λάβει τη δικαστική οδό. 


Πηγή : newsbeast.gr


Ένας στους 10 Έλληνες περίπου έχει διαβήτη



Ποσοστό 3%-4% που δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο

Αυξητικές είναι οι τάσεις της συχνότητας εμφάνισης (επιπολασμού) του σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων με διαβήτη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης «Σαλαμίνα» που πρόκειται να παρουσιαστεί αναλυτικά κατά τη διάρκεια του 14ου Πανελληνίου Διαβητολογικού Συνεδρίου (18-21 Μαρτίου), στην Αθήνα.

Ο επιπολασμός της νόσου ήταν υψηλότερος από τον προβλεπόμενο σε ποσοστό 12,6%, ενώ το 2002, το ποσοστό ήταν 8,2% και το 2006, 9,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας (Μάιος 2014). Ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων με διαβήτη ήταν τα 55 έτη το 2002, ενώ στη μέτρηση του 2014 είχε πέσει στα 48 με 50 έτη ζωής.

«Ο συγκεκριμένος επιπολασμός επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό τις προβλέψεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη για τελικό πραγματικό επιπολασμό μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Αλέξης Σωτηρόπουλος. Στην έρευνα καταγράφεται ωστόσο και ένα ενθαρρυντικό στοιχείο, που είναι ο σχετικά συχνός εργαστηριακός έλεγχος για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σωτηρόπουλος, ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη στην Ελλάδα έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι το 8%-9% του πληθυσμού (800.000- 900.000) πάσχει από διαβήτη, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 3%-4% που δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο. Ο διαβήτης έχει υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης στον δυτικό κόσμο, πράγμα που σχετίζεται με τη διατροφή και την καθιστική ζωή.

Οι διαβητικοί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, παρουσιάζουν ίδιο κίνδυνο εμφράγματος μυοκαρδίου με αυτόν των μη διαβητικών, που είναι μεγαλύτεροι κατά 15 χρόνια και, σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο, «ο διαβήτης γηράσκει πρόωρα την καρδιά». Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιστήμονες επισημαίνουν την ανάγκη πρόληψης, πρώιμης διάγνωσης και σωστής παρακολούθησης του διαβητικού ατόμου.


Πηγή



Τρελά καψώνια στα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ - Από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο του στέλνουν




«Μπαλάκι» από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο τα τεχνικά κλιμάκια

Την έντονη δυσφορία των τεχνικών κλιμακίων των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ έχει προκαλέσει η επιλογή της κυβέρνησης για διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές σε χώρους ξενοδοχείων.

Χαρακτηριστικό του αλαλούμ και της σύγχυσης που έχει προκληθεί είναι ότι στελέχη τριών ελληνικών υπουργείων και τα κλιμάκια των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα κανονικά τις συζητήσεις τους στο Caravel, καθώς μετά από δίωρη αναμονή, τούς γνωστοποιήθηκε πως θα πρέπει να επιστρέψουν στο Hilton, όπου και διαμένουν.

Σύμφωνα με τα στελέχη των θεσμών, οι μετακινήσεις από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο δημιουργούν κενά ασφαλείας και εκθέτουν τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων σε κινδύνους, ενώ δεν επιτρέπουν και τη συστηματική και αδιάλειπτη εργασίας τους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα έχει τεθεί υπηρεσιακά τόσο από τον επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Head of Unit Greece, European Commission ) για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης Γκαμπριέλε Τζούντιτσε, όσο και από την επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Ίβα Πέτροβα.

Βάσει των ίδιων πηγών, οι σχετικές αναφορές μεταφέρθηκαν στον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Χουλιαράκη, ωστόσο αρμόδια για τον προγραμματισμό των συναντήσεων -και για τις τελικές αποφάσεις- είναι η γενική γραμματεία της Κυβέρνησης.

Στο μενού των σημερινών διαπραγματεύσεων θα βρεθούν τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, οι δαπάνες υγείας και ζητήματα που σχετίζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο η Fiscal Team των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ εργάσθηκε πυρετωδώς χωρίς να χρειαστούν να γίνουν συναντήσεις με υπηρεσιακά στελέχη .Από τη μέχρι σήμερα επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε δημοσιονομικό κενό για το 2014 της τάξης των 2 δισ. ευρώ που σχετίζεται κυρίως με την υστέρηση εσόδων του τριμήνου Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου. Αυτό το κενό λόγω της μεταφοράς του στο 2015 (carry over), οδηγεί αυτομάτως σε μικρότερο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα εφέτος.

Τέλος, σήμερα αναμένεται στην Αθήνα και νέα αποστολή στελεχών των θεσμών που είναι επιφορτισμένη να εξετάσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση (Μeasures Team).

Στο τέλος δε της εβδομάδας αναμένονται και τα κλιμάκια που θα εξετάσουν χρηματοπιστωτικά θέματα και ευρύτερα ζητήματα σχετικά με τις τράπεζες.

ΠΑΣΟΚ: Γελοιότητες

«Παρακαλούμε  ειλικρινά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να σταματήσει πια τις γελοιότητες και το "κρυφτούλι" με το Athens Group (τρόικα Αθήνας) από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και από γκαράζ σε γκαράζ.

»Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Τους πολίτες πάντως όχι. Όλοι γνωρίζουν ότι το Athens και το Brussels Group είναι η τρόικα.

»Ένα πάντως είναι βέβαιο ότι αυτός ο δεύτερος γύρος γελοιότητας μετά το παιχνίδι με τις λέξεις έχει μεγάλο κόστος στην αξιοπιστία και το κύρος της δημόσιας διοίκησης και της χώρας και άρα στη ζωή των πολιτών» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.



Θανάσης Κουκάκης

Πηγή : in.gr


Πρόστιμο στο ΥΠΟΙΚ για την μη επιστροφή αναδρομικών στους ένστολους



Καμπάνα 200.000 ευρω έριξε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο υπουργείο Οικονομικών.

Αφορμή η πλημμελής συμμόρφωση της Πολιτείας στη δικαστική απόφαση που έχει δικαιώσει τους ένστολους ως προς την επιστροφή των αναδρομικών.

Αυτό αποφάσισε σήμερα με τέσσερις αποφάσεις της η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σωτήρη Ρίζο.

 Με την κάθε μια από τις τέσσερις αυτές αποφάσεις του ΣτΕ υποχρεώνεται το υπουργείο Οικονομικών να καταβάλλει το ποσό των 50.000 ευρώ σε κάθε μια από τις τέσσερις Ομοσπονδίες των ενστόλων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ περίπου ένα χρόνο πριν (Ιανουάριος 2014) έκρινε ομόφωνα (απόφαση 2192-2196/2014, κ.λπ.), ότι οι αναδρομικές από 1 Αυγούστου 2012 περικοπές των αποδοχών των ενστόλων είναι αντισυνταγματικές και υποχρέωσε την κυβέρνηση να καταβάλει αναδρομικά τις διαφορές των αποδοχών τους και να επαναφέρει το μισθολόγιο στο παλαιό καθεστώς.

Οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις των ενστόλων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της μη συμμόρφωσης της Κυβέρνησης και ειδικά του υπουργείου Οικονομικών στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ. .

Στην συνέχεια τέθηκε προθεσμία δύο μηνών στο υπουργείο Οικονομικών για να συμμορφωθεί προς τις αμετάκλητες απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους ενστόλους.

Παρά ταύτα το υπουργείο Οικονομικών δεν συμμορφώθηκε απόλυτα προς τις επίμαχες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, αλλά με το νόμο 4307/2014 και σχετικές υπουργικές αποφάσεις πρόεβη σε μερική προσαρμογή ως προς τις αναδρομικές αυξήσεις σε βάθος χρόνου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

 Κατόπιν αυτών σήμερα η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας επισημαίνει στο σκεπτικό της απόφασής της ότι οι αποδοχές των ενστόλων είναι «μεν ανώτερες εκείνων που ελάμβανε το στρατιωτικό προσωπικό υπό την ισχύ του αντισυνταγματικού νόμου 4093/2012, κυμαίνονται όμως σε επίπεδα κατώτερα εκείνων που είχαν διαμορφωθεί πριν την 1η Αυγούστου 2012».

Κατά την άποψη της τριμελούς επιτροπής του ΣτΕ οι ρυθμίσεις αυτές «συνιστούν πλημμελή συμμόρφωση» προς τις περσινές αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.



Μίνα Μουστάκα
Newsroom ΔΟΛ


ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΕ ΜΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ


Με σχετικό νόμο  απαγορεύεται η ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας στις οικίες μας.

Πιο συγκεκριμένα με τον νόμο 851/1978 Αρ.2 παρ. 2α  η Εθνική Σημαία δύναται να επαίρεται:
Κατά την διάρκεια Εθνικού ή Δημοσίου Πένθους υπό ιδιωτών εις οικείας, καταστήματα, γραφεία, επιχειρήσεις και λοιπούς χώρους ασκήσεως επαγγέλματος, κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών.

Στην παράγραφο ένα του ιδίου άρθρου αναφέρει " ότι βάση νόμου η Σημαία παραμένει καθ' εκάστην ογδόης πρωινής μέχρι της δύσεως του ηλίου σε κυβερνητικά κτήρια, δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτήρια και μονάδες στρατού."

Το άρθρο 3 τέλος αναφέρει για το «υποχρεωτικό της ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας σε δημόσια ή μη κτήρια κατά τας δημόσιας εορτάς και κατά τας επισήμους τελετάς.»
Βέβαια υπάρχουν και οι ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες οι οποίες είναι, κράτηση μέχρι δύο μηνών, ή προστίμου ή και τα δύο προηγούμενα.


Πηγή : newsbomb.gr


Και άργησες!! Μήνυση για την κατάληψη της Νομικής κατέθεσε πρίν από λίγο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ



Μήνυση για την κατάληψη της Νομικής Σχολής και διακεκριμένες φθορές κατέθεσε στην Εισαγγελία της Αθήνας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος.

Η κίνηση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά την άσκηση ποινικών διώξεων για ένα κακούργημα και σειρά πλημμεληματικών πράξεων από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.

Την Δευτέρα συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής από ομάδα αντιεξουσιαστών, ενώ η πρυτανεία του Ιδρύματος επισημαίνει ότι οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί έως τώρα σε συνεργασία με τους κοσμήτορες της Νομικής και της Σχολής Πολιτικών για να αποχωρήσουν οι καταληψίες έχουν αποβεί άκαρπες.

«Παρά τις επίμονες και συνεχείς ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση, των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές, δεν κατέστη εφικτή μέχρι σήμερα η αποχώρηση των καταληψιών. Οι ενέργειες αυτές συνεχίζονται. Ήδη λαμβάνεται κάθε μέριμνα από τους κοσμήτορες και τις Πρυτανικές Αρχές για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του διδακτικού έργου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι καταληψίες ζητούν μεταξύ άλλων την απελευθέρωση κρατουμένων για τρομοκρατία και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την κατάληψη της Νομικής Σχολής, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ζητά από την αστυνομία να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για την αποτροπή νέων επεισοδίων.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Εισαγγελίας, αιτία της παραγγελίας είναι οι πρωτοφανείς βανδαλισμοί, που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στον ναό των Αγ. Αναργύρων, επί της οδoύ Σόλωνος, πλησίον της Νομικής, «η οποία τελεί υπό κατάληψη καθώς και την πυρπόληση οχημάτων από ομάδες αντιεξουσιαστών και με δεδομένο ότι όλα τα ανωτέρω συμβάντα σχετίζονται απόλυτα μεταξύ τους».



Πηγή


Και ξαφνικά συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα στο Βερολίνο με πρωτοβουλία Μέρκελ



Πρόσκληση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να επισκεφθεί την γερμανική Καγκελαρία στο Βερολίνο απηύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η Αγκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικό ραντεβού με τον Έλληνα πρωθυπουργό, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 16:30.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία η Γερμανίδα καγκελάριος απηύθυνε πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βερολίνο και τη γερμανική Καγκελαρία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, πρόσκληση στην οποία ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά.

Η πρόσκληση της κ. Μέρκελ προς τον πρωθυπουργό έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, καθώς η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνεται για την Αθήνα εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και ενώ τα ταμεία έχουν πρακτικά αδειάσει. Επιπλέον, η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο αναμένεται να διαμορφώσει συνθήκες«αποσυμπίεσης» στις σχέσεις με τη Γερμανία, που το τελευταίο διάστημα έχουν φορτισθεί αρνητικά.


Πηγή 






Όλα τα έχουμε ένα νέο κόμμα μας λείπει : Πρόταση για νέο κόμμα κατέθεσε στο ΠΑΣΟΚ ο Μαγκριώτης




Τη συγκρότηση ενός νέου κόμματος που θα εκφράσει τον χώρο του πολιτικού κέντρου, τη "νέα σοσιαλδημοκρατία", προτείνουν περίπου εκατό πρόσωπα -κυρίως από τη Θεσσαλονίκη- που έχουν αναλάβει σχετική πρωτοβουλία με συντονιστή τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαγκριώτη.

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Μαγκριώτης είπε ότι τη σχετική πρόταση την έχει καταθέσει στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και θα την καταθέσει και στο συνέδριο του κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτό προτείνει τη διεξαγωγή συνεδρίου για το νέο κόμμα το φθινόπωρο και ως "δεξαμενές" για τη δημιουργία του θεωρεί το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, τη ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι, αλλά και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.
Αναλυτικά οι προτάσεις της εν λόγω πρωτοβουλίας θα παρουσιαστούν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.


Πηγή : ethnos.gr


«Εχω ήσυχη τη συνείδησή μου» δήλωσε ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής




Μία ημέρα μετά τον εντοπισμό του άψυχου σώματος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Κώστας Μάντζαρης επανέλαβε ότι έχει τη συνείδησή του «ήσυχη».
Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Μάντζαρης, ο οποίος έχει απομακρυνθεί από τη θέση του μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, ανέφερε ότι έχει ήσυχη τη συνείδηση του, σχετικά με την υπόθεση του Βαγγέλη.
Ωστόσο, ο θείος του 20χρονου να αποδίδει ευθύνες στον τότε διευθυντή, καταγγέλλοντας πως δεν έλαβε μέτρα για την προστασία του ανιψιού του.
«Ο διευθυντής ήξερε για τα βασανιστήρια που περνούσε ο Βαγγέλης, θα έπρεπε να έχει κάνει κάτι», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.


Πηγή : imerisia.gr


Μόνο στην Ελλάδα αυτά σταμάτησε η αφαίρεση του γκράφιτι από το Πολυτεχνείο γιατί έγινε συγκέντρωση κατά του καθαρισμού



Γιάννης Αθανασίου

Όλοι βλέποντας σήμερα τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων στο Πολυτεχνείο νομίζαμε ότι θα καθαριστεί επιτέλους αυτό το έκτρωμα που θεωρείται από κάποιους τέχνη.

Έλα όμως που όταν φτιαχνόταν αυτό το γκράφιτι δεν βρέθηκε κανένας να τους σταματήσει και μάλιστα για να φτιαχτεί μέχρι επάνω στην σκεπή θα χρησιμοποιήθηκαν και σκαλωσιές και θα δούλευαν οι "καλλιτέχνες" μέρες.

Και να τώρα που η ανομία έχει κάνει κατάληψη στο κέντρο της Αθήνας και στους χώρους των πανεπιστημίων που κάποιοι υπερασπιστές των ¨καλλιτεχνών" κάνουν συγκέντρωση για να μη  καθαριστεί από την πολιτεία αυτή η αγριάδα.

Μάλιστα στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί κείμενο που καλεί σε δράση κατά της αφαίρεσης του γκράφιτι. Στη σελίδα του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός στο Facebook, και στο τέλος λέει: «Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός καλεί σε δράση ενάντια στην καταστροφή ενός ακόμα "μνημείου" τέχνης, ενάντια στην "απομάκρυνση" του γκράφιτι στο Πολυτεχνείο και τη δίωξη των δημιουργών του. Σήμερα Δευτέρα στις 12.00 στην οδό Στουρνάρη. Ελάτε και φέρτε τη φαντασία σας και τα υλικά που την ντύνουν...».

Μετά από την συγκέντρωση των περίεργων που δεν τους ενδιαφέρει εάν δεν αρέσει στους έλληνες κατά πλειοψηφία αυτού του είδους η τέχνη και εάν έχουν καταστρέψει μάρμαρα για να κάνουν το γλέντι τους οι εργαζόμενοι έφυγαν φοβούμενοι για τον προπηλακισμό τους σε μια Αθήνα που κυριαρχεί πλέον εδώ και μέρες η ανομία.






Η… εξαφάνιση της ΝΔ από τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ


Ένα προϊόν που “δεν πουλάει”, πολύ απλά… εξαφανίζεται. Κι αν σε πολιτικό επίπεδο, είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσει κανείς για την πλήρη εξαϋλωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μετά τις εκλογές θυμίζει όλο και περισσότερο το ΠΑΣΟΚ των τελευταίων ετών, ακολουθώντας αντίστοιχη πορεία αυτοεξαφάνισης, σε επίπεδο ΜΜΕ η περιθωριοποίηση της Νέας Δημοκρατίας είναι εμφανής.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο δεν ευθύνεται κάποια… συνωμοσία των ΜΜΕ και των ιδιοκτητών τους. Ούτε μπορεί να πει κανείς ότι οι αρμόδιοι της Συγγρού δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Το αντίθετο.

Πολύ απλά, το προϊόν είναι “τοξικό”, όπως διαπίστωσε ο Γιάννης Λούλης για τον Αντώνη Σαμαρά. Μόνο που η “τοξικότητα” αυτή έχει πλέον επηρεάσει το σύνολο της Νέας Δημοκρατίας.

Η άλλοτε κραταιά και μεγάλη Παράταξη της Κεντροδεξιάς θυμίζει σήμερα… κόμμα τσέπης. Με συρρικνωμένη κοινωνική βάση και ελάχιστη πολιτική επιρροή. Κάτι που οσφραίνονται πρώτα τα ΜΜΕ. Και… δεν ασχολούνται με τις θέσεις της ΝΔ, ούτε ακόμη και με όσα δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Μόνο τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας προκαλούν ενδιαφέρον, δηλαδή… για λάθος λόγους, από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παραιτηθεί, στη σκιά της ιστορικής ήττας των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, και όσοι τον αμφισβητούν δεν λειτουργούν συντονισμένα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει στον ορατό ορίζοντα η προοπτική της ανατροπής του πρώην πρωθυπουργού και μεγάλου χαμένου της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης.

Φυσικά, όσο η Νέα Δημοκρατία θα… εξαφανίζεται από τα ΜΜΕ, και σε συνδυασμό με το εχθρικό κλίμα που επικρατεί στα social media ειδικά κατά του Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίζουν μόνοι τους. Χωρίς αντίπαλο.

Και θα μπαίνουν διαρκώς στον πειρασμό των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο. Για να μετατρέψουν… και με τη βούλα τη ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ… τσέπης.


Λάζαρος Καλλιανιώτης
Πηγή : ysterografa.gr


Οι καταληψίες αντιεξουσιαστές σπάνε, λεηλατούν και κλέβουν γύρω από και μέσα στο κτίριο της Νομικής




Εικόνες καταστροφής παρουσιάζει το κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, που έχει καταληφθεί από την Παρασκευή από αντιεξουσιαστές. Από τη μανία τους, όμως, δεν γλίτωσε ούτε το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται δίπλα στη σχολή.

Οι ιερόσυλοι έκλεψαν το παγκάρι αλλά και ότι υπήρχε πάνω στην Αγία Τράπεζα, ενώ προκάλεσαν και εκτεταμένες καταστροφές στον ναό. Οι καταστροφές σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής και ήδη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών άσκηση ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα.

Το κακούργημα αφορά το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής πραγμάτων αφιερωμένων στη θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο γι' αυτή, ενώ τα πλημμελήματα έχουν να κάνουν με φθορές κατά συρροή, εμπρησμό κατ' εξακολούθηση (για τον εμπρησμό αυτοκινήτων), διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διαχώρισε τις δικογραφίες για το κακούργημα και τα πλημμελήματα, ενώ καλεί την ΕΛΑΣ να ενεργήσει άμεσα για την αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων όπως ορίζει ο νόμος.

Πάντως, ενδεικτικό των καταστοφών που έχουν προκληθεί είναι και το γεγονός ότι οι γύρω δρόμοι της νομικής έχουν γεμίσει με χαρτιά που οι βάνδαλοι προφανώς αφαίρεσαν από τα γραφεία που βρίσκονται εντός της Σχολής.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι αντιεξουσιαστές βρίσκονται ακόμη ταμπουρωμένοι εντός της Νομικής και φυσικά δεν γίνονται μαθήματα...

Το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων:






Η Νομική Σχολή καλυμμένη με πανό -Ο κάδος των σκουπιδιών στο προαύλιο καπνίζει ακόμη και γύρω απο την Νομική καταστροφές εγγράφων του πανεπιστημίου και του περιβάλλοντα χώρου.








Πηγή: iefimerida.gr


ΤτΕ: Ταμειακό έλλειμμα 684 εκατ. ευρώ στο α’ δίμηνο


Έλλειμμα ύψους 684 εκατ. ευρώ παρουσίασε το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2015, έναντι πλεονάσματος 139 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ-1,48% (ΤτΕ).

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 6.735 εκατ. ευρώ, από 7.950 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 55 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου από την ΤτΕ.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 7.677 εκατ. ευρώ, από 8.630 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2014.


Πηγή


Η καθημερινότητα γίνεται τέχνη





Στα απλά είναι ομορφιά newsbeast.gr

Ο Kristian Mensa είναι ένας 17χρονος από την Τσεχία. Αν και μικρός ηλικιακά, έχει συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικά είναι τα απλά πράγματα και πως μπορούν να περνάνε εκατοντάδες διαφορετικά νοήματα.














Πηγή : newsbeast.gr



Κρεσέντο ανευθυνότητας από υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ



Φλαμπουράρης: «Το ευρωπαϊκό χρέος είναι αέρας, θα πληρώσουμε με... αέρα» - Λαπαβίτσας: Προτείνει δραχμή, δελτίο σε τρόφιμα και καύσιμα και «να φύγουμε από το ευρώ χωρίς να στάξει αίμα στο χαλί»

Νέο κρεσέντο ανευθυνότητας όχι μόνο από στελέχη αλλά και από υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται τις τελευταίες ώρες. Παρά τις συστάσεις για αυτοσυγκράτηση, οι νέες δηλώσεις έρχονται να δημιουργήσουν νέα ανησυχία για την επόμενη μέρα καθώς στελέχη και υπουργοί μιλούν ανοιχτά για Grexit αλλά και για μη πληρωμή των υποχρεώσεών μας.

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος γελώντας είπε χθες στην «Kαθημερινή της Κυριακής»: «Το χρέος άνω των 10 τρισεκατομμυρίων της Ευρώπης είναι αέρας γι' αυτό και εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα». Λέει αναλυτικά: «δεν υπάρχει ατύχημα. Πολιτικές αποφάσεις είναι. Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρισ. που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Πού τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;». Και συνέχισε: «Αέρας είναι. Γι' αυτό κι εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα!». Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος, ακολουθεί μικρή παύση, την κοιτάει και γελάει.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, μίλησε στη γερμανική εφημερίδα Bild για «ομαλή» αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

«Η πολιτική λιτότητας έχει αποτύχει. Επιπλέον είναι αδύνατον να ευθυγραμμιστούμε με την πολιτική της Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος θεωρεί, προφανώς, πως η πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας είναι ένα και το αυτό.

«Η τιμή της εξόδου μας είναι ένα κούρεμα. Έτσι, η έξοδος θα γίνει με μεθοδικό τρόπο. Η ΕΚΤ πρέπει να στηρίξει τη συναλλαγματική ισοτιμία και τις ελληνικές τράπεζες. Το κόστος θα είναι αμελητέο. Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ και να εξακολουθεί -αναγκαστικά- να παραμένει μέλος της ΕΕ. Φυσικά θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής, μια φάση με δύο νομίσματα το τοπικό, αλλά σταδιακά το νέο νόμισμα μπορεί να κυριαρχήσει».

«Η πολιτική λιτότητας πρέπει να κλείσει. Αυτή η πολιτική που έχουμε ακολουθήσει τα τελευταία πέντε χρόνια και η οποία έχει αποτύχει. Επιπλέον, είδαμε ότι ήταν αδύνατο να υπάρξει ευθυγράμμιση της πολιτικής στη ζώνη του ευρώ. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ. Αυτό πρέπει να γίνει, όμως, σε συμφωνία με την ΕΕ. Να γίνει ομαλά, δίχως αναταραχή. Να μην πέσει αίμα στο χαλί».

Σε ερώτηση για το πότε βλέπει να αρχίσει να ανακάμπτει η ελληνική οικονομία, ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε: «Σε λίγους μήνες. Θα υπάρξει σύντομα μια ισχυρή ζήτηση. Θα υπάρχει μια πτώση των τιμών, κατά πάσα πιθανότητα περίπου 15% με 20%, που θα ήταν απαραίτητη. Αλλά όταν αρκεί να συμβούν δύο πράγματα: ένα Grexit με συναίνεση και ένα κούρεμα του χρέους. Αν υπάρχει μια νομισματική μεταρρύθμιση αυτού του μεγέθους, η οικονομία ανακάμπτει πολύ γρήγορα».

Αναλύοντας την πρόταση που καταθέτει επισημαίνει: «Η προϋπόθεση για την έξοδο του ευρώ είναι ένα πλήρες κούρεμα. Αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η Ευρώπη για την Ελλάδα θεσπίστηκε από τη ζώνη του ευρώ. Μια έξοδος χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν καταστροφή. Επιπλέον, ένα κράτος με διαφορετικό νόμισμα δεν είναι δυνατό να πληρώνει το χρέος του σε ευρώ. Η Ελλάδα έχει βιώσει την καταστροφή, μια δομική κρίση. Αυτό έχει κάνει η Ευρωζώνη και η Τρόικα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Αλλά πρέπει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο με πολιτισμένο τρόπο».

Σήμερα μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, o οικονομολόγος σημείωσε: «Δήλωσα ότι αν χρειαστεί να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ μπορεί να γίνει με αναίμακτο, συναινετικό και ομαλό τρόπο. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια πίεση εχθρική, που τη νιώθουμε σε όλα τα επίπεδα, ρευστότητας, χρηματοδότησης. Πρέπει ως χώρα επιτέλους να κάνουμε μια ψύχραιμη συζήτηση για όλα τα ενδεχόμενα».

Προτείνει δραχμή και δελτίο σε τρόφιμα και καύσιμα

Πάντως, την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του στο αριστερό αμερικανικό περιοδικό «Jacobin» ο κ. Λαπαβίτσας ανέπτυξε το σχέδιο του για τη μετάβαση στη δραχμή η οποία, όπως εκτίμησε, πρέπει να γίνει είτε με ρήξη είτε με τη συνεργασία των Ευρωπαίων εταίρων.

«Στην πρώτη περίπτωση, της ρήξης, εάν συμβεί τότε αυτό που θα γίνει άμεσα θα είναι μία στάση πληρωμών στο χρέος. Εάν η Ελλάδα προβεί σε στάση πληρωμών του χρέους τότε θα ανοίξει αυτόματα και μία διαδικασία διαπραγμάτευσης για αναδιάρθρωση του χρέους», είπε.

Ωστόσο, τα πραγματικά προβλήματα θα είναι τα άμεσα και για την αντιμετώπιση τους «θα απαιτηθούν μία σειρά από άμεσες ενέργειες», σημείωσε ο κ. Λαπαβίτσας και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ποια είναι αυτά απ' την εμπειρία της Κύπρου, όπου η ίδια η ΕΕ τα επέβαλε. Ξέρουμε ότι η ΕΕ επιτρέπει την επιβολή ελέγχου στη διακίνηση Κεφαλαίων και τα επιβάλει επίσης. Έτσι η κυβέρνηση μας θα χρειαστεί να επιβάλει τέτοιους ελέγχους, όπως επίσης ελέγχους και στην τράπεζες. Εν ολίγοις να κάνουμε ότι έκανε η ΕΕ στην υπόθεση της Κύπρου. Τώρα πόσο θα διαρκέσουν αυτοί οι έλεγχοι και ποιας μορφής θα είναι θα εξαρτηθεί απ' την πρόοδο. Σίγουρα θα διαρκέσουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Και βέβαια κάποιες μορφές ελέγχου στη διακίνηση Κεφαλαίων θα διατηρηθούν».

Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα το επόμενο μεγάλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί στο στόχο της εξόδου απ' το ευρώ είναι και το πιο ...περίεργο: να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένες αγορές και τον αντίκτυπο που θα έχει σε αυτές η έξοδος από το ευρώ. Σε αυτές, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συγκαταλέγονται τρεις αγορές: ενέργειας -που κατ' ουσίαν σημάνει πετρέλαιο- τρόφιμα και φάρμακα.

Και στις τρεις αγορές ο κ. Λαπαβίτσας απαντά πως πρέπει να επιβληθούν δελτία στους πολίτες για την πρόσβαση τους.

«Η κατάσταση για την Ελλάδα σε ότι αφορά τα παραπάνω είναι πολύ καλύτερη απ' ότι το 2010 επειδή η χώρα έχει αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο κομμάτι των ανισορροπιών. Έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να διασφαλίσει εισαγωγές απ' ότι το 2010. Ακόμα και έτσι όμως, θα χρειαστεί ενεργή παρέμβαση σ' αυτές τις τρεις αγορές ώστε οι άνθρωποι που έχουν απόλυτη ανάγκη για φάρμακα και φαγητό να έχουν προτεραιότητα. Αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο όσο κάποιοι λένε. Δεν θα είναι μία ευχάριστη περίοδος όμως θα έχει αποτέλεσμα. Στο τέλος όλων, το κόστος για κάποιους μήνες δυσκολιών θα είναι μηδαμινό. Και εάν υπάρξει κάποιος σχεδιασμός τότε το κόστος θα είναι σημαντικά μειωμένο», ανέφερε.

«Συγκεκριμένα μιλάτε για κάποιο δελτίο;», ρώτησε ο δημοσιογράφος και ο κ. Λαπαβίτσας απάντησε: «Ναι, μιλάμε για μία διαδικασία δελτίων».


Πηγή : protothema.gr


Ενεση ρευστότητας στην αγορά. Δημιουργείται ειδικό ταμείο για τη χορήγηση μικροδανείων έως 25.000.



Στη δημιουργία ειδικού Ταμείου για τη χορήγηση μικροδανείων μέχρι 25.000 ευρώ προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να δώσει άμεσα και αποτελεσματικά μια ανάσα ρευστότητας στην αγορά.


Την κυβερνητική αυτή πρόθεση αποκάλυψε στο πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης λέγοντας κάνοντας συγκεκριμένα λόγο για παροχή ρευστότητας στην αγορά με τη μέθοδο των μικροδανείων μέχρι 25.000 ευρώ διαμέσου της δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας ή Ταμείου.


Παράλληλα ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στον σχεδιασμό που υπάρχει για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, με προτεραιότητα των ιδιωτών και στη συνεχεία των επιχειρηματιών, για την επαναφορά -επί του παρόντος- στον προηγούμενο νόμο και λειτουργία της αγοράς μέχρι 7 Κυριακές τον χρόνο, στην έναρξη διαλόγου με την ΕΣΕΕ για τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας και Λειτουργίας της Αγοράς και στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος των «Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου» (ΑΚΕ).


 Τους δέκα βασικούς στόχους που θα διεκδικήσει και θα προωθήσει η  Διοίκηση της Συνομοσπονδίας στο επόμενο διάστημα, προσδιόρισε στην ομιλία του κατά τη Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ ο πρόεδρος της κ.  Β. Κορκίδης . Η Γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΠ παρόντος  του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη και του αν. υπουργού Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα.


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Κορκίδης  πρόβαλλε από την πλευρά του τους δέκα βασικούς στόχους της ΕΣΕΕ που είναι οι εξής:

1ος Στόχος. Ο Οδικός Χάρτης του Εμπορίου για ανάπτυξη με απασχόληση και τα 10 «σημεία ανεφοδιασμού» της αγοράς:
• Προτάσεις αντιμετώπισης βασικών προβλημάτων ρευστότητας
• Νέα βάση μέτρησης της εμπορικής πίστης από τον «Τειρεσία»
• Ρύθμιση επιχειρηματικών οφειλών, εγγυήσεων και «κόκκινων» δανείων
• Νομοθετική εξωδικαστική επίλυση διαφορών πιστωτών και οφειλετών με «διαμεσολάβηση»
• Εξυγίανση προβληματικών επιχειρήσεων και «έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης»
• Νομοθετική κατάργηση διοικητικών και ποινικών κυρώσεων των «εντός κρίσης ΜμΕ»
• Αποκατάσταση αδικιών της υπερφορολόγησης των ΜμΕ
• Προτάσεις στοχευμένων φορολογικών ελαφρύνσεων
• «Ξεπάγωμα» λογαριασμών επιχειρήσεων
• Αναστολή κατασχέσεων και εκτέλεσης εντολών δέσμευσης μέχρι τη ψήφιση και εφαρμογή της νέας ρύθμισης

2ος Στόχος. Η πρόταση ΕΣΕΕ για «πάγωμα-κεφαλαιοποίηση», ελεύθερη επιλογή κλάσης και οριστική λύση στο πρόβλημα του ΟΑΕΕ.

3ος Στόχος. Το υπόμνημα για τα εργασιακά θέματα απασχόλησης στο εμπόριο, την ΕΓΣΣΕ και τη διαμόρφωση του κατωτάτου μισθού.

4ος Στόχος. Το υπόμνημα για τη καταγραφή των εμποδίων του Κράτους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και οι προτάσεις επίλυσης.

5ος Στόχος. Το συγκριτικό υπόμνημα για τα προβλήματα στο εισαγωγικό εμπόριο και τον άνισο ανταγωνισμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων στην αγορά.

6ος Στόχος. Η καταγραφή και επισήμανση από την ΕΣΕΕ όλων των άμεσων και έμμεσων νομοθετικών μέτρων εναντίον των Μμε επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της κρίσης (2010-2014) σε φορολογία, ασφαλιστικό και κυριακάτικη λειτουργία και ο αγώνας για τη μη επανάληψη των ίδιων σφαλμάτων από τους κυβερνώντες.

7ος Στόχος. Οι 20 προτάσεις της ΕΣΕΕ για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και λαθρεμπορίου, της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.
8ος Στόχος. Η παρέμβαση βελτιωτικών αλλαγών στη διαβούλευση του ν/σ για τη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις.

9ος Στόχος. Οι προσθήκες στον Κώδικα Δεοντολογίας της Αγοράς για την προστασία του καταναλωτή και τη ρύθμιση του πλαισίου αφορά στις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες.

10ος Στόχος. Η παρακολούθηση της νέας «εργαλειοθήκης» των έξι μεταρρυθμίσεων και της τεχνικής βοήθειας που συμφώνησαν Κυβέρνηση και ΟΟΣΑ.


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή η Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ αποφάσισε τη διενέργεια μίας πανελλαδικής εκστρατείας και πανευρωπαϊκής καμπάνιας με τίτλο «HELLAS FAIR TRADE» που θα έχει ένα διπλό στόχο.


Την προώθηση ενός δίκαιου Κώδικα Δεοντολογίας και Λειτουργίας της αγοράς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων προμηθευτών στις ελληνικές επιχειρήσεις και τη δίκαιη αντιμετώπιση των ξένων προμηθευτών προς τους Έλληνες επιχειρηματίες.

Επιπλέον, όλοι οι έλληνες έμποροι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν δίκαια τους καταναλωτές και οι ξένοι δίκαια το ελληνικό εμπόριο.


Πηγή



Συνεχίζεται η κατάληψη απο αντιεξουσιαστές στην Νομική! Απούσα η πρυτανεία και η πολιτεία! Και πάλι χωρίς μάθημα οι φοιτητές




Ακαρπες οι προσπάθειες για λήξη της κατάληψης, παρά τις παράλογες και παράνομες απαιτήσεις των καταληψιών.

Κανένας δεν περίμενε ότι με την συζήτηση και την κουβέντα η πρυτανεία και οι κοσμήτορες θα έειθαν τους καταληψίες να αποχωρήσουν.

Άλλωστε δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν και αδιαφορούν για τις συνέπειες των πράξεων τους γνωρίζοντας και οι ίδιοι ότι αυτά που ζητάνε δεν γίνονται σε καμιά χώρα που έχει νόμους.

Συνεχίζεται λοιπόν για τέταρτη ημέρα η κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών και η μόνη δήλωση της πρυτανείας είναι η παρακάτω :

«Παρά τις επίμονες και συνεχείς ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση, των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές, δεν κατέστη εφικτή μέχρι σήμερα η αποχώρηση των καταληψιών. Οι ενέργειες αυτές συνεχίζονται. Ήδη λαμβάνεται κάθε μέριμνα από τους κοσμήτορες και τις Πρυτανικές Αρχές για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του διδακτικού έργου».

Οι καταληψίες ζητούν μεταξύ άλλων την απελευθέρωση κρατουμένων για τρομοκρατία και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών.


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για προσβλητικές αναρτήσεις για τον Β. Γιακουμάκη



Γιάννης Αθανασίου

Τρία τέσσερα άτομα απο την Αθήνα οι οποίοι διαθέτουν ένα άθλιο blogs μετά την είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη άρχιζαν να βρίζουν και να προσβάλουν την μνήμη του.

΄Αμεσα κινητοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διαγραφή διαδικτυακών αναρτήσεων χθες το απόγευμα, οι οποίες προσέβαλαν τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τα προσβλητικά σχόλια και οι αναρτήσεις είχαν δημοσιευτεί σε διάφορες ιστοσελίδες, για τις οποίες έγιναν πολλές καταγγελίες μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στη συνέχεια, εστάλησαν επίσημα αιτήματα προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των προσβλητικών αναρτήσεων.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες, η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση. Τελικά, οι συγκεκριμένες αναρτήσεις διεγράφησαν. Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι γονείς του Βαγγέλη για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ποινικό Κώδικα για προσβολή μνήμης νεκρού.


Η σύλληψη τους είναι θέμα χρόνου και δεν έχει γίνει ακόμη γιατί απαιτείται η σύμφωνη γνώμη από τους τραγικούς γονείς του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη και είναι καθαρά διαδικαστικό

Με απίστευτη αθλιότητα οι διαχειριστές ενός blog ανήρτησαν υβριστικές αναρτήσεις και μετά τις καταγγελίες οι τζάμπα μάγκες έπαιζαν ένα κρυφτό με τις αρχές προσπαθώντας φοβισμένοι να μην εντοπιστούν και συλληφθούν.

Ηδη, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχει «κατεβάσει» 17 αναρτήσεις τους και έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης.

Σχετική είναι μια ανάρτηση στο twitter  ενός εκ των διαχειριστών του κατάπτυστου blog την ώρα που πλησιάζει η σύλληψη.





Το «προτεταμένο μεσαίο δάκτυλο» του Βαρουφάκη «δείχνει» τους Γερμανούς




Χειλάς Νίκος

Προϊόν «μονταζιέρας» είπε ο έλληνας υπουργός στη γερμανική τηλεόραση

Κακή αρχή, καλό τέλος . Σε αυτή τη φράση θα μπορούσε να συνοψισθεί η εμφάνιση του Γιάννη Βαρουφάκη στο χθεσινοβραδινό talk show στο πρώτο κανάλι της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Κακή, επειδή αρχικά ο έλληνας υπουργός οικονομικών απέφευγε να απαντήσει ευθέως στις ερωτήσεις που του έθετε ο παρουσιαστής της εκπομπής Γκούντερ Γιάουχ, όπως για παράδειγμα, αν η ελληνική κυβέρνηση έχει αρκετά λεφτά στα ταμεία της για να τη «βγάλει» το Μάρτιο. Αντί γι αυτό απαντούσε με κλισέ του τύπου: Τα δυο «περήφανα έθνη», οι Έλληνες και οι Γερμανοί, θα πρέπει να μην αφήνουν να σπέρνεται διχόνοια μεταξύ τους και  να μιλούν με μια φωνή στην Ευρώπη, όπως το κάνουν οι Αμερικανοί. Ο στόχος είναι μια «κοινή πατρίδα» στην οποία δεν χωρούν στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Καλό, επειδή με τη διάρκεια της εκπομπής έμπαινε όλο και περισσότερο σε θέματα ουσίας και έπειθε προφανώς με τις απαντήσεις του το ακροατήριο. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός, ότι ενώ αρχικά οι προσκεκλημένοι τηλεθεατές χειροκροτούσαν μανιωδώς μόνο τους επικριτές του στο πάνελ (τον υπουργό οικονομικών της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας  CSU Μάρκους Σέντερ και τον σχολιαστή της «Bild Zeitung» Ερνστ Ίλιτς), στο τέλος χειροκρότησαν και τον ίδιο.

Συνολικά επρόκειτο για μια «ασύμμετρη» («Handelsblatt») συζήτηση στην οποία ο κ.Βαρουφάκης έπαιξε «μονότερμα» τους συνομιλητές του. Στο μεγαλύτερο μέρος της συνομιλίας, οι τελευταίοι είχαν περιοριστεί στο ρόλο του κομπάρσου που εδώ και εκεί έπαιρναν το λόγο για να εκστομίσουν κάποιο σύντομο «δηλητηριώδες» σχόλιο, αλλά κυρίως για να θέσουν ερωτήματα, που ήταν βούτυρο στο ψωμί του έλληνα συνομιλητή. «Ούτε βαλτοί από το Βαρουφάκη να ήταν» έλεγε χαρακτηριστικά το γερμανός δημοσιογράφος.

Εξαίρεση αποτέλεσε η δημοσιογράφος της αριστερής εναλλακτικής εφημερίδας «Tageszeitung» Ουλρίκε Χέρμαν, η οποία φρόντισε στην αρχή ιδίως της εκπομπής, όταν ο κ.Βαρουφάκης «περί άλλων τύρβαζε», να βγάλει γι αυτόν τα κάστανα από τη φωτιά, ανασκευάζοντας τους ισχυρισμούς των επικριτών. Παράδειγμα, εκείνον του κ.Ίλιτς, ότι τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από τους εταίρους στην Ελλάδα, «εξαφανίστηκαν σε μαύρες τρύπες», πήγαν δηλαδή σε τσέπες ημετέρων και ελλήνων ολιγαρχών. «Κάθε άλλο» ήταν η απάντησή της. «Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων πήγε σε γερμανικές τράπεζες». Οι γερμανοί φορολογούμενοι πλήρωναν για να «ξελασπώσουν» τις γερμανικές τράπεζες που είχαν δώσει τεράστια δάνεια στο ελληνικό κράτος και κινδύνευαν, υπό τις συνθήκες της κρίσης, να τα χάσουν. Και αυτό, την ίδια ώρα, που μεγάλο μέρος των Ελλήνων είχε οδηγηθεί στην εξαθλίωση μέσω της πολιτικής της λιτότητας.

Ο κ.Βαρουφάκης, που ήταν συνδεδεμένος με «παράθυρο» από την Αθήνα, «έλαμψε» τόσο για την «απίστευτη ελαφρότητα» μερικών δηλώσεων του, όπως: «Η Ελλάδα έχει  ένα μικρό ασήμαντο πρόβλημα ρευστότητας», ή ότι «δεν υπάρχουν οι Γερμανοί και οι Έλληνες, αλλά μόνο άτομα» (κάτι που παραπέμπει σε παρόμοια δήλωση της Μάργκαρετ Θάτσερ, ότι δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις, αλλά μόνο άτομα), ή και για το αφόρητο «γλείψιμο» στον Βόλφγκανκγ Σόιμπλε και την Άνγκελα Μέρκελ, όσο και με τις έξυπνες υπεκφυγές του σε θέματα ουσίας. «Συνεχίζετε να ζητάτε το „κούρεμα“ του χρέους;» ρώτησε ο παρουσιαστής. Το καλύτερο, ήταν η απάντησή του, θα ήταν να δοθεί βοήθεια με ρήτρα ανάπτυξης στην Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορέσει να εξοφλήσει όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτό. «Εμείς πάντως κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουν οι δανειστές τα λεφτά τους πίσω» τόνισε.

Πιο συγκεκριμένη ήταν και εδώ η κ.Χέρμαν. Ξεχάστε τα 320 δισεκατομμύρια του χρέους, είπε, τα «χρήματα έχουν χαθεί». Η Ελλάδα δεν θα ήταν ποτέ σε θέση να τα ξεπληρώσει, ακόμη και αν χρησιμοποιούσε γι αυτό το σύνολο της περιουσίας των ελλήνων δισεκατομμυριούχων.

Στα «highlight» της εκπομπής ανήκαν

-           η υπενθύμιση του κ.Βαρουφάκη στους επικριτές του, που ήθελαν αναμόρφωση της Ελλάδας «εδώ και τώρα», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις 2 μήνες στην κυβέρνηση και ότι η τελευταία δεν ευθύνεται για το «αμαρτωλό» παρελθόν, αλλά ότι, αντίθετα,  έχει ήδη αρχίσει να το καταπολεμά. «Θέλουμε να συλλάβουμε και να τιμωρήσουμε εκείνους που έβγαλαν τα λεφτά τους παράνομα στο εξωτερικό» είπε.

-          Η διαπίστωσή του, ότι η Αθήνα ακολουθεί μια συνετή δημοσιονομική πολιτική. «Έχουμε ένα πραγματικά μίνιμουμ πρόγραμμα: Ενισχύουμε  μόνο τα στρώματα που πλήττονται από την εξαθλίωση, κανένα άλλο» είπε. Ταυτόχρονα τόνισε, ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα που θα μετατρέψει τα «πρωτογενή πλεονάσματα σε πρωτογενή ελλείμματα».

-          Ότι η Χριστιανοκοινωνική Ένωση CSU του κ.Σέντερ προσπαθεί, μαζί με άλλους, «να στραγγαλίσει» οικονομικά και πολιτικά τη νέα κυβέρνηση. «Εδώ υπερτιμάτε τη δύναμη της CSU» ήταν η παρέμβαση-«χαριτολόγημα» του παρουσιαστή.

-          η καταδίκη της δήλωσης του Πάνου Καμμένου (αν και, όπως είπε, δεν την είχε ακούσει προσωπικά μέχρι τότε) περί αποστολής των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα στο Βερολίνο.

-          η πολύ «γενναιόδωρη» παραίτηση (που είναι, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, η προσωπική του άποψη)  από την αξίωση της Ελλάδας για γερμανικές επανορθώσεις από την περίοδο της Κατοχής με το αιτιολογικό ότι πρόκειται κυρίως για ηθικό, όχι για οικονομικό θέμα. Και ένα ευρώ, θα έφτανε για να ικανοποιήσει την ηθική επιταγή.  Από την άλλη βέβαια, πρόσθεσε, ότι θα ήταν παράλογο να λέγεται, ότι θέμα επανορθώσεων δεν υπάρχει.

Ο παρουσιαστής, που προσπαθούσε να δώσει την εντύπωση του ουδέτερου διαιτητή στη συζήτηση, την είχε όμως «στήσει» στον κ.Βαρουφάκη: Η προβολή ενός βίντεο στη μέση της εκπομπής, γυρισμένο το 2013 σε συνέδριο στο Ζάγκρεμπ (όταν ο κ.Βαρουφάκης ήταν «μόνο» καθηγητής), που τον παρουσιάζει να δείχνει το προτεταμένο μεσαίο δάχτυλο στους Γερμανούς, απέβλεπε προφανώς να «χαλάσει» την προσπάθεια του να «εξευμενίσει» την καγκελάριο και το γερμανό υπουργό οικονομικών. «Πρόκειται για χαλκείο, για μονταρισμένο βίντεο» διαβεβαίωσε ο κ.Βαρουφάκης «Δεν έκανα ποτέ τέτοια δήλωση ή χειρονομία». Ο  κατασκευαστής του βίντεο Αλεσάντρο ντε Πρέτε διαβεβαίωσε πάντως μετά την εκπομπή μέσω twitter, ότι το βίντεο είναι γνήσιο. «Varou-fake» - ψευδο-Βαρουφάκης» ήταν το σχόλιο της εφημερίδας «Die Welt». Μια στρατιά τεχνικών ερευνά από τη χθεσινή νύχτα την αυθεντικότητα ή όχι του βίντεο. Οι αναλυτές τονίζουν, ότι τυχόν διαπίστωση της γνησιότητας του θα βάλει άμεσα τέλος στην πολιτική καριέρα του έλληνα υπουργού οικονομικών.

Αλλά και τα σχόλια των άλλων μέσων ενημέρωσης ήταν κατά το πλείστον αρνητικά. Το συμπέρασμα: Μηδενική ανοχή, μηδενικό έλεος για το Γιάννη Βαρουφάκη. Ο «στραγγαλισμός» του συνεχίζεται. Και θα εντείνεται μάλλον, όσο καλύτερες γίνονται οι εμφανίσεις του στη γερμανική τουλάχιστον τηλεόραση.


Πηγή : tovima.gr


Αυτοκτονία ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη


Ο άτυχος νέος φαίνεται πως έβαλε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του - Σύμφωνα με πλήροφορίες, πέθανε από αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό περικάρπιο - Τι είπε ο θείος του Βαγγέλη στο protothema.gr

Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία έδειξε ότι ο άτυχος νέος έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Φεβρουαρίου καθώς και ότι πέθανε από αιμορροϊκό σοκ λόγω τραύματος στο δεξιό περικάρπιο.

Η σορός του άτυχου φοιτητή βρέθηκε χθες το πρωί, 800 μέτρα από την Σχολή στην οποία φοιτούσε, ενώ δίπλα του εντοπίστηκε ένα μαχαίρι.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, διαπίστωσε ότι το μοναδικό τραύμα που έφερε το θύμα ήταν στον δεξιό καρπό και προκλήθηκε από μαχαίρι πριν τον θάνατο. Με δεδομένο ότι το θύμα ήταν αριστερόχειρας, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Γιακουμάκης αυτοκτόνησε, κόβοντας τις φλέβες του δεξιού καρπού του.

«Οι ενδείξεις μέχρι στιγμής οδηγούν στην αυτοχειρία», λέει και ο θείος του Βαγγέλη

Νωρίτερα τη Δευτέρα, σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο θείος του Βαγγέλη, κ. Γιώργος Βιδιαδάκης, διέψευσε κατηγορηματικά ότι η οικογένεια έχει επίσημη ενημέρωση από τον ιατροδικαστή για το πόρισμα, σημειώνοντας πως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής και εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων πως πρόκειται για αυτοχειρία.

«Η πληροφόρηση που έχουμε εν αναμονή των ιστολογικών και αιματολογικών εξετάσεων είναι πως πρόκειται για αυτοχειρία, σύμφωνα με όλες τουλάχιστον τις ενδείξεις. Θα πρέπει να περιμένουμε όμως το πόρισμα διότι από εκεί θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη τελικά και ειδικότερα θα μάθουμε αν το κόψιμο στο δεξί χέρι του Βαγγέλη είναι προθανάτιο ή μεταθανάτιο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Επαναλαμβάνω πως όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην πιθανή εκτίμηση ότι είναι αυτοχειρία. Δε γνωρίζω κάτι άλλο, περιμένω τις επίσημες ανακοινώσεις του ιατροδικαστή. Ο Βαγγέλης φέρει τραύμα στο δεξί χέρι, έχει μεγάλη σημασία αν έχει γίνει προθανάτια ή μεταθανάτια».

Σημειώνεται πως η κηδεία του άτυχου νεαρού θα γίνει στη γενέτειρά του. Εκεί θα τον συνοδεύουν στον τελευταίο τόπο κατοικίας του η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του.


Πηγή : protothema.gr


Από 200 ευρώ ως 5000 ευρώ το "φακελάκι" στην Ελλάδα



της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η παραοικονομία στον χώρο της Υγείας ανέρχεται ετησίως στο 1,5 δισ. ευρώ, με καταμετρούμενη απώλεια φόρων της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα οι πληρωμές για την υγεία προκαλούν μία επιπλέον επιβάρυνση 27% στα οικονομικά των πολιτών που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Έρευνα σε 2741 Έλληνες από ολόκληρη την Ελλάδα που διεξήγαγε ομάδα με επιστημονικούς υπεύθυνους τους καθηγητές Κυριάκο Σουλιώτη, Γιάννη Τούντα και Λυκούργο Λιαρόπουλο, έδειξε ότι τα ποσά κυμαίνονται από 200 ευρώ για έναν τοκετό ή μία επέμβαση καταρράκτη έως και πάνω από 5.000 ευρώ για σοβαρές επεμβάσεις.

Το 55,2% των χρημάτων που πληρώνουν οι ασθενείς από την τσέπη τους σε δημόσια μονάδα Υγείας δεν συνοδεύεται από απόδειξη.

Οι εκπονητές της έρευνας υποστηρίζουν ότι το «φακελάκι» είναι απόρροια της εξουσίας που δίνεται στους γιατρούς να διαχειριστούν από τις εισαγωγές στα νοσηλευτικά ιδρύματα ως την ώρα που θα γίνει η επέμβαση. Ο τρόπος με τον οποίο καλούνται να δώσουν το "φακελάκι" οι ασθενείς αναλύθηκε επίσης κι έχει ως εξής...

Είτε ο γιατρός καθυστερεί την παροχή της επέμβασης μέχρι ο ασθενής ή η οικογένειά του αναγκαστούν να πληρώσουν είτε παρουσιάζεται ευθύς εξ αρχής δυσκολία στην πρόσβαση στη θεραπεία. Συχνό όμως και το «φακελάκι» που δίνεται ως ικανοποίηση του ασθενούς για τη φροντίδα του γιατρού...


Πηγή : iatropedia.gr


Τρελή καταδίωξη με μοτοσυκλέτα μέσα σε εμπορικό κέντρο


Όταν σε κυνηγά η αστυνομία αλλά οδηγείς μοτοσυκλέτα έχεις, όπως φαίνεται, μεγαλύτερη ευελιξία από τα περιπολικά -αρκεί να σκεφτείς δημιουργικά: Έτσι έκανε στο Σάρεϊ του Καναδά ένας οδηγός μοτοσυκλέτας που τον καταδίωκε η αστυνομία, μπαίνοντας σε εμπορικό κέντρο και κατεβαίνοντας μέχρι και τις... κυλιόμενες για να διαφύγει.

Το βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα από το LiveLeak την Παρασκευή αλλά η καταδίωξη έγινε στις 20 Φεβρουαρίου. Τα πλάνα προέρχονται από ελικόπτερο της αστυνομίας που συμμετέχει στην καταδίωξη και από τις κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου.

Σύμφωνα με το καναδικό CBC, η διαρροή του βίντεο (το οποίο κανονικά δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί) είναι αντικείμενο έρευνας.

Όπως φαίνεται μάλιστα, ο άνδρας δεν συνελήφθη και η αστυνομία ακόμη τον αναζητεί.



Πηγή 


ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΤΟΚΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ



Εβδομάδα αποπληρωμών η τρέχουσα, την Τετάρτη το δημόσιο προχωρά σε έκδοση εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας για να αποπληρώσει τα έντοκα Δεκεμβρίου που λήγουν την Παρασκευή.

Η αρχική έκδοση είναι 1 δισ. ευρώ, ενώ ο ΟΔΔΗΧ θα διαθέσει επιπλέον τίτλους περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα έντοκα που λήγουν την Παρασκευή, είναι της τάξης του 1,6 δισ. ευρώ.
Την ίδια ημέρα Παρασκευή 20 Μαρτίου πρέπει να πληρωθεί και μία άλλη δόση 350 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Επίσης, σήμερα Δευτέρα 16/3 το Δημόσιο πληρώνει δόση 580 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Πηγή : newsbomb.gr


Οπαδός 102 ετών ταξίδεψε 1.800 χλμ. για να δει τη Σπαρτάκ Μόσχας!



Την αγάπη του για την Σπαρτάκ Μόσχας έδειξε ο Οτο Φίσερ. Ο 102χρονος ταξίδεψε 1.800 χιλιόμετρα με το τρένο (το σπίτι του είναι στα Ουράλια όρη) για να δει την ομάδα που υποστηρίζει στο ντέρμπι της πόλης με την Ντιναμό.

Την αγάπη του για την Σπαρτάκ Μόσχας έδειξε ο Οτο Φίσερ. Ο 102χρονος ταξίδεψε 1.800 χιλιόμετρα με το τρένο (το σπίτι του είναι στα Ουράλια όρη) για να δει την ομάδα που υποστηρίζει στο ντέρμπι της πόλης με την Ντιναμό.

Ο Οτο Φίσερ είναι μεγαλύτερος από την αγαπημένη του ομάδα, καθώς η Σπαρτάκ ιδρύθηκε το 1922, ενώ ο Φίσερ είναι γεννήθηκε το 1913 στο Σαράτοφ της Ρωσίας.

Μάλιστα, ο σύλλογος τον τίμησε, δίνοντάς του την δυνατότητα να κάνει το εναρκτήριο λάκτισμα στο μεγάλο ντέρμπι.


Πηγή: soccerplus.gr




Οι… «άπιστοι Θωμάδες» προκαλούν δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου




του Τάκη Χατζή

Έρευνες σαν και αυτές της Public Issue που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Αυγής, προκαλούν χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου. Λογικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 59% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τη συμφωνία του Eurogroup η κυβέρνηση «μάλλον δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα», έναντι του 36% που απάντησε «μάλλον μπορούσε να κερδίσει περισσότερα».

Κοντολογίς, έξι στους δέκα αξιολογούν θετικά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, στο πλαίσιο του στόχου για «έντιμο συμβιβασμό».
Που βρίσκεται το πρόβλημα; Στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ! Και συγκεκριμένα στα στελέχη που αμφισβητούν τις προσπάθειες, αλλά και την τήρηση των προεκλογικών εξαγγελιών, σε μια σειρά ζητημάτων που (όντως) απαιτούν λεπτούς χειρισμούς.

Μια σειρά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκτιμάται στο Μέγαρο Μαξίμου, συμπεριφέρονται σαν να μην έγινε τίποτα! Σαν να μην βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση. Σαν να μην προσπαθεί να υλοποιήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Σαν οι σύντροφοι- υπουργοί, να έγιναν περισσότερο υπουργοί και λιγότερο σύντροφοι. Ώστε να λεγόμενά τους, οι εξαγγελίες και οι αποφάσεις τους να περνούν από κρησάρα μην τυχόν και πάρουν το τιμόνι προς τα δεξιά.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αν και εκτιμούν ότι οι «κεφαλές» της εσωκομματικής αμφισβήτησης δεν πρόκειται να… διαβούνε τον Ρουβίκωνα όταν κληθούν να επιλέξουν, επισημαίνουν ότι η γκρίνια που διατυπώνεται, αδικεί τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τον αγώνα που δίνεται κάτω από δυσμενείς συνθήκες. Διατυπώνουν επίσης τον φόβο ότι το εσωκομματικό «μασάζ» ενδέχεται να οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές. Κυρίως να καταστήσει απαγορευτικούς κάποιους τακτικούς ελιγμούς και κάποιες καθυστερήσεις που ενδέχεται να στοιχήσουν.

Το Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να διατυπώνει την άποψη ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί θα έπρεπε να τυγχάνουν άκριτης αποδοχής και στήριξης, υπογραμμίζει πως οι αποφάσεις και οι κινήσεις καλό θα ήταν να εξετάζονται προσεκτικά και με καλή προαίρεση. Ζητάει επίσης λίγη υπομονή, καθώς η κυβέρνησης δεν έχει κλείσει δύο μήνες ζωής. Και τέλος, κανείς να μην ξεχνάει ότι όλοι, υπουργοί και μη, στο ίδιο κόμμα βρίσκονται…  


Πηγή : newpost.gr


Ν.Δ.: «Εξαιρετικά επικίνδυνη η αναφορά Βαρουφάκη στα αποθεματικά»



Διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για τα αποθεματικά των ταμείων ζήτησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης. Εκανε μάλιστα λόγο για «εξαιρετικά επικίνδυνη» αναφορά του κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο κ. Βαρουφάκης ελπίζουμε να έχει μπερδέψει τα ταμειακά διαθέσιμα με τα αποθεματικά των ταμείων. Αν όχι, τότε η αναφορά του στα αποθεματικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Περιμένουμε άμεσα διευκρινίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει ενημερωθεί ότι τα τεχνικά κλιμάκια που ήρθαν στην Αθήνα βρήκαν «τρύπα» δύο δισ. ευρώ στα έσοδα. «Δεν ξέρω τι έχουν βρει», είπε και πρόσθεσε «αν το βρουν θα μπορώ να σας το πω».


Πηγή : kathimerini.gr