Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Τη Δευτέρα απολογούνται οι δυο κατηγορούμενοι για τη «νέα Μανωλάδα»


Οι δυο άνδρες κρατούσαν παράνομα εννιά ρουμάνους εργάτες κάτω από άθλιες συνθήκες και τους εκβίαζαν.

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα, στις 10:30 το πρωί πήραν οι δυο συλληφθέντες, ένας έλληνας πτηνοτρόφος 50 ετών και ένας 40χρονος Ρουμάνος, που κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων.

Οι δυο άνδρες κρατούσαν παράνομα εννιά ρουμάνους εργάτες κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ τους εκφόβιζαν με ξύλο και τη χρήση οπλών, σύμφωνα με καταγγελίες, σε μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται «νέα Μανωλάδα».

Έως τη Δευτέρα, οι δυο συλληφθέντες θα κρατούνται στην ασφάλεια Πατρών.



Πηγή: skai.gr


Δημιουργία στρατοπέδων για μετανάστες προτείνουν Μογκερίνι και Αβραμόπουλος



Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάσουν την Δευτέρα το ενδεχόμενο να βοηθήσουν στην ίδρυση καταυλισμών σε περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να
ζητούν επί τόπου άσυλο, χωρίς να διακινδυνεύουν τη ζωή τους διαπλέοντας τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον 3.500 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων προσπαθούσαν να φύγουν από εμπόλεμες περιοχές ή να γλιτώσουν από τις συνθήκες ακραίας φτώχειας στις οποίες ζούσαν, πέθαναν το 2014 στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Τα στοιχεία δείχνουν εξάλλου ότι ο αριθμός εκείνων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ιταλία —τον πιο συνηθισμένο προορισμό τους— αυξάνεται διαρκώς.

«Η ιδέα είναι να ιδρυθούν καταυλισμοί στην Αφρική, στην απέναντι πλευρά της Μεσογείου, που θα ασχολούνται με τα αιτήματα όσων ζητούν άσυλο», εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου θα μπορούν να κατατίθενται εκεί και οι πρόσφυγες που γίνονται δεκτοί θα μοιράζονται εξίσου σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι θα στερηθούν οι διακινητές ανθρώπων ένα σημαντικό μέρος των εσόδων τους», πρόσθεσε.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος εσωτερικών υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλαν μια επιστολή στους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ προτείνοντας να ξεκινήσουν συνομιλίες με κυβερνήσεις χωρών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής για την κατασκευή «τοπικών δυνατοτήτων για τη διαχείριση της μετανάστευσης».

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που αναφέρει ότι είδε την επιστολή αυτή, υποστηρίζει ότι προτείνεται επίσης να αυξηθεί η βοήθεια προς τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής ώστε να μπορούν να προστατεύουν καλύτερα τους πρόσφυγες και όσους ζητούν άσυλο και «να παρέχουν ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις» από τα επικίνδυνα ταξίδια.

Στην επιστολή αυτή γίνεται αναφορά στην Τυνησία, την Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο, τις χώρες στις οποίες θα μπορούσε να επικεντρωθεί η βοήθεια των Βρυξελλών.



ΑΠΕ-ΜΠΕ, bloko.gr


Αυστηροί περιοριστικοί όροι στον Χρήστο Παππά


Βαρύτατους περιοριστικούς όρους επέβαλε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία του ενώπιον των δικαστικών αρχών ενόψει της αποφυλάκισής του, λόγω

λήξης του 18μηνου. Ο Χρήστος Παππάς, όπως και άλλοι έγκλειστοι βουλευτές της Χ.Α., αποφυλακίζεται στις 29 Μαρτίου, καθώς το ανώτατο όριο της προσωρινής του κράτησης λήγει, ενώ η πολύκροτη δίκη για την εγκληματική δράση του σκληρού πυρήνα του κόμματος αρχίζει στις 20 Απριλίου. Το Συμβούλιο Εφετών έθεσε ως περιοριστικούς όρους στον Χρ. Παππά απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση να κινείται εκτός των ορίων του νομού Αττικής, να διανυκτερεύει εκτός της κατοικίας που έχει δηλώσει, καθώς και υποχρέωση να παραδώσει το διαβατήριό του.

Απόφαση για επιβολή περιοριστικών όρων αναμένεται τις προσεχείς ημέρες και για τον επικεφαλής του κόμματος της Χ.Α.,  Ν. Μιχαλολιάκο, που επίσης αποφυλακίζεται στο τέλος του μήνα, λόγω λήξεως του 18μήνου, αλλά και για τον Ιωάννη Λαγό για τους ίδιους λόγους. Για τον Ν. Μιχαλολιάκο, ήδη, έχει προταθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού ως περιοριστικό μέτρο για την περίοδο μετά την αποφυλάκισή του, μέτρο που του έχει επιβληθεί ως όρος και για τις πρόσθετες κατηγορίες που αντιμετωπίζει –πλην της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση– για κακουργηματικής μορφής οπλοκατοχή.

Πάντως, μετά την αποφυλάκιση των Παππά, Μιχαλολιάκου και Λαγού, στις φυλακές για λίγο καιρό ακόμα μένουν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Νικ. Μίχος, που θα αποφυλακιστούν όσο η δίκη θα συνεχίζεται. Εγκλειστος, επίσης, παραμένει και ο Γιώργος Ρουπακιάς, που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.



Ιωάννα Μάνδρου

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

.


ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ..Ελληνίδα Καθηγήτρια: «Η τουρκική και όχι ελληνική, είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και των επιστημών»


Η τουρκική και όχι ελληνική, είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και με τον λεκτικό θησαυρό της τουρκικής γλώσσας, μπορούμε να… φιλοσοφήσουμε σε… πολύ υψηλά πνευματικά επίπεδα. Αυτά τα πρωτοφανή δεν την υποστηρίζει κάποιος Τούρκος διανοούμενος, ή ακαδημαϊκός, ή επιστήμονας, αλλά… μια Ελληνίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου.

Αυτή είναι η κύρια Ελένη Κουτσουραδή, διευθυντήρια του Κέντρου Ανθρωπινών Δικαιωμάτων του πανεπιστήμιου του Maltepe, μέλος κάποιου Ιδρύματος Τούρκων Φιλοσόφων και επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσόφων.

Η Ελληνίδα αυτή καθηγήτρια σε δηλώσεις της που δημοσιεύονται στον τουρκικό τύπο, ενστερνίστηκε την προσφάτως διατυπωθείσα άποψη του νέου πρόεδρου της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν, ότι τα τουρκικά είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και ότι ο λεκτικός πλούτος της τουρκικής γλώσσας προσφέρει την δυνατότητα να διατυπωθούν οι πιο περίπλοκες φιλοσοφικές έννοιες Το εντυπωσιακό είναι, ότι η άποψη αυτή του Τούρκου προέδρου και νέου επίδοξου χαλίφη της Τουρκιάς, Ταΐπ Ερντογάν, προκάλεσε έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενώ υπήρξαν και επικρίσεις στο πολιτικό πεδίο.

Και ενώ ακόμα και πολλοί Τούρκοι θεώρησαν σαν υπερβολικές αυτές τις απόψεις του Ερντογάν, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε διατυπώσει την άποψη ότι την Αμερική δεν… την ανακάλυψε ο Κολόμβος αλλά μουσουλμάνοι ερευνητές, ήρθε η κύρια Ιωάννα Κουτσουραδή να τις στηρίξει, ισχυριζόμενη ότι πραγματικά τα τουρκικά είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και των επιστημών.

Αυτά από μια Ελληνίδα, της οποίας η μητρική γλώσσα είναι τα ελληνικά, η γλώσσα με την οποία διδάχτηκε η φιλοσοφία και οι επιστήμες, η γλώσσα με την οποία γράφτηκε η Βίβλος και διδάχτηκε ο χριστιανισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, η γλώσσα μέσω της οποίας διαδόθηκε ο πολιτισμός και έννοιες όπως δημοκρατία, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα κ.α. Μάλιστα η κυρία Ελένη Κουτσουραδή δεν αρκέστηκε σε αυτές τις απόψεις, τις οποίες διακήρυξε και δημόσια.

Συνεχίζοντας το πρωτότυπο αυτό φιλοτουρκικό κήρυγμα, κατέκρινε έντονα όσους μέσα στην Τουρκία αντιτίθενται στην τελευταία απόφαση του Ερντογάν να διδάσκονται τα οθωμανικά, δηλαδή στην ουσία μια γλώσσα μείγμα από τουρκομανικά, περσικά, αραβικά και με πολλές ελληνικές λέξεις, στην τουρκική εκπαίδευση. Σύμφωνα με την κυρία Κουτσουραδή, τα οθωμανικά είναι τα γνωστά τουρκικά, μια άποψη που καν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ακόμα και στην οθωμανική αυλή γίνονταν σαφής διαχωρισμός μεταξύ των οθωμανικών από την λαϊκή τουρκική, δηλαδή την τουρκομανική γλώσσα που μιλιόνταν από νομάδες στην Ανατολία και στην κεντρική Ασία. Σύμφωνα λοιπόν με την κυρία Κουτσουραδή η γνώση και των οθωμανικών είναι… φιλοσοφική γνώση.
Οι απόψεις αυτές, όπως ήταν επόμενο ενθουσίασαν πολλούς Τούρκους καθηγητές οπαδούς της νεοοθωμανικής «αυτοκρατορίας» του Ερντογάν, όπως ο Ahmet Inam, πρόεδρος του Ιδρύματος Τουρκικής Φιλοσοφίας, ο οποίος έσπευσε να επαινέσει την κυρία Κουτσουραδή για τις απόψεις της. Ο Ahmet Inam ανέφερε πως σύμφωνα με την κυρία Κουτσουραδή, είναι τελείως λάθος η άποψη ότι με τα τουρκικά δεν μπορείς να κάνεις φιλοσοφία και ανέφερε ότι η κυρία Ελένη Κουτσουραδή υποστηρίζει ότι με τη γνώση των τουρκικών ανεβαίνει το… φιλοσοφικό σου επίπεδο.

Μετά από όλα αυτά τα εκπληκτικά σε λίγο καιρό δεν μένει παρά να ακούσουμε πως και ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός, όπως άλλωστε το υποστηρίζουν επίσημα οι τουρκικές ιστορικές θεωρίες, είναι… τουρκικής προέλευσης. Ότι ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Αρχιμήδης, o Ιπποκράτης, όλοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, μιλούσαν… τουρκικά ή οθωμανικά.

Ότι όλη η αρχαιοελληνική φιλοσοφία είχε… τουρκική ταυτότητα. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγα χρόνια, εκείνη η ανεκδιήγητη υπουργός της, «Δια βίου μάθησης», είχε υποστηρίξει πως η μητρική γλώσσα των Ελλήνων θα πρέπει να είναι η…αγγλική.
Το άλλο έχουμε να πάθουμε και μάλιστα από υποτίθεται Έλληνες-ίδες το γένος!!!



ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Πηγή : eglimatikotita.gr




Ελεύθερη Είσοδος στις 25 Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης


Ενδιαφέρουσες δράσεις για μικρούς και μεγάλους την ημέρα της εθνικής επετείου

Με ξεχωριστό τρόπο αποφάσισε να γιορτάσει το Μουσείο της Ακρόπολης την ημέρα της Εθνικής επετείου, 25η Μαρτίου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν τον χώρο δωρεάν και να συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες δράσεις από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, οι ειδικές για την ημέρα δράσεις θα είναι:

«Εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης μιλούν για την ιστορική μνήμη των αρχαίων»:

Στα πλαίσια αυτής, αρχαιολόγοι και φροντιστές θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες εκθέματα που φανερώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι προσέγγιζαν το παρελθόν, τις μεγάλες στιγμές στην ιστορία και τη μυθολογία τους. Η δράση διευκρινίζεται πως απευθύνεται σε ενήλικες και οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις, διάρκειας 50 περίπου λεπτών, στις οποίες θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας(αριθμός συμμετεχόντων ανά παρουσίαση: 35 άτομα), θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ώρες στις παρακάτω γλώσσες:

Ελληνικά στις 10 π.μ., 1 μ.μ. & 3:30 μ.μ.
Αγγλικά στις 10:30 π.μ.
Γαλλικά στις  10:30 π.μ.

«Οι Αθηναίοι θυμούνται την ιστορία τους»:

Η εν λόγω δράση απευθύνεται στα παιδιά(και τους γονείς τους), τα οποία με την βοήθεια των αρχαιολόγων φροντιστών θα αναζητήσουν εκθέματα που σχετίζονται με την ιστορία και τους μύθους της Αθήνας καθώς και θα δημιουργήσουν το δικό τους ενθύμιο. Η δράση θα παρουσιαστεί στις 12 το μεσημέρι για παιδιά 4 έως 7 ετών ενώ για παιδιά 8 εως12 ετών στις 1:30 μ.μ. και 3 μ.μ.  Και εδώ, όπως διευκρινίζει το μουσείο, θα τηρηθεί αυστηρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση: 20 παιδιά) ενώ και η αναζήτηση για τους μικρούς μας φίλους θα διαρκέσει περίπου 50 λεπτά.

Διευκρινίζεται πως την ίδια μέρα, το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου του Μουσείου θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του με «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο».


Πηγή 


Τουρκία: Νέο κύμα διώξεων κατά οπαδών του Γκιουλέν με συλλήψεις αστυνομικών



Νέα επιχείρηση κατά των Γκιουλενιστών και συλλήψεις ατόμων βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία:H επιχείρησε γίνεται  σε 18 νομούς με επίκεντρο τη Σεβάστεια και ήδη πολλοί Αστυνομικοί είναι υπό κράτηση.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στις 11.00΄ στην Άγκυρα, το Εσκίσεχιρ, το Όρντου, το Τσόρουμ και αλλού , με στόχο μέλη της «παράλληλης δομής», όπως λέγεται το Κινημα του ιμαμη Γκιουλέν, τα οποία συμμετείχαν σε παράνομες, όπως αναφέρεται, υποκλοπές.

Σύμφωνα με δημοσιευματα ιστοσελίδων μέχρι στιγμής έχουν τεθεί υπό κράτηση 10 αστυνομικοί, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στην ημέρα, ο αριθμός αυτών θα αυξηθεί σε 35.

Ειδικά στη Σεβάστεια, τέθηκαν υπό κράτηση δύο άτομα, το ένα εκ των οποίων χρημάτισε στο παρελθόν Διευθυντής του Τμήματος Μυστικών Υπηρεσιών της περιοχής. Μετά τον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο, οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας της Ασφάλειας, προκειμένου να ανακριθούν.

Όπως έγινε γνωστό, τέθηκαν επίσης υπό κράτηση και αστυνομικοί σε άλλες πόλεις, οι οποίοι είχαν υπηρετήσει παλαιότερα στη Σεβάστεια. Αναφέρεται επίσης, ότι πραγματοποιήθηκε έφοδος στις οικίες όλων όσοι επρόκειτο να τεθούν υπό κράτηση, αλλά  έλειπαν από τις υπηρεσίες τους με άδεια.


Πηγή : onalert.gr





Βέροια: Επί 45 λεπτά καλούσαν το ΕΚΑΒ και δεν απαντούσε κανείς στο τηλέφωνο





της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει παράπονα ότι άργησε να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε από κάποιον πολίτη... Τώρα ακούσαμε και το αδιανόητο: Επί 45 λεπτά καλούσε πολίτης αλά ουδείς απαντούσε στο τηλέφωνο!

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η διεύθυνση του παραρτήματος της Θεσσαλονίκης, η οποία οδήγησε σε κατεπείγουσα εντολή του προέδρου του ΕΚΑΒ μετά την καταγγελία πολίτη στην Βέροια ότι έπαιρνε τηλέφωνο επί 45 λεπτά το ΕΚΑΒ χωρίς να του απαντήσει κάποιος...

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης 5 Μαρτίου στη Βέροια, όπου ο γιος ηλικιωμένης η οποία παρουσίασε  έντονους πόνους στο στήθος,  άρχισε να καλεί το ΕΚΑΒ για βοήθεια.
Στην συνέχεια ο άνδρας κάλεσε μάλιστα και την αστυνομία άνδρες της οποίας προσπάθησαν επίσης να καλέσουν το ΕΚΑΒ χωρίς να έχουν καλύτερη τύχη...

Τελικά, στις 5 το πρωί, ο υπάλληλος που είχε βάρδια απάντησε στην κλήση και μέσα σε λίγα λεπτά έφθασε το ασθενοφόρο.




Πηγή : iatropedia.gr


Αυξάνονται από τον Μάρτιο οι λογαριασμοί ρεύματος


 Ο Λαφαζάνης κατηγορεί την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την προηγούμενη κυβέρνηση για τις αυξήσεις

Κεραυνούς εξαπέλυσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κατά της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) κατηγορώντας την για απόφαση της με την οποία θα αυξηθούν οι λογαριασμοί ρεύματος από τον Μάρτιο.

Ο Π. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει ως απολύτως απαράδεκτη και μακιαβελική την απόφαση της ΡΑΕ και πρωτοφανή όσο και εξοργιστική την μεθόδευση που ακολουθήθηκε για να μην δημοσιοποιηθεί.

''Η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να αυξήσει για μια ακόμα φορά το ΕΤΜΕΑΡ και κατά συνέπεια τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά , τους αγρότες και άλλες επιχειρηματικές κατηγορίες, είναι επί της ουσίας απολύτως απαράδεκτη και κυρίως είναι απαράδεκτη, πρωτοφανής και εξοργιστική η μεθόδευση που ακολουθήθηκε για να δημοσιοποιηθεί.

Να σημειώσουμε ότι, η μνημονιακή αυτή απόφαση της ΡΑΕ ελήφθη στις 30/12/2014, δηλαδή στην αρχή της προεκλογικής περιόδου και προφανώς, σε συμπαιγνία με την απελθούσα Κυβέρνηση και για μην προκαλέσει δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος της, έμεινε αδικαιολόγητα και προκλητικά στο συρτάρι, για να δημοσιοποιηθεί δύο και πάνω μήνες μετά, στις 04/03/2015 επί των ημερών της νέας Κυβέρνησης.

Το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ καταγγέλλει αυτές τις μακιαβελικές πρακτικές, οι οποίες θα έμοιαζαν με φαρσοκωμωδία αν δεν είχαν βαρύ τίμημα για τους πολίτες, σε μια περίοδο σκληρότατης δοκιμασίας τους''.

Και η ΔΕΗ τα ρίχνει στη ΡΑΕ

Διαβάστε και την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΔΕΗ για τις αυξήσεις, με την οποία αναφέρει ως υπεύθυνη την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

''Με αφορμή παντελώς ανακριβείς αναφορές ορισμένων ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ ΑΕ με δικές της αποφάσεις επιβάλλει αύξηση του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), από την Επιχείρηση παρέχονται - για πολλοστή φορά – οι ακόλουθες διευκρινήσεις:

· Το τέλος ΕΤΜΕΑΡ καθορίζεται με Απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

· Το τέλος ΕΤΜΕΑΡ χρεώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος ανεξαρτήτως προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

· Η Απόφαση της ΡΑΕ 772/30.12.2014 αναρτήθηκε από τη ΡΑΕ στον αντίστοιχο ιστότοπο της Διαύγειας την Παρασκευή 13 Μαρτίου .

Ως εκ τούτου, η ΔΕΗ – όπως και όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας – οφείλει να εφαρμόσει άμεσα την εν λόγω απόφαση της ΡΑΕ για αναπροσαρμογή του τέλους ΕΤΜΕΑΡ, που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς των πελατών της, το οποίο η ΔΕΗ αποδίδει στους από τη Νομοθεσία προβλεπόμενους δικαιούχους''.


Πηγή :ΑΠΕ ΜΠΕ, newsit.gr



Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες χωρίς βενζίνη



Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα του Πανεπιστημίου του Αϊντχόφεν θα διανύσει 40.000 χιλιόμετρα χωρίς ορυκτά καύσιμα

Το σχέδιο της Storm Eindhoven είναι ο γύρος του πλανήτη με μια μοτοσικλέτα τροφοδοτούμενη αποκλειστικά από εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Στην πορεία σχεδίασαν την πρώτη ηλεκτρική τουριστική μοτοσικλέτα.

Η έμπνευση γι' αυτό το τιτάνιο εγχείρημα δόθηκε με την ανακοίνωση του 80 Day Race, ενός αγώνα που ορίστηκε να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2016 και καλεί τις συμμετέχουσες ομάδες να οδηγήσουν 40.000 χιλιόμετρα γύρω από τον πλανήτη μας σε 80 μέρες χωρίς να κάψουν ούτε μια σταγόνα ορυκτών καυσίμων. Ο χρονικός περιορισμός είναι προφανές ότι προέρχεται από τον Ιούλιο Βερν και φυσικά έρχεται να θεμελιώσει το νοητικό υπόβαθρο ενός αγώνα.

Μέχρι στιγμής η μόνη ομάδα που έχει δηλώσει συμμετοχή είναι αυτή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόφεν και η οποία αποτελείται από 29 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων. Ονόμασαν την ομάδα τους STORM Eindhoven και σχεδίασαν από το μηδέν μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα για τουρισμό. Το αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή που δείχνει έτοιμη για την αγορά.


Αυτή την αυτονομία η ομάδα STORM θα τη χρειαστεί, καθώς για να καλύψει τον στόχο της θα πρέπει να ταξιδεύει τουλάχιστον 500 χιλιόμετρα ημερησίως.

Ένας τρόπος να το καταφέρει αυτό χωρίς στάσεις για φόρτιση είναι να έχει έτοιμα φορτισμένα έξτρα στοιχεία μπαταριών, γεγονός που εξηγεί και την προτίμηση σε μια 24άδα μικρών μπαταριών αντί για μια τεράστια.


Επιπλέον, αν αύριο η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει μπαταρίες μεγαλύτερης διάρκειας, η αντικατάστασή τους στη STORM θα είναι απλή υπόθεση. Ίσως αυτή η μοτοσικλέτα να είναι πολύ πιο κοντά σε μια λογική παραγωγής από όσο έχουν σκεφτεί και οι ίδιοι οι δημιουργοί της.





Πηγή : mototriti.gr


Καμμένος Συνέντευξη στην γερμανική Bild με πολλές αιχμές : Θυμόμαστε πολύ καλά ότι ο Σόιμπλε για υπόθεση δωροδοκίας δεν έγινε αρχηγός



Την εκτίμηση ότι εάν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, διατυπώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild. Στη συνέντευξη αυτή ο υπουργός Άμυνας δηλώνει επίσης ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά «ένα κούρεμα σαν αυτό που πήρε η Γερμανία το 1953 κατά τη διάσκεψη του Λονδίνου».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι σήμαινε η απειλή του ότι θα στείλουμε τους μετανάστες στη Γερμανία ο κ. Καμμένος λέει ότι το μόνο που έκανε είναι να καταστήσει σαφές τι θα σημάνει η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. "Δεν είναι απλώς μια οικονομική κρίση, αλλά και μια ανθρωπιστική. Δεν θα εφαρμοστεί καμμία συμφωνία σε αυτή την περίπτωση Είμαστε  υποχρεωμένοι να φιλοξενούμε  τους πρόσφυγες ως χώρα άφιξης. Όποιος θέλει να πιέσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη, θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Και η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι αυτή τη στιγμή εδώ υπάρχει μια βόμβα.

Πώς μπορεί μια χώρα σε κρίση από μόνη της να αντιμετωπίσει  1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες;" Oταν ερωτάται τι ζητάει, απαντά ότι χρειάζεται μόνο ένα τηλεφώνημα από την κ. Μέρκελ και τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες  στον Ερντογάν ότι πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες για την ασφάλεια των συνόρων. "Η Τουρκία παίρνει τα χρήματα από την ΕΕ αλλά μπορούν, για παράδειγμα, οι πρόσφυγες από τη Συρία να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ελλάδα. Αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Η Τουρκία χρειάζεται ακριβώς όπως η Ελλάδα να τηρεί τις υποχρεώσεις ». Για τις πολεμικές αποζημιώσεις ο κ. Καμμένος λέει ότι όλες οι άλλες ευρωπαικές χώρες αποζημιώθηκαν εκτός της Ελλάδας. "Για εμάς, αυτό δεν αποτελεί πράξη κατά της Γερμανίας, αλλά μια ιστορική υποχρέωση". Σημειώνει ότι περιμένουμε αποζημίωση για τις καταστροφές, το αναγκαστικό δάνειο και την καταστροφή των αρχαιοτήτων.

Οταν οι δημοσιογράφοι ρωτούν τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ αν έχει προσωπικό πρόβλημα με τη Γερμανία, εκείνος απαντά ότι έχει πρόβλημα με την κυβέρνηση και όχι με τους ανθρωπους. "Η γερμανική κυβέρνηση παρεμβαίνει σε πράγματα που δεν την αφορούν. Σπάει τη συμφωνία να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Πώς μπορεί να ασκεί ο γερμανός πρέσβης πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην κάνει μαζί μας κυβερνητική συμμαχία;...έχω την εντύπωση ότι κάποιοι θέλουν να μας σπρώξουν έξω από το ευρώ", λέει. Βέλη έχει ο κ. Καμμένος και για τον κ. Σόιμπλε για τον οποίο λέει στην Bild ότι δεν καταλαβαίνει "γιατί γυρίζει κάθε μέρα και κάνει νέες δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας. Είναι σαν ένας ψυχολογικός πόλεμος και έτσι ο Σόιμπλε δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών". Τονίζει μάλιστα ότι είναι μια χαρά για εκείνον που τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Βαρουφάκης δεν αρέσουν στον Σόιμπλε. "Αλλά ήμαστε και οι δύο εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό και τώρα έχουμε μια συμφωνία του 80 τοις εκατό και διαπραγματευόμαστε για τον ελληνικό λαό.

Αυτή είναι η δημοκρατία και πρέπει να γίνει δεκτή", σημειώνει. Λέει επίσης ότι "οι Έλληνες θυμούνται πολύ καλά ότι ο κ Σόιμπλε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την διεκδίκηση της αρχηγίας  του κόμματος, επειδή είχε εμπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας....Αλλά παραμένει υπουργός Οικονομικών! Και όσο για τη διαφθορά: Είναι σαν την αγάπη ή το ταγκό, χρειάζονται πάντα δύο!" Ο κ. Καμμένος θέτει και το ερώτημα "γιατί, για παράδειγμα, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Siemens, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς,  προστατεύονται από την γερμανική κυβέρνηση; Γιατί πρέπει να πληρώνουν πάντα τα εκατομμύρια των ποινών για διαφθορά μόνο στη Γερμανία οι διεφθαρμένες  γερμανικές εταιρείες, αλλά όχι εδώ στην Ελλάδα;" "Υπάρχουν πολλά παραδείγματα γερμανικών εταιρειών που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, αλλά υπάρχει σιωπή. Όταν ζητάμε ονόματα ή χρειαζόμαστε υποστήριξη , δεν υπάρχει βοήθεια", λέει.

Απαντά στην ερώτηση αν θα χρειαστεί η Ελλάδα τρίτο πακέτο βοήθειας, ότι δεν θα χρειαστεί " γιατί δεν γίνεται να πληρώνεις παλιά χρέη προσθέτοντας νέα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι τελικά ένα κούρεμα, σαν αυτό της Γερμανίας το 1953 στη Διάσκεψη του χρέους στο Λονδίνο. Η λιτότητα δεν είναι ο σωστός τρόπος. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ήδη χάσει τα πάντα και οι μισθοί όσων εξακολουθούν να έχουν μια εργασία, έχει μειωθεί δραματικά.

Οι πιλότοι μου στα μαχητικά κερδίζουν € 1.200 το μήνα (πριν από την κρίση ήταν  2400) και κινδυνεύουν τη ζωή τους. "   «Πρέπει να αποζημιωθούμε από την ΕΕ για τα λεφτά που χάσαμε από το εμπάργκο στη Ρωσία. Αλλιώς δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, γιατί μόνο κακό κάνουν στην οικονομία μας» τονίζει τέλος ο κ. Καμμένος.




Πηγή: www.lifo.gr


Αυτοπυρπολήθηκε, τράκαρε, έπεσε από γέφυρα, αλλά τελικά γλίτωσε δεν είχε έρθει η ώρα της


Προσπάθησε απελπισμένα να βάλει τέρμα στη ζωή της, αλλά δεν τα κατάφερε. Αμερικανίδα από το Όρεγκον επιβίωσε -με τραύματα που δεν απειλούν όμως τη ζωή της- αφού προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί, στη συνέχεια τράκαρε με το αυτοκίνητό της και μετά έπεσε φλεγόμενη από γέφυρα.

Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά και θυμίζουν σενάριο, που αν το βλέπαμε στη μεγάλη οθόνη θα φαινόταν υπερβολικό.

Όπως δήλωσαν στην αστυνομία αυτόπτες μάρτυρες, η 39χρονη γυναίκα έβαλε φωτιά στον εαυτό της, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό της σε εθνική οδό. Στη συνέχεια, έπεσε πάνω σε προστατευτικό κιγκλίδωμα και το αυτοκίνητό της συνετρίβη κοντά σε μία έξοδο.

Μετά τη σύγκρουση, η γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητό της, ενώ συνέχιζε να καίγεται και πήδηξε από γέφυρα και από ύψος 12 μέτρων, παρά τις προσπάθειες περαστικών να την αποτρέψουν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μετά από όλα αυτά η γυναίκα επέζησε, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, η 39χρονη προσπαθούσε -ανεπιτυχώς καθώς φαίνεται- να βάλει τέλος στη ζωή της.



Πηγή


Σερβία: Συντριβή ελικοπτέρου που μετέφερε νεογνό με προβλήματα υγείας


Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν σερβικό στρατιωτικό ελικόπτερο, που πραγματοποιούσε αεροδιακομιδή βρέφους, συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου. Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Νεκροί είναι δύο γιατροί, τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, αλλά και το μόλις πέντε ημερών νεογνό, που αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και μεταφερόταν σε νοσοκομείο της σερβικής πρωτεύουσας.

«Ο πύργος ελέγχου έχασε την επαφή με το ελικόπτερο στις 22:30. Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ στις 22:34 (23:34 ώρα Ελλάδας)» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTS.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να κηρυχθεί η αυριανή ημέρα, η Κυριακή, ημέρα εθνικού πένθους.

Το ρωσικής κατασκευής μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-7 κατέπεσε «στην ευρύτερη περιοχή» του αεροδρομίου του Βελιγραδίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Ο ραδιοσταθμός B92 μετέδωσε πως το ελικόπτερο είχε παραλάβει το μωρό από τη νότια σερβική περιφέρεια της Ράσκα, επειδή το ασθενοφόρο που το μετέφερε στο νοσοκομείο αποκλείσθηκε εξαιτίας κατολίσθησης.





Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό


Αλωνίζουν σε όλη την Ελλάδα οι κουκουλοφόροι έντυσαν το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, στην Κρήτη, σαν μοναχό του Θιβέτ


Μεσημέρι Σαββάτου, στην πολυσύχναστη πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο της Κρήτης: 15 νεαροί με κουκούλες, περικυκλώνουν το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου και ... το ντύνουν με ένα πορτοκαλί πανί, που πέφτει πάνω του σαν μανδύας.

Οι «δράστες» τράπηκαν σε φυγή, οι περαστικοί προσπαθούσαν απορημένοι να καταλάβουν τι σημαίνει η εικαστική αυτή παρέμβαση και γιατί έντυσαν το άγαλμα του εθνάρχη, σαν να είναι θιβετιανός μοναχός.


Ένα χαρτί που είχε αναρτηθεί από τους «ενδυματολόγους» του αγάλματος, δημιούργησε περισσότερες απορίες από όσες έλυσε. Έγραφε «λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους».

Εκτός εάν το πορτοκαλί συμβολίζει το χρώμα της στολής των κρατούμενων του γκουαντάναμο (ένας όχι και τόσο πετυχημένος συμβολισμός, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται και από το ISIS).


Πηγή : huffingtonpost.gr


Γαλλία: 12χρονος από την Τουλούζη ο εκτελεστής στο βίντεο της ISIS



Ένας 12χρονος, που φοιτούσε σε σχολείο στην Τουλούζη, φέρεται να είναι ο εκτελεστής του Άραβα Ισραηλινού Μουχάμαντ Σαΐντ Ισμαήλ Μουσάλαμ, τον οποίο δολοφόνησε το Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας ότι ήταν πράκτορας της Μοσάντ.

Το αγόρι αναγνωρίστηκε από πρώην συμμαθητές του, που είδαν το βίντεο το οποίο ανήρτησαν στο διαδίκτυο οι τζιχαντιστές. Σύμφωνα με τον Independent, αν και τα στοιχεία του 12χρονου δεν έχουν γίνει γνωστά, εκτιμάται πως πρόκειται για τον θετό γιο του τζιχαντιστή που εμφανίζεται στο ίδιο βίντεο.

Ο άνδρας θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως είναι ο θετός -και όχι ετεροθαλής, όπως αρχικά ανακοινώθηκε- αδελφός του Μοχάμεντ Μερά, που πριν τρία χρόνια σκόρπισε τον τρόμο στην Τουλούζη δολοφονώντας επτά ανθρώπους -τρεις στρατιώτες και τέσσερις πολίτες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

View image on TwitterView image on Twitter
Breaking: limitless immorality released a vid shows a child executing alleged Israeli spy Mohammad Ismail.

Σχολικός επιθεωρητής δήλωσε το Σάββατο ότι ο 12χρονος αναγνωρίστηκε από πρώην συμμαθητές του. Κάποια από τα παιδιά ξέσπασαν σε λυγμούς μόλις συνειδητοποίησαν ότι ο παλιός φίλος τους είναι το αγόρι που κρατά όπλο και εμφανίζεται να πυροβολεί εξ επαφής τον 19χρονο Ισμαήλ Μουσάλαμ.

Κατά τις ίδιες πηγές το αγόρι εγκατέλειψε την Τουλούζη πριν έναν χρόνο.

«Δεν μπορώ να σας πω τίποτα αναφορικά με την ταυτότητά του» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο σχολικός επιθεωρητής. «Μαθητές του κολεγίου Vauquelin αναγνώρισαν έναν από τους (πρώην) συμμαθητές τους, αλλά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» προσέθεσε ο ίδιος.

Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνες προκειμένου να αναγνωρίσουν τον 12χρονο αλλά και τον τζιχαντιστή που εμφανίζονται στο βίντεο της εκτέλεσης του Ισμαήλ Μουσάλαμ. Θεωρούν όμως βέβαιο ότι πρόκειται για τον 31χρονο Σαμπρί Εσαΐντ, θετό αδελφό του Μοχάμεντ Μερά.

Ο Εσαΐντ είχε ανακριθεί για τη σφαγή στην Τουλούζη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι γαλλικές αρχές, ο Εσαΐντ πέρασε στην Συρία πριν έναν χρόνο, μαζί με τη σύζυγό του και τον γιο της, από προηγούμενο γάμο. Το παιδί αυτό εκτιμάται πως είναι ο 12χρονος που αναγνωρίστηκε στο βίντεο της εκτέλεσης του Ισμαήλ Μουσάλαμ και το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα ανήμερα της μαύρης επετείου της σφαγής στην Τουλούζη.



Newsroom ΔΟΛ



Η «μαύρη τρύπα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο


Συνολικά τα 76 δισεκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, από ανείσπρακτα πρόστιμα, καταπτώσεις δανείων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, μη απόδοση του ΦΠΑ και αδυναμία πληρωμής του φόρου εισοδήματος.

Στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία δημοσίευσε η «Καθημερινή», αναφέρουν ότι από τα 76 δισεκατομμύρια, τα 2,33 δισ. ευρώ βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό, ενώ περίπου 73,67 δισ. ευρώ είναι το ποσό που οφείλουν επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στο ελληνικό Δημόσιο.

Η μερίδα του λέοντος- 26,5 δισ. ευρώ- αφορά χρέη από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα, το 36% των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων τα οποία έχουν χαμηλή εισπραξιμότητα διαχρονικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2014 η εισπραξιμότητα ανέρχεται μόλις στο 0,1% ή διαφορετικά στα 26,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή από τους φοροφυγάδες που ανακοινώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα από το υπουργείο Οικονομικών, δεν εισπράττεται σχεδόν τίποτα από τις εφορίες.

Αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται στα υπέρογκα πρόστιμα, εξαιτίας των οποίων βάζουν λουκέτο οι επιχειρήσεις, αλλά και στην αδράνεια του φοροεισπρακτικού μηχανισμού σε συνδυασμό με τις συχνές αλλαγές στις δομές των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ακόμη, το 20,4% (15 δισ. ευρώ) προέρχεται από τη μη απόδοση του ΦΠΑ, το 17,8% (13,1 δισ. ευρώ) από οφειλές του φόρου εισοδήματος και το 9,2% (6,77 δισ. ευρώ) από καταπτώσεις δανείων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Τα υπόλοιπα 16,4% (12,5 δισ. ευρώ) προέρχονται από τις υπόλοιπες κατηγορίες φόρων.

Μάλιστα, από τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ προκύπτει ότι περίπου 57,9 δισ. ευρώ (76,7%) αποτελούνται από ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, το οποίο χρωστάνε 4.853 οφειλέτες (0,13%).

Συνολικά οι οφειλέτες του Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση) ανέρχονται σε 3.670.000 φυσικά πρόσωπα και 447.000 επιχειρήσεις. Από αυτά, εισπράξιμα θεωρούνται μόλις 9 δισ. ευρώ. Επίσης, 8 στους 10 οφειλέτες χρωστούν έως 3.000 ευρώ ο καθένας, ενώ 9 στους 10 οφειλέτες χρωστούν έως 5.000 ευρώ.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Περί φαρσοκωμωδίας… Οι πολίτες συντηρούν με τη στάση τους το μπάχαλο



Του Κώστα Βενιζέλου

Το έργο που παρακολουθούμε είναι τραγωδία που εξελίσσεται σε μια επικίνδυνη φάρσα για τη χώρα. Δυο χρόνια μετά τις ισοπεδωτικές αποφάσεις του Γιούρογκρουπ, οι κυρίαρχες νοοτροπίες παραμένουν σε δράση. Οι ίδιοι πρωταγωνιστές έχουν το θράσος να κεφαλαιοποιούν μέσα από την καταστροφή. Κοντολογίς να εξακολουθούν να πλουτίζουν ενώ οι πολίτες έχουν φτάσει στο πάτο. Η Λαϊκή είναι πρώην, αυτοί, όμως, παραμένουν νυν και αεί. Οι όροι του παιχνιδιού παραμένουν αναλλοίωτοι και δεν ενδιαφέρονται εάν αφήνουν την οικονομία γυμνή και την έχουν πατήσει κάτω.

Σε μια χώρα που πρωταγωνιστούν τραπεζίτες, δικηγορικά γραφεία, εργολάβοι, ανεπάγγελτοι, μετριότητες και καραδοκούντες σωτήρες, οι πιθανότητες ανάκαμψης είναι περιορισμένες. Τα μονόπρακτα στην Επιτροπή Θεσμών και τα όσα ακολουθούν των συνεδριάσεων, δείχνει πως το ζητούμενο των πρωταγωνιστών της καταστροφής), είναι η αλληλοεξόντωση για να διασφαλίσουν την συγκάλυψη τους αλλά και για  να πάρουν και τα τελευταία λάφυρα. Ο ένας καρφώνει τον άλλο. Ψάχνει ο ένας στα σκουπίδια του άλλου και ποτέ στα δικά του. Ξεχνούν, ωστόσο άπαντες,  πως έχουν την ίδια μυρωδιά. Ο καθένας, κυρίως όταν είναι εμπλεκόμενος δεν θέλει μόνο να σώσει το τομάρι του, αλλά και να έχει και όφελος. Τούτο συνιστά απληστία και χαρακτηρίζεται με την αλαζονεία εκείνου που θεωρεί ότι παραμένει στο απυρόβλητο και πως θα παραμείνει εσαεί ατσαλάκωτος παρά τις λαμογιές που κάνει και τα παιχνίδια που εμπλέκεται.

Το πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί, ομοίως και οι θεσμοί και αυτό είναι αποτέλεσμα της καταστροφής και της επιδερμικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ποιος φταίει; Από τη μια το σύστημα, αδηφάγο και αλαζονικό, που δεν επηρεάζεται από οτιδήποτε άλλο εκτός από τους σχεδιασμούς του «για δόξα και κέρδος». Το πολιτικό σύστημα όποτε πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα υιοθετεί τις λογικές της γενικολογίας, που επί της ουσίας είναι κενές περιεχομένου. Όλα φιλτράρονται μέσα από μια «σταθερή» πελατειακή σχέση των κομμάτων με τους ψηφοφόρους τους.

Η παθογένεια των πελατειακών κομμάτων, έχει δημιουργήσει ένα κράτος σπάταλο και ένα σύστημα διεφθαρμένο, το κόστος του οποίου πληρώνουμε καθημερινά. Την ίδια ώρα, το κεφάλαιο, φτιάχνοντας εξαρτήσεις με το πολιτικό σύστημα, κατάφερε να επιβιώσει και επί των ερειπίων. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι για να σωθούν(;) οι τράπεζες καταστρέφεται η οικονομία. Στην αντίπερα όχθη, υπάρχουν και οι ασήκωτες ευθύνες των πολιτών, που διαιωνίζουν αυτή την κατάσταση πραγμάτων με την ανοχή τους και το λεγόμενο καθωσπρεπισμό τους έναντι σε ένα σαθρό σύστημα. Και αυτές οι ευθύνες είναι περισσότερο ασήκωτες καθώς οι πολίτες διαθέτουν τη δύναμη των ανατροπών, οι άλλοι ανοχή αναζητούν για να συντηρούνται.

Μέσα από το μπάχαλο που δημιουργείται δεν διαφαίνεται ελπίδα. Εάν με τις συσκέψεις του Σαββατοκύριακου η λύση είναι για παράδειγμα παραιτήσεις, αυτό δεν προσφέρει κατά ανάγκη και διεξόδους. Προσωρινές και μπαλωματικές λύσεις δεν συνιστούν λύσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν θα ακολουθηθεί η πρακτική που υιοθετήθηκε επί Πανίκου Δημητριάδη, τότε αυτός που θεωρεί πως απέτυχε στο διορισμό, αυτή τη φορά θα πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό και όχι το κράτος. Βέβαια, υπάρχει και κάτι άλλο: Θα μας σφυρίζουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εάν κάθε μερικούς μήνες αλλάζουμε Διοικητή.


Πηγή : mignatiou.com


Η πρόβα της Αγγελικής για την επίθεση στον Κορυδαλλό. Βίντεο - ντοκουμέντο


Η 22χρονη Αγγελική είχε καταγράψει με το κινητό της τηλέφωνο τη διαδρομή που θα ακολουθούσαν οι Πυρήνες της Φωτιάς και ο Χριστόδουλος Ξηρός με το παγιδευμένο βαν, μέχρι τις φυλακές Κορυδαλλού.





Απούσα η κυβέρνηση και η αστυνομία αναστάτωση και ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί στην κοινωνία και τους φοιτητές η χωρίς αντίδραση της πολιτείας Κατάληψη στη Νομική


Aντιδράσεις και ανασφάλεια σε πολίτες και φοιτητές έχει προκαλέσει η κατάληψη της Νομικής Αθηνών από κουκουλοφόρους το πρωί της Παρασκευής, οι οποίοι ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου.

Γνωρίζοντας η πολιτεία ότι την Δευτέρα θα πρέπει να γίνει μάθημα και ότι αυτές οι εγκληματικές ενέργειες πρέπει να τιμωρούνται δεν κάνει τίποτα, αφήνει ανεξέλεγκτους τους αντιεξουσιαστές μέσα στην νομική αδιαφορώντας για τους χιλιάδες φοιτητές και την κοινωνία.

Περίεργη η στάση της πρυτανείας η οποία δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής παρά τις αντιδράσεις των φοιτητών αφήνοντας τους αντιεξουσιαστές να παραμένουν στο χώρο της Νομικής σχολής.

Πάντως, φοιτητές της Νομικής ανέφεραν ότι εκλήθη η αστυνομία να επέμβει, όπως προβλέπεται σε περίπτωση καταγγελίας από πολίτη για έκνομες ενέργειες σε δημόσια κτίρια, αλλά αυτό δεν συνέβη γιατί κάποιος οι κάποιοι έδωσαν εντολές απομάκρυνσης τους αφήνοντας την Νομική στο έλεος των κουκουλοφόρων.

Η νεολαία την ΝΔ, τονίζει ότι «για ακόμα μια φορά βιώνουμε τη «δημοκρατία» που επικρατεί στο ελληνικό Πανεπιστήμιο». Και επισημαίνει ότι «η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα είναι στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου και εγγυητής της ομαλότητας μέσα στα ιδρύματα». Κάλεσε δε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν το γεγονός που αμαυρώνει και υποβαθμίζει για άλλη μία φορά το Πανεπιστήμιό μας καθώς και την πολιτεία να επιληφθεί του θέματος». Κλείνοντας επανέλαβε πάλι την πρόταση για πανεπιστημιακή φύλαξη.

Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «εκατοντάδες φοιτητές της Νομικής πετάγονται μια άλλη μια φορά έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας και χάνουν τα μαθήματά τους επειδή κάποιες ομάδες αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη της σχολής. Είναι ευθύνη των πρυτανικών Αρχών και της οργανωμένης Πολιτείας να δώσουν λύση».



Πηγή 


Νέα δήλωση Σοκ Βαρουφάκη : θα φορολογήσει βαριά όσους βγάζουν πάνω από 700 ευρώ



Γιάννης Λοβέρδος
Δημοσιογράφος

Μιλώντας την Παρασκευή σε συνέδριο στην πόλη Κόμο της Ιταλίας ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης (πότε άραγε βρίσκεται στην Αθήνα;) είπε:

«Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 700 ευρώ, δεν υποσχεθήκαμε τίποτα στη μεσαία τάξη είτε βρίσκεται στην υψηλή πλευρά είτε στη χαμηλή. Γι” αυτούς θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση».

Όσοι λοιπόν έχετε εισόδημα πάνω από 700 ευρώ μηνιαίως θα έχετε αυξημένη φορολόγηση σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη.

Πρώτη φορά Αριστερά. Δυστυχώς είναι συνεπής.


Οι κομμουνιστές άλλωστε είναι οπαδοί της βαριάς φορολογίας. Ακόμα κι όταν είναι ευρωκομμουνιστές. Για να καταλάβετε τι έρχεται σε όλους που νόμιζαν ότι θα ελαφρώσουν οι φόροι…


Πηγή : tribune.gr


Τι είπε ο Ερντογάν στον Παυλόπουλο για την υπό βροχή ορκωμοσία


Ήταν το πρώτο συγχαρτητήριο τηλεφώνημα αμέσως μετά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Με την ολοκλήρωση της τελετής ανάληψης των καθηκόντων του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα στο Προεδρικό Μέγαρο για συγχαρητήρια από ηγέτες ξένων χωρών.

Ο πρώτος που τηλεφώνησε στον κ. Παυλόπουλο, προκειμένου να του εκφράσει τις θερμές ευχές του για την ανάληψη των καθηκόντων του ήταν, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συνομιλιά των δύο ανδρών διεξήχθη σε ειλικρινή και φιλικό τόνο.

Μάλιστα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στον κ. Παυλόπουλο ότι παρακολούθησε ζωντανά στην τηλεόραση όλη τη διαδικασία της ορκωμοσίας του και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην υπό βροχή κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη, καθώς του έκανε εντύπωση πώς ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την κατάθεση υπό βροχή και χωρίς ομπρέλα.


Πηγή : protothema.gr


Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη



Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο όποιος εξαφανίστηκε από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου, ύστερα και από έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στη λίμνη Παμβώτιδα.

Το πρωί ερευνήθηκε τμήμα του βυθού της λίμνης. Δύο δύτες με κατάλληλο εξοπλισμό και κάμερα βυθού ερεύνησαν προσεκτικά μέσα στα θολά νερά της Παμβώτιδας και με την ορατότητα -όπως είπαν- ούτε στο μισό μετρό, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο, που να μπορεί να αξιολογηθεί.

Στα Ιωάννινα βρίσκονται και συγγενείς του αγνοούμενου σπουδαστή, οι οποίοι δηλώνουν πως οι έρευνές τους δεν θα σταματήσουν έως ότου δοθεί απάντηση στο μυστήριο της εξαφάνισης και βρεθεί ο Βαγγέλης. Ο θείος του, Γ. Βιβιαδάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους σχολίασε ότι το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν δημοσιεύματα τα οποία απέχουν από την πραγματικότητα και απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν «γιατί αναστατώνουν την οικογένεια. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί το παιδί, καθώς όσο περνούν οι μέρες, η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη».

Ο πατέρας Κρητικού σπουδαστή της ίδιας Σχολής, του οποίου η φωτογραφία αναρτήθηκε σε ιστότοπους, κάτω από προσβλητικό τίτλο, μετέβη χθες στην εισαγγελία Ιωαννίνων. «Πήγα στην εισαγγελία, γιατί το παιδί το δικό μου δεν φταίει πουθενά. Είναι αθώο, ήταν φίλοι με τον Βαγγέλη και τον έχουν εμπλέξει χρησιμοποιώντας φωτογραφία του, που είναι αναρτημένη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το παιδί μου είναι ψυχολογικά πιεσμένο, γιατί θεωρεί ότι το στοχοποίησαν άδικα. Κάποιοι είναι ανθρωποφάγοι. Τον κόσμο που γραφεί σχόλια, τον συγχωρώ, γιατί δεν γνωρίζει. Συμμερίζομαι τους γονείς και την οικογένεια του Βαγγέλη. Έχουν τον πόνο τους».


Πηγή: ethnos.gr


«Βολές» Παπαδημούλη κατά Βαρουφάκη


"Επίθεση" του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις … lifestyle φωτογραφίσεις και τις selfies του Υπουργού Οικονομικών.
Ενοχλημένος εμφανίζεται ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τις selfies και της φωτογραφίσεις των τελευταίων ημερών του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

 Εκτός από τη φωτογράφιση του ζεύγους Βαρουφάκη που έγινε  για το Paris Match, ο υπουργός οικονομικών έβγαλε φωτογραφίες στο Παρίσι, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα,  με εργαζόμενους του ΟΟΣΑ.

 Ο κ. Βαρουφάκης δεν αρνήθηκε selfie ούτε με ιταλίδες δημοσιογράφους που ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του κατά την παραμονή του στο Κόμο της Ιταλίας.

Με πρωινή του ανάρτηση στο Twitter o Δημήτρης Παπαδημούλης θερμοπαρακαλεί για «λιγότερες συνεντεύξεις κ φωτογραφήσεις κ περισσότερη δουλειά». «Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα, λύσεις κ μετρήσιμο αποτέλεσμα» αναφέρει στοπν προσωπικό του λογαρισμό.



Πηγή : antenna.gr


Ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι και τη διαφορά


Η αστοχία, τα ριμπάουντ και ο Γκάουντλακ "λύγισαν" τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πανηγυρίζει σπουδαία νίκη με 62-70 και τη Φενέρμπαχτσε να παίρνει την πρωτιά και τη διαφορά στην ισοβαθμία του top 16 μετά από 10 αγωνιστικές.

Με τον Βαγγέλη Μάντζαρη στο παρκέ ξεπερνώντας το πρόβλημα τραυματισμού. Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν καλά στο παιχνίδι, αλλά από νωρίς έγινε αντιληπτό ότι ο Άντριου Γκάουντλακ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάποιον τρόπο. Αν και επέβαλαν τον ρυθμό τους, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον Αμερικανό γκαρντ και αυτό αποδείχθηκε κρίσιμο στοιχείο στο προβάδισμα που πήραν οι Τούρκοι στην 2η περίοδο.

Το 8-0 έφερε το 25-19 για την ομάδα του Ομπράντοβιτς, αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να πάρει τάιμ άουτ και να επαναφέρει τον Βασίλη Σπανούλη στο παιχνίδι. Το βασικό πρόβλημα των γηπεδούχων, πάντως, δεν οφειλόταν στην περιφέρεια, αλλά στα ριμπάουντ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μαζέψει 7 επιθετικά και 10 παραπάνω συνολικά (9-19) στα μέσα του 2ου δεκαλέπτου (35-39).

Ένα κρεσέντο του Σπανούλη (ο οποίος δέχθηκε γονατιά και αγωνιζόταν με αιμάτωμα) με ασίστ και τρίποντο έδωσε έναυσμα αντεπίθεσης στην 3η περίοδο, ωστόσο ο Γκάουντλακ απαντούσε σε κάθε περίπτωση. Ένα μπλακ άουτ και των δύο ομάδων κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Η ευστοχία επανήλθε για τη Φενέρμπαχτσε μόνο, η οποία νίκησε κατά κράτος τον Ολυμπιακό στα τρίποντα.

Τρεις απανωτές χαμένες επιθέσεις του Ολυμπιακού μετέτρεψαν το 51-55 σε 51-60. Κάθε "ψαλίδισμα" του σκορ προκαλούσε... τρίποντο από τους Τούρκους, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να μην πλησιάζει. Στα τελευταία δευτερόλεπτα η διαφορά πήγε στο +12 (58-70) και ο Ολυμπιακός έχασε και τη διαφορά της νίκης του στην Πόλη, η οποία θα παίξει ρόλο σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 35-39, 50-55, 62-70

Ολυμπιακός: Χάντερ 6, Ντάνστον 12, Σπανούκης 5, Σλούκας 9, Πρίντεζης 11, Αγραβάνης, Μάντζαρης 4, Λαφαγιέτ 14, Ντάρντεν 3, Λοτζέσκι

Φενέρμπαχτσε: Γκάουντλακ 24, Ζήσης 1, Χίκμαν 7, Μπιέλιτσα 16, Ερντέν 4, Μπογκντάνοβιτς 5, Σαβάς 4, Βέσελι 7, Πρέλντζιτς 5


Πηγή


Το αρχαιοελληνικό κάλλος «πρωταγωνιστεί» σε έκθεση στην Ισπανία


Ελληνικό «χρώμα» κατακλύζει από χτες την Αλκαλά ντε Ενάρες- στην αυτόνομη κοινότητα της Μαδρίτης- στο Περιφερειακό Αρχαιολογικό Μουσείο της οποίας, εγκαινιάστηκε η έκθεση «Θεοί, ήρωες και αθλητές. Η εικόνα του σώματος στην αρχαία Ελλάδα». Όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη, στα εγκαίνια παρέστησαν η αναπληρωτής περιφερειακή υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Κάρμεν Γκονθάλεθ, ο διευθυντής του Μουσείου Ενρίκε Μπακεδάνο, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ισπανία Φραγκίσκος Βέρρος και η διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Μαρία Λαγογιάννη- Γεωργακαράκου.

Η περιοδική έκθεση, που θα διαρκέσει ως το τέλος Ιουλίου περιλαμβάνει 95 έργα τέχνης, 37 από τα οποία προέρχονται από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τρίπολης.

Γλυπτά από μάρμαρο, τερακότα και χαλκό, ανάγλυφα, κεραμικά αγγεία και άλλα αντικείμενα κυρίως από την Αττική και τη Βοιωτία, αλλά και από τη νότια Ιταλία, την Ετρουρία και την ιβηρική χερσόνησο, που χρονολογούνται από τον 6ο αι. π.Χ. έως τον 1ο αι. μ.Χ., θα έχουν την τιμητική τους για έξι περίπου μήνες στο μουσείο της Αλκαλά ντε Ενάρες.Η πόλη που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαδρίτης, είναι γνωστή ως η γενέτειρα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Τον πλούτο της έκθεσης συμπληρώνουν αντίγραφα από τα πιο σημαντικά γλυπτά που προέρχονται από ισπανικά μουσεία, καθώς και φωτογραφίες, σχέδια και άλλα. Σημειώνεται, ότι κάποια από τα 37 έργα τέχνης με τα οποία συμμετέχει η χώρα μας δεν έχουν βγει ποτέ έξω από την Ελλάδα. Η έκθεση παρουσιάζει τον τρόπο που ο δυτικός πολιτισμός έχει αφομοιώσει τις αρχαίες παραστάσεις των γυμνών σωμάτων και πώς αυτά επηρέασαν τους δυτικούς κανόνες ομορφιάς και ασχήμιας.



 Πηγή : protothema.gr


Γ. Σακελλαρίδης: «Σε περίπτωση αδιεξόδου, δημοψήφισμα»



Το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος με αφορμή τη συμφωνία που θα επιτευχθεί με τους εταίρους συνεχίζει να αφήνει ανοικτό η κυβέρνηση, ενώ το πιθανότερο εντός της προσεχούς εβδομάδος θα κατατεθεί και η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο. Μετά τις σχετικές δηλώσεις στις οποίες προέβησαν προχθές οι υπουργοί Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, χθες ήταν η σειρά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη να αναφερθεί στο θέμα, προχωρώντας ένα βήμα περαιτέρω.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σακελλαρίδης προσδιόρισε το δημοψήφισμα ως μέσον αντιμετώπισης ενδεχόμενου αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση. «Εάν θα φτάσουμε σε ένα οριακό σημείο, σε ένα σημείο αδιεξόδου –κάτι το οποίο απευχόμαστε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην φτάσουμε σε αυτό– πάντοτε υπάρχουν και αυτές οι λύσεις», ανέφερε (Ρ/Σ ΒΗΜΑ).

«Μία εναλλακτική»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση αυτό που κάνει από την πρώτη μέρα που έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση είναι να προσπαθεί ώστε να μην υπάρξουν αδιέξοδα στη διαπραγμάτευση».

Ο κ. Σακελλαρίδης κράτησε ανοιχτή τη συζήτηση για ενδεχόμενο δημοψήφισμα, καταδεικνύοντας και αυτός από την πλευρά του ότι είναι μία εναλλακτική που η κυβέρνηση επιθυμεί να διατηρήσει ενεργή. Δεν είναι τυχαίο ότι κυβερνητικά στελέχη, όπως οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, μίλησαν τις προηγούμενες ημέρες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ έμμεση αναφορά έκανε από το Παρίσι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι οι εταίροι είναι αρνητικοί έναντι της προσφυγής σε δημοψήφισμα, πιθανότατα κρατάει ανοιχτή τη σχετική συζήτηση όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, ως μέσο πίεσης προς τους συνομιλητές της.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν, μάλιστα, ότι η διατήρηση υψηλών τόνων έναντι της Γερμανίας, που συντηρούν ένα πολωτικό κλίμα, δεν είναι καθόλου άσχετη με την πιθανότητα διενέργειας δημοψηφίσματος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιο θα μπορούσε να είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος εάν τα πράγματα οδηγηθούν εκεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «θα έχει να κάνει με τα σημεία αυτά που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο». Επισήμανε, δε, ότι σε περίπτωση συμφωνίας με τους εταίρους απορρίπτεται το δημοψήφισμα.

«Το ζήτημα του δημοψηφίσματος τέθηκε μόνο σε περίπτωση που φτάσουμε σε κάποιο αδιέξοδο, το οποίο είναι κάτι που απευχόμαστε και εργαζόμαστε έτσι ώστε να μη φτάσουμε σε αυτό. Εάν έχει έρθει σε αδιέξοδο ο διάλογος, επειδή για παράδειγμα μας ζητούν οι δανειστές την εφαρμογή κάποιων σκληρών μέτρων λιτότητας, τότε το ερώτημα, σας το λέω ενδεικτικά και υποθετικά, το τονίζω, θα έχει να κάνει με την εφαρμογή αυτών των μέτρων λιτότητας ή όχι. Εχει όμως σημασία για ποιο λόγο θα έρθουμε σε αδιέξοδο, δηλαδή εάν θα είναι σε αδιέξοδο για τον ένα λόγο ή τον άλλο, τότε αυτό θα είναι και το ερώτημα του δημοψηφίσματος».

Έντυπη Καθημερινή


Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση των εκφράσεων του Σόιμπλε κατά του Βαρουφάκη από τον Άρη Διμοκήδη Lifo.gr




Η απόλυτη ειρωνεία της ημέρας

γράφει ο Άρης Διμοκήδης

Δεν ξέρω σίγουρα πώς ξεκίνησε το όλο θέμα, πάντως το πώς απέδωσε το μεταφραστικό τμήμα της Αθήνας του Mega (και όχι φυσικά οι ανταποκριτές του) έναν αστεϊσμό του Σόιμπλε προσθέτωντας και μια λέξη («ανόητος») που δεν υπήρχε προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο που συνεχίζεται.  

 Το πρόβλημα είναι ότι απ' το MEGA το πήραμε και όλα τα μέσα, και δημοσιεύοντας το βιντεάκι των δηλώσεων, αναγκαστικά, είχαμε τους (λανθασμένους απ' ό,τι αποδείχτηκε) υπότιτλούς του. Κι έτσι γιγαντώθηκε στην Ελλάδα η είδηση ότι ο Σόιμπλε είπε τον Βαρουφάκη «ανόητα αφελή».  

 «Καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη» δήλωσε κυβερνητική πηγή, και με διάβημα προς την γερμανική κυβέρνηση απάντησε η Ελλάδα για την συμπεριφορά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τις απαξιωτικές εκφράσεις προς το Γιάνη Βαρουφάκη. To διάβημα κατέθεσε την Τρίτη το βράδυ ο Έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο.  

Το κλίμα σήμερα είναι εξαιρετικά βαρύ. Και όλα αυτά χωρίς λόγο.  

Ο Σόιμπλε δεν αθωώνεται για όλα όσα μας έχει κάνει, και πιθανότατα όντως θεωρεί τον Βαρουφάκη και ανόητο και χειρότερα πράγματα, όμως η δήλωσή του είναι απλή: «Του είπα ότι δεν θα πίστευα ότι έγινε ξαφνικά αφελής σε θέματα επικοινωνίας».


Ο Βαρουφάκης του είχε παραπονεθεί ότι τα ΜΜΕ είναι φριχτά και διαστρέφουν πράγματα -ω, η ειρωνεία!- κι αυτός του είπε πάνω κάτω ότι 'έλα τώρα, αφού είσαι ειδικός στα επικοινωνιακά, μην εκπλήσσεσαι απ' τα μίντια'.  

Το χειρότερο είναι πως απ' ό,τι φαίνεται στο βίντεο η κουβέντα τους ήταν πολύ φιλική και με χιούμορ και από τις δύο πλευρές. Κι όμως, μπήκαμε όλοι εμείς, σαν τις κακές πεθερές, να βάλουμε εκ των υστέρων λόγια στον δικό μας, «σε είπε ανόητο!», «αντέδρασε, σε πρόσβαλε» ανάβοντας φιτίλια χωρίς αιτία.  

Δεν είναι μόνο το ότι το MEGA (οι μεταφραστές και όχι οι ανταποκριτές, ξανατονίζω) πρόσθεσε μια προσβλητική λέξη που δεν υπήρχε μετατρέποντας το "ξαφνικά αφελής" σε "ανόητα αφελής", αλλά ότι η Ελληνική κυβέρνηση, που έκανε σήμερα επίσημο διάβημα δεν κατάλαβε λέξη απ' τα λεγόμενα του Σόιμπλε.  

Ακόμα και να είχε πει «ανόητα αφελής» η φράση θα έλεγε ότι «δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι ανόητα αφελής» και όχι ότι «είναι ανόητα αφελής».  

Εννοείται πως τα ξένα μέσα πχ. BBC και New York Times μετέφεραν τις δηλώσεις με ακρίβεια και πρέπει να είναι έκπληκτα απ' το ότι η κυβέρνηση πίστεψε την πατριωτική μετάφραση του Μέγκα ή των αντιμνημονιακών σάιτ πατώντας την μπανανόφλουδα.  

Μόλις διάβασα και αυτό: Φλαμπουράρης: «Λόγω ψυχολογικών παραμέτρων η αντίδραση Σόιμπλε»(Σε ψυχολογικές παραμέτρους λόγω του ότι η ισορροπία δεν είναι πια υπέρ της Γερμανίας στην Ευρώπη απέδωσε την αντίδραση Σόιμπλε κατά Βαρουφάκη και την αμφιλεγόμενη φράση "ανόητα αφελής", ο υπουργός Επικρατείας.) Δηλαδή ο Υπουργός Επικρατείας μας και δεξί χέρι του Τσίπρα, βιάστηκε και έκανε και ψυχιατρική διάγνωση του Σόιμπλε!  

Γράφει ο Χρήστος Γραμματίδης στο fb του: Ζούμε στη χωρα που εκανε διάβημα διαμαρτυρίας σε ξένη κυβέρνηση επειδή νόμιζε οτι ξένος υπουργός έβρισε δικό μας Υπουργό, ενώ στην πραγματικότητα δεν τον είχε βρίσει.
Απλά τα ηλίθια ελληνικά σάιτ από τα οποια ενημερώνεται η ελληνική κυβερνηση είχαν μεταφράσει λάθος την επίμαχη δήλωση. Το BBC ας πούμε είχε τη δήλωση σωστά. Αλλά το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν διαβάζει BBC, διαβάζει Το Χωνί. Ε άντε στο διάολο τσόκαρα. Και κάντε μου διάβημα να πιάσει τόπο.  

Κι ο Heuristic programmed σχολίασε: To "plötzlich"(ξαφνικά) του Schäuble μεταφράστηκε ώς "ανόητος" και στείλαμε.. διάβημα αλλά κατά τα άλλα, θέλουμε να κατασχέσουμε και το Goethe. Μιλάμε για μεγάλη ξεφτίλα πραγματικά.. Ολόκληρη η δήλωση: "Also, dass er nun plötzlich naiv in Sachen Kommunikation wäre, habe ich ihm gesagt, dass ist mir ganz neu. Aber man lernt ja nie aus", sagte Schäuble." Ούτε στο google translate τέτοια μπαρούφα.  

Τα ελληνικά ΜΜΕ πρέπει να προσέχουμε εξαιρετικά αυτά που δημοσιεύουμε και μεταφράζουμε. Αλλά και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να μην ασκούν διπλωματική πολιτική βασισμένα στο τι έγραψε ο ένας και ο άλλος αλλά στο τι λέγεται πραγματικά.


Πηγή: www.lifo.gr


Στο εδώλιο 16 άτομα για απάτη σε βάρος της «Εθνικής Ασφαλιστικής»



Να παραπεμφθούν στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων 16 κατηγορούμενοι, για την «κομπίνα» με τα σκηνοθετημένα ατυχήματα που ζημίωσε την Εθνική Ασφαλιστική περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ, αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Οι 16 εμπλεκόμενοι στη δικογραφία φέρονται ότι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με στόχο την είσπραξη αποζημιώσεων, χρησιμοποιώντας πλαστές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που αφορούσαν την αποκατάσταση εικονικών ζημιών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 321 περιπτώσεις εικονικών ζημιών που καταγράφηκαν από το Μάιο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 και εμπλέκονται ο τότε προϊστάμενος του τμήματος ζημιών της Εθνικής ΑΕΕΓΑ σε κεντρικό υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης, ο προϊστάμενος του τμήματος ανάληψης- υπεύθυνος για θέματα λογιστηρίου με αρμοδιότητα στον έλεγχο των δικαιολογητικών για τη λήψη αποζημιώσεων, ένας διακανονιστής, προϊστάμενος τμήματος ζημιών, δύο πραγματογνώμονες, ερευνητής ατυχημάτων, ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων και συμβεβλημένοι πράκτορες ασφαλειών.

Το κύκλωμα φέρεται ότι προέβη στην κατάρτιση εκατοντάδων φακέλων με πλαστά τιμολόγια και ψευδείς γνωματεύσεις, που αφορούσαν δήθεν ζημιές σε ασφαλισμένα οχήματα, στοχεύοντας στην είσπραξη ποσών που εγκρίνονταν για τις εικονικές αποζημιώσεις.

«Η ζημιά σε βάρος της «Εθνικής ΑΕΕΓΑ» και κατ' επέκταση της «Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ» ανέρχεται στο 1,8 εκατ. ευρώ απ' το οποίο 336.000 καταβλήθηκαν από την Εθνική Ασφαλιστική για λογαριασμό τρίτων ασφαλιστικών εταιρειών. Τα εικονικά παραστατικά υπολογίζονται στο ποσό των 682.000 ευρώ απ' το οποίο 78.000 ευρώ αφορούν την Εθνική ΑΕΕΓΑ", αναφερεται στην πρόταση της η εισαγγελέας εφετών Δέσποινα Σιδηροπούλου και υιοθετήθηκε από το δικαστικό συμβούλιο.


Πηγή


Τα μίση και τα πάθη του Παναγιώτη Βλαστού




Συντάκτης : Μαρία Δήμα

«Της είχα αγοράσει και ένα διάδρομο 1.800 ευρώ γιατί μετά την επέμβαση που έκανε της είπαν να κάνει διάδρομο γιατί θα κρεμάσει... Δεν τη χτύπησα γιατί είμαι πυγμάχος, εάν τη χτυπούσα θα της είχα κατεβάσει τη μούρη κάτω μαζί με τα botox... Τη ρώτησα πού είναι τα λεφτά και να μη μου λέει μ.. ότι τα έχει πετάξει στα σκουπίδια. Της είπα κανόνισε π... να πας στους μπάτσους να σε φυλάνε και να φύγετε κάπου όλοι μαζί...».

Με αυτές τις φράσεις ο γνωστός βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, στολίζει στην απολογία του την πρώην αγαπημένη του εξαδέρφη «Λίτσα πατσαβουρίτσα» Ευαγγελία Βλαστού, η οποία σήμερα βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από τις Αρχές, μετά τις αποκαλυπτικές καταθέσεις της εναντίον του συγγενού της. Η «Λίτσα» επίσης προφυλακίστηκε μετά την απολογία της, γιατί και η ίδια ομολόγησε ότι υπήρξε το δεξί χέρι του Παναγιώτη Βλαστού και συμμετείχε στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στα σπίτια δικαστικών λειτουργών, στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος από λύτρα για τις απαγωγές, κ.ά.

Η απολογία του Παναγιώτη Βλαστού στους δυο ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα, αποτυπώνεται σε 22 σελίδες, στις οποίες εμφανίζει άρνηση για κάποιες πράξεις και παραδοχή για άλλες, ενώ για τη δικηγόρο του - η οποία επίσης προφυλακίστηκε - Αδαμαντία Αγγελέτου ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και την ενέπλεξε σκοπίμως με τις καταθέσεις της η εξαδέλφη του, προκειμένου να τον απομακρύνει από όλους τους ανθρώπους που πλησίαζαν κοντά του.

«Δεν υπήρχε λόγος να στείλω τη Λίτσα να πάρει τα χρήματα από το Σκαφτούρο και να τα δώσει στην Αγγελέτου, αφού μπορούσα να είχε στείλει κατευθείαν την Αγγελέτου να τα πάρει. Ποτέ δεν είπα στη Λίτσα την πατσαβουρίτσα να ξεθάψει τα χρήματα (1,5 εκατ. ευρώ, χρήματα που κατά τις αρχές προέρχονται από λύτρα από τις απαγωγές) και να τα δώσει στη Αγγελέτου... Προσπαθούσε να μπλέξει οποιαδήποτε έκανα παρέα ή θεωρούσε δικό μου άνθρωπο για να με αποκόψει εντελώς από τον έξω κόσμο, να μην έχω επισκεπτήρια».

«Έχω δώσει στη Λίτσα πολλά χρήματα... Της έχω δώσει χρήματα να κάνει διάφορες επεμβάσεις. Ερχοταν και μου έλεγε «εξαδελφούλη μου αγαπημένε, η φίλη μου... έχει ένα πλαστικό πολύ καλό που της έβγαλε τα ψωμάκια από τα πλαϊνά». Εγώ τη ρώτησα πόσο κοστίζουν αυτές οι επεμβάσεις και της έδωσα 5.500 ευρώ για τη λιποαναρρόφηση και τη λιπογλυπτική στα γόνατα, για botox 300 – 400 ευρώ για υαλουρονικό οξύ 500 ευρώ και για κολλαγόνο. Όταν την είδε ο Σκαφτούρος σε δικαστήριο μου είπε: «πως αυτή η εξαδέλφη σου ρε Παναγιώτη, αεροπλάνο έγινε....».

Ο Παναγιώτης Βλαστός, αναφέρει ακόμη πως, συμμετείχε στην απαγωγή του επιχειρηματία, του Γιάννη Ζώνα, το 2001, ότι η «Λίτσα» του έφαγε 1,5 εκατ. ευρώ και όχι 250.000 ευρώ, ότι της έκοβε μισθό 1.500 ευρώ για να του κάνει τις δουλειές εκτός φυλακής, αλλά εκείνη όπως λέει ο ίδιος ούτε βόμβες δεν ήξερε να φτιάχνει και μου «χαράμιζε και τα εκρηκτικά»!

Παράλληλα, αποκαλύπτει μια ακόμη γυναίκα, φίλη της «Λίτσας» η οποία – όπως υποστηρίζει – δούλευε σε τράπεζα και μπήκε στο σύστημα μισθοδοσίας και είδε τα στοιχεία (διεύθυνση, κ.ά) της εισαγγελέως των φυλακών Τρικάλων, στην οποία ο Παν. Βλαστός τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό. Το αντάλλαγμα – σύμφωνα με τον ίδιο - ήταν να της κλείσει ένα τραπέζι στο «Frangelico».

«Δεν έχω καμία σχέση με το Σμπώκο και τον Τσοχατζόπουλο... Δεν έχω καμία σχέσεις με τις βόμβες στο Σμπώκο. Δεν είμαι βλάκας να βάζω εγώ τις βόμβες και να παίρνει τα χρήματα ο Σκαφτούρος. Ο Σμπώκος για να πάει στο ψυχιατρείο σκαρφίστηκε ότι έβαλα εγώ τις βόμβες», υποστηρίζει ακόμη ο κατηγορούμενος ισοβίτης ενώ επανερχόμενος και πάλι στην εξαδέλφη του «Λίτσα» την οποία στολίζει με διάφορα κοσμητικά επίθετα του τύπου «πατσαβουρίτσα», «πατσαβούρα», «βρομιάρα», κ.ά. αναφέρει: «Μετά από τη βόμβα στο σπίτι της είχε σκοπό πράγματι να  της στείλω κάποιους για να την απαγάγουν, να την πάνε κάπου να την βασανίσουν για να ομολογήσει που βρίσκονται τα χρήματα».

Ο Παναγιώτης Βλαστός αρνείται την τοποθέτηση της βόμβας στο σπίτι της εφέτου Παρασκευής Καλαϊτζή λέγοντας: «Η πρώην ξαδέλφη μου η Λίτσα κατηγόρησε εμένα για την έκρηξη στο σπίτι της Καλαϊτζή για να δείξει πόσο αδίστακτος άνθρωπος είμαι. Είχα πει στη Λίτσα ότι είναι μεγάλη αδικία να μου φορτώνουν τη βόμβα στην οικία Καλαιτζή και να πάει να βρει την ίδια την πρόεδρο εκ μέρους μου και να της πει «να ξέρετε ότι αυτή η βόμβα δεν είναι από το Βλαστό»... Στο δικαστήριο δεν είχα πει στην Καλαιτζή «σας σώζει η Αγία Παρασκευή» αλλά την είχα βρίσει ευθέως λέγοντας της «είσαι πατσαβούρα, είσαι λίγη γιατί ακούς τι σου λένε οι μπάτσοι και παίρνεις εντολή από αυτούς»

Αντίθετα, αποδέχεται τη βόμβα στην εισαγγελέα Πετράκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Λίτσα τώρα με παρουσιάζει ως αδίστακτο ενώ πριν δεν είπε τίποτα και το κάνει τώρα επειδή φοβήθηκε ότι στράφηκα εναντίον της. Αποδέχομαι τη βόμβα στην οικία της εισαγγελέως Πετράκη… Πήρα την απόφαση να της τινάξω το αυτοκίνητο… Αν ήθελα να τη σκοτώσω, θα την σκότωνα. Ήθελα να την φοβίσω».

Πηγή : efsyn.gr


Spiegel: Να πληρώσουμε για το Δίστομο


Υπέρ της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα τάσσεται με την κεντρική ανάρτησή στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Der Spiegel λέγοντας ότι αυτό είναι ηθικά και πολιτικά σωστό.

O David Böcking που υπογράφει το άρθρο εκτιμά ότι μια τέτοια κίνηση «θα εμπόδιζε την κυβέρνηση Τσίπρα να συνεχίσει να συνδέει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας με το παρελθόν».

Η κυβέρνηση Τσίπρα, συνεχίζει, απειλεί με κατάσχεση γερμανικών ιδιοκτησιών στο ελληνικό έδαφος αν και παρόμοιες προσπάθειες έχουν αποτύχει στο παρελθόν στα διεθνή δικαστήρια.

Επιπλέον ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστηρίζει ότι η απαραίτητη αποζημίωση θα ήταν μια λύση για τη σημερινή κρίση χρέους. Αυτό δεν είναι τίμιο, εβδομήντα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και ενώ έχει υπάρξει μεταφορά μεγάλων κεφαλαίων στο πλαίσιο της ΕΕ.

Αλλά η γερμανική κυβέρνηση διευκολύνει την κριτική αν αναφέρεται στο θέμα αυτό με τη λογική «ότι έχει τελειώσει».

Η Γερμανία κατάφερε μετά την επανένωσή της, με έξυπνες διατυπώσεις και διαπραγματευτικές τακτικές να μην επιτρέψει στην Ελλάδα να προβάλει περαιτέρω απαιτήσεις.

Έτσι, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση γλίτωσε την πληρωμή του αναγκαστικού δανείου των 476 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που πήραν οι Ναζί.

Επιπλέον, η Γερμανία δεν έχει αποζημιώσει άλλα θύματα των Ναζί βασιζόμενη σε τεχνικά επιχειρήματα αλλά και γιατί κάποιες στιγμές η πολιτική ή η οικονομική πίεση ήταν πολύ μεγάλη.

Η αποζημίωση για καταναγκαστικά έργα καταβλήθηκε όταν οι Γερμανικές εταιρείες βρέθηκαν αντιμέτωπες με ομαδικές αγωγές στις ΗΠΑ. Μια τέτοια λύση θα πρέπει να υπάρξει και τώρα για τους Έλληνες επιζώντες από τις σφαγές των Ναζί και για τις οικογένειές τους.

Υπενθυμίζει, επίσης, ότι την ηθική υποχρέωση είχε αναγνωρίσει και ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ κατά την επίσκεψή του το 2014 στην Ελλάδα.

Σε οικονομικό επίπεδο, υποστηρίζει ο συντάκτης, η καταβολή των αποζημιώσεων είναι οικονομικά εφικτή για τους σφαγιασθέντες στο Δίστομο καθώς είναι ύψους 28 εκατ. ευρώ.

Και πολιτικά η αποζημίωση θα ήταν ένα σημαντικό μήνυμα: η Γερμανία αναγνωρίζει το αίτημα της πολύ μικρότερης Ελλλάδας - όχι λόγω πίεσης αλλά λόγω καταδίκης.

Με μια απόφαση για καταβολή αποζημίωσης θα αποσυνέδεε το παρελθόν από το παρόν της Γερμανίας. Γιατί τα χρήματα θα κατευθύνονταν μόνος προς εκείνους που επηρεάστηκαν.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, ωστόσο, η οποία τώρα παίρνει ακόμα και τα αποθεματικά των ταμείων για να βρει χρήματα, θα έχει μια δικαιολογία λιγότερη για τη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση.


Πηγή :Nooz.gr