Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ενιαίο σύστημα απόδοσης ΑΜΕΑ συντάξεων εξήγγειλε ο Στρατούλης




Στόχος να τερματιστεί ο εγκλωβισμός των ΑμεΑ στα ΚΕΠΑ

Σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών με ορίζοντα τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας, εφάμιλλο των ευρωπαϊκών εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας σήμερα στην ημερίδα που διοργάνωσε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, το Ινστιτούτο «Ν. Πουλαντζάς» και το Τμήμα ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Η πολιτική για την αναπηρία, η αναπηρία για την πολιτική», που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Οι νομοθετικές αυτές παρεμβάσεις θα αφορούν:

- Την εναρμόνιση των διατάξεων των ασφαλιστικών φορέων για την απόδοση συντάξεων αναπηρίας

- Τροποποίηση της διαδικασίας παροχής προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας, με έγκαιρη, τρίμηνη ειδοποίηση πριν από την διακοπή παροχής του επιδόματος

- Την έκδοση με απλή διοικητική πράξη των πιστοποιήσεων που αφορούν τις 43 χρόνιες παθήσεις, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται εκ νέου στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) οι δικαιούχοι.

- Την ανασύσταση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής του άρθρου 7, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά, η οποία θα επανεξετάσει, σε διαβούλευση με τους φορείς των ΑμεΑ και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, τον Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας και τον Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ).

- Την κατάργηση του παράβολου των 46,14 ευρώ για την πιστοποίηση της αναπηρίας στα ΚΕΠΑ, όχι μόνο για τους ανασφάλιστους, αλλά για το σύνολο των ασφαλισμένων, και την κάλυψή του από άλλες πηγές.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, «στόχος των πρωτοβουλιών αυτών αλλά και μιας σειράς άλλων παρεμβάσεων από πλευράς του υπουργείου και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να τερματιστεί ο εγκλωβισμός των ΑμεΑ στα ΚΕΠΑ, να περιοριστεί σε ολιγοήμερο χρονικό διάστημα ο απαιτούμενος χρόνος για την έκδοση των αποφάσεων, να διαμορφωθεί ένα ενιαίο σύστημα απόδοσης αναπηρικών συντάξεων για όλους τους ασφαλιστικούς φορείς αλλά και να υπάρξει σωστότερη εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού που συμμετέχει στις επιτροπές των ΚΕΠΑ».

Ρ. Αντωνοπούλου: «Καταπολέμηση των εργοδοτικών και εργασιακών προκαταλήψεων» για τα ΑμεΑ

Στο πρόβλημα της ανεργίας, το οποίο πλήττει κατά 90% τους πολίτες με αναπηρία αναφέρθηκε από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Η κ. Αντωνοπούλου υποστήριξε ότι απαιτείται η εφαρμογή μας πολιτικής «καταπολέμησης των εργοδοτικών και εργασιακών προκαταλήψεων ώστε να επιτευχθεί η ανατροπή του κοινωνικού στιγματισμού ενώ σημείωσε τη σημασία της κοινωνικής οικονομίας για την κοινωνικοί επανένταξη των πολιτών με αναπηρία.

Πρότεινε τέλος την δημιουργία εθνικής τράπεζας δεδομένων, «ώστε να μην διαιωνίζεται το καθεστώς των κατακερματισμένων πολιτικών» την έκδοση «ειδικής κάρτας του πολίτη με αναπηρία καθώς και την ενίσχυση του θεσμού της στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία, τα οποία όπως είπε αποτελούν πάγια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.

Θ. Φωτίου: Δεν θα υπολογίζονται τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας στο καθαρό εισόδημα

Στις προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, με τις οποίες εξειδικεύονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση παροχών, ρεύματος, επιδότησης ενοικίου και επιδόματος σίτισης αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή της στην ίδια εκδήλωση η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Συγκεκριμένα η κ. Φωτίου ανέφερε ότι δεν θα υπολογίζονται καθόλου τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας στο καθαρό εισόδημα, ενώ σε ό,τι αφορά τη δωρεάν παροχή ρεύματος, άτομα και οικογένειες με ανάπηρα μέλη θα δικαιούνται αυξημένη ποσότητα, και βεβαίως μέλη με αναπηρία που είναι εξαρτώμενα από μηχανήματα που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα θα έχουν δωρεάν παροχή ρεύματος.


Πηγή : newsbeast.gr


Το ποίημα για παραισθήσεις και μάγισσες που έγραψε ο άντρας που έριξε το βρέφος στο κενό στον Βύρωνα


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την τραγωδία στον Βύρωνα, όπου 26χρονος πέταξε την 4,5 μηνών ανιψιά του στο κενό και μετά πήδηξε και ο ίδιος από το μπαλκόνι.

Η Αστυνομία έχει ανοίξει τους λογαριασμούς του άντρα στα social media. Ο φοιτητής ηλεκτρονικών υπολογιστών στα ΤΕΙ Αθήνας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την ποίηση και μάλιστα έγραφε και ο ίδιος και ανέβαζε ποιήματα στο Facebook, σύμφωνα με τον enikos.gr που δημοσιεύει το ακόλουθο ποίημα με τον τίτλο «Η μοίρα του Θεού»:

«Παράνοια, παραίσθηση και μεγαλομανία
Απ' την αρχή υπόδουλος, μοίρα από τη πυθία
Γιατί οι γονείς σου ήταν άρχοντες, αρρώστιας η θρησκεία
Και πρέπει γένεις κληρικός, αλλιώς ειν'αμαρτία
Μάγισσα σε φωνάζουνε, είσαι ανωμαλία
Πως νιώθεις την αρρώστια τους, έρχεται δυστοπία
Φωνάζεις και τραντάζεσαι, καταπιέζεις βία
Ουρλιάζεις ύστερα, ξεσπάς
“ΤΩΡΑ Ελευθερία!”
Και μόλις ηρεμείς ξανά, ξέρεις την ευκαιρία
Θα γίνεις άνεμος, θα'χεις παιδιά
Και θα'στε η ουσία».



Πηγή: iefimerida.gr


Τελικά πανέξυπνη η ξανθιά! Έτσι φτιάχνουν τα 2ευρα στο σπίτι τους



Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις συλληφθέντες, απολογούμενοι, αρνήθηκαν τις σε βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες, ισχυριζόμενοι, μεταξύ άλλων, ότι ο εξοπλισμός που βρέθηκε στο υπόγειο σπίτι της Επανομής χρησιμοποιείτο για την κατασκευή μπρελόκ και αναμνηστικών δώρων

Συγκεκριμένα για την υπόθεση συνελήφθησαν αρχικά ένας Ελληνοβούλγαρος, ηλικίας 59 ετών, κι ένας Έλληνας, 41 ετών. Λίγες ώρες μετά τις παραπάνω συλλήψεις παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης ένα ακόμη μέλος της σπείρας, ένας άνδρας ηλικίας 40 ετών, που είναι αδελφός του 41χρονου.

Όπως ανακοινώθηκε, στο εργαστήριο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα πρώτων υλών, όπως δακτύλιοι και πυρήνες, με τις οποίες οι παραχαράκτες θα μπορούσαν να κατασκευάσουν κέρματα συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ.

Μεταξύ του εξοπλισμού παραγωγής που κατασχέθηκε ήταν ένα υδραυλικό πιεστήριο, ένα μηχάνημα για τη διαμόρφωση της στεφάνης με τα γράμματα, που προμήθευσε ο Ελληνοβούλγαρος στα δύο αδέλφια, εργαλεία για τη διαμόρφωση της οδόντωσης στη στεφάνη, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα παχύμετρο κερμάτων και μήτρες εκτύπωσης.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε ύστερα από συνεργασία των ελλήνων αστυνομικών με βούλγαρους συναδέλφους τους και την Europol. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν στη βουλγαρική πόλη Πλόβντιβ τρεις άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας, καθώς φέρονται να ήταν μέλη της ίδιας σπείρας.







Πηγή : socialista.com.cy


«Παγώνουν» τα μεταπτυχιακά στα ΑΕΙ


Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει αλλαγές, με επίκεντρο την επιβολή ή όχι διδάκτρων

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια μπαίνουν στον «πάγο», καθώς το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας τους, και στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η επιβολή ή όχι διδάκτρων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Απόστολου Λακασα στην Καθημερινή.   Ειδικότερα, έχει ήδη αναβληθεί η έναρξη πέντε μεταπτυχιακών προγραμμάτων που είχε προγραμματιστεί μέσα στην άνοιξη, εν αναμονή των αποφάσεων του υπουργείου.  

Ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς, στη Σύνοδο Πρυτάνεων στις 14 Φεβρουαρίου, είχε αναφέρει ότι για ιδεολογικούς λόγους τα μεταπτυχιακά δεν πρέπει να έχουν δίδακτρα, όμως είχε συναντήσει τις αντιδράσεις των πρυτάνεων.

 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πανεπιστημιακοί θεωρούν ότι ο τομέας έχει κορεσθεί, όμως αντιμετωπίζουν αρνητικά ενδεχόμενη κατάργηση των διδάκτρων, καθώς αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τα ΑΕΙ εν μέσω μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης.   Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το επικρατέστερο σενάριο είναι να γίνει η αξιολόγηση όλων των μεταπτυχιακών και στη συνέχεια ο ορισμός κριτηρίων βάσει των οποίων ένα μεταπτυχιακό θα μπορεί να έχει δίδακτρα.   Σημειώνεται ότι για το 2014-2015 το υπουργείο Παιδείας χρηματοδότησε συνολικά 230 μεταπτυχιακά στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Παράλληλα, οργανώνονται μεταπτυχιακά με δίδακτρα, τόσο από τα δημόσια πανεπιστήμια όσο και από τα ιδιωτικά κολέγια. Το τελευταίο διάστημα, που είχε δοθεί από το υπουργείο η δυνατότητα στα ΑΕΙ να αποφασίζουν τα ίδια την ίδρυση των μεταπτυχιακών, σημειώνεται αύξηση των προγραμμάτων με δίδακτρα, τα οποία φθάνουν έως τις 9.000 ευρώ ετησίως, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα.


ΑΠΕ ΜΠΕ//ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Πηγή: lifo.gr


Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Λακωνία


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.30 στην περιοχή της Λακωνίας.   Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε εστιακό βάθος 5 χλμ. Το επίκεντρο ήταν σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Νεάπολης Βοιών, στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου.




Ροκανίστηκε το πρωτογενές πλέονασμα τον Φεβρουάριο



Στο 1,24 δισ. ευρώ, αρκετά χαμηλότερα του στόχου, ανήλθε τον Φεβρουάριο το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Το ύψος των καθαρών εσόδων ανήλθε σε 7,79 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 963 εκατ. ευρώ ή 11% έναντι του στόχου, με τις εισπράξεις από ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ να συγκρατούν τη μεγέθυνση της μαύρης τρύπας στο πρώτο δίμηνο.

Ειδικότερα, τα φορολογικά έσοδα (προ επιστροφών φόρου) διαμορφώθηκαν στα 7,90 δισ. ευρώ στα τέλη Φεβρουαρίου έναντι στόχου για 8,77 δισ. ευρώ με την υστέρηση να διαμορφώνεται στα 872 εκατ. ευρώ. Συνολικά τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού υστερούν στο δίμηνο κατά 1,169 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο, έναντι υστέρησης περίπου 1 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Οι δαπάνες, 7,98 δισ. ευρώ, παρουσιάζονται μειωμένες κατά 844 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία αναφέρονται στην κεντρική κυβέρνηση και δεν περιλαμβάνουν τους προϋπολογισμούς των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων. Βάσει της συμφωνίας με τους δανειστές η κυβέρνηση στοχεύσει σε πρωτογενές πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης 3% του ΑΕΠ φέτος, έχει πει όμως ότι θέλει να μειώσει τον στόχο αυτό στο 1,5% του ΑΕΠ.

Τα στοιχεία αναλυτικά

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το δημοσιονομικό έλλειμμα τον Φεβρουάριο ανήλθε σε 189 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 487 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και έναντι στόχου για έλλειμμα 70 εκατ. ευρώ.

Το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε τον Φεβρουάριο σε 1,24 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,06 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,41 δισ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 7,79 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 963 εκατ. ευρώ ή 11,0% έναντι του στόχου. Πρέπει να σημειωθεί πως η ικανοποιητική πορεία των εισπράξεων από ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ περιόρισε τις αστοχίες στα φορολογικά έσοδα διμήνου.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7,29 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,16 δισ. ευρώ ή 13,8% έναντι του στόχου.

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 608 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 145 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (463 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 7,98 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 844 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (8,82 δισ. ευρώ).

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7,74 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 731 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 591 εκατ. ευρώ και των ταμειακών δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 70 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά 624 εκατ.
ευρώ ή σε ποσοστό 7,5%, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί επιπλέον 29 εκατ. για δαπάνες εκλογών και 27 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις γεωργίας.

Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 238 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 112 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (350 εκατ. ευρώ) και μειωμένες κατά 369 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 496 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 206 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.


Πηγή : kerdos.gr


Έβδομος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος



Ορκίστηκε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο νεός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξελέγη στις 18 Φεβρουαρίου με πλειοψηφία 233 ψήφων Ολομέλεια της Βουλής και είναι είναι ο έβδομος στη σειρά Πρόεδρος της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας.


Μετέτρεψαν σε... πίστα αγώνων τη Μαραθώνος



Σε... πίστα αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας μετέτρεψαν το βράδυ της Πέμπτης περίπου πεντακόσια άτομα, με συνέπεια να επέμβει η αστυνομία και μετά από επεισόδια, να προσαχθούν 28 άτομα και να συλληφθεί ένα. Το όλο σκηνικό θύμιζε παλαιότερες εποχές στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου οδηγοί «πειραγμένων» αυτοκινήτων διοργάνωναν αυτοσχέδιους αγώνες στην περιοχή «βούτα». «Αγώνες» τους οποίους είχε σταματήσει η ομάδα «ΣΙΓΜΑ» της Άμεσης Δράσης, με τα πολλών κυβικών αυτοκίνητα που διέθετε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ομάδα πεντακοσίων περίπου ατόμων συγκεντρώθηκε στη λεωφόρο Μαραθώνος στο Γέρακα και αφού κατέλαβε το οδόστρωμα, κατέβασε την... καρό σημαία για τη διοργάνωση αυτοσχέδιοων αγνώνων με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα.

Κάτοικοι της περιοχής, αναστατωμένοι ειδοποίησαν την αστυνομία και όταν τα περιπολικά έτασαν στην περιοχή, τα πληρώματά τους δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια.
Μάλιστα μία ομάδα τοποθέτησε στο οδόστρωμα κάδους απορριμμάτων και άλλα αντικείμενα, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο.
Σε βάρος του ατόμου που συνελήφθη σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες και παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ βεβαιώθηκαν 57 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Για την ιστορία...


Πριν από αρκετά χρόνια, η διοργάνωση αυτοσχέδιων αγώνων αυτοκινήτου τα βράδια, είχε γίνει συνηθισμένο φαινόμενο στη «Βούτα» της λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Τα ατυχήματα και δυστυχήματα, αλλά και ο κίνδυνος που διέτρεχαν οι οδηγοί που δεν είχαν καμία σχέση με το... σπορ, οδήγησαν την τότε ηγεσία της αστυνομίας, στη λήψη άμεσων μέτρων.

Oμάδα «ΣΙΓΜΑ»

Συγκροτήθηκε γρήγορα - γρήγορα η θρυλική ομάδα «ΣΙΓΜΑ» της Άμεσης Δράσης, η οποία παρέλαβε αυτοκίνητα με ισχυρούς κινητήρες, που είχαν κατασχεθεί από εμπόρους ναρκωτικών, και με το που βγήκε στους δρόμους, έκοψε τον... αέρα σε όσους έβλεπαν τον εαυτό τους ως οδηγό της... FI.

Oμάδα «ΣΙΓΜΑ»

Τα οχήματα αυτά, με τους θηριώδεις κινητήρες και τους ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς στο τιμόνι τους, έκαναν τους... κοντράκηδες που είχαν μετατρέψει τη λεωφόρο έως τα Λιμανάκια σε πίστα αγνώνων, να φεύγουν με κατεβασμένο το... κεφάλι.

Oμάδα «ΣΙΓΜΑ»

Μάλιστα, εκτός του ότι τα πληρώματα των γρήγορων αυτοκινήτων αποτέλεσαν αντικείμενο σεβασμού απ΄ όλους τους αυτοκινητόβιους της εποχής, βοήθησαν και στην καταπολέμισης της εγκληματικότητας, αφού, στρίμωχναν αμέσως κάθε είδους κακοποιό που καταδίωκαν...


Σπύρος Κουντούρης


Πηγή : ethnos.gr


«Ευθύνη της οργανωμένης πολιτείας» Να δοθεί τέλος στην κατάληψη της Νομικής ζητεί το Ποτάμι



Παρέμβαση για να δοθεί τέλος στην κατάληψη της Νομική ζητά το Ποτάμι, λέγοντας πως είναι «ευθύνη των πρυτανικών αρχών και της οργανωμένης πολιτείας να δώσουν λύση».

Το κτήριο της Νομικής τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστών που ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' (υψίστης ασφαλείας) και των αντιτρομοκρατικών νόμων, καθώς και την απελευθέρωση των συγγενών των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

«Εκατοντάδες φοιτητές της Νομικής πετάγονται μια άλλη μια φορά έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας και χάνουν τα μαθήματά τους επειδή κάποιες ομάδες αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη της σχολής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Είναι ευθύνη των πρυτανικών Αρχών και της οργανωμένης πολιτείας να δώσουν λύση» καταλήγει το κόμμα.



Πηγή



Η Κωνσταντοπούλου κόβει από τη Διάσκεψη των Προέδρων τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ




Φραστικό επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου, που είχε ορίσει ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στους δημοσιογράφους ο κ. Γρηγοράκος, η κ. Κωνσταντοπούλου δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων, καθώς έκρινε ότι δεν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Γρηγοράκος, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του, επέμεινε ότι το κόμμα του ενήργησε σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής και τον όρισε εκπρόσωπό του, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Διάσκεψης.

Σημειώνεται ότι στον κανονισμό της Βουλής, άρθρο 17 παράγραφος 2 ορίζεται ρητά ότι:

«Οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων μπορούν να ορίσουν, με ενυπόγραφη δήλωσή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, έως δύο αναπληρωτές εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι οποίοι τους αναπληρώνουν σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι δεν είχε κανένα τέτοιο έγγραφο.

Ο κ. Γρηγοράκος αποχώρησε προς στιγμήν για να επανέλθει προσκομίζοντας το πρωτοκολλημένο έγγραφο, με το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον όριζε εκπρόσωπο του.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, ωστόσο, επέμεινε στην άποψή της προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Γρηγοράκου.

«Αυτά είναι πρωτοφανή που συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο από πρόεδρο Βουλής. Να τη χαίρεστε, επευφημήστε την» είπε ο κ. Γρηγοράκος απευθυνόμενος προς τα μέλη της Διάσκεψης και αποχώρησε με την κ. Κωνσταντοπούλου να του απαντά: «Ήσασταν παράνομος αντιπρόεδρος στη προηγούμενη Βουλή».


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κι όμως! Η Μέρκελ θα κάνει τα πάντα για να μην υπάρξει Grexit - Δεν αποκλείεται ακόμα και σύγκρουση με τον Σόιμπλε!



Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτός ότι έβαλε άλλη μια νέα λέξη στο λεξολόγιό μας, το Graccident, είναι αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλους την κόντρα με την Ελλάδα. Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για την Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το Euroinsight, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο στο Βερολίνο, η Μέρκελ ανησυχεί για τις γεωπολιτικές συνέπειες που θα είχε μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Έτσι δεν αποκλείει «ανορθόδοξες λύσεις» που θα απέτρεπαν ένα Grexit.

Ποιές θα ήταν αυτές οι ανορθόδοξες λύσεις; Θα είναι λύσεις που σίγουρα θα συνοδεύονται από δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις.

Ο γερμανός αξιωματούχος δηλώνει στο Euroinsight: «Είναι πολιτική απόφαση, δεν θα υπάρξει Graccident».

Και συνεχίζει, τονίζοντας ότι ναι μεν η ευρωζώνη θα μπορούσε να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά και τις επιπτώσεις από αυτή την έξοδο αλλά οι γεωπολιτικές συνέπειες θα ήταν ανεπανόρθωτες.

Μια αστάθεια στα Βαλκάνια και ο φόβος να περάσει η Ελλάδα στην ρωσική σφαίρα επιρροής δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Ποιά όμως θα είναι τα «ανορθόδοξα μέτρα»;

- Αύξηση του ορίου των εντόκων που μπορεί να εκδώσει η χώρα,
- Προσωρινοί περιορισμοί κεφαλαίου εναντίον ενός bank run
- Ακόμα και πρόωρη εκταμίευση κεφαλαίων από το τρέχον πρόγραμμα ή καθυστέρηση αποπληρωμών στο ΔΝΤ

Αν η Ελλάδα από την πλευρά της δεσμευθεί για μεταρρυθμίσεις αλλά και ότι θα παραμείνει στην ευρωζώνη, η Μέρκελ θα είναι έτοιμη ακόμα και να συγκρουστεί στο εσωτερικό με εκείνους που διαφωνούν. Ακόμα και με τον ίδιο τον Σόιμπλε!

Το Euroinsight εκτιμά ότι τελευταία «η απόσταση Μέρκελ και Σόιμπλε έχει κλείσει».

Πάντως οι Γερμανοί θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι αν καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις «η Γερμανία θα ήταν έτοιμη να αφήσει την Ελλάδα» και το γερμανικό ΥΠΟΙΚ φέρεται να έχει ήδη σχέδια έκτακτης ανάγκης για τέτοιο ενδεχόμενο.



Πηγή : newsit.gr


Οδηγός κλώτσησε σκύλο για να παρκάρει- Εκείνος έφερε την… παρέα του και του κατέστρεψαν το αμάξι (εικόνες)



Ένας σκύλος απολάμβανε τον μεσημεριανό του ύπνο σε μια ηλιόλουστη θέση πάρκινκ, την ώρα που ένας οδηγός ήθελε να παρκάρει. Βλέποντας πως ο σκύλος δεν έδειχνε διατεθειμένος να φύγει, ο απαράδεκτος οδηγός κατέβηκε από το αμάξι για να τον κλωτσήσει.
Κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να τον διώξει από διεκδικούμενο σημείο, όμως ο σκύλος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Οταν ο Κινέζος οδηγός κατέβαινε από το αμάξι του, δεν περίμενε πως η άθλια ενέργεια του θα είχε συνέπειες. Εκανε όμως μεγάλο λάθος, αφού ο σκύλος επέστρεψε για να πάρει εκδίκηση.

Μάλιστα, όταν γύρισε δεν ήταν μόνος. Εφερε μαζί του και την… παρέα του, για να τιμωρήσουν το αμάξι που του διέκοψε τον ύπνο. Ολα τα σκυλιά μαζί όρμηξαν πάνω στο αυτοκίνητο, δαγκώνοντας το σε αρκετά σημεία και δημιουργώντας του σημαντικές ζημιές. Ο οδηγός έλειπε όταν οι σκύλοι έπαιρναν την εκδίκηση τους, όμως ένας περαστικός που είδε την «μάχη» για την θέση από την αρχή ως το τέλος, φρόντισε να απαθανατίσει το απίθανο περιστατικό.

Δείτε σε φωτογραφίες την εκδίκηση των σκύλων στον απαράδεκτο οδηγό:







Πηγή : animalplanet.gr


Νέα επίθεση από το Βερολίνο: «Ψευτομάγκικες αερολογίες» από τους υπεύθυνους στην Ελλάδα



«Καμμία ειδική μεταχείριση για την Ελλάδα» τονίζει ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ και κατηγορεί τους υπεύθυνους στην Ελλάδα για «ψευτομάγκικες αερολογίες» από τις οποίες η Γερμανία δεν θα πρέπει να επηρεάζεται.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε οποιαδήποτε μορφή προνομιακής μεταχείρισης από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, δηλώνει ο κ. Κάουντερ στην εφημερίδα «Bild» και επισημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να συγκεντρωθεί στην παρουσίαση του προγράμματός της για την υλοποίηση του δεύτερου προγράμματός βοήθειας. Διευκρινίζει δε ότι δεν είναι η ώρα να συζητηθεί το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης.


Πηγή : imerisia.gr


Τις φυλακές Γ' Τύπου καταργεί νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης




Στην άμεση κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, τις επονομαζόμενες Γ' Τύπου, προχωρά την επόμενη κιόλας εβδομάδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Με νομοσχέδιο, που θα φέρει στη Βουλή, θα ρυθμίζει επείγοντα θέματα του ποινικού και σωφρονιστικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα περιλαμβάνουν:

Τον αποκλεισμό της φυλάκισης ανηλίκων από 15 έως 18 ετών, εκτός περιπτώσεων που απειλούνται με ισόβια.

Ευνοϊκά μέτρα ταχύτερης απόλυσης κρατουμένων και ειδικά μέτρα για ασθενείς, υπερήλικες και άτομα με αναπηρίες.

Τέλος, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ευνοϊκά μέτρα που θα διευκολύνουν την επιλογή της απεξάρτησης από ναρκωτικά αντί της κοινής φυλάκισης, καθώς και άλλες συναφείς διατάξεις.


Πηγή : ethnos.gr


Η ανομία και τρομοκρατία από αντιεξουσιαστές και πάλι στο κέτρο της Αθήνας, επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο και τηλεοπτικό συνεργείο στη Νομική



Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση προκλήθηκε καθώς θεώρησαν πως η κάμερα εστίαζε στα πρόσωπά τους

Παραμένει στη Νομική Σχολή, στο κέντρο της Αθήνας, η ομάδα αντιεξουσιαστών, που κατέλαβε το κτήριο περί τις οκτώ το πρωί.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικό συνεργείο, που πήγαν στη Νομική, προκειμένου να καλύψουν το περιστατικό, καθώς θεώρησαν πως η κάμερα εστίαζε στα πρόσωπά τους. Ενταση επικράτησε για λίγη ώρα, ωστόσο αυτή την ώρα τα πράγματα είναι πιο ήρεμα.

Σημειώνεται πως η ομάδα αντιεξουσιαστών, προχώρησε σε αυτήν την κίνηση με αίτημα την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών των κρατούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, καθώς και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και των αντιτρομοκρατικών νόμων.

Ζητούν, επίσης, την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, καθώς και «την οριοθέτηση των ζητημάτων περί επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού (DNA)», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι περίπου είκοσι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο κτίριο περί τις οκτώ το πρωί κρατώντας ρόπαλα και ζητώντας από τους παρόντες να αποχωρήσουν

Πηγή : protothema.gr


Αποφυλακίζεται στις 29 Μαρτίου ο Χρήστος Παππάς


Στις 29 Μαρτίου, όποτε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης, αναμένεται να αποφυλακιστεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Το Συμβούλιο, αποδεχόμενο την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Δημήτρη Ασπρογέρακα, διατάσσει την άρση της προσωρινής κράτησης του φερόμενου ως «υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης» με την επιβολή των όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού Αττικής, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του.

Εκκρεμεί η έκδοση βουλεύματος και για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, του οποίου το 18μηνο επίσης λήγει στις 29 Μαρτίου.

Η πρόταση που έχει υποβάλει ο εισαγγελέας Εφετών, Ιωάννης Προβατάρης για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης, είναι η επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ, καθώς και να τεθεί σε ισχύ ο όρος του κατ' οίκον περιορισμού, που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων.


Πηγή: ΑΜΠΕ


Αυστραλία: Έφηβος ενταγμένος στο ΙΚ σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στη Μελβούρνη




Σύμφωνα μάλιστα με την τζιχαντιστική οργάνωση ο νεαρός Τζέικ Μπίλαρντι ανατινάχθηκε στο Ιράκ σε επίθεση αυτοκτονίας

Ένας Αυστραλός έφηβος που φέρεται να είχε στρατολογηθεί από το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μελβούρνη και είχε αποθηκευμένα εκρηκτικά υλικά στο σπίτι του, στο προάστιο Κρέγιερμπουν.

Σύμφωνα μάλιστα με την τζιχαντιστική οργάνωση ο νεαρός Τζέικ Μπίλαρντι ανατινάχθηκε στο Ιράκ σε επίθεση αυτοκτονίας.

Τα σχέδια του να προβεί σε τρομοκρατικές πράξεις στη Μελβούρνη τα ανέφερε ο ίδιος σε σημείωμα σε μπλογκ του, λίγο πριν σκοτωθεί ενώ η αστυνομία αποκάλυψε πως λίγο μετά την αναχώρηση του Τζέικ Μπίλαρντι στο εξωτερικό, έκανε έφοδο στο σπίτι του στη Μελβούρνη όπου, μεταξύ άλλων, βρήκε χημικά και εκρηκτικές ύλες.

Οι αυστραλιανές αρχές είχαν ακυρώσει το διαβατήριο του Μπίλαρντι τον περασμένο Οκτώβριο. Συνολικά η Αυστραλία έχει ακυρώσει 100 διαβατήρια ατόμων που εκτιμά ότι έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία αναφέροντας ότι σε αυτήν διακρίνεται ο Αμπού Αμπντάλα αλ-Αουστράλι πριν πραγματοποιήσει την επίθεση αυτοκτονίας στην ιρακινή πόλη Ραμάντι.

Το ψευδώνυμο του 18χρονου Αυστραλού Τζέικ Μπίλαρντι ήταν Αμπού Αμπντάλα αλ-Αουστράλι.



Πηγή: skai.gr


Αλαφούζος: "Νέα λίγκα αν αποκοπούμε από την Ευρώπη"



Ο Γιάννης Αλαφούζος εξωτερίκευσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σχολίασε τα συνεχόμενα φαινόμενα βίας στον αθλητισμό και εξήγησε τη διαφορετική νοοτροπία που παρουσιάζουν οι Έλληνες φίλαθλοι στις διοργανώσεις της UEFA.

α από τις απόψεις του Γιάννη Αλαφούζου είναι ότι όσο περισσότερο εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας ένα πρόβλημα, τόσο πιθανότερο είναι να ασχοληθούν μαζί του οι εμπλεκόμενοι και να βρουν λύση...

Για αυτό, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC, ανέλυσε διεξοδικά την κατάσταση, επιχειρώντας να στρέψει τα φώτα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης σε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε για τα φαινόμενα βίας, τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της, τις δικές του ενστάσεις για τη μεθοδολογία, αλλά και την κόντρα που έχει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του Γιάννη Αλαφούζου στην εκπομπή World Football του ραδιοφώνου του BBC:

Για τη δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος: "Ιδέες σαν κι αυτές έχουν συζητηθεί. Μερικές από τις μεγάλες ομάδες θα δημιουργήσουν μία νέα λίγκα ώστε να τελειώνουμε με αυτή την απόγνωση που νιώθουν πολλοί από μας και τους οπαδούς μας. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Δεν λέω ότι αυτό είναι κάτι που υπάρχει στα σχέδια ή ότι το σκεφτόμαστε πράγματι στα σοβαρά.

Είναι μία από τις πιο ακραίες πιθανές λύσεις που έχουν συζητηθεί, αλλά υπάρχουν φυσικά πρακτικά ζητήματα στο να ξεκινήσουμε ένα νέο ξεχωριστό πρωτάθλημα. Εμείς προσπαθούμε να επικοινωνούμε με τους οπαδούς και τους έχουμε εξηγήσει απεγνωσμένα ότι η βία "πληγώνει" μόνο την ομάδα της οποίας οι χούλιγκαν φέρονται με βιαιότητα".

Για το τι χρειάζεται για να συζητηθεί σοβαρά η δημιουργία μίας νέας λίγκας: "Εάν η Ελλάδα τιμωρηθεί και δεν συμμετάσχει στους αγώνες της UEFA για κάποιους λόγους και τελικά αποκοπούμε από την Ευρώπη, τότε αυτό ίσως θα επέτρεπε δυνητικά σε κάποιες ομάδες να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή λίγκα".

Για τις αιτίες της βίας: "Πρώτα απ' όλα, όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες που έχουν πρόβλημα με τη βία, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού, πρέπει να αποδεχτούν τις ευθύνες τους και να δράσουν με τον καλύτερο τρόπο και να μειώσουν τη βία στα γήπεδα τους.

Όμως, αν οι οπαδοί δεν ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους ότι οι αγώνες που παίζονται εντός των γηπέδων διεξάγονται με τιμιότητα και ότι τα αποτελέσματα δεν είναι προαποφασισμένα και ότι αυτό που βλέπουν, συμβαίνει στα αλήθεια, δεν νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί. Έχουμε μεγάλα προβλήματα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι το ξέρουν στην Ελλάδα. Δεν μπορείς να έχεις έρευνες για εγκλήματα που έχουν ξεκινήσει από το 2011 και να είμαστε στο 2015 και να μην έχουν αρχίσει οι δίκες.

Είναι γελοίο. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αθώοι και συκοφαντούνται καθώς κατηγορούνται για σημαντικά εγκλήματα. Η φήμη τους "καταστρέφεται" και άτομα που θα καταδικαστούν είναι ελεύθεροι να φύγουν και να συνεχίσουν την εγκληματική τους δραστηριότητα. Δεν προσπαθώ να βρω δικαιολογίες ή να αγνοήσω τις ευθύνες που έχουν οι ομάδες στην Ελλάδα, αλλά η Πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει το νόμο. Δεν μπορούμε να αφήνουμε να προκαλούνται σκάνδαλα".

Για το αν οι θύτες γίνονται και θύματα: "Αν κάποιος είναι βίαιος δεν μπορεί να είναι το θύμα. Μπορεί να έχουν προκληθεί σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο και πάλι δεν μπορούν τέτοιες ενέργειες να θεωρηθούν σωστές. Είναι θύματα υπό την έννοια ότι είναι πολύ απογοητευμένοι, και αν δεν διαλευκάνουμε με τη βοήθεια της UEFA και την Πολιτείας τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε η ανομία δεν θα φύγει. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι αποτελεί και άδεια ώστε να είναι κανείς βίαιος".

Για τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Σταύρο Κοντονή και τον Βαγγέλη Μαρινάκη: "Είχαμε μια πολιτισμένη συζήτηση. Μία συνάντηση δεν σημαίνει ότι λύνει όλα τα προβλήματα που έχουμε, αλλά με το να συζητάνε δύο άνθρωποι που έχουν έντονο ανταγωνισμό είναι μόνο κάτι θετικό".

Για το αν αποτελεί καλό παράδειγμα για τους οπαδούς το να αποκαλεί "αντίπαλο" τον Βαγγέλη Μαρινάκη: "Είναι απολύτως ένα τραγικό παράδειγμα. Γι' αυτό λέω ότι αν δεν αποδεχθούμε ότι όλοι πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες και το νόμο, τότε σίγουρα οι οπαδοί μας παίρνουν το χειρότερο παράδειγμα από μας, τους ηγέτες των ομάδων".

Για το νόημα της απόφασης της κυβέρνησης να διεξαχθούν οι αγώνες χωρίς οπαδούς: "Νομίζω ότι έγκειται στην απόγνωση, γιατί έχουμε πολλή βία. Πριν από μερικές μέρες σε ένα αγώνα μπάσκετ μεταξύ δύο μεγάλων αντιπάλων στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε μια πολύ σοβαρή διαμάχη, και μάλιστα ένας οπαδός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.

Τέσσερις μέρες πιο πριν είχαμε περιστατικά στο βόλεϊ. Η ελληνική κοινωνία, δυστυχώς, δεν σέβεται το νόμο όσο θα έπρεπε και αν η κυβέρνηση δεν γίνει πιο αυστηρή και αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι με μεγαλύτερη συνέπεια, τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε προβλήματα βίας. Αυτό, που φυσικά, είναι πολύ δύσκολο να γίνει αντιληπτό είναι ότι στα ματς στην Ευρώπη με πολύ μικρές εξαιρέσεις δεν είχαμε κανένα πρόβλημα βίας για πολύ καιρό. Αυτό είναι η απόδειξη ότι οι οπαδοί μπορούν να συμπεριφερθούν σωστά. Το γεγονός αυτό κάνει την κατάσταση ακόμα πιο τρελή".

Γιατί οι οπαδοί έχουν τη σωστή συμπεριφορά στην Ευρώπη και όχι στην Ελλάδα: "Πρώτον, ξέρουν ότι η UEFA θα τιμωρήσει την παραβατική συμπεριφορά των οπαδών, την ίδια στιγμή που μερικές ομάδες στην Ελλάδα δεν τιμωρούνται για ανάλογα περιστατικά. Δεύτερον, ξέρουν ότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι "καθαροί". Γενικά, οι Έλληνες οπαδοί όταν είναι εκτός Ελλάδας συμπεριφέρονται με πολύ καλύτερο τρόπο.

Ζείτε στην Αγγλία και έχετε συναντήσει Έλληνες οπαδούς. Δεν παρενοχλούν πολίτες. Ακολουθούν τους κανόνες που έχετε στην Αγγλία. Στην Ελλάδα ο νόμος πιο... διαπραγματεύσιμος κατά ένα τρόπο, κάτι που είναι περίεργο".


Πηγή : sport24.gr


Η αθλιότητα των Δανειστών σε όλο το μεγαλείο: Να μην πληρώνονται μισθοί για 1-2 μήνες - Αθήνα: Ντροπή να το συζητάτε



Συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώνουν την αποκάλυψη της Έλενας Παναρίτη

Είναι ντροπή και να το συζητάτε, να μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις, απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης, όταν οι δανειστές πρότειναν να μην πληρωθούν μισθοί για 1-2 μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωναν πως η σχετική αναφορά από τους πιστωτές -την οποία αποκάλυψε η συνεργάτιδα του Γιάνη Βαρουφάκη Έλενα Παναρίτη- έγινε στο περιθώριο των συναντήσεων στις Βρυξέλλες, πριν συνεδριάσει την Τρίτη το Brussels Group.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άμεση ήταν η αντίδραση του Βαρουφάκη που έκοψε την κουβέντα, θέλοντας να σταματήσει εν τη γενέσει τους όσους εκ των δανειστών ζητούσαν να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ρευστότητας με την προσωρινή διακοπή της μισθοδοσίας.


Τι είπε η Παναρίτη

Σε άκρως αποκαλυπτικές πληροφορίες για το κλίμα των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα και τις προτάσεις που τίθενται επί τάπητος, προχώρησε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ελενα Παναρίτη, σημειώνοντας πως το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι πολλές φορές απαξιωτικό προς την Ελλάδα.

«Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μας απαντούν μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες», είναι μία από τις φράσεις της που είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις συζητήσεις, αλλά και του τρόπου που οι δανειστές αντιμετωπίζουν το ελληνικό ζήτημα.

Οπως αναφέρει το capital.gr, η τοποθέτησή της αυτή αποτελεί την πρώτη δημόσια αναφορά - ομολογία για το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι μπροστά στο δίλημμα της αποπληρωμής χρέους ή μισθών – συντάξεων,.

«Αυτοί που έχουν έρθει να μας βοηθήσουν έχουν στηριχθεί σε παράξενους τρόπους που δουλεύουν και δεν βοηθούν ακριβώς. Άλλοι λένε να δουλέψουμε τις μεταρρυθμίσεις και να το κάνουμε με άλλους εταίρους που στην πραγματικότητα δεν βοηθούν. Βλέπουν το πρόβλημα με παράξενο τρόπο, όταν λένε μην πληρώσετε μισθούς για δύο μήνες», σημείωσε η κυρία Παναρίτη απαντώντας  σε ερωτήματα που δέχθηκε στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree, με θέμα την τεχνική των διαπραγματεύσεων.η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών.

Όπως είπε η κ. Παναρίτη, υπάρχουν τρία ουσιαστικά προβλήματα σε σχέση με την κρίση:

-Το πρώτο είναι τα αίτια της κρίσης που δεν διορθώσαμε, δεν κάναμε τίποτα για τις συντεχνίες, που συνεχίζουν ακάθεκτες. Δυστυχώς η χώρα δεν παράγει τίποτα.

-Δεύτερον δημιουργήσαμε περισσότερο χρέος και συνεχίζουμε να μην παράγουμε.

-Τρίτον δεν έχουμε χάσει απλώς παραγωγικότητα αλλά έχουμε χάσει τους νέους ανθρώπους. Στην Ελλάδα υπάρχει μια δημογραφική βόμβα οι νέοι 18-24 είναι μόλις 250 χιλιάδες αυτό είναι το χειρότερο πρόβλημα.

Η σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη, ακόμη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περικοπής των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται

«Είναι ντροπή να βγαίνουν συνταξιούχοι στα 45 ή ακόμη και στα 56, υπάρχουν ακόμη και σήμερα συνταξιούχοι στα 45, αυτό πρέπει να σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την κυρία Παναρίτη, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λειτουργούν ως τραπεζικοί υπάλληλοι και τέλος χαρακτήρισε τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γραφειοκράτες που έχουν στόχο την έκδοση των προϋπολογισμών για τα δάνεια που έχουν να δώσουν.

Πολλές φορές η συμπεριφορά των εκπροσώπων των Θεσμών είναι απαξιωτική είπε ακόμα η κυρία Παναρίτη, σημειώνοντας πως ίσως αυτό να οφείλεται στις πρώτες μέρες της διαπραγμάτευσης, το 2010, όταν οι τεχνοκράτες έβρισκαν τους Έλληνες «αδιάβαστους», κι αυτό είναι κάτι που δεν έχουν ξεχάσει ακόμα.

Τέλος, η κυρία Παναρίτη, προέβλεψε ότι το πλεόνασμα θα κλείσει τελικά το  0,6%, αντί του 1,5%, επισημαίνοντας πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αναφέροντας ως παράδειγμα τις «κραυγαλέες» περιπτώσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Πηγή : protothema.gr


Μετά τα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα υπό κατάληψη τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά




Ξέφραγο αμπέλι τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, σε κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά έχει προχωρήσει από το πρωί ομάδα ατόμων.

Οι καταληψίες ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, ενώ εκφράζουν και την αλληλεγγύη τους σε κρατούμενους φυλακών της χώρας που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Ακόμη, οι καταληψίες έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο των γραφείων όπου αναγράφεται: «Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας».


Υπό κατάληψη η Νομική Αθηνών από αντιεξουσιαστές : Ζητούν την απελευθέρωση του Ξηρού


Ομάδα αντιεξουσιαστών έχει καταλάβει από το πρωί το κτίριο της Νομικής Σχολής, στο κέντρο της Αθήνας, με αίτημα την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών των κρατούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, καθώς και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.

Οι καταληψίες, ζητούν, επίσης, την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, καθώς και «την οριοθέτηση των ζητημάτων περί επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού (DNA)», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι περίπου είκοσι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο κτίριο περί τις οκτώ το πρωί κρατώντας ρόπαλα και ζητώντας από τους παρόντες να αποχωρήσουν.
«Ήρθαμε πρωί - πρωί να κάνουμε το μάθημά μας όπως κάθε μέρα και αυτό που αντιληφθήκαμε είναι ότι 20 και λιγότερα άτομα κουκουλοφόροι, φαίνονται μόνο τα μάτια τους με ρόπαλα στις πόρτες, με λουκέτα, με αιτήματα δυο χαζομάρες ουσιαστικά να βγει ο Ξηρός έξω, ο,τι τους ήρθε, με πυροσβεστήρες έχουν κατέβει στις σχολές από τις αίθουσες, έχουν πάρει τους πυροσβεστήρες, απειλούνε, βρίζουνε, μας λένε να σηκωθούμε να φύγουμε, μας απειλούν και καλά ότι θα ανοίξουν τους πυροσβεστήρες, τέτοια πράγματα», είπε μια φοιτήτρια στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».


Πηγή



Η γελοιογραφία της ημέρας





Η Μογκερίνι ζήτησε συγγνώμη για την αναφορά της σε «Μακεδονία» αντί για ΠΓΔΜ



Συγγνώμη για προφορική αναφορά της στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία» ζήτησε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Την προηγούμενη Τετάρτη, 4 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, με τον επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, η κ. Μογκερίνι είχε δηλώσει ότι «με τον επίτροπο Χαν ήδη επισκεφθήκαμε όχι μόνο τη Μακεδονία, αλλά τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη» και «η Μακεδονία είναι στην ατζέντα» της Κομισιόν.

Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Υπατη Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της ΕΕ απολογήθηκε:

«Πάντα αναφέρομαι σε ΠΓΔΜ. Συμβαίνει ορισμένες φορές -ειδικά όταν αντιμετωπίζεις όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα κρίσεις και τζετ λαγκ- να κάνεις ένα λάθος και ζητάω συγγνώμη για αυτό. Πάντα αναφέρω το διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα και έχω ήδη συζητήσει το θέμα με τις ελληνικές αρχές» συμπλήρωσε.


Πηγή : tanea.gr


Βέλη Ν.Δ., «Ποταμιού» κατά Κωνσταντοπούλου



Συγκρουσιακό κλίμα επικρατεί στη Βουλή με επίκεντρο τον προγραμματισμό λειτουργίας της, με τη Ν.Δ. και το «Ποτάμι» να εξαπολύουν βέλη κατά της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Στο επίκεντρο της κριτικής είναι η «καθυστέρηση» που, όπως καταγγέλλεται από την αντιπολίτευση, υπάρχει στη συγκρότηση και συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ένα διακομματικό όργανο που βάσει του Κανονισμού συνεδριάζει εβδομαδιαίως με αρμοδιότητα και την καλύτερη οργάνωση εργασιών της Βουλής.

«Πού είναι η Διάσκεψη των Προέδρων; Πού είναι η Επιτροπή Θεσμών;», έλεγαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο περιστύλιο, προσθέτοντας: «Η διάσκεψη εκδίδει την ημερήσια διάταξη. Υπάρχει σκοπιμότητα στην καθυστέρηση; Ως εδώ! Δεν μπορεί η Βουλή να ξεκινάει όποια ώρα επιθυμεί η πρόεδρος». Την ίδια στιγμή και με αφορμή τη -σύμφωνα με γαλάζια στελέχη- «αναιτιολόγητη και απροειδοποίητη ματαίωση» προγραμματισμένης συνάντησης του γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Ι. Πλακιωτάκη με την κ. Κωνσταντοπούλου χθες το απόγευμα, από το γραφείο της Κ.Ο. του κόμματος τονιζόταν: «Η Ν.Δ. δεν επιτρέπει σε κανένα να λειτουργεί η Βουλή σαν να είναι σπίτι του».

Από την πλευρά του, το «Ποτάμι» σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων. Είναι κοινοβουλευτικά απαράδεκτο 30 ημέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση να μην έχει συνεδριάσει ακόμη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τον προγραμματισμό του νομοθετικού ελέγχου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Για την Κ.Ο. του “Ποταμιού” τίθεται ζήτημα ορθής, διαφανούς και δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Δεν μπορεί να συνεχιστεί ο διαρκής αιφνιδιασμός κόμματων και βουλευτών από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά και τους “προσωπικούς σχεδιασμούς” της προέδρου της Βουλής».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με «αυστηρή» ανάγνωση του Κανονισμού της Βουλής, «η ημερήσια διάταξη των εργασιών συντάσσεται από τον πρόεδρο της Βουλής» (άρθρο 50) και απλώς «εξετάζεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων» (άρθρο 14).

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των αντιδράσεων, από κύκλους της Ν.Δ. έγινε γνωστό ότι ειδοποιήθηκαν τα κόμματα πως η Διάσκεψη των Προέδρων θα συγκληθεί σήμερα το μεσημέρι.

Έντυπη Καθημερινή


ΗΠΑ: Ένας νεκρός από σφαίρες αστυνομικού στο μετρό της Ουάσινγκτον



Οι αρχές είπαν ότι δεν είναι σαφές αν οπλοφορούσε ή αν προκάλεσε τους αστυνομικούς

Μία αστυνομικός της αστυνομικής υπηρεσίας του υπόγειου σιδηροδρόμου των ΗΠΑ πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν άγνωστο άνδρα μέσα σε σήραγγα κοντά στον σταθμό του μετρό της Ουάσινγκτον Potomac Avenue την Πέμπτη το βράδυ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο άνδρας αυτός δεν είχε άδεια για να βρίσκεται εκεί, μεταξύ των σταθμών Potomac Avenue και Stadium-Armory, σύμφωνα με εκπρόσωπο του μετρό και δεν έχει γίνει γνωστό για ποιόν λόγο βρισκόταν εκεί και τι συνέβη όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί. Οι αρχές είπαν ότι δεν είναι σαφές αν οπλοφορούσε ή αν προκάλεσε τους αστυνομικούς.

Τον άνδρα εντόπισε μέσα στη σήραγγα ο οδηγός ενός συρμού του υπόγειου σιδηροδρόμου -είπε ο εκπρόσωπος του μετρό Νταν Στέσελ- ο οποίος στη συνέχεια ειδοποίησε τις αρχές. H αστυνομικός που πυροβόλησε τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τις συνθήκες του περιστατικού.



Πηγή: skai.gr


"Πέντε δύσκολα χρόνια για την αγορά ακινήτων"


Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα έκλεισε πέντε δύσκολα χρόνια με συνεχή πτώση των τιμών, έχοντας πλέον χάσει τα ακίνητα το ήμισυ -κατά μέσο όρο - της αξίας τους, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας πανελλαδικής έρευνας της RE/MAX για την αγορά ακινήτων έτους 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου της RE/MAX, οι τιμές των ακινήτων σημείωσαν περαιτέρω πτώση το 2014 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σε πανελλαδικό επίπεδο οι τιμές των μεταχειρισμένων μειώθηκαν κατά 9,5% , ενώ των νεόδμητων κατά 7%. Στην Αττική αντίστοιχα είχαμε για τα μεταχειρισμένα πτώση 11% και τα νεόδμητα 7,5% ακολούθως στη Θεσσαλονίκη για τα μεταχειρισμένα πτώση 10% και τα νεόδμητα 12,5% και τέλος για την υπόλοιπη χώρα για τα μεταχειρισμένα πτώση 4% και τα νεόδμητα 1,5%.

Τα επίπεδα τιμών όπως έχει αναφερθεί και σε αντίστοιχες έρευνες προηγούμενων ετών, διαμορφώνονται από πολλούς παράγοντες. Οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες σε μεγάλο βαθμό και επηρεάζονται από τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες καθώς και από τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, τη ζήτηση αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ακινήτων.

Το 2014 το κύριο ενδιαφέρον των αγοραστών στράφηκε στις μεταχειρισμένες κατοικίες μικρού σχετικά εμβαδού (ακολούθησε την τάση των προηγουμένων ετών) λόγω των πιο προσιτών τιμών τους και των μειωμένων εξόδων (θέρμανσης, φόρων κλπ).

Ακολουθεί σύνοψη των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την έρευνας, πάνω από 8 στα 10 των πωληθέντων ακινήτων ήταν κατοικίες (διαμερίσματα & μονοκατοικίες/μεζονέτες), ενώ τα οικόπεδα καθώς και τα επαγγελματικά ακίνητα είχαν μικρά μερίδια (ποσοστό 5% & 12% αντίστοιχα).

Στην Αττική άνω του 80% των πωληθέντων ακινήτων ήταν κατοικίες. Τα οικόπεδα/αγροτεμάχια έφθασαν μόλις στο 3%, ενώ σημαντική ήταν η συμμετοχή των επαγγελματικών ακινήτων στο 14% επί του συνόλου των πωληθέντων ακινήτων.

Στη Θεσσαλονίκη οι αγοραπωλησίες επικεντρώθηκαν σχεδόν αποκλειστικά (κατά 92%) στις κατοικίες, ενώ η συμμετοχή των επαγγελματικών ακινήτων μόλις έφθασε μόλις στο 4%, ενώ απουσίαζαν εντελώς τα οικόπεδα/αγροτεμάχια.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα (εκτός Αττικής & Θεσσαλονίκης) οι κατοικίες ήταν κι εδώ η δημοφιλέστερη κατηγορία με ποσοστό 81%. Τα επαγγελματικά ακίνητα ήταν το 13%, ενώ τα οικόπεδα-αγροτεμάχια περιορίσθηκαν στο 6%.

Συνεχίζοντας την τάση των προηγουμένων ετών προτιμήθηκαν παλαιές κατοικίες (άνω της 5ετίας) σε ποσοστό 89%, έναντι των νεόδμητων & νέων (μέχρι 5ετίας) που μόλις συγκέντρωσαν το 11% (αδιαφορία για τα νεόδμητα, που τα προτίμησαν μόλις το 3% των αγοραστών). Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για κατοικίες 6 έως 15 ετών (36% του συνόλου), ενώ πρώτη στις προτιμήσεις των αγοραστών αναδείχθηκε η

κατηγορία των παλαιών άνω των 25 ετών (39%).

Στην Αττική, περίπου 1 στα 2 (47%) ακίνητα που πωλήθηκαν ήταν παλαιά (άνω 25ετίας). Τα νεόδμητα μαζί με τα νέα (έως 5ετίας) μόλις έφτασαν το 6%, ενώ τα 6 έως 15 ετών συγκέντρωσαν το σχεδόν το 1/3 των προτιμήσεων (31%) και τέλος η ενδιάμεση κατηγορία 16 έως 25 ετών μόλις ξεπέρασε το 15%.

Στη Θεσσαλονίκη έχουμε πλήρη κυριαρχία των άνω 25ετίας κατοικιών (σχεδόν 6 στις 10), ενώ τα νεόδμητα μαζί με τα έως 10ετίας συγκέντρωσαν το 36%.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι απουσιάζει εντελώς η κατηγορία 11-20 ετών.

Στις περιοχές της Υπόλοιπης Ελλάδας (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης) παρατηρούμε διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Έτσι βλέπουμε ότι οι κατοικίες έως 15 ετών προτιμήθηκαν σχεδόν από 6 στους 10 αγοραστές (57%) (50+% περισσότεροι σε σχέση με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη). Οι παλαιές κατοικίες (άνω των 25 ετών) έφθασαν το 36%. Ιδιαίτερη προτίμηση έδειξε το 1/3 των αγοραστών στις κατοικίες 6-10 ετών, ενώ ανύπαρκτο ήταν πρακτικά το ενδιαφέρον για τα νεόδμητα (μόλις το 2%).

Οι μεσαίες κατοικίες (δηλ. εμβαδού 71-110τμ.) προτιμήθηκαν από το 43% των αγοραστών, ενώ αρκετό ενδιαφέρον είχαν οι κατηγορίες 1-50τμ και 51-70τμ (16% και 15% αντίστοιχα), όπως και τα μεγάλα σπίτια άνω των 130τμ (15%).

Στην Αττική προτιμήθηκαν από τους μισούς περίπου αγοραστές (49%) επίσης οι μεσαίες κατοικίες (δηλ. εμβαδού 71-110τμ.) με δημοφιλέστερη την κατηγορία των 91-110τμ. με 30%. Αξιόλογη είναι η παρουσία των μεγάλων κατοικιών (άνω των 150τμ) σε ποσοστό 20%, που είναι υπερδιπλάσιο του πανελλαδικού μέσου όρου.

Στη Θεσσαλονίκη η δημοφιλέστερη κατηγορία ήταν από 51-70τμ που την προτίμησαν 1 στους 3 αγοραστές, με δεύτερη επιλογή τα διαμερίσματα έως 91- 110τμ (20%). Ψηλά στις προτιμήσεις ήταν και οι κατηγορίες 71-90τμ και 111-130τμ (από 16% κάθε μια).

Στην υπόλοιπη Ελλάδα (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης) παρατηρούμε έντονη προτίμηση από σχεδόν 1 στους 3 αγοραστές στα μικρά διαμερίσματα (ως 50τμ.), ενώ πάνω από το 40% επέλεξε την κατηγορία 71-110τμ . Μικρό (6%) ήταν το ενδιαφέρον για τις μεγάλες κατοικίες (άνω των 150τμ).




Πηγή: capital.gr


Πλαστά πιστοποιητικά Ελληνοποίησης Αλβανών πολιτών




Εντοπίστηκαν μέχρι τώρα 14 υποθέσεις

14 παράτυπα  έγγραφα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών από την υπηρεσία Δημοτολογίου του δήμου Ιωαννιτών προς Αλβανούς πολίτες, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, εντοπίστηκαν στο Δήμο Ιωαννιτών, κατά την διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου που διενεργήθηκε μετά από αίτημα του Προξενείου Αργυροκάστρου.

Για την υπόθεση ξεκίνησε  Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον Δήμο Ιωαννιτών, μιας και τα πιστοποιητικά, «χρησιμοποιούν» τα μητρώα προ του 1913, πριν την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, τα οποία είναι χειρόγραφα και εμφανίζουν Αλβανούς πολίτες ως απογόνους Ελλήνων πολιτών, με στόχο να πετύχουν την παράνομη ελληνοποίησή τους.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν Αλβανός πολίτης προσκόμισε έγγραφο, το οποίο στην συνέχεια διαπιστώθηκε από την έρευνα ότι δεν είχε τις απαιτούμενες διατυπώσεις δημοσίου έγγραφου, υπογραφές και σφραγίδες. Τότε  η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ζήτησε από το Προξενείο Αργυροκάστρου να σταλούν για έλεγχο όλα τα πιστοποιητικά που έχουν φτάσει στο αρμόδιο γραφείο του.


Πηγή


Σήμερα συνάντηση - «κλειδί» Τσίπρα με Γιούνκερ


Χθες ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία - Δεσμεύτηκε για πάταξη του λαθρεμπορίου και παρουσίασε άλλους τέσσερις τομείς, πρόσφορους για μεταρρυθμίσεις - «Ακόμα κι αν δεν υπάρξει εκταμίευση, η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της»

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συναντηθεί, νωρίς το πρωί, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία.

Οι δύο άνδρες υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Τσίπρας στον ΟΟΣΑ: Πακέτο μεταρρυθμίσεων και «κούρεμα» χρέους


"Αγωνίζομαι, ώστε η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα να δώσει μια νέα ώθηση στην Ευρώπη. Επειδή η Ελλάδα δεν είναι sui generis, αλλά αποτελεί σύμπτωμα μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής αδυναμίας" τόνισε από το Παρισι, όπου μίλησε σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Παρουσίασε, δε, συγκεκριμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, αλλά με προοδευτικό πρόσημο.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι "αποτελεί σχεδόν κοινό τόπο μεταξύ των οικονομολόγων, των διανοουμένων και των διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ, ότι η Ευρώπη χρειάζεται απεγνωσμένα να ξεφύγει από την παγίδα της λιτότητας για να εγκαινιάσει μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας".

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα για την κατάσταση την Ευρώπη, λέγοντας ότι "πρέπει να σεβόμαστε τη δημοκρατία και την έκφραση της ελεύθερης βούλησης των λαών, αν δεν θέλουμε να παραδώσουμε την Ευρώπη στην ακραία εθνικιστική και λαϊκιστική δεξιά".

Ξεκαθάρισε, δε, ότι "για την Ελλάδα, η εποχή της λιτότητας, των μνημονίων και της τρόικας έχει παρέλθει. Και αυτό είναι οριστικό και αμετάκλητο. Εκείνοι που συμπεριφέρονται σαν οι Έλληνες να μην ψήφισαν ποτέ ή σαν η ψήφος τους να μην έχει σημασία, στην πραγματικότητα καθιστούν την Ευρώπη άνευ σημασίας στα μάτια των πολιτών της".

Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι "η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι σε μεγάλο βαθμό συμβατή με τη δημιουργία μιας νέας ποιοτικής σχέσης με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, η οποία θα βασίζεται στην ειλικρίνεια, το ρεαλισμό και την αμοιβαία κατανόηση".

Σημείωσε ότι "μετά από πέντε χρόνια οικονομικής ύφεσης και κοινωνικών δυσκολιών, η χώρα μας παραμένει σε δεινή οικονομική κατάσταση. Τα προβλήματά μας εκτείνονται σε πολλές πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας, από την οικονομική επισφάλεια μέχρι τη μαζική ανεργία και τη φτώχεια".

Παραδέχθηκε ότι "το έργο της κυβέρνησής μας κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Απαιτεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση ιστορικά ριζωμένων αδικιών και της αναποτελεσματικότητας του οικονομικού μας συστήματος".

Εξήγησε, δε, ότι αυτό "απαιτεί δύο πράγματα: πρώτον, την πολιτική βούληση ώστε να αντιπαρατεθούμε όλα αυτά τα οργανωμένα συμφέροντα που επωφελούνται εις βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών. Η κυβέρνησή μας έχει αυτή τη βούληση. Δεύτερον, χρειαζόμαστε τεχνική εμπειρία, ώστε να εντοπίσουμε τις θεσμικές δομές που μπλοκάρουν τις αλλαγές και να τις μεταρρυθμίσουμε με σταθερό τρόπο. Η συνδρομή του ΟΟΣΑ στο θέμα αυτό είναι πολύτιμη".

Αποσαφήνισε ότι η κυβέρνησή του θέλει μια νέα σχέση με τον ΟΟΣΑ, μακριά από τις εργαλειοθήκες του παρελθόντος, οι οποίες ποτέ δεν είχαν γίνει αποδεκτές από τους πολίτες ως ένα δικό τους σύνολο μεταρρυθμίσεων.

"Η συνεργασία θα πλαισιώνεται από το πρόγραμμα της κυβέρνησής μας για προοδευτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, κάθε περίπτωση θα εξετάζεται χωριστά, και σε ό,τι αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες που πλαισιώνουν την εφαρμογή τους" διευκρίνισε.

Αναδιάρθρωση χρέους

Ο πρωθυπουργός επανέφερε το θέμα του χρέους, λέγοντας ότι "είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα το δημόσιο χρέος της να αναδιαρθρωθεί" και προσθέτοντας ότι "ο φαύλος κύκλος της παγίδας του χρέους και η μόνιμη εξάρτηση δεν αποτελούν μια μέθοδο που εξασφαλίζει μια συνολικά υγιή ευρωζώνη. Πρέπει να αντικαταστήσουμε την πολιτική μυωπία με έμπνευση και τόλμη".

Τόνισε ότι "για εμάς, η αλλαγή είναι μία φυσιολογική κατάσταση. Η στρατηγική των μεταρρυθμίσεών μας περιλαμβάνει παρεμβάσεις με στόχο, αφενός να εξέλθουμε από το τέλμα και να απομακρυνθούμε από το χαμηλό ισοζύγιο της οικονομίας και αφετέρου να επηρεάσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νέου ισοζυγίου. Η αλλαγή πρέπει να είναι ριζοσπαστική -όχι οριακή-, επειδή η οικονομία μας εξακολουθεί να είναι σε μια κατάσταση σύγχυσης, λόγω της κατάρρευσης των παραγωγικών δυνατοτήτων της. Χρειαζόμαστε ένα σοκ για την ανάκαμψη της οικονομίας. Και, μόλις δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη, οι σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτες δυνατότητές της υποδεικνύουν ότι θα μπορούσε να διατηρηθεί για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο".

Πάταξη του λαθρεμπορίου

Διαμήνυσε ότι "η νέα ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει με μια διττή μεταρρυθμιστική στρατηγική: με μια απαραίτητη πρώτη δέσμη, sine qua non μεταρρυθμίσεων, με άμεση εφαρμογή μέχρι τον Απρίλιο. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα θέσουν το πλαίσιο για μια ακόμη πιο φιλόδοξη δέσμη μεταρρυθμίσεων μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα".

"Οι άμεσες προτεραιότητες της μεταρρυθμιστικής μας προσπάθειας είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η απελπιστική ανάγκη να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα στην Ελλάδα σε σχέση με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Όσον αφορά το πρώτο, καμία αριστερή κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει από οπουδήποτε αλλού παρά από την αντιμετώπιση της πρόσβασης, για παράδειγμα, σε τροφή, στέγη και ενέργεια".

"Όσον αφορά το δεύτερο, μεταξύ άλλων, θα στοχεύσουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού, θα κάνουμε πιο αυστηρή τη νομοθεσία σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, θα ενισχύσουμε την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ενώ θα εξασφαλίσουμε την πλήρη λογοδοσία και διαφάνεια των λειτουργιών της και θα διευρύνουμε τον ορισμό της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής, ενώ θα καταργήσουμε τη φορολογική ασυλία".

Τόνισε ότι η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα είναι πιο δύσκολο εγχείρημα. Έχουμε ήδη ξεκινήσει, με τον εξορθολογισμό της ίδιας της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, έχουμε ήδη μειώσει τον αριθμό των υπουργείων.

Και δεσμεύτηκε:

- Θα προωθήσουμε μηχανισμούς για καλύτερους διορισμούς, αξιολογήσεις και καθιέρωση δίκαιων διαδικασιών για τη μεγιστοποίηση της κινητικότητας ανθρώπινων και άλλων πόρων στο πλαίσιο του δημόσιου τομέα.

- Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη δραστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κεντρικών και τοπικών κυβερνητικών υπηρεσιών στοχεύοντας τις δημοσιονομικές διαδικασίες, την αναδιάρθρωση της διαχείρισης, και την ανακατανομή των πόρων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σωστά.

- Προχωρώντας σε μια πιο οικονομική ατζέντα, θα επιδιώξουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις σε βασικούς τομείς και να αξιοποιήσουμε τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους πιο αποτελεσματικά, εξετάζοντας κάθε περίπτωση χωριστά και σεβόμενοι το δημόσιο συμφέρον.

Τέσσερις μεταρρυθμίσεις

Ο πρωθυπουργός ανέφερε τέσσερις τομείς για μεταρρυθμίσεις:

Πράσινη Ανάπτυξη
Σύμφωνα με τις προτεραιότητες που εξήγγειλε η νέα Επίτροπος της ΕΕ για το περιβάλλον, θα θέλαμε να γίνει η Ελλάδα ένας ηγέτης στις στρατηγικές του πράσινου μετασχηματισμού.

Μερικές από τις μείζονες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν μέσω της εισαγωγής των κατανεμημένων συστημάτων (στον τομέα της ενέργειας ή των αποβλήτων, για παράδειγμα), αλλά αυτό μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπως οι κατασκευές και ο βιομηχανικός σχεδιασμός.

Κοινωνική Οικονομία
Η κοινωνική Οικονομία έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης και έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες στα χρόνια που έρχονται.

Πρέπει να προωθήσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα εντοπίζει τα σημεία συμφόρησης για την μελλοντική ανάπτυξή του, θα παρέχει υποστήριξη στους οργανισμούς που μπορούν να ξεπεράσουν μεταρρυθμίσεις  αυτά τα σημεία συμφόρησης, ενώ θα ενθαρρύνει τις συνέργειες με άλλους τομείς της οικονομίας.

Νέα Δικτυακά Συστήματα
Η πληροφορική έχει πλέον δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για δικτυακά συστήματα και κινείται προς μια παραγωγή με βάση τα κοινά στοιχεία. Η εφαρμογή της, όπως προκύπτει από την ευρωπαϊκή εμπειρία, είναι ευρεία: από την κοινωνική φροντίδα μέχρι τον  τραπεζικό τομέα, και από τα τρόφιμα μέχρι την εκπαίδευση. Μια τέτοια προσέγγιση είναι ιδιαίτερα σημαντική στην Ελλάδα, όχι μόνο λόγω της αδυναμίας των υφιστάμενων θεσμών, αλλά και λόγω του μεγάλου αριθμού ειδικευμένων ατόμων που τώρα είτε είναι άνεργοι είτε στο εξωτερικό, καθώς και λόγω των πολλών απομακρυσμένων νησιωτικών ή ορεινών περιοχών.

Επιχειρηματικά οικοσυστήματα (clusters)
Η δημιουργία των οικοσυστημάτων παραγωγής μπορεί να προσφέρει σημαντικά κίνητρα για να παραμείνουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αντί να φύγουν στο εξωτερικό. Ένα οικοσύστημα μπορεί να περιλαμβάνει συνένωση υποδομών, εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, σύμπραξης με δημόσια πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα με τρόπο που να μεγιστοποιεί τα οφέλη της επένδυσης στη συνεργασία.

«Ακόμη κι αν δεν υπάρξει εκταμίευση, η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της»

«Αρκετά με τη λιτότητα» είπε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ, κ. Άνχελ Γκουρία, και πρόσθεσε: «Δεν αισθάνομαι να έχω θηλιά στο λαιμό μου».

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τον ΟΟΣΑ, είπε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που συνυπέγραψε θα προωθεί μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της οικονομικής ανάπτυξης και όχι της λιτότητας και της κοινωνικής απορρύθμισης, όπως στο παρελθόν.

Ερωτηθείς για την εκταμίευση των δόσεων, είπε: «Αυτή την στιγμή υπάρχει μία διαπραγμάτευση σε εξέλιξη. Ένα από τα ελλείμματα ήταν ότι δεν είχε σαφή αναφορά στη χρηματοδότηση. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει, είμαστε έντιμοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ακόμη κι αν δεν υπάρξει εκταμίευση η Ελλάδα θα ανταποκριθεί. Ωστόσο, αν δεν καταβληθεί η δόση, αυτό θα σημαίνει ότι στο πλαίσιο μίας συμφωνίας υπάρχει κάποιος που την προωθεί και κάποιος που θέλει να την δυναμιτίσει».

«Υπάρχει αμοιβαία καχυποψία με τους εταίρους και γι' αυτό είμαστε εδώ» παραδέχθηκε. «Υπάρχει από ένα μέρος των εταίρων μας η καχυποψία ότι η Ελλάδα δεν θέλει πραγματικά μεταρρυθμίσεις. Είμαστε εδώ, για να πιστοποιήσουμε και μέσω του ΟΟΣΑ τη βούλησή μας» προσέθεσε.

Δήλωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας: «Συνυπογράψαμε με τον κ. Γκουρία μία νέα περίοδο ειλικρινούς συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ. Η συνεργασία μας αποκτά νέα βάση, γιατί βασίζεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης. Ο ΟΟΣΑ δεσμέυεται, ώστε να παράσχει την απαραίτητη υποδομή, ώστε οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν».


Πηγή : protothema.gr


Συνεχίζει να είναι προκλητικός : Σόιμπλε: Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου με την Ελλάδα, αλλά δεν βοηθάει



«Είναι πιο εύκολο για χώρες με προβλήματα να λένε στους λαούς τους ότι αυτά οφείλονται στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες, όμως αυτό δε βοηθάει».

«Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου με την Ελλάδα, αλλά δεν βοηθάει», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βιέννη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δοκιμάσαμε έναν κάποιο εκνευρισμό όσο βοηθούσαμε την Ελλάδα, αλλά δεν θέλουμε να μιλήσουμε άλλο γι' αυτό (...) Είναι πιο εύκολο για χώρες με προβλήματα να λένε στους λαούς τους ότι αυτά οφείλονται στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες, όμως αυτό δε βοηθάει».

Μάλιστα ο Αυστριακός ομόλογός του, που ήταν επίσης ομιλητής στην ίδια εκδήλωση, εκτίμησε ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει να έχεις κοινό νόμισμα, πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη, να ακολουθείς τους κανόνες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr


Όλα τα μυστικά για ρύθμιση χρεών σε εφορίες, Ταμεία



Ρύθμιση για την εφάπαξ ή την τμηματική εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο με άκρως ευνοϊκούς όρους σχεδιάζει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από το σχετικό νομοσχέδιο που έθεσε χθες σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών. Με τη ρύθμιση αυτή ακόμη και φορολογούμενοι που έχουν φυλακιστεί για πολύ μεγάλα χρέη προς το Δημόσιο θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να αποφυλακιστούν. Στόχος είναι να επωφεληθούν πάνω από 3.000.000 φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) και να εισπραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 9 δισ. ευρώ των εισπράξιμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Και ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από το υπουργείο Οικονομικών, όλα ανεξαιρέτως τα χρέη προς τις εφορίες και τα τελωνεία τα οποία έχουν βεβαιωθεί και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, μέχρι και την 1η Μαρτίου 2015, δηλαδή ακόμη και οι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, που παρέμειναν απλήρωτες, μπορούν να τακτοποιηθούν είτε με εφάπαξ πληρωμή του αρχικού ποσού της οφειλής και διαγραφή του συνόλου των συσσωρευμένων προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής είτε με τμηματική καταβολή, σε 2 έως και 100 μηνιαίες δόσεις και με εκπτώσεις επί των προσαυξήσεων και των τόκων κλιμακούμενες αντιστρόφως ανάλογα του αριθμού των δόσεων, από 90% έως 30%. Η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση αυτή λήγει στις 26 Μαΐου 2015.

Ισόποση διαγραφή

Ειδικά για όσους εξοφλήσουν μέχρι τις 27 Απριλίου 2015 οποιοδήποτε ποσό τουλάχιστον ίσο με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης δόσης προβλέπεται ισόποση διαγραφή προσαυξήσεων και τόκων και εν συνεχεία υπαγωγή του εναπομείναντος υπολοίπου, το αργότερο μέχρι τις 26 Μαΐου 2015, στη βασική ρύθμιση που προβλέπει εξόφληση έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις.

Γενικά, το τελικό κείμενο των διατάξεων για τις ρυθμίσεις είναι ακόμη πιο ευνοϊκό για τους οφειλέτες σε σύγκριση με αυτό που είχε προαναγγείλει πριν από ένα μήνα σε συνέντευξη τύπου η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη δεδομένου ότι εντάσσονται στη ρύθμιση και τα χρέη που έγιναν ληξιπρόθεσμα στο πρώτο δίμηνο του 2015. Επιπλέον, η ρύθμιση η οποία προβλέπει διαγραφή προσαυξήσεων και τόκων ίση με το τμήμα της αρχικής οφειλής που θα πληρωθεί άμεσα καταλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις χρεών και όχι μόνο τους φόρους εισοδήματος και τα «χαράτσια» επί των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ) που είχαν βεβαιωθεί και κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι 31-12-2013.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών έχει δικαίωμα με απόφασή του να εξαιρέσει από το δικαίωμα υπαγωγής στις ρυθμίσεις συγκεκριμένες κατηγορίες οφειλετών με κριτήρια το ύψος των οφειλών τους και την εισοδηματική ή την περιουσιακή τους κατάσταση. Μπορεί επίσης να εξαιρέσει και συγκεκριμένες κατηγορίες οφειλών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ


Πηγή : e-typos.com/gr


Σύλληψη 67χρονου για ασέλγεια σε βάρος 10χρονης


Ο συνταξιούχος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, και ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον του κοριτσιού.

Συνταξιούχος συνελήφθη σήμερα στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος ότι κατά την τελευταία πενταετία (από τότε δηλαδή που το κορίτσι ήταν πέντε ετών) ασελγούσε επανειλημμένως εις βάρος 10χρονης.  

Προηγουμένως το ανήλικο κορίτσι είχε εκμυστηρευτεί στον πατέρα του τα όσα βίωνε, και ο τελευταίος με τη σειρά του απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές που ερεύνησαν την καταγγελία.   Τελικώς σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία εστάλη στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και κατόπιν εκδόθηκε ένταλμα από τον ανακριτή βάσει του οποίου ο κατηγορούμενος συνελήφθη.  

Πρόκειται για 67χρονο, ο οποίος φέρεται ότι ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον της 10χρονης μαθήτριας.

Πηγή: lifo.gr