Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Τα κρεμμύδια θα μπορούσαν να μειώσουν τη γλυκόζη του αίματος και τα επίπεδα χοληστερόλης



Εκχύλισμα από κρεμμύδι θα μπορούσε να μειώσει υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα ( υπεργλυκαιμία ) και τα επίπεδα της χοληστερόλης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Αν τα συμπεράσματα αυτά αναπτυχθούν περαιτέρω, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση ενός νέου τρόπου θεραπείας για το διαβήτη .

Η μελέτη, που παρουσιάστηκε στο 97ο ετήσιο συνέδριο της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο, διεξήχθη σε διαβητικούς αρουραίους. Όταν οι αρουραίοι έλαβαν Allium cepa - ή κρεμμύδι απόσταγμα βολβών - σε συνδυασμό με μετφορμίνη , τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος και της χοληστερόλης τους είχαν μειωθεί σημαντικά.

Οι αρουραίοι, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί για να έχουν διαβήτη , διαιρέθηκαν σε τρεις ομάδες. Όλες οι ομάδες έλαβαν μετφορμίνη , και το καθένα δόθηκε μια διαφορετική δόση από εκχύλισμα κρεμμυδιού - 200, 400, ή 600 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόγραμμα βάρους σώματος. Ο στόχος ήταν να προσδιοριστεί αν εκχύλισμα κρεμμυδιού θα μπορούσε να ενισχύσει τα αποτελέσματα της μετφορμίνης.

Στους αρουραίους που δίνονταν οι μεγαλύτερες δόσεις του εκχυλίσματος κρεμμυδιού μείωσε τους της γλυκόζης του αίματος και τα επίπεδα χοληστερόλης.

Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι το ίδιο για τους ανθρώπους, οι ερευνητές ελπίζουν να φιλτράρουν το εκχύλισμα κρεμμυδιού, έτσι ώστε να μπορούν να χορηγούνται μόνο τα σημαντικά συστατικά.

Ο Anthony Ojieh, επικεφαλής ερευνητής, δήλωσε: « Τα Κρεμμύδια είναι φθηνά και διαθέσιμα και έτσι και χρησιμοποιηθούν ως διατροφικό συμπλήρωμα έχουν τη δυνατότητα με την σωστή τους χρήση για την θεραπεία των ασθενών με διαβήτη..

Το Κρεμμύδι δεν είναι υψηλό σε θερμίδες ωστόσο, φαίνεται να μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό.

Το μόνο που πρέπει να διερευνήσουμε τώρα είναι τον μηχανισμό μέσω του οποίου κρεμμύδι επέφερε τη μείωση της γλυκόζης του αίματος.


Πηγή : diabetes.co.uk
Επιμέλεια : Κώστας Βουκελάτος




Ντυμένοι αστυνομικοί έκλεβαν σπίτια αλλοδαπών μαζί τους και πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος



Στην σπείρα η οποία έμπαινε στα σπίτια αλλοδαπών και τους λήστευε συμμετείχε πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος και άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία φορούσαν ρούχα αστυνομικών.

Όταν πήγαιναν στα σπίτια των αλλοδαπών εμφανίζονταν ως αστυνομικοί και αφού πετύχαιναν να τους πείσουν να τους ανοίξουν, δήθε για έλεγχο, τους κτυπούσαν και τους λήστευαν.
Τα μέλη της σπείρας αυτής δρούσαν, κυρίως, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.


Γλαύκωμα: 100.000 Έλληνες πάσχουν χωρίς να το γνωρίζουν




της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το γλαύκωμα είναι η δεύτερη κύρια αιτία τύφλωσης παγκοσμίως, ωστόσο είναι μια ασθένεια για την οποία το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει αρκετά. Η Ελληνική Εταιρεία Γλαυκώματος επισημαίνει με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος τους κινδύνους αυτής της ασθένειας και την επιτακτική ανάγκη για όλους να προγραμματίσουν τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις ...

Στην Ελλάδα τουλάχιστον 200 χιλιάδες άτομα πάσχουν από γλαύκωμα και οι μισοί εξ αυτών δεν έχουν διαγνωστεί, χάνοντας έτσι σιγά-σιγά, αλλά οριστικά την όρασή τους. Παράλληλα, τουλάχιστον 40 χιλιάδες άτομα θα εμφανίσουν γλαύκωμα μέσα στην επόμενη πενταετία. Περίπου 67 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με γλαύκωμα, και δυστυχώς, οι μισοί πάσχοντες δεν γνωρίζουν ότι νοσούν. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν σταδιακά την όρασή τους χωρίς προειδοποίηση. Σήμερα, υπάρχουν 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι τυφλοί εξαιτίας της νόσου.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα τουλάχιστον 200 χιλιάδες άτομα πάσχουν από γλαύκωμα και οι μισοί εξ αυτών δεν έχουν διαγνωστεί, χάνοντας έτσι σιγά-σιγά, αλλά οριστικά την όρασή τους. Παράλληλα, τουλάχιστον 40 χιλιάδες άτομα θα εμφανίσουν γλαύκωμα μέσα στην επόμενη 5ετία.

«Το γλαύκωμα μπορεί να παραμείνει χωρίς συμπτώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, έως και χρόνια, με συνέπεια να χάνεται ένα σημαντικό μέρος της όρασης, μέχρις ότου ο ασθενής να οδηγηθεί στον οφθαλμίατρο και να διαγνωστεί. Ο τακτικός οφθαλμολογικός έλεγχοι είναι ο μόνος τρόπος για να ανιχνευτεί το γλαύκωμα νωρίς, ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί κατάλληλα», δήλωσε ο κ. Μαγκουρίτσας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γλαυκώματος. Συνεχίζοντας τόνισε: «Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για το γλαύκωμα, ωστόσο αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με καινοτόμες φαρμακευτικές ή επεμβατικές επιλογές, οι οποίες μπορεί να σταματήσουν ή  να επιβραδύνουν την εξέλιξή του. Η αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας κινδύνου για το γλαύκωμα, άρα το κλειδί για να διατηρηθεί η όρασή στους ασθενείς με γλαύκωμα είναι η κατάλληλη ρύθμιση της ενδοφθάλμιας πίεσης».


Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος: τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε την όρασης σας;

• Προγραμματίστε μια οφθαλμολογική εξέταση. Το γλαύκωμα είναι γνωστό ως «ο αθόρυβος κλέφτης της όρασης» και είναι μια ασθένεια χωρίς αισθητά συμπτώματα – σημαντικό ποσοστό της όρασής σας μπορεί να χαθεί πριν καν αρχίσετε να το παρατηρείτε, συνεπώς η τακτική εξέταση των ματιών, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης και βυθοσκόπηση, είναι πολύ σημαντική.

• Συζητήστε για το γλαύκωμα. Μιλήστε με τους γονείς σας, την οικογένειά σας, τους φίλους και τους συναδέλφους σας σχετικά με την ασθένεια και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. Συνήθως αφορά άτομα >40 ετών. Σπάνια μπορεί να προσβληθούν και άτομα κατά τη βρεφική, παιδική ή νεανική ηλικία.

• Βεβαιωθείτε ότι τα αγαπημένα σας πρόσωπα λαμβάνουν σωστά τα φάρμακά τους για το  γλαύκωμα. Με την κατάλληλη θεραπεία, οι περισσότεροι ασθενείς με γλαύκωμα δεν θα χάσουν την όρασή τους. Ωστόσο, πάνω από 50% των ασθενών με γλαύκωμα δεν συμμορφώνονται στη θεραπεία τους είτε επειδή δεν ακολουθούν τις οδηγίες του γιατρού τους για τη λήψη της αγωγής τους είτε επειδή διακόπτουν εντελώς τη θεραπεία τους, μια συμπεριφορά που, με την πάροδο του χρόνου, θα οδηγήσει σε απώλεια όρασης.

Το γλαύκωμα είναι μια ομάδα οφθαλμικών παθήσεων, που οδηγούν σε προοδευτική βλάβη του οπτικού νεύρου. Το οπτικό νεύρο είναι το αρμόδιο όργανο για τη διαβίβαση των πληροφοριών από το μάτι στον εγκέφαλο. Έτσι  το γλαύκωμα μπορεί να οδηγήσει σε μια σταδιακή, μη αναστρέψιμη απώλεια της όρασης, και τελικά σε τύφλωση, αν δεν αντιμετωπισθεί κατάλληλα. Στο γλαύκωμα αρχικά φθείρονται οι νευρικές ίνες που είναι υπεύθυνες για την περιφερική όραση. Αντίθετα με τον καταρράκτη, όπου μειώνεται η κεντρική όραση (η οπτική οξύτητα), το γλαύκωμα χαρακτηρίζεται στα πρώτα στάδια από διαταραχές της περιφερικού οπτικού πεδίου, που ονομάζονται σκοτώματα. Οι κεντρικές νευρικές ίνες, που είναι υπεύθυνες για την κεντρική όραση,  προσβάλλονται στο προχωρημένο στάδιο της νόσου. Ο βασικότερος παράγοντας που τραυματίζει τις νευρικές ίνες του οπτικού νεύρου είναι η αυξημένη  ενδοφθάλμια  πίεση. Στο πρωτοπαθές γλαύκωμα ανοικτής γωνίας για άγνωστους ακόμη λόγους παρεμποδίζεται η αποχέτευση του υγρού που διακινείται στο εσωτερικό του ματιού, του υδατοειδούς υγρού, και είναι υπεύθυνο για να τη φυσιολογική ενδοφθάλμια πίεση.
Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι γλαυκώματος: το πρωτοπαθές γλαύκωμα ανοιχτής γωνίας, που είναι χρόνιο, και το οξύ, ή γλαύκωμα κλειστής γωνίας. Το γλαύκωμα ανοιχτής γωνίας αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% του συνόλου των περιστατικών με γλαύκωμα και είναι συνήθως ασυμπτωματικό στα αρχικά στάδια, γι 'αυτό συχνά παραμένει αδιάγνωστο μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Το γλαύκωμα κλειστής γωνίας, από την άλλη πλευρά, έχει έντονα συμπτώματα, είναι λιγότερο συχνό, και απαιτεί άμεση ιατρική παρέμβαση. Τα συμπτώματα του γλαυκώματος κλειστής γωνίας μπορεί να περιλαμβάνουν έντονο πόνο, ναυτία, κοκκίνισμα των ματιών και θολή όραση.

Αντιμετώπιση  γλαυκώματος και παράγοντες κινδύνου

Το γλαύκωμα δεν θεραπεύεται αλλά αντιμετωπίζεται. Η απώλεια της όρασης δεν μπορεί να αποκατασταθεί, παρόλα αυτά, η υπολειπόμενη όραση μπορεί να διατηρηθεί μέσω αγωγής. Το γλαύκωμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με οφθαλμικές σταγόνες, με χρήση ακτινών λέιζερ, με χειρουργική επέμβαση, ή με έναν συνδυασμό αυτών των μεθόδων.

Εκτός από την υψηλή ενδοφθάλμια πίεση, ορισμένοι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης γλαυκώματος, συμπεριλαμβανομένων:
• Οικογενειακό ιστορικό γλαυκώματος
• Ηλικία άνω των 60 ετών
• Προγενέστεροι τραυματισμοί - κακώσεις οφθαλμού
• Χρήση στεροειδών για μεγάλο χρονικό διάστημα
• και λιγότερο συχνά διαβήτης, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακή νόσος

Σχετικά με την Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος

Η Ετήσια Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος (WGW) είναι μια κοινή πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Γλαυκώματος (WGA) και της Παγκόσμιας Ένωσης Ασθενών με Γλαύκωμα (WGPA), για την ευαισθητοποίηση γύρω από τη νόσο του γλαυκώματος, πως η νόσος επηρεάζει την όραση, τον τρόπο διάγνωσης και να την αντιμετώπισή της.


Πηγή : iatropedia.gr


Ποινικές δικογραφίες για πρώην υπουργούς Παιδείας στη Βουλή



Αφορούν τους Ανδρέα Λοβέρδο και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Ποινικές δικογραφίες, όπως προκύπτει από τα όσα ειπώθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής στις 10 Μαρτίου, διαβιβάστηκαν στη Βουλή -σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος- και ανάμεσά τους υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν τους πρώην υπουργούς Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο και Λοβέρδο.

Ειδικότερα, πρόκειται για ειδικές δικογραφίες που έχει διαβιβάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τις εξής ημερομηνίες και για τα εξής αντικείμενα:

- Στις 25 Φεβρουαρίου του 2015, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος, 83 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής και 1 και 4 του ν. 3126/2003 για την «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει, διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε κατόπιν της από 12/1/2015 μήνυσης της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, που αφορά τους πρώην υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανδρέα Λοβέρδο, για τα φερόμενα ως τελεσθέντα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπεξαίρεσης.

- Στις 2 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος, 83 παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής και 1, 2 και 4 του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των υπουργών, όπως ισχύει, διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν της από 14/1/2015 μηνυτήριας αναφοράς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «Εννέα Μούσες» του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης που αφορά στον πρώην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με τη μη έγκαιρη πρόσληψη καθηγητών στο ως άνω σχολείο κατά το σχολικό έτος 2013-2014.

- Στις 9 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με την ίδια κατά τα ανωτέρω διαδικασία περί «ποινικής ευθύνης υπουργών» διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν ανώνυμης αναφοράς προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος που αφορά στον πρώην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με τη φερόμενη τέλεση πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά την άσκηση των καθηκόντων του και δη την έκδοση υπουργικής απόφασης για την έγκριση κατανομής ενταγμένων ωρών στους εκπαιδευτικούς του εξωτερικού.


Πηγή : newsbeast.gr


Νέα Σμύρνη: Έδιωξαν τυφλή γυναίκα με σκύλο-οδηγό από ταβέρνα


Την έδιωξαν από την επιχείρησή τους γιατί διεκδίκησε το  αυτονόητο. Ο λόγος για την Εύη Σταμάτη, χειρίστρια της σχολής σκύλων-οδηγών “Λάρα”, η οποία πήγε για φαγητό στο πολυδιαφημισμένο εστιατόριο “Μυρτιά” στη Νέα Σμύρνη μαζί με τον σκύλο-οδηγό της και αντιμετώπισε την ηθική παρακμή της κοινωνίας μας.

Όπως αναφέρουν οι Φιλόζωοι Αλίμου σε ανακοίνωσή τους στο Facebook, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αφού αρνήθηκαν πεισματικά την είσοδο του σκύλου - οδηγού στο εστιατόριο, προσπαθούσαν να πείσουν την γυναίκα πως έχει κόμπλεξ κατωτερότητας εξαιτίας της τύφλωσής της! Το αποτέλεσμα ήταν η Εύη Σταμάτη να αναγκαστεί να καλέσει την αστυνομία.

Να υπενθυμίσουμε: Κάθε ομάδα σκύλου-οδηγού έχει δικαίωμα πρόσβασης παντού, βάσει εθνικής νομοθεσίας. Επίσης, έχει το δικαίωμα να καλεί την αστυνομία και να ασκεί μήνυση σε περίπτωση ρατσιστικής συμπεριφοράς κι άρνησης εισόδου σε: δημόσια μέρη/υπηρεσίες, ιδιωτικά μέρη/επιχειρήσεις, εστιατόρια, θέατρα/κινηματογράφους, σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Mποϊκοτάρουμε όποια επιχείρηση, αρνείται την είσοδο στους σκύλους-οδηγούς τυφλών και προσβάλλει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι με απώλεια όρασης, προκειμένου να είναι αυτόνομοι. Όπως και τον κόπο που καταβάλλουν κάποιοι άνθρωποι, για να τους προσφέρουν τη χαρά της αυτονομίας και το δώρο της όρασης, μέσα από τα μάτια των σκύλων-οδηγών.



Πηγή : dogw0rld.blogspot.gr


Επανασυγκροτείται άμεσα η δημοτική αστυνομία



Η σχετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Στην άμεση επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς σχετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την αποκατάσταση όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και άλλες διατάξεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ύστερα από εξέταση τεχνικών θεμάτων, που συνδέονται με την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αποφάσισε να ενσωματώσει την πρόβλεψη στο υπό προώθηση στη Βουλή σχέδιο νόμου.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα περιλαμβάνει την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και θα επιστρέψουν σε αυτήν όσοι, μετά τη διάλυσή της, μετακινήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωση της, η ΚΕΔΕ προτείνει την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ενώ το ίδιο είχε ζητήσει πριν λίγες ημέρες και ο δήμαρχος Αθήνας.


Πηγή: skai.gr


Θρηνεί τα παιδιά της η Γαλλία




Σε κλίμα βαρύ πένθους η Γαλλία μετά τον χαμό των 3 Γάλλων ολυμπιονικών της.

Γάλλοι εμπειρογνώμονες αναμένονται σήμερα στην Κεμπράδα ντελ Γέσο, στη βορειοδυτική Αργεντινή, στο σημείο της συντριβής των ελικοπτέρων κατά την οποία δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τρεις μεγάλες μορφές του γαλλικού αθλητισμού.

Η ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό, 57 ετών, η ολυμπιονίκης κολύμβησης Καμίγ Μυφά, 25 ετών και ο ολυμπιονίκης της πυγμαχίας Αλεξίς Βαστίν, 28 ετών, σκοτώθηκαν στην αεροπορική τραγωδία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης μαζί με ακόμη πέντε Γάλλους, μέλη της παραγωγής του τηλεριάλιτι "Dropped" του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TF1 και, τους δύο αργεντινούς πιλότους.

Τριάντα μέλη της ομάδας του τηλεριάλιτι κλείστηκαν στο ξενοδοχείο Pircas Negras, 35 χλμ. από τον τόπο του δυστυχήματος, συντετριμμένοι από τον βίαιο θάνατο των συντρόφων τους στη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ο κολυμβητής Αλέν Μπερνάρ, η ποδηλάτις Ζανί Λονγκό, η αθλήτρια του σνόουμπορντ Αν-Φλορ Μαρξέρ και ο πατινέρ Φιλίπ Καντελορό ήταν επίσης στην Αργεντινή αναμένοντας να μετάσχουν στο τηλεριάλιτι. Ο ποδοσφαιριστής Σιλβέν Βιλτόρ είχε επιστρέψει στη Γαλλία πριν σημειωθεί το δυστύχημα.

Ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στην Αργεντινή, Ραφαέλ Τρανοΐ, μετέβη στην επαρχία Λα Ριόχα για να συναντήσει τις δικαστικές αρχές και να πάει στο νεκροτομείο, όπου είχε αρχίσει η διαδικασία αναγνώρισης των σορών. "Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όσοι επιθυμούν, να επιστρέψουν στη Γαλλία το συντομότερο δυνατόν, τηρώντας παράλληλα την τοπική δικαστική διαδικασία, επειδή οι αυτόπτες μάρτυρες πιθανόν να εξεταστούν από τη δικαιοσύνη.

Η αργεντινή δικαστής Βιργκίνα Ιγιάνες Μπορντόν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι προτίθεται να ζητήσει να καταθέσουν γάλλοι αυτόπτες μάρτυρες χωρίς να διευκρινίσει πότε

Η πρόεδρος της υπηρεσίας διερεύνησης ατυχημάτων της Αργεντινής Πάμελα Σουάρες επικαλέστηκε το απόρρητο της έρευνας όταν ρωτήθηκε για τα αίτια της συντριβής και προειδοποίησε ότι η έκθεση για τα αίτια του δυστυχήματος δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθεί παρά ύστερα από μήνες.

Εμπειρογνώμονες του γαλλικού Γραφείου Έρευνας και Ανάλυσης (BEA) αναμένονται σήμερα στην περιοχή.

Για πολλούς εμπειρογνώμονες της αεροναυπηγικής, ένα σφάλμα του συστήματος πλοήγησης είναι η αιτία της τραγωδίας. Τα δύο ελικόπτερα, τύπου Ecureuil, κατασκευής 2010, πετούσαν κοντά το ένα στο άλλο, σε χαμηλό υψόμετρο, όταν το ένα προσέκρουσε στο δεύτερο, προκαλώντας τη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων.

"Ξαφνικά, (ένα ελικόπτερο) άλλαξε πορεία και έπεσε στο άλλο", δήλωσε ο Φρανκ Φιρμίν-Γκιόν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας παραγωγής του τηλεριάλιτι ALP.

Η σειρά επρόκειτο να μεταδοθεί από το TF1 τον Ιούλιο. Το πρώτο επεισόδιο γυρίστηκε στις αρχές Μαρτίου στην περιοχή Ουσουάια, στο νοτιότερο άκρο της Αμερικής, αλλά τα γυρίσματα του δεύτερου που άρχισαν την Κυριακή διακόπηκαν βίαια.

Η Γαλλία συγκλονισμένη πενθεί τα παιδιά της, αυξάνοντας τα αφιερώματα στους θανόντες πρωταθλητές. Η πιο διάσημη μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας, η Φλοράνς Αρτό, ήταν "μια εξαιρετική θαλασσοπόρος", όπως την αποκάλεσε ο ιστιοπλόος Ολιβιέ ντε Κερσοσόν.

Μια μεγάλη προσωπογραφία της Καμίγ Μυφά αναρτήθηκε στην πρόσοψη του δημαρχείου της Νίκαιας, στην Κυανή Ακτή. Στο Πον-Οντεμέρ, στη Νορμανδία, πατρίδα της οικογένειας Βαστίν, ο δήμαρχος Μισέλ Λερού απέτισε φόρο τιμής στον πυγμάχο λέγοντας: "δεν θα μπορούσε να μην αγαπά κανείς τον Αλεξίς".

Στο Παρίσι, η εισαγγελία ανέθεσε στο αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας των αερομεταφορών την έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Κάτω από την αφόρητη ζέστη, οι ιατροδικαστές ανέσυραν χθες από τα συντρίμμια των απανθρακωμένων ελικοπτέρων δέκα πτώματα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νεκροτομείο της Λα Ριόχα, της πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, για αναγνώριση. Εμπειρογνώμονες της πολιτικής αεροπορίας της Αργεντινής μετέβησαν αμέσως μετά στο σημείο της συντριβής.

"Τα πτώματα δεν ήταν αναγνωρίσιμα," δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφάλειας στην επαρχία Λα Ριόχα, Λουίς Ανγουλο.

Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οι Αρτό, Μυφά και Βαστίν δεν είναι παρά ένας σωρός από μεταλλικά συντρίμμια, μερικά από τα οποία εξακολουθούσαν να καπνίζουν 18 ώρες μετά τη συντριβή. Αναγνωρίζονταν μόνο η μαυρισμένη από τις φλόγες ουρά, οι στρεβλωμένοι έλικες που ήταν μπλεγμένοι ανάμεσα σε μικρά απανθρακωμένα δέντρα.

Η πρόκληση που προτείνει το τηλεριάλιτι "Dropped", τα γυρίσματα του οποίου διακόπηκαν, είναι μια δοκιμασία επιβίωσης σε εχθρικό περιβάλλον. Σύμφωνα με την αντίληψη του ριάλιτι, οι διαγωνιζόμενοι που μεταφέρονται με δεμένα τα μάτια σε απομακρυσμένη και δυσπρόσβατη περιοχή έχουν 72 ώρες στη διάθεσή τους για να βρεθούν ξανά στον πολιτισμό, ενώ τα βήματα τους ακολουθεί τηλεοπτικό συνεργείο.

Πηγή: Απε-Μπε, thetoc.gr


Η Γιούτα ετοιμάζεται να επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για τους θανατοποινίτες



Υποστηρίζοντας ότι είναι πιο «ανθρώπινο» από την ένεση

Οι γερουσιαστές της αμερικανικής πολιτείας Γιούτα ενέκριναν ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, που επιτρέπει την επαναφορά του εκτελεστικού αποσπάσματος για τους θανατοποινίτες, σε περίπτωση που συνεχίσουν να υπάρχουν ελλείψεις στα φάρμακα για τις θανατηφόρες ενέσεις.  

Διάφορες αμερικανικές πολιτείες αντιμετωπίζουν προβλήματα από την έλλειψη αυτών των φαρμάκων, ενώ αρκετές μελετούν εναλλακτικές μεθόδους εκτέλεσης μετά τα πρόσφατα περιστατικά οδυνηρών πολύωρων θανάτων που προκλήθηκαν από τη χρήση πειραματικών φαρμάκων στις ενέσεις.   Το νομοσχέδιο στη Γιούτα εκκρεμεί να επικυρωθεί από τον ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της νοτιοδυτικής πολιτείας Γκάρι Χέρμπερτ, ο οποίος όμως  δεν έχει κάνει γνωστό εάν θα το υπογράψει τελικά.  

Η Γιούτα εγκατέλειψε την πρακτική του εκτελεστικού αποσπάσματος περισσότερο από μία δεκαετία πριν, ωστόσο κάποιοι θανατοποινίτες που καταδικάστηκαν πριν το 2004 μπορούσαν και μπορούν ακόμα να επιλέξουν τη μέθοδο αυτή - όπως και έγινε στην περίπτωση του Ronnie Lee Gardner το 2010. Αν τελικά τεθεί σε ισχύ το νομοσχέδιο θα είναι η μοναδική αμερικανική πολιτεία που θα χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο εκτέλεσης.   Ο εισηγητής του νομοσχεδίου, ο Ρεπουμπλικανός Πολ Ρέι, επιχειρηματολόγησε πως το εκτελεστικό απόσπασμα είναι μία πιο γρήγορη και πιο «ανθρώπινη» μορφή εκτέλεσης συγκριτικά με τους οδυνηρούς θανάτους καταδικασθέντων σε εκτελέσεις με ένεση.  
Από την πλευρά τους, πολέμιοι του νομοσχεδίου τονίζουν ότι η πρακτική συνιστά επαναφορά των ημερών της Άγριας Δύσης στην πολιτεία και θα οδηγήσει στη διεθνή καταδίκη της Γιούτα.   Στο μεταξύ, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναμένεται να αποφανθεί εντός του Απριλίου επί της συνταγματικότητας των θανατηφόρων ενέσεων, που είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος εκτέλεσης, αλλά όλο και πιο αμφιλεγόμενος.  


Πηγή : lifo.gr


Βαλαβάνη: Τα χρήματα που έχω στο εξωτερικό είναι λίγα, η περιουσία μου βρίσκεται στην Ελλάδα



«Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στο εξωτερικό, περιέχει ένα ποσό μικρό, λιγότερο από το κόστος του πρώτου εξάμηνου ενός μεταπτυχιακού στην Αγγλία» δηλώνει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών

Τα χρήματα που έχω σε έναν λογαριασμό στο εξωτερικό είναι λίγα, απαντά στις επικρίσεις που δέχεται από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Στην δήλωσή της μάλιστα διευκρινίζει πως το μικρό αυτό ποσό είναι λιγότερα χρήματα από όσα απαιτούνται για «το κόστος του πρώτου εξάμηνου ενός μεταπτυχιακού στην Αγγλία».

Ακόμα, η κυρία Βαλαβάνη τονίζει πως «όλη η κινητή κι ακίνητη προσωπική και οικογενειακή περιουσία» της βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη:
«Με αφορμή την έρευνα αναζήτησης των πόθεν έσχες του πρώην Υπουργού Οικονομικών, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ ως κόμμα, με καλούν και πάλι "να δώσω εξηγήσεις". Η επιλογή μου να μην απαντήσω φαίνεται ότι ερμηνεύτηκε ως "αδυναμία" και αποθράσυνε περισσότερο. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να εγκαλούν - στην καλύτερη περίπτωση - το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μου έχει ζητήσει να "φέρω τώρα τα λεφτά πίσω στη χώρα".

Θα δηλώσω, λοιπόν, για τελευταία φορά, ό,τι είχα ήδη πει όταν ξεκίνησε αυτή η επίθεση ένα χρόνο πριν: Όπως φαίνεται κι από τις δηλώσεις μου "πόθεν έσχες" στη Βουλή, όλη η κινητή κι ακίνητη προσωπική και οικογενειακή περιουσία μου βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στο εξωτερικό, περιέχει ένα ποσό μικρό, λιγότερο από το κόστος του πρώτου εξάμηνου ενός μεταπτυχιακού στην Αγγλία. Μήπως κάποιοι θα έπρεπε να ελέγχουν πιο προσεκτικά τις πηγές τους»;


Πηγή : protothema.gr


Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση



Εν αναμονή αλλαγών σε δύο τουλάχιστον άρθρα, υπερψηφίστηκε επί της αρχής στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την πάταξη της διαφθοράς.

Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων του νομοσχεδίου με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται των ρυθμίσεων και να κάνει λόγο για ένα πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα για την ανακούφιση και ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων και με την αντιπολίτευση να ζητά περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές αλλά και αποσαφηνίσεις.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΠΟΤΑΜΙ επιφυλάχθηκε και το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
Η συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής θα ολοκληρωθεί αύριο με την Β΄ ανάγνωσή του και αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.


Πηγή : ethnos.gr


Αδειάζουν τα γραφεία τους στη Βουλή, υπό όρους...




Υπό έναν όρο θα παραδώσουν οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί τα γραφεία τους στη Βουλή, μετά την «έξωση» από την Πρόεδρο της Βουλής.

Έτοιμοι να παραδώσουν τα γραφεία τους στη Βουλή εμφανίζονται οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί (Κώστας Σημίτης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Γιώργος Παπανδρέου) θέτοντας όμως ως όρο να τους εξασφαλίσει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου άλλο χώρο ώστε να μεταστεγαστούν.

Ο κ. Σημίτης έχει ήδη στείλει επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει εντός της ημέρας και ο κ. Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε στείλει επιστολή προς του τρεις ζητώντας να παραδώσουν τους χώρους που καταλαμβάνουν προκειμένου να διατεθούν σε υπηρεσίες του Κοινοβουλίου και σε βουλευτές.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σύμφωνα με πληροφορίες δεν όριζε χρονοδιάγραμμα για την μεταστέγαση τους δεν άφηνε όμως και περιθώρια μη «συμμόρφωση» τους με τις οδηγίες της.


Πηγή : thetoc.gr


Βερολίνο: Δεν συζητάμε θέμα επανορθώσεων


«Η Γερμανία δεν θα συζητήσει το θέμα των επανορθώσεων με την Ελλάδα», διεμήνυσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις αποζημιώσεις των θυμάτων του Διστόμου.

«Το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχει διευθετηθεί», συμπλήρωσε ο γερμανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters, ενώ υποστήριξε ότι η διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου σχετικά με τις αποζημιώσεις, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως δεν τις γνωρίζει, επαναλαμβάνοντας ότι το θέμα «έχει κλείσει οριστικά».
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ ανέφερε ότι δεν θα γίνει τέτοια συζήτηση με την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ο δρόμος του διεθνούς Δικαίου. Εκτίμησε δε ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι λάθος και παρέπεμψε στα σημερινά σοβαρά προβλήματα, για τα οποία, όπως είπε, δεν βοηθά η «συναισθηματικοποίηση».

Χθες, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα δεν παραιτείται από τις απαράγραπτες αξιώσεις της» σχετικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να δώσει άδεια να εκτελεστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποκατάσταση των οικογενειών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως περιμένει την τελική κρίση της κυβέρνησης και της Επιτροπής Βουλής. «Ο πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί για την άποψη που έχω για το θέμα, περιμένω και την τελική κρίση της κυβέρνησης και της Βουλής», είπε.

Νωρίτερα, σχολιάζοντας στις παραπάνω δηλώσεις, ο εκπρόσωπος της ΚΟ των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ, είχε δηλώσει πως «σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί».


Πηγή : ethnos.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

ΟΤΙ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΘΕΝ ΚΑΙ ΩΣ ΤΩΡΑ
ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ
ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ .
ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ .
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ .

Ελάτε να χαριτολογήσουμε αγάπες μου ,γιατί δεν μπορώ άλλο !
Τα Ο.Υ.Κ. περνάνε τη διαβολοβδομάδα . Εμείς σαν Ελλάδα περνάμε
τις διαβολοβδομάδες από την Ε.Ε και το Δ. Ν. Τ .
Μας παίζουν τέτοια μπάλα ...και εκεί που λες βάλαμε γκολ και θα
πανηγυρίσουμε , μας βγάζουν την κόκκινη κάρτα μες τα μούτρα .
Τώρα ξέρουμε ότι έχουμε πλεόνασμα ...ελλείματος . Η ειρωνεία της
Γερμανίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο . Στο Eurogroup μας έχουν  κάνει
να νοιώθουμε σαν ζητιάνους . Όταν κάποιοι ..Άλλοι μας έβαλαν στο μνημόνιο.
Σκέφτομαι ..κοίτα ποιοι μιλάνε ; Ναι χρωστάμε . Αλλά μας χρωστάνε περισσότερα .
Τόσα πολλά που δεν θα μπορέσουν να τα ξεπληρώσουν .
Δεν είναι μόνο τα χρήματα αλλά μια ολόκληρη  γενιά που αφανίσανε .
Κατά τ' άλλα στην Ν . Δημοκρατία τρώγονται για αλλαγή Προέδρου του κόμματος.
Πολλοί πολιτικοί έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό ..γιατί φοβόντουσαν .
Εδώ είναι για πολλά γέλια η κατάσταση .
Η Πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου ,θέλει και το κόμμα της Χρυσής Αυγής
να είναι στη Βουλή όταν ψηφίζουν τα διάφορα νομοσχέδια .
Άλλη φαγωμάρα..Από εκεί . Το κομμουνιστικό κόμμα είναι αυτή τη στιγμή η μόνη
σοβαρή αντιπολίτευση . Το λες δεν το λες ,  με όλα αυτά που βλέπεις...
Εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν !

Είδαμε , ακούσαμε . κουτσομπολεύουμε !

Ο Ελληνικός τελικός για την Εurovision έγινε !
Το κακόγουστο παρτάκι με νικήτρια την Ε. Μ.Κυριάκου στο τραγούδι << On last breath >>.
Το μέρος έκπληξη που μας είχαν υποσχεθεί ήταν μια μικρή σκηνή , με κακό φωτισμό και ήχο .
Η σκηνοθεσία τραγική .Όσες προσπάθειες και εάν έκαναν η Μ. Συνατσακη και η Ν. Παπαδημητρίου
δεν τα κατάφεραν .Τα κείμενα να τα πω χάλια ; Χάλια ήταν ! Δεν κατάφεραν να κάνουν
την έκπληξη .Τα τραγούδια αδιάφορα .Η μπαλάντα της Ε. Μ Κυριάκου ήταν λιγότερο αδιάφορη .
Η βραδιά πήρε νόημα από την Ε. Παπαρίζου με την άνεσή της στη σκηνή , και την καταπληκτική φωνή της .
Τώρα τη θέση θα πάρουμε στη Eurovision .... Μακάρι να είμαστε στο τελικό ...

Ο Γερμανικός τελικός για την Eurovision εξελίχθηκε σε φιάσκο .
Αφενός γιατί η τραγουδίστρια που κέρδισε αρνήθηκε να πάρει το εισιτήριο για το μουσικό
Ευρωπαϊκό διαγωνισμό στη Βιέννη .Και αφετέρου γιατί η Barbara Schoeneberger ,
παρουσιάστρια του Γερμανικού τελικού που είχε ένα κότσο πραγματικό Berger
όπως και το επώνυμό της ! Φυσικά με αυτά που είπε άναψε φωτιές στο διαδίκτυο και
σήμανε μουσικό <<πόλεμο>> μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας .
Η παρουσιάστρια είπε : <<Μη σας κάνει εντύπωση που συμμετέχει για πρώτη φορά
η Αυστραλία στη Eurovision που δεν ανήκει στην Ευρώπη , ούτε η Ελλάδα θα
έπρεπε να ανήκει >>.Τώρα φταίω εγώ ; Της δίνεις να φάει το κότσο της
που είναι σαν ..Berger ;

Είδαμε την Ε. Μελέτη την περασμένη εβδομάδα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ε.Ψ.Λ.Ο.Ν.
Έκοψε την ανάσα με ένα υπέροχο total Red σύνολο και το ελαφρύ μακιγιάζ .
Τα σχόλια και οι αντιδράσεις ποικίλουν . Μη ξεχνάμε όμως ότι από δελτίο ειδήσεων
ξεκίνησε η Ε. Μελέτη .Αυτή τη φορά μοιάζει πιο έμπειρη και  πιο σίγουρη .
Η αλήθεια είναι ότι της πάει πολύ το δελτίο εδήσεων !

Πρεμιέρα έκαναν  στο Ε.Ψ.Λ.Ο.Ν η εκπομπή <<Γυναίκες >>.
Με οικοδέσποινες τη Δ.Καμπούρη ,Ε.Παπαβασιλείου ,Ν.Δούνια ,και Μ.Βογιατζάκη .
Ένα ανάλαφρο απογευματινό μαγκαζίνο ,με χαλαρή κουβεντούλα και γυναικεία
θέματα. Είναι λίγο μια από τα ίδια . Τα νούμερα τηλεθέασης χαμηλά.
Αλλά είναι νωρίς ακόμα ...Περιμένουμε !
Το tip της εβδομάδας !
Η Άνοιξη ήρθε. Κάνει κρύο ακόμα... αλλά η Άνοιξη είναι εδώ .
Αποφασίστε να κάνετε τη διατροφή που πάντα αναβάλατε .
Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας ! Το καλοκαίρι έρχεται .
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας .
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη εβδομάδα
με την Χαριτίνη .


«Εθιμικά όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί είχαν γραφείο στο κτίριο της Βουλής»


Πεταλωτής: Η Κωνσταντοπούλου έχει απεμπολήσει τον θεσμικό της ρόλο

Τις πληροφορίες που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να λέει «όχι» στην πρόταση της Ζωής Κωσταντοπούλου να παραχωρήσει το γραφείο που διαθέτει στο κεντρικό κτίριο του κοινοβουλίου, σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Πεταλωτής, επισημαίνοντας ότι «εθιμικά όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί είχαν γραφείο στο κτίριο της Βουλής».

«Νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου θα παραδώσει το γραφείο του στο κεντρικό κτίριο της Βουλής όπως ζητά η κυρία Κωνσταντοπούλου», τόνισε στον ΣΚΑΪ εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον της κ. Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, σημείωσε, «περπατώντας στο κόκκινο χαλί δίπλα στον κύριο Καμμένο στο Υπουργείο Άμυνας σαν να είναι κάποιος ξένος ηγέτης, έχει απεμπολήσει τον θεσμικό της ρόλο».

Νεότερες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ήταν θετική η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στην πρόταση της Ζωής Κωσταντοπούλου να παραχωρήσει το γραφείο που διαθέτει στο κεντρικό κτίριο του κοινοβουλίου.


Πηγή : newsbeast.gr


Δέχθηκε απειλές ο διαιτητής του ΑΕΚ - Ολυμπιακός!



Ο Χάρης Καλογερόπουλος ενημέρωσε την ΕΠΟ για τα απειλητικά φέιγ βολάν που βρήκε έξω από το σπίτι του. Ο 32χρονος διαιτητής θα σφυρίξει το σημερινό ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.
Ο ρέφερι του αποψινού αγώνα στο ΟΑΚΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και σύμφωνα με πληροφορίες, τον ενημέρωσε για απειλητικά φέιγ βολάν που βρήκε έξω από το σπίτι του.

Ο Καλογερόπουλος δεν σκοπεύει να δηλώσει αδυναμία να σφυρίξει τον αγώνα και θα βρεθεί κανονικά στο ΟΑΚΑ αλλά όπως είναι λογικό θα υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία.

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και η αστυνομία.



Πηγή : newsit.gr


Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι πιο απομονωμένη από ποτέ»



Για «πραγματική τραγωδία» στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει καταφέρει η χώρα να είναι πιο απομονωμένη από ποτέ.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι εγκλωβισμένη σε μια εσωστρέφεια και παίζει με τις λέξεις, παίζοντας ένα «θέατρο του παράλογου» αναφορικά με το «πού θα συναντήσει την τρόικα που μετονόμασε σε θεσμούς».

Ο χρόνος περνάει, η πραγματική οικονομία υποφέρει, οι τράπεζες είναι «στεγνές», οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι απογοητευμένοι και απελπισμένοι και γι' αυτά δεν μιλάει κανείς», τόνισε.


Πηγή : imerisia.gr


«Ο ύποπτος για το φόνο Νεμτσόφ ομολόγησε υπό πίεση»



Ο Τσετσένος που έχει συλληφθεί για το φόνο του Νεμτσόφ και παραδέχτηκε την εμπλοκή του «φαίνεται να ομολόγησε υπό πίεση», σύμφωνα με τα όσα λέει μέλος της ρωσικής επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που επισκέφθηκε τον κρατούμενο.

Ο ερευνητής, ο Αντρέι Μπαμπούσκιν, υποστηρίζει πως στο σώμα του υπόπτου, του Ζαούρ Νταντάγεφ, υπήρχαν σημάδια βασανισμού και ότι ο ίδιος του είπε πως ομολόγησε μόνο ώστε να απελευθερωθεί φίλος του που είχε επίσης τεθεί υπό κράτηση.

Ο Μπαμπούσκιν, μέλος της επιτροπής, επισκέφθηκε την Τρίτη τον Νταντάγεφ και υποστήριξε, όπως μεταδίδει το BBC, ότι είδε «αριθμό πληγών» στο σώμα του που υποδηλώνουν πως είχε βασανιστεί (πιθανότατα όταν συνελήφθη στην Τσετσενία το περασμένο Σάββατο). «Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι ο Νταντάγεφ ομολόγησε υπό πίεση», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κρατούμενος τούς είπε ότι ομολόγησε μόνο για να απελευθερωθεί φίλος του που επίσης είχε συλληφθεί και σκόπευε να πει την αλήθεια στο δικαστήριο αλλά «δεν του δόθηκε η ευκαιρία».

Και ο δεύτερος βασικός ύποπτος, σύμφωνα με τις αναφορές, επίσης υποστήριξε πως του ασκήθηκε σωματική βία. Ο δεύτερος δεν έχει παραδεχθεί εμπλοκή στην υπόθεση.


Πηγή : tovima.gr



Κληρώθηκαν οι δικαστές για τη δίκη της Χρυσής Αυγής




Η δίκη των 69 συνολικά κατηγορουμένων θα ξεκινήσει στις 20 Απριλίου σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Κληρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι Δικαστές και εισαγγελείς που θα δικάσουν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Πρόεδρος του Δικαστηρίου θα είναι η Μαρία Λεπενιώτη, αναπληρωτής πρόεδρος η Μαρία Βάρκα , μέλη οι Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου και αναπληρωματικό μέλος ο Δημήτρης Ανέστης. Εισαγγελέας της έδρας θα ειναι η Αδαμαντία Οικονομου με αναπληρωματικό της τον κ. Στέλλιο Κωσταρέλλο.

Η δίκη των 69 συνολικά κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται σειρά κακουργηματικών πράξεων θα ξεκινήσει στις 20 Απριλίου σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού


Πηγή: skai.gr


Αρχίζει σε πολεμική ατμόσφαιρα η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες - «Ερωτηματικό» η Αθήνα



Στο Παρίσι ο κ. Βαρουφάκης όπου την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός συναντά τον Ανχελ Γκουρία του ΟΟΣΑ.

Αρχίζει την Τετάρτη το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, σε πολεμικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ στην οποία όμως δεν θα συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκης.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών βρίσκεται ήδη στο Παρίσι όπου την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν ενώ την Πέμπτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και στον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία.

Εκτός από τον κ. Σαπέν ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί και με τον γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στις Βρυξέλλες παραμένουν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Νίκος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών κυρία Ελενα Παναρίτη, ενώ στη διαδικασία θα συμμετέχουν και στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

«Ερωτηματικό» η Αθήνα

Το ανοιχτό θέμα είναι η πραγματοποίηση ή όχι επαφών της κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ στην Αθήνα. Η πληροφορία για επίσκεψη τεχνικών αποστολών στην Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) την Τετάρτη διαψεύστηκε, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Χουλιαράκης επέστρεψε από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα, ενδεχομένως για να μπορεί να υποδεχθεί μεμονωμένα τα στελέχη των ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ.

Η Αθήνα δέχεται έντονη πίεση με τον γερμανό υπουργό Οικονομιών κ. Βόλφγκανγκ Σόμπλε να υποστηρίζει, ερωτηθείς σχετικά, ότι οι Θεσμοί δεν λειτουργούν μεμονωμένα αλλά μαζί.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε την Τρίτη και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Πρέπει να ξεκινήσουν αύριο οι διαβουλεύσεις και στην Αθήνα αλλιώς χάνουμε τη σοβαρότητά μας» διεμήνυσε.

Ενας-ένας;

Κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι η εικόνα των τεχνικών κλιμακίων που πηγαίνουν στα υπουργεία δεν υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί ανοίγοντας ωστόσο «παράθυρο» για μεμονωμένες επισκέψεις από «έναν εκπρόσωπο, ενός Θεσμού» ο οποίος θα έχει στοχευμένη πληροφόρηση.

Ως το βράδυ της Τρίτης πηγές των ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ (πρώην τρόικα) σημείωναν ότι δεν υπήρχε πρόσκληση από την κυβέρνηση ώστε να επισκεφθούν την Αθήνα τεχνικές αποστολές.


Πηγή : tovima.gr


Παναγούλης - Αθανασίου: Να δεσμευτούν οι περιουσίες Σαμαρά και Βενιζέλου



Οι δύο βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν ποιο είναι το ποσό που οφείλουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και σε ποιες τράπεζες και με ποιο τρόπο η κυβέρνηση σκοπεύει να διεκδικήσει την πλήρη εξόφλησή τους.

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου, για την είσπραξη των οφειλομένων δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε Εθνική και Αγροτική Τράπεζα.

Στο κείμενο της ερώτησής τους οι δύο βουλευτές κάνουν λόγο για προκλητικό γεγονός, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα και επικαλούνται «ομολογία των δύο αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» όπως λένε, ότι τα κόμματά τους χρωστούν στην Εθνική Τράπεζα και στην (πρώην) Αγροτική, ποσό το οποίο συνολικά υπερβαίνει τα 250 κατ. Ευρώ.

Επιπλέον καταγγέλλουν, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης «απελάμβανε τις μετακινήσεις του με αυτοκίνητο αξίας 750.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα ο Αντώνης Σαμαράς καταδέχετο ως πρωθυπουργός να εισπράττει το επίδομα κίνησης 170 ευρώ, για κάθε μέρα παρουσίας του στο εξωτερικό».

Κατόπιν αυτών οι δύο βουλευτές μεταξύ άλλων, καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν ποιο είναι το ποσό που οφείλουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και σε ποιες τράπεζες, με ποιο τρόπο η κυβέρνηση σκοπεύει να διεκδικήσει την πλήρη εξόφλησή τους, καθώς και αν υπάρχει ενδεχόμενο, σε περίπτωση που οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν συμμορφωθούν, να δεσμευτούν οι περιουσίες τους, ώστε να μη χρεωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι.


Πηγή: skai.gr


Άκουσαν τη φωνή της νεκρής μητέρας να καλεί σε βοήθεια! Ανατριχιαστικές μαρτυρίες των διασωστών!



Το περιστατικό που συνέβη στη Γιούτα των ΗΠΑ το βράδυ της Παρασκευής. Η μητέρα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που ανατράπηκε και έπεσε με την οροφή σε ποτάμι. Το μικρό της κοριτσάκι επέζησε επί 14 ώρες μέχρι που οι διασώστες κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο. Η μητέρα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έχασε αμέσως τη ζωή της... κι όμως οι διασώστες ισχυρίζονται ότι άκουσαν μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια πολλές ώρες μετά το θάνατό της!
Είναι μια ιστορία που είναι τουλάχιστον ανατριχιαστική. Η περιγραφή των τριών ανδρών που έσπευσαν σε βοήθεια είναι σαφής.
Έβαλαν λένε σε κίνδυνο τη δική τους ζωή μπαίνοντας στα παγωμένα νερά του ποταμού καθώς άκουγαν μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια.

Τη φωνή που περιγράφουν ως “απαλή” ισχυρίζονται ότι την άκουσαν και οι τρεις διασώστες.
Το ότι υπήρχε πιθανότητα να υπάρχει κάποιος ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητο τους παρακίνησε να δώσουν τα πάντα.


Εάν δεν άκουγαν τη φωνή, πιθανότατα δεν θα είχαν μπει στο νερό άμεσα, και πιθανότατα το μωρό δεν θα είχε ανασυρθεί ζωντανό.
Τώρα λένε πως έζησαν μια μεταφυσική εμπειρία, σαν η μητέρα, από τον άλλο κόσμο να τους καλούσε να μπουν στο ποτάμι και να προλάβουν να βγάλουν από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου το παιδί της ζωντανό.



Κανείς από τους διασώστες δεν μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση. Πλάι στο ποτάμι επίσης είναι δύσκολο έως αδύνατο να ακούσει κανείς μια “απαλή” γυναικεία φωνή...
Είτε πρόκειται για ομαδική παραίσθηση είτε απλά για κάτι διαφορετικό που δεν μπορεί να εξηγήσει η ανθρώπινη λογική...


Πηγή : DailyMail, newsit.gr


Επίθεση άνευ προηγουμένου από την Αυστρία για τις απειλές Καμμένου - "Θα σας στείλουμε πίσω τους μετανάστες και θα υψώσουμε τα σύνορα"



Το ήπιο κλίμα που επιρκατούσε μετά το Eurogroup της Δευτέρας, φαίνεται τελικά πως ήταν σαν την ηρεμία πριν την καταιγίδα!

Μία ημέρα μετά, την "κήρυξη του πολέμου" κατά της Ελλάδας έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος με απαράδεκτους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, επιτέθηκε στον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Σόιμπλε, τόνισε μετά την ολοκλήρωση του Ecofin σε δημοσιογράφους, πως είπε στον Γιάνη Βαρουφάκη ότι είναι "ανόητα αφελής", όσον αφορά στο πως διαχειρίζεται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με αφορμή την "θύελα" αντιδράσεων που δημιούργησαν οι αναφορές του Γιάνη Βαρουφάκη στην πιθανότητα διενέργειας δημοψηφίσματος, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra.

Λίγο αργότερα όμως, σειρά πήρε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ - Λάϊτνερ, η οποία αναφέρθηκε στα όσα είπαν προ ημερών ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχετικά με τους μετανάστες στην Ευρώπη.

"Κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά"

Το μένος της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών είναι πρωτοφανές.

Σκληρότατες κατηγορίες εναντίον της νέας ελληνικής κυβέρνησης, σε σχέση με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αφήσει μετανάστες να εισέλθουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, απηύθυνε με σημερινές δηλώσεις της η αυστριακή υπουργός, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

«Πρόκειται για αδιανόητα, απάνθρωπα ολισθήματα, τα οποία στην πραγματικότητα κανένας δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά», διατεινόταν η Μικλ-Λάιτνερ σε δηλώσεις της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), συμπληρώνοντας πως «είναι επιτέλους καιρός η νέα ελληνική ηγεσία να κάνει πρωτοσέλιδα με λύσεις, αντί με παράλογες απειλές».

«Εάν πάλι κάποιος από την ελληνική ηγεσία θεωρεί σοβαρή αυτή την απειλή, τότε υπάρχουν τελείως σαφείς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τότε αυτοί οι πρόσφυγες θα σταλούν αυτόματα πίσω στην Ελλάδα και κατόπιν μπορούμε να υψώσουμε τα σύνορα, όπως και θα το κάνουμε», προειδοποίησε με πρωτοφανή δριμύτητα η επικεφαλής του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


Ερευνητές της CIA προσπαθούσαν επί σχεδόν μία δεκαετία να «σπάσουν» το λογισμικό των iPhone και iPad




Μεθόδους για να «σπάσουν» το λογισμικό ασφάλειας των φορητών συσκευών της Apple αναζητούσαν εδώ και περίπου μία δεκαετία στελέχη της CIA, υποστηρίζει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Intercept, επικαλούμενος έγγραφα που παρέλαβε από τον πρώην συνεργάτη της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν.

Το δημοσίευμα επικαλείται απόρρητα αμερικανικά έγγραφα τα οποία υποδεικνύουν ότι ερευνητές της κυβέρνησης των ΗΠΑ είχαν δημιουργήσει μια έκδοση του XCode, του εργαλείου ανάπτυξης εφαρμογών της Apple, με σκοπό να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε προγράμματα που διατίθενται από το «Κατάστημα Εφαρμογών» (App Store) της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο με βάση τα έγγραφα, τα οποία καλύπτουν το χρονικό διάστημα μεταξύ 2006 και 2013, δεν είναι σαφές εάν οι ερευνητές κατάφεραν τελικά να σπάσουν τον κρυπτογραφημένο κώδικα της Apple, ο οποίος ασφαλίζει τα δεδομένα των χρηστών και τις επικοινωνίες τους.

Ερευνητές της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών αναζητούσαν μεθόδους αποκρυπτογράφησης του κωδικοποιημένου firmware της Apple από το 2006, ένα χρόνο προτού η εταιρεία διαθέσει στην αγορά το πρώτο της iPhone, ενώ συνέχισαν και μετά τη διάθεση του iPad το 2010.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Apple ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην ενίσχυση των μεθόδων κρυπτογράφησης για τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο iPhone. Η εταιρεία υποστήριξε ότι μετά τις αλλαγές η Apple δεν θα έχει πλέον κανένα τρόπο να αποσπάσει δεδομένα από τις φορητές συσκευές των πελατών της, ακόμα κι αν έχει εκδοθεί ένταλμα έρευνας.

Τόσο η Apple όσο και στη συνέχεια η Google δήλωσαν ότι οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών που αποθηκεύονται στις συσκευές και ότι αυτό αποτελεί εν μέρει μία αντίδραση στο ευρείας κλίμακας πρόγραμμα παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, το οποίο αποκάλυψε ο Σνόουντεν.

Η CIA δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα.


Πηγή : tanea.gr


Μονιμοποιούνται 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι



Στην ενίσχυση της μονιμότητας στο Δημόσιο, με τη μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων Ιδωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που απασχολούνται στην κεντρική διοίκηση, προχωράει η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναμένεται να τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση και περιλαμβάνει την ανάκληση όλων των «μνημονιακών» απολύσεων και διαθεσιμοτήτων (3.900), καθώς και την πρόσληψη περίπου 6.000 αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, στο επίμαχο -πρώτο- νομοσχέδιο που καταθέτει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπεται η μονιμοποίηση 40.000 υπαλλήλων ΙΔΑΧ που εργάζονται στον στενό δημόσιο τομέα, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους ΟΤΑ. Η ρύθμιση αφορά και δικαστικούς υπαλλήλους, ενώ από τη διαδικασία εξαιρούνται το επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών, το ανθρώπινο δυναμικό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και οι δικηγόροι που απασχολούνται με έμμισθη εντολή στο Δημόσιο. Οπως διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος, «δεν θα γίνει καμιά μετατροπή σύμβασης από ορισμένου σε αορίστου χρόνου», ενώ εξήγησε ότι η ρύθμιση έχει ως στόχο «μια ενιαία σχέση εργασίας στο Δημόσιο», που θα βοηθήσει και στη διαδικασία της κινητικότητας.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, ο αναπληρωτής υπουργός ανακαλεί όλες τις απολύσεις και διαθεσιμότητες που έγιναν βάσει Μνημονίου και δρομολογεί άμεσα, με την ψήφιση του νομοσχεδίου πιθανότατα εντός του μήνα (σ.σ.: εξαρτάται και από τον γενικότερο κυβερνητικό σχεδιασμό όπως διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος), την επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διοικητικών των ΑΕΙ, των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών, καθώς και τον διορισμό 6.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. «Πρόθεσή μας ήταν να επαναπροσληφθούν στις θέσεις τους και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, ωστόσο δεν ήταν εφικτό χρονικά και πιθανότατα θα ρυθμιστεί μελλοντικά» επεσήμανε.

Οι περίπου 3.900 υπάλληλοι που θα επαναπροσληφθούν μέσω «μίνι κινητικότητας» θα μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους, να καλύψουν κενές θέσεις σε άλλες υπηρεσίες ή –όπως στην περίπτωση των καθαριστριών– να επιστρέψουν στον φορέα προέλευσής τους σε προσωποπαγείς θέσεις.

Ενδεχομένως και εντός της ημέρας, ο κ. Κατρούγκαλος αναμένεται να αποστείλει στις υπηρεσίες εγκύκλιο με την οποία θα τους ζητεί να του γνωστοποιήσουν τα «κενά» για την επανατοποθέτηση των «διαθέσιμων» και απολυμένων. Στη διαδικασία της «μίνι κινητικότητας», μια «πρόβα τζενεράλε», όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, για τη μεγάλη κινητικότητα που θα ακολουθήσει, θα συμμετάσχουν και οι 6.000 αδιόριστοι του ΑΣΕΠ, ενώ είναι πιθανόν η όλη διαδικασία να γίνει ηλεκτρονικά για εξοικονόμηση χρόνου.

Ως προς τους αδιόριστους του ΑΣΕΠ, όπως εξήγησε ο υπουργός, όσοι από αυτούς το επιθυμούν, θα μπορούν να «απελευθερωθούν» από την προκήρυξη βάσει της οποίας θα έπρεπε να είχαν διοριστεί και να επιλέξουν άλλο φορέα που έχει ανάγκη από προσωπικό της ειδικότητάς τους, ώστε να καλυφθούν κενές θέσεις. Οσοι τελικώς επιλέξουν τη θέση της προκήρυξης, θα διοριστούν με σειρά προτεραιότητας.

Σε «τροχιά επαναπρόσληψης» βρίσκονται και 800 υπάλληλοι δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης στους ΟΤΑ που είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ηδη, ο υπουργός έχει δώσει εντολή προκειμένου να εφαρμοστούν οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για τον διορισμό τους.

Οπως εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος, η επαναπρόσληψη των 3.900 διαθέσιμων και απολυμένων και των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ θα συνυπολογισθούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό για το 2015. Στο σημείο αυτό, πάντως, δεν αποκλείεται να προκύψει ζήτημα καθώς στο μεσοπρόθεσμο προβλέπονται 11.000 προσλήψεις. «Εφόσον τεθεί ζήτημα, θα διαπραγματευθούμε, αλλά στη βάση της πολιτικής μας. Δεν θεωρούμε ότι δεσμευόμαστε από το Μνημόνιο» είπε ο κ. Κατρούγκαλος και διευκρίνισε ότι στις 15.000 δεν θα συνυπολογιστούν οι προσλήψεις από την ανασύσταση της ΕΡΤ.


Πηγή : kathimerini.gr


Ειδικό Δικαστήριο: Επιμένει στην κλήτευση Βενιζέλου η εισαγγελέας




Για δεύτερη φορά η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τον οποίο χαρακτήρισε "σπουδαίο μάρτυρα" και για το λόγο αυτό αντιτάχθηκε στην ανάγνωση της κατάθεσης που είχε δώσει στην προδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη φορά το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα περί της κλήτευσης του. Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί.


Πηγή: parapolitika.gr 


Τούρκος ο σκηνοθέτης των αποτρόπαιων εκτελέσεων του Ισλαμικού Κράτους



Γιατί τα θύματα δείχνουν ήρεμα τη στιγμή της εκτέλεσης - «Ο Τζιχάντι Τζον είναι το "μεγάλο αφεντικό" και εγώ τον είδα να σκοτώνει» αποκαλύπτει αποστάστης του Ισλαμικού Κράτους

Τούρκος είναι ο σκηνοθέτης των άκρως σοκαριστικών και αποτρόπαιων εκτελέσεων στις οποίες έχει προχωρήσει το Ισλαμικό Κράτος και τις οποίες φροντίζει να μαγνητοσκοπήσει ούτως ώστε να αναπαραχθούν.

Στόχος των τζιχαντιστών είναι να σπείρουν τον τρόμο, ενώ συν τω χρόνω τα βίντεο δεν αποτυπώνουν απλώς τη στιγμή της εκτέλεσης, αλλά ο Τούρκος σκηνοθέτης φροντίζει να παράγει βίντεο υψηλών προδιαγραφών, χρησιμοποιώντας τουλάχιστον τρεις κάμερες για διαφορετικές λήψεις, ενώ αρκετές φορές χρησιμοποιεί μουσική και ειδικά εφέ για να προκαλέσει αγωνία.

Τις παραπάνω νέες πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το Ισλαμικό Κράτος, όταν πρόκειται να προχωρήσει σε εκτέλεση, έφερε στο «φως» της δημοσιότητας ένα πρώην μέλος της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης.

Ο «Σαλέχ» αποφάσισε να εγκαταλείψει τους τζιχαντιστές - συντρόφους του στη Συρία και κατάφερε να φτάσει σώος στην Τουρκία. Εκεί, ήρθε σε επαφή με έναν δημοσιογράφο του βρετανικού, τηλεοπτικού δικτύου Sky News, στον οποίο και μίλησε για τη ζωή του δίπλα στον «δήμιο» των τζιχαντιστών, «Τζιχάντι Τζον». Σε δημοσίευμα του το Sky News παραθέτει τα πιο σημαντικά στοιχεία που αποκάλυψε ο αποστάτης «Σαλέχ» στη συνέντευξη που παραχώρησε.

«Ένας Τούρκος είναι ο σκηνοθέτης των προπαγανδιστικών βίντεο τρόμου», λέει, «αλλά ο 26χρονος Εμουάζι είναι το μεγάλο αφεντικό. Ο Τούρκος δίνει οδηγίες στο τηλεοπτικό συνεργείο για το πού και πώς θα στηθούν οι κάμερες».

Ο «Σαλέχ» επιβεβαίωσε ότι ο «Τζιχάντι Τζον» είναι πράγματι ο Μοχάμεντ Εμουάζι, ο οποίος μεγάλωσε στο Λονδίνο.  Όμως αποκάλυψε, επίσης, πως είναι το «μεγάλο αφεντικό» ή αλλιώς «ο αρχηγός-δολοφόνος των ξένων ομήρων», αφού είναι ο μόνος ο οποίος δίνει διαταγές στους άλλους. «Ο Εμουάζι τους έλεγε συνέχεια: "Πιο γρήγορα, πιο γρήγορα, πρέπει να τελειώνουμε" και όλοι τον ακούν με σεβασμό».

«Οι βιντεοσκοπήσεις των εκτελέσεων έγιναν με παρόμοιο τρόπο όπως και οι εικονικές. Μέχρι τη στιγμή του αποκεφαλισμού, οι όμηροι δεν περίμεναν πως θα θανατωθούν και τους χαλάρωναν για να φαίνονται ήρεμοι στην κάμερα».

Ακόμη είπε πως οι άλλοι τζιχαντιστές φοβούνται και σέβονται τον Εμουάζι, ίσως γιατί από την αρχή ήταν απόλυτα προετοιμασμένος να σκοτώσει ξένους.


Υπέβαλαν τους ομήρους συνεχώς σε εικονικές εκτελέσεις

Ο «Σαλέχ» είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει δει τον «Τζιχάντι Τζον» να σκοτώνει. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, έχει παρακολουθήσει από κοντινή απόσταση την εκτέλεση του Ιάπωνα ομήρου, Κέντζι Γκότο.

Μιλώντας στο Sky News ο «Σαλέχ» μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις εκτελέσεις, λέγοντας ότι οι όμηροι δεν έτρεμαν το θάνατο και ήταν πολύ ήρεμοι γιατί δεν είχαν συνειδητοποιήσει πως επρόκειτο να πεθάνουν.

Ο λόγος είναι πως οι τζιχαντιστές τους υπέβαλαν συχνά σε ψεύτικες εκτελέσεις και τους είχαν κάνει να αισθάνονται ασφαλείς, να πιστεύουν πως στον τέλος, δεν θα τους σκότωναν.

Η δουλειά του «Σαλέχ» δίπλα στους ακραίους Ισλαμιστές ήταν να μεταφέρει στους
ομήρους τα λόγια των τζιχαντιστών.

«Ο Τζιχάντι Τζον μου έλεγε να τους λέω να μην ανησυχούν, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι γυρίζουν απλά ένα βίντεο, ότι δεν θα τους σκοτώσουμε, ότι θέλουμε απλά να σταματήσει η κυβέρνησή τους να επιτίθεται στη Συρία, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί τους γιατί είναι απλά επισκέπτες μας», είπε στο Sky News ο «Σαλέχ».

Επίσης, οι τζιχαντιστές έδιναν στους ομήρους αραβικά ονόματα για να τους κάνουν να πιστέψουν ότι ήταν φίλοι τους και να τους ηρεμήσουν.

Μάλιστα, στον Ιάπωνα Κέντζι Γκότο είχε δοθεί το όνομα «Αμπού Σαάμπ».



«Κάθε φορά που τον αποκαλούσαν έτσι εκείνος έδειχνε πιο ήρεμος», είπε, προσθέτοντας ότι ίσως έτσι πίστευε ότι ήταν πιο κοντά στους τζιχαντιστές και ότι εκείνοι δεν θα τον σκότωναν.

Ο «Σαλέχ» είπε ότι ο έλεγχος της συριακής πόλης Ράκα είναι κατά 70% στα χέρια ξένων τζιχαντιστών και κατά 30% σε Σύρους, σημειώνοντας ότι συνεχώς καταφτάνουν και νέοι μαχητές.

Να σημειωθεί πως οι δηλώσεις του «Σαλέχ» εναρμονίζονται πλήρως με όσα δήλωνε αξιωματούχος της CIA στη Washington Post τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Aki Peritz έλεγε και εκείνος πως οι αιχμάλωτοι δεν γνώριζαν πως θα θανατωθούν μπροστά στο τηλεοπτικό συνεργείο.


Πηγή : protothema.gr


Τσίπρας: «Αμοιβαία τήρηση υποχρεώσεων»




Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να διεκδικήσει τις γερμανικές οφειλές, από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, προς τη χώρα μας εξέφρασε χθες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από τη Βουλή, με μια ομιλία το περιεχόμενο της οποίας χαρακτηρίστηκε από επισημάνσεις που είχαν έμμεση πλην σαφή αναφορά στις σημερινές συζητήσεις στην Ευρώπη για το ελληνικό, δημοσιονομικό ζήτημα.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εργαστεί άοκνα, ώστε με ισότιμους όρους, μέσα από διάλογο στο πλαίσιο μιας έντιμης διαπραγμάτευσης, να συνδράμει ώστε να βρεθεί λύση στα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Θα εργαστεί ώστε να τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της. Αλλά ταυτόχρονα θα εργαστεί ώστε να τηρηθούν όλες οι ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Και όπως εμείς δεσμευόμαστε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας, έτσι οφείλουν να πράξουν και όλες οι πλευρές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνεδρίαση της Ολομέλειας, αντικείμενο της οποίας ήταν η ανασύσταση και αναβάθμιση της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, έπειτα από σχετική πρόταση της προέδρου της Βουλής. Για να συνεχίσει στον ίδιο τόνο: «Η ηθική δεν μπορεί να είναι α λα καρτ, κατά περίσταση». Και ο πρωθυπουργός πρόσθεσε:

«Απέναντι σε έναν ηθικολογικό τόνο που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στη δημόσια συζήτηση στην Ευρώπη, εμείς δεν επιλέγουμε ούτε τη θέση του μαθητή που σκύβει το κεφάλι και χαμηλώνει τα μάτια απέναντι στην αφ’ υψηλού ηθική διδασκαλία, αλλά ούτε διεκδικούμε τη θέση του ηθικοδιδάσκαλου που κουνά επιτιμητικά το δάχτυλο απέναντι στον υποτιθέμενο αμαρτωλό, ζητώντας του να πληρώσει για τις αμαρτίες του. Δεν κάνουμε μαθήματα ηθικής, αλλά και δεν δεχόμαστε και μαθήματα ηθικής». Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε αμέσως μετά η ακόλουθη αποστροφή της ομιλίας του: «Πολλές φορές το τελευταίο διάστημα», είπε ο πρωθυπουργός, «στο άκουσμα πολλών προκλητικών δηλώσεων από το εξωτερικό, μου έρχεται στο μυαλό το περίφημο απόσπασμα από την επί του Ορους ομιλία του Ιησού: Βλέπουν την ακίδα στο μάτι του αδελφού τους, αλλά όχι το δοκάρι στο δικό τους». Τέλος, δεν στερείται συμβολικής σημασίας και η ιστορική αναφορά του στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Γερμανία: «Η Γερμανία παρά τα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ, ωφελήθηκε -και ορθώς ωφελήθηκε- από σειρά παρεμβάσεων. Με κυριότερες τη διαγραφή του χρέους της από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη Σύμβαση του Λονδίνου το 1953 και φυσικά με τα τεράστια ποσά που εκταμιεύτηκαν από τους Συμμάχους για την ανοικοδόμησή της».

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος

Αξιοσημείωτο είναι ότι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος που έλαβε αμέσως μετά τον λόγο, αναφέρθηκε και από την πλευρά του στη σημερινή συγκυρία: Δεν πρέπει να διασυνδέεται το θέμα των διεκδικήσεων με την ανοιχτή διαπραγμάτευση για έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και την επάνοδό της στην ευρωπαϊκή νομιμότητα, είπε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα κάλεσε ευθέως -με την ευκαιρία- τον παριστάμενο πρωθυπουργό να προκαλέσει ανάλογη ανοιχτή συζήτηση στη Βουλή και για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, «του προγράμματος» όπως είπε με έμφαση.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ηλ. Παναγιώταρος με την παρέμβασή του αμαύρωσε τη διαδικασία, μνημονεύοντας την επικείμενη δίκη της Χρυσής Αυγής και μιλώντας για «σφαγές» Ελλήνων από Ελληνες.


Πηγή