Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Διαψεύδει ο Πανούσης μετά την θύελλα στο iefimerida.gr: Αποκυήματα φαντασίας ότι ελευθερώνονται οι μετανάστες - Καταγγέλλει Οργανωμένη προβοκάτσια και τα ρίχνει σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.


Διαψεύδει κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο iefimerida.gr ότι ισχύουν τα όσα δημοσιεύτηκαν περί απελευθέρωσης των όλων των παράνομων μεταναστών.

«Πρόκειται για αποκυήματα φαντασίας» λέει ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στο iefimerida.gr και προσθέτει: «Ξαφνικά περιμένει όλος ο κόσμος να ανοίξουν απόψε τα σύνορα και να βγουν οι μετανάστες έξω. Δεν έχω πει ποτέ εγώ τέτοια πράγματα». Εκανε λόγο μάλιστα για «οργανωμένη επιχείρηση προβοκάτσιας» αφήνοντας να εννοηθεί ότι προέρχεται από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που πρόκειται να απομακρυνθούν με τις κρίσεις.

Οταν ρωτήθηκε αν υπάρχει η διαβαθμισμένη εντολή, απάντησε πως μπορεί να υπάρχει αλλά δεν είναι πολιτική απόφαση.

«Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα. Και οι κρίσεις αργούν, έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 4-5 μέρες»

Σύντομα αναμένεται ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και από το μέγαρο Μαξίμου.



Πηγή: iefimerida.gr


Κολατσιό από το σπίτι και καφέ στο θερμός, κύριοι της ΔΕΗ! Αν σας αρέσει…




Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Είμαι έξαλλος με την είδηση που μας ήλθε από την ΔΕΗ. Δημόσιο χρήμα 25 εκ. ευρώ θα διατεθεί για να πίνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ καφεδάκι και να τρώνε ένα σάντουιτς.

Πρόκειται για 6 ευρώ επίδομα την ημέρα, για 22 ημέρες το μήνα και για 18.000 υπαλλήλους, ανέρχεται περίπου στα 25 εκατ. ευρώ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε τον Πόντιο Πιλάτο. Σύμφωνα με τον Κώστα Κουτσοδήμα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ «έδωσε το πράσινο φως, ότι δεν κάνω παρεμβάσεις σε μια συμφωνία μεταξύ του εργοδότη και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ». Λες και ο εργοδότης σε μια Δημόσια Εταιρεία δεν είναι το Δημόσιο, είναι κάποιος άλλος, σε… παράλληλο σύμπαν.

Την ώρα που όσες οικογένειες αντέχουν δίνουν στα παιδιά τους κολατσιό από το σπίτι για να φάνε στο σχολείο, ώστε να μην πληρώνουν στα κυλικεία, και λέω όσες οικογένειες αντέχουν γιατί πολλά παιδιά μένουν νηστικά, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θέλουν 6 ευρώ την ημέρα για να τρώνε ένα σαντουιτσάκι και να πίνουν και ένα καφεδάκι.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν μπορούν να παίρνουν κολατσιό από το σπίτι και καφέ στο θερμός;

Θέλουν να πληρώνει ο ελληνικός λαός το καφεδάκι τους; Αυτός είναι ο λιτός βίος που μας κήρυξε ο Γιάνης Βαρουφάκης;

Την ίδια ώρα σπίτια «καίγονται» από τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ! Εμένα, για παράδειγμα, για 2.671 kWh μου ήρθε λογαριασμός 493 ευρώ. 278 πληρώνω για ρεύμα και 256 για «ρυθμιζόμενες χρώσεις». Με αυτόν τον εξωφρενικό λογαριασμό, που δεν έχει έλθει φυσικά μόνο σε εμένα αλλά στους περισσότερους από εμάς (τα πόσα μπινελίκια άκουσα στην ουρά στο ταμείο από ανθρώπους που περίμεναν να δώσουν από το υστέρημά τους για να πληρώσουν τα νταβατζιλίκια της ΔΕΗ δεν περιγράφονται), η κυβέρνηση του λιτού βίου και της Αριστεράς ακόμα δεν έχει ασχοληθεί.

Και εντάξει, το καταλαβαίνω ότι είναι κυβέρνηση ενός μήνα… Να κάνουμε υπομονή. Αλλά για τα σαντουιτσάκια και τα καφεδάκια προλάβαμε;

Κολατσιό από το σπίτι και καφέ στο θερμός, κύριοι της ΔΕΗ! Αν σας αρέσει…

Πηγή : tribune.gr


Άρχισαν τα ελευθέρας : Απίστευτο Λαθρομετανάστης μπήκε σε μαντρί για να βiάσει γίδια! [βίντεο]


Τυνήσιος λαθρομετανάστης μπήκε μέσα σε μάντρα για να βιάσει τα γίδια το video με την μαρτυρία του βοσκού είναι αποκαλυπτική.





Πηγή : hellas-now.com


Η κυβέρνηση καταργεί τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Στη Βαλαβάνη οι αρμοδιότητες



Οι αρμοδιότητες της, κατά νόμο, ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, μεταφέρονται πλέον στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Αυτό προβλέπεται στην απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την «ανάθεση αρμοδιοτήτων στην Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Όλγα-Νάντια Βαλαβάνη», που ορίζει ότι:
«Στην Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Όλγα-Νάντια Βαλαβάνη αναθέτουμε την άσκηση των ακόλουθων αρμοδιοτήτων:

1. Από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (…) του Αυτοτελούς Τμήματος Στρατηγικής (…) του Αυτοτελούς Τμήματος Ασφαλείας, του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (…).

2. Της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και των υπαγομένων σε αυτήν υπηρεσιών…»
Το νομικό πρόβλημα είναι ότι οι αρμοδιότητες της ΓΓΔΕ έχουν οριστεί με νόμο και άρα δεν μπορεί να αλλάζουν με απλή απόφαση. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προϊδεάσει, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή, ότι θα στραφεί κατά τον «αυτόνομων οντοτήτων» που έχουν δημιουργηθεί στο δημόσιο, στα χρόνια του Μνημονίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε μια ανάλογη κίνηση, η αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της ΓΓΔΕ, στην περίπτωση της απομάκρυνσης Θεοχάρη, είχε προκαλέσει «σεισμό» στις Βρυξέλλες, που διατάραξε βαθιά τις σχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης με τους δανειστές.
Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι η συμφωνία Βαρουφάκη-Γιούρογκρουπ, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι «Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από την ακύρωση μέτρων και από μονομερείς αλλαγές των πολιτικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την ανάκαμψη της οικονομίας ή τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αυτά αξιολογούνται από τους θεσμούς».
Μετά ταύτα είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κινηθεί ερήμην των εταίρων, ακόμα δε και της πρόσφατης συμφωνίας που συνήψε μαζί τους, γεγονός που αναμένεται να επιτείνει τις δυσκολίες στις σχέσεις Ελλάδας-εταίρων.


«Εθνική απειλή» στη Βρετανία οι υποθέσεις παιδεραστίας




Παιδιά στη Βρετανία έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε «βιομηχανική κλίμακα», με τις αρχές να έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, είπε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Παρουσιάζοντας τα σχέδιά της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, ο πρωθυπουργός επέκρινε άτομα και οργανισμούς για αδιαφορία.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές προτάσεις, δάσκαλοι, σύμβουλοι και κοινωνικοί λειτουργοί σε Αγγλία και Ουαλία που αποτυγχάνουν να προστατεύσουν ευάλωτα παιδιά θα μπορούσαν να είναι αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης έως πέντε ετών.

Παράλληλα στο εξής η αστυνομία θα δίνει προτεραιότητα στη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων ως «εθνική απειλή».

Αυτό σημαίνει ότι οι υποθέσεις θα τυγχάνουν μεταχείρισης ίδιας με αυτήν που επιφυλάσσεται για το οργανωμένο έγκλημα.

Τα τελευταία χρόνια η Βρετανία συγκλονίζεται από αλλεπάλληλες αποκαλύψεις υποθέσεων παιδεραστίας, στις οποίες πολύ συχνά εμπλέκονται διασημότητες και άνθρωποι κύρους, ενώ προκύπτει και εγκληματική αμέλεια ή αδράνεια των αρμοδίων αρχών.


Πηγή: skai.gr


Το Ισλαμικό Κράτος έκοψε τα χέρια 6 νέων επειδή μιλούσαν στο κινητό



Το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη έκοψε τα χέρια 6 νέων στη Μοσούλη επειδή πιάστηκαν να μιλάνε στο κινητό τηλέφωνο.

Ο Σαέντ Μαμουζίνι, αξιωματούχος του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στη Μοσούλη, επιβεβαίωσε στο BasNews ότι οι τζιχαντιστές συνέλαβαν έξι νέους στην περιοχή Μπαμπίλ της Μοσούλης και τους έκοψαν το χέρι δημοσίως.

Επίσης, όπως σας έχουμε ήδη γράψει, το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε 26 μαθήτριες στην Τικρίτ για να προσφέρουν ερωτικές υπηρεσίες στους τζιχαντιστές.

Ακόμα, το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε πέντε εφήβους στο Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ, επειδή λιποτάκτησαν την ώρα της μάχης. Οι νέοι είχαν στρατολογηθεί υποχρεωτικά για να πολεμήσουν ενάντια στους Κούρδους Πεσμεργκά.


Πηγή : tribune.gr


Ο Πανούσης γίνεται πλέον επικίνδυνος για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη : Εντολή Πανούση: Δεν θα συλλαμβάνεται πια κανένας παράνομος μετανάστης



Όπως διαβάζουμε στο iefimerida.gr ο καινούργιος υπουργός "προστασίας του πολίτη" θέλει να κάνει την χώρα ξέφραγο αμπέλι και αυτό σε βάρος της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών που έχουν αρχίσει να ξεσηκώνονται βλέποντας τα λεωφορεία να αφήνουν ανεξέλεγκτους και ελεύθερους εκατοντάδες λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάζουμε στο iefimerida.gr


Αλλάζουν όλα στο μεταναστευτικό καθεστώς μετά την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Ελεύθεροι πρόκειται να αφεθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας. Ενώ όσοι έρχονται στα σύνορα με την Ελλάδα δεν πρόκειται να συλλαμβάνονται.

Αυτό προβλέπει διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση.

Σύμφωνα με τη διαταγή, θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι μετανάστες βρίσκονται σε κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση και δεν κατηγορούνται για κακούργημα, αλλά βαρύνονται απλώς με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.

Οσοι μετανάστες εφεξής, εντοπίζονται στα σύνορα της χώρας, δεν θα συλλαμβάνονται πλέον, αλλά θα καταγράφονται, θα γίνεται σήμανση και θα τους δίδεται μέσω «φύλλου πορείας» η δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα ενός μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε. Ωστόσο, αν στη συνέχεια εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρας θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων 6 μηνών προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.

Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Οπως μας ενημέρωσε, έχει δει με τα μάτια του τη διαταγή, η οποία ισχύει από σήμερα. Εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις από εδώ και πέρα και αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να αποσύρουν την διαταγή.

Συνοριοφύλακες: Ερχονται ορδές μεταναστών - Να ανακαλέσει η κυβέρνηση

Λίγο αργότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία εκφράζει έντονο προβληματισμό.

«Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πολιτική που έχει προαναγγείλει για το μεταναστευτικό στη χώρα, έθεσε σε προτεραιότητα και ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό και άμεσο πολιτικό προϊστάμενο των ενστόλων που εντάσσονται σε αυτή την αστυνομική δράση κ. Γιάννη  Πανούση.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η Ομοσπονδία εξέθεσε τους προβληματισμούς της σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση των κέντρων κράτησης, την απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών και παράλληλα ζήτησε από την πολιτική ηγεσία την βελτίωση των συνθηκών κράτησης αλλά και διαμονής αυτών των ανθρώπων.

Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται «ουσιαστικά» η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως η Μ Η κράτηση Κ Α Ν Ε Ν Ο Σ που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα.  Αντιθέτως η 7μηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους - αφού ταυτοποιηθούν -  θα  τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας.

Θεωρούμε πως κάθε ενέργεια  που καθιστά ισότιμη την μεταχείριση από την Πολιτεία των νομίμων μεταναστών και πολιτών μιας χώρας,  με αυτούς που εισέρχονται παράνομα, δίνοντας ίδιες ελευθερίες και ίσα δικαιώματα, οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες. Προκαλεί φυσικό κάλεσμα «ορδών» μεταναστών και μεταναστευτικών κυμάτων στη χώρα,  αυξάνοντας τη ροπή προς την εγκληματικότητα ( έλλειψη σίτισης, διαμονής, ανθρώπινες συνθήκες, κ.α. )  και διαταράσσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μιας χώρας (βλ. κέντρο Αθήνας προηγ. έτη).

Γνωρίζοντας από την πρόσφατη εμπειρία μας το τι συνέβαινε στα αστυνομικά κρατητήρια, προ της λειτουργίας των κέντρων κράτησης, με την πολύμηνη κράτησή των αλλοδαπών χωρίς προαυλισμό, χωρίς βασικές συνθήκες υγιεινής, με ξηρά τροφή και μόνο, χωρίς φώς ηλίου, θεωρούμε πως η κράτηση των παράνομων μεταναστών στα κέντρα σαφώς και εξάλειψε αυτές τις συνθήκες.

Διευκόλυνε της εργασία μας και έκανε ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη την κράτησή τους. Προβήκαμε σε καταγγελίες όταν και όπου διαπιστώσαμε άσχημες συνθήκες κράτησης και ζητήσαμε την άμεση βελτίωσή τους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να οδηγηθούμε και πάλι στο συνωστισμό των κρατητηρίων των αστυνομικών τμημάτων της χώρας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, καθόσον η Ελλάδα μετά από αυτές τις εξαγγελίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται  να «υποδεχθεί» χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Οφείλει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα ώριμα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα,  διασφαλίζοντας όμως πρώτιστα την ασφάλεια της κοινωνίας.

Τέλος καλούμε, τη Φυσική Ηγεσία – αφού γνωρίζει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής – να επανεξετάσει το ζήτημα και να ενημερώσει τα συναρμόδια Υπουργεία για τις αναμενόμενες συνέπειες που επέρχονται.

Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα οφείλουν  να τοποθετηθούν και να αναμορφώσουν μια νέα ενιαία πολιτική, διακομματική και σταθερή, προς το συμφέρον πρωτίστως της χώρας.

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. από την πλευρά της, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τολμώντας με αλήθειες να υπενθυμίζει  πως αρχές και αξίες δεν αλλοιώνονται από πολιτικές αλλά προάγονται διαχρονικά από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη και την κοινωνία».








Μας ενδιαφέρει όλους τους γονείς : Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «ξεσκεπάζει» τον κώδικα επικοινωνίας των παιδόφιλων



Πώς αποπλανούν ανηλίκους μέσω Διαδικτύου

Τα σύμβολα που χρησιμοποιούν μεταξύ τους για να επικοινωνούν - Τι αναφέρει «εγχειρίδιο» φρίκης προς εγκληματίες, ώστε να μπορούν να προφυλάσσονται και να ξεφεύγουν από την αστυνομία

Στη δημοσιότητα έδωσε η  Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών, τον «Κώδικα Επικοινωνίας Παιδόφιλων», στο Διαδίκτυο.


O «Κώδικας Επικοινωνίας» προέκυψε από σχετικό εγχειρίδιο που εντοπίστηκε στο σκοτεινό διαδίκτυο (Dark Web), ύστερα από πολύμηνες και στοχευμένες έρευνες εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, παρουσιάζεται σε περίληψη, μαζί με τα σύμβολα που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι για να αναγνωρίζουν τις μεταξύ τους σεξουαλικές προτιμήσεις.

Όπως τόνισε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο, καλύπτεται σε επτά κεφάλαια οτιδήποτε αφορά στην παιδοφιλία, από την ψυχολογία των παιδιών μέχρι και την «προετοιμασία» που απαιτείται, ώστε να πραγματοποιήσει ο παιδόφιλος τις ασελγείς του πράξεις.

Στις ειδικές οδηγίες που ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι εγκληματίες, περιγράφονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προσεγγίσει ένα παιδί και να το αποπλανήσει, ενώ επίσης αναλύονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του, αν τυχόν αποκαλυφθεί.

Ακολουθεί σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο κάθε κεφαλαίου, όπως αποκαλύφθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

1ο Κεφάλαιο: Παιδοφιλία (pedophilia)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τα πάντα γύρω από την παιδοφιλία, την οποία παρουσιάζει σαν φυσικό και παρεξηγημένο σεξουαλικό προσανατολισμό.
Το κεφάλαιο χωρίζεται σε επτά ενότητες.
1η ενότητα: Πρόλογος (Foreword)
Απόσπασμα : Η παιδεραστία είναι ένας σεξουαλικός προσανατολισμός στα ανθρώπινα είδη, που κάνει ώριμους ενήλικες, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, να έλκονται συναισθηματικά και σεξουαλικά από ανώριμα παιδιά.
2η ενότητα: Η πηγή (The Source)
Απόσπασμα: Δυστυχώς, όμως, η πηγή της παιδοφιλίας είναι επιστημονικό μυστήριο. Κανένας επιστήμονας δεν είναι σε θέση να πει τι προκαλεί την παιδοφιλία με βεβαιότητα και δεν υπάρχει τρέχουσα θεωρία που μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά. Ούτε μπορεί να μετρηθεί ή να ανιχνευθεί με οποιονδήποτε τρόπο, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε επιστημονική διαδικασία ή όργανο. Η παιδοφιλία υπάρχει μόνο σε μια μειονότητα του ανθρώπινου πληθυσμού, και είναι μόνο ένα από τα πολλά μυστήρια του σύμπαντος.
3η ενότητα: Γνήσιοι/προσποιητοί παιδεραστές (Genuine vs. Artificial)
Απόσπασμα: Οι προσποιητοί παιδεραστές δεν είναι λιγότερο άξιοι από τους γνήσιους παιδεραστές, καθώς κατά τη γνώμη μου, είμαστε όλοι εδώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ο οποίος είναι ένα σεξουαλικό ενδιαφέρον για τα παιδιά. Απλά το ενδιαφέρον μας για τα παιδιά προέρχεται από διαφορετικές κατευθύνσεις.
4η ενότητα: Προσανατολισμοί (Orientations)
Απόσπασμα: Η νηπιοφιλία αφορά άτομα που ελκύονται από πολύ μικρές ηλικίες παιδιών, όπως βρέφη και νήπια εντός της ηλικίας των 1-3 ετών. Αυτή η κατηγορία είναι από τις σπανιότερες, καθώς δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου.
5η ενότητα: Προκλήσεις (Challenges)
Απόσπασμα : Σε αυτή την ενότητα θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να χειριστείτε και να ξεπεράσετε τις πιο κοινές δυσκολίες που, κατά μέσο όρο, οι γνήσιοι παιδεραστές συναντούν στη διάρκεια της ζωής τους, έτσι ώστε να μπορείτε να οδηγήσετε τον εαυτό σας πιο εύκολα έξω από όλα τα εμπόδια που βάζει η παιδεραστία στο δρόμο μας.
6η ενότητα: Έλεγχος ορμών (Urge Control)
Απόσπασμα: Όσοι ανησυχούν πολύ για τη σεξουαλική επιθυμία και τον έλεγχό τους, θα πρέπει να αυνανίζονται περισσότερο από το μέσο όρο για να κρατήσουν το κεφάλι τους ήσυχο και τη σεξουαλικότητα τους σε έλεγχο, ειδικά όταν είναι (τακτικά) κοντά και οικεία με τα παιδιά.
7η ενότητα: Θα πρέπει να το κάνω; (Should I Do it?)
Απόσπασμα : Όλα θα αλλάξουν, πρώτα απ’ όλα γιατί ξαφνικά κάνεις κάτι που είναι αυστηρά κοινωνικά απαράδεκτο και παράνομο. Και, δεδομένου ότι θα υπάρχει ένας ορισμένος κίνδυνος να πιαστείς, τόσο από την κοινωνία όσο και από την αστυνομία, θα έχεις ένα ορισμένο βάρος φόβου που θα κρέμεται συνεχώς πάνω από τους ώμους σου, από τώρα και στο μέλλον.

2ο Κεφάλαιο: Παιδιά (Children)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τα πάντα για τα παιδιά, ξεκινώντας από την σεξουαλικότητα τους και καταλήγοντας στη «χημεία» ανάμεσα σε ένα παιδί και στον παιδεραστή. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε πέντε ενότητες:
1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος)
2η ενότητα: Sexuality (Σεξουαλικότητα)
3η ενότητα: Development (Ανάπτυξη)
4η ενότητα: Personalities (Προσωπικότητες)
5η ενότητα: Chemistry (Χημεία)

3ο Κεφάλαιο: Ασφάλεια (security)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο πραγματεύεται πώς ένας παιδόφιλος μπορεί να μείνει ασφαλής και να αποφύγει δύσκολες καταστάσεις, όπως την σύλληψή του. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε εννιά ενότητες:
1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος)
2η ενότητα: Child love levels (Επίπεδα ασφάλειας)
3η ενότητα: Secrecy (Μυστικότητα)
4η ενότητα: Evidence (Αποδείξεις)
5η ενότητα: Environment (Περιβάλλον)
6η ενότητα: Getting Caught (Σύλληψη)
7η ενότητα: Surviving Prison (Επιζώντας στην φυλακή)
8η ενότητα: Escaping Planning (Σχέδιο απόδρασης)
9η ενότητα: Child post-trauma (Μετατραυματικό στάδιο του παιδιού)

4ο Κεφάλαιο: Εντοπισμός παιδιών (Finding children)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τρόπους με τους οποίους ένας παιδεραστής μπορεί να πλησιάσει ένα παιδί και πως μπορεί να αναπτύξει φιλία και σχέσεις μαζί του. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε επτά ενότητες.
1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος)
2η ενότητα: Single moms (Ανύπαντρες μητέρες)
3η ενότητα: Schools (Σχολεία)
4η ενότητα: Kiddie magnets («Μαγνήτες» παιδιών)
5 η ενότητα: Babysitting and scouting (Babysitting και προκοπισμός)
6η ενότητα: Hunting season («Εποχή κυνηγιού»)
7η ενότητα: Befriending children (Ενεργώντας σαν φίλος των παιδιών)

Το 5ο κεφάλαιο αναφέρεται στην 6η ενότητα του 4ου κεφαλαίου (Hunting season/«Εποχή κυνηγιού»)

6ο Κεφάλαιο: Σεξουαλικές επαφές με παιδιά (Sex with kids)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει λεπτομέρειες για το πως ένας παιδόφιλος μπορεί να αποπλανήσει και να έρθει σε σεξουαλική επαφή με παιδιά. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε πέντε ενότητες.
1η ενότητα: Preparations (Προετοιμασίες)
2η ενότητα: Babies and Toddlers (Μωρά και νήπια)
3η ενότητα: Children (Παιδιά)
4η ενότητα: Adolescents (Έφηβοι)
5η ενότητα: Penetration Training (Εξάσκηση διείσδυσης)

Το 7ο κεφάλαιο αναφέρεται στην 5η ενότητα του 6ου κεφαλαίου (Penetration Training) και μαθαίνει στον παιδόφιλο πως θα πραγματοποιήσει τις ασελγείς του πράξεις.
Ακολουθούν σύμβολα που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι για να αναγνωρίζουν μεταξύ τους, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις:


Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της καινοτόμου εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα


Πηγή : protothema.gr


Αναβίωσε η θρυλική εταιρεία ΙΖΟΛΑ – Στηρίζουμε ελληνικά προϊόντα!


Την ιστορική, ελληνική μάρκα λευκών συσκευών ΙΖΟΛΑ αναβιώνει η Γ.Ε Δημητρίου Α.Ε.Ε, μέσα από νέα, υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας προϊόντα, εξελίσσοντας το ήδη ευρύ χαρτοφυλάκιο μαρκών που αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι νέες συσκευές ΙΖΟΛΑ συμβαδίζουν, σχεδιαστικά, με τις τάσεις της εποχής και τις ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού και ταυτόχρονα προσφέρουν λύσεις στην ιδανική σχέση αξίας-τιμής.

Ήδη, διατίθενται στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών οι πρώτες κουζίνες ΙΖΟΛΑ νέας εποχής, σε τρεις τύπους: εμαγιέ, κεραμικές και εντοιχιζόμενες.

«Η ΙΖΟΛΑ υπήρξε μια θρυλική μάρκα, υπόδειγμα δημιουργικότητας μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και νιώθουμε υποχρεωμένοι να δώσουμε στη νέα γενιά καταναλωτών την ευκαιρία να τη γνωρίσει, να την εμπιστευτεί και να την αγαπήσει, όπως οι προηγούμενες», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Δημητρίου, σχολιάζοντας το νέο αυτό εγχείρημα.

Η ΙΖΟΛΑ ιδρύθηκε το 1930 και αποτέλεσε για τη χώρα, για πάνω από 50 χρόνια, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες με περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους και παραγωγή 800.000 συσκευών ετησίως.

Το 1951 παράχθηκε η πρώτη ελληνική ηλεκτρική κουζίνα ΙΖΟΛΑ και το 1952 το πρώτο ψυγείο. Από τότε και έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η μάρκα κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών, ξεπερνώντας σε μερίδια αγοράς το 48%.

Η ΙΖΟΛΑ μεσουράνησε στην ελληνική αγορά ως η βιομηχανία οικιακών συσκευών που έφερε «τον πολιτισμό στο σπίτι», όπως επιβεβαίωνε το σύνθημα που την ακολουθούσε για πολλές δεκαετίες.


Πηγή : tribune.gr


Ο Βαρουφάκης μαθαινει σε εκπομπή για τις αυξήσεις μισθών στην ΔΕΗ!


Αιφνιδιασμένος εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συνέντευξή του «Στον Ενικό» όταν ερωτήθηκε ποια είναι η άποψή του περί των αυξήσεων μισθών στη ΔΕΗ.

«Αυξήθηκαν οι μισθοί – οι μεγάλοι;» ρώτησε έκπληκτος, συμπληρώνοντας ότι «αυτό πρώτη φορά το ακούω».

«Δεν το ξέρω, δεν μπορώ να σχολιάσω για κάτι που δεν έχω ακούσει, αν έχει συμβεί αυτό, έχω πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε παράλληλα, ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στην αποπληρωμή των χρεών της προς το ΔΝΤ και ότι «είμαστε στη διαδικασία εξασφάλισης των πόρων για όλο το τετράμηνο (της παράτασης)». Τόνισε ότι μοναδική λύση είναι η αναδιάρθρωση του χρέους εντός της ευρωζώνης και «σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι λύση η επιστροφή στη δραχμή». Μάλιστα, ερωτηθείς για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Λαπαβίτσα, είπε ότι «ο Λαπαβίτσας έχει κτίσει ολόκληρη καριέρα πάνω στην επιστροφή στη δραχμή».

Μιλώντας για τα φορολογικά, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «δεν θα βάλουμε έκτακτο φόρο». Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ύψος 23% του ΦΠΑ, προσθέτοντας ότι «θέλω να το δω σταδιακά να πέφτει στο 15%». Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ, είπε ότι «θα είναι τόσο ανεπαίσθητη αλλαγή και τόσο ήσσονος σημασίας, που θα είναι μια κίνηση καλής θέλησης προς τους εταίρους». Πρόσθεσε δε, ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον ΦΠΑ στα νησιά, στην παραμεθόριο, στα ξενοδοχεία, στα φάρμακα και στα τρόφιμα.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι δεν πιστεύει στη φορολόγηση της περιουσίας, λέγοντας ότι «ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας απαράδεκτος φόρος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε τον ΕΝΦΙΑ επί το προοδευτικότερο, αλλά μπορεί να πάρει 2- 3 μήνες. Και έως ότου αλλάξει ένας νόμος, ισχύει ο προηγούμενος». Επίσης, είπε ότι πρέπει να αλλάξει και το σύστημα με τις αντικειμενικές αξίες.







Πηγή : huffingtonpost.gr


"Μεγάλος αδελφός" της εφορίας για καταθέσεις, μετοχές, δάνεια




Του Σπύρου Δημητρέλη

Καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ, επενδυτικά χαρτοφυλάκια αξίας άνω των 200.000 ευρώ, μερίσματα, δάνεια και ασφαλιστήρια συμβόλαια μπαίνουν στο στόχαστρο διασταυρώσεων του υπουργείου Οικονομικών.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κας Κατερίνας Σαββαΐδου οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει έως τις 31 Μαρτίου να αποστείλουν στη ΓΓΔΕ τα παραπάνω στοιχεία. Αν και η σχετική υποχρέωση υπήρχε και στα προηγούμενα χρόνια, με την απόφαση τροποποιείται, δηλαδή αυξάνεται, το όριο για την αποστολή στοιχείων καταθέσεων, ενώ προστίθενται και νέα στοιχεία που πρέπει να αποσταλούν, όπως είναι τα ασφαλιστήρια.

Με βάση αυτά τα στοιχεία το ΥΠΟΙΚ πρόκειται να οικοδομήσει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο και να διευκολύνει τους φορολογικούς ελέγχους πόθεν έσχες που διενεργούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Τα στοιχεία που πρέπει να αποσταλούν και να «φακελωθούν» για τους φορολογούμενους είναι:

1. Καταθέσεις που αφορούν σε  δεδομένα καταθετικών λογαριασμών ή/και λογαριασμών πληρωμών φυσικών προσώπων, οι οποίοι εμφανίζουν είτε συνολική ετήσια κίνηση χρέωσης είτε συνολική ετήσια κίνηση πίστωσης, μεγαλύτερη των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ.

Διαβιβάζονται:

α) Τριψήφιος κωδικός τράπεζας όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή επίσημη επωνυμία ιδρύματος πληρωμών ή ΕΛΤΑ,
β) Ονοματεπώνυμο δικαιούχων του λογαριασμού,
γ) ΑΦΜ των δικαιούχων ή όταν δεν υπάρχει, ΑΔΤ ή αριθμ. διαβατηρίου,
δ) Αριθμός λογαριασμού,
ε) Ποσά συνολικής χρέωσης σε ευρώ,
στ) Ποσά συνολικής πίστωσης σε ευρώ,
ζ) Το ποσό της μεγαλύτερης συναλλαγής, χρέωσης ή πίστωσης, ανά λογαριασμό,
η) Υπόλοιπα λογαριασμού σε ευρώ με ημερομηνία 31/12 τόσο για έκαστο ημερολογιακό έτος αναφοράς όσο και για το αμέσως προηγούμενο,
θ) Κωδικός νομίσματος, σε ISO code 4217,

2. Κινητές αξίες. Θα πρέπει να διαβιβαστούν στοιχεία χαρτοφυλακίου φυσικών προσώπων που αφορά σε κινητές αξίες, με ημερομηνία 31/12 τόσο έκαστου ημερολογιακού έτους αναφοράς όσο και του αμέσως προηγούμενου, χρηματικής αξίας μεγαλύτερης από διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ.

Τα στοιχεία αφορούν:

α) Ονοματεπώνυμο δικαιούχων,
β) ΑΦΜ των δικαιούχων ή όταν δεν υπάρχει, ΑΔΤ ή αριθμ. διαβατηρίου,
γ) Αριθμός λογαριασμού στο Σ.Α.Τ. (Σύστημα Άυλων Τίτλων), εφόσον τηρείται τέτοιος αριθμός επ΄ ονόματι δικαιούχου ενεργού χαρτοφυλακίου,
δ) Αποτίμηση χαρτοφυλακίου σε ευρώ την 31/12 τόσο για έκαστο ημερολογιακό έτος αναφοράς όσο και για το αμέσως προηγούμενο, ε) Ημερολογιακό έτος αναφοράς».

3. Μερίσματα. Διαβιβάζονται στοιχεία που αφορούν σε μερίσματα, που διανεμήθηκαν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος από εταιρείες με μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τα στοιχεία αφορούν:

α) Ονοματεπώνυμο-επωνυμία δικαιούχων,
β) Α.Φ.Μ των δικαιούχων,
γ) Αριθμός λογαριασμού στο Σ.Α.Τ. (Σύστημα Άυλων Τίτλων), εφόσον τηρείται τέτοιος αριθμός επ΄ ονόματι δικαιούχου ενεργού χαρτοφυλακίου,
δ) Την Δ.Ο.Υ. στην οποία υπάγονται οι δικαιούχοι,
ε) Επωνυμία της εταιρείας που διένειμε το μέρισμα,
στ) Α.Φ.Μ της εταιρείας που διένειμε το μέρισμα,
ζ) Το ποσό του μερίσματος,
η) Το ποσό του φόρου που αναλογεί στο μέρισμα,
θ) Ημερολογιακό έτος αναφοράς».

4. Δάνεια. Διαβιβάζονται στοιχεία που αφορούν σε χρηματικά ποσά που πραγματικά καταβάλλονται για τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείων, περιλαμβανομένων και των δεδουλευμένων και καταβλημένων τόκων, καθώς και των τυχόν τόκων υπερημερίας.

Τα στοιχεία αφορούν:
α) Κωδικός Πιστωτικού Ιδρύματος
β) Είδος δανείου (1:Στεγαστικό, 2:Καταναλωτικό, 3:Άλλο)
γ) Συνολικό ύψος εκταμιευμένου δανείου σε ευρώ
δ) Ημερομηνία χορήγησης δανείου
ε) Συνολικό καταβληθέν ποσό για απόσβεση δανείου (τόκοι και κεφάλαιο)
στ) Πλήθος οφειλετών/ συνοφειλετών
ζ) ΑΦΜ πρώτου οφειλέτη ή ΑΔΤ ή αριθμ. διαβατηρίου
η) Ποσοστό συμμετοχής πρώτου οφειλέτη
θ) Ονοματεπώνυμο πρώτου οφειλέτη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα στοιχεία ζ, η και θ επαναλαμβάνονται για κάθε οφειλέτη, όταν υπάρχουν συνοφειλέτες».

5. Ασφαλιστήρια Συμβόλαια. Θα πρέπει να αποσταλούν στοιχεία που αφορούν ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθενείας που συνάφθηκαν.


Πηγή: capital.gr


Βλαστός: Εβαλα τη βόμβα στην εισαγγελέα για να τη φοβίσω


Στους ανακριτές Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση των «νονών» που είχαν στρατηγείο τις φυλακές, οδηγήθηκε προκειμένου να απολογηθεί ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός.

Ο Π. Βλαστός, που φέρεται, κατά τη δικογραφία, να ήταν στην ηγετική ομάδα του κυκλώματος μαζί με τους Ιω. Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο, είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες, που αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατ' εξακολούθηση, ηθικής αυτουργίας σε εκρήξεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών, εκβίασης κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βλαστός, απολογούμενος, αποδέχεται τη βομβιστική επίθεση σε βάρος της εισαγγελέα Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, που είχε ερευνήσει την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του βαρυποινίτη με τη συνεργασία άλλων ποινικών, από τις φυλακές Τρικάλων, τον Φεβρουάριο του 2013.



Μαλιστα, ο Βλαστός φαίνεται να είπε στους ανακριτές πως η επίθεση έγινε «απλώς για εκφοβισμό». Φέρεται επίσης να αρνείται την επίθεση σε βάρος της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αμφισβητεί την κατάθεση της εξαδέλφης του -η οποία είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση και σε καθεστώς προστασίας- και την χαρακτηρίζει «κατασκευασμένη».
Η απολογία του, που σήμερα διήρκεσε περίπου πέντε ώρες, θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι.


Πηγή : ethnos.gr


Ο φόβος μην τον σκοτώσουν τρέλανε τον Σουλτάνο Ταγίπ Ερντογάν!!


Εργαστήριο που θα φτιάχνει αντίδοτα δηλητηρίων με σκοπό την προστασία του Ταγίπ Ερντογάν από το ενδεχόμενο δηλητηρίασής του. Τα σχέδια για την άμεση κατασκευή ενός τέτοιου εργαστηρίου μέσα στο υπερπολυτελές προεδρικό μέγαρο αποκάλυψε ο γιατρός του Τούρκου Προέδρου, Τσεβντέτ Ερντόλ, μιλώντας στην εφημερίδα Χουριέτ.

"Οι επιθέσεις δεν γίνονται πλέον δια της οδού των όπλων, αλλά δι' αυτής των τροφίμων", δήλωσε ο Ερντόλ, ο οποίος είναι και βουλευτής του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ωστόσο σκοπός του εργαστηρίου θα είναι να αντιμετωπίσει όχι μόνο μια απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν μέσω ενός απλού δηλητηρίου στο φαγητό αλλά και μια τοξική, χημική, ραδιενεργό ή βιολογική επίθεση μέσα από τα τρόφιμα που καταναλώνει ο "σουλτάνος".

Ο Ερντόλ είπε πως δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια τέτοια απόπειρα αλλά για κάθε ενδεχόμενο πέντε γιατροί βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο.


Πηγή : megatv.gr


ΧΑ: Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού λόγω παρέλευσης 18μηνου




Για το Νίκο Μιχαλολιάκο και το Χρήστο Παππά οι αρμόδιοι εισαγγελείς πρότειναν σήμερα Τρίτη στο δικαστικό συμβούλιο σειρά περιοριστικών μέτρων

Αποφυλακίζονται στο τέλος του μήνα -με τη λήξη του 18μηνου - ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Ιωάννης Λαγός.

Για το Νίκο Μιχαλολιάκο και το Χρήστο Παππά οι αρμόδιοι εισαγγελείς πρότειναν σήμερα Τρίτη στο δικαστικό συμβούλιο σειρά περιοριστικών μέτρων τα οποία αναμένεται να ισχύσουν -αν εγκριθούν από το δικαστικό συμβούλιο- αμέσως μετά την αποφυλάκιση τους.

Μετά την αποφυλάκιση των τριών μόνο τρεις βουλευτές του κόμματος θα παραμείνουν κρατούμενοι, ο Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμένης και Νίκος Μίχος αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς αναμένεται να αποφυλακιστούν διαρκούσης της δικής η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί στο τέλος Απριλίου.

Πηγή: skai.gr


Ανθρωπόμορφο τέρας! Ο 40χρονος παιδεραστής είχε μέχρι και 5 ραντεβού την ημέρα με παιδιά! Πως εκδικήθηκε ένα κοριτσάκι!


Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για την δράση του 40χρονου παιδεραστή ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή επ' αυτοφώρω την ώρα που επιχειρούσε να βιάσει ένα 13χρονο αγόρι μέσα στο βαν του τρόμου που είχε για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια υπόθεση και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2014 για αποπλάνηση και βιασμό 14χρονης.


Η συγκεκριμένη υπόθεση προκαλεί ανατριχίλα και προκαλεί επίσης ερωτήματα τα οποία οφείλουν να απαντηθούν με κυριότερο, γιατί ο άνθρωπος αυτός κυκλοφορούσε ελεύθερος!


Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο 40χρονος παρουσιαζόταν μέσω chat στα παιδιά ως συνομίληκός τους και μάλιστα ως αγόρι.
Σε μια περίπτωση, όμως ένα κοριτσάκι 14 ετών, είχε την ατυχία να τσιμπήσει στο δόλωμα και όταν παρουσιάστηκε μπροστά του εκείνος νευρίασε τόσο που την πήρε μέσα στο βαν την πήγε στο σπίτι του, την βίασε, την χτύπησε, την κούρεψε και την παράτησε μέσα στην μέση του δρόμου! Οι αστυνομικοί την εντόπισαν σε κατάσταση σοκ και ανέλαβε την υπόθεση το τμήμα ανηλίκων.



Για την συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι τον αναγνώρισε, σχηματίσθηκε δικογραφία πήγε στον εισαγγελέα αλλά ποτέ δεν εκδόθηκε ένταλμα για την σύλληψή του!

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικύ Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, ο 40χρονος συνομιλούσε με τουλάχιστον 5 παιδιά την ημέρα στα chat room.

Εμφανίζονταν ως “εξομολόγος” και τα παιδιά του έλεγαν τα προβλήματά τους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών πολλά παιδιά μιλούσαν μαζί του, ίσως και εκατοντάδες!


Στο απόγειο της αποκρουστικής δρασης τους εκτιμάται ότι είχε 5 ραντεβού την ημέρα με ανήλικα παιδιά με ότι αυτό συνεπάγεται!

Σημειώνεται ότι έχει σταλεί και σήμα στην Ιντερπολ καθώς μιλούσε και με παιδιά από το εξωτερικό!


Η διερεύνηση της υπόθεσης η οποία επιλύθηκε τελικά από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ξεκίνησε μετά από σχετική ψηφιακή καταγγελία στο επιχειρησιακό κέντρο CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία υπήρχε διαδικτυακή συνομιλία του 40χρονου με τον 13χρονο ανήλικο για μεταξύ τους συνάντηση.


Άμεσα άρχισε η παρακολούθηση του συγκεκριμένου ατόμου και στο σημείο που είχε κλειστεί το ραντεβού εντοπίστηκε ο 40χρονος ο οποίος είχε ήδη βάλει μέσα στο βαν τον 13χρονο. Τότε έγινε επιχείρηση από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, ενώ παράλληλα «ελευθέρωσαν» τον ανήλικο.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγάκι, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε προβεί σε ειδική διαμόρφωσή του, ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκαν στρώμα, κουβέρτες, μαξιλάρια, ανεμιστήρας, αλλά και κατάλληλος φωτισμός.

Επίσης, στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν σχετικά σύνεργα για την τέλεση ασελγών πράξεων, καθώς και σοκολάτες, μπισκότα, παιδικά ροφήματα κ.λπ. για να δελεάζει τα παιδιά!

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα, σε κινητό τηλέφωνο του δράστη, βρέθηκε και πρωτότυπο υλικό παιδικής πορνογραφίας με άτομο στα όρια της ανηλικότητας, του οποίου εξετάζονται η ταυτότητα και η ακριβής ηλικία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ


Πηγή : newsit.gr


Νάρκωσαν και βίασαν μεθυσμένη 21χρονη και με την σύλληψη των δραστών αποκαλύφθηκαν και άλλες παράνομες δραστηριότητες!! Δεν ήξερες κοπέλα μου δεν ρώταγες που πας;;




Διαβάσαμε στο protothema.gr

Όταν μέθυσε, την οδήγησαν στο σπίτι του πρώτου όπου της έδωσαν να καπνίσει τσιγαριλίκι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φέρει αντιρρήσεις και την βίασαν και οι δυο

Πότισαν με αλκοόλ και χασίς μια νεαρή κοπέλα για να κάμψουν την αντίστασή της και να χορτάσουν πάνω της τις αρρωστημένες ορέξεις τους, δυο Έλληνες στην Ξάνθη. Όταν εκείνη κατήγγειλε τον βιασμό της, εξακριβώθηκε ότι αυτή δεν ήταν η μόνη παρανομία που είχαν διαπράξει οι δράστες.

Η 21χρονη Ελληνίδα κατέφυγε στην Ασφάλεια και υπέβαλε μήνυση εναντίον ενός 35χρονου και ενός 29χρονου, οι οποίοι διασκέδαζαν μαζί της τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Όταν μέθυσε, την οδήγησαν στο σπίτι του πρώτου όπου της έδωσαν να καπνίσει τσιγαριλίκι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φέρει αντιρρήσεις και την βίασαν και οι δυο! Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες και τους συνέλαβαν, αλλά η έρευνα στα σπίτια τους αποκάλυψε ότι είχαν πολύπλευρη παράνομη δραστηριότητα.

Εκτός από δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 16 γραμμαρίων και 18 χάπια διαφόρων ναρκωτικών φαρμάκων που κατείχαν χωρίς ιατρική συνταγή, κατασχέθηκαν ακόμη δυο φορητοί υπολογιστές, ένα tablet, τρία κινητά, έξι συσκευές αποθήκευσης δεδομένων και διάφορα είδη ρουχισμού που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν πώς βρέθηκαν στην κατοχή τους και εκτιμάται ότι προέρχονται από κλοπές! Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ξάνθης στον οποίο οδηγήθηκαν οι δράστες, τους άσκησε αρχικά δίωξη για βιασμό και κατοχή ναρκωτικών και η έρευνα για την προέλευση των ευρημάτων συνεχίζεται.





Ο ρεαλισμός «σωσίβιο» για τον Τσίπρα



Γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης


Ουσία ή επικοινωνία; Ή μήπως η επικοινωνία έχει εξελιχθεί σε ουσία της πολιτικής;

Το μήνυμα μας το έστειλε με τον πιο έυγλωτο τρόπο την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Βαρουφάκης όταν εκστόμησε την περίφημη ρήση ότι «οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη από χρήματα και δουλειές αλλά από αξιοπρέπεια».

Άσχετα αν ο υπουργός Οικονομικών, όπως αποκαλύψαμε στο άρθρο «Βαρουφάκης vs Βαρουφάκη», ερχόταν σε σύγκρουση με όσα έλεγε πριν μερικά χρόνια ο ίδιος ως καθηγητής και οικονομολόγος, στην πραγματικότητα έχει αντιληφθεί στο έπακρο πώς μπορεί να αξιοποιήσει τον ενθουσιασμό του Έλληνα για κάθε τι καινούργιο- έστω και αν είναι απροσδιόριστο- και την απέχθειά του για οτιδήποτε τον έχει κουράσει ή προσβάλει, έστω και αν μακροπρόθεσμα του εξασφάλιζε σταθερότερες προοπτικές.

Ο κ. Βαρουφάκης γνωρίζει ότι είναι υπουργός μιας νέας κυβέρνησης η οποία για να εκλεγεί στηρίχθηκε στην ελπίδα που μπορούσε να φέρει στον ελληνικό λαό για κάτι καλύτερο, σε μια εποχή ζοφου, πόνου, ανεργίας και οικονομικής ανέχειας που ως αποτέλεσμα είχε και την απώλεια της εθνικής υπερηφάνιας. Γιατί όταν ένας λαός επί πέντε χρόνια μόνο πληρώνει και βλέπει ότι οι κυβερνήσεις του συνεχώς δανείζονται χωρίς να του δίνουν κάποια προοπτική για βελτίωση των οικογενειακών του οικονομικών, τότε ξεφεύγει από τη σφαίρα του ρεαλισμού, αποζητά την οποιαδήποτε αλλαγή του προσφέρει έστω και μια ψευδεπίγραφη ελπίδα και μπαίνει στη λογική της ρήσης ότι «ο δούλος δεν έχει να χάσει παρά μόνο τις αλυσίδες του».

Η απελπισία, έχει αποδειχθεί ιστορικά, ότι είναι ο χειρότερος σύμβουλος για έναν λαό. Αυτήν την απελπισία και την ελπίδα για κάτι καινούργιο εκμεταλλεύεται στο έπακρο η παρούσα κυβέρνηση. Και μπορεί να πει κάποιος ότι «καλά κάνει». Και ίσως αυτό έχει μια κάποια βάση. Ωστόσο επειδή το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι οι περισσότερες δηλώσεις και το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εξαντλούνται στον τομέα της επικοινωνίας και λιγότερο της ουσίας, είναι πιθανόν αυτή η τακτική γρήγορα να εξανεμιστεί και να γυρίσει μπούμεραγκ σε βάρος της κυβέρνησης.

Μέχρι σήμερα λοιπόν η επαναστατικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαντλείται σε δηλώσεις και μόνο που δημιουργούν ένα επικοινωνιακό τοπίο πρόσκαιρα ευνοϊκό. Έτσι, μετά τις προεκλογικές επαναστατικές δηλώσεις για σκίσιμο του μνημονίου και τις μετεκλογικές ρητορίες ήλθε η προσγείωση και το μνημόνιο μετετράπη σε «συμφωνία». Η τρόικα μετονομάσθηκε σε «θεσμούς», η παράταση του μνημονίου σε «γέφυρα», η απομάκρυνση των ιδιωτικών επενδύσεων έγινε «εθνικά επωφελείς επενδύσεις», ο ΕΝΦΙΑ έγινε «φορολογία Μεγαλής Ακίνητης Περιουσίας» (το «μεγάλης» δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί), το τζάμπα ρεύμα στα νοικοκυριά γίνεται κάλυψη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 300 κιλοβατώρες (όπως ίσχυε μέχρι σήμερα στο κοινωνικό τιμολόγιο) και όπως ευφυώς ανέφερε σε γελοιογραφία του στην «Καθημερινή» ο κ. Πετρουλάκης «και ο Αντώνης Σαμαράς άλλαξε σε Αλέξη Τσίπρα».

Άρα, ουσιαστικά, η νέα κυβέρνηση την πολιτική της προηγούμενης ακολουθεί, αλλά την πακετάρει διαφορετικά. Βάζει άλλο περιτύλιγμα… Πιο όμορφο… Εθνικά πιο υπερήφανο… Δηλαδή ισχύει η εξής λογική: «Δεν θα μου πεις εσύ ποιες περιοριστικές πολιτικές θα κάνω… Θα σου πω εγώ ποιες περιοριστικές πολιτικές θα μου ζητήσεις να κάνω… Και αν δεν ικανοποιήσαι βρε αδερφέ, εδώ είμαστε για να τα διορθώσουμε… Δεν χάθηκε ο κόσμος…»

Βέβαια το μόνο που χάνεται στο εξωτερικό είναι η αξιοπιστία της Ελλάδος, αλλά στο εσωτερικό ταΐζουμε «αξιοπρέπεια» τον ελληνικό λαό και κερδίζουμε χρόνο. Το ερώτημα βέβαια είναι: πόσο εξιοπρεπείς θα νιώθουμε όταν θα εκλιπαρούμε τους δανειστές μας για να μη χρεοκοπήσουμε;

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του «λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά». Είναι προφανές ότι έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται όχι μόνο τις αντιφάσεις που προκαλούν οι συνεχείς δηλώσεις, αλλά και την έλλειψη ουσίας στην άσκηση πολιτικής, αφού προκαλείται σύγχυση στην κοινωνία αλλά και γενικότερα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ακόμα και στους δανειστές και εταίρους μας.

Δυστυχώς όμως για τον κ. Τσίπρα η ίδια σύγχυση προκαλείται και στο εσωτερικό του κόμματός του, γεγονός που το έχει αντιληφθεί και το φοβάται ο πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε τερτίπια με τον κανονισμό της Βουλής, ώστε να μην υπάρξει ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με τους εταίρους μας.

Η απόφαση, να εξαντληθεί η συζήτηση για την επέκταση του μνημονίου, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, μόνο θλίψη και ανησυχία προκαλεί καθώς η νέα κυβέρνηση δείχνει ότι φοβάται την κοινοβουλευτική της ομάδα. Αφού η νέα σύμβαση – έστω και αν θεωρείται «γέφυρα»- περιέχει νέους όρους, ακόμα και αν αυτοί οι νέοι όροι είναι επωφελείς για τον λαό, πρέπει να ψηφιστούν από την ελληνική Βουλή. Αλλά και απλή παράταση της προηγούμενης συμφωνίας να είναι, επίσης πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή, όπως έπραξε και η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, όταν επεξέτεινε τη συμφωνία έως 28 Φεβρουαρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για διάφορες κοινοβουλευτικές πρακτικές που ακολουθούσε προκειμένου να εφαρμόσει την πολιτική της είτε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου είτε φέροντας τις συμφωνίες με τηδιαδικασία του κατεπείγοντος σε ένα άρθρο, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να διαφοροποιηθούν οι βουλευτές. Τώρα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ επιλλέγει μια δύωρη συζήτηση χωρίς ψηφοφορία, στην οποία κανείς βουλευτής δεν θα μπορεί να λάβει το λόγο, για το βασικότερο στοιχείο της πολιτικής του που αφορά στο μνημόνιο. Και τούτο όταν στα κομματικά του όργανα έχει γίνει όχι μόνο εξαντλητική συζήτηση αλλά και ψηφοφορία!!! Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια για πολιτικές πρακτικές που θέτουν το κόμμα πάνω από το Κοινοβούλιο. Μονοπάτια που θυμίζουν εποχές Σοβιετικής νοοτροπίας και πολιτικής λογικής… Αλλά, σε τελική ανάλυση, εφόσον η συμφωνία είναι καλή και προς όφελος του ελληνικού λαού, γιατί αρνείται από τους αντιπροσώπους του λαού να την επικυρώσουν με την ψήφο τους;

Όλα αυτά δείχνουν μια σύγχυση στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και αυτή η σύγχυση επιτείνεται με το αλλαλούμ που επικρατεί γύρω από τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν για να συγκεντρωθούν τα χρήματα για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας μέχρι τον Ιούλιο που φθάνουν στα 15 δις ευρώ. Για τις υποχρεώσεις του Μαρτίου, η κυβέρνηση φαίνεται να επιλέγει τη μη πληρωμή σε δικαιούχους υποχρεώσεων που έχει αναλάβει όπως η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων, του επιδόματος θέρμανσης, ο περιορισμός της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, τα διαθέσιμα σε repos των Ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και η παρακράτηση αγροτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που και παράνομο είναι, αλλά και αντιαναπτυξιακό.

Η πολιτική εμπειρία έχει δείξει ότι, αν μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση δεν ακολουθήσει σταθερή πολιτική και αντί για την ουσία επενδύει στην επικοινωνία ή ακόμα χειρότερα, αν προσπαθήσει να αντικαταστήσει την ουσία στην πολιτική με την επικοινωνία στην πολιτική, τότε σύντομα ο αρχικός ενθουσιασμός μετατρέπεται σε σύγχυση, η σύγχυση σε ανησυχία, η ανησυχία σε αβεβαιότητα, η αβεβαιότητα σε απογοήτευση και η απογοήτευση σε οργή. Μπορεί τα στάδια των μεταπτώσεων να φαίνονται πολλά, αλλά ο πολιτικός χρόνος πλέον είναι μικρός και καλύπτεται σύντομα. Έτσι λοιπόν ο κ. Τσίπρας αντί να περιορίζεται σε συστάσεις για «λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά» καλό θα ήταν αφού κάνει την αυτοκριτική του για τη διάσταση προεκλογικών και μετεκλογικών λόγων και πολιτικών πρακτικών, να ζητήσει ευθέως τη στήριξη του λαού και των κομμάτων στη νέα πολιτική πραγματικότητα και να πορευθεί με όσους θέλουν πράγματι να βαδίσουν τον δρόμο του ρεαλισμού και της λογικής. Στο δρόμο αυτό, όχι μόνο μπορεί να κάνει πολλά που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών, γιατί από τον Ιούνιο του 2014 και μετά από την προηγούμενη κυβέρνηση είχε χαθεί η απλή, η κοινή λογική, αλλά θα βρει και πολλούς συμπαραστάτες και εντός αλλά και εκτός Βουλής.


Πηγή 


Η Τροχαία Καλαμάτας βοήθησε χτυπημένο σκυλί από αυτοκίνητο Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς!!!



Το ανθρώπινο πρόσωπό της έδειξε η Τροχαία Καλαμάτας, αφού το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου Αστυνομικοί του Τμήματος βοήθησαν αδέσποτο σκυλί που χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, ο Ανθυπαστυνόμος Αντωνόπουλος Ιωάννης και ο Αρχιφύλακας Πανουτσόπουλος Παναγιώτης συνάντησαν στο δρόμο της Μεσσήνης ένα τραυματισμένο σκυλί από αυτοκίνητο και όχι μόνο δεν αδιαφόρησαν αλλά το προστάτεψαν με το αυτοκίνητό τους μέχρι να επικοινωνήσουν με τον Φιλοζωικό Όμιλο.

Όταν οι άνθρωποι της Φιλοζωικής επαίνεσαν την πράξη τους και την ευαισθησία που έδειξαν, οι δυο τους αποκρίθηκαν πως ήταν υποχρέωσή τους να πράξουν με αυτό τον τρόπο.

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας εξέφρασε δημοσίως τα συγχαρητήριά του στην Τροχαία Καλαμάτας και συγκεκριμένα στους δύο Αστυνομικούς καθώς και στους ανωτέρους τους που τους επέτρεψαν να καθυστερήσουν έως ότου οι εθελοντές παραλάβουν το σκυλάκι.




Πηγή : dogw0rld.blogspot.gr 


Άδωνις: «Γιωργάκη τα ξέχασες;» - Οικονομέας: «Αδωνάκη, μη με λες Γιωργάκη»



«Αφού σ' αγαπώ» απολογήθηκε ο Άδωνις

Την αντίδραση του παρουσιαστή προκάλεσε το υποκοριστικό του βουλευτή της ΝΔ on air

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γιώργου Οικονομέα κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Μega όταν ο καλεσμένος του Άδωνις Γεωργιάδης τον αποκάλεσε «Γιωργάκη».

Η συζήτηση για τις ευθύνες όσων έφεραν την Ελλάδα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα είχε «ανάψει» και ο Οικονομέας κατηγορούσε τον βουλευτή της ΝΔ ότι 40 χρόνια κατέστρεψαν τη χώρα με τις ενέργειές τους και ότι τώρα έρχεται ο Άδωνις να «σβήσει» τη φωτιά.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν το δέχτηκε αυτό και μιλώντας για τα μνημόνια που ψήφιζε ο ίδιος τέσσερα χρόνια όταν οι άλλοι μιλούσαν για διαγραφή του επονείδιστου χρέους, απευθυνόμενος στον παρουσιαστή είπε: «Τα ξέχασες Γιωργάκη μου αυτά;».

Ο Οικονομέας εξέλαβε το υποκοριστικό ως ειρωνία και η αντίδραση ήταν οργισμένη: «Αδωνάκη μη με λες Γιωργάκη σε παρακαλώ γιατί μιλάμε σοβαρά τώρα».

Ο Άδωνις φάνηκε να εκπλήσσεται και απολογήθηκε άμεσως: «Το Γιωργάκη το είπα φιλικά γιατί σ' αγαπώ», επαναλαμβάνοντας την ερώτηση στον πληθυντικό: «Κύριε Οικονομέα, το ξεχάσατε;»...



Πηγή : protothema.gr


Βαρουφάκης σε δημοσιογράφο: «Τα ελληνικά σου χρειάζονται βελτίωση (ή καλύτερες πηγές)»



Μέσω twitter απάντησε για μία ακόμα φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ξένο δημοσιογράφο... Αυτή τη φορά ο «εκλεκτός» ήταν ο Ούγκο Ντίξον, αρθρογράφος του Reuters, ο οποίος σχολίασε στον λογαριασμό του στο Twitter τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

«Ο Βαρουφάκης ήταν ανόητος να πει ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να α) μην είναι σε θέση να πληρώσει το ΔΝΤ β) να εισαγάγει έκτακτη εισφορά. Τέτοιου είδους δηλώσεις θα μπορούσε να προκαλέσουν φυγή καταθέσεων», έγραψε ο Ντίξον.

Και η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη μέσω Τwitter ήταν άμεση: «Μόνο που ποτέ δεν τα είπα αυτά Ούγκο.... Τα ελληνικά σου χρειάζονται βελτίωση (ή καλύτερες πηγές)».


Πηγή : imerisia.gr


Στο αυτόφωρο οι κατηγορούμενες για υπόθαλψη της Αγγελικής Σπυροπούλου




Απολογείται ο Χρήστος Τσάκαλος για τους Πυρήνες της Φωτιάς

Στο αυτόφωρο Πειραιά οδηγήθηκαν την Τρίτη, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν τη Δευτέρα για υπόθαλψη της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου.

Πρόκειται για την 60χρονη μητέρα των αδελφών Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου - έγκλειστων μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»- και την 26χρονη σύντροφο του δεύτερου.

Η κατηγορία εναντίων των δύο γυναικών είναι πλημμεληματικού βαθμού. Τη Δευτέρα οι δύο συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εφέτη Ανακριτή με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα, αφού περάσουν τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα δικαστήρια Πειραιά.

Επίσης σήμερα Τρίτη απολογείται στον εφέτη ανακριτή και ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην Οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Χρήστος Τσάκαλος, που είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας αναμένεται να απολογηθεί στο μεταξύ την Πέμπτη, η Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία φέρεται ότι σχεδίαζε την απόδραση των καταδικασμένων μελών της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς από τις φυλακές Κορυδαλλού και συνεργαζόταν με το Χριστόδουλο Ξηρό.

Η 22χρονη συνελήφθη την Τρίτη στο σπίτι της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου στην οδό Άγιου Χαραλάμπους στην περιοχή Περιστέρια, όπου κρυβόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα.


Πηγή : tovima.gr


Π. Κουρουμπλής: Με εισοδηματικά κριτήρια η συμμετοχή στα φάρμακα




Διαβαθμισμένη συμμετοχή στα φάρμακα με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια των ασφαλισμένων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σε πρωινές εκπομπές του ΑΝΤ1 και του Mega.

«Θα διαβαθμίσουμε τη συμμετοχή με βάση τις οικονομικές δυνατότητες», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει αύξηση, αλλά «δικαιότερη κατανομή» και πως αυτό θα γίνει για να προστατευθούν οι αδύναμοι.

Ερωτηθείς πού θα βρεθούν τα χρήματα ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι θα πληρώσουν από τους ισολογισμούς τους οι πολυεθνικές των φαρμάκων.

Επίσης, προανήγγειλε ότι εντός των ημερών θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, ενώ, όπως είπε, το δεύτερο εξάμηνο θα καταργηθεί και το ένα ευρώ ανά συνταγή.
Τέλος, διεύψεσε δημοσιεύματα για περικοπή στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, ενώ έκανε λόγο για «λεόντειες» συμβάσεις που έχουν γίνει με γερμανικές εταιρείες σε βάρος του Δημοσίου.


Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr


H Γελοιογραφία της ημέρας





"Δεν μειώνονται οι μηνιαίοι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων", βεβαιώνουν από το υπουργείο Υγείας



Διαψεύδει η ηγεσία του υπουργείου δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι περικόπτει τους προϋπολογισμούς στα νοσοκομεία.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Δεν έμεινε κανένα νοσοκομείο χωρίς επαρκή προϋπολογισμό για τον Ιανουάριο του 2015, βεβαιώνουν δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους από το υπουργείο Υγείας.

Τονίζουν ωστόσο ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός του ΕΣΥ είχε περικοπή σε σχέση με το 2014 από την προηγούμενη ηγεσία του ΥΥΚΑ και τώρα προσπαθούν ελέγχοντας την ταμειακή κατάσταση κάθε νοσοκομείου να καλύπτουν τις ανάγκες.

Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν...

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Σε συνέχεια δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» με θέμα «Δραματικές Περικοπές στη Χρηματοδότηση των Νοσοκομείων» και της άκρως εσφαλμένης αναφοράς περί μείωσης στους μηνιαίους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων από τον μήνα Μάρτιο κατά 51%, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

Οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων για το έτος 2015 οριοθετήθηκαν  από την προηγουμένη κυβέρνηση με συνολικό ποσό δαπάνης 1.388.587.994 € για: φάρμακα, υγειονομικό υλικό, ορθοπεδικό υλικό, αντιδραστήρια, μισθοδοσία επικουρικού προσωπικού, υπηρεσίες (outsourcing) και λοιπές,  τη στιγμή μάλιστα που το αντίστοιχο ποσό για τον προϋπολογισμό το 2014 ήταν στα 1.618.000.000 €. Η κατανομή του ποσού αυτού ανά ΔΥΠΕ αποφασίσθηκε στην 43η απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ στις 6/10/2014 και κατανεμήθηκε στα νοσοκομεία κάθε ΔΥΠΕ με απόφαση των διοικήσεων των ΔΥΠΕ.

Οι αγορές των νοσοκομείων του μηνός Ιανουαρίου 2015, ανήλθαν στα 87,7 εκ. € στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες επικουρικού προσωπικού και πρόσθετων αμοιβών οι οποίες βαρύνουν τα έσοδα των νοσοκομείων.

Από τα απολογιστικά στοιχεία του Ιανουαρίου (υπόλοιπα λογαριασμών σε τράπεζες) προκύπτει ότι τα νοσοκομεία έχουν ταμειακά διαθέσιμα 31/1/2015 258,5 εκ. € και εξ αυτών δεσμευμένα 93,4 εκ. € , δηλαδή προς διάθεση 165,1 εκ. € .

Εκτιμώντας την ταμειακή κατάσταση κάθε νοσοκομείου (υπόλοιπα τραπεζών), για τις αγορές του μηνός Ιανουαρίου 2015 χρηματοδοτήθηκαν στο σύνολο των δαπανών τους τα νοσοκομεία με μικρό ταμειακό υπόλοιπο όπως το ΚΑΤ, της Μυτιλήνης, το Χατζηκώστα των Ιωαννίνων κ.α. Συνεπώς δεν υπάρχει νοσοκομείο ακάλυπτο ως προς την πληρωμή των υποχρεώσεών του σε προμηθευτές.

Η συνολική χρηματοδότηση για τις αγορές Ιανουαρίου 2015 ανήλθε στα 43,3 εκ. €  και τα υπόλοιπα θα αποδοθούν στα νοσοκομεία που οφείλονται, όταν αυτά πληρώσουν στους προμηθευτές τα χρήματα που διαθέτουν στις τράπεζες από προηγούμενες χρηματοδοτήσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω, είναι σαφές ότι το δημοσίευμα στερείται βάσης, αφού ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός των νοσοκομείων δεν εξαρτάται από το ποσό της χρηματοδότησης για τις αγορές του μηνός Ιανουαρίου, τουναντίον η χρηματοδότηση νοσοκομείων με υψηλά υπόλοιπα στους τραπεζικούς λογαριασμούς μετατρέπει αυτά σε «τράπεζες».  


Πηγή : iatropedia.gr


Μαθητές στις ΗΠΑ βρήκαν την καθηγήτριά τους κρεμασμένη από το ταβάνι




Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αυτοκτονία

Κρεμασμένη από το ταβάνι σχολικής αίθουσας βρέθηκε μία καθηγήτρια στη Νότια Καλιφόρνια, όταν οι μαθητές της μπήκαν στην τάξη για την πρώτη εκπαιδευτική ώρα της ημέρας, ανακοίνωσαν οι αρχές. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα πρώτα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Την Τζίλιαν Τζέικομπσον, 31 ετών, καθηγήτρια φωτογραφίας, ανακάλυψαν οι μαθητές της στο γυμνάσιο Ελ Ντοράντο στην περιοχή Πλασέντια, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία», δήλωσε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τζέικομπσον, η οποία ήταν παντρεμένη, δεν άφησε πίσω της σημείωμα στο οποίο να εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Η 31χρονη καθηγήτρια ήταν ήδη νεκρή όταν έφτασαν οι πρώτες βοήθειες και παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.


Πηγή : newsbeast.gr


Ανανέωση θητείας των αρχηγών ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικής και Λιμενικού



«Ψήφο εμπιστοσύνης» στους τρεις αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας δόθηκε τη Δευτέρα το βράδυ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες συνεκλήθη το ΚΥΣΕΑ και «δια περιφοράς» αποφάσισε την ανανέωση της θητείας των τριών αρχηγών. Όπως σημείωναν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει τυπικά μόνο όταν πρόκειται να γίνει αντικατάσταση αρχηγού Σώματος. Έτσι παρέμειναν στις θέσεις τους ο κ. Δημήτρης Τσακνάκης στην ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου στην Πυροσβεστική και ο κ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ).

Πλέον ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσεις των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών, αρχής γενομένης από την ΕΛ.ΑΣ. πιθανόν την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι κρίσεις στην Αστυνομία επρόκειτο να ξεκινήσουν τη Δευτέρα αλλά υπήρξε καθυστέρηση σε αυτές που γίνονται αυτή την περίοδο στον Στρατό.

Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας σειρά θα πάρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και αμέσως μετά -πιθανόν το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου- το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Στην Ελληνική Αστυνομία δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, κάτι το οποίο, όπως φαίνεται, δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση η πολιτική ηγεσία. Στην ιεραρχία αναμένεται να παραμείνουν τρεις από τους υφιστάμενους στρατηγούς, ενώ δύο αναμένεται να αποστρατευτούν, ένας από τους οποίους δεν αποκλείεται να είναι ο υπαρχηγός. Στους υπόλοιπους βαθμούς ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών δεν αναμένεται να γίνουν βαθιές τομές και όσες αλλαγές γίνουν θα είναι μέσα σε συνηθισμένα πλαίσια.

Ωστόσο όλοι περιμένουν να δουν αμέσως μετά εάν οι αξιωματικοί που θα τοποθετηθούν σε κομβικές θέσεις θα μπορέσουν να εφαρμόσουν στην πράξη τις θέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας, καθώς πρόκειται για ανθρώπους παλιάς νοοτροπίας που δύσκολα ενδεχομένως θα τις εφαρμόσουν με ακρίβεια. Τότε, λένε στελέχη του Σώματος, δεν αποκλείεται ο υπουργός να προχωρήσει ενδεχομένως μέσα στον χρόνο σε έκτακτες κρίσεις για να αλλάξει τους αξιωματικούς αυτούς με άλλους που θα μπορούν να τις υλοποιήσουν.

Στην Πυροσβεστική οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές. Εκτός από τον αρχηγό, που παρέμεινε στη θέση του, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει με τους δύο υπαρχηγούς, τους κκ. Χαράλαμπο Αφάλη και Διαμαντή Κανελλόπουλο. Πάντως υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ενδεχομένως θα αποστρατευτούν και οι δύο.

Σχετικά με τους ανώτατους αξιωματικούς του Σώματος -μετά τις περιορισμένες έκτακτες κρίσεις που έγιναν τον Δεκέμβριο- δημιουργήθηκαν υπεράριθμοι στους βαθμούς στρατηγών και ταξιάρχων, οπότε εάν προαχθούν κάποιοι, στη θέση τους δεν θα μπουν αντικαταστάτες. Η εκτίμηση που υπάρχει στα στελέχη του Σώματος είναι ότι δεν αναμένονται εκπλήξεις.

Στον Πειραιά ερωτηματικό προκαλεί η στάση του νυν αρχηγού του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ κ. Αθανασόπουλου σε περίπτωση που ζητηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα επανασχεδιασμός του «Λιμενικού Καλλικράτη», που φέρει την υπογραφή του.

Πληροφορίες λένε πως μετά την απόφαση για παραμονή του αρχηγού οι αλλαγές στα ανώτατα κλιμάκια θα είναι περιορισμένης κλίμακας και δεν θα ξεπεράσουν τις τέσσερις οι αναμενόμενες αποστρατείες, συν δύο υποναυάρχων, καθώς μειώθηκαν οι θέσεις στον βαθμό αυτό με βάση το νέο οργανόγραμμα.

Διονύσης Βυθούλκας
Newsroom ΔΟΛ


Φρικτές αποκαλύψεις για τον παιδεραστή! Είχε μετατρέψει το όχημά του σε βαν οργίων



Σοκ στο Πανελλήνιο από την νέα αποκάλυψη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συνέλαβε επ' αυτοφώρω έναν 40χρονο δράκο παιδεραστή, την στιγμή που ήταν έτοιμος να επιβιβάσει σε όχημα τύπου βαν, 13χρονο αγόρι που είχε “ψαρέψει” στο διαδίκτυο, με σκοπό βέβαια να το βιάσει.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επενέβησαν την κατάλληλη στιγμή και περάσαν χειροπέδες στο δράκο παιδεραστή, ενώ πραγματικά έμειναν έκπληκτοι με αυτά που είδαν στο εσωτερικό του Βαν, το οποίο ο 40χρονος επιχειρηματίας Φ. Λ. στην κυριολεξία είχε μετατρέψει σε κινητή γκαρσονιέρα οργίων με ανηλίκους.

Οι Αστυνομικοί στο Βαν των οργίων βρήκαν ένα στρώμα, σεξουαλικά βοηθήματα και sex toys, σοκολάτες για να κερνά τα ανήλικα που παγίδευε στο διαδίκτυο, βίντεο με ομοφυλοφιλικό πορνό, ακόμα και ουσίες που μπορεί κανείς να αγοράσει σε sex shop.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας, οποίος διατηρεί Μίνι Μάρκετ σε περιοχή του Περιστερίου, φαίνεται πως ήταν ένας από τους πλέον δραστήριους Έλληνες παιδεραστές, που ήξερε καλά να κρύβει το αρρωστημένο του πάθος, ενώ παράλληλα είχε φροντίσει να “χτίσει” το προφίλ του καλού και ντροπαλού ανθρώπου, που ενδιαφέρεται μόνο για την δουλειά του και τους συγγενής του.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 40χρονος επιχειρηματίας είχε δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο αλλά και σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανιζόμενος ως ανήλικος, προκειμένου να προσεγγίζει απρόσκοπτα ανήλικα αγόρια και τελικά να τα παρασέρνει στο Βαν που είχε μετατρέψει σε κινητή γκαρσονιέρα.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης δημιούργησαν και οι ιδιοι ψεύτικα προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εμφανίζονταν ως ανήλικοι, αγόρια ή κορίτσια και έτσι κατάφεραν να έχουν μια πρώτη συνομιλία με τον 40χρονο, για τον οποίο αμέσως κατάλαβαν πως πρόκειται για έναν επικίνδυνο παιδεραστή με ψεύτικο προφίλ, ασχέτως αν εμφανιζόταν ως μαθητής Γυμνασίου ή Λυκείου.

Παράλληλα άρχισαν επισταμένα οι αστυνομικοί να παρακολουθούν τις επαφές του 40χρονου, αλλά και τους διαλόγους που είχε με τον 13χρονο, του οποίου αρχικά προσπάθησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη.

Όταν τελικά τα κατάφερε, άρχισε να στέλνει στο παιδί φωτογραφίες και βίντεο πορνό με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο, γράφοντάς του μάλιστα: “συγγνώμη που σου έστειλα αυτό, εάν σε πειράζει δεν θα σου ξανά στείλω” η “Σόρρυ που σε ενοχλώ...”.

Ο συναγερμός ήχησε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όταν άρχισαν να βλέπουν μηνύματα για επικείμενο ραντεβού του παιδεραστή με το ανήλικο αγόρι, με αποτέλεσμα να βγουν στο δρόμο με τα λαπ τοπ ανά χείρας και τελικά να περάσουν χειροπέδες στον 40χρονο, την ώρα που επιβίβαζε στην κινητή του γκαρσονιέρα το 13χρονο παιδί με σκοπό να το βιάσει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ


Πηγή : newsit.gr


Κατατέθηκε η έφεση του Παναθηναϊκού




Όπως αναμενόταν, ο Παναθηναϊκός κατέθεσε έφεση για την ποινή που του επιβλήθηκε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε προαναγγείλει στη συνέντευξη Τύπου του ότι οι «πράσινοι» θα κάνουν έφεση, προκειμένου να προσπαθήσουν να μειώσουν την ποινή (-3 βαθμοί, 100.000 ευρώ, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων) για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Τα έγγραφα εστάλησαν από τους «πράσινους», βάσει των οποίων ζητούν μείωση της ποινής και κυρίως να μην ισχύσει η αφαίρεση των βαθμών.



Πηγή : gazzetta.gr


ΔΕΗ: Αντιδράσεις για την έμμεση αύξηση μισθών



Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η νέα συλλογική σύμβαση στη ΔΕΗ, η οποία δίνει αυξήσεις στους εργαζόμενους (από 8 έως 10%) μέσω επιδομάτων τροφής ύψους 6 ευρώ την ημέρα.

"Το τροφείο χορηγείται με στόχο την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης, τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας, καθώς και με την αύξηση της παραγωγικότητας", σημειώνει η ΓΕΝΟΠ.

Η σύμβαση, που υπέγραψαν την Παρασκευή η διοίκηση της ΔΕΗ και οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ, καθώς και άλλων τριών σωματείων της ΔΕΗ (Σπάρτακος, ΕΤΕ, ΠΑΣΥΠ), είναι τριετούς διάρκειας (έως το 2018).

Προβλέπει την παρακράτηση 2 ευρώ το μήνα ως έκτακτη συνδικαλιστική εισφορά για την αποπληρωμή δανείου που είχε λάβει η ΓΕΝΟΠ από την επιχείρηση.

Υπάρχει επίσης δέσμευση για μη πραγματοποίηση απολύσεων. "Η ΔΕΗ δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε καταγγελία συμβάσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους, παρά μόνο εφόσον συντρέχει σπουδαίος λόγος".

Προβλέπονται, επίσης, ειδικές παροχές για τους εργαζόμενους στην εμπορική εξυπηρέτηση πελατών, που περιλαμβάνουν 4 ημέρες επιπλέον άδεια το χρόνο καθώς και ημερήσιο επίδομα μέχρι 5 ευρώ, μετά τη λήξη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Διαβάστε: Η νέα συλλογική σύμβαση της ΔΕΗ

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εκφράζει ικανοποίηση για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, υποστηρίζοντας ότι επεδίωξε ότι πέτυχε την προστασία των μισθών και των επιδομάτων, ώστε "να κατοχυρωθεί ένα επίπεδο αμοιβών που δεν θα κινδυνέψει περαιτέρω καθώς λόγω των μνημονιακών νόμων η μέση ποσοστιαία απώλεια για κάθε εργαζόμενο του Ομίλου ΔΕΗ ξεπερνά το 35%".

Αντιδράσεις

Η πρώην βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή έκανε λόγο για απίστευτη πρόκληση και σε ανάρτησή της στο twitter έγραψε: Συγγνώμη @atsipras να μην πληρώνουν οι ανήμποροι ΔΕΗ υποσχέθηκες, όχι να κάνεις αύξηση 10% στους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Απίστευτη πρόκληση!

"Αυξήσεις στη ΔΕΗ και προσλήψεις στην ΕΡΤ.... Εμείς θα τις πληρώσουμε και μετά θα ψάχνουμε ποιος θα φταίει για το νέο μνημόνιο...", σχολίασε μέσω twitter o βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης.

Ο Στέφανος Μάνος υποστηρίζει: "Νέα συλλογική σύμβαση με αυξήσεις 8-10% στη ΔΕΗ! Με μηδενικό πληθωρισμό! Λαφαζάνης-Ζερβός σε αμόκ καταστροφής! Όλοι θα θέλουν ίδια αύξηση!".

Το Ποτάμι

Σε ανακοίνωση του το Ποτάμι αναφέρει:

Επίδομα σίτισης για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ με επιβάρυνση της επιχείρησης κατά 20 εκατ. ευρώ ετησίως, έμμεσες αυξήσεις μισθών των υπαλλήλων έως και 10% μέσω προκλητικών επιδομάτων, προνόμια για τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και των σωματείων Σπάρτακος, ΕΤΕ και ΠΑΣΥΠ, επαναφορά της έμμεσης χρηματοδότησης της ΓΕΝΟΠ από τους εργαζομένους και χορήγηση ειδικών αδειών απροσδιόριστου κόστους είναι μερικά από τα εξωφρενικά προνόμια που σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει προβλέπονται στη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Εάν έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, κινείται σε λάθος κατεύθυνση επιστρέφοντας ταχέως στο παλαιό καθεστώς των φαύλων σχέσεων πελατειακού χαρακτήρα μεταξύ συνδικαλισμού και δημοσίων επιχειρήσεων.

Για τους λόγους αυτούς ο Βουλευτής Β΄ Αθήνας με Το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς κατέθεσε σχετική Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας απαραίτητες διευκρινίσεις και το πλήρες κείμενο της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΔΕΗ.


Πηγή : nooz.gr


Λαπαβίτσας: Δεν θα τελειώσει η λιτότητα εντός του ευρώ



«Η στρατηγική της προσδοκίας ριζοσπαστικών αλλαγών εντός της καθορισμένης δομής του κοινού νομίσματος έχει τελειώσει» αναφέρει σε άρθρο του στον βρετανικό Guardian ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση του Φεβρουαρίου, ο κ. Λαπαβίτσας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε πολύ ακριβά το τίμημα του να παραμείνει ζωντανή» και εκτιμά ότι «τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

«Οι τέσσερις μήνες που έρχονται θα είναι μια περίοδος συνεχούς αγώνα για τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει ο Κ. Λαπαβίτσας και προσθέτει ότι «ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση θα οδηγήσει επιτυχώς τη χώρα μέσα από αυτές τις δυσκολίες, τον Ιούνιο η Ελλάδα θα πρέπει να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) για μια μακροχρόνια οικονομική συμφωνία. Η παγίδα του Φεβρουαρίου είναι ακόμα ενεργή και έτοιμη να εμφανιστεί ξανά».

«Το ερώτημα είναι τι θα πρέπει εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ να κάνουμε και πως θα μπορούσε η Αριστερά ανά την Ευρώπη να βοηθήσει. Το πιο ζωτικής σημασίας βήμα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η στρατηγική της προσδοκίας ριζοσπαστικών αλλαγών εντός της καθορισμένης δομής του κοινού νομίσματος έχει τελειώσει. Η στρατηγική αυτή, της υπόσχεσης στον Ελληνικό λαό του τέλους της λιτότητας χωρίς την απομάκρυνση από την ΟΝΕ, μας έδωσε την εκλογική νίκη. Δυστυχώς, τα γεγονότα έδειξαν με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι αυτό είναι αδύνατο και είναι καιρός να παραδεχτούμε την πραγματικότητα» αναφέρει ο κ. Λαπαβίτσας και συμπληρώνει:

«Η ΟΝΕ δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί και δεν θα γίνει ποτέ μια πιο φιλική νομισματική ένωση προς τον εργαζόμενο λαό. Η Ελλάδα θα πρέπει να φέρει μια σημαντική γκάμα επιλογών στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα πρέπει να προετοιμαστεί για έκτακτα μέτρα ρευστότητας λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα τα ενδεχόμενα μπορούν να καταστούν διαχειρίσιμα εάν ο λαός είναι έτοιμος. Εν τέλει, η ΕΕ έχει ήδη οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή».


Πηγή : tanea.gr


Αυτοκτόνησε στις φυλακές Διαβατών ο δολοφόνος του Ωραιόκαστρου



Ξεκλήρισε την οικογένεια του κουνιάδου του πριν από δύο μήνες

Τέλος στη ζωή του μέσα στις φυλακές Διαβατών έδωσε ο 55χρονος δολοφόνος του Ωραιόκαστρου, που πριν από δύο μήνες, στις 2 Ιανουαρίου συγκεκριμένα, είχε ξεκληρίσει την οικογένεια του κουνιάδου του, προκαλώντας σοκ στο Πανελλήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωταγωνιστής της οικογενειακής τραγωδίας είχε μπει στο σπίτι του κουνιάδου του και είχε σκοτώσει ολόκληρη την οικογένεια με δεκάδες μαχαιριές, μεταξύ αυτών και τον 12χρονο ανιψιό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οικονομικές διαφορές φαίνεται πως χώριζαν τον 55χρονο δράστη του φρικτού τριπλού εγκλήματος με τον κουνιάδο του, ιδιοκτήτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ.


Πηγή : protothema.gr



Γιατί άνοιξε πάλι η ΕΛ.ΑΣ. τον φάκελο της «Σέχτας»



Λαμπρόπουλος Βασίλης

Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική που λέει ότι έχει «πολλές ενδείξεις» ύστερα από μια πρόσφατη σύλληψη

Η ανεύρεση τριών όπλων (ενός Scorpion, ενός Glock και ενός άλλου 9 mm), όπως και ενός εκτυπωτή που «παρήγαγε» την τελευταία προκήρυξη της οργάνωσης, φαίνεται ότι είναι ο μοναδικός τρόπος και ο κύριος πλέον στόχος των διωκτικών αρχών για να τεκμηριώσουν την εμπλοκή οποιουδήποτε ατόμου στη δράση της «Σέχτας Επαναστατών», της οργάνωσης-φάντασμα που αποτελεί εδώ και χρόνια το μεγάλο ζητούμενο της ΕΛ.ΑΣ.
Την πρόσφατη σύλληψη ενός 39χρονου αντιεξουσιαστή στην περιοχή του Γαλατσίου για συνεργασία στην ένοπλη δράση με το πρώην μέλος της 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό ακολούθησαν αναφορές αξιωματικών ότι πιθανόν εμπλέκεται στη δράση της «Σέχτας» με βάση αποκρυπτογράφηση επιστολών που βρέθηκαν στο ηλεκτρονικό αρχείο του «Μανώλη» της 17Ν.

«Πολλές ενδείξεις» ή εικασίες;

Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές, «υπάρχουν πολλές ενδείξεις, από την ανάλυση της αποστολής δέματος-βόμβα στην Ιτέα τον Απρίλιο του 2014, από αποκρυπτογραφημένες επιστολές, από την επιλογή της δολοφονίας του αστυνομικού φρουρού, μιας γυναίκας μάρτυρα για την υπόθεση του ΕΛΑ και από τον τρόπο που απέφυγαν τον αστυνομικό κλοιό τα μέλη της "Σέχτας", ότι ίσως ο 39χρονος μπορεί να είχε καθοδηγητικό ρόλο στη δράση της ένοπλης αυτής οργάνωσης που έχει προχωρήσει στις δύο από τις τρεις δολοφονίες - εκείνη του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη το 2004 είναι χωρίς ανάληψη ευθύνης - που έγιναν μετά τη 17Ν».

Ωστόσο στελέχη των διωκτικών και δικαστικών αρχών επεσήμαναν ότι «η Σέχτα Επαναστατών, που έδρασε την περίοδο 2009-2010, έχει αφήσει ελάχιστα ίχνη και ο φάκελος της δράσης της έχει αρχειοθετηθεί από τον Οκτώβριο με γενικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου. Ετσι, πέρα από ισχυρισμούς και ενδείξεις, η τεκμηρίωση της ανάμειξης οποιουδήποτε στη δράση της είναι εξαιρετικά δύσκολη και όλα μπορεί να αποδειχθούν εικασίες και τυφλές απόπειρες ενοχοποίησης αντιεξουσιαστών».

Τα χτυπήματα της «Σέχτας»

Τα πρώτα χτυπήματα της «Σέχτας Επαναστατών» πραγματοποιήθηκαν στις 3 Φεβρουαρίου 2009, όταν τουλάχιστον τέσσερα-πέντε μέλη της γάζωσαν το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού στις 4.10 τα ξημερώματα, ενώ έριξαν και χειροβομβίδα που δεν εξερράγη. Στο κείμενό της υπήρχαν αναφορές ότι «η ζωή κάθε μπάτσου κοστίζει όσο μια σφαίρα» αλλά και «όπως και τα ντόνατς που τρώνε, έτσι και αυτοί δεν είναι ωραίοι χωρίς μια τρύπα στη μέση».
Στις 17 Φεβρουαρίου μέλη της οργάνωσης άνοιξαν πυρ σε αυτοκίνητα του τηλεοπτικού σταθμού Alter ενώ πέταξαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό ο οποίος επίσης δεν εξερράγη. Το τρίτο χτύπημα της «Σέχτας» έγινε τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου του ίδιου έτους στα Ανω Πατήσια, όταν ο 41χρονος υπαρχιφύλακας των ΕΚΑΜ Αντώνης-Νεκτάριος Σάββας, ο οποίος φρουρούσε μια βασική μάρτυρα της υπόθεσης του ΕΛΑ που έδρασε την περίοδο 1973-1995, έπεσε νεκρός από 24 σφαίρες.

Η «Σέχτα» επανήλθε τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010 στην Ηλιούπολη, όπου σκότωσε τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια με 16 σφαίρες, με τους δράστες να είναι μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς. Οκτώ ημέρες αργότερα η οργάνωση ανέλαβε την επίθεση για πρώτη φορά με έντυπη προκήρυξη - οι προηγούμενες ήσαν σε CD - από εκτυπωτή που «αναζητείται». Τότε ανάμεσα στα άλλα ανέφερε για την πολύμηνη εξαφάνισή της: «Αρκετοί εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε για άγνωστες μέχρι τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και ανεφοδιαστήκαμε στον υλικοτεχνικό τομέα. Οι υπόλοιποι μαχητές μας δεν έμειναν ανενεργοί. Δημιούργησαν ένα απαραίτητο δίκτυο πληροφοριών, συνέλεξαν στοιχεία, φρόντισαν τη συνειδητή αεργία μας». Η προκήρυξη αυτή συνοδεύτηκε από φωτογραφία του αναφερόμενου οπλισμού της με 17 όπλα, ανάμεσα σε αυτά τρία Καλάσνικοφ, ένα Τοκάρεφ, ένα CΖ Μ70 και ένα CΖ 99, ένα Βrowning Ρarabellum, ένα υποπολυβόλο Scorpion, ένα Μagnum Smith και τουλάχιστον πέντε πιστόλια Glock και ένα πιστόλι Ζάσταβα. Ομως από τότε η οργάνωση «σίγησε».

Η εκτίμηση για τη σχέση με τους «Πυρήνες»

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνδύασαν την εξαφάνιση της «Σέχτας Επαναστατών» με τις διαδοχικές συλλήψεις την περίοδο 2010-11 των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», από όπου εκτιμούσαν ότι προέρχεται και η «Σέχτα». Ακολούθησαν ορισμένες έμμεσες αναφορές μελών των «Πυρήνων» ότι κάποιοι συγκατηγορούμενοί τους ανήκουν σε «άλλη οργάνωση». Το γεγονός όμως ότι δεν είχε βρεθεί η γιάφκα της οργάνωσης, ούτε τα όπλα τους, αλλά και δεν είχαν αφήσει σχεδόν κανένα ίχνος στις τέσσερις επιθέσεις καθιστούσαν αυτούς τους ισχυρισμούς των αστυνομικών χωρίς αντίκρισμα. Τον Ιούνιο του 2012 είχαν διατυπωθεί ισχυρισμοί ότι ένας 30χρονος που συνελήφθη τότε για τη δολοφονία πέντε σωματοφυλάκων επιχειρηματία στην Αγία Νάπα στην Κύπρο ήταν «πιθανόν μέλος της "Σέχτας"», χωρίς πάλι οποιαδήποτε τεκμηρίωση. Σε κείμενο της «Συνωμοσίας» στις αρχές του καλοκαιριού του 2013 και με αφορμή τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στις 2 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς προαναγγέλθηκε σύμπτυξη των «Πυρήνων» με τη «Σέχτα». Μέχρι και προ μερικών ημερών όμως δεν είχε βρεθεί οποιοδήποτε στοιχείο ή ένοπλο χτύπημα που να επιβεβαιώνει αυτή τη συνεργασία.

Μια σύλληψη ανοίγει το αρχείο

Η σύλληψη του 39χρονου φαίνεται να επαναφέρει το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση του «μυστηρίου της "Σέχτας"». Ιχνη DNA του 39χρονου βρέθηκαν σε εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν κατασκευάσει οι «Πυρήνες» σε συνεργασία, σε αρκετούς από αυτούς, με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Σύμφωνα με το σενάριο που αναπτύσσουν ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «ο 39χρονος διατηρούσε επαφή με ηγετικό στέλεχος των "Πυρήνων" φροντίζοντας ώστε ποτέ να μην εντοπισθούν αυτές οι συνεννοήσεις του. Ηταν αφανές, δραστήριο μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου, που πιθανόν είχε επαφές και με παλιούς του ένοπλου χώρου και είχε φροντίσει επιμελώς - όπως ο Λάμπρος Φούντας, ο Αντώνης Σταμπούλος κ.ά. - να μη διαθέτουν κανένα στοιχείο γι' αυτόν οι διωκτικές Αρχές. Παράλληλα και οι "Πυρήνες" φαίνεται ότι φρόντιζαν να τον προστατεύσουν και υπήρχε κωδικοποιημένη επαφή μαζί τους.

Ερευνούμε λοιπόν το ενδεχόμενο ο 39χρονος μαζί με άλλους αντάρτες πόλης να ήταν εκείνος που δημιούργησε τη "Σέχτα" ως "ένοπλη θυγατρική για αιματηρά χτυπήματα" των "Πυρήνων", χρησιμοποιώντας μέλη της οργάνωσης με διπλό ρόλο. Ισως έτσι εξηγείται ότι στοχεύθηκε η μάρτυρας του ΕΛΑ, σε μια υπόθεση που είναι μακριά χρονικά από τα μέλη της "Συνωμοσίας" τα οποία ήταν ηλικίας 22-33 ετών. Ακόμη μπορεί έτσι να δίνεται μια εξήγηση σε ισχυρισμούς αντιεξουσιαστών περί δράσης και άλλης οργάνωσης. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ίσως η σύλληψη μελών των "Πυρήνων" τον οδήγησε και αυτόν στην αδράνεια. Ομως μπορεί να συνέβη και κάτι άλλο που ερευνούμε.

Ωστόσο θεωρούμε ότι μετά το καλοκαίρι του 2013 ίσως ενεργοποιήθηκε αναλαμβάνοντας μετά και τον κρίσιμο ρόλο υπόθαλψης και συνεργασίας με τον Χρ. Ξηρό και της αποστολής δεμάτων-βομβών ή τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών. Ισως τότε άφησε τα όπλα της "Σέχτας" και ξεκίνησε με τις βόμβες, όμως επειδή ακριβώς αγνοούσε τεχνικά ζητήματα, άφησε παντού δείγματα DNA. Στο δέμα-βόμβα που στάλθηκε στο ΑΤ Ιτέας αλλά δεν εξερράγη έχουμε και πάλι σοβαρές ενδείξεις - από το αποκρυπτογραφημένο οπτικό υλικό - ότι αν είχε γίνει η έκρηξη και είχαν υπάρξει θύματα, την ευθύνη θα την αναλάμβανε η "Σέχτα". Και αυτό είναι προς το παρόν ένα από τα κύρια στηρίγματα της έρευνάς μας. Επιπλέον, από το γεγονός ότι βλέπουμε πως μετά την αιματηρή απόδραση από τον Κορυδαλλό ετοιμάζονταν δολοφονικές επιθέσεις, αυτό είναι ένα δείγμα ότι και εκεί ίσως είχαμε παρουσία της "Σέχτας"».


Πηγή : tovima.gr