Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Αλιβιζάτος: Ο Παπακωνσταντίνου δε θα έκανε αυτή τη βλακεία με τη λίστα



Ο μάρτυρας αναφερόμενος στις σχέσεις του πρώην υπουργού με τις εξαδέλφες του που είχαν λογαριασμούς στην ελβετική τράπεζα, τόνισε ότι οι σχέσεις τους δεν ήταν στενές, αντίθετα τις χαρακτήρισε αδιάφορες.

Θέμα παραγραφής των αδικημάτων που αποδίδονται στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου έθεσε καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Νικόλαος Πάσσος διέκοψε τον μάρτυρα στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου θέματος, όμως η Εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε ότι το θέμα της παραγραφής δεν έχει λήξει γιατί ακόμα δεν έχει επιληφθεί το δικαστήριο.

Ο μάρτυρας αναφερόμενος στις σχέσεις του πρώην υπουργού με τις εξαδέλφες του που είχαν λογαριασμούς στην ελβετική τράπεζα, τόνισε ότι οι σχέσεις τους δεν ήταν στενές, αντίθετα τις χαρακτήρισε αδιάφορες.

Όσο για την προσωπικότητα του κατηγορουμένου, ο κ. Αλιβιζάτος, ανέφερε ότι «πρόκειται για ευφυή άνθρωπο, που πήρε ρίσκα στη ζωή του και μου δίνει την εντύπωση ότι δεν θα έκανε αυτή τη βλακεία για να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του».

Πηγή: skai.gr


Πιο άρρωστος από τους άρρωστους: Ο Τζίμι Σάβιλ βίασε 60 ασθενείς από 8 έως 40 ετών!




Στο νοσοκομείο Stoke Mandeville

Ο άλλοτε παραγωγός του BBC κακοποιούσε σεξουαλικά τα θύματά του επί σχεδόν μία 20ετία, παρά τις τουλάχιστον δέκα επίσημες και ανεπίσημες καταγγελίες που υπήρχαν

Περισσότερα από 60 ήταν τα θύματα του άλλοτε παραγωγού του BBC, Τζίμι Σάβιλ, όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξήγαγε η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας στο νοσοκομείο Stoke Mandeville.

Όπως έγινε γνωστό, μόνο σε αυτό το νοσοκομείο είχε κακοποιήσει σεξουαλικά 60 ανθρώπους, ηλικίας από 8 έως 40 ετών.

Ο Σάβιλ κακοποιούσε σεξουαλικά τα θύματά του επί σχεδόν μία 20ετία, παρά τις τουλάχιστον δέκα επίσημες και ανεπίσημες καταγγελίες που υπήρχαν! Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, ο λόγος που κατάφερνε να ξεφεύγει από τον έλεγχο, ήταν το γεγονός ότι οι αρχές δεν λάμβαναν σοβαρά τις καταγγελίες εναντίον του διάσημου παραγωγού.

Η δράση του ξεκίνησε το 1972 και περιελάμβανε ακόμη και ένα κορίτσι οκτώ ή εννέα ετών, το οποίο βιάστηκε δέκα φορές από τον πρώην παραγωγό του BBC.

Η έρευνα παρουσιάζει τον Σάβιλ ως ένα «αρπακτικό», έτοιμο να κατασπαράξει τη λεία του, όμως οι αποτρόπαιες πράξεις του ήταν πάντοτε αποτέλεσμα όχι παρόρμησης, αλλά καλά οργανωμένου σχεδίου.

Μεταξύ του 1972 και του 1985 υπήρξαν εννέα άτυπες καταγγελίες και μία επίσημη, οι οποίες όμως, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη από τα ανώτερα διευθυντικά κλιμάκια.

Ο Σάβιλ είχε στήσει ολόκληρη τη φρικιαστική «μηχανή» του, έχοντας ως βιτρίνα το φιλανθρωπικό του έργο στο νοσοκομείο, το οποίο μάλιστα, όπως προέκυψε από τα συμπεράσματα της έρευνας, είχε τη στήριξη της Μάργκαρετ Θάτσερ!


Πηγή : protothema.gr


Ουκρανία: Αποσύρει τα βαρέα όπλα ο κυβερνητικός στρατός




Μητροπούλου Ειρήνη

Μιλά στο ΒΗΜΑ ο Αλεξάντερ Τζ. Μότιλ, Ουκρανοαμερικανός καθηγητής Πολιτικών Επιστημών

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αρχίζουν σήμερα Πέμπτη την απόσυρση των βαρέων όπλων από τα πεδία των μαχών με τους φιλορώσους αποσχιστές, ανακοίνωσε το Κίεβο.

Αυτή ήταν μία από τις πιο σοβαρές, αμοιβαίες, δεσμεύσεις για την εκεχειρία. Αλλά οι αυτονομιστές δεν έχουν συμμορφωθεί, πρόσθεσε η ουκρανική κυβέρνηση.

Σημαίνει αυτό ότι ο Πούτιν κερδίζει τον πόλεμο στα ανατολικά;

«Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή, όσο φαίνεται, επειδή η νίκη σημαίνει διαφορετικά πράγματα για κάθε πλευρά», λέει στο ΒΗΜΑ ο Αλεξάντερ Τζ. Μότιλ, Ουκρανοαμερικανός καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Rutgers, στις ΗΠΑ.

«Μια ρωσική νίκη θα μπορούσε να πάρει μία από δύο μορφές: εδαφική επέκταση σε μεγάλα τμήματα της νοτιοανατολικής Ουκρανίας ή την επιβολή στην Ουκρανία μειονεκτικών όρων ειρήνης. Θα μπορούσε να πάρει και τις δύο μορφές. Αλλά δεν έχει συμβεί, ούτε είναι πιθανό να συμβεί», εκτιμά ο Μότιλ.

«Οτιδήποτε λιγότερο από μια τέτοια νίκη ισοδυναμεί με ήττα για την Ρωσία. Οι δυτικές κυρώσεις κάνουν ήδη κακό στην οικονομία της, και αποξενώνουν τους συμμάχους της στο «εγγύς εξωτερικό». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χάνει, αν δεν καταφέρει μια πολύ μεγάλη νίκη.

Αντιθέτως, η Ουκρανία θα νικήσει, αν δεν υποστεί μια πολύ μεγάλη ήττα. Αν αναχαιτίσει την ρωσική επιθετικότητα, θα αποδείξει ότι έχει την βούληση και την στρατιωτική ικανότητα να αποτρέψει το Κρεμλίνο, να σταματήσει τον Πούτιν και τους συμμάχους του στην ανατολική Ουκρανία, και να επιζήσει ως ανεξάρτητο δημοκρατικό κράτος», τονίζει ο Μότιλ.

«Η ισορροπία των δυνάμεων μπορεί να αλλάξει. Η Ρωσία θα μπορούσε να ρίξει εκατοντάδες χιλιάδες τακτικών δυνάμεων εναντίον της Ουκρανίας για να ανοίξει έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία. Αλλά αυτό θα αυξήσει δραματικά τον παράγοντα κινδύνου για τον Πούτιν. Σε αυτή την περίπτωση, οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν μέχρι τέλους, θα προκύψει ένας πραγματικός εμφύλιος, και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προμηθεύσουν με όπλα τον κυβερνητικό στρατό.

Οι δυτικές κυρώσεις θα ενισχυθούν, και η Ρωσία θα αποκλειστεί από το διεθνές τραπεζικό σύστημα SWIFT. Οι ρωσικές απώλειες, σε ανθρώπους, και χρήμα θα ήταν τεράστιες», προσθέτει ο Μότιλ.

«Παρά το γεγονός ότι ο Πούτιν οδηγείται από ένα περίεργο όραμα για αποκατάσταση του μεγαλείου της Αγίας Ρωσίας, είναι αρκετά ρεαλιστής για να κατανοήσει ότι η προσπάθεια να ανατρέψει την Ουκρανία θα έχει τελικά ολέθριες συνέπειες για την Ρωσία, και για τον ίδιον.

Είναι, επομένως, πιθανό να διατηρήσει την στρατιωτική πίεση στην Ουκρανία, με τους αυτονομιστές να χτυπάνε μια εδώ και μια εκεί, να αποσύρονται, να ανασυντάσσονται, και, στη συνέχεια, να επαναλαμβάνουν τον κύκλο, με την ελπίδα να αποστραγγίσουν τους οικονομικούς, και στρατιωτικούς πόρους της Ουκρανίας.

Η κατάσταση στο μέτωπο είναι ένα στρατιωτικό αδιέξοδο που είναι επιβλαβές για την οικονομική βιωσιμότητα του θύλακα του Ντονμπάς (σσ οι αυτο-ανακηρυχθείσεις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ), και επωφελές για την ικανότητα της Ουκρανίας να επιβιώσει ως ανεξάρτητη πολιτική οντότητα.

Τέλος, όσο και αν οι Ουκρανοί είναι αριθμητικά το ένα τέταρτο των Ρώσων, αγωνίζονται για την πατρίδα τους. Τόσο στην ανατολική όσο και στη δυτική Ουκρανία, ξέρουν ότι αυτή είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία τους για να απελευθερωθούν από την αυτοκρατορική λαβή της Μόσχας.

Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει μια μεγάλη νίκη. Η Ουκρανία δεν μπορεί να υποστεί μια μεγάλη ήττα. Και αυτό σημαίνει ότι όσο περνάει ο καιρός η Ρωσία θα χάνει, και η Ουκρανία θα κερδίζει», εκτιμά ο συνομιλητής μας.

Πηγή : tovima.gr


Ποιοι θα μπουν στο στόχαστρο της εφορίας το 2015 – Όλο το επιχειρησιακό σχέδιο



Τους στόχους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για ολόκληρο το 2015, έδωσε στη δημοσιότητα η γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου. Στο αναλυτικό κείμενο, περιλαμβάνονται οι αναλυτικοί στόχοι της γραμματείας για ολόκληρη τη φετινή χρονιά.
Έτσι, από το αναλυτικό κείμενο προκύπτει ότι μεταξύ των κύριων στόχων είναι:

1. Η είσπραξη του 25% των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών που θα δημιουργηθούν μέσα στη χρονιά (ήδη προσεγγίζουν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ για το πρώτο δίμηνο)

2. Ο έλεγχος 900 ατόμων από το ΚΕΦΟΜΕΠ, κέντρο το οποίο ελέγχει και τη λίστα με εμβάσματα στο εξωτερικό

3. Η είσπραξη από τους ελέγχους των εφοριών, ποσού της τάξεως των 170 εκατομμυρίων ευρώ.

4. Η διενέργεια τουλάχιστον 2000 ελέγχων σε υποθέσεις κεφαλαίου

Ο εκτενής κατάλογος με τους ελεγκτικούς στόχους της φετινής χρονιάς, περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
Εισπράξεις προ επιστροφών φόρων από Δ.Ο.Υ., Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. 34,3 δισ. ευρώ.
Εισπράξεις προ επιστροφών φόρων από Τελωνεία 12,4 δισ. ευρώ. (πρόκειται για τους φόρους που αναγράφονται στον προϋπολογισμό ως τακτικά έσοδα του 2015)
Εισπράξεις έναντι του «παλαιού» ληξιπροθέσμου χρέους Φορολογικής Διοίκησης 1,7 δισ. ευρώ (αύξηση 10% σε σχέση με το αποτέλεσμα του 2014).
Εισπραξιμότητα έναντι του «αποτελεσματικού νέου» ληξιπροθέσμου χρέους Φορολογικής Διοίκησης, σε ποσοστό τουλάχιστον 25%

Συνολικό ποσό εισπράξεων της Ε.Μ.ΕΙΣ. από μεγάλους οφειλέτες και από στοχευμένες δράσεις 420 εκατ. ευρώ με επιμερισμό αυτού σε ποσοστό 40% και 60% έναντι «παλαιών» και «νέων» ληξιπροθέσμων χρεών αντίστοιχα (αύξηση 20% σε σχέση με τον στόχο του 2014).
Αύξηση της εισπραξιμότητας επί των συνολικών ληξιπροθέσμων οφειλών της Τελωνειακής Διοίκησης, κατά 5% σε σχέση με το επιτευχθέν αποτέλεσμα στις 31/12/2014.
Εισπραξιμότητα επί των βεβαιούμενων προστίμων, πολλαπλών τελών, δασμών και φόρων από απλές τελωνειακές παραβάσεις και λαθρεμπόριο σε ποσοστό άνω του 10%.

Αύξηση των εισπράξεων από πωλήσεις οχημάτων και δικύκλων τα οποία εκποιούνται, κατά 5% σε σχέση με το 2014.

Αύξηση εσόδων από διαχείριση λοιπών ειδών (πλην οχημάτων & δικύκλων) κατά 5% σε σχέση με το 2014.

Αύξηση των χαρακτηρισμένων ως ανεπίδεκτων είσπραξης ληξιπροθέσμων οφειλών της Φορολογικής Διοίκησης, κατά 15% σε σχέση με τον στόχο του 2014 (3,45 δισ. ευρώ).
Εντοπισμός και καταγραφή από την Τελωνειακή Διοίκηση των «παλαιών» ληξιπροθέσμων οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης μέχρι 31/10/15.
Κατάρτιση ετήσιου σχεδίου δράσης για την επίτευξη του στόχου της είσπραξης δημοσίων εσόδων του Ε.Σ. της Γ.Γ.Δ.Ε., μέχρι 30/01/2015.
Βεβαίωση από πλήρεις φορολογικούς ελέγχους ποσού άνω του 1,04 δισ. ευρώ (εξαιρούνται οι υποθέσεις με χαμηλή ή μηδενική αναμενόμενη εισπραξιμότητα π.χ. ανύπαρκτοι/πτωχοί/εξαφανισμένοι φορολογούμενοι και υποθέσεις με πλαστά και εικονικά στοιχεία) (Αύξηση κατά 50% έναντι του επιτευχθέντος αποτελέσματος την 31/12/2014 )
Αύξηση της βεβαίωσης από μερικούς φορολογικούς ελέγχους, κατά 50% έναντι του επιτευχθέντος αποτελέσματος την 31/12/2014 (ήτοι βεβαίωση ποσού άνω των 700 εκατ. ευρώ).
Μείωση του ποσοστού των υποθέσεων ελέγχου για τις οποίες ασκείται ενδικοφανής προσφυγή κατά 25% σε σχέση με το έτος 2014.
Εισπράξεις επί των βεβαιωθέντων τόσο από πλήρεις όσο και από μερικούς ελέγχους των Δ.Ο.Υ. ποσού άνω των 170 εκατ. Ευρώ (εισπραξιμότητα τουλάχιστον 10%)
Επαναξιολόγηση υφιστάμενων υποθέσεων Δ.Ο.Υ. με εντολές ελέγχου και υποβολή εισήγησης προτεραιοποίησης και αναμενόμενης απόδοσής τους στη Γεν. Δ/νση Φορολογικής Διοίκησης μέχρι 13/03/2015.
Διενέργεια τουλάχιστον 2.000 ελέγχων φορολογίας κεφαλαίου.
Διενέργεια ικανού αριθμού ελέγχων πρόληψης (μερικών επιτόπιων) από τις Δ.Ο.Υ. και την Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή, η λαθρεμπορία και το παρεμπόριο.
Διενέργεια τουλάχιστον 15.000 ελέγχων πρόληψης από τις Δ.Ο.Υ. σε κλάδους ή επιχειρήσεις με υψηλή παραβατικότητα (πλήθος επιχειρήσεων με παράβαση ως προς το σύνολο των ελέγχων σε ποσοστό άνω του 25%).
Διενέργεια τουλάχιστον 5.000 προληπτικών ελέγχων από την Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., με διαφορές προς καταλογισμό τουλάχιστον 1,5 εκ. ευρώ (από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.).
Έκδοση Πράξεων Επιβολής Προστίμων (Π.Ε.Π.), το αργότερο εντός τριών μηνών από τη διαπίστωση των παραβάσεων κατά τη διενέργεια ελέγχων πρόληψης, με σκοπό την καταπολέμηση της φοροαποφυγής και της λαθρεμπορίας. Ειδικά για τις εκκρεμείς υποθέσεις με διαπιστωμένη παράβαση μέχρι 31/10/2014, η σύνταξη έκθεσης και η έκδοση Π.Ε.Π. να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 13/03/2015.
Ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, από την Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., από τις οποίες 40 να αφορούν απάτες στο Φ.Π.Α.
Αύξηση κατά 400% των εντοπιζόμενων διαφυγόντων εσόδων από τη διενέργεια ερευνών της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., σε σχέση με το 2014.
Διαπίστωση διαφορών προς καταλογισμό τουλάχιστον στο 80% των υποθέσεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου που ερευνά η Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.
Βελτίωση κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου για στόχευση υποθέσεων ελέγχου και εξειδίκευση ανά κατηγορία ελεγχόμενων υποθέσεων, με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας σε όλα τα είδη φορολογικού ελέγχου
Κατάρτιση ετήσιου σχεδίου δράσης φορολογικών ελέγχων (ανά είδος, τύπο ελέγχου και ελεγκτική υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών επιχειρησιακών προγραμμάτων που αφορούν ελέγχους ηλεκτρονικού εμπορίου, εξωχώριων εταιρειών, υποθέσεων ενδοομιλικής τιμολόγησης και έμμεσων μεθόδων ελέγχου) μέχρι 30/01/2015.
Προτεραιοποίηση εκκρεμών υποθέσεων ελέγχου, Ελεγκτικών Υπηρεσιών, και έκδοση σχετικών οδηγιών προς αυτές, προς επίτευξη των στόχων τους. Ανάληψη ενεργειών και πρωτοβουλιών για την αποφυγή κινδύνου παραγραφής υποθέσεων.
Ενεργοποίηση μίας (1) επιπλέον έμμεσης τεχνικής ελέγχου μέχρι 31/12/2015.
Διενέργεια τουλάχιστον 400 πλήρων ελέγχων Μεγάλων Επιχειρήσεων.
Διενέργεια τουλάχιστον 500 μερικών ελέγχων Μεγάλων Επιχειρήσεων.
Αύξηση του συνολικού ποσού βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων από πλήρεις ελέγχους του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. (εξαιρούνται οι υποθέσεις με χαμηλή ή μηδενική αναμενόμενη εισπραξιμότητα π.χ. ανύπαρκτοι/ πτωχοί/ εξαφανισμένοι φορολογούμενοι και υποθέσεις με πλαστά και εικονικά στοιχεία), κατά 30% σε σχέση με το επιτευχθέν αποτέλεσμα την 31/12/2014 (ήτοι βεβαίωση ποσού άνω των 2,6 δισ. ευρώ).
Αύξηση του συνολικού ποσού βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων από μερικούς ελέγχους του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., κατά 30% σε σχέση με το επιτευχθέν αποτέλεσμα την 31/12/2014 (ήτοι βεβαίωση ποσού άνω των 325 εκατ. ευρώ).
Από το συνολικό ποσό βεβαίωσης του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., ποσό τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ να προέρχεται από ελέγχους τιμών ενδοομιλικών συναλλαγών με χρήση της βάσης δεδομένων AMADEUS.
Αύξηση των εισπράξεων, τόσο από πλήρεις όσο και από μερικούς ελέγχους του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., σε ποσοστό άνω του 20% επί του επιτευχθέντος αντίστοιχα αποτελέσματος την 31/12/2014 (ήτοι είσπραξη ποσού άνω των 370 εκατ. ευρώ).
Διενέργεια τουλάχιστον 900 ελέγχων φορολογουμένων μεγάλου πλούτου (περιλαμβάνονται υποθέσεις φορολογουμένων με εμβάσματα, με μεγάλη ακίνητη περιουσία, off shore εταιριών και λοιπών περιπτώσεων υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής).
Αύξηση του συνολικού ποσού βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων από ελέγχους του Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. κατά 30% σε σχέση με το επιτευχθέν αποτέλεσμα την 31/12/2014 (ήτοι βεβαίωση ποσού άνω των 325 εκατ. ευρώ).
Αύξηση των εισπράξεων από φορολογικούς ελέγχους του Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. σε ποσοστό άνω του 20% επί του επιτευχθέντος αποτελέσματος την 31/12/2014 (ήτοι είσπραξη ποσού άνω των 77 εκατ. ευρώ).
Διενέργεια 40.000 εκ των υστέρων τελωνειακών ελέγχων και ελέγχων δίωξης (προληπτικών) με ποσοστό παραβατικότητας άνω του 6%. (Δεν περιλαμβάνονται οι προβλεπόμενοι από τις κείμενες διατάξεις ως υποχρεωτικοί επί της διαδικασίας έλεγχοι καθώς και οι προβλεπόμενοι ως τακτικοί έλεγχοι, οι οποίοι θα ξεπερνούν τις 200.000).
Αύξηση του πλήθους των καταλογιστικών πράξεων από τις δράσεις καταπολέμησης του λαθρεμπορίου σε ποσοστό άνω του 10% σε σχέση με τον στόχο του 2014 (ήτοι καταλογιστικές πράξεις άνω των 6.200).
Αύξηση των ποσών (πρόστιμα, πολλαπλά τέλη, δασμοί και φόροι) που καταλογίζονται για απλές, τελωνειακές παραβάσεις και λαθρεμπορίες, τουλάχιστον κατά 10% σε σχέση με το αποτέλεσμα του 2014 (ήτοι καταλογισθέντα ποσά άνω των 182,5 εκατ. ευρώ).
Σύσταση και λειτουργία τουλάχιστον τριών (3) κινητών μονάδων δίωξης λαθρεμπορίου μέχρι 30/06/2015.
Υποστήριξη τελωνειακών αρχών με την έκδοση τουλάχιστον 8.000 Δελτίων Χημικής Ανάλυσης.
Κατάρτιση ετήσιου σχεδίου δράσης τελωνειακών ελέγχων μέχρι 30/01/2015.
Διατήρηση του ποσοστού των ελέγχων στις εξαγωγές και εισαγωγές με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου εκ των υστέρων ελέγχων (Τ.984 Α.Υ.Ο.) για την επιλογή υποθέσεων προς έλεγχο μέχρι 27/02/2015.

To πλήρες κείμενο του επιχειρησιακού σχεδίου της ΓΓΔΕ.

Πηγή : naftemporiki.gr


Βεβήλωσαν το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι με σβάστικες



Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Αγκυλωτοί σταυροί και φασιστικά συνθήματα γέμισαν τη προτομή του τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης με τους κατοίκους της περιοχής να αντικρίζουν αυτό το αποτρόπαιο θέαμα για το μνημείο ενός νεκρού.

Όπως καταγγέλει ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας «τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Φεβρουάριου άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου το Σεπτέμβρη του 2013 δολοφονήθηκε από τα μέλη της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Αγκυλωτοί σταυροί και φασιστικά συνθήματα γέμισαν τη προτομή του αντιφασίστα μουσικού». Στην ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται ότι «η νέα θρασύτατη πρόκληση και η επανεμφάνιση των φασιστοειδών στους δρόμους της πόλης μας αποδεικνύει ότι το μέτωπο αυτό παραμένει ανοιχτό». Και επισημαίνεται ότι «ο Δήμος μας καταδικάζει την άνανδρη φασιστική επίθεση στο σημείο της δολοφονίας, ένα χώρο με ιδιαίτερη συμβολική σημασία για εμάς, ένα χώρο μνήμης που θυμίζει στους κατοίκους της πόλης μας ότι ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας».


Πηγή : iefimerida.gr






Σκόπια: Παντού “κοριοί”, την ΕΣΣΔ αναβίωνε ο Γκρουέφσκι



Σοκάρουν τη διεθνή κοινή γνώμη τα καμώματα του ψευτομακεδόνα πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, καθώς οι αποκαλύψεις για την έκταση του δικτύου παρακολούθησης κυριολεκτικά σχεδόν σε ό,τι κινείται, έχοντας φθάσει στο ασύλληπτο ρεκόρ των 20.000 ατόμων τα τελευταία χρόνια, παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας, με τη σταθερότητα του κράτους να απειλείται πλέον σοβαρά.

Όπως αποκαλύπτεται, με εντολές του πρωθυπουργού, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα τουλάχιστον 100 δημοσιογράφων και ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης που ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση. Και όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις παρακολουθήσεις που αποκαλύφθηκαν το προηγούμενο διάστημα και αφορούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Και τα νέα αυτά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης Ζόραν Ζαεφ, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις του για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων που γινόταν εδώ και πολλά χρόνια και αφορούσαν πάνω από 20.000 άτομα στην ΠΓΔΜ. Είχαν προηγηθεί αποκαλύψεις για καταγραμμένες συνομιλίες πολιτικών, δικαστικών κλπ.

Οι παρεμβάσεις των κομματικών του Γκρουέφσκι στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας δεν είχαν να ζηλέψουν σε τίποτα τον έλεγχο που ασκούνταν στη Σοβιετική Ένωση, ενώ δεν δίσταζαν να προβαίνουν και σε δωροδοκία δημοσιογράφων και μέσων, για να παραμένουν πιστοί στη «γραμμή Γκρουέφσκι».

«Είναι μια οδυνηρή αλήθεια για την FYROM, τώρα που μαθαίνουμε σε ποια χώρα ζούμε και με ποιον έχουμε να κάνουμε. Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται, αποδεικνύουν ότι παρακολουθούνται όλες οι επικοινωνίες των δημοσιογράφων και των ιδιοκτητών των μέσων ενημέρωσης της χώρας, επί αρκετά χρόνια» ανέφερε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη.

Προφανώς, μόνο τυχαία δεν είναι η ακύρωση της μετάβασης του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στις Βρυξέλλες, αφού η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και οι φιλοδοξίες της κυβέρνησης για την προώθηση της υποψηφιότητας της χώρας για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν απομακρυνθεί όσο ποτέ άλλοτε και αυτό όχι ως αποτέλεσμα των ελληνικών ενστάσεων.

Κι επειδή στη στρατηγική σκέψη της Δύσης εξακολουθεί να επικρατεί το σενάριο της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της ΠΓΔΜ, ως μοναδική λύση βλέπουν την απομάκρυνση του Γκρουέφσκι από την εξουσία.

Ο ίδιος σχεδιασμός, σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές, περιλαμβάνει την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας του κράτους – το ιδεολόγημα του «μακεδονισμού» έχει εξελιχθεί σε μπούμερανγκ, λόγω και των αλβανικών ενστάσεων – και την ένταξη της χώρας κυρίως στο ΝΑΤΟ, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να απομακρύνουν τη Ρωσία από τα Βαλκάνια…


Πηγή : http://mignatiou.com/


Η αυτοκτονία της μητέρας με τον γιό της πηδώντας από το 5ο όροφο στην Χαλκίδα έχει ηθικό αυτουργό αυτού του εγκλήματος το κράτος

φωτό evianews.gr



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Η αυτοκτονία της μητέρας με τον γιό της πηδώντας από το 5ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμεναν με έχει συγκλονίσει και μου επαναφέρει μνήμες των πρώτων ετών του μνημονίου.

Είχα συγκλονιστεί και τότε μετά από καταγγελίες που ήρθαν σε εμένα μέσο της εφημερίδας που συνεργαζόμουν και έγραψα τότε ένα άρθρο με τίτλο Το κράτος παραβιάζει το Σύνταγμα υπεξαιρώντας κοινωνικά επιδόματα : http://www.parakato.gr/2013/05/blog-post_3245.html#ixzz3Sr7MXzj0

Έγραψα μια σειρά από πολλά άρθρα ευαισθητοποιημένος για αυτή την κατηγορία ανθρώπων που χρειαζόταν την όποια βοήθεια από όποιο μπορούσε γιατί γινόταν μια συστηματική προσπάθεια αρχής γενομένης από το 2011 και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Παπανδρέου – Σαμαρά – Βενιζέλου να μειωθούν τα ποσοστά αναπηρίας ευπαθών ομάδων ώστε να τους υπεξαιρεθεί το επίδομα προς όφελός των επιταγών της τρόικα.

Πραγματικά αυτό που έγινε στο αρμόδιο υπουργείο υπό την ηγεσία του Λοβέρδου με τον Κουτρουμάνη το 2011 μπορεί να χαρακτηριστεί ως η «σφαγή» των ΑΜΕΑ και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάληξη των εγκληματικών πράξεων τους αφήνοντας άτομα με ειδικές ανάγκες στο έλεος τους χωρίς οικονομική βοήθεια.

Μειώθηκαν ποσοστά αναπηρίας προσπαθώντας με αυτό τον ένα από τους πολλούς τρόπους να εξοικονομήσουν λεφτά για τους δανειστές και ο εύκολος στόχος εκτός από τους μισθωτούς ήταν και τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα πενιχρά απαραίτητα για την επιβίωση τους επιδόματα.

Δυστυχώς με το χθεσινό περιστατικό φαίνεται η τραγική κατάσταση που έχουν φτάσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες μετά την σφαγή που έχουν υποστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η πληροφορίες από την αστυνομία, από τα τοπικά μέσα (evianews.gr)  και από τους γείτονες είναι πολλές και συγκλονιστικές  και όλες καταλήγουν στην εγκληματική αφαίρεση από το κράτος της πενιχρής αναπηρικής σύνταξης της μητέρας.

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η πόλη της Χαλκίδας τον τραγικό τρόπο με τον οποίο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την σκληρή καθημερινότητά, απελπισμένοι συμπολίτες τους. "Ήμασταν Απελπισμένοι..." παραδέχτηκε ο 27χρονος στους αστυνομικούς πριν ξεψυχήσει.

Δυστυχώς στις 11 και μισή το πρωί, ξεψύχησε και το 30χρονο παλικάρι που έπεσε από τον 5ο όροφο μαζί με την μητέρα του...

Συγκλονισμένη η κοινωνία της Χαλκίδας δεν μπορεί να πιστέψει αυτή την οικογενειακή τραγωδία. Ήταν χθες στις 9 το πρωί όταν η άτυχη γυναίκα, βγήκε στο μπαλκόνι του 5ου ορόφου του διαμερίσματος της.

Δίπλα της είχε τον γιο της. Πλησίασαν τα κάγκελα και έπεσαν στο κενό. Οι λόγοι της διπλής αυτοκτονίας είναι οικονομικοί και έχουν να κάνουν με το ότι το κράτος διέκοψε την σύνταξη αναπηρίας από την οικογένεια μειώνοντας το ποσοστό αναπηρίας της.

Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης περισσότεροι από 7.000 συνάνθρωποί μας έχουν φύγει εξαιτίας των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετώπιζαν.

Η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα μετά την επιχείρηση που είχε ο σύζυγος η οποία έκλεισε και φροντίζοντας αυτός να εξαφανιστεί άφησε τα χρέη στην σύζυγο και τα τρία παιδιά τους.

Την χαριστική βολή σε αυτή τη γυναίκα και τον γιό της έδωσε το 2011 το ελληνικό κράτος, που τους στερήσει το μοναδικό του έσοδο, την μοναδική του έστω και ελάχιστη δυνατότητα επιβίωσης, κόβοντάς της την αναπηρική της σύνταξη που τους συντηρούσε και με αυτή προσπαθούσε να βολέψει και τα χρέη που τους άφησε ο πρώην άντρας της.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που ζούσε μετά την απάνθρωπη και αντισυνταγματική ενέργεια τους κράτους ποτέ δεν της ζήτησε το ενοίκιο παρότι είχε να το καταβάλει από το 2011 και την βοηθούσε όσο μπορούσε, το ίδιο οι υπόλοιποι ένοικοι, το ίδιο οι γείτονες και το φιλόπτωχο του Δήμου.

Στο τέλος όμως δεν άντεξε γιατί ο έλληνας έχει αξιοπρέπεια που του την αφαίρεσαν με τις πράξεις τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πίσω της άφησε ένα σημείωμα που δεν κατηγορούσε, απλά εξιστορούσε μερικά πράγματα που αφορούσαν την οικονομική της κατάσταση.

Την ζωή αυτής της γυναίκας και αυτού του παλικαριού που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή, την βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας, αξιοπρεπείς άνθρωποι που απλά ατύχησαν και απλά αδικήθηκαν.

Η νέα κυβέρνηση πρέπει πλέον να δώσει βάρος και να διορθώσει τις αδικίες και τις εγκληματικές αποφάσεις των προηγούμενων οι οποίες πάρθηκαν προς όφελος της τρόικα και σε βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως και θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους εναντίον αυτών των ανθρώπων με τις παραδειγματικές τιμωρίες τους.




Μην σου τύχει video!!




Καμιά φορά δεν χρειάζεται να κυνηγάς της "τύχη" σου έρχεται και σε βρίσκει μόνη της όπως θα δείτε στο παρακάτω video.






Ποιοι είδαν την Κωνσταντοπούλου να καταψηφίζει και τον Λαφαζάνη να «ρίχνει» λευκό




Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Τι ψήφισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την χθεσινοβραδινή ψηφοφορία-σοκ στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ; Κάποιοι συνάδελφοί της βουλευτές υποστηρίζουν ότι είδαν την Πρόεδρο της Βουλής να σηκώνει το χέρι της και να καταψηφίζει την πρόταση της κυβέρνησης για την συμφωνία με τους δανειστές.

Η εικόνα είναι ασαφής καθώς η ψηφοφορία έγινε αργά το βράδυ κεκλεισμένων των θυρών, όπως άλλωστε κλειστή ήταν όλη η συνεδρίαση από το πρωί και οι βουλευτές κλήθηκαν να ψηφίσουν με την ανύψωση των χεριών χωρίς να γίνει καταμέτρηση.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για ενδεικτική ψηφοφορία κατά την οποία εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η συμφωνία με τους δανειστές, όμως προκαλεί σοκ αφού σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 15 βουλευτές ψήφισαν είτε λευκό είτε κατά μη αποδεχόμενοι το περιεχόμενό της. Σ’ αυτούς τους βουλευτές κάποιοι είδαν και την Πρόεδρο της Βουλής. Οπωσδήποτε όμως λευκό ψήφισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, ενώ ο Στάθης Λεουτσάκος ψήφισε κατά. Εκπρόσωποι της Πλατφόρμας έλεγαν αργότερα ότι οι αρνητικές ψήφοι ήταν περισσότερες από 25, ωστόσο από την πλειοψηφία τόνιζαν ότι ο αριθμός ήταν αισθητά πιο μικρός.

Η πραγματικότητα ωστόσο δείχνει ότι εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στηρίζουν την συμφωνία κληθούν να την επικυρώσουν στην Βουλή τότε ενδεχομένως να μην μπορεί να περάσει, αφού διαφωνίες άρχισαν να εκδηλώνονται και στους κόλπους των ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η χθεσινή εξέλιξη προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου που διαπιστώνει πόσο μεγάλο ρήγμα υπάρχει στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ρήγμα που απειλεί να τινάξει όλη την συμφωνία στον αέρα!

Από το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τους βουλευτές να ξεκαθαρίσουν την στάση τους λέγοντας ότι μπορεί να γίνει ψηφοφορία. Στην διάρκεια της ημέρας όμως αυτή η προοπτική είχε ατονίσει καθώς οι ενστάσεις και διαφοροποιήσεις δεν ήταν τόσο έντονες που να επιβάλουν την έγκριση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Όταν όμως ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην αίθουσα της Γερουσίας αποφασίστηκε να γίνει ψηφοφορία και τα αποτελέσματα ήταν ανατρεπτικά.

Σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ παρόντος του Αλέξη Τσίπρα.


Πηγή : newpost.gr


CNBC: Η φυγή στο εξωτερικό δυνατών μυαλών για καλύτερη τύχη είναι η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα



Στοιχεία για τη φυγή εγκεφάλων από την Ελλάδα, ένα φαινόμενο που - όπως επισημαίνεται - παραβλέπεται από πολλούς οικονομολόγους, αλλά αποτελεί «πραγματική τραγωδία» για τη χώρα, φιλοξενεί το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, σε δημοσίευμα του ιστότοπού του.

«Οι μισοί από τους 160.000 με 180.000 αποφοίτους πανεπιστημίων που έχουν φύγει από την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, είναι κάτοχοι διδακτορικού» σημειώνει το δημοσίευμα, επικαλούμενο έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγγραφέα Λόη Λαμπριανίδη.

Επιπλέον, αντλούνται στατιστικά στοιχεία από την έρευνα της Endeavor Greece και τη σχετική έκθεσή της, «σύμφωνα με την οποία, 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ελλάδα από την αρχή της κρίσης, πριν από πέντε χρόνια».

Όπως τονίζεται, «ένα από τα πλέον ανησυχητικά στοιχεία είναι ότι η τάση για μετανάστευση δεν έχει υποχωρήσει, ενώ το 46% των Ελλήνων που ζουν στη χώρα σκοπεύουν να εγκατασταθούν στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Λαμπριανίδη, «η φυγή εγκεφάλων έχει τεράστιες συνέπειες για την Ελλάδα. Οι νέοι με υψηλή μόρφωση που εγκαταλείπουν τη χώρα δεν μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα γιατί η οικονομία ακόμη βυθίζεται και δεν έμεινε κανείς που να δημιουργεί προϊόντα ή υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Είναι ένας φαύλος κύκλος».

«Τη στιγμή που η Ε.Ε. θέλει την Ελλάδα να ανορθωθεί και να αναδιαρθρώσει την οικονομία της, η δύναμη της φαιάς ουσίας, που απαιτείται για τη μεταμόρφωση αυτή, φεύγει από τη χώρα», αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ σε άλλο σημείο, επισημαίνεται ότι «σημαντικός παράγοντας για τη φυγή εγκεφάλων είναι ψυχολογικός, σύμφωνα με τον Αλέξη Πανταζή, συνιδρυτή της Hellas Direct».

Επίσης, αναφέρεται ότι «αυτή η αβεβαιότητα έχει εμποδίσει πολλούς ανθρώπους από διάφορους τομείς» και ότι σύμφωνα με τον Χάρη Μακρυνιώτη, διευθύνοντα σύμβουλος της Endeavor Greece «υπάρχει μια αίσθηση παράλυσης και τα πράγματα έχουν χειροτερέψει μετά τις εκλογές». «Όπως εξήγησε (ο κ. Μακρυνιώτης), όλοι περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η τετράμηνη παράταση του νέου σχεδίου διάσωσης της ΕΕ και αν η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ», σημειώνει το CNBC.

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι «η επίπτωση στην καθημερινή ζωή μπορεί να γίνει αισθητή από όλους» και ότι «οι τράπεζες δεν δανείζουν, κρατώντας τις εγκρίσεις σε αναμονή». «Αυτό σημαίνει ότι για ένα μικρομεσαίο επιχειρηματία δεν υπάρχει κεφάλαιο κίνησης, τώρα. Και αν είστε ένας επιχειρηματίας που ψάχνει για κεφάλαια εκκίνησης, οι επενδυτές δεν ανοίγουν το πορτοφόλι τους. Αντ' αυτού, περιμένουν να δουν τι θα συμβεί με το ευρώ, δεδομένου ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα επηρεάσει τις αποτιμήσεις», σημειώνει το δημοσίευμα.


Πηγή 


Οργή στο Βερολίνο – Η Ελλάδα στέλνει κρυφά σύρους πρόσφυγες στη Γερμανία




Αμεσα απαντήσεις ζητά το Βερολίνο από την Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου που υποστηρίζει ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση παρείχε σε σύρους πρόσφυγες επίσημα έγγραφα παραμονής και ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία μπορούσαν στη συνέχεια να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, με τον τίτλο «Οργή, καθώς η Ελλάδα στέλνει τους πρόσφυγές της στη Γερμανία», κάνει λόγο για μυστική συμφωνία ανάμεσα στην προηγούμενη κυβέρνηση και ομάδα σύρων προσφύγων, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Περίπου 840 πρόσφυγες είχαν πραγματοποιήσει τον περασμένο Νοέμβριο 24ωρη καθιστική διαμαρτυρία διεκδικώντας να τους δοθεί άδεια να ταξιδέψουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, «πιο γενναιόδωρες» στους μετανάστες, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με μαρτυρίες Σύρων που κατάφεραν να φθάσουν στην Αθήνα και μίλησαν στην ανταποκρίτρια των Times Χάνα Λουσίντα Σμιθ, συμφώνησε να τους παράσχει άδεια παραμονής ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν στη Βόρεια Ευρώπη.

Η αρχική γραμμή της κυβέρνησης προς τους διαδηλωτές ήταν πως η μοναδική τους επιλογή ήταν να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα. Σχεδόν έναν μήνα μετά όμως, η πρώην κυβέρνηση άλλαξε τη θέση της προτείνοντας τους συμφωνία.

Ηταν μία συμφωνία που ικανοποιούσε και τις δύο πλευρές, αναφέρουν οι Times. Οι Σύροι δεν ήθελαν ούτως ή άλλως να παραμείνουν στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και η Ελλάδα δεν ήθελε άλλους μετανάστες. Ηδη 200 πρόσφυγες φέρονται πως έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα έγγραφα, εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν ζητήσει άσυλο σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η οργισμένη αντίδραση των Γερμανών ήταν άμεση. Εν μέσω των πολύ δύσκολων οικονομικών διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Στέφαν Μάιερ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε γρήγορες και πλήρεις αποκαλύψεις.

«Είμαι έκπληκτος. Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποκαλύψει τα πάντα γρήγορα και πλήρως. Ασφαλώς εάν η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν ενήργησε σύμφωνα με το Δίκαιο της Ε.Ε., αυτό θα πρέπει να τιμωρηθεί και να διωχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τονίζει ο Μάιερ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενημέρωση έχει λάβει επίσης ο νέος αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πανούσης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τέτοιου είδους συμφωνία, αλλά δεσμεύθηκε να ερευνήσει το θέμα.


Πηγή : rizopoulospost.com


Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας εναντίον οχήματος της τουρκικής πρεσβείας


Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Καμπούλ, όταν καμικάζι έριξε το παγιδευμένο αυτοκίνητό του σε όχημα της τουρκικής πρεσβείας, προκαλώντας τον θάνατο ενός Τούρκου και ενός Αφγανού.

Η έκρηξη, που έπληξε την καρδιά της αυστηρά φρουρούμενης συνοικίας όπου βρίσκονται οι ξένες πρεσβείες στην αφγανική πρωτεύουσα, σημειώθηκε κοντά στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Γερμανίας και του Ιράν, θέτοντας σε ύψιστο συναγερμό το προσωπικό τους.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη λέγοντας πως στόχος τους ήταν αυτοκινητοπομπή των ξένων δυνάμεων και ότι η επίθεση προκάλεσε πολλούς τραυματισμούς.

Είναι η δεύτερη φορά που αυτοκίνητο ξένης διπλωματικής αποστολής αποτελεί στόχο εξτρεμιστών ανταρτών στην Καμπούλ τους τελευταίους μήνες, μετά την επίθεση καμικάζι εναντίον βρετανικού οχήματος τον Νοέμβριο.

Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε το σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση χωρίς να είναι σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες.



Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο


Έκρηξη σε αμπάρι πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας




Πρώτες πληροφορίες!!

Έκρηξη σε αμπάρι πλοίου στην Πάτρα με ένα νεκρό και δύο τραυματίες.
Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της τραγωδίας 


Τρελή διάρρηξη στη MINOS EMI - Έκλεψαν χρυσές λίρες και κειμήλια της ιστορικής οικογένειας Μάτσα




Στόχος διαρρηκτών έγινε η δισκογραφική εταιρεία MINOS EMI στο Ψυχικό. Οι κλέφτες τρύπησαν με οξυγόνο το χρηματοκιβώτιο και άρπαξαν χρήματα, χρυσές λίρες και κειμήλια της οικογένειας του Μίνου Μάτσα.

Οι διαρρήκτες πήδηξαν από τις σκαλωσιές καθώς όλο το κτίριο που στεγάζεται η ιστορική εταιρεία στη Λ.Μεσογείων 245-247 τελεί υπο ανακαίνιση και εχει καλυφθεί με προστατευτικό δίχτυ.

Ετσι οι "ποντικοί" έφτασαν στον πρώτο όροφο και απενεργοποίησαν τον συναγερμό


Έκλεψαν χρυσές λίρες και οικογενειακά κειμήλια ανυπολόγιστης συναισθηματικής αξίας



Οι κλέφτες τρύπησαν το μικρό χρηματοκιβώτιο στο γραφείο του ιδιοκτήτη της εταιρείας με οξυγόνο και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία και κατάφεραν να αρπάξουν χρήματα, χρυσές λίρες κι ένα χρυσό ρολόι μεγάλης χρηματικής αξίας.

Ομως δεν τους έφτασαν αυτά. Έψαξαν τους χώρους των γραφείων της δισκογραφικής εταιρείας και έκλεψαν οικογενειακά κειμήλια του Μίνου Μάτσα, τα οποία έχουν ανυπολόγιστη συναισθηματική αξία για την γνωστή οικογένεια.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή το πρωί από υπαλλήλους της εταιρείας που ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και τους ιδιοκτήτες.

Οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού πραγματοποίησαν έρευνες στα γραφεία ενώ οι ειδικοί των εργαστηριών τις ΕΛ.ΑΣ ερεύνησαν τους χώρους για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA των δραστών τις κλοπής.

Από την εταιρεία δεν ήθελαν να κάνουν καμία δήλωση για τη διάρρηξη.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Πηγή : newsit.gr


ΕΛ.ΑΣ.: Προσχεδιασμένα τα επεισόδια




Προσχεδιασμένα ήταν τα επεισόδια στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας στο ντέρμπι των «αιωνίων», σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μια ομάδα αποτελούμενη από 100 «ταλιμπάν»- όπως περιγράφονται οι χούλιγκαν- πήγε στο γήπεδο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια. Φορούσαν ομοιόμορφες full face κουκούλες, είχαν πάνω τους λοστούς και αλυσίδες, είχαν κρύψει στην κερκίδα της Θύρας 13 ρόπαλα και δεκάδες πυρσούς. Κάποιοι από αυτούς φορούσαν ακόμα και ομοιόμορφα στρατιωτικού τύπου παντελόνια.

Αστυνομικοί με πολιτικά κατέγραψαν την Κυριακή με κρυφές φορητές κάμερες λεπτό προς λεπτό τα επεισόδια στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης». Όπως αναφέρουν, ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει η ταυτοποίηση των δραστών, καθώς φρόντισαν προκειμένου να κρύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Για τον εντοπισμό των δραστών η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν τους χούλιγκαν, με σκοπό την αναγνώρισή τους και την παροχή πληροφοριών.

Όσον αφορά στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι καταπέλτης για τον ΠΑΟ. Οι αστυνομικοί περιγράφουν αναλυτικά στο έγγραφό τους τα όσα συνέβησαν με χρονική ακρίβεια μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, τα οποία αργότερα θα συμπληρωθούν με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Ενδεικτικά η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Στις 18:00 κατά την είσοδο του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη στον αγωνιστικό χώρο περίπου 100 οπαδοί παραβίασαν τα κιγκλιδώματα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και εκτόξευαν φωτοβολίδες. Στις 18:03 εκτοξεύτηκε βόμβα μολότοφ από τη Θύρα 13 και ένα λεπτό αργότερα ανεφλέγη πυρσός στο ίδιο σημείο. Ακολουθούν αναλυτικές περιγραφές ανά λεπτό. Στις 20:39 καταγράφονται ρίψεις φωτοβολίδων στον πάγκο του Ολυμπιακού. Στις 20:50 αναφλέγησαν 55 πυρσοί, ενώ γίνεται αναλυτική περιγραφή του τραυματισμού του παίκτη του Ολυμπιακού Παϊτίμ Κασάμι, του αναλυτή της ομάδας και του υπεύθυνου ασφαλείας της Super League Μάκη Τσάτσου, από βίδες, φωτοβολίδα και… καρέκλα. Η έκθεση ολοκληρώνεται με το τέλος του αγώνα, όταν οπαδοί από τις θύρες 12 και 13 έσπασαν και πάλι τα κάγκελα και κατευθύνθηκαν απειλητικά προς τη φυσούνα, όταν έφευγαν οι παίκτες και οι παράγοντες τις φιλοξενούμενης ομάδας».


Πηγή: Huffingtonpost.gr


Ήρθε και η ώρα του Μηλιού να ακολουθήσει το ρεύμα των αυξανόμενων αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ




Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.
Τα όσα έγιναν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν ότι κάθε άλλο παρά πλήρης σύμπνοια απόψεων υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος για τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Σήμερα ήταν η σειρά του Γιάννη Μηλιού να διαφοροποιηθεί και να εκτοξεύσει βέλη, κυρίως εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη.

Με κείμενο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και φέρει την υπογραφή του όπως αναφέρει το news4all, αλλά και αυτές των Σπύρου Λαπατσιώρα και Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλου, ο κ. Μηλιός κατακρίνει την τακτική που ακολούθησε η ελληνική πλευρά, κάνοντας λόγο για «ελλιπή προετοιμασία της κυβέρνησης και αντιφατικές τακτικές του ΥΠΟΙΚ». Παράλληλα χαρακτηρίζει τη διαπραγμάτευση ως «κακά στημένη που είχε τα χαρακτηριστικά άλματος με δεμένα μάτια».

Αναλύοντας τα ζητούμενα και το αποτέλεσμα ο κ. Μηλιός αναφέρει: «Η ελληνική κυβέρνηση προσήλθε στο Eurogroup της 12ης Φεβρουαρίου, δηλαδή στην πρώτη ουσιαστική φάση της διαπραγμάτευσης, με αίτημα μια συμφωνία σε ένα νέο «πρόγραμμα-γέφυρα», δηλώνοντας ρητά ότι είναι αδύνατη η παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, που έχει απορριφθεί από τον ελληνικό λαό: Το πρόγραμμα-γέφυρα δεν θα περιελάμβανε όρους, αξιολογήσεις κλπ., αλλά μια επίσημη αποτύπωση της βούλησης όλων των πλευρών για διαπραγμάτευση χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς και χωρίς οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα θα παραιτείτο από τις εναπομείνασες δόσεις του προηγούμενου προγράμματος – πέραν των 1, 9 δισ ευρώ που οφείλουν να επιστρέψουν η ΕΚΤ και οι Κεντρικές Τράπεζες των κρατών-μελών από τα κέρδη που είχαν από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων (προγράμματα SMP και ANFA) – και θα της δινόταν η δυνατότητα έκδοσης εντόκων γραμματίων πέρα από το όριο των 15 δισ, ώστε να καλύψει τυχόν έκτακτες ανάγκες».

Σύμφωνα με τον κ. Μηλιό, το τελικό αποτέλεσμα ήταν «η απόρριψη-απόσυρση των παραπάνω σημείων με τα οποία προσήλθε η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε εδώ ότι δεν υπάρχει καμία ρητή αναφορά στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών (π.χ. ότι θα επιτραπεί η έκδοση εντόκων για να πληρωθούν χρεολύσια, τόκοι και έκτακτες ανάγκες) μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Ο κ. Μηλιός καθιστά σαφές ότι «αν η συμφωνία συνιστά ανακωχή, στην προκειμένη περίπτωση ανακωχή δεν σημαίνει «ισοπαλία»: Η συμφωνία αποτελεί ένα πρώτο βήμα σε ολισθηρό έδαφος. Ναι μεν δίνεται χρόνος για το επόμενο βήμα, αλλά το τοπίο που οργανώνεται είναι ασφυκτικό, ελάχιστα θυμίζει τα minimum που επιζητούσε η κυβέρνηση μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό που τελικά έγινε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επιτυχία.


Πηγή 


Συστατικό του ελαιολάδου εξοντώνει τα καρκινικά κύτταρα



Είναι ήδη επαρκώς τεκμηριωμένο επιστημονικά ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να συμβάλλει στην μακροζωία αλλά και την καλή υγεία. Τώρα, αμερικανοί ερευνητές μας αποκαλύπτουν το «μυστικό όπλο» της μεσογειακής διατροφής.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του επιστημονικού εντύπου Molecular and Cellular Oncology, ένα συστατικό του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, η ολεοκανθάλη, εξοντώνει τα ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα χωρίς να κάνει κακό στα υγιή.

Η ολεοκανθάλη δρα διασπώντας το λυσόσωμα, δηλαδή το τμήμα του καρκινικού κυττάρου που λειτουργεί ως κυτταρικές «χωματερές», απελευθερώνοντας τις πρωτεΐνες που προκαλούν τον κυτταρικό θάνατο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου «Rutgers», πρόσθεσαν ολεοκανθάλη σε καρκινικά κύτταρα, σε εργαστηριακό περιβάλλον, και παρατήρησαν ότι αυτά πέθαναν εντός 30 λεπτών.

Το αξιοσημείωτο ήταν ότι η ολεοκανθάλη δεν προκάλεσε καμιά βλάβη στα υγιή περιβάλλοντα κύτταρα. Μάλιστα, παρέτεινε ελαφρώς τον χρόνο ζωής τους.

«Τα καρκινικά κύτταρα έχουν πολύ μεγαλύτερα και πιο ενεργά λυσοσώματα, ενώ υπάρχει και κάτι άλλο που τα καθιστά πιο ευάλωτα από τα υγιή, χωρίς να μπορούμε προς το παρόν να τα προσδιορίσουμε», εξηγεί ο Δρ Πολ Μπρέσλιν, επικεφαλής ερευνητής.

Επόμενος στόχος των επιστημόνων είναι να αποδείξουν ότι η ολεοκανθάλη είναι ικανή να εξοντώσει τα καρκινικά κύτταρα και να συρρικνώσει του όγκους σε πειραματόζωα.

Η αξία της μεσογειακής διατροφής

Εν τω μεταξύ πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι, η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ σε δείγμα 26.000 ατόμων έδειξε ότι, τα φυτικά λιπαρά του ελαιολάδου μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου κατά 9%.

Επίσης, τον περασμένο Ιανουάριο μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, τρώγοντας ψάρια, σαλάτες και ελαιόλαδο, συνοδεία ενός ποτηριού κρασί, οι άνδρες μπορούν να καταπολεμήσουν την στυτική δυσλειτουργία.

Άλλες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, διαβήτη τύπου ΙΙ, υπέρτασης, ακόμα και της νόσου Αλσχάιμερ.

Τέλος, μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ πέρσι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεσογειακή διατροφή αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, προστατεύοντας το DNA από βλάβες. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που έκαναν διατροφή με λίγα λιπαρά και πολλά φρούτα και λάχανικά, είχαν μακρύτερα τελομερή.


Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr


Ένας φρουρός για κάθε... οντά στο σαράι του Σουλτάνου Ερντογάν



Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί φρουρούν το «σαράι» του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αριθμός που θα αντιστοιχούσε σε έναν φρουρό ανά δωμάτιο.

Το τεράστιο κτίριο γνωστό ως «Λευκό Σαράι» φημολογείται ότι έχει 1.150 δωμάτια και ο ίδιος αριθμός αστυνομικών εργάζεται στο προεδρικό μέγαρο, μεταδίδει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Zaman.

Οι αστυνομικοί προέρχονται από δύο νέες υπηρεσίες της αστυνομίας που είναι επιφορτισμένες με την προστασία του Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το προηγούμενο προεδρικό μέγαρο φρουρούσαν... μόνο 450 αστυνομικοί.

Τα έξοδα κατασκευής και συντήρησης του παλατιού έχουν προκαλέσει έντονα σχόλια εντός και εκτός Τουρκίας. Το κόστος του προεδρικού μεγάρου αγγίζει τα 615 εκατ. δολάρια.


Πηγή : in.gr


Όλο το νομοσχέδιο για την προστασία της Α κατοικίας! Παγώνουν οι πλειστηριασμοί έως το 2015 - Πως θα διαμορφώνονται οι δόσεις!


Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μπάινει φρένο στους πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας έως το τέλος του 2015 αλλά με την υποχρέωση καταβολής δόσης στις τράπεζες.
Η κυβέρνηση επίσης ετοιμάζει το σχέδιο για την ρύθμιση των κόκκινων στεγαστικών αλλά και επιχειρηματικών δανείων.

Για την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς προβλέπεται:

1) Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά τις 300.000 με 350.000 ευρω
2) Το σύνολο της αξίας της ακίνητης περιουσίας να είναι στις 500.000 ευρώ
3) Οι καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και οι κινητές αξίες να μην είναι πάνω από 30.000 ευρώ
4) Οσοι έχουν μηδενικό εισόδημα δεν θα πληρώνουν καμία δόση στις τράπεζες
5) Οσοι έχουν εισόδημα (οικογενειακό) από 1 έως 25.000 ευρώ θα πληρώνουν ως δόση το 10% τους εισοδήματός τους
6) Οσοι έχουν εισόδημα (οικογενειακό) από 25.001 έως 50.000 ευρω θα πληρώνουν ως δόση το 20% του εισοδήματός τους

Το νομοσχέδιο θα προστατεύει την κ΄ρυια κατοικία από πλειστηριασμούς έως τις 31/12/2015.

Περίπου 100.000 είναι τα σπίτια στα πρόθυρα των πλειστηριασμών.


Πηγή : newsit.gr


Αλλάζει κατά το ήμισυ η ηγεσία Ενόπλων Δυνάμεων



Στη θέση του παραμένει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος μέχρι τις 6 Νοεμβρίου, οπότε και πρόκειται να μετακινηθεί στις Βρυξέλλες για να αναλάβει καθήκοντα στη στρατιωτική επιτροπή της Ε.Ε. Την παράταση της θητείας του κ. Κωσταράκου αποφάσισε χθες το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε επίσης την παραμονή του αρχηγού ΓΕΝ, αντιναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη. Νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, μέχρι χθες διοικητής της 1ης Στρατιάς, ο οποίος αντικαθιστά τον αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά που αποστρατεύθηκε προαχθείς σε στρατηγό ε.α., ενώ του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ. Νέος αρχηγός ΓΕΑ τοποθετήθηκε ο αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, έως χθες αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, ενώ αποστρατεύθηκε ο αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, προαγόμενος στον βαθμό του πτεράρχου ε.α. και με τον τίτλο του επιτίμου αρχηγού ΓΕΑ.

Η παραμονή του κ. Κωσταράκου στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, ενώ η επιλογή του νέου αρχηγού ΓΕΣ φαίνεται ότι προωθήθηκε από τον υφυπουργό Νίκο Τόσκα.

Τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων συζήτησαν και οριστικοποίησαν χθες το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κ. Καμμένος σε συνάντηση που είχαν στη Βουλή. Ακολούθως, το βράδυ, συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ που επικύρωσε τις τελικές αποφάσεις. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι με τις επιλογές που έγιναν και κυρίως με την απόφαση να διατηρηθεί κατά το ήμισυ η ηγεσία των Ε.Δ. ως είχε, δίδεται ένα μήνυμα προς το σύνολο των υπηρετούντων ότι δεν είναι στις διαθέσεις της νέας κυβέρνησης η πλήρης ανατροπή, αλλά υπάρχει λογική συνέχειας και ομαλότητας.

Τις επόμενες ημέρες οι κρίσεις θα συνεχισθούν στις υπόλοιπες βαθμίδες της ιεραρχίας. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν, πάντως, ότι εκεί θα διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας, καθώς από τις επιλογές που θα γίνουν θα καθοριστεί ο «χάρτης» της εξέλιξης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για τα επόμενα χρόνια, οπότε έχει σημασία το πόσο βαθιά θα φθάσει το «μαχαίρι» των αποστρατειών, ιδιαίτερα στις μεσαίες βαθμίδες.

Έντυπη Καθημερινή


Απίστευτη γκάφα: Αντιπρόεδρος της Βουλής αποκαλεί «βρόμα» βουλευτή του ΠΑΣΟΚ! video


Πολιτικό σάλο προκαλεί το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο ακούγεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής που είχε την ευθύνη για την εκλογή των προέδρων των Επιτροπών του σώματος, κ. Μπαλάφας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μην γνωρίζοντας πως το μικρόφωνό του είναι ανοιχτό να καλεί να ψηφίσει τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και εν συνεχεία να λέει: "αυτή η βρώμα".

Κανείς προς το παρόν δεν μπορεί να ξέρει εάν ο κ. Μπαλάφας αποκάλεσε με αυτό τον χυδαίο χαρακτηρισμό τον κ. Κωνσταντινόπουλο στα πλαίσια κάποιου αστεϊσμού ή μη γνωρίζοντας πως ακούγεται, έβρισε τον συνάδελφό του.

Μάλιστα, νωρίτερα στο ίδιο βίντεο ακούγεται ο κ. Μπαλάφας απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Δριβελέγκα να του λέει πως ο "παλιός είναι αλλιώς" και πως "θα μπλέξετε"




Πηγή : imerisia.gr


Η ΝΔ συγκρίνει λέξη προς λέξη τα mail Βαρουφάκη & Χαρδούβελη




Και καταλήγει πως ο νυν υπουργός Οικονομικών υπέγραψε το ίδιο ακριβώς mail με τον προκάτοχό του...

Σφοδρή επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, έκανε λόγο για «αντιφατικό παραλήρημα», σχολιάζοντας πως «τώρα, όμως, αρχίζουν να τον καταλαβαίνουν, ακόμα και οι δικοί του…».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, ο κ. Βαρουφάκης «εξακολουθεί να αμφισβητεί την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» και τού θυμίζει «πως όλοι οι διεθνείς οργανισμοί την βεβαιώνουν, ευρωπαϊκοί και μη», ενώ σημείωσε πως «η ανάκαμψη μετριέται σε όρους πραγματικού ΑΕΠ, όχι ονομαστικού. Όπως τόσα χρόνια, η ύφεση μετριόταν σε όρους πραγματικού ΑΕΠ, όχι ονομαστικού».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, «τώρα αποφάσισε ο κ. Βαρουφάκης, να αλλάξει τη βάση μέτρησης. Αποσιωπά ότι στα δικά του non-papers που κατέθεσε προ ημερών στα δύο Eurogroup και ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα, επαινεί τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης και παραδέχεται την "εύθραυστη ανάκαμψη" που έχει ξεκινήσει. Άλλα λέει στα ελληνικά ραδιόφωνα κι άλλα στους Ευρωπαίους ομολόγους του. Ξεχνάει, βέβαια, πως η κυβέρνηση Σαμαρά παρέλαβε 7% ύφεση το 2012. Και δυόμιση χρόνια αργότερα παρέδωσε 0,82% ανάπτυξη. Και για φέτος προβλεπόταν 2,5%-2,9% ανάπτυξη. Πάντα σε όρους πραγματικού ΑΕΠ», πρόσθεσε.

Ο κ. Καραγκούνης συνέχισε αναφέροντας πως «με τους αυτοσχεδιασμούς του κ. Βαρουφάκη, οι προβλέψεις ανάπτυξης σήμερα έχουν ήδη μειωθεί στο μισό. Ενώ κάποιοι φοβούνται και επιστροφή της Ελλάδας στην ύφεση. Αυτό ήταν το κύριο "κατόρθωμά" του μέχρι στιγμής».

«Λέει και μια σειρά από ανακρίβειες. Με πιο ακραία, τη δήλωση ότι το e-mail Χαρδούβελη προέβλεπε τάχα αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Αυτό είναι ψέμα πέρα για πέρα. Αντίθετα, η δική του "λίστα μέτρων" αφήνει ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο. Αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνει τι υπέγραψε. Όπως δεν καταλαβαίνει ότι η απόφαση του Eurogroup την οποία, επίσης, υπόγραψε, εκ μέρους της νέας ελληνικής κυβέρνησης, χαιρετίζει τη μεγάλη πρόοδο που συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα. Αυτό δηλαδή που ο ίδιος και η κυβέρνησή του εξακολουθεί να "μηδενίζει"», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «αρκεί κανείς να διαβάσει τη δική του λίστα και το e-mail Χαρδούβελη για να καταλάβει ότι τα ίδια ακριβώς υπέγραψε».

Και σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, «κάποιες φορές δυσμενέστερα».

«Κι εκεί ακόμα όπου προβλέπει κάποια αφηρημένα "θετικά μέτρα", φροντίζει να θέτει την προϋπόθεση να μην έχουν κόστος. Μιλάμε για απόλυτη κοροϊδία… Ενώ ακόμα δεν έχει αρχίσει τη συζήτηση με την Τρόικα για το δημοσιονομικό κενό του 2015 που κατάφερε να το εκτοξεύσει και να απαιτείται πλέον νέο Μνημόνιο. Άλλο σπουδαίο "κατόρθωμα" κι αυτό: Ανέλαβε μια χώρα που ετοιμαζόταν να βγει από τα Μνημόνια οριστικά και πανηγυρίζει που την… οδηγεί σε νέο Μνημόνιο! Και βέβαια, σήμερα συνομιλεί με την Τρόικα, που παρ' όλα αυτά ο ίδιος συνεχίζει να αποκαλεί "συμμορία"!», σημείωσε και πρόσθεσε: «Τέτοια σοβαρότητα… Παραδέχεται ότι το "ονομαστικό κούρεμα χρέους" το οποίο υποσχέθηκε το κόμμα του, ήδη έχει ακυρωθεί. Ενώ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες υπόσχονταν το κόμμα του να ακυρώσει, θα προχωρήσουν κανονικά. Δεσμεύτηκε πλέον να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που υπόσχονταν να καταργήσει. Και προσπαθεί να εμφανίσει την πλήρη αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεών ως "επιτυχία" και την πλήρη προσαρμογή του στο σημερινό Μνημόνιο, ως "επιτυχή διαπραγμάτευση"».


Πηγή : gazzetta.gr


Θεοδωράκης: «Ο Τσίπρας συνεργάστηκε με Καμμένο επειδή του έδωσε λευκή επιταγή»




Επικριτικός ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε από τις Βρυξέλλες ότι το κόμμα του στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις θα είναι «στο πλευρό του Τσίπρα», αλλά δεν θα ενισχύσει όσους θέλουν να πάνε την Ελλάδα πίσω

Το Βερολίνο και η Ρώμη είναι οι επόμενοι σταθμοί της ευρωπαϊκής περιοδείας του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος τις δύο προηγούμενες ημέρες είχε στις Βρυξέλλες συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες της Ευρώπης.


Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε το πρωί της Τετάρτης στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία ανήκει το κόμμα του και απάντησε για περισσότερο από μια ώρα σε ερωτήματα των σοσιαλδημοκρατών ευρωβουλευτών για την κατάσταση στην Ελλάδα, τους λόγους που οδήγησαν στην κρίση και τις προσπάθειες εξόδου από αυτήν.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στις απαντήσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στην Ελλάδα έχουμε ένα πρόβλημα με τις λέξεις, πιθανότατα κάποιοι να εννοούν μεταρρυθμίσεις την οπισθοδρόμηση. Εμείς στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις θα είμαστε στο πλευρό του Τσίπρα. Δεν θα ενισχύσουμε αυτούς που θέλουν να πάνε την Ελλάδα πίσω».

«Οι πρώτες αποφάσεις για την παιδεία δεν είναι μεταρρύθμιση είναι οπισθοδρόμηση», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι σε ζητήματα πραγματικής σύγκρουσης, όπως για παράδειγμα η φοροδιαφυγή και ο περιορισμός της διαφθοράς, Το Ποτάμι θα δώσει θετική ψήφο στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις γιατί ο Αλέξης Τσίπρας συνεργάζεται με ένα ακροδεξιό κόμμα, όπως αποκάλεσαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Αυτή είναι απάντηση που πρέπει να δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όχι εγώ», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Ίσως η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που είπε ο Βαρουφάκης στο BBC ότι με το Ποτάμι θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε ενώ από τον Καμμένο πήραμε λευκή επιταγή», κατέληξε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτης με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών της Ευρώπης, Γκι Φέρχοφσταντ, ενώ την Τετάρτη είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο συζήτησαν τόσο για την τελευταία συμφωνία της Ελλάδας στο Eurogroup όσο και για τις μεταρρυθμίσεις που θεωρεί απαραίτητο η Ευρώπη ότι πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα.
Tο βράδυ της Τετάρτης είχε συνάντηση με το Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις σημαντικές αρμοδιότητες του Επιτρόπου, όπως αυτές απορρέουν από το ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης.

Από τις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής του Ποταμιού ταξίδεψε στο Βερολίνο, όπου Πέμπτη, θα έχει συνάντηση με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Συνεχίζοντας την περιοδεία του, το πρωί της Παρασκευής θα μεταβεί στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη του κόμματος του Ματέο Ρέντσι (Ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα) και συγκεκριμένα με τους Lorenzo Guerini, αναπληρωτή γραμματέα, Roberto Speranza, πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, Enzo Amendola, γραμματέα διεθνών υποθέσεων, Francesca D’Ulisse, συντονιστή διεθνών σχέσεων και Luciano Vecchi, υπεύθυνο ευρωπαϊκού γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος.


Πηγή : protothema.gr


Πέρασε το τεστ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Αλέξης Τσίπρας




Αντώνης Αντζολέτος

Το πρώτο crash test πέρασε η κυβέρνηση, με την πλειοψηφία να λέει "ναι" στη συμφωνία με το Eurogroup. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 που εστιάστηκαν οι διαφωνίες των βουλευτών


Με μια ενδεικτική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε η μαραθώνια 12ωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς να γίνει καταμέτρηση – γι’ αυτό άλλωστε υπήρξαν και διαφορετικές απόψεις για το αποτέλεσμα – η πλευρά της μειοψηφίας έκανε λόγο για περίπου 35 «κατά» και «λευκά». Λιγότερες ήταν οι αρνητικές ψήφοι, σύμφωνα με την οπτική του Μεγάρου Μαξίμου, χωρίς όμως τα στελέχη και των δυο πλευρών να μένουν τόσο πολύ στην ψηφοφορία. Στα 'κατά' φέρονται να βρέθηκαν μεταξύ άλλων βουλευτών οι προερχόμενες από τη ΔΕΑ Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρρέα.
Οι βουλευτές που δεν υπερψήφισαν ξεκαθάριζαν πως «ήταν μια εσωτερική διαδικασία και δεν σημαίνει πως αν έρθει στη Βουλή θα ψηφίσουμε με αυτό τον τρόπο». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν στους βουλευτές που επέλεξαν να ψηφίσουν λευκό.
Ο πρωθυπουργός προσπάθησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ενημερώσει για τη συμφωνία, αλλά και να καθησυχάσει τους βουλευτές εξηγώντας τους, πως το κείμενο Βαρουφάκη δεν είναι νέο μνημόνιο, καθώς διαχωρίζεται από τη δανειακή σύμβαση.
«Θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την συμφωνία κι αν υπάρχει κάποιος εδώ που θα καταψήφιζε. Θα ήθελα να το πει εδώ», φέρεται να  είπε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του, πετώντας ουσιαστικά το γάντι στους βουλευτές και θέτοντας το σώμα προ των ευθυνών του.
Στο μαραθώνιο, με περισσότερους από 140 βουλευτές να έχουν πάρει το λόγο, η κριτική εστιάστηκε στο ότι υπήρξαν υποχωρήσεις σε σχέση με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη κριτική υπήρξε για τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ αρκετοί βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την πορεία της εφαρμογής των προεκλογικών δεσμεύσεων του κόμματος, από τη στιγμή που οι πιέσεις των δανειστών είναι μεγάλες.
Επιφυλάξεις για τον τρόπο που λήφθηκαν οι αποφάσεις, φέρεται να εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος τόνισε: «Όλο αυτό δεν είχε την κατάλληλη προετοιμασία. Δεν προηγήθηκε συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο. Δεν υπήρξε κατάλληλη προετοιμασία για τους χειρισμούς στην διαπραγμάτευση».
Η απάντηση ήρθε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε πως «η διπλωματία μας απέδωσε στην σύνοδο κορυφής και στα Eurogroup. Την κρίση την απεύχονται και οι εταίροι. Η συμφωνία μας δίνει κάθε δυνατότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και χρειάζεται για αυτό αποφασιστικότητα και αρραγές μέτωπο. Η ρήξη δεν είναι αυτοσκοπός για την κυβέρνηση. Αυτοσκοπός είναι η καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα και το λαό».
Πολύ επικριτικός ήταν ο βουλευτής Πειραιά και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας  Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος τόνισε πως, «το κείμενο έχει γκρίζες ζώνες και ασάφειες. Είναι σαν χρησμός του Μαντείου των Δελφών. Εμείς μπορούμε να δίνουμε μια ερμηνεία, οι δανειστές άλλη και αυτό τελικά μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ. Χρειαζόμαστε σχέδιο με συγκεκριμένες κινήσεις για το επόμενο διάστημα».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Αλέξης Μητρόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να επεσήμαναν ότι χρειάζεται προσοχή, γιατί μπορεί το κείμενο της συμφωνίας να περιέχει νομικές δεσμεύσεις, ενώ άλλο στέλεχος της Αριστερής Πτέρυγας με φανερά επικριτικό ύφος διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση «πήγε με ένα πλαίσιο και δεν ρώτησε».
Η συμφωνία θα εξαρτηθεί και θα κριθεί από τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε εμείς ως κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός στο τέλος των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φαίνεται να ήταν ο κερδισμένος της συνεδρίασης, δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει με γοργό βήμα το νομοθετικό έργο και πως η διακυβέρνηση θα γίνει με πυξίδα την τήρηση της λαϊκής εντολής.
Η Αριστερή Πτέρυγα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εμφανίζεται διατεθειμένη να δώσει τον απαραίτητο χρόνο στο Μέγαρο Μαξίμου, να εφαρμόσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Eurogroup, όμως δεν φέρεται διατεθειμένη να συμφωνήσει σε μέτρα που παραπέμπουν στη μνημονιακή εποχή.
Η συνέχεια των εσωκομματικών διαδικασιών θα δοθεί στη σημερινή συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος το Σαββατοκύριακο, όπου θα καθοριστεί η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά και θα εκλεγεί και ο νέος Γραμματέας του κόμματος.
Όσον αφορά τον τρόπο που θα κυρωθεί η νέα συμφωνία, η κυβέρνηση αποκλείει τη λύση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για την οποία, άλλωστε, στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ασκήσει σκληρή κριτική όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει από τα κυβερνητικά στελέχη είναι αν η δανειακή σύμβαση, η οποία παρατείνεται, χρειάζεται επικύρωση, αν και υπάρχουν φωνές που τονίζουν πως από τη στιγμή που στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να συμβολίσουν το «νέο που έρχεται», η σύμβαση πρέπει να περάσει από τη Βουλή.
Χαρακτηριστικά,  πάντως ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού στην τελευταία του τοποθέτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος πως «θα περιμένουμε να δούμε και τα υπόλοιπα κοινοβούλια ποια και πως θα επικυρώσουν τη συμφωνία και μετά θα δούμε ένα πλαίσιο πολιτικής απόφασης τις επόμενες 2-3 μέρες».


Πηγή : news247.gr