Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ο καλός φίλος της υγείας μας ο καφές, «ρίχνει» και τον διαβήτη!



Δεκάδες – μην πούμε εκατοντάδες- είναι οι επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα οφέλη του καφέ στην ανθρώπινη υγεία. Η τελευταία έρχεται από τη Γερμανία και σύμφωνα με αυτή όσοι πίνουν τακτικά καφέ δεν κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν καρκίνο ή καρδιά, ενώ κινδυνεύουν λιγότερο από διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ.

 Οι Γερμανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Πότσνταμ, μελέτησαν τις περιπτώσεις 42.000 ανθρώπων επί δέκα χρόνια. Τα αποτελέσματα της έδειξαν ότι η κατανάλωση καφέ δεν είναι επιβλαβής για τους υγιείς ενήλικους, όσον αφορά φυσικά τον κίνδυνο για σοβαρές χρόνιες παθήσεις.

Όσοι από τους 42.000 ανθρώπους που εξετάζονταν επί μια δεκαετία, έπιναν καφέ, είχαν ουσιαστικά κατά μέσο όρο, τις ίδιες πιθανότητες, να πάθουν σε βάθος χρόνου κάποια χρόνια ασθένεια, με όσους δεν έπιναν καφέ. Ενώ οι «μερακλήδες» έχουν κατά 23% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2. Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι κάποιες ουσίες που περιέχονται στον καφέ επιδρούν θετικά στον μεταβολισμό.

Οι περισσότερες έρευνες που αφορούν στην κατανάλωση καφέ, είναι συχνά – πυκνά, αντικρουόμενες. Κάποιες έχουν συσχετίσει τον καφέ με αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθειες, για καρκίνο, για εγκεφαλικά κ.α. Πάντως οι Γερμανοί επιστήμονες όπως είπαν, δεν ενθαρρύνουν τον κόσμο να πίνει καφέ, εάν δεν τους αρέσει. Μολονότι τα στοιχεία δείχνουν πως δεν υπάρχει λόγος (οι υγιείς) να μειώσουν την κατανάλωση του.


Πηγή



Επιλέγουμε και σας προτείνουμε! Στις κινηματογραφικές αίθουσες από 26/2/2015



Επιχείρηση Μαύρη Θάλασσα
Black SeaΠεριπέτεια 2014, Μεγάλη Βρετανία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 114'


Σκάβοντας με ένταση και πάθος στα τρίσβαθα της αυθεντικής σκοτεινής κινηματογραφικής περιπέτειας, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Κέβιν Μακντόναλντ (“Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκωτίας”) στέλνει τον Τζουντ Λο σε ένα οργιώδες και κλειστοφοβικό κυνήγι θησαυρού… Εκεί που το παραμικρό λάθος μπορεί να σε θάψει ακαριαία στην αιωνιότητα. 
Ένα μυστηριώδες υποβρύχιο πλέει μερικές χιλιάδες λεύγες κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Τριγύρω του όλα μοιάζουν έρημα και δεν υπάρχει τίποτε πέρα από το απόλυτο, απειλητικό σκότος που δείχνει έτοιμο να καταβροχθίσει οτιδήποτε παρεκκλίνει της πορείας του. Μέσα του, τα αποφασισμένα μέλη του πληρώματος είναι πεπεισμένα πως αν φέρουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που τους έχει ανατεθεί, η ζωή τους θ’ αλλάξει για πάντα. 
Ο Ρόμπινσον, τον οποίον υποδύεται ο δυο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Τζουντ Λο, είναι ο καπετάνιος της αποστολής - ένας άνθρωπος που έχει φάει τη θάλασσα με το κουτάλι θυσιάζοντας, ουσιαστικά, την προσωπική του ζωή για χάρη της. Η τριακονταετής, εμμονική, σχέση του με το υγρό στοιχείο και η δουλειά του έμπειρου “κυματοδαμαστή” του κόστισε μεταξύ άλλων τη σχέση του με την οικογένειά του - τη γυναίκα του Κρίσι (Τζόντι Ουίτακερ) και τον μικρό του γιο. 
Κάποια στιγμή, η εταιρεία υποθαλάσσιων ανελκύσεων στην οποία ο ίδιος πιστά αφιέρωσε τα τελευταία 11 χρόνια της ζωής του, αποφασίζει να τον απολύσει και τότε, εντελώς ξαφνικά, ο απελπισμένος πρώην ναυτικός αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η ζωή του, σιγά σιγά, παραπαίει. 
Όταν όμως ο Ρόμπινσον μάθει για την ιστορία ενός Γερμανικού, γεμάτο χρυσάφι, υποβρυχίου, το οποίο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βρίσκεται θαμμένο στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας, δείχνει και πάλι να αναγεννιέται, πιο έτοιμος από ποτέ, προκειμένου να αναλάβει δράση στα απύθμενα νερά της αφιλόξενης θάλασσας της Γεωργίας. Έτσι, δίχως να χάσει στιγμή, αποφασίζει να αρπάξει μια οικονομική προσφορά που του κάνει, ως μεσάζοντας, ο Ντάνιελς (Σκουτ ΜακΝαίρι) και επιλέγοντας ένα συναρπαστικό αλλά φοβερά ανομοιογενές και απροσδόκητο πλήρωμα, βάζει πλώρη για να κατακτήσει τον πιο ανεκτίμητο υγρό τάφο της Ιστορίας. 
Ένα παλιομοδίτικο, Ρώσικο πετρελαιοκίνητο υποβρύχιο επανδρωμένο με αγριωπούς Άγγλους και Ρώσους - και έναν μοναχικό Αμερικάνο που επιβλέπει την αποστολή για χάρη του αφεντικού του, τον Ντάνιελς - είναι έτοιμο να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Καθώς το υποβρύχιο βυθίζεται όλο και πιο βαθιά, στα παγωμένα και σκοτεινά νερά της Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των Ρώσικων ανιχνευτικών, η προσμονή όλων να αποκτήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από τη χρυσοφόρο πίτα, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Τα μερίδια της μοιρασιάς, όμως, τείνουν να μειώνονται κάθε μέρα και πιο δραστικά, καθώς η απληστία και η απελπισία καταπνίγουν τα μέλη του κλειστοφοβικού σκάφους. 
Μια συγκλονιστική προδοσία, μια αναπάντεχη αποκάλυψη, μια αναπόφευκτη και ολοένα αυξανόμενη δυσπιστία που καλλιεργείται ανάμεσα στα μέλη, αναφορικά με την ύπαρξη, ή όχι, του τελικού προορισμού, αναγκάζουν τους άνδρες να στραφούν ο ένας ενάντια στον άλλο. Όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, η μόνη τους ελπίδα να επιστρέψουν στην επιφάνεια ζωντανοί θα είναι μια σωτήρια, υπέρ-πολύτιμη ανακωχή. Θα καταφέρουν άραγε να ξεπεράσουν την ευαίσθητη και εύθραυστη ανθρώπινή τους φύση, η θα μείνουν για πάντα φτωχοί, θαμμένοι στα πιο άγρια και αφιλόξενα νερά του πλανήτη; 
Στις αίθουσες από τις 26 Φεβρουαρίου 2015 σε διανομή Odeon
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Κέβιν ΜακΝτόναλντΠΑΙΖΟΥΝ:  Τζουντ Λο, Σκουτ Μακνέρι, Τζόντι Ουίτακερ, Καρλ Ντέιβις, Μπεν Μέντελσον, Μάικλ Σμάιλι


John Wick
John WickΠεριπέτεια 2014, Κίνα, Καναδάς, ΗΠΑ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 96'


Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο Τζον Γουίκ λαμβάνει ένα τελευταίο δώρο από εκείνη: ένα κουτάβι με το όνομα Νταίζυ, κι ένα σημείωμα που τον προτρέπει να μην ξεχάσει ν’ αγαπά. Ο θρήνος του διακόπτεται απότομα, όταν ο αδίστακτος Ιόσεφ και η συμμορία του εισβάλλουν στο σπίτι του, αφήνοντας τον ίδιο αναίσθητο και τη Νταίζυ νεκρή. Δίχως να το γνωρίζουν, μόλις ξύπνησαν έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του υπόκοσμου. 

Η αναζήτηση του Τζον για το κλεμμένο αυτοκίνητο που του πήρε η συμμορία, τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων. Όταν μαθαίνει ότι ο Ιόσεφ είναι ο μοναχογιός ενός παλιού του συνεργάτη, θα αναζητήσει την εκδίκηση. Ο πατέρας του Ιόσεφ, εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για το Τζον Γουίκ, προκειμένου να μη φτάσει ποτέ στο γιο του. Με έναν ολόκληρο στρατό στο κατόπι του, ο Τζον μετατρέπεται ξανά στην φονική μήχανη που φοβόταν ολόκληρος ο υπόκοσμος, κηρρύσοντας ένα πόλεμο στον οποίο μπορεί να χάσουν και οι δύο πλευρές. Στις αίθουσες από τις 26 Φεβρουαρίου 2015 σε διανομή Spentzos και Seven
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Ντέιβιντ Λιτς, Τσαντ Σταχέλσκι
ΠΑΙΖΟΥΝ:  Κιάνου Ριβς, Μίκαελ Νίκβιστ, Άλφι Άλλεν, Γουίλεμ Νταφόε


Έμφυτο Ελάττωμα
Inherent ViceΔραματική 2014, ΗΠΑ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 148'

Το «Έμφυτο Ελάττωμα», μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του έβδομου και αστειότερου μυθιστορήματος του Τόμας Πίντσον, είναι η έβδομη ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον και η πρώτη μεταφορά μυθιστορήματος του Πίντσον στον κινηματογράφο. 
Όταν η πρώην φίλη του ιδιωτικού ντετέκτιβ Ντοκ Σπορτέλο εμφανίζεται ξαφνικά από το πουθενά με μία ιστορία για τον νυν δισεκατομμυριούχο εργολάβο φίλο της –με τον οποίο είναι ερωτευμένη- και ένα σχέδιο της συζύγου του και του φίλου της, να τον απαγάγουν και να τον κλείσουν σε ψυχιατρική κλινική… κάτι στην ιστορία της μάλλον πάει στραβά. Στα τέλη της ψυχεδελικής δεκαετίας του ’60, η παράνοια κυβερνάει και ο Ντοκ ξέρει καλά πως η λέξη “αγάπη” είναι απλά της μόδας, όπως οι λέξεις “τριπάκι” και “groovy” με τη διαφορά πως η συχνή της χρήση οδηγεί σε προβλήματα. Mε ένα καστ χαρακτήρων που περιλαμβάνει μικροαπατεώνες, “βαποράκια”, ροκάδες, σέρφερς, ένα φονικό τοκογλύφο, αστυνομικούς του ΛΑ, έναν σαξοφωνίστα μυστικό πράκτορα και μια μυστήρια οντότητα γνωστή ως Χρυσός Κυνόδοντας, που μπορεί τελικά απλά να είναι εταιρεία – βιτρίνα οδοντιάτρων για φοροδιαφυγή, η ταινία είναι κλασικός συνδυασμός μυθιστορήματος του Τόμας Πίντσον: νουάρ με φόντο την Καλιφόρνια, ψυχεδελική σάτιρα και φόρος τιμής στον κόσμο των εξωπραγματικών χαρακτήρων του Πίντσον και της διορατικότητας των βιβλίων του. 
Το ομώνυμο μυθιστόρημα του Τόμας Πίντσον κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. 
Στις αίθουσες από τις 26 Φεβρουαρίου σε διανομή Tanweer
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Πολ Τόμας ΑντερσονΠΑΙΖΟΥΝ:  Γιοακίν Φίνιξ, Τζος Μπρόλιν, Όουεν Γουίλσον, Ρις Γουίδερσπουν, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Κάθριν Γουότερστον

Cake
CakeΔραματική 2014, ΗΠΑ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 92'

Το Cake είμαι μια ταινία που για την πρωταγωνίστριά της, Τζένιφερ Άνιστον, έχει μεγάλο βάρος: επιχειρεί μια στροφή στο πιο βαρύ σινεμά, χαλά την εικόνα της και παραλίγο να φτάσει ως τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ. Ωστόσο κέρδισε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και τα βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών της Αμερικής.Η Κλερ Σίμονς (Τζένιφερ Άνιστον) πονάει, όλη την ώρα. Ο χρόνιος σωματικός της πόνος είναι προφανής από τις ουλές της αλλά και τον τρόπο που κινείται - κάθε βήμα της προκαλεί μορφασμούς πόνου. Ο ψυχολογικός της πόνος, όμως, είναι ακόμη μεγαλύτερος: η οργή και η απελπισία της προκαλούν ξεσπάσματα θυμού και αφιλτράριστης ειλικρίνειας που έχουν απομακρύνει από κοντά της όλα της τα αγαπημένα πρόσωπα, τα οποία δεν αντέχουν να την βλέπουν να βυθίζεται στον εθισμό της σε διάφορες ουσίες για να αντέξει. 
Η αυτοκτονία μιας νεαρής γυναίκας από την ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης στην οποία συμμετέχει, θα δώσει στην Κλερ έναν νέο στόχο ζωής: να μάθει περισσότερα για αυτήν την γυναίκα που ελάχιστα γνώριζε, εισβάλλοντας στη ζωή του χήρου της και του μικρού παιδιού της, και να εξερευνήσει τα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου, κινδύνου και λύτρωσης. Στο τέλος του κωμικοτραγικού ταξιδιού της, όταν πλέον ισορροπεί ανάμεσα στη συγκλονιστική πραγματικότητα και το ελπιδοφόρο μέλλον, ίσως βρει τον τρόπο να συμφιλιωθεί με το τραυματικό παρελθόν της και την φευγαλέα ιδέα της συγχώρεσης. Οι προκλήσεις του ρόλου δεν ήταν μόνο συναισθηματικές για τη Τζένιιφερ Άνιστον αλλά κυρίως σωματικές: έπρεπε να τσαλακώσει την εξωτερική της εμφάνιση για να ταιριάξει στην εικόνα της Κλερ. 
«Η αρχική μου ανησυχία δεν είχε καμία βάση – η Τζεν πρόθυμα μπήκε στην διαδικασία αυτή της απογύμνωσης. Μπόρεσε να βρει την ιδιαίτερη ομορφιά της Κλερ, η οποία δεν μοιάζει στην ομορφιά της Τζένιφερ Άνιστον που όλοι γνωρίζουμε. Όταν κοιτάς στο πρόσωπο της Κλερ και βλέπεις αυτές τις ουλές –καθόλου μακιγιάζ και απλώς αυτά τα γαλάζια μάτια… δεν την έχω βρει ποτέ ομορφότερη» σημειώνει ο σκηνοθέτης Ντάνιελ Μπαρνζ. 
26 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από την OdeonΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Ντάνιελ ΜπαρνζΠΑΙΖΟΥΝ:  Τζένιφερ Άνιστον, Άνα Κέντρικ, Γουόρθινγκτον, Σαμ
Πηγή 



Σορός έλληνα οδηγού φορτηγού φέρεται να βρέθηκε στο Norman Atlantic


Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανοίξουν οι ιταλικές Αρχές, την πόρτα στην πρύμνη του Norman Atlantic, για να μπορέσουν να μεταφερθούν εκτός γκαράζ όλα τα αυτοκίνητα και να συνεχισθεί η προσπάθεια εντοπισμού τυχόν άλλων θυμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα διοχετεύουν έως τώρα από την εισαγγελία του Μπάρι, εκ των δύο απανθρακωμένων πτωμάτων που βρέθηκαν στο πλοίο, το ένα φέρεται να ανήκει σε Έλληνα, οδηγό φορτηγού, ηλικίας εξήντα ετών.

Το δεύτερο, πιθανώς, ανήκει σε μετανάστη, που ταξίδευε σε γκαράζ και τα στοιχεία του οποίου δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα επιβατών.

Δεν έχουν, όμως, ακόμη γνωστοποιηθεί τα επίσημα αποτελέσματα των νεκροψιών.

Το πλοίο, στο μεταξύ, έχει μεταφερθεί από το Μπρίντιζι στο λιμάνι του Μπάρι.

Η Εισαγγελία της πόλης, με νέες πραγματογνωμοσύνες, ευελπιστεί ότι θα συλλέξει περαιτέρω στοιχεία για να μπορέσει να διαπιστωθεί πώς ξέσπασε και επεκτάθηκε η πυρκαγιά, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Δεκεμβρίου.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Στα τέλη Μαρτίου θα εμφανιστεί στις εκθέσεις της Suzuki η νέα γενιά του Vitara.



ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Στα τέλη Μαρτίου θα εμφανιστεί στις εκθέσεις της Suzuki η νέα γενιά του Vitara. Η εταιρεία Σφακιανάκης ΑΕΒΕ ανακοίνωσε τις τιμές, οι οποίες εκκινούν από τα 15.560 ευρώ (με το όφελος απόσυρσης), επιβεβαιώνοντας την αποκάλυψη που είχε κάνει πριν περίπου ένα μήνα το NewsAuto.gr. Η τιμή αυτή αφορά την έκδοση GL με τον 1.6 βενζίνης και κίνηση σε δύο τροχούς. Η κορυφαία έκδοση φτάνει τα 24.560 ευρώ για το Vitara 1.6 GLX με κινητήρα πετρελαίου.



Όσοι μάλιστα παραγγείλουν το νέο Vitara μέχρι και τις 29 Μαρτίου θα έχουν ένα σημαντικό όφελος, την παροχή 3ετούς δωρεάν service. Όπως ενημερώνει η Σφακιανάκης ΑΕΒΕ, καθώς η ζήτηση του μοντέλου σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες είναι ιδιαίτερα αυξημένη, η αρχική διαθεσιμότητα των αυτοκινήτων ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Έτσι θα τηρηθεί απόλυτα σειρά προτεραιότητας στις παραγγελίες των αυτοκινήτων.



Το νέο Vitara έχει μήκος 4,18 m. και προσφέρει χώρο αποσκευών 375 lt. Θα κυκλοφορήσει τόσο ως προσθιοκίνητο όσο και ως 4×4 (με τεχνολογία ALLGRIP από το SX4 S-Cross), και δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο κινητήρες χωρητικότητας 1,6 lt. Ο ατμοσφαιρικός βενζίνης αποδίδει 120 PS και 15,9 kgm ροπής, ενώ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων (εκπομπές ρύπων 123 g/km). Ο turbo diesel αποδίδει ίδια ισχύ αλλά περισσότερη ροπή (32,6 kgm) και την μετάδοση αναλαμβάνει μηχανικό 6άρι κιβώτιο (106 g/km).

Θα οδηγήσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες το νέο Suzuki Vitara στην Πορτογαλία και θα επανέλθουμε με τις πρώτες εντυπώσεις μας.


Πηγή : newsauto.gr


ΑΝΕΛ: Εξεταστική για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο



Ομόφωνα έλαβε την σχετική απόφαση η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Με μια πολύ σύντομη ανακοίνωση τους οι ΑΝ.ΕΛ ενημέρωσαν ότι πρόκειται να ζητήσουν τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, κάτι που αποτελούσε και προεκλογική τους δέσμευση.

Από την ανακοίνωση προκύπτει πως η έρευνα θα περιορίζεται στη περίοδο 2009-2010, εποχή της διακυβέρνησης από τον Γιώργο Παπανδρέου. Για να εξεταστεί το θέμα στην ολομέλεια του κοινοβουλίου θα χρειαστούν βεβαίως και οι υπογραφές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, έχει ως εξής:

Ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποφάσισε τη σύνταξη κειμένου για τη δημιουργία Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο.


Πηγή : antenna.gr


Προσλήψεις... εφημέριων ζήτησε ο Ιερώνυμος από τον υπουργό



Θέμα πρόσληψης εφημέριων έθεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών στον Αριστείδη Μπαλτά, κατά την συνάντησή τους στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών την Τετάρτη, καθώς το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ένα κύμα συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά σε πολλές μητροπόλεις.

Ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε επίσης από τον υπουργό Παιδείας να διατηρήσει το μάθημα των Θρησκευτικών τον θρησκειολογικό του χαρακτήρα, καθώς και το ζήτημα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Η πρώτη συνάντηση του αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, κράτησε περισσότερο από μία ώρα και σε αυτήν συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους.

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε με θερμά λόγια για τον αρχιεπίσκοπο, χαρακτηρίζοντάς τον σοφό, ενώ σημείωσε ότι έχει ήδη θεσμοθετηθεί μία επιτροπή σε υψηλό επίπεδο που θα συζητά ανά τακτά διαστήματα τα προβλήματα που αφορούν την Εκκλησία και τη σχέση της με την Πολιτεία.

«Ο διάλογος θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, και θα βάλουμε σε τάξη τα πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα που έθεσε ο αρχιεπίσκοπος και που νομίζω ότι μπορούν να συζητηθούν και λύνονται κατά το δυνατόν δεδομένων και των οικονομικών κα των υπόλοιπων συνθηκών στη χώρα» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος στον υπουργό Παιδείας, σημείωσε πως «όλοι γνωρίζουμε τις εμπειρίες του, τις γνώσεις του και το ενδιαφέρον του για το καλό του τόπου μας» και προσέθεσε: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μια γενική επισκόπηση γύρω από το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, και εκεί όπου καταλήξαμε είναι ότι αυτή είναι η πρώτη μας επαφή και θα ξαναβρεθούμε για να τα συζητήσουμε. Αλλά θέλω να τονίσω ότι το πνεύμα ήταν άριστο και προοιωνίζεται καλές σχέσεις και καλά αποτελέσματα».


Πηγή : ethnos.gr


Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τι κατέθεσε η γυναίκα που παρέλαβε το cd με τη λίστα Λαγκάρντ


«Με αυτά που λέτε αυτοδιαψεύδεστε» είπε εις εκ των δικαστών προς την Χρυσή Χατζή, στενή συνεργάτιδα του πρώην υπουργού Οικονομικών - Νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας, τα δύο κακουργήματα που αντιμετωπίζει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Η «καρδιά» του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών, Χρυσή Χατζή, ήταν η τρίτη μάρτυς που κατέθεσε σήμερα στο ειδικό δικαστήριο.

Η κυρία Χατζή ήταν ειδικός σύμβουλος του Συνηγόρου του Πολίτη και είχε αποσπαστεί από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2011 στο γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου.

Στο γραφείο του υπουργού βρισκόταν από το πρωί στις 9 έως τις 12 το βράδυ ακόμα και τα Σάββατα. Όπως κατέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου της τηλεφώνησε για να της πει ότι περιμένει έναν εμπιστευτικό φάκελο από την πρεσβεία μας στη Γαλλία και ήθελε να παραδοθεί στα χέρια της.

Πράγματι, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ήρθε ένας υπάλληλος από την πρεσβεία και μου παρέδωσε ένα φάκελο αλληλογραφίας, όχι όμως μεγάλου μεγέθους, περίπου να χωράει ένα χαρτί τύπου Α4. Είχε την ένδειξη “εμπιστευτικό”, είπε η μάρτυρας.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νίκος Πάσσος, ερωτά τη μάρτυρα: Ο φάκελος πέρασε πρωτόκολλο;

Χατζή: Όχι δεν πρωτοκολλήθηκε. Είχα εντολή να το παραδώσω στα χέρια του υπουργού.

Πρόεδρος: Σας είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου τι περιέχει ο φάκελος;

Χατζή: Ναι μου είπε ότι είναι στοιχεία που περιμένει από το εξωτερικό.

Πρόεδρος: Υπάρχει ο ισχυρισμός του κ. Παπακωνσταντίνου ότι κάπου το έδωσε και χάθηκε. Ποιος ήταν το κοντινότερο πρόσωπο που μπορούσε να το παραδώσει; Εσείς είστε κοντινό του πρόσωπο. Υπήρχαν άλλα κοντινά πρόσωπα; Ήταν σύνηθες να παραλαμβάνει στοιχεία συνωμοτικά;

Χατζή: Ο υπουργός το παρέλαβε στο γραφείο του. Το παρέδωσα και έφυγα από το γραφείο του. Ο υπάλληλος της πρεσβείας που παρέδωσε τον φάκελο μου ζήτησε και υπέγραψα σε ένα λευκό χαρτί ότι το παρέλαβα.

Πρόεδρος: Τις επόμενες ημέρες έδωσε το περιεχόμενο του φακέλου σε κάποιο συνεργάτη του;
Χατζή: Όχι δεν ξέρω. Τους εμπιστευτικούς φακέλους τους άνοιγε ο ίδιος και στη συνέχεια περνούσαν από το πρωτόκολλο.

Πρόεδρος: Ξέρετε πολλά περισσότερα από αυτά που λέτε. Υποστηρίζετε όμως ότι δεν θυμάστε πότε παραλάβατε τον φάκελο. Υποστηρίζετε ότι ήταν αρχές Οκτωβρίου ενώ προκύπτει ότι ήταν σε άλλη ημερομηνία.

Ακόμα η κυρία Χατζή ανέφερε ότι στο υπουργείο Οικονομικών έγινε σύσκεψη μετά την παραλαβή του CD, στην οποία συμμετείχε ο τέως υπουργός, η ίδια, όπως και οι Πλασκοβίτης, Καπελέρης, και Μπάνος. Η ίδια είπε ότι στη σύσκεψη ο κ. Παπακωνσταντινου ανέφερε ότι παρέλαβε εμπιστευτικά στοιχεία από τράπεζα της Ελβετίας 2 δισ. περίπου.

Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν να συνεχιστεί ο έλεγχος των ονομάτων που ήταν στη λίστα και αν χρειαζόταν θα γινόταν η σύσταση ειδικού κλιμακίου του ΣΔΟΕ για την πραγματοποίηση των ελέγχων.

Η εισαγγελέας της Έδρας κυρία Δημητρίου έθεσε τον προβληματισμό-ερώτημα στη μάρτυρα, αν συνάδει η παρουσία της στις συσκέψεις, αφού γινόταν αναφορά σε προσωπικά δεδομένα. Και έθεσε το ρητορικό ερώτημα: «Το Κράτος διοικείται από διευθυντές υπουργού; Πόσους υπαλλήλους είχε το γραφείο του υπουργού Οικονομικών; Εγώ από τον πίνακα που έχω στα χέρια μου βλέπω 48-50».

Συνεχίζει η εισαγγελέας: Από όλους τους συνεργάτες που είχε ο κ. Παπακωνσταντίνου ποιοι ήταν  της εμπιστοσύνης του; Εσάς πήρε για να παραλάβετε το CD. Πώς δεν έδωσε σε εσάς το CD για να το φυλάξετε;

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της μάρτυρος ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός της είπε ότι έδωσε τα στοιχεία στον Καπελέρη και τα πλήρη στοιχεία στον Διώτη. Το μέλος του δικαστηρίου Αρεοπαγίτης Κων/νος  Τσόλας, ρώτησε τη μάρτυρα τι ώρα έφυγε από το υπουργείο ο κ. Παπακωνσταντίνου εκείνο το βράδυ που παρέλαβε τον φάκελο από την πρεσβεία μας στη Γαλλία αν ήταν μόνος του στο γραφείο του, όπως και αν υπήρχε υπολογιστής.

Η μάρτυρας απάντησε ότι υπήρχε υπολογιστής.

Ακόμη ο κ. Τσόλας ρώτησε αν στο γραφείο του τέως υπουργού υπήρχε χρηματοκιβώτιο και αν το γραφείο του είχε συρτάρια που κλείδωναν. Θετική ήταν και πάλι η απάντηση της μάρτυρος.

Η επόμενη ερώτηση του κ. Τσόλα ήταν αν ο κ. Παπακωνσταντίνου «και εσείς κυρία Χατζή ξέρετε από υπολογιστή. Δηλαδή ξέρετε να κάνετε μια αντιγραφή;» Και πάλι η απάντηση της μάρτυρος ήταν θετική.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου, ρώτησε αν ο υπολογιστής του κ. Παπακωνσταντίνου είχε κωδικό πρόσβασης, αν τον γνώριζε και αν τον είχε εμπιστευτεί σε κάποιο πρόσωπο από το γραφείο του. Η απάντηση ήταν αρνητική.

Ο Δημήτρης Κράνης, μέλος του δικαστηρίου επεσήμανε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου το επίμαχο βράδυ που παρέλαβε τον φάκελο ήρθε εσπευσμένα στο γραφείο του για να παραλάβει το CD χωρίς άγχος. «Δεν σας έδωσε την εντύπωση ότι συμβαίνει κάτι το εξαιρετικό;» ρώτησε και η μάρτυς απάντησε «όχι».

Το αναπληρωματικό μέλος του δικαστηρίου, Αθανάσιος Ράντος, ρώτησε την κυρία Χατζή πόσες φορές και πόσα έγγραφα το διάστημα που ήταν υπουργός ο κ. Παπακωνσταντίνου ήρθαν από την πρεσβεία ως εμπιστευτικά με «ταχυδρόμο». Η μάρτυς απάντησε ότι ήταν η μοναδική φορά.

Ο κ. Ράντος ρώτησε πόση ώρα έμεινε στο γραφείο του ο κ. Παπακωνσταντίνου αφού παρέλαβε τον φάκελο. Η μάρτυρας απάντησε ότι εκείνη έφυγε στις 12 το βράδυ χωρίς να γνωρίζει την ώρα αποχώρησης του υπουργού.  Ο κ. Ράντος έθεσε το ερώτημα στην κυρία Χατζή πώς είναι δυνατόν όπως η ίδια έχει πει να θεωρεί ότι το  CD περιέχει πολύ ευαίσθητες πληροφορίες και να το δίνει σε μια γραμματέα του να το αντιγράφει;

Στο τέλος των απαντήσεων ο κ. Ράντος είπε στη μάρτυρα ότι «με αυτά που λέτε αυτοδιαψεύδεστε».

Ο αναπληρωματικός εισαγγελέας της Έδρας, Γεώργιος Μπομπόλης απευθυνόμενος στη μάρτυρα είπε «δεν ρωτήσατε τον κατηγορούμενο τί αρχείο είναι αυτό; Εσάς για τί σας είχε; Για μόστρα; Ήταν κλεμμένο αρχείο; Ήταν CD ή στικάκι; Εσείς τι καταλάβατε;»

Και η μάρτυρας απάντησε : «Δεν κατάλαβα»

Επανέρχεται ο κ. Μπομπόλης και ρωτά: Μπορεί κάποιος να κλέψει από το γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου κάτι; Και η μάρτυς απαντά: 'Οχι υπάρχει ασφάλεια.

Και συνεχίζει ο κ. Μπομπόλης: Στη Βουλή ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η λίστα Λαγκάρντ ήταν σε CD  και μετατράπηκε σε στικάκι. Στον κ. Διώτη τελικά τι έδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου; CD ή στικάκι;

Η κυρία Χατζή απαντά «Δεν ξέρω».

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων αύριο το μεσημέρι στις 3.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως να εξεταστούν νέοι μάρτυρες. Έτσι στις 3 Μαρτίου θα καταθέσουν οι Καπελέρης, Πλασκοβίτης και Μπάνου. Και την επόμενη ημέρα ο Διώτης και ο Στασινόπουλος. Αντίθετα το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του κ. Παπακωνσταντίνου να εξεταστούν ως μάρτυρες ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους  Φωκίων Γεωργακόπουλος και ο παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για την πάταξη της φοροδιαφυγής Παναγιώτης Νικολούδης.


Πηγή : protothema.gr




Νόμιμη η ψυχαγωγική χρήση κάνναβης (και) στην Αλάσκα



«Από την Τρίτη, τα πρόσωπα ηλικίας 21 ετών και άνω μπορούν να διατηρούν νόμιμα 28 γραμμάρια μαριχουάνας και να καλλιεργούν έξι φυτά μαριχουάνας στα σπίτια τους».

Σε ισχύ τέθηκε στην πολιτεία της Αλάσκα, το βορειότερο άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών, η νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση.

«Από την Τρίτη, τα πρόσωπα ηλικίας 21 ετών και άνω μπορούν να διατηρούν νόμιμα 28 γραμμάρια μαριχουάνας και να καλλιεργούν έξι φυτά μαριχουάνας στα σπίτια τους», αναφέρουν οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της πολιτείας.

Η ιδιωτική κατανάλωση «είναι απολύτως νόμιμη για τους ενήλικες, αλλά εξακολουθεί να είναι παράνομη» στους δημόσιους χώρους και επιφέρει πρόστιμο.

Οι κάτοικοι της Αλάσκας έχουν το δικαίωμα να καλλιεργούν τη δική τους μαριχουάνα, να λαμβάνουν ή να παραχωρούν μέχρι 28 γραμμάρια κάνναβης, αλλά απαγορεύεται η πώληση χωρίς ειδική άδεια.

Η χρήση μαριχουάνας παραμένει παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά 23 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομιμοποιήσει την κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς, ενώ άλλες σαράντα πολιτείες έχουν χαλαρώσει το νομικό πλαίσιο που αφορά την χρήση της μαριχουάνας.

Με την απόφαση για ψυχαγωγική χρήση κάνναβης, η Αλάσκα ακολουθεί τις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον, ενώ από την 1η Ιουλίου του 2015 τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει το Όρεγκον.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, οι πολιτείες της Οκλαχόμα στον αμερικανικό νότο και της Νεμπράσκα στα κεντρικά, προχώρησαν σε καταγγελία προς το Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον της γειτονικής πολιτείας του Κολοράντο, κατηγορώντας τις εκεί πολιτειακές Αρχές ότι άνοιξαν ένα «επικίνδυνο παράθυρο» για τον έλεγχο των ναρκωτικών.

Πηγή: skai.gr


Σόιμπλε: Ούτε ένα σεντ προκαταβολή στην Ελλάδα - Υπάρχουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία των δεσμεύσεων



«Δεν θα δοθεί ούτε ένα σεντ προκαταβολικά», προειδοποίησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR), ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα και τόνισε ότι προϋπόθεση για την καταβολή των προβλεπόμενων κεφαλαίων αποτελεί η υλοποίηση όλων των όρων.

«Δεν υπάρχουν νέοι όροι στο πρόγραμμα. Αυτή η εντύπωση δόθηκε στην κοινή γνώμη εν μέρει εσφαλμένα», δήλωσε ο Σόιμπλε και υποστήριξε ότι πρόκειται για την παραχώρηση περισσότερου χρόνου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του τρέχοντος προγράμματος.

«Μόνο όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, θα δοθούν χρήματα. Αν όχι, δεν θα δοθούν περισσότερα χρήματα», σημείωσε, αναφέροντας ότι κατανοεί πως στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. «Υπάρχουν αμφιβολίες στη Γερμανία που πρέπει να γίνουν κατανοητές», είπε και παρότρυνε τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν την επέκταση στην ψηφοφορία της Παρασκευής στην βουλή.

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου με τον Σουηδό πρωθυπουργό, περιέγραψε τη συμφωνία παράτασης με την Ελλάδα ως σημείο εκκίνησης των διαπραγματεύσεων με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. «Καλωσορίζω το γεγονός ότι βρήκαμε ένα σημείο εκκίνησης για διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση. Αυτό είναι ευχάριστο», είπε και σημείωσε ακόμη: «Τις τελευταίες μέρες καταφέραμε να δείξουμε ότι όλοι είμαστε ικανοί για συμβιβασμούς, κάτι που δεν είναι ασήμαντο, αν και απέχει από το να είναι τα πάντα».

Κέρδος online   


Απίστευτη έρευνα: Πώς βλέπουν οι σκύλοι τα αφεντικά τους και γιατί αρνούνται να τα εγκαταλείψουν;



Tο ότι ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου το γνωρίζαμε, ωστόσο τα αποτελέσματα των ερευνών των Πανεπιστημίων Έμορι της Τζόρτζια και Έοτβος Λόραντ της Βουδαπέστης, δε θα μπορούσαν παρά να μας κάνουν να χαμογελάσουμε.


Με τη χρήση μαγνητικών τομογραφιών, οι επιστήμονες κατάφεραν να μελετήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα των σκύλων στο άκουσμα διαφόρων ανθρώπινων και σκυλίσιων ήχων, όπως λόγου χάρη φωνές, γέλια, αναστεναγμούς, γρυλίσματα, κλάματα και λυγμούς, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ο εγκέφαλος του σκύλου έχει εξειδικευμένες στην επεξεργασία της φωνής περιοχές ώστε να αισθάνεται τον άνθρωπο και τις αντιδράσεις του περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώο.
Οι έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η μυρωδιά των ιδιοκτητών των σκύλων ενεργοποιεί τον κερκοφόρο πυρήνα του εγκεφάλου όπου βρίσκεται το «κέντρο επιβράβευσής» τους, προκαλώντας στο σκύλο αισθήματα ευφορίας κάθε φορά που ο άνθρωπος τον πλησιάζει για να του μιλήσει, να τον χαϊδέψει, να τον ταΐσει ή να παίξει μαζί του. Τονίζεται μάλιστα πως οι σκύλοι δίνουν προτεραιότητα στις ανθρώπινες μυρωδιές σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ακόμα κι αν πρόκειται για τη μυρωδιά κάποιας λιχουδιάς.


Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα οικόσιτα ζώα, οι σκύλοι είναι το μοναδικό μη πρωτεύων θηλαστικό που κοιτά τον άνθρωπο κατάματα και δεν αποχωρεί από το πλευρό εκείνου που αισθάνεται ως αφεντικό του ακόμα και σε περιπτώσεις που αισθανθεί σοβαρό κίνδυνο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, τα αισθήματα που τρέφει ο σκύλος για τον άνθρωπό του είναι όμοια με εκείνα του παιδιού προς τους γονείς του. Όταν το τετράποδο χαίρεται, τρέχει στην αγκαλιά του αφεντικού του, παίζει, κουνάει την ουρά του, γλύφει και χοροπηδά, ακριβώς όπως ένα παιδί γελάει και φιλά τους γονείς του.


Από την άλλη, όταν φοβάται ζητά προστασία στην αγκαλιά του αφεντικού του, και κρύβεται κοντά με τον ίδιο τρόπο που το παιδί στην πρώτη δυσκολία βάζει τα κλάματα και αποζητά τα χάδια των γονιών του για να νιώσει ασφαλές και να ηρεμήσει.


Μήπως να το ξανασκεφτείς την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να αγνοήσεις και να παραμελήσεις το σκύλο σου;


Πηγή : lifenewscy.com, animalplanet.gr


«Λουκέτο» επ' αόριστον στο πρωτάθλημα


Την επ΄ αόριστον αναβολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους προέδρους της Σούπερ Λίγκας, της Φούτμπολ Λιγκ και με εκπρόσωπο της ΕΠΟ.

Τα πρωταθλήματα θα επαναρχίσουν μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την τοποθέτηση καμερών σε όλα τα γήπεδα, καθώς και για τη μετατροπή των συνδέσμων οπαδών σε λέσχες.
Στο μεταξύ, το ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα, που ήταν αρχικά να γίνει το πρωί και μετά μετατέθηκε για το μεσημέρι, έγινε στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε οι δύο άνδρες τα είπαν χθες βράδυ και ο υφυπουργός φέρεται να έχει το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό για να προχωρήσει σε όποια απόφαση κρίνει καλύτερη.
Ιδιαίτερα προβληματισμένος μετά τα θλιβερά επεισόδια μεταξύ παραγόντων στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας εμφανίστηκε ο Σταύρος Κοντονής στην πρωινή εκπομπή του Σκάι και δήλωσε αποφασισμένος να δώσει τέλος στα φαινόμενα βίας και χουλιγκανισμού στα ελληνικά γήπεδα.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόωρη διακοπή των πρωταθλημάτων, δήλωσε πως «όλα τα εξετάζουμε και θα μιλήσουμε αργότερα αναλυτικά για αυτό».

Παράλληλα, τόνισε ότι αν δεν υλοποιηθεί μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν το πρόγραμμα του ηλεκτρονικού εισιτήριου, του ελέγχου των οπαδών στα γήπεδα και την παρακολούθησή τους, τότε δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Για τα όσα έγιναν στο χθεσινό ΔΣ της Super League: «Μπορεί να πούμε ότι στο γήπεδο αυτά συμβαίνουν, αλλά όταν βλέπουμε να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις από αυτούς που διοργανώνουν το πρωτάθλημα... Η κατάσταση έχει εκτροχιασθεί».

Για τις σημερινές του συναντήσεις: «Χθες είχα μια πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και έχουμε κάποιες κατευθύνσεις. Σήμερα υπάρχουν δύο συναντήσεις. Στη 13:00 με ΕΠΟ, Super League και Football League και στις 17:00 με τον ΠΣΑΠ, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάνω από όλα και οι ποδοσφαιριστές είναι εργαζόμενοι. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Για την Αστυνομία στα γήπεδα: «Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να υπάρχει στα γήπεδα. Ξέρετε ότι έχουμε πληρώσει 13 εκατ. ευρώ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και δεν χρησιμοποιείται; Κανένα πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει τη νέα χρονιά αν δεν λειτουργήσει το μέτρο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αν δεν λειτουργήσει όλο το πλαίσιο για την παρακολούθηση των φιλάθλων που περιλαμβάνει και τις κάμερες εντός των γηπέδων, τότε κανένα πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει». Παράλληλα, ο υφυπουργός έκανε γνωστό ότι προσπάθησε να συναντηθεί με τη FIFA και την UEFA, αλλά τα τελευταία γεγονότα τον πρόλαβαν και πρόσθεσε: «Η συνάντηση αυτή θα γίνει, αλλά σήμερα θα εξαγγελθούν όσα πρέπει να κάνουμε. Όλα τα εξετάζουμε και θα μιλήσουμε αργότερα αναλυτικά γι' αυτό».

Όσο για τη διακοπή των πρωταθλημάτων ανέφερε: «Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα».

Για τους οργανωμένους οπαδούς: «Το πρόβλημα είναι ότι δεν τηρούνται οι νόμοι. Η νομοθεσία προβλέπει δημιουργία λεσχών που συνδέεται με τις ομάδες και μάλιστα απαιτείται η έγκριση από τις ΠΑΕ για αυτές τις λέσχες. Ζούμε σε ένα σαθρό σύστημα που δεν τηρούνται οι νόμοι και γίνεται μια συνεχής ανακύκλωση της βίας»


Πηγή : ethnos.gr


Με επίπληξη από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Άρτας γλίτωσαν τα πραγματικά ζώα οι 3 δράστες που έκαψαν τον σκύλο




Της Ελένης Ηλιοπούλου

Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Άρτας η δίκη των τριών αγοριών, που έκαψαν έξω από τα δικαστήρια της περιοχής έναν σκύλο – τον Φοίνικα – και ανέβασαν το βίντεο του βασανισμού του ζώου στο facebook στις 26 Σεπτεμβρίου 2014.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας Μαρία Τζουβάρα, που ήταν μια εκ των μαρτύρων κατηγορίας εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι το δικαστήριο αποφάσισε την επίπληξη και για τους τρεις. Στην απόφαση τονίστηκε πως υπεύθυνοι για ό,τι κάνουν εφ’ εξής τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωση τους θα είναι οι γονείς, ενώ τους απαγορεύτηκε η προσέγγιση σε οποιοδήποτε αδέσποτο ζώο συντροφιάς για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η απαγόρευση προσέγγισης όμως δεν αφορά τα σκυλιά που ζουν στον καταυλισμό της περιοχής και ανήκουν στους Τσιγγάνους, οι οποίοι κατοικούν εκεί.

Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη

Ο δικηγόρος των ανήλικων Ρομά εξήγησε ότι στον 12χρονο δράστη, που συμμετείχε στο έγκλημα, δεν μπορεί να καταλογιστεί οτιδήποτε λόγω του νεαρού της ηλικίας του ενώ ο 15χρονος ποτέ δεν είπε γιατί έκαψε το ζώο και έτσι δεν γνωρίζουν τα κίνητρα της πράξης του.

Μάλιστα επισήμανε ότι δεν είναι βέβαιο ότι ο τρίτος νεαρός ανέβασε στο facebook το βίντεο που δείχνει πως οι δύο ανήλικοι καίνε το ζώο γιατί η Google δεν δίνει στοιχεία! Σε αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε πόσο έωλο είναι αυτό το επιχείρημα καθώς η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr βρήκε τον ανήλικο χρήστη και εντόπισε και τους υπόλοιπους από τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησε ο τρίτος ανήλικος ο οποίος τράβηξε με το κινητό του και στη συνέχεια ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ το βίντεο – ντοκουμέντο.

Ο συνήγορος των τριών ανήλικων επισήμανε υπερασπιζόμενος τους πελάτες του ότι οι Τσιγγάνοι είναι φιλόζωοι γι’ αυτό και στους καταυλισμούς έχουν τόσα ζώα, που φροντίζουν ενώ ζήτησε τα παιδιά στο πλαίσιο της συμμόρφωσης τους να φοιτήσουν σε ειδικό σχολείο. Το δικαστήριο όμως απέρριψε την πρόταση του καθώς στην περιοχή δεν υπάρχουν τέτοιες δομές.

Ο συνήγορος των Ρομά είπε μάλιστα ότι τα παιδιά αφού έκαψαν το ζώο προσπάθησαν να το περιθάλψουν βάζοντας του Betadine κάτι που απέρριψαν με τις μαρτυρίες τους τόσο η κα Τζουβάρα, το μέλος του συλλόγου τους Αφροδίτη Γκανιάτσα, που βρήκε το καμένο ζώο και ο κτηνίατρος Γιώργος Τρομπούκης ο οποίος το περιέθαλψε.

Απόντες οι φιλόζωοι

Η κα Τζουβαρά εξέφρασε στο www.zoosos.gr τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση της καθώς πέραν των μαρτύρων κατηγορίας κανείς άλλος φιλόζωος δεν βρέθηκε έξω από το δικαστήριο αν και η υπόθεση αυτή είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Όπως πολύ συχνά έχουμε επισημάνει και εδώ οι περισσότεροι αρκούνται στην διαδικτυακή κριτική, στον φιλοζωικό ακτιβισμό μέσω πληκτρολογίου, στις κατάρες και στα ρατσιστικά σχόλια και πέραν τούτου ουδέν.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών επειδή οι δράστες είναι ανήλικοι και όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο από παράλειψη στο σχετικό έγγραφο κλήσης των μαρτύρων αναφερόταν ότι θα είναι δημόσια.



Ανεξίτηλα τα σημάδια από τα εγκαύματα τέσσερις μήνες μετά την κακοποίηση του.

Ο Φοίνικας είναι πια καλά στην υγεία του μετά από πολύμηνη θεραπεία και νοσηλεία την Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ζει πια με την οικογένεια της Κατερίνας Τσέρτου στη συμπρωτεύουσα και όλα δείχνουν πως χάρη στην αγάπη που δέχτηκε μετά τον βασανισμό του έχει ξεχάσει τον πόνο που τράβηξε καθώς το 50% του σώματος του είχε καεί.


Ο Φοίνικας με την Κατερίνα Τσέρτου.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι για την υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο καθώς με αυτή ασχολήθηκαν όλα τα Μ.Μ.Ε. της χώρας έπαιξε καθοριστική σημασία το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr, που πρώτο έφερε το έγκλημα στη δημοσιότητα, και ενημέρωσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία εντόπισε τους δράστες και τους συνέλαβε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Πηγή: zoosos.gr

Εμείς θα προσθέσουμε σαν newsotherwise ότι η απαγόρευσης να προσεγγίζουν ζώα οι συγκεκριμένοι ανήλικοι δεν έπρεπε να περιορίζεται μόνο εκτός του καταυλισμού που διαμένουν οι ανήλικοι αλλά και εντός γιατί σκυλιά απροστάτευτα στις ορέξεις των συγκεκριμένων υπάρχουν και στο καταυλισμό και όπου υπάρχουν αιμοβόρα ζώα θα κακοποιούνται σκυλιά με όποιο ανώμαλο τρόπο σκεφτούν.







ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Χαριτολογώντας αγαπημένοι μου βγάλαμε και Πρόεδρο Δημοκρατίας
τον Κ. Προκόπη Παυλόπουλο .Μας έκατσε άσχημα ο ανάδρομος Ερμής.
Έρχεται και μια έκλειψη το Μάρτιο άντε....να δούμε τι θα γίνει ...!
Τώρα αν θα τα βρούνε ουσιαστικά και κυριολεκτικά η κυβέρνηση με την
Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. θα δείξει .Να πούμε ότι <<Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε
τα ρούχα του αλλιώς ; >>Έκανε κωλοτούμπα η κυβέρνηση ;
Τα βαφτίσια θα πετύχουν ; Το μνημόνιο θα το λένε κάπως αλλιώς ;
Και την Τρόικα θα τη λέμε <<οι θεσμοί >> .
Θα τα καταφέρουμε στη 4μηνη προθεσμία ;Ο Θεός να βάλει το χέρι του !
Αλλά εμείς έχουμε ν' ασχοληθούμε με το lifestyle του Κ. Γ. Βαρουφάκη .
Αν παρακολουθήσεις δε , τις πολιτικές συζητήσεις στη τηλεόραση είναι
όλες τόσο ξεκάθαρες...τόσο..μπερδεμένες .
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση μία από τα ίδια!
Έχει μια ζήλεια η αντιπολίτευση που θα σκάσει αν όλα γίνουν σωστά και όμορφα !
Τα θύματα όπως πάντα ο Ελληνικός λαός .
Είμαστε χρόνια έξυπνα εκπαιδευμένοι,  να παρακολουθούμε αμήχανοι
και βαριεστημένοι , κομπάρσοι σε μια πραγματικότητα που βαραίνει τους ώμους μας !
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΙΔΙΟΙ
ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΓΕΦΥΡΕΣ
ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΤΑΜΙΑ !
ΝΙΚΗΤΑ ΧΡΟΥΣΤΟΦ .

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε .
Είχαμε και τι δεν είχαμε , την εβδομάδα που πέρασε  μέχρι και την αγωγή  της
Ε . Μενεγάκη  εναντίον γνωστού περιοδικού και της εκδότριας Ε. Μ .Λυμπέρη .
Η αιτία ήταν η δημοσίευση φωτογραφιών παρά τη θέλησή της από το πάρτι
γενεθλίων της κόρης της Βαλέριας .
Δεν μπορώ να καταλάβω ! Τόσα χρόνια τώρα μοιράζεται με το κοινό της όλες τις
λεπτομέρειες της προσωπικής της ζωής..! Μήπως όμως η Ε . Μενεγάκη σαν μητέρα
έχει κάθε δικαίωμα να προφυλάξει τα παιδιά της ;
Από την άλλη η Ε. Μ. Λυμπέρη έβγαλε πολλά χρήματα από τις φωτογραφήσεις
της Ε. Μενεγάκη . Τι κρίμα που η μία κάνει αγωγή και η άλλη τη βρίζει στο διαδίκτυο ;
Οι δυο Κυρίες υπήρξαν φίλες στο παρελθόν και πολύ καλές μάλιστα
Οι φιλίες σε αυτό το χώρο είναι τελικά πολύ επιδερμικές .
Τους τελείωσε η φιλία με αγωγές , δικηγόρους , και δικαστήρια .
Η γειτονιά και το ξεμάλλιασμα υπάρχει πάντα...μέσα μας !

Έτσι αγάπες μου έφτασε ο καιρός για την επιλογή τραγουδιού που
θα μας εκπροσωπήσει στη Εurovision . H M. Συνατσάκη και η Ν. Παπαδημητρίου οι δυο
φιλενάδες θα είναι οι παρουσιάστριες του Ελληνικού τελικού .
Σε μέρος έκπληξη στις 3 με 4 Μαρτίου θα δουμε τους διαγωνιζόμενους .
Οι οποίοι είναι : Μαρία -Ελένη Κυριάκου , C -Real , Shaya και η Θωμαής Απέργη .
Ας διαλέξουμε το καλύτερο τραγούδι  και να είναι καλοτάξιδο !

Καλοτάξιδη να είναι  η καινούρια εκπομπή στο ΕΨΙΛΟΝ.
Την αποκάλυψη την έκανε ο Μ. Φουρθιώτης στην εκπομπή αποκαλυπτικά .
Θα είναι ζευγάρι ,όχι παντρεμένο , και θα κάνει πρωινό .
Άντε πάλι με τα ζευγάρια ...
Το ΕΨΙΛΟΝ σιγά , σιγά έχει μαζέψει γνωστά ονόματα , εκπομπές ,και ανεβαίνει
δυναμικά στις προτιμήσεις του κοινού .
Τα << αποκαλυπτικά >> το σαββατοκύριακο πέρασε σε νούμερα
τηλεθέασης το ΣΚΑΙ και το MEGA  .

Το Tip της εβδομάδας .
Βγήκαμε , διασκεδάσαμε , περάσαμε καλά .
Καιρός να καθίσουμε  στο σπίτι να χαλαρώσουμε .
Κάντε κάτι για σας  ! Δώστε λίγο παραπάνω φροντίδα στον εαυτό σας .
Πάρτε ένα ποτήρι κρασί ,
 βουλιάξτε στη πολυθρόνα σας και απολαύστε την ηρεμία σας .
Και μην ξεχνάτε , η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας .
Αυτά και άλλα χαρτωμένα , την άλλη εβδομάδα
με την Χαριτίνη .


Ενας στους δύο Αμερικανούς λέει «ναι» σε πόλεμο σε Ιράκ και Συρία




Διχασμένη φαίνεται να είναι κοινή γνώμη στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση Ομπάμα να στείλει «μπότες» στο Ιράκ και στη Συρία, προκειμένου να καταπολεμήσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως κατέδειξε έρευνα του Ινστιτούτου Pew Research, σχεδόν ένας στους δυο Αμερικανούς,47%, τάσσεται υπέρ της αποστολής χερσαίων στρατευμάτων, για την ουσιαστική αντιμετώπιση του ακραίου φονταμενταλισμού.

Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, το αντίστοιχο ποσοστό, βρισκόταν στο 39%.

Στον αντίποδα, 49% των Αμερικανών (ποσοστό μειωμένο κατά 6 μονάδες σε σχέση με την έρευνα του Οκτωβρίου), είναι αντίθετο στην αποστολή Αμερικανών πεζοναυτών σε Ιράκ και Συρία, καθώς θεωρεί ότι η χρήση στρατιωτικής ισχύος εκθρέφει το μίσος κι αυτό με τη σειρά του, ενισχύει την τρομοκρατία.

Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι ένα 70% των Αμερικανών υποστηρίζει την πολιτική της Ουάσιγκτον να μην πληρώνει λύτρα σε απαγωγείς για την απελευθέρωση ομήρων και μόλις ένα 25% τάσσεται κατά.

Οι απόψεις σχετικά με τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, διαφέρουν βάσει του πολιτικού κόμματος, ακόμη και βάσει του φύλου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι λένε «ναι» στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών σε ένα ποσοστό 70%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους κόλπους των Δημοκρατικών φθάνει το 58%. Θετικότεροι στον πόλεμο είναι οι άνδρες κατά 70%, από ό, τι οι γυναίκες που τον εγκρίνουν σε ποσοστό 56%.

Στην έρευνα που διεξήχθη από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου,πήραν μέρος 1.504 ενήλικες στις ΗΠΑ.





Πηγή: iefimerida.gr


Αυτές είναι οι 10 πιο άπιστες γειτονιές της Αθήνας




Τα στέκια με τα περισσότερα παράνομα ζευγάρια στην Αθήνα «αποκάλυψε» η ιστοσελίδα Ashley Madison που ειδικεύεται στις εξωσυζυγικές γνωριμίες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε η ιστοσελίδα έδειξαν ότι το κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα το Κολωνάκι, είναι η πιο άπιστη γειτονιά, ακολουθεί η Αγία Παρασκευή, ενώ και τα Βόρεια Προάστια βρίσκονται ψηλά στη λίστα.

Συγκεκριμένα:

1. Κολωνάκι 10,4%

2. Αγία Παρασκευή 9,7%

3. Κηφισιά 9,1%

4. Γλυφάδα 7,9%

5. Βούλα 7,4%

6. Βουλιαγμένη 6,5%

7. Καλλιθέα 5,3%

8. Ίλιον 4,9%

9. Αμπελόκηποι 4,2%

10. Ζωγράφου 3,6%


Πηγή : huffingtonpost.gr


Κατάργηση των «αδικαιολόγητων εκπτώσεων» στον ΦΠΑ



Κατάργηση των εκπτώσεων στον ΦΠΑ στα λεγόμενα κοσμικά νησιά φέρεται να αποδέχεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του συστήματος ΦΠΑ, επαναφέροντας στο προσκήνιο τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και τεχνολογικών εργαλείων για αύξηση της εισπραξιμότητας.
Οι αλλαγές στο σύστημα ΦΠΑ είναι το πρώτο μέτρο στη λίστα μεταρρυθμίσεων. Οχι τυχαία. Το ελληνικό Δημόσιο χάνει κάθε χρόνο τρία στα δέκα ευρώ ΦΠΑ λόγω φοροδιαφυγής, παραπάνω από 6,5 δισ. ευρώ, και η μεταρρύθμιση του συστήματος ΦΠΑ ήταν από τα «αγαπημένα» της τρόικας τα τελευταία χρόνια.

Παγίως η «παλιά» τρόικα ήθελε κατάργηση όλων των εξαιρέσεων και καθιέρωση ενιαίου συντελεστή, ενώ αν η νέα κυβέρνηση κατάφερνε να εισπράξει έστω τα μισά από τα 6,5 δισ. ευρώ που διαφεύγουν κάθε χρόνο θα έλυνε μεγάλο μέρος των δημοσιονομικών προβλημάτων.
Ετσι, το θέμα του ΦΠΑ βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων. «Η πολιτική του ΦΠΑ θα εξορθολογιστεί σε σχέση με τους συντελεστές και θα εκσυγχρονιστεί με τρόπο που θα μεγιστοποιεί τα πραγματικά έσοδα χωρίς επίπτωση στην κοινωνική δικαιοσύνη, με σκοπό να περιοριστούν οι εξαιρέσεις, εξαλείφοντας ταυτόχρονα τις αδικαιολόγητες εκπτώσεις» αναφέρεται στο κείμενο που συμφώνησαν κυβέρνηση και εταίροι.

Με σαφήνεια λοιπόν μπαίνουν στο στόχαστρο και οδεύουν προς κατάργηση οι «αδικαιολόγητες εκπτώσεις», συμφωνήθηκε η μείωση των εξαιρέσεων, ενώ από τις διατυπώσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί μεταφορά προϊόντων και υπηρεσιών από τους χαμηλότερους συντελεστές στον υψηλότερο.

Οταν γίνεται συζήτηση για εξαιρέσεις και εκπτώσεις στο θέμα του ΦΠΑ, τίθενται αμέσως δύο ζητήματα. Οι μειωμένοι συντελεστές κατά 30% που ισχύουν σήμερα για τα νησιά αλλά και ο υπερμειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 6,5% ο οποίος αγγίζει σήμερα  φάρμακα, ξενοδοχεία, εφημερίδες και εισιτήρια θεάτρου. Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι αποκρούστηκε το μέτρο της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ από το 6,5% στο 13% για τα ξενοδοχεία, όπως είχε προτείνει η προηγούμενη κυβέρνηση με το e-mail Χαρδούβελη, ενώ δεν γίνεται κουβέντα για ενδεχόμενη αύξηση του συντελεστή στα φάρμακα.

Στο έτερο ζήτημα που έθετε παγίως η τρόικα, αυτό της πλήρους ανεξαρτητοποίησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αναλαμβάνονται δεσμεύσεις για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας  της - ακόμα και με νόμο αν κριθεί απαραίτητο - με  θωράκισή της έναντι πολιτικών ή άλλων παρεμβάσεων. Τίθεται, τέλος, εκ νέου το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ παρότι με την πρόσφατη απόφαση του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ορίζεται ότι το ΣΔΟΕ περνά στις αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Π. Νικολούδη.


«Θα δούμε»
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, όταν ρωτήθηκε χθες τι ακριβώς θα γίνει με τον ΦΠΑ, παρέπεμψε στη «δημιουργική ασάφεια» του κειμένου στο οποίο συμφώνησαν κυβέρνηση και εταίροι για να μην απαντήσει με σαφήνεια. «Θα δούμε» σημείωσε.

Πηγή : tanea.gr


Βαρουφάκης: Σε δόσεις το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ


Εξετάζεται συνταγή ΟΟΣΑ για τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Σταδιακά η εφαρμογή του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ. Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας και δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στο τετράμηνο. Δεν ζητώ επιμήκυνση αλλά swap χρέους. Σε βάθος τετραετίας οι εξαγγελίες.
Βαρουφάκης: Σε δόσεις το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ

Η τρόικα τελείωσε, δεν έχει την εξουσιοδότηση να έλθει και να διαπραγματευθεί, υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον Real.fm. Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά ενώ ξεκαθάρισε ότι ο φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα αλλάξει το 2015. "Είναι ένας απαράδεκτος φόρος", υπογράμμισε.

Τρόικα και μνημόνιο

Η εντολή που είχαμε δεν ήταν η ρήξη, αλλά η διαπραγμάτευση, δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ. Αυτό που ονομάζουμε τρόικα δεν είναι η ΕΚΤ, η Κομισιόν και το ΔΝΤ αλλά οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι που έρχονταν στα υπουργεία και επέβαλαν ένα υφεσιακό πρόγραμμα. «Αυτό τελείωσε, όπως και το Μνημόνιο», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ.

Απαντώντας στο γιατί συνομίλησε με τους ίδιους ανθρώπους απάντησε ότι «σε μια διαπραγμάτευση για το πώς θα αλλάξεις την τρόικα πρέπει να μιλήσεις και με την τρόικα». Αυτό δεν θα επαναληφθεί. Υπάρχει μια Κομισιόν η οποία έχει αποφασίσει ότι πρέπει να παίξει το ρόλο την επιτήρησης. Εμείς θα συζητάμε με την Κομισιόν η οποία μπορεί να συντονίζεται με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Οι αγορές και τα πλεονάσματα

Στις αγορές θα βγούμε όταν έχουμε επενδύσεις, πρωτογενές πλεόνασμα και αναδιάρθρωση χρέους, είπε ο υπουργός. Στα πρωτογενή πλεονάσματα πετύχαμε το στόχο μας και όχι μόνο για φέτος. Για το 2015 ο στόχος του 3% του ΑΕΠ έχει φύγει από τη συζήτηση. Για τα επόμενα χρόνια το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορεί να είναι πάνω από το 1,5% του ΑΕΠ. Για να φτάσουμε όμως παράλληλα στο στόχο του 120% του ΑΕΠ θα πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση.

«Εγω δεν μιλάω απλά για επιμήκυνση, αλλά για swap χρέους». Η άλλη πλευρά σε αυτό το ζήτημα δεν είναι μια. Υπάρχουν διαφορετικές πλευρές και κάποιες πολύ θετικές στις προτάσεις μας.

Οι πλειστηριασμοί

«Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας το επόμενο τετράμηνο», δεσμεύτηκε ο Γ. Βαρουφάκης.

Η Θεσσαλονίκη και οι 100 δόσεις

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι πρόγραμμα τετραετίας. Αυτό που πετύχαμε είναι ένα τετράμηνο διαπραγμάτευσης στο οποίο θα νομοθετήσουμε «συνετά». Πετύχαμε την ακύρωση των υφεσιακών μέτρων Χαρδούβελη. Δεν πετύχαμε ακόμα τη διαπραγμάτευση για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών μέτρων. Αυτό ξεκινά τώρα.

Για τις 100 δόσεις υπάρχουν κάποιες καλές ιδέες από μηχανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ για τον τρόπο που μπορεί να γίνει ποιο έξυπνο το νομοσχέδιο. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μια δυο εβδομάδες.

Η φοροδιαφυγή

Θα κριθούμε από τη μάχη για τη διαφθορά για τη φοροδιαφυγή. Αρνούμαι να δώσω στόχους αλλά είναι δέσμευσή μας να δώσουμε τη μάχη. Ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει από αυτό.

Η κύρωση από τη Βουλή

Για το εάν θα κυρωθεί η τετράμηνη παράταση από τη Βουλή αρκέστηκε να πει ότι αυτό αφορά τη Βουλή και ότι ο ίδιος δεν είναι νομικός για να μπορεί να ξέρει. «Μακριά από εμάς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», σημείωσε ωστόσο.

Οι ιδιωτικοποιήσεις

Πρέπει να σταματήσει το ξεπούλημα των ασημικών, είπε για τις ιδιωτικοποιήσεις. Πρέπει να προσελκύσουμε κεφάλαια και να γίνουν μεγάλες παραχωρήσεις αλλά το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να συμμετέχει στην προσπάθεια, ακόμα και με μειοψηφικά πακέτα μετοχών για να υπάρξει μια ροή εσόδων τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα μπορεί η περιουσία του Δημοσίου να συμβάλει για τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας.

Το αφορολόγητο

Απαντώντας σε ερώτηση για το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ απάντησε ότι αυτό θα γίνει πιθανότατα σταδιακά και θα αρχίσει εντός του 2015. Ο ρυθμός όμως με τον οποίο θα φτάσουμε τις 12.000 θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά ενώ ξεκαθάρισε ότι ο φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα αλλάξει το 2015. «Είναι ένας απαράδεκτος φόρος», υπογράμμισε.

Η χρηματοδότηση

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συμφωνία για το χρηματοδοτικό κενό. Ο στόχος της πρώτης αυτής συμφωνίας είναι να περάσει η τετράμηνη παράταση χωρίς μνημόνιο. Τώρα είναι το επόμενο βήμα.

Για τον Γλέζο

Τρέφουμε εκτίμηση και αγάπη για τον Μανώλη Γλέζο. Είμαι βέβαιος ότι αν κάτσουμε και συζητήσουμε και εξηγήσουμε τι έγινε θα αλλάξει γνώμη. Το αξίωμα ότι η λιτότητα είναι αυτοποιημένη πετύχαμε να αλλάξει.


Πηγή : euro2day.gr


Μεγάλες αμφιβολίες Σόιμπλε για τις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της Αθήνας



«Το θέμα είναι τώρα αν μπορεί κανείς να εμπιστευθεί τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι. Στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, στον απόηχο της έγκρισης των ελληνικών μεταρρυθμιστικών προτάσεων από το Eurogroup, έγκριση την οποία χαρακτήρισε δύσκολη.

Μεγάλες αμφιβολίες για την αξιοπιστία των δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως η απόφαση για 4μηνη παράταση της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα δεν ήταν μια «εύκολη απόφαση» για το Eurogroup.

«Δεν ήταν για μας μία εύκολη απόφαση, αλλά δεν ήταν εύκολη ούτε για την ελληνική κυβέρνηση, διότι είχαν πει στον λαό κάτι τελείως διαφορετικό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και στη συνέχεια» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό δίκτυο SWR2.

«Το θέμα είναι τώρα αν μπορεί κανείς να εμπιστευθεί τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι. Στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε.

Σημειώνεται πάντως πως, παρά τις αμφιβολίες του, την Τρίτη ο κ. Σόιμπλε κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν την παράταση κατά την ψηφοφορία της Παρασκευής στη γερμανική Βουλή.

Υπέρ της υπερψήφισης της 4μηνης παράτασης της βοήθειας προς την Ελλάδα τάχθηκε και η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, η γερμανική κυβέρνηση περιμένει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης, ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, μετά τη λήξη της 4μηνης παράτασης τον Ιούνιο.

Πηγή: skai.gr


Τα τραγικά, παρακμιακά και τριτοκοσμικά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο μας δυσφημούν διεθνώς



Όπως αναφέρει το contra.gr με τίτλο ESPN: "Το ελληνικό ποδόσφαιρο στα χειρότερά του"

Μας πήραν χαμπάρι και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού! Διαβάστε πως περιγράφει ένας δημοσιογράφος του ESPN τα δραματικά γεγονότα που έχουν πλήξει το ελληνικό ποδόσφαιρο την φετινή χρονιά, τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, το οποίο όπως τονίζει, βρίσκεται "στα χειρότερά του".

Τα δραματικά γεγονότα που εξελίσσονται τις τελευταίες μέρες το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν ήδη κάνει το γύρο του κόσμου, φτάνοντας μέχρι και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος του αμερικάνικου δικτύου "ESPN", Τσαρλς Ντάκσμπερι, καταπιάνεται με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς στο εγχώριο ποδοσφαιρικό στερέωμα, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους.

Η κατάσταση στον Ολυμπιακό

Ξεκινώντας, δεν γίνεται να μην κάνει αναφορά στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ο οποίος πέρυσι τέτοια εποχή κέρδιζε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης". Όπως αναφέρεται όμως "η ομάδα έχει κατηγορηθεί για οικονομικά ζητήματα, στημένους αγώνες, επεισόδια βίας, τα οποία πληγώνουν την φήμη του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει χρήματα που θα ζήλευε κάθε σύλλογος της χώρας στην εποχή της κρίσης, αλλά αποφάσισε να απομακρύνει τον διάσημο προπονητή του, Μίτσελ, την ώρα που έδινε την μάχη για το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Το κείμενο συμπεραίνει πως για τους "ερυθρόλευκους" οπαδούς, "η ομάδα δεν φτάνει μόνο να βρίσκεται στην κορυφή, αλλά πρέπει να παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο, εξ ου και η απόφαση για αλλαγή προπονητή". Συνεχίζει όμως τονίζοντας: "Υπήρχαν φήμες ότι ο Ισπανός δεν είχε καλές σχέσεις με τον Καρεμπέ, τον στρατηγικό σύμβουλο της διοίκησης. Βέβαια αυτή η απόφαση ήρθε σε αντίθεση με αυτό που ήθελαν οι περισσότεροι οπαδοί. Ακόμη και ο ίδιος ο Μίτσελ ήταν αναστατωμένος όταν του ανακοινώθηκε".

Αυτή η ασταθής κατάσταση που κυριαρχεί στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, αντιμετωπίζεται θετικά από τις υπόλοιπες ομάδες. Ο λόγος όπως υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος του ESPN είναι πως "όταν βλέπεις έναν σύλλογο να κυριαρχεί για τόσα χρόνια, μειώνει το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος και μαζί και τον κόσμο που πάει στο γήπεδο". Άλλωστε ο μέσος όρος θεατών ανά αγώνα στην Ελλάδα μειώνεται κάθε χρόνο, με τη δεδομένη στιγμή να ανέρχεται στους 3.500.

Τα επεισόδια του ντέρμπι

Πως θα γινόταν άλλωστε να μην γίνει αναφορά στα δραματικά γεγονότα που στιγμάτισαν το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ο κόσμος που παρακολούθησε από τις τηλεοράσεις του τα όσα εξελίχθηκαν στη "Λεωφόρο", ειδικά όσοι μένουν στο εξωτερικό και δεν τα γνωρίζουν, είναι λογικό να σοκαρίστηκαν από τις εικόνες. "Στην Ελλάδα δεν ήταν και τόσο σοκαριστικό, σε μια χώρα όπου η βία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα παιχνίδια είναι δεδομένη".

Αφαιρέσεις βαθμών και οικονομικά προβλήματα

Λόγος γίνεται φυσικά και για τις ποινές που έχουν επιβληθεί σε πολλές ομάδες την φετινή σεζόν.

Η Νίκη Βόλου αποσύρθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων από το πρωτάθλημα, ο ΟΦΗ επίσης τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών για οφειλές σε παίκτες και κινδυνεύει πλέον με υποβιβασμό. Ειδική παράγραφος υπάρχει και για το θέμα της ΑΕΚ, η οποία προτίμησε να πέσει στην τρίτη κατηγορία για να εξυγιανθεί οικονομικά.

Κρούσματα βίας

Παρά τις προσπάθειες των αρμόδιων να εξαλειφθεί η βία από τα γήπεδα, τίποτα ουσιαστικό δεν έχει επιτευχθεί. "Τον Ιανουάριο ένας διαιτητής γρονθοκοπήθηκε από παίκτες για ένα πέναλτι που έδωσε σε τοπικό πρωτάθλημα!", αναφωνεί ο ξένος δημοσιογράφος, πράγματα ανήκουστα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

"Το Σεπτέμβρη ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Ανδριανός, ανέβαλε όλα τα εθνικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, λόγω του θανάτου ενός οπαδού σε κρητικό ντέρμπι, ενώ λίγες μέρες μετά έγινε δολοφονική επίθεση στον αντιπρόεδρο της ΚΕΔ, κ. Ζωγράφο".

Ειδική αναφορά γίνεται επίσης στις συγκρούσεις μεταξύ Μελισσανίδη και Μαρινάκη , ειδικά σε σχέση με το πρόσφατο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Πτώση και η Εθνική

Τα δραματικά γεγονότα που έχουν πλήξει το ποδόσφαιρο της χώρας μας, έχουν αντίκτυπο και στην Εθνική ομάδα. Μια ομάδα που κατά το παρελθόν έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές στους Έλληνες φιλάθλους, όπως με την κατάκτηση του Euro το 2004, ή την πρόκριση στις 16 καλύτερες χώρες του κόσμου στο Μουντιάλ του 2014.

"Η εθνική ομάδα της Ελλάδας είναι επίσης σε πτώση. Στα προκριματικά του Euro 2016 γνώρισαν ντροπιαστική ήττα από τα νησιά Φερόε με 1-0 εντός έδρας ενώ βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου τους. Ακόμη και παίκτες που υπήρχαν ελπίδες να φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο, δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν, όπως ο Σωτήρης Νίνης".

Όπως καταλήγει στο κείμενό του ο Ντάκσμπερι, είναι πλέον σχεδόν απίθανο να δούμε ελληνικούς συλλόγους να φτάνουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπως ο Παναθηναϊκός το 1971, ενώ αυτό που θα πρέπει να μπει σε πρώτη προτεραιότητα είναι η εξάλειψη της βίας και της αταξίας που επικρατεί στο ποδόσφαιρο της χώρας.


Πηγή : contra.gr





Γ.Παπακωνσταντίνου: Είμαι αθώος, αρνούμαι τις κατηγορίες


Ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» απάντησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νίκος Πάσσος τον ρώτησε τη γενική του θέση επί των κατηγοριών.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού (Π.Βασιλακόπουλος, Βασ.Δημακόπουλος και Π.Κουρελέας) πρότειναν την εξέταση τριών μαρτύρων υπεράσπισης επιφυλασσόμενοι να προτείνουν στη συνέχεια έναν ακόμη.

Η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου πρότεινε να κληθούν άλλα οκτώ άτομα, μεταξύ αυτών οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Γ. Καπελέρης.

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο πρόεδρος κέντρου ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, Δημήτριος Μασίνας.

Μεγαλύτερα τα ποσά για φόρους

Σύμφωνα με τον πρώτο μάρτυρα κατηγορίας, τα ποσά του φόρου που δεν έχουν καταβάλει οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι μεγαλύτερα σε σχέση με τα αναφερόμενα στο κατηγορητήριο.

Ο μάρτυρας είπε ότι έχει τελειώσει ο καταλογισμός, αλλά δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στους συγγενείς. Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο φόρος με τις προσαυξήσεις για τον Ανδρέα Ροσώνη και την Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι 2.132.870 ευρώ και για τον Συμεών Σικιαρίδη και την Ελένη Παπακωνσταντίνου ανέρχεται σε 5.782.935 ευρώ.

Σημείωσε ωστόσο ότι σε είκοσι μέρες που θα κληθούν μπορεί να δικαιολογήσουν τα ποσά και να μην υπάρχουν τα προαναφερόμενα ποσά.

Από έδρας πάντως ο πρόεδρος παρατήρησε ότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα . «Έχετε πρόβλημα υποδομής τεχνικών μέσων και προσωπικού. Φανταστείτε να περιμέναμε τον έλεγχο όλων των αρχείων» είπε.

«Ζητάμε στοιχεία 15ετίας. Δεν έχουμε τόσο εξειδικευμένο προσωπικό» απάντησε ο μάρτυρας.

Η σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου

Τον κ. Παπακωνσταντίνου θα δικάσουν 13 τακτικά μέλη (και έξι αναπληρωματικά) του Ειδικού Δικαστηρίου που κληρώθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής: έξι δικαστές του Αρείου Πάγου και έξι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον αρχαιότερο εκ των αρεοπαγιτών κ. Πάσσο.

Εισαγγελέας θα είναι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, με αναπληρωτή εισαγγελέα τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Μπομπόλη.


Μίνα Μουστάκα
Newsroom ΔΟΛ


Πού οφείλεται η αγχολυτική δράση της γυμναστικής


Η σωματική άσκηση είναι γνωστό ότι μειώνει το άγχος, ωστόσο ο μηχανισμός του φαινομένου δεν έχει εξηγηθεί πλήρως. Ένα νέο μόριο που ανακαλύφθηκε στον εγκέφαλο δείχνει τώρα να συμπληρώνει ένα κομμάτι του παζλ.

Η αναλγητική και αγχολυτική δράση της άσκησης πιστεύεται ότι οφείλεται στις λεγόμενες ενδορφίνες, ουσίες που παράγονται στον εγκέφαλο και έχουν την ίδια δράση με την ηρωίνη και τη μορφίνη. Κύρια λειτουργία τους είναι να εμποδίζουν τα νευρικά σήματα του πόνου, δεν αποκλείεται όμως να προκαλούν και ευφορία όπως τα οπιοειδή ναρκωτικά.

Η νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια υποδεικνύει ότι οι ενδορφίνες είναι ένα μόνο εξάρτημα του αγχολυτικού μηχανισμού της άσκησης.

Η έρευνα αφορά τη γαλανίνη (galanin), ένα νευροπεπτίδιο που συμμετέχει στην επικοινωνία μεταξύ των νευρικών κυττάρων, και δείχνει να προστατεύει τον εγκέφαλο από τις επιπτώσεις του στρες. Προηγούμενη μελέτη της ίδιας ερευνητικής ομάδας είχε δείξει ότι η σωματική άσκηση αυξάνει τα επίπεδα γαλανίνης σε μια περιοχή του εγκεφάλου που διαχειρίζεται το άγχος.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Neuropharmacology, τα πειράματα της νέας μελέτης πραγματοποιήθηκαν με αρουραίους, ορισμένοι από τους οποίους είχαν τη δυνατότητα να ασκούνται, ενώ οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν να ζουν καθιστική ζωή.

Ασθενή ηλεκτροσόκ εφαρμόστηκαν στις πατούσες για στρεσάρουν τα πειραματόζωα, τα οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε έναν λαβύρινθο σε σχήμα T,  σχεδιασμένου για την μέτρηση του στρες. Τα ζώα που είχαν εξασκηθεί ή είχαν λάβει γαλανίνη ήταν πολύ πιθανότερο να εξερευνήσουν τον άγνωστο χώρο του λαβυρίνθου, ένδειξη απουσίας άγχους.

Αντίθετα, τα ζώα που δεν ασκούνταν έτειναν να μένουν ακίνητα σαν να φοβούνταν. Το ίδιο βρέθηκε να συμβαίνει με αρουραίους που είχαν μεν ασκηθεί αλλά έλαβαν αργότερα φάρμακα που μπλοκάρουν τη γαλανίνη.

«Διαπιστώσαμε ότι η άσκηση έχει προστατευτική δράση, την οποία όμως μπορούσαμε να μπλοκάρουμε με έναν ανταγωνιστή της γαλανίνης. Αυτό είναι συναρπαστικό, αφού μας λέει ότι η γαλανίνη είναι απαραίτητη για τις ευεργετικές επιδράσεις της άσκησης» εξηγεί ο Φίλιπ Χολμς, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ότι η γαλανίνη διατηρεί την «συναπτική πλαστικότητα», δηλαδή την ικανότητα του εγκεφάλου να δημιουργεί και να διατηρεί νέες συνάψεις ανάμεσα στους νευρώνες.

Η εξέταση έδειξε λιγότερους δενδρίτες (απολήξεις των νευρώνων που τους συνδέουν με άλλους νευρώνες) στους εγκεφάλους πειραματόζωων που δεν ασκούνταν, συγκριτικά με τους εγκεφάλους αρουραίων που ασκούνταν ή έλαβαν ενέσεις γαλανίνης.

Δεδομένου ότι μείωση της συναπτικής πλαστικότητας έχει παρατηρηθεί σε ασθενείς με κατάθλιψη και διαταραχή γενικευμένου άγχους, οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να έχουν κλινική εφαρμογή: ουσίες που μιμούνται τη δράση της γαλανίνης θα μπορούσαν να προσφέρουν οφέλη σε αυτούς τους ασθενείς.

Πολυάριθμες μελέτες, εξάλλου, έχουν δείξει ότι η σωματική άσκηση έχει ισχυρή αντικαταθλιπτική δράση, ένα φαινόμενο στο οποίο ίσως εμπλέκεται η γαλανίνη.

Φάρμακα που μιμούνται τη δράση της θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των εθισμών, επισημαίνουν οι ερευνητές: η σωματική άσκηση και η γαλανίνη βρέθηκαν να μειώνουν τις υποτροπές σε αρουραίους που είχαν λάβει κοκαΐνη.

Η εικόνα που προκύπτει είναι ότι η άσκηση όχι μόνο βελτιώνει τη διάθεση, αλλά επιπλέον προστατεύει τον εγκέφαλο από τις επιπτώσεις του στρες.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης

Πηγή : in.gr