Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Σοκ! Χωριό στην Κρήτη βυθίζεται video



Το χωριό χάνεται σιγά σιγά στο νερό και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που βλέπετε βρίσκονται σε απόγνωση - Δείτε πως έγινε με το πέρασμα του χρόνου...
Ένα πολύ όμορφο βίντεο του Γιώργου Σκραφνάκη δείχνει το πριν και το μετά ενός χωριού που σιγά σιγά χάνεται στο νερό. Στο βίντεο υπάρχουν πλάνα του χωριού από το 2013 μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, μπορείτε να δείτε από κοντά το χωριό πώς είναι σήμερα καλυμμένο από το νερό του φράγματος Αποσελέμη του δήμου Χερσονήσου.Σκοπός του φράγματος είναι η ύδρευση Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου...




Πηγή: newsit.gr


Σκάει...«βόμβα» στο ασφαλιστικό



Βαρύνουσα θέση στους προγραμματισμούς της νέας κυβέρνησης, κατέχουν τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Δικαιώματα που υπέστησαν την πιο βάρβαρη επίθεση στη σύγχρονη ιστορία.
Τα ποσοστά της ανεργίας έχουν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, ιδίως στις παραγωγικές ηλικίες και τους νέους που ξαναπήραν τον δρόμο της ξενιτιάς. Τα «λουκέτα» στην αγορά έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο και ο ΟΑΕΕ αδυνατεί να εισπράξει ασφαλιστικές εισφορές. Το ΙΚΑ δανείζεται με υψηλά επιτόκια για να πληρώσει συντάξεις και παροχές. Το «κούρεμα» των ομολόγων που είχε προηγηθεί, ήταν η «ταφόπλακα» του ασφαλιστικού συστήματος.
Οι ρυθμίσεις των οφειλών που επακολούθησαν δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Οι κοινωνικές παροχές που κρατούν όσο μπορούν την κοινωνική συνοχή, έχουν πλέον αποδειχθεί ότι είναι ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας. Η «μαύρη τρύπα» του 1,2 δισ. δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.
Παρά ταύτα, η κυβέρνηση εξαγγέλει μια σειρά από παρεμβάσεις στα ασφαλιστικά και εργασιακά όπως:

• Απόρριψη οποιασδήποτε υπόδειξης (πίεσης) των δανειστών για μείωση των συντάξεων, με την θέσπιση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος («ρήτρα θανάτου» την βάφτισε ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Στρατούλης).
• Απρόσκοπτη συνέχιση της τριμερούς χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης (εργαζόμενοι- εργοδότες- κράτος).
• Καταβολή 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους με εισόδημα μέχρι 700 ευρώ τον μήνα.
• Επαναφορά της σύνταξης των 360 ευρώ στους υπερήλικες
• Συνέχιση χορήγησης του ΕΚΑΣ και μετά το 2015.
• Πραγματοποίηση 50 ημερών εργασίας ή ανεργίας για ιατροφαρμακευτική και περίθαλψη.
• Πρόθεση κατάργησης των απαιτούμενων 100 ημερών εργασίας ή αυτασφάλισης κατ’ έτος κατά την τελευταία 5ετία πριν την συνταξιοδότηση από το ΙΚΑ με μειωμένη σύνταξη.
• Επανεξέταση του μαθηματικού τύπου υπολογισμού του εφάπαξ, ταμείων πρόνοιας των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ο νέος υπολογισμός οδηγεί σε δραστικές περικοπές, και δεν εξασφαλίζει την ανταποδοτικότητα των εισφορών.
• Αύξηση του ορίου οφειλής από 20.000, σε 30.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου οι οφειλέτες να μπορούν να πάρουν σύνταξη.
• Δυνατότητα επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας στον ΟΑΕΕ 2+2 κατηγορίες.
• Άρση της προσωποκράτησης για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.
• Επανεξέταση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ.
• Σταδιακή κάλυψη των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων από το «κούρεμα» των ομολόγων.
• Πρόθεση συγχώνευσης των ασφαλιστικών ταμείων (προφανώς γιατί κάποια βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής).

ΠΟΡΟΙ. Η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και να υλοποιήσει τους στόχους, προσδοκά να αντλήσει έσοδα από: την αναπροσαρμογή της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων και των εκτάσεων του δημοσίου, τα ποσοστά από τις δαπάνες συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια (ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΟ κλπ), το φόρο σε επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών, το ποσοστό από πρόστιμα που επιβάλλονται λόγω φοροδιαφυγής, το ποσοστό από πρόστιμα του υπουργείου Εμπορίου και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το ποσοστό από πρόστιμα ανεξάρτητων αρχών, τη θεσμοθέτηση ειδικών πόρων και, τέλος, την πρόθεση δημιουργίας «Ταμείου Εθνικού Πλούτου & Κοινωνικής Ασφάλισης» σύμφωνα με το Νορβηγικό μοντέλο με έσοδα από τον ορυκτό πλούτο (μεταλλεία, ορυχεία, χρυσός, υδρογονάνθρακες κλπ).
ΑΡΙΘΜΟΙ. Απολύτως ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΗΛΙΟΣ». Σύμφωνα με αυτά τον Φεβρουάριο του 2015 ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχονται σε 2.567.649, αυξημένος κατά 3.451 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2015. Τον ίδιο μήνα πληρώθηκαν 4.535.689 συντάξεις (κύριες και επικουρικές) με συνολικό ποσό 2.345.167.827,84 ευρώ και οι συνταξιούχοι ηλικίας 56-65 ετών λαμβάνουν τα υψηλότερα ποσά σύνταξης. Τέλος, ο αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, ανέρχεται σε 170.689 και η δαπάνη σε 57.371.767 ευρώ. Για να καλυφθεί το ύψος των παροχών που προαναφέρθηκαν, προϋπόθεση είναι να εξοικονομηθούν οι αναγκαίοι πόροι, που σήμερα δεν υπάρχουν ή τουλάχιστον δεν έχουν ανακαλυφθεί… Εν τω μεταξύ, έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για «βραδυφλεγή φλόγα» έτοιμη να εκραγεί. Ο ερχόμενος Μάρτιος, θα είναι δύσκολος για τις συντάξεις, γιατί τα ταμεία έχουν στεγνώσει, όπως υποστήριξε προ ημερών ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς!
Οι δανειστές από την πλευρά τους, απαιτούν: το πρωτογενές πλεόνασμα να ανέρχεται σε 3% για το 2015 και 4,5% για το 2016. Να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης άμεσα! Να μειωθούν οι συντάξεις και να ισχύσει η «ρήτρα θανάτου». Επιπλέον ζητούν: να μην αντλούνται χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις συντάξεις, δηλαδή να εκλείψει ο τρίτος εταίρος της κοινωνικής ασφάλισης, να καταργηθεί το ΕΚΑΣ, να παραμείνει ο βασικός μισθός στα 586 ευρώ και η σύνταξη στα 360 ευρώ, να απελευθερωθούν οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και να συρρικνωθεί δραστικά ο δημόσιος τομέας. Όλοι αυτοί οι όροι αποτελούν συνέχεια της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης, μόνο με την προϋπόθεση της παράτασης του μνημονίου και όχι της κατάργησής του.

Η ρύθμιση για τις οφειλές

Ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Στρατούλης ανακοίνωσε την Τετάρτη τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ταμεία. Τα κυριότερα σημεία της είναι τα εξής:

• Υπαγωγή όλων των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων
• Για οφειλές έως 5.000 ευρώ, θα υπάρξει επιτόκιο 0% και για οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ επιτόκιο 0,25%.
• Όποιος οφειλέτης εξοφλήσει εφάπαξ τις οφειλές του θα γίνεται μηδενισμός των προσαυξήσεων. Όποιος εξοφλήσει με 50 δόσεις, θα έχει μείωση προσαυξήσεων κατά 70% και όποιος επιλέξει 100 δόσεις θα έχει μείωση 50%
• Προβλέπεται απώλεια της ρύθμισης για όποιον οφειλέτη δεν καταβάλει τη μία δόση την οποία έχει συμφωνήσει σε διάστημα 12 μηνών
• Η υπαγωγή στη νέα ρύθμιση θα γίνει εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από την 1η Φεβρουαρίου και μετά
• Εάν κάποιος οφειλέτης αποδεδειγμένα δεν μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση λόγω μηδενικού εισοδήματος το 2014, απαλλάσσεται για 12 μήνες και έπειτα, εφόσον έχει αποκτήσει εισόδημα, μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση.


Πηγή : fpress.gr


Είχε "προηγούμενα" ο 47χρονος αρχιφύλακας με αλβανό αρχιμαφιόζο; Τα ερωτηματικά για το καλάσνικοφ και το "παρελθόν" του σε ληστείες τραπεζών



Όσο περνούν οι ώρες και οι δράστες της μαφιόζικης δολοφονίας του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, παραμένουν άφαντοι, οι αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα ώστε να φτάσουν στην λύση του μυστηρίου.

Αυτό που έχει ήδη γίνει γνωστό, είναι πως το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε για την στυγερή δολοφονία στην Στυλίδα δεν ήταν "καθαρό", που σημαίνει ότι είχε χρησιμοποιηθεί και κατά το παρελθόν σε εγκληματική δράση.

Το συγκεκριμένο όπλο είχε "εμφανιστεί" σε απόπειρα διάρρηξης υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας το 2012.

Τότε το χρησιμοποιούσε κατά πάσα πθανότητα σπείρα αλλοδαπών η οποία εισέβαλλε σε τράπεζες και είτε "ξήλωνε" τα ΑΤΜ, είτε με κάποιο τρόπο τα άνοιγε και φυσικά τα άδειαζε.

Η διαδρομή του όπλου

Οι αστυνομικές αρχές, εφόσον αποδείχθηκε ότι το καλάσνικοφ είχε... παρελθόν, προσπαθούν να εξακριβώσουν το πως έφτασε στα χέρια των στυγερών δολοφόνων του 47χρονου αρχιφύλακα, Μάκη Γκαλιμάνη.

Ένα σενάριο είναι το εξής: Κάποιο μέλος της σπείρας που προαναφέραμε, να εξελίχθηκε σε εκτελεστή και να δολοφόνησε τον 47χρονο.

Ένα άλλο ενδεχόμενο, είναι το όπλο απλά να "πέρασε" σε άλλα χέρια...

Πειθαρχικές ποινές η αιτία;

Την ίδια ώρα, στο "μικροσκόπιο" των αρχών έχουν μπει κάποιες διαφορές που ενδέχεται να είχε ο 47χρονος αρχιφύλακας με την αλβανική μαφία.

Αυτό γιατί κατά το παρελθόν, ο Μάκης Γκαλιμάνης είχε επιβάλλει πειθαρχθικές ποινές σε κάποιον Αλβανό κακοποιό, ο οποίος ήταν προστατευόμενος γνωστού Αλβανού αρχιμαφιόζου που κρατείται στις φυλακές.

Ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, η ενέργεια αυτή εξετάζεται επίσης από τους αστυνομικούς, για να εξακριβωθεί αν σχετίζεται με το φολοφονικό χτύπημα στην Στυλίδα.

Η οργισμένοι ανακοίνωση των συναδέλφων του 47χρονου

Παράλληλα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πήραν θέση για το θλιβερό περιστατικό και με ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για "άνανδρη και σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια", ενώ εξαπολύουν και επίθεση ενάντια στα... "μεγάλα κεφάλια" της διοίκησης των φυλακών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Συγκλονισμένοι πληροφορηθήκαμε χθες την εν ψυχρώ δολοφονία του φίλου και συναδέλφου μας Μάκη, ύστερα από ενέδρα που του έστησαν οι φυσικοί αυτουργοί και στυγνοί εκτελεστές που κυριολεκτικά τον γάζωσαν με σφαίρες, έξω από το πατρικό του σπίτι.

Δυστυχώς, το αίμα που έχει κυλήσει εντός και εκτός των φυλακών δεν έχει ικανοποιήσει ακόμα τους ηθικούς αυτουργούς και αυτής της άνανδρης και καλά σχεδιασμένης τρομοκρατικής ενέργειας. Δεν ξεδίψασαν με το αίμα που κύλησε από το λαρύγγι του συναδέλφου μας Γιώργου που δολοφονήθηκε στο Κ.Κ Μαλανδρίνου και πολύ φοβόμαστε ότι ούτε το τρύπιο κορμί με 40 και πλέον σφαίρες του Μάκη, θα τους χορτάσει. Όπως δεν τους χόρτασε η θέα του Σπύρου στο αναπηρικό καροτσάκι. Ούτε το καθημερινό αίμα που χύνετε από τόσους συναδέλφους, θύματα συμπλοκών από κρατουμένους.

Κουραστήκαμε να προειδοποιούμε εδώ και χρόνια ότι οι φυλακές, αυτό το ριμαδιασμένο «σωφρονιστικό σύστημα» όπως επιμένουν να το αποκαλούν, έχει καταρρεύσει. Τίποτα δεν πρόκειται να σταματήσει την βία και την εξαθλίωση ούτε οι ψευτοφυλακές υψίστης μαλάκυνσης! Το σύστημα κράτησης πρέπει να επαναδιατυπωθεί σε άλλη βάση και εξαρχής.

Βαρεθήκαμε να τρώμε ξύλο, να μας φτύνουνε, να μας μαχαιρώνουνε, να μας απειλούνε, να μας βάζουν βόμβες και όλα τα γνωστά συνοδευτικά που τα ακολουθούν. Ήρθε η στιγμή που είχαμε προειδοποιήσει, αλλά όλοι δήθεν δημοκράτες, φιλελεύθεροι σφύριζαν αδιάφορα. Τί έχουν να πουν τώρα οι πολιτικοί, οι Υπουργοί και υπερυπουργοί, οι βουλευτές, οι εισαγγελείς και δικαστές που ορισμένοι εξ αυτών δεν έχουν περάσει ούτε καν έξω από μία φυλακή.
Τι έχουν να πουν οι διάφοροι καλοθελητές – υπερασπιστές που έρχονται στις φυλακές και μας κουνούν επιδεικτικά το δάκτυλο, επειδή μας βλέπουν ως δεσμοφύλακες, βασανιστές και δυνάστες. Τους βολεύει πολύ αυτή η κατάσταση, τους εξυπηρετεί πολύ να παίζουμε αυτόν τον ρόλο. Όμως εμείς με τις καθημερινές μας πράξεις αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να έχουμε αυτόν τον ρόλο.

Τι έχουν να πουν τα μεγαλοστελέχη της σκοτεινής και μεγάλης λεωφόρου Μεσογείων, των Υπουργείων και των κλειστών γραφείων, που αυταρέσκονται να λένε ότι διοικούν τις φυλακές; Διοικούν την τύφλα τους!
Επιμένουμε και λέμε, οι φυλακές της χώρας είναι ένα απέραντο χάος, σε συνθήκες καθημερινού πολέμου. Μόνο που ο πόλεμος αυτός δεν είναι δικός μας, ούτε των κρατουμένων. Είναι ο πόλεμος που προήλθε από την σταδιακή εγκατάλειψη. Είναι ο πόλεμος με τα αθώα θύματα, όπως αθώο θύμα είναι και ο Μάκης.

Δεν θέλουμε να παίζουμε τον ρόλο του εξιλαστήριου θύματος, δεν βασανίζουμε κανένα, διότι το ίδιο το σύστημα μας βασανίζει όλους. Δεν θέλουμε να πηγαίνουμε στην δουλειά σαν πρόβατα που είναι έτοιμα να τα σφάξουν. Δεν θέλουμε να φεύγουμε από την δουλειά τρέχοντας. Δεν θέλουμε να μετέχουμε σε αυτόν τον πόλεμο. Δεν είναι ο ρόλος μας και δεν είναι η δουλειά μας. Δεν είναι δικός μας αυτός ο πόλεμος.

Είμαστε εμείς που διεκδικούμε να ξαναφτιαχτεί ένα νέο σύστημα κράτησης με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην ζωή, στον συνάνθρωπο. Πρέπει να επανέλθει η ειρήνη και μέσα στις φυλακές. Φτάνει το μίσος που έσπειραν σε όλη την κοινωνία.

Δεν ξέρουμε αν το σύστημα αυτό μπορεί να γίνει σωφρονιστικό, ξέρουμε όμως ότι έχει χυθεί πολύ αίμα. Φτάνουν οι επιτροπές, φτάνουν οι εμπειρογνώμονες και οι ειδήμονες. Και μέχρι να φτιαχτεί κάτι καινούριο από τις στάχτες και μέχρι να στεγνώσει το αίμα, αρνούμαστε να παίζουμε το ψευτορολάκι του «σωφρονιστικού υπαλλήλου». Σταματάμε τις τελευταίες προσπάθειες που έκαναν κάποιοι εναπομείναντες υπάλληλοι για να λειτουργούν ανθρώπινα και στοιχειωδώς οι φυλακές.

Τα κλειδιά των φυλακών να παραδοθούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και ας έρθουν όλοι αυτοί να βρουν τις λύσεις. Ας έρθουν αυτοί να δουν το μαύρο χάλι των φυλακών, ας έρθουν έστω και μια μέρα να δούνε πως βγαίνει το μεροκάματα του τρόμου και όχι μόνο όταν τους καλούν κρατούμενοι να έρχονται για μια απλή επίσκεψη, έτσι για τα μάτια του κόσμου.

Ο Μάκης αφήνει πίσω του δύο ορφανά παιδιά, τους χαροκαμένους γονείς του, την οικογένειά του, τους φίλους του και τους συναδέλφους του, που τόσο πολύ τον αγαπούσαμε και ο ίδιος μας ανταπέδιδε αμέριστα την αγάπη του. Ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος, ένας τίμιος και άριστος συν-αδελφός. Κρίμα…

Καλό Παράδεισο Μάκη!", καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή : newsit.gr


Μίκης Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Πές «όχι» στο «Nein» του Σόιμπλε



Μετά τον Μανώλη Γλέζο ο μουσικοσυνθέτης ασκεί κριτική στις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τον Μανώλη Γλέζο και ο Μίκης Θεοδωράκης δημοσίευσε το βράδυ της Κυριακής κείμενο-παρέμβαση για τις ενέργειες της κυβέρνησης, με το οποίο ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα «να καταργήσει άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας».

Παρομοιάζοντας την Αριστερά σαν ένα «άτυχο έντομο που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί» καλεί τον πρωθυπουργό και τους ηγέτες τους ΣΥΡΙΖΑ να εναντιωθούν στην ΕΕ, να πουν «Όχι» στο «Nein» του Βόφλγκανγκ Σόιμπλε, να οχυρωθούν στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφούν αποφασιστικά στον Λαό και στον Εθνικό μας Πλούτο, που κακώς –πολύ κακώς- τον αγνοούν επιδεικτικά. Οχυρωμένοι πίσω από τη δύναμη του Ενωμένου Λαού να προτείνουν Κοινοπραξίες για την αξιοποίηση του Εθνικού μας Πλούτου με αντάλλαγμα οικονομικές συμφωνίες που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των δανειστών μας».

Αναλυτικά κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη

Διάβασα σήμερα (Κυριακή 22 Φεβρουαρίου) το άρθρο του Δελαστίκ με τίτλο «Τους έλιωσαν οι Γερμανοί!» (ιστοσελίδα «ΠΡΙΝ», 21.2.2015), που επιβεβαιώνει τις αντιρρήσεις μου για τη συμμετοχή της ΣΠΙΘΑΣ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012, γιατί όπως είχα δηλώσει τότε, πίστευα ότι ο στόχος για μια Κυβέρνηση της Αριστεράς μέσα στον υπάρχοντα συσχετισμό δυνάμεων αποτελεί πράξη τυχοδιωκτική τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για την ίδια την Αριστερά.

Η εικόνα που σχηματίζει κανείς απ’ αυτό το άρθρο είναι εκείνη του άτυχου εντόμου που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί.

Όπως είναι γνωστό, από την εποχή που τέθηκε η προοπτική του ευρωπαϊκού προσανατολισμού για τη χώρα μας, υπήρξα ο μοναδικός αριστερός ευρωπαϊστής, όταν οι άλλοι (ΠΑΣΟΚ και σύμπασα η Αριστερά) την θεωρούσαν -μαζί με το ΝΑΤΟ, φυσικά- Συνδικάτο του εγκλήματος («ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο»). Τότε όμως είχαμε να κάνουμε με μια διαφορετική Ευρώπη, στον αντίποδα της σημερινής.

Όταν η Ευρώπη άρχισε να παίρνει τη σημερινή της μορφή, ήταν φυσικό να αλλάξω κι εγώ τη στάση μου απέναντί της και να συνδέσω το σημερινό αρνητικό της πρόσωπο με τις αδικίες, τις προσβολές και τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η Ευρώπη ενάντια στον λαό μας στους δύο τελευταίους αιώνες και να θέσω στον εαυτό μου το ερώτημα: «Ως ποιο βαθμό, ως ποιο σημείο θα πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι να εισπράττουμε προσβολές, απειλές και πάσης φύσεως εγκλήματα από μια Ευρώπη στην οποία δεσπόζουν οι Τράπεζες και τα συμφέροντα της Γερμανίας, που έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχη δύναμη με ακόρεστες ορέξεις και με στόχο της υποταγή των λαών της Ευρώπης στη θέλησή της;». Η απάντησή μου ήταν: «Φτάνει πια!».

Το πρόβλημα όμως ήταν, με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε το «ΝΕΙΝ» του Σόϊμπλε με ένα δικό μας «ΟΧΙ». Όποιος έχει διαβάσει την ομιλία μου στην Ακαδημία Αθηνών («Η μόνη λύση»), θα δει μεταξύ άλλων ότι ο Λαός μας που ζει πάνω στο πετσί του τις προσβολές των «Φράγκων», όπως ο ίδιος ονομάζει τους κυρίαρχους δυτικοευρωπαίους και τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, ξεσηκώνεται -στην ουσία επαναστατεί- πολύ δύσκολα.

Κι αυτό γιατί οι «Φράγκοι», από την εποχή των Βαυαρών, φρόντισαν να σχηματίσουν ένα κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικό σύστημα που τους εκπροσωπεί 100%, με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο του Λαού μας σε όλους τους τομείς και με όλα τα μέσα, ενώ παράλληλα έχει διαμορφώσει ένα Σύστημα Εξουσίας Εκφοβισμού και Ελέγχου (Στρατός, Αστυνομία, Κράτος, ΜΜΕ κ.λπ.) με σκοπό να τον διαμορφώνει, δηλαδή να τον παραμορφώνει στα πλέον ευαίσθητα σημεία του, δηλ. στη σκέψη του, τις συνήθειές του, το ήθος του εξουδετερώνοντας την ιστορική και πολιτική του μνήμη, γεγονός που στην ουσία δημιουργεί ένα καθολικό δέος και μια πλήρη εγκατάλειψη κάθε αντίθετης προς το Σύστημα ιδέας κι ακόμα πιο πολύ, πράξης.

Σήμερα με τα Μνημόνια οι Φράγκοι κατόρθωσαν να πτοήσουν περισσότερο ακόμα και από την γερμανική κατοχή τους συμπατριώτες μας.

Να όμως που ο Λαός μας ξεσηκώθηκε μετά το πρώτο Μνημόνιο με τη μορφή μεγάλων και συνεχών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Λίγο πιο πριν, τον Δεκέμβρη του 2010, έγινε η ομιλία μου στο «Ίδρυμα Κακογιάννη». Τι δήλωσα τότε; Ότι αποβλέπω σε ένα Κίνημα Ιδεών. Στη συνέχεια, μετά από την ξαφνική ανάπτυξη της ΣΠΙΘΑΣ, ενέδωσα στις πιέσεις για τη δημιουργία πολιτικής κίνησης με οργανώσεις κ.λπ. Αυτό ήταν το μεγάλο μου λάθος και το ομολογώ. Τα γεγονότα είναι γνωστά και είναι περιττό να επανέλθω.

Όμως οι αρνητικές εξελίξεις που ακολούθησαν, μου δίνουν το δικαίωμα να πω ότι η αρχική μου άποψη, δηλαδή το Κίνημα Ιδεών, ήταν ορθή. Τόσο ορθή, ώστε σήμερα να επανέρχεται δριμύτερη, θα έλεγα, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που φανερώνουν ότι ο Λαός μας αγνοεί ή θέλει να αγνοεί το παρελθόν, ενώ για το παρόν και για το μέλλον είναι παγιδευμένος από την … γοητεία του Συστήματος, που όπως είπα -σύμφωνα με το άρθρο του Δελαστίκ- αυτή η γοητεία οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην αγκαλιά της αράχνης.

Και όμως, υπάρχει ελπίδα. Κι αυτή είναι να βρουν οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ τη δύναμη να πουν έστω και τώρα «ΟΧΙ» στο «ΝΕΙΝ» του Σόιμπλε. Να οχυρωθούν στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφούν αποφασιστικά στον Λαό και στον Εθνικό μας Πλούτο, που κακώς -πολύ κακώς- τον αγνοούν επιδεικτικά. Οχυρωμένοι πίσω από τη δύναμη του Ενωμένου Λαού να προτείνουν Κοινοπραξίες για την αξιοποίηση του Εθνικού μας Πλούτου με αντάλλαγμα οικονομικές συμφωνίες που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των δανειστών μας.

Θα πρέπει όμως, για να ξεκινήσουν αποφασιστικά, να καταργήσουν άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, για την οποία δεν άκουσα ως τώρα να γίνεται λόγος.

Αγαπητέ Αλέξη, μου έγραψες πριν λίγες μέρες ότι είστε έτοιμοι να ματώσετε. Με τα μέτρα που σου προτείνω, δεν πρόκειται να ματώσετε ούτε εσείς ούτε ο Λαός μας. Θα περάσουμε ίσως δύσκολες μέρες μαζί αλλά σκέψου ότι ζούμε στο 2015 και όχι σε εκείνες τις σκοτεινές και επώδυνες εποχές που οι ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές μας αλώνιζαν ανεμπόδιστα, γιατί δεν υπήρχε απέναντί τους δύναμη ικανή να τους σταματήσει.

Σ’ αυτόν τον νέο δρόμο που σου προτείνω, δεν θα ΄μαστε μόνοι μας. Ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει. Η διεθνής κοινή γνώμη είναι μαζί μας. Και στο κάτω-κάτω κανείς, ούτε η Ευρώπη, δεν μας εμποδίζει (νομικά εννοώ) να συνάπτουμε οικονομικές συμφωνίες προς το συμφέρον της χώρας μας.

Αθήνα, 22.2.2015
Μίκης Θεοδωράκης



Πηγή: Protothema.gr 


Εντόπισε πορτοφόλι με 1000 ευρώ χωρίς στοιχεία κατόχου και βρήκε τον ιδιοκτήτη




Σύμφωνα με το Lamiareport.gr το πορτοφόλι που βρέθηκε μέσα στο λεωφορείο, περιείχε 1000 ευρώ

Υπόδειγμα εντιμότητας ήταν ο οδηγός του Αστικού ΚΤΕΛ Λαμίας, που βρήκε πορτοφόλι με χρήματα και το παρέδωσε.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr το πορτοφόλι που βρέθηκε μέσα στο λεωφορείο, περιείχε 1000 ευρώ, και είχε επίσης μέσα μια κάρτα ενός οδοντιάτρου, ωστόσο δεν είχε κανένα άλλο στοιχείο που να παραπέμπει στην ταυτότητα του ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, ο οδηγός του αστικού λεωφορείου δεν τα παράτησε: επικοινώνησε με τον οδοντίατρο και κατάφερε να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη. Τελικά το πορτοφόλι ανήκε σε ένα φοιτητή, που σπουδάζει στη Λαμία, και φυσικά είχε απόλυτη ανάγκη τα χρήματα.

Πηγή: skai.gr


Ζούσε μια κόλαση ο Γιακουμάκης:Τον χτυπούσαν,τον απειλούσαν και τον έβριζαν οι δήθεν φίλοι του



Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του-Μεγάλη κινητοποίηση από τις αρχές και το περιβάλλον του

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου.

Τόσο οι αρχές όσο και οι συγγενείς και φίλοι του νεαρού έχουν επιδοθεί σε κυνήγι στοιχείων ψάχνοντας σπιθαμή προς σπιθαμή τα μέρη όπου σύχναζε ο φοιτητής, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στο διαδίκτυο μέσα από ειδική σελίδα που φτιάχτηκε στο facebook για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η  σχολή Γαλακτοκομίας του ΤΕΙ των Ιωαννίνων που σπούδαζε ο νεαρός ξεκινά μάλιστα από αύριο επίσημη έρευνα για τον Βαγγέλη.

Συγχρόνως και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ξεκινήσει έρευνα αύριο για να διαπιστώσει κατά πόσο υπήρξαν περιστατικά βίας εις βάρος του 20χρονου.

Ζούσε μια κόλαση

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο νεαρός φοιτητής, βίωνε μια κόλαση στην εστία της σχολής του, αφού ήταν στόχος bullying από συμφοιτητές του και είχε πέσει αρκετές φορές θύμα ξυλοδαρμού.

Μάλιστα, τα περιστατικά αυτά, έγιναν αιτία να αλλάξει η συμπεριφορά του Βαγγέλη από πέρσι και να κλειστεί στον εαυτό του, ενώ ζήτησε να φύγει από το δωμάτιο που συγκατοικούσε με δύο συνομηλίκους του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομάδα συμφοιτητών του φέρεται να τον είχε στοχοποιήσει, γατί δεν αποδέχονταν ότι αν και Κρητικός, ήταν χαμηλών τόνων και συνεσταλμένος. Θεωρούσαν ότι επειδή ο Βαγγέλης είναι από το Ρέθυμνο θα έπρεπε να φέρεται «σαν σκληρός άντρας που δεν μασάει με τίποτα».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν ο ξυλοδαρμός του Βαγγέλη πριν από περίπου 10 μήνες, όταν 4 συμφοιτητές του, τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον χτυπάνε λέγοντας του «Εσύ είσαι από την Κρήτη. Θα φέρεσαι σαν Κρητικός».

Μετά το βίαιο αυτό περιστατικό, ο 20χρονος ζήτησε να αλλάξει δωμάτιο και μεταφέρθηκε σε ένα που δεν είχε συγκάτοικο, αλλά η ψυχολογία του έδειχνε εμφανώς πεσμένη, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν την περίπτωση να είχε υποστεί και βασανιστήρια για τα οποία ντρεπόταν να μιλήσει.

Πηγή από τα Γιάννενα κατέθεσε στην αστυνομία ότι «οι φοιτητές της συγκεκριμένης σχολής προέρχονται συνήθως από αγροτικές οικογένειες και είναι πιο σκληραγωγημένοι. Κάνουν πιο εύκολα και πιο σκληρά πειράγματα ο ένας στον άλλο, σε σχέση με μία σχολή στο αστικό κέντρο».


Πηγή : star.gr


Ασυνείδητος οδηγός σκότωσε και εγκατέλειψε 31χρονο μοτοσικλετιστή



Η μηχανή του 31χρονου  συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Δημοσθένους και Μαντζαγριωτάκη στην Καλλιθέα. Οι αρχές αναζητούν τον οδηγό του ΙΧ.

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην Καλλιθέα, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Νεκρός είναι ο 31χρονος οδηγός μοτοσικλέτας, η οποία συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Δημοσθένους και Μαντζαγριωτάκη περίπου στις 03.45 τα ξημερώματα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε το θύμα στον τόπο του δυστυχήματος και αναζητείται από τις αρχές.
Ο άτυχος 31χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.



Σοκ για την Άγκυρα η απόφαση της Λιβύης για απομάκρυση τουρκικών εταιρειών



Σοκ χαρακτηρίζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την απόφαση της κυβέρνησης τους Λιβύης που εδρεύει στο Τομπρούκ  να απομακρύνει τις τουρκικές εταιρείες από όλα τα κρατικά έργα κατηγορώντας την Άγκυρα ότι στηρίζει τους ισλαμιστές που δρουν στην χώρα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η απόφαση λήφθηκε μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Λιβύης. Η κυβέρνηση της Λιβύης κατηγορεί τόσο την Τουρκία όσο και το εμιράτο του Κατάρ ότι υποστηρίζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Την περασμένη βδομάδα η Λιβύη κατηγόρησε την Τουρκία ότι εμπλέκεται στα εσωτερικά της ζητήματα και είχε απειλήσει με απομάκρυνση των τουρκικών εταιρειών από τη χώρα. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κάλεσε την Λιβύη να αποφεύγει τις εχθρικές και αβάσιμες δηλώσεις.

Πριν την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι της Λιβύης, τουρκικές εταιρείες εργάζονταν σε προγράμματα 15 δις δολαρίων στην χώρα και τρεις χιλιάδες Τούρκοι εργάζονταν στην χώρα. Μετά το 2011 πολλές τουρκικές εταιρείες διέκοψαν τις δραστηριότητές τους ενώ κάποιες εταιρείες προσέφυγαν σε διεθνή δικαστήρια ζητώντας τα οφειλόμενα σε αυτές.


Πηγή 


Για πόλεμο προετοιμάζεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν


Να προετοιμάζονται για πόλεμο διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ενόψει των ετήσιων στρατιωτικών γυμνασίων που διεξάγουν από κοινού οι αμερικανικές και νοτιοκορεατικές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια μιας «ιστορικής» ομιλίας ενώπιον της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών της Κορέας ο Κιμ ζήτησε από το γενικό επιτελείο του Λαϊκού Στρατού της Κορέας (APC) να «προετοιμαστεί προκειμένου να απαντήσει σε οποιαδήποτε μορφή πολέμου που θα κηρύξει ο εχθρός» μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Η σύγκληση της επιτροπής ακολουθεί τη διεξαγωγή την περασμένη εβδομάδα μιας στρατιωτικής άσκησης- υπό την επίβλεψη του Κιμ- με σενάριο την επίθεση εναντίον μιας νήσου της Νοτίου Κορέας στην Κίτρινη Θάλασσα.

Τα γυμνάσια της Βορείου Κορέας προέβλεπαν ότι μονάδες πυροβολικού θα αναπτύσσονταν στις νήσους Μου και Τζανγκτζάε, ένα «σημαντικό θερμό μέτωπο» πλησίον των συνόρων με την Νότια Κορεά, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο της Πιονγιάνγκ Korean Central News Agency (KCNA).

Όπως κάθε χρόνο η ένταση κλιμακώνεται πριν από τα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ- Νοτίου Κορέας που αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου.

Πηγή : sigmalive.com


Γιούνκερ: Το να βρίζεις τους Γερμανούς δεν είναι υψηλή τέχνη



«Δεν θα συμβεί έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ», είναι ο τίτλος συνέντευξης του Γιούνκερ στη γερμανική επιθεώρηση «WirtschaftsWoche», στην οποία καταλογίζει στη νέα ελληνική κυβέρνηση λάθη και στους Έλληνες ευθύνες για την κρίση, δεν θεωρεί ωστόσο ότι θα φθάσουμε σε ένα «Grexit».

«Μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να είμαστε σε θέση να συνεννοηθούμε με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα σε ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης για την Ελλάδα. Θα εργαστώ μέρα-νύχτα ώστε να το πετύχουμε και μάλιστα με την απαιτούμενη κοινωνική ισορροπία. Είναι αυτονόητο ότι όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της Ελλάδας πρέπει αν τηρηθούν. Αυτό πρέπει να αποτελεί τη βάση για κάθε νέα συμφωνία», τονίζει.

«Μέχρι τώρα δεν συνάντησα πολύ μεγάλη πείρα. Αλλά δεν πρέπει να βγάλουμε πρόωρα συμπεράσματα από αυτό. Δεν έπεσε από τον ουρανό ποτέ κανένας ειδικός - ούτε στην Ελλάδα», δηλώνει, απαντώντας σε ερώτηση αν οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης είναι «τόσο άπειροι ή απλώς μόνο θρασείς», αλλά τονίζει ότι «πρέπει να υποδεχτούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση φιλικά - αν και υψηλόβαθμοι έλληνες πολιτικοί πλειοδοτούν στην επιλογή των λέξεων».

Όταν ένας πρωθυπουργός «βρίζει τους Γερμανούς δύο φορές σε μια εβδομάδα στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν το θεωρώ αυτό μορφή υψηλής πολιτικής τέχνης, αλλά οδηγεί σε αναγέννηση των δυσάρεστων αισθημάτων. Υπάρχουν πάρα πολλές λάθος δηλώσεις στην Αθήνα, αλλά αυτό θα με τον καιρό θα αλλάξει», επισημαίνει.

Ερωτώμενος αν η ελληνική κυβέρνηση έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, δηλώνει:

«Εξηγώ υπομονετικά ότι η Ευρωζώνη δεν αποτελείται μόνο από μία δημοκρατία, αλλά και από 18 άλλες, τις οποίες πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του. Εξηγώ επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο να ζητήσεις εκπτώσεις από την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, τις οποίες δεν έλαβαν οι ίδιες. Αυτές οι χώρες πέρασαν μέσα από μια «πεδιάδα δακρύων». Ο κόσμος εκεί δεν έχει μεγάλη κατανόηση για το ότι τώρα η Ελλάδα πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση» και ειδικά σε ό,τι αφορά την εξαγγελία για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Διευκρινίζει ότι ο ίδιος δεν ανήκει σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να μειωθεί, αλλά σημειώνει ότι «εάν η Ελλάδα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, τότε στην Ευρώπη θα υπάρχουν έξι χώρες που θα έχουν χαμηλότερο κατώτατο μισθό και οι οποίες πρέπει να πάνε στα Κοινοβούλια τους για να επικυρώσουν το πρόγραμμα για την Ελλάδα. Πρέπει να εξηγηθεί στον κ. Τσίπρα και τους συναδέλφους του ότι δεν πρόκειται για εύκολη διαδικασία. Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα θα είναι υψηλότερος από ό,τι στην Ισπανία ή στη Σλοβακία».

Η εξυπηρέτηση του χρέους είναι σε μερικές χώρες υψηλότερη από ό,τι στην Ελλάδα, τονίζει και προσθέτει: «Όταν η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τότε αυτό σημαίνει ότι στις χώρες με υψηλότερη εξυπηρέτηση χρέους η οικονομική κατάσταση θα έπρεπε να είναι ακόμη λιγότερο βιώσιμη. Προφανώς κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι δεν θα έπρεπε να παίζουν με τη φωτιά».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο βρισκόμαστε κοντά σε μια έξοδο της Ελλάδας από ατύχημα (Grexident) τονίζει:

«Εάν έλεγα ότι αποτελεί πραγματική ανησυχία, αυτομάτως θα καθίστατο πραγματική ανησυχία. Βλέπω την Ελλάδα ως μόνιμο μέλος της ευρωοικογένειας. Δεν μου αρέσουν αυτές οι λεκτικές διαστρεβλώσεις γύρω από το όνομα "Ελλάδα". Πώς θα αποκαλούσαμε μια γερμανική έξοδο; Dexit; Μια έξοδος της Ελλάδας δεν θα συμβεί».

Σε ό,τι αφορά πάντως το εάν κάτι τέτοιο θα το άντεχε η Ευρωζώνη, επισημαίνει:

«Από το 2010, όταν δημιουργήσαμε αντιπυρική ζώνη στην Ευρώπη, δεν υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος από λάθος συμπεριφορά όσο το 2012. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να συμβιβάζεσαι με την προοπτική της εξόδου μιας χώρας από την Ευρωζώνη. Ακόμη και αν ο κίνδυνος είναι μικρότερος από ό,τι στο παρελθόν, υπάρχει ακόμη συστημικό πολιτικό ρίσκο. Εάν έβγαινε μια χώρα, θα είχε αυτό διαβρωτική επίδραση στην Ευρωζώνη. Κερδοσκόποι θα επιτίθεντο σε μια χώρα για την οποία θα πίστευαν ότι θα είχαν κέρδη αν προκαλούσαν την έξοδό της».

Αναφερόμενος στην κακή διάθεση που υπάρχει μεταξύ των Ελλήνων για τα προγράμματα διάσωσης, υποστηρίζει ότι «στα προγράμματα της τρόικας περιλαμβάνονται μέτρα που έχουν αφαιρέσει από τον μέσο Έλληνα την διάθεση για ζωή» και προσθέτει ότι «ποτέ δεν δημιουργήθηκε ατμόσφαιρα νέου ξεκινήματος, διότι ο κάθε Έλληνας είχε την αίσθηση ότι είχε πληγωθεί η αξιοπρέπειά του, συνέβαινε ότι κάτι άδικο», ενώ οι άνθρωποι στην Ελλάδα πιστεύουν ότι δεν ευθύνονται για τα προβλήματα στη χώρα τους.

«Δεν ήταν όμως οι Ολλανδοί ή οι Γερμανοί που ψήφιζαν για πάνω από 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ευθύνη είναι και στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και δεν μπορούν να την αγνοήσουν», τονίζει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την λειτουργία του ελληνικού κράτους, αναφέρει ότι «το κράτος στην Ελλάδα λειτουργεί λιγότερο καλά από ό,τι αλλού» και υπενθυμίζει ότι «η Ελλάδα δεν έχει πχ. Κτηματολόγιο», ενώ «πέρα από αυτό, υπάρχει διαφθορά σε όλα τα επίπεδα», για να καταλήξει παρατηρώντας ότι «η Ελλάδα έχει την τάση όλα αυτά να τα ξεχνάει».

Ο ίδιος πάντως επισημαίνει ότι καταβάλλεται τώρα προσπάθεια να εξοπλιστεί διοικητικά το ελληνικό κράτος.

«Πρέπει να δοθεί βοήθεια με διάφορες μορφές. Η είσπραξη των φόρων παραμένει πρόβλημα το οποίο είναι δύσκολα κατανοητό από τους βορειοευρωπαίους. Δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση έναντι του ίδιου του κράτους σου, όταν πολίτες, κατά τον προεκλογικό αγώνα, σταματούν να πληρώνουν φόρους διότι περιμένουν ότι, υπό τον κ. Τσίπρα, δεν θα πρέπει πλέον να πληρώσουν. Αλλά κάτι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Περιμένω ότι τώρα θα υπάρξει ένα διάλειμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο όμως δεν πρέπει να κρατήσει πάρα πολύ», τονίζει.


Πηγή : Nooz.gr


Πανούσης: Αν οι Ευρωπαίοι δεν μας καταλαβαίνουν, να σπάσουμε τη συνθήκη Σένγκεν - «ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ 300.000 ΜΕΤΑΝΑΤΑΣΤΕΣ»




Ακόμα και «σπάσιμο» της συνθήκης Σένγκεν προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα.

«Αν οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τι τους λέμε, τότε να σπάσουμε τη συνθήκη Σένγκεν και να δώσουμε χαρτιά σε 300.000 μετανάστες που θα διαχυθούν στην Ευρώπη» είπε μιλώντας χθες το βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Πανούσης διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι προσωπική του άποψη.

«Θα χρειαστούν δύο χρόνια για να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνου και τότε θα έχουμε 2,5 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Πανούσης.



Πηγή:.iefimerida.gr


Bild: Οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν τουλάχιστον 7 δισεκ. ευρώ στην Ελλάδα



Η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει έως σήμερα το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση θα επιτρέψει στην Αθήνα να συγκεντρώσει έσοδα που θα ξεπερνούν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία για το δημοσίευμά της επικαλείται πληροφορίες από πηγές κοντά στην ελληνική κυβέρνηση, οι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η Αθήνα, περιλαμβάνουν την πάταξη του λαθρεμπορίου της βενζίνης και των τσιγάρων, από όπου το ελληνικό κράτος θα συγκεντρώσει αντίστοιχα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ και 800 εκατομμύρια ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να συγκεντρώσει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών και των ολιγαρχών, καθώς επίσης άλλα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω της είσπραξης των ανεξόφλητων φορολογικών οφειλών των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής Bild.

Συνολικά και σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η Αθήνα στοχεύει στη συγκέντρωση περίπου 7,3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έσοδα.

Η Αθήνα πρέπει να υποβάλει μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ έναν κατάλογο για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει στη βάση της συμφωνίας που εγκρίθηκε με τους εταίρους της κατά το Eurogroup της περασμένης Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

Πηγή : e-typos.com


29 δισεκατομμύρια πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα στο 2015




ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΝΕΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ  είναι το ποσόν π[ου χρωστά και  θα πρέπει να αποπληρώσει η χώρα μας μέσα στο 2015 σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Η αμερικανική εφημερίδα έχει καταρτίσει μια λίστα με τις μηνιαίες οφειλές της Ελλάδας, με τον πρώτο «λογαριασμό» να λήγει στις 6 Μαρτίου και τον τελευταίο στις 21 Δεκεμβρίου.
Η μεγαλύτερη δόση ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ και πρόκειται για την αποπληρωμή ομολόγων στην ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.



Οι αναλυτικοί πίνακες με τον Δανειστή, την Ημερομηνία Οφειλής, το Ποσό Οφειλής και το Επιτόκιο.

Από τις 6 Μαρτίου έως τις 8 Μαΐου, η κυβέρνηση θα χρειαστεί 10.378.729.024 ευρώ


Από 12 Μαΐου έως 20 Ιουλίου θα πρέπει να αποπληρωθούν 11.606.843.685 ευρώ



Από 12 Μαΐου έως 20 Ιουλίου, η κυβέρνηση θα χρειαστεί 11.606.843.685 ευρώ


Από 7 Αυγούστου έως 21 Δεκεμβρίου, πρέπει να πληρωθούν 7.361.733.340 ευρώ




Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό, μείωσε στους τρεις και έβαλε «φωτιά» στην κορυφή


Σε ένα ντέρμπι που προηγήθηκαν επεισόδια στη βόλτα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο χορτάρι και… κυνηγητό σε Περέιρα και παίκτες του Ολυμπιακού, ένας ανώτερος Παναθηναϊκός, νίκησε τους «ερυθρόλευκους» με 2-1 χάρη στα παιδαριώδη αμυντικά «ερυθρόλευκα» λάθη και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους τρεις βαθμούς, 9 αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Νέα κακή εικόνα για τους Πειραιώτες σε ντέρμπι, καθώς για άλλη μια φορά δεν δικαιολόγησαν την ποιότητά τους.

Οι «πράσινοι» ήταν οι μεγάλοι νικητές της 25ης αγωνιστικής, χάρη στο αυτογκόλ του Μασουακού στο 49' και του Πέτριτς στο 78'. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντομίνγκες με σουτ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα και χάρισε στον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό η εμφάνιση του οποίου δεν είχε πολλές διαφορές με αυτή στο «Ολιμπίσκι» του Κίεβου, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης με την Ντνίπρο. Εάν εξαιρέσει κανείς την φάση του Ντουρμάζ στο 47΄, η ομάδα του Περέιρα δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ενός τόσο μεγάλου αγώνα.

Το τυχερό γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός έδωσε «φτερά» στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, η οποία έδειξε σε γενικές γραμμές ότι ήθελε τη νίκη περισσότερο από τον αντίπαλό της και τελικά την πήρε, μπαίνοντας για τα καλά στη μάχη του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα στα πρώτα λεπτά και στο 8΄ είχε την πρώτη του προσπάθεια προς την εστία των «πρασίνων», με το σουτ του Μανιάτη να κοντράρει στο Ζέκα και να μπλοκάρει ο Στιλ. Η «απάντηση» των «πρασίνων» ήρθε στο 12΄ με το φάουλ έξω από την περιοχή, που εκτέλεσε ο Νάνο κι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Το ντέρμπι είχε ένταση, πάθος και δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά ποιοτικά ήταν τραγικό με πολλά λάθη από τους παίκτες και των δύο ομάδων και καμία σημαντική φάση στην περιοχή των Στιλ και Ρομπέρτο.

Μετά το ημίωρο οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο και προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών, που προτίμησαν στο διάστημα αυτό να μη ρισκάρουν μιας κι έβλεπαν ότι ο αντίπαλος δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός και το μηδέν στην άμυνα δεν τους... ενόχλησε διόλου.

Στο 34΄ ο Καρέλης βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά λειτούργησε ατομικά και αντί να γυρίσει στο Μπεργκ που ήταν μόνος του στο ύψος του πέναλτι προτίμησε να τελειώσει την φάση με αδύναμο σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Ρομπέρτο. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ζέκα βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή και πλάγια, έπιασε το σουτ που κατέληξε ψηλά άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ντουρμάζ βρέθηκε απέναντι από τον Στιλ στο 47΄ και με σχεδόν εξουδετερωμένο το γκολκίπερ των «πρασίνων» έστειλε τη μπάλα άουτ! Κι ενώ οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που «άγγιξαν» το γκολ, ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που προηγήθηκε στο 49΄, με το αυτογκόλ του Μαζουακού μετά το γύρισμα του Πράνιτς (1-0).

Το παιχνίδι μετά το γκολ... άνοιξε για τα καλά και στο 50΄ το σουτ του Λαγού βρήκε στο πόδι αμυντικού του Ολυμπιακού και κατέληξε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά ο Μήτρογλου βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά το τελείωμά του ήταν τραγικό. Το γκολ έδωσε την ευκαιρία στους «πράσινους» να οπισθοχωρήσουν και να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Σε δύο φάσεις, 63΄ και 69΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τους Πέτριτς και Μπεργκ (κεφαλιά άουτ).

Η κεφαλιά του Μήτρογλου στο 70΄ βρήκε το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού κι έφυγε άουτ, στην πρώτη ευκαιρία των Πειραιωτών μετά το γκολ που δέχθηκαν. Το ντέρμπι ουσιαστικά τελείωσε στο 78΄, όταν μετά τη λάθος συννεόηση ανάμεσα στους Σαντάνα και Μιλιβόγιεβιτς, ο Πέτριτς πήρε τη μπάλα και με μονοκόματο σουτ «έγραψε» το 2-0.

Τελικά, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντομίνγκες με δυνατό σουτ μείωσε σε 2-1, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για τίποτα περισσότερο και το «τριφύλλι» πανηγύρισε την 11η συνεχόμενη νίκη του.

Διαιτητής: Αν.Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Καρέλης, Λαγός, Νάνο, Ζέκα, Σίλντενφελντ - Σαντάνα, Χάρα, Μανιάτης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Λαγός (76΄ Μέντες), Πράνιτς, Ζέκα, Πέτριτς (90΄ Κλωναρίδης) , Καρέλης (62΄ Ατζαγκούν), Μπεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Β.Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (65΄ Χάρα), Ντουρμάζ (85΄ Αφελάι), Ντοσεβί (75΄ Τσόρι Ντομίνγκες), Μήτρογλου.


Πηγή 


Τίποτα δεν λύθηκε στο Eurogroup, λέει ο Πολ Κρούγκμαν



Με τον τίτλο «Δελφικό διάβημα», ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, σχολιάζει στους Times της Νέας Υόρκης, τη συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «τίποτα ουσιαστικό δεν επιλύθηκε».

Ο Κρούγκμαν υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα μοιάζει να έχει υποχωρήσει σε λεκτικό επίπεδο: όσα αναφέρονται για τη δημοσιονομική προσαρμογή έχουν γυρίσει στη γραμμή του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, κάτι που η Γερμανία μπορεί να ισχυριστεί ότι αποτελεί δέσμευση για τη διατήρηση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4,5%.

» Αλλά η Ελλάδα προφανώς μπορεί να πει ότι η συμφωνία προσφέρει ευελιξία, δηλαδή να ισχυριστεί πως δεν έχει συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο.»

«Έτσι, είμαστε σε ένα περίεργο σημείο: μοιάζει με ήττα για την Ελλάδα, αλλά αφού τίποτα ουσιαστικό δεν επιλύθηκε, αυτό είναι μόνο μια ήττα αν οι Έλληνες την αποδεχθούν ως ήττα, πράγμα που σημαίνει ότι τίποτα απολύτως δεν επιλύθηκε ξεκάθαρα. Και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι ένα καλό αποτέλεσμα- χρόνος για την Ελλάδα να συγκεντρωθεί.»

Καταλήγοντας, λέει ότι θυμήθηκε ένα παλιό αστείο, ελαφρώς παραλλαγμένο: τι παίρνεις αν διασταυρώσεις έναν 'νονό' με μια ομάδα υπουργών Οικονομικών; Κάποιον ο οποίος σου κάνει μια προσφορά που δεν μπορείς να καταλάβεις.

Newsroom ΔΟΛ


Βίντεο του Ισλαμικού Κράτους με αιχμάλωτους Πεσμεργκά μέσα σε κλουβιά


Βίντεο που φέρεται να δείχνει αιχμάλωτους Κούρδους Πεσμεργκά μέσα σε κλουβιά έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος, απειλώντας με αντίποινα τους Κούρδους που μάχονται τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία.

Το βίντεο, που εντοπίστηκε από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE), θυμίζει το βίντεο με τον Ιορδανό πιλότο που η ακραία ισλαμιστική οργάνωση έκαψε ζωντανό μέσα σε ένα παρόμοιο κλουβί, στη Συρία.

Στο σημερινό βίντεο εικονίζονται 21 όμηροι που -όπωςυποστηρίζεται - είναι 16 Πεσμεργκά, δύο αξιωματικοί του ιρακινού στρατού και τρεις αστυνομικοί από το Κιρκούκ, μια πόλη που απέχει 240 χλμ. βορείως της Βαγδάτης.

Δεν διευκρινίζεται ούτε ο τόπος ούτε το πότε γυρίστηκαν οι σκηνές αυτές. Κουρδικές πηγές ανέφεραν ότι πιθανότατα το βίντεο τραβήχτηκε πριν από μία εβδομάδα στην κεντρική αγορά της περιοχής Χαουίτζα την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι 21 όμηροι, που είναι ντυμένοι με πορτοκαλί στολές, οδηγούνται στα κλουβιά σε έναν χώρο που περιβάλλεται από τσιμεντένιους τοίχους. Μπροστά στο καθένα από αυτά στέκουν ένοπλοι κουκουλοφόροι άνδρες του Ι.Κ.. Ένας γενειοφόρος που φορά λευκό τουρμπάνι απευθύνεται στους πεσμεργκά και τους καλεί να σταματήσουν τον αγώνα τους εναντίον του Ι.Κ.. "Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχετε αυτήν την τύχη, είτε στα κλουβιά είτε κάτω από το χώμα", απειλεί ο τζιχαντιστής.

Στη συνέχεια τα κλουβιά με τους αιχμαλώτους φορτώνονται σε ανοιχτά φορτηγά που "παρελαύνουν" σε έναν δρόμο, ανάμεσα σε δεκάδες κατοίκους και ένοπλους άνδρες.
Στο βίντεο δεν εξαπολύονται συγκεκριμένες απειλές εναντίον των ομήρων. Ωστόσο στο τέλος του, εμφανίζονται οι αιχμάλωτοι γονατισμένοι και πίσω από τον καθέναν στέκει ένας μασκοφόρος που κρατά αυτόματο όπλο ή ρεβόλβερ.

Ένας διοικητής των πεσμεργκά του Κιρκούκ, ο στρατηγός Χιγιόουα Ρας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι όμηροι αιχμαλωτίστηκαν στις 31 Ιανουαρίου "όταν οι Κούρδοι μαχητές απώθησαν μια τρομοκρατική επίθεση του Ι.Κ." με στόχο το Κιρκούκ.

Από τον Ιούνιο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στο βόρειο και το δυτικό Ιράκ. Στα τέλη Ιανουαρίου εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση για να καταλάβει την πόλη όπου έχουν τη βάση τους οι πεσμεργκά μετά την αποχώρηση των Ιρακινών στρατιωτών έναν μήνα νωρίτερα.


Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο


Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων




Θα σταλεί την Καθαρά Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Συνεχίζεται η ανταλλαγή κειμένων και απόψεων μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών προκειμένου να καταρτιστεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων, την οποία η Αθήνα θα αποστείλει στις Βρυξέλλες την Καθαρά Δευτέρα.

Η ελληνική πλευρά θα καταθέσει ακόμα και αργά το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας το κείμενο των προτάσεών της και το πρωί της Τρίτης το Euroworking Group με τη συμμετοχή της Κριστίν Λαγκάρντ, του Πιερ Μοσκοβισί και του Μάριο Ντράγκι θα κρίνει τις ελληνικές προτάσεις. Εφόσον, η ελληνική λίστα εγκριθεί, τότε το απόγευμα της ίδιας μέρας, το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης θα δώσει και επισήμως το «πράσινο φως» στο ελληνικό αίτημα παράτασης της Σύμβασης.

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη λίστα που καταρτίζεται θα περιλαμβάνονται δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο Τομέα και μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Mega, στη λίστα θα περιλαμβάνονται αλλαγές από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, δεσμεύσεις για περαιτέρω ανεξαρτησία της γγ Δημοσίων Εσόδων, ενώ θα γίνεται αναφορά για την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων.

Για μεταρρυθμίσεις «κυρίως δομικής φύσης» έκανε λόγο κυβερνητικός αξιωματούχος και στους Financial Times. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνεται αναφορά σε τρόπους αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου σε καύσιμα και τσιγάρα, που -κατά τις εκτιμήσεις- θα μπορούσε να αποφέρει 2 δισ. ευρώ έως 2,5 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία.

Πάντως, τα μέτρα δεν θα είναι κοστολογημένα, αλλά αυτό δεν αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα. Ωστόσο, οι θεσμοί αναμένεται να επιμείνουν κάποιες από τις παρεμβασεις να είναι εναρμονισμένες με τις κατευθύνσεις που είχαν καταγραφεί και συμφωνηθεί στο πρόγραμμα που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα που καταρτίζεται δεν θα περιέχονται θέματα που αφορούν το εργασιακό, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, το ασφαλιστικό, τη ρύθμιση των 100 δόσεων, το πάγωμα των πλειστηριασμών και τις επαναπροσλήψεις των καθαριστριών και άλλων υπαλλήλων του Δημοσίου, καθώς αυτά θεωρούνται ζητήματα εσωτερικής πολιτικής.


Πηγή : tovima.gr