Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Σοκάρει νέα έρευνα για τον καρκίνο- "Στόχος" 1 στους 2 ανθρώπους παγκοσμίως



Απειλητικό είναι το συμπέρασμα μια νέας έρευνας στη Βρετανία σχετικά με τον καρκίνο, σύμφωνα με την οποία ένας στους δύο ανθρώπους κάποια στιγμή στη ζωή του θα νοσήσει από την ασθένεια.
Μολονότι η έρευνα περιορίζεται αποκλειστικά στη Βρετανία, εντούτοις, είναι ενδεικτική για το βαθμό εξάπλωσης του καρκίνου στον πλανήτη και την δυσκολία αντιμετώπισής του. Αφετέρου πάντως, οι άνθρωποι τείνουν να εξοικειωθούν περισσότερο μαζί του, ενώ το ενθαρρυντικό είναι ότι αν και τόσοι άνθρωποι θα εμφανίσουν τη νόσο, πολλοί τελικά δεν θα πεθάνουν από αυτήν, αλλά από άλλα αίτια.
Ενόσω αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής διεθνώς και με δεδομένο ότι ο καρκίνος είναι κυρίως μια ασθένεια της τρίτης ηλικίας (πάνω από το 60% των περιστατικών αφορά άτομα άνω των 65 ετών), αυξάνεται διαχρονικά το ποσοστό των ανθρώπων που θα εμφανίσουν τη νόσο.
Στους αντίποδες οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι διαχρονικά αυξάνονται επίσης τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών, οπότε σιγά-σιγά ο καρκίνος ή τουλάχιστον μερικές μορφές του, τείνει να εξελιχθεί σε μια χρόνια πάθηση, όχι κατ’ ανάγκη θανατηφόρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν οι μισοί καρκινοπαθείς ζουν πλέον για πάνω από δέκα χρόνια.
Η ανακάλυψη νέων φαρμάκων και οι σωστές αλλαγές στον τρόπο ζωής όπως διακοπή καπνίσματος, σωματική άσκηση, έλεγχος βάρους, υγιεινή διατροφή, ψυχική χαλάρωση κ.α., μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο κατά 30-50%.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή Πίτερ Σασιένι του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, που έκαναν τη δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό για θέματα καρκίνου «British Journal of Cancer», σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, εκτιμούν ότι ο κίνδυνος διαφέρει ανάμεσα στα δύο φύλα: σχεδόν το 54% των ανδρών θα εμφανίσουν καρκίνο έναντι 48% των γυναικών.
Οι συχνότερες μορφές του καρκίνου στο μέλλον θα παραμείνουν ο καρκίνος του προστάτη και του μαστού, ενώ διαχρονική αύξηση παρουσιάζουν ο γαστρεντερικός καρκίνος, ο καρκίνος του στόματος και του λαιμού.


Πηγή: reporter.gr


Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει Ζωή Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της Βουλής



Τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο της Βουλής θα στηρίζει το ΠΑΣΟΚ με απόφαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, έπειτα από εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που αναπτύχθηκε, το ΠΑΣΟΚ θέλει:

Να σηματοδοτήσει την ανάγκη σεβασμού της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας
Να υπογραμμίσει την ανάγκη και να εκφράσει την ευχή η νέα Πρόεδρος της Βουλής να κινηθεί στο επίπεδο του αξιώματός της, υπερβαίνοντας τους οιωνούς της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρου του, αποφάσισε ομόφωνα να καταψηφίσει την πρόταση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξέλεξε νέο γραμματέα, τον βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκο, ενώ ο προκάτοχός του Παναγιώτης Ρήγας τοποθετήθηκε διευθυντής της ΚΟ.




Νέα Υόρκη: Εξι νεκροί, 12 τραυματίες σε σύγκρουση τρένου με Ι.Χ.


Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι επτά πολύ σοβαρά, όταν επιβατηγό τρένο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στην πόλη Γουάιτ Πλέινς, βόρεια της Νέας Υόρκης.

Το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 18:30 τοπική ώρα (01:30 ώρα Ελλάδας) στη Βαλχάλα, περίπου 10 χλμ. βόρεια του κέντρου της Νέας Υόρκης.

Πέντε από τα θύματα επέβαιναν στο τρένο ενώ νεκρός είναι και ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για επτά νεκρούς, αλλά σε νεότερες δηλώσεις του στο CBS ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι οι νεκροί είναι έξι, πέντε επιβάτες και ο οδηγός.

Οι τραυματίες είναι 15, εκ των οποίων οι επτά νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης.

Τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης πρόβαλαν εικόνες του αυτοκινήτου που τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ πυκνός καπνός αναδυόταν από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

Στο τρένο επέβαιναν τουλάχιστον 750 άνθρωποι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί από τους επιβάτες βρίσκονταν παγιδευμένοι και δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από το τρένο τη στιγμή που άλλοι απ’ έξω τους προειδοποιούσαν ότι είχε ξεσπάσει φωτιά.




Πηγή : tovima.gr


Ολάντ: Σεβαστή η ψήφος των Ελλήνων, αλλά υπάρχουν και οι κανόνες



Η νέα κυβέρνηση, με καθαρή εντολή, εργάζεται από την πρώτη ημέρα για μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία με την Ευρώπη για την Ελλάδα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά τη συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ. Έχουμε συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα που δεν απειλεί την Ευρώπη, σημείωσε.

Ο έλληνας πρωθυπουργός εξεφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι στις επαφές των τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση έχει βρει ευήκοα ώτα στις προτάσεις της για την ελάφρυνση του χρέους.

Από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σημείωσε πως ναι μεν υπάρχει σεβασμός στην ψήφο των Ελλήνων, που σημαίνει ότι η λιτότητα ως μόνη πραγματικότητα και ως μόνη προοπτική δεν είναι πλέον ανεκτή, αλλά υπάρχει και ο σεβασμός στους κανόνες της ΕΕ.

Αναλυτικότερα, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως η μόνη μέθοδος για μια νέα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της είναι ο διάλογος και πως η Γαλλία είναι διατεθειμένη να παίξει ρόλο σε αυτό, πάντα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημείωσε ότι πρέπει να οριστεί ένα πλαίσιο χρηματοοικονομικό με διάλογο διαφανή και σε συνθήκες ηρεμίας, ενώ σε διμερές επίπεδο είπε ότι «είμαστε στη διάθεση της Ελλάδας» για μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις γαλλικών εταιρειών σε ελληνικό έδαφος.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τη Γαλλία να παίξει τον ιστορικό της ρόλο στην αναζήτηση των ιδεών του Διαφωτισμού στην σύγχρονη Ευρώπη, όπου «η κοινή λογική έχει παραχωρήσει τη θέση της στην ιδεοληψία».

Η Γαλλία είναι παράγων σταθεροποίησης και οφείλει να ενώσει δυνάμεις, συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Συμπλήρωσε ότι η σταθερότητα στην Ευρώπη απαιτεί αλλαγή πολιτικής, μια νέα συμφωνία που θα κάνει στροφή προς την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας πως η νέα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα, που δεν απειλεί την Ευρώπη. Σημείωσε πως η ΕΕ είναι το κοινό μας σπίτι, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες συγκατοίκησης, όπου όλοι είναι ισότιμα μέλη, δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Στις επαφές μας, συνέχισε, καταθέσαμε μια πρόταση ρεαλιστική, που θα δώσει ανάσα στη χώρα για να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να γίνει το κράτος αξιόπιστο και η δημόσια διοίκηση λειτουργική.

Επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή και το πελατειακό κράτος, ενώ για το χρέος είπε ότι πρέπει να βρεθε μαι κοινά αποδεκτή λύση, για να φύγει η Ελλάδα από την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση.

«Είμαι σίγουρος ότι έχουμε βρει ευήκοα ώτα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Νένα Σώκου


Newsroom ΔΟΛ


Θλιβερά νέα: Ξεπερνούν τους 60.000 οι άστεγοι στην Νέα Υόρκη



Τον αριθμό ρεκόρ των 60.352 έφτασαν οι άστεγοι στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014, όταν ανέρχονταν σε 53.61 άτομα. Μάλιστα τα τέσσερα πέμπτα του πληθυσμού των αστέγων αποτελούν οικογένειες.

«Αυτή τη νύχτα, 60.352 άνθρωποι θα κοιμηθούν στα καταφύγια της πόλης, ανάμεσά τους περισσότερα από 25.000 παιδιά», ανακοίνωσε την Τρίτη ο Συνασπισμός για τους Άστεγους στην ιστοσελίδα του.

Ο υποδιευθυντής του συνασπισμού, Πάτρικ Μάρκι κάνει λόγο για «ιστορική κρίση των ανέργων στη Νέα Υόρκη», την οποία ο νυν δήμαρχος κληρονόμησε από τον προκάτοχό του και επιδεινώθηκε περισσότερο, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Μπιλ ντε Μπάζιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λόγοι που προκάλεσαν την αύξηση αυτή είναι η έλλειψη φθηνών κατοικιών, η πολιτική του πρώην δημάρχου Μάικλ Μπλούμπεργκ όσον αφορά το επίδομα κατοικίας και το γεγονός ότι αυτά τα επιδόματα για την κατοικία δεν αποκαταστάθηκαν για τις οικογένειες των αστέγων.

«Δεσμευόμαστε να τελειώνει το θέμα με τους βετεράνους χρόνια άστεγους έως το τέλος του έτους. Εκείνοι που αγωνίστηκαν για να προστατεύσουν την ελευθερία μας στο εξωτερικό δεν πρέπει ουδόλως να μείνουν χωρίς σπίτι», δήλωσε, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο εν λόγω θέμα.

εσμεύτηκε επίσης να διαθέσει 10.000 κοινωνικές κατοικίες σε συνταξιούχους που «εσμεύτηκε επίσης να διαθέσει 10.000 κοινωνικές κατοικίες σε συνταξιούχους που «το αξίζουν να αποσυρθούν με αξιοπρέπεια και δεν μπορούν να πληρώσουν «φυσιολογικά» ενοίκια στη Νέα Υόρκη», τα οποία μπορεί να ξεπερνούν τα 10.000 δολάρια για ένα τριάρι σε ορισμένες συνοικίες του Μανχάταν.


Πηγή : star.gr


Επιμένει η Γερμανία στην λιτότητα για την Ελλάδα : Reuters: «Όχι» σε όλα από τη Γερμανία



Την ανάκληση όλων των δεσμεύσεων για κατάργηση μέτρων λιτότητας που έχουν γίνει μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ζητά η Γερμανία για την Ελλάδα, σύμφωνα με έγγραφο που ήλθε στη γνώση του πρακτορείου Reuters και θα συζητηθεί στο Euro-working Group της Πέμπτης.

Την ανάκληση όλων των δεσμεύσεων για κατάργηση μέτρων λιτότητας που έχουν γίνει μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, και την επιστροφή στις πολιτικές που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, ζητά η Γερμανία για την Ελλάδα, σύμφωνα με έγγραφο που ήλθε στη γνώση του πρακτορείου Reuters.

Το έγγραφο θα συζητηθεί στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Euro-working Group, αύριο Πέμπτη, όπου θα τεθεί επί τάπητος η αντίδραση της ευρωζώνης στις προτάσεις της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους και την αλλαγή των πολιτικών λιτότητας.

Το έγγραφο υπογραμμίζει πως η Αθήνα δεν πρέπει να αλλάξει γραμμή πουθενά σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τις δημοσιονομικές περικοπές που είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση, με στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών.

Καθιστά δε σαφές πως το Βερολίνο είναι σαφώς υπέρ της διατήρησης της τρόικα.

Μεταξύ άλλων, το Βερολίνο φέρεται να ζητά τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων λιμανιών, μονάδων ενέργειας και ακινήτων αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων για την άντληση εσόδων 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2015.

Παράλληλα, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς και των φορολογικών και στατιστικών Αρχών της χώρας.

«Το Eurogroup χρειάζεται μια σαφή και εμπροσθοβαρή δέσμευση από την Ελλάδα που να διασφαλίζει την πλήρη εφαρμογή των βασικών μεταρρυθμιστικών μέτρων που είναι αναγκαία για να διατηρηθεί εντός τροχιάς το πρόγραμμα», επισημαίνεται στο έγγραφο.

«Στόχος είναι η συνέχιση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας που έχει συμφωνηθεί, η κάλυψη σημαντικών τομέων όπως η διοίκηση των εσόδων, η φορολόγηση, η διαχείριση των δημοσιονομικών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η υγεία, οι συντάξεις, η εκπαίδευση και η καταπολέμηση της διαφθοράς», προσθέτει.

Η θέση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας δεν έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και επισήμανε ότι το Βερολίνο αναμένει το ολοκληρωμένο ελληνικό σχέδιο.

Διευκρίνισε δε ότι το ζήτημα της Ελλάδας δεν συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο Μάρτιν Γιέγκερ, εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέλαβε ότι το Βερολίνο απορρίπτει το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ενώ διευκρίνισε ότι η πιστωτική γραμμή δεν αποτελεί για την ώρα επιλογή και τόνισε ότι προϋπόθεση για τη γερμανική στήριξη είναι η Ελλάδα να βρίσκεται σε πρόγραμμα.


Πηγή: skai.gr


Βούλευμα - καταπέλτης κατά της Χρυσής Αυγής



Με βαριές κατηγορίες για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, το Συμβούλιο των Εφετών κατά πλειοψηφία παραπέμπει σε δίκη το σύνολο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτιά της στις εκλογές του 2012 και πρωτίστως τον επικεφαλής του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Οι δικαστές με αδιάσειστα στοιχεία, που βασίζονται στα ευρήματα των πολύμηνων ανακρίσεων, κρίνουν ότι ο σκληρός πυρήνας της ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος.

Ενα μέλος του Συμβουλίου, ο εφέτης Νικόλαος Σαλάτας, μειοψήφησε εκφράζοντας την άποψη ότι δεν μπορεί ο σκληρός πυρήνας της ΧΑ να θεωρηθεί εγκληματική οργάνωση και επικαλείται τη σύμβαση του Παλέρμο, που αξιώνει οικονομικό όφελος και οικονομικό κίνητρο για να χαρακτηριστεί μια ομάδα ως εγκληματική οργάνωση.

Η θέση του, όπως επίσης και η μειοψηφία του για το αδίκημα της οπλοκατοχής, ουσιαστικά, αν πλειοψηφούσαν, θα οδηγούσαν σε επιεικέστερη μεταχείριση κυρίως των βουλευτών της ΧΑ και κυρίως εκείνων που ανήκουν στον σκληρό της πυρήνα.

Επίσης με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου σε δίκη παραπέμπονται άλλα 52 στελέχη της ΧΑ για δεκάδες επιθέσεις με κορωνίδα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για την οποία παραπέμπεται ομόφωνα ως φυσικός αυτουργός ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Πιο αναλυτικά:

Οι δικαστές αποδίδουν - και αυτό έχει μεγάλη σημασία- την βαριά κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση στο σύνολο της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της ΧΑ καθώς κρίνουν με στοιχεία ότι όλοι οι βουλευτές της μετείχαν στον σκληρό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης και κατείχαν υψηλές θέσεις στην κομματική ιεραρχία.

Η τεκμηρίωση της κατηγορίας, παρά το γεγονός, ότι η απόφαση των δικαστών ελήφθη κατά πλειοψηφία, θέτει τέλος στα σενάρια περί ανυπόστατων κατηγοριών και πολιτικών διώξεων που διατείνονται κατά καιρούς από βουλευτές και στελέχη της ΧΑ.

Ωστόσο, η άποψη που διατυπώνεται από τον ένα δικαστή που μειοψήφησε στο σκέλος που αφορά την απόδοση της κατηγορίας για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, προκαλεί ρήγμα για πρώτη φορά ως σήμερα στην ομοφωνία όλων των δικαστικών παραγόντων που ασχολήθηκαν με τη βαριά δικογραφία της ΧΑ.

Ο εν λόγω δικαστικός (πρόκειται για τον εφέτη Νικόλαο Σαλάτα) είναι γνωστός για την πολύχρονη συνδικαλιστική του δράση στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και υποστηρίζει την νομική άποψη ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί η ΧΑ εγκληματική οργάνωση, καθώς επικαλείται τη σύμβαση του Παλέρμο που επιβάλει για τον χαρακτηρισμό μιας ομάδας, ως εγκληματικής οργάνωσης την ύπαρξη οικονομικού οφέλους από τη δράση της ή με άλλα λόγια την ύπαρξη οικονομικών κινήτρων που αποτελούν και το βασικό υπόστρωμα για την εγκληματική δραστηριότητα των μελών της.

Επίσης μειοψήφησε και για την κατηγορία της οπλοκατοχής. Με τη θέση αυτή που μειοψήφησε στην απόφαση των δικαστών, οι βασικοί πρωταγωνιστές της ΧΑ και κυρίως οι περισσότεροι βουλευτές της και τα στελέχη του που συγκροτούν το σκληρό της πυρήνα πέφτουν στα μαλακά καθώς η βασικότερη κατηγορία - διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση - τροποποιείται και μετατρέπεται η αποτίμηση της εγκληματικής τους συμπεριφοράς ειναι επιεικέστερη.

Ωστόσο καταπέλτης είναι η απόφαση στο σημείο που αντικρούει την άποψη του δικαστή που μειοψήφησε και τεκμηριώνει την τελική κρίση ότι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος.

Οι δικαστές που πλειοψήφησαν και τελικά έστειλαν στο εδώλιο τον σκληρό πυρήνα της Χ.Α., με πρόεδρο την έμπειρη Πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα, αντικρούουν με επιχειρήματα τη θέση του κ. Σαλάτα, βασιζόμενοι στην πολυετή εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας για τις εγκληματικές οργανώσεις που ισχύει από το 2001 μέχρι σήμερα και έχει αποτελέσει το βασικό εργαλείο καταδίκης εκατοντάδων ατόμων ως μελών εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων τα μέλη της 17Ν αλλά και η συμμορία Βλαστού στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Η ελληνική νομοθεσία, άρθρο 187 του Ποινικού μας Κώδικα- που εφαρμόστηκε και στην περίπτωση της ΧΑ, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, είναι αυστηρότερη από τη σύμβαση του Παλέρμο, είναι μεταγενέστερη και είναι νόμος που υπερισχύει σε κάθε περίπτωση. Άλλωστε, σημειώνουν οι δικαστές που πλειοψήφησαν, ως σήμερα η νομοθεσία αυτή έχει κριθεί δικαστικά σε όλα τα επίπεδα ως και τον Άρειο Πάγο χωρίς ουδέποτε να υπάρξει αντίθετη άποψη.

Με βάση, λοιπόν την απόφαση κατά πλειοψηφία των δικαστών, σε δίκη παραπέμπονται εκτός από τους 18 βουλευτές που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια της ΧΑ στις εκλογές του 2012 και δεκάδες στελέχη της κατηγορούμενοι όχι μόνο για εγκληματική οργάνωση αλλά και για βίαιες επιθέσεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών, με κορωνίδα της έκνομης δράσης τους τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στους βουλευτές περιλαμβάνονται και οι δύο που είχαν διαχωρίσει τη θέση του από τη ΧΑ οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας, ενώ το βούλευμα, υιοθετώντας πλήρως την εμπεριστατωμένη πρόταση παραπομπής του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου κρίνει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο σκληρός πυρήνας των βουλευτών του κόμματος (Χρήστος Παπάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και άλλοι) αποτελούσαν τον βασικό και σκληρό πυρήνα της εγκληματικής δράσης της ΧΑ.

Παράλληλα, παραπέμπει σε δίκη το βούλευμα ομόφωνα τον Γιώργο Ρουπακιά ως φυσικό αυτουργό της στυγνής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ενώ για δεκάδες άλλες επιθέσεις της ΧΑ παραπέμπονται ομόφωνα δεκάδες στελέχη της.


Πηγή : kathimerini.gr


Ανησυχία ΕΛ.ΑΣ. για το αλά Αλ Κάιντα σχέδιο επίθεσης των «Πυρήνων»




Σειρά ερωτημάτων για τη χρήση από έλληνες «αντάρτες πόλης» ενός νέου συστήματος που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Αλ Κάιντα και οι ιρακινοί αντάρτες για να πλήξουν με «στοχευμένες» εκρήξεις βομβών τις αμερικανικές δυνάμεις προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. η τελευταία προκήρυξη κρατούμενων μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς που αναρτήθηκε σε δικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών. Πρόκειται για το σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού με κατευθυνόμενη «βόμβα-πύραυλο», το οποίο «αναχαιτίστηκε» λόγω της σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού από την ΕΛ.ΑΣ. στην Ανάβυσσο στις αρχές Ιανουαρίου.

Παράλλήλα ερωτήματα διατυπώνονται και από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τις αφοριστικές και υβριστικές αναφορές των «Πυρήνων» προς τον Χρ. Ξηρό. Και αυτό διότι στο κείμενο, όπως λένε, «δεν προσδιορίζεται η βασική αιτία της ρήξης τους. Επιπλέον ενώ οι "Πυρήνες" κάνουν λόγο ότι είχε υπάρξει κάποια στιγμή "εκδίωξη του Ξηρού από τους κύκλους μας", δεν διευκρινίζεται γιατί ο τελευταίος συνέχιζε μέχρι και την τελευταία στιγμή να οργανώνει το σχέδιο επίθεσης στον Κορυδαλλό για την απελευθέρωσή τους, μαζί μάλιστα και με τον σύνδεσμο των "Πυρήνων", την Αγγελική Σπ. Εντύπωση μας προκαλεί ότι οι "Πυρήνες" χαρακτηρίζουν "παντοτινό ρουφιάνο" τον Χρ. Ξηρό, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζουν τι ήταν αυτό που το πρώην μέλος της 17Ν απεκάλυψε στις διωκτικές αρχές ή τι "πρόδωσε" τις τελευταίες εβδομάδες. Επιπλέον βρίζουν τον Χρ. Ξηρό για το αρχικό διάγγελμά του ως μετεμψύχωση Καραϊσκάκη, αποκρύπτοντας ότι οι ίδιοι τον υπέθαλψαν σε εκείνο το "μανιφέστο" και του διαμόρφωσαν το σκηνικό με τις φωτογραφίες του συγκεκριμένου οπλαρχηγού του '21 και του Άρη Βελουχιώτη. Ξεχνούν ίσως ακόμη ότι εκείνοι ήταν που τον υμνούσαν πολλούς μήνες αργότερα στην προκήρυξη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας».

ΕΛ.ΑΣ.: Αντιφατικοί «Πυρήνες»

Επιπρόσθετα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «σειρά αντιφατικών αναφορών από τους "Πυρήνες" που αφορούν την οργάνωση της επίθεσης στον Κορυδαλλό, την κόντρα τους με τον Χρ. Ξηρό και τις σχέσεις τους με τους ποινικούς. Αρνούνται ότι είχαν σχέση με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, όμως ίσως ξεχνάνε ότι δύο αλβανοί κρατούμενοι ποινικοί που -όπως αναδείχθηκε- ενίσχυαν με όπλα, οχήματα κ.ά. τον Χρ. Ξηρό προέρχονταν κυρίως από δικές τους γνωριμίες στον Κορυδαλλό. Επιπλέον και έλληνες ποινικοί που συνεργάστηκαν με τον πρώην δραπέτη προέρχονταν από δικές τους επαφές και διασυνδέσεις στις φυλακές. Θέλουν να παρουσιάσουν ότι είχαν ένα ιδιαίτερα εμπνευσμένο σχέδιο που απέτυχε λόγω του "προδότη Ξηρού", όμως η αλήθεια είναι ίσως εντελώς διαφορετική. Μέσω πληροφοριών και αναλύσεων τηλεφώνων έγινε αντιληπτός ο χώρος του καταλύματος του Χρ. Ξηρού και ακολούθησε η σύλληψή του. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, το πρώην μέλος της 17Ν θα προχωρούσε στις 4 Ιανουαρίου στην επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού. Και αν υπήρχε επιτυχία στο παράτολμο σχέδιό τους, ίσως αυτά που θα έλεγαν σήμερα θα ήταν εντελώς διαφορετικά...»

«Σύστημα υπόθαλψης»

Με βάση αυτά τα δεδομένα η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει την αναζήτηση του πρώτου συστήματος υπόθαλψης του Χρ. Ξηρού από αντιεξουσιαστές αλλά και ποινικούς, οι οποίοι φαίνεται να συμμετείχαν και στις «δοκιμές» επιθέσεων στον Κορυδαλλό. Υπενθύμιζαν ότι πέρα από το σχέδιο επίθεσης που περιγράφουν οι «Πυρήνες» θα χρησιμοποιούνταν ρουκετοβόλα και καλάσνικοφ με στόχο τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Όπως σημειώνουν, «δεν λένε οτιδήποτε για τα δεκάδες τάπερ-βόμβες που θα χρησιμοποιούσαν. Μας κάνει όμως εντύπωση ότι τα μέλη των "Πυρήνων" επιμένουν πως δεν θα μπορέσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα δεκάδες μηνύματα που αντήλλασσαν με την 22χρονη Αγγελική Σ.».

Για την οργάνωση της «α λα Αλ Κάιντα» επίθεσης στον Κορυδαλλό οι «Πυρήνες» αναφέρουν στην προκήρυξή τους: «Οργανώσαμε ένα σχέδιο (μακριά απ' τα αισχρά ψέματα ότι δήθεν αδιαφορούσαμε για τις ζωές άσχετων πολιτών) που θα εξευτέλιζε την καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος. Με βόμβα 150 κιλών, τοποθετημένη σε βαρέλι με κωνική κεφαλή, ακολουθώντας την πατέντα του EFP (μεθοδολογία που εφαρμόζουν Ιρακινοί αντάρτες εναντίον αμερικάνικων οχυρών για την κατεύθυνση του ωστικού κύματος με διατρητική ισχύ), θα γκρεμίζαμε τον τοίχο της φυλακής εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες για τραυματισμούς άσχετων ανθρώπων. Ένα σχέδιο για το οποίο χρειάστηκαν χιλιάδες ώρες προετοιμασίας απ' τους συντρόφους μας εκτός των τειχών. Με αφορμή, λοιπόν, όλα τα ψέματα των μπάτσων και σε αυτόν τον τομέα, θα πούμε κάποιες λεπτομέρειες του σχεδίου που επιμελώς αποκρύφτηκαν. Η επιχείρηση της απόδρασής μας θα γινόταν με την τοποθέτηση ενός παγιδευμένου οχήματος στο μαντρότοιχο της φυλακής, με σκοπό την κατάρρευση μέρους αυτού και την εύκολη έξοδό μας από την τρύπα που θα άνοιγε. Βέβαια, όχι τα 150kg που θα μπαίνανε, αλλά και 300kg να τοποθετούνταν απλά μέσα σε ένα όχημα, το ωστικό κύμα θα χτύπαγε λιγότερο τον πέτρινο τοίχο της φυλακής, χωρίς να πετύχει την απαραίτητη ζημιά και περισσότερο θα εκτονωνόταν σε πιο αδύναμα σημεία, όπως τα στενά της περιοχής, προξενώντας τεράστιες ζημιές. Αυτό εξάλλου είχε δείξει η εμπειρία μας από το χτύπημα με ωρολογιακό μηχανισμό, που είχε πραγματοποιήσει η οργάνωση μας, σε κομμάτι του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού το 2010. Τώρα, που προφανώς δε γινόταν κιόλας να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα εκκένωσης κτιρίων, έπρεπε να βρούμε μια λύση. Μετά από αναζήτηση μηνών, καταλήξαμε στο να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική Explosive Formed Penetration (EFP). Συνοπτικά να πούμε ότι με αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιείς ένα τσιμεντένιο δοχείο που, από τη μπροστά πλευρά, τοποθετείς μια ατσαλένια κωνική κεφαλή, σε διαστάσεις συναρτώμενες από το δοχείο και το υλικό του στόχου. Κατά την έκρηξη, το ωστικό κύμα κατευθύνεται μόνο προς την κατεύθυνση που στοχεύει και μετατρέπει την ατσαλένια κεφαλή σε βλήμα με τεράστια ταχύτητα, που προσκρούει ακριβώς στο στόχο. Το δοχείο και η κεφαλή που θα χρησιμοποιούσαμε για το συγκεκριμένο σχέδιο είναι το "βαρέλι με τα εκρηκτικά" που βρέθηκε στην Ανάβυσσο. Προφανώς προηγήθηκαν δοκιμές μικρότερης κλίμακας, για να είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα. Δοκιμές που χρειάστηκαν χρόνο και υπήρχε ρίσκο για τους συντρόφους μας έξω, αλλά έπρεπε να γίνουν. Όταν πραγματοποιήθηκαν σε απομακρυσμένες περιοχές και τελικά είδαμε ότι το ωστικό κύμα όντως εστιάζει εκεί που θέλουμε και ο περιβάλλων χώρος επηρεάζεται στο ελάχιστο, τότε το σχέδιο μπήκε μπροστά. Σαν επιπλέον ασφάλεια και παρόλο που δεν ήταν απαραίτητο, λόγω αυτής της μεθόδου, θα τοποθετούνταν ως φράγμα σακιά άμμου περιμετρικά του βαρελιού, μέσα στο όχημα, έτσι ώστε να απορροφηθεί και το ελάχιστο ωστικό κύμα που θα πήγαινε σε άλλη κατεύθυνση. Το σχέδιο της απόδρασης, σε αυτόν τον τομέα αλλά και γενικότερα, ήταν φτιαγμένο ώστε να μην υπάρξει καμία μη προγραμματισμένη απώλεια ζωής ανθρώπου».

Για τις σχέσεις με τον Χρ. Ξηρό η οργάνωση αναφέρει ότι «στα παραληρήματά του που υποδυόταν τη μετεμψύχωση του Καραϊσκάκη, εμφάνιζε κόμπλεξ εξουσιομανίας, δοκιμάζοντας τα νεύρα των συντροφισσών και των συντρόφων που, με τιτάνια υπομονή, τον ανέχονταν έναν ολόκληρο χρόνο και τον φυγάδευαν, με ρίσκο τη ζωή και την ελευθερία τους, απ' τους μπάτσους. Τι πιο εγκλωβιστικό απ' το να αναβάλουμε διαρκώς την ολική ρήξη μαζί του, που θα μας απελευθέρωνε απ' την ψυχική του δυσωδία. Ανίκανος να συντηρήσει ακόμα και τον εαυτό του με την εκδίωξη απ' τους κύκλους μας, ήταν ζήτημα ωρών να πέσει στα χέρια της αστυνομίας και, με δεδομένη την προδοτική του ιστορία, παραμόνευε ο κίνδυνος να καρφώσει το σχέδιο της απόδρασης που είχαμε οργανώσει και ο ίδιος διαρκώς σαμπόταρε. Δε θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που θα ρουφιάνευε».

Όσον αφορά την έκβαση του εγχειρήματος τους σημείωναν ότι «τελικά τα χάσαμε όλα. Και το πιο σημαντικό, χάσαμε ανθρώπους. Άνθρωποι που δεν είχαν μελανά σημεία ενός ντροπιαστικού παρελθόντος, αλλά κρυστάλλινο παρόν και φλογισμένο μέλλον (σ.σ. προφανώς αναφέρονται στην 22χρονη Αγγελική Σ.) βγήκαν καταζητούμενοι και άνθρωποι που δεν είχαν ιδέα σε τι και ποιους βοηθούσαν ή, ακόμα, δεν είχαν την παραμικρή σχέση, μπήκαν φυλακή. Η ευθύνη βαραίνει κυρίως εμάς».


Πηγή : tovima.gr



Μητσοτάκης: Εάν τα είχαμε κάνει όλα σωστά, δεν θα είχαμε χάσει τις εκλογές




Έντονη κριτική στο εσωτερικό της ΝΔ άσκησε ο βούλευτής του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας από τον καθένα ξεχωριστά να αναλάβει την ευθύνη της εκλογικής ήττας.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αnt1 υπογράμμισε ότι «εάν τα είχαμε κάνει όλα σωστά, δεν θα είχαμε χάσει τις εκλογές» και ότι η ευθύνη βαραίνει όλους. «Η παράταξη έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι από τον Ιούνιο και μετά απώλεσε τη μεταρρυθμιστική δυναμική», πρόσθεσε.

«Εκ των πραγμάτων, πρέπει και εμείς να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι η ΝΔ υπέστη μία ήττα σε αυτές τις εκλογές, γι' αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, να κάνουμε τη δική μας εσωτερική αυτοκριτική και να κοιτάξουμε και εμείς πως θα γίνουμε καλύτεροι» συμπλήρωσε.


Πηγή : ethnos.gr




ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για 186 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ




ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για 186 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 7Κ/2014 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 19/23-12-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου – ειδικότητας Δ.Ε.

Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) του Υπουργείου Υγείας. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (επιλογή: Online Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Δ'). Σχετικά επισημαίνονται και τα ακόλουθα: Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει με την πάροδο της 18ης Φεβρουαρίου 2015, ημέρας Τετάρτης.

Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και τη 24η Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τρίτη, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ Αίτηση για την Προκήρυξη 7Κ/2014 Τ.Θ. 14.308 Αθήνα Τ.Κ. 115.10 Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συνιστάται στους υποψήφιους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής.

Το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες. Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις μπορούν να εκτυπωθούν μόνο όταν βρίσκονται σε κατάσταση «Υποβλήθηκε», από την επιλογή «ΠΡΟΒΟΛΗ». Σε περίπτωση που υποψήφιος επιλέξει ήδη υποβληθείσα αίτηση και την επιλογή «Συμπλήρωση», η κατάσταση της αίτησής του αλλάζει από «Υποβλήθηκε» σε «Ανοιχτή (Συμπλήρωση)» και είναι απαραίτητο να υποβληθεί εκ νέου προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή του στο διαγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση κρίνεται απαραίτητο οι υποψήφιοι να συμβουλεύονται τις Συχνές ερωτήσεις, πριν την επικοινωνία τους με το ΑΣΕΠ.

Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή (δικαιολογητικά, τίτλοι σπουδών κτλ.) οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100, εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 μέχρι 14:00) ή μέσω email στο enimerosi@asep.gr

Για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διοίκησης του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά: Τις εργάσιμες ημέρες:
• Κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00 (Τηλ. 2131319124, 131, 141, 132 και 137)
Τις αργίες:
• Κατά τις ώρες 12:00 μέχρι 18:00 (Τηλ. 2131319124, 131, 141, 132 και 137)



Πηγή : dikaiologitika.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Είχαμε το ΣΑΚΗ !  (ΡΟΥΒΑ)
Τώρα έχουμε το ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ !
Ζούμε την ΤΣΙΠΡΙΑΔΑ !
Το τριώδιο ξεκίνησε !
Αγάπες μου ποια στολή θα φορεθεί την φετινή  χρονιά ;
Είναι της μόδας η ίδια με την περσινή ;
Εγώ πάντως ρώτησα τον φίλο μου τον Antonio De Martino !
Έναν από τους καλύτερους στυλίστες της Αθήνας και μου είπε :
Όπως πετάξαμε τις.... γραβάτες έτσι και τα κουστουμάκια θα είναι πιο ανάλαφρα !
Θα έχουν μια πιο ροκ τάση !
Λέτε το κουστουμάκι του Δ.Ν.Τ να είναι πιο άνετο;
Η το ίδιο στενό μ' αυτό που φοράγαμε ;
Είχαμε και ένα ΟΧΙ βρε παιδιά του Κ. Βαρουφάκη !
Είχε κάτι το ..θεατρικό  .
Μας έκανε όλους να πούμε φτάνει !
Να σκιαχτούμε ..λίγο !
Αλλά μόνο θεατρικό θα μείνει ή θα έχει αποτέλεσμα ;
Σκοπός είναι να μην ζήσουμε άλλο θρίλερ !
Λέτε ν' αποκτήσουμε την χαμένη μας ελπίδα κι αξιοπρέπεια ;
Αυτό εξαρτάται από τους κυβερνώντες .
Ο Κ. Βαρουφάκης να μην είναι ..ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ !
Εδώ είμαστε και θα δούμε....!
ΤΟ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !
ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ !

Είδαμε , ακούσαμε ,κουτσομπολεύουμε !
Έπεσαν οι τίτλοι τέλους του Dancing with the wtars !
Την πρώτη θέση την πήρε η Μορφούλα Ντόνα !
Εντάξει αναμενόμενο χωρίς εκπλήξεις .
Άγγιζε τα όρια της βαρεμάρας .
Το μόνο ότι τα έσοδα πήγαιναν για καλό σκοπό .
Παράπονο δεν έχουμε μάθαμε όλους τους χορούς !

Ο χορός της Ν. Γερμανού στο Dancing ήτανε η ..αιτία να τα
ξαναφτιάξει με τον Μ. Ιωάννου .
Αυτό το περπάτημα ....Αυτές οι ..λιτές  φιγούρες .....
Έ! την είδε τρελάθηκε  και είναι πάλι μαζί !
Έχουμε και τον ανάδρομο Ερμή που ξαναδίνει ευκαιρίες στους πρώην !

Ο ανάδρομος Ερμής έφερε και ένα κούνια τραμπάλα
στα νούμερα τηλεθέασης των πρωινών !
Αναστάτωση στο πρωινό του ANT 1.
Ο Μ. Σεφερλής την εβδομάδα που πέρασε  έκλεισε
με 13 μονάδες διαφορά από το πρωινό του ΑNT1 .
Εκεί να δείς τι γίνεται !
Τρέχουν και δεν φτάνουν !
Ο Μ. Σεφερλής μεταδίδει την εκπομπή από το θέατρο .
Σίγουρα παίζει στο δικό του γήπεδο που το ξέρει καλά !
Τώρα θα έχουν αγώνα δρόμου τα δυο πρωινά !

Το Tip της εβδομάδας !
Θέλετε να ξεφύγετε από την πίεση της εβδομάδας !
Πρόταση λοιπόν !
Κάντε μια μικρή απόδραση λίγο πιο έξω από την πόλη σας.
Περπατήστε ή κάνετε ποδήλατο .
Πάντα μια βόλτα στην εξοχή μας ηρεμεί !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη εβδομάδα
με την Χαριτίνη !


18 τραυματίες από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε καφενείο στην Αμφιλοχία



Στους 18 ανέρχονται οι τραυματίες από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε καφενείο στο Λουτρό Αμφιλοχίας σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το agrinionews, πάνω από 15 άτομα τραυματίστηκαν, τα περισσότερα ελαφρά με εγκαύματα ενώ 3-4 φέρουν σοβαρότερους τραυματισμούς, όταν η ιδιοκτήτρια του καταστήματος προσπάθησε να αλλάξει φιάλη με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη.
Τραυματίσθηκαν συνολικά 18 άτομα, εκ των οποίων τέσσερα σοβαρά. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν, εννέα στο νοσοκομείο Αγρινίου -ανάμεσά τους οι σοβαρά- τέσσερις στο νοσοκομείο της Άρτας και τρεις στο Κέντρο Υγείας της Αμφιλοχίας.
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10:30- 11:00 το πρωί και η έκρηξη κατέστρεψε το εσωτερικό του καταστήματος.




Σουλτς: Δεν έχουμε ακόμα τις λύσεις αλλά ο κ. Πρωθυπουργός τις επιζητά - Τσίπρας: Είμαστε στο σωστό δρόμο




Συναντήσεις Τσίπρα με Γιούνκερ, Τουσκ και Σουλτς στις Βρυξέλλες - Το απόγευμα η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον Ολάντ στο Παρίσι.

«Δεν έχουμε ακόμη τις λύσεις, αλλά ο κ. Τσίπρας τις επιζητά» ανέφερε ο Μ. Σούλτς στις κοινές δηλώσεις με τον ελληνα πρωθυπουργό μετά την συνάντησή τους.

Ο Μ. Σουλτς εξέφρασε την αισιοδοξία του, ενώ υπογράμμισε την στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση.
«Ο κ. Τσίπρας μάχεται για την ευρωπαϊκή συνεργασία, δεν αναζητά μόνο μια λύση για την Ελλάδα.  Εχει την απόλυτη στήριξή μου», ανέφερε ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενός πλαισίου για «εποικοδομητικό διάλογο και λύσεις».

«Οι απλοί πολίτες πλήρωναν μέχρι σήμερα τον λογαριασμό. Είναι καιρός οι κατέχοντες - αυτοί που έβγαλαν τα χρήματά τους έξω- να συνεισφέρουν. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται ο κ. Τσίπρα και αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε 100%.

«Ο κ. Τσίπρας είναι καλοδεχούμενος στον θεσμό μας. Δεν έχουμε ακόμα τις απαράιτητες λύσεις, αλλά θα τις βρούμε» επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος και πρόθυμος να κάνει το βέλτιστο δυνατόν προκειμένουν να επιτευχθεί μια συμφωνία.

«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος, ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, στη σωστή κατεύθυνση για βιώσιμη λύση, δήλωσε.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό να βρεθεί μια κοινή συμφωνία, μια συμβιβαστική λύση για το κοινό μας μέλλον. Σεβόσμαστε την εντολή του ελληνικού λαού και τους κανόνες της ΕΕ, θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε».

Συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα

Tο κρισιμότερο έως σήμερα ραντεβού του κ. Τσίπρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στις Βρυξέλλες, όπου ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

To Reuters σχολίασε πως ο Αλ. Τσίπρας έτυχε «εμφανώς θερμής υποδοχής». Το ειδησεογραφικό πρακτορείο υπενθυμίζει πως ο συντηρητικός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «είχε προειδοποιήσει τους έλληνες ψηφοφόρους κατά της επιλογής του αριστερού Τσίπρα και του σχεδίου του για έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ, το οποίο επέφερε τη λιτότητα.

Ο 40χρονος Τσίπρας, περιγράφει το Reuters, με το ανοιχτό πουκάμισό του χωρίς γραβάτα να τον κάνει να ξεχωρίζει από τους περισσότερους άλλους ηγέτες που επισκέπτονται τις Βρυξέλλες, δεν έκανε κάποια δήλωση την ώρα που αντάλλασσε χειραψία με τον Γιούνκερ και τον ασπαζόταν.

Ο κατά μία 20ετία μεγαλύτερός του πολιτικός του Λουξεμβούργου πήρε στη συνέχεια από το χέρι τον Έλληνα πρωθυπουργό και χαμογελώντας ως απάντηση στα γέλια των δημοσιογράφων, τον οδήγησε προς τον χώρο συνάντησής τους.

Μετά τη συνάντησή του με τον Γιούνκερ ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ντόναλντ Τουσκ στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, ενώ στις 13:30 θα γίνουν κοινές δηλώσεις Τσίπρα-Σουλτς.

Το κλίμα μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση αποτελεί αίνιγμα, καθώς μετά τις δηλώσεις του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, μιλώντας χθες στο πλαίσιο του ετήσιου διαλόγου μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και εθνικών κοινοβουλίων, έδειξε πως ήθελε να στείλει ένα σαφές μήνυμα, σημειώνοντας: «Δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα επειδή είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα».

Η συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, μετά από την οποία θα ακολουθήσει η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Παρίσι και η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ολάντ, αναμένεται να είναι και αυτή από την οποία θα φανεί, αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των Βρυξελλών.

Αναμένεται δε και να ξεκαθαρίσει το πεδίο ως προς το ενδεχόμενο «μετακόμισης» του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Αθήνα - κάτι που σύμφωνα με ενδείξεις και πληροφορίες ο κ. Γιούνκερ δεν θα επιθυμούσε, λόγω του ντόμινο ανατροπών που θα προκαλούσε στην Επιτροπή.


Πηγή : tovima.gr


Αρειος Πάγος προσπαθεί να μας αφυπνίσει και να μας προστατεύσει: Συνυπαίτιος σε περίπτωση ατυχήματος ο συνοδηγός που μπαίνει σε αμάξι με μεθυσμένο οδηγό



Eχει ευθύνη σε περίπτωση τροχαίου ο συνοδηγός που γνωρίζει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι μεθυσμένος, αλλά παρόλα αυτά επιβιβάζεται σε αυτό; «Ναι» είπε ο Αρειος Πάγος, κρίνοντας ότι συνοδηγός είναι συνυπαίτιος κατά 30%.

Μάλιστα, το ανώτατο δικαστήριο επανέλαβε τη θέση του ότι από την ασφαλιστική κάλυψη εξαιρούνται οι μεθυσμένοι οδηγοί....όχι όμως και η υποχρέωση της εταιρίας να αποζημιώνει τους ζημιωμένους οδηγούς.

Αφορμή για την απόφαση, τροχαίο ατύχημα που έγινε στη Κρήτη μετά από οινοποσία, με 4 άτομα να μπαίνουν στο αυτοκίνητο προκειμένου να πάνε στη Σητεία.

Το αυτοκίνητο προσέκρουσε στο κιγκλίδωμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο συνοδηγός με κακώσεις στο θώρακα και στην κοιλιά, ενώ λόγω εσωτερικής αιμορραγίας τελικά απεβίωσε.
Οπως αναφέρει η απόφαση του Αρείου Πάγου από τα πραγματικά περιστατικά προκύπτει ότι «ο θανών, γνώριζε ότι ο οδηγός είχε καταναλώσει οινόπνευμα, ενώ επίσης μπορούσε να γνωρίζει ότι εξ αυτού του λόγου είχε πλέον μειωμένη ικανότητα για οδήγηση».

Ετσι, το γεγονός ότι δέχθηκε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο και να μεταφερθεί από τον οδηγό, «θεμελιώνει συντρέχον πταίσμα».

Κατά συνέπεια, «το ποσοστό συνυπαιτιότητας του θανόντος συνοδηγού στη ζημία που υπέστη εξαιτίας του ατυχήματος,  πρέπει να προσδιορισθεί σε 30%».
Οι συγγενείς του συνοδηγού διεκδίκησαν αποζημίωση για την  ψυχική οδύνη που υπέστησαν και τα έξοδα κηδείας του, αλλά κρίθηκε ότι η αποζημίωση πρέπει να είναι μειωμένη κατά 30%.



Πηγή:  iefimerida.gr


NYT: Ένταλμα σύλληψης για την πρόεδρο της Αργεντινής βρέθηκε στο σπίτι του νεκρού εισαγγελέα





Ενισχύονται έτσι οι φήμες πως ο θάνατός του ήταν προσχεδιασμένος

Το προσχέδιο ενός εντάλματος σύλληψης κατά της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες βρέθηκε στο σπίτι του νεκρού εισαγγελέα, ενισχύοντας έτσι τις φήμες ότι ο θάνατός του ήταν σχεδιασμένη δολοφονία.

Ο Εισαγγελέας Νίσμαν επρόκειτο να καταθέσει για τις απόπειρες, όπως υποστήριζε, συγκάλυψης ιρανικής ανάμειξης στην βομβιστική επίθεση εναντίον εβραϊκού κέντρου στο Μπουένος Άιρες το 1994.

Ο Νίσμαν επρόκειτο να εμφανιστεί ενώπιον του Κογκρέσου και να κατηγορήσει δημοσίως την πρόεδρο Κριστίνα Φερντάντες ντε Κίρχνερ ότι επιχείρησε να συγκαλύψει την ανάμειξη Ιρανών υπόπτων στην επίθεση εναντίον του κέντρου με 85 νεκρούς.


Πηγή : protothema.gr



Με την εκτέλεση δύο ιρακινών τζιχαντιστών «απάντησε» η Ιορδανία στη δολοφονία του πιλότου της




H Ιορδανία εκτέλεσε σήμερα τα ξημερώματα δύο ιρακινούς τζιχαντιστές, κρατούμενους στις φυλακές της, σε αντίποινα για την εκτέλεση του ιορδανού πιλότου --μέσα σε κλουβί να τυλίγεται στις φλόγες ζωντανός-- από την εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μοχάμαντ Μομάνι.

Η ιορδανική κυβέρνηση που είχε υποσχεθεί μια "φρικτή" απάντηση μετά τη δολοφονία του ιορδανού πιλότου από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προχώρησε τα ξημερώματα στην εκτέλεση των δύο τζιχαντιστών που είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, μεταξύ τους η καμικάζι Σατζίντα αλ-Ρισάουι, την απελευθέρωση της οποίας ζητούσε το ΙΚ με αντάλλαγμα αρχικά έναν ιάπωνα όμηρο που αργότερα εκτέλεσε και στη συνέχεια με τον ιορδανό πιλότο. Η αλ-Ρισάουι είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη συμμετοχή της σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Αμάν το 2005 στην οποία σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι. Ήταν η πλέον αιματηρή τζιχαντιστική επίθεση αυτοκτονίας στα χρονικά της Ιορδανίας. Η 44χρονη Ιρακινή κρατείτο σε ιορδανική φυλακή μετά την καταδίκη της τον Σεπτέμβριο του 2006.

Ο επίσης Ιρακινός Ζιάντ Καρμπούλι, στέλεχος της Αλ Κάιντα είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 2008 για τη δολοφονία ενός Ιορδανού.

Οι κατάδικοι εκτελέστηκαν στις 4:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), σε φυλακή της Σουάκα, 70 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, Αμάν, λίγο πριν ξημερώσει, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μοχάμαντ Μομάνι. "Ήταν και οι δύο ήρεμοι, μόνο προσεύχονταν", δήλωσε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Μετά τη νέα φάση φρίκης στην οποία πέρασαν οι τζιχαντιστές με τη μετάδοση ενός βίντεο στο οποίο ο 26χρονος πιλότος διακρίνεται να καίγεται ζωντανός μέσα σε κλουβί, αξιωματούχος των ιορδανικών υπηρεσιών ασφαλείας είχε δηλώσει ότι οι κρατούμενοι τζιχαντιστές θα απαγχονιστούν σήμερα τα ξημερώματα. "Μια ομάδα τζιχαντιστών που έχει καταδικαστεί σε θάνατο θα εκτελεστεί, αρχίζοντας από την Σατζίντα αλ-Ρισάουι".

Η τύχη του υποσμηναγού Μάαζ αλ Κασάσμπεχ, μέλους μιας μεγάλης φυλής που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των υποστηρικτών της μοναρχίας των Χασεμιτών, μια υπόθεση που συγκλονίζει την Ιορδανία επί εβδομάδες, έχει εξοργίσει και βυθίσει τη χώρα σε βαρύ πένθος. Ορισμένοι Ιορδανοί επικρίνουν τον βασιλιά Αμπντάλα ότι εμπλέκει τη χώρα στον υπό τις ΗΠΑ πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, ενέργεια που θα προκαλέσει, όπως πιστεύουν, αντίποινα.

Το υπουργείο Θρησκευμάτων ζήτησε από τους Ιορδανούς να προσευχηθούν σήμερα στη μνήμη του πιλότου σε όλα τα τζαμιά της χώρας.

Πλήθος Ιορδανών, οργισμένων από τη δολοφονία του πιλότου, συγκεντρώθηκαν τα μεσάνυχτα σε κεντρική πλατεία του Αμάν ζητώντας εκδίκηση και την γρήγορη εκτέλεση της Ιρακινής καμικάζι. Κρατώντας πλακάτ με φωτογραφίες του πιλότου, αρκετοί νέοι φώναζαν: "Θάνατος, Θάνατος στο Ισλαμικό Κράτος".

Η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι ο πιλότος είχε εκτελεστεί πριν από ένα μήνα, δείχνοντας ότι το Αμάν ήταν ήδη ενήμερο για τον θάνατο του πιλότου. Η αποκάλυψη της πληροφορίας αυτής δείχνει να είναι μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι εγχώριες επικρίσεις σε βάρος της κυβέρνησης, ότι θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να έρθει σε συμφωνία με τον Ισλαμικό Κράτος και να σώσει τον πιλότο.

Στην Καράκ, τη γενέτειρα του πιλότου, στη νότια Ιορδανία, δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν σε κυβερνητικό κτίριο αργά χθες, κατηγορώντας τις αρχές ότι δεν ενήργησαν για να τον σώσουν. Οι πρεσβύτεροι της φυλής απηύθυναν έκκληση για ηρεμία.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που κατηγορείται για εθνοκάθαρση και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τον ΟΗΕ, έχει εντείνει τις ωμότητές της, διαπράττοντας αποκεφαλισμούς, απαγωγές, σταυρώσεις σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της.

Σύμφωνα με τον Σιράζ Μάχερ, ερευνητή στο Διεθνές Κέντρο Μελέτης Ριζοσπαστικοποίησης στο Λονδίνο, η προβολή του θανάτου του ιορδανού πιλότου είναι "το πιο φρικτό, και απεχθές" πράγμα που έχει δείξει σε βίντεο το ΙΚ τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Κασάσμπεχ "είναι το πρώτο πρόσωπο που συνέλαβαν το οποίο συμμετείχε άμεσα στον συνασπισμό" υπό τις ΗΠΑ". Η εκτέλεσή του "είναι πράξη πολέμου", είπε.


Πηγή : huffingtonpost.gr


Αεροπλάνο της TransAsia έπεσε σε ποτάμι - 13 νεκροί



Στους 13 έφτασαν οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου της ταϊβανέζικης εταιρίας TransΑsia Airways με 58 επιβαίνοντες σε ποτάμι στην Ταϊπέι νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Από τους 58 επιβαίνοντες, 28 διασώθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γεγονός που σημαίνει ότι 17 άνθρωποι αγνοούνται.

Η συντριβή του αεροπλάνου καταγράφηκε καρέ - καρέ από κάμερες ασφαλείας αυτοκινήτων να «ξύνει» το κράσπεδο δρόμου και στη συνέχεια να πέφτει στο ποτάμι.

Μεταξύ των επιβαινόντων είναι 31 κινέζοι τουρίστες, ανακοίνωσε η υπηρεσία τουρισμού της Ταϊβάν.



Το ATR 72-600 της TransΑsia πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση όταν γύρω στις 05.00 ώρα Ελλάδας, μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του, προσέκρουσε σε οδική γέφυρα πριν συντριβεί σε παρακείμενο ποτάμι. Όσοι διασώθηκαν διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Σονγκσάν στην Ταϊπέι με προορισμό το νησί Κινμέν.
Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν διασώστες να στέκονται πάνω στα συντρίμμια του αεροσκάφους προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες χρησιμοποιώντας σχοινιά και να μεταφέρουν τους διασωθέντες, μεταξύ τους δύο παιδιά, με σωσίβιες λέμβους μέχρι την ακτή.


Πρόκειται για το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώνεται σε αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας μέσα σε μερικούς μήνες.

Στις 23 Ιουλίου, αεροσκάφος της TransΑsia με 54 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος συνετρίβη σε νησί του τουριστικού αρχιπελάγους Πενγκού, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ταϊβάν.


Σαράντα οκτώ άνθρωποι, από τους οποίους δύο Γαλλίδες, σκοτώθηκαν στο δυστύχημα αυτό που σημειώθηκε εξαιτίας των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών και δέκα επέζησαν. Ο τυφώνας Μάτμο που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις σάρωνε τότε την περιοχή.


Πηγή : ethnos.gr


Τέλος στον ΕΝΦΙΑ - Ειδικός φόρος για περιουσία άνω των 300.000 ευρώ



Με φόρο μεγάλης περιούσιας θα φορολογηθεί η κατοχή ακινήτων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, τραπεζικών καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων - Αυξήσεις στο αφορολόγητο με ελάχιστο τις 12.000 ευρώ - Επανεξέταση φοροαπαλλαγών

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ, επανεξέταση φοροαπαλλαγών και φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας (ΦΜΠ) άνω των 300.000 ευρώ προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η κατοχή ακινήτων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, τραπεζικών καταθέσεων, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών και άλλων στοιχείων που βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά και όσων κάνουν δήλωση στη χώρα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό (αφού ληφθεί υπόψη και η φορολόγηση τους εκτός Ελλάδας), θα φορολογηθούν με φόρο μεγάλης περιουσίας, βάσει του περιουσιολογίου.

Όσον αφορά στον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων δεν θα χρησιμοποιηθούν οι αντικειμενικές αλλά οι πραγματικές αξίες, οι οποίες θα ενημερώνονται σε ετήσια βάση.

Ακόμη, το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προβλέπει την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ, το οποίο θα διαμορφώνεται στις 16.000 ευρώ για τις οικογένειες με δυο παιδιά και στις 19.000 ευρώ με τρία παιδιά. Οι εκπτώσεις φόρου θα παρέχονται με βάση το εισόδημα του καθενός και με διαφορετικούς συντελεστές.

Όσον αφορά στους έμμεσους φόρους, προτείνεται μείωση του ανώτατπυ συντελεστή ΦΠΑ, χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ για τα βασικά είδη διατροφής, την εστίαση, τις παιδικές τροφές, τα είδη προσωπικής ανάγκης ατόμων με αναπηρία και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ακόμη θα εξεταστεί από μηδενική βάση το σύνολο των 700 φοροαπαλλαγών και ειδικών καθεστώτων που ισχύουν σήμερα και κοστίζουν στον προυπολογισμό περί τα 3,6 δισ. ευρώ.

Επίσης, ειδική φορολογία θα επιβληθεί και στα είδη και στις υπηρεσίες πολυτελούς διαβίωσης - κατανάλωσης, όπως σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα, πισίνες και αυτοκίνητα.


Πηγή : protothema.gr



Το νέο Golf θα διαθέτει κιβώτιο 10 σχέσεων





Πρόσφατα η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ένα νέο δίλιτρο ντίζελ καθώς και νέα κιβώτια DSG με περισσότερες σχέσεις.
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ 
Πριν από μερικές μέρες η VW ανακοίνωσε έναν σούπερ πετρελαιοκινητήρα και σε συνδυασμό με όσα είχαμε γράψει παλαιότερα για το επερχόμενο Golf, η νέα γενιά που θα κυκλοφορήσει το 2017 θα διαθέτει αρκετές νέες τεχνολογίες. Έτσι, πέρα από τους νέας γενιάς τρικύλινδρους TSI, το ηλεκτρικό turbo που θα περάσει σε μικρότερους κινητήρες και ένα υβριδικό σύστημα με σφόνδυλο που θα παρέχει έως 40 PS στους πίσω τροχούς για καθαρή ηλεκτροκίνηση, θα δούμε και αναβαθμίσεις στην μετάδοση.
Συγκεκριμένα, το νέο Golf θα διαθέτει νέο κιβώτιο DSG με 10 σχέσεις το οποίο αρχικά θα είναι διαθέσιμο στις ισχυρότερες εκδόσεις GTI, GTD και R. Το εκπληκτικό είναι πως το μέγεθος του δεν θα ξεπερνά ενός σημερινού και θα έχει ιδιαίτερα κόμπακτ σχεδίαση με μεταφορά ροπής έως περίπου 56 kgm. Στόχος είναι η λειτουργία των μοτέρ σε πιο αποδοτική περιοχή μειώνοντας την εκπομπή CO2 και την κατανάλωση καυσίμου.

Πηγή : newsauto.gr


Αεροπλάνο της TransAsia έπεσε σε ποτάμι - 9 νεκροί




Αεροπλάνο της ταϊβανέζικης εταιρίας TransΑsia Airways με 58 επιβαίνοντες έπεσε σε ποτάμι στην Ταϊπέι νωρίς σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 17 να έχουν διασωθεί, ενώ άλλοι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, μετέδωσαν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Μεταξύ των επιβαινόντων είναι 31 κινέζοι τουρίστες, ανακοίνωσε η υπηρεσία τουρισμού της Ταϊβάν.
Το ATR 72-600 της TransΑsia πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση όταν γύρω στις 05.00 ώρα Ελλάδας, μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του, προσέκρουσε σε οδική γέφυρα πριν συντριβεί σε παρακείμενο ποτάμι. Όσοι διασώθηκαν διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Σονγκσάν στην Ταϊπέι με προορισμό το νησί Κινμέν.
Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν διασώστες να στέκονται πάνω στα συντρίμμια του αεροσκάφους προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες χρησιμοποιώντας σχοινιά και να μεταφέρουν τους διασωθέντες, μεταξύ τους δύο παιδιά, με σωσίβιες λέμβους μέχρι την ακτή.
Είναι το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώνεται σε αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας μέσα σε μερικούς μήνες.

Στις 23 Ιουλίου, αεροσκάφος της TransΑsia με 54 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος συνετρίβη σε νησί του τουριστικού αρχιπελάγους Πενγκού, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ταϊβάν.
Σαράντα οκτώ άνθρωποι, από τους οποίους δύο Γαλλίδες, σκοτώθηκαν στο δυστύχημα αυτό που σημειώθηκε εξαιτίας των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών και δέκα επέζησαν. Ο τυφώνας Μάτμο που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις σάρωνε τότε την περιοχή.


Πηγή : ethnos.gr


Τρίμηνη αναστολή των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια



Σε «πάγωμα» τουλάχιστον για τρεις μήνες των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ (για τον άγαμο), χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια, προχωρά το υπουργείο Οικονομίας, εν είδει μεταβατικού σταδίου μέχρι τη δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, τόσο των στεγαστικών όσο και των επιχειρηματικών. Στην πραγματικότητα πρόκειται για επαναφορά του καθεστώτος που ίσχυε στον αρχικό «νόμο Κατσέλη», τον 3869/2010, πριν δηλαδή τη μερική άρση της αναστολής των πλειστηριασμών που επήλθε το 2013 με τον νόμο 4224/2013, ο οποίος έθεσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Χθες, ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκης με γραπτή δήλωσή του ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να νομοθετήσει την παράταση της προθεσμίας του νόμου αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «αποτελεί άμεση προτεραιότητα η δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων».

Η νομοθέτηση της αναστολής των πλειστηριασμών αναμένεται να γίνει μετά τις προγραμματικές δηλώσεις και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Κύκλοι του υπουργού Οικονομίας τόνιζαν χθες ότι δεν θα μπορούσε να προχωρήσει η νέα κυβέρνηση σε επαναφορά της ρύθμισης 4224/2013, η οποία προέβλεπε αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας υπό προϋποθέσεις (αντικειμενική αξία της κατοικίας έως 200.000 ευρώ και καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 35.000 ευρώ) για δύο λόγους: πρώτον, διότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνήσει με την εν λόγω ρύθμιση Χατζηδάκη και δεύτερον, διότι στόχος του υπουργού Οικονομίας είναι στο νέο συνολικό νομοθετικό πλαίσιο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μετά από ένα περίπου τρίμηνο να τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια, εισοδηματικά και όχι μόνο, τα οποία προφανώς θα έχουν διαφορές

Αν και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας εξακολουθούν να μη γίνονται στην πραγματικότητα από τις τράπεζες, χθες κρίθηκε σκόπιμο να εκδοθεί η εν λόγω ανακοίνωση, προκειμένου να δοθεί ένα σήμα και προς τα δικαστήρια που καλούνται να εκδικάσουν σχετικές υποθέσεις. Κι αυτό διότι ακόμη και αν η πρόθεση των τραπεζών είναι να μην προβαίνουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, προχωρούν από την 1η Ιανουαρίου 2015 στην κατάθεση των σχετικών εγγράφων καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων, προκειμένου να μη χάσουν τα δικαιώματά τους σε περίπτωση που υπάρχουν και άλλοι πιστωτές με απαιτήσεις από τον ίδιο δανειολήπτη και για το ίδιο ακίνητο.

Η θέσπιση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία ίση με το αφορολόγητο όριο απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξημένης κατά 50%, επομένως έως 300.000 ευρώ για τον άγαμο θεσπίστηκε με τον νόμο 3869/2010, ρύθμιση η οποία μέχρι τα τέλη του 2013 λάμβανε συνεχώς παρατάσεις. Για τον έγγαμο προστατεύεται η κύρια κατοικία με αντικειμενική αξία έως 375.000 ευρώ, ενώ για τον έγγαμο με δύο παιδιά προστατεύεται η κύρια κατοικία με αντικειμενική αξία έως 450.000 ευρώ.

Τον Δεκέμβριο του 2013 και υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας θεσπίστηκε ο νόμος 4224/2013, ο οποίος διατηρούσε μεν τη δυνατότητα δικαστικής ρύθμισης χρεών με βάση τον νόμο Κατσέλη, ενώ εισήγαγε την εναλλακτική δυνατότητα παροχής προστασίας της πρώτης κατοικίας -χωρίς υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη- με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και υπό την προϋπόθεση καταβολής δόσης ίσης με το 10% του μηνιαίου εισοδήματος του δανειολήπτη. Η ισχύς του νόμου αυτού έληξε στις 31/12/2014.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, η διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τράπεζες για τα φυσικά πρόσωπα (για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια) μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

• Στην περίπτωση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής ο οφειλέτης μπορεί να κάνει αίτηση υπαγωγής στον νόμο 3869/2010 για δικαστική ρύθμιση χρεών, με την υποχρέωση να καταβάλει μηνιαίως τουλάχιστον 40 ευρώ. Η αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη εξασφαλίζει στον οφειλέτη την προστασία της κατοικίας του από πλειστηριασμούς σε πρώτη φάση μέχρι την επικύρωση της αίτησης και σε δεύτερη φάση μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης.

• Τυπικά σε εφαρμογή βρίσκεται από την 1η Ιανουαρίου 2015 και ο Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών, ο οποίος προβλέπει διάφορους τρόπους ρύθμισης των οφειλών σε καθυστέρηση. Ωστόσο, λόγω της κυβερνητικής αλλαγής οι τράπεζες έχουν αναστείλει την εφαρμογή του κώδικα και ανέβαλαν την αποστολή ενημέρωσης προς τους οφειλέτες.

Έντυπη Καθημερινή


Αρνητικός στην πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ ο Θ. Δρίτσας


Αρνητικός ως προς την  πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, σε συνάντηση που είχε το απόγευμα, με εκπρόσωπους των εργαζομένων της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ.
Οι εργαζόμενοι  έθεσαν  το θέμα της επαναφοράς των μετοχών από τα δύο μεγάλα λιμάνια στο ελληνικό δημόσιο, ενώ εξέφρασαν την διαφωνία τους και για τις  παραχωρήσεις υπηρεσιών σε ιδιώτες, τονίζοντας ότι είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης.

Ταυτόχρονα  έθεσαν και το θέμα της σύμβασης της Cosco, κάνοντας λόγο για κάποια προβλήματα στη συνεργασία των δύο πλευρών, όπως για παράδειγμα ότι δεν μπορεί να γίνει επέκταση της προβλήτας Ι καθώς δεν αφήνει η κινεζική πλευρά.

«Ανοίγουμε ένα διάλογο μια πρώτη προσέγγιση με τον υπουργό. Δεν αλλοιώνουμε το αγωνιστικό χαρακτήρα του συνδικάτου απέναντι σε κάθε εμπόδιο από την κυβέρνηση ή από οποιαδήποτε συμφέροντα», τόνισε σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γ. Γεωργακόπουλος.

Για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στα δύο μεγάλα λιμάνια, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δύο ενώσεων, ζήτησαν την κατάργηση του αναγκαστικού μνημονιακού νόμου 4024, που σύμφωνα με τους ίδιους περικόπτει μισθολογικά κάθε μήνα περίπου το 35% της μισθοδοσίας από τους εργαζόμενους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Μάλιστα οι ίδιοι χαρακτήρισαν το νόμο αυτό αντιεπιχειρηματικό καθώς λειτουργεί όπως τόνισαν με το σκεπτικό «ότι όσο πιο πολύ δουλειά έχετε τόσο πιο λίγα λεφτά θα παίρνετε».

Ζήτησαν επίσης να ισχύσουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και για τους εργαζόμενους που εργάζονται στα πολυμετοχικά λιμάνια Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο καθώς εκεί, δήλωσαν, οι μισθοδοσίες έχουν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο.

Επίσης τόνισαν ότι πολλά λιμάνια έχουν εγκαταλειφθεί σκόπιμα από την προηγούμενη κυβέρνηση προκειμένου να πωληθούν,  ενώ τέθηκε θέμα επενδύσεων και προσλήψεων σε κάποια λιμάνια, (Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ηράκλειο, Πάτρα) την κατάσταση των οποίων χαρακτήρισαν τραγική.


Πηγή: reporter.gr


Απάντηση Χ. Θεοχάρη στις καταγγελίες Γ. Σούρλα




Ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, απάντησε με γραπτή του δήλωση το βράδυ, στις κατηγορίες που του απηύθυνε ο τέως γενικός γραμματέας Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας, ότι διευκόλυνε με αποφάσεις του, όταν ήταν γενικός γραμματέας Εσόδων, φοροφυγάδες.

«Ο κ. Σούρλας θέτει ερωτήματα για θέματα τα οποία είναι φανερό πως δεν κατανοεί» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης και σημείωσε ότι η διόρθωση της επίμαχης διάταξης για την οποία επικρίνεται, ήταν ορθή. «Συνεπώς, όσοι αντιτίθεντο σε αυτή την αλλαγή κάνουν λάθος» υποστήριξε.

Και τόνισε: «Οι τριγωνικές συναλλαγές στον 3842/2010 είχαν οριστεί με λανθασμένο τρόπο, και συνεπώς συμπεριλάμβαναν και χρηματιστηριακές συναλλαγές που εξ ορισμού έχουν διαφανή τιμολόγηση, καθώς οι τιμές των χρηματιστηρίων είναι δημόσιες. Δεν νοούνται τριγωνικές συναλλαγές όταν είναι γνωστή η τιμή, καθώς ο σκοπός των συναλλαγών αυτών είναι να αποκρύψουν την πραγματική τιμή αγοράς. Με το να τις περιλάβει στις τριγωνικές συναλλαγές, ο νόμος οδήγησε στο παράδοξο να μην αναγνωρίζεται ως έξοδο των διυλιστηρίων η αγορά του αργού πετρελαίου και συνεπώς να φορολογούνται αυτά, στον τζίρο αντί στα κέρδη».

Ο κ. Θεοχάρης επισημαίνει πως στην περίπτωση κατά την οποία ακολουθείτο αυτή η πρακτική θα έμπαιναν πρόστιμα σε δύο διυλιστήρια, που ξεπερνούσαν την αξία των ίδιων των επιχειρήσεων και συνεπώς θα έκλειναν. «Δεν θα είχαμε, δηλαδή, ως χώρα πετρέλαιο. Αυτά συμβαίνουν όταν άνθρωποι χωρίς γνώση των θεμάτων εισηγούνται στην πολιτική ηγεσία διατάξεις που δεν έχουν καμία σχέση με την εμπορική πρακτική ή πραγματικότητα» υποστήριξε και υπογράμμισε ότι «όσοι δεν έχουν άμεση γνώση των θεμάτων αυτών, θα ήταν φρόνιμο να μην δημιουργούν εντυπώσεις για δικούς τους λόγους».



Πηγή: capital.gr


«Πόλεμος» Πυρήνων κατά Ξηρού: «Κάποτε ρουφιάνος... πάντοτε προδότης»




Ολομέτωπη επίθεση στον Χριστόδουλο Ξηρό εξαπολύουν οι Πυρήνες της Φωτιάς με κείμενό τους που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα.
Στο μακροσκελές κείμενο των Πυρήνων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τι πιο εξοργιστικό απ' το να μιλάει ο χαφιές της 17Ν για ήθος… Αυτός που στις προανακριτικές του καταθέσεις το 2002 (υπάρχουν αναρτημένες στο διαδίκτυο), κλαψούριζε και εκλιπαρούσε τους μπάτσους να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, ως αντάλλαγμα της συνεργασίας του με τις διωκτικές αρχές.
Τι πιο προκλητικό απ' το να εμφανίζεται ο καταδότης ως ο τιμητής του “κινήματος”. Αυτός που, μέχρι σήμερα, δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγνώμη από τους πρώην συντρόφους του για τις ισόβιες που τους “χάρισε” με τις αβίαστες ομολογίες του στην αντιτρομοκρατική (χωρίς να πέσει ούτε καν μια σφαλιάρα)».
Τι πιο εγκλωβιστικό απ' το να αναβάλουμε διαρκώς την ολική ρήξη μαζί του, που θα μας απελευθέρωνε απ' την ψυχική του δυσωδία. Ανίκανος να συντηρήσει ακόμα και τον εαυτό του με την εκδίωξη απ' τους κύκλους μας, ήταν ζήτημα ωρών να πέσει στα χέρια της αστυνομίας και, με δεδομένη την προδοτική του ιστορία, παραμόνευε ο κίνδυνος να καρφώσει το σχέδιο της απόδρασης που είχαμε οργανώσει και ο ίδιος διαρκώς σαμπόταρε. Δε θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που θα ρουφιάνευε.

Με μια διάθεση... αυτοκριτικής, οι «Πυρήνες» σημειώνουν: «Τι πιο ΛΑΘΟΣ απ' την αντίφασή μας. Ενώ στην αρχή τον στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις θεωρώντας τον σύντροφο, γράφοντας μάλιστα "κάποτε αντάρτης… πάντοτε αντάρτης", ξεχάσαμε πως υπάρχει και το "κάποτε ρουφιάνος… πάντοτε προδότης"».


Πηγή: ethnos.gr



Οχι της ΕΚΤ στο αίτημα Βαρουφάκη για αύξηση των εντόκων κατά 10 δισ. ευρώ




Οι FT επικαλούνται δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που εμπλέκονται στη συζήτηση

Απρόθυμη εμφανίζεται η ΕΚΤ να αυξήσει κατά 10 δισ. ευρώ το όριο των 15 δισ. ευρώ που έχει το Δημόσιο στην έκδοση εντόκων γραμματίων σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Συγκεκριμένα επικαλείται δηλώσεις δύο ευρωπαίων αξιωματούχων που εμπλέκονται στη συζήτηση σύφωνα με τις οποίες η ΕΚΤ δεν προτίθεται να ανάψει «πράσινο» φως στα σχέδια της κυβέρνησης για ενδιάμεση χρηματοδότηση μέσω εντόκων γραμματίων ώστε να πορευτεί η χώρα όταν το υφιστάμενο πρόγραμμα λήξει στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT ο αξιωματούχος της ΕΚΤ αναφέρει ότι «το ελληνικό σχέδιο βασίζεται πλήρως στην ΕΚΤ» και πως «η ΕΚΤ θα τηρήσει σκληρή στάση».

Χωρίς χρηματοδότηση από έντοκα, η Ελλάδα θα βγει από το υφιστάμενο πρόγραμμα χωρίς πρόσβαση σε έκτακτη χρηματοδότηση.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρεται στο δημοσίευμα, το αίτημα με βάση τις ισχύουσες συμβάσεις πρέπει να εγκριθεί  από το Eurogroup στο οποίο θα πρέπει να συμφωνήσουν και τα κράτη μέλη της ευρωζώνης αλλά και η ΕΚΤ.

Το αίτημα του κ. Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με πληροφορίες έχει μεταφερθεί και στον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο, ΠΙέρ Μοσκοβισί στην συνάντηση που είχε μαζί του το πρωί της Κυριακής στο Παρίσι.

Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας έχει δηλώσει ότι έως και τον Ιούνιο ζητά το 1,9 δισ. ευρώ των επιστροφών κερδών ομολόγων που διακατέχουν κεντρικές τράπεζες. Σημειώνεται ότι το σύνολο των εκκρεμών δόσεων της αξιολόγησης που εκκρεμμεί είναι 7,2 δισ. ευρώ.

Μαζί με τα 10 δισ. ευρώ από έντοκα επιχειρεί έτσι να διασφαλίσει την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της  κατά τη διάρκεια της «συμφωνίας-γέφυρας» που επιδιώκει την περίοδο Μάρτιος - Ιούνιος 2015 και η οποία προτείνεται να διαδεχτεί  ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.


Πηγή : tovima.gr


Βαρουφάκης: Πουλάμε τον ΟΣΕ ακόμη και για 1 ευρώ...




...αρκεί να δοθούν εγγυήσεις για έργα - Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της Ενέργειας - Διίστανται οι απόψεις για την εντύπωση που έκανε η ενημέρωσή του στα στελέχη του Σίτι

Στην κλειστή συνάντηση με παράγοντες του Σίτι στο Λονδίνο βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δεν απέκλεισε να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΣΕ ακόμη και έναντι... ενός ευρώ, αρκεί να δοθούν εγγυήσεις για έργα.

Συγκεκριμένα, και όπως ανέφερε ο ανταποκριτής για την τηλεόραση του Σκάι στη βρετανική πρωτεύουσα, αλλά και ο ανταποκριτής του Ant1, μεταξύ των πολλών ερωτήσεων που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών ήταν και αυτές περί των προθέσεων της κυβέρνησης αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις. «Δεν είμαστε δογματικοί», απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ωστόσο απέκλεισε τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της Ενέργειας, ενώ για τον ΟΣΕ είπε, ότι ως ζημιογόνο θα τον πουλούσε και έναντι ενός ευρώ, αν δίνονταν εγγυήσεις για έργα.

Για ακόμα μία φορά υπογράμμισε πως δεν θα γίνει διαπραγμάτευση με την τρόικα υπό το παρόν σχήμα της, αλλά με τους επιμέρους θεσμούς.

Οι απόψεις για την αίσθηση που άφησε η ενημέρωση από τον κ. Βαρουφάκη στα στελέχη του Σίτι διίστανται. Η στάση ορισμένων εκ των παρισταμένων περιγράφηκε από ανθρώπους που βρίσκονταν εντός της αίθουσας ως «επιφυλακτική». Κάποιοι επίσης φέρονται να απέρριψαν τις θέσεις του κ. Βαρουφάκη σχολιάζοντας ότι δύσκολα θα γίνονταν αποδεκτές από τους εταίρους και πιστωτές, ενώ από την άλλη πλευρά, παρόντες περιέγραψαν μία θετική υποδοχή στα λεγόμενα του υπουργού, κάνοντας λόγο για «ανακούφιση» από το γεγονός ότι η κυβέρνηση πιέζει για την αναδιάρθρωση χρεών προς τους επίσημους και όχι τους ιδιώτες πιστωτές.


Πηγή : protothema.gr