Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης αντί της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στη γραμματεία της ΚΟ της ΝΔ



Ο βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, προτείνεται με απόφαση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του νέου γενικού γραμματέα της ΚΟ.

Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες πριν είχε ανακοινωθεί ότι για τη θέση αυτή είχε επιλεγεί η βουλευτής Β Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Συγγρού, για αναλάβει η Αννα Ασημακοπουλου αυτή τη θέση απαιτείτο τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της «γαλάζιας» ΚΟ, καθώς στον ισχύοντα προβλέπεται ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του Γραμματέα πρέπει να έχουν ελάχιστη κοινοβουλευτική θητεία έξι ετών, ενώ η κυρία Ασημακοπούλου εξελέγη πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2013.

Με την επιλογή του κ. Πλακιωτάκη δεν παρίσταται λόγος τροποποίησης του Κανονισμού.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης είχε διατελέσει υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Πηγή : tanea.gr


Πριν μερικά χρόνια ο Τσίπρας ζητούσε εξηγήσεις για τα κριτήρια επιλογής της εν λόγω εταιρείας : Η Lazard σε ρόλο συμβούλου του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών



Δεν την λες αυτή την συμφωνία οικονομική για να εξοικονομηθούν λεφτά ώστε να προσληφθούν οι καθαρίστριες!!

Η Lazard αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών, σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ανακοινώνει την ανάθεση στην εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD του ρόλου του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης".

Η LAZARD παρείχε συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους της ως το 2012, δηλαδή το περιβόητο PSI.

Εάν γυρίσουμε τον χρόνο λίγο πίσω θα δούμε ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατέθετε αλλεπάλληλες γραπτές ερωτήσεις στη Βουλή, ζητώντας εξηγήσεις γιατί επελέγη και με ποια κριτήρια η εν λόγω εταιρεία.

Σύμφωνα με την iefimerida.gr οι ερωτήσεις του κύριου Τσίπρα έδειχναν την ανησυχία του για τη πρόσληψη της Lazard και βάση αυτών των ερωτήσεων δεν θα έπρεπε ούτε να την συζητάμε τώρα αλλά....

Αναφέρουμε το ρεπορτάζ της iefimerida.gr

Στην ερώτηση, που κατατέθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2011 από τον κύριο Τσίπρα πρός την κυβέρνηση Παπαδήμου, υπολόγιζε ότι το κόστος ανάθεσης στην εταιρεία είναι 25 εκατ. Ευρώ και επέκρινε την τότε κυβέρνηση για τα λεφτά που θα σπαταλούσε εν μέσο κρίσης.

«Στην εταιρεία LAZARD FRERES SAS, στην οποία θα ανατεθούν σύμφωνα με τη Νο 188/20-9-2011 απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου, η αμοιβή που εγκρίνεται με την προαναφερθείσα απόφαση θα αποτελεί ποσοστό 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγορασθεί, εκτιμάται δε ότι αυτό θα ανέλθει σε 25.000.000 EUR.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Με ποια κριτήρια και διαδικασίες επιλέχθηκαν οι παραπάνω εταιρείες; (Επιλογή με πρόσκληση περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων; Καθορισμός του ποσού σύμβασης με διαπραγμάτευση; Επιλογή με Ανοικτό διαγωνισμό; Ποιοι προσκλήθηκαν να υποβάλουν προσφορά; Ποιοι Συμμετείχαν; Ποιες ήταν οι ενέργειες δημοσιότητας; Ποιες οι εισηγήσεις των αρμόδιων οργάνων για την υπογραφή αυτών των συμβάσεων;)

2. Με ποιο σκεπτικό, σε μια περίοδο πλήρη εξαγγελιών περικοπής των δημοσιονομικών εξόδων, αποφασίζεται αυτή η δαπάνη, ενώ το κράτος διαθέτει νομικούς συμβούλους και εξειδικευμένους επιστήμονες, στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδας;

3. Ποιος ο ρόλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε αυτήν την επιλογή και την Υπουργική απόφαση έγκρισης αυτών των δαπανών;

4. Εφόσον η συμφωνία της 21.7.2011 ουσιαστικά έχει ακυρωθεί από την συμφωνία της 27.10.2011: α) η ανάθεση της παροχής νομικών υπηρεσιών επεκτείνεται και στην συμφωνία της 27.10.2011 και με ποιό τίμημα; β) η ανάθεση των υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου στην LAZARD FRERES SAS και το ποσό των 25.000.000? αφορά μόνο στα προβλεπόμενα ποσά της συμφωνίας της 21.7.2011 ή επεκτείνεται και στην συμφωνία της 27.10.2011 και με ποιούς όρους και τίμημα;»

Ο ερωτών βουλευτής

Αλέξης Τσίπρας»

Σε άλλη ερώτησή του, ο κ. Τσίπρας επανέρχεται στα ερωτήματα που θέτει τονίζοντας:

«Κατά τη συζήτηση ψήφισης του προϋπολογισμού έτους 2014, κατάθεσα στο Σώμα της Βουλής πίνακα του κωδικού εξόδου 6311 από το 2004 μέχρι 2012, στον οποίο καταγράφονται απολογιστικά τα ιλιγγιώδη ποσά που δαπανήθηκαν ως έξοδα δημοσίου χρέους σε τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και χρηματοοικονομικούς συμβούλους.»

» Από τον πίνακα αυτό διαπιστώνεται ότι η δαπάνη έχει αυξηθεί κατακόρυφα στα χρόνια των μνημονίων, όπου η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές. Συγκεκριμένα, η δαπάνη έχει υπερτριπλασιασθεί τα δύο πρώτα έτη των μνημονίων και έχει δεκαπλασιασθεί το 2012.»

» Το 2012 -χρονιά του PSI- η δαπάνη ανήλθε στα 635 εκατ. Σύμφωνα με δημοσιευμένη απόφαση (ΦΕΚΒ 2454/2011) δόθηκαν στην εταιρεία LAZARD 25 εκατ. ευρώ και στην δικηγορική εταιρεία CGSH (Hamilton) 6 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ ανά μήνα καθυστέρησης, ως σύμβουλους για την διεκπεραίωση του PSI.»

» Επειδή, το συνολικό ποσό δαπάνης, 1 δισ. 116 εκατ. ευρώ, αντιστοιχεί σε μία χρονική περίοδο όπου λήφθηκαν μέτρα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Για τους λόγους της ραγδαίας αύξησης των δαπανών αναφορικά με τα έξοδα του δημοσίου χρέους κατά την μνημονιακή τριετία 2010-2012

Για τον τρόπο επιλογής των εταιρειών- συμβούλων, αν δηλαδή διεξάγεται διεθνής διαγωνισμός όπως προβλέπεται από το δημόσιο λογιστικό.

Για τις εταιρείες που έχουν ορισθεί σύμβουλοι του ελληνικού δημοσίου ανά κατηγορία προσφερόμενων υπηρεσιών και έτος (αναλυτική κατάσταση).

Για τα ποσά που έχουν καταβληθεί ανά εταιρεία (αναλυτική κατάσταση)».

Και τρίτη ερώτηση-κόλαφος για Lazard

Επιπλέον. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ τους ο σημερινός υπερυπουργός Ανάπτυξης Π. Λαφαζάνης) σε ερώτησή τους τον περασμένο Ιούνιο, αμφισβητούσαν την Lazard (όπως και την Morgαn Stanley) για την πως κατέληξαν στην εκτίμηση για την αξία του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.

Οπως τόνιζαν:
«Στη σύνοψη του ΤΧΣ για την κατάρτιση των εκθέσεων αποτίμησης, ο καθένας εκ των συμβούλων Lazard και Morgan Stanley εξέτασαν σειρά από στοιχεία και δεδομένα.

Η σύνοψη αυτή, όμως, που δημοσιοποίησε το ΤΧΣ δεν δίνει καμία απολύτως πληροφορία για το πώς Lazard και Morgan Stanley κατέληξαν στο εκτιμώμενο εύρος τιμών για τη δίκαια αγοραία αξία του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank (...)

Κατόπιν τούτων ζητάμε από τον κ. Υπουργό Οικονομικών να καταθέσει το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή:

Όλα τα σχετικά στοιχεία και έγγραφα που τεκμηριώνουν και αφορούν τη μεθοδολογία που υιοθέτησαν Lazard Freres και Morgan Stanley για την αποτίμηση της δίκαιης αγοραίας αξίας της Eurobank

Προκειμένου, επίσης, να τεκμηριωθεί η ορθότητα των αποτιμήσεων ζητούνται όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την αποτίμηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της Eurobank, τον υπολογισμό ή μη της αναβαλλόμενης φορολογίας αλλά και ενδεχόμενων εκτιμώμενων μελλοντικών ζημιών. Ζητούνται, ακόμα προς κατάθεση, όλα τα συγκεκριμένα στοιχεία που ζήτησαν και έλαβαν από την Eurobank οι Lazard Freres και Morgan Stanley προκειμένου να διαμορφώσουν πληρέστερη εικόνα.

Οι αιτούντες βουλευτές

Λαφαζάνης Παναγιώτης
Γελαλής Δημήτρης
Σαμοΐλης Στέφανος
Κούβελα Φωτεινή».

Τι άλλαξε τώρα και η Lazard είναι πλέον σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών κύριου Βαρουφάκη; Γιατί οικονομία αυτό δεν το λές!


Μίκης Θεοδωράκης: "Ξαναγινόμαστε Ωραίοι Έλληνες" - Το ειρωνικό του σχόλιο για τον Νταϊσελμπλουμ




"Αυτόν τον Ολλανδό με τα γυαλάκια δεν μπόρεσα να τον χωνέψω"

Αναλυτικά η ανάρτηση στο προσωπικό site του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρει:

"Το Γιούρογκρουπ και ο Πρόεδρός του ο Ολλανδός είναι οι εικόνες που με βασανίζουν. Πέρασα τόσα και τόσα γιατί η Μοίρα με γέννησε Έλληνα που πρέπει να υπομένει τα καπρίτσια των ισχυρών, να σκύβει το κεφάλι και να μάθει ακόμα και να τους αγαπά! Αυτόν όμως τον Ολλανδό με τα γυαλάκια ποτέ μου δεν μπόρεσα να χωνέψω, αν και μικρός έπινα γάλα Nestle.

Ήρθε λοιπόν φουριόζος με την έπαρση του Αφεντικού, για να τραβήξει τα αυτιά των άτακτων υπηκόων μιας φυλής για γέλια και για κλάματα που σήκωσε κεφάλι ξεχνώντας πως είναι αποπαίδι της Ευρώπης, του Γιούρογκρουπ και του Προέδρου του κυρίου Γερουν Νταϊσελμπλουμ.

Και τότε συνέβη ένα θαύμα, σαν κι αυτά τα ξεχασμένα στα βάθη της μνήμης μου. Δύο εκπρόσωποι αυτού του Λαού της β΄ κατηγορίας, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης, με σπάνια ψυχραιμία και ευγένεια, τον τύλιξαν μέσα σε δυο φωτεινά και ωραία ΟΧΙ, που τον κεραυνοβόλησαν, σε σημείο που να ξεχάσει την ευγενική του καταγωγή του Άρχοντα Ευρωπαίου και να μην ξέρει πώς και από πού να φύγει.

Εδώ, στο σημείο αυτό, τα ξεχνάμε όλα. Ξαναγινόμαστε Ωραίοι Έλληνες. Και ψηλώνουμε κι εμείς. Πώς και γιατί έγινε και πού θα οδηγήσει, είναι λεπτομέρειες για τον Έλληνα που έζησε και επέζησε με τα Σύμβολα. Και θεωρώ μικρόψυχο το να μετράμε κουκιά σε μια στιγμή εθνικής αναλαμπής.

Αθήνα, 31.1.2015

Μίκης Θεοδωράκης"


Πηγή : mikistheodorakis.gr




Η αλητεία κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο : Ύβρεις και απειλές σε 9χρονους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από οπαδούς του ΠΑΟΚ!



Οπαδοί του ΠΑΟΚ έβρισαν και απείλησαν μέλη της αποστολής της Σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, που μετέφερε 9χρονα παιδιά για ένα παιχνίδι στη Μηχανιώνα.

Με ύβρεις και απειλές περίμεναν οπαδοί του ΠΑΟΚ την αποστολή της Σχολής του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη που μετέφερε 9χρονα παιδιά (γεννηθέντα το 2006) για ένα παιχνίδι στην Μηχανιώνα.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές όπως είναι λογικό τρομοκρατήθηκαν και οι άνθρωποι της αποστολής του Ολυμπιακού αποφάσισαν να αποχωρήσουν εσπευσμένα από το σημείο, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Όπως ήταν λογικό τα παρατράγουδα προκάλεσαν τη ματαίωση της αναμέτρησης.

Από τον Ολυμπιακό καταδίκασαν το γεγονός τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Καλό θα είναι κάποιοι να ζητήσουν συγγνώμη για αυτή την κάφρικη συμπεριφορά".



Πηγή : contra.gr


Επίθεση Σουλτς στον Τσίπρα: Να μην τα βάζει με τη Μέρκελ γιατί τα βάζει με όλη την Ευρώπη!


Να «αφοπλιστεί» λεκτικά εναντίον της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και προειδοποιεί την Αθήνα να αποφύγει μονομερή καταγγελία των κανόνων, καθώς, όπως σημειώνει, σε αυτή την περίπτωση δεν θα τα έβαζε μόνο με την Γερμανία, αλλά με ολόκληρη την Ευρώπη.
«Η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν διαθέτει και τη μεγαλύτερη εμπειρία. Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει ακόμα πρώτα να προσανατολιστεί. Έμεινα έκπληκτος με το πόσο άνετα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ως επικεφαλής μίας ριζοσπαστικής Αριστεράς σε έναν συνασπισμό, ο οποίος βρίσκεται δεξιά από την «Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Πρόκειται για μία αξιοσημείωτη ιδεολογική ευελιξία» τονίζει ο κ. Σουλτς στην εφημερίδα «Welt am Sonntag».
Προσθέτει ότι «ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκει σε κανένα άλλο κόμμα τόσο μεγάλη στήριξη στη ριζοσπαστικότητα -με την οποία ένα κομμάτι του κόμματός του απορρίπτει τις έως τώρα συμφωνίες με την Ευρώπη- όση στους ΑΝΕΛ», για να συμπληρώσει: «Ένας συνασπισμός με τους ακροδεξιούς της Χρυσής Αυγής μάλλον θα πήγαινε πολύ μακριά.
Το γεγονός όμως ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε έναν συνασπισμό με ένα κόμμα το οποίο είναι καθαρά φιλοευρωπαϊκό και σοσιαλδημοκρατικό, όπως το Ποτάμι, σίγουρα είναι ένα αξοσημείωτο βήμα για ένα αριστερό κόμμα».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ευρώπη θα έπρεπε να φοβάται τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Σουλτς δηλώνει ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται, αλλά να προετοιμαστεί ότι την περιμένουν σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Και η Αθήνα όμως πρέπει να περιμένει σκληρές διαπραγματεύσεις», ενώ σε ερώτηση για το εάν συμβούλευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την αντιγερμανική ρητορική, σημειώνει: «Του συνέστησα με έμφαση να "αφοπλιστεί" ρητορικά. Δεν τον ωφελεί σε τίποτα.
Ο κ. Τσίπρας θα έκανε καλά να τελειώσει με τις επιθέσεις του εναντίον της Α. Μέρκελ. Στο κάτω κάτω είναι η γερμανική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, η οποία θα πρέπει να τον βοηθήσει. Κατά τα άλλα, δεν είναι μόνο οι Γερμανοί, οι οποίοι κοιτάζουν με σκεπτικισμό τις εξελίξεις στην Αθήνα, αλλά το σύνολο της ΕΕ.
Ο κ. Τσίπρας τα βάζει με πολλούς, εάν καταγγείλει μονομερώς τους κανόνες. Πώς μπορείς να εξηγήσεις στους Πορτογάλους, τους Ισπανούς ή τους Ιρλανδούς που υλοποίησαν επώδυνες μεταρρυθμίσεις μια ξεχωριστή μεταχείριση της Αθήνας; Μπορεί σε κάποιους να "περνάει" καλά το να χτυπάς τους Γερμανούς - αλλά είναι επίσης κοντόφθαλμο και δεν μας πάει μπροστά».
Διαπραγμάτευση
Ερωτηθείς σχετικά με το πόσο μεγάλα θεωρεί ο κ. Τσίπρας τα περιθώρια διαπραγμάτευσης, επισημαίνει: «Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι υπάρχουν περιθώρια, αλλά ότι και αυτά έχουν όρια. Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να θέσει υπό έλεγχο τα φαντάσματα που κάλεσε. Τα περιθώρια θα εξαρτώται από αν θα το καταφέρει. Έχει πολλή δουλειά μπροστά του στο ίδιο του το κόμμα και με τον κυβερνητικό εταίρο, τον οποίο επέλεξε».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρεται ακόμη στην πολιτική έναντι της Ρωσίας, απαντώντας σε ερώτηση εάν «η προσέγγιση με την Ρωσία αποτελεί τακτική ή πιστεύω» της ελληνικής κυβέρνησης: «Πρόκειται πρώτα από όλα για ένα εσωπολιτικό μέτρο. Θέλει να δείξει στους ψηφοφόρους ότι τώρα είναι νέοι άνθρωποι υπεύθυνοι. Είναι και μια αντίδραση πείσματος εναντίον των σεναρίων καταστροφής που ζωγραφίστηκαν πριν από τις εκλογές, για την περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του δεν θέλουν να είναι παρίες. Θέλουν σεβασμό. Και για αυτό πήγα στην Αθήνα».
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και δήλωση του κ. Σουλτς στο δελτίο ειδήσεων του ZDF: «Εάν η νέα κυβέρνηση δεν αισθάνεται δεσμευμένη στις συμφωνίες, τις οποίες σύναψε η προηγούμενη κυβέρνηση, τότε θα δει ότι δεν θα ρέει πλέον χρήμα. Αυτό ακριβώς είναι που δεν χρειάζεται η Ελλάδα».


Πηγή : imerisia.gr


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ήπειρος και Ευρυτανία




Φόβοι και για το γεφύρι της Άρτας - Κλειστή η Εγνατία στο τμήμα Κοζάνη-Καλαμιά - Καθίζηση στην ΕΟ Ιωαννίνων-Αθηνών - «Φούσκωσε» και ο Σπερχειός στη Λαμία - Τα νερά έχουν καλύψει γεφύρια και στην Ευρυτανία - Άνοιξαν βαλβίδες για να εκτονώσουν το φράγμα στον Πηνειό

Εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους τα χωριά που βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού Άραχθου, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, μετά το άνοιγμα του φράγματος στο Πουρνάρι, τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (ΣΝΟ), που συνεδρίασε χθες το βράδυ στην Άρτα, οι κάτοικοι από τα χωριά Κομμένο, Λουτρό, Κεραμάτες, Νεοχώρι, Συκιές, μεταφέρονται με λεωφορεία σε γειτονικές περιοχές, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.


Μετά την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, εκφράζονται φόβοι και για το γεφύρι της Άρτας, καθώς το νερό έχει φτάσει στις καμάρες υποστήριξης.  Το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας δεν άντεξε και κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν από χθες το πρωί τα Τζουμέρκα. Η είδηση έχει συγκλονίσει τους Ηπειρώτες για τους οποίους αποτελεί την «Ακροπόλη» της περιοχής τους. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε από μαστόρους της πέτρας τον 18ο αιώνα. Εκεί λειτουργούσε το τελωνείο της Ελεύθερης Ελλάδας με τη σκλαβωμένη Ήπειρο και εκεί έγινε, στις 29 Φεβρουαρίου 1944, η συμφωνία της Πλάκας-Μυρόφυλλου ανάμεσα στον ΕΔΕΣ, τον ΕΛΑΣ την ΕΚΚΑ και των εκπροσώπων του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής και της Ελληνικής Στρατιωτικής Διοίκησης, του Αμερικανού ταγματάρχη Ουάινς και του Βρετανού συνταγματάρχη Γουντχάους.



Η βροχή που πέφτει ασταμάτητα από χθες το πρωί και στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ζημιές στις υποδομές, καταστροφές σε καλλιέργειες και πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών, καταστημάτων καθώς και σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Στο μεταξύ, μετά την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, εκφράζονται φόβοι και για το γεφύρι της Άρτας, καθώς το νερό έχει φτάσει στις καμάρες υποστήριξης. Ωστόσο, μεγάλες καταστροφές έχουν γίνει σε όλο τον δήμο Νικολάου Σκουφά, στις υποδομές, στις καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Σοβαρές ζημιές έχει προκαλέσει ο μεγάλος όγκος των υδάτων στην περιοχή Καναλακίου της Πρέβεζας, καθώς και στον Κάμπο του Φαναρίου, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αχέρωντα. Η ίδια εικόνα, επικρατεί και στη Θεσπρωτία στον κάμπο των Φιλιατών, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά. Οι κάτοικοι, που βρίσκονται σε απόγνωση, μιλούν για πρωτοφανείς πλημμύρες.




Σήμερα το πρωί και κατόπιν απόφασης από τη διοίκηση της ΔΕΗ, απελευθερώνονται  από το Φράγμα Πουρναρίου διπλάσιες ποσότητες νερού από τις επιτρεπόμενες για την αποφυγή πλημμύρας.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα: H ΔΕΗ μπορεί να απελευθερώνει 500 κυβικά νερό, ανά δευτερόλεπτο και χθες το βράδυ, τα στοιχεία έδειχναν πως έμπαιναν στην Λίμνη, πάνω από 1700 κυβικά νερό!

Xαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, οι αναπληρωτές υπουργοί, Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής.

Σε κίνδυνο και γεφύρια στην Ευρυτανία και την Καρδίτσα

Τα ορμητικά νερά του Αχελώου που φούσκωσαν απειλούν και άλλα ιστορικά και μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας που βρίσκονται νοτιότερα στο ρου του ποταμού από το ύψος του γεφυριού της Πλάκας. Σύμφωνα με το Agrinioculture.gr  τα νερά του Αχελώου απειλούν και σχεδόν έχουν σκεπάσει τα γεφύρια του Αυλακίου-Καταφυλλίου και της Τέμπλας, που ενώνουν την Αιτωλοακαρνανία με τους νομούς Ευρτανίας και Καρδίτσας.

Στη γέφυρα Καταφυλλίου-Αυλακίου τα νερά σχεδόν έχουν καλύψει όλη τη γέφυρα και μόνο το ψηλότερο σημείο της είναι – για την ώρα- πάνω από το νερό. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες ένα μέρος της γέφυρας έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Αχελώου. Σε κίνδυνο βρίσκεται επίσης και η γέφυρα Τέμπλας Βρουβιανών.

Kλήσεις για απάντληση υδάτων στα Γιάννενα - Καθίζηση σημειώθηκε στον δρόμο Ιωαννίνων - Άρτας

Προβλήματα από πλημμύρες και στα Γιάννενα, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων κυρίως σε υπόγεια σπιτιών στις περιοχές: Νεοχωρόπουλο, Σεισμόπληκτα, Καρδαμίτσια, Ανατολή, Βοτανικός, Πεδινή, Μπάφρα.

Σε κάποια σημεία στο οδόστρωμα έχουν συσσωρευτεί νερά με τους δρόμους να είναι απροσπέλαστοι.

Καθίζηση σημειώθηκε στον δρόμο Ιωαννίνων - Άρτας, κοντά στο Τέροβο (22χλμ από τα Γιάννενα) και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από μία λωρίδα.

Στην Ηλεία η περιφέρεια έδωσε εντολή να ανοίξουν προληπτικά και σταδιακά οι βαλβίδες εκτόνωσης του φράγματος του Πηνείου καθώς παρατηρείται άνοδος της στάθμης του νερού.

Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και όσοι δραστηριοποιούνται εκατέρωθεν του ποταμού και πλησίον της κοίτης του έχουν κληθεί να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς αναμένεται να ανέβει η στάθμη του. Επιπλέον, παρακαλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μην πλησιάζουν στις όχθες και στις γέφυρες του ποταμού Πηνειού.







Πηγή : protothema.gr



Τετ α τετ Βαρουφάκη - Σαπέν στο Παρίσι


ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν συναντάται αυτήν την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, στο Παρίσι.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, στις 19:30 ώρα Έλλαδας, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας.
Ο κ.Βαρουφάκης έχει προγραμματιστεί να δει και τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Λίγες ώρες πριν από την συνάντηση των δύο υπουργών, ο Σαπέν είχε δηλώσει ότι «είναι θεμιτό η Ελλάδα να θέλει να διαπραγματευτεί τρόπους για την ελάφρυνση του χρέους, όχι όμως να ζητά την διαγραφή του».
«Μπορούμε να το συζητήσουμε, μπορούμε να επιμηκύνουμε (το χρόνο αποπληρωμής), μπορούμε να το ελαφρύνουμε, όχι όμως να το διαγράψουμε» τόνισε ο Μ. Σαπέν σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal +.
Από την πλευρά του ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, δήλωσε ότι η Γαλλία πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα «να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» και να ενθαρρύνει τη βούλησή της να «παραμείνει στην Ευρωζώνη.
«Είναι (…) ο ρόλος της Γαλλίας να ενθαρρύνει τη βούληση του ελληνικού λαού να παραμείνει στην ευρωζώνη και να τον βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό, όμως την ίδια ώρα, στο πλαίσιο μιας κοινότητας, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, στο πλαίσιο των κοινών μας κανονισμών» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Σειρά επαφών σε Λονδίνο - Ρώμη
Τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί το Λονδίνο, όπου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις 11:00 (τοπική ώρα) θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, με στόχο την έναρξη στενής συνεργασίας των δύο χωρών όσον αφορά θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Λονδίνο, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι.
Την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί τη Ρώμη, όπου στις 11:30 (τοπική ώρα) θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν.


Πηγή : ethnos.gr


Σκουρλέτης: Τώρα βλέπουμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση



«Τώρα βλέπουμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση, όχι όπως παλιά με δήθεν "κόκκινες γραμμές" και "ροζ κορδέλες" και με στημένο τηλεοπτικό σκηνικό» δήλωσε στον Σκάι ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «με τη ΝΔ κυβέρνηση θα μιλάγαμε τώρα για το e-mail Χαρδούβελη, τα προαπαιτούμενα και τι θα κόψουμε».

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ είναι ένα μέτρο εφικτό, ενώ ακολουθεί η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, της μετενέργειας και η κατάργηση της επιστράτευσης.

Μεταξύ των πρώτων νομοσχεδίων της κυβέρνησης -πρόσθεσε- θα είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και οι αλλαγές συνολικά στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Newsroom ΔΟΛ




Κοτζιάς: Δεν μπορούν να μας φέρονται σαν «κράτος-παρία» επειδή χρωστάμε




«Στο τελευταίο ευρωπαϊκό συμβούλιο, οι συνάδελφοί μου κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν κράτος-παρία, επειδή χρωστάει λεφτά» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών για το θέμα των κυρώσεων στη Ρωσία.

«Άλλο χρωστάω λεφτά και άλλο δεν αξιοποιώ και εγκαταλείπω τα δικαιώματα που έχω στην ΕΕ» σημειώνει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών και προσθέτει:
«Η πείρα που αποκόμισα τις τελευταίες πέντε ημέρες, που υπήρξαν τα πρώτα σχέδια απόφασης μέχρι και την ίδια τη διαπραγμάτευση, είναι ότι η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να κάνει διαπραγματεύσεις. Δεν μπορείς να διατάσσεις αν δεν θέλεις να είσαι διατασσόμενος. Αυτό είναι το βασικό που κατάλαβα και νομίζω ότι κερδίσαμε αυτή τη διαπραγμάτευση. Μπορεί στο μέλλον να χάσουμε μια άλλη, αλλά αποκαταστήσαμε την κυριαρχία της χώρας και την έννοια της ισοτιμίας κάθε κράτους-μέλους μέσα στην ΕΕ. Η διαπραγμάτευση από ό,τι παρατηρώ -ήταν χιλιάδες τα μηνύματα που πήρα, για πρώτη φορά πήραμε τόσο πολλά στο υπουργείο- έδωσε μια αίσθηση αξιοπρέπειας στον ελληνικό λαό, μια αίσθηση εμπιστοσύνης και ένα μικρό αεράκι αισιοδοξίας»

Ο κ.Κοτζιάς τονίζει με έμφαση ότι «η έξοδος της χώρας μας από την κρίση δεν είναι μόνον υπόθεση χρηματοπιστωτικών αγορών. Είναι και υπόθεση ο άνθρωπος να νιώθει καλά, να νιώθει ο Έλληνας ότι μπορεί να συμβάλει, να έχει ο πολίτης τα δικαιώματά του και να μπορεί να ονειρεύεται για το μέλλον. Ένα λιθαράκι σε αυτή τη διαδικασία ελπίζω να αποδείξει η ιστορία ότι ήταν και αυτή η συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών»

Ερωτηθείς για το κλίμα που συνάντησε μεταξύ των Ευρωπαίων ομολόγων του στη σύνοδο των Βρυξελλών,ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει:

«Νομίζω ότι χάρη στην πολιτική και την τακτική που ακολουθήσαμε, με τις οδηγίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μπορέσαμε αντί να υποχρεωθούμε να βάλουμε βέτο, να περάσουμε τη θεμελιακή μας γραμμή: "δεν θέλουμε άλλες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας".
Ασφαλώς συνεχίζουν οι προηγούμενες που είχαν συμφωνηθεί στο παρελθόν, αλλά όχι αυτό το μεγάλο κύμα των κυρώσεων και με αυτό τον τρόπο και κρατήσαμε την ευρωπαϊκή ενότητα, δεν διασπάστηκε πάνω σε αυτό το ζήτημα, αλλά και δεν υπήρξε ρήγμα σε βάρος της Ρωσίας.

Γι' αυτό είχαμε την πρόσκληση από τον συνάδελφό μου τον Λαβρόφ να επισκεφτώ τη Μόσχα, γι' αυτό είχαμε μια συζήτηση μαζί του, γι' αυτό και θα προκύψει και θα γίνει συζήτηση -τηλεφωνική- ανάμεσα στον κ. Πούτιν και στον πρωθυπουργό της χώρας. Πρέπει να σας πω, ότι είχα συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον κ. Κέρι, ο οποίος άκουσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία είπα και στο Συμβούλιο, ότι δεν έχουμε διάθεση να υποσκάψουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα καμιάς κοινωνίας και καμιάς πλευράς, θέλουμε να διαμεσολαβήσουμε, αλλά δεν θέλουμε να ανοίξουμε μέτωπα. Είχαμε πολύ ευχάριστη συζήτηση με τον κ. Κέρι και σύντομα θα κάνουμε και συνάντηση».


Πηγή : ethnos.gr


Άρτα : Οι πρώτες φωτογραφίες από το γκρεμισμένο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας



Ήταν ένα από τα πιο συμβολικά και τουριστικά μνημεία της περιοχής.Το μοναδικής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας γεφύρι της Πλάκας,δεν άντεξε και κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν από το Σάββατο το πρωί τα Τζουμέρκα. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε από τον...
πρωτομάστορα Κωνσταντίνο Μπέκα το 1866.






Πηγή : http://epirusgate.blogspot.gr/



Τελικά τίποτα δεν θα αλλάξει σε αυτή την χώρα : Ο Γιάννης Ρουμπάτης -πρώην βαστάζος του Αντρέα και του Κοσκωτά- νέος διοικητής της ΕΥΠ !!




Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης ο αξιόπιστος πρώην …Κυβερνητικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο αξιόπιστος κρατικοδίαιτος δημοσιογράφος και …πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας που στήριζε όλες τις δημοσιεύσεις των προκηρύξεων (σχεδόν σε αποκλειστικότητα…) των τρομοκρατικών οργανώσεων αναλαμβάνει νέος διοικητής της ΕΥΠ όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας.

Ο κύριος Ρουμπάτης, ανταποκριτής του ΔΟΛ στις ΗΠΑ, με σπουδές και διασυνδέσεις στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας κατά τη δεκαετία του 1980, είναι ταυτισμένος με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου τον είχε χρίσει διευθυντή του Γραφείου Τύπου του και στη συνέχεια κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ στη συνέχεια «μετακόμισε» στο πλευρό του απατεώνα Κοσκωτά ως σύμβουλός του στις εκδοτικές επιχειρήσεις

Στην ευαίσθητη θέση του διευθυντή θα καθίσει ένας δημοσιογραφος με πολλές εμπειρίες, καλός γνώστης της εξωτερικής πολιτικής και πάνω απ' όλα με βαθιές δημοκρατικές πεποιθήσεις. Επί χρόνια ανταποκριτής ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης στις ΗΠΑ, ο κ.Ρουμπάτης υπήρξε σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ αποχώρησε από την ενεργό πολιτική διαφωνώντας με τον Κώστα Σημίτη και αργότερα και με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ πριν από δύο χρόνια.

Δείτε αναλυτικά το βιογραφικό του:

O Γιάννης Ρουμπάτης γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα.

Σπούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του φημισμένου Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον.

Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας «Το Βήμα» στην Ουάσινγκτον.

Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.

Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.

Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 - 1999.

Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967, βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.


Πηγή: parakato.gr


Σκουρλέτης στην εκπομπή Ακραίως: Πρώτα ρυθμίσεις και μετά στα 751 ευρώ ο μισθός




Το πώς και το πότε θα επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, εκ των βασικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή.

Όπως είπε η επαναφορά θα προκαλέσει μικρό αναπτυξιακό σοκ στην αγορά ωστόσο εάν γίνει άμεσα χωρίς παράλληλες ρυθμίσεις μπορεί να προκαλέσει άλλου είδους σοκ στην αγορά και κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Λέμε λοιπόν αυτό το μέτρο πρέπει να συνδυαστεί αφού προηγούμενως γινουν ρυθμίσεις για επιχειρήσεις που θα δώσουν ανάσες», αναφερόμενος σε ρυθμίσεις χρεών και δανείων των επιχειρήσεων ενώ επισήμανε πως «αυτός που δεν χρωστάει μπορεί να ανταπεξέλθει άνετα».

Ο κ.Σκουρλέτης είπε πως «θέλουμε πρώτα να αποκαταστήσουμε σειρά μέτρων: επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, μετενέργειας, η κατάργηση του νόμου της επιστράτευσης και στη συνέχεια  να επανέθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ».

Αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις είπε πως «θα επαναφέρουμε το προηγούμενο καθεστώς που αφορά στις ομαδικές απολύσεις άμεσα». «Έχει πάει στο 5% ήταν στο 2%» τόνισε και πρόσθεσε πως «την απόφαση για τις ομαδικές απολύσεις θα εξεταστεί εαν θα είναι στην ευθύνη του  υπουργού ή του ανώτατου συμβουλίου εργασίας».

Ο κ. Σκουρλέτης απάντησε σε όλα τα ερωτήματα γύρω από τις αρμοδιότητές του και δεσμεύτηκε πως δεν πρόκειται να αλλάξουν προς τα πάνω τα όρια ηλικίας για τις συντάξεις, το ΕΚΑΣ δεν πρόκειται να κοπεί και πως τα προγραμματα του ΟΑΕΔ θα συνεχιστούν στη λογική να οδηγούν σε μόνιμη θέση εργασίας.

Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είπε πως δεν γνωρίζει τα μεγέθη και αν μπορεί να επεκταθεί σε όλου τους δήμους ωστόσο επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Όπως είπε το Σώμα επιθεώρησης εργασίας «είναι η κορυφή του παγόβονου και πρέπει να στηρχθεί και να ενισχυθεί για να προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα και να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες».

«Δεν θα συζητάμε με την τρόικα - Διάλογος σε ισότιμη βάση »

Σχετικά με την διαπραγμάτευση είπε πως δεν υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός και πως «η κυβέρνηση δείχνει αποφασιστικότητα και συνέπεια σε σχέση με αυτά που έλεγε πριν από τις εκλογές».

«Βλέπουμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση, δεν ήταν αυτό που βλέπαμε το προηγούμενο διάστημα με δήθεν κόκκινες γραμμές και μυστικές αλληλογραφίες και στημένο τηλεοπτικό σκηνικό», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Πρόσθεσε δε πως «εμείς θα υπερασπιστούμε τη θεσμική συγκρότηση της ΕΕ. Η τρόικα είναι εκτός δεν έχει δημοκρατική νομιμποίηση. Θα κουβεντιάσουμε με το ΔΝΤ και με όλους. Δεν θα συζητάμε με την τρόικα, τον τεχνικό τρόπο θα τον βρούμε.Το σημαντικό είναι να συμφωνήσουμε να βάλουμε τέρμα στη λιτότητα τηρώντας τις ταμειακές μας  δεσμεύσεις».

Κατέληξε δε πως θα πρέπει να «συνηθίστε σε έναν διαφορετικό τρόπο συζήτησης της χώρας μας και έναν άλλο διάλογο σε ισότιμη βάση με αξιοπρέπεια ».


Πηγή : newpost.gr


Μην εμπιστεύεστε τα e-mail για γρήγορα χρήματα και δάνεια





του Κώστα Βουκελάτου

Μια από τις πιο άθλιες εγκληματικές δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος, η τοκογλυφία, ανθεί τα τελευταία χρόνια.

Παλαιότερα λόγω του ότι ο καταναλωτής και οι επιχειρήσεις είχαν άμεση πρόσβαση στα τραπεζικά προϊόντα και δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα ρευστότητας για να επιβιώσουν οι τοκογλύφοι ήταν μια ακραία τελευταία λύση.

Η περίοδος όμως αυτή που διανύουμε, με την οικονομική κρίση να έχει τσακίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να υποφέρουν και να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν οικονομικά την καθημερινότητα γιγάντωσαν τους άθλιους τοκογλύφους. Ολοένα και αυξάνονται οι τοκογλύφοι σαν σαλιγκάρια που βγαίνουν από την βούρκο και κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει έστω και κατά προσέγγιση τον τζίρο που γίνεται εκμεταλλευόμενοι παγερά ανθρώπινα δράματα.

Αυτοί που οργανώνουν όλη αυτή την παράνομη και εγκληματική επιχείρηση με τα τεράστια μαύρα και αφορολόγητα ποσά είναι τόσο καλά προστατευμένοι που κατορθώνουν με τον μανδύα της νομιμότητας να καλύπτουν τα εγκλήματα κατά των ανθρώπων που καταφεύγουν για να επιβιώσουν σε αυτά τα καθάρματα. Τα επιτόκια φτάνουν στο 80% με 100% του κεφαλαίου για ένα χρόνο, απειλές, εκβιασμοί, ξυλοδαρμοί, κυκλώματα, ισχυρές διασυνδέσεις με μέλη μαφιόζικων ομάδων, διεφθαρμένοι υπάλληλοι σε τράπεζες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι.

Ολόκληρη συμμορία κακοποιών κάθε είδους που μπαίνοντας σε αυτή δύσκολα βγαίνεις. Παλαιότερα την μερίδα του λέοντος την είχαν οι Έλληνες που τώρα έχουν αρχίσει να χάνουν τον έλεγχο του παιχνιδιού καθώς βιώνουν όπως όλοι οι μας το καθεστώς προβληματικής ρευστότητας. Τώρα στο παιχνίδι έχουν μπει οι Αλβανοί και Ρώσοι κακοποιοί που ελέγχουν σε μεγάλο ποσοστό την τοκογλυφία στην Ελλάδα αφήνοντας ένα μικρό κομμάτι στους Έλληνες . Τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα των τοκογλύφων είναι πολλά, αλλά δύο είναι τα ποιο διαδεδομένα: Μεταχρονολογημένες επιταγές και το σπάσιμο επιταγών.

Οι πρώτες επιταγές πληρώνονται όχι επί τη εμφανίσει, όπως ορίζει ο ελληνικός νόμος, αλλά επί τη... λήξει της ημερομηνίας που αναγράφουν, βάσει εθιμικού καθεστώτος. Το παραπάνω είναι μία μέθοδος που παρακάμπτει τον τραπεζικό δανεισμό, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τον αντικαθιστά. Περίπου η ίδια κομπίνα γίνεται και με τις σπασμένες επιταγές, Ο τοκογλύφος δανείζει σε κάποιον, π.χ., 5.000 ευρώ. παίρνει μια επιταγή για 9.000 ευρώ η οποία λήγει σε έξι μήνες ο τοκογλύφος, με διάφορους τρόπους, την καταθέτει στην τράπεζα η οποία, υπό κάποιους όρους, την εξαργυρώνει αφού τη δέχεται ως εγγύηση, έτσι, όταν ο τοκογλύφος εισπράξει το ποσόν από τον δανειζόμενο, αγοράζει την επιταγή από την τράπεζα, καθώς με τη νεότερη οπισθογράφηση ο ίδιος είναι υπόλογος σ' αυτή. Φυσικά θα κάνει τα πάντα ο κακοποιός γιατί κακοποιός είναι ο τοκογλύφος για να εισπράξει τα λεφτά από τον δανειζόμενο ώστε να ξεχρεώσει την τράπεζα και λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα από ξύλο, απειλές, απόπειρες ανθρωποκτονίας, αρπαγές ακινήτων κτλπ .

Επίσης οι κακοποιοί του κυκλώματος των τοκογλύφων, για το ποσόν που δανείζουν, μπορούν να πάρουν από το θύμα ανάλογο αριθμό επιταγών στις οποίες θα μοιράζει το θύμα το ποσό του δανείου που θα εισπραχθεί στο τέλος και καταλαβαίνουμε όλοι ένα δεν εισπραχθεί τι έχει να συμβεί. Οι κακοποιοί τοκογλύφοι λόγω της κρίσης έχουν κάνει και special τιμές προς τα θύματα για να τα δελεάσουν μειώνοντας τα μηνιαία επιτόκια από το 10% ακόμα και στα 5% το μήνα. Μία από τις εγκληματικές μεθόδους δανεισμού των κακοποιών τοκογλύφων είναι αυτή της προσημείωσης με ιδιωτικό συμφωνητικό σε συμβολαιογράφο, όπου το θύμα υπογράφει ότι έχει δανειστεί, είτε χωρίς καθόλου τόκο είτε με έναν μίνιμουμ που θεωρείται νόμιμος. Αυτή η διαδικασία για να νομιμοποιείται θα πρέπει να περιγράφεται στη φορολογική δήλωση και των δύο και έτσι εάν πληρωθεί το τοκογλυφικό δάνειο να χάνεται «νόμιμα» το ακίνητο.

Για τον λόγω αυτό προσέξτε καλά και προστατευτείτε από τις διαφημίσεις και τις αγγελίες για γρήγορα χρήματα, τα γραφεία που αναλαμβάνουν εκδόσεις δανείων αλλά και κάποια άλλα που υπόσχονται «χρήματα μέσω της πιστωτικής σας κάρτας ανεξάρτητα από το υπόλοιπο που αυτή έχει», είναι στην πλειοψηφία τους τις περισσότερες φορές βιτρίνες τοκογλυφικών δραστηριοτήτων που ανήκουν σε διάφορους επιτήδειους κακοποιούς που συνεργάζονται με εμπόρους και προχωρούν σε εικονικές αγορές προϊόντων με κάρτες, έτσι εισπράττουν το ποσόν που δάνεισαν μαζί με τον ΦΠΑ, αλλά και τους τόκους που οι ίδιοι χρεώνουν, αφού προσκομίζουν εικονικά τιμολόγια αγοράς με κάρτα στην τράπεζα. Κι έτσι το θύμα θα πρέπει να βρει τρόπο να ξεχρεώσει απλώς την κάρτα του στην καλύτερη περίπτωση. Η κρίση δεν έχει μόνο το τοκογλυφικό κράτος που υπεξαιρεί ακίνητα, μισθούς και συντάξεις!! Το κράτος το ίδιο με την συμπεριφορά του γιγαντώνει την εγκληματική δραστηριότητα των τοκογλύφων και πολλαπλασιάζει τις συμμορίες αυτών.

Σπρώχνει με την εγκληματική του φορολογία και την υπεξαίρεση μισθών και συντάξεων του πολίτες προς αυτούς τους εγκληματίες. Και δεν έχει προβλέψει αυστηρότερα νομοθετικά μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες του από αυτά τα κυκλώματα των κακοποιών τοκογλύφων αλλά πώς να κάνει κακό το κράτος σε έναν συνάδελφο τοκογλύφο!


Το ακούσαμε και αυτό : Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στηρίζει Τσίπρα



"Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επέστρεψε από την εξορία και βλέπει ελπίδα στις πολιτικές κατά της λιτότητας" αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "TheTimes", που φιλοξενεί δηλώσεις στήριξης του τέως στη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
"Η Ελλάδα έχει υποφέρει πολύ. Πρέπει να δώσουμε στο νέο ηγέτη μια ευκαιρία", λέει και σημειώνει πως ο ίδιος βλέπει ελπίδα στις πολιτικές εναντίον της λιτότητας, που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έχει επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα, μετά από 47 χρόνια "εξορίας" και τώρα ζει σε μια παραθαλάσσια κατοικία που ο ίδιος νοικιάζει. "Πλημμυρίζει συνέχεια, έχουμε λάσπη σε όλο το υπόγειο", εξομολογείται.

Ακόμα όμως κι αν δεν μπορεί να βρει υδραυλικό, σημειώνει το δημοσίευμα, ο πρώην βασιλιάς των Ελλήνων είναι ένας από τους πιο καλά δικτυωμένους ανθρώπους στην Ευρώπη.

Πηγή: thetimes.co.uk, newsit.gr


"Λύγισε" η γέφυρα στο Κομπότι Άρτας και Κατέρευσε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας - ΦΩΤΟ





Τεράστιες ζημιές από την σφοδρή κακοκαιρία

Κατέρρευσε και το Ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας



Τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία, που έπληξε ιδιαίτερα το Δήμο Ν. Σκουφά στην Άρτα, αποτυπώνονται στις παρακάτω φωτογραφίες που τράβηξαν οι Στάθης Σακέλλιος, Νίκος Σακέλλιος και Γιάννης Ρήγανης και ανέβηκαν στο facebook, στο Kompoti Artas.
   Καταλαβαίνουμε πόση πίεση δέχτηκε η γέφυρα, που πηγαίνει στο γήπεδο, έδρα του Σκουφά Κομποτίου, από την ορμή του νερού και των φερτών υλικών.

   Η γέφυρα πήρε κλίση, τα κάγκελα λύγισαν, έσπασαν οι σωλήνες ύδρευσης και το νερό τιναζόταν πίδακας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα ύδρευσης στο χωριό.
   Δείτε τις φωτογραφίες:










Πηγή : http://tilevoasartas.blogspot.gr/



Στο στόχαστρο νοσηρών εγκεφάλων οι φιλοζωικές οργανώσεις



Οι φιλοζωικές οργανώσεις αναμένεται να απευθυνθούν στους αρμόδιους υπουργούς και στις εισαγγελικές αρχές για να αντιμετωπιστούν οι διακινητές των φρικτών σεναρίων

Οικονομικά συμφέροντα που σχετίζονται με το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς φωτογραφίζουν οι φιλοζωικές οργανώσεις σχολιάζοντας φρικτά σενάρια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για την τύχη ελληνικών αδέσποτων.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, και αλλά φιλοζωικά σωματεία, κάνουν λόγο για αποκυήματα φαντασίας νοσηρών εγκεφάλων, καταγγέλλοντας ως μεθοδευμένα τα δημοσιεύματα για την τύχη των αδέσποτων που με κόπο και προσωπικές θυσίες εθελοντές κατορθώνουν να τούς βρουν ένα σπίτι σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σώζοντας τα από το δρόμο, τη πείνα και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις αναμένεται να απευθυνθούν στους αρμόδιους υπουργούς και στις εισαγγελικές αρχές.


Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ 

Πηγή : skai.gr


Επιχείρηση αποκλιμάκωσης των εντάσεων



Bεβαιότητα ότι θα βρεθεί λύση εκφράζει με δήλωσή του ο Αλ. Τσίπρας. Σεβόμαστε τις υποχρεώσεις προς ΕΚΤ και ΔΝΤ ξεκαθαρίζει. Επικοινωνία με Ντράγκι και ραντεβού με Ολαντ, Γιούνκερ και Ρέντζι. Στο Παρίσι ο Βαρουφάκης. Διαψεύδονται πληροφορίες για έκτακτο Eurogroup.

Σε διαδικασία «αποκλιμάκωσης» των εντάσεων βρίσκεται η κυβέρνηση λίγο πριν αρχίσουν τα μπαράζ συναντήσεων του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με τους ομολόγους του.

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε δήλωση στο πρακτορείο Bloomberg με την οποία ξεκαθαρίζει ότι είναι βέβαιος πως θα βρεθεί λύση και παράλληλα τονίζει ότι στόχος του είναι ο περιορισμός της λιτότητας και η εξασφάλιση χρόνου για να καταρτιστεί το σχέδιο, ενώ παράλληλα τονίζει ότι δεν προχωρά σε μονομερείς ενέργειες και ότι σέβεται τις υποχρεώσεις σε ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Σε γραπτή του δήλωση προς το πρακτορείο Bloomberg, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, χαιρέτησε την ανακοίνωση Τσίπρα, λέγοντας παράλληλα πως έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις με τα μέλη της νέας κυβέρνησης, χωρίς να υπάρχουν συμπεράσματα. Ο ίδιος ανέφερε πως οι αποφάσεις για μια διάδοχη συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης «θα ληφθεί από κοινού στο Eurogroup τις ερχόμενες εβδομάδες».

Πηγές του μεγάρου Μαξίμου μάλιστα σημείωναν πώς δεν υπάρχει σχέδιο να γίνει έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την προσεχή εβδομάδα (σ.σ. είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του EWG).

Ηδη από την Παρασκευή υπήρξε μπαράζ επαφών του Μεγάρου Μαξίμου με ΕΚΤ, Ντάισελμπλουμ και Σουλτς. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές Αλέξης Τσίπρας και Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία την θέση τους για μια αμοιβαία επωφελή λύση του ελληνικού προβλήματος.

Στον Eλληνα πρωθυπουργό τηλεφώνησε και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον ενημέρωσε για την συζήτηση στο δείπνο με Μέρκελ και Ολάντ.

Τα ραντεβού

Να σημειωθεί ότι επισπεύδονται τα ραντεβού Βαρουφάκη με το οικονομικό επιτελείο της Γαλλίας. Θα έχει διαδοχικές συναντήσεις την Κυριακή -Σαπέν στις 17:00 (τοπική ώρα) με τον ομόλογό του Michel Sapin, και στις 18:00 (τοπική ώρα) με τον Υπουργό Οικονομίας Emmanuel Macron. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μάλιστα μετά το γεύμα που είχαν χθες το βράδυ Ολάντ-Μέρκελ παρουσία και του Μ. Σουλτς.

Το Μέγαρο Μαξίμου ποντάρει πολλά στα ταξίδια που θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός (Λευκωσία, Ρώμη, Παρίσι και Βρυξέλλες για συνάντηση την Τετάρτη με τον Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ) και ο υπουργός Οικονομικών (σε Παρίσι Λονδίνο και Ρώμη). Κατά τις συναντήσεις που θα έχουν, εκτιμούν στην κυβέρνηση, θα καταφέρουν να βάλουν τις στέρεες βάσεις για το κτίσιμο των κατάλληλων συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να αρχίζει να αλλάζει γενικότερα το κλίμα.

Το μήνυμα Τσίπρα

Η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μόλις ξεκίνησε, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε email που απέστειλε στο Bloomberg και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι σύντομα θα επιτευχθεί συμφωνία.

Οπως σημειώνει ο πρωθυπουργός «παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ.

Αντιθέτως, αυτό που σημαίνει είναι ότι χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο –μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους.

Είμαι πεπεισμένος ότι μία συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας, αφού το κοινό μας συμφέρον είναι η οικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη».

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Η δήλωση Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να καθησυχάσει τις αγορές, τις οποίες όμως δεν αναγνωρίζει, βάζει στο συρτάρι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ανακοινώνει νέο Μνημόνιο, που ο ίδιος το βαφτίζει Μεσοπρόθεσμο», σχολίασε η ΝΔ, συμπληρώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας μπορεί να προσπαθεί να ξεγελάσει τις συνιστώσες του, αλλά οι χειρισμοί του είναι επικίνδυνοι για τη χώρα».

Οι διαβεβαιώσεις του Τσίπρα μετά την ηρωική σύγκρουση Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ είναι σωστές ως αρχή, «τι έχουν όμως να πουν οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που λέγανε με εκπληκτική άνεση το αντίθετο μέχρι και σήμερα το πρωί; διερωτάται το ΠΑΣΟΚ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στο Bloomberg, θέλοντας να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό, προχώρησε σε τρεις παραδοχές, τις οποίες το Ποτάμι από καιρό έχει κάνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα. «Εκείνο που μένει είναι, όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα μέλη της κυβέρνησης – μη εξαιρουμένων και των ΑΝΕΛ- να συνειδητοποιήσουν έστω και τώρα αυτές τις τρεις αλήθειες και να μην πειραματίζονται με εξαγγελίες που δυναμιτίζουν τις σχέσεις μας με τους εταίρους μας».

Παραμένουμε προσηλωμένοι στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

«Η νέα κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο πρόγραμμά της για ανάσχεση της κοινωνικής κρίσης, επανεκκίνηση της οικονομίας και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους» δηλώνει ο Γ. Σακελλαρίδης απαντώντας στις αιχμές της ΝΔ για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι φάσκει και αντιφάσκει στην κριτική της προς την κυβέρνηση, λέγοντας ότι η ΝΔ «Δεν μπορεί από τη μία να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση "βάζει στο συρτάρι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" και από την άλλη να την κατηγορεί ότι θα εκτινάξει τα ελλείμματα επειδή θα το εφαρμόσει».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τονίζει ότι η νέα κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο πρόγραμμά της για ανάσχεση της κοινωνικής κρίσης, επανεκκίνηση της οικονομίας και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, αλλά και σε ένα ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα αποδίδει διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη και δεν θα χτίζει νέα τζάκια.


Πηγή : euro2day.gr


Ford Ka Black & White Editions



Η Ford λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά τις ενδιαφέρουσες στιλιστικά εκδόσεις Black & White Editions, οι οποίες θα διανθίζουν εφεξής τη γκάμα των Fiesta και Ka.
Η Ford ανακοίνωσε τον εμπλουτισμό της ευρωπαϊκής γκάμας των Fiesta και Ka, με τις στιλιστικές εκδόσεις Black & White Editions. Χαρακτηρίζονται από την αντίθετη απόχρωση αμαξώματος και εσωτερικού, δηλαδή το μαύρο μοντέλο φέρει άσπρες λεπτομέρειες μέσα έξω και το αντίστροφο.

Οι εκδόσεις Ford Ka Black & White Editions στηρίζονται στην εξοπλιστική έκδοση Titanium και συνδυάζουν τις αποχρώσεις αμαξώματος Midnight Black και Crystal White, οι οποίες κάνουν κοντράστ με την οροφή, τα καπάκια των καθρεπτών και τις ζάντες αλουμινίου. Προαιρετικά υπάρχει και αεροτομή οροφής, αλλά και το σύστημα Electronic Automatic Temperature Control. Στο σαλόνι υπάρχουν διαφορετικά καθίσματα με Pearl White «πινελιές». Οι δερμάτινες επενδύσεις στο τιμόνι, τον επιλογέα και το χειρόφρενο έχουν αντίθετης απόχρωσης ραφές, ενώ μοναδικά είναι και τα πατάκια. Τα Ka Black & White Editions διατίθενται με τον κινητήρα βενζίνης 1.2 Duratec.

Σε ό,τι αφορά στα Ford Fiesta Black & White Editions, αυτά λανσάρονται τόσο σε 3θυρη όσο και σε 5θυρη μορφή, με βάση την έκδοση Trend. Φέρουν απόχρωση Panther Black ή Frozen White, ενώ κοντράστ κάνουν ξανά η οροφή και οι καθρέπτες. Οι στάνταρ 15άρες μαύρες ζάντες έχουν λευκές λεπτομέρειες. Στην καμπίνα, παρατηρούμε άσπρες ραφές στα καθίσματα, στο δερμάτινο τιμόνι – επιλογέα και στα πατάκια. Οι ακτίνες του τιμονιού είναι άσπρες, όπως και η βάση του επιλογέα και οι χειρολαβές των θυρών. Οι επιλογές σε κινητήρες είναι ο 1.0 EcoBoost, οι 1.25 και 1.4 Duratec βενζίνης, αλλά και τα 1.5 - 1.6 TDCi diesel σύνολα.





Πηγή : autotriti.gr


Τι αλλάζει από φέτος στην εκπαίδευση



Παρελθόν αποτελούν και επισήμως η Τράπεζα Θεμάτων, οι εξετάσεις Λυκείου τύπου πανελληνίων αλλά και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ότι οι αλλαγές θα ισχύσουν από το τρέχον σχολικό έτος, δηλαδή από τις εξετάσεις του Μαΐου - Ιουνίου του 2015.
Επίσης, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος 9,5. Αντίθετα δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
«Μέχρι ολόκληρο το σύστημα εισαγωγής να μελετηθεί με νηφαλιότητα και σε βάθος, η βαθμολογία των προαγωγικών εξετάσεων του Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στην εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το αιτούμενο σύστημα εισαγωγής θα προκύψει μετά από ευρύ και οργανωμένο διάλογο και τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία και των φορέων τους» τονίζει το υπουργείο.
Τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α και της Β Λυκείου θα επιλέγονται αποκλειστικά από την διδαχθείσα ύλη, ενώ οι καθηγητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν την Τράπεζα Θεμάτων συμβουλευτικά.
Ως προς την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το υπουργείο επισημαίνει ότι η αποτίμηση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου είναι απαραίτητη και οφείλει να διεξάγεται με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο ως λειτουργία γνωστικής ανατροφοδότησης και αναστοχασμού και σκοπό την ουσιαστική βελτίωση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου.
Δεδομένου όμως ότι "οι τρέχουσες διαδικασίες 'αξιολόγησης' δεν υπηρετούν τον εν λόγω σκοπό, αυτές αναστέλλονται προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες".

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Διευκρινίσεις για τις εξεταστικές διαδικασίες του λυκείου κατά το τρέχον σχολικό έτος

Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει τις ευθύνες της εν μέσω της σχολικής χρονιάς. Βρίσκει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων με τις λειτουργίες τους σε πλήρη εξέλιξη και με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Βασική μέριμνα τούτη τη στιγμή είναι να μη διαταραχθούν οι εκπαιδευτικές λειτουργίες, αλλά και να ρυθμιστούν κάποια επείγοντα ζητήματα που θα τις διευκολύνουν.

Σχετικά με τη δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε άκαιρα τις τελευταίες μέρες, το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει ότι προτίθεται να προτείνει στον Πρωθυπουργό να περιλάβει στις προγραμματικές δηλώσεις του τα παρακάτω:

1. Για το τρέχον σχολικό έτος (2014-2015) οι εξεταστικές διαδικασίες και ρυθμίσεις που αφορούν την απόλυση από το Λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών της Γ Λυκείου παραμένουν ως έχουν.

2. Δεδομένων των πολλών προβλημάτων που έχουν ανακύψει σε σχέση με τον βαθμό προαγωγής, και προκειμένου να δοθεί χρόνος για την αναγκαία εις βάθος μελέτη του θέματος, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος "εννέα και πέντε δέκατα" (9,5) όπως ενδεικτικά περιγράφεται στο άρθρο 32 του Π.Δ. 60/2006.

3. Απαιτείται να ενισχυθεί ο αυτόνομος διδακτικός και παιδαγωγικός ρόλος της λυκειακής βαθμίδας. Στις επικρατούσες συνθήκες, το να συνυπολογίζεται ο βαθμός των προαγωγικών εξετάσεων του Λυκείου στην εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αντιβαίνει αυτόν τον στόχο ενώ οι σχετικές διατάξεις του υπάρχοντος νομικού πλαισίου δεσμεύουν προκαταβολικά και με τρόπο αντιπαιδαγωγικό το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για επόμενα έτη. Για αυτό τον λόγο, και μέχρι ολόκληρο το σύστημα εισαγωγής να μελετηθεί με νηφαλιότητα και εις βάθος, η βαθμολογία των προαγωγικών εξετάσεων του Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στην εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το αιτούμενο σύστημα εισαγωγής θα προκύψει μετά από ευρύ και οργανωμένο διάλογο και τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία και των φορέων τους.

4. Η επιλογή των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων κατά 50% από την Τράπεζα θεμάτων για τους μαθητές και μαθήτριες της Α και Β΄ Λυκείου παύει να ισχύει από την εξεταστική περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2015. Οι διδάσκοντες των οικείων μαθημάτων θα επιλέγουν, κατά την κρίση τους, τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων αποκλειστικά μέσα από την διδαχθείσα υλη. Η Τράπεζα θεμάτων μπορεί απλώς να χρησιμοποιηθεί συμβουλευτικά.

5. Η αποτίμηση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου είναι απαραίτητη και οφείλει να διεξάγεται με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο ως λειτουργία γνωστικής ανατροφοδότησης και αναστοχασμού και σκοπό την ουσιαστική βελτίωση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου. Με δεδομένο ότι οι τρέχουσες διαδικασίες 'αξιολόγησης' δεν υπηρετούν τον εν λόγω σκοπό, αυτές αναστέλλονται προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες. Πάντοτε μέσα από ουσιαστικό διάλογο με όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία και τους φορείς τους.

6. Άλλα ζητήματα που έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες καθώς και όλα τα πολλά και μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης θα αντιμετωπιστούν συστηματικά κατά το παραπάνω πνεύμα μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.


Πηγή : ethnos.gr


Ο Λαός εμπιστεύεται και έχει ελπίδες στον Τσίπρα : 7/10 Έλληνες πιστεύουν ότι ο Τσίπρας θα τα καταφέρει




Έτοιμο θεωρεί το 67% των ερωτηθέντων τον Τσίπρα για να κυβερνήσει, σε αντίθεση το 27% δεν θεωρεί ότι μπορεί να πετύχει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, για κυριακάτικη εφημερίδα.

Το 70% έναντι του 23% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τα καταφέρει ως πρωθυπουργός ενώ το 60% δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τo 52% πιστεύει ότι είναι σωστή η απόφαση για κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ακόμη, το 71% θεωρεί ότι προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς έχει μεγάλη ευθύνη για την ήττα της ΝΔ στις εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Φρίκη: Οι τζιχαντιστές δημοσιοποίησαν βίντεο με τον αποκεφαλισμό του ιάπωνα ομήρου



Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έκαναν γνωστό το Σάββατο ότι εκτέλεσαν τον ιάπωνα όμηρο Κέντζι Γκότο, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η ανακοίνωση έγινε μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter που παραπέμπει σε ένα βίντεο το οποίο μεταφορτώθηκε στο YouTube από το αλ Φουρκάν, την υπηρεσία των τζιχαντιστών του ΙΚ που διανέμει τις ανακοινώσεις τους.

Το βίντεο, σύμφωνα με το Reuters, δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που φοράει κουκούλα να στέκεται πάνω από τον Γκότο κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του. Το επόμενο πλάνο απεικονίζει μια σορό με ένα κομμένο κεφάλι τοποθετημένο πάνω της.

Το Reuters διευκρινίζει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει κατά πόσον το βίντεο αυτό είναι αυθεντικό.
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο μασκοφόρος δηλώνει: «Λόγω της απερίσκεπτης απόφασής σου να συμμετάσχεις σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδηθεί, αυτό το μαχαίρι δεν θα σφάξει μόνο τον Κέντζι, αλλά θα συνεχίσει, θα φέρει τη σφαγή όπου κι αν βρίσκονται οι άνθρωποί σου. Αρχίζει ο εφιάλτης για την Ιαπωνία».

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσπαθεί να επαληθεύσει εάν το βίντεο που δείχνει τον Γκότο νεκρό είναι αυθεντικό, μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η κυβέρνηση του Άμπε προσπαθούσε εντατικά τις τελευταίες ημέρες να επιτύχει την απελευθέρωση του Γκότο, ενός βετεράνου πολεμικού ανταποκριτή που είχε απαχθεί από τζιχαντιστές στα τέλη του Οκτωβρίου, όταν είχε πάει στη Συρία στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να απελευθερωθεί ένας άλλος Ιάπωνας όμηρος, ο Χαρούνα Γιουκάουα.


Πηγή : tanea.gr



Προβληματισμένοι με Σαμαρά, αλλά δεν αποφάσισαν για την ανατροπή του, Καραμανλής και Ντόρα



Μια συνάντηση που επελέγη να γίνει δημόσια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αποτελεί το σημαντικότερο, έως τώρα μήνυμα προς τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που έχει διαμηνύσει σε κάθε ενδιαφερόμενο μέσα στη Νέα Δημοκρατία ότι δεν πρότίθεται να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος.

Στις 10 το πρωί η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη πέρασε την πόρτα του διαμερίσματος στην οδό Παναγή Κυριακού όπου στεγάζεται το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, το όνομα του οποίου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συντηρητική παράταξη.

«Συζητήσαμε αναλυτικά μια πρόταση που δέχτηκα για την κρίση Ρωσίας Ουκρανίας. Μου πρότειναν να είμαι σε ένα συμβούλιο του ΟΑΣΕΕ για την ουκρανική κρίση. Θα αποδεχθώ την πρόταση, το συζήτησα με τον κ. Καραμανλή. Δεν συζητήσαμε εσωκομματικά» είπε εξερχόμενη από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού η βουλευτής της Α' Αθήνας.

Κι όμως συζητήθηκαν

Προφανώς η δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη κρύβει ένα κατά συνθήκην ψεύδος καθώς προφανώς αν δήλωνε δημόσια ότι βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η ήττα της Νέας Δημοκρατίας και η ενδεχόμενη αντικατάσταση του προέδρου της, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι θα επρόκειτο για την κήρυξη πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η κυρία Μπακογιάννη όσο και ο κ. Καραμανλής είναι δυσαρεστημένοι όχι μόνον από την ήττα αλλά κυρίως από την προεκλογική στρατηγική και από την εκτίμηση των αιτίων της ήττας του κόμματος.

Παρά τη συμφωνία σε παρά πολλές από τις εκτιμήσεις του δεν υπήρξε καμία τελική συμφωνία, ούτε δια ταύτα αλλά συμφωνήθηκε να διατηρηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ τους.


Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή : koolnews.gr