Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Συγκλονίζουν τα στοιχεία από την δράση της μαφιόζικης συμμορίας κακοποιών, εκβιαστών, τρομοκρατών



Βλαστός: Ξέρω ποιοι σκότωσαν τα μέλη της ΧΑ στο Ν. Ηράκλειο - Δικά μου τα κράνη τους

«Τα λευκά κράνη που φορούσαν οι δράστες ήταν δικά μου»

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει μέσα από το διαβιβαστικό της αστυνομίας για την πρωτοφανή υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, η υπόθεση της δολοφονίας των μελών της ΧΑ Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013.

Στο διαβιβαστικό αναφέρεται ότι συγγενικό πρόσωπο του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού τον επισκέφθηκε στον Κορυδαλλό την επομένη της δολοφονίας των μελών της ΧΑ, και τον ρώτησε αν είχε κάποια εμπλοκή στις ανθρωποκτονίες.

Το συγγενικό πρόσωπο του Βλαστού, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, κατέθεσε ότι ο βαρυποινίτης απάντησε μεν ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, εντούτοις γνώριζε ποιος σκότωσε τους Φουντούλη και Καπελώνη, και μάλιστα ότι τα λευκά κράνη που φορούσαν οι δράστες για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους την ώρα της επίθεσης ήταν δικά του.

Επίσης, μέσα από το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ, προκύπτει ότι ο Βλαστός παρακολουθούσε για να απαγάγει από το κέντρο της Αθηνάς υψηλόβαθμο στέλεχος ιδιωτικής τράπεζας.

Σημειώνεται ότι τη δράση των μελών της συμμορίας, που δρούσε μέσα κι έξω από τις φυλακές, συνέθεταν μαφιόζικες επιθέσεις σε δικαστές και εισαγγελείς, τοποθετήσεις βομβών, εκβιασμοί και σωρεία εγκληματικών ενεργειών.

Βαρυποινίτες, κρατούμενοι για τρομοκρατική δράση, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος και δεκάδες άλλοι εμπλέκονται στην πρωτοφανή υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που αριθμεί συνολικά 37 μέλη. Από την ογκωδέστατη δικογραφία προκύπτουν αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση της συμμορίας.


Oι 37 κατηγορούμενοι είναι οι εξής:

Παναγιώτης Βλαστός, κρατούμενος στην Γ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Γιάννης Σκαφτούρος, κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού

Βασίλης Στεφανάκος, κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας

Ευαγγελία Βλαστού

Αδαμαντία Αγγελέτου συνήγορος Βλαστού

Ηλίας Γκιόκας προσωρινά κρατούμενος στη ΓΑΔΑ

Δημήτρης Χατζησταύρου

Ευάγγελος Ζαμπούνης κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού

Δημήτρης Σκαφτούρος αδερφός του Ιωάννη και έγκλειστος στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού

Νίκος Σκαφτούρος πατέρας Ιωάννη

Κατερίνα Σκαφτούρου μητέρα Ιωάννη

Παναγιώτα ή Πένυ Καρπούζου

Χρήστος Πατουχέας ο απότακτος ΕΚΑΜίτης που προφυλακίστηκε ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού

Ιωάννα Χήρα

Πέτρος Λασιθιωτάκης

Σπύρος Δραβίλας, φυγόδικος, εμπλεκόμενος σε ληστείες τραπεζών και στην υποστηρικτική ομάδα του Μαζιώτη

Χαράλαμπος Μουστάκας έγκλειστος στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα

Μαρία Μουζακίτη

Γιώργος Σκάλκος, σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού

Άκης Τσοχατζόπουλος πρώην υπουργός και κρατούμενος για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά

Σωτήρης Εμμανουήλ πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και κρατούμενος στην 6η πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού

Ευρυδίκη Χριστοδουλοπούλου

Ευκλείδης Θεοχαράκης κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών

Γεώργιος-Νεκτάριος Βερεσές

Κωνσταντίνος Μιχόπουλος κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών

Lezi Lorenc, Αλβανός κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού

Feijulia Taulant Αλβανός

Παναγιώτης Στουρνάρας, Ανθυπαστυνόμος

Κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας με το παρατσούκλι Μήτσος ή Δημήτρης

άγνωστος Αλβανός

Φραγκίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού

Ευστάθιος Πανάγου, γεννηθείς στην Κύπρο

Σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού για τον οποίο είναι γνωστό μόνο το όνομα «Βασίλης»

Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού και ένας από τις φυλακές Τρικάλων.


Αναλυτικά το πολυσέλιδο διαβιβαστικό της αστυνομίας ΕΔΩ 


Πηγή : skai.gr





Δύσκολα τα πράγματα για την επανεκλογή παλαιών πρωτοκλασάτων στελεχών στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας



Γράφει ο Γιάννης Αθανασίου

Παλαιοκομματικοί βουλευτές με λαμπρό παρελθόν κινδυνεύουν να μην ξανά κάτσουν στα έδρανα της βουλής μετά της 25 Ιανουαρίου 2015.

Ένα ρεπορτάζ σε περιοχές όπως η Α΄Αθηνών και  Β΄Αθηνών έφτανε για να δείξει ότι  πρωτοκλασάτοι παλαιοί βουλευτές με χρόνια έδρανο στην βουλή και πλούσιο παρελθόν ειδικά της Νέας Δημοκρατίας κινδυνεύουν να μην επανεκλεγούν.

Η ερώτηση σε μαγαζιά και περαστικούς στην Αθήνα και ειδικά μέσα στο μετρό ήταν απλή
" Ποιους από τους Βουλευτές του κόμματος που ψηφίζεται θα θέλατε στην βουλή;"
Οι απάντηση ήταν πολλές αλλά το 80% των ερωτηθέντων απαντούσαν  "νέους και ενεργούς με νέα μυαλά και νέες ιδέες", "Πολιτικούς που δεν έχουν πικράνει τους πολίτες με τις επιλογές τους και δεν μας έχουν χρησιμοποιήσει για δικό τους όφελος χωρίς φιλότιμο", "Πολιτικούς που δεν θα μας θυμούνται μόνο όταν είναι να εκλεγούν πάνε αυτά αλλάζουν οι καιροί"!

Με λίγα λόγια ο ψηφοφόρος αρχίζει να υπολογίζει το παρελθόν του υποψήφιου και να μετράει την ψήφο του, οι απαντήσεις δείχνουν την απαξία που υπάρχει στο παλαιοκομματικό και την ελπίδα στο νέο.

Είναι αλήθεια ότι μετά το 2012 υπήρξαν στελέχη πολιτικών γραφείων και ψηφοφόροι  που έφυγαν και έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους χωρίς να θέλουν να ακούσουν για τον πρώην υποστηριζόμενο βουλευτή τους.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω από φίλους πρώην στελέχη πολιτικών γραφείων που έχουν αποστασιοποιηθεί ότι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για τον πρώην βουλευτή τους και δεν έχουν παραστεί ούτε σε μία ομιλία τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Είναι τέτοια η απόγνωση των συγκεκριμένων υποψήφιων βουλευτών που έπαιρναν ακόμα και τα παλαιά στελέχη του γραφείου τους που έχουν αποστασιοποιηθεί και τους ζητούσαν παρά το ότι δεν είχαν καμία επικοινωνία μαζί τους για 2μιση χρόνια από το 2012 την βοήθεια τους γιατί ο αγώνας είναι ψήφο, ψήφο.

Πραγματικά ο αγώνας είναι ψήφο, ψήφο και υπάρχουν παλαιοκομματικοί βουλευτές που έχουν πικράνει πολύ κόσμο με τις επιλογές τους γενικά και έχουν χρησιμοποιήσει και κόσμο για να στηρίξουν τις προσπάθειες τους και τις επιλογές τους και μετά τους πούλησαν η τους ξέχασαν αδιαφορώντας για αυτούς και εδώ και δύο εβδομάδες έχουν ενεργοποιήσει τα call center τους για να τηλεφωνούν σε όλους αυτούς ζητώντας την στήριξη τους.

Φυσικά δεν μπορώ να αναφέρω την απάντηση που δίνουν στους άμοιρους εθελοντές των πολιτικών γραφείων οι ψηφοφόροι γιατί τα μπινελίκια είναι πολλά κλείνοντας μάλιστα και το τηλέφωνο.

Παλιά υπήρχαν Ταλιμπάν ψηφοφόροι και υποστηρικτές βουλευτών εδώ και μερικά χρόνια όμως έχουν όλα αλλάξει και η δεξαμενή των Ταλιμπάν έχει μειωθεί κατά 90% με αποτέλεσμα να κρίνεται ο υποψήφιος βουλευτής από τις πράξεις του, την προϊστορία του και την συμπεριφορά του στους ψηφοφόρους του.

Σε αντίθετες περιπτώσεις υπάρχουν και παλαιοκομματικοί ειδικά στην επαρχία που έχουν άλλους δεσμούς με τους ψηφοφόρους τους και εδώ το παιχνίδι αλλάζει αφού η επαφή δεν παύει ποτέ να υπάρχει μεταξύ τους και δεν τους θυμούνται μόνο σε κάθε εκλογική διαδικασία.

Οι νέοι βουλευτές από το 2009 και μετά έχουν έλα άλλο σύστημα επικοινωνίας και αντιμετώπιση των ψηφοφόρων που τους τίμησαν και δεν θεωρούν ντροπή να μιλάνε καθημερινά οι ίδιοι με τους ψηφοφόρους τους και να προσπαθούν να είναι κοντά τους εξυπηρετώντας η όχι την τυχόν ανάγκη τους γιατί αυτό που μετράει είναι η επικοινωνία και όχι η απαξίωση έως τις άλλες εκλογές.

Είναι προσεκτικοί οι νέοι βουλευτές με φρέσκες ιδέες και αποτελεσματικότητα σε ότι κάνουν και υπάρχουν πολλά παραδείγματα και ονόματα ειδικά στην Α΄ και Β΄ Αθήνας που το έργο τους ακόμα και σε δύσκολα υπουργεία ήταν και είναι παράδειγμα προς μίμηση και αυτό ο κόσμος το ξεχωρίζει και θα το επιβραβεύσει.

Οπότε οι εκπλήξεις την άλλη Κυριακή θα είναι πολλές για πολλούς και θα κάνει πολλούς πολιτικούς να κάνουν μετά την αποτυχία (για ορισμένους δεν θα είναι και η πρώτη) χωρίς υποχρεώσεις μια ανασκόπηση των προηγούμενων χρόνων για να δουν εάν ήταν στραβός ο γιαλός η στραβά αρμένιζαν.



Η ΑΜΝΗΣΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ



Γράφει ο Πάνος Παπαγιαννόπουλος

Σουρουπώνει.... Μια ακόμα κουραστική μέρα στη δουλειά τελείωσε.... Μαζεύω τα πράγματα μου βαριέστημενα... "Έλα μην παραπονιέσαι" λέω στον εαυτό μου. "Δεν λες που έχεις δουλειά?. Τόσοι άνθρωποι είναι άνεργοι. Δόξα τω Θεώ" μονολογώ και παίρνω το δρόμο για το σπίτι...
Στην υπόγεια διάβαση οι γνωστοί άγνωστοι άστεγοι στα χαρτόκουτα τους, προσπαθούν να σκεπαστούν με κουρέλια και με γεμίζουν θλίψη ακόμα μια φορά, ενώ ο γέρο κουλουράς μαζεύει ότι απέμεινε από την πραμμάτεια του..."Χαρά στο κουράγιο του", λέω από μέσα μου.. 75 χρόνων και αφού πλέον δεν φτάνει σύνταξη, συμπληρώνει με τα κουλούρια μήπως καταφέρνει να ζήσει τα δύο ανάπηρα παιδιά του...
Στη διαδρομή παίζω για μια ακόμα φορά το συνηθισμένο μου παιχνίδι... Μετράω τα κλειστά μαγαζιά και βάζω στοίχημα αν θα έχουν μειωθεί... Πάντα χάνω, πάντα αυξάνονται μέρα με τη μέρα.. Πωλείται, ενοικιάζεται, πωλείται η επιχείρηση, κλείνουμε ξεπουλάμε...
Έχει πλέον νυχτώσει για καλά..Πριν μπω στο σπίτι, ρίχνω μια ματιά, από συνήθεια, στο τέλος του δρόμου που είναι οι κάδοι των απορριμμάτων.. Βλέπω πάλι τη καθημερινή δέσμη από το φως του φακού.. Το γνωστό, ζευγάρι της γειτονιάς, πάλι ψάχνει στα σκουπίδια.. Ο σύζυγος κοιτάει με τον φακό, ενώ η γυναίκα του παραφυλάει μην έρθει κάνεις.. Ντρέπονται για την κατάντια τους βλέπεις.....
Ανοίγω την πόρτα του σπιτιού. Κοιτάω μην πατήσω πάλι κανένα ειδοποιητήριο από τράπεζα και παίρνω στην αγκαλιά μου το πιτσιρίκι που τρέχει να με υποδεχτεί.. "Μπαμπάαα".. Κουμπώνω τη ζακετούλα του να μην κρυώνει.. Είναι δύο χρόνια τώρα βλέπεις που είμαστε χωρίς θέρμανση.Φιλώ την αγαπημένη μου και κάθομαι για λίγο στην τηλεόραση... Προσπερνώ στα γρήγορα τα κανάλια που έχουν ειδήσεις... Αρκετά τρόμαξα και σήμερα.. Όχι άλλο θρίλερ καταστροφής.. Προσπαθώντας να βρω κάτι να δω να περάσει η ώρα μέχρι να φάμε τα συνηθισμένα μας όσπρια, πέφτω πάλι πάνω στον γνωστό μας κύριο με το κουστούμι.. Σταματάει και μιλά σε παιδιά που παίζουν μπάλα ή συζητά με κάποια οικογένεια σε ένα τραπέζι.. Πόσο αστεία μου φαίνονται όλα αυτά!! Πόσο ανόητος αισθάνομαι που τους επέστρεψα να με θεωρούν βλάκα... Κλείνω την τηλεόραση και πετάω το τηλεκοντρόλ με νεύρα...
"Πάλι τρελαίνεσαι με την πολιτική?? "φωνάζει η γυναίκα μου.." Σε βλέπει και το παιδί "Ναι... Να με βλέπει το παιδί.. Να με ρωτήσει το παιδί.. Να του πω πως ξεπουλάνε ζωές και πατρίδες. Να του πω πως σκοτώνουν έναν λαό.. Να του πω να μην πιστεύει σε ψέμματα, να μην γίνει θύμα και πελάτης κανενός και ποτέ.. Να με ρωτήσει το παιδί.. Να του πω για τους σωτήρες που με σώζουν κλέβοντάς μου κάθε ελπίδα για επιβίωση... Να του πω για το μέλλον που πρέπει να φτιάξει γιατί το παρόν που του παραδίδω είναι άθλιο και γεμάτο ψέμα...
Βγαίνω στο μπαλκόνι να αναπνεύσω.. Σε μια εβδομάδα ψηφίζουμε. Σε μια εβδομάδα έχουμε ακόμα μια ευκαιρία να υπερασπιστούμε τις ζωές μας.
Ας μην δώσουμε αμνηστεία παθαίνοντας τη γνωστή μας αμνησία ξεχνώντας ποιοί μας έφεραν ως εδώ...


Μέτρα σοκ του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό - Από τις... τσέπες μας θα βγει η 13η σύνταξη! - "Χαράτσι" σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές


- Αν η εισφορά εφαρμοστεί, θα επιβάλλεται -είτε ως ποσοστό είτε ως ποσό- σε αναλήψεις, καταθέσεις, εμβάσματα, πληρωμές λογαριασμών, καρτών, δανείων, αγορές ειδών μέσω τραπεζικών χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, καθώς και στην είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και στην είσπραξη των αγροτικών επιδοτήσεων
- Σχέδιο για σαρωτικές ενοποιήσεις Ταμείων σε 3 φορείς, μισθωτών, αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς και άλλα τρία εισπρακτικά μέτρα άμεσης απόδοσης για τα άδεια Ταμεία
- Οι θέσεις για το ασφαλιστικό έχουν επεξεργαστεί από την επιτροπή προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι στην επίσημη ιστοσελίδα του, με τη διαφορά όμως ότι δεν είναι άμεσα προσβάσιμες, αλλά περιέχονται σε μια δεύτερη ιστοσελίδα
- Ο καθηγητής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Ρομπόλης, ο οποίος είπε ότι η εισφορά στις συναλλαγές των πολιτών με τις τράπεζες υπάρχει στο πρόγραμμα αλλά δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πώς θα εφαρμοστεί
Χαράτσι υπέρ των συντάξεων σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές που έχουν εκατομμύρια Έλληνες καταθέτες και δανειολήπτες περιλαμβάνει το επίσημο πρόγραμμα θέσεων που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό και σκοπεύει να το εφαρμόσει αν κερδίσει τις εκλογές!

Στο ίδιο πρόγραμμα, το οποίο φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής", περιλαμβάνεται σχέδιο για σαρωτικές ενοποιήσεις Ταμείων σε 3 φορείς, μισθωτών, αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς και άλλα τρία εισπρακτικά μέτρα άμεσης απόδοσης για τα άδεια Ταμεία που είναι:
- η ακύρωση της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών,
- η κατάργηση των κινήτρων που έχουν στόχο την τόνωση της απασχόλησης και ισχύουν για τις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών με τη μορφή της μείωσης ή και της απαλλαγής από την καταβολή εισφορών, αλλά και
- η επιβολή φόρου για κάθε συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια, δηλαδή στα λαχεία, στο ΠΡΟΠΟ, στο Λόττο, που αγοράζουν εκατομμύρια πολίτες

Η υπόσχεση για την επιστροφή της 13ης σύνταξης θα έχει βαρύ αντάλλαγμα για εκατομμύρια Ελλήνων, καθώς θα κληθούν στην ουσία να «χρηματοδοτήσουν» την επιστροφή της με το χαράτσι στις τραπεζικές τους συναλλαγές!

Οι θέσεις για το ασφαλιστικό έχουν επεξεργαστεί από την επιτροπή προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι στην επίσημη ιστοσελίδα του, με τη διαφορά όμως ότι δεν είναι άμεσα προσβάσιμες, αλλά περιέχονται σε μια δεύτερη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ,όπου φιλοξενείται όλο το υλικό με τα προτεινόμενα μέτρα για όλους τους τομείς της οικονομίας! Η ακριβής διεύθυνση όπου περιγράφονται οι θέσεις και τα μέτρα είναι: www.syriza.gr/page/theseis.html

Στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" μίλησε ο καθηγητής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Ρομπόλης, ο οποίος είπε ότι η εισφορά στις συναλλαγές των πολιτών με τις τράπεζες υπάρχει στο πρόγραμμα αλλά δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πώς θα εφαρμοστεί και αν το μέτρο θα έχει το χαρακτήρα μιας ποσοστιαίας εισφοράς (π.χ. 0,1% ή 0,2% ή 0,5% ή 0,10%) επί της αξίας της κάθε συναλλαγής, ή αν θα έχει τη μορφή μιας πάγιας εισφοράς σε ποσό.

Αν η εισφορά εφαρμοστεί έτσι όπως ακριβώς περιγράφεται στο επίσημο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή επί του συνόλου των τραπεζικών συναλλαγών, τότε θα επιβάλλεται -είτε ως ποσοστό είτε ως ποσό- σε αναλήψεις, καταθέσεις, εμβάσματα, πληρωμές λογαριασμών, καρτών, δανείων, αγορές ειδών μέσω τραπεζικών χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, καθώς και στην είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και στην είσπραξη των αγροτικών επιδοτήσεων.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


Τρομοκράτες, ποινικοί, εκβιαστές και στη μέση ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Ο πρώην Έλληνας ΥΠΑΜ έδωσε εντολή για 3 βομβιστικές επιθέσεις!



Η Ελληνική Αστυνομία κάνει λόγο για υπόθεση χωρίς προηγούμενο, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά τις συλλήψεις για την "εταιρεία ενοικίασης βομβιστών"
Πολυδαίδαλο το κύκλωμα που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου
Μπλεγμένοι: Τρομοκράτες, κρατούμενοι, γνωστός δικηγόρος, αστυνομικός, σωφρονιστικοί και ο πρώην Υπουργός
Ανακοίνωσή της τρομοκρατικής οργάνωσης "Πυρήνες της Φωτιάς" αρνούνται κάθε ανάμιξη με το κύκλωμα

Η συγκεκριμένη υπόθεση από χθες έχει συνταράξει συθέμελα την Ελλάδα, καθώς θεωρείται και μάλλον δικαίως χωρίς προηγούμενο.

Η Ελληνική Αστυνομία κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση με εφαπτόμενους μάλιστα κύκλους με την τρομοκρατία που έδρασε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία εμπλέκονται συνολικά 37 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Άμυνας,  Άκης Τσοχατζόπουλος, δικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί.

Ως ηγετικά στελέχη φέρονται, οι βαρυποινίτες των φυλακών Παναγιώτης Βλαστός 44 ετών, γνωστός από την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο, Γιάννης Σκαφτούρος 46 ετών και Βασίλης Στεφανάκος 54 ετών, ενώ σημαντικό ρόλο φέρεται ότι είχε ο καταζητούμενος για υπόθεση τρομοκρατίας και την ένοπλη ληστεία τον περασμένο Αύγουστο στο Δίστομο, συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρος Δραβίλας 34 ετών.

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Το πανελλήνιο είχε ήδη υποστεί ένα σοκ, όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος φάνηκε ότι ήταν ο άνθρωπος που κινούσε επί χρόνια τα νήματα ενός σάπιου συστήματος εντός του Υπουργείου Άμυνας, στο οποίο εμπλέκονταν και άλλα πολιτικά και στρατιωτικά στελέχη που καρπωνόταν μίζες εκατομμυρίων από εξοπλιστικά προγράμματα του ελληνικού στρατού.

Για το σκάνδαλο με τις μίζες έχει ήδη καταδικαστεί σε 20η ποινή κάθειρξης. Ωστόσο αυτό που έρχεται να αποκαλυφθεί πλέον ξεπερνά κάθε φαντασία, και ξεπερνά και τον πιο ευφάνταστο σεναριογράφο.

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και παρολίγον Πρωθυπουργός της Ελλάδας κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός τριών βομβιστικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα στις 16/04, 15/05 και 16/07/2014, στο σπίτι του συγκατηγορούμενου του πρώην υπουργού για την υπόθεση των εξοπλιστικών, Γιάννη Σμπώκου, και στην επιχείρηση της αδερφής του με σκοπό την εκβίαση.

Ο Άκης είχε εκνευριστεί με την όλη στάση του πρώην "συντρόφου" του στο ΠΑΣΟΚ και επειδή του χρωστούσε κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό.



Πηγή : newsit.com.cy


Πολικό ψύχος στη Βρετανία: Θα πεθαίνει ένας κάθε 7 λεπτά προειδοποιούν οι αρχές



Σε παγωμένο κλοιό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Βρετανία, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -15 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί από απόψε το βράδυ.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, το πολικό ψύχος που πλήττει τη χώρα θα μπορούσε να σκοτώσει ένα άτομο κάθε επτά λεπτά και σχεδόν 1.000.000 ηλικιωμένοι κινδυνεύουν από το τσουχτερό κρύο, δεδομένου ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να θερμάνουν τα σπίτια τους.













Πηγή : iefimerida.gr


Ινδία: Πατέρας προσπάθησε να θάψει ζωντανή την εννιάχρονη κόρη του




Στη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Twitter η μικρή Ρουκσένα εμφανίζεται θαμμένη μέχρι τη μέση

Σοκ προκάλεσε στην Ινδία η είδηση για έναν πατέρα που προσπάθησε να θάψει ζωντανή την μόλις 9 ετών κόρη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντούλ Χουσείν άνοιξε έναν λάκκο στην πίσω αυλή του σπιτιού του στην πόλη Πούτια, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Μπαγκλαντές-Ινδία, την ώρα που η γυναίκα του απουσίαζε από το σπίτι το απόγευμα της Παρασκευής.

Στη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Twitter η μικρή Ρουκσένα εμφανίζεται θαμμένη μέχρι τη μέση, με τα χέρια του δεμένα και με μονωτική ταινία στο στόμα.

Ο πα-τέρας, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, «δεν ενέκρινε» την κόρη του.

Ο Χουσείν, μάλιστα, όταν η γυναίκα του επέστρεψε στο σπίτι σκέπασε το κορίτσι με ένα βαρέλι από μπαμπού αλλά η σύζυγός του όταν είδε ότι η Ρουκσένα απουσίαζε άρχιζε να ψάχνει για το κορίτσι.


Πηγή :


Κορκίδης: Η προεκλογική ασάφεια δημιουργεί ανασφάλεια στους μικρομεσαίους


«Η προεκλογική πολιτική ασάφεια σε συνδυασμό με την υπερβολή δηλώσεων και υποσχέσεων δημιουργεί φόβο στους μικρομεσαίους και έχει οδηγήσει την αγορά σε 'αδράνεια' πράξεων και σκέψεων» σημείωσε σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Επανέλαβε τη θέση ότι ξεκάθαρες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς, με αποτέλεσμα η αλήθεια για την επόμενη ημέρα των εκλογών να κρατά τους ανθρώπους της αγοράς σε αγωνία και ανασφάλεια.

Σημείωσε ότι η ΕΣΕΕ και άλλοι φορείς σύμφωνα με επιστολές και υπομνήματα φαίνεται να έχουν θορυβηθεί από την ανευθυνότητα της πολυφωνίας των κομμάτων και ζητούν καθαρά λόγια και σαφείς θέσεις, από τους αρχηγούς τους.

Ο ίδιος συνέχισε: «Ο πρωθυπουργός ήδη ενημέρωσε ότι θα απαντήσει δια ζώσης στις ερωτήσεις της επιστολής της ΕΣΕΕ και των άλλων φορέων, ενώ περιμένουμε και άλλες αντιδράσεις. Το φορολογικό και η υπερφορολόγηση, το ασφαλιστικό και ο ΟΑΕΕ, οι Τράπεζες και η ρευστότητα, η ανεργία εργοδοτών και εργαζομένων, η διαπραγμάτευση του προγράμματος και του χρέους, αλλά και το ενδεχόμενο σενάριο του τρίπτυχου 'Grexit-bankrun-Default' είναι οι επτά 'πληγές' της αγοράς που θα ταλαιπωρούν τους μικρομεσαίους και μετά τις εκλογές.

» Αυτός είναι και ο λόγος που αυτές οι εκλογές δεν μας δημιουργούν προσδοκίες για το μέλλον της αγοράς, ούτε ελπίδες για τη βελτίωση της καθημερινότητας μας, αλλά αντίθετα ακόμα και την επόμενη ημέρα θα εξακολουθούν να συντηρούν την αβεβαιότητα και να αυξάνουν την ανασφάλεια μας.

» Οι εξαγγελίες των τελευταίων ημερών στα ΜΜΕ από γνώστες και αδαείς υποψηφίους, από ανεύθυνους και υπεύθυνους εκπροσώπους κομμάτων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής αφέλειας και γελοιότητας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου που ακούει τα προεκλογικά σημεία και τέρατα με τιμωρητική διάθεση.

» Οι υποσχέσεις, οι παροχές, οι ελαφρύνσεις, οι απαλλαγές και οι υπερβολές όχι μόνο δεν γίνονται πλέον πιστευτές, αλλά αντιθέτως φοβίζουν τους σοβαρούς ανθρώπους και τους νηφάλια σκεπτόμενους ψηφοφόρους. Μεγαλύτερη λοιπόν σημασία έχει σε αυτές τις εκλογές ποιόν σοβαρό υποψήφιο ψηφίζεις, από το τι τελικά ψηφίζεις. Ας μη στείλουμε λοιπόν ξανά με τη ψήφο μας... σημεία και τέρατα της πολιτικής κοροϊδίας, στο ελληνικό Κοινοβούλιο...».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Τι απαντά ο κατηγορούμενος πλέον Φραγκίσκος Ραγκούσης για την συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών


Διαβάστε τη δήλωσή του δικηγόρου το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα ονόματα των 37 κατηγορουμένων στη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα

Δήλωση με την οποία δίνει τη δική του εκδοχή για το έγγραφο με το οποίο εμπλέκεται ως κατηγορούμενος στην υπόθεση της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα έκανε το βράδυ του Σαββάτου ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης τονίζοντας με νόημα ότι «ο δικηγόρος υπερασπίζεται και δεν ταυτίζεται με τους πελάτες του».



Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ραγκούση έχει ως εξής:

Σχετικά με τα αναφερόμενα από την αστυνομία ότι περιήλθε στην κατοχή μου κατά τρόπο παράνομο έγγραφο που αφορούσε σε απόπειρα απόδρασης του πελάτου μου Παναγιώτη Βλαστού από τις Φυλακές Τρικάλων, υπενθυμίζω στους σκευωρούς και κακόπιστους ότι το έγγραφο αυτό ήρθε στα χέρια μου μετά την απόπειρα απόδρασης, το κατήγγειλα δημόσια και το κατέθεσα στην ανακρίτρια διατυπώνοντας το ερώτημα και συγχρόνως ντροπή για κάποιους ότι αφού γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα γίνει απόδραση δεν έσπευδαν να λάβουν μέτρα για να την ματαιώσουν. Υπενθυμίζω επίσης ότι ο δικηγόρος υπερασπίζεται και δεν ταυτίζεται με τους πελάτες του. Φραγκίσκος Ραγκούσης.


Πηγή : protothema.gr




Αποκαλύψεις από Γ. Παπανδρέου για τις συνομιλίες με Μέρκελ για το χρέος



Η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί με τους ευρωπαίους εταίρους, το κλίμα είναι έτοιμο, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ALPHA. Και πρόσθεσε ότι μπορούμε να ζητήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ελάφρυνση του χρέους και να την πετύχουμε.

Όπως, όμως, πρόσθεσε αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη δέσμευση ότι η χώρα θα κάνει αλλαγές, όχι αυτές που ζητάει η τρόικα, αλλά αλλαγές με σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα. Λίγο νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου είχε «δείξει» τα συμφέροντα, με τα οποία συγκρούστηκε ο ίδιος και τα οποία, όπως είπε, είναι στα μίντια και στις Τράπεζες. Τόνισε επίσης ότι για επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζονται απαραιτήτως ευρύτερες συναινέσεις και αποφυγή της πόλωσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι το πακέτο αυτό πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα, για να υπάρχει η λαϊκή εγγύηση ότι δεν θα βρεθεί κυβέρνηση ή πρωθυπουργός που θα θέσει σε κίνδυνο τις κατακτήσεις των Ελλήνων.

Σε σχέση με το δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο ίδιος, ανέφερε πως ο ίδιος θέλησε να μιλήσει ο ίδιος ο λαός και όχι διάφοροι μεσολαβητές και ότι αν μπορούσε να διορθώσει κάτι από εκείνη την περίοδο, θα ήταν να βρει τρόπο να περάσει το δημοψήφισμα. Για το οποίο πρόσθεσε ότι η Μέρκελ ήταν σύμφωνη με το ερώτημα για την έγκριση ή όχι του δεύτερου προγράμματος, διευκρινίζοντας ότι ποτέ δεν τέθηκε από τον ίδιο ή την καγκελάριο ερώτημα για παραμονή ή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.

Αυτός που έθεσε τέτοιο θέμα ήταν ο Νικολά Σαρκοζί, προς τον οποίο απευθύνθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, επισημαίνοντάς του ότι είναι λάθος το ερώτημα και δεν θα έπρεπε να το πει «έξω», κάτι που δεν απέφυγε ο Γάλλος Πρόεδρος.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι δεν είχε συμφωνήσει με τη δήλωση που έκανε ο κ. Βενιζέλος επιστρέφοντας από τις Κάννες και σημείωσε ότι, την ίδια μέρα, ξαφνικά, ο κ. Σαμαράς συμφώνησε με τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, υπό την προϋπόθεση να φύγει άρον-άρον ο Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός προέβη και σε μια ακόμα σημαντική αποκάλυψη. Όταν μετά την αναθεώρηση του προϋπολογισμού τον Μάρτιο του 2010, τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχθηκε χωρίς καμία επιφύλαξη, ζήτησε από την κ. Μέρκελ να στηρίξει, με δήλωσή της, τα ελληνικά ομόλογα, εκείνη αρνήθηκε λέγοντας ότι οι αγορές θα κατανοήσουν την κίνηση της κυβέρνησης, κάτι που δεν έκαναν οι αγορές. Ο κ. Παπανδρέου, όπως είπε, της αντέτεινε ότι παίζει παιχνίδι με την Ελλάδα που δεν αποκλείεται να το βρει μπροστά της.

Οι αποκαλύψεις του κ. Παπανδρέου δεν σταμάτησαν εδώ. Όπως δήλωσε τον Ιανουάριο του 2010 στο Νταβός, ήταν που συνειδητοποίησε ακριβώς τι συνέβαινε σε σχέση με την Ελλάδα, λόγω του γεγονότος ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκρυβε τα στοιχεία και χρειάστηκαν μήνες για να αποκαλυφθεί το ύψος του ελλείμματος. Όπως ανέφερε, πολλοί επιφανείς οικονομολόγοι τού είπαν ότι όσα μέτρα και αν πάρει η κυβέρνησή του, αν δεν στηριχτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση.

Γι αυτό, όπως είπε, ζήτησε από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημέρωσε λεπτομερώς παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας τη συνεργασία και τη συναίνεσή τους, η οποία δεν του δόθηκε.

Σχετικά με την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ και την ίδρυση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε αφομοιωθεί, είχε γίνει ένα απλό διαχειριστικό κόμμα, χάνοντας την επαφή με τη βάση του. Ο ίδιος, όπως ανέφερε, είχε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να αναμορφωθεί το ΠΑΣΟΚ, αλλά η απόρριψη των προτάσεών του έδειξε ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια διάθεση.
Επέρριψε ευθύνες στον κ. Βενιζέλο, ως πρόεδρο, διότι το ΠΑΣΟΚ μεταμορφώθηκε σε ένα κόμμα προσωπικών μηχανισμών, για να εξυπηρετούνται προσωπικές φιλοδοξίες και όχι για να συγκρούεται με τα κακώς κείμενα.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο ίδιος υπέγραψε το μνημόνιο, αλλά δεν ήταν εκείνος που το έφερε, το έφεραν οι προηγούμενοι, οι οποίοι, κάποια στιγμή, πρέπει να απολογηθούν τουλάχιστον πολιτικά.



Πηγή : imerisia.gr


Όλα όσα είπε ο Σαμαράς στον ANT1 μία εβδομάδα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση



Τι είπε ο Πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 Ελλάδος και τον Δημήτρη Κοτταρίδη, για το διακύβευμα της κάλπης, τη διαπραγμάτευση, αλλά και τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα.

Για το ουσιαστικό διακύβευμα της κάλπης, την ρευστότητα, την προσφυγή των τραπεζών στον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης και όλα τα «καυτά» ζητήματα της προεκλογικής ατζέντας μίλησε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1 και τον Δημήτρη Κοτταρίδη, μία εβδομάδα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

Για τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι "οι πολίτες οι οποίοι πιστεύουμε πραγματικά στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ευρώπη, είμαστε συντριπτικά οι περισσότεροι, γι΄ αυτό και είμαι αισιόδοξος", προσθέτοντας "δεν πιστεύω ότι ο Έλληνας πολίτης  θ΄ αφήσει ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ με τις τριτοκοσμικές ιδεοληψίες, να εκλεγεί Κυβέρνηση και να κάνει τους Έλληνες πειραματόζωα".

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, "όλο το παιχνίδι παίζεται στο ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα για να πάρει τις 50 έδρες, γι΄  αυτό είναι μεγάλης σημασίας, βασικός κορμός σε μια Κυβέρνηση να είναι ο ευρωπαϊκός κορμός της Νέας Δημοκρατίας".

Ερωτώμενος για την προσφυγή των ελληνικών τραπεζών στον μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας ELA, o Αντώνης Σαμαράς είπε "είχα προειδοποιήσει ν΄ αφήσουν την Κυβέρνηση να εξαντλήσει τη 4ετία. Το είχε προειδοποιήσει και ο διοικητής της ΤτΕ, όμως έγινε αυτή η συμμαχία των αντιευρωπαϊκών κομμάτων  στη Βουλή και αυτό μας οδηγεί στις εκλογές".

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός "η ελληνική πραγματικότητα σήμερα αντιδρά, οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούν κι αν αφήσουμε έτσι τα πράγματα  θα ξαναγίνουμε δύο φορές όμηροι των δανειστών μας και των ξένων".

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας "πότε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας στη ζωή του; Με τον εαυτό του;  Κάναμε τις πιο σκληρές διαπραγματεύσεις που υπάρχουν:  125 δις, το 40% κούρεμα του χρέους ο κύριος Τσίπρας το έκανε;  Ο κύριος Τσίπρας έκανε τη μείωση των επιτοκίων από το 5% να πάει στο 2%;".

"Συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τα τέλη Φλεβάρη και μετά ελάφρυνση του χρέους"
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε βέβαιος ότι μπορεί να κλείσει τη συμφωνία με τους εταίρους μας μέχρι το Φεβρουάριο, προκειμένου να τελειώσει οριστικά το μνημόνιο και αναφέρθηκε και στην προληπτική γραμμή στήριξης.

"Μέχρι το τέλος του Φλεβάρη εγώ πιστεύω ότι μπορώ να κλείσω τη συμφωνία με τους δανειστές. Και εδώ τελειώνει το μνημόνιο. Συμφωνία 7,2 δις για να πληρώσουμε άμεσες υποχρεώσεις που έχουμε από το Μάρτιο και μετά. Χωρίς αυτά τα 7,2 δις θα πρέπει κανείς να βάλει χέρι στις καταθέσεις των πολιτών. Κι εγώ αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψω ποτέ να γίνει. Στη συνέχεια πάμε στην επόμενη ημέρα. Το μνημόνιο τελείωσε, αλλά χρειάζεται μία συμφωνία για να έχουμε αυτή την προληπτική γραμμή στήριξης, ώστε στα πρώτα βήματα που θα κάνεις στις αγορές να μην έχεις αναταράξεις, να είσαι – εάν έχεις αναταράξεις – καλυμμένος από κινδύνους (κερδοσκοπικών επιθέσεων σε βάρος της Ελλάδας)", τόνισε και μίλησε για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

"Στο διάστημα αυτό, εγώ θα διαπραγματευτώ με τους εταίρους μας, θα προχωρήσω στην ελάφρυνση του χρέους, αυτό που λέμε βοήθεια χρέους, με χαμηλότερα επιτόκια, με επιμήκυνση της περιόδου ελάφρυνσης, εξόφλησης των δανείων μας, δηλαδή τα χρεολύσια να τα πληρώνεις αργότερα, κι αυτό ουσιαστικά θα είναι μία σταδιακή μείωση του χρέους μας, που θα μας εξοικονομήσει γύρω στα 2 με 3 δις κάθε χρόνο και θα μας βοηθήσει έτσι στο μεγάλο σχέδιο-όραμα που έχουμε μπροστά μας που είναι να προχωρήσουμε σε φορολοελαφρύνσεις, αλλά και σε αποκατάσταση βεβαίως και των αδικιών που έχουν γίνει. Κι έτσι όλες οι φοροελαφρύνσεις που ετοιμάζω θα έχουν πλήρη κάλυψη και δεν θα μας βγάζουν έξω από τους στόχους, και ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε, να μην είμαστε το 'μαύρο πρόβατο' στην Ευρώπη", επισήμανε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Σχέδιο φοροελαφρύνσεων και μείωσης φόρων
Σε ότι αφορά την φορολογία, ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι έχει έτοιμες μειώσεις. Μεταξύ αυτών, η σταδιακή μείωση του φόρου όλων των επιχειρήσεων αρχής γενομένης από το 2015, σταδιακά από το 25% σήμερα στο 15%.

Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα μειωθεί κατά 7% για το 2015, όπως μειώθηκε ο φόρος ακινήτων και το 2013 και το 2014, ενώ "τα επόμενα δύο χρόνια, θα  κατεβάσουμε τον ΕΝΦΙΑ στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% του ΑΕΠ σήμερα".

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι ο φόρος αυτός του ΕΝΦΙΑ, θα αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την επόμενη τετραετία. "Είναι μία μεγάλη επανάσταση, μία μεταρρύθμιση-τομή, που θα επιτρέψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει πραγματικός μοχλός ανάπτυξης για την περιφέρεια και να μην είναι πια ο επαίτης του κράτους, να μην είναι πια η σπάταλη δημόσια διοίκηση", τόνισε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι θέλει να βάλει σκληρότερο φόρο για τη μεσαία τάξη στη θέση του ΕΝΦΙΑ.

"Όχι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ για να βάλει στη θέση του κάποιον άλλο φόρο, που δε μας λέει τι θα είναι, και που όλα δείχνουν ότι θα είναι τετραπλάσιος για τη μεσαία τάξη, γιατί εκεί οδηγεί. Δε λένε ποιους θα φορολογήσουν, δε λένε πόσο θα τους φορολογήσουν, λένε θα κατεβάσουμε τα 2,65 δισεκατομμύρια του ΕΝΦΙΑ σε 2. Δε λένε ποιος θα πληρώσει τη διαφορά", ανέφερε

Καμία μείωση σε συντάξεις-μισθούς, δεν θα πειραχθεί η α΄ κατοικία, επίδομα σε υπερήλικες ομογενείς
Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο είπε: "Εγγυώμαι για ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων και μισθών, ότι θα δοθεί επίδομα στους υπερήλικες ομογενείς Βορειοηπειρώτες και Ποντίους, ότι θα αποκατασταθεί η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μητέρα», ενώ όπως υπογράμμισε «δεν θα πειράξουμε, όπως δεν πειράξαμε ως τώρα, την πρώτη κατοικία".

Όπως εμφατικά είπε ο κ. Σαμαράς, "τώρα που ξεκίνησε η ανάπτυξη, παίρνω επάνω μου την ευθύνη του κοινωνικού Κράτους".

"Η ΝΔ εγγυάται την παραμονή μας στο ευρώ και θα κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ".

Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι "είμαστε τόσο κοντά να βγούμε από την κρίση οριστικά και είμαστε τόσο κοντά επίσης στο να επιστρέψουμε στα χειρότερα".

"Από τη μία πλευρά έχεις τη Νέα Δημοκρατία που είναι ο κεντρικός κορμός όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων στον τόπο μας και από την άλλη έχεις τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει συμμάχους μέσα στη χώρα, θέλει να συγκρουστεί και θα συγκρουστεί με εκείνους που βρίσκονται έξω από τη χώρα και είναι οι εταίροι μας, όχι για να διεκδικήσει τα δίκαια της Ελλάδας, αλλά για να μας ξαναπάει σε αναγκαστικό δανεισμό, να ματαιώσει τις μεταρρυθμίσεις, όπως λέει, να κρατήσει τα προνόμια των φίλων του. Και επομένως η ψήφος του καθενός μας, μπορεί να κρίνει αν τα πράγματα από εδώ και πέρα θα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση ή προς τη λάθος κατεύθυνση", τόνισε ο Πρωθυπουργός και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως οι πολίτες θα υπερασπιστούν το μέλλον της Ελλάδας.

"Εγώ πιστεύω πως η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει τη χώρα να προχωρήσει, δε θέλει να παίζουν την Ελλάδα στα ζάρια. Δεν μπορεί μία μειοψηφία που δεν ελέγχει ούτε τους δικούς της, δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε μεταξύ τους, να στείλουν τη χώρα σε περιπέτειες πρωτόγνωρες και να τη στείλουνε πολλά χρόνια πίσω. Και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός, ο κάθε Έλληνας έχει ένα φοβερό όπλο στα χέρια του για να υπερασπιστεί το μέλλον της χώρας, το μέλλον των παιδιών του. Έχει την ψήφο του. Αν όλοι τη χρησιμοποιήσουν όπως το λέει η συνείδησή τους, πιστεύω ότι η 26η Ιανουαρίου θα είναι μία νέα Ελλάδα και θα είναι μία νέα ημέρα γι’ αυτή τη νέα Ελλάδα που θέλουμε", πρόσθεσε και δήλωσε σίγουρος για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές.

"Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ευρωπαϊκή παράταξη που μπορεί να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και που εγγυάται την παραμονή μας στο ευρώ. Και το ξαναλέω θα τον κερδίσει", κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.


Πηγή : ant1iwo.com


H κατάκτηση της ψηλοτερης κορυφής της Βόρειας Αμερικής (Video)


Ο Lonnie Dupre πέτυχε αυτό που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος: Να κατακτήσει μόνος του την κορυφή τον Ιανουάριο - Είναι «γιορτή βασανιστηρίου» σχολιάζουν ορειβάτες - Οι εικόνες προκαλούν δέος.

Κάτι μοναδικό, κάτι που κανείς δεν έχει πετύχει μέχρι σήμερα, κάτι που ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική κατάφερε πριν από λίγες ημέρες ο αμερικανός αναρριχητής Lonnie Dupre.

Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, το 2010, το 2011 και το 2012, ο Dupre κατάφερε να γίνει ο πρώτος στην ιστορία ορειβάτης ο οποίος κατάφερε Γενάρη μήνα να κατακτήσει μόνος του την κορυφή του όρους ΜακΚίνλεϊ, της υψηλότερης κορυφής στη Βόρεια Αμερική.

Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε ένας συνοδοιπόρος του στις αναρριχήσεις μιλώντας σε εφημερίδα της Αλάσκα, η προσπάθεια είναι αυτή είναι μια «πραγματική γιορτή βασανιστηρίου».

«Για μένα το ΜακΚίνλεϊ το χειμώνα είναι το πιο κοντινό σε αναρρίχηση σε άλλο πλανήτη» περιγράψει Βρετανός ορειβάτης που θα προσπαθήσει να επαναλάβει το κατόρθωμα το Φεβρουάριο.

Την περασμένη Κυριακή στις 5:08 τοπική ώρα ο Dupre έστειλε ένα μήνυμα στην υποστηρικτική του ομάδα «Όλα ΟΚ, είμαι καλά» με συντεταγμένες ίδιες με την κορυφή του ΜακΚίνλεϊ σηματοδοτώντας την επιτυχία του παράτολμου εγχειρήματός του.
Τις προηγούμενες τρεις φορές τις ελπίδες του Depry έσβησε ο πολύ κακός καιρός που τον υποχρέωσε να μην μπορεί να προχωρήσει για μέρες μέσα σε χιονοθύελλες και ημι-παγωμένος σε θερμοκρασίες -35 βαθμών Κελσίου.

Το 2010, μάλιστα, έμεινε για μια εβδομάδα σε μια χιονοσπηλιά μεγέθους ψυγείου με τους συνεργάτες του να δηλώνουν ότι «φοβηθήκαμε ότι θα πεθάνει εκεί πάνω».

Ο καιρός αυτή τη φορά δεν στάθηκε εμπόδιο στην πορεία προς την κορυφή αλλά στην πορεία προς την κάθοδο καθώς το αεροσκάφος που ήταν προγραμματισμένο να τον παραλάβει από τη βάση στα περίπου 5.000 μέτρα δεν κατάφερε να προσεγγίσει υποχρεώνοντάς τον να περάσει άλλη μια νύχτα στο παγωμένο βουνό.

Την κορυφή των 6.168 μέτρων έχουν κατακτήσει συνολικά 16 άνθρωποι κατά τη χειμερινή περίοδο αλλά ποτέ κανείς μόνος του όπως ο Depry ενώ άλλοι έξι ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας την υπέρβαση.

Δείτε το video :





Πηγή : sigmalive.com


Πώς λειτουργούσε η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση της χώρας - Σοκ από τις αποκαλύψεις


Τον τρόπο λειτουργίας της γκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε με εγκεφάλους τους βαρυποινίτες των φυλακών και στην οποία εμπλέκεται και ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, παρουσίασε η Αστυνομία. Μάλιστα έδωσε σχετικό σχεδιάγραμμα (πατήστε την μεγέθυνση) για το πώς λειτουργούσε η οργάνωση και πώς γίνονταν οι συνεννοήσεις.
Συγκεκριμένα:
Όλοι οι κατηγορούμενοι σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο συγκρότησαν οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία με βεβαιότητα εξακριβώθηκε ότι δρούσε αδιάκοπα συντονισμένα και συγκροτημένα, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2011 και δραστηριοποιείτο έκνομα στις ευρύτερες περιοχές του νομού Αττικής και σε διάφορες επαρχιακές πόλεις – Τρίκαλα, Λάρισα, περιοχή Ηλείας.
Οι τρεις έγκλειστοι κατάδικοι είναι τα αρχηγικά μέλη της ομάδας, οι οποίοι συγκρότησαν ιεραρχικά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τους αρχηγικούς ρόλους και αναθέτοντας στα υπόλοιπα μέλη επιμέρους καθήκοντα, που εξυπηρετούν τους παράνομους σκοπούς.


Βασικά χαρακτηριστικά, η επιχειρησιακή δομή, η διάρκεια συγκρότησης, η σαφής κατανομή των ρόλων, η ύπαρξη αφθονίας τεχνικών οικονομικών μέσων και η στοχοθεσία επίτευξης μεγάλης έκτασης πλουτισμού.
Ειδικότεροι σκοποί ήταν να αποκομίζουν από την παράνομη δραστηριότητα χρηματικά ποσά προβαίνοντας σε αρπαγές προσώπων, εκβιάσεις με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, εκρήξεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών και ανθρωποκτονίες αντιπάλων και άλλων προσώπων, «συμβόλαια» δηλαδή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, προστασία καταστημάτων, χορήγηση τοκογλυφικών δανείων.
Περαιτέρω, προσάρμοσαν τη μεθοδολογία δράσης τους ( modus operandi ) και εφάρμοσαν κανόνες συνωμοτικότητας, δηλαδή θωράκισαν τον τρόπο επικοινωνίας δίνοντας προφορικές και γραπτές εντολές στα περιφερειακά ή στα διασυνδεμένα μέλη της ομάδας και τη διάταξη παράνομων πράξεων και κατόπιν, έως τις τελευταίες λεπτομέρειες, κανόνιζαν αυτοί συμπληρωματικά ή με συνθηματικό τρόπο, μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, κυρίως με διάφορα κινητά τηλέφωνα που εισάγοντο με τη βοήθεια σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές ή από τα καρτοτηλέφωνα των φυλακών ή με την αλληλογραφία μηνυμάτων.


Είχαν ορίσει προς τούτο συνθηματικές εκφράσεις, γνωστές στη γλώσσα των κακοποιών (αργκό), τις οποίες χρησιμοποιούσαν κάθε φορά για τη διάπραξη των αδικημάτων. Συμπεριλαμβάνεται, ειδικό γλωσσάρι στη δικογραφία, η οποία είναι τεράστια σε όγκο, υπερβαίνει τις 120 σελίδες, μόνο το διαβιβαστικό, είναι πάνω από 800, κοντά στις 900 σελίδες όλο το πραγματολογικό υλικό, πειστήρια και αποδείξεις.
Τις εντολές, τις γραπτές και προφορικές τις έδιναν πάντα δια ζώσης, σε κρατουμένους που λάμβαναν άδειες ή αποφυλακίζονταν, σε συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα, σε άτομα τα οποία διατηρούσαν κοινωνικές σχέσεις, σε συνεργαζόμενους δικηγόρους, σε επίορκους σωφρονιστικούς ή και αστυνομικούς και μέσω γραπτής και εικονικής αλληλογραφίας, μετέφεραν τις εντολές στους αποδέκτες για την υλοποίηση του σχεδιασμού διάπραξης των κακουργημάτων.
Άτομα που συμμετείχαν στην επιμέρους διάπραξη κάθε έκνομης ενέργειας, λειτουργούσαν σαν «πυρήνες», δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Αυτός που λάμβανε την εντολή τη μετάφερε σε τρίτο πρόσωπο, μοιράζοντας τους ρόλους υπό τη συνεχή τηλεφωνική, γραπτή καθοδήγηση των αρχηγών μέσα από τη φυλακή.


Τα μέλη υπόκειντο σε ιεραρχία και σε θέση ανάλογα με την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο ενός εκάστου. Στο πλαίσιο αυτό, το ενδιαφέρον είναι ότι διαφαίνεται αυτό που εγκληματολογικά έχει οριστεί ως crime terror nexus , δηλαδή σύνδεσμος, τουλάχιστον σύνδεσμος ή εδραίωση αυτού του συνδέσμου, μεταξύ των ατόμων αυτού του εγκλήματος και ατόμων που κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις του άρθρου 187 - τρομοκρατικές ενέργειες, με αλληλεπίδραση αυτών και με αυτές επαφές είτε με “ad hoc” συμμαχία, είτε με ανάπτυξη βραχυπρόθεσμου ή μακροπρόθεσμου σχέσης.
Από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, κυρίως από τα κοινόχρηστα τηλέφωνα, τα αρχηγικά μέλη ανέφεραν εσκεμμένα διαφορετικά πράγματα επειδή θεωρούσαν ότι οι συνομιλίες καταγράφονται με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των διωκτικών Αρχών.
Περαιτέρω ασκούσαν ψυχολογική βία και εκτόξευαν απειλές σε βάρος ζωής ατόμων, όπως δικαστών, εισαγγελέων, αστυνομικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων, με σκοπό να κάμψουν τις αντιστάσεις αυτών και σε περίπτωση μη συμμορφώσεως να προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις, εκρήξεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών κλπ.
Στο πλαίσιο αυτό, χρησιμοποιούσαν δωροδοκίες σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών, καθώς και εκείνων των ατόμων, τα οποία διευκόλυναν την ευρύτερη δράση της ομάδας - πρόσωπα έμπιστα κυρίως με συγγενικό ή ειδικότερο συνεκτικό δεσμό.




Ειδικότερα διαφαίνεται, ότι εξέδωσαν «συμβόλαιο θανάτου» για Πρόεδρο Εφετών καθώς και αστυνομικών της συνοδείας της. Επειδή το πρόσωπο που ανέλαβε την ανθρωποκτονία συνελήφθη λίγες μέρες πριν εκτελέσει αυτό το σχέδιο αποπειράθηκαν, με άλλο τρόπο, δηλ. την τοποθέτηση ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού στη κατοικία, για να πραγματοποιήσουν τον σκοπό τους. Το συμβάν αυτό έλαβε χώρα στις 22/11/2012.
Σε άλλη περίπτωση τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε Εισαγγελικό λειτουργό την 20/07/2013 με τον ίδιο σκοπό, ενώ ερευνάται μια περίπτωση τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού σε διευθυντή καταστήματος κράτησης με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του.
Τοποθέτησαν 3 εκρηκτικούς μηχανισμούς σε οικίες 16/04 ,15/05, 16/07/2014 προκειμένου να αποκομίσουν εκβιαστικά χρήματα από κρατούμενο του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Ενδιαφέρον είναι ότι τα μέλη της ομάδας που συλλαμβάνονται ή άλλα που βρίσκονται έγκλειστα, αντικαθίσταται με άλλα μέλη, με σκοπό η εγκληματική δραστηριότητα να συνεχίζεται απρόσκοπτα. Η συνεχής εγκληματική δράση εκτιμάται ότι έχει αποφέρει στους αρχηγούς και στα μέλη της οργάνωσης τεράστια οικονομικά έσοδα και υλικά οφέλη, τα οποία στην συνέχεια όπως έχει αποδειχθεί μετουσιώνονται σε περιουσιακά στοιχεία, μέσω υπόπτων συναλλαγών.
Έχει κατατεθεί ότι ένα εκ των αρχηγικών μελών διαπραγματευόταν την αγορά πλοίου, προκειμένου προφανώς να μεταφέρει είτε παράνομους μετανάστες, είτε ναρκωτικά και όπλα. Νομιμοποίηση παράνομων εσόδων γινόταν είτε με την μορφή επενδύσεων, είτε με τοκογλυφικά δάνεια.



Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας αμείβονταν ανάλογα με την συμμετοχή τους σε παράνομες έπραξες π.χ. τοποθέτηση ενός χαμηλής –ενδεχομένως- ισχύος εκρηκτικού μηχανισμού, κοστίζει 2.000 ευρώ στο τιμολόγιο τους.
Περαιτέρω στοιχεία εξειδικευμένα δεν είναι δυνατόν να παραχθούν, λόγω ακριβώς του τεράστιου εύρους των εγκληματικών δράσεων, της μυστικότητας της υπόθεσης ως προς τον τρόπο που πρέπει να καλυφθούν άνθρωποι που είναι insider στην οργάνωση. Ήδη όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στον Εισαγγελέα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος τους και μάλιστα βρίσκονται στον Ειδικό Ανακριτή.


Πηγή : imerisia.gr


A. Τσίπρας: 'Απλώνουμε το χέρι σε κάθε πολίτη δεξιό και αριστερό όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει στην Ελλάδα'




«Ζητάμε από τον ελληνικό λαό λίγες μέρες, λίγες ώρες πριν την κάλπη να ψηφίσει με την καρδιά και την ψυχή του. Και του ζητάμε να μας δώσει μία ευκαιρία ολόκληρη όχι μισή, απλόχερα χωρίς τσιγκουνιές... Έδωσε και στο παρελθόν
ολόκληρη ευκαιρία πολλές φορές...

Και στον Σημίτη και στον Καραμανλή και στο Γιώργο Παπανδρέου και στον Σαμαρά. Τώρα ήρθε η ώρα να δώσει και την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Αριστερά και να μας δώσει την δυνατότητα, όχι να φέρουμε την ρεβάνς της ιστορίας αλλά να ενώσουμε δυνάμεις».

Αυτά μεταξύ άλλων, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Άρτα όπου και του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από οπαδούς και φίλους του κόμματός του.

«Απλώνουμε το χέρι σε κάθε πολίτη δεξιό και αριστερό όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό για να ξαναγίνουμε μία ευρωπαϊκή χώρα με αξιοπρέπεια γιατί τα 2,5 τελευταία χρόνια έχουμε χάσει και την ιδιότητα  της ισοτιμίας στη Ευρώπη και την αξιοπρέπεια.

Απαντάμε σε όσους λένε ότι ζητάμε αυτοδυναμία όπως ζητούσαν άλλοι στο παρελθόν.Τους απαντάμε: Εμείς δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας.

Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Εμείς ζητάμε να έχουμε εκείνη την πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να έχουμε τα χέρια μας λυμένα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους πάνω στην στρατηγική που έχουμε εξαγγείλει εδώ και χρόνια και που δικαιώνεται σήμερα στην Ευρώπη ως η μόνη ρεαλιστική που μπορεί να δώσει διέξοδο από την κρίση.

Να έχουμε τα χέρια λυμένα και κανένας από τις δυνάμεις του χθες να μας βάλει τρικλοποδιά.Σας ζητούμε να δώσετε ολόκληρη την ευκαιρία με το χέρι στην καρδιά. Την άλλη Κυριακή σας καλούμε να δώσετε δύναμη στην Ελλάδα και να δώσετε μία ευκαιρία στην ελπίδα.

Διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δικαιώσει τους αγώνες και θα δώσει σκληρά την μάχη για την Ελλάδα και δεσμεύτηκε ότι θα δώσουν όλες τις δυνάμεις για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των πολλών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εσείς, είναι όλος ο ελληνικός λαός» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.Ο κ. Σαμαράς σε μία συνέντευξή του, λέει, ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να αφανίσει την μεσαία τάξη.

Ακόμη και εάν πρόθεση μας ήταν να αφανίσουμε την μεσαία τάξη, τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε, διότι δεν έχει αφήσει τίποτα ο ίδιος, από την μεσαία τάξη 2,5 χρόνια τώρα. Την λεηλάτησε στη φορολογία, στις περικοπές των μισθών, στις περικοπές στα δικαιώματα.Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη 'Αρτα στις δύο μετά το μεσημέρι.

Μέσα σε ένα ενθουσιώδες κλίμα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, περπάτησε στον πεζόδρομο της πόλης, για να φτάσει στην πλατεία και στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, από όπου απεύθυνε τον χαιρετισμό του στους «συμπατριώτες του».Μάλιστα σε μία συμβολική κίνηση ένα κοριτσάκι, η Ελευθερία, του πρόσφερε ένα μπουκέτο με κόκκινα τριαντάφυλλα.


Πηγή : .ipiros.gr