Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστους




Πού απευθύνεται το πρόγραμμα και ποια δικαιολογητικά απαιτούνται

Το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου, υλοποιεί πρόγραμμα με θέμα «Πρόγραμμα Παρεμβάσεων Πρόληψης - Προαγωγής Υγείας σε Υφιστάμενα Δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής».

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανασφάλιστους και ανέργους της περιφέρειας Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, στόχος του προγράμματος είναι η διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων αναφορικά με την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και των καρκίνων παχέος εντέρου, μαστού και τραχήλου της μήτρας, καθώς επίσης και την ενημέρωση, προβολή και προώθηση των Παρεμβάσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας για τα προαναφερθέντα νοσήματα.

Από την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος έως τον Δεκέμβριο του 2014:

- πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος για καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη και καρκίνο παχέος εντέρου, μαστού και τραχήλου της μήτρας σε 650 ανασφάλιστους/ ανέργους (γυναίκες και άνδρες) ηλικίας 25-65 ετών.

- πραγματοποιήθηκαν 40 ενημερωτικές ομιλίες για θέματα προαγωγής και αγωγής υγείας σε Δήμους του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας – ΕΔΔΥΠΠΥ αλλά και σε νοσοκομεία-μέλη του Εθνικού Δικτύου Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Προαγωγής Υγείας – ΕΔΝΥΠΥ, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα του διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου αλλά και την ενημέρωση και κινητοποίησή του για την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη.

- συγγράφθηκαν 650 εκθέσεις υγείας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, καθώς και του ειδικού ερωτηματολογίου υγείας, που χορηγείται στους ωφελούμενους κατά την προσέλευσή τους στα νοσοκομεία, επεξεργάστηκε μια ομάδα επιστημόνων (ιατροί, βιολόγοι, διατροφολόγοι, ψυχολόγοι), και εστάλησαν στους ωφελούμενους πέραν από τα αποτελέσματα των εξετάσεων και μια πλήρης έκθεση υγείας στην οποία περιλαμβάνονται οι απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές για τον εξατομικευμένο προληπτικό έλεγχο που πρέπει να προβαίνουν στο μέλλον και για την τροποποίηση των συμπεριφορών που επιδρούν αρνητικά στην υγεία τους (κάπνισμα, διατροφή, φυσική άσκηση, ποιότητα ζωής κ.α.).

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2015

Στο διάστημα αυτό μπορεί να επωφεληθούν επιπλέον 350 ανασφάλιστοι / άνεργοι, οι οποίοι θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο και να λάβουν την έκθεση υγείας. Τα νοσοκομεία συνεργασίας θα είναι για το διάστημα αυτό: Γ.Γεννηματάς, Θριάσιο, Ιπποκράτειο, Κωνσταντοπούλιο η «Η Αγία Όλγα», Σισμανόγλειο, Σωτηρία, Τζάνειο, Ασκληπιείο Βούλας, Αλεξάνδρα και Έλενα Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται ανάλογα με την ηλικία είναι: μέτρηση σακχάρου, χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

1. Φωτοτυπία ταυτότητας

2. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή ληγμένου βιβλιαρίου υγείας

3. Επικυρωμένη Υπεύθυνη δήλωση, που θα γράφει ότι δηλώνω ότι είμαι άνεργος ή ανασφάλιστος αντιστοίχως.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι ή ανασφάλιστοι ηλικίας 25-65 ετών, για ραντεβού και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο επικοινωνίας του ΙΚΠΙ 210 7222727- 723, ώρες 9-5, ιστοσελίδα: www.prolipsigiaolous.gr


Πλήρη υποστήριξη Ραχόι προς Σαμαρά, έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ


Σε μία έκτακτη, μονοήμερη επίσκεψη, που τυπικώς χαρακτηρίστηκε ως γενόμενη «για να συζητηθούν διμερή θέματα», ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόϊ ήρθε στην Αθήνα, όπως μεταδίδουν και τα ξένα ΜΜΕ, για να παράσχει την ηθική υποστήριξή του προς τον Έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά εν όψει των εκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής.

Αυτό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ διπλωματική πηγή χώρας της ΕΕ, συνηθίζεται πια στην Ευρώπη και δεν θεωρείται, όπως παλιότερα, παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών. «Αρκεί», συμπλήρωσε η ίδια πηγή, «να τίθενται στις συναντήσεις αυτές θέματα που έχουν άμεση σχέση με την ΕΕ, και όχι με εσωτερικά θέματα».

Σε δηλώσεις τους μετά την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο ηγέτες, τα κόμματα των οποίων είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου συμμετέχουν τα κεντροδεξιά κόμματα της ΕΕ, επιβεβαίωσαν δια των λεγομένων τους ότι το βασικό θέμα της συζήτησής τους ήταν οι ελληνικές εκλογές.

Ο κ. Ραχόϊ,  αφού χαρακτήρισε τον ομόλογό του Πρωθυπουργό της Ελλάδας «πραγματικό ηγέτη», είπε ότι «τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, χρειαζόμαστε σταθερότητα και όχι αστάθεια, χρειαζόμαστε βεβαιότητα και όχι αβεβαιότητα». Λόγια που επαναλαμβάνει σε κάθε του προεκλογικό λόγο και ο κ. Σαμαράς.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός επισήμανε ακόμα ότι οι δύο χώρες «έκαναν δύσκολες και επίπονες μεταρρυθμίσεις», που όμως «ήταν αναγκαίες προκειμένου να επιστρέψει η ευμάρεια», και ακόμα, αποδεικνύεται ότι «οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποδίδουν καρπούς».

«Αν συνεχίσουμε με τις πολιτικές που έχουν δρομολογηθεί, σε αυτόν τον καλό δρόμο, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε την οικονομία μας», συμπλήρωσε ο Ισπανός Πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνέχεια και στην επαναδιαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος που αποτελεί την βασικότερη γραμμή πλεύσης κατά την προεκλογική περίοδο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν μπορεί κάθε φορά που γίνονται εκλογές στην Ευρώπη να αλλάζουν οι συμφωνίες», είπε ο κ. Ραχόϊ. «Αποφάσεις που έχουν ληφθεί, πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους».

«Παλινωδίες και ανοησίες» χαρακτήρισε από την μεριά του ο Αντώνης Σαμαράς τα υποστηριζόμενα από την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και για αυτό, ως κυβέρνηση, θα διαπραγματευτεί το κούρεμά του.

«Όποιος τα ισχυρίζεται αυτά, είναι σαν να λέει στις αγορές να μην μας δανείσουν και να γυρίσει σε νέο μνημόνιο», είπε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι, όσον αφορά την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του χρέους, κατ’ αρχάς «η βοήθεια που έδωσαν οι ευρωπαϊκοί λαοί στον ελληνικό λαό διέπεται από κανόνες», και επομένως, «το να δημιουργήσεις προϋποθέσεις για άνευ λόγου αναταράξεις και να βάλεις απέναντί σου την Ευρώπη είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις αυτήν τη στιγμή».

«Η διαπραγμάτευση γινόταν συνεχώς τα τελευταία χρόνια και τώρα είμαστε στην τελευταία φάση για τη μετά μνημόνιο εποχή. Η διαπραγμάτευση όμως γίνεται μέσα στους κανόνες της Ευρώπης και του ευρώ. Δεν γίνεται κάθε φορά να αλλάζουν οι κανόνες γιατί δεν στέκεται έτσι ούτε η Ευρώπη, ούτε το ευρώ [...] Εμείς μιλάμε για μία διαπραγμάτευση που κλείνει το μνημόνιο και μας βάζει στην επόμενη ημέρα», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

"Χαρακτηρίζει ανοησία τη συζήτηση για το χρέος, το οποίο εξακολουθεί να το θεωρεί βιώσιμο, την ίδια στιγμή που πληθαίνουν οι -ευνοϊκές για τη χώρα- φωνές που ζητούν το κούρεμά του", ήταν η άμεση αντίδραση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ανέφερε ότι το στοίχημα «της επόμενης κυβέρνησής μας, θα είναι οι μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ανταγωνιστικότητα».

«Και εμείς όπως και η κυβέρνηση του Μ. Ραχόι κάναμε αυτό που επέβαλαν οι κρίσιμες περιστάσεις, προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται το αύριο της χώρας», είπε, υπενθυμίζοντας ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014 η Ελλάδα και η Ισπανία εμφάνισαν τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, η ανεργία εμφανίζει σταθερή υποχώρηση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, «εξακολουθεί να είναι υψηλή αλλά υποχωρεί και αυτό είναι που δημιουργεί πραγματική ελπίδα».

«Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός έδωσε όρκους πίστης στις ακραίες πολιτικές λιτότητας, αδύναμος να ψελλίσει την οποιαδήποτε διαφορετική στρατηγική για την Ελλάδα και την Ευρώπη» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

«Αυτό που ενώνει τον κ. Ραχόι και τον κ. Σαμαρά είναι ο φόβος μπροστά στην δημοκρατική ανατροπή από τις δυνάμεις της δικαιοσύνης , της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος του κ. Τσίπρα.

Οι κ. Ραχόϊ και Σαμαράς συνέφαγαν στο εστιατόριο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, και γύρω στις 2.30 ο Ισπανός Πρωθυπουργός αναχώρησε για τη Μαδρίτη.



Πηγή : sigmalive.com


Charlie Hebdo: Οργή στους μουσουλμάνους για το νέο σκίτσο του Μωάμεθ - «Μπλόκο» στο Ιντερνετ στην Τουρκία


Μουσουλμάνοι ιερωμένοι στη Μέση Ανατολή, οι οποίοι καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα εναντίον της γαλλικής, σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, την επέκριναν σήμερα επειδή δημοσίευσε νέα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο πρώτο της φύλλο μετά το τραγικό συμβάν.
Στο εξώφυλλο του φύλλου «των επιζώντων», η εφημερίδα έχει ένα σκίτσο στο οποίο εμφανίζεται ο προφήτης Μωάμεθ δακρυσμένος να κρατά ένα πανό που γράφει «Είμαι Σαρλί», ενώ η λεζάντα πάνω από το σκίτσο γράφει «Τα συγχωρούμε όλα».
Αν και οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι ηγέτες σε όλο τον κόσμο είχαν καταδικάσει έντονα την επίθεση εναντίον της εφημερίδας, πολλοί επεσήμαναν ότι η απόφασή της να δημοσιεύσει κι άλλα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ είναι μια ανώφελη πρόκληση και ένα δείγμα έλλειψης σεβασμού που θα προκαλέσει περισσότερες αντιδράσεις.
Τέτοια σκίτσα «τροφοδοτούν το μίσος και την προσβολή μεταξύ των λαών» και η δημοσιοποίησή τους «δείχνει περιφρόνηση» για τα αισθήματα των μουσουλμάνων, δήλωσε ο Μεγάλος Μουφτής της Ιερουσαλήμ και των Παλαιστινιακών Εδαφών Μοχάμεντ Χουσέιν.
Η ανεξάρτητη, αραβόφωνη εφημερίδα της Αλγερίας Echorouk απάντησε δημοσιεύοντας στην πρώτη της σελίδα ένα άλλο σκίτσο που δείχνει έναν άνδρα να κρατά ένα πανό που γράφει «Είμαι Charlie», δίπλα σε ένα άρμα μάχης που συντρίβει πανό από την Παλαιστίνη, το Μαλί, τη Γάζα, το Ιράκ και τη Συρία. Η λεζάντα πάνω από το σκίτσο γράφει: «Είμαστε όλοι Μωάμεθ».
Στο Ιράν ένας ιερωμένος, ο Μεγάλος Αγιατολάχ Νασέρ Μακαρέμ-Σιραζί, δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση νέων σκίτσων του Μωάμεθ «ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου εναντίον όλων των μουσουλμάνων».
Παράλληλα πάντως ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ-Ζαρίφ κάλεσε να υπάρξει αλληλοσεβασμός, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία και για το νέο φύλλο της Σαρλί Εμπντό.
«Πιστεύουμε ότι ο ιερός χαρακτήρας (των αξιών) πρέπει να γίνεται σεβαστός και, αν δεν μάθουμε να σεβόμαστε οι μεν τους δε, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο σε έναν κόσμο με διαφορετικές απόψεις, με διαφορετικούς πολιτισμούς», είπε.
«Πιστεύω ότι θα έχουμε έναν πολύ πιο ασφαλή, πολύ πιο συνετό κόσμο, αν ξεκινήσουμε έναν σοβαρό διάλογο, μια σοβαρή συζήτηση για τις διαφορές μας και τότε θα κατανοήσουμε ότι αυτά που μας συνδέουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», κατέληξε ο Ζαρίφ.
Το ισλαμικό πανεπιστήμιο αλ Άζχαρ στην Αίγυπτο, το οποίο είχε χαρακτηρίσει τις επιθέσεις στο Παρίσι εγκληματική ενέργεια, ζήτησε σήμερα από τους μουσουλμάνους να αγνοήσουν τα σκίτσα της σατιρικής εφημερίδας, χαρακτηρίζοντάς τα μια «επιπολαιότητα γεμάτη μίσος».
Εξάλλου πολλοί άνθρωποι στους δρόμους της Μέσης Ανατολής λένε ότι έχει έρθει η ώρα να ξεπεραστεί το θέμα.
«Τα σκίτσα δεν έχουν νόημα, δεν θα πρέπει να μας επηρεάζουν. Εμείς ως μουσουλμάνοι είμαστε μεγαλύτεροι και πιο δυνατοί από ένα σκίτσο. Δεν θα πρέπει να δίνουμε σημασία και αν αντιδράσουμε, θα πρέπει να αντιδράσουμε με λέξεις στις λέξεις και με σκίτσα στα σκίτσα», είπε ο Σαμίρ Μαχμούντ, ένας κάτοικος του Καΐρου.
Στην Τουρκία, η εφημερίδα Τζουμχουριέτ ήταν η μοναδική που δημοσίευσε αποσπάσματα του νέου φύλλο της Σαρλί Εμπντό, μία από τις πέντε διεθνείς εκδόσεις της σατιρικής εφημερίδας.
Η Τζουμχουριέτ αφιέρωσε τέσσερις σελίδες της στα άρθρα και τα σκίτσα της Σαρλί Εμπντό. Δημοσίευσε επίσης μια μικρή μαυρόασπρη εκδοχή του εξωφύλλου της γαλλικής εφημερίδας σε μια από τις στήλες της, όμως δεν χρησιμοποίησε το σκίτσο στο αφιέρωμά της, έπειτα από «πολλές διαβουλεύσεις», έγραψε ο διευθυντής σύνταξης Ουτκού Τσακιροζέρ στο Twitter.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Τζουμχουριέτ στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας των ανησυχιών για την ασφάλεια. Στα γραφεία της στην Άγκυρα διαδηλωτές κρέμασαν πανό σε έναν κοντινό τοίχο τα οποία έγραφαν: «Η πρόκληση του Charlie συνεχίζεται».
Ο Σαουδάραβας ιερωμένος Ιγιάντ Αμίν Μαντάνι, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, κατήγγειλε τα νέα σκίτσα «αυθάδεια, άγνοια και ανοησία».
«Η ελευθερία του λόγου δεν θα πρέπει να μετατρέπεται σε ρητορική μίσους και δεν θα πρέπει να προσβάλει τους άλλους. Κανένας λογικός άνθρωπος, ανεξαρτήτως δόγματος, θρησκείας ή πίστης, δεν δέχεται να γελοιοποιούνται τα πιστεύω του», υπογράμμισε.
Δικαστική απαγόρευση στην Τουρκία
Τουρκικό δικαστήριο ζήτησε σήμερα να εμποδίζεται η πρόσβαση στις σελίδες των ιστότοπων που δημοσιεύουν το σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ στην πρώτη σελίδα της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο πρώτο της φύλλο μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Το σκίτσο αυτό, που παρουσιάζει τον προφήτη Μωάμεθ να δακρύζει και να κρατά ένα πανό που γράφει «Είμαι Charlie», το σύνθημα των εκατομμυρίων διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους στη Γαλλία και το εξωτερικό για να καταδικάσουν τις επιθέσεις των τζιχαντιστών, έχει προκαλέσει την οργή του μουσουλμανικού κόσμου.
Η απόφαση ελήφθη από το δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ και αφορά «την πρόσβαση στις σελίδες των ιστότοπων που δημοσιεύουν σήμερα το πρωτοσέλιδο της Σαρλί Εμπντό», διευκρίνισε το Ανατολή.
«Όσοι περιφρονούν τις ιερές αξίες των μουσουλμάνων δημοσιεύοντας τα σκίτσα που λένε ότι παρουσιάζουν τον προφήτη μας είναι προφανώς ένοχοι για πρόκληση», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γιαλτσίν Ακντογάν, ένας από τους αντιπροέδρους της τουρκικής κυβέρνησης.
Σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες, μόνο η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ δημοσίευσε στην έντυπη έκδοσή της τα σκίτσα της Σαρλί Εμπντό.



Πηγή : imerisia.gr


Νίκος Παππάς: Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ το 2015



Τόνισε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να δώσει πίσω, αναδρομικά, τα λεφτά

Την αναθεώρηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015 προανήγγειλε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας, Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι ένα από τα μέτρα που θα αντικατασταθούν, θα είναι και ο ΕΝΦΙΑ.

«Για το 2015 έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά» ανέφερε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ενώ εξήγγειλε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία.

Σημείωσε ακόμη: «Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα δύο δισ. λιγότερα από τα 3,4 δισ. που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς. Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και ισχύει. Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτε άλλο».



Πηγή : protothema.gr



Συναγερμός για τζιχαντιστές και στην Ελλάδα



Σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομίες όλων των χωρών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, μετά από κατεπείγον σήμα της EUROPOL, σχετικά με πιθανό σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης τζιχαντιστών, με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε ευρωπαϊκή χώρα, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου.

Το σήμα της EUROPOL, εστάλη στις αστυνομίες των ευρωπαϊκών χωρών το περασμένο Σάββατο και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται τα ονόματα επτά τζιχαντιστών, που φέρονται ότι πρόκειται να εκτελέσουν τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, το σήμα αυτό εστάλη και στις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της στενής αστυνομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία, με αίτημα να διερευνηθεί αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα πέρασαν από την Ελλάδα και παράλληλα να υπάρχει επιφυλακή για την περίπτωση που εμφανιστούν τις επόμενες μέρες.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες έχουν σταλεί και φωτογραφίες, ενώ αναφέρεται ότι οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές έχουν εκπαιδευτεί στην Υεμένη και έχουν διασυνδέσεις στον Λίβανο, την Σαουδική Αραβία και την Ρωσία.

Ο ίδιος αξιωματικός διευκρίνισε ότι οι πληροφορίες δεν αναφέρουν κάτι για την Ελλάδα, ενώ ερευνάται χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάτι που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές έχουν περάσει από την χώρα μας.

Επίσης μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο και από τις άλλες χώρες που έχουν λάβει το σήμα της EUROPOL.

Στο έγγραφο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρεται ότι πιθανές χώρες για εκδήλωση των τρομοκρατικών ενεργειών, φέρονται ότι είναι η Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.



Πηγή : Nooz.gr



Το άγνωστο παρελθόν των δύο συνεργατών του Χ. Ξηρού




Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Ο χρηματισμός του δικαστικού και το αγρόκτημα στη Μάνη

Μόνιμος συνεργάτης προφυλακισμένου βαρυποινίτη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, που είχε συμμετάσχει στο σύστημα «υπόθαλψής» του, αλλά και είχε μεσολαβήσει - σύμφωνα με καταθέσεις - για να χρηματίσει δικαστικούς λειτουργούς, εμφανίζεται ο 54χρονος πρώην αστυνομικός των ΕΚΑΜ που συνελήφθη ως προμηθευτής οπλισμού του Χριστόδουλου Ξηρού.

Τα όπλα φέρεται να προέρχονται από την Αλβανία με την μεσολάβηση άλλου βαρυποινίτη, κατηγορούμενου και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου που θεωρείται ο «σύνδεσμος» με την αλβανική μαφία.

Ο 54χρονος, που είχε αποταχθεί από την Αστυνομία γιατί είχε εμπλακεί σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας τον Ιούνιο του 2002 κι είχε κατηγορηθεί το 2013 για υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων (του είχε δοθεί αναστολή σε επταετή φυλάκιση), θεωρείτο ο στενότερος συνεργάτης του βαρυποινίτη την τελευταία 15ετία.

Με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να ερευνούν το ενδεχόμενο αν ήταν αυτός που ανέλαβε τον ρόλο «διαμεσολαβητή» των κρατουμένων ποινικών με τους «Πυρήνες» και τον δραπέτη - μέλος της 17Ν.

Στην υποβοήθηση του Χριστόδουλου Ξηρού είχε βρεθεί κι ο 36χρονος Αλβανός Χάρης Κ., ο οποίος ήταν τελικά αυτός που εμφανιζόταν με άλλο επίθετο στη γιάφκα της Αναβύσσου.

Ο Αλβανός. που είχε έλθει στην χώρα μας στις αρχές της δεκαετίας του 90, είχε κατηγορηθεί για ληστεία, για υπόθεση ναρκωτικών, αλλά και για πράξεις αθλητικής βίας και φέρεται να στρατολογήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού από τους ποινικούς. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εργαζόταν ως … αγρότης σε έκταση που διατηρούσε ο 54χρονος πρώην άνδρας των ΕΚΑΜ στην Αρεόπολη της Μάνης, ενώ παράλληλα είχε ενοικιάσει κι επισκεπτόταν - δηλώνοντας ότι είναι λιμενικός και "κυνηγός λαθρομεταναστών" - τα καταλύματα του Ξηρού σε Αναάβυσσο και Λουτράκι.

Σε νεώτερα στοιχεία της δικογραφίας για το οπλοστάσιο της Αναβύσσου προσδιορίζεται η ανεύρεση αποτυπωμάτων των δύο συλληφθέντων, αλλά και η αναγνώρισή τους από δύο τουλάχιστον μάρτυρες, περιοίκους της κατοικίας στην Αναβυσσο.

Σημειώνεται ότι την δεκαετία του 2000 είχαν ανακύψει στοιχεία ότι ο ίδιος βαρυποινίτης, που είχε επαφές με τον 54χρονο, είχε άμεση συνεργασία με τουλάχιστον δέκα πρώην και νυν αστυνομικούς που τον ενημέρωναν για τις κινήσεις της Αστυνομίας και «προφύλασσαν» τις παράνομες ενέργειες του, κυρίως στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και πετρελαίου.

Η σύλληψη του 54χρονου από την ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του «Βήματος της Κυριακής» - ύστερα κι από σχετική δήλωση του υπουργού Δημόσιας Ταξης κ Βασίλη Κικίλια - για τον «καθοριστικό ρόλο των ποινικών» στην υπόθεση των οπλοστασίων στην Ανάβυσσο και στην Περαχώρα Λουτρακίου.

Παράλληλα επιβεβαιώνονται οι στενές σχέσεις ποινικών κι αντιεξουσιαστών, ενώ, συμφωνα με νεώτερα στοιχεία, από το 2010 αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής είχαν ειδοποιήσει τις κεντρικές υπηρεσίες ότι ακριβώς αυτό το «πλέγμα» κακοποιών κι ανταρτών πόλης σχεδίαζε διαρκώς την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού!

Ο 54χρονος λοιπόν που θεωρείτο από τους πιο «δραστήριους» άνδρες των ΕΚΑΜ κι είχε υπηρετήσει στο ελληνικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο είχε συλληφθεί στις 28 Ιουνίου 2002 γιατί στο ΙΧ του στην Γλυφάδα είχε εντοπισθεί μια μαρμάρινη αναθηματική πλάκα με παράσταση στην Θεά Αρτέμιδα που ανήκει στους ρωμαικούς χρόνους και ένα μαρμάρινο κεφάλι ανδρός.

Στο σπίτι του στην Μάνη είχε ανακαλυφθεί τότε και μια επιτύμβια στήλη. Στην δικογραφία που σχημάτισε το 2002 η Ασφαλεια Αττικής σε βάρος μιας πολυμελούς ομάδας νονών της δυτικής Αττικής, που φέρεται να συμμετείχαν σε τουλάχιστον 10 αιματηρές ενέργειες, μνημονεύεται αρκετές φορές τα όνομα του 54χρονου, συνεργού του Χριστόδουλου Ξηρού.

Αναφέρεται σαν στενός φίλος κι ακόλουθος επιχειρηματία της περιοχής που έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα, στην οργάνωση αποδράσεων των Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο, σε απαγωγές κλπ.

Για τον ίδιο άνθρωπο οι αστυνομικοί είχαν διατυπώσει κι άλλες φορές υπόνοιες ότι «διαιτηρούσε άριστες επαφές με τους «Πυρήνες». Όμως ο ίδιος είχε μιλήσει για σκευωρία της ΕΛΑΣ κι είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή.


Πηγή : tovima.gr


Σαμαράς: Ανοησίες τα περί διαπραγμάτευσης του χρέους από μηδενική βάση


Δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών μετά τη συνάντησή τους

“Ανοησίες” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός  κ. Αντώνης Σαμαράς το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του ελληνικού χρέους στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Μαριάνο Ραχόι και σημείωσε ότι η βοήθεια που έδωσαν οι ευρωπαικοί λαοί στον ελληνικό διέπεται από κανόνες.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς ανέφερε: “οι δύο χώρες συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας αλληλεγγύης. Οι λαοί αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα από την οικονομική κρίση αλλά και από τα κύματα της μετανάστευσης. Μοιράζονται την αγωνία για την θωράκιση της Ευρώπης από τον κίνδυνο της τρομοκρατίας. Η Ισπανία παρέχει την αλληλεγγύη της έμπρακτα. Συμμετέχει από το 2010 στον μηχανισμό διάσωσης όταν οι αγορές έκλεισαν τις πόρτες. Ο ισπανικός λαός έχει δανείσει 26 δις ευρώ στον ελληνικό λαό, αυτή είναι πραγματική αλληλεγγύη. Η βοήθεια αυτή διέπεται από ένα θεσμικό και ηθικό πλαίσιο, δεν ξεχνούμε το αναγνωρίζουμε και ο ελληνικός λαός θα επιστρέψει τα χρήματα. Οι δύο λαοί δοκιμάστηκαν και υποβλήθηκαν σε μεγάλες θυσίες. Η μείωση του εισοδήματος και η ανεργία χτύπησαν την πόρτα κάθε οικογένειας. Εμείς όπως και η κυβέρνηση του κ. Ραχόι κάναμε μεταρυθμίσεις για να υπερβούμε την κρίση και για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Οι μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ανταγωνιστικότητα είναι το μεγάλο στοίχημα. Το τελευταίο τρίμηνο Ελλάδα και Ισπανία εμφανίζουν το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης ενώ η ανεργία εμφανίζει σταθερή υποχώρηση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, εξακολουθεί μεν να είναι υψηλή αλλά υποχωρεί. Συνεργαστήκαμε με τον κ. Ραχόι για τα νέα ευρωπαικά προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων και τώρα συνεργαζόμαστε για την αξιοποίηση του πακέτου Γιούνερ”.

Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Ραχόι για την φιλία του ενώ σε ερώτηση για το αν θα δεχόταν μία επίσκεψη της κας Μέρκελ στην Ελλάδα στην προεκλογική περίοδο απάντησε ότι “είμαι πρωθυπουργός της φιλόξενης Ελλάδας και θα καλωσόριζα τον κάθε εταίρο”.

Σε ερώτηση για το αίτημα του κ. Αλέξη Τσίπρα για νέα διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους από μηδενική βάση είπε: “Η διαπραγμάτευση γινόταν συνεχώς τα τελευταία χρόνια και τώρα είμαστε στην τελευταία φάση για την μετά μνημόνιο εποχή. Η διαπραγμάτευση όμως γίνεται μέσα στους κάνόνες της Ευρώπης και του ευρώ. Δεν γίνεται κάθε φορά να αλλάζουν οι κανόνες γιατί δεν στέκεται έτσι ούτε η Ευρώπη ούτε το ευρώ. Η Ισπανία μας δάνεισε 26 δις από το υστέρημά της. Τί θα πούμε τώρα ότι έλάτε αφού πήραμε τα χρήματα να αλλάξουμε την συμφωνία; Άλλες χώρες μας δάνεισαν με επιτόκια χαμηλότερα από αυτά που πληρώνουν εκείνες πώς θα αλλάξεις αυτούς τους όρους και πως θα σταθεί κάτι τέτοιο μέσα στην Ευρώπη. Εμείς μιλάμε για μία διαπραγμάτευση που κλείνει το μνημόνιο και μας βάζει στην επόμενη ημέρα. Εκείνος που διακηρύσσει ότι το χρέος του είναι μη βιώσιμο είναι σαν να λέει στις αγορές να μην μας δανείσουν και να γυρίσει σε νέο μνημόνιο. Κλείνοντας είπε ότι αυτό το καταλαβαίνει και ο ελληνικός λάος και ότι “θα βγούμε από την κρίση χωρίς τέτοις παλινωδίες και ανοησίες”.

Ο κ. Ραχόι από την πλευρά του ανέφερε ότι έχει συνεργαστεί με τον κ. Σαμαρά και υπήρξε μάρτυρας της δυναμικής του και της προσπάθειας που έκανε για να βγάλει την χώρα απο την κρίση. Ο κ. Σαμαράς είναι πραγματικός ηγέτης, leader. Είπε ακόmη ο κ. Ραχόι “συζητήσαμε για θέματα που είναι σημαντικά στην ευρωπαϊκή ατζέντα μεταξύ άλλων την απάντηση που πρέπει να δώσει η Ευρώπη στην τζιχαντιιστική τρομοκρατία. Για το πλάνο Γιούνκερ συμφωνήσαμε για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει η Ευρώπη. Είναι σημαντική η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που πέρασε δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης. Το επιστέγασμα είναι η προστασία του κοινού μας νομίσματος. Όλη αυτή η διαδικασία της ολοκλήρωσης έδωσε την δυνατότητα στην Ευρώπη να ζήσει μία περίοδο ευημερίας και ευμάρειας μεγαλύτερη από ποτέ στην ιστορία της. ΜΕ τις μεταρρυθμίσεις απαντήσαμε θετικά στην κρίση και στις πιο δύσκολες στιγμές ήμασταν πεπεισμένοι ότι η απάντηση είναι μέσα στην Ευρώπη και όχι εκτός. Ελλάδα και Ισπανία επλήγησαν από σημαντική κρίση, οι δύο χώρες έκαναν δύσκολες και επίπονες μεταρρυθμίσεις αλλά ήταν αναγκαίες για να χρίσουμε σίγουρες οοικονομίες Οι μεταρρυθμίσεις δίνουν καρπούς, οι δύο χώρες έχουν το μεγαλύτερο δείκτη ανάπτυξης. Η Ελλάδα έχει ήδη πρωτογενές πλεόνασμα και στην Ισπανία βλέπουμε ότι κι εμείς θα αναπτυχθούμε. Αν συνεχίσουμε στον ίδιο καλό δρόμο θα αναπτύξουμε περαιτέρω τις οικονομίες μας. Τώρα χρειαζόμαστε σταθερότητα και βεβαιότητα και όχι αστάθεια και χρειαζόμαστε και την Ευρώπη”.

Ο κ. Ραχόι είπε ότι οι δύο κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις αλλά υπάρχουν αποτελέσματα. Στην Ισπανία είπε μετά από έξι χρόνια με αρνητικά αποτελέσματα υπάρχει ανάπτυξη 4% και δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Είναι πολιτικές που εγγυώνται το μέλλον.

Αναφέρθηκε στην απειλή της τρομοκρατίας λέγοντας ότι η  μάχη κατά της τρομοκρατίας θέλει ενότητα εθνική και διεθνή και μεταρρυθμίσεις για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Είπε ότι σκέπτονται την καθιέρωση αδικήματος για άτομα που ταξιδεύουν σε χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Μίλησε για τις εκλογές στην Καταλονία λέγοντας ότι σε μία συγκυρία που υπάρχει φως για έξοδο από την οικονομική κρίση οι εκλογές δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει την επαναδιαπραγματευση για το χρέος που επαγγέλλεται ο αρχηγός της ελληνικής αντιπολίευσης είπε ότι δεν μπορεί κάθε φορά που γίνονται εκλογές στην Ευρώπη να αλλάζουν οι συμφωνίες.



Πηγή : protothema.gr


Ανάρπαστο σε χρόνο ρεκόρ το Charlie Hebdo



Με σκίτσο του Μωάμεθ να κρατά δακρυσμένος επιγραφή με το σύνθημα «Je suis Charlie» και τίτλο «Ολα συγχωρέθηκαν» κυκλοφόρησε και έγινε ανάρπαστη η σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo, μία εβδομάδα μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση των τζιχαντιστών που στοίχισε τη ζωή 12 ανθρώπων, εκ των οποίων οκτώ μελών της συντακτικής ομάδας.

Τρία εκατομμύρια αντίτυπα τυπώθηκαν αρχικά σε μία έκδοση που σε κανονικές συνθήκες -κάθε εβδομάδα δηλαδή- πουλά 60.000 φύλλα. Η έκδοση αυτή θα είναι διαθέσιμη σε έξι γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων Αγγλικών, Αραβικών και Τουρκικών, άλλων εντύπων και άλλων online.
Ωστόσο, το τιράζ του αυξήθηκε από τρία σε πέντε εκατομμύρια φύλλα για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ζήτηση στη Γαλλία, ανακοίνωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο η εταιρεία διανομής.
«Ο εκδότης αποφάσισε σήμερα το πρωί να αυξήσει το τιράζ στα 5 εκατομμύρια», δήλωσε η Βερονίκ Φοζούρ, πρόεδρος της εταιρείας διανομής MLP. Θα διανεμηθούν με ρυθμό περίπου 500.000 φύλλων ημερησίως, κάτι που θα επιτρέψει να πάρουν φύλλα όλα τα περίπτερα που θα το ζητήσουν», υπογράμμισε.



Η γαλλική σατιρική εφημερίδα είχε ήδη εξαντληθεί στις 8 το πρωί (τοπική ώρα) σε πάρα πολλά περίπτερα στη Γαλλία. Αρκετοί ήταν, όμως, και οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι ανέφεραν ότι πήγαν από νωρίς στα περίπτερα και η εφημερίδα είχε εξαντληθεί.
«Τελείωσε, επαναλάμβαναν ξανά και ξανά οι ιδιοκτήτες πολλών περιπτέρων στο Παρίσι, προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση στους πελάτες. Πολλοί απ' αυτούς αγόρασαν την Κανάρ Ανσενέ, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα της Γαλλίας, η οποία έχει σήμερα τίτλο: «Εμπρός παιδιά, μην αφήσετε να σας σκοτώσουν», σε ένδειξη αλληλεγγύης με το Charlie Hebdo.
«Είναι απίστευτο, όταν άνοιξα είχα ήδη μια ουρά 60-70 ανθρώπων μπροστά από το περίπτερο», είπε μια ιδιοκτήτρια περιπτέρου στο Παρίσι. «Δεν είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο, τα 450 φύλλα που είχα έφυγαν μέσα σε 15 λεπτά», πρόσθεσε.


Σε άλλα σημεία πώλησης, όπως ο σταθμός του Μετρό στην Όπερα, στο κέντρο του Παρισιού, οι ιδιοκτήτες περιπτέρων επισήμαιναν από την πλευρά τους πως είχαν λάβει μόνο 50 φύλλα ο ένας, 100 ο άλλος. «Περιμένουμε κι άλλα φύλλα την Πέμπτη και την Παρασκευή», έλεγαν στους απογοητευμένους πελάτες.

Ο αρχισυντάκτης Ζεράρ Μπιάρ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαστε χαρούμενοι που το κάναμε και χαρούμενοι που μπορέσαμε να το κάνουμε, που το πραγματοποιήσαμε. Ήταν σκληρό. Το εξώφυλλο... ήταν κάπως μπερδεμένο να το φτιάξουμε γιατί έπρεπε να εκφράσει κάτι νέο, έπρεπε να πει κάτι για το γεγονός που είχαμε να διαχειριστούμε».
Στη δεύτερη σελίδα του νέου τεύχους, ένα γράμμα προς τους αναγνώστες σημειώνει ότι το «Charlie έχει πολύ περισσότερους φίλους τώρα» ενώ ευχαριστεί τα εκατομμύρια των υποστηρικτών του που είναι «πραγματικά στο πλευρό μας, που ειλικρινά και βαθιά είναι Charlie». Ένα από τα καρτούν του νέου τεύχους έχει τίτλο «Keep Calm and Charlie On».
Ωστόσο, το πορτρέτο του προφήτη, ο οποίος κρατάει την επιγραφή «Είμαι Charlie» την οποία κρατούσαν σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια διαδηλωτές την Κυριακή στους δρόμους της Γαλλίας, προκαλεί περαιτέρω αναταραχή στον μουσουλμανικό κόσμο.
Η δημοσίευση αυτών των «προσβλητικών έναντι του προφήτη» σκίτσων θα «υποκινήσει το μίσος», προειδοποίησε χθες, Τρίτη, το βράδυ το πανεπιστήμιο Αλ-Άζχαρ, ένας από τους εγκυρότερους θεσμούς του σουνιτικού ισλάμ, το οποίο έχει την έδρα του στην Αίγυπτο.
Ένα μέρος του τιράζ του Charlie Hebdo πρόκειται να διανεμηθεί στην Τουρκία μαζί με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ. Στο παρελθόν υπουργοί της ισλαμοσυντηρητικής τουρκικής κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται από το 2002 στην εξουσία, είχαν καταγγείλει τις «προκλήσεις» της γαλλικής εβδομαδιαίας εφημερίδας.


Το εξώφυλλο είχε γίνει γίνει γνωστό από χθες στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και εμφανίζει τον προφήτη Μωάμεθ δακρυσμένο, να κρατά την επιγραφή «Je suis Charlie», ένα σύνθημα που έγινε παγκόσμιο μετά την επίθεση των αδελφών Κουασί στην εφημερίδα.
Εκτός Γαλλίας, η Ουάσινγκτον Ποστ, η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, η ιταλική Corriere della Sera και ο βρετανικός Guardian ήταν ανάμεσα στις εφημερίδες που δημοσίευσαν το σκίτσο. Αντιθέτως λίγα ήταν τα μμε στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αφρική που το δημοσίευσαν.
Η απόφαση του Charlie Hebdo να δημοσιεύσει άλλο ένα σκίτσο του Μωάμεθ έχει ήδη γεννήσει απειλές από ισλαμιστικλες ιστοσελίδες και κριτική από τον ισλαμικό κόσμο, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στο Παρίσι, Κρις Μόρις.
Οι κύριες μουσουλμανικές οργανώσεις κάλεσαν την κοινότητα «να διατηρήσει την ηρεμία της και να σεβαστεί την ελευθερία της γνώμης» ενώ η μεγαλύτερη γαλλική σατιρική εφημερίδα, η Κανάρ Ανσενέ, αποκάλυψε πως δέχθηκε απειλές την επομένη της σφαγής στο Charlie Hebdo.
Ολάντ: Πολεμάμε την τρομοκρατία, όχι μία θρησεκεία
«Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, του τζιχαντισμού και του ριζοσπαστικού ισλαμισμού, αλλά όχι εναντίον μιας θρησκείας», δήλωσε χθες η γαλλική κυβέρνηση.
Στη διάρκεια μιας συγκινητικής τελετής φόρου τιμής προς τους τρεις αστυνομικούς που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε από τους Γάλλους να «διπλασιάσουν την επαγρύπνηση μπροστά σ' έναν κινδύνο ο οποίος υφίσταται τόσο πέραν των συνόρων μας όσο και στο εσωτερικό».
Στην Εθνοσυνέλευση, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές όλων των κομμάτων, επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Γαλλίας και υπογράμμισε το «λαϊκό χαρακτήρα του κράτους», που αποτελεί κεντρική αναφορά του γαλλικού συστήματος.
Η διαχείριση της κρίσης από τους Ολάντ και Βαλς χαιρετίζεται από το 80% των Γάλλων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, ενώ ο Ολάντ ήταν ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος από το 1958.


Πηγή : ethnos.gr



45 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσει ο λαός τις εκλογές χωρίς τα παρελκόμενα! Αυτά τα λεφτά δεν τα χρειαζόντουσαν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες;




Γράφει ο Γιάννης Αθανασίου

Κάπου άκουσα έναν πολιτικό να λέει " ναι θα κοστίσουν οι εκλογές αλλά θα είναι κατά 10% μειωμένο το κόστος από το 2012"!

Τι είπες τώρα θα πληρώσουμε μόνο 45.000.000 ευρώ ο λαός ευχαριστεί για την έκπτωση! Δηλαδή τα 45 είναι νέτα σκέτα μόνο για τις εκλογές χωρίς τα παρελκόμενα και διαβάστε προσεκτικά παρακάτω!

Έχουμε και άλλα δεν είναι μόνο τα κατά προσέγγιση (γιατί μπορεί να βγουν πολύ παραπάνω) 45.000.000€, σε αυτό το ποσό να υπολογίσουμε και τις αμοιβές των ένστολων, οι οποίες αφορούν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στην αντίστοιχη διαδικασία του 2012 το σχετικό κονδύλι ήταν περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ, θέλετε τους υπαλλήλους που θα εργαστούν για την προετοιμασία και διενέργεια των εκλογών το 2012 χρεωθήκαμε μόνο 24 εκατ. ευρώ, μήπως και των δικαστικών αντιπροσώπων πληρώσαμε σύμφωνα με δημοσιεύματα  μόνο 38 εκατ.

Το 10% έκπτωση μιας και διανύουμε περίοδο εκπτώσεων το υπολογίζουν λέει επειδή θα είναι μειωμένα τα εκλογικά τμήματα και κατά συνέπεια οι εκλογικοί αντιπρόσωποι ενώ δεν θα χρειαστεί να προμηθευτεί το υπουργείο κάλπες ,είχαν κοστίσει 3,2 εκατ. και τα παραβάν 1,5 εκατ! 

Κάποιος να μας πει μία κάλπη από  fiberglass και ένα παραβάν γιατί κοστίζει τόσα λεφτά και σε πόσα εκλογικά τμήματα θα τοποθετούνταν που θα ανέβαζε το κόστος σε 4.700.000€; Τι τρελά πράγματα είναι αυτά ;

Παράλληλα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην γίνει καμπάνια γνωστοποίησης των εκλογών, η οποία είχε κοστίσει 1,3 εκατομμύρια αλλά πληρώνουν τα κόμματα διαφημίσεις η μάλλον πληρώνουμε για τα κόμματα εμείς τις διαφημίσεις τους και ακόμα εξετάζεται η καμπάνια εάν θα εξαιρεθεί και σίγουρα όχι δεν θα εξαιρεθεί.

Ακόμη, έχει προβλεφθεί η πρόσληψη 50 ατόμων περιορισμένου χρόνου που θα βοηθήσουν την εκλογική διαδικασία, αμοιβή 18.000 ευρώ  και έχουν υπογραφεί συμβάσεις για την προμήθεια χαρτιού για ψηφοδέλτια, 1.452.356,33 ευρώ, 13 εκατ. φακέλων 254.118 ευρώ, 35.000 σάκων 16.254,45 ευρώ και μίσθωση ιδιωτικών φορτηγών για τη μεταφορά υλικού 54.120 ευρώ.

Τις κλωτσιές έτσι και δεν τα καταφέρει η χώρα, αφού αντί για κάθε 4 χρόνια παίζουμε τις εκλογές κάθε 2 χρόνια εδώ και 6 χρόνια ποιος θα τις φάει; Έτσι η χώρα και βουλιάξει και δεν σταθεροποιηθεί όπως υπόσχονται και οι δύο Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ποιους θα διαπομπεύσει ; Σίγουρα όμως κάποιους θα αλείψει με πούπουλα και Πίσα ο λαός αυτή την φορά και ο πρώτος θα είναι όποιος έταξε και επεδίωξε να κυβερνήσει τάζοντας για μία ακόμα φορά ότι θα τα καταφέρει.

Αυτή την φορά κάποιος θα τις φάει τις κλωτσιές του γιατί ο Έλληνας είναι στα όρια του!


Ανοιχτή συνέντευξη Τσίπρα μέσω twitter


Σήμερα θα μεταδοθεί ζωντανά η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Twitter, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κόμματος, οι πολίτες θα θέτουν τα ερωτήματά τους δημόσια χρησιμοποιώντας ένα ενδεικτικό hashtag και ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντάει σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση.

Τη συζήτηση θα συντονίζουν πολίτες γνωστοί και γνωστές από τη δραστηριότητά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα blogs, ενώ τις ερωτήσεις που θα καταφθάνουν μέσω twitter θα ομαδοποιεί και θα μεταφέρει στον Αλέξη Τσίπρα ευρεία ομάδα πολιτών διαφορετικών πολιτικών απόψεων.


Στόχο το Λαζόπουλο έβαλε η Νέα Δημοκρατία : Πάμπλουτος έμπορος του ανθρωπίνου πόνου ο Λαζόπουλος


Σπυράκη: «Ερώτημα προς Λαζόπουλο και Τσίπρα: γιατί δεν φέρνει τώρα τα λεφτά του πίσω; Τι γνωρίζει που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι Έλληνες;» - Λαζόπουλος: Ελέγχομαι για τα χρήματα – Αδωνις: «Και εγώ θα ήθελα να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν είχα τόσα λεφτά στο εξωτερικό» - Αγγιξε το 50% το χθεσινό Τσαντίρι

Στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ο κωμικός Λάκης Λαζόπουλος με αφορμή τα 3 εκατ. ευρώ που έβγαλε ο ηθοποιός στο εξωτερικό. Σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, έβγαλε ανακοίνωση για τη «χυδαιότητα» όπως τη χαρακτήρισε του κ. Λαζόπουλου.

Στη δήλωσή της χαρακτηρίζει τον Λαζόπουλο «πάμπλουτο έμπορο του ανθρωπίνου πόνου, προπαγανδιστή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα και πρωταγωνιστή της υπόθεσης Χαϊκάλη» και αναφέρει ότι ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας.

Η κ. Σπυράκη συνεχίζει: «Παρέλειψε να μας πει για ποιο λόγο έβγαλε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, την περίοδο 2010- 2011, την ώρα που οι Έλληνες ζούσαν τον τρόμο της χρεοκοπίας. Το ερώτημα που τίθεται και για τον ίδιο και για τον κ. Τσίπρα, είναι γιατί δεν φέρνει τώρα τα λεφτά του πίσω στην πατρίδα; Τι γνωρίζει ο κ. Λαζόπουλος που δεν γνωρίζουν οι υπόλοιποι Έλληνες;».

Χθες μέσω του Αλ Τσαντίρι News, ο κ. Λαζόπουλος εξαπέλυσε βέλη κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, που πρώτος κατήγγειλε την υπόθεση με τα 3 εκατ. ευρώ τονίζοντας πως ελέγχεται πριν και μετά από κάθε εκπομπή του. Είπε ότι τα χρήματα τα έβγαλε στο εξωτερικό γιατί έχει εταιρεία παραγωγής και ήθελε να ασχοληθεί με ξένες τηλεοπτικές παραγωγές και πως τα χρήματά του φορολογούνται εδώ στην Ελλάδα.

Σήμερα ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε και μέσω του protothema.gr δήλωσε:

«Ουαί υμιν Φαρισαίοι υποκριτές. Μετά από όλα αυτά ο κ. Λαζόπουλος μας είπε ότι έβγαλε ένα τόσο μεγάλο ποσό χρημάτων στο εξωτερικό προκριμένου να χρηματοδοτήσει τη διεθνή καλλιτεχνική του καριέρα. Αφού λοιπόν ο κ. Λαζόπουλος πιστεύει στο Σύριζα και βιάζεται όπως καταλαβαίνω να το φέρει στην εξουσία τόσο πολύ αντί να ξεκινήσει τον οχετό λάσπης εναντίον μου χθες θα αρκούσε να μας δείξει τη μεταφορά του των χρημάτων του πίσω στην Ελλάδα. Δεν το έκανε φυσικά γιατί ξέρει ότι αν έρθει ο Σύριζα θα είναι καλύτερο για αυτόν να έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό. Ώστε αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα να είναι έναν από τους χιλιάδες που περιμένουν σαν τα κοράκια να αρπάξουν τις περιουσίες μας για ένα κομμάτι ψωμί. Με εκατομμύρια στο εξωτερικό αγαπητέ Λάκη και εγώ θα ήθελα να έρθει ο Σύριζα στην εξουσία Όσον αφορά την αξία του προσώπου που με έβρισε χθες εγώ κρατώ την εικόνα του Λάκη Λαζόπουλου όταν έκλαιγε για να αποφύγει να πάει στρατό και όταν έτρεχε να ξεφύγει από το κότερο», καταλήγει ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ.


Πηγή : protothema.gr



Καραμανλής: Στο πλευρό του Σαμαρά για σταθερότητα, ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις



Την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, μεταρρυθμίσεων και κυβέρνησης με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό τονίζει σε παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι χρειάζεται πολιτική που δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες των πολιτών και τονίζει ότι αυτή την προοπτική διασφαλίζει η στήριξη και ενίσχυση της ΝΔ στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.

Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού είναι η ακόλουθη:

«Ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ πολιτική σταθερότητα και βαθιές μεταρρυθμίσεις.

Χρειάζεται κυβέρνηση με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και σταθερή προσήλωση στον εθνικό στόχο της ανάπτυξης.

Χρειάζεται πολιτική που δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες των πολιτών.

Αυτή την προοπτική διασφαλίζει η στήριξη και ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας. Όσο ισχυρότερη η Νέα Δημοκρατία τόσο ασφαλέστερο το μέλλον για τον τόπο. Για όλους αυτούς τους λόγους θα δώσουμε και πάλι τη μάχη στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά».


Πηγή : newpost.gr


Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει το ΚΚΕ για να κυβερνήσει με νεοκομμουνιστική ατζέντα


Για τον κίνδυνο η χώρα να προσφύγει για δεύτερη φορά στις κάλπες προειδοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «εφιάλτη».

«Με ΝΔ θα αποφύγουμε τον εφιάλτη των δεύτερων εκλογών, μόνο με το ΚΚΕ ενδιαφέρεται να συνομιλήσει ο κ. Τσίπρας με το νεοσταλινικό κόμμα που ευαγγελίζεται την έξοδο από την ΕΕ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί στον Σκάι.

Ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει 70 χρόνια μετά την κατοχή την ευκαιρία να πάρει στην ουσία εκδίκηση η αριστερά για να κυβερνήσει με νεοκομμουνιστική ατζέντα. «Σε αυτό προσβλέπουν οι άνεργοι νέοι; να γίνουμε μια εστία σοσιαλισμού στη νοτιανατολική γωνία της Ευρώπης;» διερωτήθηκε.

Διευκρίνισε πως η ΝΔ θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει κόψει τις γέφυρες με όλους τους υποψήφιους συνεργάτες.

«Με τη ΝΔ θα κλείσει άμεσα η διαπραγμάτευση, θα ενταχθούμε στο καθεστώς προληπτικής στήριξης, θα αποκλιμακωθούν ραγδαία τα επιτόκια δανεισμού και η χώρα θα δανειστεί σαν κανονική χώρα, θα περάσουν χαμηλότεροι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα και έτσι θα μειωθεί και η φορολογία», σημείωσε.

Προανήγγειλε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα στο 2015, ενώ είπε ότι και τα τεκμήρια μπορούν να καταργηθούν μέσα στο έτος καθώς πρόκειται για απαρχαιωμένο τρόπο φορολόγησης.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «όσο αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής θα δουλεύουμε περισσότερα χρόνια... Μείωση συντάξεων δεν θα υπάρξει μείωση των πρόωρων συντάξεων και αύξηση των χρόνων εργασίας πρέπει να υπάρξει». Τόνισε επίσης, ότι διαφωνεί με την αύξηση του ΦΠΑ που θέλουν οι δανειστές.

«Η μεγάλη πλειονότητα των μεταρρυθμίσεων θα έπρεπε να αποτελούν εθνικές προτεραιότητες, πρέπει να αλλάξει επιτέλους το τερατούργημα του συνδικαλιστικού νόμου, με προκήρυξη απεργιών από τους συνδικαλιστές κόντρα στις βούλες της πλειοψηφίας των εργαζομένων» εξήγησε.

Για μερική και ολοσχερή διαγραφή του χρέους έκανε λόγο στον σταθμό μας ο Αλέξης Μητρόπουλος. «Σεισάχθεια για όλα τα είδη των χρεών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε, ότι δεν θα υπάρχει πολίτης που δεν θα ευνοηθεί και που δεν θα εξυπηρετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.



Πηγή : ethnos.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΛΩΤΤΙΑ ΤΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ !ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ
ΝΑ ΝΙΚΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ!!
Ξεκίνησε ο Ζάλογγος!
Αγάπες μου το είπα εγώ οτι πρέπει να χαριτολογήσω με την πολιτική!
Μου πέφτει πολύ βαριά στο στομάχι λες κι έφαγα ...όσπρια
που λέει ο λόγος! Σουλιώτισσες είναι ο Ελληνικός λαός!
Έλα όμως που τώρα λόγω εκλογών άλλαξαν οι ρόλοι!
Τα πολιτικά κόμματα είναι οι σουλιώτισσες και χορεύουν
το χορό του Ζαλόγγου!
Ένα..<<Έχετε γειά βρυσούλες ,έχετε γειά ραχούλες..>> το σιγοτραγουδάνε!
Ποιος θα πέσει; Ποιος θα μείνει και θ' αντέξει;
Ποιος τα λόγια του θα κάνει πράξη και τη χώρα απ' τη κρίση θα πετάξει;
Είδατε μέχρι και ρήμα έκανα!
Τρομάρα τους έτσι όπως μας καταντήσανε!
Τα ταξίματα πέφτουν σαν φωτοβολίδες! οι μεταγραφές το ίδιο!
Ο ένας βουλευτής φεύγει απ' το ένα κόμμα και πάει στ' άλλο!
Μαλλιοτραβήγματα και κατινιές !
Ας κάνουμε πράξη το γνωστό άσμα ..κι όμως γίνεται..γίνεται..γίνεται!
Τη ζωή μας στα χέρια να πάρουμε κι ο κόμπος λύνεται!
ότι θέλεις σε κάνει πάντα πιο σοφό!
Να που γίνεται!

Είδαμε ,ακούσαμε, κουτσομπολεύουμε!
Η μανικιουρίστα μου  είναι πρώτη στο κουτσομπολιό...και τελικά βγήκε αληθινή!
Η Ο.Τρέμη και ο Ν. Ευαγγελάτος πήραν τη θέση της στο κεντρικό δελτίο του
mega και εκείνη ανέλαβε το φτωχό πλην τίμιο σαβκύριακο!!!!
Έκαναν πρεμιέρα τη δευτέρα και πέρασαν κάτι λίγο το δελτίο του ant1!
Άντε να δούνε νούμερα τηλεθέασης στο δελτίο ειδήσεων του mega!!
H είδηση που έσκασε είναι ο χωρισμός του Ν. Οικονομόπουλου και της
Β. Κάβουρα! Δεν του πήγαινε τις παντόφλες ,δεν του έβαζε φαγητό,
ούτε του σήκωνε το πιάτο απ' το τραπέζι ! Δεν άντεξε άλλο ο Ν.Οικονομόπουλος!!
Θέλει τη γυναίκα ένα σκαλοπάτι πιο κάτω απ' αυτόν!
Είναι ..ανατολίτης ..τι να κάνουμε!...
Η λουλουδού  η μαρίτσα μου είπε και το άλλο! Ότι η Β. Κάβουρα τον ζήλευε πολύ!
Σκηνές απείρου κάλλους εξελίσσονταν στα καμαρίνια!!
Γι' αυτό το τελευταίο καιρό τραγουδούσε με νταλκά ο Ν. Οικονομόπουλος!!
<<Καλή καρδιά αγάπη μου γλυκειά,τι κρίμα που μας ήρθανε στραβά!!>>

Στραβωμένη ,και με αέρα ντίβας  η Κ. Σπυροπούλου πήγε καλεσμένη
στα Καρντάσιανς !Τα είχε ..με την αξιόλογη τηλεκριτικό Ν. Γκολεμά!
Γιατί σαν μία άλλη Μάρθα Βούρτση  ,προσπαθούσε να μας πείσει
ότι η τηλεκριτικός έχει εμπάθεια μαζί της ;
Έχει περάσει σε φάση αυτοσαρκασμού ,αλλά δεν μας πείθει!
Αυτά που ακούμε και βλέπουμε στη πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερα
σε σχέση με τη συμπεριφορά της!
Η εκπομπή είχε κοπεί! Τώρα τι έγινε και συνεχίζεται ..έξυπνοι είστε!
Λένε πολλά στους διαδρόμους του ALPHA....
Το κακό είναι ότι εκτίθεται ανεπανόρθωτα !
Άλλο θράσος κι άλλο ταλέντο κοπελιά!!

Ταλεντάρα η Γωγώ Τσαμπά !
Έφτιαξε τα δοντάκια ,τα μαλλάκια τα σουλούπωσε όμορφα σεμνά
και ταπεινά προχωράει! Συνεργασία με τον Σ. Κραουνάκη
και πάμε !!Έχει και συνέχεια !!
Η ίδια είπε ότι σφάζονται παλικάρια όταν τραγουδάει!
Πίνουν σαμπάνια από το γοβάκι της... της φιλούν τα πόδια
όταν λέει <<Δεν σου κάνω τον άγιο άχ αμάρτησα>>
Δώσε!!!!!! Αθάνατη Ελλάδα  με τα ταλέντα σου!!!

To Tip της εβδομάδας!!!
Είναι ευκαιρία μετά το ξεφάντωμα των εορτών να χαλαρώσετε!
Κάντε κάτι για εσάς !Ανάψτε αρωματικά κεριά και διαβάστε
το βιβλίο που αγοράσατε στις γιορτές!
Μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας!!!!
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη
εβδομάδα με την Χαριτίνη!!!!!    


Η Τζουμχουριέτ δημοσίευσε τέσσερις σελίδες της Charlie Hebdo



Η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα "Τζουμχουριέτ" δημοσίευσε σήμερα, έπειτα από έναν τελευταίο νυκτερινό έλεγχο της αστυνομίας, τέσσερις σελίδες του πρώτου φύλλου της γαλλικής εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo που κυκλοφόρησε μετά την επίθεση που αποδεκάτισε τη σύνταξή της.

Σ' αυτές τις τέσσερις σελίδες, οι οποίες είναι πλήρως μεταφρασμένες στα τουρκικά και περιλαμβάνονται σ' έναn φάκελο στις κεντρικές σελίδες της εφημερίδας, αναδημοσιεύονται τα κύρια άρθρα και γελοιογραφίες της Charlie, περιλαμβανομένης της πρώτης σελίδας της εφημερίδας που αναπαριστά τον προφήτη Μωάμεθ, αλλά σε εσωτερική σελίδα.

Στο σκίτσο αυτό του Luz, ένας δακρυσμένος Μωάμεθ κρατάει την επιγραφή "Είμαι Charlie", το σύνθημα των εκατομμυρίων διαδηλωτών που έκαναν πορείες στη Γαλλία και το εξωτερικό για να καταδικάσουν τις τζιχαντιστικές επιθέσεις που μέσα σε τρεις ημέρες στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Σ' ένα σύντομο σημείωμα, ο πολιτικός αρθρογράφος της "Τζουμχουριέτ", ο Χικμέτ Τσετίνκαγια, περιγράφει με λιτό τρόπο τη γελοιογραφία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Προσθέτει αυτές τις λίγες λέξεις εν είδει κύριου άρθρου: "το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, η τρομοκρατία είναι ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, όποια κι αν είναι η προέλευσή της. Γι' αυτό (ο προφήτης) κρατάει στο χέρι του μια επιγραφή 'είμαι Charlie'".

Η δημοσίευση αυτών των σελίδων στην Τουρκία, η οποία ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη, από τον διευθυντή σύνταξης του Charlie Hebdo Ζεράρ Μπιάρ, παρακολουθήθηκε στενά από τις ισλαμοσυντηρητικές τουρκικές αρχές, οι οποίες έχουν συχνά καταγγείλει τις "προκλήσεις" της γαλλικής εφημερίδας.

Η δημοσίευση των γελοιογραφιών του Μωάμεθ είχε προκαλέσει στην Τουρκία έντονες επικρίσεις εναντίον της εφημερίδας.

Το 2013, ένας υπουργός της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τότε πρωθυπουργού και νυν προέδρου της χώρας, είχε χαρακτηρίσει το Charlie Hebdo "πατσαβούρα".

Η τουρκική εφημερίδα ανακοίνωσε στον ιστότοπό της πως η αστυνομία εμφανίσθηκε τη νύκτα στο τυπογραφείο της στην Κωνσταντινούπολη, εξέτασε το περιεχόμενο της εφημερίδας και τηλεφώνησε σ' έναν εισαγγελέα πριν επιτρέψει τη διανομή της.

Η διεύθυνση της Τζουχουριέτ, η οποία επρόκειτο αρχικά να δημοσιεύσει ολόκληρο το τεύχος του Charlie, συζήτησε χθες πριν αποφασίσει να δημοσιεύσει μόνο τέσσερις συμπυκνωμένες σελίδες.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο υπεύθυνος έκδοσης της εφημερίδας Ουτκού Τσακιροζέρ εξηγεί πως δεν δημοσίευσε παρά μια επιλογή "έπειτα από διαβούλευση" και "ετοίμασε την έκδοση αυτή με σεβασμό στις θρησκευτικές ευαισθησίες της (τουρκικής) κοινωνίας και στη θρησκευτική ελευθερία".

Η Τζουμχουριέτ, η οποία ιδρύθηκε το 1924 από έναν οικείο του ιδρυτή της σύγχρονης κοσμικής Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ, αντιτίθεται στο καθεστώς του προέδρου Ερντογάν. Τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλές δίκες σε βάρος της και υπήρξε στόχος επιθέσεων. Πολλοί δημοσιογράφοι της φυλακίσθηκαν.

Η αστυνομία ανέπτυξε σήμερα το πρωί σημαντική δύναμη ασφαλείας μπροστά από την εφημερίδα στην Άγκυρα, φοβούμενη διαδηλώσεις, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Τουρκία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των παγκόσμιων κατατάξεων αναλόγως του σεβασμού προς την ελευθεροτυπία, οι οποίες δημοσιεύονται από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις υπεράσπισης του Τύπου.


Πηγή : real.gr


Φάρσα τα τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο


Φάρσα αποδείχθηκαν τα τηλεφωνήματα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο του Εφετείου.

Ο άγνωστος τηλεφώνησε στις 09.05 το πρωί στην εφημερίδα «Έθνος» και έδωσε χρονικό περιθώριο 40 λεπτά. Λίγη ώρα αργότερα στις 09.10 τηλεφώνησε στον ΑΝΤ1 και έδωσε χρονικό περιθώριο 35 λεπτά.
Το κτίριο εκκενώθηκε ενώ στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ RENEGADE



Το μικρό SUV μήκους 4,25 m. αποτελεί τη σημαντικότερη άφιξη νέου μοντέλου της Jeep εδώ και αρκετά χρόνια. Το Renegade αρχίζει την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα με ποικιλία κινητήρων βενζίνης και diesel, προσθιοκίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις και πολλές εκδόσεις εξοπλισμού. Η εισαγωγική εταιρεία, μέλος του Ομίλου Συγγελίδη, παρουσίασε το Renegade μαζί με το νέο Cherokee και μας έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τις ικανότητές του, εντός και εκτός δρόμου.



Το Renegade είναι το πρώτο μοντέλο της Jeep που κατασκευάζεται στην Ευρώπη (στο Μέλφι της Ιταλίας) και με αυτό η αμερικάνικη μάρκα εισέρχεται στη δημοφιλή κατηγορία των μικρών SUV. Οι τιμές του αρχίζουν από τα 19.370 ευρώ (με όφελος απόσυρσης και την προωθητική ενέργεια) για την έκδοση 4×2 με τον 1.6 βενζίνης των 110 PS. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει επίσης τον 1.4 βενζίνης με 140 και 170 PS (με τετρακίνηση στη δεύτερη περίπτωση), τον 1.6 diesel (120 PS) και το 2λιτρο diesel (με 140 ή 170 PS και τετρακίνηση). Οι τετρακίνητες εκδόσεις συνδυάζονται με το νέο 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Οδηγήσαμε την κορυφαία έκδοση από πλευράς δυνατοτήτων Trailhawk, η οποία συνδυάζεται αποκλειστικά με τετρακίνηση και το 2.0 MultiJet με τα 170 PS. Μας άφησε άριστες εντυπώσεις, καθώς περάσαμε χωρίς κανένα πρόβλημα από κάθε σημείο με χιόνι και λάσπη στην Πάρνηθα. Σε αυτό συνέβαλε η μόνιμη τετρακίνηση με τελική σχέση μετάδοσης σε αναλογία 20:1, η απόσταση των 21 cm από το έδαφος, η ροπή των 35,7 kgm, οι μεγάλες γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης, το αυτόματο σύστημα ελέγχου κατάβασης (Hill-descent Control) και τα ελαστικά Mud & Snow. Το συγκεκριμένο Renegade είναι ένα σκληροπυρηνικό off road, που κάνει τα μεγάλα και βαριά SUV να… χαμηλώνουν το βλέμμα.

Αναλυτικά οι τιμές του Renegade ανά κινητήρα και μετάδοση:
ΚινητήραςΜετάδοσηΚιβώτιοΤιμήΤιμή με απόσυρση και bonus
1.6 βενζίνης E-TorQ 110 PS4×25άρι μηχανικό22.80019.370
1.4 MultiAir 140 PS4×26άρι μηχανικό24.40021.440
1.4 MultiAir 140 PS4×26άρι αυτόματο25.90022.940
1.4 MultiAir 170 PS4×49άρι αυτόματο29.90026.940
1.6 MultiJet 120 PS4×26άρι μηχανικό26.90023.470
2.0 MultiJet 140 PS4×49άρι αυτόματο38.20033.400
2.0 MultiJet 170 PS4×49άρι αυτόματο38.50033.700



Πηγή : newsauto.gr


Συνελήφθη απότακτος αστυνομικός συνεργός του Ξηρού


Δύο μέλη του "υπηρεσιακού βραχίονα" της ομάδας του Χριστόδουλου Ξηρού συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμάτα. Πρόκειται για έναν έλληνα, απότακτο αστυνομικό, 54 ετών και έναν αλβανό 37 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης απο τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Ο απότακτος αστυνομικός φέρεται να είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Αμέσως μετα τη σύλληψή του στην Ανάβυσσο, οι δύο συνεργοί του κατέφυγαν σε σπίτι του απότακτου αστυνομικού κοντά στο Γύθειο. Και οι δύο άνδρες έχουν ποινικό παρελθόν. Ο μεν αλβανός είχε κατηγορηθεί για ληστεία σε περίπτερο αλλά και για υποθέσεις ναρκωτικών, ο δε απότακτος αστυνομικός για συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων που ειχε εξαρθρωθεί πριν από ενάμιση χρόνο στην Πελοπόνησο.

Ο αλβανός κυκλοφορούσε με το όνομα Θεοχάρης Χρυσάκης και ήταν ο άνθρωπος που είχε νοικιάσει τον περασμένο Ιούνιο την μονοκατοικία στην Ανάβυσσο στην οποία συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός το μεσημέρι της 3ης Ιανουαρίου.  Όπως προκύπτει από τη δικογραφία για την υπόθεση, αποσπάσματα της οποίας έχει ήδη δημοσιεύσει η "Κ", ο 37χρονος το διάστημα μεταξύ 15 έως 25 Μαϊου 2014 επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη του ακινητου στην Ανάβυσσο , του συστήθηκε ως "Θεοχάρης" και του ανέφερε ότι ενδιαφέρεται για την ενοικίαση του σπιτιού. Τρεις ημέρες μετά την πρώτη επικοινωνία του ιδιοκτήτη με τον "Θεοχάρη" οριστηκε συνάντηση των δύο προκειμένου να κλείσει οριστική συμφωνία για τη μίσθωση αντί 250 ευρώ τον μήνα.

"Στη συνάντηση ο εν λόγω άνδρας εμφανίστηκε ντυμένος με στολή υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών, ύψους 1.85, γεροδεμένος, μελαχρινός, με στενό πρόσωπο, χωρίς γένια , κοντά μαυρα μαλλιά και σκουρόχρωμα μάτια" αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Ο "Θεοχάρης", σύμφωνα με την έρευνα, επέδειξε στη συνάντηση πλαστή ταυτότητα με στοιχεία Χρυσάκης Θεοχάρης του Παναγιώτη και ημερομηνία έκδοσης 9.5.2013.

Από την εξέταση των μαρτύρων προέκυψε επίσης ότι ο συγκεκριμένος άνδρας κυκλοφορούσε αρχικά με ένα παλιό κόκκινο Renault και στη συνέχεια με ένα παλαιού τύπου κίτρινο Citroen.

Επιπλέον, ιδιοκτήτρια φαρμακείου στην περιοχή κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι ο ¨Θεοχάρης¨ είχε επισκεφθεί το φαρμακείο της λίγο πριν τα Χριστούγεννα φορώντας βερμούδα και παρατήρησε ότι είχε τατουάζ στην κνήμη του ενός ποδιού και στα χέρια του.

Τέλος, γυναίκα κάτοικος της περιοχής είχε καταθέσει ότι ο 37χρονος είχε συχνά πρόβλημα στο βάδισμα του εξαιτίας συχνών τραυματισμών του στα πόδια, τους οποίους ο ίδιος είχε αποδώσει στη δουλειά του ως υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.

Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες της της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφίας, άλλων εγκληματικών πράξεων και υπόθαλψης εγκληματία. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Οπως αποκαλύφθηκε μετά την σύλληψή του, στις 3 Ιανουαρίου, ο Ξηρός σχεδίαζε επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, στο πλαίσιο της οποίας θα επιχειρείτο ομαδική απόδραση των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».


Παίζουν... καθυστερήσεις με στόχο να στραγγίσουν τα Ταμεία και να δεχθεί άνευ όρων τη συμφωνία η Ελλάδα - Ραντεβού το... Μάρτη δίνει η τρόικα


Όσο η χώρα δεν έχει κυβέρνηση η τρόικα δεν έρχεται στην Αθήνα. Κάπως έτσι ήδη κλείσαμε έναν μήνα καθυστερήσεων και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος ακόμη ένας. Η δίμηνη καθυστέρηση ωστόσο είναι το καλύτερο σενάριο καθώς προβλέπει άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Στην περίπτωση που η χώρα πάει σε νέο γύρο εκλογών τότε η καθυστέρηση τόσο στη διαπραγμάτευση όσο και στην χρηματοδότηση πάει πίσω άλλες τουλάχιστον 40 ημέρες.

Αν συμβεί το δεύτερο σενάριο τότε η χώρα κινδυνεύει με νέα καθυστέρηση καθώς οι εταίροι δεν θα ήθελαν να μπουν σε μια νέα διαπραγμάτευση για την παράταση του ελληνικού θέματος καθώς θα βρίσκεται στην κορύφωσή της η προεκλογική μάχη στη Φινλανδία η οποία είναι τουλάχιστον προβληματική ως προς τη χρηματοδότηση και τη στήριξη της Ελλάδος και κανείς δεν θα ήθελε μια καταψήφιση από τη Φινλανδική Βουλή γεγονός που θα είχε αρνητικό αντίκτυπο για όλη την ευρωπαϊκή οικονομία.

Κάπως έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο να βλέπουμε τους μήνες να περνούν και να μην έρχεται η πολυπόθητη δόση των 7 δισ που μπορεί να δώσει μεγάλη ανάσα στην ελληνική οικονομία.

Πως μπορεί να αντιδράσει η νέα κυβέρνηση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Το κράτος έχει ήδη δανειστεί 15 δισ. το σύνολο των εντόκων γραμματίων που θα μπορούσε να πάρει και έτσι είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη νέα έκδοση.

Ταυτόχρονα εάν η διαπραγμάτευση δεν ολοκληρωθεί και έτσι η χώρα δεν ολοκληρώσει το πρόγραμμα επιτυχώς τότε θα αναγκαστεί να επιστρέψει το ποσό των 11,4 δις ευρώ, που έχει σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, γεγονός που μπορεί να μειώνει τον δανεισμό, αλλά στερεί από την Ελλάδα το λεγόμενο μαξιλαράκι. Μια επιπλέον χρηματοδότηση δηλαδή.

Ταυτόχρονα η ΕΚΤ απειλεί και τις ελληνικές τράπεζες, την ρευστότητα που τους εξασφαλίζει δηλαδή με χαμηλά επιτόκια δανεισμού.

Έτσι η χώρα θα βρεθεί με την πλάτη στο0ν τοίχο. Μια κατάσταση στην οποία δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί η χώρα. Στο παρελθόν αντίστοιχες καταστάσεις οδήγησαν σε οδυνηρές αποφάσεις με υποχωρήσεις έναντι της τρόικας.
Αυτή είναι η απειλή για την επόμενη ημέρα των εκλογών και φαίνεται πως οι εταίροι όχι απλά δεν κάνουν κάτι για να αποτρέψουν αυτή την απειλή, αλλά αντίθετα ορισμένοι μοιάζουν να την επιδιώκουν ώστε η χώρα να συνεχίσει να κινείται εντός αυστηρής επιτήρησης.


Πηγή : newsit.gr



Εκτός σχολείου 58 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο


Υπάρχουν 58 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που δεν πηγαίνουν σχολείο. Λόγω της κακής ποιότητας της εκπαίδευσης, 250 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο, τα περισσότερα από αυτά κορίτσια, δεν μπορούν να διαβάσουν ή να γράψουν, ακόμα και μετά τέσσερα χρόνια φοίτησης σε σχολεία.

   Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα σε διάλεξη, με θέμα το κληροδότημα του Νέλσον Μαντέλα στο Πανεπιστήμιο Άγιος Κλήμης της Αχρίδας στη Σόφια. Πρόκειται για κρίση της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης και της ειρήνης, η οποία υπονομεύει την κοινωνική κατάσταση των κοινωνιών και παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, υπογράμμισε η κ. Μπόκοβα.

  Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO τόνισε ότι πρέπει να αναγνωριστεί το γεγονός ότι ο Μπαν Κι-Μουν είναι ο πρώτος Γενικός Γραμματέας στην ιστορία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που έθεσε την εκπαίδευση στην πολιτική ατζέντα του του ΟΗΕ. Η UNESCO στηρίζει τα παιδιά στις εμπόλεμες ζώνες, όπως η Συρία, το Ιράκ και το Νότιο Σουδάν, όπου εκατομμύρια παιδιά αδυνατούν να πάνε στο σχολείο, όπως και άλλα παιδιά που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, για διάφορους λόγους, όπως η φτώχεια, οι κοινωνικές και θρησκευτικές διαφορές, πρόσθεσε.

Η Ιρίνα Μπόκοβα μίλησε για τη ζωή και το έργο του Μαντέλα ως Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO, ο οποίος υποστήριξε την εκπαίδευση και έγινε σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, όχι στη χώρα του, αλλά σε όλο τον κόσμο. Ο Μαντέλα πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή, αλλά όταν ελευθερώθηκε δεν ήταν πικραμένος. Έδειξε στους ανθρώπους ότι η απάντηση στη βία δεν θα πρέπει να είναι η βία, επειδή η ελευθερία και η δημοκρατία επιτυγχάνονται με τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και την συγχώρεση, είπε η κ. Μπόκοβα, τονίζοντας ότι ο Νέλσον Μαντέλα επέλεξε τον δύσκολο δρόμο του διαλόγου και της αμοιβαίας κατανόησης.

    Σήμερα, περίπου 1,5 δισ. άνθρωποι ζουν σε ασταθείς χώρες ή χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις και πολλοί από αυτούς είναι αντιμέτωποι με κρίση όσον αφορά το μέλλον - χωρίς προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, χωρίς θέσεις εργασίας, δήλωσε η Μπόκοβα. Σημείωσε, επίσης, ότι σε όλο τον κόσμο πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε ακραία φτώχεια και δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην υγεία.


Πηγή : kathimerini.gr


Συνελήφθη διαρρήκτης-αναρριχητής που χτυπούσε στη δυτική Θεσσαλονίκη



Κατηγορείται για συνολικά δεκαοχτώ διαρρήξεις το τελευταίο τρίμηνο

Διαμερίσματα, καταστήματα, ένα σχολείο και ένα φροντιστήριο στις περιοχές των Αμπελοκήπων και της Σταυρούπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη, φέρεται να έχει χτυπήσει ο 24χρονος διαρρήκτης-αναρριχητής που συνελήφθη στους Αμπελόκηπους.

Συνολικά κατηγορείται για 18 διαρρήξεις μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, από τις οποίες εννέα σε σπίτια με τη μέθοδο της αναρρίχησης. Οι υπόλοιποι «στόχοι» του αφορούσαν τέσσερα καταστήματα, ένα σχολείο, ένα φροντιστήριο, ένα φαρμακείο, ένα γραφείο κι ένα συνεργείο αυτοκινήτων με το ύψος της λείας του να ξεπερνά τα 5.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε ο 24χρονος ήταν παλιός «γνώριμος» των αρχών και είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί για υπόθεση ληστείας.



Πηγή : protothema.gr


Θεοδωράκης: Απόλυτος διασυρμός της ισονομίας η διαφημιστική προβολή των κομμάτων


Τον τρόπο που μοιράζεται ο διαφημιστικός χρόνος των κομμάτων προεκλογικά κατήγγειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για απόλυτο διασυρμό της ισονομίας.

«Το παλιό σύστημα ενωμένο -ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ- προσπαθεί να διαφυλάξει τα προνόμιά του και μοιράζει ως εξής τον τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από 1,5 εκατομμύριο, ΠΑΣΟΚ: 570.000, Χρυσή Αυγή: 430.000, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 320.000, Ποτάμι 140.000», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, όταν ρωτήθηκε για το θέμα.

«Τα κόμματα εξουσίας εκατομμύρια! Το Ποτάμι 140 χιλιάδες! Ο απόλυτος διασυρμός της ισονομίας», πρόσθεσε, αλλά σημείωσε ότι ίσως έτσι να είναι και καλύτερα, καθώς, όπως είπε, «όσο περισσότερο διαφημίζονται, τόσο καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί πρέπει να ψηφίσει το Ποτάμι. Τίποτα δεν ανακόπτει την ορμή μας. Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα!».



Πηγή: iefimerida.gr


EUROPOL: Πάνω από 5.000 Ευρωπαίοι στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους



H Γηραιά Ήπειρος είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά της την τελευταία δεκαετία και πλέον, εκτιμά ο επικεφαλής της Europol, Ρομπ Γουάινραιτ.

H Γηραιά Ήπειρος είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά της την τελευταία δεκαετία και πλέον, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Europol), Ρομπ Γουάινραϊτ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι έως και 5.000 Ευρωπαίοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και πολεμούν στη Συρία, θέτοντας σε κίνδυνο τις πατρίδες τους, όπως έκρινε.

Ο Γουάινραϊτ επανέλαβε τις προειδοποιήσεις επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και ορισμένων πολιτικών ηγετών ότι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν «κενά» από επιχειρησιακή άποψη, κάτι που πιθανόν εκθέτει τις χώρες αυτές σε κίνδυνο.

Πρόκειται «ασφαλώς για την πιο σοβαρή απειλή που έχει αντιμετωπίσει η Ευρώπη μετά την 11η Σεπτεμβρίου (2001)», είπε ο Γουάινραϊτ μιλώντας ενώπιον μιας επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής μετά τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ένοπλοι ισλαμιστές στο Παρίσι, στις οποίες σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι. Η Γαλλία ανέπτυξε 10.000 στρατιωτικούς.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφάλειας προειδοποιούσαν εδώ και καιρό ότι οι ριζοσπαστικοποιημένοι μαχητές που έχουν ταξιδέψει στη Συρία και επιστρέφουν στις χώρες τους μπορεί να εγείρουν σοβαρή απειλή για αυτές. Ο Γουάινραϊτ επισήμανε περίπου 3.000-5.000 Ευρωπαίοι ίσως επιστρέψουν στις πατρίδες τους με σκοπό να διαπράξουν επιθέσεις παρόμοιες με αυτές στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Ο ίδιος είπε στους Βρετανούς κοινοβουλευτικούς ότι η Europol έχει καταρτίσει μια βάση δεδομένων με τα ονόματα τουλάχιστον 2.500 υπόπτων.

Ο Γουάινραϊτ προειδοποίησε επιπλέον για τον κίνδυνο που εγείρουν πυρήνες εν υπνώσει, τονίζοντας ότι οι δύο ένοπλοι που έφεραν εις πέρας την επίθεση στην εβδομαδιαία γαλλική σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό, οι αδελφοί Σερίφ και Σαΐντ Κουασί είχαν ταξιδέψει το 2011 στην Υεμένη προκειμένου να εκπαιδευτούν από τζιχαντιστές.

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε το τρέχον διάστημα δεν αφορά μόνο τη Συρία και το Ιράκ, αφορά και άλλα τρομοκρατικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο, στην Αφρική, ή στην Αραβική Χερσόνησο για παράδειγμα παραδείγματος χάριν, όπου υπάρχουν βραχίονες της αλ Κάιντα», ανέφερε.

Ο ίδιος ανέφερε πως η υπηρεσία του έχει διαβιβάσει «60 επείγοντα σήματα» με πληροφορίες για υπόπτους μετά τις επιθέσεις.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε να δώσει στις υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών περαιτέρω δυνατότητες για την παρακολούθηση των επικοινωνιών στο Διαδίκτυο, μετά τις σχετικές εκκλήσεις στελεχών των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Γουάινραϊτ ωστόσο επισήμανε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν έχουν πρόσβαση στις κρυπτογραφημένες διαδικτυακές επικοινωνίες. «Η πραγματικότητα είναι ότι στην παρούσα φάση, οι αρχές δεν διαθέτουν τις δυνατότητες οι οποίες είναι απαραίτητες, κατά τη γνώμη μου, για να προστατεύουν πλήρως την κοινωνία από τέτοιου είδους απειλές», είπε.

Πηγή: skai.gr


Le Monde: Ρυθμιστής στην Ελλάδα θα είναι το τρίτο κόμμα



Στο «στρατηγικό» ρόλο που θα κληθεί να παίξει το κόμμα που θα έλθει τρίτο στην εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Λε Μοντ».

Με βάση τις δημοσκοπήσεις, η εφημερίδα εκτιμά ότι «κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει να πετύχει αυτοδυναμία», γι αυτό και το ρόλο του «ρυθμιστή» θα κληθεί να παίξει ένα από τα τρία κόμματα που διεκδικούν την τρίτη θέση, με ποσοστά μεταξύ 3,5% και 7%. Σύμφωνα με την «Μοντ» τα κόμματα είναι το ΠΟΤΑΜΙ, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ΠΟΤΑΜΙ.

Το δημοσίευμα δίνει στη συνέχεια, το ιστορικό ίδρυσης του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη καθώς και την εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα. Μιλάει για την προεκλογική συμφωνία του Θεοδωράκη με το μικρό φιλελεύθερο κόμμα ΔΡΑΣΗ, ενώ μεταφέρει μετεκλογικά, πιθανές άλλες συνεργασίες, με βάση «την αναγκαιότητα μεταρρύθμισης της λειτουργίας του κράτους» που με σθένος υποστηρίζει ο κ. Θεοδωράκης.

Το δημοσίευμα αναφέρεται τέλος στο νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι με 2,5% που του δίνουν οι σφυγμομετρήσεις, προφανώς δεν θα μπορέσει να μπει στη Βουλή.

Σε άλλο άρθρο γνώμης, η Μοντ αναρωτιέται πώς θα ήταν τα πράγματα για την Ελλάδα, εάν το χρηματοπιστωτικό κέντρο (CITY) ήταν στην Αθήνα και όχι στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρείται σίγουρο ότι η άποψη των επενδυτών για την οικονομία της Ελλάδας, θα ήταν διαφορετική.

Σήμερα οι επενδυτές του CITY ζουν και εργάζονται στη Μ. Βρετανία, μιλούν τη γλώσσα, πράγμα που τους βοηθά να κατανοούν καλύτερα την τοπική πραγματικότητα.

«Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές υψηλού ρίσκου στην Ελλάδα, επανέρχεται η νευρικότητα απέναντι στην ευρωζώνη», λέει η Μοντ.

«Για άλλη μια φορά η τύχη της χώρας περνά μεταξύ άλλων από το CITY. Γιατί εκεί θα παιχτούν δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού χρέους, με συνέπεια τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων να ανεβοκατεβαίνουν και η σπέκουλα να δίνει και παίρνει...»

Ο συντάκτης του άρθρου Ερίκ Αλμπέρ, υπογραμμίζει ότι, πλην εξαιρέσεων, η γλώσσα στην οποία γίνονται τα πάντα είναι τα αγγλικά. Με αυτές τις συνθήκες, το βάρος του αγγλοσαξωνικού τύπου - Financial Times, Wall Street Journal, Bloomberg, Reuters - είναι κεφαλαιώδες γιατί αναδεικνύει μια συγκεκριμένη εικόνα για κάθε χώρα, που ενίοτε μπορεί να αποδειχθεί άδικη.

«Η Ελλάδα, η γλώσσα της οποίας δε μιλιέται πολύ, μπορεί να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία. Με το να ζούν στο Λονδίνο οι επενδυτές κατανοούν από ένστικτο τις διάφορες τοπικές αποχρώσεις», λέει ο συντάκτης για να υπογραμμίσει στην καταληκτική του φράση: «Η Ελλάδα και η ευρωζώνη αντιμετωπίζονται ενστικτωδώς με καχυποψία, με δεδομένο μάλιστα ότι η γεωγραφική τους θέση καθιστά το έργο ακόμα πιο δύσκολο».



Πηγή : ethnos.gr


Αντ. Σαμαράς: Δεν θα μας παρασύρουν με ένα νέο "λεφτά υπάρχουν"


Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης  Σαμαράς κατά την προεκλογική του ομιλία στο Αγρίνιο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα φορολογίας και επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις του για μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ, φορολογία εισοδήματος, ΦΠΑ, αλλά υποσχέθηκε και ισόβια σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες.

«Δεν πρόκειται ποτέ να παίξουμε την πατρίδα μας στα ζάρια, ούτε να μας παρασύρουν με ένα νέο λεφτά υπάρχουν» είπε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οδηγεί τον τόπο σε σύγκρουση με τους εταίρους, σε χρεοκοπία, σε έξοδο από το ευρώ.

«Η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: Ή θα παραμερίσει την πολιτική αβεβαιότητα και θα πάει στην ανάπτυξη ή θα κατρακυλήσει στο χείλος της χρεοκοπίας» είπε ο κ. Σαμαράς και συνεχίζοντας την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Μας λένε ότι η χώρα έφθασε στον πάτο, αλλά το σίγουρο είναι ότι με αυτά που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει η χώρα στον πάτο».
Όμως, όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν θα το επιτρέψει ο λαός μας».
«Πετύχαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό» είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να επαναφέρει το καθεστώς των ελλειμμάτων και των χαριστικών συντάξεων.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα θέματα φορολογίας.
Ειδικότερα είπε ότι προτείνει μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος από το 42% στο 33% και στα κέρδη των επιχειρήσεων σταδιακά στο 15%.
Ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσει να μειώνεται το 2015 και θα αποδοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, σημείωσε, ενώ όπως είπε θα μειωθούν και οι ανώτεροι συντελεστές του ΦΠΑ.
«Ήδη, έχουμε δώσει ανακούφιση με τις 100 δόσεις για τα χρέη προς το Δημόσιο και με τις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες. Εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση μισθών και συντάξεων. Εγγυώμαι ότι θα μείνει πλήρως προστατευμένη η πρώτη κατοικία. Θα επαναφέρουμε την ισόβια σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες» ανέφερε.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στα θέματα της ασφάλειας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς προτάσσουμε ασφάλεια στον πολίτη, θέλουμε φύλαξη των συνόρων, σεβασμό στον πολιτισμό μας. Εκείνοι θέλουν άοπλη αστυνομία, ζητούν μία Ευρώπη με ανοικτά σύνορα και χορήγηση ιθαγένειας σε όλους».

Πηγή: ΑΜΠΕ




naftemporiki.gr