Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Μαρία Σπυράκη «Ο Τσίπρας αρνείται να συγχαρεί την ΕΛΑΣ για τη σύλληψη Ξηρού»




Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για σιωπή μετά την «μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας»

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας, 24 ώρες μετά τη σύλληψη του δολοφόνου, Χριστόδουλου Ξηρού, αρνείται ακόμα να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία για τη μεγάλη επιτυχία.

«Μήπως γιατί μάρτυρες υπεράσπισής του στη δίκη της 17Ν ήταν τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;
Ή μήπως γιατί στο επίσημο καταστατικό του προβλέπεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτείται από "αγωνιστές και αγωνίστριες από τον επαναστατικό και ελευθεριακό χώρο";», ανέφερε η κα Σπυράκη.


ΣΥΡΙΖΑ: "Συγχώνευση" της κυβέρνησης σε 10 υπουργεία


Διαβάστε κωδικοποιημένες τις αλλαγές που προβλέπει το πρόγραμμα του κόμματος για το Δημόσιο - Τι αναφέρεται για τη δανειοδότηση των κομμάτων, την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και τα ΜΜΕ

Σε ριζικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο διαρκές συνέδριο του κόμματός του παρουσιάζοντας το πρόγραμμα Θεσσαλονίκη Plus, που αποτελεί την μετεξέλιξη του κυβερνητικού προγράμματος της ΔΕΘ.

Βασική αλλάγη είναι η διαφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της δημόσιας διοίκησης καθώς σε αντίθεση με την εμμονή των οριζόντων περικοπών και των επιθέσεων σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να βάλει τέλος στη διαφθορά, στην κακοδιαχείριση και στην έλλειψη συντονισμού με σεβασμό στους δημοσίους υπαλλήλους και ισχυροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Στη λογική αυτή σχεδιάζεται η αποκατάσταση των αντισυνταγματικά απολυμένων.

Παράλληλα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ενοποιούνται σε ένα ενιαίο σώμα που υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό. Όσον αφορά τα κόμματα θα θεσπιστεί ανώτατο όριο δανεισμού και γενική απαγόρευση δανειοδότησης πάνω από ένα μικρό μέρος της κρατικής χρηματοδότησης

Ενδεικτικό της οτπικής του ΣΥΡΙΖΑ για την διακυβέρνηση είναι όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι η κυβέρνηση του κόμματός του θα έχει μόνο δέκα υπουργεία.

Οι παρεμβάσεις στο Δημόσιο θα γίνει, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εγκρίθηκε το Σάββατο, σε τέσσερις τομείς:
1. Δομές, Λειτουργίες και Προσωπικό
2. Διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης
3. Καταπολέμηση της μεγάλης Διαφθοράς και της Διαπλοκής
4. Ισχυροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών

1. Δομές Λειτουργίες και Προσωπικό

Η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης εκκινεί από τον μετασχηματισμό των δομών και των λειτουργιών της και την εμπιστοσύνη στο προσωπικό της. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να υλοποιήσει τα παρακάτω μέτρα:

* Αλλαγή της δομής της Κυβέρνησης (με συγχώνευση υπουργείων, κατάργηση κυβερνητικών οργάνων) για τον καλύτερο συντονισμό και τον σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται δέκα μόνο υπουργεία. Κυβέρνηση συλλογική, λειτουργική και αποτελεσματική.

* Κατάργηση των πολυάριθμων κυβερνητικών όργανων που λειτουργούν ως φυτώρια διαφθοράς και διάχυσης της πολιτικής ευθύνης. Διατήρηση της κυβερνητικής επιτροπής για τον συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής

* Αποσυμφόρηση του δημόσιου τομέα από τις στρατιές των Συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προώθηση της στελέχωσης των Γραφείων Υπουργών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών από τις τάξεις των δημοσίων Υπαλλήλων

* Κατάργηση της μνημονιακής νομοθεσίας για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

* Κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας στα πλαίσια της κινητικότητας για τον εξορθολογισμό της κατανομής προσωπικού μεταξύ των υπηρεσιών και των υπουργείων.

* Αποκατάσταση των αντισυνταγματικά απολυμένων.

* Κατάργηση του αντισυνταγματικού νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Η αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιών θα γίνεται στη βάση αντικειμενικών δεικτών.

2. Διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης

Βασικό πρόβλημα των πολιτών είναι η γραφειοκρατία, οι καθυστερήσεις, η πολυνομία, που στην πραγματικότητα είναι μια τεχνολογία εξουσίας και συντήρησης της διαφθοράς. Στόχος των μεταρρυθμυστικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η τυποποίση των διαδικασιών, η διαφάνεια, η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών στη σχέση τους με τη δημόσια διοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα αφορούν

* Τον περιορισμό της φυσικής επαφής διοίκησης και διοικουμένου για την καταπολέμηση της μικρής διαφθοράς με την αναβάθμιση των ΚΕΠ (μετατροπή σε Πολυδύναμα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων) και τη δημιουργία τμημάτων εξυπηρέτησης πολιτών (front desk σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

* Εισαγωγή της ηλεκτρονικής Κάρτας για κάθε πολίτη με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για την συναλλαγή με τη δημόσια διοίκηση

* Κατάργηση του πλήθους δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικών αδειών και αδειών λειτουργίας καταστημάτων. Στη θέση του προληπτικού ελέγχου εισάγουμε τον κατασταλτικό έλεγχο με αυστηροποίση των κυρώσεων σε περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων.

* Συγκρότηση ειδικού γραφείου κωδικοποίησης της νομοθεσίας υπό την ευθύνη της Βουλής των Ελλήνων με εξασφάλιση εξασφαλίζουμε της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στην νομοθεσία όπως αυτή κάθε φορά ισχύει.

3. Καταπολέμηση της μεγάλης διαφθοράς και της διαπλοκής

Σπάμε το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών κομμάτων – οικονομικής ολιγαρχίας/ιδιοκτητών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Τραπεζών.

Για τα πολιτικά κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται:

* Να αναμορφώσει το πλαίσιο του τραπεζικού δανεισμού των κομμάτων, με τη θέσπιση ανώτατου ορίου δανεισμού, απαγόρευση του μακροπρόθεσμου δανεισμού και γενική απαγόρευση δανειοδότησης πάνω από ένα μικρό μέρος της κρατικής χρηματοδότησης

* Να προωθήσει τον πλήρη έλεγχο και διαφάνεια για τα οικονομικά των κομμάτων

Για τα ΜΜΕ:

* Ενεργοποιούμε άμεσα τις διατάξεις των νόμων, οι οποίες:

(α) επιτρέπουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργούν ελέγχους για την προέλευση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ενημέρωσης, και

(β) ισχύουν για όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες και προβλέπουν ότι μια ζημιογόνα επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί επ’ αόριστον χωρίς να ανακεφαλαιοποιείται.

* Προκηρύσσουμε από μηδενική βάση διαγωνισμό για τις άδειες λειτουργίας ΜΜΕ.

Για τις δημόσιες συμβάσεις

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναθεωρήσει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις για την καταπολέμηση της διαφορράς, της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας και της νόθευσης του ανταγωνισμού σεβόμενη την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε αυτό το πλαίσιο προβλέπεται μεταξύ άλλων

* Η ενίσχυση των θεσμών κοινωνικού ελέγχου, διαφάνειας και δημοσιότητας σε όλα τα στάδια καθώς και η αυστηροποίηση των όρων σχεδιασμού και εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων

* Η διαμόρφωση αντικειμενικού και διαφανούς θεσμικού πλαισίου διεξαγωγής των δημοσίων διαγωνισμών ώστε να μπει τέλος στις φωτογραφικές προκηρύξεις.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει δικαιοσύνη:

* Συστηματοποιούμε τη συγκέντρωση στοιχείων και πληροφοριών που αφορούν προβληματικούς διαγωνισμούς οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη ή διενεργήθηκαν την τελευταία πενταετία

* Διασφαλίζουμε την άμεση επανόρθωση της ενδεχόμενης περιουσιακής ή άλλης βλάβης του δημοσίου, στις περιπτώσεις «αμαρτωλών» συμβάσεων.

* Καταργούμε τις αντισυνταγματικές και προσβλητικές για τη δημοκρατία διατάξεις που παρέχουν ασυλίες στα ΔΣ του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ. Οι ασυλίες αυτές είναι η ομολογία ενοχής του Μνημονιακού κατεστημένου και των λειτουργών του, που εν γνώσει τους ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο.

4. Ισχυροποίση των ελεγκτικών μηχανισμών

Για να μπει βάζει τέλος στην αναξιοπιστία, στην παρανομία, στην κακοδιοίκηση, στη διαφθορά, στην παρακμή είναι αναγκαία η αναδιοργάνωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Τήρηση της νομιμότητας παντού. Κράτος Δικαίου παντού. Ενοποιούμε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, σε ένα ενιαίο σώμα που υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Σε αυτή τη κατεύθυνση, τα πρώτα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν:

* Την ενίσχυση και στήριξη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα στην ιδιωτική οικονομία και την δημόσια διοίκηση αλλά και να εκκαθαριστεί η αγορά εργασίας από πρακτικές άγριας εκμετάλλευσης και ανασφάλιστης εργασίας.

* Τη στήριξη της επιτυχημένης αρχής για την Καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

* Την επαναδραστηριοποίηση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες ώστε να προσδιοριστεί το ποσό της αφορολόγητης ύλης για την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία.


Πηγή : protothema.gr


Πιτσιρίκια και σκύλοι



Οι πιο γλυκές παρέες












Πηγή : newsbeast.gr


Μέρκελ και Σόιμπλε προειδοποιούν τον Τσίπρα με δραχμή


Λίγο πριν τις εκλογές η Μέρκελ και ο Σόιμπλε φέρονται να μην θεωρούν πλέον ταμπού ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει η Deutsche Welle.
Προειδοποιητικές βολές προς Αλέξη Τσίπρα
Ενόψει των εκλογών στην Ελλάδα η καγκελαρία σκιαγραφεί το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί αναφορικά με το ελληνικό χρέος αλλά και σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η γερμανική κυβέρνηση “θεωρεί ότι η Ελλάδα θα τηρήσει και μελλοντικά τις συμβατικές της δεσμεύσεις έναντι της τρόικα.” Με αυτή τη λακωνική δήλωση σχολίασε την Κυριακή το μεσημέρι ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκέοργκ Στράιτερ, το κύριο άρθρο στο αυριανό τεύχος του περιοδικού SPIEGEL.

Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρονται να μην θεωρούν πλέον ταμπού ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Αναπόφευκτο το “Grexit” αν...
Η προειδοποιητική βολή γίνεται ενόψει της ρεαλιστικής προοπτικής μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα μετά τις 25 Ιανουαρίου και της πολιτικής που επαγγέλλεται να εφαρμόσει ένας μελλοντικός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το χρέος και τα συμφωνηθέντα με την τρόικα.

Σε περίπτωση που ένας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδιώξει “μια επιπλέον μεγάλη περικοπή του χρέους” και θελήσει να γυρίσει πίσω τον τροχό “σημαντικών μεταρρυθμίσεων”, τότε το “Grexit”, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα ήταν η “σχεδόν αναπόφευκτη συνέπεια”, γράφει το περιοδικό.

Βασική αιτία για αυτή την προειδοποίηση είναι, σύμφωνα με το περιοδικό SPIEGEL, οι επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει για την ευρωζώνη ενδεχόμενη χαλάρωση του ελληνικού προγράμματος.

Η Άγκελα Μέρκελ φοβάται ότι εάν αποδέχονταν τα αιτήματα μιας νέας αριστερής κυβέρνησης, θα έθετε “ουσιαστικά” εν αμφιβόλω την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και της λιτότητας, κάτι το οποίο “προσδοκούν χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία, οι οποίες δεν στηρίζουν τόσο σθεναρά την πολιτική των μεταρρυθμίσεων.

”Μια υποχώρηση θα οδηγούσε εκτός αυτού και στην αποσταθεροποίηση σε μια σειρά από χώρες καθώς θα έδινε “ώθηση” σε δυνάμεις όπως το γαλλικό Front National, το ισπανικό Podemos και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία.

Η ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζουν “κυβερνητικοί συνεργάτες” την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση βασίζεται κατά το SPIEGEL στην εκτίμηση ότι είναι διαχειρίσιμη.
Η ευρωζώνη είναι καλύτερα θωρακισμένη απ΄ ότι το 2012 και δεν υφίσταται πλέον ο κίνδυνος της μετάδοσης σε άλλες χώρες. Η Πορτογαλία και η Ισπανία έχουν εξυγιάνει τα δημοσιονομικά τους ενώ η Κύπρος “φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο.”Εκτός αυτού, σε περίπτωση ανάγκης, διατίθεται το “γεμάτο” ταμείο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) ενώ η ασφάλεια των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομικών ινστιτούτων διασφαλίζεται από την Τραπεζική Ένωση.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι η έξοδος ενός κράτους μέλους από την ευρωζώνη δεν προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη, το Βερολίνο εκφράζει την πεποίθηση ότι “αυτό θα το διευθετήσουν εν ανάγκη εφευρετικοί νομικοί”.

Ένας επιπλέον λόγος για τη σκληρή στάση της καγκελαρίου σχετίζεται κατά το SPIEGEL και με τις εκλογικές επιτυχίες του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος “Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία” (AfD), το οποίο ζητά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ως επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών, η κ. Μέρκελ φοβάται ότι από μια ενδοτική στάση απέναντι στην Ελλάδα θα ωφελούνταν πολιτικά το AfD.

Σε μια πρώτη αντίδραση στο ρεπορτάζ του SPIEGEL ο πρόεδρός του, Μπερντ Λούκε, χαιρέτισε την έστω και “εκ των υστέρων παραδοχή” της κ. Μέρκελ ότι η ευρωζώνη θα αντέξει μια ελληνική έξοδο.

Ακριβώς το αντίθετο υποστηρίζει καθηγητής Οικονομίας και μέλος της λεγόμενης Επιτροπής Σοφών που συμβουλεύει την γερμανική κυβέρνηση, Πέτερ Μπόφινγκερ. Στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας DIE WELT προειδοποιεί ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση “συνεπάγεται πολλούς υψηλούς κινδύνους για τη σταθερότητα της ευρωζώνης.” Ακόμη και αν η περίπτωση της Ελλάδας δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή άλλων κρατών μελών, από τη στιγμή που ανοίξουν οι “Ασκοί του Αιόλου, πολύ δύσκολα μπορεί να κανείς να χειριστεί την κατάσταση”, όπως λέει.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το SPIEGEL τοποθετεί τη νέα διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την Ελλάδα σε ένα γενικότερο πλαίσιο: “Πρόκειται για την υποβόσκουσα σύγκρουση Νότου-Βορρά στην ευρωζώνη για την πορεία λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που έχει τη σφραγίδα της Γερμανίας και την οποία έπρεπε να ακολουθήσουν όλα τα κράτη που πλήττονταν από την κρίση, επειδή είχαν ανάγκη από τα ταμεία διάσωσης.” 

Πέραν αυτού όμως τίθεται και το ερώτημα τι μετρά περισσότερο, “η δημοκρατική βούληση” των Ελλήνων να σταματήσουν οι περικοπές ή οι “νόμοι των χρηματαγορών”, οι οποίες σε περίπτωση τερματισμού της λιτότητας θα σταματούσαν το δανεισμό όπως άλλωστε και τα άλλα κράτη της ευρωζώνης;

Πηγή : Deutsche Welle

newsit,gr


Πριμικήρης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Χρεοκοπία και όχι κωλοτούμπα – Δείτε βίντεο


Νέα σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές, μετά τις δηλώσεις του υποψηφίου με τον ΣΥΡΙΖΑ Β. Πριμικήρη πως καλύτερα χρεοκοπία και μονομερείς ενέργειες παρά να θυσιαστεί ο ελληνικός λαός για τον Σόιμπλε.
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο υπόλοιπο Αττικής Β. Πριμηκήρης δήλωσε στο Extra.
''Αν συγκρουστούμε με τους δανειστές υπάρχουν δύο δρόμοι. Της κωλοτούμπας ή των μονομερών ενεργειών. Εμείς δεν κάνουμε κωλοτούμπα. Πες το και χρεοκοπία. Τι έχει να χάσει ο άνεργος. Δεν θα θυσιάσουμε το λαό στον Σόιμπλε''.



Αμέσως μετά ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης δήλωσε ότι ο Α. Τσίπρας πριν προλάβει να τελειώσει την ομιλία του στο συνέδριο ενόψει εκλογών, πήρε απάντηση από τον στενό του συνεργάτη και υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πριμικήρη σύμφωνα με τον οποίο υπάρχουν δύο δρόμοι: Της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και της κωλοτούμπας που ποτέ, όπως είπε, δεν πρόκειται να ακολουθήσουν και ο δεύτερος δρόμος είναι αυτός της χρεοκοπίας.

«Ποιος λοιπόν νεκρανασταίνει το ζόμπι του Grexit; Ποιος τροφοδοτεί την προπαγάνδα του τρόμου; Ποιος αποκαλύπτει την ύπαρξη του σχεδίου Β' για τη χώρα που προσπαθεί να αποκρύψει ο κ. Τσίπρας;» τόνισε ο κ. Σταμάτης.

Πριν λίγο ήρθε η απάντηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Πριμικήρη, στον υπουργό Επικρατείας Δημ. Σταμάτη, χωρίς όμως να ανασκευάζει τίποτε.

«Η δήλωση του κ. Σταμάτη επιβεβαιώνει πως ο ίδιος και το κόμμα του έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από την αλήθεια» αναφέρει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Πριμικήρης, απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας Δημ. Σταμάτη.

«Οι πολιτικές της κωλοτούμπας και της χρεοκοπίας είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά» αναφέρει το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του κόμματος και σημειώνει:

«Έχει ήδη ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και η ΝΔ το μόνο που έχει να παρουσιάσει ως πρόγραμμά της είναι η συνέχιση του μνημονίου. Αιδώς Αργείοι».

Απάντηση Σπυράκη

Στις δηλώσεις του κ. Πριμηκήρη απάντησε η η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, λέγοντας: "Ο κ. Πριμικήρης απλώς επιβεβαιώνει ότι στο δίλημμα κωλοτούμπα ή χρεοκοπία, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει χρεοκοπία".


Πηγή : newsit,gr


Κλειστά τα δικαστήρια από 22 ως 27 Ιανουαρίου λόγω εκλογών


Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα ανασταλεί και η διενέργεια των πλειστηριασμών.

Αναστέλλουν τις εργασίες του κατά την περίοδο 22 έως 27 Ιανουαρίου τα δικαστήρια της χώρας, λόγω των εθνικών εκλογών στις 25 του μήνα, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης με επείγουσα εγκύκλιο που έστειλε στους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, τους Προϊσταμένους των Εφετείων, Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών, τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους.

Για το Πρωτοδικείο Αθήνας η διακοπή εργασιών θα ισχύσει για μια επιπλέον ημέρα, ως τις 28 Ιανουαρίου.

Από την αναστολή εξαιρείται η περίπτωση έναρξης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Εφετείων (εφόσον έχουν προσδιορισθεί δικάσιμοι εντός του Ιανουαρίου) καθώς και η εκδίκαση κακουργημάτων όταν λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα ανασταλεί και η διενέργεια των πλειστηριασμών.

Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν τις 22.1.2015 και δεν περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται και μετά τις 22.1.2015.

Πηγή: skai.gr


Επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός


Τρομοκρατικό χτύπημα στις Φυλακές Κορυδαλλού προετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας. Εντός των επόμενων ημερών θα γινόταν το χτύπημα, δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης, εκτιμώντας πως στην επιχείρηση θα συμμετείχαν τουλάχιστον έξι άτομα.

Τρομοκρατικό χτύπημα στις Φυλακές Κορυδαλλού προετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Τόνισε πως, ιδιαίτερα εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, το σχέδιο του καταδικασθέντα για τη δράση της «17 Νοέμβρη» θα αποτελούσε «πλήγμα για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία» της χώρας.

Το χτύπημα θα γινόταν εντός των «επόμενων ημερών», όπως προκύπτει από τις ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι-οπλοστάσιο στην Ανάβυσσο, δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Δημήτρης Τσακνάκης.

Εκτίμησε πως – με βάση τις σημειώσεις και τα σχεδιαγράμματα που εντοπίστηκαν – η επίθεση θα γινόταν με δυο οχήματα, το ένα θα μετέφερε εκρηκτική ύλη και το δεύτερο την ομάδα των ένοπλων δραστών. Συμπλήρωσε πως για μια τέτοια επιχείρηση θα απαιτούνταν τουλάχιστον έξι άτομα.

Στόχος του θα ήταν η «απελευθέρωση κρατουμένων», προσέθεσε.

Το σχεδιάγραμμα με τα οχήματα και τα όπλα για την επίθεση (Πηγή: ΕΛ.ΑΣ)

Το μέγεθος του χτυπήματος, όπως είπε κ. Τσακνάκης, καταδεικνύεται και από τον βαρύ οπλισμό που έχει βρεθεί στο σπίτι-καταφύγιο στην Ανάβυσσο. Μεταξύ άλλων, έχουν βρεθεί οκτώ τυφέκια «καλάσνικοφ» (δυο εκ των οποίων ήταν σκοπευτικά με ακτίνες λέιζερ), πιστόλια, ρουκετοβόλο RPG με τρεις ρουκέτες, πυροκροτητές, τουλάχιστον έξι κιλά εκρηκτική ύλη καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ προσέθεσε πως στο καταφύγιο του διαβόητου τρομοκράτη στην Ανάβυσσο βρέθηκε η πλαστή αστυνομική ταυτότητα γυναίκας, που εικάζεται πως ανήκει σε συνεργό του Ξηρού.

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ

Συμπλήρωσε δε πως το γενετικό υλικό που ελήφθη από τον Ξηρό «ταυτίζεται απόλυτα» με το DNA που βρέθηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε σταλεί, μέσα σε κούφιο βιβλίο, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Υπενθύμισε πως την ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Ιτέας έχει αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει σχέση μεταξύ του Ξηρού και της εν λόγω οργάνωσης.


Πηγή : skai.gr


Δηλώνουν ψευδώς αγρότες προκειμένου να αποφύγουν επιβαρύνσεις από τεκμήρια


Στους αγρότες του... Κολωνακίου και λοιπών αστικών περιοχών στρέφει την ελεγκτική της προσοχή η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων της περασμένης χρονιάς προέκυψε εκρηκτική αύξηση στα δηλωθέντα αγροτικά εισοδήματα της τάξεως του 1,2 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Οσο απίστευτο και αν φαίνεται, οι φορολογικές αρχές έρχονται αυτή τη φορά αντιμέτωπες με φοροδιαφυγή η οποία δεν γίνεται διά της απόκρυψης εισοδημάτων, αλλά διά της... εμφάνισης.

Εισοδήματα-μαϊμού

Χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις γέμισαν με «μαϊμού» εισοδήματα από καλλιέργεια ελιάς, εσπεριδοειδών και λοιπών προϊόντων ή ακόμη και από την εκτροφή πτηνών και χοιρινών. Ο λόγος; Επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που εμφάνισαν ζημίες ή λίγα έσοδα από το κανονικό τους επάγγελμα επιχείρησαν να καταπολεμήσουν τα τεκμήρια και να μηδενίσουν τη φορολογική επιβάρυνση με το να... αυτοανακηρυχθούν αγρότες.

Με δεδομένο ότι το ετήσιο δηλωθέν εισόδημα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών κινείται παραδοσιακά στα επίπεδα των 4 - 4,5 δισ. ευρώ, η διαφορά του 1,2 δισ. ευρώ ισοδυναμεί με αύξηση άνω του 25% - 30% και μάλιστα εν μέσω ύφεσης και συμπίεσης των εισοδημάτων. Το ποσό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί –τουλάχιστον όχι στο σύνολό του– με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι η απότομη αύξηση του αγροτικού εισοδήματος στα... χαρτιά οφείλεται στο «παράθυρο» της φορολογικής νομοθεσίας που επιχείρησαν να αξιοποιήσουν κυρίως οι επιτηδευματίες. Αυτό το παράθυρο εξακολουθεί να παραμένει ανοικτό, κάτι που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να γίνουν οι πρώτοι έλεγχοι ενόψει και της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2015.

Πώς λειτουργεί το «κόλπο»

Χαρακτηριστικό του πώς λειτουργεί το «κόλπο» είναι το ακόλουθο παράδειγμα: Ελεύθερος επαγγελματίας ή ιδιοκτήτης μικρομεσαίας επιχείρησης εμφάνισε ζημίες από την άσκηση του παραδοσιακού του επαγγέλματος. Με τις ζημίες δεν ήταν δυνατόν να δικαιολογήσει τα τεκμήρια διαβίωσης (π.χ. 6.000 ευρώ). Αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να πληρώσει φόρο 26% επί των τεκμηρίων, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση 1.560 ευρώ. Εμφανίζοντας έστω και 500 ευρώ εισόδημα από αγροτικές δραστηριότητες, ο συγκεκριμένος επαγγελματίας βαφτιζόταν αυτομάτως αγρότης, καθώς ακόμη και αυτό το μικρό ποσό των 500 ευρώ είναι μεγαλύτερο από το αρνητικό αποτέλεσμα του κανονικού επαγγέλματος. Το να χαρακτηριστεί κάποιος αγρότης σήμαινε, με βάση τη νομοθεσία που ίσχυσε για τη φορολόγηση των περυσινών εισοδημάτων, ότι θα φορολογούνταν με την κλίμακα των μισθωτών. Δηλαδή, θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ και πρακτικά να καταπολεμήσει τα τεκμήρια χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση.

Για τα εισοδήματα του 2014 (τα οποία θα εμφανιστούν στη φορολογική δήλωση του 2015) η νομοθεσία έχει αλλάξει, αλλά το κίνητρό του να βαφτιστεί κάποιος αγρότης παραμένει ισχυρό. Και αυτό διότι οι αγρότες θα εξακολουθήσουν να έχουν ευνοϊκότερο τρόπο φορολόγησης όταν θα πέφτουν στην παγίδα των τεκμηρίων, καθώς θα πληρώνουν φόρο με συντελεστή 13% και όχι 26%.

Το στατιστικό εύρημα του 1,2 δισ. ευρώ που ενεργοποιεί τον ελεγκτικό μηχανισμό τόσο του υπουργείου Οικονομικών όσο και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περιγράφεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στην τρόικα για να εκθέσει τους τρόπους με τους οποίους θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της επόμενης χρονιάς.

Αμεσοι έλεγχοι

Στο περίφημο email δεν γίνεται εκτίμηση για το ύψος των φορολογικών εσόδων που μπορεί να εξασφαλίσει το υπουργείο Οικονομικών προχωρώντας στους σχετικούς ελέγχους. Ωστόσο, αναφέρεται ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς ώστε οι αγρότες «μαϊμού» να εντοπιστούν και να κληθούν για φορολογικό έλεγχο μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων (οι πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν της σύνταξης του email είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν καθυστερήσεις και σε αυτό το πεδίο). Για την ολοκλήρωση των ελέγχων θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και κυρίως του ΟΠΕΚΕΠΕ (μητρώο αγροτών) ώστε να διαπιστωθεί ποιοι από αυτούς που εμφανίστηκαν ξαφνικά να έχουν εισόδημα από αγροτικές καλλιέργειες και εκτροφές ζώων στην πραγματικότητα είναι... άγνωστοι στις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έντυπη Καθημερινή


Μηλιός: Θα έρθουμε σε συμφωνία χωρίς πιστωτικό γεγονός


Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές χωρίς πιστωτικό γεγονός, όμως «κάποια τεχνικά ζητήματα» της διαπραγμάτευσης δεν είναι δυνατό να αποκαλυφθούν στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της Κουμουνδούρου Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε πως βασικός όρος που θα θέσει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους εταίρους θα είναι ο τερματισμός της λιτότητας, με επιπλέον στόχους το «κούρεμα» μεγάλου μέρους του χρέους και τη σύνδεση της αποπληρωμής του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης, που θα επιτρέπει και ένα «μορατόριουμ πληρωμών».

Επανέλαβε ωστόσο τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα πως η Κουμουνδούρου δεν θα δημιουργήσει ελλείμματα που θα παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας, αλλά θα υποστηρίζει την πρόταση της Ιταλίας για μη συνυπολογισμό των δημοσίων επενδύσεων στο έλλειμμα.

Μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας «θα συνεχίσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις της χώρας» και δεν θα παραβιάσει τις ευρωπαϊκές συμφωνίες, σημείωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο σταθμό μας.

Τόνισε πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «ορισμός του ΄λεφτά υπάρχουν’» τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία τέτοια δυνατότητα και υπενθύμισε πως, με βάση ευρωπαϊκούς κανονισμούς, η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να «παγώσει» κονδύλια προς χώρες που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας.

«Ας μας πουν πώς θα το κάνουν, για να δώσουμε την τεχνογνωσία σε άλλες χώρες που θέλουν να παραβιάσουν το Σύμφωνο», σχολίασε ειρωνικά.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση μείωσης της βασικής σύνταξης.


Πηγή : sofokleousin.gr


Στον εισαγγελέα ο (αγνώριστος) Χριστόδουλος Ξηρός


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα σήμερα, Κυριακή, ο έως χθες καταζητούμενος τρομοκράτης της οργάνωσης «17η Νοέμβρη», Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Ανάβυσσο Αττικής, σχεδόν ένα χρόνο μετά την κήρυξή του ως δραπέτη, αφού είχε εξαφανιστεί μετά την άδεια που είχε πάρει την Πρωτοχρονία, από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 57χρονος, μετήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι που χρησιμοποιούσε το τελευταίο διάστημα.

Λίγο πριν οδηγηθεί στο εισαγγελικό γραφείο, όπου τον αναμένουν δύο εισαγγελείς, ο Ξηρός φώναξε: «αντίσταση στην τρόικα, δεν θα μας σώσει κανένας σωτήρας».

Βγαίνοντας δε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για να μεταφερθεί στον εισαγγελέα, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, δήλωσε : « Δεν μιλάω στους ντέντεκτιβ της τρόικας». Ο Χριστόδουλος Ξηρός αναμένεται να επιστρέψει στην ΓΑΔΑ όπου θα περάσει τη νύχτα.
Οι έρευνες
Όσον αφορά στις έρευνες για τα όπλα, το αντιαρματικό , τα αντιαρματικά και τα σχεδιαγράμματα που βρέθηκαν στο σπίτι -γιάφκα της Αναβύσσου που διέμενε ο Ξηρός, συνεχίζονται.


Εκεί που εστιάζουν, επίσης, οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής, είναι στο πρόσωπο ή τα πρόσωπα που υπέθαλπταν τον τελευταιό χρόνο τον έως χθες δραπέτη τρομοκράτη και στη γυναίκα, πλαστό δελτίο ταυτότητας της οποία εντοπίστηκε στο πολυτελές σπίτι του Ξυρού.


Επίσης, η αστυνομία αναζητεί άλλα δύο νεαρά άτομα, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν απασχολήσει με κάποια παράνομη ενέργεια.
Ο X. Ξηρός είχε αντιληφθεί ότι παρακολουθούνταν και θα προσπαθούσε να διαφύγει, είπε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αφού τον επισκέφτηκε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, όπου κρατείται από χθες.

Είπε ακόμα ότι ο Ξηρός δεν ήθελε να συλληφθεί βράδυ, για να μην γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, καθώς δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο του. Πρόσθεσε ότι ο Ξηρός του δήλωσε πως δεν είναι τζιχαντιστής και γι αυτό τον λόγο δεν ήθελε να συμπλακεί με αστυνομικούς. Ακόμη, ότι δεν αποδέχεται καμία ενέργεια που τυχόν του αποδίδεται, για το διάστημα που ήταν φυγάς και δεν πρόκειται να δώσει κάποια πληροφορία στο στάδιο της ανάκρισης ή της προανάκρισης, γιατί ο στόχος του ήταν να διαφεύγει της σύλληψης.

«Όλον αυτό τον καιρό, τον έζησε κάτω από έναν ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, όπως είχε αντιληφθεί και ο ίδιος. Αυτό δεν του έδωσε τη δυνατότητα καμιάς συνεργασίας ή καμία δυνατότητα για οτιδήποτε. Παρέμεινε μόνος προσπαθώντας να κερδίσει την ελευθερία του, κάτω από έναν κλοιό που ένιωθε να στενεύει καθημερινά. Δηλώνει ότι ο ίδιος, με δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο αναλαμβάνει και την ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος διάβασε και δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού. Ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση ο Ξηρός αναφέρει: «Καμία συνεργασία με τους θεσμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δωσίλογων. Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το πλήγμα που δέχτηκα γιατί είναι κοινωνική αναγκαιότητα».
Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θα πραγματοποιούσε ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα την επόμενη περίοδο.
Σπυράκη: Ο κ. Τσίπρας αρνείται να συγχαρεί την ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη του δολοφόνου Χ. Ξηρού
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας, 24 ώρες μετά τη σύλληψη του δολοφόνου, Χριστόδουλου Ξηρού, αρνείται ακόμα να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία για τη μεγάλη επιτυχία.

«Μήπως γιατί μάρτυρες υπεράσπισής του στη δίκη της 17Ν ήταν τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Ή μήπως γιατί στο επίσημο καταστατικό του προβλέπεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτείται από "αγωνιστές και αγωνίστριες από τον επαναστατικό και ελευθεριακό χώρο";», ανέφερε η κα Σπυράκη.


Πηγή : ethnos.gr


Στο εξής, αιτήσεις στο Δήμο για τα προνοιακά επιδόματα



Στη συνέχεια θα παραπέμπονται στα αρμόδια ΚΕΠΑ

Στο εξής, τα  ΑμεΑ για να ενταχθούν στα προγράμματα των προνοιακών επιδομάτων, θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Δήμο που υπάγονται. Στη συνέχεια θα παραπέμπονται στα αρμόδια ΚΕΠΑ, για την απαραίτητη πιστοποίηση της αναπηρίας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, σε ομιλία του, αναλύθηκαν οι βασικές δομές για το σχέδιο δράσης για τα ΑμεΑ, σε ημερίδα , με θέμα, «Κοινωνική προστασία – Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία», που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως τονίστηκε τα βήματα που θα ακολουθούνται για τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων είναι: 1ον Το δικαίωμα ξεκινά από την ημέρα της αρχικής αίτησης στον Δήμο 2ον Δεν ταλαιπωρούνται όσοι δεν έχουν τις λοιπές προϋποθέσεις και 3ον επίσης σημαντικό, η διαδικασία αυτή, μπορεί μετά από κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να διεκπεραιώνεται από τα 1.100 περίπου Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της Χώρας.

Επιπλέον, ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε συγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας, για τις δυσκολίες που προέκυψαν, και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι ανάπηροι από τους επανελέγχους στα Κέντρα Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας «σήμερα μπορούμε να πούμε ότι έχει ομαλοποιηθεί η λειτουργία των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ, και ταυτόχρονα έχουμε πετύχει την προστασία των πραγματικών δικαιούχων.

Από 110.000 εκκρεμούσες αιτήσεις πέρυσι το Φεβρουάριο, σήμερα αυτές δεν υπερβαίνουν τις 10.000. Με την δια βίου διάρκεια ισχύος της γνωμάτευσης των ΚΕΠΑ για 43 παθήσεις, μειώθηκε η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών και συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ένταξη και άλλων μη αντιστρεπτών παθήσεων και την άρση αδικιών, όπου υπάρχουν».



Πηγή : dimokratiki



Παλιά φθαρμένα κόμματα; Νέες πολιτικές κινήσεις; Πειράματα και ενέργειες που βλάπτουν την Ελλάδα




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Οι πολίτες υποφέρουν, τα νοικοκυριά διαλύθηκαν, ο έλληνας προσπαθεί καθημερινά να επιβιώσει αντιμετωπίζοντας την ανεργία, την υποβάθμιση της υγείας και τα χρέη που συσσωρεύονται από την παράλογη υπερφορολογία και όλα αυτά χωρίς δυστυχώς δεν βλέπει φώς και μη γνωρίζοντας τι του επιφυλάσσει το μέλλον.

Οι πολιτικοί είναι στον δικό τους κόσμο προσπαθούν να επιβιώσουν και να παραμείνουν στο προσκήνιο τάζοντας και προσπαθώντας να κερδίσουν την εξουσία, η κυβέρνηση δεν τάζει σου λέει αυτά πάθαμε και αυτά θα πάθουμε μέχρι να γίνει αυτό που πρέπει, ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα λέει ξεχάστε ότι πάθατε θα σας τα επιστρέψουμε όλα και θα εξαφανίσουμε τα μνημόνια.

Είναι απορίας άξιο γιατί δεν διάλεξε κανένας πολιτικός αρχηγός την εθνική συνεννόηση για να πορευθούν όλοι μαζί ώστε να αντιμετωπίσει η χώρα αυτή την μεγάλη εθνική κρίση και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας.

Η άρνηση αυτή των κομμάτων να τα βρουν μεταξύ τους ώστε να υπάρξει εθνική συνεννόηση για το καλό της Ελλάδας και των πολιτών της δείχνει το πώς λειτουργούν όλοι αυτοί που ζητάνε την ψήφο μας, τους ενδιαφέρει μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και είναι αδιάφοροι για το κοινό καλό.
Έτσι αρχίζει ο καθένας να λέει τα δικά του εμφανιζόμενος ως μεσσίας και λυτρωτής.

Τι να πιστέψεις και τι να διαλέξεις;

Τι μας συμφέρει;

Ποιο θα είναι το μέλλον μας;

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Η ντε φάκτο μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης έτσι και παραμείνει; Η πολυφωνία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έτσι και βγει πρώτο κόμμα; Θα πάμε στην δραχμή; Θα σκίσουμε τα μνημόνια; Θα πάμε σε στάση πληρωμών; Θα πάρουμε από τις καταθέσεις των πελατών τραπεζών για να επιβιώσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε;

Ακούγονται απίστευτα πράγματα τα οποία παρακολουθεί ένας λαός που υποφέρει και βλέπει οι περιπέτειες του να μην έχουν τέλος και το χειρότερο να λείπει η σοβαρότητα από το υπάρχουν πολιτικό προσωπικό.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι φθαρμένο ανεπανόρθωτα καθώς και τα ίδια τα κόμματα έχουν χάσει την ταυτότητα τους νιώθοντας και τα ίδια μπερδεμένα προσπαθώντας να επιβιώσουν με διάφορους τρόπους σε ημέρες που κρίνεται η ικανότητα και η επάρκεια όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Κανένα κόμμα δεν είναι πλέον συμπαγές, δεν υπάρχουν ιδεολογίες παρά μόνο μνημονικά και αντιμνημονιακα κόμματα, τα διλήμματα πολλά, οι εσωτερικές διασπάσεις είναι καθημερινές και οι αντιπαραθέσεις έντονες μεταξύ των πολιτικών στελεχών.

Τα απογοητευμένα και αποτυχημένα κομματικά στελέχη οδηγούν στην δημιουργία νέων πολιτικών συνδυασμών και παλιά στελέχη δηλώνουν έτοιμα να φέρουν κάτι το καινούργιο στην πολιτική ζωή, αλλά ξεχνάνε ότι είναι παλιοί και δοκιμασμένοι και πλήρως αποτυχημένοι και δεν έχουν τίποτα άλλο να προσφέρουν βλέπε Γιώργο Παπανδρέου που προσπαθεί να επιβιώσει αρνούμενος ότι έχει αποτύχει ιδρύοντας κίνημα χωρίς όφελος για τον ελληνικό λαό που τον έχει κρίνει και απομακρύνει ως αποτυχημένο!!

Η αγωνία της επιβίωσης στην πολιτική ανθρώπων που έχουν αποτύχει τους κάνει να δοκιμάζουν διάφορα που κατά τους ίδιους θα τους βοηθήσουν να στήσουν έναν νέο κομματικό μηχανισμό και θεωρούν κιόλας ότι θα προσελκύσουν με κατάρες, καταγγελίες και παραμύθια  οπαδούς για να τους ακολουθήσουν.

Κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του για την κατάντια της χώρας, γιατί από εκεί θα πρέπει να αρχίσουν με κατεβασμένο το κεφάλι και μετά να έχουν το θράσος να εμφανίζονται χωρίς αυτοκριτική σε μικρόφωνα έχοντας δήθεν ακούσει την φωνή του κόσμου!! Μάλλον ακούνε φωνές στο κεφάλι που τους καλούν, αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η σχιζοφρένεια.

Τα παρόντα κόμματα γενικός προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους να κάνουν συμμαχίες να προσελκύσουν νέα στελέχη για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους μήπως και επιβιώσουν στον χρόνο.
Ο Σαμαράς προσπάθησε να συσπειρώσει την Κεντροδεξιά και δεν τα κατάφερε, νόμιζε ότι αυτό θα ήταν εύκολο αλλά δυστυχώς για τον ίδιο δεν του βγαίνει και τώρα στις ερχόμενες εκλογές θα πρέπει να συσπειρώσει όσους με την συμπεριφορά τους έδιωξε και στο παρελθόν αλλά και τώρα.

Πολλά τα λάθη της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και καμία αντίδραση από τα στελέχη της κυβέρνησης τους στις απαιτήσεις της τρόικας παρά τα παραδοχή των λαθών τους στις εκτιμήσεις της και στην επιμονή της για την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών λαθών.

Πολλά τα λάθη των στελεχών του ΥΠΟΙΚ και των συμβούλων του Στουρνάρα που αντί να τα παραδεχτούν και να τα διορθώσουν τα υποστήριζαν με τα γνωστά αποτελέσματα αποτυχίας χωρίς να ανοίξει μύτη και χωρίς να διαπομπευθεί και να απομακρυνθεί ο κάθε υπεύθυνος που ταλαιπωρούσε ένα ολόκληρο λαό με τις λάθος πράξεις του.

Ο Βενιζέλος στριμωγμένος και μόνος του προσπαθεί να επιβιώσει και ο ίδιος και να αναστήσει το τελειωμένο ΠΑΣΟΚ που είχε την κυβέρνηση μέχρι το 2012 με πρωθυπουργό τον Γιωργάκη ο οποίο μας φόρτωσε το ΔΝΤ με την τρόικα και τώρα ΓΑΠ νομίζοντας ότι είναι επιτυχημένος και ότι τον θέλει ο κόσμος παίρνει ένα κομμάτι από το βαθύ πασοκ μαζί του σε ένα ανούσιο δρόμο χωρίς ελπίδα και μέλλον για τον ίδιο και το νέο του κίνημα που δεν το χρειάζεται ο τόπος.

Η ΔΗΜΑΡ και ο Κουβέλης αλλιώς άρχισε, αλλιώς κατέληξε και απογοήτευσε. Δεν έχεις κάτι άλλο να πεις, παρακολουθώντας την άσχημη πόρτα που του έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας τον για να ρίξει την κυβέρνηση με την μη εκλογή προέδρου δημοκρατίας και να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες.

Η κεντροαριστερά προσπαθεί να βρει τον δρόμο της και για τον Τσιπρα δεν είναι τίποτα πλέον εύκολο, γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει την πολιτική που θα ακολουθήσει, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαφορετική γραμμή την οποία εκφράζουν ελεύθερα σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Κανένας δεν έχει καταλάβει εάν και εφόσον έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με ποιον θα συνεργαστεί για να κυβερνήσει και επιπλέον δεν ξεκαθαρίζει με ποιες δυνάμεις θα συνεργαστεί όπως και ποια είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει για να βγει η χώρα από την κρίση η για να την βυθίσει βαθύτερα στην κρίση.

Πολλά είναι τα αγκάθια στο κόμμα του Τσίπρα η οργανωμένη αντιπολίτευση του Αριστερού Ρεύματος, οι συνιστώσες του και το ότι δεν έχει σταθερή θέση για την πορεία της χώρας και αυτό το κάνει επικίνδυνο από την μία αλλά και λυτρωτή με αυτά που τάζει για τους πονεμένους έλληνες που μέσα στην κατάντια τους δεν σκέφτονται καθαρά για τον κίνδυνο που έχει η χώρα σε πειράματα.

Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ξεμπερδευτεί και σε άλλα θέματα που αφορούν την ανομία και την εγκληματικότητα καθώς και την τρομοκρατία, τρία παραδείγματα : Γιατί μέχρι σήμερα δεν ακούσαμε καμιά δήλωση για την επιτυχία της αστυνομίας που αφορά την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού; Αυτή η σιωπή τι δείχνει στους πολίτες; Σίγουρα τους ξενίζει και τους φοβίζει γνωρίζοντας και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ παράδειγμα δεύτερο : Περί αφοπλισμού της αστυνομίας και την κατάργηση των μέτρων τάξης, παράδειγμα τρίτο : Η συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του Ρωμανού με την απεργία πείνας η οποία εκνεύρισε και φόβισε  τους έλληνες γιατί δεν το χειριζόντουσαν όπως θα έπρεπε για έναν ποινικό κρατούμενο τέτοιου μεγέθους με τέτοια συμπεριφορά και εγκλήματα.

Τι να πεις για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κόμμα δημιούργημα της πολιτικής Σαμαρά, των διαγραφών και του αποφασίζουμε και διατάζουμε, ένα κόμμα που καταγγέλλει από το πρωί έως το βράδυ και προσελκύει τον ψήφο ορισμένων δυσαρεστημένων μιας δεξαμενής που παλιά γέμιζε με τον λαϊκισμό καθημερινά και τώρα  ξεφουσκώνει μετά ειδικά τις περιπτώσεις καταγγελιών χρηματισμών βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ. και μόνο όλως περιέργως και για να ψηφίσουν πρόεδρο της δημοκρατίας για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες.

Το ΚΚΕ έχει μια σταθερή γραμμή για το πώς βλέπει τα πράγματα και είναι εκτός συναγωνισμού αφού τα ποσοστά του είναι σταθερά και οι ψηφοφόροι τους δεν αμφιταλαντεύονται, ούτε επηρεάζονται.

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα μεγάλο θέμα αφού μετά το κυνηγητό, τις φυλακίσεις των αρχηγών της και των βουλευτών της καθώς και τις αποκαλύψεις για εγκληματικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα έχει ποσοστά που κυμαίνονται στο 5% και αυτό δείχνει ότι το πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει και το για το φαινόμενο Χ.Α. φταίει η ανεπάρκεια, η ανικανότητα ,το ανύπαρκτο ήθος και οι πρακτικές του πολιτικού προσωπικού τα τελευταία χρόνια και έτσι ο ψηφοφόρος συνεχίζει να διαμαρτύρεται.

Φυσικά δεν είναι και η καλύτερη περίοδο για την ίδρυση νέων κομμάτων και ειδικά οι προσπάθειες να εκμεταλλευτούν κάποιοι την αγωνία των πολιτών βλέπε ΠΟΤΑΜΙ που είδε φώς και μπήκε και είναι σίγουρο ότι δεν έχει κάτι καινούργιο να προσφέρει εκτός από το να μαζέψει κάποιους από τους πολλούς αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους που θέλουν και να εκδικηθούν.

Ο πολίτης είναι απογοητευμένος με την περικοπή των εισοδημάτων του, την εγκληματική υπερφορολογία και το αβέβαιο μέλλον που του προσφέρουν οι πολιτικοί όλων των κομμάτων, γιατί τα κυβερνητικά κόμματα υποτακτικά ακολουθούν την ΤΡΟΙΚΑ και τα αντιπολιτευτικά φωνάζουν απλά συνθήματα χωρίς προτάσεις και λύσεις για να έρθουν στην εξουσία και μετά βλέπουμε.
Κανένας από τους παλιούς και τους νέους δεν έχει σοβαρό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, κανένας δεν έχει σοβαρότητα σε αυτά που λέει με αποτέλεσμα η αποχή στις επόμενες εκλογές θα είναι και πάλι πρώτο κόμμα κάνοντας κακό στην χώρα και στο μέλλον της.

Αναφέρθηκα στην ανεπάρκεια των πολιτικών προσθέτω και την ποιότητα των σημερινών Βουλευτών γιατί δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν υπάρχει επάρκεια σοβαρότητα και ποιότητα στο 70% αυτής της βουλής και αυτό μόνο κακό μας κάνει και τίποτα δεν προσφέρει.

Είναι μια καλή στιγμή να γίνει ένα γενικό ξεκαθάρισμα στην βουλή όσο αφορά τα πρόσωπα που θέλουμε να μας εκπροσωπούν και είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει αυτό γιατί εάν η χώρα μας μπει σε νέα περιπέτειες να υπάρχουν σοβαροί βουλευτές και δεν χρειάζεται να είναι παλαιοί πολιτικοί που έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται και να χρησιμοποιούν ψηφοφόρους για προσωπικό τους όφελος.
Τ
ο καινούργιο το οποίο θα προέλθει σε μορφή κινήματος η κόμματος από οποιοδήποτε δοκιμασμένο και παλιό δεν θα προσφέρει κάτι στο μέλλον της χώρας μας, όσοι δοκιμάζουν έχουν αποτύχει.

Δυστυχώς η εξαφάνιση ηγετών στην χώρα μας δίνει «θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι» και αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια που μας οδηγεί βαθύτερα στο σκοτεινό τούνελ που μας έχουν βάλει και γι’ αυτό φταίμε και εμείς με τις επιλογές μας και την ψήφο μας η οποία δεν στηρίζεται στην σοβαρότητα αλλά στην εκδίκηση η οποία μπορεί να μας βάλει σε περιπέτειες.

Όταν βλέπεις αρχηγούς κομμάτων σε μια τέτοια πρωτόγνωρη κρίση για την χώρα μας να μην επιθυμούν μια εθνική συνεννόηση για το καλό όλων μας καταλαβαίνεις και με ποιους έχουμε να κάνουμε και ποιο θα είναι το μέλλον μας.



Βενιζέλος: Ο Σόιμπλε μου πρότεινε να βγούμε από το ευρώ



Ο Σόιμπλε μου πρότεινε να βγούμε από το ευρώ,  αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , ο γερμανός υπουργός του έκανε πρόταση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ με αντάλλαγμα τη χρηματοδοτική στήριξη από τους εταίρους.

Ο ίδιος , όμως, απάντησε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών πως μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν αδιανόητη και επικίνδυνη για την Ελλάδα και με ευρύτερες επιπτώσεις στην ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξη του καταφέρθηκε κατά του Γιώργου Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι «θα αντιμετωπιστεί όπως του αρμόζει, ιστορικά, ηθικά, εθνικά και παραταξιακά. Ελεος!».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος προτείνει την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές, με προγραμματική συμφωνία στο ίδιο πλαίσιο με το 2012 και τονίζει πως οι εκλογές δεν θα κρίνουν μόνο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό αλλά και την υπόσταση της χώρας. Εξαπολύει μάλιστα επίθεση στο «Ποτάμι» περιγράφοντας το κόμμα ως «νέα ΔΗΜΑΡ» ενώ προαναγγέλλει μετεκλογικό συνέδριο «ριζικής ανανέωσης και όχι αναπαλαίωσης» του ΠΑΣΟΚ.


Πηγή : tribune.gr


Βροχερό το σκηνικό του καιρού - Νέες χιονοπτώσεις από Δευτέρα βράδυ


Τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα Κυριακή 4 Ιανουαρίου στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας ενώ στα ορεινά προβλέπονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στην ανατολική και νοτιά νησιωτική χώρα βροχές και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα νότια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Πιο συγκεκριμένα στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βορείους.
Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας οπού πιθανώς θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από -3 (μείζον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.  Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα είναι από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα. Αργά το βράδυ στα βόρεια ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές και στα ορεινά χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα βόρεια σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείζον) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα νότια καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο σταδιακά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 έως 12 και στα νότια από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.



Για αύριο Δευτέρα 5 Ιανουαρίου

Στα κεντρικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 στρεφόμενοι αργότερα σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από τα βόρεια, οπού θα σημειωθεί παγετός.

Πού διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω κακοκαιρίας, πού χρειάζονται αλυσίδες


Παραμένουν, αν και μειωμένα, τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών σε πολλές περιοχές της χώρας. Ωστόσο, η χώρα θα βρεθεί ξανά από τη Δευτέρα σε κλοιό κακοκαιρίας με νέες χιονοπτώσεις και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.


ΑΤΤΙΚΗ

Λεωφ. Πάρνηθας, από 21ο χλμ. (Τελεφερίκ) – έως το Καζίνο.
Λ. Φυλής στο ύψος της Μονής Κλειστών.
Επαρχιακό οδικό δίκτυο: Αλεποχώρι – Βίλια, Ψάθα, Πόρτο Γερμενό.
ΠΕΛΛΑ
Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ, Βόρρας, από το 9o έως 25ο χλμ.
ΡΟΔΟΠΗ

Λόγω υπερχείλισης υδάτων διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα – Λισσός ύψος Αρριανών, Έβρενου – Ιασίου - Αετοκορυφή – Διώνη και Στρύμης - Λοφαρίου.

ΚΙΛΚΙΣ
Επ. Ο Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), καταστροφή του ασφαλτοτάπητα, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στις εξής περιοχές.

ΑΤΤΙΚΗ

Ιπποκράτειος Πολιτεία

ΦΛΩΡΙΝΑ
Επ. Ο. Φλώρινας Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ο - 30ο χλμ.
Δ.A. Καστοριάς
Επ.Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο –28ο χλμ.

ΠΕΛΛΑ
Δημ. και Επ. Ο. δίκτυο Νομού, καθώς και Δ.Ε. Βεγορίτιδας Δήμου Έδεσσας συμπεριλαμβανομένου Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ Βόρρας.
Επαρχιακό Δημοτικό ορεινό οδικό δίκτυο Δ.Ε. Έδεσσας
Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ Βόρρας.

ΗΜΑΘΙΑ
Π.Ε.Ο. Θεσ-νίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 91,4ο - 98,3ο χλμ.
Επ. Ο. Βέροιας – Χ/Κ Σελίου, από 20ο - 26ο χλμ.

Δ.Α. Χαλκιδικής
Π. Ε. Ο. Θεσ-νίκης – Ιερισσού (Αρναία – Ταξιάρχης).
Επ. Ο. Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).
Επ. Ο. Βαρβάρας – Ολυμπιάδας.
Επ. Ο. Καρυών – Δάφνης Αγ. Όρους.

ΛΑΡΙΣΑ
Επ. Ο. Γόννων –Καλλιπεύκης, από 10ο – 22ο χλμ.
Επ. Ελάφους – Σκλήθρου.
Επ. Ο. Δ. Δ. Καλλιπεύκης, με όρια Νομού Πιερίας, στο ύψος Παλαιού Παντελεήμονα.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Επ. Ο. Καρδίτσας - Άρτας, από 38ο - 61ο χλμ. θέση «Τύμπανος».
Επ. Ο. Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 10ο - 22ο χλμ. θέση «Αγ.Νικόλαος».
Επ. Ο. Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από 56ο - 62ο χλμ. (θέση Ζαχαράκη).

ΤΡΙΚΑΛΑ
Ορεινό Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Πύλης.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας, πλην των κεντρικών οδικών αρτηριών.
Επ. Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος), από 12ο – 45ο χλμ.
Επ. Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος), από 37,5ο - 74ο χλμ.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Επ. Ο. Καρπενησίου – Χιονοδρομικό Κέντρο, από 6ο – 11ο χλμ.
Επ. Ο. Καρπενησίου- Κρικέλλου- Δομνίστας, από 10ο - 28ο χλμ.
Επ. Ο. Καρπενησίου – Φιδάκια – Αγ. Βλαχέρνας, από 9ο - 27ο χλμ.
Επ. Ο. Καρπενησίου-Προυσού- Αγρινίου, από 33ο - 45ο χλμ. θέση «Αραποκέφαλα»
Επ. Ο. Καρπενησίου- Φουρνά -Καρδίτσας, από 10ο - 49ο χλμ. θέση «Ράχες Τυμφρηστού, Βράχος»
Επ. Ο. Φουρνά – Λαμίας, από 2ο έως 12ο χλμ θέση «Σερμιτζέλι».

ΦΩΚΙΔΑ
Επ. Ο. Γραβιά – Καλοσκοπή – Πυρά – Μαυρολιθάρι – Καστριώτισσα.
Επ. Ο. Καλοσκοπή – Πανουργιά – Στρόμη.
Επ. Ο. Γραβιά – Βάργιανη.
Επ. Ο. Πολύδροσος – Άνω Πολύδροσος – Χ/Κ Παρνασσού.
Επ. Ο. Πενταγιοί – Αρτοτίνα.
Επ. Ο. Πολύδροσος – Επτάλοφος - Χ/Κ Παρνασσού.

ΕΥΒΟΙΑ
Επαρχιακό και εθνικό δίκτυο περιοχής Ιστιαίας.
Επαρχιακό και εθνικό δίκτυο περιοχής Μαντουδίου.
Επαρχιακό και εθνικό δίκτυο περιοχής Αιδηψού.
Επαρχιακό και εθνικό δίκτυο περιοχής Λίμνης.
Επ. Ο. Ν. Αρτάκης – Στενής.
Επ. Ο. Στενής - Στροπώνων.
Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας.
Επ. Ο. Σταυρού – Αγ. Σοφίας.
Επ. Ο. Κύμης – Μετοχίου.
Επ. Ο. Κύμης – Μανικίων.
Επ. Ο Κύμης – Βιτάλων.

ΒΟΙΩΤΙΑ
Στο ορεινό οδικό δίκτυο Ελικώνα, προς Επταλόφο και Χ/Κ Παρνασσού.

ΑΧΑΪΑ
Επ. Ο. Ακράτας - Ζαρούχλας
Δημ. Ο. Τ.Κ. Περιστέρας Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας – Χ/Κ Καλαβρύτων

ΑΙΤΩΛΙΑ
Δ.Ε. Πηλίνης & Δ.Ε. Αποδοτίας, από Σύμης και άνω.
Επ. Ο. Ναυπάκτου Άνω Χώρας, από Δ.Δ. Λιμνήτσας – Άνω Χώρα.
Επ. Ο. Μακριάς Ράχης – Άνω Χώρας.
Ορεινό επαρχιακό δίκτυο νομού.
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Επ. Ο. Γκούρας – Δερβενίου, από 10ο - 16ο χλμ.
Επ. Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από 18ο χλμ και άνω.
Επ. Ο. Δερβενίου - Γκούρας, από 16ο χλμ και άνω.
Επ. Ο. Γκούρας – Λυκουριάς, από 10ο – 19ο χλμ.
Επ. Ο. Τρικάλων – Καρυάς, από 1ο χλμ.

ΑΡΚΑΔΙΑ
Ε.Ο. Τρίπολης- Λεβιδίου - Νεμέας, από 47ο - 51ο χλμ.
Επ. Ο. Άστρους – Αγ. Πέτρου, από το 10ο χλμ.
Επ. Ο. Άστρους – Καστανίτσας, από το 10ο χλμ.
Στο ορεινό οδικό δίκτυο του Μαινάλου – Χρυσοβίτισι –Αλωνίσταινα – Στεμνίτσα – Καρδάρα.
Στο ορεινό οδικό δίκτυο του Πάρνωνα – άνω Δολιανά –Δραγούνη – Καστρί – Αγ. Πέτρος – Παλαιοχώρι – Αγ. Βασίλειος – Βασκινά.


Πηγή : tovima.gr



Άγνωστοι επιχείρησαν να εισέλθουν σε στρατόπεδο όπου φυλάσσονται εκρηκτικά βλήμματα



Απόπειρα εισόδου σε στρατόπεδο της Αττικής στο οποίο φυλάσσονται μεταξύ άλλων εκρηκτικά βλήμματα πραγματοποίησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα δύο άγνωστα άτομα, σύμφωνα με ενημέρωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου προς τον υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.
Τα άγνωστα άτομα, στις 00.20 εντοπίσθηκαν να επιχειρούν να κόψουν την περίφραξη. Στο στρατόπεδο σήμανε συναγερμός και τα άτομα τράπηκαν σε φυγή, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο φυλάσσονται, μεταξύ άλλων, εκρηκτικά βλήματα, καθώς και πειστήρια της αστυνομίας που αφορούν σε διάφορα είδη οπλισμού που έχει βρεθεί στην κατοχή συλληφθέντων και έχει κατασχεθεί από την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί σε μονάδες όπου φυλάσσονται, μεταξύ άλλων, αντιαρματικά όπλα, έπειτα από εντολή του Ν. Δένδια προς τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά.

Αφορμή στάθηκαν πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση του υπουργείου, λίγες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, για ενδεχόμενη απόπειρα κλοπής αντιαρματικών όπλων από στρατόπεδο της Κορινθίας.

Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο που πραγματοποιήθηκε η απόπειρα μετακινήθηκε προς ενίσχυση φύλαξης ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων.


Πηγή :  naftemporiki.gr


Μεγάλο χτύπημα φαίνεται πως ετοίμαζε ο Ξηρός, με σχέδιο διαφυγής στην Αλβανία


Μεταξύ άλλων, στο στίτι-οπλοστάσιο στην Ανάβυσσο βρέθηκαν σημειώσεις που αποτελούν ένδειξη για χτύπημα που προετοίμαζε ο άλλοτε τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη», αλλά και σχέδια διαφυγής στην Αλβανία. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δικηγόρος του Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης είπε ότι ο πελάτης του είχε αντιληφθεί ότι παρακολουθούνταν και θα προσπαθούσε να διαφύγει.

Μεγάλο χτύπημα φαίνεται πως ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός όπως προκύπτει από τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί στο σπίτι στην Ανάβυσσο.

Βρέθηκαν εννέα τυφέκια «καλάσνικοφ», εκτοξευτήρες RPG με τρεις ρουκέτες, τρία πιστόλια, φιτιλιά και πυροκροτητές, ένα κουτί με άγνωστη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων για «καλάσνικοφ» και πιστολιά και μικρός αριθμός εκρηκτικών χειροβομβίδων.

Επίσης, βρέθηκαν σημειώσεις που αποτελούν ένδειξη για χτύπημα που προετοίμαζε ο άλλοτε τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη».

Στις σημειώσεις περιλαμβάνονται και σχεδιαγράμματα για τον τρόπο διαφυγής μετά το χτύπημα. Όπως προκύπτει, μετά το χτύπημα, ο Ξηρός σχεδίαζε να καταφύγει στην Αλβανία, καθώς βρέθηκαν χάρτες με τα συνοριακά περάσματα στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις ενδελεχείς έρευνες τόσο στο σπίτι όσο και στην αυλή του καταφυγίου-γιάφκας.


Το σπίτι-οπλοστάσιο είχε νοικιαστεί από άγνωστο άτομο στα τέλη του Ιουνίου και σύμφωνα με τους περίοικους πήγαινε σχεδόν καθημερινά εκεί μία γυναίκα, ενώ το τελευταίο διάστηκα πηγαινοέρχονταν συχνά δυο με τρία άτομα με σακίδια στην πλάτη.



Ο Ξηρός αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων εντός της ημέρας.

Ραγκούσης: Δρούσε μόνος και προσπαθούσε να διαφύγει

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δικηγόρος του Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης είπε ότι ο πελάτης του είχε αντιληφθεί ότι παρακολουθούνταν και θα προσπαθούσε να διαφύγει.

Είπε ακόμα ότι ενεργούσε μόνος του και με δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο «αναλαμβάνει και την ευθύνη».

Ο δικηγόρος τόνισε ότι ο Ξηρός δεν ήθελε να συλληφθεί βράδυ, για να μην γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, καθώς δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ξηρός του δήλωσε πως δεν είναι «τζιχαντιστής».

Ανέφερε τέλος, ότι ο συλληφθείς δεν προτίθεται να δώσει καμία πληροφορία στο στάδιο της ανάκρισης ή της προανάκριση.


Πηγή : skai.gr




Φόβοι για νεκρούς στο γκαράζ του Norman Atlantic


Οι εστίες πυρκαγιάς στο γκαράζ δυσκολεύουν το έργο εισαγγελέα και πραγματογνώμονα

Οι εστίες πυρκαγιάς που υπάρχουν ακόμη στην είσοδο του γκαράζ δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο των πραγματογνωμόνων και των εισαγγελικών αρχών.

Από τις αρχές, εκφράζονται φόβοι να έχουν εγκλωβιστεί οδηγοί οι οποίοι δεν πρόλαβαν να βγουν μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά .

Ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι έμεινε στο πλοίο επί σχεδόν πέντε ώρες, μαζί με καραμπινιέρους, αστυνομικούς, μέλη της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δευτερεύουσας σημασίας φάση», πρόσθεσε ο Καρντινάλι, εξηγώντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Norman.

Στο πλοίο εισήλθαν και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, για την λεπτομερή εξακρίβωση των αιτιών της ναυτικής αυτής τραγωδίας.



Πηγή: parapolitika.gr



Τη γυναίκα που έκρυψε τον Ξηρό ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. -Το απίστευτο οπλοστάσιο και το τηλεφώνημα που τον αποκάλυψε


Μία γυναίκα, η οποία βοήθησε και έκρυψε τον Χριστόδουλο Ξηρό τους προηγούμενους μήνες αναζητά η ΕΛ.ΑΣ., την ώρα που οι έρευνες στο σπίτι που έμενε ο τρομοκράτης στην Ανάβυσσο αποκαλύπτουν το τεράστιο οπλοστάσιο που είχε στη διάθεσή του.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη αναφέρει στις μαρτυρίες τους ότι είχαν δει τον Χριστόδουλο Ξηρό να κυκλοφορεί στο δρόμο με μία γυναίκα, την οποία αναζητά πλέον η Αντιτρομοκρατική ως το άτομο που βοήθησε τον τρομοκράτη που καταζητούνταν.

Μάλιστα, ίσως να είναι και εκείνη που πριν από έξι μήνες νοίκιασε το σπίτι στο οποίο έμενε ο Ξηρός. Οι αρχές έδειξαν φωτογραφία του τρομοκράτη στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, αλλά εκείνος δεν τον αναγνώρισε, οπότε μεσολάβησε άλλο πρόσωπο που με πλαστά στοιχεία νοίκιασε το σπίτι.

Το οπλοστάσιο

Στο μεταξύ, όλη τη νύχτα οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι στο οποίο έμενε ο Ξηρός στην Ανάβυσσο, ενώ οι έρευνες μπορεί να συνεχιστούν ακόμη και για δέκα ημέρες, αφού πέρα από τον οπλισμό, αναζητούνται δακτυλικά αποτυπώματα και DNA συνεργατών του.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ένα ρουκετοβόλο, τρία βλήματα RPG, ένα βαρέλι γεμάτο εκρηκτικά- το βάρος του μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 100 κιλά- οχτώ καλάσνικοφ, από τα οποία τα δύο έχουν σκοπευτικά λέιζερ, τρία πιστόλια, δύο χειροβομβίδες και πυροκροτητές.

Ακόμη, βρέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις που εξετάζονται, οι οποίες πιθανότατα αφορούν σχεδιασμό επιθέσεων. Η αντιτρομοκρατική είναι βέβαιη ότι ο Ξηρός ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα, πιθανότατα με παγιδευμένο αυτοκίνητο, πρακτική που έχει ακολουθήσει και η 17 Νοέμβρη. Με τα εκρηκτικά που είχε θα έφτιαχνε βόμβα μεγάλης ισχύος, ενώ με τη χρήση των σακιών άμμου που επίσης βρέθηκαν θα κατευθύνονταν το χτύπημα στον επιθυμητό στόχο.

Το τηλεφώνημα με την πληροφορία

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τη σύλληψη του Ξηρού υπήρξε τηλεφώνημα, από κάποιον που ενημέρωσε τις αρχές ότι στην περιοχή της Ανάβυσσου κυκλοφορούσε κάποιος που έμοιαζε στον καταζητούμενο. Ετσι οι έρευνες στράφηκαν προς στα εκεί και στήθηκε η επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψή του το Σάββατο. Υπενθυμίζεται ότι ο Ξηρός είχε επικηρυχθεί για ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ερευνες σε άλλες πόλεις

Αναζητώντας τους συνεργούς του Ξηρού, οι αρχές στρέφονται σε ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. Οι έρευνες γίνονται σε Αίγιο, Λουτράκι και Θεσσαλονίκη, ενώ ενδεχομένως θα επεκταθούν και στην Ηπειρο.



Πηγή: iefimerida.gr


To λουράκι που μετατρέπει ένα ρολόι σε smartwatch



Tο e-Strap θα λειτουργεί ως οθόνη ειδοποιήσεων από το smartphone και παράλληλα θα συλλέγει δεδομένα κίνησης τροφοδοτώντας κάποια σχετική εφαρμογή για iOS και Android.

Eνα βασικό πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κατασκευαστές έξυπνων wearable συσκευών είναι και το να πείσουν τους καταναλωτές να τις φορέσουν.

Στην περίπτωση των ρολογιών, τα πράγματα φαίνεται να είναι ακόμα πιο δύσκολα, ειδικά με τις ηλικίες άνω των 30 ετών –οι νεότεροι συχνά δεν φοράνε καν ρολόι, αφού χρησιμοποιούν τo smartphone και για να βλέπουν την ώρα. Οι περισσότεροι, λοιπόν, θα έβγαζαν μάλλον δύσκολα από το χέρι το ρολόι τους για να φορέσουν ένα πολυλειτουργικό smartwatch. Οταν, δε, πρόκειται για κάποιο ακριβό μοντέλο ή ένα ρολόι που έχει και συναισθηματική αξία για τον κάτοχό του, τότε οι πιθανότητες μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Εντοπίζοντας το πρόβλημα η Apple, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το επερχόμενο Apple Watch και σε πολυτελείς εκδόσεις με κάσα από χρυσό 18 καρατίων και πολλαπλές επιλογές σε δερμάτινα λουράκια.

Στο μεταξύ, η Montblanc επισημοποίησε την είσοδό της στην αγορά των smartwatches με τη σειρά Timewalker Urban Speed, τα ρολόγια της οποίας θα συνοδεύονται από έξτρα λουράκι, το οποίο ενσωματώνει στο κούμπωμα μια μονόχρωμη οθόνη ειδοποιήσεων. Το e-Strap είναι φτιαγμένο από δέρμα και ανθρακονήματα για μεγαλύτερη αντοχή, καθώς το πλαίσιο της μικρής ηλεκτρονικής συσκευής είναι κατασκευασμένο από ατσάλι.

Tο e-Strap θα λειτουργεί ως οθόνη ειδοποιήσεων από το smartphone (μηνύματα, emails, κλήσεις, υπενθυμίσεις κ.α) και παράλληλα θα συλλέγει δεδομένα κίνησης τροφοδοτώντας κάποια σχετική εφαρμογή για iOS και Android.

Το λουράκι της Montblanc θα πωλείται και ξεχωριστά (η τιμή του προβλέπεται περίπου στα 250 ευρώ) και λογικά θα μπορεί να φορεθεί σε διαφορετικά μοντέλα και μάρκες ρολογιών.

Πριν από λίγους μήνες η γερμανική εταιρεία πολυτελών ειδών είχε κάνει ακόμα ένα άνοιγμα προς τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών συσκευών, ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με τη Samsung. Όντας πασίγνωστη για τις πένες της, παρουσίασε μια ειδική έκδοση του S Pen για το Note 4.


Πηγή: protothema.gr




«Αριστερο-χαοτικός» ο Τσίπρας, λέει Γερμανός ευρωβουλευτής


Προειδοποιεί κατά της χαλάρωσης των απαιτήσεων από την Ελλάδα

«Αριστερο-χαοτικό» αποκαλεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χέρμπερτ Ρόιλ και προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο κατά της χαλάρωσης των απαιτήσεων από την Ελλάδα.

«Δεν επιτρέπεται να γίνει καμία 'έκπτωση Τσίπρα' και δεν θα υπάρξει καμία 'έκπτωση Τσίπρα'», δηλώνει ο Χέρμπερτ Ρόιλ στο γερμανικό περιοδικό Focus και επισημαίνει ότι ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, η πορεία των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί αμετάβλητη.

«Τέτοιοι 'αριστερο-χαοτικοί' δεν επιτρέπεται να ανταμειφθούν εκ των υστέρων για το ότι ξεσήκωσαν τον κόσμο» διατείνεται ο Γερμανός ευρωβουλευτής και συνεχίζει εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο λαός της Ελλάδας «είναι αρκετά έξυπνος ώστε να ενισχύσει τις δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν την πορεία της σταθεροποίησης».


Πηγή : tovima.gr


Και εγένετο το κόμμα Παπανδρέου


Με τη λέξη-σύνθημα ΠΑΜΕ, ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνοντας την ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Θα γράψουμε ιστορία, πρόσθεσε, εν μέσω επευφημιών, από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι ξεπέρασαν, σε αριθμό, κάθε προσδοκία, όπως έλεγαν οι διοργανωτές.

Το αμφιθέατρο στο Μουσείο Μπενάκη ήταν ασφυκτικά γεμάτο για την ίδρυση του νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου.  Ο κόσμος είχε γεμίσει και στεκόταν όρθιος στην αίθουσα με τη γιγαντοοθόνη, στην αίθουσα πάνω από το αμφιθέατρο, στις σκάλες,  στον δρόμο έξω από το Μουσείο. Μέσα στο αμφιθέατρο είχαν μπει κάποιοι νέοι, ο μέσος όρος ηλικίας των παρευρισκόμενων όμως ήταν άνω των 70. Η γενιά του ΠΑΚ έδωσε το παρόν με σημαίες του Ανδρέα Παπανδρέου, ακουστικά στα αυτιά, μπαστούνια στο χέρι και μια συγκινητική πίστη στην παπανδρεϊκή κληρονομιά.

Από την αρχή της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα του νέου κόμματος, τονίζοντας ότι στη βάση των αρχών του είναι ο ανθρωπισμός, η δέσμευση για ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μας εμπνέουν τόνισε οι αξίες του πολιτικού φιλελευθερισμού. Οι πολίτες πρέπει να ελέγχουν την εξουσία, να υπερισχύσει η ισχύς του δικαίου και όχι το δίκαιο του ισχυρού.

Μας εμπνέουν, είπε, οι αρχές του σοσιαλισμού και η πίστη μας στη Δικαιοσύνη και οι αξίες της οικολογίας.
Θέλουμε να εκφράσουμε πολιτικά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, μια κοινωνική συμμαχία της δικαιοσύνης και της δημιουργίας. Αυτή τη συμμαχία πρέπει να σφυρηλατήσουμε.

Το κόμμα Παπανδρέου διχάζει το ΠαΣοΚ. Όσο κι αν διατηρούνται χαμηλοί τόνοι από τον πρώην πρωθυπουργό και από τον κ. Βενιζέλο το κλίμα είναι  εμφυλίου πολέμου. Είναι ενδεικτική η σκιαμαχία για την υποτιθέμενη παρουσία του Βασίλη Οικονόμου στο Μπενάκη την ώρα που εκείνος έτρωγε στην οδό Σκουφά με την παρέα του και δηλώνει απερίφραστα σε όποιον τον ρωτάει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει.   Στο Μουσείο Μπενάκη όμως παρευρέθηκαν τα αδέλφια του κ. Παπανδρέου Νίκος καιΑντρίκος. Η Αγγέλα Κοκκόλα, η Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο Νίκος Αθανασάκης, ο ΠαύλοςΓερουλάνος, ο Δημήτρης Δρούτσας.

Επίσης, οι: Νίκος Σηφουνάκης, Δημήτρης Ρέππας,  Βασίλης Διαμαντίδης, Γρηγόρης Νιώτης, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Ροδούλα Ζήση, Χρήστος Μαγκούφης,   Ανδρέας Μακρυπίδης, Φίλλιπος Πετσάλνικος, Ανδρέας Φούρας, Γιάννης Πανάρετος. Μαριλένα Κοππά, Σωκράτης Ξυνίδης, Πάνος Μπεγλίτης, Κατερίνα Διαμαντοπούλου.

Παρόντες ήταν και: Ο Θάνος Μωραίτης που επιστρατεύθηκε από τον κ. Παπανδρέου για να δώσει τη μάχη στη Β’ Αθήνας και όχι στην Αιτωλοακαρνανία, απέναντι στη Φώφη Γεννηματά, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Ο  Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος κατεβαίνει στην ίδια Περιφέρεια, ο Χρήστος Αηδόνης, που δεν έχει αποφασίσει ακόμα μεταξύ Α Αθήνας και υπόλοιπου Αττικής. Ακόμα ο Συμεών Κεδίκογλου (Εύβοια), ο Φίλλιπος Σαχινίδης (Λάρισα), ο  Άγγελος Τόλκας (Ημαθία).    

Οι περιφερειάρχες Σταύρος Αρναουτάκης και Απόστολος Κατσιφάρας. Και η πρώην βουλευής της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου η οποία έχει ενταχθεί το Κίνημα Δημοκρατών – Σοσιαλιστών.


Πέταξε σακβουαγιάζ με 19 κιλά και 895 γραμμ. ηρωίνης και συνελήφθη


Στον Εισαγγελέα με δύο συγκατηγορούμενούς του μεταφέρθηκε 24χρονος οδηγός ταξί, που συνελήφθη στο Περιστέρι και μετέφερε σακβουαγιάζ με μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, ο 24χρονος φέρεται να ξεφορτώθηκε το σακβουαγιάζ με τα ναρκωτικά, που είχε στο πορτ μπαγκάζ του ταξί του, όταν αντιλήφθηκε ότι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ θα τον σταματούσαν για έλεγχο. Το σάκο με τα ναρκωτικά παρέλαβε ένας 26χρονος –ο οποίος εξακολουθεί να καταζητείται- τα οποία εγκατέλειψε στη συνέχεια και τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρονο οδηγό του ταξί και κατάσχεσαν το σακβουαγιάζ, το οποίο όπως διαπιστώθηκε περιείχε 38 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 19.895 γραμμ.

Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν δύο Ελληνες, ηλικίας 27 και 32 ετών, συνεργοί των ανωτέρω στη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή : thetoc.gr


Ινδία: Κρατούσαν όμηρο και βίαζαν τουρίστρια από την Ιαπωνία


Συνελήφθησαν δύο αδελφοί που ήταν ξεναγοί

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε δύο αδελφούς με την κατηγορία ότι βίασαν επανειλημμένα 22χρονη Γιαπωνέζα τουρίστρια, την οποία κρατούσαν επί τρεις εβδομάδες κοντά στην Μποντ Γκάγια, ιερό τόπο του βουδισμού στη βορειοανατολική Ινδία.

Η τουρίστρια κρατήθηκε όμηρος υπό την απειλή περιστρόφου μέσα σε ένα απομονωμένο υπόγειο δωμάτιο κοντά στον τόπο του προσκυνήματος, αποκαλύφθηκε από την προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας.

«Όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε εξαιτίας των επανειλημμένων βιασμών και των άθλιων συνθηκών διαβίωσης, μεταφέρθηκε στις 20 Δεκεμβρίου στην Γκάγια [το τοπικό διοικητικό κέντρο] για να λάβει ιατρική περίθαλψη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπό καθεστώς ανωνυμίας ένας εκ των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την έρευνα.

Κατάφερε τότε να διαφύγει και να φθάσει στο Βαρανάσι, όπου προσέγγισε Ιάπωνες τουρίστες οι οποίοι την βοήθησαν να έρθει σε επαφή με το προξενείο της Ιαπωνίας στη γειτονική Καλκούτα, πρόσθεσε.

Ο Σατζίντ Χαν, 32 ετών, και ο 25χρονος αδελφός του Τζαουάντ Χαν, αμφότεροι ξεναγοί τουριστών, συνελήφθησαν την Παρασκευή, διευκρίνισε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας Αλόκ Κουμάρ Σινγκ.

«Συλλάβαμε τους δύο άνδρες για κατακράτηση και βιασμό της Ιαπωνέζας φοιτήτριας» εξήγησε τηλεφωνικά από την Μποντ Γκάγια.

Το συγκρότημα της Μποντ Γκάγια, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ νότια της Πάτνα, της πρωτεύουσας του κρατιδίου Μπιχάρ, φιλοξενεί έναν από τους αρχαιότερους ακόμη άθικτους βουδιστικούς ναούς στην Ινδία και προσελκύει επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο.

Η νεαρή Ιαπωνέζα φοιτήτρια είχε φθάσει στην Γκάγια από την Καλκούτα, όπου το Νοέμβριο είχε καταλύσει σε ξενοδοχείο.

Οι προσπάθειες της Ινδίας να εξαλείψει τη βία εναντίον των γυναικών στην επικράτειά της αποτελούν αντικείμενο στενής διεθνούς παρακολούθησης αφότου ένα νεαρό κορίτσι έχασε τη ζωή του έπειτα από έναν ομαδικό βιασμό το Νοέμβριο του 2012 στο Νέο Δελχί, προκαλώντας αγανάκτηση σε παγκόσμια κλίμακα.

Από τότε έχουν αναφερθεί πολλές επιθέσεις εναντίον ξένων γυναικών και οι αναφορές αυτές έχουν επιφέρει μείωση του τουρισμού στη χώρα.


Πηγή : tovima.gr


Στις 11 Ιανουαρίου η ευθανασία του συρροή βιαστή Φαν Ντερ Μπλίκεν


Ένας κατά συρροή βιαστής στο Βέλγιο, ο οποίος επί σειρά ετών ζητούσε να υποβληθεί σε ευθανασία καθώς, όπως υποστήριζε, υπέφερε ψυχικά, θα θανατωθεί τελικά στις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας De Morgen, ο 52χρονος Φρανκ Φαν Ντερ Μπλίκεν, ο οποίος έχει εκτίσει ήδη ποινή 30 ετών σε βελγική φυλακή έχοντας καταδικαστεί για πολλούς βιασμούς (σε μία περίπτωση και ανθρωποκτονία) θα υποβληθεί σε ευθανασία σε φυλακή της βορειοδυτικής πόλης Μπριζ.

«Θα πραγματοποιηθεί τελικά ευθανασία», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην φλαμανδική εφημερίδα. «Έφτασε η ώρα», προσέθεσε, αναφερόμενη στην 11η Ιανουαρίου.

Ο Φαν Ντερ Μπλίκεν, ζητούσε επί χρόνια από το κράτος να τον βοηθήσει να τερματίσει τη ζωή του γι αυτό το οποίο ο δικηγόρος του Γιος Βάντερ Φέλπεν χαρακτήριζε «ανυπόφορο ψυχικό άλγος». Τον Σεπτέμβριο τελικά έγινε δεκτό το αίτημά του.

Το Βέλγιο νομιμοποίησε την ευθανασία το 2002 – η δεύτερη χώρα στον κόσμο που το πράττει μετά την Ολλανδία – και 1.807 άνθρωποι επέλεξαν το 2013 να πεθάνουν με αυτό τον τρόπο.

Οι αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η χώρα για την πραγματοποίηση ευθανασίας για ανθρωπιστικούς λόγους απαιτούν οι ασθενείς να έχουν συναίσθηση και να έχουν υποβάλει ένα «εκούσιο, επανειλημμένο και κατόπιν σκέψεως» αίτημα να πεθάνουν.

Ο Φαν Ντερ Μπλίκεν, θεωρώντας τον εαυτό του απειλή για την κοινωνία, είχε αρνηθεί να εξεταστεί για πρόωρη αποφυλάκιση, αλλά θεωρούσε τις συνθήκες κράτησής του απάνθρωπες, σύμφωνα με συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στα βεγλικά μέσα ενημέρωσης.


Πηγή: skai.gr