Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ποιες ήταν οι ακριβότερες συλλεκτικές Ferrari το 2014;



Η ιταλική εταιρία ανακοίνωσε πως εννέα από τα δέκα ακριβότερα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν σε δημοπρασίες το 2014 ήταν Ferrari!

Κατά καιρούς, κλασικά αυτοκίνητα με μεγάλη συλλεκτική αξία πωλούνται σε μεγάλες δημοπρασίες που διεξάγονται σε διάφορα σημεία του κόσμου.



Ανάλογα με το …μέγεθος έχει το πορτοφόλι και την συλλεκτική μανία του υποψήφιου αγοραστή, το σφυρί πολλές φορές αργεί να πέσει. Και όταν αυτό γίνει, ηχεί σε εξωφρενικά υψηλές τιμές πώλησης.

Πόσo μάλλον στην περίπτωση μίας Ferrari 250 GTO του 1962, η οποία στις αρχές 2014 έπιασε το ρεκόρ των 38,1 εκατομμυρίων δολαρίων, σε δημοπρασία που έγινε από τον οίκο Bonhams στην Καλιφόρνια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την λίστα με τις ακριβότερες συλλεκτικές Ferrari που πωλήθηκαν εντός 2014:

Ferrari 250 GTΟ (1962): $38,1 εκ.
Ferrari 275 GTB/C Speciale (1964): $26,4 εκ.
Ferrari 375-Plus Spider Competizione (1954): $18,4 εκ.
Ferrari 250 GT SWB California Spider (1961): $15,18 εκ.
Ferrari 250 LM (1964): $11,55 εκ.
Ferrari GTB/4 (1967): $10,175 εκ.
Ferrari 250 GT LWB California Spyder (1958): $8,8 εκ.
Ferrari 275 GTB/C (1966): $7,86 εκ.
Ferrari 250 Mille Miglia Berlinetta (1953): $7,86 εκ.


Πηγή : protothema.gr



Επιμένει ο Τόλιος: Επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ η στάση πληρωμών


Με δήλωσή του στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον σταθμό Παραπολιτικά 90.1 fm, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Αθήνας, Γιάννης Τόλιος, επιμένει ότι η επίσημη θέση του κόμματος είναι η στάση πληρρωμών τόκων προκειμένου να διαμορφωθεί δυνατότητα πιο ομαλής αποπληρωμής του χρέους.

Ο οικονομολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η στάση πληρωμών δεν είναι δική του θέση αλλά περιλαμβάνεται στην προεκλογική και ευρωεκλογική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ.

"Στην προεκλογική μας ευρωεκλογική διακήρυξη τονίζεται ότι η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα, αφού πρώτα εξασφαλιστεί μια μικρή περίοδος διακοπής αποπληρωμής των τόκων και χρεολυσίων. Για την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν στην περίπτωση εκβιασμού όλα τα όπλα. Η διακοπή πληρωμών, η καταγγελία για πρόκληση ζημιάς σε βάρος της χώρας μας με στόχο τη διάσωση του ευρώ και τόσα άλλα", είπε ο κύριος Τόλιος, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για θέσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει και στις ευρωεκλογές.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης ότι οι δηλώσεις του παραποιούνται εσκεμμένα, και ότι έχει τονίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, παρά μόνο αν υπάρξουν εκβιασμοί από τους δανειστές και ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα βγάλει έντοκα γραμμάτια τα οποία θα πληρώσουν οι Έλληνες καταθέτες "όχι υποχρεωτικά".


Πηγή : pathfinder.gr


Κον Μπεντίτ: Ο Τσίπρας υπόσχεται πολλά αλλά τα ταμεία είναι άδεια



Καλεί τους Ευρωπαίους να καταλάβουν ότι πρέπει να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος για να μπορέσει να υπάρξει πρόοδος.

«Θα πρέπει να είμαστε λογικοί. Είναι σαφές ότι εάν έλθει στην εξουσία ο Τσίπρας δεν θα θελήσει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα σαν αυτό του Μελανσόν (γαλλικό Αριστερό Μέτωπο, που υποστηρίζει την έξοδο από το ευρώ) ή άλλων παρόμοιων. Για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν μπορεί να το κάνει» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Europe1», ο πρώην επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ.

Ο κίνδυνος, σύμφωνα με τον Κον Μπεντίτ, «βρίσκεται στο ότι (ο κ. Τσίπρας) υπόσχεται πολλά πράγματα, όπως αύξηση των συντάξεων, αύξηση του ελάχιστου μισθού κλπ για τα οποία χρειάζεται χρήματα. Τα ταμεία, όμως, είναι άδεια, επομένως θα πρέπει να δανεισθεί, άρα να έλθει σε έναν συμβιβασμό με την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη να έλθει σε έναν συμβιβασμό με την Ελλάδα».

Ο πρώην επικεφαλής των Πράσινων στην Ευρωβουλή καλείτους Ευρωπαίους να καταλάβουν ότι πρέπει να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος για να μπορέσει να υπάρξει πρόοδος».

CNN: Είναι δύσκολο ο Τσίπρας να τηρήσει τις υποσχέσεις του

«Ο Τσίπρας θέλει να τερματίσει το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί κυρίως με την επιμονή της Γερμανίας, να ανατρέψει τις περικοπές του κατώτατου μισθού και να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Ελλάδας. Αν και ο Τσίπρας έχει αμβλύνει τη ρητορική του και λέει ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, είναι δύσκολο να δει κανείς με ποιον τρόπο θα ήταν δυνατόν, εάν επικρατήσει, να τηρήσει τις υποσχέσεις του» τονίζει το CNN.

Το αμερικανικό κανάλι εκτιμά ότι «η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν το πρώτο μεγάλο πλήγμα για το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ευρύτερα».

Ντράγκι: Δεν υπάρχει σχέδιο Β΄ για την ευρωζώνη και την Ελλάδα

Αποκλείει ο Μάριο Ντράγκι το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης. «Αυτό δεν θα συμβεί. Για αυτό δεν υπάρχει και Σχέδιο Β», τονίζει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ζητά, πάντως, περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, ιδιαίτερα πιο ευέλικτες αγορές εργασίας, λιγότερη γραφειοκρατία και χαμηλότερους φόρους.

Οι Έλληνες ψηφοφόροι να αποφασίσουν για την μελλοντική σύνθεση του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης, περιορίζεται να απαντήσει ο Μάριο Ντράγκι, στο ερώτημα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt» σχετικώς με το τι θα συνιστούσε στα ελληνικά κόμματα ενόψει των εκλογών.

Την ίδια ώρα στη Γερμανία, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίχαελ Φουκς προειδοποιεί τον κ. Ντράγκι να μην διοχετεύσει χρήματα προς την Ελλάδα μέσω της αγοράς ομολόγων.


Πηγή : antenna.gr


Χαρδούβελης: Χάνουμε την αξιοπιστία μας αν δεν υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις


Στην ανάγκη διαφύλαξης της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας και τήρησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των επικείμενων εκλογών αναφέρθηκε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, για την πανηγυρική έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του 2015, με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο κ. Χαρδούβελης ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να επιδειχθεί συνέπεια έναντι των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα, ώστε να μην χαθεί η αξιοπιστία της Ελλάδος και να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

«Η αξιοπιστία είναι σημαντικό κομμάτι. Την είχαμε χάσει, προσπαθούμε να την χτίσουμε σταδιακά και δεν πρέπει να την ξαναχάσουμε. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που διαφοροποιεί τη δική μας φωνή από άλλες φωνές που ισχυρίζονται διάφορα χωρίς λογική», τόνισε.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Οικονομικών στο ρόλο της ΕΚΤ στην διασφάλιση της ρευστότητας του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, επαναλαμβάνοντας πως οι ελληνικές τράπεζες αντλούν  45 δισ. ευρώ για να καλύψουν το κενό ρευστότητάς τους (κενό μεταξύ καταθέσεων και χορηγήσεων).

Αναφερόμενος στα μεγέθη του προϋπολογισμού αναγνώρισε πως υπάρχουν μικρές αποκλίσεις, ωστόσο προσέθεσε πως η αγορά είχε προβλέψει την αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή την περίοδο και προέβλεψε ότι σε περίπου τρεις εβδομάδες αυτή η αβεβαιότητα θα τερματιστεί.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δημοσιονομική εξυγίανση και μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν.

Ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε στον χρηματιστηριακό θεσμό και στην σημασία του για την ελληνική οικονομία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίλυση του ζητήματος του επαγγελματία επενδυτή που δημιουργούσε αβεβαιότητες στην αγορά και εστίασε στην ανάγκη περαιτέρω ανεξαρτητοποίησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κάτι που ευχήθηκε να κάνει πράξη η επόμενη κυβέρνηση.

Για τη πορεία του χρηματιστηριακού δείκτη το 2015 προέβλεψε πως θα «θα δούμε ξεπέταγμα και μεγάλα κέρδη», συνδέοντας την πρόβλεψη αυτή με την υποχώρηση της πολιτικής αβεβαιότητας.

Στην εκδήλωση τις ευχές τους για το νέο έτος έδωσαν οι Ι.Γεωργάνας, πρόεδρος της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γιώργος Ζανιάς, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, κ.α..

Ο κ. Γεωργάνας εστίασε στη δέσμευση των πολιτικών κομμάτων για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, λέγοντας πως μετά τις εκλογές η αβεβαιότητα θα εκτονωθεί και το κόστος που έχει σήμερα η προεκλογική διαδικασία στην οικονομία θα υποχωρήσει, εφόσον η χώρα παραμείνει στην ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γ.Ζανιάς εξέφρασε την ευχή να συνεχιστεί η πορεία της ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, αναγνωρίζοντας πως οι πολιτικές εξελίξεις έχουν «φρενάρει» την τραπεζική χρηματοδότηση.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ προειδοποίησε από την πλευρά του πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας και επικέντρωσε στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της χώρας.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος υπογράμμισε πως θα πρέπει να αποφευχθεί η πόλωση , ώστε να μην χαθούν τα κεκτημένα των προηγουμένων ετών.

Κλείνοντας τις τοποθετήσεις ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης μίλησε για την μεγάλη επιτυχία της τεχνολογικής μετάβασης των υποδομών της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ βάσει των επιταγών του ευρωπαϊκού κανονισμού EMIR ( European Market Infrastructure Regulation ).

Ο ίδιος υπογράμμισε πως μέσα στο 2014 ενοποιήθηκε η αγορά άξιων και παραγώγων του ΧΑ, η εταιρεία εκκαθάρισης συναλλαγών της ΕΧΑΕ πιστοποιήθηκε από την ΕΕ ως ένας από τους πιο άρτιους οίκους εκκαθάρισης στην ΕΕ, ενώ ολοκληρώθηκε και η σύνδεση της ρουμανικής αγοράς παραγωγών στα συστήματα της ΕΧΑΕ κάτι που κατέδειξε την επιτυχημένη στρατηγική της εταιρείας στην κατεύθυνση της πανευρωπαϊκής ενοποίησης των κεφαλαιαγορών.

Το φλουρί της πίττας του Χρηματιστηρίου έπεσε στον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα.

Θ.Κ.




Newsroom ΔΟΛ


«Παγώνουν» οι προσλήψεις στο δημόσιο μέχρι να ορκιστεί νέα κυβέρνηση



Η παραπάνω απαγόρευση αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις, αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές πράξεις.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- η έκδοση πράξεων που αφορούν τον διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού στο Δημόσιο κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Όπως επισημαίνεται από το ΑΣΕΠ, η παραπάνω απαγόρευση αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις, αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές αποφάσεις, που είναι κατά νόμο αναγκαίες για την τελική  πρόσληψη.

Οι διακασίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ή ενστάσεων που είχαν ξεκινήσει πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται και θα συνεχιστούν αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής.

Πηγή: skai.gr


Ινδία: Αυξήθηκαν πάνω από 30% οι βιασμοί το 2014


Καταγγέλθηκαν πάνω από 2.000 περιστατικά στην αστυνομία

Θλιβερό ρεκόρ στην Ινδία το 2014: σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, οι βιασμοί στη χώρα σημείωσαν αύξηση κατά ένα τρίτο μέσα στη χρονιά.

Η Ινδία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά βιασμών στον κόσμο.

Η αστυνομία του Νέου Δελχί κατέγραψε 2.069 υποθέσεις βιασμού στην πόλη από τον Ιανουάριο του 2014 ως τις 15 Δεκεμβρίου, έναντι 1.571 την προηγούμενη χρονιά, αύξηση κατά 31,6%, δήλωσε ο διοικητής της Μπιμ Σεν Μπάσι στη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

Και να σημειωθεί πως είναι πάρα πολλές οι γυναίκες που δεν καταγγέλλουν τους βιασμούς τους φοβούμενες την οικογένεια τους και την κοινωνική κατακραυγή.

Το Νέο Δελχί αποκαλείται "η πρωτεύουσα των βιασμών" μετά τον ομαδικό βιασμό μιας φοιτήτριας σε ένα λεωφορείο τον Δεκέμβριο του 2012, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών στη χώρα και οδήγησε τις αρχές να σκληρύνουν τους νόμους που αφορούν τη σεξουαλική βία.

Η δημοσιοποίηση των στατιστικών αυτών στοιχείων συμπίπτει με την απόφαση της ινδικής δικαιοσύνης να παραταθεί κατά τρεις ημέρες η κράτηση ενός οδηγού ταξί της υπηρεσίας Uber, ο οποίος φέρεται να βίασε μια γυναίκα στο αυτοκίνητό του στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, η αύξηση του ποσοστού των βιασμών δεν σημαίνει ότι το Νέο Δελχί είναι πιο επικίνδυνο για τις γυναίκες από άλλες ινδικές πόλεις, αλλά μάλλον ότι τα θύματα καταγγέλλουν πιο εύκολα τις επιθέσεις που δέχονται.

"Καταγράφηκαν περισσότερα περιστατικά διότι οι γυναίκες μάς εμπιστεύονται περισσότερο", σχολίασε ο Μπάσι, παρόλο που παραδέχθηκε ότι πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

"Μένει να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας και της αστυνομίας, ώστε τα εγκλήματα (κατά των γυναικών) να καταγγέλλονται και να καταγράφονται", πρόσθεσε.

Ο Μπάσι επεσήμανε επίσης ότι στα γραφεία υποδοχής κακοποιημένων γυναικών, που έχουν δημιουργηθεί στα αστυνομικά τμήματα, καταγράφηκαν περισσότερες από 36.000 καταγγελίες για άλλα αδικήματα.


Πηγή : news.gr



Φρίκη: 23χρονος αποκεφάλισε τη μητέρα του με τσεκούρι


Ένας 23χρονος άνδρας στη Φλόριντα αποκεφάλισε τη μητέρα του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο άνδρας συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Φλόριντα, ο Κρίστιαν Γκόμες σκότωσε τη μητέρα του με τσεκούρι.

Το πτώμα της Μαρία Σουάρες-Κασάνιε βρέθηκε έξω από το σπίτι της οικογένειας στο Όλντσμαρ.

Ο 23χρονος έχει διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια. Ομολόγησε τον φόνο της μητέρας του, λέγοντας ότι τον σχεδίαζε εδώ και δύο ημέρες.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Κρίστιαν Γκόμες κάλεσε την αστυνομία.

Ο σερίφης Μπομπ Γκουαλτιέρι είπε ότι ο 23χρονος είχε αναστατωθεί επειδή η μητέρα του τού ζητούσε να μετακινήσει μερικά κιβώτια και επειδή έδειχνε μεγαλύτερη προσοχή στον αδελφό του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το έγκλημα είναι ένα από τα χειρότερα που έχει δει το τμήμα.


Πηγή: in.gr


55χρονος άνδρας σκότωσε την αδερφή του, το σύζυγό της και το 12χρονο γιο τους


Ένα αποτρόπαιο έγκλημα αντίκρισαν οι αστυνομικές αρχές στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, με τον δράστη του τριπλού φονικού να επιχειρεί να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το μπαλκόνι στο κενό.

Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όταν άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε ένα ανδρόγυνο, μαζί με το δωδεκάχρονο παιδί τους. Ο 55χρονος είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο αδερφός της άτυχης γυναίκας που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με όλη την οικογένειά της. Λέγεται πως ο δράστης  είναι άνεργος οδηγός ταξί, που ήρθε σε διαφωνία με την αδερφή και τον άνδρα της, ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ και τους επιτέθηκε κρατώντας ένα μαχαίρι και ένα όπλο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές, ο άνδρας - που φέρεται να είναι συγγενής της οικογένειας - εισέβαλε στη μεζονέτα που έμεναν οι άτυχοι νεκροί κρατώντας όπλο και μαχαίρι και τους σκότωσε, κατά πάσα πιθανότητα πυροβολώντας διαδοχικά και τους τρεις από κοντινή απόσταση.

Στη συνέχεια βγήκε στο μπαλκόνι και πήδηξε στο κενό, θέλοντας έτσι να δώσει τέλος στη ζωή του. Ο δράστης τελικά τραυματίστηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος

Αυτή τη στιγμή αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή, όπου εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία, ενώ διερευνώνται τα αίτια.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης είχε περάσει το περασμένο βράδυ στο σπίτι των θυμάτων για φαγητό, ενώ οι γείτονες κάνουν λόγο για έγκλημα με κίνητρο οικονομικές διαφορές.

Πηγή : news247.gr


Γ. Παπανδρέου: Αύριο η αφετηρία ενός νέου Κινήματος


Στο Μουσείο Μπενάκη, το Σάββατο στις 17.30,  ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ανακοινώσει την ονομασία και το σύμβολο του κόμματος, καθώς επίσης και να δώσει πληροφορίες για τα στελέχη του. Επίσης, αναμένεται να προηγηθούν και οι ανάλογες νομικές ενέργειες.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν. Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Αύριο, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη - Πειραιώς 138, δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα. Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα "Ελληνικό Σχέδιο" και Θεσμούς που λειτουργούν - με τον πολίτη συμμέτοχο.

Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.

Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιάς Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.

Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο - που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού  και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της – όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.

Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής. Από αύριο, 3 του Γενάρη, πάμε».

Μ. Χρυσοχοΐδης: Θα είμαι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Την απόφασή του να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών στις επερχόμενες εκλογές ξεκάθάρισε, πάντως, με δήλωσή του, ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «στην παρούσα φάση η κεντροαριστερά είναι κατακερματισμένη και παρά το ότι η ευθύνη έναντι του τόπου θα επέβαλε να έχει επικρατήσει στο εσωτερικό της μια λογική συνεννόησης ώστε να δώσει την επικείμενη κρίσιμη εκλογική μάχη ενωμένη και με αξιώσεις καταγραφής της ως το ισχυρότερο μπλοκ προοδευτικής διακυβέρνησης, εντούτοις δεν συνέβη αυτό».

«Έχω μιλήσει έγκαιρα για τις αναγκαίες κινήσεις συνεννόησης και στο πεδίο της παράταξης και στο εθνικό πεδίο. Θα εξακολουθήσω να το κάνω γιατί πιστεύω βαθειά ότι αυτό είναι το ελάχιστο χρέος μου έναντι του τόπου, αλλά και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που με έχουν τιμήσει κατ' επανάληψη με την ψήφο τους. Με αυτό το πνεύμα θα δώσω τη μάχη κι' αυτή τη φορά στη Β΄ Αθήνας μέσα από το κόμμα μου το ΠΑΣΟΚ αγωνιζόμενος για την πρόοδο του τόπου και για την προοπτική μιας μεγάλης, ισχυρής και ενωμένης κεντροαριστεράς», προσθέτει.


Πηγή : Καθημερινή


«Σαρκοφάγος εξωγήινων» εντοπίστηκε στον Άρη



Σαύρες, σκίουροι, ακόμα και το κεφάλι του Μπαράκ Ομπάμα έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στις εικόνες του ρομπότ Curiosity στον Άρη. Η συλλογή των περίεργων εμπλουτίζεται τώρα με μια ορθογώνια κατασκευή που δεν μπορεί παρά να είναι σαρκοφάγος «γκρίζων εξωγήινων».

Το «φέρετρο» εντοπίστηκε από τον Ουίλ Φάραρ, κυνηγό UFO στον ευφάνταστο δικτυακό τόπο WhatsUpInTheSky37.

«Αυτό το μικρό κουτί σίγουρα μοιάζει με τσιμεντένια επένδυση ενός σύγχρονου φέρετρου» ανακοίνωσε ο Φάραρ.

Και τα σχόλια δεν άργησαν να έρθουν: «Δείχνει να έχει 3,2 πόδια [ένα μέτρο] μήκος και 1,5 πόδι [40 εκατοστά] πλάτος και ύψος» έγραψε στο  UFO Sightings Daily ο «ερευνητής» Σκοτ Ουάρινγκ.

«Πολλά είδη εξωγήινων είναι κοντά, συμπεριλαμβανομένου ενός γκρίζου» επισήμανε.

Στην ορολογία των κυνηγών εξωγήινων, οι «γκρίζοι» είναι αυτοί με το στρογγυλό κεφάλι και τα μεγάλα μάτια, όπως για παράδειγμα οι εξωγήινοι που φέρονται να βρέθηκαν στο Ρόσγουελ των ΗΠΑ.


Φαίνεται όμως ότι εκτός από φέρετρα οι «γκρίζοι» σκόρπισαν και άλλα αντικείμενα στον Κόκκινο Πλανήτη. Παλαιότερα είχαν εντοπιστεί σκίουροι και σαύρες, ενώ η παραπάνω εικόνα δεν μπορεί παρά να δείχνει το πρόσωπο του Ομπάμα.

Newsroom ΔΟΛ




Αερογέφυρα ζωής για επτά ασθενείς μέσα στις γιορτές



Συγκεκριμένα, σήμερα το βράδυ, αεροσκάφος C-130 μετέφερε από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο μία 34χρονη έγκυο, μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ

Στην αεροδιακομιδή επτά ατόμων, κυρίως παιδιών, που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης προχώρησαν πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, μετά από σχετικά αιτήματα του ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Συγκεκριμένα, εχθές το βράδυ, αεροσκάφος C-130 μετέφερε από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο μία 34χρονη έγκυο, μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 19:25 στην126 Σμηναρχία απ' όπου η 34χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Χθες το μεσημέρι αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από τη Χίο στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας ένα αγοράκι δύο ετών με βρογχοπνευμονία.

Το μεσημέρι της Τρίτης άλλο αεροσκάφος C-130 μετέφερε από την Κω στην Ελευσίνα ένα κοριτσάκι μόλις δύο ωρών σε θερμοκοιτίδα με δύσπνοια και υπογλυκαιμία.

Τη Δευτέρα το βράδυ αεροσκάφος C-130 μετέφερε από τη Χίο στην Ελευσίνα κοριτσάκι τριών μηνών με πνευμονία.

Το περασμένο Σάββατο 27 Δεκεμβρίου ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από την Κω στη Ρόδο κοριτσάκι τριών μηνών με βρογχιολίτιδα.

Το βράδυ αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από την Κέρκυρα στην Ελευσίνα αγοράκι 19 μηνών με μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

Τέλος, τα Χριστούγεννα αεροσκάφος C-130 μετέφερε από τη Λέσβο στην Ελευσίνα αγοράκι 12 ημερών με πυρετό.


Πηγή : protothema.gr


Δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους 100.000 18αρηδες


Εκτός εκλογικών καταλόγων φαίνεται πως θα μείνουν για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου περί τα 100.000 άτομα ηλικίας 18 ετών ενώ προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν και με τους ετεροδημότες καθώς υπολογίζεται πως αρκετές χιλιάδες εξ αυτών δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους αφού θα έπρεπε να είχαν καταθέσει τη σχετική δήλωση έως 31 Οκτωβρίου 2014.

Σε ό,τι αφορά τους 18άρηδες, δηλαδή όσους έχουν γεννηθεί το 1997, αν και πληρούν την απαραίτητη ηλικιακή προϋπόθεση για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, φαίνεται πως δεν θα μπορέσουν να ρίξουν στην κάλπη την «παρθενική» τους ψήφο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους. Βέβαια θα μπορούσαν, έχοντας συμπληρώσει τα 18 έτη να εγγράφονται αυτόματα χωρίς αίτηση τους στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς τα στοιχεία γέννησης υπάρχουν πλέον ψηφιοποιημένα στο Εθνικό Δημοτολόγιο. Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για να συμβεί αυτό απαιτείται σχετική απόφαση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης σχετικά με τους ετεροδημότες, οι εκλογικοί κατάλογοι ενημερώνονται κάθε δύο μήνες, οπότε τυπικά όσοι θέλουν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση έως και...την περασμένη Τετάρτη. Όμως, το χρονικό διάστημα έως τις 25 Ιανουαρίου είναι πολύ μικρό για να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις και να ολοκληρωθούν οι επικαιροποιημένοι εκλογικοί κατάλογοι.

Ανεπίσημες πληροφορίες από το υπ. Εσωτερικών, τις οποίες και επικαλείται το συγκεκριμένο δημοσίευμα της Καθημερινής ανέφεραν πως όσοι το επιθυμούν μπορούν να καταθέτουν αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους τις επόμενες ημέρες ώστε να ενταχθούν στους νέους εκλογικούς καταλόγους τον Μάρτιο σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται πως στους ισχύοντες εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 110.000 ετεροδημότες, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα κατανεμηθούν σε περίπου 500 εκλογικά τμήματα.

Βέβαια εάν υπάρξει τελικά αδυναμία ένταξης νέων ετεροδημοτών στους εκλογικούς καταλόγους για την εκλογική αναμέτρηση του Ιανουαρίου ενδέχεται να αυξηθεί το ποσοστό της αποχής λόγω αδυναμίας μετακίνησης.


Πηγή : huffingtonpost.gr


Μετά την "πόρτα" σε Κουβέλη από τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα συζητούν μπλόκο και στους «πασοκογενείς»



Ποιοι θα συμπεριληφθούν τελικά στα ψηφοδέλτια - Ποιες είναι οι τάσεις στο κόμμα σχετικά με τις συνεργασίες - Τι θα συζητηθεί στην κεντρική πολιτική επιτροπή

Σε κλίμα προβληματισμού για την τροπή που μπορεί να πάρει η στρατηγική των συμμαχιών συνεδριάζει η κεντρική πολιτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που καλείται να αποφασίσει ποιους θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια και ποιους όχι από τις «συμμαχικές δυνάμεις».

Το ναυάγιο της συνεργασίας με τον Φώτη Κουβέλη ικανοποίησε μεγάλο μέρος της εσωκομματικής κοινής γνώμης και των οργανώσεων, που δεν ήθελαν την εκλογική σύμπλευση με τη ΔΗΜΑΡ, ωστόσο δεν έσπειρε και κύματα ενθουσιασμού στην ηγετική ομάδα, η οποία μιλά διαρκώς για ένα ευρύ, πλειοψηφικό μέτωπο, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να αποτυπώνεται και σε συγκεκριμένες προεκλογικές κινήσεις κάτι τέτοιο.

Γι’ αυτό και η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής είναι σημαντική: Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια τουλάχιστον οι τέσσερις βουλευτές, που προέρχονται από την σοσιαλδημοκρατία και στήριξαν την αντιπολιτευτική του στρατηγική με την καταψήφιση Προέδρου Δημοκρατίας: Η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Θόδωρος Παραστατίδης. Στην τελευταία όμως συνεδρίαση της πολιτική γραμματείας η πλειοψηφία του οργάνου και όχι μόνο η αριστερή πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ήγειρε ζωηρές διαφωνίες και για τους τέσσερις! Κυρίως γιατί οι δύο πρώτοι ήταν υπουργοί σε μνημονιακές κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ οι άλλοι δύο επικρίνονται για τη στάση που τήρησαν σχετικά με το θέμα χρηματισμού ανεξάρτητων βουλευτών, κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη κριτική του Μανώλη Γλέζου εναντίον τους.

Άγνωστο είναι εάν τελικά η ηγεσία θα επιχειρήσει να εντάξει στα ψηφοδέλτια τις Ραχήλ Μακρή και Χρυσούλα Γιαταγάνα, που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και συμπορεύτηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετά μέτωπα τους τελευταίους μήνες.

Πρόγραμμα

Το σαββατοκύριακο θα συνέλθει και το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διαμορφωθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα, στη βάση των εξαγγελιών της ΔΕΘ. Αυτό το πρόγραμμα θα είναι και η βάση των προεκλογικών και μετεκλογικών συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή : protothema.gr



Δείτε γιατί αυξάνονται έως 120 ευρώ οι μισθοί - Πίνακες και παραδείγματα


Aυξήσεις από 3,25 μέχρι και 120 ευρώ στις μηνιαίες αποδοχές τους θα έχουν από την 1η Ιανουαρίου 2015 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν μεικτά πάνω απο 857 ευρώ τον μήνα μετά το «κούρεμα» κατά 30% της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Τα οφέλη θα φανούν με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας του Ιανουαρίου.
Για τους υπόλοιπους φορολογουμένους (ελεύθεροι επαγγελματίες, εκμισθωτές ακινήτων, καταθέτες κ.ά.) οι ελαφρύνσεις θα γίνουν αισθητές από το 2016, όταν θα διαμορφωθεί ο τελικός υπολογισμός της Εφορίας για τα εισοδήματα του 2015.
Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ ή 857 ευρώ τον μήνα η αύξηση των αποδοχών τους θα προέλθει από τις μειώσεις στις μηνιαίες προκαταβολές ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω των παρακρατήσεων από τα λογιστήρια των εταιρειών ή απο το Δημόσιο.


Παράδειγμα

Για παράδειγμα, μισθωτός του ιδιωτικού τομέα που σήμερα έχει ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ θα έχει μείωση της εισφοράς 3,25 ευρώ τον μήνα, μισθωτός με ετήσιο εισόδημα ύψους 20.000 ευρώ το 2014 πλήρωνε ετησίως 200 ευρώ εισφορά αλληλεγγύης ή διαφορετικά 14,28 ευρώ τον μήνα (200/14).


Με τη μείωση κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης φέτος το ποσό θα μειωθεί στα 140 ευρώ ετησίως ή στα 10 ευρώ μηνιαίως (140/14). Ενας άλλος φορολογούμενος με εισοδήματα 45.000 ευρώ ετησίως πλήρωνε πέρυσι 900 ευρώ εισφορά αλληλεγγύης, και από φέτος θα πληρώνει 630 ευρώ, δηλαδή θα έχει μείωση 19,28 ευρώ τον μήνα, για εισόδημα 50.000 ευρώ η μείωση διαμορφώνεται στα 25 ευρώ, για εισόδημα 100.000 ευρώ είναι 75 ευρώ τον μήνα και για πάνω απο 100.000 ευρώ το ποσό ξεκινά από 120 ευρώ.

Τα «κέρδη» που θα έχουν οι φορολογούμενοι σε ετήσια βάση ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος μετά τη μείωση κατα 30% της εισφοράς αλληλεγγύης απο 1-1-2015 διαμορφώνονται ως εξής:

• Από 39 έως 60 ευρώ, για όσους εμφανίζουν εισοδήματα από 13.000 έως και 20.000 ευρώ.

• Από 138 έως και 300 ευρώ για όσους εμφανίζουν εισοδήματα πάνω από 20.000 και μέχρι 50.000 ευρώ.

• Από 495 έως και 900 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 50.000 και μέχρι 100.000 ευρώ.

• Από 1.440 ευρώ και πάνω για όσους έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζεται πλέον με νέους συντελεστές ως εξής:

• Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 0,7% (από 1%) επί ολόκληρου του ποσού.

• Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ με συντελεστή 1,4% (από 2%) επί ολόκληρου του ποσού.

• Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ, με συντελεστή 2,10% (από 3%) επί ολόκληρου του ποσού.

• Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά θα υπολογίζεται με συντελεστή 2,8% (από 4%) επί ολόκληρου του ποσού.

ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΡΓΑΝΑ


Πηγή : imerisia.gr


Νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων με περικοπές και αυξήσεις ορίων ηλικίας


Σταδιακά, από σήμερα, πρώτη μέρα του 2015, έως και το τέλος του έτους, μια σειρά νόμων που ήδη έχουν ψηφιστεί, ακόμη και πριν από το 1997, αλλάζουν τα δεδομένα σε εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους, οδηγούν σε μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών, αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οδηγούν σε περικοπές εφάπαξ και μερισμάτων και καθορίζουν δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα.

Αν και το ασφαλιστικό αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο κατά τη σύντομη πλην έντονη προεκλογική περίοδο, μεταξύ των κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας, και παρότι κάθε συζήτηση για νέες παραμετρικές αλλαγές έχει παγώσει, από σήμερα και μέχρι το τέλος του νέου έτους ενεργοποιούνται αλλαγές ήδη θεσμοθετημένες, οι οποίες και εφαρμόζονται σταδιακά, κάθε χρόνο. Κάποιες από αυτές, μάλιστα, θα ολοκληρωθούν μετά το 2040.

Η αρχή γίνεται με τις συντάξεις και δη τις κύριες, καθώς ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού τους, με βάση τον νόμο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη (3863/2010). Τα πρώτα πολλά χρόνια, η σύνταξη θα υπολογίζεται με ένα μεικτό σύστημα. Τα έτη ασφάλισης μέχρι το τέλος του 2010 θα υπολογίζονται με το παλαιό σύστημα, ενώ τα χρόνια μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι τη συνταξιοδότηση, θα υπολογίζονται σύμφωνα με τους εξής συντελεστές αναπλήρωσης: Τα πρώτα 15 έτη, συντελεστής αναπλήρωσης 0,80% για κάθε έτος, από 15 έτη και 1 ημέρα έως 18 έτη συντελεστής 0,86%, από 18 έτη έως 21 έτη συντελεστής 0,92%, από 21 έτη έως 24 έτη, 0,99% για κάθε χρόνο, από 24 έως 27 έτη συντελεστής 1,06%, από 27 έτη έως 30 συντελεστής 1,14%, από 30 έως 33 έτη συντελεστής 1,22%, από 33 έτη έως 36, συντελεστής 1,31%, από 36 έτη έως 39, συντελεστής 1,40% και πάνω από 39 έτη ασφάλισης, με συντελεστή αναπλήρωσης 1,50% για κάθε έτος.

Στο ποσό αυτό θα προστεθεί και το τμήμα της βασικής σύνταξης που έχει οριστεί στα 360 ευρώ για το 2015. Ο νέος τρόπος υπολογισμού ισχύει για όσους ασφαλισμένους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου της νέας χρονιάς. Οσοι «κλείδωσαν» το δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2014, ανεξάρτητα από το εάν θα καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης ή παραμείνουν στην αγορά εργασίας, δεν θα δουν καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξής τους, καθώς αυτή θα υπολογιστεί στο σύνολό της με το παλαιό σύστημα.

Αλλες 5 αλλαγές αφορούν το ύψος των συνταξιοδοτικών παροχών. Από αυτές, ξεχωρίζει η εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε όλα τα επικουρικά Ταμεία, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ενταχθεί στο ΕΤΕΑΜ ή όχι. Για τη νέα χρονιά, εκτιμάται ότι θα υπάρξει και νέα μείωση, κοντά στο 10%, καθώς κάθε φορά που θα προκύπτει έλλειμμα θα πρέπει να μειώνονται οι συντάξεις. Η ρήτρα εφαρμόζεται και στα επικουρικά των αυτοαπασχολούμενων και των ενστόλων που έχουν μείνει εκτός ΕΤΕΑ, τουλάχιστον έως τον Ιούνιο του 2015.

Μειώσεις και μάλιστα σε 3 δόσεις έρχονται για τα εφάπαξ. Οσοι κατέθεσαν αιτήσεις μέχρι και τον Αύγουστο του 2013 και θα λάβουν την παροχή εντός του επόμενου έτους δεν θα υποστούν νέα μείωση. Αντίθετα, όσοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης από το το 2014 και μετά θα δουν το εφάπαξ τους να υπολογίζεται με βάση ένα νέο μαθηματικό τύπο, ο οποίος όμως δεν είναι ακόμη γνωστός. Τα επικρατέστερα σενάρια κάνουν λόγο για μειώσεις έως και 50%. Σύμφωνα με τους επικεφαλής του Ταμείου Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων, το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί από τον Απρίλιο του 2015 και μετά. Στην τρίτη ομάδα βρίσκονται περίπου 4.000 άτομα, που έχουν υποβάλει αίτηση μετά τον Αύγουστο του 2013 έως και το τέλος του ίδιου έτους, με το υπουργείο να εξετάζει την εφαρμογή ενός ενδιάμεσου τρόπου υπολογισμού, ώστε να περιοριστούν οι μειώσεις.

Ο νέος μαθηματικός τύπος θα επεκταθεί από το 2015 και στους φορείς πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα, αλλά και στα μετοχικά ταμεία του Δημοσίου, συμπαρασύροντας στις μειώσεις και τα μερίσματα.

Υπάρχουν, τέλος, και δύο αλλαγές που έχουν θεσμοθετηθεί από το παρελθόν και προβλέπουν περικοπές, χωρίς αυτές να οδηγούν σε μειώσεις, ή οι μειώσεις είναι πολύ περιορισμένες. Για παράδειγμα, η μείωση κατά 4% του ποσού της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ δεν οδηγεί σε μείωση της τελικής παροχής, καθώς η βασική σύνταξη των αγροτών αναπληρώνεται από την κύρια σύνταξη για την οποία έχουν καταβληθεί οι σχετικές εισφορές. Μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα προβλέπεται και στο ποσοστό αναπλήρωσης για τις συντάξεις του Δημοσίου και των ειδικών Ταμείων, σε εφαρμογή του νόμου 3029 του 2002. Στην πράξη, βέβαια, δεν προκύπτει μείωση της σύνταξης, αλλά δίνεται μικρότερη προσαύξηση για κάθε επιπλέον χρόνο εργασίας.

Έντυπη Καθημερινή


Πονοκέφαλος στην ΕΛ.ΑΣ. από εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε σε σπίτι στη Μεταμόρφωση



Προβληματισμό ως προς τις διαστάσεις του έχει προκαλέσει στην Αστυνομία η ανεύρεση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης στο προαύλιο χώρο σπιτιού στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος για άγνωστο λόγο δεν εξερράγη, βρέθηκε το πρωί της Πρωτοχρονιάς από ένοικο σπιτιού.

Επρόκειτο για ένα πλαστικό δοχείο 30 λίτρων το οποίο περιείχε τον μηχανισμό - που αποτελείτο από ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πιθανόν αμμωνιοδυναμίτιδας - τρεις πυροκροτητές, δύο κομμάτια βραδύκαυστο φιτίλι και κομμάτια στουπιού.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην περιοχή διαμένει στενός συγγενής κρατούμενου ο οποίος έχει εμπλακεί σε κακουργηματικές ποινικές υποθέσεις, όπως εκβιασμούς.

Ο μηχανισμός παρελήφθη και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια του εγκληματολογικού προκειμένου να εξεταστεί.


Πηγή : tanea.gr


Welt: Οι Έλληνες "σήκωσαν" 2,5 δισ. ευρώ από τις τράπεζες τον Δεκέμβριο


"Μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν τις πρόωρες εκλογές αυξάνονται οι ανησυχίες πολλών Ελλήνων για μία νέα κορύφωση της οικονομικής κρίσης και της κρίσης χρέους". Αυτό αναφέρει σε πρωτοχρονιάτικο άρθρο της, ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

"Από φόβο απέναντι σε πολιτικές και οικονομικές αναταταραχές, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ, τον Δεκέμβριο πολλοί αποταμιευτές και επιχειρηματίες σήκωσαν περίπου 2,5 δισ. ευρώ από τις τράπεζες", συμπληρώνεται στο ίδιο άρθρο.

Παρακάτω αναφέρεται ότι "ορισμένοι εμπειρογνώμονες συζητούν ξανά συχνά για μία δυνατή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.  Ένα τέτοιο Grexit θα ήταν αυτή τη φορά πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί από τις άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης. Δημοσκοπήσεις δείχνουν μία πολύ σκληρή εκλογική μάχη και ένα  πολύ δύσκολο εκλογικό αποτέλεσμα στο τέλος του Ιανουαρίου. Το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα είναι πολύ πολωμένο".

Η Welt εξάλλου, επισημαίνει πως "η εν εξελίξει μίνι – φυγή κεφαλαίων είναι ασυνήθιστη και εξηγείται μόνο από τα μεγάλες ανησυχίες των πολιτών για τις πρόωρες εκλογές της 25ης Μαΐου,  ανέφερε η συντηρητική αθηναϊκή εφημερίδα Καθημερινή την Τετάρτη. Η τάση ανάληψης των χρημάτων  έχει ήδη, από το Νοέμβριο, ξεκινήσει με την εκροή 200 εκατ. ευρώ. Πάντως δεν παρατηρείται καμία έφοδος στις τράπεζες, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες. Η εξέλιξη δείχνει ανησυχία των πολιτών, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας" καταλήγει το άρθρο της Welt.


Πηγή:capital.gr


Ο Γιώργος αγνοεί τις εκκλήσεις για ενότητα και προχωρά για κόμμα


Την κάθοδό του στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό με δικό του κόμμα, αφήνοντας πίσω το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε πριν από 40 χρόνια ο πατέρας του, κάνει με τον πλέον επίσημο τρόπο σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, αγνοώντας τις εκκλήσεις για ενότητα.

Με μυστικοπάθεια, εναλλακτικά σενάρια και πολλά ερωτηματικά για το πώς, το πότε, το πού και με ποιους, κύλησε η πρώτη μέρα του νέου χρόνου, ενώ σε συνεδρίαση υπό τον Γιώργο Παπανδρέου οι στενοί συνεργάτες του επιχειρούσαν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις τελευταίες κρίσιμες λεπτομέρειες.
Το σίγουρο είναι ότι σήμερα ο νομικός σύμβουλος που έχει στα χέρια του τις 200 και πλέον υπογραφές, κυρίως απλών ανθρώπων και όχι «επωνύμων» θα περάσει την πόρτα του Αρείου Πάγου για να καταθέσει τον «Οδικό Χάρτη» για την επόμενη μέρα του νέου κόμματος.
Ακόμη και στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έσπευδαν χθες να δηλώσουν ότι στηρίζουν το νέο κόμμα, αλλά δεν γνωρίζουν το «ακριβές όνομα, το σύμβολο και την ουσία της διακήρυξης»!
Η αλήθεια είναι ότι η οιονεί διάσπαση του ΠΑΣΟΚ (μέχρι χθες) ήταν το «φρένο» για την ειλικρινή έκφραση και περιγραφή της απόφασης, αν και σχεδόν όλα τα στελέχη που συμμετέχουν στο νέο κόμμα ήταν απολύτως αποφασισμένα να υπογράψουν το οριστικό διαζύγιο με το ΠΑΣΟΚ.

Αύριο η διακήρυξη

Εκπρόσωπος Τύπου στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου θα είναι, όπως φαίνεται, ο Γ. Πεταλωτής. Την επανεκλογή του στη Λάρισα θα διεκδικήσει ξανά ο Φ. Σαχινίδης. Στη Β' Αθήνας θα μετακομίσει από την Αιτωλοακαρνανία ο Θ. Μωραΐτης

Μετά τον Αρειο Πάγο, την κατάθεση του ονόματος για το νέο Κίνημα με σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά και το στίγμα της Αλλαγής, έρχεται η επίσημη παρουσίαση σε εκδήλωση αύριο, όπου εκτός απροόπτου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα διαβάσει τη διακήρυξη της 3ης του Γενάρη και θα «αποκαλύψει» το προφίλ του νέου κόμματος και τα στελέχη που θα πλαισιώσουν τη «νέα αρχή, από το μηδέν».
Εγκυρότατες πληροφορίες λένε ότι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κοντά στο «καθιερωμένο» ρεβεγιόν, ο κ. Παπανδρέου είχε επαφές με ανθρώπους -όχι μόνο από τον πολιτικό χώρο- που θα ήθελε να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του νέου Κινήματος.
Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παπανδρέου θα είναι όπως φαίνεται ο Γιώργος Πεταλωτής, πρώην υπουργός, ο οποίος θα κατέλθει με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Εγινε εκτενής συζήτηση για το πρόσωπο του εκπροσώπου: ο Φίλιππος Σαχινίδης, γνώστης των Οικονομικών, ξεκαθάρισε ότι θα κατέλθει και πάλι στη Λάρισα διεκδικώντας την επανεκλογή του, ενώ ο Θάνος Μωραΐτης θα μετακομίσει από την Αιτωλοκαρνανία στην πολυπληθέστερη περιφέρεια της Β' Αθήνας, όπως και ο Μιχάλης Καρχιμάκης (αποχωρεί από το Λασίθι).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου δεν θεωρεί απίθανη την κοινή κάθοδο με το ιστορικό στέλεχος και πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, ενώ αντιθέτως εκτιμά ότι οι φήμες για τη συμμετοχή του Μ. Χρυσοχοΐδη έχουν ήδη ατονίσει.
Εκδήλωση
Αύριο πάντως στη γενέθλια εκδήλωση του νέου κόμματος δεν αποκλείεται να παραβρεθούν στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς που προσανατολίζονται να συμβάλουν είτε ως υποψήφιοι είτε ως υποστηρικτές στην ενίσχυση του νέου κόμματος.
Για παράδειγμα, η πρώην ευρωβουλευτής, Μαριλένα Κοππά που είναι από τους έμπιστους συνομιλητές του Γιώργου Παπανδρέου λέγεται ότι στηρίζει το εγχείρημα, όπως οι περιφερειάρχες, Απόστολος Κατσιφάρας και Σταύρος Αρναουτάκης. Στην Α' Αθήνας ακούγεται ότι θα είναι υποψήφιος ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Αηδόνης, στην Αττική ο Βασίλης Οικονόμου, ενώ γίνονται ευρύτατες συζητήσεις για την κάθοδο πολλών νέων ανθρώπων από τη γενιά των 40ρηδων που αυτοοργανώνονται ανά περιφέρεια.


Πηγή : ethnos.gr


«Ρεντίκολο» με τις λίστες



Τραγικές διαστάσεις παίρνει πλέον η σύγχυση που επικρατεί με τις λίστες των νεκρών και των αγνοουμένων του Norman Atlantic. Πέντε ημέρες μετά την ναυτική τραγωδία, το απίστευτο και μακάβριο αλαλούμ συνεχίζεται. Μαρτύριο ζουν οι συγγενείς των Ελλήνων, που ακόμη δεν γνωρίζουν τι απέγιναν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Χθες αργά το βράδυ, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης απέστειλε έγγραφο στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, στο οποίο έκανε γνωστό ότι ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών και συγκαταλέγεται στην λίστα των ανθρώπων για τους οποίους προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση.


Πηγή : real.gr