Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Επίθεση με μολότοφ εναντίον ΜΑΤ στα Εξάρχεια- Χημικά και πετροπόλεμος




Ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Στουρνάρη.


Οι αστυνομικοί, που έκαναν χρήση χημικών, τους απώθησαν και οι νεαροί κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς την πλατεία Εξαρχείων.

Tα αίματα άρχισαν να ανάβουν όταν λίγο πριν τις 12 τα ΜΑΤ επιχείρησαν να αποκλείσουν την είσοδο του Πολυτεχνείου, με αντιεξουσιαστές να αρχίζουν τον πετροπόλεμο στους δρόμους γύρω από αυτό.

Στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε, με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν μαζική χρήση χημικών, την ώρα που οι κουκουλοφόροι εκτόξευαν φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα μάλιστα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε ένα μπαλκόνι διαμερίσματος του τετάρτου ορόφου σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη.

Η ένταση αποκλιμακώθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, ενώ στο Πολυτεχνείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οι εντολές είναι τα ΜΑΤ να φρουρούν καλά το Πολυτεχνείο όλο το σαββατοκύριακο, το υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, πολιτικά γραφεία και άλλα κτίρια και υπηρεσίες, ενώ θα μετατρέψουν τα Εξάρχεια σε «πολιορκημένη» περιοχή, χωρίς όμως να μπουν μέσα και να προκαλέσουν.

Ταυτόχρονα όμως έχουν δοθεί οδηγίες να δράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση καταστροφών, ενώ ομάδες συλλήψεων θα είναι σε επιφυλακή από το πρωί και οι έλεγχοι θα είναι έντονοι σε όλη την Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε συνδυασμό με τις άλλες δυνάμεις, οι αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα θα ξεπεράσουν τις 5.000.



Πηγη


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου