Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε και κάνει μεγάλη ζημιά στην ελληνική οικονομία



του Κώστα Βουκελάτου

Έχουν περάσει 10 μήνες με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αποδεδειγμένα φαίνεται πλέον καθαρά στην πλειοψηφία των πολιτών ότι ο Τσίπρας εξαφάνισε την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και έχει οδηγήσει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό όλεθρο.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο πλέον να οικοδομήσεις ξανά την εμπιστοσύνη στις ξένες αγορές γιατί απλά έχεις διαλύσει τα πάντα και υπολειτουργούν τα πάντα.

Το δικαιολογημένο λάθος των Ελλήνων οι οποίοι ήταν αηδιασμένοι από την λιτότητα και την  συμπεριφορά της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου οι οποίοι έβαζαν τα μέτρα σε κάποια σωστή κατεύθυνση αλλά δεν εξηγούσαν και δεν επικοινωνούσαν με τον κόσμο εξηγώντας γιατί παίρνουμε αυτό το μέτρο και γιατί το άλλο, έφεραν με την τακτική τους στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ νομίζοντας ο Έλληνας και έχοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια αλλαγή.

Παραμυθιάστηκαν άγρια και εγκληματικά από τον Τσίπρα τον μεγαλύτερο λαοπλάνο που έχει περάσει από την πολιτική ζωή της χώρας, έφαγαν τα απίστευτα ψέματα και τώρα δυστυχώς βλέπουμε τα αποτελέσματα της παραπλάνησης, και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Τα όποια κέρδη της περιόδου πριν από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν ήδη χαθεί, αποδεδειγμένα και με οικονομικά στοιχεία της ευρωπαϊκής ένωσης η Ελλάδα επέστρεφε στην ανάπτυξη και άρχιζαν σιγά-σιγά να εμφανίζονται σημάδια ανάκαμψης στους μισθούς, την εργασία και τις εξαγωγές και ξαφνικά βρέθηκε η Ελλάδα όχι απλά πίσω στην ύφεση αλλά κάτω από τον πάτο του πηγαδιού.

Και σε αυτό ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση η οποία αγνοούσε και ήταν αδιάφορη στο να ενημερώνει καθημερινά και ουσιαστικά τους πολίτες γιατί και πώς παίρνουμε το κάθε μέτρο ξεχωριστά.

Το καθεστώς της απόλυτης μοναρχίας έφαγε την προσπάθεια του Σαμαρά και της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου γιατί ο κόσμος ήταν απογοητευμένος, γιατί ο κόσμος υπέφερε με πρωτόγνωρα μέτρα και κανένας δεν επικοινωνούσε και δεν εξηγούσε την σοβαρότητα της κατάστασης.

Η φωνή και τα επιχειρήματα Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος τότε δεν είχε αφήσει κανάλι για κανάλι δεν ήταν προς όφελος της κυβέρνησης αντίθετα ήταν τόσο εριστικός και απόλυτος που έκανε περισσότερη ζημιά.

Είχα διαβάσει μία έρευνα στο CNN και θυμάμαι έλεγε ότι εάν είχε δοθεί συνέχεια στο... ρεύμα της προηγούμενης περιόδου, τώρα η Ελλάδα θα μπορούσε να παρουσιάσει ανάπτυξη 3%.

Αντίθετα κλονίστηκε η εμπιστοσύνη με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τις τράπεζες περίπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι ιδιωτικές επενδύσεις μειώθηκαν στο ελάχιστο, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δέχθηκαν το ένα πλήγμα μετά το άλλο.

Η αδυναμία και η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας οδήγησε στα capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών καθώς η αδυναμία να αρθούν οι έλεγχοι κεφαλαίων ακόμα και σήμερα είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή για την ελληνική οικονομία και έχει προκαλέσει τεράστια καταστροφή, έχει καταστρέψει ένα σημαντικό μέρος της δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα του οποίου το μέλλον είναι αβέβαιο.

Δυστυχώς δεν φαίνεται ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει σοβαρά τα προβλήματα τα οποία έχει επιδεινώσει η πολιτική του και η χώρα βυθίζεται περισσότερο στην ύφεση όπως λένε και όλες οι προβλέψεις και οι έρευνες.

Το πλήθος σκανδάλων στελεχών και Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ η εμπλοκή στελεχών με τρομοκράτες και οι καταγγελίες Πανούση και Μητρόπουλου για Μαφία Μαξίμου, επιδεινώνει το κλίμα και η αποστροφή πλέον του μόλις 19% των πολιτών που εμπιστεύτηκαν για δεύτερη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τον Τσίπρα είναι γεγονός και δείχνει ότι δεν έχει πλέον την νομιμότητα και την σοβαρότητα αυτή η κυβέρνηση να συνεχίζει να κυβερνά την χώρα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου