Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Τέτοια αριστερά ούτε στα όνειρα τους : Χρησιμοποιούν λιμουζίνες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις μετακινήσεις τους


Δεν ξέρουν τι πάει να πει επίσημο ένδυμα και ξεφτιλίζουν με την εικόνα τους την Ελλάδα διεθνώς και σε κάθε ευκαιρία συνάντησης με ξένο ηγέτη αλλά οι λιμουζίνες, τα εκατομμύρια , τα ακίνητα και κάθε είδους χλιδή δηλώνει τον λιτό βίο των κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάζουμε στο newsbomb.gr

Τουλάχιστον αξιοσημείωτη είναι η αύξηση στον αριθμό των βουλευτών που ζήτησαν να αξιοποιήσουν για όλη την διάρκεια της θητείας τους, το προνόμιο των πολυτελών αυτοκινήτων της Βουλής, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα να πρωτοστατούν και να λένε σχεδόν όλοι «ναι».
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Secret», από το σύνολο των 321 βουλευτών και ευρωβουλευτών που μπορούν να έχουν δωρεάν αυτοκίνητο από τη Βουλή, μόνο οι 48 υπέβαλαν στην αρμόδια επιτροπή ότι δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση του.

Στην προηγούμενη Βουλή, επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει δυο φορές δημοσίως έκκληση στους βουλευτές του να μην πάρουν αυτοκίνητο, ο συνολικός αριθμός όσων είχαν αρνηθεί το προνόμιο ήταν 67 (εξαιρούνται οι Ευρωβουλευτές), από τους οποίους οι 47 ήταν του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης υπάρχουν ακόμα 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 5 της ΝΔ που κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε, προκειμένου να κλείσει οριστικά ο κατάλογος, δήλωσαν ότι δεν έφεραν μεν δήλωση, αλλά δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση του προνομίου .
Ανάμεσα στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που περιλαμβάνονται στη λίστα εκείνων που δεν παρέλαβαν αυτοκίνητο είναι ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο Γιώργος Δημαράς και ο μουσουλμάνος βουλευτής Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά.

Από την πλευρά της ΝΔ σημειώνεται ότι τη χρήση του προνομίου δεν έκαναν ο υποψήφιος για αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης , ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου