Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Βόμβα του Β' ΠΠ σε πυκνοκατοικημένη συνοικία του Λονδίνου - ΦΩΤΟ



Μια βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανακαλύφθηκε σε ένα εργοτάξιο στη συνοικία Μπέρμοντσεϊ του νοτιοανατολικού Λονδίνου, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώσουν δύο σχολεία

και να απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους από τα σπίτια τους.
Η βόμβα μήκους 1,5 μέτρου και βάρους 455 κιλών βρισκόταν εδώ και 70 χρόνια κάτω από ένα γηροκομείο στην πυκνοκατοικημένη συνοικία αυτή του Λονδίνου.


Περίπου 300 με 400 διαμερίσματα και καταστήματα που βρίσκονται στην περίμετρο ασφαλείας 400 μέτρων που όρισε η αστυνομία γύρω από το σημείο της ανακάλυψης εκκενώθηκαν, όπως και δύο σχολεία, ανακοίνωσαν στον ιστότοπό τους οι τοπικές αρχές του Σάουθγουορκ.
«Πρόκειται για μια γερμανική βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», επιβεβαίωσε μια εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, ενώ πρόσθεσε ότι πυροτεχνουργοί αναμένεται να συνεχίσουν να εργάζονται στο σημείο και αύριο Τρίτη. «Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Πρέπει να την ξεθάψουμε (...) και βρίσκεται σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο», εξήγησε η εκπρόσωπος του υπουργείου.



Η ανακάλυψη βομβών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο Λονδίνο δεν είναι κάτι σπάνιο, καθώς η βρετανική πρωτεύουσα ήταν στόχος αλλεπάλληλων βομβαρδισμών την περίοδο 1940-1941, που έμεινε γνωστή με την ονομασία Blitz.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι από το 2009 ως το 2014 ανακαλύφθηκαν επτά βόμβες καθώς και πέντε χειροβομβίδες, καμία από τις οποίες δεν εξερράγη.

ΦΩΤΟ: Daily Mail/Ministry of Defence

Πηγή: Onalert.gr., bloko.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου