Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Εντοπίστηκαν δύο πτώματα σε καταυλισμό στα Άνω Λιόσια



Εντοπίστηκαν τα πτώματα δυο ανδρών μέσα στον καταυλισμό

Δύο άτομα ελληνοποντιακής καταγωγής, βρέθηκαν το μεσημέρι νεκρά στη περιοχή του καταυλισμού των Ρομά, στα Άνω Λιόσια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ένας βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο και ο δεύτερος σε εγκαταλειμμένο κτίριο της περιοχής. Διενεργείται ήδη προανάκριση από την Ασφάλεια.


Επιβάτες του Norman Atlantic "Το πλήρωμα κάνει φιλότιμες προσπάθειες"


Σύμφωνα με τηλεφωνικές επικοινωνίες των επιβατών που βρίσκονται επάνω στο φλεγόμενο επιβατηγό η κατάσταση είναι τραγική και είναι όλοι ταλαιπωρημένοι με το κρύο να είναι τσουχτερό.
Το πλήρωμα βρίσκεται παντού και προσπαθεί με όσα μέσα μπορεί να εξυπηρετήσει την κατάσταση να προσφέρει στους επιβάτες και παράλληλα να περιορίσει την φωτιά.
Το πλοίο έχει πάρει μικρή κλήση από τα νερά που έχουν μπει μέσα στην προσπάθεια κατάσβεσις της φωτιάς η οποία έχει σβήσει κατά έγκυρες πληροφορίες και μόνο καπνός υπάρχει.
Το πλοίο δεν ρυμουλκείται αυτή την στιγμή προς καμία κατεύθυνση, ούτε στην Ιταλία, ούτε στην Αλβανία και τα ελικόπτερα έχουν σταματήσει να απεγκλωβίζουν επιβάτες λόγο της νύχτας και των καιρικών συνθηκών.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μηχανές του πλοίου είναι σε λειτουργία και το ένα από τα δύο ρυμουλκά που βρίσκονται στο σημείο έχει ρίξει κάβους και όποτε χρειαστεί μπορεί να το ρυμούλκησή.


Ο Αγιος Βασίλης δεν έφερε... τζίρο στους εμπόρους


Χαμηλότερος των προσδοκιών ήταν ο τζίρος της χριστουγεννιάτικης αγοράς, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. "Λόγω έλλειψης διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά κυρίως λόγω του κλίματος αβεβαιότητας από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, διαψεύστηκαν" δήλωσε ο προέδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το βασικό συμπέρασμα από την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι η περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης. Οι τοπικές αγορές στη συντριπτική τους πλειονότητα θεωρούν ότι σημειώθηκε πτώση των πωλήσεων στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής τους, συγκριτικά με την περσινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Οι περισσότεροι μικρομεσαίοι έμποροι κάνουν λόγο για μια μέση μείωση της εμπορικής κίνησης της τάξεως του 6-8% στις αγορές των μεγάλων αστικών κέντρων και περίπου 10% στις περιφερειακές αγορές.
Υπενθυμίζεται ότι η πτώση ρεκόρ στη χριστουγεννιάτικη ζήτηση σημειώθηκε το 2012, με το ιστορικό χαμηλό του -30%, ενώ το 2013 η μείωση στο λιανικό εμπόριο είχε υπερβεί το -10%. Για άλλη μια χρονιά το χριστουγεννιάτικο δώρο του ιδιωτικού τομέα, αφιερώθηκε σε γιορτινές αγορές από τους περισσότερους καταναλωτές την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα. 'Αλλωστε, το 70% της συνολικής εμπορικής κίνησης των εορταστικών αγορών γίνεται τη περίοδο πριν τα Χριστούγεννα, και το υπόλοιπο 30% μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αφού ο μισθός του Δεκεμβρίου και το δώρο των Χριστουγέννων δύσκολα φτάνουν πλέον μέχρι τη Πρωτοχρονιά.
Οι μέρες με τη μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, αναφέρονται με σειρά σημαντικότητας, η προπαραμονή των Χριστουγέννων 23/12, η οποία σύμφωνα με 5 στους 10 εμπόρους ήταν η καλύτερη μέρα από άποψη αγοραστικής κίνησης και τζίρου, ενώ για 3 στους 10 ήταν η παραμονή των Χριστουγέννων 24/12. Κατά γενική ομολογία τα εμπορικά καταστήματα δεν είχαν ιδιαίτερη κίνηση τη Κυριακή 14/12, ενώ σύμφωνα με 2 στους 10 δούλεψαν πολύ ικανοποιητικά τη Κυριακή 21/12 πριν τα Χριστούγεννα και τη τελευταία Κυριακή του χρόνου 28/12, επιβεβαιώνοντας το αίτημα μας η αγορά να παραμένει ανοιχτή, όπως παραδοσιακά συμβαίνει από το 1966.
Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων τόνισαν ότι ενώ υπήρχε αρκετός κόσμος στους εμπορικούς δρόμους, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν διάθεση ή δυνατότητα μόνο για βόλτα και όχι για αγορές, καταδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως μείζον θέμα αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας που ταλανίζει το καταναλωτικό κοινό. Οι εκπρόσωποι του εμπορίου περιγράφουν τις αλλαγές που έχουν υποστεί οι καταναλωτικές συμπεριφορές, τονίζοντας πως πλέον το καταναλωτικό κοινό αναζητά κυρίως τα πιο οικονομικά προϊόντα από κάθε είδος, ώστε ακόμα και όσοι ψώνισαν στις γιορτές διέθεσαν κατά 20% μικρότερα ποσά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Χαρακτηριστικά, ενώ ο μέσος όρος της συνολικής αξίας αγορών για χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ευρώπη των 28, ήταν 488 ευρώ, στην Ελλάδα ήταν αντίστοιχα 406 ευρώ.
Από τα πρώτα συγκριτικά στοιχεία της αγοράς, φαίνεται ότι ο κλάδος όπου διαπιστώθηκε η μεγαλύτερη μείωση της ζήτησης των Χριστουγέννων είναι η κατηγορία της ένδυσης και υπόδησης. Επιβεβαιώνεται και φέτος, η στροφή των καταναλωτών σε μικροδωράκια, συμβολικού περισσότερο χαρακτήρα με δυναμική επιλογή των ηλεκτρονικών «μικροδώρων». Θετικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι, αυτή η στροφή προτίμησης απέτρεψε τη μείωση στη ζήτηση των βιβλίων. Όπως ήταν αναμενόμενο, καλύτερη εικόνα παρουσίασε η ζήτηση σε τρόφιμα και παιδικά/παιχνίδια, δηλαδή στους δύο κλάδους που έχουν αποδειχτεί οι πιο ανθεκτικοί στις περικοπές των εορταστικών δαπανών, καθώς τόσο τα τρόφιμα που αφορούν στο γιορτινό τραπέζι, όσο και τα προϊόντα που σχετίζονται με το παιδί, είναι άμεσα συνυφασμένα με τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
«Εάν τελικά τα αποτελέσματα της εμπορικής κίνησης της περιόδου των Χριστουγέννων, επιβεβαιωθούν από τη κίνηση της Πρωτοχρονιάς και συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, τότε η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για το μέλλον των εμπορικών επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό, με ιδιαίτερη έμφαση η ΕΣΕΕ ζήτησε πολλάκις και εγκαίρως, σύνεση, συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, προς αποφυγή καταστάσεων αβεβαιότητας, που τελικά ταλαιπώρησαν και φέτος την ελληνική αγορά, ακόμα και τη περίοδο των Χριστουγέννων» δήλωσε ο κ. Κορκίδης.
Συμπερασματικά αναφέρει ο ίδιος ότι η κατάσταση της φετινής χριστουγεννιάτικης αγοράς, μπορεί να περιγραφεί με τον ψυχολογικό όρο της «αμφιθυμίας», αφού καταναλωτές και έμποροι ήθελαν και ήλπιζαν στη χαρά των εορτών, αλλά δυστυχώς τα γεγονότα δεν το επέτρεψαν, με αποτέλεσμα η αρχική χαρά να οδηγείται σε θλίψη. Ο εμπορικός κόσμος παρά ταύτα, συνεχίζει να ελπίζει ότι θα βρεθεί τελικά η λύση, ώστε να αντιστραφεί το κλίμα στην ελληνική αγορά.


Πηγή: ΑΜΠΕ, ethnos.gr


Έλληνας ο νεκρός στο Norman Atlantic


Ενας άντρας και μία γυναίκα εγκλωβίστηκαν στη γλύστρα ενώ προσπαθούσαν να βρουν τρόπο διαφυγής από το φλεγόμενο πλοίο - Ο άντρας έχασε τη ζωή του - Η γυναίκα διασώθηκε τραυματισμένη - Δύο ακόμα οι τραυματίες

Ένας εκ των επιβαινόντων του Norman Atlantic έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Ναυτιλίας και όπως επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος του Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι. Την είδηση μετέδωσε πρώτη η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο νεκρός είναι Έλληνας, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Το όνομα του θύματος είναι Γιώργος Ντούλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιώργος Ντούλης και η σύζυγός του, στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπο διαφυγής από το φλεγόμενο πλοίο και ενώ επιχειρούσαν να μπουν στη σωστική λέμβο, εγκλωβίστηκαν στην γλύστρα και παγιδεύτηκαν. Οι διασώστες επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν, όμως ο άντρας εγκλωβίστηκε στη γλίστρα. Η γυναίκα διασώθηκε, αλλά ο άνδρας έχασε τη ζωή του. 

Την ίδια ώρα, υπάρχουν δύο τραυματίες, εκ των οποίων ένας επιβάτης και ένα μέλος του πολεμικού ναυτικού.

Ωστόσο, την πληροφορία για το νεκρό επιβεβαίωσε ο ναύαρχος Τζοβάνι Πετορίνο, ο οποίος είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων της ιταλικής ακτοφυλακής. Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ο άνδρας έχασε τη ζωή του στη στιγμή που εγκατέλειπε το πλοίο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ansa η σορός του Γιώργου Ντούλη βρίσκεται σε σκάφος και μεταφέρεται προς το Μπρίντιζι. 

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι, έχει επιστρέψει στο Παλάτζο Κίτζι από τη Φλωρεντία που βρισκόταν για να παρακολουθήσει από κοντά την επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων. 


Πηγή : protothema.gr


Μ. Γλέζος: «Όχι» σε βουλευτές που έχουν κάνει καριέρα το βουλευτιλίκι


Τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάρει μέρος στις εκλογές αυτόνομα, με στόχο την αυτοδυναμία, εκφράζει ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μανώλης Γλέζος.
Μιλώντας στη Real News, ο κ. Γλέζος σημειώνει πως «μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεργασθεί, έστω και αν έχει την αυτοδυναμία, γιατί το μέλλον της χώρας δεν είναι κομματικό».
Ερωτηθείς ειδικότερα για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, μιλά για «προεκλογική συζήτηση και συμφωνία και για μετεκλογική σύμπραξη».
Καλεί επίσης τους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρο Παραστατίδη, «εάν πρόθεσή τους είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να βοηθήσουν χωρίς να είναι υποψήφιοι» και χαρακτηρίζει επίσης «αδιανόητο να συμπεριλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτιά του, βουλευτές της σημερινής Βουλής οι οποίοι έχουν κάνει καριέρα το βουλευτιλίκι».
Στη συνέντευξή του, ο κ. Γλέζος υποστηρίζει, επίσης, ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλέγεται από τον λαό, ώστε να μην εξαρτάται από τα κόμματα που τον διόρισαν», ενώ για το ενδεχόμενο να προταθεί ο ίδιος απαντά: «Δεν απαξιώνω την τιμή, αλλά ας σκεφτούν οι καλοπροαίρετοι προτείνοντες την ηλικία μου».
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα που δημιουργήθηκε για τυχόν υπερψήφιση του Σταύρου Δήμα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αναρωτιέται «ποιον ωφελεί η μακρόχρονη υποδικία και για ποιον λόγο οι παραβάτες των νόμων δεν δικάζονται, ώστε οι αθώοι εξ αυτών να αποφυλακισθούν και οι ένοχοι να καταδικαστούν».
Αναφερόμενος ακόμη σε κινδύνους που είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει το κόμμα του στην πορεία προς τις εκλογές, εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη λάσπη, τις συκοφαντίες, την εσωτερική και εξωτερική τρομοκρατία, πρέπει όμως να προσέξει τις προβοκάτσιες».


Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr


Υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή η πλειονότητα σε νέα δημοσκόπηση



Σε νέα δημοσκόπηση η διαφορά στο 2,4% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Στο 2,4% βρίσκεται η διαφορά, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρία Interview, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού, "Βεργίνα TV" της Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26 και 27 Δεκεμβρίου 2014, σε δείγμα 1.005 ατόμων και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι: ΣΥΡΙΖΑ 27%, ΝΔ 24,6%, ΧΑ 5,7%, ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ 5,4 %, ΠΟΤΑΜΙ 4.6%, ΑΝΕΛ 2% και ΔΗΜΑΡ 0,6%.
Επίσης, στο ερώτημα: "Αν είναι καλύτερο να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή, ή να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές", το 60% των ερωτηθέντων απαντά "η παρούσα Βουλή", το 30% ότι πρέπει "να πάμε στο πρόωρες εκλογές" και το 10% "Δεν γνωρίζω – Δεν απαντώ".

Εξάλλου, στο ερώτημα: "Ποιος κατά την άποψή σας, θα φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και πάμε σε πρόωρες εκλογές; Η συμπολίτευση, ή η αντιπολίτευση;", το 56% απαντά η αντιπολίτευση, το 25% η συμπολίτευση και το 19%, Δεν γνωρίζω – Δεν απαντώ.

Ακόμα, στο ερώτημα: "Μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό;" το 40% τάσσεται υπέρ του κ. Σαμαρά, το 26% υπέρ του κ. Τσίπρα, το 30% απαντά "Κανέναν" και το 4% "Άλλον".


Πηγή : ΑΠΕ


Norman Atlantic: Νεκρός ένας επιβάτης που έπεσε στη θάλασσα - στους 161 οι διασωθέντες


Ένας από τους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου Norman Atlantic έχασε τη ζωή του, πέφτοντας στη θάλασσα, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης του. Επί του παρόντος δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα του άτυχου άντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας βρισκόταν στο πλοίο μαζί με τη γυναίκα του και ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε πλωτή φουσκωτή σχεδία ώστε να μεταφερθούν σε άλλο πλοίο. Όμως για άγνωστο λόγο, ο άντρας κατέληξε στη θάλασσα και έχασε τη ζωή του. Η γυναίκα του που διασώθηκε μεταφέρθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας.


Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη θα βρίσκονται όλο το βράδυ οι προσπάθειες διάσωσης εκατοντάδων ανθρώπων που εξακολουθούν να βρίσκονται στο φλεγόμενο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic.

Το πλοίο στο οποίο επέβαιναν 478 άνθρωποι, τυλίχτηκε στις φλόγες στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν  εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του, από αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών.

Το Norman Atlantic ανήκει στην εταιρεία «Visemar di Navigazione SRl» και ήταν  ναυλωμένο από την «ΑΝΕΚ». Η πυρκαγιά έχει καταστρέψει το μεγαλύτερο τμήμα του πλοίου.

Στην περιοχή έσπευσαν πλοία, ρυμουλκά και ελικόπτερα Super Puma και στήθηκε μία τεράστια επιχείρηση διάσωσης. Mέχρι  τις 18.00 της Κυριακής, είχαν διασώσει από το φλεγόμενο πλοίο 161 επιβάτες από τους οποίους, τουλάχιστον 30 Έλληνες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκο Λαγκαδιανό, από τους 161 διασωθέντες επιβάτες, 51 βρίσκονται στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Cruise Europa, 39 στο  Aby Jeannette και 49 στο πλοίο Spirit of Piraeus. Στο συγκεκριμένο πλοίο, βρίσκονται και τουλάχιστον 25 Έλληνες.

Ο κ.Λαγκαδιανός ανέφερε επίσης ότι 9 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο Λέτσε της Ιταλίας και ένας ακόμη σε σκάφος της ιταλικής Ακτοφυλακής που είναι εν πλω για το Πρίντεζι. Ανάμεσα στους εννέα

Ανάμεσά στους εννέα διασωθέντες είναι και τρεις Έλληνες που μεταφέρθηκαν στο Λέτσε της Ιταλίας. Υπάρχουν επίσης τρία μικρά παιδιά που επέβαιναν με τους γονείς τους στο Νοrman Atlantic και μεταφέρθηκαν στην στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Λέτσε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρουσίασαν συμπτώματα υποθερμίας και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.


 Εντολή να συμμετάσχει στον απεγκλωβισμό επιβατών από το φλεγόμενο πλοίο έλαβε λίγο πριν τις 15.30 και ένα ελληνικό Super Puma. Το ελικόπτερο μετέφερε 10 Έλληνες και δύο Ουκρανούς επιβαίνοντες του Norman Atlantic στο πλοίο Cruise Europe.  Στην περιοχή έφθασε και δεύτερο Super Puma για να συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης.

Δραματικές μαρτυρίες επιβατών

«Είμαστε έξω στο κατάστρωμα, έχουμε ξεπαγιάσει, πνιγόμαστε από την κάπνα» είπε το μεσημέρι στo Mega o κ. Γιώργος Στυλιαράς, επιβάτης του δρομολογίου Ηγουμενίτσα - Ανκόνα.

«Το καράβι ακόμη καίγεται, τα πατώματα βράζουν [...] Άλλοι τρέμουν, άλλοι βήχουν από τον καπνό» συνέχισε. Όπως είπε, ο καπετάνιος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι αναμένεται ρυμουλκό για να τραβήξει το πλοίο.

«Το θέμα είναι ότι μέχρι τότε δεν ξέρουμε αν θα αντέξουμε» είπε.

Στο Mega μίλησε και ο κ. Γιώργος Σαράντης, ο οποίος επίσης επιβαίνει στο πλοίο. «Το καράβι φλέγεται ακυβέρνητο, διασωστικά δεν υπάρχουν εδώ γύρω, ούτε πυροσβεστικά να ρίχνουν νερό» ανέφερε.

Με τη φράση «αέρας, κύμα, βροχή, ανελέητα...» περιέγραψε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, διαβεβαίωσε όμως ότι στο πλοίο δεν υπάρχει πανικός.

«Έχουμε βάλει όλοι τα σωσίβια και περιμένουμε» είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για τη φωτιά που ξέσπασε στο γκαράζ όταν οι περισσότεροι επιβάτες κοιμούνταν. «Ήταν η μυρωδιά του καμένου πλαστικού που μας πέταξε όλους πάνω» τόνισε.

Το ίδιο ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Mega η επιβάτης Ράνια Φυραίου. «Μύρισε καπνός στην καμπίνα. Φορέσαμε ζεστά ρούχα και βγήκαμε έξω» είπε.

«Υπάρχουν πολλά παιδάκια και ηλικιωμένοι. Είμαστε ο ένας κοντά στον άλλο και προσπαθούμε να ζεσταθούμε» τόνισε, ενώ κάποιος συνεπιβάτης της ακούστηκε να λέει «αν δεν πνιγούμε, θα πεθάνουμε από το κρύο».

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο καπετάνιος έδωσε αρχικά εντολή εκκένωσης του πλοίου. Στη θάλασσα ρίχτηκαν σωσίβιες λέμβοι και σχεδίες στις οποίες επιβιβάστηκε άγνωστος - επί του παρόντος - αριθμός ανθρώπων. Οι άνθρωποι αυτοί διασώθηκαν στη συνέχεια από ελικόπτερα Super Puma.

Την πρώτη λίστα με 28 ονόματα επιβατών που απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το Norman Atlantic έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι Ελληνες που έχουν μεταφερθεί μέχρι τώρα στο πλοίο Spirit of Piraeus είναι

1. Πατούνας Νίκος
2. Πατούνα Αλεξάνδρα
3. Πατούνας Γιάννης
4. Βραβορίτη Ματίνα
5. Τουζλούδης Γεώργιος
6. Νάνος Βασίλης
7. Τσαντακίδης Φώτιος
8. Θεοδωρίδης Αντώνιος
9. Κενανίδης Μάκης
10. Τσούκις Ευάγγελος
11. Νατσιοπούλου Ευαγγελία
12. Τσιλιόπουλος Κωνσταντίνος
13. Καλογεράκης Ιωάννης
14. Μαυραγάνης Βασίλειος
15. Σταμπολίτης Σωτήριος
16. Κωνσταντινίδης Ιωάννης
17. Ευτηριάδης Νικόλαος
18. Μέσκας Μιχαήλ
19. Κωνσταντινίδης Λεωνίδας
20. Σούφης Παναγιώτης
21. Τσόνας Αθανάσιος
22. Τσόνας Δημήτριος
23. Τσόνας Σεβαστιανός
24. Μάμιλλος Πετράκης
25. Φερμαντζής Αθανάσιος

Στο Λέτσε της Ιταλίας, μεταφέρθηκαν οι:

26. Μπονάρου Μαρία
27. Ταβριζέλου Βασιλική
28. Κεραμά Νεφέλη

Στο κατάστρωμα για να γλιτώσουν από τη φωτιά

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, εκτυλίχθηκαν σκηνές τρόμου πάνω στο πλοίο που έμεινε ακυβέρνητο. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι κοντά στα 10 μποφόρ και έβρεχε καταρρακτωδώς. Οι επιβάτες έντρομοι μέσα στο σκοτάδι, φόρεσαν σωσίβια, και άρχισαν να συγκεντρώνονται στο τελευταίο κατάστρωμα του πλοίου.

Οι αναθυμιάσεις από την πυρκαγιά που άρχισε να εξαπλώνεται ανάγκασαν πολλούς επιβάτες να σπάσουν τα φινιστρίνια για να μπορέσουν να αναπνεύσουν. Πάνω στο κατάστρωμα, επικρατούσε πανικός, ο κόσμος προσπαθούσε να προφυλαχτεί από τη βροχή και το κρύο περιμένοντας να έρθει βοήθεια.

Με τα κινητά τους τηλέφωνα έπαιρναν τους συγγενείς τους τηλέφωνο στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Είχε αναχωρήσει από Πάτρα

Το υπό ιταλική σημαία πλοίο είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου από την Πάτρα με προορισμό την Ανκόνα της Ιταλίας μέσω Ηγουμενίτσας. Ήταν ναυλωμένο από την ΑΝΕΚ και μετέφερε συνολικά 478 επιβαίνοντες (οι 56 πλήρωμα), εκ των οποίων οι 268  Ελληνες. Το πλοίο μετέφερε και 222 οχήματα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ.

Το εγχείρημα της διάσωσης των επιβατών, στη θαλάσσια περιοχή 42 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα στο όριο με την Ιταλία, δυσχέραναν στη διάρκεια της μέρας  οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με τους νότιους ανέμους που πνέουν στην περιοχή να φτάνουν στα οκτώ μποφόρ.

Σούπερ Πούμα και C-130

Στην περιοχή βρίσκονται επτά εμπορικά πλοία για την προσωρινή φιλοξενία των επιβατών.

Επιπλέον δόθηκε εντολή να είναι σε ετοιμότητα να απογειωθούν ένα αεροσκάφος C 130 και τρία ελικόπτερα Αγκούστα Μπελ της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και δύο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού.

Επιπλέον η Ιταλία έστειλε  δύο αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και ένα πλωτό σκάφος ενώ πρόθεση να στείλει ναυαγοσωστικά σκάφη έχει εκδηλώσει και η Αλβανία. Στην περιοχή, επίσης πλέει και η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Ναυαρίνο». Επίσης πυροσβεστικό πλοιάριο αναχώρησε από Ηγουμενίτσα.

Επιπροσθέτως σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου σε Κέρκυρα αλλά και Πάτρα να βρεθούν καταλύματα σε ξενοδοχειακές μονάδες για να φιλοξενήσουν τους διασωθέντες.

Επικοινωνία Σαμαρά - Ρέντσι

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι για την επιχείρηση διάσωσης του φλεγόμενοιυ πλοίου Norman Atlantic, στην Αδριατική.

O κ. Σαμαράς ρώτησε τον κ. Ρέντσι αν η κατάσταση είναι καλύτερη και ο ιταλός πρωθυπουργός του απάντησε πως είναι πολύ καλύτερη.

Εξάλλου, ενημέρωση από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη για την επιχείρηση διάσωσης ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εκφράζοντας συμπαράσταση στους επιβαίνοντες.

Αγωνία για τους επιβάτες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά, ενώ όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί στο κατάστρωμα του πλοίου.

Οι εθνικότητες των επιβατών: 1 Ρουμάνος, 2 Ρώσοι, 6 Αυστριακοί, 2 Ούγγροι, 10 Ελβετοί, 1 Κροάτης, 8 Γεωργιανοί, 5 Σύροι, 1 Σουηδός, 1 Καναδός, 2 Ουκρανοί, 1 Αιγύπτιος, 18 Γερμανοί, 54 Τούρκοι, 2 Αφγανοί, 22 Αλβανοί, 1 Μαλτέζος, 7 Βούλγαροι, 3 από την ΠΓΔΜ, 2 Βρετανοί, 22 Ιταλοί, 3 Ολλανδοί, 3 Βέλγοι, 9 Γάλλοι, 2 Ιρακινοί, 234 Eλληνες.
Από το πλήρωμα, 22 είναι Ιταλοί και 34 Eλληνες.

Τρεις οδηγοί από δύο μεταφορικές εταιρείες της Ζακύνθου, βρίσκονται στο «Νorman Αtlantic» και σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιδιοκτήτη μίας εκ των δύο εταιρειών είναι «όλοι καλά στην υγεία τους και περιμένουν να διασωθούν», ενώ όπως επισήμανε τις τελευταίες ώρες είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία μαζί τους.


Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές που μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ηλεκτρικά προβλήματα εμπόδισαν το κατέβασμα κάποιων από τις σωστικές λέμβους. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου σε Κέρκυρα αλλά και Πάτρα να βρεθούν καταλύματα σε ξενοδοχειακές μονάδες για να φιλοξενήσουν τους διασωθέντες. Σε ετοιμότητα είναι και το ΕΚΑΒ σε περίπτωση που χρειαστεί να πραγματοποιηθούν επιχειρήσεις αεροδιακομιδής.

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ

Η ΑΝΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο NORMAN ATLANTIC της εταιρείας VISEMAR di Navigazione SRl, ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ ΑΕ, το οποίο εκτελούσε τη δρομολογιακή γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα.

» Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από το πλήρωμα του πλοίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες ιταλικές-ελληνικές αρχές. Η εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεώτερη πληροφορία.»

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος Θοδωρή Δρίτσα, τον βουλευτή και υπεύθυνο ΕΕΚΕ Ναυτιλίας Νίκο Συρμαλένιο και τον συντονιστή του Τμήματος Ναυτιλίας Χρήστο Λαμπρίδη επισκέφτηκε το πρωί το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε πλήρως για τις συνθήκες του περιστατικού και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωση των επιβαινόντων από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου . Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ενώ επισκέφθηκε, μαζί με τον υπουργό, το θάλαμο επιχειρήσεων όπου έλαβε ανάλογη ενημέρωση από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, κ. Αθανασόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μπούσιο.


Πηγή : tanea.gr


Νεώτερα με την φωτιά στο Norman Atlantic


Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή όπου πλέει το ιταλικό επιβατηγό πλοίο, τα 6 ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν τεθεί στη διάθεση των αρμοδίων ιταλικών αρχών για τη διάσωση των επιβαινόντων στο ιταλικό φορτηγό πλοίο έχουν μετασταθμεύσει στην Κέρκυρα και στο 'Ακτιο. Στο νησί αναμένεται να καταφθάσει άλλο ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ της περιοχής που βρίσκεται το πλοίο ίπταται αεροσκάφος C-130. Τα ελικόπτερα παραμένουν σε ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν στην επιχείρηση διάσωσης όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και εφόσον απαιτηθεί.

Δύο ρυμουλκά ανοιχτής θαλάσσης έχουν φτάσει στο σημείο και αναμένουν έγκριση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για να ξεκινήσουν την επιχείρηση.

Τα παραπλέοντα πλοία είναι οκτώ.




Κέρκυρα: Πυρκαγιά σε πλοίο με 478 άτομα-οι πρώτες φωτογραφίες


Σε πλήρη εξέλιξη υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic, με σημαία Ιταλίας, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε γκαράζ στις τέσσερις τα ξημερώματα, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών.

Στο πλοίο που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ανκόνα μέσω Ηγουμενίτσας, επέβαιναν συνολικά 478 άτομα εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες, επιβάτες και μέλη πληρώματος. Στο γκαράζ βρίσκονταν 222 αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής 150 άτομα έχουν μεταφερθεί ήδη σε σωσίβια λέμβο, προκειμένου να μετεπιβιβαστούν σε παραπλέον πλοίο. Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών μόλις 35 εξ αυτών κατάφεραν να επιβιβαστούν στο πλοίο Spirit of Piraeus και oι υπόλοιποι άνθρωποι παραμένουν στη θάλασσα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για μια από τις πιο επικίνδυνες και περίπλοκες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν γίνει έως σήμερα επισημαίνοντας ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 10 μποφόρ, με ταχύτητα ανέμου 50 μίλια, με ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι, που δυσκολεύουν κατά πολύ τις επιχειρήσεις από αέρος.

«Εργαζόμαστε για τη σωτηρία όλων των επιβαινόντων και βεβαίως προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κανένας μα κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα και για το οποίο χρειάζεται η συνδρομή πολλαπλών δυνάμεων. Ευτυχώς τα παραπλέοντα πλοία είναι αρκετά, πράγμα που μας δίνει την αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε στο σημείο αυτό να έχουμε αρκετές δυνάμεις για να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θέσουμε σε μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτόν που βρίσκονται τώρα», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.



Δίπλα στο «Νorman Αtlantic» βρίσκονται συνολικά επτά παραπλέοντα πλοία, το Spirit of Piraeus, το Plana, το Aby Jeannete, το Cruise Europa, το Evinos, το οποίο είναι δεξαμενόπλοιο και θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα σε περίπτωση που χρειαστεί αεροδιακομιδή των επιβαινόντων, το Genmar Argus, το Stelios B, το Serifos και προσεγγίζουν την περιοχή, το πυροσβεστικό σκάφος «Γκάτσος» από την Κέρκυρα, ένα πλωτό της ιταλικής ακτοφυλακής και ένα πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας τεχνητός κλοιός για να περιοριστεί η θαλασσοταραχή και να διευκολυνθεί η επιχείρηση εκκένωσης.

Το πυροσβεστικό σκάφος «Σκούρτης» απέπλευσε σήμερα στις 9.15 ο πρωί από το λιμάνι της Πάτρας, με κατεύθυνση την Αδριατική θάλασσα, ώστε να συνδράμει στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, στο επιβατικό πλοίο «Norman Atlantic».

Στο πυροσβεστικό σκάφος επιβαίνουν 16 στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, ενώ όσον αφορά το χρόνο που θα χρειαστεί για να φθάσει στο «Norman Atlantic», εκτιμάται ότι θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσει.

Ο πλοίαρχος του Norman Atlantic είναι Ιταλός και τον συντονισμό της έρευνας διάσωσης από τη στιγμή που κατέφθασε έχει αναλάβει το πλοίο Cruise Europa το οποίο επίσης έχει Ιταλό κυβερνήτη.  Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές ενώ δεδομένου ότι το πλοίο βρίσκεται σε ιταλικά χωρικά ύδατα, τον πλήρη συντονισμό της επιχείρησης έχει αναλάβει το ιταλικό κέντρο διάσωσης της Ρώμης.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι σε επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενη στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου.

«Eίναι μία πολύ δύσκολη επιχείρηση» τόνισε η κ. Βούλτεψη προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αμέσως από τους αρμόδιους υπουργούς.

«Έχει ήδη επικοινωνήσει με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι. Είναι σε ανοικτή γραμμή» ανέφερε.

Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου η κατάσταση είναι υπο έλεγχο, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι πολλά σωσίβια έχουν καταστραφεί από τις φλόγες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και κατόπιν της επικοινωνίας τους αποστέλλονται έξι ελικόπτερα και ένα C-130 για να κατευθύνουν τη διάσωση. Στην περιοχή καταπλέει και η φρεγάτα Ναυαρίνο.

«Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, κατά συνέπεια έχουμε να κάνουμε με μια δύσκολη κατάσταση, κάνουμε ό,τι μπορούμε, ελπίζω να πάει καλά» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο κ. Δένδιας.

Νωρίτερα, επιβάτης του πλοίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλε ότι οι βάρκες δεν επαρκούν και ότι ορισμένοι από τους επιβάτες έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν και περισυνελέγησαν, ενώ άλλος ότι το πλήρωμα, που είναι ιταλικής καταγωγής, δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες, και υπάρχει κακός συντονισμός της επιχείρησης εκκένωσης.

Το πλοίο ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ από ιταλικό όμιλο.


Πηγή : kathimerini.gr


Δυσκολεύει η επιχείρηση διάσωσης λόγω κακοκαιρίας



Κόλαση φωτιάς από τα ξημερώματα στο επιβατικό πλοίο "Νorman Αtlantic" ιταλικής σημαίας που εκτελούσε δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Ανκόνα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του μεταξύ των ακτών Ιταλίας - Αλβανίας. Ο καπετάνιος του πλοίου δηλώνει "αδυναμία κατάσβεσης της φωτιάς".

Ιδιοκτήτης φορτηγών που μετέφεραν λάδι προς την Ιταλία είπε πριν από λίγο στην πρωινή εκπομπή του mega ότι του παραπονέθηκαν οι οδηγοί κατά την επιβίβαση τους στο πλοίο ότι  το ταβάνι στο γκαράζ του πλοίο είναι χαμηλό και με 7 και 8 μποφόρ σίγουρα τα φορτηγά θα έβρισκαν στην λαμαρίνα κατά την θαλασσοταραχή.

Επιβάτιδα σε τηλεφωνική σύνδεση ανέφερε ότι οι επιβάτες βρίσκονται στο επάνω κατάστρωμα και αντιμετωπίζουν άσχημες καιρικές συνθήκες με αέρα και βροχή αλλά δεν κινδυνεύει κανένας.

Αυτή τη στιγμή στον αέρα βρίσκονται για επιχείρηση διάσωσης:

2 Ε/Π ΑΒ 205 της ΠΑ
1 Ε/Π  S-70 του ΠΝ
1 Α/Φ  C-130

Επίσης στο σημείο βρίσκεται ένα επιβατηγό πλοίο των Μινωικών καθώς και ένα εμπορικό τα οποία ελέγχουν τα δια σωστικά μέσα που έχουν πέσει στην θάλασσα για το εάν υπάρχουν επιβάτες.




Τρεις νεκρούς από γρίπη καταμετρά ήδη η χώρα μας



Αυξητική τάση παρουσιάζουν την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα γρίπης με άλλους δύο συνανθρώπους μας να έχουν χάσει τελικά την μάχη.

Τέσσερα ακόμα σοβαρά κρούσματα γρίπης καταγράφηκαν την Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες εκ των οποίων τα δύο κατέληξαν νοσηλευόμενα σε ΜΕΘ. Τα θύματα είναι, όπως και το πρώτο που κατέληξε στις αρχές Δεκεμβρίου, άνδρες της ηλικιακής ομάδας 72 με 88 ετών και έπασχαν από χρόνια νοσήματα.
Την ίδια ώρα, ακόμα και γιατροί, φαρμακοποιοί και νοσηλευτές δεν επιλέγουν τον αντιγριπικό εμβολιασμό για την προστασία των ίδιων και των ασθενών με τους οποίους έρχονται σε επαφή. Αλλά και η εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών είναι σχετικά χαμηλή, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε χρόνο. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά σταθερά να εμβολιάζονται τα άτομα άνω των 60 ετών, οι χρόνια πάσχοντες, οι ανοσοκατασταλμένοι και όσοι φροντίζουν βρέφη ακι ηλικιωμένους. Ιδιαίτερα κινδυνεύουν από επιπλοκές εξάλλου οι έγκυες και τα παχύσαρκα άτομα. Αντιγριπικό εμβολιασμό μπορεί να κάνει κάποιος από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και το Μάρτιο κάθε έτους. Οπότε υπάρχει πάντα χρόνος.


Πηγή : iatropedia.gr


Στο Πειθαρχικό ο γιατρός του ΕΣΥ που κατηγορείται για χρηματισμό


Την παραπομπή του γιατρού του ΕΣΥ, που κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου κατ' επάγγελμα και απόπειρα εκβίασης, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου στο οποίο υπηρετεί ο εν λόγω γιατρός.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, το οποίο συνήλθε με εντολή του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας η σύλληψη και η κράτηση, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας του γιατρού, αποφάσισε επίσης και την απαγόρευση εισόδου του στο νοσοκομείο, μέχρι να βγει η πειθαρχική απόφαση.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός, «ο οποίος παραβίασε βάναυσα τον όρκο του, προσέβαλε το ιατρικό σώμα και κατασυκοφάντησε το ΕΣΥ με την απαράδεκτη και κατακριτέα πράξη του» δεν είναι μέλος της διοίκησης του Ανωτάτου Πειθαρχικού του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει κάθε φαινόμενο χρηματισμού γιατρού και καλεί τόσο τους πολίτες να προβαίνουν σε πράξεις καταγγελίας των επιόρκων γιατρών όσο και το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο των Ιατρών του ΕΣΥ, το οποίο είναι όργανο του υπουργείου Υγείας, να πράξει άμεσα τα δέοντα.


Πηγή : imerisia.gr


Χάκερ «διέρρευσαν» δεδομένα 13.000 χρηστών του PlayStation και του Xbox


Λίγες ώρες μετά την επίθεση που μπλόκαρε τις online υπηρεσίες του PlayStation της Sony και του Xbox της Microsoft, ομάδα χάκερ που δηλώνει ότι έχει σχέση με τους Anonymous, ισχυρίζεται ότι διέρρευσε στο Διαδίκτυο προσωπικά στοιχεία περισσότερων από 13.000 χρηστών του PlayStation, του Xbox αλλά και μελών της Amazon.

Η είδηση έγινε γνωστή με ανάρτηση της ομάδας στο Twitter, ωστόσο το αρχείο με τα προσωπικά δεδομένα (κωδικούς πρόσβασης και αριθμούς πιστωτικών καρτών) έχει διαγραφεί.

Επίσημη ανακοίνωση από τις εταιρείες δεν υπάρχει.

: VPNCyberGhost, UbiSoft, VCC, Brazzers, UFC TV, PSN, XBL Gamers, Twitch TV, Amazon, Hulu Plus, Dell, Walmart, (EA) Games, LEAKED..

A total of approximately 13k accounts. We did for the Lulz. https://ghostbin.com/paste/avtnw/raw 


Χάθηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος της AirAsia με 162 επιβαίνοντες


Αεροσκάφος της μαλαισιανής εταιρίας χαμηλού κόστους AirAsia εξαφανίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ πετούσε μεταξύ της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης με 162 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών στη Τζακάρτα.

"Η Τζακάρτα έχασε τον έλεγχο με το αεροπλάνο μεταξύ Σουραμπάγιας και Σιγκαπούρης στις 07.55 τοπική ώρα", δήλωσε ο Τζ.Α. Μπαράτα.

Η πτήση QZ8501 είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Τζουάντα στη Σουραμπάγια, στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας και αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σάνγκι της Σιγκαπούρης στις 08.30 τοπική ώρα.

Όπως διευκρίνισε ο γενικός διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας Τζόκο Μουρτζατμότζο στο αεροσκάφος επέβαινε επταμελές πλήρωμα και 155 επιβάτες, ανάμεσα τους 16 παιδιά και ένα βρέφος.

Μάλιστα πριν από λίγο η αεροπορική εταιρία AirAsia ανέφερε σε μήνυμα στον λογαριασμό της στο Facebook ότι "ο πιλότος είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών" που επικρατούσαν. "Η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε ενώ ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο των ινδονησιακών Αρχών εναέριας κυκλοφορίας", πρόσθεσε η AirAsia.

Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 32.000 ποδών όταν ο πιλότος ζήτησε να "αποκλίνει"από την πορεία πτήσης ώστε το αεροπλάνο να πετάξει σε ύψος 38.000 ποδών για να αποφύγει τα σύννεφα και τις κακές καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία.

Η AirAsia ανακοίνωσε ότι επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. "Επί του παρόντος δυστυχώς δεν έχουμε καμία πληροφορία για την κατάσταση των επιβατών και των μελών του πληρώματος", αναφέρει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της πτήσης QZ8501 της Airasia και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση, ανακοίνωσε σήμερα ο Ερικ Σουλτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται με την οικογένειά του στη Χαβάη για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το 2014 θα μείνει ως μια «μαύρη χρονιά» στην ιστορία της αεροπορίας της Μαλαισίας με την απώλεια δύο αεροσκαφών των εθνικών αερογραμμών Malaysia Airlines.

Στις 8 Μαρτίου, η πτήση MH370 εξαφανίστηκε λίγο μετά την απογείωσή της από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες. Η εξαφάνισή της παραμένει ανεξήγητη μέχρι σήμερα. Το αεροπλάνο φέρεται να συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, όταν πλέον τα καύσιμά του είχαν εξαντληθεί.

Στις 17 Ιουλίου, ένα άλλο Μπόινγκ της Malaysia Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση Άμστερνταμ - Κουάλα Λουμπούρ, εξερράγη εν πτήσει, κατά τα φαινόμενα καταρρίφθηκε από πύραυλο ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 298 άτομα, ανάμεσα τους 193 Ολλανδοί.


Πηγή : kathimerini.gr


Στις φλόγες πλοίο με 466 επιβάτες - Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στα πάνω καταστρώματα

φωτό : e-nautilia.gr

Σε εξέλιξη πραγματοποιείται αυτή τη στιμή η επιχείρηση εγκατάλειψης του επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου «Νorman Αtlantic» στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ έπλεε βορειοδυτικά των Οθωνών. Στο πλοίο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα, επιβαίνουν συνολικά 466 άτομα.

Αν και η επιχείρηση εγκατάλειψης του φλεγόμενου πλοίου γίνεται με δυσκολία λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ήδη πολλοί από τους επιβάτες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στις ναυαγοσωστικές λέμβους του, που ρίχτηκαν με τη βοήθεια του πληρώματος στη θάλασσα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και επιβίβαση επιβατών στο πλοίο «spirit of Piraeus».

Την όλη επιχείρηση συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με την Ιταλική ακτοφυλακή, καθώς το πλοίο βρίσκεται σε ιταλικά χωρικά ύδατα.

Ήδη στο σημείο βρίσκονται ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού ένα C130 της ελληνικής αεροπορίας ενώ έσπευσαν και δύο ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής.

Επίσης αναμένονται τέσσερα σκάφη του λιμενικού σώματος, ένα αεροσκάφος c-130, δύο φορτηγά πλοία και το κρουαζιερόπλοιο «cruise europα» που θα συνδράμει στην επιχείρηση.

Το πλοίο Νorman Αtlantic που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.