Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες στους δρόμους των Χανίων




Χανιά

Πέντε χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους των Χανίων το Σάββατο το μεσημέρι. Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Σωματείο Santa Run, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και την Πολιτιστική Επιχείρηση του δήμου, διοργάνωσαν το 4ο Santa Run, για την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΠ, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ, που ασχολούνται με παιδιά της πόλης τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Η συμμετοχή φέτος, παρά τον άστατο καιρό, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, οικογένειες με μωρά σε καροτσάκια, κρατώντας κόκκινα μπαλόνια και με σφυρίχτρες στο στόμα, έκαναν τον γύρο της πόλης.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής που έγινε υπό τους ήχους της μουσικής από 15 μουσικούς παραγωγούς των Χανίων, καταστηματάρχες της πόλης πρόσφεραν στους συμμετέχοντες γλυκά, αλλά και μπύρες χωρίς αλκοόλ.

Το Santa Run πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά μεσημέρι, και ως ιδέα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά, στα Χανιά, το 2011.

Την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης συμμετείχαν 400 Άγιοι Βασίληδες. Το 2012 έφτασαν τους 1.500 και το 2013 τους 3.000, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το Santa Run είναι μία γιορτινή, φιλανθρωπική διοργάνωση, αντίστοιχη του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου, κάθε Δεκέμβριο. Πρόκειται για ένα δρόμο περπατήματος μέσα στην πόλη, με στολές Αϊ Βασίλη και πολλά κεράσματα από τα καταστήματα που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής.

Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στα Ιωάννινα. Το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την προμήθεια μηχανών γραφής για τυφλούς με το σύστημα Μπράιγ. Επίσης, στόχος είναι να αγοραστούν και όργανα για αθλητές με αναπηρία.

Οι Άγιοι Βασίληδες θα τρέξουν 3 χιλιόμετρα στους δρόμους της πόλης, ενώ αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί μουσικό πάρτι στην πλατεία των Ιωαννίνων. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί εξολοκλήρου στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών Π.Ε. Βορειοδυτικής Ελλάδος και στους Αθλητικούς ομίλους ΑμεΑ Ιωαννίνων.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στο 2,5% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ



Κλείσιμο της ψαλίδας δείχνει η δημοσκόπηση.

Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27,2%.

Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 6,1% και ακολουθούν Το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 5,8%. Η Χρυσή Αυγή έρχεται έκτη με ποσοστό 5,5%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με το συντριπτικό 65,1% και ακολουθεί η ΝΔ με 24,9%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται ο Αντώνης Σαμαράς με 44,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,4%. Κανένας από τους δύο απαντά το 18,5%.

Διαβάστε περισσότερα για την δημοσκόπηση στο Βήμα της Κυριακής.


Ο Βύρωνας Πολύδωρας δεν προσχωρεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες



"Ως κατασκευασμένα δημοσιεύματα και μυθεύματα" χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ τα δημοσιεύματα περί συνεργασίας του Βύρωνα Πολύδωρα με το κόμμα του Πάνου Καμμένου με αντάλλαγμα την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικράτειας του κόμματος.
Εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες όμως και το περιβάλλον του πρώην προέδρου της Βουλής έσπευσε να διαψεύσει τα συγκεκριμένα σενάρια.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί οτι το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα πριν την διεξαγωγή του πρόσφατου συνεδρίου των ΑΝΕΛ συμφωνα με πληροφορίες υπήρξε κρούση απο πλευράς Πάνου Καμμενου προς τον Βύρωνα Πολυδώρα για συνεργασια ωστόσο δεν υπήρξε κάποια συμφωνία.

Δεν αποκλείεται βέβαια στο μέλλον οι προσπάθειες αυτές για συνεργασια μεταξύ των δυο πλευρών να συνεχιστούν καθώς η στάση που κράτησε ο κ. Πολυδωρας στις δυο ψηφοφορίες για την προεδρική εκλογή η οποία όπως φαίνεται θα είναι ιδία και στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, δικαιολογούν την οποία μελλοντική συνεργασία.


Θοδωρης Δαφέρμος


newsit,gr


Τσίπρας προς δανειστές: Το πρόγραμμα της ΔΕΘ δεν είναι προς διαπραγμάτευση



«Η εθνική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διεθνή αντίκτυπο, αφού η ιστορική μας ευθύνη είναι να ανοίξουμε τον δρόμο μιας εναλλακτικής πολιτικής στην Ευρώπη, μετατρέποντας μια χώρα της ευρωζώνης, από νεοφιλελεύθερο πείραμα σε παράδειγμα κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης»

«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν είναι προς διαπραγμάτευση» διαμηνύει προς τους δανειστές ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην Αυγή της Κυριακής.

«Το πρώτο βήμα θα είναι η υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτό δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Δεν δημιουργεί ανάγκες για νέα δανεικά και δεν θα μπει στο τραπέζι της συζήτησης» ξεκαθαρίζει ο κ. Τσίπρας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η εκλογική του νίκη θα είναι η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου. Μια εθνική προσπάθεια, όμως, που θα έχει διεθνή αντίκτυπο, αφού η ιστορική μας ευθύνη είναι να ανοίξουμε τον δρόμο μιας εναλλακτικής πολιτικής στην Ευρώπη, μετατρέποντας μια χώρα της ευρωζώνης, από νεοφιλελεύθερο πείραμα σε παράδειγμα κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης. Να αποδείξουμε ότι όταν οι λαοί θέλουν, όταν πιστεύουν στις δυνάμεις τους, μπορούν.»

Στη βάση αυτής της δέσμευσης επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να συσπειρώσει γύρω του όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στο λαό, ώστε να έχει την πλειοψηφία στη νέα Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός του. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις (...) Συγκροτώντας μια πλατιά εκλογική συμμαχία σε ισχυρές προγραμματικές βάσεις.

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι «έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η αριστερά βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο κατώφλι της ιστορίας, για να αναλάβει τα δύσκολα. Και έχουμε πλήρη συνείδηση ότι ερχόμαστε για να ενώσουμε, όχι για να διχάσουμε. Για να ξαναχτίσουμε πάνω στα ερείπια μιας κοινωνίας λεηλατημένης. Για αυτό και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα είναι κυβέρνηση μιας παράταξης. Θα είναι κυβέρνηση όλου του λαού.»

Kάνει επίσης λόγο για "πολιτική συμμαχία του Μνημονίου που αντιλαμβάνεται ότι καταρρέει και βυσσοδομεί". "Τελευταίο τους αποκούμπι, όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας είναι η επιχείρηση εκβιασμών, τρομοκρατίας και φόβου.

Όμως η επανάληψη της ιστορίας συνήθως καταλήγει σε φάρσα, επισημαίνει, αναφέροντας ότι "το 2015 δεν θα είναι 2012".

“Οι δηλώσεις του καφενείου της Βουλής και των ακροδεξιών τηλεφωνακλάδων δεν πείθουν πια κανέναν” προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η ευθύνη των εκλογών θα βαρύνει οποίος δεν ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας (...) η ευθύνη των εκλογών θα βαρύνει όσους έχουν ονοματεπώνυμα, θα τους θυμάται όλος ο κόσμος και η ιστορία” είναι το μήνυμα που εκπέμπει προς τους βουλευτές από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ, λίγες μόνο ώρες πριν την κρίσιμη τρίτη ψηφοφορία της Δευτέρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε συνολική διαπραγμάτευση του χρέους, χωρίς μονομερείς ενέργειες, εάν εκλεγεί κυβέρνηση», τονίζει από την πλευρά του ο βουλευτής, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών. ενώ υποστηρίζει ότι «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζουν περισσότερο ρεαλιστικές από αυτές της σημερινής κυβέρνησης».

Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα ενόψει των σχεδόν βέβαιων πρόωρων εκλογών αποστέλλει στο μεταξύ σε συνέντευξή του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαμηνύοντας ότι «κάθε νέα κυβέρνηση» πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις των προκατόχων της, και πως «αν η Ελλάδα διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση».

Πηγή: skai.gr


Φορολογία εισοδήματος 2015: Για ποιους χτυπά η... καμπάνα


Ποιοι θα βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη τη χρονιά που έρχεται. Η αλλαγές στους ελεύθερους επαγγελματίες και ο νέος τρόπος υπολογισμού του αγροτικού εισοδήματος. Παγίδα και οι παροχές σε είδος για τους εργαζόμενους.
Μισθωτοί οι οποίοι συμπληρώνουν το μηνιαίο τους εισόδημα με αμοιβές από «μπλοκάκι», οι αγρότες αλλά και όσοι λαμβάνουν παροχές σε είδος από τις επιχειρήσεις που εργάζονται θα πληρώσουν τη... νύφη των φόρων το 2015. Υπό την αίρεση των... πολιτικών εξελίξεων, οι φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι για τη χρονιά που έρχεται οι κλίμακες φορολογίας εισοδήματος παραμένουν οι ίδιες, με εξαίρεση την αύξηση του πρώτου συντελεστή φορολόγησης εισοδημάτων από ενοίκια που αυξάνεται από το 10% στο 11%.

Δεν σημαίνει όμως ότι και οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι το 2015, για τα φετινά εισοδήματα, θα είναι οι ίδιοι. Ο κανόνας της σταθερότητας (για ένα χρόνο) στη φορολόγηση των εισοδημάτων, έχει τις εξαιρέσεις του και κοστίζουν χρήμα.

1. Μπλοκάκια. Για τα φετινά εισοδήματα από μπλοκάκια οι εργαζόμενοι το επόμενο έτος θα φορολογηθούν υποχρεωτικά από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%, ενώ παράλληλα θα κληθούν να πληρώσουν και αυξημένο τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ από 500 ευρώ που κατέβαλαν φέτος.

Φέτος για τα εισοδήματα του 2013 φορολογούμενοι με μπλοκάκια είχαν τη δυνατότητα να φορολογηθούν είτε με την κλίμακα των μισθωτών υπό προϋποθέσεις (έως 3 εργοδότες με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή σε περισσότερους από 3 εργοδότες και τουλάχιστον το 75% των αμοιβών προέρχεται μόνο από ένα εργοδότη), είτε με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η κλίμακα των μισθωτών, συνοδεύεται από tax credit, που σημαίνει πρακτικά ότι δεν επιβάλλεται φόρος για εισοδήματα έως 9.550 ευρώ, ενώ ο πρώτος συντελεστής της κλίμακας είναι 22%.

Αυτή η «επιλογή» τελείωσε. Για τα εισοδήματα του 2014 που θα δηλωθούν στις φορολογικές δηλώσεις του 2015, εφόσον κάποιος είναι μισθωτός και συμπληρώνει το εισόδημά του ασκώντας και ελεύθερο επάγγελμα, το εισόδημα από το «μπλοκάκι» θα φορολογηθεί οπωσδήποτε με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και ταυτόχρονα θα επιβαρυνθεί με τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ. Το ίδιο θα συμβεί και σε κάποιον ο οποίος δουλεύει σε έναν εργοδότη με «μπλοκάκι», αλλά δεν έχει δηλώσει το σπίτι του ως επαγγελματική έδρα. Το λάθος αυτό επιφέρει την ποινή της φορολόγησης του εισοδήματος από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%.

Ειδικά για φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα (άθροισμα από μισθό και «μπλοκάκι» της τάξεως των 8.000-12.000 ευρώ) ο φόρος που θα φανεί στο εκκαθαριστικό του 2015 μπορεί να είναι ακόμη και πάνω από 50% υψηλότερος σε σχέση με αυτόν του φετινού εκκαθαριστικού. Βέβαια οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να εκπέσουν από τα ακαθάριστα εισοδήματά τους επαγγελματικές δαπάνες και να περιορίσουν το καθαρό φορολογητέο εισόδημα.

2. Αγρότες. Με τη νέα χρονιά κάνει πρακτική πρεμιέρα ο λογιστικός τρόπος προσδιορισμού του αγροτικού εισοδήματος. Το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού του καθαρού γεωργικού εισοδήματος καταργήθηκε και από τα φετινά εισοδήματα ισχύει ο λογιστικός προσδιορισμός. Έσοδα μείον έξοδα και στο αποτέλεσμα φόρος 13% χωρίς αφορολόγητο από το πρώτο ευρώ. Φέτος φορολογήθηκαν με την κλίμακα των μισθωτών, δηλαδή είχαν αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ και το εισόδημά τους προσδιορίστηκε με το αντικειμενικό σύστημα.
Με τις αλλαγές, οι αγρότες κινδυνεύουν να πιαστούν στην παγίδα των τεκμηρίων και να φορολογηθούν με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ του τεκμαρτού εισοδήματος εφόσον:

- Το δηλωθέν εισόδημα τους είναι μικρότερο από το εισόδημα που προκύπτει με την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης (κατοικίες, αυτοκίνητα, ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης).

- Δηλώσουν ζημιά ή μηδενικά εισοδήματα.

3. Παροχές σε είδος. Αυτοκίνητα, πιστωτικές κάρτες και λοιπές παροχές σε είδος, σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο Σαββαΐδου, από το επόμενο έτος θα αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις. Επειδή για το εισόδημα αυτό το οποίο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε φορολογική δήλωση δεν έχει γίνει καμία παρακράτηση φόρου, ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο επί της αξίας της παροχής σε είδος.

Ο φόρος θα υπολογιστεί με συντελεστή 22%, 32% ή 42% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος αλλά και της παροχής σε είδος. Εκκρεμεί, η έκδοση εγκυκλίου και για την ενεργοποίηση μηνιαίας παρακράτησης φόρου των παροχών σε είδος για το 2015.


Πηγή : euro2day.gr


Πάτρα - τροχαίο: Είδε τον πατέρα και τη μητέρα του να σκοτώνονται μπροστά στα μάτια του



Η 51χρονη από το Νιοχώρι Κυλλήνης που σκοτώθηκε μαζί με το 55χρονο σύζυγό της που οδηγούσε το όχημα, επέστρεφαν από την κηδεία του πατέρα της
Τραγικές συμπτώσεις στο δυστύχημα της Παρασκευής με απολογισμό ένα νεκρό ανδρόγυνο στη νέα Εθνική Οδού Πατρών – Πύργου στο ύψος των Τσουκαλείκων, με το γιο τους να είναι αυτόπτης μάρτυρας του μοιραίου τροχαίου που στοίχισε τη ζωή στους γονείς του...

Η 51χρονη από το Νιοχώρι Κυλλήνης που σκοτώθηκε μαζί με το 55χρονο σύζυγό της που οδηγούσε το όχημα, επέστρεφαν από την κηδεία του πατέρα της, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες του ilialive.gr, το όχημα που επέβαιναν οι γονείς του ακολουθούσε με άλλο αυτοκίνητο ο γιος της οικογένειας, που ήταν αυτόπτης μάρτυς του δυστυχήματος...

Ο κηδεία του πατέρα της 51χρονης έγινε το πρωί της Παρασκευής και λίγη ώρα αργότερα η 51χρονη με το σύζυγό πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. 

Ο 55χρονος που οδηγούσε και το αυτοκίνητο έχασε τη ζωή του ακαριαία στην μετωπική σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα - η οποία τραυματίστηκε ελαφρά - ενώ, η 51χρονη σύζυγός του τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε στα τραύματά της.

Η είδηση του θανάτου της 51χρονης βύθισε μέσα σε λίγες ώρες και πάλι το Νιοχώρι Κυλλήνης στο πένθος. Τραγική μοίρα έλεγαν οι συγχωριανοί της, να "φύγει" το παιδί λίγες ώρες μετά τον πατέρα και με τέτοιο τρόπο...

Πηγή: skai.gr



Χιόνια στη Μακεδονία - ραγδαία επιδείνωση του καιρού τα επόμενα 24ωρα


«Αγριεύει» ο καιρός με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Hδη χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού που επικρατεί στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Το θερμόμετρο έπεσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου κάτω από το μηδέν ακόμα και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σε ολόκληρο το νομό Φλώρινας αλλά και στις πόλεις της Εδεσσας, της Καστοριάς και της Κοζάνης χιονίζει από το βράδυ της Παρασκευής.

Οι θερμοκρασίες σχεδόν σε όλη την κεντρική και δυτική Μακεδονία έπεσαν από τα ξημερώματα κάτω από το μηδέν (-5 στη Φλώρινα, -4 στα Γρεβενά, -3 στην Καστοριά και την Κοζάνη, - 2 στο Κιλκίς , -1 στη Θεσσαλονίκη).

Η ισχυρή χιονόπτωση της νύχτας αλλα και ο παγετός που επικρατεί δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων η οποία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην εθνική οδό Φλώρινας –Καστοριάς, μέσω Βίγλας από το 16ο-25ο χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βιτσίου από το 20-30ο χιλιόμετρο.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρη την Εγνατία οδό αλλα και στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα των νομών της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Η πρόγνωση

Η επιδείνωση του καιρού, αναμένεται να κορυφωθεί τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, οπότε θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο, ενώ θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια, ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

Η πρώτη επιδείνωση του καιρού αναμένεται κυρίως από το βράδυ του Σαββάτου, οπότε θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ώς 9 βαθμούς στη Μακεδονία και τη Θράκη (στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη), από 4 έως 13 βαθμούς στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αλλά και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο.

Σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ώς 16 βαθμούς Κελσίου, στην Αττική από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία, ενώ θα σημειωθούν βροχές στα βόρεια και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και καταιγίδες στα δυτικά, αλλά και χιόνια σε ορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια προς τα νότια, που τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς θα δώσει τη θέση της σε αισθητή επιδείνωση του καιρού.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μετεωρολόγος του Τμήματος Προγνώσεων της ΕΜΥ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να είναι οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, που θα φτάσουν τα 7-8, ίσως και 9 μποφόρ, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ο ισχυρός παγετός στα βόρεια και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.



Πηγή : tanea.gr


Συνέντευξη Σαμαρά: «Η ευθύνη των εκλογών βαραίνει όσους ψηφίσουν παρών»


Νέο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό και τους 300 της Βουλής έστειλε, ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσω του καναλιού της ΝΕΡΙΤ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στην συνέντευξή του από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, ο πρωθυπουργός περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια τους κινδύνους που θα διατρέξει η χώρα από μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά και στην ευθύνη των βουλευτών που δεν θα ψηφίσουν.

Εκκληση στους βουλευτές όλων των κομμάτων να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, «να απομακρύνουν οριστικά την αβεβαιότητα και τα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τη χώρα. Αν δεν εκλέξουμε Πρόεδρο η ευθύνη θα βαρύνει όσους ψηφίσουν παρών» .

«Ο λαός δεν θέλει εκλογές» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Γιατι αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και αυτό είναι το δικό μου χρέος». «Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό. Σημαίνει ότι συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει δεν ήξερα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν "παρών" θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία».«Δεν δέχομαι την αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Ποτέ στην Ελλάδα δεν δηλητηριάστηκε τόσο πολύ το κλίμα σε μία προεδρική εκλογή, για εκλογές» κόντρα στην θέληση του ελληνικού λαού, τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα περί εξαγορών.

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σενάρια που θέλουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ψηφίζουν για Πρόεδρο. "Οι ίδιοι είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν", αλλά αν είναι αυτός ο λόγος για να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές, τότε "αφήνουμε τους χρυσαυγίτες ελεγκτές των εξελίξεων".

Επιβεβαιωτικά σε προηγούμενες πληροφορίες ο πρωθυπουργός έθεσε ενόψει της ψηφοφορίας το δίλημμα «εκλογή Προέδρου και συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας ή εκλογική περιπέτεια με άγνωστη κατάληξη». «Με βολεύουν οι εκλογές, αλλά θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια στο ήρεμο λιμάνι», σημείωσε.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε κάποτε πραγματικά να κυβερνήσει, θα έσπευδε τώρα να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τα δύο χέρια! Ώστε να μπει ομαλά η Ελλάδα στη μετά το Μνημόνιο εποχή και να γίνουν οι εκλογές κανονικά τον Ιούνιο του 2016. Και τότε να δούμε ποιος θα πείσει τον Ελληνικό λαό.Όμως το φοβούνται αυτό. Γιατί το φοβούνται; Το φοβούνται ότι ως τότε θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση τόσο πολύ, που κανείς πια δεν θα δίνει σημασία στην αντι-μνημονιακή δημαγωγία τους. Γι’ αυτό και προσπαθούν τώρα να εκβιάσουν εκλογές».

Στο πρωθυπουργικό μήνυμα δεν υπήρξε νέα πρόταση (διακινούνταν σενάρια περί αλλαγής εκλογικού νόμου, καθορισμού συγκεκριμένης ημερομηνίας εκλογών), καθώς το Μαξίμου θεωρεί ότι η πρόταση Σαμαρά της προηγούμενης Κυριακής ήταν πλήρης και αποκάλυψε τις προφάσεις όσων αρνούνται να δώσουν ψήφο στον κ. Σταύρο Δήμα.

Ο κ. Σαμαράς αλλά και ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εξήντλησαν, τα τελευταία 24ωρα, κάθε περιθώριο για τη διασφάλιση της προεδρικής πλειοψηφίας των 180 βουλευτών και την αποτροπή μιας εκλογικής περιπέτειας ενώ εκκρεμεί η συμφωνία με την τρόικα και εξαντλείται η δίμηνη παράταση του ισχύοντος προγράμματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών στελεχών, οι προσπάθειες των δύο πολιτικών αρχηγών προσέκρουσαν στον τοίχο της άρνησης τόσο των ανεξάρτητων βουλευτών όσο και βουλευτών από τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ. Εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί καθιστά αδύνατη την εξασφάλιση των 180 ψήφων.

Τούτων δοθέντων η ψηφοφορία της Δευτέρας πιθανότατα θα πιστοποιήσει την αδυναμία εκλογής Προέδρου και θα ανοίξει τον δρόμο για τις κάλπες με πιθανότερη ημερομηνία την 1η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Βουλή που θα αναδειχθεί από ενδεχόμενες εκλογές οφείλει να εκλέξει αμέσως Πρόεδρο Δημοκρατίας και προβλέπονται γι’ αυτό και πάλι τρεις ψηφοφορίες με χρονική απόσταση πέντε ημερών μεταξύ τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, είναι ευκολότερες οι προϋποθέσεις. Η εκλογή στην πρώτη ψηφοφορία απαιτεί 180 ψήφους, στη δεύτερη 151, ενώ στην τρίτη εκλέγεται Πρόεδρος ακόμη και αυτός που έχει τη σχετική πλειοψηφία. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα.


Πηγή : kathimerini.gr



Συνέντευξη Σαμαρά στη δημόσια τηλεόραση 18:30


Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Τρουπή και Γιώργο Ευθυμίου.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί  σε μαγνητοσκόπηση στις 18:30, στο πλαίσιο του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ.

Ο κ. Σαμαράς αναμένετε να στείλει μήνυμα στους βουλευτές ενόψει της τρίτης και κρίσιμης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες των πράξεων του έναντι της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.





Τσίπρας: Ερχόμαστε για να ενώσουμε, όχι για να διχάσουμε



«Το πρώτο βήμα θα είναι η υλοποίηση του "προγράμματος της Θεσσαλονίκης" για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτό δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Δεν δημιουργεί ανάγκες για νέα δανεικά και δεν θα μπει στο τραπέζι της συζήτησης», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο του στην «Αυγή» της Κυριακής, τονίζει ακόμη πως "στη βάση αυτής της δέσμευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να συσπειρώσει γύρω του όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στο λαό, ώστε να έχει την πλειοψηφία στη νέα Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός του. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις".

Κοινωνικοπολιτική πλειοψηφία

Στο άρθρο του, αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ "αντλεί την δύναμή του από τη στήριξη μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, που αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Η εκλογική του νίκη θα είναι η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου. Μια εθνική προσπάθεια, όμως, που θα έχει διεθνή αντίκτυπο, αφού η ιστορική μας ευθύνη είναι να ανοίξουμε τον δρόμο μιας εναλλακτικής πολιτικής στην Ευρώπη, μετατρέποντας μια χώρα της ευρωζώνης, από νεοφιλελεύθερο πείραμα σε παράδειγμα κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης. Να αποδείξουμε ότι όταν οι λαοί θέλουν, όταν πιστεύουν στις δυνάμεις τους, μπορούν".

Και συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: "Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η αριστερά βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο κατώφλι της ιστορίας, για να αναλάβει τα δύσκολα. Και έχουμε πλήρη συνείδηση ότι ερχόμαστε για να ενώσουμε, όχι για να διχάσουμε. Για να ξαναχτίσουμε πάνω στα ερείπια μιας κοινωνίας λεηλατημένης. Για αυτό και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα είναι κυβέρνηση μιας παράταξης. Θα είναι κυβέρνηση όλου του λαού.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, γιατί ξεφύγαμε από το στενό πλαίσιο της αλαζονικής συμπεριφοράς αλλά και του σεχταρισμού. Μιλήσαμε έγκαιρα για μια πλατιά κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία. Για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας. Η πρόταση αυτή επιδοκιμάστηκε ευρύτατα στις εκλογές του 2012.

Σήμερα είναι η ώρα να την κάνουμε πράξη, να την εμβαθύνουμε και να νικήσουμε. Συγκροτώντας μια πλατιά εκλογική συμμαχία σε ισχυρές προγραμματικές βάσεις».

Πηγή : newsit.gr


Λυκούδης για Παπαδημούλη: Ταράχθηκαν οι γνωστοί κομπλεξικοί και ζηλόφθονοι


«Θα μπορούσα να απαντήσω με προσωπικές αναφορές για τον ίδιο που θα τον έκαναν να μην μπορεί να σταθεί, αλλά ας τον αφήσουμε στον κόσμο του», απάντησε

Σκληρή απάντηση έδωσε στον Δημήτρη Παπαδημούλη ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών, Σπύρος Λυκούδης, με αφορμή τις επικρίσεις που δέχτηκε για την συνεργασία του με το Ποτάμι.


Αφού χαρακτήρισε κομπλεξικούς και ζηλόφθονους όσους του επιτέθηκαν για την απόφασή του, απείλησε ότι αν μιλούσε για τον Παπαδημούλη δεν θα ήξερε που να σταθεί.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ήταν βέβαιο πως η συμπόρευσή μου με το Ποτάμι θα προκαλούσε σε πολλούς ταραχή και εκνευρισμό. Ιδιαίτερα στους γνωστούς κομπλεξικούς και ζηλόφθονους.

Στην απρόκλητη προσωπική επίθεση εναντίον μου του Δημήτρη Παπαδημούλη, θα μπορούσα να απαντήσω με προσωπικές αναφορές για τον ίδιο που θα τον έκαναν – και το ξέρει – να μην μπορεί να σταθεί. Δεν θα το κάνω. Η πολιτική ζωή του τόπου ασφυκτιά.

Ας την υπερασπίσουμε με πολιτισμένο διάλογο οι υπόλοιποι και ας αφήσουμε τον Παπαδημούλη στον δικό του κόσμο».


Πηγή : protothema.gr


Πιπιλή: Και η... κουτσή Μαρία στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Κάποιοι ολίγοι μας οδηγούν εκεί από όπου ξεκινήσαμε


Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του Φ. Κουβέλη, αλλά και όσων δεν ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαπέλυσε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Γνωρίζω άριστα την ανθρωπογεωγραφία των 12 εναπομεινάντων βουλευτών, κάποιοι από αυτούς μας οδηγούν σε εκλογές, ειδικά τώρα που μόλις βγάλαμε το κεφάλι έξω, αυτοί οι άνθρωποι είναι οι περισσότεροι νεοεκλεγέντες και δεν ξεπερνούν συνολικά 10.000 με 12.000 σταυρούς στο σύνολο των 10 – 11 εκατ. ανθρώπων τους θέτω ενώπιον των ευθυνών τους» είπε η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Πιπιλή επιτέθηκε και στον κ. Κουβέλη, σημειώνοντας «λέμε ότι οι βουλευτές δεν είναι πρόβατα και αγέλη και ο Κουβέλης δίνει εντολή στους βουλευτές να ψηφίσουν παραταξιακά, θα εξαϋλωθεί τώρα που οδεύει προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Κρίνεις όλους τους άλλους που είσαι από παλιά στο πολιτικό σύστημα και είσαι και συνδιαμορφωτής της σπάταλης πολιτικής των κυβερνήσεων» σχολίασε για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Αναφερόμενη στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών σχολίασε σκωπτικά «Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες» και έκανε λόγο για «αθλιότητα μοιρασιάς θέσεων στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και της κουτσής Μαρίας περιλαμβανόμενης (...) Κάποιοι βουλευτές, τυχάρπαστα όντα και ψεκασμένοι, θέλουν να βρουν θέση κηπουρού στον κήπο του Τσίπρα».


Πηγή : imerisia.gr


Η Ελλάδα στον «οδηγό απαισιοδοξίας» του Bloomberg για το 2015


Την Ελλάδα συγκαταλέγει το πρακτορείο Bloomberg στο δημοσίευμά του με τίτλο «Ενας απαισιόδοξος οδηγός για τον κόσμο το 2015» με θέμα τα χειρότερα πιθανά σενάρια για τη νέα χρονιά, ανάμεσα στην ουκρανική κρίση, την πτώση του πετρελαίου, την διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων, το Ισλαμικό Κράτος, την ένταση στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας στη Νότια Θάλασσα, έναν πιθανό πόλεμο Νότιας και Βόρειας Κορέας.
Στο δημοσίευμα με τίτλο «Ενας απαισιόδοξος οδηγός για τον κόσμο το 2015», η Ελλάδα εντάσσεται στη λίστα των «κόκκινων» χωρών, καθώς αν επαληθευτεί το χειρότερο, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές, σενάριο η παρούσα κυβέρνηση θα πέσει και «θα ανέλθει στην εξουσία η αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα που είναι κατά του ευρώ», αποδυναμώνοντας έτσι τη θέση της Ελλάδας ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν εξτρεμιστικά κινήματα».

Σύμφωνα με αυτό το εφιαλτικό σενάριο «αν οι αναποτελεσματικοί Ευρωπαίοι πολιτικοί αποτύχουν να αντιδράσουν, η μόλυνση θα εξαπλωθεί στην αγορά ομολόγων αναθερμαίνοντας την κρίση στην ευρωζώνη».
Τα χειρότερα πιθανά σενάρια για το 2015 σύμφωνα πάντα με τις σημερινές διεθνείς συγκρούσεις παρουσιάζουν επενδυτές, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και ειδικοί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής για λογαριασμό του Bloomberg.


Όσον αφορά τα υπόλοιπα καταστροφικά σενάρια για τον κόσμο το 2015, είναι η ουκρανική κρίση, η διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων, το Ισλαμικό Κράτος, η ένταση στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας στη Νότια Θάλασσα και ένας πιθανός πόλεμος Νότιας και Βόρειας Κορέας. Άλλα καταστροφικά σενάρια για το 2015 είναι η μετάδοση της βίας από την Συρία σε Λίβανο, Ιορδανία και Τουρκία, αφού δεν καταστεί δυνατό να αντιμετωπιστεί το καθεστώς Άσαντ και το Ισλαμικό Κράτος.
Πιθανή, ως το χειρότερο σενάριο, θεωρείται και η έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με τους Λίβανο, Συρία, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, να λαμβάνουν μέρος στην σύγκρουση, στο πλευρό των Παλαιστινίων. Στα χειρότερα σενάρια είναι και η πιθανή αποτυχία εύρεσης λύσης στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, πράγμα που ίσως εμπλέξει το Ισραήλ σε δράση κατά της Τεχεράνης.
Καταστροφικό σενάριο, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα ήταν αυτό της προώθησης των θέσεων των φιλορώσων από την ανατολική προς την δυτική Ουκρανία, ώστε να δημιουργηθεί ένας «διάδρομος» επικοινωνίας της ενδοχώρας με την χερσόνησο της Κριμαίας. Ένταση των συγκρούσεων στην Νιγηρία, μεταξύ του στρατού και των ανταρτών της Μπόκο Χαράμ, επέκταση του Ισλαμικού Κράτους σε Αφγανιστάν και Πακιστάν, κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν, Νότιας και Βόρειας Κορέας, Κίνας και Ιαπωνίας, με φόντο την Νότια Θάλασσα, είναι μερικά ακόμη από τα εφιαλτικά σενάρια για το 2015.


Πηγή : ethnos.gr



Β.Κορέα: Πίθηκος και φαύλος ο Ομπάμα


Δριμεία επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσε σήμερα η Βόρεια Κορέα θεωρώντας τες υπεύθυνες για τη διακοπή της σύνδεσής της με το Ιντερνετ στις αρχές της εβδομάδας, ενώ αποκάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο «πίθηκο» γιατί ενθάρρυνε τις κινηματογραφικές αίθουσες να προβάλουν την ταινία «The Interview».

Η κωμωδία που πραγματεύεται σενάριο συνωμοσίας της CIA για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν έχει φέρει στα άκρα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών καθώς είχε προηγηθεί κυβερνοεπίθεση στο σύστημα υπολογιστών της Sony Pictures, της εταιρείας παραγωγής και διανομής της ταινίας.

«Ο Μπαράκ "Ομπάμα είναι πάντα απρόσεκτος στα λόγια και τις πράξεις όπως ένας πίθηκος μέσα σε ένα τροπικό δάσος», τονίζει η Εθνική Επιτροπή Αμυνας της Βόρειας Κορέας κατηγορώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι ώθησε τις κινηματογραφικές αίθουσες να προβάλουν την ταινία ανήμερα τα Χριστούγεννα. «Ο Ομπάμα θα ήταν καλύτερα να ωθούσε τον εαυτό του να καθαρίσει όλες τις φαύλες δραστηριότητες που οι ΗΠΑ έχουν διαπράξει εξαιτίας της εχθρικής πολιτικής τους απέναντι (στη Βόρεια Κορέα), εάν ο ίδιος επιθυμεί ειρήνη στο αμερικανικό έδαφος. Τότε όλα θα πάνε καλά», προσθέτει.

«Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να είναι αλαζονικές, δεσποτικές και να χρησιμοποιούν γκανγκστερικές πρακτικές παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις (της Βόρειας Κορέας), θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι αποτυχημένες πολιτικές τους ενέργειες θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε θανατηφόρα πλήγματα», δήλωσε εκπρόσωπος σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Πριν από ένα μήνα, τα κινηματογραφικά στούντιο της Sony δέχθηκαν μαζική επίθεση στους υπολογιστές τους, την οποία το FBI έπειτα από έρευνα απέδωσε στη Βόρεια Κορέα. Η Πιονγκγιάνγκ, η οποία είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ήταν τελείως εχθρική απέναντι στην προβολή της ταινίας, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στη διαδικτυακή επίθεση.

Μετά την ακύρωση αρχικά της πρεμιέρας της πολυσυζητημένης ταινίας στις 25 Δεκεμβρίου, η Sony Pictures έκανε τελικά στροφή 180 μοιρών και προγραμμάτισε την προβολή της κωμωδίας σε ορισμένες κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ την ημέρα των Χριστουγέννων, και στο Διαδίκτυο από τις 24 Δεκεμβρίου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε ότι η Sony δεν θα έπρεπε να είχε ακυρώσει την προβολή της ταινίας.
Η σύνδεση με το Ιντερνετ είχε διακοπεί για λίγο στη Βόρεια Κορέα την Τρίτη, την επομένη μια πρώτης γενικής διακοπής που διήρκησε εννέα ώρες και η οποία μπορεί να είχε οργανωθεί σε αντίποινα για την κυβερνοπειρατεία στη Sony.


Πηγή : ethnos.gr


Απειλητικό μήνυμα Σόιμπλε και προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Κάντε σκληρές μεταρρυθμίσεις


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε την Ελλάδα, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Bild ότι «κάθε νέα κυβέρνηση» πρέπει να «σεβαστεί» τις δεσμεύσεις των προκατόχων της.
Από το 2009, η Ελλάδα έχει σημειώσει «τεράστια πρόοδο. Πρέπει να έχουμε περισσότερο σεβασμό για αυτό», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
«Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα στο δρόμο των σκληρών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημειώνοντας ότι η κατάσταση του χρέους της χώρας δεν θα άλλαζε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. «Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό χρέος. Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τους προκατόχους της», επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Αλλά αν η Ελλάδα «διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση» προειδοποίησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Πηγή: ΑΠΕ, imerisia.gr


Συλλήψεις για απόπειρα βιασμού και πυροβολισμούς στη Δράμα


Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 44χρονος επιχείρησε να βιάσει νεαρή σερβιτόρα σε μπαρ χωριού στην περιοχή της Δράμας. Όταν δεν τα κατάφερε, προκάλεσε ζημιές στο κατάστημα με τη βοήθεια φίλου του, και στη συνέχεια πυροβόλησαν δυο φορές προς το μαγαζί με κυνηγετικό όπλο.

Στη σύλληψη ενός άνδρα που κατηγορείται πως παραμονή των Χριστουγέννων αποπειράθηκε να βιάσει μια νεαρή σερβιτόρα σε μπαρ όπου διασκέδαζε – στην περιοχή της Δράμας – προχώρησε η Αστυνομία. Μαζί του συνελήφθη και ένας φίλος του, που μετά την απόπειρα βιασμού τον βοήθησε να ανοίξει πυρ εναντίον του καταστήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο 44χρονος οδήγησε τη 26χρονη σερβιτόρα, υπήκοο Νιγηρίας, σε χώρο του μπαρ και προσπάθησε να τη βιάσει. Δεν τα κατάφερε όμως, καθώς η νεαρή κοπέλα αντιστάθηκε, ενώ παράλληλα έγινε αντιληπτός από την προϊστάμενη του καταστήματος, η οποία τον απώθησε.

Ο 44χρονος, μαζί με έναν 39χρονο φίλο του, προκάλεσαν ζημιές στο κατάστημα και αποχώρησαν, όμως στη συνέχεια επέστρεψαν οπλισμένοι με κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησαν δυο φορές προς το μαγαζί, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Ακολούθησε καταδίωξη των δραστών από την Αστυνομία, με τους αστυνομικούς τελικά να ακινητοποιούν και να συλλαμβάνουν τους δυο άνδρες. Στο δρόμο διαφυγής τους βρέθηκαν το όπλο που χρησιμοποίησαν και 19 αχρησιμοποίητα φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.


Πηγή: skai.gr


To Google Earth «κάρφωσε» 16.650 πισίνες


Την όγδοη θέση των εγκλημάτων που διαλευκάνθηκαν μέσω της χρήσης της τεχνολογίας, Google Earth, καταλαμβάνει η αποκάλυψη των Ελλήνων φοροφυγάδων που... «ξέχασαν» να δηλώσουν τις πισίνες τους.

Σύμφωνα με τον BusinessInsider, όλα ξεκίνησαν στα μέσα του 2010, όταν σε σύσκεψη του Υπουργείου Οικονομικών, αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες από το Google Earth, ώστε να διαπιστωθεί ποιες πισίνες δεν είχαν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε πως 16.650 ιδιοκτήτες έκρυβαν το μέγεθος των κατοικιών τους και δεν δήλωναν τις πισίνες τους.

Όπως σημειώνεται, η νέου τύπου έρευνα, έχει οδηγήσει τους φοροφυγάδες σε τεχνικές καμουφλάζ από... αέρος, ώστε να κάνουν αόρατες στους δορυφόρους τις πισίνες τους, σκεπάζοντας της με δίκτυα παραλλαγής και σκέπαστρα.


Πηγή : zougla.gr


Μιά κίνηση που δεν έχει κανένα όφελος για την Ελλάδα και τους Έλληνες : «Πρόσω ολοταχώς» για την ίδρυση νέου κόμματος ο Παπανδρέου



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Ποιος συμβουλεύει τον Παπανδρέου βρε παιδιά;

Ποιος του είπε ότι ένα κόμμα υπό την ηγεσία του ίδιου το έχει ανάγκη ο τόπος; Τι τραγικά είναι αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας;

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ο ΓΑΠ δεν έχει αντίληψη ότι πέρασε και δεν ακούμπησε από την Ελλάδα και τους Έλληνες και έχει πλέον την στάμπα δικαιολογημένα του πλήρως αποτυχημένου και του ανθρώπου που μας έφερε το ΔΝΤ στην χώρα μας με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα. οπότε ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

Φυσικά δεν είναι ο μοναδικός από την βουλή που δεν αντιλαμβάνεται ότι ο Ελληνικός λαός δεν τον έχει ανάγκη και καλό θα ήταν να μην υπάρχει ούτε στην πολιτική σκηνή γενικότερα, να φύγει, να πάει αλλού δεν τον χρειαζόμαστε.

Πληροφορούμε λοιπόν τον ΓΑΠ ότι κανένας δεν καίγεται και κανένας δεν περιμένει το απόγευμα της Δευτέρας που θα ανακοινώσει το νέο του αδιάφορο για όλους κόμμα, ο λαός έχει σοβαρότερα προβλήματα περιμένοντας να δει τι του επιφυλάσσει η αναλγησία και η ασυνεννοησία των πολιτικών της παρούσας βουλής και τι του ξημερώνει την το πρωί.

Η ίδρυση νέου κόμματος από τον ΓΑΠ θεωρώ ότι είναι προσβολή για την Ελλάδα και τους Έλληνες, το θεωρώ απειλή τύπου "δεν με ενδιαφέρει τι λέτε εγώ θα κάνω τα πάντα να υπάρξω στην πολιτική σκηνή", ίσως η αυστηρή αυτοκριτική και η απόσυρση θα ήταν μια μετάνοια για να συγχωρεθεί κάποια στιγμή μετά απο πολλά χρόνια.

Πάντως εάν ζούσε ο πατέρας του είμαι σίγουρος ότι θα τον έβαζε τιμωρία!!!




Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Δύσκολη κατάσταση» αν η Ελλάδα αλλάξει κατεύθυνση




Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε ότι κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σέβεται τις δεσμεύσεις των προκατόχων της.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Bild ότι «κάθε νέα κυβέρνηση» πρέπει να «σεβαστεί» τις δεσμεύσεις των προκατόχων της.

Από το 2009, η Ελλάδα έχει σημειώσει «τεράστια πρόοδο. Πρέπει να έχουμε περισσότερο σεβασμό για αυτό» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα στο δρόμο των σκληρών μεταρρυθμίσεων» ανέφερε ο Σόιμπλε σημειώνοντας ότι η κατάσταση του χρέους της χώρας δεν θα άλλαζε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

«Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό χρέος. Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τους προκατόχους της» επανέλαβε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αλλά αν η Ελλάδα «διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση, θα είναι μια δύσκολη κατάσταση», προειδοποίησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Πηγή : tovima.gr