Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Τι θα δούμε; Τι παίζει από αύριο;



Χριστούγεννα με παραμύθι, πρίγκιπες και μαγεία κάνουν φέτος οι αίθουσες. Ανάμεσα στις ταινίες που προβάλλονται είναι ένας νέος Αστερίξ, άλλη μία Νύχτα στο Μουσείο και η περιπέτεια φαντασίας Ο Έβδομος Γιος με τον Τζεφ Μπρίτζες σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Έβδομος Γιος



Βασισμένη στη σειρά βιβλίων του Τζόζεφ Ντιλέινι, αλλά αρκετά πιο σκοτεινή και επική, η ταινία φέρνει και πάλι στη μεγάλη οθόνη τον «Dude» Τζεφ Μπρίτζετ και τη Τζούλιαν Μουρ. Ο πρώτος ερμηνεύει τον δάσκαλο Σπουκ, ο οποίος τα βάζει με στοιχειά, φαντάσματα και μάγισσες και αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει έναν αδαή νεαρό (τον έβδομο γιο ενός έβδομου γιου). Η Τζούλιαν Μουρ, πάλι, είναι η κακιά μάγισσα της ιστορίας. Η ταινία διαθέτει ωραία εφέ και συνεχή δράση αν και σε στιγμές δεν αποφεύγει να γίνει κουραστική, ενώ καλύπτει σχεδόν ευλαβικά όλα όσα θα περίμενε κανείς από αυτήν -σε σημείο να μην υπάρξει έκπληξη, φρεσκάδα ή ακόμα και ψυχή.

Σκηνοθεσία: Σεργκέι Μποντρόφ
Πρωταγωνιστούν: Μπεν Μπαρνς, Τζούλιαν Μουρ, Τζεφ Μπρίτζες

Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό των Φαραώ



Η παρέα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη επιστρέφει. Αυτή τη φορά, η μαγεία κινδυνεύει να χαθεί και τα εκθέματα να χάσουν τη δυνατότητα να ζωντανεύουν το βράδυ. Στην προσπάθειά του να βρει λύση, ο φύλακας του Μουσείου θα ταξιδέψει στο Λονδίνο και το Βρετανικό Μουσείο. Στα βήματα της πρώτης ταινίας, η τρίτη Νύχτα στο Μουσείο αποτελεί μια χαριτωμένη κωμωδία για όλη την οικογένεια που διαθέτει αρκετή μαγεία, χιούμορ και περιπέτεια για να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή. Στα συν, οι ερμηνείες με την ενδιαφέρουσα προσθήκη του Νταν Στίβενς.

Σκηνοθεσία: Σον Λέβι
Πρωταγωνιστούν: Μπεν Στίλερ, Όουεν Ουίλσον, Ρόμπιν Ουίλιαμς, Στιβ Κούγκαν, Νταν Στίβενς

Γκρέις του Μονακό



Μία μάλλον αδιάφορη βιογραφία της Γκρέις Κέλι ακολουθεί τα βήματα της διάσημης πριγκίπισσας το 1962 στο Μόνακο. Η χρονιά είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, τόσο για την ίδια όσο και για το μικρό πριγκιπάτο: η Γκρέις σκέφτεται να επιστρέψει στο Χόλιγουντ όπου ο Άλφρεντ Χίτσκοκ την περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, ενώ το Μόνακο βιώνει μία διπλωματική κρίση με τη Γαλλία. Μάλλον επιφανειακή -αν και οπτικά υπέροχη- η ταινία του Ολιβιέ Νταχάν είναι μία όμορφη ελαφρότητα.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Νταχάν
Πρωταγωνιστούν: Νικόλ Κίντμαν, Τιμ Ροθ

Bekas


Είναι σημαντικό που μία ταινία καταφέρνει να γυριστεί στο Κουρδιστάν, σε μία περιοχή που πλήττεται από τη βία και τους πολέμους. Ο λόγος για το Bekas, μία ταινία του 2012 που προβάλλεται για πρώτη φορά στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Η ιστορία παρακολουθεί δύο ορφανά αγόρια που αποφασίζουν να κυνηγήσουν το αμερικάνικο όνειρο και να μετακομίσουν στις ΗΠΑ. Η Αμερική είναι μακρύτερα από ότι φαντάζονται αλλά δεν το βάζουν κάτω. Χαριτωμένες ερμηνείες από τα δύο αγόρια σε μια ταινία που έχουμε δει πολλές φορές: πώς τα παιδιά αντιμετωπίζουν με τρόπο χαριτωμένο και αισιοδοξία τη βία και τον πόλεμο.

Σκηνοθεσία: Καρζάν Καντέρ
Πρωταγωνιστούν: Ζαμάντ Ταχά, Σαργουάρ Φαζίλ

Αστερίξ, η Κατοικία των Θεών


Ο αγαπημένος μας Αστερίξ επιστρέφει σε μία ταινία κινουμένων σχεδίων. Όλη η Γαλατία βρίσκεται υπό Ρωμαϊκή κατοχή. Όλη; Όχι όλη. Ένα μικρό χωριό συνεχίζει να αντιστέκεται. Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Ιούλιος Καίσαρας θα βρει έναν διαφορετικό τρόπο να νικήσει τους Γαλάτες. Θα θελήσει να αλλοιώσει τα έθιμα και την καθημερινότητά τους, στέλνοντας Ρωμαίους να ζήσουν κοντά τους. Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους και μεταγλωττισμένη και σε 3D.

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Αστιέ, Λουί Κλισί
Πρωταγωνιστούν: Αλέν Σαμπά, Λορέν Λαφίτ, Ζεραλντίν Νακάς

Αγαπώντας, Πίνοντας και Τραγουδώντας

Στην εξοχή του Γιορκσάιρ η ζωή τριών ζευγαριών αναστατώνεται για λίγους μήνες, λόγω της αινιγματικής συμπεριφοράς του κοινού τους φίλου Τζορτζ Ράιλι. Η είδηση της σοβαρής ασθένειας του Τζορτζ έχει μεγάλη σημασία για τρεις γυναίκες και για τους συζύγους τους, ενώ αναζητείται η κατάλληλη για να συνοδεύσει τον Τζορτζ σε ένα ταξίδι στην Τενερίφη. Η ταινία είναι η τελευταία του σπουδαίου γάλλου σκηνοθέτη, Αλέν Ρενέ. Προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπου απέσπασε Αργυρή Άρκτο.

Σκηνοθεσία: Αλέν Ρενέ
Πρωταγωνιστούν: Σαμπίν Αζεμά, Ιπολίτ Ζιραρντό, Σαντρίν Κιμπερλέν

Στο Μονοπάτι του Θανάτου



Ο Ματ (Λίαμ Νίσον), μπορεί κάποτε να ήταν ένας πολύτιμος, για το σώμα, Νεοϋορκέζος αστυνομικός πρώτης γραμμής, όμως τώρα πια εργάζεται, παράνομα, ως ιδιωτικός ντετέκτιβ. Παρότι, αρχικά, διστακτικός αποφασίζει να βοηθήσει τον έμπορο ναρκωτικών Κένι Κρίστο, προκειμένου να ξεσκεπάσουν τη συμμορία που κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση της γυναίκας του. Καθώς πλησιάζουν, όμως, προς τη λύση του μυστηρίου, ανακαλύπτουν ότι η υπόθεση στην οποία έμπλεξαν είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι μπορούσαν να φανταστούν και ότι οι απαγωγείς-εγκληματίες είναι άκρως επικίνδυνοι.

Σκηνοθεσία: Σκοτ Φρανκ
Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Νταν Στίβενς




"Mπούχτισε μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού"


To πολιτικό θέατρο στην Ελλάδα έχει φέρει κόπωση στους Έλληνες, σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο. Ο Τσίπρας κίνδυνος για την Ελλάδα και την ευρωζώνη.

O γερμανικός τύπος, μετά και το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή, προεξοφλεί ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και υπό αυτή την έννοια έχει ξεκινήσει από τώρα ο δρόμος για πρόωρες κάλπες.

Ευθύνες κυβέρνησης Σαμαρά

Ο σχολιαστής της Frankfurter Allgemeine Zeitung υποστηρίζει ότι το μέλλον της Ελλάδας κρέμεται από μια «μεταξωτή κλωστή», ενώ θεωρεί ανησυχητικό το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. «Παίρνει εκδίκηση για το ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έλεγε συνεχώς στον ελληνικό λαό ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και λιτότητα όχι επειδή είναι προς το καλό της Ελλάδας, αλλά επειδή το ήθελαν η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», παρατηρεί ο σχολιαστής. «Οι κυβερνήσεις άλλων χωρών ήταν πιο ειλικρινείς και τώρα βλέπουμε ότι βρίσκονται πιο μπροστά από ό,τι η Ελλάδα», σημειώνει. «Ο Σαμαράς δίνει μάχη για την πολιτική του επιβίωση», είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης του Αλέξανδρου Κρητικού, διευθυντή ερευνών της ομάδας Entrepeneurship του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Βερολίνου (DIW). Ο οικονομολόγος περιγράφει τις δυσκολίες συγκέντρωσης των 180 ψήφων, το καταστροφικό, όπως το αποκαλεί, ενδεχόμενο εκλογικής επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, με προδιαγεγραμμένο το χάος από το Μάρτιο και μετά.

«Με αυτό το σκηνικό οι προσπάθειες της κυβέρνησης να εμποδίσει πρόωρες εκλογές είναι κατανοητές» υπογραμμίζει ο σχολιαστής. «Θα κέρδιζε χρόνο για να συνεχίσει το 2015 την ευθραυστη πορεία ανάπτυξης που στηρίζεται αποκλειστικά στον τουρισμό και που οι πρόωρες εκλογές θα αναχαίτιζαν. Η ελπίδα του πρωθυπουργού είναι προφανής. Αν συνεχιστεί η ανάπτυξη του χρόνου, θα είχε πολλές ελπίδες να επανεκλεγεί».

Ο Αλέξανδρος Κρητικός δεν φείδεται επικρίσεων και προς την κατεύθυνση του Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι αντί η κυβέρνησή του να αναπτύξει ένα αξιόπιστο όραμα για μια ευημερούσα Ελλάδα και να εξαγγείλει τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων, περιορίζεται σε λεκτικές διαβεβαιώσεις προς την τρόικα. «Αν γίνουν εκλογές τον Ιανουάριο, ο ελληνικός λαός θα είχε την επιλογή ανάμεσα στη ‘στασιμότητα’ και στην ‘οπισθοχώρηση’(…). Δεν πρέπει να απορεί κανείς που μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού έχει μπουχτίσει από το πολιτικό θέατρο και ελπίζει να εκλεγεί πρόεδρος, ακόμη κι αν δεν εμπιστεύεται ότι η νυν κυβέρνηση θα έχει επιτυχία».

Μεγάλος ο κίνδυνος Τσίπρας
Η εφημερίδα Rheinische Post στην διαδικτυακή της έκδοση δίνει ονοματεπώνυμο στους κινδύνους για την Ελλάδα και την ευρωζώνη. «Ο κίνδυνος ονομάζεται Τσίπρας» επιγράφει το σχόλιό της, προβλέποντας αναταράξεις στην ευρωζώνη με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. «Θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του. Οι δανειστές θα έβγαιναν νικητές σε ενδεχόμενη αναμέτρηση δυνάμεων με τον Τσίπρα, ενώ κυβερνητική αλλαγή θα έθετε σε κινδύνους όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την ευρωζώνη, μια που οι αγορές θα αμφισβητούσαν ολόκληρη την ευρωζώνη. Σε κάθε περίπτωση Ελλάδα δεν θα μπορέσει φέτος να επιστρέψει στις αγορές για να χρηματοδοτήσει το χρέος της» καταλήγει το σχόλιο

Το Γερμανικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο (dpa) υποστηρίζει ότι τη σύντομη χρηματιστηριακή εβδομάδα πριν την πρωτοχρονιά οι ανησυχίες για την Ελλάδα θα μπορούσαν να καταστρέψουν τη εορταστική ατμόσφαιρα των επενδυτών «με ενδεχόμενη την επιστροφή της χώρας σε παλιές εποχές κρίσης με αντίστοιχες συνέπειες και για τις γερμανικές αγορές». Η ανταπόκριση φιλοξενεί σχόλιο εμπειρογνωμόνων από την ιδιωτική τράπεζα M.M.Warburg & Co., σύμφωνα με την οποία εκτός από τις χρηματιστηριακές αναταράξεις «πιθανή κυβερνητική αλλαγή θα μπορούσε να δώσει ώθηση σε άλλα ριζοσπαστικά κόμματα της αντιπολίτευσης να εμφανιστούν με ευρωφοβικές θέσεις». Εμπειρογνώμονες της τράπεζας HSH Nordbank υποστηρίζουν ότι «εάν έρθουν οι αριστεροί πολέμιοι των μεταρρυθμίσεων στην εξουσία, τότε υπάρχει η απειλή τερματισμού των απαραίτητων διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων με νέο κούρεμα του χρέους».


Ειρήνη Αναστασοπούλου

Πηγή: Deutsche Welle




capital.gr


Προκήρυξη για 186 θέσεις στο ΕΚΑΒ


Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 28 Ιανουαρίου.

Προκήρυξη για 186 θέσεις εργασίας για μέλη πληρώματος σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δημοσίευσε το ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι θέσεις αφορούν προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 28 Ιανουαρίου.

Εναλλακτικά, μπορούν να στείλουν ταχυδρομικά την εκτυπωμένη αίτησή τους, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έως τις 2 Φεβρουαρίου.

Ως διεύθυνση παραλήπτη θα πρέπει να αναγράφεται: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 6Κ/2014, Κατηγορία Δ.Ε., Τ.Θ. 14308, Αθήνα Τ.Κ. 11510.

Πηγή: skai.gr


Κινδυνεύουν τα πρώτα ονόματα από την Νέα Δημοκρατία να μην εκλεγούν στην Α΄και Β΄Αθηνών


Σύμφωνα με πληροφορίες παλαιών ιδρυτικών και κομματικών στελεχών της Ν.Δ. τα οποία γυρίζουν, μυρίζουν και γνωρίζουν, οι εκπλήξεις θα είναι πολλές και πρώην μεγάλα ονόματα θα πληρώσουν για συμπεριφορές τους με την μη εκλογή τους και την απομάκρυνση τους ίσως δια παντός από την Βουλή.

Αυτό θα φαίνεται και από την επιθυμία πρώτων ονομάτων όπως π.χ. ο Άρης Σπηλιωτόπουλος που που πληροφορίες λένε ότι δεν θα βάλει σε αυτές τις εκλογές υποψηφιότητα βλέποντας την οργή που επικρατεί και την μάχη που θα γίνει στην Α και Β Αθηνών που με το ζόρι θα εκλεγούν 2, 3 βουλευτές από την Ν.Δ. και πολλά πρώτα ονόματα ειδικά στην Α θα βρεθούν εκτός βουλής μην μπορώντας να το πιστέψουν.

Το ίδιο φυσικά θα συμβεί και σε άλλα κόμματα με ονόματα που οι συγκυρίες τους έφεραν πολύ κακός στην βουλή με αποτέλεσμα να υποβαθμίσουν την πολιτική ζωή της χώρας.



Αλλάζει τον εκλογικό νόμο και δίνει ημερομηνία εκλογών ο Σαμαράς – Τα τελευταία χαρτιά της κυβέρνησης για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας


Ήδη από χθες οι πληροφορίες του Newsit μιλούν για κίνηση – ματ του Α. Σαμαρά που ουσιαστικά θα οδηγήσει και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ στην ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το Μαξίμου εκτιμά ότι η αποδέσμευση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και η θετική ψήφος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα συμπαρασύρει και βουλευτές των ΑΝΕΛ αλλά και άλλους ανεξάρτητους.

Η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά θα είναι θεσμική. Οι πληροφορίες μιλούν για κίνηση που θα προσδιορίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον χρόνο των εκλογών, στο τελευταίο του διάγγελμα αναφέρθηκε γενικά στο τέλος του 2015, ενώ παράλληλα θα εντάξει στον διάλογο για την αλλαγή Συντάγματος και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να επιστρέψουμε σε ένα αναλογικότερο σύστημα και μάλιστα με την κατάργηση του πλαφόν του 3% που δημοσκοπικά τουλάχιστον φαντάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο για την είσοδο της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή.

Προς το παρόν το Μαξίμου μοιάζει να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, έτσι είναι πολύ πιθανό η όποια κίνηση Σαμαρά να γίνει λίγες ώρες πριν την τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία της ερχόμενης Δευτέρας, δηλαδή προσδιορίζεται για την Κυριακή.

Η κίνηση για αλλαγή εκλογικού νόμου ουσιαστικά θα αποτελέσει ένα “καλό πάτημα” για τη ΔΗΜΑΡ.
Με δεδομένη τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ η όλη προσέγγιση έχει μπλοκάρει στο ότι η Κουμουνδούρου επιθυμεί διάλυση της ΔΗΜΑΡ ώστε να μην χαθεί το μπόνους των 50 εδρών του πρώτου κόμματος.
Αυτό το ενδεχόμενο βρίσκει κάθετα αντίθετους πολλούς από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και έτσι κάποιοι κινούνται ήδη προς το “ναι” στην ψήφιση Προέδρου.
Το να μην υπάρχει το εμπόδιο του 3% δίνει ελπίδες εισόδου στη Βουλή για τη ΔΗΜΑΡ, ενώ μια αλλαγή στάσης του κόμματος ίσως αποτελέσει τον καταλύτη για ανάλογες κινήσεις και από βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Ο πολιτικός χρόνος είναι εξαιρετικά πυκνός πολλά γίνονται και δεν λέγονται και πολλά λέγονται απλά για να ακουστούν...


Πηγή : newsit.gr




Αυτά είναι για να δούμε τι μας περιμένει θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές : Μηλιός στον Guardian: Είμαι μαρξιστής όπως και η πλειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ



«Είμαι Μαρξιστής. Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μαρξιστές» δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος Γιάννης Μηλιός, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν ήταν ποτέ οπαδός του «μαρξισμού σοβιετικού τύπου».

Ο Γ. Μηλιός καθησυχάζει πάντως λέγοντας πως ό,τι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, αυτό «θα γίνει υπό το πρίσμα ότι η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη». Κατηγόρησε την παρούσα κυβέρνηση ότι «έχει εξαπολύσει μία εκστρατεία για να τρομοκρατήσει τους Έλληνες ώστε να σκεφθούν το χειρότερο, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν πιστεύει το Grexit πλέον. Ακόμη και η Άγγελα Μέρκελ έχει πει ότι είναι αδύνατον μία χώρα να φύγει από την Ευρωζώνη».

Επιπροσθέτως επισημαίνει ότι σε περίπτωση εξόδου μίας χώρας από την Ευρωζώνη θα υπάρξει φαινόμενο ντόμινο σε όλη την περιοχή, κάτι στο οποίο αποδίδει την στήριξη της Ελλάδας εξ αρχής από τους ευρωπαίους εταίρους.

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο βασικός ρόλος του κόμματος αν κληθεί να κυβερνήσει θα είναι να διαχειριστεί την ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα.
«Δεν επιθυμούμε κανείς στην Ελλάδα να εργάζεται υπό συνθήκες που μοιάζουν με σκλαβιά, τις οποίες έχει δημιουργήσει η λιτότητα. Υπάρχουν νέοι Έλληνες που εργάζονται για δύο ή τρία ευρώ την ώρα σε αρκετούς τομείς της οικονομίας».

Οσο για το πού θα βρει τους πόρους για να τα χρηματοδοτήσει όλα αυτά μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Επιμένει ότι μπορεί να καλυφθεί μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής, κυρίως των πλουσίων, αλλά και της καλύτερης διάθεσης των δημοσίων εσόδων.

«Ο κόσμος μας δημιούργησε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Κάθε μέρα η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Θα πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και να την αντιμετωπίσουμε» καταλήγει ο Γ. Μηλιός.



Πηγή: iefimerida.gr 


Προάγγελος Περιπετειών για την Ελλάδα οι δηλώσεις Μητρόπουλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται 2μηνη παράταση


Σε ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο πάνελ της εκπομπής για το πώς θα βρεθούν τα χρήματα για να καλυφτούν το Μάρτιο οι μεγάλες υποχρεώσεις της χώρας ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτούν δίμηνη παράταση του μνημονίου ή προληπτική στήριξη που να συνοδεύεται από πακέτο μέτρων, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.



Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Μega o κ. Μητρόπουλος ξεκαθάρισε ότι «δεν δικαιούμαστε, ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε και εγώ, να δεχτούμε τη δίμηνη παράταση και να εφαρμόσουμε μέτρα».

Σε ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο πάνελ της εκπομπής για το πώς θα βρεθούν τα χρήματα για να καλυφτούν το Μάρτιο οι μεγάλες υποχρεώσεις της χώρας ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών.

«Θα υπάρξει συνεννόηση με τους δανειστές χωρίς θανατηφόρα πακέτα», υποστήριξε και πρόσθεσε πως το ίδιο το κείμενο για τη δίμηνη παράταση του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης που υπερψήφισε η γερμανική Βουλή δίνει τη δυνατότητα παράτασης χωρίς να το ζητήσει ο κ. Τσίπρας, ακόμα κι αν είναι πρωθυπουργός.


Πηγή : protothema.gr


Ερώτηση Γεωργιάδη στη Βουλή για έμβασμα Λαζόπουλου


Ερώτηση στη Βουλή πρόκειται να καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης σχετικά με φημολογία ότι ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος έχει βγάλει στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης τρία εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε κατά του Λάκη Λαζόπουλου, με αφορμή τη φημολογία λέγοντας: «Αν είναι αλήθεια και ο κ. Λαζόπουλος έχει βγάλει 3 εκατ. στο εξωτερικό, αυτό πάει να πει ότι μάχεται να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ για να τριπλασιάσει τα λεφτά του από την καταστροφή όλων των υπολοίπων. Γιατί όποιος έχει βγάλει λεφτά το έχει κάνει μόνο και μόνο για να καταστραφούμε όλοι οι υπόλοιποι και να γίνει αυτός πλούσιος».

Συγκεκριμένα, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το βράδυ της Τρίτης: «Διάβασα σε τρία blogs ότι ο γνωστός καλλιτέχνης Λάκης Λαζόπουλος, που ξεκίνησε την ιστορία με τον Χαϊκάλη και που κάνει τόσο σκληρή προσπάθεια να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, συγκαταλέγεται στους Έλληνες που έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό την ώρα της κρίσης, περίπου 3 εκατομμύρια».

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια -μπορεί να το διαψεύσει- εγώ θα κάνω ερώτηση στη Βουλή γι' αυτό. Αν είναι αλήθεια και ο κ. Λαζόπουλος έχει βγάλει 3 εκατ. στο εξωτερικό, αυτό πάει να πει ότι μάχεται να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ για να τριπλασιάσει τα λεφτά του από την καταστροφή όλων των υπολοίπων. Γιατί όποιος έχει βγάλει λεφτά το έχει κάνει μόνο και μόνο για να καταστραφούμε όλοι οι υπόλοιποι και να γίνει αυτός πλούσιος».

Πηγή : tanea.gr


Κ. Μητσοτάκης: Αν ψηφίσει η Χρυσή Αυγή «Δήμα», θα ψηφίσω «παρών»



Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χρ. Μαρκογιαννάκης

Απέρριψαν το ενδεχόμενο να δεχθεί η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, καθώς και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκης, σχολιάζοντας σενάρια που αναφέρουν ότι οι 16 χρυσαυγίτες βουλευτές θα μπορούσαν να επηρεάσουν καθοριστικά το αποτέλεσμα κατά την τρίτη ψηφοφορία.

«Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση» δήλωσε στο Mega το πρωί της Τετάρτης ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Δεν συμπράττω με τη Χρυσή Αυγή για την προεδρική εκλογή» τόνισε επίσης στο Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. O ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει «παρών» στην περίπτωση που ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα οι χρυσαυγίτες βουλευτές.

«Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Εξ' ου και πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι βουλευτές και τα μικρότερα κόμματα... Σήμερα έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα η ΔΗΜΑΡ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συντάσσονται με τη Χρυσή Αυγή επί της ουσίας, συγκροτούν δηλαδή, προεδρική μειοψηφία» τόνισε.

Στην εφημερίδα Τα Νέα εξηγείται με ποιο τρόπο θα μπορούσαν οι 16 ψήφοι της Χρυσής Αυγής να αποτελέσουν οιονεί ρυθμιστή της προεδρικής εκλογής. Όπως σημειώνεται, είναι ένα πολιτικό παιχνίδι που αρκετοί σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν αποκλείουν να παίξει ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής και η «συμμορία» του, επιχειρώντας να τορπιλίσει το πολιτικό σκηνικό και να στιγματίσει μια κορυφαία διαδικασία του πολιτεύματος.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι συζητήσεις για ένα χρυσαυγίτικο «χτύπημα» στην καταληκτική ψηφοφορία της προσεχούς Δευτέρας φούντωσαν σε πολιτικά γραφεία και κομματικούς διαδρόμους και από τη μεταστροφή των Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, οι οποίοι υπερψήφισαν χθες τον Σταύρο Δήμα.

Αν και οι δύο πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές φαίνεται ότι έχουν διαρρήξει οριστικά κάθε σχέση με τον Μιχαλολιάκο και η χθεσινή στάση τους ερμηνεύεται ως «δήλωση μεταμέλειας», δεν πέρασε απαρατήρητο ότι δεν δέχθηκαν επιθέσεις ή φραστικούς προπηλακισμούς από την υπόλοιπη ομάδα. Ακόμη και η χρυσαυγίτικη ηρεμία στη Βουλή και στις δύο ψηφοφορίες για την ανάδειξη Προέδρου από πολλούς αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη, καθώς κρίνεται ως προσχηματική και πως εξυπηρετεί κάποιον σχεδιασμό. «Αυτοί κάτι ετοιμάζουν...» σχολίαζε χθες παλαιός κοινοβουλευτικός, καταγράφοντας τις υποτονικές αντιδράσεις στα χρυσαυγίτικα έδρανα.

Το σενάριο της δεύτερης ανάγνωσης

Υπό αυτό το κλίμα, η εφημερίδα επικαλείται κυβερνητικά στελέχη που πιθανολογούν ότι η οργάνωση Μιχαλολιάκου, με στόχο να κλέψει την τελευταία παράσταση, θα επιδιώξει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία της δεύτερης ανάγνωσης.

Στη βάση αυτήν, θα απόσχουν και οι 16 βουλευτές της από την αρχική ψηφοφορία και θα εμφανιστούν στην αίθουσα της Ολομέλειας στο τέλος, κατά την εκφώνηση των απόντων, όταν οι υπόλοιποι βουλευτές θα έχουν ψηφίσει, διαμορφώνοντας ένα ανοικτό αποτέλεσμα.

Ένας τέτοιος σχεδιασμός, αν όντως τον επεξεργάζεται στο μυαλό του ο Νίκος Μιχαλολιάκος, δείχνει σατανικός, σημειώνει η εφημερίδα, καθώς οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα είναι εκείνοι από τους οποίους η Βουλή, η χώρα και ο μισός πλανήτης θα περιμένουν λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας την κρίσιμη απόφαση για την ανάδειξη Προέδρου ή για εθνικές εκλογές.

Το ενδεχόμενο αυτό, που προκαλεί προβληματισμό στην πολιτική σκηνή σε σημείο που να αναζητείται ήδη αντίδοτο, κρίνεται πιθανό για έναν ακόμη λόγο: Η παρουσία των χρυσαυγιτών στην αρχική φάση της ψηφοφορίας, ιδίως εάν σκοπεύουν να δοκιμάσουν τις αντοχές του συνταγματικού τόξου μέσω της στήριξης Δήμα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή πλεύσης αρκετούς βουλευτές του κεντροαριστερού μετώπου, οι οποίοι ήδη έχουν ταχθεί υπέρ της προεδρικής εκλογής.

Βάσει του καταλόγου, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, ως βουλευτής Επικρατείας, ψηφίζει πριν από τον Σπύρο Λυκούδη, όπως και ο Νίκος Μιχαλολιάκος (Α' Αθήνας) πριν από μια σειρά ανεξάρτητων βουλευτών που στηρίζουν τον κ. Δήμα. Και είναι προφανές ότι η υπόνοια και μόνο περί μιας παρασκηνιακής προσέγγισης της Χρυσής Αυγής θα μπορούσε να προκαλέσει, μεσούσης της τρίτης ψηφοφορίας, εκρηκτικές καταστάσεις.


Πηγή : tovima.gr


Εκκληση από τον ΣΕΒ στα κόμματα για εθνική συνεννόηση


Εκκληση στα πολιτικά κόμματα για εθνική συνεννόηση σε τέσσερα βασικά σημεία απηύθυνε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, λίγες ώρες μετά την άκαρπη δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις αυξημένες πλέον πιθανότητες πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Η άμεση παρέμβαση του ΣΕΒ είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης συνεννόησης του επιχειρηματικού κόσμου, που παρακολουθεί την πολιτική όξυνση των τελευταίων ημερών και νιώθει ότι τα κόμματα αγνοούν παντελώς τον παράγοντα οικονομία - επιχειρήσεις. Ο ΣΕΒ θέτει θέματα της επομένης των εκλογών και ζητεί από τα πολιτικά κόμματα «να συμφωνήσουν στα βασικά στοιχεία μιας εθνικής στρατηγικής για την οικονομία».

Τέσσερις είναι οι σημαντικοί άξονες που σύμφωνα με το ΣΕΒ απαιτούν εθνική συνεννόηση:

1. Εθνική επιτροπή υψηλών προδιαγραφών για τη διαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους.

2. Συμφωνία των κομμάτων για Συνταγματική Αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή.

3. Δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

4. Αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών (ρευστότητα ΕΚΤ, επενδυτικό πρόγραμμα Ε.Ε.) για την ανάπτυξη της οικονομίας με βάση την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου για τις επιπτώσεις στην οικονομία και την πορεία της χώρας από το καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας που έχει εισέλθει είναι διάχυτη στο κείμενο της χθεσινής παρέμβαση του ΣΕΒ. Επισημαίνει ότι το 2015 είναι ένα έτος-ορόσημο, αφού η ελληνική οικονομία είτε θα εισέλθει σε φάση ανάπτυξης είτε θα κυλήσει σε ένα νέο κύκλο ύφεσης. «Ο κίνδυνος είναι ορατός και μεγάλος, όπως ορατή είναι και η προοπτική διατηρήσιμης ανάπτυξης έπειτα από 5 χρόνια θυσιών. Ωστόσο, το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που καλλιεργείται από την πολιτική όξυνση, παγώνει την πραγματική οικονομία, θέτει εκ νέου τις επιχειρήσεις και τους πολίτες όμηρους της περιορισμένης ρευστότητας και υπονομεύει τα δημόσια έσοδα. Ενα τέτοιο επικίνδυνο πισωγύρισμα πλήττει όλους μας και κυρίως τους οικονομικά αδύναμους», τονίζει ο ΣΕΒ στην ανακοίνωσή του.

«Τα κόμματα οφείλουν να κατανοήσουν ότι οι επιχειρήσεις και οι αγορές έχουν ανάγκη από στέρεο έδαφος για να σχεδιάσουν και να επενδύσουν. Ζητούμε από τα κόμματα να συμφωνήσουν στα βασικά στοιχεία μιας εθνικής στρατηγικής για την οικονομία. Ζητούμε από τα κόμματα να δεσμευτούν σε έναν οδικό χάρτη εθνικών πολιτικών στόχων που θα εγγυάται ότι επιχειρήσεις και πολίτες θα δραστηριοποιηθούν σε ένα σταθερό και προβλέψιμο οικονομικό περιβάλλον κατά το 2015» επισημαίνει ο ΣΕΒ. Εντονη είναι η ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας και τους γεωπολιτικούς και αναπτυξιακούς κινδύνους που εγκυμονεί πιθανή έξοδό της από την Ε.Ε.

«Διανύουμε εποχές μεγάλων αναταράξεων. Η ευρωπαϊκή οικογένεια παρέχει εγγυήσεις γεωπολιτικές και αναπτυξιακές σε μια χώρα με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας. Η ευημερία μας εξαρτάται από την ουσιαστική μεταρρύθμιση του κράτους και της οικονομίας, που μόνο η ευρωπαϊκή προοπτική μπορεί να εξασφαλίσει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΕΒ στη σχετική ανακοίνωσή του. Αλλωστε -επισημαίνει- η διαπραγμάτευση για ένα καλύτερο μέλλον προϋποθέτει ισχυρή οικονομία. «Και η ισχυρή οικονομία χτίζεται μόνο με σχέδιο, πνεύμα συνεννόησης, ρεαλισμό και σκληρή δουλειά», καταλήγει ο ΣΕΒ.

Έντυπη Καθημερινή


Σοκ στις ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε ξανά Αφροαμερικανό!


Το περιστατικό σημειώθηκε στο Μπέρκλεϊ, πολύ κοντά στο Φέργκιουσον.

Ένας ακόμη νεαρός Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού στις ΗΠΑ, γεγονός που επιτείνει τις ανησυχίες για νέες ταραχές.

Οι αρχές του Σεντ Λιούις επιβεβαίωσαν ότι αστυνομικός πυροβόλησε θανάσιμα 18χρονο Αφροαμερικανό που, σύμφωνα με την αστυνομία, τον σημάδευσε με όπλο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Μπέρκλεϊ, πολύ κοντά στο Φέργκιουσον, κοντά στα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα αστυνομικών βρέθηκε περίπου μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα στο  βενζινάδικο κάνοντας το «πέρασμα ρουτίνας» για έλεγχο. Ένας από τους αστυνομικούς εντόπισε δύο νεαρούς και τους πλησίασε.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Μπράιν Σέλμαν ανέφερε ότι όταν ο αστυνομικός τους πλησίασε, ένας από αυτούς έβγαλε όπλο και τον σημάδευσε. Ο αστυνομικός πυροβόλισε και τον τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ ο δεύτερος διέφυγε.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η μητέρα του νεαρού τον αναγνώρισε ως τον Αντόνιο Μάρτιν. 

Οι αναφορές θέλουν την αστυνομία να είχε αποκλείσει το βενζινάδικο ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε στο σημείο αφού εξέπνευσε ο 18χρονος.


Οι 10 φάρσες που έβαλαν φωτιά στο διαδίκτυο το 2014



Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2014 είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τις κορυφαίες φάρσες του χρόνου και να προετοιμαστούμε για ακόμα πιο επικές και ευφάνταστες μέσα στο 2015!


1. Devil baby





2. Κiller Clown



3. Giant spider dog




4. Scary elevator girl




5. Telekinetic priest




6.Eye-popping ouija board




7. Grizzly bear




8. Magician Tries To Sell Weed To Cops




9. Chef tricks TV station




10. Comedian dresses as Apple store employee



Πηγή : newsit.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ





Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Ελλάς το μεγαλείο σου που τελειωμό δεν έχει!!
Λήψη 1η τα γυρίσματα ξεκίνησαν!
Το σήριαλ αρχίζει!
Η πρώτη και η δεύτερη ψηφοφορία απέτυχε! Πάμε για τη τρίτη!
Αν αποτύχει και αυτή πάμε για εκλογές!
Ένα μπάχαλο! Η Ευρώπη πιέζει και απειλεί!
Κι εδώ έχουμε να κάνουμε για το ποιος είναι ο Γ. Αποστολόπουλος?
Τι δουλειές έκανε στα κόμματα ?Γιατί πήγαινε από το ένα στο άλλο?
Ποιος ο ρόλος του? Τι συμβαίνει με τον Π. Χαικάλη? και τον Γ. Αποστολόπουλο?
Ο ένας μαγνητοφωνούσε τον άλλο! Που είναι η αλήθεια και που το ψέμα?
Αντί να δούμε τι θα κάνουμε με τα μνημόνια που μας φορτώσατε, πέφτουμε
από τον ένα βούρκο στον άλλο!
Όλο το πολιτικό σύστημα βουλιάζει στο βούρκο της συνομωσίας και της διαφθοράς!
Ένας ! Δεν θα βρεθεί! Ένας Έλληνας!
Που θα οδηγήσει αυτή τη χώρα στην έξοδο από τα μνημόνια και στην ευημερία!
Η ιστορία Κύριοι θα σας κρίνει και θα σας δικάσει!
Αλλά τι χρωστάει αυτή η γενιά που καταστρέφετε?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ!
ΕΛΛΑΣ ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ ΤΙ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ
ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ!!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΗΣ!

Είδαμε, ακούσαμε, κουτσομπολεύουμε!!!
Η μάχη των πρωινών mega kai ant1 συνεχίζετε!!Η εβδομάδα που πέρασε βρήκε
πάλι πρώτο το πρωινό του ant1 !
Ο Γ. Λιάγκας είναι πολύ ερωτευμένος με τη Φ.Σκορδά! Για αυτό ας του συγχωρέσουμε
το ατόπημα που έκανε! Η Φ.Σκορδά χόρεψε στο Dancing with
 the stars ,κι ο Γ.Λιάγκας
είπε ότι είναι η πιο όμορφη παρουσιάστρια!
Πιο όμορφη από την... ηλικιωμένη Ε. Μενεγάκη!
Πιο λαμπερή και πιο φωτεινή από την Δ. Νομικού!
Γ.Λιάγκα πάρτο αλλιώς!!!Ερωτευμένος είσαι !Μήπως έχεις ...μυωπία??
Ακύρωσες και είπες ηλικιωμένη την πανέμορφη Ε.Μενεγάκη
Αυτόματα ακυρώνεις όλες τις 45αρες!
Ωραία γυναίκα η Φ.Σκορδά !Αλλά όχι πιο λαμπερή ,και πιο όμορφη από τη Δ.Νομικού!
Χαλάρωσε !Μάλλον χάλασε ο αποκωδικοποιητής της τηλεόρασής σου!
Αλλά άντε ...ας σε συγχωρέσουμε !Ο έρωτας τυφλώνει!!

Έτοιμο το ραντεβού για μανικιούρ για το ρεβεγιόν!
Και εκεί που είμαι έτοιμη να πάω ,έμαθα ότι η Κ.Σπυροπούλου πήγε στον Αγ.Κυπριανό
να της λύσουν τα μάγια! Ε! που να πάω!?
Μάγια καλέ της έκαναν και δε μάζευε το στόμα της?
Λες για αυτό δεν είχε νούμερα τηλεθέασης η εκπομπή της?
Της διαβάσανε  εξορκισμό! Όλα τώρα θα πηγαίνουν πρίμα !
Η ίδια είπε ότι η εκπομπή της θα συνεχιστεί δεν κόβετε! Τι να πω!
Μάγια ..θα είχε το κορίτσι! Θα δούμε μετά τις γιορτές τι θα γίνει!
Μάλλον ξόρκισε ..το κακό εαυτό της!!!...

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Φουρέιρα μετά το χωρισμό της από τον Γ. Σαμαρά!
Ήταν στο Pantheon Theater που παίζει ο Σ. Ρουβάς  .Η φημολογία οργιάζει!
Το τρίτο πρόσωπο ...εφοπλιστής γαρ...είναι συνέχεια μαζί της ..το τελευταίο καιρό!
 Ακούγονται ..πολλά!..Κατά την έξοδο της από το θέατρο ήταν χαλαρή και ευδιάθετη!
Γιατί να μην είναι? Πάμε για άλλα!!

Το tip της εβδομάδας!
Παραμονή Χριστουγέννων !Ρεβεγιόν!
Όπου εσείς επιλέξετε! Καλή παρέα και περάστε όμορφα!
Καλά Χριστούγεννα!!!
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη εβδομάδα
με την Χαριτίνη!!!!     


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!



ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!


Απίστευτες οπτικές ψευδαισθήσεις που παίζουν με το μυαλό μας


Μια σειρά από 11 οπτικές ψευδαισθήσεις αποδεικνύει πόσο εύκολα μπορεί να εξαπατηθεί το μυαλό μας.

Οι τέσσερις κύκλοι

View image on Twitter
There are only four circles here and they don't touch. C'mon brain you can do this.



Οι ακίνητοι δεινόσαυροι




Ακίνητοι κύκλοι





Στατική εικόνα, όχι GIF!




Τα τετράγωνα με το Α και το Β έχουν το ίδιο χρώμα




Ξανακοιτάξτε τα πόδια του ελέφαντα



Η σοκολάτα που εξαφανίζεται




Ο κύκλος στο κέντρο δεν αλλάζει μέγεθος




Αυτοί οι δρόμοι θα σε τρελάνουν



Κοιτάξτε την καρδιά.. παρατηρείται να αλλάζει κάτι;



Δεν θα ξανακοιτάξετε το Pac-man με τον ίδιο τρόπο



Πηγή: Independent


Αυξήθηκαν στα €72,7 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο


«Εκρηκτική»  είναι η κατάσταση στο σκέλος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, καθώς τον Νοέμβριο αυξήθηκαν στα 72,7 δισ. ευρώ, έναντι 71,25 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο. Μόνον οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου αυξήθηκαν κατά 1,6 δισ. ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2014 ανήλθε σε 12,5 δισ. ευρώ, από 10,9 δισ. ευρώ στο 10μηνο 2014.

Αν προστεθούν και οι παλαιές οφειλές (έως και το 2013) ύψους 60,27 δισ. ευρώ, το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών στο 11μηνο 2014 φθάνει στα 72,77 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με στελέχη της φορολογικής διοίκησης πολλοί φορολογούμενοι δεν κατέβαλαν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο το τελευταίο τρίμηνο αναμένοντας την ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων που δόθηκε στις 24 Νοεμβρίου σε παραγωγική λειτουργία στο Taxis. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η συσσώρευση νέων οφειλών.

Στο 11μηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2014 το Δημόσιο εισέπραξε από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (παλιές και νέες) συνολικά έσοδα 3,258 δισ. ευρώ, από 3,018 δισ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το στόχο του Μνημονίου το Δημόσιο θα πρέπει να εισπράξει 2 δισ. ευρώ από παλαιές οφειλές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014, αλλά και το 25% των νέων οφειλών. Ενδεικτικά στο 11μηνο το ποσοστό είσπραξης έναντι του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους διαμορφώνεται μόλις στο 14,40%.


Πηγή : tovima.gr


Αγεφύρωτο το χάσμα στο ΠΑΣΟΚ


Στο κενό έπεσε και η ύστατη προσπάθεια του κ. Ευ. Βενιζέλου να γεφυρώσει το χάσμα με τον κ. Γ. Παπανδρέου μετά και την τελευταία, χθεσινή συνάντηση των δύο ανδρών. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανοίγει πλέον τον δρόμο για την ανακοίνωση νέου κόμματος από τον κ. Παπανδρέου, αμέσως μετά και την τρίτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου. Με βάση και τη χθεσινή εικόνα, όπως τουλάχιστον τη μεταδίδουν τα επιτελεία τόσο του κ. Βενιζέλου όσο και του κ. Παπανδρέου, δεν υπήρξε συμφωνία ούτε στα ψηφοδέλτια, ούτε και στην προοπτική δρομολόγησης ενδοκομματικών πρωτοβουλιών μετά τις εθνικές εκλογές.

Από την πλευρά της Χαρ. Τρικούπη τονίζουν ότι ο κ. Βενιζέλος θα διατηρήσει χαμηλούς τόνους αναμένοντας την ανταπόκριση του κ. Παπανδρέου μέχρι και την τελευταία στιγμή. Και προσθέτουν ότι ο κ. Βενιζέλος άφησε, χθες, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και τη δρομολόγηση συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου επέμειναν και χθες ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έλαβε ουσιαστικές απαντήσεις σε κανένα από τα ζητήματα που ήγειρε με την πρόταση που κατέθεσε προ περίπου ενός μήνα.

Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τον κ. Παπανδρέου για τα δημοσιεύματα περί νέου κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απάντησε ότι διαβάζει και εκείνος τα ίδια δημοσιεύματα και ρώτησε την άποψη του κ. Βενιζέλου. Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στον κ. Παπανδρέου ότι κατά τη δική του άποψη θα πρέπει να διατηρήσει την ενότητα του κόμματος.

Και από τις δύο πλευρές επιβεβαιώνεται ότι έγινε συζήτηση για τα ψηφοδέλτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος άφησε στον κ. Παπανδρέου την ευχέρεια να επιλέξει σε ποια περιφέρεια επιθυμεί να είναι υποψήφιος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον εντάξει ακόμη και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου τονίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για συζητήσεις οι οποίες αφορούν ψηφοδέλτια, αλλά αντιθέτως για την ουσία.

«Εχω πει ότι θα εξαντλήσω όλες τις προσπάθειες για την ενότητα», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους. Νωρίτερα, από τη Χαρ. Τρικούπη τόνιζαν ότι ο κ. Βενιζέλος «ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να συμβάλει στην ενότητα του χώρου και να μη διασπάσει την παράταξη». Σε ενημερωτικό σημείωμα του γραφείου του κ. Παπανδρέου τονιζόταν ότι ο πρώην πρωθυπουργός «έχει καταθέσει τις θέσεις του για την πορεία της χώρας και για την πορεία του κινήματος, που παραμένουν σε ισχύ και είναι αναγκαίες». Και κατέληξε ότι «επ’ αυτών δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση».

Εκκληση για ενότητα απηύθυναν χθες ο κ. Ι. Μανιάτης και η κ. Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά ετάχθη υπέρ «ανοιχτού συνεδρίου ΠΑΣΟΚ» μέσα στους επόμενους μήνες και, μέχρι τότε, ζήτησε «ενότητα, συσπείρωση και αγώνα». «Κανείς δεν δικαιούται να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ», είπε.

Έντυπη Καθημερινή


Στους βουλευτές η ευθύνη για την πορεία της χώρας, λέει το Μαξίμου


«Ο λαός δεν θέλει εκλογές, ήλθε η ώρα οι βουλευτές να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους» είναι οι δύο φράσεις που δίνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η κυβέρνηση προς την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Η αύξηση των ψήφων από 160 σε 168 αναπτέρωσε τις ελπίδες στο κυβερνητικό στρατόπεδο το οποίο όμως παράλληλα με την προεδρική εκλογή προετοιμάζεται και για εκλογές. Συνεργάτης του πρωθυπουργού έλεγε χθες μετά την ψηφοφορία ότι “έγινε ένα σημαντικό βήμα, θεωρητικά βγαίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας αν και εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολο” για να προσθέσει όμως και την εκτίμησή του “προσωπικά δεν το πιστεύω”.


Ήδη από την πρώτη ώρα μετά την χθεσινή ψηφοφορία στους διαδρόμους της βουλής ήταν διάχυτη μεταξύ των βουλευτών της συμπολίτευσης η αίσθηση ότι “τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι με την πρώτη ψηφοφορία, ωστόσο με τα τωρινά δεδομένα Πρόεδρος δεν εκλέγεται, ο κ. Σαμαράς πρέπει να κάνει κι άλλη πολιτική κίνηση παρόμοια με το κυριακάτικο διάγγελμα”. Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως έλεγαν ότι “δεν προβλέπεται άλλη πολιτική κίνηση, ο κ. Σαμαράς εξάντλησε τα περιθώρια που είχε”.

Για να κόψουν τις σχετικές συζητήσει πρόσθεταν ότι “δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να αλλάξει ο υποψήφιος για την Προεδρία, η τελική ψηφοφορία θα γίνει με υποψήφιο τον κ. Σταύρο Δήμα”. Υψηλόβαθμο στέλεχος έλεγε με εκνευρισμό: “δηλαδή τι άλλο θέλουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές,  ο πρωθυπουργός έκανε δεκτά τα αιτήματά τους” και ακολούθως άφηνε να εννοηθεί ότι ζητούν προσωπικά ανταλλάγματα και αδιαφορούν για την πολιτική συγκυρία. Έτερο πολιτικό στέλεχος επέμενε ότι οι βουλευτές θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές αφού πρώτα αναλογιστούν τί σημαίνει αυτό. Ο ίδιος πρόσθετε: “αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τότε στις 4 Ιανουαρίου θα επιστρέψει η Τρόικα για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, σε διαφορετική περίπτωση η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με την επόμενη κυβέρνηση όποια κι αν είναι αυτή”. Από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι υπάρχει σχέδιο για να βρεθούν οι 12 κρίσιμες ψήφοι. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι εύκολα αφού θα πρέπει να διασπαστούν εκτός από την ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και να μεταστραφούν ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν.

Είναι βέβαιο ότι μέχρι την τελική ψηφοφορία της επόμενης Δευτέρας πολλά θα γίνουν στο παρασκήνιο, πιέσεις θα ασκηθούν και βουλευτές θα δελεαστούν. Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως διαμηνύει σε όλους τους τόνους να μην περιμένουν να αλλάξει η υποψηφιότητα για την Προεδρία. Εάν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν τότε δύσκολα θα αλλάξει η αρνητική προεδρική αριθμητική. Οι ημέρες των εορτών δεν ευνοούν. Όπως έλεγε στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αν ήταν μία φυσιολογική περίοδος θα φαίνονταν οι αναταράξεις στις αγορές, η πτώση στο χρηματιστήριο, η άνοδος των spreads, θα υπήρχαν δηλώσεις διεθνών παραγόντων που θα επηρέαζαν και τα εσωτερικά πολιτικά πράγματα και πρόσθετε ότι η συγκυρία δεν ευνοεί την κυβέρνηση για να ξεδιπλώσει την πολιτική της.


Πηγή : protothema.gr


Περιορισμό της χρήσης τζακιών ζητά το Υπουργείο Υγείας



Τον κατά το δυνατόν περιορισμό της άσκοπης χρήσης τζακιών συνιστούν στους πολίτες, με κοινή ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας και το ΥΠΕΚΑ.

Τον κατά το δυνατόν περιορισμό της άσκοπης χρήσης τζακιών συνιστούν στους πολίτες, με κοινή ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας και το ΥΠΕΚΑ.

Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου έως και αύριο Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr