Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τελείωσε η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας



Η ψηφοφορία τελείωσε με τα αποτελέσματα όσο αφορά την πρώτη ψηφοφορία να είναι τα αναμενόμενα και με έκπληξη τον κύριο Μελά ο οποίος ενώ όλες τις υπόλοιπες ημέρες έλεγε ναι για τον κύριο Δήμα τελικά ψήφισε παρών.

Ψήφισαν : 293

Απόντες :  5

Σταύρος Δήμας :160

Παρών : 135


Μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος εκβιαστών στην Αττική


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων σε περιοχές του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσά τους Έλληνες και Αλβανοί, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα αποτελείται από τουλάχιστον 20 επικίνδυνα άτομα.
Αρχηγός και οργανωτής της συμμορίας είναι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες  γνωστός νονός της νύχτας, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές, κι από εκεί έδινε εντολές και οδηγίες από κινητά τηλέφωνα τα οποία είχε στην κατοχή του.

Γιάννης Αθανασίου


Οι εβδομάδες των... Παθών της Ελλάδας στον ιταλικό Τύπο


Νέες αναφορές στην ελληνική οικονομική και πολιτική κατάσταση περιέχουν τα δημοσιεύματά του ιταλικού Τύπου.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι οπωσδήποτε λεπτή, αλλά η κατάσταση στην Ευρώπη είναι σαφώς διαφορετική από εκείνη της περιόδου 2010- 2011», τονίζει ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν, υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού της χώρας Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero.
Αναφερόμενος δε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο Πάντοαν, είπε ότι «φοβάμαι πως οι εφημερίδες έχουν υπερβάλει σχετικά με τις πραγματικές του προθέσεις» και πρόσθεσε: «Πρόσφατα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερα υπεύθυνες δηλώσεις, που χαρακτηρίζουν πολιτικό άνδρα με θεσμικό ανάστημα. Η περίπτωση, φυσικά, αξίζει προσοχής, κανείς δεν αγνοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».
«Η Ελλάδα σε σταυροδρόμι, ή τον Τσίπρα ή την τρόικα», τιτλοφορεί άρθρο της η εφημερίδα του Τορίνο La Stampa. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Μάρτα Οταβιάνι, «για την Ελλάδα ξεκινούν σήμερα δυο εβδομάδες Παθών, οι οποίες, σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές».
«Οι αναλυτές θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό βουλευτών, επιχειρώντας να πείσει, κυρίως, τους ανεξάρτητους βουλευτές. Ο Αντ. Σαμαράς θα μπορούσε και να αποφασίσει να αλλάξει υποψήφιο, επιλέγοντας ένα όνομα που να συμβολίζει έναν ουσιαστικότερο συμβιβασμό και να χαίρει της στήριξης και του κύριου εχθρού του, του νέου σε ηλικία ηγέτη της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα», προσθέτει η La Stampa.
Η Ιταλίδα δημοσιογράφος τονίζει, επίσης, ότι «ο Αλ. Τσίπρας, αυτήν τη στιγμή, είναι ο κύριος υποστηρικτής της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και κατηγορείται από κάποιους κύκλους ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας για να στηθούν οι κάλπες και να ανέλθει στην εξουσία». «Η φιλοδοξία του, όμως, μπορεί να κοστίσει ακριβά στη χώρα», σημειώνει η La Stampa.
«Ο Γιούνκερ επανορθώνει: Μμας ανησυχεί η άκρα δεξιά και όχι ο Τσίπρας», γράφει η εφημερίδα La Repubblica, σύμφωνα με την οποία «ο Αντώνης Σαμαράς ελπίζει στην πρώτη αυτή ψηφοφορία να φτάσει τις 165 ψήφους, με τη στήριξη μερικών ανεξάρτητων βουλευτών. Μια βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η αποφασιστική προσπάθεια κατά την τρίτη ψηφοφορία, όταν η αναγκαία πλειοψηφία θα μειωθεί στις 180 ψήφους».
Η οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore υπογραμμίζει πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έγραψε σε άρθρο του ότι «σήμερα στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη μια μάχη για τη Δημοκρατία και την αλήθεια», ενώ προσθέτει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει τονίσει πως «μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία της Αριστεράς είναι προϋπόθεση όχι για να τιμωρηθεί, αλλά για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα».
Η οικονομική αυτή εφημερίδα, ιδιοκτησίας της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, τέλος, αναφέρεται αναλυτικά στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι «σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" θέλησε να στείλει μήνυμα υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

imerisia.gr



Οι πλέον απαισιόδοξοι στην ΕΕ οι Έλληνες για τις οικονομικές προοπτικές τους


Το 75% των Ελλήνων, που κατέληξαν να είναι οι πιο απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι, έναντι 32% των Ευρωπαίων χαρακτηρίζουν «κακή έως πολύ κακή» την κατάσταση του νοικοκυριού τους. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι έναντι του Ευρωβαρόμετρου του Ιουνίου οι αρνητικές απαντήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 8%, ενώ στην ΕΕ 1%. Το 98% των Ελλήνων μιλούν για κακή κατάσταση στην αγορά εργασίας. Το 77% πιστεύει ότι η Ελλάδα ακολουθεί λανθασμένο δρόμο. Σοκαριστικά αρνητικές οι απαντήσεις για κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα.

Στους πλέον απαισιόδοξους Ευρωπαίους αναδεικνύονται οι Έλληνες σε ότι αφορά τις προοπτικές της οικονομίας και του νοικοκυριού τους, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που πραγματοποιήθηκε στα κράτη-μέλη της ΕΕ τον Νοέμβριο, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μάλιστα, ο βαθμός απαισιοδοξίας των Ελλήνων παρουσιάζει επιδείνωση, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη τον Ιούνιο. Aναλυτικότερα, 75% των Ελλήνων και 32% των Ευρωπαίων χαρακτηρίζουν «κακή έως πολύ κακή» την κατάσταση του νοικοκυριού τους και είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο (του Ιουνίου) οι αρνητικές απαντήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 8% και στην ΕΕ κατά 1%.

Σχετικά με την απασχόληση, 98% των Ελλήνων (αμετάβλητο σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο), χαρακτηρίζουν την κατάσταση «κακή» ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 73% (-1%).

Οι Έλληνες χαρακτηρίζουν «κακή» την επαγγελματική κατάστασή τους, σε ποσοστό 53% (+5%), ενώ 25% (-5%) εμφανίζονται ικανοποιημένοι. Αντίθετα, στην ΕΕ υπερτερούν σαφώς με 56% (+0%) οι θετικές απαντήσεις έναντι 26% (+0%) των αρνητικών.

Στην ερώτηση σε ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα, 77% (+7%) απάντησαν ότι η Ελλάδα ακολουθεί λανθασμένο δρόμο, ενώ μόνο 10% (-5%) πιστεύουν ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Στην ΕΕ, 26% (-2%) θεωρούν ότι τα πράγματα οδεύουν σε σωστή κατεύθυνση και 49% (+2%) σε λάθος.

Σε ερώτηση για το πώς προβλέπουν την κατάσταση της οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες, 14% (-3 μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση) θεωρούν ότι θα είναι καλύτερη, ενώ 55% (+6% μονάδες) υποστηρίζουν το αντίθετο.

Για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού το επόμενο έτος 11% (-1 μονάδα) υποστηρίζουν ότι θα είναι καλύτερη και 46% (+8 μονάδες) χειρότερη.

Όσον αφορά την απασχόληση το επόμενο έτος, 14% (-2%) προβλέπουν βελτίωση και 57% (+6%) επιδείνωση της κατάστασης.

Ιεραρχώντας τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα, οι Έλληνες σε ποσοστό 60% κατατάσσουν πρώτη την ανεργία και στη συνέχεια με 46% την οικονομία.

Εξάλλου, εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχουν 11% των ερωτηθέντων (μείωση 5 μονάδων σε σχέση με τον Ιούνιο), ενώ 89% απαντούν αρνητικά (αύξηση κατά 5 μονάδες των αρνητικών απαντήσεων).

Στην ΕΕ, 29% (+2%) έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους και 65% (-3%) όχι.

Σε ό,τι αφορά τα πολιτικά κόμματα, 91% (0%) των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη και 8% (-1%) απαντούν θετικά.

Στη Βουλή, εμπιστοσύνη δηλώνουν ότι έχουν 14% (-2%) των Ελλήνων και στις δημόσιες περιφερειακές και τοπικές Αρχές 21% (-10%). Εξάλλου, 19% (-1%) των Ελλήνων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα και 81% (+1%) δυσαρεστημένοι. Στην ΕΕ, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 50% και 48%.

Το 89% (-6%) των Ελλήνων και το 87% (-1%) των πολιτών στην ΕΕ υποστηρίζουν την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στη χώρα τους, ενώ 60% των Ελλήνων και 76% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα για περιορισμό ελλειμμάτων και χρέους.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η επόμενη μέρα στο Πακιστάν - Οι Αφγανοί Ταλιμπάν μιλούν για «αντιισλαμικό αμόκ»



Μετά το μακελειό σε σχολείο του Πακιστάν από πακιστανούς Ταλιμπάν με περίπου 150 θύματα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επαναφορά της θανατικής ποινής. Αποστασιοποιούνται από την επίθεση οι αφγανοί Ταλιμπάν.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται το Πακιστάν μετά το θάνατο περίπου 150 ανθρώπων σε επίθεση πακιστανών Ταλιμπάν σε σχολείο στο Πεσαβάρ. Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τριήμερο πένθος, ενώ πλήθος εκδηλώσεων μνήμης λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία του Πακιστάν.

«Για το όνομα του Θεού, σταματήστε! Επιστρέψτε στον δρόμο του Θεού!», φώναζε ένας πατέρας που έχασε τον γιό του στην επίθεση των πακιστανών Ταλιμπάν, που σύμφωνα με εκτιμήσεις εκτέλεσαν εν ψυχρώ περίπου 150 άτομα, από τα οποία 132 μαθητές, σε σχολείο που ανήκει στο στρατός της χώρας στην μεγαλούπολη Πεσαβάρ.

Η πολιτική ελίτ της χώρας προσπαθεί να βρει τα κατάλληλα λόγια, αλλά και τους τρόπους για να απαντήσει στην τραγωδία. Ο πρωθυπουργός Ναβάζ Σαρίφ, ο οποίος στο ξεκίνημα της θητείας του επιχείρησε το διάλογο με τους Ταλιμπάν, εμφανίζεται τώρα αποφασισμένος να τους πολεμήσει: «Θρηνούμε για τα παιδιά μας. Κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί ότι θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία μέχρι να νικήσουμε. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί».

Σε τροχιά σύγκρουσης με τους Ταλιμπάν

Σε σημερινή ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται ότι η χώρα επαναφέρει την θανατική ποινή που είχε ανασταλεί με ειδικό μορατόριουμ το 2008. Σημειώνουμε ότι περισσότεροι από 8.000 κρατούμενοι καταδικασμένοι σε θάνατο βρίσκονται στις φυλακές της χώρας. Ήδη το βράδυ της Τρίτης η πολεμική αεροπορία της χώρας έπληξε θέσεις των Ταλιμπάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Από την πολύνεκρη επίθεση στο σχολείο της Πεσαβάρ πήραν αποστάσεις οι αφγανοί Ταλιμπάν, οι οποίοι συνεργάζονται στενά με τους πακιστανούς ομοϊδεάτες τους. Ο εκπρόσωπος των αφγανών Ταλιμπάν Σαμπιχουλά Μουντσαχίντ έκανε μάλιστα λόγο για «αμόκ», το οποίο χαρακτήρισε «αντιισλαμικό».

Για μια ακόμα φορά η 17χρονη πακιστανή Μαλάλα Γουσαφζάι, η οποία επέζησε δολοφονικής επίθεσης των Ταλιμπάν και βραβεύθηκε φέτος με το Νομπέλ Ειρήνης, βρήκε τα λόγια που δεν κατάφεραν να βρουν οι ενήλικες στο Πακιστάν: «Μάτωσε η καρδιά μου. Ήρθε η ώρα να σταθούμε αλληλέγγυοι. Απευθύνω έκκληση στην διεθνή κοινότητα και την πολιτική ηγεσία στο Πακιστάν να πολεμήσουμε από κοινού την τρομοκρατία. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάθε παιδί έχει πρόσβαση σε μια σωστή εκπαίδευση».


Sandra Petersmann / Στέφανος Γεωργακόπουλος

Πηγή: skai.gr


Ραντεβού Μητσοτάκη- Καμμένου αύριο στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην Αραβαντινού



Με τον πρώην πρωθυπουργό  Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα συναντηθεί αύριο στις 11.00 το πρωί, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Η συνάντηση θα γίνει στο γραφεί του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Αραβαντινού, μετά από τηλεφωνική πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Καμμένο

Ο κ. Μητσοτσοτάκης  θέλει να συζητήσει με τον κ. Καμμένο τις πολιτικές εξελίξεις και κυρίως την πορεία της χώρας και την προεδρική εκλογή, καθώς και τους σοβαρούς κινδύνους που μπορούν να υπάρξουν αυτή την περίοδο σε περίπτωση αστάθειας.

Από την πλευρά τους οι ΑΝ.ΕΛ. είπαν πως «ο πρόεδρος δεν θα μπορούσε να μην αποδεχτεί την πρόσκληση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».


Τατσόπουλος: Σε λίγο θα απειλήσουν τον Δήμα και με... εκτελεστικό απόσπασμα


Αιχμές για τη δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου περί εξεταστικής επιτροπής για όσους μετείχαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου αφήνει ο Πέτρος Τατσόπουλος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
«Δεν πήγαμε ακόμη στην πρώτη ψηφοφορία και ο Σταύρος Δήμας απειλείται ήδη με ειδικό δικαστήριο. Εικάζω ότι στην τρίτη θα έχει σιγουράκι το εκτελεστικό απόσπασμα», αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής.
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος φέρεται να απείλησε με εξεταστική επιτροπή ή ακόμα και ειδικό δικαστήριο όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.
«Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας. Επί υπουργίας του έγινε η εμβάθυνση της εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στην περικοπή των συντάξεων», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να ερευνηθεί και η απόφαση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου για είσοδο στο πρώτο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Παπανδρέου θα λογοδοτήσει για το Καστελόριζο».

Δείτε την ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου:



Πηγή 


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

<<Άρχισαν τα όργανα , σήκω απ' τη θέση σου!!>>
Τα δύο μεγάλα κόμματα ,και τα άλλα που ακολουθούν ,προσπαθούν να φτιάξουν
και να παρουσιάσουν το καλύτερο σενάριο!
Σκηνοθέτης η τηλεόραση !Όλοι οι κουστουμάτοι ,παραθυράτοι ποζάρουν με τρέλα!!
Τώρα ποιοι βουλευτές θα ψηφιστούν ως καλύτεροι ηθοποιοί αν γίνουν εκλογές εξαρτάτε!!
Το πρόβλημά  τους είναι ποιος θα παίξει καλύτερα το ρόλο του!!!
Έχουμε όμως να πρώτα διαλέξουμε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους !!
Ποιος θα βγει Πρόεδρος Δημοκρατίας ?Δύο οι υποψήφιοι μπορεί και τρίτος..!
Μετά αν γίνουν εκλογές αρχηγούς κομμάτων! Το κακό είναι ότι το σενάριο είναι καμένο!
Χειρότερο από το προηγούμενο!
Οι κακόγουστοι ρόλοι τους έκαναν τον ελληνικό λαό να μην τους πιστεύει!
Η τηλεόραση στις δόξες της !Ακούς πολεμικό ρεπορτάζ κάθε μέρα!
Όλα τα έχει ο μπαξές!!!Όλοι προσπαθούν να βγούνε πρώτοι!
Και ..Ο κάθε ένας προσπαθεί να μας πείσει!
<<Άλλος για τη βάρκα μας?>>
Άχ καημένη  Ελλάδα μ' αυτούς που σε κυβερνάνε!
ΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ?ΤΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ?
ΣΗΚΩΣΟΥ ΕΠΑΝΩ!
ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ
ΟΡΘΟΙ ΜΙΛΑΜΕ!!
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ!!

Είδαμε, ακούσαμε, κουτσομπολεύουμε!!!
Την προηγούμενη εβδομάδα συνεχίστηκε η <<Ρουβιάδα >>!!
Κάθε μέρα έσκαγαν οι δηλώσεις της Χ. Διαβάτη για τα βραβεία  Κουν !!
Γινόταν το έλα να δείς  στις εκπομπές!
Το γεγονός ότι πήρε ο Σ. Ρουβάς το βραβείο όπως έχουμε αναφέρει ,τίναξε
στον αέρα τους ποιοτικούς ηθοποιούς !Η ακραία τοποθέτηση της Χ. Διαβάτη
ότι πρέπει να υπάρχει <<αστυνομία θεάτρου>> έφερε τα πάνω κάτω!!
Ο καλλιτεχνικός χώρος έπαθε σεισμική δόνηση!
Οι περισσότερες δηλώσεις ήταν υπέρ του Σ.Ρουβά και κατά της Χ. Διαβάτη!
Καλό είναι να μην βάζουμε ετικέτες στους ανθρώπους !Η υπερβολική έκθεση της Χ. Διαβάτη
κακό της έκανε παρά καλό! Κι αν είχε δίκιο ,σε κάποια σημεία το έχασε κι αυτό!!
Θα έπρεπε να προσέξει λίγο! Δεν έπρεπε να βάλει τη λέξη <<αστυνομία>> δίπλα στη λέξη <<θέατρο>>!!
Αυτά τα δυο δεν... πάνε μαζί!!
Είπαμε ο χρόνος δείχνει το ταλέντο και την αξία ενός ανθρώπου!!

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της νέας σειράς του Γ. Καπουτζίδη <<Εθνική Ελλάδος>>!
Ο σεναριογράφος  και ηθοποιός ετοιμάζει τη νέα κωμική σειρά!
Είμαστε σίγουροι ότι θα προστεθεί κι αυτή στις μεγάλες επιτυχίες του
όπως <<Σαββατογεννημένες>> και το <<Πάρα Πέντε>>!
Καλή επιτυχία λοιπόν Γ. Καπουτζίδη!

Μας τελείωσε η εκπομπή της Κ. Σπυροπούλου??
Έτσι ακούγετε στους διαδρόμους του ΑΛΦΑ !
Από την νέα χρονιά θα μας κουνήσει το μαντήλι! Ε! δεν ήξερε δε ρώταγε?
Όταν τα βάζεις με όλους , και διώχνεις τον ένα μετά τον άλλο από την εκπομπή
θα έρθει και η σειρά σου! Η Κ Σπυροπούλου νόμιζε ότι τα ξέρει ...όλα!!
Αν είσαι αστέρι λάμπεις !Αν είσαι κομήτης θα ... πέσεις!!!
Το tip της εβδομάδας!
Ανοιχτά μαγαζιά, τελευταία ψώνια!
Ετοιμασίες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Κάντε focus στους δικού σας ανθρώπους!!!
Και περάστε όμορφα!!!
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη εβδομάδα
με την Χαριτίνη!!


ΣΚΑΝΔΑΛΟ : Δεν έχει απομακρυνθεί ακόμη από την εκπαίδευση η δασκάλα που κλώτσησε 6χρονο μαθητή!


Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι η δασκάλα που, σύμφωνα με μαρτυρίες, κλώτσησε μικρό μαθητή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πλευρά, σε σχολείο της Λαμίας, δεν έχει απομακρυνθεί από τη θέση της, αφού πρέπει πρώτα να γίνει έρευνα.
Όλα ξεκίνησαν από καταγγελία που έκαναν γονείς μαθητή της Α' τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας για βιαιοπραγία της δασκάλας σε βάρος του 6χρονου γιου τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία η δασκάλα κλώτσησε τον μικρό μαθητή, με συνέπεια να τον τραυματίσει στα πλευρά. Πάντως, η δασκάλα ισχυρίζεται πως δεν βιαιοπράγησε κατά του παιδιού και ότι ο μαθητής τραυματίστηκε λόγω πτώσης.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πολλοί συμμαθητές του παιδιού επιβεβαιώνουν την καταγγελία των γονιών, ότι δηλαδή η εκπαιδευτικός κλώτσησε το παιδί.

Όπως επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, η δασκάλα δεν έχει απομακρυνθεί με κάποιον τρόπο από την εκπαίδευση, και απλώς δεν διδάσκει στην τάξη όπου φέρεται να έλαβε χώρα το περιστατικό.

Εξήγησε πως ο νόμος δεν προβλέπει την τοποθέτηση της δασκάλας σε αργία ή την απόλυσή της για τέτοιου είδους καταγγελία, καθώς άμεση απομάκρυνση προβλέπεται μόνον για βαρύτερες κατηγορίες, όπως η σεξουαλική παρενόχληση μαθητών.

«Αν δεν γίνει έρευνα δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιον», σημείωσε ο κ. Δερμετζόπουλος, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο νόμο ώστε να περιλαμβάνονται και άλλα αδικήματα.


Πηγή : imerisia.gr



ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ Εικόνες φρίκης από τη μαζική σφαγή στο Πακιστάν



Ενώ η Πεσαβάρ μέσα κλίμα θρήνου και οργής κηδεύει σήμερα τους νεκρούς της από μακελειό που προκάλεσαν Ταλιμπάν, εικόνες φρίκης έρχονται στη δημοσιότητα από το μαρτυρικό σχολείο όπου έχασαν τη ζωή τους 141 άνθρωποι, εκ των οποίων 132 παιδιά.

Στις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου το σχολείο μοιάζει βομβαρδισμένο. Αίθουσες με γκρεμισμένους τοίχους, διάτρητες από τις σφαίρες των μανιασμένων Ταλιμπάν και πλημμυρισμένες από το αίμα των αθώων θυμάτων τους, ενώ βιβλία, καρέκλες και προσωπικά αντικείμενα των νεκρών είναι διασκορπισμένα παντού.

Από το πρωί πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται γύρω από τα γεμάτα λουλούδια φέρετρα στις κηδείες των θυμάτων, ενώ πραγματοποιήθηκαν και ολονυχτίες στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ανακοίνωσε την άρση του μορατόριουμ στη θανατική ποινή για τις περιπτώσεις τρομοκρατίας ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ.
Οι καταδίκες στην εσχάτη των ποινών, είναι σχετικά συχνές στο Πακιστάν αλλά η ποινή αυτή έχει να εφαρμοστεί από το 2008 εκτός από μια περίπτωση που είχε σχέση με το στρατοδικείο, με τη χώρα να τηρεί μορατόριο στη θανατική ποινή.



Ο Σαρίφ που ανέλαβε την εξουσία μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2013 είχε αναφέρει την πιθανότητα επαναφοράς της εσχάτης των ποινών, μια πρόταση που είχαν καταγγείλει τότε οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Ωστόσο μετά την επίθεση στην Πεσαβάρ, «ο πρωθυπουργός ενέκρινε την κατάργηση του μορατόριου στη θανατική ποινή για περιπτώσεις τρομοκρατίας», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Πυροβολούσαν αδιακρίτως



Η επίθεση έγινε χθες το πρωί, όταν επτά ένοπλοι, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές (μερικοί ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά), εισέβαλαν στο σχολείο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως κι άλλωστε, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος του στρατού, στόχος τους ήταν να σκοτώσουν όσα περισσότερα παιδιά μπορούσαν.
Η επιχείρηση του στρατού έληξε πέντε ώρες αφότου εκδηλώθηκε η επίθεση, με όλους τους ένοπλους νεκρούς, ενώ κατάφερε να διασώσει 960 μαθητές και προσωπικό.


Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Σύμφωνα με εκπρόσωπό τους, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα των στρατιωτικών επιχειρήσεων που πραγματοποιεί το Πακιστάν κατά θέσεών τους στο Βόρειο Ουαζιριστάν. Μετά την επίθεση ανέφεραν ότι επιτέθηκαν στο σχολείο «επειδή ο στρατός επιτίθεται στις οικογένειές μας και θέλουμε να νιώσουν τον πόνο μας».
Μετά το μακελειό κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος στο Πακιστάν,ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναουάζ Σαρίφ, είπε πως «αυτά τα παιδιά είναι δικά μου παιδιά και αυτή είναι η δική μου απώλεια».
«Αισθάνομαι ότι μέχρι αυτή η χώρα να απαλλαγεί από την τρομοκρατία, ο πόλεμος δεν θα σταματήσει», προσέθεσε. Πράγματι, ώρες μετά το μακελειό η πακιστανική αεροπορία εξαπέλυσε σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων των ταλιμπάν στα βόρεια της χώρας.


Πηγή : ethnos.gr





ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΨΕΙ 1ΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ Σαμαράς: Θετική ψήφος για Πρόεδρο σημαίνει αποφυγή πολιτικής περιπέτειας


Μήνυμα στους βουλευτές εν όψει της σημερινής, πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στέλνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο «πολιτικής περιπέτειας που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού είναι η εξής:
«Απόψε διεξάγεται η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ψηφοφορία κατά την οποία, η θετική ψήφος των Βουλευτών, βεβαίως δεν εκλαμβάνεται ως ψήφος υπέρ της Κυβέρνησης. Αλλά ως απόφαση υπεράσπισης του Συντάγματος και σεβασμού του ίδιου του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όπως και ως αποφυγή μιας πολιτικής περιπέτειας που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».
Από το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί απόψε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται να διεξαχθούν σαφή συμπεράσματα για το εάν θα υπάρξει τελικά η προεδρική πλειοψηφία των «180» ή όχι.
Ουσιαστικά απόψε αναμένεται να καταγραφεί η δυναμική της υποψηφιότητας του κ. Στ. Δήμα, με δεδομένο ότι θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος, ενώ θα δοθεί μια πρώτη εικόνα για τη στάση που θα λάβουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας.

Πηγή : ethnos.gr


ΕΣΕΕ: Μειωμένο φέτος το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού


Φθηνότερο κατά 2,02%, σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της ΕΣΕΕ κατά την περίοδο 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2014.

Πιο συγκεκριμένα, το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι θα κοστίσει 144,76 ευρώ έναντι 147,75 ευρώ που κόστιζε πέρυσι και 151,56 το 2012 την ίδια ακριβώς περίοδο, με τα ίδια ακριβώς προϊόντα. Η μικρή αυτή πτώση των περίπου τριών (3) ευρώ (που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία μείωση 2,02%), σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2013, οφείλεται κυρίως στην υποχώρηση των τιμών στα κρεατικά (-2,88%, δειγματοληψία από Βαρβάκειο αγορά), αλλά και στο μειωμένο κόστος των ποτών & αναψυκτικών (-6,13%).

Πιο αναλυτικά, στην κατηγορία των κρεατικών η μεγαλύτερη αποχώρηση καταγράφεται στην τιμή του αρνιού (-7,14%), η οποία κυμαίνεται στα 6,5 ευρώ/κιλό, ακολουθούμενη από τη μικρή μείωση του χοιρινού (-5,13%), ενώ στον αντίποδα αύξηση της τάξεως του 10% εμφανίζει η τιμή της γαλοπούλας. Ανάλογη  πτωτική τάση παρατηρείται και για τα προϊόντα Super Market, όπως τα Αναψυκτικά (-6,38%) και τα Κρασιά (μεσοσταθμική μείωση της τάξεως του (14,4%), με εξαίρεση την οριακή άνοδο της τιμής της Μπύρας (2,52%).


Πηγή :tovima.gr


Μέχρι και τα τέλη του 2016 η καταβολή χαμηλότερων ασφαλίστρων στον ΟΑΕΕ



«Αυτόματα» παρατείνεται έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2016 η καταβολή χαμηλότερων ασφαλίστρων στον ΟΑΕΕ για 170.000 ελεύθερους επαγγελματίες που είχαν επιλέξει να «κατέβουν» έως και δύο ασφαλιστικές κατηγορίες, ενώ «ανοικτή» είναι η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και για όσους ελεύθερους επαγγελματίες δεν είχαν αξιοποιήσει το μέτρο. Ο ΟΑΕΕ ανακοίνωσε ότι για όσους έχουν επιλέξει την κατάταξή τους σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία κλάδου σύνταξης, με πρόσφατη διάταξη -Ν. 4310/14 αρθρ. 55 παρ. 7 που προωθήθηκε από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση- παρατάθηκε ο χρόνος παραμονής τους στην επιλεγείσα κατηγορία για δύο ακόμη έτη, δηλαδή έως τις 31/12/2016.

Η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου δήλωσε στην «Ημερησία» ότι και όσοι ασφαλισμένοι επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο τμήμα στο οποίο ανήκουν με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση οφειλών.

«Η επιλογή 1 - 2 χαμηλότερων ασφαλιστικών κατηγοριών διευκολύνει την ένταξη στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών και την τήρησή της, αφού θα καταβάλλονται χαμηλότερα ασφάλιστρα», καταλήγει. Να σημειωθεί ότι όσοι έχουν επιλέξει χαμηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες, εξοικονομώντας από 49 ευρώ έως και 100 ευρώ τον μήνα, θα επανέλθουν αυτοδίκαια, από την 1/1/2017, στην υποχρεωτική κατηγορία στην οποία θα έπρεπε να βρίσκονται αν δεν είχαν αξιοποιήσει τη σχετική δυνατότητα.

Πηγή : prismanews.gr


«Δεν είμαι βέβαιος τι θα πράξουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ στην τρίτη ψηφοφορία»



«Κλείνει το μάτι» σε όσους βουλευτές του ενδεχομένως θέλουν να ψηφίσουν «ναι» για πρόεδρο

Λιγότερο βέβαιος για τη στάση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμφανίζεται ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.



Δεν είμαι βέβαιος για το αν όλοι οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ, θα παραμείνουν πιστοί στη γραμμή του κόμματος (να μην ψηφίσουν δηλαδή Πρόεδρο της Δημοκρατίας), δηλώνει χαρακτηριστικά στου Financial Times. «Είναι δύσκολο, δεδομένης της κατάστασης» συνεχίζει και προσθέτει ότι  «πρέπει όμως όλοι μας να παραμείνουμε πιστοί στην αντι-μνημονιακή αποστολή που μας ανέθεσαν οι Έλληνες κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση».

Εμφανίζεται ωστόσο βέβαιος ότι στην περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές το κόμμα του θα μπει στην Βουλή με με ποσοστό 6-7% και έως 20 έδρες.

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών «γιατί η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα οικονομική πολιτική - η οποία θα περιλαμβάνει και αναδιάρθρωση του χρέους, το συντομότερο δυνατόν», εξηγεί ο Πάνος Καμμένος.

«Προσβλέπουμε σε μια κυβέρνηση συνασπισμού η οποία θα αποκλείσει τα μνημονιακά κόμματα, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία απέτυχαν να οδηγήσουν στην ανάκαμψη την ελληνική οικονομία», συμπληρώνει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Στο σημείο αυτό οι Financial Times, αναφέρονται στο χρέος της χώρας  μας και σχολιάζουν ότι ο Πάνος Καμμένος – όπως και ο Αλέξης Τσίπρας- υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί μια διαγραφή του ελληνικού χρέους. «Είναι αδύνατον να αποπληρωθεί το τεράστιο χρέος μας. Δεν είναι βιώσιμο, παρά τις αντίθετες απόψεις των Ευρωπαίων εταίρων» λέει ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν δρα σαν πραγματικό κράτος, αντίθετα το μόνο που κάνει είναι να εκτελεί τις εντολές της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

«Δεν μπορείς στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, να κυβερνάς με τα e-mail που έρχονται από το Βερολίνο», σημειώνει ο Πάνος Καμμένος.

Από την πλευρά τους οι Financial Times, αναφερόμενοι στην πολιτική πορεία του πολιτικού σχολιάζουν ότι στο παρελθόν ήταν αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας σε κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο εγκατέλειψε το κόμμα το 2012. Τώρα πια δεν φαίνεται διατεθειμένος να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά.


Πηγή : protothema.gr


Αποφυλακίζεται ο Στάθης Μπούκουρας



Για τη δικαστική κρίση μέτρησε το γεγονός ότι ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τη Χρυσή Αυγή, έχει κρατήσει αποστάσεις από τη ΧΑ και έχει καταδικάσει πολλές μεθόδους της

Αποφυλακίζεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος εξελέγη με τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής, όμως ανεξαρτητοποιήθηκε στα μέσα Μαρτίου.

Οι δικαστές έκριναν πως ο βουλευτής πρέπει να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, επιβάλλοντάς του χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ αλλά και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Για τη δικαστική κρίση μέτρησε το γεγονός ότι ο κ. Μπούκουρας έχει κρατήσει αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή και έχει καταδικάσει πολλές μεθόδους της.

Υπέρ της αποφυλάκισης Μπούκουρα είχε ταχθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής θα συμμετάσχει στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που είχε αποφασιστεί ούτως ή άλλως, με δεδομένο ότι οι εισαγγελικές Αρχές είχαν αποφασίσει να δώσουν το δικαίωμα συμμετοχής στις ψηφοφορίες τόσο στον κ. Μπούκουρα όσο και στους προφυλακισμένους βουλευτές της ΧΑ.



Πηγή: skai.gr


Νέος ιός διαδίδεται αστραπιαία στο Facebook




ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ VIDEO

Ενας νέος ιός κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Facebook, προσβάλλοντας τους υπολογιστές των χρηστών.

Ο ιός είναι κρυμμένος σε ένα αρχείο το οποίο υποτίθεται ότι περιέχει ένα βίντεο. Οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποίηση ότι κάποιος φίλος τους τους έχει προσθέσει σε μια δημοσίευση στην οποία περιέχεται το επίμαχο βίντεο. Αν κάνουν κλικ στο αρχείο, το μηχάνημά τους «κολλά» τον ιό.

Εναλλακτικά, το ίδιο αρχείο διαδίδεται μέσω προσωπικών μηνυμάτων, στο inbox των χρηστών.

Εάν λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα, μην κάνετε κλικ στο λινκ που περιέχεται σε αυτό. Θα πρέπει να το σβήσετε αμέσως.

Οσοι έχουν μολυνθεί από τον ιό αυτό θα πρέπει να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους στο Facebook, να καθαρίσουν την προσωρινή μνήμη όλων των browsers του υπολογιστή τους (history, cookies, temporary files, κλπ) και να σιγουρευτούν ότι έχουν την ενημερωμένη έκδοση του antivirus τους.



Ελληνίδα μουσουλμάνα η σύντροφος του μακελάρη του Σίδνεϊ



Η σύντροφος του δράστη της ομηρίας στην καφετέρια Lindt Chocolate, στο Σίδνεϊ είναι ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για την 35χρονη Αμιράχ Ντρούδη (Droudis) που λεγόταν Αναστασία Ντρούδη πριν αποφασίσει να ασπαστεί το Ισλάμ.
Η ίδια έχει αυτοχαρακτηριστεί «τρομοκράτισσα», έχει κατηγορήσει γυναίκες-θύματα βιασμού ότι «φταίνε οι ίδιες που βιάστηκαν» και έχει εκφράσει την ικανοποίησή της για το Ολοκαύτωμα και την επίθεση στη Νέα Υόρκη της 9/11.

Η Ντρούδη έχει κατηγορηθεί για το φόνο της πρώην γυναίκας του 49χρονου Μαν Χαρόν Μονίς.

Η ίδια είχε αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση όπως και ο Μονίς που επίσης είχε κατηγορηθεί για συνεργεία στη δολοφονία της γυναίκας του η οποία είχε μαχαιρωθεί και πυρποληθεί.

Πρόκειται για την 30χρονη Φιτζιανή Νολίν Χάϊσον Παλ.

Ο Μονίς παντρεύτηκε τρεις φορές, απέκτησε τέσσερα παιδιά και είχε μια θετή κόρη.

Την πρώτη του γυναίκα με τα δυο παιδιά τους τα εγκατέλειψε στο Ιράν όταν διέφυγε ως «αντικαθεστωτικός».

Την Τετάρτη έγινε γνωστό πως πριν 14 χρόνια το Ιράν είχε ζητήσει την έκδοση του Μονίς αλλά η Αυστραλία αρνήθηκε. Τον δέχθηκε ως πολιτικό πρόσφυγα και του έδωσε πολιτικό άσυλο γιατί θα κινδύνευε η ζωή του αν επέστρεφε.

Το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι γιατί ο ένοπλος που κατέλαβε τους ομήρους στην καφετέρια του Σίδνεϊ δεν ήταν στην λίστα των αρχών για παρακολούθηση τρομοκρατικής δράσης.

Επίσης, έχει διαταχθεί εξέταση για το πώς ο Ιρανός στην καταγωγή μουσουλμάνος κληρικός, παρ' ότι είχε βαρύ ποινικό μητρώο, είχε αποφυλακιστεί με εγγύηση και πως εξασφάλισε το όπλο του.

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας στην καφετέρια όπου σκοτώθηκε ο δράστης και δυο όμηροι, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα που έμενε μαζί με την κα Ντρούδη και κατέσχεσαν διάφορα αντικείμενα και κομπιούτερ.

Η ομογενής δεν έχει κάνει δηλώσεις.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

newsit.gr


Πρεμιέρα αναθεώρησης με πολλές απουσίες




"Τραυματισμένη" άρχισε και τυπικά χθες στη Βουλή η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, όπως δρομολογήθηκε μετά την πρόσφατη κατάθεση σχετικής πρότασης από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.: το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, εκφράζοντας τη διαφωνία τους σχετικά με τον χρόνο που αποφασίστηκε να αρχίσει η διαδικασία αυτή, απείχαν.

Την απόφαση να μη συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση εξέφρασε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη ο κ. Αλ. Τσίπρας. Θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως η διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να εκκινήσει έπειτα από εκλογές.

Κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «μέσα στις παρούσες συνθήκες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και με υπαρκτή την πιθανότητα βουλευτικών εκλογών, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις να γίνουν τέτοιες συζητήσεις».

Αμέσως μετά, ο βουλευτής της Ν.Δ. Πρ. Παυλόπουλος, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός του, υπογράμμισε σχολιάζοντας την επιλογή κομμάτων της αντιπολίτευσης να απέχουν της διαδικασίας: «Θυσιάζουν την αναθεώρηση στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων. Αυτό που ζούμε δεν είναι παρά η συνέπεια μιας στρεβλής ερμηνείας του Συντάγματος, μέσω της οποίας κάποιοι επιχειρούν να σύρουν τη χώρα σε εκλογές».

Δυσφορία

Σε παρέμβασή του ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής κ. Γ. Τραγάκης εξέφρασε τη δυσφορία του για την απουσία τριών κομμάτων «από την κορυφαία διαδικασία για αναθεώρηση Συντάγματος». Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κ. Τριαντάφυλλος υπογράμμισε πως «είναι αναγκαία η αναθεώρηση του Συντάγματος». Η κ. Μαρία Κόλλια (ΑΝΕΛ) τόνισε ότι οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων οδηγούν με τις επιλογές τους τη χώρα στον γκρεμό. «Χρειάζεται μεγαλύτερη λαϊκή συμμετοχή στην αναθεωρητική διαδικασία», σημείωσε ο κ. Γ. Πανούσης (ΔΗΜΑΡ).

Εν τω μεταξύ κι ενώ η συζήτηση συνεχιζόταν έως αργά το βράδυ, στο αρμόδιο γραφείο της Βουλής υπουργοί και βουλευτές δεν σταματούσαν να καταθέτουν τροπολογίες, προκειμένου να συζητηθούν και ψηφιστούν σε νομοσχέδια που εισάγονται εσπευσμένα προς ψήφιση τα προσεχή 24ωρα, δίδοντας στις συνεδριάσεις «άρωμα» πιθανών εκλογών.


Πηγή : kathimerini.gr


Μαθητές λυκείου των Συκεών έπαθαν τροφική δηλητηρίαση




Σε εκδρομή στη Βουδαπέστη

Στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, βρίσκονται για 6ήμερη εκδρομή με το σχολείο τους, περίπου 35 μαθητές του 1ου Λυκείου Συκεών.

Η εκδρομή όμως τους βγήκε για την ώρα… «ξινή», γιατί έπαθαν δηλητηρίαση και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αδιαθεσία.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του σχολείου, Κωνσταντίνος Ντούρος, ο οποίος δήλωσε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους γονείς». Τα παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα, όπως πυρετό και εμετό, και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Στην σχολική εκδρομή στη Βουδαπέστη συμμετέχουν 113 μαθητές του 1ου Λυκείου Συκεών, με επτά συνοδούς καθηγητές και είναι προγραμματισμένο να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Πέμπτης.


Πηγή : gothess.gr


Νεκρή ηλικιωμένη στις ράγες των ΗΣΑΠ στα Πατήσια



Νεκρή ανασύρθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα που παρασύρθηκε από συρμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στον σταθμό των Ανω Πατησίων.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 16.32 της Τρίτης, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η γυναίκα έπεσε από την αποβάθρα και κατέληξε στις ράγες των ΗΣΑΠ την ώρα που περνούσε ο συρμός, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Για τον απεγκλωβισμό της από τα βαγόνια κλήθηκε η Πυροσβεστική, ενώ επιτόπου βρίσκεται και η Αστυνομία για να διακριβώσει τις ακριβείς συνθήκες για το περιστατικό.




Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ το μεσημέρι


Συλλαλητήριο διοργανώνει το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας και την επαναλειτουργία όλων των δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου που καταργήθηκαν.

Για να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην κινητοποίηση, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αυτή την ημέρα να προγραμματίσουν συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, διαβήματα διαμαρτυρίας κλπ. για να αναδείξουν το κορυφαίο για το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο θέμα των απολύσεων.
Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας και για τους υπαλλήλους των νομών στους οποίους θα πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις.


Πηγή : tanea.gr


Σκληρό μήνυμα του Βερολίνου: Με το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ τέλος τα χρήματα από την ΕΕ



Σαφή προειδοποίηση προς την Ελλάδα απευθύνουν στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που μίλησαν ανωνύμως στην εφημερίδα Die Welt. «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται, η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση» τονίζουν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Οι δηλώσεις των ανώνυμων στελχών του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται συγκεκριμένα σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Die Welt, με τον τίτλο «η εκλογή που θα μπορούσε να φέρει τον όλεθρο στην Ευρώπη».
Στο άρθρο αυτό αναλύονται οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενόψει της προεδρικής εκλογής και τίθεται το ερώτημα αν τελικά θα συνεχίσει η κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ή αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές που μπορεί να σημάνουν και αλλαγή στάσης της χώρας μας έναντι των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης, το οποίο αξιολογείται από την τρόικα.
«Μια νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την κατάσταση, ειδικά αν ερχόταν στην εξουσία μια συμμαχία της αριστεράς» επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο.
Το άρθρο αναφέρεται στις εξαγγελίες που έχει κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αύξηση των μισθών και την ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων και υπενθυμίζοντας τη δήλωση του κ.Τσίπρα από το Ηράκλειο της Κρήτης ότι «η Ελλάδα θα χτυπάει το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν», υπογραμμίζεται ότι αυτό αποτελεί μια ψευαίσθηση που θα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά το σύνολο της Ευρώπης.
Αφού επισημαίνεται ότι η Ελλάδα μπορεί να επαναφέρει στην ευρωζώνη την αστάθεια μέσω του κινδύνου μετάδοσης των επιπτώσεων της κρίσης χρέους, παρατίθενται οι δηλώσεις στελεχών του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που είναι ξεκάθαρες ως προς τις προθέσεις του Βερολίνου.
«Εάν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση» προειδοποιούν.
Η γερμανική εφημερίδα απηύθυνε επίσης στις ίδιες ανώνυμες πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το ερώτημα αν υπάρχει «Σχέδιο Β» του Βερολίνου για μια τέτοια εξέλιξη. «Δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος», ξεκαθάρισαν οι συνεργάτες του κ.Σόιμπλε, εννοώντας το σενάριο του Grexit, δηλαδή της εξόδου από το ευρώ.


Πηγή : ethnos.gr


Κρίσιμη νύχτα με έντονο παρασκήνιο πριν την πρώτη ψηφοφορία



Η κυβέρνηση θέλει να εμφανίσει ικανό αριθμό βουλευτών υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα -  Ο τελευταίος υπολογισμός δίνει κοντά στα 165 «ναι»

Έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις εκτυλίχθηκαν χθες τη νύχτα πριν από την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση θέλει να εμφανίσει ικανό αριθμό βουλευτών υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Σταύρου Δήμα που να δημιουργούν δυναμική για την εκλογή του στην τελική ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου. Η προσέγγιση των αναποφάσιστων γίνεται μέσω γαλάζιων βουλευτών και στελεχών οι οποίοι πλησιάζουν συναδέλφους τους από την ομάδα των ανεξάρτητων είτε από τα δύο μικρότερα κόμματα ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ από την στάση των οποίων θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά είναι σε συνεννόηση είτε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό είτε τους στενούς του συνεργάτες οι οποίοι κρατούν την αριθμητική της προεδρικής εκλογής. Στα σημειωματάρια είναι καταγεγραμμένα τα ναι τα όχι και τα ίσως καθώς και οι ενδιάμεσοι που μπορούν να επηρεάσουν τους αμφίθυμους βουλευτές. Ο τελευταίος υπολογισμός δίνει κοντά στα 165 “ναι” για την αυριανή ψηφοφορία. Παρά τα διαδιδόμενα πάντως ο κ. Σαμαράς όπως και οι άνθρωποι του στενού του επιτελείου είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και αποφεύγουν απευθείας προσεγγίσεις για να μην κατηγορηθούν για πιέσεις σε βουλευτές άλλων κομμάτων όπως “κατήγγειλε” σήμερα ο πρόεδρος της ΑΝ. ΕΛ κ. Πάνος Καμμένος.

Ενδιαφέρον έχει το βραδινό γεύμα πέντε ανεξάρτητων βουλευτών που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς και οι οποίοι μελετούν την κοινή τους στάση. Ενδεικτική είναι η δήλωση που έκανε νωρίς το βράδυ ο κ. Γιάννης Κουράκος ότι “θα ψηφίσει ναι αν ο πρωθυπουργός τον πείσει ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές”. Οι συγκεκριμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές πάντως φημολογείται ότι προσανατολίζονται σε σύνταξη κειμένου που να προωθεί την εθνική συνεννόηση και θα ζητούν την συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού με ταυτόχρονη ημερομηνία εκλογών. Οι βουλευτές που είχαν επικοινωνία με ανθρώπους του πρωθυπουργού ζητούν πρωτοβουλία για εθνική συνεννόηση στην οποία να συμμετέχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Η απόρριψη της πρότασής του εκτιμήθηκε ως “πρόθεση του πρωθυπουργού να πάει σε πρόωρες εκλογές”. Πάντως ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να μπει σε συζητήσεις για συγκρότηση ευρείας κυβέρνησης συνεργασία ή ορισμό ημερομηνίας εκλογών. Αντίθετα θα επιμείνει στην στρατηγική του ρεαλιστικού φόβου την οποία υποδαύλισε χθες και τελών σε συναντίληψη κ. Γιάννης Στουρνάρας εκτιμώντας ότι μέχρι την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία θα έχουν διαμορφωθεί οι πολιτικές προϋποθέσεις για την προεδρική πλειοψηφία. Το αν η κρίση ρευστότητας για την οποία προειδοποίησε ο κ. Στουρνάρας σημαίνει στεγνά ΑΤΜ είναι ερώτημα όπως και το αν αυτό θα συνιστά εθνικό λόγο ο οποίος θα μεταστρέψει βουλευτές όπως ο κ. Παύλος Χαικάλης και η κα Τσαρουχά. Σε κάθε περίπτωση οι βουλευτές που εξαρτούν την μεταστροφή τους από κάποια σημαντική εξέλιξη θα εκδηλωθούν στην τελευταία ψηφοφορία. Ο πρωθυπουργός πάντως έχει ξεκαθαρίσει ότι “δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν θα αλλάξει υποψήφιο στην τρίτη ψηφοφορία”.


Πηγή : protothema.gr