Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

«Πάνε περίπατο» οι χειμερινές εκπτώσεις αν γίνουν εκλογές, λένε οι έμποροι



Το κλίμα οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, που έχει δημιουργηθεί, προκαλεί τεράστια προβλήματα στην οικονομία, κλυδωνισμούς στο τραπεζικό σύστημα και στη γενικότερη λειτουργία της αγοράς, υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σχετικά με το πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και τις επιπτώσεις στην αγορά.
Από την αρχή της κρίσης το 2009 η Ελλάδα έχει αλλάξει τρεις κυβερνήσεις, σημείωσε ο κ. Κορκίδης συμπληρώνοντας ότι δημιουργήθηκε ένα εύθραυστο οικονομικό περιβάλλον, όπου η εφαρμογή της πολιτικής της τρόικας έκανε το έργο της κυβέρνησης δυσκολότερο.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η ελληνική αγορά έχει περάσει τόσα δεινά την εξαετία της ύφεσης που πλέον δεν φοβάται πολλά, αλλά δεν επιθυμεί άλλες περιπέτειες.
"Η σημερινή κρίσιμη κατάσταση και πολλοί σοβαροί παράγοντες επιβάλλουν τη γενική οικονομική και πολιτική σταθερότητα της χώρας μας. Όπως οι διεθνείς αγορές, έτσι και η εσωτερική αγορά και το ελληνικό εμπόριο δεν επιχαίρει με τη πιθανότητα πρόωρων εκλογών. Αλλωστε είδαμε τι συνέβη στο Χρηματιστήριο, στα ομόλογα και στα spreads, όπου δυστυχώς ήδη χάθηκαν 11 δις ευρώ μέσα σε τρεις ημέρες από το Χρηματιστήριο και το ΤΧΣ, ως λογιστικές απώλειες της αξίας μετοχών και ομολόγων" είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.
Εάν η διαδικασία εκλογής προέδρου μας οδηγήσει τελικά σε πρόωρες εκλογές, τότε είναι βέβαιο ότι η υπόλοιπη χειμερινή περίοδος και ιδιαίτερα οι τακτικές εκπτώσεις Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου θα "πάνε περίπατο", επεσήμανε ο κ. Κορκίδης ενώ εκτίμησε ότι για τη Χριστουγεννιάτικη αγορά δεν θα δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα, "αφού ο Έλληνας πάνω από όλα και πολύ σωστά, βάζει την οικογένεια του. Δεν θα επιτρέψει λοιπόν στο μέτρο που μπορεί, να της λείψει κάτι από το εορταστικό οικογενειακό τραπέζι , ούτε θα στερήσει τη χαρά των χριστουγεννιάτικων δώρων από τα παιδιά του".

Ο κ. Κορκίδης εκτιμά ότι η οικονομική, πολιτική και κυρίως κοινωνική πραγματικότητα επιβάλλουν να μην οπισθοχωρήσουμε, αλλά να προχωρήσουμε με άξονα πολιτικές συγκλίσεις και κοινωνικές συναινέσεις. Δηλαδή, να κοιτάξουν αρχηγοί κομμάτων και βουλευτές μπροστά, να εντοπίσουν τους κινδύνους που εγκυμονούν και να σκεφτούν το μέλλον με σύνεση, συναίνεση και συνεννόηση.


Πηγή : ethnos.gr


"Βόμβα έτοιμη να σκάσει η Ελλάδα", λένε διεθνή μέσα ενημέρωσης



"Βρισκόμαστε στο μέσο της ευρωκρίσης και ο κίνδυνος κατάρρευσης τραπεζών είναι μεγάλος", προειδοποιεί ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Μαρσέλ Φράτσερ, κάνοντας αναφορές και στην Ελλάδα, μιλώντας για την πιθανότητα νέου κουρέματος", την ώρα που διεθνή μέσα ενημέρωσης μιλούν για "ελληνική βόμβα".
"Ένα πιθανό κούρεμα του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη". Την άποψη αυτή εκφράζει στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Neue Osnabrücker Zeitung, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Έρευνών (DIW), Μαρσέλ Φράτσερ.


"Ναι" στις δημόσιες επενδύσεις

Το ζητούμενο σε αυτή την κατάσταση είναι για τον πρόεδρο του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών μια επιθετική επενδυτική πολιτική του δημοσίου.Όπως υποστηρίζει, ο
ισοσκελισμένος προϋπολογισμός δεν θα πρέπει να αποτελεί πανάκεια. Τη δε αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, ο κ. Φράτσερ τη χαρακτηρίζει απλά ως ένα «εργαλείο της νομισματικής πολικής σε περιόδους κρίσης».

Στόχος όμως αυτού του μέτρου δεν θα πρέπει να είναι η βελτίωση των δανειακών όρων για τα κράτη, αλλά η διασφάλιση ευνοϊκότερων όρων για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων ώστε να είναι σε θέση να επενδύουν και να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.


"Η ελληνική βόμβα άρχισε να χτυπά ξανά"

Την ίδια ώρα, οι βρετανικοί Times σε δημοσίευμα με τίτλο "Εάν η Ελλάδα είναι το κακό παιδί της ευρωζώνης, πρέπει να κατηγορήσεις τους γονείς της", αναφέρουν ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση στην νομισματική ένωση η Ελλάδα είναι η βόμβα που δεν εξεράγη στη "γραφική αυλή της Ευρώπης".

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, Φίλιπ Άλντρικ, η Ελλάδα βρίσκεται εκ νέου σε ένα κρίσιμο σημείο και ο κόσμος έχει στραμμένα τα βλέμματα σε αυτή, με το ερώτημα αν θα βρεθούν οι βουλευτές για την Προεδρική εκλογή ή θα διεξαχθούν ξανά εκλογές.

Οι Financial Times με τη σειρά τους κάνουν λόγο για "επερχόμενη τραγωδία του Grexit είναι μία φάρσα για τους Ευρωπαίους".

"Μία ελληνική κρίση θα αποσπάσει την προσοχή από πολύ μεγαλύτερα προβλήματα", επισημαίνει ο αρθρογράφος, Τζον Ντίζαρντ και συνεχίζει: "Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωσκεπιτικιστές δεν έχουν αντιληφθεί είναι ότι μία αντιπαράθεση με την ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για την ευρωκρατία και για κάποιες εθνικές κυβερνήσεις. Μία θυελλώδης έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα αποτελέσει συστημικό κίνδυνο για την επιβίωση του ευρώ, όπως το 2011 και το 2012".


Πηγή: newsit.gr


Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα 1,8 δις για το 2015 !



Φρένο στην έκδοση νέων συντάξεων, νέο μαχαίρι στις δαπάνες υγείας, εσωτερικό δανεισμό του Δημοσίου από ΔΕΚΟ και τράπεζες και πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ για το 2015 ζητούν από την Ελλάδα οι δανειστές στην έκθεση που ετοίμασαν και έστειλαν  στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης της δίμηνης παράτασης.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Αγορά”, αξιωματούχος  της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποιεί΅«Αν δεν τα βρείτε με Κομισιόν και ΔΝΤ ξεχάστε τον φθηνό δανεισμό», την ώρα που οι Βρυξέλλες στέλνουν τελεσίγραφο στην Αθήνα, διαμηνύοντας: «Δεν θα σας περιμένουμε μετά τις 16 Φεβρουαρίου».

Πιο αναλυτικά, η έκθεση της τρόικα αναφέρει ότι, «σε γενικές γραμμές, οι ελληνικές αρχές έχουν εμφανίσει σημαντική πρόοδο, αν και μια σειρά σημαντικών ζητημάτων μένει να διευθετηθούν για να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση». Παράλληλα όμως:

- Επιμένει στο δημοσιονομικό κενό που θα πρέπει να κλείσει με μέτρα.
- Εξακολουθεί να ζητά εισοδηματικά κριτήρια για τη ρύθμιση των 100 δόσεων
- Συνεχίζει να πιέζει στο ασφαλιστικό για τον περιορισμό των δαπανών, τη σύνδεση εισφορών-απολαβών και την σταδιακή κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
- Ζητά αλλαγές στα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο και επιμένει στην εξέταση του θέματος των ομαδικών απολύσεων
- Ολική ανατροπή στο πτωχευτικό δίκαιο

Η έκθεση της τρόικας συνοδεύεται από την επιστολή της Αθήνας, η οποία φέρει την υπογραφή του Γκίκα Χαρδούβελη, με την οποία ζητείται η έγκριση της παράτασης του Μνημονίου. Στην συγκεκριμένη επιστολή η Ελλάδα ζητά για την επόμενη μέρα την ένταξη στον μηχανισμό προληπτικής στήριξης (ECCL) για διάστημα 12 μηνών. Παράλληλα μιλά για «παράλληλη σχέση με το ΔΝΤ με προληπτική βάση».

Αναλυτικά η έκθεση Φρένο στην έκδοση νέων συντάξεων, νέο μαχαίρι στις δαπάνες υγείας, εσωτερικό δανεισμό του Δημοσίου από ΔΕΚΟ και τράπεζες και πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ για το 2015 ζητούν από την Ελλάδα οι δανειστές στην έκθεση που ετοίμασαν και έστειλαν  στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης της δίμηνης παράτασης.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Αγορά”, αξιωματούχος  της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποιεί΅«Αν δεν τα βρείτε με Κομισιόν και ΔΝΤ ξεχάστε τον φθηνό δανεισμό», την ώρα που οι Βρυξέλλες στέλνουν τελεσίγραφο στην Αθήνα, διαμηνύοντας: «Δεν θα σας περιμένουμε μετά τις 16 Φεβρουαρίου».

Πηγή : protothema.gr


Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το ειδικό σχέδιο αποτροπής τρομοκρατικού χτυπήματος που έχει εκπονήσει η Ελληνική Αστυνομία.

Ο συναγερμός, είναι σε υψηλό επίπεδο και όπως επισημαίνει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής "Μέτα την εμφάνιση της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών στην πρεσβεία του Ισραήλ, το ενδεχόμενο ενός πιο δυναμικού χτυπήματος είναι πιθανό".

"Για το λόγο αυτό επαναπροσδιορίζουμε τα μέτρα φύλαξης σε πιθανούς στόχους", ανέφερε.

Σε αυτή τη διαπίστωση κατέληξαν οι αναλυτές της Aντιτρομοκρατικής, ερμηνεύοντας πληροφορίες, στοιχεία και κινήσεις των δυο ενεργών ένοπλων ομάδων. Τα πιθανά σενάριο δυο: την επανεμφάνιση των Λαϊκών Αγωνιστών ή ακόμα ασύλληπτων μελών του Επαναστατικού Αγώνα με αυτοκίνητο -βόμβα ή αντιαρματική ρουκέτα και στόχο εμφανώς συμβολικό.

Παράλληλα, στα υψηλά πατώματα της ΓΑΔΑ υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις του Χριστόδουλου Ξηρού. Όλα δείχνουν πως ο Μανώλης της 17Ν εκπαιδεύτηκε στην κατασκευή καμουφλαρισμένων βομβών (σς αυτόν χρεώνεται το βιβλίο- βόμβα που εστάλη στο ΑΤ Ιτέας) αλλά δεν έχει ξαναχτυπήσει. Έτσι θεωρούν πιθανό, το αντάρτικο πόλης που βρίσκεται σε υπερδιέγερση να κάνει την εμφάνιση του. Το που δεν έχει αποκωδικοποιηθεί αλλά δεν αποκλείουν ο στόχος να είναι οικονομικός (μνημονιακός), καθώς και ο Χριστόδουλος Ξηρός συνόδευσε την απόδραση του με ένα "διάγγελμα" κατά του μνημονίου.

Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης οι συσκέψεις είναι συνεχείς και ουσιαστικά έχουν να κάνουν με την επανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας, την εντατικοποίηση. Ειδικό κομμάτι αφορά στον τρόπο αντίδρασης των δυνάμεων αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει σε εξέλιξη βομβιστική ενέργεια ειδικά από την πλευρά του Ξηρού ο οποίος δεν προειδοποιεί και αυτό είναι που τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Αξίζει να τονισθεί πως οι περιπολίες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έχουν αυξηθεί με εκατοντάδες αστυνομικούς που κινούνται με μηχανές να σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή του κέντρου, όπου σύμφωνα με τους αναλυτές, βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός των πιθανών στόχων. Παράλληλα όλοι οι στόχοι της λεγόμενης “κόκκινης λίστας” ενημερώθηκαν για τον αυξημένο κίνδυνο, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν τα μέτρα φρούρησης και επιτήρησης.

Οι τρεις αστυνομικοί και το κλιμάκιο της ΜΟΣΑΝΤ

Η πρεσβεία του Ισραήλ είναι ένα από τα καλύτερα φρουρούμενα κτιριακά συγκροτήματα της Αθήνας. Μέσα στην πρεσβεία, μέτρα λαμβάνει ειδικό τμήμα πρακτόρων από το Ισραήλ, ενώ κάθε βράδυ δυο αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ σε αλεξίσφαιρες σκοπιές και ένας μέσα σε όχημα φυλάνε το κτήριο.

Παράλληλα, κάμερες και συστήματα συναγερμού καλύπτουν περιμετρικά το κτήριο ενώ σε ειδικές περιπτώσεις οι αστυνομικοί παίρνουν εντολές να πραγματοποιούν ελέγχους ακόμη και στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας. Λίγες ώρες μετά την επίθεση έφθασε στην Αθήνα από το Ισραήλ ειδικό κλιμάκιο πρακτόρων για να συνδράμουν στις έρευνές. Σκοπός είναι να εντοπιστούν όσο το δυνατόν συντομότερα τους δράστες καθώς τα μέλη της ΟΛΑ, διαθέτουν πλούσιο οπλοστάσιο με καλάζνικοφ και ρουκέτες και αρέσκονται σε εντυπωσιακά και με μεγάλο συμβολισμό χτυπήματα.

Παράλληλα, το γεγονός ότι δεν έχουν στείλει προκήρυξη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας ακόμη επίθεσης.

Πηγή: protothema.gr


Κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ


Κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».
Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε στις 2,8 ποσοστιαίες μονάδες, από τις 3,6 μονάδες ήταν η διαφορά των δύο κομμάτων τον Νοέμβριο.
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 25,5%, ενώ η ΝΔ βρίσκεται στο 22,7%.
Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 6,7%, το Ποτάμι με 6%, η «Χρυσή Αυγή» με 5,9% και το ΚΚΕ με ποσοστό 5,8%.
Επίσης, το 57,8% ζητεί εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ Πρόεδρο από νέα Βουλή, μετά την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, επιθυμεί το 36,5% των ερωτηθέντων.
Σε ερώτηση εάν έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ, το 59,1% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, ενώ το 33,6% απαντά θετικά.


Audi RS3 Sportback 2015: Yπερδύναμη!


Ο πεντακύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 2,5 λίτρων χαρίζει στο Audi RS 3 Sportback 367 ίππους και 465 Nm ροπής. Με τη βοήθεια του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης και του ημι-αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, το μικρομεσαίων διαστάσεων Audi επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα


Προδιαγραφές που παραπέμπουν περισσότερο σε μια καθαρόαιμη αγωνιστική κατασκευή και λιγότερο σε ένα μικρομεσαίων διαστάσεων πεντάθυρο hatchback διαθέτει το νέο Audi RS 3 Sportback.

Η κορυφαία έκδοση του δημοφιλούς Audi εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 2,5 λίτρων.

Το πεντακύλινδρο σύνολο αποδίδει 367 ίππους και 465 Nm αποτελώντας εκτός των άλλων το ισχυρότερο του είδους που έχει βρεθεί στις γραμμές παραγωγής.

Το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης και το ελαφρύτερο και πιο άμεσο στις αντιδράσεις του ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη συμπληρώνουν τις προδιαγραφές του νέου RS 3 Sportback, αφήνοντας στο περιθώριο τις αναβαθμίσεις που έχουν δεχθεί το σύστημα πέδηση και οι αναρτήσεις.

Χάρη στον περαιτέρω περιορισμό του βάρους του, που σε έναν μεγάλο βαθμό οφείλεται στη πλατφόρμα MQB πάνω στην οποία βασίζεται, το RS 3 Sportback του 2015 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ./ώρα.


Παρά τις εξεζητημένες προδιαγραφές του και τις εκρηκτικές επιδόσεις, το RS 3 Sportback καταναλώνει μόλις 8,1 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και εκλύει 189 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Η διάθεση του κορυφαίου Audi Α3 παραγωγής στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2015, χωρίς να έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστή η τιμή του.


Πηγή : auto.in.gr


Ποια ήταν η "αφορμή" για το ανατριχιαστικό γερμανικό έγκλημα στα Καλάβρυτα


Τι προηγήθηκε της θηριωδίας των Γερμανών στα Καλάβρυτα; Ποια ήταν η αφορμή για τη σφαγή αθώων πολιτών;

16 Οκτωβρίου. Ο Λοχαγός Σόμπερ με 97 άνδρες ξεκινά αναγνωριστική αποστολή στη

περιοχή μεταξύ Αιγίου-Καλαβρύτων.
Ο Λοχαγός το ίδιο μεσημέρι προαπαθώντας να φθάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην Κερπινή,δεν τήρησε στοιχειώδεις κανόνες και έπεσε στην ενέδρα που είχε στήσει το Ανεξάρτητο Τάγμα Καλαβρύτων με επικεφαλής τους Σφακιανό (Αρετάκης), Γιάννη Κατσικόπουλο (Βελιά), Νικολόπουλο (Νικήτα).

Οι περίπου 200 αντάρτες σφυροκόπησαν τους Γερμανούς που προσπάθησαν να διαφύγουν ,μέχρι που τους τελείωσαν τα πυρομαχικά. Το απόγευμα της 17ης Οκτωβρίου 82 Γερμανοί που είχαν απομείνει παραδόθηκαν στους αντάρτες.

Ο Χανς Σόμπερ και οι 82 Γερμανοί στρατιώτες του δεν ξαναγύρισαν ποτέ στο Αίγιο... Τα πτώματα τους βρέθηκαν στις 12 Δεκεμβρίου στο βάραθρο του Μάζι, εκτός από τρεις που γλίτωσαν.



Αντίποινα

Έτσι αποφασίστηκε η θηριωδία στα Καλάβρυτα.Με διαταγή του στρατηγού Κ.Λ.Σουίρ ο διοικητής του 749 Τάγματος Χάνς Έμπεσμπεργκ,είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε και εξετέλεσε όλο το παρασκήνιο της μεγάλης σφαγής και αυτός που έκανε την αναφορά στον Λε Σουίρ για τα αποτελέσματα της.

Ο ταγματάρχης Έμπεσμπεργκ έφυγε από το Αίγιο το καλοκαίρι του 1944, μετατέθηκε στο Ρωσικό μέτωπο όπου και σκοτώθηκε.



Πηγή : onalert.gr


Κράξιμο με το... γάντι στον Τσίπρα: Είναι λάθος να υπόσχεται αναδιάρθρωση του χρέους



Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Τορίνο Λα Στάμπα, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, αναφέρεται, ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα μας, τονίζοντας ότι επικρατεί πολιτική αστάθεια, ενώ σχολίασε και τον "πιθανό νική των εκλογών" Αλέξη Τσίπρα.

«Η Ελλάδα διέρχεται φάση πολιτικής αστάθειας συνδεδεμένη με τον κίνδυνο προκήρυξης βουλευτικών εκλογών. Δεν με εκπλήσσει ότι οι αγορές αντιδρούν με νευρικότητα. Πρόκειται για κρίσιμη κατάσταση, αλλά είναι σαφώς διαφορετική από εκείνη του 2011 και του 2012», τονίζει ο τεχνοκράτης υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Ρέντσι.

Ο Πάντοαν, πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ιταλία, σε ερώτηση της «Λα Στάμπα» για τον «πιθανό νικητή των εκλογών, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζητά την αναδιάρθρωση του χρέους», απαντά: «Δεν παρεμβαίνω σε εκτιμήσεις άλλων κυβερνήσεων, αλλά η εμπειρία μου λέει ότι η συντεταγμένη αναδιάρθρωση του χρέους είναι πολύ δύσκολο να γίνει πράξη, και, κατά συνέπεια, είναι μεγάλο λάθος να γίνεται αναφορά σε αυτή».

Σε σχέση, τέλος, με την δυνατότητα «τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα να επεκτείνουν την κρίση και στην Ιταλία», ο Ιταλός υπουργός οικονομικών τονίζει : «Όχι, διότι στο παρελθόν η επέκταση της κρίσης ήταν συνέπεια μιας διαδεδομένης αδυναμίας. Η διατήρηση του ιταλικού και ισπανικού σπρεντ σε χαμηλό επίπεδο αποδεικνύει ότι στην παρούσα φάση οι συνέπειες συγκεκριμένων κρίσεων είναι περιορισμένες».


Πηγή : newsit.gr


Νέες φωτογραφίες από την φονική καραμπόλα στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας - Παραδέχεται η Νέα Οδός την αλλαγή ασφαλτοτάπητα



Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για τα έργα που γίνονται στην περιοχή, τονίζει σε ανακοίνωσή της, 14 και πλέον ώρες μετά την φονική καραμπόλα στο Σχηματάρι, η Νέα Οδός, σημειώνοντας πως όντως πρόσφατα έγινε αλλαγή στον ασφαλτοτάπητα στο σημείο του δυστυχήματος.


Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αντίδραση της αναδόχου εταιρείας, μετά την καραμπόλα, που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μία κοπέλα μόλις 27 ετών και να τραυματιστούν άλλα επτά άτομα.

Η Νέα Οδός εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και την συμπαράσταση στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.


Όπως επισημαίνει, τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται στην παρούσα φάση από τις Αρμόδιες Αρχές, “με τις οποίες και συνεργαζόμαστε πλήρως ώστε να παρέχουμε όποια στοιχεία απαιτούνται από πλευράς μας”.

Αναφορικά με τις εργασίες που εκτελούνται στο σημείο όπου συνέβη η τραγωδία, η Νέα Οδός, αναφέρει ότι ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες: 


• Διενέργεια και ολοκλήρωση Μελέτης με τίτλο Ιόνια Οδός : Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ 
Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις Κατάργηση Σταθμού Διοδίων Σχηματαρίου
• Κατάθεση της Μελέτης στον Ανεξάρτητο Μηχανικό. 
• Έγκριση από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό. (Αριθμός Πρωτόκολλου Έγκρισης Μελετών 
(ΠΕΜ) IC0650/29052014) 
• Γνωστοποίηση στην αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Υποδομών (ΕΥΔΕ – ΛΣΕΠ) και αποστολή σχετικού αιτήματος έκδοσης αστυνομικής απόφασης από την ΕΥΔΕ- ΛΣΕΠ προς την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας. ( Αριθμός Πρωτοκόλλου Α4 /01/10/16 25595)
• Έκδοση σχετικής Αστυνομικής Απόφασης Εφαρμογής της Μελέτης από την Αστυνομική 
Διεύθυνση Βοιωτίας. (Αριθμός Πρωτοκόλλου 51883/14/1097453). 

“Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχει δημιουργηθεί Ζώνη Προειδοποίησης 2 χλμ. πριν την έναρξη της ζώνης των εργασιών. Στη Ζώνη Προειδοποίησης δεν εκτελούνται εργασίες, αλλά τοποθετείται η απαραίτητη σήμανση για την προειδοποίηση των οδηγών. Συγκεκριμένα, 2 χλμ. πριν το σημείο έναρξης των εργασιών, έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες Κ 20 (κίνδυνος λόγω εκτελούμενων εργασιών στην οδό) και ρυθμιστικές πινακίδες P 32 για το σταδιακό και ασφαλή περιορισμό του ορίου ταχύτητας σε 50 χλμ. την ώρα. Στα 50 μέτρα πριν του σημείου έναρξης των εργασιών λειτουργούν προειδοποιητικές πινακίδες με αναλάμπον βέλος (FLR), ενώ υπάρχει και επιπλέον ειδική σήμανση. (πινακίδες απαγόρευσης προσπέρασης, πινακίδες υποχρεωτικής πορείας, κώνοι).


Πέρα των παραπάνω φωτεινών σημάνσεων, στο σημείο όπου διενεργούνται οι εργασίες βρίσκονται ακόμα τοποθετημένοι και λειτουργούν δυο μεγάλοι πυλώνες (μανιτάρια) που χρησιμοποιούνταν για το φωτισμό του σταθμού διοδίων όσο αυτός βρισκόταν σε λειτουργία”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Απαντώντας και σε όσα λένε από χθες το βράδυ οι οδηγοί τα οχήματα των οποίων ενεπλάκησαν στην καραμπόλα για την κατάσταση του οδοστρώματος, η Νέα Οδός παραδέχεται πως πρόσφατα πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα, προσθέτει ωστόσο ότι “η αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα αυξάνει την αντιολισθηρότητα του οδοστρώματος και προσφέρει αυξημένη δυνατότητα πρόσφυσης στα οχήματα”.

Από την πρώτη στιγμή, αναφέρεται στην ανακοίνωση, κινητοποιήθηκε το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Νέας Οδού και σε συνεργασία με την Τροχαία, την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, καταβλήθηκε μια μεγάλη προσπάθεια ασφαλούς απεγκλωβισμού των οδηγών και επιβατών των 25 εμπλεκομένων οχημάτων και διασφάλισης της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της κυκλοφορίας”.

Υπενθυμίζεται πως πολλοί οδηγοί και αυτόπτες μάρτυρες της χθεσινοβραδινής τραγωδίας, ανέφεραν πως το οδόστρωμα στο σημείο του ατυχήματος ήταν γεμάτο με πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελέγξουν τα οχήματά τους, ούτε πατώντας φρένο ούτε κατεβάζοντας ταχύτητες. 

Οι οδηγοί συμπέραναν πως είχε πέσει πρόσφατα πίσσα στον δρόμο και λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, “βγήκε” το πετρέλαιο στο οδόστρωμα, μετατρέποντάς το ουσιαστικά σε παγοδρόμιο.

Πέντε συλλήψεις για τον χαμό της κοπέλας

Συνελήφθησαν πέντε οδηγοί που εμπλέκονται στο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στην άτυχη κοπέλα.

Οι τρεις από τους επτά τραυματίες νοσηλεύονται ακόμα. Πιο σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας ενός 29χρονου, ο οποίος έχει τραυματιστεί στον θώρακα και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ασκληπιείου Βούλας. 

Αρχικά, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, στη συνέχεια τον μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό και ακολούθως στο Ασκληπιείο Βούλας.

Δύο ακόμη άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Πρόκειται για έναν 39χρονο, ο οποίος έχει τραυματιστεί στη λεκάνη και μία 30χρονη γυναίκα που φέρει πολλαπλά τραύματα. 

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας τους και εκτιμούν ότι θα πάρουν εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

Τις έρευνες κάτω από τις οποίες συνέβη η καραμπόλα διενεργεί η Τροχαία.

Φωτογραφίες: trikalaola.gr

Πηγή : newsit.gr


ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Ξανά νέα πολυγλωσσία στον ΣΥΡΙΖΑ



ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Σε έναν κύκλο αμφιλεγόμενων δηλώσεων για το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα των εκλογών και εφόσον γίνει κυβέρνηση έχουν εμπλακεί με δηλώσεις τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας τη δυσφορία της Κουμουνδούρου.
Το φαινόμενο της πολυγλωσσίας και των αντιφατικών μηνυμάτων για κρίσιμα θέματα ανησυχεί την Κουμουνδούρου, με το οικονομικό επιτελείο του κόμματος να προτρέπει να υπάρχουν χαμηλοί τόνοι από τα στελέχη του κόμματος στις δημόσιες παρεμβάσεις τους.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η συζήτηση περί μονομερών ενεργειών είναι «θεωρία υποτέλειας» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθμίσει το συμφέρον της χώρας και θα πάρει τις αποφάσεις».
«Η θεωρία ότι μία χώρα δεν μπορεί να κάνει μονομερείς ενέργειες είναι απαράδεκτη, αυτό είναι μία ανακάλυψη του μνημονιακού καθεστώτος» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αναφορά αυτή ερμηνεύθηκε ως απάντηση στις τοποθετήσεις μετριοπαθών στελεχών και ως ένας έμμεσος σχολιασμός για τις δηλώσεις του Νίκου Παππά, διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες».
Ο κ. Λαφαζάνης διευκρίνισε ότι είναι αυτονόητο μία κυβέρνηση να προχωρά σε μονομερείς ενέργειες και πως «κάθε δημοκρατική χώρα είναι κυρίαρχη και ανεξάρτητη και αποφασίζει συντεταγμένα μέσα από τους θεσμούς της το τι θα κάνει, δεν θέτει υπό την έγκριση τρίτων τις αποφάσεις της».
Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε «ποτέ ότι θα καταργήσει με ένα άρθρο το μνημόνιο αλλά ότι θα καταργήσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, με βάση το Σύνταγμα, με νέους νόμους και διατάξεις».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει «μονομερείς ενέργειες» τόνισε πάντως ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, προσθέτοντας ότι «δεν δεχόμαστε προαπαιτούμενα». Σύμφωνα με τον γραμματέα του κόμματος, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην κυβέρνηση, θα αντικαταστήσει τα προαπαιτούμενα με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Σημείωσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει τα δύο πρώτα νομοσχέδια που θα εφαρμόσει αναφέροντας ακόμη τα 20 μέτρα που περιλαμβάνονται στις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, όπως την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ανάκτηση της εργασίας, την επανεκκίνηση της οικονομίας και τις δημοκρατικές τομές.
Δεν υπάρχει plan b, δεν υπάρχει μονομερής κίνηση είπε και ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος, αναφερόμενος στο χρέος. «Δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο μονομερών πολιτικών πρωτοβουλιών αναφορικά με τις δανειακές συμβάσεις» είπε ο κ. Μητρόπουλος σημειώνοντας ωστόσο ότι «μονομερείς κινήσεις θα υπάρξουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο». Προαναγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει νομοθετικές ρυθμίσεις για την ακύρωση νόμων.
Εντύπωση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του οικονομολόγου Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα πρέπει να έχει plan b για επιστροφή στη δραχμή».
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 τόνισε ότι «θα υπάρξουν πολύ σοβαρά ζητήματα και αυτό δεν μπορεί να το αποκρύψει κανείς από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός πρέπει να βγει μπροστά να πει τι χρειάζεται και να παλέψει γι' αυτά».
Οσον αφορά το θέμα του νομίσματος είπε: «Καμία προοπτική και κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλείεται από την κυβέρνηση για το θέμα άλλου νομίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει τρία και 4 διαφορετικά και εναλλακτικά πλάνα. Θα πάει σε διαπραγματεύσεις και θα του προκύψουν σίγουρα προβλήματα. Ενα από τα πλάνα τα οποία πρέπει να εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως το εξετάζουν και οι υπόλοιποι είναι τι θα κάνει αν μας μπει το μαχαίρι στον λαιμό».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ


Πηγή : ethnos.gr


Ποιοι έχασαν τα λεφτά τους από το «κούρεμα» των ομολόγων


Μπορεί η κυβέρνηση να ξέχασε παλαιότερες υποσχέσεις της για την αποζημίωση των 15.000 ομολογιούχων που έχασαν παραπάνω από τα μισά λεφτά τους με το PSI το 2012, αυτοί όμως δεν ξεχνούν τι υπέστησαν.

Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου ανακοίνωσε ότι «οι μικροομολογιούχοι δεν υπήρξαν θεσμικοί επενδυτές, ή διαχειριστές χαρτοφυλακίων, παρόλο που το επίσημο κράτος τους αντιμετώπισε ως τέτοιους, με την ένταξη τους στο PSI. Αντίθετα, είναι άνθρωποι της καθημερινότητας, μικρομεσαίοι αποταμιευτές, εκπρόσωποι της άλλοτε ευημερούσας μεσαίας τάξης».

Για πρώτη φορά δίνουν στοιχεία για την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των μελών τους που βρέθηκαν σε δυσχερέστατη θέση, αφού κατ' ουσίαν αυτό που έχασαν ήταν οι αποταμιεύσεις τους.

Οι αριθμοί

Όπως ανακοίνωσαν:

Το 30% χρωστάει σε τράπεζες και στο δημόσιο και δηλώνει απόλυτη αδυναμία να ανταποκριθεί.
Το 56% έχει δύο ή περισσότερα παιδιά
Το 63% στηρίζει τα παιδιά του οικονομικά, καθώς είτε είναι άνεργοι είτε ακόμη σπουδάζουν.
Το 39%, αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.
Το 8% εξ αυτών, ταλαιπωρείται από κάποιου είδους σωματική αναπηρία.
Το 40% βρίσκεται στη δύση της ζωής του, καθώς είναι πλέον συνταξιούχοι.
Ο μέσος όρος ηλικίας των μικρομολογιούχων είναι τα 61 έτη.
Το 56% των φυσικών προσώπων που δάνεισαν με τις οικονομίες του το ελληνικό κράτος ζει στην Αθήνα
Το 88%, ουδέποτε ενημερώθηκε από την τράπεζα για τη υψηλό ρίσκο της αποταμίευσης σε ομόλογα, με τη γνωστή κατάληξη.
Κατόπιν αυτών εύχονται με την ανακοίνωση τους... «Καλά Χριστούγεννα» στην κυβέρνηση.


Newsroom ΔΟΛ


Αποκαλυπτικά στοιχεία: Ο πόλεμος των καρτέλ και οι εξαφανίσεις στο Μεξικό


Η εξαφάνιση 43 φοιτητών από την πόλη Iguala τον Σεπτέμβριο και οι αποκαλύψεις για τον φρικτό θάνατό τους έστρεψαν τα βλέμματα όλου του κόσμου στο Μεξικό. Ακόμα μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των Μεξικανών που χάνονται κάθε εβδομάδα από τις αιματηρές μάχες των καρτέλ.
Το ποσοστό των δολοφονιών και των απαγωγών έχει εκτοξευθεί στα ύψη κατά την προεδρία του Enrique Peña Nieto.

Ενώ έχουν τεθεί υπό κράτηση "μεγάλα κεφάλια", η διάσπαση των καρτέλ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει αυξήσει την ανομία.


Η διαφθορά παράλληλα εξακολουθεί να μαστίζει τη χώρα, όπως αποδεικνύεται από την υπόθεση δολοφονίας των 43 φοιτητών στις 26 Σεπτεμβρίου.

Θεωρείται πως απήχθησαν από διεφθαρμένους αστυνομικούς υπό τις διαταγές του δημάρχου και παραδόθηκαν σε εγκληματικές συμμορίες.


Από τα 75 άτομα που συνελήφθησαν για την υπόθεση, 21 είναι αστυνομικοί. Ενώ οι υπουργοί ισχυρίζονται πως η υπόθεση έχει αντιμετωπιστεί με τόλμη, απόλυτη ειλικρίνεια και διαφάνεια, η κοινή γνώμη διαφωνεί και αντιδρά.


Αυτή είναι μόνο μία από τις αμέτρητες περιπτώσεις απαγωγών που λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση στο Μεξικό.

Κάθε εβδομάδα, από το 2007, εξαφανίζονται 54 άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό αγνοουμένων τα τελευταία 8 χρόνια να ανέρχεται σε 22.610.

Πηγή: Telegraph



Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για επανέλεγχο των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ


Την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ «στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι του Ελληνικού, για να αποτραπεί η εκποίηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας, και να μετατραπεί η περιοχή σε μητροπολιτικό πάρκο», εξέφρασε Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνάντησή του με την επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας, επανέλαβε τη δέσμευση που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που παραχωρούν δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες, ως προς τη νομιμότητά τους και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Νέα κόντρα με την κυβέρνηση

Η δήλωση αυτή του κ. Τσίπρα πυροδότηση νέα κόντρα με την κυβέρνηση, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη να σπεύδει να σχολιάσει ότι όλες οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ είναι νόμιμες και αποτελούν αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και συμβάσεις του ελληνικού δημοσίου.

«Ο κ. Τσίπρας επιμένει στο καταστροφικό σενάριο της... ασυνέχειας του κράτους και συνεχίζει με δηλώσεις περί δήθεν "επανελέγχου όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ"», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τη σκυτάλη πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, που σχολιάζοντας τη δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη, είπε: «Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι τελειώνουν, θα κινδυνολογούν καθημερινά κι ασύστολα. Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς αντιπροσωπεύουν το χάος και υπονομεύουν τη χώρα».

Newsroom ΔΟΛ


Goldman Sachs: To 2015 είναι ιδιαίτερα κρίσιμο έτος για την



Την εκτίμηση ότι οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στην ελληνική αγορά ομολόγων δεν συνδέονται με τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, αλλά με τον κίνδυνο της πολιτικής ασυνέχειας και μιας σοβαρής σύγκρουσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς δανειστές της, εκφράζει η Goldman Sachs σε έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

Η επενδυτική τράπεζα αναφέρει στην ανάλυσή της πως το 10ετές ελληνικό ομόλογο διαπραγματεύεται με απόδοση 9,1% σε σύγκριση με 5,5% τον Σεπτέμβριο και το χρηματιστήριο της Αθήνας διαπραγματεύεται 32% χαμηλότερα σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα. «Αυτή η επιδείνωση των συνθηκών της αγοράς έλαβεν χώραν παρά τη συνεχή βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών», σημειώνεται στην ανάλυση.

Η Goldman Sachs αναφέρει πως το 2015 είναι ένα κρίσιμο έτος για την Ελλάδα, καθώς αν και η ανάκαμψη κερδίζει έδαφος, οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι εξακολουθούν να παραμονεύουν, κάτι που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία ξανά σε ύφεση. Ειδικότερα, οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν πως το 2015 είναι το τελευταίο έτος που η ελληνική η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεγάλες χρηματοδοτικές ανάγκες και ως εκ τούτου θα χρειασθούν πρόσθετα κεφάλαια για να εξασφαλιστεί πως η Κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Eurogroup αποφάσισε την προηγούμενη Δευτέρα να δοθεί στην Ελλάδα μια προληπτική πιστωτική γραμμή υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρώσει την εν εξελίξει αναθεώρηση έως το τέλος του Φεβρουαρίου. Κατά την GS υπάρχουν τρία κύρια στοιχεία που πρέπει να συμφωνηθούν, ώστε η τρέχουσα επανεξέταση να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα: α) περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας, β) περαιτέρω μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, και γ) περαιτέρω περικοπές στον προϋπολογισμό.

«Το πιθανότερο είναι η Ελλάδα να παραμείνει κάτω από στενή οικονομική επιτήρηση στη συνέχεια», σημειώνεται σχετικά. Η Goldman εκτιμά πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας το 2015 ανέρχονται σε 27 δισ. ευρώ, ποσό που μειώνεται στα 24 δισ. ευρώ εάν αφαιρέσει κανείς το πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ.

Αν και αναγνωρίζει πως οι ανάγκες αυτές θα μπορούσαν να περιορισθούν κατά 5,5 δισ. ευρώ, μέσω μη καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών (2,5 δισ. ευρώ) και της μετακύλισης βραχυπρόθεσμου χρέους (3 δισ. ευρώ), ωστόσο τονίζει πως πρέπει να πληρωθούν τόκοι 5,3 δισ. ευρώ, να αποπληρωθεί μέρος του δανείου του ΔΝΤ (8,6 δισ. ευρώ), αλλά να γίνουν πληρωμές 6,5 δισ. ευρώ, οι οποίες κυρίως αφορούν ομόλογα της ΕΚΤ που ωριμάζουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Πηγή : sigmalive.com


Κλειστό για το Σαββατοκύριακο μέρος της Κορίνθου – Πατρών


Κλειστό θα παραμείνει από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου και για περίπου 24 ώρες, το τμήμα της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών, μεταξύ των κόμβων Σελιαντίκων και Ρίου, προκειμένου να κατεδαφιστεί παλιά μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ, στην περιοχή Λαμπίρι Αιγιαλείας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την «Ολυμπία Οδό», από τις 4.00 το απόγευμα του Σαββάτου, έως τις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική, μέσω των οδικών κόμβων Σελιαντικών και Ρίου.

Πηγή: skai.gr


Κορεάτισσα ανάγκασε πιλότο να γυρίσει πίσω γιατί σέρβιραν φιστίκια σε σακουλάκι!


Ο σάλος που προκλήθηκε στη χώρα ανάγκασε τον πατέρα της να ζητήσει συγνώμη και να την απολύσει

Συντετριμμένος ο ιδιοκτήτης της Korean Air Lines σκύβει το κεφάλι και ζητά ταπεινά συγγνώμη... Δίπλα του η κόρη του, φαίνεται να έχει στις πλάτες της ένα αβάσταχτο βάρος... Κι όμως, ήταν τα δικά της καμώματα που έφεραν τον πατέρα της σ' αυτό το σημείο.


Τι έκανε η πλούσια κόρη Τσο Χιαν-α; Ανάγκασε τον πιλότο μιας πτήσης της εταιρίας της, να γυρίσει πίσω στο αεροδρόμιο από όπου είχε απογειωθεί, ώστε να κατέβει πάραυτα μία από τις αεροσυνοδούς. Ποιο ήταν το «έγκλημα» της κοπέλας; Τόλμησε να σερβίρει τα φιστίκια σε σακουλάκι και όχι σε πιατάκι, ενώ η Τσο Χιαν-α ήταν προϊσταμένη της!

Η πλούσια κόρη δεν μπόρεσε να ανεχτεί το λάθος της κοπέλας και υποχρέωσε τον πιλότο να γυρίσει στο JFK της Νέας Υόρκης, ώστε να την απολύσει άμεσα.

Όταν το περιστατικό έγινε γνωστό, ξέσπασε σάλος στη Νότια Κορέα. Ο πατέρας της αναγκάστηκε όχι μόνο να την απολύσει, αλλά και να ζητήσει μαζί της δημόσια συγγνώμη.




Πηγή : protothema.gr