Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

''Πάει'' ΕΣΥ το νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού. Τι θα αλλάξει


Στο εθνικό σύστημα υγείας θα ενταχθεί το νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού. Τι προανήγγειλε ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας
Τις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κ. Μιχάλη Κατρίνη, στέλνοντας το μήνυμα ότι υπάρχει εντολή από τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Στο σωφρονιστικό κατάστημα τους υποδέχθηκε ο υποδιευθυντής Χριστόφορος Γιαννακόπουλος και στην συνάντηση που ακολούθησε συμμετείχαν η προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας Φυλακών Βασιλική Φραγκαθούλα, ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Γεώργιος Μαριδάκης, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Δημήτρης Παπαθεοδωρόπουλος υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος.

Η ενίσχυση του προσωπικού στο πρόγραμμα υποκατάστασης εξαρτημένων ατόμων και η μέριμνα για ενίσχυση της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν τα κυριότερα θέματα που ετέθησαν από πλευράς ιατροφαρμακευτικού προσωπικού του Καταστήματος. Συγκεκριμένα, από τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ έγινε γνωστό ότι: «Ενώ το πρόγραμμα ξεκίνησε με 8 αιτήσεις, σήμερα υπάρχουν πάνω από 70 αιτήσεις ατόμων για ένταξη σε αυτό. Πρέπει να ενισχυθεί το προσωπικό ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα μεγαλύτερο όγκο αιτήσεων».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε: «Είχαμε επισκεφθεί πριν από περίπου ένα μήνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Αθανασίου το νοσοκομείο και το Ψυχιατρείο των Φυλακών. Θέλω να σας πω ότι έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και μεριμνούμε ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Θέλουμε να βοηθήσουμε και τον ΟΚΑΝΑ στο πολύ σημαντικό έργο που κάνει με τους εξαρτημένους ανθρώπους.

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας στους κρατούμενους. Θέλω να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους, γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν».


Πηγή : iatropedia.gr


Στα 188 εκατ. ευρώ το πραγματικό έλλειμμα του ΕΤΕΑ




Τι αναφέρει έγγραφο του υπουργού Εργασίας

Στα 188 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Εργασίας το πραγματικό έλλειμμα του ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) και, όπως τονίζει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αυτό αναμένεται να καλυφθεί από τα ταμειακά του διαθέσιμα και χρεόγραφα.

Πάντως, σύμφωνα με το έγγραφο, «όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΤΕΑ, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Στήριξης της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, το Ταμείο παρουσιάζει, έως και το Σεπτέμβριο του 2014, έλλειμμα ύψους 480.000.000 ευρώ». Αναφέρει, όμως, ότι «το έλλειμμά του οφείλεται στην αύξηση της ροής της απονομής αναδρομικών παροχών. Η χρήση του 2014 είναι πρώτη πλήρους λειτουργίας του ΕΤΕΑ και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τελευταίοι φορείς εντάχθηκαν σε αυτό την 1.3.2013, προκλήθηκε σώρευση υποχρεώσεων από τα έτη 2009- 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία το ύψος των αναδρομικών παροχών αγγίζει τα 292.000.000 ευρώ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2014». «Ως εκ τούτου», δηλώνει ο κ. Βρούτσης, «το πραγματικό έλλειμμα του ΕΤΕΑ είναι ύψους 188.000.000 ευρώ και αναμένεται να καλυφθεί από τα ταμειακά του διαθέσιμα και χρεόγραφα που το Ταμείο διαθέτει».

Το έγγραφο του κ. Βρούτση διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποιο είναι το έλλειμμα του ΕΤΕΑ και πώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να το καλύψει. Ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί αν έχει ανακοπεί η έκδοση επικουρικών συντάξεων λόγω της ύπαρξης μεγάλου ελλείμματος.

Από τα στοιχεία που διαβιβάζει, ωστόσο, στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, όχι μόνο δεν έχει ανακοπεί ο ρυθμός έκδοσης των επικουρικών συντάξεων, αλλά «οι εκδοθείσες από το ΕΤΕΑ συντάξεις το έτος 2014 είναι σχεδόν υπερδιπλάσιες και θα ξεπεράσουν τις 65.000 έναντι 35.000 το έτος 2013».

Ο αριθμός των συνταξιούχων που λαμβάνουν επικουρική σύνταξη από το ΕΤΕΑ ανέρχεται σήμερα σε 1.075.000, με μηνιαίο κόστος που κυμαίνεται αναλόγως των αναδρομικών ποσών σύνταξης από 230 έως 250 εκατομμύρια ευρώ.


Πηγή : newsbeast.gr



Αργεί η ηλεκτρική Harley-Davidson



Η τρέχουσα τεχνολογία των μπαταριών δεν επιτρέπει την παραγωγή της H-D LiveWire

Ο πρόεδρος της Harley-Davidson, τάραξε τα νερά την περασμένη Τετάρτη μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Wisconsin Sustainable Business Council. Αφού έκανε μια αιφνιδιαστική είσοδο στη γεμάτη αίθουσα καβάλα σε μια ηλεκτρική LiveWire χωρίς να τον πάρουν είδηση οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι, αφιέρωσε το λόγο του στην επόμενη μέρα της τεχνολογίας της μετακίνησης.

«Το κόστος της αδράνειας είναι μεγαλύτερο από το κόστος της δράσης». Με αυτήν την πρόταση, αναφορικά με τη μόλυνση που προέρχεται από την καύση ορυκτών καυσίμων, ξεκίνησε ο Levatich να εξηγεί πως η εταιρεία του δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει σε παραγωγή της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας που παρουσίασε τον περασμένο Ιούνιο.

Ο λόγος, από τα δικά του χείλη:

«Η LiveWire θα είναι έτοιμη για την αγορά όταν θα είναι διαθέσιμη η επόμενη γενιά τεχνολογίας στις μπαταρίες. Το μοτέρ που έχουμε τώρα παράγει αρκετή δύναμη, αλλά η αυτονομία του είναι 80 χιλιόμετρα, ενώ οι πελάτες μας θέλουν τουλάχιστον 160. Αν προχωρούσαμε σε παραγωγή σήμερα η μοτοσικλέτα θα κόστιζε 50% ακριβότερα από αυτά που θα ήθελαν να πληρώσουν οι πελάτες μας».

Δίχως να είναι σε θέση να ορίσει ένα χρονικό ορίζοντα παραγωγής, ο Levatich συνέχισε εξηγώντας πως με τα σημερινά δεδομένα το LiveWire θα ήταν μια πολύ ακριβή μοτοσυκλέτα πόλης και όχι η Harley-Davidson για τον ανοικτό δρόμο που οι πελάτες τους θα καβαλήσουν για να ταξιδέψουν στο ετήσιο Ράλι του Sturgis.

Στη συνέχεια απεκάλυψε πως βρίσκεται σε συνεργασία με τη Samsung για να εξελίξουν την μπαταρία που χρειάζεται η αμερικανική εταιρεία ώστε να βάλει την επόμενη μέρα της στην παραγωγή.

«Οι ερευνητές μπαταριών της Samsung και της Johnson Controls που ερευνούν την εξέλιξη των προχωρημένων μονάδων λιθίου για αποθήκευση της ενέργειας δε θα είχαν πάρει σοβαρά τις απόψεις μας για τα καύσιμα αν προηγουμένως δεν είχαμε σχεδιάσει τη LiveWire,» κατέληξε ο Levatich.


Πηγή : mototriti.gr


Παραλίγο νέο επεισόδιο Μίχου με Πύρρο Δήμα στην Βουλή


Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον περασμένο Ιούνιο όταν στους τραμπουκισμούς και τις βρισιές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής εναντίον του Πέτρου Τατσόπουλου είχε παρέμβει ο Πύρρος Δήμας μπαίνοντας μπροστά στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο ο οποίος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του.
Το επεισόδιο αυτό θυμήθηκε πιθανότατα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, χθες κατά την διάρκεια του διαλλείματος λίγο πριν την ψήφιση της τροπολογίας για το Νίκο Ρωμανό,

Την ώρα της διακοπής για να μελετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αλλαγές, ο Νίκος Μίχος μιλούσε με βουλευτές των ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, αφού τέλειωσε την κουβέντα του και πήγε να φύγει, πέρασε δίπλα από τον Πύρρο Δήμα τον οποίο σκούντηξε με δύναμη.

Αυτό προκάλεσε την φραστική αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ενώ το επεισόδιο φάνηκε να λήγει εκεί, σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν επέστρεψε στα έδρανα ο χρυσαυγίτης βουλευτής άρχισε να σχολιάζει περιπαικτικά και να γελάει με τον Ηλία Κασιδιάρη.


Πηγή : newsit.gr


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξαφανίζει ανθρώπους με αναπηρία όπως οι Ναζί


Ο ηγέτης με την μεγάλη αναπηρία στο μυαλό συνεχίζει την εγκληματική του δραστηριότητα αφήνοντας και πάλι άφωνη και προβληματισμένη την κοινή γνώμη.

Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος τους τις νέες αποκαλύψεις για το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα. Ένα καθεστώς που εξαφανίζει ανθρώπους με αναπηρίες ή τους χρησιμοποιεί ως πειραματόζωα για βιολογικά και χημικά όπλα.
Μόνο η σκέψη αρρωσταίνει. Μόνο η σκέψη πως πρακτικές που χρησιμοποίησαν οι Ναζί με τον Γιόζεφ Μένγκελε εξακολουθούν να υπάρχουν. Ποιος όμως πίστευε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι καλύτερος από τον Χίτλερ;

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επιχειρεί εθνοκάθαρση γιατί υπό το καθεστώς του δεν επιτρέπει να ζουν άτομα με αναπηρίες, ψυχικές ή σωματικές. Γιατί στη Βόρεια Κορέα δεν υπάρχουν άνθρωποι με αναπηρίες υπό το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν και όσοι ζουν εκεί είναι ίσοι και ζουν καλά. Αυτή είναι η προπαγανδιστική γραμμή του καθεστώτος!

Άνθρωποι που έχουν αυτομολήσει από τη Βόρεια Κορέα αποκαλύπτουν το εξωφρενικό σχέδιο του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Ji Seong-ho είναι 32 ετών, έχει χάσει το αριστερό του πόδι από το γόνατο και κάτω καθώς και το αριστερό του χέρι από τον καρπό. Ήταν από τους τυχερούς που κατάφεραν να φύγουν και να γλιτώσουν τη ζωή τους. Άλλοι, δεν τα κατάφεραν και πολλές φορές ο θάνατός τους ήταν τραγικός. Και απάνθρωπος.

Ο 32χρονος είπε πως για το καθεστώς του Κιμ, οι άνθρωποι με αναπηρίες θεωρούνται «λεκές» στην αψεγάδιαστη εικόνα που θέλει να έχει και «ταπείνωση». Γι’ αυτό τους εξαφανίζουν.

Μωρά που γεννιούνται με αναπηρίες, απομακρύνονται από το προσωπικό των νοσοκομείων για να μην τα δει ποτέ ξανά κανείς. Παιδιά που στη διάρκεια της ζωής τους παρουσιάζουν αναπηρίες, αφήνονται να πεθάνουν.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Ji, δυο άλλοι Βορειοκορεάτες που αυτομόλησαν του αποκάλυψαν την ύπαρξη ενός χωριού στα απομακρυσμένα βουνά της επαρχίας Ryanggang. Εκεί στέλνονται να πεθάνουν όσοι πάσχουν από νανισμό.

«Τους απαγορεύεται να φύγουν και τους αφήνουν στην τύχη τους, χωρίς καμία βοήθεια. Οι άνδρες ευνουχήθηκαν και πλέον δεν έχει απομείνει κανείς», λέει.

Ο ΟΗΕ έχει ακούσει φήμες για πειράματα που γίνονται σε ανθρώπους με αναπηρία, σε «κλειστά» νοσοκομεία αλλά αυτές τις φήμες ποτέ δεν κατάφερε να τις επιβεβαιώσει...

Ένας από εκείνους που αυτομόλησαν μίλησε για νοσοκομείο όπου όσοι έχουν αναπηρία πηγαίνουν για να γίνουν πειραματόζωα και το καθεστώς να δοκιμάζει βιολογικά και χημικά όπλα! Την ύπαρξή τους επιβεβαίωσε ένα πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας, που αυτομόλησε τη 10ετία του 1990. Αποφάσισε να αυτομολήσει όταν έγινε μάρτυρας τέτοιων πειραμάτων και σε παιδιά και σε ενήλικες.

«Το καθεστώς θέλει να το κάνει "νόμιμα" και αγοράσει παιδιά με αναπηρίες από τους γονείς τους, λέγοντας τους πως θα τα φροντίσει», λέει ο m Cheon-yong. Και αν αυτό δεν πιάσει, τότε τους απειλεί.

Πηγή: Telegraph 


Προκάλεσαν και πάλι οι Χρυσαυγήτες στην βουλή


Σε απίστευτες προκλήσεις προχώρησε για ακόμα μια φορά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος από το βήμα του Κοινοβουλίου.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής μιλώντας σε συνεδρίαση αναφορικά με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών άρχισε να κατηγορεί την κυβέρνηση για πιέσεις σε δικαστές εναντίον της Χρυσής Αυγής. "Τελειώνετε. Τα ψωμιά σας είναι λίγα", είπε ο Ηλ. Παναγιώταρος και συνέχισε με απίστευτους χαρακτηρισμούς και αισχρές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού και του πολιτικού συστήματος.

Τα όσα είπε ο Ηλ. Παναγιώταρος, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος, Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος είπε σε έντονο ύφος απευθυνόμενος στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής: "Όταν είμαι εγώ στην έδρα θα είστε συνεπείς...τ' ακούσατε; Μην φωνάζετε! Μπορώ να επιβάλω την τάξη και να σας βγάλω όλους έξω. Εδώ δεν είναι πλατεία. Ορίστε μας,...παιχνίδια με τη Δημοκρατία θα παίξετε εσείς; Έχετε κάνει το κοινοβούλιο αρένα".


Πηγή : mega,gr



Νέο «κραχ» στο Χρηματιστήριο: Πτώση 7,35%



Με απώλειες 7,35% έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο.

Την ανασφάλεια των επενδυτών που προχώρησαν σε μαζικές πωλήσεις ενίσχυσε η κορύφωση της πολιτικής αντιπαράθεσης που επενέφερε στο προσκήνιο όρους όπως grexit, χρεοκοπία κ.λπ.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 827,98 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 7,35%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 180,27 εκατ. ευρώ.

Με ελαφρά πτώση κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,22% καταγράφοντας απώλειες 14,41 μονάδων για να διαμορφωθεί κατά την έναρξη της συνεδρίασης στις 6.485,63 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο βασικός δείκτης Dax άνοιξε με ελαφρά πτώση 0,3% και διαμορφώθηκε στις 9.770,66 μονάδες. Ο δείκτης MDax υποχώρησε κατά 0,50% στις 16.556,24 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,06% με απώλειες 2,58 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 4.225,33 μονάδες.

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,89% με απώλειες 155,18 μονάδων για να κλείσει στις 17.257,40 μονάδες.

Άνοδο 0,0972% εμφανίζει το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, διαμορφούμενο στο 1,2460 δολάριο ΗΠΑ. Επίσης άνοδο εμφανίζει το ευρώ έναντι της βρετανικής λίρας, κατά 0,1832%, διαμορφούμενο σε 0,7935 στερλίνες.

Έναντι του γεν, το ευρωπαϊκό νόμισμα σημειώνει κέρδη 0,1734% στα 147,2150 γεν. Τέλος, έναντι του ελβετικού νομίσματος το ευρώ καταγράφει πτώση -0,1323% στα 1,2019 φράγκα.


Πηγή : tanea.gr


Έκλειναν ραντεβού με ηλικιωμένους, τους υπνώτιζαν και τους λήστευαν


Συνελήφθηκαν δύο γυναίκες που το τελευταίο τρίμηνο εντόπιζαν ηλικιωμένους άνδρες μέσω αγγελιών γνωριμίας, πήγαιναν στα σπίτια τους και κατά τη διάρκεια του ραντεβού έριχναν υπνωτικές ουσίες στο πότό τους με αποτέλεσμα οι παθόντες να χάνουν τις αισθήσεις τους. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν ανενόχλητες χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα και αποχωρούσαν..

Δύο γυναίκες που χρησιμοποιούσαν υπνωτικές ουσίες για να ληστεύουν ηλικιωμένους συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το τελευταίο τρίμηνο οι δύο γυναίκες εντόπιζαν ηλικιωμένους άνδρες, οι οποίοι μέσω αγγελιών, ζητούσαν γνωριμία, επικοινωνούσαν μαζί τους και πήγαιναν στα σπίτια τους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και χωρίς να γίνονται αντιληπτές, έριχναν υπνωτικές ουσίες στον καφέ, τον χυμό ή το νερό που έπιναν, με αποτέλεσμα οι παθόντες να χάνουν τις αισθήσεις τους. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, βιβλιάρια τραπεζών, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα και αποχωρούσαν.

Η συγκεκριμένη πρακτική έθετε σε κίνδυνο την υγεία, ακόμα και τη ζωή των θυμάτων τους, τα οποία ήταν ηλικιωμένα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Μάλιστα, σε όλες τις περιπτώσεις οι παθόντες παρέμειναν αναίσθητοι για πολλές ώρες, ενώ κάποιοι από αυτούς νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομεία.

Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι με την ίδια μέθοδο οι συλληφθείσες έχουν διαπράξει οκτώ ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, απόπειρες ληστειών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, σύσταση συμμορίας και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή : skai.gr


Βρετανία: Οι τζιχαντιστές σκότωσαν περισσότερους από 5.000 ανθρώπους τον Νοέμβριο


Οι ομάδες των τζιχαντιστών σκότωσαν 5.042 ανθρώπους τον Νοέμβριο, κάτι που αποδεικνύει ότι τα κινήματα αυτά είναι «πιο ισχυρά από ποτέ», σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Το Ιράκ κατέχει το θλιβερό ρεκόρ των θυμάτων και ακολουθούν η Νιγηρία, το Αφγανιστάν και η Συρία, όπως αναφέρει η έρευνα που διενεργήθηκε από κοινού από το BBC World Service και το κέντρο έρευνας για τη ριζοσπαστικοποίηση του Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου (ICRS).

Συνολικά καταγράφηκαν 664 επιθέσεις. Δεκαέξι διαφορετικές ομάδες τζιχαντιστών ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές ή θεωρήθηκαν υπεύθυνες, το 60% εκ των οποίων δεν έχει καμία σχέση με την αλ Κάιντα, την τρομοκρατική οργάνωση που πριν μερικά χρόνια θεωρούνταν ο μεγαλύτερος εχθρός της διεθνούς κοινότητας, υπογράμμισε η έρευνα.

Σχεδόν οι μισές επιθέσεις, το 44%, ήταν έργο του Ισλαμικού Κράτους που δρα κυρίως στη Συρία και το Ιράκ. Η οργάνωση αυτή ευθύνεται για 2.206 θανάτους σε 308 επιθέσεις.

Η οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία είναι στη δεύτερη θέση με 801 νεκρούς σε 30 επιθέσεις.

Οι αριθμοί αυτοί είναι «εκπληκτικοί αν σκεφτεί κανείς ότι πριν τρία χρόνια ο δυτικός κόσμος είχε πει “έχει τελειώσει. Η αλ Κάιντα βρίσκεται σε παρακμή, είναι νεκρή, την έχουμε κερδίσει στρατηγικά”», σχολίασε ο Πέτερ Νόιμαν, ερευνητής του Κινγκς Κόλετζ.

«Όλος ο κόσμος πίστευε ότι η Αραβική Άνοιξη θα φέρει την ελευθερία και τη δημοκρατία. Τώρα έχουμε ένα τζιχαντιστικό κίνημα σε μέρη του κόσμου όπου δεν μπορούσαμε ποτέ να σκεφτούμε ότι θα εμφανιζόταν» τέτοιο, πρόσθεσε ο Νόιμαν.

Πάντως οι συντάκτες της έρευνες αναγνωρίζουν του περιορισμούς της, κυρίως σε ένα περιβάλλον εμφύλιου πολέμου όπου είναι δύσκολο να αποδοθούν κάποιες ενέργειες σε μια συγκεκριμένη ομάδα και η συλλογή πληροφοριών είναι δύσκολη.


Πηγή: skai.gr


Οι καταληψίες αντιεξουσιαστές της ΓΣΕΕ δεν ήθελαν να διμαρτυρηθούν μόνο για τον Ρωμανό επιχείρησαν να παραβιάσουν ακόμη και το χρηματοκιβώτιο


Δεν ήθελαν να διαμαρτυρηθούν οι καταληψίες όπως υποστήριζαν τον Ρωμανό, είχαν άλλους εγκληματικούς σκοπούς στο μυαλό τους  αφού κατά την προσφιλή τους τακτική προχώρησαν σε εκτεταμένες φθορές στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), στο Πεδίον του Άρεως, προκάλεσαν οι καταληψίες κατά την εξαήμερη παραμονή στο κτίριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας. Επίσης, προέβησαν σε αρκετές κλοπές, ενώ έγινε και προσπάθεια να παραβιαστεί το χρηματοκιβώτιο της ΓΣΕΕ αλλά δεν τα κατάφεραν.

Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της Συνομοσπονδίας στα γραφεία τους τα περισσότερα των οποίων είχαν παραβιαστεί, διαπιστώθηκε ότι έχουν αφαιρεθεί πολλά προσωπικά αντικείμενα, σκληροί δίσκοι υπολογιστών και γραφική ύλη, ενώ καταστράφηκαν φωτοτυπικά μηχανήματα, παραβιάστηκαν γραφεία, ανάμεσα στα οποία και το λογιστήριο της ΓΣΕΕ, στο χρηματοκιβώτιο του οποίου έγινε απόπειρα παραβίασης.

 «Οι φθορές και οι κλοπές δεν αιτιολογούνται και δεν επενδύονται με τον μανδύα της πολιτικής πράξης γιατί δεν συνιστούν πολιτική πράξη» αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, με την οποία καταγγέλλει τη συμπεριφορά των καταληψιών. Επίσης, σημειώνει ότι «δεν ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας, δεν το έκανε στο παρελθόν, δε θα το κάνει και σήμερα» και προσθέτει ότι «ο καθένας είναι υπόλογος για τις πράξεις του στην ελληνική κοινωνία και κρίνεται γι' αυτές από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας».

Πηγή : tanea.gr


Ανοιξαν παράθυρο για ψήφο στον Πρόεδρο Χαϊκάλης και Κόλλια-Τσαρουχά


Δύο βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Παύλος Χαϊκάλης, αφήνουν πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν στάση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εάν υπάρξει «εθνικός κίνδυνος», με σημερινές τους δηλώσεις.
Η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά και ο Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» είπαν πως αν κρίνουν ότι η κατάσταση απαιτεί αλλαγή στάσης, θα ψηφίσουν «ναι» για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, είπε ότι στη Βουλή υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί της που προσπαθούν να την πείσουν να αλλάξει στάση με τη συζήτηση και όταν ρωτήθηκε για θέμα «κουμπαρά» είπε: «Δεν υπάρχει για εμένα κουμπαράς, σε καμιά περίπτωση».
Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σε ποια περίπτωση θα άλλαζε στάση, σημείωσε: «Θα μπορούσε να αλλάξει η στάση μου, αν υπάρχει κάτι συνταρακτικό. Μια εθνική υπόθεση, ένας εθνικός κίνδυνος, αυτό για εμένα θα ήταν ένας προβληματισμός ιδιαίτερος. Έχω κι εγώ τα συνειδησιακά μου».
Πρόσθεσε: «Εγώ είμαι αποφασισμένη να μην ψηφίσω Πρόεδρο, αλλά ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ μεγάλος. Ωστόσο, εγώ είμαι αποφασισμένη με τις παρούσες συνθήκες -και μετ' επιτάσεως το λέω- να μην ψηφίσω Πρόεδρο».
Αναφερόμενη στις πιέσεις, που δέχεται, είπε: «Δεν θα με πείσουν αυτή τη στιγμή οι παρεμβάσεις που επιδιώκονται. Δεν αφήνω κανένα παράθυρο ανοικτό, αλλά επειδή είμαι ειλικρινής σας λέω την καθαρή μου σκέψη. Ο πολιτικός χρόνος είναι πολύς».
Λίγη ώρα αργότερα τη σκυτάλη πήρε ο Παύλος Χαϊκάλης.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε: «Δεν είναι θέμα προσώπου. Έχουμε πάρει μια απόφαση, στο Συνέδριο και στην συνεδρίαση της ΚΟ ότι δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ξέρω, όμως, τι γεγονότα θα υπάρξουν αύριο. Μπορεί να γίνει πόλεμος, μπορεί να αδειάσουν από χρήματα τα ΑΤΜ. Η συμπαγής μέχρι τώρα Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ έχει αποφασίσει "όχι". Δεν ξέρω αν θα αλλάξει η στάση. Αυτό θα το αποφασίσουν τα όργανα. Παρότι οι μέρες είναι κοντά, πάντα αφήνεις μια παράμετρο, γιατί θέλω να έχω αξιοπιστία στον λόγο μου».
Συνάντηση Καμμένου-Παππά
Από το Γραφείο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων έγινε γνωστό ότι σήμερα υπήρξε τυχαία συνάντηση στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Κατά την ολιγόλεπτη αυτή συνάντηση συμφωνήθηκε να ακολουθήσει συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των δύο κομμάτων, ενόψει της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.


Πηγή : ethnos.gr


Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ




Γράφει η Κόλλια Ελευθερία

Στοιχεία ιστορικότητας έχει η παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά την εποχή Κοσκωτά, κατά την οποία υπουργός θα καθίσει στο εδώλιο του Αρείου Πάγου.

Τον κ. Παπακωνσταντίνου παρέπεμψε σχετικά το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με ψήφους 4 προς 1, ύστερα από τη θετική (ως προς την παραπομπή) εισήγηση του κ. Βασίλη Πλιώτα. Αντεισαγγελέα  του Αρείου Πάγου.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για δυο κακουργήματα, αυτά της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου, ενώ απαλλάσσεται από το πλημέλλημα με το οποίο βαρυνόταν, αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Στο εδώλιο δεν θα καθίσουν πάντως οι συγγενείς του, των οποίων τα ονόματα κατηγορείται ότι έσβησε από τη λίστα Λαγκάρντ: η εξαδέλφη του κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγος της κ. Συμεών Σικιαρίδης, καθώς και ο σύζυγος της έτερης εξαδέλφης του κ. Ανδρέας Ρωσσώνης απαλλάσσονται από τα την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε δυο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, αυτά της πλαστογραφίας και της απιστίας.

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου είναι αμετάκλητο. ως εκ τούτου δεν υπόκειται σε ένδικα μέσα. Σε ερώτηση του «Βήματος» ο συνήγορος του πρώην υπουργού κ. Τάκης Βασιλακόπουλος περιορίστηκε να πει με νόημα: «καλά θα κάνει ο καθένας να διαβάσει το βούλευμα πάρα πολύ καλά».

Το σκεπτικό του βουλεύματος

Το σκεπτικό του βουλεύματος έχει μεταξύ άλλων τα εξής βασικά σημεία:

Τη νόθευση επέφερε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για να μη θιγεί η πολιτική του εικόνα. Αναφέρεται χαρακτηριστικά : «… ο οποίος, με την ενέργειά του, αφ’ ενός απέβλεπε στην αποφυγή βλάβης της πολιτικής του εικόνας, ως Υπουργού Οικονομικών, η οποία θα μπορούσε να επέλθει με την αποκάλυψη ότι συγγενείς του αναφέρονταν ως δικαιούχοι λογαριασμών στη «λίστα Falciani», και αφ’ ετέρου επιδίωκε την εξυπηρέτηση των εν λόγω συγγενών του, με την αποτροπή φορολογικού ελέγχου εις βάρος τους».

Οι δικαστές απορρίπτουν ως μη πειστικούς τους ισχυρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου, τόσο ότι δεν προέβη αυτός στην ένδικη νόθευση όσο και ότι αυτή έγινε από άλλο πρόσωπο, για να ενοχοποιηθεί ο ίδιος. Πρωτίστως, διότι θα έπρεπε να συμβαίνουν «πέντε απίθανες συμπτώσεις», λένε οι δικαστές, κοινώς θα έπρεπε να έχει συνωμοτήσει το σύμπαν για να ενοχοποιηθεί ο πρώην υπουργός.

Και προσθέτουν στο σκεπτικό: «Εξ άλλου, το γεγονός ότι ο κ. Ιωάννης Διώτης, στις καταθέσεις που κατά καιρούς έδωσε, προέβη σε παλινωδίες ως προς το χρόνο, κατά τον οποίο η φορητή μονάδα αποθήκευσης USB περιήλθε και παρέμεινε στην κατοχή του, αυτό και μόνο και χωρίς να συνδυάζεται με άλλη, συγκεκριμένη και ευλογοφανή εκδοχή αλλοιώσεως του περιεχομένου του εν λόγω USB από τρίτο πρόσωπο, δεν αρκεί για να κλονίσει την κρίση περί υπάρξεως αποχρωσών ενδείξεων, όπως αυτές έχουν ήδη εκτεθεί, ότι ο κατηγορούμενος Γ. Παπακωνσταντίνου προέβη στην επίμαχη αλλοίωση».

Είναι, δε, ξεκάθαρο – σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες - ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ό,τι έκανε το έκανε μόνος του, ουδόλως παρακινούμενος από τους συγγενείς του. Τονίζουν ότι κανένα αξιόλογο αποδεικτικό στοιχείο δεν υπάρχει στη δικογραφία σχετικά με τον τρόπο και τα μέσα, με τα οποία έγινε η σχετική παρακίνηση, ως εκ τούτου δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία που τους βάραινε για ηθική αυτουργία. Και δεν αρκεί ως αποδεικτικό στοιχείο, από μόνη της, η συγγένεια τους…

Σημαντικό, βεβαίως, από κάθε άποψη είναι και το σκεπτικό του δικαστή που μειοψήφησε, του αρεοπαγίτη κ. Χριστόφορου Κοσμίδη, ο οποίος τόνισε ότι
«δεν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις ή αυτές που υπάρχουν δεν είναι σοβαρές για την παραπομπή του κατηγορουμένου στο ακροατήριο».

Σημειώνεται συγκεκριμένα ότι «το φερόμενο ως, κατ’ αρχήν, περισσότερο εύλογο ενδεχόμενο της νόθευσης του αντιγράφου USB από τον κατηγορούμενο Γ. Παπακωνσταντίνου εξασθενίζει σοβαρά, αν ληφθούν υπ’ όψη οι παλινωδίες του Ι. Διώτη, η επεξεργασία, την οποία είχε το περιεχόμενο του αντιγράφου USB στο laptop του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ, οι μετακινήσεις του αντιγράφου USB μεταξύ των τριών Η/Υ, που προαναφέρθηκαν και, μάλιστα, σε ημέρες, οι οποίες θεωρούνται κρίσιμες για το χρόνο νόθευσης του περιεχομένου του, η πρόνοια να καταστραφεί τόσο το περιεχόμενο του αντιγράφου USB όσο και τα περαιτέρω αντίγραφα, που είχαν δημιουργηθεί στο laptop του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ, επί των οποίων θα μπορούσαν να ανιχνευθούν ίχνη διαγραφής των τριών αρχείων, εφ’ όσον η διαγραφή είχε γίνει επ’ αυτών και, τέλος, ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι υπήρξε σκευωρία σε βάρος του».

Συμπληρώνεται, μάλιστα, ότι οι υπάρχουσες ενδείξεις «δεν φαίνεται εφικτό να ενισχυθούν στο ακροατήριο». Συγκεκριμένα: «Οι υπάρχουσες ενδείξεις, οι οποίες πιθανολογούν ένα ενδεχόμενο, το οποίο προκύπτει ως συμπέρασμα συλλογισμού (ήτοι, α: λείπουν τρία αρχεία, β: τα αρχεία αυτά αφορούν σε συγγενείς του κατηγορουμένου, άρα γ: ο κατηγορούμενος, που υπήρξε ο δημιουργός και πρώτος κάτοχος του αντιγράφου USB, διέγραψε τα αρχεία που λείπουν), δεν φαίνεται εφικτό να ενισχυθούν στο ακροατήριο».

Η διαδικασία

Το ζήτημα της ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης περιπλέκεται πάντως από τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς είναι ανοικτό το ενδεχόμενο διενέργειας εθνικών εκλογών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το βούλεμα θα φθάσει στα χέρια του κ. Παπακωνσταντίνου τις προσεχείς δέκα ημέρες (θα επιδοθεί παράλληλα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη), και εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Βουλής θα κληρώσει σε δημόσια συνεδρίαση δεκατρία τακτικά και έξι αναπληρωματικά μέλη, τα οποία και θα απαρτίζουν το Ειδικό Δικαστήριο.

Η κλήρωση θα γίνει μεταξύ δικαστών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στην ίδια συνεδρίαση της Βουλής, θα αναδειχθεί και ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, από τη δεξαμενή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Πρόεδρος αναδεικνύεται το ανώτερο σε βαθμό μέλος από τον Άρειο Πάγο.

Στα καθήκοντα του Προέδρου συγκαταλέγεται και αυτό του ορισμού της δικασίμου.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία στη Βουλή, ο Πρόεδρος οφείλει να προσδιορίσει τη δίκη σε διάστημα 40-60 ημερών.  


Πηγή : tovima.gr


Η ΕΒΔΟΜΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ : «Κατέβα κάτω και εσύ για να μη σε κάψουμε»



Εκτός ελέγχου έχει βγει το φαινόμενο των επιθέσεων με βόμβες μολότοφ σε λεωφορεία στην Αθήνα

Το φαινόμενο έχει βγει εκτός ελέγχου το τελευταίο διάστημα. Οπως γνωστοποιεί στο «Εθνος» ο πρόεδρος των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) Γιάννης Οικονόμου, μόνο τον τελευταίο μήνα σημειώθηκαν επτά επιθέσεις εναντίον λεωφορείων.
Οι δύο περιπτώσεις είναι γνωστές. Σημειώθηκαν την περασμένη Τρίτη μετά την πορεία συμπαράστασης στον Ν. Ρωμανό. Οι δράστες σταμάτησαν διερχόμενα λεωφορεία στα Εξάρχεια, ανάγκασαν οδηγούς και επιβάτες να κατέβουν και στη συνέχεια πυρπόλησαν τα οχήματα με βόμβες μολότοφ. Ενα από αυτά κάηκε ολοσχερώς.
Τα μέχρι σήμερα άγνωστα περιστατικά σημειώθηκαν σε προάστια όπως το Περιστέρι και το Αιγάλεω, όπου κουκουλοφόροι με πέτρες και σπρέι προκάλεσαν μικρότερης έκτασης ζημιές σε διερχόμενα λεωφορεία. «Είναι δεδομένο ότι έχουμε μεγάλη ανησυχία μήπως γενικευτεί το φαινόμενο. Είναι μεγάλη και η ευθύνη για τον κόσμο που μεταφέρουμε», λέει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Λεωνίδας Σκούλος.
Οι αρχές συνδέουν τις καταδρομικές επιθέσεις των κουκουλοφόρων με την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού.
Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε χθες το πρωί, όταν ομάδα κουκουλοφόρων, με την απειλή μολότοφ, κατέβασε οδηγό και επιβάτες από το λεωφορείο και έβαλε φωτιά στο όχημα.
Μέσα σε ελάχιστα λεπτά προκλήθηκε σκηνικό τρόμου καθώς, όπως διηγήθηκε ο οδηγός σε συναδέλφους τους, οι δράστες άρχισαν να χτυπούν τα τζάμια και του ζήτησαν να κάνει δεξιά και να κατεβάσει τους επιβάτες. Εκείνος άνοιξε τις πόρτες αλλά επειδή ο ίδιος δεν κατέβηκε αμέσως του φώναξαν «κατέβα κι εσύ μη σε κάψουμε».
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6.10 το πρωί στην οδό Πατησίων. Το λεωφορείο 608 είχε μόλις σταματήσει στη στάση Πατησίων και Στουρνάρη που βρίσκεται κοντά στο Πολυτεχνείο.
Ο οδηγός είδε ξαφνικά μπροστά του, στη μέση του δρόμου, μία ομάδα περίπου 15 νεαρών που φορούσαν κουκούλες και σκούφους, να του κάνουν επιτακτικά και με έντονες χειρονομίες σήμα για να σταματήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός έκοψε ταχύτητα αλλά δεν σταμάτησε παρά μόνο όταν οι κουκουλοφόροι τού έφραξαν τον δρόμο. Οταν το λεωφορείο άδειασε από τους, έντρομους, επιβάτες που πήγαιναν στις δουλειές τους, οι κουκουλοφόροι έσπασαν ένα τζάμι και πέταξαν μέσα στο όχημα βόμβες μολότοφ.
Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. Στο λεωφορείο προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές αφού δεν εξερράγησαν όλες οι βόμβες, με αποτέλεσμα η φωτιά να είναι περιορισμένη και να τη σβήσουν ο οδηγός μαζί με αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και κατά αστυνομικών που βρίσκονταν σε υπηρεσία κοντά στο Πολυτεχνείο. Προσωρινά διεκόπη και η κυκλοφορία των οχημάτων.


Μ. Λιλιοπούλου - Λ. Μπιντέλας

Πηγή : ethnos.gr


Όλα τα έχει η άμοιρη η Ελλάδα το κόμμα του Γ.Α.Π. του έλειπε!! Αλίμονο μας


Να του θυμίσουμε την θέα από το Καστελόριζο στην οποία μας πούλησε στο ΔΝΤ,  για να μην ξεχνούν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι


Τουλάχιστον έχει συνείδηση των όσων έχει κάνει για την χώρα και δεν θέλει να γίνουν χειρότερα αφού τάσσεται υπέρ της εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή, αλλά τονίζει ότι «αν η ανευθυνότητα οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές, καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

Είπε και βοήθεια μας αφού αντί να πηγαίνουμε μπροστά δίνουμε βήμα σε αυτούς που μας πήγαν πίσω!!!

Ο κ. Παπανδρεου για μια ακόμη φορά υπερασπίζεται την απόφασή του σε σχέση με το δημοψήφισμα που, εν τέλει, δεν έγινε, το 2011: "Στα τέλη του 2011, οι πολίτες θα καλούνταν να δώσουν αυθεντική απάντηση σε πραγματικά διακυβεύματα και πραγματικά δεδομένα. Ένα χειροπιαστό πρόγραμμα, που προέβλεπε και την τεράστια δανειοδότηση της χώρας μας και το μεγαλύτερο ιστορικά κούρεμα χρέους που έγινε ποτέ".


Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως εξής:

Οι περιστάσεις επιβάλλουν σε όλους μας, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να μιλήσουμε με καθαρό λόγο.

Η χώρα μας σήμερα βρίσκεται ξανά στην δίνη μιας κρίσης.

Κρίση αξιοπιστίας. Κρίση που καλλιεργεί νέα ερωτηματικά στους εταίρους μας.

Δεν θα έπρεπε.

Είναι κρίση που επαναφέρει συζητήσεις στις διεθνείς αγορές για Grexit και χρεοκοπία.

Η κρίση αυτή, απειλεί να υπονομεύσει την ανεπανάληπτη προσπάθεια που έκανε ο Ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.

Και αυτό, είναι και άδικο και απαράδεκτο.

Γιατί η χώρα μας, με θυσίες, κόπο και προσπάθειες που ξεκίνησαν από τις αρχές του 2010, κατάφερε να κάνει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στην ιστορία των χωρών του ΟΟΣΑ, αλλά και να πρωτεύσει - από τότε - σε ρυθμό μεταρρυθμίσεων.

Όμως, όπως λέω πάντα, τα ελλείμματα που περιορίσαμε δραστικά, δεν ήταν παρά το σύμπτωμα μιας βαθύτερης κρίσης.

Κρίση Δημοκρατίας.

Κρίση ενός πελατειακού συστήματος. Ενός κράτους και ενός οικονομικού, μιντιακού και πολιτικού κατεστημένου, που πολλαπλασίαζε αδικίες αντί να προωθεί αξίες, στήριζε τον παρασιτισμό αντί της παραγωγικής Ελλάδας, σπαταλούσε ή επέτρεπε κάποιοι να ιδιοποιούνται πόρους και χρήματα του Ελληνικού λαού αντί να τα διαχειρίζεται με διαφάνεια υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Επένδυε στην διατήρηση της εξουσίας, αντί της υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας μας.

Κρίση ενός πελατειακού συστήματος, που διατηρούσε την εξουσία κρατώντας τον Έλληνα και την Ελληνίδα όμηρους μέσα από εξαρτήσεις και δουλείες. Ενός συστήματος που και σήμερα θέλει συνειδήσεις εξαγορασμένες ή φοβισμένες από τις κατεστημένες δυνάμεις της χώρας.

Αυτές οι δυνάμεις και οι δομές που επέβαλαν, αποτέλεσαν και αποτελούν το εμπόδιο για να πάει η χώρα μπροστά, να ανθίσουν οι υγιείς πρωτοβουλίες, να αξιοποιηθεί ο ανθρώπινος και φυσικός της πλούτος για το κοινό καλό. Να αναδείξει ό,τι καλύτερο διαθέτει ο Ελληνισμός.

Αυτές οι δυνάμεις, οι πρακτικές και οι δομές, έφεραν τα ελλείμματα και τελικά την εξάρτηση.

Αυτές ευθύνονται που μας οδήγησαν να έχουμε την ανάγκη ενός μνημονίου, που πράγματι, αποτελεί μια επώδυνη μετάβαση.

Και οι εταίροι μας έχουν σημαντικές ευθύνες, για το γεγονός ότι, το κόστος αυτής της μετάβασης ήταν και είναι τόσο οδυνηρό.

Αλλά όσο και εάν θέλουμε να ασκήσουμε δικαιολογημένη κριτική στους εταίρους μας ή στην δύναμη των διεθνών αγορών, ευθύνη δικιά μας ήταν και είναι να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή.

Να στέκεται στα δικά της πόδια, με τις δικές της δυνάμεις, ώστε να μην είναι εξαρτημένη και εκτεθειμένη στις βουλήσεις των διεθνών αγορών ή τις υπερβολικές απαιτήσεις των εταίρων.

Η ηγεσία της κυβέρνησης - αφού η κυβέρνηση ούτε συνεδριάζει, ούτε αποφασίζει, έκανε τις επιλογές της και ανακοίνωσε τις αποφάσεις της. Αποφάσεις, που ήρθαν σαν φυσική συνέχεια των επιλογών επί τη βάση των οποίων διαπραγματεύτηκε με τους εταίρους μας, αυτήν την τελευταία περίοδο, αλλά και της συνολικότερης στάσης της, που ουσιαστικά συνιστά αποδοχή δύο αδιέξοδων παραγόντων:

Πρώτον. Του - στα όρια του γραφικού - "ανταγωνισμού" Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης σε αντιμνημονιακή ρητορεία, με εύκολα λόγια.

Δεύτερον, συνακόλουθο του πρώτου. Της πρωτοφανούς απουσίας, Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, από το μέτωπο αντιμετώπισης των βαθύτερων αιτιών, που μας οδήγησαν στην κρίση και στα πρόθυρα μιας εθνικής τραγωδίας, κρυπτόμενες και οι δύο πίσω από αντιμνημονιακές ιαχές.

Η κρίση σήμερα, έρχεται ως αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο πολιτεύτηκαν μέχρι τώρα και οι δύο πλευρές, καθώς βρέθηκαν μακράν της αδήριτης ανάγκης να συγκρουστούν με τις πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που αποτελούν την πηγή των δεινών που ταλανίζουν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

Δηλαδή, με όσα, κατά κύριο λόγο, ευθύνονται για τις τραγικές συνέπειες της κρίσης, που βιώνουν οι Έλληνες και πληρώνουν δυσανάλογα οι πιο αδύναμοι και οι μονίμως εγκαλούμενοι - αλλά και μονίμως συνεισφέροντες στα δημόσια οικονομικά.

Και σήμερα με τα διλήμματα που και οι δύο θέτουν, της προεδρικής εκλογής ή μη, των εκλογών ή μη, σε καμία περίπτωση δεν θέτουν και επί της ουσίας το πραγματικό δίλημμα, αυτό που αφορά την μετάβαση στην "μεταπελατειακή Ελλάδα".

Όσο για την έξοδό μας από το μνημόνιο, θα είναι γράμμα κενό εάν αναπαράξουμε και πάλι ένα άδικο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα νομής της εξουσίας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών; Την ώρα που η χώρα χρειαζόταν να αξιοποιήσει με όλους τους τρόπους την δυναμική των θυσιών του Ελληνικού λαού και των πρωτοφανών αποτελεσμάτων που πέτυχε, να βρίσκεται απέναντι από τους εταίρους μας, χωρίς διαπραγματευτικό οπλοστάσιο, αλλά και στο αδιέξοδο που διαμόρφωσαν, τόσο η ίδια η ηγεσία της Κυβέρνησης με τις επιλογές της, όσο και η ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την δήθεν φιλολαϊκή πολιτική της.

Έτσι, η μεν ηγεσία της Κυβέρνησης απώλεσε το όποιο πολιτικό της κεφάλαιο, η δε ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται εγκλωβισμένη στον ιστό που η ίδια ύφανε.

Ο λαϊκισμός - των εύκολων λόγων, κοινό στοιχείο της πολιτικής αντίληψης και πρακτικής τους, μετετράπη σε τιμωρό.

Αλλά το τίμημα της αβεβαιότητας καλούνται να καταβάλουν οι πολίτες.

Πέντε χρόνια από την εκδήλωση της κρίσης, η χώρα βρέθηκε στη χειρότερη δυνατή θέση που θα μπορούσε να διανοηθεί κανείς. Ένας βασικός λόγος είναι ότι, τα τρία τελευταία χρόνια αυτής της πενταετίας, επανέκαμψαν αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που δεν βρίσκονταν σε αντιστοίχιση με τα πραγματικά διακυβεύματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε.

Στα τέλη του 2011, οι πολίτες θα καλούνταν να δώσουν αυθεντική απάντηση σε πραγματικά διακυβεύματα και πραγματικά δεδομένα. Ένα χειροπιαστό πρόγραμμα, που προέβλεπε και την τεράστια δανειοδότηση της χώρας μας και το μεγαλύτερο ιστορικά κούρεμα χρέους που έγινε ποτέ.

Σήμερα, καλείται η Βουλή να δώσει διέξοδο, που όμως και οι δύο πλευρές με τη στάση τους υπονομεύουν. Και οι πολίτες, θα κληθούν, αν χρειαστεί, να επιλέξουν μια από τις δύο πολιτικές επιλογές, που και οι δύο - τόσο "συγκρουόμενες" μα τόσο ίδιες, ευθύνονται για το αδιέξοδο.

Έτσι,

Αντί για έξοδο από το μνημόνιο στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και τρία χρόνια, έχουμε παράταση με άδηλη έκβαση.

Αντί για ευτυχή κατάληξη της αξιολόγησης των πεπραγμένων, που θα οδηγούσε στην υιοθέτηση και εκ μέρους των εταίρων μας, μιας στρατηγικής που θα είχαμε εμείς διαμορφώσει, δηλαδή, μιας συμφωνίας που θα μπορούσε να είχε συμφωνηθεί μήνες πριν, καμία συμφωνία - και απόλυτη αβεβαιότητα.

Και σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, η όποια κυβέρνηση, δεν θα έχει παρά απειροελάχιστα χρονικά περιθώρια να διαπραγματευτεί ουσιαστικά οτιδήποτε με τους εταίρους μας, προτού εκπνεύσει η παράταση των δύο μηνών.

Αντί να έχουμε διαμορφώσει μια Συμφωνία, που θα αποτελούσε παράλληλα και ένα Συμβόλαιο με τον Ελληνικό λαό, Συμβόλαιο δικό μας, που εμείς, με δική μας πρωτοβουλία θα είχαμε συνάψει, εθνικό, για τα παραπέρα βήματα που θα καθιστούσαν τη Ελλάδα χώρα διαφάνειας, χρηστής διοίκησης, δικαιοσύνης και βιώσιμης ανάπτυξης, αντιδικούμε για το πως θα διαχειριστούμε την αυριανή εξουσία.

Και βεβαίως, αντί για συνεννόηση, έστω στα στοιχειώδη, μετά από όσα περάσαμε, οι ηγεσίες Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης ανταγωνίζονται για το ποιος θα προκαλέσει μεγαλύτερο φόβο στον Ελληνικό λαό και επομένως αστάθεια στη χώρα. Υπονομεύουν έτσι - προκαλώντας φόβο και ανασφάλεια - ένα εθνικό πλεονέκτημα του Ελληνισμού που είναι η ίδια η δημιουργικότητα και συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών σε όσα αφορούν την συλλογική μας πορεία.

Οι έχοντες την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, απέτυχαν να την οδηγήσουν στην "επόμενη μέρα", παρά την διακομματική στήριξη στη Βουλή, παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες κοινωνικής ηρεμίας σε σχέση με αυτά που αντιμετωπίσαμε εμείς την περίοδο 2009-2011 και παρά το γεγονός ότι, οι δυσκολότερες αποφάσεις μεταρρυθμίσεων και προσαρμογής έγιναν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Και δυστυχώς, η ηγεσία της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, συναγωνίζεται και ξεπερνά σε ανευθυνότητα την ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της περιόδου 2009-2011.

Και από τις δύο πλευρές ουδεμία προσπάθεια διαλόγου. Ακόμη και τα κυβερνητικά όργανα "αργούν".

Ουδεμία προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων - πόσο μάλλον και των κοινωνικών εταίρων.

Ουδεμία προσπάθεια εξεύρεσης ενός μίνιμουμ κοινού τόπου, που θα διασφάλιζε μια βιώσιμη προοπτική για τη χώρα και την οικονομία.

Ουδεμία προσπάθεια οικοδόμησης ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού διαπραγματευτικού οπλοστασίου, όχι μόνον έναντι των εταίρων μας, αλλά και για την ουσιαστική αντιμετώπιση των πραγματικών αιτιών που μας οδήγησαν στο χείλος μιας εθνικής καταστροφής.

Τα αντιμνημονιακά καλλιστεία στα οποία επιδόθηκαν και οι μεν και οι δε, οδηγούν την Ελλάδα σε απαράδεκτο και επικίνδυνο αδιέξοδο μιας και δεν απαντούν στα πραγματικά διακυβεύματα.

Και βεβαίως, ουδεμία ουσιαστική συζήτηση για το πως θα ενταχθεί η χώρα στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται παγκοσμίως, στον καταμερισμό εργασίας για την παραγωγή υγιούς οικονομικού αποτελέσματος και βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Αντιθέτως, απόλυτη προσήλωση στον μοναδικό κοινό τόπο που χαρακτηρίζει τη στάση των σημερινών ηγεσιών, τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, που οικοδομήθηκαν γύρω από ένα ψευτοδίλημμα: ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το Μνημόνιο. Πώς θα ξεφορτωθούμε τους "κακούς" της τρόικα - χωρίς να έχουμε οικοδομήσει τα δικά μας θεμέλια, ώστε να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις.

Καμία σοβαρότητα, καμία νέα μεταρρύθμιση της προκοπής, καμία επιλογή που να συνεισφέρει προστιθέμενη αξία στις θυσίες του Ελληνικού λαού και να αξιοποιεί τα πρωτοφανή αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Αντιθέτως υπονομεύτηκαν θεσμικές αλλαγές που αποτελούσαν τη βάση μιας άλλης συμπεριφοράς και λειτουργίας της πολιτείας.

Το 2011, με την πρόταση για δημοψήφισμα - και μάλιστα, σε αντίθεση με ό,τι σήμερα συμβαίνει, επί ειλημμένης απόφασης, συγκεκριμένης και σαφούς, απόφασης που έφερνε χρήματα στη χώρα και συνέβαλε στην ουσιαστική και αποτελεσματική περικοπή και αναδιάρθρωση του χρέους, απόφαση που επετεύχθη με την συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης-27ης Οκτωβρίου του 2011 και έδινε προοπτική στη χώρα, ξεσκεπάσαμε την υποκρισία πολλών και επιβάλλαμε τελικά συναίνεση, που εκφράστηκε με την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.

Μπροστά στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, οδηγηθήκαμε ακόμα και σε αλλαγή Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε εκλεγεί με το 44% του Ελληνικού λαού.

Αλλά η ηγεσία της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε άλλα σχέδια, που δεν αφορούσαν την εθνική προσπάθεια και την επιδίωξη συναινέσεων και προκάλεσε τις διπλές εκλογές του 2012, που παρ’ ολίγον να οδηγήσουν τη χώρα σε χρεοκοπία.

Δηλαδή, σε ό,τι προσπαθούσαμε με νύχια και με δόντια να αποφύγουμε - χάριν επιδιώξεων που δεν είχαν καμία σχέση με το εθνικό συμφέρον.

Το μήνυμα είναι σαφές: καθήκον μας είναι, να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα ίδια λάθη - τουλάχιστον στο βαθμό που μας αναλογεί.

Με αυτά τα δεδομένα,

Όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οφείλουν άμεσα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να διαμορφωθεί περιβάλλον ευρύτερων συναινέσεων.

Η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Και να καταστεί δυνατή, η συγκρότηση μιας κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει:

-     Να στηρίζεται σε ξεκάθαρο προγραμματικό πλαίσιο, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, με σαφές δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο.

-     Να επιδιώξει στοιχειώδη συνεννόηση οικοδόμησης διαπραγματευτικού πλαισίου για την αξιολόγηση των δεσμεύσεων της χώρα έναντι των εταίρων της.

-     Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους.

-     Να προχωρήσει σε ουσιαστική, προοδευτική, ιστορικής σημασίας Συνταγματική Αναθεώρηση.

-     Να αξιοποιήσει τον θεσμό του δημοψηφίσματος, δηλαδή, τη δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος ο πολίτη, για την προώθηση μεγάλων θεσμικών τομών στη χώρα

-     Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την έξοδο από το Μνημόνιο και την ασφαλή μετάβαση στην "επόμενη μέρα".

Ευχής έργο είναι - και για να μην χαθούν οι θυσίες του Ελληνικού λαού και για να διαμορφώσουμε μια Ελλάδα ισχυρή και δίκαιη -, έστω αυτή την ύστατη ώρα, η μεν ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα, η δε ηγεσία της Κυβέρνησης να αντιληφθεί επιτέλους, ότι φέρει πρωτίστως την ευθύνη άμεσων πρωτοβουλιών, γνωρίζοντας ότι ουδεμία προσωπική πολιτική πορεία υπερτερεί της διασφάλισης του εθνικού συμφέροντος.

Στην απευκταία περίπτωση, που δεν υπάρξει μια τέτοια θετική εξέλιξη και η ανευθυνότητα οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές, καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Οι υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, επιθυμούν να οδηγηθούμε σε έναν δρόμο αξιοπρέπειας, προοπτικής και ελπίδας.

Οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν και στην υπέρβαση του αδιεξόδου και στην διαμόρφωση μιας βιώσιμης πορείας, για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.

Αυτό είναι το χρέος μας και σε αυτό θα ανταποκριθούμε.

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2014



Αισθητή πτώση αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων στο διάστημα 2011-2013




Τη μεγάλη πτώση της πραγματικής ατομικής κατανάλωσης των ελληνικών νοικοκυριών στο διάστημα 2011-2013 αποτυπώνουν στοιχεία που έδωσε σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή. Τα εν λόγω στοιχεία που μετρούν την πραγματική ατομική κατανάλωση ως ποσοστό της αγοραστικής δύναμης αποκαλύπτουν τις τεράστιες ανισότητες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 28 και της ευρωζώνης των 18.

Το  υψηλότερο επίπεδο πραγματικής ατομικής κατανάλωσης ανά κάτοικο στην ΕΕ των 28 καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο, ξεπερνώντας κατά περισσότερο από 35% το μέσο όρο της ΕΕ. Η Γερμανία και η Αυστρία, ήταν περίπου 20% πάνω από το μέσο όρο και οι Δανία,  Φινλανδία,  Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Βέλγιο και Γαλλία κατέγραψε μεταξύ 10% και 15% πάνω από τον μέσο όρο.

Σε Ιρλανδία, Κύπρο και Ισπανία το επίπεδο πραγματικής ατομικής κατανάλωσης υπολειπόταν μέχρι και 10% κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ των 28, ενώ σε Πορτογαλία, Ελλάδα και  Μάλτα ήταν μεταξύ 10% και 20% χαμηλότερα,.

Ειδικά για την Ελλάδα καταδεικνύεται πως η πραγματική ατομική κατανάλωση ως ποσοστό της αγοραστικής δύναμης μειώθηκε από το 89% του μέσου όρου της ΕΕ το 2011, στο 84% το 2012 και στο 83% το 2013.

Σημειώνεται πως το 2013 το κατά κεφαλή ΑΕΠ εκπεφρασμένο σε μονάδες αγοραστικής δύναμης κυμαινόταν μεταξύ του 45% του μέσου όρου της ΕΕ στη Βουλγαρία και του 257% στο Λουξεμβούργο.


Πηγή : in.gr



ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2012-2014 : Δεν έχουμε πληρώσει 73 δισ. ευρώ στην Εφορία


Σε 73,2 δισ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των ΔΟΥ, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, όπως προκύπτει από έγγραφο του Γκίκα Χαρδούβελη που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο υπουργός Οικονομικών παρέχει ενημέρωση για το ύψος των βεβαιωθέντων και μη εισπραχθέντων εσόδων (εισπρακτέο υπόλοιπο) που βεβαιώθηκαν στις ΔΟΥ και τα Τελωνεία το 2012, το 2013 και το 2014 (προσωρινά στοιχεία μόνο για τις Δ.Ο.Υ.).
Όπως ειδικότερα εξηγεί ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τα επίσημα βιβλία του Κράτους (Απολογισμός-Ισολογισμός) το ύψος των βεβαιωθέντων και μη εισπραχθέντων εσόδων (εισπρακτέο υπόλοιπο) που βεβαιώθηκαν στις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία
την 31.12.2012 ανήλθε σε 59.216.053.528,39 ευρώ
την 31.12.2013 ανήλθε σε 66.424.592.737,04 ευρώ
την 30.09.2014 (προσωρινά στοιχεία μόνο για τις ΔΟΥ) ανήλθε σε 76.314.780.392,40 ευρώ
Τα βεβαιωθέντα και μη εισπραχθέντα έσοδα (εισπρακτέο υπόλοιπο) των ΔΟΥ, εμφανίζονται στον Απολογισμό, αναγνωρίζονται σε λογαριασμούς του Ισολογισμού και το ύψος τους διαμορφώθηκε ως εξής:
την 31.12.2012 το εισπρακτέο υπόλοιπο ΔΟΥ ήταν 55.314.082.969,39 ευρώ
την 31.12.2013 ήταν 62.411.369.695,04 ευρώ
την 30.09.2014 (προσωρινά στοιχεία) ανήλθε σε 76.314.780.392,40 ευρώ.
Τα βεβαιωθέντα και μη εισπραχθέντα έσοδα (εισπρακτέο υπόλοιπο) των Τελωνείων τηρούνται σε λογιστικά βιβλία τους (βιβλίο εισπρακτέων απαιτήσεων) και το ύψος τους διαμορφώθηκε ως εξής:
την 31.12.2012 το εισπρακτέο υπόλοιπο ήταν 3.901.970.559 ευρώ
την 31.12.2013 ήταν 4.013.223.042 ευρώ
Όπως εξηγεί ο κ. Χαρδούβελης, η μη εμφάνιση των εν λόγω στοιχείων στον Απολογισμό οφείλεται στο γεγονός ότι τα Τελωνεία δεν έχουν δική τους αυτοτελή λογιστική υπόσταση και εμφανίζουν μόνο τα βεβαιωθένα και εισπραχθέντα στις λογιστικές καταστάσεις των Δ.Ο.Υ. υποστήριξης.

«Η ορθή αντιμετώπιση σύμφωνα με τις επισημάνσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προϋποθέτει επανασχεδιασμό των διαδικασιών και συντονισμό των συστημάτων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, κάτι το οποίο πρόκειται να εξεταστεί στο πλαίσιο νέου έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών. Επισημαίνει δε ότι τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι στο σύνολό τους ληξιπρόθεσμα καθότι ρυθμίσεις επιτρέπουν την τμηματική καταβολή με αποτέλεσμα την είσπραξη μέρους αυτών σε επόμενες χρονικές περιόδους.

Αναφέρει επίσης ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των ΔΟΥ την 1.11.2014 ανέρχεται σε 73,2 δισ. ευρώ (βασική οφειλή).

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας και αφορούσε στη διαφορά που παρουσιάζουν τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τα στοιχεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί ποιο είναι το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και ζητούσε επίσης να διευκρινισθεί γιατί τα στοιχεία που είχε ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν προσμετρούσαν 4 δισ. ευρώ υποχρεώσεις από τελωνεία.



Πηγή: ethnos.gr


Σκουρλέτης στην Ασημακοπούλου: «Αχ, χρυσή μου» -«Χρυσή να πεις τη μάνα σου» [βίντεο]


Την έντονη αντίδραση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου προκάλεσε το «χρυσή μου» με το οποίο προσφώνησε την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ο Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του Mega.

«Αχ, χρυσή μου», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενοχλημένος από την τοποθέτηση της κ. Ασημακοπούλου για την διαφωνία του Άδωνι Γεωργιάδη και του Θάνου Πλεύρη στην τροπολογία για τον Νίκο Ρωμανό, με την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας να απαντάει: «Χρυσή μου; Χρυσή μου να πεις τη μάνα σου».


Δείτε το βίντεο του Mega:




Πηγή: enikos.gr


Φόβοι των αστυνομικών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλύσει τα ΜΑΤ και θα αφοπλίσει τους αστυνομικούς



Φόβοι ότι θα επικρατήσει η ανομία με τις εξαγγελίες περί αφοπλισμού των αστυνομικών και διάλυση υπηρεσιών καταστολής και ασφάλειας.

Κατά πως φαίνεται έφτασε η ώρα. Παρότι, πολλές κυβερνητικές και άλλες πηγές μιλούν για εξασφαλισμένες από 178 μέχρι 184 ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μια από τις πιθανότητες και δη από τις βάσιμες, είναι να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, με το ΣΥΡΙΖΑ να θέτει επίσης βάσιμη υποψηφιότητα για την πρωτοκαθεδρία στην εκλογική προτίμηση του εντολοδόχου λαού. Στην περίπτωση λοιπόν που σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ή πετύχει την αυτοδυναμία οδηγώντας την χώρα σε αναγκαστικές αλλεπάλληλες εκλογές όπως έκανε το "βρόμικο" 89 ο Μητσοτάκης μέχρι να πιάσει το 48% με τους 150 βουλευτές συν τον Κατσίκη, έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι η Αστυνομία που ονειρεύεται το αρμόδιο τμήμα της ιερής οιικογένειας της ιντελιγκέντσιας να μετασχηματίσει.    

«Ξεχάστε την αστυνομία που ξέρατε», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο προγραμματικό κείμενο που κατέθεσε προς διαβούλευση τον περασμένο Σεπτέμβρη, ενόψει και της σύνταξης του συνολικού κυβερνητικού προγράμματος.
Κατάργηση των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, και ενοποίηση των ομάδων ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ, ΔΕΛΤΑ που δεν θα εμπλέκονται στο εξής σε διαδηλώσεις και θα μετατραπούν «σε δύναμη ταχείας επέμβασης στο πλευρό του πολίτη σε 24ωρη βάση», είναι μερικές από τις ιδέες. Υπάρχει πρόβλεψη, επίσης, να σταματήσει να απασχολείται προσωπικό σε αρμοδιότητες εκτός του αντικειμένου της αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτίθεται να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη αυστηρότητα περιστατικά υπέρβασης καθήκοντος, βασανισμού πολιτών,ρατσιστικής βίας κ.ο.κ. Οι ΕΔΕ πολλές φορές συγκαλύπτουν τα περιστατικά, με αποτέλεσμα να τα ενθαρρύνουν, υποστηρίζεται, γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τη σύσταση ανεξάρτητης υπηρεσίας, την οποία δεν θα εποπτεύει το αρμόδιο Υπουργείο, και θα υποδέχεται τις καταγγελίες, θα τις διερευνά και θα τις παραπέμπει στη Δικαιοσύνη. Σε άλλο σημείο του κειμένου διαβάζουμε την πρόβλεψη για άμεση απόσυρση απαγορευμένων, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία, χημικών.

Παράλληλα όμως στο κείμενο του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται εκτενής αναφορά στις απώλειες που οι ένστολοι είχαν την τελευταία τετραετία, προϊδεάζοντας έτσι για αποκατάσταση του εισοδήματός τους: «Οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων», ειδικότερα «από τις περικοπές μέχρι 45% στους μισθούς και μέχρι 65% στις συντάξεις τους, την αύξηση κατά 15 χρόνια του ορίου συνταξιοδότησής τους και την κλοπή των εισφορών τους από τα ταμεία».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για επιλογή των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας βασισμένη «σε διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια αξιολόγησης, στα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα και στην εμπειρία τους».


Πηγή : police-voice.blogspot.gr


Παραπομπή για κακούργημα ζητάει ο Εισαγγελέας για τον Διοικητή του ΙΚΑ





Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπει ο εισαγγελέας στον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Στην πρόταση του ο κύριος εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή του κ. Σπυρόπουλου για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου καθώς με τις ενέργειες του φέρεται να ζημίωσε το ΙΚΑ αφού με απόφασή του ήρθη η κατάσχεση λογαριασμών μεγάλου σούπερ μάρκετ στη Βέροια παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης χρωστούσε στο Ταμείο 18 εκατομμύρια ευρώ. Ο εισαγγελέας ζητεί, επίσης, να καθίσουν στο εδώλιο για ηθική αυτουργία στις πράξεις του διοικητή του ΙΚΑ οι επιχειρηματίες Χαρίλαος, Νικόλας και Γεώργιος Αρβανιτίδης.

Ο διοικητής του ΙΚΑ,  στις έγγραφες εξηγήσεις του φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία αναφέροντας ότι ζήτησε την προσωρινή άρση της κατάσχεσης για να τακτοποιήσει η εταιρεία ληξιπρόθεσμές οφειλές της, κυρίως για να πληρώσει το προσωπικό και στη συνέχεια να κάνει ρύθμιση.

Απώτερος στόχο, όπως φέρεται να ισχυρίζεται ο κ. Σπυρόπουλος, ήταν να μην κλείσει η εταιρεία και χαθούν 1.700 θέσεις εργασίας. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος διοικητής του ΙΚΑ φέρεται να λέει ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ακολουθούσε αυτή την τακτική.

Τα υπόλοιπα στο ακροατήριο του κακουργιοδικείου.


ΕΚΤΑΚΤΟ : ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



Ο πρώην υπουργός του Πασοκ Γ. Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο


Όπου δεν επικρατεί στον κρατικό μηχανισμό η κοινή λογική έρχεται η δημόσια διαπόμπευση και λύνει το πρόβλημα



Είναι τραγικό οι οικογένειες που έχουν πρόβλημα να βγαίνουν στα κανάλια για να καταγγείλουν την αναλγησία και την ανεπάρκεια αντίληψης του κρατικού μηχανισμού.

Η ΔΕΗ έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της μετά την διαπόμπευση και την ξεφτίλα για τον τρόπο που λειτουργεί, κανένας δεν δέχεται ότι έπρεπε να ξεπεραστεί το νομικό κώλυμα για να μην κοπεί το κοινωνικό τιμολόγιο από την οικογένεια του θανόντα.

Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και λύνονται αμέσως με ένα τηλεφώνημα από τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος της ΔΕΗ με το που αναγνώρισε όταν ήρθε σε επικοινωνία μαζί του το ποια είναι η οικογένεια που αντιμετωπίζει το πρόβλημα διακοπής του κοινωνικού τιμολογίου, τόσο απλά.

Και το κερασάκι στην αθλιότητα η εφορία φορολόγησε και την αποζημίωση των 13.000€ που πήρε η οικογένεια από την πολιτεία για τον θάνατο του παιδιού της κρατώντας 3.000€.

Πόσα μπορεί να αντέξει αυτή η οικογένεια και όλος ο ελληνικός με τέτοιες αποφάσεις ντροπής; Πόσα;

Επίσημη αιτιολογία για τη διακοπή παροχής του κοινωνικού τιμολογίου στην οικογένεια του νεκρού οπλίτη ήταν ότι μετά το θάνατο του γιου της, η οικογένεια δεν ήταν πλέον πολύτεκνη χωρίς να υπάρξει μέριμνα ώστε να είναι ενήμερη η υπηρεσία για το ποια οικογένεια είναι η συγκεκριμένη, τόσο απλά.

Η πρωτοφανής αυτή είδηση δημοσιοποιήθηκε με αφορμή επιστολή της αδελφής του θύματος στην οποία η ίδια δηλώνει ότι πέρα από τη διακοπή του κοινωνικού τιμολογίου, φορολογήθηκαν και τα χρήματα που έλαβε η οικογένεια του Φώτη Ανδρικόπουλου ως αποζημίωση για τον χαμό του!

«Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…», αναφέρει στην επιστολή της η αδελφή του θύματος.

Ολόκληρη η επιστολή της αδελφής του στρατιώτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη έχει ως εξής:

«Eίμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στον Βόλο από την Πάτρα.

Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα.

Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός από τις 13.000 τις 3.000 τις πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό.

ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ... Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ και το κράτος κοιτάει από πού να μαζέψει χρήματα.. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!!.. Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…».

Η ανακοίνωση που έβγαλε η ΔΕΗ μετά την δημόσια διαπόμπευση ήταν :
«Η ΔΕΗ οφείλει πάντα να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Πολιτείας. Θα γίνει άμεσα προσπάθεια να στηρίξουμε την οικογένεια, στο πλαίσιο που επιτρέπει ο νόμος και οι διαδικασίες για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών».

Στό θέμα τοποθετήθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας ο οποίος ανέφερε στον Ant1: «Πληροφορήθηκα για το γεγονός το οποίο ανέδειξε η εκπομπή σας. Οφείλω να σας πω ότι δεν το γνώριζα. Εφόσον από την έρευνα που θα γίνει άμεσα εντός της ημέρας, αυτό επιβεβαιωθεί, θα ζητήσω από τον Πρωθυπουργό να υπάρξει άμεσα ρύθμιση, ώστε τέτοιες περιπτώσεις να αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πόσο προκλητικό είναι, όταν χάνεται υπέρ της πατρίδας μία ανθρώπινη ζωή, να φορολογούνται λίγες χιλιάδες ευρώ, που η πατρίδα δίνει στην οικογένεια. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο Πρωθυπουργός θα μου δώσει την εντολή που χρειάζομαι, για να προχωρήσουμε σε άμεση ρύθμιση, ώστε αυτά τα ποσά να είναι ακατάσχετα και μη συμψηφιστέα με οποιαδήποτε ανταπαίτηση του Ελληνικού Δημοσίου και από οποιαδήποτε αιτία».

Τελικώς είναι δύσκολο το κράτος να λειτουργεί με κοινή λογική και έρχεται η δημόσια διαπόμπευση να διορθώσει τα κακός κείμενα.


Νταβρής: Θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας


«Προσανατολίζομαι στο να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο ανεξάρτητος βουλευτής -  Το μεγάλο παραμύθι είναι ότι οι εκλογές λύνουν τα προβλήματα του τόπου, τόνισε

«Ναι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή λέει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Γιώργος Νταβρής.

Ο κ. Νταβρής, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, σημείωσε: «Προσανατολίζομαι στο να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας... πρέπει κάποιοι να δείξουμε ότι αυτή η ιστορία της διελκυστίνδας γύρω από αυτό το θέμα είναι απαράδεκτη και γίνεται τεράστια σπέκουλα και όχι βέβαια για πρώτη φορά, για μικροκομματικούς λόγους... Αν οι εκλογές έλυναν τα προβλήματα του τόπου -που είναι το μεγάλο παραμύθι- θα είχαμε πλεόνασμα 250%. Κάθε δύο χρόνια γίνονται εκλογές στη χώρα».

Συνεχίζοντας ο κ. Νταβρής πρόσθεσε: «Ας υποθέσουμε ότι από χθες, ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ... Υπάρχει καθαρή κουβέντα και καθαρές λέξεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για το τι θα γίνει με το χρέος και αν θα διαγράψει τα μνημόνια;... Το δεύτερο τεράστιο πολιτικό θέμα είναι αυτό της κοινωνικής αλλοίωσης, λόγω μεταναστών. Έχουμε φτάσει στο ταβάνι, στο 20% και εγώ ακούω ότι θα ελληνοποιήσουμε άλλο ένα εκατομμύριο. Το τρίτο είναι το θέμα των θεσμών, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι κρατικοί θεσμοί δεν λειτουργούν και λόγω αυτού έχουμε φτάσει σε αυτή την κρίση... Και από χθες να ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, πρέπει να μας πει πού θα βρει τα λεφτά... Πώς θα καταργηθούν τα μνημόνια;... Εγώ είμαι σαφέστατα αντιμνημονιακός».


Πηγή : protothema.gr


Απειλείται με «λουκέτο» το Πολυτεχνείο



«Σήμα κινδύνου» εκπέμπει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), προειδοποιώντας ότι εάν δεν αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει, τότε θα μπει «λουκέτο» στο ίδρυμα εντός του 2015.
Το μήνυμα αυτό στέλνει προς την πολιτεία η Σύγκλητος του ΕΜΠ, η οποία, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι η μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα 3,8 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί σε μείωση της επιχορήγησης κατά 65% σε επίπεδο πενταετίας και δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση ούτε των ανελαστικών δαπανών του ιδρύματος (ρεύμα, τηλέφωνο, καθαριότητα, συντήρηση κ.ά.).
«Το ίδρυμα δεν είναι δυνατόν να αντεπεξέλθει στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του ούτε με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό του 2014 και προφανώς η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο με την κατάρτιση ενός παραπέρα μειωμένου προϋπολογισμού για το 2015», αναφέρει η Σύγκλητος του ΕΜΠ, προσθέτοντας ότι το τρέχον ακαδημαϊκό έτος λόγω των μετεγγραφών οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές του ιδρύματος αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 75%, με συνακόλουθη σημαντική αύξηση των συναφών δαπανών για εκπαιδευτικά όργανα, αναλώσιμα εργαστηριακών ασκήσεων, πρακτικές ασκήσεις, σίτιση κ.ά.
«Σε περίπτωση που δεν εξασφαλισθούν, όπως δηλώθηκε στις συναντήσεις με το υπουργείο Παιδείας, εγκαίρως πρόσθετα κονδύλια για τη σημαντική αύξηση της κρατικής επιχορήγησης, η λειτουργία του ιδρύματος θα καταστεί πρακτικά αδύνατη εντός του 2015», καταλήγει η Σύγκλητος του ΕΜΠ, καλώντας τα ΑΕΙ της χώρας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα να συντονίσουν συγκεκριμένες αντιδράσεις διαμαρτυρίας την περίοδο μετά την επικείμενη σύνοδο των πρυτάνεων.


Πηγή : imerisia.gr


Μητσοτάκης: Οι ανεξάρτητοι βουλευτές να σκεφτούν τις επιπτώσεις της ψήφου τους


«Οι ανεξάρτητοι βουλευτές .από τους οποίους θα κριθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά τις επιπτώσεις της ψήφου τους» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει να υπακούσουν στο όρκο που έχουν δώσει στο Σύνταγμα» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το Σύνταγμα δεν συνδέει την εκλογή Προέδρου με την πρόθεση ενός κόμματος να προκαλέσει πρόωρες εκλογές» σημείωσε. «Η εκλογή Δήμα σημαίνει επανεκκίνηση του μεταρρυθμιστικού έργου για την Ελλάδα» υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «πρέπει να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές και πιστεύω ότι και η νευρική αντίδραση των αγορών αλλά και του οικονομικού κόσμου συνδέονται απόλυτα με το ενδεχόμενο να κερδίσει ένα κόμμα που εκφράζει απόψεις οι οποίες είναι σαφώς αντίθετες στην έννοια της ελεύθερης αγοράς».

«Η πιάτσα δυστυχώς διακινεί μια σειρά από σενάρια τα οποία ενίοτε απαιτούν να δίνονται απαντήσεις. Προφανώς και ο κ. Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις τρεις εκλογές. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για αλλαγή υποψηφίου μεταξύ δεύτερη και τρίτης εκλογής, εξάλλου δεν ξέρω και αυτό σε τι θα εξυπηρετούσε στο βαθμό που υπάρχουν βουλευτές οι οποίο δεν εξαρτούν την ψήφο τους από το πρόσωπο που προτείνεται ως υποψήφιος και λένε ξεκάθαρα ότι ‘θέλω να χρησιμοποιήσω την Προεδρική εκλογή για να ρίξω την Κυβέρνηση’.»

Ο υπουργός ανέφερε ότι «μού κάνει εντύπωση που ακούω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζονται θετικά για τον κ. Δήμα, όπως ο κ. Παππάς και θυμίζω ότι σε ανύποπτο χρόνο και ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι ο κ. Δήμας είναι ένα από τα 2 στελέχη της ΝΔ που το εκτιμά. ‘Άρα εκτιμούμε τον κ. Δήμα, θεωρούμε ότι είναι ένας καλό υποψήφιος, πλην όμως δεν τον ψηφίζουμε γιατί θέλουμε να ρίξουμε την Κυβέρνηση’».

«Άκουσα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό και αν αναζητείστε το πρόγραμμα της Κούβας και του Φιντέλ Κάστρο δεν θα λέει αυτά που μας είπε ο Τσίπρας. Το δοκίμασαν, απέτυχαν και το άλλαξαν» σημείωσε δε.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «αν θέλουμε να παίζουμε στη Super league θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις και να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία που θα μας επιτρέπει να παίζουμε σε αυτό το επίπεδο. Αξίζει και πρέπει να παίζει στη Super league της Ευρώπης η Ελλάδα, και πιστεύω ότι υπάρχει η σιωπηλή πλειοψηφία που αυτό θέλει και το περιμένει.»

Με αντικείμενο τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συγκαλείται το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε πολυμέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως προσπαθεί να εκβιάσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Σε κατάσταση κοινοβουλευτικού και εκλογικού συναγερμού βρίσκεται από την πλευρά της η Κουμουνδούρου το επόμενο διάστημα σύμφωνα με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία.

Πηγή: skai.gr


Μάστιγα τα μικρόβια που είναι ανθεκτικά στα φάρμακα



Ανάγκη για περιορισμό της ανεξέλεγκτης εξάπλωσής τους

Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια άνθρωποι πιθανόν θα πεθαίνουν κάθε χρόνο, μέχρι το 2050, εξαιτίας ανθεκτικών στα φάρμακα μικροβίων εάν δεν περιοριστεί σημαντικά η ανεξέλεγκτη παγκόσμια εξάπλωσή τους, αναφέρεται σε έκθεση, η οποία συντάχθηκε με πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης.

Τέτοιου είδους λοιμώξεις αποτελούν την αιτία θανάτου για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους ετησίως και η τάση αυτή ολοένα και αυξάνεται, αναφέρεται στην έκθεση. «Η σημασία των αποτελεσματικών αντιμικροβιακών φαρμάκων δεν είναι υπερβολική», αναφέρεται.

Ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs, Τζιμ Ο’Νιλ, ο οποίος ήταν επικεφαλής για τη σύνταξη της έκθεσης, τόνισε ότι μόνο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ περίπου 50.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια όπως το E.coli.

«Εάν δεν γίνει κάτι, μέχρι το 2050 ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους θα μπορούσε να αυξηθεί στα 10 εκατομμύρια», δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο.
Τα αντιμικροβιακά φάρμακα είναι μια κατηγορία φαρμάκων που περιλαμβάνει αντιβιοτικά, αντι-ιικά, αντιπαρασιτικά και αντιμυκητιακά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι μια «μετα-αντιβιοτική εποχή», όπου η βασική περίθαλψη γίνεται πολύ πιο επικίνδυνη εξαιτίας του κινδύνου μολύνσεων κατά τη διάρκεια συνηθισμένων επεμβάσεων, θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα ήδη σε αυτόν τον αιώνα εάν δεν γίνει κάτι δραστικό.


Πηγή : newsbeast.gr


Λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου οι άδειες λειτουργίας 1.140 παιδικών σταθμών



Την παράταση της άδειας λειτουργίας των πρώην κρατικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, που έχουν μεταφερθεί στην αρμοδιότητα των δήμων, μέχρι 30 Ιουνίου 2016 ζητά η ΚΕΔΕ και άμεσα πρόκειται να αποστείλει σχετική επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως σημείωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο πρόεδρός της Γ.Πατούλης, 1.140 παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, η πλειοψηφία των οποίων συμμετέχει στο Πρόγραμμα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής του ΕΣΠΑ, κινδυνεύουν να τεθούν εκτός λειτουργίας, καθώς οι άδειές τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου.

Αυτό, τόνισε, δεν συμβαίνει με ευθύνη των δήμων. Η ίδια η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει να θεσμοθετήσει τους όρους αδειοδότησης και λειτουργίας των δομών που μεταφέρθηκαν στους δήμους το 2001.

Όπως σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση, το πρόβλημα προέκυψε όταν η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών απέστειλε επιστολή με την οποία θέτει ζήτημα λειτουργίας των σταθμών που δεν πληρούν τις προδιαγραφές λειτουργίας που θέτει ο νέος νόμος, όσον αφορά στη στατική επάρκεια, την αντισεισμικότητα, την πυρασφάλεια.

Αποτέλεσμα ήταν, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας, η αστυνομία να αποστέλλει έγγραφα στους παιδικούς σταθμούς και να τους ζητά στοιχεία νομιμότητας της λειτουργίας τους και στοιχεία για τη νόμιμη απασχόληση του προσωπικού.

«Θα πρέπει να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία σχετικά με αυτό. Δεν είμαστε δημόσια υπηρεσία» σημείωσε ο κ. Μπίρμπας και σημείωσε ότι με αυτές τις πρακτικές παραβιάζεται η αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σ. Δανιηλίδης επισήμανε ότι οι δήμοι βρίσκονται προ των πυλών της άρσης λειτουργίας των σταθμών εξαιτίας της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών παιδικών σταθμών και τόνισε την κρισιμότητα της διασφάλισης της λειτουργίας των δομών μέχρι τον Ιούλιο 2016, ώστε να προλάβουν οι δήμοι να υποβάλλουν προτάσεις τον Ιούνιο 2015 για το νέο ΕΣΠΑ.

Πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε σχέδιο ΚΥΑ στην ΚΕΔΕ για την αδειοδότηση, λειτουργία, τις τεχνικές προδιαγραφές και τους ειδικούς όρους καταλληλότητας των σταθμών, το οποίο ήδη επεξεργάζεται η ΚΕΔΕ.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δημόσιο: Ποιοι γλιτώνουν τη σύνταξη στα 67


Κι όμως δεν θα χρειαστεί να φτάσουν όλοι στα 67 τους χρόνια για να μπορέσουν να πάρουν σύνταξη. Υπάρχουν έξι κατηγορίες υπαλλήλων του δημοσίου που μπορούν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα και καθώς δεν προβλέπονται άμεσα αλλαγές σε αυτές τις κατηγορίες οι άνδρες με 25ετία μέχρι το τέλος του 2010 μπορούν να βγουν σε πλήρη σύνταξη στα 60 και με μειωμένη στα 55.

Αντίστοιχα για τους άνδρες με 25ετία το 2011 βγαίνουν με πλήρη σύνταξη στα 61 και μειωμένη στα 56, ενώ για τους άνδρες με 25ετια συμπληρωμένη το 2012 η πλήρης σύνταξη έρχεται στα 63 και η μειωμένη στα 58.

Για τις γυναίκες με 25ετία το 2010 προβλέπεται πλήρης σύνταξη στα 60 και μειωμένη στα 55, για όσες έκλεισαν 25ετία το 2011 η πλήρης σύνταξη έρχεται στα 61 και η μειωμένη στα 56 και τέλος για εκείνες τις γυναίκες υπαλλήλους του δημοσίου που έκλεισαν 25ετια το 2012 η πλήρης σύνταξη βγαίνει στα 63 και η μειωμένη στα 58.


Πηγή : newsit.gr


Τα τρία σενάρια που βγάζουν Πρόεδρο αλλά και νέα κυβέρνηση μέσα στο 2015


Κι όμως μπροστά σε ένα διαγραφόμενο αδιέξοδο καθώς όσο περνούν οι μέρες τα... κουκιά δεν δείχνουν να βγαίνουν όλα τα σενάρια ακούγονται λογικά.

Τρία είναι τα βασικά από τα σενάρια που ακούγονται και φαίνεται να έχουν βάση καθώς και οι αριθμοί βγαίνουν και βασίζονται σε μια λογική βάση, ειδικά σε ό,τι αφορά τη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας.

Το πρώτο σενάριο λέει ότι παρά τη δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες διαβεβαίωση από τον Αντώνη Σαμαρά διαβεβαίωση πως ο Σ. Δήμας θα είναι ο υποψήφιος και στις τρεις εκλογές για Πρόεδρο, τελικά ο Κορίνθιος πολιτικός θα αποσυρθεί από την τρίτη ψηφοφορία σε μια προσπάθεια να πεισθούν βουλευτές από την κεντροαριστερά να τον ψηφίσουν. Εδώ βέβαια το μεγάλο στοίχημα είναι το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει και παραμένει άγνωστο εάν αυτό το πρόσωπο έχει ήδη επιλεγεί.

Το δεύτερο σενάριο το οποίο μάλιστα πολλοί λένε ότι έχει και τη στήριξη του Προέδρου της Βουλής είναι μια πρόταση που έχει εκφράσει και η Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτή δεν είναι άλλη από μια συμφωνία του Α. Σαμαρά με τον Α. Τσίπρα. Η συμφωνία αυτή θα είναι βασισμένη στην ανάγκη απεμπλοκής στο ζήτημα με την τρόικα και θα έχει δύο άξονες./ Πρώτα θα επιλεγεί πρόσωπο που θα ψηφιστεί από κοινού για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και δεύτερον θα οριστεί ημερομηνία εκλογών μέσα στο 2015.

Το τρίτο σενάριο μοιάζει με το δεύτερο αλλά αφορά κυρίως στους βουλευτές που υπέγραψαν τη σχετική κίνηση. Εδώ λοιπόν προβλέπεται σχηματισμός κυβέρνησης ειδικού σκοπού, ακόμη και χωρίς αλλαγή στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, συμφωνία στο πρόσωπο Προέδρου της Δημοκρατίας και ορισμός ημερομηνίας εκλογών, όλα με στόχο και εδώ την διαπραγμάτευση με την τρόικα και αμέσως μετά εκλογές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Όλα αυτά βέβαια σε επίπεδο σεναρίων. Πίσω από τις κλειστές πόρτες κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος τι συζητείται και από ποιους.


Πηγή : newsit.gr


Η απόλυτη ντροπή : Κράτος αίσχος παίζει με τον πόνο της οικογένειας του 19χρονου πεζοναύτη



Πρώτα απ΄ όλα η εφορία . Όλα τ΄ άλλα έπονται. Ακόμη και η τυπική “αποζημίωση” για μια ανθρώπινη ζωή που χάθηκε τελείως άδικα. Μια ζωή που δεν μπορεί να “κοστολογηθεί” ούτε μ΄ όλα τα πλούτη του κόσμου. Ο λόγος για τον αδικοχαμένο 19χρονο πεζοναύτη που σκοτώθηκε μαζί με δυο ακόμη πεζοναύτες όταν ένα βλήμα όλμου εξεράγη σε λάθος χρόνο.

Το ελληνικό κράτος σ΄ αυτές τις περιπτώσεις προσπαθεί -μάταια βέβαια- να κάνει πιο “εύκολη” τη ζωή των χαροκαμένων συγγενών. Με ύλη που δεν μπορεί να γιατρέψει τα τραύματα της ψυχής .Πολύ βαθύτερα και χωρίς καμία περίπτωση επούλωσης όταν πρόκεται για τον χαμό ενός παιδιού.

Στην περίπτωση του 19 χρονου πεζοναύτη, το ελληνικό κράτος “κοστολίγησε” την ζωή του με το ποσό των 113.000 ευρώ. Ασήμαντο για τους γονείς και τις τρεις αδελφές του που θα έδιναν όλα τα υπαρχοντά τους με αντάλλαγμα να μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να είχαν κοντά τους το παιδί και τον αδελφό τους. Ως …προκαταβολή το ελληνικό κράτος κατέβαλε στον λογαριασμό του αστυνομικού πατέρα 13.000 ευρώ. Του παρακράτησε τις 3000! Αδιάφορο αν πρόκειται για χρέος στο δημόσιο ,δάνειο ή οτιδήποτε άλλο. Η βλακεία είναι ανίκητη λένε αλλά στην περίπτωση του ελληνικού κράτους το ίδιο ισχύει και για την αναλγησία και αναισθησία …

Και δεν είναι μόνο αυτό που προκαλεί οργή . Όχι δεν αναφερόμαστε στους …φωστήρες της ΔΕΗ που εξαιρούν πια την οικογένεια του 19χρονου πεζοναύτη από τις ασήμαντες εκπτώσεις που έχουν οι πολύτεκνες οικογένειες. Αναφερόμαστε στην υπόσχεση που δόθηκε προφανώς επιπόλαια και σε κατάσταση πανικού από κάποιους επιτελείς της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας προς την οικογένεια του 19χρονου πεζοναύτη για επαγγελματικά αποκατάσταση στο δημόσιο και για τις τρεις αδελφές του. Ο νόμος προβλέπει αποκατάσταση ενός μέλους οικογενείας στρατιωτικού που έπεσε κατά την διάρκεια του καθήκοντος. Τώρα στο ΥΠΕΘΑ προσπαθούν να βρουν τρόπο για να μην αποδειχτούν ασυνεπείς στις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στην οικογένεια. Χωρίς κανείς ,ούτε οι γονείς ,ούτε τα τρία κορίτσια να έχουν ζητήσει το παραμικρό. Όταν χάνεις το παιδί και τον αδελφό σου δεν έχεις τίποτα να ζητήσεις.


Πηγή : onalert.gr


ΛΥΚΟΥΔΗΣ: Να βγει Πρόεδρος Δημοκρατίας, αλλά να οριστούν εκλογές μέσα στο 2015



Ηλίας Παναγιωτίδης

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Λυκούδης, επικεφαλής της νέας πολιτικής κίνησης ΜΕΤΑρρυθμιστές, ζητάει συναίνεση και εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αλλά παράλληλα ορισμό ημερομηνίας βουλευτικών εκλογών εντός του 2015.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι εξελίξεις, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να επιταχυνθούν κατά δύο μήνες οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι ραγδαίες. Τα πρώτα δεδομένα από την κοινωνία και τις αγορές είναι δραματικά. Οι αντιδράσεις του διεθνούς τύπου, πολιτικών και οικονομικών παραγόντων του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου περιβάλλοντος, τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές και το ελληνικό χρηματιστήριο έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ανησυχία στους πολίτες. Εάν το πολιτικό σύστημα δεν δείξει την ύστατη αυτή στιγμή, την απαιτούμενη πολιτική ωριμότητα, οι επιπτώσεις για τη χώρα ενδεχομένως να είναι οδυνηρές

Ο κίνδυνος της οικονομικής κατάρρευσης είναι προ των πυλών.

Οι ΜΕΤΑρρυθμιστές, έγκαιρα κατέθεσαν μια πρόταση εθνικής συνεννόησης για την αποτροπή κάθε κινδύνου κλονισμού της πολιτικής ομαλότητας και σταθερότητας της χώρας. Έγκαιρα κάλεσαν τις βασικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεννοηθούν σε ένα ελάχιστο πλαίσιο, με αποφάσεις της παρούσης Βουλής και με συμφωνία για την διεξαγωγή εθνικών εκλογών εντός του 2015 για:

Την συναινετική εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
Τη Συνταγματική αναθεώρηση
Την αλλαγή του εκλογικού νόμου
Έστω και την ύστατη αυτή ώρα καλούμε τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεννοηθούν έστω στα ελάχιστα

Εθνική Συνεννόηση Τώρα πριν η χώρα οδηγηθεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα!».


Πηγή : news.makedonias.gr


Εκτός λειτουργίας το Pirate Bay έπειτα από εισβολή της αστυνομίας


Ο δικτυακός τόπος ανταλλαγής αρχείων Pirate Bay, καθώς και τα πολυάριθμα αντίγραφά του σε όλο τον κόσμο, παραμένουν εκτός λειτουργίας την Τετάρτη έπειτα από την κατάσχεση διακομιστών στη Σουηδία.

Η αστυνομία της Στοκχόλμης επιβεβαίωσε στο Reuters ότι εισέβαλε στις εγκαταστάσεις εταιρείας φιλοξενίας διαδικτυακού περιεχομένου νοτιοανατολικά της Στοκχόλμης, και κατάσχεσε υπολογιστές που φέρεται να σχετίζονται με παραβιάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η εισβολή της αστυνομίας αποφασίστηκε έπειτα από καταγγελία της Rights Alliance, μιας οργάνωσης για την καταπολέμηση του εγκλήματος στο Διαδίκτυο.

Η επιχείρηση της αστυνομίας «είχε στόχο έναν από τους πελάτες μας» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Portlane, εννοώντας προφανώς το Pirate Bay.

Παρόλο που οι ιδρυτές και διαχειριστές του Pirate Bay έχουν καταδικαστεί για συνέργεια σε πειρατεία, η υπηρεσία συνεχίζει να λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια.

Έπειτα από την κίνηση της Βρετανίας και άλλων χωρών να απαγορεύσουν την πρόσβαση στον κεντρικό δικτυακό τόπο PirateBay.se, οι διαχειριστές της υπηρεσίας δημιούργησαν αντίγραφά της (proxy sites και mirror sites) σε διάφορες χώρες όπου δεν έχουν ασκηθεί διώξεις.


Πηγή : in.gr


Ο Σόιμπλε ήταν ενήμερος για την απόφαση Σαμαρά να επισπεύσει την προεδρική εκλογή



Με εγκωμιαστικά λόγια μίλησε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών τόσο για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο
news247 Δεκέμβριος 09 2014 20:26

Σε θετικά σχόλια για τις προσπάθειες εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας που καταβάλουν τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Μιλώντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο Γερμανός υπουργός, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί ότι ήταν εν γνώσει της απόφασης του Έλληνα πρωθυπουργού να επισπεύσει τις προεδρικές εκλογές. Ο Β. Σόιμπλε ανέφερε πως ήταν μια καλή απόφαση, ενώ παράλληλα εγκωμίασε την πρόοδο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στο θέμα της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών της.

Ο κ. Σόιμπλε εξήρε επίσης τον κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια αποφασιστική μορφή, που συνέβαλε περισσότερο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μίχαελ Φουχς, αντιπρόεδρος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), δήλωσε στο περιθώριο του συνεδρίου του κόμματος στην Κολονία, ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς «γνωρίζει ότι πρέπει να αποκαταστήσει ένα κλίμα πολιτικής καθαρότητας». Αναφερόμενος στην επίσπευση των προεδρικών εκλογών ο κ. Φουχς εκτίμησε πως πρόκειται για «ένα υπολογισμένο ρίσκο το οποίο ανέλαβε ο Σαμαράς, το οποίο είναι στην πραγματικότητα μια έξυπνη κίνηση».

Ο Μ. Φουχς, ο οποίος ανέφερε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Σαμαρά χθες Δευτέρα, έκρινε ακόμη μιλώντας στο Μπλούμπεργκ ότι «οι πιθανότητες (της κίνησης) να αποδώσει είναι κάτι παραπάνω από καλές. Ξέρει τι κάνει»


Πηγή : news247.gr