Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Γαλλία: 60 εκατ. στους Αμερικανούς που μεταφέρθηκαν με τα τραίνα της SNCF σε στρατόπεδα συγκέντρωσης


Το Παρίσι θα αποζημιώσει με 60 εκατ. δολάρια τους Αμερικανούς που μεταφέρθηκαν με τα τραίνα της SNCF στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Το Παρίσι θα καταβάλει 60 εκατομμύρια δολάρια στους Αμερικανούς που μεταφέρθηκαν με τα τραίνα της εταιρείας γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) προς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, βάσει μιας συμφωνίας που σύναψε με την Ουάσινγκτον, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διαπραγματευτές.

Η συμφωνία αυτή, που θα υπογραφεί τη Δευτέρα, αφορά τη δημιουργία ενός ταμείου αποζημιώσεων στο οποίο η Γαλλία θα προσφέρει 60 εκατομμύρια δολάρια υπέρ των «μερικών χιλιάδων» μη Γάλλων που μεταφέρθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή των οικογενειών τους, διευκρίνισε η Γαλλίδα πρέσβειρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα Πατριατσιανά Σπαρασινό-Τιελέ.
Κάθε επιζών, που πλέον έχει την αμερικανική υπηκοότητα, θα λάβει περίπου 100.000 δολάρια, σύμφωνα με τη διπλωμάτη.

Σε αντάλλαγμα οι ΗΠΑ δεσμεύθηκαν να υπερασπιστούν την ασυλία των ξένων επιχειρήσεων στο έδαφός τους, γεγονός που τις προστατεύει από οποιαδήποτε δικαστική προσφυγή. Ένας Αμερικανός γερουσιαστής είχε ζητήσει το 2013 από το Κογκρέσο να τροποποιήσει τον νόμο αυτό, ώστε να προσαχθεί σε αμερικανικό δικαστήριο η SNCF.

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων, την οποία είχε επιτάξει το καθεστώς του Βισί, οδήγησε 76.000 Εβραίους σε βαγόνια εμπορικών αμαξοστοιχιών προς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης από το 1942 ως το 1944. Περίπου 3.000 εξ αυτών επέζησαν.

Το μέτρο αφορά όλους τους μη Γάλλους, μεταξύ αυτών πολλοί Αμερικανοί και κάποιοι Ισραηλινοί, που βρίσκονταν στη Γαλλία από το 1942 ως το 1944 και μεταφέρθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με λεωφορεία ή τραίνα και οι οποίοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει το γαλλικό κράτος για να λάβουν αποζημιώσεις. Δηλαδή όσοι είχαν μεταναστεύσει έκτοτε ή όσοι είχαν φτάσει στη Γαλλία μετά την 1η Σεπτεμβρίου 1939.

Η ευαίσθητη αυτή υπόθεση έχει εμποδίσει τη γαλλική εταιρεία να κερδίσει συμβόλαια στις ΗΠΑ. Η πολιτεία του Μέριλαντ είχε εκφράσει την επιθυμία να ζητήσει από τη SNCF να αποζημιώσει τα θύματα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου προτού της αναθέσει ένα συμβόλαιο.

Όμως «η SNCF δεν θεωρήθηκε ποτέ υπεύθυνη για τους εκτοπισμούς. Ήταν απλώς ένα όργανο (…) εναπόκειται στις γαλλικές αρχές» να αναλάβουν την ευθύνη, υπενθύμισε η Σπαρασινό-Τιελέ. Γι’ αυτό και η εταιρεία «δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr


Το ανακόντα κατάπιε τελικά τον 26χρονο «εθελοντή»


Στην εμπειρία του από το ανακόντα που τον κατάπιε αναφέρεται ο Πολ Ροζόλι ο 26χρονος που φορώντας ειδική στολή έγινε τροφή του τεράστιου ερπετού για τις ανάγκες τηλεοπτικής εκπομπής.   «Με γράπωσε από το πρόσωπο», λέει ο Rosolie σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly «και το τελευταίο πράγμα που είδα ήταν το στόμα της που άνοιξε διάπλατα πριν όλα σκοτεινιάσουν. Στη συνέχεια με άρπαξε, τυλίχτηκε γύρω μου και ένιωσα την στολή να “σπάει” και τα χέρια μου να συνθλίβονται. Ήταν απόλυτα τρομακτικό».


Ο 26χρονος είχε αλείψει τη στολή με αίμα γουρουνιού, προκαλώντας το φίδι  να τον καταπιεί μιμούμενος κινήσεις ζώου. Η εκπομπή πρόκειται να προβληθεί στις 7 Δεκεμβρίου στο Discovery Channel στην εκπομπή που τιτλοφορείται «Eaten Alive».


Ο Ροζόλι απάντησε και στις επικρίσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων, όπως η PETA, υποστηρίζοντας ότι το να «φαγωθεί ζωντανός» από έναν ανακόντα έχει περιβαλλοντικό σκοπό, λέγοντας πως, μετά από χρόνια που έχει περάσει στον Αμαζόνιο παρακολουθώντας το συγκεκριμένο είδος φιδιού, θέλει να εγείρει ενδιαφέρον για την τύχη του.


Όπως επίσης διαβεβαιώνει  το φίδι δεν κακοποιήθηκε και έφυγε σώο στο δάσος μετά το εγχείρημα. Υποστηρίζει επίσης ότι έκανε τα πάντα για να μην κακοποιηθεί το ζώο.  Η PETA είχε κάνει λόγο για βασανισμό του ζώου.



Πηγή: lifo.gr


Ασφυξία στο Μαξίμου


του Σταύρου Χριστακόπουλου

Στα όρια της ασφυξίας πιέζει η τρόικα την κυβέρνηση. Κάθε νέα κυβερνητική υποχώρηση απαντάται από την τρόικα με αμφισβήτηση και απαίτηση για πρόσθετα μέτρα και εγγυήσεις. Όλα δείχνουν ότι οι δανειστές δεν αφήνουν στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου κανένα περιθώριο να αναπνεύσει πολιτικά. Τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα.

Η τελευταία – μέχρι την επόμενη – μεγάλη υποχώρηση του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών αφορούσε την απόσυρση της εξαγγελθείσας – υπό μορφήν... διαγγέλματος του ίδιου του πρωθυπουργό – μείωσης κατά 30% στην Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης. Έως και λαχειοφόρο αγορά ως κίνητρο για τη συλλογή αποδείξεων σκαρφίστηκαν στην Καραγεώργη Σερβίας, εισπράττοντας τη θυμηδία της τρόικας.

Το ασφαλιστικό το τσακίζουν μαζί με τους συνταξιούχους, τον ΦΠΑ τον ανεβάζουν στα ουράνια, στα εργασιακά υποχωρούν α λα ισπανικά – και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Όμως η τρόικα δεν κατευνάζεται. Αντιθέτως ζητάει όχι μόνο μέτρα επί μέτρων – δυσβάστακτων για την οικονομία, τους συνταξιούχους και τους φορολογούμενους – αλλά και «καβάντζες» έτοιμων μέτρων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στα δημοσιονομικά. Είναι προφανές ότι οι δανειστές τιμωρούν την αμετροέπεια του Σαμαρά, ο οποίος όχι μόνο «έσκιζε τα μνημόνια» όλο το φθινόπωρο, αλλά τόλμησε να εξαγγείλει έξοδο από το ΔΝΤ και να προχωρήσει, για προεκλογικούς λόγους, σε εξαγγελία φοροελαφρύνσεων.

Η επιμονή αυτή της τρόικας – και η διαπραγματευτική της τακτική – δεν είναι άσχετη με το είδος της λύσης που προκρίνει για την επόμενη μέρα του λήγοντος μνημονίου:

• Ενισχυμένης εξασφάλισης προληπτική πιστωτική γραμμή, για την οποία δεν θα δοθεί ούτε ευρώ παραπάνω από τα ήδη παρασχεθέντα δανεικά με τη σύμβαση για το PSI και την ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Απλώς θα δοθεί στην Ελλάδα το δικαίωμα να αλλάξει η χρήση των 11,5 δισ. που περίσσεψαν από τις τράπεζες.

•  Ενισχυμένη επιτήρηση, η οποία θα περιλαμβάνει προληπτικές παρεμβάσεις σε περίπτωση που κριθεί ότι υπάρχει κίνδυνος μη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων. Η απαίτηση για μέτρα - «καβάντζα» εξυπηρετεί την ταχεία και προληπτική παρέμβαση, απεμπλεγμένη πλήρως από την ανάγκη για νέες διαπραγματεύσεις.

• Πλήρη διασφάλιση των συμφερόντων του ΔΝΤ, με εκκρεμείς τις τελικές λεπτομέρειες του ρόλου του – σε κάθε περίπτωση το Ταμείο θα είναι παρόν και σίγουρα όχι στο... «πίσω κάθισμα».

Αυτό το πλέγμα αυστηρότατης επιτήρησης, το οποίο θα χαρακτηρίζει τη μόνο κατ’ όνομα «μεταμνημονιακή» περίοδο, δεν είναι τίποτε άλλο από το νέο μνημόνιο που ήταν αναμενόμενο ότι θα επιβληθεί στην Ελλάδα, μαζί με άλλο ένα... «εναλλακτικό».

Για την κυβέρνηση το υπό διαμόρφωση πακέτο είναι πολιτικά μη διαχειρίσιμο. Όχι επειδή δεν θα περάσει από τη Βουλή – κάτι που θα πρέπει να θεωρείται απίθανο –, αλλά επειδή η κυβέρνηση βλέπει να καταρρέει η ρητορική πολλών μηνών περί απεμπλοκής από τα μνημόνια κ.λπ. Αυτό που όλοι καταλάβαιναν εξ αρχής ως φάρσα γίνεται πλέον πολιτική τραγωδία.

Τους «δένουν» όλους

Από τη σκοπιά των δανειστών τα πράγματα είναι απλά. Εκτός από την αιχμαλωσία της κυβέρνησης Σαμαρά και τη διατήρηση της χώρας σε αυστηρή επιτήρηση, επιδιώκουν να διασφαλίσουν από τώρα και τον περιορισμό τυχόν «ανεπιθύμητων» κινήσεων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές.

Το ενδεχόμενο αυτό – είτε τώρα λόγω μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είτε λίγο αργότερα λόγω αδυναμίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια από τα νέα εφιαλτικά μέτρα – είναι εξαιρετικά πιθανό. Ως εκ τούτου οι δανειστές, ξεκαθαρίζοντας εγκαίρως το τοπίο, προτιμούν να διαπραγματευθούν από θέση ισχύος και με την επόμενη κυβέρνηση.

Αυτό ακριβώς αναγνώρισε και ο Τσίπρας στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Δευτέρας, όταν είπε ότι η πίεση της τρόικας αφορά και τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι πρακτικά οι δανειστές έχουν ήδη αρχίσει τη διαπραγμάτευση και με την επόμενη κυβέρνηση.

Μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Με δεδομένα τα παραπάνω, είναι προφανές ότι οι δανειστές επιχειρούν με κάθε τρόπο – και έως τώρα, σε ό,τι αφορά την τρέχουσα «διαπραγμάτευση» με την κυβέρνηση Σαμαρά, τα καταφέρνουν μια χαρά – να ελέγξουν πλήρως το πολιτικό τοπίο. Αν στο Μαξίμου γκρινιάζουν ότι οι ξένοι τους συμπεριφέρονται με τρόπο εξευτελιστικό, παρότι έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε, στην Κουμουνδούρου αποστέλλεται το μήνυμα ότι τα διαπραγματευτικά περιθώριά της θα είναι στενά.

Είναι επίσης προφανές ότι, όσο διαρκεί η πολιτική ρευστότητα στο εσωτερικό της χώρας, οι δανειστές θα αποφεύγουν να ανοίξουν οποιαδήποτε συζήτηση για ρύθμιση του χρέους. Ήδη σε αυτό το θέμα βολεύονται μια χαρά από την αυτοπαγίδευση της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία, προκειμένου να πείσει – ποιον άραγε; – ότι είναι έτοιμη να βγει στις αγορές, βάφτισε απερίσκεπτα «βιώσιμο» το τερατώδες χρέος της χώρας.

Κατάφερε έτσι ο πρωθυπουργός να δημιουργήσει ένα πλήρες αδιέξοδο και να φτάσει σε μια διαπραγμάτευση από την οποία τίποτε θετικό δεν μπορεί να προκύψει ούτε για την ίδια ούτε για την επόμενη κυβέρνηση ούτε για τη χώρα.

Κάπως έτσι δημιουργούνται μια σειρά προϋποθέσεις ώστε να διευκολυνθεί – άγνωστο για πόσο – η επιχείρηση βουλγαροποίησης της χώρας, με τους δανειστές, και κυρίως τους Γερμανούς, να ελέγχουν όσο αυτό είναι δυνατόν το πολιτικό τοπίο και να παίρνουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, οι μεταφορές, η ενέργεια και οι επικοινωνίες.

Αυτά ελπίζουν και προσπαθούν εκείνοι. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει απάντηση σε αυτές τις επιδιώξεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά απέτυχε να βάλει φρένο σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Το στοίχημα θα μεταφερθεί στους επόμενους, όταν με το καλό θα φτάσουμε στην κάλπη...


Πηγή : topontiki.gr


Ας προστατεύσουμε το τριήμερο την Αθήνα...



Για ένα τριήμερο η πρωτεύουσα θα βρίσκεται κυριολεκτικά σε κατάσταση πολιορκίας. Από τη μια η επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού, από την άλλη οι εκδηλώσεις για την  επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου σε συνδυασμό με την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή, έχουν ανεβάσει την ένταση σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Ένα πλήθος διαδηλώσεων έχει ήδη προαναγγελθεί, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε μια σειρά προληπτικά μέτρα απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης.

Όσο δεδομένο και αναφαίρετο είναι το δικαίωμα σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, άλλο τόσο πρέπει να είναι δεδομένη και κατανοητή η ανάγκη για περιφρούρηση τους .Η Αθήνα  έχει πικρή εμπειρία  από εκδηλώσεις που ξεκίνησαν ειρηνικά με τις καλύτερες προθέσεις και εξελίχθηκαν σε καταστροφικές και ανεξέλεγκτές συγκρούσεις.Υπάρχει δυστυχώς αρκετή συσσωρευμένη οργή, που μπορεί πολύ εύκολα ακόμα και από μια ασήμαντη αφορμή να πυροδοτήσει και πάλι ένα κλίμα βίας.

Είναι ευθύνη αλλά και υποχρέωση τόσο της αστυνομίας, όσο και των δυνάμεων που οργανώνουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, να περιφρουρήσουν την ειρηνική εξέλιξη τους. Μετά από μια περίοδο μεγάλης έντασης και συγκρούσεων με καταστροφικές για την Αθήνα συνέπειες, καταφέραμε να σταματήσει να κυριαρχεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης η εικόνα μιας πόλης και μιας χώρας, όπου δεσπόζει η βία, οι συγκρούσεις και οι καταστροφές.Θα ήταν τραγικό, σε μια περίοδο που βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο για το μέλλον μας, να ξαναζήσουμε τέτοια επεισόδια. Έχουμε όλοι, κυβέρνηση και διαδηλωτές, την εμπειρία και την υπευθυνότητα να αυτοπροστατευθούμε.

ΤΟ ΒΗΜΑ


Δώρο Χριστουγέννων: Πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει να ξέρετε



Η πρώτη βασική πληροφορία είναι ότι όλοι οι μισθωτοί με μισθό ή ημερομίσθιο δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων.

Ποιοι, πότε πόσα  

Το Δώρο Χριστουγέννων για το 2014 θα λάβουν μόνο οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι  δεν το δικαιούνται καθώς για αυτές τις  κατηγορίες έχει καταργηθεί η χορήγηση του δώρου

Βάσει νόμου το δώρο πρέπει να καταβληθεί από τους εργοδότες στους εργαζόμενους μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2014.

Τα δώρα δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση  να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο, δικαιούνται από τους εργοδότες τους Δώρο Χριστουγέννων για το 2014 όπου είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Το Δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται στο ακέραιο εφ' όσον η σχέση εργασίας των μισθωτών με τον εργοδότη είχε διάρκεια από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε χρόνου.

Όσοι από τους παραπάνω μισθωτούς τους δεν έχουν συμπληρώσει το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται:

Σαν Δώρο Χριστουγέννων, ποσό ίσο με 2/25 του μηνιαίου μισθού ή (2) ημερομίσθια, ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε δεκαεννιά μέρες (19) χρονικό διάστημα διάρκειας της εργασιακής σχέσης

Για χρονικό διάστημα μικρότερο του 19ημέρου ή του 8ημέρου, αντίστοιχα καταβάλλεται ανάλογο κλάσμα όπου υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων ανάλογο με το χρόνο που διάρκεσε η εργασιακή σχέση.

Δώρο δικαιούνται και οι μισθωτοί που έχουν αποχωρήσει από την εργασία τους, πριν από τις παραπάνω γιορτές είτε γιατί απολύθηκαν από τον εργοδότη τους, είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς.

Χρόνος που συνυπολογίζεται στο Δώρο Χριστουγέννων

Συνυπολογίζεται ο χρόνος της υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό. Οι άδειες των σπουδαστών για συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Οι μισθωτοί που απουσίασαν λόγω ασθένειας δικαιούνται να υπολογίσουν ολόκληρο το χρόνο ασθένειάς τους αφαιρώντας μόνο τις ημέρες για τις οποίες έλαβαν επίδομα ασθένειας από το Ασφαλιστικό τους Ταμείο.

Για παράδειγμα, αν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθένειας 50 μέρες και πήρε επίδομα ασθένειας από το Ασφαλιστικό του Ταμείο μόνο για 30 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 30 ημέρες για τις οποίες επιδοτήθηκε και όχι οι 50.

Χρόνος που δεν συνυπολογίζεται στο Δώρο Χριστουγέννων

Δεν υπολογίζονται οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές. Δεν λαμβάνεται υπ' όψιν για τον υπολογισμό δώρων εορτών το διάστημα της απουσίας των εργαζομένων για συνδικαλιστική δραστηριότητα , δηλαδή ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας. Σχετικά με την απεργία η δικαστηριακή νομολογία δέχεται ότι οι ημέρες της απεργίας δεν υπολογίζονται στο χρόνο διάρκειας της εργασιακής σχέσης,γιατί η αποχή του μισθωτού οφείλεται σε δική του θέληση και δεν μπορεί επομένως να χαρακτηριστεί σαν δικαιολογημένη απουσία, το ίδιο ισχύει και με τις στάσεις εργασίας.

Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2014 και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης.

Το Δώρο Χριστουγέννων δίνεται στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων Το ποσό που δικαιούνται οι επιδοτούμενοι άνεργοι είναι ίσο με το επίδομα ανεργίας εφόσον έπαιρναν το βοήθημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014. Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω θα δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Πηγή dikaiologitika.gr




CyberAlert: Σε λειτουργία τέθηκε το πενταψήφιο 11188

CyberAlert: Καλέστε αυτόν τον αριθμό

Σε λειτουργία τέθηκε ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 11188, ο οποίος εξυπηρετεί την επικοινωνία των πολιτών με το κέντρο CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, ο αριθμός 11188 καλείται από όλα τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας εντός Ελλάδος με αστική χρέωση ανεξαρτήτως καλούντα, ενώ παρέχεται είτε αυτοματοποιήμενη προώθηση σε συμβουλές ασφαλείας για τις συχνότερες ερωτήσεις των πολιτών, είτε σύνδεση με εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Συμβαίνει τώρα : Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο "Γεννηματάς" για την συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ρωμανό




Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αυτήν την ώρα έξω από το νοσοκομείο Γεννηματάς όπου στις 18:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό.


Σαμαράς μαινόμενος: Το Βρετανικό Μουσείο προκαλεί τους Ελληνες -Δανείζει γλυπτό από τα κλεμμένα του Παρθενώνα στη Ρωσία




Εξελίξεις πυροδοτεί η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δανείσει στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης ένα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το άγαλμα του θεού του ποταμού Ιλισσού, μια ξαπλωμένη ακέφαλη ανδρική μορφή, που είχε κλέψει ο λόρδος Ελγιν από την Ακρόπολη.

Οπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, για πρώτη φορά από το 1803, όταν και εκλάπησαν, βγήκε από το Βρετανικό Μουσείο ένα από τα Μάρμαρα για να εκτεθεί ως «δάνειο» στο περίφημο Ερμιτάζ από αύριο, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, για τον εορτασμό των 250 χρόνων λειτουργίας του ρωσικού μουσείου.

Από το πρωί υπάρχει έντονο διεθνές ενδιαφέρον για την αντίδραση της Ελλάδας στην είδηση για τον δανεισμό του γλυπτού. Τα τηλέφωνα στο υπουργείο Πολιτισμού έχουν σπάσει από το πρωί, καθώς τηλεφωνούν συνεχώς δημοσιογράφοι από ξένα μέσα ενημέρωσης. Το υπουργείο Πολιτισμού τηρεί σιγήν ιχθύος και παραπέμπει στη δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός.

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:

«Προκαλεί τον Ελληνικό λαό η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να "δανείσει" ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα σε έκθεση στην Αγία Πετρούπολη.

Το τελευταίο μέχρι σήμερα Βρετανικό δόγμα περί "αμετακίνητων" γλυπτών του Παρθενώνα  παύει να ισχύει. Όπως καταρρίφθηκε με τη λειτουργία του Μουσείου της Ακρόπολης και το άλλο "επιχείρημά" τους, αυτό της έλλειψης ανάλογου χώρου που θα μπορούσε να τα φιλοξενήσει.

Ο Παρθενώνας και τα γλυπτά του υπήρξαν αντικείμενο λεηλασίας. Η αξία των γλυπτών είναι ανεκτίμητη.

Οι Έλληνες είμαστε ταυτισμένοι με την Ιστορία και τον πολιτισμό μας! Τα οποία δεν τεμαχίζονται, δεν δανείζονται και δεν παραχωρούνται!»

Τασούλας: Προκλητική η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου

Με αφορμή τον δανεισμό από το Βρετανικό Μουσείο του ακέφαλου αγάλματος του ποτάμιου θεού Ιλισσού, που ανήκει στα Γλυπτά του Παρθενώνα, για έκθεση στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου είναι προκλητική διότι αντιμετωπίζει τα λεηλατημένα Γλυπτά του Παρθενώνα ως αντικείμενα μεμονωμένου δανεισμού. Ωστόσο, μια ακόμη απόλυτη θέση της βρετανικής πλευράς παύει να ισχύει. Εκείνη του ότι τα Γλυπτά δεν πρόκειται να μετακινηθούν ποτέ. Η χώρα μας έχει καλέσει τη Μ. Βρετανία, μέσω της UNESCO, σε διαδικασία διαμεσολάβησης για την επανένωση των Γλυπτών.

Τελικός προορισμός γι’ αυτή την επανένωση είναι η Αθήνα και το περίφημο Μουσείο της Ακρόπολης».

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου χλευάζει την Ελλάδα

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Νιλ ΜακΓκρέγκορ, από την άλλη πλευρά, με αφορμή τον δανεισμό του γλυπτού, μιλώντας σε δημοσιογράφους θέλησε να χλευάσει την Ελλάδα, λέγοντας πως ελπίζει ότι οι Ελληνες θα χαρούν «που ένα πολύ μεγάλο κοινό θα μπορέσει να δει τα μεγάλα δημιουργήματα της αρχαίας Ελλάδας. Ανθρωποι που δεν θα μπορέσουν ποτέ να ταξιδέψουν στην Αθήνα ή το Λονδίνο θα μπορούν τώρα στη Ρωσία να καταλάβουν και να δουν το μεγαλείο αυτών των αγαλμάτων».

Δημοσιογράφος του BBC ρώτησε τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου αν θα δάνειζε το συγκεκριμένο άγαλμα σε ελληνικό μουσείο, με τον ΜακΓκρέγκορ να απαντά: «Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε διατεθειμένοι να δανείσουμε τα Ελγίνεια, φτάνει να είναι εφικτή η μεταφορά τους, να υπάρχει σοβαρός λόγος για να εκτεθούν κάπου αλλού και εκεί που θα πάνε να είναι ασφαλή και να υπάρχουν εγγυήσεις για την επιστροφή τους στο Βρετανικό Μουσείο», υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να δανειστεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Η Ελλάδα διεκδικεί από το 1983, όταν η ηθοποιός και αργότερα υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη άρχισε μια σχετική εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών, τα οποία κοσμούσαν την Ακρόπολη των Αθηνών επί δύο χιλιετίες, πριν αφαιρεθούν το 1803 από τον λόρδο Έλγιν, Βρετανό διπλωμάτη διαπιστευμένο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ενώ ο Έλγιν ισχυριζόταν πως είχε λάβει από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπό την κατοχή της οποίας τελούσε τότε την Ελλάδα, την άδεια για να πάρει τα έργα, η Αθήνα θεωρεί την αφαίρεση των έργων αυτών κλοπή.



Πηγή: iefimerida.gr


Τέρατα! Μόλυναν δύο παιδιά με AIDS μετά από σεξουαλική κακοποίηση!



Δύο παιδιά- θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης, μολύνθηκαν με τον ιό του AIDS κατά τη σεξουαλική συνεύρεσή τους με άτομα, τα οποία αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό!
Το περιστατικό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΜΚΟ Praksis, Τζανέτος Αντύπας, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της διαφθοράς.
"Από τα 25 παιδιά, 8 έως 14 χρόνων που παραπέμφθηκαν, ως θύματα διακίνησης και εκμετάλλευσης, για το 2014, στις δομές της οργάνωσής μας,
τα δύο που προωθούνταν στην πορνεία ήταν οροθετικά" ανέφερε ο κύριος Αντύπας,
προσθέτοντας μάλιστα ότι το αντίτιμο για τη σεξουαλική συνεύρεση με τα παιδιά, χωρίς προφυλακτικό, ήταν 5 ευρώ!

Αναφερόμενος στην έκθεση, με φωτογραφίες, των οροθετικών γυναικών που έγινε περίπου πριν από 2,5 χρόνια,
είπε ότι εκείνη την περίοδο, στην τηλεφωνική γραμμή της Οργάνωσης, δέχθηκαν 6500 κλήσεις από πελάτες τους ή από άνδρες, οι οποίοι όλοι δήλωναν ότι είχαν κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη...

"Οι κλήσεις μάλιστα έγιναν σε τρεις μόλις μέρες, οπότε φανταστείτε την έκταση του φαινομένου στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, όπου γυναίκες και παιδιά εξαναγκάζονται σε σεξουαλική συνεύρεση χωρίς προφυλακτικό" τόνισε ο κ.Αντύπας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ιατρικές ελλείψεις σκότωσαν πεντάχρονο


Το «ταξίδι» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στοίχισαν τη ζωή στο Λεωνίδα

Τραγική ήταν η κατάληξη για έναν 5χρονο από την Ιτέα της Άμφισσας ο οποίος «ταξίδεψε» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και τελικά πέθανε.

Ο άτυχος Λεωνίδας-Γιώργος, μόλις 4,5 ετών, ξεκίνησε το μοιραίο «ταξίδι» του, από το σπίτι του στην Ιτέα, όπου και παρουσίασε συμπτώματα υψηλού πυρετού, εμετού κλπ. Οι γονείς του κατέφυγαν σε παιδίατρο ο οποίος παρέπεμψε το περιστατικό στο νοσοκομείο.

Δεν έχει εξακριβωθεί εάν αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομειο Άμφισσας, αλλά την περασμένη Δευτέρα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομειο Λαμίας. Εκεί, λόγω της επιδείνωσης της υγείας του και ελλείψει παιδονευρολόγου κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Λάρισας σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η διακομιδή έγινε την Τετάρτη, και πέντε ώρες αργότερα, το παιδί που νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (ελλείψει Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων), άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς.

Χθες η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για νεκροτομή προκειμένου οι ιστολογικές εξετάσεις να αποδείξουν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Η υγεία του μικρού παιδιού όπως σημείωναν οι γιατροί, επιδεινώθηκε σταδιακά λόγω μιας «πολυσυστηματικής λοίμωξης» χωρίς ακόμη να είναι γνωστό εάν ήταν μικροβιακής ή ιογενούς αιτιολογίας.


Πηγή : newsbeast.gr


Μια συνέντευξη με μέλος της αλβανικής μαφίας.


bloko.gr

Για μια ακόμη φορά περιποιούν τιμή στο bloko.gr. Ο καθηγητής Εγκληματολογίας Αντώνης Μαγγανάς και η συνεργάτης του Δέσποινα Σβουρδάκου, μας εμπιστεύτηκαν το καταπίστευμα άλλης μιας σημαντικής εργασίας τους πάνω στην

προσπάθεια ανίχνευσης του ψυχισμού και του συμπεριφορισμού των ... "διακεκριμένων" κακοποιούν που συνθέτουν τον αστερισμό της Greek Mafia. Με αφορμή δε, τα τελευταία απανωτά κρούσματα δράσεων και εγκλημάτων με πρωταγωνιστές κακοποιούς- υπηκόους Αλβανίας, μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε πως σκέφτονται και τί επιδιώκουν.

Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε θερμά τους δύο πανεπιστημιακούς δασκάλους. Παραθέτουμε πρώτα το εισαγωγικό- συμπερασματικό τμήμα του κ. Μαγγανά και στη συνέχεια τη συνέντευξη ενός μάλους της αλβανικής μαφίας, δια χειρός Δέσποινας Σβουρδάκου.  



Μετά την ανάγνωση αυτής της συνέντευξης που πήρε η Δρ Εγκληματολογίας Δέσποινα Σβουρδάκου αυτόματα σου έρχεται η ερώτηση. Υπάρχει  περίπτωση αυτό το άτομο να επανενταχθεί στην κοινωνία και να σταματήσει να μπαινοβγαίνει στις φυλακές και να εξακολουθήσει να τελεί σοβαρά εγκλήματα? Αισιόδοξοι δεν μπορούμε να είμαστε γιατί έχει πλέον διαμορφώσει ένα κώδικα συμπεριφοράς  στηριγμένο στην επιβολή με τη βία και τη δύναμη για την επίτευξη των  καθαρά υλιστικών στόχων του . Αν και φαίνεται να έχει ζήσει μια σχετικά ήρεμη ζωή με την οικογένεια του η επίδραση της παρέας υπήρξε  στη συνέχεια καταλυτική για να διαλέξει την αντικοινωνική και παραβατική συμπεριφορά. . Η ανθρώπινη ζωή χάνει την αξία της και δεν τους ενδιαφέρει αν αφαιρέσουν τη ζωή κάποιου για λίγα ή πολλά λεφτά ή αν πάψουν και αυτοί να υπάρχουν κάποια στιγμή από τις σφαίρες άλλων ΄΄ομάδων΄΄ της νύχτας ή από τις σφαίρες αστυνομικών. Τους αρέσει να ασχολούνται με τα όπλα και να σκοτώνουν . Επέρχεται ο επαγγελματισμός και η μονομανία της δολοφονίας.

,

Αντώνης Μαγγγανάς

Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας



«…Όλοι για τα λεφτά κάνουμε ότι κάνουμε, αυτό το παράπονο. Έφυγα από την Αλβανία για ένα καλύτερο αύριο. Εκεί περπατούσες και είχες στα πόδια σου  τα καλάσνικοφ.. έσκυβες και μάζευες όσα ήθελες. Τα πουλούσαμε σε άλλες χώρες, που απαγορεύονται τα όπλα και δεν τα βρίσκεις εύκολα.

-Οι γονείς μας; Πως μας έχουν μεγαλώσει; Μήπως υπήρχε βία;

-Δεν καταλαβαίνω πολύ τα ελληνικά, βέβαια πάω σχολείο εδώ, αλλά περισσότερο για αν περνάει η ώρα, όχι για τη γλώσσα. Όταν βγω από δω θα την κάνω, θα πάω Ιταλία, εκεί έχει έγκλημα και δεν πας εύκολα φυλακή.. Εγώ ούτε πρέζα παίρνω, ούτε πίνω, ούτε τίποτα. Τους τα λέω και δω…΄΄ άντε ρε από κει..΄΄ εδώ μέσα υπάρχει σεβασμός και οι πιο παλιοί τον επιβάλλουν. Βέβαια είμαστε όλοι Αλβανοί, αλλά δεν είμαστε ένα, υπάρχει ζήλεια. Όταν είχα έρθει πριν 5 χρόνια, ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα. Σου έπαιρναν τα ρούχα, σε χτυπούσαν, παιδιά και μικροί στο μυαλό. Σε μεγάλες φυλακές δεν κάνουν τέτοιες βλακείες. Έχω φίλος και μιλάμε, δεν βλέπεις τέτοια, αυτά είναι για μικρά παιδιά .Στις μεγάλες φυλακές υπάρχουν άλλοι νόμοι.

-Έχω κάνει την ίδια, έρευνα στον Κορυδαλλό με Νονούς.

-Ααα, τότε θα τα πούμε καλά. Εμείς, έχουμε επαφές με τη Σικελία, την Ιταλία, με Μάφια, ένας Μο….,ήταν φοβερός και μεις πάμε σε αυτά τα μονοπάτια, μαζί με Ιταλούς που είναι σκληροί σαν αυτόν, επειδή συνεχίζουν τον τρόπο του… και από κει στην Αμερική…εδώ δεν έχει σπουδαία πράγματα. Βέβαια, δεν μου αρέσει να πλασάρω γυναίκες, το μισώ, όμως  οι περισσότερες θέλουν γιατί είναι από φτωχές οικογένειες, δεν έχουν να φάνε και παρακαλάνε να τις πλασάρεις. Μετά τα 27-30, τις στέλνεις πίσω. Από τα 14 ως τα 30 το πολύ, μετά πίσω στις πατρίδες τους. Όπλα, ναρκωτικά, ληστείες και κλοπές. Στην Αθήνα, πηγαίναμε σε νυχτερινά κέντρα και δίναμε κόκα σε τραγουδίστριες και τραγουδιστές. Φυσικά δεν έχουν καθόλου φωνή, όμως παίρνουν κόκα γιατί είναι άνθρωποι της νύχτας και όλοι παίρνουν.   Βέβαια έχει πολλούς ρουφιάνους, αλλά εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα, τα έχουμε λύσει. Όπως και το οικονομικό. Εδώ μέσα πρέπει να έχεις λεφτά για το δικηγόρο, το δικαστήριο, να δώσεις για να πέσει η ποινή. Βέβαια, εμένα με δίκασε γυναίκα, η π…., μου έριξε ισόβια και 8 χρόνια. Στο Εφετείο, το έσπασε ,  αλλά ο δικηγόρος έφαγε πολλά. Έχω λεφτά στην άκρη, βγάζω και  στην Αλβανία, πήρα και τα λεφτά από τη ληστεία. 4000000 ευρώ…παλέψαμε, έγινε μάχη. Ήμουν κάτω και φυλούσα τσίλιες. Οι άλλοι 2 είχαν μπει στο σπίτι και έκλεβαν τον τύπο. Ο Γερμανός όμως αντιστάθηκε. Τα βρήκαν σκούρα. Ανέβηκα πάνω, αν και φορούσα γάντια δεν με εμπόδισε να δουλέψω το μαχαίρι καλά....τον σκότωσα. Γύρω στα 45 αυτός, πως τον λένε αυτός που φτιάχνει το χώρο; Το μέσα μέρος του σπιτιού;

-Διακοσμητής;

-Ναι, ναι αυτό, δεν μπορώ να μιλήσω καλά Ελληνικά…

Αντιστάθηκε, φοβήθηκα ότι θα καλέσει την αστυνομία, θα μας έπιαναν και ίσως με χτυπούσε με το μαχαίρι,. Με βρήκαν μετά από 20 μέρες γιατί με κάρφωσαν οι συνεργάτες μου…την έκαναν Αλβανία και γω έφαγα ισόβια.. όταν βγω θα σκοτώσω την π….. που μου τα έριξε…κλείνουν σπίτια αυτοί και οι μπάτσοι.

3 μέρες  στην Αλεξάνδρας, για να ομολογήσω…τέλος. Οι άλλοι είναι έξω και γω σαπίζω…δεν περνάει ο χρόνος και χάνω και τα καλύτερα χρόνια από τη ζωή μου.

-Τι σκοπεύεις; Να κάνεις όταν βγεις;

-Δεν ξέρω αν θα είναι νόμιμο, πιο έξυπνο σίγουρα και όχι στην Ελλάδα, ή Αγγλία, ή Ιταλία, γιατί εκεί θα έχω το πολύ 2 άτομα και θα κάνουμε καλές και έξυπνες δουλειές και καμιά γκόμενα να έχω, να περνάει η ώρα, ε, αυτά.

 Πριν μπω εδώ δεν σκεφτόμουνα. Όταν μπήκα είδα την αλήθεια και έκανα και 2-3 καλές γνωριμίες, καλά παιδιά με μπέσα που θα κρατήσω κονέ όταν βγω και θα συνεργαστούμε…

-Οι γονείς σου;

-Μια χαρά ,ούτε βία, ούτε τίποτα, όπως τα ακούω εδώ μέσα. Οι παρέες μου ήταν περίεργες. Αν δεν τους γνώριζα, ίσως να μην έφευγα από την Αλβανία. Ήταν μεγαλύτεροι από μένα και με έκαναν ότι ήθελαν. Έφυγα κρυφά, περπατώντας και ήρθα στην Ελλάδα. 2μέρες περπατούσα στο κρύο. Μετά με  περίμενε αυτοκίνητο, το είχε κανονίσει η παρέα. Αυτοί με έμπλεξαν στις παράνομες δουλειές. Στα 15 είχα αρχίσει να κάνω διάφορα, παράλληλα με την οικοδομή. Αυτή η δουλειά, μπορεί να είναι καθαρή, αλλά δεν έχει λεφτά. Έτσι, ‘άρχισα να κάνω άλλα. Τους κατηγορώ. Τώρα, τα έχω κόψει όλα . τους  έχω διαγράψει .Στο τηλέφωνο μιλάω μόνο με τους δικούς μου και με κανέναν να φίλο απ΄ αλλού…εμείς οι Αλβανοί σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Ένας δικός μας, είχε περάσει τα όρια. Καινούργιος και δε σεβάστηκε τον παλιό, του άνοιξα το κεφάλι με ένα σίδερο. Γιαυτό έφαγα πειθαρχείο. Δεν το μετάνιωσα, πρέπει να μάθει τους νόμους της φυλακής. Και γω όταν μπήκα, δεν μίλαγα, τις έτρωγα, το βούλωνα, μετά έμαθα και πέρασα στην επίθεση…τώρα είναι ο.κ. ‘ήρεμα . Δεν έχει τσαμπουκάδες.

-Βλέπω, έχεις χρυσαφικά, αλυσίδα και ένα πολύ ωραίο δαχτυλίδι, να το δω..

-Να, πάρτο, στο δωρίζω..

-‘Οχι ευχαριστώ, μην στο στερήσω, άσε που δεν μου κάνει, είναι μεγάλο, σε ευχαριστώ πολύ πάντως…»


Πηγή : bloko.gr


Στην Αθήνα ο Νταβούτογλου


Προσγειώθηκε λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι, στο «Έλ. Βενιζέλος», το αεροπλάνο που μετέφερε τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, επικεφαλής δεκαμελούς υπουργικού κλιμακίου και πολλών επιχειρηματιών, που επισκέπτονται την Αθήνα ενόψει του τρίτου Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας και του επιχειρηματικού φόρουμ.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και κατόπιν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλου και Μ. Τσαβούσογλου.
Το βράδυ οι δύο πρωθυπουργοί θα απευθύνουν χαιρετισμό στο επιχειρηματικό φόρουμ και αύριο το πρωί θα προεδρεύσουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ ), μετά το οποίο θα δοθεί και κοινή συνέντευξη Τύπου.
Επίσης, αύριο στις τρεις το μεσημέρι ο Τούρκος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Το τρίτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) πραγματοποιείται ύστερα από δύο τουλάχιστον αναβολές σε μια περίοδο που το κλίμα είναι ιδιαίτερα επιβαρημένο λόγω της στάσης της Τουρκίας στο Κυπριακό και της έμπρακτης αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, που οδήγησε και στη διακοπή των δικοινοτικών συνομιλιών για το Κυπριακό.
Δηλώσεις μάλιστα όπως αυτές του υπουργού Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου που δημοσιεύτηκαν χθες σύμφωνα με τις οποίες αν περάσει ανεκμετάλλευτη η «τελευταία ευκαιρία» για το Κυπριακό, η Τουρκία θα προωθήσει «άλλες επιλογές», καθιστούν ακόμη πιο βαρύ το κλίμα.


Πηγή : ethnos.gr



40 προληπτικές προσαγωγές στην Κατεχάκη




Τα μέτρα της αστυνομίας μοιάζουν να... μετρούν κάποιοι που παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων επιχείρησαν να συγκεντρωθούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να διαμαρτυρηθούν για την υπόθεση του Ν. Ρωμανού.
Όλα έγιναν όταν μια ομάδα περίπου 50 φοιτητών ξεκίνησε από τη Νομική και με το μετρό επιχείρησε να φτάσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Μόλις η ομάδα αποβιβάστηκε στο σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη έπεσε πάνω σε δύναμη των ΜΑΤ που ... με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στην προσαγωγή 40 ατόμων για εξακρίβωση στοιχείων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ


Πηγή : newsit.gr


Φωνές κατά της τρόικας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό



Φωνές κατά της τρόικα ακούστηκαν στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

«Όχι μόνο δεν εκλιπαρούμε, αλλά και δεν υποχωρούμε πια ως ελληνική κυβέρνηση» είπε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με την τρόικα.

«Εμείς από το ΠΑΣΟΚ, έχουμε μιλήσει από παλιά για τη συγκρότηση μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Ελάτε έστω και ως παρατηρητές, για να δείτε στη διαπραγμάτευση ένα θρίλερ για γερά νεύρα, να δείτε την ανταλλαγή επιχειρημάτων με συγκεκριμένα νούμερα» ανέφερε η υφυπουργός, απευθυνόμενη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι κρίμα για τη χώρα, που η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί έναν τόσο μηδενιστικό λόγο, το απόλυτο φως απέναντι στο απόλυτο σκότος. Στη ζωή, τα πράγματα δεν είναι ποτέ άσπρο- μαύρο» πρόσθεσε.

«Δεν θα υπάρξει περαιτέρω συρρίκνωση της δημόσιας διοίκησης»

Η κ. Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε πως η διοικητική μεταρρύθμιση δεν αφορά περαιτέρω συρρίκνωση της δημόσιας διοίκησης, καθώς «έχουν φύγει 250.000 δημόσιοι υπάλληλοι».

Αναμένεται πλέον να δρομολογηθεί η σύνδεση της αξιολόγησης με τις προαγωγές, μέσα από ένα νέο σύστημα χωρίς ποσοστώσεις, συμπλήρωσε. «Μετά τον εξορθολογισμό των δομών, περνάμε σε πιο λιτές και ορθολογικές δομές και συνεχίζουμε να μεταβιβάζουμε αρμοδιότητες στα ΚΕΠ. Στόχος μας είναι "όλο το κράτος στα ΚΕΠ", να μην έρχεται ο πολίτης παρά μόνον σε επαφή μ' αυτά» τόνισε.

«Όλες αυτές οι αλλαγές δεν έχουν να κάνουν ούτε με μνημόνια ούτε με τρόικες, αλλά με ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη» κατέληξε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Γ.Βλάχος: Να ανοίξουμε πόρτα εξόδου στην τρόικα
Νωρίτερα, επίθεση κατά της τρόικας εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος τονίζοντας ότι «στην μάχη αυτή, η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση, πρέπει να εξηγήσει ότι, η επιμονή των δανειστών, σε πολιτική λιτότητας και περικοπών, στο όνομα ενός αυθαίρετα εκτιμώμενου δημοσιονομικού κενού, τους καθιστά από δανειστές, τυράννους του λαού μιας ευρωπαϊκής χώρας». Κάλεσε δε την κυβέρνηση «να εξηγήσει ότι ο λαός αυτός, αρνείται να γίνει, άλλη μια φορά, πειραματόζωο».
Μάλιστα είπε, κατά την συζήτηση στην Βουλή επί του προϋπολογισμού, ότι «σήμερα είναι επιβεβλημένο όσο ποτέ, να πούμε όχι στις παράλογες και ατεκμηρίωτες απαιτήσεις της τρόικας».

«Να απαιτήσουμε τώρα να διεξαχθεί η συζήτηση με πολιτικούς όρους και με πραγματικά οικονομικά στοιχεία», σημείωσε, προειδοποιώντας ότι «προκαταβολικά μέτρα δεν περνάνε και ας το πάρουν απόφαση».

Και ζήτησε από την κυβέρνηση «να επιμείνει στην άρνησή της να δεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών».

«Όπως μπήκαν στη χώρα μας με ημερομηνία λήξης, τώρα πρέπει να τους ανοίξουμε την πόρτα για να φύγουν. Ο χρόνος τους τελείωσε», υπογράμμισε.

Από τη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης είπε ότι η ακαμψία των εταίρων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω υποχωρήσεις απέναντι σε αυτές καθώς ήδη η τρόικα διαψεύστηκε στις εκτιμήσεις της.

Εν τω μεταξύ, αδιέξοδη χαρακτήρισε τη μνημονιακή πολιτική ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Αποτύχατε κύριοι, στις προβλέψεις σας για έξοδο από το Μνημόνιο. Θα αποτύχετε και στις προβλέψεις σας για την έξοδο από την κρίση. Εκτιμάτε, στον προϋπολογισμό για τη Γενική Κυβέρνηση, πρωτογενές πλεόνασμα 5,6 δισ. ευρώ ή το 3% του ΑΕΠ και σχεδόν ισοσκελισμένο ισοζύγιο. Πρόκειται για προβλέψεις που στηρίζονται στις τεράστιες περικοπές των δαπανών για κοινωνικές ανάγκες όπως υγείας, παιδείας, πρόνοιας αλλά και στην απουσία δημόσιων επενδύσεων» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στο Ε.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά



Στον ανακριτή διαφθοράς την Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας στον Άγιο Κοσμά. Συνελήφθη για υπεξαίρεση 800.000 ευρώ από τα ταμεία του Κέντρου.
Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Κωνσταντίνου Σαργιώτη θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας (Ε. Κ. Ν.) Αγίου Κοσμά. Εμπλέκεται σε υπόθεση υπεξαίρεσης 800.000 ευρώ από τα ταμεία του Κέντρου, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο πρώην πρόεδρος του αθλητικού κέντρου στον Άγιο Κοσμά συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης ύστερα από ένταλμα του κ. Σαργιώτη, για υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από το Ε. Κ. Ν.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από σχετικές καταγγελίες από τον αρμόδιο υφυπουργό για αθλητικά θέματα Γιάννη Ανδριανό περί κακοδιαχείρισης.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Αύγουστο, εργαζόμενοι του Κέντρου διαμαρτυρήθηκαν στον κ. Ανδριανό ότι είναι απλήρωτοι.
Ο υφυπουργός διέταξε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, ενώ η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Όντως, διενεργήθηκε εξέταση για πιθανή διάπραξη του αδικήματος της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας, η υπόθεση πέρασε στην επίκουρη εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Ο συλληφθείς διετέλεσε πρόεδρος το διάστημα από τον Αύγουστο του 2013 ως τον Αύγουστο του 2014.

Στο παραπάνω χρονικό διάστημα φέρεται να υπεξαίρεσε τουλάχιστον 800.000 ευρώ από το ταμείο, ενώ διερευνάται η πιθανότητα να έχει αφαιρέσει και άλλα ποσά.

Ανδρέας Μορφόπουλος


Πηγή : sport-fm.gr


Μια Aston Martin DB10 είναι το αυτοκίνητο του Τζέιμς Μποντ στη νέα του ταινία


Η αποκάλυψη της DB10, του νέου μοντέλου της Aston Martin, έγινε από το Sam Mendes, τοv σκηνοθέτη της 24ης ταινίας του πράκτορα 007.
Η ταινία ονομάζεται Spectre και θα βγει στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο του 2015.
Η συγκεκριμένη Aston Martin δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την ταινία, όμως η σχεδίασή της θα επηρεάσει τα μελλοντικά μοντέλα της βρετανικής μάρκας.
Στο τιμόνι της θα κάθεται βεβαίως ο James Bond, κατά κόσμον Daniel Craig.
Τα εξωτερικά γυρίσματα της ταινίας Spectre θα γίνουν στην πόλη του Μέξικο, στη Ρώμη, στο Μαρόκο, και σε διάφορες τοποθεσίες της Αυστρίας, όπως το χειμερινό θέρετρο Ζέλντεν.





Αντιδράσεις των ομογενών στις ΗΠΑ προκαλεί «προβλητικό» ριάλιτι


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην ελληνοαμερικανική κοινότητα η προβολή του πρώτου επεισοδίου του ριάλιτι σόου με τίτλο Growing Up Greek από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV. 

Ομογενείς αισθάνονται ότι ενοχλούνται από τη «μη αντιπροσωπευτική» παρουσίαση και την «προσβολή» των αξιών και της ιστορίας της ομογένειας στην Αμερική.

Παρόμοιες αντιδράσεις είχε προκαλέσει στην ιταλοαμερικανική κοινότητα η προβολή (3 Δεκεμβρίου 2009 έως 20 Δεκεμβρίου 2012) το σόου Jersey Shore του MTV. Το ίδιο κανάλι είχε κάνει και τη σειρά «Party Down South», προκαλώντας επικρίσεις για «γελοιοποίηση» αμερικανών νέων του Νότου, όπως είχε αναφερθεί από πολλά αμερικανικά ΜΜΕ.

Το ριάλιτι αφορά ομάδα νέων ελληνικής καταγωγής (20 χρονών) στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, όπου υπάρχει μεγάλη κοινότητα ομογενών. Το σόου στηρίζεται βασικά στα πρότυπα του σόου για τους ιταλικής καταγωγής νέους Jersey Shore, στην περιοχή Σισάιντ Χάιτς της πολιτείας Νιου Τζέρσεϊ.

Ελληνοαμερικανικές οργανώσεις είχαν ξεκινήσει τις διαμαρτυρίες τους και τη συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών πριν από τη προβολή του πρώτου επεισοδίου το βράδυ της Τετάρτη, αφού είχε βγει στη δημοσιότητα το τρέιλερ του σόου.

Σε σχετικές επιστολές διαμαρτυρίας διατυπώνεται η άποψη ότι οι νέοι που συμμετέχουν δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων της Ομογένειας και το λεξιλόγιο, η συμπεριφορά και το επίπεδό τους προσβάλλουν τον ελληνισμό. 

Η ΑΧΕΠΑ
Σε ανακοίνωση της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ αναφέρεται ότι «το σόου του MTV είναι μια κατάφωρη διαστρέβλωση της εμπειρίας να μεγαλώνεις σε μια ελληνοαμερικανική οικογένεια», προσθέτοντας ότι «το σόου είναι λανθασμένο, διότι απεικονίζει χαρακτήρες ως εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Αμερική και βασίζεται σε αρνητικά στερεότυπα». 

Επίσης, στην ανακοίνωση της ΑΧΕΠΑ υπογραμμίζεται ότι το σόου «προκαλεί τεράστιο κακό» στο «ιστορικό Greektown» του Τάρπον Σπρινγκς, το οποίο φημίζεται για την ιστορία των Ελλήνων μεταναστών και των Καλύμνιων σφουγγαράδων της περιοχής. «Δυστυχώς, αυτή η μοναδική ιστορία έχει χαθεί για τους παραγωγούς οι οποίοι έχουν επιλέξει την ανευθυνότητα, αμαυρώνοντας την ιστορία και τη σκληρή, ηθική εργασία των ομογενών και ιδιαίτερα των Καλύμνιων του Τάρπον Σπρίνγκς» αναφέρει η ΑΧΕΠΑ.

Στις περισσότερες αναφορές ομογενειακών οργανισμών επισημαίνεται το γεγονός ότι το σόου δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα για το πώς μεγαλώνει ένα παιδί ελληνικής καταγωγής. Αντίθετα, όπως τονίζεται, παρουσιάζει τους Έλληνες νέους φωνακλάδες, βίαιους, επιφανειακούς, χωρίς γνώσεις, χρησιμοποιώντας φτωχό και χυδαίο λεξιλόγιο, να καυγαδίζουν μεταξύ τους, να μεθούν και να μη δείχνουν σεβασμό στις παραδόσεις της ελληνικής οικογένειας. 

Τέλος, τόσο η ΑΧΕΠΑ όσο και άλλοι ελληνοαμερικανικοί φορείς, αλλά και ελληνικοί φοιτητικοί σύλλογοι σε αμερικανικά πανεπιστήμια ζητούν από το MTV να σταματήσει την προβολή του σόου και καλούν την Ομογένεια να εντείνει τις αντιδράσεις της, στηρίζοντας τη συγκέντρωση υπογραφών μέσω του 



Πηγή : tanea.gr


«Βλακείες είναι αυτά» λένε στο Newsit κύκλοι της ΤτΕ για το δημοσίευμα της Handelsblatt ότι η τρόικα θα αφήσει χωρίς χρήματα τις ελληνικές τράπεζες


- Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της οικονομικής γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt η τρόικα δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσεις με έναν στυγνό εκβιασμό

- ''Εαν η Ελλάδα δεν συμφωνήσει μέχρι την Πρωτοχρονιά τότε θα διακοπεί η χρηματοδότηση''

- Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως θα μπλοκάρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την ροή της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες

«Βλακείες είναι αυτά». Με αυτές τις τρείς λέξεις κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος σχολίασαν στο newsit το δημοσίευμα - βόμβα της της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblat για την απειλή της τρόικας για διακοπή της παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Νωρίτερα, τραπεζικές πηγές σχολιάζοντας το δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblat, έλεγαν πως αν δεν υπάρχει η κάλυψη από μία συμφωνία (μνημόνιο ή προληπτική πιστωτική γραμμή) η ΕΚΤ δεν μπορεί να δανείζει απευθείας τις ελληνικές τράπεζες με εγγύηση ομόλογα.
Και πρόσθεταν πως οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να δανείζονται από την τράπεζα της Eλλάδος μέσω του συστήματος ELA. Η διαφορά έγκειται στο επιτόκιο. Ο δανεισμός από την ΕΚΤ γίνεται με επιτόκιο 0,05%, ενώ μέσω του ELA είναι 1,55%, δηλαδή θα αυξηθεί το κόστος του χρήματος στην ελληνική οικονομία, που σημαίνει δάνεια με υψηλότερο επιτόκιο.

«Τελεσίγραφο» από τρόικα στην Ελλάδα 

Η τρόικα απειλεί να διακόψει την παροχή ρευστότητας προς την Ελλάδα, εάν δεν επέλθει συμφωνία αξιολόγησης μέσα στο 2014, υποστηρίζει η γερμανική οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας που χαρακτηρίζεται «αποκλειστικό» και βασίζεται σε πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Αθήνα, η τρόικα προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα διακοπεί η χρηματοδότηση.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι θα σταματήσει η ροή της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς τις ελληνικές τράπεζες που αποτελεί το «νευρικό σύστημα» της οικονομίας.
Σε αυτήν την περίπτωση οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είχαν άλλη πηγή ρευστότητας, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα δεχόταν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ως ενέχυρα για την αναχρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η Handelsblatt σημειώνει ότι το Eurogroup θέλει να κλείσει οπωσδήποτε τη διαπραγμάτευση πριν από τα Χριστούγεννα, γι' αυτό και «εντείνει την πίεση» προς την Αθήνα.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πάντως και ότι στην Ελλάδα εκδηλώνεται δυσφορία απέναντι στους δανειστές, καθώς και η υποψία ότι η ίδια η τρόικα δυσχεραίνει τις διαπραγματεύσεις προβάλλοντας συνεχώς νέες αξιώσεις.
Επανάληψη του «σεναρίου 2012»;

Aντίστοιχες πληροφορίες για τελεσίγραφο από την τρόικα -και ιδιαίτερα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- είχαν διαρρεύσει μέσω δημοσιευμάτων στον διεθνή τύπο τον Ιούλιο του 2012, μετά τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για την εκταμίευση δόσεων συνολικού ύψους 12 δις ευρώ. Ο τότε Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν είχε πάντως διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες.

Τώρα το σενάριο επανέρχεται και μάλιστα σε μία συγκυρία που το γενικότερο κλίμα στην Ευρώπη ευνοεί την παροχή ρευστότητας, ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή παρέμβαση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι: αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη φορά που ο Ντράγκι δηλώνει τόσο απερίφραστα ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει, αν χρειαστεί, σε μαζικές αγορές ομολόγων και μάλιστα χωρίς να υπάρχει σχετική ομοφωνία στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.

Πηγή: Deutsche Welle


newsit.gr


Δεκαπέντε Ινδοί τυφλώθηκαν μετά από δωρεάν εγχείρηση καταρράκτη


Η έρευνα έδειξαν ότι υποβλήθηκαν στις επεμβάσεις ιατρικό εξοπλισμό  που δεν είχε αποστειρωθεί

Δεκαπέντε Ινδοί έχασαν την όρασή τους μετά την επέμβαση καταρράκτη στην οποία υποβλήθηκαν, έπειτα από την ένταξή τους σε ομαδικό πρόγραμμα δωρεάν εγχείρησης στη βόρεια Ινδία μη κυβερνητικής οργάνωσης, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Μη αποστειρωμένος εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε για την αφαίρεση καταρράκτη στην οποία υποβλήθηκαν 62 ασθενείς στις 4 Νοεμβρίου, σε αυτοσχέδιο ιατρικό κέντρο που διαμορφώθηκε για το σκοπό αυτό σε χωριό του κρατιδίου Παντζάμπ. Ηλικιωμένες γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία μεταξύ των 15 θυμάτων. Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τον ακριβή αριθμό των ατόμων που έχασαν την όρασή τους, όπως και την κατάσταση των υπολοίπων ασθενών.

Ποινική έρευνα έχει κινηθεί κατά της μη κυβερνητικής οργάνωσης Guru Nanak Charitable Hospital και των γιατρών που έκαναν τις εγχειρήσεις, χωρίς να έχουν λάβει άδεια από τις υγειονομικές αρχές.

Η υπόθεση εγείρει εκ νέου το θέμα της επισφαλούς ιατρικής περίθαλψης στην Ινδία μετά τον θάνατο πρόσφατα 13 γυναικών από επιπλοκές εγχείρησης μαζικής στείρωσης στην κεντρική χώρα. Οι αρχές απέδωσαν τους θανάτους στη μόλυνση των φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν για την αποστείρωση, ωστόσο σύμφωνα με ανεξάρτητη έκθεση, η απουσία κάθε μέτρου υγιεινής εκ μέρους των γιατρών προκάλεσε σηψαιμίες.

Στην περίπτωση των εγχειρήσεων για καταρράκτη, σύμφωνα με γιατρό της κυβέρνησης του κρατιδίου, οι ασθενείς προσβλήθηκαν από λοίμωξη μετά την εγχείρηση. «Βρίσκονταν σε πολύ κακή κατάσταση όταν ήρθαν να μας δουν. Η λοίμωξη ήταν ήδη εκτεταμένη», δήλωσε ο Καρανζίτ Σινγκ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γειτονικής περιοχής Αμριτσάρ στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα η όρασή τους να αποκατασταθεί».

Σύμφωνα με τις αρχές, οι επεμβάσεις ανακαλύφθηκαν όταν οι 15 ασθενείς πήγαν σε κυβερνητική υπηρεσία την Τετάρτη ζητώντας φάρμακα και οικονομική βοήθεια. «Ήταν πολύ αναστατωμένοι και χωρίς βοήθεια. Έκτοτε νοσηλεύτηκαν σε δημόσιο νοσοκομείο αλλά όλοι έχασαν την όρασή τους», δήλωσε ο Ραβί Μπαγάτ, αξιωματούχος στην Αμριτσάρ.

Οι καταστροφικές για τους ασθενείς εγχειρήσεις υπογραμμίζουν την κακή κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στην Ινδία, η οποία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά δημόσιων δαπανών για ιατρική περίθαλψη στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επίσης, η Ινδία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό τυφλών στον κόσμο και ο καταρράκτης είναι μία από τις κύριες αιτίες απώλειας της όρασής τους, σύμφωνα με τη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Sightsavers. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ομαδικές εγχειρήσεις καταρράκτη πραγματοποιούνται σε αυτοσχέδια ιατρικά κέντρα που οργανώνονται επί τούτου.


Πηγή : protothema.gr


Το Βρετανικό Μουσείο δάνεισε ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα


Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, δανείζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα που είχε αφαιρέσει τον 19ο αιώνα ο Λόρδος Έλγιν από την Ακρόπολη, στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.

Ένα ακέφαλο άγαλμα του ποτάμιου θεού Ιλισού εστάλη στην Ρωσία για να εκτεθεί στο Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Πρόκειται για ένα από τα κειμήλια που αφαίρεσε ο Λόρδος Έλγιν από την Αθήνα στις αρχές του 19ου αιώνα, γνωστά ως «Ελγίνεια» όπως αναφέρει το BBC.

Η κυριότητα των γλυπτών αυτών, που κάποτε αποτελούσαν μέρος του ναού του Παρθενώνα ηλικία 2,500 ετών, αμφισβητείται από την Ελλάδα, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, που υποστηρίζει ότι ο Λόρδος Έλγιν τα αφαίρεσε παράνομα, ενώ η χώρα βρισκόταν υπό τουρκική κατοχή ως τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και που έκτοτε εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο διευθυντής του Μουσείου, Νιλ ΜακΓκρέγκορ, δήλωσε: «Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα μουσείο του κόσμου, για τον κόσμο και τίποτε δεν το αποδεικνύει πιο περίτρανα από ότι ο δανεισμός ενός γλυπτού του Παρθενώνα στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης για την επέτειο των 250 χρόνων του».

Σε ένα μπλογκ για την ιστοσελίδα του μουσείου, έγραψε πως το Βρετανικό Μουσείο άνοιξε τις πύλες του το 1759 και το Ερμιτάζ μόλις πέντε χρόνια αργότερα – καθιστώντας τα «σχεδόν δίδυμα… τα πρώτα μεγάλα μουσεία του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού».

Το Βρετανικό Μουσείο υπήρξε σήμερα «ο πιο γενναιόδωρος δανειστής στον κόσμο» δήλωσε, «κάνοντας πραγματικότητα τα ιδανικά του Διαφωτισμού πως τα σπουδαία πράγματα στον κόσμο πρέπει να εκτίθενται και να μελετώνται, να μοιράζονται και να θαυμάζονται από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες».

«Οι διαχειριστές πάντα πίστευαν πως τέτοια δάνεια θα πρέπει να συνεχίσουν να υφίστανται μεταξύ των μουσείων παρά τις πολιτικές διαφωνίες μεταξύ των κυβερνήσεων», προσθέτοντας «όταν οι συνάδερφοί μας από το Ερμιτάζ ρώτησαν αν θα μπορούσαμε να τους δανείσουμε ένα σημαντικό έκθεμα για τον εορτασμό της 250ης επετείου τους, απαντήσαμε αμέσως θετικά. Και κανένα δάνειο δε θα μπορούσε να σηματοδοτήσει καλύτερα την μακρά φιλία των δύο χωρών, από ένα γλυπτό του Παρθενώνα» τόνισε.



Πηγή : ethnos.gr


Χιλιάδες αγρότες θα κληθούν να επιστρέψουν κρατικές ενισχύσεις


«Όχι» είπε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο αίτημα της Ελλάδας για αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το πακέτο Χατζηγάκη ύψους 424 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα χιλιάδες αγρότες θα κληθούν να «περάσουν από το ταμείο» της εφορίας για να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το βράδυ της Τετάρτης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκδίκασε και εν συνεχεία απέρριψε το ελληνικό αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης.

«Η πιθανότητα ευδοκίμησης των λόγων αναίρεσης»(το δεύτερο ελληνικό αίτημα να ακυρωθεί οριστικά η καταδικαστική απόφαση του Σεπτεμβρίου) «δεν είναι αρκούντως μεγάλη, ώστε να δικαιολογεί την χορήγηση αναστολής» αναφέρει χαρακτηριστικά στο αιτιολογικό της 16σέλιδης απόφασης ο αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Κ.Λενάερτζ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην απόφαση του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επαναλαμβάνει τις αρχικές του θέσεις ότι τα ποσά δεν αφορούσαν αποζημιώσεις για ζημιές αλλά ήταν κρατικές ενισχύσεις, ότι νοθεύτηκε ο ανταγωνισμός, ενώ δεν δέχεται το ελληνικό αίτημα να εξαιρεθούν από την ανάκτηση ποσά 180 εκατ. ευρώ.


Πηγή : tovima.gr


«Φλέγονται» οι ΗΠΑ - Και τρίτος νεκρός Αφροαμερικανός από πυρά αστυνομικού



Ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε έναν άοπλο αφροαμερικανό στην πολιτεία της Αριζόνα στον αμερικανικό νότο και ενώ διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη και σε άλλα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών με αφορμή το θάνατο άλλων δυο άοπλων αφροαμερικανών σε παρόμοιες συνθήκες από λευκούς αστυνομικούς.

Η αστυνομία του Φοίνιξ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ένα στέλεχός της επιχείρησε να συλλάβει έναν 34χρονο αφροαμερικανό τον Ρομέιν Μπρίσμπον επειδή υπήρχαν υποψίες ότι διακινούσε ναρκωτικές ουσίες. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο Μπρίσμπον προσπάθησε να διαφύγει και αρνήθηκε να υπακούσει σε «αρκετές εντολές» ενός λευκού 30χρονου αστυνομικού με 7ετη εμπειρία στο Σώμα. Το όνομα του αστυνομικού δεν έχει αποκαλυφθεί.

«Έγινε μάχη» μεταξύ των δύο ανδρών, ενώ ο αστυνομικός προσπαθούσε να συλλάβει τον αφροαμερικανό ύποπτο αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Ενώ ο Μπρίσμπον έβαλε το χέρι στην τσέπη του, ο αστυνομικός όπως είπε στη υπηρεσία του ένιωσε «την άκρη ενός πυροβόλου όπλου» και «πυροβόλησε δύο φορές στο στήθος τον Μπρίσμπον»

Ο ύποπτος έπεσε νεκρός πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικές ενισχύσεις. Στην τσέπη του υπόπτου βρέθηκε ένα κουτί με χάπια οξυκωδόνης, ένα ισχυρό και εθιστικό παυσίπονο που μερικές φορές χρησιμοποιείται ως ψυχαγωγικό ναρκωτικό. Αντίθετη άποψη για το θανατηφόρο περιστατικό έχει ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν «διάφοροι μάρτυρες που αμφισβητούν την εκδοχή της αστυνομίας».

Το νέο θανατηφόρο περιστατικό έρχεται στην επιφάνεια ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκλονίζονται από το θάνατο δύο άλλων άοπλων αφροαμερικανών του έφηβου Μάικλ Μπράουν στο Μισούρι και του 43χρονου Έρικ Γκάρνερ πατέρα έξι παιδιών στη Νέα Υόρκη. Και στις δυο περιπτώσεις το Σώμα των ενόρκων αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των λευκών αστυνομικών που ευθύνονται για τους δυο θανάτους.


Πηγή : imerisia.gr


Βουλευτές μαζεύουν υπογραφές για Πρόεδρο



Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι συγκεντρώνουν υπογραφές για εκλογή από την παρούσα Βουλή - Αναφορές για επιτάχυνση και από Βενιζέλο, Μεϊμαράκη

Το «μάδημα της μαργαρίτας» έχει ξεκινήσει για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα κομματικά επιτελεία αλλά και αυτόνομους ανεξάρτητους βουλευτές να έχουν επιδοθεί σε έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις. Ηδη στους διαδρόμους του κοινοβουλίου διακινούνται κείμενα και επιστολές που ζητούν εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή και φέρουν τις υπογραφές ή την σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον είκοσι βουλευτών κυρίως από τον χώρο της ΔΗΜΑΡ και από τους ανεξάρτητους.



Οι εως τώρα κινήσεις περιγράφουν ένα πρώτο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί συναίνεση κοινοβουλευτικών δυνάμεων ικανών να διεκδικήσουν με αξιώσεις την εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή. Βασικές προϋποθέσεις είναι η ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, η ολοκλήρωση της προδικασίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος και η γενική δέσμευση για διενέργεια εθνικών εκλογών εντός του 2015.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο  φαίνεται να συμφωνούν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αρκετοί ανεξάρτητοι αλλά και ορισμένοι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Οι τελευταίοι για να εξηγήσουν την στάση τους, ότι δηλαδή είναι θετικοί στην διενέργεια εκλογών το 2015 και όχι το καλοκαίρι του 2016 εξηγούν πως η επίτευξη συναίνεσης απαιτεί εκατέρωθεν υποχωρήσεις.


Την ίδια ώρα οι περισσότεροι κοινοβουλευτικοί παρατηρητές παρακολουθούν την συζήτηση του προϋπολογισμού στην ολομέλεια προκειμένου να εντοπίσουν εκείνους τους ανεξάρτητους ή πιθανούς αντιπολιτευόμενους  βουλευτές που θα περιγράψουν την στάση που θα κρατήσουν στην επικείμενη προεδρική ψηφοφορία.

Παλαιοί κοινοβουλευτικοί άλλωστε σημειώνουν ότι οι ημέρες θυμίζουν έντονα το 1999 όταν η Ολομέλεια συνεδρίαζε για τον τότε προϋπολογισμό, οι βουλευτές όμως και οι αρχηγοί των κομμάτων συζητούσαν για τις επικείμενη εκλογή του ΠτΔ.

Ενδεικτική του συσχετισμού είναι και η χθεσινή ομιλία της ανεξάρτητης Κατερίνας Μάρκου που άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να δώσει θετική ψήφο προτείνοντας μάλιστα για  επόμενο πρόεδρο τον Παρασκευά Αυγερινό ή την Μαριέττα Γιαννάκου!

Στο κλίμα αυτό προστίθεται και η προ ημερών αποκάλυψη του κ. Παναγιώτη Μελά που είπε πως στο κόμμα των ΑνΕλ παραμένουν ακόμα τέσσερις βουλευτές που έχουν παρόμοια άποψη με την δική του για το θέμα του Προέδρου. Με βάση την συγκεκριμένη κατάσταση και τις υπο εξέλιξη ζυμώσεις κάποιοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες υποστηρίζουν πως υπολείπονται μόλις τέσσερις βουλευτές για να κλείσει το 180.


Πάντως, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την συνεδρίαση της κομματικής επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος έστειλε μήνυμα προς τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως των ΣΡΙΖΑ καλώντας τους «να συμμετάσχουν σ’ αυτήν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Η ευκαιρία της Αναθεώρησης του Συντάγματος δεν πρέπει να χαθεί. ‘Όποιος προσπαθήσει κάτι τέτοιο θα φέρει τεράστια ευθύνη». Να σημειωθεί ότι ο μόνος τρόπος για να χαθεί η ευκαιρία της αναθεώρησης είναι να υπάρξουν πρόωρες εκλογές λόγω καταψήφισης ΠτΔ.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης σημείωνε πως για την εκλογή ΠτΔ έφθασε η ώρα να τοποθετηθούν οι βουλευτές και όχι τα κόμματα ενώ πρόσθεσε με νόημα πως κάθε μέρα που περνάει διαπιστώνει πως όλο και περισσότεροι βουλευτές επιθυμούν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

 Λίγες ώρες μετά στους κοινοβουλευτικούς διαδρόμους και σε βουλευτικά γραφεία διακινούνταν επιστολή ομάδας βουλευτών της ΔΗΜΑΡ αλλά και της ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών. Το κείμενο που θα κατατεθεί τις επόμενες ώρες στον Πρόεδρο της Βουλής προτείνει να εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή με την προϋπόθεση να γίνουν εθνικές εκλογές εντός του 2015. Ανάλογο αίτημα είχαν καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες έξι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Τσούκαλης τοποθετώντας όμως τις εθνικές εκλογές τον ερχόμενο Μάιο. Στην νέα επιστολή  οι συντάκτες ζητούν εθνική συνεννόηση με στόχο την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ως ισχυρή συμβολική έκφραση μιας συναινετικής διαδικασίας. Ωστόσο θα σημειώνουν ότι απαιτείται σαφές χρονοδιάγραμμα της πορείας προς τις εθνικές εκλογές οι οποίες θα πρέπει να γίνουν μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο θα υπογράφουν οι: Νίκη Φούντα, Θωμάς Ψύρρας, και Νίκος Τσούκαλης από την ΔΗΜΑΡ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Γρηγόρης Ψαριανός και Χρήστος Αηδόνης. Την αποδοχή του βασικού περιεχομένου θα εκφράσουν πιθανότατα και οι: Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), Πάρις Μουτσινάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Γιάννης Κουράκος κ.α.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κείμενο εστάλη και σε ορισμένους βουλευτές της ΝΔ όπως στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και στους ΠΑΣΟΚ (Νίκος Σηφουνάκης, Δημήτρης Κρεμμαστινός, Κώστας Τριαντάφυλλος κ.α.).



Πηγή : protothema.gr



5 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου



Οφείλουμε στον εαυτό μας να ζούμε μια ζωή με στόχους, πάθος και δίψα και όχι απλά να προσπαθούμε να επιβιώνουμε μέρα με τη μέρα.

Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε τις ταμπέλες που κολλάμε στον εαυτό μας και νομίζουμε ότι “αυτό” είμαστε. Ποια είναι η δική σας Ταυτότητα; Για παράδειγμα όταν λέτε “είμαι φοβιτσιάρης”, “είμαι αδύναμος”, “είμαι δυνατός”, αυτές οι ταμπέλες συνήθως πηγάζουν από εμπειρίες που είχατε στο παρελθόν, όμως προσέξτε τι συμβαίνει και είναι επικίνδυνο. Από τη στιγμή που επαναλαμβάνετε αυτούς τους χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σας, αυτά τα πράγματα που λέτε γίνονται κομμάτι σας και αρχίζουν να σας ελέγχουν. Δεν έχετε ανάγκη τις ταμπέλες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφασίσετε ποιος θέλετε να είστε και να προχωρήσετε συνειδητά προς εκείνο ακριβώς που λέτε ότι θέλετε.


2. Αναπτύξτε καινούργιες συνήθειες

Το να έχεις τόλμη δεν σημαίνει ότι δεν φοβάσαι. Ο φόβος είναι ένα απολύτως φυσιολογικό και αποδεκτό (πολλές φορές και χρήσιμο) συναίσθημα. Εάν δεν φοβόσασταν ποτέ θα πεθαίνατε πολύ εύκολα. Για παράδειγμα, το να κατέβεις αφηρημένος από το πεζοδρόμιο και ακούγοντας την κόρνα του αυτοκινήτου να μην αισθανθείς φόβο ώστε να αντιδράσεις άμεσα, σημαίνει ότι μάλλον θα σκοτωθείς. Το να δράσεις αμέσως, ακόμα κι όταν φοβάσαι είναι αυτό που θα σε μάθει πώς να έχεις τόλμη και δύναμη. Αυτοί που σας φαίνονται ήρωες και κάνουν τολμηρά πράγματα, φοβούνται όπως κάθε άνθρωπος, όμως δεν αφήνουν τον φόβο να τους ακινητοποιήσει, αλλά τον χρησιμοποιούν για να υπερβούν (ακόμα μια φορά) τον εαυτό τους. Το να μπαίνετε στη δράση, παρά τον φόβο σας, είναι μια συνήθεια. Έτσι γίνεσαι θαρρετός άνθρωπος και παράδειγμα στους υπόλοιπους, γιατί το θάρρος, όπως και ο φόβος είναι μια συνήθεια. Όσο πιο πολύ εξασκείσαι σε αυτό, τόσο καλύτερος γίνεσαι!



3. Το σώμα σας γνωρίζει καλύτερα τον τρόπο

Την πρώτη φορά που θα αλλάξετε συνήθειες και θα μπείτε σε Δράση αντί να ακινητοποιηθείτε από το Φόβο σας ίσως σας φανεί πραγματικά δύσκολο. Οι πρώτες φορές είναι για όλους δύσκολες, μην το ξεχνάτε. Για παράδειγμα, την πρώτη φορά που θα θέλεις να μιλήσεις σε κοινό, την πρώτη φορά που θα θέλεις να κατέβεις από μια δύσκολη χιονισμένη πλαγιά κάνοντας σκι, την πρώτη φορά που θα μπεις μόνος σου στο αυτοκίνητο να οδηγήσεις κλπ. Θα σου φανεί σίγουρα δύσκολο. Συμβουλή μου είναι να μην αρχίσετε να το αναλύετε και πολύ στο μυαλό σας. Όσο περισσότερο αναλύετε και σκέφτεστε, τόσο πιο δύσκολο θα σας φαίνεται γιατί θα αρχίσει να παίρνει τον έλεγχο ο λογικός σας εγκέφαλος. Αν ο φόβος σας είναι νοητικός, χρησιμοποιήστε το σώμα σας για να τον ξεπεράσετε, μπείτε κατευθείαν στη Δράση! Εάν ο φόβος είναι σωματικός, χρησιμοποιήστε ακόμη περισσότερο το σώμα σας και μπείτε ακόμα πιο γρήγορα στη Δράση! Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!




4. Θυμηθείτε όλες εκείνες τις φορές που τα καταφέρατε!

Είναι καλό να γράψετε όλες τις φορές που καταφέρατε κάτι γιατί τολμήσατε! Μπορεί να αφορά σε μια δουλειά ή σε μια σχέση. Όταν καταφέρατε να πετύχετε ένα καλύτερο deal για το αυτοκίνητο που πήγατε να αγοράστε. Όταν πείσατε επιτυχώς κάποιον σχετικά με κάτι που πιστεύατε. Ίσως θεωρείτε ότι δεν χρειαστήκατε ιδιαίτερο θάρρος για αυτά, αλλά ότι κάνατε απλά αυτό που έπρεπε να κάνετε. Είναι αλήθεια όμως; Όταν είχατε πάθος για κάτι που θέλατε πραγματικά, νιώσατε άλλος άνθρωπος! Χωρίς ιδιαίτερους φόβους και πισωγυρίσματα. Πιστεύατε ότι είχατε τις ικανότητες που χρειάζονταν για να πετύχετε. Βλέπετε, όταν θέλουμε κάτι με οποιοδήποτε κόστος, βρίσκουμε πάντα τη δύναμη να το πετύχουμε!




5. Είναι σημαντικό να πηγαίνετε πάντα ένα βήμα μπροστά με οποιοδήποτε κόστος.

Αποφασίστε εδώ και τώρα να αντικαταστήσετε όλα εκείνα τα “Δεν μπορώ” με “Χρειάζεται να το κάνω, και θα το κάνω οπωσδήποτε, ο κόσμος να χαλάσει!”. Αν λέτε δεν μπορώ, είναι βέβαιο ότι δεν μπορείτε.Αν πείτε μπορώ, είναι πάλι βέβαιο ότι θα βρείτε έναν τρόπο να μπορέσετε! Μη χρονοτριβείτε σκεπτόμενοι όλους τους λόγους που δεν μπορείτε να κάνετε κάτι! Ξέρω ότι δεν νιώθετε μεγάλη ασφάλεια στη ζωή σας. Ξέρω ότι έχετε διάφορα προβλήματα. Να είστε ευγνώμονες γι αυτό. Υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα, και έχουν όλη την ασφάλεια του κόσμου δική τους. Μόνο που αυτοί βρίσκονται στα νεκροτομεία.

Εσείς όμως είστε ζωντανοί και μπορείτε να πετύχετε οτιδήποτε βάλετε Στόχο. Μπορείτε!


Πηγή : ingossip.gr




ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Α.Τ. ΒΥΡΩΝΑ



Επεισοδιακή η χθεσινή (04/12/2014) νύχτα, με καταλήψεις να πραγματοποιούνται πανελλαδικά ως ένδειξη συμπαράστασης για το Νίκο Ρωμανό - Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα
Κατάληψη πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων από ομάδα ατόμων, οι οποίοι αρνούνταν να βγουν σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Οι καταληψίες ανήρτησαν πανό εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο Ρωμανό.

Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (04/12/2014) κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση), που διεξαγόταν στον 4ο όροφο του κτηρίου.

Συνδικαλιστικά στελέχη ανέφεραν ότι πληροφορήθηκαν την κατάληψη ενώ η συνεδρίαση της συγκεκριμένης παράταξης ήταν σε εξέλιξη και μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν ενημέρωση για τα αιτήματα των καταληψιών και τους λόγους της κατάληψης.

Τα ίδια στελέχη ανέφεραν, επίσης, ότι δεν υπήρξε εμπλοκή με τη φρουρά του κτηρίου ούτε έχουν αναφερθεί φθορές.

Ωστόσο στην περίμετρο του κτηρίου βρίσκονταν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο και άλλων ατόμων στα γραφεία της Συνομοσπονδίας. Όμως οι πόρτες των γραφείων παρέμειναν ανοικτές, ενώ η αστυνομία διεμήνυσε στους καταληψίες ότι μπορούν να αποχωρήσουν οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να γίνουν συλλήψεις.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη, οι καταληψίες ζήτησαν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος και τους δόθηκε, προκειμένου να κοινοποιήσουν μήνυμα στο διαδίκτυο, ενώ τους ζητήθηκε να μην προκαλέσουν φθορές στον χώρο.

Την ίδια ώρα η ομάδα που κατέλαβε το κτήριο της ΓΣΕΕ κυκλοφόρησε κείμενο στο οποίο εξηγεί τις θέσεις της. Σε αυτό επαναλαμβάνει τη στήριξή της στον Νίκο Ρωμανό, ενώ καταφέρεται και στη δημιουργία φυλακών τύπου Γ΄και στις νέες συνθήκες κράτησης.

Το κείμενο της κατάληψης έχει ως εξής:

«Σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, καταλαμβάνουμε το κτήριο της ΓΣΕΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 10/11, Νίκο Ρωμανό. Ο αναρχικός Ν. Ρωμανός αποτελεί συνειδητό εχθρό του καθεστώτος. Επέλεξε να αγωνιστεί έμπρακτα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, μέσα κι έξω από τις φυλακές. Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού δεν αφορά μόνο την κατάκτηση των εκπαιδευτικών του αδειών. Αποτελεί ανάχωμα στις φυλακές τύπου Γ', τις νέες ειδικές συνθήκες κράτησης, την περιστολή δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα απ'τους κρατούμενους. Αποτελεί ανάχωμα στη δολοφονική επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Για όλους αυτούς τους λόγους στεκόμαστε δίπλα στο σύντροφο μας και αλληλέγγυοι στον αγώνα του».
Λίγη ώρα αργότερα η ομάδα που βρίσκεται στο κτήριο της ΓΣΕΕ εξέδωσε νέα ανακοίνωση καταγγέλλοντας τη συγκέντρωση των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή και το αποκλεισμό του κτηρίου από αυτές.
Η συνέλευση της κατάληψης στη νέα της ανακοίνωση αναφέρει ότι αποφάσισε να παραμείνει στο κτήριο παρά τον όποιο αποκλεισμό.

Επίθεση με μολότοφ στην Αθήνα

Επίθεση με βόμβα μολότοφ εναντίον του αστυνομικού τμήματος Βύρωνα εξαπέλυσε ομάδα 15-20 ατόμων λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ της Πέμπτης (04/12/2014).
Οι άγνωστοι τράπηκαν στη συνέχεια σε φυγή. Από την επίθεση προκλήθηκαν μικρές ζημιές σε ένα όχημα της αστυνομίας.

Καταλήψεις σε Θεσσαλονίκη – Πάτρα για τον Ν. Ρωμανό

Σημειώνεται ότι ομάδες ατόμων σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, που συμπαρίστανται στον Νίκο Ρωμανό, προχώρησαν σε καταλήψεις κτηρίων.

Στη Θεσσαλονίκη κατέλαβαν τον κινηματογράφο «Ολύμπιον», στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ στην Πάτρα ομάδα ατόμων προχώρησε στην ανακατάληψη του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας.


Πηγή : newsbomb.gr




Alpha Bank: «Ζούμε ημέρες του 2011 και χρειάζεται προσοχή»



«Η αβεβαιότητα λόγω των παρατεταμένων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, χωρίς λόγο και αιτία, αποδυναμώνοντας τις προσδοκίες για τις καλές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και θέτοντας, έτσι, σε κίνδυνο την ανάκαμψη. Ζούμε ημέρες του 2011 και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην επαναληφθεί η ιστορία» τονίζει στην εβδομαδιαία ανάλυση της η Alpha Bank.

Ολόκληρο το εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές: «Και τότε η ελληνική οικονομία είχε αρχίσει κάπως να ανακάμπτει στο γ' τρίμηνο του 2011, μόνο και μόνο για να ξαναπέσει σε βαθύτερη ύφεση, καθώς άρχισε η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους και την έξοδο της χώρας από το Ευρώ, στην βάση πολιτικών αποφάσεων από τις μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης.

» Είναι νωπή η αλήστου μνήμης πρόταση για 'κούρεμα' 20% της καθαρής παρούσης αξίας χρέους το καλοκαίρι του 2011, που λίγους μήνες μετά, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα ουσιαστικά, και με πλήρη τεχνοκρατική στήριξη από το ΔΝΤ, μετατράπηκε σε ανάγκη για 'κούρεμα' 80%. Έτσι, οδηγηθήκαμε σε πολιτική κρίση, απώλεια εμπιστοσύνης, διαρροή ρευστότητας εκτός τραπεζικού συστήματος, και διεύρυνση των δημοσιονομικών και χρηματοδοτικών κενών, σε μια καταστροφική πορεία αυτό-εκπληρούμενων προσδοκιών».

Και καταλήγουν:

«Δεν είναι δυνατόν να πληροφορούμεθα σήμερα, μετά από όλη την προσαρμογή που έχει καταγραφεί, ότι δεν υπάρχει συμφωνία για το πλαίσιο της ενδεδειγμένης για λόγους δημοσιονομικής πειθαρχίας προσφυγής στις αγορές, μετά την λήξη της χρηματοδοτικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο τέλος του 2014.

» Η τρόικα διαπραγματεύεται ως ή Ελλάδα να βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής αποσταθεροποίησης, ως εάν να υπάρχουν τεράστια ελλείμματα και χρηματοδοτικά κενά μόνιμου χαρακτήρα, και προβάλλει διάφορες αιτιάσεις αμφιβόλου σκοπιμότητας περί μη συμμόρφωσης.»


Newsroom ΔΟΛ


Λοβέρδος: Παράνομη η άρνηση εγγραϕής ϕοιτητών σε ΕΜΠ και ΑΠΘ



Παράνομες χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος τις αποφάσεις των Αρχιτεκτονικών Σχολών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, να αρνηθούν να δεχτούν αιτήσεις εγγραϕής ϕοιτητών λόγω μετεγγραϕής, προβάλλοντας ως δικαιολογία το γεγονός ότι έχει ασκηθεί προσϕυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του κύρους των νόμων που ρυθμίζουν την μεταϕορά θέσης ϕοιτητών.

Συγκεκριμένα ο υπουργός με ανακοίνωσή του τονίζει: «Σχετικά με τις αποφάσεις των Αρχιτεκτονικών Σχολών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που αρνούνται να δεχτούν αιτήσεις εγγραφής φοιτητών λόγω μετεγγραφής, προβάλλοντας σαν δικαιολογία το γεγονός ότι έχει ασκηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του κύρους των νόμων που ρυθμίζουν την μεταφορά θέσης φοιτητών, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

1.Το γεγονός ότι έχει ασκηθεί προσφυγή κατά του κύρους των νόμων, που αφορούν τις μετεγγραφές φοιτητών, είναι μεν δικαίωμα του καθενός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δίνει την δυνατότητα στον οποιονδήποτε, από την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση, να αρνείται να εφαρμόσει τις υπάρχουσες διατάξεις.

2. Οι σχετικές αποφάσεις των Αρχιτεκτονικών Σχολών είναι παράνομες και οι φορείς υλοποίησης αυτών διαπράττουν προφανώς πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα.

3.Ζητώ από τους κοσμήτορες των Σχολών να επαναφέρουν τη νομιμότητα και να μην κάνουν πολιτική σε βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους».