Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Προκλητικό άρθρο Spiegel για την Ελλάδα: Κυριαρχεί η τσαπατσουλιά - Ο ασθενής παίρνει μόνος του εξιτήριο»


Τις αδυναμίες της Ελλάδας ενόψει της λήξης του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας των ευρωπαίων εταίρων σκιαγραφεί σε σημερινό άρθρο του το περιοδικό Spiegel, επισημαίνοντας ότι η χώρα εμφανίζεται ανέτοιμη να βασιστεί στις δικές τις δυνάμεις.
Το γερμανικό περιοδικό επιλέγει τον γλαφυρό τίτλο «ο ασθενής παίρνει μόνος του εξιτήριο και σημειώνει: «Είναι σαν ένας ασθενής να έχει επιβιώσει στη μονάδα εντατικής θεραπείας και θέλει αμέσως μετά να δώσει εξιτήριο στον εαυτό του, σχολιάζει ένας υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος: Η υποτροπή είναι προδιαγεγραμμένη, ο κόπος που θα καταβληθεί στη συνέχεια για την αποθεραπεία θα είναι πολύ μεγαλύτερος συγκριτικά με το αν έμενε ο ασθενής στο νοσοκομείο και άφηνε τη διαδικασία ανάρρωσης να εξελιχθεί με ηρεμία».

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η αντίδραση των χρηματαγορών στην πρόσφατη εξαγγελία του Αντώνη Σαμαρά ότι «τελειώνει η εποχή των μνημονίων», που συνοδεύτηκε από ραγδαία άνοδο των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας.

Το Spiegel υπογραμμίζει την ατυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων τρόικας-ελληνικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, αναφέροντας ότι η τρόικα θεωρεί ότι η χώρα δεν έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης. Το δημοσίευμα ασκεί κριτική στην ελληνική πλευρά υπογραμμίζοντας ότι σε αντίθεση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, «οι οποίες υλοποίησαν υποδειγματικά τους όρους που είχαν τεθεί, οι Έλληνες μένουν ανέκαθεν πίσω στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να κάνουν και πάλι ανταγωνιστική τη χώρα».

Όπως παρατηρεί το δημοσίευμα, παρά τη μικρή αύξηση του ΑΕΠ της χώρας για πρώτη φορά από το 2007 και την ελαφρά μείωση της ανεργίας, «σε άλλους τομείς κυριαρχεί, παρά τη μαζική ευρωπαϊκή αναπτυξιακή βοήθεια, η παλιά τσαπατσουλιά». Όπως επισημαίνεται, εξακολουθεί να λείπει ένα αξιόπιστο εθνικό κτηματολόγιο. «Η ΕΕ έστειλε ολλανδούς ειδικούς προκειμένου να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός αντίστοιχου συστήματος. Στην αρχή της χρονιάς προκηρύχθηκε δημόσιος διαγωνισμός, ο οποίος απλά ακυρώθηκε στη συνέχεια από τους Έλληνες».

Σοβαρές υστερήσεις καταγράφει το δημοσίευμα και στο πεδίο της καταπολέμησης της διαφθοράς. Όπως σημειώνει, σε αυτόν τον τομέα «προσφέρουν αναπτυξιακή βοήθεια Φιλανδοί, οι οποίοι εκπαίδευσαν 700 υπαλλήλους. (…) Ωστόσο, όπως συμβαίνει τόσο συχνά, στην πράξη δεν υπάρχει πρόοδος. (…) Οι αλλαγές είναι κοπιαστικές και γίνονται στην καλύτερη περίπτωση υπό ισχυρή διεθνή πίεση».


Πηγή: DW




Πόλεμος ΝΔ με Κραουνάκη και ΣΥΡΙΖΑ για τη «γλώσσα των βορειοελλαδιτών»



Να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ο στιχουργός ζητά η ΝΔ και αξιώνει από τον ΣΥΡΙΖΑ «να τον αποπέμψει από το κλαμπ των φίλων του» - «Πόσα χρόνια μιλάνε οι Βορειοελλαδίτες ελληνικά; Εκατό; Μιλάγανε βουλγάρικα πριν τις απελευθερώσεις. Σου λένε δεν καταλάβαιναν την Ελληνική πάνω από τη Λαμία», δήλωσε ο συνθέτης προκαλώντας σάλο

Με μια σκληρή ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, το κυβερνών κόμμα αναφέρεται στα «όσα απαράδεκτα είπε για τους Βορειοελλαδίτες ο κ. Κραουνάκης».

«Οι ύβρεις σε βάρος της Βόρειας Ελλάδας, σε βάρος των μισών Ελλήνων, των Βορειοελλαδιτών, εκθέτουν εκείνον που τις ξεστομίζει. Ακόμη κι όταν ο ίδιος δηλώνει "φίλος του ΣΥΡΙΖΑ", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Καλούμε τον κ. Κραουνάκη να ανακαλέσει άμεσα και το ΣΥΡΙΖΑ να τον αποπέμψει από το κλαμπ των φίλων του, να τον διαγράψει από τη λίστα των υποστηρικτών, που ο κ. Τσίπρας παρουσίασε για τις Ευρωεκλογές. Διαφορετικά, θα σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις απαράδεκτες απόψεις του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο συνθέτης μέσω του λογαριασμού του στο Facebook απάντησε με το εξής «ερώτημα»: «τα δελτια ρυπου της νεας δημοακρατειας τα συντασσει η κυρια Βουλτεξι?»


Νωρίτερα, μετά το σάλο που είχε προκληθεί στο διαδίκτυο από τις δηλώσεις του για τη γλώσσα, ο Σταμάτης Κραουνάκης είχε γράψει στην προσωπική του σελίδα πως οι δηλώσεις του «παρερμηνεύθηκαν» και «παρεξηγήθηκαν»:

«αγαπημενοι φιλοι και εχθροι απο την βορεια Ελλαδα μας...σε μια πρωινη εκπομπη χτες Κυριακη τ Αγιαντρεα μιλησα για πολλα αναμεσα σ αυτα για την ελευθερια τη γλωσσα και τη ψυχη...μια δυο κουβεντες για τη γλωσσα παρερμηνευθηκαν παρεξηγηθηκαν ξεκρεμαστες κι αποσπασματικες ..οπως εκτεθηκαν στο σκοινι του διαδικτυου..με "δειξανε" στο επιπεδο να "αμφισβητω την ελληνικοτητα των μακεδονων"..,ξαναειδα το βιντεο δεν συναγεται κατι τετοιο..αλλα επειδη στο ινμποξ μου μιλησανε ανθρωποι με πονο ψυχης και λυπη,καθως εκπροσωπουν φιλους μου απο την πατριδα μου εκει,που με χει και την εχω τιμησει,αγαπησει,συντρεξει προσφερει πολλα...δεν θαθελα να μεινει ουτε τοση δα σκονη απ αυτο το περιστατικο.Δεν ειμαι ουτε ιστορικος ουτε γλωσσολογος ,μονο καλλιτεχνης..θεωρησα σκοπιμο,ημερα Κυριακη μ ενα παιδι να πεθαινει με απεργια πεινας να κανω μια εκκληση στον Προεδρο της Δημοκρατιας και στην Κυβερνηση για το θεμα αυτο..πριν αρχισουμε τις παρουσιασεις σαν να μην τρεχει τιποτα...περιεργως δεν ειδα πουθενα αποσπασμενο και παρουσιασμενο αυτο,<αλλοιμονο κιολας>,αλλα το αλλο που με βαζει σε συγκρουση ηθικη με το μερος της Ελλαδας,που μουχει δωσει δυο γιαγιαδες,παπουδες μαχητες,βραβεια,σταματησε η κυκλοφορια στο θεατρο δασους στους Αχαρνης,..κοσμος παντου πολυς!!! στη Βεροια,στις Πρεσπες,στη Δραμα,στην Αλεξανδρουπολη,στην Κομοτηνη,στην Ξανθη,εγκαινιασα χωρους,πρωτος κατεβασα τις τιμες το χειμωνα του 11..μεσα στα χιονια.
Καταμεστο Μεγαρο,με το φθηνωτερο δυνατο εισιτηριο,καταμεστο Βασιλικο θεατρο πεντε μερες τωρα το Σεπτεμβρη.Θεωρω υποπτη την απομονωση και προβολη των φρασεων που μας βαλανε σε κοντρα σε τοσο δυσκολο καιρο.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ Τ ΑΦΗΣΩ ΕΤΣΙ..χτυπαω πρωτος το φιδι στο κεφαλι να εξαφανιστει!..ζηταω ειλικρινα την συμπαθεια σας αν σας πληγωσα αθελα μου.Ηταν εξω απο τις προθεσεις μου και ηταν αλλος ο στοχος της κουβεντας μου.Ελπιζω μ αυτες τις λεξεις..να ληξει το θεμα,και να μεινουν μετεωρες στον απαντα καιρο ,η βια και η χυδαιοτητα απ οπου κι αν προερχονται.Καλο μηνα.Η γλωσσα μας ειναι το μελλον μας.Συχωρεστε με και για κατι ακομα .Δεν εμαθα να βαζω τονους στο πληκτρολογιο.Στην αλλη ζωη πια!Σταματης Κραουνακης.1/12/2014 με τη χωρα γονατισμενη».




Πηγή : protothema.gr


Τα μελλοντικά σχέδια της Suzuki


Η ιαπωνική φίρμα βλέπει με όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον την ευρωπαϊκή αγορά γι αυτό κι έχει ήδη έτοιμες τις επόμενες κινήσεις της. Μάθετε πρώτοι από το "Car and Driver" τι μέλλει γενέσθαι.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΕΚΗΣ, ΦΩΤ.: SUZUKI

Κατά την πρόσφατη, πρώτη μας οδηγική εμπειρία με το νέο Suzuki Vitara στη Νίκαια της Γαλλίας είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε -από το ρεπορτάζ που κάναμε- μερικές πολύ σημαντικές ειδήσεις που αφορούν στην παρουσία και στο μέλλον της Suzuki στη Γηραιά Ήπειρο.

Είδηση πρώτη και σημαντική, η Ιαπωνική εταιρεία αποκτά «Ευρωπαϊκό κέντρο» το οποίο και θα διαχειρίζεται την γκάμα των προϊόντων του εργοστασίου, αλλά και θα λαμβάνει ενεργό μέρος στην έγκριση ή μην των μελλοντικών projects…

Είδηση εξίσου σημαντική, η έλευση το 2015 ενός ατελώς νέου κινητήρα 1.4 Turbo (Twin;) απόδοσης κοντά στους 160 ίππους, ο οποίος θα μπορεί να συνδυαστεί με το νέο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο. Συνδυασμός που θα μπορεί να ενσωματωθεί και στην υπόλοιπη γκάμα όπως το Swift.

Στις αρχές του 2016, το εν λόγω διπλοσύμπεκτο κιβώτιο θα μπορεί να συνδυαστεί με την ντίζελ 1.6 έκδοση, ενώ πληροφορίες θέλουν την ύπαρξη ενός ακόμη πολύ μικρού κινητήρα υψηλής απόδοσης με υπερτροφοδότηση για την ίδια χρονιά. Πάντως, αυτό που υπογράμμιζαν τα στελέχη της Ιαπωνικής Suzuki με κάθε ευκαιρία είναι η λέξη «Downsizing» και ο νοών νοείτω…


Πηγή : caranddriver.gr


Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί


Αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματος

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι φαρμακοποιοί, με αφορμή την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στην τρόικα, μεταξύ άλλων, για άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων με στόχο να επιστρέψει το κλιμάκιο των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφασίσει τη στάση του κλάδου ανάλογα με τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων.

Ποια μέτρα πρότεινε η κυβέρνηση στην τρόικα
Σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ κάνει λόγο για καταστροφή και αποσύνθεση του φαρμακευτικού κλάδου σε περίπτωση περαιτέρω ανοίγματος του επαγγέλματος του φαρμακοποιού αλλά και της διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων από άλλα κανάλια διανομής.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο ΟΟΣΑ έχει προτείνει την κατάργηση των ελάχιστων αποστάσεων ανάμεσα στα φαρμακεία (με διατήρηση των πληθυσμιακών κριτηρίων), το ποσοστό 50% που έπρεπε να κατέχει ο αδειούχος φαρμακοποιός στην κοινή εταιρεία με άλλο φαρμακείο ή φαρμακαποθήκη, να επιτρέπεται η ίδρυση ή διεύθυνση από φαρμακοποιό περισσοτέρων του ενός φαρμακείου, να επιτρέπεται η συστέγαση φαρμακείου με άλλα καταστήματα, απελευθέρωση τιμών των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), με κατάργηση του εγγυημένου περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων, απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας, και πώληση βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής μέσω Internet.

Αναφερόμενες στα μέτρα του ΟΟΣΑ ο κ. Λουράντος επισημαίνει ότι, «προφανώς καταρτίστηκε από μηχανισμούς που έχουν στόχο να ωφελήσουν μεγάλα συμφέροντα και όχι τον απλό πολίτη, προβλέπει σαρωτικές αλλαγές για τα φαρμακεία στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού, που θα διαλύσει την φαρμακευτική περίθαλψη και το φαρμακείο, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα».

Μαίρη Μπιμπή


Πηγή : health.in.gr


Σοκαρισμένη η Ιταλία από τον βιασμό και τη δολοφονία 8χρονου


Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία και ιδιαίτερα στη Σικελία η υπόθεση του θανάτου του οκτάχρονου Αντρέα Λόρις Σίβαλ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε χαντάκι έξω από τη Ραγκούζα της Σικελίας, πριν εξαφανιστεί από το σχολείο που τον είχε αφήσει η μητέρα του.

Με την εισαγγελία να αφήνει κάθε σενάριο ανοικτό, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το παιδί είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά πριν πεθάνει. Η πρώτη νεκροψία ωστόσο δεν έδωσε πολλά στοιχεία κι έτσι θα ακολουθήσει και δεύτερη.

Το Σάββατο το πρωί, στις οκτώ, η 25χρονη μητέρα του Αντρέα Λόρις Στιβάλ τον πήγε στο σχολείο του στην κωμόπολη Σάντα Κρότσε Καμερίνα, έξω από την Ραγκούζα της Σικελίας. Η μητέρα τον άφησε στο σχολείο και έφυγε, αλλά το παιδί -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία- δεν μπήκε ποτέ μέσα.
Όταν το παιδί δεν έδωσε σημεία ζωής, κάτοικοι και αστυνομία ξεκίνησαν να ψάχνουν ως που ένας εθελοντής κυνηγός βρήκε την σορό του οκτάχρονου σε ένα τσιμεντένιο χαντάκι, βάθους παραπάνω από δύο μέτρων, στην άκρη επαρχιακής οδού σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σχολείο.
Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν ύποπτοι, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος ενημερώθηκε από τη σύζυγό του, φέρεται να είπε ότι ξέρει «ποιος ήταν» και πως «θα τον σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια».


Πηγή : ethnos.gr


Γραμμή Σουλτάν Πασά Ερντογάν να ξαναγραφτεί η παγκόσμια ιστορία με πρωταγωνιστές του Τούρκους!!


Κοντά είναι στο να πουν οι Τούρκοι ότι αυτοί έφτιαξαν και τον κόσμο σε 7 ημέρες.

Τρελάθηκαν οι Τούρκοι και μετά τον Σουλτάν Πασά Ερντογάν που είπε ότι οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική πριν από τον Κολόμβο τώρα ήρθε και η σειρά του υπουργού επιστημών να πετάξει τα μαργαριτάρια του "αποκαλύπτοντας" ότι δεν ήταν ο Γαλιλαίος που ανακάλυψε ότι η γη είναι στρογγυλή αλλά και πάλι οι μουσουλμάνοι

Η ανακάλυψη της σφαιρικότητας της Γης έγινε, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό επιστημών, βιομηχανίας και τεχνολογίας, πριν από περίπου 1.200 χρόνια με πρωταγωνιστές μουσουλμάνους.

Η τρέλα τελικά είναι μουσουλμάνα και κατάγεται απο την Τουρκία και αυτό είναι επικίνδυνο για όλη την υφήλιο η οποία κοντά είμαστε στο να ¨αποκαλυφθεί" από τον Σουλτάν Πασά Ερντογάν ότι η υφήλιος είναι μόνο των μουσουλμάνων και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε εξωγήινη καταληψίες.


Τι λες κουκλίτσα μου; Ελληνίδα ανταποκρίτρια των Sunday Times "ανακάλυψε" πως η Αμφίπολη συνορεύει με την... Μακεδονία!



Που την βρήκαν και την αμόλησαν;

- Ο τάφος της Αμφίπολης βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Μακεδονία γράφουν οι Sunday Times
- Το κείμενο που «βαφτίζει» τα Σκόπια «Μακεδονία» υπογράφει η Ανθή Καρασάββα
- Άκρως προκλητικό το άρθρο αναφέρει πως το λόφο Καστά έχουν επισκεφτεί «διασημότητες» (;) και προσωπικότητες όπως ο πρωθυπουργός της χώρας
Μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί το άρθρο των Sunday Times για την Αμφίπολη όπου τα Σκόπια αποκαλούνται «Μακεδονία»!

Το άρθρο αναφέρεται στα όσα ανακοινώθηκαν το Σάββατο από την Κατερίνα Περιστέρη και γράφει η – Ελληνίδα- Ανθή Καρασάββα σχετικά με την πρώτη κοντινή φωτογραφία του σκελετού: «τα υπολείμματα βρέθηκαν νωρίτερα τον Νοέμβριο μέσα σε θολωτή κατασκευή η οποία σχημάτιζε έναν από τους ιερούς θαλάμους εντός ενός τεράστιου τάφου, περίπου 375 μίλια βόρεια της Αθήνας, κοντά στα σύνορα με τη "Μακεδονία"»!

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο τάφος χρονολογείται στα χρόνια κοντά στον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 323 π.Χ. Από την ημέρα που ανακαλύφθηκε υπάρχει η φημολογία πως ίσως ανήκει σε κάποιον κοντινό του βασιλιά», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Και σε μια δόση... ειρωνείας, αναφέρει πως «το τάφος κάτω από το λόφο Καστά, «πρωταγωνίστησε» σε τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και τον επισκέφτηκαν διασημότητες (!) και δημόσια πρόσωπα όπως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προφανώς ενθουσιασμένος που θα μπορούσε να ανακοινώσει κάποια καλά νέα καθώς πασχίζει να ανοικοδομήσει την κατεστραμμένη οικονομία της χώρας».

Πηγή: Sunday Times


newsit.gr


Οι άντρες του λιμενικού βρήκαν το Καλάσωικοφ στο λιμάνι του Πειραιά


Βρέθηκε σήμερα από δύτες στο λιμάνι του Πειραιά το ένα από τα δυο καλάσνικοφ της συμμορίας στην οποία συμμετείχε ο Αλβανός κακοποιός στο Μικρολίμανο.

Οι δύτες το ανέσυραν και το μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί ποιο από τα δυο όπλα είναι και σε ποια επίθεση χρησιμοποιήθηκε.

Επίσης, συνελήφθη ένας ακόμα συνεργός του Μπάκο στο Μαρούσι σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ο πιστολέρο και διέμενε με τη φίλη του.

Πρόκειται για έναν Πολωνό που είχε συμμετάσχει τόσο στην επίθεση στο Μεταξουργείο όσο και στους πυροβολισμούς στο καφενείο του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο επικίνδυνος κακοποιός απολογείται σήμερα στον ανακριτή για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία ανακάλυψε ότι στην Αλβανία βρίσκεται ο αρχηγός των φατριών της αλβανικής μαφίας στην Ελλάδα στον οποίο απευθύνθηκε ο συνεργός του Μπάκο και του κανόνισε να τον παραλάβει ο κακοποιός με τα συμβόλαια θανάτου και να τον κρύψει έως ότου σταματήσει να τον αναζητάει η αστυνομία.


Πηγή : mega



O Υπουργός Δικαιοσύνης προτείνει μαθήματα εξ΄αποστάσεως για Ρωμανό και Κωστάρη



Εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης ή άλλου πρόσφορου τεχνικού μέσου, προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σχετικά με τον γόρδιο δεσμό που έχει δημιουργηθεί ως προς τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων, όπως ο Νίκος Ρωμανός και ο Ηρακλής Κωστάρης.

«Ο υπουργός, για να διευκολύνει τη συνέχιση της εκπαίδευσης των κρατουμένων, σε περίπτωση μη χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας σ΄αυτούς, προτείνει κατ΄αρχήν να προβλεφθεί από το υπουργείο Παιδείας η εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσεκψης ή άλλου πρόσφορου τεχνικού μέσου», τονίζεται σε ανακοίνωσή του. «Τα θέματα που ανακύπτουν σχετικά με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα εξεταστούν κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και Παιδείας».

Στην ανακοίνωσή του, ο υπουργός τονίζει ότι δίδει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση και κατάρτιση των κρατουμένων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει εκ του νόμου αρμοδιότητα για τη χορήγηση ή μη εκπαιδευτικών αδειών. Ο κ. Αθανασίου καθιστά σαφές ότι δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο των αρμοδίων οργάνων.

Οι εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται αποκλειστικά από το αρμόδιο Συμβούλιο του οποίου προϊσταται εισαγγελικός λειτουργός, ενώ για τους υποδίκους απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προσωρινή κράτηση.


Πηγή : tovima.gr



Σύροι μετανάστες βρέθηκαν να περιπλανώνται στη Δραπετσώνα


22 μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά να περιπλανώνται στην περιοχή της Δραπετσώνας, οι οποίοι ήταν μετανάστες του πλοίου «Baris» που μεταφέρθηκαν από την Κρήτη στον Πειραιά.
«Η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε πρόσφυγες είναι τουλάχιστον εξοργιστική. Αυτοί οι άνθρωποι το μόνο που ζητάνε είναι ένα προσωρινό κατάλυμα και ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στην Ευρώπη. Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα και να τους εγκαταλείπει στα πεζοδρόμια».
Αυτό τονίζει σε σημερινή δήλωσή του, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, με αφορμή τον εντοπισμό από τον δήμο 22 Σύρων προσφύγων, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά στην περιοχή της Δραπετσώνας.
Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο δήμος επισημαίνει ότι αυτά τα 22 άτομα, τα οποία βρέθηκαν να περιπλανώνται στην περιοχή, ήταν μετανάστες του πλοίου «baris» που μεταφέρθηκαν από την Κρήτη στον Πειραιά και εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους. Επίσης, αναφέρεται ότι ο δήμος αρχικά παρενέβη για τη μεταφορά τους στην Κόρινθο, ωστόσο πρόσφυγες και οδηγός λεωφορείου προσήχθησαν στο Τμήμα Αλλοδαπών, από όπου αφέθηκαν ελεύθεροι. Στη συνέχεια, αφού έφτασαν στην Κόρινθο δεν έγιναν δεκτοί και ξαναγύρισαν στο λιμάνι του Πειραιά.
Τελικά ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη δημοτική Αρχή του Κερατσινίου- Δραπετσώνας αποφάσισε να τους φιλοξενήσει σε χώρο του ΟΛΠ, με βασική υποδομή θέρμανσης και υγιεινής.


Πηγή : ethnos.gr


O Ποδηλάτης που κόβει την ανάσα!!


Ο Σκωτσέζος ποδηλάτης  Danny Macaskill σε ένα video κατάβασης που κόβει την ανάσα!!






Τύρναβος: Πετούσαν στο ποτάμι τα κλεμμένα μηχανάκια


Έκλεβαν μοτοποδήλατα, έκαναν τις βόλτες τους και όταν τα... βαριόντουσαν τα διέλυαν, πωλούσαν τα τμήματά τους για ανταλλακτικά και πετούσαν ό,τι απέμενε σε ένα ποτάμι, οι δυο ανήλικοι Αλβανοί που συνελήφθησαν στον Τύρναβο μετά από έρευνες του τοπικού αστυνομικού τμήματος!
Οι αστυνομικοί έπιασαν στα πράσα τους δύο νεαρούς ομοεθνείς ηλικίας 17 και 16 χρόνων, ενώ είχαν στην κατοχή τους εξαρτήματα από δύο μοτοποδήλατα για τα οποία το Φεβρουάριο του 2013! Έτσι, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι αυτοί τα είχαν κλέψει και τους οδήγησαν στην κοίτη του ποταμού Τιταρήσιου, όπου είχαν κρύψει τους σκελετούς τους χωρίς τους κινητήρες και τις πινακίδες κυκλοφορίας.
Σε βάρος των δυο ανήλικων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Ό,τι βρέθηκε από τα κλεμμένα μηχανάκια αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να βρεθούν αυτοί που αγόρασαν τα εξαρτήματα που λείπουν ως ανταλλακτικά.

Πηγή : protothema.gr


Ανεξαρτητοποίηση με.... βόμβες του Παναγιώτη Μελά από τους ΑΝ.ΕΛ.


- Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου επιβεβαιώθηκε το πρωί της Δευτέρας
- Εκτός Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Παναγιώτης Μελάς
- Αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί λίγες μέρες μετά τις καταγγελίες Ξουλίδου για την απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών
- "Ακούστηκαν αισχρότητες για μένα - Έχω πάει στον εισαγγελέα" είπε στο NewsIt
- Ο Παναγιώτης Μελάς έχει ξεκαθαρίσει πως δεν αποκλείεται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η απόφασή του να παραιτηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και να ανεξαρτητοποιηθεί δεν ήταν... βόμβα στην πολιτική σκηνή. Όλοι λίγο - πολύ περίμεναν από μέρα σε μέρα, από ώρα σε ώρα, την παραίτηση του Παναγιώτη Μελά από τους ΑΝ.ΕΛ. Ειδικά μετά τις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών με τις καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών.
Το πρωί της Δευτέρας, λοιπόν, επιβεβαιώθηκε το χρονικό του προαναγγελθέντος διαζυγίου. Η επιστολή παραίτησης έφυγε από το γραφείο του κ. Μελά προς εκείνο του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ο ανεξάρτητος, πια, βουλευτής, μίλησε στο NewsIt λίγη ώρα αφού έγινε γνωστή η παραίτησή του και έριξε... βόμβες!
«Δεν μπορούσα να μείνω με αυτές τις αισχρότητες που ακούστηκαν για μένα. Το κλίμα ήταν απαράδεκτο, με έβγαλαν πως χρηματίζομαι», είπε ο Παναγιώτης Μελάς και αποκάλυψε πως ήδη έχει απευθυνθεί στον εισαγγελέα «για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση», όπως είπε.
Για την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί τόνισε: «Αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ γιατί δεν μπορώ να καταλάβω την τακτική που ακολουθήθηκε εις βάρος μου και δεν ξέρω γιατί εφαρμόστηκε».


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ


Πηγή : newsit.gr


Έκτακτο: Βρέθηκε το καλάσνικοφ του πιστολέρο


Πρίν απο λίγο βρέθηκε απο την αστυνομία το πυροβόλο όπλο με το οποίο ο Αλβανός πιστολέρο άνοιξε πυρ στο νυχτερινό κέντρο του Πειραιά.
Έχει οδηγηθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξετάσεις.


Η φωτογραφία που άλλαξε τη στάση του κόσμου απέναντι στο AIDS


Τον Νοέμβριο του 1990, το περιοδικό LIFE δημοσίευσε μία συγκλονιστική φωτογραφία από τις τελευταίες στιγμές του νεαρού David Kirby, με το σώμα του λιωμένο από τον σχετικά άγνωστο ακόμη ιό του AIDS. Προσέξτε το χέρι του πόσο λεπτό είναι μετά την εξαντλητική ασθένεια. Το βλέμμα του κοίταζε στο πουθενά. Ο πατέρας του τον αγκαλιάζει, παραδωμένος στο μοιραίο, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να βοηθήσει τον γιο του. Δίπλα και η μητέρα του, με στωικό  βλέμμα, που αναζητεί διέξοδο στην αγκαλιά της μικρής, που και αυτή κοιτάζει περίλυπη τον ασθενή που κανείς πια δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Αριστερά ένα άτομο (το οποίο μάλλον κοιτάζει η μητέρα) που δεν φαίνεται πιάνει το σκελετωμένο χέρι του μελλοθάνατου David, που μοιάζει πια με βιβλική μορφή. Στο προσκέφαλό του, μάλλον μια εικόνα του Κυρίου, με το χέρι απλωμένο να «καλεί» κάποιον κοντά του.


Την στιγμή απαθανάτισε η φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, Therese Frare, και γρήγορα η συγκεκριμένη φωτογραφία συνδέθηκε, όσο καμία άλλη, με την επιδημία που προσέβαλε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μετά από 25 χρόνια, στην ετήσια ημέρα κατά του AIDS, η Frare δηλώνει στο περιοδικό LIFE. “Όταν σπούδαζα, έγινα εθελόντρια στο «Pater Noster House», μία κλινική κατά του AIDS στο Κολόμπους. Τον Μάρτιο άρχισα να βγάζω φωτογραφίες και να γνωρίζω το προσωπικό και έναν εθελοντή, που τον έλεγαν Peta, οι οποίοι φρόντιζαν τον David και άλλους ασθενείς”. Ο David Kirby γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία μικρή πόλη στο Οχάιο. Τη δεκαετία του ’80 ήταν ομοφυλόφιλος ακτιβιστής και έγινε γνωστός όταν προσβλήθηκε από τον ιό.

Ζούσε στην Καλιφόρνια και οι δικοί του τον είχαν απομακρύνει, ίσως για τις επιλογές του. Όμως, αφού αρρώστησε, ήρθε ξανά σε επαφή με τους γονείς του και ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι του, γιατί όπως είχε πει: «Θέλω να πεθάνω με τους ανθρώπους της οικογένειάς μου στο πλευρό μου». Η οικογένειά του τον δέχθηκε και μοιράστηκε μαζί του κάθε τραγικό λεπτό από το επώδυνο τέλος του. Η φωτογραφία έδειξε ότι τα θύματα δεν είναι παρά τα παιδιά του γείτονα. Οι γονείς που τον πλησιάζουν δείχνουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει φόβος, καθώς τότε υπήρχε η φήμη ότι το έιτζ μεταδίδεται από τον αέρα, το ποτήρι του νερού ή και το σερβίτσιο αν το έχει χρησιμοποιήσει ο χρήστης. Η φωτογραφία έδειξε την αλήθεια της απώλειας και ανέτρεψε δεκάδες τρομοκρατικά σενάρια που κυκλοφορούσαν για το έιτζ και του ασθενείς.

Η εξάπλωση του AIDS στους εφήβους 

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS η 1η Δεκεμβρίου και η ανθρωπότητα θρηνεί 36 εκατομμύρια νεκρούς από την ασθένεια. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, ο αριθμός των θυμάτων του AIDS μεταξύ εφήβων 10-19 ετών έχει αυξηθεί κατά 50% την επταετία 2005-2012, σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF. Το 69% των φορέων κατοικεί στην υποσαχάρια Αφρική. Δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο για τον ιό, ωστόσο υπάρχουν φάρμακα που αναστέλλουν την επέκτασή του και επιτρέπουν στους ασθενείς να ζουν μία παραγωγική ζωή. Το AIDS δεν κάνει διακρίσεις. Η ασφαλέστερη πρόληψη παραμένει μία: η χρήση προφυλακτικών.


Πηγή : mixanitouxronou.gr


Ο πάπας καλεί τους μουσουλμάνους ηγέτες να καταδικάσουν την τρομοκρατία



«Θα ήταν υπέροχο» εάν οι μουσουλμάνοι πολιτικοί και πνευματικοί ηγέτες καταδίκαζαν την τρομοκρατία: Έτσι είπε ο πάπας Φραγκίσκος στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πώς περιέγραψε ο ποντίφικας τη συνομιλία. Ο Φραγκίσκος υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε πρωτίστως τους μουσουλμάνους, που αισθάνονται ότι προσβάλλονται από την στερεοτυπική σύνδεση με την τρομοκρατία και θεωρούν ότι το Ισλάμ είναι ειρηνικό.

Ο πάπας είπε ακόμη ότι κατανοεί το ότι οι μουσουλμάνοι προσβάλλονται από αυτό το στερεότυπο.
Έκανε έκκληση για «μία παγκόσμια καταδίκη (της τρομοκρατίας), και από τους ίδιους τους μουσουλμάνους, που λένε «δεν είμαστε τέτοιοι, το Κοράνι δεν είναι τέτοιο, είναι ένα βιβλίο για την ειρήνη, είναι ένα προφητικό βιβλίο ειρήνης. Δεν είναι αυτό το Ισλάμ».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο που τον μετέφερε από την Τουρκία -όπου καταδίκασε πολλές φορές την δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους -ο πάπας είπε ότι την παραπάνω πρόταση έκανε κατά τις κατ΄ιδίαν συνομιλίες που είχε την Παρασκευή με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

«Είπα στον πρόεδρο ότι θα ήταν πολύ ωραίο αν όλοι οι ισλαμιστές ηγέτες - είτε πρόκειται για πολιτικούς, θρησκευτικούς ή ακαδημαϊκούς ηγέτες - καταδίκαζαν δημοσίως αυτό καθώς κάτι τέτοιο θα βοηθούσε την πλειονότητα των μουσουλμάνων», είπε ο Φραγκίσκος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Αλλά αυτό θα πρέπει να προέλθει από τα στόματα των ηγετών τους, από θρησκευτικούς ηγέτες, ακαδημαϊκούς ηγέτες, διανοούμενους και πολιτικούς ηγέτες», πρόσθεσε.

Αξιωματούχοι της Καθολικής Εκκλησίας έχουν καλέσει τους ισλαμιστές ηγέτες να καταγγείλουν με μεγαλύτερη δριμύτητα το Ισλαμικό Κράτος αλλά τα λόγια του πάπα κατά την επιστροφή του ήταν μέχρι στιγμής οι πιο ξεκάθαρες δηλώσεις επί του ζητήματος.


Πηγή : in.gr


Κόμμα με το όνομα «Ρίζες» ιδρύει ο Π.Μπαλτάκος


Αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και στις σχέσεις που έχει μαζί του λέγοντα ότι : «Με τον πρωθυπουργό καταλαβαινόμαστε και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω»

Την πρόθεσή του να ιδρύσει πολιτικό κόμμα ανακοίνωσε στην πρωινή εκπομπή του STAR και στην Πόπη Τσαπανίδου ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το κόμμα θα ονομάζεται «Ρίζες» και ότι θα το δημιουργήσει με τη συμμετοχή στελεχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Εκκλησία και την Αστυνομία.

Επίσης αναφέρθηκε και στα άλλα κόμματα τα οποία μπορούν να έχουν χώρο στο νέο κόμμα μαζί με τους ψηφοφόρους τους, όπως το ΛΑ.ΟΣ, οι ΑΝ.ΕΛ. το κόμμα του κύριου Ζώη κ.τ.λ.π.

Είπε μάλιστα ότι ο κ. Ζώης και ο κ. Καπερνάρος συμφωνούν με την κίνηση αυτή.






Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ» «Nιώθουμε τον ρατσισμό στο πετσί μας»

«Μπορεί από πρόνοια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να μην πηγαίνουμε άσχημα, αλλά σε όλο το υπόλοιπο πάσχουμε», λέει ο Αντώνης (αριστερά στη φωτογραφία) στον συντάκτη του «Εθνους» Γιάννη Φώσκολο

«Δεν έχουμε μάθει ως κοινωνία να ζούμε με τον HIV. Μπορεί από πρόνοια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να μην πηγαίνουμε άσχημα, αλλά σε όλο το υπόλοιπο πάσχουμε».
Ο 35χρονος Αντώνης Π. διαγνώστηκε πριν από τέσσερα χρόνια ως φορέας του HIV. Πόσο δύσκολο είναι να ζει ως οροθετικός στην Ελλάδα;
«Τα φάρμακα και οι εξετάσεις μας είναι δωρεάν και κάποιοι δικαιούνται υψηλό προνοιακό επίδομα. Στην Αθήνα έχουμε αρκετές μονάδες λοιμώξεων». Κάπου εδώ σταματούν τα καλά νέα. «Δεδομένου ότι η οροθετικότητά μου είναι γνωστή σε συγκεκριμένο κύκλο, έχω βιώσει μόνο λεκτικές επιθέσεις. Είμαι όμως κοντά σε ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε πολύ ζόρικες θέσεις κι έχουν νιώσει τον ρατσισμό στο πετσί τους.
Για παράδειγμα, στο νοσοκομείο όπου παρακολουθούμαι χωρίς πρόβλημα, άλλος οροθετικός πήγε να εξεταστεί σε άλλη κλινική και γιατροί τον έσπρωξαν έξω από το ιατρείο φωνάζοντας φύγε, θα μας κολλήσεις... Γνωρίζω ανθρώπους που απολύθηκαν επειδή γνωστοποιήθηκε πως είναι οροθετικοί. Τέτοια υπόθεση έφτασε στον Αρειο Πάγο, που δικαιολόγησε την απόλυση... Για όσους ζουν στην επαρχία τα πράγματα είναι ακόμη πιο ζόρικα. Για όλη τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο μονάδες λοιμώξεων, στη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη. Πολλοί νησιώτες πρέπει να κάνουν ταξίδια αρκετές φορές τον χρόνο για να εξεταστούν και να πάρουν φάρμακα».
Η ζωή του άλλαξε
Μιλώντας στο «Εθνος» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS λέει πως από τότε που διαγνώστηκε η ζωή του άλλαξε. «Απέρριψα οικογενειακές, φιλικές και άλλες σχέσεις που μου ήταν περιττές, συμβατικές ή υποχρεωτικές». Ζορίστηκε όταν έμεινε όχι απλώς αυτόνομος, αλλά και μόνος, ιδιαίτερα όταν έχασε μια σχέση στην οποία είχε επενδύσει.
«Αναρωτιόμουν μήπως είμαι απόλυτος, οργισμένος, μήπως ήθελα να εκδικηθώ τους πάντες. Ο HIV με έκανε να διώξω από κοντά μου ανθρώπους». Ζήτησε βοήθεια από ψυχολόγο. «Μου έδωσε να καταλάβω πως όταν αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι καλό για τον εαυτό μας, αυτό δεν θα αρέσει απαραίτητα στους άλλους. Πια κοιμάμαι καλύτερα τα βράδια».
Είναι κρυωμένος σχεδόν όλο τον χειμώνα. «Είχα ευαισθησία σε μύτη, λαιμό και αυτιά. Ο HIV βρίσκει πάτημα και με ταλαιπωρεί με φαρυγγίτιδες και ωτίτιδες. Δεν αρκεί να πιω τσάι και να ξεκουραστώ για να γίνω καλά. Πρέπει να πάρω αντιβίωση». Εχει εμφανίσει έρπητα ζωστήρα «όπως οι υπερήλικοι και άλλοι με κατεσταλμένο ανοσοποιητικό». Παίρνει τρία χάπια κάθε 24 ώρες και πρέπει να προσέχει να τα παίρνει στην ώρα τους. «Θα μπορούσα να επιλέξω αγωγή με ένα χάπι, αλλά μου είπαν πως είχε υψηλή πιθανότητα για στομαχικές και νευρολογικές παρενέργειες τις πρώτες εβδομάδες».
Ο ιός, λέει, τον έμαθε να αναζητεί την ουσία. Κάθε μέρα του να έχει κάποιο όφελος και να είναι ευγνώμων γι' αυτό. «Παρότι δεν θα πεθάνω. Αλλά αιωρείται δυστυχώς ακόμη μια παλιά υποψία από τον μπαμπούλα του AIDS και σε κάνει να αναθεωρείς τη ζωή. Δεν έχω AIDS», σπεύδει να πει, «είμαι φορέας του ιού HIV. Ο κόσμος δυστυχώς ακόμη ταυτίζει αυτά τα δύο. Το AIDS είναι μια ομάδα λοιμώξεων που μπορεί να προκύψει από τον ιό αν τον αφήσεις χωρίς θεραπεία. Τα φάρμακα είναι πια τόσο καλά που δεν πεθαίνεις. Το στάδιο του AIDS είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Γι' αυτό πρέπει να εξαφανίσουμε και τη λέξη από τον λόγο μας. Πρέπει να φύγει από τη μέση επειδή κουβαλά τον μπαμπούλα».
Εξομολόγηση
Γιατί να το πω στη μάνα μου;
Είναι o HIV νόσος των ομοφυλόφιλων; «Είναι λάθος να θεωρούνται οι ομοφυλόφιλοι ομάδα υψηλού κινδύνου. Από εκεί ξεκινούν τα στερεότυπα, ο ρατσισμός και οι επιθέσεις. Κατηγοριοποιείται μια ομάδα ανθρώπων ως επιπόλαιη και εγκληματική. Ενώ δεν είναι καθόλου έτσι», απαντά ο Αντώνης Π. ο οποίος είναι εθελοντής, μέλος κι εργαζόμενος στον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».
Ο ίδιος έχει κάνει μια σχέση με κάποιον μη οροθετικό ο οποίος γνώριζε εξαρχής την κατάσταση. «Δεν είναι απίθανο. Γνωρίζω ζευγάρια που ο ένας είναι οροθετικός και ο άλλος όχι. Και μπορεί να είναι μαζί για πολλά χρόνια. Συμβαίνει στους φίλους, στους γνωστούς, στους συναδέλφους μας. Δεν είναι εξωγήινο φρούτο. Οταν κάνεις ασφαλές σεξ και ο οροθετικός λαμβάνει πετυχημένη αντιρετροϊκή αγωγή δεν υπάρχει πρόβλημα».
Χώρισαν, όπως λέει ο Αντώνης, για λόγους άσχετους με τον ιό. Εκτοτε δεν έχει κάνει σχέση. «Θα ήταν υποκριτικό να πω ότι δεν παίζει ρόλο ο HIV. Αλλά δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Εχω δει ανθρώπους που είναι πολύ πιο απελπισμένοι από μένα».
Οι φίλοι έμειναν
Αποκάλυψε την οροθετικότητά του αμέσως στους πιο κοντινούς του φίλους και δεν τους έχασε. Αυτός, ωστόσο, απέκτησε μια ανελαστικότητα ως προς το τι μπορεί να ανεχθεί από τους άλλους. «Θεωρώ πως υπάρχει ένας ευρύς κύκλος ανθρώπων που το γνωρίζουν, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται η οικογένειά μου». Ο πατέρας του πέθανε μία μέρα αφού διαγνώστηκε χωρίς να το μάθει ποτέ. «Σκέφτομαι τη μητέρα μου. Γιατί να της πω κάτι που εμένα δεν θα μου προσφέρει τίποτα και θα κάνει τη δική της ζωή πιο δύσκολη; Ζει στην επαρχία κι έτσι είναι πιο εύκολο».

Γιάννης Φώσκολος
Φωτογραφία Γρηγόρης Χρυσοχοΐδης


Πηγή : ethnos.gr


Στους δρόμους τα ΑμεΑ την Τετάρτη



Συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας

Ραντεβού έξω από το υπουργείο Εργασίας δίνουν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ, στις 6 το απόγευμα τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «δεν ανεχόμαστε τα ψίχουλα που μας ρίχνουν, όχι στην απάτη του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος, δεν θα ζήσουμε με ελεημοσύνες».

Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Γυρίζουμε την πλάτη σε παλιούς και νέους παραμυθάδες. Δεν υπάρχουν σωτήρες και μεσσίες! Κέρδη, μονοπώλια, ΕΕ και δικαιώματα των εργαζόμενων και των ΑΜΕΑ δεν συμβιβάζονται - είναι σε αμείλικτο πόλεμο. Η ανάκαμψη που ευαγγελίζονται δεξιοί και αριστεροί σωτήρες, αν τους αφήσουμε, θα περάσει πάνω από τα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Δυναμώνουμε τη ΣΕΑΑΝ, απομονώνουμε τις συμβιβασμένες, διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΕΣΑΜΕΑ και στην ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, που στηρίζουν με το αζημίωτο το πέρασμα της αντιαναπηρικής πολιτικής της κυβέρνησης και ΕΕ».

Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες διεκδικούν:

-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια και Ειδική Αγωγή με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.

-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.

-Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση – οδηγία του ΟΟΣΑ και του ΚΕΠΕ για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.

-Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

-Κατάργηση του παράβολου – χαράτσι που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.

-Να μην σταματάει ούτε στιγμή η καταβολή του επιδόματος και της σύνταξης αναπηρίας, χωρίς καμία επίπτωση για όσο ο ανάπηρος και ο χρονίως πάσχων περιμένει να εξεταστεί από τα ΚΕΠΑ.

-Έκτακτη ενίσχυση 1000 ευρώ σε όλους τους ανάπηρους των λαϊκών οικογενειών ιδιαίτερα τώρα μπροστά στις γιορτές για να μπορέσουν στοιχειωδώς να καλύψουν τις ανάγκες τους.

- Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.

-Μέτρα προστασίας των ανέργων 600 ευρώ επίδομα για όσο κρατάει η ανεργία.

- Μαζικές προσλήψεις αναπήρων τώρα με μόνιμη και σταθερή δουλειά.


Πηγή : newsbeast.gr



Θέλουν να αιματοκυλίσουν την Ευρώπη τα Χριστούγεννα - Σχέδιο ισλαμιστών να ανατινάξουν 5 αεροπλάνα πάνω από ευρωπαϊκές πόλεις


Σε επιφυλακή η Ευρώπη μετά την αποκάλυψη ύπαρξης σχεδίου για πενταπλή τρομοκρατική επίθεση κατά επιβατικών αεροσκαφών σε ευρωπαϊκές πόλεις μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

"Όλοι περιμένουν κάτι καταστροφικό πολύ σύντομα" σημείωσε υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στη Βρετανία μιλώντας στη Sunday Express.

"Μας ενημέρωσαν πως 5 αεροπλάνα έχουν στοχοποιηθεί σε ένα μεγάλο χτύπημα πριν από τα Χριστούγεννα. Περιμένουν κάτι πολύ μεγάλο", υπογράμμισε.

Οι αρχές του Λονδίνου, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στη New York Post, ήταν οι πρώτες που αποκάλυψαν την απειλή που περιλαμβάνει τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον αεροσκαφών.

"Υπάρχει μια απειλή που τους απασχολεί. Γνωρίζουν για επικείμενο χτύπημα εδώ και λίγο καιρό", συμπλήρωσε.

Πηγές από τις αρχές ασφαλείας των αεροδρομίων ανέφεραν στην Express πως οι ισλαμιστές έχουν προγραμματίσει να περάσουν στα αεροπλάνα εκρηκτικά στις χειραποσκευές.

Λόγω της απειλής, τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζουν την απαγόρευση φορητών συσκευών σε χειραποσκευές.

Έτσι, σύμφωνα με τη New York Post, smartphones και iPads θα περνούν από ειδικό έλεγχο για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: New York Post

newsit.gr


Νομικό μπλόκο κατά του νέου πολιτικού Κώδικα



Δυναμικές αντιδράσεις από τους δικηγόρους που μιλούν για δίκες «βουβές» και «ακριβές», για επιβράδυνση δικαιοσύνης και εύνοια προς τις τράπεζες έναντι του Δημοσίου και των αμοιβών τους.

Σε κόκκινο πανί έχει εξελιχθεί για τους δικηγόρους ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας τον οποίο έχει καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς κρίνουν ότι θίγει δικαιώματα, μειώνει αμοιβές, δυσχεραίνει το έργο τους με ασφυκτικές προθεσμίες και σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν τους καταργεί. Οι δικηγόροι της χώρας αποδομούν σημείο προς σημείο το σχέδιο νόμου, επιτιθέμενοι στο υπουργείο για προσχηματικό διάλογο με τη νομική κοινότητα, τις προτάσεις της οποίας αγνόησε ολοκληρωτικά - όπως λένε.

Η καταλυτική επίδραση που θα έχει το νομοσχέδιο στη συναλλακτική ζωή τού προσδίδει πάντως έντονη κοινωνική φόρτιση, η οποία μετακυλίεται και στις αντιδράσεις των δικηγόρων, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντά τους ως τις 3 Δεκεμβρίου (από τις 25 Νοεμβρίου και ύστερα από τριήμερη αρχικώς αποχή). Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου αναμένεται μάλιστα να διεξαχθεί δημοψήφισμα πανελλαδικής εμβέλειας ως προς το νομοσχέδιο αλλά και τη μορφή των κινητοποιήσεων, τακτική που υιοθετείται για πρώτη φορά στα δικηγορικά χρονικά. Το δυσάρεστο για το υπουργείο είναι ότι το μέτωπο με τους δικηγόρους δεν είναι το μοναδικό: εναντίον του Κώδικα συσπειρώνονται και οι δικαστικοί, με πύρινες δηλώσεις.

Παραγκωνισμός και αμοιβές

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΔΣΑ κ. Βασίλη Αλεξανδρή, οι δικηγόροι αποσυνέδεσαν τις αντιδράσεις τους από συνδικαλιστικά και συντεχνιακά συμφέροντα. Πατούν άλλωστε στο γεγονός ότι ο νέος Κώδικας συνθέτει νέο πλαίσιο, εντός του οποίου οι τράπεζες ευνοούνται αδιαμφισβήτητα σε σχέση με το παρελθόν.

Χαρακτηριστικό είναι το κομμάτι εκείνο που αφορά την αναγκαστική εκτέλεση (κατασχέσεις - πλειστηριασμοί), με ρυθμίσεις που αλλάζουν τη διανομή του πλειστηριάσματος, θέτοντας σε προνομιακή σειρά τα τραπεζικά ιδρύματα που θα παίρνουν ως το 65%, σε βάρος του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων που θα λαμβάνουν ως το 25% - και το υπόλοιπο 10% όλοι οι άλλοι πιστωτές. Στο σημείο αυτό πλήττονται οικονομικά οι δικηγόροι, και όχι μόνον, καθώς το ποσοστό αυτό αφορά δικηγορικές αμοιβές, αμοιβές εργαζομένων, απαιτήσεις Δημοσίου για ΦΠΑ, απαιτήσεις οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης. Με συγκεκριμένη διάταξη περιορίζεται μάλιστα το προνόμιο των δικηγόρων στον πίνακα κατάταξης μόνο στις αμοιβές, στα έξοδα και στις αποζημιώσεις, εφόσον προέκυψαν μέσα στην τελευταία διετία πριν από την ημερομηνία ορισμού του πρώτου πλειστηριασμού ή κήρυξης πτώχευσης. Αδικείται με άλλα λόγια - λένε νομικοί - αυτός που ασκεί ελεύθερη δικηγορία και ευνοείται αυτός που διατηρεί μόνιμη σχέση με συγκεκριμένο εντολέα, π.χ. τράπεζα.

Την ανισότητα ανάμεσα σε τράπεζες και Δημόσιο σχολιάζει σε γραπτή παρέμβασή της η κυρία Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη, αντιπρόεδρος του ΔΣΑ: «Με τον τρόπο αυτόν όχι μόνον οι οφειλέτες θα χάνουν την περιουσία τους, χωρίς να εξοφλείται ο δημόσιος τομέας - με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να υπόκεινται σε ποινικές διώξεις -, αλλά και οι εισπράξεις του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων θα μειωθούν και η διαφορά θα πέσει στους ώμους του φορολογουμένου (σ.σ.: κάτι που αποτελεί θέση και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους)».

Οι δικηγόροι διαβλέπουν παράλληλα τον κίνδυνο πλήρους παραγκωνισμού τους, καθώς υιοθετείται στην πολιτική δίκη ένα πρότυπο που στηρίζεται αποκλειστικά στα έγγραφα, χωρίς μάρτυρες, με ένορκες βεβαιώσεις και απλοποίηση της όλης διαδικασίας, η οποία μπορεί άνετα να διεξαχθεί χωρίς να παρίστανται διάδικοι ή πληρεξούσιοι δικηγόροι! Δεν υπάρχει δικηγόρος που να μην επιχειρηματολογεί ότι αυτή η «βουβή δίκη» με τις «ανελαστικές» προθεσμίες (μέσα σε 100 ημέρες καταθέτουν τις προτάσεις τους και τα δύο μέρη), σκοντάφτει στο ίδιο το Σύνταγμα.
«Προσκρούει στο άρθρο 20 του Συντάγματος, που δίδει το δικαίωμα σε κάθε πολίτη να ακούγονται οι ισχυρισμοί του» λέει ο κ. Γιάννης Βρέλλος, μέλος του προεδρείου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. «Η δίκη δεν είναι Α+Β, συνιστά μια δυναμική εξίσωση, στο πλαίσιο της οποίας υπάρχει ζύμωση, αναλόγως πάντα με τους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς, κάθε φορά που παρουσιάζει ένα επιχείρημα, ένα έγγραφο. Οταν καταργείται η αρχή της αμεσότητας, της προφορικότητας, καταργείται η ίδια η ουσία της δίκης».

Η τρόικα και το «παράθυρο»

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης θυμίζουν βεβαίως ότι πίσω από τον νέο Κώδικα βρίσκονται «οι απαιτήσεις της τρόικας, η οποία έχει συμπεριλάβει στο Μνημόνιο τη μετεξέλιξή του (σ.σ.: του Κώδικα) ως δομικό ορόσημο, βασική μεταρρύθμιση, απαιτώντας επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης και βελτίωση των διαδικασιών». Στον αντίποδα, οι δικηγόροι επισημαίνουν ότι αντί για επιτάχυνση προκύπτει «έλλειμμα δικαιοσύνης», καθώς ο Κώδικας «δεν λύνει εγγενή προβλήματα του θεσμού· πετάει υποθέσεις από το παράθυρο».

Στο σχέδιο νόμου διατηρούνται εξάλλου τα υψηλά παράβολα που επιβλήθηκαν με τη μνημονιακή αλλαγή του 2011, παρά τη σχετική πρόταση της νομικής κοινότητας για κατάργησή τους. «Κάθε φορά που ξεκινάς να ξεφύγεις από τον α' βαθμό, να κάνεις έφεση, ανακοπή, αναίρεση, σου λένε "πλήρωνε"... Η τακτική αυτή οδηγεί σε "ακριβή Δικαιοσύνη", παρεμποδίζει στην ουσία την πρόσβαση των πολιτών στα δικαστήρια» εκτιμά δικηγόρος που θέλει να παραμείνει ανώνυμος.

Βασίλης Αλεξανδρής, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

«Οι δίκες θα επιβραδυνθούν ακόμη περισσότερο»
«Η εναντίωση του δικηγορικού κόσμου στις προτεινόμενες τροποποιήσεις βασικών κεφαλαίων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας δεν συνδέεται με μια κακώς εννοούμενη διεκδίκηση στενών επαγγελματικών συμφερόντων. Με αίσθημα ευθύνης, γνώμονας όλων των ενεργειών μας είναι η προάσπιση της ορθής και δίκαιης απονομής της δικαιοσύνης στο πεδίο του ιδιωτικού δικαίου, η διασφάλιση των δικαιωμάτων της κοινωνίας και των πολιτών που πλήττονται καίρια από τις διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σύσσωμη η νομική κοινότητα εκφράζει κοινές διαπιστώσεις. Με εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις (καθώς και προτάσεις), που προκλητικά αγνοήθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, καταλήγει ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είναι απρόσφορο να επιτελέσει τον φερόμενο σκοπό του, δηλαδή την επιτάχυνση των δικών, όπως εξαγγέλλουν οι συντάκτες του. Το αντίθετο ακριβώς θα συμβεί. Οι δίκες θα επιβραδυνθούν ακόμη περισσότερο. Και όχι μόνον. Θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην πράξη και εν τέλει μη πραγμάτωση του δικαίου στην κάθε ατομική περίπτωση».


Πηγή : tovima.gr



Spiegel: «Τρίτο πακέτο» στήριξης για την Ελλάδα με 10 δισ. ευρώ μέσω ESM


Τρίτο χρηματοδοτικό πακέτο για την Ελλάδα βλέπει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο κοινοτικές πηγές. Μάλιστα αναφέρεται σε απόφαση που ελήφθη στις Βρυξέλλες, για στήριξη ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ανώτεροι αξιωματούχοι, από τα κράτη- μέλη της ζώνης του ευρώ, συμφώνησαν σε μεγάλο βαθμό για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, σε συνάντηση στις Βρυξέλλες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Spiegel, όπου προδημοσιεύεται ρεπορτάζ του τεύχους της Δευτέρας, στο οποίο γίνεται αναφορά στο EuroWorkingGroup της προηγούμενης Πέμπτης και στις αποφάσεις που ελήφθησαν σε αυτό για τη χορήγηση προληπτικής γραμμής στήριξης προς την Ελλάδα.
Βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν θα τεθούν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της λεγόμενης προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας περίπου 10 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ ο ESM δεν θα χρειασθεί να κινητοποιήσει επιπλέον χρήματα για τον σκοπό αυτό, καθώς θα ανακατανεμηθούν τα ποσά από το δεύτερο πακέτο βοήθειας, τα οποία προβλεπόταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά τελικώς δεν χρειάστηκαν.
Το Spiegel αναφέρει πως ο ESM διαθέτει δύο εργαλεία προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας και η Ελλάδα θα κάνει χρήση εκείνου που προβλέπει αυστηρότερους όρους και ελέγχους (Enhanced Conditions Credit Line -ECCL).
Βεβαίως, η χρήση των αδιάθετων ποσών του ΤΧΣ, περίπου 11 δισ. ευρώ θα ήταν μια επιλογή η οποία θα μπορούσε να περάσει ευκολότερα και χωρίς κραδασμούς από τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών. Είναι μια επιλογή που συζητούσε και η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, θα πρέπει να είναι μέρος μιας συνολικής λύσης, μιας γενικής συμφωνίας για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας.


Πηγή : imerisia.gr


Μετά τον Ρωμανό, σε απεργία πείνας και άλλοι 2 συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό



Την επιλογή τους να ξεκινήσουν από σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, απεργία πείνας και άλλοι δύο συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό και τον Γιάννη Μιχαηλίδη, ανακοίνωσαν μέσω ανάρτησής τους στον ιστότοπο Indymedia.

Πρόκειται για τον Ανδρέα-Δήμτρη Μπουρζούκο και τον Δημήτρη Πολίτη, οι οποίοι -μεταξύ άλλων- αναφέρουν στην επιστολή τους: «Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προχωράμε και εμείς, όπως και ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης (από τις 17/11), σε απεργία πείνας από τη Δευτέρα 1/12, μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ρωμανός ο οποίος έχει νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας«Γεώργιος Γεννηματάς», με εισαγγελική εντολή να σιτιστεί, καθώς η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο, έχει βρίσκεται σε απεργία πείνας επειδή δεν έχει γινεί δεκτό το αίτημά του να του χορηγηθούν άδειες για να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή που πέρασε μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Παρατίθεται αυτούσια η δήλωση των Μπουρζούκου - Πολίτη στο Indymedia:

Από τις 10/11 ο φίλος και σύντροφος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που βάση των δικών τους νόμων δικαιούται. Όμως ο αγώνας του δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποκοπεί απ' τα πολιτικά χαρακτηριστικά που ο ίδιος ο Νίκος έχει θέσει και να νοηθεί ως κάτι λιγότερο απ την ανάγκη που κι εμείς έχουμε, για την συνολική καταστροφή του συστήματος καταπίεσης και εξαθλίωσης που αιώνες τώρα καταδυναστεύει τις ζωές μας.

Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το συνολικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στις μέρες μας, την άγρια καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος και το κεφάλαιο εναντίον οποιουδήποτε και οποιασδήποτε επιχειρεί να αντισταθεί στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την απροκάλυπτη επίθεση στα "παράσιτα" αυτου του οικονομικού συστήματος. Την στιγμή που το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει τις φυλακές τύπου Γ' για να μεταφέρει εκεί τους αναρχικούς / κομμουνιστές αγωνιστές και τους απείθαρχους, ο Νίκος επέλεξε το δρόμο της αντίστασης για άλλη μια φορα, προσπαθώντας να βάλει ένα ανάχωμα για τον ίδιο (αλλά και για όλους εμας κατ' επέκταση) στον ολοένα αυξανόμενο περιορισμό που βιώνει.

Στις 24/11 μεταφέρθηκε με εντολή εισαγγελέα στο νοσοκομείο "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ". Την μεταφορά του εκει συνόδευε και διαβιβαστικό του εισαγγελέα φυλακής που δήλωνε ευθαρσώς πως την ευθύνη για τον Νίκο την έχουν οι γιατροί του νοσοκομείου, πετώντας έτσι έμμεσα το μπαλάκι της υποχρεωτικής σίτισης στο υγειονομικό προσωπικό. Παρόλα αυτά, είτε το θέλουν, είτε όχι την ευθύνη για ότι πάθει ο Νίκος στην υγεία του την έχουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Νικόπουλος και το συμβούλιο της φυλακής.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προχωράμε και εμείς, όπως και ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης (από τις 17/11), σε απεργία πείνας απο τη Δευτέρα 1/12, μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός του.

"Γιατί μία είναι η δύναμη της ανθρώπινης φύσης χάρη στην οποία καταφέρνουμε τα πάντα, μία στοχοπροσήλωση κι ένας καθαρός προσανατολισμός της καρδιάς, κι όποιος την έχει δεν θα 'πρεπε να επιτρέπει στο φόβο να τον κυριεύει."

ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος
Δημήτρης Πολίτης



Πηγή: iefimerida.gr


Μεξικό: Οι αρχές ανακαλύπτουν συνεχώς νέα πτώματα


Άλλα πέντε απανθρακωμένα και αποκεφαλισμένα πτώματα εντοπίστηκαν την Κυριακή σε περιοχή της πολιτείας Γκερέρο στα νότια του Μεξικού. Τα πτώματα εντοπίστηκαν στην ίδια τοποθεσία όπου την Πέμπτη βρέθηκαν 11 πτώματα σε παρόμοια κατάσταση.
Η νέα "ανακάλυψη" ρίχνει νερό στον μύλο της φρίκης που ζει τους τελευταίους μήνες η ν ευρύτερη περιοχή στην οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο εξαφανίστηκαν οι 43 φοιτητές και οι οποίοι πιθανότατα δολοφονήθηκαν από μέλη των καρτέλ ναρκωτικών.

Οι δικαστικές αρχές αναφέρουν ότι διερευνούν «τη δολοφονία πέντε ατόμων, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν στην καρότσα ενός φορτηγού σε δρόμο κοντά στην πόλη Τσιλάπα. Ένα μήνυμα που βρέθηκε δίπλα στα πτώματα και έχει την υπογραφή της οργάνωσης Los Ardillos έγραφε : «Αυτά είναι σκουπίδια».

Οι αρχές προσπαθούν να διευκρινίσουν αν τα πέντε πτώματα ταιριάζουν με τα στοιχεία τριών τοπικών επιχειρηματικών ηγετών και δύο αρχιτεκτόνων που απήχθησαν την Τετάρτη στην πολιτεία Γκερέρο, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μια δικαστική πηγή. Στην ίδια περιοχή έγινε και το πιο φονικό περιστατικό της απαγωγής και της δολοφονίας των 43 φοιτητών από άτομα του οργανωμένου εγκλήματος, από μέλη του καρτέλ ναρκωτικών Guerreros Unidos με την ανοχή και βοήθεια τοπικών διαφθαρμένων αστυνομικών.

Πηγή : e-typos.com


Ανδρεάδης στον ΣΚΑΪ: Καταστροφικές συνέπειες από την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό


«Τη στιγμή που απογειώνεται ο τουρισμός, η κυβέρνηση προτείνει στην τρόικα τον διπλασιασμό του ΦΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), επικρίνοντας την κυβέρνηση πως καταλήγει σε οικονομικά μέτρα επειδή δεν μπορεί να λάβει άλλα που θα ήταν πολιτικά επώδυνα.

Τυχόν αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα έχει αυτοκτονικές και καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα, όπως δήλώσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, επικρίνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να διπλασιάσει τον συντελεστή του φόρου, από το 6,5% στο 13%, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε πως ο ΣΕΤΕ διαφωνεί με την αύξηση του ΦΠΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως προσφεύγει σε οικονομικά μέτρα καθότι δεν μπορεί να προβεί σε άλλες κινήσεις που θα ήταν επώδυνες πολιτικά.

«Τη στιγμή που απογειώνεται ο τουρισμός, η κυβέρνηση προτείνει στην τρόικα τον διπλασιασμό του ΦΠΑ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης, προσθέτοντας πως αν λειτούργησε ένας κλάδος στη χώρα κατά τα τελευταία χρόνια, αυτός ήταν ο τουρισμός.

Συμπλήρωσε πως χάρη στον τουρισμό επετεύχθη άνοδος στο ΑΕΠ κατά μια μονάδα.

Τέλος, ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι η τρόικα από το 2010 θέτει θέμα να μην υπάρχουν εκπτώσεις στα νησιά, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως τα νησιά στις άγονες γραμμές και τα Δωδεκάνησα, που ειναι δίπλα η Τουρκία και υπάρχει ανταγωνισμός.

Υπενθυμίζεται πως στις 13:00 οι ξενοδόχοι παραχωρούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έκτακτη συνέντευξη Τύπου σχετικά με το ζήτημα του ΦΠΑ .

Πηγή: skai.gr


Περσεύς: Το μητρώο του «καλού εργοδότη» στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας



Σημαντικό παράγοντα στον αγώνα κατά της αδήλωτης εργασίας χαρακτηρίζει το υπουργείο Εργασίας τη θεσμοθέτηση του «Λευκού Μητρώου Συνεπών Επιχειρήσεων Περσέας», που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.
Το Μητρώο, θα καταγράφει τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και θα τις εξαιρεί από τους στοχευμένους ελέγχους των ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ θα τις επιβραβεύει με μειώσεις του μη μισθολογικού κόστους.
Για την ένταξη στο Μητρώο, θα λαμβάνεται υπόψη κυρίως η συστηματική συμμόρφωση με τις προβλέψεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και η έλλειψη καταγγελιών για παράβαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, ιδιαίτερα ως προς τη χρήση αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
Για «μεταρρυθμιστική τομή υψηλού οικονομικού και πολιτικού συμβολισμού» κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και προσθέτει, ότι «με τη δημιουργία του νέου συστήματος, εγκαινιάζουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας μια νέα, θετική αντίληψη για τη σχέση πολιτείας και επιχειρηματικότητας».
«Το σύστημα "Περσέας"» συνεχίζει «εντοπίζει και αναδεικνύει την υγιή και συνεπή επιχειρηματικότητα, την επιχειρηματικότητα που παρουσιάζοντας υψηλά επίπεδα κοινωνικής προστιθέμενης αξίας έως σήμερα, επικρατούσε αποκλειστικά η αντίστροφη λογική, δηλαδή αυτή του εντοπισμού και της ανάδειξης των "κακών παραδειγμάτων" σε συνδυασμό με ένα αποτρεπτικό πλαίσιο κυρώσεων, όπως είναι για παράδειγμα το σύστημα "Τειρεσίας"».
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «με το στοχευμένο αναπροσανατολισμό των ελέγχων σε περιπτώσεις συστηματικής και υποτροπιάζουσας παραβατικότητας θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η μεγάλη "πληγή" της εισφοροδιαφυγής και θα ενισχυθεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».
«Λειτουργώντας σαν "μαγνήτης" θα αυξήσει δραστικά το συνολικό επίπεδο συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, ενώ με το στοχευμένο αναπροσανατολισμό των ελέγχων σε περιπτώσεις συστηματικής και υποτροπιάζουσας παραβατικότητας θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η μεγάλη "πληγή" της εισφοροδιαφυγής και θα ενισχυθεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος» καταλήγει ο υπουργός Εργασίας.
Οι λεπτομερείς παράμετροι σχεδιασμού του συστήματος «Περσέας» θα προκύψουν ύστερα από μια εκτενή και συστηματική κοινωνική διαβούλευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και των ελεγκτικών του πυλώνων, δηλαδή της Επιθεώρησης Εργασίας και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ.


Πηγή: ΑΜΠΕ


Ο Ερντογάν "σβήνει" το "Ελλάς Γαλλία Συμμαχία" και βάζει στη θέση μας την Τουρκία


Το “Ελλάς Γαλλία Συμμαχία” από την εποχή Καραμανλή του πρεσβύτερου και Ζισκάρ Ντ΄ Εστέν φαίνεται ότι όχι μόνο “ξεθωριάζει” αλλά δίνει την θέση του στο “Τουρκία Γαλλία Συμμαχία”. Οι …συμμαχίες σφραγίζονται πάντα από χρήμα και ως γνωστόν στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Αντιθέτως η Τουρκία του Ερντογάν σπαταλά τρελά λεφτά για όπλα και το Παρίσι έχει στρέψει εκεί το ενδιαφέρον του. Ακόμη και η ένταση που υπήρξε μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας για την Γενοκτονία των Αρμενίων φαίνεται ότι δεν αποτελεί πια εμπόδιο για την “σύσφιξη των σχέσεων”. Είπαμε είναι πολλά τα λεφτά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της ΧΟΥΡΙΕΤ ο Ερντογάν έχει “αντικαταστήσει” τον αγαπημένο του Ευρωπαίο ηγέτη Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Γάλλο “μπερμπάντη” πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Οι ιταλοί είχαν κερδίσει πολλά από την φιλία Ταγίπ και Σίλβιο. Οι ιταλικές εταιρείες είχαν κερδίσει πολλά δισεκατομμύρια με συμφωνίες συμπαραγωγής επιθετικών ελικοπτέρων,αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας κλπ.

Τώρα η Γαλλία φαίνεται ότι παίρνει την θέση των Ιταλών. Αφορμή για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες λόγω του αρμενικού ζητήματος σχέσεις Άγκυρας και Παρισίων ήταν η Συρία. Η Τουρκία αισθάνεται πολύ κοντά με την γαλλική θέση για το θέμα της Συρίας.


Ολάντ και Ερντογάν συναντήθηκαν στο Παρίσι στις 31 Οκτωβρίου για να συζητήσουν την κρίση στη Συρία, αλλά τουρκικές πηγές λένε ότι συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα αμυντικής συνεργασίας που αφορά και στην αναζήτηση από την Τουρκία συστημάτων αντιαεροπορικής-αντιπυραυλικής άμυνας. Ο Ερντογάν αν και είχε σχεδόν συμφωνήσει με την Κίνα, έκανε πίσω και “χορεύει” τους πάντες με τα δισεκατομμύρια της προμήθειας. Τα γαλλικά συστήματα Aster 30 έχουν πάει πολύ καλά στην αξιολόγηση.Τον Ιανουάριο 90 Γάλλοι από 60 εταιρείες αμυντικού υλικού θα επισκεφθούν την Τουρκία.

Από το 1974 και μετά η Ελλάδα παραδοσιακά ήταν ένας από τους καλύτερους πελάτες των γαλλικών αμυντικών βιομηχανιών. Η προμήθεια όπλων από τους Γάλλους ήταν πάντα ένα πρόβλημα για την Τουρκία η οποία δεν ήθελε να έχει απέναντί της όπλα που δεν γνωρίζει. Φαίνεται ότι τώρα οδηγούμαστε σε μια αλλαγή “εξοπλιστικής συμμαχίας” αφού η Αθήνα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις γαλλικές απαιτήσεις που κοστίζουν πολύ. Το πρόγραμμα των φρεγατών Fremm έχει ουσιαστικά ναυαγήσει. Κι ακόμη και η προσπάθεια της Γαλλίας να μας δώσει μεταχειρισμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας δεν είχε θετική κατάληξη. Επιλέξαμε την αναβάθμιση των αμερικανικών P -3 Orion. Λύση προφανώς πιο συμφέρουσα.


Πηγή : onalert.gr


Κατέβασε ρολά μια στις τέσσερις επιχειρήσεις την 5ετία 2008-2013



Έκλεισαν 230.000 επιχειρήσεις

«Λουκέτο» έβαλε μία στις τέσσερις επιχειρήσεις από το 2008 έως και το 2013, όπως επισημάνθηκε κατά τη γενική συνέλευση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ από το 2008 έως και το 2013, έκλεισαν 230.000 επιχειρήσεις , ενώ μόνο από τους κλάδους που εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ αυτό το χρονικό διάστημα δημιουργήθηκαν 754.000 άνεργοι επί συνόλου 1.043.000 απωλειών στην απασχόληση.

«Η επιδείνωση των δεικτών έρχεται να μετριάσει, αν όχι να θολώσει του διθυράμβους περί ανάκαμψης, πολύ δε περισσότερο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» είπε στη διάρκεια της Γ.Σ. ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιώργος Καββαθάς. Παράλληλα αντιπρότεινε ένα εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας, με βάση επιχειρηματικές μονάδες μικρού και μεσαίου μεγέθους. Η επιλογή αυτής κλίμακας υπαγορεύεται από το ίδιο το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας, αλλά και από το γεγονός ότι η απασχόληση στην κλίμακα αυτή είναι μαζικότερη και περισσότερο ανθεκτική.

Αναγκαία θεωρεί η ΓΣΕΒΕΕ και την αναμόρφωση της φορολογικής πολιτικής και του ίδιου του ισχύοντος φορολογικού πλαισίου.


Πηγή : newsbeast.gr


Τα αποτελέσματα της επαναληπτικής κάλπης σε τρεις δήμους


Με 205 ψήφους διαφορά και 67% αποχή εξελέγη δήμαρχος Καισαριανής ο Ηλίας Σταμέλος, υποστηριζόμενος από τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), παίρνοντας τον δημαρχιακό θώκο τον Γιώργο Κοντόσταυλο (υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ).

Ο κ. Σταμέλος εξελέγη με 3.933 ψήφους έναντι 3728 ψήφων που έλαβε ο κ. Κοντόσταυλος, ο οποίος είχε αναδειχθεί δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων της κάλπης του Μαΐου.

Τα άκυρα ανήλθαν σε 114 και τα λευκά σε 155. Ψήφισαν 7.930 από τους 23.833 δημότες Καισαριανής.

Οι δημότες Καισαριανής κλήθηκαν α επιλέξουν για τη νέα τοπική διοίκηση ανάμεσα στη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής (ΣΥΡΙΖΑ) και τη Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής (ΚΚΕ) με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε λάβει την τρίτη θέση και είχε τεθεί εκτός β' γύρου για μόλις μία ψήφο. Η παράταξη είχε από την αρχή ενημερώσει ότι θα καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α' γύρου υπήρξαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα.

Στο δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων, όπου σημειώθηκε 50% αποχή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δήμαρχος παραμένει ο εκλεγείς στις πρόσφατες εκλογές Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Τα ποσοστά του, όπως ανέφεραν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» οι συνεργάτες του πλησιάζουν το 75%.

Ο κ. Καραγιάννης είχε εκλεγεί δήμαρχος λαμβάνοντας 62,26% τη β' Κυριακή και 47,37% την α' Κυριακή των εκλογών. Ο τρίτος σε ψήφους Σάββας Αθανασίου (25,27% την α' Κυριακή) ήταν ο υποψήφιος που είχε προσφύγει προκαλώντας την σημερινή ψηφοφορία.

Σε ό,τι αφορά το δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας (ο μεγαλύτερος σε έκταση μεταξύ των τριών όπου έγιναν επαναληπτικές εκλογές) με καταμετρημένα τα 17 από τα 39 εκλογικά τμήματα προηγείται ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Γιώργος Δρίκος.

Ακολουθεί ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Θ.Πανωλιάσκος και σε μικρή απόσταση η Ιωάννα Κριεκούκη (υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ).

Στις εκλογές της περασμένης άνοιξης, ο κ. Δρίκος είχε εκλεγεί δήμαρχος Μάνδρας λαμβάνοντας το 51,88% την β' Κυριακή και 38,01% την α' Κυριακή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ποιοι χάνουν τη σύνταξη πριν τα 62 – Ποιες συντάξεις μειώνονται και πόσο


Ενοποιήσεις ταμείων, πάγωμα αυξήσεων, μειώσεις συντάξεων, μείωση του ΕΚΑΣ, αύξηση ορίων ηλικίας και τέλος στις πρόωρες συντάξεις πριν από τα 62 έτη.
Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και φέρνουν τα πάνω κάτω για εκατομμύρια ασφαλισμένους σε όλα τα Ταμεία.

Μειώσεις παντού στις συντάξεις

Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με τα ποσά των συντάξεων. Σε αυτό θα πρέπει να ξεχάσουμε όλοι την προβλεπόμενη αύξηση κατά 3,2% στις κύριες συντάξεις. Το κόστος υπολογίστηκε στα 900 εκατομμύρια ευρώ και κάπως έτσι ... πήγε περίπατο λόγω της κατάστασης των Ταμείων και των πιέσεων της τρόικας.
Η δεύτερη αλλαγή αφορά στο ΕΚΑΣ που σύμφωνα με τους υπολογισμούς λόγω λανθασμένης καταβολής υπήρξε υπέρβαση κατά 200 εκατομμύρια και έτσι έρχεται νέος υπολογισμός, κάτι που θα σημάνει μειώσεις για χιλιάδες συνταξιούχους.

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι μειώσεις στα ποσά των συντάξεων.
Η τρόικα ζητά αλλαγή στον υπολογισμό των κύριων συντάξεων με βάση όλα τα έτη ασφάλισης και κάπως έτσι οι νέοι συνταξιούχοι θα έχουν απώλειες στο ποσό της σύνταξης ως και 30% σε σχέση με σήμερα.
Ταυτόχρονα η τρόικα ζητά μείωση της κρατικής επιδότησης στις κατώτατες συντάξεις οι οποίες κινδυνεύουν να πέσουν ακόμη και κάτω από τα 300 ευρώ.

Αύξηση ορίων ηλικίας σε όλα τα επίπεδα

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι κυρίως οι 40ρηδες. Όσοι δηλαδή γεννήθηκαν από το 1975 και μετά θα δουν αύξηση στα όρια ηλικίας για πρόωρη συνταξιοδότηση κατά πέντε έτη, από τα 15 στα 20 δηλαδή ή από τα 4.500 στα 6.500 ένσημα.

Σε όλα τα Ταμεία όμως για όλους τους υπαλλήλους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ουσιαστικά καταργούνται όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις πριν τα 62 έτη από το 2021.
Οι αλλαγές θα αρχίσουν με αύξηση κατά 2 έτη το 2019 και άλλα 2 έτη το 2021.
Κάπως έτσι αναγκάζονται να δουλέψουν επιπλέον έτη οι μητέρες ανηλίκων εκείνοι που συμπληρώνουν τα 25 έτη σε δημόσιο και ΔΕΚΟ και οι ασφαλισμένοι πριν το 1993.
Από τις αλλαγές αυτές πλήττονται ουσιαστικά 250.000 ασφαλισμένοι.

Πηγή : newsit.gr



«Να συμφωνήσουμε για τον Πρόεδρο»


Ο πρόεδρος της βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης παρεμβαίνει στις εξελίξεις μέσω της Realnews.

Της Λώρας Ιωάννου

Με βαρυσήμαντη δήλωσή του στη Realnews, o πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης προτείνει μίνιμουμ συναίνεση τουλάχιστον στο όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα δεσμεύει το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα, ενώ αφήνει ανοικτό προς συζήτηση το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών.

Στόχος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, είναι να εκλεγεί τώρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την κυβέρνηση να προσδιορίζει ταυτόχρονα και την ημερομηνία των εκλογών. Αν πάλι δεν καρποφορήσουν οι ψηφοφορίες ή δεν συναινέσει η αξιωματική αντιπολίτευση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, να έχει επιτευχθεί η ελάχιστη αναγκαία - όπως τη χαρακτηρίζει- συναίνεση σε κοινό πρόσωπο, η οποία θα ψηφιστεί μετά τις εκλογές.

Μόνο έτσι εκτιμά ο Ευ. Μεϊμαράκης ότι θα μπορέσει το πολιτικό σύστημα να προχωρήσει σταδιακά σε βήματα απεμπλοκής από το κλίμα πολιτικής αστάθειας σε μία χρονική στιγμή που η χώρα έχει ανοικτά όλα τα μέτωπα: Από την αξιολόγηση με την τρόικα και την επόμενη ημέρα στην οικονομία, μέχρι τα εθνικά ζητήματα και τη συνταγματική αναθεώρηση.


Πηγή : euro2day.gr


Και τώρα... οι δυο τους, ανέβηκε τρίτος ο Παναθηναϊκός


Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού αν και έχανε μέσα στην Τούμπα από τον Πανθρακικό, έφερε... τούμπα το ματς (ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 3-2) και παρέμεινε δυο βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό, πριν από το ντέρμπι κορυφής της Τετάρτης στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν στην Κέρκυρα την τοπική ομάδα (Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-4), ενώ ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Βέροια στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός - Βέροια 2-1).

Ο Αστέρας πέρασε... αέρα από το Παγκρήτιο (Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης 1-4), ο ΠΑΣ νίκησε εύκολα τον ΟΦΗ (ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 3-0), ενώ ο Πανιώνιος πήρε νίκη ανάσα επί της Νίκης Βόλου (Πανιώνιος - Νίκη Βόλου 2-1).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και η βαθμολογία:

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/11
Καλλονή - Πλατανιάς 0-0
Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 0-0
Ατρόμητος - Ξάνθη 2-0
(14', 50' Ουμπίδες)

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/11
Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-4
ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 3-2
Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης 1-4
ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 3-0
Πανιώνιος - Νίκη Βόλου 2-1
Παναθηναϊκός - Βέροια 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 25
2. Ολυμπιακός 23
3. Παναθηναϊκός 19
. Καλλονή 19
5. Ατρόμητος 17
. Αστέρας Τρίπολης 17
. Βέροια 17
8. ΠΑΣ Γιάννινα 16
9. Παναιτωλικός 14
10. Ξάνθη 12
. Πλατανιάς Χανίων 12
12. Πανιώνιος 11
. Κέρκυρα 11
14. ΟΦΗ 10
15. Λεβαδειακός 8
16. Πανθρακικός 6
. Εργοτέλης 6
18. Νίκη Βόλου 4
*Η 6η και η 11η αγωνιστική έχουν αναβληθεί


Πηγή : in.gr



Λοβέρδος για Ρωμανό: «Αφού του επιτράπηκε να δώσει εισαγωγικές, να του επιτραπεί και να σπουδάσει»



Υπέρ της συνέχισης των σπουδών μέσα από τις φυλακές του Νίκου Ρωμανού καθώς και του έγκλειστου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» Ηρακλή Κωστάρη τάχθηκε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Παιδείας, αναφορικά με τους δύο έγκλειστους οι οποίοι προχώρησαν σε απεργία πείνας καθώς δεν τους επιτρέπεται να πάρουν εκπαιδευτικές άδειες, δήλωσε ότι το υπουργείο διάκεινται θετικά.

«Η στάση του υπουργείου Παιδείας είναι υπέρ. Αφού επιτρέπουμε στα παιδιά να δίνουν εξετάσεις και να "μπαίνουν", πρέπει να τα βοηθήσουμε να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Βέβαια αυτό θα το κρίνει το αρμόδιο υπουργείο».

«Εάν ένας άνθρωπος ζητάει να συμμετέχει και στις εξετάσεις δεν μπορείς να του το αρνηθείς», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να πεθάνει».

«Αφού του επιτρέψαμε να δώσει εισαγωγικές, θα τον βοηθήσουμε να δώσει και τα μαθήματά του», συνέχισε ενώ πρόσθεσε πως επικοινώνησε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και «του είπα να το προσέξει ιδιαίτερα. Θέλει προσοχή το θέμα για να μην την πληρώσουν άλλοι λόγω Ξηρού».

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ταχθεί και πάλι υπέρ της δυνατότητας οι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα να ολοκληρώνουν κανονικά τις σπουδές τους.

«Επικοινώνησε μαζί μου ο δικηγόρος του κ. Κωστάρη. Του δήλωσα πως πάγια πολιτική μας ειναι οι έγκλειστοι να μπορούν να σπουδάζουν. Η συμπεριφορά του Ηρακλή Κωστάρη οπως ενημερωνόμαστε είναι άψογη άρα πρεπει να συνεχίσει τις σπουδές του. Το ιδιο πρεπει να ισχύσει και για τον Νίκο Ρωμανό», έγραψε ο κ. Λοβέρδος.


Πηγή : tovima.gr


H αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 13% στα μέτρα που υπέβαλε η Αθήνα στην τρόικα


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό κείμενο απαντά και στα πέντε αιτήματα που θέτει η τρόικα από τα οποία και εξαρτάται η επιστροφή της στην Αθήνα.
Ο διπλασιασμός του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία -στο13% από 6,5% που είναι σήμερα- περιλαμβάνεται στα μέτρα που υπέβαλε αργά το Σάββατο το βράδυ στην τριμερή η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ελληνικό κείμενο απαντά και στα πέντε αιτήματα που θέτει η τρόικα από τα οποία και εξαρτάται η επιστροφή της στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων, απαντά στα σενάρια για την αύξηση του ΦΠΑ και κάποιων συντελεστών του, στις αλλαγές που αφορούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων, στις νέες παρεμβάσεις στις αγορές, αλλά και στις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει τις απαντήσεις της τρόικας,  μετά το νέο πακέτο μέτρων που έστειλε.

"Ο Πρωθυπουργός δεν πρέπει να υποκύψει στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών για αυτοκτονική υπέρμετρη αύξηση ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο" επανέλαβε πάντως, το Σάββατο το βράδυ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο ΣΕΤΕ πραγματοποιεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα στη 1 μετά το μεσημέρι.

Tην ίδια ώρα, πήγες του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι θα υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία αλλαγής σελίδας, “την ώρα που η αντιπολίτευση θα εξακολουθεί να προσεύχεται για την παραμονή στο μνημόνιο και την τρόικα.”

Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, το ζήτημα που έχει προκύψει με τον ΦΠΑ θα αντιμετωπισθεί “κατά τρόπο ανώδυνο για τους πολίτες.”

Οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αποδίδουν τις δυσκολίες στην παρούσα διαπραγμάτευση στο γεγονός ότι εκτός από την αξιολόγηση του προγράμματος συζητείται και η “επόμενη μέρα”, χωρίς νέο δάνειο και μνημόνιο, στο ότι το ΔΝΤ επιθυμεί να συνεχίζει να μετέχει στις διαδικασίες στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, και τέλος στην εσωτερική πολίτικη αβεβαιότητα που αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.

«Η πολιτική συμφωνία για την "επόμενη μέρα" μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στον Δεκέμβριο. Και εργαζόμαστε πυρετωδώς γι αυτό», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής.

Μήνυμα προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τους πιστωτές να αποφύγουν παράταση του προγράμματος, στην βάση ενός ρεαλιστικού συμβιβασμού απευθύνει με συνέντευξή του στη Καθημερινή της Κυριακής, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Την πεποίθησή του ότι θα βρεθεί λύση με την τρόικα, εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος. «Γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα πιστεύω σε λύση» τόνισε.

«Υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας... Δεν πιστεύω ότι είμαστε μια εβδομάδα πριν το τέλος του μνημονίου» παρατήρησε στον σταθμό μας ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, ενώ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, την οποία όμως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα αναγνωρίσει.

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται τη Δευτέρα η ομιλία του εκπροσώπου της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ, σε εκδήλωση στο Eλληνοαμερικανικό Eπιμελητήριο.


Πηγή: skai.gr