Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Παρίσι: Την χάνουμε την αξιολόγηση πατριώτη! Αδιέξοδο με την τρόικα



Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως την συνεδρίαση του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου μετά την όχι και τοσο θετική εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι. Αύριο στις 10 το πρωί θα συναντηθούν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος για να αποτιμήσουν τα όσα έγιναν στην γαλλική πρωτεύουσα.
Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης «η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη και είναι άγνωστο αν θα προλάβουμε να έχει ολοκληρωθεί στα συγκεκριμένα χρονοδιάγραμματα».

Ακόμη, ο ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης έλεγε μετά το τέλος της συνάντησης ότι «ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Αν θα γυρίσει η τρόικα στην Αθήνα, δεν το γνωρίζω, δεν ορίστηκε ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα, σύντομα θα υπάρξει και η σχετική απόφαση».

Το κλίμα που μεταφέρεται από το Παρίσι είναι πως ήταν μια δύσκολη και σκληρή διαπραγμάτευση και το δημοσιονομικό κενό ήταν το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα.

Σχολιάζοντας κυβερνητική πήγη το αν προλαβαίνουμε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως τις 8 Δεκεμβρίου η απάντηση που πήραμε ήταν «συζητήθηκε το Ασφαλιστικό και το Δημόσιο, είμαστε σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση που είναι η τελευταία».

Το χρονικό

Ήταν περίπου 14:30 το μεσημέρι όταν σήμανε η λήξη των διαπραγματεύσεων που είχαν το τελευταίο 48ωρο στο Παρίσι η ελληνική πλευρά και οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν. Ο πρώτος που αποχώρησε ήταν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ρίσι Γκογιάλ, που έπρεπε να... προλάβει το αεροπλάνο για την Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με μήνυμα στο twitter της ανταποκρίτριας του Mega στο Παρίσι, Μαρίας Δεναξά, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο, δήλωσε πως "ήταν έντονη και εποικοδομητική η συζήτηση και συνεχίζεται".

Πίσω από τις λέξεις κρύβεται η αλήθεια. Πληροφορίες από την ελληνική αντιπροσωπεία αναφέρουν πως υπήρξαν προσεγγίσεις σε διάφορα σημεία και πως μειώθηκαν οι διαφορές που υπήρξαν ανάμεσα στις δυο πλευρές. Αλλά η ουσία είναι πως όλοι φεύγουν από το Παρίσι χωρίς συμφωνία και με το δημοσιονικό κενό να παραμένει το μεγαλύτερο "αγκάθι".

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, πάντως, μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους σε μια άτυπη ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις εμφανίστηκε αισιόδοξος πως σημειώθηκε πρόοδος και υπήρξε σύγκλιση σε πολλά θέματα.

Δεν αποκλείεται η τροϊκανοί να επιστρέψουν στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα και ο υπουργός Οικονομικών δεν έκρυψε πως είναι εφικτό τότε να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους εκπροσώπους των δανειστών μέχρι να (κι αν) γυρίσουν οι τροϊκανοί στην Αθήνα θα συνεχιστούν με e-mail.

Η τρόικα εξακολουθεί να πιέζει για το δημοσιονομικό κενό του 2015 και φαίνεται πως έχει απορρίψει πολλές από τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για την κάλυψή του.

Έλληνας αξιωματούχος είπε στο Reuters πως κυβέρνηση και τρόικα δεν κατάφεραν να βρουν τη χρυσή τομή στο θέμα του δημοσιονομικού κενού, «δεν έγινε καμία συζήτηση για παράταση του προγράμματος μετά το τέλος του χρόνου» και πως παραμένει ανοιχτή η ημερομηνία επιστροφής των τροϊκανών στην Αθήνα.

Ασυμφωνία λοιπόν παρά τη γεφύρωση του χάσματος και ενώ την Πέμπτη συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το EuroWorkingGroup, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το EuroWorkingGroup ετοιμάζει εναλλακτικές προτάσεις για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.


Πηγή : newsit.gr


ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Βίντεο: Ζήτησαν από τους επιβάτες να σπρώξουν το αεροπλάνο στον πάγο


Μπορεί να ακούγεται σαν ένα κακόγουστο αστείο για τις χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες, αλλά για τους επιβάτες σε ένα απομακρυσμένο αεροδρόμιο της Σιβηρίας δεν ήταν καθόλου αστείο, όταν τους ζητήθηκε να κατέβουν από αυτό υπό ακραίες καιρικές συνθήκες και να το σπρώξουν κατά μήκος του αεροδιάδρομου.

Οι επιβάτες στην Ιγκάρκα, μια μικρή πόλη στο βόρειο άκρο του Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας, έμαθαν πως το αεροπλάνο τους είχε κολλήσει στο έδαφος με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -52 βαθμούς Κελσίου.

Ένα βίντεο τους δείχνει τη στιγμή που σπρώχνουν τα φτερά για να κινηθεί το αεροπλάνο, το οποίο ήταν ένα Tupolev 134, της Katekavia, θυγατρικής της Utair, μίας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στη Ρωσία.

Το αεροπλάνο, μετέφερε 74 επιβάτες, απογειώθηκε και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο περιφερειακό κέντρο του Κρασνογιάρσκ. Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε το γεγονός πως το αεροπλάνο κόλλησε.

Υπάλληλος ωστόσο του τοπικού γραφείου εισαγγελέα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax πως θα γίνει έρευνα για να μάθουν γιατί οι επιβάτες βγήκαν και έσπρωξαν το αεροπλάνο.

«Έσπρωξαν το αεροπλάνο σαν να ήταν ένα αυτοκίνητο που είχε κολλήσει, το οποίο απαγορεύεται κατηγορηματικά δεδομένου ότι μπορεί να βλάψει το εξωτερικό του, για παράδειγμα» δήλωσε στο πρακτορείο.





Πηγή : ethnos.gr


Γυμνός... Μοϊκανός στην πορεία των φοιτητών


Μιά διαφορετική διαμαρτυρία είχε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Προπύλαια, ένας άντρας με κόκκινο μαλλί  μοϊκάνα, έκανε την εμφάνιση του αψυφώντας το τσουχτερό κρύο.
Ο νεαρός άντρας έβγαλε τα ρούχα του και άρχισε να διαμαρτύρεται ακόμα και κατά της αστυνομίας στα αγγλικά φωνάζοντας "F...  police".
Φυσικά αυτή η εικόνα δεν άρεσε σε κανένα με αποτέλεσμα να καλέσουν την αστυνομία και να συλληφθεί μέσα στο κτίριο της Εθνικής βιβλιοθήκης όπου είχε καταφύγει αφού του φόρεσαν πρώτα το παντελόνι.






Πρόσφατη φωτογραφία του Αλβανού Μακελάρη! Έχει συλληφθεί και έχει οδηγηθεί στην Γ.Α.Δ.Α!!


Νέα φωτογραφία του Αλβανού 31χρονου  κακοποιού με το όνομα Αρμπέρ Μπάκο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία, δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του Μπάκο παρακαλεί όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παράνομη δραστηριότητά του να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 - 6411111 και 210 - 6476232 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της σύλληψης

Η σύλληψη του 31χρονου Αλβανού, Αρμπέρ Μπάκο, έγινε στο Γουδί, στην οδό Αγίας Λαύρας, κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής και της ΕΚΑΜ.

Το υπόγειο μικρό διαμέρισμα στην οδό Αγίας Λαύρας στο Γουδή είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, τεθεί υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς της ασφάλειας από χθες.

Οι αστυνομικοί μετά έγκυρες πληροφορίες κατάφεραν να ανακαλύψουν το κρησφύγετο του αδίστακτου Αλβανού στην Αγίας Λαύρας στο Γουδή.

Η περιοχή αποκλείστηκε, αφού υπήρχε κίνδυνος ο επικίνδυνος κακοποιός να αρπάξει ομήρους πολίτες και αποφασίστηκε να γίνει σήμερα η επιχείρηση για τη σύλληψη του.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, αστυνομικοί της ΕΚΑΜ έσπασαν την εξώπορτα του διαμερίσματος, μπήκαν μέσα και με τα όπλα στα χέρια ακινητοποίησαν τον Αλβανό κακοποιό, ο οποίος εκείνη την ώρα καθόταν σε έναν καναπέ. Αμέσως τον έριξαν κάτω και χωρίς να προλάβει να αντιδράσει του πέρασαν χειροπέδες.

Στο διαμέρισμα - κρησφύγετο βρήκαν κι έναν ακόμη άνδρα πιθανότατα επίσης Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη κι αυτός και κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο κακοποιός και ο συνεργός του έχουν οδηγηθεί στην ασφάλεια για ανάκριση.





Υπό κατάληψη πρίν απο λίγο η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών από τους φοιτητές



Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την συνεδρίαση του Συντονιστικού στον προαύλιο χώρο της πρυτανείας, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κοινητοποιήσεων τους.

Η κινητοποίηση των φοιτητών ξεκίνησε από τα Προπύλαια το μεσημέρι, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 500 άτομα, κρατώντας πανό με συνθήματα υπέρ της δημόσιας Παιδείας και ενάντια στον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκη.


Απανωτοί μικροσεισμοί στην Αττική



Σεισμική δόνηση μεγέθους 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.39 το απόγευμα ανατολικά της Αττικής.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 2,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Χαλανδρίου.
Ακολούθησαν άλλοι δύο μικροσεισμοί μεγέθους 2,3 και 2,2 Ρίχτερ, στην Αθήνα με διαφορά μερικών λεπτών, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Πηγή : ethnos.gr


Στο μυαλό του σκύλου: Τι πραγματικά νοιώθει για εμάς;




Λατρεύουμε τα μαλλιαρά παιδιά μας. Και το ξέρουμε πως μας λατρεύουν και αυτά. Η αγάπη και η μοναδική αφοσίωση του σκύλου στον άνθρωπό του έρχεται όμως τώρα να αποδειχθεί και επιστημονικά μέσω νευροαπεικόνισης. Ναι, οι επιστήμονες μελετούν τον εγκέφαλο των τετράποδων. Και ο μαγνητικός τομογράφος έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι σκύλοι μας αγαπάνε, μας χρειάζονται, μας συναισθάνονται, είμαστε η οικογένειά τους...

Χάρη στις σύγχρονες μεθόδους νευροαπεικόνισης αρχίζουμε να έχουμε μία καλύτερη εικόνα για ό,τι συμβαίνει στο χνουδωτό κεφάλι των τετράποδων παιδιών μας, γράφει η Τερίσα Φίσερ στον ενημερωτικό δικτυακό τόπο Mic που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Όχι μόνο οι σκύλοι μας αγαπούν όσο κι εμείς, αλλά στην πραγματικότητα μας νοιώθουν και είμαστε οικογένειά τους. Οι σκύλοι βασίζονται στους ανθρώπους περισσότερο για στοργή και προστασία απ’ ότι στο δικό τους είδος.

Η πιο άμεσα συνδεδεμένη με τον εγκέφαλο απόδειξη ότι οι σκύλοι είναι απελπιστικά αφοσιωμένοι στους ανθρώπους έρχεται από πρόσφατη μελέτη νευροαπεικόνισης για την επεξεργασία της οσμής στον εγκέφαλο του σκύλου.

Επιστήμονες ειδικευμένοι στις γνωστικές λειτουργίες των ζώων στο Πανεπιστήμιο Έμορι της πολιτείας της Τζόρτζια εκπαίδευσαν τους σκύλους να καθίσουν ακίνητοι στον μαγνητικό τομογράφο και χρησιμοποίησαν τη μη επεμβατική μέθοδο της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI) για να μετρήσουν την αντίδραση του νευρικού συστήματος στην μυρωδιά ανθρώπων και ζώων, τόσο οικείων όσο και αγνώστων.

Καθώς οι σκύλοι καθοδηγούνται στον κόσμο μέσω της μύτης τους, ο τρόπος με τον οποίο επεξεργάζονται τις μυρωδιές προσφέρει πολλές δυνατότητες ερμηνείας της κοινωνικής συμπεριφοράς.

Οι επιστήμονες εντόπισαν ότι η μυρωδιά των ιδιοκτητών των σκύλων πράγματι πυροδότησε ενεργοποίηση του ‘κέντρου επιβράβευσης’ στον εγκέφαλό τους (κερκοφόρος πυρήνας). Από όλες τις μυρωδιές, οι σκύλοι όντως έδωσαν πρώτη προτεραιότητα σε εκείνη του ανθρώπου –πάνω από ο,τιδήποτε και οποιονδήποτε άλλον.

Τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου του Έμορι συμφωνούν με άλλες έρευνες τετράποδης νευροαπεικόνισης.

Στη Βουδαπέστη, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Έοτβος Λόραντ έχουν μελετήσει επίσης μέσω της μεθόδου της fMRI την εγκεφαλική δραστηριότητα των σκύλων στο άκουσμα ανθρώπινων και σκυλίσιων ήχων -φωνές, γέλια, κλάματα, γαβγίσματα, αναστεναγμούς, σφυρίγματα.

Πριν από αυτή τη μελέτη, την πρώτη στον κόσμο, δεν είχαμε καμία ιδέα τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι του σκύλου όταν οι άνθρωποι κάνουν... θόρυβο.

Και το πιο εντυπωσιακό που μάθαμε είναι ότι υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες στον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος ανθρώπου και σκύλου επεξεργάζεται συναισθηματικά φορτισμένους ήχους.

Οι σκύλοι όχι μόνο καταλαβαίνουν από τη φωνή τη διάθεση και τη συναισθηματική μας φόρτιση, αλλά στην πραγματικότητα είναι «σχεδιασμένοι» να μας συναισθάνονται, καθώς περιοχές του εγκεφάλου τους είναι, ακριβώς όπως και στον άνθρωπο, αφιερωμένες στην επεξεργασία της φωνής.

«Είναι ενδιαφέρον να κατανοήσουμε τον μηχανισμό που βοηθά μία τόσο επιτυχή φωνητική επικοινωνία μεταξύ δύο ειδών. Δεν χρειαζόμασταν την νευροαπεικόνιση για να δούμε ότι αυτή η επικοινωνία [μεταξύ ανθρώπου και σκύλου) λειτουργεί, αλλά χωρίς αυτήν, δεν καταλαβαίναμε γιατί λειτουργεί. Τώρα, αρχίζουμε πραγματικά να την κατανοούμε» δήλωσε στο Mic o νευροεπιστήμονας Ατίλα Άντιτς, επικεφαλής της ερευνητικής μελέτης.

Η συμπεριφορική μελέτη υποστηρίζει επίσης τα ευρήματα της νευροαπεικόνισης. Σύμφωνα με τον Άντιτς οι σκύλοι αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα μωρά με τους γονείς τους. Όταν οι σκύλοι φοβούνται ή ανησυχούν τρέχουν στους ιδιοκτήτες τους, όπως τα νήπια τρέχουν προς τους γονείς τους. Αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με άλλα εξημερωμένα ζώα: οι γάτες, καθώς και τα άλογα, θα τρέξουν μακριά.

Ο σκύλος είναι επίσης το μόνο μη πρωτεύον θηλαστικό που κοιτά τον άνθρωπο στα μάτια. Αυτό είναι κάτι που ο Άντιτς, μαζί με άλλους ερευνητές, ανακάλυψαν περίπου μία δεκαετία πριν όταν μελέτησαν την εξημέρωση λύκων, οι οποίοι νόμιζε πως θα μοιράζονται αυτό το χαρακτηριστικό. Όμως, αυτή είναι μία μοναδική συμπεριφορά μεταξύ σκύλου και ανθρώπου: Οι σκύλοι επιζητούν την επαφή με τα μάτια με τους ανθρώπους, όχι τους βιολογικούς γονείς τους.

Οι ερευνητές έχουν εξετάσει τη σχέση ανθρώπου-ζώου και από την άλλη πλευρά. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο στην επιθεώρηση της Public Library of Science (PLOS) , ερευνητές στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασσαχουσέττης εξέτασαν την εγκεφαλική δραστηριότητα ως «απάντηση» σε φωτογραφίες σκύλων και παιδιών.

Οι μετέχοντες στη μελέτη ήταν γυναίκες που είχαν σκυλιά και παιδιά για τουλάχιστον δύο χρόνια. Αμφότερες οι φωτογραφίες σκύλων και παιδιών κέντρισαν τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με συναίσθημα, επιβράβευση, στοργή, οπτική επεξεργασία και κοινωνική αλληλεπίδραση. Βασικά, τόσο τα μαλλιαρά όσο και τα μη μαλλιαρά μέλη της οικογένειας μάς κάνουν εξίσου χαρούμενους...

Επιμέλεια: Ευαγγελία Μπίφη

Newsroom ΔΟΛ



ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ... ΚΑΠΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ




Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – δανειστών στη γαλλική πρωτεύουσα.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών αποχώρησαν από τη βίλλα Σαΐντ χωρίς να κάνοπυν δηλώσεις ενώ "γρίφος" αποτελεί το αν θα γυρίσουν τελικά στην Αθήνα.
Πηγές της ελληνικής αποστολής αναφέρουν ότι οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν για το δημοσιονομικό κενό αμφισβητώντας μεταξύ άλλων την απόδοση πολλών από τα μέτρα που προτάθηκαν από ελληνικής πλευράς.
Πηγές των Βρυξελλών ξεκαθαρίζουν ότι μέχρι στιγμής συμφωνία δεν υπάρχει.
Σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών είναι προσκεκλημένος ομιλητής στο 1ο συνέδριο για τις Ελληνικές Εξαγωγές (Greek Exports Convention) που διοργανώνει η Τράπεζα Eurobank στο Ξενοδοχείο Intercontinental (αίθουσα Ballroom) και πηγές του ΥΠΟΙΚ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο αν η αποστολή αναχωρήσει νωρίς για Αθήνα, ο Γκίκας Χαρδούβελης να παραστεί.
Παράλληλα στις 6 μ.μ. ξεκινά στη Βουλή η δεύτερη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό του 2015 με τον ΥΠΟΙΚ να εκπροσωπείται από τον Χρ. Σταϊκούρα ο οποίος βρίσκεται επίσης στο Παρίσι.


Πηγή : newsbomb.gr




Συνεχίζεται η διάλυση των παροχών υγείας σε βάρος των ασθενών : Τέλος και οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ από 8 Δεκεμβρίου!



Σε επίσχεση  παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών προχωρά ο κλάδος ζητώντας την άμεση καταβολή των χρεών από τον ΕΟΠΥΥ.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους κλινικούς - κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς όσο και στα συμβεβλημένα εργαστήρια.

Να σημειωθεί ότι από την 1η Δεκεμβρίου επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ τόσο οι ιδιωτικές κλινικές όσο και τα διαγνωστικά κέντρα.

Διαβάστε εδώ τις σχετικές λεπτομέρειες!

Τέλος οι δωρεάν νοσηλείες και εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα από 1η Δεκεμβρίου! Έρχεται επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ


Σύμφωνα με στοιχεία ο οργανισμός οφείλει στους γιατρούς

το 10 % όλων όσων έχουν πληρωθεί, ήτοι επισκέψεων και πράξεων από 1/1/2012
4 μήνες του 2013 σε πράξεις (9ος-10ος-11ος-12ος) και
3 μήνες του 2014 σε πράξεις (4ος-5ος-6ος).

Επίσης όπως σημειώνει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ “Σαν να μην έφτανε αυτό ο ΕΟΠΥΥ παρουσίασε προσχέδιο νέας σύμβασης η οποία ουδέποτε συζητήθηκε με τους συμβεβλημένους ιατρούς παρά τις δεσμεύσεις του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργού Υγείας για διάλογο. Το συγκεκριμένο προσχέδιο σύμβασης κρίνεται απαράδεκτο στο σύνολό του και ΜΟΝΟ ως ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ και λεόντειο μπορεί να χαρακτηρισθεί, περιέχει μόνο υποχρεώσεις από πλευράς ιατρών χωρίς απολύτως καμία υποχρέωση από πλευράς ΕΟΠΥΥ”

Συγκεκριμένα όπως λένε οι γιατροί:

''Δεν προκαθορίζεται ο αριθμός των επισκέψεων, ιδιαίτερα μετά την είσοδο στον ΕΟΠΥΥ νέων συναδέλφων, ενώ στο 6/μηνο, ανάλογα με το επίπεδο του πενιχρού κλειστού προϋπολογισμού, δίνεται η δυνατότητα στον ΕΟΠΥΥ να μειώσει την αξία της ιατρικής επίσκεψης από τα 6,5 ευρώ καθαρά που είναι σήμερα”.


Πηγή : iatropedia.gr


Έβγαζε με το κινητό του φωτογραφίες τον δολοφόνο του!


Το θύμα ένας 22χρονος φοιτητής, ο δολοφόνος του μια μαύρη αρκούδα. Ο νεαρός και η παρέα του μάλλον υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους και δυστυχώς χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή.
Όλα έγιναν πριν δύο μήνες στο New Jersey των ΗΠΑ. Στην περιοχή είχε να σημειωθεί θανατηφόρα επίθεση αρκούδας σε άνθρωπο για τουλάχιστον 150 χρόνια.


Ο 22χρονος Darsh Patel και οι φίλοι του βρίσκονταν σε ένα πάρκο όπου υπάρχουν αρκούδες. Εντόπισαν το θηρίο και ενώ γνώριζαν πως οι μαύρες αρκούδες είναι επιθετικές και επικίνδυνες για τον άνθρωπο αντί να απομακρυνθούν πλησίασαν για να τη φωτογραφίσουν με τα κινητά τους.


Ο 22χρονος πρόλαβε να βγάλει 3 φωτογραφίες της αρκούδας από μια απόσταση περίπου 30 μέτρων. Η αρκούδα ωστόσο τους αντιλήφθηκε άρχισε να τους καταδιώκει και ο νεαρός δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί.
Το ζώο τον κατασπάραξε. Οι φίλοι του ειδοποίησαν την αστυνομία που έφτασε στο σημείο και εντόπισε την αρκούδα να φυλάει το σώμα του άτυχου 22χρονου όπως θα έκανε με κάθε θήραμά της.
Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν το ζώο, όμως ήταν πολύ αργά για τον φοιτητή.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και το κινητό του φοιτητή. Η αρκούδα το είχε δαγκώσει αλλά αυτό δεν είχε καταστραφεί. Μετά από τη σχετική έρευνα οι αστυνομικοί είδαν ότι ο νεαρός είχε προλάβει να τραβήξει τις τρεις φωτογραφίες λίγο πριν χάσει τη ζωή του...

Πηγη : DAILYMAIL

newsit.gr


Επιτέλους : Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο Αλβανός δράστης της επίθεσης στο Μικρολίμανο


Στη σύλληψη του 31χρονου Αλβανού, Αρμπερ Μπάκο, που άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας 15 ανθρώπους, τα ξημερώματα του Σαββάτου σε μπαρ στο Μικρολίμανο προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το κρησφύγετό του, επί της οδού Αγίς Λαύρας στο Γουδή, τον έθεσαν υπό παρακολούθηση, και τον συνέλαβαν μετά από κοινή επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και των ΕΚΑΜ. Ο δράστης ήταν μόνος του και δεν έφερε αντίσταση.
Η μεγάλη αυτή επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας ήρθε λίγα μόλις 24ωρα μετά την αιματηρή επίθεση εναντίον θαμώνων του μπαρ στο Μικρολίμανο.
Σημειώνεται ότι σε δωμάτιο ξενοδοχείου της περιοχής βρέθηκαν μία γεμιστήρα από καλάνσικοφ και προσωπικά αντικείμενα του δράστης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, πήγε στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το μπαρ, μαζί με άλλα δύο άτομα, την περασμένη Πέμπτη και προπλήρωσε μάλιστα για δύο διανυκτερεύσεις.
Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Γαλήνη», αναγνώρισε τον Αλβανό ως ένα από τα άτομα που είχαν νοικιάσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο του.

Ενημέρωσε τις αρχές και το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί έφθασαν στο ξενοδοχείο, όπου άρχισαν τις έρευνες στα δωμάτια.
Σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ο καταζητούμενος δράστης της επίθεσης με καλάσνικοφ απεικονίζεται ξεκάθαρα να κατευθύνεται προς την πόρτα του ξενοδοχείου μετά τις ριπές προς το καφέ-μπαρ.
Το χρονικό του μακελειού
Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 4:15 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στο κλαμπ «Έτσι Απλά», στην Ακτή Δηλαβέρη στο Μικρολίμανο, με τον ένοπλο να ανοίγει πυρ, τραυματίζοντας συνολικά 15 άτομα.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο ένοπλος αρχικά βρισκόταν στο νυχτερινό μαγαζί όπου διασκέδαζαν πολλά νεαρά άτομα, και κάποια στιγμή, μετά από διαπληκτισμό με άλλα άτομα, έφυγε για να επιστρέψει λίγο αργότερα ένα καλάσνικοφ.
Μάλιστα κάποιοι από τους θαμώνες του καταστήματος φέρεται να αντιλήφθηκαν αυτό που θα ακολουθούσε και αποχώρησαν από το μαγαζί. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος ακούστηκε να εκτοξεύει απειλές εναντίον των θαμώνων και των υπαλλήλων λέγοντας: «όλοι εδώ απόψε θα πεθάνετε».
Με το όπλο στα χέρια άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως και στο κατάστημα επικράτησε πανικός. Όταν σταμάτησε τους πυροβολισμούς ο δράστης διέφυγε.

Πηγή : ethnos.gr


Στο κλειστό γυμναστήριο Ιεράπετρας οι εκατοντάδες μετανάστες


Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονταν και ένοπλοι πέραν των παράτυπων μεταναστών.

Tο μεσημέρι σήμερα (Τετάρτη 26/11/2014)  αναμένεται να προσεγγίσει την Ιεράπετρα το ρυμουλκούμενο, από τη φρεγάτα «Υδρα», φορτηγό πλοίο, με σημαία Κιριμπάτι, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 700 παράτυποι μετανάστες και το οποίο βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Στην Ιεράπετρα έφθασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Σεραφείμ Τσόκας, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό των προσπαθειών της φιλοξενίας των μεταναστών και πραγματοποίησε σύσκεψη στον δήμο με φορείς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε πρώτη φάση οι μετανάστες μετά την αποβίβασή τους αναμένεται να μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ της περιοχής

Αργά το απόγευμα της Τρίτης είχε αρχίσει η διαδικασία ρυμούλκησης του ακυβέρνητου φορτηγού πλοίου.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονταν και ένοπλοι πέραν των παράτυπων μεταναστών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι ένοπλοι είναι οι διακινητές των μεταναστών ενώ από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι στο πλοίο υπάρχουν όπλα ενημερώθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Το χρονικό

Το φορτηγό πλοίο «Μπάρις», υπό σημαία Κιριμπάντι, τα ξημερώματα της Τρίτης έμεινε ακυβέρνητο ενώ έπλεε 30 μίλια νοτιανατολικά της Ιεράπετρας - εκείνη την ώρα οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες

Η φρεγάτα «Υδρα» του Πολεμικού Ναυτικού είχε αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών, ως τοπικός διοικητής, έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Κοντά στο πλοίο βρίσκονταν, επίσης, παραπλέοντα εμπορικά σκάφη, ενώ στην περιοχή πετούσε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο φορτηγό πλοίο είχε κατέβει ένας εκ των διασωστών του ελικοπτέρου Super Puma, με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών.

Υστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια παραπλέοντος εμπορικού πλοίου να ρυμουλκήσει το ακυβέρνητο σκάφος, η φρεγάτα «Υδρα» είχε αναλάβει να το προσεγγίσει προκειμένου να το ρυμουλκήσει προς την Κρήτη.

Η επιχείρηση διεξαγόταν σε απόσταση 60-70 μιλίων νοτιανατολικά της Ιεράπετρας.


Πηγή : cretalive.gr


Ραγδαίες εξελίξεις : Παρέμβαση Αρείου Πάγου στις καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτού των ΑΝΕΛ



H εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε να ανασυρθεί από το αρχείο, αν αυτό κρίνεται αναγκαίο, η δικογραφία για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη (φωτ.) στις χθεσινές καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας της βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Σταυρούλας Ξουλίδου.



Συγκεκριμένα, η κυρία Κουτζαμάνη παρήγγειλε στην προϊσταμένη του Εφετείου Αθηνών Γεωργία Τσατάνη να ανασύρει από το αρχείο, αν αυτό κρίνεται αναγκαίο, τη δικογραφία για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο είχε πραγματοποίησει παρέμβαση η κυρία Κουτζαμάνη στις τότε δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ότι συγκεντρώνονται χρήματα από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές (ψήφοι) για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Η κυρία Κουτζαμάνη είχε διατάξει τότε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Όμως η έρευνα αυτή τέθηκε στο αρχείο. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας που διενήργησε την ερεύνα Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Γεωργίας Τσατάνη, έθεσε στο αρχείο τη σχετική δικογραφία, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

Τώρα η Ευτέρπη Κουτζαμάνη στην παραγγελία της προς την Γεωργία Τσατάνη αναφέρει:
«Με αφορμή καταγγελία της βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κυρίας Σταυρούλας Ξουλίδου, τις βραδινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του τηλεοπτικού σταθμού «BLUE SKY», περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε, να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε με την 4265/13.10.2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ΄ άρθρο 43 παράγραφος 5 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ενημερώνοντάς μας σχετικά.

Συνημμένα σας διαβιβάζουμε και σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου».
Η κυρία Ξουλίδου κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι «γαλάζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ανέφερε χαρακτηριστικά η εν λόγω βουλευτής ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και προσέθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».

Τα όσα είπε η κυρία Ξουλίδου τα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στον τηλεοπτικό σταθμό SBC.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που μου ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει για την άλλη πλευρά».


Πηγή : protothema.gr


«Αντιτουρκικό μπλόκο στην ανατολική Μεσόγειο»




Financial Times: Η αποξένωση της Τουρκίας υπονομεύει τις ελπίδες ελάττωσης των εντάσεων

Τη δημιουργία ενός αντιτουρκικού μπλοκ στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου «βλέπουν» σε σημερινό τους άρθρο οι αμερικανικοί Financial Times, μετά και την εμβάθυνση της συνεργασίας σε ενεργειακό επίπεδο μεταξύ Λευκωσίας και Κα΅ρου.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, η βρετανική οικονομική εφημερίδα επισημαίνει την πρόθεση του Καΐρου να επιταχύνει τις συνομιλίες για χρήση κυπριακού αερίου, καθώς και την αντίδραση του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου που δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο νοτίως της Κύπρου.

«Αλλά η συνάντηση των [τριών] υπουργών στη Λευκωσία ήταν μόνο μία ακόμα παρόμοια συνάντηση σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Τουρκίας με πολλούς από τους γείτονές της έχουν επιδεινωθεί», σχολιάζει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν επίσης ενισχύσει τους δεσμούς τους με το Ισραήλ.

Ο Σινάν Ουλγκέν του ινστιτούτου Carnegie Europe δηλώνει στην εφημερίδα ότι όλα αυτά αποτελούν ένδειξη του πόσο εξασθενημένη είναι η ικανότητα της Τουρκίας να σχηματίζει συμμαχίες στην περιοχή.

Οι Financial Times σχολιάζουν επίσης ότι αυτή η αποξένωση της Τουρκίας υπονομεύει δυνητικά τις ελπίδες των ΗΠΑ για ελάττωση των περιφερειακών εντάσεων μέσω της ανακάλυψης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων – ιδίως ως παράγοντα ώθησης των διαπραγματεύσεων για επανένωση της Κύπρου.


Πηγή : newsbeast.gr


Τι είναι η υποχρέωση Πρόνοιας του Εργοδότη προς τον εργαζόμενο




Τι είναι η υποχρέωση Πρόνοιας του Εργοδότη προς τον εργαζόμενο Τις εργοδοτικές υποχρεώσεις πρόνοιας, που έχουν ως στόχο την προστασία του εργαζόμενου, περιγράφει αναλυτικά το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ. Σκοπός είναι να φανεί ξεκάθαρα πώς ο εργοδότης οφείλει να διαφυλάττει τα συμφέροντα, την προσωπικότητα, αλλά και την υγεία των εργαζομένων του. Σημειώνεται ότι η υποχρέωση πρόνοιας υπάρχει ακόμα και όταν η σύμβαση εργασίας είναι άκυρη.

Ως γενική εργοδοτική υποχρέωση πρόνοιας θεωρείται η υποχρέωση που ενεργοποιείται με τη σύναψη της εργασιακής σύμβασης και επιβάλλει στον εργοδότη τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη διαφύλαξη των συμφερόντων και της προσωπικότητας του εργαζόμενου. Επίσης, επιβάλλει την παράλειψη κάθε ενέργειας ή συμπεριφοράς που μπορεί να πλήξει τα δικαιώματα αυτά.
Η συγκεκριμένη υποχρέωση λαμβάνει εντονότερα χαρακτηριστικά για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, όπως είναι οι γυναίκες, οι ανήλικοι, ΑμεΑ κλπ, ενώ ενεργοποιείται και στη σύμβαση μαθητείας. Ειδικά για τις περιπτώσεις δανεισμού εργαζομένων, η υποχρέωση πρόνοιας βαραίνει τόσο τον πρωτογενή όσο και τον περαιτέρω εργοδότη.
Οι επιμέρους υποχρεώσεις που επιβάλλει ο νομοθέτης στον εργοδότη είναι: *Να προστατεύει τον εργαζόμενο από τους κινδύνους κατά της ζωής και της υγείας του, οι οποίοι έχουν σχέση με την παροχή της εργασίας του. Για την εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής, ο εργοδότης πρέπει να φροντίζει για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων που θα εγγυώνται την ασφάλεια των εγκαταστάσεων της επιχείρησής του, συμπεριλαμβανομένων όλων των χώρων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την απασχόληση των εργαζόμενων.
Στο πλαίσιο της ειδικής αυτής υποχρέωσης εντάσσεται και η επίβλεψη κατά την εκτέλεση της εργασίας, η αποτροπή επικίνδυνων εργασιών, η καθοδήγηση των εργαζομένων για τη χρήση επικίνδυνων μηχανών, με την ανάρτηση ειδικών οδηγιών σε εμφανές σημείο, η προειδοποίηση για πιθανούς κινδύνους και η υπόδειξη τρόπων αποφυγής τους, η αποφυγή εξάντλησης των δυνάμεων του εργαζόμενου πέρα από το μέτρο που υπαγορεύει η φύση της εργασίας, οι ικανότητες, οι δυνατότητες και οι γνώσεις του.
Επίσης, εντάσσεται η πρόληψη μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, η ανάθεση λιγότερο κουραστικής εργασίας από αυτήν που είχε ανατεθεί αρχικά στον εργαζόμενο, στην περίπτωση που οι σωματικές ή πνευματικές του δυνάμεις έχουν εξαντληθεί, η συνεκτίμηση των αναγκών των εργαζόμενων για την κατανομή των ωρών εργασίας, η ανάθεση καθηκόντων σε θέση ή τμήμα ανάλογο των σωματικών και πνευματικών τους δυνάμεων. *Να χορηγεί στον εργαζόμενο άδεια αναψυχής.
 Έτσι παραχωρείται στον εργαζόμενο, ελεύθερος χρόνος   από την εργασία του με εξασφάλιση των αποδοχών του. Η προσωρινή απαλλαγή από τα εργασιακά καθήκοντα στηρίχθηκε σε ιατροφυσικές αξιολογήσεις και στη συνέχεια συνδέθηκε με την ανάγκη του εργαζόμενου για αναψυχή και συμμετοχή σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις. *Να σέβεται την προσωπικότητα του εργαζόμενου. Η υποχρέωση αυτή εκδηλώνεται διάφορους ειδικότερους τρόπους, όπως η προστασία της προσωπικότητας του εργαζόμενου από προσβολές συναδέλφων του ή του ίδιου του εργοδότη, η απαγόρευση περιορισμών άσκησης διαφόρων ελευθεριών του εργαζόμενου (έκφραση πολιτικών πεποιθήσεων, γνώμης κτλ), απαγόρευση υπονόμευσης της επαγγελματικής φήμης του εργαζόμενου και του δικαιώματός του για επαγγελματική ανέλιξη, απαγόρευση επιβολής κάθε μέτρου που βλάπτει την προσωπικότητα του εργαζόμενου. Ο εργοδότης υποχρεούται να απέχει από κάθε πράξη ή παράλειψη που προσβάλει την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψη του εργαζόμενου, όπως είναι η βάναυση συμπεριφορά, η σεξουαλική παρενόχληση.
Η μη τήρηση των υποχρεώσεων αυτών καθιστά εκτάκτως αδύνατη ή δυσχερή τη συνέχιση της εργασίας στο χώρο της εργοδοτικής επιχείρησης. Σε περιπτώσεις που ο εργοδότης δεν τηρεί την υποχρέωση για σεβασμό της προσωπικότητας του εργαζόμενου, ο τελευταίος νομιμοποιείται να επικαλεστεί παράβαση της υποχρέωσης πρόνοιας, καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος, μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας ή ακόμη και καταγγελία της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη. *Να εφαρμόζει τις διατάξεις που επιβάλλονται από τη νομοθεσία της Κοινωνικής Ασφάλισης και αφορούν την απογραφή του στο μητρώο εργοδοτών, τη δήλωση μεταβολής των στοιχείων του, την καταχώρηση του νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού στο ειδικό βιβλίο που τηρείται για το σκοπό αυτό, τη δήλωση τυχόν οικειοθελών αποχωρήσεων εργαζομένων, την παρακράτηση και πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, την παράδοση στους μισθωτούς που τελούν σε σχέση εργασίας του Αποσπάσματος Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης και της ετικέτας ασφαλιστικής ικανότητας και, σε περίπτωση που ο εργαζόμενος – ασφαλισμένος έχει ανάγκη εκτάκτως τα στοιχεία απασχόλησής του πριν από την έκδοση του «Αποσπάσματος..», τη συμπλήρωση και χορήγηση του Ειδικού εντύπου, με τίτλο «Βεβαίωση Εργοδότη».
Επίσης, να αναγγέλει εμπρόθεσμα τη σύναψη αλλά και τη λύση της σύμβασης εργασίας στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, με την ονομασία «Εργάνη». *Να πληροφορεί τον εργαζόμενο σχετικά με τους ουσιώδεις όρους της σύμβασης εργασίας.

Η πληροφόρηση περιλαμβάνει τουλάχιστον τα ακόλουθα: 

α) Τα στοιχεία ταυτότητας των συμβαλλομένων. β) Τον τόπο παροχής της εργασίας, την έδρα της επιχείρησης ή τη διεύθυνση κατοικίας του εργοδότη. γ) Τη θέση ή την ειδικότητα του εργαζόμενου, το βαθμό του, την κατηγορία της απασχόλησής του, καθώς και το αντικείμενο της εργασίας του. δ) Την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας και τη διάρκεια αυτής, αν καταρτίζεται για ορισμένο χρόνο. ε) Τη διάρκεια της άδειας με αποδοχές που δικαιούται ο εργαζόμενος, καθώς και τον τρόπο και χρόνο χορήγησής της. στ) Το ύψος της αποζημίωσης που οφείλεται και τις προθεσμίες που πρέπει να τηρούν εργοδότης και εργαζόμενος, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σε περίπτωση λύσεως της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας με καταγγελία. ζ) Τις πάσης φύσεως αποδοχές που δικαιούται ο εργαζόμενος και την περιοδικότητα καταβολής τους. η) Τη διάρκεια της κανονικής ημερήσιας και εβδομαδιαίας απασχόλησης του εργαζόμενου. θ) Αναφορά της συλλογικής ρύθμισης που έχει εφαρμογή και ρυθμίζει τους ελάχιστους όρους εργασίας και αμοιβής του εργαζόμενου.
*Να προστατεύει την περιουσία του εργαζόμενου, φροντίζοντας να μη χαθούν ή καταστραφούν τα πράγματα που ο εργαζόμενος φέρει μαζί του στο χώρο εργασίας.
Για το σκοπό αυτό και λαμβάνοντας υπόψη ιδιαίτερες περιστάσεις που μπορεί να ισχύουν, ενδέχεται ο εργοδότης να οφείλει να ασφαλίσει τα πράγματα που οι εργαζόμενοι φέρουν μαζί τους στο χώρο εργασίας από τους κινδύνους κλοπής, απώλειας, φωτιάς, με σύμβαση ιδιωτικής ασφάλισης.
*Να μην μεταχειρίζεται άνισα όμοιες καταστάσεις και ειδικότερα, να μην χειροτερεύει αυθαίρετα τη θέση ενός μισθωτού σε σχέση με τους υπόλοιπους που βρίσκονται στην ίδια θέση με αυτόν.
Η υποχρέωση ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων δεν επιβάλλει την εξίσωση των όρων εργασίας, αλλά απαγορεύει την αυθαίρετη και άνιση μεταχείριση ομοίων καταστάσεων.
*Να χορηγεί στον εργαζόμενο άδεια για την ανεύρεση άλλης εργασίας, όταν επίκειται λύση της εργασιακής σύμβασης, να μην παρέχει σε τρίτους, μετά τη λήξη της εργασιακής σχέσης, πληροφορίες που θα καταστήσουν δυσχερή για τον εργαζόμενο την εξεύρεση νέας θέσης εργασίας και να συντάσσει για τον εργαζόμενο πιστοποιητικό εργασίας, εφόσον ο τελευταίος το ζητήσει.
*Να φροντίζει για την προστασία των συμφερόντων του οικόσιτου προσωπικού με βασικότερες προνοιακές υποχρεώσεις την παροχή χώρου διαμονής και ύπνου, τη διασφάλιση χρόνου ανάπαυσης, την προστασία της υγείας με υποχρέωση περίθαλψης σε περίπτωση ασθένειας και την ελεύθερη άσκηση πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων.
*Να τηρεί αυστηρά τις προβλεπόμενες διαδικασίες ενημέρωσης των εργαζόμενων, λήψης συγκατάθεσής τους και γνωστοποίησης στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της σύστασης και λειτουργίας αρχείου ή της έναρξης επεξεργασίας πληροφοριών που αφορούν τους εργαζόμενους.

Πηγή : dikaiologitika.gr


Ποιοι πρέπει να αλλάξουν δίπλωμα οδήγησης έως τις 18 Ιανουαρίου



Συγκεκριμένα, μέχρι τις 18-01-2015 αλλαγή πρέπει να κάνουν, οι κάτοχοι διπλωμάτων οδήγησης μοτοποδηλάτου που χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι υπόχρεοι πρέπει να καταθέσουν τις παραπάνω άδειες οδήγησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών για να τα αντικαταστήσουν με νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσης του.

Επίσης, πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους είτε στην κατά τόπους Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας τους, είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ.

Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για όσους οδηγούς μοτοποδηλάτου κατέχουν και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν μαζί τους είναι τα εξής:

Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση
Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου
Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας
Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου
Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι μετά την λήξη της προθεσμίας, οι Άδειες Οδήγησης που χορηγήθηκαν από την Τροχαία δεν θα έχουν ισχύ, και όσοι οδηγοί δεν τις αντικαταστήσουν με τις νέες άδειες οδήγησης κινδυνεύουν να τους επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 95 του Κ.Ο.Κ.


Πηγή : pathfinder.gr


Eurostat: Ενας στους τέσσερις Ευρωπαίους πεθαίνει από καρκίνο

Από το 2002 έως το 2011 σημειώθηκε αύξηση κατά 6,3%

Ένας στους τέσσερις θανάτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλεται σε καρκίνο, δείχνουν στοιχεία της Eurostat για τις αιτίες θανάτου το έτος 2011.

Το 2011 ο καρκίνος προκάλεσε 1,28 εκατομμύρια θανάτους στην «ΕΕ των 28», αριθμός που αντιστοιχεί στο 26,3% του συνόλου των θανάτων.

Η πιθανότητα θανάτου από καρκίνο είναι υψηλότερη για τα άτομα κάτω των 65 ετών (37,1%) και χαμηλότερη για τα άτομα άνω των 65 ετών και (23,8%).

Μάλιστα από το 2002 έως το 2011 σημειώθηκε αύξηση κατά 6,3% στο ποσοστό των θανάτων που οφείλονται σε καρκίνο.

Οι πιο κοινές μορφές θανατηφόρου καρκίνου ήταν ο καρκίνος του πνεύμονα (20,8% των θανάτων από καρκίνο), του παχέος εντέρου (11,9%), του στήθους (7,2%), του παγκρέατος (6,1%) και του προστάτη (10,2% για τους άνδρες).

Τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου από καρκίνο στους πνεύμονες καταγράφονται στην Ουγγαρία (26%), στην Ολλανδία (24,6%), στο Βέλγιο (24,5%) και στην Πολωνία και την Ελλάδα (24,1%).

Στην Ελλάδα, οι θάνατοι από καρκίνο το 2011 αντιστοιχούσαν στο 24,6% του συνόλου των θανάτων (37,7% για τα άτομα κάτω των 65 ετών και 22,2% άνω των 65 ετών).

Μετά τον καρκίνο στους πνεύμονες (24,1% των θανάτων από καρκίνο), η πιο κοινή μορφή θανατηφόρου καρκίνου στην Ελλάδα είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου (8,9%), του στήθους (6,9% έναντι 7,2% στην ΕΕ), του παγκρέατος (5,7%) και του προστάτη (5,6%).


Πηγή : tovima.gr


Οι αστυνομικοί είχαν πιάσει τον πιστολέρο του Μικρολίμανου αλλά τον άφησαν να φύγει!


Μια περίεργη υπόθεση γύρω από τον Αλβανό πιστολέρο Αρμπέν Μπάκο που γάζωσε δεκάδες άτομα στο Μικρολίμανο, έρχεται στο φως. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις 10 Οκτωβρίου ο επικίνδυνος κακοποιός είχε ελεγχθεί και είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.
Όπως αναφέρει το newsit, βραδινές ώρες της 10ης Οκτωβρίου, δίπλα στο κτήριο της ΓΑΔΑ στη Λ. Αλεξάνδρας και συγκεκριμένα στην είσοδο του Μετρό, αστυνομικοί είχαν δει το μακελάρη να περιφέρεται στην περιοχή και τον θεώρησαν ύποπτο. Αμέσως τον σταμάτησαν προκειμένου να τον ελέγξουν.
Ο Αρμπέν Μπάκο, επέδειξε στους Αστυνομικούς το αποφυλακιστήριο του από φυλακές της Κρήτης, δηλώνοντας μόνιμος κάτοικος Χανίων, ενώ παράλληλα τους έδειξε και την ταυτότητα του, αλλά και το χαρτί με τους περιοριστικούς όρους και κυρίως την απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Σύμφωνα με τις ίδιες άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν απασχολεί. Βέβαια τοτε για το μακελάρη του Μικρολίμανου δεν είχαν τίποτε στα χέρια τους οι αστυνομικοί, με αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων να τον αφήσουν ελεύθερο.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Αλβανού μακελάρη, στην Ασφάλεια είχε γίνει ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στο οποίο ο άγνωστος ανέφερε ότι ένας Αλβανός άρτι αποφυλακισθείς έχει “συμβόλαιο θανάτου” για ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην οδό Μιχαλοπούλου.
Τελικά όπως αποδείχθηκε μετά το μακελειό στο Μικρολίμανο, ο Αλβανός στις 3 Αυγούστου πυροβόλησε με πιστόλι την τζαμαρία μπαρ στην Μιχαλοπούλου λόγο προστριβών που είχε με τον ιδιοκτήτη, γιατί δεν του επέτρεψε να φύγει με μια μια από τις σερβιτόρες.
Στο μεταξύ και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, το Καλάσνικοφ που έχει χρησιμοποιήσει ο μανιακός σε επιθέσεις εναντίον καταστημάτων στο Μεταξουργείο και τον Άγιο Παντελεήμονα, με απολογισμό έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, είναι το ίδιο όπλο που χρησιμοποιήθηκε πριν από περίπου ενάμιση μήνα σε ληστεία με τραυματισμό ενός Αιγύπτιου στην περιοχή τις Ομόνοιας.
Ο μανιακός δολοφόνος είχε πυροβολήσει στο πόδι τον Αιγύπτιο προκειμένου να του αρπάξει σακούλα που περιείχε 12.000 Ευρώ...πλην όμως ο μακελάρης μπερδεύτηκε και πήρε την σακούλα με το έτοιμο φαγητό που είχε αγοράσει για το σπίτι του το θύμα

Πηγή : imerisia.gr


Εισαγγελέας: Να δικαστεί ο Τσουκάτος για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens



Να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος ο άλλοτε «ισχυρός άντρας» του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Τσουκάτος, αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens ζητά ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης με την πρότασή του.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, που απαριθμεί 2.368 σελίδες, ο Θόδωρος Τσουκάτος γίνεται «γέφυρα» στη διαδρομή μαύρων χρημάτων και συγκεκριμένα δύο εμβασμάτων ύψους ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων, χρήματα τα οποία οι δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι κατέληξαν σε υπαλλήλους του ΟΤΕ.
Ο κ. Μπρης εκτιμά ότι ο Θόδωρος Τσουκάτος είναι εκείνος που είχε δώσει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο τα στοιχεία του λογαριασμού του επιχειρηματία Ηλία Πιταούλη, σε τραπεζικό λογαριασμό του οποίου κατέληξαν τα επίμαχα δύο εμβάσματα.
Ο Θόδωρος Τσουκάτος, σύμφωνα με τη δικογραφία, πήρε τα χρήματα αυτά από το φίλο του Στέλιο Βίο, με τον οποίο ο ίδος και η σύζυγός του Πόπη διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις. Ο επιχειρηματίας Στέλιος Βίος είχε άλλωστε βοήθησει την οικογένεια Τσουκάτου σε προεκλογικό αγώνα.
«Το έμβασμα του παραπάνω ποσού έγινε στο πλαίσιο παροχής χρηματικών ωφελημάτων που είχαν υποσχεθεί τα στελέχη της εταιρείας Siemens σε υπαλλήλους της ΟΤΕ, οι οποίοι την αποδέχθηκαν και τελικώς την έλαβαν» αναφέρει σε πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός.
Με άλλα λόγια, δηλαδή, ο Θόδωρος Τσουκάτος κατά τον εισαγγελέα, συνέβαλε στο «λάδωμα»,, προκειμένου να διασφαλισθεί η σύμβαση 8002 της Siemens με τον ΟΤΕ, η οποία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο κατά 70 εκατ. ευρώ.
Αν τελικά τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου υιοθετήσουν την πρόταση του κ. Μπρη για παραπομπή του Θόδωρου Τσουκάτου στο ακροατήριο με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, τότε ο άλλοτε ισχυρός άντρας του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ποινή των ισοβίων.
Τέλος, ο εισαγγελέας ζητά να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία τα τρία παιδιά του ακόμη καταζητούμενου Χριστόφορου Καραβέλα και να παραπεμφθεί σε δίκη η σύζυγός του, Μάρθα.

Πηγή : protothema.gr


ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ


Στη Μελβούρνη βρίσκεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο εκδηλώσεων της 30ης επετείου της αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
Μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι όποια κι είναι η λύση στο Σκοπιανό, θα είναι οδυνηρή, αλλά είναι η μόνη διέξοδος.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η καταγωγή της οικογενείας του (από τη μια πλευρά) είναι από το Κρόσοβο, που σήμερα βρίσκεται στα γεωγραφικά σύνορα των Σκοπίων. «Δεν μου πάει με τίποτα να πω αυτή την περιοχή Μακεδονία. Πρέπει να βρεθεί όμως μια λύση. Να κάνουμε έναν συμβιβασμό».
Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο των Σκοπίων, Κίρο Γκλιγκόροφ, τον οποίο χαρακτήρισε «σοβαρό». Ο Γκλιγκόροφ είχε προτείνει, είπε, τον όρο «Σλαβομακεδονία» που θα ήταν αποδεκτός.
Αναφερόμενος στον σημερινό πρόεδρο των Σκοπίων, Ν. Γκρουέφσκι, τον κατηγόρησε για σφετερισμό των ελληνικών συμβόλων.
«Αναγνωρίζω», είπε, «ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν μια ταυτότητα. Να είναι κάτι. Να μην ξεχνάμε ότι είναι Βούλγαροι. Δεν υπάρχει γλώσσα Μακεδονική. Όλα αυτά τα δημιούργησε ο Τίτο. Λέω, λοιπόν, ότι το θέμα πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί. Να λυθεί με μια συμβιβαστική λύση και ξέρω ότι αυτό θα είναι οδυνηρό για μας».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ακροδεξιές αθλιότητες αυτά που του αποδίδουν, ότι δήθεν είπε ότι δεν ανέχεται να λέγεται ελληνική η Μακεδονία.


Πηγή : newsbomb.gr


Τρίκαλα: Ο παπάς πλάκωσε στο ξύλο την παπαδιά - Σάλος από τη μήνυση που κατέθεσε η γυναίκα σε αστυνομικό τμήμα!



Σκηνές απείρου κάλλους μέσα στο σπίτι του ιερέα και της παπαδιάς στα Τρίκαλα...
To απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε την περασμένη Δευτέρα (24-11-2014) στην Αστυνομική Διεύθυνηση Τρικάλων όταν η παπαδιά εμφανίστηκε καταθέτοντας μήνυση εναντίον του ιερέα συζύγου της για βιαιοπραγία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός ιερέας αναζητήθηκε από την αστυνομία με την διαδικασία του «Αυτοφώρου» δίχως ωστόσο να εντοπιστεί. Ο ιερέας που είναι Τρικαλινός και υπηρετεί σε γειτονική Μητρόπολη φέρεται να χτύπησε άγρια τη γυναίκα του μετά από καβγά που προηγήθηκε στο σπίτι.
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα ''Τοπικά Νέα'' του NewsIt
Η υπόθεση έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία, με γείτονες του ζευγαριού να τονίζουν πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που παπάς και παπαδιά απασχόλησαν τη γειτονιά με τις φωνές τους. Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη...

Πηγή : newsit.gr


Εκρηκτικό το κλίμα στο Φέργκιουσον - Ταυτοποιήθηκε ο 20χρονος που βρέθηκε νεκρός


Φλέγονται για μία ακόμη φορά οι ΗΠΑ με πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί σε κάθε γωνία των ΗΠΑ προκειμένου να εκφράσει την οργή του για την απόφαση της δικαιοσύνης να αθωώσει αστυνομικό που σκότωσε τον 18χρονο μαύρο, Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο. Εν τω μεταξύ η αστυνομία του Σεν Λούις ταυτοποίησε τα στοιχεία του 20χρονου που βρέθηκε νεκρός κοντά στο σημείο του φόνου του Μπράουν.
Πρόκειται για τον Ντεάντρε Τζόσουα, ο οποίος που πυροβολήθηκε και στη συνέχεια πυρπολήθηκε. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα του Σεν Λούις «Post Dispatch», ο αρχηγός της αστυνομίας, Τζον Μπέλμαρ, δεν υποβαθμίζει την πιθανότητα ο θάνατος του 20χρονου να συνδέεται με το κύμα βίας που ρήμαξε τη Δευτέρα το Φέργκιουσον.
Ο άτυχος νεαρός βρέθηκε νεκρόςπίσω από τη ρόδα μίας Πόντιακ σε πάρκινγ, ακριβώς στον κάτω δρόμο από το σημείο που σκοτώθηκε ο Μάικλ Μπράουν από τον Ντάρεν Γουίλσον. Ο Τζόσουα είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι, ενώ για την πυρπόλησή του είχε χρησιμοποιηθεί εύφλεκτο υλικό. Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία η φωτιά έσβησε μόνη της και ο νεαρός έφερα τραύματα στα χέρια, τα δάκτυλα και στα πόδια του.
Την ίδια ώρα εκατοντάδες μέλη της εθνοφρουράς των ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί στο Φέργκιουσον καθώς ο αριθμός των διαδηλωτών συνεχίζει να αυξάνεται έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας κάλεσε τους πολίτες να διαδηλώσουν ειρηνικά και να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές σε ιδιοκτησίες.


Πολλοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι πιθανόν η κατάσταση στο Φέργκιουσον εξελιχθεί βίαια καθώς οι διαδηλωτές κατακλύζονται από οργή σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου.
Νύχτα κόλαση
Όσο πλησίαζαν τα μεσάνυχτα η ένταση δυνάμωνε. Ολοι φοβούνταν ότι όπως και τη Δευτέρα τα πράγματα μπορούσαν να εξελιχθούν βίαια οποιαδήποτε στιγμή.
Έξω από το δημαρχείο, εξαγριωμένοι διαδηλωτές αναποδογύρισαν περιπολικό, έσπασαν τα παράθυρά του και μετά το πυρπόλησαν. Η αστυνομία έσπευσε να τη σβήσει, ενώ έκανε χρήση δακρυγόνων και φώναζε από τα μεγάφωνα να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι.
«Οποιος δεν αρνηθεί να φύγει θα συλληφθεί», έλεγε η φωνή
Αμετανόητος ο αστυνομικός: Λυπάμαι, αλλά Εχω καθαρή συνείδηση
Σπάζοντας τη σιωπή του, ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι λυπάται για το θάνατο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν αλλά η συνείδησή του είναι καθαρή.
Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης, ο Ουίλσον δήλωσε ότι αισθάνθηκε πως η ζωή του απειλούταν κατά τη διάρκεια του περιστατικού με τον Μπράουν.
Ο 18χρονος είχε κλέψει ένα κουτί πούρα από ένα παντοπωλείο, λίγα λεπτά προτού τον σταματήσει ο Ουίλσον. Ο
Μπράουν πλησίασε το ανοικτό παράθυρο του περιπολικού του αστυνομικού και το όπλο του Ουίλσον εκπυρσοκρότησε δύο φορές ενώ αυτός βρισκόταν ακόμα μέσα στο όχημα, δήλωσε ο εισαγγελέας της πόλης Σεντ Λούις, Ρόμπερτ ΜακΚάλοχ. Ίχνη από το αίμα του Μπράουν βρέθηκαν στο εσωτερικό του περιπολικού.
Στη συνέχεια ο Μπράουν απομακρύνθηκε από το όχημα. Ο Ουίλσον καταδίωξε τον νεαρό Αφροαμερικανό με τα πόδια και όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες ο Μπράουν γύρισε και άρχισε να τρέχει προς το μέρος του Ουίλσον, ο οποίος πυροβόλησε 10 φορές, είπε ο ΜακΚάλοχ.
«Πυροβόλησα μερικές φορές και μετά σταμάτησα», δήλωσε ο Ουίλσον. «Του φώναξα 'σταμάτα και πέσε στο έδαφος', δίνοντάς του την ευκαιρία να σταματήσει, ωστόσο αγνόησε την εντολή μου».
Ο αστυνομικός δήλωσε ότι τις 3 τελευταίες φορές πυροβόλησε εντός 3 μέτρων από τον Μπράουν, καθώς αυτός συνέχιζε να τον πλησιάζει απειλητικά. Ο ίδιος είπε ότι θα είχε αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο εάν ο Μπράουν ήταν λευκός.
«Ο λόγος που έχω καθαρή τη συνείδησή μου είναι επειδή ξέρω ότι έκανα σωστά τη δουλειά μου», δήλωσε ο Ουίλσον.
Ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας Μπράουν, ο Μπέντζαμιν Κραμπ, δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του σώματος των ενόρκων να μην παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα έναν άοπλο μαύρο νεαρό είναι «εντελώς άδικη» και ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης «έχει τεράστια κενά».
«Η διαδικασία θα έπρεπε να έχει παραπεμφθεί», δήλωσε ο Κράμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης.
Ο Κραμπ κατηγόρησε τον εισαγγελέα ότι χειρίστηκε ευνοϊκά την υπόθεση υπέρ της αστυνομίας και είπε ότι θα έπρεπε να είχε διοριστεί ειδικός εισαγγελέας για να αναλάβει την υπόθεση.
«Διαφωνούμε δημόσια και όσο πιο ηχηρά μπορούμε με την απόφαση», δήλωσε.
Εκκληση Ομπάμα για αυτοσυγκράτηση
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, ενώ προειδοποίησε ότι όσοι συμμετέχουν σε εγκληματικές πράξεις θα διώκονται από τον νόμο.
Στο Φέργκουσον ξέσπασαν για δεύτερη ημέρα βίαια επεισόδια με οργισμένους διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε κτίρια, αυτοκίνητα, ακόμα και σε μία εκκλησία.
Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως στη Νέα Υόρκη και τη Νέα Ορλεάνη, όπου διαδηλωτές κατέκλυσαν αυτοκινητόδρομους διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία και την άνιση μεταχείριση των πολιτών από τα όργανα της επιβολής του νόμου.

Πηγή : ethno.gr


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ «ΒΟΜΒΑ» ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ



"Βόμβα" στο πολιτικό σκηνικό της χώρας βάζει η καταγγελία του Πάνου Καμμένου ότι πριν από δύο με τρεις μήνες στέλεχος της ΝΔ πλησίασε βουλευτή του κόμματός του προκειμένου να εξαγοράσει την ψήφο της για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Πρόκειται για την βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου η οποία παραδέχθηκε δημόσια το επίμαχο περιστατικό.
Η κ.Ξουλίδου σε τηλεοπτική της συνέντευξη κατήγγειλε ότι "γαλάζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας". Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση "με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της".
Όπως είπε η ίδια: "ο συγκεκριμένος μου ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια".
Νωρίτερα ο Π. Καμμένος είχε πει μιλώντας στο SBC, ότι «υπάρχει βουλευτής στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο οποίος μου ομολόγησε ότι του προσέφεραν 3 εκατ. ευρώ, για να ψηφίσει από την άλλη πλευρά, για να φύγει από το κόμμα».
«Μας το είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αντιστάθηκε και είπε όχι. Δεν σας κρύβω ότι προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπο να εγκλωβίσουμε αυτόν που τα πρόσφερε», τόνισε και συμπλήρωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πριν από 2-3 μήνες.
Επιβεβαίωση Καμμένου για τις καταγγελίες Ξουλίδου
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της Σταυρούλας Ξουλίδου.
"Η κυρία Ξουλίδου εδώ και καιρό με είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει μία τέτοιου είδους προσφορά", κατήγγειλε ο κ. Καμμένος, αποκαλύπτοντας ότι την συμβούλεψε να δεχθεί για να παγιδέψουν τον μεσάζοντα :
"Της είπα να αποδεχτεί την πρόταση ώστε να μπορέσουμε να τεκμηριώσουμε αυτό που συμβαίνει, δηλαδή ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι προσφέρουν χρήματα για να γίνουν αποστασίες από την μεριά των Ανεξάρτητων Ελλήνων".
"Πράγματι κάναμε όλες τις ενέργειες αυτές ώστε να της κλείσει ραντεβού στο γραφείο της κ. Ξουλίδου. ο συγκεκριμένος κύριος ανέβαλε δυο φορές το ραντεβού. Εμείς βεβαίως θα είχαμε ειδοποιήσει το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας, προκειμένου να υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος προσθέτοντας ότι "οφείλει η δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα".
"Πιστεύω ότι μπορούν να βγουν σοβαρά αποτελέσματα σε σχέση με το τι έχει συμβεί με την επίθεση που έχουν δεχτεί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για να υπάρχουν αποστασίες και να βρεθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών που θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας" σημείωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Απειλεί με μηνύσεις ο Μελάς
Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Π. Μελάς στις αποκαλύψεις της κ. Ξουλίδου.
«Αυτές οι αισχρότητες, αυτά τα ψέματα, αυτές οι κακοήθειες. Λέω λοιπόν στην κ. Ξουλίδου, ή θα μου πει το όνομα να του κάνω μήνυση, ή θα κάνω μήνυση στην ίδια», δήλωσε.
«Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που είπε αυτή την κακοήθεια για εμένα; Ποιος είναι»; ρώτησε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς, σχετικά με τις δηλώσεις της βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, περί απόπειρας χρηματισμού από «γαλάζιο» βουλευτή.
«Στον αέρα δεν μπορώ να το πω», απάντησε η κα. Ξουλίδου.


Πηγή : newsbomb.gr


Το Facebook ζητά την ταυτότητα χρηστών





Στο στόχαστρο τα ψεύτικα προφίλ

Αρκετοί από τους χρήστες του Facebook σε όλο τον κόσμο, δεν μπορούν να ανοίξουν τον λογαριασμό τους και βλέπουν στην οθόνη του υπολογιστή τους ένα μήνυμα που τους προτρέπει να στείλουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους για να μπορέσουν να συνδεθούν.

Πολλοί νόμιζαν πως έπεσαν θύματα χάκερ που ζητάει τα στοιχεία τους, ή πως πρόκειται για κάποιο νέο ιό, αλλά πρόκειται απλά για την προσπάθεια του πλέον διάσημου κοινωνικού Μέσου δικτύωσης να προστατεύσει τους χρήστες από επιτήδειους που δημιουργούν ψεύτικα προφίλ.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου το Facebook είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκίναγε την προσπάθειά του να διαγράψει τους ψεύτικους λογαριασμούς, ταυτοποιώντας τους χρήστες του, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα υπάρχοντα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες.

Έτσι, όσοι έχουν εγγραφεί με ψεύτικο όνομα αλλά και όσοι έχουν κοινότυπο ονοματεπώνυμο, βλέπουν να τους ζητείται ένα αντίγραφο της ταυτότητάς τους, ώστε να πιστοποιηθεί πως οι συγκεκριμένοι χρήστες είναι πραγματικοί και τα στοιχεία τους αληθινά.

«Στείλτε μας αντίγραφο ενός πιστοποιητικού ταυτότητας με φωτογραφία, ώστε να εξακριβώσουμε το όνομά σας», είναι το μήνυμα που εμφανίζεται σε αυτή την περίπτωση και ακολουθείται από την προτροπή να διαβάσουν την πολιτική του facebook σχετικά με τις ταυτότητες, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.


Εσοδα και Ταμεία ψαλιδίζουν το πλεόνασμα Aπόκλιση των πιστώσεων προς ασφαλιστικούς οργανισμούς κατά 1,5 δισ. ευρώ - Υστέρηση των εσόδων κατά 1,2 δισ. ευρώ



Στη μέγκενη των αυξανόμενων ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων και της υστέρησης των εσόδων κατά 1,2 δισ. ευρώ βρίσκεται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2014, με τις εξελίξεις να ενισχύουν την επιχειρηματολογία της τρόικας για την έκταση του δημοσιονομικού κενού του 2015, αλλά και για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για το ασφαλιστικό.
Τα οριστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν πως το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το κονδύλι του ΕΚΑΣ παρουσιάζουν συνολική απόκλιση ύψους 1,5 δισ. ευρώ, καθώς οι αρχικές πιστώσεις που εγγράφηκαν δεν κάλυψαν παρά μόνο ένα μέρος της ετήσιας δαπάνης.
Οι εξελίξεις αυτές σε έσοδα και δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων οδηγούν σε απόκλιση και το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο πλέον είναι χαμηλότερο σχεδόν κατά 900 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του υπουργείου Οικονομικών, που τέθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα, με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2015.
Συνολικά για το 2014 το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα από 1,5% του ΑΕΠ σε 1,8% του ΑΕΠ, αλλά αυτό προϋποθέτει βελτίωση των επιδόσεων των εσόδων στο τελευταίο δίμηνο του έτους και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 (με την παράταση του οικονομικού έτους), αλλά και να μην ξεφύγουν περαιτέρω οι δαπάνες.
Στην αύξηση των ετήσιων επιχορηγήσεων υποχρεώθηκε να προβεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καλύψει τις αυξανόμενες χρηματοδοτικές ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς οι πιστώσεις που εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό του 2014 κρίνονται ανεπαρκείς, καθώς τα περισσότερα Ταμεία έχουν απορροφήσει ήδη το σύνολο της αρχικής επιχορήγησης.
Προφανώς απέτυχε το σχέδιο αύξησης των εσόδων των Ταμείων και μείωσης των δαπανών τους για το 2014, όπως είχε σχεδιαστεί στα τέλη του 2013, δικαιολογώντας τις ανησυχίες της τρόικας για την πορεία του ασφαλιστικού συστήματος.
Οι ίδιοι κίνδυνοι εξακολουθούν να υφίστανται και για το 2015, καθώς η τρόικα φοβάται νέες υπερβάσεις των δαπανών των Ταμείων.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το 2014, το σύνολο των δαπανών για «Ασφάλιση, περίθαλψη, κοινωνική προστασία», από 13.756 εκατ. ευρώ που είχε προϋπολογιστεί, τελικά αναπροσαρμόζεται σε 14.390 εκατ. ευρώ, αυξανόμενο κατά 634 εκατ. ευρώ.
Μέχρι και τον Οκτώβριο, στο δεκάμηνο απορροφήθηκαν ήδη 11.790 εκατ. ευρώ ή το 82% του νέου ύψους επιχορήγησης.
Αναλυτικότερα, οι κρατικές επιχορηγήσεις των Ταμείων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, διαμορφώνονται πλέον ως εξής:
* Ο ΟΓΑ χρειάζεται 465 εκατ. ευρώ περισσότερα για το 2014, καθώς το αρχικό κονδύλι των 2.442 εκατ. ευρώ αναπροσαρμόστηκε σε 2.907 εκατ. ευρώ.
*  Το ΙΚΑ έχει ανάγκη πρόσθετων κεφαλαίων κατά 444 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του το 2014 και η επιχορήγηση αναπροσαρμόζεται από 2.374 εκατ. ευρώ σε 2.818 εκατ. ευρώ.
* Ο ΟΑΕΕ παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία απόκλιση, καθώς οι αρχικές πιστώσεις των 800 εκατ. ευρώ εξαντλήθηκαν ήδη από τον περασμένο Αύγουστο. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε ότι ο ΟΑΕΕ χρειάζεται πρόσθετα κεφάλαια ύψους 338 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές του ανάγκες για το 2014 και οι ετήσιες πιστώσεις αναπροσαρμόστηκαν στο ποσό των 1.138 εκατ. ευρώ.
* Αντίθετα περικόπηκαν κατά 141 εκατ. ευρώ οι πιστώσεις του ΕΟΠΥΥ, εξέλιξη που θα είχε θετικό χαρακτήρα εάν δεν αυξάνονταν παράλληλα και τα χρέη του φορέα υγείας προς τους προμηθευτές του, που σημαίνει ότι αναβάλλονται πληρωμές για το 2015. Η ετήσια επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ, από 774 εκατ. ευρώ, διαμορφώνεται σε 633 εκατ. ευρώ.
* Οι δαπάνες κάλυψης των ελλειμμάτων νοσοκομείων και εξόφλησης παλαιών οφειλών τους αυξάνεται κατά 295 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη και διαμορφώνεται σε 1.450 εκατ. ευρώ.
* Το κονδύλι για το ΕΚΑΣ (πλην συνταξιούχων Δημοσίου) υπολογίστηκε αρχικά σε 516 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά κρίνεται ότι απαιτούνται 205 εκατ. ευρώ περισσότερα και το ύψος της πίστωσης αναπροσαρμόζεται στο ποσό των 721 εκατ. ευρώ.
*  Το κονδύλι για τα επιδόματα των πολυτέκνων μειώνεται κατά 25 εκατ. ευρώ και διαμορφώνεται σε 486 εκατ. ευρώ.
Είναι σαφές πως το άθροισμα των αναπροσαρμογών των επιχορηγήσεων υπερβαίνει αισθητά το ποσό της συνολικής αναθεώρησης, 634 εκατ. ευρώ, αλλά περιορίζεται επειδή περικόπηκε στο σύνολό της η πίστωση των 895 εκατ. ευρώ που αφορούσε τις «Λοιπές δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης», οι οποίες δεν εξηγείται επαρκώς τι αφορούσαν.

Στα 2,4 δισ. το έλλειμμα
Με βάση τα συνολικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, στο 10μηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014 παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο ύψους 2.448 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2.958 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015 για έλλειμμα 1.567 εκατ. ευρώ.
Το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε σε 2.654 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2.590 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015 για πρωτογενές πλεόνασμα 3.539 εκατ. ευρώ.
Σε σύγκριση με το στόχο διαπιστώνεται υστέρηση ύψους 885 εκατ. ευρώ.
Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 41.319 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 1.278 εκατ. ευρώ ή 3% έναντι του στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 37.807 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 666 εκατ. ευρώ ή 1,7% έναντι του στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015.
Μειώθηκαν 397 εκατ. οι δαπάνες

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 43.768 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 397 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015, που είναι στο ποσό των 44.165 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 39.650 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες έναντι του στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015 κατά 372 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 345 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015 (34.170 εκατ. ευρώ), αλλά και των ταμειακών δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 23 εκατ. ευρώ και των δαπανών τόκων κατά 4 εκατ. ευρώ.
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 κατά 2.934 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 6,9%.
Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση του συνόλου των πρωτογενών δαπανών κατά 2.010 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 5,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν αυξημένες δαπάνες ύψους 490 εκατ. ευρώ για τη διάθεση κοινωνικού μερίσματος, 37 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και 69 εκατ. ευρώ για δαπάνες διενέργειας εκλογών.
Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 4.118 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 25 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (4.143 εκατ. ευρώ) και αυξημένες κατά 793 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ

Πηγή : naftemporiki.gr



Μαραθώνια συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι - Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση




Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ελληνική πλευράς, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, με τους εκπροσώπους της τρόικας, ύστερα από 11ώρες συνομιλιών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο οικονομικών «οι συζητήσεις με την τρόικα επικεντρώθηκαν στα δημοσιονομικά ζητήματα, στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τη διοικητική μεταρρύθμιση»

Η ελληνική πλευρά υποστήριξε σε όλα τα θέματα τις θέσεις της και κατέθεσε τεκμηριωμένα επιχειρήματα σε μια επίμονη και σκληρή διαπραγμάτευση.

Υπήρξε προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών σε αρκετές πτυχές της διαπραγμάτευσης αλλά και απόσταση σε άλλες. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη.

Το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξέφρασε από το Παρίσι την αισιοδοξία του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συγκλίνει με την τρόικα, κάτι που θα επιτρέψει την επιστροφή των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στην Αθήνα.

«Ηλθαμε να κλείσουμε το βιβλίο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εισερχόμενος στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ, γνωστό ως «Βίλα Σαίντ», που βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Εχουμε έλθει για να συνεχίσουμε τη συζήτηση, κάνουμε πρόοδο και συνεχίζουμε» τόνισε, προσθέτοντας ότι στόχος της διήμερης διαπραγμάτευσης είναι «να κλείσει η αξιολόγηση» του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα.

«Ελπίζουμε ότι θα γεφυρώσουμε τις διαφορές σε μια σειρά θεμάτων. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει σύγκλιση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.

Για τη θεματολογία των συζητήσεων ανέφερε πως αυτή «ποικίλλει» προσθέτοντας πως το βασικό ζητούμενο είναι η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται παραμένοντας στον δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και εφαρμόζοντας όλες τις δομικές μεταρρυθμίσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει με το δημοσιονομικό κενό των 2,5 δισ. ευρώ που βλέπει η τρόικα είπε: «Αυτό θα κλείσει. θα το συζητήσουμε».

Οι συζητήσεις ξεκίνησαν στις 3.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) ενώ για σήμερα Τετάρτη η έναρξη προβλέπεται από τις 8 το πρωί, με στόχο την ολοκλήρωσή τους μέσα στην ημέρα. Παρ' όλα αυτά δεν αποκλείεται να συνεχισθούν και την Πέμπτη εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θεωρούν πάντως πως τα ανοικτά μέτωπα είναι πολλά και ως εκ τούτου χαρακτηρίζουν τη συνάντηση των Παρισίων «προπαρασκευαστική» και ίδιου χαρακτήρα με αυτή που είχαν διεξαγάγει ξανά οι δύο πλευρές στο Παρίσι στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με επικεφαλής τον υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, έφθασε στο Παρίσι το μεσημέρι με το κυβερνητικό αεροπλάνο.

Στην ομάδα συμμετέχουν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Τάσος Αναστασάτος, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το γραφείο του Πρωθυπουργού συμμετέχουν οι σύμβουλοι Χρύσανθος Λαζάριδης και Σταύρος Παπασταύρου, από δε το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαππας.

Τα «αγκάθια»

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, που βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο, αναμένεται να παρουσιάσει στην τρόικα παρεμβάσεις ύψους 1 δισ. ευρώ, οι οποίες εκτιμάται πως θα επιτρέψουν να γεφυρωθεί το χάσμα για το δημοσιονομικό κενό 2015.

Ωστόσο, η τρόικα δύσκολα θα αποδεχθεί τις εν λόγω παρεμβάσεις που αφορούν σε εξοικονομήσεις από τη Γενική Κυβέρνηση και έσοδα του Πράσινου Ταμείου από νομιμοποίηση αυθαιρέτων, καθώς ζητά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, όπως αλλαγές στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά και στο καθεστώς του ΦΠΑ.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης θα τονίσει πως δεν υπάρχουν πολιτικές και κοινωνικές αντοχές για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, ενώ θα επισημάνει στους δανειστές ότι στο παρελθόν μέτρα που επιβάρυναν τα εισοδήματα όχι μόνον δεν είχαν δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά αντιθέτως τροφοδότησαν την ύφεση.

Όπως είχε μεταδώσει το in.gr ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα παράγοντες της τρόικας εκτιμούν ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του 2014 είναι ανέφικτη, όπως ανέφικτη είναι η γεφύρωση των διαφορών έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου 2014.


Πηγή : tanea.gr


Εκτός κινδύνου ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου μετά τη δολοφονική επίθεση


Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από τη δολοφονική επίθεση με σιδερολοστό που δέχθηκε από δύο άγνωστους δράστες το απόγευμα της Τρίτης ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ηρακλείου, Πέτρος Ινιωτάκης.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης νοσηελύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο εκτός κινδύνου, ωστόσο σύμφωνα με το cretalive.gr, είναι σε κατάσταση σοκ. «Δεν το περίμενα» δήλωσε.

«Αρχικά νομίζαμε ότι κινδυνεύε. Ήταν τέτοια η αιμορραγία και τα χτυπήματα που νομίζω ότι ήταν πολύ τυχερός» είπε στο cretalive.gr ο χειρουργός Στέλιος Κτενιαδάκης που εφημέρευε και ήταν ο πρώτος που τον περιέθαλψε. Στην αρχή μάλιστα η επικοινωνία ήταν δύσκολη, αλλά όσο περνούσε η ώρα είχε καλύτερη επαφή με το περιβάλλον.

Ο αντιδήμαρχος φέρει πολλαπλά χτυπήματα και κυρίως ένα θλαστικό τραύμα στο κεφάλι «από αμβλύ όργανο». «Έγινε αξονική συνολικά. Τα χτυπήματα ήταν μόνο στο κεφάλι. Δεν είχε ούτε αμυχή στο σώμα. Δεν είχε κανένα χτύπημα» λέει ο γιατρός που μπόρεσε να του σταματήσει την αιμορραγία και να διαπιστώσει ότι δεν είχε κανένα εσωτερικό τραύμα.

«Ήταν πολύ τυχερός έτσι όπως τον χτύπησαν μάλλον με λοστό. Ήταν χτυπήματα που είχαν στόχο τη ζωή του» συνέχισε ο κ.Κτενιαδάκης που έθεσε από την πρώτη στιγμή σε συναγερμό όλη τη μονάδα των ΤΕΠ του Βενιζελείου. Κι αμέσως μόλις διαπίστωσε ότι έχει τραύματα στο πρόσωπο ειδοποίησε το διευθυντή της Γναθοχειρουργικής κ.Γιώργο Μαστοράκη ο οποίος έσπευσε αμέσως στο νοσοκομείο.

Ο κ.Μαστοράκης μετά τις εξετάσεις διεπίστωσε κατάγματα στο ζυγωματικό, στην κάτω γνάθο και στο ρινικό , ενώ ένα οστό είχε χτυπήσει το μάτι. Ωστόσο, ευτυχώς δεν υπήρξε καμία σοβαρή ζημιά και ο ίδιος σημείωσε μέχρι την Κυριακή θα έχει γίνει το απαραίτητο χειρουργείο και η κατάσταση της υγείας του αντιδημάρχουν αποκατασταθεί.


Πηγή : zougla.gr