Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση: Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις δεν θα περάσουν!



Μήνυμα σε κυβέρνηση και τρόικα ότι τυχόν απαιτήσεις των εταίρων που θα σχετίζονται με περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις δεν θα περάσουν από τη Βουλή στέλνουν βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Κατά την συνεδρίαση της Ειδική Διαρκής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Παρίσι, ενώ άφησε και αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανησυχούμε για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Η τρόικα θέτει απερίγραπτα πράγματα ορισμένες φορές. Αλλά βλέπω γελάκια από την αξιωματική αντιπολίτευση όταν γίνεται αυτό. Όταν είμαστε στη δύσκολη θέση γελάει η αξιωματική αντιπολίτευση και δεν καταλαβαίνω με ποιον είναι, με την θέση της χώρας ή της τρόικας;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Ν.Δ., ξεκαθαρίζοντας πως περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις δεν πρόκειται να ψηφιστούν από την Ελληνική Βουλή.

Προειδοποιητικές βολές και από τον Γιάννη Κουτσούκο. «Δεν θα συμφωνήσουμε να υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τα έχουμε πει αυτά και θα δείξει το επόμενο διάστημα τι εννοούμε» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης υποστήριξε ότι στο Παρίσι κρίνεται η τύχη του ασφαλιστικού και τόνισε ότι «η τρόικα ζητά πριν από τα 62 χρόνια να μην ισχύει η συνταξιοδοτική ικανότητα για καμία κατηγορία. Ακούμε τον κ. Κουτρουμάνη να λέει ότι η τρόικα ζητά να μειωθούν οι συντάξεις κατά 20%».
Παράλληλα δε ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία οδηγεί σε κατεδάφιση των συντάξεων».


Πηγή : newsit.gr


Που θα πάτε απόψε;



apopse.com

Το ErmouKitchen114 είναι ένα νέο μεζεδοπωλείο επί της οδού Ερμού, το οποίο αποτελεί την πιο φρέσκια πρόταση για ποιοτικό φαγητό, με προσιτές τιμές για όλους.

 Χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του - η εξαιρετική του κουζίνα-  η οποία σερβίρει παραδοσιακούς μεζέδες, εκλεχτά ψητά κρέατα και συνδυασμούς ζυμαρικών με υπέροχες σάλτσες.

Όλα τα πιάτα και οι μεζέδες του, ετοιμάζονται καθημερινά από τους σεφ του, με τα πιο αγνά υλικά. Πινελιά στην απόλαυση που προσφέρει, αποτελούν οι διαφορετικές ανά ημέρα επιλογές μαγειρευτών πιάτων που μπορούν να κινηθούν από κλασικές γεύσεις, όπως τα γεμιστά και ο μουσακάς, έως ιδαίτερες γαστρονομικές προτάσεις, όπως το «μεθυσμένο με μαυροδάφνη μοσχαράκι».

Ειδικά για τους λάτρεις των μεζέδων υπάρχουν ειδικές προσφορές για όλες τις ώρες και όλα τα γούστα.

Info:  Καθημερινά 12:00 - 00:00






Πηγή : apopse.com


Και ένοπλοι στο πλοίο με τους 700 μετανάστες




Υπό εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες άρχισε πριν από λίγη ώρα η ρυμούλκηση του φορτηγού πλοίου «Μπάρις», υπό σημαία Κιριμπάντι, το οποίο από τα ξημερώματα έχει μείνει ακυβέρνητο, 30 μίλια νοτιανατολικά της Ιεράπετρας. Στο πλοίο εκτιμάται ότι επιβαίνουν περίπου 700 παράτυποι μετανάστες.
Η φρεγάτα ΥΔΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού κατόρθωσε τελικώς να «δέσει» το φορτηγό πλοίο, αργά το απόγευμα και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησής προς τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονται και ένοπλοι πέραν των παράτυπων μεταναστών.
Η φρεγάτα ΥΔΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού έχει αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών, ως τοπικός διοικητής, έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Κοντά στο πλοίο βρίσκονται, επίσης, τέσσερα παραπλέοντα εμπορικά σκάφη, ενώ στην περιοχή πέταξε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το ελικόπτερο επιβιβάστηκαν στο φορτηγό πλοίο διασώστες, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης. Είχε προηγηθεί μια αποτυχημένη προσπάθεια παραπλέοντος εμπορικού πλοίου να ρυμουλκήσει το ακυβέρνητο σκάφος προς την Κρήτη.

Η όλη επιχείρηση διεξάγεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί εντάσεως 8 μποφόρ και το ύψος του κύματος φθάνει τα 3 μέτρα.

Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος πραγματοποιεί προγραμματισμένη διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Η επιχείρηση διεξάγεται σε απόσταση 60- 70 μιλίων νοτιανατολικά της Ιεράπετρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλοίο επιβαίνουν περίπου 700 παράνομοι μετανάστες.


Πηγή : ethnos.gr


«Για μία ακόμη φορά οι υπονομευτές του Κράτους Δικαίου διαψεύδονται»


Απάντηση Αθανασίου σε Κωνσταντοπούλου για την υπόθεση της Siemens

Στις χθεσινές δηλώσεις της υπεύθυνης βουλευτού επί θεμάτων Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για την υπόθεση της Siemens, απαντά σήμερα με δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου στη δήλωσή της, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η υπόθεση Siemens αποτελεί ζωντανή απόδειξη της διαχρονικής διαφθοράς των συγκυβερνώντων σήμερα κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και της ενεργού, μέχρι και σήμερα, διαπλοκής τους με εταιρείες- διαφθορείς». Ακόμη, η κ. Κωνσταντοπούλου είχε αναφέρει ότι «η σημερινή συγκυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει γιατί εξακολουθεί να μην διεκδικεί την πλήρη αποζημίωση του ελληνικού Δημοσίου από την τεράστια ζημία που προκάλεσε η Siemens και η οποία προσδιορίσθηκε στα 2 δισ. ευρώ από τη διακομματική Επιτροπή της Βουλής».

Απαντώντας στα όσα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αθανασίου, αναφέρει: «Μέχρι πρότινος οι "Κασσάνδρες" του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν δημόσια ότι η υπόθεση Siemens "θάφτηκε", "παραπέμφθηκε στις καλένδες" κ.ά., ως αποτέλεσμα γενικευμένης διαπλοκής. Για μία ακόμη φορά οι υπονομευτές του Κράτους Δικαίου και των παραδόσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης διαψεύδονται. Η υπόθεση Siemens αποδεικνύει τη βούληση της κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων, που έχουν σχέση με διασπάθιση δημοσίου χρήματος και διαφθορά κρατικών αξιωματούχων, προς κάθε, αδιακρίτως, κατεύθυνση. Η υπόθεση Siemens καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει σε βάθος, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, κάθε υπόθεση διαφθοράς, έχοντας στα χέρια της δυνατό οπλοστάσιο, που αυτή η Κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει».

Και συνεχίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Αντιλαμβανόμεθα την απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί διακαώς επιθυμούσε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για να επιδίδεται σε ασκήσεις εντυπώσεων. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτή η κυβέρνηση βάζει πολύ βαθιά το μαχαίρι για να αποκόψει οτιδήποτε σάπιο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναλογισθεί για την ποιότητα των "μεταγραφών" του».

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης έθεσε και τα εξής: «Όσον αφορά το πρόσφατο νομοσχέδιο για την απόδοση στο Δημόσιο των κλεμμένων, ας πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ θέση: Θέλει την επιστροφή τους ή όχι; Συμφωνούν οι βουλευτές του στη ρύθμιση ή θα συρθούν, ως συνήθως, σε προδιαγεγραμμένες αποφάσεις;».


Πηγή : newsbeast.gr


Έχει ποινικές ευθύνες : «Μορφή οξύτατου προπηλακισμού τα σκουπίδια στο γραφείο του αντιπρύτανη»




Εδώ και δυο ημέρες συζητάμε για το ποιος είναι ο φοιτητής και που σπουδάζει αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά για τις ποινικές ευθύνες που αντιμετωπίζει για την απαράδεκτη πράξη του να πετάξει τα σκουπίδια στο γραφείο του αντιπρύτανη. Η τιμωρία του θα πρέπει να είναι αυστηρή και παραδειγματική προς γνώση και συμμόρφωση ώστε οι διαμαρτυρίες να έχουν πλέον όριο πράξεων και αντιδράσεων.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού παιδείας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ για το περιστατικό

Ανδρέας Λοβέρδος: Είμαστε υπέρ όλων των πράξεων και των ενεργειών του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Εδώ είναι τι λέει ο νόμος. Προφανώς και υπάρχουν ποινές. Για κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από αυτήν μέχρι τη διάλυση της συνεδρίασης των οργάνων. Όλες αυτές οι πράξεις είναι τυποποιημένες ποινικά. Δε λέω ότι είναι κακουργήματα, αλλά πάντως είναι πλημμελήματα.»

Ο υπουργός τόνισε επίσης  ότι «για τις περιπτώσεις των αδικημάτων ο καινούργιος νόμος, ο 4009/2011 ορίζει ευθύτατες διαδικασίες. Και οι διαδικασίες αυτές στις πολύ σοβαρές περιπτώσεις, όχι σε αυτή που συζητάμε, δεν προϋποθέτουν παρεμβάσεις του υπουργού Παιδείας για το άσυλο ή των Πρυτάνεων, αλλά και αυτεπάγγελτη λειτουργία των Διωκτικών Αρχών».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «το υπουργείο θα στηρίξει κάθε κάθε πανεπιστημιακή Αρχή, στην προσπάθειά της να επιβάλλει μια στοιχειώδη εύρυθμη λειτουργία στους χώρους των ΑΕΙ. Κυρίως στους χώρους Διοίκησης μα και σε όλους τους χώρους τους ακαδημαϊκούς. Γιατί το να κλειδώνεις έναν καθηγητή στο γραφείο του ή το να του πετάς τα σκουπίδια μέσα στο γραφείο του, είναι μορφή οξύτατου προπηλακισμού που διακόπτει την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος».


Οι... "σκληροί" του νόμου! Κόβουν πρόστιμο για ένα γεροντάκι που καπνίζει στο καφενείο...


Εξαντλημένοι από την κρίση και τη διαβίωση στα σύνορα του τόπου, απ΄όπου ήχος δεν φτάνει στ΄αφτιά του κέντρου των αποφάσεων, οι Έλληνες ακρίτες των 47 χωριών του δήμου Φιλιατών και ιδιαίτερα των 20 ορεινών της Μουργκάνας, στέλνουν, μήνυμα-παράκληση προς την εξουσία.

Δεν επιθυμούν να γίνουν παραβάτες του νόμου, λένε, αλλά τουλάχιστον ας μην εξανλτείται επάνω τους η αυστηρότητά του...

Τους βάζουν πρόστιμα για νόμους που... στα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν "ξεφουσκώσει"

Τα τελευταία χρόνια τα καφενεδάκια στις γραφικές κοινότητες της Ηπείρου υπέστησαν πλήγμα.
Μεγάλα πρόστιμα, που επιβλήθηκαν για παραβάσεις νόμων, οι οποίοι στα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν "ξεφουσκώσει", έγιναν η αιτία αρκετά από αυτά να κλείσουν.

Ένα στερεοφωνικό, που έπαιζε, χωρίς άδεια από την ΑΕΠΠΙ, ένας γέροντας, που κάπνιζε μέσα στον καφενέ, είναι οι ενδεικτικές παραβάσεις για τα "τσουχτερά" πρόστιμα, που δεν κατάφεραν να «σηκώσουν» οι καταστηματάρχες.

"Εξαντλήθηκε η αυστηρότητα του γράμματος του νόμου" δηλώνει ο δήμαρχος Φιλιατών, Σπύρος Παππάς
και τα ακριτικά χωριά της περιοχής γονάτισαν.... Τα πρόστιμα, από 300 έως 600 ευρώ, που έχουν επιβληθεί στα καφενεδάκια, ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες να τα κλείσουν. «Πώς να καταβληθούν αυτά τα χρήματα, όταν δεν τα βγάζεις καλά-καλά στους τέσσερις μήνες λειτουργίας σου τον χειμώνα;" διερωτάται ο δήμαρχος.

Τα περισσότερα είναι καφενεδάκια ξεχασμένα στο χρόνο και στον τόπο, μαζί με τους ελάχιστους ήρωες κατοίκους που επιμένουν να ζουν εκεί. Η ύπαρξη τους και μόνο εξυπηρετεί την καθημερινότητα. Δείχνει ότι υπάρχει ζωή στο χωριό.
Εκεί πηγαίνουν οι λίγοι υπερήλικες κάτοικοι. Να πιουν έναν καφέ, να κουβεντιάσουν, να δουν τηλεόραση.

Στο χωριό Πλαίσιο, στο ένα και μόνο καφενείο, μπήκε λουκέτο, έπειτα από το πρόστιμο που του επεβλήθη επειδή λειτουργούσε ένα στερεοφωνικό, χωρίς να διαθέτει άδεια από την ΑΕΠΠΙ. Στον καφενέ του χωριού Βρυσέλλα, επεβλήθη πρόστιμο 600 ευρώ, επειδή 80χρονος "συνελήφθη" να καπνίζει μέσα στο μαγαζί. Ελέα, Παλαιοχώρι, Μαλούνι, Κοκκινιά, Λεπτοκαρυά και τόσα άλλα χωριά έχουν πληγεί από την αυστηρή εφαρμογή του νόμου.

Ο δήμαρχος Φιλιατών δηλώνει ότι διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση στην Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας. Χθες το βράδυ ενημέρωσε για τις ενέργειές του και το Δημοτικό Συμβούλιο.
"Ποιος θα πει στον παππού των 85 χρόνων να βγει τον χειμώνα στους 0 βαθμούς για να καπνίσει; Δεν εξαντλείς τον νόμο στα χωριά με τα καφενεία, που πουλάνε 3-4 καφέδες την ημέρα και δίνουν λίγο φως με μία τηλεόραση...".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


newsit.gr


Τζάκρη για Βενιζέλο: Οποιοσδήποτε άλλος θα ήταν καλύτερος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


«Οποιοσδήποτε άλλος αυτή τη στιγμή θα ήταν καλύτερος από τον κ. Βενιζέλο για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε στον Βήμα FM η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη.

«Είναι μια πλήρως απολίτικη προσωπικότητα. Έχει μοναδικό του κριτήριο την προσωπική του ατζέντα και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ και το οδηγεί καθημερινά στην εξαφάνιση» είπε.

Αναγνώρισε πάντως ότι «προφανώς έχει ευθύνη για τη διαχείριση της κρίσης και ο κ. Παπανδρέου και του το έχω πει. Ήταν λάθος της ηγετικής ομάδας» δήλωσε στο ραδιοσταθμό.

Η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε και τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα: «Συζητήσαμε αφενός την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και αφετέρου διαπιστώσαμε τη σύγκλιση σε ό,τι αφορά το θέμα της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή. Και επειδή έχει ανάγκη να συγκροτηθεί ο ευρύτερος προοδευτικός πόλος και να αποκτήσει ηγεμονικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

»Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα προοδευτικό χαρακτηριστικό ούτε εκλογικό χαρακτήρα. Δεν έχει ιδεολογικά στοιχεία πλέον. Σε κάθε περίπτωση, ζητούμενο είναι να πάμε σε μια ξεκάθαρη, αυτοδύναμη νίκη και να μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους δικούς μας όρους με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ. Θα σας το πω γλυκά: με whatever it takes θα πρέπει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να κάνει ό,τι χρειαστεί. Έχει άλλα περιθώρια η χώρα;» διερωτήθηκε.

Newsroom ΔΟΛ


Λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας



Γενική πανεργατική 24ωρη απεργία, την 32η από το 2010, έχουν προκηρύξει για μεθαύριο Πέμπτη τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αντιδρώντας στις «πολιτικές της λιτότητας» και στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού.

Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιούν την ίδια μέρα στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, ενώ συγκέντρωση στην Ομόνοια έχει εξαγγείλει την ίδια ώρα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, έχουν προγραμματισθεί στις πλατείες Κάνιγγος, Καραϊσκάκη, Βάθη, Κοτζιά και στα Χαυτεία.

«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος θα είναι η απάντησή μας στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, ενώ από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζει μεταξύ των άλλων, ότι η κινητοποίηση της Πέμπτης «πρέπει να αποτελέσει την επανεκκίνηση ενός διαρκούς, πολύμορφου και συντονισμένου αγώνα που θα επαναφέρει στο προσκήνιο την κοινωνία και τα αιτήματά του κόσμου της εργασίας για μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για δημοκρατία και εργασιακά δικαιώματα».

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν από τις 6:00 το πρωί αύριο έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Παράλληλα έχουν εξαγγείλει, τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00. Στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 πμ και από τις 9 μμ μέχρι τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν οι οδηγοί λεωφορείων και τρόλεϊ για την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ημέρα της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Ο Ηλεκτρικός και το Μετρό δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 π.μ. και από τις 16:00 έως της λήξη της κυκλοφορίας.

Το Τραμ δεν θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9:00 π.μ και από τις 17:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Τη συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης ανακοίνωσε η ΠΟΣ, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε, πως λόγω της κινητοποίησης, αναστέλλονται τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Πηγή : tanea.gr


Χαρδούβελης από Παρίσι: Ηρθαμε να κλείσουμε το βιβλίο


Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει σύγκλιση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, λίγο πριν την έναρξη του πρώτου ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι.

«Ήλθαμε να κλείσουμε το βιβλίο» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στους δημοσιογράφους, ενώ σημείωσε πως «τα θέματα είναι διάφορα, σκοπός είναι να συνεχισθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παράλληλα με δημοσιονομική εξυγίανση και όλες τις δομικές μεταρρυθμίσεις».

«Έχουμε έλθει για να συνεχίσουμε τη συζήτηση, κάνουμε πρόοδο και συνεχίζουμε» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως ότι η συνάντηση γίνεται σε έναν «ελληνικό χώρο», που είναι το κτήριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ.

Ο κ. Χαρδούβελης απέφυγε πάντως να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με το δημοσιονομικό κενό, που ως γνωστόν είναι το πιο βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Οι συνομιλίες εκτιμάται ότι θα είναι μακρές και θα διαρκέσουν έως πολύ αργά το βράδυ.

Την Τετάρτη οι δύο πλευρές αναμένεται να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις 8:00, ώστε οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας. Πάντως, δεν αποκλείεται να συνεχισθούν και την Πέμπτη εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Αισιοδοξία και στο Βερολίνο

Θετικό είναι το κλίμα στο Βερολίνο για τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, στο Παρίσι. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στη γερμανική πρωτεύουσα επικρατεί  αισιοδοξία ότι οι διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν σε αποτελέσματα που θα επιτρέψουν τους υπουργούς Oικονομικών της Ευρωζώνης στις 8 Δεκεμβρίου να πάρουν μια απόφαση.

Χαρακτηριστικά λέγεται ότι πάντα τα πράγματα είναι συναρπαστικά στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά τελικά πάντα βρίσκεται μια διέξοδος. Όπως τονίζεται, η όποια συμφωνία σε τελική ανάλυση θα αποφασιστεί με πολιτικά κριτήρια. Πάντως, κανείς στη γερμανική πρωτεύουσα δεν πιστεύει στα σοβαρά ότι η Αθήνα θα διακινδύνευε να χαθούν οι επίπονες προσπάθειες, τις οποίες έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.

«Θα πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική φάση»

Ως προς την εικόνα της τρόικας στην Ελλάδα, το Βερολίνο έχει γνώση για το πόσο μισητή είναι στους Έλληνες λόγω των σκληρών μέτρων που έχουν επιβληθεί. Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι η τρόικα συνέβαλε στη χάραξη ενός επιτυχημένου δρόμου αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις. Αυτή η πορεία θα πρέπει να γίνει μη ανατρέψιμη.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της Deutsche Welle, προς το δικό της συμφέρον η Ελλάδα δεν θα πρέπει να επιδιώξει ένα «dirty exit», δηλαδή μια άμεση έξοδο από τη δανειακή σύμβαση αρνούμενη τα υπόλοιπα του δανείου από το ΔΝΤ. Όπως υπενθυμίζεται, μια ανάλογη ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού πρόσφατα είχε οδηγήσει σε θεαματική άνοδο των επιτοκίων για ελληνικά ομόλογα.

Κατά την άποψη του Βερολίνου, θα πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική φάση έως ότου η Ελλάδα επιστρέψει στις χρηματαγορές.

Το τρέχον πρόγραμμα πάντως θα πρέπει να εφαρμοστεί ως έχει. Και αυτό ανεξάρτητα από τις πολιτικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει εντός της χώρας.


Σ. Βούλτεψη: Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο
Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τόνισε πως δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Όχι (δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο), θα υπάρξει μία συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο».

Πρόσθεσε πάντως πως «θα ελέγχουμε πάντα τα δημοσιονομικά μας, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργούμε χρέη και ελλείμματα ... Όλες οι χώρες προσέχουν τα δημοσιονομικά τους, δεν μπορεί να δανείζεσαι και να ξαναδανείζεσαι μέχρι τη στιγμή που δεν θα σε δανείζει κανείς».

ΣΥΡΙΖΑ: Η σαμαρική «έξοδος από το μνημόνιο» μετατρέπεται σε νέα μνημονιακή συμφωνία
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως βλέπει νέα μνημονιακή συμφωνία και μέτρα και επαναλαμβάνει πως καμία συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές δεν μπορει΄να δεσμεύσει τον ελληνικό λαό:

«Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η περίφημη Σαμαρική "έξοδος από το μνημόνιο" μετατρέπεται σε νέα μνημονιακή συμφωνία και μέτρα. Πρόκειται για μια άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης μεν, απόλυτα αναμενόμενη δε, στο βαθμό που πέφτει στο μνημονιακό λάκκο που η ίδια επικοινωνιακά έσκαβε. Είναι όμως γελασμένοι στην κυβέρνηση, αν θεωρούν ότι μπορούν να παραμείνουν στην εξουσία και να δεσμεύσουν τον ελληνικό λαό με την οποιαδήποτε συμφωνία που θα καταλήξουν με τους δανειστές»

Κέρδος online   


Πυρά κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης και από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους


Έντονες αντιρρήσεις για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Τη σκυτάλη των διαμαρτυριών για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας πήραν μετά τους δικαστές και τους δικηγόρους και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Με ανακοίνωση τους εξαπολύουν σφοδρά πυρά κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ήδη από σήμερα οι δικηγόροι κατέρχονται σε 10ήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους ενώ και οι δικαστές έχουν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις.

Αναλυτικά οι ανακοίνωση:

«Η Ένωση Μελών Ν.Σ.Κ. εκφράζει την συναντίληψή της στους προβληματισμούς που διατύπωσαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, αλλά και εν γένει ο νομικός κόσμος της χώρας, για το προωθούμενο νομοσχέδιο του Κώδικα Πολίτικης Δικονομίας.

Ειδικότερα, οι αλλαγές στην τακτική διαδικασία ουσιαστικά αναιρούν τις θεμελιώδεις αρχές της αμεσότητας και προφορικότητας που διέπουν μέχρι σήμερα την πολιτική δίκη, η εμμάρτυρη απόδειξη αντικαθίσταται από τις, αμφισβητούμενης αξιοπιστίας, ένορκες βεβαιώσεις και η διαγραφόμενη στα άρθρα 237, 238 διαδικασία φαλκιδεύει ουσιαστικά την αρχή της εκατέρωθεν ακρόασης για τα πρόσωπα που υφίστανται τον αιφνιδιασμό της εναγωγής, θέση στην οποία συνήθως βρίσκεται το Ελληνικό Δημόσιο ως διάδικος, με την θέσπιση ασφυκτικών προθεσμιών για την κατάθεση των προτάσεων και την προσκόμιση του συνόλου των αποδεικτικών μέσων, χωρίς μάλιστα δυνατότητα υποβολής αιτήματος αναβολής, στην μετά ταύτα ορισθείσα δικάσιμο.

Περαιτέρω, οι τροποποιήσεις στο δίκαιο της εκτέλεσης και η εξ αυτών αποδυνάμωση της προνομιακής κατάταξης του Δημοσίου και των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, με ενδυνάμωση, αντίστροφα, αυτής για τις απαιτήσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, θα έχει σαν συνέπεια, σύμφωνα και με την ειδική έκθεση του άρθρου 75 του Συντάγματος, η οποία συνοδεύει το προτεινόμενο σχέδιο Κ.Πολ.Δ., την απώλεια εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία θα αναπληρώνεται από άλλες πήγες εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

Η Ένωση Μελών Ν.Σ.Κ. καλεί τα μέλη της να παράσχουν κάθε αναγκαία διευκόλυνση στα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας κατά την προκηρυχθείσα από την Τρίτη 25-11-2014 έως και Παρασκευή 5-12-2014 αποχή από τα καθήκοντά τους».


Πηγή : newsbeast.gr


Βρήκαν γεμιστήρα από Καλάσνικοφ στο ξενοδοχείο που έμενε ο Αλβανός πιστολέρο



Ο αλλοδαπός κακοποιός άφησε προσωπικά του είδη στο δωμάτιο όπου διέμενε - Δεν είχε πάει μόνος, αλλά με άλλους δύο - Είχε προπληρώσει για δύο ημέρες - Η ιδιοκτήτρια είδε την φωτογραφία του δράστη και χθες το βράδυ ειδοποίησε τις Αρχές

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00  η έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στον Πειραιά που διέμενε μέχρι πρότινος ο Αλβανός μακελάρης. Η έρευνα ξεκίνησε σήμερα το πρωί, παρουσία εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες στο δωμάτιο που διέμενε ο αλλοδαπός οι αρχές βρήκαν έναν γεμιστήρα, αλλά και προσωπικά είδη του αλλοδαπού κακοποιού, που θα σταλούν στην εγκληματολογική υπηρεσία για ανάλυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός κακοποιός μαζί με άλλους δύο επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο Γαλήνη την περασμένη Πέμπτη. Ο ίδιος μάλιστα προπλήρωσε για δύο διανυκτερεύσεις. Αμέσως μετά το μακελειό, ο καταζητούμενος φέρεται να επέστρεψε στο ξενοδοχείο και αφού πήρε κάποια προσωπικά του πράγματα να έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Εξω και μέσα από το ξενοδοχείο Γαλήνη στο Μικρολίμανο αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που από τις πρώτες πρωινές ώρες έκαναν «φύλλο και φτερό» τους χώρους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, αναζητώντας στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στον εντοπισμό του αλλοδαπού πιστολέρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλοδαπή ιδιοκτήτρια της επιχείρησης είδε την φωτογραφία του δράστη που διέρρευσε στο Διαδίκτυο και αμέσως χθες το βράδυ ειδοποίησε τις Αρχές.

Σε επικοινωνία, που είχε με τους δημοσιογράφους, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου δήλωσε σοκαρισμένη και ότι έπεσε από τα σύννεφα, όταν είδε πως ο άνδρας που άνοιξε πυρ σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας 15 σε νυχτερινό μαγαζί στον Πειραιά ήταν ένοικός της. 

Ανδρες της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΜ απέκλεισαν κάθε χώρο του ξενοδοχείου, που βρίσκεται ελάχιστα μέτρα μακριά από το νυχτερινό κέντρο που θέρισε τον τρόμο ο Αλβανός μακελάρης. Σημειώνεται πως οι τελευταίες εξελίξεις λύνουν και το μυστήριο του τι συνέβη τα 15 λεπτά που ο Αλβανός έφυγε από το κέντρο και επέστρεψε με το Καλάζνικοφ στα χέρια για να γαζώσει το μπαρ στο Μικρολίμανο αλλά και το πώς απομακρύνθηκε από το σημείο.  

Με απλά λόγια, ο μακελάρης δεν πήγε σε αυτοκίνητο που θα μπορούσε να είχε παρκάρει στην περιοχή αλλά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε και το οποίο βρίσκεται μόλις 15 μέτρα από το μπαρ. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του νυχτερινού κέντρου, οι εργασίες αποκατάστασής του αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα και το μαγαζί θα ανοίξει την Παρασκευή και το Σάββατο, προσφέροντας τα έσοδα προς ανακούφιση των τραυματιών.


Πηγή : protothema.gr




Διεθνές γραφείο Εργασίας: Η Ελλάδα χρειάζεται μέτρα κατά της ανεργίας και της φτώχειας


Νέα έκθεση της ΔΟΕ αναφέρεται στην ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων για τη στήριξη θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων

Η Ελλάδα χρειάζεται να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης παρατεταμένης κοινωνικής κρίσης
Αυτό επισημάνθηκε στη Γενεύη με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης μιας νέας έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας η οποία προειδοποιεί ότι η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με μια παρατεταμένη κοινωνική κρίση, αν δεν ληφθούν μέτρα για την ανάσχεσή της.

Η μελέτη της ΔΟΕ φέρει τον τίτλο «Παραγωγικές Θέσεις Εργασίας για την Ελλάδα», περιγράφει ως «αναιμικό» τον ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας και αναφέρει ότι πλέον του 70% επί συνόλου σχεδόν 1,3 εκατομμυρίων ανέργων είναι χωρίς δουλειά για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Αυτό είναι αποτέλεσμα της απώλειας μίας θέσης εργασίας για κάθε τέσσερις από την αρχή της κρίσης το 2008.

Εν τω μεταξύ, μέσα σε πέντε χρόνια, έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των Ελλήνων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας, με το ποσοστό να ξεπερνάει το 44% το 2013, ενώ το 2008 μετά βίας υπερέβαινε το 20%.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΟΕ, Guy Ryder, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και προκειμένου να μπει η χώρα σε βιώσιμη τροχιά ανάκαμψης, χρειάζεται να ληφθούν μέτρα εκτάκτου ανάγκης για τη στήριξη πολιτών και εταιρειών. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να καθοριστούν σε τριμερές επίπεδο με τη συμμετοχή κυβέρνησης, εργοδοτών και εργαζομένων".

Σύμφωνα με τον Raymond Torres, Διευθυντή στο Τμήμα Ερευνών της ΔΟΕ, η στρατηγική ανάκαμψης οικοδομήθηκε εν πολλοίς στο αξίωμα ότι δημοσιονομική εξυγίανση και χαμηλότεροι μισθοί θα μπορούσαν από μόνοι τους να επαναφέρουν την ανταγωνιστικότητα και να πυροδοτήσουν την οικονομική ανάπτυξη. Εντούτοις, η έκθεση καταδεικνύει ότι στην πηγή του προβλήματος ανταγωνιστικότητας ευρίσκεται ένα εύρος άλλων θεμάτων - και όχι οι μισθοί.

«Η μέχρι τώρα στρατηγική, αν και βοήθησε στην αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών, δεν έχει επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα ως προς μια βιώσιμη ανάκαμψη στην οικονομία και στην απασχόληση», εξηγεί ο Torres.

Ανάγκη για μια ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης

Επιπλέον των πρόσφατων δράσεων της κυβέρνησης ώστε να αντιμετωπισθούν τα μείζονα κοινωνικά προβλήματα, η έκθεση της ΔΟΕ καλεί για μια ευρύτερη στρατηγική απασχόλησης που να περιλαμβάνει μία δέσμη μέτρων για τη στήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας, την καταπολέμηση των πιο πιεστικών επιπτώσεων της κρίσης και την επάνοδο της οικονομίας σε τροχιά βιωσιμότητας.

Η στρατηγική καλύπτει τόσο μέτρα εκτάκτου ανάγκης όσο και πιο μακρόπνοες βιώσιμες δράσεις. Στα μέτρα εκτάκτου ανάγκης περιλαμβάνονται η εγγύηση ενεργοποίησης όλων των νέων σε αναζήτηση εργασίας και των πλέον ευπαθών ομάδων, η δημιουργία επιχειρήσεων "κοινωνικής οικονομίας" ως οδοί δημιουργίας θέσεων εργασίας, η βελτιωμένη πρόσβαση σε πιστώσεις για τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς και μια επανεξέταση του ρυθμού και του μείγματος πολιτικών δημοσιονομικής εξυγίανσης ώστε να μην υπονομεύονται οι προσπάθειες ανάκαμψης. Μακροπρόθεσμα, η μελέτη προάγει την υιοθέτηση των παρακάτω μέτρων:

* Διεύρυνση της οικονομικής βάσης με διευκόλυνση της επέκτασης των βιώσιμων επιχειρήσεων, ενίσχυση των δεσμών μεταξύ τουρισμού και αγρο-τροφιμικού τομέα, και προαγωγή των επενδύσεων που ενισχύουν την απασχόληση.

* Καταπολέμηση της αδήλωτης και της φτωχά αμειβόμενης εργασίας μέσω μιας ευρύτερης φορολογικής βάσης και βελτιωμένων κινήτρων για τη χαμηλά αμειβόμενη εργασία, με παράλληλη απομάκρυνση των φορολογικών βαρών από το εργατικό δυναμικό, τις μικρές εταιρείες και την κατανάλωση βασικών αγαθών, προς άλλες φορολογικές βάσεις όπως η περιουσία. Αυτό, σε συνδυασμό με την τόσο αναγκαία ενεργοποίηση των πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, θα διεύρυνε με τη σειρά του το πλαίσιο πολιτικών για την στρατηγική ανάπτυξης και απασχόλησης.

* Διασφάλιση επαρκούς κάλυψης του συστήματος κοινωνικής προστασίας.

* Ενίσχυση του ανθρώπινου κεφαλαίου μέσω σχεδιασμού προγραμμάτων δεξιοτήτων και προσόντων σε συνέργεια με τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τους παρόχους εκπαίδευσης• περαιτέρω μόχλευση αναφορικά με τα προγράμματα μαθητείας και εργασιακής εμπειρίας για τους νέους• και ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης και των ενεργών προγραμμάτων αγοράς εργασίας.

* Επανοικοδόμηση του κοινωνικού διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση, τους εργοδότες και τους εργαζομένους, και αντιμετώπιση του κατακερματισμού της συλλογικής διαπραγμάτευσης και των κενών ως προς την κάλυψη, έτσι ώστε να καλλιεργηθεί μια ισορροπημένη ανάκαμψη.

Εν κατακλείδι, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΟΕ Guy Ryder σημειώνει ότι "Η προτεινόμενη μεταστροφή προς μια νέα στρατηγική ανάπτυξης και απασχόλησης βασίζεται σε μία ανάλυση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών, προσαρμοσμένων στη συγκεκριμένη κατάσταση της Ελλάδας. Μπορεί να γίνει και μια πιο ευρεία προσέγγιση. Προκειμένου να καταστεί αυτό πραγματικότητα, η ΔΟΕ δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με την Ελληνική κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθ'ότι αποτελούν τους κρίσιμους δρώντες για μια επιτακτική ανάκαμψη γεμάτη θέσεις εργασίας.


Πηγή : tovima.gr



Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Τζιφόπουλος



Την παραίτηση του υπέβαλε πριν από λίγο και έγινε αποδεκτή από τον πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Περικλή Μήτκα ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος κ. Γιάννης Τζιφόπουλος.

Ο κ. Τζιφόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του μετά την αποκάλυψη ότι σε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη σε σταθμό της Κατερίνης φέρεται να είχε πει μεταξύ άλλων σχολιάζοντας την κατάσταση στα πανεπιστήμια ότι «κάπου - κάπου πρέπει να υπάρχουν και φασιστικές συμπεριφορές» λέγοντας χαρακτηριστικά «πρέπει να πέφτει και καμία φάπα».

Το βίντεο αναρτήθηκε από τον σύλλογο φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής στο διαδίκτυο προκαλώντας αντιδράσεις στους πανεπιστημιακούς κύκλους. Ο κ. Τζιφόπουλος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη φράση αποκόπηκε επιλεκτικά από την όλη συζήτηση στην τηλεόραση και το όλο πνεύμα της συνέντευξης δεν συνάδει με τις φράσεις που τού αποδόθηκαν και οι οποίες, όπως υποστήριξε, ειπώθηκαν εν τη ρύμη του λόγου.

Καθώς η ατμόσφαιρα στο ΑΠΘ είναι τεταμένη μετά την κατάληψη στην οποία έχουν προχωρήσει οι φοιτητές, με αίτημα να είναι ανοιχτές οι συνεδριάσεις της Συγκλήτου, ο πρύτανης κ. Μήτκας έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.



Πηγή : Kathimerini.gr


Κίνδυνος λουκέτου στους ξενώνες φιλοξενίας ανηλίκων Λήγουν το Φεβρουάριο τα προγράμματα χρηματοδότησης




Με λουκέτο κινδυνεύουν, πανελλαδικά, οι ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, προσφύγων και μεταναστών, χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων, καθώς από τον Φεβρουάριο του 2015 λήγουν τα προγράμματα χρηματοδότησης και δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τη συνέχισή τους, όπως λένε εκπρόσωποι των συγκεκριμένων δομών.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι γιατί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων που χρηματοδοτούσε τη λειτουργία των ξενώνων, ενοποιείται με άλλα Ευρωπαϊκά Ταμεία από 1/1/2015. Επιπλέον, η λειτουργία των δομών περνάει από το νέο έτος, από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οπότε δημιουργείται μια ανασφάλεια, όχι τόσο για την εργασιακή μας κατάσταση αλλά για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό ΠΕ-ΜΠΕ, η υπεύθυνη του ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο και συντονίστρια του προγράμματος «Μέτοικος» Ίριδα Πανδίρη, στο περιθώριο διαβούλευσης που γίνεται στη Θεσσαλονίκη μεταξύ των περισσοτέρων δομών φιλοξενίας στην Ελλάδα.

»Στόχος της διαβούλευσης, που διοργανώνεται με τη χρηματοδότηση των EEA Grants, που διαχειρίζεται η Διεύθυνση Μετανάστευσης της Νορβηγίας (U.D.I), είναι η δημιουργία ενός εγχειριδίου μεθοδολογίας των ξενώνων φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων που μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει, δυσχεραίνοντας το έργο των οργανώσεων με δομές φιλοξενίας» εξήγησε η κ. Πανδίρη.

Πρόσθεσε δε, ότι σύμφωνα με στοιχεία εκπροσώπων από τη «Norwegian People's Αid» και τη «Hero Norge», το 2014 υπήρξε αλματώδη αύξηση των ασυνόδευτων ανηλίκων στη Νορβηγία, ανεβάζοντας τον αριθμό τους από 350 το 2013, σε 500 το 2014.

«Στην Ελλάδα είναι ασφυκτικές οι πιέσεις από τα Κέντρα Κράτησης, όπου υπάρχουν περίπου 300 ανήλικοι, για να μεταφερθούν σε ξενώνες φιλοξενίας. Όμως και οι 9 δομές που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι ασφυκτικά γεμάτες και τον χειμώνα δεν υπάρχει κινητικότητα σ' αυτές. Οι ανήλικοι φιλοξενούμενοι προτιμούν να μείνουν δηλαδή στους ξενώνες και να ακολουθήσουν το ταξίδι τους για άλλους προορισμούς, την άνοιξη» εξήγησε η κ. Πανδίρη.

Μπροστά στο ενδεχόμενο κλεισίματος των δομών, ήδη έχει κατατεθεί πρόταση στο υπουργείο Εργασίας για χρηματοδότηση με 8 εκατομμύρια ευρώ από τον Φεβρουάριο του 2015 και για ένα εξάμηνο. «Το υπουργείο Εργασίας εισηγήθηκε να περάσει η πρότασή μας στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά δεν ξέρουμε τι έγινε, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε στον "αέρα"« δήλωσε η κ. Πανδίρη.

Πάντως, οι ανήλικοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον ξενώνα της ΑΡΣΙΣ έκαναν τη δική τους παρέμβαση στη διαβούλευση, ζητώντας «να μπορούν να έχουν έναν άνθρωπο που θα τους κρατά στον σωστό δρόμο, θα τους συμβουλεύει για το σχολείο και τις σπουδές, θα τους συμβουλεύει για το μέλλον και για άλλα πράγματα που τους απασχολούν, ακόμα και για τα ρούχα». 

«Όταν ο άνθρωπος ξεκινάει μόνος του, πορεύεται μόνος του και μεγαλώνει πιο γρήγορα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ανθρώπους να μας στηρίζουν και ένα κράτος να βοηθά» υπογραμμίζουν σε κοινή τους επιστολή που διαβάστηκε στη διαβούλευση.


Πηγή : newsbeast.gr


Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου; - Ναι από τους εισαγγελείς για την κόρη του Άκη - Όχι για την Βίκυ Σταμάτη




- Από ώρα σε ώρα η απόφαση του δικαστηρίου για την αποφυλάκιση ή όχι των δυο γυναικών
- Για την Αρετή Τσοχατζοπούλου: Εχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της, ενώ τόνισαν πως έχει ήδη επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα
- Για την Βίκυ Σταμάτη: Τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται στην αίτησή της για αποφυλάκιση αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο

Υπέρ της αποφυλάκισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου τάχθηκαν οι εισαγγελείς του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι εισαγγελείς Έδρας εισηγήθηκαν στο δικαστήριο να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, που υπέβαλε η κόρη του βασικού κατηγορούμενου. Αντίθετα για τη σύζυγο του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί ήταν αρνητικοί στην αντίστοιχη αίτηση που υπέβαλε προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Με την πρότασή τους στο δικαστήριο, οι εισαγγελείς κρίνουν ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της, ενώ τόνισαν πως έχει ήδη επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα. Επισήμαναν επίσης πως πρέπει να γίνει δεκτός ο λόγος που επικαλέστηκε η κατηγορουμένη για την έξοδό της από τη φυλακή, το πρόβλημα υγείας δηλαδή που αντιμετωπίζει το μικρότερο από τα τρία ανήλικα παιδιά της και ότι η κατάσταση του παιδιού καθιστά αναγκαία την παρουσία της μητέρας του. Αναγνωρίζουν επίσης, όπως είπαν, ότι τα τρία παιδιά τής κ. Τσοχατζοπούλου ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

Η κρίση των δύο εισαγγελέων για τη Βίκυ Σταμάτη είναι ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται στην αίτησή της για αποφυλάκιση «αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες».

Για το ανήλικο παιδί της κατηγορουμένης και του πρώην υπουργού, οι εισαγγελείς θεωρούν ότι έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε λίγη ώρα.

πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ


newsit.gr



Ξεπέρασαν τα 71 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο



Νέο ρεκόρ σημείωσαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τον Οκτώβριο ανερχόμενα σε 71,25 δισ. ευρώ, έναντι 70,16 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2014 ανήλθε σε 10,9 δισ. ευρώ, από 9,683 δισ. ευρώ στο 9μηνο 2014.

Αν προστεθούν και οι παλαιές οφειλές (έως και το 2013) ύψους 60,35 δισ. ευρώ, το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών στο 10μηνο 2014 φθάνει στα 71,25 δισ. ευρώ. Σε ένα μόλις μήνα τα «φέσια» προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 1,09 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με στελέχη της φορολογικής διοίκησης  πολλοί φορολογούμενοι δεν κατέβαλαν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο το τελευταίο τρίμηνο αναμένοντας την ευνοϊκοί ρύθμιση των 100 δόσεων που δόθηκε μόλις χθες σε παραγωγική λειτουργία στο Taxis. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η συσσώρευση νέων οφειλών.

Στο 10μηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2014 το Δημόσιο εισέπραξε από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (παλιές και νέες) συνολικά έσοδα 3,018 δισ. ευρώ, από 2,692 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με το στόχο του Μνημονίου το Δημόσιο θα πρέπει να εισπράξει 2 δισ. ευρώ από παλαιές οφειλές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014, αλλά και το 25% των νέων οφειλών. Ενδεικτικά στο 10μηνο το ποσοστό είσπραξης έναντι του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους διαμορφώνεται μόλις στο 14,85%.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων:

Σε εξέλιξη βρίσκονται 772 πλήρεις έλεγχοι μεγάλων επιχειρήσεων. Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου είχαν ολοκληρωθεί 315 έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα 1,2 δισ. ευρώ και εισπράχθηκαν 183,5 εκατ. ευρώ (ποσοστό 15,22%).
Σε εξέλιξη βρίσκονται 1.064 έλεγχοι σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου. Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου είχαν γίνει 544 παρόμοιοι έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν φόροι 218 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 55,2 εκατ. ευρώ (ποσοστό 25,2%).
 Έχουν ολοκληρωθεί από τις αρχές του έτους 80 έλεγχοι πόθεν έσχες για διευθυντές, υποδιευθυντές, επόπτες και τμηματάρχες και επιπλέον 79 έλεγχοι για τους ίδιους τους ελεγκτές.
Έχουν αποσταλεί στην αρμόδια Αρχή για το «ξέπλυμα» χρήματος 220 αναφορές για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή και 143 αναφορές για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή άνω των 50.000 ευρώ.
Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΔΟΛ


Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον πορτογάλο τέως πρωθυπουργό, μένει προφυλακισμένος

O τέως πρωθυπουργός φεύγει από τον ανακριτή την Κυριακή κατά την τριήμερη ανακριτική διαδικασία, που κατέληξε στην προφυλάκισή του   


Την παραμονή του Ζοζέ Σόκρατες, τέως πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, υπό κράτηση διέταξαν οι δικαστικές αρχές μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για διαφθορά και φοροδιαφυγή.

Η απόφαση ακολούθησε τη μαραθώνια τριήμερη ανακριτική διαδικασία μετά τη σύλληψη του Σόκρατες την προηγούμενη Παρασκευή ενώ η υπόθεση απειλεί σημαντικά το Σοσιαλιστικό Κόμμα πριν τις επικείμενες εκλογές.

Ο Σόκρατες ήταν πρωθυπουργός με το Σοσιαλιστικό Κόμμα μέχρι το 2011 και την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης της τρόικας. Η έρευνα σε βάρος του κινήθηκε με την υποψία της φορολογικής απάτης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και κατηγοριών διαφθοράς.

Μαζί του είχαν συλληφθεί άλλα τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο προσωπικός του οδηγός που φέρεται να είχε μεταφέρει μεγάλη ποσότητα μετρητών στο Παρίσι, όπου και έμενε τα τελευταία χρόνια ο Σόκρατες.

Η σύλληψη του Σόκρατες είχε προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη Λισαβώνα. Ο νέος αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Αντόνιο Κόστα, πλησίαζε τις κάλπες με ενισχυμένα ποσοστά που όμως δεν του διασφάλιζαν αυτοδυναμία, η οποία πλέον και, μετά την υπόθεση Σόκρατες, απομακρύνεται ακόμη περισσότερο.


Πηγή : in.gr


Σέρρες: Πήρε άδεια από τις φυλακές και πήγε με κοστούμι στα σύνορα - Το διπλό λάθος του δραπέτη!



Ο 39χρονος βρισκόταν στη φυλακή από το 2001 όταν άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών...Δραπέτης από τις φυλακές των Γρεβενών συνελήφθη στον συνοριακό σταθμό Προμαχώνα Σερρών, απ' όπου επιχείρησε να βγει από τη χώρα, υποδεικνύοντας πλαστά δελτία ταυτότητας και άδεια οδήγησης.
Πρόκειται για 39χρονο Ρουμάνο, ο οποίος παραβίασε άδεια που τού είχε χορηγηθεί τον περασμένο μήνα από το παραπάνω σωφρονιστικό κατάστημα, όπου κρατείτο, εκτίοντας πολυετή ποινή κάθειρξης.

Ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 23 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πράξη που τελέστηκε το 2001 στα Γιαννιτσά, όταν, μαζί με συμπατριώτη του, άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.


Πηγή : newsit.gr


Συλλήψεις 2 αστυνομικών για συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών




Εις βάρος των εμπλεκομένων ενστόλων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία, κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα.

Δύο αστυνομικοί κατηγορούνται ότι είχαν σημαντικό ρόλο σε οργανωμένο, πολυπληθές δίκτυο, που ήλεγχε όλη την διακίνηση ναρκωτικών στην Λήμνο και στον 'Αγιο Ευστράτιο, στο οποίο φέρονται ότι εμπλέκονται τουλάχιστον 45 άτομα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από έρευνες που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2013 από την Δίωξη Ναρκωτικών Μυτιλήνης, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε η ανάμειξη των αστυνομικών, γι' αυτό και ανέλαβαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ.

Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί είναι ένας υπαστυνόμος Β΄ και ένας ανθυπαστυνόμος, οι οποίοι υπηρετούν στην Λήμνο και είχαν αναλάβει να ενημερώνουν και να καλύπτουν τα μέλη του κυκλώματος, κατά την μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών.

Σε μία περίπτωση μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι δύο αστυνομικοί κάλυψαν τον αρχηγό της σπείρας, ο οποίος πήγε από την Αθήνα όπου διαμένει, στην Λήμνο, μαζί με έναν από τους υπαρχηγούς του και πυροβόλησε έναν «ανταγωνιστή», με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι.

Οι δύο επίορκοι αστυνομικοί φυγάδευσαν στην Αθήνα τον δράστη, ο οποίος, όμως, συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής για την παραπάνω επίθεση και οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και τώρα που η υπόθεση του εμπορίου ναρκωτικών εξιχνιάστηκε, αναζητείται.

Συνολικά, μαζί με τους δύο αστυνομικούς, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, συνελήφθησαν εννέα μέλη του κυκλώματος.

Ειδικότερα, σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, της αντίστασης, υπόθαλψης εγκληματία, κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο ανθυπαστυνόμος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον περασμένο Μάρτιο, γιατί στο πλαίσιο της έρευνας, που ήταν, ήδη, σε εξέλιξη μυστικά, συνελήφθη να οδηγεί αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, μέσα στο οποίο είχε παρατήσει και το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ ο υπαστυνόμος τέθηκε τώρα σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Το κύκλωμα διακινούσε μεγάλες ποσότητες κυρίως ηρωίνης, κοκαΐνης, χασίς και συνθετικών ναρκωτικών, στους χρήστες στην Λήμνο και τον Αγιο Ευστράτιο. Τα ναρκωτικά έστελνε ο αρχηγός της σπείρας στους συνεργάτες του, είτε ακτοπλοϊκώς με τα πλοία της γραμμής από τον Πειραιά, είτε με συστημένα δέματα, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης κατά την παράνομη δραστηριότητά τους, ενώ χρησιμοποιούσαν ειδικές μεθόδους απόκρυψης και συγκαλυμμένης μεταφοράς των ναρκωτικών, συνήθως κρυμμένα σε τροφές για σκύλους, που μεταφέρονταν με φορτηγά οχήματα.

Επιπλέον χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα, που είχαν ενεργοποιηθεί σε στοιχεία αλλοδαπών (ghostphones), τα οποία άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ μιλούσαν με ειδικές συνθηματικές λέξεις και κωδικοποιημένη ορολογία.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 582 γραμμάρια κάνναβης, 75 γραμμάρια ηρωίνης, 23 ναρκωτικά δισκία, πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, σύνεργα για τον διαχωρισμό και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών, χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ και 11 μαχαίρια διαφόρων τύπων.

Πηγή: skai.gr


Σαρωτικές αλλαγές σε Λύκειο και Πανελλαδικές




Θέματα διάρθρωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γενικού Λυκείου, αλλά και θέματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ρυθμίζει τροπολογία, που κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λυκείου προστίθεται και το μάθημα της Πληροφορικής στην Ομάδα Προσανατολισμού «Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες», εναλλακτικά με το μάθημα της Χημείας.
Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε ώρες εντός της πρωινής λειτουργίας να λειτουργούν τμήματα ειδικών μαθημάτων, ιδίως ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, ισπανικών, ιταλικών, για την προετοιμασία των μαθητών που επιθυμούν να εισαχθούν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που απαιτούν εξέταση σε ειδικά μαθήματα.
Επιπλέον, προβλέπεται ότι ο συντελεστής βαρύτητας κάθε μαθήματος ορίζεται με υπουργική απόφαση έως την 1η Μαρτίου κάθε έτους και ισχύει για τις εξετάσεις του επόμενου έτους.
 Μάλιστα για ένα από τα μαθήματα αυτά, ανά Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, ο συντελεστής ορίζεται ύστερα από πρόταση της ΑΔΙΠ.Πρόγραμμα Γενικού ΛυκείουΓια τη διάρθρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γενικού Λυκείου, με την τροπολογία τροποποιείται το πρόγραμμα μαθημάτων της Γ΄Τάξης του ημερήσιου Λυκείου και το μάθημα του εκπαιδευτικού προγράμματος της Φυσικής Αγωγής πραγματοποιείται σε δύο ώρες εβδομαδιαίως.Στην Γ΄ Τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου εφαρμόζεται πρόγραμμα μαθημάτων 33 ωρών, που περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας 13 διδακτικών ωρών εβδομαδιαίως και 3 Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού: την Ομάδα Ανρθωπιστικών, την Ομάδα Θετικών και την Ομάδα των Οικονομικών-Πολιτικών-Κοινωνικών και Παιδαγωγικών Σπουδών, μεταξύ των οποίων οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν αυτήν της προτίμησης τους.
Τα μαθήματα του κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος (γενικής παιδείας) είναι τα εξής:

α) Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 6 διδακτικών ωρών, με διακριτά διδακτέα αντικείμενα - κλάδους τη Νέα Ελληνική Γλώσσα, 4 ωρών και τη Λογοτεχνία, 2 ωρών,β) Ιστορία 2 ωρών,γ) Θρησκευτικά, 1 ώρας,δ) Ξένη Γλώσσα, 2 ωρών (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά) και  Φυσική Αγωγή, 2 ωρών.
Τα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Επιστημών είναι α) Φυσική, 6 ωρών, β) Μαθηματικά, 8 ωρών ή Βιολογία 8 ωρών, γ) Χημεία, 6 ωρών ή Πληροφορική, 6 ωρών.Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Με την τροπολογία ορίζονται λεπτομερέστερα οι Σχολές, τα Τμήματα και οι Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, όπου μπορούν να εισάγονται, κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων, οι απόφοιτοι Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου.
Εντάσσεται στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών το μάθημα της Πληροφορικής, εναλλακτικά με το μάθημα της Χημείας, με βάση τις Σχολές, τα τμήματα ή τις Εισαγωγικές κατευθύνσεις όπου επιθυμεί να εισαχθεί ο μαθητής.
Επιπλέον θεσπίζεται ότι ο συντελεστής βαρύτητας κάθε μαθήματος ορίζεται με υπουργική απόφαση μέχρι την 1η Μαρτίου κάθε έτους και ισχύει για τις εξετάσεις του επόμενου έτους. Μάλιστα για ένα από τα μαθήματα αυτά, ανά Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, ο συντελεστής ορίζεται μετά από πρόταση της ΑΔΙΠ. 
Παράλληλα αφαιρείται ο κλάδος της λογοτεχνίας από το εξεταζόμενο μάθημα «Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» όλων των Επιστημονικών Πεδίων Εξειδίκευσης, το οποίο ονομάζεται πλέον «Νέα Ελληνική Γλώσσα».

Σύμφωνα με την τροπολογία, τα πανελλαδικός τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα ανά Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης (ΕΠΕ) για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι τα εξής:

Α) ΕΠΕ-Ανθρωπιστικές Σπουδές, Νομικές:Ι. Νεοελληνική Γλώσσα και ΛογοτεχνίαΙΙ. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και ΓραμματείαΙΙΙ. Ιστορία καιΙV. ΛατινικάΒ) ΕΠΕ-Θετικές και Τεχνολογικές ΕπιστήμεςΙ. Νεοελληνική Γλώσσα και ΛογοτεχνίαΙΙ. ΜαθηματικάΙΙΙ. Φυσική καιΙV. Χημεία ή Πληροφορική, κατά περίπτωση Γ) ΕΠΕ-Επιστήμες ΥγείαςΙ. Νεοελληνική Γλώσσα και ΛογοτεχνίαΙΙ. ΦυσικήΙΙΙ. Χημεία καιΙV. ΒιολογίαΔ) ΕΠΕ-Επιστήμες Οικονομίας, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες:Ι. Νεοελληνική Γλώσσα και ΛογοτεχνίαΙΙ. Μαθηματικά και Στοιχεία ΣτατιστικήςΙΙΙ. Αρχές Οικονομικής Επιστήμης καιIV. Στοιχεία Κοινωνικών και Πολιτικών ΕπιστημώνΕ) ΕΠΕ-Παιδαγωγικών Επιστημών:Ι. Νεοελληνική Γλώσσα και ΛογοτεχνίαΙΙ. Μαθηματικά και Στοιχεία ΣτατιστικήςΙΙΙ. Ιστορία καιΙV. Αρχές Φυσικών Επιστημών.

Ορίζεται επίσης ότι ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 δίνεται κατ΄ εξαίρεση το δικαίωμα συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων και σε όσους είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων Λυκείων το έτος 2013.Προβλέπεται ότι κατά το έτος 2016 θα διενεργηθούν εξετάσεις και με το καταργούμενο σύστημα εισαγωγής τόσο για τους αποφοίτους Δ΄ Τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, σχολικού έτους 2015-2016, όσο και για τους αποφοίτους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων προηγούμενων ετών.Εγγραφή, Προαγωγή και Απόλυση μαθητών 
Στην τροπολογία έχει περιληφθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία το μάθημα Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των ΗΥ δεν περιλαμβάνεται στα εξεταζόμενα μαθήματα των απολυτήριων εξετάσεων του Ημερήσιου και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Το ελάχιστο όριο ηλικίας για την εγγραφή στα εσπερινά ΕΠΑΛ καθορίζεται εφεξής στα 15 έτη αντί των 16 ετών που ισχύει σήμερα. Διαφοροποιείται εφεξής, ο τρόπος υπολογισμού του πτυχίου ΕΠΑΛ από εκείνου του απολυτηρίου ΕΠΑΛ και παρέχεται η δυνατότητα στους αποφοίτους του Γενικού Λυκείου που εγγράφονται στη Β΄ Τάξη ΕΠΑΛ να απαλλάσσονται από τα μαθήματα γενικής παιδείας και να λαμβάνουν μόνο πτυχίο. Παρατείνεται και για το σχολικό έτος 2014-2015 η μη χρήση της τράπεζας θεμάτων κατά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές που φοιτούν στα οριζόμενα Λύκεια (εκκλησιαστικά λύκεια, λύκεια ειδικής αγωγής, μειονοτικά λύκεια, μουσουλμανικά ιεροσπουδαστήρια, ελληνικά λύκεια του εξωτερικού και λύκεια που διδάσκεται το ρωμαιοκαθολικό δόγμα). Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία Θεσπίζεται επίσης η δυνατότητα, με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΠΠΣ είτε να χαρακτηρίζονται υφιστάμενες σχολικές μονάδες ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία είτε να ιδρύονται νέα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία. Ιδιωτικά Σχολεία Θεωρούνται εκπρόθεσμες για το σχολικό έτος 2014-2015 οι αιτήσεις ίδρυσης ιδιωτικών σχολικών μονάδων, καθώς και οι αιτήσεις τροποποίησης χορηγηθείσας άδειας ίδρυσης σχολικών μονάδων που έχουν υποβληθεί έως και την 31.8.2014. 
Πιστοποίηση γλωσσομάθειας Προβλέπεται ότι η πιστοποίηση της γλωσσομάθειας καθώς και των φορέων που χορηγούν τα σχετικά πιστοποιητικά γίνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σύμφωνα με διαδικασία που θα εξειδικευθεί με υπουργική απόφαση. 


Πηγή: ΑΜΠΕ


ΕΚΘΕΣΗ - ΣΟΚ του ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις περικοπές δαπανών για κοινωνική περίθαλψη


Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία καταγράφηκε η ταχύτερη μείωση των κρατικών δαπανών για κοινωνική περίθαλψη τα τελευταία χρόνια μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ, αφού το σχετικό κονδύλι (ως ποσοστό του ΑΕΠ) μειώθηκε κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2012, υποχωρώντας στο 25,7% του ΑΕΠ.
Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα στην 9η θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, πίσω από Γαλλία, Δανία, Βέλγιο, Φινλανδία, Αυστρία, Ιταλία, Σουηδία και Ισπανία και αρκετά πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ (22% του ΑΕΠ το 2014), ο οποίος πάντως επηρεάζεται από το σχετικά μικρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε αναδυόμενες οικονομίες όπως η Κορέα, η Τουρκία και το Μεξικό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Δευτέρα ο διεθνής οργανισμός, οι δαπάνες για κοινωνική περίθαλψη μειώθηκαν κατά 1,5-2,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά που είχαν προσεγγίσει μετά την κρίση του 2007 σε Γερμανία, Καναδά, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία και Μεγάλη Βρετανία. Η μεγαλύτερη μείωση (3,5% του ΑΕΠ) κατεγράφη στην Εσθονία. Η Γαλλία παραμένει η πρωταθλήτρια όσον αφορά το μέγεθος του κοινωνικού της κράτους αφού οι σχετικές δαπάνες υπερβαίνουν το 31% του ΑΕΠ, κάτι για το οποίο επικρίνεται από Βρυξέλλες και Βερολίνο.


Κατά μέσο όρο, οι χώρες του ΟΟΣΑ δαπανούν περισσότερα χρήματα για επιδόματα (12,3% του ΑΕΠ) από ότι για υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας (8,6% του ΑΕΠ). Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στις αγγλοσαξονικές χώρες και στις χώρες του ΟΟΣΑ εκτός Ευρώπης το ποσοστό των κοινωνικών δαπανών που καταλήγει στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τις χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης, αφού κυμαίνεται στο 25%-40%.
Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 10% και είναι το δεύτερο χαμηλότερο μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ εκτός από την Τουρκία. Σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Οργανισμού, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι κοινωνικές μεταβιβάσεις διοχετεύονται συχνά στα πιο εύπορα νοικοκυριά γιατί συνδέονται με την προϋπηρεσία στην επίσημη αγορά εργασίας και συχνά αντανακλούν τις πληρωμές προς συνταξιούχους.
Λαλέλα Χρυσανθοπούλου

Πηγή : imerisia.gr


Φυλάκιση 32 ετών σε πατέρα για τον βιασμό της κόρης του



Σε ποινή κάθειρξης 32 ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος πατέρας από την Αχαϊα για τον βιασμό της κόρης του, το 2009, όταν αυτή ήταν μόλις 14 ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωινή», το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας, έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 32 ετών κατά συγχώνευση, με εκτιτέα τα 25 έτη.
Η έφεση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 29 Αυγούστου 2009, ο καταδικασθείς, που έχει άλλα τρία παιδιά, συνόδευσε την κόρη την 14χρονη τότε κόρη του σε ένα πανηγύρι στην ευρύτερη περιοχή της Κάτω Αχαϊας. Όταν επέστρεψαν στο σπίτι, το κορίτσι αισθάνθηκε έντονη ενόχληση (κνησμό) και παρουσίασε εξανθήματα στο σώμα της.

Τότε, ο πατέρας την μετέφερε στο κέντρο Υγείας της περιοχής και στην επιστροφή, σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης πλέον κοπέλας, ο πατέρας της την βίασε μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Το κορίτσι αποκάλυψε το περιστατικό μετά από καιρό στην μητέρα της και σε δύο καθηγήτριές της και στη συνέχεια εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρο, που προσπάθησαν να την στηρίξουν ψυχολογικά.

Πηγή : ethnos.gr


Η υπόσχεση επανεκλογής βουλευτή για να ψηφίσει θετικά ή αρνητικά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνιστά χρηματισμό;



Κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας αν πούμε πως τελικά το πολιτικό παιχνίδι δεν εφάπτεται της ηθικής. Προέχει το συμφέρον του κόμματος και το προσωπικό του κάθε πολιτικού. Γι΄ αυτό δεν αποτελεί παράδοξο οι πολίτες, όπως δείχνουν όλες οι έρευνες της κοινής γνώμης, στην πλειοψηφία τους δεν εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα.
Τούτων λεχθέντων θα θέταμε ένα ερώτημα που μπορεί να είναι ρητορικό, μπορεί όχι και να έχει ουσία: Πόσο ηθικό και πόσο δημοκρατικό είναι λοιπόν να τάζεις θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος σε εν ενεργεία βουλευτή με την προϋπόθεση να μην ή να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όποιος κι΄ αν είναι ο υποψήφιος;

Υπογραμμίζουμε το όποιος κι΄ αν είναι ο υποψήφιος. Γιατί κακά τα ψέματα, στη Δημοκρατία μας από τη στιγμή που οι εξουσίες του Προέδρου είναι εντελώς αφυδατωμένες, το πρόσωπο του Προέδρου είναι αυτό που σε επίπεδο συμβολισμών δίνει νόημα και περιεχόμενο ως ύψιστη πολιτική πράξη στην εκλογή.

Αν για παράδειγμα προταθεί ο Μανώλης Γλέζος γιατί θα πρέπει αυτός να αρνηθεί την πρόταση και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει μόνο και μόνο για να γίνουν εκλογές; Η πρόταση και μόνο δεν αποτελεί έναν πολύ ισχυρό συμβολισμό για μία διαφορετική προσέγγιση των πολιτικών προβλημάτων;

Αφήνοντας κατά μέρος το ρητορικό καθαρά ερώτημα για Πρόεδρο τον Μανώλη Γλέζο και προεκτείνοντας το αρχικό ερώτημα θα μπορούσε κάποιος πολίτης, ποιητική και όχι μόνον αδεία, να αναρωτηθεί κατά πόσο αυτή η υπόσχεση δεν αποτελεί χρηματισμό, έναν ιδιότυπο χρηματισμό, ο οποίος σε μία λογική βάση θα μπορούσε να υπολογιστεί ότι είναι ίσος με τους μισθούς μιας τετραετίας ενός βουλευτή, δηλαδή γκρόσο μόντο ανέρχεται κοντά στις 400.000 ευρώ; Βεβαίως, αν ληφθούν υπόψη και τα άλλα προνόμια των βουλευτών, τότε το τίμημα είναι πολύ υψηλότερο.

Τούτων λεχθέντων θα μπορούσε κάποιος πολίτης σε επίπεδο ηθικής να αναρωτηθεί αφού είναι κολάσιμη η εξαγορά μιας ψήφου προς 400.000 ευρώ, γιατί να μη θεωρηθεί ως εξαγορά όταν το αντίτιμο της συμφωνίας είναι υπόσχεση για επανεκλογή στις βουλευτικές εκλογές;

Δεν ξέρω, εξάλλου δεν είμαι νομικός, αν με βάση τον προηγούμενο συλλογισμό η υπόσχεση για μία θέση στα ψηφοδέλτια ενός κόμματος αν κάποιος βουλευτής δεν ή ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτελεί μία ενέργεια ποινικά κολάσιμη ως πράξη εξαγοράς της συνείδησης. Εκ πρώτης όψεως δεν αποτελεί. Αλλά με μία διασταλτική ερμηνεία του νόμου ίσως και να ήταν. Πάντως, σίγουρα αποτελεί πράξη παραβίασης της συνταγματικής επιταγής που αναφέρεται στην κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτή, πράξη που η κοινή ηθική του πολίτη καταδικάζει.

Πολύ λεπτό ζήτημα. Προκλητικό. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα λέγαμε πως θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ακόμα και προβοκατόρικο όταν συζητά με τις κυρίες Τζάκρη και Γιαταγάνα τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο. Όμως, κατά βάθος είναι; Κατά την άποψη μου όχι. Γιατί από τη στιγμή που λαμβάνει χώρα μία συναλλαγή δεν έχει σημασία αν το αντίτιμο είναι χρηματικό ή μία θέση εκλόγιμη στο ψηφοδέλτιο, σημασία έχει ότι παραβιάζονται το Σύνταγμα και η πολιτική ηθική.

Βεβαίως, το ίδιο ισχύει και για τη Νέα Δημοκρατία από τη στιγμή που τάξει επανεκλογή σε ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι θα ψηφίσουν θετικά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αλλά και οι απειλές του κυρίου Καμένου για αποκεφαλισμούς και άλλα αιμοβόρα και βάρβαρα δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ίδια κατηγορία όταν εκβιάζουν και προσβάλλουν τη συνείδηση του βουλευτή, ο οποίος κατά το Σύνταγμα καλείται να ψηφίσει κατά συνείδηση και όχι με βάση τις επιταγές του κομματικού μαντριού; Σε επίπεδο κοινής αλλά και πολιτικής ηθικής σίγουρα ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Πηγή : newsit.gr


ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΕΙΤΕ..



Γράφει ο Πάνος Παπαγιαννόπουλος

Την αγαπάνε την Ελλάδα.. Παλεύουν για τη χώρα. Θυσιάζονται για την πατρίδα και γι'αυτό δεν πρόκειται να αφήσουν την εξουσία εύκολα..

Είναι ήρωες που με αυταπάρνηση, φροντίζουν για το γενικότερο καλό. Είναι ηγέτες με υψηλό φρόνημα ευθύνης και ανιδιοτέλειας.. Ματώνουν σε κάθε διαπραγμάτευση με την τρόικα, για σένα, για την οικογένεια σου, για το μέλλον σου.

Ξέρεις τι δύσκολο που είναι να αντιμιλάς στο αφεντικό σου, ή τουλάχιστον να φαίνεται οτι του αντιμιλάς? Το πρώτο θέλει κουράγιο, το δεύτερο εξαιρετικές υποκριτικές ικανότητες..

Αυτοί φρόντισαν τόσα χρόνια είτε να παράγει τα ελάχιστα αυτή η χώρα, είτε να καταστρέφει την παραγωγή της για να εισάγει προϊόντα ως αποτέλεσμα συμβολαίων και μυστικών συμφωνιών για να μπορείς εσύ αχάριστε να έχεις άφθονα και φθηνά προϊόντα χωρίς να κουράζεσαι.. Για να παίρνουν επιδοτήσεις οι επιτήδειοι κι εσύ να νομίζεις ότι ευημερείς..

Αυτοί οι άγιοι άνθρωποι κουράστηκαν τόσα χρόνια να σε πείσουν ότι χρειάζεσαι περισσότερα από όσα έχεις πραγματικά ανάγκη, να μπορείς εύκολα σαν άνθρωπος να δανειστείς και να χρεωθείς.

Αυτές οι εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής μας ζωής σου έμαθαν οτι η διαφθορά είναι τρόπος ζωής και οτι το δικαίωμα στην εργασία είναι γραμμάτιο που έπρεπε να εξοφλήσεις με την ψήφο σου..

Μη φωνάζεις, μη διαμαρτύρεσαι αν και σιωπηλά. Βλέπεις τα συνδικαλιστικά υποχείρια σε έπεισαν ότι κάθε αντίσταση είναι μάταια.. Μη γκρινιάζεις που ήρθε η ώρα της αποπληρωμής και που οι αγαπημένοι σου αυτοί άνθρωποι τράβηξαν την πρίζα και αποσυνδέθηκες από την εικονική σου πραγματικότητα...

Τι περιμένεις? Κανονικά θα έπρεπε να χαίρεσαι που παίρνεις μισθό και σύνταξη πείνας. Η κυβέρνηση φροντίζει πλέον να μην σε κακομαθαίνει. Όλα κι όλα. Είχαμε από τα μεγαλύτερα ποσοστά παχύσαρκων πανευρωπαϊκά.

Τι τις θέλεις τις κρατικές επιχειρήσεις και τούς δημόσιους οργανισμούς?? Μπελάς είναι. Άσε που φρόντισαν οι εξαίρετοι αυτοί άνθρωποι τόσα χρόνια να καταχρεωθούν για να έρθει ο ξένος ή ο εγχώριος επιχειρηματίας βάλει επιτέλους μια τάξη.

Τι να τις κάνεις κάτι παλιοπαραλίες και κάτι άχρηστα χωράφια?? Άσε να τα δώσουν να μαζέψουν χρήματα για το καλό σου, για να ενισχυθούν οι τράπεζες, να θωρακίσουμε την οικονομία της πατρίδας.. Τζάμπα σε δάνειζαν τόσα χρόνια..??

Τα λεφτά φέρνουν βάσανα και μπελάδες. Ρώτα κι αυτούς τους αγαπημένους σου κυβερνήτες τι στενοχώριες περνάνε με τόσους χρηματισμούς και μίζες?? Γι'αυτό και δε χρειάζεται να συλληφθεί κανένας τους , ούτε να τιμωρηθεί. Πρώτον, φτάνει το τόσο άγχος που πέρασαν με τόσες συμφωνίες και δεύτερον δεν πρέπει να αποσταθεροποιηθεί η χώρα με τίποτα..

Δεν χρειάζεσαι ούτε στέγη, ούτε εργασία. Αυτοί είναι εδώ για σένα, κι αν αυτοκτονείς,είναι γιατί αυτοί φροντίζουμε να πας σε έναν καλύτερο κόσμο..
Δεν έχεις ανάγκη από την ιστορία σου, τη θρησκεία σου, τη σημαία σου, ουτε ακόμα και από τον πολιτισμό σου. Για το παρελθόν θα μιλάμε τώρα? Το μέλλον ανοίγεται διάπλατα μπροστά σου και μάλιστα δίνουν τα πάντα για να το διαχειρίζονται άλλοι κι έτσι δεν θα αγχώνεσαι πια για το αύριο.

Μη ξαναμιλήσεις για παιδεία και άλλες δύσκολες λέξεις. Ότι έμαθες έμαθες. Δεν χρειάζεται να ξέρεις. Είναι επικίνδυνο τόσο για σένα, αλλά κυρίως για εκείνους που σε φροντίζουν.

Όσο για την ιδεολογία και άλλες αστειότητες, καλύτερα να το ξεχάσεις. Δεν έχει πλέον νόημα. Στην Ελλάδα μας οι δεξιοί είναι ακροδεξιοί, οι σοσιαλιστές δεξιοί και οι αριστεροί κάνουν αντιπολίτευση στην αριστερά. Ασ'το σου λέμε. Θα μπερδευτείς και οι άρχοντες δε θέλουν να σκέφτεσαι..

Την αγαπάνε την Ελλάδα. Παλεύουν για τη χώρα. Θυσιάζονται για την πατρίδα και γι'αυτό δεν πρόκειται να αφήσουν την εξουσία εύκολα. Έχουν γαντζωθεί επάνω της σαν μόλυνση, σαν καρκίνωμα με νύχια και με δόντια. Για το καλό σου είπαμε..

Την αγαπάνε την Ελλάδα γι'αυτο κι εσείς αγαπήστε τους, αγαπήστε τους όπου τους βρείτε.....















Πάνος Παπαγιαννόπουλος


Ξεκίνησε η καταβολή επιδόματος πετρελαίου στους δικαιούχους



Ξεκίνησαν οι καταβολές των επιδομάτων για το πετρέλαιο, περίπου στους 600.000 ανέρχονται οι δικαιούχοι επιδόματος πετρελαίου που έχουν υποβάλλει αίτηση για το βοήθημα.

Σαράντα ημέρες μετά την έναρξη της περιόδου διάθεσης του για την χειμερινή περίοδο, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην πρώτη πληρωμή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Η πληρωμή αφορά 351.043 δικαιούχους, το 58,5% του συνόλου, οι οποίοι θα λάβουν ως επίδομα συνολικό ποσό 43,92 εκατομμυρίων ευρώ, ήτοι κατά μέσο όρο 125 ευρώ.

Το κατά περίπτωση επίδομα, πιστώνεται σταδιακά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 για όλους τους δικαιούχους.


Αλλοίωσαν ηλεκτρονική καρτέλα φοιτητή




Περιστατικό αλλοίωσης της ηλεκτρονικής καρτέλας φοιτητή του πανεπιστημίου καταγγέλλει με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης.
Όπως επισήμανε, η αλλοίωση έγινε με φυσική παρουσία. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι στις 1 Οκτωβρίου, από τις 1.30 έως τις 3.40 τα ξημερώματα, κάποιος έθεσε σε λειτουργία υπολογιστή του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και άλλαξε τα στοιχεία στην ηλεκτρονική καρτέλα φοιτητή στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Δεν εντοπίστηκαν ίχνη διάρρηξης.
Το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη του κ. Ζαπράνη στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ το Κέντρο Υπολογιστών και Δικτύων του πανεπιστημίου Μακεδονίας συνέταξε αναφορά. Ειδικός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε το πανεπιστήμιο για τα μέτρα που πρέπει να λάβει. Ο φάκελος της υπόθεσης εστάλη στον εισαγγελέα.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο κ. Ζαπράνης τόνισε ότι μετά τη λήξη των μαθημάτων η πρόσβαση στο χώρο των πανεπιστημίων θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη.

Πηγή : ethnos.gr


ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ


Σήμερα Τρίτη (25-11-2014) στις 10 το πρωί ξεκινά στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού.
Στην Ολομέλεια, ο κρατικός Προϋπολογισμός θα εισαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου και η συζήτηση του θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της 7ης Δεκεμβρίου, οπότε και η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει με ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί ταυτοχρόνως και με χωριστούς καταλόγους και ψηφολέκτες για τα έσοδα και τις δαπάνες κάθε υπουργείου.
Γενικοί εισηγητές έχουν οριστεί οι βουλευτές, Ανδρέας Λυκουρέντζος (ΝΔ), Ευκλείδης Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ), Ιωάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ), Νικόλαος Νικολόπουλος (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή), Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη (ΔΗΜΑΡ), Νικόλαος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), Δημήτριος (Μίμης) Ανδρουλάκης (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές).
Ειδικοί Εισηγητές θα είναι οι βουλευτές, Φεβρωνία Πατριανάκου, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Ιωάννης Καράμπελας από τη ΝΔ, Δημήτριος Γελαλής, Στέφανος Σαμοϊλης, Φωτεινή Κούβελα από τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γκόκας, Μιχαήλ Κασσής από το ΠΑΣΟΚ, Γαβριήλ Αβραμίδης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Αρτέμιος Ματθαιόπουλος από τη Χρυσή Αυγή, Δημήτριος Αναγνωστάκης από τη ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ, Θεοδώρα Τζάκρη από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές, Βύρων Πολύδωρας από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού θα ολοκληρωθεί το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης(27-11-2014).


Πηγή : newsbomb.gr