Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Άσε τον τρελό στην τρέλα του επιμένει ο Ερντογάν ότι Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική



Λένε ότι η  βλακεία συχνά γλυτώνει τον άνθρωπο από την τρέλα οπότε θα πρέπει να αποφασίσει ο σουλτάνος τι από τα δύο είναι!!!

Τον έκραξε όλος ο πλανήτης και συνεχίζει να τον κράζει για τα όσα κάνει με τα παλάτια και για τα όσα τρελά και παλαβά λέει αλλά αυτός επιμένει στην άποψή του και συνεχίζει να διακηρύττει ότι οι μουσουλμάνοι... ανακάλυψαν την Αμερική!

Θέλει να πιστέψει ο κόσμος και να αλλάξει η ιστορία κάτι σαν τους Σκοπιανούς με την δικιά μας ιστορία, ότι  μουσουλμάνοι ναύτες έφτασαν στις ακτές της Αμερικής το 1178 και πως στο ημερολόγιό του ο Χριστόφορος Κολόμβος έκανε λόγο για την παρουσία ενός τζαμιού στην κορυφή ενός βουνού στην Κούβα, την Τρίτη ο Ερντογάν υπερασπίστηκε με πείσμα την θεωρία του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα.

Συνέχισε να γράφει ιστορία ο Ερντογάν Σουλτάν λέγοντας :

«Σχετικά με αυτό το ζήτημα μία μεγάλη ευθύνη έχει επωμιστεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Εάν η ιστορία των επιστημών είχε γραφτεί με αντικειμενικότητα, θα έδειχνε ότι η συμβολή των μουσουλμάνων γεωγράφων στην επιστήμη είναι πολύ πιο σημαντική απ’ όσο γνωρίζαμε».

Τον έκραξαν μέχρι και οι σοβαροί Μουσουλμάνοι και αυτός απλά τους επέκρινε  λέγοντας ότι δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και συνέχισε  ότι «πολύ αξιοσέβαστοι επιστήμονες στη Τουρκία και σε ολόκληρο τον κόσμο» υποστηρίζουν τα όσα λέει.

Συνέχισε να υπερασπίζεται τα όσα λέει : «Ορισμένοι νέοι στην χώρα μας άρχισαν να αμφισβητούν την (θεωρία) αυτή χωρίς να έχουν διεξάγει οποιαδήποτε έρευνα ή να έχουν προσέξει τις συζητήσεις. Και όχι μόνο νέοι αλλά επίσης και ηλικιωμένοι άρχισαν να αμφισβητούν αυτήν την θέση», είπε αγνοώντας ότι ίσως αυτοί που αντιδρούν στην τρέλα του να είναι πιο λογικοί από τον ίδιο.

Για τον λόγο αυτό όσο δεν είναι ακόμα επικίνδυνος που είναι θέμα χρόνου και αυτό να γίνει Άσε τον Τρελό στην Τρέλα του!!!




Βαραίνουν οι ποινές για φακελάκι! Πως θα τιμωρούνται οι γιατροί



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και με ισόβια μπορεί να τιμωρηθεί οποίος λάβει ...μαύρο χρήμα από τον τομέα της υγείας όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο παρουσίασης του εθνικού σχεδίου κατά της διαφθοράς που ετοίμασε ειδική επιτροπή της κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ο κ.Βορίδης θα υπάρξει θεσμική παρέμβαση ώστε να υπάρχει επιβάρυνση της ποινής όταν υπάρχει δωροληψία, εκβίαση κλπ σε ευάλωτους ασθενείς.

Για την τιμωρία των επιτήδειων θα αξιοποιείται ο ποινικός κώδικας και θα τιμωρείται με τις ανώτερες ποινές.

Να σημειωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις το φακελάκι μπορεί να μετατρέπεται και σε κακούργημα με συνέπεια τα χρόνια φυλάκισης να είναι πολύ περισσότερα.

Η πρόταση για το σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς παρουσίασε ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης έχοντας στον πλευρό του τον Άδωνι Γεωργιάδη τον τέως υπουργό υγείας που είχε ξεκινήσει κάποια μέτρα κατά της διαφθοράς.


Πηγή : iatropedia.gr


Ποινικές διώξεις από την εισαγγελία σε βάρος των συλληφθέντων στην επέτειο του Πολυτεχνείου


Ποινική δίωξη κακουργηματικού και πλημμέληματικού χαρακτήρα  σε βάρος των συλληφθέντων για τα επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν :

Διακεκριμένες περιπτώσεις διατάραξης κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία με καλυμμένα πρόσωπα, εκρήξεις (κακούργημα), κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα), επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απόπειρα κατά αστυνομικών, εξύβριση κατά αστυνομικών και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι πέντε από τους συνολικά επτά συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και οι υπόλοιποι δύο παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο καθώς αντιμετωπίζουν αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.


Ο Νετανιάχου γκρεμίζει τα σπίτια των μακελάρηδων της συναγωγής


Λίγες ώρες μετά το αιματοκύλισμα σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ από δύο Παλαιστίνιους, οι οποίοι με όπλα, μαχαίρια και μπαλτάδες σκότωσαν τέσσερις πιστούς και τραυμάτισαν πολλούς ακόμα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου δεσμεύθηκε πως η απάντηση θα είναι σκληρή.
Μετά τις δεσμεύσεις, λοιπόν, ο Νετανιάχου προχωρά σε πράξεις δίνοντας την εντολή για κατεδάφιση των σπιτιών των δύο τρομοκρατών στην συνοικία Τζαμπάλ Μουκάμπερ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έπειτα από συνομιλίες με υψηλόβαθμους αξιωματούχους έδωσε την εντολή για την ισοπέδωση των σπιτιών των δραστών και κάλεσε τις αρχές να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους κατά της τρομοκρατίας.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ, Γκιλάντ Ερντάν, δήλωσε πως θα ενεργήσει άμεσα και να αναστείλει την άδεια παραμονής στο Ισραήλ στη σύζυγο ενός εκ των δύο δραστών.
Όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά την εντολή κατεδάφισης των σπιτιών των δραστών τρομοκρατικών επιθέσεων από τον Νετανιάχου μετά τις επιθέσεις Παλαιστινίων με αυτοκίνητα κατά πολιτών.


Πηγή : protothema.gr


Δήμαρχοι καταγγέλουν κατασχέσεις από την ΕΥΔΑΠ για παλαιότερα χρέη


Την πρακτική της ΕΥΔΑΠ, να κατάσχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς δήμων για οφειλές προς αυτήν, κατήγγειλε σήμερα ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκιδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν οι 10 δήμαρχοι της Αττικής που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εργασιακές σχέσεις στην Αυτοδιοίκηση.
Όπως είπε ο κ. Βασιλόπουλος, η ΕΥΔΑΠ κατάσχεσε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση ακόμη και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, ενώ ο δήμος προσπαθεί να έρθει σε διαπραγμάτευση με την ΕΥΔΑΠ για οφειλές 165.000 ευρώ που χρονολογούνται από το 2003.
Όταν ο δήμος απευθύνθηκε στο ειδικό τμήμα που έχει δημιουργήσει η ΕΥΔΑΠ για τις οφειλές των ΟΤΑ, σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, οι αρμόδιοι απαίτησαν 30.000 προκαταβολή και ρύθμιση του υπόλοιπου χρέους σε 18 δόσεις. Αν και επισημάνθηκε ότι είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει ο δήμος σε τόσο υψηλές δόσεις και παρά το επιχείρημα του δήμου ότι η ίδια η κυβέρνηση προτείνει ρύθμιση των χρεών των δήμων σε 100 δόσεις, οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.
Στο πλαίσιο των πιέσεων που η ΕΥΔΑΠ άρχισε να ασκεί προς το δήμο, αρνήθηκε να συνδέσει τον αγωγό πυρασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ιωνικού, οδηγώντας, όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, τον ιστορικό σύλλογο της πόλης σε κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του.
Επίσης αρνήθηκε να συνδέσει με το δίκτυο ύδρευσης νεόδμητο παιδικό σταθμό στερώντας, όπως είπε, την πόλη από μια σύγχρονη υποδομή που μπορεί να καλύψει σημαντικές ανάγκες των κατοίκων. Η πολιτική των πιέσεων εντάθηκε με την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου.
Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλόπουλος, το συγκεκριμένο χρέος αφορά κυρίως απλήρωτους λογαριασμούς των σχολείων της πόλης. Όμως, η επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών έχει υποστεί τόσο δραματικές μειώσεις, ώστε είναι αδύνατον να καλυφθούν καθ' οιονδήποτε τρόπο τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκιδόνας καταλόγισε αναλγησία στην ΕΥΔΑΠ, διότι αρνείται να συγκατατεθεί σε ρύθμιση χρεών, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του δήμου.
Συγχρόνως, όπως είπε, αντιμετωπίζει το νερό σα να μην είναι κοινωνικό αγαθό και τους μαθητές των σχολείων σαν πελάτες ιδιωτικής εταιρείας. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «εάν το νερό δεν είναι δικαίωμα και εάν οι μαθητές αντιμετωπίζονται ως πελάτες ιδιωτικής εταιρείας τώρα, τι θα γίνει εάν ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ; Εάν σήμερα λειτουργεί με τέτοιο πειρατικό τρόπο η εταιρεία, φανταστείτε τι θα γίνει μετά…»
Όπως είπε ο κ. Βασιλόπουλος ανάλογες τακτικές ακολουθήθηκαν στο παρελθόν στο δήμο Καισαριανής, στο δήμο Περάματος, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα με χρέη εκατομμυρίων προς την ΕΥΔΑΠ αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός δήμων.
Πριν από δυο μήνες απειλήθηκε με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ο δήμος Βούλας-Βάρης Βουλιαγμένης, που στη συνέχεια διευθέτησε το ζήτημα καταβάλλοντας άμεσα 120.000 ευρώ από το συνολικό χρέος των 227.000 ευρώ και ρυθμίζοντας το υπόλοιπο σε λίγες δόσεις, ενώ σε κατάσχεση λογαριασμών από την ΕΥΔΑΠ έφθασε τον περασμένο Απρίλιο και ο δήμος Μεγαρέων.


Πηγή : ethnos.gr


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Σειρά θεσμικών αλλαγών προτείνει η Νέα Δημοκρατία για την συνταγματική αναθεώρηση.
Οι βασικοί στόχοι της Νέας Δημοκρατίας είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η αποκατάσταση του ρυθμιστικού ρόλου του προέδρου της Δημοκρατίας και τη διασφάλιση εξάντλησης της κυβερνητικής τετραετίας.
Το κόμμα θα επιδιώξει να καταθέσει την πρόταση έως τις 3 Δεκεμβρίου.
Ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε την Τρίτη (18/11) στη δημοσιότητα τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η πρόταση.
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με την πρόταση, θα επιδιωχθεί αποκατάσταση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του, διαφοροποίηση του τρόπου εκλογής του. Δεν αποκλείεται να αποσυνδεθεί η προεδρική εκλογή από τη διάλυση της Βουλής και τις εκλογές.
Κυβέρνηση, Βουλή και κόμματα
Η ΝΔ αναμένεται να προτείνει ένα λιγότερο πρωθυπουργο-κεντρικό κυβερνητικό σύστημα, με ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του υπουργού και του βουλευτή. Στόχος είναι, τελικά, η σταθερότητα του εκλογικού συστήματος και η εξάντληση της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου.
Προτείνεται μικρότερος αριθμός βουλευτών και περιορισμός του προστατευτικού καθεστώτος που τους διέπει.
Επιπλέον, κρίνεται απαραίτητη η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.
Η ΝΔ προτείνει ακόμη αναθεώρηση του άρθρου 29, με στόχο να ενισχυθεί η διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.
Παράλληλα, ανοίγει τη συζήτηση για το αν μπορούν να γίνονται δημοψηφίσματα μετά από λαϊκή πρωτοβουλία.
Δικαιοσύνη
Βασικός άξονας στην προτεινόμενη αναθεώρηση είναι η αλλαγή διάταξης για την ευθύνη υπουργών, κυρίως στα σημεία που αφορούν την παραγραφή αδικημάτων.
Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα
Σύμφωνα με τον κ.Παυλόπουλο, στην πρόταση θα τονίζεται η «ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, η αρχή του κοινωνικού κράτους και η προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων».
Ανάμεσα στα συνταγματικά άρθρα που μελετώνται προς αναθεώρηση είναι τα 14, 16, 17 και 24.


Πηγή : newsbomb.gr


Το αποκαλυπτικό βίντεο από τα επεισόδια στα Εξάρχεια προκαλεί οργή - Άντρες των ΜΑΤ δέρνουν εργαζόμενο σε περίπτερο και κλέβουν τα νερά




- Το βίντεο αυτό κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και προκαλεί αγανάκτηση για τις μεθόδους της αστυνομίας
- Οι άντρες των ΜΑΤ φαίνεται πως αρπάζουν έναν άνθρωπο και κυριολεκτικά θέλουν να τον σύρουν
- Εκείνος τους φωνάζει πως είναι εργαζόμενος στο περίπτερο και προσπαθεί να τους απωθήσει
- Εκτός από τις ζημιές που φαίνεται πως έκαναν στο περίπτερο οι ματατζήδες, ο νεαρός τους φωνάζει: ρε είστε καλά, θα κλέψετε τα νερά από το ψυγείο;
- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Ένα βίντεο που προκαλεί πολλά ερωτήματα για το πραγματικό πρόσωπο της αστυνομίας, σαρώνει τις τελευταίες ώρες το διαδίκτυο και φαίνεται να δείχνει ένα στιγμιότυπο από τα επεισόδια στα Εξάρχεια κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Το βίντεο φαίνεται πως οι άντρες των ΜΑΤ ορμούν σε ένα περίπτερο στην περιοχή των Εξαρχείων και προπηλακίζουν χωρίς λόγο έναν άντρα, ο οποίος προσπαθεί να προστατευτεί και φωνάζει πώς είναι εργαζόμενος του περιπτέρου. 

Η επίθεση στον άνθρωπο που δουλεύει στο περίπτερο φαίνεται ξεκάθαρα στο συγκεκριμένο βίντεο, ενώ ο ίδιος ακούγεται να φωνάζει: ρε είστε καλά, θα κλέψετε τα νερά;"

Εκείνοι τον αρπάζουν από την μπλούζα και στην κυριολεξία προσπαθούν να τον σύρουν, ενώ εκείνος συνεχίζει να φωνάζει πως είναι εργαζόμενος στο περίπτερο. 

Το σίγουρο είναι πως το συγκεκριμένο βίντεο εάν είναι αληθινό, θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα την Ελληνική Αστυνομία, καθώς αυτό το προφίλ δεν έχει καμία σχέση με το ρητό "δίπλα στον πολίτη", αλλά αντίθετα δείχνει πως στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν άτομα που θυμίζουν άλλες εποχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας βλέπουν αυτή τη στιγμή το αποκαλυπτικό αυτό βίντεο και αναμένονται εξελίξεις. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Πηγή : newsit.gr


Μπήκε τρεις μήνες φυλακή αντί άλλου λόγω μη ταυτοποίησης στοιχείων.



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου τύπου  φυλακή… κατά λάθος έκανε ένας Βούλγαρος λόγω συνωνυμίας με τον πραγματικό εγκληματία οποίος έμεινε για τρεις ολόκληρους μήνες σε κελί για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο Βούλγαρος είχε περάσει τα σύνορα για να δουλέψει ως εποχικός εργάτης και είχε μαζί του όλα τα απαραίτητα έγγραφα΄αλλά κατά την διάρκεια ελέγχου από την αστυνομία  συνελήφθη ως φυγόποινος για υπόθεση ναρκωτικών.

Παρόλο που η αστυνομία είχε στην διάθεση της φωτογραφίες του πραγματικού διακινητή καθώς και δαχτυλικά αποτυπώματα του δεν μπήκε στο κόπο να κάνει σύγκριση με αποτέλεσμα να φυλακιστεί ένας αθώος.

Ο Αντόν Ρούσεφ  σύμφωνα με το τις πληροφορίες του Ελεύθερου τύπου υπέβαλε «αίτηση ταυτοποίησης» προς την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Τρικάλων για να πράξουν τα δέοντα.

Και έτσι αποκαλύφθηκε η αλήθεια.

Ο πραγματικός δράστης είχε συλληφθεί για κατοχή 60 γραμμαρίων ηρωίνης μαζί με άλλα τέσσερα άτομα στην περιοχή των Σερρών ο κακοποιός στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, δήλωσε ψευδώς ότι ονομάζεται Αντόν Ρούσεφ και μόλις αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή, φυσικά εξαφανίστηκε και μην το είδατε με αποτέλεσμα ο άτυχος πραγματικός Αντόν Ρούσεφ να αντιμετωπιστεί ως διακινητής ναρκωτικών και να φυλακιστεί κατά την είσοδο του χτην χώρα μας.


Ζήγρας σε Τσοχατζόπουλο : «Σήκω ρε κι ομολόγησε να απαλλάξεις το παιδί σου»



Το σήριαλ των διεφθαρμένων συνεχίζεται με τις μεταξύ κατηγορίες των εμπλεκομένων.

Ο Ζήγρας βάλει και πάλι  εναντίον του συνεργάτη του στις μίζες Τσοχατζόπουλου στη δίκη για τα εξοπλιστικά

Να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για την Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες με πρωταγωνιστή τον πατέρα της και πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο ζήτησε ο συνήγορος.

 Ένα αίτημα που άναψε φωτιές στο δικαστήριο με τον Νίκο Ζήγρα και τον Άκη Τσοχατζόπουλο να βρίσκονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι και να αλληλοκατηγορούνται.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Αρετής Τσοχατζοπούλου η οποία μίλησε στους δικαστές επιχειρώντας να τους πείσει να κάνουν δεκτό το αίτημα της.
Μίλησε για τα τρία παιδιά της και ιδιαίτερα για τον μικρό ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Δεν παλεύω για μένα, αλλά για τα παιδιά μου...», τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας πως ό,τι κι αν λέει, δεν εισακούεται: «Νοιώθω ότι γράφει στο μέτωπο μου Τσοχατζοπούλου, γι αυτό...», είπε.
Αυτή ήταν η στιγμή που ο Νίκος Ζήγρας φώναξε απευθυνόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο: «Σήκω ρε κι ομολόγησε να απαλλάξεις το παιδί σου. Δε λυπάσαι... Εγώ κλαίω γι’ αυτό το παιδί... Θες να μη δικαστείς κιόλας! Εγκληματίας πρώτου βαθμού».

Ο πρώην υπουργός εμφανώς εκνευρισμένος του ζήτησε απλά να σταματήσει: «Σταματά επιτέλους. Έχεις τρελαθεί τελείως» του είπε χωρίς να κάνει προσπάθειες να εξαιρέσει το παιδί του από το πανηγύρι της μίζας.

Το ίδιο αίτημα αναστολής αναμένεται να καταθέσει στο Δικαστήριο και ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Νωρίτερα οι δικαστές απέρριψαν την ένσταση που είχαν υποβάλλει στο Δικαστήριο οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου σύμφωνα με την οποία έχει παραγραφεί - δυνάμει του άρθρου 86 παρ. 3 β του Συντάγματος - το αδίκημα για τον Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει παύσει η ποινική δίωξη μόνο ως προς το πρόσωπό του.

Αυτή η υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί την κοινή γνώμη για ορισμένους από αυτούς που πλασάροντας ως κομματικά στελέχη και κυβερνούσαν από θέση ισχύος με αποκλειστικό σκοπό τον παράνομο πλουτισμό σε βάρος τους ελληνικού λαού.


Αποκαταστάθηκαν τα δρομολόγια Αθήνα-Πειραιάς-Αθήνα


Συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύγκρουση με τα τρένα στο Ρουφ

Αποκαταστάθηκε πριν απο λίγο η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Αθήνα-Πειραιάς-Aθήνα, η οποία διακόπηκε λόγω της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στο σταθμό του Ρουφ.

Συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκονται στο σταθμό, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων μετά τη σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών, το πρωί, ερευνώντας παράλληλα τα αίτια της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στις 08:10, ο συρμός του προαστιακού με αριθμό 1539, που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Πειραιά, συγκρούστηκε μετωπικά εντός του σταθμού του Ρουφ με την αμαξοστοιχία 884 (χωρίς επιβάτες) που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Καλαμπάκα. Οι δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν με μικρή ταχύτητα.

Στην αμαξοστοιχία του προαστιακού επέβαιναν 20 άτομα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον σταθμό του Ρούφ, όπου συνέχισαν με αλλά μέσα. Η λειτουργία της γραμμής στο τμήμα Αθήνα - Πειραιά έχει προσωρινά διακοπεί.


Πηγή : newsbeast.gr


Εξηντάχρονος παγίδευε ανήλικα αγόρια μέσω Facebook


ΤΟΝ «ΨΑΡΕΨΑΝ» ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Παγίδες σε ανήλικα αγόρια κατηγορείται ότι έστηνε υψηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος από τη Δράμα μέσω Facebook.
Ο 60χρονος οικογενειάρχης, υπάλληλος της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ο οποίος ήταν αποσπασμένος στο καπνολογικό ιστιτούτο. Ο ίδιος με ένα πλαστό προφίλ και με το όνομα Στιβ Παπάς "αλίευε" μέσω internet 13χρονα αγόρια και τα αποπλανούσε, έως ότου έγινε καταγγελία στην αστυνομία και του έστησαν παγίδα.
Οι αστυνομικοί δημιούργησαν ψεύτικο προφίλ με στοιχεία αγοριού που δήλωνε ανοιχτά τις ομοφυλοφιλικές του τάσεις, και ο 60χρονος άρχισε να συνομιλεί με το υποτιθέμενο αγόρι για 2 μήνες προβαίνοντας σε ασελγείς πράξεις.
Μάλιστα, από τη συνομιλία αυτή προέκυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο άνδρας ασέλγησε σε βάρος ανηλίκου, ενώ κανόνισε να συναντηθεί με το υποτιθέμενο αγόρι.
Το ραντεβού κλείστηκε στο διαμέρισμα του 60χρονου στην Θεσσαλονίκη, κι εκεί μετέβη αστυνομικός και τον συνέλαβε. Σε έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν σεξουαλικά βοηθήματα και προφυλακτικά.
Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, αποπλάνηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη, ασέλγεια παρά φύσει με ανήλικο, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας προσώπου που δεν συμπλήρωσε τα 15έτη, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους κατεξακολούθηση.
Για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί ο γενικός επιθεωρητης Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο του υπαλλήλου.
Ο άνδρας Θα απολογηθεί στην υπηρεσία του για την απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκων κατεξακολούθηση με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.


Πηγή: Mega


Ο εγκέφαλος της απαγωγής εξαπάτησε και τους συνεργούς του


«Δεν πήραμε φράγκο» έλεγε ο 48χρονος απαγωγέας Χ.Φ, στον 53χρονο συνεργό του Σ.Π και στον «Αλέκο» από την Αλβανία. Με αυτόν τον τρόπο τους είχε διώξει ουσιαστικά από το κρησφύγετο, δήθεν για να μην «ενοχοποιηθούν» και χειριζόταν

μόνος του τη διαπραγμάτευση με τον πατέρα και μόνος του την απελευθέρωσε στην Άνω Κυψέλη. Ο «εγκέφαλος» της απαγωγής ήθελε να κρατήσει τις 82.500 ευρώ για λογαριασμό του και τα είχε κρύψει σε σημείο του σπιτιού που δεν γνώριζε ούτε η γυναίκα του, στην οποία είχε πει ότι θα έκανε μία δουλειά με τσιγάρα. «Ήθελε να ρίξει και τους συνεργούς του» λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για τον 48χρονο, ο οποίος έχει δύο παιδιά, 23 και 21 χρόνων (αγόρι και κορίτσι), με το αγόρι να σπουδάζει στο εξωτερικό.

          Την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας στη Νίκαια, όπου εργαζόταν ο 48χρονος, κατέθεσε στους αστυνομικούς: «Ο Χ…… δούλευε ένα χρόνο στην εταιρεία και δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα κατά την παραμονή του εδώ. Αν θυμάμαι καλά, τουλάχιστον δύο φορές που είχε έρθει στην επιχείρηση, ο φίλος μου και πατέρας της Βαρβάρας, ήταν εδώ ο Χ…. και μπορεί να άκουσε τις ασχολίες του φίλου μου και τη σχέση του με τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης». Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν τι έκανε ο 48χρονος το 9ήμερο της απαγωγής, τους απάντησε: «Ερχόταν κανονικά στη δουλειά». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιος του ιδιοκτήτη της μεταφορικής εταιρείας, για τρία χρόνια, στο παρελθόν αγωνιζόταν στα μικρότερα τμήματα των ποδοσφαιρικών υποδομών του Αστέρα Τρίπολης, όπου εργαζόταν ο πατέρας της 27χρονης ομήρου, και τώρα παίζει σε ομάδα της Κύπρου.

          Ο «Αλέκος» από την Αλβανία, φαίνεται να προέκυψε στην πορεία του σχεδιασμού της απαγωγής, όταν ο 48χρονος και ο 53χρονος, κατάλαβαν πως ήθελαν τουλάχιστον έναν ακόμη συνεργό, προκειμένου εκείνοι να έχουν μια «φυσιολογική» καθημερινότητα για να έχουν άλλοθι. Ήθελαν ένα άτομο ακόμη να συμμετάσχει στην απαγωγή ως οδηγός και στη συνέχεια ως φύλακας της κοπέλας στο κρησφύγετο της Λούτσας. Τον βρήκε ο 53χρονος, καθώς ο «Αλέκος» ήταν θαμώνας του μπαρ που διατηρεί ο γιος του στην οδό Κατσανδρή στο Μενίδι, τον προσέγγισε και συμφώνησε να συμμετάσχει.


Πηγή : bloko.gr


Τροπολογία από 17 βουλευτές της ΝΔ για ευνοϊκότερη φορολόγηση των αγροτών


Επαναφέρουν το ζήτημα ευνοϊκότερης φορολογικής αντιμετώπισης των αγροτών, 17 βουλευτές της ΝΔ με τροπολογία που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή. Με την τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο ν/σ για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα που εισάγεται αυτή την εβδομάδα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, οι βουλευτές ζητούν:

- Να εξαιρεθούν από τη φορολόγηση του εισοδήματος των αγροτών, τα ημερομίσθια του αγρότη και των μελών της οικογένειάς του, σύμφωνα με το αφορολόγητο των μισθωτών.

- Να εξαιρεθούν από τη φορολογία εισοδήματος τα τεκμήρια διαβίωσης.

- Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες.

- Να μην φορολογούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις.

- Να μην παρακρατούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις.

- Οι αγρότες να εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής προκαταβολής φόρου.

Πρώτος υπογράφων την τροπολογία είναι ο Ιορδάνης Τζαμτζής και ακολουθούν οι βουλευτές Ηλίας Βλαχογιάννης, Γιώργος Κοντογιάννης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Παύλος Βογιατζής, Δημήτρης Χριστογιάννης, Φεβρωνία Πατριανάκου, Ανδρέας Μαρίνος, Ιωάννης Πασχαλίδης, Μιχάλης Ταμήλος, Ζέττα Μακρή, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Κώστας Τζαβάρας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Κώστας Κλειτσιώτης και Μάξιμος Χαρακόπουλος


Πηγή : imerisia.gr


Πάλι απασφάλισε και έβαλε φωτιά ο υπέρμαχος της τρόικα Άδωνις Γεωργιάδης


Νέα αναταραχή στην κυβέρνηση φαίνεται να προκαλούν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν υλοποιήθηκαν από την κυβέρνηση με υπαιτιότητα και του ΠΑΣΟΚ πολλές από τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, γεγονός που επέφερε σκλήρυνση της στάσης της τρόικα και επιμονή της πλέον σε ζητήματα που είναι «εντελώς παράλογα». «Ας τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του» απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημ. Καρύδης, «δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια για να έρθει η τρόικα» είπε και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ενώ το στέλεχος του κόμματος, Γ. Κουτρουμάνη, υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει με απόλυτη ειλικρίνεια την κυβέρνηση».

«Δεν έχουμε ψηφίσει ούτε ένα πράγμα από αυτά που προβλέπονταν από τα μνημόνια. Δείξτε μου ένα που ψηφίσαμε. Όποτε πήγαινε κάποιος να κάνει κάτι, έβγαιναν άλλοι 200 και του επιτίθεντο. Για παράδειγμα το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και την απόπειρα να κάνει τη μεταρρύθμιση ο Κυρ. Μητσοτάκης την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να θυμίσω πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα παράθυρα έλεγαν δεν ψηφίζω το ένα, δεν ψηφίζω το άλλο. Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνανε», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Και πρόσθεσε: «Για να τα λέμε όλα. Έξι μήνες είχαμε να υλοποιήσουμε μια συμφωνία. Την υλοποιήσαμε; Όχι. Αυτό προφανώς δημιούργησε πολύ μεγάλο εκνευρισμό στην άλλη πλευρά. Άρα, λοιπόν το ένα το κρατούμενο αυτό που φταίμε εμείς. Το δεύτερο κρατούμενο, προφανώς η τρόικα συνυπολογίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την πολιτική αναταραχή εκμεταλλεύεται αυτή την πολιτική αναταραχή για να πιέσει την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλά από όσα ζητούν τώρα είναι εντελώς παράλογα. Όπως το θέμα του δημοσιονομικού κενού. Αυτό είναι τελείως θεωρητικό, το οποίο λένε».

Εκτίμησε επίσης ότι «ποτέ δεν είχαμε την πίεση του χρόνου που έχουμε τώρα" και ότι αν η χώρα δεν συνεννοηθεί με την τρόικα άμεσα, "1η Ιανουαρίου η χώρα είναι στο κενό».

Καρύδης: Ο κ. Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ 'Αδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή όσα είπε, σήμερα στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια» δήλωσε ο κ. Καρύδης, αποκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της τρόικας» και ζήτησε «να τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του».

Η δήλωση του κ. Καρύδη έχει ως εξής:

«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Γεωργιάδης, παρουσιάζεται στα κανάλια ως αυτόκλητος υπερασπιστής της τρόικας κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ γιατί αντιδρά στη μείωση των κύριων συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Ο κ Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις. Επιτέλους ας τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του, γιατί υπονομεύει ευθέως τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Τελικά είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ή της τρόικας»;

Η κυβέρνηση δεν θα ανοίξει το ασφαλιστικό και δεν θα πάρει πίσω τις εκατό δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα, δήλωσε, σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά fm, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Όπως είπε, γίνεται μια διαπραγμάτευση "αλλά δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια για να έρθει η τρόικα. Οι δανειστές δεν έχουν πάντα δίκιο. Έχουν πέσει έξω πολλές φορές σε δημοσιονομικά στοιχεία".
Ανέφερε ακόμη ότι η ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια θα κατατεθεί στη Βουλή από το νέο έτος ενώ σχολίασε: "Σε τυχόν αδιέξοδο με την τρόικα οι εκλογές δεν είναι λύση, αλλά δεν το αποφασίζω εγώ".

«Το ΠΑΣΟΚ όλο αυτό το διάστημα έχει στηρίξει με απόλυτη ειλικρίνεια την κυβέρνηση. Δεύτερο, υπάρχουν θέμα στα οποία δεν μπορεί να υποχωρήσει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε και η ΝΔ φαντάζομαι. Όπως το θέμα των ομαδικών απολύσεων που έρχεται ξανά. Το θέμα του λοκ άουτ που έρχεται ξανά. Το θέμα της μείωσης των μισθών στο Δημόσιο που έρχεται ξανά όταν έχουν μειωθεί 35%. Δεν ξέρω σε τι από αυτά θα συμφωνούσε ο κ. Γεωργιάδης», είχε απαντήσει νωρίτερα, μιλώντας επίσης στην Κοινωνία Ώρα Mega, ο Γ. Κουτρουμάνης, από το ΠΑΣΟΚ.


Πηγή : ethnos.gr


Λέκκας: «Δεν αποκλείεται ένας νέος σεισμός μικρότερος των 5 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή του Ευβοϊκού»

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας

«Δεν αποκλείεται ένας νέος σεισμός μικρότερος των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή του Ευβοϊκού χωρίς αυτό να είναι ανησυχητικό», δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευθ. Λέκκας εκτιμά ότι «ένας σεισμός ιδίου μεγέθους είναι πιθανός, αλλά εκείνο που θεωρώ πιο πιθανό ένα σεισμό της τάξης των 4,7 ή και 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Είναι μάλιστα πολύ θετικό να εκδηλωθούν κι άλλοι μετασεισμοί ανάλογου μεγέθους ώστε να αποσβεστεί πλήρως η όλη διαδικασία».

Ο καθηγητής Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών τονίζει ότι οι δίδυμοι σεισμοί προκλήθηκαν από την ενεργοποίηση μικρών παρακείμενων ρηγμάτων του ρήγματος της Αταλάντης, τα οποία «δεν έχουν τη δυνατότητα για μεγάλα σεισμικά μεγέθη. Συνεπώς αυτό που αναμένουμε είναι μικρές σεισμικές δονήσεις που μπορεί να φτάσουν έως 5,2 ή και 5,3 Ρίχτερ. Είναι θετικό ότι αποσβένεται σιγά-σιγά η ενέργεια με τους μετασεισμούς που εκδηλώνονται».

Ο κ. Λέκκας σημειώνει ότι δεν πρέπει να αναμένεται μεγάλος σεισμός από το ρήγμα της Αταλάντης στους επόμενους επτά έως εννιά αιώνες. «Το ρήγμα της Αταλάντης είχε δώσει τον τελευταίο πριν από 110 χρόνια, το 1894. Από εκεί και πέρα δεν έχει προλάβει να γεμίσει ενέργεια. Γεμίζει ενέργεια κάθε 700, 800 έως και 900 χρόνια, συνεπώς έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Αταλάντης».


Πηγή : tanea.gr



Τους έπεσε ο ουρανός στο... κεφάλι



Υποχώρησε η ψευδοροφή σε νυχτερινό κέντρο στη Θεσσαλονίκη - 10 τραυματίες

Άγιο είχαν μέσα στην ατυχία τους οι θαμώνες νυκτερινού κέντρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ενώ διασκέδαζαν υποχώρησε τμήμα της ψευδοροφής και έπεσε πάνω τους.

Στο νυχτερινό κέντρο επικράτησε πανικός, με δέκα άτομα να τραυματίζονται από τις γυψοσανίδες που έπεσαν επάνω τους.

Ωστόσο, ευτυχώς, όπως προέκυψε στην πορεία οι τραυματισμοί δεν εμπνέουν ανησυχία, καθώς ήταν επιφανειακοί.


Πηγή : newsbeast.gr


ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί σήμερα, Τρίτη (18/11/2014) με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Βαγγέλη Βενιζέλο, στις 15:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τα χρονικά περιθώρια για συμφωνία με τους δανειστές στενεύουν και η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας παραμένει στον... άερα!
Χθες, Δευτέρα (17/11/2014) συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Η Κομισιόν φέρεται να έχει απευθύνει τελεσίγραφο στην Αθήνα και ζητά μέχρι αύριο, Τετάρτη (19/11/2014) «να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θα καθιστούν εφικτή την επιστροφή της τρόικας», προκειμένου η τελευταία να προλάβει τις κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι το τέλος του έτους (Eurogroup και Σύνοδος Κορυφής).
«Η διαπραγμάτευση προχωράει», καθησύχασε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ δήλωσε άγνοια σχετικά με το τελεσίγραφο.
Η τρόικα φέρεται ανυποχώρητη σε τουλάχιστον τρία μέτωπα:
- Στο δημοσιονομικό κενό του 2015 - ύψους 2,5 δισ. ευρώ, το οποίο θέλουν να «κλείσει» με νέα μέτρα,
- Στα «κόκκινα» δάνεια
- Στις αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ, με τους δανειστές να επιμένουν στο σχέδιο ενιαίου συντελεστή ή των κατ' ελάχιστο καταργήσεων μειωμένων συντελεστών.
Παράλληλα, ζητούν συμφωνία με καταγραφή των μεταρρυθμίσεων σε αγορές, αλλά και σε ασφαλιστικό, εργασιακό και Δημόσιο, που θα δεσμεύει την Ελλάδα στην μετά τη λήξη του υπάρχοντος μνημονίου εποχή.


Πηγή : newsbomb.gr


508 προσλήψεις σε ΔΕΗ, Τράπεζα Ελλάδος, Υπουργείο Δικαιοσύνης




Επτά  διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη είτε θα προκηρυχθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.  
Οι διαγωνισμοί αφορούν σε 508 θέσεις μόνιμου προσωπικού Προβλέπονται 100 θέσεις πληροφορικής στα Δικαστήρια, αλλά και θέσεις εργασίας σε καταστήματα κράτησης σε διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Άλλες 79 θέσεις έχουν προκηρυχθεί για την Εθνική Βιβλιοθήκη, ενώ 65 θέσεις προβλέπονται στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, ενώ αναμένεται προκήρυξη διαγωνισμού για ακόμη 19 θέσεις ΕΕΠ.
Αιτήσεις για 12 θέσεις επιστημονικού προσωπικού δέχεται ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος.
Προβλέπονται επίσης 332 θέσεις ΠΕ στατιστικών στην ΕΛΣΤΑΤ αλλά και 200 θέσεις εργασίας στο ΕΚΑΒ.




Παντρεύεται 26χρονη στη φυλακή ο Τσαρλς Μάνσον


Ο διαβόητος κατά συρροήν δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακές της Καλιφόρνια για πάνω από σαράντα χρόνια εξ αιτίας μια σειράς φόνων μεταξύ των οποίων και της Σάρον Τέιτ συζύγου του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι-η οποία βρισκόταν στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της- θα παντρευτεί στη φυλακή με μια νεαρή γυναίκα.
«Έλαβε άδεια για να παντρευτεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της διοίκησης των φυλακών στην Καλιφόρνια, προσθέτοντας ότι η ημερομηνία της τελετής δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Ο Μάνσον που σήμερα είναι 80 ετών κρατείται στις φυλακές Corcoran 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, και έκανε αίτηση για άδεια γάμου στις 7 Νοεμβρίου με την μελλοντική σύζυγό του να είναι η 26χρονη Άφτον Ελάιν Μπάρτον.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, η νεαρή γυναίκα ανακάλυψε τη «φιλοσοφία» του Μάνσον όταν ήταν έφηβη και μετακόμισε πριν από εννέα χρόνια στην Καλιφόρνια προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον διαβόητο δολοφόνο που έχει ένα τατουάζ με τη σβάστικα στο μέτωπό του.
Η νεαρή γυναίκα, που τώρα αποκαλείται "Star", ανέφερε τον περασμένο Αύγουστο μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ήδη θεωρεί τον εαυτό της σύζυγο του Μάνσον.«Είμαι απόλυτα μαζί του, και ο ίδιος είναι απόλυτα μαζί μου. Γεννήθηκα για αυτόν» είχε πει τότε στο αμερικανικό δίκτυο.

Ο Τσάρλς Μάνσον ο οποίος έχει ήδη παντρευτεί δύο φορές, καταδικάστηκε σε θάνατο τον Αύγουστο του 1969 για τις δολοφονίες 7 ανθρώπων. Η ποινή του μετατράπηκε αργότερα σε ισόβια κάθειρξη εξ αιτίας της κατάργησης της θανατικής ποινής στην πολιτεία της Καλιφόρνια.


Πηγή : gr.news.yahoo.com


Σάλος στον ΣΥΡΙΖΑ από το tweet του Παπαδημούλη


Σάλο έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση μέσω tweet του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη στην οποία ανέφερε: «Η τρόικα δεν βιάζεται να γυρίσει και απαιτεί. Απάντηση: Συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά και συμφωνία πακέτο για ΠτΔ, εκλογές και απομείωση του χρέους».
Από την Κουμουνδούρου προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις τονίζουν ότι βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και τις οποίες ανέπτυξε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στελέχη της Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας έχει δημόσια δηλώσει ότι μπορούν από τώρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συμφωνήσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές, για άμεση προσφυγή στις κάλπες και για διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας, αλλά μέχρι στιγμής οι θέσεις αυτές δεν έχουν γίνει δεκτές από την κυβέρνηση.
Πάντως τα όσα είπε ο κ. Παπαδημούλης αναδεικνύουν τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει στη αξιωματική αντιπολίτευση για την πορεία των πραγμάτων, καθώς η τρόικα πιέζει αφόρητα, γεγονός που ισοδυναμεί και με προβολή στο μέλλον για το τι μέλει γενέσθαι εάν και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τα ηνία της χώρας.
Επίσης η αδιάλλακτη στάση της τρόικας σύμφωνα με στελέχη του κόμματος ενδεχομένως να έχει να κάνει και με τις πιέσεις που ασκούνται στη αξιωματική αντιπολίτευση με τον ή τον άλλο τρόπο προκειμένου να ενδώσει εδώ και τώρα και να συμφωνήσει στο νέο πρόγραμμα.


Πηγή : newsit.gr


Κατά 1 δισ. αυξήθηκε το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας



Σε 13,6 δισ. ευρώ αυξήθηκε το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο από 12,8 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Οι ελληνικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 4% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ οι εισαγωγές παρέμειναν σταθερές.

 Το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας (-13,6 δισ. ευρώ) είναι το τέταρτο υψηλότερο στην «Ε.Ε. των 28», μετά τη Μ. Βρετανία (-89,8 δισ. ευρώ), τη Γαλλία (-49,3 δισ. ευρώ) και την Ισπανία (-16,6 δισ. ευρώ).

 Αντιθέτως, το υψηλότερο εμπορικό πλεόνασμα κατέγραψε η Γερμανία με 138,8 δισ. ευρώ. Ακολουθούν, η Ολλανδία (38,5 δισ. ευρώ), η Ιταλία (26,2 δισ. ευρώ) και η Ιρλανδία (23,2 δισ. ευρώ).

 Στην Ευρωζώνη, το εμπορικό πλεόνασμα ανήλθε τον Σεπτέμβριο σε 18,5 δισ. ευρώ, ενώ στην «Ε.Ε. των 28» ανήλθε σε 2,6 δισ. ευρώ.


Πηγή : reporter.gr


ΠΓΔΜ: Επίθεση στον Βενιζέλο για το «erga omnes» στο ζήτημα της ονομασίας


H «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» του Ζόραν Ζάεβ, χαρακτήρισε ως παράλογη τη θέση την οποία διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ, χαρακτήρισε ως παράλογη τη θέση περί «erga omnes» για το ζήτημα της ονομασίας, την οποία διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η θέση για erga omnes συνιστά μη λογικό αίτημα της Ελλάδας, το οποίο δεν οδηγεί προς την επίλυση του προβλήματος. Με τέτοιες θέσεις, ο Έλληνας υπουργός επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι αντί να έχει ως γνώμονα τις ευρωπαϊκές πολιτικές του 21ου αιώνα, οι οποίες περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση, τον διάλογο και τον αμοιβαίο σεβασμό, η Ελλάδα, δυστυχώς, ζει ακόμη στο παρελθόν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του SDSM και προστίθεται: «Oι λανθασμένες πολιτικές του Νίκολα Γκρούεφσκι σχετικά με τον έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το δικαστικό σύστημα και τους κρατικούς θεσμούς, επιτρέπουν την εκμετάλλευση τους από την ελληνική πολιτική και από κάθε μη καλοπροαίρετο πολιτικό απέναντι στη Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Αρκετά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων μετέδωσαν σχετικές αναφορές του κ. Βενιζέλου από τη συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα της Ελλάδας, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα τάσσεται υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις (erga omnes), καθώς και τις επισημάνσεις του για τα εσωτερικά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ΠΓΔΜ.

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης της χώρας κατηγορούν τακτικά την αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ ότι οι επικρίσεις της προς την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι σχετικά με την προβληματική λειτουργία του κράτους δικαίου, τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και της δικαστικής εξουσίας στην ΠΓΔΜ, καθώς και για την προβληματική πολιτική κατάσταση στη χώρα (με την αποχή της αντιπολίτευσης από τη Βουλή) «συμπίπτουν με τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η Ελλάδα για να παρεμποδίσει την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική πορεία της χώρας».


Πηγή : protothema.gr


Λήξη συναγερμού για το πιθανό κρούσμα Έμπολα σε πλοίο στον Πειραιά


Καθησυχαστικές εμφανίζονται οι αρχές, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε κατόπιν πληροφοριών ότι μέλος του πληρώματος πλοίου από την Γουινέα που κατευθύνεται προς Πειραιά, εμφανίζει συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό Εμπολα.
«Δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για αιμορραγικό πυρετό έμπολα», το περιστατικό στο φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων «Μάγδα Π», που αναμένεται να φθάσει περί τις 21:00 στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από τη Γουινέα με τελικό σταθμό την Ουκρανία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο, στις 17 Νοεμβρίου αναφέρθηκε από τον πλοίαρχο του φορτηγού, περίπτωση εμπύρετου μέλους του πληρώματος, χωρίς ωστόσο να έχει παρατηρηθεί αντίστοιχο σύμπτωμα σε άλλο άτομο.
Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία εξάλλου, αναφερόταν ότι οι ελάχιστοι ντόπιοι ναυτεργάτες που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου, τόσο από τον γιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, όσο και από τις λιμενικές αρχές της Γουινέας.
Παρά την καθησυχαστική πρώτη εκτίμηση, το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει πως γιατροί- τόσο δικοί του όσο και του ΕΚΕΠΥ- θα επισκεφθούν το πλοίο κατά την άφιξή του στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή.



Πηγή : ethnos.gr


Συγκλίσεις εντός 48 ωρών ζητούν οι Βρυξέλλες


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Με ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για να βρουν κοινό τόπο στο βασικό εμπόδιο της διαπραγμάτευσης -το οποίο δεν είναι άλλο από το δημοσιονομικό κενό του προϋπολογισμού του 2015-, οι συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και της τρόικας έχουν ενταθεί. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, «αν η τρόικα δεν επιστρέψει στην Ελλάδα μέχρι την Τετάρτη, θα είναι σχεδόν αδύνατον να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση πριν από το Εurogroup στις 8 Δεκεμβρίου». Η συγκεκριμένη σύνοδος είναι η τελευταία της χρονιάς και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σε αυτή πρόκειται να ληφθεί η απόφαση για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης και την έξοδο από το Μνημόνιο. Αν δεν αποφασιστεί η επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας τον Δεκέμβριο (καθώς το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος λήγει στις 31 Δεκεμβρίου), Αθήνα, Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες θα πρέπει να σχεδιάσουν το σχέδιο Β΄, για το οποίο δεν έχει ξεκινήσει καμία συζήτηση.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων, υπάρχει ακόμα σαφής απόκλιση ανάμεσα στους αριθμούς που κάθε πλευρά προβάλλει για το δημοσιονομικό κενό, ενώ για την τρόικα δεν είναι επαρκής η υποχώρηση που έκανε η Αθήνα στο θέμα της ρύθμισης των οφειλών (σχετικό ρεπορτάζ σελ. 18). Η ελληνική πλευρά ξέρει ότι τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι ασφυκτικά και ζητεί από την τρόικα να επιστρέψει στην Αθήνα ώστε να λυθεί το θέμα σε ελληνικό έδαφος. Οι εκπρόσωποι των δανειστών όμως θέλουν να επιστρέψουν όταν η διαπραγμάτευση θα έχει προχωρήσει περισσότερο και θα έχει βρεθεί κοινό έδαφος στο ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, το όποιο, όπως λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος, «αν δεν συμφωνηθεί τώρα, θα το βρούμε μπροστά μας». Μόλις επιτευχθεί η συμφωνία που αφορά το δημοσιονομικό κενό και επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να βρουν κοινό έδαφος για το ποιες από τις 19 εκκρεμότητες θα υλοποιηθούν και ποιες θα μετατεθούν για το 2015. Οσες μετατεθούν θα συνοδεύονται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να τηρήσει η Αθήνα.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, ένα από τα πιο πιθανά σενάρια είναι να γίνει μια τεχνική προέκταση της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (μπορεί και έξι μήνες) ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στο 1,8 δισ. που υπολείπεται στο ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, αυτό θα γίνει έπειτα από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και θα πρέπει να εγκριθεί από έξι Κοινοβούλια κρατών-μελών, με τη Γερμανία να είναι ένα από αυτά. Η επέκταση της διαθεσιμότητας των ομολόγων του ΤΧΣ (περίπου 11 δισ.) μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μέσα σε δύο ημέρες και διμερώς μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, κάτι που έχει γίνει και στο παρελθόν.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η επέκταση των 11 δισ. μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξουν κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, οι οποίες όμως δεν προκύπτουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής. Ετσι, για να αλλάξουν χρήση τα ομόλογα αυτά, θα πρέπει να περάσουν για έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια. Η άλλη πιθανή λύση είναι να υπάρξει έκτακτο Eurogroup κάποια στιγμή στα μέσα Δεκεμβρίου. Καταληκτική ημερομηνία είναι η Σύνοδος Κορυφής στις 18-19 Δεκεμβρίου, αλλά η απόφαση θα είναι καλύτερο να ληφθεί νωρίτερα, γιατί η 19η Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα εργασιών του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Ντράγκι για χρέος

«Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε χρήσιμη», δήλωσε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, μιλώντας για τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης. «Η Ελλάδα πρέπει να στοχεύσει στις μεταρρυθμίσεις για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της», είπε και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και βρίσκεται στη σωστή πορεία. Εκτίμησε, επίσης, ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς, κάτι το οποίο φάνηκε στο γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ντράγκι είπε ότι τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα επιστρέφονται μέσω των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών πίσω στην Ελλάδα.

Έντυπη Έκδοση Καθημερινή


Πολυτεχνείο: Ειρηνική η πορεία - Στα Εξάρχεια η ένταση



Σε 10 συλλήψεις και 74 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας - Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα - Ένταση και στο Βόλο, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη

Δύο εικόνες χαρακτήρισαν τη χθεσινή επέτειο 41 χρόνια από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Από τη μια η πορεία ολοκληρώθηκε ειρηνικά χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια και από την άλλη επικράτησε ένταση στα Εξάρχεια μετά την πορεία με συγκρούσεις αστυνομικών με νεαρούς στην πλατεία και στους δρόμους γύρω από αυτήν.



Ο απολογισμός από τα επεισόδια αυτά που κράτησαν αρκετές ώρες είναι 73 προσαγωγές, δέκα συλλήψεις και πέντε τραυματίες αστυνομικοί.

Ενω οι περισσότεροι, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, από 25.000 διαδηλωτές που βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας για να τιμήσουν όσα συνέβησαν στις 17 Νοεμβρίου 1973  πραγματοποίησαν μια ειρηνική πορεία, δεν συνέβη το ίδιο και με τα μερικές εκατοντάδες άτομα που βρέθηκαν στη συνέχεια στα Εξάρχεια βάζοντας φωτιές σε κάδους και ξεκινώντας πετροπόλεμο με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ.



Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπήρξαν και κάτοικοι των Εξαρχείων που από τα μπαλκόνια τους εκτόξευσαν γλάστρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ.

Η απάντηση της αστυνομίας ήταν δυναμική με αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ να σαρώνουν τους δρόμους των Εξαρχείων και να προχωρούν σε χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Ωστόσο δεν έλειψαν και τα «παρατράγουδα» καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν από αστυνομικούς ελαφρά δύο δημοσιογράφοι και ειδικότερα μια γυναίκα φωτορεπόρτερ της ιστοσελίδας VICE και ένας δημοσιογράφος ο οποίος, επίσης, εργάζεται για το VICE.

Με αφορμή τις πληροφορίες αυτές η Ελληνική Αστυνομία διέταξε τη διαδικασία διοικητικής έρευνας για τον τραυματισμό των δημοσιογράφων. Μάλιστα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε πως παράλληλα διενεργείται προανάκριση για το συμβάν από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.



Κατά τη διάρκεια της πορεία η μοναδική στιγμή ένταση σημειώθηκε όταν δυνάμεις των ΜΑΤ που ακολουθούσαν από πολύ μικρή απόσταση το μπλοκ των αντεξουσιαστών είχαν φραστικές αντεγκλήσεις μαζί τους με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές που οδήγησαν στη χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις κόβωντας στα δύο την πορεία.


Πηγή : protothema.gr


Διπλός σεισμός 5,1 Ρίχτερ βόρεια της Χαλκίδας


Διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή 76 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας σημειώθηκε στις 01:06 σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

H πρώτη δόνηση έγινε στη 01:05, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, στη 01:09, σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση ιδίου μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, επίσης από τον ίδιο εστιακό χώρο στην περιοχή της Εύβοιας.

Ακολούθησαν δονήσεις μεγέθους 3,8 βαθμών έως και 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Αισθητός μέχρι και τη Θεσσαλία

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική, στη Βοιωτία και τη Θεσσαλία.

Η διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος, όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιου Λέκκα στο Twitter ο σεισμός προέρχεται από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Αταλάντης.

Ο ίδιος αναφέρει ότι από τις μέχρι τώρα ενδείξεις, το σεισμικό γεγονός βαίνει προς εκτόνωση, ενώ χαρακτηρίζει φυσιολογική την καταγραφή της σεισμικής ακολουθίας.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ενώ και το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδος ενημέρωσε πως και αυτό δεν έχει αναφορές για ζημιές.

Πηγή: naftemporiki.gr