Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε φωτορεπόρτερ με γκλομπ



Σύμφωνα με την καταγγελία ο αστυνομικός των ΜΑΤ επιτέθηκε και χτύπησε τον φωτορεπόρτερ με γκλομπ στο κεφάλι (φωτογραφία από τα απογευματινά επεισόδια της Πέμπτης έξω από το Πολυτεχνείο).Πηγή: INTIME NEWS

Βρέθηκε ο 24χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε τον φωτορεπόρτερ με γκλομπ στο κεφάλι στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο και τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ η δικογραφία με το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από την έρευνα που πραγματοποίησε η ΓΑΔΑ έχει ήδη διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Χθες ο υπ. Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε με τον τραυματισμένο φωτορεπόρτερ τηλεφωνικά και του υποσχέθηκε ότι σύντομα θα βρεθεί ο αστυνομικός που παρεβνέβη τις ρητές εντολές του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής να μην υπάρξει καμία παρενόχληση στο έργο δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ πόσω μάλλον η βιαιοπραγία σε βάρος τους.

Η άμεση έρευνα που διατάχθηκε έφερε γρήγορα αποτελέσματα καθώς εντοπίστηκε αρχικά η διμοιρία που ενεπλάκη στο επεισόδιο με τον φωτορεπόρτερ και στη συνέχεια ο νεαρός αστυνομικός, ο οποίος μάλιστα κατά τη διάρκεια του επεισοδίου και όταν του ζητήθηκε να δώσει τα στοιχεία του στον φωτορεπόρτερ, η απάντησή του ήταν “θα τα βρείτε στο κέντρο επιχειρήσεων”.

Το θέμα είχε αναλάβει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης προσωπικά, και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Κ. Μιχαιρίνας και είναι από τις λίγες φορές που μέσα σε 24 ώρες εντοπίζεται αστυνομικός που βιαιοπράγησε εναντίον δημοσιογράφου ή φωτορεπόρτερ.


Πηγή : eglimatikotita.gr


Aυτοί είναι οι άνδρες που συνελήφθησαν για την απαγωγή της 27χρονης – Πώς έφτασαν στα ίχνη τους


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δυο συλληφθέντες για την απαγωγή της 27χρονης ανιψιάς μεγαλομετόχου Ελληνικής ΠΑΕ.

Πρόκειται για δυο άνδρες Ελληνικής καταγωγής, 48 και 53 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι με τη βοήθεια ενός Αλβανού συνεργού ο οποίος αναζητείται ακόμα, απήγαγαν την νεαρή κοπέλα την ώρα που κατέβαινε από το σπίτι της, για να πάει στην δουλειά της.

Εναντίον των δυο συλληφθέντων, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.
Συγκεκριμένα, οι δυο άντρες κατηγορούνται για:
-Αρπαγή κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό στην καταβολή λίτρων(επιβαρυντική περίπτωση με αυστηρότερη ποινική μεταχείριση)
-Εκβίαση κατά συναυτουργία με σωματική βία
-Παράνομη οπλοκατοχή.
Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία.
Ποινική δίωξη για τις ίδιες αξιόποινες πράξεις ασκήθηκε  ωστόσο  από τον εισαγγελέα σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους, που διαφεύγει μέχρι στιγμής τη σύλληψη.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ:
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 48χρονος είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση της απαγωγής, ενώ ο 53χρονος, ο οποίος είναι ομογενής από το Καζακστάν,τον βοήθησε για να την εκτελέσει.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν και εντόπισαν στην περιοχή της Λούτσας το κρησφύγετο, στο οποίο κρατούσαν τη νεαρή φοιτήτρια για δέκα μέρες, ενώ το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από την ταυτοποίηση του DNA που βρέθηκε στα ρούχα της κοπέλας, αλλά και από το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα, που στο παρελθόν χρησιμοποιούσε στην εταιρεία του ο ένας από τους συλληφθέντες.
Επίσης, στο σπίτι του 48χρονου βρέθηκαν 80.000 ευρώ που ήταν μέρος από τα λύτρα, τα οποία ήταν προσημειωμένα, ένα πιστόλι και αρκετά φυσίγγια.
Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους δύο δράστες είχε επιστρέψει την κοπέλα στο σπίτι της με μία μηχανή, η οποία όπως αποδείχθηκε τώρα, ανήκει στον αδελφό του, ενώ το σπίτι που χρησιμοποίησαν για κρησφύγετο ανήκει στην πεθερά του. Το δε τηλέφωνο, από το οποίο έκαναν τις συνεννοήσεις με τον πατέρα της κοπέλας για την καταβολή των λύτρων,άνηκε στον 48χρονο και είχε κατοχυρωθεί σε μια εταιρεία η οποία του ανήκε.
Οι δύο άνδρες όπως έγραψε και νωρίτερα το star.gr δεν είχαν καμία σχέση με την κοπέλα και δεν ανήκαν στο φιλικό ή επαγγελματικό της κύκλο.
Όπως ομολόγησαν οι ίδιοι στην αστυνομία, ο 48χρονος αφού έκλεισε την δική του επιχείρηση, έπιασε δουλειά σε μια εταιρεία που ανήκει σε έναν πολύ στενό φίλο του πατέρα της 27χρονης.
Κάθε φορά λοιπόν που εκείνος επισκεπτόταν τον φίλο του ο 48χρονος κρυφάκουγε κι έτσι έμαθε ότι είναι γαμπρός του προέδρου της ΠΑΕ.
Οι δράστες σχεδίαζαν την απαγωγή της κοπέλας έξι ολόκληρους μήνες, ενώ μπήκαν και στο facebook για να βρουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσαν για την κοπέλα και τελικά έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το DNA που βρέθηκε στα ρούχα της κοπέλας ανήκει στον 48χρονο, ενώ στη διάθεσή τους έχουν υλικό από πάνω από 100 κάμερες ασφαλείας που φαίνεται η διαδρομή που ακολούθησαν οι απαγωγείς από τη Λούτσα μέχρι την Κυψέλη για να επιστρέψει η 27χρονη στο σπίτι της.
Μάλιστα και η ίδια η κοπέλα αναγνώρισε τους δράστες από το σωματότυπό τους.

Πηγή : usay.gr, star.gr


«Το Πολυτεχνείο σηματοδότησε την αρχή του τέλους της επτάχρονης Δικτατορίας»



Μήνυμα του προέδρου της Βουλής για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί μια ιστορική στιγμή που «συμπυκνώνει τους αγώνες για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Ισονομία, το δικαίωμα στη Γνώση και τη Μόρφωση» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι «τιμούμε τη νέα γενιά της Πατρίδας μας, αλλά και όλους εκείνους που τόλμησαν να αντιταχθούν σε κάθε λογής τυράννους υπερασπιζόμενοι αρχές και αξίες».

«Το Πολυτεχνείο σηματοδότησε την αρχή του τέλους της επτάχρονης Δικτατορίας, που κατέρρευσε λίγους μήνες αργότερα, ανίσχυρη μπροστά στη λαϊκή οργή και βαριά ένοχη για το εθνικό έγκλημα της κυπριακής τραγωδίας» επισημαίνει ακόμα στο μήνυμά του ο κ. Μεϊμαράκης, συμπληρώνοντας ότι: «Τιμούμε όλους τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, όλους όσους συνέβαλαν στην ανατροπή ενός άνομου καθεστώτος και στην εδραίωση του Δημοκρατικού Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος της Βουλής, αφού σημειώνει στη συνέχεια ότι τα χρόνια που πέρασαν από τη Μεταπολίτευση έως τις μέρες μας «αποτελούν την πιο μακρόχρονη περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας και πολιτικής σταθερότητας στη σύγχρονη Ελλάδα», αναφέρει ότι σήμερα «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για την ανθρωπότητα» όπου η «οικονομική κρίση έχει πλήξει το επίπεδο ζωής πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο», με αποτέλεσμα «το κοινωνικό κράτος, που αποτελούσε κεκτημένο για τις χώρες της Ευρώπης, δοκιμάζεται».

Ωστόσο, «μέσα στη συγκυρία αυτή, η χώρα μας προσπαθεί να σταθεί όρθια και να προχωρήσει, με θυσίες και αναγκαίες αλλαγές, χωρίς όμως εκπτώσεις στις ελευθερίες, στα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα».

Και ο κ. Μεϊμαράκης καταλήγει εκφράζοντας τη βεβαιότητά του, ότι: «η σημερινή νέα γενιά της πατρίδας μας έχει τη θέληση, το πείσμα και την ικανότητα να αναμετρηθεί με τις προκλήσεις των δικών της καιρών και να κερδίσει τη μάχη στο στίβο της δημιουργίας και της προόδου. Και όπως η γενιά του Πολυτεχνείου έδωσε τον αγώνα της με αυτοθυσία ανατρέποντας την αυθαιρεσία και τον παραλογισμό εκείνης της εποχής, έτσι και τα τωρινά νιάτα μπορούν με ψυχή και όραμα να χτίσουν τη ζωή που ονειρεύονται, τη ζωή που τους αξίζει».


Πηγή : newsbeast.gr



Παράταση δύο χρόνια για τους συνεπείς του ΟΑΕΕ


Έως το τέλος του 2016, θα έχουν τη δυνατότητα οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), να επιλέγουν ασφαλιστική κατηγορία με μικρότερα ασφάλιστρα, με νομοθετική ρύθμιση που καταθέτει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Η προθεσμία την οποία προέβλεπε ο νόμος έληγε, στο τέλος του 2014 και από την 1η Ιανουαρίου του 2015, όλοι οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, όφειλαν να επανέλθουν στην αρχική ασφαλιστική κατηγορία, στην οποία είχαν ενταχθεί.

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η νέα παράταση δίνεται για να μπορέσουν οι ασφαλισμένοι να ανταποκριθούν στην καταβολή των εισφορών τους αλλά και να είναι συνεπείς στην εξόφληση των προηγούμενων οφειλών, όσοι επιλέξουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, με την κατάταξη σε χαμηλότερη κατηγορία, ο ασφαλισμένος εξοικονομεί από 70 έως 100 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ δεν προκαλείται δημοσιονομική επιβάρυνση, αφού το ύψος των εισφορών αντιστοιχείται στη σύνταξη που θα χορηγηθεί. Η κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ισχύει για όσο χρόνο οι ασφαλισμένοι είναι ενήμεροι, όσο δηλαδή καταβάλουν κανονικά τις τρέχουσες εισφορές και τις δόσεις της τυχόν ρύθμισης.

Πηγή : antenna.gr


Aερογέφυρα ζωής με το Embraer 135 BJ


Kατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ και σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) δόθηκε εντολή από τον Πρωθυπουργό και απογειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες το κυβερνητικό αεροσκάφος Embraer 135 BJ από την 112ΠΜ/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, με ενδιάμεσο σταθμό τη Θεσσαλονίκη για την παραλαβή ιατρικής ομάδος και προορισμό τη Λάρνακα για την παραλαβή μοσχεύματος.

Ακολούθως, το αεροσκάφος απογειώθηκε με προορισμό Θεσσαλονίκη, όπου και προσγειώθηκε στις 17:27 προκειμένου να παραδοθεί το μόσχευμα στον ασθενή – λήπτη. 

Στη συνέχεια, το Embraer επέστρεψε στην 112 ΠΜ.

Τα έξοδα της πτήσης του αεροσκάφους καλύπτονται από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.


Οι Hell’s Angels, η βόμβα και η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ



Η ώρα πλησίαζε τρεις τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Ενας εκκωφαντικός θορυβος σηκώνει στο πόδι τη Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη και η μυρωδιά από μπαρούτι πνίγει την ατμόσφαιρα. Στο σημείο φτάνουν ισχυρές δυνάμεις, ενώ οι αστυνομικοί δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να διαπιστώσουν ότι οι βομβιστές δεν χτύπησαν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις αλλά το στρατηγείο των Hell’s Angels.
Το παράρτημα των «Αγγέλων της κολάσεως» που ξεκίνησε πριν από μερικές δεκαετίες στην Αμερική με τους γιγαντόσωμους τύπους με τα δερμάτινα, τα τατουάζ και τις θηριώδεις μηχανές, έφτασε και στην Ελλάδα και κάποιοι το τίναξαν στον αέρα. Ποιοι και γιατί έβαλαν τη βόμβα; Τι κρύβεται πίσω από την ενέργεια που θυμίζει αμερικανικά ξεκαθαρίσματα μηχανόβιων αντίπαλων συμμοριών; Η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που ερευνά την υπόθεση προχώρησε στη σύλληψη δύο μελών των Hell’s Angels της Αθήνας αφού στο βομβαρδισμένο στρατηγείο βρήκαν ξίφη και ένα μεταλλικό ρόπαλο του μπέιζμπολ, ενώ στα σπίτια τους ένα περίστροφο, μικροποσότητα χασίς, σφαίρες και στιλέτα.
Το μυστήριο για τη βόμβα στη λέσχη των μοτοσικλετιστών πυκνώνει αφού λογικά κανείς δεν είχε λόγο να τα βάλει με τους «Αγγελους της κολάσεως» που διατηρούν περισσότερα από 170 παραρτήματα σε όλη την Ευρώπη και τα μέλη τους τηρούν έναν άτυπο κώδικα σιωπής και συνωμοτικότητας...
Η βόμβα, τα σήματα της Ιντερπόλ και οι έρευνες της Ασφάλειας
Στην Ελλάδα ελάχιστοι γνώριζαν ότι οι διαβόητοι Hell’s Angels έχουν φτάσει και στην Ελλάδα και ότι στη συμβολή των οδών Ολυμπίας και Γορτυνίας στο Κορωπί βρίσκεται το στρατηγείο τους. Εκεί, δίνουν τα ραντεβού τους τα δώδεκα μέλη της λέσχης χωρίς μέχρι στιγμή να έχουν απασχολήσει τις Αρχές. Οπως υποστήριξε στην κατάθεσή του ο 27χρονος συλληφθείς, «δεν υπάρχει ιεραρχική διάκριση μεταξύ μας, απλώς συμμετέχουν όσοι έχουν Harley Davidson. Παγκοσμίως χαρακτηριστικό των μελών της λέσχης Hell’s Angels είναι ο αριθμός 81, ο οποίος στην αγγλική γλώσσα συμβολίζει το Η.Α., από το όγδοο γράμμα Η της αγγλικής αλφαβήτου και το πρώτο που συμβολίζει το Α».
Το ξημέρωμα της Τρίτης, άγνωστοι τοποθέτησαν μια βόμβα αποτελούμενη από πολλά κιλά δυναμίτη στο λευκό οίκημα του Κορωπίου και το τίναξαν στον αέρα. Ο 27χρονος Ελληνας και ο 28χρονος Βρετανός που πήγαν την άλλη μέρα το πρωί στο σημείο για να δουν τι είχε συμβεί συνελήφθησαν από την Ασφάλεια γιατί μέσα στη λέσχη-στρατηγείο βρέθηκαν ξίφη και ρόπαλα. «Δεν ξέρω καν ότι υπήρχαν μέσα στη λέσχη. Πρώτη φορά τα είδα σήμερα και δεν ξέρω ποιος τα έχει φέρει», υποστηρίζει στην κατάθεσή του ο Βρετανός συλληφθείς, ενώ ο Ελληνας φίλος του προσθέτει: «Τα δύο ξιφίδια είναι διακοσμητικά, απλές κατασκευές και δεν έχουν καμία σχέση με τα αληθινά ξίφη. Ολα τα μέλη της λέσχης έχουν κλειδιά και πρόσβαση στον χώρο».
Βέβαια, όταν μετά τις έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και άλλα παράνομα αντικείμενα, έστειλαν σήμα στην Ιντερπόλ προκειμένου να ζητήσουν πληροφορίες τόσο για τα άτομα όσο και για τη λέσχη αφού τόσο στην Αμερική όσο και σε άλλες χώρες οι Hell’s Angels έχουν κριθεί παράνομοι. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιντερπόλ τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση επικίνδυνων συμμοριών μοτοσικλετιστών και υπάρχουν σήματα που προειδοποιούν για τον κίνδυνο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των μηχανόβιων με φόντο τον έλεγχο της αγοράς ναρκωτικών και πορνείας. Λίγα χρόνια νωρίτερα στην Κροατία υπήρξε κλιμάκωση επιθέσεων όπου είχαν τραυματιστεί σοβαρά μέλη τοπικών συμμοριών.
Οι Hell’s Angels ιδρύουν παραρτήματα ανά τον κόσμο με τη νομική μορφή του σωματείου. Επιδιώκουν πάντοτε να έχουν νομική υπόσταση αλλά και να εξασφαλίζουν δυναμική νομική υπεράσπιση -όταν απαιτείται- για τα μέλη τους. Η αλληλεγγύη των μελών είναι ιερός και απαράβατος κανόνας. Στην Ελλάδα οι «Αγγελοι της κολάσεως» έχουν προχωρήσει από το 2013 στις διαδικασίες ίδρυσης σωματείου στο Πρωτοδικείο Αθηνών με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Υποστηρικτών Μοτοσικλέτας (81 Attica)». Τις νομικές διαδικασίες έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου Παύλου Σαράκη (φωτογραφία).
Το ίδιο δικηγορικό γραφείο ανέλαβε και την υπεράσπιση των συλληφθέντων μελών του κλαμπ για παράνομη οπλοκατοχή. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του αρνήθηκε ευγενικά να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα που έχουν επίκεντρο τους εντολείς του.
Το περίστροφο, οι σφαίρες και ο Τσιγγάνος
Στο σπίτι του Ελληνα συλληφθέντα βρέθηκε ένα περίστροφο, 49 φυσίγγια, ένα στιλέτο, αλλά και μικροποσότητα χασίς. Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς του Εκβιαστών υποστήριξε: «Τον Μάιο του 2014 ήρθε στο μαγαζί μου ένας Τσιγγάνος, ηλικίας περίπου 35 ετών, στον οποίο έκανα διάφορα τατουάζ σε όλο το αριστερό του χέρι. Αυτός μου όφειλε το ποσό των 400 ευρώ από τα 1.000 που κόστισε όλη η δουλειά και αντί να με πληρώσει, μια μέρα μου έφερε το περίστροφο και μου είπε ότι με αυτό ξοφλάμε. Εγώ ήμουν αρνητικός αλλά αυτός μου το άφησε και έφυγε. Δεν μου έχει αφήσει στοιχεία του, μου είχε πει ότι λέγεται Γιώργος και ότι μένει κάπου στο Κορωπί, κοντά στο αεροδρόμιο. Τον Γιώργο μέχρι σήμερα δεν κατάφερα να τον εντοπίσω για να του δώσω πίσω το όπλο και να μου δώσει τα λεφτά μου. Μαζί, μου είχε φέρει και τα φυσίγγια και τα είχα βάλει όλα στο συρτάρι του κομοδίνου στην κρεβατοκάμαρα. Το αεροβόλο όπως και το στιλέτο τα αγόρασα νόμιμα από ένα μαγαζί στο Μοναστηράκι, τα έχω πάντα σπίτι μου και ποτέ δεν τα έχω βγάλει από εκεί. Η μικροποσότητα από χασίς είναι μόνο για δική μου χρήση».
Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση προσπαθούν να βρουν τι κρύβεται πίσω από αυτή τη βόμβα. Από τις καταθέσεις των μελών δεν προκύπτει κάτι το ιδιαίτερο. Ωστόσο όπως λένε χαρακτηριστικά, κάποιος δεν βάζει βόμβα κάπου αν δεν υπάρχει κάτι σοβαρό.
Αξίζει να τονιστεί ότι οι Hell’s Angels ιδρύθηκαν το 1948 στην Καλιφόρνια από βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1969 έγινε η πρώτη λέσχη στο Λονδίνο ενώ τις τελευταίες δεκαετίες τα μέλη τους έχουν πρωταγωνιστήσει σε ταινίες και διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές, με το λογότυπό τους να έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές. Μάλιστα έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ πολλών εταιρειών που χρησιμοποιούν το λογότυπο των Hell’s Angels, με πιο χαρακτηριστική αυτή του οίκου μόδας Alexander McQueen που χρησιμοποίησε χωρίς άδεια το λογότυπο των μοτοσικλετιστών σε μία από τις κολεξιόν του. Ετσι κι αυτοί κινήθηκαν νομικά με αποτέλεσμα ο οίκος, εκτός από την αποζημίωση-μαμούθ που χρειάστηκε να καταβάλει, υποχρεώθηκε να εξαφανίσει από τα ράφια και να καταστρέψει τις παρτίδες με το «απαγορευμένο» λογότυπο.

Πηγή : protothema.gr


Ξεπούλημα κατοικιών – Οι Έλληνες έχασαν τουλάχιστον τη μισή περιουσία που είχαν επενδύσει σε ακίνητα





Γενική ισοπέδωση στο real estate παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, καθώς η μεγάλη βουτιά στις τιμές των πολυτελών σπιτιών έκλεισε το χάσμα με τις μεσοαστικές συνοικίες. Έτσι γειτονιές της Αθήνας, όπως το Χαλάνδρι, Μαρούσι και Ελληνικό, συναγωνίζονται σε τιμές τα άλλοτε απλησίαστα βόρεια προάστια.

 Ούτε μία περιοχή της Ελλάδας δεν γλίτωσε από την κατάρρευση της κτηματαγοράς και τη δραματική πτώση των τιμών. Όπως λένε, χαριτολογώντας κτηματομεσίτες που δραστηριοποιούνται σε ακριβές συνοικίες, «το Κολωνάκι έγινε μέσα σε λίγα χρόνια… Κολωνός και η Εκάλη… Νίκαια».

Γενική ισοπέδωση στο real estate παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, καθώς η μεγάλη βουτιά στις τιμές των πολυτελών σπιτιών έκλεισε το χάσμα με τις μεσοαστικές συνοικίες. Σύμφωνα με τις αγγελίες για πωλήσεις νεόδμητων, αλλά και πολυτελών σπιτιών, κάποιες γειτονιές της Αθήνας, όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, η Κηφισιά, τα Βριλήσσια, το Ελληνικό, συναγωνίζονται σε τιμές τις άλλες απλησίαστες βόρειες περιοχές της Αττικής.

Ο λόγος φυσικά είναι το μαζικό ξεπούλημα όσο όσο των ακριβών μεζονετών και μονοκατοικιών σε Εκάλη, Καστρί, Διόνυσο, Πεντέλη, Βουλιαγμένη.
Μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές παρατηρούνται και σε άλλες προβεβλημένες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αράχοβα, η Σαντορίνη, η Μύκονος, όπου έχουν βγει στο σφυρί χιλιάδες σπίτια.

Πάντως όπως επισημαίνουν ειδικοί της αγοράς, η έκρηξη του τουρισμού στη Μύκονο οδήγησε τους ιδιοκτήτες ακινήτων να «τσιμπήσουν» φέτος τις τιμές, καθώς ελπίζουν ότι Ρώσοι, Άραβες και άλλοι ξένοι επενδυτές θα αγοράσουν τις εκατοντάδες πολυτελείς βίλες που έχουν κρεμάσει πωλητήρια.

Το κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής αγοράς πάντως, είναι ότι οι Έλληνες έχουν χάσει τον μισό πλούτο που επένδυσαν στα ακίνητα.
Αν και η αντικειμενική αξία της περιουσίας τους υπολογίζεται στο 1 τρισ. Ευρώ, η εμπορική αξία δεν ξεπερνά τα 600 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μείωση 50% στις τιμές των διαμερισμάτων, ενώ σε πολλές περιοχές η πτώση φτάνει το 70%. Αλλά εκεί που δεν υπάρχει προηγούμενο είναι στην αγορά πολυτελών κατοικιών.

Τα ακριβά σπίτια σε βόρεια προάστια, στο καστρί, στην Εκάλη, στη Βουλιαγμένη και σε όλη την παραλιακή, στη Μύκονο και την Αράχωβα έχουν βγει στο σφυρί. Οι τιμές τους έχουν κατρακυλήσει από το 2008 ακόμη και πάνω από 50%, ενώ όσο πιο μεγάλο είναι το ακίνητο τόσο μεγαλύτερη και η έκπτωση.

ethnos



Σαμαράς: Η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη!! Συγκεκριμένα πες μας γιατί οι πολίτες δεν το αισθάνονται σε κανένα επίπεδο!!




Η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη τόνισε ο Α. Σαμαράς σε δήλωσή του σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ υποσχέθηκε ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και θα συμπεριλάβει όλους τους Έλληνες.
Και ποιος Έλληνας δεν θα ήταν χαρούμενος για μια τέτοια είδηση, αλλά που είναι η ανάπτυξη και γιατί αυτό που βλέπει ο πολίτης είναι μόνο αύξηση των απολύσεων και στάση πληρωμών σε χρέη που δημιούργησε η κρίση;
Η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
"Σας είχαμε υποσχεθεί ότι η χώρα θα βγει από το τούνελ της μεγάλης ύφεσης. Αυτό είναι πια πραγματικότητα. Η επιστροφή της Ελληνικής οικονομίας στην Ανάπτυξη είναι γεγονός!
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η Ανάκαμψη άρχισε ήδη για την Ελληνική οικονομία. Και μάλιστα με μεγαλύτερους ρυθμούς απ' ό,τι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι.
Πράγματι, όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση της το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,7%, μετά από 6 επώδυνα χρόνια, ή 24 τρίμηνα, ύφεσης. Είναι η ταχύτερη Ανάπτυξη για το τρίμηνο αυτό σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Κι όπως αποκαλύπτεται τώρα, ελαφρά ανοδικό ήταν για την Ελλάδα και το προηγούμενο τρίμηνο της χρονιάς.
Όσοι, λοιπόν, αμφισβητούσαν την Ανάκαμψη, διαψεύστηκαν πανηγυρικά.
Συγκεκριμένα παρακαλούμε; Που και πώς ανάπτυξη;
Σας υπόσχομαι σήμερα ότι η Ανάπτυξη θα συνεχιστεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Αυτό, άλλωστε, προβλέπουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί.
Κι από την Ανάπτυξη που ξεκίνησε, δεν θα μείνει κανένας Έλληνας πίσω.
Σε πείσμα της μιζέριας στην οποία κερδοσκοπούσαν πολλοί, η Ελπίδα επιστρέφει. Η Ελλάδα επιστρέφει!"
Συγκεκριμένα παρακαλούμε γιατί οι πολίτες δεν την αισθάνονται σε κανένα επίπεδο και ότι ακούνε είναι " με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".


Ανδρέας Ψυχάρης: Γιατί παραιτήθηκα


Τους λόγους για τους οποίους παρέδωσε την έδρα του και αποχώρησε από την πολιτική αναλύει με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Ανδρέας Ψυχάρης.

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει μεταξύ άλλων ότι δεν σκέφτηκε στιγμή να κρατήσει την έδρα, δηλώντας ότι έχει απογοητευθεί «παρακολουθώντας πολιτικά κόμματα που αποφεύγουν να συζητήσουν και να συμφωνήσουν για ζητήματα στα οποία ομονοεί εδώ και χρόνια η ελληνική κοινωνία».

Παράλληλα επισημαίνει για την κυβέρνηση:

Στενοχωριέμαι όταν βλέπω την κυβέρνηση που στήριζα μέχρι προχθές με την ψήφο μου κι εξακολουθώ να στηρίζω στην προσπάθειά της να σταθεροποιήσει τη χώρα να μην αντιλαμβάνεται ότι εκτός από τους αριθμούς υπάρχουν και οι Ελληνες που αναμένουν ακόμη κινήσεις στήριξης του εισοδήματός τους κι όχι απλώς διευκολύνσεις αποπληρωμής των οικονομικών υποχρεώσεών τους.

Αναλυτικά το άρθρο:

Το μεσημέρι της Παρασκευής υπέβαλα την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα.

Θέλω να διαβεβαιώσω όσους επιπόλαια επιχειρούν να ερμηνεύσουν την απόφασή μου αυτή ότι ήταν μια απόφαση που έλαβα έπειτα από προβληματισμό πολλών εβδομάδων και όχι από έναν παρορμητισμό της στιγμής ή επηρεασμένος από το πολιτικό κλίμα αυτής της εποχής.

Ηταν μια απόφαση δική μου – και μόνο δική μου – που στάθμισα μέσα μου πολλές φορές και σχεδίασα προσεκτικά ώστε να μην παραβιάσω καμιά από τις αρχές και τις αξίες που υπηρετώ από την πρώτη στιγμή που πολιτεύθηκα.

Ο πρώτος που ενημέρωσα το πρωί της Παρασκευής ήταν ο Πρωθυπουργός κι αμέσως μετά επικοινώνησα και με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου. Υπερψήφισα τις κυβερνητικές τροπολογίες για τα επιχειρηματικά δάνεια και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και παραιτήθηκα αμέσως μετά, για να μη θεωρηθεί ότι παραιτούμαι επειδή διαφωνώ με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

Δεν μου πέρασε ούτε στιγμή από το μυαλό να κρατήσω την έδρα μου στην Α’ Αθήνας, επειδή θεωρώ ότι πρωτίστως ανήκει στην παράταξή μου και δευτερευόντως σ’ εμένα, παρότι αγωνίστηκα σκληρά για να πείσω τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να με εμπιστευθούν.

Αλλά ακόμη κι αν πίστευα το αντίθετο, δεν θα είχα το δικαίωμα να την κρατήσω, όταν ακολουθούν κρίσιμες ψηφοφορίες που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας.

Για όσους αιφνιδιάστηκαν από την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη Βουλή ή αναρωτιούνται για τους λόγους της παραίτησής μου, έχω να τους επισημάνω ότι καταγράφονται όλοι στις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις μου.

Εχω απογοητευθεί παρακολουθώντας πολιτικά κόμματα που αποφεύγουν να συζητήσουν και να συμφωνήσουν για ζητήματα στα οποία ομονοεί εδώ και χρόνια η ελληνική κοινωνία.

Στενοχωριέμαι όταν βλέπω την κυβέρνηση που στήριζα μέχρι προχθές με την ψήφο μου κι εξακολουθώ να στηρίζω στην προσπάθειά της να σταθεροποιήσει τη χώρα να μην αντιλαμβάνεται ότι εκτός από τους αριθμούς υπάρχουν και οι Ελληνες που αναμένουν ακόμη κινήσεις στήριξης του εισοδήματός τους κι όχι απλώς διευκολύνσεις αποπληρωμής των οικονομικών υποχρεώσεών τους.

Κατά τη γνώμη μου, για παράδειγμα, θα μπορούσε να ήταν κάπως χαμηλότερο το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και ένα μικρό κομμάτι του πλεονάσματος αυτού να πήγαινε στις τσέπες ανέργων, συνταξιούχων και απόρων που χτυπήθηκαν άγρια από την κρίση και βγάζουν τον μήνα τους με τη βοήθεια των γειτόνων τους. Κάποτε εμφάνιζαν πλεόνασμα οι προϋπολογισμοί ορισμένων νοικοκυριών και έλλειμμα ο προϋπολογισμός. Τώρα εμφανίζει πλεόνασμα ο προϋπολογισμός και ελλείμματα οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί.

Γνωρίζουμε όλοι ότι δεν μπορούν και οι δύο να γίνουν πλεονασματικοί όπως υπόσχεται η αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι πως θα άξιζε τον κόπο να αντισταθούμε στην Τρόικα όταν επιχειρεί να μας επιβάλει να μην αγγίξουμε το πλεόνασμα, αδιαφορώντας αν ένα κομμάτι του το έχουν ανάγκη εκείνοι που με το εισόδημά τους το δημιούργησαν.

Εχω επίσης απογοητευθεί από το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου εντός και εκτός Βουλής. Ακουσα με θλίψη πριν από λίγο καιρό έναν δημοσιογράφο να μου εξηγεί ότι έχει πάψει να επισκέπτεται το Κοινοβούλιο, επειδή δεν αντέχει να βλέπει το θέαμα βουλευτών που διαπληκτίζονται με αγοραίες εκφράσεις, αλλά και την εικόνα που εμφανίζει η Βουλή στις παρακείμενες αίθουσες από την αίθουσα συνεδριάσεων.

Αγανακτώ, χωρίς να μπορώ να αντιδράσω, όταν παρακολουθώ φασιστικές συμπεριφορές από πολιτικούς φασιστικής νοοτροπίας, αλλά και προσβλητικές συμπεριφορές από πολιτικούς που έχουν εκλεγεί με ιστορικά και υπεύθυνα κόμματα.

Ωστόσο η ελπίδα μέσα μου ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας μου θα ανακάμψει δεν έχει σβήσει. Και γι’ αυτό θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις. Διότι, όπως μου έμαθαν οι παλαιότεροι, ευημερία της χώρας χωρίς πολιτικό πολιτισμό δεν μπορεί να υπάρξει...


Πηγή : newpost.gr


Η κόρη του Μπερίσα και οι μπίζνες... εις το όνομα του πατρός


ΣΕ ΔΙΝΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ Η «ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ» ΑΡΓΚΙΤΑ ΜΑΛΤΕΖΙ

Μπορεί ο Σαλί Μπερίσα από τον Ιούνιο του 2013, μετά την ήττα του στις εκλογές και την άνοδο στην πρωθυπουργία του Εντι Ράμα, να παραιτήθηκε από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος το 1991, όμως συνεχίζει παρασκηνιακά να κινεί τα νήματα.

Ως νέο πρόεδρο του κόμματος προώθησε έναν δικό του άνθρωπο, τον 40χρονο δήμαρχο Τιράνων Λουλζίμ Μπάσα, ο οποίος τον Μάιο του 2011 είχε κερδίσει τον δήμο από τον σημερινό πρωθυπουργό Εντι Ράμα μετά από μια αμφισβητούμενη εκλογή και αφού αρχικά είχε καταμετρηθεί υπεροχή του Ράμα με 10 ψήφους.
Πρόσφατα ο Σ. Μπερίσα προώθησε στην ηγετική ομάδα του κόμματος και συντονιστή του στα Τίρανα τον γαμπρό του, Τζαμάρμπερ Μαλτέζι, σύζυγο της κόρης του Αργκίτα. Ενα ζευγάρι που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής της Αλβανίας λόγω κατηγοριών που διατυπώνονται σε βάρος τους για φαινόμενα διαφθοράς και εμπλοκής σε οικονομικά σκάνδαλα. Επίσης συχνές ήταν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις του ζευγαριού με τον σημερινό πρωθυπουργό από την περίοδο που ο τελευταίος ήταν στην αντιπολίτευση.
Μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας, ο Εντι Ράμα έχει σκοπό να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τον Μπερίσα και τους δικούς του, καλώντας τους δικαστές να εγκαταλείψουν τις όποιες εξαρτήσεις είχαν μέχρι τώρα και να κάνουν το καθήκον τους.
Ο Μπερίσα και οι άνθρωποί του έχουν βρεθεί συχνά να εμπλέκονται σε διάφορα σκάνδαλα διαφθοράς, ενώ εξαιτίας της θύελλας με τις αποταμιευτικές «πυραμίδες» που εξανέμισε τις οικονομίες των Αλβανών, έχασε στις πρόωρες εκλογές το 1997. Ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του εμφανίζονται να είναι κάτοχοι σημαντικού πλούτου και να διάγουν ανάλογη ζωή.
Η Αργκίτα με τον σύζυγό της Τζαμάρμπερ Μαλτέζι, ο οποίος επίσης έχει πρωταγωνιστήσει σε οικονομικά σκάνδαλα.

Χλιδή και ασφάλεια
Η οικογένεια της Αργκίτα ζει στο πιο χλιδάτο σημείο των Τιράνων, μια γειτονιά πολύ καλά φυλασσόμενη, με βίλες, όπου ζει η «αφρόκρεμα» των Αλβανών και παλιά έμεναν τα στελέχη του καθεστώτος.
Η Αργκίτα Μπερίσα - Μαλτέζι βρέθηκε τελευταία και πάλι στο στόχαστρο, με αφορμή νέες αποκαλύψεις που έγιναν πριν από λίγους μήνες, προκαλώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης και τον έλεγχο των φορολογικών αρχών της χώρας. Αυτό που της καταλογίζουν είναι ότι σε εμπιστευτικά έγγραφα τραπεζών, που είδαν το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν στοιχεία ότι τρεις νομικές εταιρείες τις οποίες έστησε η ίδια με συνεργάτες της στα Τίρανα -τις Malltezi & Kola, Kola & Associates και Malltezi & Associates- υπήρξαν η «πύλη» για μεγάλους ξένους επενδυτές, που ήθελαν να εξασφαλίσουν άδειες και ευνοϊκή μεταχείριση, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επενδύσεις. Τα έγγραφα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τις αρχές στο πλαίσιο ερευνών για επιχειρηματίες που κατηγορούνταν για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Εκείνο που υποστηρίζεται είναι ότι τα ποσά που εισπράττονταν για λογαριασμό των εταιρειών της κ. Μαλτέζι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο από τις νομικές της υπηρεσίες.
Είναι κοινό μυστικό, λένε στα Τίρανα, ότι η κόρη του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα έβαζε πλάτη για μεγάλες ξένες επενδύσεις, που απαιτούσαν και την πολιτική υποστήριξη του πατέρα της

Ολα ξεκίνησαν το 2005 όταν ο Σαλί Μπέρισα εξελέγη πρωθυπουργός και η Αργκίτα Μπερίσα-Μαλτέζι, που είναι λέκτορας στο πανεπιστήμιο των Τιράνων, άφησε την Πρίστινα, όπου είχε μια καλοπληρωμένη δουλειά στην αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK), για να ανοίξει ένα νομικό γραφείο στα Τίρανα.
Είναι κοινό μυστικό, λένε στα Τίρανα, ότι έκτοτε η κόρη του πρωθυπουργού αποτέλεσε τη δίοδο για μεγάλες ξένες επενδύσεις, που απαιτούσαν και την πολιτική υποστήριξη του πατέρα της. Οι εταιρείες της συγκέντρωσαν μια μεγάλη λίστα των καλύτερων και... πιο προσοδοφόρων ξένων πελατών. Πρώην πελάτες των εταιρειών της που λειτούργησαν μέχρι το 2009 έχουν παραδεχτεί ότι απευθύνθηκαν στην Αργκίτα Μπερίσα λόγω της πρόσβασής της στο πρωθυπουργικό περιβάλλον ώστε να παρακάμψουν οικονομικούς εκβιασμούς από τα λογής «αρπακτικά» του αλβανικού δημοσίου και όχι για τις όποιες νομικές υπηρεσίες της. Βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος είχαν καταγγείλει δημόσια ότι όσοι ήθελαν να επενδύσουν στην Αλβανία, θα έπρεπε πρώτα να απευθυνθούν στον πρώην πρωθυπουργό και μετά να περάσουν την είσοδο του γραφείου της κόρης του, που κανόνιζε για τις άδειες.
Σόι το βασίλειο
Ομως δεν είναι μόνο η κόρη του Σαλί Μπέρισα που συνεχίζει και σήμερα να απασχολεί τα δημόσια πράγματα της Αλβανίας. O σύζυγός της Τζαμάρμπερ Μαλτέζι, που προωθείται από τον Σ. Μπερίσα σε κεντρικό ρόλο στο Δημοκρατικό Κόμμα όπως δείχνουν οι εξελίξεις, ήταν «πρωταγωνιστής» μεγάλου σκανδάλου στα τέλη της περασμένης δεκαετίας. Διαχειριστής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης των ακτών της Νότιας Αλβανίας, ύψους 38 εκατ. δολαρίων που είχε υπογραφεί από κοινού από το υπουργείο Μεταφορών της Αλβανίας και την Παγκόσμια Τράπεζα, κατηγορήθηκε ως «εμπνευστής» της παράνομης κατεδάφισης μεγάλου αριθμού κατοικιών και άλλων κτιρίων, τα περισσότερα ελληνικές ιδιοκτησίες ομογενών, στον Γιαλό Χειμάρρας. Η κατακραυγή που προκλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα η Παγκόσμια Τράπεζα να αναστείλει τη χρηματοδότηση του σχεδίου και σε ανακοίνωσή της να δεχτεί ότι έγιναν λάθη και ότι η τοποθέτηση του Γ. Μαλτέζι στη θέση του διαχειριστή του έργου «ήταν λάθος», κάτι που οδήγησε τελικά και στην παραίτησή του.
Σύμφωνα με το πόρισμα επιθεωρητών της τράπεζας, ο Γ. Μαλτέζι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατεδάφιση των κατοικιών στον Γιαλό, ενώ ο ίδιος, αν και διαχειριστής του σχεδίου, ίδρυσε δική του εταιρεία, η οποία θα συμμετείχε στο σχέδιο της τουριστικής αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης.
Από την πλευρά του το ζεύγος Μαλτέζι αποδίδει όσα τους καταλογίζονται σε μεθοδεύσεις του Εντι Ράμα και συνεργατών του, απαντώντας ότι τίποτα δεν έχει αποδειχτεί στη δικαιοσύνη, ενώ αντεπιτίθενται κατηγορώντας για σκάνδαλα τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του Λίντα Μπάσα.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

Πηγή : ethnos.gr



Σε κώμα διαβητικός που του έκοψαν το ρεύμα, αφού απέτυχε η απόπειρα αυτοκτονίας



Στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου μεταφέρθηκε τη νύχτα του Σαββάτου ο πατέρας τριών παιδιών Aρτέμης Ρουσσουνέλος που πάσχει από διαβήτη τύπου 1 και συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι του το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία του, αφού είναι απαραίτητο να κάνει τις ενέσεις του, οι οποίες εκτός ψυγείου είναι άχρηστες.


Πριν χτυπήσει την «άχρηστη» ένεση ινσουλίνης και οδηγηθεί στο νοσοκομείο ο κ. Ρουσσουνέλος, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας προσπαθώντας να πηδήξει από την ταράτσα του σπιτιού του.

Συγκεντρωμένα τα έξι αδέλφια του έξω από τα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου, τόνισαν την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο άνδρας, αφού τόσο ο ίδιος όσο και συγγενείς του ζήτησαν βοήθεια από παντού, αλλά δεν βρήκαν την αναμενόμενη ανταπόκριση.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα logotypos.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στην οικογένεια αυτή, στην οποία εκτός από τον κ. Ρουσσουνέλο, τη σύζυγό του και τις τρεις κόρες τους (11 ετών, 8 ετών και 6 μηνών) στο σπίτι μένει και η καρκινοπαθής αδελφή του. Το ποσό που χρωστάει στη ΔΕΗ ανέρχεται στα 3.200 ευρώ για το οποίο έχει γίνει διακανονισμός (300 ευρώ τον μήνα).
«Η κατάσταση είναι τραγική το αποτέλεσμα είναι να τον φέρουμε ετοιμοθάνατο», δήλωσε στην ιστοσελίδα η μητέρα της συζύγου του Μαρκέλλα, ενώ η αδελφή του, Ζωή (καρκινοπαθής) συμπλήρωσε: «Αναγκαστικά χτύπησε ινσουλίνη που βρισκόταν εκτός ψυγείου και μετα από μισή ώρα τον φεραμε στον νοσοκομείο... Είχε ανέβει πολύ το ζάχαρο. Έλεγε ότι έτσι κι αλλιώς χαμένος ήταν. Εμείς τού λέγαμε να μην τη κάνει. Έχει ένα μωρό έξι μηνών και δύο παιδιά άρρωστα που πρέπει να τα μεταφέρει στο "Παίδων"»
Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Έκανα ό,τι μπορούσα και πλήρωσα 1.200 ευρώ μαζεμένα. Τώρα δεν πλήρωσα τη δόση του Οκτωβρίου συν το τρέχον ρεύμα και ήρθαν αμέσως και μου το έκοψαν ημέρα Παρασκευή μάλιστα, που σημαίνει ότι πρέπει να περιμένω μέχρι τη Δευτέρα για να γίνει κάτι. Δυστυχώς μας βλέπουν ως ευρώ».


Πηγή : ethnos.gr


Δεκάδες παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν στη βραχονησίδα Γιούρα




Στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στο... Βόλο φιλοξενούνται οι 52 παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν από το Λιμενικό στη βραχονησίδα Γιούρα, κοντά στην Αλόννησο.

Οι 52 μετανάστες, πρόκειται 22 γυναίκες, 20 άνδρες και 10 παιδιά, οι οποίοι προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία και τη Σομαλία, συνελήφθησαν, διότι δεν είχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Μεταφέρθηκαν στη Σκόπελο και από εκεί, απόψε, στο Βόλο. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.


Πηγή : newsnow.gr


Βρετανός βουλευτής: Να επιστρέψουμε τα Μάρμαρα

Ο Andrew George εξηγεί γιατί η βρετανική πλευρά θα αρνηθεί το ελληνικό αίτημα

Έχουμε χρέος να επιστρέψουμε τα Μάρμαρα στην Ελλάδα, τονίζει στην «Καθημερινή τη Κυριακής» ο βρετανός βουλευτής Andrew George, που ηγείται σχετικής εκστρατείας στη χώρα του. 

Ο βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών είναι ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της Ελλάδας στον αγώνα για την επιστροφή των Μαρμάρων και τα τελευταία επτά χρόνια πρόεδρος της οργάνωσης «marbles reunited».

Ο Andrew George πρωτοήρθε σε επαφή με το όλο εγχείρημα λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες – τότε είχε γίνει μια μεγάλη καμπάνια στο Λονδίνο με την ονομασία «Παρθενώνας 2004» και του είχε τραβήξει την προσοχή. «Είχα διαβάσει τότε κάποια πράγματα και είχα κρατήσει μια επαφή με τον Richard Allan τον αρχαιολόγο και βουλευτή, εμπνευστή της βρετανικής εκείνης πρωτοβουλίας. Αλλά μέχρι εκεί». Όταν το 2005 ο Allan πήρε την απόφαση να παραιτηθεί τον κάλεσε και του ζήτησε να αναλάβει. «Θεωρούσε πως είναι σημαντικό να υπάρχει κάποιος μέσα από τη Βουλή. Εγώ δεν ήμουν σίγουρος, όμως αυτός επέμενε. Φαίνεται πως τον είχα παραπλανήσει με επιτυχία να θεωρεί πως είμαι ο καταλληλότερος!», λέει γελώντας.

Και συνεχίζει: «Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καμία άμεση σχέση με την Ελλάδα – και αυτό πιστεύω είναι κάτι καλό για τον σκοπό που υπηρετώ! Είμαι ένας Βρετανός και η μόνη μου επιθυμία στο τέλος της ημέρας είναι ένα λάθος να γίνει σωστό. Τόσο απλά! Ίσως η καταγωγή μου – η μικρή κομητεία της Κορνουάλης έχει κάτι να κάνει με αυτό. Το γεγονός δηλαδή ότι και από εμάς είχαν κλαπεί αρχαία, τα οποία μάλιστα βρίσκονταν στο Βρετανικό Μουσείο μέχρι να μας επιστραφούν σε μορφή “παρατεταμένου δανείου”. Δεν θέλω να επεκταθώ πολύ γιατί τα δύο παραδείγματα δεν είναι συγκρίσιμα, αλλά αυτό το βίωμα ίσως εξηγεί εν μέρει το πάθος που έχω για την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα».

Ο βρετανός βουλευτής αναφέρθηκε και στο Παρίσι τότε οι εκπρόσωποι της βρετανικής πλευράς κάθισαν για ώρες με τους Έλληνες απεσταλμένους και συνέταξαν το σχέδιο για διαμεσολάβηση πριν από ένα μήνα. Αυτό το ίδιο κείμενο-σύσταση θα πρέπει να αποδεχτούν ή να απορρίψουν με διορία έξι μηνών και οι δύο πλευρές. «Αυτό είναι πράγματι ενθαρρυντικό, αλλά αν θέλετε τη γνώμη μου η απάντησή τους θα είναι αρνητική. Και αυτό γιατί η βρετανική πλευρά θεωρεί πως δεν έχει κάτι να κερδίσει από αυτή τη διαδικασία. Βέβαια η κίνηση στην UNESCO είναι σημαντική για έναν άλλο λόγο: ξέρετε πόσες φορές είχα βρεθεί σε επίσημες συζητήσεις ακόμα και εδώ στη Βουλή και η απάντηση ήταν “Καλά αυτά που μας λέτε, αλλά η Ελλάδα δεν έχει προβεί σε κάποιο επίσημο αίτημα”. Όλοι εμείς μπορεί να “φωνάζαμε”, αλλά επισήμως δεν υπήρχε τίποτα. Πλέον διαβήκαμε τον Ρουβίκωνα χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό που είναι και ανέξοδος και μη συγκρουσιακός».

Όσον αφορά μια νομική διεκδίκηση, ο κ. George έχει εκφραστεί υπέρ. «Σίγουρα το πιο ισχυρό επιχείρημα είναι το ηθικό – αλλά το ηθικό κερδίζει την κοινή γνώμη, όχι την επιστροφή των μαρμάρων. Πλέον όταν συζητάμε για νομική διεκδίκηση περνάμε σε άλλο επίπεδο. Δεν είμαι νομικός, αλλά από αυτά που μου έχουν εξηγήσει καταλαβαίνω πως η βρετανική πλευρά θα ζοριστεί πάρα πολύ όταν όλα τα επιχειρήματα και στοιχεία συζητηθούν σε μια αίθουσα διεθνούς δικαστηρίου, με τους κορυφαίους δικηγόρους να έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα αρχεία».


Πηγή : newsbeast.gr


ΤΩΡΑ-Συνελήφθησαν οι απαγωγείς της 27χρονης-Βρέθηκαν τα λύτρα





Συνελήφθησαν οι απαγωγείς της 27χρονης ανιψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης.
Πρόκειται για έναν Έλληνα, σιδηρουργό στο επάγγελμα, καθώς και για έναν Ρωσοπόντιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας, ο οποίος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ήταν γνωστός του πατέρα της κοπέλας και έτσι γνώριζε ότι επρόκειτο για την ανιψιά του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης.
Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας απαγωγέας βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας από τη μία τα ξημερώματα, ενώ ο Ρωσοπόντιος προσήχθη αργότερα.
Στα υλικά που έχει στα χέρια της η αστυνομία ταυτοποιήθηκε το DNA του ενώ από το συνολικό ποσό που δόθηκε ως λύτρα έχουν βρεθεί οι 80.000 ευρώ.
Το σπίτι όπου κρατούσαν την 27χρονη κοπέλα βρίσκεται στην περιοχή της Λούτσας και ανήκει στην πεθερά του Έλληνα απαγωγέα.
Σε λίγη ώρα, αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Πηγή : enikos.gr


Λείψανα βρεφών σε δέμα για τις ΗΠΑ


Λείψανα βρεφών σε δέμα για τις ΗΠΑ
Ανθρώπινα λείψανα που ανήκαν κυρίως σε βρέφη εντοπίστηκαν στην Μπανγκόκ, σε ένα δέμα που επρόκειτο να σταλεί στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.
Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε το Σάββατο από τους υπαλλήλους μιας μεταφορικής εταιρείας.
Τα λείψανα ήταν τοποθετημένα σε δοχεία και διατηρούνταν σε ένα διάλυμα φορμόλης. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν ένα κεφάλι, πολλά πόδια και τμήματα δέρματος. Βρέθηκε επίσης ένα κομμάτι ανθρώπινου δέρματος ανήκε σε ενήλικο πρόσωπο και ήταν διακοσμημένο με ένα εντυπωσιακό τατουάζ.
"Δεν προέρχονταν από ένα πτώμα μόνο και ήταν κομμένα σε μικρά κομμάτια", είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο στρατηγός Τσαουαλίτ Πρασόψιν. Όλα τα ευρήματα έχουν σταλεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία ώστε να ελεγχθούν και να εξακριβωθεί εάν ανήκαν σε έμβρυα που προέρχονταν από αποβολές ή σε μωρά που πέθαναν μετά τη γέννησή τους.
Σύμφωνα πάντα με τον Πρασόψιν, το δέμα ενδέχεται να προοριζόταν για κάποιον εκκεντρικό συλλέκτη ή για κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε ποιος ήταν ο παραλήπτης, ωστόσο οι τοπικές εφημερίδες υποστηρίζουν ότι προορισμός του ήταν το Λας Βέγκας, στη Νεβάδα.
Το 2012, στη βαλίτσα ενός Βρετανού με καταγωγή από την Ταϊβάν η αστυνομία της Ταϊλάνδης είχε βρει έξι επιχρυσωμένα έμβρυα που προορίζονταν για τελετές μαύρης μαγείας. Σύμφωνα με ορισμένες ταϊλανδικές δοξασίες, που τις πιστεύουν και κάποιες κινεζικές κοινότητες, τα έμβρυα φέρνουν τύχη στον κάτοχό τους. Κάποιες φορές μάλιστα τα φυλούν σε ιερά, σε σπίτια, ακόμη και σε επιχειρήσεις.

Πηγή : enikos.gr


Πάτρα: Υγειονομική βόμβα απειλεί τον μαθητικό πληθυσμό




Του Γιάννη Γεωργόπουλου


Υγειονομική βόμβα προ των πυλών στα δημοτικά σχολεία της Πάτρας καθώς... όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία ο αριθμός των πρωτοετών μαθητών που γράφτηκαν στα δημοτικά και δεν έχει εμβολιαστεί παραπέμπει στην δεκαετία του ’60.

Αιτία η αδυναμία μεγάλης μερίδας οικογενειών τις οποίες μαστίζει η ανεργία ή το μειωμένο εισόδημα, να διαθέσουν τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου τα παιδιά τους να συμπληρώσουν των εμβολιαστικό κύκλο .
Να σημειωθεί πως προβλέπεται όλα τα παιδιά πριν εγγραφούν στην πρώτη τάξη του δημοτικού να έχουν πραγματοποιήσει τα εμβόλια που απαιτούνται αλλά κάτι τέτοιο πλέον λόγω οικονομικής κρίσης στην Πάτρα του μνημονίου είναι αδύνατον

Το δίλημμα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε πολλά σχολεία της Πάτρας, τα ανεμβολίαστα ή με ελλιπή αριθμό εμβολίων παιδιά, η αναλογία αγγίζει τα 4 στα 10 .

Κάτι τέτοιο εάν τηρείτο από τους διευθυντές το πρωτόκολλο και η νομιμότητα , επιβάλει την απαγόρευση της εγγραφής τους στην α΄ τάξη του Δημοτικού καθώς ο εμβολιασμός αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο .

Ωστόσο τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τα συμβούλια των σχολείων με δική τους πρωτοβουλία και προκειμένου να μην οδηγηθεί η περιοχή σε κατάστασης που θα οδηγήσουν σε εποχές αναλφαβητισμού, πραγματοποιούν τις εγγραφές παρακάμπτοντας τα όσα προβλέπονται.


Πηγή : tromaktiko


Φορούσε επί ένα χρόνο το ίδιο κοστούμι και κανείς δεν το πρόσεξε



Το ίδιο μπλε κοστούμι επί δώδεκα μήνες φορούσε, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, ένας παρουσιαστής της αυστραλιανής τηλεόρασης, χωρίς ωστόσο κανείς να το πάρει χαμπάρι.

Ο Αυστραλός παρουσιαστής Καρλ Στεφάνοβιτς δήλωσε ότι η πράξη του αυτή ήταν κάθε άλλο παρά τυχαία: στόχος της να αναδείξει τον σεξισμό τον οποίο υφίστανται οι γυναίκες συνάδελφοί του.

«Κανείς δεν το παρατήρησε», δήλωσε. «Οι γυναίκες από την άλλη, φορούν το λάθος χρώμα και δέχονται κριτική. Λένε το λάθος πράγμα και αμέσως λαμβάνουν χιλιάδες επικριτικά tweets», πρόσθεσε.

Συνήθως δέχομαι κριτική για το αποκρουστικό μου χιούμορ - και βασικά για τη δουλειά μου. Αντίθετα, οι γυναίκες κριτικάρονται πολύ αυστηρά για αυτό που φορούν και για τον τρόπο που έχουν χτενίσει τα μαλλιά τους» υπογραμμίζει ο 40χρονος παρουσιαστής, προσθέτοντας ότι η συμπαρουσάστριά του δέχεται πολύ συχνά αρνητικά σχόλια για τις στιλιστικές της επιλογές. 

Ο παρουσιαστής αποκάλυψε ότι μόνο η ομάδα στάιλινγκ της εκπομπής γνώριζε ότι φοράει επί ένα χρόνο -εκτός από 1-2 ημέρες λόγω ειδικών περιστάσεων το ίδιο ρούχο. «Ελπίζω να το πάω στο καθαριστήριο μέχρι το τέλος της χρονιάς», λέει χαριτολογώντας. 

Ο Στεφάνοβιτς, παρουσιαστής στην πρωινή ζώνη του Channel Nine, βρίσκεται στον τηλεοπτικό «αέρα» εδώ και δύο δεκαετίες, έχοντας συμμετάσχει σε μια σειρά από επιτυχημένα σόου, ανάμεσα στα οποία η αυστραλιανή εκδοχή του Dancing on Ice. 

Πηγή: BBC 


ethnos.gr


Αποκαλούν "ευρωβουλευτή-γλάστρα" τον Θοδωρή Ζαγοράκη


Του ζητούν να παραιτηθεί

Ανακοίνωση - "φωτιά" σε βάρος του ευρωβουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Ζαγοράκη εξέδωσαν οι σύνδεσμοι φίλων ΠΑΟΚ Καβάλας, Σερρών και Τριανδρίας.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων χαρακτηρίζουν εμμέσως το Θοδωρή Ζαγοράκη «γλάστρα» στο Ευρωκοινοβούλιο και του ζητούν να παραιτηθεί καθώς δε βρέθηκε πολιτική λύση με τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθούμε με την θλιβερή σου παρουσία. Το καλοκαίρι που μας πέρασε και αφού είχες σφίξει το χέρι του πρωθυπουργού Τζεπέτο, οπαδού των οπαδών που στα γήπεδα σε φώναζαν Βούλγαρο, όσο έχυνες τον ιδρώτα σου, κατάφερες να συγκεντρώσεις πάνω απο 100.000 ψήφους και να κάνεις το κομάτι σου ως εκλεγμένο τίποτα, διακοσμητικό εξωτερικού χώρου. Αμέσως μετά ένιωσες την ανάγκη να βγεις μπροστά και να καλοπιάσεις αυτούς που ΝΟΜΙΣΕΣ οτι αποτελούσαν τους ψηφοφόρους σου : Τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ., αγνοώντας οτι οι οπαδοί και ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. προφανώς και σε μαύρισαν, αντιλαμβανόμενοι την μικροπρέπειά σου, τον καιροσκοπισμό σου και την ανίερη συμμαχία σου με τα τοξικά απόβλητα της πολιτικής σκηνής.

Δεδομένο άλλωστε οτι δεξαμενή ψήφων σου αποτέλεσε η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος αυτής της κα(η)μένης χώρας, δηλαδή όλα τα πνευματικά lifestyle ανάπηρα, οι οπαδοί της εθνικής ελλάδος και της lady gaga, τα ίδια διανοητικά χαζοχαρούμενα που επί 40 χρόνια επιδοκιμάζουν αυτούς που επιμελώς του κλέβουν την ζωή.

Επέλεξες λοιπόν τον γνωστό δρόμο του πολιτικάντικου θα θα θα θα απο το καλοκαίρι κιόλας, τονίζοντας ρητά και κατηγορηματικά οτι επίκειται σύντομα μια δίκαιη οριστική λύση στο θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ

Δεσμεύτηκες επί τούτου.

Κατόπιν των ανωτέρω, σε αντιδιαστολή με τις πρόσφατες εξελίξεις, σε καλούμε για τελευταία φορά να επιδείξεις ανδρισμό και συναισθηματική ευθιξία και να παραιτηθείς του (ούτως ή άλλως διακοσμητικού) αξιώματός σου. Θα καταφέρεις τουλάχιστον να τα βρεις με τον εαυτό σου και να γλυτώσεις την διαπόμπευσή σου. Καμιά δουλειά άλλωστε δεν είναι ντροπή, παρά μόνο αυτή της γλάστρας. Αρκετά με την κοροιδία.

ΤΟΝ Π.Α.Ο.Κ. ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.

Σ.Φ ΠΑΟΚ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΣΕΡΡΩΝ-ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ.

–PAOK FANATICS FACTORY".


Πηγή : parapolitika.gr


ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ...


Γιατρός σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη από τον περασμένο Ιανουάριο για το σκάνδαλο δωροδοκίας ...
στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με «πρωταγωνιστή» τον τότε διοικητή Χάρη Τομπούλογλου, όχι μόνο παραμένει στη θέση του διευθυντή αλλά και «επιβραβεύεται» με την τοποθέτησή του σε κομβικές επιστημονικές επιτροπές του νοσηλευτικού ιδρύματος.


Ο λόγος για τον παιδίατρο-ενδοκρινολόγο Στέφανο Μιχαλάκο, ο οποίος –σήμερα, περίπου 11 μήνες μετά την άσκηση της δίωξης- παραπέμπεται να δικαστεί για την υπόθεση αυτή με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ( 1940/2014) ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Με το βούλευμα παραπέμπονται επίσης στο δικαστήριο με την ιδιότητα του κατηγορουμένου ο Χάρης Τομπούλογλου και ο Χρήστος Τριανταφύλλου. Και οι τρεις είναι αντιμέτωποι κατά περίσταση με τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της δωροδοκίας και της συνέργειας σε αυτά.

Το όνομα του γιατρού φιγουράρει στις συνομιλίες, που εμπεριέχονται στη δικογραφία μεταξύ του τότε ισχυρού άνδρα του «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου με τον πρόεδρο του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank κ. Τάσο Γκιάτη, ο οποίος ξεσκέπασε την όλη υπόθεση.

Ο βασικός κατηγορούμενος συνελήφθη πέρυσι παραμονή των Χριστουγέννων να παίρνει μίζα 25.000 ευρώ την οποία είχε ζητήσει από διαφημιστική εταιρεία για να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσοκομείο που αφορούσε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενταγμένο στο ΕΣΠΑ κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Το πρόγραμμα «έτρεχε» υπό την επιστημονική ευθύνη του επίσης κατηγορούμενου συντονιστή διευθυντή του ενδοκρινολογικού τμήματος Στέφανου Μιχαλάκου.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του ο Χάρης Τομπούλογλου έκανε λόγο για «σκευωρία», αρνούμενος ότι το ποσό των 25.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν μίζα. Ωστόσο, οι διάλογοι που καταγράφηκαν στο βίντεο-ντοκουμέντο διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του και παράλληλα βάζουν στο κάδρο της ποινικής έρευνας και τον ενδοκρινολόγο. «Εγώ δεν είμαι μ…ς αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. Ή θα κάνουν κίνηση να δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου Μιχαλάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία, ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω», ακούγεται να λέει ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Παίδων.

Ο Στέφανος Μιχαλάκος διεμήνυε, πάντως, ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση και ότι το όνομά του χρησιμοποιήθηκε. Πλην όμως ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός από τις δικαστικές αρχές, οι οποίες όχι μόνο του απήγγειλαν κατηγορία αλλά τον παραπέμπουν και σε δίκη.

Σε αντίθεση με τις δικαστικές αρχές που διερεύνησαν την υπόθεση και απήγγειλαν άμεσα κατηγορία, αργά έως ανύπαρκτα αντανακλαστικά επέδειξαν και οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο που έπρεπε να ξεκινήσουν για τον ρόλο του ενδοκρινολόγου στο σκάνδαλο δωροδοκίας. Κι αυτό ενώ ήταν ενήμεροι από την πρώτη στιγμή, δεδομένου ότι οι εισαγγελικές αρχές είχαν κοινοποιήσει τον φάκελο στην Αριστοτέλους όσο και στη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του νοσοκομείου, ουδεμία επίπτωση επήλθε στο εργασιακό status του συντονιστή διευθυντή τόσο στην κλινική όσο και στο «Αγλαΐα Κυριακού» όπου ως διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας ελάμβανε σημαντικές αποφάσεις σε υπηρεσιακό επίπεδο για τους συναδέλφους του.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» εισαγγελικές και νομικές πηγές, ο γιατρός, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, έπρεπε να έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον μισθό του, και να ξεκινήσει άμεσα ο πειθαρχικός έλεγχος για την εμπλοκή του. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος γιατρός όχι μόνο δεν ελέγχθηκε για τον ρόλο του στο σκάνδαλο δωροδοκίας και ουδέποτε κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτό, αλλά κρίθηκε και ως ο πλέον κατάλληλος για να αναλάβει σημαντικό ρόλο άλλοτε ως πρόεδρος (Επιτροπή Υποειδικοτήτων Παιδιάτρων) και άλλοτε ως μέλος σε επιτροπές του «Αγλαΐα Κυριακού», όπως στη γνωμοδοτική επιτροπή για τον σακχαρώδη διαβήτη. Εισαγγελικές πηγές κάνουν λόγο για προκλητικά ευνοϊκή πειθαρχική μεταχείριση του ενδοκρινολόγου, δεδομένης μάλιστα της ηθικής απαξίας που περικλείουν οι κατηγορίες που τον βαρύνουν σε συνδυασμό με τις ιδιότητές του. Ο Στέφανος Μιχαλάκος, εκτός από δημόσιος λειτουργός του Ιπποκράτη και διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας στο νοσοκομείο, είχε διατελέσει γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης το 2009. Την περίοδο 2002-2004 ήταν σύμβουλος του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Στεφανή.

Εκπληξη προκαλεί όμως και η άγνοια που δηλώνουν ότι είχαν τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Υγείας, της 1ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου για την ποινική εμπλοκή του γιατρού στην υπόθεση Τομπούλογλου, παρότι βρισκόταν επί σειρά εβδομάδων στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω και της πολιτικής της διάστασης (ήταν επιφανές στέλεχος της Ν.Δ.). Με αντιφατική επιχειρηματολογία αφενός υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν έλαβαν γνώση της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε (παρά την ύπαρξη των σχετικών αποδεικτικών εγγράφων της δικογραφίας), αφετέρου αναφέρουν ότι ανέμεναν την… απαλλαγή Μιχαλάκου και γι’ αυτό δεν κίνησαν την πειθαρχική διαδικασία! Προεξόφλησαν δηλαδή την απόφαση της Δικαιοσύνης ανοίγοντας πέπλο προστασίας στον κατηγορούμενο γιατρό.


Πηγή : protothema.gr