Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

«Κύμα» προσφοράς βιβλίων στα σχολεία


Το bookwave 2014, η πρωτότυπη δράση με σκοπό την προσφορά καινούργιων παιδικών βιβλίων σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Αττικής, φιλοξενείται έως τις 21 του μήνα στο Μουσείο Μπενάκη, κτίριο Οδού Πειραιώς.

Ο τρόπος λειτουργίας του bookwave είναι απλός: Νηπιαγωγοί και δάσκαλοι έρχονται σε επαφή με το Library4all και δηλώνουν ότι επιθυμούν να αποκτήσουν βιβλία για να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους.
Η περσινή εμπειρία κατέδειξε την ιδιαίτερη ευαισθησία των εκπαιδευτικών, αλλά και τις μεγάλες ανάγκες ιδιαίτερα των σχολείων που βρίσκονται στις ασθενέστερες οικονομικά περιοχές της Αττικής. To bookwave οργανώνεται από το Library4all, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
Ο στόχος
Στόχος του bookwave είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα, να αποκτήσουν αναγνωστικές συνήθειες και να γίνουν καλύτεροι αναγνώστες. Ε To πρώτο bookwave, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο, συγκέντρωσε 6.000 βιβλία και βοήθησε 134 σχολεία στην Αττική. Υποστηρίχθηκε από το υπουργείο Παιδείας, φορείς, ιδιωτικά σχολεία, ιδρύματα και ΜΜΕ στην Ελλάδα, καθώς και από το Project Cicero, μία ανάλογη δράση συλλογής βιβλίων για σχολεία της Νέας Υόρκης. Η επιτυχία του ήταν τέτοια που ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.


Πηγή : ethnos.gr


Τρελάθηκε ο Ερντογάν : Την Αμερική δεν την ανακάλυψε ο Κολόμβος αλλά... Μουσουλμάνοι!


Ρέστα έδωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε μια τελευταία επίδειξη τουρκοφροσύνης, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι την Αμερική δεν την ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος αλλά... Μουσουλμάνοι!

Ορκίστηκε, μάλιστα, ότι αν η Κούβα το επιτρέψει θα χτίσει τζαμί «σε αυτό τον λόφο» προς τιμήν των «εξερευνητών».

«Μουσουλμάνοι ναύτες έφταξαν στις ακτές της Αμερικής το 1178. Στο ημερολόγιό του ο Χριστόφορος Κολόμβος έκανε λόγο για την παρουσία ενός τζαμιού στην κορυφή ενός βουνού στην Κούβα» ανέφερε ο Ερντογάν στην τελετή λήξης της πρώτης συνόδου των Λατινοαμεριακών Μουσουλμάνων ηγετών υποστηρίζοντας ότι η αναφορά στο ημερολόγιο αποτελεί απόδειξη ότι «η θρησκεία του Ισλάμ ήταν διαδεδομένη» όταν ο πρώτος ευρωπαίος εξερευνητής ανακάλυψε τον Νέο Κόσμο το 1492.

Η ιδέα αυτή δεν ανήκει στον Ερντογάν αλλά την πρωτοδιατύπωσε ο Γιουσέφ Μρουέ του ιδρύματος As-Sunnah ο οποίος το 1996 είχε αναφέρει την παρουσία ενός προ-Κολόμβου τζαμί στην Κούβα.


Πηγή : protothema.gr




Φρίκη: Γουρούνι κατασπάραξε 2χρονο αγόρι



Ένα 2χρονο αγόρι στην Κίνα έχασε τη ζωή του από ένα γουρούνι μέσα στην αυλή του ίδιου του του σπιτιού.
Οι γονείς του Wei Tsao, που οι φίλοι τον φώναζαν Keke, έπαιζε ανέμελο στον κήπο του σπιτιού του, στην επαρχία Jiangsu της ανατολικής Κίνας. Οι γονείς του αγοριού κάποια στιγμή σταμάτησαν να το επιβλέπουν και μπήκαν μέσα στο σπίτι. Τότε, το μικρό αγόρι πλησίασε τα νεογέννητα γουρουνάκια και ήταν τότε που η μητέρα τους του επιτέθηκε σε μια προσπάθεια να τα προστατέψει. Το χτύπημα ήταν ακαριαίο, ενώ στη συνέχεια ο χοίρος άρχισε να μασάει το κεφάλι του μωρού.
Όταν οι γονείς άκουσαν τις κραυγές του παιδιού τους, βγήκαν τρέχοντας έξω, αλλά ήταν ήδη αργά. Ο 25χρονος πατέρας, Sun Tsai, δήλωσε: «Είχαμε μπει μέσα για μόλις δύο λεπτά, όταν ακούσαμε τις κραυγές. Όταν βγήκαμε, είδαμε το γουρούνι περίπου 80 μέτρα μακριά να μασάει το κεφάλι του Keke του».
Γείτονες που άκουσαν τις κραυγές, έτρεξαν στο σημείο, άρπαξαν το γουρούνι – δολοφόνο, το έδεσαν σε ένα δέντρο και του άνοιξαν το στομάχι, μέσα στο οποίο βρήκαν θραύσματα του κρανίου και μαλλιά του Keke, τα οποία χρησιμοποιήσαν οι αρχές για να αποδείξουν ότι το γουρούνι τον σκότωσε.
Ο 62χρονος αρχηγός του χωριού Cheng Yuan, 62, είπε: «Είναι φρικτή τραγωδία. Έπρεπε να ανοιχτεί το γουρούνι, όχι ως πράξη εκδίκησης, αλλά για να αποδειχθεί στις αρχές ότι πράγματι εκείνο σκότωσε και έφαγε τον Keke».

Πηγή : protothema.gr


Συρία: Ψεύτικο το βίντεο με τον 8χρονο ήρωα



Προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και αναδημοσιεύτηκε από εκατομμύρια χρήστες του ίντερνετ. Φαίνεται όμως πως αυτός ακριβώς ήταν ο σκοπός του, καθώς όπως αποδείχθηκε το βίντεο που υποτίθεται πως έδειχνε έναν 8χρονο μικρό ήρωα να σώζει ένα συνομήλικο κοριτσάκι από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών στη Συρία ήταν ψεύτικο.
Συγκεκριμένα, το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε τον περασμένο Μάιο στη Μάλτα από μια Νορβηγών κινηματογραφιστών προκειμένου να αφυπνίσει την κοινή γνώμη για τα όσα συμβαίνουν στην Συρία. Αν και εξαπατώντας, τα κατάφερε.
Ο σκηνοθέτης, Λαρς Κλέβμπεργκ, έγραψε το σενάριο μελετώντας βίντεο από ειδησεογραφικά πρακτορεία με τις συγκρούσεις στη Συρία. Οπως λέει, με τη δουλειά του, ήθελε να ασχοληθεί ο κόσμος με την τραγική μοίρα των παιδιών που χάνουν τη ζωή τους σε εμπόλεμες ζώνες.
«Στόχος μου ήταν να κάνω ένα βίντεο που να μοιάζει πραγματικό και να γίνει πιστευτό από όλο τον κόσμο, ο οποίος θα το μοιράζονταν και θα γέμιζε ελπίδα», δήλωσε μιλώντας στο BBC. Η ομάδα που το γύρισε είχε δουλέψει σε μεγάλες επιτυχίες του κινηματογράφου, όπως η «Τροία» και ο «Μονομάχος», ενώ οι φωνές που ακούγονται στο βίντεο είναι προσφύγων από τη Συρία που ζουν στη Μάλτα.

Το βίντεο μέσα σε λίγες μόνο ημέρες άγγιξε τις 4.000.000 προβολές.


Πηγή : ethnos.gr


ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΚΠΔ


Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους (από Τετάρτη 19/11/2014 έως και Παρασκευή 21/11/2014) αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε σήμερα, Σάββατο (15/11/2014) εκτάκτως μετά την «αιφνίδια» όπως υποστηρίζει κατάθεση του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, χθες στη Βουλή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας:
«Από την ανάγνωση του εν λόγω νομοσχεδίου καθίσταται –δυστυχώς- σαφές ότι η εξαγγελία περί διαλόγου με τη νομική κοινότητα (δικαστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές) ήταν άκρως προσχηματική. Αγνοήθηκαν πλήρως οι εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις και προτάσεις επί των άρθρων του σχεδίου του ΚΠΔ, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί και γνωστοποιηθεί –ήδη τον Αύγουστο- από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Παραγνωρίστηκε η ομόφωνη σχεδόν απόφαση της Διοικητικής Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι –στην πλειονότητά τους- ατυχείς και σε κάθε περίπτωση απρόσφορες προς επίτευξη των σκοπών που τις συνοδεύουν. Δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανάλογου περιεχομένου αποφάσεις των διοικητικών Ολομελειών των μεγάλων Δικαστηρίων της χώρας.

Είναι δε γνωστό ότι στο σχέδιο τροποποίησης του ισχύοντος Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας εισάγονται διατάξεις, με τις οποίες:

α) Επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των Τραπεζών, ιδίως αναφορικά με τα ζητήματα πλειστηριασμών ακινήτων και την ενίσχυση των προνομίων των Τραπεζών και τον περιορισμό των εν γένει δικαιωμάτων εργαζομένων, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών οργανισμών, εγχειρόγραφων δανειστών, υπέρ των προνομίων των εμπραγμάτων προνομιούχων, ήτοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Πρόκειται για ρυθμίσεις που έρχονται σε συνέχεια σειράς βαρύτατα δυσμενών μέτρων κατά της μικρής και μεσαίας τάξης ή της μικρής ιδιοκτησίας.

β) Καταργείται η εμμάρτυρη απόδειξη, με αποτέλεσμα να καθίσταται άνευ ουσιαστικού περιεχομένου η αποδεικτική διαδικασία και να αναιρείται κάθε έννοια δίκαιης δίκης.
γ
) Διατηρείται η καταβολή εξοντωτικών παραβόλων και η επέκταση του αγωγώσιμου, που έχουν οδηγήσει σε οιονεί αρνησιδικία, ενόψει της δραματικής οικονομικής κατάστασης των πολιτών.
Είναι ευνόητο ότι η κατά ως άνω αδιάλλακτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης συνιστά απρόκλητη επίθεση όχι μόνον κατά της νομικής κοινότητας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συνεχίζει να βάλλεται. Ουσιαστική στόχευση των ρυθμίσεων δεν είναι η ορθή και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης , αλλά η εξυπηρέτηση συμφερόντων των Τραπεζών.
Η νομική κοινότητα ομονοεί ότι εν λόγω νομοσχέδιο όχι μόνον δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της πολιτικής δίκης, αλλά αντίθετα επιτείνει στην επιβράδυνση της πολιτικής δίκης. Θα προκαλέσει στην πράξη σοβαρά προβλήματα εφαρμογής, ανασφάλεια δικαίου και εν τέλει έλλειμμα δικαιοσύνης».


Πηγή : newsbomb.gr


Ηράκλειο: Στον δρόμο βρέθηκε οικογένεια με μωρό ενός έτους


Στο δρόμο έχει βρεθεί μια οικογένεια με ένα μωρό 12 μηνών. Πρόκειται για ένα ζευγάρι το οποίο δεν έχει δουλειά και πλέον δεν έχει στέγη. Προσωρινά φιλοξενείται στους χώρους της Ομάδας Αλληλεγγύης Αγία Αικατερίνη στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την ομάδα αλληλεγγύης, εκτός από το ενός έτους μωρό υπάρχουν στην οικογένεια άλλα δυο παιδιά.

Και οι δυο γονείς είναι άνεργοι. Μάλιστα, ο πατέρας δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά εδώ και τρία χρόνια. Αποτέλεσμα ήταν να έχουν αφήσει απλήρωτο το ενοίκο στο σπίτι που νοίκιαζαν στον Κατσαμπά.

Πριν από λίγες ημέρες του έγινε έξωση και πλέον η οικογένεια δεν έχει πού να μείνει. Η ομάδα αλληλεγγύης Αγία Αικατερίνη φιλοξενεί προς το παρόν την οικογένεια, ζητά όμως από τους συμπολίτες να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν δίνοντας έστω και μια προσωρινή λύση.


Πηγή: flashnews.gr


Βίαζε την ανήλικη ανιψιά του επί τέσσερα χρόνια!


Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ένας 57χρονος από τη Λάρισα, μετά την πολύμηνη έρευνα των δικαστικών αρχών και της ΕΛ.ΑΣ. που επιβεβαίωσε ότι επί τέσσερα χρόνια έβγαζε τις αρρωστημένες ορέξεις του στο κορμάκι της ανήλικης ανιψιάς του, από την εποχή που ήταν μόλις 10 χρόνων!
Το 14χρονο σήμερα κορίτσι πήρε την απόφαση να αποκαλύψει τις φρικιαστικές στιγμές που ζούσε στα χέρια του θείου της. Ο οποίος εκμεταλλευόταν τη συγγενική σχέση του με την ανήλικη και την εμπιστοσύνη που του έδειχναν οι γονείς της και την φιλοξενούσε στο σπίτι του ή την έπαιρνε για βόλτα με το αυτοκίνητό του. Όμως, την βίαζε στην κατοικία του ή σε ερημικές τοποθεσίες όπου την οδηγούσε, ενώ την απειλούσε ότι θα σκοτώσει την οικογένειά της αν αποκάλυπτε όσα της έκανε!
Ο 57χρονος αρνήθηκε όσα του απέδωσε η ανιψιά του, αλλά τα στοιχεία από την πολύμηνη έρευνα και την εξέταση της 14χρονης από ιατροδικαστή ήταν συντριπτικά σε βάρος του κι έτσι κατηγορήθηκε για βιασμό και αποπλάνηση κατ' εξακολούθηση σε ανήλικη κάτω των 14 χρόνων και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Το ανήλικο θύμα του παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές που χάραξαν στην ψυχή της τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πηγή : protothema.gr


Και τώρα... οι θεωρίες συνωμοσίας: Τι γύρευε το ρομπότ στον κομήτη;


Αποστολή στο διάστημα χωρίς θεωρίες συνωμοσίας δεν γίνεται. Γι' αυτό η ιστορική προσεδάφιση του ρομποτικού οχήματος Philae της αποστολής Rosetta στον κομήτη Τσούρι ερέθισε τη φαντασία ορισμένων πως πίσω από το ιστορικό αυτό βήμα κρύβονται οι αγαπημένες... εξωγήινες υπάρξεις.
Την Τετάρτη το απόγευμα, η ESA έγραψε γαλαξιακή ιστορία όταν αποστολή της Rosetta κατάφερε να προσεδαφίσει με επιτυχία το μικρό ρομπότ Philae επάνω στον κινούμενο κομήτη. Ήταν η πρώτη φορά που ένα τέτοιο ανέλπιστο επίτευγμα λάμβανε χώρα.
Όπως συμβάνει με τα πάντα, από την προσεδάφιση στο φεγγάρι μέχρι το θάνατο του Έλβις, δεν άργησε να εμφανιστεί μια εναλλακτική εκδοχή τού «τι συνέβει πραγματικά» στην προσεδάφιση του Philae στον κομήτη 67p.

Σύμφωνα λοιπόν με email που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα UFOSightingsDaily.com -το οποίο ασχολείται με τις εμφανίσεις εξωγήινων- η αποστολή αυτή είναι μέρος μιας συγκάλυψης της ESA και της NASA να μεταμφιέσουν την πραγματική εξωγήινη φύση του κομήτη.

Το email, συντάκτης του οποίου υποτίθεται είναι ένα μυστικό βαθύ λαρύγγι υπάλληλος της ΕΣΑ, κατηγορεί τον Οργανισμό για «κραυγαλέα συγκάλυψη»στην θέλησή της να προσεδαφιστεί στον κινούμενο πλανήτη και επισυνάπτει φωτογραφίες που, πάντα σύμφωνα με τον συντάκτη, αποκαλύπτουν τις «πραγματικές εσωτερικές διεργασίες στον κομήτη 67P»

Αναφέρει: «Μην σκεφτείτε ούτε για ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ότι μια διαστημική υπηρεσία θα αποφάσιζε ξαφνικά να ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσει και να στείλει ένα διαστημόπλοιο σε ένα 12ετές ταξίδι, μόνο και μόνο για να πάρει μερικές κοντινές φωτογραφίες από έναν τυχαία επιλεγμένο κομήτη που επιπλέει στο διάστημα.

«Ο κομήτης 67P ΔΕΝ είναι κομήτης» συνεχίζει το γράμμα. «Πριν από περίπου 20 χρόνια η ΝΑSA άρχισε να εντοπίζει ραδιοφωνικές εκρήξεις από μια άγνωστη προέλευση στο διάστημα. Αργότερα θα γινόταν γνωστό ότι αυτές πιθανότατα προέρχονταν από την προέλευση του τώρα ονομαζόμενου κομήτη 67p. Δείχνει πράγματα σημάδια προς τα έξω. Και το σημείωμα προσθέτει: Ό,τι κι αν είναι αυτό το αντικείμενο, δεν ζήτησε να βρεθεί ή να εξεταστεί εξονυχιστικά.

Σχολιάζοντας στο άρθρο, ο contributor Σκοτ Γουόρινγκ συμφώνησε ότι πιστεύει πως τα σήματα που στέλνονται από τον κομήτη αποτελούν έναν «χαιρετισμό» προς τους ανθρώπους. «Αν ήταν προειδοποίηση, δεν θα επέτρεπαν στο όχημα της ESA να προσγειωθεί» έγραψε. «Πιστεύω ότι η προσεδάφιση του philae ήταν το αντίστοιχο μιας πρώτης χειραψίας. Πιθανότατα θα κάνουν μια ακόμη κίνηση σύντομα. Εξωγήινες δομές βρίσκονται πάνω στον κομήτη. Δεν πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό.
Ασφαλώς αυτή δεν είναι η μοναδική θεωρία συνομοσίας γύρω από τον κομήτη 67p Και την αποστολή της ESA. Τον Σεπτέμβριο, το BPEarthWatch δημοσίευσε ένα βίντεο, το οποίο δείχνει «ολοκαίνουριες, υψηλής ανάλυσης» εικόνες.

Τραβηγμένες από το διαστημόπλοιο της Rosetta, αυτές φαίνονται να δείχνουν δύο αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα να πετούν πάνω από τον κομήτη και μια δομή στην επιφάνεια που μοιάζει με πύργο μετάδοσης, ο οποίος πιθανότατα στέλνει τα μυστηριώδη ραδιοκύματα τα οποία ελήφθησαν από την ΕSA. «Αυτές οι εικόνες δεν είναι φυσιολογικές», αναφέρει η φωνή του εκφωνητή.

Η επιβεβαίωση της ESA ότι ο κομήτης στέλνει ένα «μυστηριώδες τραγούδι» πυροδότησε θεωρίες ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα εξωγήινο σκάφος και ότι το τραγούδι δεν αποτελεί παρά μια εξωγήινη προσπάθεια επικοινωνίας.

Ο Σκοτ Γουόρινγκ καταθέτει στην ιστοσελίδα UFOSightingsDaily τη δική του ερμηνεία: «Κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται για κώδικα. Αυτός είναι ο τρόπου που επικοινωνούν μεταξύ τους τα εξωγήινα όντα χωρίς να μιλούν. Ένα είδος τηλεπάθειας, καταγεγραμμένη σε πρωτογενή ραδιοκύματα. Είναι ο μόνος τρόπος που έχουν αυτά τα όντα για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτές είναι οι σκέψεις τους. Δεν μιλούν».
«Η αντιγραφή και στη συνέχεια η μετάφραση ενός πλήρους μηνύματος θα πρέπει να είναι άμεσης προτεραιότητας. Πρόκειται για μήνυμα χαιρετισμού; Ή μήπως για προειδοποίηση γι' αυτό που έρχεται. Εμείς, οι άνθρωποι, θέλουμε να μάθουμε», προσθέτει ο συντάκτης.

Πηγή: Guardian


ethnos.gr


Τα «μυστικά» του πληκτρολογίου. Οι συντομεύσεις που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και μπορούν ακόμη και να καταργήσουν το ποντίκι


Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του περισσότερου κόσμου, που τους χρησιμοποιεί όχι μόνο για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και για ψυχαγωγία. Οι συμβουλές και τα «μυστικά» για την ευκολότερη χρήση τους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συχνά, μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.
Παρακάτω θα βρείτε τα «μυστικά» του πληκτρολογίου, τις συντομεύσεις δηλαδή που κάνουν την ίδια δουλειά που κάνουν τα κουμπιά του πληκτρολογίου, αλλά πολύ πιο γρήγορα.
• CTRL + C: αντιγραφή
• CTRL + X: αποκοπή
• CTRL + V: Επικόλληση
• CTRL + Z: Αναίρεση
• CTRL + B: με έντονη γραφή
• CTRL + U: υπογράμμιση
• CTRL + I: πλάγια γραφή
Οι συντομεύσεις δεν αφορούν μόνο στη χρήση κειμένου αλλά και σε γενικές εντολές του υπολογιστή όπως:
• CTRL + ESC: Άνοιγμα Έναρξη μενού
• ALT + TAB: Εναλλαγή μεταξύ ανοιχτών προγραμμάτων
• ALT + F4: Κλείστε το πρόγραμμα
• SHIFT + DELETE: Μόνιμη διαγραφή κάποιου στοιχείου, χωρίς να πάει στον κάδο απορριμάτων.
• Λογότυπο των Windows + L: Κλειδώσετε τον ...

Γενικές εντολές πληκτρολογίου
• F1: Ξεκινά βοήθεια για τα Windows
• F10: Ενεργοποίηση των επιλογών της γραμμής μενού
• SHIFT + F10 ισοδυναμεί με δεξιό κλικ σε ένα αντικείμενο
• CTRL + ESC: Ανοίγει το μενού Έναρξη (Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ΒΕΛΟΥΣ για να επιλέξετε ένα στοιχείο)
• CTRL + SHIFT + ESC: Ανοίγει τη Διαχείριση εργασιών των Windows
• ALT + ΚΑΤΩ ΒΕΛΟΣ: Ανοίγει ένα πλαίσιο αναπτυσσόμενης λίστας
• ALT + TAB: Μετάβαση σε άλλο ενεργό πρόγραμμα (κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ALT και κατόπιν πατήστε το πλήκτρο TAB για να προβάλλετε το παράθυρο εναλλαγής εργασιών)
• SHIFT: Πιέστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο SHIFT, καθώς τοποθετείτε ένα CD-ROM για να παρακάμψετε τη δυνατότητα αυτόματης εκτέλεσης
• ALT + SPACE: Εμφανίζει το μενού συστήματος του βασικού παράθυρου (από το μενού του συστήματος μπορείτε να κάνετε επαναφορά, μετακίνηση, αλλαγή μεγέθους, ελαχιστοποίηση, μεγιστοποίηση ή κλείστε το παράθυρο)
 • ALT +-(ALT + ενωτικό): Εμφανίζει το μενού συστήματος του παραθύρου, πεδίου διασύνδεσης πολλαπλών εγγράφων (MDI) (από το μενού συστήματος του εξαρτημένου παράθυρου MDI, να επαναφέρετε, μετακινείτε, αλλαγή μεγέθους, ελαχιστοποίηση, μεγιστοποίηση, ή κλείστε το εξαρτημένο παράθυρο)
• CTRL + TAB: Μετάβαση στο επόμενο παράθυρο θυγατρικού προγράμματος διασύνδεσης πολλαπλών εγγράφων (MDI)
• ALT +υπογραμμισμένο γράμμα στο μενού: ανοίγει το μενού
• ALT + F4: Κλείνει το τρέχον παράθυρο
• CTRL + F4: Κλείνει το τρέχον παράθυρο διασύνδεσης πολλαπλών εγγράφων (MDI)
• ALT + F6: Εναλλαγή πολλαπλών παραθύρων στο ίδιο πρόγραμμα (για παράδειγμα όταν εμφανίζεται το πλαίσιο διαλόγου Σημειωματάριο (Notepad), Εύρεση , ALT + F6 εναλλάσσει το παράθυρο διαλόγου «Εύρεση» και το βασικό παράθυρο Σημειωματάριου)....

Όπως αποδεικνύεται από τις πολλές συντομεύσεις, το πληκτρολόγιο δεν είναι μόνο για να γράφουμε. Και επειδή οι συνδυασμοί είναι πολλοί και δύσκολα τους απομνημονεύει κανείς με μία φορά… παρακαλώ τυπώστε ελεύθερα!...

Πηγή : mixanitouxronou.gr




Αποκαλυπτικά έγγραφα για τις μίζες



IΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Σημαντικά έγγραφα και κρίσιμα στοιχεία για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα έχουν πλέον στα χέρια τους οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, έπειτα από αιφνίδια κατάσχεση, με εντολή εισαγγελέων, στα γραφεία γνωστής εταιρείας που δραστηριοποιείται χρόνια στον τομέα των εξοπλισμών. Μετά την αιφνίδια κατάσχεση εκατοντάδων εγγράφων, σκληρών δίσκων και άλλων υλικών, οι εξελίξεις που δρομολογούνται από τις συνεχιζόμενες έρευνες για εξοπλιστικά προγράμματα εκτιμάται ότι μπορεί να είναι απρόβλεπτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι αρμόδιες δικαστικές αρχές έχουν εισέλθει πλέον στο σκληρό πυρήνα των εμπλεκομένων σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων δεκαετιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έρευνες σε ό,τι αφορά την αγορά του αρμάτων Leopard, αλλά και του εξοπλιστικού προγράμματος των ελικοπτέρων Apache, βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, που ερευνούν για καιρό τις δύο υποθέσεις, κλιμακώνουν τελευταία τις έρευνές τους επικεντρώνοντας στο πρόσωπο του γνωστού επιχειρηματία και μεγαλομέτοχου της εταιρείας ΑΧΟΝ, Θωμά Λιακουνάκου, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα εν λόγω εξοπλιστικά προγράμματα.

Παράλληλα, διερευνώνται τυχόν ύποπτα εμβάσματα και παράνομες πληρωμές σε κυβερνητικούς αξιωματούχους εκείνης της εποχής -ειδικά στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας- αλλά και σε άλλα σημαίνονται πρόσωπα του δημόσιου βίου, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διαδραμάτισαν ρόλο στις εξοπλιστικές δαπάνες της χώρας. Ηδη, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», οι αρμόδιες αρχές, αξιοποιώντας σημαντικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, οργάνωσαν την αιφνίδια είσοδο στα γραφεία της εταιρείας συμφερόντων του Θωμά Λιακουνάκου στην Αθήνα πριν από λίγες ημέρες και κατέσχεσαν σωρεία εγγράφων τα οποία και μελετούν σχολαστικά. Παράλληλα, «ντου» έγινε και από γερμανικές αρχές στα γραφεία της γερμανικής εταιρείας που προμήθευσε τα εν λόγω άρματα και οι δικαστικές αρχές των δύο χωρών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία.

Οι έρευνες επικεντρώνονται, κυρίως, στον εντοπισμό παράνομων πληρωμών προς κυβερνητικούς αξιωματούχους της εποχής εκείνης – η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη επί υπουργίας του κ. Γιάννου Παπαντωνίου. Επίσης διερευνώνται πρόσωπα πολύ κοντά στον συγκεκριμένο πρώην υπουργό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιες αρχές ήδη έχουν αποστείλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής και περιμένουν αποτελέσματα από το άνοιγμα των λογαριασμών του στενού συνεργάτη και κουμπάρου τού τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας, κ. Γιώργου Κανδαλέπα.

Ο κ. Κανδαλέπας, άλλωστε, ελέγχεται για την κατάθεση 1,5 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της συζύγου του κ. Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου. Το αίτημα για το άνοιγμα των λογαριασμών του υποβλήθηκε καθώς ο ίδιος δεν συναίνεσε στο άνοιγμά του και μπλόκαρε τη σχετική διαδικασία.

Αιτήματα για την υπόθεση των αρμάτων Leopard έχουν υποβληθεί -και αναμένονται με ενδιαφέρον απαντήσεις- τόσο προς τις γερμανικές δικαστικές αρχές όσο και προς τις Αρχές της Ελβετίας. Τα αιτήματα έχουν αποστείλει οι εισαγγελείς Διαφθοράς, τη συγκεκριμένη υπόθεση χειρίζεται από καιρό η εισαγγελική λειτουργός Πόπη Παπανδρέου ενώ η όλη επιχείρηση συντονίζεται από την επικεφαλής του τμήματος της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Kathimerini.gr
Έντυπη


Κύπρος : Ασύλληπτη γκάφα! Έστειλαν βιαστή στο σπίτι του με προεδρική χάρη


- Κατηγορείται μαζί με άλλα 4 άτομα για τον βιασμό 23χρονου συγκρατούμενου του
- Η πλήρης ασυνεννοησία Υπ. Δικαιοσύνης-Αστυνομίας-Φυλακών τον συμπεριέλαβα στη λίστα για την προεδρική χάρη
- Αποφυλακίστηκε, απελάθηκε και τώρα αναζητείται στη Ρουμανία όπου διέφυγε







Η πλήρης ασυνεννοησία μεταξύ Υπουργείου Δικαιοσύνης, Αστυνομίας και Κεντρικών Φυλακών φαίνεται πως διευκόλυναν ανέλπιστα έναν εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση βιασμού 23χρονου Ρουμάνου, η οποία είχε συγκλονίσει το παγκύπριο τον περασμένο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ενώ ετοιμαζόταν το κατηγορητήριο για την υπόθεση που θα εκδικαζόταν στο Κακουργιοδικείο στις 8 Οκτωβρίου 2014, πως ένας από τους βασικούς υπόπτους για τον βιασμό και τη σεξουαλική παρενόχληση του 23χρονου κρατούμενου, είχε φύγει ως κύριος από τις Φυλακές για τη χώρα του, εφόσον συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους κατάδικους που πήραν προεδρική χάρη, με βάση τη συνήθη πρακτική που εφαρμόζεται για κρατούμενους που έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους και για σκοπούς αποσυμφόρησης των Κεντρικών Φυλακών.

Η τέως αναπληρώτρια διευθύντρια των Φυλακών ισχυρίστηκε πως δεν είχε ενημέρωση για το ποιοι ήταν κατηγορούμενοι αναφορικά με την υπόθεση βιασμού του 23χρονου, ενώ είναι απαράδεκτο και το γεγονός πως δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση από το ΤΑΕ Αρχηγείου προς τις Φυλακές. Ευθύνες βέβαια υπάρχουν και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, που μπορεί να μην γνώριζε για το ποιοι θα απολάμβαναν την προεδρική χάρη και αν ήταν κατηγορούμενοι για άλλες υποθέσεις, ωστόσο ως πολιτικός προϊστάμενος και συντονιστής των δύο Σωμάτων φέρει ευθύνη για τέτοιες… γκάφες .

Υπενθυμίζεται ότι ο βιασμός του νεαρού κρατούμενου είχε προκαλέσει την οργή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο και σε δηλώσεις του προειδοποίησε ότι θα πέσουν κεφάλια. Παραδόξως, ένας από τους 5 κατηγορούμενους για την υπόθεση λίγους μήνες μετά βρέθηκε στη λίστα που προωθήθηκε στον Πρόεδρο για απονομή χάρης και υπογράφηκε από τον ίδιο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η αποφυλάκιση και η απέλασή του με τη Νομική Υπηρεσία να έχει εκδώσει πλέον ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Πληροφορίες που επικαλούνται σημερινά δημοσιεύματα στον κυπριακό Τύπο αναφέρουν πως το εν λόγω άτομο έχει εντοπιστεί πλέον στη Ρουμανία και θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για έκδοσή του στην Κύπρο προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση βιασμού.


Πηγή : Newsit.com.cy


Γλέζος: Δεν αποκλείεται εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή!!


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, μιλώντας στο Mega, εμφανίστηκε έτοιμος και γι’ αυτό το ενδεχόμενο.

Θόρυβο έχουν προκαλέσει δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου στην εφημερίδα Αγορά σύμφωνα με τις οποίες «δεν αποκλείεται αυτή η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ιστορικού στελέχους της αριστεράς, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τσουκαλάς, μιλώντας στο Mega, εμφανίστηκε έτοιμος και γι’ αυτό το ενδεχόμενο. 

«Ο κ. Γλέζος πιστεύει ότι ορισμένοι από τους βουλευτές που υπάρχουν ενδεχόμενα κάποιοι θα στέρξουν προς αυτήν την κατεύθυνση να δουν το Φως το αληθινό» ανέφερε χαρακτηριστικά

«Η ανθρωπογεωγραφία, όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι από τους ανθρώπους που ξέρω ήδη, φαίνεται ότι δεν μπορεί να βγει. Αλλά, επειδή έχω ζήσει άλλες εποχές, γιατί είμαι αρκετά μεγάλος, κρατάω μικρό καλάθι πάντα. Δεν ξέρεις τι θα γίνει. Κι επειδή συνήθως λέμε: "της νύχτας τα καμώματα", δεν ξέρουμε τι θα βγει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουκαλάς. 

Πηγή: skai.gr


Αποστολή SMS και οδήγηση



Το 75% των οδηγών παραδέχονται ότι στέλνουν μηνύματα ενώ οδηγούν

Όλοι γνωρίζουν τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να προκληθούν από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, ενώ οδηγεί κανείς.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ σε 1.000 οδηγούς, παρότι το 98% αυτών δήλωσαν ότι η πρακτική αυτή είναι επικίνδυνη, το 75% παραδέχτηκε ότι… την εφαρμόζει!

«Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ της στάσης και της συμπεριφοράς» σχολίασε ο David Greenfield, επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ. «Υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ αυτού που πιστεύουμε και αυτού που τελικά πράττουμε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο καθηγητής εξήγησε, ότι το δέλεαρ της αποστολής γραπτών μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι παρόμοιο με τον «εθισμό» που προκαλούν τα τυχερά παίγνια. «Και τα δύο μπορεί να αποδειχτούν για μερικούς ανθρώπους πολύ δύσκολοι καταναγκασμοί για να ξεπεραστούν».

Ο βόμβος που προκαλείται όταν φτάνει ένα εισερχόμενο μήνυμα στο κινητό, απελευθερώνει ντοπαμίνη στον εγκέφαλο, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί ένα αίσθημα ενθουσιασμού. Αν μάλιστα, το μήνυμα προέρχεται κι από κάποιον που μας αρέσει, τότε απελευθερώνεται ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα ντοπαμίνης.


Πηγή : newsbeast.gr


Νέα γκάφα αποκαλύφθηκε και στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις στο ΙΚΑ;


Σε ζήτημα που δεν ευνοοεί τους συνεπείς εργοδότες, και προκύπτει με τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τους οφειλέτες του ΙΚΑ αναφέρθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων του οργανισμού Γ. Κυριακόπουλος.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", με την εν λόγω ρύθμιση, αν οφειλέτης εργοδότης χρωστά λ.χ. 5.000 ευρώ έως τον Σεπτέμβριο του 2014 μετά από ελέγχους κατά τους οποίους είχαν εντοπιστεί π.χ. δύο ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, δεδομένου ότι του είχε επιβληθεί βεβαιωμένο πρόστιμο 21.000 ευρώ, πληρώνοντας τα 5.000 ο εργοδότης τελικά γλιτώνει το πρόστιμο.

Ο κ. Κυριακόπουλος επεσήμανε την μεγάλη προσπάθεια που έγινε το καλοκαίρι από 20 υπαλλήλους του ΙΚΑ που έκαναν 3.000 ελέγχους σε νησιά, διαμαρτυρόμενος για την εύνοια των μη συνεπών εργοδοτών, με το παραπάνω ζήτημα.


Πηγή: Mega


newsit.gr



Φώτο Ντοκουμέντο: Ουκρανικό MIG έριξε το Boeing των Malaysia με τους 298 νεκρούς, λένε οι Ρώσοι


Έδωσαν δορυφορική φωτογραφία που υποστηρίζουν ότι δείχνει έναν ουκρανικό πύραυλο MIG να χτυπά το μαλαισιανό Boeing με τους 298 επιβάτες

Νέα τροπή στις έρευνες για το τι έγινε στην πτήση MH17 των Malaysia Airlines που κατερρίφθη τον περασμένο Ιούλιο στην ανατολική Ουκρανία, δίνει η αποψινή αποκάλυψη των ρωσικών αρχών.

Όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι, το αεροπλάνο που μετέφερε 298 επιβάτες κατερρίφθη από ουκρανικό πύραυλο που εξαπέλυσε το MIG, ενώ έδωσαν και την παρακάτω φωτογραφία-ντοκουμέντο από τη στιγμή εκείνη:

Όπως μετέδωσε ο σταθμός Channel 1, επρόκειτο για ένα πύραυλο αέρος - αέρος, ενώ οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως αμέσως αφότου κατάλαβαν πως ο πύραυλος στοχεύει το επιβατικό αεροσκάφος, προσπάθησαν να τον καταρρίψουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ συνετρίβη στις 17 Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις καταρρίφθηκε από πύραυλο. Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν στοιχεία για το ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο αυτό κατά του αεροσκάφους, όμως οι ουκρανικές αρχές από την πρώτη στιγμή κατηγόρησαν τους ρωσόφωνους αυτονομιστές που πολεμούν στην περιοχή.


Πηγή : eglimatikotita.gr


Ανάστατο το υπ.Υγείας για τις φωτο-σοκ από το Νοσοκομείο Ξάνθης! ΕΔΕ διέταξε ο Βορίδης


Τριτοκοσμικές συνθήκες αποδεικνύεται πως επικρατούν σε διάφορα περιφερειακά νοσοκομεία αν τουλάχιστον λάβει κανείς ως απόδειξη τις φωτογραφίες-σοκ που δημοσιοποιήθηκαν από το νοσοκομείο της Ξάνθης και δείχνουν άκρως ελαττωματικά υλικά που τοποθετούνται σε ασθενείς με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή τους.

Οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τον διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου κινητοποίησαν και τον Μάκη Βορίδη ο οποίος αποφάσισε να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διαπιστωθεί το αληθές ή όχι των αναγραφομένων.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας με αφορμή δημοσιεύματα για ελαττωματικά υγειονομικά αναλώσιμα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, έδωσε εντολή στον υποδιοικητή της 4η; Υγειονομικής Περιφέρειας, Κώστα Μόσχο, «να διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε) και να διαπιστωθεί το αληθές ή όχι των αναγραφομένων».

Βέβαια το νοσοκομείο της Ξάνθης όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται στις φωτογραφίες θυμίζει μάλλον νοσηλευτικό ίδρυμα τριτοκοσμικής χώρας.
Συγκεκριμένα ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Γ.Ν. Ξάνθης Δ. Αδαμίδης προχώρησε σε σοβαρότατες καταγγελίες κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 3ο Πανελλήνιο συνέδριο ασθενών (Patients in Power) για επικίνδυνα αναλώσιμα υλικά που έχουν προμηθευτεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Αδαμίδη στο νοσοκομείο επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες και σε πολλές περιπτώσεις μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών.  Με βάση τις καταγγελίες του γιατρού
 ελαττωματικά κλίπς που τοποθετούν οι μαιευτήρες για να συγκρατούν τον ομφάλιο λώρο ματώνουν τα βρέφη τα οποία ανήμπορα υπομένουν στις πρώτες μέρες της ζωής τους την κακή ποιότητα των υπηρεσιών του ΕΣΥ.

Παράλληλα οι καταγγελίες αφορούν τρύπια γάντια που δεν μπορούν να προστατεύσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ουροσυλλέκτες με τρύπες με συνέπεια να γεμίζουν οι διάδρομοι του νοσοκομείου Ξάνθης από ακαθαρσίες.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος γιατρός πριν λίγα χρόνια είχε καταγγείλει ανάλογα περιστατικά και αντί να βραβευθεί για τις αποκαλύψεις του βρέθηκε να απολογείται στο πειθαρχικό, με απίστευτη ταλαιπωρία, έστω κι αν στο τέλος αθωώθηκε.

Πηγή : iatropedia.gr


Στον Εισαγγελέα Μαρινάκης, Σαρρής και Μελισσανίδης



Ενώπιον του Αθλητικού Εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου θα βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ
Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν όσα ακούστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Super League την Παρασκευή (14/11) από τον Βαγγέλη Μαρινάκη που “επιτέθηκε” στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε λόγο μεταξύ άλλων για πιέσεις αλλά και απειλές από την διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, με αντικείμενο τον ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών στον αγώνα της Ένωσης με την Παναχαϊκή.

Αποτέλεσμα ήταν να απαντήσει σε επίσης υψηλούς τόνους ο κ. Μελισσανίδης και ακολούθησε η παρέμβαση του Αθλητικού Εισαγγελέα.

Έτσι, ενώπιον του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου θα βρεθούν και οι τρεις ισχυροί άντρες του ποδοσφαίρου για το θέμα που έχει ξεκινήσει με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο διαιτητής Χριστόφορος Ζωγράφος.


Πηγή : newsit.gr



Ρόδος: Ποινική δίωξη στον 74χρονο που πολτοποίησε το κεφάλι σκυλιού


Ποινική δίωξη για κακοποίηση ζώου άσκησε το απόγευμα της Πέμπτης η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κυριακή Κλιάμπα κατά του 74χρονου Ε. Π. που «πολτοποίησε» το κεφάλι ενός ημίαιμου σκύλου, με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να βρει φρικτό θάνατο.
Η υπόθεση επρόκειτο να εξεταστεί την Παρασκευή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ωστόσο ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κατηγορούμενου κ. Μανώλης Βλάχος έκανε χρήση της τριήμερης προθεσμίας, διότι ο εντολέας του εισήχθη εσπευσμένα στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου.

Το άτυχο σκυλί επρόκειτο να δοθεί προς υιοθεσία από μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Τυχερές Πατούσες».

Ο 74χρονος συνελήφθη στην περιοχή Καλυθιές, σε αγρόκτημα που διατηρεί στο Φαληράκι και εκτρέφει ζώα (κότες, κουνέλια και κατσίκια) γιατί το ίδιο πρωινό είχε καταφέρει χτύπημα με σιδερένια σωλήνα ενός μέτρου στο κεφάλι του σκυλιού, το οποίο ήταν ηλικίας περίπου οκτώ μηνών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Η θανάτωση του ζώου καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αφάντου  από εκπρόσωπο του Φιλοζωικού Συλλόγου «Τυχερές Πατούσες».

Ο σύλλογος διατηρούσε τέσσερα 4 σκυλιά στην οικία του κ. Θεοφάνη Ζαννάκη, για φιλοξενία έως ότου βρεθεί ιδιοκτήτης προς υιοθεσία.

Ο δράστης εξεταζόμενος κατέθεσε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το ζώο και ότι όταν το πρωί μετέβη στο περιφραγμένο χωράφι του βρήκε 15 κότες που φροντίζει πνιγμένες από τον σκύλο.
Τον είδε συγκεκριμένα να έχει αίμα στο στόμα του και να κρατά στα σαγόνια του μια από τις πνιγμένες κότες.

Πάνω στην θολούρα του τον κυνήγησε, πήρε ένα κούφιο σίδερο με σκοπό να τον φοβερίσει για να φύγει και τον χτύπησε μία φορά χωρίς να θέλει να τον σκοτώσει, αλλά δυστυχώς, όπως είπε, πέθανε.

Τόνισε ότι είναι και ο ίδιος ζωόφιλος και μάλιστα διατηρεί στο κτήμα του κότες και κουνέλια και πρόσθεσε ότι ρώτησε τον κ. Ζαννάκη μη γνωρίζοντας ότι το σκυλί ήταν δικό του, σε ποιόν ανήκει το ζώο.

Εκείνος, όπως είπε, του απάντησε ότι ανήκε σε μια φίλη του και τότε ο ίδιος τον ενημέρωσε ότι το είχε χτυπήσει.

Κατέθεσε επιπλέον ότι στο παρελθόν είχε και ο ίδιος δύο σκύλους και ότι ουδέποτε είχε χτυπήσει ζώο.


Πηγή: dimokratiki.gr



Το 95,8% των μαθητών διδάσκεται 2 ή και περισσότερες ξένες γλώσσες



Έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και κατάρτισης

Το 95.8% των Ελλήνων μαθητών διδάσκονται 2 ή και περισσότερες γλώσσες, ποσοστό που φέρνει την Ελλάδα στην 4η θέση στον τομέα αυτό σύμφωνα με τη νέα έκθεση παρακολούθησης και κατάρτισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Education and training monitor). Υψηλότερα ποσοστά εμφανίζουν το Λουξεμβούργο η Ιταλία και η Φινλανδία ενώ ο μέσος όρος των 28 κρατών της ΕΕ διαμορφώνεται στο 63%
1. Λουξεμβούργο 100%

2. Ιταλία 98.8%

3. Φινλανδία 96.5%

4. Ελλάδα 95.8%

5. Μάλτα 95.5%

6. Ρουμανία 95.4%

7. Πολωνία 93.4%

8. Κύπρος 92.9%

9. Εσθονία 90.6%

10. Δανία 81.6%

Στα θετικά που καταγράφει η έκθεση είναι η μείωση της σχολικής διαρροής κατά 3,4 ποσοστιαίες μονάδες (10.1% από 13.5% το 2012) ποσοστό πιο χαμηλό από το 12% του μέσου όρου. Να αναφέρουμε ότι ο εθνικός στόχος είναι η διαμόρφωση του ποσοστού της σχολικής εγκατάλειψης στο 9.7% το 2020.

Αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 30-34 που ολοκληρώνουν τριτοβάθμιες σπουδές με το ποσοστό να φθάνει το 34.9% έναντι το 28.6% το 2012. Επίσης μεγάλη αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών με ικανότητες χρήσης Η.Υ αφού από το 13% το 2012 έφθασε το 24% το 2013.

Στα αρνητικά είναι το χαμηλό ποσοστό των Ελλήνων που συμμετέχουν σε προγράμματα δια βίου μάθησης καθώς φθάνει μόλις στο 3% με τον μέσο όρο της ΕΕ να είναι στο 10.5% Επίσης η έκθεση καταγράφει και τα χαμηλά ποσοστά απασχόλησης των αποφοίτων συγκριτικά με το μέσο όρο της ΕΕ.

Η έκθεση περιλαμβάνει 28 εκθέσεις ανά χώρα καθώς και ένα εργαλείο απεικόνισης με συγκρίσιμα δεδομένα, βάσει των οποίων αξιολογούνται οι επιδόσεις και η πρόοδος των κρατών μελών όσον αφορά τους στόχους της στρατηγικής «Εκπαίδευση και κατάρτιση 2020» (ΕΚ 2020).

Η επόμενη έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης θα δημοσιευθεί στα τέλη του 2015.


Πηγή : newsbeast.gr


Μας ρωτήσατε το ψάξαμε και σας απαντάμε για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα



Μας ρωτήσατε το ψάξαμε και σας απαντάμε :

Οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα έχουν ξεκινήσει και η προθεσμία λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά σε 13 δήμους και οι αιτήσεις από τους δικαιούχους μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.energo-eke.gr.

Η προθεσμία αιτήσεων λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου και το ποσό θα δοθεί σε όλους αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου 2014. Από την επόμενη χρονιά, η είσπραξη του βοηθήματος θα υπολογίζεται από την 1η του μήνα υποβολής της αίτησης.

Το ποσό που θα χορηγείται ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι 100 ευρώ ανά οικογένεια και θα προστίθενται 100 ευρώ για κάθε ενήλικα και 50 ευρώ για κάθε παιδί, γεγονός που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο το εισόδημα αυτό θα κυμαίνεται από 250 έως 500 ευρώ ανά νοικοκυριό.

Οι 13 Δήμοι είναι : Δράμας, Έδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Τρίπολης, Σάμου, Σύρου και Μαλεβιζίου Κρήτης.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα καλύψει περίπου το 7% του πληθυσμού δηλαδή 700.000 άτομα.


NOW






Νέες διώξεις κατά δύο επιχειρηματιών για τους δύο τόνους ηρωίνης



του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Νέες σημαντικές εξελίξεις και ανατροπές στην υπόθεση της εισαγωγής δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» μέσω Ντουμπάι που είχε αποκαλυφθεί στις αρχές Ιουνίου. Ποινική δίωξη σε δύο ακόμη επιχειρηματίες

ασκήθηκαν το τελευταίο 24ωρο από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς για εμπλοκή στην υπόθεση. Παράλληλα κλήθηκε για κατάθεση άλλος επιχειρηματίας, έμπορος αυτοκινήτων, που έχει στενή σχέση με μεγάλη ποδοσφαιρική ΠΑΕ και ο οποίος δήλωσε άγνοια για τη μεταφορά ηρωίνης με το πλοίο αυτό.


Μέχρι σήμερα είχαν ασκηθεί διώξεις σε 30 πρόσωπα, ανάμεσα σε αυτά και ένας 41χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι και αρνείται κάθε εμπλοκή, και ένας 65χρονος αρχικαπετάνιος ναυτιλιακής εταιρείας.

Επιπλέον έχουν ασκηθεί διώξεις σε μέλη του πληρώματος του «Noor 1» και πολλούς αλλοδαπούς μεσάζοντες της μεταφοράς ηρωίνης που εντοπίστηκε σε αποθήκες σε βίλα της Φιλοθέης και στο Κορωπί.

Οι νέες διώξεις αφορούν έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται σε πετρελαϊκή εταιρεία στην Πάτρα και φέρεται να είχε προπληρώσει μεγάλο ποσό για τη ναύλωση του πλοίου με αναφερόμενο στόχο τη μεταφορά πετρελαίου στη Λιβύη. Δίωξη είχε ασκηθεί ακόμη σε άλλον επιχειρηματία που σχετιζόταν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του «Noor 1» και για το οποίο είχε προφυλακισθεί μέχρι τώρα η σύζυγός του. Οι δύο κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από την άλλη πλευρά ο γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε ΠΑΕ υποστήριξε ότι δεν είχε την τελευταία διετία καμία σχέση με το «Noor 1» και ότι είχε αρχίσει παλιότερα επαγγελματική δραστηριότητα στο Ντουμπάι έπειτα από πρόσκληση συγγενικού προσώπου του.


Πηγή : tovima.gr


Αποφυλακίζεται με εγγύηση ο Αντώνης Κάντας



Την αποφυλάκιση του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα και στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα του μετά από αίτημα του.

Το δικαστικό συμβούλιο εκτιμώντας τη μέχρι τώρα στάση του όπου συνεργαζόμενος με τις αρχές ξετύλιξε το κουβάρι για μίζες εκατομμυρίων ευρώ, έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβάλλει δια του συνηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη.

Διέταξε να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του αλλά και της καταβολής εγγύησης 200.000 ευρώ.


Κατάφερε να φύγει και στεναχωρημένος!


Ο Δημήτρης Κοντός γράφει από τη Βαρκελώνη για τη γεύση που άφησε στους πράσινους η ήττα από τη Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός έχασε στην έδρα της Μπαρτσελόνα με εννέα πόντους, έσπασε τα καλάθια με 2/20 τρίποντα, δεν έπιασε υψηλή απόδοση, είχε παίκτες «κλειδιά» σε κακή βραδιά, δεν διαχειρίστηκε σωστά τις δεύτερες ευκαιρίες που του δόθηκαν, σε πολλές στιγμές πάρθηκαν αποφάσεις που δεν είχαν λογική στην επίθεση από κάποιους παίκτες του και κατάφερε να φύγει στεναχωρημένος που δεν κέρδισε τους Καταλανούς.

Το παραπάνω ίσως και να είναι το μεγαλύτερο κέρδος μιας βραδιάς που γρήγορα θα ξεχαστεί από φίλους και εχθρούς. Το γεγονός πως οι «πράσινοι» μπορούν και έχουν κάθε δυνατότητα να πάνε μακριά. Απέναντι σε μια ομάδα της πρώτης γραμμής των φαβορί όπως η Μπαρτσελόνα, έδειξαν πως δεν έχουν να φοβηθούν κάτι αντιθέτως πρέπει να τους φοβούνται.

Το μομέντουμ του αγώνα φάνηκε πως χάθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο (εκεί είναι και η ουσιαστική διαφορά του αγώνα με το 29-20), ωστόσο, μετά δόθηκαν περισσότερες ευκαιρίες. Ειδικά δε, μετά τη φάση του Αμπρίνες και την αποβολή του και με το σκορ στο 67-62 εμφανίστηκαν τάσεις αυτοκτονίας.

Ναι, υπάρχουν δικαιολογίες που αφορούν περισσότερο τον τραυματισμό του Σλότερ που φάνηκε να τον επηρεάζει ή την απουσία του Ράιτ που θα μπορούσε να δώσει πέντε μάχες παραπάνω, αλλά αυτό το ματς φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να το ελέγξει απόλυτα έως το τέλος.

Αρκεί να ήταν πιο εύστοχος και σε κάποιες φάσεις πιο σκεπτόμενος. Για να λέμε, όμως, τα πράγματα με το όνομα τους η αυτοπεποίθηση που έχουν οι παίκτες τους οδηγεί πολλές φορές σε πράξεις …ενθουσιασμού. Δεν πειράζει, πάντως, διότι με αυτόν τον προπονητή στο τιμόνι όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν υπέρ της ομάδας. Μια ομάδα που κανείς δεν μπορεί να πάρει όρκο για το που μπορεί να είναι το ταβάνι της, ειδικότερα όταν επιστρέψει και ο Νέλσον και τραβήξει μεγάλο κουπί στην περιφέρεια.

ΥΓ: Στα θετικά που κρατάμε είναι η εικόνα του Μποχωρίδη στα λεπτά που έπρεπε να ξεκουράσει τον αρχηγό.


Πηγή :onsports.gr


Και οι αλληλοκατηγορίες του μπάχαλου συνεχίζονται : Φταίω φταις φταίει, φταίμε φταίτε φταίμε!!


Αιχμές αφήνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών για τα πυρά που δέχεται ο Γκίκας Χαρδούβελης όσον αφορά τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες και την εξαίρεση από αυτήν των οφειλών του ΕΝΦΙΑ. «Είναι γνωστό ότι η ευθύνη των αποφάσεων, ανεξαρτήτως των εισηγητών τους, προσωποποιούνται στον υπουργό Οικονομικών» τόνιζαν με νόημα, υποδεικνύοντας ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν ήταν χειριστής του όλου θέματος.

«Η μη υπαγωγή αγέννητων οφειλών σε ένα σχήμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών θα έπρεπε να είναι αυτονόητη» τονίζουν οι κύκλοι του υπουργείου σχετικά με την επίμαχη ρύθμιση των 100 δόσεων που ψηφίστηκε στη Βουλή και την εξαίρεση από αυτές των οφειλών από τον ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες ως την 1.10.2014.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου η ρύθμιση που δίνει το δικαίωμα στους οφειλέτες του Δημοσίου να αποπληρώσουν όλες τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές τους μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2014 με διακανονισμό, «είναι μία γενναία ρύθμιση υπέρ των ανθρώπων της παραγωγής, της συντριπτικής πλειονότητας των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, επιχειρήσεων και εργαζομένων που βρίσκονται σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους». Σύμφωνα με τους ίδιους «αυτή η αλήθεια είναι ξεκάθαρη, επειδή δίνεται η δυνατότητα:

- Αποπληρωμής από 12 μέχρι 100 δόσεις.
- Με μειωμένο επιτόκιο από 8,75% σε 4,56%
- Με πραγματικούς όρους διευκόλυνσης αφού καταργείται η παροχή εγγυήσεων και εμπράγματων εξασφαλίσεων και δεν τίθενται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
- Με ολική ή μερική απαλλαγή από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων
- Με χορήγηση φορολογικής ενημερότητας και αναστολής της ποινικής διαδικασίας και της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, σε όσους αξιοποιούν τη ρύθμιση και παραμένουν συνεπείς στους όρους της».

Είναι σαφές, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, ότι με την τελευταία αναπροσαρμογή διατηρείται ανέπαφο το ρυθμιστικό πλαίσιο αποπληρωμής οφειλών των 100 δόσεων για όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως την 1η Οκτωβρίου 2014.

Και εξηγούν ότι «Δε θα ήταν κοινωνικά δίκαιο να ευνοηθούν από την βέλτιστη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών έως 100 δόσεων, κατηγορία φορολογουμένων, πέραν εκείνων που πραγματικά θέλουν αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η τελευταία αναπροσαρμογή έχει στόχο να μη δημιουργήσει μία «νέα γενιά οφειλετών».

Ειδικά για την περίπτωση του ΕΝΦΙΑ τονίζεται ότι το 96% των οφειλών δεν θα μπορούσε να υπαχθεί στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων. Γι΄ αυτό και δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Με βάση τα στοιχεία της Γ.Γ.Δ.Ε., περίπου το 92% των υπόχρεων έχει ΕΝΦΙΑ έως 1000 ευρώ και το 4% έχει ΕΝΦΙΑ από 1000 ως 1500 ευρώ.

Με δεδομένη την υποχρέωση ελάχιστης μηνιαίας καταβολής ύψους 50 ευρώ, το πλήθος των δόσεων δεν θα υπερέβαινε τις 30 και στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων τις 10-20 δόσεις.

Με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε είναι χρήσιμο να τονιστεί και να γίνει κατανοητό σε όσους νοιάζονται πραγματικά για τους μη έχοντες, ότι καλύπτεται το 99,7% των οφειλετών από τα 3.734.031 συνολικά φυσικά και νομικά πρόσωπα που μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2014 είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στη φορολογική διοίκηση ύψους 70,2 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών «η ρύθμιση αποτελεί πραγματική ανάσα στην πλειονότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των μισθωτών που προσπαθούν να επιβιώσουν στις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Αυτή η αλήθεια δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί».

Όσον αφορά τη συζήτηση που γίνεται εξ΄ αφορμής της κατάθεσης της τελευταίας τροπολογίας, συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών επισημαίνουν ότι:«Κανένας από τους ουσιώδεις όρους της ρύθμισης των ληξιπροθέσμων οφειλών δεν αναιρείται, παρά τις όποιες πιέσεις. Η μη υπαγωγή αγέννητων οφειλών σε ένα σχήμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων, θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Απαιτείται

επίσης οι αποφάσεις της φορολογικής διοίκησης να είναι ισορροπημένες:
- Αφενός να δίνουν ανάσα σε εκείνους που αντιμετωπίζουν πραγματικές δυσκολίες
- Αφετέρου να μη διακυβεύουν τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της χώρας και τον μείζονα εθνικό στόχο της επιτυχούς ολοκλήρωσης του Προγράμματος Προσαρμογής.

«Οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται με την ρύθμιση που η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή και οι δυνάμεις της πλειοψηφίας ψήφισαν και είναι αυτό που έχει τη μέγιστη σημασία» καταλήγουν οι κύκλοι του υπουργείου.

Πηγή : skai.gr


Μεϊμαράκης: Ονειρεύονται όσοι πιστεύουν ότι δεν θα βρεθούν οι 180 και θα πέσουμε



Αισιόδοξος πως θα βρεθεί ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών ώστε να εκλεγεί στις αρχές του 2015 νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, εμφανίστηκε από τη Λάρισα ο πρόεδρος της βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας στο «Φρούριο», ο κ. Μεϊμαράκης είπε χαρακτηριστικά πως «κοιμούνται όνειρο βαθύ όσοι πιστεύουν ότι δε θα βρεθούν οι 180 και θα πέσουμε», συμπληρώνοντας μάλιστα πως «αν καταφέρει η παρούσα βουλή και περάσει το σκόπελο της εκλογής προέδρου, να είστε σίγουροι πως θα φθάσουμε στο 2016″.
Σε αντίθετη περίπτωση πάντως, κάλεσε τα στελέχη σε εγρήγορση λέγοντας πως «αν δεν καταφέρει να προχωρήσει αυτή η βουλή, πρέπει να είμαστε έτοιμοι».
Ανοίγοντας την ομιλία του υποστήριξε πως η Ν.Δ. πολλές φορές «πλήρωσε γιατί είπε την αλήθεια στους πολίτες που όμως παρασύρθηκαν από το λαϊκισμό», ενώ για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση σημείωσε πως οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη «με θετική σκέψη και όχι τιμωρητική διάθεση».
«Να μην τιμωρήσουμε παθαίνοντας πάλι αυτό που πάθαμε με το «λεφτά υπάρχουν», είπε σε άλλη αποστροφή του λόγου του.
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις παρατήρησε το μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, τονίζοντας πως «αυτό σημαίνει πως έχουμε μία μεγάλη δεξαμενή ψήφων να απευθυνθούμε».
Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας σε όλους εκείνους τους ψηφοφόρους από την κεντροδεξιά που επέλεξαν άλλους σχηματισμούς εξηγώντας πως «όλοι αυτοί δε θέλουν να βγει η αντιπολίτευση».


Πηγή : protothema.gr


Εισαγγελέας στο σπίτι και στο γραφείο γνωστού επιχειρηματία



Έρευνα στα γραφεία και στο σπίτι επιχειρηματία, κατηγορούμενου σε σκέλος της υπόθεσης των εξοπλιστικών, πραγματοποίησαν άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας παρουσία της Εισαγγελέως Διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου.
Η αιφνιδιαστική κίνηση των Αρχών έγινε νωρίτερα σήμερα με σκοπό να εντοπιστούν στοιχεία που πιθανόν να έχει ο επιχειρηματίας τα οποία θα μπορούσαν να διευκολύνουν την έρευνα της Δικαιοσύνης.
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι υπόλογος για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδικήματα που αφορούν εμπλοκή του σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων από το 1998 μέχρι σήμερα.
Έχει ήδη απολογηθεί στον ανακριτή σχετικά με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε με εισαγγελική εντολή αντίστοιχες εφόδους σε σπίτια και γραφεία και άλλων προσώπων που ελέγχονται για υποθέσεις διακίνησης παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.


Πηγή : ethnos.gr


Νέα ήττα - σοκ για την Εθνική



Τραγική η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, κατάφερε να χάσει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και από τα Νησιά Φερόε με 0-1 (είχαν προηγηθεί οι ήττες εντός από Ρουμανία και Βόρεια Ιρλανδία) και πλέον βλέπει την πρόκρισή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2016 (στη Γαλλία)... με το κιάλι!
Η Ελλάδα είναι πλέον ουραγός στον 6ο προκριματικό όμιλο μετά από 4 αγωνιστικές, έχοντας 1 βαθμό (απολογισμός 1 ισοπαλία και 3 ήττες), την ώρα που η πρωτοπόρος Ρουμανία έχει 10 βαθμούς, η Βόρεια Ιρλανδία 9, η Ουγγαρία 7, η Φινλανδία 4 και τα Νησιά Φερόε 3. Υπενθυμίζεται ότι περνούν απευθείας στα τελικά οι δύο πρώτοι και ο καλύτερος τρίτος 9 ομίλων, με τους υπόλοιπους να παίζουν μπαράζ.


ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



«Φρούριο» θα θυμίζει για μία ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας, καθώς η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.
Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ασφάλεια, τα ΜΑΤ, την ΕΚΑΜ, τις ομάδες ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και Τροχαίας έχουν επιστρατευτεί για την περιφρούρηση των φετινών εκδηλώσεων της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ενημερώνει συνεχώς το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.
Την ίδια στιγμή, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα το πρωί, Σάββατο (15/11/2014), ενώ θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική επιτήρηση σε δημόσια κτήρια, υπουργεία, πρεσβείες και σε τράπεζες στην Αθήνα, που ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων.
Δρόμοι θα κλείσουν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.
Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Με ανακοίνωση της Τροχαίας παρακαλούνται οι οδηγοί, από το Σάββατο 15/11/2014 έως και τη Δευτέρα 17/11/2014, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.
Αλλαγές στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ
Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε., θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ). Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν σε νεότερη ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ.


Πηγή : newsbomb.gr


Συναγερμός στην Ινδονησία για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό



Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών σημειώθηκε στις Μολούκες νήσους, τη νησιωτική συστάδα της ανατολικής Ινδονησίας, το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο.Το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού που εδρεύει στη Χαβάη, εξέδωσε σήμα για πιθανή εκδήλωση παλιρροϊκού κύματος στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.
Σύμφωνα με το κέντρο ο κίνδυνος για τσουνάμι είναι υπαρκτός σε μια απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού αλλά όπως αναφέρεται δεν υπάρχει κίνδυνος ένα πιθανό τσουνάμι να πλήξει ολόκληρη την περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού.
Το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού εντοπίστηκε σε περιοχή 134 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού Τερνάτε και το εστιακό του βάθος μετρήθηκε στα 47 χιλιόμετρα.


Πηγή : newsit.gr