Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Στα 23 εκατ. οι αφίξεις τουριστών το 2014


Του Γ. ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ

Ενθαρρυντικές είναι οι διαπιστώσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ύστερα από την επανεκτίμηση της κατάστασης για τις αφίξεις επισκεπτών εξωτερικού το 2014. Η αναθεώρηση αυτή προέκυψε από τα νέα στοιχεία που αφορούν το μήνα Οκτώβριο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα πρόβλεψη, ο αριθμός αφίξεων εξωτερικού θα φτάσει τα 20,5 εκατ. έναντι 19,5 της προηγούμενης εκτίμησης. Αν αποδειχθούν σωστές οι εκτιμήσεις για επιπλέον 1,2 εκατ. οδικές και ακτοπλοϊκές αφίξεις το διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου 2014, τότε ο συνολικός αριθμός θα ξεπεράσει τα 21 εκατ. από 17,9 εκατ. που ήταν το 2013 και 15,5 εκατ. το 2012.

Στην κρουαζιέρα

Στα παραπάνω μεγέθη δεν υπολογίζονται οι αφίξεις κρουαζιέρας, οι οποίες παρουσίασαν αύξηση 100.000 το πρώτο εξάμηνο του 2014, παρά τις αρχικές προβλέψεις για στασιμότητα σε σχέση με το 2013. Στο σύνολο δε του έτους, αναμένεται να φτάσουν τα 2,5 εκατ., έναντι των 2,2 εκατ. της προηγούμενης χρονιάς. Αθροίζοντας συνεπώς τους παραπάνω αριθμούς, η νέα εκτίμηση των συνολικών αφίξεων επισκεπτών με όλα τα μέσα για το 2014 αγγίζει τα 23 εκατ., κάτι που ισοδυναμεί με αύξηση 15% σε σχέση με το 2013.

Οσον αφορά τις αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό, κατά το μήνα Οκτώβριο σημειώθηκε άνοδος του αριθμού τους κατά 23,5%. Ως αποτέλεσμα, η αύξηση για το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014 ανέρχεται πλέον στο 15%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Εκτός από τις αυξήσεις των παραπάνω μεγεθών για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρατηρήθηκαν κάποιες επιπλέον ενθαρρυντικές τάσεις.

Επισημάνθηκε σαφής επιμήκυνση της περιόδου, καθώς τον Απρίλιο του 2014 σημειώθηκε αύξηση 36,4% και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς 23,5% σε σχέση με τα περσινά αντίστοιχα διαστήματα, ποσοστά πολύ υψηλότερα από αυτά της περιόδου Ιουνίου - Σεπτεμβρίου. Παρατηρήθηκε διάχυση του τουριστικού ρεύματος προς πολλούς, λιγότερο καθιερωμένους, προορισμούς οι οποίοι κατέγραψαν διψήφια ποσοστά αύξησης, έναντι των μονοψήφιων που παρουσίασαν οι καθιερωμένοι προορισμοί.

Τέλος, σημειώθηκε σημαντική ενίσχυση της κίνησης προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στις ενθαρρυντικές αυτές διαπιστώσεις αναφέρθηκε με δήλωσή του και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος έκανε λόγο για την εξαιρετική δυναμική του ελληνικού τουρισμού. «Παρά την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρώπη και τη Ρωσία και το ιδιαίτερα ασταθές περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή, στο τέλος του 2014, η Ελλάδα αναμένεται να ανέλθει στη δεκαπεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης των μεγαλύτερων τουριστικά χωρών».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε την ανάγκη για ενότητα μεταξύ κυβέρνησης, κομμάτων, κοινωνικών εταίρων, τουριστικών επιχειρηματιών και εργαζομένων προκειμένου να στηρίξουν από κοινού το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Επίσης ότι επόμενος στόχος είναι να φανεί στην έκθεση Philoxenia, που διοργανώνεται αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη η ίδια ελπιδοφόρα εικόνα την οποία παρουσίασε η χώρα μας στην παγκόσμια έκθεση World Travel Market του Λονδίνου.


Πηγή : Ελευθεροτυπία


Ν. Κορέα: Ποινή φυλάκισης 36 ετών στον πλοίαρχο του Sewol


Ποινή κάθειρξης 36 ετών επιβλήθηκε στον πλοίαρχο του οχηματαγωγού Sewol, που βυθίστηκε τον Απρίλιο παρασύροντας στον θάνατο 300 επιβάτες στη Νότια Κορέα.

Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για σωρεία σοβαρών παραλείψεων και κατέληξε στην απόφασή του μετά από μαραθώνια δίκη πέντε μηνών.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις δικαστές διαφοροποιήθηκαν από το σκεπτικό του εισαγγελέα, που είχε ζητήσει την επιβολή της θανατικής ποινής για «ανθρωποκτονία από εγκληματική αμέλεια»


Πηγή : kathimerini.gr


Σε κατ' οίκον περιορισμό 85χρονη κατηγορούμενη για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία


Σε ποινή φυλάκισης 77 ετών, και κατά συγχώνευση 40 έτη, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Πάτρας τους Χαράλαμπο Καφύρα πρώην νομάρχη Ηλείας, Πανταζή Χρονόπουλο πρώην δήμαρχο Ζαχάρως, Παναγιώτη Τσούρα, δασοφύλακα Μίνθης, καθώς και την 85χρονη Σοφία Νικολοπούλου, κάτοικο Παλαιοχωρίου, για τις φωτιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007, στη διάρκεια των οποίων είχαν χάσει τη ζωή τους 36 άνθρωποι.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους προαναφερόμενους, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, εμπρησμό και εμπρησμό δάσους.

Όμως, επειδή το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, η ανώτατη εκτιτέα ποινή είναι 10 χρόνια για τον κάθε ένοχο.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι ποινές και για τους τέσσερις καταδικασθέντες είναι εξαγοράσιμες προς πέντε ευρώ την ημέρα. Όμως, έπειτα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, το δικαστήριο δέχθηκε να καταβληθούν τα χρήματα σε δόσεις, δηλαδή 1.200 ευρώ τον μήνα.

Όσον αφορά την 85χρονη Σοφία Νικολοπούλου, από αμέλεια της οποίας ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά, δεν θα καταβάλει τα χρήματα, αλλά θα εκτίσει την ποινή της σε κατ΄ οίκον περιορισμό.


Πηγή : tanena.gr


Είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια κι έγινε... μοναχός στο Αγιο Όρος!


Σε σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους κρυβόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια -ζώντας ως ερημίτης- ένας 48χρονος, καταδικασθείς σε τρις ισόβια για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων που διέπραξε σε βάρος του δημοσίου.
Πρόκειται -κατά πληροφορίες- για πρώην δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος, σύμφωνα με πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών Αττικής, ως ελεγκτής εσόδων -εξόδων των δήμων Δάφνης και Υμηττού, καταχράστηκε, το διάστημα από το 1995 έως το 2002, το χρηματικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία ελέγχθηκαν ποινικά κι άλλα άτομα, καταδικάστηκε ερήμην από το Κακουργιοδικείο Αθηνών.
Συνολικά, σε βάρος του 48χρονου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν 13 δικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, χρέη προς το δημόσιο κ.ά., με τις οποίες καταδικάστηκε -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας- σε τρις ισόβια, εννέα έτη και 69 μήνες.
Ακόμη, προέκυψε ότι αναζητείτο από τον Ανακριτή Αθηνών για απάτη.
Όπως έγινε γνωστό, ο 48χρονος κρυβόταν την τελευταία 8ετία στον Άγιο Όρος, όπου προσποιούμενος τον δόκιμο μοναχό φέρεται ότι διέμενε σε σκήτες και κελιά. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες για την ταυτότητά του και χθες το μεσημέρι συνελήφθη στις Καρυές του Αγίου Όρους από αστυνομικούς του οικείου τμήματος.
Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αρχικά στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Πηγή : imerisia.gr


Στη "φάκα" υπάλληλοι ΣΔΟΕ και ΥΠΟΙΚ για εκβίαση


Έξι άτομα που κατηγορούνται για δωροληψία και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματία συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Πρόκειται για μία 68χρονη λογίστρια, τον 74χρονο σύζυγό της, συνταξιούχο υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών, τον 43χρονο γιο της, υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδας, δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ (μία 52χρονη και έναν 44χρονο), καθώς και έναν 54χρονο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών.

Είχε προηγηθεί καταγγελία επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ απαιτούσαν εκβιαστικά, μέσω της 68χρονης λογίστριάς του, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Ειδικότερα, σε συνάντηση στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου και του γιου της, «μεταφέρθηκε» στον επιχειρηματία η παράνομη απαίτηση των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για καταβολή χρηματικού ποσού, το οποίο τις επόμενες ημέρες συγκεκριμενοποιήθηκε στις 60.000 ευρώ και μετά από διαπραγματεύσεις, μέσω της λογίστριας, διαμορφώθηκε τελικά στις 50.000 ευρώ.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, το πρωί, σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη ο 43χρονος γιος τής λογίστριας, ο οποίος παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, σε προκαθορισμένη συνάντηση, το προσημειωμένο ποσό των 50.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν η λογίστρια και ο σύζυγός της και οι τρεις υπόλοιποι εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα, ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ήταν ο ενδιάμεσος παραλήπτης του χρηματικού ποσού και οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, οι οποίοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες των χρημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή : Nooz.gr


Δεν έχουν που να καθίσουν οι φοιτητές στις σχολές, ελάχιστοι οι καθηγητές!



Ακόμη και διπλάσιους φοιτητές, από αυτούς που είχαν εισέλθει με τις πανελλήνιες εξετάσεις, καλούνται να υποδεχθούν πολλά τμήματα και σχολές του πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) δηλώνει ότι αδυνατεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα σπουδών, καθώς αρχικά εγγράφησαν 181 φοιτητές (159 από πανελλαδικές εξετάσεις, και 21 από ειδικές κατηγορίες), ενώ εγκρίθηκαν 176 μετεγγραφές φοιτητών στους οποίους αναμένεται να προστεθούν και οι μετεγγραφέντες με οικονομικά κριτήρια.

Από τα στοιχεία αυτά, προκύπτει ότι η αύξηση του αριθμού των φοιτητών είναι της τάξης του 117%, ενώ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος του τμήματος Ευγενία Φλογαΐτη, ο αριθμός διδασκόντων έχει συρρικνωθεί δραματικά.

«Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών είναι αυτή τη στιγμή (δηλαδή χωρίς τις μετεγγραφές) 1.484 προπτυχιακοί και 296 μεταπτυχιακοί σε πέντε μεταπτυχιακά προγράμματα. Η αναλογία διδασκόντων προς διδασκόμενους είναι κατά πολύ δυσμενέστερη σε σχέση με άλλα Τμήματα του ΕΚΠΑ που πλήττονται επίσης από τις μαζικές μετεγγραφές» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ακόμη, ότι, η υλικοτεχνική υποδομή δεν επαρκεί για τις παρούσες ανάγκες του τμήματος, αλλά και ότι ο υπερδιπλασιασμός των φοιτητών δυσχεραίνει την παράδοση των εργαστηριακών μαθημάτων και τη διεξαγωγή των πρακτικών ασκήσεων.

Ανάλογη εικόνα «ασφυξίας» παρουσιάζουν και άλλα τμήματα και σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η αύξηση του αριθμού των φοιτητών στη Γυμναστική Ακαδημία μετά τις μετεγγραφές που εγκρίθηκαν είναι της τάξης του 108%, στο Ιστορικό/Αρχαιολογικό η αύξηση είναι 91%, στο Παιδαγωγικό Τμήμα 91,5%, στην Ιατρική 76,6%, στο τμήμα Χημείας 71,2%, στη Νοσηλευτική 60% και στο ΜΜΕ 40%.

Σαφώς καλύτερη είναι η κατάσταση σε λιγότερο δημοφιλή τμήματα, όπως η Γερμανική Φιλολογία, η οποία υποδέχεται μόλις δύο φοιτητές από μετεγγραφή επί 125 εισακτέων, αριθμός που αντιστοιχεί σε μια αύξηση της τάξης του 1,6%.


Πηγή : newsit.gr


Θα σου αλλάξουν τη ζωή: Μάθε τις 5 συνήθειες των ευτυχισμένων ανθρώπων




Όλοι έχουν περάσει περιόδους που βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και άλλες μισογεμάτο. Ποια από τις δύο όμως υπερισχύει ; Γιατί όπως και να το κάνουμε κάποιοι από τη φύση τους είναι αισιόδοξοι και κάποιοι απαισιόδοξοι... και έτσι άλλοι καταλήγουν ευτυχισμένοι και άλλοι ψάχνουν την ευτυχία μια ζωή.

Υπάρχουν , λοιπόν, κάποια πράγματα που συνηθίζουν να κάνουν οι «ευτυχισμένοι» άνθρωποι και σίγουρα μπορούν να μας διδάξουν πολλά. Ρίξτε μια ματιά και... αναθεωρήστε!

1. Ζουν το τώρα, αδιαφορώντας για το μέλλον: Τι πρέπει να κάνεις εσύ; Να σταματήσεις να αγχώνεσαι και να απολαμβάνεις την κάθε σου στιγμή με ένα χαμόγελο. Ζήσε το τώρα, απόλαυσε τη στιγμή!

2. Υποστηρίζουν τη γνώμη τους: Με άλλα λόγια πρέπει να έχεις πίστη στον εαυτό σου και σε όσα εσύ πιστεύεις. Μην ξεχνάς να κλείνεις την πόρτα σε κάθε κακοπροαίρετο σχόλιο που σου χαλάει τη διάθεση.

3. Έχουν συνειδητοποιήσει πως η ζωή είναι μικρή: Έχουν πιάσει το νόημα πως δεν πρέπει να αναλώνονται σε μικροπράγματα. Η ζωή είναι μικρή. Ό,τι σε στεναχωρεί, αργά ή γρήγορα θα αποτελεί παρελθόν. Τι λες, δεν είναι ώρα να σκεφτείς και εσύ έτσι;

4. Ονειρεύονται άνευ ορίων: Και αν δεν πραγματοποιηθούν όλα, δεν έγινε και κάτι. Αρκεί που τα σκέφτηκες και τα προσπάθησες. Τα όνειρα μας γεμίζουν αισιοδοξία. Αξίζουν μια θέση στο... καθημερινό μας πρόγραμμα.

5. Είναι της άποψης πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό: Η φράση που ακολουθεί κάθε αποτυχία προσπαθώντας να σε παρηγορήσει δεν είναι τυχαία. Ψάξε να βρεις τι καλό έμαθες από όλο αυτό και χαμογέλα ξανά. Τίποτα δε γίνεται τυχαία.


Πηγή : yahoo.com


«Οι κανόνες εμπλοκής στην Ανατολική Μεσόγειο δεν προβλέπουν πυρ», λέει τουρκική εφημερίδα


Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», οι κανόνες εμπλοκής για την Ανατολική Μεσόγειο που έχουν δοθεί από τον Τούρκο πρωθυπουργό στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας, «δεν προβλέπουν πλήγμα κατά "εχθρικών σκαφών"».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα τουρκικά πλοία παρακολουθούν στενά τις κινήσεις της ελληνικής φρεγάτας και του υποβρυχίου που βρίσκονται στη περιοχή της Κύπρου, αλλά δεν έχουν οδηγίες να ανοίξουν πυρ, σε περίπτωση που υπάρξει παρενόχληση του ερευνητικού πλοίου Μπαρμπαρός.
Στις δηλώσεις του αρχηγού του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για τους «κανόνες εμπλοκής», που έχουν δοθεί στο τουρκικό στόλο, έχουν απαντήσει με ψυχραιμία Λευκωσία και Αθήνα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «λεονταρισμούς εσωτερικής κατανάλωσης».
Ο υπουργός άμυνας της Κύπρου, Χριστόφορος Φωκαϊδης, σε δηλώσεις του την Τρίτη ανέφερε πως η Κυπριακή Δημοκρατία λαμβάνει τα μέτρα που πρέπει «και σε καμία περίπτωση δεν θα παίξει το παιχνίδι της Άγκυρας».
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου Ναύαρχου περί εφαρμογής κανόνων εμπλοκής σε περίπτωση που πλοία του τουρκικού ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με ισραηλινά ή ελληνικά πλοία, ο κ. Φωκαΐδης είπε ότι «είναι προφανές ότι η Τουρκία επιλέγει το δρόμο της δημιουργίας έντασης».
«Εμείς με κάθε σοβαρότητα παρακολουθούμε τις τουρκικές κινήσεις, αλλά δεν πρόκειται να τις ακολουθήσουμε», είπε και πρόσθεσε: «Λαμβάνουμε τα μέτρα που πρέπει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της Άγκυρας».
«Η πολιτικής μας παραμένει σταθερά προσηλωμένη προς την κατεύθυνση της προαγωγής της σταθερότητας, της ασφάλειας και της περιφερειακής συνεργασίας στο πλαίσιο που ορίζει πάντοτε η διεθνής νομιμότητα και είναι ταυτισμένη με τα συμφέροντα των χωρών της περιοχής, αλλά και την κοινή προοπτική της ειρήνης και της ευημερίας για ολόκληρη την περιοχή», τόνισε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας.


Πηγή : protothema.gr


ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ


Το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται να απομακρύνεται οριστικά, έπειτα και από την ανακοίνωση για έναρξη έρευνας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για σκάνδαλο με μίζες στην προμήθεια στρατιωτικών ελικοπτέρων.
Στη Λεωφόρο Συγγρού πλέον δε μπαίνουν στη διαδικασία να συζητήσουν καν το θέμα, ενώ σε αμηχανία βρίσκονται οι βουλευτές του ΛΑΟΣ που μεταπήδησαν στη Νέα Δημοκρατία και το τελευταίο διάστημα προσπαθούσαν να προετοιμάσουν το έδαφος της επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη της ΝΔ.
«Να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας» επαναλαμβάνουν μονότονα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως ακόμα και αν δεν αποδειχθούν μίζες, η κατοχή off shore εταιριών αποτελεί μόνη της ηθικό παράπτωμα για ένα πολιτικό.
Ο Μάκης Βορίδης μάλιστα, παρά το γεγονός πως αναρωτήθηκε για το γεγονός πως τότε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ήταν απλός βουλευτής, σημείωσε με νόημα πως πρέπει να γίνει «ότι προβλέπεται».


Πηγή : newsbomb.gr


Εταιρεία τα... "έσπρωχνε" σε γιατρούς για να προωθούν τα προϊόντα της σε δημόσια νοσοκομεία


Άλλη μια υπόθεση δωροδοκίας γιατρών έρχεται στο φως αλλά αυτή τη φορά δεν αφορά... φακελάκι από ασθενή. Αφορά στην κομπίνα που είχε στήσει γνωστή εταιρία ιατρικών προϊόντων, που έναντι αδράς αμοιβής σε γιατρούς κατάφερνε να προμηθεύει τα δημόσια νοσοκομεία!

Ήδη, η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δυο στελεχών της επιχείρησης, ενώ η δικογραφία έχει ήδη περάσει στα χέρια ανακριτή για να βρεθούν και οι γιατροί που "τα πήραν κάτω από το τραπέζι"! Το ύψος της ζημιάς που έχει υποστεί το δημόσιο ξεπερνά τις 150.000€ και δεν αποκλείεται να φτάσει σε ύψος... εκατομμυρίων!

Η υπόθεση αφορά «μαύρα χρηματικά ποσά» που φέρεται να διακινήθηκαν σε γιατρούς για την πώληση ιατρικών προϊόντων σε δημόσια Νοσοκομεία από την υπό έλεγχο εταιρεία, για την επιλογή της ως προμηθεύτριας.

Μετά την έρευνα που έκανε ο εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης, η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δυο στελεχών της εταιρείας για τα αδικήματα της «ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου από δράστες οι οποίοι πέτυχαν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα από κοινού και κατά μόνας».

Αλλά η... δυσοσμία δεν σταματά εκεί! Στη δικογραφία που σχηματίστηκε φέρεται να προκύπτουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν δημιουργήσει δίκτυο σε δημόσια νοσοκομεία μέσω του οποίου πλήρωναν γιατρούς προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένο ιατρικό υλικό.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή ο οποίος καλείται να εντοπίσει τα πρόσωπα, κρατικούς υπαλλήλους, στελέχη νοσοκομείων και γιατρούς, που εμπλέκονται στην υπόθεση, οι οποίοι θα είναι υπόλογοι για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη υπόθεση διαχωρίστηκε από άλλη δικογραφία για μεγάλου οικονομικού αντικειμένου αντίστοιχη υπόθεση προώθησης ιατρικών προϊόντων πολυεθνικής εταιρείας που βρίσκεται ήδη σε ανακριτική έρευνα, καθώς οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι το συγκεκριμένο σκέλος της πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτόνομα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


newsit.gr


Μόνο στα χέρια που δεν πιάστηκαν ο Σέρβος με τον Αλβανό πρωθυπουργό! (ΒΙΝΤΕΟ)


Αγεφύρωτο είναι το χάσμα ανάμεσα στην Αλβανία και την Σερβία. Τις διαφορές των δυο χωρών δεν κατάφερε να αμβλύνει η επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στο Βελιγράδι που ήταν η πρώτη μετά από 68 χρόνια.

Το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα με τη σημαία της "Μεγάλης Αλβανίας" στον ποδοσφαιρικό αγώνα των εθνικών ομάδων των δύο χωρών επηρέασε και τη σημερινή συνάντηση των πρωθυπουργών Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Έντι Ράμα.

Αφορμή αυτή τη φορά ήταν μία φράση του Έντι Ράμα για το Κόσοβο στην κοινή συνέντευξη Τύπου. "Το Κόσοβο είναι ανεξάρτητο κράτος και αυτό αποτελεί μία πραγματικότητα που δεν αλλάζει" δήλωσε ο Έντι Ράμα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
"Δεν περίμενα μία τέτοια προβοκάτσια από τον Ράμα, δεν περίμενα να μιλήσει για το Κόσοβο. Τι δουλειά έχει μ' αυτό, το Κόσοβο δεν αφορά την Αλβανία. Το Κόσοβο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας και δεν επιτρέπω σε κανέναν να μας ταπεινώνει μέσα στο Βελιγράδι", απάντησε, σε έντονο ύφος, ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Ακολούθησε διευκρινιστική τοποθέτηση του Αλβανού πρωθυπουργού, που άναψε ακόμη περισσότερο τα αίματα, αφού ο κ. Ράμα επανέλαβε τη θέση του για το Κόσοβο, συμπληρώνοντας ότι "θα ήταν καλύτερο για τη Σερβία να αποδεχθεί αυτό που αποδέχθηκαν δεκάδες χώρες, αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία του Κοσόβου".

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εμφανώς εκνευρισμένος, ξαναπήρε τον λόγο και μίλησε για "κατάχρηση της φιλοξενίας" από την πλευρά του Αλβανού πρωθυπουργού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "οι προσβολές κατά του οικοδεσπότη μιλούν για τις πραγματικές προθέσεις και τον χαρακτήρα του φιλοξενούμενου".

Ο Έντι Ράμα άκουγε με ψυχραιμία τα λόγια του Σέρβου ομολόγου του και προσπαθώντας να τον ηρεμήσει δήλωσε ότι δεν είχε καμία πρόσθεση να προσβάλει κανέναν στη Σερβία. Ενδεικτικό της οργής που είχε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είναι και το γεγονός ότι μετά το τέλος της συνέντευξης έστρεψε την πλάτη προς τον Αλβανό πρωθυπουργό και απομακρύνθηκε από τον χώρο χωρίς να τον περιμένει, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες επισκέψεις.

Κατά την άφιξη του Αλβανού πρωθυπουργού στο Βελιγράδι δεν φαινόταν ότι κάτι θα πάει στραβά. Από την τελετή υποδοχής μέχρι και τη συνάντηση, όλα εξελίχθηκαν ομαλά. Στις συνομιλίες των δύο πρωθυπουργών συμφωνήθηκε να υπογραφεί σύντομα συμφωνία για την ελεύθερη κίνηση των οπλιτών των δύο χωρών με την επίδειξη μόνο της αστυνομικής ταυτότητας.





Πηγή : newsit.gr


Guardian: «Μήλον της έριδος» ο Μ. Αλέξανδρος στη διαμάχη για την ονομασία



Στην πολυετή διαμάχη μεταξύ Αθήνας και πΓΔΜ για το ζήτητμα της ονομασίας αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, με το θέμα να προσεγγίζεται και από πολιτιστικής πλευράς, μετά και τα εγκαίνια του νέου αρχαιολογικού μουσείου στα Σκόπια που σε εξέχουσα θέση φιγουράρουν ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Φίλιππος Β' και η Ολυμπιάδα.
«Ο έρωτας του Νίκολα Γκρούεφσκι για τα αγάλματα ξεκίνησαν με τον Μέγα Αλέξανδρο. Το 2011, προκαλώντας δυσφορία στην Ελλάδα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εγκατέστησε στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων το μεγαλύτερο άγαλμα του στρατηλάτη στον κόσμο. Τώρα, αφού στόλισε την πόλη με γιγαντιαίες πύλες θριάμβου, όπερες, θέατρα, νέα κυβερνητικά κτίρια και καλλιτεχνήματα μεγάλα και μικρά, ο πρωθυπουργός πήγε ένα βήμα παραπέρα», αναφέρει στο άρθρο της η ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα, Ελένα Σμιθ.
Ανεβάζοντας το θερμόμετρο σε αυτό που έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες διαφωνίες της Δύσης, ο Γκρούεφσκι έδωσε εντολή τα κέρινα ομοιώματα του Αλέξανδρου, του πατέρα του Φιλίππου Β' και της Ολυμπιάδας να τοποθετηθούν σε περίοπτη θέση στο νέο αρχαιολογικό μουσείο, σημειώνει η Σμιθ, υπενθυμίζοντας τη δήλωσή του στα εγκαίνια του μουσείου τον προηγούμενο μήνα ότι «όλα αυτά τα εκθέματα είναι ανεκτίμητης αξίας για τη χώρα μας και αντιπροσωπεύουν ένα μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».
Στη συνέχεια η αρθρογραφος περιγράφει το μουσείο, το οποίο «είναι χτισμένο με ελληνική τεχνοτροπία και είναι το τελευταίο μίας σειράς αμφιλεγόμενων έργων που έχουν μεταμορφώσει το πρόσωπο της πόλης από το προηγούμενο της κομμουνιστικής εποχής της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ο Γκρούεφσκι ισχυρίζεται ότι η αναμόρφωση αυτή -από τις πιο φιλόξοδοξες στην Ευρώπη, που κόστισε περίπου 500 εκατ. ευρώ- θα βοηθήσει στην ανύψωση του πνεύματος των πολιτών. Με σχεδόν το 30% του έθνους άνεργο και πάνω από το 1/3 του να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, οι Σκοπιανοί συγκαταλέγονται στους φτωχότερους λαούς της Ευρώπης.
Ωστόσο, επισημαίνει το δημοσίευμα, αξιωματούχοι δεν αρνούνται ότι το σχέδιο του κτιρίου έχει έναν ακόμη σκοπό: να δώσει πόντους στη μακροχρόνια διαμάχη με την Ελλάδα για την ονομασία. «Οι Έλληνες υποστηρίζουν εδώ και πολλά χρόνια ότι διακαής πόθος των γειτόνων τους είναι να διεκδηκήσουν την (μακεδονική) ονοματολογία και να χρησιμοποιούν σύμβολα που σχετίζονται με αυτή- υποδηλώνοντας εδαφικές φιλοδοξίας για τη δική τους επαρχία της Μακεδονίας. Η διαμάχη έχει ρίζες στην αρχαία ιστορία», συμπληρώνει η Σμιθ.
Στα 23 χρόνια από τη στιγμή που το κράτος διακήρυξε την ανεξαρτησία του, ο Μέγας Αλέξανδρος κυριάρχησε στη διαφωνία. Η Αθήνα λέει ότι ο γεννημένος στην Ελλάδα στρατηλάτης είναι η αδιαμφισβήτητη απόδειξη των ελληνικών διαπιστευτηρίων της Μακεδονίας, ενώ τα Σκόπια από την πλευρά τους λένε ότι ήταν ένα εγγενές μέρος της τοπικής ταυτότητας ως ηγέτης μίας αυτοκρατορίας που ενσωμάτωσε την περιοχή και επεκτάθηκε μέχρι την Ινδία.
Κι ενώ η διαμάχη έχει ενταθεί, η Ελλάδα έχει ασκήσει βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Οι Έλληνες αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η χώρα θα πρέπει να ονομάζεται Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το όνομα με το οποίο εντάχθηκε στον ΟΗΕ, ακόμη και αν επισήμως έχει αναγνωριστεί από 130 χώρες ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας", το συνταγματικό της όνομα.
Η απόφαση του Γκρούεφσκι να μετακινήσει τα όρια -την ώρα που έλληνες αρχαιολόγοι ανασκάπτουν το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης που κάποιοι πιστεύουν ότι ανήκει σε συγγενή του Μ.Αλεξάνδρου- έχει πυροδοτήσει την ένταση και στις δύο πλευρές των συνόρων. Και οι Σκοπιανοί είναι έρμαια μίας πολιτικής που πολλοί λένε ότι δεν αποδεικνύει μόνο μεγαλομανία, αλλά έχει μετατρέψει και τα Σκόπια σε ένα μίνι Λας Βέγκας, τονίζει το δημοσίευμα.
«Δεν βλέπω γιατί οι Έλληνες θα πρέπει προσβάλλονται. Αυτά εμάς προσβάλλουν», είπε ο Σάσο Ορντανόσκι, πολιτικός αναλυτής και σφοδρός επικριτής του Γκρούεφσκι. «Τα Σκόπια έγιναν η πρωτεύουσα του κιτς της Ευρώπης, στην πολιτική και την αρχιτεκτονική. Το όλο πράγμα δίνει μία δυσάρεστη γεύση και έχει οδηγήσει σε μία τεράστια οικονομική καταστροφή. Μοιραζόμαστε την ίδια επικράτεια της ιστορικής αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και έχουμε χτίσει ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία για αυτόν στον κόσμο. Νομίζω ότι η Αθήνα θα πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένη», πρόσθεσε ο αναλυτής.
Συνεχίζοντας, το άρθρο αναφέρει ότι οι Ελληνες δεν είναι λιγότερο επιρρεπείς σε πολιτικές σκοπιμότητες πάνω στο ζήτημα. Ένα άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου έφιππου που έμεινε για σχεδόν δύο δεκαετίες μέσα σε αποθήκες -πριν εγκαταστήσουν τα Σκόπια το αντίστοιχο- καθώς οι Αρχές δεν μπορούσαν να αποφασίσουν σε ποιο δημόσιο χώρο θα έπρεπε να τοποθετηθεί.
Οι πολιτικοί στην Αθήνα λένε ότι έχει έρθει η ώρα να δοθεί ένα τέλος στη διαμάχη. Μία από τις λύσεις που προτείνουν οι Έλληνες είναι το όνομα «Άνω Μακεδονία». Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ανακοινώσει ότι οι απεσταλμένοι των δύο χωρών θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων, υπογραμμίζει η Σμιθ.
«Αλλα οι οιωνοί δεν φαίνονται καλοί. Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ποπόσκι ανέφερε πριν τις συνομιλίες ότι "τώρα βρίσκονται πολύ πιο μακριά από τη λύση σε σχέση με λίγα χρόνια πριν"», καταλήγει το άρθρο.


Πηγή : ethnos.gr


Eκτός ΛΑ.Ο.Σ οδηγεί ο εισαγγελικός έλεγχος τον Γιώργο Καρατζαφέρη;




Προς παραίτηση φέρεται να οδεύει πλέον ο αρχηγός του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ορκωτών λογιστών της Βουλής για την κατοχή υπεράκτιων εταιριών και εμπλοκή τους σε εμβάσματα από εξοπλιστικά.

Ο ιδρυτής του ΛΑ.Ο.Σ δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του, ωστόσο η απομάκρυνσή του από την αρχηγία του κόμματος ακούγεται δημοσιογραφικά αλλά ο ίδιος ο κύριος Καρατζαφέρης δέν έχει μιλήσει ακόμα..

Μετά την αποκάλυψη του θέματος, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε  ότι «τα πρόσωπα που αναφέρονται στο δημοσίευμα μου είναι παντελώς άγνωστα», ενώ είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την παραίτησή του, τονίζοντας ότι «θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος».

Ο κύριος Καρατζαφέρης δήλωσε τα παρακάτω:

«Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό.

Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου.

Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια.

Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και 'έχουν γνώσιν οι φύλακες»


Ισχυρή έκρηξη στο Κορωπί


Σε κτίριο που στεγαζόταν λέσχη μοτοσικλετιστών

Στο πόδι σηκώθηκαν οι κάτοικοι στο Κορωπί από έκρηξη που σημειώθηκε στις 2:45 τα ξημερώματα της Τρίτης. Περίοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο, στην περιοχή Σκάρπιζα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για έκρηξη που σημειώθηκε σε οίκημα όπου στεγαζόταν λέσχη μοτοσικλετιστών.

Από την έκρηξη δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές, καθώς το κτίριο ήταν άδειο.

Η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει τις έρευνες για το περιστατικό.


Πηγή : newsbeast.gr


Προς κατάργηση τα βιβλιάρια υγείας! Τι ετοιμάζουν υπ.Υγείας-ΕΟΠΥΥ



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπορεί τα βιβλιάρια υγείας να είναι οικεία κυρίως στους ηλικιωμένους δεδομένου ότι υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, η χώρα μας όμως φαίνεται πως σκοπεύει να εκσυγχρονιστεί ελεώ και τρόικας.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να δημιουργηθεί η ηλεκτρονική κάρτα υγείας για κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του και τα ιατρικά δεδομένα. Ο ασθενής θα προσέρχεται στις υπηρεσίες υγείας με την κάρτα του όπου και θα καταχωρούνται όλες οι παροχές που λαμβάνει και οι υπηρεσίες.

Στην κάρτα θα “χρεώνονται” όλες οι εξετάσεις και τα φάρμακα χωρίς όμως να υπάρχει όριο-πλαφόν στο τι θα μπορεί να αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Ο κάθε ασφαλισμένος θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει μαζί του την ηλεκτρονική κάρτα όπως γινόταν με το βιβλιάριο υγείας.
Ωστόσο για να γίνουμε...Ευρώπη, θα πρέπει πρώτα -όπως είπε και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός-να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Εργασίας αλλά και του ΕΟΠΥΥ.

Και αυτό διότι σήμερα τα στοιχεία των ασφαλισμένων και οι αποζημιώσεις που δικαιούνται είναι διάσπαρτα σε διάφορους φορείς.
Να σημειωθεί πάντως πως η ηλεκτρονική κάρτα υγείας του ασθενούς αποτελεί δέσμευση της χώρας μας προς την τρόικα.


Πηγή : iatropedia.gr




Εισαγγελέας ελέγχει εκπαιδευτικό που δίδασκε ενώ είχε καταδικαστεί



Στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να διενεργήσει έρευνα και να πράξει τα δέοντα, σχετικά με δημοσίευμα του Τύπου σύμφωνα με το οποίο διευθυντής - καθηγητής του ΚΕΚ της ΝΕΛΕ Νομαρχίας Καρδίτσας, συνεχίζει να υπηρετεί στην δημόσια εκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για πλαστογραφία και υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η καταδικαστική απόφαση δεν κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η υπηρεσία του ουδέποτε πληροφορήθηκε την επίμαχη δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, με την έκδοση του βουλεύματος σε βάρος του εκπαιδευτικού αλλά και της καταδικαστικής απόφασης, ο εκπαιδευτικός έπρεπε να τεθεί αμέσως σε αργία, λαμβάνοντας το 1/3 των αποδοχών του.


Πηγή : ethnos.gr




Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΟ ΠΑΣΟΚ!


Ως συνιστώσα της «Δημοκρατικής Παράταξης» θα κατέβει το Κίνημα στις εκλογές – Τι θα κάνει ο ΓΑΠ
Αμέσως μετά το ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» το νέο αυτό πολιτικό σχήμα θα αποκτήσει δικά του μέλη, δικά του γραφεία και –το σημαντικότερο- δικά του όργανα.
Αυτό στην πράξη σημαίνει το ουσιαστικό τέλος εποχής για το ΠΑΣΟΚ, το ιστορικό Κίνημα που ίδρυσε ο Αντρέας Παπανδρέου και κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της Ελλάδας σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, μέχρι το 2012, οπότε και υπό το βάρος των ανιστόρητων μνημονιακών επιλογών του τότε αρχηγού του Γ. Παπανδρέου κατέρρευσε.
Έκτοτε φυτοζωεί…
Αλλά, όπως ευφυώς όσο και μελαγχολικά υπογράμμισε στο newsbomb.gr ιστορικό του στέλεχος, «έμελλε να είναι ο Βενιζέλος αυτός που θα το τελείωνε»…
Διότι ασφαλώς ουδείς αμφιβάλλει ότι ναι μεν το ΠΑΣΟΚ τυπικά θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά στο βαθμό που το πολιτικό βάρος θα μεταφερθεί στη «Δημοκρατική Παράταξη», θα ζει ωσάν απλώς συνιστώσα της!
Άλλωστε με το νεοπαγές σχήμα της «Παράταξης» θα κατέβουν στις εκλογές ο Βενιζέλος και οι διάφορες άλλες συνιστώσες.
Αυτό θα είναι το σχήμα που θα τους εκπροσωπήσει. Απλά κάτω απ’ τα σύμβολα αυτού του σχήματος θα παρατίθενται και τα σύμβολα των… συνιστωσών, μεταξύ τους κι ο ήλιος του –πάλαι ποτέ- ΠΑΣΟΚ.
Τέλος εποχής λοιπόν για το ΠΑΣΟΚ, με ό,τι αυτό σημαίνει για την πολιτική ζωή της χώρας. Και σημαίνει πολλά…
Σενάρια περί… διαγραφής Παπανδρέου
Ένα αγχώδες ερώτημα που απασχολεί τον Βενιζέλο και την πέριξ αυτού ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, είναι το τι θα κάνει, αν και πώς θα αντιδράσει ο Γ. Παπανδρέου.
Μέχρι στιγμής αυτό που υπάρχει ως δεδομένο είναι η άρνησή του να ενταχθεί στο σχήμα της «Δημοκρατικής Παράταξης». Απουσίασε επιδεικτικά απ’ την πρώτη συνεδρίαση της ΕΟΕΣ, όπως απουσίασαν επίσης (ή πήγαν για λίγο κι έφυγαν…) και στελέχη προσκείμενα σε αυτόν.
Από κει και πέρα, όπως σας έχει ενημερώσει το newsbomb.gr, δεν έχει αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε οριστική ρήξη με τον Βενιζέλο ή αν θα αναμένει το αποτέλεσμα των πρόωρων (όπως όλα δείχνουν) εκλογών και θα πράξει αναλόγως.
Εισηγήσεις του έχουν γίνει και προς τη μία κατεύθυνση (της ρήξης τώρα) και προς την άλλη (να περιμένει τα αποτελέσματα των εκλογών).
Και όσοι τον γνωρίζουν, όσοι ξέρουν πώς λειτουργεί, λένε ότι «την τελική απόφαση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα θα τη λάβει με… την οικογένεια»!
Ωστόσο τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ιδιότυπο μπρα-ντε φερ μεταξύ Βενιζέλου και ΓΑΠ.
Υπήρξαν συγκεκριμένα διαρροές απ’ το επιτελείο του Βενιζέλου, ότι ο ΓΑΠ θα κληθεί να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να ενταχθεί στις διαδικασίες συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης. Κι αν συνεχίσει να αρνείται, τότε θα διαγραφεί!
Μάλλον στα πλαίσια ενός πολέμου νεύρων μεταξύ των δύο πόλων της εναπομείνασας πασοκικής παράταξης θα πρέπει να αποδοθούν οι διαρροές αυτές.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι όταν απευθυνθήκαμε σε στενό συνομιλητή του ΓΑΠ και του μεταφέραμε τη σχετική διαρροή, σαν «έτοιμος από καιρό» μας απάντησε:
- Μακάρι να το κάνει αυτό ο Βενιζέλος, ο μεν Γιώργος θα απελευθερωθεί, ενώ εμείς θα… ανοίξουμε σαμπάνιες!
Όλα επομένως παραπέμπουν σε ένα ιδιόμορφο πόλεμο νεύρων που θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα.
Εκτός κι αν κάποιος απ’ τους δυο αναλάβει να κόψει το Γόρδιο Δεσμό…


Πηγή : newsbomb.gr


Προειδοποίηση ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή στις κάρτες τηλεφωνίας



Απάτη σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και επιχειρήσεων, που διαθέτουν τερματικά μηχανήματα έκδοσης προπληρωμένων καρτών και καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας, έχει διαπιστωθεί τον τελευταίο καιρό, κάτι που έχει κινητοποιήσει την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, η οποία ενημερώνει και εφιστά την προσοχή των πολιτών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, άγνωστα άτομα τηλεφωνούν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και δηλώνοντας ότι είναι τεχνικοί της εταιρείας, που έχει εγκαταστήσει τα μηχανήματα, τους πείθουν να εκδώσουν κάρτες, με το πρόσχημα ότι ενεργούν έλεγχο για τη διακρίβωση της ορθής λειτουργίας των μηχανημάτων, ενώ τους διαβεβαιώνουν ότι στην συνέχεια οι κάρτες θα ακυρωθούν.
Οι ιδιοκτήτες αφού εκδώσουν τις κάρτες, αποκαλύπτουν τον μυστικό κωδικό αριθμό (pin) στους άγνωστους δράστες, οι οποίοι ακολούθως τις χρησιμοποιούν για προσωπικό οικονομικό όφελος. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων διαπιστώνουν την απάτη μετά από τηλεφώνημα στην πραγματική διαχειρίστρια εταιρεία, καθώς οι παραπάνω κάρτες ουδέποτε ακυρώνονται.
Με αφορμή το συγκεκριμένο είδος απάτης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιπτώσεις έκδοσης προπληρωμένων καρτών και καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας.

Πιο συγκεκριμένα συνιστάται:

• Να διασταυρώνονται τα στοιχεία κάθε ενδεχόμενου υπαλλήλου ή τεχνικού της διαχειρίστριας εταιρείας.

• Να μην εμπιστεύονται όσους ζητούν την αποκάλυψη του αριθμού (pin) τηλεφωνικά.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Νέες μειώσεις μισθών και επιδομάτων στο Δημόσιο – Τι ζητάει για τις ΔΕΚΟ η τρόικα


Δεν σταματούν να βάζουν αστερίσκους στη διαπραγμάτευση οι δανειστές και ξαφνικά και ενώ όλα τα βλέμματα έχουν πέσει στο ασφαλιστικό φαίνεται ότι οι τροϊκανοί επαναφέρουν, εκτός από τις απολύσεις, και το θέμα του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, μαζί με τον περιορισμό των δαπανών.

Από τα προαπαιτούμενα που στο σύνολό τους φτάνουν τα 19 οι τροϊκανοί έχουν θέσει τέσσερα ζητήματα που αφορούν στις δομές του Δημοσίου.
Κάπως έτσι επαναφέρουν την άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλο το εύρος του Δημοσίου, γεγονός που θα σημάνει τη μείωση ως και 30% στις αποδοχές ορισμένων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων που μέχρι στιγμής έχουν εξαιρεθεί.

Παράλληλα η τρόικα θέτει το ζήτημα του περιορισμού των επιδομάτων που δίδονται πλην των βασικών αποδοχών στο Δημόσιο(οδοιπορικά, κινητό, εκτός έδρας) με ταυτόχρονη μείωση των μισθολογικών διαφορών στη δημόσια διοίκηση.

Όλα αυτά ταυτόχρονα με την αξιολόγηση των δαπανών και αν υπουργείο όχι μόνο στους δημόσιους φορείς.
Το τέταρτο ζήτημα που αφορά στο Δημόσιο δεν είναι άλλο από την περιβόητη αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ.

Στο πλαίσιο αυτό η τρόικα επιμένει στην πλήρη πώληση των μετοχών του ΟΤΕ, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπως και στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και των περιφερειακών αεροδρομίων.

Με λίγα λόγια οι δανειστές όχι μόνο δεν χαλαρώνουν τους όρους αλλά αντίθετα στέλνουν τελεσίγραφο ενόψει διαπραγμάτευσης για το χρέος και πλήρη εφαρμογή του μνημονίου ως την τελευταία... τελεία.


Πηγή : newsit.gr