Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Κινηματογραφική σύλληψη ισοβίτη στην Κρήτη




Την σύλληψη του επικίνδυνου ισοβίτη Μιχάλη Αθητάκη πέτυχε η ομάδα των ειδικών αποστολών της αστυνομίας σε ολονύχτια επιχείρηση που στήθηκε στο σπίτι – φρούριο που διέμενε στην περιοχή της Ανώπολης.

Όπως γράφει το cretalive, ο Μιχάλης Αθητάκης το 2003 είχε πυροβολήσει εναντίον του εξαδέλφου του Σήφη Αθητάκη και της συντρόφου του Ινας Ταραντέι για να εκδικηθεί το θάνατο του αδελφού του.

Από τα πυρά του υποπολυβόλου σκοτώθηκε η Ταραντέι ενώ ο Σήφης τραυματίστηκε σοβαρά αλλά επέζησε. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 18 έτη καθειρξης από το δικαστήριο ωστόσο ως σήμερα παρέμενε εκτός φυλακής.

Το σπίτι που βρίσκεται χτισμένο σε απόκρυμνη περιοχή ήταν κυριολεκτικά … απάτητο αφού δεν μπορούσε να πλησιάσει κανείς με την αστυνομία να έχει πληροφορίες ότι ο Αθητάκης διέμενε εκεί το τελευταίο διάστημα.

Οι … ράμπο της ΟΕΑ χρειάστηκε να περπατήσουν για τουλάχιστον 5 ώρες φορτωμένοι με εξοπλισμό 50 κιλών ο καθένας μέσα στη νύχτα μέχρι να φτάσουν στο σημείο.

Εκεί του έστησαν καρτέρι περιμένοντας όλη νύχτα την κατάλληλη στιγμή. Ο ίδιος κοιμόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού οπλισμένος σαν αστακός έχοντας καλάσνικωφ στο ένα πόδι με μια σφαίρα στη θαλάμη και ένα πολεμικό όπλο και αυτό με σφαίρα στο άλλο πόδι.

Οι ράμπο τον έπιασαν στον … ύπνο και τον συνέλαβαν πριν προλάβει να αντιδράσει ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων.


Πηγή : tribune.gr


Ότι να΄ναι σε αυτή την χώρα :Με εθελοντές εκπαιδευτικούς και μόρια αντί μισθού σκέφτονται να καλύψουν τα κενά στα σχολεία.


Δωρεάν εργασία στο Δημόσιο είναι η καινούργια ιδέα, που έπεσε στο τραπέζι, προκειμένου να καλυθφούν τα κενά στα σχολεία, ή πιο ωραιοποιημένα εθελοντική εργασία με κίνητρο τη μοριοδότηση!

Λοβέρδος: «Αν αυτή είναι η μόνη λύση για να καλύψουμε τα κενά στα σχολεία, τότε θα τη χρησιμοποιήσω» – Η πληρότητα στα σχολεία είναι πλέον ανέφικτη καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν τα κενά – Η εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών θα ανταμειφθεί με επιπλέον μόρια που θα τους… ανεβάσουν στην κατάταξη των άμεσων προσλήψεων

Στα 1.100 ανέρχονται τα κενά στα σχολεία, η πληρότητα των οποίων θεωρείται ανέφικτη, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν. Έτσι ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μελετά να ζητήσει εθελούσια συνεισφορά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

«Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν στην επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια… Σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που μου απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή, με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν προσλήψεις» τονίζει ο κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός Παιδείας μάλιστα σήμερα με δήλωσή του στον ΣΚΑΙ είπε: «Αν αυτή είναι η μόνη λύση για να καλύψουμε τα κενά στα σχολεία, τότε θα τη χρησιμοποιήσω».


Πηγή : usay.gr


Τα μυστικά δωμάτια της Στάζι - Συγκλονιστικές φωτογραφίες


Την Κυριακή θα ειναι η 25η επέτειος από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Με την ευκαιρία αυτή, ο Daniel και η Geo Fuchs έχουν εντοπίσει και φωτογραφίσει αρχηγεία της Στάζι (STASI), αίθουσες ανακρίσεων και φυλακές.

Το Υπουργείο Κρατικής Ασφαλείας της Ανατολικής Γερμανίας (γνωστό ως Στάζι - Ministerium für Staatssicherheit) διατηρούσε ένα από τα πιο αποτελεσματικά και καταπιεστικά δίκτυα πληροφοριών. Ένα από τα κύρια καθήκοντά του ήταν να παρακολουθεί τον γενικό πληθυσμό, βασικά η κατασκοπεία. Η οργάνωση είχε 90.000 εργαζόμενους και επιπλέον 170.000 ανεπίσημους πληροφοριοδότες.

Η Στάζι χρησιμοποιούσε τον φόβο και την καχυποψία ως βασικά όπλα κατά του γενικού πληθυσμού. Παρακολουθούσαν τηλέφωνα και ενθάρρυναν τους γείτονες να κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλο. Επίσης υπέβαλαν τους ανθρώπους σε ψυχολογική παρενόχληση μπαίνοντας στα σπίτια τους αλλάζοντας την διάταξη των επίπλων ή κανοντας κατι που θα περνούσε σχεδόν απαρατήρητο αλλα θα δημιουργούσε ερωτηματικά , όπως για παράδειγμα  μια αλλαγή στην ποικιλία τσαγιού που έπινε κάποιος ανυποψίαστος "ύποπτος". Οι άνθρωποι συχνά δεν συνειδητοποιούσαν οτι ήταν υπεύθυνη η Σταζι, και αντ 'αυτού νόμιζαν ότι είχαν χάσει τα μυαλά τους.

Φυλακή Hohenschönhausen - Δωμάτιο ανάκρισης

Φυλακή Hohenschönhausen: Δωμάτιο παρακολούθησης

Φυλακή Hohenschönhausen: όροφος ανάκρισης

Φυλακή Hohenschönhausen: Δωμάτιο ανάκρισης 

Εκτός από τις φυλακές και τα αμέτρητα δωμάτια ανάκρισης, η Στάζι χρειαζόταν ενα τεράστιο χώρο για την αποθήκευση των πληροφοριών που συλλέγονται σχετικά με τον πληθυσμό και τους εχθρούς της Ανατολικής Γερμανίας.

Εκτιμάται ότι 180 χιλιόμετρα απο ράφια κρατούσαν τα μυστικά αρχεια. 

Τα αρχεία της Στάζι ειναι 180,000 μέτρα φακέλλων

Αρχεία Στάζι


Στην πτώση του Τείχους το 1989, η Στάζι διαλύθηκε (αλλά όχι πριν από την καταστροφή πολλών εγγράφων - που εκτιμάται να ειναι περίπου ένα δισεκατομμύριο φύλλα χαρτιού).

Μερικά από τα δωμάτια της Στάζι είχαν κατεδαφιστεί, ενω μερικά απέκτησαν νέες λειτουργίες, μερικά έχουν γίνει μουσεία και μνημεία, αλλά μερικά παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα από την πτώση της DDR. Οι εφημερίδες στη βιβλιοθήκη της φυλακής, για παράδειγμα, είναι από το 1989.

Φυλακή Potsdam: Βιβλιοθήκη φυλακισμένων

Potsdam: Καρέκλα φωτογράφισης

Φυλακή Potsdam: Κελί

Ο Daniel και η Geo Fuchs έχουν φωτογραφίσει τις φυλακές ανάκρισης στο Πότσνταμ και στο Hohenschönhausen, όπως και το γραφείο του Erich Mielke - Ηγέτη της Στάζι απο το 1957-1989, ένα καταφύγιο στη Λειψία, μια φυλακή στο Bautzen, και άλλα απομεινάρια του καθεστώτος.

Με τις φωτογραφίες τους τεκμηρίωσαν τον φόβο, μέσα απο τα καφκικά δώματια ανακρισης και τα μουντά χρώματα των στενών γραφείων.

Φυλακή Potsdam: Κελί μπανιου

Bautzen ειδική φυλακή: Χώρος επισκεπτών

Bautzen ειδική φυλακή: Αυλή

Bautzen ειδική φυλακή: Σκάλες

Πηγή - International Business Times/Daniel & Geo Fuchs
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert


Στη φυλακή οι τρεις συλληφθέντες για το καρτέλ κοκαΐνης της Βούλας




Στις φυλακές οδηγούνται οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση του καρτέλ κοκαΐνης με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Πρόκειται για δυο αλλοδαπούς και έναν Έλληνα, οι οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συνεισέφεραν σημαντικά στοιχεία στην έρευνα με τις απολογίες τους.
Και αυτό διότι, οι δυο αλλοδαποί κατηγορούμενοι ενώπιον του ανακριτή έκαναν χρήση του δικαιώματος της σιωπής, όπως είχαν πράξει και προανακριτικά ενώ ο τρίτος εκ των κατηγορουμένων, ο Έλληνας, αρνήθηκε όλα όσα του καταλογίζονται από τις αρχές.
Για «αναμενόμενη εξέλιξη» έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης Σάκης Κεχαγιόγλου επισημαίνοντας παράλληλα πως ο Έλληνας κατηγορούμενος δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των τριών συλληφθέντων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για: Εγκληματική οργάνωση, ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία και οπλοκατοχή.


Πηγή : protothema.gr


ΠΟΕΣΥ για επίθεση στην «Athens Voice»: Η βία δεν μπορεί να περιορίσει την ελευθερία λόγου


Οι επιθέσεις, σαν την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της «Athens Voice», αποσκοπούν στην υπονόμευση του δικαιώματος των δημοσιογράφων να εκφράζονται ελεύθερα και να εργάζονται με ασφάλεια, τονίζει με σημερινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ένωσης Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας και θυμίζει ότι «οι επιθέσεις εναντίον των ανθρώπων του Τύπου, στρέφονται εντέλει εναντίον της δημοκρατίας».
«Η βία δεν μπορεί να περιορίσει την ελευθερία λόγου και έκφρασης, η δε ανοχή σε τέτοιου είδους πράξεις σημαίνει ταύτιση με το σκοταδιστικό κομμάτι της κοινωνίας, που ευθύνεται για τον ευτελισμό των δημοκρατικών μας αξιών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.
Η Ομοσπονδία διακηρύσσει ότι «οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται και η ελευθερία του Τύπου δεν απειλείται από θρασύδειλες επιθέσεις».
Ταυτόχρονα, «απαιτεί την εξάλειψη των φαινομένων βίας σε βάρος των συναδέλφων τα οποία επαναλαμβάνονται, ενώ οι υπαίτιοι παραμένουν ατιμώρητοι. Αν επιδιώκουμε μια κοινωνία δίκαιη και ευνομούμενη, πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως ο νόμος, να συλληφθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν».


Πως 6 "καρχαρίες" της ιχθυόσκαλας δάγκωσαν φόρους 8 εκατομμυρίων ευρώ! Τα λαβράκια του ΣΔΟΕ




Οι έξι έμποροι της ιχθυόσκαλας Κερατσινίου κατάφεραν να αποκρύψουν φόρους 8.068.608 ευρώ. Ωστόσο το ΣΔΟΕ τους τσίμπησε στα δίχτυα των ελέγχων. Τι λέει στο Newsit o Πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Δεν ξέρουμε αν τα ψάρια τους ήταν σίγουρα ολόφρεσκα πάντως οι δαγκωματιές τους στο Δημόσιο μέσω της απόκρυψης φόρων...έσταζε αίμα!

Πως οι "ψαράδες" απέκρυψαν φόρους 8 εκατομμύρων ευρώ!


Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), Παναγιώτης Σταμπουλίδης "οπως έγινε γνωστό από το ΣΔΟΕ, σε 6 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούναι στην ιχθυόσκαλα του Πειραιά στο Κερατσίνι, έχει βεβαωθεί φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό για εμάς ειναι μια δικαιώση αφού ο τρόπος του ελέγχου αλλά και το υλικό προς το ΣΔΟΕ έγινε με δική μας προτροπή καθώς είχαμε διαπιστώσει εκτεταμένη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, κάτι που πλήττει άμεσα και τα έσοδα του δημοσιου αλλά και τα έσοδα του ΟΚΑΑ.

Ο τρόπος που έκλεβαν οι φοροφυγάδες είναι συνδυασμός εκνομων πράξεων. Μπορεί να προκύπτει απο την υποτιμολόγηση, μπορεί να προκύπτει από το ότι ενώ έχουν διακινησει περισσότερα κιλά αλιευμάτων στις δηλωσεις που υπέβαλλαν στις αρμόδιες εφορίες να είναι μικρότερα τα ποσά του εισοδήματος. Και έχει γίνει έλεγχος αυτού που έχουν δηλώσει ως εισόδημα με τα κιλα που έχου διακινήσει μέσα από την ιχθυόσκαλα. Φαντάζομαι πως αυτο εντόπισε το ΣΔΟΕ και έτσι προκύπτει η φοροδιαφυγή.

Οπως έχουμε αποδείξει, σε οποιονδήποτε αποκρύπτει πλούτο ο οποιος θα μπορούσε να έχει διανεμηθεί σε πόρους που χρειάζονται αυτη την περίοδο, είμαστε αμείλικτοι και θα συνεχίσουμε να χτυπάμε την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.

Επίσης σας λέω οτι για πρώτη φορά στην ιστορια της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη η μηχανογράφηση στις ιχθυόσκαλες προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα φαινόμενα σαν αυτά που ανακοινώνονται από τις αρμόδιες αρχές να εκλείψουν δια παντός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 


Πηγή : newsit.gr


Στο αρχείο η δικαστική έρευνα για τον "κουμπαρά" πολιτικών προσώπων



Παρά την "παρέλαση" πολιτικών προσώπων από το εισαγγελικό γραφείο και την ένταση που δημιουργήθηκε, η έρευνα για ενδεχόμενο χρηματισμό βουλευτών προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή δεν "καρποφόρησε" καθώς ουδείς " έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία".
Κατόπιν αυτών, ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Γεωργίας Τσατάνη, έθεσε τη δικογραφία που σχηματίστηκε στο αρχείο.
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κατέθεσαν μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Κατέθεσαν επίσης ο διευθυντής της κυριακάτικης εφημερίδας Kontra News Αιμίλιος Λιάτσος καθώς και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Μαρτίνος .





Υποανάπτυκτες χώρες που ζουν στον 19ο αιώνα.


Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα χαρακτηρίζεται εγκληματική πράξη η κατοχή και η βόλτα σκύλων μέσα στις πόλεις προωθούν 32 βουλευτές του Ιράν προτείνοντας ως ποινή για τους παραβάτες, 74 βουρδουλιές.

Σύμφωνα με τα ιρανικά έθιμα τα ζώα είναι βρώμικα και γι' αυτό στο Ιράν κατοικίδια έχουν λίγοι κάτοικοι κυρίως των βόρειων πλούσιων προαστίων της Τεχεράνης. Και επειδή προφανώς σε όλο τον κόσμο είναι κακό να τα βάζεις με τους πλούσιους, στην ίδια πρόταση προβλέπεται εναλλακτική ποινή προστίμου από 255 έως 2.550 ευρώ.

«Οι βόλτες και τα παιχνίδια με ζώα όπως τα σκυλιά και οι μαϊμούδες σε δημόσιους χώρους είναι επικίνδυνη για την υγεία και την ειρήνη των άλλων ανθρώπων, κυρίως των παιδιών και των γυναικών και είναι κατά της ισλαμικής μας κουλτούρας» αναφέρεται στη σχετική νομοθετική πρόταση.

Από την εφαρμογή του νόμου εξαιρούνται οι αστυνομικές δυνάμεις, οι αδειούχοι κυνηγοί, οι αγρότες και οι γεωργοί.


Πηγή : koolnews.gr


«Αυτή είναι η κατάντια του πολιτικού συστήματος…»





Θεοδωράκης: Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν μιλούν καν στο τηλέφωνο μεταξύ τους

«Δεν νομίζω ότι θα γίνει αυτό το πράγμα και θέλω να είμαι ειλικρινής με τον κόσμο που μας ακούει. Έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο όπου οι πολιτικοί αρχηγοί, τουλάχιστον αυτοί που διεκδικούν την εξουσία, δεν μιλούν καν στο τηλέφωνο μεταξύ τους. Δηλαδή δεν συνεννοούνται για τα στοιχειώδη. Άρα δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει μία συνάντηση, τέτοια που θα μπορεί να δώσει μερικές απαντήσεις και μια εγγύηση ότι υπάρχει μία κοινή αντιμετώπιση ακόμη και των εθνικών θεμάτων», δήλωσε την Παρασκευή στον Real FM ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γίνει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα.

«Αυτή είναι η κατάντια του πολιτικού συστήματος. Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο που θεωρούνται μεταξύ τους εχθροί. Και οι δικές μας αντιθέσεις είναι πολύ μεγάλες, είναι αντίπαλοί μας, αλλά ποτέ δεν διανοήθηκα να θεωρήσω τους πολιτικούς μου αντιπάλους, εχθρούς. Αυτό δεν συμβαίνει όμως για την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου», συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Στο ερώτημα αν η αίσθηση που έχει είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε εθνικούς κινδύνους με αφορμή και τη δήλωση του κ. Ήσυχου που άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί η κυβέρνηση να αξιοποιεί την κρίση για να μαζέψει τους 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Αυτά είναι και λίγο τώρα σενάρια φαντασίας. Δηλαδή, η κυβέρνηση έχει βάλει τους Τούρκους να κάνουν αυτά που κάνουν έξω από την Κύπρο γιατί σε 3 μήνες οι 180 βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν έναν πρόεδρο; Δηλαδή, νομίζω ότι αυτά μπορούν να τα λένε ίσως κάποιοι παραμυθάδες σε μεταμεσονύχτιες εκπομπές, αλλά είναι ντροπή να τα λένε εκπρόσωποι των κομμάτων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να απομακρυνθούμε, γιατί συχνά γίνεται, από την προσπάθεια εκμετάλλευσης του γεγονότος για το δικό μου συμφέρον, για το δικό σου συμφέρον, γιατί είναι πολύ σύνηθες στην ελληνική πολιτική σκηνή να χρησιμοποιούμε τα εθνικά θέματα είτε για να το παίξουμε πατριώτες, είτε για να το παίξουμε προστάτες».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να φύγουμε από αυτό. Αλλά όχι ότι υπάρχει κάποιος σχεδιασμός τώρα, αλίμονο. Αυτό που πρέπει να γίνει και το είπα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους Κύπριους πολιτικούς που είχα τη δυνατότητα να μιλήσω, με δύο, όχι ακόμα με τον πρόεδρο της Κύπρου, είναι ότι πρέπει να υπάρξει μία κρίσιμη αντιμετώπιση. Δεν θα πρέπει να κλιμακώσουμε αυτή την ένταση. Και θα πρέπει να ξέρουμε τι... ότι σε αυτή την ένταση δεν πρέπει να απαντήσει η Ελλάδα, πρέπει να απαντήσει η Ευρώπη. Εδώ δεν υπάρχουν ελληνικά σύνορα, υπάρχουν ευρωπαϊκά σύνορα. Αυτό είναι η μόνιμη απαίτηση που πρέπει να έχουμε. Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, στην Κύπρο στις ΑΟΖ είναι προκλήσεις απέναντι στο ευρωπαϊκό δίκαιο, εκεί πρέπει να καταφεύγουμε συνέχεια».

Στην ερώτηση αν θεωρεί λάθος την κίνηση της κυβέρνησης να υποστηρίξει την απομάκρυνση της τρόικας και ότι θα έπρεπε να περιμένει την ολοκλήρωση του μνημονίου ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Έπρεπε να συζητήσουν και όλες αυτές τις ενέργειες να μην τις μαθαίνουμε από τους ξένους. Να συζητήσουμε πως η Ελλάδα κάνοντας αυτά που έπρεπε να κάνει απελευθερώνεται από τους ελέγχους, αλλά από την άλλη με μία εμπιστοσύνη των εταίρων, τέτοια που να μη δημιουργεί αναστάτωση στις αγορές. Δηλαδή, είναι δύο ξεχωριστά πράγματα το ότι θέλουμε να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας και να αποφασίζουν οι Έλληνες υπουργοί το θέλουμε, αλλά δεν το θέλουμε με κάθε κόστος. Δεν το θέλουμε δηλαδή πληρώνοντας επιτόκια 9% επειδή είναι αυτοί ανίκανοι να κάνουν μία συμφωνία με τους ευρωπαίους. Αυτό λέω».


Πηγή


Μάστιγα οι απάτες με θύματα ηλικιωμένους


Τέσσερις νέες περιπτώσεις εξιχνιάστηκαν στην Έδεσσα

Καθημερινό σχεδόν φαινόμενο είναι οι υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Τέσσερις νέες περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς στην Έδεσσα. Δράστες τους είναι ένας 35χρονος και μία 33χρονη, που προσποιούνταν φιλικά πρόσωπα των στενών συγγενών των ηλικιωμένων και επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων. Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στην Έδεσσα Πέλλας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 35χρονος και μία 33χρονη.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, προσέγγισαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες και προσποιούμενοι φιλικά πρόσωπα των συγγενών τους, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να τους αποσπάσουν χρήματα. Από την κινητοποίηση των αστυνομικών, εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητο και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τον Μάιο του 2014, ενεργώντας με την ίδια μέθοδο, αφού εξαπάτησαν ηλικιωμένη, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ενώ στις 23 Οκτωβρίου 2014 επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εξαπατήσουν άλλη μία γυναίκα.

Στην κατοχή των παραπάνω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

Στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης, με σκοπό την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας προτρέπει τους πολίτες να:
είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπρόσωπα, είτε τηλεφωνικά, να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα,
μη δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού,
ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.




Πηγή : newsbeast.gr


Η πρώτη αεροπειρατεία στον κόσμο έγινε από νεαρούς Έλληνες και άλλαξε τα μέτρα προστασίας στα αεροδρόμια


Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1948 το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελευθερία» στα περίπτερα, έγραφε με έντονα, κεφαλαία γράμματα, «ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΝ ΩΔΗΓΗΘΗ ΒΙΑΙΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑΝ». Ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη αεροπειρατεία σε πτήση που εκτελούσε επιβατικό δρομολόγιο στον κόσμο. Δράστες ήταν 6 μαθητές της τάξης του Γυμνασίου από τη Θεσσαλονίκη, όλοι τους παιδιά αστικών οικογενειών και πρώην μέλη της Ε.Π.Ο.Ν. Στόχος τους να καταφέρουν να περάσουν μέσα από τη Γιουγκοσλαβία στο μέτωπο του Γράμμου και να ενωθούν με τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος. Ήταν η εποχή που ο ελληνικός Εμφύλιος μαίνονταν και η αριστερά διώκονταν βιαίως από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ οι δρόμοι για το βουνό ήταν αποκομμένοι.
Με τη δικαιολογία ότι θα δώσουν εξετάσεις για το Πολυτεχνείο, οι πρώτοι αεροπειρατές της ιστορίας, οι Αλέξανδρος και Δημήτριος Κουφοδάκης (ετών 21 και 23 αντίστοιχα), Αχιλλέας Κλετιμλίδης (ετών 19), Αντώνης Βογιάζος (ετών 18), Γιώργος Κέλας (ετών 17) και  Σπύρος Χειλμιάδης (ετών 18), κατέβηκαν αρχικά στην Αθήνα. Αυτή ήταν μόνο η αρχή από το παράτολμο και καινοφανές σχέδιό τους. Στις 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:15, οι 6 νέοι θα επιβιβαστούν από το αεροδρόμιο του Ελληνικού σε ένα αεροσκάφος της  TAE, (της πρώτης ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας – Τεχνικαί Αεροπορικαί Εκμεταλλεύσεις), με δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Μεταξύ των ονομάτων των 21 επιβατών, ήταν και αυτό του  βουλευτή Ιωάννη Αποστόλου.

H πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία ήταν η Τ.Α.Ε, Τεχνικαί Αεροπορικαί Εκμεταλλεύσεις και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.... 

Κατά τη διάρκεια της πτήσης και ενώ το αεροπλάνο βρίσκονταν πάνω από τη Σκύρο, τέσσερις από τους νεαρούς εισέβαλαν στο πιλοτήριο και οπλισμένοι με σουγιάδες και ένα μπουκάλι γκαζόζας, ζήτησαν από τον πιλότο να αλλάξει προορισμό και να προσγειώσει το σκάφος στο Βελιγράδι. Ακολούθησε συμπλοκή στο πιλοτήριο με το συγκυβερνήτη, ενώ μέσα σε εκείνο το διάστημα ο ασυρματιστής πρόλαβε να αναφέρει το συμβάν. Η εντολή που έλαβε είναι να «επιστρέψει το αεροπλάνο πάση θυσία αμέσως εις Θεσσαλονίκην». Ταυτόχρονα, απογειώθηκαν πολεμικά σκάφη τύπου SPITFIRE για να αποτρέψουν την αεροπειρατεία, αλλά ήταν ήδη αργά. Το επόμενο μήνυμα που εξέπεμψε ο ασύρματος  ήταν «Είμεθα προσγειωμένοι Όφτσε Πόλε 60 χλμ. Νοτιοανατολικά  Σκοπίων».
Πολεμικά σκάφη τύπου SPITFIRE σηκώθηκαν από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων για να αποτρέψουν την αεροπειρατεία στο επιβατικό της ΤΑΕ... 

Η Η επιστροφή του αεροσκάφους σε ελληνικό έδαφος σηματοδότησε μια σειρά από ανακρίσεις, από τον ίδιο τον υπουργό Αεροπορίας, ενώ επιρρίφθηκαν ευθύνες και στους πιλότους που δεν κατάφεραν να παραπλανήσουν τους αεροπειρατές και να προσγειώσουν το σκάφος σε Ελληνικό έδαφος. Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και προφυλακίστηκαν. Οι 6 νεαροί που κατάφεραν να φτάσουν με τρένο στα Σκόπια, δικάσθηκαν ερήμην και κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάσθηκαν σε θάνατο. Διώξεις και φυλακές γνώρισαν και οι οικογένειές τους, που δε γνώριζαν τίποτα για τις προθέσεις των παιδιών τους. Ως αποτέλεσμα της πρώτης αεροπειρατείας στον κόσμο, ήταν η εντατικοποίηση των ελέγχων στα αεροδρόμια και η λειτουργία τους στο εξής σε αυστηρότερο πλαίσιο.

Οι έξι νεαροί αεροπειρατές καταζητούνται (1948).... 

Από τους 6 νεαρούς αεροπειρατές, ο πιο γνωστός σήμερα είναι ο  Αντώνης Βογιάζος, σκηνοθέτης και  μεταφραστής του έργου του Λένιν στα ελληνικά. Το 1987 οι κρίσιμες στιγμές από την πρώτη αεροπειρατεία αναβίωσαν στη μεγάλη οθόνη από το σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη, στην ταινία «Ο Κλοιός».



Πηγή : mixanitouxronou.gr



Τρανταχτά ονόματα χάνουν σπίτια και ακίνητα σε πλειστηριασμούς για χρέη - Όλη η λίστα


Στο σφυρί βγαίνουν ακόμη 31 ακίνητα οφειλετών με χρέη άνω των 300.000 στο δημόσιο
Ήδη το πρόγραμμα των πλειστηριασμών έχει ναρτηθεί στη σχετική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και ανάμεσα στα ακίνητα που
βγαίνουν στο σφυρί περιλαμβάνονται και ιδιοκτησίες τρανταχτών ονομάτων όπως της οικογένειας Καρούζου με διαμερίσματα και αποθήκες που βρίσκονται στην οδό Σέκερη και Κανάρη στο Κολωνάκι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη λίστα των πλειστηριασμών φιγουράρουν δύο διαμερίσματα στο Κολωνάκι ενός εκατομμυρίου και 600.000 ευρώ αντίστοιχα, οικόπεδο στην Καλαμπάκα 680 χιλ. ευρώ.

Ξεχωρίζει επίσης το ρετιρέ 163 τ.μ. στην παραλία της Θεσσαλονίκης πολύ γνωστού επιχειρηματία το οποίο πωλείται με αρχική τιμή 630 χιλ. ευρώ.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα των πλειστηριασμών και λεπτομέρειες για το κάθε ακίνητο.

newsit.gr



Βάρεσε ''κανόνι'' ο Στρος Καν μετά την αυτοκτονία συνεργάτη του


Πτώχευσε η επενδυτική εταιρεία του LSK Partners του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, λίγες ημέρες μετά την αυτοκτονία του συνεργάτη του Τιερί Λεν.

Τελειωμό δεν έχουν τα σκάνδαλα για τον Ντομινίκ Στρος Καν.

Μετά τις κατηγορίες για βιασμό καθαρίστριας ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, που του κόστισε την καρέκλα του στο ΔΝΤ, ο Στρος Καν ίδρυσε μαζί με τον γαλλοϊσραηλινής καταγωγής συνεταίρο του Τιερί Λεν την επενδυτική εταιρεία LSK Partners, που είχε ως έδρα το Λουξεμβούργο.
ο συνεργάτης του αυτοκτόνησε βουτώντας στο κενό από τον 23ο όροφο κτιρίου στο Τελ Αβίβ
Στην εταιρεία αυτή ο Ντομινίκ Στρος Καν είχε το 15% και θα τη χρησιμοποιούσε για τα επενδυτικά του κεφάλαια, για τα οποία λέγεται πως ήταν από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα θα ''ξέπλενε'' την θρυμματισμένη του εικόνα από το σεξουαλικό σκάνδαλο.

Προσέξτε τώρα την τουλάχιστον περίεργη αλληλουχία γεγονότων πριν την πτώχευση της εταιρείας του.

Στις 23 Οκτωβρίου ο συνεργάτης του αυτοκτόνησε βουτώντας στο κενό από τον 23ο όροφο κτιρίου στο Τελ Αβίβ. Δεν πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν οι φήμες για την αυτοκτονία όταν η επενδυτική εταιρεία LSK Partners ανακοίνωσε πως ''ανακαλύφθησαν επιπρόσθετες εκκρεμότητες, τις οποίες προηγουμένως δεν γνώριζε και οι οποίες επιβαρύνουν την εύθραυστη κατάσταση της επιχείρησης''.

Και εδώ έρχεται η βόμβα του πρακτορείου Bloomberg πως ο Ντομινίκ Στρος Καν όλως περιέργως παραιτήθηκε από την προεδρία της επενδυτικής εταιρείας τρεις μόλις ημέρες πριν την αυτοκτονία του συνεργάτη του.



Πηγή : Καθημερινή



Πολύδωρας: «Ας βρει η κυβέρνηση τους 179 και τότε... βλέπουμε»


«Ας φτάσουν πρώτα στους 179 βουλευτές, ας φτάσουμε στον Μάρτιο, γιατί τότε εγώ βλέπω εκλογές, και τότε βλέπουμε», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ. Βύρων Πολύδωρας.
Σύμφωνα με τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα: «Κακώς είναι θέμα συζήτησης οι 180. Σωστά είπε η κυβέρνηση. Ας φτάσουμε στον Φεβρουάριο και βλέπουμε πώς θα είναι τα πράγματα. Μπορεί στο ενδιάμεσο να... σπάσει το πόδι της.
Την ίδια ώρα όμως ο κ. Πολύδωρας υποστήριξε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να τον καλέσει ο κ. Σαμαράς, με τον οποίο δεν έχει καμία επικοινωνία.
«Δε θεωρώ βέβαια, πιθανόν να με καλέσει ο Σαμαράς στο σπίτι του στη Μουρούζη για να με πείσει. Δεν το βλέπω πιθανόν. Δεν μιλάμε καν με τον Σαμαρά. Αν γίνει κάτι τέτοιο... τότε θα του τα πω» είπε ο κ. Πολύδωρας, τονίζοντας πως δε θέλει να είναι δεδομένος για κανέναν.
«Με προσκαλούν συχνά στη Ν.Δ. αλλά τους απαντώ, ότι δεν είμαι δεξιός του Σαμαρά. Εγώ πιστεύω σε μια ΝΔ που είχε διαφορετικές αξίες. Το κριτήριό μου δεν είναι η καριέρα μου. Αν πάω στο σπίτι μου δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Βουλιάζει ο τόπος όταν οι υπουργοί δουλεύουν μόνο για την επανεκλογή τους. Αυτά είναι κατάπτωση» σημείωσε ο κ. Πολύδωρας.
Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις ο ανεξάρτητος βουλευτής εκτίμησε ότι η σύγκρουση με την Ευρώπη είναι αναπόφευκτη.
«Ας είμαστε προετοιμασμένοι. Το τρένο πια έχει εκτροχιαστεί. Σπαταλούν λέξεις και φαιά ουσία, για να μας πουν ποια θα είναι η σχέση μας με την τρόικα στο μέλλον. Θα είναι η ίδια ακριβώς. Δεν μας λένε όμως πόσο θα είναι το επιτόκιο. Αν είναι να αυξηθούν τα επιτόκια, τότε να παραμείνουμε στο Μνημόνιο. Είναι η γραμμή της αυστηρής επιτήρησης» τόνισε ο κ. Πολύδωρας.


Πηγή : protothema.gr


Βρετανία: Σκότωσε 22χρονη και στη συνέχεια έκατσε να την φάει


34ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ

Λίγο πριν κατασπαράξει το θύμα του, το οποίο είχε προηγουμένως σκοτώσει, ακινητοποίησε η αστυνομία της Βρετανίας έναν 34χρονο άστεγο σε δωμάτιο ξενώνα για αστέγους στην Ουαλία. Η αστυνομία πυροβόλησε τον άνδρα με πιστόλι αναισθητοποίησης με αποτέλεσμα να πεθάνει στη συνέχεια.
Η αστυνομία της Ουαλίας κλήθηκε να μεταβεί στον ξενώνα για αστέγους στο Άργκοντ, ένα χωριό που βρίσκεται 260 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου και 34 χιλιόμετρα βορείως του Κάρντιφ, ύστερα από πληροφορίες ότι ένας άνδρας επιτίθεται σε μία γυναίκα.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο αντίκρισαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα τον 34χρονο Μάθιου Γουίλιαμς να προσπαθεί να κανιβαλίσει την άτυχη γυναίκα, η οποία έφερε βαριά τραύματα στο κεφάλι.
Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον άνδρα με πιστόλι αναισθητοποίησης (Taser) και πέθανε, ανακοίνωσε το Σώμα και πρόσθεσε ότι διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της γυναίκας.

Η αστυνομία δεν έδωσε λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, όμως κάτοικοι του χωριού είπαν στους δημοσιογράφους ότι ο άνδρας είχε βγάλει τα μάτια της γυναίκας και «έτρωγε το πρόσωπό» της την ώρα που παρενέβη το προσωπικό ασφαλείας του ξενώνα.

Οταν έφθασαν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν αλλά εκείνος αντέδρασε κι έτσι επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν με το πιστόλι αναισθητοποίησης, το οποίο ωστόσο επέφερε τον θάνατό του.



Πηγή : ethnos.gr


ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΕΖΩΝ video


Τη μάχη για ζωή έχασε το πρωί της Παρασκευής (7/11) ένας Ισραηλινός, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά την Τετάρτη (5/11) στη νέα επίθεση με αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε εναντίον περαστικών στην Ιερουσαλήμ.
«Το πρόσωπο που είχε τραυματισθεί σοβαρά κατά την επίθεση απεβίωσε σήμερα το πρωί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Χαντάσα στο Έιν Καρέμ.
Η ηλικία και η ταυτότητα του δεύτερου θύματος της επίθεσης δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν από ιατρική πηγή, ωστόσο ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε πως επρόκειτο για έναν 17χρονο Εβραίο φοιτητή.
Ο Ιμπραήμ αλ-Ακάρι, ένας 38χρονος Παλαιστίνιος, πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη επίθεση εναντίον πεζών με το αυτοκίνητό του, σκοτώνοντας έναν Ισραηλινό αστυνομικό.
Ο δράστης έριξε το βαν που οδηγούσε σε μια ομάδα αστυνομικών και στη συνέχεια πάνω σε περαστικούς, σε μια οδική αρτηρία που χωρίζει τη Δυτική από την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ακολούθως, βγήκε από το όχημά του και επιτέθηκε στους περαστικούς μ' έναν σιδηρολοστό, πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικού.
Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια επίθεση είχε πραγματοποιηθεί επίσης πριν από δύο εβδομάδες, στην οποία είχαν σκοτωθεί ένα μωρό Ισραηλινοαμερικανών, μια γυναίκα από τον Ισημερινό και ο δράστης.






Πηγή : newsbomb.gr


Το ΠΑΣΟΚ ξαναθυμάται ότι είναι ΠΑΣΟΚ



Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία τοιυ ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη σύσκεψη της ομάδας παρακολούθησης κυβερνητικού έργου, υπό τη προεδρία του υπεύθυνου Χρήστου Πρωτόπαπα με σκοπό τη διαμόρφωση μιας συγκεκριμένης διακριτής πρότασης για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που έχει αφήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κινούνται προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης των δανειοληπτών ώστε μα υπάρξει ουσιαστική βοήθεια και ανακούφιση προς τις ομάδες των πολιτών που έχουν πληγεί εισοδηματικά από την κρίση και έχουν αντικειμενική δυσκολία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα με τη επιστροφή του κ. Βενιζέλου από τις διπλωματικές του υποχρεώσεις σε Κύπρο και Κάιρο θα πραγματοποιηθούν κι άλλες συσκέψεις επί του θέματος, καθώς υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες προς επίλυση.

Παράλληλα θα συνεχιστούν οι περιοδείες των στελεχών ανά την Ελλάδα ενόψει της οργάνωσης του Συνεδρίου της Δ.Π. Την Κυριακή για το σκοπό αυτό στη Θεσσαλονίκη θα γίνει εκδήλωση με ομιλητές τους Π. Καψή, Ν. Μπίστη, Κυρ. Πιερρακάκη, Θ. Παπαθεοδώρου, Χρ. Μακρίδη και Ντ. Τσικαρδάνη, στελέχη δηλαδή που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, την ανανεωτική αριστερά και τη ΔΗΜΑΡ, ώστε να εξυπηρετηθεί ο κεντρικός στόχος που επιθυμεί να διαδραματίσει η Δημοκρατική Παράταξη, ως ένα νέο επί της ουσίας κόμμα των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Ανδρέας Μαραθιάς


Πηγή : newsit.gr


Μεγάλη γκάφα από τον ΕΟΤ τροφοδότησε σχόλια στο εξωτερικό βάζοντας πλάνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της ναζιστικής Γερμανίας σε διαφημιστικό video


Μεγάλη Γκάφα  από τον ΕΟΤ καθώς στο νέο βίντεο που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού συμπεριέλαβε και πλάνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της ναζιστικής Γερμανίας το 1936!.
Στο video, διάρκειας 11 λεπτών, υπό τον τίτλο «Θεοί, Μύθοι, ήρωες», συμπεριλήφθηκαν πλάνα από την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της ναζιστικής Γερμανίας το 1936 αν και τώρα έχει αφαιρεθεί.
 Στο βίντεο, εμφανίζεται ένας ξανθός, γαλανομάτης αθλητής, στα πρότυπα της Χιτλερικής προπαγάνδας, να κρατά την Ολυμπιακή δάδα ενώ ανεβαίνει τα σκαλιά για να ανάψει το βωμό.
Το πλάνο είναι από το υλικό της αγαπημένης προπαγανδίστριας του Χίτλερ, Λένι Ρίφενσταλ
Τη γκάφα δεν την αντιλήφθηκε ένας έλληνας πολίτης αλλά ο Guardian, ο οποίος αναφέρει πως «αξιωματούχοι απέδωσαν το λάθος σε μια τεχνική αβλεψία λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να της δοθεί παραπάνω έμφαση σε μια στιγμή που ο τουρισμός, η ατμομηχανή της δοκιμαζόμενης ελληνικής οικονομίας, πηγαίνει πολύ καλά».
O γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού Πάνος Λειβαδάς σε τηλεφωνική συνέντευξη του σε βρετανική εφημερίδα είπε :  «Ηταν ένα εορταστικό βίντεο για τα 100 χρόνια του ελληνικού οργανισμού τουρισμού, που παρουσιάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία για πρώτη φορά και θέλαμε να περιλαμβάνει υλικό από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Μία σκηνή από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 συμπεριλήφθηκε κατά λάθος, την οποία θα αφαιρέσουμε αμέσως και θα επανορθώσουμε».

 Η εφημερίδα συνέχισε την κρητική της λέγοντας ότι βρίσκει ανεξήγητο το λόγο που το βίντεο αρχίζει  στη Νέα Υόρκη, με αφηγητή έναν Αμερικανό που συμμετείχε στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 1984, χωρίς να προβάλλει τίποτα από τη σύγχρονη εικόνα της χώρας ή τους νέους καινοτόμους Έλληνες.

Η απάντηση του ΕΟΤ είναι η παρακάτω : «Το συγκεκριμένο φιλμ, τόσο στην εκδοχή των δέκα λεπτών, όσο και στην εκδοχή των 30 λεπτών που θα ανέβει αύριο στα κοινωνικά δίκτυα, περιλαμβάνει πλάνα αφής φλόγας Ολυμπιακών αγώνων (Αθήνα, Λονδίνο, Πεκίνο, Μόσχα, κ.α).  Μεταξύ αυτών εσφαλμένα συμπεριλήφθηκε και ένα πλάνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936. Το σφάλμα εντοπίστηκε και ο ΕΟΤ αφαίρεσε άμεσα το συγκεκριμένο πλάνο».






Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες από το μεσημέρι και τα δυτικά



Δύσκολες αναμένεται να είναι οι επόμενες τρεις ημέρες καθώς σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη την επικρατεία αρχής γενομένης από το μεσημέρι της Παρασκευής και από το Ιόνιο.

Η κακοκαιρία, η οποία όπως προβλέπουν οι μετεωορολόγοι θα συνεχιστεί μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, θα επηρεάσει και την Αττική, η οποία πρόσφατα δοκιμάστηκε από τις πλημμύρες στα δυτικά κυρίως προάστια.


Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές από τη νύχτα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί αρχικά 4 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6, βαθμιαία 7 και πρόσκαιρα το απόγευμα στα ανατολικά και νοτιά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία 7 και πρόσκαιρα το απόγευμα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρες.τοπικα περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 ενισχυμένοι το απόγευμα στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

Σάββατο 08-11-2014

Καιρός: σε ολόκληρη τη χώρα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Κυριακή 09-11-2014

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διαρκείας αλλά και διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Διαδηλώσεις κατά τις λιτότητας με τραυματίες στις Βρυξέλλες


Βρυξέλλες 

Επεισόδια με τραυματίες στιγμάτισαν τη μαζική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες κατά των μέτρων λιτότητας που πρότεινε η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος πάνω από 100 χιλιάδες πολίτες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Belga μετέδωσε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και αστυνομικοί.  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν χρησιμοποιώντας αντλίες νερού.

Υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε Ι.Χ. και καταστήματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων, που διοργάνωσαν την κινητοποίηση σε συνεργασία με κόμματα της αριστεράς και άλλες ενώσεις, έως και 130.000 πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους των Βρυξελλών.

Τα συνδικάτα χαιρέτισαν την «ιστορική» κινητοποίηση, που ξεπέρασε σε συμμετοχή τις τελευταίες διαδηλώσεις εναντίον των πολιτικών λιτότητας, το 2011 και το 2013.

«Πρέπει να κάνουμε προσπάθειες, είναι προφανές, όμως τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα άδικα. Στην πραγματικότητα οι μεγάλες επιχειρήσεις και το κεφάλαιο δεν συμμετέχουν. Αντίθετα, μειώνουν τους μισθούς, μειώνουν τις συντάξεις και πλήττουν το κοινωνικό κράτος» δήλωσε η επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλιστών Λορέτ Όνκελινξ.

Το απόγευμα αναμένεται να συγκληθεί συμβούλιο υπουργών σε στενή σύνθεση, στο οποίο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα.

Η διαδήλωση αυτή είναι το προοίμιο της αντεπίθεσης που ανακοίνωσαν τα συνδικάτα στις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, που προβλέπουν περικοπές δαπανών ύψους 11 δισ. ευρώ, τις οποίες πρότεινε η κυβέρνηση συνασπισμού του Σαρλ Μισέλ.

Απεργίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε διάφορους κλάδους τις επόμενες εβδομάδες, πριν τη γενική, εθνική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου.

Το έτερο «αγκάθι» για την κυβέρνηση είναι η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 έτη στα 67 από το 2013.

Ο Σαρλ Μισέλ, 38 ετών, που ορκίστηκε στις αρχές Οκτωβρίου, ετέθη επικεφαλής μιας κυβέρνησης συνασπισμού στην οποία συμμετέχει μόνο ένα γαλλόφωνο κόμμα, το Μεταρρυθμιστικό Κίνημα, και τρία φλαμανδικά δεξιά κόμματα: το εθνικιστικό Νέα Φλαμανδική Συμμαχία (N-VA) του Μπαρτ Ντε Βέβερ, οι Φλαμανδοί Χριστιανοδημοκράτες του CD&V και οι Φλαμανδοί Φιλελεύθεροι.


Πηγή : tovima.gr


Αποσύρθηκε η κατηγορία της σχεδίασης φόνου για τον ντράμερ των AC/DC


ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Με εισαγγελική απόφαση κατέπεσε η κατηγορία κατά του ντράμερ του θρυλικού ροκ συγκροτήματος AC/DC Φιλ Ραντ ότι προσέλαβε εκτελεστή για να δολοφονήσει δύο ανθρώπους τον Σεπτέμβριο καθώς ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Νέας Ζηλανδίας δεν πείστηκε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να συνηγορούν σε αυτό.
«Αυτό το κατηγορητήριο για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας ποτέ δεν θα μπορούσε να στηριχτεί» ανέφερε ο δικηγόρος του διάσημου μουσικού.
«Η γνώμη του εισαγγελέα ήταν ότι οι κατηγορίες δεν μπορούν να στηριχτούν και αποσύρθηκαν μέσα σε 24 ώρες από την πρώτη εμφάνιση του κ Ραντ στο δικαστήριο» είπε ο δικηγόρος επισημαίνοντας ότι ο θρυλικός ντράμερ έχει υποστεί «ανυπολόγιστη ζημία από την περιττή και επιζήμια δημοσιότητα που απορρέει από τη σύλληψη και την αναφορά μια σοβαρής κατηγορίας η οποία ποτέ δεν ήταν δικαιολογημένη».

Ο συνήγορος του Φιλ Ραντ δήλωσε επίσης ότι η αστυνομία δεν ζήτησε τη γνώμη του εισαγγελέα πριν από την σύλληψη του ντράμερ στην πόλη Ταουράνγκα της βόρειας Νέας Ζηλανδίας. Εντούτοις για τον Φιλ Ραντ εξακολουθούν να ισχύουν οι κατηγορίες για απειλή κατά της ζωής τρίτων και για κατοχή ναρκωτικών (κάνναβης και μεθαμφεταμίνης).

Γεννημένος στην Αυστραλία, ο Ραντ εγκαταστάθηκε στην Ταουράνγκα το 1983 όταν εκδιώχθηκε από το συγκρότημα. Το 1994, έγινε και πάλι μέλος των AC/DC, αλλά παρέμεινε στη Νέα Ζηλανδία όπου διατηρεί εστιατόριο. Το 2010 καταδικάστηκε για κατοχή κάνναβης και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο. Οι AC/DC πρόκειται να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ έπειτα από πέντε χρόνια στις 2 Δεκεμβρίου.


Πηγή : ethnos.gr


Δείτε πως η κρίση “έφαγε” αντιδραστήρια και υλικά στα νοσοκομεία!



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την κατρακύλα έχουν πάρει τα τελευταία έξι χρόνια οι δαπάνες για τα νοσοκομεία καθώς ελέω τρόικας και μνημονίων τα χρήματα κουρεύονται συνεχώς.

Μάλιστα του χρόνου το 2015 θα είναι ακόμη πιο περιορισμένα σε σύγκριση με φέτος, όπως ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης παραδέχτηκε.

Οι διοικητές των νοσοκομείων για να τηρήσουν ...κατά γράμμα τις οδηγίες της κυβέρνησης και να μην παρεκκλίνουν από τον μνημονιακό προγραμματισμό αποφεύγουν να αγοράσουν και το παραμικρό.

Αποτέλεσμα είναι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι να διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν υλικά να δουλέψουν και οι ασθενείς να πηγαίνουν από θάλαμο σε θάλαμο να παρακαλούν για λίγο υγειονομικό υλικό.

Από το 2009 οπότε και η κρίση άρχισε να φαίνεται στο... πετσί
 του ΕΣΥ, μέχρι σήμερα, τα κουρέματα στις δαπάνες είναι συνεχή.

Δαπάνες που σχετίζονται με υγειονομικό υλικό, αντιδραστήρια, φάρμακα και υπηρεσίες όπως καθαριότητα και φύλαξη.

Δείτε πως κατρακύλησαν οι αριθμοί εν μέσω μνημονίου

2009: 2,81 δις
2010: 2,93 δις
2011: 2,45 δις
2012: 2,20 δις
2013: 1,95 δις
2014: 1,61 δις
2015: 1,45 δις


Και το ζήτημα είναι πως η τρόικα έχει κι άλλες ...απαιτήσεις. Κάθε φορά που περνά το πόδι της από την οδό Αριστοτέλους ζητά όλο και περισσότερες περικοπές.


Πηγή : iatropedia.gr


Kαυγάς στα Τρίκαλα όταν μία μητέρα θήλασε το μωρό της σε εμπορικό κέντρο


Απρόβλεπτη εξέλιξη είχε το πρωί, η προσπάθεια μιας Τρικαλινής μητέρας να θηλάσει το μωρό της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του trikalanews.gr η νεαρή μητέρα είχε πάει σε εμπορικό κατάστημα της πόλης μαζί με την αδερφή της για να αγοράσει κάτι, όταν το βρέφος πείνασε και η η μητέρα του ελευθέρωσε το στήθος της για θηλασμό.

Στην θέα του θηλασμού αντέδρασε υπάλληλος του καταστήματος χαρακτηρίζοντας "αντιαισθητικό" το θέαμα αυτό.

Ξεκίνησε ένας μεγάλος καυγάς και μετά το τέλος του η μητέρα με την αδελφή της αποχώρησαν.

Αν και έχουν γίνει προσπάθειες για την προώθηση του μητρικού θηλασμού ακόμη και με δημόσιες εκδηλώσεις, στα Τρίκαλα κάποιοι έχουν άλλη άποψη


Πηγή: trikalanews.gr


23χρονος Αλβανός μαθητής έσπασε στο ξύλο τη συμμαθήτριά του επειδή αρνήθηκε να κάνει αποχή - Ο 23χρονος συνελήφθη!


Τον τραυματισμό της 15χρονης μαθήτριας βεβαίωσε το νοσοκομείο της πόλης - Πρωτοφανείς εικόνες μέσα στο σχολείο...
Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου όταν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης αποφάσισαν να κάνουν αποχή. Την επόμενη ημέρα, οι μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν στην αποχή, αποβλήθηκαν για την "πρωτοβουλία" τους αυτή από τη διεύθυνση του σχολείου.
Το γεγονός αυτό δημιούργησε ένταση στο σχολείο και ένας 23χρονος (!) μαθητής, Αλβανικής καταγωγής, επιτέθηκε σε 15χρονη συμμαθήτριά του, επειδή εκείνη δε συμμετείχε στην αποχή της τάξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος της επιτέθηκε τόσο φραστικά όσο και σωματικά, χειροδικώντας και εκτοξεύοντας βιβλία, θρανία και ότι άλλο έβρισκε μπροστά του! Η 15χρονη μαθήτρια σοκαρισμένη, ενημέρωσε άμεσα τη μητέρα της για το συμβάν.
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα ''Τοπικά Νέα'' του NewsIt
Η προσπάθεια του Διευθυντή του σχολείου να συμβιβάσει τους μαθητές ήταν άκαρπη, μιας και η μητέρα του κοριτσιού θέλοντας να προστατέψει το παιδί της, ακολούθησε τη νομική οδό. Ο 23χρονος μαθητής συνελήφθη, οδηγήθηκε στον Ανακριτή Κοζάνης στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή.
Να σημειωθεί πως τον ξυλοδαρμό της 15χρονης μαθήτριας, βεβαιώνει εγγράφως το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης με αναφορά για τραύματα στο κεφάλι.
Πηγή: kozanilife.gr



Μ. Κεφαλογιάννης: Ικανοποίηση για την καταδίκη από το ΕΛΚ της τουρκικής επιθετικότητας


Το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας, στην οποία προήδρευσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας. Στόχος της συνάντησης ήταν η προετοιμασία της Ολομέλειας της Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο ΕΚ.
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) σε ό,τι αφορά στις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.
Η άμεση αντίδραση, ο απόλυτος και κατηγορηματικός τρόπος με τον οποίο οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ καταδικάζουν την τουρκική επιθετικότητα, οφείλεται, σύμφωνα τον κ. Κεφαλογιάννη, και στις πρωτοβουλίες που συντονισμένα ανέλαβαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και οι Κύπριοι του Δημοκρατικού Συναγερμού που ανήκουν στο ΕΛΚ.
Στο ψήφισμα του ΕΛΚ αναφορικά με τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου, υπογραμμίζονται τα εξής:
1. Η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί κατηγορηματικά στις αρχές που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση διαφορών με βάση τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
2. Οι ισχυρισμοί και ενέργειες της Τουρκίας δεν έχουν νομική βάση και έρχονται σε καταφανή αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.
3. Καταδικάζονται οι τουρκικές ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
4. Υπογραμμίζεται η σημασία του να σταματήσει η Τουρκία τις προκλητικές ενέργειες στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και να απέχει από απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.
5. Καλείται η Τουρκία να σεβαστεί τον όρο ότι η αναγνώριση όλων των κρατών-μελών είναι απαραίτητο συστατικό της ενταξιακής της πορείας.
6. Ζητείται από την τουρκική κυβέρνηση να υπογράψει και να επικυρώσει χωρίς επιπλέον καθυστέρηση τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), που αποτελεί μέρος του κοινοτικού κεκτημένου.
7. Οι τουρκικές ενέργειες επηρεάζουν αρνητικά τις διμερείς διαπραγματεύσεις, που στόχο έχουν να φτάσουν σε μια ολοκληρωμένη λύση του κυπριακού προβλήματος.
8. Οι προαναφερθείσες πράξεις της Τουρκίας είναι ασύμβατες με τις νομικές της υποχρεώσεις και τον διακηρυγμένο στόχο της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προειδοποιεί την Τουρκία ότι η συνέχιση ή και επανάληψη τέτοιων πράξεων αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην αποκοπή του δρόμου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πηγή : protothema.gr


Κατασκευαστής βομβών των τζιχαντιστών σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία


Ένας εκ των ηγετικών μορφών των τζιναντιστών που δρουν στη Συρία σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επιδρομής αμερικανικών αεροσκαφών ανέφεραν στρατιωτικές πηγές στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο νεκρός είναι ο Νταβίντ Ντριζόν ένας Γάλλος τζιχαντιστής στέλεχος της αποκαλούμενης ομάδας Χορασάν η οποία συνδέεται με την Αλ-Κάιντα.

Ο Ντριζόν θεωρείται ως ειδικός στην κατασκευή βομβών και σκοτώθηκε την Πέμπτη μαζί με άλλους ισλαμιστές κατά τη διάρκεια των νέων αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσαν τα αμερικανικά αεροσκάφη στη Συρία στο πλαίσιο των επιθέσεων κατά στόχων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.


Πηγή : ethnos.gr


Παίρνουν τις αυξήσεις Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, Στρατιωτικοί – Πάνε ... ταμείο τον επόμενο μήνα


Ένα μήνα νωρίτερα θα... σπάσουν το ρόδι οι ένστολοι φέτος, αφού επιτέλους θα μπουν οι αυξήσεις στους μισθούς τους και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει και η πληρωμή των αναδρομικών.

Στις 27 Νοεμβρίου που θα μπουν οι μισθοί του Δεκεμβρίου οι ένστολοι θα δουν τη διαφορά.

Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν να μπαίνουν στους λογαριασμούς και τα αναδρομικά έξι μηνών που προβλέπονται ανά βαθμό και Σώμα.
Παράλληλα, στις 22 Δεκεμβρίου για την ακρίβεια, θα ξεκινήσει η πληρωμή των αναδρομικών στους απόστρατους, ενώ από τον επόμενο χρόνο, τον Ιανουάριο για την ακρίβεια, θα ξεκινήσει η τμηματική πληρωμή των υπόλοιπων αναδρομικών.

Η πληρωμή των αναδρομικών από τον Αύγουστο του 2012 ως τον Ιούνιο του 2014 θα γίνει σε 36 δόσεις συνολικά.

Δείτε εδώ τους νέους μισθούς και τη μηνιαία αύξηση

Μόνιμος οπλίτης 4 ευρώ το μήνα – βασικός στα 284 ευρώ

Δεκανέας 7 ευρώ το μήνα – βασικός στα 506 ευρώ

Επιλοχίας 15 ευρώ το μήνα - βασικός στα 785 ευρώ

Αρχιλοχίας 20 ευρώ το μήνα – βασικός στα 816 ευρώ

Ανθυπαστπιστής 20 ευρώ το μήνα – βασικός στα 843 ευρώ

Ανθυπολοχαγός 12 ευρώ το μήνα – βασικός στα 887 ευρώ

Υπολοχαγός 31 ευρώ το μήνα - βασικός στα 941 ευρώ

Λοχαγός 44 ευρώ το μήνα – βασικός στα 972 ευρώ

Ταγματάρχης 50 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.021 ευρώ

Αντισυνταγματάρχης 59 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.092 ευρώ

Συνταγματάρχης 75 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.221 ευρώ

Ταξίαρχος 99 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.412 ευρώ

Υποστράτηγος 113 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.523 ευρώ

Αντιστράτηγος 137 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.616 ευρώ



Πηγή : newsit,gr