Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται νέο κούρεμα στα νοσοκομεία! Πόσα κονδύλια θα χαθούν



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η κυβέρνηση έπειτα και από σχετικές πιέσεις της τρόικας θα προχωρήσει σε νέα κουρέματα του προϋπολογισμού των νοσοκομείων την επόμενη χρονιά.
Γι αυτό εργαζόμενοι, γιατροί και ασθενείς θα πρέπει να τη…βγάλουν με πολύ λιγότερα χρήματα για τις βασικές ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια της παρουσία τους στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας του ΣΕΙΒ που διοργάνωσε η Ethos Media,
Το 2015 θα υπάρξει μείωση των λειτουργικών δαπανών στο ΕΣΥ  και έτσι από 1,6 δις  ευρώ που ήταν το 2014, θα πρέπει να καθηλωθούν στα 1,45 δις ευρώ.

Πρόκειται για κονδύλια αγοράς υγειονομικού υλικού, υπηρεσιών όπως σίτιση και καθαριότητα και με εξαίρεση τη μισθοδοσία που προκύπτει από τις κεντρικές δαπάνες του υπουργείου Οικονομικών.
Τα νέα κουρέματα πάντως αναμένεται να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των νοσοκομείων δεδομένου πως σήμερα με δυσκολία αγοράζονται τα βασικά υλικά.

Δεν είναι τυχαίο πως συχνά πυκνά η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) διαμαρτύρεται πως δεν υπάρχουν από γάντια μέχρι απλές γάζες και βαμβάκια ενώ η ποιότητα των υλικών που φθάνουν πλέον στο ΕΣΥ είναι πολύ κακή με συνέπεια να παρατηρούνται ακόμη και φαινόμενα όπου τα ράμματα …κόβονται κατά τη διάρκεια επεμβάσεων επειδή είναι αγορασμένα από Τρίτες χώρες και αποτελούν ότι χειρότερο κυκλοφορεί.

Ήδη οι διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν λάβει εντολή να περικόψουν τα …περιττά όπου και αν αυτά υπάρχουν με συνέπεια να υπάρχουν συνεχείς γκρίνιες προς την οδό Αριστοτέλους.


Πηγή : iatropedia.gr


Βρήκε ένα πτώμα στο σπίτι που αγόρασε



Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον νέο ιδιοκτήτη ενός σπιτιού στην πόλη Κέιπ Κόραλ στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Όταν μπήκε για πρώτη φορά στο καινούριο του σπίτι την Τετάρτη το πρωί η δυσωδία ήταν έντονη. Τελικά οφειλόταν σε ένα μουμιοποιημένο πτώμα που υπήρχε εκεί. Η ταυτότητα του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.

Το σπίτι ήταν εγκαταλελειμμένο, με σκουριασμένες πόρτες και παράθυρα ωστόσο φαίνεται απόλυτα ασφαλές. Η πόρτα έχει μια τεράστια μεταλλική κλειδαριά που για να σπάσει απαιτείται ειδικός κόφτης. Οι γείτονες λένε ότι πουλήθηκε σε δημοπρασία την Τρίτη και ότι ο ιδιοκτήτης ήρθε για να δει το χώρο και να κουρέψει το γρασίδι.

Η αστυνομία της πόλης έχει αποκλείσει το σημείο και πραγματοποιεί έρευνα.

Σύμφωνα με εκείνους που μένουν στη γειτονιά για πολλά χρόνια, στο σπίτι έμενε προηγουμένως μια ηλικιωμένη γυναίκα όμως είχαν να την δουν ή να την ακούσουν 3-4 χρόνια.


Πηγή : enikos.gr


Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση



Διψήφια διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το SBC TV.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται στα επίπεδα του 29,4% και η ΝΔ βρίσκεται στο 19%, δηλαδή κοντά  στα επίπεδα του ιστορικά χαμηλού ποσοστού (18,85%) που είχε καταγράψει στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από 31 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου και στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων έχουν αναλυτικά ως εξής:
• ΣΥΡΙΖΑ 29,4%
• Νέα Δημοκρατία 19%
• Χρυσή Αυγή 6,5%
• Ποτάμι 5,4%
• ΚΚΕ 4,3%
• ΠΑΣΟΚ 4,1%
• Ανεξάρτητοι Ελληνες 3%
• Οικολόγοι Πράσινοι 1,4%
• ΛΑΟΣ 1,2%
• Δημιουργία Ξανά 1,2%
• ΔΗΜΑΡ 0,5%
• Αλλο 4%
Ταυτόχρονα, όμως, τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας που διενεργήθηκε μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου καταδεικνύουν έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς το σύνολο του πολιτικού συστήματος και αδυναμία ανάδειξης σταθερής κυβέρνησης.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 46%, σχεδόν ένας στους δύο πολίτες, πιστεύει πως καμία κυβέρνηση, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Ν.Δ., δεν είναι σε θέση να οδηγήσει τη χώρα εκτός Μνημονίου.
Στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό, της τάξης του 8,6% που επιλέγει λευκό, άκυρο και αποχή. Την ίδια στιγμή τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν το 8,3%, ενώ στο όριο του 3% βρίσκεται το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.    
Τα ποσοστά των δύο κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης αθροίζουν συνολικά 23,1% (Ν.Δ. 19% και ΠΑΣΟΚ 4,1%) και υπολείπονται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 6,3%, ενώ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν μαζί μόλις το 48,4% του εκλογικού σώματος. Αν και η δημοσκόπηση δείχνει εφτακομματική Βουλή, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ κυμαίνονται στα επίπεδα του 4,3% και 4,1%, ενώ οι ΑΝΕΛ είναι στο όριο εισόδου στη Βουλή. Παράλληλα, Χρυσή Αυγή και Ποτάμι, που εμφανίζουν σίγουρη είσοδο στη Βουλή, συγκεντρώνουν 6,5% και 5,4% αντίστοιχα.
Από τη δημοσκόπηση προκύπτει επίσης ένα σημαντικό ποσοστό αναποφάσιστων (9,7%). Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται αδιαμφισβήτητη, καθώς το 63%, ανεξάρτητα από το τι κόμμα ψηφίζει, πιστεύει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έρθει πρώτο στις βουλευτικές εκλογές, ενώ μόλις το 25% απαντά ότι πρώτο κόμμα θα είναι η Ν.Δ.
Η εικόνα ρευστότητας του πολιτικού συστήματος και έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών και προς τον ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύει σ' έναν βαθμό και το γεγογός ότι το 54% πιστεύει ότι η παρούσα κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Ωστόσο, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 43% θεωρεί ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θα αντέξει και θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές.
Τέλος, καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται από το 37% των ερωτηθέντων ο Αντώνης Σαμαράς, και από το 30% ο Αλέξης Τσίπρας. Κανένας από τους δύο, απαντά το 31%.



Σοκάρουν οι μαρτυρίες από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού


Τραγικές είναι μαρτυρίες κρατουμένων από το νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, σχετικά με τις απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας τους. Δύο κρατούμενοι, ο Γ. και ο Μ., μιλούν  στο in.gr και καταγγέλλουν τις ελλείψεις προσωπικού, τον υπερσυνωστισμό των ασθενών και την αδυναμία τήρησης των στοιχειωδών υγειονομικών κανόνων. Μιλούν για τις κατσαρίδες, τις άθλιες εγκαταστάσεις, τους θανάτους ασθενών, την έξαρση κρουσμάτων φυματίωσης.

«Γλύψανε τα πατώματα για τα μάτια του υπουργού»
Ο Γ. και ο Μ. είναι κρατούμενοι στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» και περιγράφουν τι προηγήθηκε της επισκέψεως του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού χθες Τετάρτη, μετά τις διαστάσεις που άρχισε να λαμβάνει το θέμα στα μέσα ενημέρωσης:

«Ξαφνικά φέρανε κρατούμενους από άλλες πτέρυγες για να καθαρίσουν το νοσοκομείο, οι οποίοι "γλύψανε" τα πατώματα. Και όλα αυτά όχι για εμάς, αλλά για τα μάτια του υπουργού. Επίσης, φέρανε σχεδόν όλο το προσωπικό -γιατρούς και νοσηλευτές- για να δείξουν στον υπουργό ότι το «κολαστήριο» λειτουργεί. Ήταν η πρώτη φορά που είχαμε δύο νοσηλευτές σε μία βάρδια».

Επιπλέον, τόνισαν ότι «εμείς θέλαμε να περιδιαβεί τον χώρο του νοσοκομείου και όχι να πάει στα μόνο στα καθαρά… δηλαδή τα γραφεία της διοίκησης. Δεν είχε ούτε το θάρρος να ζητήσει συνάντηση με αντιπροσωπεία μας».


Κατσαρίδες: Ο καθένας έχει τα δικά του κατοικίδια!
Σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης, ο Γ. και ο Μ. τόνισαν ότι «ο όροφος που βρισκόμαστε είναι 210 τ.μ. και σε αυτό να συνυπολογίσετε εκτός από τους 5 θαλάμους 30 τ.μ. όπου στοιβάζονται 75 άτομα, τα αποχωρητήρια, τα ντουζ και τον διάδρομο. Οπότε καταλαβαίνετε σε τι συνθήκες διαβιούμε. Επίσης, οι κατσαρίδες κάνουν -στη κυριολεξία- πάρτι πάνω από τα κεφάλια μας, ο καθένας έχει τη δική του ομάδα, τα δικά του κατοικίδια», ενώ απόρησαν για το γεγονός ότι «η πτέρυγα όπου κρατούνται οι χρυσαυγίτες υπολογίζεται πως μπορεί να εξυπηρετήσει 150 άτομα. Και εμείς είμαστε ακόμα στοιβαγμένοι σαν τα ποντίκια εδώ;».

Δύο μόνιμοι γιατροί και 8 νοσηλευτές για 3.500 κρατούμενους
Το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» λειτουργεί με συνολικά δύο άτομα μόνιμο ιατρικό προσωπικό, εκ των οποίων ο ένας γιατρός ήταν απών για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή είχε μία προσωπική περιπέτεια υγείας, και μετά την επιστροφή του η παρουσία του είναι περιορισμένη.

Ο Γ. και Μ. ανέφεραν ότι «για κάθε βασική ειδικότητα υπάρχουν εξωτερικοί συνεργάτες γιατροί, οι οποίοι έρχονται ο καθένας δύο φορές τον μήνα. Έχουμε να κάνουμε, όμως, με πολύ βασικές ειδικότητες, λόγου χάρη δεν υπάρχει ογκολόγος, ενώ οι ειδικευόμενοι που κάνουν τις εφημερίες από τη 13:00 έως και τις 07:00 τα ξημερώματα, εξυπηρετούν επί της ουσίας όλο το Σωφρονιστικό Κατάστημα -άντρες και γυναίκες-, δηλαδή περίπου 3.500 κρατούμενους».

Για την οδοντιατρική περίθαλψη ανέφεραν πως «το χειρότερο είναι να πάθουν κάτι τα δόντια σου. Εδώ, δεν ξέρουν τι πάει να πει απονεύρωση ή σφράγισμα. Όταν δουν πως το δόντι σου παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα, τότε απλά κάνουν εξαγωγή».

Σχετικά με το νοσηλευτικό προσωπικό, ανέφεραν:

«Οι νοσηλευτές είναι 8 μόνιμοι που καλύπτουν όλο το 24ωρο, δηλαδή ένας ανά βάρδια και μία προϊσταμένη το πρωί για το χαρτομάνι. Οι νοσηλευτές αλλάζουν ανά 6ωρο. Δηλαδή αυτοί οι 8 καλύπτουν τις ανάγκες όλου του έτους, αφού αντί να προσλάβουν, έφυγαν 4 λόγω λήξης σύμβασης, οι οποίοι δεν αναπληρώθηκαν. Καταλαβαίνετε πως αν υπάρχουν περιστατικά π.χ. από τις αντρικές φυλακές, οι υπόλοιποι μένουν χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό ή το αντίστροφο. Και αναφέρομαι σε όλο το Συγκρότημα του Κορυδαλλού».

Είπαν επίσης ότι «είναι τέτοιες οι ελλείψεις σε βοηθητικό προσωπικό που κρατούμενοι αναγκάζονται να «καθαρίζουν» κρατούμενους-συναδέλφους, οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Δεν υπάρχουν ούτε φορεία, αφού εμείς οι ίδιοι μεταφέρουμε πολλές φορές τους ασθενείς με σεντόνια».






Πάνω από 200 ασθενείς, αντί για 60
Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου ανέφεραν ο Γ. και Μ. περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί ως εξής:

«Το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, "Άγιος Παύλος", είναι κόμβος για όλους τους ασθενείς-κρατούμενους, δηλαδή αν κάποιος λαθρομετανάστης συλληφθεί στην Λευκάδα θα τον φέρουν εδώ ή αν κάποιος κρατούμενος από τις φυλακές Δομοκού αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, επίσης θα τον μεταφέρουν στο «Άγιος Παύλος».

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο έχει 212 ασθενείς -εκ των οποίων οι 121 οροθετικοί. Το νοσοκομείο πληροί τις προδιαγραφές για μόλις 60.

Προσέθεσαν ότι «ο σωφρονιστικός κώδικας ορίζει πως αν κάποιος κρατούμενος έρθει στο νοσοκομείο πρέπει πρώτα να περάσει από εξετάσεις κι αν πληροί τις προδιαγραφές, τότε και μόνο μπορεί να φιλοξενηθεί σε θάλαμο με τους υπόλοιπους ασθενείς. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται και για αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», ενώ σημείωσαν πως «δεν μας περιφρουρούν γιατί φοβούνται να μην κολλήσουν τίποτα. Νομίζετε πως δεν ξέρουν ποιος έχει κινητό και ποιος όχι; Απλά φοβούνται να μας πλησιάσουν».

Κρούσματα φυματίωσης
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του νοσοκομείου, που αφορά άμεσα τη δημόσια υγεία εντός των φυλακών, αλλά και εκτός των φυλακών, αφού αρκετοί κρατούμενοι έρχονται σε επαφή με το προσωπικό, επισκέπτονται δημόσια νοσοκομεία ή βγαίνουν για διάφορους λόγους εκτός του χώρου των φυλακών, αφορά τα αυξημένα κρούσματα φυματίωσης.

«Η φυματίωση έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας μέσα στο νοσοκομείο, αφού έχουμε χάσει πλέον το μέτρημα πόσοι από εμάς έχουν μολυνθεί. Η λογική των γιατρών εντός του νοσοκομείου είναι πως εφόσον παίρνουμε αντιβίωση, τότε δεν κολλάμε ο ένας τον άλλον. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει, σύμφωνα με γιατρούς που έχουμε απευθυνθεί εκτός του νοσοκομείου των φυλακών» υποστηρίζουν οι δύο νοσηλευόμενοι κρατούμενοι.

Μάλιστα, σοκάρει η αποκάλυψή τους για την δραπέτευση ασθενούς με πολυανθεκτική φυματίωση τον περασμένο Μάρτιο. Όπως είπαν, Γεωργιανός κρατούμενος μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία», την 1η Μαρτίου, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Κάποια στιγμή κατάφερε να ξεφύγει από τους φρουρούς και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Αιτία ιδιαίτερου προβληματισμού αποτελεί το γεγονός ότι όλους αυτούς τους μήνες προφανώς θα έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους με κίνδυνο να τους μεταδώσει την ασθένεια.

Στην ερώτηση γιατί δεν πραγματοποιήθηκε η εξέταση με τα διαγνωστικά τεστ Mantoux στους ασθενείς, οι νοσηλευόμενοι κρατούμενοι λένε:

«Η αλήθεια είναι πως τα τεστ Mantoux έφτασαν στο νοσοκομείο, αλλά δόθηκε εντολή να μην μας τα κάνουν. Μάλλον για να μην αποδειχτεί πως είμαστε όλοι θετικοί και εκτεθούν περαιτέρω. Πρέπει να γίνει εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί για ποιο λόγο δεν μας άφησαν να κάνουμε το διαγνωστικό τεστ φυματοαντίδρασης. Αυτό που ζητάμε και πρέπει να γίνει άμεσα είναι να έρθει ένα συνεργείο του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μας εξετάσει».

Από την πλευρά, τους οι γιατροί παραδέχονται πως υπάρχουν αρκετά κρούσματα, αλλά θεωρούν πως το πρόβλημα είναι αντιμετωπίσιμο. Επίσης, διευκρινίζουν πως στο νοσοκομείο των φυλακών έχουν ληφθεί πολύ πιο αυστηρά μέτρα από ό,τι σε ένα γενικό νοσοκομείο.

Επισημαίνουν και αυτοί, ωστόσο, πως το πρόβλημα θα εντείνεται όσο δεν δίνεται λύση στο ζήτημα του υπερσυνωστισμού των ασθενών.

Όσον αφορά τα τεστ Mantoux, θεώρησαν σκόπιμο να εφαρμόσουν πιο σύγχρονες μεθόδους όπως οι ακτινογραφίες και η πτύελα, θέλοντας να εξοικονομήσουν χρόνο. Μάλιστα, ανέφεραν ότι «πιο γρήγορα θα φτάσεις στον προορισμό σου με ένα αμάξι, παρά με ένα γαϊδούρι»…


«Ο Χρήστος πέθανε πριν από την ώρα του»
Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία των Γ. και Μ. για έναν συγκρατούμενό τους που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή:

«Δεν υπάρχει επάρκεια στα φάρμακα, αλλά υπάρχει πληθώρα ψυχοφαρμάκων για να μας κρατάνε σε καταστολή. Θα δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβει ο κόσμος την κατάσταση που επικρατεί. Ο Χρήστος Κ. χρωστούσε στην Εφορία και για αυτό ήταν μέσα. Ο Χρήστος ήταν καρκινοπαθής και χρειαζόταν αγωγή αξίας 3.500 ευρώ. Εννοείτε πως αυτήν την αγωγή δεν την πήρε ποτέ και για αυτό πέθανε πριν την ώρα του. Δεν υπάρχουν ούτε Valtrex για τους καρκινοπαθείς. Έχουμε φτάσει στο σημείο να συγκεντρώνουμε μόνοι μας χρήματα για να καλύπτουμε τέτοιες ανάγκες. Είναι τέτοιες οι ελλείψεις που κρεμάμε τους ορούς από τα σκουπόξυλα».

«Ασθενής πέθανε γιατί περίμενε 4 ώρες το ΕΚΑΒ»
Σύμφωνα με τους δύο κρατούμενους, η έλλειψη ασθενοφόρου έχει στοιχίσει τη ζωή αρκετών κρατουμένων, αφού όπως χαρακτηριστικά είπαν «αν κάποιος πάθει κάτι τότε θα πρέπει να περιμένει να έρθει τόσο το Μεταγωγών όσο και το ΕΚΑΒ. Για παράδειγμα, ασθενής πέθανε πριν λίγο καιρό από καρδιακό επεισόδιο γιατί περίμενε 4 ώρες το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει στα χέρια συγκρατούμενού του». 


Η νοσηλεία στα γενικά νοσοκομεία
Εξίσου αρνητικές –αν όχι χειρότερες- είναι οι μαρτυρίες τους σχετικά με το πώς αντιμετωπίζονται στα γενικά νοσοκομεία στα οποία τους μεταφέρουν.

«Μας βλέπουν ως κρατούμενους και όχι ως ασθενείς, με αποτέλεσμα να μην μας παρέχουν την νοσηλεία που θα έπρεπε. Εν ολίγοις μας αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια. Οι αστυνομικοί που μας συνοδεύουν πηγαίνουν στους γιατρούς του νοσοκομείου και τους ζητάνε να επισπεύσουν τις διαδικασίες. Ο γιατρός νομίζοντας πως το νοσοκομείο της φυλακής λειτουργεί όπως θα έπρεπε εκδίδει εξιτήριο, καθώς ανησυχεί μήπως και μεταδώσουμε κάποια ασθένεια στους υπόλοιπους».

Από την πλευρά τους, γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου των φυλακών απαντούν στην καταγγελία για τις πρόωρες εξαγωγές από τα γενικά νοσοκομεία, πως ο κάθε γιατρός έχει την ευθύνη της υπογραφής τους.

Οι κρατούμενοι καταγγέλλουν επίσης ότι «πλέον, έχουμε φτάσει στο σημείο να ζητάμε να μας μεταφέρουν στο νοσοκομείο και να μας απαντάνε πως μπορούμε να πάμε όταν θα πάρουμε άδεια…».

Ένας από τους κρατούμενος απειλεί πως αν δεν αλλάξει κάτι το προσεχές διάστημα θα ράψει ο ίδιος το στόμα του με κλωστή και βελόνα. «Είναι θέμα συνείδησης για εμάς. Να μπορέσουμε να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας -πριν πεθάνουμε- και να τους πούμε πως παλέψαμε για αυτά που μας αναλογούσαν».

«Μάλλον, θα πάμε αδιάβαστοι…»
Τέλος, επισήμαναν ότι «δεν μας επισκέπτεται παπάς για να κάνει λειτουργία επειδή φοβάται για την υγεία του. Ζητάμε να εξομολογηθούμε και δεν έρχεται. Μάλλον, θα πάμε αδιάβαστοι…».

Γιατροί και νοσηλευτές επιβεβαιώνουν τις ελλείψεις
Σε αυτό που παρατηρείται ταύτιση απόψεων μεταξύ γιατρών-νοσηλευτών και ασθενών είναι οι πολύ κακές συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και τις ελλείψεις.

Οι γιατροί μάλιστα, έχουν ζητήσει μία νέα πτέρυγα ειδικά για οροθετικούς, αφού όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται υπάρχουν αυξημένα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό HIV στο κέντρο της Αθήνας, πολλά εκ των οποίων καταλήγουν και στο «Άγιος Παύλος».

Σημειώνουν πως είναι άμεση προτεραιότητα να βρεθεί κάποιο ασθενοφόρο, αλλά και αστυνομική δύναμη μεταγωγών αποκλειστικά για το «Άγιος Παύλος».

Πολλές φορές για να διεξαχθεί η μετάβαση των ασθενών στα Γενικά Νοσοκομεία, μπαίνουν οι ίδιοι μέσα στο ασθενοφόρο, με τους ασθενείς του «Άγιος Παύλος» να μένουν ακάλυπτοι και εκτεθειμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προκηρυχθούν δύο θέσεις γιατρών μέσω ΕΣΠΑ, όμως προβληματισμός επικρατεί για το αν θα καλυφθούν. Πριν τρία χρόνια είχε γίνει πάλι προκήρυξη, δίχως να εκδηλώνεται ενδιαφέρον, αφού όπως αναφέρεται: «Ποιος ειδικευμένος γιατρός θα δεχτεί να εργαστεί με μισθό ανειδίκευτου (800 ευρώ); Μάλιστα, υπό αυτές τις συνθήκες».


Τι λέει η ΕΙΝΑΠ
Η πρόεδρος της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μίλησε στο in.gr, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Μας είχανε στείλει ένα έγγραφο οι φυλακισμένοι του νοσοκομείου και ζητούσαν να επισκεφθούμε τον χώρο. Εμείς, κάναμε αίτηση για να πάμε, αλλά οι γιατροί μας ενημέρωσαν πως δεν μας χρειάζονται κάτι, ενώ η διευθύντρια του νοσοκομείου δεν μας απάντησε ποτέ».

Επίσκεψη του υπουργού και εισαγγελική παρέμβαση
Μετά τις καταγγελίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος επισκέφτηκαν την Τετάρτη το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Παράλληλα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιώς, Ευάγγελο Ζάχαρη, τη διενέργεια έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί το αν ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες των κρατουμένων.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Άγγελος Τσιγκρής, η διευθύντρια του Νοσοκομείου, ο υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά και γιατροί και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποφασίστηκαν τα εξής:

Αφενός, η μεταφορά, κατά τις προσεχείς ημέρες, των οροθετικών κρατουμένων στην ειδική διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και αφετέρου η πρόσληψη 39 μόνιμων γιατρών για τις φυλακές της χώρας από τους οποίους οι 5 θα τοποθετηθούν στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού. 

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο κάνει ανάλογες εξαγγελίες: ΣεΔελτίο Τύπου που είχε κοινοποιηθεί από τις 10 Μαρτίου, σημειώνονται τα ίδια μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των κρατουμένων του Νοσοκομείου Φυλακών Κορυδαλλού, «Άγιος Παύλος».

Άγγελος Προβολισιάνος
Newsroom ΔΟΛ, in.gr


Φοιτητές μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι φοιτητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ, στο πλαίσιο του Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου.



Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών, ενώ νωρίτερα την Πέμπτη και μαθητές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, κατά του θεσμού του «νέου λυκείου» και της «επίθεσης» που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση.

Κατά τις πορείες δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι επικράτησε μικροένταση έξω από τη Βουλή, όταν κάποια στιγμή διαδηλωτές επιχείρησαν να γκρεμίσουν τα κάγκελα γύρω από τον περίβολο του Κοινοβουλίου.

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν, επίσης, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέλοντας να λάβουν μέρος στη διαδήλωση διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, για την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την κινητοποίηση, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ ζητεί να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να επανέλθουν οι εργαζόμενοι διοικητικοί διαθέσιμοι στις θέσεις τους.

Πηγή




Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Νίνη


Την απόκτηση του Σωτήρη Νίνη ανακοίνωσε επισήμως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τον διεθνή ποδοσφαιριστή να επιστρέφει στους «πράσινους» δυόμισι χρόνια μετά τη μεταγραφή στην Πάρμα και την ποδοσφαιρική περιπλάνησή του έκτοτε.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που γυρνάω στον Παναθηναϊκό, στο “σπίτι” μου. “Διψάω” να αγωνιστώ ξανά μπροστά στον κόσμο της ομάδας. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει ο Παναθηναϊκός» δήλωσε ο Νίνης.
«Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας που με εμπιστεύθηκαν και πάλι, δίνοντας μου την δυνατότητα να παίξω ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο» πρόσθεσε μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.
Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Σωτήρη Νίνη. Ο διεθνής μέσος θα αγωνίζεται στην ομάδα μας για τα επόμενα δυόμισι χρόνια και τον καλωσορίζουμε».


Πηγή : naftemporiki.gr


Ρομπ Ο'Νιλ: Εγώ σκότωσα τον Οσάμα μπιν Λάντεν



Ουάσινγκτον: Η άκρα μυστικότητα γύρω από την επιχείρηση που είχε καταλήξει στην εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν έχει θρέψει πάμπολλα σενάρια. Τα μέλη της ομάδας των αμερικανικών δυνάμεων ειδικών αποστολών SEAL παρέμεναν εκτός δημοσιότητας - μέχρι τώρα.

Λίγο πριν μεταδοθεί εκπομπή αμερικανικού καναλιού που πρόκειται να αποκαλύψει την ταυτότητα του πρωταγωνιστή της επιχείρησης, βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει ποιος ήταν εκείνος που πάτησε την σκανδάλη.

Πρόκειται για τον Ρομπ Ο' Νιλ, βετεράνο της SEAL που τα τελευταία χρόνια βγάζει τα προς το ζην δίνοντας διαλέξεις ως ομιλητής και «εκπαιδευτής» για ενίσχυση ομαδικής συνεργασίας σε εταιρείες και οργανισμούς.

Αν και έχει γίνει διάσημος με την μετέπειτα δραστηριότητά του, στο βιογραφικό του αναφέρονται μεν οι παρασημοφορήσεις του και η συμμετοχή του σε «εξαιρετικά σημαντικές αποστολές» αλλά όχι η επιχείρηση για τον Μπιν Λάντεν.

Η βρετανική Daily Mail αναφέρει την Πέμπτη ότι αυτός ήταν το μέλος της ομάδας των SEAL που πάτησε την σκανδάλη στην επιχείρηση.

Η εφημερίδα συνομίλησε με τον πατέρα του, Τομ Ο' Νιλ, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι η οικογένεια δεν φοβάται ότι θα γίνει στόχος των τζιχαντιστών: «Θα βάλω έναν κόκκινο στόχο στην πόρτα και θα πω, "ελάτε"» λέει.

Το αμερικανικό κανάλι Fox πρόκειται στις 11 Νοεμβρίου να παρουσιάσει εκπομπή σε δύο μέρη, στην οποία θα αποκαλύπτεται ο Ρομπ Ο' Νιλ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η απόφασή του Ο' Νιλ να μιλήσει έχει προκαλέσει δυσφορία εντός των SEAL.

Πηγή: news.in.gr



Καταληψίες χτύπησαν πρόεδρο 15μελούς που προσπάθησε να ανοίξει το σχολείο


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ενώ το 15μελές του σχολείου αποφάσισε πλειοψηφικά να μην γίνει κατάληψη, το πρωί της Δευτέρας μαθητές και εκπαιδευτικοί βρήκαν την πύλη κλειδωμένη.

Σε μηνύσεις, προπηλακισμούς και χειροδικίες κατέληξε η απόπειρα μερίδας μαθητών για μαθητική κατάληψη στο ΕΠΑΛ της Αρναίας Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ενώ το 15μελές του σχολείου αποφάσισε πλειοψηφικά να μην γίνει κατάληψη, το πρωί της Δευτέρας μαθητές και εκπαιδευτικοί βρήκαν την πύλη κλειδωμένη.

Όταν ο πρόεδρος του 15μελούς προσπάθησε να σπάσει τις κλειδαριές με ένα εργαλείο, έγινε στόχος προπηλακισμών από τους καταληψίες, με τα πνεύματα να ηρεμούν μόνο μετά από παρέμβαση των καθηγητών.

Λίγη ώρα αργότερα όμως, όταν ο πρόεδρος του 15μελούς πήγε στην καφετέρια για να ηρεμήσει, δέχτηκε επίθεση τρεις καταληψίες, μεταξύ των οποίων και φίλοι του, οι οποίοι τον χτύπησαν.

Πηγή: skai.gr


Βίντεο: Σάλος με εκπομπή του Discovery όπου ανακόντα τρώει ζωντανό έναν άνθρωπο



Το όνειρο του Πολ Ροζόλι ήταν να τον καταπιεί το τεράστιο ερπετό - Θα φοράει ειδική στολή - Αντιδρούν φιλοζωικές οργανώσεις

Σάλος έχει ξεσπάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με την τελευταία εκπομπή του Discovery με τον γλαφυρό τίτλο Eaten Alive.

Στην πρεμιέρα που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Δεκεμβρίου το κανάλι υπόσχεται ότι θα γίνει αυτό που λέει ο τίτλος με πρωταγωνιστή τον φυσιοδίφη Πολ Ροζόλι και ένα... ανακόντα!


Όνειρό του Ροζόλι ήταν ανέκαθεν να βρει έναν τρόπο να τον καταπιεί ζωντανό ένα ανακόντα και γι' αυτό σχεδίασε μια ειδική προστατευτική στολή την οποία δοκίμασε στην εν λόγω εκπομπή.

Φιλοζωικές οργανώσεις έχουν εκφράσει την έντονη διαφωνία τους με την εκπομπή διατυπώνοντας την ανησυχία τους για την κατάσταση του ζώου μετά τη «δοκιμασία» στην οποία θα το υποβάλει ο Ροζόλι.

Ο 26χρονος υποστηρίζει ότι ποτέ του δεν θα πείραζε ένα ζώο και καλεί τους επικριτές του να σταθούν μπροστά στην τηλεόρασή τους στις 7 Δεκεμβρίου προκειμένου να βεβαιώσουν του λόγου το αληθές.



Πηγή : protothema.gr


Αλβανία: Γιος βουλευτού σκότωσε τέσσερα άτομα σε κέντρο διασκέδασης!



Στην παραίτηση της βουλευτού του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ηθοποιού Λουίζας Τζουβάνι Παπαθανάση οδήγησε το μακελειό με τους τέσσερις νεκρούς που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στα Τίρανα.
Ο λόγος; Ο δράστης της επίθεσης ήταν ο 26χρονος γιος της κυρίας Τζουβάνι Παπαθανάση η οποία και υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.
Από την επίθεση, που έγινε μετά από καβγά, σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα ηλικίας 36, 38, 19 και 60 χρόνων, και φερόμενος ως δράστης είναι ο γιος της βουλευτού του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ηθοποιού Λουίζας Τζουβάνι.
Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας Ιταλός υπήκοος, 60 χρονών που ήταν θαμώνας στο νυχτερινό κέντρο και τραυματίστηκε θανάσιμα από την ανταλλαγή των πυρών.
Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους, μεταξύ των οποίων, και τον 26χρονο γιο της Λουίζας Τζουβάνι η οποία κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αλβανική Βουλή, με δάκρυα στα μάτια καταδίκασε το έγκλημα και ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το αξίωμα.
Ο Κονσταντίν Τζουβάνι, γιος του σκηνοθέτη, Γκιέργκι Τζουβάνι, είχε προηγούμενα με την δικαιοσύνη αφού το 2011 δολοφόνησε έναν συνομήλικό του, έγκλημα το οποίο το δικαστήριο έκρινε ως περίπτωση αυτοάμυνας και τον είχε καταδικάσει σε δύο χρόνια κάθειρξη.
Μάλιστα, η αλβανική αντιπολίτευση αποδίδει το τωρινό έγκλημα στη δικαστική απόφαση του 2011 υποστηρίζοντας ότι «η δικαιοσύνη είχε υποκύψει τότε σε πιέσεις του πρωθυπουργού και της ίδιας της βουλευτού για να αφεθεί ελεύθερος ο Κοσνταντίν Τζουβάνι με αποτέλεσμα να αφαιρέσει τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων».


Πηγή : protothema.gr


Κατερίνη: Σάλος με μαθητή που υποστηρίζει ότι αποβλήθηκε επειδή ζήτησε να γίνεται έπαρση της Ελληνικής σημαίας στο σχολείο - Η απάντηση του διευθυντή



Ο μαθητής υποστήριξε ότι καθηγητής τον αποκάλεσε φασίστα, ακραίο και κακό - Το σχολείο πάντως παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων...Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας όταν ο μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, πήρε 3ήμερη αποβολή. Ο νεαρός υποστήριξε ότι τον απέβαλαν επειδή ζήτησε έπαρση της ελληνικής σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος στο σχολείο του. Το θέμα μάλιστα έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Δημοκρατία.
Ο μαθητής μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και υποστήριξε ότι καθηγητής τον αποκάλεσε φασίστα, ακραίο και κακό. Μάλιστα σύμφωνα με τον μαθητή, ο διευθυντής του είπε ότι είναι απειλή προς τη δημοκρατία και το σχολείο και γι'αυτό το λόγο αποβλήθηκε.
Το σχολείο από την πλευρά του διαψεύδει τους ισχυρισμούς του μαθητή με τον σύλλογο διδασκόντων να αναφέρει ότι ο λόγος που αποβλήθηκε ο μαθητής δεν ήταν η σημαία αλλά άλλες αξιόποινες πράξεις. «Το δημοσίευμα αναφέρει ψευδώς ότι εγώ ως διευθυντής, ο οποίος δεν είμαι Έλληνας, τον κατηγόρησα ως φασίστα, κακό, αναρχικό», διευκρίνισε ο διευθυντής του σχολείου, Κύριλλος Τζερμπάκ.
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα ''Τοπικά Νέα'' του NewsIt
Επισήμανε ότι η αποβολή έγινε για άλλες πράξεις και ενέργειες του μαθητή, κυρίως για την προσβλητική συμπεριφορά του απέναντι στο διευθυντή, στους υποδιευθυντές και σε καθηγητές.

Πηγή : newsit.gr



Η βαρβαρότητα με την ανοχή μιας πολιτισμένης χώρας : Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώθηκαν στον Πειραιά


Ένα βάρβαρο αποκρουστικό και άθλιο θέαμα διαδραματίζεται κάθε χρόνο με την ανοχή της πολιτείας στον Πειραιά.
Δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν και φέτος όπως και κάθε χρόνο  στη περιοχή Ρετσίνα του Πειραιά, προκειμένου να γιορτάσουν την Ασούρα, την κορύφωση του πένθους τους για το βίαιο θάνατο του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονό του Μωάμεθ, με τον δικό τους λατρευτικό τρόπο, το αυτομαστίγωμα.
Σιίτες συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στην βιομηχανική αυτή περιοχή του Πειραιά για να προσευχηθούν και στη συνέχεια ακολουθεί τελετή, κατά την οποία πιστοί αυτομαστιγώνονται γυμνοί και ξυπόλυτοι ως ένδειξη πίστης και θρήνου.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως το αυτομαστίγωμα δεν τους το επιβάλλει η θρησκεία, αλλά το επιλέγουν οι ίδιοι προκειμένου να εκφράσουν τη βαθιά τους πίστη.
Επιτέλους κάποια στιγμή σε αυτή την χώρα θα πρέπει να μπουν φραγμοί και όρια σε τέτοια βάρβαρα και αποκρουστικά έθιμα μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα.


«Μεγάλη Αλβανία» ...ονειρεύεται ο ιστορικός Κότσο Ντανάι


Ο Αλβανός ιστορικός Κότσο Ντανάι επανέρχεται στο θέμα της «Μεγάλης Αλβανίας» ζητώντας από τις κυβερνήσεις των γειτονικών χωρών να επιτρέψουν τη δημιουργία της.

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ ο Ντανάι έστειλε επιστολή στις κυβερνήσεις του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας με την οποία ζητάει να παραχωρήσουν εδάφη των χωρών τους «για να επιτευχθεί η ένωση όλων των Αλβανών».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής απέστειλε ο Ντανάι στην εφημερίδα «Dan» του Μαυροβουνίου και το αναδημοσιεύει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων BETA.

Στην επιστολή αυτή ο Ντανάι δηλώνει αντιφασίστας γι αυτό και απορρίπτει, όπως αναφέρει, τον όρο «Μεγάλη Αλβανία» και μιλάει για τη δημιουργία της «Φυσικής Αλβανίας» ως «αποτέλεσμα του δικαιώματος, των Αλβανών που ζουν στις γειτονικές χώρες, στην αυτοδιάθεση».

Ο Ντανάι ισχυρίζεται μάλιστα ότι «η διεθνής κοινότητα, επιθυμώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, αρχίζει πλέον να κατανοεί την ανάγκη ένωσης όλων των Αλβανών σε ένα κράτος». Εκτιμά δε ότι με την ύπαρξη της «Φυσικής Αλβανίας» θα δημιουργηθεί, γεω-στρατηγικά, μία νέα τάξη πραγμάτων.

«Η δημιουργία της ΄΄Φυσικής Αλβανίας΄΄ θα σηματοδοτήσει την αντικατάσταση του άξονα Βελιγραδίου – Αθήνας από το τρίγωνο Βελιγραδίου - Τιράνων - Αθήνας που θα δημιουργηθεί μετά την ένωση του Κοσόβου και των άλλων αλβανικών περιοχών με τη μητέρα πατρίδα» αναφέρει στην επιστολή του προς τις κυβερνήσεις γειτονικών χωρών ο Κότσο Ντανάι.

Ο Καραγκιόζης καρβέλια ονειρεύεται!!!



Πεντάχρονος που δέχθηκε επίθεση με σφυρί παλεύει για τη ζωή του


Ένα πεντάχρονο αγόρι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, μετά από επίθεση που δέχθηκε με σφυρί και μαχαίρι, από άντρα που εισέβαλε μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε το παιδί μαζί με την οικογένειά του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας άντρας εισέβαλε την Τετάρτη το βράδυ σε διαμέρισμα στη συνοικία Queen της Νέας Υόρκης και επιτέθηκε με σφυρί και μαχαίρι στην οικογένεια που αποτελείται από ένα πεντάχρονο αγόρι, μια γυναίκα τριάντα ετών και δύο ηλικιωμένα άτομα, έναν 70χρονο άντρα και μια 77χρονη γυναίκα.
Οι δύο γυναίκες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της πόλης εκτός κινδύνου, αλλά το πεντάχρονο αγόρι και ο 70χρονος άντρας φέρουν σοβαρά τραύματα από σφυρί και μαχαίρι και η κατάστασή τους θεωρείται κρίσιμη.
Η αστυνομία όταν έφθασε στο διαμέρισμα βρήκε το μαχαίρι του άντρα, που είχε ήδη διαφύγει και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αποδίδει τις εγκληματικές ενέργειες του δράστη σε «ερωτική απόρριψη», χωρίς να έχει δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.


Πηγή : protothema.gr


ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ - ΜΑΜΟΥΘ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ



Σημαντικές περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος απάτης και διαφθοράς αποκάλυψε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε εκτεταμένες έρευνες που έκανε κατά το δίμηνο Αυγούστου- Σεπτεμβρίου 2014. Η συνολική φοροδιαφυγή που βεβαιώθηκε ξεπέρασε τα 103 εκατ. ευρώ.
Τα πορίσματα των ερευνών του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ και Τελωνεία κατά περίπτωση για τον καταλογισμό των φόρων ή δασμών και την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, ενώ σε όσες περιπτώσεις προβλέπεται, υποβλήθηκαν και στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Επίσης σε όσες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παρατυπίες αρμοδιότητας άλλων φορέων, εστάλησαν σχετικά Δελτία Πληροφοριών.
Το ΣΔΟΕ δημοσιοποίησε τις εξής χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανά Διεύθυνση:
Περ/κή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής
• Οκτώ επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικού ύψους 4.926.946 ευρώ, προκειμένου να αποφύγουν την απόδοση του ΦΠΑ και να μειώσουν ισόποσα τα κέρδη τους. Οι επιχειρήσεις αυτές έλαβαν φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές αξίας άνω των 200.000 ευρώ.
• Eπτά επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 29.927.377 ευρώ. Για τις συναλλαγές αυτές δεν καταβλήθηκε κανένας φόρος, οι λήπτες δε αυτών τα χρησιμοποίησαν για παράνομο συμψηφισμό ΦΠΑ και ισόποση μείωση φορολογητέων κερδών.
• Ένας ιατρός, χειρουργός στο Κολωνάκι, κατά τα έτη 2001- 2012, δεν εξέδωσε αποδείξεις για υπηρεσίες συνολικού ύψους 6.194.267 ευρώ, ενώ τρεις (3) ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων δεν εξέδωσαν αποδείξεις για υπηρεσίες συνολικού ύψους 278.971 ευρώ .
• Tρεις δικηγόροι κατά τα έτη  2005-2011 δεν εξέδωσαν αποδείξεις για υπηρεσίες συνολικού ύψους 1.106.511 ευρώ.
• Έξι φυσικά πρόσωπα, έμποροι σε ιχθυόσκαλα, απέκρυψαν φορολογητέο εισόδημα συνολικού ύψους 8.068.608 ευρώ.
• Συνταξιούχος βρέθηκε με περιουσία μεγαλύτερη εκείνης που προκύπτει από εμφανείς πηγές κατά 1.609.068 ευρώ και επιπλέον είχε αποκρύψει εισόδημα από μισθώματα ύψους 154.795 ευρώ.
• Φυσικό πρόσωπο, δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Υποδομών, προσαύξησε την περιουσία του κατά 667.674 ευρώ, χωρίς να μπορεί να την δικαιολογήσει.
• Φυσικό πρόσωπο, μη επιτηδευματίας, δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει προσαύξηση περιουσίας κατά 361.641 ευρώ.
• Φυσικό πρόσωπο, υπήκοος Ρουμανίας, παρέλειψε να δηλώσει κληρονομιά. Ο αναλογών φόρος είναι ύψους 623.051 ευρώ.
• Ανδρόγυνο καλλιτεχνών, υπέβαλε ανακριβή δήλωση για την αγορά κατοικίας στην Βούλα Αττικής. Το τίμημα που δεν δηλώθηκε ανέρχεται στο ποσό των 1.999.948 ευρώ για τον καθένα, δηλαδή το συνολικό ποσό που δεν δηλώθηκε είναι 3.999.896 ευρώ. Σημειώνεται ότι διοικητικό πρόστιμο και φόρος εισοδήματος καταλογίζεται και στην πωλήτρια επιχείρηση.
 Περ/κή Δ/νση ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας
• Τέσσερις επιχειρήσεις εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές, ύψους 1.442.671 ευρώ.
• Δύο ιατροί στην Θεσσαλονίκη, ένας γυναικολόγος και μία παιδίατρος, απέκρυψαν εισοδήματα ύψους 2.230.000 ευρώ, όπως διαπιστώθηκε από το άνοιγμα και την επεξεργασία των τραπεζικών τους λογαριασμών.          
 Η Περ/κή Δ/νση Αν. Μακεδονίας και Θράκης αποκάλυψε, μετά από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών εργολάβου, ότι είχε αποκρύψει εισόδημα ύψους 410.000 ευρώ. Επίσης πρώην Δ/ντής Τράπεζας είχε αποκρύψει εισοδήματα ύψους 980.000 ευρώ, όπως προέκυψε από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.
Η Περ/κή Δ/νση Θεσσαλίας καταλόγισε φόρους και πρόστιμα σε δύο φυσικά πρόσωπα, ύψους 2.000.000 ευρώ, για ανακριβείς δηλώσεις εισοδήματος μετά το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών και 4.000.000 ευρώ σε πέντε επιχειρήσεις για λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων.
Η Περ/κή Δ/νση Ηπείρου, αποκάλυψε την υπερτιμολόγηση κατά 1.200.000 ευρώ, στην προμήθεια μηχανημάτων συσκευασίας αγροτικών προϊόντων, τα οποία προμηθεύτηκε Αγροτικός Συνεταιρισμός της περιοχής.
Περ/κή Δ/νση Δυτικής Ελλάδας
• Τεχνική εταιρεία στην Πάτρα, έλαβε 133 εικονικά φορολογικά στοιχεία κατά τα έτη 2010 και 2011, ύψους 3.156.000 ευρώ.
• Εργολάβος στον Πύργο, δεν κατέβαλε φόρους ύψους 400.000 ευρώ.
• Επιχείρηση καθαριότητας έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 782.000 ευρώ.
Η Περ/κή Δ/νση Στερεάς Ελλάδας  καταλόγισε πρόστιμα ύψους 2.116.000 ευρώ σε αγρότη από την Θήβα, για λήψη και έκδοση πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων.
Περ/κή Δ/νση Πελοποννήσου
• Πανεπιστημιακός ιατρός δεν δήλωσε εισόδημα από το 2007 έως το 2010 ύψους 950.000 ευρώ.
• Σε δύο αγοραπωλησίες ακινήτων επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους 1.310.000 ευρώ, για ανακριβή δήλωση της πραγματικής αξίας.
Η Περ/κή Δ/νση Ιονίων Νήσων αποκάλυψε ότι αλλοδαπός  υπήκοος στους Παξούς, κατασκευαστής κατοικιών , απέκρυψε εισόδημα ύψους 1.466.000 ευρώ.
Η Περ/κή Δ/νση Β. Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, καταλόγισε πρόστιμα ύψους 986.000 ευρώ σε ιατρό της Λήμνου.
Περ/κή Δ/νση Κρήτης
• Καταλόγισε σε ιατρό φόρους και πρόστιμα ύψους 655.000 ευρώ για μη έκδοση αποδείξεων.
• Έμπορος στην Κρήτη απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1.245.000 ευρώ,όπως προέκυψε από το άνοιγμα των Τραπεζικών του λογαριασμών.
• Τέσσερις επιχειρήσεις στην Κρήτη έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχείαύψους 8.000.000 ευρώ.
Η Επιχειρησιακή Δ/νση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών (ΕΔΕΥΑ)
• Δώδεκα επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία. Το ύψος των ανύπαρκτων συναλλαγών κατά επιχείρηση κυμαίνεται από 45.200 ευρώ έως 322.400 ευρώ.
• Δύο επιχειρήσεις έλαβαν και εξέδωσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία αξίας 452.110 ευρώ.
• Ανώνυμη τεχνική εταιρεία δεν υπέβαλε φορολογικές δηλώσει για  καθαρά κέρδη 1.788.588 ευρώ και δεν απέδωσε τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος.
• Σε τέσσερις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις διαπιστώθηκε η μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ύψους 3.100.000 ευρώ και απεστάλη  πληροφοριακή έκθεση στο ΙΚΑ.
Η Επιχειρησιακή Δ/νση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ότι:
• Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και των ΤΕΙ, απέκρυψαν φορολογητέα εισοδήματα ύψους 1.005.000 ευρώ, από πρόσθετες αμοιβές ερευνητικών προγραμμάτων.
• Δύο off shore εταιρείες δεν πλήρωσαν φόρους 308.000 ευρώ.
• Εννιά φυσικά πρόσωπα αγόρασαν πολυτελείς κατοικίες στην Χαλκιδική και απέκρυψαν τίμημα ύψους 2.260.000ευρώ.
• Οκτώ επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά τιμολόγια από Αθλητικά σωματεία ύψους 3.390.000 ευρώ και καταλογίστηκαν πρόστιμα ύψους 3.566.000 ευρώ.
Τέλος, το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με τους ελεγκτές περιβάλλοντος, πραγματοποίησε έλεγχο στις περιοχές Κιάτου, Κλενίων και Εξαμιλίων Κορινθίας, όπου συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι τριών επιχειρήσεων για σοβαρή ρύπανση του περιβάλλοντος και για την μη έκδοση και λήψη φορολογικών στοιχείων.


Πηγή : newsbomb.gr


EKTAKTO : Γυναίκα 85 χρονών βρέθηκε νεκρή στο Παλαιό Φάληρο




Σύμφωνα με πληροφορίες από την ασφάλεια Παλαιού Φαλήρου πριν από λίγο βρέθηκε νεκρή και δεμένη, φιμωμένη σε ισόγειο διαμέρισμα γυναίκα ηλικιωμένη 85 χρονών Ναυσικάς 55.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε για ληστεία η οποία κατέληξε σε ανθρωποκτονία η έρευνα της ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου συνεχίζεται.

NOW


Παραιτείται ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Στύλιος



Την παραίτησή του υποβάλλει αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Στύλιος, ο οποίος επισκέπτεται γι΄αυτό τον λόγο τον υπ. Επικρατείας Δ. Σταμάτη.
Η παραίτηση του υφυπουργού ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό, ύστερα από την ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Στύλιος, μέσα στη Βουλή, κατά της Λιάνας Κανέλλη.
Ζήτησε συγγνώμη αλλά ήταν αργά
Νωρίτερα ο κ. Στύλιος είχε επιχειρήσει με δήλωσή του στους δημοσιογράφους να ανασκευάσει κάνοντας λόγο για «λεκτικές υπερβολές» στις οποίες κατέφυγε στην απαντησή του προς τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη και της ζήτησε συγγνώμη.
«Οι εντάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε λεκτικές υπερβολές. Προφανώς, δεν ήθελα να θίξω την κ. Κανέλλη και της ζητώ συγγνώμη. 'Ηταν λάθος η αναφορά στο όνομα του κ. Κασιδιάρη και στις συμπεριφορές του, τις οποίες καταδικάζω» δήλωσε ο κ. Στύλιος.
Στο περιστατικό είχε αναφερθεί και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (realfm) ανέφερε:
«Δεν ξέρω τι συνέβη προηγουμένως γιατί ο κ. Στύλιος είναι υφυπουργός εδώ, στο υπουργείο Παιδείας και είναι υποχρέωσή μου να είμαι κοντά του. Εγώ στη θέση του δεν θα το έλεγα», είπε ο κ. Λοβέρδος. Και πρόσθεσε: «Και θα τον παρακαλούσα επειδή πολλές φορές μας ξεφεύγουν κουβέντες να το επανορθώσει. Θα του ζητούσα να το επανορθώσει. Νομίζω θα το κάνει».
Οι διάλογοι της αντιπαράθεσης
Η ένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας ξεκίνησε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, για τον υποσιτισμό των παιδιών.
Η κ. Κανέλλη σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Στύλιος, είπε ότι «της θυμίζει τη Μαρία Αντουανέτα και την ιστορία με το παντεσπάνι». Ο υφυπουργός είχε μιλήσει για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το υπουργείο Παιδείας, ανάμεσα στις οποίες και το πρόγραμμα «βάλε το φρούτο στη ζωή σου» ενώ πρόταση του ΚΚΕ είναι ένα γεύμα την ημέρα σε όλα τα παιδιά και σε όλα τα σχολεία.
«Μου ακουστήκατε σαν τη Μαρία Αντουανέτα. Σαν τον μύθο. Τα παιδιά πεινάνε. Δώστε τους ένα φρούτο την ημέρα. Δώστε τους παντεσπάνι. Εκτός και αν δεν ξέρετε τι θα πει πείνα. Λιποθυμία από την πείνα. Δώστε στο παιδί ένα μανταρίνι, ένα πορτοκάλι, να μην έχει φάει ένα 24ωρο και θα σωθεί», είπε η κ.Κανέλλη απευθυνόμενη στον υφυπουργό.
Ο κ.Στύλιος απάντησε: «Δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Έχω τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό με τους συμμαθητές μου και δεν δέχομαι κυρία Κανέλλη να μου κάνετε μάθημα εσείς. Δεν έχετε μεγαλώσει εκεί που μεγάλωσα εγώ. Δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές. Λοιπόν και δεν ήμουν ευνοημένος. Σας αρέσει, σας εκφράζει η ένταση κυρία Κανέλλη. Κυρία Κανέλλη η ένταση όπου εσείς…».
Η κυρία Κανέλλη αντέδρασε λέγοντας: «Αρνούμαι να ακούσω την απάντησή σας. Σας κόβω στις εξετάσεις. Που ήρθατε με το προσωπικό σας παράδειγμα να μιλήσετε για τα παιδιά που πεινάνε στην Ελλάδα».
Η φράση που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον υφυπουργό Παιδείας ήταν αυτή που ακολούθησε, καθώς ο κ.Στύλιος είπε, απευθυνόμενος τόσο στην κ.Κανέλλη όσο και στον πρόεδρο του σώματος, ότι «τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό. ... Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό ... θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη. Δεν θα γίνω Κασιδιάρης όμως. Γιατί έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε ημέρα. Και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική. Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε αλλά η προσωπική σας δεν με απασχολεί. Εγώ μίλησα για προγράμματα...».
«Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη, Κασιδιάρη ή ήταν από μόνος του; Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δε ντρέπεσαι…Σα δεν ντρέπεσαι!», εξερράγη η βουλευτής του ΚΚΕ, για να απαντήσει ο υφυπουργός ότι «Δεν σας ακολουθώ στην ένταση, στην υπερβολή, στην ένταση και στα μεγάλα λόγια».
Η κ.Κανέλλη αποχώρησε από την αίθουσα διαμαρτυρόμενη προς τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Ι. Δριβελέγκα επειδή δεν παρενέβη, με τον τελευταίο να σχολιάζει: «Να ντρέπομαι εγώ; Εσείς που διακόπτετε και δεν περιμένετε την απάντηση. Ορίστε μας. Κι εσείς κύριε υπουργέ τι εκφράσεις είναι αυτές; Ήθελε να αποχωρήσει, ας αποχωρήσει».
Ο κ.Στύλιος είπε στον προεδρεύοντα ότι θα έπρεπε να είχε κλείσει το μικρόφωνο της κ.Κανέλλη, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να μην τον διακόπτει κατά την απάντησή του.


Πηγή : ethnos.gr


Λοβέρδος: Εγώ φταίω που δεν πήγα στη δοξολογία


Την ευθύνη για την απουσία του από τη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου ανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απολογούμενος για το λάθος του γραφείου του.
«Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε, το δικό μου το γραφείο φταίει, άρα εγώ και ζητώ συγγνώμη» δήλωσε το πρωί ο υπουργός μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «έκανα ΕΔΕ γιατί το πρόγραμμα δεν το καθορίζω εγώ. Η ευθύνη είναι του γραφείου μου, άρα ανήκει σε εμένα» είπε ο κ. Λοβέρδος.
Ο υπουργός δεν είχε παρευρεθεί στη δοξολογία ανήμερα της εθνικής και διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να εντοπιστεί ποιος ευθυνόταν για την απουσία του.
Σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός είχε κάνει λόγο για «παρεξήγηση» η οποία ανέφερε:
«Σχετικά με τη μη παρουσία μου στη σημερινή δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο:
Διέταξα ΕΔΕ για τη διαμόρφωση του προγράμματός μου, ως Υπουργού.
Την ανέθεσα στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κα Διονυσοπούλου.
Το πρόγραμμά μου έχει μόνο την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση.
Επομένως, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στη δοξολογία θα εκπροσωπούσε άλλος. Εκεί έγινε η παρεξήγηση και η ΕΔΕ θα εντοπίσει με ποιου την ευθύνη».


Πηγή : ethnos.gr


Φωτιά στα γραφεία της Athens Voice στα Εξάρχεια



Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 05:30 το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας Athens Voice στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια.

Η φωτιά όπως όλα δείχνουν ξέσπασε από κάδο απορριμμάτων εντός των γραφείων και γρήγορα επεκτάθηκε στον 3ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται η εφημερίδα.

Στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα και η φωτιά λίγο μετά τις 07:30 το πρωί τέθηκε υπό έλεγχο.


Πηγή : newpost.gr


Διόρθωση, επί τα χείρω, της ύφεσης του 2013 σε 3,9%


Η διόρθωση, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οφείλεται σε τεχνικό λάθος.

Σε αναθεώρηση επί τα χείρω της ύφεσης του 2013, σε 3,9% από 3,3% που είχε εκτιμηθεί στις 10 Οκτωβρίου, προχώρησε λόγω τεχνικού λάθους η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το τεχνικό πρόβλημα ανέκυψε από τα οικονομικά στοιχεία που βγήκαν από τους κλάδους λοιπού λογισμικού και παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, που είχαν υπολογιστεί λανθασμένα στο φύλλο εργασίας.

Ολόκληρο το δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ ΕΔΩ

Πηγή: skai.gr




Το χρονικό της καταδίωξης του μεξικανικού καρτέλ στη Βούλα


Ως ενδιάμεσο σταθμό για τη διακίνηση, μέσω θαλάσσης, μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Κεντρική Αμερική στην Ευρώπη και την Ασία επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα μέλη του μεξικανικού καρτέλ κοκαΐνης, τα οποία συνελήφθησαν την Τρίτη στη Βούλα.

Ο επικεφαλής του καρτέλ, μάλιστα, που διαφεύγει τη σύλληψη, 36χρονος Edgar G. Q. και ο κατά δέκα χρόνια μικρότερος αδελφός του, Ricardo (συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων) επισκέφθηκαν τον περασμένο Μάρτιο την Αθήνα και συνέστησαν με πλαστά στοιχεία μια μονοπρόσωπη εμπορική εταιρεία, η οποία θα δραστηριοποιούνταν δήθεν στη διακίνηση φρούτων από τη Λατινική και Κεντρική Αμερική προς την Ε.Ε. Μάλιστα, για να μην κινήσουν υποψίες και να ελέγξουν τα αντανακλαστικά των ελληνικών διωκτικών αρχών, πραγματοποίησαν τους τελευταίους τρεις μήνες δύο εισαγωγές μεγάλων ποσοτήτων φρούτων στην Ελλάδα.

Τελικά, η κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών, 233 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 10 εκατ. ευρώ, έφτασε στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά την 25η Σεπτεμβρίου, μέσα σε κοντέινερ με 21 τόνους ανανάδες. Το επίμαχο εμπορευματοκιβώτιο μετέφερε στον Πειραιά το πλοίο Annamarie που είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του την 4η Σεπτεμβρίου από το λιμάνι Manzanillo του Παναμά.

 Η κοκαΐνη αποθηκεύτηκε σε μεζονέτα - «καβάτζα» στην οδό Νικηταρά και Ρόδου στη Βούλα, μέχρις ότου τα μέλη του καρτέλ βρουν αγοραστές. Αυτό συνέβη «μόλις» τρεις ημέρες πριν από τη σύλληψή τους. Ως παραλήπτες των ναρκωτικών συνελήφθησαν ένας Καναδός γεννημένος στην Κολομβία ονόματι Tobias Eduardo C., 69 ετών και ο Ελληνας «μπατζανάκης» του, Σωτήρης Φ., 62 ετών, κάτοικος Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, που είχαν συμφωνήσει να αγοράσουν 150 από τα 233 κιλά κοκαΐνης. Συνελήφθησαν στις 3.40 μ.μ. της Τρίτης στην καφετέρια Vive Mar της Βούλας, όπου θα γινόταν η παράδοση - παραλαβή.

Ο Μεξικάνος Ricardo G. Q. ακινητοποιήθηκε έξω από τη μεζονέτα, ενώ φόρτωνε τα ναρκωτικά σε Hyundai Atos που οι δύο αγοραστές είχαν νοικιάσει από την Καλαμάτα. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ο φερόμενος ως εγκέφαλος Edgar G. Q. που βρίσκεται στο Μεξικό και ο Αμερικανολιβανέζος Jamel F., 36 ετών,  που εμφανίζεται να κατοικεί μόνιμα στο Λος Αντζελες.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε προ ενός έτους, συμμετείχαν η Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ., το ΣΔΟΕ, το Λιμενικό και η αμερικανική DEA. Σύμφωνα με τον διοικητή Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. κ. Παναγιώτη Στάθη, στην πολύμηνη έρευνα πήραν μέρος και μυστικοί αστυνομικοί (έκανε λόγο για undercover operation). Στο μεταξύ, ο συνήγορος των τριών συλληφθέντων, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, σε γραπτή του δήλωση επεσήμανε ότι ο επιμερισμός των ευθυνών στους εμπλεκομένους απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και χρόνο. Η κύρια ανάκριση θα αποδώσει ρόλους, ευθύνες και ενδεχομένως αθωότητες. Εως τότε η εξαγωγή συμπερασμάτων είναι σκόπιμο να αποφεύγεται».



Έντυπη έκδοση Καθημερινή


HRW: Οι τζιχαντιστές βασάνισαν παιδιά που αιχμαλώτισαν στο Κομπάνι


Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία υποχρέωσαν 14χρονα παιδιά να παρακολουθούν βίντεο με αποκεφαλισμούς και τα έδερναν με καλώδια στη διάρκεια των έξι μηνών που τα κράτησαν αιχμάλωτα, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Οι τζιχαντιστές απήγαγαν μια ομάδα 250 παιδιών στις 29 Μαΐου ενώ αυτά επέστρεφαν στην βόρεια πόλη Κομπάνι, αφού είχαν δώσει σχολικές εξετάσεις στο Χαλέπι.

Οι τζιχαντιστές απελευθέρωσαν όλα τα κορίτσια μέσα σε λίγες ώρες, αλλά κράτησαν 153 αγόρια σε ένα σχολείο στο Μανμπίτζ, μια πόλη 55 χλμ. νοτιοδυτικά του Κομπάνι. Τα απελευθέρωσαν κατά ομάδες από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο. Τα 25 τελευταία αφέθηκαν ελεύθερα στις 29 Οκτωβρίου.

Η κακοποίηση αυτών των 153 παιδιών, μερικά από τα οποία κρατήθηκαν ακόμη και έξι μήνες, ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου, υπογράμμισε η HRW, επικαλούμενη μαρτυρίες τεσσάρων αγοριών από την ομάδα.

Τα παιδιά αφηγήθηκαν ότι τα ανάγκαζαν να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα και τα υπέβαλαν σε εντατική θρησκευτική κατήχηση, ενώ τα υποχρέωναν επίσης να παρακολουθούν βίντεο με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να πολεμούν ή να αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους, σύμφωνα με την οργάνωση που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη.

«Αυτοί που δε συμμορφώνονταν με το πρόγραμμα ξυλοκοπούνταν. Μας έδερναν με ένα πράσινο λάστιχο ή ένα χοντρό καλώδιο με σύρμα πλεγμένο γύρω του. Χτυπούσαν επίσης τις πατούσες των ποδιών μας», φέρεται να δήλωσε ένα αγόρι.

«Μερικές φορές έβρισκαν δικαιολογίες για να μας χτυπούν χωρίς λόγο... Μας έβαζαν να μαθαίνουμε στίχους του Κορανίου και έδερναν αυτούς που δεν κατάφερναν να τους μάθουν».

«Ένα παιδί που μουρμούρισε ‘ω, μητέρα!’ όταν το έπιασαν στο δωμάτιο μιας άλλης ομάδας, το έδεσαν, το κρέμασαν με τα χέρια του δεμένα στην πλάτη του και το ένα του πόδι δεμένο με τα χέρια του και του είπαν ότι θα έπρεπε να επικαλεσθεί τον Θεό και όχι τη μητέρα του», είπε ένα άλλο αγόρι.

Τα τέσσερα παιδιά από τα οποία πήρε συνέντευξη η HRW πρόσθεσαν πως ιδιαίτερα κακή ήταν η μεταχείριση των παιδιών που είχαν συγγενείς στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίες υπερασπίζονται το Κομπάνι.

Οι δεσμοφύλακές τους, που προέρχονταν από τη Συρία, την Ιορδανία, τη Λιβύη, την Τυνησία και τη Σαουδική Αραβία, «τους ζήτησαν να τους δώσουν τις διευθύνσεις των οικογενειών τους, εξαδέλφων, θείων, λέγοντάς τους, ‘Όταν πάμε στο Κομπάνι, θα τους βρούμε και θα τους κομματιάσουμε’. Θεωρούν τα μέλη των YPG απίστους», είπε ένας 15χρονος στην HRW.

Τα αγόρια είπαν πως δεν τους δόθηκε καμιά εξήγηση για την απελευθέρωσή τους πέραν του ότι τελείωσαν τη θρησκευτική τους εκπαίδευσή. «Τους έδωσαν 150 συριακές λίρες (1 δολάριο), ένα DVD με θρησκευτικό υλικό και τα άφησαν να φύγουν», ανακοίνωσε η HRW. Τα τελευταία παιδιά που απελευθερώθηκαν ζητούν τώρα καταφύγιο στην Τουρκία, σύμφωνα πάντα με την οργάνωση.

Άλλοι Κούρδοι, παιδιά και ενήλικες, εξακολουθούν να βρίσκονται σε αιχμαλωσία, επισήμανε η HRW. Το Ισλαμικό Κράτος πιστεύεται ότι κρατάει επίσης λιγότερους από 10 δυτικούς ομήρους, περιλαμβανομένων ξένων δημοσιογράφων.




Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters/Γερμανικό Πρακτορείο


bloko.gr
.


Είδε το αυτοκινητό του ... στην παρέλαση


Κρατικές υπηρεσίες κατέσχεσαν το αυτοκίνητο του έπειτα από εμπλοκή του ονόματος του σε υπόθεση ναρκωτικών, αλλά και μετά την πανηγυρική του αθώωση αρνούνται να του το επιστρέψουν

Η ιστορία του είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου όταν την αποκάλυψε το cretalive. Πρόκειται για

τον 43χρονο κτηνοτρόφο Ανάστο Παρασύρη του οποίου το αυτοκίνητο κατέσχεσαν οι κρατικές υπηρεσίες έπειτα από εμπλοκή του ονόματος του σε υπόθεση ναρκωτικών. Ωστόσο αν και αθωώθηκε πανηγυρικά ... αρνούνται να του το επιστρέψουν!

Ο ίδιος, μετά τον αγώνα για την προσωπική και οικογενειακή του αξιοπρέπεια, προσπαθεί να παρει πίσω το αυτοκίνητο του, χωρίς όμως επιτυχία.

Το αυτοκίνητο του, ένα αγροτικό 4x4 NISSAN όχι μόνο δε του αποδίδεται αλλά πρόσφατα πληροφορήθηκε πως ... παρήλασε στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά!

«Πάω να τρελαθώ με αυτό που συμβαίνει.Στο Ηράκλειο, από τις υπηρεσίες στρατού, το αγροτικό αυτοκίνητο βρέθηκε στα Χανιά. Δεν πιστευάμε στα μάτιας μας όταν είδαμε στην τηλεόραση ΚΥΔΩΝ τη στρατιωτική παρέλαση και αναγνωρίσαμε ανάμεσα στα στρατωτικά οχήματα που περήλαζαν για την επέτειο του «ΟΧΙ» , το δικό μας!»

Ο 43χρονος, πατέρας 7 παιδιών που παλεύει με το «θηρίο» της γραφειοκρατίας, για να πάρει πίσω το βιος του, αναφέρει: «Τα παιδιά κλαίνε και θέλουν το αυτοκίνητο πίσω κι εγώ δε ξέρω τι να πω. Φοβάμαι μην κάνουν καμία τρέλα».

«Φοβάμαι μη τυχόν πάει ο γιος μου φαντάρος στα Χανιά και του πούνε να το ... καβαλικέψει το φορτηγό μας ... τότε θα τρελαθώ εντελώς.», λέει στο Cretalive και ξεκινάει από την αρχή έαν δικαστικό αγώνα προκειμένου να φέρει πίσω το περιουσιακό του στοιχείο που είναι τόσο απαραίτητο για εκείνον και την οικογένεια του.



Πηγή : cretalive.gr


Δείτε πως κάποιες συνήθειες ''χτυπούν'' το στομάχι!


Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον  Ινστιτούτο  Υγείας της ΗΠΑ τεκμηρίωσε ότι κάποιες συνήθειες, που υιοθετούν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι σε όλα τα μήκη τα πλάτη της υφηλίου μπορεί να πυροδοτήσουν τους πόνους και τις ενοχλήσεις στο στομάχι.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα ενοχοποιείται για τη δημιουργία πεπτικού έλκους αφού η νικοτίνη  προκαλεί χαλάρωση του κατώτερου οισοφαγικού σφιγκτήρα µε αποτέλεσµα γαστροοισοφαγική παλινδρόµηση. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί  συστήνουν να κόψετε την βλαβερή αυτή συνήθεια.

Aναψυκτικά με το φαγητό

Τα αναψυκτικά  και τα αεριούχα ποτά πρέπει να αποφεύγονται γιατί μπορεί να προκαλέσουν δυσπεψία και παλινδρόµηση για το λόγο αυτό οι ειδικοί επιστήμονες συνιστούν να αποφεύγονται.

Από το τραπέζι στο κρεβάτι

Ένα από τα μεγαλύτερα ατοπήματα που κάνουν οι περισσότεροι είναι μετα το φαγητό να αφήνονται την αγκαλιά του Μορφέα

Η τακτική αυτή είναι ένα λάθος γιατί έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης γαστροοισοφαγικής παλινδρόµησης. Καλό είναι συνιστούν οι ειδικοί να ξαπλώνετε αφού περάσουν τουλάχιστον τρεις ώρες από το γεύμα.

Αλκοόλ

Πάν μέτρον άριστον .Έτσι και στην περίπτωση που καταναλώνετε ένα ποτηράκι παραπάνω να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού η υπερβολική κατανάλωσή του προκαλεί υπερέκκριση γαστρικού οξέος αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για γαστρίτιδα ή έλκους.

Φαγητό στο πόδι

Η κατανάλωση φαγητού στο πόδι βλάπτει σοβαρά το στομάχι. Όταν δεν μασάμε καλά την τροφή
καταπίνουμε μαζί και αέρα, µε αποτέλεσμα την πρόκληση πόνου στο στομάχι, φουσκώµατος και δυσπεψίας.

Πάντως οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι αν οι ενοχλήσεις στο στομάχι επιμένουν θα πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στο γιατρό στην περίπτωση που:

παρουσιάζετε ξαφνική ανορεξία,

έχετε ανεξήγητη απώλεια βάρους,

δυσκολεύεστε κατά την κατάποση,

νιώθετε συχνούς πόνους στο πάνω µέρος της κοιλιάς ή έντονο κάψιµο στο στήθος

παρουσιάζετε χρόνια δυσπεψία.



Πηγή : iatropedia.gr


Νέα επίθεση με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε Ισραηλινούς



Μια νέα επίθεση εναντίον Ισραηλινών με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω τους, σημειώθηκε απόψε στη Δυτική Οχθη. Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια επίθεση, μέσα σε ένα 24ωρο, με τρεις τραυματίες.
Ο Ζακί Χέλερ, εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας του Ισραήλ, δήλωσε ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στους τρεις Ισραηλινούς και ότι τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες επί τόπου. Ο ένας εξ αυτών βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, όπως διευκρίνισε.
Ένας δεύτερος Ισραηλινός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, χωρίς να τον κατονομάζει ανέφερε ότι τα τρία πρόσωπα αυτά είναι στρατιωτικοί.
Το συμβάν σημειώθηκε κοντά στον Παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων ελ Αρούμπ, στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, κοντά στον εποικισμό Γκους Ετζιόν.
Νωρίτερα σήμερα, ένας Παλαιστίνιος έπεσε με ένα αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να χάσει τη ζωή του. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έπεσε και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.


Πηγή : ethnos.gr


Πώς θα χορηγούνται γυαλιά οράσεως και άλλα υλικά στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ


Μια νέα εστία ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης επιχειρεί να «σβήσει» η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αλλάζοντας τον τρόπο συνταγογράφησης και αποζημίωσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων που χορηγούνται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.
Μετά τις συντονισμένες προσπάθειες για τον έλεγχο στη συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων -και συνεπώς στη συγκράτηση των σχετικών δαπανών- οι αρμόδιοι έχουν επικεντρωθεί στη δαπάνη ύψους 100 εκατ. ευρώ που εγγράφεται κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ και η οποία αφορά τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, όπως γυαλιά, ακουστικά βαρηκοίας, επιθέματα, αναπηρικά αμαξίδια κα.
Τα προϊόντα αυτά χορηγούνται σήμερα με χειρόγραφες γνωματεύσεις από τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό, γεγονός που σημαίνει ότι πρακτικά δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου της ποσότητας των αντικειμένων που συνταγογραφούνται ή της συχνότητας αυτής της συνταγογράφησης.
Πλέον, οι γνωματεύσεις θα διατίθενται με ηλεκτρονικό σύστημα, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος των παροχών.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, στο περιθώριο της 10ης Διάσκεψης για την αντιμετώπιση της Διαφθοράς στα συστήματα υγείας στην Ευρώπη, «ο ΕΟΠΥΥ προχωρεί με ταχείς ρυθμούς στην πιστοποίηση των ειδικευμένων ιατρών που θα μπορούν να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά και μόνο τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα στους ασφαλισμένους του. Παράλληλα, προχωρεί και η πιστοποίηση των προμηθευτών αυτών των προϊόντων ώστε να γνωρίζει ο ΕΟΠΥΥ με ποιους συναλλάσσεται».
Η εγγραφή στο Μητρώο Προμηθευτών θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποζημίωσή τους. «Ο ΕΟΠΥΥ δεν θα αποζημιώνει κανένα είδος, πχ γυαλιά, αμαξίδια, ορθοπαιδικά προϊόντα, στον ασφαλισμένο εάν δεν υπάρχει πιστοποίηση του προϊόντος και του προμηθευτή από τον αρμόδιο φορέα. Σε δεύτερη φάση στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι ο ασφαλισμένος να απεμπλακεί από τη διαδικασία της αποζημίωσης. Να αποκτά δηλαδή τα προϊόντα που δικαιούται ανάλογα με το πρόβλημα υγείας που έχει και η πληρωμή να δίδεται από τον ΕΟΠΥΥ στην εταιρία» εξήγησε ο κ. Κοντός.
Ο στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι διττός, καθώς θεωρεί ότι θα επιτύχει και την καλή και συνετή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αλλά και την εξοικονόμηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό του.
«Εκτός από τη συρρίκνωση της δαπάνης που θα επέλθει αμέσως και δραστικά με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση αυτών των ειδών όπως συνέβη και με τα φάρμακα και με τις εξετάσεις, εκτιμούμε ότι θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε και άλλη οικονομική πολιτική απέναντι στις προμηθεύτριες εταιρίες, καθώς θα μπορούμε να κάνουμε διαπραγμάτευση τιμής με βάση τον όγκο των προϊόντων» κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.


Πηγή : protothema.gr


6.000 προσλήψεις ανέργων άμεσα



Με υπουργική απόφαση μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ θα γίνουν άμεσα 6.000 προσλήψεις ανέργων
Η απόφαση που φέρει την υπογραφή του υπουργού αφορά σε ανέργους ηλικίας από 25 ως και 66 ετών που θα μπορούν να απασχοληθούν σε ιδιωτικές εταιρείες ανά την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα έχει ύψος 59,4 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στην ενίσχυση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων. Ουσιαστικά πρόκειται για ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος προγράμματος με αύξηση των θέσεων εργασίας από τις 5.000 στις 11.000.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν κάρτα ανεργίας, να έχουν συμφωνήσει με τον ΟΑΕΔ σε ατομικό σχέδιο δράσης, να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλους κράτους μέλους της Ε.Ε. και να είναι ηλικίας από 25 ως 66 ετών.

Πηγή : newsit.gr