Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πόσο θα πάει η δαπάνη για φάρμακα το 2015;


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μόλις με 2 δις ευρώ θα χρειαστεί να τη βγάλουν και το 2015 οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμενοι του ΕΟΠΥΥ καθώς η δαπάνη για τα φάρμακα παρά τις συνεχέις εκκλήσεις δε θα αυξηθεί.

Μπορεί οι περισσότεροι να μιλούν για ανθρωπιστική κρίση, όμως τρόικα και Βορίδης συμφώνησαν να μείνει και πάλι στα 2 δις ευρώ συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων και των φαρμάκων για τους ανασφάλιστους τα οποία τελικώς υπολογίζονται στα 100 εκατ. ευρώ ετησίως και όχι στα 300 όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Το ποσό φαντάζει μικρό αν σκεφτεί κανείς ότι φέτος οι ασθενείς χρειάστηκε να διπλασιάσουν τη συμμετοχή τους για την αγορά των απαραίτητων φαρμάκων τους καθώς οι περιβόητες ασφαλιστικές τιμές, τα ποσά που δίνει φ\δηλαδή για αποζημίωση ο ΕΟΠΥΥ, είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Πάντως μικρή αύξηση στη χρήση γενοσήμων το τελευταίο διάστημα καταγράφουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. Μπορεί οι δανειστές μας να απαιτούν η χρήση γενοσήμων να φθάσει κάποια στιγμή στο 60% -στόχος που απέχει πολύ ακόμη από την πραγματικότητα- αλλά ήδη σημειώνεται μια μικρή αύξηση σε σχέση με το παρελθόν.

Ειδικότερα τους τελευταίους μήνες η χρήση γενοσήμων από 19% που ήταν αυξήθηκε στο 25% γεγονός που κάνει τους αρμόδιους να αναθαρρήσουν ότι μπορεί τα πράγματα να βελτιωθούν στη φαρμακευτική δαπάνη.

Γι αυτό άλλωστε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται ήδη μέτρα για την ενίσχυση της χρήσης των γενοσήμων και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να δοθούν συγκεκριμένα κίνητρα στους φαρμακοποιούς ώστε να προωθούν τα γενόσημα.


Πηγή : iatropedia.gr


Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά




10 ΧΛΜ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το απόγευμα στον θαλάσσιο χώρο της Κεφαλονιάς.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση σημειώθηκε στις 16:22 και το επίκεντρό της εντοπίσθηκε στα 10 χλμ. νότια του Αργοστολίου, 282 χλμ. δυτικά της Αθήνας.


Πηγή : ethnos.gr


Ο Νίμιτς καλεί Ελλάδα και Σκόπια σε συνομιλίες για την ονομασία


Νέες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων θα έχει με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων, ο προσωπικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, στις συνομιλίες των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς κάλεσε τους αντιπροσώπους των δυο χωρών, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη της Ελλάδας και πρέσβη Βάσκο Ναουμόφσκι της ΠΓΔΜ, να τον συναντήσουν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στις 12 Νοεμβρίου 2014.

Όπως σημειώνεται, οι δύο πλευρές έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρέσβης Νίμιτς θα συναντηθεί με τους δύο αντιπροσώπους χωριστά και, στη συνέχεια, από κοινού, «με σκοπό τη συνέχιση των συνομιλιών, στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης του ΟΗΕ, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για το θέμα του ονόματος».

 Πηγή : enikos.gr


Εισαγγελέας: Να δικαστεί ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ


Την παραπομπή σε δίκη του Ιωάννη Διώτη για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας Μανώλης Δράκος, ζητώντας ωστόσο ο κατηγορούμενος να καθίσει στο εδώλιο μόνο για ένα από τα δύο αδικήματα που τον βαρύνουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εισαγγελέας δείχνει το εδώλιο στον άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέα, για απιστία που αφορά στις ενέργειες και τις παραλείψεις του στον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή του κ. Διώτη για τη δεύτερη πράξη που τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη και αφορούσε σε υπεξαγωγή εγγράφου. Ουσιαστικά όμως πρόκειται για νίκη του Διώτη, αφού ο εισαγγελέας τον μέμφεται μεν γιατί δεν άντλησε φορολογικά στοιχεία ελέγχου από τη λίστα, όμως διαπιστώνει ότι ο ίδιος ούτε απέκρυψε, ούτε αλλοίωσε τη λίστα, όταν έκανε αντίγραφο του αρχικού στικ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Διώτης από την πρώτη στιγμή είχε διατυπώσει την άποψη ότι η επίμαχη λίστα ήταν παράνομο αποδεικτικό μέσο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια οποιασδήποτε έρευνας.

Αντίθετα, ο εισαγγελικός λειτουργός τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους απαλλαγή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο εισαγγελέας δέχεται ότι ο κ. Καπελέρης δεν είχε ποτέ λάβει επισήμως ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ, παρά μόνο μερικά ονόματα προκειμένου να φτιάξει το φορολογικό τους προφίλ, όπως και έπραξε, ενημερώνοντας αρμοδίως. Αυτή την εκδοχή είχε παρουσιάσει εξαρχής και ο κ. Καπελέρης, λέγοντας πως ουδέποτε ο τότε υπουργός Γ. Παπακωνσνταντίνου, του ζήτησε έλεγχο. Δέχεται δηλαδή ο εισαγγελέας ότι ο κ. Καπελέρης δεν έλαβε ουδέποτε επίσημη εντολή για περαιτέρω έλεγχο.

Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή ή μη των μη πολιτικών εκπροσώπων στην υπόθεση της λίστας θα έχουν τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, τα οποία με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.


Πηγή : zougla.gr


Σε προσλήψεις προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος - Δείτε ποια προσόντα απαιτούνται



Την πλήρωση 12 θέσεων ειδικού προσωπικού για τις ανάγκες του... κεντρικού καταστήματός της θα προκηρύξει η Τράπεζα της Ελλάδας, σε λίγες ημέρες. 

Πρόκειται για το πρώτο κύμα ενδυνάμωσης της ΤτΕ, καθώς στοχεύει στην πρόσληψη συνολικά 65 εξειδικευμένων στελεχών για τις διευθύνσεις εποπτείας και παρακολούθησης των σχεδίων αναδιάρθρωσης των τραπεζών.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από την Τράπεζα, η οποία θα επικουρείται στο έργο της από την εταιρεία συμβούλων Egon Zehnder.

Οι εννέα αφορούν θέσεις επιθεωρητών πιστωτικών ιδρυμάτων και ασφαλιστικών εταιρειών και τρεις θέσεις επιθεωρητών πληροφοριακών συστημάτων. 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν μεταπτυχιακούς συναφείς τίτλους, ενώ εξίσου σημαντική κρίνεται και η εμπειρία.


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Οικογενειακό θρίλερ στη Θεσσαλονίκη - Πατέρας απειλεί να σκοτώσει το νεογέννητο παιδί του


Οικογενειακό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης... Ένας άνδρας 45 ετών έχει ταμπουρωθεί στο σπίτι του και απειλεί να σκοτώσει το μόλις 30 ημερών βρέφος του ενώ αρνείται να ανοίξει στους αστυνομικούς που χτυπούν την πόρτα του. Μαζί του βρίσκεται και η μητέρα του η οποία ωστόσο δεν μπορεί να αντιδράσει. Νωρίτερα απείλησε με μαχαίρι τη σύζυγό του την οποία έδιωξε από το σπίτι. Πανικόβλητη η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία καθώς, όπως είπε, ο σύζυγός της, ο οποίος είναι πωλητής καλλυντικών, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν τον ψυχολόγο της αστυνομίας για να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τον 45χρονο άνδρα.


Πηγή : tromaktiko


Η παιδοδιατροφολόγος Ελένη Κουή δίνει απαντήσεις και συμβουλές στο αλλαντοπωλείο ΜΙΡΑΝ.




Μια νέα σελίδα δραστηριότητας, μέσα από τις πολλές, ανοίγεται στο αλλαντοπωλείο Μιράν. Μια σελίδα που αυτή τη φορά έχει να κάνει με το νευραλγικό θέμα της  παιδικής διατροφής.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση το θέμα μας είναι το παιδικό σνακ! Ένα θέμα που… αγγίζει μικρούς αλλά και μεγάλους! Πως, λοιπόν, με τη χρήση των αλλαντικών μπορεί να κάνεις ένα σνακ υγιεινό;

Η Παιδοδιατροφολόγος Ελένη Κούη θα μας δώσει τις απαντήσεις, τις συμβουλές και όχι μόνο την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 στο αλλαντοπωλείο ΜΙΡΑΝ.

Περιμένουμε τους φίλους μας, μικρούς και μεγάλους στην οδό Ευριπίδου 45, στις 12 το μεσημέρι για μια συνάντηση - ομιλία με την ειδική Ελένη Κούη.

Η Ελένη Κούη με σπουδές και επαγγελματική εμπειρία στο Λονδίνο, χρόνια τώρα ασχολείται με το παιδί και τη διατροφή του! Ειδικεύεται στον παιδικό διαβήτη και συνεργάζεται με το ενδοκρινολογικό τμήμα του νοσοκομείου των Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Μιράν, Ευριπίδου 45, Αθήνα, τηλ.: 210 3217187 



Πηγή : www.miran.gr


Η Βιαστική απάντηση της ΣΤΑΣΥ για το χαστούκι: «Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από το νόμο»




Πώς το ξέρεις;
Ποιους ρώτησες;
Τον ελεγκτή που εμπλέκεται στο περιστατικό μήπως;
Άντε και τον συνάδελφο του;
Μήπως είναι το μοναδικό περιστατικό;

Απάντηση στην καταγγελία νεαρής άνεργης ότι δέχθηκε ξυλοδαρμό απο ελεγκτή, επειδή δεν είχε εισιτήριο, δίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, σημειώνοντας πως «τήρησε τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες», και πως «θα διαθέσει για έλεγχο τα στοιχεία που διαθέτει».
Αναλυτικά, η εταιρεία των Σταθερών Συγκοινωνιών, σημειώνει ότι έπειτα από έλεγχο που διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου εισιτηρίων, «τήρησε τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες».
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η καταγγέλουσα «αρνήθηκε να επιδείξει το εισιτήριό της και να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της για την επίδοση του προστίμου. Ως εκ τούτου και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του νόμου, η ομάδα ελέγχου ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας. Η καταγγέλουσα συνοδευόμενη από ομάδα ελεγκτών και τον ειδικό φρουρό οδηγήθηκε στο γραφείο αστυνομίας του σταθμού Ομόνοια για την εξακρίβωση των στοιχείων της, όπου και της επιδόθηκε το πρόστιμο».
Τέλος, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αναφέρει πως «θα διαθέσει σε κάθε αρμόδιο όργανο τα στοιχεία που διαθέτει (βιντεοληπτικό υλικό κλπ) για τον έλεγχο της υπόθεσης».

Η ουσία είναι μία να μας απαντήσουν κάποια στιγμή με ποια κριτήρια και ποια παιδεία προσλαμβάνονται οι ελεγκτές εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και εάν περνάνε από αξιολόγηση των ικανοτήτων τους;
Το να δώσεις την οποιαδήποτε εξουσία σε άτομο χωρίς παιδεία είναι έγκλημα και θα πρέπει να θεσπιστούν για τέτοιου είδους θέσεις η ικανότητα, η παιδεία και η ψυχοσύνθεση των υποψηφίων να είναι απαραίτητα προσόντα και ίσως θα πρέπει να αρχίσουν από αύριο την επανεξέταση και την αξιολόγηση όλων των εργαζομένων ελεγκτών στα Μέσα για να προλάβουμε τα χειρότερα από τυχόν κάποιους επικίνδυνους και ανεπαρκείς εάν και εφόσον υπάρχουν.

Μην μιλάμε χωρίς να ενεργήσουμε τον έλεγχο που προβλέπεται από τον νόμο γιατί το θύμα του ξυλοδαρμού άλλα καταγγέλλει  και μέχρι αποδείξεως χωρίς βιασύνη του εναντίον καλύτερα να σιωπούμε και να διατάξουμε ένορκη διοικητική εξέταση καθώς να εξετάσουμε και το υλικό από τις κάμερες για να λάμψει η αλήθεια.
Και εάν αληθεύει η καταγγελία του ξυλοδαρμού της κοπέλας καλό θα κάνει η απομάκρυνση του επικινδύνου για την ασφάλεια των επιβατών ελεγκτή και φυσικά η παραδειγματική και αυστηρή τιμωρία του από την δικαιοσύνη.
Ίσως εάν ήξερε το θύμα ότι η πράξη του ξυλοδαρμού είναι αυτεπάγγελτη δίωξη και δεν χρειάζεται τροικανικό παράβολο των 100€ που αποτρέπει τους πολίτες από το να προστατευτούν από τους δράστες να είχε συλληφθεί ο ελεγκτής και να γινόταν αλλιώς η έρευνα.

NOW


Κριτική στον υπουργό Οικονομικών από βουλευτές της ΝΔ



Κριτική στον Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη άσκησαν με σημερινές τους δηλώσεις οι βουλευτές της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης και Ιορδάνης Τζαμτζής με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Χαρδούβελη στην τηλεόραση του MEGA και ιδιαίτερα την τοποθέτηση του ότι η Ελλάδα θα είναι υπό εποπτεία μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του χρέους.

«Την κυβέρνηση εκπροσωπεί, κατά κύριο λόγο ο πρωθυπουργός και κατά δεύτερο λόγο, ως συμμετέχων κόμμα, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης» τόνισε ο κ.Κακλαμάνης σε δηλώσεις του στο Real Fm.

«Εγώ δεν υποτιμώ τους υπουργούς, αλλά το ότι μπορεί να έχει μία διαφορετική άποψη ο κ. Χαρδούβελης, αυτό θα το δούμε μέχρι τέλους, ποια άποψη τελικώς θα είναι πιο φερέγγυα και πιο αξιόπιστη. Αλλά και ο κ. Χαρδούβελης στην ουσία τι είπε; Δέχθηκε για τα 11,4 δισ., είπε ότι θα υπάρχει μία επιτήρηση, εγώ θέλω να δω τι είναι αυτή η επιτήρηση, τι θα περιέχει και πόσο αυστηρή θα είναι και κυρίως τι θα προϋποθέτει από εμάς. Γιατί π.χ. επιτήρηση για τους προϋπολογισμούς όλων των χωρών της Ευρωζώνης ξέρετε ότι ισχύει για όλους σε σχέση με το 3% του ελλείμματος».

Κριτική όμως έκανε και ο κ. Τζαμτζής ο οποίος είπε:

«Δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση ο κ. Χαρδούβελης, ο Πρωθυπουργός εκπροσωπεί την κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών έχει έναν συγκεκριμένο τομέα. Ο κ. Χαρδούβελης είναι ένα μέλος της κυβέρνησης, το έργο της κυβέρνησης είναι συνολικό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ταυτόχρονα δύο παρατάξεις στην κυβέρνηση που ταυτόχρονα συνεννοούνται», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Mega ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή : bankwars.gr


Δύο νέες συλλήψεις για τον θάνατο Κατσούλη


Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση των επεισοδίων του αγώνα Ηροδότου-Εθνικού, κατά τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε τη ζωή του ο Κώστας Κατσούλης. Ένας 26χρονος και ένας 34χρονος κλήθηκαν να απολογηθούν για τη δολοφονία του Κώστα Κατσούλη στις κερκίδες του γηπέδου του Ηροδότου, στη Ν.Αλικαρνασσό.
Οι δύο άνδρες έλαβαν κλήση από την ανακρίτρια για να απολογηθούν η οποία  ήρθε μετά από μαρτυρίες των εμπλεκόμενων στην υπόθεση που είχαν ήδη προσαχθεί κατά τις προηγούμενες ημέρες και κάποιοι εξ αυτών έχουν προφυλακιστεί. Ο 26χρονος και ο 34χρονος εμφανίστηκαν, στο Δικαστήριο, το μεσημέρι της Τετάρτης, αυτοβούλως, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους,  και καλούνται να απολογηθούν για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από κοινού, της συμπλοκής από την οποία επήλθε θάνατος, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Ο 34χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης, ενώ η ανακρίτρια έδωσε προθεσμία στον 26χρονο να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο παραδέχονται ότι εκείνη την ημέρα βρίσκονταν στο γήπεδο, αρνούνται όμως τη συμμετοχή τους στα επεισόδια.


Πηγή : enet.gr


Ντέισελμπλουμ: Αναληθή τα περί συζήτησης επέκτασης του προγράμματος


«Αναληθή» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία αναμένεται στο Eurogroup της Πέμπτης να συζητηθεί η επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι «δεν είναι αλήθεια πως στο Eurogroup θα συζητηθεί η επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος».
«Αύριο στο Eurogroup θα γίνει μια πρώτη συζήτηση σχετικά με τις επιλογές που έχει η Ελλάδα μετά τη λήξη του υπάρχοντος προγράμματος», πρόσθεσε.
Και το υπουργείο Οικονομικών λίγο νωρίτερα χαρακτήρισε σενάρια σε λανθασμένη βάση τα δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης συνέχισης του ελληνικού προγράμματος.
Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης επικοινώνησε με τον κ. Ντέισελμπλουμ, ο οποίος «αποσαφήνισε ότι δεν έκανε καμία αναφορά για συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά αντίθετα για τη φάση μετά το τρέχον πρόγραμμα».
«Συνεπώς», σημειωνόταν στη σχετική ανακοίνωση, «όσοι οικοδομούν σενάρια σε λανθασμένη βάση, προκαλούν ζημία στον τόπο».
«Συμφωνία για την επόμενη μέρα έως το τέλος του έτους»
Ο ίδιος ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε μετά από τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πως ο πρόεδρος του Eurogroup τού διευκρίνισε πως παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του και πως δεν αναφέρθηκε σε συνέχεια του υφιστάμενου προγράμματος αλλά στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα.
Παράλληλα, εκτίμησε έως το τέλος του έτους θα έχει επέλθει συμφωνία με τους εταίρους για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.
Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, 31 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και την επομένη πρέπει να είναι όλοι νικητές.
Το ΥΠΟΙΚ και η εκπρόσωπος του Ντέισελμπλουμ απάντησαν συγκεκριμένα σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο επικεφαλής του Eurogroup, σε έγγραφό του για την ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup, αναφέρει ότι ενδεχομένως θα εξεταστεί συνέχιση του προγράμματος του EFSF και ότι κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από την πρόσβαση της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Παρατείνεται η θητεία της Task Force
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Επιτροπής, παρατείνεται μέχρι τον Ιούνιο του 2015 η θητεία της ειδικής Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα.
Στην παρθενική εμφάνισή του ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου, με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, θα αποφασίσει για το επενδυτικό «πακέτο» των 300 δισ. ευρώ που έχει στόχο την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Πηγή : naftemporiki.gr


Βαριές κατηγορίες για τους συλληφθέντες για τα 244 κοκαΐνης στη Βούλα


Ποινική δίωξη για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των τριών ατόμων που συνελήφθησαν χθες Τρίτη για τα 244 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στη Βούλα. Κατηγορούνται επίσης για οπλοκατοχή.

Οι συλληφθέντες, ένας Μεξικανός ένας Κολομβιανός και ένας Έλληνας, είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ναρκωτικά εισήχθησαν στη χώρα μας κρυμμένα σε φορτίο με φρούτα. Το φορτίο είχε φθάσει στην Ελλάδα πριν ένα μήνα από τον Παναμά.

Πηγή: skai.gr


Επεισόδια μεταξύ δασκάλων της ΧΑ και άλλων παρατάξεων στη Θεσσαλονίκη



Επεισόδια με προσαγωγές σημειώθηκαν σήμερα Τετάρτη στο 11ο σχολείο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όταν δάσκαλοι και καθηγητές που εκπροσωπούσαν τη Χρυσή Αυγή και άλλες  παρατάξεις ήρθαν στα χέρια, κατά τη διάρκεια εκλογών των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάδειξη υπηρεσιακών συμβουλίων.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ένταση άρχισε λίγο αφότου εμφανίστηκαν στο σχολείο οι εκπρόσωποι της παράταξης της ΧΑ, με στελέχη άλλων παρατάξεων να ζητούν την απομάκρυνσή τους από το χώρο του σχολείου.

Ακολούθησαν επεισόδια, που προκάλεσαν την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έγιναν έξι προσαγωγές και πως ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται γνωστός αριστερός συνδικαλιστής.

Πηγή: skai.gr


Ιερουσαλήμ: Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς


Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 10 ανθρώπων.
Ένας από τους ανθρώπους που τραυματίσθηκαν στην επίθεση υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε υπεύθυνος του νοσοκομείου όπου είχε εισαχθεί ο τραυματίας.
Μερικά από τα άτομα που έχουν τραυματιστεί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Στη συνέχεια, ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητό του και με σιδηρολοστό επιτέθηκε σε περαστικούς και αστυνομικούς, πριν τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει αστυνομικός, μετέδωσε κρατικός ισραηλινός ραδιοσταθμός.
Το επεισόδιο σημειώνεται ακριβώς δύο εβδομάδες αφότου Παλαιστίνιος από την Ανατολική Ιερουσαλήμ είχε οδηγήσει το αυτοκίνητό του εναντίον ανθρώπων οι οποίοι περίμεναν σε σταθμό τρένου, με αποτέλεσμα να σκοτώσει μωρό και να τραυματίσει οκτώ άλλους, πριν πυροβοληθεί και χάσει τη ζωή του από την αστυνομία.




Ανδ. Λοβέρδος: Τα ΑΕΙ θα ορίζουν τον αριθμό των εισακτέων «Θα αντιμετωπίζουν τα ίδια τις κοινωνικές αντιδράσεις»



Πρόταση να περάσει στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ η αρμοδιότητα των μετεγγραφών επεξεργάζεται ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την κριτική που έχει δεχθεί για την υπερφόρτωση των ιδρυμάτων.
Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), το υπουργείο θα εξετάσει τη μεταφορά της αρμοδιότητας στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ώστε να καθορίζουν τα ίδια τον αριθμό των φοιτητών που μπορούν να δεχτούν.
«Ξεκινάει ο διάλογος την επόμενη εβδομάδα με βάση τη θέση μας ότι τον αριθμό των εισακτέων θα καθορίζουν στο εξής τα ίδια τα πανεπιστήμια. Θα αναλάβουμε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία», είπε.
Ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πράγματι το πρόβλημα της υπερφόρτωσης των κεντρικών πανεπιστημίων», αλλά παρατήρησε πως «υπάρχει και το πρόβλημα της φτώχειας».
«Μεγάλος αριθμός οικογενειών δεν έχει χρήματα. Λέτε σε όλους αυτούς να στείλουν τα παιδιά τους στη Βουλγαρία; Έτσι θα βρείτε την κοινωνία απέναντι», πρόσθεσε.
Μιλώντας αργότερα σε εκπροσώπους του Τύπου ο υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Αφού υπάρχει παλαιότερη απόφαση του ΕΣΥΠ ότι πρέπει να αποφασίζουν μόνα τους τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, θα καταθέσουμε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Θα περάσει λοιπόν ο αριθμός εκεί και ας αντιμετωπίσουν οι ίδιοι και τα προβλήματα που θα έχουν από τη λειτουργία τους και τις κοινωνικές αντιδράσεις».


Πηγή: ΑΜΠΕ


naftemporiki.gr


Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ



Γράφει η Ζαχαρούλα Γκριέλα
Δικηγόρος

Στη σημερινή Ελλάδα  της κρίσης, όλο και περισσότερο αυξάνονται τα αιτήματα για ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο», ως μόνη ίσως διέξοδο στην καταστρατήγηση των θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών και στην όξυνση των αδικιών και των κοινωνικών ανισοτήτων, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα της δικαιοσύνης και να επιτευχθεί η  αρμονική  κοινωνική συνύπαρξη.  Το αίτημα αυτό είναι διάχυτο,  παρά τις χειραγωγήσεις τις οποίες υφίσταται η πολιτική μας σκέψη από την πολιτική δημαγωγία στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση και επηρεάζεται  από το Κοινωνικό συμβόλαιο του Ρουσσώ, το ευαγγέλιο της Γαλλικής Επανάστασης.

Βασική συμβολή του Κοινωνικού συμβολαίου ήταν ότι απέδωσε την πηγή της κυριαρχίας στον λαό, όπως έχει κατοχυρωθεί ως πρώτη αρχή δικαίου, η οποία μάλιστα θα πρέπει να παραμένει στον ίδιο το λαό. Η συμμετοχή του πολίτη στα κοινά συνδέει την πράξη με τη θεωρία, ασκώντας την ικανότητα του πολίτη να γενικεύει, να κρίνει σύμφωνα με το γενικό συμφέρον.

Αλλά και το «Κοινωνικό Συμβόλαιο» είναι εμπνευσμένο από την  αθηναϊκή δημοκρατία της κλασσικής εποχής, όπου η εξουσία εδράζεται στη συνέλευση όλων των πολιτών που συμμετέχουν σε αυτήν.

Στη χώρα μας, παρ’ όλο που γέννησε τη δημοκρατία και ενέπνευσε τα σπουδαιότερα έργα του διαφωτισμού, αλλά και σύγχρονες ξένες δημοκρατίες, όπως π.χ. Ελβετία, Γαλλία κλπ, μέχρι σήμερα οι πολίτες της βρίσκονται στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και του κέντρου λήψης αποφάσεων για οποιοδήποτε ζήτημα.

Είναι σημαντικό ωστόσο, ότι  η Ε.Ε., μέλος της οποίας είναι και  η χώρα μας, έχει προβλέψει στον Κανονισμό της (Art. 11 της Συνθήκης της Ε.Ε και Κανονισμός αρ. 211/2011 του Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16/2/2011) τη δυνατότητα λήψεως πρωτοβουλίας από τους ίδιους τους  πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την βελτίωση της δημοκρατικής λειτουργίας  της  Ένωσης  προβλέποντας,  μεταξύ  άλλων, ότι κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στη δημοκρατική  ζωή  της  Ένωσης  μέσω  της  ευρωπαϊκής  πρωτοβουλίας  πολιτών.  Η  διαδικασία  αυτή  παρέχει  στους  πολίτες  τη δυνατότητα  να  προσεγγίζουν απευθείας  με  αίτημά  τους την Επιτροπή, καλώντας τη να υποβάλει πρόταση έκδοσης νομικής  πράξης  της  Ένωσης  για  την  εφαρμογή  των  συνθηκών, δυνατότητα  παρόμοια  με  το  δικαίωμα  που  εκχωρείται  στο Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο δυνάμει  του άρθρου 225 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) και στο Συμβούλιο  δυνάμει  του  άρθρου 241 της ΣΛΕΕ.

Οι  διαδικασίες  και  προϋποθέσεις  που  απαιτούνται  για  την πρωτοβουλία   πολιτών  θα  πρέπει  να  είναι  σαφείς,  απλές, εύχρηστες  και  ανάλογες  με  τον  χαρακτήρα  της  πρωτοβουλίας πολιτών, ώστε να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών  και  να  καθιστούν  την  Ένωση  περισσότερο  προσιτή. Θα  πρέπει,  ακόμη, να  επιτυγχάνουν  μια  συνετή  ισορροπία  ανάμεσα  σε  δικαιώματα  και  υποχρεώσεις.   Θα  πρέπει  επίσης  να  διασφαλίζουν  ότι  οι  πολίτες  της  Ένωσης υπόκεινται σε παρόμοιες προϋποθέσεις για την υποστήριξη  πρωτοβουλίας  πολιτών  ανεξάρτητα  από  το  κράτος μέλος  από  το οποίο προέρχονται.

Στον Κανονισμό αυτό, διευκρινίζονται οι λεπτομερείς όροι και προυποθέσεις και  η διαδικασία για να κατοχυρωθεί ότι μία πρωτοβουλία πολιτών είναι αντιπροσωπευτική ενός συμφέροντος της Ε.Ε., ο ελάχιστος αριθμός  κρατών μελών από τα οποία πρέπει να προέρχονται οι πολίτες, ο ελάχιστος αριθμός  υπογραφόντων που θα προέρχεται από κάθε κράτος μέλος, ο τρόπος προσφυγής στο μέσο αυτό, κλπ.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών είναι ένα νέο όργανο συμμετοχικής δημοκρατίας. Είναι μία πρόσκληση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να προτείνει νομοθεσία σε θέματα όπου η ΕΕ έχει αρμοδιότητα να νομοθετεί.

Μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες πολιτών που καταχωρήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση ονομάζεται «ONE OF US» – ‘Ενας από εμάς’-  και δημιουργήθηκε με σκοπό να προωθήσει στην Ευρώπη την προστασία της ανθρώπινης ζωής από την σύλληψη, εντός των δυνατοτήτων της αρμοδιοτήτας της ΕΕ. Βασίστηκε στον ορισμό του ανθρώπινου εμβρύου ως την αρχή της ανάπτυξης της ανθρώπινης ύπαρξης που δόθηκε σε μία πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Brüstle vs. Greenpeace) και ζήτησε  από την ΕΕ να σταματήσει την χρηματοδότηση δραστηριοτήτων οι οποίες προκαλούν την καταστροφή ανθρώπινων εμβρύων ιδιαίτερα στα πεδία της έρευνας, βοήθειας για την ανάπτυξη και δημόσιας υγείας,  μέσω μιας αλλαγής του χρηματοδοτικού κανονισμού της ΕΕ που καθορίζει τις δαπάνες του προυπολογισμού της ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα ζήτησε να μην  χρηματοδοτούνται οι ερευνητικές δραστηριότητες που επιτρέπουν:

(α) Ανθρώπινη κλωνοποίηση

(β) Αλλαγές τις γενετικής κληρονομιάς των ανθρώπων

(γ) Δημιουργία εμβρύων μόνο για τους σκοπούς της έρευνας ή για την προμήθεια βλαστικών κυττάρων, ακόμη και με τη μεταφορά πυρήνων σωματικών κυττάρων.

(δ) καταστροφή ανθρώπινων εμβρύων, ακόμη και για τη λήψη βλαστικών κυττάρων· ερευνητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τη χρήση και το χειρισμό των ανθρώπινων εμβρυικών βλαστικών κυττάρων.

Στην Ένωση αυτή προσχώρησε και η Ελλάδα, η οποία εκπροσωπήθηκε από την Μ.Κ.Ο. «Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού –  Η Αγκαλιά», η οποία έφερε το βάρος της συλλογής υπογραφών για λογαριασμό της χώρας μας.

Από όλα τα ανωτέρω καθίσταται σαφές, ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόλμησε και καθιέρωσε την άμεση δημοκρατία επιτρέποντας -αν όχι επιβάλλοντας- την αφύπνιση των ευρωπαίων πολιτών και τη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων με την παρέμβασή τους απ’ ευθείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο άλλωστε με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ασκούν έλεγχο. Στην Ελλάδα, αν και στην αρχαιότητα γέννησε τη δημοκρατία και καθιέρωσε την Άμεση-συμμετοχική δημοκρατία, εμπνέοντας μεταγενέστερα και τις Ευρωπαϊκές χώρες να την εφαρμόσουν, αν και είναι μέλος της Ε.Ε. και υποχρεούται να εφαρμόζει τους Κανονισμούς της, παραμένουμε προσκολλημένοι σε ένα απαρχαιωμένο πολιτικό σύστημα που καλλιεργείται από τον κομματικό σκοταδισμό.


το άρθρο δημοσιεύτηκε και στο site http://www.neosyntagma.net/












Ζαχαρούλα Γκριέλα 
       Δικηγόρος


Το Πρωτοδικείο δικαίωσε τον Γρ. Κωνσταντέλλο για Δήμαρχο στον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης



Του Βασίλη Γραμμένου
Νέα σελίδα ανοίγει και επίσημα σήμερα στον δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, καθώς η δικαιοσύνη απέρριψε την ένσταση του τέως δημάρχου των πόλεων, Σπ. Πανά που αφορούσε στο εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Μαϊου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Anatropionline.gr, το Πρωτοδικείο Πειραιά εξέδωσε το τελεσίδικο αποτέλεσμα των εκλογών και “όρισε” το νέο Δήμαρχο των 3Β.  Έτσι, ο Γρηγόρης κωνσταντέλλος θα συνεχίσει πια το έργο του ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής, χωρίς να “καταδιώκεται” από σκιές και σενάρια που αμφισβητούσαν τη νίκη του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.


Πηγή : anatropionline.gr


Η ψηφιακή ζωή μας σε νούμερα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό



Πόσες ώρες το 24ωρο περνάμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο internet;

O σύγχρονος άνθρωπος συνδυάζει την ζωή του καθημερινά μέσα από το pc, το tablet και το smartphone και τα παρακάτω νούμερα τα λένε όλα:


30.000 sites χακάρονται καθημερινά.

93% των εμπόρων χρησιμοποιεί τα sosial media στο πλαίσιο της εργασίας τους.

1 στους 2 Έλληνες διατηρεί προσωπικό λογαριασμό στο facebook με  333 φίλους κατά μέσο όρο.

25% των αντρών στην Ελλάδα προχώρησε σε online αγορές το τελευταίο εξάμηνο ποσοστό μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των γυναικών 19,3%

1.500 φορές κατά μέσο όρο κοιτάμε το κινητό μας τηλέφωνο κατά την διάρκεια της ημέρας.

75,7% των αντρών στην Ελλάδα σερφάρει στο internet.gr

1.249 δις δολάρια ο ετήσιος τζίρος της βιομηχανίας on line dating

6 στους 10 Έλληνες/ δες αναζητούν ερωτικές γνωριμίες μέσω internet

550 εκατομμύρια χρήστες έχει το twitter ενώ τα 215 εκατομμύρια τιτιβίζουν κάθε μέρα.

Περισσότεροι απο 1,15 δις είναι σήμερα οι χρήστες του facebook.

Τα 7,23 δις πλησιάζουν οι κάρτες sim για κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές σε παγκόσμιο επίπεδο, την ώρα που ο παγκόσμιος πληθυσμός αγγίζει τα 7,2 δις.

71% των χρηστών των sosial media χρησιμοποιεί φορητές έξυπνες συσκευές

23% των χρηστών του facebook κάνει login τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα.

To twitter είχε τα μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης το 2012 - 2013 με 44% σε αντίθεση με το facebook που μεγάλωσε μόλις κατά 23%.

1 εκατομμύριο σελίδες στο διαδίκτυο γίνονται προσβάσιμες εμφανίζοντας το μήνυμα " login with facebook".

50% των χρηστών του internet δεν μπορεί να περιμένει πάνω από 10 δευτερόλεπτα να κατέβει ένα video και φεύγει από την σελίδα.

16 λεπτά την ώρα αφιερώνουν κατά μέσο όρο στα social media οι Αμερικανοί πολίτες κατέχοντας δικαιωματικά την πρώτη θέση στον κόσμο.

134 λεπτά την ημέρα είναι η μέση διάρκεια χρήσης του internet στην Ελλάδα 80,5 από αυτά αφορούν τα sosial media.

Και μην ξεχνάτε τα like για τα sites  στο internet αγοράζονται και 1 εκατ. like να φτάσει η σελίδα "λεφτά να έχεις" η αναγνωρισιμότητα και η αναγνωσιμότητα ενός site κερδίζεται από την σοβαρότητα την εγκυρότητα και τα θέματα που παρουσιάζει.


NOW



Κάνεις δίαιτα; Εφοδίασε τα ράφια και την κουζίνα σου με τροφές που δεν παχαίνουν


Δεν χρειάζεται να αδειάσεις τα ράφια σου για να μην πάρεις κιλά
Για να μπορέσεις να πετύχεις τον στόχο σου και να χάσεις τα κιλά που επιθυμείς δεν χρειάζεται να στερείσαι. Να θυμάσαι τον χρυσό κανόνα πως αν σταματήσεις να τρως "ρίχνεις" τον μεταβολισμό σου και το σώμα σου δεν καίει σωστά τις θερμίδες που καταναλώνεις. Για αυτό πόνταρε στα συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα και εφοδίασε την κουζίνα σου με τροφές που δεν δίνουν έξτρα θερμίδες, αλλά είναι απαραίτητες για την ισσοροπημένη διατροφή.

Βάλε στο ψυγείο σου:

• Συμπυκνωμένο χυμό μήλου
• Συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού
• Κατεψυγμένα φρούτα ( για επιδόρπια και γλυκά)
• Κατεψυγμένα λαχανικά (για σούπες και ζυμαρικά)• Σταρένιο ψωμί, πίτες

Στα ράφια της κουζίνας:

• Όσπρια ( φακές, φασόλια)
• Κονσέρβες με όσπρια
• Αποβουτυρωμένο γάλα
• Σούπες χωρίς ζωικά λίπη
• Δημητριακά
• Τοφού (μαλακό τυρί από σόγια)
• Δημητριακά χωρίς προσθήκη ζάχαρης
• Ντομάτες σε κονσέρβα

Καρυκεύματα:

• Καγιέν και κόκκινο πιπέρι
• Κανέλλα, τζίντζερ, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο
• Βασιλικός, ρίγανη, δεντρολίβανο, άνηθος
• Ταμπάσκο ή σάλτσα κόκκινου πιπεριού

Φρέσκα λαχανικά:

• Μπρόκολο
• Λάχανο (κόκκινο ή πράσινο)
• Σκόρδο• Πατάτες
• Κίτρινα και κόκκινα κρεμμύδια

Αρωματικά πρόσθετα φαγητού:

• Κέτσαπ (χωρίς προσθήκη αλατιού)
• Άπαχη μαγιονέζα (χωρίς κορεσμένα λίπη)
• Μουστάρδα
• Σος για σαλάτες (χωρίς κορεσμένα λίπη)

Γαλακτοκομικά προϊόντα

• Άπαχο τυρί
• Άπαχο γάλα
• Άπαχο τυρί παρμεζάνα
• Άπαχο τυρί ρικότα
• Άπαχη ξινή κρέμα
• Άπαχο γιαούρτι (για ντιπ με τα φρούτα και για τις σος στις σαλάτες)
Σόγια
• Τοφού
• Τυρί από σόγια
• Γάλα από σόγια
• Γιαούρτι από σόγια
• Κράκερς από στάρι
• Φρέσκα χόρτα

Πηγή : gr.news.yahoo.com




Το ακούσαμε και αυτό : ΓΚΛΕΤΣΟΣ: ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ


Σχόλιο NOW : Γιατί μετά την ΓΑΠ εποχή όλοι για όλα και ο θεός βοηθός για την Ελλάδα!!!

Αιχμές για την κυβερνητική πολιτική άφησε ο δήμαρχος της Στυλίδας και επικεφαλής του κόμματος "Τελεία", Απόστολος Γκλέτσος, στην τηλεοπτική του συνέντευξη.
«Καμία πολιτική δεν παρήχθη, παρά μόνο σκάνδαλα», ανέφερε ο κ. Γκλέτσος. «Τέρμα στις μονοκομματικές κυβερνήσεις, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να παράγουν σκάνδαλα και αστοχίες. Πρέπει να γίνονται κυβερνήσεις πολλών κομμάτων. Να τελειώσει η διαφθορά. Χρειάζεται και αλλαγή προσώπων».
Παράλληλα, ο κ. Γκλέτσος δήλωσε ότι δεν θέλει εγγραφές. «Δεν θέλουμε κανένας να γραφτεί στο κόμμα, για να μας ζητήσει μετά να τον διορίσουμε. Δεν φτιάχνουμε πελατολόγιο. Μιλάμε με ανθρώπους και παίρνουμε βιογραφικά, για να φτιάξουμε τα ψηφοδέλτια», επισήμανε, διευκρινίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα ηχηρά ονόματα.
Παράλληλα, ο κ. Γκλέτσος τόνισε ότι θα συζητούσε ακόμα και με το διάβολο, «αν είναι για το καλό της πατρίδας».

Πηγή : newsbomb.gr


Ποια προβλήματα υγείας κρύβει η κακή στύση;


Υπέρταση

Οι ειδικοί  υποστηρίζουν πως ένας στους τρεις άνδρες δε γνωρίζει πως πάσχει από υπέρταση και τα προβλήματα στύσης στην περίπτωση αυτή αποτελούν ζωτικής σημασίας προειδοποιητική ένδειξη.
Αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η αύξηση της άσκησης και μείωση της πρόσληψης αλατιού και ζάχαρης μπορεί να αλλάξουν άρδην την κατάσταση.

 Καρδιά

Ερευνητές από το Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο τεκμηρίωσαν για πρώτη φορά ότι  η στυτική δυσλειτουργία ενδεχομένως αποτελεί δείκτη υποκείμενης καρδιοπάθειας.
Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «PLoS Medicine», οι άντρες με στυτική δυσλειτουργία είναι 50 φορές πιο πιθανό να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα από τους άνδρες με φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς.

Διαβήτης

Ο διαβήτης εκδηλώνεται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να βάλει αποτελεσματικά τη γλυκόζη που υπάρχει στο αίμα μέσα στο κύτταρα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα, και έτσι οι πάσχοντες να μην μπορούν να αποδώσουν στο σεξ.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι εάν έχετε διαγνωστεί ήδη με διαβήτη, διατηρείστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας σταθερά (μέσω της διατροφής, της άσκησης και, ενδεχομένως, με φάρμακα). Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της σεξουαλικής ανικανότητας.

Σημειώστε ότι πάνω από το 50% των διαβητικών παρουσιάζουν κακή στύση σε κάποιο σημείο της ζωής τους, και αυτό γίνεται όλο και πιο σύνηθες με το πέρασμα της ηλικίας.

Υπερπλασία (διόγκωση) προστάτη

Ένα σύνηθες πρόβλημα υγείας για τους άνδρες είναι η προστατίτιδα, μια βακτηριακή λοίμωξη που κάνει τον προστάτη να πρήζεται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία. Η προστατίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά αλλά μερικές φορές ταλαιπωρεί τον άνδρα.

Η διεύρυνση του προστάτη επηρεάζει και την παραγωγή της τεστοστερόνης κάτι που μπορεί επίσης να προκαλέσει προσωρινά προβλήματα στύσης.

Χαμηλή τεστοστερόνη

Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που δίνει επιθυμία και ικανότητα για στύση. Τα επίπεδα της ορμόνης πέφτουν φυσιολογικά με την ηλικία (στα 75 έτη, η παραγωγή της είναι μισή από αυτή που ήταν στα 20). Όμως, σε κάθε άντρα, η πορεία της πτώσης της ορμόνης είναι διαφορετική.


Πηγή : iatropedia.gr


Εικοσιτετράωρη απεργία αύριο σε όλα τα λιμάνια της χώρας


Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίησή τους.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη πανλιμενική απεργία, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς στο υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος.
«Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, παρά τις καθολικές αντιδράσεις των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων, επιχειρεί να εκποιήσει τα λιμάνια, χρησιμοποιώντας μεθόδους πολιτικά απαράδεκτες και νομικά έξω από κάθε νομιμότητα», τονίζεται σε ανακοίνωσή της ΟΜΥΛΕ.
Η Ομοσπονδία των υπαλλήλων αναφέρει επίσης, ότι «οι επιπτώσεις αυτής της εγκληματικής πολιτικής θα είναι οδυνηρές για τους παραγωγικούς φορείς, τις επιλιμένιες πόλεις και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας».
Σημειώνεται, ότι οι εργαζόμενοι των λιμανιών αλλά και φορείς της πόλης του Πειραιά έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, μια προσφυγή που θα εκδικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου.
Η ΟΜΥΛΕ για τον λόγο αυτό διοργανώνει ο Σάββατο 8/11/2014 στον ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10) εκδήλωση με θέμα «Η νομική εκδοχή εν όψει της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ και άλλες νομικές πτυχές», στην οποία θα συμμετέχουν, ως εισηγητές, καθηγητές πανεπιστημίων και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.


Πηγή : protothema.gr


Προκλητική δήλωση του πρόεδρου της ΟΛΜΕ: Οι κινητοποιήσεις κάνουν καλύτερους τους μαθητές



Για τις καταλήψεις στα σχολεία και την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μίλησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης.

«Είναι γεγονός ότι δεν λύνουμε τα εκπαιδευτικά προβλήματα με αστυνομικούς και εισαγγελείς. Είναι λάθος ακόμη και να διαφωνεί κανείς με τον τρόπο που διαμαρτύρονται τα παιδιά, διότι δημιουργεί εντάσεις και δεν λύνει τα προβλήματα. Αυτό που πρέπει να κάνει ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση είναι να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Βήμα fm.

O κ. Κοτσυφάκης,σχολιάζοντας την απόφαση των μαθητών να κινητοποιηθούν, εξέφρασε την άποψή του ότι οι μαθητές μέσω των κινητοποιήσεων γίνονται καλύτεροι πολίτες.
«Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία ούτε να πω «παιδιά, κάντε καταλήψεις» ούτε «παιδιά, μην κάνετε». Η εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, δεν είναι κακό να κινητοποιούνται για τα προβλήματα, διότι είναι και μια άσκηση (για τους μαθητές) για να τους προετοιμάζει να γίνουν καλοί πολίτες, ενεργοί πολίτες. Από εκεί και πέρα, η μορφή κινητοποιήσεων που θα επιλέξουν τα παιδιά είναι δικό τους θέμα και δεν θα τους την πούμε εμείς» σημείωσε.

Σχόλιο NOW : Οι μαθητές δεν νομίζουμε να ενεργούν μόνοι τους χωρίς να τους υποκινεί κάποιος εκμεταλλευόμενος  την αδυναμία της ηλικίας τους για να εξυπηρετήσει άλλους δικούς του σκοπούς δημιουργώντας ένα μπάχαλο στα σχολεία αλλιώς δεν θα ερχόντουσαν στα παιδιά μας Κυριακή βράδυ μηνύματα στο κινητό και στο face να τους λέει δεν θα μπει κανένας αύριο Δευτέρα στις τάξεις του κάνουμε αποχή και βλέπουμε χωρίς να ξέρει κανένας τον λόγο; Οι Έλληνες πολίτες και οι γονείς δεν είναι χαζοί να ακούν ότι τους πει ο κάθε πρόεδρος και ελπίζουν στην πολιτεία και στην δικαιοσύνη να σταματήσει τέτοια φαινόμενα εκμετάλλευσης ανηλίκων.



Την προσήγαγαν για... λάθος Χριστόδουλο Ξηρό


Δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας άκουσαν μία 40χρονη να καταθέτει χρήματα σε λογαριασμό με δικαιούχο έναν «Χριστόδουλο Ξηρό» και η άτυχη γυναίκα κατέληξε στην Αντιτρομοκρατική να προσπαθεί να εξηγήσει ότι πρόκειται για τον αδερφό της, που είναι μετανάστης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού...
Η γυναίκα στεκόταν σε γκισέ τράπεζας της Νέας Σμύρνης για προσωπική της συναλλαγή, χωρίς να φαντάζεται ότι σε ακτίνα... ακοής βρίσκονταν άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ.
Ανέφερε στον ταμία τον αριθμό του λογαριασμού και τον ρώτησε εάν το σύστημα δείχνει ότι δικαιούχος είναι ο «Χριστόδουλος Ξηρός», ώστε να προχωρήσει στην κατάθεση.
Η επιβεβαίωση από τον τραπεζοϋπάλληλο κατέστησε την άτυχη γυναίκα «ύποπτη» για τους δύο αστυνομικούς, που ζήτησαν να απομονωθεί στο εσωτερικό της τράπεζας και κάλεσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Τελικά, κατέληξε στην Αντιτρομοκρατική, όπου δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις: πρόκειται για πρώτη εξαδέρφη του τρομοκράτη, η οποία ωστόσο έστελνε χρήματα στον αδερφό της, κάτοικο ΗΠΑ...


Πηγή : ethnos.gr


Σοβαρότατη εξέλιξη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων – Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία αλλαγής στις αντικειμενικές αξίες με άμεση συνέπεια την μείωση στον ΕΝΦΙΑ


Μία αιφνιδιαστική έκπληξη πρώτου μεγέθους επεφύλασσε ο Μάριο Ντράγκι για όλους τους Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων που εως τώρα αντιμετωπίζουν τον εξοντωτικό ΕΝΦΙΑ.

Ο Ιταλός επικεφαλής της ΕΚΤ αποκάλυψε αιφνιδιαστικά πως ξεκίνησε ήδη η διαδικασία αλλαγής των αντικειμενικών αξιών στην Ελλάδα με ένα και μόνο σκοπό, την ευθυγράμμιση τους με τις πραγματικές αξίες που ισχύουν στην αγορά, χωρίς όμως να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Μάλιστα ο Μάριο Ντράγκι ''κάρφωσε'' και τα ονόματα όσων ασχολούνται με αυτό το ζήτημα.
Πρόκειται για την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, που έχει ως επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Αβραάμ Γούναρη.

Η ''βόμβα'' Ντράγκι ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση του Κώστα Χρυσόγονου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποβάλλει ερώτημα τόσο προς την Κομισιόν όσο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την άδικη και παράλογη φορολόγηση των ιδιοκτητών ακινήτων στην Ελλάδα με τον ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε λέξη προς λέξη την απάντηση του Ντράγκι.
 
''Το ελληνικό πρόγραμμα προβλέπει την επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Ελλάδα με σκοπό την ευθυγράμμιση όλων των αξιών των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς. Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και διενεργείται από ομάδα με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας''.

Και βέβαια το αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως υπεύθυνη για την καθυστέρηση στις αλλαγές των αντικειμενικών αξιών είναι η ελληνική κυβέρνηση. Κανείς δεν ξεχνάει, και πολύ περισσότερο τα εκατομμύρια των φορολογούμενων ιδιοκτητών ακινήτων, την κυνική ομολογία πως δεν αλλάζουν τις αντικειμενικές αξίες για να μην χάσουν τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ.


Πηγή : newsit.gr


Χανιά: Αυτός είναι ο δολοφόνος δύο γυναικών που απέδρασε από τις φυλακές και κυκλοφορεί ελεύθερος



Άφαντος παραμένει ο βαρυποινίτης Σπύρος Καββαδίας ο οποίος πήρε 9ημερη άδεια από τις αγροτικές φυλακές της Αγυιάς Χανίων και δεν επέστρεψε ποτέ.Ο Σπύρος Καββαδίας έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία της συζύγου του Τάνιας Χαριτοπούλο το 1988 το πτώμα της οποίας δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα ενώ τον βαραίνει και μια ακόμη δολοφονία πρώην φίλης του στην Ελβετία.

Η Αγγελική Νικολούλη είχε καταφέρει να του μιλήσει μέσα στις φυλακές της Θεσσαλονίκης. Οι αντιφάσεις, το εγκληματικό του προφίλ και η έλλειψη συμπόνιας για τις δύο γυναίκες που σκότωσε, προκάλεσαν εντύπωση. Ο Καββαδίας δεν ομολόγησε ποτέ τους φόνους που διέπραξε. Το πρώτο δικαστήριο τον αθώωσε αλλά το δεύτερο που οδηγήθηκε μετά από έφεση του Εισαγγελέα, τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη...


Πηγή: cretalive.gr


Πάνω από 70.000 νέες θέσεις εργασίας από την αξιοποίηση του Ελληνικού έως το 2031


Περισσότερες από 70.000 θέσεις εργασίας με ορίζοντα το 2031 θα δημιουργηθούν από την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη μελέτη του ΙΟΒΕ.
Περισσότερες από 70.000 θέσεις εργασίας με ορίζοντα το 2031 θα δημιουργηθούν από την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη μελέτη του ΙΟΒΕ.
Συνολικά, η επένδυση στο Ελληνικό πέραν των σημαντικών αλλά μη απτών επιδράσεων (αξιοπιστία πολιτισμός κλπ) αναμένεται να ενισχύσει το ΑΕΠ κατά 2%, εκτιμά η μελέτη.
Στην παρουσίαση αποτελεσμάτων για τα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη, ως ποσοστιαίες αποκλίσεις των επιπέδων των αντιστοίχων μεγεθών, επιλεκτικά για ορισμένες χρονιές της περιόδου 2016-2031 στην επικαιροποιημένη μελέτη αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι:
- Σταδιακά αλλά και σταθερά το ΑΕΠ ενισχύεται και στο τέλος της περιόδου προσομοίωσης, το έτος 2031, είναι κατά 1,5 υψηλότερο από αυτό που θα ήταν αν δεν είχε πραγματοποιηθεί το έργο.
- Οι επενδύσεις καθορίζονται κυρίως από το πρόγραμμα αλλά και ενδογενώς, ακολουθούν μια πιο ευμετάβλητη αλλά ισχυρά ανοδική τροχιά. Στο τέλος της περιόδου είναι κατά 2,5% υψηλότερες από το επίπεδο της βάσης.
- Η εξέλιξη της κατανάλωσης είναι πιο ομαλή γεγονός που συμβάλλει και στην ομαλότερη ανοδική διαδρομή που ακολουθεί και το ΑΕΠ.
- Η απασχόληση ενισχύεται σημαντικά σε όλη τη διάρκεια του έργου.
- Οι εισαγωγές και οι εξαγωγές ακολουθούν παράλληλη ανοδική τροχιά. Στο τέλος της περιόδου είναι κατά 2,8% υψηλότερες από τη βάση.
- Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι η πραγματοποίηση του επενδυτικού προγράμματος αξιοποίησης της περιοχής δίνει ένα ισχυρό σήμα στις διεθνείς αγορές ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και αξιόπιστη χώρα προσέλκυσης μεγάλων αμέσων ξένων επενδύσεων.
Στο τέλος της περιόδου, το 2031, έχουν δημιουργηθεί ενδογενώς περίπου 63.000 νέες θέσεις εργασίας. Στις νέες αυτές θέσεις εργασίας θα πρέπει να προστεθούν και κάποιες που οφείλονται στη λειτουργία των εγκαταστάσεων και δεν μπορούν να καταγραφούν από το υπόδειγμα με το οποίο γίνονται οι προσομοιώσεις.
Στη μελέτη αναφέρεται, επίσης, ότι με τη μεταβίβαση του 100% των μετοχών του Ελληνικού στον ανάδοχο όταν υπογραφεί η σύμβαση αποφεύγεται η απώλεια περίπου 16.000 θέσεων εργασίας, λόγω των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που θα έπρεπε να ληφθούν για να υποκαταστήσουν το δημοσιονομικό όφελος της μεταβίβασης.
Ως εκ τούτου, η συνολική επίπτωση στην απασχόληση από την κατασκευή και λειτουργία του έργου εκτιμάται ότι θα ξεπερνά τις 70.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή : imerisia.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ


Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου
Δημοσιογράφος

Η δυστυχία δημιουργεί στάσεις και επαναστάσεις .
Ακόμα οι πολίτες επαναστατούν όχι μόνο για την ανισότητα του πλούτου,αλλά
και για την ανισότητα των τιμών!!!

Από την μοναδικότητα των αρχαίων Ελλήνων ξεπήδησε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!
Εφαρμόστηκε στην ΠΝΥΚΑ!!!!
Αλλά την έφτιαξαν σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα και σταθμά
οι εκάστοτε πολιτικοί ,για εκατοντάδες χρόνια μέχρι σήμερα!!!
αυτό που έχει γονατίσει την Έλλάδα  τα τελευταία χρόνια ,δεν είναι η κρίση
και τα μνημόνια αλλά το  ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ..ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!!!
Είναι όλοι αυτοί οι πολιτικοί που προδίδουν τα όνειρα του ελληνικου λαου!!!!
Εάν ήμασταν στην αρχαία Ελλάδα, είναι βέβαιο πως όλοι αυτοί οι πολιτικοί
που ,ποζάρουν και κομπάζουν στις τηλεοράσεις θα είχαν εξοστρακιστεί!!!!
Εν έτη 2014 ...Και ενώ τα πράγματα έχουν φτάσει στο χείλος του γκρεμού
θα έπρεπε ,να έχουμε μια κυβέρνηση που θα ήταν πράγματι στην υπηρεσία του λαού και θα έτρεμε την ετυμηγορία του!!!!!!!!!!

ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΞΙΩΜΑ ΟΣΟ
ΠΙΟ ΑΝΑΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ...ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ
ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟΣΥΝΗ!!!!!

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Είδαμε ,ακούσαμε, κουτσομπολεύουμε!!!!!
Μετά από τρείς εβδομάδες συνεχούς αναμέτρησης ΑΝΤ1 και MEGA....
Η εβδομάδα που πέρασε δεν έκλεισε καλά για τον M. Σεφερλή στο MEGA!!
O ANT1 με Λιάγκα, Σκορδά πέρασε στην πρώτη θέση!!!
Ο ανταγωνισμός πρέπει να υπάρχει , καθώς έχει σαν αποτέλεσμα
να απολαμβάνουμε όλο και καλύτερες προτάσεις!!!1

Η εγκυμοσύνη της Ε. Μενεγάκη έχει τρελάνει τις τηλεθεάτριες .
Πόσο μεγάλωσε η κοιλίτσα ?πόσο τρώει?τι φύλο είναι το παιδί?
σε ποιόν θα μοιάζει???
Χαλαρώστε ..κορίτσια!!!!
Μας κυνηγάνε ....άλλα πράγματα!!!.....
Η Ε. Μενεγάκη ξέρει  καλά  το παιχνίδι της τηλεθέασης!!
Είκοσι χρόνια στην τηλεόραση δεν είναι τυχαία στην πρώτη θέση!!

Η Τ.Στεφανίδου στο ΣΤΑΡ τρέχει μαζί με τους συνεργάτες της
να δούνε τι θα κάνουν!!!
Τα νούμερα της AGB  είναι χαμηλά...Λένε ότι της έδωσαν τελεσίγραφο μέχρι
τα Χριστούγεννα! Κάποιοι..άλλοι...λένε...ότι θα ..μετακομίσει στο ΕΨΙΛΟΝ!!!
Θα δούμε!!!........
Μη ξεχνάμε πόσο μάχιμη είναι η Τ.Στεφνίδου!!!

Το ΤΙP της εβδομάδας!!!!!!!!!
Αν και ο χειμώνας μας αγκαλιάζει για τα καλά και η ανάγκη για βόλτα
δεν είναι τόσο έντονη!!!!
Ας αντισταθούμε βγαίνοντας μια βόλτα για ποτό και κουβεντούλα!!!!!

Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη εβδομάδα
με την ΧΑΡΙΤΙΝΗ !!!!!!!!


NOW
.


Τι κερδίζουν οι φορολογούμενοι από την κατάργηση των τεκμηρίων



Σημαντικά λιγότερους φόρους για εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους φέρνει η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, από το 2015 όπως αποκάλυψε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Έτσι, από του χρόνου όλοι θα φορολογούνται βάσει του πραγματικού εισοδήματος τους και όχι του «πλασματικού» των τεκμηρίων, που φέρνει συνήθως πολλαπλάσιο φόρο.

Τα τεκμήρια αφορούν τις ελάχιστες δαπάνες

διαβίωσης κάθε νοικοκυριού, το κόστος συντήρησης ακινήτου ή αυτοκινήτου και την κατοχή πισίνας ή σκάφους αναψυχής. Θεσπίστηκαν στο πλαίσιο πάταξη της φοροδιαφυγής, ωστόσο η κατάργηση τους είναι εφικτή χάρη στην λειτουργία του Περιουσιολογίου και την υιοθέτηση των έμμεσων τεχνικών ελέγχου για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων των φορολογουμένων.

Λόγω των ορίων των τεκμηρίων μεγάλη μερίδα των φορολογουμένων πληρώνει δυσανάλογο με το πραγματικό εισόδημα της φόρο, αφού αυτός προκύπτει βάσει του τεκμαρτού εισοδήματος, όπου είναι υψηλότερο απο το δηλωθέν.

Ενδεικτικά, άγαμος μισθωτός με εισόδημα μόλις 8.000 ευρώ, ο οποίος διαθέτει διαμέρισμα 100 τ.μ. και ΙΧ 1.600 κ.ε. 7ετίας, φορολογείται βάσει των τεκμηρίων για 13.900 ευρώ και βαρύνεται με φόρο 958 ευρώ, ενώ με βάση το πραγματικό εισόδημα των 8.000 ευρώ δεν πρέπει να πληρώσει φόρο, χάρη και στην υποβολή αποδείξεων. Με την κατάργηση των τεκμηρίων, ο εν λόγω φορολογούμενος θα γλιτώσει τα 958 ευρώ που λόγω τεκμηρίων του χρέωνε η Εφορία.

Ζευγάρι με οικογενειακό εισόδημα 14.000 ευρώ, που κατέχει ένα διαμέρισμα 80 τ.μ., για το οποίο πληρώνει στεγαστικό δάνειο (σύνολο 6.000 ευρώ το 2013) και ένα ΙΧ 1.400 κ.ε. του 2012, στο εξής θα φορολογείται για το πραγματικό εισόδημα των 14.000 και όχι βάσει τεκμηρίων για 19.800 ευρώ, γεγονός που ως τώρα το βαρύνει με υπέρμετρο φόρο.



Toυ Παναγιώτη Δημητρακόπουλου


Πηγή : bloko.gr


Άνεργη καταγγέλει : Με χαστούκισε ελεγκτής επειδή δεν είχα εισιτήριο


Άνεργη καταγγέλλει ότι τη χαστούκισε ελεγκτής όταν διαπίστωσε ότι δεν είχε εισιτήριο καθώς και χρήματα για να πληρώσει

Ελεγκτής στο μετρό χαστούκισε μια νεαρή, άνεργη γυναίκα, όταν διαπίστωσε ότι δεν είχε εισιτήριο καθώς και χρήματα για να πληρώσει, όπως καταγγέλλει η ίδια. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας στο μετρό στην Ομόνοια.

Η νεαρή που έχει πτυχίο Κοινωνιολογίας επέστρεφε σπίτι της, καθώς αναζητούσε εργασία και είχε πάει να αφήσει το βιογραφικό της σε κατάστημα υποδημάτων. Όπως λέει αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν είχε 60 λεπτά για να αγοράσει το εισιτήριο του μετρό.

Κάποια στιγμή στο βαγόνι μπήκε ελεγκτής, ο οποίος της ζήτησε το εισιτήριο της. Σύμφωνα με την καταγγελία της που δημοσίευσε στο διαδίκτυο, του εξήγησε πως είναι άνεργη, όμως εκείνος άρχισε να της φωνάζει πως δεν θα πάει πουθενά αν δεν του δώσει τα στοιχεία της. Η νεαρή τότε του είπε ότι πάσχει από κλειστοφοβία και ότι δεν μπορεί να περιμένει την αστυνομία που είχε καλέσει.

"Το ύφος του τόσο ειρωνικό και χλευαστικό. 'Κλειστοφοβία; Τίποτα δεν έχεις' κι άρχισε να με σπρώχνει για να μη φύγω, στην επιχείρηση διαφυγής μου. Κι όταν λέω για διαφυγή δεν εννοώ τρέξιμο απλά περπατούσα προς την έξοδο λέγοντας του 'Αφήστε με να φύγω'. Τόσο ευγενική που παρ' όλη τη συμπεριφορά του δεν κατάργησα τον πληθυντικό. Ανέβηκα στις κυλιόμενες, αυτός ήρθε μπροστά μου, συνέχιζε να με σπρώχνει και μου είπε 'Δε θα σου περάσει μωρή ηλίθια' και μου χάρισε απλόχερα ένα χαστούκι" αναφέρει.

Όπως καταγγέλλει η νεαρή μετά το χαστούκι ένας άλλος ελεγκτής παρενέβη και είπε στο συνάδελφο του να ηρεμήσει. Πριν βγει στην έξοδο, έφτασε ένας αστυνομικός και της ζήτησε να τον ακολουθήσει σε ένα γραφείο μέσα στο σταθμό.

"Ζήτησα από τον αστυνομικό να ανοίξουν οι κάμερες, γιατί στις κατηγορίες μου ότι με χτύπησε ο ελεγκτής, ο τελευταίος δεν παραδέχτηκε τίποτα, φυσικά. Όμως η αλήθεια βρίσκεται καταγεγραμμένη, όμως αυτεπάγγελτα δεν μπορούσα να κάνω μήνυση, καθώς ο αστυνομικός δεν ήταν μπροστά στο συμβάν. Έτσι, ή βρίσκω το δίκιο μου ασκώντας μήνυση σ' αυτόν τον 'άνθρωπο', πληρώνοντας τα 100 ευρώ, που προφανώς δε διαθέτω, είτε υφίσταμαι να πληρώσω την κλήση και πληρώνω για το αδίκημα που διέπραξα, όταν η βιαιοπραγία και η σωματική όσο και η ψυχολογικά βία που υπέστη μένει ατιμώρητη και ούτε καταγράφεται" λέει.
Σ
την αστυνομία δεν έχει καταγραφεί το περιστατικό, ενώ η διοίκηση των σταθερών συγκοινωνιών ερευνά την καταγγελία, η οποία δεν έχει κατατεθεί ακόμα επίσημα.

Αναλυτικά η καταγγελία

"Γιατί έχω την εντύπωση ότι ψεύδονται όσοι κάνουν λόγο για κράτος δικαίου; Θεωρούσα μέχρι σήμερα ότι ζω σε μία χώρα όχι ονειρικά οργανωμένη αλλά τουλάχιστον ότι υπάρχουν νόμοι, σχετικά δίκαιοι που στοχεύουν στην εύρυθμη λειτουργία  του τόπου αυτού και όταν καταπατάται το δίκαιο μπορείς, αν όχι να το βρεις, να το διεκδικήσεις. Ίσως είχε δίκιο ο ελεγκτής που μου απέδωσε το χαρακτηρισμό «Ηλίθια». Ναι, τώρα αποδίδω κι εγώ στον εαυτό μου αυτό το χαρακτηρισμό, γιατί ζούσα εκτός τόπου και χρόνου. Δεν είχα βρεθεί ποτέ αντιμέτωπη με την τόση άμεση αδικία και τη βία. Στην οικογένεια μου, πάντα λύνουμε το όποιο πρόβλημα υπάρχει με το διάλογο, με τη συζήτηση, γιατί όπως λέει και ο πατέρας μου «Για όλα υπάρχει λύση». Έτσι, ποτέ δεν έφαγα ούτε χαστούκι, ούτε για το πιο μεγάλο λάθος μου, αλλά με τις συμβουλές καταλάβαινα το άδικο μου και διόρθωνα τα λάθη μου…Κι έρχεται ένας ξένος, ένας ελεγκτής εισιτηρίων να με χαστουκίσει για το λάθος μου ότι τελείωσα μία σχολή, η οποία δεν έχει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση κι έτσι όντας άνεργη δεν είχα να αγοράσω το εισιτήριο των 0,60ευρώ. Πραγματικά αναγνωρίζω το λάθος μου ότι δεν γεννήθηκα σε μία πλούσια οικογένεια, αλλά σε μία αγροτική οικογένεια που με τον κόπο και τον ιδρώτα τους με σπούδαζαν τέσσερα χρόνια, αλλά δεν έχουν πια τη δυνατότητα να με χορηγούν. Είναι μεγάλο το φταίξιμο, ομολογουμένως….

Έχοντας οικονομικά προβλήματα, λοιπόν, πήγα το πρωί να δώσω το βιογραφικό μου, σε ένα κατάστημα υποδημάτων στο κέντρο. Γυρίζοντας, στο μέσο πάτωμα του μετρό της Ομόνοιας υπήρχαν πολλοί ελεγκτές, όμως έχοντας στο μυαλό μου άλλα πράγματα, πολύ σημαντικότερα από ένα εισιτήριο δεν τους είδα, με σταμάτησε ο ένας από τους πολλούς ελεγκτές και μου ζήτησε το εισιτήριο μου. Και τι δεν είπα, και πόσο ευγενική δεν ήμουν… Του έλεγα ότι είμαι άνεργη, αλλά ζητούσα κατανόηση από έναν τοίχο…προφανώς και δε θα πω ζώο, όπως πολλοί λένε γιατί τα ζώα έχουν καρδιά. Παρόλη την ευγένειά μου, μου είπε φωνάζοντας «Δεν έχεις να πας πουθενά, αν δε μας δώσεις τα στοιχεία σου». Αρνήθηκα! Αρνήθηκα γιατί με τρόμαξε το ποσό των 36ευρώ. Αν είχα 36ευρώ, θα έβγαζα κάρτα…Αρνούμενη, του είπα ότι γνωρίζω τα δικαιώματά μου, δεν είμαι υποχρεωμένη να περιμένω την αστυνομία που κάλεσε, κι ότι έχω κλειστοφοβία. Το ύφος του τόσο ειρωνικό και χλευαστικό. «Κλειστοφοβία; Τίποτα δεν έχεις» κι άρχισε να με σπρώχνει για να μη φύγω, στην επιχείρηση διαφυγής μου. Κι όταν λέω για διαφυγή δεν εννοώ τρέξιμο απλά περπατούσα προς την έξοδο λέγοντας του
«Αφήστε με να φύγω». Τόσο ευγενική που παρόλη τη συμπεριφορά του δεν κατήργησα τον πληθυντικό. Ανέβηκα στις κυλιόμενες, αυτός ήρθε μπροστά μου, συνέχιζε να με σπρώχνει και μου είπε «Δε θα σου περάσει μωρή ηλίθια» και μου χάρισε απλόχερα ένα χαστούκι. Το αριστερό μου σαγόνι για μία ώρα είχε τον πόνο που μου έδωσε αυτός. Μετά το χαστούκι μπήκε ένας άλλος ελεγκτής στη μέση και του είπε να σταματήσει και να ηρεμήσει. Αν δεν είχε μπει στη μέση δεν θέλω να φανταστώ τι θα μπορούσε να έχει συμβεί.

Πριν βγω στην έξοδο, ήρθε ο αστυνομικός που κάλεσαν και μου είπε να τον ακολουθήσω σε ένα γραφείο που έχουν εκεί στο σταθμό, όπως και έκανα. Η πρώτη μου κουβέντα στον αστυνομικό ήταν ότι με χαστούκισε και ο ελεγκτής είπε «Για να δω μελανιά; Τίποτα δεν έχεις».
Μάλλον συνηθίζει να βαράει πιο δυνατά και να δημιουργεί μώλωπες οπότε εγώ που δεν μελάνιασα δεν πρέπει να μιλάω. Πήρε τα στοιχεία μου, καταγράφηκε η κλήση και ο ελεγκτής με κατηγόρησε, ενώπιον του αστυνομικού ότι μπαίνω, συνεχώς, χωρίς εισιτήριο, ότι με γράφουν και τη γλιτώνω, αλλά αυτή τη φορά δεν τη γλίτωσα. Κατηγορίες που δεν ισχύουν, αβάσιμες και αναπόδεικτες.

Ζήτησα από τον αστυνομικό να ανοίξουν οι κάμερες, γιατί στις κατηγορίες μου ότι με χτύπησε ο ελεγκτής, ο τελευταίος δεν παραδέχτηκε τίποτα, φυσικά. Όμως η αλήθεια βρίσκεται καταγεγραμμένη, όμως αυτεπάγγελτα δεν μπορούσα να κάνω μήνυση, καθώς ο αστυνομικός δεν ήταν μπροστά στο συμβάν. Έτσι, ή βρίσκω το δίκιο μου ασκώντας μήνυση σ’ αυτόν τον «άνθρωπο», πληρώνοντας τα 100ευρώ, που προφανώς δε διαθέτω, είτε υφίσταμαι να πληρώσω την κλήση και πληρώνω για το αδίκημα που διέπραξα, όταν η βιαιοπραγία και η σωματική όσο και η ψυχολογικά βία που υπέστη μένει ατιμώρητη και ούτε καταγράφεται.

Αυτό που με θλίβει και με συνθλίβει είναι ότι, λόγω των σπουδών μου στην Κοινωνιολογία, γνωρίζω, ότι τείνει να συμβαίνει άνθρωπος που ασκεί βία, σε ανάλογες συνθήκες θα ασκήσει ξανά.

Αυτός ο ελεγκτής δηλαδή, θα συνεχίζει να χτυπάει κόσμο, γυναίκες, άντρες, παιδιά και να πληρώνεται γι’ αυτές τις πράξεις, μέχρι να οδηγήσει κάποιον σε θάνατο…Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της.
Σμάρω Κοκκόση"




Πηγή: Mega


Και δεύτερη νύχτα στο Αιγαίο η τουρκική κορβέτα!


Δυο νύχτες στο Αιγαίο έπλεε η τουρκική κορβέτα “Βuyucada”,η οποία πριν από λίγο όπως λένε οι πληροφορίες μπήκε στο Αξάζ. Είναι η μεγαλύτερη χρονικά προκληση των Τούρκων στη θάλασσα του Αιγαίου. Αλλά και η πιο σοβαρή σ΄ ότι αφορά στην έντασή της. Η τουρκική κορβέτα βρισκόταν για μεγάλα χρονικά διαστήματα όλες αυτές τις ώρες εντός ελληνικών υδατών .

Σ΄ όλη τη διάρκεια αυτού του άκρως προκλητικού πλου η τουρκική κορβέτα παρακολουθειτο από τη φρεγάτα ΕΛΛΗ.

Στο ΓΕΕΘΑ οι επιτελείς τουλάχιστον αξιολογούν ως ιδιαίτερα σοβαρή την πρόκληση και αναμένουν τις επόμενες. Η Άγκυρα “τρώγεται” για κρίση στο Αιγαίο και δεν το κρύβει. Η Αθήνα δεν θέλει να “συρθεί” σε μια κλιμάκωση που δεν θα την “ελέγχει” η ίδια αλλά αυτό δεν είναι απολύτως στο χέρι της.

Οι εκτιμήσεις σε ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΞ χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα. Οι πιο “αισιόδοξες” επιμένουν ότι η Άγκυρα παρά την νευρικότητα που δείχνει να έχει γνωρίζει ότι δεν την εξυπηρετεί να ανοίξει μέτωπο και στο Αιγαίο. Υπάρχουν όμως και πολλοί που εμφανίζονται πιο ανήσυχοι και λένε ότι το ερώτημα δεν είναι αν θα κλιμακωθεί η ένταση αλλά πόσο γρήγορα θα γίνει.


Πηγή : onalert.gr


Αυτό είναι το σκίτσο που εμφανίζει τον Ερντογάν... σκύλο! Έξαλλη με τη Γερμανία η Άγκυρα


Σοβαρή κρίση στις σχέσεις της Άγκυρας με το Βερολίνο προκαλεί ένα άνευ προηγουμένου σκίτσο σε σχολικό βιβλίο που εμφανίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σαν σκύλο!
Το σκίτσο είχε αρχικά δημοσιευθεί το 2011 στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αλλά τώρα τυπώθηκε σε βιβλίο για τους μαθητές του λυκείου στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Με τίτλο «οι Τούρκοι στη Γερμανία, μία επιτυχημένη ιστορία» η γελοιογραφία απεικονίζει τον Ερντογάν σαν σκύλο-φύλακα, σε επιθετική στάση, να επιδεικνύει τους κυνόδοντές του, μπροστά από ένα σπιτάκι σκύλου με το όνομά του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε ήδη τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα για εξηγήσεις και για να καταγγείλει τη δημοσίευση της γελοιογραφίας σε γερμανικό σχολικό βιβλίο.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τη δημοσίευση σε ένα σχολικό βιβλίο ενός σκίτσου που προσβάλει τον σεβαστό μας πρόεδρο και όλους τους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία» επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Δεν υπάρχει θέση στις δημοκρατίες για αυτού του είδους την υποκίνηση σε μίσος, στην ξενοφοβία και στην ισλαμοφοβία» προστίθεται στο κείμενο.

Σε ερώτηση που του απηύθυνε το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο πρεσβευτής της Γερμανίας Έμπερχαρντ Πολ εκλήθη για να δώσει εξηγήσεις.

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δημιουργούς σκίτσων που έχει κρίνει ότι τον προσβάλουν. Τον περασμένο μήνα, ο Μουσά Καρ, ένας σκιτσογράφος της εφημερίδας της αντιπολίτευσης Cumhuriyet, είχε αφεθεί ελεύθερος αφότου τέθηκε υπό κράτηση για ένα από τα σκίτσα του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: Twitter


newsit.gr


Μυστήριο με τη δασκάλα που βρέθηκε ημίγυμνη και τραυματισμένη στην Άρτα


Την άκρη του νήματος στην περίεργη επίθεση που φέρεται να δέχθηκε μια 49χρονη εκπαιδευτικό στο παραποτάμιο πάρκο της Άρτας προσπαθούν να βρουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που τη βρήκαν να περιπλανάται ημίγυμνη και τραυματισμένη έχοντάς τα χαμένα!
Οι περαστικοί που είδαν τη γυναίκα να κινείται μόνη της σε κακή κατάσταση στην περιοχή Κυράτσα, ειδοποίησαν τους αστυνομικούς που έσπευσαν αμέσως να την παραλάβουν και να την μεταφέρουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Άρτας. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε τραύματα στο πρόσωπο και στην πλάτη, αλλά και αμυντικά στα χέρια στην προσπάθειά της να αντισταθεί σε αυτόν που της επιτέθηκε. Πάντως, δεν υπέστη σεξουαλική κακοποίηση.
Όμως, δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση για να εξηγήσει ποιος την χτύπησε και για ποιο λόγο και παρέμεινε για νοσηλεία. Ο σύζυγός της φέρεται να δήλωσε ότι δε γνώριζε το πρόγραμμα της 49χρονης δασκάλας, παρά μόνο ότι συνήθιζε να κάνει τζόκινγκ στο παραποτάμιο πάρκο κάθε απόγευμα, όπως την Παρασκευή που προσδιορίζεται χρονικά η επίθεση που δέχθηκε.


Πηγή : protothema.gr


ΟΙ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ


Το ρεπουμπλικανικό κόμμα θα διατηρήσει την πλειοψηφία που κατέχει στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με την εκτίμηση που μετέδωσαν μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αντιθέτως η τύχη της Γερουσίας παραμένει αβέβαιη, σύμφωνα και πάλι με τις πρώτες εκτιμήσεις των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, προβλέπει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι μετά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο θα κερδίσουν 242 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων έναντι 193 εδρών για τους Δημοκρατικούς.
Σύμφωνα πάντως με το CBS News η επικράτηση του ρεπουμπλικανικού κόμματος θα είναι ελαφρώς μικρότερη, καθώς θα κερδίσει 226 έδρες έναντι 209 των Δημοκρατικών. Οι Ρεπουμπλικάνοι έως σήμερα κατείχαν 233 έδρες στην Βουλή των 435 εδρών.



Πηγή : newsbomb.gr