Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΓΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ Α21 ΕΩΣ 18/11 ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ



Όσοι κάνουν την αίτηση μέχρι τις 18/11 θα πάρουν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στην επόμενη πληρωμή που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης πληροφορεί και υπενθυμίζει ότι «η καταβολή των Οικογενειακών Επιδομάτων (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) σε όσους δικαιούχους υποβάλουν αίτηση Α21 μέχρι 18/11/2014 θα πραγματοποιηθεί μαζί με την πληρωμή του Δ΄ τριμήνου στις 18/12/2014».

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι:

α) Οι δικαιούχοι Οικογενειακών Επιδομάτων που έλαβαν προκαταβολή για το Α΄ τρίμηνο 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21 για το έτος 2014, δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.

β) Οι πολίτες να προβαίνουν σε εκτύπωση του εντύπου Α21 και σε έλεγχο των στοιχείων που έχουν δηλώσει και σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις να προβαίνουν άμεσα σε διόρθωση – τροποποίηση του Α21, προκειμένου να μην καθυστερήσει η πληρωμή τους.

γ) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www. oga. gr).


Πηγή : newsbomb.gr


Τι μπορείτε να πάθετε από τα ''κρακ'' στις αρθρώσεις;


Σύμφωνα με τους μελετητές, όσοι σπάνε τις αρθρώσεις των δαχτύλων των χεριών τους  χωρίς να νιώθουν πόνο η κατάσταση αυτή δεν προκαλεί ανησυχία. Αν όμως  συνοδεύεται από πόνο, τότε καλύτερα να απευθυνθείτε σε ορθοπεδικό.

Αν ακούτε «κρακ» στον ώμο και είστε κάτω από 35 ετών, ίσως ο ήχος δείχνει αστάθεια στην άρθρωση και θέλει φροντίδα - συνήθως φυσικοθεραπεία. Αν είστε άνω των 35, ίσως η περιοχή παρουσιάζει φλεγμονή -κάτι πιο πιθανό μετά τα 45.

Στα αρχικά στάδια αντιμετωπίζεται με φυσικοθεραπεία, αλλά μετά ίσως χρειάζονται αντιφλεγμονώδη ή και επέμβαση. Στους άνω των 60, σημαίνει συνήθως αρθρίτιδα.

Αν ακούτε το «κρακ» σε μια άρθρωση που χρησιμοποιείτε πολύ συχνά και πονάτε  τότε πρέπει να συμβουλευτείτε ειδικό, γιατί ίσως χρειάζεται και επέμβαση.

Αν ακούτε «κρακ» τεντώνοντας και πιέζοντας τα δάχτυλα, πιέζετε ουσιαστικά ένα μικρό ασκό (σακουλάκι) στην περιοχή της άρθρωσης, ο οποίος περιέχει προστατευτικό υγρό. Καθώς αυτός αλλάζει θέση με την πίεσή σας, απελευθερώνονται φυσαλίδες και παράγεται ο ήχος του «κρακ».

Αν ακούτε περίεργο ήχο κάθε φορά που κινείτε ειδικά τον αντίχειρά σας προς την παλάμη σας, ίσως χρειάζεστε τοπική θεραπεία για τον τένοντα. Αν ο πόνος είναι στη βάση του αντίχειρα και συνοδεύεται από οξύ πόνο, ίσως πρόκειται για αρθρίτιδα.

'Ένα ποσοστό που φτάνει το 10% των ανθρώπων ακούει «κλικ» και «κρακ» από το σαγόνι του. Στην περίπτωση που νιώθετε δεν πόνο, δεν είναι ανησυχητικό. Αν όμως πονάτε, ενδεχομένως υπάρχει πρόβλημα στην άρθρωση.


iatropedia.gr


Bρέθηκαν 230 κιλά κοκαϊνης σε διαμέρισμα της Αθήνας


Διακόσια τριάντα κιλά κοκαϊνης, η οποία εκτιμάται ότι διακινήθηκε από μέλη μαφίας από το Μεξικό, σε συνεργασία με Έλληνες, αξίας δεκάδων εκατομμυριών ευρώ, εντοπίστηκε σε διαμέρισμα της Αθήνας.
Ο εντοπισμός της έγινε μετά από συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ ,του ΣΔΟΕ και του ελληνικού κλιμακίου της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).
Η εν λόγω ποσότητα φέρεται ότι είχε εισαχθεί με κοντέινερ στο οποίο υπήρχε ταμπέλα ότι περιείχε φρούτα και σιγά -σιγά, τα μέλη του κυκλώματος τη μετέφεραν στο διαμέρισμα της Αθήνας, με σκοπό να τη διαθέσουν σε αγοραστές.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας συνελήφησαν τρία άτομα, ένα από τα οποία είναι αλλοδαπός.


Πηγή : ethnos.gr


Χειρουργείται ο αρχιτέκτονας - Ήθελαν να τον σκοτώσουν χτυπώντας τον με μανία στο κεφάλι με ένα σφυρί - Βρέθηκε σε λίμνη αίματος στα Εξάρχεια



- Η επίθεση έγινε το μεσημέρι στις 14.50 στη Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια
- Θύμα γνωστός αρχιτέκτονας ηλικίας 66 ετών, έξω από το τεχνικό του γραφείο
- Περαστικοί τον βρήκαν αιμόφυρτο στo πεζοδρόμιο και εκείνος μιλούσε, λέγοντας "δεν θυμάμαι τίποτα"
- Δίπλα στον αιμόφυρτο αρχιτέκτονα βρέθηκε και το σφυρί, ενώ το πορτοφόλι του βρέθηκε πάνω του
- Συγγενείς του αρχιτέκτονα μιλώντας στο NewsIt δήλωσαν πως η κατάστασή του είναι εξαιρετικά σοβαρή και πως έχει μπει στο χειρουργείο











Μία πολύ περίεργη δολοφονική επίθεση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, εις βάρος γνωστού 66χρονου αρχιτέκτονα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βγαίνοντας ο 66χρονος από το τεχνικό του γραφείο στη Χαριλάου Τρικούπη 107, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με σφυρί και οι δράστες ή ο δράστης, τον χτύπησαν στον κεφάλι. 
Τον αρχιτέκτονα εντόπισαν αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο, περαστικοί οι οποίοι αντίκρισαν ένα φρικτό θέαμα, καθώς τα τραύματα στο κεφάλι από το σφυρί ήταν σοβαρότατα και με πρωτοφανή μανία. 

Αμέσως ειδοποίησαν οι περαστικοί το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία και προσπαθούσαν να τον ρωτήσουν τι συνέβη, αλλά εκείνος δεν έδινε καμία απάντηση. Πληροφορίες αυτόπτων μαρτύρων αναφέρουν ότι ο 66χρονος αρχιτέκτονας ψέλλισε: "δεν θυμάμαι τίποτα".
Ο 66χρονος άντρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Γεννηματάς. To NewsIt επικοινώνησε με το συγγενικό περιβάλλον του αρχιτέκτονα, οι οποίοι χαρακτήρισαν την κατάσταση της υγείας του εξαιρετικά σοβαρή και αυτή τη στιγμή χειρουργείται. 

Οι πρώτες υποψίες των αστυνομικών δεν έχουν να κάνουν με περιστατικό ληστείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθούν να εντοπίσουν στο συγκεκριμένο περιστατικό, κοινά στοιχεία με την επίθεση στα Πετράλωνα σε βιοτέχνη από αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα με τους ενοίκους της πολυκατοικίας, ο αρχιτέκτονας είχε 32 χρόνια το γραφείο του και τον περιγράφουν ως ένα φιλήσυχο άνθρωπο, που δεν κουβαλούσε πάνω του μεγάλα χρηματικά ποσά και δεν είχε προσωπικές διαφορές. 

Μία νοσοκόμα από ιδιωτική κλινική ήταν εκείνη που έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον 66χρονο αρχιτέκτονα. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


Πηγή : newsit.gr


Βίντεο: Η ανατριχιαστική στιγμή της απαγωγής γυναίκας on camera



Η 22χρονη παλεύει με τον απαγωγέα της αλλά δεν καταφέρνει να του ξεφύγει

Βίντεο με την ανατριχιαστική στιγμή της απαγωγής μιας 22χρονης γυναίκας από τους δρόμους της πόλης Τζέρμανταουν έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία αναζητώντας πληροφορίες για την τύχη της.

Στο διάρκειας 3 λεπτών βίντεο εμφανίζεται ένας άνδρας αποβιβάζεται από ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο και στη συνέχεια χάνεται από την κάμερα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο άνδρας εμφανίζεται ξανά σέρνοντας την 22χρονη Καρλέσα Φρίλαντ-Γκάιδερ η οποία μάχεται προκειμένου να ξεφύγει από την αγκαλιά του απαγωγέα της.

Αν και το βίντεο δεν έχει ήχο, η αστυνομία υποστηρίζει ότι η 22χρονη κάλουσε συνεχώς σε βοήθεια χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Στο σημείο της απαγωγής βρέθηκαν μόνο τα γυαλιά και το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας.

Η 22χρονη Καρλίσα Φρίλαντ-Γκάιδερ εξαφανίστηκε την Κυριακή το βράδυ και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Η αστυνομία έδωσε το βίντεο, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει στοιχεία για το τι συνέβη και πού βρίσκεται το κορίτσι.

Παράλληλα, η αμοιβή για όσους δώσουν χρήσιμες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, αυξήθηκε στα 15.000 δολάρια.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, η μητέρα της κοπέλας είπε ότι καταρρακώθηκε από το βίντεο της απαγωγής, ενώ οι ντετέκτιβ που ασχολούνται με την υπόθεση δήλωσαν πως αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν την κοπέλα να φωνάζει για βοήθεια, χωρίς όμως κανείς τους να επέμβει για να την βοηθήσει...





Πηγή : protothema.gr


Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις



Την παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελέων της χώρας για τις περιπτώσεις των καταλήψεων στα σχολεία ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με εγκύκλιό της προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων.

H κυρία Κουτζαμάνη εν όψει της εμφάνισης και πάλι του γνωστού φαινομένου της κατάληψης των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπενθυμίζει με την εγκύκλιο της την υπ΄ αριθμ. 4119/2011 εγκύκλιο του κ. Τέντε.

Μάλιστα, η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός ζητεί από τους συναδέλφους της την πιστή τήρηση των οδηγιών που περιέχονται στην εγκύκλιο του κ. Τέντε, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων και να αποτραπεί η απώλεια ωρών για τους μαθητές.

Ο κύριος Τέντες στην εγκύκλιο του κάνει αναφορά ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως οι καταστροφές στα σχολεία, πρέπει να παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι εξωσχολικοί ενήλικες δράστες, ενώ σε περιπτώσεις "εξεζητημένης εγκληματικής" συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές να ερευνάται εάν υπάρχει παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους, έτσι ώστε να ασκηθεί και σε βάρος τους ποινική δίωξη.


Το μπαλάκι στον Σκρέκα πετά ο Ν. Δένδιας για τα κόκκινα στεγαστικά






Με απολογητική διάθεση εμφανίστηκε σήμερα ο Ν. Δένδιας όσον αφορά στη χθεσινή του πρόταση για ρύθμιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων. Αποστάσεις Κωνσταντινόπουλου.
Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τα τι και τα πώς της πρότασης του για τη ρύθμιση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, η οποία προκάλεσε πολλά ερωτηματικά ακόμη και εντός της ΝΔ, προχώρησε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ισχυρίστηκε ότι προανήγγειλε τη ρύθμιση γιατί ήθελε να δείξει ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της και προχωρά στις ελαφρύνσεις που έχει προαναγγείλει.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για συμφωνία του δανειολήπτη με την τράπεζα κι όχι για σταμάτημα πληρωμής, ενώ είπε ότι «υπάρχουν τράπεζες που συμφωνούν γιατί καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι είναι στο κέρδος της οικονομίας η αύξηση του ΑΕΠ».

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Δένδιας είπε ότι με τη ρύθμιση θα ασχοληθεί ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δηλώνοντας ότι δεν βλέπει το λόγο να είναι ενοχλημένος ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με τις εξαγγελίες.

Κωνσταντινόπουλος: εκφράζει προσωπικές απόψεις

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε τα όσα αποκάλυψε χθες, ο Νίκος Δένδιας «προσωπικές απόψεις».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «δεν υπάρχει διατυπωμένη ρύθμιση για τα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια» και «δεν υπάρχει συμφωνία στην κυβέρνηση για το ζήτημα».


Πηγή : thetoc.gr


Έφεση κατέθεσε η εισαγγελία της Νότιας Αφρικής για την ποινή του Πιστόριους


Έφεση κατέθεσε η εισαγγελία για την ποινή χάδι που επεβλήθη στον Πιστόριους
Ο Πιστόριους καταδικάστηκε πρωτόδικα σε μόλις πέντε χρόνια φυλάκισης για τον φόνο της φίλης του Ρίβα το 2013, η απόφαση αυτή του δικαστηρίου της Πρετόρια βρήκε αντίθετο τον εισαγγελέα της έδρας που αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην απόφαση, ώστε το δικαστήριο να συσκεφθεί εκ νέου για να αποφασίσει το ύψος της ποινής.
Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Νότιας Αφρικής, Νάτι Μνκούμπε, δήλωσε «Ανακοινώνουμε σήμερα ότι η εθνική εισαγγελία εφεσιβάλλει τόσο την ετυμηγορία όσο και την απόφαση για την επιβολή της ποινής».
Σύμφωνα, με την ισχύουσα, μέχρι στιγμής, ποινή ο Πιστόριους αναμένεται να αποφυλακιστεί σε διάστημα 10 μηνών.

Πηγή : ΑΜΠΕ





Συνελήφθη δήμαρχος για την εξαφάνιση 43 φοιτητών


Συνελήφθη δήμαρχος που θεωρείται ύποπτος για την εξαφάνιση 43 φοιτητών

Η μεξικανική αστυνομία συνέλαβε έναν φυγά πρώην δήμαρχο και τη σύζυγό του, οι οποίοι κατηγορούνται από την κυβέρνηση ότι ήταν οι υποκινητές των επιθέσεων που στις 26 Σεπτεμβρίου στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσαν την εξαφάνιση 43 φοιτητών, για τους οποίους οι δάσκαλοί τους εκφράζουν φόβους ότι δολοφονήθηκαν, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Οι φοιτητές είχαν απαχθεί από την αστυνομία, η οποία συνεργάζεται με μια ντόπια συμμορία ναρκωτικών, στη νοτιοδυτική πόλη Ιγκουάλα, έπειτα από συγκρούσεις που σημειώθηκαν εκεί τη νύκτα της 26ης Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να αρχίσει ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό και να περιέλθει σε δύσκολη θέση ο Πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Ο Χοσέ Ραμόν Σαλίνας, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας, γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως ο Χοσέ Λουίς Αμπάρκα, ο οποίος ήταν τότε δήμαρχος της Ιγκουάλα, και η σύζυγός του Μαρία ντε λος Άνχελες Πινιέδα συνελήφθησαν στην πόλη του Μεξικού.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη θα δοθούν στη δημοσιότητα αργότερα σήμερα.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναζητεί τους φοιτητές, η εξαφάνιση των οποίων έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα και έχει υπονομεύσει τους ισχυρισμούς του Πένια Νιέτο ότι το Μεξικό έχει γίνει ασφαλέστερο επί της προεδρίας του.

Ο Χοσέ Λουίς Αμπάρκα και η σύζυγός του Μαρία ντε λος Άνχελες Πινιέδα ήταν οι περισσότερο καταζητούμενοι φυγάδες του Μεξικού μετά τα γεγονότα στην Ιγκουάλα (στην Πολιτεία Γκερέρο) που αναστάτωσαν τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο.

Δημοτικοί αστυνομικοί και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Γκερέρος Ουνίδος είχαν επιτεθεί με πυροβόλα όπλα σε δεκάδες φοιτητές της σχολής της Αγιοτσινάπα που είχαν έρθει στην Ιγκουάλα, με αποτέλεσμα έξι νεκρούς και 25 τραυματίες.

Σύμφωνα με δηλώσεις ορισμένων από τα 56 πρόσωπα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής –αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, ύποπτοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης–, οι 43 αγνοούμενοι στη συνέχεια δολοφονήθηκαν και θάφτηκαν.

Οι δικαστικές αρχές κατηγόρησαν τον Αμπάρκα και την Πινιέδα, πολλοί αδελφοί της οποίας ήταν περιβόητοι λαθρέμποροι ναρκωτικών, ότι οργάνωσαν αυτή την επίθεση. Το ζεύγος διέφυγε μερικές ημέρες μετά τα γεγονότα και στις 22 Οκτωβρίου εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του.



Πηγή : enikos.gr


Η Περιστέρη απαντά στις "ορδές" αρχαιολόγων για την Αμφίπολη: Κάποιοι από αυτούς ούτε είναι αρχαιολόγοι ούτε έχουν βρεθεί σε ανασκαφή


Καυστική η υπεύθυνη ανασκαφέας στον Τύμβο Καστά. Τι αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για τις έρευνες
«Η ανασκαφή εκτελείται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο» αναφέρει η Κατερίνα Περιστέρη, απαντώντας στις απόψεις που ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πορεία του ανασκαφικού έργου, στον τύμβο Καστά της Αμφιπόλης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η υπεύθυνη ανασκαφέας και διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, εκφράζοντας το σύνολο της ανασκαφικής ομάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάποιοι εκ των εμφανιζόμενων συχνά στα ΜΜΕ, οι οποίοι εκφέρουν γνώμη για το έργο, το οποίο επιτελεί η ομάδα μας, ούτε είναι αρχαιολόγοι, ούτε έχουν βρεθεί σε ανασκαφή παρόμοια με τη δικιά μας, ούτε όμως, εξόσων γνωρίζουμε, και σε οποιουδήποτε άλλου είδους ανασκαφή.
Είναι, τουλάχιστον, αντιεπιστημονικό, μέσα από ένα γραφείο να εκφέρει κάποιος άποψη, τόσο για ένα αντικείμενο έρευνας με το οποίο δεν έχει ποτέ ασχοληθεί, όσο και για έναν αρχαιολογικό χώρο τον οποίο ποτέ δεν έχει επισκεφθεί.
Η ανασκαφή εκτελείται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο, στον απαραίτητο χρόνο, υπακούοντας απολύτως στις ανάγκες του έργου και των ευρημάτων. Οτιδήποτε λέγεται για άσκηση οποιουδήποτε είδους πίεσης, είναι εκ του πονηρού. Δουλεύουμε με βάση τα ανασκαφικά στρώματα, από όπου αφαιρείται σταδιακά και με ιδιαίτερη προσοχή το αμμώδες χώμα.
Χρησιμοποιείται ταινία για την αφαίρεση του, ελέγχεται καθ' όλη την πορεία της και στη συνέχεια κοσκινίζεται. Όπου κρίνεται απαραίτητο, ανάλογα με την υφή του χώματος, χρησιμοποιείται φτυάρι ή σέσουλα για την αφαίρεση του.
Με ιδιαίτερη προσοχή αφαιρέθηκε, σε πάχος 0,20μ. το επικαθήμενο χώμα, επί του ψηφιδωτού δαπέδου, το οποίο αποκαλύφθηκε σταδιακά, κατά τομές, λαμβάνοντας υπόψη και τις εργασίες αντιστήριξης και υποστύλωσης των πλαϊνών τοίχων, που πραγματοποιούνται παράλληλα, τόσο για την ασφάλεια του μνημείου, όσο και των εργαζομένων. Η προσεκτική ανάγνωση του δίλεπτου βίντεο, επιβεβαιώνει τα ανωτέρω αλλά η προχειρότητα των σχολιαστών υπερτερεί.
Στο σημείο, όπου η έμπειρη συντηρήτρια χρησιμοποιεί "σκαρπέλο", δεν καθαρίζεται το ψηφιδωτό δάπεδο αλλά αφαιρούνται, προσεκτικά, πέτρες και μάζα σιδήρου, τα οποία ήταν κολλημένα στην επιφάνεια, ώστε στη συνέχεια να καθαριστεί το δάπεδο.
Ο χώρος ο οποίος ανασκάπτεται εσωτερικά του τάφου δεν έχει να κάνει με περιοχή εξομάλυνσης εδάφους, όπως αναφέρθηκε , αλλά με ανασκαφικό στρώμα.
Επισημαίνουμε ότι είναι λυπηρό, για μια τόσο σημαντική ανασκαφική έρευνα, οι πολυεμφανιζόμενοι μη αρχαιολόγοι στα ΜΜΕ, και ειδικά στα ηλεκτρονικά, να περιορίζονται μόνον σε πικρόχολα σχόλια για τον τρόπο που δουλεύουμε, χωρίς να μπορούν να αρθρώσουν έναν καλό λόγο για όλη την προσπάθεια και τον αγώνα των ανθρώπων, όλων των ειδικοτήτων, που εργάζονται καθημερινά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, στο ταφικό μνημείο».


Πηγή : news247.gr


Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου


Κλειστά θα είναι αύριο, Τετάρτη 5/11/2014  τα σχολεία σε όλη τη χώρα (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), καθώς θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών...


Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, όπως γίνεται πάντα στις εκλογές των εκπαιδευτικών, για να διευκολυνθούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να συμμετάσχουν στις διαδικασίες ανάδειξης των εκπροσώπων τους.

Το υπουργείο Παιδείας έχει καλέσει τους διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν έγκαιρα τους μαθητές και ήδη έχουν γίνει ανακοινώσεις που ενημερώνουν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 5 Νοεμβρίου.


Προκλητική τοποθέτηση από Τούρκο βουλευτή μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο


Προκαλεί η τοποθέτηση του Tούρκου βουλευτή του AKP, Οσμάν Ασκίν Μπακ, ο οποίος μιλώντας στην  ελληνική Βουλή, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ για τη  Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή...
υποστήριξε ότι η δραστηριότητα στην περιοχή της Κύπρου σχετικά με τις έρευνες για φυσικό αέριο, δεν μπορεί να είναι μονομερής.

«Όλη η υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη από όλους και οι  δύο λαοί πρέπει να  αποφασίζουν πώς να χρησιμοποιήσουν τους πόρους. Δεν μπορεί να είναι μονομερής η δραστηριότητα στην περιοχή, πρέπει να υπάρξει συμφωνία, και έτσι να γίνει  μοίρασμα των πόρων του φυσικού αερίου. Θα πρέπει να υπάρξει μέσω του ΟΗΕ, μια σύγκλιση που ξεκινά από το 2008 που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις» είπε ο κ. Οσμάν Ασκίν Μπακ.

Αμέσως απάντησε ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος είπε ότι «σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία θα πρέπει να αποφεύγουμε τις εκατέρωθεν προκλήσεις και τη δημιουργία προβλημάτων και άνοιγμα ζητημάτων, που μπορεί να προκαλέσουν θέμα στην περιοχή  και στη Συμμαχία».

Μάλιστα ο κ. Στυλιανίδης εξήγησε ότι «δεν θα πρέπει να περιπλέκεται το ζήτημα των κοιτασμάτων με την επίλυση του Κυπριακού που επιμένουμε να διευθετηθεί» ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να χάνεται χρόνος για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στη βάση των διεθνών συνθηκών και της ΑΟΖ,  «που είναι  ευχής έργο να επικύρωνε η Τουρκία τη συμφωνία για την ΑΟΖ. Η Κύπρος λειτουργεί σαν κυρίαρχο κράτος στην περιοχή».

Καταλήγοντας δε ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε ότι «Δεν πρέπει να αφήσουμε να ανοίγουν ζητήματα στην περιοχή, την ώρα που οι κίνδυνοι από τα φαινόμενα αστάθειας που εμφανίζονται απειλούν το σύνολο των κοινών μας συμφερόντων στην περιοχή».

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης  Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με τις πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας και ειδικότερα για την παραβίαση της ΑΟΖ της Κύπρου, την οποία χαρακτήρισε «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου που δημιουργεί  μια ακόμη κρίση».


Πηγή : tromaktiko


Τεκμήρια τέλος από το 2015: Πώς θα υπολογίζεται το πραγματικό εισόδημα

Μόνο εάν θέσει βέτο η Τρόικα θα παραμείνουν σε ισχύ τα πολυσυζητημένα τεκμήρια, καθώς τόσο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων όσο και το υπουργείο Οικονομικών επιθυμούν την πλήρη κατάργησή τους από την επόμενη χρονιά.

Σε αντικατάστασή τους, θα ενεργοποιηθούν πλήρως οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου, με βάση τις οποίες το πραγματικό εισόδημα υπολογίζεται από τις δαπάνες των φορολογούμενων, τις πάγιες ανάγκες τους, τα μετρητά που διαθέτουν, τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα εισοδήματα απ' όλες τις πηγές. Το «κλειδί» δεν είναι άλλο από την ενεργοποίηση του Περιουσιολογίου, που αναμένεται από τα μέσα της επόμενης χρονιάς, με την υποχρεωτική συμπλήρωση ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου απ' όλους τους φορολογούμενους.

Την είδηση της κατάργησης των τεκμηρίων έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης από το βήμα φορολογικού συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη και πλέον μένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες για το πώς θα καλυφθεί το «κενό» αυτό, σε σχέση με διάφορους φόρους και τέλη, τα οποία υπολογίζονται σε σχέση με τα τεκμήρια.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο φόρος πολυτελείας για τα Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, που υπολογίζεται σε ποσοστό 5% (και 10% για μεγαλύτερα των 2.500 κ.εκ.) επί των τεκμηρίων και οι εναλλακτικές που έχει το υπουργείο Οικονομικών είναι είτε η διατήρηση του στα φετινά επίπεδα -με την υπογραφή σχετικής Απόφασης- είτε η κατάργησή του όπως εισηγούνται πολλοί, έτσι ώστε να δοθεί ανάσα στον κλάδο.

Ερωτήματα γεννώνται και για το πώς θα επηρεάσει η κατάργηση των τεκμηρίων τα προνοιακά επιδόματα, που έχουν ως κριτήριο και την ύπαρξη τεκμαρτού εισοδήματος πάνω από κάποιο όριο.

Ρυθμίσεις και για τα τέλη κυκλοφορίας

Όσον αφορά στα Ι.Χ., η δεύτερη είδηση που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη έχει να κάνει με τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να πληρώσει κάποιος εφόσον άρει την ακινησία του οχήματός του. Φέτος, το υπουργείο Οικονομικών -ορθά πράττοντας- αποφάσισε ότι αν κάποιος πάρει πίσω τις πινακίδες δεν θα πληρώσει τέλη για το σύνολο της χρονιάς, αλλά μόνο για τους μήνες που απομένουν ως το τέλος του έτους. Όπως προανήγγειλε ο Γιώργος Μαυραγάνης, το ίδιο σύστημα θα εφαρμοστεί και τη νέα χρονιά.



Πηγή: iefimerida.gr


Τουρκική κορβέτα στον Καφηρέα λίγες ώρες μετά από τις δηλώσεις Δένδια περί "ξίφους"


Λίγες ώρες μετά από τις πρώτες δηλώσεις του νέου ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια περί “ξίφους” που κρατά η Ελλάδα και μόλις λίγα 24ωρα μετά από την επαφή Ερντογάν - Αβραμόπουλου η Τουρκία προχωρά σε μία ακόμη σοβαρή πρόκληση.

Μέσα στη νύχτα κορβέτα της έφθασε μέχρι τον Καφηρέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Η τουρκική κορβέτα “Βuyucada”, προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε την 4 Νοε (03:00) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα στα στενά Καφηρέα. Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια και Νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ ν.Κέας και ν.Κύθνου.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.

Ο νέος ΥΕΘΑ, χθες βράδυ στις πρώτες δηλώσεις του απο το ΥΠΕΘΑ, δήλωσε οτι «Η Ελλάς κρατά στο ένα χέρι κλάδο ελιάς και επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό και κυρίως με τους λαούς της περιοχής» ανέφερε ο κ. Δένδιας υπογραμμίζοντας πως «ταυτόχρονα όμως αποστέλλουμε μήνυμα ότι η Ελλάς εκτός από κλάδο ελαίας, διατηρεί και ξίφος. Ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος. Με ομοψυχία και εθνική ενότητα δεν θα επιστρέψουμε σε οιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική μας ακεραιότητα ή να προσβάλει τον ελληνισμό και τις διαχρονικές του αξίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον μάλλον δεν ειναι τυχαίο που η πρόκληση της Άγκυρας γίνεται μόλις 24ωρα μετα την συνάντηση του Δημήτρη  Αβραμόπουλου με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως έχουμε αναφέρει η επίσκεψη Αβραμόπουλου έγινε για να διαπιστώσει ο κ. Αβραμόπουλος όχι αν είναι σοβαρά τα πράγματα στην περιοχή - στην Κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο - αλλά πόσο σοβαρά είναι.


Πηγή : onalert.gr


Χρυσοθήρες στο Σούνιο: Το κουτί με τον «θησαυρό» ήταν σκελετός!


Την ώρα που η σκαπάνη των αρχαιολόγων στην Αμφίπολη αποκαλύπτει ένα μνημείο παγκοσμίου ενδιαφέροντος, χρυσοθήρες και αρχαιοκάπηλοι έχουν επιδοθεί σε ένα απίστευτο κυνήγι θησαυρού, θέτοντας σε κίνδυνο την πολιτιστική κληρονομιά μας. Μέχρι και στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου έσκαψαν, εκεί όπου δεσπόζει ο Ναός του Ποσειδώνα, βεβηλώνοντας ένα ξωκλήσι, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί αν κατάφεραν να βρουν ή όχι τον θησαυρό που αναζητούσαν. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να ξεθάψουν οστεοθήκη και να εγκαταλείψουν τα λείψανα δημιουργώντας πλήθος σεναρίων για την ταυτότητα και τους σκοπούς τους.
Η ιστορία του Σουνίου αποκαλύφτηκε πριν από μερικές ημέρες και το μυστήριο πυκνώνει καθώς έπειτα από έρευνες της Αστυνομίας βρέθηκαν οι απόγονοι του θανόντος, τα λείψανα του οποίου ήταν στην οστεοθήκη, αποκαλύπτοντας ότι πριν από μερικά χρόνια άγνωστοι είχαν αρπάξει και πάλι τη συγκεκριμένη οστεοθήκη και την είχαν εξαφανίσει πιστεύοντας ότι περιείχε χρυσά νομίσματα. Και αυτό γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή κόπηκαν τα πρώτα χρυσά και αργυρά νομίσματα της χώρας και έκτοτε ο θρύλος λέει ότι κάποιοι φρόντισαν να κρύψουν συγκεκριμένα κομμάτια ανεκτίμητης αξίας σε τάφους ή ναούς του Σουνίου.
Οι επίδοξοι αρχαιοκάπηλοι δεν δίστασαν να σπάσουν τα πλακάκια κάτω από την Αγία Τράπεζα, μέσα στο ιερό, προκειμένου να βρουν θησαυρό. Στη συνέχεια μπάζωσαν το σημείο και εξαφανίστηκαν αφήνοντας δίπλα, μέσα σε ένα κιβώτιο, έναν σκελετό θανόντος το 1967...
Παράνομες ανασκαφές παντού
Πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει έξαρση του φαινομένου των παράνομων ανασκαφών, που σε πολλές περιπτώσεις αποκαλύπτονται ύστερα από πολλούς μήνες. Και αυτό γιατί σαρώνουν σημεία σε ερημικές περιοχές που δύσκολα επισκέπτεται κανείς και μόνο όταν κάποιοι κυνηγοί ή κάτοικοι της περιοχής βρεθούν εκεί, καταγγέλλονται στην Αστυνομία τα ύποπτα περιστατικά. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην υπόθεση του Σουνίου όταν μια γυναίκα είχε πάει βόλτα με τον σκύλο της κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα. Περνώντας την ξύλινη πόρτα της εγκαταλειμμένης εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου για να προσευχηθεί, αυτό που αντίκρισε τη συγκλόνισε.
Κάποιοι είχαν περάσει από τον ναό στον χώρο του ιερού, είχαν σπάσει τα πλακάκια κάτω από την Αγία Τράπεζα και είχαν ανοίξει μια τρύπα διαμέτρου περίπου ενός μέτρου. Στη συνέχεια μπάζωσαν και πάλι το σημείο, αφήνοντας όμως δίπλα ένα μεταλλικό κιβώτιο. Η γυναίκα, έντρομη, κάλεσε την Αστυνομία και αστυνομικοί του Α.Τ. Λαυρίου έφτασαν στο σημείο και ερεύνησαν τον χώρο. Οπως προέκυψε, πρόσφατα κάποιοι αναζητούσαν κάτι συγκεκριμένο, χωρίς όμως να είναι σε θέση να αποδείξουν αν οι αρχαιοκάπηλοι πήραν αυτό που ζητούσαν. Η ύπαρξη, δίπλα ακριβώς, της οστεοθήκης οδήγησε στο αρχικό συμπέρασμα ότι πιθανόν αυτή ήταν θαμμένη μέσα στο ιερό του ναού...
Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσουν και στη συνέχεια να επικοινωνήσουν με απογόνους του ανθρώπου που φέρεται να έχει αποβιώσει από το 1967. Πράγματι, έπειτα από έρευνες πολλών ημερών βρέθηκε η κόρη του εκλιπόντος η οποία έκανε μια αποκάλυψη στους αστυνομικούς που ανέτρεψε όλα τα δεδομένα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ισχυρισμό της, ο πατέρας της ήταν ιδιοκτήτης κτημάτων στην περιοχή του Σουνίου και απεβίωσε πριν από 47 χρόνια. Το 1974 έγινε η εκταφή και η τοποθέτηση των οστών του στο μεταλλικό κιβώτιο το οποίο και θάφτηκε σε περιβάλλοντα χώρο του ιερού ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Το απίστευτο είναι ότι όταν πριν από μερικά χρόνια κάποιοι χρυσοθήρες ψάχνοντας για χρυσά νομίσματα στο Σούνιο βρήκαν το μεταλλικό κιβώτιο, το πέρασαν για το μπαούλο με θησαυρό και το πήραν μαζί τους. Για αρκετά χρόνια, όπως είπε στην Αστυνομία η κόρη του εκλιπόντος, το κιβώτιο είχε εξαφανιστεί. Ξαφνικά, άγνωστοι χτυπάνε τον ιερό ναό και φεύγοντας αφήνουν τη λειψανοθήκη δίπλα από την Αγία Τράπεζα.
Οπως λέει η κόρη του εκλιπόντος, τα οστά του πατέρα της χάθηκαν μαζί με
το μεταλλικό κουτί πριν από μερικά χρόνια, όταν πάλι κάποιοι έψαχναν
αρχαίους θησαυρούς στο Σούνιο. Πλέον επέστρεψαν με τον ίδιο μυστηριώδη
τρόπο!
Η περιοχή κοντά στα μεταλλεία του Λαυρίου είχε επιλεγεί για να κατασκευαστούν τα πρώτα χρυσά νομίσματα, ενώ ένα τρίγωνο που ξεκινάει από την Κερατέα και φτάνει μέχρι το Σούνιο, τον Ναό του Ποσειδώνα και το Θωρικό προσελκύει το ενδιαφέρον πάσης φύσεως χρυσοθήρων και αρχαιοκάπηλων. Δεν υπάρχει σημείο που να μην έχει ψαχτεί από τους επιτήδειους, καθώς υπάρχουν φήμες ότι εκεί έχουν θαφτεί και πολλές χρυσές λίρες από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την οστεοθήκη του Σουνίου, οι αστυνομικοί λένε ότι έχουν έρθει σε επαφή με τους συγγενείς του εκλιπόντος και έχουν ζητήσει να την παραλάβουν, προς το παρόν όμως παραμένει στο Τμήμα. «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι για όλες τις δουλειές. Οι συνάδελφοι έκαναν αυτό που έπρεπε: βρήκαν τους απογόνους του πριν από 47 ολόκληρα χρόνια εκλιπόντα και τους ενημέρωσαν προκειμένου να παραλάβουν τα οστά του δικού τους ανθρώπου. Αξίζει να επισημάνουμε ότι όλοι η περιοχή της Λαυρεωτικής παρουσιάζει ενδιαφέρον για κάθε είδους κυνηγούς θησαυρών. Μάλιστα στο παρελθόν έχουν συλληφθεί στην Κερατέα αρχαιοκάπηλοι σε στοές μεταλλίων, στο δε Λαύριο πολλές φορές βρέθηκαν σημάδια, στοές και λαγούμια, που προφανώς προήλθαν από δραστηριότητα θησαυροκυνηγών», επισημαίνει στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος της Ενωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.


Πηγή : protothema.gr


Έβαλαν αντιασφυξιογόνες μάσκες για να σώσουν άνδρα που είχε να πλυθεί 5 χρόνια! (ΦΩΤΟ)


Η απίστευτη εικόνα έρχεται από τη Γερμανία, όπου πυροσβέστες αναγκάστηκαν να βάλουν αντιασφυξιογόνες μάσκες για να μπουν στο διαμέρισμα ενός άνδρα που δεν είχε κάνει μπάνιο τα τελευταία πέντε χρόνια και ζούσε ανάμεσα στα σκουπίδια.
Ο κλινήρης και υπέρβαρος άνδρας δεν είχε κάνει μπάνιο εδώ και πέντε χρόνια, ενώ το διαμέρισμά του ήταν γεμάτο από άδεια κουτιά πίτσας. Ευτυχώς για εκείνον, ένας γείτονας άκουσε το ρυθμικό χτύπημα στο ταβάνι, η κραυγή αγωνίας του για βοήθεια και κάλεσε την αστυνομία. Τον βρήκαν σε ένα σωρό από σκουπίδια, να δυσκολεύεται να αναπνεύσει.
Οι γείτονες του άνδρα, σε συγκρότημα κατοικιών στην πόλη Νούρτιγκεν κοντά στη Στουτγκάρδη, πίστεψαν πως δέχονταν... επίθεση με χημικά όταν είδαν τους πυροσβέστες να φτάνουν στο σημείο φορώντας μάσκες και ειδικές στολές!
Αλλά δεν δέχονταν επίθεση. Είχαν κληθεί να μπουν στο διαμέρισμα του 65χρονου και όταν βγήκαν περιέγραψαν πως στο εσωτερικό του διαμερίσματος έζησαν μια πραγματική κόλαση! Πρώτος μπήκε ένας πυροσβέστης, που δεν άντεξε τη μυρωδιά και σήμανε... συναγερμό για τους υπόλοιπους.
Τα σκουπίδια, περιέγραψαν, τους έφταναν μέχρι το γόνατο. Το διαμέρισμα είχε από κουτιά με σαπισμένη πίτσα και άλλες τροφές και κονσέρβες μέχρι ζωύφια που πετούσαν παντού. «Η μυρωδιά ήταν απερίγραπτη» είπε ο πυροσβέστης.
Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα του διαμερίσματος, αφού δεν μπορούσαν να την ανοίξουν εξαιτίας των σκουπιδιών που βρίσκονταν στοιβαγμένα από πίσω της!
Ο άνδρας ήταν τόσο παχύσαρκος που δεν μπορούσε να βγει από την πόρτα με το φορείο και κλήθηκε γερανός για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.





Πηγή: Daily Mail, newsit.gr


Ανοιξε τις πόρτες του το νέο World Trade Center (photos)

13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Οι 170 περίπου εργαζόμενοι στον εκδοτικό κολοσσό της Conde Nast είναι από τους πρώτους που μπήκαν στα καινούργια τους γραφεία σε πέντε ορόφους, στον ουρανοξύστη των 104 ορόφων που κυριαρχεί στο Μανχάταν.
Ακόμη τρεις χιλιάδες θα τους ακολουθήσουν μέχρι τις αρχές του 2015, καθώς ήδη το 60% των χώρων γραφείων του έχει ενοικιαστεί.
«Ο ορίζοντας της Νέας Υόρκης είναι και πάλι πλήρης», είπε ο ο Πάτρικ Φόι, επικεφαλής της Λιμενικής Αρχής που διαχειρίζεται το χώρο, με την προσθήκη «του πιο ασφαλούς κτιρίου γραφείων στην Αμερική».
Χρειάστηκαν 3,8 δισ. δολάρια και οκτώ χρόνια για να ανεγερθή και είναι πλέον το υψηλότερο κτίριο σε όλες τις ΗΠΑ. Δίπλα στον ύψους 541 μέτρων ουρανοξύστη βρίσκεται το μνημείο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, στα θεμέλια όπου στεκόντουσαν κάποτε οι δίδυμοι πύργοι του παλιου WTC.
Ο αρχιτέκτονας του κτιρίου Τ.Τζ.Γκοτεσντίενερ υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία κατασκευή με χάλυβα και ενισχυμένο σκυρόδεμα που ξεπερνά τις βασικές πολεοδομικές προδιαγραφές της Νέας Υόρκης.












πηγή : ethnos.gr


Προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. η δράση του οργανωμένου εγκλήματος στην επαρχία.


Η «επέκταση» του οργανωμένου εγκλήματος στην επαρχία προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. μετά και την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 42χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων σε ενέδρα θανάτου στο κέντρο της Τρίπολης πριν από πέντε ημέρες.

Παρ' ότι οι αξιωματικοί δεν έχουν σαφή εικόνα για τον δράστη (ερασιτεχνική η μεταμφίεσή του με γυαλιά και ψεύτικο μισοκολλημένο μουστάκι) και τα κίνητρά του, βλέπουν ότι «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών» που σημειώνονταν παλαιότερα μόνο στην Αττική, τώρα επεκτείνονται και στην επαρχία. Μετά τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, την Καβάλα, το Αγρίνιο και αλλού φαίνεται ότι ήλθε η σειρά της αρκαδικής πρωτεύουσας να γίνει «χώρος» σύνθετων εγκληματικών ενεργειών από ανθρώπους και κυκλώματα που σχετίζονται με τον χώρο της νύχτας.

Στελέχη των διωκτικών αρχών υποστηρίζουν ότι «στην Τρίπολη δεν υπήρχαν, παρά την αύξηση των κέντρων διασκέδασης λόγω της εκτεταμένης πεζοδρόμησης, συμμορίες "μπράβων" ούτε ιδιαίτερα οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών. Αλλά και το θύμα είναι βέβαιο ότι δεν σχετιζόταν με κυκλώματα τοκογλυφίας που ίσως θα μπορούσαν να είχαν δράσει. Ξέρουμε μόνο για τις προστριβές του με άλλους ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και τις συνεχείς καταγγελίες που έκανε για παραβίαση του ωραρίου, επειδή θεωρούσε ότι βλάπτονταν τα συμφέροντα ενός κλαμπ που είχε. Ομως αυτό το έγκλημα μας αιφνιδιάζει και μας προβληματίζει. Δείχνει μίσος από αιτία που μόνο ο δράστης και το θύμα γνώριζαν».

Στην περιοχή της Τρίπολης δεν είχε σημειωθεί κανένα δείγμα δράσης οργανωμένου εγκλήματος. Ελάχιστοι θυμούνται ότι τον Ιανουάριο του 1978 δύο επιχειρηματίες από την περιοχή της Τρίπολης είχαν συλληφθεί για την απαγωγή ενός επτάχρονου Λιβανέζου στην Αθήνα. Στις 15 Οκτωβρίου 2010 είχε διαπιστωθεί η δράση κυκλώματος με πρωταγωνιστή δημοτικό αστυνομικό στην Τρίπολη που προχώρησε σε ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Τρίπολη με λεία 25.000 ευρώ αλλά και σε αντίστοιχες ενέργειες στην Αθήνα.

Πόλεμοι «νονών»
Στην Πάτρα εκτιμάται ότι έχουν επεκταθεί τα κυκλώματα της νύχτας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Κομβικό σημείο στην Πάτρα - ύστερα από διάφορες συμπλοκές - ήταν η δολοφονία του 35χρονου λεσχειάρχη Ανδρέα Παΐζη στις 14 Απριλίου 2005. Το 2007 σχηματίστηκε δικογραφία κατά 26 ατόμων και την άνοιξη του 2013 παίχτηκαν δύο ακόμη πράξεις του πολέμου των «νονών»: οι δολοφονίες -αρχικώς έξω από κλαμπ στην οδό Σαχτούρη και ύστερα καταμεσής στην οδό Ανθείας - τριών ατόμων και ο τραυματισμός δύο άλλων. Ενας εξ αυτών όμως θεωρείται ότι δολοφονήθηκε από ένα μοιραίο λάθος του εκτελεστή: τον «μπέρδεψε» με άλλον κακοποιό επειδή και οι δύο είχαν ίδια σωματοδομή και κοτσιδάκι στα μαλλιά. Στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των «νονών» της Πάτρας θεωρείται ότι είχαν κομβικό ρόλο και ορισμένοι αστυνομικοί.
Στην περιοχή της Καλαμάτας ο πόλεμος των «νονών» μαίνεται την τελευταία εικοσαετία. Κεντρικό πρόσωπο θεωρείται ένας 52χρονος διακινητής ναρκωτικών που φαίνεται να είχε και την εγκληματική συνεργασία συγγενών του. Ασχολούνταν με την πυγμαχία, είχε εργασθεί ως κασκαντέρ του ηθοποιού Τσακ Νόρις στο Χόλιγουντ και είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία στον Καναδά το 1988. Είχε συλληφθεί τον Μάιο του 1997 για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς και ηρωίνης στην Αθήνα και στην Καλαμάτα. Τον Μάιο του 1998 ο 52χρονος, προκειμένου να μη συλληφθεί από την Αστυνομία για άλλη υπόθεση, κρατούσε ομήρους τέσσερα μέλη της οικογενείας του μέσα στο σπίτι τους, στην περιοχή Γιαννιτσάνικα στην Καλαμάτα. Τα τελευταία χρόνια μαζί με πολυμελή ομάδα «μπράβων» φέρονται να «πουλούσαν προστασία» σε νυχτερινά κέντρα της Καλαμάτας και σε διακίνηση ναρκωτικών.

Στις 29 Νοεμβρίου 2011 ο 35χρονος Αλβανός Φιλίπ Μεσάι και ο δίχρονος γιος του Κόρι δολοφονήθηκαν μέσα στο ΙΧ τους. Αγνωστοι είχαν ρίξει το όχημα σε αρδευτικό κανάλι στο χωριό Αρις της Καλαμάτας. Ο ανήλικος έφερε βαθύ τραύμα από μαχαίρι στον λαιμό και ήταν σχεδόν αποκεφαλισμένος. Από έρευνες στην περιοχή αλλά και αναλύσεις κλήσεων διαπιστώθηκε ότι δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος ήταν ένας 29χρονος Αλβανός, πληρωμένος δολοφόνος, ο οποίος συνελήφθη στο Πόρτο Ράφτη και καταδικάστηκε σε δις ισόβια. Για τον εκτελεστή εκκρεμούσαν παλαιότερα εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία του 32χρονου Σωτήρη Ψυχόπαιδα το 2008 στη Μικρομάνη, ο οποίος έχει πυροβοληθεί με πέντε σφαίρες σε ραντεβού θανάτου. Ο Αλβανός θεωρείται ότι εκτελούσε «συμβόλαια θανάτου» για τον 52χρονο μεσσήνιο κακοποιό εναντίον του οποίου σχηματίστηκε νέα δικογραφία στις 5 Απριλίου 2014, επειδή μέσα από τις φυλακές Κέρκυρας κατηύθυνε συμμορία που εκβίαζε ξανά καταστηματάρχες της Μεσσηνίας.

Κάθε πόλη και ανεξιχνίαστα ξεκαθαρίσματα.

Σε Ναύπλιο και αλλού
Ανεξιχνίαστη παραμένει η δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων, Γιώργου Κωστάκη, που σημειώθηκε στις 12 Ιουλίου 2012 στο σπίτι του, έξω από το Ναύπλιο, στην περιοχή Πυργέλα. Το θύμα ήταν και αυτός ιδιοκτήτης πολλών καταστημάτων, υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή της Αργολίδας, ενώ διατηρούσε επαφές με ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, και όχι μόνο, στην Αθήνα. Παρ' ότι η δολοφονία επιχειρήθηκε να συνδεθεί με υποθέσεις ναρκωτικών, πώλησης χρυσού, τοκογλυφίας, αρχαιοκαπηλίας αλλά και οικονομικές εκκρεμότητες με επιχειρηματίες του Ναυπλίου, τελικώς ο φάκελος είναι ανοικτός.

Υπενθυμίζεται ότι στην Καβάλα αναδείχθηκαν από τη δεκαετία του 1990 σχέσεις «μπράβων» της πόλης με το επονομαζόμενο «συνδικάτο εκτελεστών» της Αττικής, ενώ στο Αγρίνιο δρούσε τμήμα της μεγάλης συμμορίας των 205 εκβιαστών που εξαρθρώθηκε στα τέλη του 2011 από την ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή ➤ tovima.gr, elas-lyste.blogspot.gr


Υπό κατάληψη 500 σχολεία σε όλη τη χώρα - Μέσω facebook οργανώνονται οι μαθητές


- Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την τράπεζα θεμάτων και το νέο Λύκειο
- Οργανώνουν τις καταλήψεις μέσω facebook στη σελίδα "Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα"
- Τι θα γίνει αν οι καταλήψεις στα σχολεία διαρκέσουν περισσότερο από 3 ημέρες
- Τι προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγγελικής και αστυνομικής παρέμβασης

Περισσότερα από 500 σχολεία σε ολη την επικράτεια τελούν υπό κατάληψη.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την για την τράπεζα θεμάτων, το σύστημα των εξετάσεων στο νέο Λύκειο, και ζητούν να καλυφθούν τα κενά των καθηγητών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά μόνο από τα 500 σχολεία που τελούν υπό κατάληψη:
- ΓΕΛ Ανδραβίδας
- Γυμνάσιο - Λύκειο Καλαμπακίου Δράμας 


 2ο ΓΕΛ Πολίχνης
- 9ο Γυμνάσιο Αθηνών
- 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης
- ΕΠΑΛ Ληξουρίου
- Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
- 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου
- 1ο ΓΕΛ Πικερμίου
- 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας
- 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαϊδας
- Γυμνάσιο - Λύκειο Ερμιόνης
- 6ο ΓΕΛ Βόλου
Μέσω facebook συντοντίζουν τις δράσεις τους οι μαθητές



Στο facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα με τον τίτλο "Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα", όπου οι μαθητές συντονίζουν τις καταλήψεις καταλήψεις και μαθαίνουν τι συμβαίνει στα άλλα σχολεία.

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου έχει τονίσει ότι σε περίπτωση που οι καταλήψεις διαρκέσουν περισσότερο από τρεις ημέρες, οι διδακτικές ώρες που θα χαθούν θα οδηγήσουν σε επιμήκυνση του διδακτικού έτους, ενώ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εισαγγελικής και αστυνομικής παρέμβασης.

Χθες συγκεκριμένα ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη στη Βουλή σχετικά με τη λήψη μέτρων για την έλλειψη καθαριότητας στις Πανεπιστημιακές σχολές, είπε οτι οι καταλήψεις στα σχολεία δημιουργούν προβλήματα στα αναλυτικά προγράμματα και πρόσθεσε οτι υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Τι προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα για τις καταλήψεις στα σχολεία



Σύμφωνα λοιπόν με το Προεδρικό Διάταγμα σε περίπτωση που οι καταλήψεις διαρκέσουν για περισσότερες από 3 εργάσιμες ημέρες η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών θα γίνεται κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα. Εαν αυτό δεν είναι αρκετό τότε με απόφαση του Υπουργού Παιδείας παρατείνεται αναλόγως και η διάρκεια του διδακτικού έτους και ορίζεται ο χρόνος λήξης του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 
Πηγή : newsit.gr


Τρεις Έλληνες θα τιμηθούν με τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca


Τρεις Έλληνες θα τιμηθούν με τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca

Τρεις Έλληνες θα βραβευθούν, μεταξύ άλλων, στην λαμπρή ετήσια τελετή των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, στις 8 Νοεμβρίου, στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana, στο Βατικανό.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για την εξαίρετη πορεία του στο χώρο της ιατρικής επιστήμης και το τεράστιο εθελοντικό του έργο, θα βραβευθεί με το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, ο καθηγητής Παιδοκαρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Αυξέντιος Καλαγκός. Ο οικουμενικός Έλληνας γιατρός είναι ο ιδρυτής του φιλανθρωπικού οργανισμού «Coeurs pour tous» στην Ελβετία (Καρδιές για όλους), και χειρουργεί με την ομάδα του στις πιο αντίξοες συνθήκες σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, αλλά και σε άλλες όπως είναι η Γεωργία και η Σερβία.

Βραβείο Παιδαγωγικών Επιστημών θα απονεμηθεί στον αρχιμανδρίτη & διδάκτορα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Απόστολο Καβαλιώτη για τις εκπαιδευτικές του μελέτες για τον μητρικό θηλασμό (Βραβείο από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας), τον αυτισμό, τα παιδιά με αναπηρία, την δράση του στην εκπαίδευση και για το ασύνορο φιλανθρωπικό του έργο σε όλες τις γωνιές της γης.

Δίπλωμα «αξίας» θα λάβει ο οικονομολόγος και ιδιωτικός αστυνομικός Γιώργος Τσούκαλης για την μεγάλη του συμβολή στην πάταξη της αρχαιοκαπηλίας. Χιλιάδες αρχαιότητες ανεκτίμητης αξίας επαναπατρίστηκαν με προσωπική του πρωτοβουλία, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ζωή του.

Τα φετινά Βραβεία για την εκδήλωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φιλοτέχνησε ο Έλληνας γλύπτης Γιάννης Μπάρδης. Την ελληνική αποστολή ντύνει η εταιρία υψηλής ραπτικής “Αρσινόη της Θράκης” σε σχέδια Κατερίνας Σαακίδου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παίξει η σολίστ του ακορντεόν και μουσικοσυνθέτης Ζωή Τηγανούρια.


Πηγή : enikos.gr


Το μυστικό της… υγιούς γήρανσης


Τι έδειξε μια πρωτοποριακή έρευνα διάρκειας 35 ετών

Το μυστικό για υγιή και ευτυχισμένα γηρατειά φαίνεται ότι «ανακάλυψε» μια ομάδα συνταξιούχων, οι οποίοι τα τελευταία 35 χρόνια συμμετείχαν σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υγείας.

Πίσω στο 1979, οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα 2.500 αντρών να ακολουθήσουν πέντε απλούς κανόνες στη ζωή τους: να τρώνε καλά, να ασκούνται, να καταναλώνουν μικρές ποσότητες αλκοόλ, να προσέχουν το βάρος τους και να μην καπνίσουν ποτέ.

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά, μόλις 25 συνταξιούχοι κατάφεραν να παραμείνουν πιστοί στο πρόγραμμα.

Η ομάδα των 25 αυτών ανδρών είναι η πιο υγιής από όλους τους συμμετέχοντες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, όσοι ακολούθησαν το πρόγραμμα μείωσαν δραματικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, διαβήτη, καρδιακών νοσημάτων, εγκεφαλικού και άνοιας.

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Leighton Jones, σήμερα 80 ετών, καλύπτει μια απόσταση 55 χιλιομέτρων την εβδομάδα στους λόφους και τις κοιλάδες που υπάρχουν κοντά στο σπίτι του με το ποδήλατό του και περπατά περίπου 3 χιλιόμετρα κάθε δεύτερη μέρα.

Οι συμμετέχοντες έδιναν συχνές αναφορές στους ερευνητές για τη φυσική τους κατάσταση, την κατανάλωση αλκοόλ και τη διατροφή που ακολουθούσαν.

Οι ερευνητές είχαν συστήσει στους εθελοντές να περπατούν περίπου 3 χιλιόμετρα ή και περισσότερα κάθε μέρα, να κάνουν ποδήλατο 16 χιλιόμετρα ή κάποια άλλη έντονη άσκηση.

Διαπίστωσαν, ότι όσοι δεν κάπνιζαν, είχαν φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος, κατανάλωναν πολλά φρούτα και λαχανικά, ασκούνταν τακτικά και έπιναν λίγο μείωσαν σημαντικά τις πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια χρόνια ασθένεια.

Τώρα το ξέρετε… Το μυστικό της καλής και υγιούς ζωής «κρύβεται» μέσα σε πέντε απλούς κανόνες!


Πηγή : newsbeast.gr


Θάνατος κατά παραγγελία! Όταν η ευθανασία διχάζει. Τι ισχύει σε άλλες χώρες


Σάλος έχει προκληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για την επιλογή της 29χρονης κοπέλας που έπασχε από καρκίνο, να δώσει τέλος στη ζωή της.

Η 29χρονη Αμερικανίδα καρκινοπαθής που πίστευε στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία των ασθενών, Μπρίτανι Μέιναρντ, έβαλε τέλος στη ζωή της σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση από τη μη κερδοσκοπική οργάνωσης Compassion and Choices, προκαλώντας με την απόφασή της πλήθος συζητήσεων.


Η ευθανασία απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια πολλές χώρες καθώς κάποιες έχουν επιτρέψει και νομικά την υποβοηθούμενη αυτοκτονία.
Στη χώρα μας απαγορεύεται με βάση το νόμο αν και υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως οι ασθενείς με βαριά νοσήματα θα έπρεπε να είχαν την επιλογή αυτή.

Μάλιστα μέσα στα επιχειρήματα τους είναι πως από την αρχαία Ελλάδα υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Βέβαια στην αρχαία Σπάρτη η ευγονική ευθανασία ήταν θεσμός του κράτους αλλά με τον πιο μακάβριο τρόπο οδηγούνταν σε θάνατο στον γνωστό Καιάδα τα βρέφη τα οποία έφεραν δυσμορφίες και ανεπάρκειες ώστε να ...απαλλάξουν την κοινωνία από παράσιτα. Τότε αυτή η βρεφοκτονία  θεωρούνταν  σχεδόν κοινωνική υποχρέωση απέναντι στην πολιτεία.

Τι ισχύει στις άλλες χώρες

Σήμερα πάντως σε ορισμένες χώρες η ευθανασία επιτρέπεται υπό όρους, με βάση τα αρχεία της ελληνικής εκκλησίας.

Ολλανδία
Με απόφαση της άνω Βουλής (10 Απριλίου 2002) νομιμοποιείται υπό όρους.

Βρετανία
Είναι εκτός νόμου αν και αποτελεί την έδρα της "Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σωματείων για το δικαίωμα στο θάνατο". Το ιατρικό προσωπικό μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις.

Η.Π.Α.
Επιτρέπεται μόνο στην πολιτεία Όρεγκον από το έτος 1994.

Αυστραλία
Εφαρμόσθηκε το 1995 πειραματικά. Το 1996 στις βόρειες πολιτείες νομιμοποιήθηκε η υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Με ψήφιση νέου νόμου από το Κοινοβούλιο απαγορεύθηκε το 1997.

Γαλλία
Θεωρείται παράνομη. Μάλιστα το 1991 οι Αρχές απαγόρευσαν την έκδοση οδηγού ευθανασίας "Τελική έξοδος" του Ντέρεκ Χάμφρεϊ.

Γερμανία
Επιτρέπεται μόνο στο κρατίδιο της Εσσης για ασθενείς πού βρίσκονται σε κώμα.

Βέλγιο
Είναι εκτός νόμου, αλλά έχει ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση στη Βουλή.

Ελβετία
Επιτρέπεται η υποβοηθούμενη αυτοκτονία ενηλίκων πού πάσχουν από ανίατες ασθένειες και ζητούν επίμονα την ευθανασία.

Ισπανία
Είναι παράνομη αν και πρόσφατα προβλήθηκε βίντεο παραπληγικού πού διεκδικούσε και τελικά πέτυχε το δικαίωμά του στην ευθανασία.

Ιταλία
Θεωρείται παράνομη. Εν τούτοις μεμονωμένες περιπτώσεις έχουν πραγματοποιηθεί.

Κίνα
Είναι παράνομη, έχει όμως υποβληθεί πρόταση νόμου στο Εθνικό λαϊκό Κογκρέσο.

Ινδία
Είναι σε διαφορετικό πρίσμα. Επειδή η ιατρική περίθαλψη είναι ακριβή οι πτωχοί στέλνονται στο σπίτι τους νά πεθάνουν.

Ιαπωνία
Η νομοθεσία δεν καλύπτει τούς γιατρούς πού θέτουν ενεργά τέρμα στη ζωή ασθενών πού υποφέρουν.

Δανία
Είναι παράνομη παρά την επιθυμία του 68% των Δανών για συντόμευση της οδύνης των μελλοθανάτων.

Καναδάς
Η νομοθεσία είναι αντίστοιχη με αυτή των Η.Π.Α.

Ελλάδα
Είναι παράνομη.


Πηγή : iatropedia.gr


ΗΠΑ: Τετράχρονο αγοράκι πυροβόλησε την τριών ετών αδελφούλα του


Ακόμα μια φορά συμβαίνει ένα τραγικό ατύχημα με όπλα και παιδιά στις ΗΠΑ. Στο Οχάιο, ένα αγοράκι μόλις 4 ετών πυροβόλησε την αδερφούλα του με όπλο που βρήκε στην κρεβατοκάμαρα των γονιών τους, ενώ τα δυο παιδιά έπαιζαν.
Το ατύχημα συνέβη περίπου στις 10 το πρωί της Κυριακής και έκτοτε το τριών ετών κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως όταν οι άντρες της έφτασαν στο συμβάν ο πατέρας κρατούσε αγκαλιά το κορίτσι, ενώ το αγοράκι κλαίγοντας έλεγε στους αστυνομικούς: «Λυπάμαι, συγγνώμη»


Πηγή : protothema.gr


Γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη Βουλή της Βουλγαρίας


Μια 38χρονη γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο της Βουλγαρίας, στη Σόφια, την ώρα που ο πρόεδρος συζητούσε το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα. Η αιτία που ώθησε τη γυναίκα στην πράξη αυτή παραμένει αδιευκρίνιστη.
Την άνοιξη του 2013 όμως άλλοι επτά άνθρωποι είχαν αυτοπυρποληθεί σε διάφορες περιοχές της Βουλγαρίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαμηλό επίπεδο διαβίωσης και για να καταγγείλουν τη διαφθορά στην πολιτική ελίτ.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και η κατάστασή της κρίνεται πολύ σοβαρή, αφού φέρει εκτεταμένα εγκαύματα.
Ένας γιατρός είπε στους δημοσιογράφους ότι η γυναίκα φέρει εγκαύματα στο 90% του σώματός της και η κατάστασή της είναι κρίσιμη. Σημείωσε επίσης ότι έχει ιστορικό ψυχικής νόσου, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Ο μέσος μηνιαίος μισθός στη Βουλγαρία ανέρχεται στα 400 ευρώ και ένα στα πέντε νοικοκυριά βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, σχεδόν οι επτά στους δέκα (ποσοστό 69%) Βούλγαρους κρίνουν "ανυπόφορη" την κατάσταση που βιώνουν.


Πηγή : ethnos.gr


"Καταιγίδα" φοροελαφρύνσεων από την κυβέρνηση - Τέλος τα τεκμήρια από το 2015 - Και νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ - Τι αλλάζει στη φορολογία μισθωτών


- Ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε ότι και το 2015 θα μπορούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα
- Προανήγγειλε επίσης και μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων
- Κατάργηση των ποινικών διώξεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου που δεν έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις
- Μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 42% στο 32%
Tις τελευταίες ημέρες ζωής μετρούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Το τέλος των τεκμηρίων από το 2015 προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα επεκταθεί και στα επόμενα έτη η δυνατότητα καταβολής των τελών κυκλοφορίας «με το μήνα» μετά την άρση της ακινησίας.

Επίσης επανέλαβε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις καθώς επίσης και την μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα, στην ομιλία του στο «6ο Thessaloniki Tax Forum» που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε:

- Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το έτος 2015 (φορολογικές δηλώσεις έτους 2016). Ο υφυπουργός επεσήμανε συγκεκριμένα ότι «στοχεύουμε να μεταβούμε σε μια εποχή χωρίς τεκμήρια, χάρη στην προετοιμασία που έχει γίνει με την αξιοποίηση πληροφοριών και την υιοθέτηση σύγχρονων ελεγκτικών εργαλείων, ελπίζω από τα εισοδήματα του 2015».

- Την επέκταση και στα επόμενα χρόνια της δυνατότητας καταβολής των τελών κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας μετά την άρση της ακινησίας. Το μέτρο αυτό, το οποίο ισχύει φέτος δίνει τη δυνατότητα σε όσους είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους να τις παραλάβουν, καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας μόνον για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

- Μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ, από 1,43% που προβλέπεται να αποφέρει φέτος.

- Μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%.
Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τις ποινικές κυρώσεις για φορολογικές παραβάσεις. Όπως διευκρίνισε ο κ. Μαυραγάνης, «χωρίς να θίγεται η αποφασιστικότητά μας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θα αντιμετωπισθεί και η ελληνική ιδιαιτερότητα ποινικοποίησης της μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία προβλέπει την κατάργηση των ποινικών διώξεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου που δεν έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.


Πηγή : newsit.gr


Σύλληψη υπόπτου για τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία


Στη σύλληψη ενός 18χρονου προχώρησε η βρετανική αστυνομία, καθώς τον θεώρησε ύποπτο για το σχεδιασμό βομβιστικής επίθεσης και προχώρησε στην απομάκρυνση 50 ανθρώπων από μια κατοικημένη περιοχή στο Νιουκάστλ στα βορειοανατολικά της Αγγλίας.
Αστυνομικές δυνάμεις και μια διμοιρία του στρατού για την εξουδετέρωση εκρηκτικών στάλθηκαν σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο γήπεδο του Νιουκάστλ αφού διαπιστώθηκαν «ύποπτα στοιχεία».
«Το άτομο, ένας λευκός άνδρας ηλικίας 18 ετών, συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση» δήλωσε ο αστυνομικός επίτροπος Μπρους Στόρι. «Συνελήφθη με την υποψία της κατοχής εκρηκτικών με πρόθεση να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων», είπε ο αστυνομικός επίτροπος.
Η αστυνομία αρχικά ερεύνησε την ιδιότητα του νεαρού άνδρα και εκεί ανακάλυψε τα ύποπτα αντικείμενα, αποκλείοντας μια ολόκληρη περιοχή και εκκενώνοντας αρκετά σπίτια. Η αστυνομία ανέφερε ότι επί του παρόντος συγκεντρώνει πληροφορίες για τον τρόπο ζωής του υπόπτου «ώστε να αποκρυπτογραφήσει τα κίνητρά του».


Πηγή : ethnos.gr