Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Με… περιστέρι έστελναν bluetooth στις φυλακές Κέρκυρας!


Δεν έχει προηγούμενο η πρωτοφανής προσπάθεια εισαγωγής μέσων επικοινωνίας στις φυλακές Κέρκυρας, από αγνώστους που χρησιμοποίησαν ως μεταφορέα ένα… περιστέρι! Το πουλί, όμως, δεν κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του.
Μια ομάδα αστυνομικών της Ασφαλείας που περιπολούσαν κοντά στην εξωτερική περίφραξη των φυλακών, εντόπισαν νεκρό ένα ασυνήθιστα μεγάλο περιστέρι. Όταν πλησίασαν, διαπίστωσαν ότι στο σώμα του είχε προσαρμοστεί με κολλητική ταινία και ιμάντες μια αυτοσχέδια συσκευασία με ηλεκτρονικές συσκευές!
Η παράξενη συσκευασία, που πιθανότατα στοίχισε τη ζωήτου περιστεριού, αποτελούνταν από δύο συσκευές ακουστικών κινητού τύπου bluetooth και έναν αντάπτορα για υποδοχής κάρτας ηλεκτρονικών δεδομένων! Όλα εστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ η Ασφάλεια διενεργεί προανάκριση για να εντοπίσει τον αποστολέα και τον παραλήπτη των ηλεκτρονικών μέσων.


Πηγή : protothema.gr


Δεν πτοείται ο Μπράνσον παρά την φονική συντριβή του τουριστικού διαστημόπλοιου


Θα επιμείνει στο σχέδιό του για τουριστικές διαστημικές πτήσεις ο Ρίτσαρντ Μπάνσον, ιδρυτής της εταιρείας Virgin Galactic, μετά τη μοιραία συντριβή ενός τουριστικού διαστημοπλοίου στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους δύο πιλότους του.
Ο Μπράνσον, ο οποίος θα επισκεφθεί τον τόπο του δυστυχήματος στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, χαρακτήρισε το δυστύχημα "συντριπτική απώλεια", η οποία όμως δεν θα σημάνει το τέλος του κοινού προγράμματός του με την αμερικανική εταιρεία Scaled Composites.
"Γνωρίζαμε ανέκαθεν πως ο δρόμος για το διάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολος και πως κάθε νέο σύστημα μεταφοράς έχει να αντιμετωπίσει κακές ημέρες νωρίς στην ιστορία του", ανέφερε στον ιστότοπό του ο Βρετανός επιχειρηματίας.
"Το διάστημα είναι δύσκολο αλλά αξίζει τον κόπο", πρόσθεσε. "Θα επιμείνουμε και θα προχωρήσουμε μαζί".
"Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα προχωρήσει", δήλωσε προς το BBC ο Τζον Γκούντγουιν, ο οποίος έχει αγοράσει εισιτήριο για μια διαστημική πτήση της Virgin Galactic. "Όταν σκεφτείς τις πτήσεις πριν από 100 χρόνια, γίνονταν δυστυχήματα".
Ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο τραγουδιστής της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ, ο κωμικός Ράσελ Μπραντ και ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ πιστεύεται ότι είναι μεταξύ αυτών που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για ένα διαστημικό ταξίδι.
Η Virgin Galactic ανακοίνωσε πως έχει συγκεντρώσει συνολικά προκαταβολές 50 εκατ. στερλινών από περίπου 700 ανθρώπους που ελπίζουν να πετάξουν στο διάστημα.


Πηγή : ethnos.gr


STOP στις κατασχέσεις για "μικρούς" οφειλέτες - Δίχτυ προστασίας σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια φορολογούμενους



- "Πάγωμα" των κατασχέσεων για χρέη μέχρι 300.000 ευρώ
- Άτυπη απόφαση του οικονομικού επιτελείου για να ξεκινήσει η διαδικασία με τις 100 δόσεις
- Τι ισχύει για όσους χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ
- Ποιοι θα υποστούν την "ψυχρολουσία" της κατάσχεσης, αλλά θα μπορούν να... πάρουν πίσω την περιουσία τους
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα "Τα Νέα", η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, έδωσε άτυπη εντολή να μη γίνονται κατασχέσεις στους λεγόμενους "μικρούς" οφειλέτες, έως ότου ανοίξει η ειδική εφαρμογή για την ένταξή τους στη ρύθμιση, η οποία θα τους επιτρέπει να πληρώσουν μέχρι και σε 100 δόσεις.
Τα δεδομένα για τους... "μεγάλους" οφειλέτες
Το "πάγωμα" των κατασχέσεων δεν αφορά σε όσους χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ. Αντίθετα, στις περιπτώσεις αυτές συνήθως επιστρατεύονται κατασχέσεις ακινήτων, τις οποίες ωστόσο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ακυρώσουν μπαίνοντας στη ρύθμιση.


Πηγή : newsit.gr


ILO: Το 32% των Ελλήνων είναι «υπερεκπαιδευμένο»



Ποσοστό 32% των Ελλήνων θεωρείται «υπερεκπαιδευμένο» (έχει προσόντα υψηλότερα από εκείνα που απαιτεί η θέση εργασίας του) σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) για τις επαγγελματικές δεξιότητες στην ΕΕ.
Σύμφωνα με το ILO το 26,8% των Ελλήνων και το 15% των Ελληνίδων είναι «υπερεκπαιδευμένο».
Αντίθετα το 21,8% των εργαζομένων αντρών και το 25,6% των εργαζομένων γυναικών είναι «υποεκπαιδευμένο».
Συνολικά στην ΕΕ, σύμφωνα πάντα με το ILO, η Αυστρία παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό υπερεκπαιδευμένων (58%), ακολουθούμενη από την Τσεχία (50%) και την Σλοβακία (49%).
Στην ανάλυση επισημαίνεται ότι οι «υπερεκπαιδευμένοι» εργαζόμενοι δεν απολαμβάνουν πάντα υψηλότερη μισθολογική ανέλιξη συγκριτικά με εκείνους που τα προσόντα τους είναι ανάλογα της θέσης που κατέχουν.
Η αναντιστοιχία των δεξιοτήτων με τις θέσεις εργασίας απέκτησε αυξημένη σημασία στις αναπτυγμένες οικονομίες μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008-2009, αναφέρει το ILO.
Τονίζει επίσης ότι η αναντιστοιχία των δεξιοτήτων με τις επαγγελματικές θέσεις θεωρείται από πολλούς αναλυτές ως μια από τις κύριες αιτίες για την αναιμική ανάπτυξη που εμφανίζει η ευρωζώνη.


Πηγή : euro2day.gr


Σαμαράς για τα επεισόδια στο πανεπιστήμιο: «Πρόκειται για θρασίμια..Τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο»



Μια διαφορετική ομιλία έκανε ο Σαμαράς για τα 40 χρόνια της ΟΝΝΕΔ φανερά προβληματισμένος και οργισμένος δικαίως .
Στην ομιλία του έκανε αναφορά για τα απίστευτα γεγονότα στο ΕΚΠΑ και είπε χαρακτηρίζοντας όλους αυτούς που λαμβάνουν μέρος στα επεισόδια : "θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων».
Προσθέτοντας : «πρόκειται για μικρές ομάδες που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια αλλά δεν θα τους περάσει. Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε. Διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται, αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι η τυραννία της μειοψηφίας. Οι εικόνες που είδαμε με μικρές ομάδες ταραχοποιών είναι η υπόμνηση της κατάντιας από την οποία ξεκολλάει η Ελλάδα.
Τελείωσε την αναφορά του λέγοντας για αυτά που συμβαίνουν ότι είναι φαινόμενα "αδιανόητα σε όλο τον κόσμο" και υπογράμμισε πως "αυτά είναι που μας κρατάνε πίσω και πρέπει να τα αλλάξουμε και τα αλλάζουμε με κόπο γιατί απέναντί μας έχουμε συνασπισμένες τις δυνάμεις του χθες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και θέλουν να ματαιώσουν κάθε δυναμική μεταρρύθμιση". 


Παράπλευρη απώλεια νονών της νύχτας ο άτυχος 42χρονος..που «έφαγε» σφαιρα καλάσνικοφ στο κεφάλι την ώρα που χόρευε


Στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή φαίνεται ότι βρέθηκε ο άτυχος 42χρονος που έχασε τη ζωή του από σφαίρες αδίστακτων νονών της νύχτας τα ξημερώματα στο Μεταξουργείο.
Η συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης γέμισε από κάλυκες του καλάσνικοφ των δολοφόνων. Αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες λέει στο newsit πως ήταν ένα χτύπημα – μήνυμα νονών της νύχτας που είχε όμως λάθος... παραλήπτη.

Ο άτυχος 42χρονος που λίγη ώρα νωρίτερα διασκέδαζε σε κοντινό μπαρ που ανήκει σε αδελφικό του φίλο αποφάσισε να συνεχίσει τη βραδιά του στο καφέ-μπαρ στη συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης. Εκεί τον βρήκε το κακό.

Το τζιπ με τους δύο κακοποιούς κοντοστάθηκε και ο συνοδηγός έβγαλε ένα καλάνσικοφ και έριξε μια ριπή.
Μια από τις σφαίρες βρήκε στο κεφάλι τον άτυχο πατέρα δυο ανήλικων παιδιών και τον σκότωσε.

“Πρόκειται για παράπλευρη απώλεια μιας τυφλής μαφιόζικης ενέργειας εκφοβισμού από κακοποιούς της νύχτας” λέει στο Newsit ο έμπειρος αστυνομικός

Το μπαρ έχει απασχολήσει, λένε άλλες πληροφορίες, και στο παρελθόν την αστυνομία, υπήρξαν κάποια γεγονότα που κατευθύνουν τις έρευνες προς κυκλώματα της νύχτας που ήθελαν να εκφοβίσουν τον ιδιοκτήτη.

Είναι ωστόσο τραγικό, οι δράστες ήθελαν να προκαλέσουν το θάνατο, ο ιδιοκτήτης, αν επαληθευτεί ότι ήταν ο στόχος, είχε εναντίον του συμβόλαιο θανάτου αφού οι δράστες δεν πυροβόλησαν στον αέρα, αλλά χτύπησαν με πολεμικό όπλο ουσιαστικά στο ψαχνό καθώς στόχευσαν στη τζαμαρία την οποία οι σφαίρες διαπέρασαν με ολέθρια αποτελέσματα...


Πηγή : eglimatikotita.gr



Οι πιστοί μας φίλοι έκαναν ζημιά αλλά δεν ξέρουν τίποτα δεν είδαν τίποτα.



Ένοχες φάτσες, αστεία μουτράκια για να αποδείξουν ότι δεν άκουσα και δεν είδα τίποτα.
Δεν μπορείς να μαλώσει αυτά τα γλυκά πλάσματα μετά την ζημιά τους βλέποντας την ένοχη αλλά γλυκιά φάτσα τους.
Εδώ έχουμε φωτογραφίες από τους πιστούς μας φίλους που έκαναν  ότι έκαναν αλλά δηλώνουν αθώοι ξέροντας ότι θα τους μαλώσουμε.















Συρία: 100 τζιχαντιστές νεκροί μέσα σε τρεις ημέρες


Τουλάχιστον εκατό τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες σε μάχες με τις κουρδικές δυνάμεις στη συριακή πόλη Κομπάνι και τα περίχωρά της, ενώ στη βορειοδυτική Συρία ισλαμιστές μαχητές που συνδέονται με την αλ-Κάιντα κατέλαβαν σήμερα, έπειτα από ημέρες μαχών, το τελευταίο προπύργιο των υποστηριζόμενων από τη Δύση ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ.
Από τις 16 Σεπτεμβρίου που άρχισε η μεγάλη επίθεση του ΙΚ στην περιοχή του Κομπάνι, στις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί 576 τζιχαντιστές, 361 μέλη των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, η κύρια πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας) και των συμμάχων τους και 21 άμαχοι, δηλαδή συνολικά 958 άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Στη διάρκεια αυτών των τριών τελευταίων ημερών σκοτώθηκαν τουλάχιστον εκατό μέλη του ΙΚ και της θρησκευτικής αστυνομίας που ήρθαν από το Χαλέπι και τη Ράκα για να συμμετάσχουν στις μάχες στο Κομπάνι και τις γύρω περιοχές», διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση.
Εξάλλου χθες, Παρασκευή, 15 Κούρδοι των YPG σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις, ενώ 11 τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους από πλήγματα του συνασπισμού στο Κομπάνι και τη Ράκα.
Στο μεταξύ, από αντάρτες και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγινε γνωστό πως ισλαμιστές μαχητές του Μετώπου Νόσρα που συνδέεται με την αλ-Κάιντα, κατέλαβαν σήμερα, έπειτα από ημέρες μαχών, το τελευταίο προπύργιο των υποστηριζόμενων από τη Δύση ανταρτών στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ.
Υποστηριζόμενο και από άλλες σκληροπυρηνικές ισλαμιστικές οργανώσεις, το Μέτωπο Νόσρα διεξάγει μια μεγάλη εκστρατεία εναντίον του Συριακού Επαναστατικού Μετώπου με επικεφαλής των Τζαμάλ Μααρούφ, σημαντική φυσιογνωμία στον ένοπλο αγώνα εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον οποίο κατηγορεί ότι είναι διεφθαρμένος και εργάζεται εναντίον τους για λογαριασμό της Δύσης.
Το Μέτωπο Νόσρα είναι ο επίσημος συνεργάτης της αλ-Κάιντα στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και ήταν κάποτε μία από τις ισχυρότερες οργανώσεις των εξεγερμένων που μάχονται για να ανατρέψουν τον Άσαντ. Επισκιάσθηκε όμως από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει καταλάβει τμήματα εδάφους στη βόρεια και την ανατολική Συρία και αποτελεί τώρα στόχο δυτικών αεροπορικών επιδρομών.
Τις λίγες τελευταίες ημέρες, το Μέτωπο Νόσρα κατέλαβε αρκετά χωριά στην περιφέρεια Τζαμπάλ αλ-Ζαουίγια της επαρχίας Ιντλίμπ και σήμερα εισήλθε στο χωριό Ντέιρ Σόνμπολ, το προπύργιο του Επαναστατικού Μετώπου, υποχρεώνοντας τον Μααρούφ να αποσυρθεί.
«Δεκάδες μαχητές του αποσκίρτησαν και ενώθηκαν με το Νόσρα, γι΄ αυτό κέρδισε η οργάνωση», δήλωσε στο Reuters ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Πηγή : protothema.gr


Ετσι εκτέλεσαν τους χρυσαυγίτες στο Νέο Ηράκλειο


Με την φονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο ολοκληρώθηκε η αιματηρή κλιμάκωση της ακραίας πολιτικής βίας που σημειώθηκε το περασμένο Φθινόπωρο και οδήγησε στην δικαστική αντιμετώπιση του φαινομένου, τόσο με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής όσο και με την σύλληψη Μαζιώτη και άλλων ακραίων στοιχείων της «αντίπαλης παράταξης»
Το χτύπημα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην τοπική οργάνωση Βορείων Προαστίων σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της στη λεωφόρο Ηρακλείου 426. Οι σφαίρες των δραστών γάζωσαν τους τρεις χρυσαυγίτες που εκείνην την ώρα πραγματοποιούσαν «περιπολία» έξω από το κτίριο.
Για τους δύο, τον 27χρονο Γιώργο Φουντούλη και τον 22χρονο Εμμανουήλ Καπελώνη, τα τραύματα από τις σφαίρες ήταν θανάσιμα. Ο τρίτος, ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.
Για «επαγγελματίες εκτελεστές» που γνώριζαν πολύ καλά τον στόχο τους, αλλά και τη χρήση του όπλου, έκανε λόγο στο «Εθνος της Κυριακής» υψηλόβαθμο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη. «Ηταν "διαβασμένοι".
Οι αναβάτες της μηχανής σταμάτησαν και έστρεψαν τα πιστόλια τους κατά των μελών της Χρυσής Αυγής που ήξεραν ότι βρίσκονταν στο σημείο. Δεν τους ένοιαζε η ταυτότητα των θυμάτων τους. Ηθελαν μόνο νεκρούς...», λέει χαρακτηριστικά.
Το χρονικό της εκτέλεσης
6.50 μ.μ. Οι Γιώργος Φουντούλης, Εμμανουήλ Καπελώνης και ο Αλέξανδρος Γέροντας περιφρουρούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Ηρακλείου 426.
6.55 μ.μ. Μηχανή μεγάλου κυβισμού με δύο επιβάτες σταματά στη Λ. Ηρακλείου 420 έξω από κατάστημα για κατοικίδια. Ο συνεπιβάτης κινείται γρήγορα προς το μέρος των τριών μελών της Χρυσής Αυγής.
7.00 μ.μ. Οι δράστες ανοίγουν πυρ και οι δύο άντρες πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες περίστροφου όπλου 9 χιλιοστών. Ο τρίτος τραυματίζεται σοβαρά.
7.07 μ.μ. Οι ένοπλοι αναπτύσσουν ταχύτητα και φεύγουν από το σημείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους ακολούθησε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταματημένο από τα γραφεία της ΧΑ σε απόσταση 20 μέτρων.
7.25 μ.μ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν στο σημείο και αποκλείουν την περιοχή. Τις έρευνες καθοδηγεί η Αντιτρομοκρατική.
Τα θύματα
Ο Εμμανουήλ Καπελώνης ήταν 22 ετών και εργαζόταν στην εταιρεία που διατηρεί ο πατέρας του, η οποία προμηθεύει νοσοκομεία. Τον ελεύθερο χρόνο του τον περνούσε στα γυμναστήρια, ενώ είχε αγάπη για τις μηχανές.
Το προφίλ του στο Facebook λίγο μετά τη δολοφονία έκλεισε από τους οικείους του. Είχε ενταχθεί στη Χρυσή Αυγή και περιστασιακά πήγαινε στα γραφεία στη Λ. Ηρακλείου μαζί με τον φίλο του Γιώργο, όπου μοιραία και οι δύο έχασαν τη ζωή τους έξω απ' αυτά. Ατομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, αναφέρουν ότι κανένα από τα θύματα δεν ανήκε στον σκληρό «πυρήνα» των γραφείων και ότι είχαν χαλαρές σχέσεις με το κόμμα.
Ο Γιώργος Φουντούλης ήταν 27 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Αττικής, όπου και διέμενε στο πατρικό του σπίτι, στην οδό Κονίτσης. Σχολείο πήγε στο 5ο γυμνάσιο της περιοχής και είχε σπουδάσει φυσικοθεραπευτής. Ομως, τον τελευταίο καιρό εργαζόταν ως υποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί, όχι πολύ μακριά από το σημείο όπου δολοφονήθηκε.
Μεγάλωσε σε μια τυπική οικογένεια της μεσαίας τάξης και ο πατέρας του, Λάμπρος, είναι υπάλληλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ενώ έχει και μία αδελφή. Του άρεσε να περνάει αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο του στο γυμναστήριο μαζί με τους φίλους του. Του κέντριζαν το ενδιαφέρον αστυνομικά σίριαλ όπως το «CSI», ενώ διασκέδαζε παρακολουθώντας την κωμική σειρά «Πενήντα-Πενήντα».
Τραγική λεπτομέρεια το γεγονός ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο Γ. Φουντούλης γιόρτασε μαζί με την παρέα του τα 27α γενέθλιά του στο νυχτερινό κλαμπ όπου δούλευε. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η ταυτότητα του θύματος, η σελίδα του στο Facebook κατακλύστηκε από μηνύματα φίλων και συγγενών που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν με μερικά λόγια, αδυνατώντας να πιστέψουν ότι έφυγε από τη ζωή.
Ηταν οπαδός της Χρυσής Αυγής και από τη στιγμή που αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί πιο ενεργά στα τοπικά γραφεία του κόμματος, άλλαξε το στυλ και την εμφάνισή του. Τα στρατιωτικά παντελόνια και οι μαύρες μπλούζες υιοθετήθηκαν για την καθημερινή του αμφίεση. Ωστόσο δεν ήταν μέλος του κόμματος και δεν είχε αποκτήσει ταυτότητα.
Ο πατέρας του μιλώντας για την εν ψυχρώ εκτέλεση του παιδιού του δήλωσε ότι «τον εκτέλεσαν σαν να ήταν αρνί». Στις ίδιες δηλώσεις αποκάλυψε ότι ο γιος του δεν του είχε πει πως θα πήγαινε στα γραφεία της ΧΑ. «Απόψε μου είπε ότι πάει για καφέ και κάποιοι τον εκτέλεσαν σαν αρνί», ήταν τα λόγια του τραγικού πατέρα.
Το όπλο
H βαλλιστική έρευνα των εγκληµατολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. έδειξε ότι το όπλο που χρησιµοποιήθηκε στη διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο ήταν περίστροφο όπλο, τύπου «ZASTAVA», το οποίο είναι διαµετρήµατος 9 χιλιοστών.
Σύµφωνα µε τη βαλλιστική, το όπλο είναι «καθαρό» και δεν έχει χρησιµοποιηθεί κατά το παρελθόν σε εγκληµατική ενέργεια. Οι άνδρες της Αντιτροµοκρατικής «χτένιζαν» όλο το βράδυ το σηµείο της δολοφονίας και µε το πρώτο φως της ηµέρας ξεκίνησαν νέες εκτεταµένες έρευνες.
Ωστόσο, τα εργαστήρια βρήκαν ακόµη ένα σηµαντικό στοιχείο, ότι και οι περίπου δώδεκα κάλυκες που περισυνέλεξαν οι αστυνοµικοί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής προήλθαν από το ίδιο όπλο. Το εύρηµα αυτό επιβεβαιώνει το σενάριο της αστυνοµίας για έναν δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας. Δηλαδή ότι από τα δύο άτοµα που εθεάθησαν, ο ένας ήταν ο εκτελεστής και ο άλλος ο οδηγός.
Η ταυτοποίηση του όπλου που χρησιµοποιήθηκε αναµενόταν να δείξει και την «ταυτότητα» της οργάνωσης του τροµοκρατικού χτυπήµατος. Oµως όλα τα ενδεχόµενα παραµένουν ανοιχτά καθώς αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν πως την ευθύνη µπορεί να αναλάβει ακόµη και πρωτοεµφανιζόµενη οργάνωση, αν και σύµφωνα µε τα µέχρι στιγµής στοιχεία αυτό το σενάριο δεν προκρίνεται ως το πιο πιθανό. Κι αυτό γιατί το «modus operandi» των δραστών παραπέµπει σε έµπειρους που ήξεραν πώς να κινηθούν, είχαν γρήγορα αντανακλαστικά και πραγµατοποίησαν ένα από τα πιο αιµατηρά χτυπήµατα των τελευταίων ετών.
Η μοτοσικλέτα
Στο μικροσκόπιο των ειδικών έχει μπει και η μοτοσικλέτα που βρέθηκε στην οδό Αυξεντίου, λίγα μέτρα από το σημείο του χτυπήματος, η οποία, αν και δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι εκείνη των δραστών, φέρει πινακίδες που είναι κλεμμένες από το 2000. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η μοτοσικλέτα να ανήκε σε κάποια από τις παλιές τρομοκρατικές οργανώσεις που η αστυνομία δεν είχε εντοπίσει και η οποία χρησιμοποιήθηκε προχθές. Η μηχανή θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί και για «καβάντζα» για τους ίδιους τους δράστες, καθώς και για την ομάδα υποστήριξης που θεωρείται σίγουρο ότι υπήρχε.

Πηγή : ethnos.gr


Από σήμερα το 10μερο των εκπτώσεων - Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή



Άρχισαν σήμερα οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις στα καταστήματα και θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014.
Στο διάστημα των εκπτώσεων τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11:00- 18:00.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις.


Η ΕΣΕΕ ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος ξεκινά το Σάββατο, 1 Νοεμβρίου και θα λήξει τη Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014. Σύμφωνα με τα ισχύοντα, όλα τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν τη συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη διατύπωση του ισχύοντος νόμου, η αναγραφή ποσοστού μείωσης τιμής επιτρέπεται για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες.

Σύμφωνα με το ν. 4177/2013 (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές σύμφωνα με το νόμο είναι:

α) Οι υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

β) Οι υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

γ) Οι υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

δ) Οι διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειών.

στ) Οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, στη ζώνη δικαιοδοσίας τους.

Αρμόδια Αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση. Οι Αρχές αυτές ελέγχουν την εφαρμογή τόσο της νομοθεσίας για τις εκπτώσεις και προσφορές όσο και αυτής που αφορά στις Κυριακές.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


newsit.gr


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Καποδιστριακού


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι περίπου 30 φοιτητές, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κεντρικό κτίριο του ιδρύματος και εμποδίστηκαν να εισέλθουν σε αυτό, αποχώρησαν.
«Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε απολύτως ήρεμο κλίμα και έπειτα από πολλά χρόνια με απολύτως νόμιμο τροπο» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης. Κλίμα έντασης επικράτησε το πρωί έξω από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια, όπου ομάδα περίπου 30 φοιτητών ζητούσε να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Συγκλήτου.
Έξω από την είσοδο, επί της οδού Ρήγα Φεραίου, η οποία ήταν κλειστή, βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των φοιτητών, αλλά με ικανό αριθμό μελών της Συγκλήτου ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία και να έχουν ισχύ οι αποφάσεις που θα ληφθούν.
Σύμφωνα με τον νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, στη Σύγκλητο οι φοιτητές εκπροσωπούνται με έναν προπτυχιακό φοιτητή, έναν μεταπτυχιακό και έναν υποψήφιο διδάκτορα.
Αντίθετα οι φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ ζητούσαν να εκπροσωπηθούν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι.
Ένταση δημιουργήθηκε και όταν εξήλθε του κτιρίου η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο, Αθηνά Αλεξανδρή, με αποτέλεσμα, στη συνέχεια να μην της επιτραπεί η είσοδος, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της.
Μάλιστα, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή, όπως είπε, της απαγορεύτηκε η είσοδος στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ και παρακρατήθηκαν τα προσωπικά της αντικείμενα στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η Σύγκλητος.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα, έπειτα από τη διακοπή που προκλήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση όταν ομάδα φοιτητών εισέβαλε στην αίθουσα.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος τόνισε ότι η συμμετοχή στη συνεδρίαση της Συγκλήτου επιτρέπεται μόνο στα μέλη και κάλεσε τους φοιτητές να αποχωρήσουν.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων Ζαχαρίας Τριγάζης, χαρακτήρισε τη λογική των πρυτανικών Αρχών αυταρχική και αντιδημοκρατική, η οποίας, όπως ανέφερε, υπηρετεί το σχέδιο της κυβέρνησης για διάλυση του Πανεπιστημίου και μετάλλαξή του σε κάτι διαφορετικό από το δημοκρατικό Πανεπιστήμιο της γνώσης, της κριτικής σκέψης και της αμφισβήτησης.
Εκ μέρους του συλλόγου φοιτητών της Νομικής η φοιτήτρια Βασιλική Αθανασοπούλου ανέφερε ότι η εικόνα με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει το κτίριο και τους φοιτητικούς συλλόγους να βρίσκονται απέξω είναι ενδεικτική.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο, που διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ.


Πηγή : euro2day.gr


Η κρίση έκανε την μισή Ελλάδα να χρωστάει στην εφορία


Ολοταχώς για τα 4,5 εκατομμύρια πάει ο δείκτης των οφειλετών σε εφορίες και ταμεία, αφού η αναμονή της ρύθμισης και τα μπρος πίσω με την Τρόικα, έκαναν πολύ μεγαλύτερη ζημιά απ” όσο θα πίστευε και ο πλέον απαισιόδοξος.

Τα στοιχεία, που έχουν θορυβήσει την Αθήνα αλλά και τους εκπροσώπους των δανειστών, δείχνουν ότι πάνω από 3 εκατομμύρια 300 χιλιάδες έχουν, πλέον, ανοικτούς λογαριασμούς με την εφορία, αφού μέσα σε μόλις έναν μήνα προστέθηκαν στη λίστα των οφειλετών άλλες 851.000 φορολογούμενοι! Σε αυτούς, θα πρέπει να προστεθεί άλλο 1 εκατομμύριο, που χρωστάει σε κάποιο Ασφαλιστικό Ταμείο! Όσον αφορά, δε, στο σύνολο των οφειλών, αυτές, πλέον, αγγίζουν τα 90 δισ ευρώ, προκαλώντας ίλιγγο στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και στις διοικήσεις των Ταμείων.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι τυχαίο ότι στο οικονομικό επιτελείο τρέχουν και δεν φτάνουν, προκειμένου να προλάβουν να υπογράψουν τις διευκρινιστικές εγκυκλίους έως την επόμενη Παρασκευή, έτσι ώστε να ανοίξει το TAXIS για τη νέα ρύθμιση οφειλών, στις 10 Νοεμβρίου. Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό για αιτήσεις υπαγωγής έως το τέλος Μαρτίου και η προσδοκία των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι σε ετήσια βάση μπορούν να εισπράττονται τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ, από το stock των οφειλών που είχαν συσσωρευθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Όπως υπόσχονται υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η διαδικασία θα είναι πολύ απλή και απολύτως ηλεκτρονική, αφού αμέσως μόλις ο φορολογούμενος θα ανοίγει με τον προσωπικό του κωδικό την ειδική εφαρμογή του TAXIS, το σύστημα θα τον οδηγεί να επιλέξει τον αριθμό των δόσεων που τον συμφέρουν. Όσοι χρωστάνε έως 15.000 ευρώ, έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης έως και σε 100 δόσεις, γνωρίζοντας όμως ότι όσο περισσότερες είναι οι δόσεις, τόσο περιορίζεται το «κούρεμα» των προσαυξήσεων που φτάνει ως το 90% για 12 δόσεις. Για όσους είναι ήδη σε ρύθμιση, θα έχουν Bonus μείωσης επιτοκίου από 1/1/2013 αλλά και Bonus «κουρέματος» 20% στις προσαυξήσεις, εφόσον δεν μεταπηδήσουν στη νέα ρύθμιση.

Μπαίνοντας, πάντως, στη τελική ευθεία για την έκδοση των εγκυκλίων, δεν αποκλείεται να έχουμε «παραφωνίες», αφού τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προσεγγίζουν με διαφορετικό τρόπο το πώς θα καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις. Ειδικότερα, από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι με δεδομένο ότι για την υπαγωγή στη ρύθμιση δεν πρέπει να υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές από την 1η Οκτωβρίου και μετά, η εφαρμογή του TAXIS θα δίνει τη δυνατότητα «παράλληλης» υπαγωγής αυτών των οφειλών στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να είναι φορολογικά ενήμεροι. Από το υπουργείο Εργασίας σημειώνουν ότι θα εναρμονιστούν με την πρακτική του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο, παραπέμπουν στη διάταξη του νόμου που κάνει λόγο για καταβολή και όχι ρύθμιση των τρεχουσών οφειλών.

Πηγή: iefimerida.gr


Άρχισαν να εμφανίζονται τα τέλη κυκλοφορίας στο taxis


Πρωτομηνιά σήμερα και για καλό μήνα το taxis κάνει αυτό που ξέρει  καλύτερα
Από σήμερα το πρωί τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, τα οποία καλούνται να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων έως τα τέλη του χρόνου είναι στο site του ΥΠΟΙΚ
Για να τυπώσουν την ταυτότητα οφειλής, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων πρέπει να:
Επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.gsis.gr
Επιλέξουν υπηρεσίες προς πολίτες
Επιλέξουν την εφαρμογή (έντυπα τελών κυκλοφορίας)
Αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματος συμπληρώνοντας το ΑΦΜ και την πινακίδα του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας
Οσοι δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπορούν με την άδεια κυκλοφορίας και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου να μεταβούν στις τράπεζες και να πληρώσουν απευθείας τα τέλη κυκλοφορίας και να παραλάβουν τη σχετική απόδειξη.
Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015 με βάση τα κυβικά του κάθε Ι.Χ. και την εκπομπή ρύπων διαμορφώνονται ως εξής:
Αυτά είναι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015
Από 51 έως 300 κυβικά εκατοστά, 22 ευρώ
Από 301 έως 785 κ.ε., 55 ευρώ.
Από 786 έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ.
Από 1.072 έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ.
Από 1.358 έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ.
Από 1.549 έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ.
Από 1.739 έως 1.928 κ.ε. 300 ευρώ.
Από 1.929 έως 2.357 κ.ε. 660 ευρώ.
Από 2.358 έως 3.000 κ.ε. 880 ευρώ.
Από 3.001 έως 4.000 κ.ε. 1.000 ευρώ.
Από 4.001 κ.ε. και άνω 1.320 ευρώ.
Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010 (με βάση τις εκπομπές ρύπων)
Από 0 – 100 (γραμμάριο ανά χιλιόμετρο) μηδενικό κόστος.
Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 ευρώ.
Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) 1,10 ευρώ.
Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) 1,70 ευρώ.
Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) 2,25 ευρώ.
Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) 2,55 ευρώ.
Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) 2,80 ευρώ.
Ανω των 251 (γρ./χλμ.) 3,40 ευρώ.


Η Αντιτρομοκρατική έψαξε εάν χώλαινε ο Σταμπούλος, αλλά...


Μια άγνωστη πτυχή της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής αποκαλύπτει το bloko.gr.

Σύμφωνα με ασφαλείς όσο και διασταυρωμένες πηγές, η Αντιτρομοκρατική εξέτασε και μάλιστα εξαντλητικά τον ιατρικό φάκελο του Αντώνη Σταμπούλου, του ύποπτου συμμετοχής στον Επαναστατικό Αγώνα που πιάστηκε την 1η Οκτωβριου έξω από το γκαράζ του Βύρωνα, για να διαπιστώσει εάν

πριν από ακριβώς ένα χρόνο ... χώλαινε.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας μιλώντας στο bloko.gr αποκαλύπτουν ότι, "πρόκειται για μια έρευνα που έπρεπε να γίνει για να μην αφεθεί καμία εκκρεμότητα και τίποτα στη τύχη". Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν ότι τελικά δεν προέκυψε κάτι σχετικό, ούτε από το ιατρικό αρχείο, ούτε από μαρτυρικές καταθέσεις.

Από τη συγκεκριμένη αποκάλυψη ωστόσο προκύπτει για το σημείο στο οποίο είναι εστιασμένο το ερευνητικό ενδιαφέρον και ο προσανατολισμός του αντιτρομοκρατικού επιτελείου σε ότι αφορά στην προσπάθεια διαλεύκανσης της προ ενός έτους εκτέλεσης των δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο. Μιας ενέργειας που ανέλαβαν οι ... πρωτοεμφανιζόμενες "Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις" με ένα κείμενο που παραπέμπει ευθέως σε ... παλίμψηστο- συμπίλημα τουλάχιστων τριών μανιφέστων που συνέταξαν από κοινού Μαζιώτης και Ρούπα την περίοδο της προφυλάκισης τους που συνέπεσε με την άνοδο του χρυσαυγίτικου θιάσου, ενώ η στρουκτουραλιστική δομή και το ύφος συνδέονται ευθέως με το συντακτικό- συγγραφικό στιλ και "μοτίβο" του ζεύγους.

Ξέχωρα, με κάτι που επισήμανε το bloko.gr ως φετιχισμό Μαζιώτη, αναφορικά με τη φετιχιστική τακτική του να λειτουργεί ενίοτε και "προβοκατόρικα". Κάπως έτσι είχε καταγγελθεί σε κείμενα της Συνωμοσίας και της Σέχτας, όταν τέλη 2008 και αρχές 2009 χτύπησε με καλάσνικοφ τα ΜΑΤ σε Γκύζη (μέσα από την Πολυτεχνειούπολη) και σε υπουργείο Πολιτισμού (Μαντζούνης), αναγκάζοντας τις άλλες δύο οργανώσεις να τον εγκαλέσουν ότι "κουβάλησε τους μπάτσους της Αντιτρομοκρατικής μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο και στην καρδιά των Εξαρχείων". Κάπως έτσι, σε αντίληψη και με εκόνισμα το κουμπούρι του, ένας άλλος (;) ιδεοληπτικός αγκιτάτορας της νεοτρομοκρατίας, μ' ένα χτύπημα χρονικής αποστασης 4,5 ετών, θέρισε τους χρυσαυγίτες τη στιγμή που ο νεοναζιστικός θίασος ήταν οργανωτικά γονατισμένος και πολιτικά αποδεκατισμένος.



bloko.gr


Κρίση έχουμε αλλά μέσα σε μια μέρα πουλήθηκαν 10.000 iPhone 6 στην χώρα μας!!



Μπορεί η κρίση να έχει «γονατίσει» πολλά νοικοκυριά, όμως μερικές συνήθειες δεν αλλάζουν. Έτσι χθες, πρώτη μέρα της εμφάνισης των νέων iPhone 6 και iPhone 6 plus στην ελληνική αγορά, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στα καταστήματα για να προμηθευτούν τις νέες συσκευές. Οι περισσότεροι βέβαια είχαν παραγγείλει ή ακόμα και προαγοράσει τα νέα κινητά από την προηγούμενη εβδομάδα.

Από τα στελέχη της αγοράς υπολογίζεται ότι, μέχρι και σήμερα το βράδυ, που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, θα έχουν πουληθεί 10.000 συσκευές, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα έχουν πουληθεί συνολικά 50.000 νέα iPhones, σύμφωνα με το Έθνος.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο νούμερο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τιμές πώλησης ξεκινούν από 739 ευρώ για το iPhone 6 και τα 859 ευρώ για τα iPhone 6 plus. 

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται νέες παραγγελίες, ενώ σύμφωνα με όσες έχουν ήδη γίνει οκτώ στους δέκα προτίμησαν το iPhone 6. Δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που παρήγγειλαν τα μοντέλα με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο (64 αντί για 16 GM), παρά το γεγονός ότι κοστίζουν 100 ευρώ ακριβότερα.



Πηγή : newsbeast.gr, ethnos



Εφημερίες από το σπίτι και ασθενείς δεμένοι 8 ώρες


Φωτό : eurokinisi

Σοβαρές παρατυπίες στο Δαφνί

Σοβαρές παρατυπίες που επηρεάζουν την περίθαλψη των ασθενών που νοσηλεύονται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί έχει εντοπίσει η διοίκηση, σε αιφνίδιους ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι γιατροί που εφημέρευαν βρίσκονταν στο σπίτι τους και κοιμόντουσαν, ιατρικοί φάκελοι βρέθηκαν κενοί, ενώ εντοπίστηκε ασθενής που ήταν δεμένος για 8 ώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου

Σε έλεγχο που έκανε ο διοικητής Παύλος Θεοδωράκης στις 28 Δεκεμβρίου 2013 διαπιστώθηκε ότι 13 από τους 21 γιατρούς που εφημέρευαν δεν βρίσκονταν στη θέση τους. Από τη διοίκηση του νοσοκομείου κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να αιτιολογήσουν την απουσία τους. 

Επίσης ένας στους τρεις φακέλους βρέθηκε κενός, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε ενημέρωση για την «πορεία της νόσου», δηλαδή ότι οι γιατροί δεν παρακολουθούσαν καθημερινά, όπως υποχρεωούνται, την πορεία των νοσηλευόμενων.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά από τους 270 ασθενείς βρέθηκαν πέντε καθηλωμένοι και μάλιστα ένας από αυτούς ήταν δεμένος στο κρεβάτι για 8 ώρες, κάτι που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τελικός στόχος είναι μέσα στο 2015 να κλείσει το Δαφνί και οι συνολικά 392 ασθενείς να απορροφηθούν σε δομές εκτός ασύλου που θα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες. Στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης προβλέπεται ότι οι 92 χρόνιοι νοσηλευόμενοι θα απορροφηθούν σε ξενώνες, οικοτροφεία και διαμερίσματα, ενώ οι 212 ασθενείς (οξέα περιστατικά) θα νοσηλεύονται πια σε ψυχιατρικές κλινικές που αναμένεται να δημιουργηθούν στα Γενικά Νοσοκομεία.

Πηγή : newsbeast.gr


Ουκρανία: Ξεπερνούν τους 4.000 οι νεκροί στις συγκρούσεις στα ανατολικά


Οι συγκρούσεις που μαίνονται στις περιοχές που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία έχουν στοιχίσει την ζωή σε 4.035 ανθρώπους μέσα σε χρονικό διάστημα λίγο μεγαλύτερο των 6 μηνών, περιλαμβανομένων 300 και πλέον μέσα στις 10 τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και αποτυπώνει το πόσο εύθραυστη είναι η κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ο πιο πρόσφατος απολογισμός, ως την 21η Οκτωβρίου, έκανε λόγο για 3.724 νεκρούς, περιλαμβανομένων των 298 νεκρών από την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών τον Ιούλιο από έναν πύραυλο σε μια περιοχή που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.
Περισσότεροι από 930.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, περιλαμβανομένων 442.219 εσωτερικά εκτοπισμένων και 488.466 που έχουν καταφύγει στις χώρες που γειτνιάζουν με την Ουκρανία, κυρίως στη Ρωσία.
Η έκθεση αυτή δημοσιεύεται δύο ημέρες πριν από τις εκλογές που οργανώνουν οι αυτονομιστές στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους. Οι εκλογές αυτές «συνιστούν ένα εμπόδιο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και αναμένεται να έχουν έναν αρνητικό αντίκτυπο στην ανθρωπιστική κατάσταση στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις» υπογραμμίζεται στην έκθεση.
Επίσης εκφράζονται επικρίσεις για τη «μονομερή» απόφαση της Ρωσίας να στείλει μία νέα οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια στους πληθυσμούς στην ανατολική Ουκρανία «που απειλεί να επιδεινώσει μία κατάσταση ήδη επικίνδυνη στην ανατολική Ουκρανία».


Πηγή : protothema.gr


Φρικτός θάνατος 24χρονης σε ασανσέρ καταστήματος



Φρικτό θάνατο βρήκε μια νεαρή υπάλληλος καταστήματος παιχνιδιών στην οδό Ομήρου 9, στο Φάρο Ψυχικού, το βράδυ της Παρασκευής. Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε νεκρή από ασανσέρ καταστήματος παιγνιδιών.
Πρόκειται για μια κοπέλα 21 ετών, υπάλληλο του καταστήματος, η οποία εγκλωβίστηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες στο ασανσέρ.
Οι συνάδελφοί της ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, αλλά οι πυροσβέστες όταν πήγαν στο σημείο και άνοιξαν τα ασανσέρ την βρήκαν νεκρή. Μέσα στο ασανσέρ υπήρχε και μια σκάλα, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βάλει μέσα στο ασανσέρ η νεαρή.
Στο κατάστημα έχει μεταβεί ιατροδικαστής μαζί με αστυνομικούς ο οποίος θα αποφανθεί αν ο θάνατος της νεαρής γυναίκας οφείλεται σε ατύχημα ή άλλη αιτία.


Πηγή : ethnos.gr


Eλάχιστες γνώσεις για τις κλοπές προσωπικών δεδομένων από τους hackers


Νέα έρευνα δείχνει ότι μόλις το 13% των χρηστών του διαδικτύου παγκοσμίως πιστεύει, ότι οι ψηφιακές απειλές και κυβερνοεπιθέσεις δεν συνιστούν κίνδυνο για τα «ευαίσθητα» προσωπικά τους δεδομένα.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τη B2B International και την Kaspersky Lab. Ένας στους οκτώ χρήστες δηλώνει, ότι ο κίνδυνος των απειλών «αποτελεί μια υπερβολή των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διαδικτυακής ασφάλειας».

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ακόμα και αυτοί που παραδέχονται πως οι ψηφιακές απειλές είναι πραγματικές, δεν είναι πάντα σίγουροι, ότι χρειάζονται προστασία απέναντι σε αυτές.

Μόνο το 22% των ερωτηθέντων πιστεύει πως θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο ψηφιακών εγκληματιών. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στη μελέτη, οι απατεώνες δυνητικά ενδιαφέρονται για τις συσκευές κάθε χρήστη. Ακόμα και αν ο κάτοχος μια συσκευής δεν αποθηκεύει πολύτιμα δεδομένα σε αυτή και δεν πραγματοποιεί διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές, οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε υπολογιστή, «έξυπνο» τηλέφωνο ή υπολογιστή - ταμπλέτα.
Η έρευνα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας, ότι οι «μολύνσεις» με κακόβουλο λογισμικό, μπορούν να οδηγήσουν - μεταξύ άλλων - και σε απρόβλεπτα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων δαπανών σχετικά με υπηρεσίες πληροφορικής, με την επανεγκατάσταση λογισμικού ή με την προσωρινή μη διαθεσιμότητα μιας συσκευής.

Συνολικά, σε ποσοστό 21%, οι ερωτηθέντες των οποίων οι συσκευές είχαν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό, έχουν υποστεί οικονομικές απώλειες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 20% των ερωτηθέντων δεν γνωρίζει ότι η χρήση των δημόσιων δικτύων Wi-Fi κρύβει κινδύνους, γιατί τα δεδομένα που αποστέλλονται μέσω αυτών μπορούν να υποκλαπούν από ψηφιακούς εγκληματίες.

Ένα ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό χρηστών (27%) έχει επίγνωση αυτής της απειλής, αλλά δεν πιστεύει ότι χρειάζεται να ανησυχεί γι' αυτήν.

Την ίδια στιγμή, όμως, το 55% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί δημόσια δίκτυα Wi-Fi.

Μάλιστα, το 12% εισάγει τα στοιχεία σύνδεσής του σε ιστότοπους και το 6% πραγματοποιεί διαδικτυακές πληρωμές, χρησιμοποιώντας αυτά τα δίκτυα.

«Με απλά λόγια, όσοι πιστεύουν, ότι είναι ασφαλείς επειδή οι ψηφιακοί εγκληματίες απλά δεν θα ασχοληθούν μαζί τους, δεν κατανοούν καθόλου τη φύση των διαδικτυακών απειλών. Συνήθως, οι χάκερς δεν επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους στόχους, αλλά προσπαθούν να «μαζέψουν» όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Για το λόγο αυτό, είναι επικίνδυνη η χρήση του διαδικτύου, χωρίς μια λύση ασφάλειας», δήλωσε η Έλενα Χαρτσένκο, επικεφαλής καταναλωτικών προϊόντων της Kaspersky Lab.


Πηγή : newsit.gr


Ο Έμπολα έχει «εξαφανίσει ολόκληρα χωριά» στη Σιέρα Λεόνε


Ολόκληρα χωρία έχει εξαφανίσει στη Σιέρα Λεόνε ο Έμπολα, σύμφωνα με στέλεχος των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF), ο οποίος κατήγγειλε χθες την καταστροφική κατάσταση στην χώρα.
Μιλώντας στο περιθώριο ενός ιατρικού συνεδρίου στη Βαρκελώνη ο Ρόνι Ζακαράια είπε ότι
ασθενείς πεθαίνουν και κοινότητες εξαφανίζονται «και αυτό δεν εμφανίζεται στα στατιστικά στοιχεία», εκτιμώντας ότι ο επίσημος αριθμός των νεκρών είναι «πολύ μικρότερος από τον πραγματικό»
Ο Ζακαράια, ο οποίος μετέβη στην ύπαιθρο της Σιέρα Λεόνε, ζήτησε να ενισχυθεί η μάχη κατά της ασθένειας, φέρνοντας ως παραδειγμα ένα χωριό στο οποίο υπήρχαν 40 κάτοικοι, εκ των οποίων οι 39 πέθαναν.
«Ένας μόνο επιζών. Σε ένα άλλο πέθαναν τα 12 μέλη μίας οικογένειας: οι παππούδες, οι γονείς, τα παιδιά πέθαναν», είπε ο γιατρός και πρόσθεσε ότι τίποτα από αυτά δεν περιλαμβάνεται στα στατιστικά στοιχεία», υπενθυμίζοντας παράλληλα τον κορεσμό των τοπικών δικτύων υγείας, όπου συχνά υπάρχουν «τρία ασθενοφόρα για 400.000 κατοίκους» και τις δυσκολίες των κέντρων υγείας, όπου πολλά μέλη του προσωπικού έχουν προσβληθεί και πεθάνει από τον ιό Έμπολα.
«Σε αυτές τις χώρες αναλογεί μία νοσοκόμα για κάθε 10.000 κατοίκους. Πώς περιμένετε ότι θα λειτουργήσει το σύστημα όταν έχουν χάσει δέκα, έντεκα ή δώδεκα νοσοκόμες;», διερωτήθηκε ο Ζακαράια.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που σταματά στις 27 Οκτωβρίου, η επιδημία του ιού Έμπολα έχει προκαλέσει τον θάνατο 4.922 ανθρώπων σε 13.703 κρουσμάτων, με σχεδόν το σύνολο αυτών να καταγράφεται σε τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής: τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία.


Πηγή : protothema.gr