Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πρωταθλήτρια στην παιδική φτώχεια η Ελλάδα Με ποσοστό 40,5%



Τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας δεν είναι πρόβλημα μόνο των αναπτυσσόμενων χωρών. Είναι επίσης πρόβλημα, και μάλιστα ραγδαία αυξανόμενο, των ανεπτυγμένων χωρών, οι οποίες όμως ζουν υπό τη βαριά σκιά της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Unicef, από το 2008, ο αριθμός των παιδιών αυτών έχει αυξηθεί σε 23 από τις 41 πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η οποία έρχεται πρώτη -μαζί με την Ισλανδία- καταγράφοντας ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης, ο αριθμός των παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας υπερέβη κατά 2,6 εκατομμύρια τον αριθμό των παιδιών που κατάφεραν να βγουν από αυτήν (6,6 εκατομμύρια έναντι 4 εκατομμυρίων), επισημαίνεται στην έκθεση του Ερευνητικού Κέντρου του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά. Τι σημαίνουν τα νούμερα όμως για τα ίδια τα παιδιά; Εχουν ελπίδες να βγουν από αυτόν τον φαύλο κύκλο ή μήπως τελικά μία ολόκληρη γενιά παγιδεύεται στη διά βίου στέρηση υλικών αγαθών, αλλά και προοπτικών; Δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα. Αυτό ωστόσο που είναι σίγουρο, εκτιμούν οι συντάκτες της έκθεσης, είναι πως «όσο περισσότερο διάστημα παραμένουν αυτά τα παιδιά παγιδευμένα στον κύκλο της φτώχειας τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αποδράσουν».

Τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν μέχρι στιγμής η Ελλάδα, με ποσοστό 40,5% (από 23% το 2008) και η Ισλανδία και έπονται η Λετονία (μαζί με την Ισπανία, με ποσοστά πάνω από 36%), η Κροατία και η Ιρλανδία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ποσοστό παιδικής φτώχειας αγγίζει το 32%. Στον αντίποδα, όπου δηλαδή τα ποσοστά αυτά μειώθηκαν, βρίσκονται χώρες όπως η Χιλή (μείωση από 31,4% σε 22,8%).


Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν στις απαντήσεις που έδωσε ο κόσμος σχετικά με πώς βίωσε τη στέρηση την περίοδο της κρίσης με γνώμονα τέσσερις παράγοντες: εάν δεν έχουν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν φαγητό για την οικογένεια, το στρες που τους δημιουργεί η οικονομική κατάσταση, τη συνολική ικανοποίηση από τη ζωή και τέλος κατά πόσον τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να μάθουν και να αναπτυχθούν.

Οι απαντήσεις ήταν αποκαρδιωτικές. Το ποσοστό των νοικοκυριών, λόγου χάριν, το οποίο δεν μπορεί να παράσχει στα παιδιά ένα γεύμα με κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή κάποιο φυτικό ισοδύναμο κάθε δεύτερη μέρα έχει διπλασιαστεί σε τέσσερις χώρες της Ευρώπης: Ελλάδα (18%), Ιταλία (16%), Εσθονία (έως 10%) και Ισλανδία (6%).

Εκτός από αύξηση της παιδικής φτώχειας, η έρευνα ανέδειξε ακόμη το αίσθημα της ανασφάλειας, αλλά και το στρες που ριζώνει για τα καλά σε όλο και περισσότερες οικογένειες. Αυτό, επισημαίνουν οι συντάκτες, ίσως να είναι πιο ανησυχητικό, καθώς «ο αντίκτυπος της οικονομικής ύφεσης ειδικά στα παιδιά θα γίνει αντιληπτός πολύ μετά το τέλος της κρίσης».
Σε κάθε περίπτωση, οι πλέον «εκτεθειμένοι» στην οικονομική κρίση είναι οι νέοι ηλικίας 15- 24 ετών. Περίπου 7,5 εκατομμύρια νέοι άνθρωποι εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι «αποκλεισμένοι» από τομείς όπως η εκπαίδευση, η κατάρτιση και η απασχόληση – σχεδόν ένα εκατομμύριο περισσότεροι απ’ ό,τι το 2008. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στην Κροατία, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Κροατία.

Newsroom ΔΟΛ


Πηγή : in.gr


Ο ψυχοπαθής έγινε καλά και άρχισε τα ίδια : Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτέλεσε αξιωματούχους επειδή έβλεπαν σαπουνόπερες!



Πυροβολήθηκαν από εκτελεστικό απόσπασμα επειδή έβλεπαν σαπουνόπερες και διότι μερικοί ήταν... γυναικάδες - Συνολικά 50 άτομα έχουν εκτελεστεί από τον βορειοκορεάτη ηγέτη το 2014

Λίγες μόνο ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι η εξαφάνιση του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν από τα φώτα της δημοσιότητας για περίπου για έξι εβδομάδες οφειλόταν σε επέμβαση για αφαίρεση κύστης από τον αστράγαλό του, νέες ανησυχητικές και ανατριχιαστικές πληροφορίες από τη Βόρεια Κορέα έρχονται στο προσκήνιο.
Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας, δέκα στελέχη του Εργατικού Κόμματος εκτελέστηκαν με εντολή Κιμ Γιονγκ Ουν επειδή παρακολουθούσαν... σαπουνόπερες!

Οι νέες αυτές εκτελέσεις ανεβάζουν σε συνολικά 50 τον αριθμό των κυβερνητικών αξιωματούχων και μελών του στρατού της χώρας που έχουν χάσει τις ζωές τους λόγω του ηγέτη της Βόρειας Κορέας το 2014!

Όσον αφορά στο πως εκτελέστηκαν οι άτυχοι άντρες, πηγές αναφέρουν ότι πυροβολήθηκαν από εκτελεστικό απόσπασμα επειδή έβλεπαν σαπουνόπερες, είχαν δωροδοκηθεί και διότι μερικοί ήταν... γυναικάδες!

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph, η Bόρεια Κορέα απαγορεύει στους πολίτες της την παρακολούθηση ξένων εκπομπών, ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που «κατεβάζουν» παράνομα κινεζικές και νοτιοκορεάτικες σειρές. Φαίνεται, όμως, ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει... μάτια παντού και τιμωρεί σκληρά όσους δεν υπακούν στους νόμους και στις εντολές του, σοκάροντας με την απίστευτη σκληρότητά του την παγκόσμια κοινότητα.

Και μπορεί να μην έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των αξιωματούχων που έπεσαν νεκροί, ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα της Νότιας Κορέας «JoongAng Ilbo» ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εκτέλεσε έξι ανώτατους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και υπουργούς της κυβέρνησής του, με τον φόβο ότι αυτοί απειλούσαν την θέση του.

Ανάμεσα στους «εξαφανισμένους» αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας είναι ο Ri Yong-gil, επικεφαλής του Λαϊκού Στρατού της χώρας, που έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από τα τέλη Αυγούστου, ο Sim Chol-ho, υπουργός, αρμόδιος για τα Ταχυδρομεία και τις Τηλεπικοινωνίες, ο οποίος θεωρείται από τους στενούς συνεργάτες του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Ma Won-chun, διακεκριμένος αρχιτέκτονας στη χώρα, που η απουσία του στο πλευρό του ηγέτη, ο οποίος επισκέφθηκε κατασκευαστικά έργα πρόσφατα, ερμηνεύθηκε ως «ύποπτη». Επίσης «αγνοούνται» από την πολιτική σκηνή της χώρας, ο Chang Ung, ένας ανώτατος αξιωματούχος, που συνδεόταν στενά με τον θείο του Κιμ Γιονγ Ουν, ο οποίος συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2013 και αργότερα εκτελέστηκε με διαταγή του ανιψιού του.


Πηγή : protothema.gr


Ολιγωρία στη στήριξη για μικρο-ομολογιούχους καταγγέλλει η Μπακογιάννη


Η βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση για τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στη Βουλή, σημειώνοντας πως δύο χρόνια μετά το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων δεν έχει προκριθεί καμία από τις προτάσεις για αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι μικρο-ομολογιούχοι.
Αποκατάσταση των αδικιών προς τους ομολογιούχους που ζημιώθηκαν από το PSI ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας την κυβέρνησης για καθυστέρηση.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, η κ. Μπακογιάννη κατηγορεί εμμέσως την κυβέρνηση για ολιγωρία στην αποκατάσταση περίπου 15.000 μικρο-ομολογιούχων που με την απόφαση για το PSI, το 2012, και την υποχρεωτική εφαρμογή του, βρέθηκαν ζημιωμένοι, χάνοντας ένα σημαντικό μέρος του αρχικού κεφαλαίου που είχαν επενδύσει σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.

«Από τότε πέρασαν 2 χρόνια και κατά καιρούς οι ζημιωθέντες ομολογιούχοι, έγιναν δέκτες διάφορων προτάσεων, υποσχέσεων και λύσεων για την αποκατάσταση της ζημιάς τους, όλες όμως οι προτάσεις παρέμειναν στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων με τους εκπροσώπους τους χωρίς να προκριθεί κάποια» τονίζει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Προσθέτει ότι «το θέμα αποκτά άλλες διαστάσεις δεδομένου ότι πρόσφατα δικαστήρια άλλων ευρωπαϊκών χωρών δικαιώνουν ευρωπαίους πολίτες που είχαν αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και λόγω PSI, υπέστησαν ανάλογες απώλειες».

Κατόπιν αυτών, η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι «είναι δεδομένο, ότι η πολιτεία οφείλει να βρει τρόπο να αποκαταστήσει τις αδικίες που υπέστη αυτή η κατηγορία συμπολιτών μας». Καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει «αν υπάρχει σχέδιο και αν ναι ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση τους», αλλά και «ποιες είναι οι λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία».

Πηγή: skai.gr


Γελάει ο κόσμος : ΕΔΕ διέταξε ο Λοβέρδος για την απουσία του από τη δοξολογία



Το ακούσαμε και αυτό, την απόφασή του να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να εντοπιστεί ποιος ευθύνεται για την απουσία του στην σημερινή δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου γνωστοποίησε μέσω Facebook ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο υπουργός πρόκειται όπως λέει να διαλευκάνει την παρεξήγηση με την ΕΔΕ που έχει διατάξει γιατί σύμφωνα με το πρόγραμμα του έπρεπε να παραστεί μόνο στην κατάθεση στεφάνου και στην παρέλαση.
Απολογούμενος ο Λοβέρδος για την παρεξήγηση είπε :
«Σχετικά με τη μη παρουσία μου στη σημερινή δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο:
Διέταξα ΕΔΕ για τη διαμόρφωση του προγράμματός μου, ως Υπουργού.
Την ανέθεσα στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κα Διονυσοπούλου.
Το πρόγραμμά μου έχει μόνο την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση.
Επομένως, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στη δοξολογία θα εκπροσωπούσε άλλος. Εκεί έγινε η παρεξήγηση και η ΕΔΕ θα εντοπίσει με ποιου την ευθύνη».


Επιχείρηση "σκούπα" για... φρουτάκια


Στοχευμένοι και συντονισμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο 24 και 25 Οκτωβρίου σε όλη την επικράτεια, με στόχο την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση της παράνομης διενέργειας

τυχερών παιγνίων.

Οι συγκεκριμένες δράσεις, εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικών συμπεριφορών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλους χώρους διεξαγωγής παράνομων παιγνίων, με τα εξής αποτελέσματα:

συνελήφθησαν συνολικά (46) άτομα, σε δεκαεπτά διαφορετικές περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας,


κατασχέθηκαν (98) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που χρησιμοποιούνταν για την διενέργεια των τυχερών παιγνίων, καθώς και διάφορα παρελκόμενά τους, καθώς επίσης
κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των (5.821) ευρώ.


Τα άτομα που συνελήφθησαν, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές. Τα κατασχεθέντα χρήματα παραδόθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Επισημαίνεται  ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.

Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.


Πηγή : bloko.gr


Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τη μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη



Επανέρχεται στη Βουλή-σύμφωνα με πληροφορίες- η τροπολογία που προβλέπει την αναδρομικότητα στην εξόφληση των ενταλμάτων πληρωμής της μεταφοράς μαθητών για τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014 ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα με τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Η τροπολογία αποσύρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου ενώ οι λεωφορειούχοι προχώρησαν σήμερα σε διακοπή των σχολικών δρομολογίων κάνοντας λόγο για εμπαιγμό.
Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για τις επαφές με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ώστε να διευθετηθεί το θέμα που έχει προκαλέσει αναστάτωση και εμπλοκή σε γονείς και μαθητές ενώ το απόγευμα συνεδριάζουν οι λεωφορειούχοι- μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας, για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Σήμερα προχώρησαν στη διακοπή των σχολικών δρομολογίων, σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης που έλαβαν την περασμένη Παρασκευή, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό σε βάρος τους εκ μέρους των αρμοδίων. Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι άδικο ο ανάδοχος, χωρίς δική του ευθύνη, να μη μπορεί να πληρωθεί, ενώ την ίδια στιγμή τα χρήματα μένουν εγκλωβισμένα”.

Η ταλαιπωρία των μαθητών χρονίζει και δεν αφορά μόνο τους μαθητές της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ παλαιότερο ρεπορτάζ και τις δεσμεύσεις ότι το ζήτημα θα επιλυθεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ, enet.gr


Σύγκρουση λεωφορείου με τρόλεϊ στην Πατησίων


Λόγω ολισθηρότητας του δρόμου από τη βροχόπτωση, το τρόλεϊ φρέναρε, αλλά έπεσε πάνω στο λεωφορείο

Λίγο έλειψε να είχε τραγική κατάληξη η σύγκρουση λεωφορείου με τρόλεϊ, που σημειώθηκε περίπου στις 4.30 το απόγευμα στην Πατησίων.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος της Πλατείας Κολιάτσου, όταν λόγω ολισθηρότητας του δρόμου από τη βροχόπτωση, το τρόλεϊ φρέναρε, αλλά έπεσε πάνω στο λεωφορείο.

Οι επιβάτες που κάθονταν στο πίσω μέρος του λεωφορείου γλίτωσαν από τραυματισμό, παρά τις υλικές ζημιές που σημειώθηκαν, ωστόσο, μία γυναίκα χτύπησε ελαφρά.


Πηγή : protothema.gr


ΔΕΗ: Από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο


Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο, 1η Νοεμβρίου. Έτσι οι πελάτες που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιμολογίου θα έχουν μειωμένη χρέωση και για ένα δίωρο το μεσημέρι.

Αναλυτικά, το ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι:

-Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών (περιλαμβάνονται τα Επτάνησα, οι Σποράδες, η 'Ανδρος, η Τήνος, η Κέα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Θάσος και η Σαμοθράκη) η μειωμένη χρέωση ισχύει από τις 3 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα και από τις 2 τα ξημερώματα ως τις 8 το πρωί.

-Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ ή στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, (http://www.dei.com.gr), και του ΔΕΔΔΗΕ (www.deddie.gr).

Πηγή : ΑΠΕ - ΜΠΕ, kerdos.gr


Με τον Κ. Καραμανλή συναντήθηκε ο Αντ. Σαμαράς στο Χίλτον


Μια άκρως ενδιαφέρουσα πολιτική συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή με αμιγώς πολιτική ατζέντα έγινε νωρίς το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Εν μέσω σεναρίων, ότι ο πρώην Πρωθυπουργός προσανατολίζεται να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, οι δυο πολιτικοί γευμάτισαν στο εστιατόριο «Μύλος» του κεντρικού ξενοδοχείου, προφανώς με διάθεση να πληροφορηθούν άμεσα και γρήγορα όλοι τη συγκεκριμένη συνάντηση.

Η συνάντηση των κκ. Σαμαρά και Καραμανλή έγινε στη σκιά της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με την τρόικα, των επαφών για την δημιουργία της προληπτικής γραμμής στήριξης, της επιθετικής στρατηγικής της Τουρκίας στην περιοχή της Κύπρου, αλλά κυρίως εν μέσω των συζητήσεων, των φημών και των αναλύσεων για το ποιο είναι το κατάλληλο πρόσωπο που πρέπει να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η εν λόγω συνάντηση είναι η πρώτη που γίνεται σε δημόσιο χώρο, χωρίς να υπάρχει η αφορμή κάποιας κομματικής εκδήλωσης και δεν επελέγη για να συνομιλήσουν, είτε το πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού στην οδό Μουρούζη, είτε το Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ο οποίος προ ημερών επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Καραμανλή και του εξέφρασε την επιθυμία να συζητήσουν από κοντά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Η συνομιλία των δυο πολιτικών έγινε σε μια περίοδο που ο πρώην πρωθυπουργός άφηνε ανοικτό σε συνομιλητές του το ενδεχόμενο να μην είναι ξανά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όπως αποκάλυψε την προπερασμένη Κυριακή ο «Βηματοδότης».

Ο κ. Καραμανλής το τελευταίο διάστημα έχει εμφανιστεί στις συζητήσεις που κάνει καθημερινά με πολιτικούς του φίλους αρκετά προβληματισμένος από την εικόνα που εμφανίζει η παράταξη σήμερα και τονίζει σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη επανένωσής της, όχι τόσο σε επίπεδο κορυφής, αλλά κυρίως σε επίπεδο βάσης.

Όμως αποφεύγει συνειδητά κάθε κριτική στον Πρωθυπουργό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει ενστάσεις και επιφυλάξεις για πτυχές της κυβερνητικής στρατηγικής, ενώ διατηρεί αμφιβολίες, με βάση τα σημερινά δεδομένα, για το αν θα συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή.


Πηγή : tovima.gr


Φωτογραφίες ντοκουμέντο πριν και μετά την επίθεση με τσεκούρι κατά αστυνομικών

Στην φωτογραφία οι αστυνομικοί ποζάρουν χαμογελαστοί πριν την επίθεση

Τους αστυνομικούς τράβηξε φωτογραφία ο Ντομινίκ Ουίλιαμς και μάλιστα ζητώντας τους να βγάλει την φωτογραφία αστειεύτηκαν μαζί του λέγοντας να μην την δουν στα sosial media και γίνουν διάσημοι.
Τίποτα δεν προμήνυε ότι θα γινόταν μάρτυρας επίθεσης απο Τζιχαντιστή κατά των αστυνομικών που πριν λίγα λεπτά χαμογελούσαν όλοι μαζί.



Τραβώντας τις  φωτογραφίες, είδε τον Τζιχαντιστή με το τσεκούρι να επιτίθεται και να τραυματίζει δύο από τους αστυνομικούς και έπαθε σοκ. Ακολούθησαν πυροβολισμοί από τους αστυνομικούς και ήταν η αιτία για να συνέλθει από το αρχικό σοκ και άρχισε να φωτογραφίζει τον τόπο του εγκλήματος.











Φωτογραφίες : Dominick Williams ΝΥ


Προσλήψεις 6.000 ανέργων σε επιχειρήσεις για 12 μήνες


Ποιοι οι δικαιούχοι του νέους προγράμματος του ΟΑΕΔ και ποιοι οι ωφελούμενοι
Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 6.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών αναμένεται να υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.
Μάλιστα, η σχετική απόφαση ελήφθη από τη διοίκηση του Οργανισμού, όταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη δράση, καθώς το προηγούμενο αντίστοιχο πρόγραμμα για 5.000 ανέργους 25-66 ετών που άνοιξε στις 8 Οκτωβρίου 2014, έκλεισε μέσα σε λίγες ώρες.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η έκδοση κωδικού πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ.
Δικαιούχοι
Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης-υπαγωγής, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:
Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους θα ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα.


Πηγή : newsbomb.gr


Ώρα μηδέν στις εντατικές! Πως χάνονται ανθρώπινες ζωές


Για ένα κρεβάτι εντατική όλη η Ελλάδα αναστενάζει. Βαρύ...μέσον φαίνεται πως πρέπει να έχει κανείς για να εξασφαλίσει κρεβάτι σε ΜΕΘ εν έτη 2014.

Στο χειρότερο σημείο φαίνεται ότι βρίσκεται η νοσηλεία στη χώρα μας καθώς εν μέσω κρίσης παραμένουν ακόμη κλειστά κρεβάτια εντατικής.
Δεκάδες ασθενείς δίνουν μάχη καθημερινά για να εξασφαλίσουν μία κλίνη που θα τους σώσει τη ζωή.

Σε αναζήτηση ενός πολύτιμου κρεβατιού σε εντατική είναι καθημερινά 30 έως 40 ασθενείς μόνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Γεγονός καθόλου τυχαίο καθώς παραμένουν κλειστά τα περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ που φθάνουν τα 200 εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο μέσος όρος που ισχύει στην Ευρώπη είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού ενώ στην Ελλάδα διαθέτουμε ακριβώς τα μισά δηλαδή 6 ανά 100.000 πληθυσμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, μιλώντας στο Κόκκινο για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου περί προσλήψεων, υπογράμμισε ότι: «200 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας από τα 600 παραμένουν κλειστά ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 2.000 κλίνες».

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας σημειωσε ενδεικτικά πως “κάποιος πρέπει να έχει μπάρμπα στο Μαξίμου για να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ”.

Χαρακτήρισε παροχολογίες και «λόγια του αέρα προς την εκλογική του πελατεία» τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου περί νέων προσλήψεων στα νοσοκομεία. Τόνισε, δε , πως τη στιγμή που ήδη «έχει κατατεθεί ο κρατικός προϋπολογισμός δεν υπάρχει καμία πρόθεση να προσθέσουν κονδύλια για αυτές τις προσλήψεις.


Πηγή : iatropedia.gr


Οι αντιδράσεις των μικρών μας φίλων στον Κτηνίατρο




Η εφημερίδα Daily mail δημοσίευσε τις αντιδράσεις των μικρών μας φίλων στο κατώφλι του κτηνιατρείου!!

Απολαύστε :













Μαδέιρα: Περιπετειώδης προσγείωση αεροσκάφους video


Οι πλάγιοι άνεμοι που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο δοκίμασαν την ικανότητα των χειριστών και τα στομάχια των επιβατών!!





Ξεκινά "σαφάρι" ελέγχων για φοροδιαφυγή



Ξεκινά "σαφάρι" ελέγχων για φοροδιαφυγή
Διενέργεια τουλάχιστον 1.000 προληπτικών ελέγχων και ολοκλήρωση 20 υποθέσεων φοροδιαφυγής προβλέπει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνης Σαββαΐδου καθορίζονται οι στόχοι των ελέγχων για το διάστημα από 30-10-2014 έως το τέλος του έτους.
Μεταξύ άλλων σε αυτούς περιλαμβάνονται:
- Υποβολή έκθεσης προγραμματισμού δράσεων στη Γενική Γραμματέα από τις Γενικές Διευθύνσεις για το επόμενο έτος, έως 10/11/2014.
- Υποβολή έκθεσης ετήσιου απολογισμού στη Γενική Γραμματέα του έργου της κάθε Διεύθυνσης εντός 20 ημερών από τη λήξη του έτους.
- Διενέργεια 27 εσωτερικών ελέγχων (τουλάχιστον μέχρι το στάδιο σύνταξης των αντίστοιχων προσωρινών εκθέσεων) για τη διασφάλιση των διαδικασιών διαφάνειας για το έτος 2014.

Πηγή : enikos.gr


GT scooters που συμφέρουν



Τα GT scooters μεσαίου κυβισμού σας λύνουν πραγματικά τα χέρια προσφέροντας ανέσεις και χώρους σε πολύ μεγάλες δόσεις. Ιδού τέσσερις μεταχειρισμένες προτάσεις που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Πραγματικά άριστες επιλογές για τη χώρα μας είναι τα GT scooters με κινητήρες 250-300 κ.εκ. Έχουν εξαιρετικούς αποθηκευτικούς χώρους και δυνατούς κινητήρες που προσφέρουν άνετη και ασφαλή μετακίνηση και στον αυτοκινητόδρομο. Παράλληλα, όμως, έχουν και πολύ καλή προστασία από τα στοιχεία της φύσης, που με μικρές βελτιώσεις (μεγαλύτερη ζελατίνα, χούφτες και μια κουβέρτα!), μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και εκείνη των κορυφαίων τουριστικών μοτοσικλετών. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους τα GT scooters αποτελούν και εξαιρετικές προτάσεις για χαλαρό τουρισμό αν λάβει κανείς υπόψη και τις μεγάλες και συνήθως άνετες σέλες τους. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κάποιο σημείο, τουλάχιστον εντός των συνόρων, στο οποίο δεν θα φτάσετε άνετα ακόμη και αν ταξιδεύετε δικάβαλοι και φορτωμένοι. Τα GT scooters γίνονται ακόμη πιο ελκυστικά στην αγορά τους όταν έχουμε να κάνουμε με μεταχειρισμένες επιλογές.
Εμείς ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τέσσερις μεταχειρισμένες προτάσεις που πληρούν ή ξεπερνούν τις απαιτήσεις της κατηγορίας και έχουν αποδείξει παράλληλα την αντοχή τους στο πέρασμα του χρόνου.

Aprilia Atlantic 250



Kymco Downtown 300i






Peugeot Satelis 250 





Yamaha X-MAX 250






Πηγή : mototriti.gr


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες, κλοπές και εμπρησμούς αυτοκινήτων



Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπραταν ληστείες, κλοπές και εμπρησμούς αυτοκινήτων...


Συνελήφθησαν στις 24-10-2014, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 33, 35 και 37 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται επιπλέον πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας από 34 έως 43 ετών, συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, κλοπές, εμπρησμούς, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών, πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες το τελευταίο δεκάμηνο τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους, και διέπρατταν κλοπές οχημάτων και ληστείες σε βάρος εταιρειών.

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης, με χρήση βαρέως οπλισμού διέπραταν ληστείες σε εταιρείες, από τις οποίες αφαιρούσαν διάφορα εμπορεύματα, που μεταπωλούσαν, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη. Για τις ληστείες χρησιμοποιούσαν οχήματα τα οποία είτε αγόραζαν με πλαστά έγγραφα, είτε τα έκλεβαν. Στη συνέχεια και προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους τα πυρπολούσαν.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει μία (1) ληστεία σε εταιρεία διανομής κινητών τηλεφώνων στον Ασπρόπυργο, από όπου αφαίρεσαν 2.200 συσκευές κινητών τηλεφώνων συνολικής αξίας 1.500.000 ευρώ, δύο (2) κλοπές οχημάτων από τις Αχαρνές και δύο (2) εμπρησμούς οχημάτων, τα οποία βρέθηκαν σε περιοχές του Ασπρόπυργου.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και δύο (2) συσκευές κινητών τηλεφώνων που είχαν αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


Πηγή : tromaktiko


Την Παρασκευή παραιτείται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος -Ανασχηματισμός εν όψει




Την ερχόμενη Παρασκευή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα υποβάλει την παραίτησή του, αφού από την 1η Νοεμβρίου αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα ως επίτροπος στη νέα Κομισιόν.

Τα σενάρια για την αντικατάστασή του δίνουν και παίρνουν και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του προσώπου που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Αμυνας.


Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων είναι πολλά, ενώ αναζωπυρώθηκε η συζήτηση για ανάληψη του χαρτοφυλακίου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με το επιχείρημα ότι το περιβάλλον είναι ασταθές λόγω της εμμονής της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Προς αυτή την κατεύθυνση κατατείνει, κατά πολλούς, και η πρόσφατη αναβάθμιση του Αντώνη Οικονόμου σε γ.γ. του υπουργείου, ενός στελέχους δηλαδή που θεωρείται έμπιστος του Μαξίμου και παράλληλα συνεχιστής της παρακαταθήκης Αβραμόπουλου.
Την ίδια ώρα, τα σενάρια για ανασχηματισμό ολοένα και φουντώνουν, με τις πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου να αναφέρουν ότι ο Αργύρης Ντινόπουλος, η Σοφία Βούλτεψη και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος θα μείνουν εκτός κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, στον πρωθυπουργό έχει γίνει πρόταση να τοποθετήσει στη θέση του εκπροσώπου Τύπου τον Γιώργο Κουμουτσάκο.



Πηγή: iefimerida.gr


Βενιζέλος: Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα και υποβρύχιο στην Ανατολική Μεσόγειο


Φρεγάτα και υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας θα πλέουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν.Αναστασιάδη και παρουσία του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, σημείωσε ότι αυτό θα γίνει στο πλαίσιο διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Η φρεγάτα, προσέθεσε, αποστέλλεται στην περιοχή στο πλαίσιο της αποστολής του ΟΗΕ στην περιοχή, UNIFIL, και το υποβρύχιο στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ, Active Endeavour.

«Υπάρχει πολύ σημαντική συμμετοχή της Ελλάδας στην αποστολή του ΟΗΕ στο Λίβανο και μας ζητήθηκε από πλευράς ΟΗΕ, λόγω και της κρίσης στην περιοχή, να έχουμε αναβαθμισμένη παρουσία σε επίπεδο ενδεχομένως φρεγάτας και μετέχουμε στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ με υποβρύχιο» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ακόμη ότι «δεν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στην κρίσιμη περιοχή. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτή είναι ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθύμισε τη συμφωνία που υπεγράφη για έρευνα και διάσωση στο θαλάσσιο χώρο που αντιστοιχούν και μέσω των οποίων ενώνονται τα FIR Κύπρου και Ελλάδας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «υπάρχει πλήρης συντονισμός και ανάλυση και σχεδιασμός σε βάθος, με απόλυτη ψυχραιμία, με βάση αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα το Δίκαιο της Θαλάσσης».

Όπως είπε, «για μας, η ύπαρξη, η διεθνής νομική προσωπικότητα, η εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η βάση για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, όχι μόνο της ελληνοκυπριακής αλλά και της τουρκοκυπριακής κοινότητας και αυτό πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό από τουρκικής πλευράς».

Ο υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μεταξύ άλλων, την οργάνωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την ερχόμενη εβδομάδα και τη συμμετοχή του ιδίου και του πρωθυπουργού στη συνάντηση των αρχηγών των κυπριακών κομμάτων.

Τέλος, συζητήθηκε και ο σχεδιασμός της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στο Κάιρο, στις 8 Νοεμβρίου, που είναι η πρώτη παρόμοιου επιπέδου συνάντηση.
Newsroom ΔΟΛ


Πηγή : news.in.gr


Η αυξημένη κατανάλωση γάλακτος σχετίζεται με περισσότερα κατάγματα και κίνδυνο πρόωρου θανάτου


Ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Καρλ Μικάελσον της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, καταλήουν στο συμπέρασμα ότι η μεγάλη κατανάλωση γάλατος συνδέεται με μεγαλύτερη πιθανότητα κατάγματος και πρόωρου θανάτου τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Τελικά το γάλα ενδέχεται να μην κάνει τόσο καλό όσο νομίζαμε στα κόκαλα και γενικότερα στην υγεία μας - ή απλώς και στην περίπτωση του ισχύει ότι για το κάθε τι χρειάζεται μέτρο.

Η μεγάλη κατανάλωση γάλατος δεν συνοδεύεται από μικρότερο κίνδυνο καταγμάτων, όπως συνήθως πιστεύεται λόγω του αυξημένου ασβεστίου και των πρωτεϊνών για τα οστά, αλλά αντίθετα με μεγαλύτερη πιθανότητα κατάγματος και πρόωρου θανάτου τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Σε αυτό το «αιρετικό» συμπέρασμα κατέληξε μια νέα μεγάλη σουηδική επιστημονική μελέτη, η οποία όμως πρέπει να επιβεβαιωθεί από μελλοντικές έρευνες, προτού οι επιστήμονες προχωρήσουν σε νέες διατροφικές συστάσεις. Η έρευνα, από την άλλη, συσχετίζει το πρόβλημα μόνο με το γάλα και όχι με τα άλλα γαλακτοκομικά, αφού βρήκε ότι όσες γυναίκες τρώνε πολύ γιαούρτι και τυρί, κινδυνεύουν λιγότερο από κάταγμα ή πρόωρο θάνατο.

Ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Καρλ Μικάελσον της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", τονίζουν ότι ο αυξημένος κίνδυνος μπορεί να οφείλεται στα υψηλά επίπεδα γαλακτόζης, η οποία προέρχεται από διάσπαση της λακτόζης, δύο μορφών σακχάρου που περιέχονται στο γάλα και οι οποίες, όπως έχουν δείξει προηγούμενες μελέτες σε πειραματόζωα, αυξάνουν το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό.

Μέχρι σήμερα μια διατροφή πλούσια σε γάλα και γενικά σε γαλακτοκομικά προϊόντα θεωρείται ότι μειώνει την πιθανότητα καταγμάτων λόγω οστεοπόρωσης. Οι σουηδοί επιστήμονες διευκρίνισαν, πάντως, ότι η έρευνά τους διαπίστωσε μια συσχέτιση ανάμεσα στο πολύ γάλα και στον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων και πρόωρου θανάτου και όχι μια άμεση σχέση αιτίας - αποτελέσματος, γι' αυτό τα απρόσμενα ευρήματά τους πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιφύλαξη, τουλάχιστον προς το παρόν.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για δύο ομάδες, μία 61.433 γυναικών ηλικίας 39 - 74 ετών και μία 45.339 ανδρών ηλικίας 45 - 79 ετών, αναφορικά με τις διατροφικές συνήθειές τους και την κατανάλωση γάλατος, γιαουρτιού και τυριού. Η γυναικεία ομάδα παρακολουθήθηκε επί 20 έτη και η ανδρική επί 11. Στη διάρκεια αυτών των περιόδων οι επιστήμονες κατέγραψαν πόσα κατάγματα έπαθαν οι άνθρωποι και πόσοι πέθαναν πρόωρα.

Η στατιστική ανάλυση για τις γυναίκες έδειξε ότι η αυξημένη κατανάλωση γάλατος όχι μόνο δεν μείωνε καθόλου τον κίνδυνο κατάγματος, αλλά μάλλον τον αύξανε. Μέσα σε μια δεκαετία, 42 στις 1.000 γυναίκες που έπιναν πολύ γάλα, έπαθαν κάταγμα, έναντι 35 στις 1.000 που ήταν ο μέσος όρος και 31 στις 1.000 μεταξύ όσων έπιναν λίγο γάλα ή καθόλου.

Επιπλέον, οι γυναίκες που έπιναν πάνω από τρία ποτήρια γάλα τη μέρα (κατά μέσο όρο 680 μιλιγκράμ), είχαν υψηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου (180 γυναίκες στις 1.000) μέσα σε μια δεκαετία, σε σχέση με όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι (κατά μέσο όρο 60 μιλιγκράμ), από τις οποίες πέθαναν 110 στις 1.000 μέσα στην ίδια δεκαετία, ενώ ο μέσος όρος (ανεξάρτητα από την κατανάλωση γάλατος) ήταν 126 θάνατοι στις 1.000 γυναίκες.

Όσες έπιναν πάνω από τρία ποτήρια ημερησίως, είχαν 90% μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, 60% μεγαλύτερο κίνδυνο κατάγματος ισχύου και 15% οποιουδήποτε άλλου κατάγματος, σε σχέση με όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι τη μέρα, όπως είπε ο Καρλ Μικάελσον.
Όσον αφορά τους άνδρες, παρατηρήθηκε επίσης ότι η αυξημένη κατανάλωση γάλατος σχετιζόταν με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αν και σε μικρότερο βαθμό από ό,τι στις γυναίκες (περίπου 10% για τρία ποτήρια και πάνω). Η περαιτέρω ανάλυση επιβεβαίωσε ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση γάλατος συνδεόταν με «ανεβασμένους» βιοδείκτες οξειδωτικού στρες και φλεγμονής.

Σε κάθε περίπτωση, η κατανάλωση μόνο ενός ποτηριού γάλατος τη μέρα δεν φαίνεται να αποτελεί οποιοδήποτε πρόβλημα (το πρόβλημα αρχίζει μετά τα δύο ποτήρια), ενώ η μελέτη διαπίστωσε αυξημένο κίνδυνο σε όλα τα είδη γάλατος (με πολλά, λίγα ή καθόλου λιπαρά κ.α.). Αντίθετα, όπως διαπιστώθηκε, τα γαλακτοκομικά προϊόντα (κυρίως γιαούρτι, τυρί), που έχουν πολύ πιο χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη, συνδέονται με μειωμένη πρόωρη θνησιμότητα και λιγότερα κατάγματα, ιδίως μεταξύ των γυναικών.

«Τα ευρήματά μας μπορεί να θέσουν σε αμφισβήτηση την ισχύ των συστάσεων για την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων γάλατος ως μέτρου πρόληψης των καταγμάτων» τονίζουν οι ερευνητές, αλλά προσθέτουν ότι «τα ευρήματα αυτά πρέπει να τύχουν ανεξάρτητης επιβεβαίωσης, προτού μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για νέες διατροφικές συστάσεις».
Ειδικοί από άλλες χώρες συμφώνησαν ότι τα ευρήματα πρέπει να διασταυρωθούν από άλλες έρευνες, καθώς η κατανάλωση γάλατος εμφανίζει αυξητική τάση διεθνώς, παράλληλα με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Ορισμένοι επιστήμονες επεσήμαναν ότι η νέα μελέτη εγείρει περισσότερα ερωτήματα, παρά δίνει απαντήσεις.

Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία στη διεύθυνση:
http://www.bmj.com/content/349/bmj.g6015

Πηγή: skai.gr


Στην εισαγγελέα μετά την προθεσμία την οποία είχε ζητήσει ο δήμαρχος Χαλανδρίου για την άρνηση αξιολόγησης των υπαλλήλων



Κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων, έδωσε στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, στο πλαίσιο έρευνας για τη μη παράδοση εκ μέρους δημάρχων στοιχείων για την αξιολόγηση και επανέλεγχο συμβάσεων υπαλλήλων.

Ο δήμαρχος κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος. Αναφορικά με το θέμα των συμβάσεων, ο δήμαρχος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του, δήλωσε πως «πρόκειται για νόμο αντισυνταγματικό που δεν εφαρμόζεται».

Η έρευνα ξεκίνησε με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη και έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, ο δήμαρχος Αγ. Ρέντη- Νίκαιας, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

Η έρευνα ξεκίνησ μετά στα τοιχεία που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές- επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και αφορούν στους συγκεκριμένους επικεφαλής δημοτικών αρχών που εμφανίζονται να αρνήθηκαν την παράδοση στοιχείων προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.



Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν laptop tablet και internet απο το κοινωνικό μέρισμα


Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν laptop tablet και internet απο το κοινωνικό μέρισμα Στις αρχές Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr για τις δωρεάν παροχές τεχνολογίας απο το κοινωνικό μέρισμα , η απαιτούμενη διαδικασία σε ειδική ιστοσελίδα θα αναπτυχθεί από την ΕΔΕΤ για το πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη όπου θα παρέχει σε χιλιάδες δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος κατοίκους των οκτώ Περιφερειών της χώρας δωρεάν λαπτοπ ή ταμπλετ αλλά και σύνδεση στο internet για διάρκεια ενός έτους.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος κάτοικοι των οκτώ Περιφερειών της χώρας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν σε ειδική ιστοσελίδα με τους κωδικούς του Taxisnet θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν και θα προμηθεύονται το κουπόνι χωρίς κάποια αίτηση. Ο οδηγός του προγράμματος αναλύει όλη την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» Το κουπόνι θα αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο [δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος] και θα περιλαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό Το συνολικό κόστος του κουπονιού είναι το άθροισμα του κόστους και των 3 παροχών (πρόσβαση στο διαδίκτυο, εξοπλισμός , υποστήριξη) καθεμιά από τις οποίες θα είναι διακριτά προκοστολογημένη. Δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της δράσης και με χρήση των συνθηματικών (username/password) του TAXISNET να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της δράσης ή όχι Θα μπορεί να τυπώνει το μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail του ή στο κινητό του.

Στη συνέχεια θα μπορεί να επισκέπτεται το Web Site του προγράμματος (που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη) και να αναζητήσει Παρόχους που έχουν κατάστημα στην περιοχή του και να εντοπίζει τις Προσφορές «Πακέτα» που τον ενδιαφέρουν. *  Στο κατάστημα ο Δικαιούχος πολίτης προσέρχεται με το προσωπικό του κουπόνι που θα έχει εκτυπώσει (ή θα το έχει στο κινητό του) και με την αστυνομική του ταυτότητα. Ο υπάλληλος του Παρόχου θα μπορεί μέσα από το ΠΣ του Κουπονιού να ελέγξει τα στοιχεία του ωφελούμενου καθώς και αν το ηλεκτρονικό κουπόνι είναι ενεργό ή έχει χρησιμοποιηθεί. * Ο Δικαιούχος πολίτης επιλέγει Συσκευή, Σύνδεση και Υποστήριξη/Συμβουλευτική Ενημέρωση (προαιρετικά). Το κατάστημα καταχωρεί την προμήθεια του πελάτη μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (π.χ. Serial Number συσκευής) στην εφαρμογή της Δράσης. Εν συνεχεία ο Πάροχος θα πρέπει από το μηχανογραφικό του σύστημα να κόψει το φορολογικό παραστατικό (Δελτίο Αποστολής – Τιμολόγιο)  που θα συνοδεύει την προμήθεια του πακέτου (αφορά τον εξοπλισμό). Το παραστατικό, εκτός από τα προβλεπόμενα από το Νόμο στοιχεία της προμήθειας, θα πρέπει να περιλαμβάνει σε εμφανές σημείο και τον μοναδικό Κωδικό Κουπονιού του ωφελούμενου. Ο Κωδικός Κουπονιού θα αναγράφεται στο παραστατικό μέσα από το μηχανογραφικό σύστημα του Παρόχου πριν την εκτύπωσή του ή μετά την εκτύπωση όπου θα αναγράφεται χειρόγραφα. Θα υπάρχει δυνατότητα διασύνδεσης του μηχανογραφικού συστήματος του Παρόχου με την εφαρμογή της δράσης (μέσω web service), ώστε να ελέγχεται η ορθότητα εισαγωγής του κωδικού από τον χειριστή του μηχανογραφικού συστήματος του Παρόχου. * Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr, ο Δικαιούχος πολίτης θα πρέπει να υπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα εκδοθούν και τυπωθούν από το πληροφοριακό σύστημα της Δράσης (π.χ. Φόρμα Επιλογής προϊόντων Δικαιούχου πολίτη, Υπεύθυνη Δήλωση Δικαιούχου πολίτη, κλπ) καθώς και από τους Παρόχους/Προμηθευτές (π.χ. Τηλεπικοινωνιακό Συμβόλαιο, Δελτίο Αποστολής-Τιμολόγιο Εξοπλισμού, κλπ). * Οι Δικαιούχοι πολίτες μπορούν να ελέγξουν στο Web Site της δράσης, εάν ο Κωδικός Κουπονιού είναι υπαρκτός και ότι αντιστοιχεί στα προϊόντα (συσκευή, σύνδεση και υποστήριξη/συμβουλευτική ενημέρωση) που προμηθεύτηκε. Στόχοι του προγράμματος  είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους πολίτες ενώ μέσω της δράσης επιτυγχάνεται: *    Η πρόσβαση των πολιτών, «δικαιούχων» του κοινωνικού μερίσματος (όπως περιγράφονται στην κείμενη νομοθεσία), σε τεχνολογίες ΤΠΕ. *    Η μείωση του ψηφιακού χάσματος στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης, μέσω της πρόσβασης των πολιτών στο Διαδίκτυο και την χρήση υπολογιστή τύπου tablet, netbook ή laptop. *    Η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των προσφερόμενων ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου από πολίτες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. *    Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών μέσω σχετικής τεχνικής υποστήριξης/συμβουλευτικής ενημέρωσης στο χώρο τους.

Δικαιούχοι 

Οι  πολίτες του κοινωνικού μερίσματος που κατοικούν στις Περιφέρειες Σύγκλισης όπου συμπεριλαμβάνονται η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη. Οι Δικαιούχοι πολίτες της δράσης, μέχρι σήμερα, ανέρχονται σε περίπου 289.000 πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, οι Δικαιούχοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα: *    να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν  διαδικτυακή σύνδεση για ένα χρόνο με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή (mobile)) *.   να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop *    να υποστηριχθούν και ενημερωθούν –προαιρετικά- σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και  του διαδικτύου Εδω να αναφέρουμε ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί σε όλη την χώρα. Και αυτό γιατί στο πρόγραμμα δεν συμμετέχουν οι Περιφέρειες Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας, Στ. Ελλάδος και Ν. Αιγαίου αφού οι περιφερειάρχες των συγκεκριμένων περιφερειών της χώρας επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, προτιμώντας να διαθέσουν τα συγκεκριμένα κονδύλια σε άλλους σκοπούς. Ετσι, η δράση της «ψηφιακής αλληλεγγύης» σύμφωνα με το dikaiologitika/gr θα υλοποιηθεί χωρίς τις δύο μεγαλύτερες Περιφέρειες που σίγουρα θα απογοητεύσει τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος κατοίκους των παραπάνω Περιφερειών αφού δεν θα τους χορηγηθεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός Το σύνολο της ενέργειας θα υλοποιηθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) όπου θα έκδοσει την προκήρυξη προς τους παρόχους για την συγκρότηση Μητρώου Παρόχων αλλά και γενικότερα θα αναλάβει και τους ελέγχους υλοποίησης. Επίσης την ειδική ιστοσελίδα για την εφαρμογή του προγράμματος έχει αναλάβει η ΕΔΕΤ. Ποιες είναι οι προδιαγραφές που πρέπει να καλύπτει ο εξοπλισμός και οι υπηρεσίες που θα χορηγηθούν στους δικαιούχους



ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ  

Πακέτο MobileBroadband (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα)    
Δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυο 3G στην περιοχή της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη    
Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη τουλάχιστον 5GB το μήνα σε όγκο δεδομένων    
Δωρεάν παροχή σε Δικαιούχο πολίτη του USB modem stick για την πρόσβαση στο Mobile Broadband (όπου απαιτείται)     Δυνατότητα ενημέρωσης σε συνδρομητή για χρήση όγκου δεδομένων και ποσοστού της κατανάλωσης του προϋπολογισμένου όγκου δεδομένων  
 Μη δυνατότητα συνδυασμού του πακέτου Mobile Broadband με πακέτο κινητής τηλεφωνίας  
 Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.    Πακέτο σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Internet (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα)    
Δυνατότητα σύνδεσης της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη σε ευρυζωνικό δίκτυο adsl.     Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη γρήγορου Internet με ταχύτητα τουλάχιστον 4Mbps.     Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ    

Tablet (μέχρι 230 Ευρώ)    
Δυνατότητα υποστήριξης 3G & WiFi     Οθόνη >= 7.9”    
Διπύρηνος Επεξεργαστής    
Εσωτερική μνήμη >=16GB  
 Μνήμη RAM >1024MB     2ετής Εγγύηση  
 Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση  

Laptop/Notebook/Netbook (μέχρι230 Ευρώ)    

Οθόνη >=11.6”    
Διπύρηνος Επεξεργαστής    
ΜνήμηRAM >=2048MB    
Σκληρός Δίσκος >=320GB ή 128GB για SSD    
Δυνατότητα υποστήριξης θυρών USB    
Δυνατότητα υποστήριξηςWiFi    
Ενσωματωμένο Λειτουργικό Σύστημα    
2ετής Εγγύηση    
Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση Το dikaiologitika.gr θα σας ενημερώνει για όλα τα νεότερα σχετικά με την ανακοίνωση του προγράμματος και την έναρξη της διαδικασίας


Πηγή : dikaiologitika.gr


Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς


Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς επέρχονται με τον Κώδικα Δεοντολογίας που εκπόνησε το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως προκύπτει από το τελικό σχέδιο της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Συγκεκριμένα, εισάγεται το ηλεκτρονικό μητρώο προσφορών και προωθητικών ενεργειών, ως ίδια ομάδα πρακτικών πώλησης, οι οποίες δηλώνονται δημόσια και μπορούν να διαρκούν έως 15 ημέρες για το 1/3 του συνόλου των ειδών, όμως θα πρέπει να ολοκληρώνονται τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων.

Επίσης, εισάγεται η «τιμή γνωριμίας» που δεν μπορεί να ξεπερνά τις δύο εβδομάδες, καθώς και το δικαίωμα κάθε επιχείρησης να έχει «γωνιά stock» η οποία θα αφορά στο 10% του συνολικού αριθμού των προϊόντων.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις ήταν και προτάσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, όπως ανέφερε σήμερα σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος σημείωσε: «Αναφορικά με τη δημιουργία της εννεαμελούς ειδικής επιτροπής παρακολούθησης αθέμιτων πρακτικών που συμμετέχει η ΕΣΕΕ για να παρακολουθεί την εφαρμογή του Κώδικα, η οποία και θα καταγράφει τα προβλήματα και θα υποβάλει προτάσεις στον υπουργό, η ΕΣΕΕ ζήτησε κατηγορηματικά την αντικατάσταση του μη θεσμοθετημένου ΣΕΛΠΕ, με εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος».

Στο μεταξύ, με αφορμή την έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων την 1η Νοεμβρίου 2014, η ΕΣΕΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου.

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος ξεκινά το Σάββατο, 1 Νοεμβρίου και θα λήξει τη Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014. Σύμφωνα με τα ισχύοντα, όλα τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν τη συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη διατύπωση του ισχύοντος νόμου, η αναγραφή ποσοστού μείωσης τιμής επιτρέπεται για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες.

Σύμφωνα με το ν. 4177/2013 (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές σύμφωνα με το νόμο είναι:

α) Οι υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

β) Οι υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης
και Ανταγωνιστικότητας.

γ) Οι υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

δ) Οι διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειών.

στ) Οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, στη ζώνη δικαιοδοσίας τους.
Αρμόδια Αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση.

Οι Αρχές αυτές ελέγχουν την εφαρμογή τόσο της νομοθεσίας για τις εκπτώσεις και προσφορές όσο και αυτής που αφορά στις Κυριακές.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.gr




Προσοχή : Τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ



Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των σωματείων τους, για τις συγκεκριμένες ώρες έχει προγραμματισθεί γενική συνέλευση, με θέμα την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας



Βούλτεψη: «Αστήρικτες καταγγελίες τα περί χρηματισμού βουλευτών»


Με την εξέταση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη στον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο συνεχίστηκε η έρευνα περί «χρηματισμού» βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κ.Βούλτεψη εκλήθη προκειμένου να διευκρινιστεί ενώπιον του εισαγγελέα εάν πράγματι, όπως αναφέρεται σε καταθέσεις είχε υποστηρίξει πως «είναι δεδομένοι ή θα βρεθούν με κάθε τρόπο οι 180».

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην κατάθεσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως τέτοια επίσημη δήλωση δεν υπάρχει και το πνεύμα οποιασδήποτε τοποθέτησης ήταν πως «θα βρεθούν 180 ευσυνείδητοι βουλευτές που δε θα βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες».
 
Σε δηλώσεις της μετά την κατάθεσή της είπε: «Όσοι με αστήρικτες καταγγελίες και χωρίς στοιχεία δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας προσφέρουν ηθική νομιμοποίηση σε αυτούς που αντιμάχονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Ολο αυτό γίνεται για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους».

Σήμερα αναμένεται και η κατάθεση του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου ενώ για την ερχόμενη εβδομάδα έχει κληθεί ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό.

Και οι δυο καλούνται καθώς σε δεξίωση για το γάμο των παιδιών τους φέρεται να ειπώθηκαν σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kontra News, τα περί «κουμπαρά» για δωροδοκία βουλευτών.


Πηγή : tanea.gr


Μειώθηκαν κατά 40% οι δομές του Δημοσίου - Στα 10,8 εκατ. ευρώ το δημοσιονομικό όφελος


Δημοσιονομικό όφελος 10.800.000 ευρώ έχει το Δημόσιο από τον εξορθολογισμό των δομών του, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα υπουργεία αποκτούν νέα, απλοποιημένα οργανογράμματα.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως οι μειώσεις των δομών του Δημοσίου αγγίζουν το 40%. Από 7.717 προϊσταμένους από σήμερα η Δημόσια Διοίκηση διαθέτει 4.558, με το δημοσιονομικό κόστος να περιορίζεται στα 16.231.800 ευρώ, από 27.081.000 ευρώ, που ήταν μέχρι τώρα.
Οι Γενικές Διευθύνσεις μειώνονται σε 93 από 115, οι Διευθύνσεις σε 994 από 1.644 και τα Τμήματα σε 3.324 από 5.763. Πλέον το 70% των εργαζομένων απασχολείται σε επιχειρησιακά θέματα και το 30% με τα εσωτερικά διοικητικά και οικονομικά θέματα.
«Δίνουμε τέλος σε μια πρακτική δεκαετιών, όπου πολλά Τμήματα και Διευθύνσεις λειτουργούσαν χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, ακόμα και χωρίς υφισταμένους, ενώ Γενικές Διευθύνσεις λειτουργούσαν χωρίς σαφείς στρατηγικούς στόχους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Οι φορείς με τη μεγαλύτερη συνολική ποσοστιαία μείωση μονάδων είναι τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αγροτικής Ανάπτυξης (για την αντιμετώπιση πιθανόν προβλημάτων σε ό,τι αφορά την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων ο νέος του οργανισμός θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2015), ΠΕΚΑ, Οικονομικών, καθώς και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας.
Σύμφωνα με το ΥΔΜΗΔ, η κατάρτιση των νέων οργανισμών των υπουργείων βασίστηκε σε εκθέσεις αξιολόγησης, που συνοδεύονται από περιγράμματα αποστολής και θέσεων καθώς και από σχέδια στελέχωσης, που έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (ΚΣΜ).
Ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «τα νέα οργανογράμματα έχουν πιο λιτές, πιο συνεκτικές δομές, καλύτερα καθορισμένους ρόλους και συνδράμουν και αυτά στο να δημιουργήσουμε ένα κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, στην εξυπηρέτηση του πολίτη.


Πηγή : naftemporiki.gr


Ψηφιακή απιστία: Μήπως είμαστε ένοχοι;


Οι πιο ρομαντικοί της εποχής πρέπει κάποια στιγμή να δούμε την πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια κατάμουτρα. Ίσως κάποτε το φλερτ και η προσέγγιση της νεαρής κορασίδας να αποτελούσε άθλο του Ηρακλή για τον εκάστοτε άνδρα.

Τότε δεν υπήρχαν online ραντεβού, και η ανταλλαγή των ερωτικών μηνυμάτων γινόταν με την γλώσσα του σώματος και με το πετάρισμα των βλεφαρίδων. Τώρα, οι εποχές άλλαξαν και για να μην είμαστε άδικοι και σκληροί κριτές της εποχής μας, οι ανάγκες διαμορφώνονται και δημιουργούνται μόνο από εμάς.

Ένα δημιούργημα λοιπόν της εποχής μας, που ξεσκίζει και ποδοπατά τον έρωτα είναι μία καινούρια μορφή απιστίας η οποία ονομάζεται ψηφιακή. Ο χορός δηλαδή των flirty μηνυμάτων μεταξύ αγνώστων, που δίνει και παίρνει στον διαδικτυακό χώρο.

Άνθρωποι γένους θηλυκού και αρσενικού, ενώ διατηρούν ερωτικές σχέσεις με υπαρκτά πρόσωπα, στρέφονται στα κοινωνικά δίκτυα και δημιουργούν σχέσεις με άλλους ανθρώπους με σκοπό το φλερτ και την ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων, ενώ δεν αποκλείουν το γεγονός κάποια στιγμή να συνδεθούν ερωτικά με τα άτομα που επικοινωνούν διαδικτυακά.

Τα αποδεικτικά στοιχεία

Μία νέα μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα διαπίστωσε ότι οι χρήστες του Facebook ενώ έχουν πραγματικές σχέσεις, χρησιμοποιούν συχνά το κοινωνικό δίκτυο για να συνδεθούν “ρομαντικά” με άλλους χρήστες.

Το ανδρικό φύλο, μάλιστα, παίρνει την πρωτιά σε αυτή την αναμέτρηση, καθώς σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου, οι άνδρες χρήστες φαίνεται να αγαπάνε την “ψηφιακή απιστία”. Τα ποσοστά τους ήταν τα διπλάσια από αυτά των γυναικών, χωρίς αυτό βέβαια να τους καθιστά τους μοναδικούς ενόχους.
Γυναίκες και άνδρες της εποχής γοητεύονται από το παιχνίδι του διαδικτυακού φλερτ, και χωρίς ενδοιασμούς ενδίδουν σε αυτό που ονομάζεται ψηφιακή απιστία. Σύμφωνα μάλιστα με τη μελέτη, κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες δεν διατηρούν μόνο μία διαδικτυακή σχέση, αλλά δύο, κατά τις οποίες γίνεται ανταλλαγή σεξουαλικών και ρομαντικών μηνυμάτων.

Οι σύμβουλοι σεξουαλικής υγείας θεωρούν πως η εξ αποστάσεως απιστία, στην ουσία, είναι μία συναισθηματική εξαπάτηση η οποία γίνεται μέσω των κοινωνικών δικτύων, και πλέον αποτελεί έγκυρο θέμα για περαιτέρω έρευνα.

Μπορεί ο όρος ψηφιακή απιστία να θεωρείται από πολλούς μια παλιά ιδέα, ντυμένη με μοντέρνα ρούχα. Ωστόσο, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, επισημαίνουν πως η ψηφιακή εξαπάτηση, μπορεί να γίνει καταστροφική για μία σχέση.
Μία σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων βασίζεται σε έννοιες όπως η εμπιστοσύνη. Όταν αυτή προδίδεται, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο τότε ναι μία σχέση μπορεί να καταστραφεί.

Στην ουσία, η αποστολή αλλά και η λήψη ερωτικών μηνυμάτων σε τι διαφέρει από αυτό που λαϊκά ονομάζουμε “κέρατο”; Η επένδυση συναισθημάτων και στις δύο περιπτώσεις είναι η ίδια και γίνεται με το ίδιο πάθος. Η σωματική επαφή σε πολλές των περιπτώσεων, απλά αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.

Μπορεί τα social media, να μας δίνουν τη δυνατότητα να κρατάμε σχέσεις, αλλά ταυτόχρονα εμείς οι ίδιοι έχουμε τη δύναμη να τις γκρεμίζουμε. Το πιο δυσάρεστο ωστόσο είναι ότι ο άνθρωπος φαίνεται να αγκαλιάζει το απρόσωπο και το μακρινό και να απορρίπτει το αληθινό, αυτό που μπορεί να αισθανθεί και να αγγίξει.

Αν όντως αυτό το παιχνίδι του φλερτ θεωρείται απιστία, τότε μάλλον στον τομέα συντροφικότητα καθοδηγούμαστε από δύο θανατηφόρες αμαρτίες: την απληστία και την μοιχεία. Εν τέλει, ένας άνθρωπος μπορεί να παραδοθεί σε έναν άλλον ή ψάχνει συνεχώς καινούριους εταίρους; Ο καθένας απαντά για τον εαυτό του.


Πηγή : pathfinder.gr


Αύριο Σαμαράς – Βενιζέλος


Οι κυβερνητικές θέσεις στ΄ ανοιχτά ζητήματα με την τρόικα, η οποία αναμένεται στην Αθήνα τις επόμενες μέρες για την τελική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, και ο αντικαταστάτης του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, που αναλαμβάνει την 1η Νοεμβρίου το χαρτοφυλάκιό του στην Κομισιόν, είναι τα βασικά θέματα στην αυριανή σημαντική συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βαγγέλης Βενιζέλος.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, τα κυριότερα από τ΄ ανοιχτά θέματα με την τρόικα είναι οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα (4.500 μέχρι τέλος του χρόνου), η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η επαναφορά του λοκ άουτ, η περικοπή στα συνδικαλιστικά προνόμια και η «τρύπα» στον προϋπολογισμό του 2015, το ύψος της οποίας ποικίλλει ανάλογα με τις διάφορες εκτιμήσεις.
Ως προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το βέβαιο είναι ότι ο νέος υπουργός θα είναι και πάλι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Πολλά ονόματα ακούγονται, μεταξύ των οποίων και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Εξάλλου, ανοιχτό ειναι το ενδεχόμενο  η τοποθέτηση του καινούργιου υπουργού να επιφέρει μίνι ανασχηματισμό.

Πηγή : athensvoice.gr


Δεν θα προλαβαίνετε να ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ: Μετά τον ΕΝΦΙΑ έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας


Εκτός από τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που αναρτήθηκαν στο Taxisnet, από 1η Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα για να δουν το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.

Θα μπορούν λοιπόν να τυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας από το Taxisnet και μετά να τα πληρώσουν στα ΕΛΤΑ ή στις τράπεζες μέχρις το τέλος του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν πριν από την 1η Νοεμβρίου του 2010 ο υπολογισμός των τελών γίνεται βάσει των κυβικών εκατοστών του κινητήρα.

Αναλυτικά για οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010 το ποσό που θα πληρώσετε είναι:

• Για 51 μέχρι 300 κ.εκ. το κόστος είναι 22 €
• Για 301 μέχρι 785 κ.εκ. το κόστος είναι 55 €
• Για 786 μέχρι 1.071 κ.εκ. το κόστος είναι 120 €
• Για 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ. το κόστος είναι 135 €
• Για 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ. το κόστος είναι 240 €
• Για 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ. το κόστος είναι 265 €
• Για 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ. το κόστος είναι 300 €
• Για 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ. το κόστος είναι 660 €
• Για 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ. το κόστος είναι 880 €
• Για 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ. το κόστος είναι 1.100 €
• Για 4.001 και άνω κ.εκ. το κόστος είναι 1.320 €

Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010 και μετά:

• Από 0 – 100 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0 €
• Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 €
• Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,10 €
• Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,70 €
• Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,25 €
• Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,55 €
• Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,80 €
• Άνω των 251 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 3,40 €



Πηγή ; star.gr