Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Μια φορά και ένα καιρό υπήρχε στην Ελλάδα η μεσαία τάξη



του Κώστα Βουκελάτου
Χάσαμε τα αυτοκίνητα μας, τα ακίνητά μας, τον μισθό μας, την αξιοπρέπεια μας, τον ύπνο μας, την επιχείρηση μας κυρίες και κύριοι θα λέμε κάποτε στα παιδιά μας ότι προερχόμαστε από την μεσαία τάξη την οποία δεν γνώρισαν. 

Η αστική τάξη κρατούσε όρθια και συντηρούσε αυτή την χώρα ήταν η ραχοκοκαλιά της, απορώ με την κυβέρνηση τι πίστευε ότι θα καταφέρει φορολογώντας ασύστολα και μειώνοντας τα εισοδήματα μας εκτός από το σχέδιο της πλήρης χρεωκοπία μιας ολόκληρης κοινωνικής τάξης. 

Η ύφεση αυτή χρεοκόπησε το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής οικονομίας την οποία όπως φαίνεται και με τις νέες κινήσεις μειώσεων και παράλογων φορολογικών απαιτήσεων μόνο για ένα καλό σχέδιο προς τον πλήρη αφανισμό της φαίνεται και ποιο το όφελος;; 

Ποιόν ωφελεί ο αφανισμός της μεσαίας τάξης; Σίγουρα όχι την κυβέρνηση, την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η πολιτική της λιτότητας που επιβάλει η Τρόικα λανθασμένα αδιαφορώντας για έναν ολόκληρο λαό και μια χώρα, η οποία ακολουθείτε και κατά γράμμα από την κυβέρνηση χωρίς αντιρρήσεις οδηγεί την χώρα στον γκρεμό με εγκληματικούς χειρισμούς.
Ύφεση και υποτίμηση των εισοδημάτων και των περιουσιακών μας στοιχείων, η υπεξαίρεση προνοιακών επιδομάτων από τους δικαιούχους, μαζί με την ανεργία στο 27,3% έχει δημιουργήσει ξανά στην Ελλάδα την κοινωνική τάξη που ονομάζεται είλωτες, είμαστε όλοι δούλοι του κράτους και χωρίς προοπτική. 

Ποτέ οι πλούσιοι δεν συντηρούσαν το κράτος, ποτέ το κεφάλαιο δεν έδινε στο κράτος πάντα έβρισκε τρόπους να διαφεύγει και μόνο η μεσαία τάξη συντηρούσε και τροφοδοτούσε την όποια ευημερία και στήριζε την δημοκρατία και τώρα κινδυνεύει με αφανισμό γιατί την οδηγεί η ίδια η κυβέρνηση στον αφανισμό.

Αυτή η βίαιη κοινωνική αποδιάρθρωση δεν θα κουραστώ να το λέω και να το γράφω δεν θα μας βγει σε καλό δεν πάμε καλά δεν οδηγούμαστε καλά αυτή η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων και της καταπίεσης μόνο ανάπτυξη δεν θα φέρει. Εάν η μεσαία τάξη δεν ενεργοποιηθεί και δεν αντισταθεί στην μοίρα της και δεν διεκδικήσει σοβαρά και όχι συνδικαλιστικά η κομματικά στο να μπει φρένο στην ασύστολη και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης τότε η μοίρα όλων μας είναι προδιαγραμμένη. 

Σκεφτείτε μόνο την Ελλάδα χωρίς την μεσαία τάξη, μόνο με πλούσιους και φτωχούς σε τι επίπεδο θα βρεθούμε και τι έχει να γίνει όταν σε ένα κράτος θα υπάρχει μια ανίκανη να προστατεύσει τους Έλληνες κυβέρνηση και το 3% της πλούσιας ελίτ απέναντι από τους φτωχούς, πλούσιοι εναντίον φτωχών και επακόλουθο ο νόμος της ζούγκλας. Σήμερα διαπραγματεύεται και πάλι η κυβέρνηση με την Τρόικα και τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο, η τρόικα απαιτεί και η κυβέρνηση δεν λέει να δείξει τα δόντια της να δείξει ότι είναι φιλοξενούμενοι οι τροικανοί και δεν πρέπει να απαιτούν απλά να συμβουλεύουν. 

Όλα λοιπόν δείχνουν σκοτεινά και μαύρα και κανένας δεν ακούει τον επιθανάτιο ρόγχο της μεσαίας τάξης αλλά θέλω να ελπίζω ότι όπως γίνεται και στην φύση το σκοτάδι γίνεται πυκνότερο λίγο πριν την αυγή.




Το κορίτσι που σηκώνει τον ωκεανό στους ώμους του!


Ο Jason deCaires Taylor δημιούργησε ένα εντυπωσιακό γλυπτό, που ονομάζει «Ocean Atlas,» το οποίο βυθίστηκε στις ακτές της πόλης Nassau στις Μπαχάμες, σε βάθος 5 μέτρων και αποτελεί το μεγαλύτερο υποβρύχιο άγαλμα στον κόσμο. Το κορίτσι φέρει βαρύ φορτίο στους ώμους του, το νερό του ωκεανού, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με το όνομά της, αφού ο Άτλας ήταν θεός της ελληνικής μυθολογίας που κρατούσε τους ουρανούς στην πλάτη του.

Όπως και με τα υπόλοιπα υποβρύχια γλυπτά του Taylor, και αυτό κατασκευάστηκε από ειδικό τσιμέντο που θα επιτρέπει στους οργανισμούς να ευδοκιμούν στην επιφάνειά του. Με τον τρόπο αυτό νέοι ύφαλοι θα δημιουργηθούν και η θαλάσσια ζωή που κινδυνεύει με εξαφάνιση θα βρει το δικό της βιώσιμο καταφύγιο.







Πηγή : perierga.gr


Βούλτεψη, Κόκκαλη και Μαρτίνο καλεί ο εισαγγελέας για τα περί χρηματισμού βουλευτών


Στον Εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, που διενεργεί την έρευνα για τα περί χρηματισμού βουλευτών σε σχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κλήθηκαν να καταθέσουν οι επιχειρηματίες Σωκράτης Κόκκαλης, Ανδρέας Μαρτίνος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Οι δυο επιχειρηματίες κλήθηκαν τις επόμενες ημέρες καθώς, σε δεξίωση για το γάμο των παιδιών τους στις Σπέτσες, φέρονται να ειπώθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Kontra News», τα περί «κουμπαρά» για δωροδοκία βουλευτών.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα σήμερα, κατάθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος ζητώντας να ανοίξουν οι λογαριασμοί των βουλευτών για την υπόθεση.



Πηγή :newpost.gr


Επεκτείνεται η εισφορά αλληλεγγύης, αλλά με μειωμένο συντελεστή



Την επέκταση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα και την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ 13% στην εστίαση προβλέπει μεταξύ άλλων η τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων» και θα ψηφισθεί αύριο Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται :
Επεκτείνεται η επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, και μειώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2015 οι συντελεστές υπολογισμού της, κατά 30%.


 Παρατείνεται η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στην εστίαση μέχρι 31.12.2015. Η παρέμβαση αυτή έχει στόχο τη διατήρηση των τελικών τιμών στα υφιστάμενα επίπεδα, την τόνωση της ανταγωνιστικής θέσης της χώρας στον τουριστικό τομέα γενικά, καθώς και τον περαιτέρω περιορισμό των φαινομένων φοροδιαφυγής.


Μετονομάζεται η Γενική Γραμματεία Οικονομικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών σε Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής. Με αυτή την οργανωτική αλλαγή εξασφαλίζεται η λειτουργική και αποτελεσματική χάραξη και εκτέλεση των δημόσιων πολιτικών σε δύο κρίσιμους και διακριτούς τομείς πολιτικής που υπάγονται στο πεδίο εποπτείας του Υπουργείου Οικονομικών.


Συμπληρώνεται το νομικό πλαίσιο στελέχωσης του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και προβλέπεται ότι τα καθήκοντα του Προέδρου μπορεί να ανατίθενται, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, στο Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.



Προβλέπεται η δυνατότητα της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων να εξουσιοδοτεί τον υπουργό Οικονομικών ή άλλο μέλος της για τη διενέργεια των δικαιοπραξιών ή υλικών ενεργειών που είναι αναγκαίες για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του περιουσιακού στοιχείου. Η εν λόγω εξουσιοδότηση έχει πρακτική σημασία όταν το μεταβιβαζόμενο περιουσιακό στοιχείο βρίσκεται στο εξωτερικό, οπότε και πρέπει να τηρηθούν οι διαδικαστικές προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης που προβλέπει το τοπικό Δίκαιο.


Πηγή :kerdos.gr



ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 15,6% στις αφίξεις τουριστών στο α΄ εξάμηνο 2014


Αύξηση 15,6% ή κατά 843.206 άτομα, σημείωσαν οι αφίξεις των τουριστών στη χώρα το πρώτο εξάμηνο εφέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και δημοσιοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι στο σύνολο των αφίξεων μη κατοίκων από το εξωτερικό (συνολικά 6.264.037 άτομα), οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (85,4%), παρουσίασαν αύξηση 14,6%, ενώ τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν αύξηση 17,7%.

Σηµαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται από το Ηνωµένο Βασίλειο (33,8%), τη Γαλλία (15,1%), την Ολλανδία (32,2%), τη Ρουµανία (58%), τη Ρωσία (13,5%), την Κύπρο (29%) και τη Βουλγαρία (12,8%). Στον αντίποδα, σηµαντική μείωση των αφίξεων παρατηρείται, από την Ιταλία (10,2%), την Αλβανία (8%) και τη ?ανία (26,2%).

Σε ό,τι αφορά στην κατανοµή των αφίξεων µη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συµµετοχή κατέχει η Γερµανία (11,4%) και ακολουθούν το Ηνωµένο Βασίλειο (11,1%), η Γαλλία (6,6%), η Ρωσία (6,1%) και η Βουλγαρία (6%).

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες ηπείρους (όπου οι ποσοστιαίες αυξήσεις στις αφίξεις από Ασία, Αφρική, Αµερική και ?κεανία ήταν μεγαλύτερες από της Ευρώπης), σηµαντική αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από την Τουρκία (5,5%) και από τις ΗΠΑ (3,2%).

Αναφορικά με το μέσο μεταφοράς και τον σταθµό εισόδου, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν αεροπορικώς και οδικώς. Όσον αφορά στις αφίξεις αεροπορικώς, το αεροδρόµιο Αθηνών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (20,7%) και ακολουθούν τα αεροδρόµια του Ηρακλείου (11,6%), της Ρόδου (8,6%) και της Θεσσαλονίκης (5,5%).

Οι κύριοι σταθµοί εισόδου που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, οδικώς, είναι οι Εύζωνοι (6,5%) και ο Προµαχώνας (3,9%).



Πηγή : tanea.gr


ΕΟΠΥΥ: Χωρίς την παρουσία ασθενών η χορήγηση των «ακριβών» φαρμάκων


Δεν θα απαιτείται πλέον η φυσική παρουσία του ασθενούς όταν πρόκειται να λάβει νοσοκομειακά σκευάσματα - Θα προσκομίζονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ όλα τα σχετικά παραστατικά παράλληλα με εξουσιοδοτήσεις ασφαλισμένων για να γίνεται ομαδική εκτέλεση των συνταγών

Τέλος στην ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων που πάσχουν από σοβαρότατες παθήσεις και χρειάζεται να λαμβάνουν τη θεραπεία τους από τα φαρμακεία των νοσοκομείων επιχειρεί να δώσει ο ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι τώρα οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις απευθύνονταν για να λάβουν τα λεγόμενα ακριβά ή νοσοκομειακά φάρμακα στα φαρμακεία του ΕΣΥ. Στην περίπτωση που αυτά δεν ήταν διαθέσιμα από τα νοσοκομειακά φαρμακεία – κάτι που στην πραγματικότητα ήταν ο… κανόνας και όχι η εξαίρεση- με την υπογραφή «στερούμεθα» από τον αρμόδιο φαρμακοποιό του ΕΣΥ απευθύνονταν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Πλέον, και μετά τις επανειλημμένες «κραυγές» βοήθειας από τους Συλλόγους των Ασθενών με βαριές παθήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να μην απαιτείται η παρουσία των ασθενών στα φαρμακεία του Οργανισμού όταν πρόκειται να λάβουν νοσοκομειακά σκευάσματα.

Με απόφαση που εξέδωσε, προβλέπεται η δυνατότητα να προσκομίζονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από υπάλληλο των δημόσιων νοσοκομείων, σε συμφωνημένες ημέρες και ώρες, όλα τα σχετικά παραστατικά (συνταγές, γνωματεύσεις, φωτοτυπίες των βιβλιαρίων υγείας) παράλληλα με εξουσιοδοτήσεις ασφαλισμένων, προκειμένου να γίνεται ομαδική εκτέλεση των συνταγών, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.

«Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η καλύτερη διακίνηση των φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία» σημειώνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Να σημειωθεί ότι η εκτέλεση συνταγών κρατικών νοσοκομείων με φάρμακα νοσοκομειακής μόνο χρήσης, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, γίνεται κατόπιν σχετικής αίτησης του νοσοκομείου και δήλωση στέρησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων επί της συνταγής.


Πηγή :protothema.gr


Σουμάχερ: Ίσως αναρρώσει σε 1-3 χρόνια


Ένας από τους γιατρούς που επέβλεπε την πορεία της υγείας του Μίχαελ Σουμάχερ στη Γκρενόμπλ τόνισε πως βλέπει πρόοδο στον Γερμανό  Ο Ζαν-Φρανσουά Παγιέν, ένας γιατρός που εργάζεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλευόταν επί μήνες ο Μίχαελ Σουμάχερ, είπε πως ο 45χρονος Γερμανός δεν βρίσκεται πλέον σε κώμα και η αποθεραπεία του είναι πιθανή μέσα σε τρία χρόνια.
Ο Παγιέν επισκέπτεται τακτικά τον Σουμάχερ στο σπίτι του στην Ελβετία όπου συνεχίζει τη θεραπεία του, τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Le Parisien" πωε "η ζωή μετά από σοβαρό εγκεφαλικό πρόβλημα χωρίζεται σε στάδια". Προέβλεψε πως η ανάρρωση του μπορεί να ολοκληρωθεί από ένα έως τρία χρόνια. "Το ελπίζουμε, αλλά πρέπει να του δώσουμε χρόνο".

Στις 29 Δεκεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το ατύχημα του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή σε χειμερινές διακοπές στις γαλλικές Άλπεις. Κάνοντας σκι ο Σουμάχερ χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο και υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα. Μπήκε σε κώμα από τους γιατρούς. Τον περασμένο Ιούνιο ολοκληρώθηκε η διαδικασία αφύπνισης.


Πηγή : sigmalive.com


Μέτρα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ζητά το ΠΑΣΟΚ : ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ


Θέμα «αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς» της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, θέτουν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Τριαντάφυλλος.
Στην επιστολή, οι δύο βουλευτές ζητούν στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να συζητηθεί η συγκεκριμένη, συνεχής, εκτός Κανονισμού και Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, συμπεριφορά, προκειμένου να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις για να προστατευθεί η τιμή και η υπόληψη των βουλευτών, αλλά και η κοινοβουλευτική διαδικασία.
«Οι πολιτικές διαφωνίες, η πολυφωνία και η αντιπαράθεση των επιχειρημάτων είναι, όχι μόνο αναγκαίο, αλλά και θεμελιώδες συστατικό στοιχείο της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Αυτός ο πλουραλισμός, όμως, δεν είναι επιτρεπτό να καλύπτει τις κατ' επανάληψη προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, ούτε στηρίζονται στην πολιτική κριτική, αλλά επιχειρούν τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, κατ' εφαρμογή της τακτικής της "λάσπης στον ανεμιστήρα", αναφέρουν στην επιστολή τους οι κ.κ. Ρήγας και Τριαντάφυλλος και επικαλούνται όσα ειπώθηκαν την περασμένη Τρίτη στην Ολομέλεια λέγοντας ότι «ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, δέχθηκε μία άνευ προηγουμένου συκοφαντική επίθεση, από το μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τον κατηγόρησε ότι με χρήματα της Βουλής, δηλαδή του ελληνικού λαού, παρέθεσε γεύμα για προσωπικούς λόγους σε βουλευτές άλλων χωρών, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και της COSAC, που έλαβε χώρα στην Αθήνα. Η βαριά αυτή κατηγορία αναπαρήχθη αυτομάτως από εκατοντάδες ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα».
Όπως παρατηρούν, «ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Τραγάκης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αποκατέστησε την αλήθεια των πραγμάτων διασαφηνίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της COSAC, η Βουλή παρέθεσε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες Βουλευτές και κατά τη διάρκεια αυτού του γεύματος, μετά από πρόταση του Κώστα Τριαντάφυλλου, που έγινε δεκτή από το Προεδρείο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, παρακάθισαν όλοι οι νέοι Βουλευτές μαζί, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα μιας πρώτης συζήτησης για τη δημιουργία ενός forum νέων Ευρωπαίων Βουλευτών.
Αυτή η πρωτοβουλία καταγράφηκε ως μια επιτυχής πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και της Ελληνικής Προεδρίας, την οποία συνεχίζει η Ιταλική Προεδρία, καθώς θεωρείται αναγκαία, λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η νέα γενιά στην Ευρώπη».
Αναφέρουν επίσης ότι «η συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπο του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, ακολουθεί σειράς συκοφαντικών ομιλιών της συγκεκριμένης βουλευτού, που κατ' επανάληψη παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής, αγνοεί επιδεικτικά τις συστάσεις και προσβάλλει τον εκάστοτε Προεδρεύοντα».


Πηγή :ethnos.gr


ΕΛ.ΑΣ: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες 26χρονου ληστή


Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες ενός 26χρονου αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης…

Ασφάλειας Αθηνών, για ληστεία που διέπραξε στο σπίτι μιας γυναίκας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς εισήλθε στο σπίτι, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, την ακινητοποίησε και αφαίρεσε προσωπικά της έγγραφα και διαβατήρια. Έπειτα από ενδελεχή έρευνα και αξιολόγηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος εντοπίσθηκε στην περιοχή της Κυψέλης και συνελήφθη.
Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Σαΐντ του Ισμαήλ και της Αΐσα που γεννήθηκε το 1988 στη Λιβύη.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας: «Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και για να διερευνηθεί η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις».


Γ. Βαρουφάκης: "Κανένα κούρεμα - Τρείς κινήσεις ματ και βγήκαμε απο την κρίση"


Με τρεις κινήσεις ματ μπορεί η Ελλάδα να βγει από το τέλμα στο οποίο την έχουν βάλει οι εταίροι δανειστές, σύμφωνα με τον οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στον Αnt1 ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να προταθεί στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες o ESM να αναλάβει τις ελληνικές τράπεζες και να τις ανακεφαλαιοποιήσει «προκειμένου να αναπνεύσει η ελληνική κοινωνία». «Οι τραπεζίτες και το Δημόσιο έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν ένα εύρωστο τραπεζικό σύστημα. Η μόνη λύση, κοινώς, είναι να αφελληνιστούν. Να τις αναλάβει το ESM, να τις ενισχύσει και να ξεκινήσουν επιτέλους να είναι τράπεζες και να διαθέτουν ρευστότητα στην οικονομία. Σήμερα ούτε τράπεζες είναι, ούτε ελληνικές είναι», τόνισε.

Το δεύτερο βήμα, κατά τον οικονομολόγο, έχει να κάνει με το δημόσιο χρέος. «Οι πιστωτές μας με βάση τη συμφωνία που έγινε το 2012 θεωρούν ότι μπορούμε να αποπληρώσουμε όλο αυτό το χρέος αρκεί να έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 3% και 4%. Μπορούμε λοιπόν να το αντιστρέψουμε αυτό και να προτείνουμε ότι θα εκδώσουμε νέα ελληνικά ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης 4% και τα οποία θα τους διαθέσουμε. Στην περίπτωση που έχουμε όντως ανάπτυξη 4% τότε τα ομόλογα να αποπληρώνονται πλήρως. Εάν όχι, δεν θα πληρώνεται. Κανένα "κούρεμα" στη συμφωνία. Εφόσον λένε ότι μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη 4% τότε θα είναι σίγουροι ότι θα παίρνουν και τα λεφτά τους πίσω».

Η τρίτη κίνηση ματ αφορά στον ιδιωτικό τομέα. «Δεν είναι λογικό η ΕΚΤ να δανείζει τις ελληνικές τράπεζες και το Δημόσιο για να επιστρέψουμε ουσιαστικά τα κεφάλαια πίσω στην ΕΚΤ, αποπληρώνοντας τα προηγούμενα δάνεια. Το καλύτερο είναι η ΕΚΤ να υποστηρίξει πλήρως την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αγοράζοντας τα ομόλογα της. Ειδικά τις εκδόσεις που αφορούν τις επενδύσεις σε χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη οι τρεις αυτές προτάσεις είναι απλές και μπορούν να εμπεριστατωθούν πείθοντας ακόμα και τον απλό Γερμανό πολίτη. Τονίζει δε ότι οι τρεις κινήσεις για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να επιδιωχθούν ταυτόχρονα.


Πηγή : koutipandoras.gr


ΒΙΝΤΕΟ-Μαρκογιαννάκης προς Μακρή: Η συμπεριφορά σας είναι αστεία


ΒΙΝΤΕΟ-Μαρκογιαννάκης προς Μακρή: Η συμπεριφορά σας είναι αστεία
"Τι έχετε πάθει κυρία Μακρή; Σας συμβαίνει κάτι;" ρώτησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης την ανεξάρτητη βουλευτή Ραχήλ Μακρή, η οποία διέκοπτε συνεχώς την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Παρ'όλα αυτά, η κυρία Μακρή συνέχισε να φωνάζει από τα έδρανα, αναγκάζοντας τον κ. Μαρκογιαννάκη να παρέμβει εκ νέου: "Λυπάμαι πάρα πολύ κυρία Μακρή για την συμπεριφορά σας. Εδώ είναι κοινοβούλιο. Σας ανακαλώ σε τάξη. Η συμπεριφορά σας είναι πάνω από αστεία. Κυρία Μακρή έχετε δώσει επανειλημμένως εξετάσεις και απορρίπτεστε όσον αφορά την ευγένεια".




Πηγή :enikos.gr


«Διαζύγιο», η χαριστική βολή στην ελληνική Οικογένεια



Της Σόνιας Χαϊμαντά

Το διαζύγιο δεν ήταν πάντα της μόδας. Όπως δεν είναι σήμερα ο γάμος. Χρησιμοποιήθηκε δυστυχώς, κατά γενική ομολογία, σαν εργαλείο απελευθέρωσης της καταπιεσμένης γυναίκας από τον ανδρικό ζυγό (και στη συνέχεια του καταπιεσμένου άνδρα από την απελευθερωμένη σύζυγο...) και στην πορεία μετατράπηκε σε ένα απόλυτο και τοξικό «διαλυτικό» της ελληνικής οικογένειας.

Έτσι, στην εκκωφαντική μείωση των γεννήσεων, στη δραματική αύξηση των αμβλώσεων, στην αυτόβουλη έκρηξη των μονογονεϊκών οικογενειών, στην ασταμάτητη επέλαση της Πολιτείας με τις εισαγωγές νομοθετικού know-how για τα σύμφωνα συμβίωσης και στη γενικότερη απαξίωση των θεσμών που προκάλεσε το lifestyle και η υποτιθέμενη σεξουαλική απελευθέρωση, προστέθηκε μια νέα παράμετρος που έμελε να δώσει τη χαριστική βολή στην παραδοσιακή ελληνική «δεμένη» οικογένεια, όπως αναπτύχθηκε και «μεγαλούργησε» τη δεκαετία του '50, του '60 και του '70. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταδεικνύουν του λόγου το αληθές: Στην Ελλάδα διαπιστώνεται, ότι ο αριθμός των μονογονεïκών οικογενειών ανέρχεται σε 200.000. Τα δε διαζύγια ανήλθαν, τα τελευταία 40 χρόνια, από 1/17 (ένα διαζύγιο ανά 17 γάμους) σε 1 διαζύγιο στους 5 γάμους με τάση συνεχώς αυξητική. Συνηθέστερη αιτία διαζυγίου, η απιστία ή απάτη, στην πρώτη περίπτωση η έννοια είναι θρησκευτική (απιστία έναντι του όρκου), στη δεύτερη κοσμική, εξαπάτηση του ή της συντρόφου σε σχέση με την εξωσυζυγική ερωτική ζωή. Στην έκρηξη των διαζυγίων συνέβαλε, θα πρέπει να πούμε, και η τεχνολογία μιας και τα ερωτικά μηνύματα που ανταλλάσσουν οι «παράνομοι» εραστές εύκολα μπορούν να περιέλθουν στα χέρια του ή της απατημένου/ης συντρόφου (1 στα 2 διαζύγια).

Η οικονομική κρίση συνέβαλε με τη σειρά της στην έκρηξη του φαινομένου με ένα μέρος των νοικοκυριών να διατηρούνται ωστόσο κάτω από τον συζυγικό ζυγό «καθώς δεν έχουν τα χρήματα για να χωρίσουν» (σ.σ. ένα συναινετικό διαζύγιο κοστίζει περί τα 1.200 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση, ενώ η διαβίωση των γονέων κατά μόνας αποτελεί αποτρεπτική προοπτική για τους «νεόπτωχους» του Μνημονίου). Αντίστοιχα ωστόσο η κρίση λειτουργεί επίσης θετικά στην παραγωγή διαζυγίων μιας και οι προσδοκίες για εύκολη και άνετη ζωή – όπως πιστεύουν ορισμένοι και ορισμένες δυστυχώς ότι εγγυάται ένας 'καλός γάμος' – γκρεμίζονται σαν χάρτινος πύργος. «Η κρίση δεν μας ένωσε, μας διέλυσε» ακούγεται να λένε αρκετές γυναίκες και άνδρες που έμειναν άνεργες/οι, ενώ είναι γνωστή η ιστορία του διαζυγίου μετά από απόλυση πολύ γνωστής και δραστήριας, αγωνίστριας και διακινήτριας του περιοδικού των αστέγων και θαμώνων των συσσιτίων «Σχεδία».

Εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των ερευνητικών Ινστιτούτων παραδέχονται πλέον ότι ο θεσμός του γάμου και της οικογένειας περνούν στην εποχή μας μια βαθιά κρίση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Τα διαζύγια είναι μάλιστα αταξικά, με την έννοια ότι δεν συναρτώνται με δημογραφικά κριτήρια ή εισοδηματικές κλίμακες.
Πολλά είναι τα αίτια της κρίσεως
• Γενική κρίση αξιών του πολιτισμού
Οι ευχές που διατυπώνονται από τον ιερέα στη γαμήλια τελετή συνιστούν πλέον «κενό γράμμα», οι νεόνυμφοι συχνά δεν παρακολουθούν ή απαξιούν και πορεύονται στη συνέχεια με μια κοσμική προοπτική για τη σχέση τους. Οι αξίες της ηθικής, της αρετής, της δικαιοσύνης και του μέτρου αποτελούν «ντεπασέ» ποιότητες και έννοιες ξεπερασμένες, ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν ως συνεκτικός ιστός μεταξύ των δύο συζύγων. Ο ευδαιμονισμός, η εγωπάθεια και η κατανάλωση, κυρίως δε η προσήλωση στο κυνήγι του χρήματος συνιστούν παρακολουθήματα αυτής της στάσης ζωής με αποτέλεσμα ο γάμος να εκλαμβάνεται ως μια ακόμη συμφωνία κυρίων όπως η συμφωνία με τον εργοδότη, το deal με την τράπεζα για τον διακανονισμό του δανείου, την Εφορία, την οικιακή βοηθό, ή το σχολείο του παιδιού.
• Οι οικονομικές συνθήκες
Η οικογένεια δεν είναι πλέον παραγωγική μονάδα και το κάθε μέλος της απασχολείται σε ξεχωριστή εργασία αποκτώντας έτσι προσωπική και οικονομική ανεξαρτησία. Εννοείται ότι η γυναίκα δεν πρέπει να εξαρτάται από τον άνδρα αλλά η σχέση αυτή δεν είναι αμφιμονοσήμαντη: Το γεγονός ότι έχει χειραφετηθεί δεν πρέπει να οδηγεί κανέναν στην εύκολη εγκατάλειψη του ζυγού, σαν να είναι ο γάμος μια εμπορική συμφωνία.
Η ιδεολογική απαξίωση
Η ιδεολογική αμφισβήτηση των θεσμών του γάμου και της οικογένειας συνιστά μια φιλοσοφική θεωρία που έχει εισαγάγει η κουλτούρα των σκανδιναβικών χωρών και της σεξουαλικής απελευθέρωσης αλλά κυρίως τα ΜΜΕ και το lifestyle που βομβάρδισαν καταιγιστικά γυναίκες και άνδρες με επιχειρήματα του τύπου «ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα», ή «ο γάμος ακρωτηριάζει τη γυναίκα γιατί την περιορίζει στη ρουτίνα μέσα στους τέσσερις τοίχους κάτω από την εξάρτηση του άνδρα και των παιδιών και την περιορίζει στη μητρότητα και τη σκλαβιά της αναπαραγωγής» (Σιμόν ντε Μπωβουάρ «Το δεύτερο φύλο»). Παρόμοιες θεωρίες αναπτύχθηκαν προ 50ετίας όταν ο Βίλχελμ Ράιχ υποστήριζε ότι «ο γάμος δημιουργεί ένα καταπιεστικό σύστημα στο οποίο κυριαρχεί η εξουσία. Έχει μια αυταρχική δομή που επεκτείνεται στο αυταρχικό κράτος. Οι αστικές κοινωνίες οργανώνονται πάνω στο αυταρχικό οικογενειακό πρότυπο».
Υπερτιμημένο το διαζύγιο ως διαβατήριο στην ευτυχία
Πολλοί κοινωνιολόγοι υποστηρίζουν, ότι τα οφέλη του διαζυγίου έχουν υπερεκτιμηθεί. Τα λιγότερο ευτυχισμένα μέλη της κοινωνίας είναι τα διαζευγμένα. Πολλά προβλήματα του έγγαμου βίου λύνονται με την πάροδο του χρόνου, και τα παντρεμένα ζευγάρια διαπιστώνουν ότι μπορεί να γίνουν πιο ευτυχισμένα. Μάλιστα μια μελέτη της Linda J. Waite (καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Chicago) δείχνει, ότι σχεδόν 8 στους 10 ανθρώπους, οι οποίοι ήταν πολύ δυστυχισμένοι στο γάμο τους, είχαν ευτυχισμένο γάμο ύστερα από πέντε χρόνια.
Έτσι, ακόμη και όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, τα ανδρόγυνα, είναι προς όφελος τους, να μην σπεύδουν να πάρουν διαζύγιο.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο Οικονομικό Δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος, «η μετακίνηση των νοικοκυριών σε μικρότερες κατοικίες ερμηνεύεται μόνο εν μέρει από τις μεταβολές στη σύνθεση των νοικοκυριών (αύξηση ολιγομελών νοικοκυριών λόγω διάσπασης συμβίωσης νοικοκυριών δύο και τριών γενεών, αύξησης ζευγαριών με λιγότερα παιδιά, διαζευγμένων, μονογονεϊκών οικογενειών), κατά το υπόλοιπο αποδίδεται -σύμφωνα με την έρευνα- σε οικονομικούς λόγους.
Εκκλησία: «Επιδημική νόσος τα διαζύγια»
Σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Κοτσώνη, (Η Σύγχρονη κρίση της συζυγίας), «ο γάμος και η οικογένεια περνούν στις ημέρες μας τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας τους».
Και εξηγεί: «Η ελληνική οικογένεια είχε ωραία παράδοση, είχε ευλογία, ήταν πρότυπο οικογενείας σε όλη την οικουμένη. Από τότε, όμως, που υιοθέτησε τα ξενόφερτα ήθη και έθιμα, από τότε που αντίχριστοι νόμοι δρομολογούν τη ζωή των Νεοελλήνων, δέχθηκε και δέχεται οδυνηρά χτυπήματα. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου αναγκάσθηκε τα τελευταία χρόνια να ομολογήσει: Με την καθιέρωση του πολιτικού γάμου και του αυτομάτου διαζυγίου «βγάλαμε τα μάτια μας εμείς οι ίδιοι». Και πρώτοι απ' όλους «έβγαλαν τα μάτια τους» οι βουλευτές μας, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι διαζευγμένοι. Βάση και θεμέλιο για μια επιτυχημένη οικογένεια είναι η συζυγία, οι σύζυγοι, το αγαπημένο και ενωμένο ανδρόγυνο. Έχουμε την εντύπωση ότι φθάσαμε στο καταστρεπτικό κατάντημα τα διαζύγια να έχουν αυξηθεί τόσο πολύ, ώστε οι διαλελυμένοι γάμοι να υπερβαίνουν τους υγιείς και σταθερούς γάμους. Όπου κι αν βρεθείς θα ακούσεις για χωρισμούς. Χωρίζουν παιδιά που πάρθηκαν με σφοδρό έρωτα και αγάπη φοβερή.... Πόσοι άλλοι χωρίζουν μετά από έξι μήνες, μετά από ένα χρόνο, μετά από δύο χρόνια. Ο διάβολος, ο οποίος είναι πνεύμα χωρισμού και διαιρέσεως των ανθρώπων, έχει κατορθώσει να χωρίζει όχι μόνο ανδρόγυνα νέα και αγαπημένα, αλλά και ανδρόγυνα σε μεγάλη ηλικία. Ανθρώπους με άσπρα μαλλιά. Με μεγάλα παιδιά. Ανθρώπους σωστούς και σοβαρούς, που λες 'μα τρελάθηκε η κοινωνία; μουρλάθηκε ο κόσμος;'. Η κρίση της συζυγίας και η αύξηση των διαζυγίων, που στην εποχή μας έχουν πάρει τη μορφή επιδημικής νόσου, δεν είναι μόνο μία κρίση που αφορά και έχει επιπτώσεις στο ζευγάρι. Είναι μία κρίση καθολική, που απλώνει τα πλοκάμια της σε ολόκληρη την κοινωνία. Διαζευγμένος. Διαζευγμένη. Παιδιά διαζευγμένων. Πληγές εσωτερικές, τραύματα ψυχικά πάνω σ' όλο το κοινωνικό σώμα. Κι έτσι έχουμε μία άρρωστη, μία τραυματισμένη κοινωνία, στην οποία μόνον μία είναι η θεραπεία και η υγεία: Ο Χριστός και η Εκκλησία. Έξω από τον Χριστό και την Εκκλησία και η συζυγία και η κοινωνία και ο κόσμος ολόκληρος θα μένουν αθεράπευτοι, ημιθανείς, όπως ο άνθρωπος «ἀπό Ἱερουσαλήμ εἰς Ἱεριχῶ, ὁ περιπεσῶν εἰς τούς ληστᾶς».
Οι νέοι και το θολό μέλλον της Οικογένειας
Τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρουν ότι «οι νέοι δεν προχωρούν εύκολα στο επόμενο βήμα ενώ δείχνουν να προτιμούν το Σύμφωνο Συμβίωσης».
Ειδικοί και κοινωνικοί ακτιβιστές έχουν προειδοποιήσει για την αύξηση του αριθμού των διαζυγίων τα τελευταία χρόνια, απαιτώντας πολυάριθμα προγράμματα ευαισθητοποίησης για τα νεαρά ζευγάρια προκειμένου να αποκτήσουν επίγνωση της σημασίας της προστασίας της οικογενειακής δομής η οποία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας πάνω στις οποίες βασιζόμαστε.
Οι ακτιβιστές ζήτησαν την εντατικοποίηση στις παροχές συμβούλων για τα παντρεμένα ζευγάρια καθώς και την υποστήριξη και οργάνωση προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν προκειμένου να υπάρξει μία ευαισθητοποίηση στη μείωση των διαζυγίων. Το πρώτο εξάμηνο του 2014 παντρεύτηκαν μόλις 18.806 ζευγάρια, ενώ πέρυσι όλο το χρόνο έγιναν 41.208 γάμοι που και πάλι, ήταν λιγότεροι από προηγούμενες χρονιές.
6 στους 10 χωρίζουν στα 50 τους!
Η κρίσιμη περίοδος για τους περισσότερους γάμους είναι όταν το ζευγάρι φτάνει στην ηλικία μεταξύ 40 και 50, οπότε έρχεται η πρώτη κρίση της μέσης ηλικίας: «Τι έκανα στη ζωή μου μέχρι τώρα» και φυσικά ακολουθεί ο προβληματισμός του «τι κάνω από εδώ και πέρα». Το 66% των διαζυγίων πραγματοποιούνται σε αυτήν την ηλικία, όταν πλέον τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και, τουλάχιστον θεωρητικά, το ζευγάρι μπορεί να έρθει και πάλι πιο κοντά. Συμβαίνει όμως έτσι; Συχνά, η απουσία των παιδιών από το σπίτι αποτελεί μία σημαντική αφορμή για την κρίση της συζυγικής σχέσης.
Ακούγεται ίσως ξεπερασμένο, αλλά δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι οι γάμοι που γίνονταν τα περασμένα χρόνια, είχαν μεγαλύτερη «επιτυχία». Όχι φυσικά γιατί η γυναίκα δεν εργαζόταν ή γιατί είχε την οικονομική εξάρτηση από το σύζυγο.
Ο λόγος είναι εμφανέστατος. Η γυναίκα αλλά και ο άντρας εστίαζαν την προσοχή τους στη δημιουργία μίας οικογένειας με γερά θεμέλια που ήταν στηριγμένη κυρίως πάνω στην αγάπη, την αλληλοκατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό.
Στο χέρι το δικό μας είναι να κρατήσουμε την οικογένεια ενωμένη. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις και με βασικό μας οδηγό πάντα το καλό της οικογένειας, μπορούμε να πορευόμαστε στη δύσκολη πορεία της ζωής οδηγώντας και τα παιδιά μας στο δρόμο που χαράξαμε εμείς.
Άλλωστε κανείς δεν είπε ότι η ύπαρξη μίας οικογένειας, δεν είναι ένας συνεχής αγώνας.


Πηγή : newsbomb.gr


Λουράντος: "Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσες ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια"


Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας
Για άνευ προηγουμένου ελλείψεις σε φάρμακα μεγάλης ζήτησης και παιδικά εμβόλια έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος.
Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη νέα θέση του, ο κ. Λουράντος περιέγραψε με μελανά χρώματα τον χώρο της Υγείας, επισημαίνοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιζόμενοι αλλά και ο κλάδος των φαρμακοποιών.
"Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη σήμερα, ότι το κράτος θα βοηθήσει τους ασφαλισμένους να πληρώσουν λιγότερα, έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι των 400 ευρώ να καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να αγοράσουν τα φάρμακα τους", δήλωσε παρουσιάζοντας παραδείγματα όπου φαίνεται ξεκάθαρα η αλματώδης αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων.
Μάλιστα, ανέφερε ότι πολλά φάρμακα τα οποία έχουν τιμή τρία ευρώ ή και χαμηλότερη, οι ασφαλισμένοι τα αγοράζουν μόνοι τους, δηλαδή χωρίς ιατρική συνταγή. "Ένα φάρμακο, φθηνό ηρεμιστικό, το οποίο κοστίζει 1,5 ευρώ, αν ο ασφαλισμένος πάει στο φαρμακείο με ιατρική συνταγή θα το πληρώσει 11,5 ευρώ, αφού θα πληρώσει και την επίσκεψη στο γιατρό και το ένα ευρώ ανά συνταγή", εξήγησε.
Μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα και παιδικά εμβόλια
Ο κ. Λουράντος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς την Πολιτεία, τονίζοντας ότι εδώ και καιρό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ελλείψεων φαρμάκων και παιδικών εμβολίων. "Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσες ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια", δήλωσε και πρόσθεσε ότι αυτές "εντοπίζονται στα εμβόλια για τον πνευμονιόκοκο, την ηπατίτιδα και τα πολυδύναμα (τετραπλά, πενταπλά)".
Όπως είπε, για φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα μεγάλης ζήτησης η έλλειψη δεν έχει προηγούμενο.
"Μεγάλες ποσότητες φαρμάκων λόγω της χαμηλής τιμής τους ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Το φάρμακο ο πολίτης σε όλο τον κόσμο το χρειάζεται τη στιγμή της θεραπείας του και ακόμη και η παροδική έλλειψη που έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα".
"Πρόκειται για ανθρωπιστική, υγειονομική και κοινωνική κρίση", είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν και στοιχεία για τη φαρμακευτική δαπάνη, που δείχνουν ότι θα ξεπεράσει τον προβλεπόμενο στόχο στο τέλος του 2014, όπως φαίνεται και από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ. Δηλαδή ενώ για το έτος 2013 η συνολική φαρμακευτική δαπάνη ανήλθε στα 2.532,5 εκατομμύρια ευρώ, για το 2014 - σύμφωνα με στοιχεία του πρώτου εξαμήνου - έχει ήδη φθάσει τα 1.127,6 εκατομμύρια ευρώ.
Για όλα φταίνε οι φαρμακοποιοί
"Η πολιτεία έχει στοχοποιήσει δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τους φαρμακοποιούς λες και φταίνε αυτοί για όλα τα δεινά της κρίσης" τόνισε ο κ. Λουράντος. Και συμπλήρωσε πως "για ότι κακό συμβαίνει, με χειρουργική ακρίβεια κάθε χρόνο οι πολιτικοί, βρίσκουν και κάτι να επιβάλλουν στους φαρμακοποιούς. Το πιο πρόσφατο είναι τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα. Κάποιοι τα θέλουν στα σούπερ μάρκετ για να... αυξηθεί η τιμή τους και η κατανάλωσή τους ξεχνώντας εντέχνως ότι είναι συνταγογραφούμενα φάρμακα και όχι καραμέλες".
Αναφερόμενος σε πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ τόνισε πως η Έκθεση αυτή προβάλλει σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την απελευθέρωση στα Φαρμακεία τονίζοντας ότι η άρση των ρυθμίσεων στη λειτουργία των φαρμακείων μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών σε σχέση με αυτά που επιδιώκει να επιλύσει, ενώ επισημαίνει ότι η απελευθέρωση της τιμής και διάθεσης των φαρμάκων που δεν συνταγογραφούνται υποχρεωτικώς (ΜΥΣΥΦΑ) δεν έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις τιμές τους ή βελτιώνει την πρόσβαση των ασθενών σε αυτά,
Ο κ. Λουράντος αναφέρθηκε ακόμη και στο ζήτημα του ωραρίου των φαρμακείων που σήμερα, μετά τις πρόσφατες ρυθμίσεις της πολιτείας έχει καταστεί ανεξέλεγκτο.


Πηγή : news247.gr


Διώξεις για απάτη δισεκατομμυρίων


Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για το «χορό» δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε στηθεί γύρω από τις κοινοτικές επιδοτήσεις για ερευνητικά προγράμματα.
Το σκάνδαλο που αφορά επιχορηγήσεις ύψους 25 δισ. ευρώ φέρνει κατηγορουμένους τους εκπροσώπους τεσσάρων ελληνικών εταιρειών για τρία κακουργήματα ενώ φαίνεται ότι τα πλοκάμια της υπόθεσης εκτείνονται σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απάτη φέρονται να εμπλέκονται και έλληνες υπάλληλοι της Κομισιόν καθώς διεξάγεται ήδη παράλληλη έρευνα στις Βρυξέλλες. Η έρευνα μάλιστα ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF). Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Ελλάδα, στοιχεία για «τη συστηματική απάτη σε βάρος κοινοτικών πόρων από ομάδα εταιρειών» συγκέντρωναν το ΣΔΟΕ και η Οικονομική Αστυνομία. Χρειάστηκε μάλιστα να μεταφερθούν με φορτηγό στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις αρχές του μήνα προκειμένου να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις.

Η υπόθεση συνδέεται με τα κοινοτικά προγράμματα «Πολιτεία» και «Κοινωνία της Πληροφορίας» και αφορά επιδοτήσεις που δόθηκαν σε ερευνητικά και πιλοτικά προγράμματα. Στη χώρα μας φέρονται να εμπλέκονται εκπρόσωποι τεσσάρων ελληνικών εταιριών για τους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα, με ποσό ζημίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Η αρχική έρευνα είχε διενεργηθεί από τη Γενική Διεύθυνση «Κοινωνία των Πληροφοριών και Μέσων Ενημέρωσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι υπεύθυνη για την προαγωγή της ανάπτυξης και χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας μέσω χορήγησης επιχορηγήσεων για την επιλογή προγραμμάτων έρευνας. Από την έρευνα προέκυψαν ενδείξεις απάτης που συνίσταται στην ανάπτυξη και δραστηριότητα εταιρειών που σχετίζονται μεταξύ τους και συστηματικά κατέθεταν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων έρευνας, τα οποία εγκρίνονταν και δημιουργούσαν αξιόλογα παράνομα κέρδη χρησιμοποιώντας εικονικές εταιρείες οι οποίες εμφάνιζαν διογκωμένα ή πλαστά παραστατικά εξόδων.

Ενδείξεις έχουν προκύψει και σε βάρος υπαλλήλων της Κομισιόν (και ελλήνων) που ενέκριναν αυτά τα προγράμματα. Οι υπάλληλοι της Κομισιόν προκειμένου να καρπωθούν κάποια από τα εκατομμύρια ευρώ που έδινε η ΕΕ έστηναν τα προγράμματα φωτογραφικά σε ότι αφορά τους όρους, τις προϋποθέσεις και το αντικείμενο, προκειμένου να τα «κτυπήσουν» οι δικοί τους άνθρωποι στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες κοινοτικές χώρες. Άλλωστε χρήματα μέσω αυτών των προγραμμάτων δεν δόθηκαν μόνο στην Ελλάδα αλλά σχεδόν σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έρευνα μάλιστα έθεσε επί τάπητος περισσότερες από 20.000 περιπτώσεις επιδοτήσεων όπου τα κοινοτικά κονδύλια γίνανε βίλες, πολυτελή αυτοκίνητα ή καταθέσεις στο εξωτερικό. Για τους υπαλλήλους αυτούς έχει υποβληθεί από την ελληνική πλευρά αίτημα δικαστικής συνδρομής καθώς λόγω παράλληλης έρευνας που διενεργείται στις Βρυξέλλες υπάρχει εκκρεμοδικία. Αν προκύψουν επιπλέον στοιχεία τότε η δίωξη θα επεκταθεί και σε αυτούς, πιθανόν και για το αδίκημα της δωροδοκίας- δωροληψίας.

Η δικογραφία έφτασε στην Εισαγγελία την 1η Οκτωβρίου και με εντολή του προϊσταμένου της Ηλία Ζαγοραίου, τη χειρίστηκαν οι Εισαγγελείς Χ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης οι οποίοι άσκησαν σε βάρος των τεσσάρων νομίμων εκπροσώπων και υπαλλήλων των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση την κάτωθι ποινική δίωξη:

1) Απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με το συνολικό περιουσιακό όφελος και την βλάβη να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ,

2) Πλαστογραφία μετά χρήσεως, από δράστες που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με το συνολικό σκοπούμενο περιουσιακό όφελος να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ,

3) Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες , από δράστες που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή.


Πηγή :zougla.gr


Κατάδυση μέσα σε ένα παγόβουνο video


Από το National Geographic ένα εκπληκτικό video με πρωταγωνιτή τον Δανό Stig Seveninsen γνωστό και σαν τον άνθρωπο που δεν αναπνέει.
Σε αυτό το video βλέπουμε τον Seveninsen να κάνει ρεκόρ Γκίνες αφού κάλυψε 76,2 μέτρα κάτω απο τους πάγους στα νερά της Γροιλανδίας.



NOW


Σταθάκης: Η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν πρέπει μόνο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μας δώσει και το 1/25 των εσόδων της



Η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν πρέπει απλώς να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να στηρίξει την Κουμουνδούρου και οικονομικά δίνοντας το 1/25 των εισοδημάτων της, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάκης μιλώντας με συναδέλφους του στη Βουλή.

Οπως αναφέρει ο Βηματοδότης ο κ.Σταθάκης φέρεται να δήλωσε «Το θέμα δεν είναι ότι θέλει να μας ψηφίσει, αφού όποιος θέλει μπορεί να το κάνει αυτό. Το θέμα είναι να γίνει και... μέλος του ΣΥΡΙΖΑ». «Και γιατί να γίνει;» τον ρώτησαν οι συνομιλητές του. Και ο κ. Σταθάκης έδωσε αμέσως την απάντηση: «Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του συνεισφέρουν οικονομικά στο κόμμα το 1/25 των εσόδων τους. Κάντε τώρα τους υπολογισμούς σας».

Κάποιος όμως από την ομήγυρη, γιατί ο κ. Σταθάκης τα έλεγε όλα αυτά παρουσία και άλλων βουλευτών, παρατήρησε με κακεντρέχεια: «Τα έχει δώσει ήδη» και ότι «ο Σταθάκης τα λέει αυτά για ξεκάρφωμα».



Πηγή: iefimerida.gr


Ξανά με χειροπέδες η Στέλλα Αντωνίου από την συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς.


Συνελήφθη στη Δημητσάνα η Στέλλα Αντωνίου, μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που της είχαν επιβληθεί, μετά την αποφυλάκισή της τον Ιούνιο του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 30χρονη  πήγε στο χωριό της Πελοποννήσου για να επισκεφθεί συγγενικό η φιλικό πρόσωπο, με αποτέλεσμα να γίνει γνωστή η παραβίαση των περιοριστικών όρων και να συληφθεί στις 10 το πρωί.

Η Αντωνίου μεταφέρεται στην Αθήνα, όπου και θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Στέλλα Αντωνίου είχε συλληφθεί στις αρχές Δεκεμβρίου του 2010, στο Χαλάνδρι μαζί με άλλα 5 άτομα, για τη συμμετοχή της στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Είναι η δεύτερη φορά που παραβιάζει τους περιοριστικούς όρους, μετά τον Ιούλιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη.


Πηγή : eglimatikotita.gr


"Πόλεμος" Ντινόπουλου με εφημερίδα: Κατηγορείται για οφειλές 30.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ – Έστειλε εξώδικο για το δημοσίευμα




Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αργύρη Ντινόπουλο με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, μετά από το σημερινό της πρωτοσέλιδο, στο οποίο κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών ότι χρωστά περίπου 30.000 ευρώ στο επικουρικό ταμείο των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ).
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το επικουρικό ταμείο των δημοσιογράφων έβγαλε απόφαση κόλαφο για τον κ.Ντινόπουλο που τον υποχρεώνει να καταβάλει περίπου 30.000 ευρώ, τα οποία δεν πλήρωσε στον ΕΔΟΕΑΠ.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η υπόθεση του Αργύρη Ντινόπουλου κρίθηκε από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και αποδείχθηκε ότι από το 2008, οπότε και εγκατέλειψε το δημοσιογραφικό επάγγελμα γιατί εκλέχθηκε βουλευτής, δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στο Ταμείο, αν και όπως υποστηρίζει αξιοποιεί τις ιατρικές, φαρμακευτικές παροχές του ΕΔΟΕΑΠ.

Απάντηση και εξώδικο του Αργύρη Ντινόπουλου

Απάντηση σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ.Ντινόπουλος σχετικά με απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ που τον υποχρεώνει να καταβάλει περίπου 30.000 ευρώ, τα οποία δεν πλήρωσε εξαπατώντας τον επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων.

Ο κ. Ντινόπουλος απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, ενώ σε ανακοίνωση-απάντηση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "κατά το χρονικό διάστημα (2009-2010) της προαιρετικής ασφάλισής μου κατέβαλα στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το συνολικό ποσό των 15.065 ευρώ" και ότι "τα σχετικά παραστατικά είναι αναρτημένα στον λογαριασμό μου στο facebook" καθώς και ότι "όταν άλλαξε η ασφαλιστική νομοθεσία διέκοψα την προαιρετική ασφάλισή μου στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ίδιο ζήτησα να γίνει και στον ΕΔΟΕΑΠ μαζί με το αίτημα για συνολική ρύθμιση των οφειλών μου".

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση
"To χθεσινό (22-10-14) διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ μετατράπηκε από ορισμένους σε "λαϊκό δικαστήριο" με προφανή στόχο. Να πείσει την κοινή γνώμη ότι δήθεν ζήτησα (με αίτησή μου στις 27/06/2013) να ασφαλιστώ στον κλάδο υγείας ως άνεργος. 

Κανένα καινούριο στοιχείο ( από όσα έχουν ήδη αναφερθεί και στα οποία έχω ήδη απαντήσει) δεν προσκομίστηκε. Το αντίθετο μάλιστα !

Η αρμοδία υπάλληλος του ΕΔΟΕΑΠ, Μαίρη Καλαϊτζή, και ο νομικός σύμβουλος, Αντώνης Καινούργιος, είπαν προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου την μια και μοναδική αλήθεια. Ότι εδώ και ενάμιση χρόνο τους ζητάω επίμονα και φορτικά να τακτοποιήσω τις οφειλές μου. Όχι φυσικά ως άνεργος! Κάτι τέτοιο (το αντιλαμβάνονται οι πάντες!) είναι – έτσι και αλλιώς- αδύνατον να συμβεί αφού απαιτείται προσκόμιση φορολογικής δήλωσης μηδενικού εισοδήματος.

Και όμως! Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ αγνόησε την ιδιόχειρη και ενυπόγραφη αίτησή μου με την οποία ζητώ τακτοποίηση των οφειλών μου στον κλάδο υγείας (χωρίς πουθενά να αναφέρω ότι ζητάω αυτό να γίνει με ασφάλιστρα ανέργου).

Αλλά χρησιμοποιεί για τις εναντίον μου κατηγορίες ένα μηχανογραφικό έντυπο του ΕΔΟΕΑΠ, συνοδευτικό της αίτησής μου, το οποίο βεβαίως δεν φέρει την υπογραφή μου. Ούτε υπάρχει (σε αυτό το μηχανογραφικό έντυπο) κανένα ονοματεπώνυμο δήθεν εκπροσώπου μου.

Αλλά το χθεσινό ( 22-10-14) διοικητικό συμβούλιο είχε ένα στόχο. Να περιβάλει με τον μανδύα του ΕΔΟΕΑΠ το σημερινό ( 23-10-14) πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το οποίο και θα προσφύγω στην δικαιοσύνη.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αυτή είναι η μοναδική (εδώ και ημέρες) εφημερίδα που ασχολείται με το θέμα: "Ντινόπουλος, ο άνεργος υπουργός". Ούτε είναι τυχαίο ότι το σημερινό "ρεπορτάζ" -λίβελλο υπογράφει ο γνωστός Δημήτρης Τρίμης που συστηματικά με καθυβρίζει τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο.

Ιδού, λοιπόν, η αλήθεια. Όταν εκλέχτηκα βουλευτής (το 2007) επέλεξα (όπως είχα το δικαίωμα) την ασφάλιση μου στους ασφαλιστικούς φορείς των δημοσιογράφων και όχι των βουλευτών.

Γνωρίζοντας ότι (με την επικείμενη, τότε, κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου) θα ήμουν υποχρεωμένος να καταβάλω ο ίδιος τις ασφαλιστικές εισφορές μου.

Έτσι, στις 23-03-2009 ζήτησα από το κύριο φορέα ασφάλισης των δημοσιογράφων ( ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) να υπαχθώ στο καθεστώς προαιρετικής ασφάλισης. Να πληρώνω, δηλαδή, εγώ ο ίδιος τα ασφάλιστρά μου για τον κλάδο συνταξιοδότησης. Έτσι από 23/03/2009 μέχρι 22/02/2010 κατέβαλα στον κύριο φορέα ασφάλισης των δημοσιογράφων ( ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) το συνολικό ποσό των 15.065 ευρώ. Κατέβαλα, δηλαδή, μηνιαίο ασφάλιστρο 1.369,55 ευρώ. Το ίδιο ζήτησα (την υπαγωγή , δηλαδή, στον κλάδο προαιρετικής ασφάλισης) με αίτησή μου, στις 07-04-09 και προς τον ΕΔΟΕΑΠ.

Μόνον που ο ΕΔΟΕΑΠ μου απήντησε με δέκα μήνες καθυστέρηση! Στις 04-02-2010. Δηλαδή μόλις 18 ημέρες πριν κάνω διακοπή της προαιρετικής ασφάλισης ( στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) λόγω ριζικής ( και δυσμενούς) αλλαγής της ασφαλιστικής νομοθεσίας.Και πάντως όταν είχα ήδη υποβάλει την αίτηση διακοπής της προαιρετικής ασφάλισης στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ.
Πώς ήταν δυνατόν να μην έχω προαιρετική ασφάλιση τον κύριο φορέα και να έχω στον επικουρικό και στον κλάδο υγείας;

Επειδή στη συνέχεια έκανα πράγματι χρήση των υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ ζητούσα επιτακτικά να βρεθεί λύση στον τρόπο καταβολής των ασφαλίστρων.

Έτσι στις 27-06-2013 ζήτησα και γραπτώς την οριστική τακτοποίηση των οφειλών μου τονίζοντας ότι πρέπει να διακοπεί και τυπικά η προαιρετική ασφάλιση μου στον ΕΔΟΕΑΠ και να πληρώσω συνολικά τις ασφαλιστικές εισφορές μου στον κλάδο υγείας. Όχι, βεβαίως, με ασφάλιστρα ανέργου, όπως – επαναλαμβάνω - σαφώς φαίνεται από την χειρόγραφη και ενυπόγραφη αίτησή μου.

Από τότε μέχρι χθες και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου οι υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ δεν μου είχαν απαντήσει ποιο είναι το ύψος αυτών των οφειλών στον κλάδο υγείας ώστε επιτέλους να τις τακτοποιήσω. Μετά την χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ περιμένω να το πράξουν".


ΣΥΡΙΖΑ: "Ούτε νόμιμος, ούτε ηθικός" ο Ντινόπουλος

Επίθεση εναντίον του Αργύρη Ντινόπουλου εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν είναι "ούτε νόμιμος, ούτε ηθικός".

"Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς από μία κυβέρνηση που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις και κυνηγά επαγγελματίες με ελάχιστα χρέη, θα ήταν οι υπουργοί της να μην δηλώνουν άνεργοι, για να γλυτώσουν από τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η πρωτοφανής απάτη του υπουργού Εσωτερικών, Α. Ντινόπουλου, εις βάρος του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών, συνιστά μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση. Ο υπουργός κατηγορείται ότι έκλεβε κανονικότατα το ΕΔΟΕΑΠ, αφού δεν πλήρωνε τις εισφορές του δηλώνοντας άνεργος (!!!), ενώ, ταυτόχρονα, αξιοποιούσε τις ιατροφαρμακευτικές παροχές του ταμείου, φτάνοντας σήμερα να χρωστά γύρω στα 30.000 ευρώ σε εισφορές! Για πόσο ακόμα θα ηγείται ο κ. Ντινόπουλος ενός τόσο κρίσιμου υπουργείου και θα τον καλύπτει ο κ. Σαμαράς;", αναφέρει η ανακοίνωση.


Πηγή :newsit.gr


Συνεχίζεται η δίκη για τα εξοπλιστικά


Με την εξέταση της ένστασης που υπέβαλε η υπεράσπιση, ζητώντας την αποβολή του Δημοσίου από Πολιτική Αγωγή, συνεχίζεται ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του πρώην υπουργού 'Αμυνας 'Ακη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του, για τις παράνομες αμοιβές από την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ήδη, η εισαγγελέας Έδρας έχει εισηγηθεί στο δικαστήριο την απόρριψη της ένστασης τονίζοντας ότι το Δημόσιο πρέπει να παραστεί στη δίκη, καθώς υπέστη βλάβη από τη δράση των κατηγορουμένων και δικαιούται να προασπιστεί τα συμφέροντα του.

Ο πρώην υπουργός και οι δεκαέξι συγκατηγορούμενοί του, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του, καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης για τη διακίνηση και απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρεται να δόθηκαν για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που κήρυξε ενόχους και καταδίκασε τους 17, από τους 19, κατηγορούμενους για την υπόθεση της νομιμοποίησης των "δώρων" για τις αγορές των επίμαχων όπλων, το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης πρώην υπουργός ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία .

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο 'Αμυνας, από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001.

Παρόντες στην διαδικασία ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σήμερα είναι οι εννέα από τους 17 κατηγορούμενους. Μεταξύ των απόντων από το δικαστήριο είναι η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, κρατούμενες και οι δύο, οι οποίες εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους.

Η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Απάτη – μαμούθ με τα λάστιχα λεωφορείων και τρόλεϊ


2,5 εκατομμύρια άρπαξε με πλαστά δικαιολογητικά ένας 59χρονος από το δημόσιο μετέχοντας σε διαγωνισμούς για τα λάστιχα των οχημάτων της ΟΣΥ στην Αττική
Ο 59χρονος κατηγορείται για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. καθώς από το 2012 συμμετείχε σε διαγωνισμούς για την προμήθεια ελαστικών με πλαστά δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία η επιχείρησή του προκειμένου να προσφέρει την χαμηλότερη τιμή, προσκόμιζε στο φάκελο της τεχνικής προσφοράς πλαστά πιστοποιητικά ξένου οίκου αξιολόγησης, σύμφωνα με τα οποία τα προσφερόμενα ελαστικά, που παράγονταν σε χώρα της Ασίας, πληρούσαν τόσο τις προδιαγραφές της προκήρυξης της Ο.ΣΥ. Α.Ε. όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. προμηθεύθηκε από την επιχείρηση του 59χρονου τουλάχιστον 9.000 ελαστικά, διαφόρων διαστάσεων, αμφιβόλου ποιότητας, από μη πιστοποιημένο κατασκευαστή, και κατέβαλε στην εταιρεία του 59χρονου 2.523.000€.

Σύμφωνα με την Οικονομική αστυνομία η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου προσδιορισθεί επακριβώς η έκταση της απάτης, καθώς και τυχόν παράνομη εμπλοκή - συμμετοχή σε άλλους δημόσιους διαγωνισμούς.



Πηγή :newsit.gr


Δεν μπορεί στην φυλακή ο Β. Παπαγεωργόπουλος


Επέστρεψε στις φυλακές Διαβατών ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μετά τις δύο επεμβάσεις αγγειοπλαστικής στην καρδιά του.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε δύο μπαλονάκια και τρία στεντς στην περισπωμένη αρτηρία και ισάριθμα μπαλονάκια και στεντς στη δεξιά, στη διάρκεια δύο επεμβάσεων.  Τις τελευταίες ημέρες είχε κάποιες μικρές επιπλοκές οι οποίες και υποχώρησαν.

Το ερώτημα από εδώ και πέρα είναι αν θα μπορέσει να αντέξει στην φυλακή ο κ. Παπαγεωργόπουλος με τα προβλήματα της υγείας του.

Και αυτό γιατί οπως διαβάζουμε στο Edomakedonia, οι γιατροί συνιστούν συγκεκριμένη αγωγή αλλά και την αυστηρή τήρηση κάποιων κανόνων προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ζωή του (παραμονή του σε περιβάλλον καθαρό από καπνό, σίτιση με φαγητό χωρίς λιπαρά και αλάτι, παρακολούθηση από γιατρό και πιστή τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής).

Ωστόσο, ιατρικοί κύκλοι εκφράζουν την απορία τους κατά πόσο οι συνθήκες αυτές, που είναι καθοριστικής σημασίας για να μην κινδυνεύσει η ζωή του κ. Παπαγεωργόπουλου, μπορούν να τηρηθούν μέσα στη φυλακή.


Πηγή : sirma.info


EKTAKTO ¨ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΑ ΤΕΙ ΣΙΝΔΟΥ



Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί


Τρεις Ελληνικές τράπεζες δεν θα περάσουν τα stress test


Τουλάχιστον 11 ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και 3 ελληνικές,  θα αποτύχουν στα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μεταδίδει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe.
Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, τρεις τράπεζες στην Ελλάδα, τρεις στην Ιταλία και δύο στην Αυστρία δεν κατάφεραν να περάσουν τις ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.
Μεταξύ των αποτυχόντων θα είναι, επίσης, μία κυπριακή τράπεζα, μία πορτογαλική και μία βελγική.
Τα stress test θα αποτελέσουν ακτινογραφία για την υγεία 130 τραπεζών στην Ευρώπη και οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Κυριακή.
Η είδηση προκάλεσε πτώση του ευρώ.
Πάντως κυπριακά δημοσιεύματα αναφέρουν πως καμία τράπεζα στην Κύπρο δεν θα αποτύχει στα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
"Καμία κυπριακή τράπεζα δεν πρόκειται να αποτύχει το τεστ, δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα", ανέφερε στη "Cyprus Weekly", έγκυρη πηγή εντός του νησιού.
Σε μια πρώτη αντίδραση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τονίζει ότι κάθε πληροφορία αυτή τη στιγμή είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα και συνέστησε υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων την Κυριακή. Εξάλλου εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε ότι τα δημοσιεύματα στηρίζονται σε υποθέσεις.
Ανυπόστατο χαρακτήρισε έγκυρη πηγή με την οποία συνομίλησε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δημοσίευμα του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων EFΕ.
Η ίδια πηγή, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος ως ανυπόστατους, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα να έχει αποτύχει τα τεστ αντοχής μια κυπριακή τράπεζα, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε καν ανεπίσημα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των τεστ.


Πηγή: news247.gr


Αυτός είναι ο αγνοούμενος πιλότος του μοιραίου Diamond... [photo]



Όπως έγινε γνωστό, ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Diamond DA42 που συνετρίβη χθες το απόγευμα 45 μίλια στα ανοιχτά της Λάρνακας είναι ο... Ελληνοκύπριος Αυγουστίνος Αυγουστή.


Ο Αυγουστή είναι επικεφαλής της σχολής εκπαίδευσης πιλότων ελαφρών σκαφών της ιδιωτικής εταιρείας Griffon με έδρα το αεροδρόμιο Πάφου, η οποία είναι αδειοδοτημένη από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας για την εκπαίδευση νέων ώστε να αποκτήσουν άδεια χειριστή ελαφρών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αυγουστή είναι έμπειρος πιλότος, με 9.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του. Βάσει του σχεδίου πτήσης που υποβλήθηκε χθες ήταν ο χειριστής του DA 42 στο μοιραίο ταξίδι από την Πάφο προς την Βηρυτό.

Στο αεροσκάφος επέβαινε και ο Ελληνολιβανέζος Τζορτζ Οπέκι, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εκτελούσε συχνά τη συγκεκριμένη διαδρομή με πιλότο τον Αυγουστή.



Πηγή : tromaktiko


Επικό βίντεο για όσους δεν προσέχουν την αεροσυνοδό...

Μπορεί να χρειάστηκαν, ένας γιγάντιος αετός, ένας μάγος, ξωτικά, νάνοι και μια μάχη, αλλά το αποτέλεσμα καθηλώνει

Πείτε την αλήθεια. Ελάχιστοι από μας όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, παρακολουθούμε την όμορφη αεροσυνοδό, για να μάθουμε πώς μπαίνει το σωσίβιο ή τι κάνουμε με τη μάσκα αέρα. Οι πιο πολλοί έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους εκείνη τη στιγμή.
Αυτό ακριβώς προσπάθησαν να αλλάξουν στις αερογραμμές της Νέας Ζηλανδίας. Γι' αυτό το λόγο επιστρατεύτηκε ο Πίτερ Τζάκσον (σκηνοθέτης του «Χόμπιτ» και του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»), όλα τα υπερφυσικά πλάσματα των ταινιών, καθώς και ο Ράνταγκαστ «ο Καφέ» (μάγος στην ταινία «Χόμπιτ»), ο Φίλι (νάνος στην ταινία «Χόμπιτ») και ο Φρόντο για να εξηγήσουν στους επιβάτες ό,τι ακριβώς χρειάζεται, για να έχουν ένα ασφαλές ταξίδι.

Εμπνευσμένοι από τις δυο μεγάλες τριλογίες, των οποίων η πλειονότητα των γυρισμάτων έχουν γίνει στη Νέα Ζηλανδία, οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρίας Air New Zealand έφτιαξαν αυτό το βίντεο σαν το τελευταίο μέρος μιας δικής τους τριλογίας, με το κάθε επεισόδιο να κυκλοφορεί πριν από κάθε ταινία της τριλογίας «Χόμπιτ». Όλα στο βίντεο φωνάζουν «Μέση Γη» και εντείνουν την αγωνία των φίλων της ταινίας που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες των κινηματογράφων στις 17 Δεκεμβρίου.






Πηγή


Καναδός τζιχαντιστής: «Ταξιδιώτης υψηλού κινδύνου» για τις αρχές, «γλυκό αγόρι» για τους γείτονες


Ποιος ήταν ο Μικέλ Ζέα-Μπιμπού που σκόρπισε το θάνατο στο Κοινοβούλιο του Καναδά

Ο άνθρωπος που στέρησε από τον Καναδά την αθωότητά του σπέρνοντας τον θάνατο εντός κι εκτός του καναδικού κοινοβουλίου, ήταν γνωστός και μη εξαιρετέος στις καναδικές αρχές, οι οποίες τον είχαν συλλάβει αρκετές φορές για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για τον Μικέλ Ζέα-Μπιμπού, ο οποίος θεωρείται από τις αρχές ως ο δράστης που εισέβαλε μέσα στο κοινοβούλιο της χώρας στην Οτάβα και άρχισε να πυροβολεί εν ψυχρώ όποιον έβρισκε μπροστά του.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «CBS», o Ζέα-Μπιμπού, που έπεσε χθες, Τετάρτη, νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, ήταν Καναδός αλγερινής καταγωγής. Είχε αλγερινές ρίζες από την πλευρά της μητέρας του.  Γεννήθηκε το 1982 στην πόλη Λαβάλ του Κεμπέκ, βόρεια του Μόντρεαλ, όμως στο πιστοποιητικό γέννησής του, το όνομά του ήταν γραμμένο ως Michael Joseph Hall, ενώ, πολλές φορές σε αγνώστους συστηνόταν ως Abdul Zehar Bibeau.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του καναδικού Τύπου, ο δράστης είχε ασπαστεί  πρόσφατα το Ισλάμ και για τις αρχές θεωρείτο «ταξιδιώτης υψηλού κινδύνου».  Όπως γράφει η εφημερίδα «Epoch Times», το 2004 οι καναδικές αρχές τον είχαν συλλάβει για κατοχή μαριχουάνας. Τότε, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι αρχές του περνούσαν χειροπέδες.

Ο 32χρονος Μικέλ Ζέα-Μπιμπού είχε συλληφθεί συνολικά πέντε φορές κατά την παραμονή του στο Μόντρεαλ. Τουλάχιστον τις τρεις από αυτές καταδικάστηκε για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, είχε καταδικαστεί και για ληστεία τράπεζας. Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο «Radio Canada», η μητέρα του δράστη, Σούζαν Μπιμπού, ζει στο Μόντρεαλ κι εργάζεται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι γείτονες του Μπιμπού έμειναν με το στόμα... ανοιχτό όταν άκουσαν ότι ο νεαρός Καναδός ήταν ένας από τους δράστες. «Ήταν ένα γλυκό αγόρι», είπε ένας από τους γείτονες, υπό καθεστώς ανωνυμίας.  


Πηγή : protothema.gr


Όταν ο εμβολιασμός στα παιδιά αργεί! Δείτε σε ποια ηλικία πρέπει να γίνονται οι εμβολιασμοί


Σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μπορεί να επιφέρει η καθυστέρηση εμβολιασμού για βασικά νοσήματα.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια με την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης οι γιατροί έχουν στα χέρια του βασικά εμβόλια για να προστατεύσουν τα παιδιά από σοβαρές ασθένειες. Ωστόσο οι γονείς είναι αυτοί που θα πρέπει να παρακολουθούν τους χρόνους εμβολιασμού του παιδιού τους ώστε να είναι πλήρως προστατευμένο.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αύξηση διαφόρων ασθενειών σε παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις βασικές παθήσεις. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του πνευμονιόκοκκου που μπορεί να χτυπήσει πριν ακόμη το καταλάβουν οι γονείς.

Άλλωστε στοιχεία από τη χώρα μας έδειξαν ότι κάθε χρόνο νοσηλεύονται με σοβαρή πνευμονιοκοκκική λοίμωξη 100 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών ανά 100.000 πληθυσμού. Επιπλέον, σύμφωνα με την πανελλαδική καταγραφή του εθνικού κέντρου αναφοράς μηνιγγίτιδας το 40% των κρουσμάτων πνευμονιοκοκκικής μηνιγγίτιδας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας συμβαίνουν μέσα στο πρώτο έτος της ζωής.

Η σημασία των εμβολιασμών και ο ρόλος των γονιών

Οι εμβολιασμοί ως μέσο προφύλαξης από λοιμώδη νοσήματα είναι από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους ελέγχου νόσων του ανθρώπου. Αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας και καθοριστικό μέσο για τη βελτίωση της κοινότητας.

Ο ρόλος των εμβολίων είναι να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα το οργανισμού ώστε να επιτυγχάνουν την άριστη ανοσοπροστασία από τους λοιμογόνους παράγοντες. Παράλληλα, επιδιώκεται τέτοιος προγραμματισμός ώστε η προστασία να συνδυάζεται με την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος εμβολιασμών αποσκοπεί στην επιτυχή προστασία έναντι συγκεκριμένων λοιμώξεων ήδη πριν από την ηλικία στην οποία τα νήπια κινδυνεύουν να νοσήσουν από αυτές στην απλοποίηση σχήματος τους, στην ελαχιστοποίηση των επισκέψεων στον παιδίατρο και στην συμμόρφωση των γονιών σε αυτό. Τα χαρακτηριστικά των εμβολίων είναι η ασφάλεια τους η μακρόχρονη προστασία, η επαγωγή κατάλληλων ουσιών και κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και η πρακτικότητα στην εφαρμογή τους.

Οι γονείς οφείλουν να ενημερώνονται για το Πρόγραμμα Εμβολιασμών και να συνεργάζονται αρμονικά με τον παιδίατρο τους για την τήρηση του εμβολιαστικού σχήματος. Είναι πρωταρχικά δική τους υποχρέωση να προσέχουν την ενημέρωση του βιβλιαρίου υγείας  από τον παιδίατρο, να ρωτάνε για τη σωστή πρόληψη και να προγραμματίζουν επόμενους εμβολιασμούς. Ο σωστός εμβολιασμός είναι ασπίδα προστασίας της υγείας των παιδιών τους.

Μηχανισμός δράσης εμβολίων

Οι γνώσεις μας για τη «στρατηγική» που χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα έναντι των λοιμογώνων μικροοργανισμών έχουν βελτιωθεί τα τελευταία  χρόνια. Υπάρχει μεγάλη πρόοδος στην κατανόηση των μηχανισμών, που υπόκεινται στην ενεργοποίηση και τη δράση της ανοσιακής απάντησης.

Αυτές οι γνώσεις έχουν συμβάλλει και συνεχίζουν να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη νέων και πιο αποτελεσματικών εμβολίων. Προοπτική είναι ο σχεδιασμός των εμβολιασμών ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματική και  σταθερή ανοσοαπάντηση και ανοσολογική μνήμη. Τα εμβόλια προάγουν συγκεκριμένη ειδική ανοσοαπάντηση, η οποία προστατεύει, έναντι συγκεκριμένης λοίμωξης για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Καμπανάκι κινδύνου για πνευμονιοκοκκική λοίμωξη για όλα τα παιδιά μέχρι 5 ετών

Βασικός εμβολιασμός στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών είναι ο αντιπνευμονιοκοκκικός εμβολιασμός. Ο πνευμονιόκοκκος είναι μικρόβιο που προκαλεί συνηθισμένες λοιμώξεις όπως πνευμονία, μηνιγγίτιδα και βακτηριαιμία, ιγμορίτιδα και μέση ωτίτιδα, που συνεπάγονται πολυάριθμες επισκέψεις σε γιατρούς και τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

Οι ηλικίες που κινδυνεύουν ιδιαιτέρα είναι  παιδιά μικρότερα των 2 ετών (ιδιαιτέρα στις ηλικίες μεταξύ 6 και 12 μηνών). Άλλες ευπαθείς ομάδες είναι τα παιδιά μεταξύ 2 και 5 ετών που φοιτούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χρόνια νοσήματα η ανοσολογικές διαταραχές.

Στοιχεία από τη χώρα μας έδειξαν ότι κάθε χρόνο νοσηλεύονται με σοβαρή πνευμονιοκοκκική λοίμωξη 100 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών ανά 100.000 πληθυσμού. Επιπλέον, σύμφωνα με την πανελλαδική καταγραφή του εθνικού κέντρου αναφοράς μηνιγγίτιδας το 40% των κρουσμάτων πνευμονιοκοκκικής μηνιγγίτιδας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας συμβαίνουν μέσα στο πρώτο έτος της ζωής.

Ο εμβολιασμός πρέπει να ξεκινά από 2 μηνών και να ολοκληρώνεται σωστά

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως τα στοιχεία για τα ευεργετικά αποτελέσματα του εμβολιασμού έχουν γίνει αποδεκτά από το Υπουργείο Υγείας και όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία αποζημιώνουν τη δαπάνη κατά 100%,των εμβολίων που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

Βάσει του Προγράμματος Εμβολιασμών συνιστάται η χορήγηση του συζευγμένου  πνευμονιοκοκκικού εμβολίου σε 4 δόσεις για τα παιδιά, αρχικά στον 2ο μήνα, στη συνέχεια στον 4ο και 6ο μήνα και μία επαναληπτική δόση μεταξύ 12ου και 15ου μήνα.

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί για να επιτευχθεί ο στόχος έχει ιδιαίτερη και καθοριστική σημασία οι εμβολιασμοί να αρχίζουν εγκαίρως στην βρεφική και νηπιακή ηλικία όπως και να συνεχίζονται και συμπληρώνονται στην παιδική ηλικία.

Όσο νωρίτερα και σωστά, τόσο καλύτερα για τα παιδιά.


Πηγή: iatropedia.gr


Πήραν προθεσμία από τον Εισαγγελέα Εφετών οι δήμαρχοι για να απολογηθούν


Ζήτησαν και πήραν προθεσμία από τον κύριο εισαγγελέα εφετών οι πρώτοι δήμαρχοι που δεν έχουν παραδώσει στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Στην Εισαγγελία Εφετών θα παρουσιαστεί την Πέμπτη,  η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, στο πλαίσιο της προανακριτικής εξέτασης που έχει ξεκινήσει σε βάρος πέντε δημάρχων

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος πήρε προθεσμία έως την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις, διότι αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Οι δήμαρχοι προσέρχονται με την κατηγορία της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος.

Έχουν κληθεί και ο δήμαρχος Αγ. Ρέντη - Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.



Υποκλίθηκε η Γιουβέντους στον Ολυμπιακό!


Χωρίς να καταπλήξει με την απόδοση του αλλά παίζοντας μεθοδικά, με ενισχυμένο κέντρο και πάθος απέναντι στη μεγάλη του αντίπαλο, ο Ολυμπιακός επικράτησε την Γιουβέντους και απέδειξε πως η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League θα κριθεί όχι μετά από μια ήττα -με κακή απόδοση- αλλά την τελευταία αγωνιστική.

Οι παίκτες του Μίτσελ άντεξαν στην πίεση που άσκησε η Γιουβέντους στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν σε πολύ καλή βραδιά τους Κασάμι, Μαζουάκου, Μποτία, Τσόρι και Εντιγκά, αλλά το... τρίποντο κρίθηκε στις απίστευτες επεμβάσεις του Ρομπέρτο στην επανάληψη.
Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, πίεσαν ψηλά την Γιουβέντους -που έδειξε να μην “πατάει” καλά- και φάνηκαν απειλητικοί με προσπάθειες από την αριστερή τους μεριά και τους Κασάμι και Μαζουακού. Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο ήρθε από εκτέλεση φάουλ του Τσόρι, με τον μπουφόν να πετάγεται στο αριστερό του “γ” και να διώχνει σε κόρνερ (7').
Στη συνέχεια η “βέκια σινιόρα” ανέβασε την απόδοση της, κυρίως επειδή μοίρασε καλύτερα το παιχνίδι ο Πίρλο,έδειξε τη δύναμη της στα “στημένα” και στο 12' έφτασε μια ανάσα από το 0-1, με τον Ελαμπντελαουί να διώχνει πάνω στη γραμμή την προβολή του Τέβεζ. Στο 20' ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο,αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν στη συνέχεια να πλησιάσουν προς τα καρέ του Μπουφόν (πέρα από τη σέντρα-σουτ του Τσόρι στο 27'), ενώ κάποια μακρινά τους σουτ ήταν... ψωμοτύρι για τον Ιταλό πορτιέρο. Οι “ερυθρόλευκοι” όμως πήραν ξανά στην κατοχή τους την μπάλα (πολύ δουλειά από Μιλιβόγεβιτς) και σε μια... κόντρα έπιασαν την άμυνα της Γιουβέντους στον ύπνο. Η γρήγορη αντεπίθεση του Ολυμπιακού κατέληξε στον Κασάμι, που με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-0 και έβαλε... φωτιά στο γήπεδο (36').
Οι Ιταλοί ανέβασαν την απόδοση τους στην επανάληψη, κράτησαν στα πόδια τους την μπάλα -άφησε χώρο ο Ολυμπιακός- και προσπάθησαν να “χτίσουν” τις επιθέσεις τους στα καρέ του Ρομπέρτο. Οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ στο 60', με τον Κασάμι να πλασάρει ελάχιστα άουτ, ενώ -πέντε λεπτά αργότερα- ο ρομπέρτο “έσωσε” τους Πειραιώτες από την ισοφάριση, στο τετ-α-τετ με τον Μοράτα

Η Γιουβέντους προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα των γηπεδούχων, στέλνοντας την μπάλα στα άκρα, αλλά ποι ευκαιρίες που δημιούργησε βρήκαν στο... τείχος που ονομάζεται Ρομπέρτο. Ο Ισπανός πορτιέρο έκανε τεράστια απόκρουση τόσο στο σουτ του Τέβεζ στο 76', όσο και στο σουτ του Μοράτα στο 81' (με επέμβαση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι).
Η “βέκια σινιόρα” έκλεισε τον Ολυμπιακό στα καρέ του, τον πίεσε ασφυκτικά, αλλά και πάλι ο Ρομπέρτο ήταν εκεί για να κρατήσει... όρθιους τους “ερυθρόλευκους” και να τους δώσει αυτή τη μεγάλη νίκη και να περάσει πρώτος στον όμιλο του μετά από τρεις αγωνιστικές.
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, μετά το σφύριγμα της λήξης ο Μπουφόν πήγε και έδωσε συγχαρητήρια στον πορτιέρο του Ολυμπιακού

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου 

Ατλέτικο 6 (8-3) 
Ολυμπιακός 6 (4-4) 
Γιουβέντους 3 (2-2) 
Μάλμε 3 (2-7) 

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (91' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (85' Φουστέρ), Μανιάτης, Μήτρογλου (69' Αφελάι).
 
Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ογκμπόνα (77' Περέιρα), Λιχτστάινερ, Ασαμόα, Πίρλο (57' Μαρκίζιο), Βιντάλ, Πογκμπά (87' Τζοβίνκο), Τέβες, Μοράτα.