Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

EKTAKTO : ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΜΙΚΡΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Αναστάτωση επικρατεί σε Κύπρο καθώς το μικρό αεροσκάφος που πραγματοποιούσε πτήση από την Πάφο προς τη Βηρυτό, χάθηκε από τα ραντάρ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο αεροσκάφος ήταν δύο άτομα ένας Λιβανέζος και ένας Κύπριος.
Το αεροπλάνο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχει καταπέσει κοντά στο μέρος όπου βρίσκονται παράνομα  τα τουρκικά πλοία μαζί με το Μπαρμπαρόσα.
Οι έρευνες συνεχίζονται από κυπριακά ελικόπτερα και πλοία.


Αγορά ακινήτων με δώρο την άδεια διαμονής -Αλλαγές στον νόμο για να έρθουν περισσότεροι Ρώσοι και Κινέζοι


Την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου βάσει του οποίου εξασφαλίζουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα πολίτες τρίτων χωρών που αγοράζουν ακίνητα στη χώρα, είτε για στρατηγικές επενδύσεις είτε για επενδύσεις μικρότερου κεφαλαίου, εξετάζει η κυβέρνηση.

Αυτό προέκυψε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα ο οργανισμός Enterprise Greece, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το υπουργείο Εσωτερικών, με θέμα «Άδειες διαμονής πολιτών τρίτων χωρών για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ο απολογισμός για τις άδειες διαμονής που χορηγούνται σε πολίτες τρίτων χωρών που προβαίνουν στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, καθώς και συγκριτική μελέτη του ελληνικού προγράμματος με αντίστοιχα χωρών της ευρύτερης περιοχής, απ' όπου προκύπτει ότι το ελληνικό μοντέλο είναι μεν επιτυχημένο, αλλά μπορούν να γίνουν βελτιώσεις -οι οποίες μάλιστα ετοιμάζονται.

Έχουν εκδοθεί 436 άδειες διαμονής πολιτών τρίτων χωρών για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2013 έως σήμερα, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία έκδοσης ακόμη 83 άδειες. Από τις άδειες που έχουν εκδοθεί, 185 αφορούν σε πολίτες της Ρωσίας, 119 σε πολίτες της Κίνας και 33 σε Αιγύπτιους πολίτες. Από αυτές, από την 1η Μαΐου του 2014 έως και στις 30 Σεπτεμβρίου έχουν εκδοθεί 210 άδειες διαμονής για ιδιοκτήτες και 182 για μέλη οικογενειών τους.

Έχουν δοθεί 67 εκατ. ευρώ για αγορά κατοικίας από ξένους υπηκόους, με 317.000 ευρώ μέση τιμή ακινήτου, ωστόσο για κάθε συμβόλαιο εκδίδονται λιγότερες από δύο άδειες (1,186), κι αυτό δείχνει ότι οι αρχικοί φόβοι πως θα έρχεται πλήθος αλλοδαπών με αυτό τον τρόπο δεν επαληθεύθηκαν. Ταυτόχρονα, όμως, διαφαίνεται από τα νούμερα ότι θα πρέπει να γίνει γενικά πιο ελκυστικό το περιβάλλον, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι για να επιδιώξει να πάρει κάποιος την άδεια διαμονής σημασία έχει κατά 98% η πρόσβαση σε χώρα Σένγκεν, η ποιότητα ζωής κατά 90%, η απόδοση της επένδυσης κατά 80%, η πρόσβαση στην εκπαίδευση κατά 89%, η πρόθεση μετεγκατάστασης στη χώρα κατά 75% και οι διακοπές κατά 65%.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι το πρόγραμμα είναι επιτυχημένο, καθώς, εκτός από τα ευεργετήματα στην αγορά κατοικίας, όσο μεγαλύτερη είναι η διαμονή των ξένων πολιτών στη χώρα, τόσο μεγαλύτερο κέρδος έχει συνολικά η ελληνική οικονομία. Γι' αυτό και ετοιμάζεται σχέδιο νόμου από τα συναρμόδια υπουργεία για να γίνει η χώρα μας πιο φιλική στις άδειες διαμονής που χορηγούνται σε πολίτες τρίτων χωρών. Η πρόταση είναι έτοιμη και αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η αλλαγή που ετοιμάζεται θα αφορά την πρόσβαση σε ιθαγένεια με τις διαδικασίες που ισχύουν σήμερα, δικαίωμα διαμονής και στους ανιόντες των ιδιοκτητών που κατέχουν άδεια διαμονής. Δηλαδή, αγοράζει το παιδί μιας οικογένειας μία κατοικία και μπορεί να φέρει τον πατέρα του και τη μητέρα του με άδεια διαμονής και αν παντρευτεί θα μπορεί να φέρει και τη σύζυγό του και αυτή να φέρει και τους δικούς της γονείς. Ακόμη, η πενταετής άδεια διαμονής θα γίνει μόνιμη και θα ανανεώνεται κάθε πέντε χρόνια, ενώ αν η ιδιοκτησία μεταβιβαστεί στη διάρκεια της πενταετίας, ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει άδεια διαμονής, σε περίπτωση που είναι αλλοδαπός.



Πηγή: iefimerida.gr


ΠΡΟΤΑΣΗ : Η Πύλη του Κρασιού



Λεωφόρος Αμφιθέας 106,   Παλαιό Φάληρο 210 9819908,   http://www.winegate.gr/

Η «Πύλη του Κρασιού» ήρθε για να σου μάθει όσα πρέπει να ξέρεις γύρω από το καλό κρασί.

Η παρουσία της «Πύλης» έγινε ακόμα πιο αισθητή πέρυσι, όταν εμπλούτισε τον κατάλογο με σημαντικές εγχώριες και ξένες ετικέτες, ενισχύοντας παράλληλα το concept της με πρωτότυπες ιδέες.

Η λίστα με τα κρασιά συνεχώς ανανεώνεται και είναι ωραία κατηγοριοποιημένη σε λευκά, ερυθρά, ροζέ, αφρώδη και σαμπάνιες. Μεγάλο μέρος καταλαμβάνουν και τα αποστάγματα με τις επιλογές σε single malt να ξεπερνούν τις 30, αφήνοντας όμως χώρο και στο ρούμι, την τεκίλα και το κονιάκ. Σημαντικό είναι επίσης ότι τα κρασιά μπορείς να τα γευτείς και σε φιάλη και σε ποτήρι.

Μην ξεχάσεις να ενημερώνεσαι τακτικά και για τις θεματικές γευσιγνωσίες και τις παρουσιάσεις οινοποιείων που πραγματοποιούνται.


Πηγή : http://apopse.com/


Με τερηδόνα 6 στα 10 παιδιά 5 ετών


Υποβαθμισμένη χαρακτηρίζεται η στοματική υγεία των Ελλήνων, ιδιαίτερα σε μη αστικές περιοχές και σε κοινωνικά στρώματα με χαμηλό οικονομικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Τρία στα πέντε παιδιά ηλικίας 5 ετών έχουν τερηδόνα, η κατάσταση γίνεται χειρότερη στα παιδιά ηλικίας 12 ετών, όπου επτά στα δέκα έχουν τερηδόνα, ενώ προβληματική είναι η στοματική υγεία σχεδόν στο 84% των εφήβων ηλικίας 15 ετών, με το νομό Ιωαννίνων να κατέχει την αρνητική πρωτιά όπου το σύνολο των 15χρονων έχουν τερηδόνα. Χειρότερη είναι η κατάσταση στα παιδιά μεταναστών, με μόλις το 26,2% των 5χρονων και το 10,3% των εφήβων να μην εμφανίζουν τερηδόνα. Τα ανησυχητικά στοιχεία προκύπτουν από την πανελλήνια επιδημιολογική μελέτη καταγραφής στοματικής υγείας, που διενεργήθηκε από επιστήμονες των Οδοντιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Οδοντιατρικής  Ομοσπονδίας (ΕΟΟ).

 Το παρήγορο είναι, ότι ο δείκτης τερηδόνας παρουσιάζεται μειωμένος έως και 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το παρελθόν (μελέτη 2004) και στις τρεις ηλικιακές ομάδες των παιδιών αλλά το ανησυχητικό είναι, ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό των αθεράπευτων αναγκών, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου ο καθηγητής παιδοδοντιατρικής Κ. Ουλής.

 Σύμφωνα με τη μελέτη, οι περιοχές που καταγράφεται υψηλότερος δείκτης τερηδόνας, είναι ο νομός Ιωαννίνων στα παιδιά 5 ετών και Λαρίσης στις ηλικίες 12 και 15 ετών. Στον αντίποδα, οι χαμηλότερες τιμές καταγράφονται στους νομούς Χανίων και Κεφαλληνίας.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι η κατάσταση είναι σημαντικά χειρότερη στον αγροτικό πληθυσμό και όπως είπε ο κ. Ουλής το φαινόμενο συνδέεται με κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες και έλλειψη ενημέρωσης.Από τα ευρήματα προκύπτει ότι το 57,4% των παιδιών 12 ετών και το 47,3% των εφήβων 15 ετών, βουρτσίζουν μόνο μία φορά ή αραιά και ποτέ τα δόντια τους, όπου σύμφωνα με τους επιστήμονες η μία φορά την ημέρα ίσον καμία.

  Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, η μελέτη κατέγραψε κοινωνικές ανισότητες όσον αφορά στην στοματική υγεία, καθώς τα παιδιά με γονείς ανώτατης εκπαίδευσης και από αστικές περιοχές επισκέπτονται τον οδοντίατρο, για πρόληψη σε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά έναντι των παιδιών από αγροτικές περιοχές και χαμηλότερο οικονομικό και εκαπιδευτικό επίπεδο των γονέων. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυξανόμενου του εκπαιδευτικού επιπέδου αλλά και του μηνιαίου εισοδήματος αυξάνεται και το ποσοστό των ατόμων (ηλικίας 65-74) που είχε διατηρήσει μεγαλύτερο αριθμό φυσικών δοντιών στη στοματική κοιλότητα. Το 38,2% των μεσηλίκων και το 42,9% των ατόμων τρίτης ηλικίας δεν είχε καλύψει τις προσθετικές του ανάγκες. Μάλιστα, στην ηλικία 65-74 ετών το ποσοστό εκείνων που είχε ανάγκη προσθετικής αποκατάστασης ήταν υψηλότερο το 2013 συγκριτικά με το 2004.

 «Τα στοιχεία της μελέτης καταδεικνύουν την ανάγκη να υπάρξει συγκροτημένη πολιτική υγείας από την πολιτεία, προκειμένου να καλυφθούν στο μέγιστο δυνατό, οι ανάγκες των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΟΟ Αθανάσιος Κατσίκης και κάλεσε την διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να συμπεριλάβει την πρωτοβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη στις ασφαλιστικές καλύψεις του Οργανισμού.


Πηγή :skai.gr


Σε δίκη 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τον θάνατο του Ιλία Καρέλι



Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα δικαστούν 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατηγορούνται για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου κατά συναυτουργία.

Επιπλέον, μαζί με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου θα καθίσει και ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, που αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή.

Από κάθε κατηγορία απαλλάχθηκαν δύο ακόμη σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μιας και δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος τους.

Τέλος,  το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν προφυλακιστεί για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη.


Πηγή :kathimerini.gr


"Παρέλαση" δημάρχων από τον εισαγγελέα



Παρελαύνουν οι δήμαρχοι από το γραφείο της Εισαγγελέα Εφετών για την υπόθεση των συμβάσεων   δημοτικών υπαλλήλων. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ο οποίος είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις αφού φέρεται να αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων, πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη όπου θα καταθέσει υπόμνημα.

Αύριο, Πέμπτη, ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών αναμένεται να παρουσιαστεί η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη. Οι δήμαρχοι καλούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος.

Επίσης, έχουν κληθεί ο δήμαρχος Αγ. Ρέντη - Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Η εισαγγελική έρευνα επικεντρώθηκε στους συγκεκριμένους δημάρχους μετά το φάκελο που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές - επιθεωρητές του ΣΕΕΔ και αφορούν στους συγκεκριμένους επικεφαλής δημοτικών αρχών που εμφανίζονται να αρνήθηκαν την παράδοση  στοιχείων προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Π. Στάθης


Πηγή: www.capital.gr


Μιλάμε για θράσος : Α.Γεωργιάδης: «Υπερβολικές οι μειώσεις στους μισθούς των βουλευτών»


Μιλώντας στη Βουλή για το θέμα των περικοπών που έχουν υποστεί στις αποζημιώσεις τους οι βουλευτές, o Άδωνις …
Γεωργιάδης ανέφερε ότι καλώς έγινε και «έτσι έπρεπε να γίνει», αλλά χαρακτήρισε «υπερβολή» την προς τα κάτω βουλευτική μισθολογική πορεία.

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι 300 έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από οποιονδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου!

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφερόμενος στις περικοπές που έχουν υποστεί οι βουλευτές είπε στους συναδέρφους του: «Ξέρω πόσα λεφτά έχουμε κόψει από τον εαυτό μας. Πάνω από το 50% με το φόρο. Πλησιάζει το 60%. Όπως ήταν υπερβολή προς τα πάνω αυτό που γινόταν προ της κρίσεως, έχει φτάσει η υπερβολή προς τα κάτω, κύριε Πρόεδρε, τώρα».

Μάλιστα κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής –τώρα που η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα όπως είπε- «να βγούμε μόνοι μας και να υπερασπιστούμε στην κοινωνία το θεσμό του Κοινοβουλίου, ο οποίος εν μέσω κρίσεως έκανε στον εαυτό του ποσοστιαία τη μεγαλύτερη μείωση αποζημίωσης, τη μεγαλύτερη μείωση αποδοχών από οποιοδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου.

Η Βουλή υπερέχει στο διπλάσιο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στη μείωση. Εμείς κάναμε στους εαυτούς μας τη μεγαλύτερη μείωση από οποιαδήποτε μείωση ψηφίσαμε για τους πολίτες. Και καλά κάναμε, γιατί έτσι έπρεπε» είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη βουλευτική σύνταξη η οποία όπως είπε «είναι 70% κάτω» ενώ αναφέρθηκε και στην παραίτηση των βουλευτών από τα αναδρομικά και παρατήρησε «ο καθένας μας παραιτήθηκε από περισσότερα από 150.000 ευρώ αναδρομικά. Αναδρομικά που άλλοι κλάδοι της ελληνικής κοινωνίας διεκδίκησαν δικαστικώς και τα πήραν ή τα παίρνουν».



defencenet.gr


Καναδάς: Ενοπλος άνοιξε πυρ κοντά στο Κοινοβούλιο


Eνας στρατιώτης έχει τραυματιστεί από τα πυρά - Αναζητείται ο δράστης

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο Μνημείο των Πεσόντων, στην Οτάβα του Καναδά, κοντά στο κοινοβούλιο της χώρας, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και μέσα ενημέρωσης.
Ένας άνδρας θεάθηκε να τρέχει προς το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται το Κοινοβούλιο, το οποίο έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Eνας στρατιώτης έχει τραυματιστεί από τα πυρά.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας αναζητούν τον δράστη.

Όπως μετέδωσε η καναδική τηλεόραση επικαλούμενη το γραφείο του πρωθυπουργού, ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ είναι ασφαλής. Ο Χάρπερ έφυγε από το Κοινοβούλιο.

Το περιστατικό σημειώνεται την ώρα που ο Καναδάς έχει αυξήσει το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής από το χαμηλό στο μεσαίο, μετά την επίθεση καναδού τζιχαντιστή εναντίον δύο στρατιωτών.

Συγκεκριμένα ο άνδρας, ένας ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τους δύο στρατιώτες. Ο ένας από αυτούς πέθανε λίγο αργότερα.

Πηγή : tovima.gr


Θέμελης: Δυστυχώς ο τάφος έχει παραβιαστεί


Η θέση που βρέθηκε η κεφαλή της σφίγγας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι ο τάφος δεν έχει συληθεί. «Δυστυχώς ο τάφος έχει παραβιαστεί» δήλωσε ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης.

Ο Π. Θέλεμης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του  Mega, είπε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις παραβίασης από  τα σπασμένα κεφάλια των Σφιγγών, τα σπασμένα φτερά, την απουσία των συνδέσμων των σιδερένιων και στα χέρια ακόμα των Καρυατιδών έλλειπαν οι σύνδεσμοι».

Ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει τίποτα μέσα «εκτός αν όπως σε ορισμένους άλλους τάφους υπάρχουν κνήμες κτιστές, τοιχογραφίες στους τοίχους, αυτά είναι σημαντικά στοιχεία σταθερά» και επισήμανε ότι με τίποτα, ακόμη κι αν ο τάφος έχει συληθεί δεν μειώνεται η αξία του μνημείου.

Θα πάρει χρόνο για να μπουν οι επισκέπτες μέσα να επισκεφθούν το μνημείο, πρόσθεσε ο καθηγητής.


Πηγή : topontiki.gr


“"Ναι” στην άρση ασυλίας του Αρτέμη Ματθαιόπουλου


Με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε σήμερα η Βουλή την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου, για την κατηγορία που αφορά σε ληστεία από κοινού. Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί ομόφωνα, την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΧΑ γι' αυτή την υπόθεση.

Στην ψηφοφορία, ψήφισαν “ναι” 198 βουλευτές, "όχι" τέσσερις, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε "παρών".

Ταυτόχρονα, η Ολομέλεια απέρριψε τις αιτήσεις για υποθέσεις τεσσάρων άλλων βουλευτών: Του Άδωνι Γεωργιάδη από την ΝΔ, της Λιάνας Κανέλη από το ΚΚΕ, καθώς και των ανεξάρτητων βουλευτών Βασίλη Καπερνάρου και Στάθη Μπούκουρα.

Ο κ. Ματθαιόπουλος έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία, συκοφαντία και προειλημμένες αποφάσεις, δήλωσε αθώος, ζητώντας ο ίδιος την άρση ασυλίας του, ενώ υποστήριξε ότι ο άνθρωπος που τον κατηγορεί ως ληστή, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία.

Ματθαιόπουλος: Τσίρκο η διαδικασία

«Η διαδικασία είναι επιπέδου τσίρκου, υπάρχει υποκρισία και αποχωρώ μαζί με το κόμμα μου» δήλωσε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο προεδρεύων του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σημείωσε ότι τόσο η Επιτροπή Δεοντολογίας όσο και η Ολομέλειας της Βουλής, δεν υπεισέρχεται επί της ουσίας της υπόθεσης, την οποία αρμόδια να ερευνήσει είναι μόνο η δικαιοσύνη.

"Όχι" στην άρση ασυλίας Γεωργιάδη, Κανέλλη, Καπερνάρου και Μπούκουρα

Για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη: "Ναι" ψήφισαν 13 βουλευτές, όχι 179 ενώ τέσσερις ψήφισαν λευκό και επτά δήλωσαν παρών.
 
Κατά της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη είχε ταχθεί ομόφωνα και η Επιτροπή Δεοντολογίας, η δε υπόθεσή του αφορά κατηγορία «για δήλωση ψευδών στοιχείων στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής και μη καταβολή του αναλογούντος φόρου μεταβιβάσεως για αγορασθέν ακίνητο επί του οποίου έχουν τελεσθεί αυθαίρετες κατασκευές».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ψευδή τα όσα του καταλογίζονται, τονίζοντας ότι όλα είναι καταγεγραμμένα αναλυτικά στο «πόθεν έσχες» του και πρόσθεσε ότι η καταγγελία έγινε από έναν κύριο που ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές επειδή ήθελε δημοσιότητα.

Για την άρση ασυλίας της Λιάνας Κανέλλη: "Ναι" ψήφισαν 3 βουλευτές, "όχι" 187, ενώ δύο βουλευτές δήλωσαν "παρών" και ένας ψήφισε λευκό.

Η υπόθεση της κ. Κανέλλη αφορούσε συκοφαντική δυσφήμηση και η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία, τη μη άρση της ασυλίας της.

Για την άρση ασυλίας του Βασίλη Καπερνάρου: "Ναι" ψήφισαν 9 βουλευτές, "όχι" 189, ενώ 5 βουλευτές δήλωσαν "παρών".

Η υπόθεση του κ. Καπερνάρου, για τον οποίο η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί κατά πλειοψηφία την μη άρση ασυλίας του, αφορούσε κατηγορία για «απάτη ενώπιον του δικαστηρίου κατά συναυτουργία, με συνολικό όφελος και αντίστοιχα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 ευρώ».

Για την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Ευστάθιου Μπούκουρα: "Ναι" ψήφισαν 19 βουλευτές, "όχι" 179 ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν "παρών".

Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί κατά πλειοψηφία τη μη άρση ασυλίας του κ. Μπούκουρα, η υπόθεση του οποίου αφορά παράβαση του ΚΟΚ .

Με πληροφορίες από ΑΠΕ


Πηγή :newsit.gr


Γιατί η στασιμότητα αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από το χρέος


Θα ήταν λάθος να συμπεράνει κανείς ότι οι έντονες διακυμάνσεις των αγορών την προηγούμενη εβδομάδα σηματοδοτούν κρίση χρέους για την ευρωζώνη. Τα spread των κρατικών ομολόγων στην ευρωζώνη δεν κινήθηκαν σημαντικά, παρά μόνο στην Ελλάδα.
Αυτό που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν κάτι αρκετά διαφορετικό. Οι κεφαλαιαγορές συνειδητοποίησαν πως υπάρχει η πιθανότητα μίας μεγάλης ύφεσης σε όλη την ευρωζώνη με πολύ χαμηλό πληθωρισμό για τα επόμενα 10 -20 χρόνια. Αυτό μας δείχνει η πτώση των προσδοκιών για τα διάφορα μεγέθη του πληθωρισμού. Οι επενδυτές δεν ανησυχούν για τη φερεγγυότητα ενός κράτους μέλους -κάτι που ήταν σαφώς διαφορετικό πριν δύο χρόνια.
Το τωρινό σενάριο, όμως, δεν είναι λιγότερο ανησυχητικό. Οι επιπτώσεις για αυτούς που ζουν σε ένα τέτοιο λάκκο με φίδια είναι ήδη εμφανείς: υψηλή ανεργία, αύξηση της φτώχειας, στασιμότητα των ονομαστικών και των πραγματικών μισθών, βάρος χρέους που δεν μειώνεται σε πραγματικούς όρους, μείωση των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα και των δημοσίων επενδύσεων. Ένα σοκαριστικό παράδειγμα είναι η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. Από τα 254 μαχητικά αεροπλάνα της Luftwaffe μόνο τα 150 μπορούν να πετάξουν!
Η στασιμότητα της ευρωζώνης θα επηρεάσει και τον υπόλοιπο κόσμο σε διαφορετικό βαθμό. Η Βρετανία ενδεχομένως να καταφέρει να μην έχει την ίδια μοίρα, αλλά η ευρωζώνη είναι αρκετά μεγάλη για να την τραβήξει μαζί της. Περισσότερο θα πληγούν τα μέρη της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης που δεν χρησιμοποιούν το ευρώ. Έχουν εγκλωβιστεί μεταξύ της Ρωσίας, που είναι έτοιμη να εκραγεί, και της στάσιμης Ευρώπης. Δύσκολα μπορεί να δει κανείς πως θα μπορούσαν να ανακάμψουν οι τιμές του πετρελαίου σε ένα περιβάλλον μονίμως χαμηλής ανάπτυξης. Και είναι ακόμη πιο δύσκολο να δει κανείς πως θα ανταπεξέλθει η Ρωσία με μόνιμα χαμηλές τιμές πετρελαίου.
Η χρόνια στασιμότητα -μία κατάσταση κατά την οποία η χρόνια μείωση των επενδύσεων μπορεί να οδηγήσει σε μία μακρά περίοδο αδύναμης ζήτησης- έχει παράλληλα ανησυχητικές επιπτώσεις για τους επενδυτές. Τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα των μετοχών βασίστηκαν στο καλύτερο δυνατό σενάριο: ότι ο ρυθμός αύξησης της παραγωγικότητας θα επανερχόταν στον ιστορικό μέσο όρο και το επίπεδο του ΑΕΠ θα έφτανε τελικά στην προ κρίσης αναπτυξιακή τροχιά. Οι επενδυτές έχουν αρχίσει πλέον να ανησυχούν, ότι τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Το ΑΕΠ βρίσκεται κοντά στα επίπεδα του 2007. Η ανάπτυξη είναι αργή.
Ούτε το ποσοστό του ΑΕΠ που αντιστοιχεί στα κέρδη μπορεί να αυξηθεί πολύ περισσότερο. Έτσι, εάν η ανάπτυξη της παραγωγικότητας παραμένει χαμηλή, τότε δύσκολα μπορεί να δει κανείς πώς οι επενδύσεις σε χρηματιστήρια μπορούν να αποφέρουν μεγάλες πραγματικές αποδόσεις.
Η νομισματική πολιτική μπορεί να δώσει βραχυπρόθεσμα ώθηση στις αγορές, αλλά αυτό δεν μπορεί να διατηρηθεί επ' αόριστον. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι αποδόσεις των τίτλων χαμηλού ρίσκου θα είναι μικρές. Η χρόνια στασιμότητα συνοδεύεται από μόνιμη υποχώρηση του πληθωρισμού σε επίπεδα κάτω από τον στόχο του 2%. Η πραγματική αξία του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους κατά συνέπεια δεν υποχωρεί με τον επιθυμητό ρυθμό. Και αυτό, κατά συνέπεια, καθιστά ακόμη δυσκολότερη τη μείωση του χρέους για επιχειρήσεις, άτομα και δημόσιο. Τα γερμανικά κρατικά ομόλογα είναι οι μόνοι τίτλοι στην ευρωζώνη που οι επενδυτές θεωρούν λίγο- πολύ μηδενικού κινδύνου.
Θα πίστευε κανείς πως αυτό το σενάριο θα δημιουργούσε δυνάμεις αντίδρασης, όπως για παράδειγμα χαμηλότερη συναλλαγματική ισοτιμία. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη αλήθεια. Η ευρωζώνη έχει φέτος πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της τάξεως του 3% του ΑΕΠ. Υπό κανονικές συνθήκες θα περίμενε κανείς ότι το νόμισμα μίας οικονομίας που καταγράφει συνέχεια πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα ήταν ισχυρό. Σε κάθε περίπτωση, η συναλλαγματική ισοτιμία έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για μικρές και μεσαίες οικονομίες από ότι για μεγάλες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ και η ευρωζώνη, επειδή το ποσοστό του εμπορίου στο ΑΕΠ είθισται να είναι μικρότερο για τις μεγάλες οικονομίες.
Η ευρωζώνη είναι μία μεγάλη και σχεδόν κλειστή οικονομία, που διαπραγματεύεται τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εσωτερικά, σε ευρώ. Η συναλλαγματική ισοτιμία δεν μπορεί κατά συνέπεια να σώσει την ευρωζώνη, εκτός εάν το ευρώ υποτιμηθεί σε ακραίο εύρος.
Κατά συνέπεια, η χρόνια στασιμότητα είναι πολύ πιο δραματική από την κρίση χρέους. Υπό μία τέτοια απειλή, θα περίμενε κανείς ότι οι αξιωματούχοι θα έκαναν τα πάντα για να αποφύγουν τον όλεθρο. Και σίγουρα έτσι θα γινόταν εάν η κρίση απειλούσε μία κανονική χώρα.
Για μία νομισματική ένωση, όπου δεν υπάρχει συντονισμός πολιτικής ενώ οι αξιωματούχοι ακολουθούν την εθνική οπτική γωνία, ο κίνδυνος χρόνιας στασιμότητας είναι μεγάλος. Ακόμη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο μόνος παράγοντας με αρμοδιότητες που αφορούν όλη την ευρωζώνη, αντιμετωπίζει νομικούς περιορισμούς. Κι αυτό μπορεί να εξηγεί τη διστακτικότητά της να προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση. Παρότι υποστηρίζω την ποσοτική χαλάρωση, δεν μπορώ να αρνηθώ ότι νομικά βρισκόμαστε σε γκρίζα ζώνη.
Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν τρεις επιλογές. Πρώτον, μπορούν να μετατρέψουν την ευρωζώνη σε πολιτική ένωση και να κάνουν «ό,τι χρειάζεται», ένα ευρωομόλογο, μία μικρή δημοσιονομική ένωση, μηχανισμούς μεταφοράς και τραπεζική ένωση. Η δεύτερη επιλογή είναι να αποδεχθούν την χρόνια στασιμότητα. Η τελική επιλογή είναι η διάσπαση της ευρωζώνης.
Η πρώτη και η δεύτερη επιλογή δεν αποκλείουν η μία την άλλη. Καθώς η πολιτική ενοποίηση βρίσκεται εκτός ατζέντας, μένουμε με τις επιλογές της μεγάλης ύφεσης ή της αποτυχίας – ή και των δύο, διαδοχικά.
www.ft.com

Πηγή :antinews.gr


Εκτός ελέγχου ο Γιώργος Καμίνης!


Τι είπε σε σύσκεψη με τους συνεργάτες του για τους… βλαχοδήμαρχους

Φαίνεται πως χθες έχασε την ψυχραιμία του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του και δημάρχους.

Αντικείμενο της συζήτησης  ήταν οι εκλογές στη ΚΕΔΕ, για την προεδρία της οποίας ενδιαφέρεται ο ίδιος αλλά δεν ξεκαθαρίζει ακόμη και τώρα αν θα είναι υποψήφιος. 

Σε μια προσπάθεια να εκτιμήσει αν του βγαίνουν τα κουκιά διαπίστωσε ότι μεγάλος αριθμός δημάρχων από την Περιφέρεια δεν θέλει ούτε καν να ακούσει για δική του υποψηφιότητα.


Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καμίνης ακούστηκε να λέει πως δεν πρέπει να αφήσουμε να κάνουν κουμάντο και να εκλέξουν πρόεδρο ΚΕΔΕ οι βλαχοδήμαρχοι από την επαρχία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε αντίδραση από παριστάμενο δήμαρχο μικρής επαρχιακής πόλης, αλλά ο κ. Καμίνης επέμεινε ότι στόχος πρέπει να είναι να ελεγχθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι δήμαρχοι της Περιφέρειας.


Πηγή : parapolitika.gr


ME ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ... 4 ΕΤΩΝ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΓΚΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑ


Ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων δραστών μελών της οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών» άσκησε η Εισαγγελία. Η δίωξη έρχεται τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία ενέργεια τής οργάνωσης. Η δίωξη, που περιλαμβάνει...
βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, ασκήθηκε από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, μετά την πρόσφατη αποστολή στην Εισαγγελία του υλικού που συγκέντρωσε για την οργάνωση η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε τέσσερις κούτες.
Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, έκρηξη κατ' εξακολούθηση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακεκριμένη κατοχή κατασκευή και χρήση πολυβόλων όπλων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων κατ' εξακολούθηση και από κοινού με συνθήκες ικανές να βλάψουν τη χώρα, να εκφοβίσουν τον πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν θεμελιώδεις συνταγματικές πολιτικές και οικονομικές δομές, κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς και διακεκριμένη κλοπή.

Οι επιθέσης της Σέχτας

Η «Σέχτα» έκανε το πρώτο χτύπημα στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 πραγματοποιώντας επίθεση με όπλα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Τρεις ένοπλοι «γάζωσαν» το Τμήμα με δυο όπλα, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών και ένα αυτόματο τύπου scorpion. Είχε ακολουθήσει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης που άφησαν στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σχεδόν δυο εβδομάδες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου του 2009 τέσσερις ένοπλοι «γάζωσαν» τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.

Στις 17 Ιουνίου του 2009 μέλη της «Σεχτας» σκότωσαν, στα Πατήσια, τον υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Νεκτάριο Σάββα. Ο 41χρονος χτυπήθηκε οκτώ φορές από δυο όπλα μέσα στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, ενώ φρουρούσε τη μάρτυρα στην υπόθεση του ΕΛΑ, την πρώην σύζυγο του κατηγορούμενου τότε Αγγελέτου Καννά, Σοφία Κυριακίδου.

H τελευταία επίθεση της οργάνωσης ήταν ο φόνος του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, στις 19 Ιουλίου του 2010, στην είσοδο του σπιτιού του, μέσα στο οποίο βρισκόταν η έγκυος σύζυγος του. Οι δράστες έριξαν 20 σφαίρες κατά του δημοσιογράφου, σχεδόν εξ επαφής. Σχεδόν έναν μήνα αργότερα ανέλαβαν την ευθύνη με προκήρυξη, ενώ για πρώτη φορά έστειλαν και φωτογραφία με τον οπλισμό της οργάνωσης.


Πηγή :fimotro.blogspot.gr


Ευχάριστα νέα για τους κατόχους παλιών Ι.Χ. - Πόσα χρήματα δικαιούστε για την απόσυρση


Ανάσα στην αγορά αυτοκινήτου αναμένεται να δώσει η επέκταση του μέτρου της απόσυρσης και για το 2015.
Ευχάριστα νέα για όσους σκέφτονται να αγοράσουν αυτοκίνητο, καθώς και για την αγορά αυτοκινήτου. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει το ενδεχόμενο και κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνει πράξη, να επεκτείνει και το 2015 την απόσυσρση των παλιών ΙΧ.
Το μέτρο αναμένεται να τονώσει την αγορά, όπως έδειξαν και οι προηγούμενοι μήνες όταν ύστερα από 4 χρόνια “βαρυχειμωνιάς” οι πωλήσεις άρχισαν να παίρνουν την ανιούσα, ενισχύοντας έτσι τον κλάδο, αλλά και την οικονομία.
Εάν τελικά το υπουργείο Οικονομικών δώσει το «πράσινο φως» για την παράταση της απόσυρσης, θα ισχύει για τα αυτοκίνητα των οποίων άδεια κυκλοφορίας εκδόθηκε έως τις 31/12/2001 και τα οποία θα αποσυρθούν έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015.
Συνήθως την απόσυρση αναλαμβάνουν οι εταιρείες που πωλούν τα καινούρια αυτοκίνητα.
Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του ποσού που θα εισπράξετε για την απόσυρση υπολογίζεται με κριτήριο όχι το παλιό αυτοκίνητο, αλλά τον κυβισμό του καινούριου.
Ετσι σύμφωνα με τη ρύθμιση η αξία της απόσυρσης είναι:
- 300 ευρώ αν αγοράσετε αυτοκίνητο έως 900 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 6.000 ευρώ
- έως 960 ευρώ αν αγοράσετε αυτοκίνητο από 901 μέχρι 1.400 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 8.000 ευρώ
- έως 1.430 ευρώ αν αγοράσετε αυτοκίνητο από 1.401 μέχρι 1.600 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ
- έως 2.800 ευρώ αν αγοράσετε αυτοκίνητο από 1.601 μέχρι και 2.000 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι 14.000 ευρώ.



Πηγή : newsit.gr


Μετρό: «Έμεινε» συρμός μέσα στη σήραγγα - Με τα πόδια έφτασαν οι επιβάτες στο σταθμό


Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στο Μετρό της Αθήνας, όταν συρμός γεμάτος κόσμο «έμεινε» στη μέση της διαδρομής! Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να κατέβουν και να φτάσουν με τα πόδια στο σταθμό του μετρό «Αττική», περπατώντας μέσα στα σκοτάδια πάνω στις γραμμές.
Λίγο μετά τις 9:30 το πρωί, ξαφνικά ο συρμός του μετρό που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 2 Ελληνικό - Αγία Μαρίνα, ακινητοποιήθηκε μέσα στις σήραγγες, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από τον σταθμό «Αττική» προς τα Σεπόλια, ενώ ήταν γεμάτος επιβάτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μηχανικοί της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προσπάθησαν να «αποκολλήσουν» τον ακινητοποιημένο από μηχανική βλάβη συρμό με έναν άλλο, κάτι που όμως δεν ήταν τελικά εφικτό.
Ο κόσμος που παρέμενε για ώρα εγκλωβισμένος μέσα στο τρένο, άρχισε να διαμαρτύρεται, ενώ τα πράγματα έφτασαν σε τέτοιο σημείο που ο οδηγός άνοιξε τις πόρτες και ο κόσμος βγήκε με τα πόδια και άρχισε να περπατά στη σήραγγα! Ενώ επικρατούσε το απόλυτο σκοτάδι, οι επιβάτες χρησιμοποιούσαν φακούς και τα κινητά τους τηλέφωνα για να κατορθώσουν να περπατήσουν ως τον σταθμό.


Πηγή : protothema.gr


Νταβούτογλου: Εχουμε δικαίωμα στην ΑΟΖ



Αμετακίνητος στην απόφαση να συνεχίσει η 'Αγκυρα τις προκλητικές σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο νοτίως της Κύπρου, παρά τις αντιδράσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης και την απειλή διακοπής της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ εμφανίστηκε σήμερα ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
«Το Barbaros θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες, βάσει των συμφωνιών που έχουν γίνει μεταξύ της Τουρκίας και της "ΤΔΒΚ". Έχουμε το δικαίωμα να πραγματοποιούμε σεισμικές έρευνες στην περιοχή και θα ασκούμε πάντα το δικαίωμά μας», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Κύπρου, οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα όπως και οι Ελληνοκύπριοι» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να μονοπωλήσουν αυτά τα δικαιώματα», αναφέροντας ότι η Τουρκία αναζητεί λύση μέσω συνομιλιών. Είπε επίσης ότι το νερό που θα φτάσει στην Κύπρο με υποθαλάσσιους αγωγούς από την Ανατολία μπορεί να δοθεί και στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Εν τω μεταξύ, Τούρκοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η έξοδος του BARBAROS στη Μεσόγειο ήταν «πολιτική κίνηση που αποσκοπούσε στο να ασκήσει πίεση στους Ελληνοκυπρίους, για να συμφωνήσουν σε μια διζωνική δικοινοτική λύση».

Ο αρθρογράφος Ορχάν Καρπαζλί, στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ, υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει τώρα «το πάνω χέρι», καθώς ο μόνος τρόπος να φτάσει το κυπριακό αέριο στην Ευρώπη είναι μέσω αγωγών που θα διέρχονται από την Τουρκία.

Οι κυπριακές αντιδράσεις για τις νέες προκλητικές δηλώσεις
Ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να απολαμβάνουν οι Τουρκοκύπριοι τα οφέλη από το φυσικό αέριο, είναι με τη λύση του Κυπριακού, τόνισε το ΑΚΕΛ. Ο επικεφαλής του Γραφείου Κυπριακού του ΑΚΕΛ, Τουμάζος Τσιελεπής, σχολιάζοντας τοποθέτηση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να διενεργεί έρευνες φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου, με βάση συμφωνία που συνήψε με τα κατεχόμενα, τόνισε ότι από άποψη διεθνούς δικαίου, η λεγόμενη συμφωνία με το ψευδοκράτος αξίζει τόσο όσο το χαρτί πάνω στο οποίο είναι γραμμένη.
«Δεν μπορεί να απαιτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία να απεμπολεί κυριαρχικά της δικαιώματα» είπε ο κ. Τσελεπής. Κάλεσε την Τουρκία, αντί να χύνει και άλλο λάδι στη φωτιά, να εργαστεί για εκτόνωση της κρίσης που η ίδια προκάλεσε, έτσι που να επαναρχίσει η διαπραγματευτική διαδικασία και να επιτευχθεί λύση το συντομότερο.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ και Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι οι τοποθετήσεις Νταβούτογλου καταδεικνύουν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την επιδρομική συμπεριφορά της σε βάρος του θαλάσσιου πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι η Λευκωσία πρέπει να κλιμακώσει τα μέτρα αντίδρασης, ώστε η Τουρκία να έχει πολιτικό κόστος.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, που τον ενημέρωσε για την πορεία της ερευνητικής διάτρησης της ENI- KOGAS στο τεμάχιο 9 κα τις τουρκικές ενέργειες στην περιοχή, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι συμφωνεί με τα μέτρα που αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο, αλλά υπέδειξε ότι δεν είναι αρκετά. Επισήμανε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να προχωρήσει σε προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Είπε ότι ταυτόχρονα, θα πρέπει να υπάρξει ποινική διερεύνηση για όσους εισέρχονται ή εξέρχονται από τα παράνομα αεροδρόμια ή λιμάνια του ψευδοκράτους.
Ο κυβερνών Δημοκρατικός Συναγερμός ανακοίνωσε ότι συμφωνεί με την απόφαση του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη για αναστολή της συμμετοχής του στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι η απόφαση ήταν ορθή και υπέδειξε ότι η Τουρκία, με τη στάση και τις ενέργειές της, δεν άφησε άλλη επιλογή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι στη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου το κλίμα ήταν άριστο, αναφέροντας πως τα μέτρα που αποφασίστηκαν στοχεύουν στη δημιουργία πολιτικού κόστους στην Τουρκία.

Καμμένος: Να μην γίνει η συνάντηση Ελλάδας - Τουρκίας
Την αναστολή της διακυβερνητικής συνάντησης Ελλάδας - Τουρκίας, που είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο, προτείνει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πανος Καμμένος, με αφορμή παραπάνω δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργο για τη συνέχιση των «σεισμικών ερευνών» από το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros».
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «προκλητική» την στάση της Τουρκίας «στην Κυπριακή ΑΟΖ και στα κυπριακά χωρικά ύδατα» και πρότεινε, επίσης, πέρα από την αναστολή της διακυβερνητικής συνάντησης και «την αναστολή και την παύση κάθε συζήτησης για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».


Πηγή : ethnos.gr


Η σύντροφος του Τσίπρα από καθηγήτρια σε δημόσιο σχολείο στο τμήμα Ηλεκτρολόγων του Πολυτεχνείου! Όλα τα ίδια μένουν



Διαβάσαμε στην εφημερίδα Δημοκρατία και μετά τα πρόσφατα γεγονότα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν μπάχαλο τα Πανεπιστήμια αναφερόμαστε στο άρθρο :

Εφημερίδα Δημοκρατία 10/10/2014 : 

Ωραία η Αριστερά και η επίκληση των ιδεών της, αλλά όταν φτάνει η ώρα της προσωπικής αποκατάστασης, όλα πάνε περίπατο.
Χαρακτηριστική η περίπτωση της συντρόφου (με σύμφωνο συμβίωσης) του Αλέξη Τσίπρα Περιστέρας Μπαζιάνα, η οποία ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή δασκάλα Πληροφορικής Δημοτικού Σχολείου, έχει αποσπαστεί -και μάλιστα με τις υπογραφές δύο υπουργών- στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», η μητέρα των δύο παιδιών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να μετακομίζει από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή (όπως συμβαίνει με τους περισσότερους δασκάλους), κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να μην ξεφύγει από τα σύνορα της Αθήνας.

Κριτήρια

Και μπορεί μεν η κυρία Μπαζιάνα να καλύπτει τα τυπικά κριτήρια που απαιτούνται για την απόσπασή της και να μην έχει υψηλότερες αποδοχές, όμως ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δύο αποφάσεις, η 1η του Φεβρουαρίου του 2014 (για το σχολικό έτος 2013-2014) που υπογράφει ο τότε υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η δεύτερη του προηγούμενου μήνα (για το σχολικό έτος 2014-2015) με υπογραφή του νυν υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, είναι η μοναδική εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παίρνει απόσπαση στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και ειδικότερα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Οι αιτήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πολύ περισσότερες, αλλά στην τελική επιλογή, ως εκ θαύματος, υπερίσχυσε η σύντροφος του κ. Τσίπρα.

Και αυτό την ώρα που ο κ. Λοβέρδος ζητά την άμεση άρση της αναλογίας μία πρόσληψη για δέκα συνταξιοδοτήσεις, προκειμένου να προχωρήσει μέσα στο 2015 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών. Ο ίδιος όμως με τις αποφάσεις του αποδυναμώνει τα σχολεία, καθώς έναν μήνα νωρίτερα υπέγραψε την απόσπαση της κυρίας Μπαζιάνα και άλλων 59 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε άλλα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.


Πηγή : dimokratia.gr



Μέλι και κανέλα: Ο «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών...Διαβάστε ποιες ασθένειες θεραπεύει το μείγμα μελιού και κανέλας.


Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει.

Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι ...για πάντα μέλι. Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό απλά χαλαρώνουμε το καπάκι από το βάζο που το έχουμε και βάζουμε το δοχείο με το μέλι σε ζεστό νερό, όχι όμως βραστό. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή.

Συμβουλή

{Ποτέ να μην βράσετε το μέλι ή να το βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί έτσι θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.}

Η αλήθεια για το μέλι με κανέλα

Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες. Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς.
Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, στην έκδοσή του με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:

ΚαρδιοπάθειαΚάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και να την τρώτε τακτικά για το πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή. Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα τους βοηθήσει να μην ξαναπάθουν. Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.

Αρθρίτιδα

Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί την φροντίδα, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο και μέσα σε ένα μήνα, κυρίως όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν, εξαιτίας της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάνε χωρίς πόνο.

Κυστίτιδα

Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.

Πονόδοντος

Κάντε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι και απλώστε την στο δόντι που σας πονάει. Μπορείτε να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα μέχρι το δόντι σταματήσει να σας πονά.

Χοληστερόλη

Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αναμιγμένα σε 456 γραμμάρια νερού τσαγιού, που χορηγείται σε έναν ασθενή χοληστερόλης, έδειξε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες. Όπως αναφέρεται και στους ασθενείς αρθρίτιδας, εάν λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, κάθε χρόνια χοληστερόλη θεραπεύεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο εν λόγω περιοδικό, το αγνό μέλι όταν λαμβάνεται με φαγητό ανακουφίζει από την χοληστερόλη.

 Κρυολόγημα

Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες. Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.

Διαταραχές στομάχου

Όταν το μέλι λαμβάνεται με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι και επίσης καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα. Αέρια στομάχου (φουσκώματα) Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, έδειξαν ότι αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα σε σκόνη το στομάχι απαλλάσσεται από τα αέρια.

Ανοσοποιητικό σύστημα

Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.

Δυσπεψία

Κανέλα σε σκόνη αναμειγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και χωνεύεται το βαρύ γεύμα. Γρίπη Ένας επιστήμονας στην Ισπανία απόδειξε ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια γρίπης και σώζει τον ασθενή από γρίπη.

Μακροβιότητα

Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα..

Ακμή

Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πά-στα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και να πλένουν το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.

Παθήσεις του δέρματος

Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Έκζεμα, λειχίνες και σε όλους τους τύπους των λοιμώξεων του δέρματος. Αδυνάτισμα Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ, πριν τον ύπνο, να πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό. Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και στο πιο παχύσαρκο άτομο. Επίσης, πίνοντας αυτό το μίγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.

Καρκίνος

Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξε ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν θεραπευτεί επιτυχώς. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη για ένα μήνα τρεις φορές την ημέρα.

Κούραση

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού είναι πιο χρήσιμα παρά επιβλαβή στην αντοχή του σώματος. Ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ευελιξία. Ο Δρ Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00 μ.μ.όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα.

Άσχημη αναπνοή

Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό. Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια όλη την ημέρα....              


Πηγή : eglimatikotita.gr


Επειγόντως μέτρα για τους Βορειοηπειρώτες



Κωνσταντίνος Χολέβας

Οι βιαιοπραγίες φανατικών Αλβανών μουσουλμάνων εναντίον Ελλήνων στη Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο περιστατικό αυτού του είδους.

Η παρουσία του Ελληνισμού στις πανάρχαιες εστίες της ηπειρωτικής γης ενοχλεί τα μεγάλα κόμματα στα Τίρανα και οι Αρχές ενθαρρύνουν διάφορες ενέργειες καταπιέσεως, εκφοβισμού και αφελληνισμού.

Βεβαίως, για να είμαστε προσγειωμένοι, πρέπει να μιλήσουμε και για τις ευθύνες των ιδίων των Βορειοηπειρωτών. Πολλοί από αυτούς έχουν εγκατασταθεί μονίμως στην Ελλάδα και έχουν αφήσει τους ηλικιωμένους στα χωριά της ελληνικής εθνικής κοινότητας.

Πάντως, το μεγάλο πρόβλημα είναι ο αυξανόμενος εθνικιστικός και αλυτρωτικός πυρετός των Αλβανών στα Βαλκάνια. Για να φθάσουν στον τελικό στόχο, που είναι η «Φυσική Αλβανία», δηλαδή η ένωση της σημερινής Αλβανίας με εδάφη που ανήκουν στην Ελλάδα, τη Σερβία, τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο, πρώτο βήμα θα είναι η εθνοκάθαρση με ήπιους τόνους εις βάρος των Βορειοηπειρωτών. Δεν πρόκειται για εθνοκάθαρση με αεροπλάνα και τανκς, όπως έκανε ο Αττίλας στην Κύπρο. Είναι μια δόλια πολιτική
η οποία αρχίζει να αποδίδει αποτελέσματα.



Οι Ελληνες στη Βόρειο Ηπειρο και σε άλλα σημεία της Αλβανίας καταπιέζονται ως προς την εκπαίδευση, τα ιδιοκτησιακά δικαιώματά τους, την πρόσβασή τους σε δημόσιες θέσεις, το δικαίωμα ηρεμίας και ασφάλειας, και εμποδίζονται βιαίως να εκλέξουν Ελληνες τοπικούς άρχοντες, π.χ. στη Χιμάρα. Η Ελλάς οφείλει να προστατεύσει τον Ελληνισμό της Αλβανίας, ζητώντας τα εξής:

-Να καταργηθεί το κομμουνιστικό διάταγμα το οποίο αναγνωρίζει ως μειονοτικές περιοχές μόνο λίγα χωριά του Αργυροκάστρου και να αποδοθεί το δικαίωμα για ελληνόγλωσση δημοτική εκπαίδευση σε όλες τις ελληνικές κοινότητες ανά την Αλβανία.

-Να παύσει η χρήση χαρτών που παρουσιάζουν ελληνικά εδάφη ως αλβανικά, και μάλιστα σε σχολεία της Βορείου Ηπείρου.

-Να διενεργηθεί έντιμη απογραφή εθνικών και θρησκευτικών ομάδων με διεθνή έλεγχο. Η προηγούμενη καταγγέλθηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και από την ΟΜΟΝΟΙΑ, οργάνωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ως κίβδηλη και ανακριβής.

-Να σταματήσει κάθε αναφορά αλβανικών κομμάτων και υπουργείων στο ζήτημα των μουσουλμάνων Τσάμηδων, των οποίων οι γονείς καταδικάστηκαν στην Ελλάδα ως εγκληματίες πολέμου και ως συνεργάτες των Ιταλών φασιστών επί Κατοχής.

- Να συνδεθεί η οποιαδήποτε οικονομική παροχή της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως προς την Αλβανία με την τύχη και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής κοινότητος.

- Να καταγγελθεί στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση η υπέρπτηση λαβάρου με τη διεκδίκηση ελληνικών εδαφών, όπως είδαμε κατά τον πρόσφατο αγώνα Σερβίας -  Αλβανίας. Το λάβαρο της Μεγάλης Αλβανίας περιελάμβανε την Κέρκυρα, την Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία, και επικροτήθηκε από τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα. Σημειωτέον ότι το λάβαρο ανέγραφε στα αγγλικά τη λέξη ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ, δηλώνοντας ότι στα εδάφη που διεκδικούν από γειτονικές χώρες οι Αλβανοί θεωρούν ότι ζει αυτόχθων (γηγενής) αλβανικός πληθυσμός!

Και μία επισήμανση: Ο πολιτικός ηγέτης τον οποίο παρουσίαζε το λάβαρο ήταν ο Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, ο οποίος ανακήρυξε την ανεξαρτησία της Αλβανίας στις 28/11/1912. Ο Βλόρα (το όνομα σημαίνει τον καταγόμενο από τον Αυλώνα) σπούδασε στη Ζωσιμαία Σχολή στα Ιωάννινα. Παρά την ελληνική παιδεία του, εργάστηκε ως πρωθυπουργός εναντίον του Ελληνισμού. Ας μην αυταπατώμεθα, λοιπόν, ότι όλα τα παιδιά αλβανικής καταγωγής που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία θα απομακρυνθούν από τον αλβανικό εθνικισμό. Πιθανότατα, τα περισσότερα από αυτά θα επιδείξουν φιλική και νομοταγή συμπεριφορά. Ομως, δεν πρέπει να αποκλείουμε και φαινόμενα τύπου Ισμαήλ Βλόρα.

Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ούτε να υπερεκτιμήσουμε τον αλβανικό εθνικισμό. Και ας μην ξεχνάμε ότι φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον αυτονομιακό αγώνα των Βορειοηπειρωτών.

Κωνσταντίνος Χολέβας

*Πολιτικός Επιστήμων



δημοκρατία
InfoGnomon


Ζήτησαν από έναν ηλικιωμένο να μιλήσει για την γυναίκα του... Η απάντηση του πάγωσε όσους τον άκουσαν!


Ένας φοιτητής κάθονταν στην καφετέρια της πανεπιστημιούπολης και μελετούσε όταν πρόσεξε δύο ηλικιωμένους άνδρες να πλησιάζουν και να κάθονται σε ένα κοντινό του τραπέζι. Τότε ο ένας από τους ηλικιωμένους άρχισε να μιλά για τη σύζυγό του.

Όταν τελείωσε την φράση του, ρώτησε τον άλλο άντρα να του μιλήσει για την δική του γυναίκα. Διαβάστε τη απάντηση του όπως ακριβώς την μετέφερε ο φοιτητής Ήμουν 21 χρονών όταν την γνώρισα. Μόλις την είδα να μπαίνει στην αίθουσα το κατάλαβα. Δεν χρειάστηκε καν να ρωτήσω ποια είναι. Σκέφτηκα «αυτή είναι η γυναίκα μου» ! Τα υπόλοιπα όλα είναι ιστορία.

Αυτή η γυναίκα ήταν το κάτι άλλο. Κάθε μέρα, έλειπα για 12 ώρες στη δουλειά και όταν γυρνούσα στο σπίτι υπήρχε πάντα φαγητό στο τραπέζι να με περιμένει. Όταν τα παιδιά έπεφταν για ύπνο, ήμασταν τόσο κουρασμένοι που πηγαίναμε κατευθείαν στο κρεβάτι και κρατιόμασταν αγκαλιασμένοι σφιχτά για λίγη ώρα, πριν κοιμηθούμε.
Ήταν από τις λίγες στιγμές της ημέρας που την ένιωθα τόσο κοντά μου, έστω και για τόσο λίγο. Αυτά τα λίγα λεπτά μου έδιναν τη δύναμη να συνεχίσω να δουλεύω για να εξασφαλίσω ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μου. Της έλεγα ότι όσο ήταν αυτή εκεί να τη σφίγγω στην αγκαλιά μου, θα ήμουν για πάντα μια χαρά. Ήταν η βασίλισσα της ζωής μου.

Ήταν αυτή που με βοήθησε να γίνω ο άνθρωπος που είμαι σήμερα. Ευγενικός με τους ανθρώπους και καλός πατέρας. Μπορείς να ρωτήσεις τα παιδιά μου για αυτό.

Μερικοί άνθρωποι ξέρουν πως να το κάνουν αυτό. Κάποιοι άνθρωποι ξέρουν πως να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Ήρθε κάποια μέρα όμως που αρρώστησε. Στην αρχή δεν ανησύχησα, άλλωστε όλοι κάποτε αρρωσταίνουμε. Αλλά οι γιατροί φαίνονταν να πιστεύουν ότι δεν ήταν κάτι απλό. Έμοιαζαν να ανησυχούν και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια είχαν δίκιο.

Όταν μας είπαν τα άσχημα νέα, η γυναίκα μου με ρώτησε αν θα ήθελα να παντρευτώ κάποια άλλη όταν πεθάνει. Ανησυχούσε. Δεν ήθελε να μείνω μόνος μου και να στεναχωριέμαι. Αλλά δεν μπορούσα ούτε καν να με φανταστώ με άλλη. Μου φαίνονταν απίστευτο. Όταν της το είπα, γύρισε, με κοίταξε και μου είπε: «Αφού σε ξέρω καλά. Είσαι το είδος του ανθρώπου που χρειάζεται μια γυναίκα στο πλευρό του. Δεν θα μπορούσες ποτέ να είσαι χαρούμενος μόνος σου».

Το αρνήθηκα, ξανά και ξανά και ξανά…

Μετά από ένα χρόνο που πάλευε με τη αρρώστια της, όλα είχαν αλλάξει στο σπίτι. Δεν υπήρχε πια φαγητό στο τραπέζι όταν γυρνούσα σπίτι από τη δουλειά. Η γυναίκα μου περνούσε τη μέρα της στο κρεβάτι και με περίμενε να επιστρέψω το βράδυ για να την σηκώσω και να την μεταφέρω στο τραπέζι.

Κάθονταν στην καρέκλα και με κοίταζε με εκείνα τα μεγάλα πράσινα μάτια της την ώρα που μαγείρευα κάτι για να φάμε. Μου έδινε οδηγίες χαμογελαστή και με μάλωνε αν έκανα κάτι λάθος, αν έριχνα περισσότερο αλάτι από όσο έπρεπε.

Ήταν οι πιο όμορφες στιγμές της ημέρας μου! Απλά ήμασταν ευτυχισμένοι που μπορούσαμε να δούμε ο ένας τον άλλο.

Στις πολύ άσχημες ημέρες της, δεν μπορούσε να φάει μόνη της και έπρεπε να την ταΐσω. Δεν το ήθελε, έκλαιγε και ζητούσε συγνώμη.

Την μάλωνα. Αφού το ήξερε, ότι και να γίνει θα είμαι πάντα εκεί δίπλα της. Ήταν ο άνθρωπος μου και ήμουν ο άνθρωπος της. Μέχρι το τέλος.

Τα πράγματα σιγά σιγά όμως χειροτέρεψαν. Έφτασε η μέρα που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα μόνη της ενώ έπρεπε να παίρνει τα φάρμακα της κάθε 4 ώρες.

Σταμάτησα από την δουλειά για να μπορώ να είμαι συνέχεια δίπλα της και να την φροντίζω. Όταν την τάιζα, την έβαζα να ξαπλώσει στο κρεβάτι, έπεφτα και εγώ δίπλα της και την έσφιγγα στην αγκαλιά μου. Όπως παλιά. Τότε, αυτή ήταν η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας μου.

Υπήρξε μια μακρά σιωπή που κανείς από όλους όσους άκουγαν κρυφά τη διήγηση του άντρα, δεν τόλμησε να διακόψει. Ο ηλικιωμένος με κάποιο τρόπο βρήκε τη δύναμη να συνεχίσει…

Αλλά πόσα μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα.

Χρειάστηκαν δυο ολόκληρα χρόνια για να μπορέσει η αρρώστια να λυγίσει την γυναίκα μου. Αλλά τελικά τα κατάφερε.

Το είχα δει να έρχεται. Το ίδιο και εκείνη. Ξέραμε και οι δυο μας ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να επανέλθει αλλά και πάλι. Ήταν σαν τη μια μέρα να την σφίγγω δυνατά στην αγκαλιά μου και την επόμενη να έχει φύγει.

Στην αρχή με σκότωσε αλλά σε λίγο καιρό κατάλαβα ότι είναι καλύτερα εκεί που βρίσκεται τώρα. Δεν χρειάζεται πια να παίρνει αυτά τα τρομακτικά φάρμακα και δεν χρειάζεται πια να τρώει τα άθλια φαγητά μου.

Εκείνη είναι καλύτερα. Εγώ όμως δεν ξέρω τι να κάνω χωρίς αυτή. Για παράδειγμα δεν ξέρω τι να κάνω τα πράγματα της, τα ρούχα της. Δεν μπορώ να τα πετάξω. Δεν θέλω να το κάνω. Όλα τα ρούχα της είναι ακόμα στην ντουλάπα και παντού υπάρχουν οι φωτογραφίες της. Η πλευρά της στο κρεβάτι είναι ακριβώς όπως την άφησε. Θέλω να πιστεύω ότι είναι ακόμα εδώ. Οι κόρες μου μου λένε να πουλήσω το σπίτι και να πάω σε ένα άλλο, αλλά πέρασα τη ζωή μου σε αυτό το σπίτι μαζί της. Είναι ακόμα το σπίτι μας, τουλάχιστον όσο ζω ακόμη σε αυτό.

Επικράτησε για μερικά λεπτά και πάλι σιωπή.

Ο φοιτητής δεν είχε ακούσει ποτέ κάποιον άνθρωπο να μιλάει για κάποιον άλλον με τόσο απόλυτο σεβασμό και θαυμασμό. Ήταν φανερό ότι πραγματικά αγαπούσε και λάτρευε τη γυναίκα του και αυτό δεν επρόκειτο να αλλάξει τόσο εύκολα.

Ο άλλος ηλικιωμένος έσπασε τη σιωπή: «Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο πρέπει να σου ήταν να την φροντίζεις όλη μέρα. Να δίνεις τα πάντα για αυτή».

Ο φοιτητής ορκίστηκε ότι ήταν η πρώτη φορά που είδε τον ηλικιωμένο με την τραγική ιστορία να χαμογελάει πλατιά:

«Καθόλου δύσκολο. Ήταν προνόμιο μου να μπορώ να μπορώ να την φροντίσω για όσο το έκανα. Ήταν ο άνθρωπος της ζωής μου και θα το έκανα ξανά και ξανά αν χρειαζόταν. Ήταν και θα είναι για πάντα η βασίλισσα μου. Απλά μου λείπει τόσο η αγκαλιά της»


Πηγή : newsnow.gr




ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ: Τι αξία έχει ένα χιλιάρικο σήμερα;


Ιδού ένα χιλιάρικο, η περίφημη “χήνα” που λέγαμε και τότε

Τι αγοράζαμε με αυτό το 1999, σε μια πρωινή Κυριακάτικη βόλτα;

Τσιγάρα : 400 δραχμές. Τυρόπιτα: 100 δραχμές. Καφές φραπόγαλο: 500 δραχμές….

Σύνολο χίλιες δραχμές κι όλα αυτά, με…βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές.

Σήμερα (2014) τα ίδια προϊόντα κοστίζουν:

Τσιγάρα αμερικάνικα: 3,70 – 4,70 ευρώ. Τυρόπιτα 1,5 ευρώ με τυρί.

 Καφές φραπόγαλο: 3 ευρώ. Σύνολο 8-9 ευρώ, δηλαδή τρία χιλιάρικα, με βασικό μισθό 480 ευρώ.

Αυτά σε δραχμές θα ήταν 163 χιλιάδες (περίπου όσο και το 1999).

Απλά 15 χρόνια μετά, το κόστος ζωής τριπλασιάστηκε.

Ο βασικός μισθός μειώθηκε και για ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού δεν υπάρχει καν.

Success story με τα όλα του...


Πηγή : tromaktiko


Το ΣτΕ μπλοκάρει τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών – Ολόκληρη η απόφαση και το σκεπτικό της



Μπλόκο στο μέτρο της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών βάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας Η Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας συνεδρίασε έπειτα από προσφυγές που κατατέθηκαν. Οι δικαστές θεωρούν ότι ναι μεν το Δημόσιο θέλει να προασπίσει τα συμφέροντά του, ωστόσο, στη συγκεκριμένη ρύθμιση υπάρχουν πολλά αντισυνταγματικά εμπόδια. Οπως για παράδειγμα ότι υπάρχει σοβαρός περιορισμός στα περιουσιακά δικαιώματα και τις οικονομικές ελευθερίες.     Αναλυτικά, η περίληψη της απόφαση αναφέρει: Επειδή, το κατά τη διάταξη του άρθρου 30 παρ. 5 περ. ε΄ του ν. 3296/2004 μέτρο της δεσμεύσεως των τραπεζικών λογαριασμών και οιουδήποτε είδους περιουσιακών στοιχείων συνεπάγεται σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά του ελεγχομένου προσώπου. Συγκεκριμένα, δεδομένου ότι καθ’ όσον χρόνο διαρκεί η δέσμευση το ελεγχόμενο πρόσωπο στερείται της δυνατότητας χρήσεως και διαθέσεως των δεσμευθέντων περιουσιακών στοιχείων του (και δη ρευστού χρήματος και κινητών αξιών φυλασσομένων σε πιστωτικά ιδρύματα), το πρόσωπο αυτό υφίσταται σοβαρό περιορισμό των περιουσιακών δικαιωμάτων του και της οικονομικής και επαγγελματικής ελευθερίας του, ήτοι αγαθών, των οποίων η προστασία κατοχυρώνεται με τις διατάξεις των άρθρων 17 παρ.1 και 5 παρ.1 του Συντάγματος. Και ναι μεν η θέσπιση του μέτρου αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος [ήτοι, στη διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων του ελεγχομένου προσώπου για να είναι δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου κατ' αυτού σε περίπτωση διαπιστώσεως – βάσει του πορίσματος της σχετικής έρευνας – της εκ μέρους του τελέσεως της πιθανολογηθείσης παραβάσεως, καθώς επίσης και στη διασφάλιση των αναγκαίων στοιχείων για την έρευνα], αλλά ο ως άνω σκοπός του νομοθέτη – και μόνον αυτός – δεν εξαρκεί για να καταστήσει συνταγματικώς ανεκτή τη ρύθμιση, εφ’ όσον μάλιστα αυτή δεν έτυχε περαιτέρω εξειδικεύσεως με το π.δ. 85/2005. Επεβάλλετο, επί πλέον, εν όψει επεμβάσεως του κοινού νομοθέτη σε συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα, αφ’ ενός μεν να διαγράφονται οι προϋποθέσεις της δεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων στον ίδιο τον νόμο κατά τρόπο σαφή και αντικειμενικό, σύμφωνα με τις επιταγές της αρχής του κράτους δικαίου, αφ’ ετέρου δε η ρύθμιση να κινείται εντός των ορίων που τάσσει η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Όμως, η διάταξη του άρθρου 30 παρ. 5 περ. ε΄ του ν. 3296/2004 ορίζει ότι η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων επιβάλλεται «σε ειδικές περιπτώσεις διασφάλισης συμφερόντων του Δημοσίου ή περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου». Με τη χρήση αυτών των αορίστων εννοιών καταλείπεται ευρύτατο περιθώριο διακριτικής ευχέρειας στη Διοίκηση, χωρίς να καθορίζονται από τον ίδιο τον νομοθέτη, κατά τρόπο αρκούντως σαφή και συγκεκριμένο, οι προϋποθέσεις της επιβολής του μέτρου. Περαιτέρω, ο νομοθέτης δεν θέτει περιορισμό ως προς την έκταση των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία επιτρέπεται να τίθενται υπό δέσμευση από τη Διοίκηση, ούτε – κυρίως – ως προς τη χρονική διάρκεια της δεσμεύσεως. Τέλος, δεν ρυθμίζεται ειδικότερα η διαδικασία της επιβολής και της άρσεωςτης δεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων, με σχετική νομοθετική πρόβλεψη διαδικαστικών εγγυήσεων, ανάλογων προς τη σοβαρότητα του κατά περίπτωση λαμβανόμενου μέτρου. Υπό τα ανωτέρω δεδομένα,η διάταξη του άρθρου 30 παρ. 5 περ. ε΄ του ν. 3296/2004, ως έχει, αντίκειται στα άρθρα 5 παρ.1, 17 παρ.1 και 25 παρ.1 του Συντάγματος και δεν δύναται να προσλάβει άλλο περιεχόμενο, ώστε να καταστεί συνταγματικώς ανεκτή, με ερμηνεία της από τον δικαστή, διότι το έργο τούτο θα υπερέβαινε τα όρια της ερμηνείας και θα ισοδυναμούσε με θέσπιση νέας διατάξεως, ήτοι με άσκηση νομοθετικής εξουσίας. Για τους εκτεθέντες δε λόγους η διάταξη αντίκειται και στο άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α.

ΣτΕ 3316/2014 

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 6 Δεκεμβρίου 2013, με την εξής σύνθεση: Σωτ. Ρίζος, Πρόεδρος, Νικ. Ρόζος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ν. Μαρκουλάκης, Γ. Παπαγεωργίου, Μ. Βηλαράς, Δ. Αλεξανδρής, Γ. Ποταμιάς, Ι. Γράβαρης, Γ. Τσιμέκας, Φ. Ντζίμας, Ηρ. Τσακόπουλος, Μ. Παπαδοπούλου, Β. Αραβαντινός, Α. Καλογεροπούλου, Ο. Ζύγουρα, Β. Ραφτοπούλου, Κ. Φιλοπούλου, Κ. Πισπιρίγκος, Δ. Μακρής, Σύμβουλοι, Κ. Λαζαράκη, Κ. Μαρίνου, Μ. Αθανασοπούλου, Πάρεδροι. Από τους ανωτέρω οι Σύμβουλοι Β. Αραβαντινός και Β. Ραφτοπούλου καθώς και η Πάρεδρος Μ. Αθανασοπούλου μετέχουν ως αναπληρωματικά μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ. 2 του ν. 3719/2008. Γραμματέας η Μ. Παπασαράντη. Για να δικάσει την από 21 Οκτωβρίου 2011 αίτηση: του .. του .., κατοίκου … των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο οποίος παρέστη με τους δικηγόρους : α. Αριστέα Ράγια (Α.Μ. 255 Δ.Σ. Καρδίτσας) και β. Ανδρέα Τσουρουφλή (Α.Μ. 18061), που τους διόρισε με πληρεξούσιο, κατά του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος παρέστη με τον Θεόδωρο Ψυχογιό, Νομικό Σύμβουλο του Κράτους. Στη δίκη παρεμβαίνει η … του …, κάτοικος Αθηνών (… ..), η οποία παρέστη με το δικηγόρο Μιχάλη Παλάρα (Α.Μ. 25822), που τον διόρισε με πληρεξούσιο. Η πιο πάνω αίτηση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 1032/2013 αποφάσεως του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να επιλύσει η Ολομέλεια το ζήτημα που αναφέρεται στην απόφαση. Με την αίτηση αυτή ο αιτών επιδιώκει να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. ΕΜΠ 25/24.5.2011 πράξη του Προϊσταμένου της Περιφερειακής Διευθύνσεως Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.). Η εκδίκαση άρχισε με την ανάγνωση της παραπεμπτικής αποφάσεως, η οποία επέχει θέσει εισηγήσεως, από τον εισηγητή Σύμβουλο, Κ. Πισπιρίγκο. Κατόπιν το δικαστήριο άκουσε τους πληρεξουσίους του αιτούντος οι οποίοι ανέπτυξαν και προφορικά τους προβαλλόμενους λόγους ακυρώσεως και ζήτησαν να γίνει δεκτή η αίτηση, τον πληρεξούσιο της παρεμβαίνουσας, ο οποίος ζήτησε να γίνει δεκτή η παρέμβαση και τον αντιπρόσωπο του Υπουργού, ο οποίος ζήτησε την απόρριψή της. Μετά τη δημόσια συνεδρίαση το δικαστήριο συνήλθε σε διάσκεψη σε αίθουσα του δικαστηρίου 1. Επειδή, για την άσκηση της κρινομένης αιτήσεως κατεβλήθη το νόμιμο παράβολο (υπ’ αριθμ. Α. 3091384 – 6/2011 ειδικά γραμμάτια παραβόλου). 2. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση ζητείται η ακύρωση της ΕΜΠ 25/24.5.2011 πράξεως του Προϊσταμένου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), με την οποία αποφασίσθηκε η δέσμευση πάσης φύσεως τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών προϊόντων, στοιχείων και θυρίδων του αιτούντος. 3. Επειδή, η υπόθεση συζητήθηκε κατά τη δικάσιμο της 18.9.2012 ενώπιον του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το Δ΄ Τμήμα έκρινε, με την 1032/2013 απόφαση, ότι πρέπει να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη πράξη, διότι ερείδεται επί της διατάξεως του 30 παρ. 5 περ. ε΄ του ν. 3296/2004, η οποία αντίκειται στα άρθρα 5 παρ. 1, 17 παρ. 1, 25 παρ. 1 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α. Δεδομένου, όμως, ότι η ακύρωση της προσβαλλομένης πράξεως με τo ως άνω αιτιολογικό συνδέεται και με κρίση περί αντισυνταγματικότητας διατάξεως τυπικού νόμου, το Δ΄ Τμήμα δεν απεφάνθη οριστικώς και με την ως άνω 1032/2013 απόφαση παρέπεμψε στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου, προς επίλυση, το ζήτημα της συνταγματικότητας της διατάξεως του 30 παρ. 5 περ. ε΄ του ν. 3296/2004, σύμφωνα με το άρθρο 100 παρ. 5 του Συντάγματος, όπως ισχύει μετά την αναθεώρησή του με το από 6.4.2001 Ψήφισμα της Ζ΄ Αναθεωρητικής Βουλής. 4. Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 1 του ν. 2479/1997 (Α΄67), σε δίκη ενώπιον του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, της Ολομελείας του Συμβουλίου Επικρατείας, της Ολομελείας του Αρείου Πάγου ή της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην οποία τίθεται ζήτημα συνταγματικότητας διατάξεως τυπικού νόμου, έχουν δικαίωμα να ασκήσουν παρέμβαση, πλην άλλων, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων, τα οποία δικαιολογούν έννομο συμφέρον σε σχέση με την κρίση του ζητήματος αυτού, εφ’ όσον το ίδιο ζήτημα εκκρεμεί σε δίκη ενώπιον του ίδιου ή άλλου δικαστηρίου ή δικαστικού σχηματισμού του αυτού κλάδου Δικαιοσύνης, στην οποία είναι διάδικοι. Με την ιδιότυπη αυτή παρέμβαση προβάλλονται ερμηνευτικές απόψεις και επιχειρήματα αναφερόμενα αποκλειστικά στα τιθέμενα ζητήματα συνταγματικότητας, η δε δικαστική απόφαση δεν επάγεται έννομες συνέπειες για τον παρεμβαίνοντα. Εν προκειμένω, παραδεκτώς άσκησε παρέμβαση, προβάλλοντας ερμηνευτικές απόψεις και επιχειρήματα περί αντιθέσεως της διατάξεως του άρθρου 30 παρ. 5 περ. ε΄ του ν. 3296/2004 προς τα άρθρα 5 παρ. 1, 17 παρ. 1 του Συντάγματος και προς την αρχή της αναλογικότητας, η …., η οποία έχει ασκήσει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας την Ε. 3733/2013 αίτηση ακυρώσεως κατά πράξεως που εκδόθηκε βάσει της ως άνω διατάξεως, ήτοι κατά της ΕΜΠ 8486/20.12.2011 πράξεως του Προϊσταμένου της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών του Σ.Δ.Ο.Ε. που αφορά δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της. 5. Επειδή, στο άρθρο 5 παρ.1 του Συντάγματος ορίζεται ότι «Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα και τα χρηστά ήθη», στο άρθρο 17 παρ.1 ότι «Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος» και στο άρθρο 25 παρ.1 ότι «Τα δικαιώματα του ανθρώπου, ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του κράτους … Οι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας». Εξ άλλου, στο άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της από 4.11.1950 Ευρωπαϊκής Συμβάσεως για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών (E.Σ.Δ.Α. – ν.δ. 53/1974, Α΄ 256), ορίζονται τα ακόλουθα : «Παν φυσικόν ή νομικόν πρόσωπον δικαιούται σεβασμού της περιουσίας του. Ουδείς δύναται να στερηθή της ιδιοκτησίας αυτού ειμή δια λόγους δημοσίας ωφελείας και υπό τους προβλεπομένους υπό του νόμου και των γενικών αρχών του διεθνούς δικαίου όρους.Αι προαναφερόμεναι διατάξεις δεν θίγουσι το δικαίωμα παντός Κράτους όπως θέση εν ισχύι Νόμους ους ήθελε κρίνει αναγκαίον προς ρύθμισιν της χρήσεως αγαθών συμφώνως προς το δημόσιον συμφέρον ή προς εξασφάλισιν της καταβολής φόρων ή άλλων εισφορών ή προστίμων». 6. Επειδή, με το άρθρο 30 του ν. 3296/2004 (Α΄253) ορίσθηκαν τα εξής : «1. Στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών συνιστάται νέα υπηρεσία με τον τίτλο “Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων” (ΥΠ.Ε.Ε.) υπαγόμενη απευθείας στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, με την έναρξη λειτουργίας της οποίας παύει η λειτουργία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) … 2. Κύριο έργο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων είναι η αποκάλυψη και καταπολέμηση εστιών οικονομικού εγκλήματος, μεγάλης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας, ο έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων, ο έλεγχος της διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και της κατοχής και διακίνησης απαγορευμένων ή υπό ειδικό καθεστώς ειδών και ουσιών, ο έλεγχος της ορθής εφαρμογής των διατάξεων που σχετίζονται με τις εθνικές και κοινοτικές επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις, καθώς επίσης και των διατάξεων που αναφέρονται στην προστασία της δημόσιας περιουσίας. Ειδικότερα : α. Η έρευνα, ο εντοπισμός και η καταστολή οικονομικών παραβάσεων ιδιαίτερης βαρύτητας και σημασίας … β. Ο προληπτικός έλεγχος εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας και ο προσωρινός φορολογικός έλεγχος … καθώς και ο έλεγχος εφαρμογής των διατάξεων της τελωνειακής νομοθεσίας γ. … 3. … 5. Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων προβαίνει σε : α. Ελέγχους των μεταφορικών μέσων, καταστημάτων, αποθηκών και άλλων χώρων, όπου βρίσκονται αγαθά, … β. Έρευνες εγγράφων και λοιπών στοιχείων, ως και έρευνες σε άλλους χώρους που δεν αφορούν την επαγγελματική απασχόληση του ελεγχομένου, … γ. Συλλήψεις και ανακρίσεις προσώπων και έρευνες μεταφορικών μέσων, αγαθών, προσώπων, καταστημάτων, αποθηκών, οικιών και λοιπών χώρων, ως και στη διενέργεια ειδικών ανακριτικών πράξεων, … δ. Κατασχέσεις βιβλίων, εγγράφων, αγαθών, μέσων μεταφοράς και άλλων στοιχείων, … ε. Δεσμεύσεις, σε ειδικές περιπτώσεις διασφάλισης συμφερόντων του Δημοσίου ή περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, με έγγραφο του Προϊσταμένου της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, ενημερώνοντας για την ενέργεια αυτή, εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών, τον αρμόδιο εισαγγελέα. 6. … 7. H οργάνωση, η διάρθρωση και οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών που συγκροτούν την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, καθώς και τα θέματα λειτουργίας αυτών καθορίζονται με προεδρικά διατάγματα που εκδίδονται με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών … 10. Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων λειτουργεί με βάση ειδικό κανονισμό λειτουργίας, που εγκρίνεται με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών». Κατ’ εξουσιοδότηση της παραγράφου 7 του άρθρου 30 του ν. 3296/2004 εξεδόθη το π.δ. 85/2005 «Οργάνωση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών» (Α΄ 122), στο άρθρο 2 του οποίου επαναλαμβάνονται τα ως άνω οριζόμενα στο νόμο σχετικά με την αποστολή και τις αρμοδιότητες της εν λόγω Υπηρεσίας. Τέλος, η Υπηρεσία αυτή ονομάσθηκε «Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος» (Σ.Δ.Ο.Ε.) με το άρθρο 88 παρ. 1 του ν. 3842/2010 (Α΄ 58). 7. Επειδή, με διατάξεις του άρθρου 30 του ν. 3296/2004 παρέχονται στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών [ήδη Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.)] ευρείες εξουσίες για την αποκάλυψη διαφόρων παραβάσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και σοβαρές παραβάσεις οικονομικής φύσεως, προκειμένου στη συνέχεια να επιλαμβάνονται τα αρμόδια όργανα και να επιβάλλουν τις κυρώσεις της οικείας νομοθεσίας ή να λαμβάνουν άλλα τυχόν προβλεπόμενα μέτρα, τα οποία ενδέχεται να μην είναι αποκλειστικώς διοικητικής φύσεως. Μεταξύ των εξουσιών αυτών περιλαμβάνεται και εκείνη της επιβολής του μέτρου της δεσμεύσεως των τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των ελεγχομένων προσώπων, το οποίο αναφέρεται στη διάταξη της 30 παρ. 5 περ. ε΄ του ν. 3296/2004 και επαναλαμβάνεται, χωρίς να εξειδικεύεται, στην παρ. 2 εδ. ι΄ του άρθρου 2 του π.δ. 85/2005. Το εν λόγω μέτρο έχει προληπτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί κύρωση για παράβαση της φορολογικής ή άλλης νομοθεσίας. Δεδομένου δε ότι η θέσπιση του μέτρου αποσκοπεί στην προστασία γενικότερου δημοσίου συμφέροντος – κατά τα κατωτέρω εκτιθέμενα – και προβλέπεται έκδοση πράξεως διοικητικού οργάνου για την επιβολή του, από την αμφισβήτηση της νομιμότητας της πράξεως αυτής γεννάται ακυρωτική διαφορά, υπαγομένη στην αρμοδιότητα του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανεξαρτήτως του χαρακτήρα των ελεγχομένων παραβάσεων και της φύσεως της νομοθεσίας που τις διέπει. 8. Επειδή, το κατά τη διάταξη του άρθρου 30 παρ. 5 περ. ε΄ του ν. 3296/2004 μέτρο της δεσμεύσεως των τραπεζικών λογαριασμών και οιουδήποτε είδους περιουσιακών στοιχείων συνεπάγεται σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά του ελεγχομένου προσώπου. Συγκεκριμένα, δεδομένου ότι καθ’ όσον χρόνο διαρκεί η δέσμευση το ελεγχόμενο πρόσωπο στερείται της δυνατότητας χρήσεως και διαθέσεως των δεσμευθέντων περιουσιακών στοιχείων του (και δη ρευστού χρήματος και κινητών αξιών φυλασσομένων σε πιστωτικά ιδρύματα), το πρόσωπο αυτό υφίσταται σοβαρό περιορισμό των περιουσιακών δικαιωμάτων του και της οικονομικής και επαγγελματικής ελευθερίας του, ήτοι αγαθών, των οποίων η προστασία κατοχυρώνεται με τις διατάξεις των άρθρων 17 παρ.1 και 5 παρ.1 του Συντάγματος. Και ναι μεν η θέσπιση του μέτρου αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος [ήτοι, στη διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων του ελεγχομένου προσώπου για να είναι δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου κατ' αυτού σε περίπτωση διαπιστώσεως – βάσει του πορίσματος της σχετικής έρευνας – της εκ μέρους του τελέσεως της πιθανολογηθείσης παραβάσεως, καθώς επίσης και στη διασφάλιση των αναγκαίων στοιχείων για την έρευνα], αλλά ο ως άνω σκοπός του νομοθέτη – και μόνον αυτός – δεν εξαρκεί για να καταστήσει συνταγματικώς ανεκτή τη ρύθμιση, εφ’ όσον μάλιστα αυτή δεν έτυχε περαιτέρω εξειδικεύσεως με το π.δ. 85/2005. Επεβάλλετο, επί πλέον, εν όψει επεμβάσεως του κοινού νομοθέτη σε συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα, αφ’ ενός μεν να διαγράφονται οι προϋποθέσεις τηςδεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων στον ίδιο τον νόμο κατά τρόπο σαφή και αντικειμενικό, σύμφωνα με τις επιταγές της αρχής του κράτους δικαίου, αφ’ ετέρου δε η ρύθμιση να κινείται εντός των ορίων που τάσσει η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Όμως, η διάταξη του άρθρου 30 παρ. 5 περ. ε΄ του ν. 3296/2004 ορίζει ότι η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων επιβάλλεται «σε ειδικές περιπτώσεις διασφάλισης συμφερόντων του Δημοσίου ή περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου». Με τη χρήση αυτών των αορίστων εννοιών καταλείπεται ευρύτατο περιθώριο διακριτικής ευχέρειας στη Διοίκηση, χωρίς να καθορίζονται από τον ίδιο τον νομοθέτη, κατά τρόπο αρκούντως σαφή και συγκεκριμένο, οι προϋποθέσεις της επιβολής του μέτρου. Περαιτέρω, ο νομοθέτης δεν θέτει περιορισμό ως προς την έκταση των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία επιτρέπεται να τίθενται υπό δέσμευση από τη Διοίκηση, ούτε – κυρίως – ως προς τη χρονική διάρκεια της δεσμεύσεως. Τέλος, δεν ρυθμίζεται ειδικότερα η διαδικασία της επιβολής και της άρσεωςτης δεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων, με σχετική νομοθετική πρόβλεψη διαδικαστικών εγγυήσεων, ανάλογων προς τη σοβαρότητα του κατά περίπτωση λαμβανόμενου μέτρου. Υπό τα ανωτέρω δεδομένα,η διάταξη του άρθρου 30 παρ. 5 περ. ε΄ του ν. 3296/2004, ως έχει, αντίκειται στα άρθρα 5 παρ.1, 17 παρ.1 και 25 παρ.1 του Συντάγματος και δεν δύναται να προσλάβει άλλο περιεχόμενο, ώστε να καταστεί συνταγματικώς ανεκτή, με ερμηνεία της από τον δικαστή, διότι το έργο τούτο θα υπερέβαινε τα όρια της ερμηνείας και θα ισοδυναμούσε με θέσπιση νέας διατάξεως, ήτοι με άσκηση νομοθετικής εξουσίας. Για τους εκτεθέντες δε λόγους η διάταξη αντίκειται και στο άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α. Κατά τη γνώμη, όμως, του Αντιπροέδρου Ν. Ρόζου και των Συμβούλων Μ. Βηλαρά, Γ. Τσιμέκα, Ο. Ζύγουρα, Κ. Φιλοπούλου και Δ. Μακρή, το επίδικο μέτρο της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων που αποσκοπεί στην αποτελεσματική πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας και της συναφούς με αυτές εγκληματικότητας και, γενικότερα, στην προστασία της δημόσιας περιουσίας, ήτοι στην διασφάλιση υπερτέρου δημοσίου συμφέροντος, συνεπάγεται μεν σοβαρή, πράγματι, επέμβαση στα ως άνω συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά. Η επέμβαση, όμως, αυτή δικαιολογείται εκ του ότι χωρίς την άμεση λήψη του εν λόγω μέτρου η υλοποίηση των ανωτέρω σκοπών θα κινδύνευε να ματαιωθεί. Και τούτο διότι, χωρίς τη λήψη του μέτρου, δεν θα διασφαλίζονταν στοιχεία αναγκαία προς έρευνα της πιθανής διάπραξης των ανωτέρω σοβαρότατων παραβάσεων ούτε θα διατηρούντοπεριουσιακά στοιχεία του ελεγχόμενου προσώπου ώστε να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του Δημοσίου, σε περίπτωση που διαπιστώνετο πράγματι, εκ των υστέρων, η εκ μέρους του τελέση των παραβάσεων αυτών. Το μέτρο έχει, εξάλλου, από τη φύση του προσωρινό χαρακτήρα, όπως τούτο σαφώς συνάγεται εκ του ότι με έγγραφο του Προϊσταμένου της αρμόδιας υπηρεσίας ενημερώνεται, εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών ο αρμόδιος εισαγγελέας ο οποίος, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, δύναται να προβεί στις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της ολικής ή μερικής άρσης του μέτρου, ενώ και ο βαρυνόμενος με το μέτρο δύναται, εφόσον τίθεται σε κίνδυνο η κάλυψη των βιοτικών και άλλων επιτακτικών αναγκών του ιδίου και της οικογένειάς του, να απευθυνθεί στη αρμόδια φορολογική ή δικαστική αρχή και να ζητήσει, ενόψει των περιστάσεων, την μερική ή και, ενδεχομένως, ολική άρση ή αναστολή εκτελέσεως του εν λόγω μέτρου. Με τα δεδομένα αυτά, σύμφωνα με τη μειοψηφήσασα γνώμη, η επίμαχη διάταξη του άρθρου 30 παρ. 5 περ. ε΄ του ν. 3296/2004, με την οποία εισάγεται το εν λόγω μέτρο, δεν αντίκειται σε καμία από τις προαναφερόμενες διατάξεις του Συντάγματος, ούτε στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α. 9. Επειδή, από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτουν τα εξής : Ο αιτών διατηρεί ατομική επιχείρηση με έδρα την Κομοτηνή και αντικείμενο εργασιών την εισαγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πώληση στην Ελλάδα βαμβακοσυλλεκτικών μηχανών. Από διενεργηθέντα έλεγχο οργάνων του Σ.Δ.Ο.Ε. προέκυψαν ενδείξεις για τέλεση, εκ μέρους του αιτούντος, των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας μεγάλης εκτάσεως με χρήση υποτιμολογήσεων κατά την εισαγωγή και πώληση των εν λόγω γεωργικών μηχανημάτων. Κατόπιν αυτού, αποφασίσθηκε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του αιτούντος, βάσει της διατάξεως του άρθρου 30 παρ. 5 περ. ε΄ του ν. 3296/2004, με την προσβαλλόμενη πράξη, η οποία κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης. Με την Γ 11/ 148α΄ /4.7.2011 παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης ζητήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Σ.Δ.Ο.Ε. να διεξαγάγει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, η οποία δεν έχει περαιωθεί [βλ. το 2852/29.5.2013 έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Σ.Δ.Ο.Ε. προς το Συμβούλιο της Επικρατείας]. 10. Επειδή, σύμφωνα με εκτεθέντα, η προσβαλλόμενη πράξη στερείται νομίμου ερείσματος, διότι εξεδόθη βάσει της διατάξεως του άρθρου 30 παρ. 5 περ. ε΄ του ν. 3296/2004, η οποία είναι ανεφάρμοστη, διότι αντίκειται στα άρθρα 5 παρ. 1, 17 παρ.1 και 25 παρ.1 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α. Συνεπώς, για τον λόγο αυτό, ο οποίος προβάλλεται βασίμως και είναι, άλλωστε, εξεταστέος και αυτεπαγγέλτως, η κρινόμενη αίτηση πρέπει να γίνει δεκτή και να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη πράξη, αλυσιτελούς καθισταμένης της εξετάσεως των λοιπών προβαλλομένων λόγων. Ομοίως, πρέπει να γίνει δεκτή και η ασκηθείσα παρέμβαση. Διά ταύτα Δέχεται την αίτηση. Ακυρώνει την ΕΜΠ 25/24.5.2011 πράξη του Προϊσταμένου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.). Διατάσσει την απόδοση του παραβόλου. Δέχεται την παρέμβαση. Επιβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο τα ποσά: α)των χιλίων τριακοσίων ογδόντα (1.380) ως δικαστική δαπάνη του αιτούντος και β) των εξακοσίων σαράντα(640) ως δικαστική δαπάνη της παρεμβαίνουσας. Η διάσκεψη έγινε στην Αθήνα στις 3 Φεβρουαρίου 2014 και η απόφαση δημοσιεύθηκε σε δημόσια συνεδρίαση της 2ας Οκτωβρίου του ίδιου έτους.

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Πηγή : arouraios.gr


Champions League : 40 γκολ σε μια βραδιά


νο... 40 γκολ μπήκαν στα 8 ματς του Champions League το βράδυ της Τρίτης, δηλαδή 5 τέρματα μέσο όσο ανά αναμέτρηση!

Φυσικά η επίδοση αυτή αποτελεί ρεκόρ και φυσικά το Sport24.gr έχει συγκεντρώσει videos με highlights από όλους τους αγώνες...

δείτε  http://www.sport24.gr/football/ChampionsLeague/ola_ta_gkol_toy_champions_league.3095728.html




Πανικός σε πτήση Αθήνα – Κωνσταντινούπολη: Ανακοινώθηκε αναγκαστική προσθαλάσσωση



Αναστατώθηκαν όλοι οι επιβάτες

Πανικός και ανησυχία επικράτησε ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης των Τουρκικών Αερογραμμών από Αθήνα για Κωνσταντινούπολη στις 20 Οκτωβρίου, εξαιτίας μιας ανακοίνωσης που προειδοποιούσε για αναγκαστική προσθαλάσσωση.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Doğan, λίγο μετά την ανακοίνωση του πιλότου ότι η πτήση ΤΚ- 180 ετοιμάζεται για προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, έγινε μια ανακοίνωση που προειδοποιούσε τους επιβάτες για αναγκαστική προσθαλάσσωση.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι επιβάτες θα έπρεπε να τοποθετήσουν τα καθίσματά τους σε όρθια θέση, να κλείσουν τα τραπεζάκια τους, να χαλαρώσουν τις γραβάτες και τα φουλάρια τους και να σηκώσουν τα κουρτινάκια στα παράθυρα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ένα μέλος του πληρώματος πάτησε κατά λάθος το κουμπί έκτακτης ανάγκης και η ανακοίνωση ήταν «αυτόματη», όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις εν πτήσει.

Αμέσως μετά μια αεροσυνοδός έτρεξε να καθησυχάσει τους επιβάτες και να τους εξηγήσει ότι επρόκειτο για λάθος, αλλά, όπως δηλώνει ένας επιβάτης, όλοι συγκλονίστηκαν, ενώ κάποιοι από αυτούς άρχισαν να προσεύχονται.

Ο επιβάτης δήλωσε ότι μόλις προσγειώθηκαν ασφαλείς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης άρχισαν να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλο, αλλά εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τις Τουρκικές Αερογραμμές που δεν αποσαφήνισαν στους επιβάτες το περιστατικό μετά την προσγείωση.


Πηγή : protothema.gr