Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Μπακογιάννη: Δεν υπάρχουν οι 180 για εκλογή Προέδρου


Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αφήνει η πρώην υπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος».

Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι λόγω της ακραίας πόλωσης που υπάρχει, είναι δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές.

«Η ακραία πόλωση δυσκολεύει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κακώς επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να παίζουμε ένα πολιτικό παιχνίδι που δεν ωφελεί κανέναν. Δεν νομίζω πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή 180 βουλευτές, με βάσει τις δηλώσεις των βουλευτών».

Η κ. Μπακογιάννη προέβλεψε μιλώντας στα “Παραπολιτικά” ότι στις Προεδρικές εκλογές θα οδηγηθεί η κυβέρνηση με πολλά ανοιχτά θέματα, εξαιτίας της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό αναδεικνύει και το μέγεθος της ανευθυνότητας της αντιπολίτευσης. Σίγουρα θα πάμε με θέματα ανοιχτά στις Προεδρικές εκλογές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παίρνει εντολές από το ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, το ότι αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη μέση της κυβερνητικής θητείας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή, σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διδάχτηκε τίποτα απ’ όλη αυτή την περιπέτεια της χώρας».


Συνήγορος του Πολίτη: Ιδιαίτερα ευάλωτες οι γυναίκες εργαζόμενες


Με τα μελανότερα χρώματα σκιαγράφησε τη θέση της εργαζόμενης γυναίκας στη σημερινή οικονομική συγκυρία, την οξύτατη κρίση που μαστίζει τη χώρα, η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, μιλώντας σε συνέδριο της Γραμματείας Γυναικών της ΓΣΕΕ, με θέμα την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στα συνδικάτα.
Κατά την κα Σπανού, «η οικονομική κρίση χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης από τους εργοδότες προς όσους ήδη εργάζονται ή αναζητούν εργασία», ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «οι γυναίκες, μάλιστα, είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε µη αξιοπρεπείς συνθήκες απασχόλησης, κινδυνεύουν µε απόλυση ιδίως κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και της χρήσης άδειας μητρότητας, ενώ πιέζονται να δεχτούν ευέλικτες σχέσεις εργασίας».
Η Συνήγορος του Πολίτη τόνισε ότι «πρόκειται για μία τάση που προστίθεται στην κατάσταση που δημιουργεί ο σημαντικός περιορισμός προστασίας της εργασίας και επιδείνωση των συνθηκών της», ενώ έχει διαπιστωθεί από την ανεξάρτητη αρχή ότι «ακόμη κι όταν καταγγείλουν το γεγονός στον Συνήγορο ή στην Επιθεώρηση Εργασίας, στη συνέχεια «εμφανίζονται ιδιαίτερα αμφίθυμες ως προς τις ενέργειες διαμεσολάβησης ή και αποσύρουν τις καταγγελίες, φοβούμενες την απόλυση».
Η κα Σπανού εκτιμά ότι «οι δυνατότητες εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι κομβικής σημασίας για να μειωθεί ο σκοτεινός αριθμός των διακρίσεων, ειδικά σε περιπτώσεις που κυριαρχεί ο φόβος του θύματος και δη των γυναικών εργαζομένων, να υποστηρίξουν αποφασιστικά αναφορά κατά του εργοδότη», ενώ πρόσθεσε ότι ο Συνήγορος «θεωρεί αποφασιστικό σύμμαχο τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στο κοινό στόχο της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων».
Η κα Σπανού είπε ότι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η αρχή, οι πλέον ευάλωτοι κοινωνικά και οικονομικά προσφεύγουν σπανιότερα σε θεσμούς προστασίας των δικαιωμάτων τους (οι γυναίκες ακόμη σπανιότερα), ενώ πρόσθεσε ότι «οι αναφορές που εξέτασε το 2013 ο Συνήγορος του Πολίτη, για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φύλου στην εργασία, εμφάνισαν αύξηση κατά 25% αν και σε απόλυτο αριθμό παραμένουν περιορισμένες (327 αναφορές), λόγω των παραπάνω λόγων.
Οι αναφορές κατά κύριο λόγο στον δημόσιο τομέα αφορούν ζητήματα διεκδίκησης ή αξιοποίησης αδειών, ενώ στον ιδιωτικό τομέα αφορούν στην επισφάλεια της γυναικείας απασχόλησης, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με καταστάσεις εγκυμοσύνης και μητρότητας, αλλά και τις ευέλικτες μορφές εργασίας.


Πηγή : ethnos.gr


Στο σκαμνί ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ - Δεν μπορεί να δικαιολογήσει 500.000 ευρώ στο πόθεν έσχες






Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες στέλνει τον Γιάννη Ανθόπουλο στο σκαμνί, καθώς στον έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων φαίνεται πως δεν δικαιολογεί περί τα 500.000 ευρώ.
 Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt την Επιτροπή της Βουλής απασχολεί άλλη μία περίπτωση πόθεν έσχες πολιτικού προσώπου, το οποίο μάλιστα έχει ήδη κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Ο Γιάννης Ανθόπουλος ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1989 ως το 2004. Το ίδιο διάστημα διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1993-1994 και 1996-2000) καθώς και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (1994-1996).
 Εκτός όμως από αυτή την υπόθεση του πόθεν έσχες, ο κ. Ανθόπουλος είχε κι άλλες δικαστικές περιπέτειες και μάλιστα τον Μάρτιο του 2013 αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για υπόθεση τοκογλυφίας.

Ο 64χρονος πρώην πολιτικός κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Ανθόπουλος ενεπλάκη στην υπόθεση ως δικηγόρος, αλλά και ως πρόσωπο που κατείχε δημόσια θέση.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί και στην οποία περιλαμβάνονται άλλοι δέκα κατηγορούμενοι μέλη διοικήσεων εμπλεκόμενων εταιρειών, ως φυσικοί αυτουργοί σε τοκογλυφία, αφορά την επίμαχη εταιρία Καπνεμπορίου, η ιδιοκτήτρια της οποίας φέρεται να απευθύνθηκε στον κ. Ανθόπουλο, καθώς είχε πρόβλημα ρευστότητας και αντιμετώπιζε δυσκολία χρηματοδότησης. Ο πρώην υπουργός, κατά το κατηγορητήριο, φέρεται να υποσχέθηκε βοήθεια και εμφανίζεται να μεσολαβεί σε 7 συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005.

Έτσι, η εταιρεία εμφανίζεται να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονται πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς. Βάσει των στοιχείων του ανακριτή διαχειρίστρια της μονοπρόσωπης εμφανίζεται η ανήλικη κόρη της ιδιοκτήτριας της εταιρείας από την Καβάλα.

Κατά το κατηγορητήριο το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον κ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ, ενώ βάσει πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε οι εν λόγω πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές.

Ο ανακριτής διαθέτει στοιχεία από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του κατηγορούμενου και των οικείων του, από τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν εμβάσματα τουλάχιστον 700.000 ευρώ σε λογαριασμούς του πρώην πολιτικού και της συζύγου του. Ο πρώην υφυπουργός αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και φέρεται να υποστηρίζει ότι τα επίμαχα χρήματα αποτελούσαν δάνειο που του χορήγησε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Καπνών, γιατί ήθελε να φτιάξει σπίτι στη Βούλα.


Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Πηγή : newsit.gr


OTAN EIΠΕ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΟΥΦΑΛΑ....



Γράφει ο Πάνος Παπαγιαννόπουλος

Όταν ήρθες στην πόλη από το χωριό και παράτησες τα πάντα για μιά θεσούλα στο δημόσιο..

Όταν φίλησες κατουρημένες ποδιές και περίμενες να σε δεχτεί ο ιδιαίτερος του βουλευτή για κείνο το ρουσφέτι..

Όταν δήλωνες 500 πρόβατα αντί για 5 για να πάρεις την επιδότηση να την κάνεις τζιπ και μεζονέτα.

'Οταν ξυνόσουνα στον καφενέ και έβαζες αλλοδαπούς να σου μαζεύουν τις ελιές.

Όταν έδινες το μισό σου μισθό για γκαρσονιέρα σε κυριλέ περιοχή.

Όταν έπαιρνες δάνεια για ψύλλου πήδημα.

Όταν λάδωνες να σου περάσουν το αμάξι ΚΤΕΟ,όταν έδινες φακελάκι στο γιατρό για να σε προσέχει,όταν τα ακουμπούσες χοντρά για να βγάλεις άδεια στο αυθαίρετο και στον εκτελωνιστή για να σου περάσει τα λαθραία..

Όταν νόμιζες ότι θα κάνεις περιουσία παίζοντας στο χρηματιστήριο.

Όταν αγόρασες την πρώτη μαιμού ''ΛΟΥΙ ΒΙΤΟΝ''για να πουλήσεις μούρη και έπεισες τον εαυτό σου ότι ειχες φρέντο καπουτσίνο και στο χωριό σου.

Όταν έπαιρνες τα δωρεάν εισιτήρια για να πας να ψηφίσεις και γέμιζες τα πούλμαν μέχρι το σύνταγμα για να χειροκροτήσεις κάτω απο τα μπαλκόνια κουνώντας σαν ηλίθιος το πλαστικό σημαιάκι..

Όταν έκανες σύνθημα το ''μου χρωστάς,δεν σου χρωστάω''και το ''ώωχ αδερφέ''.

Όταν φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απο εσένα.

Όταν η πρώτη και η τελευταία σου λέξη είναι ''ΕΓΏ''.Όταν,όταν,όταν....

Όταν άρχισε η κρίση....

 Και τωρα??Τώρα δεν σε νοιάζει,δεν μπορείς,δεν έχεις χρόνο να φωνάξεις,να διαμαρτυρηθείς...
Δεν βαριέσαι μωρέ...Αυτοί φταίνε για όλα.Μας κοροιδεύουν χρόνια...Εγώ??Τι να σου κάνω εγώ??Ένας άνθρωπος είμαι.Αφού κανείς δεν φωνάζει..Μόνος μου να κάνω απεργία??
 Και τώρα??Άσε ρε μεγάλε..Σιγά μην πάω να ψηφίσω κι όλας..Όλοι ίδιοι είναι..Καλά είναι και τα 500 ευρώ.Δε λες καλά που τα παίρνουμε κι αυτά!!

Όταν είπε ο γαιδαρος τον πετεινό κεφάλα,εκείνος του απάντησε,''έχει ο Θεός''



Πάνος Παπαγιαννόπουλος


Kέντρο διαχείρισης κρουσμάτων Έμπολα στο λιμάνι της Πάτρας



Ανοιχτή γραμμή και με καπετάνιους για πιθανά «ύποπτα» περιστατικά

Στη δημιουργία ενός σταθμού διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων έμπολα μέσα στο λιμάνι της Πάτρας, προχωρούν από κοινού ο ΟΛΠΑ και η Διεύθυνση Υγείας της αιρετής περιφέρειας.

Αυτό, σύμφωνα με το patrastimes.gr , αποφασίστηκε σήμερα στη διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων του ΟΛΠΑ και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη υγείας Αντ. Χαροκόπου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο σταθμός θα στεγαστεί στο χώρο όπου λειτουργεί το ιατρείο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.

Παράλληλα αποφασίστηκε η δημιουργία δικτύου ενημέρωσης και επικοινωνίας σε εικοσιτετράωρη βάση μεταξύ Διεύθυνσης Υγείας, ΟΛΠΑ, Κεντρικού λιμεναρχείου και πλοίων τα οποία δένουν ή αποπλέουν από την Πάτρα , προκειμένου να γίνεται εντοπισμός και καταγραφή υπόπτων περιστατικών.

Αμέσως με τον εντοπισμό πιθανού κρούσματος οι πλοίαρχο θα ενημερώνουν τον σταθμό που θα δημιουργηθεί στο λιμάνι και ο ασθενής θα οδηγείται αμέσως με την άφιξη του πλοίου εκεί. Στη συνέχεια κάτω από συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας θα μεταφέρεται στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Ανάλογη σύσκεψη με στόχο τη λήψη μέτρων γα το ενδεχόμενο διαχείρισης κρουσμάτων έμπολα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη με πρωτοβουλία της αιρετής Περιφέρειας και στο λιμάνι του Κατακόλου.



«Εγκληματική αμέλεια» των υπευθύνων του Βνούκοβο


Για το θάνατο του επικεφαλής της Total «δείχνει» η ρωσική ερευνητική επιτροπή

Το αεροπορικό δυστύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο επικεφαλής της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total Κριστόφ ντε Μαρζερί στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, οφείλεται σε «εγκληματική αμέλεια» της διεύθυνσης του αεροδρομίου, υποστήριξε σήμερα η ρωσική ερευνητική επιτροπή.

«Δεν πρόκειται για μια τραγική συνδρομή περιστάσεων, αλλά για εγκληματική αμέλεια των λειτουργών» οι οποίοι απέτυχαν να συντονίσουν όπως έπρεπε τη δουλειά των υπαλλήλων τους, αναφέρει η επιτροπή σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Ορισμένα μέλη της διεύθυνσης του Βνούκοβο, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιχειρήσουν να εμποδίσουν την έρευνα, «θα απαλλαγούν προσωρινώς των καθηκόντων τους», διευκρίνισε η ερευνητική επιτροπή.

Στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας, ένα ιδιωτικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο επικεφαλής της Total συγκρούσθηκε κατά την απογείωση με ένα εκχιονιστικό όχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο. Ο Κριστόφ ντε Μαρζερί και τρία μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση. Σύμφωνα με την ερευνητική επιτροπή, ο οδηγός του εκχιονιστικού –ο Βλαντίμιρ Μαρτινένκο ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για 48 ώρες στο πλαίσιο της έρευνας– βρισκόταν «σε κατάσταση μέθης» τη στιγμή του δυστυχήματος, μια κατηγορία που διαψεύσθηκε από το δικηγόρο του.

Ο τελευταίος δήλωσε πως ο πελάτης του πάσχει από χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και δεν ήταν μεθυσμένος τη στιγμή του δυστυχήματος. «Δεν πίνει ποτέ, αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί από την οικογένειά του, όπως και από τους γιατρούς», δήλωσε ο δικηγόρος Αλεξάντρ Καραμπάνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. «Τη στιγμή του δυστυχήματος ήταν εντελώς νηφάλιος. Βρίσκεται σε σοκ. Θεωρεί τον εαυτό του αθώο, καθώς ακολούθησε όλες τις οδηγίες που του δόθηκαν», πρόσθεσε.

Μεταξύ των ενδεχόμενων σεναρίων που εξετάζονται από τους ερευνητές περιλαμβάνονται «ένα λάθος των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας», «οι κακές μετεωρολογικές συνθήκες» και ένα «σφάλμα στη διακυβέρνηση του αεροπλάνου». Έτσι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας του Βνούκοβο θα «εξετασθούν για κατανάλωση αλκοόλ και ψυχοτρόπων ουσιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Έστω κι αν υπάρχουν ήδη πρώτοι ύποπτοι, είναι φανερό πως πίσω από την αμέλεια αυτών που ευθύνονται άμεσα, υπάρχουν πιο υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι του αεροδρομίου», υπογραμμίζει η επιτροπή, προσθέτοντας πως δεν αποκλείει και άλλες συλλήψεις.

Τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου έχουν ήδη ανακαλυφθεί και παραδοθεί στους κατάλληλους εμπειρογνώμονες για να αποκωδικοποιηθούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Οι ερευνητές θα εξετάσουν επιμελώς όλα αυτά για να δώσουν μια οριστική απάντηση για τους λόγους της καταστροφής και να καταδειχθούν οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας», προστίθεται.




Πηγή : newsbeast.gr


Τέλος στο μαρτύριο του τυφλού φοιτητή - Και επισήμως στο Αριστοτέλειο


Στα μητρώα των φοιτητών του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ ανήκει και επίσημα πλέον από χθες, ο τυφλός φοιτητής Αργύρης Κουμτζής.Όπως διαβάζουμε στο ThessToday, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ο 18χρονος αριστούχος ύστερα από την τροποποίηση που ψηφίσθηκε από το υπουργείο - μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αρχική άρνηση του πανεπιστημίου να εγγράψει τον φοιτητή στο τμήμα της αρεσκείας του - παρακολουθούσε κανονικά τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου.
Ωστόσο, μέχρι την τελευταία στιγμή, το παιδί είχε αγωνία μήπως τελικά κάτι δεν πάει καλά λόγω της γραφειοκρατίας.
Τώρα πια, που το συμπεριέλαβαν και τυπικά στα μητρώα των φοιτητών, το παιδί ανάσανε με ανακούφιση.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη δηλώνει στο Thesstoday η οικογένεια του 18χρονου, επισημαίνοντας ότι “επιτέλους άνοιξε ο δρόμος για όλα τα παιδιά με αναπηρία που επιθυμούν να σπουδάζουν στη σχολή της αρεσκείας τους”.

Πηγή: ThessToday



Φωτιά στην κυβέρνηση από τις…προσλήψεις Γρηγοράκου! Όλο το παρασκήνιο



Αναστάτωση προκάλεσαν στη συγκυβέρνηση οι εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου, περί προσλήψεων στο ΕΣΥ το 2015.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Λάδι στη φωτιά στις ήδη τεταμένες σχέσεις στο υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι έπεσε με τη γνωστοποίηση από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι αιτείται από τα αρμόδια υπουργεία προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για την επόμενη χρονιά.

Ο κ.Γρηγοράκος ανακοίνωσε πως απεύθυνε αίτημα τόσο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών για μελλοντικές προσλήψεις. Ειδικότερα στο αίτημα προβλέπονται προσλήψεις 1.500 θέσεων μόνιμων ιατρών, καθώς και 2.500 θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, λοιπού προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.

Βέβαια το αίτημα Γρηγοράκου φαίνεται πως δεν είχε συζητηθεί προηγουμένως στην οδό Αριστοτέλους ώστε να υπάρχει ένας κοινός σχεδιασμός.  Αποτέλεσμα ήταν το βράδυ της Δευτέρας να υπάρξει αναστάτωση στο κυβερνητικό στρατόπεδο σχετικά με το ποιος …αιτείται τι.

Πληροφορίες λένε πως ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης δεν ήταν ενήμερος για τις…προσλήψεις Γρηγοράκου οι οποίες να σημειωθεί πως προαναγγέλθηκαν πριν ακόμη εγκριθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Πάντως αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) οι οποίοι μιλούν για προεκλογικές εξαγγελίες ενώ εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με το αν μπορούν να γίνουν αυτές οι προσλήψεις τη στιγμή που δεν προβλέπονται στον προϋπολογισμό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας: «Ενώ ο προϋπολογισμός του κράτους έχει καταρτισθεί και βρίσκεται ήδη στη Βουλή, ο κ. Γρηγοράκος θυμήθηκε αίφνης να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών έγκριση 1500 θέσεων γιατρών, αίτημα που προβάλλει με Δελτίο Τύπου το οποίο απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν η εκτίμηση της ΟΕΝΓΕ πως όλες οι δήθεν προσλήψεις είναι κυριολεκτικά χωρίς έρεισμα, εφόσον δεν αποτυπώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό και η εξαγγελία τους γίνεται για να εισπράξει η κυβέρνηση προεκλογικά οφέλη».

Πηγη : iatropedia.gr


Εξιχνιάστηκε η αρπαγή ανηλίκου στις Αχαρνές



Μεταξύ των δραστών και ένας 15χρονος

Ένας 15χρονος συνελήφθη για την αρπαγή ενός 14χρονου, στις 10 Οκτωβρίου, από τις Αχαρνές Αττικής. Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστες είναι εκτός από τον συλληφθέντα και άλλοι τρεις νεαροί που αναζητούνται, 19, 21 και 25 ετών, όλοι αλβανικής καταγωγής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, εκβίαση και ληστεία κατά συναυτουργία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της 10ης Οκτωβρίου, στις Αχαρνές, τέσσερα άτομα, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, προσέγγισαν τον 14χρονο, ο οποίος πήγαινε στο σχολείο του, και με χρήση σωματικής βίας τον επιβίβασαν στο όχημα και του αφαίρεσαν τα κλειδιά του σπιτιού του. Ακολούθως τον οδήγησαν σε σπίτι, στο οποίο τον ανάγκασαν να μείνει με έναν εκ των δραστών. Οι υπόλοιποι δράστες αποχώρησαν και όταν επέστρεψαν τον έβαλαν πάλι σε αυτοκίνητο και τον αποβίβασαν στις Αχαρνές.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Αχαρνών η μητέρα τού 14χρονου και κατήγγειλε ότι τις πρωινές ώρες άγνωστοι δράστες είχαν μπει στο σπίτι της, χωρίς να υπάρχουν ίχνη παραβίασης της κεντρικής εισόδου, και είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου εντοπίσθηκε στις Αχαρνές και συνελήφθη ο 15χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στον αρμόδιο ανακριτή, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται.


Πηγή : newsbeast.gr


Αυτά είναι τα πρώτα αντίμετρα της Λευκωσίας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας


- Ο Κυβ. Εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης έδωσε ένα πρώτο περίγραμμα των πρώτων αντίμετρων της Λευκωσίας
- Τα πρώτα αυτά μέτρα αφορούν σε κινήσεις της Κύπρου σε διεθνές πολιτικο-διπλωματικό επίπεδο
- Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν είμαστε σε θέση αδυναμίας απέναντι στην Τουρκία
"Στο ίδιο κλίμα πλήρους συναίνεσης που επικράτησε κατά τη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, τα μέλη του αποφάσισαν σήμερα τα ακόλουθα μέτρα άμεσης εφαρμογής σε σχέση με τη συνεχιζόμενη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη από την Τουρκία.

1.) Καταγγελία της Τουρκίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνέρχεται στις 23 και 24 Οκτωβρίου, με σκοπό την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

2.) Η Κυπριακή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει, σε διάφορα διεθνή φόρα, την ιδιότητα της ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με λήψη μέτρων, που θα προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία για τις παράνομες ενέργειες της.

3.) Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα συναινέσει στο άνοιγμα οποιουδήποτε νέου κεφαλαίου στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

4.) Μελέτη του ενδεχομένου προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

5.) Μελέτη από τον Γενικό Εισαγγελέα και Διεθνείς Οίκους, για λήψη συγκεκριμένων νομικών μέτρων εναντίον όσων εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στις παράνομες τουρκικές ενέργειες.

6.) Συνέχιση διπλωματικών διαβημάτων και αξιοποίηση σχέσεων με συγκεκριμένα κράτη.

7.) Καταγγελία της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειες της στη Διεύθυνση Ωκεανών και Δικαίου της Θάλασσας της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών.

8.) Καταγγελία της Τουρκίας για την παράνομη δέσμευση και παράνομη διεξαγωγή ερευνών εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συμπλήρωσε αναφέροντας ότι: "Ταυτόχρονα η Κυπριακή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει τα εις την διάθεση της συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι της Τουρκίας, έτσι ώστε να προκαλέσει πολιτικό και διπλωματικό κόστος στην Άγκυρα. Αντιλαμβάνεστε ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν θα ανακοινώνονται."

Τέλος, ανέφερε ότι: "Το Εθνικό Συμβούλιο έχει ενώπιον του σειρά άλλων μέτρων τα οποία θα λαμβάνονται αναλόγως των εξελίξεων".

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ

H Κύπρος δεν αισθάνεται ότι βρίσκεται σε θέση αδυναμίας έναντι της Τουρκίας, όσον αφορά το ενδεχόμενο λήψης αντίμετρων για τις προκλήσεις της τελευταίας στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι της Ελλάδος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Δεν είναι εφικτό η Κύπρος να συναινέσει στο άνοιγμα οποιουδήποτε κεφαλαίου για την ένταξη της Τουρκίας [στην Ε.Ε.], υπό τις παρούσες συνθήκες», επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ακόμα, ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι η εν γένει συμπεριφορά της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ έγκειται στο ότι η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι λόγω της πιθανής εμπλοκής της στη διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, θεωρώντας ότι είναι «στο επίκεντρο της προσοχής» και επιδιώκοντας εξ αυτού «να κερδίσει και κάποια πλεονεκτήματα έναντι της Κύπρου», όπως είχε επισημάνει και την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.

Κατά την άποψη του κ. Χριστοδουλίδη, όπως την εξέφρασε στη συνέντευξη στο Σκάι, «η στάση της Άγκυρας απέναντι στη Λευκωσία αντανακλά τα σοβαρότατα προβλήματα που έχει η Τουρκία στις σχέσεις της με πολλά κράτη της Μέσης Ανατολής», ενώ σημείωσε επίσης πως «η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να θέσει το θέμα του αερίου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν τη λύση του Κυπριακού».

Πρόσθεσε ακόμα ότι ενώ η Κύπρος βελτιώνει τη σχέση της με γειτονικά κράτη, όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία όπου πρόσφατα προσκλήθηκε σε επίσημη επίσκεψη για πρώτη φορά Κύπριος Πρόεδρος, η Τουρκία έχει κακές σχέσεις με πολλά κράτη της περιοχής».


Πηγή : newsit.com.cy


Σοκ: Επικίνδυνα φίλτρα από Αίγυπτο ''σκοτώνουν'' τους νεφροπαθείς στη Θεσσαλονίκη! Παρέμβαση εισαγγελέα


Κόρωνα- γράμματα παίζουν την ζωή τους καθημερινά οι νεφροπαθείς στη  Θεσσαλονίκη. Όπως κατήγγειλε ο  πρόεδρος του Συλλόγου αναγκάζονται να  κάνουν αιμοκάθαρση με επικίνδυνα φίλτρα που έχουν προμηθευτεί  από την Αίγυπτο τα νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ» και «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Στο  μείζον αυτό θέμα παρενέβη η  Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ενώ τις σχετικές καταγγελίες ερευνούν εξονυχιστικά το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας.
Συγκεκριμένα , η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρμω Κακάλη παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, τη διενέργεια της οποίας ανέθεσε στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελούνται αξιόποινες πράξεις, όπως «έκθεση σε κίνδυνο ζωής» και να αποδοθούν στους υπαίτιους.

Να υπενθυμιστεί πως ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης Χρήστος Καραγκιόζης τους τελευταίους μήνες τropedia.grα δύο παραπάνω νοσοκομεία προμηθεύονται φίλτρα αιμοκάθαρσης από την Αίγυπτο, τα οποία είναι αμφιβόλου ποιότητας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

 Όπως είχε καταγγείλει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης, τους τελευταίους μήνες τα δύο παραπάνω νοσοκομεία προμηθεύονται φίλτρα αιμοκάθαρσης από την Αίγυπτο, τα οποία είναι αμφιβόλου ποιότητας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκιόζη, η προμήθεια των συγκεκριμένων φίλτρων έγινε με κριτήριο όχι την ποιότητα ή την καταλληλότητα αλλά το μόλις κατά 10 λεπτά χαμηλότερο κόστος.

«Τα φίλτρα αυτά είναι ελαττωματικά, σπασμένα και κολλημένα και αν ξεφύγει κάποιο και μπει στο μηχάνημα της αιμοκάθαρσης ο νεφροπαθής μπορεί να πεθάνει μέσα σε ένα λεπτό. Ήδη, λόγω των επιπλοκών από αυτά τα φίλτρα, ο ΕΟΦ έχει δεχτεί 40 "λευκές κάρτες" από γιατρούς διαφόρων νοσοκομείων τα οποία τα χρησιμοποιούν, αλλά δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής καμία απάντηση. Ένα καλό φίλτρο αιμοκάθαρσης μπορεί να δώσει καλή ποιότητα ζωής σε έναν νεφροπαθή τελικού σταδίου και να χαρίσει χρόνια ζωής σε έναν νεφροπαθή μέχρι να μπορέσει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία από τους 1.500 νεφροπαθείς στη Θεσσαλονίκη, οι 70 υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου (όπου χρησιμοποιούνται διάφορες κατηγορίες φίλτρων τα οποία δεν είναι κακής ποιότητας), οι 150 στο Ιπποκράτειο και στο ΑΧΕΠΑ και οι υπόλοιποι στον ιδιωτικό τομέα όπου επίσης τα φίλτρα δεν είναι

iatropedia.gr

Το θέμα είναι ποιος είναι ο εγκληματίας που τα παραγγέλνει και με ποιανού εντολή;
Είναι ο εκάστοτε διοικητής του νοσοκομείου;
Κάποια επιτροπή από το Υπουργείο Υγείας;
Η ο εκάστοτε Υπουργός η Υφυπουργός που εκτελεί εντολές εδώ και 4 χρόνια της τρόικας;

newsotherwise.gr




Σπάσιμο των ισοβίων για δράστες εγκλημάτων κατά του Δημοσίου


Πρόταση της επιτροπής για τον νέο ποινικό κώδικα θα γλιτώνει πολλούς καταχραστές και κακοποιούς από βαριές ποινές αυτό και εάν θα είναι δικαιοσύνη!!!

Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που ισοδυναμεί με το σπάσιμο των ισοβίων για τους δράστες οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του Δημοσίου προτείνουν τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής που επεξεργάζεται τον Ποινικό Κώδικα.

Με βάση τον Ποινικό Κώδικα, το ύψος της απειλούμενης ποινής καθορίζει και τον

χρόνο παραγραφής των εγκλημάτων. Έτσι για τα αδικήματα που προβλέπεται ισόβια κάθειρξη ο χρόνος παραγραφής είναι 20 χρόνια, ενώ όταν η επαπειλούμενη ποινή είναι πρόσκαιρη κάθειρξη (5-20 χρόνια) ο χρόνος παραγραφής μειώνεται σημαντικά.

Στην πράξη, όπως αναφέρουν Τα Νέα, σημαίνει ότι πολλές και άκρως σημαντικές υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης θα σταματήσουν να διερευνώνται, αφού η ποινική δίωξη θα παύσει οριστικά λόγω παραγραφής. Άλλες υποθέσεις που δεν έχουν εξεταστεί θα περάσουν στο απυρόβλητο.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) σκοπεύει να υποβάλει το συντομότερο στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου επεξεργασμένες προτάσεις, ενώ ο ίδιος ο υπουργός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, καθώς η πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτική.


bloko.gr


Αυτός είναι ο... εμπρηστής των Βαλκανίων -Ο 32χρονος Αλβανός που σήκωσε τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας»


Ένας 32χρονος γνωστός Αλβανός εθνικιστής, αναρριχητής και ορειβάτης, είναι ο άνθρωπος που έβαλε.. φωτιά στα Βαλκάνια. Η σέρβικη εφημερίδα Kurir υποδεικνύει τον Ισμαϊλι Μορινάι με το ψευδώνυμο «Μπαλίστα» ως τον υπαίτιο που ανήρτησε την σημαία της «μεγάλης Αλβανίας» και προκάλεσε τις απίστευτης έκτασης σκηνές που διαδραματίστηκαν στο

ποδοσφαιρικό παιχνίδι Σερβία-Αλβανία.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μορινάι, που ακούει στο παρατσούκλι «Μπαλίστα», έφτασε στο Βελιγράδι στις 11 Οκτωβρίου και μέχρι την ημέρα του παιχνιδιού έμενε σε ξενώνα απέναντι από το γήπεδο της Παρτιζάν, από όπου οργάνωσε την επιχείρηση.


Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο 32χρονος δεν ήταν μόνος του στο κατέβασμα της σημαίας, αλλά όλη η δράση ήταν καλά σχεδιασμένη με τον αδελφό του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, Όλφι, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο γήπεδο.


Ο Μορινάι είναι γνωστός για τις εθνικιστικές του πεποιθήσεις και πέρσι είχε προκαλέσει προβλήματα στους Σλοβένους ανεβαίνοντας στα κάγκελα με τεράστια σημαία της Αλβανίας, ενώ έχει φωτογραφηθεί μαζί με έναν εκ των ιδρυτών του UCK, Αντέμ Γιασάρι.

Νέα πρόκληση αλβανόφωνων στα Σκόπια με πανό

Λίγα 24ωρα μετά τα όσα έγιναν στο Βελιγράδι, οπαδοί της σκοπιανής Σκεντίγια, η οποία υποστηρίζεται από τους αλβανόφωνους των Σκοπίων, προκάλεσαν και πάλι τους Σέρβους: Ανήρτησαν ένα πανό που ανέγραφε: «Είναι ο καρκίνος της Ευρώπης-UEFA χρειάζεται να κάνεις περισσότερα».


Η ανάρτηση προκάλεσε πύρινα άρθρα σέρβικων εφημερίδων οι οποίες καλούν την UEFA πάρει μέτρα και να τιμωρήσει την Σκεντίγια, κάνοντας λόγο για προσβολή της χώρας.


iefimerida.gr


Σοκ: Ένα παιδί νεκρό κάθε πέντε λεπτά εξαιτίας της βίας


Σοκαριστικά τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η UNICEF για τα παιδιά – θύματα βίας σε όλο τον κόσμο και μάλιστα τα περισσότερα καταγράφονται σε περιοχές που δεν είναι εμπόλεμες. Σύμφωνα με έκθεση της Οργάνωσης, ένα παιδί χάνει τη ζωή του κάθε πέντε λεπτά, αλλά είναι πολύ λίγα τα παιδιά εκείνα που σκοτώνονται σε εμπόλεμες περιοχές.
Η έκθεση επισημαίνει ότι σχεδόν το 75% των περίπου 345 βίαιων θανάτων σημειώνονται καθημερινά σε χώρες όπου υπάρχει ειρήνη.

"Ανακαλύπτουμε το γεγονός ότι τα παιδιά βιώνουν υπερβολική βία στην καθημερινή τους ζωή, παντού", δήλωσε στο Ίδρυμα Τόμσον Ρόιτερς η Σούζαν Μπίσελ, η επικεφαλής του διεθνούς τμήματος προστασίας των παιδιών της οργάνωσης.
Σε ορισμένες χώρες, οι θάνατοι από τη βία ακυρώνουν τα οφέλη που ενδεχομένως να έχουν υπάρξει ως προς την πρόληψη των παιδικών θανάτων από ασθένειες ή πείνα.

"Αυτό που είναι σοκαριστικό είναι ότι έχουμε εδώ και δύο με τρεις δεκαετίες επικεντρώσει το ενδιαφέρον μας υπερβολικά στην παιδική θνησιμότητα από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν και αυτό που αναφέρει αυτή η έκθεση είναι ότι πρέπει να σκεφτόμαστε την παιδική θνησιμότητα από κάθε αιτία", είπε η ίδια και πρόσθεσε: "Και είναι σοκαριστικό να φανταστούμε ότι μπορεί να μην επιτύχουμε τους στόχους μας σε ό,τι αφορά την παιδική επιβίωση αν δεν ασχοληθούμε με το ζήτημα της προστασίας των παιδιών. Αυτά τα δύο πάνε μαζί".

Βραζιλία: Έχουν χαθεί 15.000 παιδιά εξαιτίας της βίας
Στη Βραζιλία, ο αριθμός των παιδιών που πεθαίνουν από ασθένειες οι οποίες μπορούν να προληφθούν, πριν κλείσουν τα πέντε τους χρόνια έχει μειωθεί από το 2000, αλλά σχεδόν 15.000 ζωές έχουν χαθεί στην εφηβεία εξαιτίας της βίας, επισημαίνει από την πλευρά της η Λέα Κράιτσμαν, επικεφαλής του τμήματος εκστρατείας και ενημέρωσης του βρετανικού παραρτήματος της UNICEF.

Εκατομμύρια παιδιά είναι ευάλωτα σε σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση στα σπίτια τους, στα σχολεία και στις κοινότητές τους.
"Αν κοιτάξεις κάτω από την επιφάνεια, οι στατιστικές που αφορούν θέματα όπως η σεξουαλική βία, η βίαιη συμπεριφορά για την επιβολή πειθαρχίας στο σπίτι και στο σχολείο, όλα αυτά καθιστούν πολύ δύσκολη την ανάπτυξη των παιδιών. Καθημερινά, η ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών καταστρέφεται δια παντός εξαιτίας της βίας", συμπληρώνει η Κράιτσμαν.

Αλλά, όπως επισημαίνει η ίδια, πολλές οικογένειες δεν καταφεύγουν καν στις αρχές γιατί γνωρίζουν ότι δεν θα βοηθηθούν.
Αλλά μόλις το 1% των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης καταγράφεται από την αστυνομία

"Αν οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μπορούν να διαπράττουν κάτι χωρίς να υφίστανται συνέπειες, τότε θα συνεχίσουν να είναι βίαιοι προς τα παιδιά", λέει η Κράιτσμαν.

Ο πόλεμος ενισχύει και μεγεθύνει τη βία που συνήθως υφίστανται τα παιδιά καθημερινά.

Η εκπαίδευση μπορεί να συμβάλει στην προστασία των παιδιών σε πολλές συγκρούσεις. Δίνει στα παιδιά μία αίσθηση του φυσιολογικού, αλλά μπορεί ακόμη και να τα προστατεύσει από το να στρατολογηθούν από ένοπλες οργανώσεις.

Ο Τόμας Λουμπάνγκα, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο επειδή έστελνε παιδιά στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Κονγκό, στρατολόγησε πολλά από αυτά σε κοινότητες όπου δεν υπήρχε σχολείο ή υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με την Μπίσελ. "Δεν υπάρχει μία ασφαλής λύση, αλλά για την UNICEF η εκπαίδευση είναι μία τεράστια παρέμβαση που γνωρίζουμε ότι αποδίδει".

Το εκπαιδευτικό σύστημα δέχεται επίθεση σε πολλές χώρες. Σχολεία και πανεπιστήμια έχουν δεχτεί επιθέσεις από ένοπλες οργανώσεις σε τουλάχιστον 70 χώρες την τελευταία πενταετία.

"Η απόπειρα δολοφονίας κατά της Μαλάλα Γιουσαφζάι (στο Πακιστάν) και η απαγωγή 276 νιγηριανών μαθητριών από ενόπλους της Μπόκο Χαράμ, αφύπνισε επιτέλους τον κόσμο σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά από εκείνους που φθάνουν μέχρι τον φόνο προκειμένου να τα αποτρέψουν να μορφωθούν", επισημαίνεται στην έκθεση.


newsit,gr
Με πληροφορίες από ΑΠΕ



ΑΣΕΠ: Περισσότερες από 12.000 αιτήσεις για 540 θέσεις στη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ


Περισσότερες από 12.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν για την Προκήρυξη 3Κ/2014 του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση 540 θέσεων προσωπικού που θα γίνει με σειρά προτεραιότητας.
Οι 540 θέσεις εργασίας προβλέπουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ).
Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, υποβλήθηκαν συνολικά 12.363 αιτήσεις από υποψηφίους των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως εξής:

6.848 αιτήσεις για την κάλυψη 160 θέσεων κατηγορίας Π.Ε.

2.845 αιτήσεις για την κάλυψη 90 θέσεων κατηγορίας Τ.Ε.

2.670 αιτήσεις για την κάλυψη 290 θέσεων κατηγορίας Δ.Ε.



Πηγή : newsbomb.gr


Αποβράσματα της κοινωνίας πυροβόλησαν σκυλί στο μάτι στην Πάτρα



Τι και εάν άλλαξε ο νόμος, τι και εάν οι δικαστές και η αστυνομία έγιναν αυστηρότεροι κατά των εγκλημάτων των ζώων οι κακοποιοί κυκλοφορούν και οπλοφορούν.

Αυτά τα αποβράσματα που κακοποιούν τα άτυχα ζωντανά είναι ζώα και πρέπει να αντιμετωπίζονται εκτός από τις νομικές συνέπειες  και σαν ζώα που δεν έχουν ούτε ψυχή ούτε φιλότιμο γιατί τα ζωντανά έχουν και από τα δύο και πολλά περισσότερα από αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα.

Δεν θέλουμε να βάλουμε εικόνες που σοκάρουν από την περιοχή  Εγλυκάδας Πατρών όπου ένας σκύλος βρέθηκε πυροβολημένος στο μάτι από κάποια άθλια υποκείμενα
Το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου διαγνώσθηκε ότι έχει πυροβοληθεί στο μάτι το οποίο από ότι φαίνεται και στη φωτογραφία το έχει χάσει ενώ από το άλλο του μάτι έχει μειωθεί δραματικά η όρασή του.
Αφού ακολουθηθεί θεραπεία με τριήμερη χορήγηση αντιβίωσης θα γίνει χειρουργική επέμβαση για καθαρισμό της περιοχής. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί ο δράστης. Πρόκειται για πράξη εγκληματική και διώκεται ποινικά ειδικά μετά την εγκύκλιο που εξέδωσε η εισαγγελία για την αυστηρότητα στην αντιμετώπιση των δραστών.
Ας σημειωθεί ότι ο σκύλος είναι ήμερος σαν αρνάκι και εξαιρετικά φιλικός. Ιδιαίτερα σοκαρισμένος και φοβισμένος έτρεμε και ήθελε αγκαλιά!
Όποιος γνωρίζει κάτι παρακαλούμε να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή με το τηλ. 2610 340151 κτηνίατρος Ελένη Μπουρδάκου.



Σε πλειστηριασμό τα ακίνητα πάλαι ποτέ μεγάλων επιχειρηματιών – Διαβάστε τα ονόματα


Σε πλειστηριασμό για ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία βγαίνουν 37 ακίνητα γνωστών επιχειρηματιών ο λόγος είναι οφειλές που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων εσόδων αναρτήθηκαν ακίνητα φιλέτα στο Κολωνάκι και στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης

Όλοι εως τώρα οι πλειστηριασμοί είναι άγονοι γιατί βασίζονται στις εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες

Ολόενα και αυξάνονται οι πλειστηριασμοί σε ακίνητα μεγαλοφειλετών για χρέη στην Εφορία.
Αυτή τη φορά στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναρτήθηκαν 37 ακίνητα φορολογουμένων που χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως τα συγκεκριμένα ακίνητα ανήκουν σε μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα της χώρας.

Τα πιο ''βαριά'' επιχειρηματικά ονόματα είναι:

1.  Η ένδειξη ''Πρόδ. Εμφιετζόγλου'' αφορά σε διαμέρισμα έβδομου ορόφου, 163 τετραγωνικών μέτρων, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, επί της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου 23, και τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 650.000 ευρώ

2. Στην εταιρεία «Καρούζος 4 ΚΑΠΠΑ ΑΕΒΕ» ανήκουν 6 διαμερίσματα και οκτώ αποθήκες σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Σέκερη 8 και Κανάρη 14 στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με το Capital η συνολική επιφάνεια των διαμερισμάτων είναι 605 τετραγωνικά και η τιμή εκκίνησης για όλες τις σχετικές οριζόντιες ιδιοκτησίες είναι αθροιστικά 4.168.000 ευρώ

Πάντως όλοι οι εως τώρα πλειστηριασμοί κηρύσσονται άγονοι. Και ο λόγος είναι πως η τιμή εκκίνησης τους γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν πλέον καμία σχέση με την πραγματικότητα.


Πηγή: capital


Τρέξτε την εφορία στα δικαστήρια – Τι συμβουλεύουν οι δικαστές τους φορολογούμενους



H Ένωση Διοικητικών Δικαστών με σημερινή ανακοίνωσή της καλεί τους φορολογούμενους να προσφεύγουν στα δικαστήρια για τις φορολογικές διαφορές τους, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να «απεμπολούν το δικαίωμά τους σε δικαστική προστασία», ενώ καλούν την Πολιτεία να άρει -ειδικά για μικρά ποσά κάτω των 3.000 ευρώ- τις νομοθετικές δυσκολίες που υπάρχουν, προκειμένου οι οικονομικά αδύναμοι να μπορούν να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, ακόμη και χωρίς δικηγόρο.
Συγκεκριμένα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών κατόπιν επεξεργασίας των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων «των πρόσφατων νομοθετικών παρεμβάσεων αναφορικά με τις φορολογικές διαφορές, ιδίως δε με την αύξηση του παραβόλου και την θέσπιση της ενδικοφανούς προσφυγής του άρθρου 63 του νόμου 4174/2013», διαπιστώνουν ότι «υπάρχει αντικειμενική αδυναμία σημαντικής μερίδας των πολιτών να αμφισβητήσουν δικαστικά τη νομιμότητα πράξεων ή παραλείψεων φορολογικών αρχών που θίγουν έννομα συμφέροντά τους».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η αντικειμενική αυτή αδυναμία ειδικά όταν το αντικείμενο της φορολογικής διαφοράς είναι σχετικά μικρό, «οι πολίτες συχνά απεμπολούν το δικαίωμά τους σε δικαστική προστασία διότι οι δυσχέρειες από την άσκησή του είναι προφανώς δυσανάλογες από το όφελος τυχόν ευδοκίμησης της προσφυγής τους στο Διοικητικό Δικαστήριο».

Παράλληλα, η Ένωση, αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Προς άμβλυνση του φαινομένου αυτού και δίνοντας προτεραιότητα στις υποθέσεις με μικρότερο αντικείμενο, που κατά τεκμήριο αφορούν τους οικονομικά ασθενέστερους, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών καλεί τους αρμόδιους να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία ειδικά ως προς τις φορολογικές εν γένει υποθέσεις με χρηματικό αντικείμενο μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ, έτσι ώστε για τις υποθέσεις αυτές:

1) Να αρθεί ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της ενδικοφανούς προσφυγής του άρθρου 63 του ν. 4174/2013. Η μέχρι τώρα εμπειρία άλλωστε από τη λειτουργία της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που επιλαμβάνεται των εν λόγω ενδικοφανών προσφυγών καταδεικνύει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων έχει καταντήσει ένα γραφειοκρατικό ανάχωμα στην άμεση πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, χωρίς να επιτυγχάνεται ο διακηρυγμένος στόχος του υπουργείου Οικονομικών να διευθετούνται οι υποθέσεις σε επίπεδο φορολογικής διοίκησης προς το σκοπό της αποσυμφόρησης των Διοικητικών Δικαστηρίων.

2) Να νομοθετηθεί η δυνατότητα των φορολογουμένων που θα προσβάλουν τις σχετικές πράξεις ή παραλείψεις, να διενεργούν διαδικαστικές πράξεις και να παρίστανται στη συζήτηση της υπόθεσης χωρίς δικαστικούς πληρεξουσίους».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στο οικόπεδο 2 της κυπριακής ΑΟΖ προχώρησε το Barbaros


Στο οικόπεδο 2 της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται σήμερα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, το οποίο χθες βρισκόταν στο οικόπεδο 3.
Και τα δύο οικόπεδα, όπως και το 9, έχουν δοθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία για γεωτρήσεις στην ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI-KOGAS, η οποία από τις αρχές του μήνα κάνει γεώτρηση στο τεμάχιο «Ονασαγόρας» του οικοπέδου 9. Η γεώτρηση συνεχίζεται κανονικά. Από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις του Barbaros, αναφέρθηκε ότι επί του παρόντος δεν έχει διαφανεί, κατά πόσο το σκάφος θα αρχίσει σεισμογραφικές έρευνες.
Ο ειδικός επί θεμάτων ενέργειας και σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού, Σόλων Κασίνης, εκτιμά ότι οι κινήσεις του σκάφους στην περιοχή γίνονται περισσότερο για πολιτικούς λόγους. Ο κ. Κασίνης, ανέφερε ότι τεχνικά θα λαμβάνονται από το Barbaros οι δονήσεις από το τρυπάνι της ΕΝΙ και αργότερα μπορούν απομονωθούν οι ήχοι του και να αξιοποιηθούν.
Στο μεταξύ, σήμερα στην περιοχή πραγματοποιείται άσκηση του Ισραήλ με τη συμμετοχή της Κύπρου. Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ F15 και F16.
Επίσης, συνεχίζεται η μεγάλη άσκηση της Ρωσίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας. Για την άσκηση, η Μόσχα δέσμευσε περιοχή οκτακόσιων τετραγωνικών μιλίων, η οποία εφάπτεται εκείνης που έχει δεσμεύσει, παράνομα, η Τουρκία. Στην άσκηση γίνονται βολές ρουκετών από πλοία.

Πηγή : ethnos.gr


Ζητούν από τους φορολογούμενους 15 δισ. ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα!



Πολλοί αναρωτιούνται «που εδράζει η κυβέρνηση τη σιγουριά της ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα έχουν αίσιο τέλος;»

Η απάντηση είναι απλή: Το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στα ταμεία το αστρονομικό ποσό των 15 δις. ευρώ!!!
Αυτό είναι το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014. Περίπου το 8,2% του ΑΕΠ.
Πώς θα τα πληρώσουν αυτά τα χρήματα;
Η απάντηση της κυβέρνησης ξεπερνά κάθε όριο παραλογισμού: «Βάλτε δόσεις και δώστε όσα έχετε».
Εκείνο που δεν υπολογίζουν οι «εγκέφαλοι» του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι μετά από 3 μήνες έρχονται και οι φόροι του 2015. Αυτούς από πού θα τους πληρώσουν οι πολίτες;
Η απάντηση είναι πάλι η ίδια: Βάλτε τα και αυτά σε δόσεις!
Μα με τον τρόπο αυτό, κάθε φορά, η δόση που θα πρέπει να πληρωθεί θα είναι διαρκώς υψηλότερη και οι πολίτες θα ζουν με το φόβο μη χάσουν κάποια δόση, επειδή θα τους επιβληθεί πρόστιμο. Θα ζουν πάντα με τον φόβο ότι θα χάσουν την ρύθμιση και ότι το κράτος θα... βγάλει στο σφυρί τις περιουσίες τους.
Συνεπώς οι πολίτες θα εργάζονται, θα ζουν και θα αναπνέουν για τις δόσεις της εφορίας. Αυτό είναι το όραμα του πρωθυπουργού για την Ελλάδα;
Και έπειτα, τι θα γίνει με τις δόσεις στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ, στην ΔΕΗ, στις τράπεζες; Που ακριβώς θα οδηγήσει αυτός ο φαύλος κύκλος των συνεχώς διογκούμενων χρεών;
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή πρέπει να σημειώσουμε το εξής:
Για να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού πρέπει για τους επόμενους τρεις μήνες να μπαίνουν στα ταμεία 5 δισ. ευρώ το μήνα!
Από πού όμως ευελπιστεί η κυβέρνηση ότι θα μαζέψει αυτά τα χρήματα;

Δείτε λοιπόν σε ποιους φόρους ποντάρουν:

1. Στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Από τον φόρο αυτό προσδοκόνται συνολικά έσοδα ύψους 2,65 δισ. ευρώ ή περίπου 440 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως έως το τέλος Φεβρουαρίου.

2. Στο φόρο εισοδήματος. Στο τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη και τελευταία διμηνιαία δόση του φόρου που προέκυψε µε την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, αν και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί ούτε οι πρώτες δόσεις.

3. Στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης. Από την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης µε τον µειωµένο κατά 30% ΕΦΚ. Παρόλα αυτά, ελάχιστα είναι τα νοικοκυριά που διαθέτουν χρήματα για πετρέλαιο

4. Στα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2015. Μέχρι το τέλος του έτους περίπου 5 εκατομμύρια κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων θα πρέπει να καταβάλουν εφάπαξ τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία κυµαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ ανάλογα µε τον κυβισµό του κινητήρα κάθε οχήµατος.

5. Στο Φόρο Προστιθέµενης Αξίας. Πρόκειται για τον φόρο που θα έφερνε τα περισσότερα έσοδα στα δηµόσια ταµεία.

6. Στα έσοδα από τη νέα ρύθµιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσµων οφειλών προς το Δηµόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταµεία. Σε αυτήν ποντάρει πολλά το οικονοµικό επιτελείο. Η ρύθµιση που θα προβλέπει εξόφληση οφειλών ακόµη και σε 100 µηνιαίες δόσεις για οφειλές µέχρι 15.000 ευρώ προσδοκάται ότι µέσα στους επόµενους δώδεκα µήνες θα φέρει πρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 2 δις. ευρώ. Κρίσιµη θα είναι η συµµετοχή των οφειλετών µέσα στο επόµενο δίµηνο που θα «τρέξουν» οι προθεσµίες της ρύθµισης.
Πάντως κανείς σοβαρός οικονομικός αναλυτής δεν μπορεί να φανταστεί πως ακριβώς το οικονομικό επιτελείο θα συγκεντρώσει αυτά τα ποσά από έναν λαό που ήδη έχει απολέσει το μεγαλύτερο μέρος της αγοραστικής του δυνατότητας.


Πηγή : newsbomb.gr


Αντικαρκινική δράση: Οι 5 τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό σας



Μάθετε ποιες είναι και εντάξτε τις στο καθημερινό σας διαιτολόγιο
Ο Ιπποκράτης είχε πει: «Η τροφή σου πρέπει να γίνει το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να γίνει η τροφή σου». Kαι τελικά είχε δίκιο. Η τροφή μπορεί να γίνει ο απόλυτος σύμμαχός μας, μιας και θωρακίζει άψογα τον οργανισμό μας. Στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχουν μάλιστα τροφές που δρουν κατά των ελευθέρων ριζών και διορθώνουν τις βλάβες στους ιστούς.

Πάμε να δούμε τις top 5 αντικαρκινικές τροφές:

- Πράσινο τσάι: Πλούσιο σε πολυφαινόλες, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Επιβραδύνει ή και προλαμβάνει την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του δέρματος και του συκωτιού
- Κόκκινα και μοβ φρούτα: Ισχυρή αντικαρκινική δράση έχουν και τα εξής φρούτα: φράουλες, σμέουρα, κράνα, βατόμουρα, μύρτιλλα, τα οποία είναι πλούσια σε ελαγικό οξύ.
- Σκόρδο: Είναι πλούσιο σε ενώσεις με βάση το θείο, καθώς και σε πολυφαινόλες. Το σκόρδο έχει αποδειχτεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη καρκίνου, ειδικότερα του μαστού, του εντέρου, του οισοφάγου και του στομάχου).
- Τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά: Εντάξτε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο τους ανάλατους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο και τα λιπαρά ψάρια. Η συστηματική κατανάλωσή τους προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου του μαστού και του προστάτη.
- Ντομάτες: Είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, το οποίο είναι γνωστό για την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση. Η αυξημένη πρόσληψη λυκοπενίου μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, του προστάτη, του μαστού και του παγκρέατος.


Πηγή : yahoo.gr


Ανατριχιαστικό παραλήρημα Μαζιώτη από τη φυλακή: "Να εκτελεστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Σύνταγμα και να κρεμάσετε ανάποδα το πτώμα του"


- Προβληματισμός επικρατεί για την άγρια αντίδραση του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη
- Ο Νίκος Μαζιώτης στην απάντησή του παρομοιάζει τον Άδωνι Γεωργιάδη με τον Μουσολίνι
- Χαρακτήρισε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας "συνεργό χιλιάδων δολοφονιών πολιτών σε μαζική κλίμακα
- Άδωνις Γεωργιάδης: "Ο αναρχικός τρομοκράτης βάζει βόμβες κι αν του κόψεις το τηλέφωνο διαμαρτύρεται
Ο "πόλεμος" που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Νίκου Μαζιώτη συνεχίζεται, με τον δεύτερο μάλιστα να... παραληρεί, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, σε νέα γραπτή δήλωσή του ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα πρέπει να κρεμαστεί ανάποδα στην πλατεία Συντάγματος!

Σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα ο τρομοκράτης, Νίκος Μαζιώτης καταφέρεται με πρωτοφανείς εκφράσεις κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας για τον οποίο δήλωσε πως "θα πρέπει να εκτελεστεί μπροστά σε χιλιάδες λαού στην πλατεία Συντάγματος και το πτώμα του να κρεμαστεί ανάποδα, όπως έκαναν οι Ιταλοί Παρτιζάνοι, στην πλατεία Λορέτο στο Μιλάνο, στον ομοϊδεάτη του Μπενίτο Μουσολίνι".
Αναλυτικά η δήλωσή του: "Οι δολοφόνοι και οι δήμιοι του λαού είναι πάντα υποκριτές. Έτσι και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είναι συνεργός χιλιάδων δολοφονιών πολιτών σε μαζική κλίμακα, θανάτων από αυτοκτονίες (περίπου 4000), θανάτων από ασθένειες, από έλλειψη φαρμάκων, από πείνα και υποσιτισμό κατηγορούν εμάς για δολοφονίες.

Απόδοση Δικαιοσύνης και όχι δολοφονία θα ήταν ένας τέτοιος δολοφόνος, όπως ο Γεωργιάδης, να εκτελεστεί μπροστά σε χιλιάδες λαού στην πλατεία Συντάγματος και το πτώμα του να κρεμαστεί ανάποδα όπως έκαναν οι Ιταλοί Παρτιζάνοι στην πλατεία Λορέτο στο Μιλάνο στον Μουσολίνι".

Αυτό ήταν το δεύτερο επεισόδιο στη βεντέτα που έχει ανοίξει ανάμεσα στον αρχιτρομοκράτη, Νίκο Μαζιώτη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o Άδωνις Γεωργιάδης είχε αναφέρει τα εξής: "Βγαίνει ο Μαζιώτης στο Indymedia και με βρίζει ότι εγώ του έκοψα το τηλέφωνο, επικαλείται τα δικαιώματά του… Προσέξτε: είναι ένας αναρχικός τρομοκράτης που θεωρεί ότι πρέπει να καταργήσει όλους τους νόμους της "φασιστικής" μας κοινωνίας, βάζει βόμβες, αλλά αν του κόψεις το τηλέφωνο διαμαρτύρεται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του. Ποιων δικαιωμάτων του; Αυτών που αγωνίζεται να γκρεμίσει με το αίμα και τη βία ό,τι έκανε το αστικό μας καθεστώς; Βάζει βόμβες γι’ αυτό…

Καταλαβαίνετε σε τι κράτος ζούμε; Κατηγορεί εμάς ως φασίστες, επειδή του απαγορεύσαμε να πάρει τηλέφωνο από τη φυλακή και να εξηγήσει στους συντρόφους του πώς θα συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα τους!".

Αυτή η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε την παραπάνω αντίδραση του Νίκου Μαζιώτη.


Πηγή : newsit.gr


Το Πανεπιστήμιο Αθηνών καταγγέλλει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για εισβολή στην Πρυτανεία


Εισήλθαν παράνομα οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς άδεια στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ, στα Προπύλαια, διευκολύνοντας παράλληλα την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαριστάμενους που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο


Αποφασισμένος να βάλει τάξη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ο πρύτανης του Ιδρύματος Θεόδωρος Φορτσάκης. Η φύλαξη του Πανεπιστημίου αλλά και η καθαριότητα σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της πανεπιστημιακής περιουσίας, όπως επεσήμανε ο ίδιος στο “protothema.gr” είναι ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες του πρύτανη, που ήρθε για να «ταράξει» τα ακαδημαϊκά
νερά.
 Την ίδια ώρα ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολο Αλεξόπουλο, Χρήστο Μαντά και Θεανώ Φωτίου, ότι «εισήλθαν χωρίς άδεια στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ, στα Προπύλαια, διευκολύνοντας παράλληλα την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαριστάμενους που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο» εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι τρεις βουλευτές απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων. Σημειώνεται, ότι αστυνομικές δυνάμεις δεν υπήρχαν στον πέριξ χώρο. Η ομάδα φοιτητών και εργαζομένων, που φαίνεται να πρόσκεινται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και εισήλθαν μαζί με τους βουλευτές, πραγματοποιούν αυτήν τη στιγμή χωρίς σχετική άδεια συνάντηση- συνέλευση σε αίθουσα του κτιρίου με εγκατάσταση μικροφωνικών και μεγαφωνικών συστημάτων!».
Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτιρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση των πρυτανικών Αρχών, την περασμένη εβδομάδα, να απαγορευθεί η πρόσβαση σε όσους δεν είχαν εργασία και να κλειδώσουν τις πόρτες για να εμποδίσουν ομάδα φοιτητών να πραγματοποιήσει κατάληψη.
Εκπρόσωποι των υπαλλήλων και των φοιτητών είχαν συνάντηση με τους αντιπρυτάνεις, Κώστα Μπουραζέλη και Αντώνη Καλοκαιρινό, στην οποία συμμετείχαν και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπουραζέλης υπεραμύνθηκε της πρόθεσης της διοίκησης του Ιδρύματος να ελέγχεται η είσοδος στους πανεπιστημιακούς χώρους, ενώ η γραμματέας του συλλόγου των υπαλλήλων, Μαρλέν Λογοθέτη, έκανε λόγο για «παραβίαση του δικαιώματος της συνδικαλιστικής δράσης».
Για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση μεταξύ του κ. Φορτσάκη και τριμελούς αντιπροσωπείας, η οποία θα αποτελείται από δύο υπαλλήλους και έναν φοιτητή. Ο σύλλογος των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ κήρυξε νέα στάση εργασίας για σήμερα από τις 11:00 έως τις 16:00, ενώ οι υπάλληλοι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στον χώρο της πρυτανείας.
Από το Πανεπιστήμιο πάντως ξεκαθαρίζεται ότι: «Τις ενέργειες αυτές και το συναίσθημα ευθύνης των εμπλεκομένων το αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού Λαού».
Τις τελευταίες πάντως ημέρες επικρατεί τεταμένο κλίμα στο χώρο του Ιδρύματος, καθώς ομάδα φοιτητών απέτυχε να μπει στη κτίριο της Πρυτανείας, προκειμένου να κάνει κατάληψη, όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί και η πρυτανεία είχε κλείσει τις πόρτες.

Πηγή : protothema.gr


Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την Πέτρου Ράλλη που κόβει την ανάσα - Περπατούσε με τη γυναίκα του και είδε το Smart να την "θερίζει"


- Το βίντεο είναι από κάμερα ασφαλείας περιπτέρου στην Πέτρου Ράλλη όπου έγινε το δυστύχημα
- Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας δεν καταφέρνει να την βουτήξει από το χέρι και τη βλέπει να την παρασέρνει το Smart
- Aφού συνειδητοποιεί τον χαμό της γυναίκας του, πέφτει στο πεζοδρόμιο σπαράζοντας
- Ο 27χρονος αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως παλαιότερα είχε σχέση με την 24χρονη που ακρωτηριάστηκε και εν συνεχεία πέθανε
Οι αποκαλύψεις από την απίστευτη τραγωδία με το τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη, δεν σταματούν στιγμή. Την ώρα που οι οικογένειες των τριών θυμάτων ακόμα πενθούν, άλλο ένα βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας και πραγματικά συγκλονίζει.
Φαίνεται ένα ζευγάρι που περπατάει αμέριμνα στο πεζοδρόμιο της Πέτρου Ράλλη, ο άντρας πάνω στο πεζοδρόμιο και η σύζυγός του κάτω στο δρόμο. Ξαφνικά ο άντρας βλέπει το Smart να πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και παρά την προσπάθεια του να αρπάξει τη γυναίκα του, τη βλέπει να την παρασέρνει το Smart και να τη ρίχνει στο πεζοδρόμιο νεκρή.

Ο άντρας τρέχει προς το σημείο που η γυναίκα του είναι αιμόφυρτη και λίγο μετά φαίνεται ο ίδιος να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε και να καταρρέει στο πεζοδρόμιο, σπαράζοντας.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη πως ο οδηγός του μοιραίου Smart ισχυρίζεται ότι όχι μόνο γνώριζε την 24χρονη που ακρωτηριάστηκε και πέθανε μία μέρα μετά το τροχαίο, αλλά οτι στο παρελθόν είχε σχέση μαζί της.

Αυτό το απίστευτο παιχνίδι της μοίρας το αποκάλυψε ο ίδιος καθώς όταν έμαθε τα ονόματα των νεκρών κατέρρευσε. Αφού συνήλθε είπε πως η 24χρονη ήταν στο παρελθόν το κορίτσι του.

Οι αστυνομικοί πάντως αποκλείουν το ενδεχόμενο να ήταν στόχος εκδίκησης του 27χρονου η νεαρή γυναίκα καθώς πράγματι πήγε αφρενάριστος για τουλάχιστον 400 μέτρα με το smart.

Ο 27χρονος θα παραμείνει σε κατ΄οίκον περιορισμό, φρουρούμενος καθώς εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν για την προφυλάκισή του. Eπίσης του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και του αφαιρέθηκε το διαβατήριο.





Πηγή : newsit.gr


Στο μικροσκόπιο οι παράνομες μονιμοποιήσεις


Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει στους ελέγχους και να απομακρύνει όσους συμβασιούχους μονιμοποιήθηκαν παράνομα. Αντιπολίτευση και συνδικαλιστές στους δήμους διαφωνούν με τις απολύσεις.
Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών έχουν τεθεί οι 25.000 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στους δήμους (από το σύνολο των 35.000 σε όλο το Δημόσιο) με το ΠΔ Παυλόπουλου όπου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει στις απολύσεις όσων έχουν μονιμοποιηθεί με παράνομο τρόπο χωρίς να καλύπτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να καταλάβουν μία μόνιμη θέση στο Δημόσιο.

Πηγή : ethnos.gr