Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Οδηγός λεωφορείου πλάκωσε στο ξύλο επίδοξο τσαντάκια (VIDEO)



Η κάμερα ασφαλείας του λεωφορείου καταγράφει τον εγκλωβισμό τσαντάκια από τον οδηγό λεωφορείου.
Την ώρα που ο επίδοξος κλέφτης πήγε να πάρει την τσάντα από επιβάτισσα ο οδηγός κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, ο δράστης δεν μπόρεσε να κλέψει την τσάντα και προσπάθησε να διαφύγει αλλά ο οδηγός είχε σχέδιο για την σύλληψη του επίδοξου τσαντάκια τον εγκλώβισε στην  πόρτα και άρχισε να τον κοπανάει με ένα ρόπαλο τόσο που από το πολύ ξύλο έβαλε τα κλάματα μέχρι να παραδοθεί στην αστυνομία.





Πηγή: sky.com


Δημοσκόπηση : Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κανένας με 36%



Δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά φέρνει την διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. στις 4,9 μονάδες με μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ποσοστά έχουν ως εξής με το Πασοκ του Βενιζέλου να φθάνει σε οριακά ποσοστά για την είσοδο του στην νέα βουλή  :

ΣΥΡΙΖΑ   23,7%
Ν.Δ.          18,8%
ΠΟΤΑΜΙ   6,1%
ΚΚΕ           4,9%
Χ.Α.           4,5%
ΠΑΣΟΚ     3,4%
ΑΝ.ΕΛ.      3,4%
ΛΑ.Ο.Σ.     2,0%

Άλλο κόμμα θα ψηφίσει το 9,2%, ενώ το 17,7% δηλώνει αναποφάσιστο η Δεν ξέρουν δεν απαντούν.
Ένα μεγάλο ποσοστό της έρευνας λέει ότι δεν θα πάει να ψηφίσει και είναι το 5,2%.

Η έρευνα δείχνει ότι το 58% δεν πιστεύει ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας ενώ το 33% πιστεύει ότι θα βρεθούν.

Τελικά από την δημοσκόπηση φαίνεται ότι o κερδισμένος είναι ο κανένας αφού το 32% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 18% τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% απαντά «Κανέναν».

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 6-10 Οκτωβρίου για την εφημερίδα "Παραπολιτικά". 


Διεκόπη οριστικά το Άρης-ΠΑΟΚ


Οι διαιτητές μετά απο ρίψη αντικειμένου αποφάσισαν την οριστική διακοπή του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο μπάσκετ ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.
Το ματς διεκόπη 42 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου και ενώ το σκορ ήταν 31-33 υπέρ των φιλοξενούμενων μετά από ρίψη αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο.
Στην συνέχεια οι διαιτητές ζήτησαν την εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Οι οπαδοί Άρη αποχώρησαν από το Αλεξάνδρειο, αλλά οι διαιτητές αποφάσισαν να κλείσουν το φύλλο αγώνα χωρίς να συνεχιστεί ο αγώνας.


Μια εξαιρετική κίνηση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ρόδου...που τιμά την ΕΛΑΣ



Αξίζουν συγχαρητήρια στους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Ρόδου για την ανθρωπιά που έδειξαν απέναντι σε έναν απελπισμένο άνθρωπο, ο οποίος ήταν έτοιμος να βάλει τέλος στη ζωή του. Οι αστυνομικοί όχι μόνο απέτρεψαν την προσπάθειά του, αλλά τον ενίσχυσαν οικονομικά για να σταθεί στα πόδια του!

Οι μοτοσικλετιστές που περιπολούσαν στην περιοχή του Μόντε Σμίθ εντόπισαν τον 35χρονο άνδρα να στέκεται στην άκρη του γκρεμού και να ετοιμάζεται να κάνει «βουτιά» θανάτου. Προσεκτικά και χωρίς να τον αναστατώσουν, τον πλησίασαν και προσπάθησαν να του πιάσουν κουβέντα επιχειρώντας να τον μεταπείσουν. Ο 35χρονος αποκάλυψε ότι η μακρόχρονη ανεργία που προκάλεσε αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα, ότι δεν μπορούσε να καλύπτει ούτε τα βασικά έξοδα για την επιβίωση του ίδιου και της μητέρας του και ότι τους τελευταίους δύο μήνες είχε προσπαθήσει άλλες τρεις φορές να αυτοκτονήσει.

Οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν από το δράμα του και, σύμφωνα με το rodospress, συνεννοήθηκαν να του δώσουν όσα χρήματα μπορούσε ο καθένας τους από το υστέρημά του για να αντεπεξέλθει στις άμεσες υποχρεώσεις του. Ο επίδοξος αυτόχειρας αρνήθηκε αρχικά να δεχτεί τα χρήματα, στη συνέχεια όμως πείστηκε από τους ένστολους να τα κρατήσει και, όταν εξασφαλίσει δουλειά, να τους τα επιστρέψει.

Πηγή : eglimatikotita.gr



Αποκαλυπτικό κείμενο κατά του αλβανικού εθνικισμού από τον Αλβανό δημοσιογράφο Τ. Σκούκι!


Ο Τελνίς Σκούκι, βραβευμένος με διεθνή βραβεία Αλβανός δημοσιογράφος, μπορεί να μην είναι πολύ ψηλός στο σώμα, αλλά ξέρει να σηκώνει το υψηλότατο δημοσιογραφικό...
ανάστημά του, όταν χρειάζεται, για να υπερασπιστεί με νηφαλιότητα το συμφέρον της χώρας του, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έγραψε και μας έστειλε (μας συνδέει πολύχρονη φιλία και συνεργασία) ένα συγκλονιστικό κείμενο εναντίον του αλβανικού εθνικισμού, διακηρύσσοντας άφοβα ότι «ήταν ντροπή τα όσα
έγιναν σε βάρος των Ελλήνων στη Δερβιτσάνη».

Με ψύχραιμη φωνή και ήρεμη συνείδηση, παρά τις ύβρεις και τις απειλές, που δέχεται, ο Τελνίς Σκούκι, λέει αυτό, που ακραίες ομάδες στην Αλβανία, δεν έχουν καταλάβει. Ότι, δηλαδή η ειρηνική συνύπαρξη, μεταξύ των λαών και των κοινωνιών, οδηγεί στο δρόμο της ειρήνης και της ανάπτυξης και όχι η βία. Το μνημειώδες άρθρο του Τελνίς Σκούκι, που καλά θα κάνουν στην Αλβανία, αλλά και στην Ελλάδα, να το διαβάσουν και να το ξαναδιαβάσουν όλοι, είναι πολύ διδακτικό. Γράφει ο Αβανός δημοσιογράφος: «Οι κραυγές δεν σημαίνουν ότι αυτός, που κραυγάζει, έχει πάντα δίκαιο. Ήταν λάθος
το περιστατικό της εισβολής των Αλβανών εθνικιστών στο χωριό Δερβιτσάνη, 5 χλμ. από το Αργυρόκαστρο, όπου ζει μια κοινότητα, που δεν είναι αλβανική.  Προσωπικά μισώ τη βία και δεν δικαιολογώ τη συλλογική υστερία.  Πατριωτισμός και εθνικισμός είναι δύο αντίθετες έννοιες.  Πατριωτισμός, για μένα, σημαίνει σεβασμός για τη χώρα μου, αλλά και για κάθε άλλη χώρα, ενώ ο εθνικισμός είναι ένας ψεύτικος εγωισμός. Ένας αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ Αλβανίας και Σερβίας διακόπηκε εξαιτίας της βίας. Και οι δύο,  Αλβανοί και Σέρβοι, ισχυρίστηκαν ότι «νίκησαν», κατά την άποψη του ο καθένας. Αυτό, που συνέβη στο χωριό Δερβιτσάνη, δεν είναι ρεαλιστικό.  Ο καθένας είναι ελεύθερος να δρα με τον δικό του τρόπο, αλλά η ελευθερία του καθενός τελειώνει εκεί που η ελευθερία του άλλου παραβιάζεται. Πάνω από 100 "πατριώτες" και "γενναίοι" από το νότο πήγαν στη Δερβιτσάνη να γιορτάσουν τη «νίκη».

Μερικοί από αυτούς υπερέβησαν την κόκκινη γραμμή.  Ο E.R. κάτοικος της πόλης του Αργυροκάστρου και πατέρας δύο παιδιών, ήταν ο ατυχής. Το όχημα του βρέθηκε σπασμένο, γιατί δεν άκουσε τους «πατριώτες» και δείπνησε με την οικογένειά του στη Δερβιτσάνη. Μέσω facebook δέχθηκα κι εγώ απειλές, γιατί… τόλμησα και αναφέρθηκα σ’ ένα περιστατικό, που θα μπορούσε να αποφευχθεί πολύ εύκολα από αυτούς.  Λέω τα πράγματα όπως τα βλέπω, γιατί ήμουν μάρτυρας σε αυτή την περίπτωση, μαζί με τον συνάδελφό μου NEWS 24, Er Muco. Για μένα, το περιστατικό στη Δερβιτσάνη ήταν ντροπή.  Οι επιτιθέμενοι ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι έκαναν το βράδυ της ημέρας Τετάρτη. Αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά δικό τους. Προσωπικά εγώ δεν σκοπεύω να κρύψω τις σε βάρος μου ύβρεις, προσβολές και απειλές. Ας καταλάβουν ότι «ο μεσαιωνικός πατριωτισμός" του 14ου αιώνα δεν έχει θέση σήμερα. Οι επικριτές μου θέλουν  μια παράνομη πράξη, να την χαρακτηρίσω νόμιμη. Δεν θα το κάνω, γιατί στην πραγματικότητα σφάλλουν σοβαρά. Τα όσα έγιναν στη Δερβιτσάνη αποτελούν τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μου. Δεν σκοπεύω να σιωπήσω μπροστά σε αυτά τα πρωτόγονα περιστατικά, γιατί δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν με ανασφάλεια στην Αλβανία. Ο εθνικισμός δεν οδηγεί πουθενά, αλλά είναι μια ανίατη ασθένεια. Ο μόνος τρόπος για μια νέα Αλβανία είναι η Ευρώπη, δεν είναι ο εθνικισμός!!!».

Πηγή : tromaktiko


Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το φαινόμενο bullying σε σχολεία της Κρήτης!


Μπορεί τα σχολικά κουδούνια να χτύπησαν για άλλη μια χρονιά, πριν από λίγο καιρό, και μέσα στις αίθουσες χιλιάδες παιδιά θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν τη γνώση, την...
κοινωνικότητα, καλές επιδόσεις και όνειρα για το μέλλον, ωστόσο, τα «μηνύματα» δεν είναι τόσο ευχάριστα.

Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (γνωστό ως “bullying”) έχει προσλάβει άκρως ανησυχητικές διαστάσεις και στην Κρήτη. Το Cretalive έχει στη διάθεσή του επώνυμες καταγγελίες από σχολεία σε διάφορες περιοχές ανατολικά του Ηρακλείου αλλά και στο Λασίθι.

Μάλιστα, σε μία από αυτές, γίνεται αναφορά στη διεύθυνση του σχολείου που ενώ ήταν ενήμερη για το πρόβλημα, δεν έκανε την παραμικρή κίνηση…Μάλιστα η συγκεκριμένη καταγγελία προχωρά και ακόμη πιο πέρα αφού φαίνεται πως υπήρξε έκθεση από πλευράς διευθυνσης του καταγγέλοντος μαθητή!

Το bullying αποτελεί, αναμφίβολα, ένα φαινόμενο όχι μόνο υπαρκτό και στη χώρα μας αλλά συνεχώς εντεινόμενο – ελέω και της οικονομικής κρίσης – το οποίο μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει βρει έναν μεγάλο «σύμμαχο».

Δεν είναι άλλος από το διαδίκτυο, που όσα καλά προσφέρει, άλλα τόσα επικίνδυνα μπορεί να σημαίνει για τη ζωή των εφήβων αν γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και η Πολιτεία δεν έχουν τα μάτια τους …δεκατέσσερα και δεν πάρουν άμεσα τα μέτρα τους…

Οι διευθύνσεις των σχολείων με τους προϊσταμένους τους, τα γραφεία εκπαίδευσης σε συνεργασία με ειδικούς πρέπει να δράσουν τώρα πριν είναι αργά!

Τα θέματα του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας απασχόλησαν πρόσφατα και το Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα.

Πάνω από 20 εισηγήσεις  κατατέθηκαν για τα δύο αυτά "καυτά" προβλήματα.

Μεταξύ άλλων:

-Πώς και η  σχολική βία κατέχει τόσο σημαντική θέση, σήμερα;

-Πώς συνδέεται η σχετική συζήτηση, με την κυριαρχία της επίθεσης του εξουσιαστικού λόγου κατά της «βίας από όπου κι αν προέρχεται» και κατά της  «τρομοκρατίας»;

-Γιατί κυριαρχεί στις σχετικές αναλύσεις η έγνοια για την πρόληψη, τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της βίας;

-Γιατί συγκαταλέγεται «η κοπάνα» στη σχολική βία;

-Η προσφυγή στην «εκπαιδευτική ηγεσία» για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας σε ποια κοινωνιολογική  θεώρηση θεμελιώνεται;

Όταν εκφράζεται βία από τη μεριά των αποκλεισμένων ή των καταπιεσμένων ή των απελπισμένων ή των φτωχών, η προτροπή για πρόληψη και αντιμετώπισή της, άραγε, στρέφεται ενάντια και στην «απελευθερωτική βία»;

-Η φτώχεια και η πείνα ποια σχέση έχουν με τη βία; Άραγε, το σχολικό σύστημα δεν παράγει  βία, καταναγκασμούς και πειθαναγκασμούς, σε μια διαδικασία εσωτερίκευσης της εθελοδουλίας;

-Οι «αντικοινωνικές συμπεριφορές» των μαθητών στο σχολείο δεν εκφράζουν, άραγε, τη μαθητική δυσφορία απέναντι στη βία που  το ίδιο ασκεί;

-Η δουλικότητα και η συμμόρφωση στο χώρο του  σχολείου  δεν σχετίζονται, άραγε, με «σιωπηλές» μορφές βίας;

-Μήπως, έτσι,  οι κοινωνικές διαμαρτυρίες και οι διάφορες μορφές αμφισβήτησης μπαίνουν σε διεργασίες «κανονικοποίησης»;

Αν η βία είναι δομικό στοιχείο των κοινωνικών σχέσεων, ποιο είναι το νόημα του  κυρίαρχου λόγου περί της απερίφραστης καταδίκης της;

Προφανώς, έχουμε  άσκηση βίας και ιδεολογική χειραγώγηση που στιγματίζει τις διάφορες μορφές αντίστασης. Τι να σημαίνει η προτροπή που διαβάζουμε σε περίληψη: «Μικροί Μεγάλοι Μαζί Εναντίον της Βίας στη χώρα μας». Δεν είναι μια προτροπή που εμπεριέχει βία;

Πηγή : cretalive.gr


Κ. Μητσοτάκης: «Πιθανή η έκπτωση Δημάρχων που αρνούνται τους ελέγχους»



«Σύστημα αξιολόγησης υπήρχε και υπάρχει. Δεν το έφερα εγώ... Απλά μπήκε η ποσόστωση γιατί κατά το παρελθόν όλοι σχεδόν οι δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν... 
10 κατά την αξιολόγηση» τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, σήμερα το πρωί, στο mega, για να προσθέσει:

«Ρητά και κατηγορηματικά δε συνδέεται η αξιολόγηση με απολύσεις, ούτως ή άλλως δεν προβλέπεται πουθενά κάτι τέτοιο στο νόμο. Άρα όσοι το λένε αυτό ψεύδονται, όπως ψεύδονται όταν λένε, ότι υπάρχει ποσοτικός στόχος απολύσεων το 2015».

«Σε όλα τα Υπουργεία έχει εφαρμοστεί η ποσόστωση κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία θα ολοκληρωθεί έως και το τέλος του έτους. Σχετικά με τους Δημάρχους που έχουν εμποδίσει την αξιολόγηση θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Το αν θα τύχουν έκπτωσης του αξίωματός τους, θα το αποφασίσει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όχι εγώ. Δεσμεύομαι, όμως, προσωπικά, ότι και εκεί η διαδικασία θα ολοκληρωθεί. Υπάρχει αυτή η αντίδραση γιατί κάποιοι φοβούνται» συμπλήρωσε.

«Επαναφορά στη νομιμότητα και την κανονικότητα ζητώ ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για τις απολύσεις στο Δημόσιο, το 2015, τονίζοντας, πως απολύσεις θα υπάρξουν και μέσα στο έτος αυτό, από όσους χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά κατά την πρόσληψή τους στο Δημόσιο, ή παρατύπως έγινε η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε αορίστου από ορισμένου χρόνου. «Δεν πιστεύω να μη θέλετε να γίνει κάτι τέτοιο, επειδή ο ποσοτικός στόχος λήγει στο τέλος του έτους;» διερωτήθηκε.

«Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, ότι πρέπει να υπάρξει μία προληπτική γραμμή χρηματοδότησης για μένα είναι σωστή. Δεν μπορεί κάποιος που ήταν στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα που θα βγει να πάει να τρέξει Μαραθώνιο...» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Υπουργός, σχολιάζοντας το θέμα της ολοκλήρωσης του Μνημονίου την 31/12/2014 και το από πού θα βρεθούν χρήματα, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Με το «ξαναζώ το '85 και τον "Αυριανισμό". Αυτό το έργο δεν θέλω να το ξαναδώ...» ολοκλήρωσε ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, τη συνέντευξή του, σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αναφορικά με την Προεδρική εκλογή.

Πηγή : tromaktiko


Τα συστατικά της μπύρας. Ένας νόμος που αντέχει πεντακόσια χρόνια. Πώς έγινε το Οκτόμπερφεστ, με αφορμή τον γάμο του πατέρα του Όθωνα



mixanitouxronou.gr

Στις 12 Οκτωβρίου του 1810, ο Βασιλιάς της Βαυαρίας, Λουδοβίκος Α΄ παντρεύτηκε την αγαπημένη του Θηρεσία της Σαξονίας-Χίντλμπουργκαουσεν. Ο Λουδοβίκος που ήταν κι ο πατέρας του βασιλιά της Ελλάδας, Όθωνα, έπειτα από την γαμήλια τελετή, κάλεσε τους πολίτες του Μονάχου να παρευρεθούν στην εορταστική ημέρα της βασιλικής οικογένειας. Η τελετή μετά τον γάμο θα διεξαγόταν σε έναν ανοιχτό χώρο πολύ κοντά στα ανάκτορα του Βασιλιά....

Ο βαυαρός βασιλιάς, Λουδοβίκος Α”... 


Η περιοχή ονομάστηκε «Λιβάδι της Τερέζας» (Τερεζινβίλε) προς τιμής της γυναίκας του Λουδοβίκου. Μέχρι τότε η περιοχή λέγονταν «Βίεζν». Ο γάμος ήταν μια γιορτή για ολόκληρη την Βαυαρία. Κράτησε πέντε ολόκληρες ημέρες. Στο τέλος έγιναν ιππικοί αγώνες, οι οποίοι είχαν μεγάλη επιτυχία κι έτσι αποφασίστηκε να διεξαχθούν και τον επόμενο χρόνο στην επέτειο του γάμου του Βαυαρού βασιλιά. Μια μακρόχρονη παράδοση μόλις ξεκινούσε. Οκτόμπερφεστ, το φεστιβάλ της μπύρας Σταδιακά, μετά το 1810 οι αγώνες ιππασίας μάζευαν όλο και περισσότερο κόσμο. Από το 1811 οι Βαυαροί είχαν την ευκαιρία να επιδεικνύουν τη γεωργική τους παραγωγή. Το 1816 δεν υπήρχαν άλλα θεάματα πέρα από τους αγώνες ιππασίας και την παρουσίαση των γεωργικών προϊόντων. Έτσι, στο Λιβάδι της Τερέζας έφτιαξαν ένα καρουζέλ και λίγες κούνιες, ενώ εμφανίστηκαν και κάποια αυτοσχέδια παραπήγματα που προσέφεραν δροσερή μπύρα. Οι Γερμανοί που διανυκτέρευαν στο λιβάδι έφερναν μαζί τους και φαγητά. Τα  λουκάνικα και τα κοτόπουλα έγιναν ο έγιναν ο καλύτερος συνδυασμός για τη μπύρα. Οκτώ δεκαετίες αργότερα, η επέτειος του βασιλικού γάμου ήταν μια αφορμή και οι αγώνες μεταξύ των αλόγων ένα απλό θέαμα. Το 1896, τα αυτοσχέδια παραπήγματα αντικαταστάθηκαν από τέντες, με πρωτοβουλία επιχειρηματιών της περιοχής. Η χρηματοδότηση βέβαια έγινε από τους μεγάλους Βαυαρούς παραγωγούς ζύθου. Αναγνωρίζοντας το Οκτόμπερφεστ σαν μια κατεξοχήν γιορτή μπύρας, οι ζυθοπαραγωγοί είδαν μια  καταπληκτική ευκαιρία να διαφημίσουν τα προϊόντα τους. Ώσπου να το καταλάβουν οι Βαυαροί, οι ιππικοί αγώνες είχαν γίνει γιορτή της μπύρας, που κράταγε 15 μέρες.

Γερμανικός νόμος για την καθαρότητα της μπύρας 

Στη δεκαπενθήμερη γιορτή της μπύρας καταναλώνονται περισσότερο από 5,5 εκατομμύρια λίτρα μπύρας. Απαράβατος κανόνας είναι η μπύρα που σερβίρεται να πληροί τα στοιχεία του Ράινσχαινγκεμπότ, ή αλλιώς του Βαυαρικού Νόμου Καθαρότητας. Σκοπός ήταν να σταματήσουν οι δηλητηριάσεις από τα πειράματα που έκαναν οι παραγωγοί με διάφορα δηλητηριώδη συστατικά, όπως οι ρίζες κισσού και οι σπόροι άγριων μούρων. Το 1487, ο Δούκας της Βαυαρίας, Αλβέρτος ο 4ος, κατοχύρωσε τα τρία βασικά συστατικά που έπρεπε να έχει η γερμανική μπύρα για να θεωρείται καθαρή. Τα στοιχεία αυτά ήταν το νερό, ο λυκίσκος και η βύνη. Με την κατάλληλη ζυθοποίηση έδιναν την καλύτερη ποιότητα μπύρας. Αργότερα προστέθηκε και η μαγιά που τότε ήταν άγνωστη. Ο νόμος του 1516 πρόσθεσε στον υπάρχοντα νόμο ορισμένα πρότυπα που ήταν αναγκαία για τη δυνατότητα πώλησης της μπύρας. Πρόκειται για τον μακροβιότερο νόμο. Από το 1993, η παραγωγή της μπύρας εξαρτάται από τον Προσωρινό Γερμανικό Νόμο Μπύρας που επιτρέπει μια μεγαλύτερη ποικιλία συστατικών και προσθετικών κατά την ζύμωση της μπύρας, αρκεί βέβαια να μην επηρεάσουν πολύ την καθαρότητα της μπύρας....

Ραινσχαινγκεμπότ, ο νόμος που κατοχύρωσε την καθαρότητα της γερμανικής μπύρας με τέσσερα μόνο συστατικά... 

Η σκέψη που κυριαρχεί όλα τα χρόνια διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι η προώθηση προϊόντων που προέρχονται μόνο από την περιοχή του Μονάχου. Η Μάρτσεν είναι η μοναδική ποικιλία μπύρας που σερβίρεται στο Οκτόμπερφεστ. Πρόκειται για μια δυνατή, σκούρα μπύρα, τύπου λάγκερ. Περιέχει 6% αλκοόλ και διατηρείται τουλάχιστον 30 μέρες σε ξηρό και δροσερό μέρος. Τα παλαιότερα χρόνια που δεν υπήρχαν οι σύγχρονες μέθοδοι διατήρησης της μπύρας, η Μάρτσεν ζυμωνόταν τον Μάρτιο για να είναι έτοιμη στις αρχές του φθινόπωρου για το Οκτόμπερφεστ. Γι αυτό άλλωστε ονομάζεται Μάρτσεν, που στα γερμανικά σημαίνει Μάρτιος....

Η ποικιλία μπύρας Μάρτσεν που σερβίρεται στο Οκτόμπερφεστ... 

Το Οκτόμπρφεστ στη σύγχρονη εποχή Το 1960 διεξάχθηκαν οι τελευταίοι αγώνες ιππασίας. Το φεστιβάλ πλέον έγινε καθαρά υπόθεση μπυρολαγνείας. Διαρκεί 17 ή 18 μέρες ανάλογα με το πότε πέφτει το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη, όπου και επισήμως τελειώνει το φεστιβάλ. Αν και αρχικά γιορταζόταν στα μέσα του Οκτωβρίου, το Οκτόμπερφεστ μεταφέρθηκε στο τέλος του Σεπτέμβρη για να αποφευχθούν οι άσχημες καιρικές συνθήκες. Την ημέρα έναρξης του φεστιβάλ, ο δήμαρχος ανοίγει στις 12 το μεσημέρι το πρώτο βαρελάκι μπύρας. Συμμετέχουν μόνο έξι ζυθοβιομηχανίες από το Μόναχο. Η μπύρα σερβίρεται σε ποτήρια του ενός λίτρου, που ονομάζονται Μαζ, από όμορφες και «προικισμένες» κοπέλες που φορούν ντιρντλ, τις παραδοσιακές ενδυμασίες της Βαυαρίας....


Άλλη μια προϋπόθεση είναι να μπορούν ταυτόχρονα να σερβίρουν κάθε φορά 10 ποτήρια.... 

Παντού κυριαρχεί η τσίκνα από λουκάνικο, ψημένη ουρά βοδιού και χίντλ, ολόκληρα κοτόπουλα που ψήνονται παραδοσιακά από Βαυαρούς ψήστες. Τα θεάματα είναι πολλά και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι ο υπόλοιπος χώρος του «Λιβαδιού της Τερέζας» ανήκει σε ιδιοκτήτη λούνα παρκ. Πέρα από τις άπειρες φολκλορικές παραδόσεις, πολλοί καλλιτέχνες διεθνώς αναγνωρισμένοι λαμβάνουν μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή για τη μπύρα. Μια γιορτή που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέπτες. Μόλις 24 φορές αναβλήθηκε το Οκτόμπερφεστ, λόγω πολέμου ή επικίνδυνων επιδημιών, όπως η επιδημία της χολέρας. Τον Σεπτέμβριο του 1980 ήταν το πιο μελανό σημείο στην ιστορία του φεστιβάλ, καθώς πέθαναν 13 άτομα από έκρηξη βόμβας. Δράστης ήταν ένας νεαρός νεοναζί....


Οκτόμπερφεστ 2013... 


Πηγή : mixanitouxronou.gr







Παρίστανε τον ζητιάνο και ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια


Ο 68χρονος παιδόφιλος συνελήφθη την Πέμπτη στον Πειραιά

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 68χρονος Έλληνας παιδόφιλος. Ο 68χρονος συνελήφθη την Πέμπτη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων έναντι χρηματικής αμοιβής και μάλιστα κατ' εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, ο 68χρονος επαιτούσε σε διάφορα κεντρικά σημεία του Πειραιά, όπου διαμένει, και οδηγούσε συστηματικά στην οικία του στον ανήλικα αγόρια. Εκεί προέβαινε σε ασελγείς πράξεις, έναντι χρηματικής αμοιβής 10-15 ευρώ κάθε φορά.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχει ασελγήσει σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας 13 και 15 ετών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων ανήλικων θυμάτων συνεχίζεται.

Πηγή : newsbeast.gr


Συγκλονιστική ιστορία! Ο 8χρονος "τζιχαντιστής" του Κοσόβου


Συγκλονίζει μια ιστορία απαγωγής και επανένωσης μιας μητέρας με τον οχτάχρονο γιο της από το Κόσοβο!

Η ιστορία ξεκίνησε όταν το παιδί από την Πρίστινα του Κοσόβου, αναχώρησε για ολιγοήμερες διακοπές με τον πατέρα του. Τρεις μέρες μετά, ο πατέρας έστειλε sms στην μητέρα του παιδιού ενημερώνοντας την ότι οι δυο τους είχαν

μεταβεί στην Συρία και πως εκείνος είχε ενταχθεί στις δυνάμεις των εξτρεμιστών τζιχαντιστών της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”.

Όπως είναι φυσικό, η μητέρα ενημέρωσε τις αρχές και στη συνέχεια απελπισμένη από την αδυναμία της να φέρει πίσω το παιδί της, αποφάσισε να δημιουργήσει μια σελίδα στο facebook με την επωνυμία “Bring back our boy/ Na ktheni djalin” (Φέρτε πίσω τα αγόρια μας). Σε σύντομο διάστημα, η σελίδα της στο facebook κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 12.000 ακολούθους και η δημοσιότητα σε συνδυασμό με την ευαισθησία που επέδειξαν οι αρχές του Κοσόβου κατάφεραν να φέρουν αποτελέσματα!

Η απαγωγή σημειώθηκε στις 7 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι επί πέντε μήνες το οχτάχρονο αγόρι βίωσε δίπλα στον πατέρα του, όχι μόνο τον βίαιο αποχωρισμό από την μητρική φροντίδα, αλλά και τις φρικαλεότητες του πολέμου, των εκτελέσεων και της καθημερινής ανασφάλειας που ζουν τα παιδιά της Συρίας σε καθημερινή βάση.

Την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, το θρίλερ της απαγωγής είχε αίσιο τέλος. Με παρέμβαση των μυστικών υπηρεσιών του Κοσόβου σε μια επιχείρηση που χαρακτηρίσθηκε ως άκρως “επικίνδυνη και ευαίσθητη”, το παιδί, άγνωστο πως, επέστρεψε στο Κόσοβο και βρέθηκε και πάλι στην αγκαλιά της μητέρας του.

facebook/ Bring back our boy (φωτογραφία από κινητό)

“Ήταν μια στιγμή που δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις να την περιγράψω” δήλωσε χαρακτηριστικά η 30χρονη μητέρα Zena Abazi, προσθέτοντας πως οι αρχές την ειδοποίησαν μόλις μια ώρα προτού συναντήσει και πάλι το μοναχοπαίδι της.

Οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες του εντοπισμού του 8χρονου παιδιού στην Συρία και της επιστροφής του στο Κόσοβο, παραμένουν στην σκιά. Στα μέσα ενημέρωσης του Κοσόβου έχει διαρρεύσει η πληροφορία πως το παιδί εντόπισε και επέστρεψε ένα τρίτο πρόσωπο, ένας Κοσοβάρος τζιχαντιστής, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να εξασφαλίσει χάρη από τις αρχές και να του επετράπη η επιστροφή του στην χώρα, δίχως να του ασκηθούν διώξεις για τρομοκρατία όπως προβλέπει ο νόμος. Οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν, αλλά ούτε και αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ο πατέρας του παιδιού σήμερα, ο Arben Zena, πιστεύεται ότι πλέον έχει μεταβεί στο Ιράκ και οι κινήσεις του παρακολουθούνται από τις αρχές του Κοσόβου, όπως και άλλων υπόπτων για ριζοσπαστικοποίηση στο Ισλάμ. Η σύζυγος του δήλωσε πως δεν έχει επαφή μαζί του εδώ και αρκετόν καιρό.

Τέλος καλό, όλα καλά επομένως, για τον οχτάχρονο Erion που βίωσε τον τρόμο του πολέμου εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά από το σπίτι του.


Πηγή: Paris Match, Detroit Free Press, facebook
Πηγές φωτογραφιών: facebook/ Bring back our boy/ Na ktheni djalin
Πηγή : bloko.gr


10χρονος δολοφόνος θα εκτίσει την ποινή σε φυλακή ενηλίκων


Σε φυλακή ενηλίκων θα παραμείνει ο 10 χρονος Τρίστεν που σκότωσε την 90χρονη γιαγιά του!

Ο πιο μικρός δολοφόνος στη Ρουμανία, ομολόγησε ότι τη σκότωσε επειδή δεν τον άφηνε να μπει στο δωμάτιο της.

Ο μικρός επισκεπτόταν συχνά τον παππού του, τον

οποίο φρόντιζε η 90χρονη γιαγιά του.

Κανείς δεν περίμενε ότι η ομολογία του 10 χρονου Τρίστεν Κουρίλα δεν ήταν αποκύημα της φαντασίας του αλλά αλήθεια!

Τη χτύπησε πολλές φορές με το μπαστούνι στο λαιμό με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει.

Οι γονείς του 10 χρονου δεν επιθυμούν να μεταφερθεί σε αναμορφωτήριο αλλά να παραμείνει σε φυλακή ενηλίκων «για πολλούς λόγους» όπως επεσήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ο μικρός, ο οποίος νομίζει ότι είναι τιμωρία, δε βρίσκεται σε απομόνωση αλλά σε ένα κελί δίπλα στο οποίο βρίσκεται ένα φαρμακείο.

Έτσι μπορεί να κινείται μέσα σε αυτό το χώρο.

Το προσωπικό της φυλακής του έχει δώσει μπλόκ ζωγραφικής και άλλα παιχνίδια ενώ νομίζει ότι η στολή του φυλακισμένου που φορά είναι αποκριάτικη!

Ο Κουρίλα καταδικάστηκε ως ενήλικας για ανθρωποκτονία αλλά ο δικηγόρος θέλει να επαναφέρει την υπόθεση σε δικαστήριο ανηλίκων με τον ισχυρισμό ότι ένα 10 χρονο παιδί δεν έχει απόλυτη επίγνωση της στυγερής πράξης του.



tribune.gr, bloko.gr


Η καμήλα που γελάει! Μια selfie που "τα σπάει" (ΦΩΤΟ)


Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί photobomb αλλά τη λες και selfie! Μια selfie όμως που δεν μοιάζει με καμία άλλη, γιατί διαθέτει μια... καμήλα που γελάει!
Τη φωτογραφία με τη... γελαστή καμήλα τράβηξε μια ομάδα φίλων, την ανέβασε στα social media και έγινε... χαμός!
Η... συνάντηση έγινε κάπου στη Γκίζα της Αιγύπτου. Τρεις φίλοι, ο 20χρονος Hossam Antikka, ο 22χρονος Karem Abdelaziz και ο 24χρονος Misara Salah πέρασαν σχεδόν τρεις ώρες να ταΐζουν την καμήλα, πριν αποφασίσουν να βγάλουν μια selfie.
Όπως φάνηκε όμως, στη φωτογραφία δεν βγήκαν μόνο οι τρεις τους αλλά και η νέα τους φίλη! Η οποία καθώς φαίνεται πολύ χάρηκε που έκανε... καινούργιους φίλους!

Πηγή: alarabiya.net, newsit.gr


Έγκυες και νέες μητέρες τα συχνότερα θύματα καταχρηστικής συμπεριφοράς εργοδοτών



Στη δυσκολία των γυναικών εργαζομένων να καταγγείλουν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας αναφέρθηκε ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας Κώστας Πανταζής, μιλώντας στην πανευρωπαϊκή ημερίδα που οργάνωσε της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), για την ενδυνάμωση της συνδικαλιστικής δράσης των γυναικών.
Ο κ. Πανταζής ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά το 2013 έγιναν μόνο 99 καταγγελίες γυναικών στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ, από τις οποίες οι 33 αφορούσαν παραβάσεις της νομοθεσίες που αφορά εργαζόμενες σε εγκυμοσύνη και 32 παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία της μητρότητας.
Πρέπει να σημειωθεί πως η νομοθεσία παρέχει στις εργαζόμενες γυναίκες διευκολύνσεις μετά τον τοκετό όπως οι άδειες λοχείας και τοκετού και οι άδειες φροντίδας παιδιού, ενώ απαγορεύει την απόλυση της εργαζόμενης, για 18 μήνες μετά τον τοκετό.
Επίσης, από το σύνολο των καταγγελιών, μόνο οι πέντε αφορούσαν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Πανταζή αποδεικνύει ότι συνήθως τα περιστατικά αυτά δεν καταγγέλλονται.
Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ, αναφέρθηκε επίσης στην αποτελεσματικότητα των νέων υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία που φθάνουν τα 10.500 ευρώ ανά παράβαση και τόνισε με έμφαση ότι μόνο κατά τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του νέου νόμου, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 100.000 εργασίας.
Τα κενά που υπάρχουν στην προστασία της εγκυμοσύνης και της μητρότητας στο χώρο εργασίας, ανέδειξε κατά την τοποθέτησή της και η Συνήγορος του Πολίτη και Καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης Καλλιόπη Σπανού. Σύμφωνα με την κ. Σπανού, οι εργοδότες χρησιμοποιούν συχνά διάφορα μέσα προκειμένου να εξαναγκάσουν τις γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη να παραιτηθούν και να μην εφαρμόσουν την ισχύουσα νομοθεσία. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά περίπτωση εργαζόμενης, η οποία απευθύνθηκε στην Αρχή, επειδή ο εργοδότης της είχε απαγορεύσει τη χρήση του ανελκυστήρα, αν και ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης.
Πρόσθεσε πάντως, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις μετά τις παρεμβάσεις του Συνηγόρου οι περισσότεροι εργοδότες συμμορφώνονται.
Η ημερίδα της Γραμματείας Γυναικών της Γ.Σ.Ε.Ε. πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος για την «Προώθηση και Ενίσχυση της Συμμετοχής των Γυναικών στα Όργανα εκπροσώπησης των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων», που υλοποιεί το Ινστιτούτο Εργασίας της Συνομοσπονδίας και συμμετείχαν εκπρόσωποι γυναικείων συνδικαλιστικών οργανώσεων από την Ελλάδα την Κύπρο και την Ευρώπη.

Πηγή : protothema.gr


H Κούρκουλα νομίζει ότι διαβάζει σενάριο του Φώσκολου : "Κάθε Έλληνας ήταν ένας μικρός Τσοχατζόπουλος"



Σημεία των καιρών και της απόλυτης παρακμής που ζει η χώρα λόγω της ποιότητας του ότι έχει περισσέψει και συνεχίζει να ασχολείται με την πολιτική είναι η δήλωση της πρώην βουλευτή του Πασοκ και υπουργού επί κυβερνήσεως Σημίτη Ελένης Κούρκουλα.
Δεν φτάνει όσα τραβάει ο ελληνικός λαός θα τον πουν και Τσοχατζόπουλο γιατί έτσι δήλωσε  η κυρία Ελένη Κούρκουλα ΄" πως όλοι οι Έλληνες κρύβουν μέσα τους έναν... μικρό Άκη Τσοχατζόπουλο!"
Φυσικά από εκείνη την ώρα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κυρίως στον ελληνικό λαό γιατί τραβάει που τραβάει τα πάνδεινα και έχει και τους πρώην πολιτικούς και νυν εξαφανισμένους και ξεχασμένους να κάνουν ακραίες δηλώσεις για να επανεμφανιστούν  τύπου "όλοι μαζί τα φάγαμε".
Η δήλωση της κυρίας Ελένης Κούρκουλα ήταν  : Μη σας φανεί ακραίο αλλά μήπως ο κάθε Έλληνας δεν ήταν ένας μικρός μικρός μικρός "Τσοχατζόπουλος";  Δήλωσε κανείς την πραγματική αξία του σπιτιού που αγόρασε;  Δεν είμαστε ένας βαθιά αλλοτριωμένος λαός;», αναρωτιέται σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών η Ελένη Κούρκουλα.
Η πρώην βουλευτής και υπουργός επί κυβερνήσεων Σημίτη τόνισε επίσης πως πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει το αλλοτριωμένο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «συνέχεια του σάπιου συστήματος».
«Για να κυβερνήσει θα εξαναγκαστεί να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Και τότε θα μιλάμε για τη διασωλήνωση της χώρας», επεσήμανε.

Με πληροφορίες από το newsit.gr



Συνέλαβαν παππού επειδή... αυνανιζόταν σε κεντρικό δρόμο της Λιβαδειάς!


Μάλιστα, ο ηληκιωμένος δε ζει στην πόλη αλλά σε χωριό της Φωκίδας και φέρεται να... κατέβαινε με λεωφορείο στη Λιβαδειά, μόνο και μόνο για να... εκτονωθεί!
Τελικά, ο ηλικίας 71 ετών άνδρας, συνελήφθη από αστυνομικούς να αυνανίζεται σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της Λιβαδειάς, χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 20:00 και συγκεκριμένα στην οδό Γεωργαντά.
Όπως διαβάζουμε στο LamiaReport, ο παππούς συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
την ώρα που αυνανιζόταν δημοσίως, σοκάροντας περαστικούς, επαγγελματίες και περίοικους.
Τον είχαν ξαναδεί και είχαν ενημερώσει την Αστυνομία
Σύμφωνα με μαρτυρίες επαγγελματιών της οδού Γεωργαντά, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 71χρονος αυνανιζόταν δημόσια.
"Είναι επιδειξίας, το έχει ξανακάνει. Ερχόταν όταν βράδιαζε εδώ στον πεζόδρομο με ανοιχτά τα μαγαζιά, που περνούν αρκετές γυναίκες για ψώνια στα εμπορικά ή για κομμωτήρια. Έτσι την έβρισκε φαίνεται ο παππούς...", είπε ένας από τους επαγγελματίες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ηλικιωμένος είναι κάτοικος χωριού της Φωκίδας και το τελευταίο διάστημα έπαιρνε το λεωφορείο και κατέβαινε στην πόλη για να "εκτονωθεί"...
Μετά τη σύλληψή του, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα για τα περαιτέρω...


Πηγή: LamiaReport, newsit.gr


Αυτοί είναι οι 304 δήμοι που θα έχουν δωρεάν WiFi – Στα μέσα του 2015 έτοιμα τα 4.000 hotspot για δωρεάν internet



Στην τελική ευθεία μπαίνει το δωρεάν ίντερνετ που έχει υποσχεθεί εδώ και καιρό η κυβέρνηση. Μέσα στους επόμενους μήνες η διαδικασία θα «τρέξει» και στα μέσα του 2015 αναμένεται να είναι έτοιμα τα πρώτα 4.000 hotspot για δωρεάν πρόσβαση στο internet.

Για το έργο συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ υπέβαλαν προσφορές τέσσερις εταιρίες:
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΤΕΛΕΣΤΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ε.Π.Ε.
- COSMOS BUSINESS SYSTEMS, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
- ΖΤΕ ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ
- ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ

Οι προσφορές για το δωρεάν wifi θα ανοίξουν το πρωί της Πέμπτης και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, αφού αξιολογηθούν, οι ανάδοχοι που θα επιλεγούν θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνία-πλαίσιο με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Στα 15 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει το έργο περιλαμβάνεται το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού, του λογισμικού διαχείρισης, των υπηρεσιών εγγύησης και συντήρησης του δικτύου αλλά και το λειτουργικό κόστος έως το τέλος Οκτωβρίου του 2015.

Στη δεύτερη φάση, θα ενταχθούν στο δίκτυο σημεία ειδικού ενδιαφέροντος και χωροθέτησης μεγάλης έκτασης (π.χ. πάρκα, λιμάνια, αρχαιολογικοί χώροι).

Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 304 δήμους της χώρας (από τους 325), 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 λιμάνια και μαρίνες.

Στους δήμους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Αθηναίων, καθώς και άλλοι μεγάλοι δήμοι όπως Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κορωπί, Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πολυγύρος.

Πως θα συνδέονται οι πολίτες

Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:

- Να έχουν απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps.
- Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.
- Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.

Αργότερα, προβλέπεται και επέκταση του Wi-fi και σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού, (χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος, ανοιχτοί αθλητικοί χώροι κλπ).

Οι 304 δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:

1 ΑΒΔΗΡΩΝ
2 ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
3 ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
4 ΑΓΙΑΣ
5 ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
6 ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
7 ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
8 ΑΓΡΑΦΩΝ
9 ΑΓΡΙΝΙΟΥ
10 ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
11 ΑΙΓΑΛΕΩ
12 ΑΙΓΙΝΑΣ
13 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
14 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
15 ΑΛΙΜΟΥ
16 ΑΛΜΥΡΟΥ
17 ΑΛΜΩΠΙΑΣ
18 ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
19 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
20 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
21 ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
22 ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ
23 ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
24 ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
25 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
26 ΑΝΑΦΗΣ
27 Ανδραβίδας – Κυλλήνης
28 ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
29 ΑΝΔΡΟΥ
30 ΑΝΩΓΕΙΩΝ
31 ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
32 ΑΡΓΙΘΕΑΣ
33 ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
34 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
35 ΑΡΡΙΑΝΩΝ
36 ΑΡΤΑΙΩΝ
37 ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
38 ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
39 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
40 ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
41 ΑΧΑΡΝΩΝ
42 ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ
43 ΒΕΡΟΙΑΣ
44 ΒΙΑΝΝΟΥ
45 ΒΟΙΟΥ
46 ΒΟΛΒΗΣ
47 ΒΟΛΟΥ
48 ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
49 ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
50 ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
51 ΓΛΥΦΑΔΑΣ
52 ΓΟΡΤΥΝΑΣ
53 ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
54 ΓΡΕΒΕΝΩΝ
55 ΔΕΛΤΑ
56 ΔΕΛΦΩΝ
57 ΔΕΣΚΑΤΗΣ
58 ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
59 ΔΙΟΝΥΣΟΥ
60 ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
61 ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΑΠΙΩΝ
62 ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
63 ΔΟΜΟΚΟΥ
64 ΔΟΞΑΤΟΥ
65 ΔΡΑΜΑΣ
66 ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
67 ΔΩΔΩΝΗΣ
68 ΔΩΡΙΔΟΣ
69 ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
70 ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
71 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
72 ΕΟΡΔΑΙΑΣ
73 ΕΠΙΔΑΥΡΟY
74 ΕΡΕΤΡΙΑΣ
75 ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
76 ΖΑΓΟΡΑΣ-ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ
77 ΖΑΓΟΡΙΟΥ
78 ΖΑΚΥΝΘΟΥ
79 ΖΗΡΟΥ
80 ΖΙΤΣΑΣ
81 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
82 ΗΛΙΔΑΣ
83 ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
84 ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ
85 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
86 ΘΑΣΟΥ
87 ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
88 ΘΕΡΜΟΥ
89 ΘΗΒΑΙΩΝ
90 ΘΗΡΑΣ
91 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
92 ΙΚΑΡΙΑΣ
93 ΙΛΙΟΥ
94 ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ
95 ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
96 ΚΑΒΑΛΑΣ
97 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
98 ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
99 ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
100 ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
101 ΚΑΝΤΑΝΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ
102 ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
103 ΚΑΡΠΑΘΟΥ
104 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
105 ΚΑΣΟΥ
106 ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
107 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
108 ΚΕΑΣ
109 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
110 ΚΗΦΙΣΙΑΣ
111 ΚΙΛΕΛΕΡ
112 ΚΙΛΚΙΣ
113 ΚΟΖΑΝΗΣ
114 ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
115 ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ -ΕΥΟΣΜΟΥ
116 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
117 ΚΥΘΝΟΥ
118 ΚΩ
119 ΛΑΜΙΕΩΝ
120 ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
121 ΛΕΒΑΔΕΩΝ
122 ΛΕΡΟΥ
123 ΛΕΣΒΟΥ
124 ΛΕΥΚΑΔΑΣ
125 ΛΗΜΝΟΥ
126 ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
127 ΛΟΚΡΩΝ
128 ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ
129 ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
130 ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
131 ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
132 ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ
133 ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
134 ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ
135 ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
136 ΜΕΣΣΗΝΗΣ
137 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ
138 ΜΗΛΟΥ
139 ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
140 ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ
141 ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
142 ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
143 ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
144 ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
145 ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
146 ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
147 ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ
148 ΝΕΣΤΟΥ
149 ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ
150 ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
151 ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
152 ΤΟΠΕΙΡΟΥ
153 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
154 ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
155 ΟΙΧΑΛΙΑΣ
156 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
157 ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
158 ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
159 ΠΑΙΟΝΙΑΣ
160 ΠΑΙΑΝΙΑΣ
161 ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
162 ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
163 ΠΑΡΓΑΣ
164 ΠΑΤΜΟΥ
165 ΠΑΤΡΕΩΝ
166 ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
167 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
168 ΠΕΛΛΑΣ
169 ΠΕΝΤΕΛΗΣ
170 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
171 ΠΛΑΤΑΝΙΑ
172 ΠΟΡΟΥ
173 ΠΡΕΒΕΖΑΣ
174 ΠΡΕΣΠΩΝ
175 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
176 ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ
177 ΠΩΓΩΝΙΟΥ
178 ΡΕΘΥΜΝΗΣ
179 ΡΟΔΟΥ
180 ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
181 ΣΑΜΟΥ
182 ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
183 ΣΗΤΕΙΑΣ
184 ΣΙΚΙΝΟΥ
185 ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
186 ΣΙΦΝΟΥ
187 ΣΚΙΑΘΟΥ
188 ΣΚΟΠΕΛΟΥ
189 ΣΚΥΔΡΑΣ
190 ΣΟΥΛΙΟΥ
191 ΣΟΥΦΛΙΟΥ
192 ΣΟΦΑΔΩΝ
193 ΣΠΑΡΤΗΣ
194 ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
195 ΣΤΥΛΙΔΟΣ
196 ΣΦΑΚΙΩΝ
197 ΤΗΛΟΥ
198 ΤΗΝΟΥ
199 ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
200 ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
201 ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
202 ΦΑΙΣΤΟΥ
203 ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ
204 ΦΑΡΣΑΛΩΝ
205 ΦΙΛΙΑΤΩΝ
206 ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ
207 ΦΛΩΡΙΝΑΣ
208 ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ
209 ΦΥΛΗΣ
210 ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
211 ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
212 ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
213 ΧΑΝΙΩΝ
214 ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
215 ΨΑΡΩΝ
216 ΩΡΩΠΟΥ
217 ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
218 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
219 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
220 ΜΕΓΑΡΕΩΝ
221 ΠΑΙΑΝΙΑΣ
222 ΠΑΛΑΜΑ
223 ΙΛΙΟΝ
224 ΝΑΞΟΥ
225 ΠΑΡΟΥ
226 ΣΠΕΤΣΩΝ
227 ΚΙΜΩΛΟΥ
228 ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ -ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
229 ΠΑΛΛΗΝΗΣ
230 ΚΑΡΥΣΤΟΥ
231 ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
232 ΧΙΟΥ
233 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
234 ΙΘΑΚΗΣ
235 ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
236 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ
237 ΕΔΕΣΣΑΣ
238 ΤΥΡΝΑΒΟΥ
239 ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
240 ΑΛΙΑΡΤΟΥ
241 ΑΜΑΡΙΟΥ
242 ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
243 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
244 ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
245 ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
246 ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
247 ΘΕΡΜΗΣ
248 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
249 ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
250 ΚΕΡΚΥΡΑΣ
251 ΚΥΘΗΡΩΝ
252 ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
253 ΜΥΚΗΣ
254 ΜΥΚΟΝΟΥ
255 ΝΕΜΕΑΣ
256 ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
257 ΠΥΛΗΣ
258 ΠΥΡΓΟΥ
259 ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
260 ΤΡΙΠΟΛΗΣ
261 ΥΔΡΑΣ
262 ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
263 ΣΕΡΡΩΝ
264 ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓ. ΑΝΝΑΣ
265 ΤΑΝΑΓΡΑΣ
266 ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ
267 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
268 ΕΥΡΩΤΑ
269 ΙΗΤΩΝ
270 ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
271 ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
272 ΚΟΝΙΤΣΑΣ
273 ΛΑΓΚΑΔΑ
274 ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
275 ΒΥΡΩΝΟΣ
276 ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
277 ΜΕΤΣΟΒΟΥ
278 ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
279 ΝΙΣΥΡΟΥ
280 ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
281 ΠΑΞΩΝ
282 ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
283 ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
284 ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
285 ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ
286 ΣΙΘΩΝΙΑΣ
287 ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
288 ΤΕΜΠΩΝ
289 ΑΜΟΡΓΟΥ
290 ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ
291 ΜΙΝΩΑ-ΠΕΔΙΑΔΑΣ
292 ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
293 ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
294 ΣΚΥΡΟΥ
295 ΠΑΓΓΑΙΟΥ
296 ΚΙΣΣΑΜΟΥ
297 ΠΗΝΕΙΟΥ
298 ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
299 ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
300 ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
301 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
302 ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
303 ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
304 ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Πηγή: Ημερησία



Νήπια έπαιζαν με αμφεταμίνες σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Βέλγιο


Οι αρχές συνέλαβαν μία 18χρονη εκπαιδευόμενη

Δώδεκα παιδιά σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό του Βελγίου εισήχθησαν στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται αφού εντοπίστηκαν να παίζουν με μία σακούλα αμφεταμίνες -ψυχοδιεργετικά ναρκωτικά- όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Τα παιδιά έως και 3 ετών εντοπίστηκαν με μία σακούλα που περιείχε «λευκή σκόνη», είπε η επικεφαλής του σταθμού που βρίσκεται στην πόλη Αλστ, επισημαίνει το πρακτορείο.

Οι εργαστηριακές αναλύσεις έδειξαν ότι η ουσία αυτή ήταν ένα είδος αμφεταμίνης, το σπιντ.

Οι εισαγγελείς υποπτεύονται ότι μία 18χρονη εκπαιδευόμενη έφερε τα ναρκωτικά στο κέντρο φύλαξης των παιδιών. Η ίδια συνελήφθη.

Το σπιντ, όπως τα άλλα είδη αμφεταμινών, είναι διεργετική ουσία που καταστέλλει την όρεξη, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε επιθετική συμπεριφορά. Συχνά προκαλεί ταχυκαρδίες και μπορεί να προκαλέσει άγχος.

Πηγή : newsbeast.gr


Το θράσος των Αλβανών δεν έχει όρια : Απαιτούν συγνώμη από τον Παπούλια κλιμακώνοντας τις προκλήσεις



Την αποδοκιμασία όσων αθλιοτήτων έγιναν στον Βελιγράδι αλλά και σε μειονοτικά χωριά κατά Ελλήνων από την Αλβανία ανέμενε ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος,αλλά αντί γι΄ αυτό τα Τίρανα “ζητάνε τα ρέστα” και μάλιστα από την Αθήνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους “η Αλβανία αντί να εκτιμήσει τον ήπιο τόνο των ελληνικών αντιδράσεων για το ανθελληνικό και αλυτρωτικό ξέσπασμα με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας –Αλβανίας, απαιτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπουλια να ανασκευάσει αναφορά του στον γεωγραφικό όρο της «Βορείου Ηπείρου».

Ο Έλληνας πρέσβης Λ. Ροκανάς προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στο Αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι των επιθέσεων εναντίον των Ελλήνων μειονοτικών στην Δερβιτσανη και να ληφθούν μέτρα ώστε να τελεσθούν με ασφάλεια οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στις μειονοτικές περιοχές. Ο γενικός γραμματέας του αλβανικού ΥΠΕΞ Κυριάκο Κύρκο επιχείρησε να υποβαθμίσει τα επεισόδια λέγοντας ότι επρόκειτο περί μεμονωμένου περιστατικού, το οποίο και καταδίκασε και περνώντας στην αντεπίθεση αντί να απολογηθεί για το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν αποδοκίμασε καν το λάβαρο με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», που καλύπτει την Ήπειρο μέχρι την Θεσπρωτία, την Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα, με θρασύτητα εξέφρασε την ….ενόχληση της κυβέρνησης του για την αναφορά στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας του όρου «Βόρεια Ήπειρος».


Ο κ. Παπούλιας είχε υποδεχθεί την περασμένη Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο την κ. Ερμιονη Πρίγκου, η οποία τιμήθηκε από την Ένωση Συγγενών Πεσόντων 1940-41 για την πατριωτική δράση της καθώς στον κήπο του σπιτιού της στην Χειμαρα προστάτευε για περισσότερο από πενήντα χρόνια τους τάφους έξι Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στο Αλβανικό Έπος. Στην ανακοίνωση της Προεδρίας γίνονταν αναφορά στην «Χειμαρα της Βορείου Ηπείρου» κατι που ενόχλησε τα Τίρανα.
Ο Αλβανός αξιωματούχος ζήτησε την άμεση αφαίρεση του προσδιορισμού αυτού από την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι ο όρος χρησιμοποιείται συχνά από αντιαλβανικους κύκλους, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα και προσωπικά ο Κάρολος Παπουλιας έχουν αποδεχτεί πλήρως τον σεβασμό των συνόρων στην περιοχή.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ, η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν προτίθεται να κάνει την οποιαδήποτε αλλαγή του γεωγραφικού και ιστορικού όρου «Χειμάρα της Βόρειας Ηπείρου» ως τόπου καταγωγής της ηρωίδας Ερμιόνης Πρίγκου”.

Πηγή : onalert.gr


Πανικός στην Ευρώπη για τον Έμπολα! Πλησιάζει από την Ρωσία ο ιός


Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη μετά την εμφάνιση δυο πιθανόν κρουσμάτων του θανατηφόρου ιού  Έμπολα στη Ρωσία. Η απειλή από τα ανατολικά  δημιουργεί πανικό και έντονη ανησυχία στις υγειονομικές υπηρεσίες των χωρών της Ευρωπής, που εντείνουν τα μέτρα για την θωράκιση των συνόρων τους.

Συγκεκριμένα δύο φοιτητές από τη Γουινέα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο της πόλης Oryol στη Ρωσία, σε απόσταση 350 χλμ από την πρωτεύουσα Μόσχα, με συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό Έμπολα.

Οι φοιτητές, ηλικίας 20 και 23 ετών προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Domodedovo της Ρωσίας και ταξίδεψαν μέχρι το Oryol με λεωφορείο, γεγονός που έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στις ρωσικές αρχές.

Σήμερα το πρωί πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις στο τοπικό νοσοκομείο και κρατούνται σε απομόνωση, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τελικών εξετάσεων.

Οι πρώτες ενδείξεις πάντως, όπως μεταδίδει το Russia Today δείχνουν ότι είναι πιθανό να έχουν προσβληθεί από το θανατηφόρο ιό.

Να υπενθυμισθεί ότι ο  ιός Εbola μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω επαφής με αίμα ή εκκρίσεις ασθενών (π.χ. σάλιο, ούρα κλπ). Η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο αυξάνει στα τελευταία στάδια της νόσου και κυρίως στο αιμορραγικό στάδιο, αλλά ακόμη και μεταθανάτια, λόγω της συνεχιζόμενης ιαιμίας.

Ο ιός, μετά από περίοδο επώασης περίπου μιας εβδομάδας (από 2 έως 21 ημέρες), προκαλεί αρχικά ένα σύνδρομο που μοιάζει με γριπώδη συνδρομή (πυρετός, μυαλγίες, πόνος στη μέση, αδυναμία), και προοδευτικά εμετούς και διάρροιες, νεφρική ανεπάρκεια, αιμορραγίες από βλεννογόνους και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Πηγή : iatropedia.gr


Ζούμε μέσα σε μια… φούσκα;



Ενας από τους άλυτους ακόμη κοσμολογικούς γρίφους που πονοκεφαλιάζει τους επιστήμονες είναι η παντελής απουσία κοσμικής σκόνης και αερίων πέριξ αλλά και στο εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος. Οι ειδικοί συμφωνούν στο ότι πριν από μερικά εκατομμύρια έτη υπήρχαν κοσμική σκόνη και αέρια στη διαστημική μας γειτονιά. Εκεί που διαφωνούν είναι στο πώς εξαφανίστηκαν.


Κάποιοι επιστήμονες πρότειναν τη θεωρία των υπερκαινοφανών αστέρων. Σύμφωνα με αυτήν εκρήξεις σουπερνόβα απομάκρυναν σκόνη και αέρια από την περιοχή στην οποία βρίσκεται σήμερα το ηλιακό μας σύστημα. Για να ενισχύσουν το επιχείρημά τους οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970 ανέφεραν ότι το ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται εντός μιας κοσμικής δομής που είναι γνωστή με τον όρο «υπερφυσαλίδα». Αυτή η υπερφυσαλίδα έχει σχήμα φιστικιού και εύρος 300 έτη φωτός. Σύμφωνα με τη θεωρία πριν από περίπου 10-20 εκατ. έτη ένας ή περισσότεροι υπερκαινοφανείς αστέρες εξερράγησαν σαν… ποπκόρν απομακρύνοντας σκόνη και αέρια και σχηματίζοντας την υπερφυσαλίδα μέσα στην οποία «φυλακίστηκε» το ηλιακό μας σύστημα.

Μάλιστα η υπερφυσαλίδα αυτή έλαβε την ονομασία «Τοπική Φυσαλίδα». Οι θιασώτες της Τοπικής Φυσαλίδας υποστήριξαν ότι αυτές οι εκρήξεις σουπερνόβα ήταν αρκετά ασθενείς και έτσι παρά το γεγονός πως συνέβησαν κοντά στη Γη η αρνητική τους επίδραση δεν έφθασε ως τον πλανήτη μας. Σε διαφορετική περίπτωση η πανίσχυρη ακτινοβολία των σουπερνόβα θα είχε εξοντώσει κάθε ίχνος ζωής στην επιφάνεια της Γης. Αλλοι επιστήμονες όμως διαφώνησαν και υποστήριξαν ότι εκείνος που εξουδετέρωσε την κοσμική ύλη δεν ήταν οι εκρήξεις σουπερνόβα αλλά η δραστηριότητα του Ηλιου.

Νέα ευρήματα έρχονται τώρα να στηρίξουν τη θεωρία της υπερφυσαλίδας. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι εκτόξευσαν έναν πύραυλο που ταξίδεψε στο Διάστημα και επέστρεψε έχοντας συλλέξει διάφορα δεδομένα. Η ανάλυση αυτών των δεδομένων τούς οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πράγματι το ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται εντός μιας υπερφυσαλίδας που περιέχει ανάμεσα στα άλλα υπέρθερμο υδρογόνο. «Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη. Αυξάνει τις γνώσεις μας για την περιοχή του γαλαξία που βρίσκεται κοντά στον Ηλιο και έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κοσμολογικό μοντέλο που θα το χρησιμοποιούμε στη συνέχεια για τη μελέτη και άλλων περιοχών του γαλαξία» αναφέρει ο Μασιμιλιάνο Γκαλεάτσι, επικεφαλής της νέας μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature».

Δεν είναι όμως μόνο το ηλιακό μας σύστημα που βρίσκεται μέσα σε μια φυσαλίδα, ολόκληρος ο γαλαξίας φαίνεται ότι βρίσκεται εν μέσω κοσμικών φυσαλίδων. Το 2010 το διαστημικό τηλεσκόπιο Fermi είχε εντοπίσει ένα εντυπωσιακό αλλά μυστηριώδες φαινόμενο στο κέντρο του Γαλαξία. Δύο γιγάντιες φυσαλίδες εκτείνονται σε αντίθετες πλευρές από το κέντρο του Γαλαξία, εκεί όπου βρίσκεται η μελανή οπή του, ο Τοξότης Α*. Οι δομές αυτές αποτελούνται από σωματίδια υψηλής ενέργειας και από την πρώτη στιγμή της ανακάλυψής τους οι επιστήμονες προσπαθούν να διαπιστώσουν την προέλευσή τους. Μια νέα θεωρία κάνει λόγο για συγχώνευση του Τοξότη Α* με μια μικρότερη μαύρη τρύπα.

Η πιο εμπεριστατωμένη μελέτη που έχει γίνει ως σήμερα αναφέρει ότι αυτές οι κοσμικές φούσκες είναι τα απομεινάρια ενός… λουκούλλειου γεύματος της μαύρης τρύπας του Γαλαξία. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι φυσαλίδες αυτές σχηματίστηκαν όταν ο Τοξότης Α* «έφαγε» κάποτε ένα άστρο ή κάτι άλλο (αέριο κ.τ.λ.) που είχε μάζα 10.000 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του Ηλιου.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Vanderbilt και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια στις ΗΠΑ ρίχνουν στο τραπέζι μια νέα θεωρία. Εκτιμούν ότι οι δύο φυσαλίδες σχηματίστηκαν από ένα πολύ βιαιότερο γεγονός. Εικάζουν ότι ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να είναι η συγχώνευση του Τοξότη Α* με μια μαύρη τρύπα. Αυτή η μελανή οπή βρισκόταν σε έναν μικρό γαλαξία ο οποίος έπεσε κάποτε θύμα κοσμικού κανιβαλισμού από τον δικό μας. Ο γαλαξίας μας «κατάπιε» τον μικρό γαλαξία και το ίδιο συνέβη και με τον Τοξότη Α* που «κατάπιε» τη μελανή οπή του μικρού γαλαξία, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν οι φυσαλίδες.

πηγή: tovima.gr


Ο Καμμένος επιτέθηκε σε υπάλληλο στο αεροδρόμιο Χανίων


Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Χανίων, κατά την αναχώρηση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος αρνήθηκε τον έλεγχο από υπάλληλο Ασφάλειας του Αερολιμένα.
Σύμφωνα πληροφορίες του Flashnews.gr, όταν εργαζόμενος στην ασφάλεια του Αεροδρομίου ζήτησε από τον κ. Καμένο να σταματήσει για έλεγχο, εκείνος αρνήθηκε, απευθυνόμενος με έντονο ύφος και βαριές κουβέντες προς τον υπάλληλο. Η φραστική επίθεση του κ. Καμμένου συνεχίστηκε ακόμα και όταν ο υπάλληλος επανέλαβε ότι απλά κάνει τη δουλειά του και ότι οφείλει να πραγματοποιήσει τον έλεγχο όπως ορίζει ο νόμος.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δεν αρκέστηκε στους βαρύς χαρακτηρισμούς αλλά προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω, απειλώντας τον υπάλληλο του Αερολιμένα, ότι θα χάσει την θέση του σαν υπάλληλος ασφαλείας.
Το επεισόδιο έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν ένας αυτόπτης μάρτυρας προσπάθησε να απαθανατίσει τα τραγελαφικά που συνέβαιναν στο Αεροδρόμιο. Όταν ο κ. Καμένος τον αντιλήφθηκε, τότε επιτέθηκε και σε αυτόν εκσφενδονίζοντας εναντίον του άσεμνες εκφράσεις που δεν μπορούν να αναπαραχθούν.
Απάντηση Καμένου: Δεν αρνήθηκε τον έλεγχο
Από την πλευρά του ο κ. Καμένος, σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr, υποστήριξε ότι δεν αρνήθηκε τον έλεγχο αλλά τον τρόπο που επιχείρησαν να γίνει αυτός.
Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος των Ανεξαρτητων Ελλήνων ανέφερε ότι:
"Ο έλεγχος έγινε κανονικά απλά δεν έγινε στο δρόμο, έγινε στα προβλεπόμενα σημεία. Δεν έγινε δηλαδή στην είσοδο του Αεροδρομίου που ζητούσανε αλλά εκεί που ελέγχονται όλοι, στο παραβάν" τόνισε ο κ. Καμένος και συνέχισε .
"Οι υπάλληλοι της security, μας ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στη μέση του δρόμου και τους είπαμε ότι δεν δεχόμαστε τον έλεγχο στη μέση του δρόμου"... "Κάναμε έλεγχο κανονικά στην πύλη που κάνουν όλοι έλεγχο με τους security και όχι με τους πορτιέρηδες της πόρτας της πλαϊνής"
"Έλεγχος στη μέση του δρόμου, χωρίς να υπάρχει πύλη ελέγχου, χωρίς να υπάρχει παραβάν δεν γίνεται από κανένα" συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος καταλήγοντας ότι
"Κάναμε έλεγχο κανονικά εν συνεχεία στο Αεροδρόμιο μέσα, όπως κάνουνε όλοι οι επιβάτες".
Όσον αφορά τις μαρτυρίες για το φραστικό επεισόδιο και τις απειλές σε εργαζόμενο του Αερολιμένα ο κ. Καμμένος αρκέστηκε να πει "Λάθος κάνετε, σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε".
Τελικά, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πέρασε κανονικά από έλεγχο στην αίθουσα VIP του Αεροδρομίου, γεγονός που αποδεικνύεται σε βίντεο που απέστειλε στο Flashnews.gr, ωστόσο δεν μπορούμε να το δημοσιεύσουμε.

Πηγή : protothema.gr


Ολο το πόρισμα για το πάρτι στην ΠΑΣΕΓΕΣ



Όργιο σπατάλης και κακοδιαχείρισης στην ΠΑΣΕΓΕΣ αποτυπώνεται στο πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου.
Οργιο σπατάλης και κακοδιαχείρισης στην ΠΑΣΕΓΕΣ αποτυπώνεται στο πόρισμα-φωτιά των ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος».
Μποναμάδες, πλούσια εφάπαξ, συνταξιοδοτήσεις-μαϊμού, δωρεάν κινητά ακόμη και στα χρόνια της κρίσης εμπεριέχονται στο πολυσέλιδο πόρισμα που εστιάζει στην περίοδο 2001-2011 και διαπιστώνει ανυπαρξία κανονισμού προμηθειών αλλά και πλήρη ανεπάρκεια ελέγχου δαπανών.


• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»


Η Ρούπα «ξαναχτυπά» με νέα ανακοίνωση



Με ένα κείμενο 13 σελίδων έκανε την επανεμφάνισή της το βράδυ της Παρασκευής η Πόλα Ρούπα, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και κατηγορούμενη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.
Στο περίπου 7.500 λέξεων κείμενο που διαβάστηκε σε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο με θέμα "Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση" η Ρούπα στέλνει μήνυμα ότι ο Επαναστατικός Αγώνας «είναι ζωντανός» επιμένοντας στην ένοπλη δράση.
Στην αρχή του κειμένου που αφέθηκε έξω από το χώρο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου, η Ρούπα στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στον κρατούμενο Νίκο Μαζιώτη γράφοντας: « Νίκο, ξέρω πως τη δύναμη την έχεις. Εμείς, όπως έχουμε πει και στα αμφιθέατρα, απλά αλλάζουμε σημεία αγώνα».
Στο κείμενο γίνεται μια μικρή αναφορά και στον Αντώνη Σταμπούλο τον οποίο η Ρούπα αποκαλεί «αναρχικό σύντροφο» ενώ αναφέρεται και στα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σχετικά με χτυπήματα σε επιχειρηματίες και επιχειρήσεις χωρίς να κάνει πιο εκτεταμένη ανάλυση επ' αυτών.
Πρόκειται για μια θεωρητική ανάλυση για τον ένοπλο αγώνα και την πορεία του Επαναστατικού Αγώνα από το την 2004 έως το 2009 καλώντας αναρχικούς να συμπλεύσουν μαζί της σε μεγάλα χτυπήματα χωρίς, ωστόσος, να προσδιορίζει ποια είναι αυτά αναφερόμενη γενικά σε νευράλγικά κέντρα του καθεστώτος.
Πηγή : protothema.gr


Απίστευτο! Μάνα πήγε τον 8χρονο γιο της να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές


Oι γερμανικές αρχές ανακρίνουν μία γυναίκα που πήγε τον 8χρονο γιο της στη Συρία τον Αύγουστο προκειμένου να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές εκεί.
H 33χρονη Γερμανίδα, ιρακινής καταγωγής, συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην Αυστρία κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής της. Η εισαγγελία του Μονάχου, που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης, ανέφερε σήμερα ότι η αυστριακή Δικαιοσύνη πρέπει τώρα να χειριστεί τη διαδικασία της απέλασής της.
Ένας 20χρονος άνδρας που τη συνόδευε στο ταξίδι της επιστροφής, Γερμανός υπήκοος με καταγωγή από την Τουρκία, επίσης συνελήφθη. Η εισαγγελία του Μονάχου κατηγορεί το ζευγάρι ότι σχεδίαζε μια σοβαρή επίθεση εναντίον της χώρας.
Ο γιος της γυναίκας είχε αρχικά παραδοθεί σε ένα κέντρο φροντίδας παιδιών στην Αυστρία, έκτοτε ωστόσο τον παρέλαβαν μέλη της οικογένειας.

Πηγή : newsit.gr