Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ρόδος: Παρέδωσε το παιδί του στην εφορία


Ένας άνεργος τριανταπεντάχρονος πατέρας, μετά την κατάσχεση των τελευταίων 300 ευρώ που είχε στο λογαριασμό του, πήγε στην εφορία να παραδώσει το παιδί του.

Όπως αναφέρει η rodiaki.gr, η εφορία κατέσχεσε από το λογαριασμό του άνεργου πατέρα τα τελευταία 300 ευρώ που διέθετε και μέσα στην απόγνωσή του πήγε στην Δημόσια Οικονομική Εφορία Ρόδου να

τους παραδώσει το ενάμιση έτους παιδί του.
 
Το ποσό, όπως υποστηρίζει η rodiaki.gr, είχε κατατεθεί από τη μητέρα του 35χρονου που διαμένει σε άλλη περιοχή της χώρας μας με στόχο να βοηθηθεί ο ίδιος και να μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθημερινά του έξοδα. Ο λογαριασμός της τράπεζας, ενώ παλαιότερα ήταν μισθοδοτικός κι είχε δηλωθεί ως «ακατάσχετος» δεν επικαιροποιήθηκε για το 2014 με αποτέλεσμα η Εφορία να προχωρήσει χωρίς καμία καθυστέρηση στην κατάσχεση του ποσού αυτού.

Ο ίδιος μιλώντας στην rodiaki, είπε «Προσπαθώ με αξιοπρέπεια να μεγαλώσω μόνος ένα μικρό παιδάκι. Η μητέρα μου που μένει σε άλλη πόλη της Ελλάδας, μου έβαλε στο λογαριασμό μου το ποσό των 300 ευρώ για να περάσουμε το μήνα. Ο ένας και μοναδικός λογαριασμός μισθοδοσίας που είχα διαπιστώθηκε χθες, ότι να μεν ότι είναι διαθέσιμα τα ποσά αλλά δεν μπορώ να τα εισπράξω. Τους ρώτησα το λόγο και μου είπαν έχουν κατασχεθεί από την Εφορία».

Ο 35χρονος είπε ότι είχε δηλώσει τον λογαριασμό ως ακατάσχετο αλλά όπως υποστήριξε «επειδή όμως είμαι άνεργος από τον περασμένο Φεβρουάριο, αυτόματα καταργήθηκε και το λεγόμενο ακατάσχετο.



Πηγή: rodiaki.gr, bloko.gr



Δέσμευση Αθανασίου: Δίκαιη δίκη θα έχουν όσα μέλη της Χρυσής Αυγής παραπεμφθούν


Η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και όσοι παραπεμφθούν θα έχουν δίκαιη δίκη, δεσμεύτηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σχολιάζοντας απόψε από τη Θεσσαλονίκη την πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή στο ακροατήριο των μελών της Χρυσής Αυγής.
“Δηλώνω κατηγορηματικά ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και όσοι παραπεμφθούν – αν παραπεμφθούν – θα έχουν μια δίκαιη δίκη, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου και η Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, τόνισε ο υπουργός στο περιθώριο ημερίδας, με θέμα “Θεσμοί σε Κρίση”, που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.

Ο κ. Αθανασίου αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση είπε ότι η προδικασία έφθασε στο τέλος και με την ολοκλήρωση της προανάκρισης γίνεται η πρόταση του εισαγγελέα στο Συμβούλιο Εφετών προκειμένου για να παραπεμφθούν σε δίκη άτομα, εφόσον υπάρξουν αδικήματα. “Η Δικαιοσύνη κάνει το έργο της ανεξάρτητα χωρίς να επηρεάζεται και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι ζηλευτή, πράγμα που αναγνωρίζεται από όλους του Ευρωπαίους εταίρους μας”, επισήμανε.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις καταγγελίες στελεχών της Χρυσής Αυγής, που υποστηρίζουν ότι η Δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα πολιτικά κόμματα είπε ότι αυτές οι απόψεις έχουν στόχο να παραπληροφορήσουν τους πολίτες. “Αυτά που ακούστηκαν από ορισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι η Δικαιοσύνη επηρεάζεται από την πολιτική εξουσία είναι εκ του πονηρού και είναι περιττό ακόμα και να τα διαψεύδει κανείς, γιατί παραπληροφορούν και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη”, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Αποκλειστικό : Ληστεία στο LIDL Αμφιθέας και Ιάσονος 6 στο Παλαιό Φάληρο



Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια Παλαιού Φαλήρου οι ληστές ήταν δύο και εκτιμάτε από τους αυτόπτες μάρτυρες ότι ο ένας ήταν 25 ετών ο άλλος γύρω στα 35.
Φορούσαν και οι δύο κουκούλες μαύρες και ο ένας κρατούσε πιστόλι και ο άλλος μαχαίρι, κατά την ληστεία ο ένας πυροβόλησε και μάλιστα βρέθηκε ένα αβολίδοτο βλήμα μέσα στο κατάστημα.
Οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν με μια μηχανή μάρκας YAMAHA XT με λεία 3.000€.

newsotherwise.gr


ΕΚΤΑΚΤΟ : Ληστεία με πυροβολισμούς στον LIDL παλαιού Φαλήρου



Ληστεία πριν απο λίγο στο super market Lidl στο παλαιό Φάληρο!
Πληροφορίες αναφέρουν για πυροβλισμούς!
Εχουν φτάσει στο σημείο ομάδες της Άμεσης Δράσης και της ομάδας Διας!

Νεώτερα σε λίγο


ΝΤΡΟΠΗ : Εξοντώντουν τον αθλητισμό Α.με.Α




Άρης Νικολόπουλος

Αθλήτικη ενημέρωση για αθλήματα που αφορά τα Α.με.Α at Sportsamea


Εξοντώντουν τον αθλητισμό Α.με.Α

Η προτεινόμενη μείωση κατά 70% των οικονομικών επιβραβεύσεων των αθλητών και κατά 85% των προπονητών είναι η ταφόπλακα στον αθλητισμό της χώρας μας για τα ΑμεΑ.

Η μειωμένη χρηματοδότηση του ελληνικού αθλητισμού στα μνημονιακά χρόνια έχει φέρει στα όριά τους τις περισσότερες ομοσπονδίες της χώρας, οι οποίες δεν έχουν καν τα χρήματα για να διοργανώσουν τα πρωταθλήματά τους, πόσο μάλλον να στείλουν τους αθλητές τους σε διεθνείς αγώνες. Η προτεινόμενη μείωση κατά 70% των οικονομικών επιβραβεύσεων των ΑμεΑ αθλητών και κατά 85% των προπονητών τους, δεν είναι τίποτα άλλο από την ταφόπλακα στον αθλητισμό της χώρας μας καθώς ήταν το μόνο κίνητρο για πρωταθλητισμό.

Ομοσπονδίες όπως αυτή της ποδηλασίας, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αλλά και η μεγαλύτερη ομοσπονδία της χώρας, αυτή του ΣΕΓΑΣ δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους και πολλές φορές αναγκάζονται να ζητούν από τους ίδιους τους αθλητές να καλύψουν τα έξοδα τους για συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις. Τα ίδιο σχεδόν συμβαίνουν και στις αθλητικές ομοσπονδίες των ΑμεΑ. Και όλα αυτά 10 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην χώρα μας.

Πριν ριν από λίγες μέρες που γιορτάστηκαν τα 10 χρόνια από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ένιωσα να τελείται μια επιμνημόσυνη δέηση για το δοξασμένο χθες χωρίς να υπάρχει αύριο. Δέκα χρόνια αφότου η Ελλάδα φιλοξένησε το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου, πολλές από τις άλλοτε εντυπωσιακές Ολυμπιακές εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί, ενώ άλλες χρησιμοποιούνται περιστασιακά για αθλητικά ή μη γεγονότα.

Για πολλούς Έλληνες, που τότε ήταν γεμάτοι υπερηφάνια, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν πλέον πηγή οργής και απογοήτευσης, καθώς η χώρα δοκιμάζεται από υψηλή ανεργία και φτώχεια από την ύφεση.

Η ανάληψη και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την πόλη της Αθήνας αποτέλεσε αναμφισβήτητα ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας, με πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους. Από πολιτική άποψη, η διοργάνωση των αγώνων έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να προβληθεί διεθνώς ως μια αναπτυγμένη χώρα που είναι σε θέση να φέρει σε πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα το οποίο απαιτούσε υψηλή τεχνολογία και τεχνογνωσία, άριστη οργάνωση και υψηλό επαγγελματισμό.

Το ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση γνωρίζουμε όλοι, αλλά οι αθλητές και οι προπονητές είναι αυτοί που πληρώνουν το… μάρμαρο.

Οι αθλητές όμως προσπαθούν, συνεχίζουν αγωνίζονται κόντρα σε όλους και σε όλα και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Δεν είχαν μάθει στις ανέσεις και ειδικά στον Παραολυμπιακό αθλητισμό. Οι διακρίσεις κρύβονταν πίσω από την σωματική αναπηρία των αθλητών αναδεικνύοντας την ιδιαιτερότητα του ατόμου παρουσιάζοντας σαν ήρωες, μαχητές, αγωνιστές και άλλα τέτοια στερεοτυπικά που τους κάνουν χάρη να αθλούνται. Η πολιτική ηγεσία αποφάνθηκε ότι ο αθλητισμός των ατόμων με αναπηρία είναι είδος πολυτελείας και εξήγγειλε το σχέδιο περικοπών. Να θυμίσουμε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο για την χώρα μας στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 ήρθε από το μπότσια.

Θα κλείσω με μερικά ερωτήματα που με απασχολούν και θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας.

Τεχνογνωσία αποκτήθηκε, γιατί όμως δεν εφαρμόστηκε (και συνεχίζει να μην εφαρμόζεται) ενώ την πληρώσαμε ακριβά;

Η Ισπανία (Βαρκελόνη 1992) νότια χώρα και αυτή σαν εμάς με οικονομική κρίση, γιατί σε όλα τα αθλήματα 10 χρόνια μετά είναι στην κορυφή;

Σε Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό επίπεδο, πως το πέτυχαν;

Η αναπηρία τελικά είναι ατομικό ή κοινωνικό φαινόμενο;

Η προβολή της αναπηρίας του ατόμου μήπως είναι για να καλύψουν την δική τους μειονεξία;


sportsfeed.gr


"Γιάννη έχε το νου σου για πραξικόπημα" - Όταν ο Παπανδρέου είχε ΥΕΘΑ τον Χαραλαμπόπουλο



Η σχέση του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου με τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν κάτι παραπάνω από σχέση εμπιστοσύνης. Και ο Παπανδρέου δεν ήταν απ΄ αυτούς που εμπιστευόταν εύκολα ανθρώπους. Δεν ήταν τυχαίο ότι τον Χαραλαμπόπουλο επέλξε για να παραδώσει το ΥΠΕΘΑ ,το οποίο μετά την εκλογική νίκη του 1981 είχε αναλάβει ο ίδιος ο Παπανδρέου.

Άλλες εποχές που ο “φόβος” για πραξικόπημα ήταν ακόμη νωπός! Θα πείτε εδώ ακόμη και σήμερα κάποιοι το …αναμασούν το σενάριο.

Πάντως στις 7 Μαϊου του 1987 ο Παπανδρέου έστειλε ένα ιδιόχειρο σημείωμα στον ΥΕΘΑ του Γιάννη Χαραλαμπόπουλο με το οποίο τον καλούσε να ΄χει “το νου του” γιατί -πάλι- υπήρχαν πληροφορίες για πραξικόπημα. 

Έγραφε ο Ανδρέας:

“Γιάννη, ο Μιχάλης (σ.σ εννοεί το Ζιάγκα) θα σου δώσει λεπτομέρειες. Για μένα από τις πληροφορίες που έχω ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ (και πριν από τις 15).Θέλω να προχωρήσεις αμέσως σε όλα τα μέτρα ,όποιες και αν είναι οι εντυπώσεις στο κοινό.Έχουμε τεράστια ευθύνη.Πιστεύω ότι πρέπει να αναθέσεις τον συντονισμό στον Νίκο (σ.σ Κουρής Α/ΓΕΕΘΑ τότε),κάτω από την εποπτεία σου”.

Πραξικόπημα δεν έγινε φυσικά. Ο Γ.Χαραλαμπόπουλος στη συνέντευξή του στο Βήμα όπου δημοσιεύεται και το σημείωμα λέει ότι όταν μετά από καιρό τον ρώτησε για το θέμα του είχε απαντήσει ότι είχε τη πληροφορία από αξιόπιστη πηγή του εξωτερικού.

Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος υπήρξε ένας άνθρωπος σεμνός ,πολιτικός που δεν έκανε “δημόσιες σχέσεις” και την προσωπική του προβολή. Η επιλογή του να είναι πάντα εξαιρετικά λιγομίλητος ήταν εντυπωσιακή και στα πρώτα χρόνια της “Αλλαγής” αποτελούσε και αντικείμενο σάτιρας στις επιθεωρήσεις της εποχής. Δεν προκάλεσε ποτέ . Ήταν από την “ράτσα” των πολιτικών που μάλλον είναι είδος προς εξαφάνιση.



Πηγή : onalert.gr







Αναδρομικό έλεγχο μελών της σημερινής κυβέρνησης, ζητούν βουλευτές της ΝΔ



Για το newpost.gr
Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Τον αναδρομικό έλεγχο της περιουσίας υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών της σημερινής κυβέρνησης, ζητούν με ερώτησή τους 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησης, στην τροπολογία που έχει ψηφιστεί και αφορά τον αναδρομικό έλεγχο από το 1974 ως και σήμερα, δεν αναφέρεται ρητά ότι εμπίπτουν και όσοι υπηρετούν σήμερα σε δημόσια αξιώματα.

Έτσι, ζητούν επί της ουσίας  από τον υπουργό Δικαιοσύνης να επιβεβαιώσει ότι πέρα από την ετήσια υποβολή του «πόθεν έσχες», τα μέλη της κυβέρνησης, ελέγχονται αναδρομικά και υποχρεωτικά για την περιουσιακή τους κατάσταση.

Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι: Καράμπελας Γιάννης (Νομός Βοιωτίας), Δήμας Χρίστος (Νομός Κορινθίας), Βλαχογιάννης Ηλίας (Νομός Τρικάλων), Ταμήλος Μιχαήλ (Νομός Τρικάλων), Σταμενίτης Διονύσης (Νομός Πέλλας), Γεωργαντάς Γεώργιος (Νομός Κιλκίς), Καρανάσιος Ευθύμιος (Νομός Χαλκιδικής), Τζαμτζής Ιορδάνης (Νομός Πέλλας), Μάνη - Παπαδημητρίου Άννα (Νομός Πιερίας), Κυριαζίδης Δημήτριος (Νομός Δράμας), Σκρέκας Κωνσταντίνος (Νομός Τρικάλων), Καραμανλή Άννα (Β΄ Αθηνών), Κεφαλογιάννης Ιωάννης (Νομός Ρεθύμνου), Βεσυρόπουλος Απόστολος (Νομός Ημαθίας), Κόνσολας Εμμανουήλ (Νομός Δωδεκανήσου), Μακρή - Θεοδώρου Ελένη (Νομός Φθιώτιδας), Δεικτάκης Γεώργιος (Νομός Ηρακλείου), Βλάχβεης Μενέλαος (Νομός Σερρών), Πασχαλίδης Ιωάννης (Νομός Καβάλας), Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος (Νομός Φθιώτιδος), Σενετάκης Μάξιμος (Νομός Ηρακλείου).


Πηγή : newpost.gr


Πρόταση για απόψε : El Convento Del Arte


Πηγή : apopse.com


Ο μαγικός χώρος του El Convento Del Arte στο Μεταξουργείο ανοίγει τις πόρτες του για δεύτερη σεζόν.

Η Πέμη Ζούνη και ο Στάθης Σκέντζος, επανέρχονται δριμύτεροι και ανανεωμένοι, στο χώρο που αγαπήθηκε πολύ από τους Αθηναίους.

Με την υπογραφή του μάγου της κουζίνας, του σπουδαίου σεφ Μιχάλη Ντουνέτα και την εξαιρετική λίστα κρασιών από τους καλύτερους έλληνες οινοπαραγωγούς, το El Convento δικαιώνει την κατάταξή του στα καλύτερα του είδους του. Περιβάλλον που εμπνέει, μοναδικές γευστικές εμπειρίες, εκπλήξεις από ακροβάτες και performers, αλλά και μουσική με τη Galini στα decks μέχρι αργά.

Επιπλέον, δύο εντυπωσιακές παραστάσεις την εβδομάδα: κάθε Σάββατο οι "Circus Explosiva - The Return" και κάθε Κυριακή η παράσταση «Βρες το Δολοφόνο».

Επίσης οι Abovo επανέρχονται με το διαδραστικό dinner-show «Το Άγιο Έγκλημα», ενώ κάθε Δευτέρα, το El Convento ξαναγίνεται η πιο αγαπημένη tangueria για τους μυημένους στο tango.

Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο  τηλ : 210 5200602    http://www.elconvento.gr/







Πηγή : apopse.com


Αμφίπολη: Το χώμα "έκρυβε" την Περσεφόνη! - Περιστέρη: Το ψηφιδωτό δείχνει ότι αυτός είναι ένας τάφος πολύ σημαντικής προσωπικότητας!


Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες από την πλήρη εικόνα του ψηφιδωτού που κρυβόταν κάτω από το χώμα στον τάφο της Αμφίπολης. Οι αρχαιολόγοι, όπως και ο κόσμος όλος, έμειναν εκστατικοί μπροστά στην εκπληκτική αυτή παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα με τον Ερμή να είναι κι εκείνος παρών.


Το τεράστιο ψηφιδωτό, που αποκαλύφθηκε σήμερα στον τύμβο Καστά θεωρείται δεν φτιάχτηκε για έναν κοινό θνητό.

Γι' αυτό και η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη μίλησε για μοναδικότητα.

“Η ολοκλήρωση της αποκάλυψης του ψηφιδωτού σήμερα, με τη μυθολογική σκηνή της αρπαγής της Περσεφόνης δίνει ένα ακόμη μοναδικό χαρακτηριστικό σε όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα στο ταφικό μνημείο στο λόφο Καστά. Έχουμε μια σύνθεση πραγματικά εντυπωσιακών και συγχρόνως μοναδικών χαρακτηριστικών σε μια μοναδική σύνθεση. Αυτό καθιστά το μνημείο όχι απλώς εξέχον και εξαιρετικά σημαντικό, αλλά του προσδίδει χαρακτηριστικά μοναδικότητας. Η επανάληψη της λέξης μοναδικός και μοναδικότητα δεν είναι τυχαία. Συνδυάζεται ακριβώς με την πολύ μεγάλη σημασία ιστορική και αρχαιολογική του συγκεκριμένου ευρήματος”, είπε.

Για το ψηφιδωτό μίλησε και η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και επικεφαλής της ανασκαφής στον τύμβο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης Κατερίνα Περιστέρη.

“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρήκαμε έναν τέτοιο καταπληκτικό τάφο, ένα πραγματικά απίθανο ταφικό συγκρότημα, και ακόμα πιο πολύ περήφανοι και χαρούμενοι που έχουμε βρει ένα ψηφιδωτό, το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του και ταυτίζεται και χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα, με μια παράσταση μοναδική, με τον Ερμή Ψυχοπομπό, τον Πλούτωνα και την Περσεφόνη που πραγματικά είναι έργο μεγάλου καλλιτέχνη και σίγουρα αυτός είναι ένας τάφος κάποιας πολύ σημαντικής προσωπικότητας”.

Σήμερα λοιπόν που αποκαλύφθηκε και η τρίτη μορφή της παράστασης οι αρχαιολόγοι είδαν ότι:


- Ο γενειοφόρος άνδρας, εκτός από το στεφάνι φοράει και κόκκινο ιμάτιο
- Η Περσεφόνη έχει κόκκινα μαλλιά που ανεμίζουν με λευκό χιτώνα που συγκρατείται με κόκκινη λεπτή ταινία στο ύψους του στήθους. Στο αριστερό της χέρι φοράει κόσμημα στον καρπό.
- Στην παράσταση του ψηφιδωτού παρουσιάζεται και η τρίτη διάσταση, ιδιαίτερα στην απεικόνιση του ψυχοπομπού και της Περσεφόνης

Πηγή : newsit.gr


Προκύρηξη για 705 θέσεις για πτυχιούχους ΑΕΙ και 68 ΤΕΙ μέσω ΑΣΕΠ


Προκήρυξη που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 705 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και 68 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, διαφόρων κλάδων - ειδικοτήτων Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου (ΦΕΚ 12/9-10-2014 και 13/15-10-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ .
Δικαίωμα συμμετοχής στην Προκήρυξη 1Δ/2014 έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων, οι πίνακες των οποίων έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ από 1-1-2009 και μετά και που δεν έχουν διοριστεί.
Το ΦΕΚ της Προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε΄).
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 και λήγει την Πέμπτη 13η Νοεμβρίου 2014.
Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά, έως και την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014, με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 1Δ/2014
Κατηγορία Π.Ε. ή Τ.Ε.
Τ.Θ. 14.308
Αθήνα Τ.Κ. 115.10


Κρατούσαν κωφάλαλο κορίτσι φυλακισμένο σαν «σκλάβα του σεξ»


Ο Ilyas Ashar και η σύζυγός του, Tallat, κρατούσαν φυλακισμένο στο σπίτι τους, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο ένα κωφάλαλο, ανήλικο κορίτσι, σαν «σκλάβα του σεξ», κακοποιώντας την καθημερινά και αναγκάζοντάς την να δουλεύει για λογαριασμό τους.

Όπως αναφέρει η Mirror το άτυχο κορίτσι από το Πακιστάν, έπεσε θύμα εμπόρων λευκής σαρκός σε ηλικία 10 ετών, και μεταφέρθηκε στη Βρετανία όπου ζούσε έναν αληθινό εφιάλτη στο σπίτι του πλούσιου ζευγαριού, στο Salford.
Ο Ilyas Ashar βίασε μάλιστα κατ'επανάληψιν το ανήλικο θύμα, το οποίο χτυπούσαν σχεδόν καθημερινά μαζί με τη σύζυγό του, ενώ την ανάγκαζαν να εργάζεται, γράφει το δημοσίευμα.
Και οι δυο καταδικάστηκαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή τον Οκτώβριο του 2013, ενώ έπειτα από νέα απόφαση του δικαστηρίου θα πληρώσουν αποζημίωση στο θύμα τους ύψους 100.000 λιρών.


Πηγή : newsbomb.gr


«Λουκέτα» σε ιδιωτικά ΙΕΚ που δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους βάζει ο Λοβέρδος



«Λουκέτο» στα Ιδιωτικά ΙΕΚ που δεν έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην Βουλή.
Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων εξήγησε ότι αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων για την διακοπή λειτουργίας των ΙΕΚ που δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους μέχρι εχθες, που ήταν και η καταληκτική προθεσμία.
Εγγυήθηκε ωστόσο ότι οι σπουδαστές των ΙΕΚ που θα κλείσουν και οι οποίοι έχουν πληρώσει τις εγγραφές τους θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε αντίστοιχα τμήματα Δημόσιων ΙΕΚ.
Πρόσθεσε ακόμα ότι μόλις τρία ιδιωτικά ΙΕΚ ρύθμισαν τα χρέη τους προς το δημόσιο ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα δεχτεί φαινόμενα κοροϊδίας, όπως είπε, φέροντας παράδειγμα ιδιοκτήτη ΙΕΚ με εκατομμύρια οφειλές που έκανε ρύθμιση για 160 ευρώ το μήνα δόση.
«Θα έχουμε πεθάνει όλοι εμείς εδώ για να καταφέρει να ξεπληρώσει ο κύριος αυτός. Αυτά λοιπόν τα φαινόμενα δεν θα τα δεχτούμε, συγκροτούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τόνισε ο κ. Λοβέρδος .

Πηγή : protothema.gr


Τι απάντησε ο Ντινόπουλος στον Ψινάκη για τα περί πτώχευσης του Δήμου Μαραθώνα



«Κανένας φορέας της γενικής κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να κηρύξει πτώχευση», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος στον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ο οποίος τον επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο, μετά τη χθεσινοβραδινή δημόσια «κήρυξη» του δήμου σε πτώχευση.
Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε για τον δήμο Μαραθώνα προκαταβολή από τους τακτικούς πόρους, ύψους 400.000 ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων.
Νωρίτερα, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουϊζος ζήτησε από τον Ηλία Ψινάκη, μετά τις καταγγελίες του τελευταίου για τα οικονομικά του δήμου, «να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του».
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή («Ε») ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα είπε: «Ο κ. Ψινάκης και ο κάθε κύριος Ψινάκης έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι έλεγχο θέλει. Δεν μπορεί όμως να παίζει το ριάλιτι σόου του εισαγγελέα. Ασφαλώς έχει ένα καθήκον και μία υποχρέωση. Να ασκήσει τα καθήκοντα του δημάρχου».
Χθες ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της περιοχής Ηλίας Ψινάκης ανακοίνωσε και επισήμως την πτώχευση του Δήμου Μαραθώνα, καθώς τα χρέη φτάνουν τα 12,7 εκ. ευρώ, ενώ τα έσοδα δεν φτάνουν ούτε καν για τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου.
«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν. Το πάρτι των 16 χρόνων που γινόταν στον Μαραθώνα τελείωσε και μου ήρθε εμένα ο λογαριασμός. Ο δήμος είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λογιστικά, οικονομικά και πρακτικά» ανέφερε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα δεκάδες παρανομίες, οικονομικές ατασθαλίες και αμέτρητα σκάνδαλα από το «τρελό πάρτι» -όπως το χαρακτήρισε- που είχε στηθεί σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.
Ο δήμαρχος Μαραθώνα κατήγγειλε ευθέως την προηγούμενη δημοτική αρχή για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, παρά τις δεσμεύσεις ότι στο ταμείο υπήρχαν 2 εκ. ευρώ. Αντίθετα, σύμφωνα με τον κ. Ψινάκη, ο Δήμος Μαραθώνα είχε στο ταμείο του 1,81 εκ. ευρώ, εκ των οποίων είναι διαθέσιμα μόλις 370.000 ευρώ, καθώς το υπόλοιπο ποσό έχει κατασχεθεί.
Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, δεν πρόκειται να προχωρήσει στη λήψη δανείου, αλλά θα απευθυνόταν στον υπουργό Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλο, καθώς και στην περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, ώστε να δοθεί προσωρινή λύση. «Εάν δεν επιτευχθεί αυτό, προς το παρόν οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι».
Ο Ηλίας Ψινάκης παρέθεσε με καταιγιστικό τρόπο μερικά από τα σκάνδαλα που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής από τους ελέγχους που διεξάγονται. «Μπήκαμε σε ένα άδειο δημαρχείο χωρίς κανένα αρχείο», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η διεύθυνση οικονομικού εγκλήματος είναι στη διαδικασία ανάκτησης των ηλεκτρονικών αρχείων, ενώ το Σώμα Επιθεωρητών συνεχίζει τις έρευνες.

Πηγή : ethnos.gr


Κακουργηματική δίωξη από την εισαγγελία πρωτοδικών στον οδηγό που έσπειρε το θάνατο στην Πέτρου Ράλλη



Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του οδηγού που το πρωί της Τετάρτης παρέσυρε στο θάνατο τρία άτομα και τραυμάτισε άλλα τρία στην Πέτρου Ράλλη με ένα αυτοκίνητο μάρκας smart.
H κακουργηματική δίωξη αφορά στα εξής αδικήματα: Θανατηφόρα διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (κακούργημα), ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή και μόλις λάβει εξιτήριο  ο οδηγός του οχήματος  από το νοσοκομείο θα οδηγηθεί για να απολογηθεί, προς το παρόν νοσηλεύεται φρουρούμενος.


Διαβάστε τα 8 πράγματα που ΑΞΙΖΕΙ να θυμάστε όταν... όλα πάνε στραβά!



Τις δύσκολες στιγμές που θα έχετε μεγαλύτερη ανάγκη να αποκτήσετε ξανά κίνητρο στη ζωή σας, να θυμάστε τα εξής...


1. Ο πόνος αποτελεί τρόπο εξέλιξης.

Μερικές φορές η ζωή μπορεί να σας κλείνει κάποιες πόρτες διότι έχει έρθει η ώρα να προχωρήσετε μπροστά. Αυτό είναι κάτι θετικό, επειδή πιθανόν να μην πηγαίνατε παρακάτω, εκτός κι αν οι περιστάσεις σας ανάγκαζαν να το κάνετε.

Όταν περνάτε δύσκολα, θυμηθείτε ότι ο πόνος δεν έρχεται χωρίς λόγο. Αφήστε πίσω σας ό,τι σας έκανε κακό, αλλά μην ξεχάσετε ποτέ τι σας δίδαξε. Το γεγονός ότι αντιμετωπίζετε δυσκολίες, δεν σημαίνει ότι έχετε αποτύχει.

Κάθε επιτυχία απαιτεί να δώσετε έναν αγώνα. Το καλό πράγμα αργεί, γι’ αυτό να έχετε υπομονή και να παραμείνετε αισιόδοξοι και στο τέλος θα γίνουν όλα, απλώς ίσως όχι αμέσως. Να θυμάστε ότι υπάρχουν δύο είδη πόνου: ο πόνος που σας πληγώνει και ο πόνος που σας αλλάζει. Όταν, αντί να αντιστέκεστε, δέχεστε τη ζωή όπως είναι, και τα δύο είδη μπορούν να σας βοηθήσουν να εξελιχτείτε.

2. Τα πάντα στη ζωή είναι προσωρινά.

Κάθε φορά που βρέχει, η βροχή ύστερα από λίγο σταματά. Κάθε φορά που πληγωνόμαστε, οι πληγές θα επουλωθούν. Μετά το σκοτάδι υπάρχει πάντα φως – αυτό πρέπει να το θυμόμαστε κάθε μέρα, αλλά συχνά το ξεχνάμε και νομίζουμε ότι η νύχτα θα διαρκέσει για πάντα. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί, διότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.

Έτσι λοιπόν, αν τα πράγματα σήμερα είναι καλά απολαύστε το, γιατί ούτε αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Αν τα πράγματα είναι άσχημα, μην στενοχωριέστε γιατί οι δυσκολίες είναι προσωρινές. Το γεγονός ότι έχετε προβλήματα αυτή τη στιγμή ή κάτι σας απασχολεί, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χαμογελάτε.

Κάθε στιγμή που περνά σας δίνει μια νέα αρχή και ένα νέο τέλος. Κάθε δευτερόλεπτο κερδίζετε μια δεύτερη ευκαιρία. Απλώς πρέπει να δέχεστε ό,τι σας προσφέρεται και να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε (διαβάστε το βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ με τίτλο «Η τελευταία διάλεξη» του Randy Pausch).

3. Η στενοχώρια και η γκρίνια δεν αλλάζουν τίποτα.

Όσοι διαμαρτύρονται περισσότερο, καταφέρνουν τα λιγότερα. Είναι πάντα προτιμότερο να προσπαθείτε να κάνετε κάτι σπουδαίο και να αποτύχετε, παρά να μην κάνετε τίποτα και να πετύχετε. Αν δεν πετύχετε, δεν χάνετε τίποτα. Χαμένοι είστε όταν δεν κάνετε τίποτα αλλά παραπονιέστε γι’ αυτό. Αν πιστεύετε σε κάτι, συνεχίστε να προσπαθείτε.

Μην αφήνετε τις σκιές του παρελθόντος να μαυρίσουν το παράθυρο που ανοίγεται στο μέλλον σας. Αν ξοδεύετε το σήμερα γκρινιάζοντας για το χθες, δεν θα κάνετε το αύριο πιο φωτεινό. Αντί γι’ αυτό αντιδράστε κι αφήστε όσα έχετε μάθει να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον τρόπο που ζείτε. Κάντε αλλαγές και μην κοιτάξετε πίσω ποτέ.

Ανεξαρτήτως από το τι μπορεί να συμβεί μακροπρόθεσμα, να θυμάστε ότι η αληθινή ευτυχία έρχεται μόνο όταν σταματήσετε να διαμαρτύρεστε για τα προβλήματά σας και αρχίσετε να νιώθετε ευγνώμονες για όλα τα προβλήματα που δεν έχετε.

4. Τα σημάδια από τις πληγές σας είναι τα σύμβολα της δύναμής σας.

Ποτέ να μην ντρέπεστε για τα σημάδια που σας άφησε η ζωή. Μια ουλή σημαίνει ότι το πρόβλημα έφυγε και η πληγή έκλεισε. Σημαίνει ότι νικήσατε τον πόνο, πήρατε ένα μάθημα, γίνατε πιο δυνατοί και προχωρήσατε μπροστά. Μια ουλή είναι η μόνιμη επιβεβαίωση της νίκης σας και πρέπει να είστε υπερήφανοι.

Μην την αφήνετε να σας κρατήσει όμηρο και να σας γεμίσει τη ζωή με φόβο. Δεν μπορείτε να εξαφανίσετε τα σημάδια, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο αντίληψής σας. Μπορείτε να αρχίσετε να τα βλέπετε ως ένδειξη δύναμης και όχι πόνου.

O Πέρσης ποιητής και δάσκαλος θεολογίας και δικαίου Jalaluddin Rumi είπε κάποτε ότι η πληγή είναι το μέρος απ’ όπου μπαίνει το φως. Τίποτα δεν μας φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια. Μέσα από τις δοκιμασίες αναδείχτηκαν οι δυνατότερες ψυχές.

Οι πιο ισχυροί χαρακτήρες σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο σφραγίστηκαν με σημάδια. Δείτε τα ως μια ένδειξη ότι πετύχατε, επιζήσατε και έχετε αυτά τα σημάδια να το αποδεικνύουν! Είναι μια ευκαιρία να γίνετε ακόμα πιο δυνατοί.

5. Κάθε μικρός αγώνας είναι ένα βήμα μπροστά.

Στη ζωή υπομονή δεν σημαίνει αναμονή. Είναι η ικανότητα να διατηρήσετε μια σωστή στάση ζωής ενώ κοπιάζετε αδιάκοπα για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας γνωρίζοντας ότι η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Έτσι, αν έχετε αποφασίσει να προσπαθήσετε, αφιερώστε χρόνο και φτάστε μέχρι το τέλος. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να ξεκινήσετε. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τις ισορροπίες και τις ανέσεις σας για ένα διάστημα και ίσως ακόμη και τον τρόπο σκέψης σας σε κάποιες περιπτώσεις.

Μπορεί ακόμα να χρειαστεί να σταματήσετε να τρώτε ή να κοιμάστε όπως είχατε συνηθίσει στο παρελθόν κι αυτή η κατάσταση να διαρκέσει για εβδομάδες. Σημαίνει ότι πρέπει να υπερβείτε τα όριά σας και να βρίσκεστε συνεχώς σε εγρήγορση. Σημαίνει ότι ίσως πρέπει να θυσιάσετε τις προσωπικές σας σχέσεις, να δεχτείτε λοιδορίες από τους συναδέλφους σας, ακόμα και να περάσετε πολύ χρόνο μόνοι σας.

Η απομόνωση όμως είναι ένα δώρο που κάνει τα σπουδαία πράγματα να γίνουν αληθινά. Σας δίνει τον χώρο που χρειάζεστε για να δράσετε. Όλα τα υπόλοιπα είναι μια δοκιμασία για την αποφασιστικότητα και τη θέλησή σας.

Αν θέλετε κάτι πραγματικά, μπορείτε να το κάνετε παρά τις αποτυχίες, την απόρριψη και τις συνθήκες. Κάθε βήμα μπροστά θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα από οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Θα συνειδητοποιήσετε ότι ο αγώνας δεν είναι κάτι που βρίσκεται στον δρόμο σας, είναι ο δρόμος αυτός καθαυτός.

Αξίζει όμως τον κόπο, γι’ αυτό αν σκοπεύετε να προσπαθήσετε φτάστε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο…δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να γνωρίζουμε τι σημαίνει να είσαι ζωντανός (από το βιβλίο «1.000 μικρά πράγματα που οι ευτυχισμένοι, επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά», κεφάλαιο «Στόχος και επιτυχία», 1,000 Little Things Happy, Successful People Do Differently).

6. Η αρνητικότητα των άλλων ανθρώπων δεν είναι δικό σας πρόβλημα.

Όταν περιβάλλεστε από αρνητικότητα, εσείς να παραμείνετε θετικοί. Όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας αποθαρρύνουν, χαμογελάστε. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό και την προσήλωσή σας. Όταν οι άνθρωποι γύρω σας φέρονται άσχημα, παραμείνετε ο εαυτός σας.

Μην αφήσετε ποτέ τη δυσαρέσκεια κάποιου να αλλάξει αυτό που είστε. Μην παίρνετε τα πράγματα πολύ προσωπικά, ακόμα κι αν έτσι φαίνονται. Σπάνια η αιτία που οι άνθρωποι κάνουν πράγματα είστε εσείς. Η πραγματική αιτία συνήθως βρίσκεται σε αυτούς.

Πάνω απ’ όλα, μην αλλάξετε ποτέ μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσετε κάποιον που σας λέει ότι δεν είστε αρκετά καλοί. Αλλάξτε γιατί έτσι θα γίνετε καλύτεροι άνθρωποι με πιο φωτεινό μέλλον. Οι άνθρωποι θα κάνουν κριτική ανεξαρτήτως από το τι πράξετε ή πόσο καλά θα το πράξετε.

Να ενδιαφερθείτε για τον εαυτό σας πρώτα, προτού ενδιαφερθείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Αν πιστεύετε πολύ σε κάτι, μην φοβηθείτε να αγωνιστείτε γι’ αυτό. Η μεγαλύτερη δύναμη πηγάζει όταν υπερνικάτε αυτό που οι άλλοι θεωρούν αδύνατο.

Η αλήθεια είναι ότι ζούμε μονάχα μία φορά. Έτσι είναι τα πράγματα. Γι’ αυτό, κάντε ό,τι σας δίνει χαρά και συναναστραφείτε με ανθρώπους που σας κάνουν να χαμογελάτε συχνά.

7. Αυτό που είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει.

Η αληθινή δύναμη έρχεται όταν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κλάψετε και να διαμαρτυρηθείτε, αλλά εσείς προτιμάτε να χαμογελάσετε και να εκτιμήσετε τη ζωή σας. Υπάρχουν κρυμμένες ευλογίες σε κάθε αγώνα που έχετε να αντιμετωπίσετε, αλλά θα πρέπει να ανοίξετε την καρδιά και το μυαλό σας για να τις δείτε.

Δεν γίνεται να αναγκάσετε τα πράγματα να συμβούν βασανίζοντας τον εαυτό σας προσπαθώντας ξανά και ξανά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αφήσετε τις καταστάσεις να κυλήσουν μόνες τους και να συμβεί αυτό που είναι γραφτό.

Τελικά, αγαπώ τη ζωή μου σημαίνει εμπιστεύομαι τη διαίσθησή μου, αρπάζω τις ευκαιρίες, χάνω και βρίσκω την ευτυχία, φυλάω τις αναμνήσεις μου και μαθαίνω από τις εμπειρίες μου. Είναι ένα μακρύ ταξίδι και πρέπει να σταματήσετε να ανησυχείτε, να αναρωτιέστε και να αμφιβάλλετε σε κάθε σας βήμα.

Χαμογελάστε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ζήστε συνειδητά την κάθε στιγμή και απολαύστε τη ζωή σας όπως κι αν έρχεται. Μπορεί να μην φτάσετε ακριβώς εκεί που σκοπεύατε να πάτε, αλλά τελικά θα φτάσετε εκεί όπου θα έπρεπε να είστε (διαβάστε περισσότερα στο βιβλίο «Για μια νέα ζωή», A New Earth ).

8. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να προσπαθείτε.

Μην φοβάστε να κάνετε ξανά κάποια πράγματα – να προσπαθήσετε ξανά, να αγαπήσετε, να ζήσετε και να ονειρευτείτε. Μην αφήσετε ένα σκληρό μάθημα που σας έδωσε η ζωή να σκληρύνει και την καρδιά σας. Τα καλύτερα μαθήματα συχνά έρχονται μέσα από τις χειρότερες στιγμές και από τα χειρότερα λάθη.

Υπάρχουν στιγμές που οτιδήποτε που θα μπορούσε να πάει στραβά όντως πηγαίνει στραβά και εσείς νιώθετε ότι θα κολλήσετε σε αυτό το αδιέξοδο για πάντα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί. Όταν φτάσετε σε σημείο να θέλετε να εγκαταλείψτε την προσπάθεια, να θυμάστε ότι συχνά τα πράγματα πρέπει να στραβώσουν πριν γίνουν έτσι όπως πρέπει. Μερικές φορές πρέπει να περάσετε τα χειρότερα για να βρείτε τα καλύτερα.

Η ζωή είναι σκληρή, είναι αλήθεια, εσείς όμως είστε πιο σκληροί. Βρείτε τη δύναμη να γελάτε κάθε μέρα. Βρείτε το θάρρος να αισθάνεστε διαφορετικά, αλλά όμορφα. Ψάξτε μέσα στην καρδιά σας και κάντε τους άλλους να χαμογελούν κι αυτοί.

Μην αγχώνεστε για πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Ζήστε απλά και δώστε αγάπη απλόχερα, μιλήστε με ειλικρίνεια, εργαστείτε με όρεξη. Και ακόμα κι αν αποτύχετε κάπου, συνεχίστε να προσπαθείτε και να εξελίσσεστε.

Πηγή : tromaktiko


Σε επίπεδο χρεοκοπίας πετάνε τα spreads - Νέα πτώση στο Χρηματιστήριο


Ξεπέρασε το 8% η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου καθώς πάνω από τις 710 μονάδες βάσης διαπραγματεύονται τα ελληνικά spreads. Άνοδος στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ το ευρώ στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου είναι στα 1,28030.
Στις 12.00 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 884,48 μονάδες με -0,50% και τζίρο στα 54,03 εκ.ευρώ.
Στις 10.43 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 888,80 μονάδες με -0,01% και τζίρο στα 15,79 εκ.ευρώ.
Το Λονδίνο είναι στο +0,76%, η Φραγκφούρτη στο +0,78% και το Παρίσι στο +0,72%.
Ξεπέρασε το 8% η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου
Σε επίπεδα ανώτερα του 8% διαμορφώνεται σήμερα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου.
Συγκεκριμένα, διαμορφώνεται σε 8,13% καταγράφοντας άνοδο 26 μονάδων βάσης έναντι του χθεσινού επιπέδου της στην δευτερογενή αγορά, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Φεβρουαρίου 2014.
Τα spreads για την Ελλάδα είναι στις 711 μονάδες βάσης, την Πορτογαλία στις 251, την Ισπανία στις 137 και την Ιταλία στις 168.

Πηγή : newsit.gr


Super League: Οι ρέφερι της 7ης αγωνιστικής


Η ΚΕΔ όρισε τους διαιτητές των προσεχών αναμετρήσεων με τον Κουτσιαύτη να σφυρίζει το Εργοτέλης – Ολυμπιακός, τον Κομίνη το ΠΑΟ – Ξάνθη και τον Σιδηρόπουλο το ΠΑΟΚ – Ατρόμητος
Ημέρα διαιτητών ως είθισται η Πέμπτη και η ΚΕΔ φρόντισε να ενημερώσει για τους «άρχοντες» των προσεχών αναμετρήσεων για την 7η αγωνιστική της Super League. Στα παιχνίδια που ξεχωρίζουν την αναμέτρηση του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό στο Παγκρήτιο θα διευθύνει ο Κουτσιαύτης, το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο ο Κομίνης και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο ο Σιδηρόπουλος.
Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί:
Σάββατο 18/10
16.00: Νίκη Βόλου - Πανθρακικός
Διαιτητής: Κάμπαξης (Ευβοίας)
Βοηθοί: Καμπούρης (Ευβοίας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)
18.15: Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Σταθόπουλος (Ηλείας)
20.30: Εργοτέλης - Ολυμπιακός
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
Κυριακή 19/10
16.00: Παναθηναϊκός - ΟΦΗ
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Κάλφογλου (Θεσπρωτίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
18.15: Βέροια - Λεβαδειακός
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Τάτσης (Ηπείρου)
18.15: ΑΕΛ Καλλονής - Κέρκυρα
Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Σίπκας (Πέλλας)
18.15: Πλατανιάς - Ξάνθη
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπέιρου)
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδ/νήσου), Κοντίζας (Πειραιά)
20.30: ΠΑΟΚ - Ατρόμητος
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Ευθυμιάδης (Πιερίας)
Δευτέρα 20/10
19.30: Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)

Πηγή :onsports.gr


Στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι η Βίκυ Σταμάτη



Σοβαρό ατύχημα, από το οποίο απειλήθηκε άμεσα η ζωή της, σύμφωνα με το δικηγόρο της, είχε χθες το βράδυ η Βίκυ Σταμάτη, η οποία νοσηλεύεται εδώ και περίπου έναν χρόνο στο Δρομοκαϊτειο.
Όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της, ΦραγκίσκοςΡαγκούσης η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου αισθάνθηκε ζαλάδα, λιποθύμησε και χτύπησε το κεφάλι της.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου της είναι η εξής:
«Χθες, 15/10/2014, την ενδεκάτη βραδινή, η Βασιλική Σταμάτη, που νοσηλεύεται ένα περίπου χρόνο στο Δρομοκαΐτειο, ενώ βρισκόταν στο λουτρό αισθάνθηκε σκοτοδίνη και λιποθύμησε. Από την πτώση της κτύπησε σε κάποια κόχη του δωματίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Από τον κτύπο του σώματος στο έδαφος η νυκτερινή φρουρά προσέτρεξε αμέσως και τη βρήκε πλημμυρισμένη στο αίμα. Αμέσως εκλήθησαν οι θεράποντες ιατροί, της έγινε συρραφή του τραύματος και ακολούθως διακομίσθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο για αξονική τομογραφία.
Σαν συνήγορός της, που ενημερώθηκα άμεσα, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους εφημερεύοντες ιατρούς στην κλινική καθώς και τη φρουρά για την αμεσότητα και ποιότητα της βοήθειας που έδωσαν σ' έναν πάσχοντα άνθρωπο.
Όπως ενημερώθηκα, η αιμορραγία ήταν ακατάσχετη και αν δεν υπήρχε η άμεση αυτή συνδρομή το αποτέλεσμα για τη ζωή της θα ήταν τραγικό.
Ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης».

Πηγή : ethnos.gr


Αποκαλύφθηκε -νεαρή και κοκκινομάλλα- η Περσεφόνη



Η Περσεφόνη είναι το τρίτο πρόσωπο που συμπληρώνει το εντυπωσιακό ψηφιδωτό με τον γενειοφόρο αρματηλάτη και τον ψυχοπομπό Ερμή που αποκαλύφθηκε στον τύμβο Καστά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που γίνονται αυτήν την ώρα από το μουσείο της Αμφίπολης.
Η Περσεφόνη εικονίζεται σε νεαρή ηλικία με κόκκινους ανεμίζοντας βοστρύχους (μπούκλες) στο κεφάλι.
Φοράει λευκό χιτώνα ο οποίος συγκρατείται με κόκκινη λεπτή ταινία στο ύψος του στήθους ενώ φέρει κόσμημα στον καρπό του αριστερού χεριού.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για την μυθολογική παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, με την παρουσία του θεού Ερμή ως ψυχοπομπού, όπως είθισται σε ανάλογες αναπαραστάσεις.
Είναι εκπληκτική η παράσταση όχι μόνον για τον χρωματικό της πλούτο, αλλά και για την τέλεια εκτέλεση του σχεδίου. Στην παράσταση του ψηφιδωτού παρουσιάζεται και η τρίτη διάσταση, ιδιαίτερα στην απεικόνιση του ψυχοπομπού και της Περσεφόνης.
Είναι φανερό ότι η παράσταση παραπέμπει και στην αντίστοιχη της αρπαγής της Περσεφόνης, στον λεγόμενο Τάφο της Περσεφόνης, στο βασιλικό νεκροταφείο των Αιγών. Όμως η παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης, στις Αιγές είναι τοιχογραφία. Εδώ, για πρώτη φορά, απαντάται σε βοτσαλωτό ψηφιδωτό, σε ταφικό μνημείο.
Οι διαστάσεις του ψηφιδωτού δαπέδου ήτοι 4,5Χ3.
Με την αποκάλυψη του ψηφιδωτού δαπέδου δόθηκε η δυνατότητα και για την τελική υποστύλωση του επιστυλίου των Καρυατίδων.
Φυσικά, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες προστασίας του ψηφιδωτού οι οποίες συνίστανται:
α. Επικάλυψη με φύλλα φελιζόλ
β. Και πάνω από αυτά ξύλινη επένδυση
Σε ύψος 40 εκ. πάνω από την ξύλινη επένδυση θα μπει το δάπεδο πρόσβασης για τον τέταρτο χώρο, το οποίο θα στηριχτεί στην τρίτη σειρά αντιστήριξης.
Με την τομή που έγινε στο κατεστραμμένο τμήμα του ψηφιδωτού διαπιστώθηκαν οι συνθήκες έδρασης του δαπέδου που είναι οι εξής:
Κονίαμα 8-10 εκατοστών ως υπόβαση του ψηφιδωτού, πιο κάτω έχουμε στρώση από κροκάλες πάχους 10-12 εκατοστά, οι οποίες εδράζονται στο φυσικό έδαφος, υπό μορφή σκληρής αργιλώδους άμμου.
Στον τέταρτο χώρο ήτοι στον τρίτο θάλαμο, έχει ολοκληρωθεί η υποστύλωση. Δεν προχώρησαν οι ανασκαφικές εργασίες, επειδή η ομάδα ασχολήθηκε με την αποκάλυψη του ψηφιδωτού.

Πηγή : ethnos.gr


Θεσσαλονίκη: Ένοχος για παράβαση καθήκοντος και απιστία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης - Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό!


Οι ισχυρισμοί του πρώην νομάρχη δεν έπεισαν τους δικαστές, που ανακοίνωσαν την απόφασή τους, στον Παναγιώτη Ψωμιάδη...
Σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, για υπόθεση που συνδέεται με τη ρύπανση της αποξηραμένης -πλέον- λίμνης Κορώνειας.
Πιο ειδικά, η υπόθεση, που εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό, αφορούσε την καθυστέρηση επιβολής προστίμων -αλλά και το μετέπειτα "κούρεμα" αυτών- σε βάρος μονάδων που ρυπαίνουν τη λίμνη Κορώνεια. Ο Παν. Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας. Η επιβληθείσα ποινή είναι μειωμένη κατά 4 μήνες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.
Για την ίδια υπόθεση, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή, σε υπηρεσιακό στέλεχος της πρώην Νομαρχίας.

Πηγή : newsit.gr


Οι αλληλοκατηγορίες των κόμματων αποδεικνύουν την απόλυτη παρακμή του πολιτικού συστήματος.



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε την κατηφόρα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο αφορά το ήθος και την αξιοπρέπεια που έχουν οι δηλώσεις τους γιατί από σχέδια εξόδου από την κρίση η κατηφόρα δεν έχει τέλος και όποιον παρασύρουν με τις βλακείες που λένε.

Η παρακμιακή βουλή σε ανησυχητικό ποσοστό έχει δώσει τα δείγματα της από την αρχή δείχνοντας ότι δεν υπάρχει αξιόλογο πολιτικό προσωπικό να βοηθήσει την Ελλάδα και τους έλληνες να βγουν από τα δύσκολα και να προσχωρήσουν μπροστά.

Οι αλληλοκατηγορίες των τελευταίων ημερών που ανταλλάσουν ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. επιδεινώνουν το κλίμα και μόνο αποσταθεροποίηση φέρνουν, δεν δείχνουν σοβαρότητα των πολιτικών και του κράτους γενικότερα και βυθίζουν περισσότερο την Ελλάδα και την ψυχολογία των ελλήνων.

Φωνές να παρέμβουν εισαγγελείς για δηλώσεις πολιτικών τρομάζουν τους έλληνες για την ποιότητα των πολιτικών που μας κυβερνούν και για την ποιότητα αυτών που θέλουν να μας κυβερνήσουν αναρωτώμενοι τ θέλουν όλοι αυτοί και τη συμφέροντα έχουν εκτός από το να μας βουλιάζουν καθημερινά πιο μέσα στην λάσπη.

Όποιος είναι σοβαρός και όχι πολιτικός είναι πάρα πολύ προβληματισμένος με την όλη κατάσταση που βγάζει μια εικόνα στον κόσμο ενός κράτους καραγκιόζη που δυστυχώς κανένας δεν γελάει γιατί με τέτοιες συμπεριφορές τα χειρότερα έρχονται και φταίμε εμείς γιατί εμείς τους στέλνουμε στην βουλή δυστυχώς.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η στάση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης επιδείνωσε αυτή την εικόνα παρακμής, ανικανότητας και ανεπάρκειας των πολιτικών αυτής της άμοιρης χώρας έκανε την Ευρώπη να παρακολουθεί άλαλη και τις  αγορές να αντιδρούν σε βάρος της χώρας μας.

Ποιο το όφελος της χώρας εκτοξεύοντας τέτοιες  αλληλοκατηγορίες;

Είναι τέτοιος ο λαϊκισμός που όποιος ακούσει τις δηλώσεις Τσίπρα και των στελεχών του με τις ιδιαίτερες δηλώσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου που απασφάλισε μετά από πολύ καιρό στην βουλή καταλαβαίνει τι χάλια είναι αυτοί που κυβερνούν αλλά και αυτοί που θέλουν να κυβερνήσουν με τα στελέχη που έχουν είναι τα ίδια χάλια και χειρότερα.

Πώς θα υπερασπιστείς την σταθερότητα με τέτοιες Δηλώσεις κύριες Τσίπρα;

Πώς θα υπερασπιστείς την σταθερότητα με τέτοια στελέχη που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ κύριε Τσίπρα;

Πώς θα υπερασπιστείς την σταθερότητα κύριε Σαμαρά έχοντας στελέχη πρώτης γραμμής όπως ο Άδωνις;

Πώς περιμένετε να μας πάρουν στα σοβαρά και να μας βοηθήσουν οι δανειστές και οι Ευρωπαίοι όταν βλέπουν ότι και εσείς δεν θέλετε να βοηθήσετε την χώρας με τέτοιες δηλώσεις και συμπεριφορές νομίζοντας ότι κατηγορώντας και κινδυνολογώντας θα καταφέρει ο ένας να παραμείνει στην κυβέρνηση και ο άλλος να κυβερνήσει και το αποτέλεσμα αυτής της γελειότητας για την Ελλάδα και του έλληνες μία χώρα θέατρο σκιών.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να  σας τιμωρήσει όλους στις εκλογές και κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα της παρακμής που βρίσκονται στο κοινοβούλιο και ειδικά όλους αυτούς που έβαλε μέσα στην βουλή και έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο την πολιτική ζωή και την χώρα.

Λίγη σοβαρότητα και ποιότητα στην πολιτική ζωή της χώρα για το καλό μας ρε παιδιά για το μέλλον των παιδιών μας για να μας δουν λίγο με αξιοπρέπεια οι δανειστές μας και να μην προβληματίζονται και γελάνε με την κατάντια μας.



Bank of America: «Η ζωή στην Ελλάδα μετά την Τρόικα»



Ελάχιστο περιθώριο για θετικές εκπλήξεις στην Ελλάδα βλέπει σε νέα της έκθεση η Bank of America Merrill Lynch, τονίζοντας αντιθέτως πως τα πρόσφατα δεδομένα ενισχύουν τα πτωτικά ρίσκα.
Η αμερικανική τράπεζα υποβαθμίζει την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης του ελληνικού ΑΕΠ, στο 0,4% φέτος από 0,5% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, και στο 1,4% το 2015 (από 1,7% προηγουμένως), δηλαδή πολύ κάτω από τις επίσημες προβλέψεις (2,9% στο προσχέδιο του προϋπολογισμού).
Όπως επισημαίνει, οι αβεβαιότητες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διάσωσης δεν συνάδουν με τις αισιόδοξες προβλέψεις της τρόικας για τις επενδύσεις. Η ΕΛΣΤΑΤ εξέδωσε νέες εκθέσεις για το ΑΕΠ, σύμφωνα με τις οποίες η κρίση οδήγησε σε αθροιστική πτώση του ΑΕΠ κατά 29% από το peak.
Σε ό,τι αφορά τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να βγει νωρίτερα από το πρόγραμμα διάσωσης, η Bank of America Merrill Lynch θεωρεί πως θα χρειαστούν καιρό και πως το πιθανότερο είναι να υπάρξει συμφωνία σε κάποιο σχέδιο που τελικά θα οδηγήσει σε έξοδο από το πρόγραμμα, όχι όμως απαραίτητα πριν από τις προεδρικές εκλογές. Η πρόσφατη αστάθεια στις αγορές δείχνει επίσης τα ρίσκα που υπάρχουν αν η Ελλάδα βασιστεί μόνο στην πρόσβασή της στις αγορές.
Η πολιτική και η οικονομική αβεβαιότητα, σε συνδυασμό με την επιδείνωση του κλίματος στις παγκόσμιες αγορές, επιβαρύνουν τις ελληνικές μετοχές, σημειώνει η BofAML. Έτσι, οι αγορές προεξοφλούν πολλές κακές οικονομικές ειδήσεις. Ωστόσο, η πρόσφατη υποαπόδοση της αγοράς, σε συνδυασμό με τη διεύρυνση των spreads των ομολόγων, δημιουργεί μια σχετικά ελκυστική αναλογία ρίσκου - ανταπόδοσης για το δ' τρίμηνο. Παράλληλα, οι εκτιμήσεις για την ελληνική κερδοφορία του 2015 εξακολουθούν να είναι οι υψηλότερες στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.
Προτιμά Εθνική και Alpha
Η Bank of America Merrill Lynch είχε αναβαθμίσει την αξιολόγηση των ΕΤΕ και Alpha σε «buy» από «neutral» στις 9 Οκτωβρίου, μετά την υποαπόδοση κατά 15% των ελληνικών τραπεζών έναντι του MSCI European Banks Index από την αρχή Αυγούστου. Αν και τα ρίσκα για το AQR καθώς και τα πολιτικά ρίσκα επιμένουν, θεωρεί πως η αγορά προεξοφλεί εκτιμήσεις που είναι υπερβολικά συντηρητικές, και υποδηλώνουν επιλεκτική επιστροφή των επενδυτών στις τραπεζικές μετοχές.
Η ανάλυση της BofAML δείχνει πως η αγορά πρέπει να υποθέσει ένα από τα κάτωθι σενάρια για να αιτιολογήσει τις τρέχουσες αποτιμήσεις: α) αυξήσεις κεφαλαίου 6,6 δισ. ευρώ, β) κόστος ιδίων κεφαλαίων 12-15% ή γ) μακροπρόθεσμη απόδοση ιδίων κεφαλαίων 10-11%. Όπως επισημαίνει, στο βασικό της σενάριο δεν προβλέπονται αυξήσεις κεφαλαίου
Η BofAML θεωρεί πως η Εθνική Τράπεζα εμφανίζει την πιο «λανθασμένη τιμή», ενώ της «αρέσει» η Alpha Bank καθώς εμφανίζει μεγαλύτερη κάλυψη προβλέψεων, υψηλότερους δείκτες προσαρμοσμένους στις απαιτήσεις της Βασιλείας ΙΙΙ, αλλά και ισχυρότερη, σε σχέση με τις άλλες τράπεζες, βελτίωση σε ό,τι αφορά τον σχηματισμό μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πηγή : euro2day.gr


Όλα πάνε καλά ασχοληθείται με αλληλοκατηγορίες : Στην Ελλάδα το δεύτερο χειρότερο ποσοστό αποπληθωρισμού της Ευρωζώνης


Αποπληθωρισμό -1,1% εμφάνισε η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο -που είναι το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά τη Βουλγαρία (-1,4%)- σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Στην ευρωζώνη, ο πληθωρισμός μειώθηκε από 0,4% τον Αύγουστο σε 0,3% τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από τον Οκτώβριο του 2009, ενώ πριν έναν χρόνο ήταν στο 1,1%.
Στην ΕΕ, ο πληθωρισμός μειώθηκε από 0,5% τον Αύγουστο, σε 0,4% τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από τον Σεπτέμβριο του 2009, ενώ πριν έναν χρόνο ήταν 1,3%. Αποπληθωρισμό, εκτός από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, είχαν ακόμη η Ουγγαρία (-0,5%), η Ισπανία (-0,3%), η Πολωνία (-0,2%), η Ιταλία, η Σλοβενία και η Σλοβακία (από -0,1%) ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Ρουμανία (1,8%), τη Φινλανδία (1,5%) και την Αυστρία (1,4%).
Σε σχέση με τον Αύγουστο, ο πληθωρισμός μειώθηκε σε 17 κράτη- μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε δύο και αυξήθηκε σε εννέα κράτη.

Πηγή : newsit.gr




Θύμα αδίστακτων ληστών ηλικιωμένος μέρα μεσημέρι!!


Αδίστακτοι ληστές χωρίς κανένα δισταγμό μέρα μεσημέρι ξυλοφόρτωσαν άσχημα τον άτυχο άνδρα για να του αρπάξουν τα χρήματα τα οποία είχε πάρει από την τράπεζα.

Ο 84χρονος είχε πάει σε υποκατάστημα της Εθνικής στην περιοχή της Καλλιθέας και είχε κάνει ανάληψη 2.000 ευρώ από τον λογαριασμό του.

Μέσα στην τράπεζα όπως συμβαίνει σε πολλές τράπεζες είχε στήσει καρτέρι μια από τις πολλές σπείρες που στήνουν παγίδα και ληστεύουν τα θύμα τους. Το κόλπο γνωστό στην αστυνομία και στις τράπεζες,  βλέπουν την ανάληψη που κάνει ένας ηλικιωμένος και ανήμπορος τον παρακολουθούν και μόλις βρίσκουν την ευκαιρία συνήθως στην είσοδο του σπιτιού τους η στο ασανσέρ ορμούν και κτυπούν ανεξέλεγκτα το θύμα αρπάζοντας τα λεφτά του.

Έτσι συνέβη και στον άτυχο 84χρονο την ώρα που άνοιγε το ασανσέρ για να ανέβει  στο σπίτι του ένοιωσε ένα κάψιμο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και έπεσε λιπόθυμος και τότε άρχισαν οι δράστες να τον κτυπούν μέχρι να βρουν  τα λεφτά της ανάληψης.

Οι γείτονες είδαν τι συνέβη και προσπάθησαν να στους σταματήσουν αλλά οι δράστες έγιναν καπνός και άφησαν τον ηλικιωμένο σε μια λίμνη αίματος και με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το θύμα από εχθές το μεσημέρι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Αυτή η πάγια τακτική των κακοποιών συνεχίζεται και καλό θα ήταν όλοι μας και περισσότερο οι ηλικιωμένοι να μην κάνουμε ανάληψη μεγάλων ποσών ακόμα και μικρότερων χωρίς να συνοδευόμαστε από κάποιον συγγενή μας και να είμαστε προσεκτικοί στο ταμείο κοιτώντας γύρω μας για περίεργες κινήσεις ώστε να ειδοποιήσουμε την ασφάλεια της τράπεζας.



Στον εισαγγελέα Εφετών ο Σκουρλέτης σήμερα για τα περί χρηματισμού βουλευτών


Στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο καλούνται να καταθέσουν σήμερα για το δημοσίευμα της της εφημερίδας «Κontra News» περι χρηματισμού βουλευτών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτη, ενώ κατάθεση δίνει και ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Για την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η κατάθεση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος επίσης είχε προβεί σε ανάλογο περιεχομένου δηλώσεις μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Το ενδιαφέρον ωστόσο επικεντρώνεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη, οι οποίοι επίσης έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση.

Την Τετάρτη, έδωσε κατάθεση ο διευθυντής της εφημερίδας «Kontra News» Αιμίλιος Λιάτσος ο οποίος δήλωσε κατά την έξοδό του από το γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου: «Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια και ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα της «Kontra News» αναφέρεται σε πληροφορίες για τη συγκρότηση «ταμείου» προκειμένου να δωροδοκηθούν βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν ισχυρή κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και την αντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία διέταξε κατεπείγουσα έρευνα.

Πηγή: usay.gr


Δύο κρατούμενοι με φυματίωση στο Σωτηρία μέσα από τον υγειονομικό τάφο του ΑΤ Πατησίων, Με μαντού 8 αστυνομικοί


Αυξήθηκαν σε δύο τα πιστοποιημένα κρούσματα φυματίωσης στον υγειονομικό τάφο των κρατητηρίων του ΑΤ Πατησίων, ενώ 8 αστυνομικοί, βρέθηκαν θετικοί στο τεστ μαντού.

Αυτό όμως, όπως εξηγήσαμε μετά από καταφυγή σε ιατρικές πηγές, δεν συνιστά προς το παρόν απειλή, καθώς το εύρημα ίσως

αποτελεί "κατάλοιπο" παλιότερου εμβολιασμού.

Αυτό όμως σε κάθε περίπτωση και όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει δικαιολογημένη αναστάτωση στο αστυνομικό προσωπικό ενώ επαναφέρει το πολύ σοβαρό ζήτημα με τους κρατούμενους μακράς κράτησης καθώς πλέον, εκτός από την καταπάτηση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας, ο κίνδυνος είναι να μετατραπούν τα κρατητήρια σε υγειονομικές βόμβες.

Πηγή : bloko.gr


Πέθανε και η 24χρονη που ακρωτηρίασε χθες το φονικό Smart στην Πέτρου Ράλλη


Δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή της η 24χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά χθες κατά τη διάρκεια του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος στην Πέτρου Ράλλη.

Η νεαρή γυναίκα ήταν μία από τους τραυματίες του πολύνεκρου τροχαίου και μάλιστα η σοβαρότερα τραυματισμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ακρωτηριαστεί στο τροχαίο (είχε χάσει το πόδι της) και είχε υποστεί βλάβες στα περισσότερα ζωτικά όργανα. Αμέσως μετά τη μεταφορά της στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και σήμερα το πρωί κατέληξε.



Πηγή: iefimerida.gr


Πώς είναι να πετάς με την «χειρότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο»;


Αεροσκάφη σοβιετικής εποχής, απαρχαιωμένα καθίσματα και κλιματισμός, λιγομίλητες αεροσυνοδοί και ένα μόλις αστέρι στο Skytrax, τον φορέα αξιολόγησης των αεροπορικών εταιρειών (γεγονός που την αναδεικνύει στη «χειρότερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου». Όπως και να το δει κανείς, ένα ταξίδι με την Air Koryo, τη μοναδική βορειοκορεατική αεροπορική εταιρεία, είναι μια μοναδική εμπειρία.
Την εμπειρία αυτή έζησε ο Άραμ Παν, ο συντάκτης μιας αυστραλιανής τοπικής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας, ο οποίος με άλλους λάτρεις της αεροπορίας στη Βόρεια Κορέα ταξίδεψε από την Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία και στη συνέχεια στην Πιονγιάνγκ.

Μάλιστα ο Παν συνοδεύει αυτή την ξωχωριστεί εμπειρία του και με εικόνες, αφού κατάφερε να πάρει άδεια προκειμένου να τραβήξει φωτογραφίες μέσα στο αεροσκάφος της εταιρείας.
Αν και ιδανική για ενθουσιώδεις επιβάτες που αρέσκονται στα ταξίδια... στο παρελθόν, η Air Koryo μάλλον δεν ενδείκνυται για νευρικούς ταξιδιώτες που εύκολα χάνουν την ψυχραιμία τους.

Όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες, τα περισσότερα από τα αεροσκάφη του αερομεταφορέα της Βόρειας Κορέας είναι κατασκευασμένα τη δεκαετία του 1950 στην πρώην Σοβιετική Ενωση, ενώ τόσο τα καθίσματα όσο και ο υπόλοιπος εξοπλισμός μόλις και μετά βίας γεννούν το αίσθημα της ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Μάρτιο του 2006 η Ευρωπαϊκή Ενωση απαγόρευσε στην εταιρεία Air Koryo να πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο της, λόγω ελλείμματος στην ασφάλεια ενώ είναι η μοναδική αεροπορική στον κόσμο που στο σύστημα αξιολόγησης της Skytrax έχει βαθμολογηθεί με ένα μόλις αστέρι.
Εντύπωση στον Αραμ Παν προκάλεσε επίσης και ο έρημος διεθνής αερολιμένας της βορειοκορεατικής πρωτεύουσας Πιονγιάνγκ, αλλά και οι ευγενέστατες αλλά τρομερά λιγομίλητες αεροσυνοδοί, οι οποίες σπάνια βγαίνουν από την καμπίνα του αεροσκάφους, ακόμα κι όταν αυτό πραγματοποιεί μεγάλης διάρκειας στάσεις σε διεθνή αεροδρόμια.

Πηγή: Telegraph


Kαπνίζετε ή είστε πρώην καπνιστής; πιείτε τσάι!


Ένα φλιτζάνι τσάι, εκτός από γευστικό, είναι και ασπίδα προστασίας του οργανισμού μας, προφυλάσσοντάς μας από πρόωρο θάνατο που δεν οφείλεται σε παθήσεις της καρδιάς, όπως φανερώνουν ερευνητές, που παρακινούν τον κόσμο να προτιμήσει το τσάι αντί του καφέ.

Τα οφέλη του τσαγιού οφείλονται στα φλαβονοειδή του, αντιοξειδωτικά συστατικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας.

Ένα ακόμη από τα συμπεράσματα της έρευνας ήταν ότι όσοι προτιμούν το τσάι είναι πιο δραστήριοι, με το 45% να βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, σε σχέση με αυτούς που προτιμούν τον καφέ κι ότι οι γυναίκες προτιμούν το τσάι, ενώ οι άντρες τον καφέ.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι επιδράσεις του τσαγιού ήταν μεγαλύτερες σε πρώην καπνιστές, ενώ στους μη καπνιστές δεν ήταν σημαντικές, όσον αφορά τη θνησιμότητα από αιτίες που δεν σχετίζονται με την καρδιά, όπως αναφέρει ο Professor Danchin του Hôpital Européen Georges-Pompidou στο Παρίσι.

Πηγή : enallaktikidrasi.com


Reuters: Αλλάζει γνώμη η Ελλάδα για την έξοδο από το πρόγραμμα



Ως αλλαγή πλεύσης, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγορές, εκτιμάται ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να ζητήσει να λάβει μια προληπτική πιστωτική γραμμή από την Ευρώπη, μετά την απεμπλοκή της από το πρόγραμμα δανειοδότησης του ΔΝΤ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, σε ανταπόκριση του από τις Βρυξέλλες.
Οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη πιστεύουν ότι η Αθήνα μεταβάλλει τη στάση της όσον αφορά τον τερματισμό του διεθνούς προγράμματος στήριξης της οικονομίας της το 2015 και ενδέχεται να ζητήσει μια γραμμή πιστώσεων για να αντικαταστήσει τις πιστώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters χωρίς να τις κατονομάζει.
Αξιωματούχοι της ευρωζώνης είπαν στο Reuters ότι η Αθήνα μοιάζει να ξανασκέφτεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη χρηματοδότησή της από τις αγορές και μόνο, μετά τις πιέσεις που της ασκήθηκαν από ισχυρά κράτη της ΕΕ — αλλά και από τους επενδυτές που προέβησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις ελληνικών κρατικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προβάλλουν αντίσταση στα σχέδια της Αθήνας να τερματίσει πρόωρα την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης.
«Η ελληνική πλευρά αναγνωρίζει ότι μια ολοσχερής διακοπή των προγραμμάτων της ευρωζώνης και του ΔΝΤ δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της» σε αυτή τη συγκυρία, επισήμανε ένας ευρωπαίος αξιωματούχος. Ένας δεύτερος αξιωματούχος της ΕΕ εξήγησε ότι η απότομη άνοδος των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων έφερε αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα των αγορών την Αθήνα, ενώ άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισήμαναν ότι οι συνομιλίες στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο συνέβαλαν στη μεταβολή της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης επισημαίνουν ότι οι ελληνικές πολιτικές εξελίξεις δεν σχετίζονται με τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις. Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει στήριξη από τους πολίτες τερματίζοντας τους όρους του δανεισμού της χώρας, ειδικά από το ΔΝΤ, αλλά οι επενδυτές θεωρούν ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι ακόμη πολύ ευάλωτη ώστε η Αθήνα να βασιστεί στις χρηματαγορές.
Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών έπεσε κατά 11% και πλέον τις τελευταίες δύο ημέρες ενώ τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 80 μονάδες βάσης και πλέον στο 7,85% σήμερα, υπενθυμίζει το Reuters.
Σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους, η Αθήνα ενδέχεται να ζητήσει τη δημιουργία ενός προληπτικού μηχανισμού από τους εταίρους της και επαρκείς πιστώσεις για να αντικαταστήσει αυτές που θα σταματήσει να λαμβάνει από το ΔΝΤ.
Όμως οι ίδιοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι θα επιβληθούν όροι για οιαδήποτε νέα χρηματοδότηση, ενώ εμφανίζονται απρόθυμοι να συναινέσουν στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αφαιρεθεί το Ταμείο από την εικόνα, αφού είναι οι όροι που έθεσε το ΔΝΤ που κρίνουν ότι αποκατέστησαν την αξιοπιστία της χώρας στους ιδιώτες επενδυτές.
Κληθείς να σχολιάσει τους σχεδιασμούς της Αθήνας να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές το 2015, ένας ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι είναι «υπερβολικά αισιόδοξοι». «Οι επενδυτές δεν θα πάνε εκεί χωρίς πρόγραμμα», πρόσθεσε.
Το πρόγραμμα στήριξης από μέρους της ευρωζώνης ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο, ενώ το πρόγραμμα του ΔΝΤ μπορεί τυπικά να διαρκέσει έως και τον Μάρτιο του 2016, με 12 δισ. ευρώ να είναι ακόμη διαθέσιμα. Η ελληνική κυβέρνηση θα ήθελε να τερματιστεί το πρόγραμμα αυτό έναν χρόνο νωρίτερα, κάτι όμως στο οποίο δεν υπήρξε καμιά αναφορά μετά την πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.
Το Reuters συσχετίζει τις εξελίξεις και τη εν εξελίξει συζήτηση στις Βρυξέλλες με το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών που θα μπορούσαν να προκηρυχθούν εάν δεν αναδειχθεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2015 και το προβάδισμα της αντιπολίτευσης.
«Για ιστορικούς λόγους το ΔΝΤ εμφανίζεται στην Ελλάδα ως ο κακός της υπόθεσης, ενώ οι Ευρωπαίοι είναι κάπως πιο αποδεκτοί», σχολίασε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Οι Έλληνες θέλουν να ξεφορτωθούν το ΔΝΤ και να διαπραγματευθούν με την ευρωζώνη» μια νέα διευθέτηση, πρόσθεσε. Η τρόικα —Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ— θα εξαφανιζόταν. «Σε ό,τι αφορά την ελληνική εσωτερική πολιτική, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα» έτσι, σχολίασε άλλος αξιωματούχος.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν εάν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα την 8η Δεκεμβρίου.
Μια λύση θα μπορούσε να είναι μια Γραμμή Πιστώσεων με Ενισχυμένους Όρους (ECCL) από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ). Αυτό θα επέτρεπε η Ελλάδα να παραμείνει επιλέξιμη για το πρόγραμμα αγοράς τιτλοποιημένων και εγγυημένων αξιόγραφων της ΕΚΤ, που αφορά μόνον χώρες οι οποίες εφαρμόζουν συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.

ethnos.gr


Φρούτα για μαθητές σε 13 δημοτικά - Ποια σχολεία θα συμμετάσχουν


Η δράση «Βάζω το φρούτο στη ζωή του παιδιού μου» αρχίζει την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου σε επιλεγμένα δημοτικά σχολεία.To υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από κοινού με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς και Αλιείας Αθήνας και τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν κοινή πιλοτική δράση σε επιλεγμένα δημοτικά σχολεία για τους μαθητές και τους γονείς με θέμα: «ΒΑΖΩ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ».
Τα 13 δημοτικά σχολεία που μετέχουν στο πρόγραμμα, ανήκουν στους δήμους Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας, Αθήνας, Πεντέλης- Μελισσίων και Αμπελοκήπων- Μενεμένης Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, στη δράση αυτή μετέχουν 3.025 μαθητές και εκπαιδευτικοί από 13 δημοτικά σχολεία για έξι μήνες και θα μοιραστούν περισσότερες από 18.500 συσκευασίες εποχικών φρούτων.
Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των δύο οργανισμών, οι οποίοι εποπτεύονται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Η δράση έχει ως στόχο να φέρει τους μικρούς μαθητές πιο κοντά στη διατροφική αξία των φρούτων, καθώς το προϊόν θα μοιράζεται μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα σε συνδυασμό με ειδικό ενημερωτικό υλικό που επιμελήθηκαν παιδο-διατροφολόγοι. Τα φρούτα που θα διανεμηθούν θα είναι σε συσκευασίες φιλικές για χρήση από παιδιά.

Πηγή : newsit.gr


Κατερίνη: Καταδικάστηκαν οι γονείς-τέρατα που βασάνιζαν τα παιδιά τους


Σε 15 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης οι δύο γονείς-τέρατα, κατά τον χαρακτηρισμό της εισαγγελέως της έδρας, που βασάνιζαν τα παιδιά τους ηλικίας 9 και 10 ετών.
Τα δύο ανήλικα αδέλφια βίωναν την απόλυτη φρίκη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα έδεναν πισθάγκωνα και τα χτυπούσαν ανελέητα άλλοτε με πλάστη κι άλλοτε με βέργα, τα έστελναν τη νύχτα γυμνά να κοιμηθούν έξω, έκαιγαν τα χέρια τους με τσιγάρο ή μεταλλική βέργα από τη σόμπα κ.ά. Μάλιστα, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, η οποία στηρίζεται στις προανακριτικές καταθέσεις των ανηλίκων -το περιεχόμενο των οποίων κατά την εισαγγελέα χαρακτηρίζεται πέρα για πέρα αληθές- σε κάποιες περιπτώσεις το ζευγάρι έτρωγε επιδεικτικά μπροστά στα μάτια των παιδιών, αφήνοντάς τα νηστικά.
Και όλα αυτά γίνονταν ως τιμωρία όταν τα παιδιά γυρνούσαν με άδεια χέρια αφού οι γονείς τους τα έστελναν για να κλέψουν.
Το δικαστήριο όμως αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους υπό όρους τους κατηγορούμενους -έναν 34χρονο Έλληνα και την 35χρονη ρουμανικής καταγωγής σύζυγός του- μέχρι την εξέταση της υπόθεσης στο Εφετείο. Την ίδια ώρα το 10χρονο αγοράκι και το 9χρονο κοριτσάκι φιλοξενούνται σε ίδρυμα ανηλίκων στην Καβάλα.
Οι γιατροί που εξέτασαν τα δύο αδελφάκια, διαπίστωσαν ότι έφεραν εκδορές, μώλωπες, κατάγματα και εγκαύματα. «Αποδείχθηκαν ανάξιοι στην αποστολή τους να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Όχι μόνο δεν εκτίμησαν την ύπαρξή τους αλλά παράλληλα κατέστρεψαν τις ζωές τους» τόνισε η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της, παραλληλίζοντας τη φρίκη που βίωσαν οι αθώες ψυχές με τις συνθήκες κράτησης σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης» και παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές. Αντικρούοντας δε τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων γονιών ότι δήθεν τα παιδιά κατέθεσαν «ψέματα», η εισαγγελέας ανέφερε ότι οι ιατρικές γνωματεύσεις αποτελούν «καταπέλτη» για εκείνους και αδιάψευστο μάρτυρα όσων συνέβαιναν στο οικογενειακό περιβάλλον.
Απολογούμενοι οι γονείς αρνήθηκαν τα περί κακοποίησης, λέγοντας ότι κάποιες φορές τα χτυπούσαν με βέργα για να τα συνετίσουν, ακριβώς επειδή έκλεβαν. Ξεσπώντας σε λυγμούς, η γυναίκα ορκίστηκε «ότι ποτέ δεν θα έκανα κακό στα παιδιά μου», ενώ ο σύζυγός της δήλωσε μετανιωμένος για ό,τι συνέβη, τονίζοντας ότι η ζωή του καταστράφηκε. «Θα πολεμήσω και θα τα πάρω πίσω» ανέφερε.
Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος ανηλίκου από κοινού, δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τους καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών, τον καθένα. Αποφάσισε όμως να τους αφήσει ελεύθερους μέχρι το Εφετείο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης κάθε εβδομάδα στην Αστυνομία.
Η υπόθεση ήρθε στο «φως» τον περυσινό Ιούνιο όταν δάσκαλος των παιδιών διαπίστωσε σημάδια κακοποίησης στα κορμιά των μαθητών. Ένα χρόνο πριν ο διευθυντής του δημοτικού, όταν εντόπισε κι αυτός σημάδια κακοποίησης και υποσιτισμού, επιχείρησε ανεπιτυχώς να έρθει σε επαφή με τους γονείς.

Πηγή : protothema.gr