Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Μαριούπολη: Εξι Έλληνες νεκροί από επίθεση με όλμους




Η αιματηρή επίθεση με τους τέσσερις όλμους που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο χωριό Σαρτανά, δέκα χιλιόμετρα έξω από τη Μαριούπολη της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, άφησε πίσω της επτά νεκρούς, ανάμεσά τους και Έλληνες!
Ο Σαρτανάς είναι μια κωμόπολη 11.000 κατοίκων, από τους οποίους περίπου το 70% είναι Έλληνες της Αζοφικής, γεγονός που σημαίνει ότι άτομα ελληνικής καταγωγής συγκαταλέγονται πιθανότατα και στους 15 τραυματίες που άφησε πίσω το φονικό «χτύπημα» το οποίο, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια κηδείας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», ένας από τους πυραύλους χτύπησε πομπή ατόμων που κατευθύνονταν προς το νεκροταφείο του χωριού κατά τη διάρκεια κηδείας, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αμέσως πανικός, ενώ η φρίκη της επίθεσης αποτυπώνεται με τον πλέον τραγικό τρόπο σε φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες.
Μάλιστα, στο σημείο της επίθεσης και λίγα μόνο λεπτά πριν το «χτύπημα» βρισκόταν και ο Έλληνας πρόξενος στη «Μαριούπολη» κ. Δημήτρης Παπανδρέου o οποίος γλίτωσε από καθαρή τύχη ή από καθαρή διαίσθηση, αφού αποφάσισε να αποχωρίσει από την περιοχή νωρίτερα.
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας κ. Αλεξάνδρα Προτσένκο επιβεβαίωσε ότι αν και αναμένεται ακόμη η πλήρης λίστα των θυμάτων, υπάρχουν Έλληνες ανάμεσά στους νεκρούς.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι όλμοι έχουν προέλθει από τους ρωσόφωνους αυτονομιστές της περιοχής του Ντονμπάς, οι οποίοι ενδεχομένως να επιχειρούσαν να πλήξουν ένα φυλάκιο του ουκρανικού στρατού που βρίσκεται στην περιοχή.




«Εισβολή» Αλβανών εθνικιστών σε μειονοτικό χωριό της Βορείου Ηπείρου


Μετά τα επεισόδια στο Βελιγράδοι, περίπου 100 άτομα φώναζαν συνθήματα κατά των Ελλήνων και επιτέθηκαν σε κατοίκους του χωριού Δερβιτσάνη

Αλβανοί εθνικιστές, «εισέβαλαν» αργά χθες το βράδυ στο μειονοτικό χωριό Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου, προκαλώντας επεισόδια κατά των ομογενών κατοίκων. Το περιστατικό συνέβη, μετά το τέλος του επίμαχου αγώνα Σερβίας – Αλβανίας στο Βελιγράδι, όταν κομβόι αυτοκινήτων με Αλβανούς που κρατούσαν σημαίες και λάβαρα, εισήλθε στο χωριό φωνάζοντας συνθήματα κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας.

Οι «εισβολείς» δεν αρκέστηκαν μόνο στα συνθήματα αλλά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν κατοίκους του χωριού και για αρκετή ώρα περιφέρονταν με τα αυτοκίνητα τους στους δρόμους του χωριού, εκφοβίζοντας τους κατοίκους όπου εκείνη την ώρα είχαν πιαστεί στον ύπνο και μη έχοντας πολλές επιλογές να αντιδράσουν.

Σύμφωνα με το himara.gr ακούστηκαν και πυροβολισμοί που προέρχονταν από κατοίκους της Δερβιτσάνης και ρίχτηκαν στο αέρα για εκφοβισμό κατά των Αλβανών. Κάποιοι κάτοικοι έτρεξαν στην εκκλησία του χωριού χτυπώντας τις καμπάνες ώστε να συγκεντρωθούν και να απαντήσουν στην προκλητική «επέλαση» των Αλβανών.

Η αστυνομία έφτασε καθυστερημένα στο χωριό, ενώ ακόμη οι κάτοικοι προσπαθούν να ηρεμήσουν από το περιστατικό, που επανέφερε δραματικές μνήμες από το παρελθόν.

Έως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του Αλβανού δημοσιογράφου Τέλνι Σκούθκι, ζει και εργάζεται στο Αργυρόκαστρο, για το προκλητικό συμβάν: «Το να τρομοκρατείς επί 45 λεπτά ένα ολόκληρο μειονοτικό χωριό, καταστρέφοντας οχήματα στο όνομα του «πατριωτισμού», αυτό εγώ το αποκαλώ βαρβαρότητα. Αυτό συμβαίνει τώρα, στο χωριό Δερβιτσάνη, που βρίσκεται περίπου 5 χλμ από το Αργυρόκαστρο. Πάνω από 100 "πατριώτες" από το νότο έχουν τρομοκρατήσει τυφλά τους τουλάχιστον δύο χιλιάδες κάτοικους του χωριού, και η αλβανική αστυνομία, όχι μόνο δεν ξέρει να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση, αλλά δεν είναι καν σε θέση να εγγυηθεί τις ζωές των δύο δημοσιογράφων που τόλμησαν να πάνε στο συμβάν για να καταγράψουν το γεγονός. Το να είσαι πατριώτης δεν σημαίνει πως πρέπει να τρομοκρατείς ένα άλλο έθνος, αντιθέτως πατριωτισμός είναι να σέβεσαι έναν άλλο λαό. Αρκετά με τον μεσαιωνικό "πατριωτισμό". Είμαστε στο 2014».

Πηγή : protothema.gr


Χαζομάρας το ανάγνωσμα : Έστειλαν ΕΝΦΙΑ στην Αρχαία Ολυμπία και στο ΟΑΚΑ


Κι όμως! Τα σαϊνια του υπουργείου Οικονομικών έστειλαν το μαγικό χαρτάκι του ΕΝΦΙΑ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παρότι είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ζητώντας συνολικά να πληρώσει φόρο 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, την Ακαδημία της Αρχαίας Ολυμπίας, το γήπεδο Καραϊσκάκης και το κολυμβητήριο στην Βασιλίσσης Όλγας!Πιο αναλυτικά:
ΟΑΚΑ: Συμπεριλήφθηκαν όλοι οι χώροι, ακόμα και το Golden Hall
Ακαδημία Αρχαίας Ολυμπίας: Ευτυχώς δεν συμπεριέλαβαν και τον αρχαιολογικό χώρο αλλά μόνο το ακίνητο που είναι μέσα στην Ακαδημία
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την γ.γ. δημοσίων εσόδων αναφέρεται ότι ο ΕΝΦΙΑ βεβαιώθηκε μετά από λάθος κατά την συμπλήρωση του Ε9 από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Δηλαδή δεν είχαν δηλώσει ότι πρόκειται για ακίνητα που ανήκουν σε  Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Πηγή : newsit.gr


«Βόμβα» Ψινάκη: Κηρύσσει πτώχευση στον Δήμο Μαραθώνα -«Το πάρτι τελείωσε και ήρθε σε εμένα ο λογαριασμός»


«Βόμβα» από τον Ηλία Ψινάκη, ο οποίος κηρύσσει πτώχευση στο Δήμο Μαραθώνα κάτι που θα σημάνει και στάση πληρωμών για τους δημοτικούς υπαλλήλους.
Ο δήμαρχος Μαραθώνα, μιλώντας στο «Βήμα» δήλωσε χαρακτηριστικά «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν, όπως είπε και ο Τρικούπης.Το πάρτι των 16 χρόνων που γινόταν στον Μαραθώνα τελείωσε και μου ήρθε εμένα ο λογαριασμός».

Μάλιστα, ο κ. Ψινάκης, κατήγγειλε πως υπήρξε όλο αυτό το διάστημα ένα οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης όλων των υπηρεσιών του Δήμου που ως αποτέλεσμα έφερε την πτώχευσή του.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί με τους εργαζόμενους στο Δήμο, από τη στιγμή που η πτώχευση σημαίνει και παύση πληρωμών, ο Ηλίας Ψινάκης απάντησε «δεν πρόκειται να τους αφήσω έτσι, έχω εναλλακτική λύση, υπάρχει plan B΄» χωρίς, ωστόσο, να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Απέκλεισε, πάντως, την προσφυγή σε δανεισμό, δεν είπε τίποτα εάν σκοπεύει ή όχι να αυξήσει τους φόρους και το μόνο που επεσήμανε είναι ότι «δεν έχω μία, βρίσκομαι σε πτώχευση» και επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Μαραθώνα ανέφερε ότι έχει ήδη καλέσει τα τηλεοπτικά κανάλια για να ανακοινώσει και επισήμως την πτώχευση.

Πλέον, υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς, η πτώχευση ενός δήμου είναι ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό και υπάρχει φόβος μήπως δημιουργηθεί ένα είδος ντόμινο και για άλλους δήμους.



Πηγή: iefimerida.gr


Αυστηρή προειδοποίηση της Αρχής για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο υπ. Παιδείας


Δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας κατά την απογραφή των υπαλλήλων των Πανεπιστημίων

«Κόκκινη κάρτα» βγάζει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο Υπουργείο Παιδείας αποδεχόμενη καταγγελίες ότι δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας στους διαδικτυακούς τόπους όπου έγινε απογραφή διοικητικών υπαλλήλων οκτώ Πανεπιστημίων οι οποίοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα αλλά και εκπαιδευτικών που έκαναν αιτήσεις για απασχόληση σε δημόσια ΙΕΚ.

Πρόκειται για τους διαδικτυακούς τόπους http://odysseas.it.minedu.gov.gr/ και http://iekteachers.sch.gr/Login όπου εμφανίζεται να μην ήταν κρυπτογραφημένη η σύνδεση των χρηστών αλλά ούτε και σε ισχύ επαρκείς μηχανισμοί για την αυθεντικοποίηση των στοιχείων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, για την πρόσβαση στον πρώτο διαδικτυακό τόπο «απαιτείτο η εισαγωγή προσωπικών στοιχείων του εκάστοτε υπαλλήλου τα οποία δύνανται να γνωρίζουν και άλλοι, χωρίς να πραγματοποιείται κανένας άλλος έλεγχος σχετικά με την επιβεβαίωση της ταυτότητάς του». Στην δεύτερη περίπτωση «τα δεδομένα που αποστέλλονται στον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο, όπως ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν είναι κρυπτογραφημένα».

Η Αρχή δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς των υπευθύνων επεξεργασίας οι οποίοι και απάντησαν στις αιτιάσεις της ότι τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Αυτό που βάρυνε στην περίπτωση των υπαλλήλων των Πανεπιστημίων ήταν «ότι οι πίνακες μοριοδότησης προσόντων των υπαλλήλων που βασίστηκαν σε μη ακριβή δεδομένα δεν έχουν πλέον ισχύ» με αποτέλεσμα η Αρχή να περιοριστεί σε αυστηρή προειδοποίηση προς το Υπουργείο Παιδείας. Προχώρησε, μάλιστα, ένα ακόμη βήμα δίνοντας και οδηγίες ώστε το υπουργείο Παιδείας να εφαρμόζει κατάλληλα μέτρα κατά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μέσω των διαδικτυακών του εφαρμογών.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίμαχη απόφαση:

«Ειδικότερα, για οποιαδήποτε διαδικτυακή εφαρμογή του Υπουργείου απαιτείται η σύνδεση χρηστών μέσω διακριτικών αυθεντικοποίησης, θα πρέπει να πληρούνται τα κάτωθι:

α) Ως προς τους μηχανισμούς αυθεντικοποίησης των χρηστών, θα πρέπει να ακολουθούνται τα όσα ρητώς επισημαίνονται στο Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να βασίζεται η αυθεντικοποίηση των χρηστών των διαδικτυακών εφαρμογών μόνο σε αναγνωριστικά τα οποία δύνανται να είναι εις γνώσιν άλλων (όπως είναι, για παράδειγμα, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου), ακόμα και εάν επίκειται υποβολή εγγράφων αποδεικτικών των υποβληθέντων στοιχείων.

β) Αναφορικά με την απόδοση διαπιστευτηρίων στους χρήστες (ήτοι την εγγραφή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες), θα πρέπει να ακολουθούνται τα όσα ρητώς επισημαίνονται στο Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι, εφόσον πραγματοποιείται επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, ο χρήστης θα πρέπει να παραλαμβάνει τα διακριτικά αυθεντικοποίησής του με φυσική του παρουσία στην αρμόδια Υπηρεσία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

γ) Η σύνδεση των χρηστών με τη διαδικτυακή εφαρμογή θα πρέπει να είναι κρυπτογραφημένη με χρήση του πρωτοκόλλου HTTPS, το οποίο να βασίζεται στη χρήση πιστοποιητικών που χαρακτηρίζονται ως ασφαλή από τα προγράμματα πλοήγησης στο Διαδίκτυο (φυλλομετρητές)».

Πηγή : newsbeast.gr


Καταστράφηκαν οι δύο τόνοι ηρωίνης που είχε κατασχέσει το Λιμενικό


Υπό άκρα μυστικότητα η επιχείρηση

Υπό άκρα μυστικότητα και συνοδεία μεγάλης δύναμης της αστυνομίας, με τη συμμετοχή και ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ, οδηγήθηκαν χθες σε υψικάμινο εκτός Αθηνών για καταστροφή οι δύο τόνοι και εκατόν είκοσι κιλά ηρωίνης, που είχε κατασχέσει το Λιμενικό Σώμα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε βίλα στη Φιλοθέη και σε δύο αποθήκες στο Κορωπί.

Μάλιστα η μεταφορά πραγματοποιήθηκε την ώρα που στα δικαστήρια Πειραιά διεξαγόταν η δίκη του καταδικασθέντα για την υπόθεση της 17Ν Σάββα Ξηρού και υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, στην επιχείρηση μεταφοράς της ηρωίνης, ήταν παρών εισαγγελέας και στέλεχος του γενικού Χημείου του Κράτους, ενώ η καύση των ναρκωτικών κράτησε περίπου τέσσερις ώρες εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας.

Σημειώνεται, ότι η ηρωίνη φορτώθηκε τον περασμένο Μάιο στο Ομάν και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», με σημαία Τόγκο, το οποίο εντοπίστηκε και δεσμεύθηκε στη Βλήχα Ελευσίνας.

Από εκεί τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν σε δόσεις με διάφορους τρόπους σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί.

Έως τώρα για την υπόθεση έχουν προφυλακισθεί συνολικά 23 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας πλοιοκτήτης.

newsbeast.gr


Πρωτότυπο Citroen C4 Cactus Airflow 2L στο Παρίσι


Σπουδή αποδοτικότητας, με το υβριδικό σύστημα Hybrid Air και κατανάλωση μόλις 2 λίτρων καυσίμου στα 100 χλμ.

Το Airflow 2L είναι κάτι περισσότερο από ένα αεροδυναμικά αναβαθμισμένο πρωτότυπο του Citroen C4 Cactus: είναι μια σπουδή γενικότερης αποδοτικότητας του καυσίμου, καθώς οι προφανείς αεροδυναμικές του βελτιώσεις συνοδεύονται από την τεχνολογία Hybrid Air του ομίλου PSA - και το 2L παραπέμπει στην επίτευξη κατανάλωσης μόλις 2 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Το υβριδικό σύστημα Hybrid Air αποτελείται από την αντλία και τη μονάδα αποθήκευσης πεπιεσμένου αέρα (που υποκαθιστούν τον ηλεκτροκινητήρα των άλλων υβριδικών συστημάτων) και συνδυάζεται με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρου και απόδοσης 82 ίππων. Το πρωτότυπο μπορεί να κινηθεί μόνο με τη μονάδα πεπιεσμένου αέρα, μόνο με τον βενζινοκινητήρα, ή και με τα δύο συστήματα μαζί.

Μετά το υβριδικό σύστημα Hybrid Air και τη βελτίωση της αεροδυναμικής (κατά 20% σε σχέση με το κανονικό Citroen C4 Cactus), η τρίτη παράμετρος μείωσης της κατανάλωσης και των ρύπων είναι η σημαντική μείωση του βάρους. Το πρωτότυπο Airflow 2L έχει μειωμένο βάρος κατά 100 κιλά (συνολικά 865 κ.) χάρη στην αντικατάσταση πολλών δομικών υλικών με ελαφρύτερα - όπως ανθρακονήματα, χάλυβα υψηλής απόδοσης και συνθετικά υλικά.




Πηγή : cardrive.gr


Πάτρα: Περίεργος Θάνατος ασθενή


Οι αλλεπάλληλες εξετάσεις δεν έδειχναν τίποτα, αλλά ο πυρετός συνέχιζε να ανεβαίνει...
Μυστήριο καλύπτει το θάνατο ενός 45χρονου άνδρα κατοίκου του Ρίου, o oποίος εργαζόταν σε εργοστάσιο της περιοχής και έχασε τη ζωή του μέσα σε πέντε ημέρες χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι της τραγωδίας.
Ο άτυχος άνδρας νόσησε ξαφνικά και ανέβασε πυρετό για αυτό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στην αρχή οι γιατροί φοβήθηκαν ότι πρόκειται για κρούσμα λεπτοσπείρωσης. Οι εξετάσεις όμως έδειξαν ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.
Ο οργανισμός του άτυχου άνδρα όμως κατέρρεε με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή χωρίς να υπάρχει σαφής διάγνωση για το περιστατικό.
Ο θάνατός του, αποτελεί θέμα συζήτησης στο Ρίο από την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και νόσησε, ενώ αργά χθες το βράδυ (14-10-2014) έσβησε ξαφνικά σκορπίζοντας την θλίψη στους δικούς του ανθρώπους. Η μητέρα του μάλιστα κατέρρευσε στην είδηση του θανάτου του και αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.


Πηγή: thebest.gr


Η ψαριά έφερε στο φως ένα περίεργο πλάσμα! (video)



Ο Ong Han Boon, ένας ερασιτέχνης ψαράς, πήγε όπως κάθε μέρα για ψάρεμα στα ανοιχτά του νησιού Sentosa.
Αυτή την φορά η ψαριά του επιφύλασσε μια τρομακτική έκπληξη αφού αλίευσε ένα περίεργο πλάσμα που έμοιαζε σε αστερία με χταπόδι αλλά το συγκεκριμένο είχε πάνω από 100 πλοκάμια και ήταν και ζωντανό.
Τώρα μόνο η επιστήμη θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις για αυτό το αλλόκοτο και περίεργο πλάσμα.





Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Κλειστό λόγω πένθους το σχολείο


Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από τον τραγικό χαμό ενός 14χρονου αγοριού, το οποίο έχασε τη ζωή του ενώ έπαιζε με τους φίλους του σε κλειστό σχολείο.
Το απόγευμα της Τρίτης το αγοράκι μαζί με την παρέα του πήγε να παίξει στο σχολείο. Αφού πήδηξε τα κάγκελα μαζί με τους φίλους του άρχισαν το παιχνίδι.
Σε μία κακή στιγμή όμως, όπως μετέδωσε ο Ant1, το παιδάκι κρεμάστηκε από την μπασκέτα όμως τα χέρια του γλίστρησαν από την στεφάνη, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος χτυπώντας στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Συμμαθητές, γονείς, δάσκαλοι και όλη η τοπική κοινωνία αδυνατούν να πιστέψουν την τραγική είδηση. Σε ένδειξη πένθους κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας το σχολείο θα παραμείνει κλειστό.


Πηγή : newsbomb.gr


Δείτε έφηβη νύφη να σύρεται με την βία για να παντρευτεί!



Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει το ντροπιαστικό για το Καζακστάν βίντεο.
 Μια έφηβη την ετοιμάζουν με το ζόρι για νύφη και κλαίει σπαραχτικά και προσπαθεί να αντισταθεί με κάθε τρόπο, ενώ οι συγγενείς του γαμπρού, που την έχουν απαγάγει, την σπρώχνουν να μπει στο σπίτι του για την τέλεση του γάμου και όλα αυτά το 2014.
Οι απαγωγές έφηβων κοριτσιών από μέλη της οικογένειας των υποψηφίων γαμπρών, χωρίς την θέληση της νύφης και κάποιες φορές και χωρίς την συγκατάθεση της οικογένειάς της, είναι ένα πανάρχαιο έθιμο στο Καζακστάν, για το οποίο σπάνια παρεμβαίνουν οι αρχές.
Ενώ η κοπέλα συνειδητοποιημένη για το τι πρόκειται να της συμβεί κλαίει οι συγγνείς της σκορπούν χαρούμενοι κομφετί διασκεδάζοντας με το δράμα της ανήλικης με το ζόρι νύφης.
Η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών στο Καζακστάν, Anfisa Zuyeva, δηλώνει ότι το έθιμο είναι «βάρβαρο» και θα πρέπει να καταργηθεί. Η ίδια τονίζει ότι το συγκεκριμένο βίντεο, που κάνει τον γύρο του κόσμου, με τον τίτλο «Stealing The Bride», απέσπασε αρνητική κρητική και έγινε η «ντροπή του Καζακστάν».
Το συμβάν έγινε στην περιοχή Akmola, στο κεντρικό Καζακστάν και το κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένας από τους καλεσμένους.






Μπήκαμε στις δανειστικές βιβλιοθήκες της Αθήνας







Βιβλιοθήκη Ευγενίδειου Ιδρύματος
Η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου λειτουργεί από το 1966 ως δανειστική και εξειδικεύεται στους θεματικούς τομείς της Τεχνολογίας και των Θετικών Επιστημών. Σήμερα εκτείνεται σε τρεις ορόφους του κτηρίου και οι συλλογές της περιέχουν έντυπο και ψηφιακό υλικό.
Πληροφορίες: Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο,  210 9469600.

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων
Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται στον Σταθμό Λαρίσης και είναι μία από παλαιότερες βιβλιοθήκες στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τον δήμαρχο Ανάργυρο Πετράκη το 1835 και η συλλογή της περιλαμβάνει σπάνιο εκδοτικό υλικό και 55.000 τίτλους βιβλίων ποικίλης θεματολογίας. Στη διάθεση των επισκεπτών της υπάρχουν και δύο αναγνωστήρια με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπου μπορεί κανείς να περάσει τον χρόνο του διαβάζοντας ή αναζητώντας τίτλους βιβλίων.
Πληροφορίες: Δομοκού 2, 10445, Αθήνα210 8846009, 210 8846012

Βιβλιοθήκη της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης
Η Βιβλιοθήκη της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης βρίσκεται στον 4ο όροφο στο κτήριο της οδού Μασσαλίας 22 και φιλοξενεί περισσότερους από 35.000 τίτλους στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, μια ηλεκτρονική συλλογή με πάνω από 65.000 ψηφιακά βιβλία, συνδρομές σε  βάσεις δεδομένων των μεγαλύτερων ακαδημαϊκών περιοδικών που αριθμούν 10.000.000 άρθρα καθώς και μια συλλογή Σπάνιων Βιβλίων. Φροντίστε να εγγραφείτε στους καταλόγους της βιβλιοθήκης ώστε να μπορείτε να δανειστείτε και τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν.
Πληροφορίες: Μασσαλίας 22, Αθήνα210 3680900

Βιβλιοθήκη Γαλλικού Ινστιτούτου
Στην Βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου μπορεί να βρει κανείς μια μεγάλη συλλογή με γαλλικά βιβλία, χρήσιμη για όσους μαθαίνουν ή διδάσκουν γαλλικά ή για όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τη γλώσσα τους με γαλλική λογοτεχνία. Μυθιστορήματα, δοκίμια, κόμικς, DVD και CD αλλά και παιδαγωγικά βοηθήματα όπως γραμματικές, μεθόδους εκμάθησης, θα βρείτε σε πληθώρα στα ράφια της βιβλιοθήκης
Πληροφορίες: Σίνα 31, Κολωνάκι, Αθήνα.

Βιβλιοθήκη Ινστιτούτου Θερβάντες
Η δημιουργία της Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας ανάγεται στην εποχή του Ισπανικού Μορφωτικό Ιδρύματος Βασίλισσα Σοφία, που ιδρύθηκε το 1976 και βρισκόταν στην οδό Σκουφά. Από το 1991, η Βιβλιοθήκη αποτελεί το βασικό κέντρο πληροφόρησης και τεκμηρίωσης στην Ελλάδα για θέματα σχετικά με την Ισπανική Γλώσσα και τον Πολιτισμό των Ισπανόφωνων χωρών. Από το 2009, προσφέρει σύγχρονες εγκαταστάσεις, πάνω από 26000 αντίτυπα και 34 θέσεις ανάγνωσης, 6 υπολογιστές και 2 θέσεις συμβουλευτικής για οπτικοακουστικά μέσα.
Πληροφορίες: Μητροπόλεως, 23, Αθήνα, 210 3634117.

Βιβλιοθήκη του ΕΚΕΒΙ (Βιβλιολογική Βιβλιοθήκη)
Η βιβλιοθήκη αυτή λειτουργεί από το 1996 και περιλαμβάνει τίτλους που σχετίζονται με το βιβλίο, τη μάθηση και την ανάγνωση. Περιλαμβάνει περισσότερους από 6000 τίτλους και κάνοντας εγγραφή μπορείτε να δανείζεστε βιβλία δωρεάν.
Πληροφορίες: Αθανασίου Διάκου 4, Αθήνα, 210 9200306.

Πηγή : clickatlife.gr


Προσφορά προληπτικής εξέτασης από το Ιατρικό Αθηνών



Προληπτική εξέταση σε προνομιακή τιμή προσφέρει o Όμιλος Ιατρικού Αθηνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει εξέταση από εξειδικευμένο ορθοπαιδικό στην τιμή των 20 ευρώ.
Στην προνομιακή αυτή τιμή συμπεριλαμβάνεται, σε περίπτωση που χρειαστεί, και ακτινογραφία.
Η προσφορά ισχύει για όσους καλέσουν την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 και προγραμματίσουν το ραντεβού τους.
Για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα (από τις 09.00 έως τις 15.00):
- Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: τηλ. 210 6862554
-Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών: τηλ. 210 6862397
-Ιατρικό Π. Φαλήρου: τηλ. 210 9892120
-Ιατρικό Ψυχικού: τηλ. 210 6974032
-Ιατρικό Περιστερίου: τηλ. 210 5799029

euro2day.gr


Ο ΕΦΕΤ αποσύρει τρικαλινά λουκάνικα


Στην ανάκληση αλλαντικών προϊόντων, λουκάνικα από τα Τρίκαλα, στα οποία δεν αναφέρονταν στον κατάλογο των συστατικών οι αλλεργιογόνες ουσίες, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου στην επιχείρηση με την επωνυμία Αλεξανδρίδης Νικόλαος & Σία ΟΕ και διακριτικό τίτλο «ΑΛΚΗΣ», διαπίστωσε ότι σε δύο προϊόντα που παρασκευάζονται και διανέμονται στην Ελλάδα από την εταιρεία, με τις εμπορικές ονομασίες «Λουκάνικα Τρικαλινά» και «Λουκάνικα Βραστά – СΟCИCKИ MOЛOЧHЬIE», δεν αναφέρονταν στον κατάλογο των συστατικών οι αλλεργιογόνες ουσίες, στη μεν πρώτη περίπτωση σέλινο στη δε δεύτερη περίπτωση σπόροι μουστάρδας (σιναπιού), αν και αυτές προστίθενται κατά την παρασκευή των προϊόντων αυτών, όπως δηλώθηκε από τον υπεύθυνο της επιχείρησης και διαπιστώθηκε κατά των έλεγχο των συνταγών τους.
Μετά τα ανωτέρω, ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εταιρεία να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παρτίδων των προϊόντων, για τα μεν «Λουκάνικα Τρικαλινά» με ημερομηνίες παραγωγής από 22.09.2014 έως και 03.10.2014 (αντίστοιχες ημερομηνίες λήξης : 22.10.2014 έως και 03.11.2014), για τα δε «Λουκάνικα Βραστά – СΟCИCKИ MOЛOЧHЬIE» με ημερομηνίες παραγωγής από 18.09.2014 έως και 07.10.2014 (αντίστοιχες ημερομηνίες λήξης : 18.11.2014 έως και 07.11.2014), ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.
Τέλος, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, εφόσον έχουν ευαισθησία στις ως άνω ουσίες να μην τα καταναλώσουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ και newsit.gr


Νεο κραχ στο Χρηματιστήριο! Έφτασε πάνω από 9% η κατρακύλα!


- Στις 622 μονάδες το spread των ελληνικών ομολόγων!
- Για γενικευμένη κρίση στην ευρωζώνη κάνουν λόγο όλα τα ξένα ΜΜΕ
- Μεγάλη πτώση και στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο! Λίγο μετά τις 15.30 η πτώση έφτανε σχεδόν το 10%!
Στις 17.08 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 883,54 μονάδες με -6,82% και τζίρο στα 239 εκ. ευρώ.
Στις 16.18 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 884,21 μονάδες με 6,75% και τζίρο στα 192 εκ. ευρώ.

Στις 15.45 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 854,54 μονάδες με -9,88% και τζίρο στα 155 εκ. ευρώ.

Πηγή : newsit.gr


Επιασαν αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. με πλαστές ταυτότητες


Εμπλέκονται υψηλόβαθμοι της Ασφάλειας Αττικής και «πληροφοριοδότες»

Νέα περίεργη υπόθεση με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που φέρονται να κατείχαν και να χρησιμοποιούσαν Πλαστές ταυτότητες για «άγνωστους λόγους» απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ. Υψηλόβαθμα στελέχη των διωκτικών αρχών μιλούν για «πολύ σοβαρή υπόθεση με άγνωστες προεκτάσεις» και από την άλλη μεριά οι αναφερόμενοι αξιωματικοί μιλούν για «εσωτερικές σκοπιμότητες και για πόλεμο λάσπης». Συμπληρώνουν δε ότι οι Πλαστές ταυτότητες χρησιμοποιούνταν «για την εξιχνίαση υποθέσεων δράσης του οργανωμένου εγκλήματος και κυρίως σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας».

Από την άλλη ωστόσο ήδη ερευνάται αν με τη χρησιμοποίηση αυτών των πλαστών ταυτοτήτων που βρέθηκαν στην κατοχή αστυνομικών μπορεί να έγιναν παράνομες συναλλαγές σε τραπεζικά καταστήματα και όχι μόνο. Μάλιστα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις πρώην ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίστηκαν κρίσιμες υποθέσεις. Είναι εντυπωσιακό εξάλλου ότι η έρευνα αυτή έχει επιχειρηθεί να συσχετισθεί με τη δράση δραστήριων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν ελεγχθεί για «σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή». Ωστόσο άλλα στελέχη των αρχών ασφαλείας μιλούν για υπόθεση που συνδέεται με τις ιδιότυπες σχέσεις των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με πληροφοριοδότες και τις «θολές» μεθόδους εξιχνίασης εγκληματικών ενεργειών.

Ανάμεσα σε υπηρεσιακά έγγραφα

Η έρευνα φέρεται να έχει ξεκινήσει από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. μετά την ανεύρεση πλαστών αστυνομικών ταυτοτήτων σε συρτάρια αξιωματικών με θητεία σε διάφορες υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής. Αυτοί που βρέθηκαν με τις Πλαστές ταυτότητες - είχαν φωτογραφίες δικές τους ή άλλων άσχετων προσώπων - ανάμεσα στα προσωπικά και υπηρεσιακά έγγραφά τους ανέφεραν ότι «τις είχαν κατασκευάσει με τη σύμφωνη γνώμη ανώτατων αξιωματικών προκειμένου να αλλοιώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και οι ίδιοι ή άλλοι ιδιώτες να παρεισφρήσουν σε μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας με βάση στη Θεσσαλονίκη που εξαρθρώθηκε προ δύο ετών».

Ομως τα ζητήματα που ανέκυψαν για τους ερευνητές είναι «πρώτον, αν πράγματι αυτή ήταν η χρήση των πλαστών ταυτοτήτων· δεύτερον, αν ήταν σύννομη ή υπηρεσιακά ορθή η έκδοση των πλαστών εγγράφων από τους ίδιους τους αστυνομικούς για την εξάρθρωση του κυκλώματος αρχαιοκαπήλων και, τρίτον, γιατί οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που κατήρτισαν αυτά τα πλαστά έγγραφα δεν τα παρέδωσαν μετά ή δεν ενέταξαν τη συγκεκριμένη κίνησή τους στη δικογραφία». Κύρια ερωτήματα που ανακύπτουν είναι αν αυτές οι Πλαστές ταυτότητες χρησιμοποιήθηκαν έστω και παρατύπως «μόνο για το καλό της αστυνομικής έρευνας ή οι ελεγχόμενοι αξιωματικοί τις χρησιμοποίησαν ύστερα για δικό τους όφελος, πιθανόν σε τραπεζικές συναλλαγές». Μάλιστα για αυτόν τον λόγο ήδη μετατέθηκαν οι ελεγχόμενοι αστυνομικοί…

Κατάθεση από υψηλόβαθμους

Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκαν να καταθέσουν πρώην και νυν ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι φέρεται να παραδέχθηκαν ότι «εφαρμοζόταν αυτή η πρακτική των πλαστών εγγράφων κυρίως σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας». Δεν γνώριζαν όμως γιατί αυτές οι ταυτότητες δεν καταστράφηκαν στη συνέχεια και αν κρατήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν σε άλλες παρεμφερείς ενέργειες των αστυνομικών. Οι αξιωματικοί που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» της έρευνας σημειώνουν ότι «στις ενέργειές μας για τη σύλληψη κακοποιών εφαρμόζονται ορισμένες παράτυπες μέθοδοι που είναι γνωστές στις τάξεις των αρμοδίων αξιωματικών». Και ότι τώρα δεν μπορεί να εκτίθενται και να εκφράζονται υπόνοιες σε βάρος τους στο πλαίσιο ενός εσωτερικού πολέμου στην ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται πάντως ότι οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις έρχονται σε συνέχεια αναφορών για αδιαφανείς συναλλαγές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με πληροφοριοδότες. Υπενθύμιζαν μάλιστα ότι προ δέκα ετών είχε ξεσπάσει μεγάλο σκάνδαλο στις υπηρεσίες που ασχολούνται με υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας όταν είχε διαπιστωθεί ότι ένας ποινικός έπαιρνε τεράστια ποσά αφού εμφανιζόταν σε έγγραφα του ίδιου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. «να είναι ο μοναδικός πληροφοριοδότης που τους είχε αποκαλύψει όλα τα κυκλώματα που δρούσαν εκείνο τον καιρό».


Λαμπρόπουλος Βασίλης
tovima.gr




Μπακογιάννη: Αμεση και δραστική μείωση των φοροεπιβαρύνσεων


Λάμπρος Σταυρόπουλος
tovima.gr

Άμεση και δραστική μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων ζήτησε η πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη στην Βουλή. Μιλώντας επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, τόνισε ότι η αντιμετώπιση της υπερφορολόγησης φυσικών προσώπων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι η πρώτη παράμετρος βελτίωσης που πρέπει να αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό του 2015.

«Γίνονται βήμα αλλά χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ «πιο τολμηρή διαχείριση» ζήτησε και στο θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ακόμη, ζήτησε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ (έχει καταθέσει τροπολογία για την μείωση κατά 30% των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων), ενώ χαρακτήρισε σωστό και αναγκαίο το μέτρο των 100 δόσεων για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά όπως είπε χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα, όπως η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, καθώς «η υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει την οικονομία σε απόλυτο αδιέξοδο».

Άλλη μια παράμετρος που έθεσε η κυρία Μπακογιάννη είναι η ενίσχυση της ρευστότητας της ιδιωτικής οικονομίας ώστε οι επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Μάλιστα καταλόγισε ευθύνες στις τράπεζες λέγοντας ότι «είναι απούσες από την αγορά» και ο ρυθμός χρηματοδότησης της οικονομίας από αυτές είναι ακόμα αρνητικός (-13,3% μεταξύ Δεκεμβρίου 2013-Ιουλίου 2014). Επίσης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι κραυγές του στα τηλεοπτικά παράθυρα προδίδουν αυτοτύφλωση και έλλειψη εμπιστοσύνης».

Όπως είπε απευθυνόμενη στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν αντιλαμβάνεστε ότι με το κλίμα που καλλιεργείτε υπακούοντας στην λαϊκιστική λογική ΄΄φωτιά στα τόπια΄΄, δεν πλήττετε την κυβέρνηση, αλλά κηρύσσετε τον πόλεμο στην κοινωνία».

Πηγή : tovima.gr


Σοκ: 10 παιδιά στην Αθήνα αποπλανήθηκαν μέσω διαδικτυακού παιχνιδιού


Σοκαριστικά στοιχεία για περιπτώσεις αποπλάνησης ανηλίκων και παιδοφιλίας αποκάλυψε στη Βουλή ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.
Ο κ. Σφακιανάκης, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αναφέρθηκε σε δέκα περιπτώσεις παιδιών, μόνο στην Αθήνα, που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω ενός διαδικτυακού παιχνιδιού και ανέφερε μάλιστα ότι βρέθηκαν να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες, από τους γονείς τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σφακιανάκης αποκάλυψε ότι μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, από το 2011 έως το 2014, έχουν εντοπιστεί 1028 κατηγορούμενοι και 271 από αυτούς για παιδική πορνογραφία. Μέσα σε οκτώ χρόνια, πρόσθεσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποτράπηκαν 1060 αυτοκτονίες, 36 από τους οποίους χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην εντατική.

«Ήμουν στην Νέα Υόρκη και μου λένε “κάτι γίνεται στην χώρα σου, με μία πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο”. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε την μικρή στο παρά πέντε», είπε ο κ. Σφακιανάκης σημειώνοντας ότι για αυτή την υπόθεση η υπηρεσία βραβεύθηκε από το FBI.

Παίρνοντας τον λόγο, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσίασε τις αδυναμίες της πρακτικής που ακολουθείται με ένα παράδειγμα.

«Καθηγήτρια που είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της ΣΤ Δημοτικού στα Χανιά, τη διορίσαμε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο, γιατί ο φάκελος γράφει μόνο “ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά”», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Πηγή : newsit.gr


Ο εθνικισμός Αλβανών σκότωσε το ποδόσφαιρο – Απίστευτες εικόνες και ξύλο στο Σερβία - Αλβανία με υπεύθυνη την Αλβανία – Ο αδερφός του Αλβανού πρωθυπουργού πίσω από τα επεισόδια



 Η χθεσινή ήταν μια μαύρη μέρα για το ποδόσφαιρο και τον παγκόσμιο αθλητισμό.
Μία άθλια συμπεριφορά Αλβανών εθνικιστών των οποίων ηγούνταν ο αδελφός του Αλβανού πρωθυπουργού έγραψε άλλη μια ημέρα με μαύρα γράμματα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Ένα ελικοπτεράκι πέταξε πάνω από το γήπεδο στο οποίο γινόταν ο αγώνας Σερβίας - Αλβανίας και επάνω του είχε μια σημαία της λεγόμενης  κατά τους εθνικιστές Αλβανούς "μεγάλης Αλβανίας στην οποία έχουν προσαρτήσει κομμάτια από άλλες χώρες όπως το Κοσσυφοπέδιο, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ και κάποιες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, όπως η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Κέρκυρα.
Αποτέλεσμα αυτής της πρόσκλησης των Αλβανών ήταν να ξεσπάσουν άγρια επεισόδια και απίστευτο ξύλο μεταξύ παικτών και οπαδών.
Στην θέα της κατασκευασμένης σημαίας, ο παίκτης της Σερβίας Μίτροβιτς την κατέβασε και εκεί άρχισαν όλα όταν παρεξηγήθηκαν ορισμένοι παίκτες της Αλβανίας βλέποντας την ψεύτικη και κατασκευασμένη σημαία που ξεφτίλιζε το ποδόσφαιρο και το κράτος της Αλβανίας να κατεβαίνει από τον ιστό του ελικοπτέρου αντί να είναι οι πρώτοι που θα την κατέβαζαν ζητώντας συγνώμη.
Υποκινητής και υπεύθυνος της όλης κατάστασης και του διασυρμού ενός κράτους και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ήταν ο Όλσι Ράμα, αδερφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας ο οποίος συνελήφθη και σήμερα αφέθηκε ελεύθερος.
Την είδηση μεταδίδουν όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ ορισμένα από αυτά όπως το CBCsports και στο Skysports αναφέρονται και στις περιοχές που περιλαμβάνει ο χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας».
Χαρακτηριστικό είναι το καναδέζικο μέσο ενημέρωσής που γράφει αναλυτικά ότι  «Το αεροπλανάκι έκανε περάσματα πάνω από τον αγωνιστικό χώρο... σέρνοντας μια αλβανική σημαία και το χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας» όπου εντός των συνόρων περιλαμβάνονται εδάφη τη σημερινής Αλβανίας, το Κοσσυφοπέδιο, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ και κάποιες περιοχές της Βορείου Ελλάδος. Επίσης, στο χάρτη απεικονίζονταν δυο Αλβανοί εθνικιστές ο Ισμαήλ Κεμάλι, ο οποίος κήρυξε την ανεξαρτησία της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το1912 ο Ισα Μπολετίνι, ένας Αλβανός μαχητής κατά των Τούρκων».
Φυσικά η κατάληξη της εθνικιστικής δράσης ήταν να κυνηγηθούν οι παίκτες με τις κλωτσιές και να φύγουν ταπεινωμένοι κακήν κακός από το γήπεδο στο οποίο ήταν φιλοξενούμενοι.

Περιμένουμε την τιμωρία μετά από αυτή την ενέργεια των Αλβανών εθνικιστών.

Φωτό :

















Προσπάθησε να βιάσει συνεπιβάτισσα του εν ώρα πτήσης



Η επίθεση ενός 29χρονου επιβάτη σε μια γυναίκα, προκάλεσε αναστάτωση σε πτήση από τη Χαβάη προς την Ιαπωνία, με αποτέλεσμα ο πιλότος να κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Χονολουλού για να γίνει η σύλληψη ενός 29χρονου άντρα.

Ο 29χρονος επιτέθηκε σε μια γυναίκα, την ώρα που το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα.
Παρ' ότι ο άντρας κατάφερε να την κλείσει μέσα στο μπάνιο, η γυναίκα κατάφερε και πάτησε το κουμπί έκτακτης ανάγκης, ειδοποιώντας τις αεροσυνοδούς και τον πιλότο να σπεύσουν.
«Η πόρτα ήταν αδύνατο, να ανοίξει και χρειάστηκε να την ξεβιδώσουν» γράφεται στην αναφορά του FBI που έσπευσε στο αεροδρόμιο της Χονολουλού.
Ένα άλλος άντρας, μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε, στην προσπάθειά του να εξουδετερώσει το δράστη. Η μητέρα του 29χρονου, δήλωσε πως ο γιος της πάσχει από σοβαρά προβλήματα κατάθλιψης. Μόλις τον έβγαλαν σηκωτό από την τουαλέτα του αεροπλάνου, η μητέρα του, του έδωσε μια δόση από το φάρμακο που είχε μαζί της και ο Ιάπωνας ναρκώθηκε για τα καλά.
Στο άκουσμα πως χρειάστηκαν τρεις επιβάτες για να τεθεί υπό κράτηση ο δράστης, ο πιλότος, γύρισε το αεροπλάνο πίσω στη Χαβάη από όπου είχε ξεκινήσει ώστε να γίνει η σύλληψη.
Ο 29χρονος κρατείται στις φυλακές της Χονολουλού, χωρίς εγγύηση και μετά από μια σύντομη ακρόαση στο δικαστήριο, την Τρίτη, περιμένει τη δίκη και φυσικά την όποια καταδίκη του.
Σύμφωνα με το νόμο, η σεξουαλική επίθεση μπορεί να τιμωρηθεί ακόμα και με ισόβια ποινή, όμως ο δικαστής δήλωσε πως υπάρχουν "θέματα ψυχικής υγείας" που θα παίξουν ρόλο στην απόφαση.


Πηγή : newsbomb.gr


Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τα δάνεια της Συγγρού



• ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ πήρε 14,6 εκατ. ευρώ δάνειο την ώρα που χρωστάει 146,3 εκατ. ευρώ
• ΝΔ: Είναι ψέματα, τα 14,6 εκατ. ευρώ είναι απλήρωτοι τόκοι
Μετά τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για «χρηματισμούς» βουλευτών προκειμένου να μαζευτούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή, σήμερα άνοιξε και δεύτερο μέτωπο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή αναφέρει ότι στους ισολογισμούς της ΝΔ φαίνεται ότι το 2013 η γαλάζια παράταξη πήρε δάνειο 14,6 εκατομμυρίων ευρώ την ώρα που δεν μπορεί να αποπληρώσει τα παλιά της δάνεια που φτάνουν τα 146,3 εκατ. ευρώ.
Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι «Λεφτά υπάρχουν μόνο για τη ΝΔ!» και στο ρεπορτάζ αναφέρεται επι λέξη:
«Χτυπητή εξαίρεση από το καθεστώς της τρόικας, των Μνημονίων και της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα την τελευταία τετραετία και αφορά εργαζόμενους, επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω έλλειψης ρευστότητας και κόμματα της αντιπολίτευσης αποτελεί η Ν.Δ. Πιθανότατα τυγχάνει προνομίων ακριβώς λόγω του έργου που προσφέρει...
Πήρε δάνειο 14,6 εκατ. χωρίς να εξυπηρετεί τα χρέη της
Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα στη Βουλή, η Ν.Δ. έλαβε το 2013 δάνειο 14,6 εκατ. ευρώ χωρίς να εξυπηρετεί το υπέρογκο χρέος των 146,3 εκατ. ευρώ. Το δάνειο και η μη εξυπηρέτησή του προκύπτουν από την κατακλείδα του ισολογισμού, καθώς το "υπόλοιπο δανείων" μεταξύ 2012 και 2013 συμπίπτει με το ύψος του δανείου (160.933 εκατ. - 146.331 εκατ. = 14,6 εκατ.).
Ο Φ. Κουβέλης ζήτησε εξηγήσεις αν τα χρέη της Ν.Δ. "εξυπηρετούνται, είναι 'κόκκινα' ή επαναχρηματοδοτούνται για να μην καταστούν επισφαλή", κάτι που υπαινίχθηκε ο βουλευτής κ. Βλαχογιάννης. Την αποκάλυψη παραδέχτηκε εμμέσως ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος δηλώνοντας ότι "όποια δάνεια έχει πάρει η Ν.Δ. τα έχει πάρει με διαφάνεια, η Ν.Δ. εξυπηρετεί τα δάνεια και τα χρέη της"».
ΝΔ: Δεν είναι δάνειο, είναι τόκοι παλιών δανείων
Έντονη ήταν η αντίδραση της Συγγρού με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο να εκδίδει ανακοίνωση τύπου και να κάνει λόγο για επιχείρηση λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ισχυρίζεται ο γραμματέας της ΝΔ δεν πρόκειται περί νέου δανείου αλλά για απλήρωτους τόκους από παλαιά δάνεια.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του γραμματέα της ΝΔ:
«Η επιχείρηση λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Σειρά πήρε σήμερα το κομματικό τους έντυπο, η Αυγή, που με πρωτοσέλιδο άρθρο της, συκοφαντεί τη Ν.Δ. για δήθεν δάνειο που έλαβε το 2013, ύψους 14,6 εκ. Eυρώ.
Καλούμε τους λασπολόγους του ΣΥΡΙΖΑ και της “Αυγής”, εντός της ημέρας να “τεκμηριώσουν” στον Ελληνικό λαό το δημοσίευμά τους, δηλαδή το ύψος του δανείου που “έλαβε” η Ν.Δ., πότε ελήφθη και από ποια τράπεζα. Διαφορετικά θα επιβεβαιώσουν ότι είναι πολιτικοί εμπρηστές και αισχροί συκοφάντες, που στην απόπειρά τους να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα δεν διστάζουν ακόμα και να κατασκευάζουν “στοιχεία”.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάρει κανένα δάνειο το 2013, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο γραμματέας της ΚΟ τους κ. Νίκος Βούτσης, ζητώντας δημοσίως συγγνώμη σε χθεσινή ραδιοφωνική παρέμβασή του. Προφανώς, επειδή η συγγνώμη δεν εξυπηρετεί το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε από “λάσπη και ανεμιστήρα”.
Και κάτι ακόμα: Μπορεί να μην το συνηθίζει αλλά η ΕΣΗΕΑ οφείλει να πάρει επιτέλους θέση για τις συνεχείς αναπόδεικτες αθλιότητες του κομματικού εντύπου του ΣΥΡΙΖΑ!»

Πηγή : newsbomb.gr


ΚΡΙΣΗ,ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΚΡΙΣΗ.




Γράφει ο Πάνος Παπαγιαννόπουλος


Ένα λοιπόν ακόμα καλοκαιρινό βραδάκι,μιάς και δεν λέει ακόμα να χειμωνιάσει,και βρίσκομαι καλεσμένος σε ένα ακόμα βαρετό σουαρέ στη βίλα πολύ καλού μου φίλου και συνεργάτη,γνωστού επιχειρηματία.
 Κατά τις 9 και ενώ βρισκόμασταν όλοι καθισμένοι κοντά στο μπάρμπεκιου,δηλαδή εγώ μαζί με μερικά στελέχη της κυβέρνησης,δυο αρχιμανδρίτες,δυό,τρείς εφοπλιστές και άλλους οικονομικούς παράγοντες του τόπου,μοιραία ήρθε η συζήτηση στην οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα καθώς και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις..
 Η στενοχώρια ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα η οποία από νωρίς ήταν βαριά...Τα πράγματα δεν πάνε καλά και ο Έλληνας μέρα με την ημέρα υποφέρει όλο και περισσότερο,συμφωνήσαμε όλοι.
Όλοι με έναν κόμπο στο λαιμό αμήχανοι κοιτούσαμε ο ένας τον άλλο.Το χαβιάρι δεν πήγαινε κάτω και σαμπάνια ήταν λίγη για να πνίξει κανείς τον καημό του........Είναι βλέπεις και αυτό το αγκάθι με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.......
 Σηκώθηκα νωχελικά και περπάτησα στον κήπο παραμερίζοντας κάτι μοντέλες που περιφερόντουσαν άσκοπα ανάμεσα από τους καλεσμένους..Είναι γεγονός ότι κάτι πρέπει να γίνει...
Το φωνάζει συνεχώς ο φίλος Ευάγγελος..Η αλλαγή πολικού σκηνικού θα ήταν μοιραία...Τόσες συμφωνίες έχουν γίνει,τόσες φορές έχουμε δώσει τα χέρια...Είναι κρίμα...Είναι και τόσοι φίλοι που δεν θα επανεκλεγούν.....
 Ένα χέρι ξαφνικά με χτύπησε στον ώμο...Γνωστός μου μεγαλοεκδότης με ακολουθούσε στον μικρό μου περίπατο χωρίς να τον καταλάβω...Χάρηκα που τον είδα αν και τελικά με πλησίασε να μου θυμίσει για εκείνο το καινούργιο σακίδιο που είχαμε υποσχεθεί στον Σταύρο..Καλά,καλά,του απάντησα.Δεν το έχω ξεχάσει.
 Έσφιξα στο χέρι μου την επιταγή για εκείνη τη δουλίτσα που είχαμε κανονίσει με τον υπουργό και κατευθύνθηκα προς το τζακούζι με το πούρο μισοσβησμένο στο χέρι..
 Κοίταξα φευγαλέα το ρόλεξ μου και σαν να ξύπνησα απο λήθαργο..Να θυμηθώ να τηλεφωνήσω στον οικονομικό μου σύμβουλο για εκείνη τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό..Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται...
 Βγαίνοντας από τη σάουνα,άφησα τον εαυτό μου στα έμπειρα χέρια της μασέζ και ηρέμησα...Δίπλα μου ακριβώς παλιός μου φίλος βουλευτής χαλάρωνε και εκείνος καθώς τον πασάλειβε με λάδι η άλλη κοπέλα..Αυτό είναι,αναφώνησα...Αυτό είναι...Χρειάζεται λάδι...Λάδι και μάλιστα πολύ....
Ανάσανα..Πήρα κουράγιο..Θα το παλέψουμε Αντώνη μου!!!
 Έκλεισα τα μάτια και βυθίστηκα στις σκέψεις μου....Χαμογέλασα πικρά...Πόσες θυσίες θα χρειαστούν ακόμα για να σωθεί η Ελλάδα μας??Πόσες??
 Έκλεισα το μάτι στην νεαρή μασέζ και γύρισα ανάσκελα......












Πάνος Παπαγιαννόπουλος


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Όλα τριγύρω αλλάζουνε ...
<<Κι όλα τα ίδια μένουν>>

Το είδαμε κι αυτό!!!!
Μαζεύτηκαν σιγά ,σιγά τα πρόβατα στο μαντρί!!!!
Οι βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας για τη ψήφο εμπιστοσύνης!!!
Και..Την πήραν τελικά!!!
Τι μας περιμένει ?Τι θα φέρει η ψήφος εμπιστοσύνης???
Θα φύγουμε από το μνημόνιο???
Τι θα γίνει??
Δε βλέπω καμμιά διαφορά στην Ελλάδα της κατοχής και στην Ελλάδα του 2014!!!
Φτώχεια ,ανέχεια ,ανεργία!!!!Οι Έλληνες που έφευγαν μετανάστες τότε!!!!
Οι Έλληνες που φεύγουν μετανάστες τώρα!!!Που έτρωγαν από τα σκουπίδια
τότε....!!!Και πού τρώνε και..Τώρα!!!!
Μία Ελλάδα πού ματώνει!!!
Η Ελλάδα του 1942 και η Ελλάδα του 2014!!!

Είδαμε,ακούσαμε, κουτσομπολεύουμε!!!!
Στο σπίτι μου, σπιτάκι μου στον ΑΛΦΑ τι έγινε???
Σεισμός επικρατεί!!...Έπεσαν τα νούμερα τηλεθέασης!!!Η Ζήνα Κουτσελίνη
γιατί έφυγε??Έληξε το συμβόλαιο ...Λένε....???
Έτσι είναι??
Έ!!Κάτι καταλαβαίνουμε κι εμείς!!!!

Έγκυος η Ελένη Μενεγάκη???
Έ!!αφού αγαπιούνται ας..το πάρει το παλληκάρι!!!
Εδώ τόσα και τόσα γίνονται ,αυτό θα μας πειράξει???
Ένα παιδί φέρνει ευτυχία!!!
Αλλά ..και νούμερα τηλεθέασης!!Βέβαια δεν έχει ανάγκη η Ελένη!!
Πού ξέρετε ??Μπορεί να μείνει έγκυος και η Τατιάνα Στεφανίδου!!
Ακούσαμε ότι τσακώθηκε η Ελένη Μενεγάκη με τον Μπάτλερ της!!1
Μπάτλερ? Είδος προς  εξαφάνιση!!!
Αλλά στην Ελλάδα έχουμε! Μάθαμε ότι η αστηνομία έληξε το θέμα!!!
Γιατί ο Μπάτλερ δεν υπέγραφε την απόλυσή του!!Λένε ότι ο μπάτλερ..Έλεγε
...Τα μυστικά της οικογένειας!!!Εκείνοι ξέρουν!!!....
Θυμήθηκα ! Μπάτλερ είχε και η Μαντάμ Σουσού !!!
Από το Μπύθουλα στο Κολωνάκι!!!
Και η σύμπτωση..Τώρα!!!
Ο Μπύθουλας ,άλλη ονομασία της Ακαδημίας Πλάτωνος,δίπλα στο Κολωνό!!!

Music Skool χτύπησε 35αρια στο MECA!!!
Τώρα αν είναι καλό, η κακό μικρά παιδιά να παίρνουν μέρος σε ..τέτοια
ανταγωνιστικά παιχνίδια...??
Αυτό ας το κρίνετε μόνοι σας!!!!!!!!!!!

Ξεκίνησε και το πρωινό του MECA !!!!
Ευρυματικότατη η έναρξη του Μάρκου Σεφερλή!!!
Ο Ταλαντούχος  ηθοποιός με τους συνεργάτες του ταρακούνησε το πρωινό!!!
Τα μηχανάκια της AGB έδειξαν 62αρια!!!!!
Καλό είναι να προσέξουν στο πρωινό του MECA να μην ξεφύγουν!!!
Να πηγαίνει ..το πρωινό όπως η πρεμιέρα!!!

Το καλό είναι ότι γίνονται σίριαλ,τηλεπαιχνίδια!!!
Έτσι υπάρχει δουλειά για τους εργαζόμενους !
Τώρα σε αναμονή είμαστε στα καινούρια σίριαλ του ANT1
<<ΤΡΙΧΕΣ>> Ρήγας , Αποστόλου!!!
Και το σίριαλ του MECA <<ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ>>Toυ Γιώργου Καπουτζίδη!!!Ελπίζουμε το ΜΕCA και ο ΑΝΤ1 να μην κάνουν το λάθος και τα βάλουν
την ίδια μέρα και ώρα!!!

Το TIP της Εβδομάδας!!!!!!!!!!!
Πάρτε τον καλό σας ή την καλή σας και όπου φύγει φύγει μακρυά
από την ρουτίνα της πόλης που τόσο μας κουράζει!!!!!!!!!!!!

Αυτά και άλλα Χαριτωμένα
την άλλη εβδομάδα με την


7 εντυπωσιακά ψυχολογικά γεγονότα στην καθημερινότητά μας


Η καθημερινότητα μας διέπεται από ένα σύνολο νόμων και αρχών που πολλές φορές αναδεικνύουν αλήθειες και γεγονότα ναι μεν περίεργα αλλά άκρως ενδιαφέροντα και χρήσιμα. Η γνώση τους μπορεί να διευρύνει την οπτική μας και τον τρόπο που προσεγγίζουμε κάποιες καταστάσεις. Παρακάτω αναγράφονται οι 7 πιο ενδιαφέρουσες.

1 – Οι Περισσότερες Αποφάσεις μας Παίρνονται σε Υποσυνείδητο Επίπεδο
Είμαστε περίεργα πλάσματα, αυτό είναι γνωστό. Η ανάγκη μας για έλεγχο σε όλο το φάσμα που κινείται η καθημερινότητα μας υποδηλώνει πως θέλουμε να γνωρίζουμε με σιγουριά πως οι αποφάσεις μας είναι αποτέλεσμα προσεκτικής σκέψης και περισυλλογής. Πίσω από το πως επιλέγουμε σύντροφο μέχρι τις διαδικασίες που κρύβονται πίσω από την επιλογή μας μάρκας υπάρχουν διαδικασίες αρκετά πολύπλοκες που δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε συνειδητό επίπεδο.
Μην μπερδεύεις το υποσυδείδητο με κάτι το εσφαλμένο. Οι αποφάσεις και επιλογές που κάνουμε στην καθημερινότητας μας είναι αποτέλεσμα υποσυνείδητων διαδικασιών. Όταν τα κομμάτια πληροφορίας που δέχεται ο εγκεφαλος κάθε δευτερόλεπτο είναι περίπου 11. 000. 000, τότε καταλαβαίνεις πως το συνειδητό μας είναι αδύνατο να τα επεξεργαστεί όλα, γρήγορα και ταυτόχρονα.

2 – Ανακατασκευάζεις Συνεχώς τις Αναμνήσεις σου
Οι αναμνήσεις σαν ταινία; – Τείνουμε να βιώνουμε τις αναμνήσεις μας σαν γεγονότα με μορφή ταινιών μικρού μήκους. Αυτό συμβαίνει διαρκώς στην καθημερινότητα μας και ο τρόπος που ανακαλούμε είναι εξαιρετικά πολύπλοκος, αφού δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο ήταν το ερέθισμα που προκάλεσε την κάθε ανασκαφή μνήμης. Όμως οι αναμνήσεις δεν μένουν στάσιμες. Είναι ζωντανές μορφές ζωής που συνεχίζουν να επηρεάζουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το παρόν και αποφασίζουμε για το μέλλον.
Οι αναμνήσεις ανακατασκευάζονται – Οι αναμνήσεις μας ανακασκευάζονται κάθε φορά που τις σκεφτόμαστε. Επειδή ένα γεγονός αποθηκεύεται στην μνήμη μας ανάλογα με την συναισθηματική ένταση που το βιώνουμε, την στιγμή που θα το ανακαλέσουμε μπορεί όχι μόνο να χρωματίσει την παρούσα συναισθηματική μας κατάσταση και να καθορίσει τις αποφάσεις του παρόντος/μέλλοντος αλλά να επηρεαστεί και το ίδιο από την κατάσταση που ήδη βρισκόμαστε όταν το ανακαλούμε.
Αν είμαστε ήρεμοι ενώ ανακαλούμε ένα έντονο παρελθοντικό γεγονός, όχι μόνο θα επηρεάσει την κατάσταση μας στο παρόν αλλά υπάρχει περίπτωση ν’ αλλάξει και την ένταση της ίδιας της μνήμης!
Η μνήμη είναι μια χρονοκάψουλα και εμείς χρονοταξιδιώτες.
Γεμίζοντας τα κενά – Επειδή δεν μπορούμε να θυμόμαστε με ακρίβεια κάθε γεγονότος που συμβαίνει στην καθημερινότητα μας, όταν το θυμόμαστε και πάλι έχουμε την τάση να γεμίζουμε τα κενά μνήμης πολλές φορές με πακέτα πληροφορίας που μας βολεύουν περισσότερο. Είναι το παράδοξο του Self – report of past behavior. Είναι δύσκολο να αντικειμενική άποψη του εαυτού μας σε παρελθόντα χρόνο.

3 – Η Ντοπαμίνη σε Κάνει να Αναζητάς Νέες Πληροφορίες
Η ντοπαμίνη ανακαλύφθηκε το 1958 από τους ArvidCarlssonκαι Nils – AkeHillarpστο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Σουηδίας.
Ο μύθος – Για χρόνια κυριαρχούσε η γνώμη πως η ντοπαμίνη ελέγχει αποκλειστικά τα συστήματα απόλαυσης του εγκεφάλου και μας προκαλεί ευχαρίστηση όταν τείνουμε προς συμπεριφορές που έχουν ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια.
Η αλήθεια – Οι τελευταίες έρευνες αποκαλύπτουν πως αντί η ντοπαμίνη να μας σπρώχνει να βιώσουμε απόλαυση μας δίνει κίνητρο προς συγκεκριμένες συμπεριφορές. Όμως τι σημαίνει αυτό; Στην καθημερινότητα μας, η ντοπαμίνη μας ωθεί να θέλουμε, να επιθυμούμε και να αναζητούμε. Μας κάνει να αισθανόμαστε ενδιαφέρον για ιδέες και πολύπλοκες πληροφορίες.
Δύο συστήματα – Το πρώτο σύστημα που έχουμε είναι αυτό του ‘’θέλω’’(ντοπαμίνη) ενώ το δεύτερο είναι ‘’μου αρέσει’’. Το πρώτο σύστημα μας ωθεί προς δράση ενώ το δεύτερο μας κάνει να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι. Τελευταίες μελέτες μας δείχνουν πως το πρώτο σύστημα είναι πιο ισχυρό αφού αναζητούμε συνεχώς περισσότερα από αυτά που ήδη έχουμε.

4 – Γιατί Επιμένουμε να Δίνουμε Προσοχή στο Φαγητό, το Sex και τον Κίνδυνο
Το φαγητό, η αναπαραγωγή και η αντίληψη του κίνδυνου εμπεριέχονται στο πιο ισχυρό εξελικτικό κίνητρο του ανθρώπου: την επιβίωση. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε παρορμήσεις που στο παρασκήνιο τους κρύβουν την ικανοποίηση των παραπάνω πολύ βασικών αναγκών.
Οτιδήποτε μας προκαλεί ασφάλεια είναι θετικό, ένα λαχταριστό γεύμα είναι ακαταμάχητο και το να γίνουμε ακόμα πιο ελκυστικοί στο άλλο φύλλο θα σημάνει αυτομάτως πιο γρήγορη αναπαραγωγική διαδικασία.

5 – Θέλεις να Αλλάξεις Συνήθειες; Χρησιμοποίησε Έκπληξη και Διασκέδαση
Η καθημερινότητα μας στο σύνολο της απαρτίζεται από συνήθειες που άλλες είναι θετικές και άλλες είναι αρνητικές. Είναι τα λεπτά και διάφανα συν και πλην που αποκαλύπτουν την προσωπικότητα μας και το πως αντιμετωπίζουμε την κάθε κατάσταση.
Για να αλλάξει μια συνήθεια όμως πρέπει με κάποιο τρόπο να ‘’ξεγελάσουμε’’ τον ίδιο μας τον εγκέφαλο. Όταν το μυαλό μας βρίσκεται μπροστά σε κάτι νέο και ενδιαφέρον τείνει να μας σπρώχνει προς αυτό. Ειδικά όταν ετοιμαζόμαστε να αλλάξουμε μαι συνήθεια τότε, δυστυχώς, σκεφτόμαστε περισσότερο την διαδικασία παρά τα οφέλη που θα αποκομίσουμε από την νέα συμπεριφορά.

6 – Υπερεκτιμάς τις Μελλοντικές σου Αντιδράσεις
Μια βασική ανθρώπινη συμπεριφορά είναι πως δεν είμαστε τόσο αποτελεσματικοί όταν πρόκειται να προβλέψουμε πως θα αντιδράσουμε σε μια μελλοντική κατάσταση, είτε αυτή είναι ευχάριστη είτε όχι. Δεν μπορούμε πραγματικά να ξέρουμε πως θα είναι η συμπεριφορά μας όταν συμβεί ένα γεγονός στο μέλλον. Οι απλές υποθέσεις που κάνουμε προβάλλοντας τον εαυτό μας στο μέλλον υποκινούνται από ένα περίεργο μείγμα μεταξύ αποθηκευμένης γνώσης(μνήμη) και του πως έχουμε μάθει να ατενίζουμε το μέλλον.

7 – Οι Μάρκες μας Επηρεάζουν Περισσότερο Όταν Είμαστε Λυπημένοι ή Φοβισμένοι
Στην καθημερινότητα μας βομβαρδιζόμαστε από μάρκες και logosπου προσπαθούν με κάθε τρόπο να τραβήξουν την προσοχή μας και εν τέλει να μας κάνουν να ενδώσουμε στο μήνυμα τους ότι το προιόν τους θα εκπληρώσει οποιαδήποτε ανάγκη μας.
Θέλουμε το γνώριμο – Όταν βρισκόμαστε σε μια συναισθηματική κατάσταση χαράς και ευχαρίστησης δεν θα αναζητήσουμε το γνώριμο αλλά αυτό που μας δίνει το νόημα του καινούργιου και της περιπέτειας. Αισθανόμαστε την αυτοπεποίθηση να δοκιμάσουμε κάτι νέο και να εξερευνήσουμε νέα μονοπάτια.
Φόβος απώλειας – Όταν βρισκόμαστε όμως σε μια κατάσταση ανασφάλειας και λύπης δεν είμαστε διατεθειμένοι να ρισκάρουμε γιατί πολύ απλά δεν θέλουμε να χάσουμε το σίγουρο. Κάτω από αυτή την διάθεση θα ψάξουμε οτιδήποτε μας παρέχει ένα σίγουρο μέλλον ή μια σταθερότητα.

πηγή:www.humanadvanced.com. yahoo.gr



Αμεση πρόσληψη 30 υγειονομικών για τις εισόδους της χώρας


Στην άμεση πρόσληψη 30 υγειονομικών προκειμένου να μεταβούν στα σημεία που παρατηρείται ενισχυμένη είσοδος παράτυπων μεταναστών, προχωρά το υπουργείο Υγείας με στόχο να υπάρξει έλεγχος των εισερχομένων, μια πρώτη επαφή, με τους συγκεκριμένους ανθρώπους για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων.
Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες εξάλλου θα γίνει και περαιτέρω εκπαίδευση του προσωπικού που υπηρετεί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει άσκηση στη διαχείριση τυχόν κρούσματος του ιού Έμπολα. Η άσκηση θα γίνει σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ.
Ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες, για την πιθανή εμφάνιση του ιού Έμπολα και τα μέτρα για την αντιμετώπισή του, ο υπουργός Υγείας ενημερώνει αυτή την ώρα την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής συνεπικουρούμενος από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ.
Για τις πιθανότητες εμφάνισης του ιού 'Εμπολα και τα μέτρα για την αντιμετώπισή του, συνεδριάζει, αύριο, στις Βρυξέλλες η Επιτροπή Υπουργών Υγείας των χωρών μελών.
Ο κ. Βορίδης ενημέρωσε τους βουλευτές-μέλη της επιτροπής ότι εκδόθηκε κάρτα που θα διανέμεται από τις αεροπορικές εταιρείες και θα διανέμεται και στα λιμάνια. Με την κάρτα θα υποβάλλεται ένα ερωτηματολόγιο, από το οποίο θα προκύπτει η χώρα προέλευσης του επιβάτη, ο χρόνος αναχώρησης από τη χώρα προέλευσης, ενώ θα υπάρχουν και ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του. Στόχος είναι, να αυξηθεί ο βαθμός εγρήγορσης του ίδιου του ταξιδιώτη, όπως είπε ο κ. Βορίδης επισημαίνοντας ότι η κάρτα αυτή έχει ήδη διανεμηθεί στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Υγείας, ένα μέτρο που προτείνεται από διάφορες χώρες, αφορά στην εγκατάσταση θερμικών καμερών στις πύλες εισόδου. «Θεωρείται όμως ένα μέτρο αμφιλεγόμενο, διότι δείχνει τον πυρετό που μπορεί να προέρχεται από οποιαδήποτε αιτία. Αντιθέτως φαίνεται να κρίνεται επαρκέστερο ένα ηπιότερο screening» είπε ο κ. Βορίδης.
Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε, επίσης, ότι η χώρα μας θα στηρίξει τη δήλωση Ομπάμα ότι η διεθνής κοινότητα δεν έχει κάνει αρκετά πάνω στο θέμα αυτό. «Είναι σημαντικό για λόγους ανθρωπιστικούς και λόγους ασφάλειας της παγκόσμιας κοινότητας, να ληφθούν μέτρα στις χώρες που υπάρχουν κρούσματα του ιού Έμπολα» είπε ο κ. Βορίδης για τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που παρατηρείται το πρόβλημα, ενώ ζήτημα είναι πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους υγειονομικούς που μετέβησαν στις χώρες εκδήλωσης του ιού και νόσησαν. Όπως εξήγησε, η ΕΕ έχει μεγάλη δυσκολία να αποδεχθεί να επιστρέφει το προσωπικό αυτό, στη χώρα από την οποία πήγε στην Αφρική, και φαίνεται πως κυρίαρχη τάση είναι το υγειονομικό προσωπικό να μένει και να αντιμετωπίζεται στη χώρα που νόσησε. Στην Ελλάδα υπάρχουν υγειονομικοί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάνε στις χώρες που εξαπλώθηκε η νόσος. Μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο Έλληνες υπήκοοι οι οποίοι όμως δεν συμμετέχουν με ελληνική αποστολή, αλλά συμμετέχουν στο πλαίσιο διεθνούς αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Ειδικότερα ως προς τη χώρα μας, έχουν δοθεί οδηγίες που κωδικοποιούν ποιο μπορεί να θεωρηθεί ύποπτο κρούσμα και πως πρέπει να γίνει η διαχείρισή του. Έχει ήδη οριστεί ένα εργαστήριο αναφοράς, το οποίο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το υπουργείο ενεργεί προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δεύτερο εργαστήριο σε αυτό το επίπεδο βιοασφάλειας στην Αθήνα. Εκεί θα γίνει η εξέταση αίματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει ύποπτο κρούσμα. Στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ που προβλέπεται η υγειονομική αντιμετώπιση κρούσματος, έχει οριστεί το προσωπικό και έχει εξοπλιστεί με την κατάλληλη στολή και έχει εκπαιδευτεί για την ασφαλή διαχείριση τυχόν περιστατικού.
Ο θπουργός Υγείας αναφέρθηκε και σε «ευχάριστα νέα» καθώς «κατά πάσα πιθανότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα θεωρήσει ότι η Νιγηρία βγαίνει από το επίπεδο ελέγχου, γιατί εδώ και 21 μέρες δεν έχει εμφανίσει κρούσμα». Σύμφωνα πάντως με στοιχεία που έδωσε ο κ. Βορίδης συνολικά στην ΕΕ, κατά το τελευταίο διάστημα, 19 άτομα έχουν μπει από τις χώρες της Αφρικής που υπάρχει το πρόβλημα.

Πηγή : ethnos.gr


Δύο οι νεκροί και τρείς τραυματίες στο φριχτό τροχαίο της Πέτρου Ράλλη



Δύο είναι τελικά οι νεκροί και τουλάχιστον τρεις οι τραυματίες από το φριχτό τροχαίο της Πέτρου Ράλλη.
Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός της «τρελής» κούρσας ενός ασυνείδητου οδηγού που το πρωί της Τετάρτης έσπειρε τον θάνατο στην Πέτρου Ράλλη κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Παπαδοπούλου.
Τα θύματα είναι μία τριαντάχρονη γυναίκα και ένας ακόμη άντρας άγνωστης ηλικίας, αστυνομικός που επέβαινε στην μοτοσυκλέτα που παρέσυρε το smart και σύμφωνα με πληροφορίες αποκεφαλίστηκε από τη σφοδρή σύγκρουση . Οι σοροί των θυμάτων έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Από τους τρεις τραυματίες, κρίσιμη είναι η κατάσταση μίας γυναίκας που από το δυστύχημα ακρωτηριάστηκε και αυτή την ώρα χειρουργείται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Ενας αλλοδαπός βρίσκεται με κατάγματα στο Τζάνειο και ένας ακόμη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εκδορές.
Με βάση τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά από τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ο οδηγός του smart έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Για υπόθεση δύο λεπτών όσο θα μπορούσε να περιμένει στο φανάρι μέχρι να γίνει και πάλι πράσινο- έκοψε το νήμα της ζωής τουλάχιστον δύο ανθρώπων με τόσο άδικο τρόπο!
Σύμφωνα με πληροφορίες λίγα λεπτά πριν το φριχτό δυστύχημα, ο οδηγός του Smart είχε συγκρουστεί και πάλι με ένα ταξί και στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από το σημείο που έγινε η σύγκρουση ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα, παραβιάζοντας μάλιστα τον κόκκινο σηματοδότη
και χάνοντας  τον έλεγχο του οχήματος σκόρπισε τον θάνατο.
Το αυτοκίνητο μάρκας Smart κινούμενο από την Πέτρου Ράλλη προς το Περιστέρι καρφώθηκε ανεξέλεγκτο πρώτα στο περίπτερο εκεί βρίσκονταν η άτυχη γυναίκα που δεν πρόλαβε να αντιδράσει και σκοτώθηκε ακαριαία από την σύγκρουση
Το Smart στη συνέχεια και αφού πρώτα παρέσυρε ένα μηχανάκι, σκοτώνοντας και τον οδηγό, έπεσε πάνω σε μιά  στάση λεωφορείου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και μάλιστα βρισκόταν στο σημείο και πολύ κόσμος.
Ούτε η στάση δεν τον σταμάτησε και συνέχισε να σκορπά τον τρόμο αφού έπεσε σε παρακείμενο σταθμευμένο όχημα, ενώ προκάλεσε και καραμπόλα τουλάχιστον τριών οχημάτων. Μάλιστα, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τρία άτομα που είχαν παγιδευτεί στα οχήματά τους.
Μόλις τελείωσε το καταστροφικό του έργο ο οδηγός του Smart, απεγκλωβιστηκε  μόνος του από το αυτοκίνητό του και σε κατάσταση σοκ φώναζε βοήθεια καθώς έχει τραυματιστεί.
Ο συγκεντρωμένος κόσμος που είχε πάθει σοκ από το φριχτό δυστύχημα του επιτέθηκε και πήγε να τον λιντσάρει και τον ίδιο και τον συνοδηγό του smart ο οποίος είχε απεγκλωβιστεί και ο ίδιος μόνος του.
Ο οδηγός συνελήφθη και βρίσκεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.





''Η πορεία της Ελλάδας προς την χρεοκοπία δεν έχει σταματήσει''



Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ καταγγέλλει την εμμονή της Μέρκελ για λιτότητα, προειδοποιώντας πως η τραπεζική κρίση και οι πιθανότητες ελληνικής χρεοκοπίας δεν έχουν ξεπεραστεί.
«Θα έρθει τελικά και νέο κούρεμα χρέους»
"Θα αποτύχει η Ευρώπη;" Ο πρώην υπ. Εξ. της Γερμανίας Γ. Φίσερ ξεδιπλώνει την ανησυχία του για την πορεία της ΕΕ. Στο νέο του βιβλίο καταγγέλει την έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και προτείνει το Ελβετικό μοντέλο.
160 σελίδες περιλαμβάνει το νέο βιβλίο του Γιόσκα Φίσερ, το οποίο παρουσίασε χθες στο Ίδρυμα Χάινριχ-Μπελ στο Βερολίνο. Το ερωτηματικό στον τίτλο ("Θα αποτύχει η Ευρώπη;") δεν το εννοεί μόνο ρητορικά.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων υπό τον Γκέρχαρντ Σρέντερ πιστεύει ότι η Ευρώπη έχει πάρει την κάτω βόλτα. Κι αυτό τον ανησυχεί. Θεωρεί μάλιστα πιθανό το ενδεχόμενο να τιναχτεί στον αέρα.
"Θα αποτύχει η Ευρώπη;"
«Εάν κάποιος με ρώταγε το 2008 εάν θεωρούσα πιθανή τυχόν αποτυχία της ΕΕ, θα το θεωρούσα παράλογο. Σήμερα διαπιστώνω ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έχει διαβρωθεί εξαιτίας της ευρωκρίσης».

Στην παρουσίαση του βιβλίου που διήρκεσε μια ώρα ο Φίσερ χρησιμοποίησε πολλές φορές τη λέξη «αλληλεγγύη». Και έκανε πολλές αναφορές στον καγκελάριο της γερμανικής Επανένωσης Χέλμουτ Κολ. Για έναν άλλον πρώην καγκελάριο, επίσης εν ζωή, δεν μπορώ και δεν θέλω να πω τίποτα» πρόσθεσε. «Εκτός από την πρόταση ότι η στάση του Γκέρχαρντ Σρέντερ απέναντι στη Ρωσία είναι εντελώς διαφορετική από τη δική μου».

Στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «η νεοϊμπεριαλιστική στροφή της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής» δεν είναι το βασικό του θέμα, αλλά πολύ περισσότερο ο κατήφορος της Ευρώπης. Και στηλίτευσε ότι η διαδικασία επανεθνικοποίησης θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα. «Ήδη στις ευρωεκλογές καταγράφηκε μια καταστροφική εικόνα», είπε. Ο Φίσερ υπενθύμισε ότι όταν εξελέγη πρώτος και μέχρι στιγμής μοναδικός υπουργός Εξωτερικών από το κόμμα των Πρασίνων η ΕΕ ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τερματισμό των εχθροπραξιών των προηγούμενων αιώνων. Κι αυτό ήταν κοινός τόπος στη Γερμανία.

«Έχει ξαναγίνει κούρεμα χρέους»

Και σήμερα; Τι προτείνει για να ξεπεράσει η Ευρώπη τα προβλήματά της; «Πρέπει να πορευτούμε μαζί», απαντά. «Και πρώτα περισσότερη γερμανογαλλική συνεργασία δεν γίνεται χωρίς συμβιβασμούς. Η Γερμανία θα πρέπει να απελευθερωθεί από την εμμονή στη δημοσιονομική πειθαρχία και η Γαλλία από τη δική της εμμονή στην πολιτική ανεξαρτησία (σ.σ. από την ΕΕ)». O Φίσερ υποστήριξε ότι οι επιπτώσεις από τη δημοσιονομική και τραπεζική κρίση, η πορεία της Ελλάδας προς τη χρεωκοπία ως αποτέλεσμα πολιτικής από όλην την ΕΕ, δεν έχουν ξεπεραστεί.

"Την ώρα που ο γερμανός ηγεμών στο κέντρο της Ευρώπης ξεπέρασε με επιτυχία τα οικονομικά προβλήματα, ενισχύθηκαν τα αντιευρωπαϊκά κόμματα διαμαρτυρίας. Και αυτό είναι απότοκο της λανθασμένης γερμανικής πολιτικής λιτότητας", τόνισε ο Φίσερ.

Και προσθέτει ότι κάποια στιγμή θα έρθουν τα ευρωομόλογα, όπως και ένα νέο κούρεμα χρέους για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, «είναι απαραίτητο», επισημαίνει.

Εκείνο που τον εκνευρίζει περισσότερο είναι η έλλειψη ιδεών, η ηττοπάθεια που έχει καταλάβει την Ευρώπη παρά το το ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση ήταν μια κατάσταση win- win για όλους τους εμπλεκόμενους.
«Κούρεμα χρέους έχει ξαναγίνει τη δεκαετία του '50 για τους Γερμανούς, μερικά χρόνια μετά τον πόλεμο. Νομίζετε ότι αυτό άρεσε στο Παρίσι ή στην Αθήνα»;

O Φίσερ καταγγέλει έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

Στο επίκεντρο του βιβλίο του βρίσκονται επίσης και προτάσεις που κάνει στο ζητούμενο εξισορρόπησης ανάμεσα στη συγκέντρωση δύναμης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα εθνικά κράτη. Και φέρνει την ιδέα ενός συστήματος δύο νομοθετικών σωμάτων, την Άνω Βουλή της ΕΕ και την Κάτω Βουλή με εκπροσώπους από τα κράτη – μέλη.

«Πως είναι δυνατόν να αποτύχει κάτι που στην Ελβετία επιτυγχάνει; Η Ευρώπη δεν είναι ένα έθνος, αποτελείται από πολλές γλώσσες και πολλά ιστορικά αφηγήματα. Γιατί δεν μπορούμε να διδαχθούμε από το ελβετικό μοντέλο»;

Αλλά οι κυβερνήσεις που φαίνεται να μην τα καταφέρνουν με την Ευρώπη είναι όλες δημοκρατικά εκλεγμένες, παρατηρεί μια δημοσιογράφος από τη Δανία. «Έτσι είναι στη ζωή, όποιος παίρνει λανθασμένες αποφάσεις πληρώνει και το τίμημα», είναι η απάντηση του Φίσερ. Ο 66χρονος συνταξιούχος πλέον πολιτικός παρουσίασε τις θέσεις του με μεγάλο πάθος, «που σπάνια συναντά κανείς στα κυβερνητικά κτήρια του Βερολίνου», παρατηρεί ο αρθρογράφος της Welt.

Πηγή Deutsche Welle, newsit.gr




Παγκόσμια πρωτιά: Έλληνες γιατροί έσωσαν 12χρονη από παράλυση!


Νέα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο- στην αντιμετώπιση εκφυλιστικών παθήσεων της σπονδυλικής στήλης- δημιούργησε ομάδα Ελλήνων γιατρών εφαρμόζοντας πρωτοποριακή τεχνική σε 12χρονη!
Συγκεκριμένα η ομάδα των κ.  Βασίλη  Λυκομήτρου (Ορθοπαιδικός- Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης)και Ιωάννη Πολυθοδωράκη  (Νευροχειρουργός– Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης) πραγματοποίησαν την πρώτη  λαπαροσκοπική σπονδυλοδεσία που πραγματοποιείται σε παιδί παγκοσμίως.

Η  12 χρονη έπασχε από  Σπονδυλολίσθηση, μια πάθηση που πλήττει το 12% των παιδιών παγκοσμίως και η οποία αναγκάζει τον τελευταίο σπόνδυλο της μέσης(Ο5) να ολισθαίνει πάνω στο ιερό (Ι1) οστούν και τη λεκάνη.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να «φεύγει» η μέση από τη θέση της και να «γλιστράει» μπροστά, πιέζοντας τα νεύρα και χάνοντας ο κορμός την ισορροπία του, με πόνο και δυσκινησία.
Η κατάσταση της μικρής ασθενούς αποδείχτηκε με τον επαναλαμβανόμενο έλεγχο ότι επιδεινωνόταν συνεχώς με αποτέλεσμα να πονά καθημερινά και να κινδυνεύει με παράλυση.

Λόγω του νεαρού της ηλικίας της  οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν να εφαρμόσουν την πρωτοπόρα τεχνική λόγω των σημαντικών πλεονεκτημάτων που θα είχε στην περίπτωσή της όπως ελάχιστη απώλεια αίματος, άμεση  κινητοποίηση και μείωση της βλάβης των ιστών.

"Κάναμε στη Αθήνα ένα μεγάλο βήμα, κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα  η πρωτοπόρα τεχνική έχει εφαρμοστεί μόνο σε ενήλικες ασθενείς »τονίζει ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός- Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης κ. Βασίλης Λυκομήτρος, που πραγματοποίησε την επέμβαση.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Αθήνα από τέσσερις Έλληνες γιατρούς και η 12χρονη μαθήτρια σήμερα χαίρει πλέον άκρας υγείας , ενώ  παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα της στο σχολείο.
«Η περίπτωση της 12χρονης είναι η πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο που έγινε σε παιδί, καθώς μέχρι σήμερα αντίστοιχες επεμβάσεις είχαν γίνει μόνο σε ενήλικες» εξηγεί το έτερο μέλος της χειρουργικής ομάδας Νευροχειρουργός- Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης κ Ιωάννης Πολυθοδωράκης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η πρωτοποριακή τεχνική είναι συνδυασμός Λαπαροσκοπικής Πρόσθιας Δισκεκτομής και Διαδερμικής Οπίσθιας Σπονδυλοδεσίας για ανάταξη μεγάλου (4ου) βαθμού Σπονδυλολίσθησης. Είναι η τελευταία κατάκτηση της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης.
Η επέμβαση έγινε σε τρία στάδια την ίδια ημέρα:

Στο πρώτο στάδιο έγινε μέσω μικρών τομών (  πάχους 1,5 εκατοστών)  του δέρματος εκτομή των οπίσθιων διαρθρώσεων των Ο5 και Ι1 σπονδύλων και απελευθέρωση των νεύρων από τον Νευροχειρουργό κ Πολυθοδωράκη και διαδερμική τοποθέτηση των σταθεροποιητικών βιδών στα οστά των σπονδύλων από τον Ορθοπεδικό κ Λυκομήτρο .

Στο δεύτερο στάδιο έγινε η λαπαροσκοπική προσπέλαση δια της κοιλίας στην πρόσθια επιφάνεια της Σπονδυλικής Στήλης από τους γενικούς χειρουργούς,  κ Δημήτρη Παπαδημητρίου και Γιώργο  Χηνόπουλο.

Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο οι  κ Λυκομήτρος και Πολυθοδωράκης ολοκλήρωσαν την οπίσθια διαδερμική σπονδυλοδεσία.

Πως γίνεται

"Μέσα από  τέσσερις μικρές τρύπες, περάσαμε  ειδική κάμερα για να έχουμε εικόνα στις οθόνες μας, γεγονός που βοήθησε εξαιρετικά στη μεγάλη ακρίβεια των κινήσεων και την αποφυγή επιπλοκών. Με ειδικά επίσης λαπαροσκοπικά εργαλεία έγινε προετοιμασία των αγγείων και των σπονδύλων και τέλος τοποθετήθηκε στο μεσοσπονδύλιο διάστημα που βρισκόταν ο χαλασμένος δίσκος,  ειδικός κλωβός προκειμένουνα αποκατασταθεί το ύψος και η θέση των σπονδύλων ανατάσσοντας την σπονδυλολίσθηση" εξηγεί ο κ. Λυκομήτρος.

"Στη συνέχεια μέσα από δύο μικρές τομές στην οπίσθια επιφάνεια του κορμού τοποθετήθηκαν τέσσερεις βίδες και δύο ειδικοί ράβδοι ολοκληρώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την σταθεροποίηση της 12χρονης και την επέμβαση» μας εξηγεί ο κ Πολυθοδωράκης.

«Όλη η διαδικασία έγινε χωρίς να χρειασθεί να γίνει μετάγγιση αίματος και η μικρή ασθενής σηκώθηκε  και περπάτησε την δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα» συμπληρώνει ο κ Λυκομήτρος.

«Τα πλεονέκτημα της πρωτοπόρας τεχνικής δηλ. συνδυασμός λαπαροσκοπικής και διαδερμικής, σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο είναι πολλά και ασύγκριτα υπέρ του ασθενή» προσθέτει οκ Πολυθοδωράκης.

Συγκεκριμένα η νέα τεχνική :

Γίνεται με μικρές χειρουργικές οπές
Απαιτεί μικρότερο χρόνο νοσηλείας
Έχει γρήγορη ανάρρωση
Χρειάζεται λιγότερο ή καθόλου αίμα
Απαιτεί μεγάλη εμπειρία
Απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική μετεκπαίδευση

Συνήθως χρειάζονται δυο μέρες νοσηλείας και η ανάρρωση είναι πολύ πιο γρήγορη, αφού οι κακώσεις στους μύες και στα υπόλοιπα μαλακά μόρια είναι ελάχιστες.

Σύμφωνα με τον κ. Λυκομήτρο, η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις εκφυλιστικές και τραυματικές δισκοπάθειες με ένδειξη σπονδυλοδεσίας .

Η ομάδα των Ελλήνων γιατρών είχε πραγματοποιήσει την ίδια επέμβαση σε 12 ενήλικες ασθενείς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά πέραν της συγκεκριμένης επέμβασης η εμπειρία των μελών της  στις χειρουργικές Τεχνικές Ελάχιστης Παρεμβατικότητας είναι μεγάλη καθότι τις εφαρμόζουν από το 2004.

Πηγή : iatropedia.gr