Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ερευνα για πιθανή νέα «εταιρεία δολοφόνων»


Η απόπειρα εκταμίευσης 160.000 από το λογαριασμό νεκρών πλούσιων «ρακοσυλλεκτών» με πλαστό πληρεξούσιο, κινητοποίησε την ΕΛ.ΑΣ. Στα ίχνη νέας «εταιρείας δολοφόνων»;

Το ενδεχόμενο νέας… «Εταιρείας Δολοφόνων» στη Βουλιαγμένη εξετάζουν προσεκτικά αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η σοβαρή υπόθεση ξεκινά όταν τέσσερα άτομα επιχειρούν να προβούν σε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού, με την χρήση πληρεξούσιου, από τον λογαριασμό δύο αδερφών που είχαν βρεθεί νεκροί μέσα στο σπίτι τους στην οδό Διός στη Βουλιαγμένη. Οι υπάλληλοι της τράπεζας υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν

πήγαινε καλά και ειδοποίησαν αστυνομικούς της αρμόδιας υπηρεσίας προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση.

Τα δύο αδέρφια είχαν βρεθεί νεκρά, σε προχωρημένη σήψη, μέσα στο σπίτι τους, στις 7 Ιουλίου 2014. Είχαν μεγάλη περιουσία. Η οικογένειά τους στο παρελθόν διατηρούσε πολλά εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και πολλά ακίνητα. Τα αδέρφια είχαν μεγάλα εισοδήματα από εισπράξεις ενοικίων. Ωστόσο είχαν μία ιδιόμορφη στάση ζωής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχαν μετατραπεί σε ρακοσυλλέκτες, κάνοντας στο σπίτι τους μία απέραντη αποθήκη από διάφορα πράγματα που μάζευαν. Οι συνθήκες υγιεινής στο σπίτι ήταν πολύ κακές, με τα ποντίκια να κάνουν… βόλτες μέσα σε αυτό. Η οικονομική τους κατάσταση και η ιδιότυπη στάση ζωής τους ήταν γνωστή στην τοπική κοινωνία.

Τον περασμένο Ιούλιο, και ενώ είχαν να δώσουν αρκετές ημέρες σημεία ζωής, κάτοικοι μπήκαν στο σπίτι και εντόπισαν νεκρά τα δύο αδέρφια, σε προχωρημένη σήψη. Από την νεκροτομή των σορών δεν προέκυψαν ιατροδικαστικά ευρήματα που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. Προκαλεί εντύπωση όμως ο ταυτόχρονος θάνατος των δύο αδερφών, που έχουν μάλιστα διαφορά ηλικίας περίπου… 15 χρόνων.

Τρεις μήνες μετά γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια κάποιων να εκταμιεύσουν 160.000 ευρώ από τον λογαριασμό των δύο νεκρών αδερφών, συνολικού ύψους 550.000 ευρώ. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 ένας 66χρονος μαζί με έναν 42χρονο πηγαίνουν σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λ. Αμφιθέας στο Π. Φάληρο, δείχνουν πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο, με «εντολείς» τα δύο νεκρά αδέρφια. Επιχειρούσαν να κάνουν ανάληψη των 160.000 ευρώ. Στις 7 Οκτωβρίου και ενώ είχαν ειδοποιηθεί οι αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας, ο 66χρονος πήγε και πάλι στην τράπεζα όπου παρέλαβε επιταγή με το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ σε διαταγή του. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθη και λίγο αργότερα συνελήφθησαν ο 46χρονος ο οποίος περίμενε έξω από την Τράπεζα και η 47χρονη συμβολαιογράφος, που φαίνεται πως είχε συντάξει και επικυρώσει το πληρεξούσιο. Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επιταγή 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Σε βάρος της 47χρονης συλληφθείσας έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τ.Α. Συντάγματος για παρόμοια αδικήματα (ψευδής βεβαίωση και πλαστογραφία με προκληθείσα ζημιά άνω των 120.000 ευρώ), ενώ σε βάρος του 46χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη. Αναζητείται ο 42χρονος, φερόμενος «αρχηγός», που φαίνεται να είχε δώσει πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση των νεκρών αδερφών, και άγνωστος ακόμη αριθμός συνεργών τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και άμεσης συνέργειας σε αυτή, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί υπεύθυνης δήλωσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι αξιωματικοί του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, εξετάζουν πολύ σοβαρά τις συνθήκες θανάτου των δύο αδερφών, και περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να αποκλείσουν ή να επιβεβαιώσουν το ενδεχόμενο δηλητηρίασης.



του Παναγιώτη Σπυρόπυλου

thetoc.gr

Πηγή : bloko.gr


Σκόπια: «Δημοκρατία της Aνω Μακεδονίας» η νέα πρόταση Νίμιτς


Ειδησεογραφικές ιστοσελίδες των Σκοπίων, επικαλούμενες καλά ενημερωμένες πηγές της εφημερίδας «Σλόμποντεν Πέτσατ» (Sloboden Pecat) -η οποία δεν έχει ωστόσο δημοσιεύσει ακόμη το σχετικό θέμα- γράφουν για μια «νέα πρόταση Νίμιτς», την οποία ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ενδέχεται, όπως σημειώνουν, να καταθέσει σε Αθήνα και Σκόπια μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες αυτές, η
πρόταση για το διεθνές όνομα της χώρας θα είναι «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», η γλώσσα θα ονομάζεται «μακεδονική» και ο λαός της «πολίτες της Άνω Μακεδονίας».
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα ενδεχόμενη πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, όπως σημειώνουν οι εν λόγω ιστοσελίδες, θα αναφέρονται στην αυριανή έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Σλόμποντεν Πέτσατ».
Οι ιστοσελίδες που μεταδίδουν τις παραπάνω πληροφορίες και η εφημερίδα «Σλόμποντεν Πέτσατ» πρόσκεινται στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, τη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ.


ΕΘΝΟΣ, bloko.gr


Συμβουλές υγείας για να περάσει γρήγορα το κρυολόγημα!


Φτέρνισμα, πονόλαιμος, βουλωμένη μύτη, βήχας. Όλοι γνωρίζουν τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και αποτελεί ίσως την πιο κοινή ασθένεια.
Ωστόσο το τελευταίο διάστημα μικροί και μεγάλοι έχουν ''κρεβατωθεί'' αφού οι διάφορες ιώσεις κάνουν θραύση.
Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πως να βρείτε την υγειά σας!

Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Υπάρχουν πάνω από 200 τύποι ιών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα και για το λόγο αυτό δεν είναι εφικτό να υπάρξει εμβόλιο που να προστατεύει από όλους.

Επίσης δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη εμβολιασμού, καθώς το κρυολόγημα είναι μία ήσσονος σημασίας λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού (λαιμός, μύτη, ιγμόρεια) που περνάει χωρίς σοβαρές επιπλοκές.

Το κρυολόγημα είναι πιο συχνό κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο κρύος καιρός από μόνος του δεν αυξάνει την πιθανότητα κρυολογήματος, αλλά επειδή το χειμώνα οι άνθρωποι είναι σε πιο στενή επαφή παραμένοντας σε εσωτερικούς χώρους είναι πιο πιθανό να κολλήσουν ο ένας τον άλλο.

Οι ιοί μεταδίδονται πολύ εύκολα με την εισπνοή μικροσταγονιδίων από το φτέρνισμα και το βήχα αλλά και την μεταφορά μολυσμένου υλικού με τα χέρια. Δηλαδή μπορεί να κρυολογήσετε αγγίζοντας τα μάτια ή τη μύτη σας αφού πρώτα είχατε ακουμπήσει επιφάνειες που είχαν μικρόβια πάνω τους.

Τα συμπτώματα συνήθως αρχίζουν 2-3 ημέρες μετά τη μόλυνση και διαρκούν 2-14 ημέρες. Ένα άτομο μεταδίδει τη νόσο 24 ώρες πριν και 5 ημέρες μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

Ένα άτομο με κρυολόγημα μπορεί να εμφανίζει βουλωμένη μύτη ή καταρροή, φτέρνισμα, βήχα, πονόλαιμο, πυρετό, πονοκέφαλο, πόνο στο σώμα, κόκκινα μάτια, ανορεξία και αδυναμία.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα. Η αντιβίωση δεν έχει θεραπευτική αξία παρόλο που πολλές φορές συνταγογραφείται. Το πιο σημαντικό που μπορείτε να κάνετε είναι να πίνετε πολλά υγρά για να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο.

Να θυμάστε όμως ότι ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά μπορεί να συμβάλουν στην αφυδάτωση. Όσο για το φαγητό, ακολουθήστε την όρεξή σας.

Εάν δεν έχετε πολύ όρεξη δοκιμάστε να φάτε απλές τροφές, όπως ρύζι ή ζωμό. Οι σούπες θα σας κάνουν καλό, καθώς ο ατμός βοηθά να μειωθεί η ρινική συμφόρηση.

Τα αντιπυρετικά και παυσίπονα τύπου παρακεταμόλης και ιβουπροφαίνης θα προσφέρουν ανακούφιση από τον πυρετό και τους πόνους.

Μη δίνετε ασπιρίνη στα παιδιά, λόγω του κινδύνου εμφάνισης συνδρόμου Reye.

Τα αποσυμφορητικά της μύτης μπορεί να βοηθήσουν την αναπνοή, αλλά μη τα χρησιμοποιήσετε για περισσότερο από μία εβδομάδα. Αντίθετα το αλατόνερο, το οποίο επίσης βοηθάει να ανοίξουν οι αναπνευστικές οδοί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα.

Τα αντιβηχικά επίσης δεν είναι αποτελεσματικά. Για ήπιο βήχα, το νερό και οι χυμοί φρούτων ίσως βοηθήσουν περισσότερο. Οι γαργάρες με αλατόνερο μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο.

Η καλύτερη πρόληψη είναι η αποφυγή ατόμων που νοσούν, το καλό πλύσιμο των χεριών και ο αερισμός των χώρων. Επιπλέον η σωστή διατροφή που περιέχει φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C θα ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Πηγή : iatropedia.gr


Aπορρίφθηκε από το δικαστήριο το αίτημα του Σάββα Ξηρού για κατ' οίκον νοσηλεία μάρτυρας υπεράσπισης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης


Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας

Ομόφωνα απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, το αίτημα του καταδικασθέντα για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», Σάββα Ξηρού, ο οποίος είχε ζητήσει τη διακοπή της κράτησής του στις Φυλακές Κορυδαλλού και την κατ’ οίκον νοσηλεία, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ενώ στο δικαστήριο κατέθεσαν σήμερα δύο ιατροδικαστές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, καθώς και άλλοι μάρτυρες.

Παράλληλα παρουσιάσθηκαν οι δύο ιατρικές πραγματογνωμοσύνες, που πραγματοποιήθηκαν από καθηγητές ιατρούς, για την κατάσταση της υγείας του Σάββα Ξηρού, τις οποίες είχε ζητήσει το ίδιο το δικαστήριο.

Στην πρώτη πραγματογνωμοσύνη αναφέρεται ότι ο Σ. Ξηρός πράγματι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας χωρίς να διευκρινίζεται αν χρήζει κατ' οίκον νοσηλείας, ενώ στη δεύτερη, αναφέρεται ότι ο κρατούμενος πάσχει από μια μορφή πολιομυελίτιδας που, σύμφωνα με τους διεθνείς όρους, δεν μπορεί να συνδεθεί με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά ούτε και να αποκλειστεί.

Οι δύο ιατροδικαστές στις καταθέσεις τους ανέφεραν ότι υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις για τις παθήσεις του και το ποσοστό αναπηρίας του Σ. Ξηρού που φθάνει το 93%.

Πρόσθεσαν επίσης ότι το βασικότερο πρόβλημα για τον κρατούμενο είναι ότι δεν βλέπει και καθημερινά χρειάζεται τη χορήγηση του φαρμάκου «ιντερφερόνη» για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε ενέσιμη μορφή και σε χώρο αντισηψίας –κάτι που δεν έχει αυτήν τη στιγμή ο χώρος του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού. Είπαν ακόμη ότι ο Σάββας Ξηρός είναι ένας πολυσυστημικός ασθενής και υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα στιγμή για την υγεία του.

Ο Σπύρος Φυτράκης, συνήγορος του Σάββα Ξηρού, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου είπε ότι «δεν άκουσα κανένα σκεπτικό αλλά ούτε και η πρόταση της εισαγγελέως είχε κάποια σκέψη».

«Κατανοώ ότι είμαστε σε ένα στάδιο αυξημένης καταστολής στη χώρα για πάρα πολύ ειδικούς λόγους. Οι πρώτοι είναι οικονομικοί, οι δεύτεροι είναι η καταστολή των φαινομένων πίεσης που δέχεται το πολιτικό σύστημα και τρίτον η ωμή παρέμβαση υπουργών και άλλων αξιωματούχων του κράτους στη δικαιοσύνη», υποστήριξε ο κ. Φυτράκης εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του, για το γεγονός ότι η χώρα έχει καταδικασθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για βασανισμό του συγκεκριμένου προσώπου, χωρίς να λάβει υπόψη το ιστορικό του, αλλά μόνο τον ιατρικό του φάκελο και τον τρόπο κράτησής του.

Η συνήγορος του Σ. Ξηρού, Άννυ Παπαρούσου είπε ότι στον πελάτη της έχει διαπιστωθεί το υψηλότερο ποσοστό αναπηρίας που έχει διαγνωσθεί σε κρατούμενο των Φυλακών Κορυδαλλού, ότι πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας και έναν συνδυασμό άλλων ασθενειών, όπως τύφλωση και άλλες διάφορες σοβαρές παθήσεις και με βάση αυτά τα δεδομένα και τη νομολογία αυτού του δικαστηρίου στο οποίο έγινε η προσφυγή, ήταν μονόδρομος η κατ΄ οίκον νοσηλεία.

«Από εδώ και στο εξής μιλάμε για άλλη πορεία στην υγεία του Σάββα Ξηρού με συνεχή επιδείνωση», τόνισε η κ. Παπαρούσου και πρόσθεσε ότι για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, καταδικάστηκε και η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς δεν παρέσχε στον άνθρωπο αυτόν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα έτσι ώστε να μην επιδεινωθεί η υγεία του.

Η κ. Παπαρούσου μίλησε επίσης για πολιτική παρέμβαση στην υπόθεση του Σάββα Ξηρού, σχολιάζοντας πρόσφατη αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, χωρίς όπως σημείωσε, να υπάρχει καμία αιτιολογία.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, είχε δηλώσει στις 2 Οκτωβρίου -με αφορμή τη σύλληψη του φερόμενου ως συνεργού του Νίκου Μαζιώτη, Αντώνη Σταμπούλου, στον Βύρωνα Αττικής- ότι «στο λιμάνι του Πειραιά είχε εκραγεί βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού και στις 14/10 εκδικάζεται η αίτηση για τον κατ’ οίκον εγκλεισμό του Σάββα Ξηρού».

Η κ. Παπαρούσου είπε ότι σε καμία περίπτωση δε συνδέεται η μία υπόθεση με την άλλη.

Ο Σ. Ξηρός, μέσω των δύο συνηγόρων του, χαρακτήρισε «καταυλισμό» τον χώρο του νοσοκομείου των Φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται. Ανέφερε επίσης ότι είναι μόνος του χωρίς καμία βοήθεια και ότι αυτό που ζητάει είναι να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος για την περίπτωσή του.

Πηγή : newsbeast.gr



Καταγγελίες για κακής ποιότητας φίλτρα αιμοκάθαρσης σε Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ



Διαβάζουμε άρθρο στο protothema που αναφέρεται σε πολύ σοβαρή καταγγελία και δεν είναι το μόνο νοσοκομείο που διαχειρίζεται αναγκαστικά λόγω τρόικας κατωτέρας ποιότητας υλικά σε βάρος των ασθενών.
Αναφέρει το άρθρο
  Σε καταγγελίες για χρήση κακής ποιότητας φίλτρων αιμοκάθαρσης στην Μονάδες Νεφρού του Ιπποκράτειου και του ΑΧΕΠΑ προέβη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης Χρήστος Καραγκιόζης. “Σήμερα 150 νεφροπαθείς κάνουν αιμοκάθαρση στην κόψη του ξυραφιού σ΄ αυτά τα νοσοκομεία” είπε ο κ Καραγκιόζης εξηγώντας ότι αυτά τα φίλτρα, που είναι αιγυπτιακής προέλευσης, είναι ενός τύπου και χρησιμοποιούνται σε όλους τους νεφροπαθείς, χωρίς να διαχωρίζονται τα παιδιά από τους ενήλικες, με συνέπεια να είναι κακής ποιότητας η αιμοκάθαρση και να κινδυνεύει η ζωή των αιμοκαθαιρόμενων. Σύμφωνα με τον κ. Καραγκιόζη η προμήθεια των συγκεκριμένων φίλτρων έγινε με κριτήριο όχι την ποιότητα ή την καταλληλότητα αλλά το μόλις κατά 10 λεπτά χαμηλότερο κόστος.
“Τα φίλτρα αυτά είναι ελαττωματικά, σπασμένα και κολλημένα και αν ξεφύγει κάποιο και μπει στο μηχάνημα της αιμοκάθαρσης ο νεφροπαθής μπορεί να πεθάνει μέσα σε ένα λεπτό. Ήδη, λόγω των επιπλοκών από αυτά τα φίλτρα, ο ΕΟΦ έχει δεχτεί 40 'λευκές κάρτες' από γιατρούς διαφόρων νοσοκομείων τα οποία τα χρησιμοποιούν, αλλά δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής καμία απάντηση. Ένα καλό φίλτρο αιμοκάθαρσης μπορεί να δώσει καλή ποιότητα ζωής σε έναν νεφροπαθή τελικού σταδίου και να χαρίσει χρόνια ζωής σε έναν νεφροπαθή μέχρι να μπορέσει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση” πρόσθεσε ο κ Καραγκιόζης. Παράλληλα ανέφερε ότι από τους 1500 νεφροπαθείς στη Θεσσαλονίκη οι 70 υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου (όπου χρησιμοποιούνται διάφορες κατηγορίες φίλτρων τα οποία δεν είναι κακής ποιότητας) οι 150 στο Ιπποκράτειο και στο ΑΧΕΠΑ και οι υπόλοιποι στον ιδιωτικό τομέα όπου επίσης τα φίλτρα δεν είναι προβληματικά. Πρόσθεσε ακόμη ότι με τη σύσταση της ΕΣΑΝ ΑΕ (Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων) όλοι οι νεφροπαθείς θα αναγκαστούν να πηγαίνουν για αιμοκάθαρση στις ιδιωτικές κλινικές, όσο αυτές θα προμηθεύονται καλής ποιότητας φίλτρα, αιμοκάθαρσης ενώ στη συνέχεια θα αναγκαστούν να πληρώνουν την διαφορά τιμής για το καλύτερο φίλτρο.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Στρατής Πλωμαρίτης, επισήμανε ότι με την ΕΣΑΝ ΑΕ καταργείται το δημόσιο σύστημα υγείας και ότι κερδισμένες θα βγουν οι ιδιωτικές κλινικές τις οποίες δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τα δημόσια νοσοκομεία και θα οδηγηθούν σε μαρασμό. Κατήγγειλε ακόμη ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι ο μόνος που προσφέρθηκε να αγοράσει το 8% της ΕΣΑΝ ΑΕ, συμβάλει με αυτό τον τρόπο στην κατάργηση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Το μέλος της ΕΝΙΘ και του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θοδωρής Ζδούγκος ανέφερε ότι οι υπερτιμολογήσεις και οι μεγάλες σπατάλες γίνονται στις ιδιωτικές κλινικές και όχι στα δημόσιο νοσοκομεία, ότι με τα ΚΕΝ (κλειστά ενοποιημένα νοσήλια) οι ασθενείς αντιμετωπίζονται ανά διαγνωστικές κατηγορίες και όταν απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα στη νοσηλεία που προβλέπεται βάσει ΚΕΝ δεν περιλαμβάνεται η αντιμετώπιση των επιπλοκών. Ανακοίνωσε ακόμη ότι με αφορμή την έλευση στη Θεσσαλονίκη της task force για την επιτήρηση της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας και την επίσκεψή της στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής (17/10) σύλλογοι πολιτών με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΝΙΘ και του Κοινωνικού Ιατρείου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Είναι ντροπή!!!

Δυστυχώς τα νοσοκομεία με την αγορά κατωτέρας ποιότητας πέμπτης κατηγορίας αναλώσιμα για τους ασθενής που ούτε στην Ουγκάντα δεν τα προμηθεύονται, ταλαιπωρούν περισσότερο την υγεία των ασφαλισμένων και ασθενών.
Μία πρόσφατη καταγγελία που είχαμε λάβει στο newsotherwise από αναγνώστη μας και αφορούσε τις σπασμένες ενέσεις αιμοληψίας και τις πεταλούδες που έπαιρναν αέρα  στο νοσοκομείο παίδων δείχνουν ότι προς όφελος της τρόικα έχουν υποβιβαστεί οι υπηρεσίες υγείας σε τέτοιο βαθμό που κρίνονται πλέον επικίνδυνες.
Σε απολύτως βασικά όπως είναι τα αναλώσιμα για την αιμοκάθαρση καθώς και τα αναλώσιμα σε όλα τα νοσοκομεία από τις γάζες έως τα απολύτως απαραίτητα για ένα χειρουργείο είναι κατωτέρας ποιότητας και σε βάρος των Ελλήνων ασθενών και όλα αυτά με αποφάσεις του υπουργείου υγείας και της κυβέρνησης που πανηγυρίζει για αυτές τις περικοπές ΑΙΣΧΟΣ!!!


Κόκκινος συναγερμός - Βυθίζεται το Χρηματιστήριο - Εκτίναξη στα spreads


Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκεται η χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013, εν μέσω αρνητικού κλίματος και στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να σκαρφαλώνει πάνω από το 7% για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί και είναι πλέον στις 949,95 μονάδες καταγράφοντας μεγάλες απώλειες -5,53%.
Η αξία των συναλλαγών παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη και ανέρχεται στα 112 εκατ. ευρώ.
Τρομερές πιέσεις δέχονται τα ελληνικά ομόλογα
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε αυξηθεί στο 7,03%, με αποτέλεσμα η διαφορά απόδοσης (περιθώριο) από το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο (του οποίου η απόδοση υποχωρεί στο 0,87%) να διευρυνθεί στο 6,16% από 5,78%.
Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στον σκεπτικισμό που επικρατεί στους κόλπους της ΕΕ, όπως αυτός αποτυπώθηκε χθες στις δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών Χανς Γιεργκ Σέλινγκ (Hans Joerg Schelling)- αναφορικά με το σχέδιο πρόωρης εξόδου της χώρας από τον μηχανισμό του Μνημονίου.
Σε ανάλογη τροχιά κινούνται και οι αποδόσεις των υπόλοιπων ελληνικών ομολόγων, με αυτήν του 3ετούς να έχει αυξηθεί στο 4,21% και του 5ετούς στο 4,99%.
Τα spreads για την Ελλάδα είναι στις 575 μονάδες βάσης, την Πορτογαλία στις 215, την Ισπανία στις 121 και την Ιταλία στις 146.

Πηγή : newsit


Θέλει να βγει έξω ο Ρουμάνος που σκόρπισε το θάνατο στην Εγνατία - Ζητά να ακυρωθεί η προσωρινή κράτησή του


Προσφυγή για την απόφαση προσωρινής κράτησης στη φυλακή κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του σήμερα ο Ρουμάνος οδηγός, της μοιραίας νταλίκας, που το πρωί της προπερασμένης Κυριακής οδήγησε στο θάνατο 5 ανθρώπους ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 33...Ο συνήγορος υπεράσπισης του οδηγού της νταλίκας Δημήτρης Γιδόγιαννος βρέθηκε σήμερα, τελευταία μέρα της προθεσμίας στη Βέροια
και κατέθεσε την προσφυγή, ζητώντας να αλλάξει η απόφαση και να αφεθεί ο Ρουμάνος οδηγός ελεύθερος μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης...


Πηγή: thousandnews


Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι έφοδοι εφοριακών σε σπίτια χωρίς εισαγγελέα


Ενα θέμα για το οποίο είχε γίνει πολύς ντόρος και αφορούσε το δικαίωμα ή μη των εφοριακών να μπαίνουν στα σπίτια χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, λύθηκε σήμερα με την γνωμοδότηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, Νικόλαος Παντελής, σε γνωμοδότησή του αναφέρει ότι η κατ΄ οίκον έρευνα υπαλλήλων των ΔΟΥ και των άλλων φορολογικών υπηρεσιών σε κατοικίες φορολογουμένων πολιτών είναι δυνατή ακόμη και εκτός του επίσημου ωραρίου, δηλαδή και κατά τις νυκτερινές ώρες, αλλά υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης εντολής εισαγγελέα και της υποχρεωτικής παρουσίας εισαγγελικού λειτουργού.

Πηγή : newsit.gr


Για να δούμε τι θα δούμε : Κενό στο πόθεν έσχες για 26! Την άλλη εβδομάδα αποφασίζει η Βουλή


Στα χέρια της Επιτροπής Πόθεν ‘Εσχες της Βουλής η έρευνα των ορκωτών λογιστών επί της περιουσιακής κατάστασης όσων κατείχαν πολιτικά αξιώματα την περίοδο 1974 – 2012. Είκοσι έξι πρόσωπα παρουσίασαν μικρές αποκλίσεις και 2 εξ αυτών πιο σημαντικές. Την ερχόμενη βδομάδα αποφασίζει η Επιτροπή πως θα χειριστεί αυτές τις υποθέσεις.Είκοσι έξι περιπτώσεις πολιτικών προσώπων που δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τα περιουσιακά τους στοιχεία εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές της Επιτροπής Πόθεν ‘Εσχες της Βουλής που ολοκλήρωσαν τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης όσων κατείχαν σημαντικά δημόσια αξιώματα την μετά την μεταπολίτευση, και συγκεκριμένα από το 1974 έως σήμερα.
Στο στόχαστρο της έρευνας μπήκαν περίπου 500 πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι και το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Γιώργου Καλαντζή.
Την ερχόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή για να μελετήσει τα στοιχεία και να αποφασίσει αν θα παραπέμψει όλες τις υποθέσεις για περαιτέρω φορολογικό έλεγχο ή μόνο τις 2 που παρουσιάζουν σημαντικότερες αποκλίσεις.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Καλαντζή τα εν λόγω πρόσωπα δραστηριοποιήθηκαν πολιτικά στο απώτερο παρελθόν.

Πηγή : newsit.gr


Πέθανε η γυναίκα του και άφησε έγκυο την... κόρη του!


Ο άντρας συνελήφθη και δήλωσε αθώος...
 Ένας 50χρονος πατέρας συνελήφθη στη Νιγηρία αφού άφησε έγκυο την ανήλικη κόρη του.
Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ο αιμομίκτης πατέρας, άρχισε να βιάζει την 14χρονη κόρη του λίγο μετά το θάνατο της γυναίκας του.
Η νεαρή κοπέλα, που είναι το μοναδικό παιδί της οικογένειας, έμεινε έγκυος μετά τους κατ 'επανάληψη βιασμούς από τον ίδιο της τον πατέρα.
Ο δράστης δεν παραδέχτηκε την ενοχή του ενώ κρατείται στις φυλακές της Νιγηρίας, αφού δεν ορίστηκε εγγύηση.
Το παιδί φοβόταν να ομολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του άντρα ενώ είπε ότι δεν θα είχε να φάει αν έμενε μόνη της. Την υπόθεση κατήγγειλαν στην αστυνομία του Λάγος, οι γείτονες της οικογένειας που άκουσαν τις κραυγές του άτυχου παιδιού.

Πηγή : newsbomb.gr


Κρήτη: Επιβάτης αεροσκάφους έπεσε νεκρός από τη θέση του!



Πανικός στο αεροδρόμιο Καζαντζάκης του Ηρακλείου - Ασθενοφόρα έτρεχαν στην πίστα του αεροδρομίου, δίπλα από το αεροπλάνο...
Δεν πρόλαβε να φτάσει στη χώρα που ζούσε, ένας ηλικιωμένος γαλλομαροκινός ταξιδιώτης καθώς η καρδιά του τον πρόδωσε την ώρα που το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε προερχόμενο από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας προσγειωνόταν στο Ηράκλειο για ανεφοδιασμό καυσίμων ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του στη Γαλλία.

Ο ηλικιωμένος υπέστη έμφραγμα μόλις το αεροσκάφος "πάτησε" Ηράκλειο και παρά το γεγονός του οτι το πλήρωμα του αλλά και ο γιατρός του αεροδρομίου του έκαναν μαλάξεις, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως τόσο εκείνος όσο και οι περισσότεροι επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης είχαν κάνει το ταξίδι αυτό για να βρεθούν στη Μέκκα, στο ιερό προσκύνημα των μουσουλμάνων.

Πηγή: ekriti.gr



Θρίλερ στους δρόμους της Καλιφόρνια: Κλόουν με μαχαίρια σκορπούν τον τρόμο


Σκηνικό ταινίας τρόμου θυμίζουν εσχάτως τα βράδια μιας μικρής πόλης στην Καλιφόρνια, καθώς στους δρόμους της περιφέρονται φαρσέρ (;) μεταμφιεσμένοι σε κλόουν που ενίοτε οπλοφορούν!

Ολα ξεκίνησαν όταν οι παραγωγοί της αμερικανικής σειράς τρόμου "American Horror Story" αποφάσισαν να έχουν κλόουν ως κεντρικό θέμα στα τρέιλερ του νέου κύκλου. Οχι όμως τους… αγαθούς που διασκεδάζουν τα παιδιά, αλλά αυτούς που συχνά χρησιμοποιούν σκηνοθέτες και παραγωγοί ταινιών τρόμου, όπως ο εμβληματικός… μετρ του είδους στο περίφημο ψυχολογικό θρίλερ του Στίβεν Κινγκ «It».

Φωτογραφία που έχει δημοσιευτεί στη σελίδα της πόλης Γουάσκο στο facebook. Αυτό που στην αρχή ξεκίνησε για πλάκα πλέον δεν μοιάζει καθόλου αστείο...

Από αυτό το ανατριχιαστικό για πολλούς θέμα και… θέαμα, εμπνεύστηκε ένα ζευγάρι, στο Γουάσκο της Καλιφόρνια, ξεκινώντας ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ φωτογραφίας κατά το οποίο ο σύζυγος ντυνόταν με στολή κλόουν και φωτογραφιζόταν μπροστά από μαγαζιά, αξιοθέατα και άλλα σημεία της πόλης, κυρίως το βράδυ. Οι φωτογραφίες αυτές άρχισαν να δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα, προσελκύοντας χιλιάδες μηνύματα τρομαγμένων ενδιαφερόμενων.

Τις… αγνές προθέσεις του ανυποψίαστου ζευγαριού δεν τις ενστερνίστηκαν όμως όλοι. Κάποιοι επιτήδειοι ενθουσιάστηκαν υπέρ του… δέοντος με τον «κλόουν του Γουάσκο» και έσπευσαν να τον μιμηθούν, «παραφράζοντας» όμως το ρόλο του. Πρώτο «θύμα» τους αποτέλεσε η διπλανή πόλη Μπέικερσφιλντ, στην οποία η αστυνομία ανέφερε 16 εμφανίσεις κλόουν.


Από εκεί που οι φωτογραφίες απεικόνιζαν τον κλόουν να κρατάει μπαλόνια και να αναπαριστά τη δημοφιλή σκηνή «Singin in the rain», πλέον οι αναφορές της αστυνομίας στους Los Angeles Times κάνουν λόγο για διαφορετικούς κλόουν που κρατούν αρκετές φορές όπλα ή μαχαίρια. Η αστυνομία του Γουάσκο, δηλώνει πως η ύπαρξη των κλόουν είναι ένα μέσο να φέρει την κοινότητα πιο κοντά στη γιορτή του Halloween, όμως στο Μπέικερσφιλντ οι κάτοικοι δηλώνουν ενοχλημένοι απαιτώντας να σταματήσει όλο αυτό.

Οι αρχές του Μπέικερσφιλντ προειδοποιούν πια ότι θα προχωρήσουν σε συλλήψεις, ωστόσο δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει σε κάποιον να ντυθεί κλόουν. Μόνο ένας 14χρονος οδηγήθηκε για κάποιες ώρες σε κελί φυλακής ανηλίκων, καθώς τρόμαζε διερχόμενα παιδιά έχοντας μεταμφιεστεί σε κλόουν!

Πηγή : koolnews.gr


Υφυπουργός Υγείας προς ΟΑΕΔ : Καλέστε και ψυχικά πάσχοντες για εκπαίδευση



Να συμπεριλάβει και τους ψυχικά πάσχοντες στα εκπαιδευτικά προγράμματα ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν στη ζωή τους ζητά με επιστολή της στη διοίκηση του ΟΑΕΔ και τον υφυπουργό εργασίας η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα.

Ειδικότερα η κ.Παπακώστα ζητά να συμπληρωθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ, συμπεριλαμβάνοντας και τους ψυχικώς πάσχοντες.

Στην επιστολή της, προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τον Υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, η Υφυπουργός Υγείας, υπογραμμίζει πως την ώρα που το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, έχει εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου να ενισχύσει τη δημιουργία και την ενεργοποίηση των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.), ο ΟΑΕΔ πρέπει να συμπεριλάβει στα προγράμματά του τους ψυχικά ασθενείς και τους εξαρτημένους, ώστε να βρουν διέξοδο όχι μόνο στο πρόβλημα της ανεργίας αλλά και στον κοινωνικό στιγματισμό.

Να σημειωθεί ότι η Υφυπουργός έχει αποστείλει ξανά επιστολή προς τον Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, με την οποία ζητά συνάντηση εργασίας, προκειμένου να προωθηθεί, από κοινού, ο θεσμός των Κοινωνικών Συνεταιρισμών, για την προώθηση των θεμάτων της κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την, κατά το δυνατό, μεγαλύτερη εργασιακή ένταξη των ατόμων των ευάλωτων ομάδων.

Πηγή : iatrodedia.gr


O δεκάλογος της πραγματικής φιλίας


«Φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα», είχε πει ο Σωκράτης. Για ορισμένους η πραγματική φιλία έρχεται μια φορά στη ζωή, ενώ για μερικούς αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο. Εμπειρίες, απόψεις και συμπεριφορές, όλα ανατρέπονται από τη στιγμή που εισχωρήσει η αληθινή φιλία στη ζωή μας. Πώς όμως μπορούμε να «ανοίξουμε» τις πόρτες στην πραγματική φιλία;

1. Πραγματικοί με τον εαυτό σας… αληθινοί φίλοι με τους γύρω σας
Εάν επιθυμείτε να έχετε πραγματικούς φίλους, θα πρέπει πρώτα να γνωρίσετε και να αποδεχτείτε τον εαυτό σας. Άλλωστε αν δεν αποδεχτείτε και δεν αγαπάτε τον ίδιο σας τον εαυτό, πώς θα οδηγήσετε τους άλλους προς εσάς και πως θα τους καλωσορίσετε;

2. Σεβαστείτε τη διαφορετικότητα των άλλων
Ο καθένας κοιτάζει τη ζωή μέσα από το δικό του φακό. Συχνά εμείς αναμένουμε από τους άλλους να δουν τη ζωή τους μέσα από το δικό μας φακό, δημιουργώντας έτσι πολλά προβλήματα. Πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και κατανόηση, καθώς οι διαφορές κάνουν ισχυρότερη μια φιλία.

3. Η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια καθοδηγούν μια φιλία
Αφεθείτε ελεύθεροι μπροστά στους άλλους, μοιραστείτε τις σκέψεις σας και μιλήστε όσο πιο ειλικρινά μπορείτε. Οι άνθρωποι αισθάνονται τον τρόπο που τους προσεγγίζουν, μετατρέποντας έτσι τη συμπεριφορά τους. Μην συζητήσετε για το φίλο σας πίσω από την πλάτη του και μην αφήνετε τους άλλους να αναφέρουν άσχημα πράγματα για αυτόν.

4. Να είστε παρόντες και στις δύσκολες στιγμές
Η αληθινή φιλία δεν βασίζεται στο να είστε εκεί όταν είναι βολικό αλλά όταν είναι δύσκολο. Όταν περνάτε ευτυχισμένες στιγμές όλοι επιθυμούν να μοιραστούν τη χαρά σας αλλά μόνο οι αληθινοί φίλοι θα σας συμπαρασταθούν σε δύσκολες προσωπικές στιγμές.

5. Η αληθινή φιλία είναι γεμάτη αγάπη και γεμάτη «θετικές» ανησυχίες
Αν έχετε την αίσθηση ότι ο φίλος σας διαθέτει κάποιο πρόβλημα πρέπει να τον αφυπνίσετε και να τον υποστηρίξετε όσο περισσότερο γίνεται. Ο καλός φίλος δεν προσπαθεί να γίνεται αρεστός μέσα από τη συγκατάθεσή του, αλλά ορισμένες φορές φαίνεται μέσα από τη θέλησή του να σας δείξει το λάθος. Μην είστε επικριτικοί, αλλά δώστε στοχαστικές συμβουλές, δείχνοντάς με αισιόδοξο τρόπο το «καλό» του.

6. Δείτε τη θετική πλευρά των άλλων
Ένας αληθινός φίλος σίγουρα γνωρίζει αρκετά καλά τα μειονεκτήματά σας, αλλά δεν παύει να πιστεύει στις δυνατότητες σας. Επικεντρωθείτε στα καλά σημεία των φίλων σας, εκτιμήστε τα όμορφα πράγματα πάνω τους και δείξτε τους τα συναισθήματά σας για αυτόν. Η εκτίμηση είναι ένα συναίσθημα που όλοι το έχουν ανάγκη.

7. Μην «εγκλωβίζετε» το φίλο σας στις δικές σας ανάγκες…
Δώστε χώρο στους ανθρώπους γύρω σας. Η ανάγκη για αποκλειστικότητα πολλές φορές κουράζει τους άλλους και δεν προσφέρει την κατάλληλη «αναπνοή» στους φίλους σας. Η επιθυμία για «φρέσκες» συναντήσεις πρέπει να αποτελεί επιθυμία και των δύο. Ένας καλός φίλος δεν απαιτεί και δεν σκέφτεται πρώτα τον εαυτό του, δεν είναι εγωιστής.

8. Η συγχώρεση αποτελεί το χρυσό κανόνα για την πραγματική φιλία
Το ότι δεν εγκρίνετε μια πράξη δεν σημαίνει αποκλειστικά ότι χαρακτηρίζει αυτόν που την υποστήριξε. Η συζήτηση θεωρείται η καλύτερη λύση, ώστε να μπορέσετε να κατανοήσετε την αιτία του προβλήματος. Μην χρησιμοποιείτε τους φίλους σας, ως μέτρο της αξίας σας – έχετε αξία.

9. Εμβαθύνετε τη φιλία σας με την πάροδο του χρόνου
Είναι ωραίο να επιδιώκετε κάθε στιγμή να γνωρίζετε ακόμα περισσότερο έναν άνθρωπο. Κάτι τέτοιο θα σας κάνει να νιώθετε πιο σίγουροι για την ποιότητα της φιλίας σας και θα κρατήσει το ενδιαφέρον ζωντανό. Μην αρκείστε στο χρόνο που έχετε περάσει με κάποιον αλλά παρατηρήστε το κατά πόσο τον γνωρίζετε πραγματικά.

10. Οι αυθόρμητες δραστηριότητες και ο ελεύθερος χρόνος… τα κλειδιά για μια φιλία
Διασκεδάστε κάνοντας κάθε μέρα διαφορετικές δραστηριότητες, αποτελώντας ουσιαστικά μια θετική δύναμη στη ζωή του φίλου σας. Το καλύτερο δώρο δεν στηρίζεται στα χρήματα, αλλά στην αφιέρωση του ελεύθερου χρόνου σας. Δημιουργείστε καινούριες εμπειρίες και χαρούμενες στιγμές.

Πηγή:flowmagazine.gr


Εκλογικός «πυρετός» στη Συγγρού-Ψάχνουν στελέχη να βγάλουν μπροστά…


Αν και ο Σαμαράς «διέταξε» να ξεκινήσουν περιοδείες στην επαρχία προκειμένου να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο, κανείς εκ των κορυφαίων δεν φαίνεται διατεθειμένος να αναλάβει το πολιτικό κόστος
Στη ΝΔ έχουν μπει για τα καλά σε προεκλογικό κλίμα. Χθες μάλιστα στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος αποφάσισαν «πορεία προς το λαό». Αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο και μετά από εντολή του Σαμαρά στον Παπαμιμίκο. Διότι πρακτικά κανείς εκ των κορυφαίων της ΝΔ δεν επιθυμεί να αναλάβει στις πλάτες του το δύσκολο έργο της υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου.
Επί τέσσερις ώρες συνεδρίαζε χθες το βράδυ η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα του κόμματος στην πορεία προς τις εκλογές.
Στη συνεδρίαση, η οποία έγινε υπό το Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, δεν έδωσε το "παρών" ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος όμως έχει δώσει σαφείς κατευθύνσεις ώστε η Λεωφόρος Συγγρού να είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.
Με όχημα τις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της, η Νέα Δημοκρατία προγραμματίζει δράσεις σε 51 πόλεις της χώρας, με προφανή στόχο να συσπειρώσει τη γαλάζια βάση, που σήμερα παραμένει μουδιασμένη.
Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση «θα κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως μπορούν να βρουν απροετοίμαστη τη Νέα Δημοκρατία», παρ' όλα αυτά ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έσπευσε να προλάβει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών σημειώνοντας πως οφείλει το κόμμα να βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους πολίτες και πάνω σ' αυτή τη λογική θα κινηθούν και οι εκδηλώσεις.
«Πιστεύουμε βαθιά στο θεσμικό ρόλο των πολιτικών οργανισμών και δεν τους αντιλαμβανόμαστε ως εκλογικούς μηχανισμούς» είπε ο Γραμματέας της ΝΔ προσθέτοντας πως πρέπει να υπάρχει καθημερινή και αμφίδρομη επικοινωνία της ΝΔ με την κοινωνία.
Το πρόβλημα με τη Συγγρού είναι ότι δεν βρίσκει κορυφαία στελέχη που να στηρίξουν το εγχείρημα. Κανείς – πλην του Βαγγέλη Μεϊμαράκη – δεν φαίνεται διατεθειμένος να «κατέβει» και να ζυμωθεί με τη βάση.
Η οργή του κόσμου για τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και τα όσα έχουν ψηφίσει οι βουλευτές του κόμματος λειτουργούν αποτρεπτικά στην επαφή με την εκλογική δεξαμενή του κόμματος… Άλλωστε κανείς εκ των προβεβλημένων και δημοφιλών στελεχών της ΝΔ δεν θέλει να χρεωθεί την άκρως μνημονιακή υποταγή της ΝΔ.
Παρόλα αυτά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να κάνει την αρχή στην Πάτρα την προσεχή Τετάρτη. Στην ίδια λογική έχει ζητηθεί από όλα τα κορυφαία στελέχη να βρεθούν πριν τα Χριστούγεννα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Μάλιστα, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να είναι έτοιμη για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, ανακοινώθηκε πως θα λειτουργήσουν ομάδες παραγωγής πολιτικής, οι οποίες συνήθως λειτουργούν όταν το κόμμα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, ωστόσο κρίθηκε σκόπιμο από την ηγεσία της ΝΔ να ενεργοποιηθούν προκειμένου να ενισχύσουν τον πολιτικό λόγο του κόμματος.

Πηγή : newsbomb.gr


Βρετανία: Εξι συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία


Έξι ύποπτοι συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί στη διάρκεια αστυνομικών εφόδων και στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που συνδέεται με τον εμφύλιο στη Συρία, σύμφωνα με το Ρόιτερς.
Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν τους υπόπτους στο Λονδίνο, στο Πόρτσμουθ, στη νοτιοανατολική ακτή της Αγγλίας, και στο Φάρνμποροου, δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.
Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 23 έως 57 ετών: δύο άνδρες 23 και 26 ετών, δύο γυναίκες 23 και 29, ένας 57χρονος και μία 48χρονη.
"Οι αρχές θα ήθελαν να ενημερώσουν τους κατοίκους ότι η σημερινή δραστηριότητα της αστυνομίας συνδέεται με συγκρούσεις στο εξωτερικό και όχι με μία άμεση απειλή εναντίον των τοπικών κοινοτήτων ή οπουδήποτε αλλού στο Ηνωμένο Βασίλειο", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.
Σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο που ψήφισε η βρετανική κυβέρνηση το 2000, οι ύποπτοι επιτρέπεται να συλλαμβάνονται και να προφυλακίζονται χωρίς να τους απαγγέλλονται επισήμως κατηγορίες.
Χθες Δευτέρα, τρεις άνδρες, ηλικίας 21,24 και 25 ετών, συνελήφθησαν στο κεντρικό Λονδίνο ως ύποπτοι για προμήθεια (σχετικού υλικού), προετοιμασία ή υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών.
Την περασμένη εβδομάδα, πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων της αστυνομίας, περιλαμβανομένων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή ασφαλείας που γνωρίζει την υπόθεση, η αστυνομία εκτιμά ότι ενδεχομένως να απέτρεψε επίθεση με στόχους στη Βρετανία, η οποία βρισκόταν στα αρχικά στάδια σχεδιασμού.
Τρεις από τους υπόπτους εξακολουθούν να κρατούνται από την αστυνομία, αλλά δύο αφέθηκαν χθες ελεύθεροι.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνώνται τέσσερις κτιριακές εγκαταστάσεις στο βορειοδυτικό Λονδίνο.
Τον Αύγουστο, η Βρετανία αύξησε το επίπεδο της διεθνούς τρομοκρατικής απειλής σε «σοβαρό», το δεύτερο υψηλότερο στη σχετική κλίμακα, γεγονός που υποδηλώνει ότι εθεωρείτο εξαιρετικά πιθανή μία επίθεση. Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δηλώσει ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που προωθούνται στο Ιράκ και στη Συρία συνιστούν επίσης έναν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

Πηγή : ethnos.gr


Οδοιπορικό Αλαμουντίν στην Ελλάδα!


Η κυρία Αλαμουντίν συναντάται αυτή την ώρα με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα
Τασούλα, στο γραφείο του στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ παρόντες στη
συνάντηση είναι οι Βρετανοί νομικοί κ.κ. Πάλμερ και Ρόμπερτσον που τη
συνοδεύουν.
Η σύζυγος Κλούνεϊ είχε θερμή χειραψία με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα και τον πρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμαλή. Στο σύντομο διάλογο που είχαν ο κ. Τασούλας είπε στην κυρία Κλούνεϊ ότι πρέπει να επισκεφθεί τα ελληνικά νησιάκαι εκείνη του απάντησε πως αυτό αποτελεί μεγάλη της επιθυμία.
Στη συνάντηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12:00, το
«παρών» δίνουν επίσης ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, Δημήτρης
Παντερμαλής, και ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», Χριστόφορος
Αργυρόπουλος.
Η ομάδα της Αλαμουντίν αποχώρησε από το «Μεγάλη Βρεταννία» γύρω στις
11:35. Η σύζυγος του Κλούνεϊ χαιρέτησε τον συγκεντρωμένο κόσμο και τους
δημιοσιογράφους, όμως δεν έκανε καμία δήλωση. Ωστόσο, όταν δημοσιογράφος
της είπε πως το όνομά της στα ελληνικά σημαίνει ελπίδα, εκείνη
χαμογέλασε και έγνεψε καταφατικά, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα
προσπαθήσει για το καλύτερο για την επιστροφή των Γλυπτών στη χώρα μας.
Αυστηρά και πρόσθετα μέτρα ασφαλείας βρίσκονται σε ισχύ από χθες στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» λόγω της διαμονής της Αμάλ Αλαμουντίν, σύζυγο του Τζορτζ Κλούνεϊ.
Η κυρία Κλούνεϊ, σύμφωνα με πληροφορίες, μένει σε απλή σουίτα 120 τ.μ. με θέα την Ακρόπολη και όχι σε βασιλική. Σε απλές σουίτες διαμένουν και οι συνεργάτες της 36χρονης δικηγόρου.
Η παρουσία της στους χώρους του ξενοδοχείου το βράδυ της Δευτέρας ήταν διακριτική, ενώ δείπνησε στο roof garden. Στο βραδινό της, μάλιστα, είχε ζητήσει στο μενού να περιλαμβάνονται λαχανικά και φρούτα, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να δοκιμάσει ελληνικές γεύσεις και ελληνικό κρασί. Η διάσημη δικηγόρος μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει κάτι παράλογο, ενώ σήμερα το πρωί δεν εμφανίστηκε στο μπουφέ του ξενοδοχείου για πρωινό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσει γεύμα στο εστιατόριο «Βαρούλκο» του διακεκριμένου σεφ, Λευτέρη Λαζάρου, το οποίο βρίσκεται στο Μικρολίμανο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη της κυρίας Κλούνεϊ στη χώρα μας έχει γίνει θέμα σε κορυφαία διεθνή ΜΜΕ. Στην διαδικτυακή έκδοση της Daily Mail, μάλιστα, το πρωί της Τρίτης ήταν η κύρια είδηση, ενώ στο ρεπορτάζ υπήρχαν δεκάδες φωτογραφίες από την άφιξή της στη χώρα μας.
Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, η οποία θα προσφέρει νομικές συμβουλές για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, έφτασε μαζί με την αποστολή της στις 19:00 της Δευτέρας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εκεί την υποδέχτηκαν ο Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρος του βρετανικού Συνδέσμου για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και ο Νόρμαν Πάλμερ, δικηγόρος από το γραφείο όπου εργάζεται η κυρία Αλαμουντίν. Από το αεροδρόμιο και χωρίς να κάνει δηλώσεις αναχώρησε αμέσως για το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» συνοδεία οχήματος της ΕΛΑΣ.
«Είμαι χαρούμενη που ήρθα στην Ελλάδα. Με τιμά η πρόσκληση και σας ευχαριστώ», ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους έξω από το ξενοδοχείο, η διάσημη δικηγόρος που ειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την κυρία Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μία σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους» ανέφερε το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers στην επίσημη ανακοίνωσή του.
Η Αμάλ μαζί με τους συνεργάτες της θα μείνουν στην Αθήνα έως τις 16 Οκτωβρίου. Στόχος των δύο δικηγόρων είναι να συμβουλέψουν την ελληνική κυβέρνηση για τις νομικές επιλογές που διαθέτει σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών.
Μαζί με τους Βρετανούς νομικούς η κυρία Αλαμουντίν θα συναντηθεί την Τετάρτη και με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Αξίζει να σημειωθεί πως η 36χρονη δικηγόρος γνωρίζει αρκετά για την υπόθεση των Γλυπτών, καθώς ήταν μία από τους έξι δικηγόρους που συνέταξαν έκθεση για το θέμα της επιστροφής των τους στη χώρα μας το 2011. Σύμφωνα με την κυρία Κεφαλογιάννη είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος προσεγγίζει το ζήτημα με «τόσο συστηματικό τρόπο» και πάνω σε «βάσεις που αφορούν στο διεθνές δίκαιο».
Η ελληνική πλευρά επιθυμεί μία δυναμική παρουσία που να συμβάλει στην ανάδειξη του θέματος και ελπίζει ότι αυτή η παρουσία θα μπορούσε να είναι η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε και ο ίδιος εκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των Γλυπτών, προωθώντας την ταινία του «Μνημείων Άνδρες».
«Τα Γλυπτά οφείλουν να επιστραφούν στην Ελλάδα γιατί αυτό είναι σωστό και δίκαιο», είχε υποστηρίξει ο διάσημος ηθοποιός με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου μιας ταινίας που αντίστοιχα πραγματεύεται τη σπουδαιότητα της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς. Εκτοτε, κάθε φορά που τον ρωτάνε σχετικά δίνει το όνομα της Αμάλ ως ειδικής για το θέμα, κάτι που κατά κάποιο τρόπο «ανάγκασε» την ελληνική κυβέρνηση να την καλέσει στη χώρα μας για να αναλάβει δράση.

Πηγή : protothema.gr


Γερμανία: Νεκρός από Έμπολα υπάλληλος του ΟΗΕ



Πέθανε ο Σουδανός, υπάλληλος του ΟΗΕ, ο οποίος είχε μολυνθεί με τον ιό Έμπολα και είχε μεταφερθεί την Πέμπτη στη Λειψία της Γερμανίας από τη Λιβερία, όπως ανακοίνωσε νοσοκομειακή πηγή.Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ακόμη ότι "ο ασθενής που έπασχε από Έμπολα πέθανε στη διάρκεια της νύχτας στην κλινική Σεν Τζορζ της Λειψίας", ενώ ανέφερε ότι ήταν 56 ετών.
To Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδριάζει σήμερα στη Νέα Υόρκη για να εξετάσει την εξάπλωση του ιού Εμπολα που έχει προκαλέσει τον θάνατο 4.000 ανθρώπων, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
"Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν (σε τηλεφωνική τους επικοινωνία) στο γεγονός ότι, απέναντι στην απειλή που θέτει ο Εμπολα, η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιδείξει όλο και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δέσμευση για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση αυτή, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος.
Ο Ομπάμα και ο γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ ζήτησαν επίσης να υπάρξει "αυξημένη κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε στενό συντονισμό με τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις εμπλεκόμενες χώρες", ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Ο Εμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή ήδη περισσοτέρων από 4.000 ανθρώπων από την έναρξη της χρονιάς μεταξύ των περίπου 7.400 κρουσμάτων που καταγράφηκαν σε επτά χώρες, κυρίως στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.
Οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ αναμένεται να συνεδριάσουν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν κυρίως την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα και τον καλύτερο συντονισμό της πρόληψης απέναντι στον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου.
Μόνο η Βρετανία, η οποία προέβλεψε την αποστολή ομάδων με προστατευτική στολή στα σπίτια ανθρώπων που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα, επέβαλε ελέγχους στις αφίξεις στα αεροδρόμια της και τους σιδηροδρομικούς της σταθμούς ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ και του Καναδά. Η Γαλλία εξετάζει την επιβολή αντίστοιχων ελέγχων στις πτήσεις από τη Γουινέα.
Απέναντι στις τεράστιες απαιτήσεις της εκστρατείας κατά της επιδημίας, ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του Εμπολα (UNMEER) Αντονι Μπάνμπερι απηύθυνε έκκληση "για παροχή βοήθειας από περισσότερες χώρες, από το στρατιωτικό τους προσωπικό, τους πολίτες του και το υγειονομικό τους προσωπικό".
Η διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν δήλωσε ότι "ουδέποτε είχε δει μια κρίση υγείας να απειλεί την ίδια την επιβίωση κοινωνιών και κυβερνήσεων σε χώρες που είναι ήδη πολύ φτωχές. Η επιδημία αυτή δείχνει πόσο ένας από τους πιο θανατηφόρους ιούς στον κόσμο μπορεί να εκμεταλλευτεί την παραμικρή αδυναμία του συστήματος υγείας" στην υποσαχάρεια Αφρική, που στερείται δυναμικού και κατάλληλων υποδομών, τόνισε η Τσαν.

Πηγή : newsit.gr




Eλάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Τι ισχύει στην Ε.Ε.



Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Άργησε λίγο, αλλά τελικά έρχεται και στην Ελλάδα, αφού πρώτα είχε περάσει από όλες σχεδόν χώρες – μέλη της ΕΕ.

Ο λόγος για το σχήμα του «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος» το οποίο θα αναλάβει να συμπληρώσει το εισόδημα που λείπει από κάθε μεμονωμένο άτομο και κάθε ζευγάρι με ή χωρίς παιδιά έτσι ώστε να πάψει να βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Σήμερα στις 10.30 πμ στην Αίγλη Ζαπείου, ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου θα παρουσιάσουν την ελληνική εκδοχή του σχήματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (Ε.Ε.Ε.) 

Σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής  «η πιλοτική εφαρμογή του Ε.Ε.Ε έχει προγραμματιστεί να εφαρμοστεί σε 13 δήμους  (Καλλιθέα,Τρίπολη, Χαλκίδα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Λευκάδα, Μαλεβίζι, Σύρος,  Σάμος, Μεσολόγγι, Έδεσσα, Δράμα)». Η εφαρμογή θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του α’ τριμήνου του 2015. Στο πέρας αυτής θα υπάρξει αξιολόγηση και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του ΕΕΣ σε πανελλαδική κλίμακα.

Από το Γραφείο Προϋπολογισμού σημειώνουν πως «η δαπάνη της πιλοτικής εφαρμογής του ανέρχεται σε 20 εκατ. Ευρώ και το ποσό του Ε.Ε.Ε ξεκινά από 200 ευρώ για άγαμο και αυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Στην περίπτωση των εγγάμων προστίθενται 100 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας πέραν του συζύγου και 50 ευρώ για κάθε τέκνο. Έτσι ένα ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά χωρίς καμία πηγή εισοδήματος θα λάβει το σύνολο του Ε.Ε.Ε , δηλαδή 400 ευρώ.

Τι ισχύει στις άλλες χώρες της ΕΕ;

Η Ελλάδα ήταν η μόνη σχεδόν χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είχε εισάγει ένα τέτοιο σχήμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής  MISSOC (Mutual Information System on Social Protection), τα οποία χρησιμοποιεί σε σχετική Μάνος μελέτη τους οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Μάνος Ματσαγγάνης και Χρύσα Λεβέντη, τον Ιανουάριο του 2012 το ύψος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε κάθε χώρα διαμορφωνόταν ως εξής :


Πιο αναλυτικά για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το Γραφείο του Προϋπολογισμού,  «σημαντική καινοτομία είναι ότι η ένταξη στο πρόγραμμα κρίνεται με βάση το πραγματικό εισόδημα σε πραγματικό χρόνο και στηρίζεται αποκλειστικά στη φορολογική δήλωση του προηγούμενου έτους του δικαιούχου. 

Τεκμαρτά εισοδήματα και αντικειμενικές δαπάνες δεν λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό του ποσού του Ε.Ε.Ε. Επίσης, εξαιρείται το 20% από μισθωτές υπηρεσίες, από επιδόματα κατάρτισης, από εισόδημα με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή εργόσημο και ποσά από εισφορά αλληλεγγύης ή κοινωνικής ασφάλισης. Επιπλέον, το μέτρο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος καλύπτει και τους ανασφάλιστους υπερήλικες όπως συμβαίνει και στην Πορτογαλία. Επιπρόσθετα, εάν σε μια οικογένεια ο σύζυγος παίρνει επίδομα ανεργίας 360 ευρώ η οικογένεια αποκλείεται αυτόματα από το δικαίωμα για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. 

Στην περίπτωση που κάποιος παίρνει το επίδομα μακροχρόνιου ανέργου των 200 ευρώ τότε δικαιούται τη διαφορά, δηλαδή 150 ευρώ. Οι μονογονεϊκές οικογένειες με ένα ανήλικο τέκνο ή με ένα ενήλικο δικαιούνται το ποσό των 300 ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι αφορολόγητα, ακατάσχετα και δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση. 

Ως προς τα περιουσιακά στοιχεία, λαμβάνεται υπόψη η ακίνητη και η κινητή περιουσία καθώς και οι καταθέσεις, π.χ. για ένα μεμονωμένο άτομο η συνολική επί φόρου αξίας της περιουσίας του δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ ενώ αυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος και κατά 10.000 για κάθε τέκνο αλλά δεν ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ. Στην περίπτωση που η οικογένεια έχει κάποιο εισόδημα, αυτό αφαιρείται και δικαιούται τη διαφορά. Για παράδειγμα, εάν ένα ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά δικαιούται Ε.Ε.Ε € 4.800 ετησίως αλλά έχει εισόδημα € 2.000, τότε το ποσό θα διαμορφωθεί στα € 2.800, συνεπώς θα λάβει € 233 το μήνα. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων και η τρέχουσα αξία των μετοχών δεν πρέπει να υπερβαίνει το διπλάσιο του εισοδήματος που αναλογεί στο εγγυημένο εισόδημα. 

Για οικογένειες αλλοδαπών απαιτείται νόμιμη διαμονή για πέντε χρόνια και εάν είναι υπήκοοι τρίτων χωρών θα απαιτούνται νόμιμη διαμονή πέντε ετών, άδεια μακρόν διαμένοντος και άδεια διαμονής δεύτερης γενιάς. 

Το μέτρο του Ε.Ε.Ε συνδυάζεται με χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, πρόγραμμα κοινωνικού παντοπωλείου, βιβλιάριο ανασφάλιστου καθώς και επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και οι πληρωμές πραγματοποιούνται μέσω τράπεζας.

Βασικός στόχος μετά την πιλοτική εφαρμογή είναι η επέκταση του μέτρου για την κάλυψη του 7% του πληθυσμού που βρίσκεται σε ανάγκη και προβλέπεται ότι θα στοιχίσει από 850 εκατομμύρια έως 1 δισ. ευρώ».



Πηγή : capital.gr


Η σατανική νοσοκόμα! Σκότωσε 38 ασθενείς και έβγαζε selfie με τους νεκρούς


Η ιταλική αστυνομία προσπαθεί να “δέσει” τις κατηγορίες για τη νοσοκόμα Ντανιέλα Ποτζιάλι η οποία υπολογίζεται ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον 38 ασθενείς κάνοντάς τους ένεση με θανατηφόρα δόση ποτάσας.
Η Ντανιέλα συνελήφθη στην Βόρεια Ιταλία στην πόλη Λούγκο μετά τον θάνατο μιας 78χρονης ασθενούς της ο οποίος είχε μπει στο νοσοκομείο χωρίς όμως να έχει κάτι ιδιαίτερα σοβαρό.
Στη νεκροψία, εντοπίσθηκαν μεγάλες ποσότητες ποτάσσας στο αίμα της. Σημειώνεται ότι η ποτάσσα χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για την εκτέλεση θανατοποινιτών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων CENη νοσοκόμα “καταδίκαζε” σε θάνατο τους ασθενείς που είτε οι ίδιοι, είτε οι οικογένειές τους της φαίνονταν ενοχλητικοί.

Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων της η Ποτζιάλι είχε βγάλει και αρκετές selfie με τους νεκρούς!

Το ανησυχητικό είναι ότι θεωρείται πολύ πιθανόν να μην κατηγορηθεί για όλους τους θανάτους αφού λίγες ημέρες μετά η ποτάσα “εξαφανίζεται” από το αίμα και δεν εντοπίζεται πολύ εύκολα.

ΠΗΓΗ: DAILYMAIL, newsit.gr



Μασάζ στην παραλία τα κέρδη τα ελέγχει κινέζικη συμμορία!!


Όπως αποκαλύπτεται πολλοί από τους μασέρ που εμφανίζονται σε παραλίες έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή συμμορία που ελέγχοι τα έσοδα από τις παράνομες δραστηριότητες...
Έναν 27χρονο Κινέζο, που κατηγορείται για τη μαφιόζικη επίθεση σε βάρος 26χρονου συμπατριώτη του τον περυσινό Ιούνιο, συνέλαβαν οι  αστυνομικοί. Σε βάρος του είχε εκδοθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρα εκβίασης και εγκληματική οργάνωση.

Ο 27χρονος συλληφθείς φέρεται ως μέλος της λεγόμενης «μαφίας του μασάζ», η οποία δραστηριοποιείτο στον έλεγχο των εσόδων από το μασάζ που κάνουν Κινέζες στην παραλία της Κατερίνης. Η δράση της σπείρας εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και ως μέλη της κατηγορούνται συνολικά τέσσερα άτομα.

Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη την ώρα που ο 26χρονος μικροπωλητής επέστρεφε στο σπίτι του, στην περιοχή των Ξυλάδικων Θεσσαλονίκης. Εκεί, ο 27χρονος -μαζί με συνεργούς του- κατηγορείται ότι πλησίασε το θύμα του και το πυροβόλησε πισώπλατα τέσσερις φορές, τραυματίζοντάς το σοβαρά στη μέση. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από περαστικούς που ειδοποίησαν ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον τραυματία σε νοσοκομείο.

Από την έρευνα του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι η αιτία της αιματηρής επίθεσης ήταν το γεγονός ότι το νεαρό θύμα αντέδρασε στις απαιτήσεις της σπείρας, όταν αυτή ζήτησε εκβιαστικά από την 24χρονη σύντροφό του το ποσό των 1.600 ευρώ, προκειμένου να συνεχίσει να κάνει μασάζ, έναντι αμοιβής, σε λουόμενους στην παραλία της Κατερίνης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε τότε περιελάμβανε κι άλλες περιπτώσεις εκβιάσεων σε βάρος γυναικών κινεζικής καταγωγής, από τις οποίες οι φερόμενοι ως δράστες αξίωναν χρηματικά ποσά προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως μασέρ. Μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις αυτές, χτύπησαν και τραυμάτισαν γυναίκα στο πρόσωπο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Ποινές φυλάκισης για εκδικητική δημοσίευση ροζ βίντεο και εικόνων



Η δημοσίευση και διανομή του λεγόμενου «εκδικητικού πορνό» - δηλαδή ερωτικού οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο εμπλέκεται εν αγνοία του πρώην ερωτικός σύντροφος μπορεί να οδηγήσει πίσω από τα κάγκελα το δράστη μέχρι και για δύο χρόνια, προβλέπει ειδική ρύθμιση στο νέο δικαστικό νόμο που προωθείται στη Βρετανία.
Ο νόμος ισχύει τόσο για ψηφιακό όσο και χειροπιαστό υλικό (φωτογραφίες, cd, dvd, σκληροί δίσκοι, κτλ.), ενώ καλύπτει τόσο την απευθείας διανομή όσο και την δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι και τα sms που καταγράφουν περιστατικά και συνομιλίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι διευθετώνται και λεπτομέρειες όπως οι selfie με «καυτό» περιεχόμενο, οι οποίες αποτελούν ιδιοκτησία αυτού που κρατάει την φωτογραφική μηχανή.
«Θέλουμε τα θύματα αυτής της αηδιαστικής συμπεριφοράς να γνωρίζουν ότι είμαστε στην δική τους πλευρά», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κρις Γκρέιλινγκ.
Μέχρι σήμερα, η online δημοσίευση τέτοιου υλικού καθιστά συνήθως το θύμα όμηρο. Τα περισσότερα site που δέχονται τέτοιο υλικό από μη ταυτοποιημένους χρήστες έχουν την έδρα τους σε φορολογικούς και δικαστικούς παραδείσους. Ετσι, οι αιτήσεις για αφαίρεση ή η προσπάθεια δικαστικής διευθέτησης αγνοούνται.
Την ίδια ώρα, οι Αρχές μάλλον... κρυφογελούν με τέτοια περιστατικά. Μόνο σε Αγγλία και Ουαλία, όπου υπάρχει καταγραφή, δηλώθηκαν σχεδόν 150 περιστατικά τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Από αυτά, η αστυνομία κινητοποιήθηκε σε... έξι.
Η υπουργός για την Γυναίκα και την Ισότητα Νίκι Μόργκαν από την πλευρά της δήλωσε ότι «οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να περιμένουν ένα λογικό επίπεδο σεβασμού και ιδιωτικότητας. Είναι δίκαιο να προσάγονται σε δίκη όσοι κυκλοφορούν τέτοιες εικόνες, αλλά πρέπει και να μάθουμε τα νέα παιδιά τον πόνο που προκαλεί η προδοσία αυτής της εμπιστοσύνης».

Πηγή : ethnos.gr


ΠΑΣΟΚ: Βαθαίνει το χάσμα, μετά το «μπουρλότο» των παπανδρεϊκών κατά Βενιζέλου


Φωτιά παίρνει και πάλι το εσωκομματικό σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ, μετά την κίνηση επιφανών παπανδρεϊκών στελεχών να παρουσιάσουν κείμενο με 4000 υπογραφές, ζητώντας τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου για την αλλαγή πολιτικής – έμμεσα και ηγεσίας.
Η νέα κρίση έρχεται τρεις μέρες αφότου εκτονώθηκε η σύγκρουση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ενώ κορυφώνεται η μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την προεδρική εκλογή.
Η κίνηση των «4000» προκάλεσε αίσθηση όχι μόνο με το μέγεθός της, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι πρωταγωνίστησαν σε αυτή στελέχη επιρροής του Γιώργου Παπανδρέου. Γι’ αυτό και πέρα από την οργή στην Χαριλάου Τρικούπη, προκάλεσε απορίες και για τη βαθύτερη σκοπιμότητά της: Πρόκειται για μια ενέργεια που απλά εκφράζει απογοητευμένους Πασόκους, οι οποίοι δεν έχουν πλέον ρόλο ή προετοιμάζει το έδαφος για μια μελλοντική κίνηση του κ. Παπανδρέου, ακόμη και για δημιουργία νέου κόμματος; Άλλωστε τον τελευταίο καιρό οργιάζουν φήμες για σχέδια περί νέου εγχειρήματος από τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ σαφείς υπαινιγμούς άφηνε πρόσφατα και ένας άλλος παλιός συνεργάτης του ο Γιάννης Ραγκούσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι της κίνησης των «4000» ηγούνται κυρίως οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Γρηγόρης Νιώτης και Γιώργος Πεταλωτής, σταθερά πιστοί «παπανδρεϊκοί», που δύσκολα θα επιχειρούσαν κάτι τέτοιο εάν δεν ενημέρωναν έστω τον κ. Παπανδρέου νωρίτερα.
Από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν κατ’ αρχήν να απαξιώσουν τη σημασία της κίνησης. Με σκωπτική διάθεση σημείωναν ότι η λίστα είναι «γεμάτη σόγια» - επικαλούμενοι την επανάληψη του ίδιου επώνυμου σε αρκετές περιπτώσεις. Εννοώντας δηλαδή ότι ο μεγάλος αριθμός των υπογραφών προέκυψε από «συγγενείς και φίλους» ενός ουσιαστικά περιορισμένης δυναμικότητας συστήματος στελεχών.
Πρόσθεταν επίσης ότι οι περισσότεροι εκ των υπογραφομένων έχουν αποχωρήσει εδώ και καιρό από το ΠΑΣΟΚ και δεν ψηφίζουν καν το Κίνημα. Πρόκειται δηλαδή για την επανάληψη με άλλο τρόπο της ιστορίας με την εκδήλωση του κ. Παπανδρέου στο Ζάππειο όταν προσήλθαν στελέχη που ήδη ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ.
Πέρα από αυτό όμως ασκούν σκληρή κριτική στους εμπνευστές της πρωτοβουλίας, αλλά και διατυπώνουν μια πρόσκληση – πρόκληση. Η κριτική: Επισημαίνουν, φωτογραφίζοντας ευθέως τον κ. Καρχιμάκη που ήταν το 2011 γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ότι εκείνη την περίοδο που αποφασίστηκε η συνεργασία του Κινήματος με τη ΝΔ, δεν συνεδρίασε κανένα κομματικό όργανο για να τοποθετηθεί επί αυτής της επιλογής. «Τώρα ξαφνικά ζητάνε μέχρι και συνέδριο, όταν τότε σιώπησαν» λένε χαρακτηριστικά!
Και η πρόκληση - πρόσκληση: Καλούν τους πρωταγωνιστές της πρωτοβουλίας των «4000», εάν θέλουν συνέδριο να κινηθούν σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό. Να συλλέξουν δηλαδή, εάν τολμούν, τον προβλεπόμενο αριθμό μελών της κεντρικής επιτροπής ή των μελών του κόμματος και να επιβάλλουν έκτακτο συνέδριο, μιας και τακτικό δεν προβλέπεται ακόμη.
«Κάποιοι επιμένουν να στροβιλίζονται στο παρελθόν και να πλήττουν την ενότητα και τη συσπείρωση της Δημοκρατικής Παράταξης, ενώ εμείς παλεύουμε για την έξοδο της χώρας από την κρίση» σημειώνουν με νόημα, προϊδεάζοντας και για μια ανάλογης έντασης απάντηση από τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο σύντομα.

Πηγή : protothema.gr


Σε δίκη παραπέμπεται ο Καμμένος, για την προτροπή σε «λιντσάρισμα» του Πάχτα.


Σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατηγορούμενος για τη δημόσια προτροπή του προς τους κατοίκους της Ιερισσού Χαλκιδικής -που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους- να «λιντσάρουν» τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα, που εμφανιζόταν ως υπέρμαχος της επένδυσης.



Σύμφωνα με εισαγγελική πηγή, ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία της δικασίμου, ενώ η κατηγορία αφορά την πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη αδικήματος (σε βαθμό πλημμελήματος).

Η παραπάνω δήλωση είχε γίνει στο περιθώριο της περυσινής ομιλίας του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και καταγράφηκε σε βίντεο που αναπαρήχθη μέσω του Διαδικτύου, προκαλώντας την παρέμβαση του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή, ο οποίος έδωσε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο, «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Γα την υπόθεση κλήθηκε η Ολομέλεια της Βουλής να αποφασίσει για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παν. Καμμένου, που -κατά πλειοψηφία- έκανε δεκτή την προηγούμενη εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Σώματος.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

usay.gr


Τροπολογία Μπακογιάννη για ΕΝΦΙΑ και Αντικειμενικές - όλο το κείμενο της τροπολογίας



Η Ντόρα Μπακογιάννη  κατέθεσε τροπολογία για την μείωση των αντικειμενικών αξιών  και για τη θέσπιση μέτρων εκλογίκευσης της φορολογίας ακινήτων και τόνωσης της κτηματαγοράς και της οικοδομικής δραστηριότητας.

Αναλυτικά η τροπολογία της κας Μπακογιάννη:



«ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ

Επείγουσα ρύθμιση για την αναπλήρωση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων λόγω πρόωρης λήξης της θητείας του” (Α΄ 136) και άλλες διατάξεις»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Κατά τη διάρκεια της σοβούσας οικονομικής κρίσης στη χώρα μας υιοθετήθηκε σειρά μέτρων που ήταν κυριολεκτικά καταστρεπτικά για την ιδιωτική ακίνητη περιουσία. Δεκαπλασιάστηκε το φορολογικό της βάρος, ενώ τα μισθωτικά εισοδήματά της εκμηδενίστηκαν. Οι φόροι «κατεδάφισαν» την αγοραστική της αξία ενώ ποινικοποιήθηκε βαρύτατα η αδυναμία εξόφλησής τους. Η ιδιωτική ακίνητη περιουσία, το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού, τελικά μεταβλήθηκε από δικαίωμα, κυριολεκτικά σε βάρος.

Μόλις πρόσφατα ελήφθησαν κάποια θετικά μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση, πλήρως όμως ανεπαρκή για να αντιστρέψουν τη δεινή αυτή οικονομική πραγματικότητα, και να αναβιώσουν την κτηματαγορά, όπως π.χ. η επιτάχυνση της αδειοδότησης για αγορά ακινήτων από μη κοινοτικούς πολίτες στις πάμπολλες «παραμεθόριες» περιοχές της χώρας και η δυνατότητα χορήγησης άδειας παραμονής σ΄αυτούς αν αγοράσουν ακίνητα αξίας άνω των 250.000€ στη χώρα μας. Όμως η γενική εικόνα παραμένει απόλυτα εφιαλτική, λόγω του ΕΕΤΗΔΕ/ΕΕΤΑ + ΦΑΠ των προηγουμένων ετών, του διπλού ΕΝΦΙΑ 2014 και επομένων ετών, και ιδιαίτερα του συμπληρωματικού φόρου σε βάρος της αστικής και μόνον ακίνητης περιουσίας, αλλά και άλλων επιβαρυντικών φορολογικών, πολεοδομικών κλπ. μέτρων.

Σήμερα με εκμηδενισμένες τις πραγματικές αξίες των ακινήτων, και φόρο μεταβίβασης μόνον 3%, θα έπρεπε η χώρα μας να αποτελεί πραγματικό μαγνήτη για κάθε έλληνα ή ξένο υποψήφιο αγοραστή ακινήτων. Δυστυχώς όμως καταφέραμε να συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Ο διπλός ΕΝΦΙΑ, με τον συμπληρωματικό του φόρο και το παράλογο «τεκμήριο του αγοραστή» βάσει της αντικειμενικής αξίας διέλυσαν την κτηματαγορά και απονέκρωσαν πλήρως την οικοδομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα, με ολέθρια αποτελέσματα για την απασχόληση και την οικονομία της χώρας μας, της οποίας η οικοδομή, όπως και η κτηματαγορά αποτελούσαν παραδοσιακά βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και απασχόλησης του επιστημονικού, του τεχνικού και του εργατικού δυναμικού της.

Η πλήρης έλλειψη συναλλαγών συνεπάγεται και πλήρη κατάρρευση των πραγματικών αξιών των ακινήτων, η οποία επιβάλλει την άμεση μείωση των αντικειμενικών αξιών, βάσει των οποίων υπολογίζονται οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών.

Εξάλλου το σχέδιο της Κυβέρνησης για εκχώρηση του ΕΝΦΙΑ ως τέλους υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προϋποθέτει την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου, ως απολύτως ασύμβατου με τέλος επί της ακίνητης περιουσίας υπέρ του κάθε ΟΤΑ όπου βρίσκεται τo κάθε ακίνητο περιουσιακό στοιχείο.

Επειδή πρέπει ο νομοθέτης να προβεί σε άμεση θέσπιση των απόλυτα αναγκαίων διορθωτικών παρεμβάσεων, προς εκλογίκευση του φορολογικού βάρους των πολιτών και τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, καθώς επίσης και διότι κανένα δίκαιο φορολογικό σύστημα δεν μπορεί να βασίζεται σε πλασματικά δεδομένα, εισηγούμεθα την κατεπείγουσα άμεση νομοθέτηση των εξής διατάξεων:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ:

«Από 1ης Ιανουαρίου 2015:
1. Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος του άρθρου 5 του Ν. 4223/2013 (ΦΕΚ Α 287/31.12.2013) «Ενιαίος Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας και άλλες διατάξεις».
2. Οι ισχύουσες «τιμές ζώνης» του συστήματος αντικειμενικών αξιών ακινήτων της Επικράτειας του Ν. 1249/1982, μειώνονται κατά ποσοστό 30%.
3. Οι συντελεστές εμπορικότητας των καταστημάτων και λοιπών επαγγελματικών ακινήτων της χώρας μειώνονται κατά 50% στο τμήμα τους που υπερβαίνει τη μονάδα.
4. Η «αντικειμενική δαπάνη» των αγοραστών ακινήτων του Ν. 4172/2013 υπολογίζεται επί του δηλωθέντος στο συμβόλαιο τιμήματος που λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή του φόρου υπεραξίας των πωλητών, και όχι επί της αντικειμενικής αξίας του αγοραζομένου ακινήτου.
5. Στο άρθρο 4 (Υπολογισμός του κύριου φόρου), μετά το εδάφιο θ) της παρ. Α., του Ν. 4223/2013 (ΦΕΚ Α 287/31.12.2013) «Ενιαίος Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας και άλλες διατάξεις» προστίθεται νέα παρ. ι) ως εξής:

“ι) Συντελεστής Κενών Κτισμάτων (Σ.K.Κ.) ο οποίος ορίζεται σε 0,50 και εφαρμόζεται σε κάθε είδους αποπερατωμένα κτίσματα τα οποία είναι κενά”.

Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ»


Η Ελλάδα της Κρίσης : Δωρεά ταχέων σκαφών στο Λιμενικό ματαιώνεται λόγω ...πτώχευσης! Απίστευτη ιστορία



Και μετά από τους πανηγυρισμούς για την “δωρεά σκαφών από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών” στο Λιμενικό, η “ανώμαλη προσγείωση”.

Τον Απρίλιο του 2013, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έλαβε χώρα μια λαμπρή τελετή στην οποία παρευρέθηκε ολόκληρη η πολιτική ηγεσία της χώρας συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του ίδιου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Έκει είχε ανακοινωθεί ότι η Ένωση Εφοπλιστών Ελλάδας προσφέρει στο Λιμενικό Σώμα δύο φουσκωτά σκάφη μήκους 12,5 μέτρων Ολλανδικής εταιρείας . Δεν θα εξετάσουμε τα συν και τα πλην των σκαφών για τα οποία μπορούν να “συγκρούονται” συμφέροντα.

Το θέμα όμως είναι άλλο. Δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της δωρεάς και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η κατασκευάστρια εταιρεία δηλώνει πτώχευση και χρεωκοπημένη πλέον αναστέλλει την λειτουργία της, ενώ περίπου ένα χρόνο μετά ότι έχει απομείνει από την εκκαθάρισή της, εξαγοράζεται από ολλανδικό όμιλο.

Και τώρα τι θα γίνει με τα σκάφη; Ευτυχώς κάποιοι στο Λιμενικό Σώμα κάτι είχαν καταλάβει και έχουν πάρει τα μέτρα τους. Πως είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά; Η εταιρεία που τελικά πτώχευσε είχε προσπαθήσει να λάβει μέρος σε διαγωνισμό του Λιμενικού, ύψους 14.000.000 ευρώ, υποβάλλοντας όπως λένε οι κακές γλώσσες “μη έγκυρες εγγυητικές επιταγές”.

Πηγή : onalert.gr


Ξεκινά η άσκηση ετοιμότητας για τον Έμπολα! Όλες οι λεπτομέρειες



Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει το τεστ ετοιμότητας της χώρας μας απέναντι στον ιό Έμπολα με τη βοήθεια του στρατού.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται και η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες μπροστά στον κίνδυνο να καταγραφεί ύποπτο περιστατικό του ιού Έμπολα και στα ελληνικά εδάφη.

Ήδη με εντολή Βορίδη θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες άσκηση με τη συμβολή του στρατού ώστε και στην πράξη να φανεί εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το ...πέρασμα του ιού.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ετοιμάζει σε συνεννόηση  με το στρατό την άσκηση προσομοίωσης ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να είναι σε ετοιμότητα.

Ειδικότερα με βάση το σχεδιασμό του επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ Πάνου Ευσταθίου, τα στελέχη του τομέα της υγείας θα μεταβούν σε ειδικό χώρο του στρατού όπου και θα ενημερώσουν με ειδικά μαθήματα τα σώματα ασφαλείας.

Αρχικά θα γίνουν προφορικά μαθήματα ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ειδική άσκηση προσομοίωσης κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να μάθουν με κάθε λεπτομέρεια πως δε θα έρθουν σε επαφή με τον ιό στην περίπτωση που υπάρξει είσοδος ύποπτων περιστατικών στις πύλες της χώρας.

Με ειδικές στολές οι άνδρες του στρατού θα εμφανιστούν να αγγίζουν πιθανούς ασθενείς ενώ στη συνέχεια θα μάθουν με τι τρόπο αφαιρούνται οι μολυσμένες στολές, η αποθήκευσή τους καθώς και η απολύμανση τους.

iatropedia.gr


Σαμαράς κατά Τσίπρα με αφορμή τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών


Δήλωση του πρωθυπουργού μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για τις αναφορές Σκουρλέτη

Της Βίκυς Σαμαρά

Το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα πετά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τεκμηριώσει τις καταγγελίες στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απόπειρες χρηματισμού βουλευτών εν όψει της προεδρικής εκλογής.
Μία κίνηση που σηματοδοτεί την όξυνση της πόλωσης με την αξιωματική αντιπολίτευση και προοιωνίζει τέσσερις μήνες σκληρής αντιπαράθεσης.
Λίγα λεπτά μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, η οποία διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες με στόχο τη διασφάλιση προεδρικής πλειοψηφίας, ο κ.Σαμαράς προέβη σε δήλωση.
“Χαιρετίζω την παρέμβαση των δικαστικών αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών”, δήλωσε καταρχήν ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι μόλις την Παρασκευή είχε καταγγείλει τον κ.Τσίπρα στη Βουλή, για “πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.”
“Καλώ τον κ.Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές”, κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Οι αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ περί ενδεχόμενης δωροδοκίας βουλευτών προκειμένου να ψηφίσουν την πρόταση της δικομματικής για την Προεδρία της Δημοκρατίας είχαν προβληματίσει έντονα το Μαξίμου. Και αυτό καθώς υπάρχει ο φόβος στιγματισμού όσων μελών του Κοινοβουλίου θελήσουν να στηρίξουν την κυβέρνηση το Φεβρουάριο και καθώς άλλωστε δεν υπάρχει η πολυτέλεια απώλειας έστω και μίας πιθανής ψήφου στην προσπάθεια συγκέντρωσης των 180 βουλευτών, η οποία όπως έδειξε και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Παρασκευής είναι εξαιρετικά δύσκολη.
ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζουμε ο πρωθυπουργός να αρωγός της δικαιοσύνης
Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ανακοίνωσε, ζητώντας άπλετο φως.
"Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση", αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
Δήλωση Καμμένου την Τρίτη
Παρέμβαση αναμένεται και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς όπως ανακοίνωσε το κόμμα, ο πρόεδρός του, Πάνος Καμμένος θα κάνει δηλώσεις "σχετικά με το σοβαρό θέμα των καταγγελιών για σχεδιαζόμενο χρηματισμό βουλευτών".
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΑΝΕΛ έχουν πει κεντρικά οτι θα καταψηφίσουν στην Προεδρική Εκλογή, ανεξαρτήτως προσώπου, όμως η στάση του κόμματος, έχει προκαλέσει διαφωνίες μεταξύ των βουλευτών.

Πηγή : news247.gr


Δυο χρόνια για τη σύνταξη και τσεκούρι στο εφάπαξ – Δείτε τα ποσά


Το κύμα φυγής στο Δημόσιο για να προλάβουν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό κάνει χειρότερη την εικόνα
Βουλιάζει το ΙΚΑ με περισσότερες από 57.000 αιτήσεις για σύνταξη
Μπλόκο σε όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση τους αναγκάζουν να περιμένουν περισσότερο
Δείτε τα ποσά του εφάπαξ που προβλέπονται στο δημόσιο για φέτος, του χρόνου... βλέπουμε

Η κατάσταση σε όλα τα Ταμεία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δυο παράγοντες συντείνουν στο να απαιτούνται ακόμη και δύο χρόνια για την έκδοση μιας σύνταξης.
Τα τελευταία χρόνια λόγω των συνεχόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό που από τη μια μεγαλώνει τα όρια ηλικίας και από την άλλη περικόπτει τις συντάξεις έφεραν πραγματικό τσουνάμι εξόδου από την εργασία στη συνταξιοδότηση.
Παράλληλα είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι στα ταμεία που βρέθηκαν εκτός χωρίς να αναπληρωθούν.
Το μείγμα είναι εκρηκτικό. Στα ταμεία επικρατεί το αδιαχώρητο και ειδικά για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση ο χρόνος κυριολεκτικά έχει παγώσει.

Ο χρόνος αναμονής ανά Ταμεία Ασφάλισης
ΙΚΑ ως 12 μήνες
ΙΚΑ με διαδοχική ως 18 ως 24 μήνες
ΟΑΕΕ 12 μήνες
ΟΑΕΕ με διαδοχική ως 18 μήνες
ΟΓΑ ως 12 μήνας
ΟΓΑ με διαδοχική ως 24 μήνες
Δημόσιο ως 12 μήνες
Δημόσιο με διαδοχική 24 μήνες
ΕΤΕΑ ως 24 μήνες, με διαδοχική... άγνωστο!
ΤΠΔΥ ως 24 μήνες
ΕΤΑΑ από 14 ως 16 μήνες
ΤΑΠΙΤ ως 16 μήνες

Πόσο εφάπαξ δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι
Όσοι ... τυχεροί πρόλαβαν και βγήκαν σε σύνταξη μέσα στα έτη 2012 και 2013 έχουν ελπίδες να πάρουν τα χρήματά τους ως τα τέλη του έτους. Τα παρακάτω ποσά αφορούν όσους λάβουν εφάπαξ εφέτος, για του χρόνου τα ποσά θα είναι άλλα, προφανώς μικρότερα.

Για 35 έτη ΠΕ: 39.926 ευρώ, για 35 έτη ΤΕ : 38.214 ευρώ, για 35 έτη ΔΕ: 34.220 ευρώ, για 35 έτη ΥΕ:29.603 ευρώ, για 25 έτη ΠΕ: 25.184 ευρώ, για 25 έτη ΤΕ: 24.118 ευρώ, για 25 έτη ΔΕ: 21.600 ευρώ και για 25 έτη ΥΕ: 18.715 ευρώ.

Πηγή : newsit.gr