Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

7 αποτοξινωτικά πρωινά ροφήματα



Τα αποτοξινωτικά ποτά είναι καλά για 2 λόγους. Πρώτον, σε βοηθούν να αποβάλλεις κιλά και λίπος με τον πιο υγιεινό τρόπο και δεύτερον, απομακρύνουν τις βλαβερές τοξίνες και τα χημικά που συσσωρεύονται στον οργανισμό.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα δροσιστικό, καλοκαιρινό smoothie που θα σου χαρίσει ενέργεια, θα σε κάνει να δείχνεις πιο όμορφη και υγιής και θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις…Γι‘ αυτό και εμείς σου παρουσιάζουμε όχι ένα, αλλά τα 7 καλύτερα πρωινά detox ροφήματα:

1. Αντιοξειδωτικός και λιποδιαλυτικός φυσικός χυμός με μάνγκο και ανανά
2. Φυσικός χυμός από πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πλούσιος σε φυτοχημικά
3. Το κορυφαίο πράσινο τσάι για σίγουρη αποτοξίνωση
4. Γλυκός, δροσιστικός και ενυδατικός φυσικός χυμός καρπουζιού
5. Το παλιό και αγαπημένο νερολέμονο
6. Ρόφημα με κανέλα και μηλόξυδο για εγγυημένο αδυνάτισμα
7. To διάσημο smoothie που περιλαμβάνει πιπέρι καγιέν, 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου, 2 κ.σ φυσικό χυμό λεμονιού και χλιαρό νερό.

yahoo.gr


Δεν είχαμε ιδέα ότι θα προέκυπτε «ροκ-σταρ» Πάπας, λένε οι καρδινάλιοι



Δεν το περιμέναμε πως θα μας προέκυπτε ένας Πάπας-ροκ σταρ, όταν εκλέγαμε τον Πάπα Φραγκίσκο ενάμιση χρόνο πριν, φέρεται να δηλώνουν οι καρδινάλιοι του Βατικανού! Την εκτίμηση έκαναν δύο καρδινάλιοι του Βατικανού, ο Τζορτζ Πελ από την Αυστραλία και ο Τίμοθι Ντόλαν από τις ΗΠΑ, μιλώντας σε ανοιχτό φόρουμ στη Ρώμη.
Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, όπως λεγόταν τότε ο Πάπας, έμοιαζε ένας ντροπαλός και συγκρετημένος καρδινάλιος στο κονκλάβιο που τελικά τον εξέλεξε: «Τον θεωρούσα έναν πολύ ήσυχο άνθρωπο, που δρα πίσω από τα φώτα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να φανταστώ ότι επρόκειτο για τον άντρα εκείνο που θα προκαλούσε τέτοιο ηλεκτρισμό στα πλήθη, όπως τελικά απεδήχθη» δήλωσε ο Καρδινάλιος Ντόλαν. «Πιστεύαμε ότι εκλέξαμε έναν "καλό μάνατζερ"», συνεχίζει «και δεν είχαμε ιδέα πως τελικά θα παίρναμε έναν "ροκ σταρ"».
Ο Καρδινάλιος Ντόλαν, που ζει στη Νέα Υόρκη, μάλιστα εξηγεί πως ακόμα και τα golden boys του Μανχάταν, ζηλεύουν την επιτυχία του Πάπα στον τομέα των δημοσίων σχέσεων: «Έρχονται και με ρωτάνε, μα ποιος κάνει τις δημόσιες σχέσεις αυτού του τύπου, ποιος είναι ο διοργανωτής του, και απολαμβάνω τις εκφράσεις τους όταν τους λέω "απολύτως κανείς, είναι απλώς ο ίδιος, με την αίσθηση της απλότητας και της ειλικρίνειας που έχει"»!
«Κανείς δεν του είπε να πάει να πληρώσει το λογαριασμό του ξενοδοχείου που έμενε στη Ρώμη, την επόμενη μέρα της εκλογής του ως Πάπας. Κανείς δεν του είπε να κουβαλήσει μόνος του τις βαλίτσες του ή να φέρει μαζί του τον παλιό του χαρτοφύλακα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή : protothema.gr


Κρήτη: Τουρίστας ξυλοκόπησε ξεναγό στην Κνωσό



Ένας άγριος ξυλοδαρμός με φόντο την… Κνωσό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης προκαλώντας σοκ σε τουρίστες και ξεναγούς.
Το περιστατικό συνέβη έξω ακριβώς από τον αρχαιολογικό χώρο με πρωταγωνιστή έναν θερμόαιμο τουρίστα ο οποίος γρονθοκόπησε έναν ξεναγό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του, ο θερμόαιμος τουρίστας ήρθε στην Κρήτη από την Ολλανδία και επισκέφτηκε την Κνωσό για να δει τις αρχαιότητες.
Ο τουρίστας βρισκόταν ήδη σε ένα γκρουπ που ξεκινούσε την διαδρομή όταν θέλησε για άγνωστο λόγο να αλλάξει ξεναγό. Τότε είδε το θύμα που μαζί με τους πελάτες του ήταν έτοιμοι να αρχίσουν την ξενάγηση.
Ο Ολλανδός έκοψε τον δρόμο στον ξεναγό και χωρίς καμία προειδοποίηση, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρς, του έδωσε μία μπουνιά στο πρόσωπο τραυματίζοντάς τον σοβαρά.
Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδος ΔΙ.ΑΣ. που είχαν ειδοποιηθεί από τον αρχιφύλακα της Κνωσού που συνέλαβαν τον θερμόαιμο τουρίστα ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον ξεναγό στο νοσοκομείο.
Ο άτυχος ξεναγός πήγε στο νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο. Πιο συγκεκριμένα, η μπουνιά που δέχθηκε του έσπασε τρία δόντια ενώ έχει ήδη κάνει 8 ράμματα στα χείλη.
Ο Ολλανδός κρατείται στο αυτόφωρο και αναμένεται να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Πηγή: cretapost.gr


Λαγκάρντ: Στην Ελλάδα και μετά τα μνημόνια


Τι και αν η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μας κουνήσει σύντομα… μαντήλι, η Κριστίν Λαγκάρντ έχει μάλλον άλλη… άποψη «αδειάζοντας» για μία ακόμη φορά κυβέρνηση και Αντώνη Σαμαρά.
Αφού λοιπόν η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε την πρόθεση να παραμείνει στα… πόδια μας ακόμα και μετά το τέλος της εποχής των μνημονίων, εξέφρασε την αναγκαιότητα μιας «προληπτικής στήριξης» για την Ελλάδα, παρά το γεγονός πως είναι δικαίωμά μας να αποφασίσουμε το πώς θα χειριστούμε τα οικονομικά μας δεδομένα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ έρχεται έπειτα και από την προειδοποίηση του Μάριο Ντράγκι ότι η ΕΚΤ μπορεί να βοηθήσει τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, αγοράζοντας ομόλογα, μόνο ωστόσο εάν η χώρα παραμείνει σε πρόγραμμα. Πρόταση που πιέστηκε να δεχθεί με τη λήξη του Μνημονίου και η Πορτογαλία, ωστόσο επέλεξε μια «καθαρή έξοδο», καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα σήμαινε επιβολή όρων και λήψη νέων μέτρων…
«Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει τη θέση της, τόσο από δημοσιονομικής άποψης, όσο και στο θέμα των αγορών, όπου έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση», τόνισε η κα Λαγκάρντ στη σημερινή (9/10) συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν αύριο στην Ουάσιγκτον και ολοκληρώνονται την Κυριακή.
«Αλλά, επίσης, πιστεύουμε πως για να προχωρήσει μπροστά η χώρα και προκειμένου να αποδίδει διαρκώς ένα θετικό αποτέλεσμα, θα ήταν κατά την άποψή μας, σε καλύτερη θέση εάν είχε προληπτική στήριξη», πρόσθεσε.
Η επικεφαλής του Ταμείου σημείωσε επίσης ότι «μιλάμε για μια εξέλιξη στη σχέση (εννοώντας δανειστών με Ελλάδα), αλλά πιστεύουμε πως η σχέση αυτή μπορεί να είναι πολύ βοηθητική για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και να καταφέρει τελικά να βαδίσει μόνη της», ενώ «το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει με αποτελεσματικό τρόπο».
Η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε στο θέμα της Ελλάδας μετά από ερώτηση κατά πόσο η χώρα μας μπορεί να τα καταφέρει πλέον χωρίς τη «χρηματοδοτική στήριξη» του ΔΝΤ και της ΕΕ, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε σήμερα την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες τα επόμενα χρόνια, χωρίς να χρειάζεται την οικονομική βοήθεια από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.
Η κ. Λαγκάρντ δε θέλησε πάντως να αναφερθεί στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Bloomberg.
Για την ευρωζώνη, η επικεφαλής του ΔΝΤ επανέλαβε τη θέση του ΔΝΤ ότι υπάρχει «κίνδυνος ύφεσης», με πιθανότητα 35-40%, και ότι μια τέτοια εξέλιξη «μπορεί να αποφευχθεί», επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα στον τομέα της νομισματικής πολιτικής, αλλά και ότι «υπάρχει επαγρύπνηση» για τα ζητήματα του αποπληθωρισμού και της ύφεσης, ώστε η ευρωζώνη να αποφύγει τα δυσάρεστα, όπως είχε συμβεί με την Ιαπωνία, τη δεκαετία του '90.
Αναφορά έκανε και στην ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες «πρέπει να συμβαδίζουν με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε χώρας», ενώ «θα πρέπει να υπάρξουν «στοχευμένες δημοσιονομικές πολιτικές», δίνοντας έμφαση στις επενδύσεις σε υποδομές.
Μεταξύ άλλων, η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε ακόμα στην 70χρονη επέτειο του ΔΝΤ και στη γενικότερη αποστολή του για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, μέσα από δανειακές συμβάσεις και παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας.
Παράλληλα, μίλησε επίσης για τις προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, για την «απειλή» του ιού Έμπολα στην ανθρώπινη υγεία και τη διεθνή οικονομία, για την ανάγκη «άμεσης αντιμετώπισης» των κλιματικών αλλαγών και τις συνέπειές τους στην οικονομία, ενώ για άλλη μια φορά έδωσε έμφαση στην «υψηλή ανεργία» και την «αυξανόμενη ανισότητα», που αποτελούν «εμπόδιο» - όπως είπε - για την παγκόσμια ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων θέσεων εργασίας για τις γυναίκες και τους νέους.
Η Κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ακόμα ότι θα πρέπει να αναζητηθεί ένα «μείγμα» με «τολμηρές πολιτικές» ώστε να δοθεί «νέα ώθηση» και να ξεπεραστεί το «μέτριο (επίπεδο ανάπτυξης)» που «επισκιάζει το μέλλον», προσθέτοντας ότι όλα αυτά, σε σχέση με το πρόβλημα της ανεργίας θα συζητηθούν στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Αναφορές, τόσο στην αρχική τοποθέτησή της, όσο και απαντώντας σε ερωτήσεις, έκανε και για τα θέματα της Ουκρανίας, το «αυξημένο ενδιαφέρον» αφρικανικών χωρών για στήριξη από το ΔΝΤ, αλλά και για το «μεταβατικό στάδιο» αραβικών κρατών.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ επανέλαβε επίσης τα όσα αναφέρονται στην έκθεση του Ταμείου για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας (World Economic Outlook), περί αναθεώρησης των προβλέψεων όσον αφορά στην παγκόσμια ανάπτυξη για το 2014 στο 3,3%, έναντι 3,4% που ήταν η εκτίμηση του περασμένου Ιούλιο, ενώ για το 2015 εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση του παγκοσμίου ΑΕΠ κατά 3,8%, έναντι αύξησης 4% όπως αναφερόταν τον Ιούλιο. Στην έκθεση του ΔΝΤ η μέση ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2014 προσδιορίζεται στο 0,8% και στο 1,3% το 2015. Αντίθετα, πιο ευοίωνες είναι οι προβλέψεις για τις ΗΠΑ, όπου αναμένεται ανάπτυξη 2,2% το 2014 και 3,1% το 2015, όπως και για την Κίνα που θα αναπτυχθεί με 7,4% το 2014 και 7,1% το 2015.
Όπως ενημέρωσε τέλος η κ. Λαγκάρντ, η επόμενη ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Οκτώβριο του 2015, στη Λίμα του Περού…

Πηγή : newsbomb.gr


Το ντέρμπι... άρχισε νωρίς! "Επίθεση" Γιαννακόπουλου στους Αγγελόπουλους




Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του προημιτελικού του κυπέλλου Ελλάδος, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, η "πράσινη" ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποβάλλει 10 ερωτήματα και αναρωτιέται μέχρι πότε θα υπάρχει ατιμωρησία για τους "ερυθρόλευκους" διοικητικούς ηγέτες.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

"Λόγω διαφορετικών Αρχών και φιλοσοφίας, κάτι που αποδεικνύεται κι από τη διαφορετική οικογενειακή διαδρομή στον τόπο μας, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σε πλήρη αντίθεση με τους κοινούς συκοφάντες ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, που όπως αναφέραμε και σε πρόσφατη ανακοίνωση θα κληθούν στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια, έχει να υποβάλλει τα εξής 10 ερωτήματα προς τους αρμόδιους φορείς και λειτουργούς που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση των νόμων, των κανονισμών, του ευ αγωνίζεσθαι αλλά και της φιλάθλου ιδιότητας.

1.ΓΙΑΤΙ, όταν ο Αντιπρόεδρς της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας, κατά την διάρκεια της κλήρωσης των διαιτητών για τον 5ο τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (2/6/2012) διαλαλούσε ωρυόμενος ότι «το πρωτάθλημα είναι στημένο», δεν επεβλήθη στην ΚΑΕ Ολυμπιακός ποινή αποκλεισμού της έδρας της 1-5 αγωνιστικών για δυσφήμηση του αθλήματος βάσει του άρθρου 68, παρ.1,2,3Α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του ΕΣΑΚΕ;

2.ΓΙΑΤΙ, όταν στη διάρκεια της Media Day του Ολυμπιακού (18/9/2012), οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος επιτέθηκαν με συκοφαντίες σε βάρος του προέδρου του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλου αλλά και σε βάρος φορέων του μπάσκετ (ΚΕΔ), δεν επεβλήθη στην ΚΑΕ Ολυμπιακός ποινή αποκλεισμού της έδρας της 1-5 αγωνιστικών για δυσφήμηση του αθλήματος βάσει του άρθρου 68, παρ.1,2,3Α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του ΕΣΑΚΕ;

3.ΓΙΑΤΙ όταν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, μετά τη λήξη του τελικού του κυπέλλου (10/2/2013) επιτέθηκαν με συκοφαντίες και ύβρεις σε βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, δεν επεβλήθη στην ΚΑΕ Ολυμπιακός ποινή αποκλεισμού της έδρας της 1-5 αγωνιστικών για δυσφήμηση του αθλήματος βάσει του άρθρου 68, παρ.1,2,3Α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του ΕΣΑΚΕ;

4. ΓΙΑΤΙ όταν σύσσωμη η ΚΑΕ Ολυμπιακός, διοίκηση και αθλητές, αποχώρησαν επιδεικτικά (10/2/2013) από την απονομή του κυπέλλου στην οποία όφειλαν να παραστούν, δεν επεβλήθη στην ΚΑΕ Ολυμπιακός ποινή αποκλεισμού της έδρας της 1-5 αγωνιστικών για δυσφήμηση του αθλήματος βάσει του άρθρου 68, παρ.1,2,3Α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του ΕΣΑΚΕ;

5. ΓΙΑΤΙ όταν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος εξαπέλυσαν πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (10/6/2013) με εκφράσεις του στυλ «μαζέψτε τον» και προβάλλοντας σε ανακοίνωσή τους ψευδή στοιχεία, δεν επεβλήθη στην ΚΑΕ Ολυμπιακός ποινή αποκλεισμού της έδρας της 1-5 αγωνιστικών για δυσφήμηση του αθλήματος βάσει του άρθρου 68, παρ.1,2,3Α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του ΕΣΑΚΕ;

6. ΓΙΑΤΙ ενώ στην κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ (22/9/2014) για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 ο Γιώργος Αγγελόπουλος δυσφήμισε το άθλημα με τις συκοφαντικές του δηλώσεις μπροστά στον πρόεδρο και το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, στους εκπροσώπους όλων των ΚΑΕ, σε προσωπικότητες του μπάσκετ και στις τηλεοπτικές κάμερες, δεν επιλήφθηκαν οι αρμόδιες αρχές ώστε να υπάρξει ποινή αποκλεισμού της έδρας της 1-5 αγωνιστικών για δυσφήμηση του αθλήματος βάσει του άρθρου 68, παρ.1,2,3Α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του ΕΣΑΚΕ;

7. ΓΙΑΤΙ ενώ σε δηλώσεις τους στη διάρκεια της media day και της παρουσίασης της ομάδας του Ολυμπιακού (1/10/2014) οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δυσφήμησαν και απαξίωσαν το άθλημα και συκοφάντησαν πρόσωπα, δεν έχουν επιληφθεί ακόμα οι αρμόδιες αρχές ώστε να υπάρξει ποινή αποκλεισμού της έδρας της 1-5 αγωνιστικών για δυσφήμηση του αθλήματος βάσει του άρθρου 68, παρ.1,2,3Α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του ΕΣΑΚΕ;

8. ΓΙΑΤΙ ενώ όλα τα παραπάνω είναι πασίγνωστα σε όλη την αθλητική κοινότητα, οι αρμόδιες Αρχές αδιαφορούν προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα σε αντίθεση με την ιδιάζουσα ευαισθησία τους στην περίπτωση του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου;

9. ΕΩΣ ΠΟΤΕ θα πράττουν εκτός νόμου χωρίς να τους συμμορφώνει κανείς;

10. ΕΩΣ ΠΟΤΕ θα υπάρχει καθεστώς ατιμωρησίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός;"

newsit.gr



Συνελήφθη για ναρκωτικά και όπλα ο Μιχάλης Μισούνοφ


Για ακόμη μία φορά ο παλαίμαχος μπασκετμολίστας του Άρη έχει μπλεξίματα με το νόμο. Ο Μισούνοφ συνελήφθη αφού εντοπίστηκε με 1,5 κιλό χασίς και με μία διόπτρα όπλου.
Για κατοχή ναρκωτικών και όπλων συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο 50χρονος παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Αρη, Μιχάλης Μισούνοφ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Ο Μισούνοφ, πριν από τον έλεγχο, άφησε στο έδαφος μια σακούλα με δύο γυάλινα βάζα που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας συνολικού βάρους 1.655 γραμμαρίων και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία διόπτρα όπλου, 3 κινητά τηλέφωνα και 13 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ο παλαίμαχος αθλητής έχει συλληφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν. Το 2004 είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για απάτη με πλαστές πιστωτικές κάρτες, ενώ το 2009 είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του αντιαρματικές ρουκέτες και όπλα.

newsit.gr



Ιός – Εφιάλτης “χακάρει” τον υπολογιστή σας και απαιτεί... πληρωμή!



Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση και στη χώρα μας, του κακόβουλου λογισμικού «CryptoWall».
Το συγκεκριμένο λογισμικό που αποτελεί εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού «Cryptolocker», συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου Crypto-Malware, ενώ μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.

Ειδικότερα, το κακόβουλο λογισμικό, εξαπλώνεται – μεταδίδεται όταν επισκεπτόμαστε επισφαλείς ή μολυσμένες ιστοσελίδες, εμφανιζόμενο ως δήθεν νόμιμη ενημέρωση δημοφιλών εφαρμογών. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το «CryptoWall» εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, το κακόβουλο αυτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί - κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων, ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, etc.) που είναι αποθηκευμένα στον Η/Υ του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, ενώ για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom), σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.

Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται, μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin (BTC), κατόπιν μηνύματος που εμφανίζεται στον χρήστη, με υποδείξεις και οδηγίες για την πληρωμή.

Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές καθώς και για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό.

Συγκεκριμένα:
- οι πολίτες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου. Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία.
- συστήνεται να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσυνδέσμοι (links)
- να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας (αντιικό) του Η/Υ
- να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος
- να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάσταση των αρχείων τους

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά ή για παροχή διευκρινίσεων – συμβουλών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά στο: 210-6476464
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 


Σύσκεψη για τον Έμπολα αύριο στο υπουργείο Υγείας - Στο μικροσκόπιο η εμφάνιση του ιού στην Ευρώπη




Ευρεία σύσκεψη, πιθανότατα με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, θα πραγματοποιηθεί αύριο στο υπουργείο Υγείας, για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σχετικά με την εμφάνιση του ιού Έμπολα στην Ευρώπη.

Με τη συμμετοχή επιστημόνων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, θα επανεξεταστούν τα προληπτικά μέτρα που έχουν, ήδη, σχεδιαστεί και θα εφαρμοστούν σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Βορίδης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΑΝΤ1, με δεδομένο ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα, εξήγησε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα εάν χρειασθεί να αντιμετωπίσουν περιστατικό Έμπολα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι έχουν σταλεί οδηγίες στα σημεία εισόδου της χώρας για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι αρμόδιοι, όταν εμφανισθεί τυχόν ύποπτο περιστατικό.

Στο πλαίσιο σχεδιασμού που είχε αποφασισθεί από τους επιστήμονες μέσα στο καλοκαίρι, έχει ήδη διαμορφωθεί ειδικός χώρος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο για να περιθάλψει ύποπτα κρούσματα Έμπολα, εάν χρειαστεί. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κτίριο, το οποίο έχει εξοπλιστεί με κατάλληλα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Ακόμη, όπως έγινε σήμερα γνωστό, τις επόμενες δέκα ημέρες το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει άσκηση ετοιμότητας, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση των ταξιδιωτών αλλά και των γιατρών, για να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε στην Ισπανία, όπου μία ασθενής μολυσμένη με τον ιό περιφερόταν για αρκετές ημέρες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, χωρίς διάγνωση.



Η κρίση πλήττει την ιδιωτική εκπαίδευση


Μειωμένος ο αριθμός μαθητών, τάση υποχώρησης στα δίδακτρα

Η οικονομική ύφεση οδήγησε πολλά νοικοκυριά στην επιλογή της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης για τα παιδιά τους, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα μελέτης της Infobank Hellastat ΑΕ, στην οποία εξετάζεται ο εγχώριος κλάδος της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Όπως προκύπτει και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κατά την έναρξη της περιόδου 2013/14 στα ιδιωτικά σχολεία της χώρας φοιτούσαν συνολικά 76.612 μαθητές, έναντι 80.460 την προηγούμενη περίοδο (μείωση 4,8%, ή 3.800 λιγότεροι μαθητές).

Η υποχώρηση αυτή, σύμφωνα με την Infobank Hellastat, προήλθε κυρίως από τη μείωση στον τομέα των λυκείων (περίπου 2.000 λιγότεροι μαθητές) και δευτερευόντως από τους μαθητές δημοτικού (πτώση 1.800 μαθητών). Σε σχέση με την περίοδο 2008/09 τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εμφανίζουν σωρευτική απώλεια περίπου 14.700 μαθητών (-16%).

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, τη φετινή χρονιά οι εγγραφές εμφανίζουν σταθερότητα μετά τη μεγάλη υποχώρηση της προηγούμενης τριετίας. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περιορισμένη κάμψη 2.000 μαθητών, προερχόμενη κυρίως από τον τομέα των ιδιωτικών λυκείων.

Η ένταση της οικονομικής ύφεσης, όπως επισημαίνει η Infobank Hellastat, έχει πλέον διαφοροποιήσει την τάση αποχώρησης μαθητών, καθώς στο παρελθόν οι αποχωρήσεις συνήθως γίνονταν όταν άλλαζε η εκπαιδευτική βαθμίδα, ωστόσο πλέον είναι συνηθισμένο φαινόμενο ακόμα και σε ενδιάμεσα στάδια.

Τα περισσότερα εκπαιδευτήρια έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με την Infobank Hellastat, σε εκπτώσεις στα δίδακτρα, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί υποχώρηση του αριθμού των μαθητών και άνοδο επισφαλειών από τις περιπτώσεις μη καταβολής. Σύμφωνα με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ), τα δίδακτρα αυξάνονταν έως τα τέλη του 2011, ενώ έκτοτε ακολουθούν καθοδική πορεία, παραμένοντας πάντως υψηλότερα σε σχέση με τα χρόνια πριν την εκδήλωση της ύφεσης.

Στη μελέτη της Infobank Hellastat, αναλύονται οι οικονομικές καταστάσεις 56 επιχειρήσεων. Σύμφωνα με αυτές, ο κύκλος εργασιών του δείγματος το 2013 υποχώρησε περαιτέρω κατά 12%, στα 170,15 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (ΚΠΤΦΑ) μειώθηκαν κατά 7%, στα 12,53 εκατ. ευρώ ενώ οι προ φόρων ζημιές αυξήθηκαν στα 2,26 εκατ. ευρώ. Τα περιθώρια ΚΠΤΦΑ και ΚΠΦ αυξήθηκαν ελαφρώς σε 6,1% και 1,6% αντίστοιχα. Ο δείκτης των ξένων ως προς τα ίδια κεφάλαια περιορίστηκε σε 0,6 προς 1, ενώ η μέση αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων (RoE) παρέμεινε σταθερή στο 3%.

newsbeast


Πτωτικές τάσεις στο έγκλημα βλέπει η ΕΛΑΣ


Μείωση στις σημαντικές κατηγορίες το πρώτο 9μηνο του 2014

Μειωμένα είναι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, το πρώτο εννιάμηνο του 2014, τα ποσοστά στις δολοφονίες, τις ληστείες, τις κλοπές - διαρρήξεις και τις κλοπές οχημάτων, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, διαπράχθηκαν σε όλη την επικράτεια 977 λιγότερες ληστείες, 4.767 λιγότερες κλοπές-διαρρήξεις και 3.561 λιγότερες κλοπές οχημάτων.

Για τις ληστείες τόσο σε όλη τη χώρα όσο και στην Αττική οι ληστείες καταγράφουν συνολική μείωση περίπου 25%, ενώ στη Θεσσαλονίκη η μείωση ανέρχεται στο ποσοστό 22%.

Ανάλογες είναι οι μειώσεις και στα ποσοστά των κλοπών - διαρρήξεων, οι οποίες στην επικράτεια καταγράφουν ποσοστό μείωσης 9% περίπου, ενώ στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό μείωσης ανέρχεται στο 18%

Ποσοστά μείωσης σημειώνονται στις ληστείες σε μίνι-μάρκετ και καταστήματα ψιλικών κατά 53%, σε καταστήματα κατά 43%, σε περίπτερα κατά 34%, σε τράπεζες και ταχυδρομικά ταμιευτήρια κατά 27% και σε ΕΛ.ΤΑ. κατά 26%

Μείωση που ξεπερνά το 30% παρουσιάζουν επίσης και οι υποθέσεις ανθρωποκτονιών, όπου το φετινό 9μηνο καταγράφηκαν 77, έναντι 111 που είχαν καταγραφεί το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Επίσης, διαπράχθηκαν 22 λιγότερες απόπειρες ανθρωποκτονίας και συγκεκριμένα 113 έναντι 135.

Στις περιπτώσεις των δολοφονιών με κίνητρο τη ληστεία παρατηρείται μείωση κατά 59,4%. Συγκεκριμένα, από τις 77 υποθέσεις ανθρωποκτονιών, που καταγράφηκαν το 9μηνο του 2014 σε όλη την επικράτεια, οι 13 έγιναν με κίνητρο τη ληστεία, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, από τις 111 συνολικά, οι 32 είχαν κίνητρο τη ληστεία.

Επιπλέον, το 9μηνο του 2014 οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν 672 περισσότερες υποθέσεις ναρκωτικών (8.197 έναντι 7.525), 402 περισσότερες υποθέσεις πλαστογραφίας (2.191 έναντι 1.789), 252 περισσότερες υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων (4.489 έναντι 4.237), 206 περισσότερες υποθέσεις λαθρεμπορίου (1.169 έναντι 963), 99 περισσότερες υποθέσεις επαιτείας (1. 660 έναντι 1.561), 9 περισσότερες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας (56 έναντι 47), 6 περισσότερες υποθέσεις απατών (2.120 έναντι 2.114).

Πηγή : newsbeast.gr


Νέα στοιχεία για το ναυάγιο των Αντικυθήρων


Τρισδιάστατο μοντέλο της βυθομετρικής και φωτογραφικής απεικόνισης του ναυαγίου των Αντικυθήρων, πραγματοποίησε η Εφορεία Εναλίων αρχαιοτήτων υποστηριζόμενη από Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole, η οποία διήρκεσε από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 7 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στο πλαίσιο της έρευνας έγινε η ανέλκυση χάλκινου δόρατος, χάλκινου δακτυλίου και μολύβδινου στύπου άγκυρας του σκάφους που αποσαφηνίζουν την εικόνα του ναυαγίου.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων/νος Τασούλας δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του την ομάδα των αρχαιολόγων της ερευνητικής ομάδας του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, την οποία συνεχάρη για την επιτυχή ολοκλήρωση της φετινής αποστολής. Παρευρέθησαν από πλευράς Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων η Προϊσταμένη της Δρ Αγγελική Σίμωσι και οι αρχαιολόγοι της ΕΕΑ Δρ Θ. Θεοδούλου και Δρ Δ. Κουρκουμέλης καθώς και οι Δρ Brendan Foley από πλευράς Woods Hole, καθώς και ο κ. Αλέξανδρος Τούρτας απόφοιτος ναυτικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Southampton. Παρών ήταν και ο Δρ Γ. Μπιτσάκης της ομάδας μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, ο οποίος βοήθησε στην οργάνωσης της έρευνας.

Ο κ.Τασούλας εξήρε την επιστημονική σημασία της αποστολής καθώς και την άριστη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που χρηματοδότησε το πρόγραμμα, την οποία χαρακτήρισε υποδειγματική, ευχαριστώντας τους χορηγούς.

Η έρευνα της ΕΕΑ, υποστηριζόμενης από το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole, η οποία διήρκεσε από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρά τις δυσχέρειες από τους έντονους βόρειους ανέμους, στην περιοχή του γνωστού Ναυαγίου των Αντικυθήρων. Από το ναυάγιο ανελκύστηκαν το 1900 από Συμαίους σφουγγαράδες, πλήθος μαρμάρινων και χάλκινων αγαλμάτων και ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων.

Στη διάρκεια της έρευνας πραγματοποιήθηκε η ακριβής τοπογραφική αποτύπωση της θέσης του ναυαγίου και δημιουργήθηκε τρισδιάστατο μοντέλο της βυθομετρικής και φωτογραφικής απεικόνισης.

Οι εν λόγω απεικονίσεις εντάχθηκαν σε γεωπληροφοριακό σύστημα (GIS) στο οποίο τοποθετούνται τα κατά το δυνατόν γνωστά δεδομένα της ανέλκυσης του 1900, καθώς και τα στοιχεία της έρευνας του 1976 που διεξήγαγε το τότε ΥΠΠΕ, με επόπτη τον αρχαιολόγο Λ. Κολώνα, σε συνεργασία με τον πλοίαρχο Cousteau, το πλήρωμα του Καλυψώ και έλληνες εθελοντές. Ταυτόχρονα, τοποθετούνται τα στοιχεία της φετινής διερεύνησης, τα οποία περιλαμβάνουν: στόχους έντονου σήματος που προέρχονται από συστηματική επισκόπηση του βυθού της περιοχής με ανιχνευτές μετάλλων, προκειμένου να εξακριβωθεί η έκταση της διασποράς του ναυαγίου και επιφανειακά ευρήματα.

Ως αποτέλεσμα προέκυψε ο εντοπισμός και τελικά η ανέλκυση χάλκινου συμπαγούς δόρατος με σαυρωτήρα, το οποίο προέρχεται από χάλκινο ή και μαρμάρινο άγαλμα. Από το ίδιο σημείο εντοπίστηκε και ανελκύστηκε χάλκινος δακτύλιος, προσαρμοσμένος σε χάλκινο καρφί, ο οποίος σώζει στο στέλεχός του συσσωμάτωμα, το οποίο ενδέχεται να περιλαμβάνει ξύλο του ίδιου, του πλοίου όπου ήταν προσηλωμένος. Ανελκύστηκε επίσης δειγματοληπτικά μικρό τμήμα φύλλου μολύβδου, το οποίο προέρχεται από τη μολύβδινη επένδυση των υφάλων του αρχαίου σκάφους. Τέλος από το χώρο του ναυαγίου, ανελκύστηκε ο μολύβδινος στύπος άγκυρας του σκάφους που είχε εντοπιστεί το 2013 και άλλα επιφανειακά ευρήματα, μεταξύ των οποίων ένας δακτύλιος και μία χάλκινη απόληξη στηρίγματος κλίνης, καθώς και μία σχεδόν ακέραιη λάγυνος.

Τα νέα δεδομένα αποσαφηνίζουν την εικόνα του ναυαγίου και τη διάταξή του στο χώρο.

Αντίστοιχα, η άμεση γειτνίαση με δεύτερη θέση, όπου εντοπίζονται τόσο συστάδες αμφορέων όσο και στοιχεία από την δομή και την εξάρτηση του σκάφους, δημιουργεί νέα επιστημονικά ερωτήματα για το κατά πόσον η θέση αποτελεί συνέχεια της πρώτης ή τα κατάλοιπα ενός δεύτερου ναυαγίου.

Το ρομποτικό σκάφανδρο Exosuit, το οποίο είχε προγραμματιστεί να βοηθήσει τις έρευνες, κατέστη δυνατόν να πραγματοποιήσει μόνο δοκιμαστικές καταδύσεις για μία ημέρα, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Εν τούτοις, η σαφέστερη εικόνα του χώρου του ναυαγίου και η δοκιμή νέων τεχνικών κατάδυσης και τεχνικών μέσων κάνει εφικτό και απαραίτητο τον προγραμματισμό του επόμενου ερευνητικού βήματος της συστηματικής ανασκαφής του χώρου.

Η έρευνα διεξάγεται υπό τη διεύθυνση της Προϊσταμένης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Α. Σίμωσι, με επιστημονικούς υπευθύνους του αρχαιολόγους Θ. Θεοδούλου και Δ. Κουρκουμέλη από πλευράς ΕΕΑ και Β. Foley από πλευράς Woods Hole. Την ερευνητική ομάδα αποτελούν επιπλέον ο αρχαιολόγος Α. Τούρτας, έλληνες και ξένοι δύτες και τεχνικοί δύτες (M. Τζεφρόνης, Λ. Μερσενιέ της ΕΕΑ, Ε. Ο'Brian, P. Short, Α. Σωτηρίου), οι τεχνικοί (J. Clark, M. Lombardi, S. Faszcza, R. Lacoss), οι φωτογράφοι (B. Seymour, J. Fardoulis), οι κινηματογραφιστές (E. Kovacs, M. Τσιμπερόπουλος), η συντηρήτρια K. Giangrande, κ.ά. Την έρευνα υποστήριξε, επιπλέον, το Πολεμικό Ναυτικό με δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών και διαθέτοντας την τορπιλλοθέτιδα «Θέτις», η οποία λειτούργησε ως βάση επιχειρήσεων για το ρομποτικό καταδυτικό σκάφανδρο Exosuit.

Η αποτύπωση έγινε από εξειδικευμένη ομάδα του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ (O. Pizzaro, S. Williams, C. Lees) με τη χρήση του αυτόνομου υποβρύχιου οχήματος Sirius. Σημαντική ήταν τέλος η υποστήριξη των πληρωμάτων των ερευνητικών σκαφών (Δ. Δράκος, Θ. Χρονόπουλος, Κ. Κωτούλας,) και του σκάφους «Γλάρος» που διέθεσε το Ίδρυμα Λασκαρίδη με τον καπετάνιο Νικόλαο Μιχαηλίδη και το πλήρωμά του, του Δρ. Γ. Μπιτσάκη, μέλους της ομάδας μελέτης του μηχανισμού που υποστήριξε οργανωτικά την έρευνα και της κ. Καλλιόπης Αντωνιάδου, η οποία ανέλαβε τη διατροφή της πολυπληθούς ομάδας.

Η χρηματοδότηση της έρευνας έγινε από πόρους που εξασφάλισε το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Woods Hole και η μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Αργώ, η οποία ιδρύθηκε για την υποστήριξη της έρευνας. Χορηγίες για την έρευνα διέθεσαν η ελβετική εταιρεία Hublot, η ΟΤΕ-COSMOTE, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, η JF White Constructing Co., το Swordspoint Foundation, το Costa Navarino, οι οικογένειες James H. Orr, Michael Dubno and Loren Blackford, Richard and Laetitia Garriott de Cayeux και το Ίδρυμα Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Ευχαριστίες οφείλονται, τέλος, στο Δήμο Κυθήρων και στους κατοίκους των Αντικυθήρων, οι οποίοι υποδέχτηκαν με θέρμη και στάθηκαν αρωγοί καθ΄ όλη τη διάρκεια της έρευνας.

Σε όλους Έλληνες και ξένους συντελεστές και χορηγούς της έρευνας το ΥΠΠΟΑ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του και προκρίνει τη συνέχιση τη προσπάθειας, την οποία προτίθεται να υποστηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο.

Πηγή : ethnos.gr


Είναι νεκρός ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Ή μήπως ετοιμάζει τη μεγάλη... επιστροφή


Που είναι τελικά ο εξαφανισμένος εδώ και 37 μέρες ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Όλοι ψάχνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν που αγνοείται και τα σενάρια εμφανίζονται σαν τα... μανιτάρια! Τόσο που τελικά η όλη υπόθεση είναι περισσότερο για... γέλια!
Ένα πράγμα ξέρουμε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: ότι δεν ξέρουμε τίποτα. Πως μπορεί κανείς να τα βγάλει πέρα με την προπαγάνδα της Βόρειας Κορέας; Άρρωστος, σε κατ’ οίκον περιορισμό ή μήπως... νεκρός;
Μπορεί βέβαια να προετοιμάζει μια μεγάλη έκπληξη στον λαό του για αύριο, ημέρα που συμπληρώνονται 69 χρόνια από την ίδρυση της χώρας.
Που λοιπόν ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο νεαρός ηγέτης που κληρονόμησε από τον μπαμπά του την εξουσία, που ανάγκασε τους άνδρες να έχουν το ίδιο κούρεμα με εκείνον, που έκανε πλαστικές για να μοιάσει στον παππού του, που λατρεύει το τυρί Έμενταλ, τη Nike και τα Mac; Όλος ο κόσμος προσπαθεί να δώσει απάντηση στο... μέγα ερώτημα.
Click4more: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Εξαφανισμένος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας
Το πρώτο σενάριο που ακούστηκε ήταν πως ήταν άρρωστος. «Αδιάθετο» τον χαρακτήρισε το καθεστώς. Μετά, ήρθαν οι φήμες για επέμβαση στους αστραγάλους του που δεν άντεξαν το βάρος του και «κουράστηκαν» από τα ειδικά παπούτσια με τακούνια που συνηθίζει να φοράει. Σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα μέσα, ίσως να έχει ακόμη και αρθρίτιδα.
Αν έγινε πραξικόπημα και ο Κιμ δεν είναι πια στην ηγεσία, ισχύει η πληροφορία πως προσωρινά έχει δώσει τα... κλειδιά του κράτους στην αδερφή του;
Η Washington Post πήρε το θέμα στο... ψιλό! «Μήπως έχει Έμπολα; Μήπως είναι μέλος του ISIS; Μήπως έγινε... υπαίθριος πωλητής κρέατος στην Κίνα; Και που είναι ο Ντένις Ρόντμαν; Είναι εύκαιρος για μια συνέντευξη;», έγραψε.
Δυο είναι τα σενάρια: είτε αύριο Παρασκευή ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά από 37 μέρες για να δώσει το παρών στην επέτειο για τα 69 χρόνια της Βόρειας Κορέας ή δεν θα εμφανιστεί και θα συνεχιστεί η... έρευνα.
Η αλήθεια πάντως είναι πως οι 37 μέρες είναι το μεγαλύτερο διάστημα απουσίας του Βορειοκορεάτη ηγέτη από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία. Από το 2012, η μεγαλύτερη... εξαφάνιση διήρκεσε 24 μέρες. Από την αρχή του 2013 δεν έκανε λιγότερες από 11... εμφανίσεις σε έναν μήνα και μόνο τον περασμένο Ιούνιο έκανε 33.

Πηγή: Independent


Ανασχηματισμός: Ποιοί άλλοι φεύγουν εκτός του Αβραμόπουλου - Η πιθανή ημερομηνία


- Ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν θα είναι ο μόνος υπουργός που θα αντικατασταθεί
- Ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαπιστώσει αρκετές αρρυθμίες στην κυβέρνηση
- Οι υπουργοί "κόκκινα πανιά" για τους συναδέλφους τους
- Για τις 17 Οκτωβρίου τοποθετούν τον ανασχηματισμό

Εκτός από την ψήφο εμπιστοσύνης που είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ο απώτερος στόχος είναι η συγκέντρωση των 180 βουλευτών που θα βοηθήσουν την κυβέρνηση να εξαντλήσει την θητεία της και να μην πάει σε εκλογές με αφορμή την μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα πρέπει να αναχωρήσει για Βρυξέλλες αλλά αυτό είναι το λιγότερο που απασχολεί τον Αντώνη Σαμαρά.

Από τον περασμένο ανασχηματισμό στις αρχές του καλοκαιριού μέχρι σήμερα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαπιστώσει αρκετές αρρυθμίες στην κυβέρνηση και παραφωνίες που έχουν κοστίσει επικοινωνιακά.

Οι τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν τον ανασχηματισμό στις 17 Οκτωβρίου. Και μπορεί κάποιοι να τον ονομάζουν μίνι ανασχηματισμό αλλά αν επιβεβαιωθούν οι πληφορορίες που θέλουν κορυφαίους υπουργούς να κατευθύνονται στον πάγκο, τότε μόνο μίνι δεν θα αποκαλείται.

Τα ονόματα που ακούγονται για αντικατάσταση είναι: του Μάκη Γιακουμάτου, του Αργύρη Ντινόπουλου και της Σοφίας Βούλτεψη.

Για κάθε έναν από αυτούς του υπουργούς, υπάρχουν παράπονα ενδοκυβερνητικά.

Για παράδειγμα, ο Αργύρης Ντινόπουλος από την πρώτη στιγμή συγκρούστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παίρνοντας θέση υπέρ της Ρένας Δούρου στην μάχη για την αξιολόγηση, ο κ. Ντινόπουλος έφερε σε δύσκολη θέση τον συνάδελφό του.

Η μέχρι σήμερα πορεία της Σοφίας Βούλτεψη στην θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου ήταν ταραχώδης. Ειδικά η περίφημη δήλωση όταν συζητούσαμε για τον ΕΝΦΙΑ, ότι είναι χαμένα λεφτά η αγορά ακινήτων, παρά τις όποιες διευκρινήσεις δεν άφησε καλές εντυπώσεις.

Όσο για τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, η πορεία του μέχρι σήμερα στο πόστο του στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει αποδώσει τα προσδοκώμενα όσον αφορά στις μειώσεις τιμών, όσους στόχους κι αν έχει βάλει.

Και είναι και ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος ναι μεν δεν φαίνεται να οδεύει προς αντικατάσταση, αλλά με το κλίμα και το στενό μαρκάρισμα που υπάρχει στο πρόσωπό του από το Μαξίμου δεν αποκλείεται να κρεμάσει από μόνος του τα παπούτσια...

Αυτό βέβαια με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις να είναι σε εξέλιξη και να κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες μοιάζει ένα μακρινό σενάριο.

Πηγή : newsit.gr


Καλό ταξίδι στον Λουκάνικο


Πρωτοστατούσε σε όλες τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, και δεν έπαιρνε ποτέ το μέρος κανενός.
Έγινε γνωστός ως Λουκάνικος.
Έτσι τον μάθαμε, έτσι τον γνωρίσαμε.
Το πρώτο του όνομα όμως από τον άνθρωπο που τον είχε βρει σε μικρή ηλικία να περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας ήταν Θόδωρος και είναι ο σκύλος που έχουν ασχοληθεί μαζί τους τα περισσότερα ξένα ειδησιογραφικά δίκτυα, όπως το BBC και το CNN.





Έγινε εξώφυλλο σε  περιοδικά  ξένου τύπου όπως το TIME και η απόλυτη καταξίωση ήρθε το ίδιο το περιοδικό TIME  όταν τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011 αποκαλώντας τον ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ.





Δεν φρέναρε ποτέ σε κανένα δακρυγόνο και παρά την κακοποίηση που δεχόταν μέσα στην ένταση από διαδηλωτές και αστυνομικούς που του προκαλούσαν πληγές σε όλο του το κορμί.
Το σώμα του δεν άντεξε και για δύο χρόνια ήταν άρρωστος και με σοβαρά προβλήματα υγείας ήταν παράλληλα απών από το Σύνταγμα και ρωτούσαν πολύ που μπορεί να βρίσκεται, ήταν όμως σε καλά χέρια δίπλα στο άνθρωπο που τον είχε βαπτίσει πρώτος Θόδωρο ώσπου μια μέρα σταμάτησε η καρδιά του και έφυγε.


Στα 10 του χρόνια έφυγε και η διάγνωση ήταν όπως είπε ο κτηνίατρος που τον παρακολουθούσε ότι η υγεία του ήταν επιβαρυμένη από τα πολλά χημικά και δακρυγόνα που είχε εισπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια. όπως ανέφερε ο άνθρωπος που τον πρόσεχε : «Ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, όταν ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, έφυγε».



Ο Λουκάνικος δεν θα ξανά πρωτοστατήσει σε διαδήλωση και σίγουρα  θα μας λείψει από όλους όσους εργαζόμαστε στο κέντρο και τον είχαμε συνηθίσει να κουνάει την ουρά του στα Σύνταγμα μέχρι να τον χαϊδέψουμε, όπως θα λείψει και από τους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές που δεν υπήρχε ημέρα που να μην είναι παρών.




 Καλό ταξίδι newsotherwise.gr


Εκτός κινδύνου ο τραυματίας υπολοχαγός


Εξήλθε του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου ο υπολοχαγός Κ.Β. του 505 Τάγματος Πεζοναυτών που τραυματίστηκε στην κοιλιά από θραύσμα του όλμου που εξερράγη στο πεδίο βολής. Ο υπολοχαγός θα συνεχίσει την νοσηλεία του στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, εκτός κινδύνου, όπως αναφέρθηκε από αρμόδια στρατιωτική πηγή.

Να θυμίσουμε ότι η εγχείρηση του Υπολοχαγού, η οποία εξελίχθηκε ομαλά, έγινε αμέσως μετά το δυστύχημα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, όπου μεταφέρθηκε.

Έφερε θραύσμα όλμου στη δεξιά πλάγια κοιλιακή χώρα. Κατά την επέμβαση δεν ανευρέθη τραυματισμός κανενός ζωτικού οργάνου και του αφαιρέθηκε θραύσμα μήκους 2,5-3cm.
Ο Εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου συνεχίζει την διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος.

Πηγή : onalert.gr


Ένας υπήκοος Αλβανίας και η σημείωση "Ερ" οδηγούν την Αντιτρομοκρατική στις πηγές προμήθειας οπλισμού της Συνωμοσίας και του Επαναστατικού Αγώνα

Η φωτό από τα τα ευρήματα στα σπίτια- οπλοστάσια των 6 συλληφθέντων που φέρονται ως μέτοχοι ή ως "συμμέτοχοι" στην προπαρασκευή επκείμενης τρομοκρατικής ενέργειας ως παραφυάδα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται ότι αποκτά μέσα στο παζλ της εγχώριας τρομοκρατίας ένας υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος τοποθετείται πλέον ως κεντρικό πρόσωπο στα κάδρα με τις προσωπογραφίες της Αντιτρομοκρατικής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, δεν αποκλείεται ν’ αποτελεί την κοινή πηγής προμήθεια οπλισμού της νεοτρομοκρατίας. Και του Επαναστατικού Αγώνα δηλαδή, αλλά και της παραφυάδας της Συνωμοσίας, μέλη της οποίας συνελήφθησαν λίγες ώρες πριν

από τον Αντώνη Σταμπούλο στο Κολωνάκι και συμπτωματικά στο Βύρωνα.

Μαζί με τους δύο φοιτητές από την Θεσσαλονίκη που η Αστυνομία τους εμφανίζει ότι ήταν ήδη κάτοχοι οπλισμού βαρέος τύπου αλλά αναζητούσαν ακόμα βαρύτερο και ήταν ένα στάδιο πριν από την απόκτηση του, είχαν πιαστεί θυμίζουμε και δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, την έρευνα αυτή καθοδηγεί πλέον ένας από τους πρώτους συλληφθέντες για τη Συνωμοσία αλλά χωρίς να συσχετίζεται με την οργάνωση, καθώς κι ένα ιδιόχειρο κωδικοποιημένο κρυπτογράφημα με γράμματα και τελείες από τις σημειώσεις του Αντώνη Σταμπούλου, στο οποίο περιέχεται υπό μορφή παραπομπής το αρχικό Ερ μέσα στον κωδικό «Πιλ.Τ.ακ. για Ερ.ντ». Αυτά ακριβώς τα δύο γράμματα, το Ερ δηλαδή,  ίσως αποτελέσουν την αφετηρία για τη λύση ενός ανεξιχνίαστου προβλήματος. Μπορεί και όχι.

Το μικρό όνομα αυτού του άσχετου με τη Συνωμοσία αλλά παρόλα αυτά συλληφθέντα μαζί τους ύποπτους για την παραφυάδα της Συνωμοσίας είναι  Έρτζον και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι αυτός ο άνθρωπος μέσω του οποίου αναζητούσαν καλάσνικοφ και βαρύ οπλισμό τα μέλη της Συνωμοσίας. Συνεπώς ο κωδικός Ερ στο σημείωμα του Σταμπούλου, δεν αποκλείεται  να παραπέμπει σ’ αυτόν και να τον καθιστά ως τον βασικό προμηθευτή των όπλων και του Επαναστατικού Αγώνα.

Κι ένα επιπλέον στοιχείο που τον καθιστά υπολογίσιμο γρανάζι στην μηχανή που ανατροφοδοτεί με υλικά μέσα τη νεοτρομοκρατία είναι η νευραλγική θέση που κατείχε στην οδό Ασημάκη Φωτήλα και στην καρδιά των Εξαρχείων όπου και πιάστηκε μαζί με έναν ομογενή από τη Γεωργία.

Μπορεί Συνωμοσία και Επαναστατικός Αγώνας, να μην τέμνονται με τις δυσδιάκριτες για τον πολύ κόσμο αλλά ουσιαστικές ιδεολογικές ή ιδεοληπτικές συνιστώσες, ούτε να υπάρχει κάποιο στοιχείο για κοινή επιχειρησιακή δράση, όμως είναι διαπιστωμένο πρώτον ότι οι μεν γνωρίζουν τους δε μέσω των κειμένων τους, δεύτερον ότι για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα υπήρξε κοινή αποθήκη οπλισμού- γιάφκα και τρίτον, ότι ο πυροτεχνουργός του Επαναστατικού Αγώνα δίδαξε τακτική και συνδεσμολογία σε προφυλακισμένο σήμερα μέλος της Συνωμοσίας για την κατασκευή σούπερ βόμβας με ΑΝΦΟ. Με μια τέτοια, η Συνωμοσία είχε κατεδαφίσει τα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στις 27 Δεκεμβρίου του 2009.

Εάν η Αντιτρομοκρατική βρει μέσα από αυτό το γρίφο τη λύση στο διαχρονικό αίνιγμα  θα σπάσει ένα πολύ κρίσιμο γόρδιο δεσμό στην αλυσίδα συγκρότησης και ανάπτυξης του ελληνικού αντάρτικου πόλης.

Άλλωστε, η κοινή πηγή προμήθειας οπλισμού, εξυπηρετεί και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό κα τους κανόνες της συνωμοτικότητας.

Πηγή : bloko.gr


Δικάζεται ο ιερέας αδερφός του "βαρώνου" των ναρκωτικών


Στο σκαμνί του Αυτοφώρου Τριμελού Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθεται σήμερα ιερέας - αδερφός του Κρητικού που συνελήφθη για μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών. Στο εδώλιο μαζί του κάθονται επίσης τόσο η σύζυγος όσο και

πατέρας του.

'Οπως έγραψε το Cretalive η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για πλημμεληματικές πράξεις ενώ οι τρεις αφέθηκαν ελευθεροι.

Πιο συγκεκριμένα ο ιερέας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της αντίστασης, παράνομη οπλοκατοχή μαχαιριού και φυσσιγγίων
Στον πατέρα του ασκήθηκε διωξη για παράνομη οπλοκατοχή μαχαιριών σουγιά φυσσιγγίων, ξιφολόγχης και για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου
Στη σύζυγο του ιερέα ασκήθηκε δίωξη για παράνομη μετατροπή κυνηγετικού όπλου και πλημμελή φύλαξη.
Σε σχέση με την εικονα και τα νομίσματα  που εντοπίστηκαν στο σπίτι του η εισαγγελέας έδωσε παραγγελία για διενεργία προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ξεκαθαρίσει αξία των αντικειμένων.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Βαρδάκης εκ των συνηγόρων υπεράσπισης επεσήμανε ότι οι πελάτες του αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες.


Πηγή : Cretalive, bloko.gr


Πάτησε κατά λάθος δύο φορές τη γυναίκα του


Ένας συνταξιούχος πάτησε κατά λάθος την 81χρονη γυναίκα του όταν εκείνη πήγε να βάλει τα ψώνια στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου!

Η 81χρονη Jennifer Robinson μόλις είχε τελειώσει τα ψώνια της και πήγαινε να τα βάλει μέσα στο αυτοκίνητο. Ο σύζυγός της βρισκόταν ήδη

μέσα στο αυτοκίνητο στη θέση του οδηγού.

Ο άντρας της έβαλε κατά λάθος την όπισθεν και αμέσως μετά, μέσα στον πανικό του, έβαλε και πάλι την πρώτη, καταφέροντας να πατήσει τη γυναίκα του δύο φορές!

Αν και η ταχύτητα του αυτοκινήτου δεν ήταν μεγάλη, αφού βρίσκονταν στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ, η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματα της.

Η αστυνομία δε θεωρεί το θάνατο της γυναίκας ύποτο και καταχώρησε το γεγονός ως ένα τραγικό δυστύχημα!



Πηγή: dailymail.co.uk, newsit.gr

.


Το κάλιο: Ένας πολύτιμος σύμμαχος στην ανάπτυξη των παιδιών


Γράφει η Ελένη Κουή

Για όσες μαμάδες δεν είχαν αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι το κάλιο για τη διατροφή του παιδιού, ήρθε η ώρα να το αντιληφθούν τώρα! Επιμένουμε να κυνηγάμε τις βιταμίνες και άλλα πολύτιμα συστατικά, η αλήθεια είναι όμως ότι υπάρχουν πολλοί θησαυροί σε διαφορετικές τροφές, ένας από τους οποίους είναι και το κάλιο.

Μάλιστα οι ειδικοί έχουν τονίσει τη σημασία του στην παιδική διατροφή και έπειτα από μελέτες έχουν εντοπίσει ότι απουσιάζει από το τραπέζι της μέσης οικογένειας, παρότι κάνει πολύ καλό σε όλους. Ειδικά για τα παιδιά είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού συμβάλλει στην καλή υγεία και στη σωστή του ανάπτυξη. Βοηθάει στη διατήρηση της καλής αρτηριακής πίεσης και της γενικότερης υγείας της καρδιάς, ενώ επηρεάζει θετικά και το μυϊκό σύστημα, τη νεφρική λειτουργία και την υγεία των οστών. Πολλές σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες δηλαδή, κρυμμένες σε τροφές που μπορούμε εύκολα να δώσουμε στα παιδιά μας.

Πηγές καλίου είναι: πατάτες, σταφίδες, δαμάσκηνα, γάλα, φασόλια, ντομάτα, αμύγδαλα, πορτοκάλι, καρπούζι, κρέας, δημητριακά. Βάλτε τα όλα στη ζωή σας!




















Ελένη Κουή
Παιδοδιαιτολόγος - Παιδοδιατροφολόγος
 eleni.k.koui@gmail.com



Καταλύτης εξελίξεων ο Μπαλτάκος – Ποιος ο ρόλος του στα δεξιά της ΝΔ;


Τώρα που η κυβέρνηση μπήκε στην τριήμερη μάχη για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, κρατήστε ένα ερώτημα που μπορεί να αποτελέσει και καταλύτη εξελίξεων στα δεξιά της Ν.Δ:

-«Είναι στα αλήθεια εκτός συστήματος Σαμαρά ο Τάκης Μπαλτάκος;

Ή η διάσταση που προέκυψε είναι προσχηματική;»

Γιατί κάποιοι επιμένουν ότι ο Μπαλτάκος θα παίξει σημαντικό ρόλο στις διεργασίες που γίνονται στα δεξιά της Ν.Δ και ακόμη πιο καταλυτικός θα είναι αυτός ο ρόλος, στις απότομες μεταβολές που θα υπάρξουν στον χώρο της ΧΑ.

Απλά σκεφτείτε…

usay.gr


Ένα γιγάντιο κουλούρι Θεσσαλονίκης θα «αγκαλιάσει» τον Λευκό Πύργο!


Ένα γιγάντιο κουλούρι Θεσσαλονίκης, φτιαγμένο από 700 κιλά αλεύρι και άλλα τόσα κιλά σουσάμι, ετοιμάζεται να "αγκαλιάσει" τον Λευκό Πύργο.
Το αγαπημένο αρτοσκεύασμα θα έχει διάμετρο 150 μέτρα και αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στον κόσμο!
Οι αρτοποιοί, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσουν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην κατασκευή του γιγάντιου κουλουριού, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη, με αφορμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας.
"Θα γίνει μια προεργασία από τους αρτοποιούς το Σάββατο, ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής θα αρχίσουμε να ψήνουμε τα κουλούρια. Στην ουσία θα γίνει κάτι σαν παζλ, αφού θα πρέπει να ενωθούν 250 κομμάτια και να σχηματίσουν το τεράστιο κουλούρι που θα περικυκλώσει το Λευκό Πύργο" εξήγησε η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Κεντρικής Μακεδονίας Έλσα Κουκουμέρια.
Από το ζύμωμα, στο ψήσιμο και στη συνέχεια στο "κόλλημα" των κουλουριών με γλάσο θα επιδοθούν για ώρες οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να καταφέρουν να σχηματίσουν ένα τεράστιο κουλούρι που θα "αιχμαλωτίσει" το σύμβολο της πόλης, θέλοντας έτσι να "παντρέψουν" σε μια εικόνα τη γεύση με την ιστορία.
Με δεδομένο ότι το κουλούρι αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο, οι αρμόδιοι έχουν ήδη κάνει "κρούση" στο Γκίνες ώστε η όλη προσπάθεια να καταγραφεί στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ.
Καθ' όλη τη διάρκεια του πρωινού της Κυριακής, οι αρτοποιοί θα μοιράζουν μικρότερα κουλούρια σε κατοίκους και επισκέπτες που θα βρεθούν στην παραλία, ενώ με τη λήξη της εκδήλωσης το κουλούρι-γίγας θα κοπεί και θα μοιραστεί σε κομμάτια σε όσους θέλουν να πάρουν μια μπουκιά από το ξεχωριστό παρασκεύασμα.


Σιέρα Λεόνε: Επί μία εβδομάδα τα πτώματα των νεκρών από Έμπολα στους δρόμους!


Στη Freetown, πρωτεύουσα της Σιέρρα Λεόνε, επί μία εβδομάδα τα πτώματα των νεκρών από τον θανατηφόρο ιό του Έμπολα, είτε κείτονταν στις άκρες των δρόμων σκεπασμένα με φύλλα, είτε οι συγγενείς τους τα κρατούσαν στο σπίτι, μη ξέροντας τι να τα κάνουν!
Ο λόγος της απαράδεκτης έκθεσης των πτωμάτων σε κοινή θέα, είναι η απεργία των εργαζομένων που μαζεύουν τους νεκρούς του Έμπολα από τους δρόμους, εξαιτίας στην καθυστέρηση της πληρωμής τους από την κυβέρνηση επί μία εβδομάδα. Πρόκειται για 600 άτομα που χωρίζονται σε ομάδες των 12 ατόμων και είναι επιφορτισμένα με το καθήκον να «καθαρίζουν» τους δρόμους της πρωτεύουσας Freetown, από τα νεκρά θύματα του Έμπολα.
Οι εργαζόμενοι αυτοί αμείβονται με εκατό δολάρια την εβδομάδα. Η αναπληρωτής υπουργός Υγείας στη Σιέρα Λεόνε, Madina Rahman, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας ότι τα χρήματα των εργαζομένων είχαν κατατεθεί από την κυβέρνηση στην τράπεζα έγκαιρα, αλλά από κάποιο λάθος, που η ίδια δεν γνωρίζει, οι εργαζόμενοι δεν τα έλαβαν. Η υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας θα διερευνήσει τους λόγους που η τράπεζα καθυστέρησε να καταβάλει τα χρήματα στους εργαζόμενους.
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωσαν σήμερα ότι το πρόβλημα λύθηκε και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα καθήκοντά τους.
Η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε έχει ήδη δεχθεί επικρίσεις αυτή την εβδομάδα για ένα κοντέινερ γεμάτο ιατρικό εξοπλισμό και στρώματα, που βρίσκεται στο λιμάνι της πρωτεύουσας εδώ και ένα μήνα και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να παραλάβει το περιεχόμενό του!
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), στη Σιέρα Λεόνε έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 600 άτομα από Έμπολα, αφότου η ασθένεια έκανε την εμφάνισή της τον περασμένο Μάρτιο, ενώ στη χώρα έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα 2.100 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πηγή : protothema.gr


Στα 23,59 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα για αδήλωτη εργασία το καλοκαίρι


Βρούτσης: Εθνική υπόθεση, ζωτικής σημασίας, η αντιμετώπιση της ανομίας στην αγορά εργασίας

«Εποχική» έξαρση, στις τουριστικές κυρίως περιοχές, εμφανίζει η αδήλωτη εργασία σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις», που εφαρμόζει το υπουργείο Εργασίας, για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας.

Συγκεκριμένα το τρίμηνο της τουριστικής περιόδου τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ανέρχονται στα 23.590.966 ευρώ, ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν συνολικά από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως σήμερα, ανέρχονται 40.589.987 ευρώ.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τον Αύγουστο του 2014, ελέγχθηκαν 2.969 επιχειρήσεις και σε σύνολο 15.100 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 654, δηλαδή το 4,33% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που ελέγχθηκαν. Παράλληλα, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τις παραπάνω παραβάσεις ανέρχονται στα 6.976.262 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ενώ ο μέσος όρος της αδήλωτης εργασίας τον Αύγουστο, κυμαίνεται στο 4,33% πανελλαδικά, στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου φθάνει στο 11,02% στην Κρήτη στο 5,82% στην περιοχή Μακεδονίας Θράκης, στο 5,64%, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο 5,54% και στο 5,22% στην Αττική.

Ακόμη, από τους 654 αδήλωτους εργαζομένους που εντοπίσθηκαν κατά τους ελέγχους του Αυγούστου, οι 424 απασχολούντο σε δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης.

Σε ότι αφορά το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας πανελλαδικά, όπως προκύπτει από τους ελέγχους, τον Ιούνιο ήταν 4,79%, τον Ιούλιο 6,72% και τον Αύγουστο 4,33%.

Για «κορύφωση της μάχης κατά της αδήλωτης Εργασίας κατά την τουριστική περίοδο» κάνει λόγο σε δηλώσεις του, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του σχεδίου «'Άρτεμις», ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και προσθέτει ότι «οι εστιασμένοι έλεγχοι της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και περιλαμβάνοντας όλο το φάσμα των καταχρηστικών πρακτικών που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για την μερική ή ολική διαφυγή από τις υποχρεώσεις τους προς την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία».

«Η αντιμετώπιση της ανομίας στην αγορά εργασίας αποτελεί μια εθνική υπόθεση ζωτικής σημασίας» τονίζει ο κ. Βρούτσης και καταλήγει:

«Η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, είτε με τη μορφή της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας είτε με την μορφή άλλων καταχρηστικών πρακτικών ελάχιστης ασφάλισης όπως η «ψευδο-μερική» απασχόληση και οι αδήλωτες υπερωρίες αποτελεί τη μεγάλη "πληγή" της ελληνικής αγοράς εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης. Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, συνιστά οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα».

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από τους επιθεωρητές εργασίας του ΣΕΠΕ και μεικτά κλιμάκια, τα οποία αποτελούνται από υπαλλήλους της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) του Ι.Κ.Α.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ είναι κυρίως δειγματοληπτικοί σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, ενώ οι έλεγχοι που διενεργούνται από τα κλιμάκια, είναι στοχευμένοι στους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που, με βάση όλες τις μέχρι σήμερα ενδείξεις, παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αδήλωτης εργασίας, ήτοι:

Επισιτιστικά επαγγέλματα (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), Βιοτεχνικά Πάρκα, Βιομηχανικές ζώνες, Κομμωτήρια, Πρατήρια Βενζίνης, Συνεργεία Αυτοκινήτων, Μεταφορικές Επιχειρήσεις, Λιανικό εμπόριο, Καθαριότητα, Κατασκευές, Φιλοξενία, Υπηρεσίες ασφαλείας (Security), Επιχειρήσεις Φασόν.

Πηγή : newsbeast.gr


Γρηγοράκος: Προ των πυλών οι εκλογές! δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές


Οι εκλογές είναι προ των πυλών! Έτσι, ακριβώς το είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, λέγοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις διαφοροποιήσεις ανεξάρτητων βουλευτών και τη στάση της ΔΗΜΑΡ.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γρηγοράκος, εξεπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη μετά την χθεσινη άγρια κόντρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αρχηγούς, αρχηγικούς και αρχηγόπουλα», είπε. Πρόσθεσε επίσης ότι «Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι κατά των διαγραφών, αλλά όταν έδινε τη μάχη κάποιοι απουσίαζαν... Τη μάχη την έδωσε μόνος του με δυο – τρεις άλλους» σημείωσε. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Κατηγόρησε ευθέως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εξαπέλυσαν επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι επιχειρούν να υπονομεύσουν το κόμμα.

«...Αυτό είναι πρωτόγνωρο. Κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ παει να πάρει ανάσα πανε να του την κόψουν αυτή την ανάσα, αποτελεί υπονόμευση».

Πηγή : newsit.gr


"Οι "φυσαλίδες" στο βλήμα και η "ακτινογραφία" που δεν έγινε" - Στρατιωτικοί αποκαλύπτουν!


Τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς πεζοναύτες αναζητούμε όλοι . Κι αυτό μας παρασύρει -τους δημοσιογράφους πρώτους απ΄όλους- να γινόμαστε “ειδικοί” πυροτεχνουργοί.

Απευθυνθήκαμε στους πραγματικούς ειδικούς. Στρατιωτικούς που χειρίζονται, πυρομαχικά και όλμους σ΄ όλη τους την επαγγελματική ζωή. Έγραψαν για το Onalert στο οποίο εξηγούν πως και γιατί συνέβη η τραγωδία στο πεδίο βολής Γλαφυρών. Ποιες είναι οι "φυσαλίδες" που προκάλεσαν την έκρηξη και ποια είναι η "ακτινογραφία" που δεν έγινε.

Διαβάστε το κείμενο:

Για να εκτελεστεί μια βολή όλμου είναι απαραίτητο το οπλικό σύστημα του όλμου και το πυρομαχικό του (βλήμα όλμου).

Ο όλμος είναι ένας μεταλλικός ενισχυμένος σωλήνας που στον πυθμένα του (εσωτερικό του) φέρει μεταλλική ακίδα (καρφί) και στηρίζεται σε μια μεταλλική βάση.

Το βλήμα του όλμου 81 χιλ. είναι ένα πυρομαχικό που αποτελείται από τον πυροσωλήνα του (περιέχει τα πυροδοτικά στοιχεία), τον κορμό του (περιέχει την εκρηκτική του γόμωση) και τα πτερύγια που φέρουν στη βάση τους το αναφλεκτικό φυσίγγιο και τα προωθητικά γεμίσματα.

Το βλήμα του όλμου τοποθετείται στο στόμιο του σωλήνα και αφήνεται να ολισθήσει εντός του. Λόγω της πτώσης του, το καψύλλιο του αναφλεκτικού φυσιγγίου προσκρούει στην μεταλλική ακίδα του σωλήνα του όλμου με αποτέλεσμα να εκραγεί και να εναύσει την πυροτεχνική σύνθεση του φυσιγγίου. Στη συνέχεια, η πυροτεχνική σύνθεση του αναφλεκτικού φυσιγγίου αναφλέγει τα προωθητικά γεμίσματα με αποτέλεσμα τα αέρια που δημιουργούνται να ωθήσουν βίαια το βλήμα προς τα εμπρός (εξαιτίας της έμφραξης που δημιουργείται), έξω από τον σωλήνα. Το βλήμα κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης αποκτά μια επιτάχυνση, η οποία κορυφώνεται κοντά στο στόμιο του σωλήνα και αποκτά μια μέγιστη ταχύτητα. Παράλληλα, αποκτά λόγω των πτερυγίων μια αυτοπεριστροφή (άξονας πυροσωλήνα – ουράς) η οποία σταθεροποιεί την πτήση του. Ο πυροσωλήνα του βλήματος, εξαιτίας αυτών των επιταχύνσεων οπλίζεται. Η όπλιση ολοκληρώνεται σε όχι λιγότερο από 1,25 sec από την στιγμή της εκτόξευσης, χρόνος ικανός να απομακρυνθεί σημαντικά από το στοιχείο του όλμου. Μόλις ο πυροσωλήνας προσκρούσει στο έδαφος, ξεκινά μια αλυσιδωτή αντίδραση έκρηξης η οποία καταλήγει στην διάρρηξη του κορμού του.

Πως μπορεί να εκραγεί ένα βλήμα όλμου εντός του σωλήνα του.


Για να εκραγεί ένα βλήμα όλμου εντός του σωλήνα του θα πρέπει είτε να οπλίσει πρόωρα ο πυροσωλήνας του και να λειτουργήσει, είτε να επιδράσει μια εξωγενής εκρηκτική δύναμη πάνω στον πυροσωλήνα ή την εκρηκτική του γόμωση.


Η πρόωρη λειτουργία ενός πυροσωλήνα δεν είναι ασυνήθιστη δυσλειτουργία στον χώρο των πυρομαχικών. Είναι απίθανο όμως (χωρίς να αποκλείεται) αυτός να λειτουργήσει μέσα στο σωλήνα, αφού οι ασφάλειες που φέρει δεν του επιτρέπουν να οπλίσει εντός του.


Αναζητώντας μια εξωγενή εκρηκτική δύναμη που θα μπορούσε να πυροδοτήσει την εκρηκτική γόμωση του βλήματος κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης, χωρίς να δυσλειτουργήσει ο πυροσωλήνας ανακαλύπτουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Την αστοχία στην χύτευση της εκρηκτικής γόμωσης στη γραμμή παραγωγής του βλήματος.


Κατά την διάρκεια της κατασκευής οποιουδήποτε εκρηκτικού βλήματος, συναντούμε το στάδιο της γόμωσής του με την εκρηκτική ύλη. Την τοποθέτηση δηλαδή εντός του κορμού του βλήματος του εκρηκτικού γεμίσματος. Αυτό επιτυγχάνεται με την διοχέτευση σε «λιωμένη μορφή» της εκρηκτικής ύλης εντός του βλήματος και της σταδιακής ψύξης της μέχρι αυτή να στερεοποιηθεί. Κατά την διεργασία αυτή είναι πιθανό εξαιτίας ανωμαλιών (της γόμωσης ή του ασταθούς ρυθμού ψύξης) να δημιουργηθούν θύλακες αέρα μέσα στην εκρηκτική γόμωση που παραμένουν και μετά την μετατροπή της εκρηκτικής ύλης από υγρή σε στερεή.

Κατά την εκτόξευση του βλήματος κι εφόσον η εκρηκτική του γόμωση φέρει θύλακες αέρα (φυσαλίδες) θα μπορούσε αυτό να εκραγεί χωρίς να λειτουργήσει ο πυροσωλήνας, αφού το ρόλο του πυροσωλήνα πλέον τον έχει αναλάβει η φυσαλίδα και μάλιστα χωρίς καμία ασφάλεια. Οι μεγάλες δυνάμεις επιτάχυνσης που δημιουργούνται κατά την εκτόξευση του βλήματος από τον σωλήνα του όλμου, εξαιτίας της καύσης των προωθητικών γεμισμάτων, μεταφέρονται σε όλο το σώμα του βλήματος και κατά συνέπεια και στην εκρηκτική του γόμωση, η οποία εξαιτίας της αδράνειας πιέζει αφόρητα προς την αντίθετη φορά της εκτόξευσης. Όσο πιέζει το εσωτερικό του κορμού του βλήματος και δεδομένου ότι βρίσκεται σε στερεή και σταθερή κατάσταση δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν εκρήγνυται. Όταν όμως πιέζει κάποιο θύλακα αέρα, δημιουργεί εντός του απίστευτη πίεση, η οποία θερμοδυναμικά μεταβάλει και την θερμοκρασία του. Ως αποτέλεσμα έχει την έκρηξη του θύλακα, ο οποίος τη μεταδίδει στην εκρηκτική ύλη του βλήματος, με αποτέλεσμα να διαρραγεί το βλήμα. Μια φυσαλίδα αέρα δηλαδή που δεν εντοπίστηκε κατά την διάρκεια της παραγωγής του βλήματος είναι ικανή να προκαλέσει την αυτοκαταστροφή του βλήματος με έκρηξη.

Θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι δεν είναι ικανοί όλοι οι θύλακες αέρα να προκαλέσουν την αυτοκαταστροφή του βλήματος, αφού αυτή εξαρτάται από το μέγεθος και την θέση που βρίσκονται οι θύλακες στην εκρηκτική ύλη. Ίσως για αυτό το λόγο να σπανίζουν τέτοιου είδους ατυχήματα.

Ο μοναδικός τρόπος για να εντοπιστούν θύλακες αέρα εντός των εκρηκτικών γομώσεων των βλημάτων και να αξιολογηθεί η θέση και το μέγεθός τους είναι η ακτινογράφησή τους. Κανένας οπτικός έλεγχος του εξωτερικού του βλήματος δεν μπορεί να εντοπίσει το πρόβλημα αυτό.

Πηγή : onalert.gr


Όταν Άτομα με αναπηρίες και Σκλήρυνση ΤαιριάΖΟΥΝ παντού!


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τις 3 ως 5 Οκτωβρίου  το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ταιριάζουμε στην Αίγινα», μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ  και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, σε συνεργασία με το Δήμο Αίγινας και τη χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Teva.

Σκοπός της μεγάλης γιορτής είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την ανάδειξη των ικανοτήτων των ατόμων με αναπηρία και τη σημασία της ένταξής τους στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη.  Την έναρξη των εκδηλώσεων χαιρέτησαν οι Πρόεδροι των Συλλόγων ΑΛΜΑ και ΣΑμΣκΠ, κ.κ. Κ. Γιαννακοπούλου και Β. Μαράκα, καθώς και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, κ.κ. Δέδες και Σακκιώτης.

Η πρωτοβουλία δράσης, που έχει γίνει πλέον θεσμός, πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά στην Αίγινα και πλέον ταξιδεύει προς το Φάληρο.  Ο Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Γ. Φωστηρόπουλος παρέλαβε συμβολικά τη σημαία της εκδήλωσης, σηματοδοτώντας το Φάληρο ως το νέο προορισμό φιλοξενίας της για την επόμενη χρονιά.

Το πρόγραμμα κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων την πρώτη μέρα περιέλαβε μουσικοχορευτικά δρώμενα, έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του ΓΕΛ Αίγινας με τίτλο "Μια εικόνα, χίλιες λέξεις”, τη θεατρική παράσταση “Το χαρούμενο λιβάδι” και μουσική από το συγκρότημα “Jazz Ensemble”.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με Zumba και ακολούθησε “Eργαστήρι Aνακύκλωσης”, όπου με χάρτινες γιρλάντες και βαρκούλες στολίστηκε το λιμάνι, ενώ το απόγευμα διοργανώθηκε “Εργαστήρι Πηλού” και Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ζωγραφικής με τίτλο “Μοιάζει η ζωή με ζωγραφιά”, κλείνοντας με τη μουσική συντροφιά των Radiomix. Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε Αγώνας Δρόμου με τη συμμετοχή παιδιών, μαμάδων, επισκεπτών και ατόμων με Αναπηρία, οι οποίοι, όλοι μαζί, έτρεξαν για την ελπίδα ενός κόσμου που δεν χωρά προκαταλήψεις.


Όπως δήλωσε η Ιωάννα Καρώνη, Corporate & Public Affairs Manager της Teva Hellas: «Η αποδοχή της αναπηρίας αλλά και κάθε μορφής διαφορετικότητας σε μια κοινωνία χτίζεται  στην παιδική ηλικία. Αυτό επεδίωξαν να πετύχουν με τις δράσεις τους στην Αίγινα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και είναι τιμή για την Teva που μας επέλεξαν ως συνοδοιπόρους σε αυτή την παραδειγματική προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια. Αίγινα ευχαριστούμε και καλή συνέχεια! Επόμενος σταθμός το Παλαιό Φάληρο!»

Πηγή : iatropedia.gr


Ψαρά: Στα χέρια του Λιμενικού 89 παράνομοι μετανάστες


Στη σύλληψη 89 παράνομων μεταναστών προέβησαν την Τετάρτη, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στα Ψαρά.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, για ύπαρξη ικανού αριθμού μεταναστών στην περιοχή Άγιος Ισίδωρος Ψαρών.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ψαρών, όπου με τη συνδρομή προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, εντόπισαν 62 μετανάστες, ενώ κατόπιν ερευνών εντοπίστηκαν σε απόκρημνη παραλία βορειοδυτικά της νήσου, ακόμη 27 μετανάστες.
Οι παράνομοι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στη Χίο, όπου συνελήφθησαν καθώς στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Πηγή : newsbomb.gr


Προσλήψεις 6.000 πτυχιούχων στο Δημόσιο



Διαγωνισμούς για την πρόσληψη 6.080 μόνιμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων δρομολογεί η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη του έτους.
Οι προσλήψεις αφορούν προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ 1.223 θέσεις αφορούν την τοποθέτηση σε κενές θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στα υπουργεία παλαιότερων επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Συνολικά 6.080 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ετοιμάζεται να δρομολογήσει η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη του έτους. Οι διαδικασίες των διαγωνισμών βρίσκονται στην τελική ευθεία και εντάσσονται στον σχεδιασμό των 14.047 προσλήψεων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα να υλοποιηθούν εντός του 2014, εκ των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη 7.890 διορισμοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές έχουν συμφωνήσει στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην υλοποίηση 14.047 προσλήψεων για τη φετινή χρονιά, εκ των οποίων οι 2.400 αφορούν υπόλοιπο προσλήψεων του έτους 2013 και 8.000 θα προέλθουν από την εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση, ενώ οι υπόλοιπες 3.600 προέρχονται από την αναλογία μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις.

Πηγή : ethnos.gr


Βουλή: Τα στατιστικά της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης


Συνολικά 184 βουλευτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την τριήμερη συζήτηση επι του αιτήματος της κυβέρνησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Αν σε αυτούς συνυπολογιστούν ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, οι υπουργοί και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι τότε ο αριθμός των ομιλούντων θα ξεπεράσει τους 200.
Ως προς τα στατιστικά, από τους 184 βουλευτές οι 66 ανήκουν στην ΝΔ, 62 στον ΣΥΡΙΖΑ, 11 στο ΠΑΣΟΚ, 10 στους ΑΝΕΛΛ, 6 στην Χ.Α και την ΔΗΜΑΡ, 9 στο ΚΚΕ και στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές και 5 ανεξάρτητοι.
Η συζήτηση ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης και θα συνεχιστεί την Πέμπτη σε δύο συνεδριάσεις (πρωί - απόγευμα) και την Παρασκευή όταν και τα μεσάνυχτα θα λήξει με την ονομαστική ψηφοφορία.

Πηγή : protothema


Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών


Ξεκινά από σήμερα, Πέμπτη, η υποβολή των αιτήσεων για τις μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ.

Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μετεγγραφής οι πρωτοετείς φοιτητές θα πρέπει να ακολουθήσουν το σύνδεσμο http://solon.it.minedu.gov.gr.

Ποια είναι η διαδικασία των αιτήσεων

-Οι φοιτητές θα ταυτοποιηθούν σε μία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, προσκομίζοντας το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους ώστε να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας με τον οποίο θα υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση.

-Στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν χρήση του 8ψήφιου κωδικού εξετάσεων και του προσωπικού κωδικού ασφαλείας που δημιούργησαν.

-Θα δηλώσουν την κατηγορία στην οποία ανήκουν, την προτίμησή τους για την αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα που επιθυμούν να μετεγγραφούν, ή αν πρόκειται για περισσότερες από μια αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα ανά Περιφέρεια τη σειρά προτίμησης σε όλες αυτές, καθώς και κάποια προσωπικά στοιχεία.

Με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής, πρέπει να εκτυπώσουν την αίτησή τους, στην οποία αναγράφεται και ο αριθμός πρωτοκόλλου που έλαβαν και να προσκομίσουν στο Ιδρυμα υποδοχής τους, τα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν τα όσα δήλωσαν.


17 μέρες επιβίωσε μόνη της στη ζούγκλα



Μια μητέρα τριών παιδιών κατάφερε να επιβιώσει μόνη της στη ζούγκλα για 17 μέρες τρώγοντας έντομα!
Η τριαντάχρονη Shannon Fraser, μητέρα τριών παιδιών χάθηκε για δεκαεπτά μέρες σε ένα δάσος της Αυστραλίας.
Η τριαντάχρονη χάθηκε όταν έκανε πικ νικ με την οικογένειά της σε γνωστή τουριστική τοποθεσία της περιοχής.

Την εντόπισε ένας αγρότης της περιοχής με εγκαύματα από τον ήλιο, κουρέλια για ρούχα και φανερά αφυδατωμένη.

Ως εκ θαύματος κατάφερε να επιζήσει τρώγοντας σκουλίκια και ωμά ψάρια. Η αστυνομία πίστευε ότι είχε πέσει θύμα δολοφονίας ή ότι την είχε φάει κάποιος κροκόδειλο.
Η οικογένεια της όμως δεν έχασε τις ελπίδες της και τώρα βρίσκεται και πάλι ξανά μαζί τους.  Τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

ΦΩΤΟ daily mirror
Πηγή: mirror.co.uk, newsit.gr