Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

19χρονος Έλληνας ο κορυφαίος freerunning αθλητής του κόσμου

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης σ' ένα backflip στον τελικό© Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool Πηγή: www.lifo.gr

Ο 19χρονος Δημήτρης Κυρσανίδης κατέκτησε τη νίκη στον τελικό του Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη, όπου 18 απ' τους καλύτερους αθλητές freerunning του κόσμου αγωνίστηκαν στέλνοντας εικόνες υψηλού αθλητικού επιπέδου σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ο δύο φορές πρωταθλητής Pavel Petkuns από τη Λετονία κι ο Ρώσος Aleksandr Baiturin τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με επιδόσεις που εντυπωσίασαν κριτές και κοινό!   Mε ένα άψογο, απαιτητικό και πλούσιο σε κόλπα run, ο Δημήτρης DK Κυρσανίδης, έκανε μια διεθνούς κλάσης εμφάνιση, πάνω στις κατάλευκες, πέτρινες σκεπές της Καλντέρας, εκτοπίζοντας μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως τον περσινό νικητή Corey DeMeyers και το μόνιμο φαβορί Pavel Petkuns.

Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω, ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι είμαι ο νικητής," είπε ο Έλληνας αθλητής αμέσως μόλις κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο σημαντικότερο freerunning διαγωνισμό του πλανήτη.

18 αθλητές από 12 διαφορετικές χώρες, συνδύασαν τέχνη και αθλητισμό σε μια διαδρομή πάνω από στέγες, τοίχους, μπαλκόνια και πισίνες. Το Best Trick Award by CU κέρδισε ο Ρώσος Aleksandr Baiturin δίνοντας τον πιο... Restart εαυτό του καθώς εκτέλεσε άψογα ένα συνδυασμό από tricks και προσγειώθηκε στην πισίνα της πίστας με μια απίστευτή βουτιά από ύψος 2,5 μέτρων. H Αμερικανίδα stunt woman Luci Romberg πήρε τον τίτλο Best Female.


Περισσότεροι από 1.500 θεατές συγκεντρώθηκαν στο Φηροστεφάνι και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα μέσω διαδικτύου. Πιο εντυπωσιακό από ποτέ, το Red Bull Art of Motion επέστρεψε στη Σαντορίνη με τους τολμηρούς "χορευτές" στις στέγες να δίνουν μια ανεπανάληπτη παράσταση.



Πηγή : lifo.gr


Οβίδες έπληξαν το Ντονέτσκ - 8 νεκροί το τελευταίο 24ωρο



Για παραβίαση της εκεχειρίας κατηγορεί τους αυτονομιστές ο ουκρανικός στρατός, υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις του δέχθηκαν επιθέσεις σε πολλά τμήματα των ανατολικών περιοχών της χώρας, συμπεριλαμβανόμενου και του αεροδρομίου του Ντονέτσκ.
Δύο άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες και έξι ακόμη τραυματίστηκαν, είπε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων Βολοντίμιρ Πόλιοβι σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο και πρόσθεσε ότι «οι τρομοκράτες παραβιάζουν τους όρους της εκεχειρίας».
Στο Ντονέτσκ ο Έντουαρντ Μπασούλιν, ένας από τους στρατιωτικούς ηγέτες των ανταρτών δήλωσε ότι τρεις από τους μαχητές του έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 32 τραυματίστηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, κυρίως σε συγκρούσεις γύρω από το αεροδρόμιο.
Οι αντάρτες προσπαθούν να εκδιώξουν τα κυβερνητικά στρατεύματα από το αεροδρόμιο, το οποίο είναι στρατηγικής σημασίας και για τις δύο πλευρές.
«Το αεροδρόμιο είναι εφαλτήριο για την πόλη», εξήγησε ο Μπασούλιν. «Ο βασικός μας σκοπός είναι να τους απωθήσουμε (τους κυβερνητικούς στρατιώτες), μακριά από την πόλη, ώστε να μην βομβαρδίζουν πλέον με το πυροβολικό κατοικημένες περιοχές».
Ο Πόλιοβι είπε εξάλλου ότι σημειώθηκαν μάχες στις πόλεις Ντεμπάλτσεβε και Σιάστγε, προς τα σύνορα με τη Ρωσία.
Ο Μπασούλιν από την πλευρά του είπε ότι σκοτώθηκαν επίσης τρεις πολίτες στην περιοχή του Ντονέτσκ, κατηγορώντας τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις πως βομβαρδίζουν τα προάστια της πόλης από θέσεις δίπλα στο αεροδρόμιο.
Ο ουκρανικός στρατός διαψεύδει ότι πλήττει πολιτικούς στόχους και τονίζει ότι απαντά μόνον όταν δέχεται πυρά από αυτονομιστές.
Στο Ντονέτσκ τουλάχιστον τέσσερις πολυκατοικίες και ένα πρώην νηπιαγωγείο υπέστησαν ζημιές από οβίδες στην περιοχή Γκλαντκόβκα, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονταν σε άλλες περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο.

Πηγή : newsbomb.gr


Χρυσές μπίζνες για λίγους στα κυλικεία των νοσοκομείων


Τον φάκελο των κυλικείων στα νοσοκομεία ανοίγει ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης με έγγραφο που απέστειλε στους συναρμόδιους υπουργούς.
Οπως αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής», ύστερα από καταγγελίες πολιτών και στελεχών των νοσοκομείων, ο κ. Ρακιντζής διέταξε έρευνα από κλιμάκιο επιθεωρητών, η οποία συνεχίζεται.
Στο μεταξύ, από στοιχεία που συνελέγησαν, ο γενικός επιθεωρητής απέστειλε επιστολή στα συναρμόδια υπουργεία, στην οποία επισημαίνει ότι λίγοι «επιτήδειοι» νέμονται τα κυλικεία των νοσοκομείων της χώρας αφού τα υπενοικιάζουν από τις οικογένειες των αναπήρων πολέμου και των ΑΜΕΑ που κατέχουν τις άδειες βάσει νόμου, έναντι πινακίου φακής και βγάζουν εκατομμύρια, σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς να πληρώνουν καν ενοίκιο!
Ο κ. Ρακιντζής αναφέρει ότι οι καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του αφήνουν σοβαρές αιχμές για διαπλοκή και υπόγειες διαδρομές τεράστιων χρηματικών ποσών που διακινούνται στα κυλικεία των νοσοκομείων, τα οποία αποδεικνύονται «χρυσωρυχεία».
Τζίρος εκατομμυρίων
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άδειες των κυλικείων των νοσοκομείων παραχωρούνταν μέχρι πρόσφατα από τις νομαρχίες σε ανάπηρους πολέμου και κατόπιν σε ΑΜΕΑ και θύματα πολέμου. Η συνήθης πρακτική ήταν οι ιδιοκτήτες των αδειών να υπενοικιάζουν τα καταστήματα σε επαγγελματίες του χώρου έναντι ενός μικρού τιμήματος (σύμφωνα με πληροφορίες το ενοίκιο κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε 1.200-1.500 ευρώ μηνιαίως). Τα κυλικεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε αρκετές περιπτώσεις τζιράρουν εκατομμύρια ευρώ χωρίς να καταβάλλουν ούτε σεντ στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο γενικός επιθεωρητής, ιδιωτικό νοσοκομείο της Αττικής έχει ενοικιάσει σε ιδιώτη το κυλικείο έναντι ετήσιου τιμήματος 1,5 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ιδιωτικό νοσοκομείο έχει κίνηση μικρότερη των μεγάλων κρατικών νοσοκομείων.
Ο «Ευαγγελισμός» και το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έχουν τουλάχιστον διπλάσια κίνηση σε επισκέπτες, ωστόσο λόγω της γραφειοκρατίας δεν λαμβάνουν κανένα έσοδο από τη λειτουργία των κυλικείων. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου έχουν γίνει σημαντικές περικοπές στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, οι εισφορές από ενοίκια εκμετάλλευσης χώρων, μοιάζουν σαν «μάννα εξ ουρανού» για τις διοικήσεις και τους γιατρούς των ιδρυμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός ενός κρατικού νοσοκομείου φτάνει μέχρι και 40-45 εκατ. ευρώ, οπότε οι εισφορές από ενοίκια που μπορεί να φτάσουν και το 1 εκατ. ευρώ θα ενίσχυαν σημαντικά τα έσοδα των ιδρυμάτων.
Αντιθέτως, όπως αναφέρει ο Λ. Ρακιντζής στην επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς, τα νοσοκομεία επιβαρύνονται σε αρκετές περιπτώσεις και με τα λειτουργικά έξοδα των κυλικείων (ρεύμα, νερό και καθαριότητα).
Υπενθυμίζεται ότι οι άδειες των κυλικείων αφορούν καταστήματα 13-15 τετραγωνικών μέτρων τα οποία με την ανοχή των διοικήσεων των νοσοκομείων επεκτείνονταν σε καταστήματα 200 και 300 τετραγωνικών χωρίς όμως να καταβάλλουν ενοίκιο στα νοσοκομεία παρά το γεγονός ότι με τις υποδομές που δημιουργούν αυξάνουν τον τζίρο τους.
Τι καταγγέλλει η διοικήτρια του «Αγίου Παντελεήμονα»
Δεν γίνεται να κερδίζει ένας σε βάρος νοσοκομείου και ασθενών
Η έρευνα του γενικού επιθεωρητή ξεκίνησε μετά από καταγγελία της διοικήτριας του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Αγιος Παντελεήμων», Σ. Καρασαββίδου στις 15 Απριλίου. Η κ. Καρασαββίδου απευθύνεται στο υπουργείο Εργασίας καταγράφοντας το αλαλούμ που υπάρχει με το θεσμικό πλαίσιο.
Οπως αναφέρει στην επιστολή της, από το 1983 λειτουργούσε εντός του θεραπευτηρίου κυλικείο για τις ανάγκες των ασθενών, των συγγενών τους και των εργαζομένων. Το κυλικείο είχε παραχωρηθεί σε ανάπηρο πολέμου και στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στην οικογένειά του όπως προβλέπει ο νόμος. «Βέβαια, ο ίδιος και οι συγγενείς του ουδέποτε εκμεταλλεύτηκαν το κυλικείο προτιμώντας να το εκμισθώσουν σε τρίτους» αναφέρει η διοικήτρια του νοσοκομείου.
Με τη λήξη της εκμίσθωσης στις 31 Ιουλίου 2012 το θεραπευτήριο προχώρησε σε διαγωνισμό για τη μίσθωση του κυλικείου με προφανή στόχο να αποκτήσει έσοδα αφού κατά τη διάρκεια της σχεδόν τριαντάχρονης λειτουργίας του δεν είχε κανένα όφελος από τη δραστηριότητά του.
Η κ. Καρασαββίδου αναφέρει ότι με τον νόμο 3919/2011 άρθηκε κάθε περιορισμός στην άσκηση των «κλειστών» επαγγελμάτων όπως ήταν τα περίπτερα, τα κυλικεία κ.λπ. και με νεότερο νόμο (4093/2012) προκλήθηκε εκ νέου σύγχυση καθώς δίνεται παράταση για δέκα ακόμα χρόνια στην εκμετάλλευση κυλικείων από ανάπηρους πολέμου ή τους συγγενείς τους.
Με λίγα λόγια η διοίκηση του νοσοκομείου δεν μπορούσε να ενοικιάσει το συγκεκριμένο κυλικείο για να έχει έσοδα αλλά μπορούσε μόνο να δημοπρατήσει μία νέα άδεια κυλικείου εντός του νοσοκομείου που όμως θα πλήρωνε ενοίκιο, ενώ ο επί τριάντα χρόνια νόμιμος κάτοχος της άδειας κυλικείου δεν θα πλήρωνε ούτε ευρώ.
«Ζητούμε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση άμεσα ώστε να αποδεσμευτούν τα κυλικεία των δημοσίων κτιρίων ή όσα τυχόν το επιθυμούν από τις χορηγηθείσες σε αναπήρους πολέμου και τους κληρονόμους τους άδειες εκμετάλλευσης αυτών με μεταφορά αυτών σε άλλα κτίρια που δεν ενδιαφέρονται ή σε θέσεις περιπτέρων», αναφέρει την επιστολή της η κ. Καρασαββίδου.
«Θίγεται το δημόσιο συμφέρον»
Η διοικήτρια του νοσοκομείου καταλήγει με αγανάκτηση ότι «δεν είναι δυνατό προκειμένου να εξασφαλίσει εισόδημα ένα άτομο απόγονος ή μη αναπήρου πολέμου αυτό να συμβαίνει σε βάρος 300 περιθαλπομένων».
Στην ίδια λογική κινείται και η πρόταση του Λ. Ρακιντζή προς την κυβέρνηση, στην οποία ζητά να αποδεσμευτούν τα νοσοκομεία από τις υφιστάμενες άδειες κυλικείων και οι ανάπηροι πολέμου ή οι οικογένειές τους να λάβουν ένα αξιοπρεπές επίδομα από την πολιτεία και τα νοσοκομεία να δημοπρατήσουν τις άδειες των κυλικείων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περιπτώσεις όπου κατά το παρελθόν οι διοικήσεις των νοσοκομείων προσπαθούσαν να δημοπρατήσουν νέες άδειες κυλικείων συναντούσαν τη δικαστική αντίδραση των αναπήρων πολέμου ή των συγγενών τους που επικαλούνταν τον νόμο προκειμένου να έχουν το μονοπώλιο εντός του νοσοκομείου.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στον «Ευαγγελισμό» όπου η διοίκηση προσπάθησε να δημοπρατήσει δεύτερη άδεια κυλικείου και οι κάτοχοι της πρώτης άδειας με την ιδιότητα των αναπήρων πολέμου, ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

Πηγή : ethnos.gr


Ζημιές σε μεσαιωνικό τοιχίο στον Παρθενώνα από Ρώσους αθλητές του parkour


Φθορές σε μεσαιωνικό τοιχίο στον Παρθενών προκάλεσαν δύο Ρώσοι τουρίστες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους οι δύο νεαροί Ρώσοι ηλικίας 23 ετών αρχικά επισκέφθηκαν την Ακρόπολη ως επισκέπτες αλλά σύντομα άρχισαν τα ακροβατικά τους.
Όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για αθλητές του parkour οι οποίοι παρά τις παρατηρήσεις του φύλακα του αρχαιολογικού χώρου συνέχισαν απτόητοι τις ασκήσεις τους με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την αποκόλληση και την κατάρρευση μέρους του τοιχίου.
Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία που συνέλαβε τους δύο Ρώσους με τη διαδικασία του αυτοφώρου, προκειμένου να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Πηγή : protothema.gr


Επανεξελέγη με 68,3% πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Κουβέλης


Ο Φώτης Κουβέλης είναι και πάλι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έχοντας λάβει 503 ψήφους, ποσοστό δηλαδή 68,34% επί συνόλου ψηφισάντων 745.

Ο έτερος υποψήφιος Δημήτρης Λουκάς του Αριστερού Δικτύου έλαβε 155 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 21,01%, ενώ 79 σύνεδροι (10,71% των ψηφισάντων), ψήφισαν λευκό.

Ο κ. Κουβέλης μόλις

έγινε γνωστό το αποτέλεσμα δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ επανέρχεται ολικά στην πολιτική ζωή και θέλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινωνία, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά με τους ανθρώπους όρθιους. «Είναι δύναμη ευθύνης για αλλαγή» είπε «και θα διεκδικήσει σταθερά, με τις θέσεις και τις ιδέες της, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Προχωράμε ενωμένοι και με συλλογικότητα και με σαφήνεια πολιτικών θέσεων».

Ο κ. Κουβέλης ευχαρίστησε τα μέλη και τους συνέδρους του κόμματος για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη νέα ηγεσία.

Ο Φ. Κουβέλης επανεκλέγεται στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ «τραυματισμένος» από την ανταρσία των βουλευτών του κόμματος που ζήτησαν την παραίτησή του αλλά και από την αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος καθώς παρά το υψηλό ποσοστό (68%) για πρώτη φορά τέθηκε αντίπαλος του Φ. Κουβέλη το στέλεχος του Αριστερού Δικτύου Δημήτρης Λουκάς ο οποίος κατέγραψε ένα σημαντικό ποσοστό στο εσωτερικό του κόμματος.
Ο κ. Δ. Λουκάς τόνισε ότι με συνέπεια, ευθύνη και χωρίς αμφισημίες η ΔΗΜΑΡ θα εργαστεί για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, με έντονη παρουσία της Αριστεράς.

Το αποτέλεσμα της καταμέτρησης για τη νέα Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να ανακοινωθεί αργά το βράδυ.



ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ


Απίστευτη επικοινωνία Τατσόπουλου – Μακρή στο facebook – Ραχούλα, μην ξεμακραίνεις στ’ άπατα…- Πάντως εγώ δεν είμαι ντεμέκ λιμασμένο…


Σε «ζευγάρι» του facebook τείνουν να εξελιχθούν ο Πέτρος Τατσόπουλος και η Ραχήλ Μακρή με τους καθημερινούς πλεόν καυγάδες μέσω των social media. Η κόντρα ξεκίνησε όταν το απόγευμα του Σαββάτου ο κ.Τατσόπουλος «προέβλεψε» στη σελίδα του στο facebook ότι «Εντός του 2015 ο Σύριζα Κοζάνης θα έρθει εις γάμου κοινωνία με την Ραχήλ Μακρή. Ο γαμπρός θα πάρει προίκα είκοσι στρέμματα με ψηφοφόρους και δύο ψεκαστικά αεριωθούμενα.».

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής η κ.Μακρή ανέβασε στη σελίδα της στο facebook το δικό της σχόλιο για τον Πέτρο Τατσόπουλο: «Ο Τατσόπουλος βλέπει παντού γάμους και χαρές, προσδοκώντας την δική του προίκα από Ελιές και Ποτάμια.
Η αντιπολιτευτική του επαναστατικότητα εξαντλείται στο πρόσωπό μου. Ελπίζω τουλάχιστον να αξίζει τον κόπο η στράτευση μίας υποκειμενικά αντιλαμβανόμενης «διανόησης» και ο «εθνικός βιβλιοπώλης» να τον προικοδοτήσει προωθώντας τα πονήματά του…»

Τατσόπουλος για Ρ. Μακρή: Ραχούλα, μην ξεμακραίνεις στ’ άπατα…

Ο κ.Τατσόπουλος «απάντησε» στο δικό της χώρο λίγο αργότερα, σχολιάζοντας: «Μπα, γλυκιά μου. Εγώ πήγα σ΄ένα κόμμα του 6% κι έφυγα όταν το κόμμα αυτό ήταν στο 27% και στα πρόθυρα της κυβέρνησης. Ψάξε αλλού για προικοθήρες. Στον καθρέφτη σου ίσως. Και στα ψεκασμένα σου από πάνω, που λοιδορούν γνωρίζοντας την τύφλα τους, τα χαιρετίσματά μου. ΄Οσο για τα βιβλία μου και τον ΄Αδωνι -άσε καλύτερα. Είναι φανερό ότι γνωρίζεις από βιβλία όσα γνωρίζω εγώ από καρδιοχειρουργική. Μείνε σ’ αυτά που γνωρίζεις, Ραχούλα. Προδότες, κρεμάλες και τα συναφή. Μη ξεμακραίνεις στα άπατα. Καλό σου βράδυ»…

Δεν θα μπορούσε να αφήσει χωρίς απάντηση τον ανεξάρτητο βουλευτή η πολυγραφότατη κ. Μακρή… Η απάντησή της έχεις ως εξής:Τατσόπουλε δεν είμαι γλυκιά σου και δεν θα ήθελα να γίνω περισσότερο από ότι δεν μπορείς εσύ να το καταφέρεις.Στα άπατα δεν μπορείς να απαντήσεις, αλλά σου αναγνωρίζω ότι προσφέρεις υπηρεσίες διασκέδασης στους φίλους μου στο Facebook.

Βέβαια το χιούμορ της εξύβρισης και η χρήση των στερεοτύπων αποκαλύπτει ένα συγγραφικό ταλέντο σεναριογράφου ταινιών που κυκλοφόρησαν μόνο σε βίντεο κασέτες το 1980.

Λυπάμαι, ιδιαίτερα, για τα παιδικά σου τραύματα ψεκασμού με νερό του καματερού ή ακόμα και με φλιτ, που πιθανών στόχευαν στην αποθεραπεία σου, αλλά πέτυχαν να αναπτύξεις εμμονή καταδίωξης από ψεκαστικά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι έφυγες από το κόμμα σου για να ανακόψεις το ποσοστό του και να μην κυβερνήσει, δεν χρειάζεται να το υπενθυμίζεις για να αυξήσεις την «εκτίμηση» του βιβλιοπώλη σου.

Σε ενημερώνω πάντως ότι είμαι περήφανη που κατάγομαι από την ραχούλα της Κοζάνης και δεν είμαι ντεμέκ λιμασμένο για πρωτεύουσα λευκό πουκαμισάκι της ομόνοιας

Και η κόντρα δεν προβλέπεται να τελειώνει εδώ…



πηγή: paraskhnio.gr


Ανεπανάληπτο! Πλήρωσαν με χρήματα... Monopoly Έλληνα κοσμηματοπώλη στη Γαλλία!


Απίστευτη κι όμως... αληθινή απάτη σε βάρος Έλληνα κοσμηματοπώλη στη Γαλλία, ο οποίος εισέπραξε έξι εκατομμύρια ευρώ για κοσμήματα σε χρήματα του... δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού Monopoly!
Ο Έλληνας κοσμηματοπώλης θέλησε, όπως λένε οι πληροφορίες, να αποφύγει την φορολογική απόδοση για μία πώληση - μαμούθ της τάξης των έξι εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο έπεσε θύμα απατεώνων αγοραστών.

Όλα έγινα πριν δύο εβδομάδες, όταν δύο άτομα που ισχυρίστηκαν ότι είναι Γάλλοι, επικοινώνησαν με τον κοσμηματοπώλη για να αγοράσουν "σπάνια" δαχτυλίδια και ένα κολιέ, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Οι επαφές και το... ραντεβού

Μετά από κάποιες συνομιλίες μέσω ίντερνετ, αλλά και τηλεφώνου, οι τρεις τους συναντήθηκαν στο Παρίσι για να κλείσει η συμφωνία, όπερ και εγένετο στις 25 Σεπτεμβρίου. Εκείνη την ημέρα η συνάντηση έγινε σε διαμέρισμα στην Rue des Mathurin.

Οι αγοραστές εμφανίστηκαν με μία βαλίτσα γεμάτη με έξι εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, πρακτική όχι και τόσο σπάνια σε οικονομικές συναλλαγές τόσο μεγάλης αξίας, αφού ωφελεί και τις δύο πλευρές όσον αφορά στην φορολογία.

Το θύμα δήλωσε στις αρχές πως πήρε μία δεσμίδα με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ από τη βαλίτσα και πήγε σε κοντινό κατάστημα συναλλάγματος για να επιβεβαιώσει πως τα χρήματα ήταν αληθινά.

Η οδυνηρή διαπίστωση

Όταν τα χαρτονομίσματα πέρασαν... το τεστ ο κοσμηματοπώλης επέστρεψε στο σημείο συνάντησης για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή, ωστόσο δε θα μπορούσε να φανταστεί την εφιαλτική εξέλιξη.

"Αφού οι πελάτες έφυγαν, ο κοσμηματοπώλης έλεγξε τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα. Τότε ήταν που συνειδητοποίησε πως υπήρχε πρόβλημα. τα περισσότερα χαρτονομίσματα είχαν το λογότυπο του παιχνιδιού... Monopoly", δήλωσε μία ανύνωμη πηγή στην γαλλική εφημερίδα.

Ο κοσμηματοπώλης προσπαθούσε απεγνωσμένα να επικοινωνήσει με τους αγοραστές, οι οποίοι φυσικά δεν απαντούσαν στο τηλέφωνο και τότε απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές για να καταγγείλει το απίστευτο περιστατικό.


Πηγή: thelocal.fr, newsit.gr


Δυο παιδιά ανάμεσα στους σοβαρά τραυματίες – "Δεν έπιασαν τα φρένα" λέει ο οδηγός της νταλίκας που έσπειρε το θάνατο



- Ανέβηκε στους πέντε ο αριθμός των νεκρών από την καραμπόλα στην Εγνατία
- Τραυματίας που ήταν σε μηχανική υποστήριξη, άφησε το απόγευμα την τελευταία του πνοή
- Δυο παιδιά 1,5 έτους και 6 μηνών ανάμεσα στους σοβαρά τραυματίες
- Σοκαρισμένος ο οδηγός της νταλίκας που ευθύνεται για την πολύνεκρη καραμπόλα στη Βέροια
- Έπεσε πάνω σε 35 αυτοκίνητα χωρίς να φρενάρει
- Υποστηρίζει πως "ζεστάθηκαν" τα φρένα και όταν βγήκε στην ευθεία της Εγνατίας, δεν έπιασαν
- Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να κοιμήθηκε στο τιμόνι
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Δεν χωρά ανθρώπου του την τραγωδία στην Εγνατία Οδό που έχει βυθίσει στο πένθος πέντε οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στην πολύνεκρη καραμπόλα. Αργά το απόγευμα της Κυριακής, ένας από τους βαριά τραυματίες του πρωτοφανούς τροχαίου, που έμενε στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, έχασε τη μάχη για τη ζωή και εξέπνευσε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Ήταν 10:20 το πρωί της Κυριακής όταν κοντά στον κόμβο της Βέροιας, στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη νταλίκα με πινακίδες Ρουμανίας που οδηγούσε 39χρονος Ρουμάνος έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στο σημείο, όπου διεξάγονται έργα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η νταλίκα παρέσυρε περισσότερα από 30 αυτοκίνητα, με τραγικό απολογισμό πέντε νεκρούς (δυο Έλληνες και δυο ξένους) και 30 τραυματίες, ανάμεσά τους δυο παιδιά, ηλικίας 1,5 έτους και έξι μηνών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων συγκλονίζουν. «Είδα αυτοκίνητα να πετάγονται δεξιά κι αριστερά» είπε οδηγός που είδε τα πάντα από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου του. Άλλος περιέγραψε τη στιγμή του δυστυχήματος με την εξής φράση: «η νταλίκα πέταξε τα αυτοκίνητα σαν χαρτοπόλεμο».



Ο οδηγός της νταλίκας βρέθηκε λίγη ώρα μετά την πρόσκρουση, σε κατάσταση σοκ, σε κοντινό χωράφι. Κάποιοι είπαν ότι προσπάθησε να διαφύγει, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται. Συνελήφθη, όπως και ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρίας που έχει αναλάβει τα έργα στο σημείο.
Σε κατάσταση σοκ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας είπε στους αστυνομικούς που τον ανακρίνουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας ότι από τις συνεχόμενες στροφές που προηγήθηκαν, τα φρένα του οχήματός του «ζεστάθηκαν» και όταν πια βγήκε στην ευθεία, δεν «έπιαναν» όσο κι αν προσπαθούσε να φρενάρει.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για τα αίτια που πολύνεκρου τροχαίου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να οδηγήθηκε ο 39χρονος οδηγός στο τιμόνι και γι’ αυτό να μην πρόλαβε αν αντιδράσει.

Άλλωστε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός δεν σταμάτησε καθόλου στα σήματα των εργαζομένων της εταιρίας που του ζητούσαν να σταματήσει.
Άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο κατήγγειλαν επίσης ότι δεν υπήρχε στο σημείο η κατάλληλη σήμανση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
newsit.gr


Δύο Έλληνες Κατηγορούνται για διεθνή απάτη σε βάρος 360.000 ατόμων



Το μεσημέρι της 16ης Μαΐου, στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έφτασε ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία της πόλης Κρέφελντ στη Γερμανία. Ο 44χρονος Ελληνας που βρισκόταν στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών ήταν σύμφωνα με το δισέλιδο ύποπτος -μαζί με συνεργούς του- για απάτη ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος 360.000 ατόμων που είχαν πάρει μέρος σε τυχερά παιχνίδια ιδιοκτησίας τους.

Την επόμενη κιόλας ημέρα, ένα περιπολικό έφτασε στο διαμέρισμα του άνδρα -ο οποίος θα αναφέρεται ως Ζ.Δ.- στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο ίδιος γνώριζε πως το ένταλμα και η προφυλάκισή του ήταν προφανώς θέμα χρόνου, καθώς ο συνέταιρός του στις γερμανικές εταιρείες -Ελληνας και αυτός, με τα αρχικά Μ.Γ.- βρίσκεται ήδη από τα τέλη Μαρτίου κρατούμενος σε φυλακή του Ντίσελντορφ.

Οι δύο Ελληνες

Οι δύο άνδρες είχαν γνωριστεί προ δεκαετίας μέσω κοινών γνωστών. Είχαν παρόμοιες ιστορίες και «έδεσαν» γρήγορα. Και οι δύο είχαν γεννηθεί στη Γερμανία από Ελληνες γονείς και οι δύο με καταγωγή από τη βορειοδυτική Ελλάδα.

Ο Ζ.Δ. είχε επιστρέψει στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία, σπούδασε Ψυχολογία στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια ίδρυσε ένα call center στην Αθήνα. Ο Μ.Γ. μεγάλωσε στην πόλη Κρέφελντ, παρακολούθησε εκεί μαθήματα σε μια τεχνική σχολή και είχε και αυτός call center στο Ντίσελντορφ.

Προς τα τέλη του 2008, ο Ζ.Δ. άρχισε να πηγαίνει ολοένα και συχνότερα στη Γερμανία, καθώς η οικονομική κρίση έδειχνε τα πρώτα της σημάδια. Οπως μάλιστα κατέθεσε στα τέλη Μαΐου στο Συμβούλιο Εφετών -το οποίο τον άφησε τελικά ελεύθερο και στη συνέχεια απέρριψε την αίτηση έκδοσής του στην Γερμανία- «ήθελα να έχω τη δυνατότητα να δουλέψω εκεί επειδή στην Ελλάδα τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά».

Στις αρχές του 2009 οι δύο Ελληνες φαίνεται πως αποφάσισαν να συνεργαστούν. Μαζί με τον τρίτο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, ένα δικηγόρο αυστριακής καταγωγής, ο οποίος φυγοδικεί, προχώρησαν στην ίδρυση μιας σειράς εταιρειών που μπορεί να φαίνονταν πως παρείχαν τηλεφωνικές υπηρεσίες για τυχερά παιχνίδια, αλλά στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τη γερμανική εισαγγελία, ήταν ένα πολύπλοκο εταιρικό κατασκεύασμα με στόχο οι πελάτες των παιχνιδιών να μην μπορούν να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για την απάτη.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, οι υπάλληλοι των τηλεφωνικών κέντρων τηλεφωνούσαν σε πιθανούς πελάτες και κατά κανόνα τους παραπλανούσαν: οι συμμετέχοντες θεωρούσαν καταρχήν πως με την εγγραφή τους είχαν πρόσβαση σε 200 διαφορετικά παιχνίδια -κάτι το οποίο δεν ίσχυε- ή ότι εάν ήταν ανάμεσα στους τυχερούς θα κέρδιζαν πλούσια δώρα: ταξίδια, αυτοκίνητα ή μετρητά.

Οπως φαίνεται μέχρι στιγμής, ουδέποτε αποδόθηκαν τέτοιου είδους δώρα από τους κατηγορουμένους. Ταυτόχρονα, οι πελάτες, θεωρώντας από τα λεγόμενα των υπαλλήλων πως είχαν αυτομάτως μπει σε κάποια τυχερή κλήρωση ή παιχνίδι, πείθονταν πως θα έπρεπε αναγκαστικά να πληρώσουν κάποιους μήνες συνδρομής, ακόμη και αν το μόνο που ήθελαν να κάνουν ήταν να απεμπλακούν.

Σύμφωνα με τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές, ένα επιπρόσθετο στοιχείο είναι ότι οι τελικοί ιδιοκτήτες των εταιρειών ήταν σχεδόν αδύνατον να εντοπιστούν εξαιτίας της πολύπλοκης εταιρικής κατασκευής που είχαν στήσει οι τρεις  κατηγορούμενοι.

Στην κορυφή της πυραμίδας βρισκόταν μια υπηρεσία εγγραφής σε τυχερά παιχνίδια. Από κάτω, δύο τηλεφωνικά κέντρα σε διαφορετικές πόλεις, τρεις εταιρείες για τεχνική εκτέλεση του έργου και τουλάχιστον 46 εταιρείες, οι οποίες χρησιμοποιούνταν για τις πληρωμές των συνδρομών.

Για να το εξηγήσει αυτό η γερμανική εισαγγελία, αναφέρει στη δικογραφία την εταιρεία HELLAS, η οποία με μια πρώτη ματιά στο καταστατικό δεν φαινόταν να έχει κάποια σχέση με τους κατηγορουμένους. Στην πραγματικότητα όμως είχε: ιδιοκτήτρια της εταιρείας ήταν μια εταιρεία Calamata AG με έδρα όχι την Πελοπόννησο αλλά το Λιχτενστάιν. Ιδιοκτήτης της Calamata ήταν μια άλλη εταιρεία με έδρα τον Παναμά. Και εκεί, στην παναμέζικη εταιρεία, δικαιούχοι ήταν από κοινού οι δύο Ελληνες κατηγορούμενοι...

Πώς αποκαλύφθηκε

Η συνολική δράση των δύο Ελλήνων μπήκε στο μικροσκόπιο όταν η εισαγγελία του Κρέφελντ έλαβε μια καταγγελία από έναν εξαγριωμένο πελάτη. Η έρευνα που ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη αποκάλυψε τις δεκάδες εταιρείες, τα οικονομικά τους αλλά και τον μεταξύ των κατηγορουμένων καταμερισμό εργασιών και ρόλων: Οι Γερμανοί διαπίστωσαν πως σε πολλές από τις «ύποπτες» εταιρείες, ο Ζ.Δ, ο οποίος δεν είχε φορολογικές υποχρεώσεις στη Γερμανία, εμφανιζόταν ως δήθεν ιδιοκτήτης, ενώ ο πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν ο Μ.Γ.

Η αναζήτηση της γερμανικής εισαγγελίας σύντομα έφτασε και στην Ελλάδα. Στην Αθήνα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ιδρύσει από κοινού δύο εταιρείες: ένα κατάστημα καλλυντικών και μια πρωτοποριακή εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής, κλιμάκιο τεσσάρων Γερμανών δικαστικών και αστυνομικών ήρθε στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου και σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησαν κατ’ οίκον έρευνες στις κατοικίες και στα γραφεία των δύο Ελλήνων κατηγορουμένων. Τα κατασχεθέντα έγγραφα, οι σκληροί δίσκοι και το περιεχόμενο των υπολογιστών μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στο Κρέφελντ.

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία των κατηγορουμένων είχε εν τω μεταξύ ανοιχτεί, τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνταν, ενώ ειδικοί πραγματογνώμονες συμπλήρωναν τους εκατοντάδες φακέλους της δικογραφίας με πίνακες, συνόψεις και καταγραφές των εταιρειών και των οικονομικών τους δραστηριοτήτων. Προσθέτοντας πρόχειρα τα ποσά από τους ισολογισμούς όλων των εταιρειών, οι ειδικοί υπολόγισαν ζημία που ξεπερνά τα 36 εκατ. ευρώ, ενώ τα θύματα υπολογίζονται σε 360.000.

Τα εκατομμύρια


Μέχρι στιγμής πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ έχουν δεσμευτεί από τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ έχοντας διαπιστώσει κάποιες από τις διαδρομές των χρημάτων, οι Γερμανοί προσπαθούν να εντοπίσουν και τα υπόλοιπα χρήματα. Στόχος τους είναι, εάν οι κατηγορούμενοι καταδικαστούν στο επικείμενο δικαστήριο, τα χρήματα αυτά να επιστραφούν στα θύματα.

Η «Κ» αποκαλύπτει σήμερα πως τουλάχιστον κάποια από τα χρήματα από την δραστηριότητα των υπό εξέταση εταιριών επενδύθηκαν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα η κυπριακή εταιρία Volhymia, η οποία είχε εισπράξει σε μορφή δανείου σχεδόν 15 εκατ. ευρώ από τις ύποπτες εταιρείες, εμφανίζεται ως αγοραστής ενός ακινήτου στα νότια προάστια.

Μια μεζονέτα 380 τ.μ. με πισίνα σε 2 στρέμματα κήπου μεταβιβάζεται τον Αύγουστο του 2010 έναντι ενός 1,2 εκατ.ευρώ. Την εταιρεία εκπροσωπεί ο προφυλακισμένος Μ.Γ. Το ακίνητο αυτό -στο οποίο διέμενε ο εν λόγω κατηγορούμενος όταν βρισκόταν στην Ελλάδα- εμφανίζεται λίγους μήνες αργότερα και ως έδρα μιας ναυτιλιακής εταιρείας που αγοράζει ένα γιοτ. Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, σύμφωνα με την έρευνα της «Κ», εμφανίζονται και οι δύο κατηγορούμενοι...

Πηγή : kathimerini.gr


70.000 πολίτες κάρφωσαν φίλους, συγγενείς και γείτονες στο ΣΔΟΕ μέσα σε ένα χρόνο



Αν μιλούσαμε για «καρφώματα» με όρους NBA, οι Ελληνες θα μπορούσαν να κάνουν τον Μάικλ Τζόρνταν να νιώθει ερασιτέχνης. Κάθε μέρα, διακόσιοι συμπολίτες μας σηκώνουν το τηλέφωνο για να «τα πουν» με τους ράμπο του ΣΔΟΕ. Εσχάτως το νούμερο 1517, η ειδική γραμμή για φορολογικές καταγγελίες, γνωρίζει μέρες δόξας, σε τέτοιο σημείο που, αν επιχειρήσετε να καλέσετε, θα ακούσετε το μήνυμα «αυτή τη στιγμή, οι γραμμές μας

είναι κατειλημμένες. Παρακαλώ αναμείνατε…». Βλέπετε, μπορεί το συγκεκριμένο τετραψήφιο να υπάρχει από το 2008, αλλά την πρώτη χρονιά το κάλεσαν μόλις 4.000 άνθρωποι. Και μετά, ξεκίνησε η απενοχοποίηση: το 2009 τα τηλεφωνήματα έφτασαν τις 4.500, το 2010 τις 19.000 κλήσεις και φέτος 200 τηλέφωνα κάθε μέρα! Πράγμα που σημαίνει πως μέσα σε ένα χρόνο θα έχουν καλέσει το νούμερο 70.000 άνθρωποι: περίπου ο πληθυσμός μιας πόλης σαν τα Τρίκαλα!

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που επιδιώκουν να βγάζουν τα φορολογικά άπλυτα των άλλων στην τηλεφωνική φόρα, τα στοιχεία δείχνουν πως αυτό που κυρίως ανθεί είναι το «κάρφωμα» συγγενικού τύπου. Τα στατιστικά στοιχεία λένε πως 6 στους 10 τηλεφωνούν για να «συνετίσουν» αντιπαθητικές πεθερές, «παράνομους» κουμπάρους και άσπλαχνα αδέλφια με τη βοήθεια των ράμπο του ΣΔΟΕ.

Οι χωρισμένες και απατημένες σύζυγοι που καρφώνουν τον άνδρα τους και ζουν για να δουν τον πόλεμο των Ρόουζ ν’ ανθεί στο σπίτι τους είναι αγαπημένες πελάτισσες του 1517, καθώς η ατάκα «ο πρώην σύζυγός μου έχει βάλει τα λεφτά στη θυρίδα, και σας έχει αφήσει το χαράτσι απλήρωτο!» αποτελεί φράση–φετίχ για τους τηλεφωνητές. Οποτε την ακούν, ξέρουν πως θ’ ακολουθήσει ποταμός αποκαλύψεων. Αντιστοίχως, στο πλαίσιο έτερων συγγενικών «καρφωμάτων», ο πεθερός που ξεπλένει «μαύρο» χρήμα και ο θείος που «ξεχνάει» να κόψει αποδείξεις αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές των τηλεφωνικών σουρεαλιστικών συζητήσεων.

Οταν ξεφύγουμε από τα στενά οικογενειακά όρια, περνάμε στις επαγγελματικές αντιζηλίες. Καθώς υπάρχει πάντοτε κάτι που μπορείς να κάνεις για να οδηγήσεις γρηγορότερα την κατσίκα του γείτονα στην τελευταία της κατοικία, συχνοί συνομιλητές των κυρίων που απαντούν στο 1517 είναι και οι εστιάτορες της ημεδαπής: το 20% των τηλεφωνημάτων γίνεται από ιδιοκτήτες ταβερνών και καφετεριών, που έχουν βάλει στο μάτι το διπλανό μαγαζί, και καταγγέλλουν πως έχει να κόψει απόδειξη από τότε που ήταν της μόδας η καμπάνια «Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!». Στο υπόλοιπο 20% των καταγγελιών αναλαμβάνουν δράση οι απολυμένοι υπάλληλοι που παίρνουν τηλεφωνικώς τη μεγάλη τους εκδίκηση, αλλά και οι λογιστές που έμειναν απλήρωτοι και αποφάσισαν να μοιραστούν με το ΣΔΟΕ όλ’ αυτά που γνωρίζουν για τον... φιλάργυρο πρώην εργοδότη τους.

Με άλλα λόγια, οι τηλεφωνικές καταγγελίες τείνουν να γίνουν το νέο εθνικό μας χόμπι, και αυτό δεν είναι κάτι που ξεκίνησε φέτος, ούτε και έχει να κάνει μόνο με τη γραμμή του ΣΔΟΕ. Υπάρχει, άλλωστε, ποικιλία τηλεφωνικών γραμμών για όσους θέλουν να εκτονωθούν κάνοντας κτήμα κοινό της οικουμένης τις πομπές του γείτονά τους. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι και το 11012 της Οικονομικής Αστυνομίας, που απαντάει αμέσως καθώς έχει λιγότερους οπαδούς απ’ το ΣΔΟΕ, αφού τα στοιχεία λένε πως δέχεται γύρω στις 50 κλήσεις την ημέρα. Και, βέβαια, είναι πάντα στη διάθεση εκείνων που έχουν τα στοιχεία έτοιμα και το «θύμα» τους στοχοποιημένο και το 10190, για καταγγελίες διαφθοράς.

Η «γραμμή της Διεθνούς Διαφάνειας» μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της (εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2013) έλαβε πάνω από 500 τηλεφωνήματα. Μαινόμενοι φορολογούμενοι βρήκαν εκεί καταφύγιο για να «καρφώσουν» την υπάλληλο που αντί να τους εξυπηρετήσει τελειοποιεί το γαλλικό της μανικιούρ, ασφαλισμένοι είπαν τον πόνο τους για την εταιρεία που στη δύσκολη ώρα τούς άφησε χωρίς αυτοκίνητο και εργαζόμενοι σε «γαλέρες» του ιδιωτικού τομέα ψιθύρισαν στη γραμμή καταγγελίας την τραγωδία τού να δουλεύεις 12ωρο και να πληρώνεσαι part time.

Για πιο εξειδικευμένες καταγγελίες, βέβαια, υπάρχουν και πιο… εξαντρίκ τηλε-καρφωτικές γραμμές, όπως το 2313-325.501 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο εδώ και ένα χρόνο μπορούν οι Θεσσαλονικείς να καταγγέλλουν όποιον έχει τζάκι που μυρίζει ύποπτα! Αν αυτό σας ακούγεται κάπως αλλόκοτο, η πραγματικότητα είναι πως τις πρώτες μέρες της λειτουργίας της πέρυσι τον χειμώνα η σουρεάλ αυτή γραμμή λάμβανε 40 με 50 τηλεφωνήματα την ημέρα! Το σύνηθες για τους τηλεφωνητές ήταν να ακούν ατάκες όπως «μου μυρίζει βερνίκι που καίγεται» ή «ο απέναντι καίει πλαστικά, τρέξτε!».

Και ήταν τον Σεπτέμβριο του 2010 που το 1142, η λεγόμενη «Γραμμή Υγείας», πήρε φωτιά, κόντεψε να πέσει το τηλεφωνικό κέντρο: τις πρώτες πέντε ημέρες λειτουργίας του το αντικαπνιστικό νούμερο δέχτηκε πάνω από 20.000 τηλεφωνήματα, ενώ τον δεύτερο μήνα είχε συμπληρώσει 37.000 κλήσεις! Και μετά, ξεκίνησε το «άναψε - σβήσε» στα τασάκια της επικράτειας, και ο αντικαπνιστικός νόμος καψαλίστηκε σαν τη γόπα του τσιγάρου, οπότε ο ενθουσιασμός λιγόστεψε. Η γραμμή συνεχίζει να λειτουργεί, αλλά εκεί έξω οι καπνιστές συνεχίζουν να ανάβουν τα τσιγάρα τους ανεξέλεγκτοι. Γιατί γεγονός είναι πως όσες καταγγελίες κι αν γίνονται, όσες κλήσεις κι αν λαμβάνουν οι γραμμές διαμαρτυρίας, όταν δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες κυρώσεις, όλα στο τέλος γίνονται καπνός.



ΜΑΡΙΛΗ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΥ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

.


Κακοποιοί που δρουν στην Κομοτηνή εγκληματίες και επικίνδυνοι έριξαν οξύ σε σκύλο.


Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κακοποίησης ζώων, με τελευταίο κρούσμα αυτό στην Κομοτηνή, όπου με ένα φρικιαστικό τρόπο άγνωστοι βασάνισαν ένα κυνηγόσκυλο, το οποίο περιέλουσαν με καυστικό οξύ προκαλώντάς του σοβαρά τραύματα στο πόδι και το λαιμό...
Το σκυλί εντοπίστηκε σε ένα χωριό της Ροδόπης από μέλη της Φιλοζωικής Κομοτηνής τα οποία δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια του αντικρίζοντας το φρικιαστικό και συνάμα εγκληματικό θέαμα.

Όπως περιγράφουν οι ίδιοι, ο σκύλος ήταν φοβισμένος και έδειχνε να κουτσαίνει ενώ πολύ γρήγορα έγινε αντιληπτό πως έφερε τραύματα περιμετρικά του λαιμού του και γύρω από το αυτί, καθώς και μια βαθιά πληγή στο πόδι.


Άμεσα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρικό ιατρείο της πόλης, όπου επιβεβαιώθηκε πως το ζώο είχε κακοποιηθεί με καυστικό οξύ. “Πρόκειται για ένα φρικτό γεγονός, ένα έγκλημα” αναφέρουν οι φιλόζωοι της περιοχής, επισημαίνοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία γύρω από την ταυτότητα του ή των δραστών αν και τονίζουν με πικρία πως το ζώο λογικά θα ούρλιαζε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, χωρίς ωστόσο να το ακούσει κανείς.


Ο σκύλος νοσηλεύεται σήμερα σε κτηνιατρείο της Κομοτηνής, με την κατάστασή της υγείας του να βελτιώνεται μέρα με την μέρα, λαμβάνει βιταμίνες, φαρμακευτική αγωγή και κάνεις τοπικές πλύσεις καθημερινά.


Τα μέλη της Φιλοζωική ζητούν τη βοήθεια πολιτών που μπορούν να προσφέρουν για τη νοσηλεία και ανάρρωση του σκύλου, καθώς όπως τονίζουν η βαρβαρότητα της επίθεσης που δέχθηκε καθιστά ιδιαίτερα χρονοβόρα και δαπανηρή τη θεραπεία του.

πηγή: thrakitoday


Τι προκαλεί ο ''βαμπιρισμός'' στον άνθρωπο!



Η προβολή του μοντέλου που πάσχει από υποϊδρωσική εξωδερμική δυσπλασία έφερε στη δημοσιότητα μία σπάνια πάθηση και προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις. Όπως κάθε νόσος έτσι και αυτή έχει συγκεκριμένα συμπτώματα προκαλώντας ένα χαρακτηριστικό προσωπείο.

Η προβολή από τα ΜΜΕ είναι μία καλή αφορμή να μάθουμε τι είναι αυτή η σπάνια διαταραχή, τι την προκαλεί και γιατί αλλοιώνει την εξωτερική εμφάνιση των ασθενών.  

Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο τι είναι η πάθηση και ποιους προσβάλει

Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού
Η υποϊδρωσική εξωδερμική δυσπλασία ή αλλιώς σύνδρομο Christ-Siemens-Touraine είναι ένας από τους 100 τουλάχιστον τύπους που συνθέτουν τη διαταραχή με τον όρο εξωδερμική δυσπλασία.

Είναι μια σπάνια γενετική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από αραιά και λίγα μαλλιά, λίγα δόντια και μειωμένη ή απούσα ικανότητα του ασθενή να ιδρώσει.

Υπάρχουν και δευτερεύοντα χαρακτηριστικά που μπορεί να συμπληρώνουν την εικόνα περιλαμβάνοντας ελάττωση των αδένων του αναπνευστικού συστήματος, άσθμα, έκζεμα, ξηροφθαλμία και ξηροστομία.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του προσώπου με λεπτό δέρμα, μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ρυτίδες, μεγάλη μύτη, προεξέχον μέτωπο, μικρό σαγόνι και μικρά, μυτερά δόντια. Η γενική υγεία (εξαιρουμένης της δυσανεξίας στη ζέστη) και η συνολική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της νοημοσύνης, είναι εντός των φυσιολογικών ορίων.

Η υποϊδρωσική εξωδερμική δυσπλασία είναι κληρονομική και προκαλείται από την μετάλλαξη ενός γονιδίου, το οποίο ελέγχει τις πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για τη φυσιολογική ανάπτυξη του δέρματος, των μαλλιών, των δοντιών και των ιδρωτοποιών αδένων.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια θεραπεία που να αντιμετωπίζει ή να βελτιώνει τα συμπτώματα της νόσου.

Να ζει κάποιος με αυτή τη διαταραχή σίγουρα δεν είναι εύκολο. Τα παιδιά βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής τους λόγω των επιπλοκών που παρατηρούνται, οι οποίες μπορεί να είναι θανατηφόρες. Η υπερθερμία, λόγω της ανικανότητας να ιδρώσουν και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, λόγω των μειωμένων εκκρίσεων είναι συχνές.

Βέβαια ο φόβος της υπερθερμίας συνεχίζει να υφίσταται και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Τα προβλήματα στα δόντια δεν αποτελούν μόνο αισθητικό πρόβλημα, αλλά και λειτουργικό καθώς δυσκολεύει τα παιδιά στη σίτιση και τη φυσιολογική ανάπτυξη.

Αλλά και οι επιπτώσεις στο ψυχικό κόσμο είναι εξίσου σημαντικές. Τα πειράγματα και οι κοροϊδευτικές εκφράσεις με λέξεις όπως βαμπίρ, δράκουλας κτλ επιδρούν αρνητικά στη ψυχοσύνθεση των ασθενών. Τα άτομα με υποϊδρωσική εξωδερμική δυσπλασία δεν είναι βαμπίρ, δεν πίνουν αίμα και δεν πρέπει να στιγματίζονται και να περιθωριοποιούνται από το κοινωνικό σύνολο.



Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Πηγή : iatropedia.gr


Ο μισθός του Κάρολου Παπούλια είναι μεγαλύτερος από του Ομπάμα! Δείτε πόσα εισπράττει ο Έλληνας Πρόεδρος


Ο τέταρτος πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης του κόσμου φέρεται να είναι ο Έλληνας πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας με 461.600 δολάρια! Σύμφωνα με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στη Βουλή στις 13/9/2011, ο Κάρολος Παπούλιας εισέπραξε το 2010 ως αμοιβή 277.469 ευρώ και άλλα 77.593 ευρώ ως έξοδα παραστάσεως.

Συνολικά, ο Κάρολος Παπούλιας εισέπραξε μέσα σε ένα χρόνο 355.062 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 461.600 δολάρια (με τη σημερινή ισοτιμία 1 € = 1,3 USD). Για την ιστορία, μετά τον Κάρολο Παπούλια, στην πέμπτη θέση κατατάσσεται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με 400.000 δολάρια.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε τη μείωση του ετήσιου μισθού του πρωθυπουργού Λι Χσιεν Λουνγκ κατά 26%. Παρά τη μείωση των αποδοχών του, οι οποίες ανέρχονται πλέον στα 1,7 εκατομμύρια δολλάρια, ο Λουνγκ παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης στον κόσμο.

Στη διεθνή κατάταξη των «χρυσών» πολιτικών ηγετών ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Ντόναλντ Τσανγκ, με ετήσιες αποδοχές 550.000 δολάρια, και στην τρίτη θέση η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, με 498.000 δολάρια.

πηγή : Nonews.gr


Άπορες Ελληνίδες δέχονται για 5.000 ευρώ να «ντυθούν» νύφες για τους λαθρομετανάστες!


Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso» κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος θησαυρίζουν από τους λαθρομετανάστες που έχουν μπει στην Ελλάδα παράνομα και θέλουν να αποκτήσουν άδεια παραμονής, αλλά και από τις άνεργες ή άπορες Ελληνίδες, οι οποίες δέχονται για 5.000 έως 7.000 ευρώ να «ντυθούν» νύφες προκειμένου να δώσουν στους αλλοδαπούς τη δυνατότητα να αποκτήσουν πράσινα κάρτα.

Το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να έχει μετατραπεί στον... παράδεισο των εικονικών γάμων με τον τιμοκατάλογο να κυμαίνεται από 5.000 έως 7.000 ευρώ. Στόχος των λευκών γάμων είναι να μπορούν οι αλλοδαποί να παρουσιάζουν μόνιμη κατοικία αλλά και μία σύζυγο.

Τα κυκλώματα ζητούν υπέρογκα ποσά από τους μετανάστες, δίνουν στη συνέχεια ένα χρηματικό ποσό στις μέλλουσες νύφες και στη συνέχεια τελείται ο γάμος, ο οποίος τελειώνει μόλις οι αλλοδαποί αποκτήσουν την πράσινη κάρτα.

Πριν από ένα χρόνο είχε εξαρθρωθεί από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης πολυπληθής εγκληματική οργάνωση που είχε στήσει στη συμπρωτεύουσα μια καλοστημένη επιχείρηση. Μέσω αυτής έγιναν 68 γάμοι - μαϊμού που εξασφάλισαν την ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπές που έρχονταν για το χρήμα και τους... γαμπρούς στην Ελλάδα, ενώ είχε στα σχέδια και άλλους 79!

Εκτός από τα κυκλώματα έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που οι αλλοδαποί έκαναν το deal μόνοι τους με τις υποψήφιες νύφες. Το ζευγάρι - μαϊμού μετά το γάμο δε μένει μαζί, ενώ φυσικά δεν έχει ερωτικές σχέσεις.

Πηγή : elas-lyste.blogspot.gr


Νεκρός 26χρονος Αλγερινός από επίθεση αλλοδαπών με αιχμηρό αντικείμενο στα Εξάρχεια


Ένας 26χρονος υπήκοος Αλγερίας τραυματίστηκε θανάσιμα από αιχμηρό αντικείμενο στις 4:30 τα ξημερώματα της Κυριακής και ένας συνομήλικός του υπήκοος Μπαγκλαντές βρέθηκε τραυματισμένος επίσης από αιχμηρό αντικείμενο.

Ο 26χρονος Αλγερινός μεταφέρθηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε νοσοκομείο από την περιοχή των Εξαρχείων. Από την ίδια περιοχή μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και ο συνομήλικός του από το Μπαγκλαντές.

Προανάκριση διενεργεί Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής. Πιθανολογείται ότι το περιστατικό αφορά σε μεταξύ τους συμπλοκή.

eglimatikotita.gr


«Πως και γιατί η Ελλάδα χάνει τα καλύτερα μυαλά της»


Νέοι, μορφωμένοι, με πολύ καλές προοπτικές εγκαταλείπουν την Ευρώπη (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία), αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο Βορρά (Μ. Βρετανία και αλλού)...

Ο Guardian φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του έκδοση εκτενές ρεπορτάζ για την ενδοευρωπαϊκή μετανάστευση, με τον συγγραφέα να τοποθετεί το μεγάλο «κύμα» μετανάστευσης από το 2008 και μετά, όταν οι νέοι από τις χώρες του Νότου, χτυπημένοι από την ανεργία και την έλλειψη προοπτικών αποφάσισαν να αναζητήσουν τη τύχη τους σε άλλες χώρες.

Οι χαμηλές τιμές στις πτήσεις, τα προγράμματα Erasmus αλλά και η άμεση επικοινωνία που προσφέρει το Skype βοηθά στη ραγδαία ανάπτυξη του φαινομένου, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Πρόσφατη στατιστική αποτίμηση της ανεργίας των νέων τοποθετεί την ανεργία των νέων Ελλάδα και Ισπανία στο δραματικό ποσοστό του 53%.

Στην Πορτογαλία εκτιμούν πως περίπου 200.000 νέοι έφυγαν προς το βορρά. Στην Ισπανία η αντίστοιχη μετανάστευση φτάνει στις 133.000, ενώ για την Ελλάδα δεν υπάρχουν επίσημες στατιστικές.

Από την αντίπερα όχθη το Λονδίνο, αλλά και άλλες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας είναι ένας προνομιακός τόπος για τους μετανάστες από τις νότιες χώρες. Η εθνική στατιστική υπηρεσία της Αγγλίας ανακοίνωσε προσφάτως πως υπήρξε μια αξιοσημείωτη αύξηση της μετανάστευσης προς τη χώρα (της τάξης των 58.000 μεταναστών) με ανθρώπους που έρχονται κυρίως από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, αλλά και την Πολωνία.

Πηγή : tromaktiko


Τα 52 Ν.Π.Ι.Δ. των Ο.Τ.Α. που δεν έχουν απογραφεί - Οι κυρώσεις



Συνολικά 52 επιχειρήσεις, τις οποίες αποκαλύπτει σήμερα... το epoli.gr, των Ο.Τ.Α., από το σύνολο των 133 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) των Δήμων, δεν έχουν απογραφεί, παρά το "τελεσίγραφο" του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η προθεσμία για την απογραφή των Ν.Π.Ι.Δ. των Δήμων έληξε στο τέλος Αυγούστου και σύντομα αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις σε όποιες επιχειρήσεις παραμένουν «φαντάσματα».

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, εκπροσωπούμενη από τον Υφυπουργό, Γιώργο Ντόλιο, επικοινώνησε πρόσφατα με τα Συλλογικά Όργανα των Αναπτυξιακών Εταιρειών και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης και εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη τους για την απογραφή των Ν.Π.Ι.Δ. και έτσι εντάχθηκαν στη διαδικασία 81 Δημοτικοί και Διαδημοτικοί Φορείς.

Για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις που δεν θα απογραφούν προβλέπεται διακοπή της Κρατικής χρηματοδότησης, καθώς και των αποζημιώσεων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απογραφή αποτέλεσε μέρος της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το συμμάζεμα του δημόσιου τομέα.

Τα Κοινοτικά κονδύλια

Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται να διακόψει ακόμα και την Κοινοτική χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις που δεν θα απογραφούν, αφού τα Κοινοτικά κονδύλια που δίδονται μέσω ΕΣΠΑ, κατά μία έννοια, αποτελούν Κρατική ενίσχυση των συγκεκριμένων Νομικών Προσώπων.

Η διακοπή της χρηματοδότησης εκτιμάται, ότι θα οδηγήσει σε "λουκέτο" τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, που θα επιμείνουν να μην καταγράψουν τα οικονομικά τους στοιχεία, το προσωπικό και το μισθολογικό κόστος, καθώς δεν θα μπορούν να καταβάλουν μισθούς και να υλοποιούν Προγράμματα, ενώ οι υπάλληλοι θα οδηγηθούν σε απόλυση με την ευθύνη να βαραίνει τις Δημοτικές Αρχές.

Αρκετές Δημοτικές Επιχειρήσεις, που ανήκουν κυρίως στον τομέα της Ύδρευσης και της Αποχέτευσης αρνήθηκαν να απογράψουν το προσωπικό τους, με τη δικαιολογία, ότι χρηματοδοτούνται από ίδια έσοδα, οπότε δεν εμπίπτουν στις διατάξεις των Ν.Π.Ι.Δ., που διέπουν Δημόσιες και Δημοτικές Εταιρείες.

Οι 52 επιχειρήσεις που δεν έχουν απογραφεί

1. ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ Α.Ε.

2. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΘΡΥΟΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ

3. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

4. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΠΥΛΗ) Α.Ε.

5. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (E-TRIKALA A.E.)

6. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΗΜΝΟΥ Α.Ε.

7. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ Α.Ε. - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

8. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

9. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ

10. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

11. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ Α.Ε. Α.Α.Ε. ΟΤΑ (ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε.)

12. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ (ΚΕΝΑΚΑΠ) Α.Ε

13. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΩΚΙΚΗ Α.Ε. - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ

14. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥµΒΟΥΛΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

15. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ - "ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΣ Α.Ε."

16. ΑΡΓΩ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

17. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΣΦΑΓΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Α.Ε.)

18. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε.)

19. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ (ΔΙΚΤΥΝΝΑ - ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.)

20. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Δ.Ε.Α.Α.Π. Α.Ε.)

21. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΙΨΩΝ

22. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΙΨΩΝ

23. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΦΑΓΕΙΟΥ - ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ ΤΗΝΟΥ

24. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.) ΔΗΜΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ

25. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.) ΜΥΚΟΝΟΥ

26. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (ΔΕΥΑ) ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

27. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΔΕΥΑΛ)

28. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

29. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ "ΑΪ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΤΗΣ"

30. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ

31. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

32. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ

33. ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ Α.Ε.

34. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

35. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΕΝΕ.Λ. Α.Ε.»

36. ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ Α.Ε. (Ε.Α.Π. Α.Ε.) - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ

37. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΕΛΑΦΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.

38. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

39. ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

40. ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ "ΑΘΗΝΑ - ΥΓΕΙΑ"

41. ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ - ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ

42. ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ (Κ.Τ.Α.Δ.Α.) Α.Ε. - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.

43. ΚΕΣΑΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

44. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.)

45. ΟΛΥΜΠΟΣ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

46. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

47. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

48. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Ρ.Ε.ΔΗ.Σ.Ε.)

49. ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

50. ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

51. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

52. ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΑΔΕΛΦΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.

Πηγή : tromaktiko


Ο ΟΑΕΔ δίνει επιταγή 1.600 ευρώ σε 16.600 άνεργους


Επιταγή 1.600 ευρώ θα πάρουν από τον ΟΑΕΔ 16.600 άνεργοι ηλικία από 29 ως 64 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ από τις 10 ως τις 31 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.

Πρόκειται για πολίτες με χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα και τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση και κατάρτιση ώστε να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό τους επίπεδο.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει:

1) Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.

2) Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).

3) Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

4) Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

5) Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

Πηγή : thessalianews.gr


Η γιαγιά ξεγέλασε ένα ληστή στον Βόλο


Πώς κατάφερε να τον ξεγελάσει

Σε μονοκατοικία 85χρονης γυναίκας στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, στο Βόλο, χτύπησε ληστής με μαχαίρι, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο ύπνος της ηλικιωμένης διεκόπη βίαια, όταν άκουσε θόρυβο στην είσοδο του σπιτιού της.

Ο ληστής, ο οποίος αρχικά είχε επιχειρήσει να περάσει στο εσωτερικό του σπιτιού της από το παράθυρο, αλλά δεν τα κατάφερε, κατευθύνθηκε στην κεντρική είσοδο της μονοκατοικίας και άρχισε να «τρώει» τον τοίχο γύρω από τους μεντεσέδες που στερέωναν την πόρτα πάνω και κάτω, στην προσπάθειά του να την παραβιάσει.

Η 85χρονη σηκώθηκε από το κρεβάτι της και πλησίασε την πόρτα, ρωτώντας εάν ήταν ο γαμπρός της, ο οποίος διαμένει στην ακριβώς διπλανή μονοκατοικία.

- «Εσύ είσαι ....», ρώτησε με το όνομα του γαμπρού της η γυναίκα.

- «Όχι ο Αντώνης είμαι!», απάντησε ο ληστής με θράσος και εκείνη τη στιγμή έσπρωξε την πόρτα και βρέθηκε κατά πρόσωπο με το θύμα του.

Η ηλικιωμένη που διαμένει μόνη της σάστισε στην είσοδο του δράστη και τον παρακάλεσε να μην της κάνει κακό.

Ο κακοποιός την έπιασε από το λαιμό και της κόλλησε το μαχαίρι στο λαιμό, ζητώντας που έχει χρήματα. Η γυναίκα υπό τις απειλές του κατευθύνθηκε στο σημείο που είχε 800 ευρώ, όσα η σύνταξή της που μόλις είχε πληρωθεί.

«Δεν μου φτάνουν, πες που έχεις τα λεφτά», τη φόβιζε με το μαχαίρι ο ληστής, όταν εκείνη του είπε ότι από το φόβο της χρειαζόταν να πάει επειγόντως τουαλέτα.

«Θα πάμε μαζί», της απάντησε εκείνος. Η γυναίκα παρακαλούσε επίμονα να την αφήσει να πάει μόνη της στο μπάνιο.

Κατάφερε να τον ξεγελάσει και ενώ η ίδια κατευθύνονταν για την τουαλέτα, ενώ εκείνος χωρίς να χάσει χρόνο κινήθηκε προς την κρεβατοκάμαρα αναζητώντας επιπλέον χρήματα, η 85χρονη βγήκε από την πόρτα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια στο δρόμο.

Τις φωνές της άκουσε ο γαμπρός της, ο οποίος πετάχτηκε έξω από το σπίτι και έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Ο ληστής είχε γίνει καπνός μαζί με τη σύνταξη της ηλικιωμένης, η οποία τουλάχιστον γλίτωσε τα χειρότερα.

Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και εξετάζει κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη.

Πηγή: thessalianews.gr


Χαροπαλεύει νεαρός οδηγός της Formula 1 – ΒΙΝΤΕΟ



Ο Γάλλος πιλότος της Marussia έπεσε πάνω στον γερανό που είχε εισέλθει στην πίστα για να παραλάβει το μονοθέσιο του Άντριαν Σούτιλ μετά την έξοδο που είχε λίγους γύρους νωρίτερα.

Ο 25χρονος πιλότος  τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, με την τηλεοπτική κάλυψη να αποφεύγει επιμελώς να προβάλει πλάνα από το σημείο του ατυχήματος δείχνοντας πως κάτι άσχημο είχε συμβεί.

Ο Μπιανκί διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο σε κώμα και οι πληροφορίες λένε ότι είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.




Συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε μακελειό στην Εγνατία στην προσπάθεια του να διαφύγει.



Συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο σε 4 συνανθρώπους μας και τραυμάτισε άλλους 23.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι αλλοδαπός και αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα πήρε τα έγγραφα του από την κατεστραμμένη νταλίκα και προσπάθησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη από άντρες της αστυνομία που είχαν καταφθάσει στο σημείο της σύγκρουσης.






Αυστηρό μήνυμα οργανωμένων προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού: Είστε απαράδεκτοι


Αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο Κορωπί και έστειλε μήνυμα προς τους παίκτες της ομάδας με αφορμή την εμφάνιση και την ήττα από την Εστορίλ
Στο Κορωπί βρέθηκε και ο Γιάννης Αλαφούζος που μίλησε στους παίκτες μαζί με τον Τάκη Φύσσα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αποχώρησε και στη συνέχεια έφτασε η αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών.

Και αυτοί μίλησαν με τους ποδοσφαιριστές σε ειρηνικό κλίμα και τους είπαν ότι ήταν απαράδεκτοι στο ματς με την Εστορίλ και τους ζήτησαν άμεση βελτίωση.

Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να ηρεμήσει μετά την κακή εμφάνιση στην Πορτογαλία αφού υπάρχει η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων.

newsit.gr


Αιματηρή συμπλοκή με τον Αλκέτ Ριζάι στις φυλακές Δομοκού


το νοσοκομείο της Λαμίας νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, ένας 39χρονος Αλβανός κρατούμενος, που μαχαιρώθηκε από τον Αλκέτ Ριζάι και άλλους δύο ισοβίτες ομοεθνείς του.
Η νέα συμπλοκή έγινε χθες λίγο μετά τις 3:00΄ χθες το μεσημέρι σε κοινόχρηστο χώρο στην πτέρυγα των Αλβανών κρατουμένων.

Ο γνωστός 40χρονος ισοβίτης Αλκέτ Ριζάι μαζί με άλλους δυο ομοεθνείς του, ηλικίας 27 και 32 ετών, επιτέθηκαν στον 39χρονο και τον τραυμάτισαν με αυτοσχέδιο αιχμηρό αντικείμενο.

Όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έτρεξαν για να επιβάλλουν την τάξη απειλήθηκαν από τον Ριζάι και τους άλλους ισοβίτες και χρειάστηκαν ενισχύσεις για να μπορέσουν τελικά να τους ηρεμήσουν, για να πάρουν τον τραυματία.

Ο τραυματισμένος κρατούμενος αρχικά διακομίσθηκε στο Κ.Υ. Δομοκού και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες για μια ακόμη φορά βρέθηκαν δυο μεταλλικά αυτοσχέδια μαχαίρια, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στη χθεσινή αιματηρή συμπλοκή.

πηγή: LamiaReport.gr


Προφυλακίστηκε ο Αντώνης Σταμπούλος


Προφυλακίστηκε την Κυριακή, με την σύμφωνη γνώμη του ειδικού εφέτη ανακριτή και εισαγγελέα, ο συνεργός του Νίκου Μαζιώτη Αντώνης Σταμπούλος, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη γιάφκα - κρησφύγετο στο Βύρωνα.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του Ιωάννα Κούρτοβικ, ο νεαρός αρνήθηκε να απολογηθεί γιατί δεν εχει λάβει γνώση των στοιχείων της δικογραφίας.

Η κ. Κούρτοβικ υποστήριξε ότι «το παραμύθι αυτό που βλέπουμε στα κανάλια, -εννοώντας σημειώσεις και πιθανούς στόχους - δεν περιλαμβάνεται στην δικογραφία μέχρι στιγμής, και έτσι δεν είναι σε γνώση ούτε του κατηγορούμενου ούτε και του ανακριτή».

Ο Σταμπούλος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με βασική τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, που σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε βάρος του, φέρεται να είναι σημαντικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, με στενή σχέση με τον καταδικασμένο για τη δράση της Μαζιώτη.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, το αυτοκίνητου του 31χρονου εντοπίστηκε στην οδό Μουζακίου στον Κολωνό και ήδη ερευνάται εξονυχιστικά στα εργαστήρια της αστυνομίας.

Η αστυνομία έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του συλληφθέντος, μια από την ασφάλεια στην οποία παρουσιάζεται όπως είναι σήμερα, και μια από πλαστή αστυνομική ταυτότητα με όνομα "Ευθύμιος Τσέργκας" που είχε χρησιμοποιήσει.
Το πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας βρέθηκε το Σάββατο σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και όπως προέκυψε, είχε χρησιμοποιηθεί για την ενοικίαση του χώρου από τον 31χρονο.

Καθαρά πάντως από οπλισμό ή αντικείμενα του Επαναστατικού αγώνα είναι το διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Καλιφρονά και Δροσοπούλου στην Κυψέλη, και το εργαστήριο στο Θησείο στην οδό Αμφικτύωνος που ερεύνησε η αντιτρομοκρατική. Αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις σε δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Πηγή : skai.gr


Εμπλοκή του ΓΕΕΘΑ στην δίκη Σμπώκου για το πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ! Ποιο έγγραφο δεν έστειλε


Όλα τα είχαν στο ΓΕΕΘΑ ,η εμπλοκή στην δίκη με κατηγορούμενους τους Γιάννη Σμπώκο και Αντώνη Κάντα τους έλειπε! Πως εμπλέκεται το ΓΕΕΘΑ; Μέσω ενός εγγράφου για το οποίο “κατηγορείται” ότι απέκρυψε με αποτέλεσμα αυτό να έχει επίπτωση στην υπερασπιστική γραμμή Σμπώκου.

Πως έχει η ιστορία

Στο Ε΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίζεται, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η δίκη που αφορά το Εξοπλιστικό Πρόγραμμα της Επέκτασης του Προγράμματος Επικοινωνιών του Στρατού, το γνωστό με την ονομασία «ΕΡΜΗΣ». Όσο προχωρά η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας τόσο αναδεικνύονται σημαντικά στοιχεία, άγνωστα μέχρι τώρα, τα οποία θέτουν ερωτήματα για το κατηγορητηριο και την ύπαρξη υπερκοστολόγισης στην σύμβαση που υπογράφτηκε το 1999 με την κρατική Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ Α.Ε.).

Να θυμίσουμε ότι στο εδώλιο κάθονται τέσσερις κατηγορούμενοι με πρώτους και καλύτερους τον Γ. Σμπώκο και τον Αντ. Κάντα. Η κατηγορία κατά των τεσσάρων κατηγορουμένων είναι για «συνέργεια σε απιστία» . Ο Α. Τσοχατζόπουλος, στον οποίο χρεώνεται το βασικό αδίκημα της απιστίας δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, λόγω του ακαταδίωκτου με βάσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο άλλος μεγάλος απών είναι ο Μ. Χριστοφοράκος Διευθύνων Σύμβουλος τότε της SIEMENS, που διαβιεί ανενόχλητος στην Γερμανία.

Όπως είναι γνωστό όλα τα στελέχη της SIEMENS, που στο ίδιο κατηγορητήριο είχαν κατηγορηθεί για απάτη κατά του δημοσίου για το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ», απηλλάγησαν με το βούλευμα του Συμβούλιο Εφετών, με βάσει το οποίο γίνεται η δίκη, συμπεριλαμβανομένου και του Μ. Χριστοφοράκου.

Το ίδιο έγινε και με όλα τα στελέχη της ΕΑΒ, που στο ίδιο κατηγορητήριο είχαν κατηγορηθεί για απάτη κατά του δημοσίου.
Τα όσα αναφέρονται παρακάτω δεν αφορούν τις κατηγορίες για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που έχει στη συγκεκριμένη δίκη μόνο ο Α. Κάντας, αλλά αφορούν μόνο την κατηγορία για «συνέργια σε απιστία», που αφορά και μόνο τον Γ. Σμπώκο και τους υπόλοιπους τρείς κατηγορούμενους.

Αλλά ας μπούμε τώρα στις καταλυτικές αποκαλύψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες στη δίκη.

Το κατηγορητήριο, κατά το στάδιο της ανάκρισης, αλλά και το Βούλευμα, για να στοιχειοθετήσει ζημία του Ελληνικού Δημοσίου και συνεπακόλουθα την κατηγορία της «συνέργειας σε απιστία» παρουσίασε υπερκοστολόγιση στη σύμβαση, η οποία ουσιαστικά στηρίχτηκε στις μαρτυρικές καταθέσεις του μονίμου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Διαβιβάσεων του ΓΕΣ κ. Δ. Καλομοίρη, οποίος χειρίστηκε το Πρόγραμμα από το 1998 έως το 2012 οπότε μετατέθηκε στο ΓΕΕΘΑ.
Εντύπωση προκάλεσε στο Δικαστήριο η συμμετοχή του κ. Καλομοίρη σε είκοσι επτά (27)! κύριες επιτροπές, που αφορούσαν το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» ενώ η σχετική νομοθεσία περί προμηθειών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το απαγόρευε.
Ήταν μέλος σε επιτροπές, που τους είχε ανατεθεί από τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος, την εκπόνηση των προδιαγραφών του, τις διαπραγματεύσεις και τη κατάρτιση των συμβάσεων και τις τροποποιήσεις αυτών, την παραλαβή υλικών, τις δοκιμές αποδοχής του συστήματος, έως στην παρακολούθηση του προγράμματος στο σύνολό του κλπ. Παντού το ίδιο πρόσωπο με ανελλιπή διαχρονική παρουσία. Ό

Ο κ. Καλομοίρης ήταν μέλος της Επιτροπής Τεχνικοοικονομικής Αξιολόγησης και Διαπραγματεύσεων με την ΕΑΒ που ομόφωνα εισηγήθηκε την κατακύρωση του Προγράμματος στην ΕΑΒ. Παρόλα αυτά «χρησιμοποιήθηκε» (αφού εξαιρέθηκε από τις κατηγορίες) για να «τεκμηριώσει» την -ανύπαρκτη όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση Σμπώκου- υπερκοστολόγιση στη σύμβαση με τη χρήση συντελεστών από διαγωνισμούς του ΝΑΤΟ που, όπως αποκαλύφθηκε στο Δικαστήριο, αφενός μεν δεν ίσχυαν στην συγκεκριμένη περίπτωση του Προγράμματος «ΕΡΜΗ» και αφετέρου εφαρμόστηκαν λάθος.
Να σημειωθεί ότι το Εξοπλιστικό Πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» αφενός μεν δεν ήταν πρόγραμμα που χρηματοδοτούσε το ΝΑΤΟ, για να έχουν εφαρμογή οι Νατοϊκές διαδικασίες για την χρηματοδότηση Έργων και αφετέρου δεν ήταν Έργο αλλά Προμήθεια και ως εκ τούτου εφαρμόστηκαν οι εθνικές και όχι οι Νατοϊκές νομοθεσίες και διαδικασίες περί προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εντύπωση επίσης προκάλεσε στο Δικαστήριο η απόσπαση του κ. Καλομοίρη στο γραφείου του Επίκουρου Ανακριτή της υπόθεσης επί εβδομάδες για την υποστήριξη του κατηγορητηρίου, παρόλη την παραπάνω τεράστια διαχρονική εμπλοκή του στις διαδικασίες του Προγράμματος και ιδιαίτερα στις διαπραγματεύσεις με την ΕΑΒ.


Τα ποσοστά από Νατοϊκούς διαγωνισμούς, που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάκριση και στη συνέχεια στο παραπεμπτικό Βούλευμα, προέκυψαν από απαντητικό έγγραφο του ΓΕΕΘΑ της 16/7/2013 σε επιστολή του Επίκουρου Ανακριτή. Το έγγραφο αυτό του ΓΕΕΘΑ στηρίχτηκε σε Εγχειρίδιο του ΝΑΤΟ (NSIP Manual, IS-NOR), το οποίο αναφέρεται ως (α) σχετικό και παρόλο που αναγράφεται ότι διαβιβάζεται συνημμένα στον Ανακριτή, εν τούτοις απεστάλησαν μόνο 2 σελίδες ενός κεφαλαίου του.
Εδώ και μέρες οι συνήγοροι του κ. Σμπώκου είχαν υποβάλει αίτημα να ζητήσει το Δικαστήριο από το ΓΕΕΘΑ να αποστείλει ολόκληρο το Εγχειρίδιο του ΝΑΤΟ. Υποστήριξαν ότι η μη αποστολή των υπολοίπων σελίδων από το ΓΕΕΘΑ υποκρύπτει σκοπιμότητα και ότι από άλλο σχετικό Εγχειρίδιο του ΝΑΤΟ που κατέθεσαν, αποδεικνύεται ότι τα στοιχεία μου δεν απεστάλησαν οδηγούν στην κατάρρευση της κατηγορίας της συνέργειας σε απιστία και συνακόλουθα στην αθώωση του κ. Σμπώκου.
Την Τετάρτη 24/9/2014 οι συνήγοροι του κ. Σμπώκου βρήκαν και κατέθεσαν στο Δικαστήριο και τις υπόλοιπες σελίδες του Εγχειριδίου του ΝΑΤΟ, που δεν είχαν σταλθεί.

Από το ολοκληρωμένο κείμενο που κατατέθηκε προέκυψε με απόλυτη σαφήνεια ότι τα ποσοστά του ΝΑΤΟ, που το παραπεμπτικό Βούλευμα χρησιμοποίησε ως ανώτατα διεθνώς καθιερωμένα όρια, δεν είναι τέτοια αλλά, ακόμα και στους Νατοϊκούς διαγωνισμούς αποτελούν μόνο κατευθυντήριες γραμμές και δεν αποτελούν ούτε ανώτατο ούτε κατώτατο όριο.

Επίσης τα ποσοστά που χρησιμοποιήθηκαν αφορούν άλλες κατηγορίες υπηρεσιών και όχι αυτές που παρουσιάστηκαν στις καταθέσεις του κ. Καλομοίρη και στο Βούλευμα. Η σωστή εφαρμογή, ακόμη και των αναρμοδίως χρησιμοποιηθέντων ποσοστών του ΝΑΤΟ, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, όχι μόνο δεν υπήρξε υπερκοστολόγηση στη σχετική σύμβαση και ζημία του Δημοσίου, αλλά απεναντίας η σύμβαση είναι οικονομικότερη και από το αν γινόταν με διαδικασίες Νατοϊκού διαγωνισμού.
Με τα παραπάνω δεδομένα ζητήθηκε από το Δικαστήριο να αποστείλει τα πρακτικά της Δίκης στον εισαγγελέα, προκειμένου να επιληφθεί για τις μεθοδεύσεις και τις παράνομες ενέργειες που έγιναν (ψευδορκία, απόκρυψη και παραποίηση στοιχείων και παραπλάνηση της Δικαιοσύνης) και να ελεγχτούν δικαστικά όλοι όσοι ενεπλάκησαν σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Πηγή : onalert.gr


Κατάδυση στα 55 μέτρα στο ναυάγιο των Αντικυθήρων. Σκάναραν με υποβρύχιο όχημα μεταλλικές επιφάνειες που δείχνουν αρχαιότητες (βίντεο)


Εξάπτουν την φαντασία και τροφοδοτούν τα  επιστημονικά σενάρια οι υποθαλάσσιες λήψεις της διεθνούς ερευνητικής ομάδας, που εργάζεται πυρετωδώς για την ανάσυρση του θησαυρού της κλασικής αρχαιότητας από το βυθό των Αντικυθήρων. Οι δύτες με την βοήθεια σύγχρονου εξοπλισμού έφτασαν στα 55 μέτρα βάθος και ενεργοποίησαν το αυτόνομο υποβρύχιο όχημα που επιτρέπει το αναλυτικό σκανάρισμα για την χαρτογράφηση του ναυαγίου και όλων των μεταλλικών επιφανειών που οδηγούν σε χάλκινα αγάλματα, όπως αυτό του περίφημου «Εφήβου». ...

Χρειάστηκαν 114 χρόνια για την έρευνα ώστε να επιστρέψει σ ένα από τα πιο εμβληματικά ναυάγια της παγκόσμιας αρχαιολογίας. Οι πρώτοι ερευνητές ήταν σφουγγαράδες από τη Σύμη, ενώ στις ημέρες μας είναι δύτες αρχαιολόγοι της εφορείας εναλίων αρχαιοτήτων, δύτες του πολεμικού ναυτικού και Αμερικανοί ή Αυστραλοί χειριστές των υπερσύγχρονων ρομπότ. Χειρίζονται μηχανήματα, όπως αυτό που εμφανίζεται στο βίντεο το οποίο φέρει φωτογραφικό φακό υψηλής ευκρίνειας και έχει δυνατότητα να στέλνει στην επιφάνεια τρισδιάστατες απεικονίσεις. Στο πλωτό εργαστήριο γίνεται ψηφιακή επεξεργασία του ανάγλυφου και απομονώνονται εκείνα τα σημεία που δείχνουν εξάρσεις και μεταλλικά στοιχεία. Με αυτό το τρόπο επιλέγουν τους αρχαιολογικούς «στόχους» και καταδύονται για την ανέλκυσή τους....

Δείτε την μεγάλη περιπέτεια της υποθαλάσσιας έρευνας όπως την κατέγραψαν τα μέλη της ερευνητικής ομάδας στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Δείχνει πως το αυτόνομο υποβρύχιο όχημα εργάζεται μέχρις ότου ακινητοποιείται από τις πετονιές ενός παραγαδιού.(Στο 2.46) Τότε στήνεται επιχείρηση «απεγκλωβισμού» με βοηθητικό ρομπότ  το οποίο χειρίζονται από το σκάφος. Οι δαγκάνες αναλαμβάνουν δράση και ελευθερώνουν τελικά το «ακτινογραφικό»  μηχάνημα που συνεχίζει το σάρωμα του βυθού. Αμέσως μετά στέλνει εντυπωσιακές εικόνες που καταγράφει γύρω από την περιοχή του ναυαγίου. Ο ενθουσιασμός είναι έντονος και αμέσως αρχίζουν πάνω στο σκάφος οι υπολογισμοί και η επισήμανση των στόχων. (στο 4.25) Ελπίζουν να είναι σημαντικές αρχαιότητες, όπως αγάλματα, κοσμήματα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης ή εξαρτήματα του αρχαίου σκάφους και του εξοπλισμού του που πρέπει να έρθουν στην επιφάνεια. Ένα από αυτά είναι μια στρογγυλή μεταλλική βάση από τα πόδια ενός κρεβατιού (στο 5.05) που συμπληρώνει το παζλ μιας παλαιό...


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΥΘΗΡΑ: Χρίστος Βασιλόπουλος... 

Πηγή : mixanitouxronou.gr