Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Η αποθέωση της αοριστολογίας!


Για άλλη μια φορά ο Αντώνης Σαμαράς διάβασε ομιλία «επαγγελματικού τύπου» που του ετοίμασαν οι λογογράφοι του - Υποσχέθηκε αλλαγές, θέσεις εργασίας και ελαφρύνσεις χωρίς να εξηγήσει πως θα τα κάνει - Επιχείρησε άνοιγμα ενότητας σε Κ. Μητσοτάκη και Κ. Καραμανλή - Ομιλία εσωτερικού τύπου με αποδέκτη το κομματικό ακροατήριο
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση - όπως ισχυρίζεται - έκλεισε το θέμα των εκλογών με την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Σαμαράς εκφώνησε μια προεκλογική ομιλία και μάλιστα παλαιού τύπου και «παλιάς κοψιάς» θυμίζοντας πολιτικό της δεκαετίας του 1980.
Αν έπρεπε να μπει ένας τίτλος στην ομιλία του, αυτός θα ήταν: «Πολύ ''κακός'' για το... τίποτα!». Για άλλη μια φορά δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο, τίποτα συγκεκριμένο, παρα μόνον ευχολόγια και αοριστολογίες.
Aν και στο ξεκίνημα της ομιλίας του είπε ότι θα μας εξηγήσει πώς θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη μέρα των μνημονίων, κάτι τέτοιο δεν το ακούσαμε ποτέ!
Ο ίδιος δηλαδή είπε ότι στην πρώτη ομιλία της Χαλκιδικής μας εξήγησε πώς θα βγούμε από τα μνημόνια και σήμερα θα μας έλεγε ποια πορεία θα ακολουθήσει η χώρα μετά τα μνημόνια. Δυστυχώς κανείς δεν άκουσε πώς θα είναι η χώρα μετά τα μνημόνια, ούτε βεβαίως πως θα βγει η χώρα από τα μνημόνια.
Ήταν μια καθαρά «επαγγελματική ομιλία» γραμμένη από επικοινωνιολόγους παλαιάς κοπής την οποία ο Α. Σαμαράς βγήκε και διάβασε, απλά επειδή έπρεπε να την διαβάσει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε κατά κύριο λόγο στο εσωτερικό του κόμματός του κι όχι στον ελληνικό λαό. Επι της ουσίας προσπάθησε να πείσει τους παρευρισκόμενους πως έκανε ότι μπορούσε. Για το λόγο αυτό υπογράμμισε ότι παίρνει δύναμη από τους παλιούς προέδρους της ΝΔ και αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και στον Κώστα Καραμανλή.
Για αυτό το λόγο χρησιμοποίησε και φράσεις του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή προκειμένου να «προκαλέσει» το συναίσθημα των παλαιών στελέχων της ΝΔ αν και αξίζει να τονίσουμε πως οι αρχές που υπηρέτησε ο Εθνάρχης ουδεμία σχέση έχουν με την σημερινή Νέα Δημοκρατία, ούτε βεβαίως και με τη Νέα Ελλάδα που οραματίζεται ο Αντώνης Σαμαράς.
Για άλλη μια φορά ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να πείσει ότι θα αλλάξει το οικονομικό μοντέλο της χώρας, χωρίς να μας πει ποιο θα είναι το νέο μοντέλο ανάπτυξης. Είπε απλά ότι θα δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας σύμφωνα με εκθέσεις ξένων οίκων! Ο ίδιος δεν «ξεδίπλωσε» κάποιο σχέδιο της κυβέρνησης του για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Υποσχέθηκε ότι θα «αναστήσει» τα ναυπηγεία, χωρίς να πει πως θα το κάνει, υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει μαρίνες χωρίς να πει που θα βρει χρήματα, ενώ εκεί που ξεπέρασε κάθε όριο ορθολογισμού ήταν όταν υποσχέθηκε ότι σε λίγα χρόνια η χώρα μας θα πουλάει φυσικό αέριο σε όλη την Ευρώπη και θα γίνει γεωστρατηγικός παίκτης στην περιοχή.
Το τραγικό στην ομιλία του είναι ότι για πρώτη φορά δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή προφανώς του είπαν οι σύμβουλοί του να μην αναφέρεται τόσο συχνά στην αξιωματική αντιπολίτευση. Παρόλα αυτά ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του αναλώθηκε σε κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο φωτογράφισε.
H ομιλία του περιείχε τις κλασικές παλαιοκομματικές παροχές σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Για αυτή την προεκλογική περίοδο ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις στους επιτηδευματίες και στους αγρότες.
Παράλληλα χρησιμοποίησε λέξεις - κλειδιά που χτυπούν στο θυμικό των Ελλήνων όπως «απακατάσταση κοινωνικών αδικιών», «πολίτες που μάτωσαν», «νοικοκυραίοι», «θα στηρίξουμε τους αγρότες», λέξεις που μυρίζουν εκλογές και παραπέμπουν σε «μπαλκονάτες» ομιλίες της δεκαετίας του 1980.
Εν κατακλείδι γίνεται αντιληπτό και μετά τη σημερινή εκδήλωση ότι οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και οι εκλογές είναι μονόδρομος.
ΥΓ: Οι παλιοί επικοινωνιολόγοι έλεγαν πως αν θες να μάθεις αν πήγε καλά μια ομιλία, ρώτα τους παρευρισκόμενους τι συγκράτησαν από αυτά που άκουσαν.... Αν δεν συγκράτησαν τουλάχιστον τρία πράγματα η ομιλία είναι αποτυχημένη.

Πηγή : newsbomb.gr


Ενημέρωση για τις «άδικες αυξήσεις του ΟΑΣΘ»


Φυλλάδια μοίρασαν μέλη του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων

Ενημερωτικά φυλλάδια για τις «άδικες αυξήσεις» στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ, μοίρασαν σε κάθε τετράγωνο του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ακόμα και μέσα στα λεωφορεία, τα μέλη του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, που νωρίτερα σήμερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας και έκαναν μικροφωνική συγκέντρωση.

Τα τρία κεντρικά αιτήματά τους είναι, απόσυρση των αυξήσεων των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, δωρεάν μετακινήσεις ανέργων, μαθητών, φοιτητών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων και δημόσιο, φτηνό και ποιοτικό φορέα μαζικών μεταφορών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του δικτύου, Βασίλης Παπαγέωργας, κοινοποίησε ότι την προσεχή Τρίτη, στις 7 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση του συντονισμού, ώστε να αποκτήσει νέο όνομα η δράση που υλοποιούν κατά των αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, αλλά και για να προγραμματίσουν το πλάνο κινητοποιήσεών τους για το επόμενο 15νθήμερο.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος σημείωσε ότι κάθε 10 του μηνός, μέλη του δικτύου βρίσκονται στα γραφεία του ΟΑΣΘ και διαγράφουν πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από ελεγκτές σε ανέργους, οι οποίοι εντοπίστηκαν μέσα σε λεωφορεία χωρίς εισιτήριο. Η συγκεκριμένη δράση, σύμφωνα με τον κ. Παπαγέωργα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και έως σήμερα έχουν διαγραφεί περισσότερα από 100 πρόστιμα.

newsbeast.gr


Πλατινί: Στην Ελλάδα ξεχνάτε το πραγματικό ποδόσφαιρο


«Πρέπει να είστε υπερήφανοι κι όχι να αυτομαστιγώνεστε»

Ο Μισέλ Πλατινί παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ και επισημαίνει τη… μανία των Ελλήνων να ασχολούνται με τα διοικητικά και τα θέματα της διαιτησίας.

«Έτσι ξεχνάτε το πραγματικό ποδόσφαιρο», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και συνέχισε: «Πρέπει να είστε υπερήφανοι κι όχι να αυτομαστιγώνεστε», δήλωσε αναφερόμενος στις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας της χώρας μας αλλά και των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μισέλ Πλατινί στην ΕΠΟ:

- Κύριε Πλατινί, στην Ελλάδα γίνεται πολύς λόγος από πολλές πλευρές για τα θέματα διαιτησίας, αλλά και για τα διοικητικά της ΕΠΟ. Παρακολουθώντας όλα τα δρώμενα στη χώρα μας, ποια είναι η θέση σας;

«Στην Ελλάδα ασχολείστε υπερβολικά με τα διοικητικά και βεβαίως με τα θέματα της διαιτησίας. Έτσι, ξεχνάτε το πραγματικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να προσανατολίζεται και ο κόσμος σε αυτή τη νοοτροπία. Είναι κρίμα, γιατί η χώρα σας έχει μια πολύ καλή εθνική ομάδα που έχει πετύχει σπουδαία πράγματα τόσο στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα όσο και στα Παγκόσμια Κύπελλα τα τελευταία 10 χρόνια. Επίσης, οι σύλλογοι σας κερδίζουν το σεβασμό με την παρουσία τους στις διοργανώσεις της UEFA, τόσο στο Champions League, όσο και στο Europa League. Πρέπει να είστε υπερήφανοι για αυτά κι όχι να αυτομαστιγώνεστε με όλα τα υπόλοιπα. Η συνεχής και μονομερής ενασχόληση με όσα γίνονται έξω από τις γραμμές του γηπέδου, στερεί απ' όλους το πραγματικό νόημα του ποδοσφαίρου. Ναι, όλα είναι μέρος του παιχνιδιού, αλλά το σημαντικότερο είναι το θέαμα, το ίδιο το παιχνίδι. Οι πρωταγωνιστές του είναι οι ποδοσφαιριστές κι οι προπονητές. Όχι οι παράγοντες και οι διαιτητές. Αν θέλετε να ασχοληθείτε με κάτι πέραν του ίδιου του ποδοσφαίρου, ασχοληθείτε με τις κοινωνικές δράσεις που ήδη εμείς έχουμε υιοθετήσει. Την καμπάνια εναντίον του ρατσισμού λόγου χάριν».

- Ένα θέμα της επικαιρότητας είναι οι σχέσεις Ομοσπονδίας-Πολιτείας, με δεδομένο ότι βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης νέος αθλητικός νόμος. Ποια είναι η θέση σας;

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι μια και καλή: Δεν είναι καν στο χέρι της ΕΠΟ και καμιάς ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που είναι μέλος της FIFA και της UEFA να παρεκκλίνει έστω και στο ελάχιστο από τον εξής δρόμο: Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Άρα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να λειτουργεί (σε διοικητικό επίπεδο) πλήρως εναρμονισμένη με το καταστατικό της FIFA και της UEFA. Θέλω να είμαι σαφέστατος. Αυτό δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης για καμία Ομοσπονδία! Δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα ή τη Γαλλία. Ισχύει για όλες τις Ομοσπονδίες χωρίς καμία εξαίρεση. Οποιαδήποτε μορφή καταστρατήγησης των κανονισμών και των διατάξεων της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σημαίνει αυτομάτως τιμωρία της Ομοσπονδίας. Αυτό -επαναλαμβάνω- είναι αδιαπραγμάτευτο. Και συνιστά άμεσο μήνυμα όχι μόνο προς την Ελλάδα, αλλά και προς όλους όσοι διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη σε όλον τον κόσμο. Λόγου χάριν, οι εκλογικές διαδικασίες για το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας είναι μέχρι σήμερα και οφείλουν να συνεχίσουν να είναι πλήρως εναρμονισμένες με το καταστατικό και τις διατάξεις μας. Με δυο λόγια: σε θέματα εσωτερικής λειτουργίας και η ΕΠΟ (όπως συμβαίνει με τις ομοσπονδίες σε όλον τον κόσμο) οφείλει να αυτορυθμίζεται με βάση όσα ισχύουν για τα μέλη της FIFA και της UEFA. Αυτό δεν αλλάζει και δεν αυτοκαθορίζεται από κάθε μέλος μας».

-Και με ποιον τρόπο θα συνδιαλέγεται η Ομοσπονδία με το κράτος;

«Έχετε κοινοβουλευτική δημοκρατία και Σύνταγμα. Τα σεβόμαστε απολύτως. Η πολιτεία έχει το ρόλο της και σε θέματα που αφορούν το Ελληνικό κράτος προφανώς έχει λόγο. Δεν θα σας πω εγώ πως θα συνδιαλέγεστε με την πολιτεία. Στο μείζον θέμα της αντιμετώπισης της βίας και της ασφάλειας λόγου χάριν, προφανέστατα και η Ελληνική κυβέρνηση έχει λόγο και ρόλο κι επιθυμούμε (επιδιώκουμε μπορώ να πω) συνεργασία. Τα θέματα φορολογικής και ασφαλιστικής επάρκειας των ομάδων σε σχέση με τις υποχρεώσεις σαφέστατα και αφορούν το κράτος! Στα θεσμικά θέματα του ποδοσφαίρου όμως η ΕΠΟ (όπως και όλες οι Ομοσπονδίες παγκοσμίως) αυτοκαθορίζεται-αυτοδιοικείται με βάση τα δεδομένα και τις προϋποθέσεις που θέτουν η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και αυτά αποτελούν προαπαιτούμενα που οφείλουν να είναι σεβαστά απ' όλους. Ο καθένας (Ομοσπονδία και κράτος) έχει το ρόλο του, αλλά και τα όρια του που πρέπει να γίνονται σεβαστά. Ούτε το κράτος μπορεί να επεμβαίνει στη λειτουργία του ποδοσφαίρου, ούτε το ποδόσφαιρο σε θέματα που αφορούν στο ελληνικό κράτος. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι σαφή τα όρια. Αυτά τα θέματα είναι λυμένα παγκοσμίως. Επαναλαμβάνω ότι με όλα αυτά χάνουμε την ουσία του ποδοσφαίρου».

-Αναφερθήκατε στη βία. Ποιος είναι στ' αλήθεια ο τρόπος αντιμετώπισής της;

«Να ένας τομέας που υπάρχει δίπολο Ομοσπονδίας-Πολιτείας! Τι θέλω να πω; Για μια ομάδα που συμμετέχει στο Champions League ή το Europa League, για μια εθνική ομάδα που συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις είναι αδιανόητο να προκαλέσουν οι οπαδοί της επεισόδια. Γιατί; Διότι θα επιβληθούν αυτομάτως βαρύτατες τιμωρίες. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς χάρες, χωρίς επιείκεια. Όπως επίσης, εάν υπάρξουν παρεκτροπές σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, φαινόμενα ρατσισμού ή άλλη οποιαδήποτε κοινωνική εκτροπή εντός γηπέδου ή στις εξέδρες οι τιμωρίες θα είναι επίσης σκληρές. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και το ξέρουν όλοι. Από την άλλη, σε ό,τι αφορά το κράτος πρέπει να υπάρξουν επίσης αυστηρότατες ποινές, φυλακίσεις, στέρηση δικαιώματος εισόδου στα γήπεδα και συστήματα ελέγχου των σταδίων για όσους μπαίνουν σ αυτά. Είναι ορισμένοι κανόνες και νόμοι που εφόσον εφαρμόζονται με σταθερότητα και συνέπεια δε λέω ότι θα εξαφανίσουν, αλλά θα μειώσουν στο ελάχιστο το φαινόμενο της βίας. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά, δεν είναι πόλεμος. Στο ποδόσφαιρο σεβόμαστε τον άνθρωπο, την αξία , την υπόστασή του. Κάθε άνθρωπο. Πρέπει όμως να υπάρχει βούληση από όλους. Το πλαίσιο ως FIFA και UEFA το έχουμε θέσει και είναι αυστηρότατο. Από κει και πέρα χρειάζεται βούληση κι επιμονή...».

Πηγή: sport-fm.gr


Χωρίς ρεύμα για ώρες η Ρόδος


Στο εργοστάσιο της ΔΕΗ σήμανε συναγερμός

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε από τις 5:20 τα ξημερώματα ολόκληρο το νησί της Ρόδου, εξαιτίας σοβαρής βλάβης που σημειώθηκε σε μια μονάδα του ΑΗΣ Σορωνής, η οποία συμπαρέσυρε και έθεσε εκτός λειτουργίας και όλες τις υπόλοιπες.

Εκτός λειτουργίας ετέθη επίσης αυτομάτως και η παραγωγή ρεύματος από το αιολικό πάρκο της Ρόδου, με αποτέλεσμα η επανεκκίνηση του εργοστασίου να καταστεί εξαιρετικά δυσχερής.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου και τον διεθνή αερολιμένα «Διαγόρας» τέθηκαν αμέσως σε λειτουργία τα εφεδρικά συστήματα παραγωγής ρεύματος και έτσι δεν παρατηρήθηκε σοβαρό πρόβλημα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου δέχθηκε δύο κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες πολυκατοικιών.
Στο εργοστάσιο της ΔΕΗ σήμανε αμέσως συναγερμός και επιστρατεύτηκαν όλα τα στελέχη, οι τεχνικοί και οι μηχανικοί του σταθμού, οι οποίοι έδωσαν μάχη για να μπορέσουν να ηλεκτροδοτήσουν ξανά το νησί της Ρόδου.

Από το μεσημέρι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού και οι αρμόδιοι της ΔΕΗ διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση πλέον θα κυλήσει ομαλά.

newsbeast.gr


Σαμαράς: Θα έχουμε βγει από τα μνημόνια στο τέλος του έτους – Έστειλε μήνυμα ενότητας της κεντροδεξιάς.



Μήνυμα συσπείρωσης σε όλα τα στελέχη της κεντροδεξιάς, έστειλε από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς.

Με την προτροπή του Κωνσταντίνου Καραμανλή πριν από 40 χρόνια για «σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα» ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην εκδήλωση για την 40ή επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η χώρα βήμα-βήμα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση για να δημιουργηθεί μια νέα Ελλάδα, όχι μια χώρα που θα επιστρέψει στα δανεικά που θα την έφερναν και πάλι σε νέα ή και χειρότερα αδιέξοδα.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι το «ανεξόφλητο γραμμάτιο του 1974» είναι να ξεριζωθεί από τη χώρα ο λαϊκισμός, να γίνει η Ελλάδα Ευρώπη, «γιατί τότε μπήκε στην Ευρώπη, χωρίς όμως να γίνει Ευρώπη».

Διαβεβαίωσε ότι η χώρα βγαίνει πλέον από την ύφεση, «δεν το λέμε εμείς, το λένε οι διεθνείς οργανισμοί», ενώ η ανεργία σημειώνει πτώση, έστω και με μικρούς ρυθμούς.

Αναφέρθηκε επίσης στις φοροελαφρύνσεις που περιλαμβάνονται στον υπό κατάθεση προϋπολογισμό του 2015, όπως τη μείωση της έκτακτης εισφοράς, την διατήρηση του ΦΠΑ στα ίδια επίπεδα, τη δυνατότητα πολλών δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το ζήτημα της ρύθμισης για τα «κόκκινα δάνεια», το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ.

«Πολύ σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για τον νέο γύρο των φορολογικών μειώσεων, αλλά ό,τι λέμε γίνεται και γίνεται σταδιακά» εξήγησε, αναφερόμενος σε επόμενες φοροελαφρύνσεις, όπως τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Στόχος είναι, όπως είπε, να μειωθεί στο 33%, από 42%, ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων, και στο 15%, από 26%, ο αντίστοιχος συντελεστής για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα έκανε λόγο για «εκλογίκευση» του ΦΠΑ όλων των κατηγοριών.

Αναφέρθηκε και στις πρόσφατες συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής για τις συλλήψεις με δεδομένο -όπως είπε- ότι σχεδίαζαν «ένα αληθινό έγκλημα, να χτυπήσουν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας».

Στην εκδήλωση έωσαν το «παρών» ο Κ. Καραμανλής, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στελέχη όπως οι Σταύρος Δήμας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη και, μετά από μακρά απουσία από το πολιτικά δρώμενα της χώρας και της παράταξης, ο Θ. Ρουσόπουλος.

 usay.gr


Τζιχαντιστές: Ζουν πλουσιοπάροχα και πουλάνε γυναίκες για 10 δολάρια!


Η δράση τους αιματηρή. Αποκεφαλίζουν ομήρους χωρίς να νοιάζονται για τίποτα. Και γιατί να νοιαστούν; Εκείνοι, περνούν... "ζωή και κότα". Το άλλο πρόσωπο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Και ξαφνικά μια μέρα, το φίδι που μεγάλωνε με ευθύνη της Δύσης στη Μέση Ανατολή, γιγαντώθηκε και ίδρυσε το χαλιφάτο του με πρωτεύουσα την πόλη Ράκα της Συρίας.

Οι τζιχαντιστές θέλουν να περνάνε προς τα έξω το σκληρό τους πρόσωπο. Αλλά φαίνεται πως υπάρχει και μια άλλη... ανάγνωση. Δεν νοιάζονται για τους φτωχούς πολίτες της Ράκα, εκείνους που δεν έχουν να φάνε. Και γιατί άλλωστε να νοιαστούν όταν εκείνοι, για να πείσουν πόσο ωραία είναι τα πράγματα στο Ισλαμικό Κράτος και να προσελκύσουν μαχητές, τρώνε σε πεντάστερα εστιατόρια και κάνουν το μπανάκι τους σε πολυτελείς πισίνες...



Την ώρα που όσοι έχουν ήδη γίνει μέλη του Ισλαμικού Κράτους πήραν... αύξηση και από ένα αρνί για να φάνε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Adha, εκείνοι που δεν έχουν ενταχθεί στο ISIS δεν έχουν να φάνε, αφού τα τρόφιμα και τα καύσιμα παρουσιάζουν ελλείψεις.
Τα δημόσια νοσοκομεία έχουν κλείσει γιατί είτε οι γιατροί έφυγαν για να σωθούν είτε γιατί τελείωσαν οι ιατρικές προμήθειες. Έτσι, πολλοί πολίτες αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες στην Τουρκία για να βρουν βοήθεια. Πολλοί από αυτούς δεν τα κατάφεραν κι άφησαν στο δρόμο την τελευταία τους πνοή.


Αλλά είπαμε, τους τζιχαντιστές τους νοιάζει πως θα προσελκύσουν νέους μαχητές, φτάνοντας στο σημείο να αρπάξουν από τις οικογένειές τους παιδιά 14-15 ετών για να τα στείλουν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης!

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις πως οι τζιχαντιστές έχουν «στήσει» το δικό τους σκλαβοπάζαρο και πωλούν γυναίκες ως σκλάβες του σεξ έναντι 10 δολαρίων! Κυρίως πρόκειται για γυναίκες και κορίτσια από ομάδες Χριστιανών ή Γιεζίντι.

Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι περισσότερες από 2500 γυναίκες και παιδιά έχουν φυλακιστεί, κακοποιηθεί σεξουαλικά και πουληθεί στα σκλαβοπάζαρα. Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να πεισθούν κάποιοι να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών!

Πηγή : newsit.gr


Δεν κάθεται με τίποτα να τον φωτογραφίσουν! Νέα φωτογραφία του Αντώνη Σταμπούλου στη δημοσιότητα – Άκαρπες οι έρευνες για τις γιάφκες



- Ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να φωτογραφίσουν τον 31χρονο Αντώνη Σταμπούλο που συνελήφθη στον Βύρωνα
- Η νέα φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αντιτρομοκρατική φαίνεται πως έχει επεξεργαστεί
- "Καθαρά" τα διαμερίσματα που έψαξε σήμερα η αστυνομία σε Κυψέλη και Θησείο
- Γιατί επανέρχεται στο προσκήνιο η θεωρία της κινητής γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα
Μια ακόμη φωτογραφία του Αντώνη Σταμπούλου, του 31χρονου άνδρα που συνελήφθη την Πέμπτη στον Βύρωνα με σχέδια για επιθέσεις κατά επιχειρηματιών και των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στην κατοχή του, έδωσε στη δημοσιότητα Αντιτρομοκρατική.

Η νέα φωτογραφία είναι πιο πρόσφατη σε σχέση με αυτή που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, από την αστυνομική του ταυτότητα, αλλά και πάλι είναι εμφανές ότι ο 31χρονος δεν έχει "κάτσει" να τον φωτογραφίσουν. Γι’ αυτό και η Αστυνομία έδωσε μια πιο πρόσφατη φωτογραφία του, όπου εμφανίζεται μόνο το προφίλ του προσώπου του και χωρίς να φορά ο 31χρονος γυαλιά. Μια φωτογραφία που έχει υποστεί επεξεργασία.


Ο 31χρονος έκανε τη ζωή δύσκολη στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, αφού από την αρχή δεν φάνηκε διατεθειμένος να συνεργαστεί με τις αρχές, ενώ τους έβριζε στα ιταλικά.

Ακόμα κι όταν έπρεπε να τον φωτογραφήσουν, όπως ορίζει η διαδικασία, εκείνος έκανε γκριμάτσες, έφτυνε τους αστυνομικούς, γελούσε, έκλεινε τα μάτια του και έβγαζε τη γλώσσα του και γενικότερα προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο προκειμένου οι συνεργάτες του να εξαφανίσουν κάθε ίχνος του.

Έρευνες στο... κενό

Εκτός από τον οπλισμό του Επαναστατικού Αγώνα, η Αντιτρομοκρατική «χτενίζει» τις περιοχές όπου συνήθισε να κινείται ο 31χρονος Σταμπούλος για να εντοπίσει και τις βόμβες ασετιλίνης και οξυγόνου με τις οποίες η τρομοκρατική οργάνωση σχεδίαζε να επιτεθεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και επιχειρηματίες.

Το πρωί του Σαββάτου, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έρευνες σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Κυψέλη, τη συμβολή των οδών Δροσοπούλου και Καλλιφρονά, στο πλαίσιο του αγώνα δρόμου που γίνεται για να βρεθεί ο χώρος που είναι αποθηκευμένες οι βόμβες ασετιλίνης και οξυγόνου, που εκτιμάται πως ήδη έχουν κατασκευάσει τα εναπομείναντα ελεύθερα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα».
Το διαμέρισμα στη Δροσοπούλου, ο 31χρονος το είχε νοικιάσει τον περασμένο Ιούνιο, με πλαστά στοιχεία. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, τον αναγνώρισε.

Το διαμέρισμα στην Κυψέλη όπως κι εκείνο που ερευνήθηκε στο Θησείο (όπου επίσης διατηρεί ατελιέ η μια από τις αδερφές του) αποδείχθηκε πως ήταν... καθαρά και ότι η στάση του Αντώνη Σταμπούλου στην Αντιτρομοκρατική μετά τη σύλληψή του έδωσε χρόνο στους συνεργούς του να απομακρύνουν από αυτά οτιδήποτε θα μπορούσε να αποδειχθεί ενοχοποιητικό.

Οι έρευνες έγιναν με βάση τα κλειδιά που βρέθηκαν στο δωμάτιο του 31χρονου συλληφθέντα στο πατρικό του σπίτι, στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κλειστά αυτά ανοίγουν τρία σπίτια.

Εκείνο που πιστεύουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής είναι πως ο 31χρονος άνδρας, που από την ημέρα της σύλληψή του δεν έχει μιλήσει παραμόνο με την δικηγόρο του Ιωάννα Κούρτοβικ και σε αυτή μόνο στα Ιταλικά (σ.σ. η μητέρα του είναι Ιταλίδα), είναι πως ο Σταμπούλος δεν έχει καμία γνώση για το που βρίσκεται το οπλοστάσιο του Επαναστατικού Αγώνα και αυτό λόγω των "στεγανών" που έχει αναπτύξει η οργάνωση.

Έτσι, επανέρχεται στο προσκήνιο το σενάριο της κινητής γιάφκας, να έχουν κρύψει δηλαδή τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα τον οπλισμό της οργάνωσης σε ένα αυτοκίνητο το οποίο είτε κινείται συνεχώς είτε το έχουν κάπου σταθμεύσει.

Πηγή : newsit.gr


ΟΗΕ: Ισλαμιστές σκότωσαν εννέα Κυανόκρανους!


Εννέα στελέχη της ειρηνευτικής αποστολής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Μαλί από τον Νίγηρα έχασαν τη ζωή τους όταν η αυτοκινητοπομπή τους έπεσε σε ενέδρα σήμερα, στην πιο αιματηρή επίθεση εναντίον των κυανόκρανων στη χώρα αυτή μέχρι τώρα, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της δύναμης.

Τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης δέχθηκαν επίθεση από βαριά οπλισμένους άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες ανάμεσα στις πόλεις Μενάκα και Ανσονγκό, δήλωσε ο Ολιβιέ Σαλγκαντό, ο εκπρόσωπος της δύναμης του Οργανισμού στο Μαλί, η οποία είναι γνωστή με το αρκτικόλεξο MINUSMA.

«Μου προκαλεί φρίκη αυτή η άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια... Για άλλη μια φορά χάθηκαν ζωές στο όνομα της ειρήνης στο Μαλί», ανέφερε ο Αρνό Ακοτζενού, ο υπαρχηγός της αποστολής του ΟΗΕ, σε μια ανακοίνωσή του. Πρόσθεσε ότι «τα εγκλήματα αυτά δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα».

Η διεθνής δύναμη αναπτύχθηκε στο βόρειο τμήμα του Μαλί στο πλαίσιο των προσπαθειών για να αποκατασταθεί η ασφάλεια στην τεράστια περιοχή, μεγάλο τμήμα της οποίας καλύπτεται από έρημο και την οποία έλεγχαν ισλαμιστές της αλ Κάιντα και αυτονομιστές το 2012, έως ότου επενέβησαν —πέρυσι— οι γαλλικές δυνάμεις.

Η παρουσία των διεθνών δυνάμεων επέτρεψε να διεξαχθούν εκλογές στο Μαλί το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η Γαλλία έχει αποσύρει από τη χώρα ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεών της και ακολούθησε μια έξαρση των επιθέσεων ισλαμιστών τους τελευταίους μήνες.

Τέσσερις κυανόκρανοι, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων του Τσαντ, σκοτώθηκαν στο Μαλί, ανάμεσα στις πόλεις Αγκελόκ και Κιντάλ τον περασμένο μήνα, προκαλώντας διαμαρτυρίες από την κυβέρνηση της χώρας αυτής, η οποία κατηγόρησε τον ΟΗΕ ότι παραμελεί την ασφάλεια των δικών της στρατιωτικών. Η δύναμη έστειλε «σημαντικούς εναέριους πόρους» για να καταστήσουν την περιοχή ασφαλή, ανέφερε ο Ακοτζενού.

Ουδεμία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον των κυανόκρανων. Η αποστολή του ΟΗΕ έχει ανακοινώσει ότι στην περιοχή δρα ένας πυρήνας της αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ). Σύμφωνα πάντως με έναν αξιωματικό της MINUSMA από τον Νίγηρα ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, πιθανόν πρόκειται για μια επίθεση της οργάνωσης Mujao (Κίνημα για την Ενότητα και τον Τζιχάντ στη Δυτική Αφρική). Γαλλικές δυνάμεις αναζητούν ισλαμιστές εξτρεμιστές στο βόρειο Μαλί από τα τέλη της περασμένης χρονιάς.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Φωτογραφίας: UN Photo/Marco Dormino
onalert.gr


Intermot 2014: BMW Scooters


Πέρα από τα S 1000 RR, R 1200 R και R 1200 RS που παρουσίασε η BMW στην Intermot, στο περίπτερο της είχε και 2 special εκδόσεις, με μοναδικά χρώματα και κάποια έξτρα αξεσουάρ, για τα C 600 Sport και C 650 GT.

Το C 600 Sport θα διατίθεται λοιπόν και στη special έκδοση του, με μια δυναμική τριχρωμία σε μπλε μεταλλικό ματ / μαύρο μεταλλικό ματ, και λίγο γκρι. Παράλληλα, σε αυτή την έκδοση θα φοράει τελικό εξάτμισης από την Akrapovic, και μια ξεχωριστή, sport σέλα.

Η Special έκδοση του C 650 GT θα διατίθεται σε σοβαρή διχρωμία μαύρου-γκρι, φορώντας ως στάνταρ αξεσουάρ το πακέτο Highline με LED φώτα ημέρας (DRL, ή Daytime Running Light), θερμαινόμενη σέλα αναβάτη/συνεπιβάτη, θερμαινόμενα γκριπ, και μετρητή πίεσης ελαστικών RDC.




Πηγή : mototriti.gr


Ανατροπή στα ΕΛΤΑ: Τα Ταχυδρομεία γίνονται… τράπεζες, φαρμακεία και σούπερ μάρκετ!


Αλλάζει η… λειτουργία του ταχυδρομείου στη χώρα μας, που μετατρέπεται σε «τράπεζα» ή ακόμα και σε… φαρμακείο ή μαγαζί της γειτονιάς!

Στο πλαίσιο των νέων υπηρεσιών που αναπτύσσουν, θα αναλαμβάνουν την εκτέλεση συνταγών και την παράδοσή τους στον χώρο επιλογής του πελάτη. Η νέα υπηρεσία με την επωνυμία »παράδοση φαρμάκων κατ” οίκον», ξεκινά την πιλοτική της λειτουργία τη Δευτέρα από τον Κορωπί όπου αναμένεται να έχει μεγάλη απήχηση στους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους.

Ο ταχυδρόμος που θα φτάνει για να παραδώσει τα γράμματα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που θα γίνεται σε νέο τηλεφωνικό κέντρο των ΕΛΤΑ θα παραλαμβάνει τη συνταγή φαρμάκων, θα την εκτελεί στο κοντινότερο φαρμακείο και θα την παραδίδει στο σημείο που θα του υποδεικνύεται. Το κόστος για την παράδοση των φαρμάκων στο σπίτι θα είναι μόλις 3 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή για την αγορά, συσκευασία και αποστολή προϊόντων «εμπορόδεμα» με αντικαταβολή από μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα μετά από αίτημα του πελάτη. Για την παραγγελία και τη διαδικασία αποστολής θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος μέσω του συστήματος trach and trace των ΕΛΤΑ από το κινητό, δίνοντας «ανάσα» στις επιχειρήσεις που θα πληρώνονται το κόστος των προϊόντων της παραγγελίας άμεσα. Ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για την πορεία της παραγγελίας του και είτε θα μπορεί να την παραλαμβάνει από το κοντινότερο στην κατοικία του ταχυδρομικό κατάστημα είτε με επιβάρυνση μόλις ένα ευρώ στο σπίτι του.

Στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της υπηρεσίας, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσιεύμα της Ημερησίας,  σημαντικό ρόλο έχει παίξει, η σημαντική συμφωνία που υλοποιείται από τις 9 Δεκεμβρίου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μειώνει θεαματικά τις δαπάνες των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία καθημερινά αποστέλλουν τέσσερα κοντέινερ, εξοικονομώντας πάνω από 2,3 χιλιάδες ευρώ για καθένα από αυτά. Ειδικότερα το κόστος των ΕΛΤΑ για τη δρομολόγηση ενός φορτηγού από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε περίπου 3.000 ευρώ, όταν το τελικό κόστος για την αποστολή ενός κοντέινερ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ξεπερνά τα 630 ευρώ. Έτσι καθημερινά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξοικονομούν τουλάχιστον 9.000 ευρώ από την αποστολή των τεσσάρων κοντέινερ. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κλάδος της διακίνησης δεμάτων, προς τον οποίο στοχεύουν οι κινήσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ, είναι ο μοναδικός που τα τελευταία χρόνια καταγράφει σημαντική αύξηση στη χώρα μας ως συνέπεια της πολύ μεγάλης αύξησης των πωλήσεων από απόσταση.

ΕΛΤΑ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σύντομα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ θα έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες με τις οποίες οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν από το διαδίκτυο. Ο πελάτης των ΕΛΤΑ θα μπορεί να καταθέσει ένα συγκεκριμένο ποσό και θα λαμβάνει έναν κωδικό. Με τον κωδικό αυτό θα μπορεί να προχωρά σε αγορές μέσα από το διαδίκτυο μέχρι να «αδειάσει» το αρχικό ποσό.

Με τον τρόπο αυτό απλοποιείται για όλους η έκδοση μιας prepaid card που μέχρι σήμερα γινόταν αποκλειστικά από τις τράπεζες ή τα περίπτερα όσον αφορά τις safe card.

Πίστωση χωρίς τόκους

Μία νέα κάρτα που θα λειτουργεί ως πιστωτική αλλά θα έχει τη συνατότητα άτοκων δόσεων εκδίδουν τα ΕΛΤΑ. Η κάρτα «ELTA Club».απευθύνεται αποκλειστικά στους 1 εκατ. συνταξιούχους σε όλη τη χώρα που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν την σύνταξή τους στο σπίτι μέσω των ελληνικών Ταχυδρομείων.

Η κάρτα εκδίδεται σε συνεργασία με την εταιρεία Μαρινόπουλος με τους συνταξιούχους να αποκτούν άτοκα πίστωση για τις αγορές τους από το δίκτυο των ομώνυμων σουπερμάρκετ.

Οι συμβεβλημένοι με τα ΕΛΤΑ συνταξιούχοι, μπορούν να προμηθευτούν από τις 25 Οκτωβρίου 2014 και αποκλειστικά μέσω του δικτύου καταστημάτων ΕΛΤΑ, την ειδική προνομιακή κάρτα με την οποία αποκτούν άτοκα πίστωση που θα φτάνει κατ” ανώτατο όριο το 50% της μηνιαίας σύνταξής τους και θα παρακρατείται, άτοκα, από το ποσό της σύνταξης του επόμενου μήνα.

Παράλληλα προωθείται και η διακίνηση προϊόντων ειδικού χαρακτήρα όπως προϊόντα ΠΟΠ, προϊόντα ομάδων παραγωγών, εμπόρων.

Πηγή : usay.gr


Χαμός στις εφορίες: Χιλιάδες προσφυγές «κατεδαφίζουν» τον ΕΝΦΙΑ


«Βροχή» πέφτουν οι προσφυγές κατά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων με τους υπαλλήλους των εφοριών να μην προλαβαίνουν να παραλαμβάνουν τους φακέλους με τις προσφυγές από τους φορολογούμενους.

Οι φορολογούμενοι προσφεύγουν μαζικά στις Δ.Ο.Υ. ζητώντας ουσιαστικά την ακύρωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του νέου φόρου ή τη σημαντική μείωση των επιβαρύνσεων που αναγράφουν τα συγκεκριμένα σημειώματα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερες από 50.000 προσφυγές έχουν κατατεθεί κατά του νέου φόρου ακινήτων.

Την υποβολή μεγάλου αριθμού «ενδικοφανών προσφυγών» κατά των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ επιβεβαιώνει η ίδια η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα η Σαββαϊδου σε αναλυτική εγκύκλιο που εξέδωσε και απέστειλε πρόσφατα σε όλες τις Δ.Ο.Υ. της χώρας, σε μια προσπάθεια να δώσει οδηγίες για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και των φορολογικών αρχών κατά την παραλαβή και διαβίβαση των ενδικοφανών προσφυγών στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών.

Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους οι φορολογούμενοι προσφεύγουν και ζητούν την διαγραφή ή τη σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι:

1) Αντισυνταγματικότητα του φόρου.

2) Αμφισβήτηση του ύψους των αντικειμενικών αξιών με βάση τις οποίες υπολογίστηκε ο φόρος.

3) Αιτήματα για χορήγηση απαλλαγών, καθώς οι προσφεύγοντες θεωρούν ότι υπάγονται στους φορολογούμενους με πολύ χαμηλά εισοδήματα και ότι ως εκ τούτου δικαιούνται μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 50% ή πλήρη διαγραφή του ΕΝΦΙΑ, εφόσον είναι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι ή ανάπηροι σε ποσοστό 80% και άνω.

4) Οικονομική αδυναμία.

5) Διόρθωση στοιχείων της δήλωσης Ε9.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, η παραλαβή, ηλεκτρονική καταχώριση και διαβίβαση των ενδικοφανών προσφυγών κατά «πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α.», δηλαδή κατά των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του νέου φόρου, γίνεται από την αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος του υπόχρεου Δ.Ο.Υ., δεδομένου ότι στις περιπτώσεις αυτές δεν συντάσσεται έγγραφο απόψεων επί της ενδικοφανούς προσφυγής.

Στην περίπτωση σιωπηρής απόρριψης ή απόρριψης ως απαράδεκτης της ενδικοφανούς προσφυγής , ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβάζεται στην

αρμόδια Δ.Ο.Υ. υποδοχής του Τμήματος Δικαστικού, για τη σύνταξη απόψεων επί της προσφυγής και την αποστολή του διοικητικού φακέλου στο αρμόδιο Δικαστήριο.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τις οδηγίες της κας Σαββαϊδου, οι ενδικοφανείς προσφυγές που υποβάλλονται στις Εφορίες θα πρέπει να πρωτοκολλούνται αυθημερόν και στη συνέχεια να καταχωρούνται στην σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών.

Κατόπιν, οι ενδικοφανείς προσφυγές, μαζί με τις προσβαλλόμενες «πράξεις διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α.», δηλαδή τα εκκαθαριστικά, και με τα έγγραφα που τυχόν προσκόμισαν οι υπόχρεοι, θα πρέπει να διαβιβάζονται συγκεντρωτικά (σε φυσική μορφή) στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, μία φορά την εβδομάδα με διαβιβαστικό έγγραφο, στο οποίο θα επισυνάπτεται και εκτύπωση, από την ηλεκτρονική εφαρμογή, κατάστασης των προσφυγών που αποστέλλονται.

Πηγή : Ημερησία


Τον Ιανουάριο οι πρώτες δίκες για τους τυφλούς... "μαϊμού" της Ζακύνθου


Τις τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου του 2015, αναμένεται να ξεκινήσουν, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, οι πρώτες δίκες για τις υποθέσεις των παράνομων επιδομάτων τυφλότητας. Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθούν δεκάδες Ζακυνθινοί με την κατηγορία της απάτης κατ΄εξακολούθηση.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και πέντε χρόνια, ενώ δεν αποκλείεται να υποχρεωθούν σε αναδρομική επιστροφή των χρημάτων, που έλαβαν παράνομα.

Επανέλεγχος που διενήργησε ειδικό κλιμάκιο του υπ. Υγείας, το οποίο βρέθηκε στο νησί, αποκάλυψε ότι περισσότεροι από οκτώ στους δέκα «δικαιούχους» του επιδόματος τυφλότητας δεν ήταν τυφλοί.

Ειδικότερα, από τους 388, που κλήθηκαν για επανέλεγχο, 146 δεν προσήλθαν, ενώ από 221, που προσήλθαν και κρίθηκε σκόπιμο να εξετασθούν, το ποσοστό των τυφλών ήταν μόλις 17,65%.

πηγή: ΑΠΕ


Παράξενες Αράχνες - Καθρέπτες



Σίγουρα δεν πρόκειται για βιτρό ούτε για κόσμημα αλλά για μια ολοζώντανη αράχνη! Το είδος ονομάζεται αράχνη-καθρέφτης και ανήκει στο γένος thwaitesia, που περιλαμβάνει αράχνες με πολύχρωμα ή ασημί στίγματα στην κοιλιά τους τα οποία μοιάζουν από μακριά σαν μικρά γυαλάκια ή παγέτες κολλημένα στην πλάτη.
Το μέγεθος αλλάξει ανάλογα με το πόσο αισθάνεται ότι απειλείται η αράχνη εξαιτίας του ανακλαστικού της γουανίνης, που και άλλες αράχνες χρησιμοποιούν για να δώσουν στον εαυτό τους χρώμα. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτές τις υπέροχες αράχνες, αλλά αυτά τα εκθαμβωτικά είδη που βλέπετε φωτογραφήθηκαν κυρίως στην Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη.





Πηγή : perierga.gr



NOW Θέμα : ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS ΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ


Ο επισκέπτης στο Πεδίον του Άρεως θα δει ένα ταλαιπωρημένο και βρώμικο πάρκο αφημένο στην μοίρα του παρά τις προσπάθειες και τις εξαγγελίες των υπευθύνων.
Κάνει βόλτα και φοβάσαι το τι θα συναντήσεις αφού στο συγκεκριμένο πάρκο έχουν βρει καταφύγιο όλες οι φυλές του κόσμου και το έχουν κάνει σπίτι τους φτιάχνοντας μικρά τσαντίρια καθώς και όλα τα κακοποιά στοιχεία που ζουν στις σκιές στην προσπάθεια τους να μην αποκαλυφθούν και μιλάμε για ναρκομανείς, ντίλερ, σεξομανείς, παιδεραστές, νταβατζήδες.
Κατεστραμμένα παγκάκια, ακατάλληλες και άδειες από παιδιά λόγω του φόβου της εγκληματικότητας παιδικές χαρές, σκουπίδια που σε κάνουν να θέλεις να φύγεις τρέχοντας και όχι να περάσεις μερικές στιγμές χαλάρωσης σε ένα πνεύμονα πρασίνου.
Σε ένα πάρκο που κυριαρχεί η πορνεία και τα ναρκωτικά καθημερινά για 24ώρες και βρίσκεις πάνω σε βλάστηση και στο χώμα σύριγγες, προφυλακτικά ακόμα και εσώρουχα, τι να πάει να κάνει ο οικογενειάρχης με το παιδί του και την οικογένεια του αφού κινδυνεύει από παρακμιακούς τύπους.
Πριν από ένα χρόνο είχε γίνει μια μεγάλη εκκαθάριση στο πάρκο και είχαν γίνει πολλές προσαγωγές και για αρκετό καιρό είχαν απομακρυνθεί από το πάρκο έμποροι ναρκωτικών, χρήστες και κάθε είδους πορνεία.
Τέτοιου είδους επιχειρήσεις γίνονται συχνά για τα μάτια του κόσμου και μετά επικρατεί και πάλι το χάος μας λένε οι κάτοικοι γύρω από το Πάρκο, επιχειρήσεις γίνονται και από την καθαριότητα αλλά όχι συχνά και συστηματικά αλλά πάντα όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι.
Η κάτοικοι θεωρούν ότι η λύση είναι απλή και όχι δύσκολη εάν θέλεις και σε ενδιαφέρει και το θέμα θα λυθεί με συστηματική και καθημερινή αστυνόμευση με μόνιμες περιπολίες όπως και μόνιμα κλιμάκια καθαριότητας από τον δήμο Αθηναίων.


«Είμαστε χώρα των άκρων» όπως μας λέει ο κύριος Ηλίας και κάτοικος της περιοχής, «μόνο εάν υπάρξει ένα αθώο θύμα θα θορυβηθεί η πολιτεία από την δημοσιότητα και θα τρέξουν όλοι κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις θα καθαρίσει ακόμα μία φορά η περιοχή θα βγουν οι ανάλογες φωτογραφίες και μετά»;
Η κυρία Ελένη ρώτησε απορώντας « τα 9.000.000 € που δαπανήθηκαν σε μακέτες και για την υποτιθέμενη ανάπλαση του πάρκου τι έγιναν; Που βρίσκονται; Γιατί αδιαφορούν όλοι για μια έκταση 277 στρεμμάτων ανάσας των Αθηναίων και το αφήνουν να καταστρέφεται και να λυμαίνεται από κακοποιά στοιχεία».
Ο Χρήστος πρώην φαντάρος στην Σ.ΕΘ.Α. που βρίσκεται δίπλα στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων μας είπε « Το τι έχουν δει τα μάτια μας δεν λέγεται αλλοδαποί και κακοποιοί με το που πέσει το φώς βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια παρά την κινητοποίηση της ασφάλειας που περιπολεί κάθε βράδυ αλλά δεν φτάνει για μια τεράστια έκταση διότι οι κακοποιοί ξέρουν ώρες και φάτσες και προσέχουν την κάθε τους κίνηση χωρίς όμως να αποτρέπονται με την παρουσία της αστυνομίας να ολοκληρώσουν το εγκληματικό του έργο.

Για το newsotherwise .gr

Γιάννης Αθανασίου
Δημοσιογράφος



300 εκατ. ευρώ το «δώρο» του Γιούνκερ στον Σαμαρά!


Νέο αναπτυξιακό πακέτο υπό μορφή προεκλογικών παροχών υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν στον πρωθυπουργό - Θα το μοιράσει ο Α. Σαμαράς υπό τον φόβο πρόωρων εκλογών - Άνοιγμα Σαμαρά σε Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή - Αναλυτικό ρεπορτάζ μόνο στο Newsbomb

Ο Σαμαράς θέλει «καθαρό» το χρόνο μέχρι την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να αναστρέψει το σε βάρος του κλίμα.
Ο φίλος του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ είναι αποφασισμένος να του δώσει αυτό που ζητάει... Χρόνο και χρήμα για να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις και σε ενέσεις ρευστότητας προκειμένου να ικανοποιήσει την εκλογική βάση και να μπορέσει μέχρι τον Φεβρουάριο να γυρίσει τις δημοσκοπήσεις «τούμπα».
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν που αναλαμβάνει καθήκοντα από τον Νοέμβριο, εκτός από τις αγκαλιές και τις φιλοφρονήσεις, υποσχέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά την εκταμίευση επιπλέον ποσού της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο η κυβέρνηση θα ρίξει στην αγορά για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Εκτός από το ζεστό χρήμα, ο κ. Σαμαράς πήρε και την προφορική διαβεβαίωση του Γιούνκερ να προχωρήσει σε ελαφρύνσεις για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Μιλάμε βεβαίως για ψίχουλα τα οποία θα δοθούν στο πλαίσιο των κλασικών προεκλογικών παροχών, πρακτική παλαιοκομματικού τύπου την οποία όμως στο Μαξίμου βλέπουν ως έσχατη λύση.
Eπειδή κάποιοι αναρωτιούνται γιατί ο Γιούνκερ δεν έκανε δημόσιες δηλώσεις στήριξης της κυβέρνησης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb οι δηλώσεις στήριξης θα μεταδοθούν το απόγευμα του Σαββάτου στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ.
Λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού θα παίξει μαγνητοσκοπημένη δήλωση του Γιούνκερ που θα εκφράζει τη στήριξή του στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, ενώ ταυτόχρονα ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα δηλώσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Όσα δηλαδή δεν είπε η Μέρκελ, θα τα πει ο φίλος του Αντώνη Σαμαρά, τη στιγμή που πλανάται το ερώτημα «με τι αντάλλαγμα θα τα κάνει όλα αυτά ο κ. Γιούνκερ;».
Η απάντηση στο ερώτημα δεν θέλει και πολύ σκέψη αν αναλογιστούμε ότι όλα δείχνουν πως πάμε για νέο δάνειο (μόνο από την Ε.Ε. και νέο μνημόνιο με αυστηρούς όρους επιτήρησης. Άλλωστε το είπε ξεκάθαρα και ο Σούπερ Μάριο πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Νέο πακέτο για την Ελλάδα μόνο αν υπάρξει νέο πρόγραμμα με την Ε.Ε. » είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Το «παιχνίδι» είναι καλά στημένο από τους Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι θα κρατούν την Ελλάδα για πολλά χρόνια ακόμα σε καθεστώς ιδιότυπης πολιτικής και οικονομικής ομηρείας.
Όλα για την πολιτική επιβίωση
Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία. Σε αυτό το πλαίσιο οι πληροφορίες του Newsbomb αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει άνοιγμα τόσο προς τον επίτιμο Κ. Μητσοτάκη, όσο και προς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Μάλιστα είναι αποφασισμένος να γράψει μέχρι και μήνυμα ενότητας στο ειδικό λεύκωμα για τα 40 χρόνια της ΝΔ που θα υπάρχει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών απευθυνόμενος στον Μητσοτάκη και στον Καραμανλή!
Τελικά στην πολιτική όλα γίνονται...

Πηγή : newsbomb.gr


Ο νέος αποκεφαλισμός και το... κυνήγι των τζιχαντιστών


Ωμή βία. Μόνο αυτές οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν τον κυνικό τρόπο με τον οποίο οι τζιχαντιστές για μια ακόμη φορά έστησαν την κάμερα μπροστά στο θύμα τους και το αποκεφάλισαν.
Την ώρα που οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλιζαν τον Άλαν Χένινγκ, ο Διεθνής Συνασπισμός συνεχώς αυξάνεται στην προσπάθειά του να σταματήσει τη θηριωδία που διεξάγεται στο Ιράκ και τη Συρία.
Οι σύμμαχοι θα πρέπει να δώσουν ένα τέλος στο σκηνικό τρόμου που έχουν στήσει οι τζιχαντιστές. Μετά και το νέο αποκεφαλισμό, γίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση των ακραίων εξτρεμιστών οι οποίοι συστηματικά επιδίδονται σε αποκεφαλισμούς και ομαδικές εκτελέσεις χωρίς να δίνουν δεκάρα για την ανθρώπινη ζωή.
Οι τζιχαντιστές συνεχώς καταλαμβάνουν νέες περιοχές και αναπτύσσονται σε θέσεις στρατηγικές χωρίς να δείχνουν να τρομάζουν από τις αεροπορικές επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι Συμμαχικές Δυνάμεις.
Το χαρτί που κρατάνε στα χέρια τους είναι ξεκάθαρα οι εκτελέσεις ομήρων, ωστόσο οι χώρες που μάχονται εναντίον τους δε δείχνουν να υποχωρούν στις απειλές τους. Αποτέλεσμα είναι κάθε βδομάδα να έχουμε κι έναν αποκεφαλισμό. Ο πλανήτης ζει το απόλυτο σκηνικό τρόμου, ενώ με τις εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, ένα είναι σίγουρο. Πρέπει να μπει ένα τέλος στη θηριωδία. Για αυτό και συνεχώς η συμμαχία μεγαλώνει...
Οι νέες δυνάμεις που αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα βομβαρδισμούς και να υποστηρίξουν τις αεροπορικές επιδρομές, είναι η Τουρκία και η Αυστραλία, χώρες οι οποίες πήραν σχετική έγκριση από τα Κοινοβούλιά τους την Πέμπτη, 2 Οκτώβρη.
Την ίδια στιγμή, το Ισλαμικό Κράτος δε δείχνει να πτοείται. Αντίθετα, έχει εντείνει τις προσπάθειές του να καταλάβει την πόλη Κομπανί, η οποία αποτελεί προπύργιο των Κούρδων στη Συρία. Αυτό ανάγκασε εξάλλου τον ηγέτη τους, Αμπντουλάχ Οτσαλάν να κάνει δηλώσεις από τις φυλακές που κρατείται στην Τουρκία, πως σε περίπτωση που οι Τούρκοι δεν υποστηρίξουν τους Κούρδους μαχητές, τότε η εκεχειρία ανάμεσα στις δύο χώρες θα σταματήσει να είναι σε ισχύ.
Η δήλωση αυτή ίσως και να θορύβησε την Τουρκική κυβέρνηση, η οποία το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί τώρα που η κατάσταση στα σύνορά της είναι τόσο έκρυθμη, είναι μια συνέχιση της επί σειρά ετών αντιπαλότητάς της με τους Κούρδους. Για το λόγο αυτό άλλωστε την ίδια μέρα κιόλας το Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας ενέκρινε την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας απέναντι στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα η Τουρκία προσανατολίζεται στο να «θωρακίσει» άμεσα τα σύνορά της με την Συρία, καθώς στο παρελθόν το Ισλαμικό Κράτος έχει απειλήσει πως θα φτάσει μέχρι την Κωνσταντινούπολη, πράγμα που σίγουρα δε θα αρέσει στην κυβέρνηση της χώρας.
Το κοινό μέτωπο κατά των τζιχαντιστών λοιπόν ολοένα και μεγαλώνει, ωστόσο το ίδιο συμβαίνει και με τη δίψα των αδίστακτων φανατικών που σκορπούν τον τρόμο και τη φρίκη από όπου κι αν περάσουν.
Περίπου 70 χωριά που βρίσκονται έξω από την πόλη Κομπανί έχουν βιώσει από πρώτο χέρι τις τελευταίες μέρες τη μανία τους, με περισσότερους από 160.000 Κούρδους να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και να βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία. Μάλιστα, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατά την προσφιλή τους συνήθεια, έχουν αναρτήσει φωτογραφίες θυμάτων – ανάμεσά τους και γυναίκες- των οποίων έχουν κόψει τα κεφάλια, σε μια προσπάθεια να τρομάξουν τους αντιπάλους τους.
Η κατάσταση είναι πλέον τόσο σοβαρή, ώστε να αναγκαστεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον να πραγματοποιήσει ταξίδι στην Κύπρο προκειμένου να εξαγγείλει την κλιμάκωση των Βρετανικών επιθέσεων με τα αεροπλάνα τύπου Tornado. Ο Κάμερον βρέθηκε για λίγες ώρες στη βάση του Ακρωτηρίου και αφού εμψύχωσε τους Βρετανούς πιλότους, σημειώνοντας πως σύντομα οι βρετανικές δυνάμεις στη χώρα θα αυξηθούν, αναχώρησε εσπευσμένα για το Αφγανιστάν.
Στη Γερμανία τώρα, η αποκάλυψη πως το κράτος προέτρεπε παλιότερα τους φανατικούς ισλαμιστές της χώρας να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών, έχει δημιουργήσει τριγμούς. Η δήλωση έγινε από τον επικεφαλή της αντιτρομοκρατικής, Λούντβιχ Σιεργκχόφερ, ο οποίος υποστήριξε πως αυτό είχε συμβεί προκειμένου να προστατευθούν οι Γερμανοί πολίτες από τους οπαδούς του Ισλαμικού Κράτους που ίσως διέμεναν εκεί.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη. Τους επόμενους μήνες αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των βομβαρδισμών. Μια διαπίστωση για το αν οι επιχειρήσεις αυτές μπορεί να είναι αποτελεσματικές. Γιατί αν το σχέδιο αυτό αποτύχει, τότε σειρά έχουν οι χερσαίες δυνάμεις. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα αλλάξει κατά πολύ τις Παγκόσμιες ισορροπίες. Οπότε, ας ευχηθούμε όλοι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει να τελειώσει με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες και να μη διαρκέσει για πολλά χρόνια. Γιατί μες στις άκρες, αυτό μας λένε οι ΗΠΑ...

Πηγή : newsbomb.gr


Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν μέλη σπείρας που έκλεβαν κοσμήματα


Συνελήφθησαν από αστυνομικούς μέλη σπείρας που έκλεβαν σπίτια και αφαιρούσαν πινακίδες από σταθμευμένα αυτοκίνητα σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πέλλας.
Ειδικότερα, η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στη σύλληψη τριών νεαρών (26 χρόνων και δύο ανηλίκων 16). Η 19χρονη συνεργός τους αναζητείται.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις δράστες, κατά το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, η οποία διέθετε δομημένη και διαρκή δράση, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.
Κατά την τελευταία εβδομάδα, οι τέσσερις δράστες εισέβαλαν σε δέκα σπίτια σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Ημαθίας και αφαίρεσαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων -η χρηματική αξία των οποίων κοστολογείται σε περισσότερα από 11.700 ευρώ- το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.
Επιπλέον, αποπειράθηκαν, ανεπιτυχώς, να διαρρήξουν δύο ακόμη κατοικίες, ενώ η δράση τους περιελάμβανε και αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας από τέσσερα οχήματα. Η 19χρονη συνεργός τους παραχώρησε στη σπείρα ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Πηγή : newsbomb.gr


Με πυροκροτητές, χειροβομβίδα και ναρκωτικά ένας 27χρονος



Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται από χθες στο Ηράκλειο, ένας 27χρονος άνδρας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και ειδών οπλισμού.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχής, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου διενήργησαν έρευνα στην οικία του συλληφθέντα.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Μία (1) συσκευασία με περιεχόμενο ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (119) γραμμαρίων.
Μία (1) χειροβομβίδα.
Ένας (1) πυροκροτικός μηχανισμός.
Ένα (1) σύστημα πυροκρότησης.
Ένα (1) σύστημα εκτόξευσης.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


Πηγή: cretalive.gr







Αυτό το άρθρο ρίχνει μια λεπτομερή ματιά στο καφέ και τις επιπτώσεις στην υγεία του, εξετάζοντας τόσο τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Οι επιπτώσεις του καφέ στην υγεία είναι αρκετά αμφιλεγόμενες, αφού πολλοί το θεωρούν σούπερ υγιεινό πρωινό και άλλοι εξαιρετικά επιβλαβές. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Παρά τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει, υπάρχουν πραγματικά πολλά καλά συστατικά που κρύβονται στον καφέ, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως εξηγεί ο διατροφολόγος Κρις Γκάναρ, ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο πολλών ασθενειών. Ωστόσο περιέχει επίσης καφεΐνη, ένα διεγερτικό που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε μερικούς ανθρώπους και να διαταράξει τον ύπνο.

Ένα φλιτζάνι καφέ 240 κυβικών εκατοστών περιέχει:

    Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη): 11% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ): 6% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη): 2% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Βιταμίνη Β3 (νιασίνη): 2% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Φυλλικό οξύ: 1% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Μαγγάνιο: 3% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Κάλιο: 3% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Μαγνήσιο: 2% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
    Φώσφορος: 1% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο καφές είναι ακόμα πιο πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, αφού ο μέσος άνθρωπος που τρώει μια τυπική δυτική διατροφή παίρνει στην πραγματικότητα περισσότερα αντιοξειδωτικά από τον καφέ απ' ότι από τα φρούτα και τα λαχανικά μαζί.

Πηγή: iefimerida.gr


Και ο Καναδάς στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους


Η συμμετοχή στη συμμαχία θα έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μηνών

Στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ θα συμμετάσχουν και τα μαχητικά αεροσκάφη του Καναδά για ένα διάστημα 6 μηνών, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ.

Ο Χάρπερ δήλωσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι ο Καναδάς σχεδιάζει επίσης να στείλει ένα αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού και δύο αναγνωριστικά αεροσκάφη στην περιοχή. Δεν ανέφερε πόσα αεριωθούμενα θα λάβουν μέρος στην εκστρατεία.

Ο Καναδός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο Καναδάς δεν θα αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Η πρόταση θα τεθεί προς ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα ωστόσο αναμένεται να εγκριθεί, καθώς οι Συντηρητικοί που κυβερνούν συγκεντρώνουν την πλειοψηφία.

«Σκοπεύουμε να πλήξουμε σε σημαντικό βαθμό (...) το Ισλαμικό Κράτος, ειδικά την ικανότητά του είτε να εμπλέκεται σε ευρείες στρατιωτικές επιχειρήσεις ή να διαθέτει βάσεις ανοικτά» είπε ο Χάρπερ.

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στον Καναδά επισήμαναν χθες ότι ενδέχεται να καταψηφίσουν την πρόταση υποστηρίζοντας ότι ο Χάρπερ δεν τους έδωσε πολλές λεπτομέρειες για την αποστολή που προτείνει και ότι θα μπορούσε να εγκλωβίσει τον Καναδά σε ένα μακρύ πόλεμο.

Ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης σημείωσε ότι τα καναδικά μαχητικά δεν θα πλήξουν στόχους στη Συρία αν δεν εξασφαλιστεί η συναίνεση της Δαμασκού.

Το 2003, η τότε κυβέρνηση των Φιλελευθέρων είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.

Ο Χάρπερ, που ήταν ηγέτης της αντιπολίτευσης εκείνη την περίοδο, είχε υποστηρίξει την εκστρατεία, ένα γεγονός που οι βασικοί του αντίπαλοι επισήμαναν σήμερα.

Ο Τόμας Μουλκάιρ, ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης των Νέων Δημοκρατών, είπε ότι «ο Καναδάς (...) δεν πρέπει να ορμήσει σε αυτόν τον πόλεμο».

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η υποστήριξη των πολιτών για τη διενέργεια επιχειρήσεων στο εξωτερικό έχει μειωθεί έπειτα από 10 χρόνια εμπλοκής στο Αφγανιστάν έως το 2011, κατά τη διάρκεια της οποίας 158 στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Η πολεμική αεροπορία του Καναδά επιτέθηκε εναντίον στόχων στη Λιβύη το 2011 στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την ενίσχυση της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων του ΟΗΕ.

Ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Τζάστιν Τρουντό υπενθύμισε από την πλευρά του την υποστήριξη του Χάρπερ σε αυτό που χαρακτήρισε ιρακινό φιάσκο.

«Γιατί δε συζητάμε περαιτέρω για το είδος της ανθρωπιστικής βοήθειας που ο Καναδάς μπορεί και πρέπει να στείλει (στους Ιρακινούς), αντί να βγάζει τα μαχητικά του CF-18 για να τους δείξει πόσο μεγάλα είναι;» πρόσθεσε ειρωνικά ο Τρουντό.

Πηγή : newsbeast.gr


Έρευνα σε Θησείο και Κυψέλη από την αντιτρομοκρατική.




Έρευνα γίνεται αυτή την ώρα από την  Αντιτρομοκρατική σε διαμέρισμα στην Κυψέλη και στο Θησείο μέρη τα οποία όπως λένε οι πληροφορίες της αστυνομίας υπάρχουν κρησφύγετα του επαναστατικού αγώνα.
Σε δυο διαμερίσματα συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής το ένα χρησιμοποιούνταν για μέρος συνάντησης και είναι αυτό που βρίσκεται στην Κυψέλη στην οδό Δροσοπούλου και Καλλιφρονά και το άλλο στο Θησείο το οποίο ερευνάται αυτή την στιγμή.
Στην χθεσινή έρευνα εχθές στο Μαρούσι βρέθηκε ένα ανενεργό περίστροφο.
Ο χρόνος που προσπάθησε να κερδίσει ο Σταμπούλος μην δίνοντας στοιχεία και αποτυπώματα μάλλον λειτούργησε υπέρ των συνεργατών του διότι δεν έχουν βρεθεί υπολογιστές στα σπίτι που γίνονται οι έρευνες.

newsotherwise.gr




Συμβαίνει Τώρα : Κλειστό το κέντρο



Είναι μεγάλο λάθος να ανεβείτε σήμερα στο κέντρο αφού εδώ και μισή ώρα είναι κλειστεί η Πανεπιστημίου και η Σταδίου μέχρι το Σύνταγμα λόγω πορείας εργαζομένων.
Είναι απίστευτη η ταλαιπωρία των οδηγών αφού ακόμα και με μοτοσυκλέτα δυσκολεύεσε να κυκλοφορήσεις.
Τεράστιες ουρές αντιμετωπίζουν οι οδηγοί από το Χίλτον μέχρι την παράκαμψη στο Σύνταγμα προς Κολωνάκι, από του ΦΙΞ μέχρι τις αρχές του Ζαππείου με παράκαμψη για το παναθηναϊκό στάδιο και την Καλλιρρόης,  από την Ακαδημίας μέχρι να βγεις στην Βουλή που και από εκεί δεν στρίβει ο δρόμος όπως είναι φυσικό από του Μαξίμου και χρειάζεται να αντιμετωπίσεις μια τεράστια ουρά στο φανάρι του πολεμικού μουσείου!!!
Καλό κουράγιο!!!!

newsotherwise.gr


"Mάχη" για τις ομαδικές απολύσεις και το ασφαλιστικό


Αποφασισμένη να μην κάνει πίσω έναντι των δανειστών σε αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο φέρεται η ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας με τη τρόικα πάντως να κρατά ανοιχτό το θέμα
«Μάλλον γίνεται αποδεκτό το σχέδιο ILO για τις ομαδικές απολύσεις», δήλωσε μετά την συνάντηση κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, με την ελληνική πλευρά να θέτει κατά τη συνάντηση το πόρισμα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, (ILO) που αποφασίστηκε στη σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους, στη Γενεύη.

Με «όπλο» τις θέσεις αυτές η πλευρά του υπουργείου επέμεινε και κατά τη σημερινή συνάντηση με τους δανειστές ότι

- δεν υπάρχει θέμα αλλαγής της νομοθεσίας για το ζήτημα του λοκ άουτ
- το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις είναι επαρκές, καθώς η ευθύνη έχει ανατεθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας σκοπεύει πάντως να προωθήσει διάταξη με την οποία εφαρμόζεται μεν η απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά της μονομερούς προσφυγής στον Οργανισμό Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), δυσχεραίνει όμως η διαδικασία έκδοσης διαιτητικών αποφάσεων με ισχύ συλλογικής σύμβασης.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε την κατηγορηματική του διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις είναι απόλυτα διασφαλισμένες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ελληνική πλευρά επιδιώκει να κερδίσει χρόνο, μέσα από την εφαρμογή του νόμου 3863 του 2015 που θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2015, ενώ όλι είναι εν αναμονή των αναλογιστικών μελετών που θα έχου ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα.

Να σημειωθεί ότι χθες ο κ. Βρούτσης κατέθεσε στην τρόικα την έκθεση του ΚΕΠΕ, που περιλαμβάνουν εναλλακτικές προτάσεις για
- τις ενοποιήσεις ταμείων,
- τη λειτουργική ενοποίηση διαδικασιών
- την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, χωρίς να θίγονται «θεμελιωμένα» δικαιώματα, και
- την αύξηση της 15ετίας σε 20ετία.

Πηγή : newsit.gr


Τον βρήκε η γυναίκα του κρεμασμένο μέσα στο σπίτι




Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ένας 33χρονος
Τον 33χρονο γιατρό βρήκε η γυναίκα του κρεμασμένο μέσα στο σπίτι τους στην Αθήνα, όπου διέμεναν τα τελευταία χρόνια.
Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τι οδήγησε τον άνδρα στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του.


Πηγή: cretalive.gr





Παγκόσμια μέρα των ζώων : Πυροσβέστης σώζει κουταβάκι δίνοντάς του φιλί ζωής video



Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο που δείχνει Ισπανό πυροσβέστη να σώζει, δίνοντας του το φιλί της ζωής, ένα κουταβάκι
Το σκυλάκι εγκλωβίστηκε σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε επαρχία της Βαλένθια.
Ο 42χρονος πυροσβέστης, Κάρλος Αράνα που πλέον οι ντόπιοι τον φωνάζουν «φύλακα άγγελο», προσπαθούσε για πολλή ώρα με μαλάξεις να επαναφέρει το κουτάβι στη ζωή, αλλά δεν κατάφερνε τίποτα, μέχρι που αποφάσισε να του δώσει το φιλί της ζωής.
Μάλιστα, πριν το φιλί της ζωής, του έβαλε και μάσκα οξυγόνου, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα. Μετά από λίγα λεπτά με αναπνοές στο στόμα από τον πυροσβέστη, το κουτάβι άρχισε να κουνά τα πόδια του.
Τότε, ο πυροσβέστης το πήγε στο πλησιέστερο κτηνιατρείο και πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.
Όλη αυτή η δραματική σκηνή καταγράφηκε σε βίντεο που ανέβηκε στα social media και έγινε κυριολεκτικά πανικός. Στην περιοχή όλοι πλέον φωνάζουν τον 42χρονο πυροσβέστη φύλακα άγγελο και ήρωα.



Πηγή : newsbomb.gr


Κρυολογούν ο σκύλος και η γάτα;


Όχι, οι τετράποδοι δεν κρυολογούν όπως εμείς. Ωστόσο, τα συμπτώματα που θυμίζουν ανθρώπινο κρυολόγημα μπορεί να σημαίνουν κάτι σοβαρό και θα χρειαστούν οι γνώσεις του κτηνιάτρου.

Από την Ελένη Κεφαλοπούλου

Βήχας, φτέρνισμα ή λίγες μυξούλες, και είμαστε σίγουροι ότι ο τετράποδος σύντροφός μας έχει κρυολογήσει. Τον αντιμετωπίζουμε σαν παιδάκι που συναχώθηκε και χρειάζεται ζέστη και θαλπωρή. Όμως, στους σκύλους και στις γάτες δεν υπάρχει κρυολόγημα. Πέρα από το ότι είναι πλάσματα προικισμένα από τη φύση με αντοχές, το δέρμα τους δεν έχει πόρους, επομένως δεν κρυώνουν και δεν ιδρώνουν. Η άδηλος αναπνοή -που σ’ εμάς γίνεται από το δέρμα- σ’ αυτά γίνεται από το στόμα, γι’ αυτό με τη ζέστη λαχανιάζουν. Αν λοιπόν θέλετε να τους φορέσετε ένα ρουχάκι, αυτό θα είναι για ντεκόρ και όχι για το κρύωμα. Το πολύ-πολύ να το χρειαστεί ένα μικρόσωμο και κοντότριχο σκυλί, όπως το Τσιουάουα. Κάποιοι θα φέρουν αντίρρηση λέγοντας ότι το σκυλί τρέμει από το κρύο μετά το κούρεμα. Όμως, το τρέμουλο προέρχεται από την έλλειψη του φορτίου που το ζώο είναι συνηθισμένο να έχει, γι’ αυτό και σε λίγες ημέρες ή ώρες συνηθίζει.

Επομένως, συμπτώματα όπως ο βήχας, τα ρινικά εκκρίματα ή το φτέρνισμα ίσως σημαίνουν σοβαρές ασθένειες, στις οποίες το κατοικίδιό μας δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει χωρίς τη βοήθεια κτηνιάτρου.



Ο σκύλος

Τον πιο πειστικό συνδυασμό συμπτωμάτων κρυολογήματος προκαλεί η λοιμώδης τραχειοβρογχίτιδα, με βήχα, φτέρνισμα και ρινικές εκκρίσεις. Παλιά λεγόταν «νόσος του κυνοκομείου» (kennel cough), γιατί εμφανιζόταν όπου συγχρωτίζονταν πολλά ζώα. Μπορεί να εξελιχθεί σε πνευμονία και να αποβεί μοιραία.
«Συνάχι» θυμίζει η ρινίτιδα. Με ρινική καταρροή, καμιά φορά από το ένα ρουθούνι, συχνά αποτελεί σύμπτωμά της. Μπορεί να συνοδεύεται από λίγο αίμα και ηχηρή αναπνοή. Προκαλείται από βακτήρια ή μύκητες που δεν έχουν σχέση με το κρύο.
Το βήχα ως κύριο σύμπτωμα έχουν πολλές ασθένειες, συχνά σοβαρές, όπως η διροφιλαρίαση. Ο βήχας της διροφιλαρίασης γίνεται εντονότερος στις μεταβολές της θερμοκρασίας και στην υγρασία. Bήχα σαν κρώξιμο πάπιας προκαλεί η σύμπτωση των τοιχωμάτων της τραχείας. Βήχα και συχνά δύσπνοια φέρνουν οι ασθένειες του κατώτερου αναπνευστικού, όπως η βρογχοπνευμονία.
Τέλος, αν βήχει ή φτερνίζεται, αυτό μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία ή σε τροφή που έχει σταθεί στο λαιμό του ή σε ξένο σώμα που έχει μπει στο ρουθούνι του, οπότε παρουσιάζεται συχνά και βλεννώδες έκκριμα.


Η γάτα

Φτέρνισμα, δάκρυα στα μάτια, πράσινη βλέννα, επιπεφυκίτιδα και βήχας είναι συμπτώματα της ρινοτραχειίτιδας – της συνηθέστερης φλεγμονής του ανώτερου αναπνευστικού των γατιών. Παρουσιάζει έξαρση το χειμώνα και χρειάζεται σωστή αντιβίωση για να μην επιστρέψει. Παρόμοια συμπτώματα έχουν οι καλυκοϊοί, δημιουργώντας και έλκη στη γλώσσα.
Ηπιότερα συμπτώματα ρινίτιδας και επιπεφυκίτιδας προκαλεί η χλαμιδοφίλωση.
Δυνατό φτέρνισμα και βλέννες (με διασπορά ρινικού εκκρίματος) είναι συμπτώματα του συνδρόμου χρόνιας ρινίτιδας – παραρρινοκολπίτιδας. Προέρχεται από ρινοτραχειίτιδα που δεν έχει θεραπευτεί. Ρινίτιδα με αρκετό ρινικό έκκριμα μπορεί, όμως, να δημιουργήσουν και οι μύκητες.
Συμπτώματα κρυολογήματος μπορεί, επίσης, να προκαλέσουν οι αλλεργίες, τα νεοπλάσματα της ρινικής κοιλότητας ή ξένο σώμα που έχει σφηνωθεί στο λαιμό ή στο ρουθούνι της.
* Ευχαριστούμε τις κτηνιάτρους Πόπη Μαρούλη και Χρύσα Σίμου για τις πολύτιμες πληροφορίες τους.

Πηγή : trihes.gr


Με το «φάντασμα» των εκλογών πάνω από το Μαξίμου , Ο Σαμαράς «αναστηλώνει» τη γαλάζια πολυκατοικία


Με το φάντασμα των εκλογών να πλανάται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου και τη συγκυβέρνηση, παρά τις διαψεύσεις από την κυβερνητική εκπρόσωπο, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να συσπειρώσει εκ νέου τη ΝΔ στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του κόμματος.

Μπορεί η κυβέρνηση να θέλει να βάλει φρένο στα σενάρια πρόωρων εκλογών, ωστόσο ένα τέτοιο σενάριο μοιάζει όλο και πιο πιθανό και στους βουλευτές επικρατεί αναβρασμός.

Το απόγευμα , στην αποψινή κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα για τα 40 χρόνια της ΝΔ, αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρήσει να περιγράψει τόσο τα βήματα για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο αλλά κυρίως το σχέδιο του για την επόμενη μέρα.

Πρωτίστως ωστόσο, ο κ.Σαμαράς θα επικεντρώσει τις προσπάθειες του για να δώσει το στίγμα της ενωμένης κεντροξιάς με απώτερο στόχο να «αναστηλώσει» τη γαλάζια πολυκατοικία ενώπιον κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε οριστικοποιηθεί το ακριβές περίγραμμα της ομιλίας του Πρωθυπουργού, ωστόσο στενοί συνεργάτες του τόνιζαν ότι η τοποθέτησή του θα αφορά πρωτίστως το «αύριο» της χώρας και δεν θα είναι στενά κομματική.

Εν μέσω των συζητήσεων με την τρόικα και λίγο πριν τη μάχη της Βουλής, ο κ. Σαμαράς αναμένεται ότι θα εξαπολύσει σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα  ενώ αναμένονται και ανακοινώσεις παροχών που δεν είχε κάνει στη ΔΕΘ και είχε προκαλέσει σχόλια μέσα στη ΝΔ.

Η σημερινή συγκυρία των γενεθλίων της ΝΔ θα αποτελέσει ένα είδους «καλέσματος» στα εκλογικά όπλα και τα γαλάζιων στελεχών που μέχρι σήμερα για διαφορετικούς λόγους παρέμεναν μακριά από το κόμμα.

Κεντρικό πρόσωπο στην αποψινή εκδήλωση είναι ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Θόδωρος Ρουσόπουλος ο οποίος θα κάνει την επανεμφάνισή του έπειτα από συνεννόηση που προηγήθηκε με τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο και με το «πράσινο φως» του Αντώνη Σαμαρά.

Τόσο ο κ. Ρουσόπουλος όσο και οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ορκίζονται ότι η συγκεκριμένη εμφάνιση δεν σηματοδοτεί οποιαδήποτε συνεργασία σε άλλο επίπεδο ή με άλλη μορφή, ωστόσο όπως λένε από το περιβάλλον του πρώην υπουργού «σε κάθε περίπτωση είναι μια ηχηρή αποκατάσταση μετά από τα όσα είχαν ειπωθεί από τη στιγμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζητά από τον γραμματέα του κόμματος να έρθει σε επαφή μαζί του».

usay.gr


Πώς θα αντιμετωπίσετε διατροφικά την έλλειψη σιδήρου



Οι πιο πλούσιες πηγές αιμικού σιδήρου

Ο σίδηρος είναι ένα πολύτιμο θρεπτικό συστατικό, απαραίτητο για την υγεία και τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.

Ο σημαντικότερος ρόλος του αφορά τη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης των ερυθροκυττάρων, που ευθύνεται για τη μεταφορά του οξυγόνου από τους πνεύμονες προς τους ιστούς και τα όργανα του σώματος.

Η έλλειψη σιδήρου οδηγεί σε πρώτο στάδιο σε σιδηροπενία και ακολούθως σε σιδηροπενική αναιμία, μια κατάσταση που εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως ωχρότητα, κόπωση, αδυναμία συγκέντρωσης, διαταραχή της θερμορύθμισης και σε ορισμένες περιπτώσεις κεφαλαλγία, τριχόπτωση και φλεγμονές στη στοματική κοιλότητα.

Η σιδηροπενική αναιμία είναι η συχνότερη μορφή αναιμίας και αποτελεί ένα πρόβλημα που εμφανίζεται σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Μάλιστα, ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, είτε λόγω αυξημένων αναγκών ή/και απωλειών ή εξαιτίας της ανεπαρκούς πρόσληψης σιδήρου. Στις ομάδες αυτές -εξαιρώντας άτομα στα οποία η σιδηροπενική αναιμία εμφανίζεται ως επακόλουθο κάποιας παθολογικής κατάστασης- περιλαμβάνονται οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας καθώς και οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες, τα βρέφη, τα μικρά παιδιά και οι έφηβοι, οι αθλητές, οι χορτοφάγοι και τα άτομα που ακολουθούν περιοριστικές δίαιτες, οι ηλικιωμένοι και οι τακτικοί αιμοδότες.

Η διατροφή κατέχει πρωταρχικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση της σιδηροπενίας και της σιδηροπενικής αναιμίας, καθώς η εξασφάλιση επαρκούς διαιτητικής πρόσληψης σιδήρου μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση και αναπλήρωση των αποθηκών του οργανισμού. Ο σίδηρος που προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής διακρίνεται σε δύο κατηγορίες: τον αιμικό σίδηρο, που περιέχεται σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης και είναι πιο εύκολα απορροφήσιμος από τον οργανισμό και το μη-αιμικό σίδηρο που βρίσκεται σε φυτικής προέλευσης τρόφιμα κι εμφανίζει πολύ χαμηλότερα ποσοστά απορρόφησης.

Οι πιο πλούσιες πηγές αιμικού σιδήρου είναι το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια –ειδικότερα οι σαρδέλες- και τα θαλασσινά, ενώ υψηλά ποσά μη-αιμικού σιδήρου βρίσκονται στα όσπρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και ειδικότερα το σπανάκι, τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς, και κυρίως το σουσάμι και τον πασατέμπο, τις νιφάδες βρώμης, καθώς επίσης και σε εμπλουτισμένα δημητριακά και προϊόντα ολικής άλεσης.

Ειδικότερα για τις πηγές μη-αιμικού σιδήρου προτείνεται η ταυτόχρονη κατανάλωση κάποιου τροφίμου με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, όπως είναι τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες, τα ακτινίδια και οι πιπεριές, καθώς έτσι επιτυγχάνεται μεγαλύτερη απορρόφηση. Επομένως, μπορείτε να συνδυάσετε τα όσπρια με χρωματιστές πιπεριές, το σπανάκι με στιμμένο λεμόνι και τα δημητριακά σας με κομμάτια από φράουλες ή ακτινίδιο ή να συνοδεύσετε τα γεύματα που περιέχουν φυτικές πηγές σιδήρου με ένα φρεσκοστιμμένο χυμό εσπεριδοειδών! Επιπλέον, η παρουσία ποσότητας αιμικού σιδήρου στο γεύμα, μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την απορρόφηση του μη-αιμικού σιδήρου.

Από την άλλη, ορισμένα συστατικά των τροφίμων επηρεάζουν αρνητικά τη διαθεσιμότητα του σιδήρου. Συγκεκριμένα, το ασβέστιο, η καφεΐνη, οι ταννίνες, τα φυτικά και οξαλικά οξέα μειώνουν την απορρόφησή του, συνεπώς τρόφιμα όπως το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το τσάι, ο καφές και τα καφεϊνούχα ροφήματα και αναψυκτικά και το κόκκινο κρασί, καλό θα ήταν να μην καταναλώνονται όταν το γεύμα περιλαμβάνει κάποια πηγή σιδήρου, αλλά να απέχουν χρονικά τουλάχιστον 1-2 ώρες.

Πηγή: neadiatrofis.gr


Ανάρτησε το indymedia δήλωση του Σταμπούλου : «Αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του κεφαλαίου»


Ο συνεργός του Μαζιώτη Αντώνης Σταμπούλος έστειλε επιστολή στο indymedia τα μεσάνυχτα και περιγράφει τα όσα έζησε απο την στιγμή της σύλληψης απο την αντιτρομοκρατική και γιατί δεν δίνει τα στοιχεία του.
Στην επιστολή αναφέρεται στους "συναγωνιστές" του διαβάστε την επιστολή :

Προς το παρόν, βρίσκομαι αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του κεφαλαίου, η καρδιά μου όμως παραμένει στο στρατόπεδο της επανάστασης.

«Την 1-10-2014 , με συλλαμβάνουν και οδηγούμαι με κουκούλα στο κεφάλι στον ανακριτικό θάλαμο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Από τις 17.00 έως τις 1.00 τη νύχτα, ένα τσούρμο κουκουλοφόροι -και ενώ είμαι δεμένος πισθάγκωνα- μου αποσπούν με τη βία DNA, αποτυπώματα και με φωτογραφίζουν (προσπαθούν) εν μέσω ειρωνειών, κεφαλοκλειδωμάτων, στραμπουληγμάτων, ξύλου και απειλών για ηλεκτροσόκ , θεωρώντας ότι έτσι θα συνεργαστώ. Στις 1.00 τη νύχτα, βλέπω τους πρώτους ξεκουκούλωτους που μου ανακοινώνουν ότι κατηγορούμαι για τρομοκρατία. Ως τις 5.30 τα ξημερώματα , παραμένω σε ένα 1 Χ 3 κελί , δεμένος πάντα πισθάγκωνα με τις χειροπέδες. Την επόμενη μέρα γίνονται πάλι προσπάθειες να με φωτογραφίσουν.

Από μεριάς μου απείχα από την πρώτη στιγμή από τροφή και νερό με απαίτηση να μιλήσω με δικηγόρο. Μου επέτρεψαν τελικά να ειδοποιήσω δικηγόρο μετά από 24 ώρες και κατόρθωσα να την δώ μολις για λίγα λεπτα , λίγο πριν τον Εισαγγελέα.

Τα παραπάνω τα καταθέτω σαν μια μικρή εμπειρία αγώνα προς τους συναγωνιστές.

Η στάση του Κράτους προς εμάς , ήπια ή σκληρή -αυτό είναι πάντα σχετικό- δεν μπορεί ποτέ να μας κάμψει, όσο έχουμε συνείδηση της υπευθυνότητας που απορρέει από τη θέση μας ως αναρχικοί , στις στιγμές της δοκιμασίας.

Γιατί οι δύσκολες στιγμές στον αγώνα είναι αυτές που ατσαλώνουν τη συνείδηση. Γιατί σε αυτές τις περιστάσεις ο κάθε ένας από μας είναι ο θεματοφύλακας των ιδανικών της κοινωνίας που πολεμάμε να φτιάξουμε. Για τον αγώνα προς την χειραφέτηση από την ταξική κοινωνία έχει χυθεί πολύ αίμα, κι επομένως θα ήταν αστείο να λυγίζουμε στα όποια νταϊλίκια των μπάτσων. Κράτησα αρνητική στάση απέναντι στις αξιώσεις των κρατικών λακέδων να αποσπάσουν στοιχεία μου για δυο λόγους. Πρώτο, για λόγους αξιακούς , καθώς θεωρώ ότι υποχρέωση κάθε αναρχικού επαναστάτη είναι να μη δίνει ούτε χιλιοστό εδάφους στον ταξικό εχθρό . Και δεύτερο γιατί, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της υπόθεσης που μου προσάπτουν, θέλησα να προστατέψω συντροφικό και φιλικό περιβάλλον από τα κοράκια που με κρατάνε. Όσο λοιπόν οι κλούζω δεν έβρισκαν το όνομα, δεν ήμουν διατεθειμένος με τιποτε να τους το δώσω. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δυο μέρες μετά τη σύλληψη, η αστυνομία έχει βρει «επιτέλους» το όνομά μου.

Είναι σαφές ότι με τη σύλληψή μου οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και κυρίως οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι έλπιζαν να βγάλουν λαβράκι , γι αυτό και οι διαρροές στον τύπο για το σημειωματάριο με τις «χρονομετρημένες διαδρομές» τους στόχους, τα ποδήλατα και τα λουκάνικα. Μέσω της κοπτορραπτικής φτιάχνουν μια ιστορία που να ταιριάζει στο σενάριο τους. Σενάριο που στο τέλος πρέπει πάντα να βγάζει αυτούς νικητές.

Το τι έκανα, ποιος είμαι και γιατί βρισκόμουν εκεί που με συνέλαβαν δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας και των εισαγγελέων αλλά δική μου. Επομένως, δεν έχω να απολογηθώ στους φύλακες της αστικής νομιμότητας, αλλά μόνο στο επαναστατικό κίνημα, τους συντρόφους και τον λαό που επιλέγει να μη ζήσει σα ραγιάς.

Θεωρώ αναγκαία αυτήν την πρώτη επικοινωνία με τον έξω κόσμο , μιας και δεν τρέφω αυταπάτες για την μη προφυλάκιση μου.

Προς το παρόν, βρίσκομαι αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του κεφαλαίου, η καρδιά μου όμως παραμένει στο στρατόπεδο της επανάστασης.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Ζήτω η επανάσταση.

Ζήτω η Αναρχία.

Αντώνης Σταμπούλος

από την Λ. Αλεξάνδρας 173.

4/10/2014»


newsotherwise.gr


Οι οκτώ φόροι που μειώνονται από το 2015


«Πράσινο φως» από την τρόικα για να κατατεθούν στη Βουλή

«Πακέτο» με οκτώ φοροελανφρύνσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις περιλαμβάνει το προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή και οι οποίες θα υλοποιηθούν σταδιακά από το 2015.

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν «κούρεμα» σε φόρους εισοδήματος και πρόστιμα στην Εφορία, διευκολύνσεις για την εξόφληση οφειλών στο Δημόσιο, κατάργηση πλασματικών φόρων στις αγοραπωλησίες ακινήτων καθώς και στην κατοχή αυτοκινήτων και περιουσιακών στοιχείων, απαλλαγές από «χαράτσια» ανενεργών επιτηδευματιών και κίνητρα για διαγραφές οφειλών από τραπεζικά δάνεια.

Ειδικότερα:

1. Ρύθμιση για χρέη σε Εφορία και Ταμεία. Οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ θα εξοφλούνται έως 100 μηνιαίες δόσεις ενώ για μεγαλύτερα ποσά θα φθάνουν τις 72 δόσεις.

2. «Ψαλίδι» στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα διατηρηθεί μέχρι το 2016, αλλά την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα είναι ψαλιδισμένη τουλάχιστον κατά 30%.

3. Αποσύνδεση του «πόθεν έσχες» από την αντικειμενική αξία. Με τη νέα ρύθμιση θα αποσυνδέεται το τεκμήριο απόκτησης ενός ακινήτου από την αντικειμενική αξία η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ υψηλότερη από την εμπορική αξία. Το «πόθεν έσχες» δηλαδή θα εφαρμόζεται στην πραγματική τιμή πώλησης του ακινήτου όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο μεταβίβασης.

4. Μείωση των συντελεστών κατά 10 μονάδες. Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων θα υποχωρήσει σταδιακά από το 42% στο 32% και ο συντελεστής φορολόγησης κερδών των επιχειρήσεων θα περιοριστεί σταδιακά από το 26% στο 15%.

5. Θα διατηρηθεί μειωμένος στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση.

6. Περιουσιολόγιο με κατάργηση τεκμηρίων. Τα τεκμήρια διαβίωσης αναμένεται να αντικατασταθούν από το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο μείωσης των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30%-50% αναδρομικά για τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2015.

7. Μείωση έως 50% στα πρόστιμα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι καθυστερήσεις στην απόδοση φόρων στο Δημόσιο.

8. Απαλλαγή τέλους από τα ανενεργά μπλοκάκια.

Πηγή : newsbeast.gr