Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Νοσηλείες σε ιδιωτικές κλινικές μόνο με πράσινο φως ελεγκτή! Πως θα δίνονται οι εγκρίσεις



Με ειδικά “συνεργεία” που θα αποτελούνται κυρίως από γιατρούς θα πραγματοποιούνται οι επιτόπιοι έλεγχοι στις νοσηλείες των ασθενών στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

. Όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων στα παραστατικά και τις οικονομικές απαιτήσεις των κλινικών θα έλθει ο έλεγχος σε πραγματικό χρόνο.
Μια διαδικασία που θα ξεκινήσει μετά τον Οκτώβριο ενώ οι καλά γνωρίζοντες εκτιμούν ότι μπορεί να χρειαστεί να έλθει και ο Δεκέμβριος.

Πάντως με βάση το σχεδιασμό Βορίδη, θα ακολουθηθεί η ίδια τακτική όπως στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες όπου είτε ένας γιατρός εγκαθίσταται μέσα στο νοσοκομείο, είτε ειδικές ομάδες μεταβαίνουν στις κλινικές και ελέγχουν τις νοσηλείες από την αρχή έως το τέλος.

Στο μεταξύ όμως θα πρέπει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου- σύμφωνα με τον υπουργό υγείας - να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα διαγνωστικά κέντρα ώστε να διαπιστωθεί και εκεί εάν έχουν γίνει υπερχρεώσεις ή αν οι οικονομικές απαιτήσεις είναι αυτές που πρέπει.

Να σημειωθεί πάντως πως η τακτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα είναι πως ο ελεγκτής-γιατρός θα πρέπει ουσιαστικά να εγκρίνει όλη την ιατρική διαδικασία, τη χρήση φαρμάκων ή θεραπειών ώστε αυτές να μπορούν να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

iatropedia.gr


Ένα βήμα πριν το λουκέτο πολλές ξενοδοχειακές μονάδες


Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας, παρά την πολύ καλή τουριστική χρονιά που... βιώσαν και εφέτος. Υψηλή φορολογία, ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη, λουκέτα τουριστικών πρακτόρων, «πάγωμα» τραπεζικού δανεισμού, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, που όπως τονίζουν Έλληνες ξενοδόχοι και φορείς του κλάδου, απειλεί τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, το μέλος του ΞΕΕ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος, εκφράζει την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει διευθετηθεί από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές το θέμα με τα λουκέτα των ρωσικών τουριστικών πρακτορείων και τις οφειλές αυτών στις ελληνικές επιχειρήσεις. «Εμείς θα φορολογηθούμε για χρήματα που δεν έχουμε εισπράξει», αναφέρει ο κ. Γαλιατσάτος επισημαίνοντας ότι «παρά την ενημέρωση-παρέμβαση του ΞΕΕ προς το αρμόδιο υπουργείο, δεν υπάρχει διευθέτηση του σοβαρού αυτού ζητήματος».

Ο ΕΝΦΙΑ, όπως τονίζει ο κ. Γαλιατσάτος, παρά τις τελευταίες ρυθμίσεις, εξακολουθεί να είναι ένας άδικος φόρος για την ελληνική κοινωνία, ειδικά όταν εφαρμόζεται σε ακίνητα που δεν έχουν καμία πρόσοδο. «Με τον τρόπο αυτόν, δίνουμε ένα ακόμα πλήγμα στον εγχώριο τουρισμό» τονίζει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κρήτης Νίκος Χαλκιαδάκης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνει λόγο για δύσκολες συνθήκες που πλήττουν τα ελληνικά ξενοδοχεία. Η κατάσταση με τη φορολογία και τα υψηλά δημοτικά τέλη έχει φτάσει στο απροχώρητο, σημειώνει χαρακτηριστικά. «Αυτή τη στιγμή ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού πληρώνουν λογαριασμό νερού ακριβότερο από τη ΔΕΗ, απόρροια των υπερβολικών χρεώσεων των δήμων». Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα ξενοδοχειακής μονάδας που έχει λογαριασμό νερού 120.000 ευρώ, ανάφερε ο κ. Χαλκιαδάκης. Την ίδια στιγμή οι τράπεζες κάθε άλλο από «ευήκοα ώτα» διαθέτουν και δεν προβαίνουν σε εκταμίευση δανείων για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με χαμηλότερα επιτόκια, αφού τα επιτόκια του 8% έως 10% είναι πολύ υψηλά για τους ξενοδόχους, υπογραμμίζει ο κ. Χαλκιαδάκης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου σημειώνει ότι η παρούσα κατάσταση αποτυπώνεται σε μια περίοδο κατά την οποία η άνθιση των αφίξεων συνεχίζεται και φέτος, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση για την ελληνική ξενοδοχία θα ήταν πολύ χειρότερη. Ο Σεπτέμβριος στην Κρήτη, όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, κινήθηκε με διψήφια ποσοστά ανόδου σε σχέση με πέρυσι, όπως τονίζεται, ενώ και ο Οκτώβριος θα είναι ένας ακόμη καλός μήνας για τις αφίξεις τουριστών, σε σύγκριση με πέρυσι.

Στην Κρήτη που προσελκύει το 1/5 των συνολικών αφίξεων της χώρας η αυλαία θα πέσει αρχές Νοεμβρίου με το Ρέθυμνο, να αναμένει πτήσεις τσάρτερ μέχρι και τα τέλη του ίδιου μήνα.

tromaktiko.gr


Παπικά σκάνδαλα με πόρνες, όργια, τυμβωρυχίες και χρηματισμούς. Ιστορίες διαφθοράς που συγκλόνισαν την καθολική εκκλησία στον Μεσαίωνα...


Το οργιώδες δείπνο με τα κάστανα και τις πόρνες  Ένας από τους πιο αδίστακτους και διεφθαρμένους Πάπες του Μεσαίωνα ήταν ο Ροντρίγκο (Ροδρίγο) Βοργίας ο οποίος έγινε Πάπας με το όνομα Αλέξανδρος ΣΤ´ το 1492. Η ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του ενέπνευσε την πετυχημένη τηλεοπτική σειρά » Βοργίες». Ο Ροντρίγκο μαζί με τα παιδιά του, κυρίως την Λουκρητία και τον Καίσαρα, διψούσε για εξουσία. Στην ιστορία πέρασε το αποκαλούμενο «όργιο με τα κάστανα», το οποίο έγινε όταν ανέλαβε τα ηνία της καθολικής εκκλησίας. O Johan Burchard, υπάλληλος στο γραφείο του περιγράφει το περίφημο δείπνο της ακολασίας.... 


Στη σειρά «The Borgias» πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζέρεμι Άϊρονς στο ρόλο του Ροντρίγκο Βοργία,   του πανούργου, παρεμβατικού πατριάρχη της οικογένειας Boργία, που χτίζει μια αυτοκρατορία βασισμένη στη διαφθορά της ιερής καθολικής εκκλησίας... 

Ο Καίσαρας, γιος του Πάπα, οργάνωσε ένα πλουσιοπάροχο δείπνο στο παλάτι του Πάπα και συγκεκριμένα στο δικό του διαμέρισμα, το Palazzo Apostolico, την τελευταία μέρα του Οκτώβρη, το 1501. Αν και ήταν Κυριακή, μέρα αφιερωμένη στον Θεό, όταν τελείωσε το φαγοπότι, ο Καίσαρας έφερε 50 πόρνες πολυτελείας που είχαν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια, με εντολή να διασκεδάσουν τον οικοδεσπότη και τους καλεσμένους του, αριστοκράτες της Ρώμης. Αρχικά τα νεαρά κορίτσια χόρεψαν για τους καλεσμένους με τα ρούχα τους και μετά γυμνές, γιατί ο Πάπας πάντα απολάμβανε το γυμνό θέαμα. Μετά το δείπνο ο Καίσαρας πήρε τα κηροπήγια από το τραπέζι και τα τοποθέτησε στο πάτωμα. Στη συνέχεια, σκόρπισε κάστανα στο πάτωμα και ζήτησε από τις πόρνες να τα μαζεύουν μπουσουλώντας ανάμεσα στα κηροπήγια και στο ημίφως. Οι θαμώνες, αλλά και ο Πάπας με τα παιδιά του παρακολουθούσαν το θέαμα.... 

Η Λουκρητία Βοργία (1480-1519) χορεύει μπροστά στον πατέρα της Πάπα Αλέξανδρο ΣΤ” και τη συντροφιά του... 

Το έπαθλο του Πάπα Οι καλεσμένοι δεν περιορίστηκαν μόνο στο ρόλο του παρατηρητή, αλλά στη συνέχεια συμμετείχαν σε ομαδικά όργια. Μάλιστα ο Πάπας Ροντρίγκο πρόσφερε έπαθλο σε όποιον από τους συνδαιτυμόνες θα μπορούσε να συνευρεθεί με τις περισσότερες κοπέλες. Οι υπηρέτες κρατούσαν πρακτικά για τις επιδόσεις του κάθε καλεσμένου. Οι πόρνες αμείφθηκαν με δώρα, όπως παπούτσια, μεταξωτές τουνίκ και κοκαλάκια για τα μαλλιά.  Η σύνοδος της εκκλησίας δίκασε το πτώμα του Πάπα  Τον 9ο και 10ο αιώνα η παπική θητεία είχε εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς, αλλά και σε έντονες διαμάχες. Ίσως όμως η πιο άθλια υπόθεση στην ιστορία του Παπισμού ήταν το 897 όταν ο Πάπας Στέφανος ο ΣΤ´ διέταξε να εκταφιαστεί το πτώμα του προκατόχου του, Πάπα Φορμόζο (Formosus) για να τον δικάσει. Η σορός του εκταφιάστηκε, ντύθηκε με παπικά ενδύματα και στη μακάβρια σκηνή της δίκης, το άψυχο σώμα του Πάπα στηρίχθηκε σε ένα θρόνο, καθώς ο Πάπας Στέφανος εξαπέλυε κατηγορίες κατά του νεκρού.... 
 
 Η μεταθανάτια δίκη του πτώματος του Πάπα Φορμόζου. Πίνακας του Jean-Paul Laurens, 1870... 

Είχε μάλιστα  διορίσει έναν διάκονο να απαντάει κατά τη διάρκεια της δίκης για λογαριασμό του νεκρού. Στο τέλος της δίκης, ο νεκρός Πάπας κρίθηκε ένοχος και η ποινή του ήταν να του αφαιρεθούν τα ρούχα, τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού τα οποία χρησιμοποιούσε για να ευλογεί και το σώμα του να πεταχτεί στον Τίβερη ποταμό. Οι Ρωμαίοι εξαγριώθηκαν με τον ξεπεσμό του Πάπα Στέφανου του ΣΤ. Φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν ότι το σώμα του νεκρού Πάπα εκβράστηκε στις όχθες του Τίβερη και άρχισε να κάνει θαύματα. Ο κόσμος τότε ξεσηκώθηκε με αποτέλεσμα ο Στέφανος να συλληφθεί και να καταλήξει στην φυλακή όπου και στραγγαλίστηκε.... 


                                                               Πάπας ο Βενέδικτος IX... 


Ο Πάπας που πούλησε το αξίωμα του Πάπας ο Βενέδικτος IX Ο Πάπας Βενέδικτος ο ένατος, ήταν ο μοναδικός Πάπας που πούλησε το αξίωμά του. Ο Βενέδικτος ήταν 20 ετών όταν έγινε Πάπας το 1032. Ένας διάδοχός του έγραψε ότι είχε διαπράξει βιασμούς, φόνους και άλλα ακατονόμαστα εγκλήματα. Ο ιστορικός Ferdinand Gregorovious έγραψε χαρακτηριστικά: «Φαίνεται πως ένας δαίμονας της κόλασης με τη μορφή ιερέα κατέλαβε το θρόνο του Πάπα».  Η καθολική εγκυκλοπαίδεια τον θεωρεί ως τη μεγαλύτερη ντροπή  για τον παπικό θρόνο. Η θητεία του χαρακτηρίστηκε από επονείδιστες κατηγορίες. Λέγεται πως ήταν ο πρώτος ομοφυλόφιλος Πάπας και οργάνωνε όργια στο παλάτι. Μία από τις ακραίες πράξεις κατά τη διάρκεια της θητείας του, ήταν όταν το 1045 ο νονός του που φιλοδοξούσε να γίνει Πάπας στη θέση του, τον δωροδόκησε με ένα τεράστιο για την εποχή ποσό για να παραιτηθεί ώστε να αναλάβει ο ίδιος το αξίωμα. Ο Βενέδικτος πήρε τα χρήματα, αλλά μέσα σε ένα χρόνο μετάνιωσε που παραιτήθηκε, γύρισε στη Ρώμη και ανακατέλαβε  τη διακυβέρνηση της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Οι θεατρινισμοί τους δεν είχαν τέλος και έτσι ο Γερμανός αυτοκράτορας εξαγριωμένος προέλασε στην Ιταλία και καθαίρεσε τον Βενέδικτο και τον νονό του.... 

Με πληροφορίες από Medievalists και New Catholic Encyclopedia... 

mixanitouxronou.gr


Αέρας ανανέωσης για το Kia Venga


Με πιο δυναμική εμφάνιση, φώτα LED και πλουσιότερα εξοπλισμένο εσωτερικό, το μικρό MPV της Kia, το Venga, θα αρχίσει την εμπορική του «σταδιοδρομία» στις αρχές του 2015, μαζί με το επίσης ανανεωμένο Rio.

Η βασικότερη αισθητική διαφορά στο ανανεωμένο Kia Venga είναι η μεγέθυνση της γρίλιας της μάσκας του, ενώ το λογότυπο της εταιρείας επανατοποθετήθηκε στο καπό. Το κάτω τμήμα της γρίλιας άλλαξε επίσης, ενώ τοποθετήθηκαν και φώτα ημέρας LED. Πίσω, υπάρχει μια οριζόντια λωρίδα χρωμίου, η οποία ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Το ανανεωμένο Venga θα διατίθεται με ζάντες νέας σχεδίασης, διάστασης 16 και 17 ιντσών.
Οι αλλαγές συνεχίζονται και στο εσωτερικό, εκεί όπου έχει τοποθετηθεί σκουρότερος μεταλλικός διάκοσμος συνδυαζόμενος με ανοιχτόχρωμα στοιχεία. Η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας έχει αλλάξει, ενώ υπάρχουν και δύο νέες επενδύσεις καθισμάτων. Το ανανεωμένο Kia Venga θα διατίθεται προαιρετικά με θερμαινόμενο τιμόνι, αλλά και με το νέας γενιάς σύστημα infotainment το οποίο διαθέτει 7άρα οθόνη, στην οποία απεικονίζεται η κάμερα οπισθοπορείας.

Αλλαγές σε τεχνικά στοιχεία δεν υπάρχουν, με το ανανεωμένο Kia Venga να αρχίζει την εμπορική του «σταδιοδρομία» στις αρχές του επόμενου έτους, μαζί με το επίσης ανανεωμένο Kia Rio.



autotriti.gr


Αναβάλλονται όλες οι αθλητικές διοργανώσεις όλων των πρωταθλημάτων


Ως ένδειξη σεβασμού για τον θάνατο του οπαδού του Εθνικού

Μετά από απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλες οι αναμετρήσεις όλων των πρωταθλημάτων ως ένδειξη σεβασμού για τον θάνατο του οπαδού του Εθνικού ο οποίος απεβίωσε σήμερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υφυπουργείου:

«Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής».

Πηγή: Sport-fm.gr


Συνταγματικές οι περικοπές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών


Απορρίφθηκε η προσφυγή τους από το ΣτΕ

Συνταγματικές και νόμιμες κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι περικοπές που υπέστησαν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών με το Ν. 4024/2011 με το σκεπτικό ότι «επιδιώχθηκε η μείωση κρατικών δαπανών και ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους για λόγους δημοσίου συμφέροντος» γεγονός που δικαιολογεί σύμφωνα με τους δικαστές «τη θέσπιση των μέτρων εν όψει της δυσμενούς δημοσιονομικής συγκυρίας και της μεγάλης οικονομικής κρίσης».

Μάλιστα, η Ολομέλεια του ΣτΕ επισημαίνει ότι με τη χορήγηση πρόσθετων επιδομάτων (ΔΗΒΕΕΤ) δημιουργήθηκε ένα οιονεί ειδικό μισθολόγιο για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους με ουσιώδη μισθολογική διαφοροποίηση από τους υπολοίπους και η κατάργηση του ΔΗΒΕΕΤ δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια δέχθηκε ότι με την εφαρμογή του νόμου, δεν παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις που αφορούν την ισότητα, την προστατευόμενη εμπιστοσύνη, την αναλογικότητα, την αξιοπρεπή διαβίωση, την οργάνωση της δημόσιας διοίκησης ούτε οι διατάξεις του πρώτου πρόσθετου πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ για τα περιουσιακά δικαιώματα.

Οι δικαστές εκτιμούν ότι η περικοπές δεν προσβάλουν, στην παρούσα φάση, την αξιοπρεπή διαβίωση των συγκεκριμένων υπαλλήλων δεδομένου ότι δεν μειώθηκε ο βασικός μισθός. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται αντίθετη κρίση του δικαστηρίου για τυχόν μειώσεις που ενδεχομένως γίνουν στο μέλλον και οδηγήσουν σε περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν αντισυνταγματικές οι επίδικες ρυθμίσεις επειδή όπως υποστηρίζουν ορισμένοι υπάλληλοι του ΥΠ.ΟΙΚ. βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση λόγω υψηλών δανείων ή αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων.

Η υπόθεση έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από αίτηση ακύρωσης υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσαν να ακυρωθούν τα φύλλα μισθοδοσίας τους με τα οποία τον Ιανουάριο του 2012 περικόπηκαν οι αποδοχές σε εφαρμογή του νόμου 4024/12011 καθώς επίσης και να ακυρωθεί η απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου με την οποία κατετάγησαν σε εκτέλεση του ιδίου νόμου στους βαθμούς της κατηγορίας που υπηρετούσαν. Η αίτηση, τελικά, απορρίφθηκε.

newsbeast.gr


Νέο ρεκόρ υποχώρησης στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων


Συνεχίζεται και σήμερα η υποχώρηση των τιμών των ελληνικών ομολόγων με αποτέλεσμα τα τεκταινόμενα στην... ελληνική αγορά κρατικού χρέους να προσελκύουν το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημείωνε σήμερα περαιτέρω άνοδο και κυμαίνονταν πριν από λίγο στο 6,34%, έναντι 5,56% που είναι η χαμηλότερη απόδοση που σημειώθηκε στις αρχές Αυγούστου. Η υποχώρηση στις τιμές των ομολόγων και η συνακόλουθη αύξηση των αποδόσεων είχε ως αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι των 10ετών γερμανικών ομολόγων (με απόδοση 0,96%) να αγγίξει το 5,38% έναντι 5,16% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Ανοδικά κινείται και η απόδοση του 5ετους ομολόγου η οποία κυμαίνονταν στο 4,77% έναντι 4,28% που ήταν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με τον Jens Peter Soerensen αναλυτή της Danske Bank, τον οποίον επικαλείται ρεπορτάζ του Βloomberg, αντανακλά την ανησυχία των επενδυτών εν όψει της πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από τον μηχανισμό του Μνημονίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προοπτική αυτή δημιουργεί αβεβαιότητα για το κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορέσει να τα καταφέρει (σσ: εκτός Μνημονίου).

Ωστόσο, η εν λόγω Τράπεζα εκτιμά ότι οι επενδυτές θα αρχίσουν να τοποθετούνται και πάλι στα ελληνικά ομόλογα όταν οι αποδόσεις αγγίξουν το 6%. Θεωρεί, δε, ότι σταδιακά οι αποδόσεις θα μειωθούν δραστικά κάτω από το 6%, όπως συνέβη και με τα Πορτογαλικά και Ιρλανδικά ομόλογα, όταν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης θα προχωρήσουν στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας.

tromaktiko


Πόσο επικίνδυνη είναι η διαδικτυακή απιστία;


Για πολλούς, ωστόσο, το διαδίκτυο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές των σχέσεων...
και συγκεκριμένα των συζυγικών, ίσως η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ από την καθιέρωση του θεσμού του γάμου.



Πώς μπορεί όμως κανείς να προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα και να αντιμετωπίσει τους νέους κινδύνους;

Στις μέρες μας, η απιστία και η υιοθέτηση μυστικών συμπεριφορών είναι πλέον πολύ εύκολη από τη στιγμή που με τη χρήση των τεχνολογικών μέσων όλα μπορεί να γίνουν γρήγορα και κρυφά.

Οι φιλικές σχέσεις που αποκτούν έναν πιο ζουζουνιάρικο χαρακτήρα, οι συναισθηματικοί δεσμοί, η επιστροφή ενός πρώην συντρόφου, η αποστολή μηνυμάτων περίεργου περιεχομένου, το διαδικτυακό πορνό, ακόμα και η διαδικτυακή επαφή, όλα μπορούν να γίνουν εύκολα, γρήγορα και μυστικά, ωθώντας ολοένα κα περισσότερα άτομα στην υιοθέτηση μιας διπλής ζωής.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Τα ηλεκτρονικά παράθυρα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά μέσα στο σπίτι και οι τοίχοι πρέπει να υψώνονται μέσα στο Διαδίκτυο.

Όπως επισημαίνουν όμως, δεν πρέπει να ανησυχεί κάποιος μόνο για τις διαδικτυακές σελίδες που δεν φανερώνονται.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που ενέχει η διαδικτυακή απιστία δεν είναι ότι μπορεί να οδηγήσει στη  απιστία, αλλά ότι αποπροσανατολίζει τη συναισθηματική επένδυση του ατόμου που τη διαπράττει μακριά από τη σχέση.

Η συναισθηματική απιστία μπορεί να συμβεί οπουδήποτε κι οποτεδήποτε, αλλά, με το Διαδίκτυο και τις ψηφιακές τεχνολογίες που ευνοούν την επικοινωνία στο εδώ και το τώρα, το φαινόμενο μπορεί να πάρει γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Η άμεση ικανοποίηση που παρέχουν αυτές οι τεχνολογίες ερεθίζει τα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου και συχνά κανείς συνειδητοποιεί ότι λαχταρά την άμεση σύνδεση που προσφέρουν ή ότι θλίβεται κατά την απουσία της.

Για να περιφρουρήσει το ζευγάρι τη σχέση του από τους κινδύνους του Διαδικτύου είναι απαραίτητο οι σύντροφοι να μην κρύβονται πίσω από το λεγόμενο «δικαίωμα στον προσωπικό τους χώρο», όταν στην πραγματικότητα διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μυστικότητα. Υπάρχει όμως αυτό το δικαίωμα μέσα σε μια σχέση, πόσο μάλλον μια συζυγική;

Τα προβλήματα ξεκινούν τη στιγμή που κάποιος προσπαθήσει να κρύψει κάτι από τον /τη σύντροφό του. Όταν, για παράδειγμα, γράφει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που δεν θέλει να δει ο/η σύντροφός του ή όταν δεν επιθυμεί να μοιραστεί τους κωδικούς.

Σε μια υγιή σχέση η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι βασικά συστατικά, ενώ η μυστικότητα δεν φαίνεται να έχει θέση.

Ο σεβασμός, βέβαια, στον προσωπικό χώρο του άλλου είναι εξίσου σημαντικός, αλλά προϋποθέτει τη θεμελίωση της εμπιστοσύνης. Όταν άλλωστε υπάρχει εμπιστοσύνη, ακόμα κι αν κανείς γνωρίζει τους κωδικούς του άλλου, δεν τους χρησιμοποιεί, από σεβασμό στον ιδιωτικό του χώρο.

Το καλύτερο μέσο, λοιπόν, του ζευγαριού για να προστατευτεί από τη σύγχρονη εκδοχή της απιστίας είναι η παραδοσιακή θεμελίωση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

tromaktiko


Νικήτας Κακλαμάνης: Ας τολμήσει ο Σαμαράς, να θυμηθεί τον Αντώνη του 1993...


Ο  ανεξάρτητος βουλευτής, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον Real Fm 97.8,σχολίασε την ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά στην Χαλκιδική.

«Από την Χαλκιδική σημείωσα τις πολλαπλές ιστορικές αναφορές, που σηματοδοτούν, λεκτικά μέχρι στιγμής, την επιστροφή στις ρίζες», ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης και συμπλήρωσε:

«Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν άτολμος σε δύο αναφορές που έκανε. Είπε «η παράταξη αυτή είπε το όχι το 2004 στο σχέδιο Ανάν, είπε το όχι στο Βουκουρέστι σχετικά με τα Σκόπια». Αυτό μου θυμίζει κάποιους που λένε ότι το «όχι» το 40 το είπε ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός στήριξε το «όχι» και ο ελληνικός λαός στήριξε τα «όχι» το 2004 και το 2008 τα οποία είχαν ένα ονοματεπώνυμο, Κώστας Καραμανλής».

Αναφορικά με το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για «μνημόσυνο» της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής έκανε λόγο για «πολιτική απρέπεια» και συμπλήρωσε:

«Αν πιστεύουν ότι με την φράση αυτή προσέβαλαν τον Σαμαρά κάνουν λάθος. Προσέβαλαν μία ολόκληρη παράταξη».

«Ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε σε όσους απομακρύνθηκαν για διαφόρους λόγους και τους ζήτησε να γυρίσουν. Εγώ δεν έφυγα, εγώ εξεδιώχθην. Αυτοί που εκδιωχθήκαμε έχουμε ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνα τα οποία είναι γνωστά. Όποιος εννοεί αυτά που λέει, ξέρει και τι πρέπει να κάνει», τόνισε.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μάλιστα μίλησε για «κλίμα ηττοπάθειας» στη Νέα Δημοκρατίας, ωστόσο πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι το κλίμα μπορεί να φτιάξει. Ας τολμήσει ο Σαμαράς να θυμηθεί τον Αντώνη του 1993, σε ότι αφορά την αποφασιστικότητά του».

Ερωτηθείς αν ο κ. Σαμαράς δεν βρει την αποφασιστικότητά του, ποια θα είναι η τύχη της ΝΔ στις εκλογές, απάντησε: «Φοβάμαι ότι το ποσοστό του 2009 που ο Κώστας καραμανλής το χαρακτήρισε «εκλογική συντριβή» θα θεωρείται θρίαμβος».

 πηγή: enikos.gr


Έδωσαν τα πρωτότοκα παιδιά τους για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ!


Τουλάχιστον απρόβλεπτο ήταν το αποτέλεσμα ενός πειράματος για τους κινδύνους ασφαλείας στο Διαδίκτυο, που έγινε στο Λονδίνο, με την υποστήριξη της Europol.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος αποδείχθηκε ότι μια χούφτα Λονδρέζων συμφώνησαν – άθελά τους – να δώσουν το… μεγαλύτερο παιδί τους, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο ελεύθερο δίκτυο που προσφερόταν σε ορισμένες από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, όταν οι άνθρωποι συνδέθηκαν με το hotspot, ανάμεσα στους όρους και τις προϋποθέσεις που έπρεπε να αποδεχθούν ήταν και η «ρήτρα του Ηρώδη». Για να συνδεθεί στο δωρεάν Wi-Fi, «ο χρήστης συμφώνησε να εκχωρήσει το πρωτότοκο παιδί του σε εμάς κατά τη διάρκεια της αιωνιότητας». Έξι άνθρωποι υπέγραψαν.

Η F-Secure, η φινλανδική εταιρεία ασφαλείας που υποστήριξε το πείραμα, δήλωσε ότι δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα και ότι φυσικά θα… αφήσει τα παιδιά με τους γονείς τους. Ωστόσο η έρευνα, που διοργανώθηκε από το Cyber ​​Security Research Institute, προσπάθησε να τονίσει την δημόσια άγνοια των σοβαρών ζητημάτων ασφάλειας στη χρήση του Wi-Fi και το κατάφερε!

πηγή : News.gr


Έπρεπε να μάθω να φιλάω ξανά, λέει ο άνθρωπος που έκανε μεταμόσχευση προσώπου


Το πρόσωπό του είχε παραμορφωθεί πλήρως όταν κατά λάθος είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι - Μετά από την πολύωρη επιτυχή μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε το 2012, σήμερα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, με την αγαπημένη του Μέλανι

Η ιστορία του είχε συγκλονίσει τον κόσμο, όταν το 2012 υποβλήθηκε σε επιτυχή μεταμόσχευση προσώπου, ενώ δύο χρόνια αργότερα έγινε εξώφυλλο στο ανδρικό περιοδικό GQ ως ένα από τα θαύματα της ιατρικής. Ο 39χρονος σήμερα Ρίτσαρντ Λι Νόρις έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, αφού γνώρισε την 43χρονη Μέλανι Σόλις, με την οποία ερωτεύθηκαν κεραυνοβόλα.


«Έπρεπε να μάθω να φιλάω ξανά» λέει ο ίδιος περιγράφοντας με λίγες λέξεις πώς η ζωή του άλλαξε ολοκληρωτικά κι άρχισε ουσιαστικά από την αρχή μετά την μεταμόσχευση προσώπου στην οποία υποβλήθηκε.


Όλα ξεκίνησαν το 1997, όταν κατά λάθος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Έχασε έτσι πάνω από το μισό του πρόσωπο και όπως εξομολογείται ο ίδιος: «"Έσπαγαν" το λαιμό τους για να με κοιτάξουν οι άνθρωποι στο δρόμο». Απέφευγε να κυκλοφορεί στη διάρκεια της μέρας και για πολλά χρόνια έμεινε κλεισμένος στο σπίτι. Το 2012 όμως, δέχθηκε να δοκιμάσει κάτι πρωτοποριακό: Θα έκανε την πιο εκτεταμένη μεταμόσχευση πρόσωπου που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, μια διαδικασία 36 ωρών, με τη συμμετοχή 150 γιατρών και νοσοκόμων στο Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center, η οποία είχε ποσοστό επιβιώσης του ασθενή μόνο κατά 50%. Η μεταμόσχευση περιελάμβανε ιστούς από το λαιμό έως το τριχωτό της κεφαλής, καθώς και την άνω και κάτω γνάθο, τα δόντια και ένα τμήμα της γλώσσας. 

Σήμερα, δύο χρόνια μετά το «ιατρικό θαύμα» όπως χαρακτηρίστηκε, ο Ρίτσαρντ έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Γνώρισε την 43χρονη Μέλανι Σόλις, η οποία ήρθε σε επαφή μαζί του μέσω email, όταν διάβασε κάπου την ιστορία του. Συναντήθηκαν από κοντά, ερωτεύθηκαν και είναι πλέον μαζί. «Τα μάτια του και το χαμόγελό του με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή» λέει εκείνη και συμπληρώνει «τα φιλιά ήταν ένας τομέας που έπρεπε να κάνουμε πολύ εξάσκηση, γιατί ο Ρίτσαρντ δεν μπορεί να σουφρώσει τα χείλη». 


Ο Ρίτσαρντ συμπληρώνει: «Δεν έχω μετανοιώσει καθόλου για ό,τι έγινε, ειδικά τώρα που γνώρισα τη Μέλανι. Οι άνθρωποι εστιάζουν πολύ στην εξωτερική εμφάνιση και μπορούν να γίνουν πολύ επιφανειακοί». 



protothema.gr


Πωλητήριο στο σπίτι του Νικου Καζαντζάκη


Ένα σπίτι- σύμβολο, ένα οίκημα που όσο κανένα άλλο είχε ταυτιστεί με τον κορυφαίο Κρητικό στοχαστή και συγγραφέα, το Νίκο Καζαντζάκη, βγαίνει στο "σφυρί" άγνωστο ακόμα με ποιο τίμημα, κινητοποιώντας τους απανταχού φίλους του μεγάλου διανοητή!
Πρόκειται για το σπίτι του Καζαντζάκη στη Γαλλική Αντίμπ, όπου ο Καζαντζάκης έγραψε αρκετά από τα βιβλία του και υπήρξε σπίτι και καταφύγιο για τον μεγάλο Κρητικό για αρκετά χρόνια. Το σπίτι είχε περάσει στην ιδιοκτησία της συζύγου του Νίκου Καζαντζάκη, Ελενης, η οποία το είχε πουλήσει στους τωρινούς ιδιοκτήτες και οι οποίοι τώρα με τη σειρά τους του έβαλαν πωλητήριο.


Πρόσφατα επισκέφτηκε την Κυανή Ακτή και το σπίτι ένας θαυμαστής του Καζαντζάκη, ο οποίος έκπληκτος είδε στην είσοδο του σπιτιού το πωλητήριο και παράλληλα τη διεύθυνση και το όνομα του μεσιτικού γραφείου που έχει αναλάβει να βρει τον επόμενο ιδιοκτήτη του ιστορικού οικήματος. Άμεσα επικοινώνησε με το δήμο Ηρακλείου και την αρμόδια αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.
"Θα προσπαθήσουμε να περάσει σε ελληνικά χέρια"
"Από τη στιγμή που το μάθαμε προσπαθούμε να το ψάξουμε περισσότερο- εξηγεί στο cretalive η κ. Πλεύρη- και θα κάνουμε μια προσπάθεια αρχικά απευθυνόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού και στη συνέχεια να κινητοποιήσουμε τους απανταχού φίλους του μεγάλου κρητικού συγγραφέα. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο, σε μια εποχή που προφανώς δεν υπάρχουν χρήματα να αγοραστεί από το δήμο Ηρακλείου το σπίτι στην Αντίμπ, ωστόσο οφείλουμε απέναντι στην ιστορία μας και στην συμβολική και συναισθηματική σχέση που μας συνδέει με το συγκεκριμένο σπίτι, να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε όσον το δυνατόν περισσότερους, μήπως και κάποιοι στην πορεία κινητοποιηθούν και βγουν μπροστά ώστε το σπίτι να περάσει σε ελληνικά χέρια" προσθέτει με νόημα η κ. Πλεύρη.

πηγή: cretalive



Αυτός είναι ο πιο «ευτυχισμένος ληστής όλων των εποχών»!


Έχει ένα πλατύ χαμόγελο, που αφήνει ακάλυπτα τα αραιά του δόντια, ενώ έχει ανοίξει διάπλατα τα μάτια του

Ένας άνδρας συνελήφθη καθώς φέρεται να επιχείρησε να ληστέψει μια τράπεζα στο Ντένβερ. Ωστόσο, δεν φαίνεται να... στεναχωρέθηκε ιδιαίτερα, αν κρίνει κανείς από τη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο αστυνομικό τμήμα για το «φάκελό» του.

Η φωτογραφία του 45χρονου Michael Whitington έχει ήδη γίνει viral ανάμεσα στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, ως ο «πιο ευτυχισμένος ληστής όλων των εποχών», ενώ και η ίδια η φωτογραφία είναι η «η καλύτερη του έτους» στο είδος της.

Ο ίδιος ο ληστής έχει ένα πλατύ χαμόγελο, που αφήνει ακάλυπτα τα αραιά του δόντια, ενώ έχει ανοίξει διάπλατα τα μάτια του.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο Whitington προσπάθησε να ληστέψει μια τράπεζα στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει με το τρένο... Αξιωματικοί σταμάτησαν το τρένο λίγα χιλιόμετρα μακριά και τον συνέλαβαν. Το δικαστήριο θα γίνει αύριο, Τρίτη.


Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο φίλαθλος του Εθνικού


Είχε ξυλοκοπηθεί στον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο προ δύο εβδομάδων - Έπειτα από τη διαπίστωση των σοβαρών τραυμάτων του, οι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου αποφάσισαν ο ασθενής να μεταφερθεί άμεσα στο 401, εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή

Απεβίωσε ο φίλαθλος του Εθνικού, Κωνσταντίνος Κατσούλης, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, έπειτα από σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχτηκαν στο γήπεδο της Αλικαρνασσού στις 14 Σεπτεμβρίου, όπου ο τοπικός Ηρόδοτος «φιλοξενούσε» την ομάδα, στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής.

Έπειτα από τη διαπίστωση των σοβαρών τραυμάτων του, οι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου αποφάσισαν ο ασθενής να μεταφερθεί άμεσα στην Αθήνα.

Η αεροκομιδή του άτυχου φιλάθλου, που δέχτηκε την επίθεση οπαδών του Ηροδότου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού της αγαπημένης του ομάδας με το σύλλογο της Αλικαρνασσού, στήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ. (Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ και εδώ).


Γ. Ανδριανός: Η Πολιτεία είναι σε διαρκή πόλεμο με τη βία

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε λόγο για έναν νέο άνθρωπο που χαροπάλευε για δύο εβδομάδες, επειδή πήγε να δει την αγαπημένη του ομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδριανό, ο θάνατος του Κώστα Κατσούλη, «πρέπει να είναι ο τελευταίος στη μακρά σειρά της βίας που ανεγκέφαλοι, εγκληματίες ή ψυχοπαθείς, εισάγουν ακόμη και σε αγώνες της Γ’ Εθνικής, σε αγώνες χάντμπολ ή γυναικείου βόλεϊ, ή αγώνες μεταξύ ομάδων παίδων».

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, οι κατηγορούμενοι για το θάνατο του εκλιπόντος έχουν προφυλακιστεί και πρόκειται να κριθούν από την Δικαιοσύνη, ενώ από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης εξετάζονται οι συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν τα επεισόδια στον αγώνα Ηροδότου – Εθνικού για να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

«Η πολιτεία βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τη βία σε όλες της τις εκφάνσεις - σε συνεργασία με όλους όσοι έμπρακτα συστρατεύονται σ’ αυτό το σκοπό, και έχοντας αμείλικτα απέναντι όσους με πράξεις και παραλείψεις τους την τρέφουν και τρέφονται από αυτή», ανέφερε, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς και τους φίλους του θύματος.


Γιάννης Μώραλης: Η βία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κώστα Κατσούλη, αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια του Εθνικού Πειραιώς.
Η βία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό. Ελπίζω το συντομότερο δυνατό να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Πώς ξεκίνησαν όλα

Γύρω στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης ξεκίνησαν σοβαρά επεισόδια στην εξέδρα, όταν λιγοστοί οπαδοί του Ηροδότου -από την απέναντι κερκίδα- πήγαν στην κερκίδα όπου βρίσκονταν 15-20 φίλαθλοι του Εθνικού.

Εκεί προσπάθησαν να πάρουν το πανό που κρατούσε ο εν λόγω φίλαθλος του Εθνικού, χτυπώντας τον με μπουνιές στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Το παιχνίδι διακόπηκε, μετά από προτροπή του αρχηγού του Εθνικού, Μανώλη Λύγκου, προς το διαιτητή της αναμέτρησης, με το γιατρό του Εθνικού να προσφέρει, αρχικά, τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο φίλαθλο, μέχρις ότου να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ - που στο μεταξύ είχε κληθεί - προκειμένου να τον μεταφέρει στο «Βενιζέλειο» Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όπως γνωστοποίησε η πλευρά του Εθνικού, επρόκειτο για τον Κωνσταντίνο Κατσούλη κάτοικο Πειραιά.Αρχικά είχε γίνει λόγος για ανεύρυσμα που προκάλεσε το αιμάτωμα στον εγκέφαλό του, ωστόσο τελικά αποδείχτηκε πως όλα προκλήθηκαν από τον άγριο ξυλοδαρμό του.Από τα επεισόδια τραυματίστηκε και ένας ακόμη φίλαθλος του Εθνικού. Πρόκειται για τον 37χρονο Κωνσταντίνο Λόλη.

Για την επίθεση έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε τέσσερα άτομα, που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία, σε αθλητική εγκατάσταση, αλλά η υπόθεση παίρνει πλέον άλλη τροπή μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσούλη.

protothema.gr


Γερμανός ο μεγαλύτερος φοροφυγάς στην Ελλάδα


Με μια ιστορική δικαστική απόφαση, η Hochtief, που εκμεταλλευόταν επί 20 χρόνια το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καλείται να πληρώσει 600 εκατ. ευρώ για ΦΠΑ που δεν απέδιδε στο Ελληνικό Δημόσιο

Απόφαση-βόμβα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών δικαιώνει το Ελληνικό Δημόσιο στην πολύχρονη δικαστική διαμάχη του με τη γερμανική Hochtief για το σκάνδαλο της παρακράτησης ΦΠΑ. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τις ελληνικές αρχές να διεκδικήσουν άμεσα έως και 600 εκατ. ευρώ για τον ΦΠΑ που επί 20 χρόνια δεν απέδιδε στο Δημόσιο για τη λειτουργία του «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο κατασκεύασε και διαχειριζόταν η θυγατρική εταιρεία εκμετάλλευσης αεροδρομίων στην Ευρώπη.

Η δικαστική απόφαση, κατά πολλούς, καθιστά πλέον τον γερμανικό κολοσσό τον μεγαλύτερο «εν ενεργεία» μεγαλοοφειλέτη και φοροφυγά στη χώρα μας. Μαζί με άλλες οικονομικές οφειλές της (σε ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ κ.λπ.) η συνολική οφειλή της Hochtief μπορεί να αγγίξει και το 1 δισ. ευρώ. Αν τα ποσά αυτά πληρώνονταν στην εποχή της παντοδυναμίας της γερμανικής εταιρείας που διαχειριζόταν τον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί πολλά από τα επαχθή μέτρα του μνημονίου, όπως τα 400 εκατ. που εξοικονομήθηκαν από την περικοπή ή την κατάργηση των δώρων σε μισθούς και συντάξεις.

Η απόφαση-σταθμός του Διοικητικού Εφετείου που αποκαλύπτει το «business stories» δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα και θεωρείται πλέον άμεσα εκτελεστή. Το επόμενο βήμα θα είναι μόλις την παραλάβει η αρμόδια ΔΟΥ να βεβαιώσει για είσπραξη σε βάρος της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. ποσό που εκτιμάται πως θα ανέλθει ή και θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ για τον ΦΠΑ και τα πρόστιμα που η Hochtief  όφειλε αλλά αρνούνταν να καταβάλει, επιμένοντας να υποστηρίζει μάλιστα πως δεν χρωστάει τίποτε στο Ελληνικό Δημόσιο.
Ερωτήματα γεννώνται όμως για το πότε και ποιος θα πληρώσει τελικά τα χρέη αυτά. Τα πράγματα περιπλέκει το γεγονός ότι πριν από ενάμιση χρόνο τα αφεντικά της γερμανικής εταιρείας στο Εσσεν προνόησαν να «απογειωθούν» από τη χώρα μας, πουλώντας σε καναδικό fund το μερίδιο που κατείχαν στη Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.

Πάντως, το ακριβές ποσό που θα βεβαιωθεί παραμένει ανυπολόγιστο, καθώς δεν έχουν προσμετρηθεί ακόμη από την Εφορία οι χρήσεις μέχρι το 2013. Η είσπραξη μπορεί να γίνει μέσω ρύθμισης από τα μελλοντικά κέρδη του αεροδρομίου (φέτος καταγράφεται αύξηση αφίξεων 25%).

Μέχρι σήμερα, πάντως, το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ασκήσει μέτρα είσπραξης και κατασχέσεις, ούτε έγινε ποτέ συμψηφισμός, όπως θα έκανε για κάθε Ελληνα πολίτη που παρακρατά τον ΦΠΑ.

«Ανώμαλη προσγείωση»


Το Διοικητικό Εφετείο έδωσε τέλος στο σίριαλ της πολύχρονης διένεξης της Hochtief με το Ελληνικό Δημόσιο -η οποία είχε φτάσει και στα βρετανικά δικαστήρια- καθώς έκρινε ότι, παρά τη λεόντειο σύμβαση που πέτυχε να συνάψει το 1992 για να αναλάβει να κατασκευάσει το νέο αεροδρόμιο, η γερμανική διοίκηση της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έκανε κακή χρήση της εξαίρεσης από ΦΠΑ που δικαιούνταν για συγκεκριμένες μόνο δραστηριότητές της, αλλά παρανόμως την επεξέτεινε και σε όλες τις άλλες!

Πρόκειται ίσως για το πρώτο μεγάλο πλήγμα που έχει πετύχει το υπουργείο Οικονομικών στη φάμπρικα φοροδιαφυγής που εδώ και δεκαετίες είχαν στήσει ξένες πολυεθνικές στη χώρα μας - και δη απέναντι σε εκπροσώπους κρατών που κουνάνε το δάχτυλο για τη φοροδιαφυγή στους αγρίως υπερφορολογημένους Ελληνες.

 Πολύπειρο στέλεχος των διωκτικών αρχών που έβαλε την υπογραφή του στα «βαριά» πρόστιμα σε βάρος της Hochtief τόνισε πως «σχεδόν πάντα, όταν κάνουμε έλεγχο σε πολυεθνικές, διαπιστώνουμε ότι αποδίδουν ελάχιστους φόρους. Το θέμα είναι όμως ότι οι φόροι δεν εισπράττονται και όταν ακόμα πιάνονται να φοροδιαφεύγουν οι επιχειρήσεις αυτές».

Τα τελευταία 7 χρόνια έχουν γίνει τουλάχιστον δύο φορολογικοί επανέλεγχοι από επιτροπές, με πορίσματα ελεγκτών του ΔΕΚ, αλλά και από οικονομικούς επιθεωρητές, από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι ο ΦΠΑ που έπρεπε να αποδώσει η εταιρεία ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ (και άλλα τόσα για πρόστιμα και προσαυξήσεις που φτάνουν στο 120%). Ελέγχθηκε, λόγου χάρη, για το πάρκινγκ που επινοικίαζε σε ελληνική εταιρεία και διαπιστώθηκε ότι, αν και όφειλε να χρεώνει ΦΠΑ, δεν τον απέδιδε στο Δημόσιο. Για μη απόδοση ΦΠΑ ένας Ελληνας φορολογούμενος θα κινδύνευε και με φυλάκιση. Η Hochtief όμως επεδείκνυε μια σχεδόν αποικιοκρατικού τύπου συμπεριφορά, αρνούμενη να συμμορφωθεί στον έλεγχο της Εφορίας και στον ελληνικό νόμο.

Επέμεινε το Δημόσιο


Αρχικά ελέγχθηκαν οι χρήσεις 2001 έως 2003, ενώ η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων έχει διενεργήσει ελέγχους και για την περίοδο 2004-2011 και έχει εκδώσει τις σχετικές πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ με τους προβλεπόμενους πρόσθετους φόρους.

Ωστόσο η εταιρεία προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, ενώ το 2010 υπέβαλε και αίτηση για υπαγωγή σε διαιτησία ενώπιον του London Court of International Arbitration, αμφισβητώντας το ποσό του ΦΠΑ που της είχαν επιβάλει οι φορολογικές αρχές. Πέτυχε μάλιστα και απόφαση του δικαστηρίου του Λονδίνου, με την οποία το ελληνικό κράτος καλούνταν να διαγράψει τις απαιτήσεις του!

Φάνηκε τότε πως η υπόθεση θα ήταν χαμένη για τη χώρα μας. Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών επέμεινε και με την καθοδήγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους πέτυχε τελικά μια καθαρή νίκη.

Σε τρεις συνεδριάσεις του τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2013 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εξέτασε και απέρριψε την προσφυγή της «υπ’ αριθμόν 1» κατασκευαστικής εταιρείας της Γερμανίας κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Τι ορίζει η δικαστική απόφαση


 Με βάση την απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο, αποτελούμενο από την πρόεδρο Εφετών Μαρίνα Πιπεράκη-Πρέκα και τους εφέτες Νικόλαο Παπαμιχαλόπουλο (εισηγητή) και Ελένη Ιατρού:

■ Απορρίπτει την προσφυγή της Hochtief δικαιώνοντας την κρίση των φορολογικών αρχών της χώρας μας.
■ Απορρίπτει και καθιστά άκυρη την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου που δικαίωνε τη Hochtief, τονίζοντας πως με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα η Διαιτησία δεν έχει την εξουσία να σβήσει τα διοικητικά πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί.
■ Ακόμα και αν η εταιρεία προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η απόφαση του Εφετείου είναι δεσμευτική και εκτελεστή, ενώ το ΣτΕ μπορεί να την απορρίψει μόνο για τυπικούς και όχι για λόγους ουσίας.
Επιπλέον το δικαστήριο καταρρίπτει και τους ισχυρισμούς ότι το Ελληνικό Δημόσιο παραβίασε την «καλή πίστη» ή το ευρωπαϊκό δίκαιο, όπως υποστήριζε η Hochtief, απειλώντας να διεκδικήσει
και να εισπράξει και αποζημίωση από τη χώρα μας.

protothema.gr


"Δεν ξέρω δεν απαντώ" από τον Άρειο Πάγο για τα ντου σε σπίτια φορολογούμενων


Η διοικητική Ολομέλεια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έκρινε πως δεν είναι αρμόδια να αποφανθεί αν η έφοδος στην κατοικία ή την επαγγελματική έδρα των φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς το δημόσιο, μπορεί να διενεργείται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα χωρίς την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.
Το όλο θέμα εξετάστηκε από την Ολομέλεια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κατόπιν ερωτήματος που της απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών.

Το ερώτημα είχε αποσταλεί μετά από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία αρμόδια ελεγκτικά όργανα μπορούν να πραγματοποιούν εφόδους σε κατοικίες ή σε επαγγελματική έδρα φορολογούμενων χωρίς την παρουσία εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της Ολομέλειας της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ελήφθη κατά πλειοψηφία (6 - 5) με τους εισαγγελικούς λειτουργούς να αποφασίζουν, πάντως, να υπάρξει τις επόμενες ημέρες γνωμοδότηση για το θέμα αυτό από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα Νικο Παντελή. Η γνωμοδότηση αυτή δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
newsit.gr


Όλοι είχαν προειδοποιηθεί να μην αγγίξουν αυτή τη γάτα. Ένας άντρας όμως το έκανε και του άλλαξε τη ζωή!


Όλοι στο συγκρότημα διαμερισμάτων ήξεραν ποιος ήταν ο «Άσχημος» . Ο Άσχημος ήταν ένας μικρός γάτος που περιφέρονταν στη γειτονιά και αγαπούσε τρία πράγματα σε αυτόν το κόσμο: να παλεύει με τους άλλους γάτους, να τρώει σκουπίδια αλλά και τα χάδια, όταν τα έβρισκε.
Ο συνδυασμός αυτών των πραγμάτων σε συνδυασμό με την ζωή που πέρασε στους δρόμους, είχαν την επίδρασή τους στον Άσχημο. Για παράδειγμα ο μικρός γάτος είχε μόνο ένα μάτι και εκεί όπου θα έπρεπε να υπάρχει το άλλο, βρίσκονταν στη θέση του μια τρύπα. Δεν είχε όμως μόνο αυτό το πρόβλημα. Του έλειπε και το αυτί από την ίδια πλευρά που δεν είχε μάτι, ενώ το αριστερό του πόδι πρέπει να είχε σπάσει άσχημα στο παρελθόν και να επουλώθηκε με αφύσικο τρόπο γιατί στο περπάτημα του, δεν θύμιζε με τίποτα μια γάτα.

Ο Άσχημος θα ήταν ένας όμορφος άσπρος γάτος, αν δεν υπήρχαν οι πληγές που κάλυπταν το τρίχωμα του, στο κεφάλι του, στο λαιμό του, ακόμη και στους ώμους του. Κάθε φορά που κάποιος έβλεπε τον Άσχημο είχε πάντα την ίδια αντίδραση: «Πω πω, πόσο άσχημη είναι αυτή η γάτα!!!»
Όλα τα παιδιά είχαν προειδοποιηθεί να μην τον αγγίζουν και οι ενήλικες του πέταγαν πέτρες, τον κλωτσούσαν και τον έδιωχναν όταν προσπαθούσε να πλησιάσει στις πόρτες τους.
Ο Άσχημος είχε πάντα την ίδια αντίδραση στις επιθέσεις των ανθρώπων. Αν του πέταγες νερό με το λάστιχο, στέκονταν πάντα ακίνητος μέχρι να βαρεθείς και να σταματήσεις. Αν του πέταγες πέτρες, αντί να τρέξει, σε πλησίαζε περισσότερο και έτριβε το ψηλόλιγνο σώμα του στα πόδια σου, σαν να σε συγχωρούσε για τη πράξη σου.
Κάθε φορά που ο Άσχημος έβλεπε μικρά παιδιά, έτρεχε γρήγορα προς το μέρος τους για να ακουμπήσει με το κεφάλι του τα χέρια τους, ικετεύοντας για την αγάπη τους. Αν αυτά δεν τον έδιωχναν αμέσως, έπαιρνε θάρρος και άρχιζε να γλύφει με μανία τα παπούτσια, τα παντελόνια ότι μπορούσε να βρει, σαν τους έλεγε «Ευχαριστώ που με αποδέχεστε όπως είμαι»
Μια μέρα ο «Άσχημος» θέλησε να μοιραστεί την αγάπη του με το όμορφο χάσκι ενός γείτονα. Το χάσκι όμως δεν ήταν τόσο ευγενικό και φιλικό με τον Άσχημο.

Όλοι η γειτονιά άκουσε τις κραυγές του δύστυχου γάτου την ώρα που το χάσκι τον δάγκωνε άσχημα σε όλο του το σώμα. Κάποιοι φιλεύσπλαχνοι γείτονες μόλις κατάλαβαν τι συμβαίνει, έτρεξαν για να τον βοηθήσουν. Ήταν όμως πολύ αργά για τον Άσχημο. Όταν πλησίασαν ήταν πια φανερό ότι η θλιβερή ζωή του, είχε φτάσει στο τέλος της.
Ο Άσχημος ήταν ξαπλωμένος στη μέση μιας μεγάλης κόκκινης κηλίδας. Τα πίσω πόδια και το κάτω μέρος της πλάτης του, είχαν πάρει ένα αφύσικο σχήμα, ενώ είχε τρομερές πληγές σε όλο του το σώμα.
Κάποιος άντρας, τον λυπήθηκε, τον σήκωσε και προσπάθησε να τον μεταφέρει στο σπίτι του για να τον περιποιηθεί. «Καθώς τον μετέφερα, μπορούσα να ακούσω τον συριγμό και το λαχάνιασμα του. Μπορούσα να αισθανθώ τον αγώνα που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή» είπε αργότερα.
Την ώρα που ο άντρας έτρεχε προς το σπίτι του κρατώντας στην αγκαλιά του το τραυματισμένο γατί, κάτι ένιωσε. Γύρισε το βλέμμα του και είδε τον ετοιμοθάνατο Άσχημο να προσπαθεί, με όση δύναμη του είχε απομείνει, να τρίψει το κεφάλι του πάνω του. Ο άντρας τον χάιδεψε και αυτός γύρισε, τον κοίταξε με το ένα του μάτι και άρχισε να κάνει αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν όλα τα γατιά όταν νιώθουν χαρά και ευχαρίστηση. Ακόμα και στις τελευταίες της στιγμές, μέσα σε τρομερούς πόνους, αυτή η σημαδεμένη γάτα το μόνο που ζητούσε ήταν λίγη αγάπη, ίσως και λίγη συμπόνια.
«Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι ο Άσχημος είναι το πιο όμορφο, το πιο τρυφερό πλάσμα που είχα δει ποτέ μου» είπε ο άντρας αργότερα. «Δεν προσπάθησε ούτε μια φορά να με δαγκώσει, να με γρατσουνίσει ή να παλέψει για να με αποφύγει. Ο Άσχημος απλά με κοίταξε σαν να μου εμπιστευόταν απόλυτα τη ζωή του, σαν να γνώριζε ότι θα μπορούσα να του ανακουφίσω τον πόνο του».
Ο Άσχημος τελικά πέθανε πριν προλάβει ο άντρας να φτάσει στο σπίτι του.
«Κάθισα σε κάποια σκαλοπάτια με το νεκρό γατί στην αγκαλιά μου για αρκετή ώρα και προσπαθούσα να σκεφτώ πώς ένα σημαδεμένο, παραμορφωμένο μικρό αδέσποτο μπόρεσε και άλλαξε έτσι τη ζωή μου. Πως μου δίδαξε μέσα σε τόσο λίγα δευτερόλεπτα τι σημαίνει να έχεις πραγματική καθαρότητα του πνεύματος, να αγαπάς τόσο απόλυτα και τόσο αληθινά. Να δίνεις, χωρίς να ζητάς ανταλλάγματα. Ο Άσχημος μου έμαθε πολλά περισσότερα για την προσφορά και τη συμπόνια από χίλια βιβλία, διαλέξεις ή τηλεοπτικές εκπομπές. Γι “αυτό θα τον ευχαριστώ για πάντα. Ο Άσχημος ήταν σημαδεμένος εξωτερικά, αλλά εγώ ήμουν σημαδεμένος εσωτερικά. Ήταν ώρα για μένα να προχωρήσω και να μάθω να αγαπώ αληθινά και βαθιά. Για να δώσω τον εαυτό μου σε εκείνους που νοιάζονται για μένα.»
Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να είναι πιο πλούσιοι, κάποιοι πιο επιτυχημένοι και κάποιοι άλλοι πιο όμορφοι. Ο άντρας όμως από εκείνη την μέρα, όπως είπε, θα προσπαθήσει απλά να γίνει πιο άσχημος.

kaltsa.net


Οι Γερμανοί βγάζουν στη δημοπρασία νομίσματα που "ξάφρισαν" από την Αμφίπολη!


Η Γερμανία διαθέτει την τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο αρχαιολογική συλλογή χωρίς να έχει αρχαία ιστορία! Από που προέρχονται; Μα κυρίως από την Ελλάδα. Ειδικά στην περίοδο της κατοχής οι Γερμανοί ξεπέρασαν κάθε όριο αρπαγής αρχαιολογικών θησαυρών. Η Αμφίπολη που αυτή τη περίοδο απασχολεί δεν εξαιρέθηκε.

Όπως θα διαβάσετε στο εξαιρετικά αποκαλυπτικό κείμενο που ακολουθεί αυτή τη περίοδο στην Γερμανία γίνονται δημοσπρασίες αρχαίων. Και ανάμεσα στ΄ άλλα στο "σφυρί" βγαίνουν και νομίσματα από την Αμφίπολη!

Διαβάστε τι βγάζουν σε δημοπρασία.


Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΑΚΗΣ*


Έχω πολλάκις πει και αναφερθεί σε διάφορες δημοπρασίες-πλυντήρια αρχαιοκαπηλικής λείας, που γίνονται με επίσημη και νομιμοφανή βιτρίνα, στο εξωτερικό, σε διάφορες χώρες, εις βάρος του πολιτισμού της Ελλάδος - αλλά και του παγκόσμιου! Η Γερμανία είναι μια απ' αυτές! Η κυριώτερη! Εκεί διοργανώνονται και ετήσια υπαίθρια «παζάρια», με πάγκους διαφόρων περίεργων τύπων, σε μεγάλες πλατείες, που πωλούνται και αγοράζονται αντικείμενα που απαγορεύεται να πωλούνται και να αγοράζονται, όπως είναι τα αρχαία! Οι αστυνομικοί περνάνε δίπλα και μέσα απ' αυτό το «πλυντήριο», σφυρίζοντας αδιάφορα...

Φαίνεται πως στους Γερμανούς έχει απομείνει μαράζι το ν' αποκτήσουν πολιτισμό επιπέδου, από την εποχή που αιματοκυλούσαν τον κόσμο, τον βίαζαν, τον εκτελούσαν και τον ακρωτηρίαζαν, για ν' αποδείξουν πως... αυτοί έχουν υψηλότερο πολιτισμό! Αυτοί οι χρόνοι επέρασαν όμως ανεπιστρεπτί για τους Γερμανούς, τους φίλους τους, τους εξαγορασμένους απ' αυτούς οπαδούς, καθηγητές, δικαστές, δικηγόρους και πολιτικούς, και εν γένει τους νοσταλγούς του ναζισμού. Ο κόσμος - αν και με βήματα χελώνας - πάει μπροστά.

Αφήνει πίσω του τα ερείπια και τα σκουπίδια, και σκαρφαλώνει προς τον ήλιο και την ανάταση. Κι αυτά τα βρίσκει μόνον στα υψηλά ελληνικά ιδεώδη και ιδανικά, του ανθρωπισμού και της κλασικής παιδείας και τρόπου ζωής, που η αρχαία Ελλάς εδίδαξε! Με τίποτε δεν μπορεί η ανθρώπινη κτηνωδία να ανατρέψει την κοσμική συνέχεια και πορεία της ανθρωπότητος... Ποτέ τα κτήνη δεν μπόρεσαν να κυριαρχήσουν επί των ανθρώπων, ακόμη και μέσ' στην ζούγκλα...


Όλα αυτά σκεφτόμουν, καθώς ξεφύλλιζα τους νέους καταλόγους δημοπρασιών, που ετοιμάζεται να διεξάγει η περίφημη γκαλερί «Gorny & Mosch» του Μονάχου, στην οποία επίσης έχω αναφερθεί πολλάκις, σε άρθρα και σε βιβλία μου. Ανάμεσα σε αυτά, πλήθος αρχαίων αντικειμένων, νομισμάτων, της αρχαίας Ελλάδος, που δεν νομιμοποιείται κανείς να πουλά! Είναι στοιχεία της προσωπικότητος κάθε Έλληνος πολίτη και ως τέτοια δεν πωλούνται! Ανήκουν σε όλους τους Έλληνες εξ αδιαιρέτου! Ανήκουν στην χώρα και τον πολιτισμό που τα γέννησε και τα φιλοτέχνησε. Και τους κληρονόμους αυτού. Οι Γερμανοί είναι κληρονόμοι του ναζιστικού Γ΄ Ράιχ. Μπορούν να πωλούν σβάστικες και αυτόγραφα του Χίτλερ, αλλά όχι πνευματική ιδιοκτησία άλλων λαών, και δη αυτών που προσέφεραν μόνο πολιτισμό σε αυτόν τον πλανήτη!

Ειδικώς, άνευ επίσημης αδείας για επιστημονικούς και ιστορικούς λόγους, τα αρχαία απαγορεύεται ακόμη και το να ευρίσκονται εκτός της χώρας στην οποία ανήκουν! Απαγορεύεται και αν ακόμη αναφέρεται ο ιδιοκτήτης ή ο πωλητής τους, διότι και αυτός τα κατέχει εξ ίσου παράνομα! Τα εγκλήματα, λοιπόν, πολλά!  Και είναι συνένοχο και συγκατηγορούμενο το κοιμισμένο (;) ελληνικό (;) υπ. Πολιτισμού (;), που ενώ τα ξέρει όλα αυτά, καλύτερα από εμάς τους ερευνητές, ενώ λαμβάνει καταλόγους δημοπρασιών αρχαίων αντικειμένων ξένων οίκων, δεν κάνει τίποτε, παρά μόνον στέκεται απλός παρατηρητής του ξεπουλήματος της χώρας, και της περιουσίας της, που αυτό είναι εντεταλμένο να προστατεύει!

Ακόμη και τώρα, την ύστατη στιγμή, για την τιμή των όπλων, μπορεί να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα, να μπλοκάρει την διαδικασία δημοπρασίας παρανόμως εξαχθέντων αρχαίων ελληνικών αντικειμένων και νομισμάτων, αλλά δεν το κάνει... Δεν το έχει κάνει ποτέ! Χρόνια τώρα... Α΄ δημοπρασία: Σε αυτήν την δημοπρασία οι Γερμανοί φρόντισαν και βρήκαν και πολλά νομίσματα από την Αμφίπολι...

Το θέμα είναι επίκαιρο: Η Αμφίπολις «παίζει» στα δελτία ειδήσεων όλου του κόσμου και οι διοργανωτές τρίβουν τα χέρια τους, εκτιμώντας ότι τα νομίσματά της, θα πιάσουν τις καλύτερες εφετινές τιμές (ξεκινούν από 500-2.500 ευρώ το ένα και ανεβαίνουν)...

Έτσι, στην μεγάλη δημοπρασία αρχαίων νομισμάτων «υψηλής ποιότητος», που θα γίνει στο Μόναχο στις 13.10.14, δημοπρατούνται - σαν να μην τρέχει τίποτε και να πουλάνε τα εσώβρακα του παππού τους - τα εξής νομίσματα του Φιλίππου Β΄ (359-336 π.Χ.): Τετράδραχμο, βάρους περίπου 14,40 γραμμ. Νόμισμα του 356-355 π.Χ. Εμπρός εικονίζεται κεφάλι του Διός με δάφνινο στεφάνι.

Αξιοπρόσεκτο είναι το σύμβολο σαν ημισέληνος-μάτι στην κορυφή της κεφαλής του. Πίσω γράφει «ΦΙΛΙΠ-ΠΟΥ», και «ΔΥ»(ναστεία), και εικονίζει ιππέα σαν να χαιρετά με ανυψωμένο το δεξί χέρι. Κάτω από το άλογο υπάρχει ο κοσμικός μυστικιστικός κεραυνός-όπλο του Διός.

Άλλο τετράδραχμο, βάρους 14,21 γραμμ. Νόμισμα του 355-349/8 π.Χ. Εμπρός εικονίζει κεφάλι του Διός, με δάφνινο στεφάνι. Πίσω γράφει «ΦΙΛΙΠ-ΠΟΥ» και «Λ», και εικονίζει ιππέα-αναβάτη επί πηγασόμορφου αλόγου, με κλαδί, δάφνης ή φοίνικα, και έναν καρκίνο (καβούρι). Δημοπρατούνται δυο τέτοια ίδια νομίσματα. Άλλο τετράδραχμο, βάρους 14,16 γραμμ.

Παρόμοιο με τα προηγούμενα νόμισμα του 323/2-316/5 π.Χ. Εμπρός: Κεφάλι του Διός με δάφνινο στεφάνι. Πίσω γράφει «ΦΙΛΙΠ-ΠΟΥ», ιππέας -αναβάτης με «καουμπόικο» καπέλλο, βαστώντας κλαδί, και τσεκούρι με μακρύ κοντό. Κάτω από το άλογο ένας λαγός - σύμβολο των Λαγιδών. (Ο πίλος, που σήμερα είναι γνωστός ως «καουμπόικος τύπος» καπέλλου, απαντάται χιλιάδες χρόνια πριν τον φορέσουν οι αγελαδάρηδες της Αμερικής, σε αρχαία ελληνικά νομίσματα και αγγεία...). Τέλος, άλλο τετράδραχμο, βάρους 14,12 γραμμ.

Νόμισμα του 323/2-316/5 π.Χ. Εμπρός: κεφαλή του Διός, με ένα δάφνινο στεφάνι. Πίσω γράφει «ΦΙΛΙΠ-ΠΟΥ», και εικονίζεται ιππέας-αναβάτης με κλαδι, ένα άφλαστον, και το γράμμα «Γ». Και τα εξής νομίσματα του Μ. Αλεξάνδρου: Δημοπρατείται τετράδραχμο, βάρους 17,25 γραμμ. Νόμισμα του 336-323 π.Χ. Εμπρός: κεφαλή του Ηρακλέους με λεοντοκεφαλή. Πίσω: Γραφή «ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ». Εικονίζεται ο Ζευς με ράβδο-σκήπτρο καθιστός, κρατώντας με τεντωμένο το δεξί του χέρι έναν αετό. Από κάτω υπάρχει ένα μακεδονικό κράνος.

Άλλο τετράδραχμο, βάρους 17,23 γραμμ. Νόμισμα του 325-315 π.Χ. Εμπρός: κεφαλή του Ηρακλέους με λεοντοκεφαλή. Πίσω γράφει «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» και εικονίζεται ο Ζευς καθιστός, πατώντας σε υποπόδιο, κρατώντας βασιλική ράβδο (σκήπτρο) στο αριστερό χέρι, και στο τεντωμένο δεξί χέρι αετό, ενώ συνυπάρχουν μάλλον μέλισσα και ροδοπέταλα. Και ένα νόμισμα του θλιβερού Περσέα (179-168 π.Χ.): Τετράδραχμο, βάρους 15,38 γραμμ. Νόμισμα του 173-171 π.Χ. Εμπρός εικονίζεται το κεφάλι του βασιλιά με διάδημα. Πίσω γράφει «ΒΑΣΙ-ΛΕΩΣ ΠΕΡ-ΣΕΩΣ» και εικονίζει αετό με ελαφρώς ανοιγμένα πτερά, σε στάση απογειώσεως, ενώ ένας κεραυνός στέκεται στο κεφάλι του. Διακρίνεται το μονόγραμμα «ΘΕ»(ός) και το μονόγραμμα «AY». Μεταξύ των νυχιών του αετού το «AN», και το φλογοβόλο μυστικιστικό όπλο του Διός. Το σύνολο στο κάτω μέρος δεσμεύεται με κορδέλλα, που κλείνει ένα δάφνινο στεφάνι! (Αυτό το νόμισμα ίσως να μην προέρχεται από την Αμφίπολι, αλλά από την Πέλλα). Β΄ δημοπρασία:

Στην δεύτερη δημοπρασία που θα διεξαχθεί επί διήμερον (14-15.10.2014) θα δημοπρατηθούν και πάλι αρχαία νομισμάτων και συλλογές: Νομίσματα του Φιλίππου: Τρία χρυσά νομίσματα, στατήρες, βάρους 8,59 γραμμ. Νόμισμα του 340/336-328 π.Χ. Εμπρός: Κεφαλή του θεού Απόλλωνος με δάφνινο στεφάνι. Πίσω γράφει «ΦΙΛΙΠΠΟΥ», και εικονίζονται φύλλα κισσού. Τετράδραχμο, βάρους 14,36 γραμμ. Νόμισμα του 342-329 π.Χ. Εμπρός: Κεφάλι του Διός με δάφνινο στεφάνι. Πίσω γράφει «ΦΙΛΙΠ-ΠΟΥ», και εικονίζεται αναβάτης ιανόμορφου αλόγου, με κλαδί. Και άλλο τετράδραχμο, ιδίου βάρους (14,36 γραμμ.). Νόμισμα του 323/2-316/5 π.Χ. Εμπρός: Κεφάλι του Διός, με δάφνινο στεφάνι. Πίσω γράφει «ΦΙΛΙΠ-ΠΟΥ», και εικονίζει αναβάτη ίππου με κλαδί, και το μονόγραμμα «Λ». Και νομίσματα του Μ. Αλεξάνδρου: Τέταρτο στατήρος, βάρους 2,12 γραμμ. Νόμισμα περ.  330-320 π.Χ.. Εμπρός: Κεφαλή της θεάς Αθηνάς με κορινθιακό κράνος. Πίσω γράφει «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» και εικονίζεται ο φλογοβόλος κεραυνός-όπλο του Διός, τόξο και ρόπαλο.

Τετράδραχμο, βάρους 17,25 γραμμ. Νόμισμα του 336-323 π.Χ. Εμπρός: κεφαλή του Ηρακλέους με λεοντοκεφαλή. Πίσω γράφει «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», και εικονίζεται ο Ζευς με τον ιερό αετό του και έναν κόκκορα. Και δεύτερο τετράδραχμο, βάρους 17,05 γραμμ. Νόμισμα του 336-323 π.Χ. Εμπρός: Κεφαλή του Ηρακλέους με λεοντή. Πίσω γράφει «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», και εικονίζεται ο Ζευς με αετό. Κάτω από τον θρόνο, μονόγραμμα. Τετράδραχμο, βάρους 17,19 γραμμ. Νόμισμα του 323-320 π.Χ. Εμπρός. Κεφαλή του Ηρακλέους με λεοντοκεφαλή. Τα στολίδια της κεφαλής του θυμίζουν σε εμάς τα κατοπινά γνωστά ως «ινδιάνικα στολίδια κεφαλής». Πίσω γράφει «ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», και εικονίζει ένθρονο τον Δία, σε πολυτελή θρόνο, να κρατά το ιερό πτηνό του, τον αετό, με το δεξί και βασιλικό σκήπτρο με το αριστερό. Και μονόγραμμα του βασιλέως. Τετράδραχμο, βάρους 17,19 γραμμ. Νόμισμα του 323-320 π.Χ. Εμπρός: κεφαλή του Ηρακλέους με λεοντοκεφαλή. Πίσω γράφει «ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», και εικονίζεται ένθρονος ο Ζευς με τον αετό του και ένας αλέκτωρ (κόκκορας) από κάτω, ενώ υπάρχει και μονόγραμμα στον τομέα. Και δυο τετράδραχμα, βάρους 17,11 γραμμ. Νόμισμα του 315-294 π.Χ. Εμπρός: Κεφαλή του Ηρακλέους με λεοντή. Πίσω γράφει «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», και εικονίζεται ο Ζευς ένθρονος κρατώντας αετό και σκήπτρο. Διακρίνεται το γράμμα «Λ», και κάνθαρος κάτω από τον θρόνο. Και το νόμισμα με τον Ποσειδώνα... ποδοσφαιριστή! Τέλος, το νόμισμα με τον... ποδοσφαιριστή! Ένα τετράδραχμο του Δημητρίου Πολιορκητού (306-283 π.Χ.), βάρους 16,89 γραμμ. Νόμισμα του 290-289 π.Χ. Εμπρός: Κεφάλι του βασιλιά με κέρατα ταύρου. Πίσω γράφει «ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», και το μονόγραμμά του, και εικονίζεται γυμνός και γυμνασμένος καλλίγραμμος ο Ποσειδών με την κοσμική τρίαινά του στ' αριστερό χέρι. Στέκεται «σε στάση ποδοσφαιριστή», επί δυο ανόμοιων βράχων, που παραπέμπουν, σχηματικά και αναλογικά, στην Γη και την Σελήνη, ως ενοσίγαιος θεός. Αριστερά, εικονίζεται το μυστικιστικό όπλο του Ποσειδώνος, αντίστοιχο με τον κεραυνό του αδελφού του, Διός. Εικάζω, πως επειδή απ' όλον αυτόν τον συμβολισμό και τον αποκρυφισμό οι Γερμανοί έχουν... μεσάνυχτα, το νόμισμα που θα πιάσει καλύτερη τιμή σε αυτήν την δημοπρασία, θα είναι αυτό με τον Ποσειδώνα επί βράχου, διότι θα τον βλέπουν σαν τον... Κάιζερ Φραντς Μπέκενμπάουερ... Αγνοώντας, όμως και πάλι, πως το ποδόσφαιρο και η πετόσφαιρα (χάντμπαλλ), άθλημα που καυχώνται οι Γερμανοί ότι εφηύραν, είναι αρχαιότατα ελληνικά ομαδικά παιγνίδια, και μάλιστα παράσταση από το τελευταίο, έχουν και εκθέτουν και σε μουσείο τους, κλεμμένο από το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, επί Κατοχής (περισσότερα προσεχώς).


ΥΓ: Για να κατανοήσετε περισσότερο την αξία της περιοχής του Παγγαίου ως πανελλήνιου νομισματοκοπείου της αρχαιότητος, δείτε την συνέντευξη που μου παραχώρησε ο νομισματολόγος κ. Αστ. Τσίντσιφος στις www.fryktories.net, και στην εκπομπή «Εσ-ομολογήσεις» με τίτλο «Η Άγνωστη και απόκρυφη Ιστορία του Παγγαίου και της Αμφιπόλεως»: https://www.youtube.com/watch?v=8KZm7GaQ6Vs&list=UU3zJTtBSzBmWwydPpNMhbaw Επίσης, δείτε τα σχετικά βιβλία μου: «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδ. «Κάδμος», 2012. «Ναζί: Οι βάρβαροι του 20ού αιώνα», εκδ. Κάδμος, 2013. Και «Κατεστραμμένες πόλεις και χωριά στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδ. Κάδμος, 2014.


*Δημοσιογράφος ,Συγγραφέας, Λαογράφος και Στιχουργός

Πηγή: www.xronos.gr



Ουκρανία: Παραβιάστηκε η εκεχειρία - Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί


Εννέα ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν σε μάχες το τελευταίο 24ωρο με τους αυτονομιστές αντάρτες, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού στο Κίεβο.
"Χθες οι αντάρτες για άλλη μια φορά επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έφοδο στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ. Ένα από τα οχήματά μας μεταφοράς προσωπικού επλήγη από οβίδα, οι δυνάμεις των αλεξιπτωτιστών μας υπέστησαν απώλειες", δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο.
Μεταξύ των νεκρών "επτά (Ουκρανοί) σκοτώθηκαν αργά χθες βράδυ όχι μακριά από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ", πρόσθεσε ο Λισένκο.
Αυτές είναι οι βαρύτερες απώλειες τις οποίες υφίσταται ο ουκρανικός στρατός σε ένα μόνο περιστατικό από τις 5 Σεπτεμβρίου που τέθηκε σε ισχύ η εύθραυστη εκεχειρία.

Παράλληλα ο Γιούρι Μπιριούκοφ, σύμβουλος του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, έγραψε στο Facebook ότι οι αυτονομιστές έριξαν την οβίδα από άρμα μάχης, εννέα ουκρανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την επίθεση και ότι άρματα μάχης των αυτονομιστών καταστράφηκαν από τα πυρά που ανταπέδωσε ο στρατός.

Την ίδια ώρα, η δημαρχία του Ντονέτσκ ανακοίνωσε ότι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν χθες στην πόλη, προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών, παρά την "πλήρη σιγή" των όπλων που συμφωνήθηκε μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των αυτονομιστών. Το πρωί "η κατάσταση ήταν πολύ τεταμένη στην πόλη και πυρά από βαρέα όπλα και εκρήξεις ακούγονταν σε πολλές συνοικίες", πρόσθεσε.

Παρά την κατάπαυση του πυρός, μάχες ξεσπούν συχνά σε περιοχές γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, τον έλεγχο του οποίου έχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις. Οι αντάρτες ελέγχουν σημεία κλειδιά εντός της πόλης αυτής, που είναι βιομηχανικό κέντρο και ο πληθυσμός της πριν από τη σύγκρουση ανερχόταν περίπου στο εκατομμύριο.

Αξιωματούχος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δήλωσε στις 23 Σεπτεμβρίου ότι περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση αυτή, μεταξύ των οποίων οι 298 επιβαίνοντες σε επιβατηγό αεροσκάφος της Malaysia Airlines που καταρρίφθηκε ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία τον Ιούλιο.

onalert.gr


Ποιοι κάτοικοι περιοχών της χώρας δικαιούνται επίδομα έως 600 ευρώ



Οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2014 – 2015 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ έχουν ήδη ξεκινήσει να υποβάλλονται στα ΚΕΠ των περιοχών που προβλέπεται η χορήγηση του επιδόματος .
Το επίδομα για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών δίνεται στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Σύμφωνα με ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών έχει οριστεί η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του επιδόματος σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως αυτές καθορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ.

Συγκεκριμένα το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ανέρχεται:

Α) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ ετησίως και
Β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ.
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή. Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.
Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους με την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών.
Πηγή : dikaiologitika.gr


Στο δόκανο της εφορίας ο φημισμένος οίκος Prada για εκτεταμένη φοροδιαφυγή!


Πριν από λίγα μόλις 24ωρα τεράστια αίσθηση προκαλούσε στον χώρο της μόδας η απόφαση του πασίγνωστου γάλλου σχεδιαστή Ζαν Πολ Γκοτιέ να βάλει τέλος στην σειρά pret-a-porter.μετά από σχεδόν 4 δεκαετίες εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σήμερα έρχεται να κάνει τον γύρο του κόσμου μια ακόμα θλιβερή είδηση για τον αστραφτερό χώρο της πασαρέλας καθώς για εκτεταμένη φοροδιαφυγή ελέγχει η ιταλική εφορία τον φημισμένο οίκο μόδας Prada.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η πρόεδρος της εταιρείας Miuccia Prada και ο σύζυγός της και CEO της Prada, Patrizio Bertelli, την έχουν άσχημα, καθώς θα πρέπει να αποδείξουν στις ιταλικές αρχές ότι δεν έκαναν εκτεταμένη φοροδιαφυγή τα προηγούμενα χρόνια.

Οι  σχέσεις της εταιρείας με την εφορία του Μιλάνου έχουν και παρελθόν καθώς από τον προηγούμενο Ιανουάριο βρέθηκαν για πρώτη φορά στο στόχαστρο των ιταλών εφοριακών. Μάλιστα, τότε το ζεύγος Prada είχε δηλώσει πως δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα.

Τη Δευτέρα, πάντως, εθελοντικά, όπως λένε, έδωσαν τα στοιχεία της εταιρείας τους στις ιταλικές αρχές. Στοιχεία που αφορούν τη Prada και τις επιχειρηματικές σχέσεις που έχει και με άλλες θυγατρικές εταιρείες. Πάντως, μετά από αυτή την εξέλιξη ούτε η Miuccia Prada, ούτε και ο άνδρας τους προέβησαν σε κάποια επίσημη δήλωση, ενώ είναι εξαφανισμένοι από τους δημοσιογράφους.

usay.gr


Με μονομερείς ενέργειες και φορολαφρύνσεις απαντά ο Σαμαράς στις δημοσκοπήσεις - Η τελευταία ευκαιρία να αναστρέψει το κλίμα


Η έλευση της τρόικας ούτως η άλλως σε επίπεδο σημειολογίας, σηματοδοτεί εξελίξεις. Πολύ περισσότερο τώρα που θεωρητικά είναι η τελική διαπραγμάτευση και μαζί με τα stress tests των τραπεζών, ολοκληρώνει τον μνημονιακό κύκλο.

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι βρίσκεται σε κομβικό σημείο τόσο για την συγκυβέρνηση, όσο και για το προσωπικό πολιτικό του κεφάλαιο και είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε κινήσεις γρήγορα και κατανοητά.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προτίθεται:

Να προχωρήσει σε σειρά φοροελαφρύνσεων.

Να καθορίσει μεγάλο αριθμό δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές και να διαγράψει τα πρόστιμα των προσαυξήσεων.

Να ρυθμίσει τα κόκκινα δάνεια.

Όλα αυτά μαζί με άλλα μέτρα, είτε το θέλει η τρόικα , είτε όχι. Θα προχωρήσει δηλαδή στη λήψη αποφάσεων μονομερώς για να δώσει το μήνυμα της πολιτικής αυτοτέλειας, ενδεχομένως οι ρυθμίσεις αυτές να κατατεθούν με νομοσχέδιο μέσα στην εβδομάδα.

Ταυτόχρονα- κρατήσετε το αυτό-, φαίνεται ότι τελειώνει ο ..χρόνος του μέλιτος με το ΠΑΣΟΚ. Η αποστροφή Σαμαρά, «εμείς είμαστε η δημοκρατική παράταξη» σημαίνει απλά και καθαρά ότι η εκχώρηση πολίτικου οξυγόνου προς τον κυβερνητικό του εταίρο, απλά τελειώνει.

Πρώτον διοτι δεν το εκτίμησε και επιχειρούσε διαφοροποιήσεις , ισοδύναμες χτυπημάτων κάτω από τη μέση.

Δευτερον, διότι κατάλαβαν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι το ΠΑΣΟΚ ουτε ανασυντίθεται, ουτε ανεβαίνει, απλά τραβά και τη Ν.Δ προς τα κάτω.

Τρίτον, διότι οι δημοσκοπήσεις χτύπησαν όχι καμπανάκι, αλλα συναγερμό.

Τέταρτον, διότι ποτέ δεν βγήκε από το μυαλό του πρωθυπουργικού επιτελείου ότι ο πολιτικός αιφνιδιασμός στην κατάλληλη χρονική στιγμή μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Ειτε λοιπόν πρόκειται για ειλημμένες αποφάσεις που βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, είτε για μπλόφα εκλογών, με το μάτι στραμμένο στην προεδρική εκλογή, τους 180 και την δεξαμενή των ανεξαρτήτων ο Σαμαράς εχει αποφασίσει να κινηθεί. Αν θα του βγεί είναι άλλο ζήτημα…

ΥΓ. Κρατήστε και μια πληροφορία. Αρκετές από τις ρυθμίσεις που θα έρθουν βοηθούν ικανό αριθμό ανεξάρτητων βουλευτών να λύσουν   οικονομικά τους προβλήματα. Αντίστοιχα με αυτά που αντιμετωπίζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας…

usay.gr


Πράσινο φως για την ρύθμιση των "κόκκινων δανείων" - Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη


- Έρχεται και ρύθμιση κόκκινων δανείων για ιδιώτες
- Θα έχει ισχύ για δυο χρόνια και θα αφορά τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων
- "Δεν υπάρχει αντίρρηση της τρόικας", λένε από την κυβέρνηση

Κρίσιμες αποφάσεις οι οποίες σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες δεν θα συναντήσουν τις αντιρήσεις τεη τρόικας έλαβαν ο υπουργός Οκονομικών με τον υπουργό Ανάπτυξης ενόψει της συνάντησης με τους δανειστές μας.

Το θέμα των κόκκινων δανείων - κυρίως των επιχειρήσεων - ήταν αυτό που κυριάρχησε ενώ δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο σύντομα να ληφθούν αποφάσεις και για τους ιδιώτες.

Αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης είπε ότι:

- Θα υπάρξει λίση για το θέμα των κόκκινων δανείων
- Δεν υπάρχει αντίρρηση της τρόικας αλλά μόνο κάποιες παρατηρήσεις
- Η ρύθμιση θα έχει έκτακτο χαρακτήρα διάρκειας δύο ετών
- Θα αφορά τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων
- Μετά τα δυο χρόνια θα ισχύει κανονικά το πτωχευτικό δίκαιο

Πρόσθεσε ότι αν μπουν σε ρύθμιση οι επιχειρήσεις που έχουν κόκκινα δάνεια το δημόσιο θα έχει μεγάλο κέρδος.

Όσον αφορά στις τράπεζες είπε ότι μετά την ρύθμιση δεν θα επηρεαστεί η κεφαλαιακή τους επάρκεια.
«Ακόμα όμως και αν χρειαστεί περαιτέρω κεφαλαιοποίηση, αυτή θα καλυφθεί από τα οφέλη του αναβαλλόμενου φόρου», είπε χαρακτηριστικά.

Τον τελευταίο λόγο πριν την τρόικα θα έχει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το οποίο θα στείλει στην τρόικα στοιχεία με τις υπόλοιπες οφειλές των επιχειρήσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Για τους ιδιώτες θα γίνει επίσης ρύθμιση αλλά μόλις ολοκληρωθεί εκείνη για τις επχιειρήσεις.

Σήμερα ο Γκίκας Χαρδούβελης έχει συνεχείς επαφές με υπουργούς ενόψει της αξιολόγησης από την τρόικα.

newsit.gr


Σοκάρει η καταγγελία της 17χρονης ομοφυλόφιλης στο facebook! Tην χτύπησε 55χρονος στο Μετρό


Σοκάρει η επιστολή -καταγγελία της 17χρονης στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook σύμφωνα με την οποία δέχτηκε επίθεση από 55χρονο άντρα ο οποίος την έβρισε και την χτύπησε επειδή ήταν αγκαλιά με μια κοπέλα στο σταθμό του Μετρό.

Η 17χρονη μαθήτρια, περιγράφει  το περιστατικό με τον άντρα, -ο οποίος  ενοχλήθηκε επειδή είναι ομοφυλόφιλη- και όσα έγιναν μέχρι να φτάσει στο σημείο να την χτυπήσει. Το 17χρονο κορίτσι,  κοινοποίησε την επιστολή της και στο προφίλ της ηθοποιού Μίνας Ορφανού, η οποία άμεσα προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει.

Διάβασε την καταγγελία της 17χρονης που για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε το όνομά της και έχουμε επεξεργαστεί τη φωτογραφία που επίσης ανάρτησε στο προφίλ της για να δείξει τα σημάδια του ξυλοδαρμού της.


"Αν έχω την προσοχή σας για λίγα λεπτά θέλω να μοιραστώ ένα χθεσινό γεγονός που δεν το δημοσιεύω μονο επειδή συνέβη σε μένα αλλά στον οποιονδήποτε κι αν είχε συμβεί θεωρώ οτι θα ήταν καλό να μάθετε ένα τόσο ακραίο γεγονός.
Καθόμουν στον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου αγκαλιά με κάποια κοπέλα ωσπου εμφανίστηκε ένας σωματώδης άντρας γύρω στα 55 φωνάζοντας σε εμάς προκλητικά \'\'Έξω τώρα από το σταθμό\'\'. Αφού αρνήθηκα να βγω έξω και έπειτα του ζήτησα τον λόγο οι απαντήσεις του ήταν πολύ συγκεκριμένες: \'\'γιατί έτσι γουστάρω\'\', \'\'γιατί ο σταθμός είναι δικός μου\'\',\'\'γιατί αλλιώς θα σε πάρω σηκωτή\'\'. Αφου είχε αρχίσει να μαζεύεται αρκετος κόσμος γύρω μας και εγώ εξακολούθησα να αρνούμαι το να φύγω άρχισε να με πλησιάζει απειλώντας ότι θα με χτυπήσει. Αφού του είπα πως είναι ένας ομοφοβικός ρατσιστής οι λέξεις του έγιναν χυδαίες σκληρες όλο και περισσότερο απειλητικές. Αισθανθηκα σαν να ζω μερικες δεκαετιες πισω! Ειχα διαβασει στο σχολειο για την περιοδο της χουντας αλλα νομιζα οτι ειχε πεσει! Τα σώματα μας είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής! Ομολογω πως αισθανθηκα τεραστιο φοβο για καποια δευτερολεπτα ωσπου τον έσπρωξα προσπαθώντας να τον απομακρύνω.Τότε ξεκίνησε να με τραβάει να με χτυπάει και να με βρίζει μπροστά σε όλο τον ηλεκτρικό. Δε φάνηκε στιγμή μετανιωμένος! ακόμα και όταν ήρθε η αστυνομία προσπάθησε να δείξει οτι είχε δίκιο που χτύπησε μια ανήλικη 17χρονη. Ο κοσμος εδειξε αρνητικη συμπεριφορα απεναντι στον κυριο που με χτυπησε! Αυτο που με φοβιζει ειναι πως την επομενη φορα ισως να μην ειμαι σε κεντρικο μερος, ισως να μη με βοηθησει κανεις, ισως να μην ειμαι εγω σ αυτη τη θεση αλλα καποιος που δε θα μιλησει ποτε!
Λυπάμαι ειλικρινά που πήρα μέρος σε ένα ομοφοβικό ρατσιστικό κρούσμα.
Λυπάμαι ειλικρινά που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. 
Λυπάμαι ειλικρινά για την Ελλάδα που ζω."

tlife.gr